Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2022.

LA MARXA-CARRERA SOLIDÀRIA DE GATA REUNIX A 348 PARTICIPANTS. A benefici de Amics del Tercer Món, s'han recollit al voltant de 480 euros

20220501155102-carrerasoli1.jpg

Un total de 348 participants han col·laborat caminant o corrent aquest matí en la CURSA-CAMINATA SOLIDÀRIA que s’ha celebrat a Gata, en la que ha organitzat el recorregut i la logística el Club Atletisme Gata, junt a Protecció Civil, Policia Local i regidoria d’esports de l’Ajuntament de Gata de Gorgos. A les 10 del matí s’ha donat l’eixida, primer dels corredors i després dels caminants. L’eixida i meta ha sigut, com ja és habitual en el pati del Grup Escolar. Han recorregut 6 kilòmetres en un matí molt agradable inclús calorós.

La Gatukada ha amenitzat el pas per la "placeta dle vicari" dels participants i Ca el Tramusser ha posat la nota refrescant a la carrera amb aigua-llimó. Moltes altres comerços i entitats que es relacionaven al cartell d’anunci de la marxa també.

En representació de la ONG Amics del Tercer Món Angi Mestre Mulet comentava al seu facebook: "Des d’ací donar les gràcies al club d’Atletisme Gata i a tots i cada un dels col.laboradors que han fet possible la cursa solidària en benefici d’amics del 3r món. No vull oblidar-me tampoc de la bandeta i la batucada que amenicen el recorregut. A tots moltíssimes gràcies en nom de l’ ONG. També a tots i cada un dels que heu posat el vostre granet, moltíssimes gràcies. A tots i cada un l’enhorabona perquè seguiu demostrant que Gata és solidària."

Era una prova popular sense classificacions ni registres de temps. La quota d’ inscripció era de 5 euros i es donava un detall-obsequi per a tots. La solidaritat ha estat marcada en que un euro de cada inscripció anirà destinat a l’ONG Amics del Tercer Món, que com tots sabeu és l’associació sense ànim de lucre que té com a objectiu col·laborar en el treball que realitza el missioner valencià Vicente Berenguer Llopis, fill adoptiu de Gata, a Moçambic des de fa més de 50 anys, desenvolupant projectes educatius i sanitaris. Al final, 14 dels inscrits eren de Dorsal O, 162 feien la cursa corrent i 172 la feien corrent. Molt bon ambient i la recaudació ha estat al voltant de 480 euros.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista. 
IMATGES CURIOSES: ELS QUINTOS 2021/2022 A PUNT D'EIXIR...CAP A LA FESTA

20220501160848-quintos22.jpg

La imatge curiosa i simpàtica no té desperdici. Anit es va celebrar el sopar de parelles de l’actual quintà 2022, l’anterior (la del COVID 2020-2021) ja es va fer fa uns mesos. Encara venien de la festa i alguns quintos s’han aplegat al pati del Grup escolar, lloc d’eixida de la Cursa-Marxa Solidària. Baix de l’arc mateix d’eixida i meta, preparat per Somesport, han simulat que començaven la ruta. També tenia altres dos significacions festeres: primera, que han donat ja la partida per a les festes 2022 de juliol-agost i segona que estaven mesclants quintos 2021 i 2022, com serà la festa.

FONT: Foto Vero Vives.   A PARTIR DEL 9 DE MAIG, REORDENACIÓ DE 9 CARRERS DEL POBLE DE GATA. Afecta al canvi de circulació i a l'estacionament

20220503192514-20220313-075945-copia.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha donat a conéixer ja oficialment el canvi que es produïrà a partir del pròxim dilluns dia 9 de maig en 8 carrers del poble, cinc d’ells en ple centre urbà. Dilluns entrarà en vigor el canvi de sentit de circulació i estacionament en el centre del poble que implica una reordenació del trànsit en els carrers SIGNES, TEULADA, NOU, SOL, PENYÓ, LLUNA, QUARTER, ERA i LEPANT. S’han realitzat canvis de circulació i estacionament establint-se direccions úniques i zones d’estacionament permés, zones on no es podrà estacionar i altres solament de 20 a 8 hores segons el plànol. Aquest canvi busca donar una major qualitat de vida als residents que guanyen carrers més amplis i amb menor contaminació atmosfèrica i acústica.

L’Ajuntament avisa que per a facilitar l’adaptació del veïnat, durant quinze dies es realitzarà una funció informativa, per tant, durant aquest període no s’imposaran sancions, i serà a partir del dimarts dia 24 de maig quan s’aplicarà el reglament sancionador.

Aixina seran els nous canvis de la circulació: el carrer Teulada sols tindrà una sola direcció des del carrer Calvari cap amunt fins al carrer Bisbe Cervera o Carrer Signes. També el carrer Lepant tindrà el mateix sentit únic des del nou pont fins el carrer Calvari. El carrer Signes tindrà sols una direcció des del carrer Doctor Gómez Ferrer fins el Quarter. El carrer Era de Boronat sols tindrà un sentit des del carrer Teulada a eixir cap a la carretera o cap al carrer Serrillars. El carrer Quarter passa a ser tot d’una direcció des de la carretera fins el carrer Teulada o carrer Serrillars. Les direccions del carrer Penyó seran sols des de la Plaça Església (plaça del vicari) fins al carrer Teulada. La resta de carrers afectats mantenen la mateixa direcció que tenien: Nou, Sol, Lluna i Calvari.

També hi ha canvis en quan a l’estacionament. Es permet l’estacionament als següents carrers d’aquests afectats: Quarter, Era de Boronat i Lepant. Es permetrà l’estacionament sols de 20 hores a 8 del matí del dia següent als segúents carrers dels afectats: Carrers Teulada, Lluna, Sol i Signes (des del cantó amb carrer Teulada). Finalment, es prohibeix l’estacionament totalment en els següents carrers: Nou, Sol (des de les escales fins els quatre cantons amb el carrer Teulada) i carrer Signes (del Doctor Gómez Ferrer fins el cantó de l’inici del carrer Teulada.

L’Ajuntament segueix oferint al mapa, dins la campanya "aparca a prop" les onze zones d’aparcament que hi ha al poble de Gata amb un total de 1.231 places. Recordem els 11 llocs i entre parèntesi les places de cotxes que poden aparcar: Escoles (67), Sant Josep 1 (19), Sant Josep 2 (36), Era de Boronat (70), Entrada per Teulada (36), Xaló (93), Paleres (26), Aromes -ara carrer de la Unió Musical de Gata- (16), Ciprer (89), Pou de Pedreguer (72), Pou (61), Jesús Pobre (42), Pavelló (62), Sorts (485 i Carretera Ondara (57).  

FONTS: Mapes de situació, aparcament i places a Gata d’aparcaments, Ajuntament de Gata / Foto: carrer Teulada sense cotxes, Cronista de Gata.GATA APROVA LA CONTRACTACIÓ DE LES OBRES DE LA CENTENÀRIA ANTIGA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL

20220505135730-antiga-caserna-ok-4-1-.jpg

El plenari de l’ajuntament de Gata va aprovar, ahir, en sessió extraordinària i urgent la contractació de les obres de l’antiga caserna de la guàrdia civil.

L’alcalde, Josep Signes, va explicar que la premura per aprovar la contractació és iniciar les obres el més prompte possible ja que s’han retardat per la necessitat d’actualitzar el projecte als preus actuals i evitar així el risc de deixar deserta la licitació i no poder justificar l’ajuda de què disposa.

Les obres de rehabilitació es finançaran través d’un conveni amb la Vicepresidència 2a i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que es va signar a març de 2021 i es divideix en dos anualitats. Dins del pressupost de 2022 s’han consignat 340.000 euros i en la pròxima anualitat, 200.000 euros.

El projecte de 730.655 euros compren la substitució de la coberta, reforç i consolidació de l’edifici de l’antic quarter de la Guàrdia Civil de Gata.

Segons el regidor d’Urbanisme, Antonio J. Signes, s’està treballant per buscar finançament de la resta del pressupost a través dels fons europeus, compatible amb el conveni existent.

Tant la urgència del plenari com el únic punt de l’ordre del dia, la contractació de les obres de la caserna, va prosperar amb l’abstenció del grup municipal del PP i els vots a favor del equip de govern, Compromís i PSPV.

FONT: Foto i informació Ajuntament de Gata.L'AJUNTAMENT RECEPCIONA EL NOU GIMNÀS ESCOLAR DE GATA

20220506131219-gimnas1.jpg

Hui divendres s'ha signat l'acta de recepció del gimnàs de l'escola, del CEIP Santíssim Crist" de Gata, perquè l'alumnat puga començar a fer ús de les instal·lacions a partir de la pròxima setmana. L'empresa constructora du a terme les últimes tasques de neteja i condicionament de l'espai perquè estiga tot a punt. 
 Regidors i responsables de l'empresa adjudicatària han visitat per dins les instal·lacions i han comprovat que tot està en condicions per a començar a utilitzar el gimnàs.
FONT: Fotos i informació Ajuntament de Gata.
HUI DIA 9, DILLUNS, COMENÇA LA REORDENACIÓ DEL TRÀFIC, PER A FER UNA GATA MÉS SOSTENIBLE

20220509134120-carrerteulada.jpeg
A partir de hui dilluns 9 de maig entra en vigor una reordenació del trànsit que afecta als carrers més cèntrics de la població, dins l’aposta de l’Ajuntament de Gata per una  mobilitat sostenible.

El canvi afecta als carrers Signes, Teulada, Nou, Sol i Lluna, Quarter, Era, Lepant i Penyó -una part-, on es realitzaran diversos canvis de circulació i estacionament establint-se direccions úniques i zones d’estacionament permés, zones on no es podrà estacionar i altres d’estacionament de 20 a 8 hores. Aquest canvi busca donar una major qualitat de vida als residents que guanyen carrers més amplis i amb menor contaminació atmosfèrica i acústica

Dins d’aquest pla de reordenació del trànsit que pretén guanyar els carrers per als vianants, aquesta és una primera fase. En una segona fase es realitzarà una reordenació en els carrers de la zona de l’Arraval.

Paral·lelament, s’ha realitzat una campanya informativa amb el títol "Aparca a prop", per tal de conscienciar a residents i visitants de l’oferta d’aparcaments públics  dins de Gata. Tot plegat, són més de 1300 places disponibles en zones d’aparcaments públics a menys de 10 minuts del centre del poble.

FONTS: Fotos i informació Ajuntament de Gata.LA JUGADORA D'ESCACS DE GATA SUB16 NOA MULET SALVÁ SELECCIONADA PER AL CAMPIONAT D'ESPANYA QUE SE CELEBRARÀ A SANTANDER

20220509210005-noa1.jpg

 

Anava recollint èxits i quasi es classifica entre les tres primeres de la Comunitat Valenciana a Gandia. Però ara tenim la sorpresa i el bon fer de jugadora i mestre. La gatera Noa Mulet Salvà ha estat convocada per la selecció d’Escacs de la Comunitat Valenciana per a jugar el Campionat d’Espanya femení per equips Sub 16.
La cita serà del 23 al 26 de juny a Santander.
El seu mestre Francisco Morató manifestava: "ara toca fer un bon pla d’entrenament per a arribar al màxim a la cita. Per part meua com a entrenador molt orgullós!!!"
Donem l'enhorabona a Noa i a seguir tenint bons resultats.
 
FONT: Fotos i informació Francisco Morató Tent.

 GATA: L'ALUMNAT DEL TAPIS EXPOSARÀ LES SEUES OBRES AL CORRAL DEL PATO. Inauguren dissabte 14 i estarà fins setembre

20220512063601-tapis.jpg

La unió fa la força i més força artística. Des de l'any passat els alumnes del TAPIS de Gata reben classes de pintura a càrrec de l'escola municipal de plàstica experimental Antoni Vives, gràcies al col·laborador Josep Ginestar, mestre de l'escola. Ja comença a donar els seus fruits desitjats.

L'alumnat d'aquest grup està ultimant els detalls per a presentar una exposició de treballs realitzats amb cera sobre cartolina. A més, menció apart tindrà la pintura de María Rosa Signes Mulet. Serà al restaurant el Corral del Pato i estarà oberta al públic a partir del dissabte 14 de Maig fins setembre.

Aneu a visitar-la i gaudi dels treballs. La creació variada, guiada per un bon mestre, dona bons resultats.

FONT: Foto facilitada pel TAPIS. 


 L'ARTESANIA DE GATA TORNA A VEURE'S A LA TELEVISIÓ (ESPAÑA DIRECTO, LA 1TVE)

20220517113859-artga.jpg

Ahir dilluns 16 el poble de Gata i la seua artesania va tornar a ser protagonista en un reportatge de Ana Prada al programa vespertí de la 1 de TVE "España directo". La presentació a l’estudi central ja donava una pista. Al reportatge, primer la locutora va estar a la fàbrica de capells ("sombreros") Costa y Soler que abarca quatre generacions des de 1935. Després va conversar amb Santi Signes a la bodega a la Plaça d’Espanya, que ven a la seua tenda els capells. En una segona connexió en directe la presentadora va mostrar peces artesanals d’espart, canastes, de vímet i tota classe d’artesania, entrant a la tenda Rosario. Es van poder llegir frases relacionades amb l’artesania gatera i el nom de Gata de Gorgos, Alicante, va tornar a aparéixer en la 1 de TVE.

No és la primera vegada que des de "España directo" visiten Gata i la seua artesania, donant-li visibilitat a un símbol caracteritzador del poble.

Podeu repassar els moments del reportatge, del minut 28,16 fins el 33,51 (poc més de cinc minuts) al següent enllaç, PUNXEU ACÍ

FONT: Composició de captures de pantalla als tres llocs on es va fer el reportatge.   L'ESCOLA DE GATA PARTICIPA EN PROGRAMAR UN ROBOT HUMANOIDE

20220517114615-insti1.jpeg

L’Escola de Gata participa en «Programa la teua obra»

L’alumnat del CEIP Santíssim Crist convertiran a robots en actors dins de Programa la teua Obra, un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el 14 de juny en la Universitat Miguel HernándezEls estudiants de primària estan aprenent a programar un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels estudiants, del curtmetratge que ells mateixos estan realitzant i dirigint i amb el qual pretenen fomentar l'alimentació sana, l'exercici i la cura.El projecte, és una idea del Caleidoscopio,Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i està secundat econòmicament per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos. Es tracta per tant d'un programa amb doble valor.

No sols ensenya als estudiants a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, i sinó que tracta que a través d'aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l'entorn en el qual viuen ja que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.

A més, els estudiants que participen han hagut d'escriure el guió, realitzar el storyboard, dirigir i rodar ells mateixos el curt en el qual el robot serà un protagonista més‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts,va començar al gener amb la formació dels professors i tutors de sisé i quart de primària a l'hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, han sigut ells els que s'han encarregat d'ensenyar a l'alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots. La formació dels docents està certificada per la Conselleria d'Educació a través de CEFIRE, el Servei de formació de professorat.

A més, la proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. El Caleidoscopio organitzarà una exhibició el 14 de juny al Parc Científic de la Universitat MIGUEL Hernández a Elx on l’escola de Gata i la resta de centres educatius de primària i secundària de la província d'Alacant, exposaran els seus projectes.

FONTS: Informació i fotos Ajuntament de Gata.ENS HA DEIXAT LA CENTENÀRIA DE GATA JOSEFA PUIG COSTA (PEPICA LA FERRERA). Va fer 100 anys el passat 30 de març

20220518200154-ferrera.jpg

Una de les dos centenàries que tenia el poble de Gata ha faltat hui dimecres a l’edat de 100 anys i un mes i mig. Es tracta de JOSEFA PUIG COSTA més coneguda com Pepica la Ferrera. La seua capella ardent es troba al vetlatori de Gata (junt a l’església) i la missa funeral serà demà dijous 19 de maig a les 10 del matí. Des del blog ànims per als seu marit, fills i néts.

Recordar que ara sols resta a Gata una centenària en vida. María Monfort Costa, també coneguda per María Bisserot, va complir 102 anys el passat 10 d’abril.

FONT: Recordatori publicat per Parroquia de Gata.RECORDS DE MAIG A GATA: FA 35 ANYS (DIA 25) GORDO DE LA LOTERIA; FA 9 ANYS (DIA 27) PEDREGADA...i altres

20220522112136-maiggata.jpg

Refresquem la memòria col·lectiva del poble de Gata, pel que fa als pròxima dies de final de maig, de hui dia 22 al 31. Molts anys fa d’això? Podem dir quan parlem dels records del temps. S’en recordeu?. Fem un poc de ressó dels recordatoris:

FA 35 ANYS, 25-5-1987: TOCAVA EL GORDO DE LA LOTERIA A GATA. 49.920 ERA EL NÚMERO. LA BANDA UNIÓ MUSICAL REPARTIA VORA 700 MILIONS DE PESSETES. Era dilluns. Especial Loteria de la Creu Roja. Tocava celebrar-se a Logroño dissabte però la pluja ho va impedir. A Madrid es va donar la sort per a la banda i altres agraciats amb les boles especials. Volteig de campanes, passacarrer de la banda. Festa i alegria. L’Administració nº 1 de Gata donava el premi. Hui ja no existeix.  

FA 9 ANYS, 27-5-2013: UNA INUSUAL I ESTRANYA PEDREGADA OMPLIA EL POBLE I CAMPS DE GATA DE MUNTONADES BLANQUES. Aquell dia va ocorre un fenòmen climatològic molt anormal a Gata. Una forta granissada va omplir de blanc carrers i camps. Si recordeu es va colapsar l’aigua i el gel. La premsa es va fer ressó al dia següent del succés de l’oratge. La notícia va correr com un reguer de pòlvora. A mitjan vesprada va caure una bona granissada a Gata, espectacular i singular pel temps avançat i per les circumstàncies. El dia després també va ser hora de balanços. Fins i tot, el ple de l’Ajuntament demanava zona catatròfica el dia 28, i que als ajuntaments veïns de Xàbia i Dénia, on molts veïns gaters tenen vinyes i propietats, per a que recolzaren aquesta petició."

FA 7 ANYS, 29-5-2015: LA FESTA DEL MISTERI DE REIS, DECLARADA FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL.  S’atorgava la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al Misteri dels Reis Mags de Gata de Gorgos. Deia al final de la resolució: "Amb data la present resolució, inscriure d’ofici la declaració concedida en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, secció primera: Festes d’Interés Turístic."

FA 5 ANYS, 27-5-2017: GALA 20 ANIVERSARI COMERÇ DE GATA. El Comerç de Gata celebrava una gala per commemorar 20 anys d’associació. Ho va fer en companyia dels seus socis i alguns il·lustres convidats. L’acte central de la nit va ser el lliurament de reconeixements a tots aquells que van formar part en algun moment de la junta directa de l’associació i que van treballar i treballen de valent per donar continuïtat a la tasca. 

FA 4 ANYS, 27-5-2018: LA BANDA PARTICIPA EN EL RECORD GUINESS DE LA FORMACIÓ MUSICAL MÉS GRAN DEL MÓN. La banda de la Unió Musical de Gata de Gorgos va participar amb l’intent de consecució del Guiness Record de la formació musical més gran del món, al unir-se uns 20.000 músics d’unes 420 formacions musicals de tota la Comunitat Valenciana. També va participar la nostra banda en el passacarrer més nombrós de la història en els actes previs a l’entrada del camp del Mestalla, a València. Aquell no es va conseguir, el del passacarrer sí. A més, aquest coliseu futbolístic valencià va passar a ser per unes hores el referent mundial de la música popular, la de banda. Gata també va estar present. A més, es van aconseguir nou rècords més, bansant-se amb els instruments i cordes. L’acte es feia dins de la programació dels 50 anys de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i organitzat per la mateixa institució. 

Altres records de finals de maig ens porten a les primeres comunions, a eleccions locals/autonòmiques (com fa ara deu anys, just hui 22 de maig de 2012) i a la pluja (com el 28 de maig de 2014).

I posats a recordar, recordem que fa sis anys era també tal dia com hui 22 de maig el segon torn de les Primeres Comunions. Havia una novetat, l’eixida del grup dels 19 xiquetes/xiquets i els seus pares, acompanyats en passacarrer per la banda Unió Musical, va ser des de la Plaça d’Espanya baixant pel carrer La Bassa i passant per davant l’Ajuntament fins la Plaça de l’Església. Era una novetat donat que la tradicional eixida de la Plaça Nova va estar substituïda per les obres que estaven portant-se a terme Diputació Provincial, obres de reparacions i millora d’infraestructures hidràuliques i pavimentació de la plaça.

FONTS: Fotos d’arxiu.ART DEL GRUP TAPIS A LES PARETS DEL CORRAL DEL PATO. Els artistes eren guiats pel mestre Ginestar

20220522155413-tapis1.jpg

Aquest divendres dia 20 al tardet es va inaugurar l’exposició de pintures que han realitzat els membres del T.A.P.I.S baix la direcció de Josep Ginestar de l’Escola de Plástica Experimental "Antonio Vives", en el Restaurant Corral del Pato de Gata de Gorgos.

La mostra estarà exposada a aquest espai d’art fins 14 de setembre de dimarts a diumenges de 12 a 16:30 i de 19 a 22 hores.
Després d’amirar les obres a les parets del comedor, al pati va parlar el Regidor de Serveis Socials i alcalde Josep Signes. A continuació ho va fer Àngels Soler, regidora de Cultura i per finalitzar va dirigir unes paraules a tots i totes els presents Josep Ginestar, mestre i guia dels treballs.
Ginestar va explicar que els temes dels quadres havien sigut de lliure elecció i va recalcar el gran potencial i valor d’alguns dels quadres, que s’enmarquen dins de l’estil "Art Brut" reconegut i protagonista de moltes exposicions en diversos països.
Els mateixos artistes, amics, familiars i coneguts van estar present i van degustar de cuina casolana oferida pel mateix resrtaurant.
El grup TAPIS ha volgut agrair a Antonio, gerent del restaurant, la seua disposició i amabilitat, així com la degustació. Al mateix temps, recomanen que qui vulga pot passar-se a gaudir d’aquesta exposició i un bon menjar en el Restaurant Corral del Pato, i si hi ha algún quadre que els agrada i encisa, també es pot adquirir allí mateix.
També podeu visionar el vídeo fet a l’efecte de la inauguració. PUNXEU ACÍ.

FONT: Fotos TAPIS. Lloc: Corral del Pato, Gata.


EL JOVE REMER GATER JORDI BARCHINO, CAMPIÓ D'ESPANYA DE LLAÜT MEDITERRANI, AMB L'EQUIP DEL CLUB NÀUTIC DE VALÈNCIA

20220524132800-318df0f3-1bcf-4ae9-921c-16dac5c9fa55.jpg

Està clar que els gaters destaquen en molts esports i alguns formen part d’equips més superiors que els propis locals, donada la seua importància, bé de l’esportista com de l’equip.

És el cas del jove gater JORDI BARCHINO, del que ja he parlat alguna vegada i que abans estava al Club Nàutic de Dénia. El passat cap de setmana va resultar campió d’Espanya en la modalitat de Llaüt Mediterrani, junt amb el seu actual equip Club Nàutic València. 

El pasado 21 i 22 de maig es va celebrar en aigües de Santa Pola el campionato d’Espanya de Llaüt Mediterrani en el qual participaren més de quaranta embarcacions de Catalunya, València, Alacant, Múrcia i Andalucia. Van ser dos dures jornades d’ eliminatòries arribant a la final les embarcacions de Universitat Alacant, Regates Mediterraneo (Málaga), Badalona i el Club Nàutic València (on participa el remer gater Jordi Barchino), en una final molt disputada i amb un clima molt calorós es va imposar i proclamar Campió d’Espanya el Club Nàútic València.

El gater Jordi Barchino acumula un palmarés important amb dos campionats d’Espanya, dos lligues Suma (Comunitat Valenciana) i dos Regates de Fons Santa Pola-Tabarca.

FONT: Informació i fotos facilitades per Jordi Barchino.VISITA I RECEPCIÓ OFICIAL DEL NOU GIMNÀS ESCOLAR DE GATA. Director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia

20220524133742-whatsapp-image-2022-05-24-at-2.48.23-pm-1-.jpeg

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia ha visitat aquest matí i ha recepcionat oficialment, juntament amb l’alcalde de Gata, Josep Signes, la corporació i la direcció del centre, el nou gimnàs del CEIP Santíssim Crist. La construcció del gimnàs s’incloïa dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la millora d’infraestructures educatives que, junt amb les reparacions estructurals del pavellons B i C, ha suposat una inversió de 764.970 euros en el centre.

El director general ha agraït la col·laboració del consistori en la millora dels centres educatius del municipi i ha anunciat que el departament de la consellera Raquel Tamarit "està preparant una inversió de més de 6 milions d’euros en Gata en dos noves actuacions a través d’Edificant per a rehabilitar el CEIP Santíssim Crist i ampliar l’IES Matemàtic Vicent Caselles". "En total estem parlant d’una inversió en Gata d’uns 7 milions d’euros a través del pla Edificant permetrà, no sols millorar i modernitzar els centres educatius del municipi, sinó també generar 175 llocs de treball en el sector de la construcció", ha destacat Víctor Garcia.

Per la seua banda, l’alcalde de Gata, Josep Signes, ha mostrat la seua satisfacció per veure ja està en funcionament una infraestructura tan demanada per la comunitat educativa així com per la tasca que s’ha iniciat per a tramitar els dos nous projectes.

Respecte al projecte d’ampliació de l’IES, la Conselleria ha acceptat incloure la incorporació de 4 aules de batxillerat i 2 de secundària; la modificació de la instal·lació de la calefacció, ubicació de les instal·lacions per a impartir FP bàsica de Perruqueria i Estètica i nous espais adients per incorporar el cicle mitjà i una aula d’usos múltiples. Així mateix s’estudia la possibilitat d’incorporar noves rames de Formació Professional al centre. Tot el projecte té un pressupost de 3.325.711 euros.

Pel que fa al CEIP, Educació i Ajuntament, una vegada acabades les obres del gimnàs del CEIP Santíssim Crist, han començat a tramitar una segona delegació de competències per la rehabilitació dels tres aularis d’aquesta escola. L’actuació, que suposarà una inversió superior als tres milions d’euros, inclourà la substitució de la coberta, renovació de finestres, adequació de l’accessibilitat, millora de la xarxa elèctrica, de l’eficiència energètica i de la calefacció. Igualment es renovaran els patis i el tancament perimetral i es crearan zones d’ombra i connexions entre els edificis.El projectes complet té un pressupost de 2.965.655 euros.

FONTS: Informació i fotos Ajuntament de Gata (premsa).ENS HA DEIXAT CARMEN SERRA BUIGUES (CARMINA), SIMPÀTICA I AMB VITALITAT (D.E.P.)

20220526140043-img-20220526-wa0002.jpg

Les enfermetats ràpides i cruels colpejen sempre. Hui, el poble de Gata sobre tot la família, amics i coneguts acomiaden a CARMEN SERRA BUIGUES. Tenia 55 anys i s’en ha anat prompte. Vitalitat, sonriure i simpatia per a tots els que la recorden. Ànims des del blog al seu home, filles, mare i demés familiars. A les 17:30 hores serà hui la missa al tanatori de Xàbia. DESCANSE EN PAU Carmen. TRES VEÏNS DE GATA FAN 800 KILÒMETRES AMB BICICLETA PEL CAMÍ DE SANTIAGO. Pepe, Paco i Rodri vestien la samarreta del Club Ciclista Gata

20220527192623-santiago2.jpg

Ja han arribat a la meta prevista. Podia tractar-se d'una carrera, però no. Pepe, Paco i Rodri, han aconseguit el seu propòsit. La ruta del camí de Santiago ha sigut Roncesvalles-Santiago de Compostela. Van eixir el dia 16 i han arribat hui dia 29 a la ciutat xacobea. I sempre amb bicicleta i portant la samarreta característica del Club Ciclista Gata, al qual pertanyen els tres.

Molts gaters van fent aquests dies trajectes i passen etapes del Camí. Alguns a peu, altres en cotxe, però aquests tres gaters han fet el recorregut amb bicicleta. Comentava Paco Moncho que han passat sense cap incident i si de cas l'etapa d'Ocebreiro que va ser duríssima, plovent i amb dos graus. Gelats de fred. 15 km sempre cara amunt, amb desnivells del 12 i del 16%. 

Ha valgut la recompensa i ara tornaran cap a Gata. Una altra aventura per a contar.

FONT: Fotos penjades per ells al facebook.   LA PENYA MADRIDISTA DE GATA CELEBRA LA XIV COPA D'EUROPA DEL SEU EQUIP

20220529144001-realmadrid.jpg

La penya gatera del Real Madrid va celebrar mitja hora més tard la victòria del seu equip. Els aficionats a l’equip blanc, que en Gata són molts, van poder veure anit la final bé a la penya, a les seues cases o, inclús, al camp vell de "les Sorts" on, dins del programa de la jornada de pre-quintades organitzat per la Comissió de Festes 2022, entrava la col·locació d’una pantalla gegant per a seguir el partit.

Al final, castellet i coets per a la celebració, la que és la XIV Copa d’Europa. Enhorabona a tots els aficionats i aficionades gateres del Real Madrid. 

FONT: Foto pujada al facebook per Vicent Signes Signes.  EXITOSA FESTA DE PRE-QUINTADES A GATA, FIDEUÀ I ORQUESTRA TITÀNIC (Comissió de Festes 2022)

20220529145352-miganyquintadessefamulet.jpg

No es pot dir mig any perquè resten sols dos mesos per a festes, per això se li va dir la festa de les pre-quintades. La Comissió de Festes 2022 calenta ja motors per a la recta final. Enguany, després de dos anys irregulars al respecte de les festes i molts altres events a causa de la COVID, s’espera tornar a la normalitat.

La gent, especialment la joventut, té gana de celebrar-ho i per això el camp vell de futbol a Les Sorts es va omplir de samarretes de tots els colors de joves amb els seus companys de quintà. Es va fer tapeo i va actuar l’orquestra Titanic i el Disjokey Gari. Al coincidir amb la final de la Champions es va instal·lar una pantalla gegant i es va seguir el partit fins el final. El triomf blanc va alegrar a tots els aficionats gaters.

Comença el compte enrere just quan resten dos mesos per a les festes patronals del Crist, que seran quasi amb tota probabilitat del 29 de juliol al 6 d’agost.

FONT: Fotos pujades al facebook per Pilar Torres i Sefa Mulet. / Fotos Cronista.  EL GATER JAUME BORONAT SOLER S'EMPORTA EL PREMI A LA MILLOR IMATGE DEL V RALLI FOTOGRÀFIC VILA D'ALTEA. Altres gaters i gateres també entre els millors

20220529151804-jaumesonia.jpg

El V Ralli Fotogràfic Vila d’Altea ha tingut al llarg del cap de setmana, 26 a 29 de maig, participants i premiats gaters, tots ells membres del Fotoclub Forat de Gata. El fotògraf Jaume Boronat Soler, amb una puntuació de 430 punts ha obtingut el premi a la millor imatge del ralli, a més de ser quart a la classificació general i estar la seua col·lecció al Top10.

Altres gaters i gateres han tingut premis o han estat molt ben col·locats. La tercera classificada ha sigut amb 433 punts Sonia Soria Soler, a més de conseguir el 3r premi a la col·lecció. En cinquena posició i 420 punts s’ha classificat la jove Nuria Fornés Ferrer, que a més una de les seues fotos ha estat al Top10. En setena posició i 401 s’ha classificat José Luis Fornés Cervera. Finalment, una foto de Teresa Arabí ha format part del Top10 del concurs.

FONT: Fotos pujades al facebook per Vicente Lloréns del Foto Club Altea.ENS HA DEIXAT CÉSAR IVARS CARDONA, (el farmacèutic), un home tot bondat i altruïsme (D.E.P.)

20220530153817-img-20220530-wa0001.jpg

Els farmacèutics gaters estan hui un poc més òrfens. El degà del gremi gater ens ha deixat. César Faustino Ivars Cardona ha faltat als 75 anys d’edat, després d’una llarga enfermetat en companyia del seus éssers volguts. Per tot el veïnat conegut, César era un home tot bondat i tot altruïsme. Allí on es necessitava de la seua col·laboració allí estava la seua mà. Persona molt religiosa, educada i amb una gran cultura, sempre tenia un sonriure per a tots els que entraven a la seua botiga. Era molt amic dels més menuts quan anaven a la farmàcia, que estava al carrer Pare Mulet (hui amb altres propietaris coneguda com farmàcia Tormo y Soler). Sempre estava a la disposició del que feia falta. César ha passat a reunir-se amb la seua germana i els pares, una família molt coneguda i volguda.

La capella ardent es troba al Tanatori de Xàbia i demà dia 31 a les 12:00 hores a l’església de Gata serà la missa funeral per la seua ànima. Des del blog, donar ànims i el meu condol a tota la seua família. DESCANSE EN PAU, CÉSAR.  

FONT: Foto facilitada per la seua família.L'ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL ANTONI VIVES DE GATA INAUGURA EXPOSICIÓ I NOU AULARI

20220531113826-porta.jpg

 El divendres 27 de maig es va inaugurar al Casal de la Música de Gata la mostra TRIDIMENSIONALITAT A GATA, una exposició que té com a eix vertebrador la tridimensionalitat, entesa de forma gens dogmàtica, oberta i amb tota una gran varietat de materials i conceptes.

L’exposició sobre la tridimensionalitat és ja un clàssic dintre la gruixuda programació anual de l´escola d’art contemporani, aquest centre organitza exposicions dels seus alumnes siguen a Gata o a altres indrets, es pronuncien conferències, projeccions de documentals o pel·lícules, visites a exposicions, en particular a València, etc. 

La mostra compta amb obres dels següents autors: Juan Escolano, Jaume Pastor, GuidoBompadre,MªJosé Cholbi,Pedro Faus, Conchi García, Mari Marí, Manuela  Paszkowsky, Mar Fornes, Mariví Puigcerver, i Pep Aguilar. Els autors han emprat tot un feix de matèries diferents com: terres, plasticera, materials tèxtils, fil de coure, cartó, fulles de llibre, fotografia, una bata, pedretes, paper de polièster, cendres, roques volcàniques,etc. Excepcionalment l’ajuntament de Gata ha editat un catàleg.  L´exposició es pot visitar de dimecres a diumenges de 19 a  21h. fins diumenge 12 de juny.

La vesprada però encara tenia una altra inauguració, la del nou espai on està ara l’Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives al carrer Xaló número 37. Des del Casal tot un nombrós grup va recórrer els escassos metres que separen el Casal de l’Escola de Plàstica per a visitar la planta baixa, els dos pisos i el terrat que des d´ara serviran perquè els alumnes , puguen experimentar en l´art contemporani i poder aplegar a expressar-se. Les noves aules estaven plenes de gom a gom per gent vinguda de Gata i d´arreu les Marines i la Safor. 

L´acte va comptar amb l’assistència de la regidoria de cultura, Àngels Soler, del regidor Toni Arabí, de l´alcalde, Josep Signes i del mestre de l´escola, Ginestar.
La façana del centre lluïa dues teles d´Art al Vent que seran exhibides a la propera cita, a agost d´enguany, creades per Fina Gilabert i Said ben Sal.lah. Hem d´apuntar que Art al Vent és una iniciativa que va nàixer al si d´aquesta escola.

Aquesta setmana la televisió valenciana à punt s’ha fet ressó de la notícia. Ací teniu l’enllaç al moment en que s’emet. PUNXEU ACÍ

FONTS: Fotos i informació, Premsa Ajuntament. 
Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris