Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS: HISTÒRIA LOCAL: ELS REIS I GATA (Publicat el dia 20 de maig de 2010)

ARTICLES DESTACATS: HISTÒRIA LOCAL: ELS REIS I GATA (Publicat el dia 20 de maig de 2010)

Si alguna vegada ens pregunten si Gata i els reis d’Espanya -abans i ara- van tindre alguna relació històrica, podrem contestar que si. Si no, mireu l’article breu però aclaridor que vaig publicar aquell dia: 

"Hui porte al blog uns retalls de la nostra història local. Sabien vostés que el Rei N´Alfons XIII i la reina Na Victòria Eugenia van ser nomenats alcalde i alcaldessa honoraris de la vila de Gata. Fou l´any 1925. La Corporació Municipal estava presidida per En Francisco Moratal Giner "el metge Moratal", al qual Gata li dedicà un carrer que encara porta el seu nom. Alcalde i regidors adoptaren en la sessió del 15 de gener de 1925 aquest nomenament.

S´acordà nomenar una comissió de regidors "lo más amplia posible" -deia textualment el ple-, per tal de desplatzar-se a Madrid el dia 23 de gener a la fi de lliurar a SS.MM. els Reis d´Espanya "los preciados nombramientos".

Una altra anècdota referent als reis ens porta més cap ací en el temps. El 27 de maig de 1982 la Casa Reial de SS.MM. el rei En Joan Carles I d´Espanya i la reina Na Sofía remet una carta d´agraïment i disculpes per ser impossible assistir el Rei a les festes patronals, davant la invitació de la Comissió de Festes d´aquell any".

Fotografia obtesa d´Internet, a la web: www.lacasadecampo.net/sigloXX.htm"

FONT: Publicació al blog, dia 20 de maig de 2010.

0 comentarios