Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.166-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.166-

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Acabada la mini-sèrie de fotos de Don Alberto, torne a les col·leccions que vaig utilitzant per a les fotografies. Fa 43 anys que va començar la història de les festeres a festes patronals. La primera regina major de festes de Gata va ser l’any 1970. Era Sara Mahiques Mulet. Sols es va fer una vegada a la Plaça Nova i precisament la teniu a la foto. De la col·lecció de Jaime "Mónica" podeu veure a l’alcalde Don Julián Monfort Calatayud dirigint unes paraules a les festeres i al públic. Cantaven artistes locals, com Folk-8 i de la comarca. I una cosa a tenir en compte: els mateixos quintos es van triar a la seua regina.

Com vegeu, en el centre del decorat de l’escenari ressaltava l’escut adoptat de la Casa Almodóvar. Al costat esquerre de la regina major -si mireu de cara la foto- es pot veure a la filla de Don Ramón Beltrán. Carmen, dona de Jaime, és la segona per la dreta. María Mulet Montaner la quarta. Si conegueu algunes festeres més podeu comentar-ho i anar posant el nom de totes.

Ens comenten els nostres usuaris que també està Marita "Silvestra" darrere del xiquet, igual que una xica del carrer Xaló, que està al costat. El mateix xiquet, Antonio Pons, ens diu que era ell que porta el coixí amb la corona.

Ens diu Paco Moncho: "Miquel, una puntualització. No va ser l`´unic any d'elecció d ela Regina de Festes a la Plaça Nova. L'Any seguent, 1971, la meua quintà també va celebrar aquet acte a la Plaza Nova, siguen elegida amb votació popular (sino recorde mal) regina de festes MARIA TERESA "BORLA".

3 comentarios

PACO MONCHO -

Miquel, una puntualització. No va ser l`´unic any d'elecció d ela Regina de Festes a la Plaça Nova. L'Any seguent, 1971, la meua quintà també va celebrar aquet acte a la Plaza Nova, siguen elegida amb votació popular (sino recorde mal) regina de festes MARIA TERESA "BORLA".

CRONISTA DE GATA -

Gràcies, Toni, pel comentari. Ja ho posaré per ampliar l'article.

antonio pons -

el xiquet que esta en la foto soc yo