Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Octubre de 2019.

CRONISTA DE GATA: SÓN JA 2.900 AMICS A LA XARXA FACEBOOK

20191001070503-sin-titulo-1.jpg

Ahir dia 30 de setembre, quan acabavem mes i trimestre, arribava el blog del CRONISTA DE GATA a la quantitat de 2.900 usuaris del blog, que estan interconectats entre el blog i el facebook. Una xifra molt estimable i que seguix endavant...

Fent un repàs en el calendari, trobem els 1.000 "amics" a juny de 2014. Els 2.000 arribaven el 29 d’abril de 2016. Els 2.700 l’11 de juny d’aquest any, el 12 de juny als 2.800 i ahir dia 30 de setembre, els 2.900.

La interconexió entre el blog i la xarxa social facebook va començar el 9 d’octubre de 2012, fa quasi set anys, i ahí seguim. Recordeu que a l’abril de 2010 va començar l’aventura de les notícies, fotos antigues, actualitat i història de Gata, per mig del Cronista de Gata.

Per suposat, done les gràcies a totes i tots. I a seguir endavant en tot i per a tot. El poble de Gata s'ho mereix.

FONT: Captura de pantalla de la portada del facebook del Cronista de Gata.DE NOU, COMENÇA LA MAQUINÀRIA ELECTORAL PER AL 10N: LLISTES I TAULES A GATA

20191001072441-ban.jpg

Ja tenim les eleccions generals, de nou, a un tir de pedra. Mes i 10 dies i...a votar. A Gata coneixem ja les dos primeres informacions al respecte de la maquinària electoral. Primer, el ban d’alcaldia que informa de l’exposició de les llistes del cens electoral del municipi, exposades a l’Ajuntament des d’ahir 30 de setembre i fins el 7 d’octubre. Cal passar-se per les oficines i comprovar-les, sobre tot i s’ha produit alguna alteració, com havr complit 18 anys, canvi de domicili o altres.

La segona informació ens la portava la publicació ahir 30 de setembre al Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.), de la relació de seccions, meses i locals electorals de cada municipi, a més de la constitució de la Junta Electoral de Zona de Dénia. Comença ja la maquinària administrativa per a les segones eleccions generals en poc temps. Pel que fa a Gata de Gorgos, té 2 districtes electorals. Les tres seccions del primer votaran al col·legi públic (CEIP Santíssim Crist) i les dues del segon districte votaran a l’Edifici Polivalent. Quatre taules en cada lloc. El següent pas serà coneixer els membres de les meses electorals, formades cada una pel president i dos vocals.

FONT: Ajuntament / BOP Alacant. EL CORREDOR AFICIONAT I ATLETA GATER FERNANDO ARABÍ ("Curro"), DAVANT EL REPTE DELS 1.000 KMS. PER AJUDAR A UNA MALALTIA RARA

20191003071459-kmssolidaris.jpg

Despusdemà divendres comença per a l’atleta gater FERNANDO ARABÍ ARABÍ, també conegut en l’atletisme comarcal com "Curro". un gran repte per a una causa justa, benèfica i humanitària: ajudar amb 10.000 per a que s’investige la malaltia rara de la Glucogenosis de tipus II.

Des del 5 d’octubre fins el juliol de 2020, aquest corredor aficionat de llargues distàncies per muntanya, es planteja el repte de córrer quasi 1.000 kms i aconseguir-ho. La Glucogenosis de tipus II, també anomenada Pompe, és un trastorn genètic rar que provoca debilitat muscular progressiva com a resultat de l’acumulació de glucogen a les cèl·lules musculars. 

Els diners que s’aconseguixquen aniran destinats a la UIMA, “Centro Investigador en Ciencias, Salud y Medio Ambiente. Marina Alta.”

Per tal d’aconseguir els diners, Curro està buscant empreses que vulguen destinar 1€ per cada kilòmetre que correga en les dates assenyalades. Les carreres en les que te previst competir son el Botamarges de 65 km, la Costa blanca de 103 km, la GR-10 Extrem-valencia de 100 km, la perimetral de Benissa de 73km, Penyagolosa de 108Km, el circuit Trial la Marina 200 km, i la EHUNMILAK de 170 km. Un total que s’acosta als 800 kilòmetres. 

Este repte és el resultat d’una reflexió que va fer Curro quan després d’un temps de sofrir una fascitis, un mal comú als corredors, i de sentir-se mal per no poder correr ni competir, va pensar que allò que tenia ell no era res comparat en tantes coses que hi ha al mon que afecten el funcionament normal de la vida. Per això va pensar en la Pompe, que sofreix el avi de la seua filla, i va pensar que ell podia fer alguna cosa per donar visibilitat a dita malaltia i arreplegar diners per a la seva investigació.

Curro, que sempre ha segut esportista, va començar amb les carreres de muntanya cap a l’any 2000, i les carreres més destacades en que ha participat els últims 10 anys son: El botamarges, a la que torna despusdemà, la Marató de Muntanya de Valencia, la Perimetral de Benissa, la Marató de Muntanya d’Espadà, el Desafio Lurbel, el Desafio Aitana, El Penyagolosa  Trails, el Trail Nocturn Camins de les Cabres, el Monduber Trail, el Ehunmilak Ultra Trail i la Costa blanca Trails.

Ara té per davant reptes de kms. i diners. Pablo Signes, el propi Fernando Arabí i Jordi Vives  són els tres membres de l’equip que gestionarà la recaptació per mig de les xarxes socials, pel conter corrent i demés mitjans. KMS SOLIDARIS és la pàgina on podeu posar-se en contacte per aportar fons, donacions. PUNXEU ACÍ i vos porta a la pàgina del facebook on està tota la informació. També podeu entrar a la pàgina crada per a tal fi, PUNXEU ACÍ.

BOTAMARGES, LA PRIMERA

La primera cursa on començarà el repte Fernando serà a la ja coneguda Botamarges, que se celebra aquest cap de setmana dies 5 i 6 d’octubre. Seran 65 kilòmetres per a córrer, amb eixida i arribada a la plaça de Forna (Adsúbia). Una Ultramarató de les bones amb 3.200 metres de desnivell i amb un perfil que recorre municipis com Vall de Gallinera (Benissili, Benirrama o Benissiva), Villalonga i Adsúbia.

FONT: Fotos i informació facebook de Kms Solidaris.L’EMPRESA GATERA KBAS OPTA HUI A ALACANT AL III PREMI COAC A L’EXCEL·LÈNCIA COMERCIAL

20191004124546-img-0977.jpg

KBAS ja té concedit el premi de Producte artesanal

La vetlada de hui divendres dia 4 serà important per a les cinc empreses finalistes per al III Premi COAC a l’Excel·lència Comercial, entre les quals es troba l’empresa gatera KBAS, S.L. SALVADOR MULET.
La gala que organitza el Col·legi Oficial d’Agents Comercials d’Alacant (COAC) se celebrarà en el ADDA d’Alacant i és coorganitzadora la Diputació Provincial d’Alacant. La selecció s’ha fet entre més de vint empreses de tota la província. L’objecte és premiar a les firmes al·lineades amb els valors del
sector, formant al seu equip comercial.
Després de la selecció definitiva, cinc han estat les empreses seleccionades que podran optar a ser guanyador del certamen. Els premios s’atorgen aquesta nit. A més del COAC i la Diputació, el guardó compta amb la col·laboració del Consell Valencià d’Agents Comercials, La Càmara d’Alacant, Hidraqua, Banc Sabadell, Fundeun, BMW Móvil Begar.
Tant KBAS com la resta de finalistes que opten al màxim premi, pel fet de ser seleccionades entre vint empreses ja són mereixedores d’una menció especial, ja que cada una d’elles destaca en una determinada àrea. Per això el jurat s’ha decantat per atorgar,  a més del principal, els següents premis: Adaptació de disseny i Modernització; Comercialització i logística; Gestió de producte i servei; Innovació i sostenibilitat i Producte artesanal.
Les empreses mereixedores d’aquests guardons i que opten a la màxima distinció són: LABORATORIOS CAROL, S.L. NATURAL CAROL, que rebra també el premi de Innovació i sostenibilitat; EXCLUSIVAS YUMAS S.L. YUMAS, el premi d’Adaptació de disseny i Modernització; IXIA REGAL S.A (IXIA), el de Comercialització i logística; ACEITUNAS CALLOSA S.L (ACEITUNAS BERNAL), el de Gestió de producte i servei i l’empresa gatera de SALVADOR MULET S.L (KBAS), el guardó de Producte artesanal.

L’objecte del guardó no és altre que premiar aquelles empreses que en la província fomenten i potencien la figura de l’agent comercial com a motor i termòmetre de la economia provincial, sent aquesta la raó que ha portat al Col·legi Oficial d’Agents Comercials, en el seu ferm compromís amb la formació continua, a dotar el premi amb un curs de reciclatge i modernització per a tot l’equip comercial de l’empresa guanyadora, que serà impartit per Nacho Cobaleda.
El Col·legi Oficial d’Agents Comercials es va crear en 1926 i té més de 600 col·legiats. És una corporació de dret públic que té com a funció principal la defensa i promoció de l’agent comercial, junt amb el seu assessorament jurídic, fiscal i laboral. El COAC compta amb l’experiència que li donen els més de 90 anys en el sector del comerç. Actualment és president del mateix Manuel Martínez Ayela i és secretari tècnic Sergio Marco Morales.

KBAS, 50 anys fabricant bossos i complements de palla, ràfia i altres
 
KBAS és una empresa familiar gatera experta en la fabricació de bossos i complements de palla, ràfia i altres fibres naturals. Treballa des de fa 50 anys per a la dona, vinculada a l’univers de la moda, les tendències i les marques. KBAS ha evolucionat en el mig segle la seua marca, el seu llenguatge i la seua personalitat, deixant intacta la seua esència. La marca és una interpretació contemporània dels trençats dels cabassos tradicionals. En definitiva, la nova imatge de KBAS és el fidel reflexe de la dona de hui. Colorista, informal, fresca, propera,senzilla, versàtil, assequible, descarada...molts adjectius que sols caben en un bosso singular i infinit.

FONT: Informació facilitada per l’empresa KBAS i Nota de premsa de COAC.


GATA CELEBRA EL 9 D’OCTUBRE. ESTELLÉS I CARME MIQUEL HOMENATJATS. LA BIBLIOTECA PORTARÀ EL NOM DE LA MESTRA I ESCRIPTORA TAN VINCULADA AL POBLE

20191007120018-9octubre.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos commemora demà dia 8 i dimecres la festivitat del 9 d’Octubre amb diversos actes culturals i institucionals.

Enguany, com a novetat, demà dimarts 8 d’octubre se celebrarà la Festa Estellés amb sopar popular a càrrec de la comissió 2020 que oferirà menú de la terra i que comptarà amb l’actuació "Estellés, de mà en mà" de Francesc Anyó i Borja Penalba.

Dimecres 9 d’Octubre, a les 11 hores, se celebrarà un acte institucional a l’Ajuntament de Gata on també es lliurarà la II Beca Matemàtic Vicent Caselles Costa al millor expedient acadèmic en batxillerat científic de la localitat. Seguidament, acompanyats per la música de la Colla de dolçaines i tabals El Montgó de Gata, es realitzarà un homenatge a l’escriptora Carme Miquel a la Biblioteca Municipal de Gata que, a partir d’ara, portará el seu nom.

Carme Miquel i Diego, escriptora i mestra compromesa amb la llengua i la nostra terra, que va morir el passat mes de juny, sempre ha estat vinculada a Gata. Per aquest motiu, es va crear una comissió de treball on estaven representats tots els grups municipals on es va acordar nomenar la Biblioteca Pública Municipal Carme Miquel.

FONT: Cartell anunciador actes 9 d’Octubre, Gata.EMOTIVA CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA D’ACCIÓ DE GRÀCIES DEL NOU DIACA GATER ANTONIO J. MONFORT

20191007123118-puripa2.jpg

Ahir diumenge a les 19 hores la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos va viure una emotiva i important celebració eucarística d’acció de gràcies pel diaconat d’un dels seus feligresos Antonio José Monfort Mulet. Amb l’assistència del vicari episcopal, els rectors que van estar a la parròquia, el rector fill de Gata present i sacerdots de la comarca, Antonio va estar també acompanyat pels seus quatre companys nous diaques ordenats com ell dissabte passat dia 29 de setembre a la catedral de València pel cardenal arquebisbe Antonio Cañizares.

L’església es trobava plena de gent. Als familiars de Antonio i els altres diaques, es van sumar nombrosos parroquians, no sols del poble sino de la comarca, que van volen acompanyar així a Antonio a la missa d’acció de gràcies. Van cantar el cor parroquial i el cor Serrillàs, que al final va entonar el goigs al patró el Santíssim Crist del Calvari, amb l’aplaudiment dels presents.

A més de la sentida homilia dedicada expresament al nou diaca gater que va fer el rector de la parròquia de Gata, Don Francisco M. Murillo, al final de l’eucaristia Monfort va repassar la seua vida i la seua vocació fins arribar al diaconat, recordant i donant gràcies a tots els que s’havien posat al seu camí amb la fe: família, rectors, amics. L’emotivitat del diaca gater va predominar en tot moment, contagiants a tots els presents.

El mateix Monfort va anunciar que havia estat nomenat per l’arquebisbe diaca de la veïna parròquia de Sant Creu de Pedreguer, on ajudarà en les tasques encomanades al nou rector Don Amadeo Romá.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) (1.824): PLAÇA DE L'ESGLÉSIA AMB EL PILÓ, ANY 1967 (foto: Emilio Signes, publicada per Antonio Monfort)

20191010173309-pla-apiloes-copia.jpg

La foto era tan esperada que vos la faig arribar. Una joia fotogràfica que es remunta a 1967. Trobem, per fi, una foto en la que es veu clarament el piló i com era d’estret el carreret que portava el nom del monolit de pedra, per al que s’accedia a la Plaça de l’Església.

APROFITE AL REPUBLICAR-LA PER A DEMANAR QUE SI ALGÚ TÉ FOTOS O IMATGES ON ES VEU TAMBÉ EL PILÓ, PODEU FER-ME-LA ARRIBAR (ja sabeu, mivisig@gmail.com o al meu facebook). LA PUBLICAREM DE SEGUIDA.

Però seguim amb la "potent" foto que ens ocupa. Emilio Signes li la va facilitar a Antonio Monfort. Monfort l’ha publicada al facebook i amb molta cura ha fet una explicació de tots els detalls que s’observen en la mateixa, que són rics i ens transporten a aquella època.

Cite textualment el que ha publicat Antonio Monfort, qui és el que ha donat a conéixer pel facebook la fotografia de la dècada dels 60 del segle XX d’aquest lloc tan neuràlgic, històric i típic:

"Aquesta foto  és un privilegi que me la passe l’amic Emilio Signes perque és bastant interessant per varies coses. En primer lloc, perque es veu el piló que donava nom al carrer, i esta imatge l’amic cronista la tenia mol buscada.
Per altra banda, cal observar al Sr. Rector D. Vicente llopis que ve de combregar de impedits. Vesteix sotana i roquet i esclavina per cobrir al Santíssim.
S’observa al home del cantó agenollat amb reverència per que passa el Nostre Senyor (-ahí advertim que possiblement ha deixat la moto "aparcada" per a fer la genuflexió-).
El dos (-xicons-) que vant davant del rector són dos escolans, un porta la llanterna i l’altre el llibre i toca la campaneta per avisar que passa el Santíssim.
Interessant són les dues cases cantoneres que ja no estan com ara podem contemplar a la plaça. La moto aparcada sobre la paret, baix del tauler d’anuncis de l’ajuntament.
La imatge és de 1967 i propietat d’Emilio Signes que ell la va fer des de dalt el campanar siguent escolà. Espere que la gaudiu" (
-dir també que feia tan sols quatre anys que s’havia elevat el campanar i les campanes i per tant el forat estava buit-). També dir que es veu a un dels cantons de la fotografia un trosset de la font. Es podia dir aleshores "Ie el piló, ie la font".

FONT: Foto publicada a facebook per Antonio Monfort, propietat de Emilio Signes, Gata.9 D'OCTUBRE A GATA: LA BIBLIOTECA PORTA JA EL NOM DE CARME MiQUEL. II Beca Vicent Caselles a Clara Soler Signes

20191011151903-biblio-copia.jpg

Quatre van ser els noms propis de la jornada festiva del 9 d’Octubre. Però el que més quedarà en la memòria col·lectiva del poble de Gata serà el de CARME MIQUEL. La Biblioteca Pública Municipal porta ja el seu nom des del dimecres. A més, després dels parlaments institucionals es va concedir la II Beca VICENT CASELLES a l’estudiant CLARA SOLER SIGNES. Finalment, la poeesia de VICENT ANDRÉS ESTELLÉS es va escoltar dimarts per la nit.

BIBLIOTECA: La de Gata es diu ja BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL CARME MIQUEL DE GATA DE GORGOS. Aixina es va acordar per unanimitat amb una comissió de tots els partits de la corporació. Van fer els seus parlaments la bibliotecària Vicen Mulet, el portaveu del PP Juan Pedrós, el portaveu del PSOE Antoni Signes i la regidora de Cultura i portaveu de Compromís Àngels Soler. Tots quatre van coincidir en lloar la figura de la mestra i escriptora Carme Miquel tan lligada a Gata per arrels familiars, ja que sa mare Rosario era de Gata. En nom de la família, va llegir les notes d’agraïment la seua cosina María Vicenta Pedro, també mestra. Des de dimarts lluïx la placa que dona nom a la biblioteca: "BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL CARME MIQUEL. Mestra, escriptora i dona compromesa amb la llengua i amb la nostra terra. Gata, 9 d’octubre de 2019".

BECA: Recordant al matemàtic gater Vicent Caselles i Costa es va lliurar, després dels parlaments institucionals a la sala consistorial de Gata, la II Beca que porta el nom del científic i matemàtic. Va ser a CLARA SOLER SIGNES, que va estar acompanyada per la seua família. Soler, que ja ha començat el primer de carrera en València, va dir unes paraules d’agraïment.

ESTELLÉS: Estellés de mà en mà va ser la proposta de la vespra-nit del 9 d’octubre. La gent a la Plaça de l’Església, dos centenars de persones, i el sopar del Mercat de la terra van acompanyar als artistes Borja Penalba i Francesc Anyó, als que es va sumar Andreu Valor, que es trobava sopant amb uns amics.

FONT: Fotos Ajuntament de Gata, Teresa Arabí i Comissió de Festes 2020.HUI 12 I DEMÀ 13, ANEM DE FIRA: XVI FIRA GATA AL CARRER (Comença l'espectacle)

20191012071118-presentaciofira-copia.jpg

Tot està preparat. El temps està bé, nuvolat però amb tendència a aclarir-se, no anuncia pluja. El sector de l’Avinguda està de festa i d’espectacle. Motiu: als carrers Doctor Moratal i Sant Miquel esperen els comerciants als seues estands. La XVI Fira Gata al Carrer sona a tema de circ. La gran novetat d'aquest any és el canvi d'ubicació als carrers ja dits. Els comerciants confien siga ben acollida pel públic. Sigueu tots benvinguts!

Hui dissabte, festa del Pilar, a les 12 hores s’inaugurarà oficialment la 16ª Fira Gata al Carrer a l’escenari central del Carrer Sant Miquel. L’acte comptarà amb la presència de la Directora General de Comerç, Rosa Ana Seguí, de l’Alcalde, Josep Francesc Signes; el regidor de Comerç, Antonio J. Signes; Paqui Signes, presidenta de Comerç de Gata, així com la resta de membres del consistori, de la directiva i de tots els comerciants, que porten la il·lusió, com al circ, als carrers de la Fira.

Vos pose l’enllaç del fullet de tota la programació ferial, que és molt extensa i variada. PUNXEU ACÍ.

Pel que a les activitats culturals, a més de les musicals que es ressenyen al fullet, l’Ajuntament també ha preparat i la guiaré jo, el que vos escriu. Serà la RUTA GUIADA A L’ERMITA. Eixirem a les 17.30 hores des de l’estand de l’Ajuntament al carrer Doctor Moratal. Si teniu gana de fer un passeig per la història...ja ho sabeu.

Al llarg del dia aniré posant-vos la inauguració de la fira i la meua activitat, la ruta guiada.

FONT: Fotos Ajuntament de Gata.HUI DIA 12, RUTA GUIADA A L'ERMITA (17.30 h., Activitat cultural Fira Gata al Carrer, Ajuntament-Cronista de Gata)

20191012072705-rutameuafira-copia.jpg

PER A TOTS ELS QUE VULGAU FER EL PASSEIG-RUTA. A LES 17.30 HORES

Vos participe hui mateix, el dia de l'activitat, la ruta que faré dins de la XVI Fira Gata al Carrer 2019. Hui, festa del Pilar, a les 17.30 hores eixirem des de l'estand de l'Ajuntament ubicat al carrer Doctor Moratal.

De allí ens dirigirem al començament real de la ruta, el carrer Signes cantó al carrer Teulada. Ens endisarem en la història del poble. Coneixerem 8 dels 28 plafons ceràmics tradicionals, els carrers Signes, Teulada i Calvari, la pujada a l'ermita. Coneixerem on estava l'antic cementeri parroquial i a l'ermita, sabrem de la seua història i de la imatge del patró de Gata. Baixarem per l'asfalt cap al poble.

Vos deixe el cartell anunciador que ha preparat l'Ajuntament per a la ruta.DIFERÈNCIA DE TEMPS: GATA I EL GORGOS AQUELLS 12 i 13 D'OCTUBRE DE 2007. Ja fa 12 anys

20191013162216-riuadapilar07-copia.jpg

Podeu veure quatre vídeos del Gorgos, que s’en eixia de mare eixe dia

Ja fa 12 anys. Si recorden/recordeu, aquell 12 d’octubre de 2007, la comarca de la Marina Alta i també Gata xorrava aigua per tots els costats. Va passar aquella caiguda del pont de Beniarbeig que l’extint Canal 9 TVV ho fa emetre en directe. El riu Gorgos també anava pleníssim a Gata el dia 13, exint-se de mare al parc del Raval.

Recordeu com es va omplir el riu Gorgos al seu pas per Gata. Sens dubte, va ser la riuada més gran vista pels joves i adults de hui, no s’havia conegut superar "la coveta dels gats", prop de baix del pont urbà d’Alcolaies, ni que vibrara el pont d’eixa manera. La gran riuada ho va fer. Era el dotze d’octubre de 2007. Aquell dia tots els rius de la comarca anaven plens o pleníssims i alguns van fer maldats, si no recordem la víctima mortal de El Verger.

Aquell dia, el Gorgos va mostrar a Xaló, a Gata i Xàbia la seua capacitat, però també la seua bravura. El Parc del Raval va ser inundat. 

Podeu visionar algun vídeo d’aquells dies com el que està penjat a "Youtube" i es titula: "El río Gorgos se sale" de 10.37 minuts. PUNXEU ACÍ. . Un altre vídeo que es diu: "Río Gorgos de Gata 12-10-07" també pujat a youtube, PUNXEU ACÍUn altre de 42 segons molt significatiu que es diu "Riu Gorgos" a "youtube". PUNXEU ACÍ. Finalment un altre de "joanbanjo"pujat a "Youtube". PUNXEU ACÍ

¡Quina diferència!. Hui al sol a les hores centrals del dia pega fort. Calor d’estiu que no s’en va, no canvien les temperatures, no fa fred i el segon dia de fira, igual que el primer, ho agraïxen. Esperem que algun dia canvie el temps i tornen les pluges tan necessàries per al camp, però -clar està- no amb eixa virulència.

FONTS: Vídeos pujats a Youtube. Composició de fotos, muntatge de captures dels mateixos vídeos.EL GORGOS GOLEJA AL JONENSE (5-1). A la classificació és nové. Perd el juvenil i empaten cadet i infantil

20191016200520-gorgos-copia.jpg

L’última jornada de futbol va ser molt bona per al primer equip del GORGOS C.F. que va conseguir la primera victòria de la temporada i de golejada. Al camp de Les Costeres va golejar per un contundent 5 a 1. Marcava al 21 per als gaters Cristopher (1-0). Al minut marcava Miguel per al Jonense (1-1). Amb taules al marcador arribaven al descans. A la segona part marcaven Toni León (66, 2-1), Raúl (71, 3-1), Iván Caselles (84, 4-1) i Lucas León (89, 5-1). Dels 5 partits jugats, el Gorgos té 6 punts: 1 partit guanyat, 3 empats i derrota. 9 gols a favor i 6 en contra. Està a la novena posició. Diumenge dia 20 jugarà a Novelda la sisena jornada a les 17 hores.

JUVENIL, 1-0 PERD A CALP

Pel que fa a l’equip juvenil de Gorgos, caïa a Calp per la mínima 1-0 i també és nové com el primer equip Té 4 punts dels 3 partits disputats: 1 victòria, 1 empat i una derrota. 3 gols a favor i 3 en contra. Dissabte a les 16 hores al camp Les Costeres jugarà la quarta jornada front al C.U.E. Gandia A.

EMPATS PER ALS CADETS I ELS INFANTILS

Per la seua part, el Gorgos cadet va empatar a dos gols a La Nucía. Conseguien les dianes Álvaro i Antonio. De tres jornades, el Gorgos ha jugat 2. Té 1 punt i està a la dotzena posició. Cap partit guanyat, 1 empat i 1 derrota. 4 gols a favor per 7 en contra.
El Gorgos infantil comença fort i amb golejades. A la classificació és cinqué amb 7 punts. De tres partits jugats dels 4 que es porten, 2 els ha guanyat, 1 empatat i té la xifra abultada de 26 gols a favor per cap en contra. A la segona jornada, guanyava al Pego per 17-0 i a la tercera 0-9 a La Nucía. El següent partit del infantil és contra el Altea i es jugarà dissabte 19 a les 10:45 hores.

ALEVINS DE PRIMER ANY COMENCEN LA TEMPORADA

El partit de la primera jornada el jugarà l’equip aleví dimarts que ve dia 22 a les 18 hores al camp de Les Costeres contra el Pedreguer. Abans jugarà el partit de la jornada segona a Calp dissabte dia 19 a les 11 del matí. No ha estrenat marcador ni partits.

FONTS: Resultats i classificacions FFCV / Foto, Gorgos C.F. primer equip. 


PARC DEL RAVAL, RIU, DOMUND I JÚNIORS GATA: XIQUETES I XIQUETS GAUDIXEN DE LA NATURA

20191020180444-juniors1-copia.jpg

Xiquets i xiquetes del Moviment Júnior de Gata de Gorgos han encetat hui el curs 2019-2020 amb una activitat que ha unit el DOMUND (Dia Mundial de la Missió) amb la natura. Gaudint de la bona temperatura i sense sol pels núvols que anaven rodant, han baixat al Parc del Raval i han caminat per dins del riu Gorgos, emulant les dificultats que troben a les missions els evangelitzadors de terres llunyanes. S'ho passant d'allò més bé i seguiran setmana rere setmana, incentivats per l'efemèride que el Júnior complirà aquest curs, els 50 anys (1970-2020).

FONT: Fotos Júnior M.D. Gata.UN TOTAL DE 11 LITRES HAN CAIGUT JA A GATA. ALERTA GROGA PER LA DANA

20191021132945-montgo.jpg

Vegeu el Pare Montgó com està de banyat. Bonica i curiosa estampa recollida a les 15 hores de hui a les Costeres. La nuvolositat i la humitat han fet que a la migdiada es contemplara com una cinta blanca bordejant tota la muntanya a mitja altura, pareixia el cotó-en-pèl que li havien posat després d'una ferida. Al llarg del matí a Gata han caigut un total de 11 litres. Ara, a les 15 hores, hi havia una humitat relaltiva del 89%. Les temperatures són suaus i la màxima no superarà el 20 graus. La mínima l'han tinguda de 12,8 graus, com indicava l'estació de la Meteoxarxa, Inforatge de Gata.

Caldrà estar atents a les pròximes hores, ja que la AEMET manté la comarca en alerta groga. Les pluges poden intensificar-se aquesta nit i demà tot el dia arribant fins dijous. Esperem que siguen moderades.

FONT: Inforatge, Gata.GATA: CONTRACTACIÓ DE CINC DESOCUPATS PER MIG DE SUBVENCIONS

20191021133915-desocupats.jpg

L’Ajuntament de Gata ha contractat a 5 desocupats a través de les Subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació que han iniciat el contracte amb data de 21 d’octubre de 2019.

S’ha contractat un peó de brigada d’obres a jornada completa durant 12 de mesos a través de EMPUJU, Programa de incentius a la contractació de persones joves per entitats locals, en el marc del sistema nacional de Garantia juvenil, cofinançat pel Fons Social Europeu. El pressupost del projecte és de 15.207,24€ .

Gràcies al Programa d’ incentius a la contractació de persones joves qualificades per entitats locals, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, EMCUJU, , ha facilitat la contractació en pràctiques d’una administrativa i d’una Tècnic d’Esports a jornada completa durant 12 mesos. El programa, subvencionat al 100%, té un pressupost de 32.087,64€ .

Aquestos programes d’incentius a la contractació de persones joves, durant 12 mesos, es troben cofinançats per mitjà de la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 (CCI 2014ÉS 05M9P001).

En el Programa finançat amb fons procedents del Servici Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), a través de la subvenció de l’EMCORP, destinada a la contractació de persones desocupades almenys de 30 anys d’edat, s’han concedit 22.838,67 euros, per a la contractació de dos peons a jornada completa per a tasques de manteniment i millora del municipi durant mesos 7 mesos i 11 dies.

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.A GATA PORTEM JA 62,20 LITRES. SOLS HUI 50. ALERTA TARONJA. SEGUIXEN LES PLUGES, PER MOMENTS FORTES

20191022071542-mapa.png

No fallen els metereòlegs amb tots els mapes que tenen a l'abast. ALERTA TARONJA tenim ara ja a la Marina Alta fins les 15 hores. Poden caure fins a 100 litres en 12 hores. A Gata portem, segons l'estació instal·lada a l'Ajuntament de meteoxarxaonline, inforatge Gata de Gorgos, 50 LITRES sols de la mitjanit a ara, les 9,08 del matí. I seguix plovent i fent vent.

Imagen: Aemet activa la alerta naranja por lluvias

Ahir dilluns es van registrar, segons la mateixa font, 12,20 litres, que sumats als que ja portem hui fan 62,20 litres. Les televisions comencen a posar quantitats molt importants per Pego, 90 litres, i Xàbia, 50 litres, que ja havien mesurat fins les 7 del matí. Amaina el vent que estava a 23 kilòmetres/hora i la temperatura és baixa, 13,8 mínima i 16,8 màxima.EL GORGOS JUVENIL GUANYA AL GANDIA (3-2). GOLEJADA DELS CADETS (5-1). TORNA A GOLEJAR L’INFANTIL (7-1) I JA TÉ 33 GOLS AL SEU FAVOR AMB SOLS 3 PARTITS

20191023074601-juvenilsgorgos-copia.jpg

Un doblet de Raúl Signes i un gol de Jordi Fornés van doblegar al difícil Gandía en la jornada 4ª del grup 6é de Primera Regional. Al final, GORGOS, 3-GANDIA, 2. Important victòria. A la classificació, els gaters son 6é amb 7 punts dels 4 partits disputats: 2 guanyats, 1 empatat i 1 perdut. 6 gols a favor i 5 en contra. Al pròxim partit viatgen a Simat.

CAU A NOVELDA EL GORGOS GRAN (4-0)

Golejada del Novelda a casa front al Gorgos. És 9é l’equip gater amb 6 punts de 6 partits disputats: 1 guanyat sols, 3 empats i 2 derrotes. 9 gols a favor i 10 en contra.
Dissabte 26 a les 17 hores, al camp Les Costeres el pròxim partit contra La Nucía.

GOLEJA EL CADET AL ALTEA (5-1)

Els cadets del Gorgos guanyaven clarament a l’Altea per 5 a 1. Al minut 3 marcava Nabil, Álvaro al 13, al 44 Héctor, marcaven els alteans el 4 a 1, i al 75 rematava la golejada Santi.
A la taula de classificació és 9é el Gorgos amb 4 punts dels 3 partits jugats: 1 partit guanyat, 1 empat i 1 derrota. 9 gols a favor i 8 en contra. Dissabte 26 a les 17 hores, a Teulada derbi entre els teuladins i gaters.

L’INFANTIL GOLEJA A L’ALTEA (7-1) I TRENCA RÈCORDS, 33 GOLS

L’equip infantil del Gorgos C.F. està imparable i conta les victòries per golejades. Dissabte va tornar a golejar. Ho va fer front al Altea. Al primer minut ja marcava Diego. Pablo Cloquell encetava el seu "hat-trick" al minut 20. Repetia als minuts 40 i 69. Hugo Signes feia doblet els minuts 23 i 28 i Sergio marcava al 31. El gol alteà es marcava al minut 70.
Si mirem la classificació, vegem al Gorgos infantil en tercera posició i 9 punts. Els 3 partits els ha guanyat i té 33 gols al seu favor i sols 1 en contra. Sols el Dénia segon té els mateixos gols però en 4 partits i 5 en contra.

FONTS: Resultats i classificacions FFCV / Foto, Gorgos C.F. equip JUVENIL. 

 JOSÉ IGNACIO LLÓPEZ, RECTOR DE GATA DE 1997 AL 2004, ARA CLAVARI-DIRECTOR DEL COL·LEGI D'ÒRFENS SANT VICENT FERRER (Col·legi Òrfens Sant Vicent Ferrer, Premi "Valencianos para el siglo XXI" -LP-)

20191023080455-joseignaciolg-copia.jpg

(PER A LLEGIR L’ENTREVISTA A LAS PROVINCIAS, PUNXEU ACÍ). MIREU EL VÍDEO DE "VALENCIANOS PARA EL SIGLO XXI", PUNXANT ACÍ.

Ahir dimarts dia 22 es publicava a LAS PROVINCIAS una entrevista al rector JOSÉ IGNACIO LLÓPEZ, Clavari-director del Col·legi Imperial de Xiquets Òrfens de Sant Vicent Ferrer, amb motiu de la concesió demà dels premis VALENCIANOS DEL SIGLO XXI, que s’ha atorgat a aquesta fundació sis voltes centenària i benèfica valenciana.

El titular del diari: Premios Valencianos para el Siglo XXI. José Ignacio Llópez, Clavario-director del Colegio San Vicente Ferrer: «Ya enseñábamos a leer a las niñas en el siglo XVIII».

El sacerdot torrentí és molt conegut a Gata, ja que va estar de rector de 1997 al 2004. En JOSÉ IGNACIO LLÓPEZ GUASP és sacerdot des de 1993. Va ser nomenat ecònom de Gata el 25-9-1997. El 6-5-2003 fou nomenat arxiprest del Marquesat de Dénia (Vicaria V), regint els destins de la parròquia de Gata des d’octubre de 1997 a setembre de 2004. Després de la seua estància a Gata, el 9-10-2004 inicià l’ampliació dels seus estudis a Roma i ja en 2010 va ser nomenat nou clavari-director del col·legi.

FONT: Foto LP, LP 22-10-2019. Vídeo LP.FINAL FELIÇ: RESCAT D'UN MUNTANYER AL TOSSAL DEL MORO DE GATA

20191027155550-helicoptero-copia.jpg

Un final feliç amb vint minuts de coordinació per a salvar a un muntanyer amb un possible infart al cim del Tossal del Moro, terme de Gata de Gorgos.

La Policia Local de Gata de Gorgos informava així del succés i ho donava a conéixer per mig de les xarxes socials:

"RESCAT DE MUNTANYISTA EN EL TOSSAL DEL MORO
A les 14:00 h. agents de la Policia Local de Gata de Gorgos, en col·laboració amb Bombers del Consorci de la Diputació d’Alacant, personal sanitari del SAMU i personal del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Gata (expert en carrera per muntanya) han col·laborat en el rescat d’un muntanyista aqueixat, segons comunica el Centre de Coordinació d’Emergències 112, d’un possible infart en la cima de la muntanya el Tossal del Moro.
Els agents policials i l’expert corredor han accedit al mateix després d’uns 20 minuts de carrera per muntanya, on s’han provist del DESA (desfibrilador extern semiautomàtic).
Gràcies a la ràpida intervenció i professionalitat de tots els intervinents s’ha conseguit el seu trasllat en helicòpter a l’Hospital de Benidorm.
Enhorabona a tots els que han participat en el operatiu de rescat, especialment a la participació desinteresada del tècnic d’esports de l’Ajuntament de Gata de Gorgos."

Celebrem aquesta bonica notícia...FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record): -1.825-. PEPE PEDRÓS "NELA" VA FORMAR PART DEL CONJUNT "BRUJOS NEGROS", ANYS 70

20191028143546-conjunt.jpg

El gater Pepe Pedrós Diego (15-12-1949 a 1-5-2008), més conegut com Pepe "Nela", a més de ser conegut per la seua tasca de Cap de la Policia Local fins la seua enfermetat, tenia una altra gran afició, la música i com a instrument la trompeta. Pepe va formar part de la banda Unió Musical de Gata i també del conjunt musical "Brujos Negros".

Hui es publica a la pàgina de facebook "Músicos de Dénia y Marina Alta de los 70’s" una fotografia dels anys 70, on Pepe apareix el tercer per l’esquerra mirant la imatge i portant una camisa blava. La foto és de "Conjuntos valencianos" i resa textualment: Ç

"Foto del cartell del conjunt BRUJOS NEGROS realitza al final de la carretera de LES ROTES en DÉNIA. Este grup es va formar en la població d’ONDARA en 1967 per els ondareros Juanjo Mengual "Marquet" (veu solista),Juanjo Alberola (guitarra),Vicent Aranda (baix eléctric),Juan Antonio Esteve (bateria) i Ximo Mengual de BENIGEMBLA (organo). La pista de ball d’ONDARA "Mi Jardín" va ser el lloc del seu debut i de moltes més actuacions del conjunt pero també van actuar per el salon "Diana" de DÉNIA,la pista del "Nano" a TAVERNES DE LA VALLDIGNA i al "Casino" de GANDÍA entre altres llocs. A principis dels 70 van haver importants cambis en el grup van entrar Pasqual Roig "el Sequier" de PEDREGUER (organo), José Pedrós "Pepe de Nela" de GATA DE GORGOS (trompeta) i José Molina de DÉNIA a la veu solista que ja portaba una llarga etapa de cantant per la MARINA ALTA. El grup va continuar al llarg dels anys 70 hasta la seua disoluçió a l’arribar les discoteques.! Guay del Paraguay."

En la fitxa musical nomena, com destaque en blau, a Pepe.

També trobem una fitxa per al conjunt "Brujos Negros" on va tocar el gater Pepe Pedrós al llibre "150 Anys de Música i Ball a la Marina Alta", una publicació dirigida per Francisco Carrió i coordinada per Antoni Reig.

FONT: Foto "Conjuntos valencianos". Facebook: "Músicos de Dénia y Marina Alta de los 70’s".GATA ACABA LA CAMPANYA PREVIFOC SENSE INCENDIS

20191029123929-proteccio-civil-copia.jpg

El servei de voluntariat de Protecció Civil de Gata ha finalitzat la campanya de Previfoc 2019 sense incendis forestals. Bon balanç i bona temporada.

Durant tot l’estiu, 22 voluntaris han realitzat 178 dies continus amb un total de 2234 hores de vigilància. La campanya Previfoc està subvencionada per la Generalitat Valenciana.

A més a més, s’han realitzat 8 actuacions en situacions d’emergència. I a banda, han col·laborat amb els dispositius especials de festes i activitats rellevants així com el preventiu de la DANA de setembre. El voluntariat de Protecció civil treballa en tot moment en coordinació amb el servei d’emergències 112.

Per al regidor de Governació, JoanVi Vallés, la millor de les dades és que s’ha conclòs la campanya sense haver de lamentar cap incendi forestal en el terme municipal. També ha volgut agrair la disposició dels voluntaris que col·laboren amb totes les activitats locals per al seu desenvolupament sense incidències.

De cara al 2020, se està treballant per a donar servei de vigilància durant tots els cap de setmanes i control de cremes.

FONTS: Foto i informació Premsa Ajuntament Gata.PRESENTEN A GATA EL IV CIRCUIT A LLARGUES LA BOLATA. EL 29/11 SERÀ LA JORNADA AL POBLE

20191029141502-ellspilota2.jpg

L’edifici polivalent Guillem Agulló de Gata de Gorgos va ser l’escenari triat per presentar, ahir dilluns 28 d’octubre, el IV Circuit a Llargues que patrocina la multinacional La Bolata Importa, S.L: L’acte va comptar amb la presència de Vicent Molines, vicepresident de la Federació de Pilota, l’alcalde i regidor de Gata, Josep Costa i Toni Arabí, així com regidors de diferents poblacions seus de la competició.

Pel que fa a l’edició d’enguany, el format serà el mateix dels últims anys, amb 5 seus de lligueta (Alcalalí, Gata de Gorgos, Ràfol d’Almúnia, Mutxamel i Xaló). Les semifinals estan previstes per al dia 15 de desembre, en este cas, a la localitat de Relleu, mentre que la final, es disputarà de nou a Orba i serà el dia 29 de desembre. Pel que fa als equips participants, enguany seran de la partida les formacions de Parcent, Benidorm, Sella, Murla, Xixona i Relleu. Pel que fa al palmarés de la competició, Parcent va guanyar les dues primeres edicions, mentre que la tercera, la de l’any passat, la guanyava l’equip de Benidorm.

Gata acollirà la jornada del 24 de novembre. Les altres seus seran: Alcanalí (3 de novembre), Ràfol (17 de novembre); Mutxamel (1 de desembre) i Xaló (6 de desembre). Les semifinals seran a Relleu el 15 de desembre i la gran final el 29 de desembre a Orba.

FONT: Imatge i informació Premsa Ajuntament de Gata.LA GATERA LOURDES MONFORT I EL SEU CAVALL DUNDEE, MEDALLA D'OR A LA CATEGORIA D'ADULTS AFICIONATS DE LA COMUNITAT

20191029194436-lourdes3.jpg

 

La jove genet Lourdes Monfort Bolufer i el seu cavall Dundee van obtindre la medalla d’or de la categoria d’Adults Aficionats de la Comunitat Valenciana, al Campionat Autonòmic de Doma Clàssica celebrat el cap de setmana a la població valenciana de Bètera. És fàcil veure per la zona de les Valls a Lourdes i Dundee de passeig i també entrenant a la hípica de Vall de Cavall, molt a prop de Gata.
Al llarg de dos dies Hípica Ballester va acollir el campionat, en el que més de vuitanta-cinc binomis han competit en les diverses categories.

Al campionat es va incloure la prova per a Adults Aficionats en la que dotze binomis es disputaven les medalles. La gran actuació del dissabte de la gatera Lourdes Monfort amb Dundee li va valdre per a mantenir el primer lloc després dels dos dies de concurs i fer-se amb la medalla d’or. La plata va ser per a Alba Ramos amb Zet Jet H, per davant de Carmen Martínez i la iegua Federica.

Si voleu llegir tota la informació, podeu entrar a la pàgina de la Federació d’Hípica de la C.V. PUNXEU ACÍ.
FONTS: Fotos facilitades per Lourdes Monfort. Informació completada de la pàgina de la Federació d’Hípica de la C.V.

 EL CEMENTERI MUNICIPAL DE GATA TÉ CONSTRUÏTS 2.498 NÍTXOLS EN DOS PARTS (en 87 anys)

20191031220938-totsants-copia.jpg

Demà és Tot Sants. Fins a hui s’afanaven tots els familiars per a que les làpides dels nostres difunts estiguen netes i asseades, amb flors boniques, al menys una vegada a l’any, encara que hi ha gent que no fa cas d’això i sempre les tenen boniques, làpides i flors.

El cementeri municipal de Gata de Gorgos ubicat a l’alteret dels Ecles té ja 87 anys (1932) i té la particularitat d’estar dividit en dues parts. Demà dia 1 estarà obert de les 8 del matí a les 20 hores. Es millor anant passejant i més amb la temperatura que està fent. Evitarem aglomeracions de turismes. S’acumulen massa cotxes a les hores punta i sols hi ha una eixida. Com cada any camí Costeres avall fins arribar a la carretera de Gata a Xàbia, amb l’agravant per la ratlla contínua que tens que anar a girar per a tornar cap a Gata davant de l’empresa de Pons Químicas, ja a la partida de Julians.

El veïns de Gata han acudit en estos dies precedents a Tot Sants i el Dia de Difunts al cementeri a posar-li les flors més fresques i vistoses als seus éssers volguts que ja han traspassat aquest món.

Fent un repàs, trobem els diversos cementeris que ha tingut Gata al llarg de la història i responem a algunes qüestions al voltant de les "ciutats i pobles dels morts", com diríem en llenguatge terrenal.

Molts cementeris fins hui ha tingut Gata?: Cinc. De l’època baixa medieval fins el segle XXI en coneguem cinc.

Quins períodes abarquen els cinc?. Primer va ser la "maqbara" des del Baix Medieval dels pobladors musulmans de Gata. Després, des dels cristians repobladors (inicis del segle XVII) fins a quasi finals del XIX estava "lo fossar de l’església",al costat mateix del temple parroquial. De 1886 a 1932 va estar vigent el cementeri parroquial de la lloma de baix del Calvari a la partida Tossalet-Calvari. Els dos últims estan junts pegats, el primer funciona des de 1932 ja 87 anys i el segon des de 1982 fa 37 anys.

- Quin és el Padró de la Taxa per la Prestació dels Serveis del Cementeri per a l’exercici 2019 (publicat BOP 28-10-2019)?. Un import total de 20.175 euros.

Sabeu molts nítxols hi ha construïts?. Un total de 2.498, dels quals estan o han estat ocupats 2.447 fins a hui. Sols resten tres per a ocupar el penúltim bloc del nou cementeri. Després s’iniciarà l’últim bloc construït de 48 nínxols.

EN ELS PRÒXIMS DIES SEGUIRÉ DESGRANANT MÉS CURIOSITATS DELS CEMENTERIS DE GATA.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris