Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COM ES VA FER...?

CONTINUEN LES OBRES DEL CENTRE POLIVALENT JUVENIL

CONTINUEN LES OBRES DEL CENTRE POLIVALENT JUVENIL

Us he volgut mostrar com van les obres de l’edifici que albergarà el Centre Polivalent Juvenil i que s’ubica a l’última casa de la Costera del Grup Escolar. Com vegeu ja està molt avançat i també per dins.

COM ES VA FER...?. Cementeri municipal: s'ultimen les obres.

COM ES VA FER...?. Cementeri municipal: s'ultimen les obres.

Des del 13 de febrer que no teníem al blog la sèrie. Ara torna seguint la vida diària de Gata. Tenia que acabar-se el mes d’abril de 2011, segons resa el cartell de fora. El cementeri municipal està quasi a punt. Ja està acabant-se i sols restarà pintar-se de blanc per dins i acabar el pis de la part de baix, el cementeri més antic.

Cal ressenyar que "les pedres" com diu molta gent han estat posades al llarg del cementeri nou formant com una delimitació al costat dels xiprers jovenets plantats nous. Està bé i molta gent diu "fa bonic". Sabeu que les pedres procedixen del riu, de prop de la depuradora i van ser portades allí per què -segons es diu- són part del pont romà existent a la zona. Està clar?. Si és així perquè no intenten muntar-se, recomposar-se i es posen a algun parc, ja que Gata en té tres, i no al cementeri...Però crec que valdrà més el transport i per això ahí estan mentrestant.

Us pose quatre fotografies al muntatge fotogràfic per a veure com van les obres del cementeri a la seua recta final).  

COM ES VA FER?. Cementeri municipal: acabats els nous nínxols, avancen les obres.

COM ES VA FER?. Cementeri municipal: acabats els nous nínxols, avancen les obres.

Ara ja hi ha nínxols nous, ara ja és una realitat. Les obres del cementeri municipal de "Ecles" avancen a bon ritme. La data oficial d’acabament és abril de 2011, veurem si es superen eixos dies. Van acabant-se zones, poc a poc va rematant-se. Tota l’estructura dels nous nínxols està acabada. I encara resta un nínxol nou a la última de les part del cementeri nou que es va fer. Ara s’està encara construint els columbaris dins de la part del cementeri més vella.

Què millor que les quatre fotografies que els porte, per a que vegen com van les obres d’aquest lloc tan important per a tots els gaters, on descansen en pau els nostres avantpassats i descansarem nosaltres quan sigui l’hora.

 

 

COM ES VA FER...?: AIXÍ VA L'OBRA DEL CENTRE JOVE POLIVALENT.

COM ES VA FER...?: AIXÍ VA L'OBRA DEL CENTRE JOVE POLIVALENT.

PER VEURE MÉS GRAN I EN MÉS DETALL LA FOTOGRAFIA PUNXEU ACÍ.

He visitat hui l’obra que s’està fent, amb el Pla Confiança de la Generalitat, al final del carrer Costera del Grup Escolar. Ja està prou avançada l’estructura com podeu veure a la foto, que està pressa des de la part de dins, es a dir des de l’eixida de les piestes esportives.

Va fent-se poc a poc aquesta finca que servirà per als joves i per a les seues necessitats socials, culturals i d’esbarjo. Serà un centre polivalent.

AVANCEN LES OBRES DEL CEMENTIRI MUNICIPAL

AVANCEN LES OBRES DEL CEMENTIRI MUNICIPAL

Posem a aquesta secció les obres d’ara que estan fent-se al poble de Gata, per part de l’Ajuntament o als organismes convenients. Les obres del cementiri van a bon ritme. A la foto es pot veure com hi ha algunes zones de l’antic que està ja amb formigó entre els mòduls del mig i els de la paret, al menys en la part vella del cementiri.

Encara no estan disponibles els nous nínxols i continuen fent-se les sales polivalents. També s’obren els columbaris.

COM ES VA FER?: Obres: direcció única cap a Jesús Pobre, fins la rotonda.

COM ES VA FER?: Obres: direcció única cap a Jesús Pobre, fins la rotonda.

SI VOLEU VEURE UNA ALTRA FOTO D’AQUESTA OBRA PUNJEU ACÍ.

L’altre dia us parlava i mostrava les obres del cementiri i de l’edifici juvenil. Hui us mostre la de la carretera de Jesús Pobre, per a fer un sentit únic que anirà de "les portes de la via" com es deia abans fins a la rotonda. El sentit serà cap a Jesús Pobre i com vegeu a la foto ja estan els operaris pintant de verd el que serà el carril-bici i carril peatonal. Ocupa quasi mitja calçada i es separarà de la via per als cotxes amb "bolardos" de plàstics. Al mateix temps s’estan posant totes les senyales identificatives a les entrades dels camins de les respectives casetes de camp d’aquesta zona dels "Cuadros".

COM ES VA FER...?. OBRES AL POBLE: CEMENTIRI I EDIFICI POLIVALENT JUVENIL.

COM ES VA FER...?. OBRES AL POBLE: CEMENTIRI I EDIFICI POLIVALENT JUVENIL.

PER A VEURE AMPLIADA LA FOTOGRAFIA DE DALT AL MUNTATGE, PUNJEU AL 1. SI PUNJEU EL 2 VEUREU UNA ALTRA FOTOGRAFIA DEL CEMENTIRI EN OBRES.

PER A VEURE AMPLIADA LA FOTOGRAFIA DE BAIX, PUNJEU EL 3. SI PUNJEU EL 4 VEUREU UNA ALTRA FOTOGRAFIA DE L’EDIFICI JUVENIL EN OBRES. 

Hui, vespra de Nadal, he fet una ullada per tal de veure com van les obres "oficials" que s’estan fent actualment al poble. Ho penje a la secció que ja tenia un poc oblidada "Com es va fer...?".

Primer he visitat el cementiri. Ja els nínxols estan quasi acabats i en cas de tindre que soterrar a algun difunt amb un nou, quasi es podria ja. Seguix fent-se la resta d’obra allí al "camposanto" com li diguem moltes vegades i ja s’han extret les restes dels difunts soterrats a terra. Testimonis muts són les creus que de moment estan esperant on ser col·locades.

Després al final del carrer Costera del Grup Escolar, a les Alcolaies, he vist com van les obres de l’edifici polivalent juvenil. Ja va construint-se la planta baixa, una vegada s’ha preparat també el soterrani.

De l’altra obra, l’accés del tram de la carretera de Jesús Pobre, ja us vaig parlar l’altre dia i pràcticament no ha canviat per a res el seu aspecte.   

COM ES VA FER...?. La canalització del Barranquet ( i III )

COM ES VA FER...?. La canalització del Barranquet ( i III )

Acaba ací la sèrie d´aquesta obra. La tercera fotografia mostra la canalització, però a la part de més avall. Tanca el lloc per la part dreta la baixada rocos i per la part esquerra l´obra del Centre Social.

El paisatge urbà va canviar sustancialment, arrel de tapar-se el barranquet, però l´encant de les cases i el racó que´l formen no ha canviat tant.

COM ES VA FER...?. La canalització del Barranquet ( II )

COM ES VA FER...?. La canalització del Barranquet ( II )

Seguint amb la sèrie que ahir vam encetar, les obres de la canalització del Barranquet van ser importants. Observeu aquesta fotografia de tot l´encofrat per a fer el cubícul per el qual es canalitzaria l´aigua que s´abocaria al riu Gorgos. Les planxes de ferro a les parets i la perspectiva que agafa la fotografia, des del mateix forat d´eixida del Barranquet. Es pot observar també que les cases no perden ni un moment el seu encant i formen junt a l´encofrat un vertader conjunt geomètric.

COM ES VA FER...? La canalització del Barranquet ( I )

COM ES VA FER...? La canalització del Barranquet ( I )

Torna la sèrie de "Com es va fer...?. Hui i al llarg de dos dies podran veure com es va fer la canalització del Barranquet urbà, amb motiu de les obres del Centre Social Integrat i accesos.

El Barranquet és una estructura molt curiosa dins de Gata, que caldria estudiar la seua història, traure fotografies de quan estava més a l´aire lliure a les "Roquetes" i moltes anècdotes més.

A la primera fotografia es pot veure l´eixida d´abans del Barranquet. Les partes de les cases tenen la vegetació verge. La part posterior de les cases del carrer Duquessa d´Almodòvar es veuen, però està tapat el forat que comunicava amb l´eixida del Barranquet.

  

COM ES VA FER...? El nou saló de plens de l´Ajuntament ( i IV )

COM ES VA FER...? El nou saló de plens de l´Ajuntament ( i IV )

Hui dimarts 25 de maig de 2010 és dia de ple ordinari. La coincidència fa que l´última fotografia de la sèrie de com es va fer el nou saló de sessions és precisament el saló ja preparat per acollir als regidors. Tots els detalls preparats i la sala muda...per debatir les qüestions municipals al foro polític més important del poble. Així va quedar després de la restauració de la segona planta de la Casa Consistorial, antiga casa noble dels Almodòvar.

 

 

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( III )

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( III )

Just aquesta setmana hi ha ple ordinari, demà dimarts. A la secció Com es va fer...? he començat i aquesta és la tercera fotografia l´obra del nou saló de plens de l´Ajuntament. En aquesta fotografia ja es veue el sostre tapat i s´aprecia més la biga central i els tensors, així com el pilar redó al mig.

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( II )

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( II )

Continua la sèrie de fotografies de la remodelació de la sala de plens, sobre tot pel que fa al sostre. Una altra vista del campanar, aquesta en posició vertical, que pareix més a prop, a través de les mateixes bigues de la sala és la que hui asoma al blog. Com es veu la biga central estava soportada per uns tirants de ferro. Ja s´estaven colocant els "bardos" a la teulada.

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( I )

COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l´Ajuntament ( I )

Una vista del campanar que no és molt frecuent veure-la. Quan van arreglar la teulada del nou saló de plenaris de l´Ajuntament a la Casa Consistorial, al descobrir les biges, es podia observar des d´allí aquesta imatge del campanar.

(PUBLICA AL SEU BLOG, CRONISTA OFICIAL DE GATA, Miguel Vives Signes)

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de La Rana ( i IV )

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de La Rana ( i IV )

Acaba ací la sèrie de les quatre fotografies de les obres de La Rana. A aquesta última podeu veure com estaven ja restaurats els arcs del llavador i l´empissat amb rajoletes del sòl acabat. Pràcticament s´havia quasi acabat l´obra.

COM ES VA FER...?: La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( III )

COM ES VA FER...?: La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( III )

A la tercera fotografia de la sèrie de com es feien les obres de la Rana es poden veure els arcs, abans de reconstruir-se. El clot de la bassa abans d´empisar-se als seus voltants i el lloc netejant-se per tal de millorar el lloc.

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( II )

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( II )

A la segona fotografia de les obres d´acondicionament del paratge de la Rana podem veure com ha plogut i l´aigua acumulada junt al material de l´obra forma un conjunt molt desordenat, perquè s´ha desbordat per tot arreu. Així i tot ja s´aprecien els andamits als arcs del llavador. En les altres dos posteriors fotografies veurem com va arreglant-se el conjunt.

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( I )

COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( I )

La segona obra que porte a aquesta sèrie és la

REHABILITACIÓ I ACONDICIONAMENT DEL PARATGE DE LA RANA

A través de quatre fotografies, en quatre dies, veurem el canvi que es va produir al paratge. A la primera, l´excavadora està començant les obres junt als obrers, just dins de la sèquia que forma el barranquet. El paratge de la Rana es composa d´un llavador antic, una font, les sèquies, el barranquet i a l´altre costat el pou i molí de La Rana.

¡¡ NOVA SECCIÓ !! HUI COMENÇA: COM ES VA FER...?

¡¡ NOVA SECCIÓ !! HUI COMENÇA: COM ES VA FER...?

Ja ho anunciava ahir. Comence ací nova secció. A través de les fotografies descobrirem com es va fer o construir...ponts, cases, llocs de Gata. Alguns llocs necessitaran de més d´una fotografia. Hui comence per la fotografia més antiga que tinc al meu arxiu amb respecte a aquestes construccions. Es tracta de

LA CONSTRUCCIÓ DEL VIADUCTE DEL RIU A GATA

Com es veu a la fotografia, els arcs es feia amb motles de madera que formaven un arc de mig punt. Per dalt d´arcs i pilars anavan les vagonetes. A la fotografia es veuen obrers per dalt i també per baix, ja que preparaven el material amb la mateixa grava, pedra i sorra del riu. Observeu també les cordes per tal de tensar el pont. La construcció del viaducte data entre els anys 1910 i 1912. El viaducte té una longitud de 177 metres i és el més llarg del recorregut del tren de via estreta (FGV) Alacant-Dénia. El conjunt es completa amb un pont metàlic de 13 metres que va sobre la N-332.

Informació i dades: www.trenetdelamarina.com/reco/puentes.html
Fotografia: Sèrie de postals antigues de Gata.