Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2021.

HUI ÉS TOT SANTS. VISITA ALS CEMENTERIS. Els cinc de Gata, des de la maqbara àrab fins als dos actuals dels Ecles ( II )

20211101174754-whatsapp-image-2021-11-01-at-17.58.39.jpeg

Hui és la festivitat de Tots els Sants. Els gaters i algú de la comarca que tenen soterrats familiars van estos dies als dos cementeruis adjunts de la partida Ecles. Escorcollant la història local, anem a resumir i recordar, com deia ahir, els diversos cementeris que ha tingut Gata al llarg de la història. Són les "ciutats i pobles dels morts", com diríem en llenguatge terrenal.

Fins hui, que es conega, Gata ha tingut cinc cementeris. De l’època baixa medieval fins el segle XXI coneguem els següents: primer va ser la "maqbara" des del Baix Medieval dels pobladors musulmans de Gata (es localitzava en la part dreta baixant del carrer La Bassa i la part esquerra pujant el carrer Xaló). Podeu saber més amb l’article de Joan de Déu Boronat Soler sobre "La Necrópolis Islámica de Gata" publicada a la revista Aguaits 21. PUNXEU ACÍ.

Després, des dels cristians repobladors (inicis del segle XVII) fins a quasi finals del XIX estava "lo fossar de l’església", al costat mateix del temple parroquial a la part est.

De 1886 a 1932 va estar vigent el cementeri parroquial de la lloma de baix del Calvari a la partida Tossalet-Calvari. A l’arxiu parroquial trobem que el primer cadàver va ser inhumat curiosament el dia 6 d’agost de 1885, quan el poble feia la festa major al Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata. Una ressenya de la Visita Pastoral del Rdm. Sr. Don Ciriaco María Sancha Hervás, cardenal arquesbisbe de València ens informa com estava el cementeri.

El rector Martínez -qui va impulsar la construcció de l’antic cementeri parroquial- diu que l’arquebisbe l’ha visitat i es conserva en molt bon estat i té distribució per a pàrvuls i adultes, inclús s’ha començat un pantió especial per a rectors. Del tancament del cementeri parroquial dona compte un inventari dels béns immobles, mobles i utensilis sagrats de la Parròquia de Gata de Gorgos, fet l’any 1945. Aquell dirà que era un cementeri catòlic i inclús posa que les mesures eren de 35 x 32,70 metres. 

Una vegada obert el primer cementeri municipal (1932), les famílies van anar traslladant les restes dels seus difunts i a un pou existent al peu de la creu del nou cementeri municipal indica que allí es contenen les restes deixades del cementeri parroquial.

El "camposanto" actual de Gata, ubicat a la partida Ecles, té dues parts: la part antiga que data de 1932 i la part nova pegada a l’antic, que data de 1982, amb cinquanta anys de diferència. 89 anys té un i 39 l’altre.

FONT: Fotos arxiu cementeri parroquial i actuals. Composició necròpolis islàmica de Gata extreta de l'article de Joan de Déu Boronat Soler de la revista Aguaits 21. A la fotografia actual, la missa d’aquest migdia al cementeri més antic dels dos vigents de Gata (1932).IMATGES CURIOSES: VESPRADA DEL DIA DE TOTS SANTS A GATA, CEL ROGENT...

20211101202520-whatsapp-image-2021-11-01-at-20.03.58-copia.jpeg

Heu vist el cel a l'hora de pondre's el sol. Si parem atenció en el refranyer en trobarem algun que fa referència a com estava hui el cel de Gata i molts llocs de la comarca. 

Diuen que CEL ROGENT, PLUJA O VENT i el que mès s'apropa a la foto: A POSTA DE SOL, CEL ROGENT ASSENYALA PLUJA O VENT. Una altra modalitat: CEL ROGENT A TOTS COSTATS, PLUJA I VENT APARELLATS.

La fotografia està captada des de les afores de Gata i la biga pareix que vulga punjar i foradar tota eixa nuvolada rogenca. 

 Serà veritat que farà vent o pluja aquesta nit o demà?. Ja ho sabrem. 

FONT: Fotografia Pepa Costa.TEMPS PER GATA: EL CEL AMANEIX AMB L'ARC DE SANT MARTÍ. Foto portada: Amparo Solaz

20211103074008-amparo.jpg

Amaneix hui dimecres, el tercer dia de novembre, amb un altre fenòmen del cel aborregat o nuvolat. L’ARC DE SANT MARTÍ s’ha fet visible al voltant de les 8 del matí,, no sols a Gata també a altres parts de la Marina Alta. Anuncia que plourà, ve aigua com es diu o la DANA que parlen els metereòlegs. De moment, vegem les meravelles del cel, un altre regal de la natura, com deia una usuària de les xarxes socials. 

FONTS: Fotos de Amparo Solaz, Vero Vives i Sally Merret. COVID19, GATA: SEGUIM IGUAL. A 0, CAP CAS. ¡¡SEGUIM ALERTA!!

20211103123258-c193nov-copia.jpg

Hui és dimecres 3 de novembre, però tenim actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat, ja que dilluns era festa. A l’actualització de les dades dels municipis al respecte del COVID19, vegem que Gata segueix, com la setmana passada sense cap cas. Una bona notícia. La incidència, lògicament, és de 0.

Però tenim que seguir alerta. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix per ahí. Dades positives, però seguim alerta.

Recordeu les mesures que estan vigents des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 3-11-2021 (conta de l’1 de novembre).GEORGIE DANN VA ACTUAR A GATA EN 1973 AMB ROSA MORENA. Hui el recordem al morir als 81 anys. DEP

20211103223026-georgiedann.jpg

Hui dia 3 de novembre ens ha deixat un gran de "la cançó de l’estiu". El cantant d’origen francés Georgie Dann, aquell de les tonades que pegaven i molt, aquell que cada estiu tenia una cançó de fama. Georgie Dann ha mort a l’edat de 81 anys.

Eixe cantant va vindre a Gata!! li dirà un pare al fill o un uelo al net. Era l’any 1973, les festes patronals, l’elecció de la regina major. L’escenari estrenava lloc. Sols va estar unes festes ahí. L’any anterior va ser a la Plaza 18 de Julio (hui Plaça Nova) i a l’any següent el festival es va traslladar al lloc habitual hui, l’esplanada del Grup escolar. Eixe any va ser el festival a l’Avinguda de la Pau, que era lloc exclusiu per a la representació del Misteri de Reis cada cinc de gener.

Georgie Dann va actuar junt amb la folklòrica Rosa Morena (1940-2019) i entre els dos van protagonitzar una curiosa anècdota, un dels dos es va perdre i no trobava Gata. Just eixe any no va estrenar cap cançó de l’estiu. si que va fer sonar a l’escenari les seues cançons de "Casatschok" (1969), "Santiago" (1970) i "El Dinosaurio". Després vindrien èxits tan sonats com "El Bimbó", "Mi cafetal", "carnaval, Carnaval" o "El negro no puede..." entre altres.

Pel que fa a l’altra artista, recorde que al festival la folklòrica Rosa Morena va baixar de l’escenari fent pujar a tot el que es posava per davant. Aquell any va ser elegida regina, la quarta de la història de reines, Paquita Tomás.

Hui recordem a Georgie Dann amb nostàlgia i seguim dient: "Eixe cantant va vindre a Gata".  

FONT: Foto captura de yotube, Kiko Pérez.COVID19, GATA: NOVA ACTUALITZACIÓ SENSE CASOS A GATA

20211105123504-c19nov5-copia.jpg

Nova actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat i seguim igual: sense cap cas. Seguim amb la bona notícia. La incidència, lògicament, és de 0. 

Però tenim que seguir alerta. La incidència a la Comunitat Valenciana en un dia ha pujat tres punts. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix per ahí. Dades molt positives per a Gata, però sempre seguim alerta.

Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 5-11-2021 (conta del 3 de novembre).

 TORNEN LES PLUGES: GATA MESURA 17,8 LITRES EN TOT EL DIA DE HUI, DIVENDRES

20211105203336-whatsapp-image-2021-11-05-at-21.08.17-copia.jpeg

Hui divendres 5 de novembre ha estat plovedor el dia. S’avisava i s’ha complit. Ens toca la DANA de refiló. A Gata han caigut en tot el dia un total de 17,8 litres (segons dades de l’observatori de Joanvi Vallés) i s’han recollit a l’altra observatori, el de Inforatge 14,8 litres. La pluja s’ha deixat notar tant pel matí com ara a últimes hores del dia, mentre que a meitat del dia fins i tot ha eixit el sol i a pegat quatre ullades.

Aigua ben caiguda, amb coneixement, que és sempre benvinguda, malgrat a no ser tant bo just ara que estan els llauradors en plena campanya de l’oliva.

FONT: Dades de Joanvi Vallés i Inforatge.EL MESTRE D'ESCACS GATER FRANCISCO MORATÓ TENT DISPUTA EL CAMPIONAT D'ESPANYA DE VETERANS+DE 50 A ALTEA. Ha passat del 36 al lloc 11 de la classificació després de jugar sis partides

20211105213704-morato1-copia.jpg

El gater FRANCISCO MORATÓ TENT, mestre d’escacs, està participant aquesta setmana en el Campionat d’Espanya d’escacs de veterans+de50, que es disputa a l’hotel Cap Negret d’Altea. En total, participen un total de cent jugadors. Francisco està empatat amb el lloc 11 de la classificacio després de jugar sis partides. Ha guanyat 3, empatat 2 i perdut sols 1. Porta 4 punts de 6 possibles. 

El dilluns Morató feita taules amb l’actual campio d’Espanya Luis María Campos, Mestre Internacional. Cal dir que partía del número 36 del ranking de 100. El torneig es juga tots els dies a partir de les 17 hores i el diumenge es jugara l’ultima ronda a les 10 del mati. 

Estarem pendents de l’evolució del jugador gater d’escacs, el mestre Francisco Morató.

FONTS: Informació i fotos aportades per Morató.L'EMPRESA CLAVE DÉNIA, PREMIADA EN LA NIT DE L'ECONOMIA ALICANTINA. El propietari de les tendes Ale-Hop, el gater Vicent Grimalt, va rebre el guardó

20211105220347-vicentclave4-copia.jpg

L’origen gater de l’empresa Clave Dénia està clar per als que vivim a Gata. Vicent Grimalt és propietari d’aquesta, que s’ha expansionat per tota Espanya i Portugal amb 200 tendes Ale-Hop. Anit es va celebrar a l’Auditori de la Oficina de Propietat Intelectual de la Unió Europea d’Alacant i amb la presència del president de la Generalitat, diversos consellers i nombrosos empresaris de la província, la XLVI Nit de l’Economia Alicantina.

L’event va estar organitzat per la Cámara Alicante i en els discursos, el delegat de Cámara a Dénia, Ángel Vives va destacar "el reconeixement a la gran qualitat humana i empresarial de Clave Dénia, i al gran valor afegit de les empreses que s’asseien a la Marina Alta".

Per a fer un poc de resum, dir que Clave Dénia està actualment assentada a Ondara i Bellreguart. Té més de 1.300 treballadors. Amb el segell de Ale-Hop i la coneguda vaca, té 200 tendes repartides entre Espanya i Portugal. Ofereixen productes molt variats i atractius al client. és líder del sector en els 30 anys de recorregut.

Al mateix acte, també es van lliurar els premis Cámara 2020 que no es van poder atorgar per la pandèmia l’any passat i que eren: Realturf System, Terra Natura de Benidorm, Kuos Proffesional, Madagascar Mascotas i l’Institut Bernabeu.

FONT: Informació resumida LP. Fotos: LP, Alicante Plaza (Fotos: Pepe Olivares), Informacio (Foto: Pilar Cortés).MORATÓ GUANYA LA SEUA PARTIDA DE L'ÚLTIMA RONDA DEL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ESCACS VETERANS+DE 50 I ES CLASSIFICA EL 25 DE 100 JUGADORS

20211107184844-morato4-copia.jpg

El mestre i professor d’escacs gater FRANCISCO MORATÓ TENT, del qual comentava ahir que estava disputant el Campionat d’Espanya de veterans+de 50 ha guanyat hui a la partida de la novena ronda, l’última, i ha quedat classificat al lloc 25 de 100 jugadors, que han estat del 3 al 7 a l’hotel Cap Negret d’Altea competint.

Morató s’ha mostrat molt content pel seu resultat i per l’organització que ha estat molt bona. El campionat, amb la suma de totes les partides i la regularitat, l’ha guanyat el mestre internacional Michael Rahal. 

FONTS: Informació i fotos aportades per Morató.EL GORGOS TRAU UN MERITORI EMPAT SENSE GOLS A OLIVA. És quart a la classificació

20211108081720-gorgos.jpg

El primer equip del GORGOS C.F. va empatar sense gols a Oliva ahir per la vesprada en la séptima jornada de lliga. Els gaters van fer un bon partit i sols van faltar els gols. Amb aquest resultat s’afiança a la quarta plaça de la classificació del grup 7é de Primera Regional amb 13 punts, per baix de Cullera. Altea i Real de Gandia. Dels sis partits jugats 4 els ha guanyat, un empat i una derrota. Té 12 gols a favor i sols 3 en contra, amb la diferència de 9 gols.

FONT: Foto Gorgos C.F.COVID19, GATA: DE NOU, CAP CAS. Portem des del 26 d'octubre sense actius

20211109141026-c19nov9.jpg

Hui dimarts tocava una nova actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat i amb els municipis actualitzats. Gata segueix pel bon camí i des del passat 26 d’octubre no presenta cap cas actiu i amb incidència 0.

No es pot dir el mateix dels pobles del voltant, per tant caldrà seguir en alerta. Xàbia té encara 19 casos actius, Teulada 14 i Pedreguer i Ondara 6. La incidència a la Comunitat Valenciana segueix pujant i ja està sobre els 60 casos per cent mil habitants.

Caldrà anar cuidant la salut en temps de fred i plujes. Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 9-11-2021 (conta del 7 de novembre).ELS ARTISTES GATERS PAQUI NOGUERA PUIG I JAUME COSTA SOLER I TOT EL SEU GRUP DE PAYASOSPITAL REBEN EL PREMI D'HONOR DE LES ARTS ESCÉNIQUES VALENCIANES 2021

20211109145138-payaso1.jpg

Ahir dilluns l’associació sense ànim de lucre PAYASOSPITAL rebia en el Teatre Principal de València, el Premi d’honor de les Arts Escèniques Valencianes 2021, que junt amb la resta de premis concedeix l’Institut Valencià de Cultura i que tenen com a objectiu reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana, com deia à punt.

Dins del grup es troba un matrimonio gater format per PAQUI NOGUERA PUIG i JAUME COSTA DOLER, del que és director artístic i fundador Sergi Claramunt Busó. Deia a la xarxa social facebook Paqui:

"Així varem rebre ahir el premi, amb molta emoció pel reconeixement de la nostra professió de les arts escèniques, encara que amb "Payasospital", com be va dir ahir el nostre cap, mestre i guia, i volgudíssim, Sergio Claramunt, el nostre escenari és l’habitació d’un hospital i tenim l’aforament complet amb una xiqueta i son pare; i és el millor escenari en el que podem actuar i el millor públic que podem tindre. Perquè la cultura cura. Moltíssimes gràcies."

El mateix Sergio Claramunt va comentar a l’acte de lliurament que els xiquets i xiquetes quan pitjor estan volen veure al millor pallaso o pallasa.

FELICITEM DES DEL BLOG I EN NOM DE TOTS ELS GATERS I GATERES A PAQUI I JAUME I TOT L’EQUIP DE PAYASOSPITAL PEL PREMI D’HONOR MERESCUT. 

Si voleu veure tot el vídeo de à punt sobre el lliurament 
PUNXEU ACÍ.

FONTS: Fotos pujades al facebook per Paqui Noguera. / Vídeo de à punt, acte.


GATA REGISTRA 24,9 LITRES HUI I JA EM PORTEM 66 AL MES

20211110210504-temps2-copia.jpg

Segons vegem al pluviòmetre de Joanvi Vallés ubicat a la partida Alcolaies hui dimecres s’han registrat un total de 24,9 litres, que sumats als d’aquesta setmana i des del principi de mes l’acumulat és de 66,5. Un poc més registrava el pluviometre de Inforatge de l’Ajuntament amb 19,4 litres hui i 54,8 al mes.

La inestabilitat continua. No plou ruixats forts, però segueix calant i la terra està mullideta. 

FONTS: Estacions de Joanvi vallés (Alcolaies) i Inforatge (Ajunt.).ELS AMICS DE L'HISTÒRIC LLUITADOR POLÍTIC DE GATA, MIGUEL SOLER TORRES (MIGUELET DE LA ROSA) L'HOMENATJARAN DIJOUS 18

20211116080511-miguelii.jpg

Les generacions del segle XX i moltes del XXI tots coneixen a l’històric veí de Gata, MIGUEL SOLER TORRES, més conegut com "Miguelet de la Rosa". Aquest dijous, 18 de novembre, serà un dia especial per a ell. Els amics i més propers a Miguel li retran un homenatge. L’acte serà a la Biblioteca Pública Municipal "Carme Miquel i Diego" a les 19 hores.

En el mateix també es farà entrega a l’arxiu municipal de la bandera històrica del partit comunista a Gata. És de seda i la va brodar la mare dels que va ser alcalde Adolfo Mulet Salvá abans la guerra civil.

Per a Carles Mulet, Miguel és "una persona essencial en la lluita contra la dictadura, per la democràcia i la defensa dels dretes de les classes populars a Gata. I, el que possiblement és més important encara, un home bo i honest, que va estar l’exemple per a molts de nosaltres."

Nascut l’any 1927, d’espírit jove, combatiu i lluitador el va portar per mil i un camins en el món de la política, sobre tot quan es va legalitzar el Partit Comunista. Va ser regidor de l’Ajuntament de Gata de 1999 a 2003, home fidel a les seues idees d’esquerra però molt conciliador, sempre al servei de la ciutadania, en moltes vessants. Un dels fundadors del Grup Espeleo Gata i fins fa molt poc membre de Protecció Civil de Gata, per destacar algunes tasques altruïstes en la seua llarga trajectòria de vida.

Ara, als seus 94 anys tots el que el rodejen, estimen i coneixen li volen fer un just homenatge per tot el que ell ha lluitat i defensat.

FONT: Foto cartell anunciador de l’event.    COVID19, GATA: HUI DIMARTS 16 SEGUIM SENSE ACTIUS. Ja portem 7 actualitzacions a 0

20211116081846-c19nov16.jpg

Nova setmana i nova actualització. Hui dimarts 14 de novembre trau les dades per municipis la Conselleria de Sanitat. El poble de Gata segueix pel bon camí i que continue. Portem des del passat 26 d’octubre sense actius i amb incidència 0. Ja són 7 les actualitzacions sense cap cas.

Alerta encara, perque la Marina Alta no baixa. Dels pobles del voltant es disparen els casos: Xàbia en té 35 i en tenia 1; Teulada en té 23; Pedreguer, puja de 5 a 13 i Ondara en té 9. La incidència a la Comunitat Valenciana segueix pujant i ja en tenia ahir 88 casos per cent mil habitants.

Caldrà anar cuidant la salut en temps de fred i pluja. Els refredats poden aparéixer més. Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 16-11-2021 (conta del 14 de novembre).EL GRUP GATER TREMP, NOMINAT A MILLOR DISC DE ROCK ALS PREMI OVIDI 2021 DE MÚSICA VALENCIANA. Es van quedar a les portes del premi

20211116150239-tremp2.jpg

El Teatre Capitolio de Godella, a l’Horta Nord, va ser l’escenari del lliurament, diumenge nit, dels Premis Ovidi 2021, que organitza el Col·lectiu Ovidi Montllor. 

El grup de Gata TREMP estava nominat a millor disc de rock. Es van quedar a les portes del premi.  Els quatre nominats eren: "Bacora", per Antifans; "Joe Pask", per Jo i el món; "Òscar Briz" per Amor & Psicodèlia en temps de virus, i els ja dits Tremp, per Herois anònims. Al final, va obtindre el premi Oscar Briz.

La gala va ser conduïda per Amàlia Garrigós i Nerea Sanfe, i va comptar amb la interpretació en directe d’un repertori especial a càrrec de la banda X-Fanekaes. Enric Morera, presidente de les Corts Valencianes, va acudir a la cita junt a l’alcaldessa de Godella Teresa Bueso; la regidora de Cultura, Tatiana Prades, i altres membres de la corporació municipal, així com Manolo Miralles, president del Col·lectiu Ovidi Montllor.

Al respecte, comentaven des del grup gater TREMP a la seua pàgina de facebook:  

"El que vam viure ahir va ser molt bonic: per primera vegada vam estar nominats a uns premis de la importància que tenen els Premis Ovidi en el panorama musical valencià.

Per a bé o per a mal, no hem sigut mai un grup amb molta repercusió, però això no ens ha frenat i, ahir, "Herois sense nom" va ser nominat a millor disc de rock.

Així, doncs, no podem deixar passar esta ocasió per recordar-vos que, igual que nosaltres, molts grups comencen sent quasi invisibles per al públic i els mitjans de comunicació.
La música no comença i acaba amb els nominats i premiats d’ahir (pels que, per suposat, ens alegrem molt). Hi ha molta música en la nostra llengua i molts noms que no van estar presents ahir, i per això volem animar-vos, també, a escoltar i donar suport a tot aquell que s’aventura i es deixa la pell per seguir endavant amb qualsevol projecte cultural en la nostra llengua
Nosaltres, per suposat, seguirem fent tot el que estiga en les nostres mans per seguir fent el que ens apassiona i, potser, guanyar-nos un lloc en futurs actes com el d’ahir.
Amb més ganes que mai, tornem a endinsar-nos en el procés de creació."

TOTS ELS GUARDONATS

Millor disc de cançó d’autor: Tomàs de los Santos, La rosa als llavis, Bureo Músiques, 2021.

Millor disc de públic familiar: El Triangulista, Plàstic, La Casa Calba, 2020.

Millor disc de folk: Josep Aparicio Apa i Ricardo Esteve, Sinèrgies, Autoedició, 2021.

Millor disc de hip hop i electrònica: Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor disc de mestissatge: Maluks, Som i vibrem, Propaganda pel fet!, 2021.

Millor disc de pop: Vienna, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes, LCM Records, 2021.

Millor disc de rock: Òscar Briz, Amor & Psicodèlia en temps de virus, Autoedició - Ventilador, 2020.

Millor artista revelació: Aina Koda, Dosis, Urban Avocados, 2021.

Millor producció i arranjaments: Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor cançó:  “Llepolies” de Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor lletra:  “Les ungles” d’Aina Palmer, Fallanca, Autoedició, 2021.

Millor videoclip: Zoo (director Pau Berga) per “Llepolies” de Zoo.

Millor disseny: Mònica Llop pel vinil de Jo i el món de Joe Pask, La Fera CC / Primavera d’Hivern, 2021

FONT: Foto pujada al facebook per Tremp. El grup amb Manolo Miralles president del Col·lectiu Ovidi Motllor. // Informació, elperiòdic.com . COVID19, GATA: JA TENIM 1 CAS. Incidència: 16,02

20211119081107-c19nov19.jpg

Hui divendres, nova actualització de les dades deol COVID19. Gata torna a tindre 1 cas. El poble segueix prou bé i després de 7 actualitzacions sense casos, hui apareix ja 1 cas.

Però seguim insistim, fa fred a la tardor plovedora que tenim ara i cal anar enlerta perquè a la Marina Alta segueixen els casos als pobles del voltant i més que a Gata. Per orde alfabètic: Ondara en té 12 actius encara; Pedreguer 14; Teulada 30 i Xàbia 40. També es reflexa amb la incidència a la Comunitat Valenciana que ha superat el centenar de casos per cent mil habitants.

Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 19-11-2021 (conta del 17 de novembre).SENTIT I EMOTIU HOMENATGE A L'INCANSABLE LLUITADOR MIGUEL SOLER TORRES (Miguelet de la Rosa)

20211119214320-migueletrosa4-copia.jpg

La biblioteca pública municipal "Carme Miquel" del seu poble Gata va acollir un emotiu i significatiu homenatge a MIGUEL SOLER TORRES, conegut popularment com Miguelet de la Rosa, rodejat de la seua família (dona, cinc fills i dos filles), companys, amics i autoritats. Als seu 94 anys veia com la seua lluita per la participació activa en defensa de la democràcia era recompensada en un acte públic fet ahir dijous a la biblioteca pública municipal "Carme miquel i Diego", que va ser conduit pel company polític Carles Mulet.

Se li va lliurar una placa commemorativa i es va aprofitar per donar a l’ajuntament la bandera del partit comunista per formar part de l’arxiu municipal, que havia estat emparedada durant el franquisme fins a la legalització del partit.

A la placa-homenatge que li van preparar deia textualment: "Vientos del pueblo me llevan -versos del poeta alacantí Miguel Hernández- A Miguel Soler Torres dels seus companys/es de lluita democràtica contra el franquisme i pels drets de les classes populars" i que va rebre de mans de l’alcalde Josep Francesc Signes i Costa.

Un reconeixement en vida, que tots els presents van destacar com a just homenatge per la lluita, la pacificació cap al diàleg i de conviccions d’esquerra sempre pel bé del seu poble.

FONTS: Fotos: Portada blog, Canfali M.A. // Altra foto, facebook de Ajuntament.
  

 COVID19, GATA: HUI DIMARTS 23/11, SEGUIM AMB 1 AL POBLE. Els pobles del voltant segueixen pujant lleugerament

20211123123626-c19nov23-copia.jpg

Hui dimarts torna a actualitzar les dades del COVID19 la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Gata segueix amb 1 cas, el que va començar divendres. Seguim prou bé, peró bo podem baixar la guàrdia ja que els pobles del voltant segueixen pujant els casos.

Insistim. El fred a la tardor i plovent cal anar enlerta. A la Marina Alta, els pobles que ens envolten superen tots els 4 casos: Benissa en té 7. El Poble Nou de Benitatxell segueix amb 4. Ondara segueix amb 12. Pedreguer puja 1 i en té 15. Teulada també puja 1 i en té 31. Xàbia puja 3 i en té 43 i Xaló en té 7. La incidència a la Comunitat Valenciana tampoc para i va amunt.

 Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació, però les autoritats sanitàries ja aconsellen a les autoritats comunitàries que el passaport COVID19 es faça realitat a bars i restaurants tancats. No hem acabat. A quina onada estarem ja...?

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 23-11-2021 (conta del 21 de novembre).SET NOUS INTEGRANTS TÉ LA SESQUICENTENÀRIA (150+1 ANYS) BANDA DE GATA. Dissabte celebrarà la festa de la patrona

20211125124246-musics-copia.jpg

* De divendres a diumenge, us posaré els tres capítols del meu article per al programa de Santa Cecília 2021, que vaig titular: "LA PANDÈMIA ENS VA FURTAR LA CELEBRACIÓ DEL SESQUICENTENARI...PERÒ ARA HO CELEBREM (1870-2020+1, 150+1 ANYS DE BANDA, que aniran il·lustrats amb les 15 fotos del resum que també he publicat *      

L’any 2021 si que s’ha pogut celebrar-ho. El 150 aniversari de la banda Unió Musical de Gata, que jo li dic sesquicentenari perquè aixina es diu aquesta efemèride, va passar de puntetes per culpa de la crisi sanitària COVID19. Com diuen els músics, el seu president, director i ells mateixa, hi havia moltes coses preparades. Però el que és cert és que estan des del dia 13 i ho faran fins dissabte 27 festejan a Santa Cecília 2021.

La onomàstica de la patrona és mundialment el 22 de novembre. La Unió Musical de Gata (150+1) la festejarà més aquest cap de setmana, divendres i dissabte. Però, què van fer la setmana passada o que estava previst, malgrat la pluja i el mal temps. L’entrada a la banda de set nous integrants.

D’ells parlarem, perquè ja formen part d’eixa gran família musical. ÁNGELA SORIA SALVÁ (saxo), JOSEP SIGNES SIGNES (trompeta), MARÍA FORNÉS PULIDO (clarinet), ANA GRIMALT SIGNES (clarinet), MARÍA DIEGO MONSERRAT (trompa), NORA RIVERO MELERO (oboé) i MIQUEL POQUET LARA (trombó).

Dissabte 27 de novembre des del migdia la banda de Gata serà la protagonista i primer la Banda Juvenil, la cantera de la banda, i després els majors faran un passacarrer. A les 17:30 hores es faran la foto familiar al Casal de la Música. Amb desfilada portaran la imatge de la patrona, com cada any, a l’església parroquial. A les 19 hores serà la missa solemne en honor a Santa Cecília cantada pel cor Serrillàs i tocada també per alguns músics de la banda.

A les 21 hores, desde la CAS eixiran cap al gran sopar de Canor, sopar de gala que, any rere any, excepte l’any passat pel COVID19, és tan esperat pels nous de la banda i els seus familiars.

FONTS: Informació i fotos del muntatge dels nous: llibret de santa Cecília 2021.COVID19, GATA: AUGMENTEM A 2 ELS CASOS. 32,04 D'INCIDÈNCIA

20211126082011-c19nov26.jpg

Tornem a conéixer, hui divendres 26, l’actualització de les dades del COVID19 que marca la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Gata puja 1 cas més i tenim ja 2 casos actius, el que hi havia i el que se suma hui (457 en total des del començament de casos oficials a Gata fa just 1 any, 3 mesos i 1 dia). Seguim per baix de la comarca i la incidència és de 32,04 casos per cent mil habitants.

Insistim. Està pujant massa a la Marina Alta. Els pobles del voltant tenen més casos com deiem: Benissa puja de 7 a 13. El Poble Nou de Benitatxell en rebaixa 1 i resta amb 3. Ondara passa de 12 a 14 casos. Pedreguer sols en puja 1 i ja en té 16. Teulada també manté els 31. Xàbia puja de 43 a 58. La incidència a la Comunitat Valenciana tampoc para i va amunt.

Hi ha novetats al respecte de la Generalitat Valenciana i el COVID19. El Consell valencià va aprovar el passaport COVID i es farà efectiu, passat pel Tribunal Superior de la C.V., el 3 de desembre en avant.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, deia on serà obligatori el passaport:

  1.  Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones
  2.  Locals d’oci i entreteniment.
  3.  Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb   servei de restauració.
  4.  Centres hospitalaris quan es vaja de visita.
  5.  Les visites a les residencies tant públiques com privades.
  6.  Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire   liiure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 26-11-2021 (conta del 24 de novembre).LA UNIÓ MUSICAL DE GATA TÉ 151 ANYS (1870-2021) - La pandèmia ens va furtar la celebracio del 150 aniversari ( I )

20211126130352-musica1-copia.jpg

Com comentava ahir per la presentació del cap de setmana musical de la banda de Gata i per als que no heu llegit o voleu tornar a llegir l’article publicat al llibret de festes de Santa Cecília 2021, us el posaré tot dividit en tres capítols.

El primer capítol abarca des del naixement, 1870, fins la fundació com a Societat de la Unió Musical de Gata de Gorgos. Els primers 55 anys de la banda.

* Aclarant el títol de l’article: SESQUICENTENARI vol dir 150 anys *

* Aclarant les fotos que il·lustren l’article: pose les mateixes fotografies que figuren al llibret de festes, que són de l’arxiu de la banda o particulars *

LA PANDÈMIA ENS VA FURTAR LA CELEBRACIÓ DEL SESQUICENTENARI…PERÒ ARA HO CELEBREM (1870-2020+1, 150+1 ANYS DE BANDA)

Miguel Vives Signes, Cronista de Gata

Com en un somni recordem aquelles paraules que escrivia al programa cecilià, per l’octubre de 2019: “La banda UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS comença el compte enrere per a la celebració del SESQUICENTENARI -150 anys, que es diu prompte- de la seua creació...”. Qui anava a imaginar-ho!. La pandèmia del COVID19 ens va furtar aquelles festes. Ara, dos anys més tard, ja pareix que estem quasi fora d’aquest mal somni i la banda més que centenària vol tornar a la normalitat, celebrant el 150+1 aniversari. Seria llarg i pesat començar a recordar tots, tots els events dels 150 anys, però si que podem fer un passeig virtual amb unes quantes pinzellades de les 15 dècades d’història. No estan totes, però quasi totes...

1870: Naix la banda de Gata. Primer director i impulsor RICARDO GONZÁLEZ BLASCO (1870-1890).

1883: 5 i 6/8, Festes patronals. “El Corresponsal” de “El Eco de la provincia: diario conservador-liberal” d’Alacant diu que amenitzava la banda de música. Acaba el comentariste felicitant a Don Francisco Salvá perquè –diu ell- “a la seua poderosa iniciativa i incansable zel es deu la formació de la banda de música, composta de fills de la població”. Està parlant-nos de la formació primera de la banda.

1895, 2-6: Visita pastoral del cardenal arquebisbe. Serenata de la banda municipal.

1898-1906: Director de la banda EUGENIO GONZÁLEZ GARRIGÓ, fill de l’anterior.

1899, 8-12: Festa de la Puríssima. La senyoreta García de Gata havia regalat una imatge de la Puríssima per a l’església del convent de Jesús Pobre. Eixe dia fou traslladada la imatge de Gata a Jesús Pobre, als acords de la música de Gata.

1904: Es crea a la localitat una nova banda de música, dirigida pel pràctic SALVADOR SALVÁ PONS. “Per a la corporació municipal...acompanyarà tocant totes les funcions religioses i dies més assenyalats de festa”. S’acorda separar del seu càrrec al director Eugenio González. Gata va tindre dues bandes per aquells temps.

1906, 4/5: El Mercantil Valenciano. Ondara “reciben a los miembros del jurado con la banda municipal de Gata. Observem que es diu banda municipal de Gata.

1906-1916: l’altra banda té de director, de nou, al fundador RICARDO GONZÁLEZ BLASCO.

1907, 1/4: Publicat a Las Provincias, Visita d’un foraster a Gata. Parla de “La Primitiva de Gata”, de la que és director D. MANUEL NAVARRO VALERO de Novelda. Este any canten la missa de Santa Cecília els músics de “La primitiva”.

1908.- 19-22/7. Festes de Novelda. La banda de Gata va a tocar a Novelda perquè el director era d’allí. La premsa publicar el programa complet de les festes de juliol i feia moltes referències a l’actuació de la banda del nostre poble. Dia 19 ”verificaria la seua entrada la banda de música “La Primitiva” de Gata, que dirigeix el fill d’esta ciutat D. Manuel Navarro Valero”. Altres actes anaven acompanyats “per la música de Gata...” Actuava als concerts de places, jardins i el casino junt amb les bandes de Rojales, Crevillent i Monòver.

1909, 19/12: Festa de les Filles de María. Xaló. La banda recorre els carrers del poble.

1915, 11-7: Inauguració de la línia del tren completant el trajecte Alacant-Dénia. La banda amenitzar eixa fita tan important.

1916: Director de la banda, FERNANDO SIGNES ARABÍ.

FINS A 1925.- Dirigeix la banda DOMINGO CASAS PÉREZ.

1925: Es funda la SOCIETAT DE LA UNIÓ MUSICAL. Iniciativa de Vicente González.

(Continuarà demà...)

FONTS: Fotos arxiu banda i particular Cronista de Gata.

 
LA UNIÓ MUSICAL DE GATA TÉ 151 ANYS (1870-2021) - La pandèmia ens va furtar la celebracio del 150 aniversari ( Capítol 2, 1925-1980)

20211127183910-fotosbanda2-copia.jpg

Seguint la història de la banda Unió Musical de Gata que vaig començar ahir, hui dissabte 27 de novembre, dia en que els músics celebren a la seua patrona i ara mateix estan a la missa solemne en honor a Santa Cecília, ací teniu el segon capítol que abarca des de 1925 fins a 1980. Dels 55 als 110 anys de la banda.

* Aclarant el títol de l’article: SESQUICENTENARI vol dir 150 anys *

* Aclarant les fotos que il·lustren l’article: pose les mateixes fotografies que figuren al llibret de festes, que són de l’arxiu de la banda o particulars *

LA PANDÈMIA ENS VA FURTAR LA CELEBRACIÓ DEL SESQUICENTENARI…PERÒ ARA HO CELEBREM (1870-2020+1, 150+1 ANYS DE BANDA)

Miguel Vives Signes, Cronista de Gata

( Segon capítol) ...

1925-1926: Director per un any VICENTE GONZÁLEZ CASELLES, nét del fundador.

1926-1930: Dirigeix la banda ANTONIO BOLUFER OLIVER.

1927, 19-11: La banda de música de Gata amenitza la bendició del monument a Fontilles del fundador  Padre J. Ferris. Al sanatori es van sorprende gratament per la visita de la banda de música de Gata que "al regresar a su pueblo terminadas las fiestas de Laguart, quiso asociarse a las fiestas del Sanatorio". Segueix dient-se: "Poco antes de las diez dirigióse la comitiva a la iglesia, acompañada por la música de Gata que después dedicó un armonioso pasodoble a los enfermitos".

1930-1945: Torna a dirigir-la VICENTE GONZÁLEZ CASELLES.

1931: L’ajuntament autoritza a la Comissió de Festejos tenyir la tela del templet que toca la banda amb els colors de la bandera republicana.

1931, 21-6: La banda de música amenitza la col·locació de les plaques dels carrers Don Fermín Galán (abans Primo de Rivera) i D. Vicente Blasco Ibáñez (abans i ara La Bassa.

1932: La banda de Gata actua a la plaça de bous d’Alacant.

1933, 18/2: Inauguració del nou cinema Ideal de Gata. L’acte estigué amenitzat per la banda local.

1934, 13-04:      Aniversari de la proclamació de la II República. Vol de campanes i concert per la banda municipal a la Plaça de l´Església. Al dia següent, altre concert i castell de focs artificals a la nova plaça d´abastos.

1936, 1-5: Conmemoració de la festivitat del Primer de Maig amenitzant-la amb la banda de música.

1939, 4-8: Acompanya la banda la solemne bendició a l’exterior de la población i entrada triomfal del patró el Santíssim Crist restaurat i la processó pels carrers del poble.

1944, 4/8: Inauguració i bendició de la Font de la Plaça de l’església. “A los acordes de la banda de música dirigida por el maestro Antonio Pedrós, fue bendecida la fuente”.

1944-1949: Director DON ANTONIO PEDRÓS SOLER. A les festes patronals es realitzen concerts a la Plaça de Canalejas i la Plaça del “Cuartel”.

1945: 75 anys d’història de la banda.

1950-1975: Director de la banda, de nou, VICENTE GONZÁLEZ CASELLES, nét del fundador. Es constitueix una primera Junta Directiva.

1957: La banda toca a falles a la Falla del barri La Amistad de València.

1964, 29/7, festes: Inauguració del nou enllumenat fluorescent. Acompanya la banda.

1970: Centenari de la banda.

1973: S’inicia l’acadèmia o escola d’educands totalment gratuïta, impulsada pel director músic local Jaime Grimalt Pons “Polaca” i amb el suport de l’Ajuntament.

1975: Es federa la banda. Deixa la direcció Vicente González Caselles i l’agafa el músic local JAIME GRIMALT PONS (1975-1978), que incorpora a la banda músics joves, impulsant als educands, entre ells la primera dona en incorporar-se a la banda CONSUELO MARTÍ COSTA. Eixe any, la banda participa en el I Festival Vila de Benisa.

1976: Ja és president de la banda, el primer oficial, ALBERTO FORNÉS COSTA “Barrera”.

1976, Agost: Participació al I Festival de bandes de música de Calp.

1977: Es dota a la banda amb instrumental nou.

1978: Entra a la direcció de la banda LEOPOLDO VIDAL ESTREMS, músic de Benifaió (València) de gran trajectòria musical. Reactiva l’acadèmia d’educands, li posa música a l’Himne de Gata i obté premis a diversos certàmens. La banda es federa en 1980 a la Federació Regional Valenciana de Societats Musicals.

1980: Primer any que apareix una fotografía de la banda a un programa festes patronals. Al programa del concert comemoratiu del 5 d’agost destaca: “110 años de historia”.

1/5, Xàbia: I festival de bandes de música de la Marina Alta.

3/5, Gata: Festival de bandes de música Marina Alta.

Demà diumenge continuaré amb el tercer i últim capítol de la història de la banda de Gata.LA UNIÓ MUSICAL DE GATA TÉ 151 ANYS (1870-2021) - La pandèmia ens va furtar la celebracio del 150 aniversari ( i Capítol 3, 1983-2021)

20211128124514-fotosbanda2.jpg

Acabe la història de la banda Unió Musical de Gata que vaig començar divendres. Ací teniu el tercer i últim capítol que abarca des de 1983 fins a enguany, 2021. Dels 113 als 151 anys de la banda.

* Aclarant el títol de l’article: SESQUICENTENARI vol dir 150 anys *

* Aclarant les fotos que il·lustren l’article: pose les mateixes fotografies que figuren al llibret de festes, que són de l’arxiu de la banda o particulars *

LA PANDÈMIA ENS VA FURTAR LA CELEBRACIÓ DEL SESQUICENTENARI…PERÒ ARA HO CELEBREM (1870-2020+1, 150+1 ANYS DE BANDA)

Miguel Vives Signes, Cronista de Gata

( Tercer i últim capítol)

1983. A setembre es crea oficialment l ́himne a Gata, amb lletra de Antonio Salvá Roselló i música de Leopoldo Vidal Estrems.

1984: Nit de revetla (5/8), banda i Coral Serrillás. Estrena de l ́Himne a Gata.

1/4, Novelda: XXIII Concurs Provincial de bandes de música, 1r premi, 3ª secció.

10,6: La banda participa al Certamen Regional de Monestir del Puig (València)

1985: Nou director fins 1992: JUAN SALVADOR OLIVER CASTELLANO de Llíria.

1986, 27/7: La banda té una nova bandera.

1987, 25-5: La sort de la loteria nacional sonriu a la banda. El «gordo» 49.920 li toca a la Unió Musical. Es compra el solar i s’edifica el Casal de la Música. Será en avant el local social de la Unió Musical. Eixe any, la banda participa en el VI Certamen de Bandes de Música de la C.V. a El Puig (V), quedant segona de la seua secció.

1988, 9/5: La banda present en el Dia de Gata a la 66 Fira Internacional de València (pavelló del Recinte Ferial). Comença la construcció de la seu social de la Unió Musical de Gata. És president Alberto Fornés Costa i posa la primera pedra el músic de més edat Francisco Ibáñez Roselló.

1989, 12, 1: es signa l’escriptura del Casal de la Música. 25/5: Dia de Europa. Concert de la banda Unió Musical. Cine “la Paz”. 9/10: La banda a l’estació. 75 aniversari del Tren, línia férria Alacant-Dénia.

1991, 13/1: Concert de Sant Antoni. Banda. Església de Gata. 

1991, 21/12: Gata seu del Festival Comarcal de Bandes de Música de la Marina Alta. Junt a la nostra banda participen les de Beniarbeig, Pedreguer, Pego i Dénia.

1992-1999: Presideix la Unió Musical ALFREDO ESCORTELL ANDRADA.

1992: Director de la banda fins 2001, el músic local JAUME SOLER MONFORT.

1994: Naix l’Agrupació Musical Juvenil més tard anomenada Banda Juvenil de Gata, fundada i dirigida pel mateix director de la banda Jaume Soler Monfort.

1995, 21/4: S’inaugura oficialment el Casal de la Música. És president Alfredo Escortell Andrada. Assisteix la Consellera de Cultra Pilar Pedraza Martínez i autoritats de la Corporació Municipal. 

1996. 20/4. Un total de dotze clarinetistes de la Unió Musical participen en el rècord Guiness de música valenciana. Fira Intermusical a València, amb 2.380 participants.

1997, 12/4: Primera visita al Mestalla de la banda Unió Musical de Gata. Partit, València-Atlètic de Bilbao.

1998: 1 Febrer. Concert de Fira, Benissa. Participen la banda de la Unió Musical de Gata de Gorgos i la Societat Lírico Musical de Benissa.

1999-??: President de la banda, VICENT TORRES MONFORT.

1999, 20/9: Segona vegada que la banda de Gata va al camp del València a tocar.

FINS AL 2008: President de la banda JOSÉ MONFORT BOLUFER “Parrí”.

2001-2008: direcció de la banda a càrrec de PASCUAL CARDONA CHOLBI.

2006, 17/9. La banda actua al Palau de la Música de València.

2008-2010: Presideix la banda ANTONI J. SIGNES PASTOR.

2008-2012: Director de la banda el gater JAUME ANTONI SIGNES DIEGO.

2009, 17/10: Tercera visita de la banda al camp del València. Partit contra el Barça.

2010: 140 ANIVERSARI DE LA BANDA. Moltes activitats i un pavelló amb panells. Agost: la banda actua en el parc temàtic “Disneyland-París”.

2011: Entra de president el fins ara vicepresident VICENT SIGNES SIGNES.

2012: Entra de director JOAN VALENTÍ GIMÉNEZ ORTÍ de Alberic. Està cinc anys (2012-2017).

Agost: La banda Unió Musical viatja a Àustria, Venécia i altres indrets d’Europa.

2017: Nou director, el compositor i músic de la banda, PERE VICENT CASELLES MULET.

2018, 5/5: S’estrena en concert el nou director de la banda, JUANBA PÉREZ GIL. 26/5: La Unió Musical de Gata participa en el Guiness de la banda de música més gran de la història a Mestalla (València).

2019, 15/12: Per quarta vegada actua la banda al camp del València. Primer acte del 150 aniversari i abans de la pandèmia. Partit València-Real Madrid.

2019: A Santa Cecília s’estrena oficialment el nou director SALVADOR TUR SAVALL.

2021, 19/9: Concert extraordinari a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), commemorant el 150 aniversari, ajornat per la pandèmia.COVID19, GATA: SUMEM 1 MÉS I ES DONA D’ALTA 1. CONTINUEM AMB 2 CASOS

20211130123655-c19nov30.jpg

Hui dimarts, últim dia del mes de novembre, la Conselleria de Sanitat de la GV actualitza les dades del COVID19 als municipis i en general. Pel que respecta a Gata sumem 1 cas més i es dona d’alta un dels dos que hi havia. Continuem pues amb 2 casos actius. Seguim per baix de la comarca i la incidència és igual que l’actualització anterior.

A la comarca, segueix cap amunt la tendència de la Marina Alta i això preocupa. Aixina estan els pobles del voltant: Benissa de 13 passen a 24. El Poble Nou de Benitatxell segueix amb 3 casos actius. Ondara de 14 baixa a 13 casos. Pedreguer en puja 9, de 16 a 25. Teulada en puja 3, de 31 passa a 34. Xàbia de 58 baixa a 56

Ja sabeu que una vegada aprovat per la Fiscalia del TSJCV, van avant les mesures del passaport COVID19, i es posaran en funcionament a partir de divendres 3 de desembre.  Recordeu que en els següents sis llocs és necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire   liiure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 30-11-2021 (conta del 28 de novembre).NOU PAS, GATA INICIA EL PLA CONVIVINT PER A CONSTRUIR EL CENTRE DE DIA

20211130124831-centre-de-dia-1.jpg

Un nou pas endavant per a la construcció del centre de dia i CEAM per a Gata amb la resolució que dona inici al Pla Convivint a Gata. La vicepresidència i Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives ha resolt favorablement la delegació de competències en matèria d’infraestructures de Serveis Socials per a la construcció del centre de dia de persones majors depenents i un CEAM.

L’ajuntament va aprovar per unanimitat assumir la delegació de Conselleria per iniciar les actuacions tècniques necessàries per a la construcció del centre de dia i(CEAM) per la qual assumeix la redacció del projectes d’execució i direcció d’obra amb recursos propis o mitjançant licitació.

La construcció d’aquest centre compta amb una subvenció de la Generalitat de 3.952.833,96 € desglossats en tres anualitats: 2021-2022-2023 i està inclós en el mapa d’infraestructures de serveis socials de la Conselleria, en el Departament 16  Marina Alta, i prevista en l’esmentat Pla entre les noves infraestructures.

Gata es converteix així en el primer municipi que inicia el PLA CONVIVINT d’infraestructures de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives.

La nova infraestructura, distribuïda en dos plantes i sótano,comptarà amb diversos serveis com sales d’estar, aules taller, menjador i cuina, servei mèdic, d’infermeria i de podologia, biblioteca i sala de lectura, cafeteria, vestuaris, aula d’informàtica,...així com zona d’aparcament pròpia. I tindrà capacitat per a 72 persones.

FONTS. Imatge i informació Ajuntament de Gata de Gorgos.HUI, ÚLTIM DIMARTS DE MES IMPARELL: PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE GATA

20211130142118-pleno-gata.jpg

El plenari ordinari de hui, dimarts 30 de novembre a les 20 hores, el podreu seguir a través del Canal de Youtube de l'Ajuntament de Gata.

Hui, últim dia del mes de novembre i també últim dimarts de mes imparell, l’Ajuntament celebrarà sessió plenària a partir de les 20 hores.

A l’orde del dia, cap tema de màxim interés. Ací teniu els punts:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

2. DESPATX ORDINARI.- Dació de compte de decrets de l’alcaldia i regidors delegats.

3. Dació de compte d’altres assumptes

4. Dació compte sentències tribunals. Si s’escau

5. Dació compte d’assumptes econòmics. Si s’escau

6. Expedient 1365/2021. Aprovació provisional RE0400 - REGLAMENT IMPLANTACIÓ I REGULACIÓ DEL TELETREBALL DE L’AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS

7. Expedient 1380/2021. MOCIÓ 25 NOVEMBRE 2021 ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES.

També es donarà compte per part dels concejals delegats de les tasques de cada àrea i es tancarà el plenari amb el capítol de Precs i preguntes.

FONTS: Publicació oficial Ajuntament / Foto arxiu.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris