Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Febrero de 2020.

LA CENTENÀRIA DE GATA VICENTA SIGNES CASANOVA HA COMPLIT 101 ANYS

20200203145831-centenaria.jpg

Un any més del segle de vida. El passat dissabte dia 1 de febrer, vespra de la Candelera, la veïna de Gata VICENTA SIGNES CASANOVA, del carrer Xaló, va complir 101 anys de vida. La família la va acompanyar tot el dia dissabte i va dinar amb ella. Una celebració senzilla per a cent i un any més de vida. 

 Vicenta "la Peixera" com se li coneixia per ajudar als seus pares a vendre peix als llocs de la Plaça del Mercat, després convertida en Plaza 18 de Julio i ara dita amb el seu nom popular Plaça Nova, continua en bon estat, es manté bé. El seu arbre genealògic es composa de la seua filla, el gendre, les tres nétes, i dos homes d’aquestes. Família i veïnes s’han aplegat a casa, per felicitar-la. És, hui per hui, la dona més vella de Gata.

El pròxim dia 15, un dia després de la coneguda data de Sant Valentí, una altra veïna de Gata, Teresa Puig Costa, podrà arribar a la xifra dels 101 anys.

Si fem un repàs, l’any passat a meitat de febrer teníem a Gata tres centenàries. Magdalena Femenia va superar els cent anys, però 9 mesos i un dia més tard, el dia 11 de març de 2019 va faltar. Actualment són dos les dones més majors de Gata. Tant Vicenta, com Teresa i com Magdalena, se sumen a les nombroses dones que ha tingut Gata centenàries o que han deixat aquest món a les portes dels cent anys. Podríem dir que Gata és poble de dones centenàries i un home centenari. Si mirem els últims 30 anys, la dona que més va perdurar en el temps va ser Vicenta Diego Tudela, que va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida.

FONT: Foto arxiu, Ajuntament de Gata. Quan Vicenta va complir els cent anys i la va visitar l’alcaldessa i el regidor.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.827-. Placeta de Sant Antoni (Foto: Vte.J. Grimalt Bolufer)

20200204080900-placeta.jpg

Recupere la série de fotografies antigues de Gata, amb permís de Vicent J. Grimalt Bolufer, que la va publicar fa quatre dies al facebook i que té molta història. La PLACETA DE SANT ANTONI al Raval gater. Era abans dels anys 60 del segle XX, més de mig segle de foto, encara no estava asfaltat. Observeu les portes velles de l’esquerra.

Les cases del raconet, que van donar després nom al bar Raconet, encara que allí va estar el Bar Xaparro, de la família de Vicent. Mireu que posaven la cartellera del cinema a la paret. La fornícula del sant patró de la placeta adornada io la xiqueta baix. Casa Boira i la motocicleta, tal vegada una Velosolex...Moltes plantes i flors. Un encant de fotografia. Gaudiu-la.

FONT: Foto aportada per Vicent J. Grimalt Bolufer.EL VICEPRESIDENT DEL CONSELL, RUBÉN MARTÍNEZ DALMAU, VISITA GATA

20200207143447-reunio.jpg

Aquest matí, el vicepresident de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Ruben Martínez Dalmau, ha visitat Gata on s’ha reunit amb l’equip de govern per tractar diferents projectes d’habitatge i rehabilitació i ha signat al llibre d’honor del Consistori. La visita ha finalitzat a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, on ha pogut comprovar per dins com està l’edifici, i s’ha plantejat un projecte de rehabilitació integral del mateix.

FONT: Foto Ajuntament de Gata.L'AUTOR GATER PACO COLOMA PRESENTA HUI EL SEU LLIBRE "COMO POLLOS SIN CABEZA"

20200207145143-llibre.jpg

PODEU ESCOLTAR A PACO COLOMA PARLAR DEL LLIBRE AL VÍDEO, PUNXEU ACÍ

Aquesta vesprada, a partir de les 19:15 hores a la sala de conferències de l'Edifici Polivalent, de la Costera del Grup Escolar, de Gata, el gater Paco Coloma presenta el seu llibre "Como Pollos sin cabeza ("y apagafuegos")". L'acte serà presentat per Pedro López López, president executiu de Chocolates Valor. Col·laboren en la presentació l'ajuntament de Gata, la fabricació de cervesa artesana "Gatera" i els vins de la terra. Hi haurà degustació tant de cervesa com de vins de la nostra terra.

L'AUTOR, EL GATER PACO COLOMA

Paco Coloma és gater. Presenta el seu llibre al seu poble. Coloma és llicenciat en Ciències Empresarials per la Universitat de València, MBA EXECUTIVE en Direcció General d'Empreses per la Universitat Europea de Madrid (any 2012), Mòdul de finances en Universitat de BERKELEY (EEUU, 2012), MBA en Direcció Econòmica i Financiera en Universitat de València,Curs Superior de Finances, Controller Financier,etc.

FONTS: Tapa del llibre i vídeo youtube.EL GORGOS OBTÉ 9 PUNTS EN SET DIES. SETMANA REDONA. ESTÀ EL 9é DEL GRUP 7 DE 1ª REGIONAL

20200208191859-gorgoshui-copia.jpg

En set dies, el primer equip del GORGOS CLUB DE FUTBOL ha obtés un total de 9 punts. Ha sumat de tres en tres en els tres partits i s'ha col·locat tranquil a la zona mitja del grup seté de Primera Regional.

Diumenge 2 de febrer començava a casa, amb el partit de la jornada 19, GORGOS-MUTXAMEL. Guanyava per 4 a 2. Dimecres 5 tornava a jugar en casa el partit ajornat a causa de la tormenta "Gloria". Guanyava el partit de la jornada 17 correponent al 19 de febrer. 3-2 era el resultat de GORGOS-EL CAMPELLO. Hui dissabte, ha tornat a jugar a Xixona, AT. JONENSE-GORGOS amb el contundent resultat de 2-4.

Per tant, el GORGOS està en una inèrcia molt positiva i és 9é. Té 25 punts dels 20 partits jugats. 6 partits guanyats, 7 empats i 7 en contra. 34 gols a favor i 38 en contra.

FONT: Foto Gorgos C.F. de després del partit de hui.GRAN ÈXIT DE PÚBLIC A LA MOSTRA DELS ALUMNES DE L´ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL A. VIVES AL PRADO D'ONDARA

20200213213259-ondara-copia.jpg

Un any més, i ja en són uns quants, es va inaugurar la que ha acabat sent la més important mostra d´art contemporani que te lloc a la comarca. Sota el títol TRIDIMENSIONALITAT, al recinte conegut com el PRADO a Ondara es reunixen obres dels alumnes de la coneguda escola de plàstica experimental "Anotni Vives" de Gata. La inauguració que aplegava a la seua cinquena convocatòria es va convertir en tot un esdeveniment que va reunir a un nombrós públic al voltant de la modernitat artística.

Les obres son dels següentsautors: Manuela Paszkowsky, Said ben Salah, Conchi García, Joan Roselló, Mar Fornés, Ana Climent, Mariví Puigcerver, Pep Aguilar, Mª Isabel de Piero, Mª José Cholbi, Guido Bonpadre, Genoveva Regidor, Tagomago, Blanca Hernando, Isabel Soler, Osvaldo Sánchez i Héctor Lloret. L´exposició reuneix tota un grapat d´expressions artístiques i de temes tractats, dominant les que aporten reflexions crítiques sobre l´actualitat, com per exemple la violència de gènere, les morts ocorregudes al creuar el Mediterrani, la violència cap als animals, el discursos populistes de VOX, etc. Altres, però, han reflexionat sobre temes més personals com els records dels viatges, retre-li un homenatge a la mare amb les especies evocadores, la memòria, etc.

L´acte va comptar amb la presència de l´alcalde d´Ondara, José Ramiro, el de Gata, Josep F. Signes, la regidora de Cultura de Gata Àngels Soler, la del mestre de l'escola Ginestar i de la totalitat dels autors. 

 L´exposició romandrà oberta fins l´1 de març en horari de dijous a divendres, de 18 a 20 hores i dissabtes i diumenges de 11’30 a 13’30 i de 18 a 20 hores. També, durant la mostra es tenen previstes visites guiades per diferents autors als escolars i alumnes de l´institut.

FONT: Informació i foto facilitades per Ginestar.GATA ACULL DIUMENGE DIA 16, LA PLAÇA NOVA, LA FESTA DEL VI

20200213214108-bevent-nos-la-marina.-2-copia.jpg

Diumenge 16 de febrer, la Plaça Nova de Gata acollirà la festa del vi "Bevent-nos la Marina", un aparador on tastar els millors vins que s’elaboren actualment a la nostra comarca. Paral·lelament, s’ha convocat el concurs de vins del terreny "Posa Vi" 2020.  A partir de les 10 hores, i fins les 17 hores, exposaran diferents cellers i bancals de vi de la Marina Alta amb degustació i venda que es podrà acompanyar de les propostes gastronòmiques de la comissió de Festes 2020.

Per l’altra banda, el Concurs de tast de vins del terreny de la Marina Alta "Posa Vi" celebrarà la seua dotzena edició, tant per a vins locals com comarcals.

Es realitzarà un tast popular dels vins presentats a concurs així com la valoració per part d’un jurat format per tastadors de vi professionals. Es poden presentar a les categories de negre jove; blanc ; criança, vins que han d’haver estat com a mínim un any dins la bota, giró i moscatell. Els vins han d’estar elaborats amb varietats autòctones, mono varietals o coupage i el raïm utilitzat per a la seua elaboració ha de ser de ceps sembrats a la Marina Alta. En acabar el tast es donarà a conèixer la valoració del jurat.

Les inscripcions i la recollida de vins, tres botelles per vi, es realitzarà divendres de 18 a 19 hores en el Celler de la Marina (Gata) o el mateix diumenge de 9 a 10 hores en la Plaça Nova. En la organització han participat l’Ajuntament de Gata, l’Associació de Defensors del Moscatell de la Marina Alta i la Comissió de Festes 2020.

També podeu llegir un reportatge a la revista digital "El Mirall de la Marina" sobre el tema: PUNXEU ACÍ.

FONT: Informació i cartells, Ajuntament de Gata. // El Mirall de la Marina.HISTÒRIA LOCAL. TOT ESTAVA BLANQUET: AQUELLA NEVADA DEL 12 DE FEBRER DE FA 37 ANYS

20200213222200-nevada12febrer-copia.jpg

La recordeu?. Ahir dia 12 va fer 37 anys. Aquell 12 de febrer de 1983 era Darrer Dissabte, dissabte de Carnestoltes. Es va produir en total la Marina Alta la GRAN NEVADA. La gent es preparava i ultimava les coses per al dia següent anar de paella, com és costum a Gata el darrer diumenge. El cel al migdia es va posar lliset i va començar a nevar força valent. Al dia següent, tal dia com hui, el paisatge estava totalment blanc, la gent va gastar tots els carrets de fotos que estaven al seu abast. Hi havia que immortalitzar-ho.

Ara ni fred, ni pluges, ni per supost, neu. Podeu veure un muntatge fotogràfic amb algunes fotografies ja conegudes, que van eixir en el seu dia a la secció de fotografies antigues, però que hui tornen a cobrar especial rellevància.LA VEÏNA TERESA PUIG COSTA, SEGONA DONA DE GATA QUE ARRIBA ALS 101 ANYS EN EL 2020

20200217204152-centenariateresa-copia.jpg

El poble de Gata té dos centenàries de 101 anys. Si Vicenta Signes Casanova els complia el passat 1 de febrer i de la qual ja vaig informar, TERESA PUIG COSTA va arribar un any més del segle el passat dissabte dia 15.

Em comentava la seua néta Noelia que eixe dia el vam passar tots en família i celebrant l’aniversari. Com mostra la fotografia junt a la seua filla Vicenta, Teresa va bufar i apagar els números 101, que indicaven eixa longeva edat. Del centenari als 101, seguix dient-nos Noelia, Teresa "ha pegat algo de baixonet" i li costa un poc més de caminar, però la resta està igual que l’any passat.

Per tant ara el poble de Gata té les dues veïnes, la del carrer Xaló i la del Tossalet, la Tia Vicenta i la Tia Teresa amb 101 anys.eresa, repassem el seu arbre genealògic: la seua filla Vicenta, el seu gendre, el seu nét i la dona i la néta, a més dels dos seus besnets.

Fent història de les centenàries i insistint es pot considerar a Gata com un poble de centenàries, que arriben al segle i passen com aquestes dos dones. L’any passat per aquestes dates eren tres contant amb Magdalena Femenía Sapena, que ja va faltar. Com sempre recorde, de les nombroses dones que ha tingut Gata centenàries o que han deixat aquest món a les portes dels cent anys, en els últims 32 anys, la dona que més va perdurar en el temps va ser Vicenta Diego Tudela, que va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida.

FONT: Foto facilitada per la seua néta Noelia.EXITOSA PRIMERA GRAN FESTA DEL VI DE GATA, XII EDICIÓ DEL POSA VI

20200217213643-festavi1-copia.jpg

Ahir diumenge se celebrava amb èxit de participació i públic a la Plaça Nova de Gata la primera edició de la festa del vi "Bevent-nos la Marina". L’event enològic va resultar un punt d’encontre entre cellers, productors comarcals, aficionats i públic en general.

Al mateix temps també es va celebrar la XII Edició del concurs de tast de vins del terreny, el ja clàssic "Posa Vi".
El resultat del tast que es va realitzar per professionals i públic va ser el següent:
POSA VI 2020, Resultats per categories:

*NEGRE JOVE: Comarcal: JUAN ROSELLÓ. Local: PEPE MONFORT.

*CRIANÇA: Comarcal: JAIME DURÀ. Local: PEPE MONFORT.

*BLANC: Comarcal: DAVID FORNÉS. Local: PAU RUÍZ.

*GIRÓ: Comarcal: SALVADOR CRUAÑES. Local: GERMANS BOTELLA.

*MOSCATELL: Comarcal: ESTEBAN BAS. Local: GERMANS BOTELLA.

Els vins havien d’haver estat com a mínim un any dins la bota, giró i moscatell. Elaborats amb varietats autòctones, mono varietals o coupage i el raïm utilitzat per a la seua elaboració havia de ser de ceps sembrats a la Marina Alta. 

En la organització van participar l’Ajuntament de Gata, l’Associació de Defensors del Moscatell de la Marina Alta i la Comissió de Festes 2020.

FONT: Informació i fotos, Ajuntament de Gata.

 NOU EQUIPAMENT PER A PROTECCIÓ CIVIL DE GATA, GRÀCIES A UNA DONACIÓ

20200217214407-pc-copia.jpg

Protecció Civil de Gata ha rebut nous equips Dmr de comunicació digital que milloraran la comunicació entre els voluntaris. El nou material ha sigut una donació d’un col·laborador.

A més a més, després de l’última campanya informativa realitzada s’han incorporat set nous voluntaris a l’agrupació local, augmentat així un servei ja molt reconegut pel veïnat.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata de Gorgos.GATA SE SUMA A LA CONDEMNA PER L'ASSASSINAT D'UNA DONA AL MUNICIPI VEÍ DE TEULADA

Hui dia 19 de febrer, dimecres, a les 19 hores tindrà lloc una concentració a la Plaça de l’Església convocada conjuntament per l’Ajuntament de Gata i el Col·lectiu Feminista de Gata. Es guardarà un minut de silenci, condemnant així i solidaritzant-se amb el veí municipi de Teulada, per la dona assassinada.

Precisament, hui a les 13 hores, a Teulada (Ajuntament) i a Moraira (la Senieta) s’han guardat cinc minuts de silenci i al municipi hui l’alcaldessa Rosa Vila va decretar per a hui dia de luto oficial, onejant a mitja asta i amb crespó negre les banderes oficials.

Remarcar que la de Moraira és la víctima mortal declarada ja oficialment com a violència de gènere, la número 11 en tota Espanya i primera de la Comunitat Valenciana en el que portem d'any 2020.COMENCEN A GATA LES FESTES TRADICIONALS I POPULARS DELS DARRERS DIES

20200220203222-cartellcarnestoltes-copia.jpg

Gata entra hui en les tradicionals i populars festes de "ELS DARRERS DIES", nom que té el seu origen no sols al nostre poble sinó també a les Illes Balears i a altres indrets valencians. 

Els dies més forts dels sis que composen aquest conjunt, són quatre des d’antic a Gata: DARRER DIJOUS, dia primer que es feien sopars per amics i quadrilles; DARRER DISSABTE, que modernament se li nomena també DISSABTE DE CARNESTOLTES; DARRER DIUMENGE, jornada en la qual era costum anar de paella i de menjars, i finalment, DARRER DIMARTS, dia en que, inclús, treballadors i treballadores de fàbriques, empreses i quadrilles, tenien el costum de celebrar-ho. El Soterrament de la Sardina era eixe mateix Dimarts ja que després s’entra en el període de la Quaresma. Ara se celebra dissabte després.

També a Mallorca li diuen "Darrers Dies", fent referència als últims dies en què hom tenia llicència per menjar carn i fer gresca-, com a resultat de l’esperit d’alliberament i permissibilitat que els caracteritza i els contraposa radicalment al període següent de la Quaresma.

El període de Carnaval o Carnestoltes va del Darrer Dijous, que en alguns llocs de les Illes li diuen Dijous Llarder (mot que significa el greix tret per fusió del sagí del porc), al Dimecres de Cendra i té com a punt culminant el cap de setmana anterior a l’entrada de la Quaresma. A Menorca aquesta festa també es coneix amb el nom dels Darrers Dies, ja que el que se celebra en aquest període són, precisament, els darrers dies que podien menjar carn abans de la Quaresma.

ACTES DELS DARRERS DIES O CARNESTOLTES A GATA: 

Sense deixar de vista la denominació de DARRERS DIES, cal ensenyar als més menuts que significa, que de Carnestoltes ja en saben prou.

Demà serà el DARRER DIVENDRES. Els escolars de Primària faran la tradicional desfilada pels carrers pròxims a la Costera del Grup Escolar i del CEIP "Santíssim Crist". L’alumnat de Gata tindran festes escolars els dies 24 i 25, DARRER DILLUNS i DARRER DIMARTS.

DARRER DISSABTE O DISSABTE DE CARNESTOLTES

La Comissió de Festes 2020 i l’Ajuntament preparen i organitzen la jornada, on no faltarà la música, desfilades, menjar, beguda, actuacions. A les 17 hores, des de la Plaça Vella eixirà la desfilada de xiquets i xiquetes disfressats com mana la tradició. Al carrer Sant Miquel tindran berenar i música. A partir de les 19 hores serà el torn dels majors amb el típic "Tardeo" (picadetes i bocates). Hi haurà servei de barra i les actuacions dels grups Mr. Sánchez i el grup local Tremp.

FONTS: Ajuntament Gata, cartell Carnestoltes. // Documentació: http://culturapopularmenorca.cat/

 

http://www.festes.org/arxius/Els_Darrers_Dies_Mallorca.pdf.EL CRONISTA DE GATA JA TÉ 3.000 "AMICS" A LA XARXA FACEBOOK (Hui. 21-2-2020)

20200221205501-tresmil-copia.jpg

Gràcies i tres-mil gràcies. És el que puc dir després d’arribar hui mateix 21-2-2020, divendres, als 3.000 "amics" a la xarxa social del facebook. Cada setmana augmenten i a menys de dos mesos d’arribar a deu anys d’aquell 10 d’abril de 2010, quan va començar l’aventura del meu blog "CRONISTA DE GATA", arribe als tres millars d’usuaris del facebook que em demanen amistat. 

Cronista de Gata va començar a aparéixer per les finestres del facebook el 9 d’octubre de 2012, ja fa set anys i mig. Les fites importants han sigut aquestes: 500 amics al 25/7/2013; 1.000 amics al 16/6/2014; 1.500 amics al 24/3/2015; 2.000 amics al 29/4/2016; 2.500 amics al 10/4/2018 i hui, arribem als 3.000, una data de celebració, donat els dígits exactes.

Vull donar-vos les gràcies a tots/totes per haver arribar a aquesta xifra tan significativa i nombrosa de persones interessades en conéixer les notícies, la informació, la història, les fotografies antigues i no tan velles, del poble que han nascut, viuen i estimen o que coneixen, GATA DE GORGOS. Vull ressaltar que per la finestreta del facebook es pot veure el blog del Cronista de Gata des de totes les parts de tot el món, per mig dels enllaços. 

A TOTS MOLTÍSSIMES GRÀCIES I A SEGUIR ENDAVANT.

LA PRÒXIMA CELEBRACIÓ SERAN ELS DEU ANYS DEL BLOG, EL 10 D’ABRIL DE 2020.


GATA CELEBRA ELS DARRERS DIES AMB DESFILADES I DISFRESSES: Hui i demà, festes escolars

20200224203035-compocarnes-copia.jpg

( TAMBÉ PODEU MIRAR EL VÍDEO DE LA COMISSIÓ 2020 DEL CARNESTOLTES INFANTIL DE DISSABTE). PUNXEU ACÍ I EL VÍDEO DE LA GLOBOTÀ, PUNXEU ACÍ.

Hui, Darrer Dilluns, és el penúltim dia de les Carnestoltes 2020, si no es conta el Soterrament de la Sardina de dissabte que ve dia 1 de març, ja dins de la Quaresma.

Xiquets i xiquetes van repetir desfilades divendres i dissabte. Divendres matí ho van fer amb l’escola. L’alumnat del CEIP "Santíssim Crist" va escollir com a temàtica de disfresses el circ. Dissabte per la vesprada, encapçalada per la quintà infantil 2020, van tornar a desfilar des de la Plaça de l’Església fins al carrer Sant Miquel. Allí, preparat per la Comissió de Festes 2020 van gaudir d’una globotà i xocolate.

La festa va continuar al tardet amb la ja popular tardeo, l’actuació dels grups "Mr. Sánchez" i el grup de gaters "Tremp", i a la nit l’actuació de Dj Gari. Moltes disfresses destacant a la quintà major 2020 que estaven disfressats de botelles de cervesa, a la quintà de fa 10 anys, totes dos amb xarangues, i a la comissió des festes vestits d’ovelles. Algunes disfresses originals i actuals també es van poder veure pel carrer Sant Miquel i encreuament amb Doctor Moratal.

Hui és el torn per a les festes escolars del Darrer Dilluns i Darrer Dimarts. Demà algunes quadrilles ho celebraran per tancar les festes dels darrers dies i dissabte que ve se celebrarà el Soterrament de la Sardina. Dimecres entrem a la Quaresma amb la imposició de Dimecres de cendra.

FONTS: Fotos composició de la portada S.P., J.P. Bataller i M.V. // Fotos del facebook: S.P. i Comissió de Festes 2020. LA GATERA ELENA CARRILLO I EL GATER VICENTE SOLER, PREMIATS A LA MARATÓ FOTOGRÀFICA "ALCALALÍ EN FLOR"

20200224205709-alcalalifotos-copia.jpg

La gatera ELENA CARRILLO SEGURA i el gater VICENTE SOLER COSTA, membres de Foto Club Forat de Gata van obtindre premi a la V Marató Fotogràfica "Feslalí, Alcalalí en Flor".

Els passats dies 1 i 2 de febrer, coincidint amb el primer cap de setmana de les activitats de «Feslalí, Alcalalí en Flor» es va celebrar la V Marató Fotogràfica, un event que ja reunix a fotògrafs professionals i aficionats de tota la comarca, provincia i altres del voltant. En aquesta cinquena edició, el concurs fotogràfic va durar dos dies, la qual cosa va permetre als participants aprofitar la llum dels diferents moments del dia.

En total es van presentar 352 fotografies agrupades en les quatre temàtiques posades per l’organització: ametlers en flor, urbà, riu i tema lliure. Ahir diumenge es va inaugurar l’exposició, mostra dfe totes les instantànies recollides. Després, el president de AFAP, entitat col·laboradora de les cinc edicions del concurs, i María Isabel Molina, alcaldessa d’Alcalalí, va procedir al lliurament del premis.

Aquest any, a més del premi en metàl·lic, als cinc guanyadors se’ls va fer donació d’un guardó molt representatiu d’Alcalalí, una menuda escultura metàl·lica amb forma de flor d’ametler, en tonalitats blanques i roses.

La llista de premiats va ser la següent:

 Elena Carrillo Segura, Primera millor col·lecció de fotografies. Alfonso Béjar Manda, Segona millor col·lecció de fotografies. Minke Tolsma: Categoria local, Millor col·lecció de fotografies. Lorena Ramos: Categoria infantil, Millor col·lecció de fotografies i Vicente Soler Costa, Millor fotografia d’ametlers en flor.

(Podeu mirar tot el reportatge i fotografies, PUNXANT ACÍ)

Millor fotografia, Autor: Vicente Soler Costa

 TEMÁTICA: ALMENDROS EN FLOR

TEMÀTICA: AMETLERS EN FLOR

FONT: Informació i fotos http://www.alcalaliturismo.com.GATA S'INCORPORA A LA MASSMA, SERVEIS SOCIALS MANCOMUNATS

20200227142243-totagata.jpg

La població de Gata s’ha incorporat a la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta. Així es va aprovar per unanimitat en el plenari de la  mancomunitat celebrat ahir a Pedreguer.

La Mancomunitat presta un servei públic d’atenció a la ciutadania que té com a objectiu millorar la qualitat de vida i assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la seva vida per una banda a través de l’atenció primària i per l’altra, atenció especialitzada.

L’Atenció primària és l’atenció personalitzada i integral, que porten a terme els Serveis Socials Municipals, per ajudar els ciutadans i ciutadanes a resoldre les necessitats personals, familiars i socials que presenten.

Pel que fa a l’atenció especialitzada, que s’adreça a la població que necessita una atenció més específica, compta amb els serveis següents:

Servei d’atenció a la família i la infància (SEAFI)

Unitat prevenció en conductes addictives (UPCCA)

Programa suport i suport a persones dependents

Serveis socials especialitzats d’atenció a la dependència (SSEAD)

Programa formatiu de qualificació bàsica (PFQB)

Servei d’assessorament jurídic en violència de gènere i igualtat

Amb la incorporació de Gata ja són 22 les poblacions integrades en la Massma que es suma a Pedreguer, Ondara, El Verger, Orba, Benidoleig, Els Poblets, Beniarbeig, Alcalalí, Parcent, Vall de Laguar, Sanet i Negrals, Benigembla, Ràfol d’Almùnia, Castell de Castells, Murla, Sagra, Benimeli, Tormos,Llíber i Xaló ,Senija .

FONTS: Informació i foto AJuntament de Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris