Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -195-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -195-

Poc a poc estic arribant a les 200 fotografies antigues, dia a dia. Hui pertoca una de caça. A un programa de festes es recopilava aquesta foto. Com estem en plena època de caçera des de que es va alçar la veda el 12 d´aquest mes, aquest és un homenatge a un gran caçador i perdiguer. Seguint la lectura del programa posava "Lluís de Betriu. Tirant al "Tir". Any 1946. Mireu amb quin poderiu agafava l´escopeta.

Recordeu quan el camp de tir, ara camp de vol d´avions teledirigits, estava en ús a les Alcolaies. Mireu si havia xiquets i persones majors mirant.

6 comentarios

CRONISTA -

El cronista com tu dius JJ va escriure quatre vegades la resposta ahir però ja saps la tecnologia també fa coses rares. Sí, efectivament era la punteria la que contava. Un home lla´nçava el plat o el colom o el pitxó i tenies que tirar-li i encertar.

JJ -

vaja... quan he contestat no m´ha eixit la resposta del cronista

JJ -

Sóc molt jove... imagine que seria una prova de punteria, pero el que no sé a que se li disparava

CRONISTA -

Era tirar al camp de tir, bé al pitxó o bé al plat. No era tirar a la muntanya a l´au corresponent. Era una manera popular de parlar. Camp de tir, anar a tirar al "Tir". Ara tot això ja no eixistix i difícil està que torne a ser com abans.

El expreso de media noche -

JJ, es que eres molt jove o va de conya???

JJ -

En que consistia tirar al "Tir"?