Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2019.

LA SOCIETAT DE COLOMBICULTURA DE GATA HOMENATJARÀ A DOS SOCIS VETERANS. La societat de 96 anys

20190701154647-compo-copia.jpg

La Societat de Colombicultura de Gata de Gorgos celebra aquests dies la cloenda de la temporada. Enguany, la directiva ho vol fer d’una manera especial i retrospectiva, sent conscients de la història que atresora aquesta societat esportiva i lúdica gatera, que es va fundar en 1923. A quatre anys de complir-se un segle, l’organització vol fer un homenatge als dos colombaires més veterans de Gata, VICENTE PEDRÓS PONS (Vicente "la Parra") i PEPE MENGUAL MULET. La societat vol destacar la perseverància i constància de Vicente i Pepe, amb tres quarts de segle volant coloms i fent de la colombicultura la seua gran afició. De ben segur, l’acte que es farà divendres dia 5 i al que assistiran els socis, les autoritats municipals, així com els representants de la comarcal i la territorial valenciana de la Colombicultura. Serà una cita per al record i la història. Es tindrà a la memòria, com aixina ho relatava fa uns dies Vicente "la Parra", al fundador de la societat Batiste "la Parra", impulsat per un vicari de Bellreguart que li agradava l’esport. També es recordarà a Don Luis García "el metge", a Quico "l’Obrer" i altres.

Vicente Pedrós, soci des de 1945 i Pepe Mengual des de 1947. El primer encara volant coloms, el segon deixant-ho fa dos anys, amb 71 anys dedicat al noble esport de la colombicultura.

A l’acte d’homenatge i reconeixement també es tindrà present, com recordava Vicente "la Parra" fa uns dies, als 14 socis que van arrancar als anys 40 del segle XX, com Carlos Mulet "Pare Sant", Batiste "Blanquera", Antonio "el Vanitós", Ramón Cardona, Pepe "Porra", Pepe "el Verger" i altres.

No podem oblidar una data molt significativa per a l’esport del colom a Gata. En 1950 es va fer al poble el primer concurs local de coloms. Tot això i més ho viuran els protagonistes divendres per la vesprada. 

FONTS: Informació i fotos, Societat de Colombicultura de Gata.

 GATA: II JORNADES CIENTÍFIQUES VICENT CASELLES. 5-7 JULIOL (Matemàtiques i astronomia amb veu de dona)

20190703160045-cartelliijornades-copia.jpg

Del divendres 5 al diumenge 7 de juliol, se celebrarà a Gata de Gorgos les II Jornades Científiques que porten el nom del enyorat matemàtic gater (1960-2013) Vicent Caselles i Costa. Enguany les conferències i el programa tindran la temàtica de "Matemàtiques i astronomia amb veu de dona".

Des d’un prinicipi, els objectius d’aquestes jornades són: contribuir a la visibilització de la utilitat de la ciència en el desenvolupament social i commemorar les fites assolides per Vicent Caselles en el món de les matemàtiques aplicades a moltes branques de la ciència. Les jornades s’estructuren en tres conferències per a públic general i una ruta astronòmica, diversos tallers i comunicacions per a públic més específic, tals com estudiants i professors d’educació secundària. La inscripció és gratuïta i s’ha de fer per a assistir-hi als tallers.

La organització i patrocini corre a càrrec de l’Ajuntament de Gata de Gorgos; APEMA; el col·lectiu Meridià Zero i la Universitat de València. Les conferències i tallers es faran a l’Edifici Polivalent (carrer del Grup Escolar).

Programa: Matemàtiques i astronomia amb nom de dona

 • Divendres 5 de Juliol 2019
  • 20.00hActe de benvinguda i inauguració de les segones jornades.
  • 20.15hConferència inaugural a càrrec d’Isabel Cordero Carrión
   El camí de la detecció de les ones gravitatòries i la seua trobada amb la llum(+)
  • 21.30hSopar de germanor
  • 22.30hObservació astronòmica a càrrec d’Enric Marco i l’Agrupació Astronòmica de la Safor.
    Tindrà lloc al "Tir de colom"

 • Dissabte 6 de Juliol 2019
  • 9.00-9.30hRecepció. Signatura d’assistència.
  • 9.30-11.30hTallers (+)
  • 11.30-12.00hPausa café i temps lliure
  • 12.00-12.30hComunicació monitors Emma (+)
  • 12.30-13.30hConferència a càrrec d’Ederlinda Viñuales
   La presencia de la Astronomía en nuestra cultura (+)
  • 17:30-19.30hTallers (+)
  • 19.30hPresentació del llibre Vicent Caselles matemàtica i passió a càrrec de Juan Bisquert.
  • 20.00hHomenatge a Anna Teresa Diego, informacions sobre la seua vida. Amb participació de familiars de Gata. Interpretació de cançons representatives de l’època per part del cantautor Tomàs de los Santos. Aquest homenatge ha estat preparat per Carme Miquel amb l’ajuda de Maria Vicenta Pedro.
   Un Asteroide Amb nom de Dona (+)

 • Diumenge 8 de Juliol 2018
  • 9.30-10.30hComunicació a càrrec de Vicent Chorro Cabrera
   El Montgó i la mesura del meridià. (+)
  • 10.30-11.00hPausa cafè.
  • 11.00-12.00hTaller a càrrec de Maria Garcia Monera
   Construcció de superfícies seccionades. (+)
  • 12.30hCloenda de les jornades. Conferència a càrrec de Coloma Ballester Nicolau
   La meua partícula elemental preferida (i alguns dels seus beneficis en Astronomia i, sobretot en Visió) (+)

  • INFORMACIÓ SOBRE ELS TALLERS:

  • Dissabte 6 de juliol de 9:30 a 11:30
   • Càlcul de la latitud i la longitud a partir de les estrelles (+)

    A càrrec de María Luis Pedro Ferrer i Pepe Pedro Mestre.

    Mesurant el temps. La dificultat d’establir un calendari.(+)

    A càrrec de Salva Fuster

    Informació CEFIRE

  • Dissabte 6 de juliol de 12:00 a 12:30
   • Coordenades celestes

    A càrrec d’Irene Torres  Cortés i Teo Zaragoci

    Òrbites de planetes amb geogebra

    A càrrec de Sergi Ivars

    Els tres són monitors de l’EMMA

    (+)

    NOTA: Per a la realització del taller amb Geogebra l’assistent haurà de portar un l’aparell electrònic amb l’aplicació instal·lada.

  • Dissabte 6 de juliol de 17:30-19.30h
   • Simulando el movimiento de las estrellas, del Sol y de la Luna.(+)

    A càrrec de Ederlinda Viñuales

    Cosmologia polièdrica.(+)

    A càrrec de Maria Jesús Sastre i Florencio Burriel
 •  
  FONTS: Cartell portada i informació Organització II Jornades.


GATA TÉ TRES NOUS AGENTS DE LA POLICIA

20190704153222-nous-policies-copia.jpg

La plantilla de la Policia Local de Gata compta amb tres nous agents. Dos d’ells van aprovar l’últim procés d’oposició i estan actualment en pràctiques a l’IVASPE. El tercer agent és interí i s’ha incorporat al servei fins a final d’any.

A més a més,  dins l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2019 es va publicar la convocatòria de dos noves places.

La intenció és donar estabilitat a la plantilla i conformar-la íntegrament per funcionaris de carrera, seguint la nova normativa publicada a nivell estatal.

En aquest sentit, el regidor de Governació, JoanVi Vallés, assegura que s’estan buscant formules per a millorar el servei de la Policia Local, especialment, en el tema de personal i apostar per la seguretat de veïns i visitants del nostre poble.

A la fotografia, els agents junt amb el regidor de Governació, Joan Vicente Vallés, i l’alcalde Josep Francesc Signes Costa.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record): nº 1.821. CARNET DE COLOMBAIRE 1947 (Vte.Pedrós Pons)

20190705085500-carnetvteparra-1-copia.jpg

Hui és un dia especial per a la Societat Colombòfila de Gata. Els socis faran dos homenatges sentits i merescuts. Un, el de Pepe Mengual (Pepito Paula). Altre, el de Vicente Pedrós (Vicente la Parra). Precisament, el document i fotografia antiga és de Vicente la Parra. Podeu llegir: "Federación Regional de Sociedades Colombiculturas de Palomas Buchonas de la Región de Levante". El "Carnet de Identidad" està datat el 2 de gener de 1947 a nom de Vicente Pedrós Pons de Gata de Gorgos i figura al document la seua fotografia de fa 62 anys. Com vegeu el document porta tota classe de segells i signatures. La resta de complimentació no es llig molt. Tot un tresor i un record de l’esport tan volgut per a Vicente i també per a Pepito.

FONT: Document propietat de Vicente Pedrós Pons.ELS COLOMBAIRES DE GATA HOMENATGEN ALS DOS SOCIS MÉS VETERANS, VICENTE PEDRÓS I PEPE MENGUAL. Lliuren els premis del concurs local

20190707165158-20190705-220448-copia.jpg

(PODEU PEGAR-LI UNA ULLADA A L’ALBUM DE L’ACTE, PUNXANT ACÍ)

La nit de divendres dia 5 de juliol va passar a la història de la Societat de Colombicultura de Gata de Gorgos, ja que als 96 anys d’història d’aquesta societat esportiva, la directiva i els socis van decidir homenatjar als dos socis més veterans, Vicente Pedrós Pons i José Mengual Mulet, Pepito i Vicente. Vicente està a la societat des dels 18 anys, des de 1945; Pepito va entrar dos anys més tard. Si el primer ha estat l’estandart local i exemple per als més joves, l’altre ha portat el nom de Gata per tot arreu, amb els seus coloms.

En un acte celebrat a la biblioteca, divendres tots dos van estar arropats per les seues famílies, per tots els socis, per representants dels pobles veïns, com el president teuladí Luis Blasco, o el representant xabier Juan Moragues; pel representat de Xaló i Marina Alta, Jordi Mas Estela; pel president de la Federació Colombicultura de la Comunitat Valenciana, Ricardo García Esparza; pel representant de la directiva local Tomeu Ripoll; pel regidor d’Esports gater Toni Arabí Arabí, i pel alcalde de Gata, Josep Francesc Signes Costa.

Tant a Vicente Pedrós com a Pepe Mengual se’ls va concedir diplomes i l’Emblema de Plata al mèrit colombicultor per part de la Federació Espanyola, i Insignia d’Or i diplomes per part de la Territorial Valenciana. Emotiu acte, que va deixar plasmada la història d’aquesta societat que naixqué en 1923, fundada per Batiste "la Parra" i que ara conta amb nombrosos socis.

PREMIS DEL CONCURS LOCAL

Al mateix acte es van lliurar els premis concedits per les empreses col·laboradores Signes Grimalt, Maties Bag, Ale-Hop i per l’Ajuntament (els tres primers premis). El colom del dia se li va atorgar a un dels homenatjats precisament, a Vicente Pedrós. El tercer premi el va donar Tomeu Ripoll a Rafael Plaza pel colom "¡Que regalo!". El segon premi el va concedir el regidor d’Esports Arabí a la Penya Mas Ganxo pel colom "Acoplat" i el primer premi el va atorgar l’alcalde a Paco Lara pel colom "Sergio Ramos".

Després de l’acte, es va poder xerrar i raonar sobre veterans, familiars, coloms i colombaires fent-se una picaeta i acomiadament la temporada 2018-2019.

FONT: Fotos àlbum Societat i Cronista de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1822. Programa del V Concurs Local de Palomes Esportives (1951)

20190707172017-programa1951-copia.jpg

Seguint amb el món dels colombaires de Gata, ja que divendres es va homenatjar a dos veterans Vicente Pedrós i Pepe Mengual, hem rebut de la societat gatera, que a la vegada ho va rebre d’un aficionat colombaire de Pedreguer, el programa de mà del V Gran Concurs Local de Palomes esportives de Gata de Gorgos, que es va celebrar el 29 d’abril de 1951. Organitzava la Sociedad Colombicultora "Gatense" i patrocinava la Delegación Nacional de Deportes de F.E.T y las J.O.N.S., el Comité Olímpico Español y la Federación Española de Colombicultura.

Començava "A las cinco de la tarde y previo disparo de un cohete" i "a las ocho y cuarto terminará el concurso con el disparo de otro cohete". Vuit eren els premis que s’atorgaven, quatre copes i quatre regals: del M.I. Ayuntamiento de Gata i tres copes de la societat local, després un regal de "Café de Corder" i tres més de la societat local.

I si curiós resultava la tapa del programa, dins apareixien els colombaires que hi participaven. Aixina podem saber l’any 1951, fa 68 anys, qui eren els que volaven els coloms, els socis de la colombòfila gatera. També estava, entre altres, l’homenatjar Vicente Pedrós Pons, a més de Carlos Mulet Redal, Antonio Mestre Monfort, Bautista Diego Cervera i Luis Vidal Mulet,...(podeu veure’ls a la fulla, igual que els noms de les palomes esportives, que els posaven noms curiosíssims, com "María Candiles" o "Barrabás).

FONT: Programa del concurs, facilitat per la Societat de Colombicultura de Gata.EL GATER, JAUME MONFORT I SIGNES (Unides Podem), NOMENAT DIRECTOR GENERAL DE QUALITAT, REHABILITACIÓ I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA. Va ser regidor a la passada legislatura 2015-2019

20190708163055-jaume-copia.jpg

El tripartit de la Generalitat Valenciana (PSPV, Compromís i Podem) per aquesta legislatura 2019-2023, ha posat a un dels escalons de les direccions generals de les respectives conselleries, a un gater. Es tracta de l’aparellador JAUME MONFORT i SIGNES, de la formació Unides Podem. Monfort, amb formació en arquitectura tècnica i enginyeria de l’edificació i treballant com a professor adjunt a la Universitat Politècnica de València, ha estat nomenat nou director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. (DOGV, 16-7-2019).

La carrera política de Jaume Monfort començà per maig de 2015 i la legislatura local 2015-2019, quan es presenta com a candidat a l’alcaldia de Gata de Gorgos per JuGa (Junts per Gata). La seua formació obté dos regidors i ell, com a portaveu de JuGa. Abans de finalitzar la legislatura ix del govern local després d’haver-ho fet el PSOE. Per a la present legislatura, a nivell comunitari, des de l’última assemblea valenciana formava part de l’equip executiu de PODEM com a secretari de municipalisme. Al seu poble, Gata de Gorgos, va tornar a presentar-se com a cap de llista a les passades eleccions locals, sense obtindre cap regidor/a.

FONT: Foto extreta del diari digital Marina Plaza.LA PENYA BARCELONISTA DE GATA CELEBRA UN SOPAR DE GERMANOR (34 edició). Anto Valero i Raúl Torres, guardonats

20190708170450-img-20190707-wa0003-copia.jpg

Sempre que arriba aquestes dates, la Penya Barcelonista de Gata concentra als seus socis i simpatitzants en el tradicional àgap de germanor, bé siga dinar o sopar. Dissabte passat es fa fer un sopar a l’edició 34 a l’antic camp de futbol "Les Sorts", on van assistir un total de 104 comensals. Presidia la taula de la penya, el seu president Salvador Mulet, el secretari Jaume Leyda i el seu tresorer Paco Moncho. Com a convidats d’honor, estaven el vicepresident de la federació valenciana i Marina Alta de penyes Paco Ballester; el ex-jugador del F.C. Barcelona Rafael Zuvira i per part de l’Ajuntament els van acompanyar el regidor d’Esports, Toni Arabí Arabí, i l’alcalde Josep Francesc Signes i Costa.

El sopar va córrer a càrrec de la Pastisseria Salvá de Bellreguart; el cava va ser de la bodega de Rafa Zuvira i després del sopar els assistents van gaudir de la música del Dj Gari. La barra del bar la va posar la Comissió de Festes 2019.

Els barcelonistes van poder gaudir de la consecució del seu equip del campionat de lliga 2018-2019 i la Supercopa d'Espanya.

ESPORTISTES GUARDONATS

Com ja és tradicional en la penya gatera, van ser guardonats ANTO VALERO SIGNES, com a millor esportista de Gata i com a millor jugador del Gorgos C.F. d’esta temporada 2018-2019, RAÚL TORRES ORELLANA.

Si mirem les últimes marques aconseguida per la corredora atleta Anto Valero, ens pararem en aquesta temporada 2018-2019, que ha sigut campeona veterana del Circuit Marina Alta, a més de segona absoluta del Campionat de Trail. De 2015 a 2017, va aconseguir ser la tercera veterana al circuit a peu Marina Alta. En 2015 també va ser tercera de veteranes de curses de muntanya de la Comunitat Valenciana i primera del campionat autonòmic de kilòmetre vertical. Altres marques de Valero han sigut el Marató de muntanya Marina Alta, el Gegant de Pedra o el marató dels tres tossals de Gata.

Pel que fa a Raúl Torres Orellana, este jugador de futbol de 21 anys ha passat per totes les categories de l’equip de futbol del poble, el Gorgos C.F.

FONTS: Informació i fotos (portada i facebook) facilitades per Paco Moncho, Penya Barcelonista de Gata.GATA: S'HA JUBILAT EL PRACTICANT DE LA BICICLETA, JOSÉ VICENTE BORONAT SOLER

20190713095741-jvte1-copia.jpg

Des del 14 de juny ja no veurem més al practicant de la bicicleta pels carrers de Gata. JOSÉ VICENTE BORONAT SOLER s’ha jubilat, després de 44 anys al servici del poble, treballant des dels 21 anys al Centre de Salut de Gata. José Vicente va seguir l’estel de son pare, de "Pepe el Practicant", com se li coneixia. La bicicleta era el seu mitjà de transport per anar a curar i atendre als malats per les cases. Era el de son pare i ha sigut també el de José Vicente fins a la jubilació.

Un gran professional, una persona amable, que donava la mà a tots, que es feia d’estimar i l’estimava la gent i els seus companys de feina. Pel carrer i al seu lloc de feina, sempre atent. Quan eixia al carrer, sempre anava amb el seu maletinet penjat del manillar de la bicicleta. Aquesta estampa tan clàssica pels nostres carrers de Gata ja no es repetirà, al menys de faena. Una gran afició, el ciclisme, que ara podrà seguir practicant, a l’igual que totes les coses pendents que té i li agraden, com la peixca i altres aficions, així com estar més temps amb la seua família, la dona, les filles, la família i amics.

Divendres passat, a la seua caseta es van donar cita vora 90 persones, per celebrar amb l’amfitrió la seua més que merescuda jubilació. Tota la seua família, els seus companys del Centre de Salut de Gata, amb qui tants bones estones ha compartit, i els seus amics de quadrilla de La Seranda, el van acompanyar en l’acte tan assenyalat. Regals, records, emoció, i ara a descansar...

FONTS: Informació i fotos facilitades per la seua filla Lourdes.VERSOS D'UN EMIGRANT A LA SEUA VOLGUDA GATA: JAUME SOLER

20190713103152-jaumearg-copia.jpg

(PODEU DESCOBRIR EL VÍDEO PENJAT A YOUTUBE, PUNXANT ACÍ)

M’envia el seu fill Marcelo un vídeo que ha penjat a Youtube. Són uns versets de son pare que tenen una gran càrrega emotiva cap a seu poble, Gata. És la història d’un emigrant gater que va partir cap a Argentina i que ha tornat al seu poble: JAIME SOLER SALVÁ és el protagonista. Amb fotos del meu arxiu de fons i amb la veu de Jaume i una bonica musiqueta, Marcelo composa un vídeo curt familiar i d’amics, que em va sorprendre per la seua estima i voler al poble on va nèixer, Gata.

El títol en si ja amaga tot el contrari "Mi pueblo no tiene nada" però per a ell, i allà a "les amèriques" ho tenia tot. Per això diu "...pero cuantas cosas tiene". Vos conte la història de Jaume al que al poble li diem popularment "l’Argentino".

Jaume naix en 1947 en Gata. Amb tres anyets, els seus pares Jaime Soler Boronat i María Salvá Andrada, degut a la miseria que vivien en la postguerra, decidixen emigrar a Argentina, on ja vivia i havia anat abans un familiar. Allí, Jaume coneix a la seua dona Francisca Estela Torrent Salvá, que encara que nascuda a Argentina tenia arrels a Vall de Laguar i Xaló, sent sa mare també de Gata. Allà van tindre dos fills i amb 42 anys decidixen tornar a Gata, on ja naix l’autor del vídeo, Marcelo.

Aficionat a les poesies, a la guitarra, al cant, Jaume és un de tants emigrants que va retornar al seu poble d’origen i en els versos del poema ho explica molt bé.

Agraïment al fill de facilitar-me tota la informació.

FONTS: Vídeo a youtube / Captura de pantalla del vídeo. / Informació facilitada per Marcelo Soler.REPARTIMENT DEL LLIBRE DE FESTES DE GATA: COMISSIÓ I QUINTÀ 2019

20190714100239-repartllibrescomiquinta19-copia.jpg

Ja fa oloreta de pròximes festes, es viu un ambient pre-fester a Gata. Una imatge de festa que hen vist i vegem hui pel poble, a falta de 12 dies per a les festes patronals en honor al Crist del Calvari. Acompanyats del típic carro i fent pinya totes i tots amb les seues camisetes característiques tots arrimen el muscle. Utilitzant un símil panser, "la caldera comença a bullir".

FONT: Fotos Comissió de Festes i Quintà 2019, Gata.LA BANDA DE GATA I PERE VICALET SORPRENEN AMB UNA ACTUACIÓ DE DJ I BANDA INNOVADOR (Concert del Soci)

20190714180411-bandaconcertsoci1-copia.jpg

(PODEU VISIONAR ELS VÍDEOS PUNXANT ACÍ: VÍDEO 1; VÍDEO 2 (més llarg) i VIDEO 3.

Pere Vicalet es va convertir ahir per la vesprada en Dj, que ja ho és i un dels millors, i director de banda, al unison. La mescla, un concert innovador, diferent, nou, que va sorprendre a tots els assistents al Concert del Soci 2019, amb el que la banda Unió Musical de Gata de Gorgos va oferir a tots els gaters i, en especial, als seus socis. La barra la posava la Comissió de Festes, perque tot seguit del concert va ser el sorteig de barraques i palcos per a les festes. El carrer la Pau va agafar tot el ritme i música que requeria l’ocasió.

La combinació de música marxosa, els ritmes, totes les composicions tocades, van estranyar primer, sorprendre després i acertant finalment al públic, que va aplaudir amb goig i demanar altra peça musical. La sorpresa final, un pasdoble a ritme de Dj i banda. Pere va llançar l’aposta, la banda, la seua banda, va acceptar el repte, i va eixir un impressionant concert.

Ara, la banda i Pere Vicalet continuen assajant i preparant més sorpreses, que les descobrirem al concert de la revetla, a la mitjanit del 5 al 6 d’agost, dies grans de les festes patronals.

Recollim les paraules del president de la banda, Vicent Signes Signes, que transmet per mig del facebook; del director Pere Vicalet, i dels propis integrants de la banda:

VICENT SIGNES: "Espectacular el concert que aquest tardet ens ha regalat la nostra banda, vull donar les gràcies a tots els músics i en especial al nostre director Pere Vicalet que hui ens ha ensenyat que una banda també pot fer-nos ballar a ritme de "bakalao" fins i tot en "Amparito Roca", gràcies a tots els socis i als nostres patrocinadors, gràcies a la comissió de festes pel entrepans tan bons que ens ha preparat i a l’Ajuntament pel seu recoltzament. Vull aprofitar també per convidar-vos a tots el 5 d’agost al concert de la revetlla en el que també estem preparant-vos alguna sorpresa que esperem que vos agrade, de part de tots els components de la Banda de Gata i de la seva junta directiva, bones festes i a gaudir-les amb música i coneiximent !!!"

PERE: "El plaer de jugar en casa...Pròximament, més i millor a la revetla. Pd: si teniu vídeos I fotos, passeu-me-les perfi..."

BANDA: "Moltes gràcies per estar sempre al costat de la vostra banda. Moltes gràcies per omplir el carrer La Pau i gaudir amb nosaltres de un concert innovador. Especialment els nostres socis, este concert va per ells, sense ells res seria possible, sense ells Gata no tindria una banda més que centenària. Ens vegem a la Revetlla amb més sorpreses!!"

FONTS: Fotos facebook de la banda, Vicent Signes i Pere Vicalet. Vídeos: Compromís per Gata de Gorgos i Cronista de Gata. Altres fotos: Cronista.PRE-FESTES 2019, GATA: COMENÇA HUI DIA 18, A L'ERMITA, LA NOVENA AL CRIST DEL CALVARI

20190718160958-novena2.jpg

Hui dijous dia 19 de juliol, a les 20 hores,comença la novena al Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata. De hui a divendres dia 26 a l’ermita del calvari se celebrarà cada dia el res del rosari, l’eucaristia i es preparara l’homilia pels distints sacerdots de l’Arxiprestat de la Marina, que acompanyaran als fidels. El tema a tractar variarà i hui dijous serà "Una familia con historia" referint-se a l’església. Predicarà el rector de Sant Miquel Arcàngel de Dénia,Rvdo. D. Miguel Gavilá. Prepararan el sector de poble de Trossets i el grup parroquial de Cáritas.

Demà divendres 19 continuarà la novena amb el tema "Una familia que se reúne". Farà l’homilia el  Rvdo. D. Arturo Monllor, rector de Murla, Benigembla, Castell de Castells i capellà de l’Hospital Marina Salut així com confessor de les Agustines de Dénia. El sector serà la Font del Riu i els grups la Pastoral de la Salut i el voluntariat de Sant Francesc.

Remarcar també que després de la missa de demà divendres, es farà a la placeta de davant l’ermita el tradicional sopar de germanor, al voltant de les 21 hores.

Dissabte 20 predicarà el rector de la nostra parròquia, Rvdo. Don Francisco Manuel Murillo Roldán. Ho farà sobre "Llamados a ser lo que comemos/comulgamos". El sector serà l’Avinguda i els grups seran els de Matrimonis i Alpha.

(Disabte continuaré posant-vos la informació de la resta dels dies de la novena)

Les festes s’apropen a passos agegantats i s’ultimen les col·locacions de llums artístiques pels carrers, cassals, barraques, "palcos" i grades a l’antic camp de futbol i tot el que és necessari per a viure la festa.PRE-FESTES, GATA: ES PREPAREN INTENSAMENT LES FESTES PATRONALS 2019. A una setmana. Alguns canvis, algunes novetats. 26/7 a 6/8

20190719140059-comi2.jpg

La Comissió de Festes patronals 2019 ha preparat un complet programa de festes que començarà en una setmana. Just divendres 26, dia de Santa Anna, serà la Baixada del patró el Santíssim Crist del Calvari, des de l’ermita a l’església. Dissabte 27 estarà dedicat a la pilota i al festival. Matí d’entrà de la murta i de la novedosa partida de pilota a raspall al carrer Constitució a càrrec de les xiques de la Selecció Femenina Valenciana. Migdia (13.30 hores) de pregó de festes a càrrec dels escriptors gaters Carles Mulet i Josep Dkaidek i els quintos 2019. Per la vesprada, partida a llargues al carrer La Bassa per grans pelotaris. Per la nit, el tradicional Festival amb presentació de festers/festeres infantils i majors i la Comissió.

Diumenge 28 es el dia de les inauguracions. Primer dels dos dies sols que faran bous pel matí. La típica entrà de les 8 i vaquetes. A les 13 hores començarà el novedós programa de "Bous a banda", que ve a suplir els bous de migdia. A les 18.30 hores s’inaugurarà la plaça de bous a l’antic camp de futbol i a les 22 hores, les barraques a la Plaça Nova i a les 2 hores, primera nit de vaques. Dilluns 29, altra novetat: la gran "Camionà" i altres artefactes, desfilada que serà a les 20 hores. Això obligarà a que els bous es facen a les 19 hores.

Dimarts 30, Nit de paelles. Dimecres 31, dia del xiquet. A les 2 de la nit, segona nit de vaques. Dia 1 d’agost és el dia del rally (6 vesprada) i del correfoc (preparat per "Coet i Corda" de Pedreguer i lloc novedós: de la Plaça del Vicari a l’Era de Boronat. Dia 2 d’agost és el dia del bou. Lògicament, bous a migdia (12.30 hores) vesprada amb entrà (19 h.) i matinada (2 h.). Dia 3 dissabte és el dia de les quintades. No hi haurà vaquetes. A les 18.30 hores, festa de l’aigua. Diumenge 4 és el dia de les carrosses. Dia 5, dilluns: dia dels Majors, l’Ofrena de flors i la cordà. Finalment, dia 6 dimarts: festa major en honor al Santíssim Crist del Calvari. Missa solemne a les 12 hores; processó de pujada de l’església a l’ermita acompanyany al Crist i castell de focs artificials.

FONT: Fotos Comissió de festes 2019.PRE-FESTES GATA 2019: JA ESTEM A MITAT DE NOVENA: HUI CINQUÉ DIA. Des de 1979 es seguix el mateix format: nou dies a l’ermita

20190722145450-20190721-201759-copia.jpg

La novena al patró, el Santíssim Crist del Calvari, arriba hui al cinqué dia, superant l’equador de la mateixa. El tema de hui: "Donar glòria ens obri l’escolta". Predicarà el sacerdot D. Juan Gavilá, rector de la Xara, Jesús Pobre i Capellà de l’Hospital Marina Salut. El sector que prepararà serà el de Alcolaies i els grups parroquials els de catequesis de Comunió, Cor, Júniors i Ruah.

Demà dimarts serà el sisé dia de novena. El tema a predicar: "Una paraula que alimenta". Ho farà el rector Don Juan Herrera, rector de El Verger i Els Poblets. El sector de Sant Antoni i els grups parroquials de Litúrgia, Lectors i Grup Santa Marta prepararan la missa. El sete dia serà el dimecres. El tema: "D’ofrenes i regals...". Predicarà Don José Manuel, rector de Sagra, Sanet i Negrals, Tormos, Benimeli i Ràfol d’Almúnia. El sector de la Plaça Nova i el grup de Vida Ascendent prepararà el dia de novena.

Si mirem enrere i escorcollem un poc la història de la novena, dir que des de 1979 (fa ara 40 anys) es segueix l’actual format dels nous dies abans de les festes i a l’ermita. Abans es feien els tríduos entre el 4 i 6 d’agost. Fins a 1978, la imatge del Crist baixava en processó el 5 d’agost i pujava al dia següent, dia de la festa major 6 d’agost.HUI DIMARTS 23, PRIMER PLENARI ORDINARI DE LA NOVA CORPORACIÓ: 20 hores

20190723150908-ple1.jpg

A les 20 hores de hui dimarts 23 de juliol se celebrarà el primer plenari ordinari de la corporació 2019-2023, donat que l’últim dimarts del mes impar juliol cau en festes patronals i s’avança a hui, com ja és costum.

L’orde del dia començarà amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, per a seguir amb la Dació de compte de decrets de l’alcaldia i regidors delegats i d’altres assumptes; la dació de compte sentències tribunals, si s’escau i Dació compte d’assumptes econòmics, si s’escau.
Es tractaran després deu expedients de 2019:
- 1113/2019. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits.
- 815/2019. Encàrrecs de gestió parcs i jardins.
- 814/2019. Encàrrecs de gestió ECOPARC.
- 813/2019. Encàrrecs de gestió NETEJA EDIFICIS I LOCALS.
- 812/2019. Encàrrecs de gestió neteja viaria i RSU.
- 765/2019. Modificació de Crèdit 23/2019 Destí del superàvit.
- 209/2016. Cessió íntegra local carrer penyó 10 a la Guàrdia Civil.
- 1601/2014. Modificació puntual 21 NN SS normes subsidiaries planejament.
- 1583/2014. Deslinde o fitació Vicente Pedrós Pons
- Expedient: Polígon industrial.
FONTS: Foto i informació Ajuntament de Gata.HUI ANUNCIA EL DOGV LA DISOLUCIÓ DE LA COOPERATIVA DE GATA (després de 74 anys)

20190724130948-cooperativa.jpg

Hui dimecres 24 de juliol es publica al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (Pàgina 34.880, DOGV Nº 8.598) l’anunci de la informació de la disolució de la Cooperativa del Camp "Santíssim Crist" de Gata de Gorgos, com a societat cooperativa valenciana.

La "Informació pública de l’acord de dissolució de la cooperativa." ve donada per "la Assemblea General de la Cooperativa del Camp Santíssimo Crist, S. Coop. V. Ltda. de Gata de Gorgos (Alicante), vàlidament celebrada amb data de 27 de juny de 2019. Es va adoptar l’acord de procedir a la seua disolució. Actuen de liquidadors: Francisco Caselles Borrell, Aurelio Signes Martínez i María Rosa Diego Fornés.

La història de la Cooperativa que porta el nom del patró del poble es remonta a la seua data de creació, 12 d’abril de 1945, fa 74 anys. Al llarg d’aquests tres quarts de segle, la cooperativa ubicada al carrer Doctor Moratal, 32 de Gata, el seu objecte social ha sigut: "Prestar servicis als seus socis, relacionats tots amb el medi rural. Entre ells destacaven, el de la màquina de l’oli -recordar que l’almassera de la cooperativa està ubicada al carrer Lepanto-, el pelat de l’ametla, tractors per a llaurar i netejar l’herba, comercialització del raïm -que tenia el seu depòsit a la coneguda "Trilladora" de la partida Senies- i com a magatzem-tenda de suministres agrícoles.

FONTS: Fotos extracte de Google Maps.

 FESTES GATA 2019: DEMÀ DIA 26 DE JULIOL COMENCEN. Amb la baixada del Santíssim Crist, de l'ermita a l'església

20190725065838-baixada.jpg
Les festes de GATA DE GORGOS en honor al Santíssim Crist del Calvari comencen demà divendres dia 26 i acaben, com ja és costum secular, el dia 6 d’agost. Novetats i canvits hi haurà en una programació diversa i, en alguns moments totalment distinta a altres edicions festeres. Anem a escorcollar les diferències en altres anys.

Del primer dia, divendres 26 de juliol (Dia de la baixada) no notem res fora lloc.
El dissabte 27 presenta ja novetats respecte a altres anys. La pilota al carrer serà la protagonista. Primer amb els xicons de l’Escola de pilota de Gata i a les 11.30 hores partida al Raspall amb la SELECCIÓ FEMENINA VALENCIANA de pilota. El carrer Constitució serà l’elegit per al cas. També és novedós, per l’hora que no per ser la primera vegada que es pregonen les festes, l’acte de les 13.30 hores on es farà el Pregó Popular amb Carles Mulet, Josep Dkaidek i els quint@s 2019 a l’Ajuntament . Es repartirà Cervesa Gatera i pallorfà per a tots.
L’acte de les 23.00 hores constarà de: Presentació de la QUINTÀ infantil 2019 «Al loro que venen» i de la QUINTÀ major « Al Remull». A continuació gaudirem del musical «COMO HEMOS CAMBIADO» i de l’actuació de l’ESCOLA DE BALLET DE GATA.
Hi haurà canvis en l’elecció de representants?.

El dia de les inauguracions serà diumenge i dia per a començar la novetat dels migdies: "BOUS A BANDA". Al baret dels bous, que portarà endavant la próxima comissió 2020 i els quintos de l’any que ve, hi haurà actuacions musicals com la del diumege que actuaran els DONALDSON, organitzat per Gatafanclub.

Una altra novetat i per a separar camions de desfilada i carrosses més formals, arribarà dilluns 29 de juliol amb el Dia de la Camionà i altres artefactes, una nova desfilada de camions, pales, tractors, avions i coets a la lluna!!. Serà a les 20.00 hores. Truita gegant posterior serà altra sorpresa. I el corro dels bous servint per a altres coses arribarà per la nit. A la mitjanit, Gran Gymkana Experience.
Dimarts 30, que és el dia de paelles nocturnes, altre canvi. Esport: A les 12, partida de pilota infantil on participaran els alumnes de l’Escola de Gata al carrer Sant Antoni. I a les 13 hores, de nou «Bous a banda» amb OXIGEN al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. Dimecres 31 de juliol, Dia del xiquet, a les 13 hores «Bous a banda» amb LLOBARROS al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. A les 2 hores, Solta de vaques i bou de la ramaderia CRESPO, de les poquetes nits d’actuacions taurines.

Dijous 1 d ́agost, a les 13.00 hores «Bous a banda» amb TREMP a la Plaça Nova. Organitza Gatafanclub. La Comissió repartirà durant l’actuació cervesa i gamba per a tots. ESDEVENIMENT PATROCINAT PER «IBÉRICA DE REDES» AMB DEGUSTACIÓ
GRATUÏTA DE CERVESA ARTESANAL VELENCIANA. A les 18.00 hores, Ral·li humorístic organitzat per l’equip de Futbol Femení Gata. Altres dues novetats, dos correfocs: a la 1 hores, Cordà infantil a la Placeta de Sant Antoni organitzada per l’Associació
Cultural COET I CORDA de Pedreguer. A les 2 hores, espectacular CORREFOC organitzat per l’Associació Coet i Corda de Pedreguer que començarà a la Placeta del Vicari i acabarà a l’Era de Boronat.

Divendres 2 d ́agost és el dia del bou. A les 12 hores hi haurà Entrà de bous de la Ramaderia HNOS. CALI. A les 12.30 h – Solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia CRESPO. No faltarà a les 13.00 hores el «Bous a banda» amb DIÀSPORA al baret dels bous. Organitza Gatafanclub. A les 19 hores, entrà de bous de la Ramaderia BENAVENT i a les 19.30 h – Solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia FDO. MACHANCOSES. A les 2 hores, Entrada de bous de la Ramaderia ELS COVES. A continuació solta de vaques i un bou a càrrec de la Ramaderia HNOS. CALI.

Dissabte 3 d ́agost, Dia de les Quintades. no hi haurà bous al migdia. Sí música. A les 13.00 hores, concentració de totes les quintades al baret dels bous on gaudirem de l’actuació del grupet de pop Lol i Pop. Diumenge 4 d ́agost serà el dia de carrosses.
El dia 5 serà el Dia del Major i l’ofrena. Cap novetat i tot igual que altres anys. El mateix per al Dimarts 6 d ́agost, Dia del Santíssim Crist del Calvari, amb missa solemne, mascletà, processó de pujada de l’església a l’ermita i castell de focs artificials.
FONT: Programació, Comissió de Festes 2019.


FESTESGATA19: RESUM 1er dia 26/7, BAIXADA DEL CRIST. Gotetes de calor...

20190727083031-resum1dia-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DEL FACEBOOK DE LA BAIXADA, PUNXANT ACÍ)

(PODEU VISIONAR ELS VÍDEOS DEL RAMELLET DE FOCS I LA RODÀ, PUNXANT: VÍDEO FOCS / VÍDEO RODÀ)

El Santíssim Crist del Calvari ja està a l’església i com deia la salutació del senyor rector Don Francisco al balcó de la Casa Abadia: "Entra, passa..." (al final de la crònica teniu tota la salutació textual). Ahir per la vesprada, festa de Santa Anna i Sant Joaquim, va ser la Baixada del patró de Gata de l’ermita al poble, tradició centenària de 257 anys.

Començava la missa, que presidia a l’últim dia de la Novena, el rector fill de Gata Don Vicent Font i Pedro, acompanyat pel rector de Gata, Don Francisco M. Murillo i el rector emèrit Don Vicente Berenguer. I teníem una invitada sorpresa, la pluja (com podeu veure en algunes imatges de l’àlbum). Gotetes que van provocar la interrupció de l’eucaristia quan anava a proclamar-se l’Evangeli. Després, passat el nuvolet de basca i gotes, va continuar la missa. A continuació, es van repartir les insignies de la imatge del Crist a els nous quintets/quintetes, quintes/quintos i la Comissió 2019. 

A la baixada, calor i molta gent. Encapçalava la creu i la Colla de dolçaines i tambors de Gata, tancava la comitiva la Banda Unió Musical de Gata.  A la Plaça de l’Església, també molta gent esperant al Crist. El rector Don Francisco M. Murillo va donar la benvinguda a la parròquia al Crist, es va llançar un original i espectacular ramellet de focs artificials, amb figura de capelleta i fotografia del Crist, entre flames, i es va procedir a la tradicional rodà per part dels Portadors del Crist, que té any rere any més gent que vol baixar al Crist. Mentres, sonaven els goigs a càrrec de la banda de música.

SALUTACIÓ DE BENVIGUDA AL SANTÍSSIM CRIST (Sr. rector Don Francisco M. Murillo)

Santissím Crist, benvingut a ta casa.
Els veïns de Gata et donen la benvinguda i et diuen:

Passa,entra ací hi ha braços per a abraçar-te,
Llavis per a besar-te i oïdes per a escoltar-te.

Passa, entra comparteix amb nosaltres el pa de l'amistat i el vi de l'alegria.

Passa, entra escolta els nostres dubtes i batalles, ajuda'ns a descansar en l'Amistat divina.

Passa, entra i com a Germà Major parla'ns del Pare i de l'Herència promesa que tu dius cel.

I quan entres i passes, per favor, no et marxes perquè estant tu, el temps és festa engalanada, festa de presències, trobades, menjars i abraçades, de cors encesos i de paraules divines.
Temps que són oportunitats per al perdó i l'acció de gràcies

Entra, passa i queda't perquè amb tu, Santíssim Crist, som família i fem poble.
Entra, passa i queda't perquè amb tu , Santíssim Crist, fem festa, 
I és per açò que des del cor et diem:

Visca el Santíssim Crist! Visca Gata!

FONTS: Fotos àlbum, Fagiani, Juan Miguel Vives, Verónica Vives i Cronista de Gata (MV).FESTESGATA19: 2n dia, 27/7: PILOTA, ENTRÀ DE LA MURTA, PREGÓ...I FESTIVAL

20190727084409-pilota.jpg

Hui dissabte és el segon dia de festes patronals a Gata. I hui que fan?. Diuen els paisans. La resposta: hui i ha una cosa novedosa, la partida de pilota de dones. Les xiques de la Selecció Valenciana de Pilota juguen al carrer Constitució i a les 11.30. També està la típica entrà de la murta. Ara juguen els xicons de l’Escola de Pilota de Gata i a la vesprada al carrer la Bassa altra partida. A les 13.30 hores, una altra novetat per l’hora i lloc, el pregó de festes a càrrec de Josep Dkaidek, Carles Mulet i els quintos/quintes. A la nit...Festival de presentació de festeres/festers i Comissió.

Anem a passar-ho bé...i a l’església el patró, el Crist del Calvari.FESTESGATA19: GRAN ATRACTIU ESPORTIU: PILOTA, SELECCIÓ VALENCIANA FEMENINA

20190727192702-20190727-112225-copia.jpg

(( PODEU MIRAR L'ÀLBUM DE LES PARTIDES DEL MATÍ: PUNXEU ACÍ ))

Una gran expectació la que ha creat la matinal de Pilota Valenciana, que s’ha jugat al carrer Constitució. No han defraudat, al contrari. Han agradat i molt, pel joc, per l’esforç posat malgrat el sol que caia. Als dos extrems del lloc de joc, sobre tot a l’altura del Bar Martí, el públic ha aplaudit cada joc que es feia. Tota l’organització corria a càrrec de la Comissió de Festes i la Regidoria d’Esports.

Primer, han jugat els joves de l’Escola de Pilota de Gata. Després, les xiques de la Selecció Valenciana han lliurat uns obsequis als joves i a la jove pelotaris. Després s’han fet la foto de família i han estat saludades per l’alcalde Josep Francesc "Costa", començant la partida al raspall. La Selecció Femenina de la Comunitat Valenciana ha format amb xicones experimentades i guanyadores de campionats, tant a nivell nacional com europeu. Per l’equip roig han jugat: Ana i Noelia de Beniparrell junt amb Anabel de Tavernes Blanques. Pel blau, Erika i Amparo d’Alqueria d’Asnar junt amb Amparo de Borbotó.

Aquesta vesprada s’ha disputat una partida a llargues al carrer La Bassa. Per l’equip roig han jugat: Martínez de Campello; Pablo de Sella; Ferrer de Llíber i Carlos de Benidoleig. Per l’equip blau ho han fet: Malia i Héctor de Laguar i Tomás i Quico de Xaló.FESTESGATA19: 2ndia27, ENTRÀ DE LA MURTA I PREGÓ POPULAR PER JOSEP DKAIDEK I CARLES MULET

20190728014752-pregomurta-copia.jpg

Els actes es seguien dissabte pel matí. D’una cosa a l’altra. Segon dia fester i primer amb actes populars. Mentre es jugava a pìlota al carrer Constitució, carros i festers inundaven els carrers amunt i avall, era l’Entrà de la Murta. Molts carros i tots dalt. I després venia la revoltà de les campanes anunciant les festes des de l’església i tot seguit el pregó popular a l’Ajuntament. Dos poetes "exiliats gaters" -com s’han autonomenat i ha recordat Josep- han recuperat el pregó, Josep Dkaidek i Carles Mulet, dos amants de l’expresió ben feta, de la poesia treballada, admirada.

Dalt del balcó, com sols ho va fer un altre pregoner fa uns anys, Jesús Moncho, han posat sentiments a les paraules i paraules als sentiments. Si el de Moncho va ser fa uns anys a un balcó de la Plaça de l’Església, Josep i Carles ho han fet dalt del balcó de l’Ajuntament. Abans de parlar, els ha presentat i ha glosat les seues vides poètiques, premis, publicacions, l’alcalde de Gata, Josep Francesc Signes Costa. I alternant-se han tornat a donar vida a Estellés, han fet rebrotar les tradicions i han tingut paraules per a tots els que estimen la festa. Amb breus i senzilles poemes de cadascú han donat pas a la festa. Al pregó, també han parlat dos quintes del 2019, recordant el respecte cap a les dones, el feminisme i els punts violetes, les festes inclusives.

A continuació, s’ha pogut degustar de la cervesa gatera artesana, acompanyada de papes, cacaues i tramussos, mentre s’escoltaven les 21 salves, que deien que el Crist ja estava a Gata.

PODEU LLEGIR TOT EL PREGÓ DE FESTES A CÀRREC DE JOSEP I CARLES, PUNXANT ACÍ.

PRECEDENTS DEL PREGÓ FESTER A GATA:

Pedro Zaragoza; Tomás Valcárcel, per dos vegades, Héctor Villalba, Vicent Miquel i Diego i Jesús Moncho, ja van pregonar les festes. Com he dit, si els quatre primers ho van fer a l’acte del Festival de presentació, elecció i coronació de les regines de festes, Jesús Moncho -com ja he dit més amunt- ho va fer a un balcó d’una casa de la Plaça de l’Església.

Els anys 1971 i 1972, Don Tomás Valcárcel acompanyava a les Bellees del Foc d’eixos anys d’Alacant i en un d’ells era mantenidor del festival. Corria l’any 1973. El mantenidor del festival d’elecció de la regina, que -com a novetat- es feia a l’Avinguda de la Pau- va ser Pedro Zaragoza, el que fou alcalde de Benidorm. L’any següent, 1974, al nou lloc de l’esplanada del Grup Escolar, actuava de nou com a mantenidor Don Tomás Valcárcel, artista i foguerer, alicantí conegut per tot arreu. En 1996 era pregoner el secretari de l´Ajuntament de València i germà de Carme Miquel amb arrels familiars a Gata (sa mare de Gata), Vicent Miquel i Diego. L’any següent, 1997, pregona les festes Héctor Villalba, president de les Corts Valencianes. Finalment, i més recent, el 26 de juliol de 2013, ho feia Jesús Moncho.

FONTS: Arxiu Cronista de Gata.
FESTESGATA19: 2NDIA27: FESTIVAL. AINA MENGUAL, TONI LLOBELL I MARC BAS (majors) I CARMEN MULET I JOSEP NOGUERA (menuts), PRIMERS REPRESENTANTS DE LA FESTA

20190728123435-juntes-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DEL FESTIVAL 2019, PUNXANT ACÍ)

Ahir per la nit es va celebrar com és típic el segon dia fester, el Festival 2019, acte d’on van eixir per sort les representants gateres tant de la quintà major com de la menuda. Es van estrenar al protocol i fent uns discursos senzills i molt planers, tant el nou regidor de festes Joanvi Vallés com l’alcalde Josep Francesc Signes Costa. 

Des de la Plaça Nova, festerets i festeretes, quintes i quintos, comissió i la banda de música, van recollir les autoritats veïnes, que van assistir a l’acte, algunes portant també les seues regines i dames, com els pobles de Xàbia, Ondara, Teulada, entre altres. La diputada de Compromís, alcaldes i regidors dels altres pobles, forasters i veïns gaters, tots van poder assistir a algunes novetats produïdes al Festival 2019. 

Va actuar i va ser espectacular el ballet de l’Escola de Dansa de Gata. Es va fer per sort la treta de les tres representants, primer infantil i després majors. Sense corones ja. El musical "Cómo hemos cambiado" va fer recordar velles cançons i dècades passades. Els representants de l’any anterior es van acomiadar de la festa, donant pas als nous.

REPRESENTANTS DE LA FESTA:

Per part de la quintà 2019 infantil que porta el simpàtic nom de "Al loro que venen!!!, la sort de les estrelles va designar com a primera representant a CARMEN MULET SALVÁJOSEP NOGUERA FERRER. Els segons representants van ser LUNA FÄHNLE PAYÁ, MAURO MULET PALACIO i VICENT PEDRÓS RODRÍGUEZ. Els tercers representants, LAIA SIGNES SIGNES i ÓSCAR RAMIS MONFORT.

La quintà major, que porta per títol "AL REMULL" va tindre també per sort les tres representacions: Primera, AINA MENGUAL SIGNES, TONI LLOBELL SALVÁ i MARC BAS SOLER. Segona: MAR GARCÍA BERENGUER i TONI JORRO LLOPIS. Finalment, tercera representació: CANDELA GONZÁLEZ MESTRE i RODRIGO MAYA MESTRE.

FONTS: Fotos Salvador Pons, Amparo Solaz i Cronista.FESTESGATA19: 2ni3rdia: DEL REMOLÍ AL PRIMER "BOUS A BANDA" (Crònica)

20190728154228-mescla-copia.jpg

Tots no ho saben tot de totes les festes de Gata. Arriben a coneixer-ho per referències. Per que uns diuen i els altres també. Ahir per la vesprada al voltant de les 15 hores es va produir un remolí fort (espècie de mini tornat) al camp de futbol antic "Les Sorts" de Gata, al baret de la pròxima comissió 2020. Els col·laboradors i membres de la mateixa havien preparat amb molta cura les veles per a que la gent no patira el fort sol que està fent a l’apropar-se al baret a degustar una cerveseta. Però l’aire, que a vegades és més potent que l’aigua, ho va llançar tot per terra. Curiosament, al poble valenciana de Canet d’En Berenguer va fer el mateix a la platja. Curiositats de la climatologia.

Donada la veu d’alarma, de seguida es van presentar els membres de Protecció Civil, el regidor de Festes Joanvi Vallés i l’alcalde Josep Francesc Signes Costa. Van actuar ràpid. Els operaris de servici junt amb els col·laboradors de la festa del 20 van tornar a deixar els ferros de les barraques, que es diu, intactes. L’Ajuntament va oferir les seues carpes pràctiques. Dalt l’escenari per la nit, l’alcalde nomenava en el seu discurs el xicotet incident, ja resolt.

Tot tornava a la normalitat. La primera entrada de vaques i un bou transcorrien sense cap incident. La comissió actual del 2019, després de tot l’esforç del Festival d’anit, repartia coques i cervesa. Els valents i valentes col·laboradors/es i els pre-quintos i quintes, que es distribuixen per torns la tasca del baret, havien superat el primer ensurt i amb nota. Es mereixen un reconeixement els que van eixint i els que van entrant.

I a migdia ha arribat el primer "BOUS A BANDA", una altra manera de passar les migdiades de la cervesa al baret dels bous sense bous a migdia, donat que la "soligana" és de justícia. El primer grup "Donaldson" conseguia atraure a molta gent jove. Allí baix les carpes, desafiant al vent i als elements. Organitzava "Gatafanclub".

A la vesprada, en unes hores, vindrà la inauguració oficial del corro. Eixa serà una altra crònica.FESTESGATA19: 28/7, AHIR: INAUGURACIÓ CORRO I BARRAL, PRIMER PREMI DE BARRAQUES

20190729115640-img-20190728-wa0015-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LA FESTA DE INAUGURACIONS, PUNXANT ACÍ)

I seguix la festa i seguixen les imatges de molta gent a actes concrets i ja coneguts. Ahir per la vesprada, es va inaugurar el corro. Les disfresses li donaven un gran colorit al mateix i a l’itinerari. Sevillanes, sanferminers, de tot un poc. I entrada, vaquetes i un ferit. I la barra del corro a tope i tots gaudint de música, de fer-se la cervesa, clàsics moments. Per la nit, la verbena a la Plaça Nova i bon ambient. Es dictaminaven els premis de les barraques. BARRAL aconseguia el primer premi per l’ambient oriental que li van donar els seus integrants a la barraca. KIN COM BOI! obtenia el segon premi i LA MASCARÀ el tercer.

I hui seguim amb les festes afrontant el quart dia 29 de juliol. Hi haurà una novetat: la camionada i altres artefactes. Això serà a la vesprada.

FOTOS: Portada: DF, SV i MM. Àlbum, variats.FESTESGATA19: 29/7, LA NOVEDOSA CAMIONÀ...I GYMKANA

20190731104127-img-20190729-wa0065-copia.jpg

((( PER A MIRAR L’ÀLBUM DE LA CAMIONÀ I GYMKANA -facebook-, PUNXEU ACÍ )))

Una novetat que va tindfre l’èxit esperat entre les quadrilles joves. De l’antiga CAS pel Passeig d’Alacant i a pegar voltes per les Sorts. Camionà amb diversió i ganes de passar-ho bé. Altres artefactes alguns tan aparatosos i espectaculars com una pala, mules i la Nautilus, que va seer l’atracció de la vesprada. Es de suposar que la separació entre eixe tipus de desfilada, més desenfadada, més marxosa, servirà per a fer una desfilada de Carrosses i grups a peu, diumenbge dia 4 per la vesprada, més seriosa, crítica i també més espectacular.

Per la nit, la Gran Gymkana Experience. I a seguir amb la diversió. El corro dels bous va servir de recinte.

FONT: Fotos de l’àlbum i portada Vero Vives i extretes del facebook.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris