Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2019.

ELECCIONS 2019, ABRIL: SORTEIG COMPONENTS MESES ELECTORALS (Demà dia 2)

20190401203405-urnes.jpg

Tal com es disposa legalment, demà dimarts dia 2 d’abril, a les 13.30 hores, se celebrarà el plenari extraordinari de la corporació de Gata de Gorgos, per a designar per sorteig als membres de les Meses electorals per a les eleccions autonòmiques i generals del pròxim dia 28 d’abril. El sorteig és públic i obert.

Els designats seran un president i dos vocals, amb els seus corresponents suplents, per cada Mesa electoral. Una vegada designats se’ls remetrà per correu la designació i els terminis per a rebutjar-ho, amb causes justificades, o per a fer les reunions oportunes dels membres per part dels representants locals de l’Administració.ELECCIONS 2019, ABRIL: GATERS/GATERES QUE VAN A LES CANDIDATURES PER A LES CORTS VALENCIANES

20190403071243-taulerseleccionsnit.jpg

Per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana es publicaven ahir dia 2 al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les candidatures presentades per les circumscripcions d’Alacant, Castelló i València, que concorreran a les eleccions a Les Corts del dia 28 d’abril de 2019.

Feiem un repàs de totes elles i trobavem pocs gaters i gateres que se sumen a les llargues llistes dels partits presentats. Per orde de presentació al DOGV, la Candidatura núm. 2 de la circumscripció d’Alacant: COMPROMÍS: BLOC-INICIATIVA-VERDSEQUO (COMPROMÍS), porta a la suplent número 2 Magdalena Mengual Morata, actual alcaldessa de Gata. La Candidatura núm. 4 d’Alacant: ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ (ERPV) porta com a suplent número 3 a Antonio Mulet Grimalt. Finalment, per la circumscripció de València, a la Candidatura núm. 10: UNIDES PODEM-ESQUERRA UNIDA (UNIDES PODEM-EUPV) trobem al número 4 a Jaume Monfort i Signes, actualment regidor de Podem Gata.

FONT: DOGV dimarts 2-4-2019.LA PREMSA HO RECORDA. HUI FA 40 ANYS DE LES PRIMERES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES. A GATA, VA GOBERNAR CD I L’ALCALDE ERA JUAN BAUTISTA PONS LEYDA (AP)

20190403195949-gatacartellcom1979-copia.jpg

Dimarts 3 d’abril de 1979. Aquell dia se celebraven les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura de Franco, una vegada aprovada la Constitució Espanyola. Ho recorda hui a 40 anys de l’efemeride política en un ampli article el diari comarcal "Marina Plaza" titulant "Quaranta anys del dia en què la Marina Alta per fi va poder tornar a votar als seus alcaldes". 

Quan estem a les portes de les eleccions generals i autonòmiques, primer, i locals, després, es complixen quatre dècades de votar en democràcia.

Ens parem en Gata i el que diu l’article. També en els meus reportatges dels períodes democràtics de les corporacions locals. Il·lustra aquest reportatge un dels cartells que també apareix a l’article de "Marina Plaza" i on es pot llegir "...l’emblemàtica llista municipal del PCE a Gata. Carles Mulet."

De Gata es comenta a l’article: "Gata va ser una població d’extrems: l’única on la conservadora Coalició Democràtica es va fer amb el poder gràcies als seus sis regidors i al suport dels dos de la UCD. Però alhora va ser una de les poblacions on millor resultat van traure els comunistes, amb dos regidors, que no obstant això van passar a l’oposició juntament amb tres independents. Tampoc ací hi va haver representant del PSOE."

També recorda l’article els resultats de la comarca. A Gata l’alcalde va ser, com ja he dit Juan Bautista Pons Leyda (Coalició Democràtica). CD va traure 6 regidors; 3 van ser Independents; 2 UCD i 2 el Partit Comunista.

Del meu blog, també cal recordar aquell article del 2 de maig de 2011, que encetava la Historia Electoral de Gata amb tots els candidats a regidors de 1979 a 2011. Podeu repassar-lo PUNXANT ACÍ. De les candidatures de 1979, aquell dia van resultar elegits: CD, 6: 1.-Juan Bautista Pons Leyda. (Alcalde)  2.-Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 3.-Francisco Pedro Mulet. 4.-Jerónimo Pedro Vives. 5.- Antonio García Martí6.-Antonio Signes Diego. De UCD: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.- Antonio Soler LLácer. De Coalició Independent: 1.-Vicente Font Leyda. 2.- Salvador Mulet Soler. 3.- Vicente Juan Pedrós Puigcerver i del PCPV: Carlos Mulet Grimalt i Miguel Soler Torres.

Amb números, el cens electoral d’aquell dia de 1979 era de 3.827 a Gata. Es van votar a candidatures un total de 3.016.

Ara recordem amb nostàlgia aquell dia i aquells regidors fa 40 anys.

FONTS: cartell PCPV, Carles Mulet (publicat a Marina Plaza) / article meu al blog "Historia electoral a Gata..." (2-5-2011) / Resultats eleccions.QUATRE VIES COMUNITÀRIES AFECTEN A GATA (DOGV)

20190404210922-carreterarana.jpg

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica hui dijous 4 ’abril el decret del Consell, pel qual s’aprova el Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana. Ens fixem en les carreteres o vies principals que afecten a Gata. En trobem un total de 4 de la xarxa de carreteres comunitàries i 2 trams de carretera que passen a ser de domini públic del municipi.

Com a comunitàries:

- La CV-732 va de Beniarbeig a Gata de Gorgos. Ix de la CV-729 i acaba en la N-332. Té un total de 8.200 metres amb una discontinuïtat per la travessera de Pedreguer.

- La CV-734 és la que va de Gata de Gorgos a Xàbia partint de la N-332 o acabant a la CV-740. Té 7.216 metres.

- La CV-738 va de Gata de Gorgos a Jesús Pobre. Ix de la CV-734 (Gata-Xàbia) i acaba a la CV-735. Té un total de 2.575 metres.

- La CV-748 va de Gata de Gorgos a Llíber. Ix de la N-332 (carrer Trossets del casc urbà de Gata) i va a parar a la CV-745. Té 9.400 metres.

En quan a les transferències de carreteres als ajuntaments (trams de carretera que seran camins de domini públic) està amb el número 7342 la Travessera de Gata de l’antiga A-134 i el tram fins a l’actual eix de la CV-734 (rotonda de la Rana) que té una llargària de 982 metres. També amb el número 7381 el Tram de la CV-738 des de Gata, al costat del pas a nivell de FGV, fins a la CV-734 -inici de la carretera de Jesús Pobre fins la rotonda- amb una distància de 804 metres.

Finalment, recordar que tenim una carretera Nacional, la 332 que travessa el terme i al seu pas per Gata de Gorgos. La N-332 es l’única carretera nacional que conecta dos capitals de província (Valencia i Alacant, la tercera i onzena ciutats espanyoles) que manté la mitat del seu traçat (90 kilòmetres) amb calçada simple en ambdos sentits, sense mediana ni arcens escasos i que emcarra discurreix per l’interior de 11 poblacions, entre elles Gata. El terme municipal comença, si es ve de la part de baix, d’Alacant, al kilòmetre 187,7 i passats els dos ponts de seguida entra en la travessa urbana per l’Avinguda Marina Alta i carretera d’Ondara per eixir del terme just al kilòmetre 191.

FONT: DOGV 4-4-2019.UN TOTAL DE 58 GATERS (JÚNIORS, MONITORS I PARES/MARES) PARTICIPEN A BENISSA AL DIA JUNIOR COMARCAL

20190407085104-eixidadegata-copia-2-.jpg

Benissa és la seu de la Marina Alta on es concentraran hui unes 350 persones, ja que en aquest poble se celebra el Dia Júnior Comarcal de la Marina. De Gata, han eixit aquest camí cap al poble benisser un total de 58 persones, entre xiquetes/xiquets; monitors/monitores i pares/mares. S’han fet la fotografia clàssica al voltant de la CAS, amb el Montgó de fons, com també és costum. Al llarg del matí estaran fent jocs, activitats i tota classe de proves, que han preparat tant el Júnior de Benissa com tota la Marina. Participen júniors de Pego, Dénia, Ondara, Xàbia, Gata i Benissa.

Al llarg del dia aniran incorporant-se pares/mares i també xiquetes/xiquets. Després de dinar, a les 16 hores, se celebrarà la missa júnior a l’església de Sant Pere i la Puríssima Xiqueta, coneguda popularment com "la catedral de la Marina".

Ressenyar que, any rere any, per aquestes dates se celebra a la seu assignada el Dia Júnior. L’any passat va ser a Duanes de la Mar (Xàbia) i el pròxim any està previst que se celebre a Gata, al complir-se el 50 aniversari de la creació d’aquest moviment diocesà i de la parròquia.IMATGES CURIOSES: DOBLE ARC DE SANT MARTÍ DESPRÉS D'UN RUIXAT

20190409194317-arcsm5-copia.jpg

Arc de Sant Martí...i doble. Poques vegades es veu sobre el nostre cel. Aquesta vesprada, al voltant de les 18.30 ha començat el fenomen, que ha durat fins les 20 hores. A Gata, com a molts punts de la comarca, un ruixat i després vista cap al cel i meravellosa imatge de l'Arc de Sant Martí. Són vesprades loques primaverals d'enguany.

FONT: Foto portada JC. Fotos facebook: Vero Vives, JC i Cronista.HUI, 10 D'ABRIL: 9 ANYS DEL BLOG "CRONISTA DE GATA"

20190410063953-vistacr2.jpg

Hui 10 d’abril de 2019 es complixen 9 anys de l’estrena del blog. Al facebook superen els 2.700 "amics i amigues", que són molts. 

Tot va començar aquell diumenge, dia de l’octava de la Pasqua de 2010. Enguany estarem al dimecres de Dolors, setmana prèvia a la Setmana Santa. Quan escrivia la primera entrada el rellotge marcava les 16:55 hores. Han passat ja 9 anys d’aquella data. 

Vos pose aquelles primeres línies, que ben bé podrien ser de hui: "Ací i ara, dia 10 d´abril de 2010, a dos dies de la commemoració dels 600 anys de la vinguda per aquestes terres del pare sant Vicent Ferrer, comence el nou blog del Cronista Oficial de Gata, la d’Alacant. Sóc MIGUEL VIVES SIGNES i espere portar a aquestes fulles la història, costums, tradició i notícies del poble de la Marina Alta on vaix nàixer i on visc. Espere que vostés, veïns del poble, forasters residents, nouvinguts, visitants i curiosos, siguen els testimonis més directes d´allò que va ser i és el poble de Gata." 

Afegia una fotografia a l’article. Estava presa de dalt del paratge de les Coves Roges i el riu portava aigua. Allí és un bon mirador del poble. La série que més es reconeixia al blog (Fotografies antigues. Gata en el record) veia la llum quatre dies després, el 14 d’abril. Ja són més de 1.800.

Els titulars de cada any han anat marcant el calendari del dia 10 d’abril:

10-4-2011: Al primer any, 10 d’abril de 2011, començava el dia amb aquestes paraules: "UN ANY DE VIDA TÉ EL XIQUET:". Hi havia una altra estrena, la sèrie: "MIRADES URBANES A GATA".

10-4-2012: Al segon any de vida del blog, naixia una nova secció. Recordavem l’article més destacat de feia dos anys i de feia un any. "RECORDEM...DOS ANYS, UN ANY...DEL BLOG"...(la série no va continuar).

10-4-2013: Arribat al tercer any de blog, contavem els articles publicats i sumaven en total 6.198. La mitja d’articles estava entre 5 i 6 al dia, molt més que ara que hi ha dies que no apareix.

10-4-2014: Era el 4rt. any del blog i publicava: "Dia 10 d’abril de 2010 naixqué un somni que es va fer realitat... Eixe era el començament de l’any passat i és el d’enguany. Fer cròniques del nostre poble GATA...". Al dia següent naixia una altra série del blog: "Ahir, hui,...sempre Gata".

10-4-2015:  Publicava: "Vull felicitar als que el feu possible, sense vosaltres, sense Gata, la seua gent, les seues notícies, les seues retrospectives, no podria existir el blog. GRÀCIES per estar ahí cinc anys, fidels al "Cronista".

10-4-2016: Parlava de les series obertes i tancades, algunes puntuals com la dels "250 anys: ermita i Crist" o "Temps de Betlems", les eleccions municipals i generals ja viscudes ("Eleccions 2011", "Eleccions 2015", "Eleccions 2016", a les que ara es sumarien les de 2019).

10-4-2017: Era dilluns sant. Enguany, com he dit, dimecres de dolor. Deia: "Bon dia a tothom. Hui estem d’aniversari. Coincidint amb Dilluns Sant, setmana de dies festius...GRÀCIES PER ESTAR AHÍ I PER PODER PORTAR-VOS A TOTES/TOTS LA FINESTRA GATERA DEL BLOG "CRONISTA DE GATA".

10-4-2018: Finalment, l’any passat publicava l’efemèride al dia següent a la celebració de la Pasqua de Sant Vicent Ferrer.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTES I TOTES PER LA VOSTRA COMPLICITAT, LA VOSTRA AMISTAT I LA VOSTRA PACIÈNCIA...Seguim endavant.ENS HA DEIXAT, DE SOBTE, JOSEFA "LA DE PEPITO" (JOSEFA VIVES COSTA)

20190410121008-dscf4094-copia.jpg

Josefa "la filla de Pepito el de la tenda" (Josefa Vives Costa) ens ha deixat de sobte. El cor li ha jugat una mala passada i de repent s’en ha anat. La vida d’un poble està plena de colps com el d’aquest matí. Alguns més forts que altres. Ens hem despertat amb la trista notícia. Recordem a Josefa al càrrec de la botiga de fils, llanes, robeta, i també d’alimentació, al costat sempre dels seus pares Pepito i Mari, també ara enyorats. Treballadora, senzilla, bona mare i esposa. Recordem l’estima al Santíssim Crist, que li va inculcar son pare. Junt amb els seus va estar en els actes del 250 aniversari del Crist. Tenia 58 anys. El meu sentit condol a la família, sobre tot al seu marit Antonio i als seus fills David i María Ester, germà i resta de família. Descanse en Pau Josefa. La capella dolent es troba al Tanatoni de Xàbia i demà dijous 11 a les 17 hores serà el seu soterrament a l’església de Gata.EL PARE VICENTE BERENGUER, PREMI A LA SOLIDARITAT (DIARI LA RAZÓN)

20190411063115-premis.jpg

El tenim tots els dies tan a prop. No ens adonem que és molt valorada la seua tasca que va fer tants anys de la seua vida a Moçambic, poble que ara passa per molta calamitat després de les inundacions i la catàstrofe. Parle del rector DON VICENTE BERENGUER LLOPIS, teuladí de naixença però ara gater d’adopció al viure amb la seua germana Paquitina. Ací a Gata començaven a coneixer-lo primer al ser nebot del rector Vicente Llopis, que va estar a Gata; després quan es parlava de la ONG "Amics del Tercer Món", de la seua llavor que va sembrar allà a Moçambic. Ara ja jubilat li venen els reconiexements, com el que hem conegut.

El diari LA RAZÓN, edició Comunitat Valenciana, l’ha premiat per la seua solidaritat. Li va atorgar la distinció el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Junt amb ell, van ser reconeguts aquest any als II Premis La Razón la oncóloga Ana Lluch (Premi a la Trajectòria Professional) i el Valencia CF en el seu centenari (Premi Institució Esportiva de l’Any).

FONT: Foto publicada a LAS PROVINCIAS de tots els premiats. Vicente Berenguer és el segon per l'esquerra a la fila de davant.HUI ÉS LA VERGE DELS DOLORS

20190412071328-vergedolors.jpg

Hui és l’advocació mariana de la VERGE DELS DOLORS, a una setmana del Divendres Sant. Felicitacions a totes les que porteu el nom de Lola, Dolors, Lolita i més compostos. A Gata tenim la magnífica imatge que corona la capella del Sagrari. Continua fent-se, com abans, el Tríduum de Dolor que hui acaba. Té la seua confraria de dones. Divendres Sant, la imatge i la confraria processionaran junt a la resta en la processó del Sant Soterrament.

Diumenge serà Rams i està prevista la concentració dels fidels amb rams de palma i rames d’olivera a la Plaça Nova a les 11.30 hores, per anar fins a l’església i després a les 12, la Missa de Diumenge Rams. Començarà també diumenge les eixides al camp, les excursions. Serà el tradicional "diumenge de foguerils".ELS COMPANYS DE L´ESCOLA DE PLÀSTICA A. VIVES DE GATA LI FAN UN HOMENATGE A PEPA CASELLES, LA VETERANA ARTISTA

20190412122319-pepaescola-copia.jpg

La pintora de Gata Pepa Caselles darrerament està d’enhorabona, no fa massa temps va ser motiu d´atenció per la radio i televisió autonòmiques, eixint fins a quatre voltes per eixos mitjans, no fa massa el director del “museo de arte contemporaneo de Murcia” la va convidar a participar allí a una mostra, i pel dia de la dona l´ajuntament del Poblenou li va demanar que pintara davant les mestresses amb les eines tradicionals de les ames de casa, el motxo de la fregona i una granera, Pepa es coneguda precisament per pintar amb eixes “eines”.

Els reconeixements han continuat, ahir va ser el torn dels seus companys de l´Escola de Plàstica Experimental, a l´entrar a l´aula de l´escola, (on ella pensava que anaven a fer una xerrada,) tots els seus companys en peu la varen rebre amb ben fort i merescut aplaudiment, emocionada Pepa es va posar les arracades, regal dels seus companys al temps que repetia...que amagat que s´ho teníeu....moltes gracies...no m´ho esperava..... després tanmateix li varen entregar una foto acompanyada d´un sentit text. Una picadeta va completar l´acte.

Pepa, molt estimada per tots els seus companys, és l´alumna que més temps ha estat venint a l´escola, de fet ella ja anava als cursos d´Antonio Vives i la força creativa no ha parat mai de créixer, recentment la seua tela ha estat sel.leccionada per a participar a Art al Vent.

FONT: Informació i foto Josep Ginestar, mestre de l’Escola.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) (la 1818): CARRER ROQUETES D'AHIR (foto de A.M.) I DE HUI

20190413180747-roquetescompo-copia.jpg

Comparar i observar. La fotografia de dalt la pujava Antonio Monfort al seu facebook mostrant-nos una imatge quasi inèdita, la del començament del carrer Roquetes, quan encara no estava urbanitzat el carrer, quan no s’havien construint els blocs de pissos i més enllà del carrer estava el Barranquet i les velles cases, com s’observa. La fotografia de baix feta aquest matí està presa des del mateix lloc. Vegem la diferència amb uns 60 anys de distància.

FONT: Foto superior pujada al facebook per Antonio Monfort.DEMÀ ÉS DIUMENGE RAMS: SETMANA SANTA A GATA AMB NOVETATS A LES CONFRARIES

20190413191050-vcparro-copia.jpg

La Setmana Santa i Pasqua de Gata es presenta amb alguna novetat. Les novetats estan posades en les confraries. S’han potenciat més les confraries existents, s’han oficialitzat i a més s’ha creat la confraria de Jesús Resucitat "El Resucito" del Diumenge de Glòria. S’han fet cobertors per a vendre amb la llegenda "Setmana Santa Gata de Gorgos" i ajudar a sofragar despeses les confraries. S’ha fet un programa d’actes de mà i també des de fa ja unes setmanes ha estat exposat el Crist Jacent, completament restaurat.

Anit, com a acte previt important dels dies de dolors, es va celebrar un Via Crucis nocturn de pujada cap a l’ermita per les estacions que hi ha al llarg del camí de xipresos. Aquesta vesprada ja s’han celebrat les misses del Diumenge Rams i demà se celebrarà la concentració a la Plaça Nova a les 11.30, la lectura de l’Evangeli del conegut dia, la processó amb palmes i rames d’olivera que presideix i va davant el sacerdot i la santa missa a les 12 a l’església amb la lectura de la Passió i Mort de Jesucrist a tres veus: Jesús, cronista i poble.

FONT: Fotos parròquia, V.V. i Cronista.COMENÇA LA SETMANA SANTA A GATA: DIUMENGE RAMS MOLT ASSOLEJAT

20190414155418-20190414-113654-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE LA PROCESSÓ DE DIUMENGE RAMS A GATA (facebook), PUNXANT ACÍ)

Els coetets es deixen sentir pels carrers de Gata. Es dia de foguerils. El camp antic de Les Sorts bull pel dinar del Diumenge Rams, que ha preparat la comissió de festes 2019. El dia és assolejat, quasi estiuenc.

Aquest matí s’ha celebrat el tradicional Diumenge Rams a Gata, que dona l’entrada als dies grans dels cristians i fidels practicants. Xiquetes i xiquets amb mares/pares s’han concentrat a la Plaça Nova. El sacerdot ha llegit l’Evangeli de l’entrada de Jesús a Jerusalem i ha beneït els rams, les palmes i les rames d’olivera. A continuació, ell, el Lector i Acòlit, junta amb els escolanets, han encapçalat la processó que els ha portat fins l’església parroquial. Allí, s’ha fet la Missa Major.

Molt de colorit, vestits pasqüers i fent-se realitat allò del refranyer "A Rams, qui no estrena no té rams". I seguix la festa a l’antic camp de futbol...

Els actes de Setmana Santa de Gata continuaran demà Dilluns Sant amb la missa a les 19.30 hores. Dimarts dia 16 serà la missa a les 19.30 hores i a les 20.30 hores la celebració penitencial comunitària. IMATGES DE FESTA: GATA PRESENTA A LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ (ORBA)

20190414181249-trobadaorba-copia.jpg

L’alumnat del CEIP "Santíssim Crist" de Gata de Gorgos va participar junt amb mares/pares i mestres, a la 34ena Trobada d’Escoles en Valencià (Marina Alta) que es va celebrar ahir dissabte durant tot el dia al poble d’Orba. Els carrers d’Orba van acollir a centenars d’escolars, en el tradicional desfile. Després es van fer actuacions musicals, tallers de cada escola i la gent va gaudir d’un dia clar i ras, amb molt bona temperatura.

FONT: Foto diari digital Marina Plaza.ENS HA DEIXAT JUAN ANTONIO MARTÍ (propietari de Persitold) -D.E.P.-

20190415184628-marti.jpg

Un nou colp el que sentim els gaters d’una persona jove i coneguda. Ens ha deixat, després d’una ràpida malaltia greu, JUAN ANTONIO MARTÍ PEDRÓS, conegut per tots com Martí. També el coneixien per ser el propietari de Persitold. Tenia 43 anys d’edat. Era costum veure’l sempre a l’empresa i una de les seues aficions era l’atletisme. Era membre del Club Atletisme Gata.

El meu condol, des del blog, als pares, germanes i resta de família. El vetlatori es troba a casa dels seus pares, a l’Avinguda Marina Alta, 156, de Gata. El soterrament es farà demà a les 18 hores, a l’església del poble. DESCANSE EN PAU Juan Antonio. 

Els seus amics de la Penya festera "Al Ganao" manifestaven així la pèrdua: "Bon viatge amic. S’adorm el cos, reeviscola la llum. Per sempre".

Des del Club d'Atletisme Gata, del qual era soci, anunciaven al facebook: "El Club d'Atletisme Gata volem donar el nostre condol a la família i amics per la pèrdua de “Martí”, soci i corredor del club. Que continues fent kilòmetres allà on estigues, sempre amb el teu somriure!"

FONTS: Foto facilitada per la seua germana Pepa i foto pujada pel Club Atletisme Gata.SETMANA SANTA GATA 2019: TEMPS INESTABLE I VIA CRUCIS A L'ESGLÉSIA

20190419094558-20190419-083623-copia.jpg

El mal temps ja ha fet variar un dels actes piadosos del Tríduum de Setmana Santa 2019 a Gata. El Via Crucis que tenia que haver-se celebrat aquest matí a les 8 pel nomenat Calvari pujant a l’ermita del Crist ha estat suspés per l’amenaça de pluja forta, que -de moment- encara no és una realitat, malgrat a que tots els pronòstics són de gota freda i a partir del migdia de hui, Divendres Sant.

D’ahir Dijous Sant a Diumenge de Pasqua, la parròquia de Gata viu la Setmana Santa gatera amb fervor per part dels fidels catòlics del poble. Ahir se celebraven dues misses. La de les 19.30 hores era la Missa del Sant Sopar de Jesús amb el llavatori de peus, que el van protagonitzar el sacerdot, fent de Jesús, i una xiqueta, un jove, un matrimoni i un avi, fent d’apòstols, deixant una cadira buida que simbolitzaven els que ja no estan, bé peerque han partit a la Casa del Pare, bé per que s’han allunat de Déu.

Per la nit es va celebrar l’Hora Santa i des del final de la missa que davant del Santíssim guardat en el sagrari del Monument, es succedixen els torns de vetla, estiguent tota la nit l’església oberta.

El canvi pel temps s’ha produit aquest matí i s’ha celebrat el sant Via Crucis dins del temple. Un aconteixement que resulta històric, perque ja feia molt de temps que no es produïa aquesta circumstància a Gata.

Els actes de Setmana Santa continuen hui Divendres Sant a Gata amb l’oració amb els xiquets/xiquetes davant el Monument i a les 17 hores, la celebració de la Passió i Mort del Senyor.

Ara, els gaters miren al cel per esbrinar un poc si aquesta vesprada, a les 19.30 hores, el temps deixarà celebrar-se la Processó del Sant Enterro i poder eixir les quatre imatges (La Dolorosa, el Natzaré, el Crist del Perdó i el Sant Sepulcre) i processonar pels carrers de Gata. El temps té l’última paraula.S.S. A GATA: FA 10 ANYS (10-4-2009) TAMBÉ ES VA SUSPENDRE LA PROCESSÓ DE DIVENDRES SANT

20190420103534-retalllp2009-copia.jpg

La Setmana Santa de Gata 2019 serà recordada per la suspensió del Via Crucis pel Calvari a l’ermita i també de la processó del Sant Soterrar. L’amenaça de pluja a la primera i la pluja efectiva a la segona són els motius.

Però, quan de temps feia que no es suspenia el Via Crucis i la processó del Sant Soterrar?. Hem escorcollat en la nostra hemeroteca particular i en el blog i hem trobat l’any últim que no es va fer la processó per pluja: 2009, fa just una dècada. Era 10 d’abril de 2009. Al ploure Divendres Sant es va decidir fer-se Dissabte Sant a les 17 hores. Al final, també es va suspendre per pluja. (A la capçalera teniu el retall del diari Las Provincias de la meua notícia del diumenge 12 d’abril).

Altres coses novedoses de les Setmanes Santes van ser les següents:

En 2004, malgrat el "xirimiri" que feia si que es va fer finalment el Via Crucis.

En 2008, la nova imatge del Crist del Perdó va protagonitzar el Via Crucis matinal, i encara les imatges del Cor de Jesús i la Dolorosa, amb manto blanc, feien l’Encontre de Pasqua. També eixe any, la pluja va amenaçar amb suspendre actes.

En 2009 va ser el primer any amb la imatge del que li nomenen "Resucito", Jesús resucitat.

En 2011 la Pasqua va caure alta. Divendres Sant era el 22 d’abril. A les 4.30 hi havia fet un fort ruixat però es va fer el Via Crucis matinal. Les processons del Sant Soterrar, divendres, i la de Resurrecció es van fer. Després d’aquesta va ploure.

De 2012 a 2018, el temps no va ser cap impediment per als actes de cada Setmana Santa a l’aire lliure.

Si que en 2015, les obres de la Plaça de l’Església van fer que l’itinerari de la Processó de Diumenge Rams fora inèdit i la processó anara pel carrer Sol i carrer Nou. La processó de Divendres Sant, tots els passos van anar eixint de la Plaça de l’església, sortejant els portadors les obres en les quals es trobava el lloc.

Per últim, enguany, si segueix la pluja es podria intentar fer dins de l’església l’Encontre demà Dia de Pasqua de Resurrecció. A molts pobles, els temples van ser el testimoni ahir de les processons, per què no el nostre?.

FONT: retall del diari Las Provincias (La Marina), 10-4-2009.PASQÜES GATA 2019: HUI DIUMENGE DE PASQUA SENSE ENCONTRE, PLUJA TOT EL DIA I...A MENJAR LA MONA A COBERT

20190421154955-20190421-100441-copia.jpg

També l’Encontre ha estat suspés hui, Diumenge de Pasqua, a causa de la pluja, que encara no ha parat. Els tres actes a l’aire lliure de la Setmana Santa i Pasqua 2019 a Gata (Via Crucis a l’ermita, processó del Sant Soterrar i l’Encontre) han tingut que suspendre’s pel mal oratge i pluja.

Anit es feia la Vigilia Pasqual al temple i continuava plovent. Hui, la imatge de Jesús Ressucitat ja presidia des de primeres hores del dia l’altar major. De nou, la Verge Dolorosa amb el manto blanc quedava esperant per a eixir per segona vegada.

També molta gent ha passat el dia a les cases de camp, a la ximenea, baix dels riuraus, als bars. Les mones i dolços de cap manera han pogut menjar-se a l’aire lliure, als paratges típics gaters. El vent i la pluja continuava a mitja vesprada.TEMPS, GATA: ¡¡S'HA PARAT A LA PRESA!!. DEL 13-3-2017 QUE NO VEIEM L'AIGUA AL RIU GORGOS. PLUGES FORTES ARA (SÓN JA 73 LITRES)

20190421162233-20190421-135905-copia.jpg

Dia de Pasqua "esperant el riu". L’aigua del riu Gorgos ha baixat fins la presa de Mirandes. Tot el matí, els gaters hem estat pendents de si sobrepassava la presa de les Mirandes o no. Finalment, a hores d’ara encara no ho havia fet, segons fonts de Protecció Civil. Faltava 1 metre per a pujar. Podria fer-ho en poques hores, donat que ara plou amb més força, ja que s’ha regenerat una forta tormenta, acompanyada d’aparell elèctric. El cel s’ha tancat i s’ha posat molt blanc. La humitat relativa és molt alta i està vora el cent per cent. Inforatge Gata registrava ja sols hui 45 litres (a les 18.30 hores) i segueix plovent ara amb gana. El dia d’ahir van caure 16 litres i uns 12 el divendres. En total, ja són uns 73 els registrats a Gata.

A les imatges, el riu amb aigua a la partida de Gorgos i just passant el pontet de Gorgos sobre la carretera de Gata a Llíber. Un altra fotografia molt significativa mirant cap al campanar amb les finestres banyades per l’aigua, foto de Emilio Signes. També vos deixe l’enllaç del vídeo de Protecció Civil de la presa de Planisses: https://www.facebook.com/cronista.degata.5/posts/1193744760784962?notif_id=1555857460669911¬if_t=feedback_reaction_generic.

FONTS: Vídeo de Protecció Civil. / Fotos: Emilio Signes i Cronista de Gata.TROMBA D'AIGUA I FORTA TORMENTA. HUI JA ES RECULLEN 108 LITRES. CAMINS TALLATS

20190421183151-riugelateriacatramusser.jpg

Gata acumula ja sols hui 108 litres de pluja (20,43 hores). (Estació Ajuntament Gata, Inforatge) 136 en total de divendres a hui. La forta tromba d’aigua que ha començat a mitja vesprada i que ha anat acompanyada de fort aparell elèctric i que encara continua però amb menys força, ha fet que anara pujant pràcticament a litre per minut. L’aigua del riu acaba de botar ara la presa. Abans sols era l’aigua de l’escorrentia el que pareixia que "havia vingut el riu". En poc temps. S’ha embassat i de quina manera el pas soterrani de l’Avinguda cap a les Sorts. Un cotxe blanc ha quedat atrapat dins l’aigua, com es mostra a la fotografia. Esperem que haja pogut eixir bé.

Com deien des de la Gelateria Ca el Tramusser: "Bones pasqües!!!!!!! per dir algo......Qui ens anava a dir que el diumenge de pasqua voriem vindre el riu." Des de març de 2017 que no veiem passar l’aigua pel llit del riu.

Protecció Civil de Gata, al igual que companys d’altres pobles, així com Policies locals vigilen el llit del riu. Tota la comarca ha estat molt afectada per la forta tormenta. A Jesús Pobre ja superaven també els 100 litres.

** AVÍS DE PROTECCIÓ CIVIL: "La zona Senies i La Rana està totalment tallada al trànsit. 
DEMANEM EVITAR TRANSITAR PER LA ZONA". Mireu el vídeo: PUNXEU.

FONTS: Pluja, Inforatge. Fotos portada riu Gelateria Ca el Tramusser i Anto Vives; foto pas facebook.GATA: MÉS DE 250 LITRES. EL RIU ÉS HUI EL PROTAGONISTA DEL DILLUNS DE PASQUA

20190422085638-20190422-081014-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM I ELS VÍDEOS DEL RIU AL PAS PEL COSTAT DEL CASC URBÀ DE GATA)

Vídeo de la presa. Vídeos riu: ponts, Raval-Coves Roges. ÀLBUM FOTOS.

Les pluges quantioses de l’interior, sobre tot a Castell de Castells. La gran quantitat d’aigua que baixa pel riu Gorgos al pas per Gata. Els 234 litres medits en 24 hores per l’amic Vicent Signes Signes (Canya). Els 138 litres que ahir en tota la jornada fins les 22.48 hores, en que es va avariar, va recollir l’estació metereològica de Inforatge a Gata. Tot això ha portat com a conseqüència que tirnem a gaudir del riu amb aigua i no un dia qualsevol, sinò un 21 i 22 d’abril, Diumenge i Dilluns de Pasqua, de 2019. No havia baixat l’aigua des del 13 de març de 2017: feia, per tant, dos anys, un mes i 8 dies. En 2017, també ho va fer del 19 al 25 de gener.

El pont de les Alcolaies (com es pot veure a una de les fotografies del reportatge de facebook) s’omplia de gent aquest matí per divisar el riu, tant a dreta com a esquerra, amb bona vista i bon soroll. I hui, dia 22 d’abril, és el Dia de la Terra.

Encara plou, però hui dilluns ha perdut molta força la pluja.De roig ha passat a groga l’alerta de la G.V. Tots els llocs inundables estan vigilats des de que va començar la tromba d’aigua i el riu per Protecció Civil. Es tallava el pas soterrani quan més plovia. També els camins de les Senies i accesos a la Rana. El carrer Paet tot inundat. L’antic camp de futbol de Les Sorts (com es veu a la imatge) pareix ara una piscina ampla i llarga.

FONTS: Vistes riu Vero Vives, Sonia Soria i Cronista. Vídeo presa, Sylvia Berger.FINAL DE L'EPISODI DE PLUGES: 321 LITRES A GATA. EL RIU ENCARA BAIXA

20190423073004-riu.jpg

Del Divendres Sant, 19 d’abril, fins a ahir dia 22, Dilluns de Pasqua, s’han recollit a Gata un total de 321 mm., segons ens passava la informació Vicent Signes Signes "Canya". Un temporal en el que ha plogut cinc vegades més del que s’havia recollit fins a la tempesta dels dies sants i Pasqua. Signes també detallava també que 234 d’eixos litres eren en 24 hores, quan més força va caure i va obligar a tallar camins, pels barrancs i el riu; el carrer Paet i el pas soterrani de l?Avinguda a les Sorts, i quan "va vindre el riu", com diguem a Gata. L’aigua del riu va baixar de l’escorrentia dels carrers primer, però després va botar la presa de Planisses baixant ja amb força.

Hui, tercer dia de pasqua, encara alguns xiquets i xiquetes celebraran amb pares i mares, els jocs i berenaran com és costum, a la zona esportiva de les Costeres. És una proposta de l’Ajuntament per a la infància. Si plou -esperem que done un respir ja- es faria a cobert.

Pel que fa al riu, el seu cabdal d’aigua ha baixat considerablement, però "encara xorra", com també es diu. Durarà tot el dia?.EL BOP PUBLICA LES CANDIDATURES. A GATA 5 PARTITS (COMPROMÍS, PSOE, CIUDADANOS, PP i PODEM)

20190424201726-alcaldablesgata-copia.jpg

El Butlletí Oficial de la Província publica hui dimecres 24 d’abril de 2019, les candidatures municipals per a les pròximes eleccions locals del dia 26 de maig. Per la circunscripció electoral de GATA DE GORGOS es presenten 5 candidatures: 1. COMPROMÍS PER GATA: COMPROMÍS MUNICIPAL(COMPROMÍS MUNICIPAL); 2.  PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (P.S.O.E.); 3. CIUDADANOS -PARTIDO DE LA CIUDADANIA (Cs); 4. PARTIDO POPULAR (P.P.) i 5. JUNTES PER GATA -UNIDES PODEM (PODEM).

Els candidats a l’alcaldia (números 1) de Gata en cada formació són: 1.- COMPROMÍS: Josep Francesc Signes Costa; 2.- PSOE: ANTONIO JOSE SIGNES COSTA. 3.- 
3. CIUDADANOS: FRANCISCO LUIS BALLESTER JAVAL. 4.- P.P. MARÍA TERESA SIGNES CASELLES. 5.- PODEM: JAUME MONFORT SIGNES. 
En el panorama polític gater apareix una nova formació CIUDADANOS.
Al respecte dels alcaldables, repetixen sols dos dels tres, amb relació a l’inici del període anterior 2015-2019: María Teresa Signes Caselles (P.P.) i Jaume Monfort Signes.
Repetixen de regidors/regidores un total de 12 candidats/candidates:
Per COMPROMÍS 4: María Ángeles Soler Fornés (2), ANTONIO ARABÍ ARABÍ (3), MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA (6, actualment alcaldessa) i TERESA ARABÍ ARABÍ (11). 
Pel PSOE 2: ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA (1), JOAN VICENT VALLÉS ROSELLÓ (2).
Pel P.P. 4: MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (1), JUAN BERNARDO PEDRÓS TALENS (2), JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART (3), ROSA ANA MAS MULET (8) i SALVADORA CASELLES PEDRO (1ª suplent).
Per PODEM 2: JAUME MONFORT SIGNES (1) i JOSEFA SIGNES COSTA (6).
A més, 9 regidors/regidores més han format part d’anteriors corporacions municipals de Gata:
Per COMPROMÍS 3: NOEL GADEA RONDA (9), VICENT TORRES MONFORT (12) i MATIAS MONFORT MONFORT (13).
Pel P.S.O.E., 5: JOSE JUAN MULET SOLER (3), ANA SALVA MULET (4), FRANCISCA MARIA ANDRADA MULET (7), ANGELA JANE DICKINSON (8) i MIGUEL SOLER TORRES (13).
Pel P.P., 1: ANTONIO PONS GARCÍA (7).

Relacione (còpia textual) totes les candidatures de la Circunscripción electoral de GATA DE GORGOS:

Candidatura núm.: 1. COMPROMÍS PER GATA: COMPROMÍS MUNICIPAL (COMPROMÍS
MUNICIPAL)
1. JOSEP FRANCESC SIGNES COSTA
2. MARÍA ANGELES SOLER FORNÉS
3. ANTONIO ARABÍ ARABÍ
4. NEUS MULET MULET
5. YOLANDA LEYDA FORNES
6. MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA
7. JOSE VICENTE SIGNES ALBEROLA
8. MIRIAM ORTOLA BARRENA
9. NOEL GADEA RONDA
10. VICENT BOTELLA SOLER
11. TERESA ARABI ARABI
12. VICENT TORRES MONFORT
13. MATIAS MONFORT MONFORT
Candidatura núm.: 2. PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (P.S.O.E.)
1. ANTONIO JOSE SIGNES COSTA
2. JOAN VICENT VALLES ROSELLO
3. JOSE JUAN MULET SOLER
4. ANA SALVA MULET
5. CONSUELO MULET DIEGO
6. JOAN CANTO FERRER
7. FRANCISCA MARIA ANDRADA MULET
8. ANGELA JANE DICKINSON
9. ALEJANDRO VICENTE GINESTAR PEDRO
10. FRANCISCO FERRER FERRER
11. MARIA DEL CARMEN IGLESIAS TESTILLANO
12. JUAN FRANCISCO FERRER MUT
13. MIGUEL SOLER TORRES
Suplentes: 1. EMILIO JOSE SIGNES FRASES
Candidatura núm.: 3. CIUDADANOS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (Cs)
1. FRANCISCO LUIS BALLESTER JAVAL
2. MARIA DEL MAR SUCH HERNANDEZ
3. LUZ STELLA ORTIZ ZAPATA
4. MARIA DOLORES SOLER AULEDAS
5. JORDI LLOBELL LLIDO
6. ALI SUDKI KHANKI FARRA
7. DAIDAY DAIDAY ABDELOUAMID
8. RAQUEL DIEGO BOLUFER
9. CARMEN MORENO LOPEZ
10. LARA BALLESTER SOLER
11. ENCARNACION SOLA RECHE
12. ADRIAN MARTI BALLESTER
13. LUCIA BALLESTER SOLER
Candidatura núm.: 4. PARTIDO POPULAR (P.P.)
1. MARÍA TERESA SIGNES CASELLES
2. JUAN BERNARDO PEDRÓS TALENS
3. JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART
4. MARIA TERESA MESTRE TUR
5. LUIS BLASCO BLASCO
6. VANESA CASTILLO TORRES
7. ANTONIO PONS GARCIA
8. ROSA ANA MAS MULET
9. JOSE JOAQUIN SENDRA MAS
10. FERNANDO MIGUEL CERIZOLA DELUCCHI
11. ROSA FEMENIA ROSELLO
12. JOAQUIN POQUET CARPI
13. MIGUEL PONS GIL
Suplentes. 1. SALVADORA CASELLES PEDRO
Candidatura núm.: 5. JUNTES PER GATA-UNIDES PODEM (PODEM)
1. JAUME MONFORT SIGNES
2. TERESA TENT BLASCO
3. JORDI CARRIO TENT
4. ROSA MARIA GARCIA VIDAL
5. ANTONIO SERRA NOGUERA
6. JOSEFA SIGNES COSTA
7. ANA ORTEGA CONTRERAS
8. TRINIDAD SIGNES COSTA
9. DAVID GALLEGO MARTINEZ
10. VICTOR PEDROS ORTEGA
11. PURIFICACION BAÑOS CANDELA
12. AMPARO MONFORT SIGNES
13. FRANCISCO SALVA OLIVER
Suplentes: 1. PEDRO DIAZ MESTRE
FONTS: Candidatures, B.O.P. 24-4-2019. // Fotos: composició facebook partits.


EL CICLISTA JÚNIOR GATER PEPE GINESTAR (C.V.), MEDALLA DE PLATA EN PERSECUCIÓ PER EQUIPS A TAFALLA (NAVARRA)

20190424202652-pepeginestar2-copia.jpeg

El ciclista gater PEPE GINESTAR, junt als seus companys de selecció autonòmica júnior Gerard Montoro, Jaime Muñoz i Agustín Sebastià, van aconseguir la medalla de plata en persecució. La selecció de la Comunitat Valenciana, en la qual està Pepe Ginestar, es va emportar set medalles, en el Campionat d’Espanya de Pista per a cadets i júniors, disputada en el velòdrom "Miguel Induráin" de Tafalla (Navarra). La selecció valenciana està dirigida per José Francisco Jarque i Guillermo Ferrer. L’equip ha lograt dos ors, tres plates i dos bronzes, sent la quarta millor comunitat en global.

En una distància de tres kilòmetres (12 voltes al velòdrom), el lloc de Pepe Ginestar va ser 9é. Al primer kilòmetre feia el lloc 18 amb un temps de 1 minut, 18 segons i 196 dècimes de segons. Al segon kilòmetre feia el lloc 10é i al tercer el 4rt. Ginestar va correr a una mitjà de 48,173 Km./h.

A les fotografies vegeu a Pepe: al pòdium (portada) és el quart per l’esquerra. A l’eixida (facebook) és el segon per la dreta.

FONTS: José Ginestar (fotos) i Federació de Ciclisme Comunitat Valenciana (classificacions).
ELECCIONS 2019. EL PSOE GUANYA LES GENERALS A GATA: 768 VOTS. Seguixen PP i Compromís

20190428222950-votant-copia.jpg

Ja estan escrutats els 100 % dels vots a Gata, pel que fa a les ELECCIONS GENERALS AL CONGRÉS DELS DIPUTATS.

La participació als comicis nacionals ha sigut al poble del 78,36% (2016, 76,54%).

Han votat 3.125 persones. L’abstenció ha estat al 21,64 per cent. 28 vots en blanc i 37 nuls.

Número de vots a Gata: 

PSOE:  768(24.87%)
PP:  655(21.21%)
COMPROMÍS: 546(17.68%)
UNIDAS PODEMOS:  449(14.54%)
Cs: 420(13.6%)
VOX: 170(5.51%)
PACMA: 25  (0,81%)
ERPV: 9    (0,29%)
AVANT ADELANTE LOS VERDES: 8 (0,26%).
P-LIB 6 (0,19%).
PCPE 2 (0,06%).
RECORTES CERO-GV 2 (0,06%).
A Gata ha passat el PSOE de ser la tercera força votada en 2016 a la primera. Si en 2016 va obtindre a Gata el PP 1.094 vots, en 2019 el PSOE ha obtés 768.
De moment, no estan escrutats -a hores d’ara- tots els vots per a les autonòmiques a Gata. Quan estiga el cent per cent us ho faig saber.


ELECCIONS 2019. COMPROMÍS GUANYA LES AUTONÒMIQUES A GATA (896 VOTS). SEGUIT DE PSOE I PP

20190428231434-votant2-copia.jpg

Ja estan contats tots els vots de les 8 taules de Gata pel que respecta a les eleccions autonòmiques. A Gata COMPROMÍS ha resultat la força guanyadora amb 896 vots, el que representa un 30,26 de tots els vots obtesos per formacions, 2.961.

PSOE ha conseguit 690 vots (23,30%) i PP 656 (22,15%). La formació de Cs 370 vots (12,495), Podem 208 vots (7,02%) i Vox 141 (4,76%).

DEMÀ DILLUNS TOTES LES DADES EXACTES OFICIALSELECCIONS 2019: TOTS ELS RESULTATS DE GATA, AUTONÒMICS (Guanya Compromís); NACIONALS (Guanya PSOE)

20190429120607-resultats-copia.jpg

Ja tenim i coneixem totes les dades oficials de les eleccions d’ahir diumenge 28 d’abril de 2019. A Gata de Gorgos, com ja avançava anit, les autonòmiques se les emporta Compromís amb 896 vots i les nacionals al Congrés, el PSOE

Alta participació a Gata (78,16%), 1,43 més que en 2015. En 2015, el 76,73%.

AUTONÒMIQUES, GATA DE GORGOS:

PARTIT VOTS % %2015 Dif. de 2015

COMPROMÍS 896 28,75% 35,41% -150

PSOE 690 22,14% 15,91% +220

PP 656 21,05% 26,84% -137

Cs 370 11,87% 6,91% +166

UP 218 6,99% 11,58% -124

VOX 141 4,52% 0,17% +136

ALTRES VOTS: PACMA, 28. ERPV, 11; RVPVE, 9; AVANT Adelante los Verdes, 8; 3e en acción, 5; PCPE, 4; ALTER, 2; PACT, 1.

PARTICIPACIÓ DELS ELECTORS DE GATA DE GORGOS A LES AUTONÒMIQUES:
Com ja he posat, va votar el 78,16% de l’electorat, el que suposava 1,43 punts més que en 2015
L’abstenció:  2019: 871  (21,84%); 2015: 923  (23,27%).
La participació: 2019: 3.117  (78,16%); 2015: 3.043 (76,73%).
Vots en blanc: 2019: 32 (1,03%); 2015: 45 (1,50%).
Vots nuls: 2019: 46 (1,48%); 2015: 44 (1,45%).

RESULTATS DE LES GENERALS, VOTACIONS AL CONGRÉS: GATA DE GORGOS
Ací a Gata de Gorgos guanyava el PSOE amb 768, el 24,87%, seguit de PP i Compromís. La participació també era alta, 78,36%, 1,82 punts per dalt de 2016.
PARTIT  VOTS  %2016  Dif. de 2016
PSOE 768 24,87% 17,83% +231
PP 655 21,21% 36,32% -439
COMPROMÍS 546 17,68% * (1)
UP 449 14,54% 30,08% -457
Cs 420 13,60% 12,62% +40
VOX 170 5,51% 1,33% -15
(*1) En 2016, Compromís es va presentar a la C.V. amb Unidos Podemos; en 2019 anaven per separat.
ALTRES VOTS: PACMA, 25. ERPV, 9. AVANT Adelante los Verdes, 8. P-LIB, 6. PCPE, 2. RECORTES CERO, 2.
PARTICIPACIÓ DELS ELECTORS DE GATA DE GORGOS A LES GENERALS (CONGRÉS DIPUTATS:
Com ja he posat, va votar el 78,36% de l’electorat, el que suposava 1,82 punts més que en 2016
L’abstenció:  2019: 863  (21,64%); 2016: 934  (23,46%).
La participació: 2019: 3.125  (78,36%); 2016: 3.048 (76,54%).
Vots en blanc: 2019: 28 (0,91%); 2016: 28 (0,86%).
Vots nuls: 2019: 37 (1,18%); 2016: 36 (1,18%).
RESULTATS DE LES GENERALS, VOTACIONS AL SENAT: GATA DE GORGOS
Ací a Gata de Gorgos guanyava també el PSOE amb 2.320 vots, seguit del PP amv 2.039. La participació també era alta, 77,46%.
PARTIT   VOTS   %   %2016   Dif. de 2016
PSOE   2.320  27,60%  18,70 +750
PP  2.039 24,25%  38,10%  -1.160
COMPROMÍS  1.466 17,44%  * (1)
UP  1.038 12,35 30,96%  -1.562
Cs  936 11,13%  9,97%  +99
VOX  399 4,75%  0,18  +384
(*1) En 2016, Compromís es va presentar a la C.V. amb Unidos Podemos; en 2019 anaven per separat.
ALTRES VOTS: PACMA, 145. AVANT Adelante los Verdes, 18. RECORTES CERO, 15. ERPV, 14. PCPE, 11. P-LIB: 6

PARTICIPACIÓ DELS ELECTORS DE GATA DE GORGOS A LES GENERALS (SENAT):
Va votar a Gata per al Senat el 77,46% de l’electorat, el que suposava 1,17 punts més que en 2016
L’abstenció:  2019: 899  (22,54%); 2016: 944  (23,71%).
La participació: 2019: 3.089  (77,46%); 2016: 3.038 (76,29%).
Vots en blanc: 2019: 94 (3,16%); 2016: 59 (2,00%).
Vots nuls: 2019: 116 (3,76%); 2016: 88 (2,90%).
FONT: Resultats electorals 28-A, Eleccions 2019.


LA PINTORA GATERA PEPA CASELLES, PROTAGONISTA HUI A "ESPAÑA DIRECTO" (19.15-20.15)

20190429153104-pepacaselles.jpg

El programa de Televisión Española España directo ha tornat a Gata. Aquesta vegada de la mà de la periodista gatera María Signes. Ho ha fet en un reportatge dedicat a la pintora local, ja reconeguda en altres programes televisius i altres cadenes, Pepa Caselles. 

 Aquesta vesprada, a les 19.15 hores, s’emetrà el reportatge, en el qual serà la protagonista  Pepa Caselles, una de les pioneres de l’Escola de Plàstica "Antoni Vives" de Gata, on ella sempre ha treballat la seua obra.

El seu treball crida molt l’atenció per la qualitat del seu treball pictòric, al temps que per les eines que empra, el motxo de fregar i la granera d’escombrar. Pepa ha estat capaç no sols de treballar amb la qualitat que ho fa, sinó també de reivindicar dos eines habituals a les mestresses de casa, com a eines d’expressió artística. Càmera en ma del reporter, a la fotografias veiem a Pepa tan desimbolta pintant la seua obra artística.

Es dona la circumstància que una periodista gatera (María Signes) entrevistarà a una altra gatera artista (Pepa Caselles). Hui comença una série de reportatges fets a la "terreta" per Signes.

* VÍDEO DE TOT EL PROGRAMA, PUNXEU ACÍ.

ACÍ TENIU EL PROGRAMA COMPLET DE "ESPAÑA DIRECTO" DEL DIA 29/4/2019, EN EL QUE GATA VA ESTAR PRESENTS, COM ANUNCIAVA A L’ANTERIOR VÍDEO. GUITARRAS BROSS I LA PINTORA PEPA CASELLES ELS CONEIXEN UN POC MILLOR TOTA ESPANYA DE LA MÀ DE LA TAMBÉ GATERA, LA PERIODISTA MARÍA SIGNES. // GATA APAREIX ENTRE ELS MINUTS 49,47 A 53,17 DE PROGRAMA.

FONT: Foto facilitada per Josep Ginestar.
Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris