Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Agosto de 2019.

FESTESGATA19: 30/7 A 2/8: PAELLES, RALLI, XIQUET, CORREFOC, DISFRESSES,...

20190805090913-compo1-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DELS ACTES DITS A AQUESTA ENTRADA, PUNXANT ACÍ) À PUNT VA ESTAR EN DIRECTE AL RALLI HUMORÍSTIC

Encarem hui els dos últims dies de les festes patronals de Gata de Gorgos 2019. Alguns canvits importants que han sigut tot un èxit, altres actes típics i tradicionals, han anat passant pàgines del calendari de finals de juliol i primers d’agost.

Fent un resum, destaquem com a actes que van concentrar a molta gent, la Nit de Paelles; el ralli humorístic, amb les sis guanyadores i molts participants jovens; la conrda infantil i el correfoc amb itinerari distint (a càrrec de "Cooet i Corda" de Pedreguer) i el tradicional ball de disfresses.

Ens parem en dos d’aquests actes:

RALLI. Va estar present la televisió autonòmica i en directe al magatzin de la vesprada d’estiu. Podeu mirar eixos moments al següent enllaç, PUNXEU. El dia 1 d’agost al programa de "à punt directe estiu" del minut 36,06 al 40,24, Gata i les seues festes van ser notícia a la televisió autonòmica. Sis xicones van ser les guanyadores. Diversió i ganes de la gent jove.

DISFRESSES: La Plaça Nova plena per a rebre a tots els participants. La dama de diaris va aconseguir el tercer premi; les dames amb guants negres el segon i les dones aviadores el primer. Originalitat, participació i ball.

FONTS: Fotos al facebook de l’àlbum, diverses.FESTESGATA19: DIA 3/8, ESPECTACULAR DIA DE LES QUINTADES

20190805154406-compoquintades-copia.jpg

( PER A REPÀS DE L’ÀLBUM DE QUINTADES FESTESGATA19, PUNXEU ACÍ )

Totes les quintades van fer festa i, com sempre, les camises colorides i amb números marcaven els anys que fa que són quintos, els anys que tenen, els anys que van fer festa. Els quintos i quintes dels mateixos anys van anar concentrant-se al baret dels bous...sense bous. No feia falta. Bous a banda sustituïa la funció taurina i sense sol. El grup Lol i Pop tocava, la gent no parava d’animar-se. Es preparaven per a dinar de quintà...i després al carrer Sant Miquel. De nou, al baret de la comissió 2020 i la festa de l’aigua. I més festa i discomòbil per Àlex Femenia i Javi Mengu.

Algunes quintes, les acabades en 9, estaven de celebració: 69, El Coet; 79, La Rebolica; 89, La Garfinyà; 94, Quin Fandango, 25 anys; 99, Retovato; 2009, L’Enrenou...i els demés, també. Un any més i de festa amb els teus quintos i les teues quintes.

FONTS: Fotos quintades, àlbum extretes del facebook.FESTESGATA19: 4/8. EL REY LEÓN I LA FILÀ LA CARABASSA, PREMIS DE CARROSSA I GRUPS A PEU. El desfile guanya en vistositat

20190805154318-compocarrosses-copia.jpg

(( PODEU PEGAR-LI UNA ULLADA A L'ÀLBUM DE LES CARROSSES I GRUPS A PEU, PUNXANT ACÍ ))

Les carrosses de Gata han pujat de categoria. La separació entre la camionada i altres artefactes del passat dilluns i la desfilada del diumenge, va permetre que ahir es fera una gran desfilada. També la quantia dels diners per als premiats. La posada en escena d’un gran desfile s’ha conseguit.

La penya que interpretava EL REY LEÓN va guanyar el primer premi de carrossa. La FILÀ LA CARABASSA, amb cavall i genet inclosos, va guanyar el primer premi de grups a peu. De les carrosses, el segon premi va recaure en Els quinze, representant dones i homes al carnaval de Venècia amb vestimentes de paper. El tercer premi per a la representació de El Senyor dels Anells. Els grups a peu van tindre de segon els extravagants motoristes i el tercer les xiques disfressades de paella.

Podem llegir de la premsa, NoticiasMarinaAlta, l’article de Lluís Pons sobre la desfilada. PUNXEU.

FONTS: fotos facebook, Vero Vives i Cronista.FESTESGATA19: 5/8, OFRENA AL PATRÓ, EL SANTÍSSIM CRIST

20190806162612-compoofrena-copia.jpg

(( PODEU MIRAR AL FACEBOOK, ELS GRUPS QUE VAN FER L’OFRENA AHIR PER LA VESPRADA. PUNXEU ACÍ ))

Ahir per la vesprada es celebrava l’acte de reconeixement i acció de gràcies de tot el poble al patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, amb l’ofrena flor a la Plaça de l’Església. Famílies, associacions, quintades que celebraven anys senyalats, penyes i quadrilles, tots els quintets i quintetes festers, amb els/les reprensentats tancant la comitiva; els festers i festeres majors amb els/les seus/seues reprentants, confraries, grups de la parròquia, el grup municipal popular, la Comissió de Festes 2019 i l’Ajuntament.

Acompanyant a tots, la Colla de Dolçaines i Tabalets de Gata. Tots van voler oferir-li al Crist el seu ram, la seua canasta, el seu obsequi floral, que hui i al llarg de la setmana lluirà a l’altar major, a les andes del patró, als altars de l’església.FESTESGATA19: 5-6 AGOST, EXTRAORDINARI I ESPECTACULAR CONCERT DE REVETLA: Unió Musical de Gata

20190806214429-josefont2-copia.jpg

(( PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DEL CONCERT DE LA REVETLA, PUNXANT ACÍ ))

(( PODEU ESCOLTAR L’IMPRESSIONANT "MUIXERANGUES AL CEL", PUNXEU ACÍ. Vídeo: Lídia Seré Leyda ))

Impressionant posada en escena. Música i escenificació de la mà. La banda de Gata, la Unió Musical amb Pere Vicalet com a director convidat va donar un extraordinari i espectacular concert de revetla. Es perd en el temps el costum de fer-li concerts a la mitjanit al Crist, a les primeres hores de la festa major.

Anit, una vegada més, la banda portada de la mà per Pere Vicent Caselles i Mulet (Pere Vicalet) va brodar l’actuació a la Plaça Vella, que estava de gom a gom, esperant les sorpreses. I vaja si van arribar. 

La primera part tractava de "Un Any de piràmides sonores II". Tres sorpreses van passar al llarg d’aquesta. A la segona obra "Oscar for Amnesty" de Brossé, una artista va posar en escena la inspiració de la tràgica vida de Marianella García Villas, qui va dedicar la seua vida a la lluita pels drets humans al seu país, El Salvador. Les altres dos sorpreses van arribar a l’obra "Angels in the Architecture" de Tichelli, en la qual la preciosa veu d’una música cantant al principi i al final i les campanes de la torre parroquial que es van conjuntar amb la banda, van impressionar als espectadors. 

A la segona part esperaven més sorpreses. L’obra "Muixerangues al Cel" de Sempere Bomboi era interpretat amb la banda per tres dolçainers que van posar en peu a l’afor, aborronant als presents escoltant-la. Finalment, la "Malaguenya de Barxeta" amb arranjament de Azael Tormo va contar amb sis balladores del Grup de Danses "La Llata" que davant del patró van ballar la peça musical, fent tornar a posar en peu al públic. Un moment històric que no s’havia produit, el ball i les danses davant del patró.

He escollit tres agraïments que fan Maties Salvá Boronat, Vicent Signes Signes (president de la banda) i la pròpia Banda, parlant del concert:

Diu Maties Salvá: 

"Felicitats!!! Felicitats de tot cor pel concert que vau regalar anit al poble de Gata ..... No soc expert en música, però sé quan alguna cosa em fa sentir, sé quan alguna cosa m’emociona, sé quan alguna cosa em fa passar dos hores admirant a cadascún dels músics i el seu director, sé quan es donen moments màgics i es respira emoció en tots els que allí estavem ...... Gràcies als músics, gràcies a Pere Vicalet per viure així la música, gràcies als directius de la banda i a tota la gent que forma part d’ella d’alguna forma. Gràcies de tot cor per un concert que, almenys jo, recordaré sempre. Gràcies Banda!!!"

Diu Vicent Signes:

"Un any més amb les imatges de Jose Font i Rosario González vull donar gràcies a tots i cadascún dels músics de la nostra Banda i en especial al director Pere Vicalet pel extraordinari concert que ens vau oferir a tots els veïns del Poble amb el Santissim Crist de testimoni.
Grácies per fer-nos tremolar, per posar-nos els pels de punta, per fer-nos treurer eixa llàgrima d’emoció que teniem oblidada, per fer-nos sentir eixa coseta que no sabem explicar però que ens fa alçar-nos de la cadira a aplaudir i cridar amb el cor en la mà quan la música mos arriba ahí dins
Gràcies al grup de danses la llata, a la comissió de festes i al nostre Ajuntament per la seva col.laboració en l’organització del concert i a tota la gent de Gata per recoltzar-nos any darrere any incondicionalment animant-nos així a intentar millorar el repertori pel proper any.
Que paseu un bon estiu i ens vegem en setembre amb més música!!!!!"

Finalment, diuen des de la Banda:

"Primer que res volem donar les gràcies als nostres músics. No és fàcil després de 11 dies de festes i quan tots ja estan descansant fer el concert que van fer, amb un repertori complet i de una gran dificultat, enhorabona i gràcies per l'esforç que feu durant tot l'any. En segon lloc moltes gràcies a Pere pel treball ben fet. Molta sort en els nous projectes i saps massa que esta és la teua banda, i tard o prompte ens tornarem a trobar. I per últim volem donar les gràcies al POBLE DE GATA. Esta foto de Rosario González reflexa perfectament el que és la Revetla: el poble de Gata amb la seua banda. Moltes gràcies per omplir la Plaça Vella, per respectar la música i per crear l'ambient necessari perquè la nit de la Revetla fora una nit màgica. Açò ens dona força per a continuar treballant amb nous projectes per tal de que el poble de Gata estiga orgullós de la seua banda".

En definitiva, una gran nit musical, un gran concert, una magnífica banda, un gran director i una revetla per a recordar.

FONT: Fotos AV, RG, JP i Cronista.FESTESGATA19: AHIR, ÚLTIM DIA DE FESTES. DIA DEL CRIST, FESTA MAJOR

20190807144641-compodia6-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L'ÀLBUM DEL DIA GRAN, FESTA MAJOR DE GATA, PUNXANT ACÍ)

Per Sant Cristo fa calor. I ahir en va fer de valent. Malgrat això, i com mana la tradició i la fe en el patró, els gaters i gateres, nouvinguts, forasters, veïns de la comarca, van participar en els actes festers de l’últim dia. Anit, amb 15 minuts de castell de focs artificials acabaven les FESTESGATA19. 

Pel matí passacarrer i missa solemne. A l’església parroquial presidia la missa el rector de la parròquia Don Francisco M. Murillo; predicava l’homilia Don Juan José Monfort, fill de Gata. Concelebraven tretze sacerdots en total. Assistien les autoritats municipals, la Comissió de Festes 2019, els quintets i quintetes festers, els quintos i quintes majors, i els gaters en general. Després traca kilomètrica i vi d’honor amb lliurament dels premis de festes, com carrers adornats, truc, ralli, disfresses, carrosses i demés.

Per la vesprada a les 20,30 hores eixia de la Plaça la creu processonal. A les 21.45 arribava el Crist a l’ermita. Els Portadors, que fan una gran llavor d’equip, li pegaven voltes al patró a la placeta de l’ermita, després de cantar-se els goigs. 

El castell de focs artificials, amb quinze minuts d’esplendor, formant en alguns moments figures, posaven el punt i final a les festes patronals 2019 de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari.

FONTS: Foto especial a la composició i a l’àlbum, PEPE MENGUAL. Altres fotos àlbum: Iván Vega Romero, Vero Vives i Cronista.DESPRÉS DE LA FESTA, PRESENTACIÓ DE ART AL VENT 16: S'inaugura el 14 d'agost a Gata

20190807153233-presentaavxvi-copia.jpg

Art al Vent presenta la seua XVI edició

Ahir tancavem la pàgina de les festes patronals a Gata i hui s’obri la de ART AL VENT, la manifestació tèxtil a l’aire lliure més important de l’Estat espanyol, que se celebrarà a Gata del 14 d’agost al 8 de setembre.

La regidora de Cultura, Àngels Soler ha presentat, aquest matí, juntament amb el coordinador, Josep Ginestar, Art al Vent XVI que arrancarà el 14 d’agost a Gata.

Durant vora un mes, fins al 8 de setembre, els carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar de Gata  acolliran “la manifestació d’art tèxtil a l’exterior més important de l’estat espanyol” tal com l’ha definida Josep Ginestar.

Àngels Soler ha explicat que comptarà amb 81 teles exposades en els balcons procedents de 20 països diferents, fet de gran importància per al municipi, “ ja que porta el nom de Gata arreu del món”.

Ginestar ha destacat l’augment del nombre de peces respecte a les edicions anteriors. I  ha agraït el treball de selecció, entre totes les obres presentades, realitzat pel jurat professional, que en aquesta edició ha estat format per Jeannette Betancourt, artista porto-riquenya; Joan Peirò, doctor en Belles Arts i Nieves Torralba, artista, doctora en Belles Arts i professora de l’Escola d’art i disseny de València. Així mateix, ha fet una menció especial a la tasca de difusió de la convocatòria que realitzen la pròpia Jeannette Betancourt a Mèxic i Nada Kadiri a Marroc que fa que diversos artistes d’aquests països participen en Art al Vent

Unes altres peculiaritats de les quals ha parlat Ginestar és l’augment de dones entre els participants i moltes vegades, a través de col·lectius d’artistes, així com el caràcter reivindicatiu de moltes de les obres que aborden temes d’actualitat com la violència de gènere.

Però per a Ginestar no podem perdre de vista l’origen d’Art al Vent: “la relectura d’una tradició que es manté ferma en el municipi com és penjar cobertors des dels balcons de les cases en el dies de festa”.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha parlat sobre la programació cultural complementària  que es realitzarà  durant Art al Vent i que convida , tant a la gent del poble com als visitants, a eixir al carrer durant les nits d’estiu. Entre les activitats, que tindran múisca, cinema, visites guiades,... ha destacat l’homenatge que es retrà a Carme Miquel.

Finalment ha convidat al veïnat de la comarca i turistes de la zona a visitar Art al Vent i gaudir de l’art, de les activitats i de tot el poble de Gata.

FONTS: Foto i text, Ajuntament de Gata.RECORDANT LES FESTES: 1.- VÍDEO-RESUM DE LA BAIXADA DEL CRIST (26-7-2019)

20190810170657-67366715-1263484100477694-3814794865749786624-o.jpg

Estrenem vídeos, gràcies a la tasca de Juan Miguel, el meu fill. I recordant les festes patronals, que van acabar fa quatre dies i pareixen ja més, vos oferim un vídeo amb efectes especials i música del primer dia, el de la Baixada del Santíssim Crist del Calvari, des de l’ermita a l’església.

Esperant que vos agrade, ací teniu l’enllaç al canal youtube per a contemplar les imatges:

https://youtu.be/MadMdNU3ZPY

FONTS: Vídeo el·laborat per Juan Miguel Vives Costa. Fotos JMVC i MV.RECORDANT LES FESTES: 2.- VÍDEO-RESUM DE L'OFRENA AL CRIST (5-8-2019)

20190811183718-compoofrena-copia.jpg

La vespra. Qui no fa la vespra, no fa la festa. Us oferim el vídeo amb música de l'ofrena de flors al Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata. Estem recordant les festes. Tan sols fa cinc dies que les vam deixar enrere i ja s'esdeve prompte Art al Vent i Sant Miquel. 

Ara a gaudir. PER A VISIONAR EL VÍDEO A YOUTUBE (CRONISTA DE GATA-YOUTUBE), PUNXEU ACÍ.

FONTS: Fotos Miguel Vives. El·labora el vídeo Juan Miguel Vives Costa.EL GRUP PARROQUIAL DE GATA FA LES ÚLTIMES ETAPES DEL CAMÍ DE SANTIAGO PER TERRES GALLEGUES, FINS ARRIBAR A SANTIAGO

20190811185229-pelegrinsgata.jpg

Del 9 al 17 d’agost, acabades les festes patronals de Gata, un grup de la parròquia es disposa a fer les últimes etapes del Camí de Santiago. Al llarg d’aquests dies, els pelegrins gaters, amb el seu rector Don Francisco M. Murillo al cap, recorreran terres gallegues, des de la població de O Cebreiro (Lugo) fins arribar a la capital del Camí i meta dels que el fan, Santiago de Compostela.

Es tanca amb aquest viatge cultural i religiós, la série de recorreguts que ha fet el grup parroquial "Camí de Santiago" al llarg de varios anys.  Desitgem bon viatge, bon temps, bona estància, bon recorregut i bon camí i que arriben a la tan desitjada meta, Santiago.

FONT: Foto extreta del facebook de Rosa M. Monfort.GATA: CULTURA I MÚSICA S'ENTREMESCLEN ENTRE LA MOSTRA DE ART AL VENT

20190812144417-artvent.jpg

Música i cultura omplin els carrers de Gata de la mà d’Art al Vent

Per el mes d’agost i fins el 8 de setembre que dura Art al Vent, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata ha organitzat una variada programació cultural que omplirà els carrers de música i activitats per convidar a veïns i visitants a aprofitar els carrers i gaudir de les obres exposades a poqueta nit. 

La colla de dolçainers i tabals El Montgó i el grup de danses La llata  seran els encarregats de posar la nota musical a la inauguració dimecres 14 d’agost a partir de les 20 hores.

Divendres 16 d’agost, a les 20 h, Viviana Trigo, artista tèxtil xilena participant d’Art al Vent, realitzarà un taller de cordons precolombins.

El cinema a la fresca també tindrà el seu espai amb la projecció del clàssic Casablanca, a la terrassa del Centre Social, dimecres 21 d’agost a les 21:30 h.

El coordinador de la mostra i mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Josep Ginestar, realitzarà una visita guiada a Art al Vent XVI, divendres 23  d’agost a les 20 h i ens descobriran detalls i curiositats de les obres i autors que conformen l’exposició.

La regidoria de Cultura recordarà a Carme Miquel en un petit homenatge amb la lectura col·lectiva d’Un estiu a la Marina Alta per part d’amics i familiars de l’autora d’arrels gateres. A més a més, l’acte comptarà amb la música en directe de la Rondalla de Escola de Música de Gata.

La música tornarà a ser protagonista divendres 30 d’agost amb l’actuació de la coral Grup Serrillàs a la plaça de l’Església a les 20 h.

Diumenge 1 de setembre, els joves músics de la Banda Juvenil de Gata juntament amb la Banda Juvenil de Benidoleig ompliran la plaça de l’Església  amb la seua actuació a partir de les 20 hores.

Divendres 6 de setembre serà una nit de rondalles de la mà de Francesc Gisbert, Victor Labrado i Joan Borja. El lloc serà davant de l’ajuntament a les 20 hores.

Tancarà la programació i posarà el punt final a Art al Vent 2019,  el concert de l’Orquestra Simfònica Alcoiana a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel,  diumenge 8 de setembre, a les 19 h. Aquest concert està inclós en la campanya de la Diputació Provincial “La Diputació és cultura, la Diputació és música”.

FONT: Cartell anunciador dels actes culturals paral·lels a Art al Vent XVI.HUI DIA 15 ÉS LA VERGE DE L'ASSUMPCIÓ. (Costums a Gata: alfàbegues i Cant de la Paloma -hui desaparegut-)

20190815104223-20190815-095336-copia.jpg

Hui, dia 15 d’agost és la festa de la Mare de Déu de l'Assumpció, la Mare de Déu dormida, es festa per tot arreu. Pero GATA té dos costums que venen dels avantpassats i traspassen els anys. Un d'ells ja ha desaparegut, però es podria recuperar, seria molt interessant recuperar aquell cant originari de GATA de la Verge de la Paloma, que són arrels de música religiosa gatera. Tal dia com ahir, vespra de la festa, es cantava per la vesprada el "Cant de la Paloma" fins els anys 50, amb una lletra treballada, de la qual es conserva la música també.

L'altre costum encara es conserva, és el de portar les alfàbegues que es cuiden a les cases gateres, a l'església i que rodejen la imatge de la Mare de Déu. Són les "ocinum basilicum" tan aromàtiques que es preparen i al llarg dels mesos les dones cuiden amb tanta dedicació.

Però si hi ha que reivindicar ho faríem amb el CANT DE LA PALOMA, que entonaven les dones cantadores la vespra, al mig de l’església de Gata, i que va recollir amb la música i tot Salvador Seguí, el musicòleg alacantí per al seu llibre on està publicat "Cancionero alicantino". Instituto de Estudios Alicantinos (IEA), Alacant, 1978.

Ací teniu un extracte, una de les parts en lletra del "Cant de la Paloma".

"Hoy, la paloma divina, la que nunca tuvo falta, para subir a su nido, el dulce vuelo levanta. Es la paloma, la Virgen María llena de gracia, que hoy sube a reinar el Cielo, de virtudes rodeada. Lleva en sus divinos pies la luna graciosa y clara; aquí van dos lunas juntas, una hermosa y la otra Santa".

"Preguntan unos a otros ¿Quién es esa hermosa Dama que tan reluciente sube y la luna lleva a sus plantas?. Responden: Esta es aquélla, en que a la Persona Sacra, la Segunda de las tres, nueve meses dió morada."

"Todos los coros divinos alzan al cielo las palmas cantando dulces motetes, diciendo con voces altas: Subid, cristalino espejo. Subid, fuente dulce y clara, subid, lucero del día, subid, preciosa esmeralda."

"Todos los Santos y Santas dicen con voz levantada: ¡Viva la Reina del Cielo! ¡Hoy sube a ser coronada!. Por vuestra asunción gloriosa, os suplico Virgen Santa que nos deis allá la gloria, y aquí, para amaros, Gracia."

Caldria no deixar perdre del tot aquest cant, del que conservem la partitura, la lletra completa i la música. Músicòlegs entesos en la matèria, deurien posar-se a la tasca de recuperar i enregistrar tot el cant de la Paloma i deixar-ho com a patrimoni musicològic local de Gata, en el lloc on es mereix i no que altres músics de fora ho facen abans que els gaters.

Finalment, també aprofite per felicitar a totes les que porteu el nom d’Assumpció, Susi, i compostos. Que acabeu de passar un bon dia de la vostra onomàtica.

FONT: "Cancionero alicantino" Salvador Seguí (extracte Cant de la Paloma, Gata).GATA. S'INAUGURA LA MOSTRA D'ART TÈXTIL MUNDIAL: XVI ART AL VENT 2019

20190815111156-20190814-204021-copia.jpg

Gata inaugurava ahir per la vesprada-nit l’edició de ART AL VENT XVI, agost-setembre 2019. Una nova edició que creix, respecte a la passada, amb el nombre d’obres exposades i demostra així, la consolidació de l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país. La mostra, que es pot visitar fins al 8 de setembre, ocupa enguany els carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar de Gata fins arribar a la plaça de l’Església que ahir lluïa i sols per a l’ocasió, amb motiu de la inauguració, amb els cobertors tradicionals de punt de ganxo, tradició que interpreta i reinventa "Art al Vent". 

 L’ambient festiu de l’acte inaugural el van posar la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata. La Colla al llarg del recorregut de la mostra i tots dos a la Plaça de l’Església. L’acte va comptar amb la presència del alcalde de Gata, Josep F. Signes; la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar; membres de la corporació municipal, alcaldes i regidors de la Marina Alta i artistes expositors arribats d’arreu del món. 

 La regidora de cultura, Ángels Soler va recordar la gran importància per al municipi, "ja que porta el nom de Gata arreu del món". També va mostrar la seua satisfacció "perquè artistes de punts molt allunyats al nostre poble interpreten una tradició molt nostra" al penjar al balcó els cobertors tradicionals. Va destacar, així mateix, que Art al Vent "dona veu i presència a les dones en l’art" i recull diversitat de missatges reivindicatius, enguany encara més. També va voler agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar i tot l’equip d’Art al Vent, l’implicació del jurat  i tots els que col·laboren per què cada any la mostra siga possible. 

Per la seua part, Ginestar va destacar la recuperació en quant al número d’obres, ja que de les 67 de l’any passat, enguany s’exposen 81 obres de 20 països diferents. No va voler concloure sense donar les gràcies a tots els autors per la seua generositat, "per la seua il·lusió dipositada" en cadascuna de les fases de creació i participació en la convocatòria. La regidora de Cultura va concloure convidant a tots a gaudir de la mostra i de la programació cultural. El recorregut per el circuit expositiu va acabar a la plaça de l’Església amb l’actuació del grup de danses La Llata amb l’acompanyament musical de la Colla de Dolçaines i tabals de Gata.

FONT: Text i fotos Ajuntament. Fotos: Cronista i Santi Vives.VÍDEO 3 AL YOUTUBE. CRONISTA DE GATA. INAUGURACIÓ DE ART AL VENT

20190815160812-20190814-203835-copia.jpg

COMPARTISC AMB VOSALTRES EL VÍDEO PREPARAT (3r a Youtube de Cronista de Gata) AMB MOTIU DE LA INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ ART AL VENT 2019. GAUDIU D'ELL.

https://www.youtube.com/watch?v=O9sUDftLSuM&t=77s

Font: Fotos S.V. i M.V.

 MIRADES URBANES: UN ANY MÉS POSANT ELS ULLS A ART AL VENT. DES DE DEMÀ DIA 16/8 FINS EL 8/9, LES 81 OBRES...

20190815162956-img-20190814-wa0012-copia.jpg

Com anys enrere, i a títol personal, em propose mostrar-vos les teles que conformen l’exposició universal ART AL VENT 2019 de Gata de Gorgos en la seua XVI edició. Servixquen d’introducció aquestes paraules. Des de demà divendres 16 d’agost i fins el dia de la cloenda diumenge dia 8 de setembre, en el blog del CRONISTA DE GATA i el seu facebook, aproparé les obres, una a una, els seus títols i les seues autores o autors, perquè en són més dones que homes els que exposen. En total són 81 obres d’autores/autors de 20 païssos. 

Menys obres entre setmanes i més el cap de setmana serviran per a fer-vos gana i que passegeu pel carrer La bassa i pel tram del carrer Duquessa d’Almodóvar. El recorregut que faré amb les fotografies és com el que mostra el catàleg editat per a l’exposició, però posat als balcons. Apareixen balcons, portes, finestres...són mirades urbanes i tant urbanes. Tot això dona vida a les obres, que per si en tenen molta i són reivindicatives, aclaparadores, testimonials i colorides.MIRADES URBANES, ART AL VENT XVI. COMENCEM: 1 A 4

20190816063240-1-4compo.jpg

Comencem el llarg passeig pels carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar, sols un tram. Les Mirades Urbanes són per a contemplar les teles de ART AL VENT XVI. Segons catàleg i d’esquerra a dreta mirant-les hui divendres 16 d’agost vegem quatre obres, indicant el títol, l’autor/a/s i els materials:

1.- NEBULOSA de ARACELI CARMONA (Mèxic). Està feta amb shibori.

2.- INK BAMBOO de GUIOXIANG YUAN (precisament aquest autor va estar a la inauguració expresament vingut de la Xina per a l’ocasió), PO-JUNG CHEN, JINGTIAN WANG, XIAOJUAN i DOMENICO LUZZI (tots de la Xina). Fet amb impressió, pintura en esprai i gravat de làser sobre cotó.

3.- REGISTRO (HUELLAS) de ÁNGEL MARIANO (Mèxic). Xilografia a tres tintes i acrílic sobre lona crua.

4.- REBOZO PARA PILAR de SILVIA FLORES PÉREZ. Tela tipus mayorca, tela negra, gotes de resina i cristall amb una llavor encapsulada.

FONT: Dades obres segons catàleg, Ajuntament de Gata.GATA DONA SUPORT A LA TASCA HUMANITÀRIA DEL OPEN ARMS

20190816134219-barco.jpg

L'Alcaldia de Gata ha manifestat el suport de l’Ajuntament a la tasca humanitària que està realitzant Proactiva Open Arms.El suport a la tasca que realitza l’ONG ve materialitzant-se des de fa 3 anys en què l’Ajuntament de Gata dona una subvenció dins les ajudes a diferents organitzacions que realitzen accions solidàries i humanitàries.

Així mateix, Josep Signes ha manifestat la seua esperança perquè es done una prompta solució al drama que estan vivint actualment un centenar d’immigrants a bord de l’embarcació i el que es dona a sovint en aigües del Mediterrani.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.MIRADES URBANES. GATA: ART AL VENT XVI. HUI DISSABTE 17, 5 A 8

20190817090823-5-8compo-copia.jpg

Ja caminem pels carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar. Són les Mirades Urbanes sota el sol o la lluna. Són contemplant les obres de ART AL VENT XVI de la mostra a Gata de Gorgos. Sempre segons catàleg i d’esquerra a dreta, hui dissabte 17 d’agost vegem quatre obres més. Indique títol, autor/a o autors/es i materials:

5.- PARLEM de PEP AGUILAR MALLOL (Espanya). Collage de teles manuscrites i estarcides amb acrílic.

6.- MÉXICO EN BLANCO Y NEGRO de MARCO ANTONIO AVILÉS HERRERA. Fet amb pintura tèxtil sobre tela de cotó fixada amb calor.

7.- JUGUEM AL SAMBORI de XARO BONILLA GOIKOETXEA (Espanya). Xilografia, toneta, apliques de raso, vaquer, fil, tergal fi, rectanglees brodats, cadeneta i festó per apliques.

8.- LA NOCHE OSCURA DEL ALMA de CARMEN MORENO SANTANA (Espanya). Mocadors de tuls, atzabeges, barrets, rocalla i pedreria. Tots elements antics i deteriorats.

FONT: Text de les obres segons catàleg, Ajuntament de Gata.MIRADES URBANES: XVI ART AL VENT. GATA DE GORGOS (diumenge 18/8), TELES 9 A 12

20190818064856-9-12compo-copia.jpg

Anem avançant pas a pas, pel mig del carrer-exposició. ART AL VENT ens convida a totes i tots. No deixeu perdre l’oportunitat de pegar-li una ullada a les peces, a les teles vingudes de 20 païssos arreu del món. La XVI edició de la mostra textil més important d’Espanya t’espera en Gata. Mentrestant, vaig mostrant-la. Hui ens ocupem de les teles 9 a 12. Quatre més.

9.- ENREDADAS de LAS TRICOTORRAS (veteranes ja en aquesta mostra gatera). Espanya. Feta la tela de llana i teles reciclades.

10.- NODO GORDIANO (NUDO GORDIANO) de VICENZO LUCA PICONE. Itàlia. Cotó i niló.

11.- SENSE TÍTOL del GRUPO 7 compost per CLAUDIA FISCHER, ANDRES NOESKE-PORADA, CHRISTINE RUMMEL, BEATRIZ SCHAAF-GIESSER, VERA DE CASTEELE, ESTHER WEBER i GABRIELE WEHMEYER. Alemanya. Composta de teles de cotó cosides manualment I a màquina sobre tela sintética semi traslúcida.

12.- CONTRAT VIRTUAL de RACHID OUHANNI. Marroc. Teles, plàstic, blat, alumini i paper.

FONT: Segons cataleg, Ajuntament de Gata.RETORNEN ELS PELEGRINS DE LA PARRÒQUIA DE GATA AMB LA META ACONSEGUIDA: ARRIBAR A SANTIAGO

20190818070508-caminosantiagoparroquia-copia.jpg

Ahir dissabte retornaven a Gata els 24 pelegrins de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos que han participat amb l’experiència de grup cultural-religiosa-lúdica del Camí de Santiago. Després de 9 dies i recorrent les últimes etapes per terres gallegues des de Ocebreiro (Lugo) arribaven a Santiago de Compostela i van poder besar la relíquia del sant apòstol i visitar la catedral. A les dues fotografies de família teniu als pelegrins. L’eixida el dia 9 des dels votants de l’antic edifici de CAS amb el Montgó de referència i la foto davant de la façanaa del Obradoiro a Santiago divendres 16.

FONT: doble foto, Parròquia de Gata.MIRADES URBANES. ART AL VENT XVI. GATA DE GORGOS. Hui, dilluns 19/8. Teles: 13-14-15

20190819133755-13-15compo-copia.jpg

Passejant, passejant, com fan centenars de turistes i visitants, seguim recorrent el carrer La Bassa. Arribem a la cantonada entre La Bassa i el carrer Xaló. Crida l’atenció la tela o millor dit la mandala de María Soler, autora de la terra. Hui coneguem les teles 13, 14 i 15. Conegueu-les vosaltres també...venint a la mostra, a l’exposició. Gata espera.

13.- SENSE TÍTOL de ALMA ADRIANA GUILLÉN ROJAS. Mèxic. Tela, fil i transferència.

14.- ES 3 de TRES EN DANSA (MARI LLOPIS, PEPA PERTOMEU I PEPA GINER). Espanya. Tela de cotó i cintes cosides.

15.- MANDALA DIVINA ENERGÍA FEMENINA de MARÍA SOLER. Espanya. Teles i cintes reciclades cosides.

FONT: Informació, catàleg, Ajuntament de Gata.LES NOTÍCIES DE À PUNT TV VISITEN L'EXPOSICIÓ ART AL VENT DE GATA (Vídeo)

20190819135505-apuntartalvent-copia.jpg

(( PODEU PEGAR-LI UNA ULLADA AL VÍDEO, PUNXEU ))

Ahir dia 18, diumenge, va emetre el programa de Notícies de la televisió valenciana un xicotet vídeo sobre l’exposició de ART AL VENT XVI. Mostrava les teles, entrevistava a una turista holandesa i aun veí del carrer La Bassa i titulava: GATA DE GORGOS ’OBRI A L’ART I LA SORORITAT DE LA MÀ DEL PROJECTE ART AL VENT.

Resumia a la seua pàgina web: "Gata de Gorgos s’obri a l’art i a la sororitat de la mà del projecte "Art al vent". Es tracta d’una exposició d’art tèxtil que penja dels balcons de les cases. És l’edició número 16 i una de les més feministes. De les 81 obres que s’hi exposen, 55 estan fetes per dones".

FONT: Captura de pantalla del vídeo, Notícies à punt.MIRADES URBANES PER GATA: MÉS TELES, ART AL VENT XVI. Teles 16-17 i 18.

20190820134410-16-18compo-copia.jpg

Seguim passejant carrer La Bassa avall, com un turista i visitant més. Hui coneguem les teles 16, 17 i 18. Precisament la del mig és de GINESTAR, ànima del projecte i director de la mostra. Conegueu-les vosaltres també...venint a la mostra, a l’exposició. Gata espera.

16.- A TRAVÉS DE LA LUZ de ROSARIO SCHLATTER NAVARRO. Espanya. Llenç de cotó, punt de ganxo i tarlatana.

17.- BUSCAVEN LA VIDA de GINESTAR (Josep). Gata, Espanya. Empremptes dactilars de l’autor i llaç de tela cosit.

18.-  VIDA II. SERIE. de MARÍA JOSÉ CHOLBI. Del terreny. Espanya. Tela i trapillo.

FONT: Informació, catàleg, Ajuntament de Gata.MIRADES URBANES PEL CARRER LA BASSA, GATA. ART AL VENT XVI (Hui, teles 19-20-21)

20190821112849-av19-21.jpg

Hui admirem tres obres més, les teles de l'exposició ART AL VENT XVI de Gata es mostren, davant les adversitats, com la pluja, en tot el seu esplendor.

Les teles 19, 20 i 21 són les tres d'autores espanyoles.

19.- COSIA I RESAVA de MARI MARÍ. Espanya. Fil negre.

20.- LA RUTINA de FINA GILABERT CARRIÓ. Espanya. Llana cosida.

21.- SAJA de RAQUEL PUERTA VARÓ. Espanya. Tela, fil i llauna.

FONT: Hui, segons les fotografies del catàleg, Ajuntament de Gata.PRIMERA PLOGUDA DE L'ESTIU: A LA MATINADA, QUASI 20 LITRES A GATA

20190821114117-oratge2.jpg

Un total de 19,4 litres per metre quadrat es mesuraven al pluviòmetre de l’estació de Inforatge de l’Ajuntament de Gata, corresponent a la pluja caiguda bé i amb sense força ni burrera des de les 23.45 hores (sols 1,2 litres fins la mitja nit) d’anit fins les 4 de la matinada de hui dimecres dia 21 d’agost. Es pot considerar la primera ploguda com a tal de l’estiu a Gata. Altres poblacions veïnes recollien més litres. Hui torna a lluir el sol entre núvols.

La nuvolistat abundant d’ahir vesprada va fer que anara creixent a mesura que avançava la mateixa i a la nit va descarregar encara que amb coneixement. Esperem que no haja fet mal al raïm que està ara collint-se, en plena campanya estiuenca, tant per al mercat com per a escaldar la pansa.ANIT A LES 22 H.: UN TREMOLOR AMB EPICENTRE AL POBLE NOU (2,8) SE SENT CLARET TAMBÉ A GATA

20190822065307-terremoto.jpg

Com un tro, com un soroll fort, cosa de dos segons. El tremolor que va sacsar ahir la Marina Alta més al nordest va fer saltar totes les alarmes de la població. Centenars de comunicats a les xarxes socials just passades les 22:00.10 hores van donar l’avís. La confirmació oficial la posava l’Institut Sismològic Nacional. Event amb epicentre al Poble Nou de Benitatxell, 2,8 graus (primer s’havia dit 2,9) amb l’escala de Richter, a 5 kilòmetres de profunditat. Els diaris van començar a bullir amb la notícia. Ens llevem hui amb eixa informació. Ací teniu els titulars:

MARINA PLAZA: Un terratrèmol amb epicentre a Benitatxell sacseja tota la Marina Alta. El tremolor de 2,9 graus s’ha sentit amb claredat a les 22 hores de la nit a la comarca.

TEULADA MORAIRA DIGITAL: Un terremoto de magnitud 2,9 con epicentro en Benitatxell provoca la alarma en Teulada Moraira y otras poblaciones de la Marina Alta. A 22:00 horas de esta noche, se ha producido un movimiento sísmico de 2,9 en la escala Richter con epicentro localizado en el municipio de El Poble Nou de Benitatxell. El terremoto también se ha sentido con diferentes intensidades en las vecinas poblaciones de Benissa, Jávea y otros municipios vecinos de la Marina Alta.

INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV: Un terremoto de 2,9 grados sacude la Marina Alta. El temblor se registró a las 22 horas con epicentro en el Poble Nou de Benitatxell.

LAS PROVINCIAS: Xàbia tiembla con un terremoto de 2.9 de magnitud. El Instituto Geográfico ha confirmado el temblor que los testigos compartieron en Twitter pasadas las 22.00 horas.

QUÈ ENS DEIA L’INSTITUT NACIONAL GEOGRÀFIC, al respecte del tremolor:

INFORMACIÓ DEL TERRATREMOL: EVENT 21/8/2019. HORA UTC: 22:00:10. LATITUD: 38.7477. LONGITUD: 0.2004. PROFUNDITAT: 5 KMS. MAGNITUD: 2.8. TIPO DE MAGNITUD: mmLg. INTENSITAT MÀXIMA: IV. LOCALITZACIÓ: EL POBLE NOU DE BENITATXELL.

Hores abans, l’Institut Geogràfic Nacional també havia marcat un sisme al Golf de València. A les 17:03:25 h. (2,4 g.e.R.)

FONT: Mapa publicada a Las Provincias. Informació oficial, ING, Sismes.GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. DIJOUS 22/8, TELES 22 A 24

20190822131435-av22-24-copia.jpg

Seguim baixant carrer La Bassa avall. Són les mirades urbanes a la mostra ART AL VENT XVI de Gata de Gorgos. Seguim també convidant-vos a visitar-la. A totes hores, matí, vesprada o nit. Pegueu una ullada a les 81 obres de 20 païssos. Ací vegeu tres obres més.

Les teles 22, 23 i 24 també són espanyoles.

22.- ME PODRÉIS ROMPER LA MANO, PERO NO LA VOZ (Frase tomada del 8 de marzo) de ALICIA F. PICHER. Espanya. Bolígraf i llana sobre llenç.

23.- VIDA ALS RIURAUS de JUAN MIGUEL LÓPEZ PENALVA i MIHAIL SHUVAYEV. Espanya i Lituània. Tela de loneta, fil, cotó de colors, esprais mate, motles i cartró.

24.- MARIPOSAS AL VENT 2019 de JULIA RODRÍGUEZ ÍÑIGUEZ. Espanya. Pintat per ordinador, buscant un efecte en moviment i textura en les fulles i papallones. El disseny està imprés en loneta fina de cotó (1,55x2m) i cosit a una loneta de cotó més gruixada amb les mesures específiques de les bases.

FONT: Seguint el catàleg de les obres, Ajuntament de Gata.GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. DIVENDRES 23/8, TELES 25 A 27

20190823140052-av25-26.jpg

Carrer La Bassa. Lloc de Mirades Urbanes a Gata. Passem per una de les balconades que més crida l’atenció (tela 25). Altra obra és de Pedreguer i reivindicativa-històrica. Teles de ART AL VENT 2019 (XVI edició). Tres obres més. Teles 25, 26 i 27.

25.- NO SOMOS HISTÉRICAS, SOMOS HISTÓRICAS de MUJERES Y PUNTO. Espanya. Llana, perlé i cotó.

26.- DONES VALENTES DE PEDREGUER del TALLER D’EXTRAESCOLARS DELS ALUMNES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE PEDREGUER. Espanya. Diferents teles, trànsfers i pintura tèxtil.

27.- GEOMETRÍAS DIVERSAS de MARÍA CARMEN RAMÓN MESADO. Espanya. Evolucions geomètriques a mà alçada en negre i daurat metal·lizat.

Com a activitat complementària, hui divendres 23 a les 20 hores ocmençarà des de la façana de l'Ajuntament una visita guiada a tota l'exposició per el director de la mostra Ginestar. Podeu acudir-hi.

FONT: Seguint el catàleg de les obres, Ajuntament de Gata.GATA, SEGUIM AMB MIRADES URBANES, ART AL VENT XVI: dilluns, sis teles 28 a 33

20190826145420-av28-33.jpg

Reprenim la visita a les teles d’Art al Vent XVI de Gata. Seguim baixant el carrer La Bassa. Mirades Urbanes. Ahi dalt les balconades naix o acaba l’art, alcem els ulls. Vegem teles curioses, reivindicatives, variades. Anem a conéixer hui dilluns sis obres més. Són les teles 28 a 33.

28.- CAMPOS FLORIDOS DE ANGANGUWEO, MICHOACÁN de OTILIA CARRILLO E IRMA SORIA. Mèxic. Té negre, té verd, sal, vinagre, pintura acrílica i vetes cosides.

29.- ENTRE NUEVE, ÁRBOL ADENTRO del COLECTIVO FIGURACO 27B. Mèxic. Materials, brodats i acrílic sobre loneta de cotó.

30.- EL TIEMPO DE LOS IPÉS de MARIA CÉLIA FERNANDES ROSA. Brasil. Brodat i aplicacions sobre teixit.

31.- DEPTH  de AYOUB BENKHALIFA. Marroc. Tècnica mixta.

32.- DAÑOS COLATERALES de CARMEN SÁNCHEZ RUANO. Espanya. Teixits cosits i acrílic.

33.- “ALEGRE PIMENTADA”, VISIBILIDAD RURAL del GRUPO VIERNES TEJEDOR. Espanya. Tela base de cotó, teles reciclades, llanes acríliques, retoladors tèxtils seguint les tècniques de llaços dels manuscrits medievals.

FONTS: Foto visita guiada Mari Moncho. // Obres: catàleg, Ajuntament de Gata.GATA: DEMÀ DIA 28, ART AL VENT XVI LI RET HOMENATGE A CARME MIQUEL

20190827065722-cm.jpg

Demà dimecres 28 d'agost, a les 20 hores i davant l’Ajuntament, es farà, dins les activitats culturals d'Art al Vent XVI, una lectura col.lectiva del llibre "Un estiu a la Marina Alta" en homenatge a la recordada Carme Miquel, escriptora valenciana molt lligada a Gata, ja que sa mare era del poble. Miquel va morir als 74 anys el passat 18 de juny.

L’acte de declamació del llibre basat en molts fragments en Gata i els tradicionals oficis del poble i la comarca, estarà acompanyat per la música de la Rondalla de l'Escola Municipal de Gata.

FONT: Cartell anunciador, Ajuntament de Gata.GATA TÉ MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. Teles 34 a 39

20190827111604-av3439.jpg

No deixem de mirar cap amunt. Mal temps, pero bona cara. Amaga aigua sense ploure. Les teles d'Art al Vent XVI ahí segueixen. Hui mirem sis teles més, de la 34 a la 39.

34.- DOLORES de LAURA FERNÁNDEZ OTERO. Espanya. Tint amb cotxinilla canària i brodat amb cotó i llana.

35.- SERIE NARANJA 1 de RON TAYLOR. USA. Tècnica mixta sobre tela.

36.- PASIÓN de CHI-CHANG HSIEH. Taiwan. Tècnica mixta.

37.- ESTUDI CROMÀTIC de ANNA PERLES. Espanya. Tela cosida.

38.- AJAYUNAKA (Trascender) del duet DISEÑAHORA (Ximena Hidalgo i Claudia Staneloni). Xile i Argentina. Reciclatges cosits.

39.- IMATGES DE MEMÒRIA, QUE NO D’OBLIT II de VICENT APARICIO-GUADAS. Espanya. Tècnica mixta, acrílics i transfers.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. 40 a 42

20190828070454-av4042.jpg

Arriben les nostres Mirades Urbanes a la Casa Consistori dins del carrer Duquessa d’Almodóvar. Dos teles té la balconada municipal. Obres d’Art al Vent XVI. Hui dimecres 28 mirem tres teles més, de la 40 a la 42.

40.- “MÁS QUE PALABRAS” de ROSA MOYA i VIVIANA TRIGO. Xile. Velló de llana i gasa de cotó en feltre humit, loneta tenyida amb índic ecològic en tècnica shibori, cordó teixit en cotó, cosit a mà i a màquina.

41.- HEMISFERIOS de MARINA BETSH, SANDRA ONETTI Y PATRICIA SAPORITI. Argentina. Tècnica mixta.

42.- AZUL de GLORIA FIORELLI HEYNEN. Uruguai. Reciclatge tèxtil, teles de cotó, tints, tintures vàries, fils de seda, galons i botons.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.GATA, MÉS MIRADES URBANES A ART AL VENT XVI. Hui teles 43 a 45

20190829064321-av4345.jpg

Les Mirades Urbanes completen quasi el carrer Duquessa d’Almodóvar. Iniciem l’altra part. Obres d’Art al Vent XVI. Dos de la comarca, les tres d’autors espanyols. Especial menció a la primera, del grup d’AMADEM. Hui dijous 29 mirem les obres 43 a 45.

43.- LA SALUT MENTAL ÉS COSA DE TOTS del TALLER D’ART AMADEM ONG SALUD MENTAL MARINA ALTA. Comarca Marian Alta. Espanya. Teles escrites i apegades

44.- FUTURO de TOMASA GONZÁLEZ SÁNCHEZ. Espanya. Pintura acrílica, teixits i fils cosits.

45.- MAR DE PLÀSTIC de MARIVÍ PUIGCERVER. Marina Alta. Espanya. Tela tèrmica, acrílic, cotó i plàstics cosits.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.

 

 GATA I LES MIRADES URBANES. ART AL VENT 2019, XVI EDICIÓ. Teles 46 a 48

20190830065037-av4648.jpg

Seguim amb Mirades Urbanes a Gata de Gorgos. Hui si completem les teles del carrer Duquessa d’Almodóvar i enfilem carrer La Bassa amunt. Anem mirant i contemplant les obres de ART AL VENT XVI. Teles, 46 a 48.

46.- MI HERMANA LUNA Y MI HERMANO ALBOR de DANIELA GIODA. Itàlia. Reciclatge de materials tèxtils, cosits a mà i teixit jacquard.

47.- “CAL·LIGRAFIA LÍQUIDA” de LUIS GONZALEZ BOIX. Espanya. Pintura tèxtil sobre loneta.

48.- CONSTELACIONES de ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. Alemanya. Cintes de cotó i llana.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.GATA: LA TELEVISIÓ AUTONÒMICA À PUNT REPETIX VISITA A LA MOSTRA D'ART AL VENT (Programa À punt directe 28/8/2019)

20190830124804-apunt2-copia.jpg

De nou, per segona vegada, han passat 3 minuts i 28 segons de glòria per a Gata, per mig de la televisió. Gràcies a l’exposició tèxtil d’Art al Vent XVI Despusahir dimecres 28 d’agost l’autonòmica À Punt va retransmetre en directe desde el carrer la Bassa la mostra ART AL VENT.

Aquesta vegada els protagonistes van ser la gent que viu a eixe carrer. La idea de la presentadora era reflectir, en opinió dels que viuen allí, quines eren les seues percepcions, la seua opinió sobre aquesta ja tradicional i arrelada mostra. Diferents veïns i veïnes del carrer varen intervindre amb molta il·lusió comentant que l’origen estava en els cobertors tradicionals, que al mateix carrer on estaven filmant quan passa una processó es penjen els cobertors tradicionals, que li dona molta vida al carrer, que es molt bo pel poble la gentada que acudeix a vore les obres.

Podeu passar-se una estoneta a mirar-ho "a la carta" com ells diuen i posen, PUNXANT ACÍ. Minutatge, de les 2:05:05 a les 2:08:33.

FONT: Informació i foto de Josep Ginestar / Captura de pantalla À Punt 28-8-2019.

 Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris