Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) (1.824): PLAÇA DE L'ESGLÉSIA AMB EL PILÓ, ANY 1967 (foto: Emilio Signes, publicada per Antonio Monfort)

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) (1.824): PLAÇA DE L'ESGLÉSIA AMB EL PILÓ, ANY 1967 (foto: Emilio Signes, publicada per Antonio Monfort)

La foto era tan esperada que vos la faig arribar. Una joia fotogràfica que es remunta a 1967. Trobem, per fi, una foto en la que es veu clarament el piló i com era d’estret el carreret que portava el nom del monolit de pedra, per al que s’accedia a la Plaça de l’Església.

APROFITE AL REPUBLICAR-LA PER A DEMANAR QUE SI ALGÚ TÉ FOTOS O IMATGES ON ES VEU TAMBÉ EL PILÓ, PODEU FER-ME-LA ARRIBAR (ja sabeu, mivisig@gmail.com o al meu facebook). LA PUBLICAREM DE SEGUIDA.

Però seguim amb la "potent" foto que ens ocupa. Emilio Signes li la va facilitar a Antonio Monfort. Monfort l’ha publicada al facebook i amb molta cura ha fet una explicació de tots els detalls que s’observen en la mateixa, que són rics i ens transporten a aquella època.

Cite textualment el que ha publicat Antonio Monfort, qui és el que ha donat a conéixer pel facebook la fotografia de la dècada dels 60 del segle XX d’aquest lloc tan neuràlgic, històric i típic:

"Aquesta foto  és un privilegi que me la passe l’amic Emilio Signes perque és bastant interessant per varies coses. En primer lloc, perque es veu el piló que donava nom al carrer, i esta imatge l’amic cronista la tenia mol buscada.
Per altra banda, cal observar al Sr. Rector D. Vicente llopis que ve de combregar de impedits. Vesteix sotana i roquet i esclavina per cobrir al Santíssim.
S’observa al home del cantó agenollat amb reverència per que passa el Nostre Senyor (-ahí advertim que possiblement ha deixat la moto "aparcada" per a fer la genuflexió-).
El dos (-xicons-) que vant davant del rector són dos escolans, un porta la llanterna i l’altre el llibre i toca la campaneta per avisar que passa el Santíssim.
Interessant són les dues cases cantoneres que ja no estan com ara podem contemplar a la plaça. La moto aparcada sobre la paret, baix del tauler d’anuncis de l’ajuntament.
La imatge és de 1967 i propietat d’Emilio Signes que ell la va fer des de dalt el campanar siguent escolà. Espere que la gaudiu" (
-dir també que feia tan sols quatre anys que s’havia elevat el campanar i les campanes i per tant el forat estava buit-). També dir que es veu a un dels cantons de la fotografia un trosset de la font. Es podia dir aleshores "Ie el piló, ie la font".

FONT: Foto publicada a facebook per Antonio Monfort, propietat de Emilio Signes, Gata.

0 comentarios