Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Septiembre de 2018.

ELS VEÏNS DE LA PARTIDA SENIES DE GATA ACOMIADEN L'ESTIU

20180901105529-veinssenies.jpg

Com ja és costum en els últims anys, també el veïnat de la partida SENIES de Gata van fer el sopar de comiat de l’estiu al paratge natural de La Rana, al caliu de les restes de l’antic llavador i sota el gegantesc i centenari eucaliptus. Xerrar, contar anècdotes, gaudir de la bona nit, entre àpats i rialles. Un any més, ajuntar-se i fer partida.

FONT: Foto extreta del facebook de Jaume Monfort.MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, HUI: 36, 37, 38 i 39

20180901190333-obres36a39-copia.jpg

Pujem ja carrer amunt, segona part de la visita. Gaudim de les teles 36, 37, 38 i 39.

* 36.- TÍTOL: Entropía constructiva. AUTORS: A. MARTÍNEZ, P. PÉREZ, E. LAHUERTA, M. SERRANO, A. OLLERO, C. LEÓN, O. GUTIÉRREZ, I. PARDO, V. FERNÁNDEZ, M. J. SEVILLA.. MATERIALS: Fils de llana, cotó i acrílic. PAÍS: Espanya.

* 37.- TÍTOL: El cuerpo en construcción. AUTORA:  SLOWSWET BOKHAN. MATERIALS: Tela i cotó brodat amb llana. PAÍS: Rússia.

* 38.- TÍTOL: Més que paraules. AUTORA: ANNA PERLES AVELLÁ. MATERIALS: Tela, pintura acrílica i fil de cosir. PAÍS: Espanya.

* 39.- TÍTOL: S/T. AUTORA: SABINE ZEILER. MATERIALS: Seda i metalls. PAÍS; Alemanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.DEMÀ DIMARTS 4, 19 h.: RUTA GUIADA GATA URBANA TRADICIONAL (Art al Vent)

20180903164349-dscf1919-copia.jpg

Un recordatori per aquells que ens vulguen acompanyar demà dimarts a la RUTA URBANA TRADICIONAL pel Raval i centre del poble de GATA. Serà a les 19 hores, des de davant l’Ajuntament. Dins de les activitats de ART AL VENT, demà la guiaré. Coneixerem l’anecdotari dels carrers i placetes, del Raval, de les gents, els plafons ceràmics devocionals. Detalls i curiositats. Si voleu acompanyar-me, vos convide personalment i en nom de l’Ajuntament. Acaba Art al Vent, és hora de fer el que no em fet: pegar una ullada a les teles i fer una visita guiada al cor del poble.MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, HUI: 40 a 47

20180906123937-obres40a47-copia.jpg

Reprenim les mirades urbanes cap a l’exposició de ART AL VENT, a la que li resten tan sols quatre dies contant hui. Pose vuit obres i casualment dos d’elles són gateres i de l’alumnat dels centres d’ensenyament. Cal ressenyar-ho, la implicació en la mostra dels alumnes de plàstica del I.E.S. Matemàtic Vicent Caselles i Costa i l’alumnat del C.E.I.P. Santíssim Crist. Les vegem als números 43 i 47, a la imatge una dalt l’altra.

Gaudim ara de les teles 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 i 47.

* 40.- TÍTOL: Sea of Flowers. AUTORA: Mami Kawai. MATERIALS: Cotó, seda i fibres acríliques de colors. PAÍS: Japó.

* 41.- TÍTOL: Estrellas. AUTORA: Beatriz Adelina Renard. MATERIALS: Tècnica mixta, fils i tul. PAÍS: Argentina.

* 42.- TÍTOL: La tierra llora. AUTORIA: Berit Hals Verheyden. MATERIALS: Teles pintades a mà de diferents materials i pintura acrílica. PAÍS: Espanya.

* 43.- TÍTOL: Mosaic de cultura i igualtat. AUTORS: Alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles i Costa, Gata de Gorgos. MATERIALS: Barreja de materials. PAÍS: Espanya.

* 44.- TÍTOL: Planismo. AUTORA: Gloria Esperanza Fiorelli-Heynen. MATERIALS: Serigrafia, tint, cosit, brodat, reciclat tèxtil, teles, botons, fils...PAÍS: Uruguai.

* 45.- TÍTOL: Urbis. AUTORIA: Darlan Manoel Rosa. MATERIALS: Impressió digital. PAÍS: Brasil.

* 46.- TÍTOL: Radiate. AUTORA: Michaela Swan. MATERIALS: Teixits i teles trenades. PAÍS: Austràlia.

* 47.- TÍTOL: El futur està en les seves mans. AUTORS: Alumnes del CEIP Santíssim Crist, Gata de Gorgos. MATERIALS: Tela, pintura.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.ART AL VENT 2018, RUTA URBANA GATA: 25 persones participen en la visita

20180906125934-rutaav1-copia.jpg

Un total de 25 persones van participar en la Ruta urbana guiada pels carrers i places del Raval i centre del poble de Gata. L'activitat cultural es va celebrar el passat dimarts 4 de setembre i era una de les propostes de la Regidoria de Cultura paral·lela a l'exposició d'art tèxtil Art al vent 2018, que conclou diumenge dia 9.

El que vos escriu, Miguel Vives Signes, com a Cronista de Gata, va guiar als visitants, no sols de Gata sinó també d'altres pobles de la comarca i de fora d'ella, així com visitants estrangers. Un total de 90 detalls, dos hores de visita, i una visita a llocs tan populars com la Placeta de Sant Antoni, el barranquet o el riurau i la garrofera monumental dels Sirera. A més, els participants van poder conéixer 21 de les 31 imatges que hi ha pels carrers del poble, 27 de les quals són plafons ceràmics devocionals.

A les imatges de portada al blog i del facebook, diversos moments de la ruta. Fotos: JM Vives.EL RECTOR FILL DE GATA JUAN PONS SALVADOR ENTRA DIUMENGE DIA 9 A LA PARRÒQUIA DE NTRA. SRA. DEL ROSARI (Canyameral-València)

20180906142431-juanpons-copia.jpg

El rector fill de Gata, D. JUAN PONS SALVADOR, farà la seua entrada al seu nou destí com a rector "párroco" el pròxim diumenge dia 9. Serà a la parròquia de Nostra Senyora del Rosari, al barri del Canyamelar, un dels poblats marítims de València. Per primera vegada serà el responsable directe d’una parròquia, ja que anteriorment havia estat de vicari a Ribarroja del Túria i després de formador al seminari menor a Xàtiva fins ara. La parròquia de Gata ha disposat un autobús que eixirà des de l’antiga CAS, a les 16.30 hores. La missa d’entrada serà a les 19.30. Encara es poden apuntar fins demà divendres al despatx parroquial, de 10 a 12, totes les persones que vulguen acompanyar a Juan Pons al seu nou destí.

Enguany també es dona la coincidència que els tres fills de Gata rectors canvien de destí dins de la diòcesis de València. El rector D. VICENT FONT I LEYDA deixa la parròquia de la Puríssima Concepció de Bétera (València) i entrarà el pròxim diumenge 30 de setembre, al dia següent de la festa de Sant Miquel, a la parròquia de Santa Anna de Ondara. També es farà càrrec de les parròquies de Sant Joan Baptista de Beniarbeig i de la Santíssima Sag de Benidoleig.

Per la seua part, D. JOSÉ (PEPE) DIEGO MORELL, que estava de vicari en l’església arxiprestal de l’Assumpció de Dénia passa a ser nou pàrroco de les parròquies de Sants Joans de Estivella, de Immaculada Concepció de Albalat dels Tarongers i de Nostra Senyora dels Àngels de Torres Torres.

També dir que el rector de Duanes de la Mar (Xàbia) que estigué de seminariste ajudant a la parròquia de Gata, D. JUAN SIVERA HENAREJOS passa a la parròquia de Sant Vicent Màrtir de Guadassuar (València) continuant també amb el càrrec que tenia fins ara, director del Secretariat Diocesà de Pastoral Educativa i Viceconsiliari Diocesà de "Junior Moviment Diocesà", Valencia.

Ressenyar que el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va efectuar el passat 2 d’agost un total de 87 nomenaments de sacerdots com a nous "párrocos", canònigs, capellans, vicaris i administradors parroquials, així com adscrits a diversos temples de l’arxidiòcesis de València. 

FONT: AVAN Notícies / Parròquia de Gata.DEMÀ DIA 9 ES TANCA EL TELÓ DE LA XV MOSTRA ART AL VENT, GATA 2018

20180908124902-vista-copia.jpg

Un concert de la banda juvenil a la Plaça de l’Església a partir de les 20 hores servirà demà diumenge dia 9 per a baixar el teló de l’exposició d’art tèxtil més activa del món ART AL VENT 2018, que es mostra al carrer la Bassa de Gata amb 67 obres seleccionades d’artistes de tot el món.

L’exposició va començar el passat dia 14 d’agost. Milers de turistes i visitants de la comarca han baixat des de la Plaça d’Espanya carrer la Bassa avall per a gaudir de les teles penjades als balcons. Es clou l’exercici 2018 i comença a pensar-se en la XVIedició de Art al Vent 2019.

FONT: A les fotografies del facebook, els moments de muntatge, inauguració i visita de l’exposició.SE CELEBRA LA I JORNADA EN L'AMBIT DE LA SEGURETAT DE GATA

20180908134243-reuniopoli1-copia.jpg

El Centre Polivalent de Gata va acollir la I JORNADA EN L'ÀMBIT DE LA SEGURETAT DE GATA DE GORGOS, que va tractar sobre "EL SERVICI UNIPERSONAL EN LA POLICIA LOCAL". Amb la ponència de l'Il·lustre Sr. Magistrat D. Javier Reis, Degà del Partit Judicial de Dénia; D. Juan Vicente Lloret Climent, Inspector de la Policia Local de Sant Joan d'Alacant; i taula redona moderada per D. Javier Serrat, Oficial de la Policia Local de Gata de Gorgos, amb participació de diversos membres de la Policia Local i la Guàrdia Civil, es va desenvolupar la Jornada.

Van assistir membres de la Policia Local d'El Verger, Ondara, Sant Joan d'Alacant, Calp, Beniarbeig, Orihuela, l'Alfàs del Pi, Dolores, Novelda, Pobla Llarga, Tibi, Relleu, Polop, Llutxent, Els Poblets, Càrcer, Villanueva de Castellón, Pedreguer, Llaurí, Montesa, Crevillent i Gata de Gorgos, així com membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

FONT: Informació i fotos Ajuntament de Gata.MÓN RURAL GATER. TEMPS REBOLICAT: POSEM LES VELES PER A LA PANSA

20180909134541-velespansa2-copia.jpg

Si l'altre dia gaudíem d'unes imatges del sequer amb canyissos de pansa, hui vegem al mateix sequer dels Germans Grimalt de Gata els canyissos de pansa empilats i amb les veles posades. Són imatges del divendres però ben bé poden ser de hui. El temps està rebolicat, fa algun que altre ruixat, com el d'aquest matí i no es pot banyar la pansa. Per això estan muntants els pinatells. Veles i sogalls, piles de canyissos i pansa a cobert als últims escaldons de l'estiu.

FONT: Fotos JM Vives.NOMBROSOS GATERS ACOMPANYEN AL RECTOR JUAN PONS SALVADOR EN LA SEUA ENTRADA A LA PARRÒQUIA DEL ROSARI (Canyameral, València)

20180910140929-juanpons4-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE LA PARRÒQUIA DEL ROSARI, PUNXANT ACÍ)

Nombrosos paisans del rector JUAN PONS SALVADOR el van acompanyar ahir dia 9 per la vesprada, en la seua entrada a la parròquia de Nostra Senyora del Rosari al barri del Canyamelar de València. Amics, feligresos de sant Miquel de Gata, la família i els distints rectors, entre ells el bisbe Arturo Ros -qui va presidir la missa- i el rector de Gata Francisco M. Murillo, no van faltar a l’entrada al nou destí del jove rector. A partir d’ara, Pons es farà càrrec dels destins de la parròquia estrenant ser "párroco", ja que fins ara havia estat de vicari i formador del seminari menor però mai de "cura párroco".

FONT: Fotos de l’àlbum, Parròquia del Rosari (Canyameral, València).GUITARRES BROSS DE GATA I LA GUITARRA DE AMY WINEHOUSE, PROTAGONISTES DEL PROGRAMA VA PASSAR ACÍ (À PUNT)

20180911154845-adam.jpg

ACÍ TENIU L’ENLLAÇ A LA WEB I AL PROGRAMA "VA PASSAR ACÍ": http://bit.ly/vapassarací-10-09-18

"Els nostres pobles i ciutats estan plens de racons on han succeït fets increïbles, anècdotes i de llocs on s’ha fet història. "Va passar ací" fa un recorregut per eixes històries que són explicades per persones relacionades amb els fets (protagonistes, experts, etc.). Quants d’aquests llocs visitaries si conegueres què hi va passar?"

Així s’anuncia el tercer capítol del programa VA PASSAR ACÍ que ahir pel matí dedicava un reportatge a la fàbrica de guitarres Bross de Gata i a la visita de la malaurada cantant Amy Winehouse l’any 2005. El reportatge és el primer d'un grup i té el títol de: "La guitarra de Amy".

Adam Broseta, gerent de l’empresa gatera, conta la història i anècdota de la visita, els records que tenia son pare, i parla de la fàbrica i dels cantants que han adquirit guitarres allí. El mateix Adam en el seu facebook comenta: "Fa una estona en A PUNT televisió,hem estat contant la història de la visita que en va fer AMY WINEHOUSE al nostre taller per a comprar i elegir ella personalment la seua guitarra BROS amb la que va compondre totes les seues cançons !"

FONT: Foto del facebook de Adam Broseta, detall del programa. // À PUNT.EL GATER JAUME COSTA SOLER, DE L'EQUIP DE PAYASOSPITAL (Reportatge a à punt)

20180911161556-jaume.jpg

ACÍ TENIU L'ENLLAÇ AL PPROGRAMA, ON PODEU ESCOLAR A JAUME I VEURE COM ACTUA. PUNXEU ACÍ

El gater JAUME COSTA SOLER forma part de l'equip de "Payasospital", que treballen en 8 hospitals de la Comunitat Valenciana. L'associació treballa enviant pallassos als hospitals per a entretindre els més menuts, una tasca exemplar.

Jaume és un gran coneixedor de la interpretació teatral, sobre tot per als més joves. La televisió valenciana "à punt" al magacine de "El matí" dedicava un reportatge a eixa bonica iniciativa i podeu veure a Jaume actuant, parlant.

FONT: Foto captura del programa de À PUNT.PLOU AMB CONEIXEMENT DE MATINADA A MIGDIA (13,4 LITRES)

20180915200330-pluja2-copia.jpg

La pluja ha estat hui dissabte dia 15 de setembre la protagonista des de primeres hores del dia fins al migdia. Ha plogut de pressa en moments i poc a poc en altres. En definitiva, ho ha fet amb coneixement. Segons l’estació de AVAMET a Gata s’han recollit 13,4 mm. d’aigua. A les hores que més plovia era al voltant de les 8 del matí. En el que portem de mes 22 mm. i de l’any 325. Això si, la humitat era i és alta. Ara el 88 %. Les temperatura se situen ara entre 20 i 25 graus i poc de vent.

FONT: AVAMENT, CEIP Gata.L'ESCRIPTOR GATER JESÚS MONCHO GUANYA, PER SEGONA VEGADA, EL PREMI CIUTAT DE VALÈNCIA

20180915210412-jesusmoncho.jpg

L’escriptor gater JESÚS MONCHO PASCUAL ha estat premiat amb el Premi "Isabel de Villena" dins dels XXXVI Premis Literaris "Ciutat de València". L’obra guardonada porta per títol: "I en la Fatiga, si topa, d’amic el diable". Moncho és la segona vegada que obté un premi Ciutat de València. L’altre va ser l’any 2000 amb la seua coneguda obra "La pols i el desig".

En aquesta ocasió, el Jurat va estar presidit per Gloria Tello i els seus components van ser: Mara Albors, actuant de secretària, i com a vocals Elvira Andrés, Manel Joan i Arinyó, Josep Millo i Anna Moner. L’editorial Bromera serà qui editarà l’obra premiada.

FONT: Jesús Moncho (facebook).EL GORGOS C.F. ENCETA CATEGORIA I TEMPORADA DEMÀ: DERBI CONTRA L’ONDARENSE. De la Marina Alta també juguen al grup 7 de 1ª Reg. CD Pedreguer i UD Benissa

20180915222625-gorgos1-copia.jpg

El GORGOS CLUB DE FUTBOL comença demà diumenge a les 18 hores la temporada 2018-2019. Ho fa a casa, al camp Les Costeres i amb el primer derbi de la Marina Alta dels sis que es disputaran al grup 7é de Primera Regional. Enceta categoria després de pujar i ho fa amb bones sensacions.

En el grup també estan el C.D. Pedreguer i la U.D. Benissa de la Marina Alta. De la Marina Baixa estan La Nucía B, el CD Polop, el Mediterráneo CF A, la UD Altea i el CF Calvari de Benidorm A. Altres equips pertanyen a les comarques de l’Alacantí o del Vinalopó, tots els equips de la província d’Alacant: Racing de San Gabriel A, CF Esportiva Il·licitana Raval A, Mutxamel CF, Novelda CF B i Esides Caramanchel CE A.

En quan al calendari de derbis del Gorgos dir que a la tercera jornada (30/9) jugaran GORGOS-PEDREGUER i a la cinquena (14/10) GORGOS-BENISSA. Els partits de tornada dels derbis seran: ONDARENSE-GORGOS (13/1/2019), PEDREGUER-GORGOS (27/1) i BENISSA-GORGOS (10/2).

Recordem la plantilla del GORGOS AMATEUR: Vicent (porter), Reda, Adrià Campos, Joan Lara, Lucas (capità), Adrià Moragues, Iván Caselles, Isam, Ximo, Toni León, Raúl Orellana, Ente, Josete (porter), Óscar, José Carrete, Eloy, Bati Emilio, Ferrán i David Buigues. Entrenador: Pedro Noguera. Entrenador de porters, Ángel Salvá. Delegat, Jaume Corcat i Director Esportiu, Jaume Serra.

Dir també que hui dissabte, a les 18.30 hores, el GORGOS JUVENIL jugava un amistós contra el C.E.F. El Verger. La seua lliga començarà diumenge 30 de setembre.

FONT: Gorgos C.F. / FFCV, calendari.LA BANDA JUVENIL DE GATA FA HUI (19 h.) LA CLOENDA DE ART AL VENT

20180916171624-concerbandajuvenil.jpg

L’alerta per pluja i mal temps de la setmana passada va prorrogar el concert de la Banda Juvenil de Gata, que suposa sempre l’acte de cloenda de l’exposició ART AL VENT. El concert es farà aquesta vesprada a les 19 hores a la Plaça de l’Església. Amb aquest acte s’acomiadarà per a enguany la XV edició de la mostra internacional d’art tèxtil Art al Vent.

FONT: Foto AJuntament.EL GORGOS S'EMPORTA EL DERBI: 3-1 CONTRA EL ONDARENSE

20180916212057-gorgos1jornada.jpg

Primera jornada i l’equip del GORGOS CLUB DE FUTBOL comença amb bon peu. Els hòmens de Pere Noguera no han fallat i han remuntat. Tots els gols han vingut a la segona part. Al 51 marcava el visitant i empatava al 53 Eloy. Ximo marcava el 2-1 al minut 60 i rematava la golejada, primera de la temporada en la primera jornada, Lucas amb el 3-1 definitiu. Tres primers punts que conseguix l’equip gater i en casa. Bon inici de lliga.

Comentava l’entrenador Pere Noguera el partit: "Tres punts importants, com tots els que disputem, en el primer partit de lliga davant d’un gran rival com és la UD Ondarense. Encara que en la primera part no hem estat bé, hem fet les coses millor a la segona i hem remuntat un 0 a 1 en contra. Hem baixat el baló i hem pogut gaudir de la qualitat dels grans jugadors que tenim. Vullc dedicarli-la a tota la gent que ha omplit el camp de Les Costeres hui, al nostre president Jaime Caselles Salvá i la seua directiva, a Jaume Serra Ferrer, que va confiar amb mi, a Jaume "Corcat" i a Ángel Salvá que treballen junt amb mi colze a colze, cada dia, i a tots els que senten els colors del Gorgos Club de Futbol, sobre tot a Aitor Caselles que sent esta camiseta com el que més. Tres punts menys per a l’objectiu. Amunt gorgos!!!!"

FONT: Foto extreta del facebook d’aquesta vesprada.GATA CELEBRA LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT, DEL 20 AL 23 DE SETEMBRE

20180918153210-setmanamobilitat18.jpg

L’Ajuntament de Gata se suma un any més a les iniciatives de la "Setmana Europea de la Mobilitat" i del "PARK(ing) Day".

Les activitats començaran en l’àmbit escolar on, dijous 20 de setembre,en les hores d’entrada i eixida a l’escola es tallarà el trànsit de vehicles una àrea més ampla de l’habitual per a fomentar l’accés a peu i en bici. Habitualment, ja es talla al trànsit l’accés al col·legi per la costera del grup escolar durant el curs.

Divendres 21 de setembre repetim la celebració del Park(ing) Day al que, per quart any consecutiu, Gata s’adhereix. Es tracta d’un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per un dia. Com en edicions anterior, l’Ajuntament donarà a la millor intervenció comercial una pàgina de publicitat en el llibre de festes 2019 amb menció al premi .

Dissabte 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes i el principal objectiu d’aquest dia és conscienciar que el seu ús a gran escala produeix greus danys al medi ambient (contaminació aèria i acústica), inculcar als ciutadans a deixar aquest mitjà de transport per un dia.

Finalment,  per al dia diumenge 23 de setembre es farà una ruta urbana en bicicleta on es faran dos circuits diferenciats una per als més menuts i l’altra pels que vulguen pedalejar un poc més. Les inscripcions es realitzen a la Tourist Info.

L’eixida serà des de la plaça Nova a les 9:30 hores. En acabar, en la mateixa plaça hi haurà jocs, sortejos, ...

 

FONT: Cartell i informació, Ajuntament de Gata.L'EQUIP DE VETERANS PUBLICDISSENY DE GATA, LÍDERS DE LA LLIGA COMARCAL

20180918154819-publicdisseny.jpg

El "golaverage" és el que permet que l'equip de Veterans de futbol PUBLICDISSENY de Gata vaja per davant i siga el líder de la Lliga Comarcal de Veterans de la Marina Alta. Dissabte es va disputar la segona jornada i els gaters van guanyar amb un marcador abultat 3 a 0 al Folixa-Asador. A la primera jornada va guanyar el Publicdisseny al Jakarta-Bacan per 2-4. 16 són els equips que disputen este campionat. Junt amb els tres ja dits formen part de la lligueta: Veterans de Pedreguer, Neumáticos, UD Oliva Veterans, Cap Veterans C.F., Kamarca Dénia, Ondara Veterans, Denigres/Inmodif, C.D. Ecolatinos, C.D. Xàbia Veterans, La Casa Della, Colombianos CF, La Dolce Vita i Dénia Veterans F.C..

Com ja hem comentat, encapçala la classificació l'equip gater té dues victòries, amb 7 gols a favor i 2 en contra. 6 punts. Tenen també sis punts els Veterans de Pedreguer, Neumáticos i UD Oliva Veterans.

FONT: Foto de l'equip Publicdisseny Gata (facebook, Lluís de Korna).SIS NOUS INTEGRANTS MÉS TINDRÀ LA BANDA DE GATA A NOVEMBRE

20180923225302-nousbandascecilia18-copia.jpg

Ja esconeixen, després de fer-se les proves pertinents, els sis nous integrants de la banda Unió Musical de Gata. Quatre xicons i dos xicones seran els protagonistes de la pròxima festa de Santa Cecília quasi a finals de novembre. Ells són Joel Ortega Costa (que estarà a la percussió), Jaume Diego Monserrat (també a la percussió), Gala Pedro Mut (amb el saxo), Teresa Signes Ballester (també amb el saxo), Ximo Cholbi Grimalt (a la trompeta) i Toni Massel Soler (també a la trompeta). Fan doblet els tres instruments.

FONT: Foto i text, banda Unió Musical de Gata.LA PREMSA PARLA DE...EL PRECANDIDAT A LA ALCALDIA DE GATA PER AL PSOE, TONI SIGNES

20180923231201-pspvgata-copia.jpg

La roda de premsa del Partit Socialista de Gata, en la que van estar presents el fins ara portaveu del partit, el regidor Joanvi Vallés; el secretario d’organització local Paco Femenía i el secretari comarcal Óscar Mengual, va deixar el primer possible alcaldable per a Gata, per a les pròximes eleccions locals del mes de maig de 2019. Serà Antonio Signes, que ara també és regidor a la corporació municipal actual.

La premsa digital, el mateix dia, i de paper al dia següent donava compte dels canvis. Amb els titulars ja explicava el canvi. El digital MARINA PLAZA titulava: "El PSPV arranca la campanya electoral en Gata presentant a Toni Signes com a precandidat a l’alcaldia". Als subtítols: "L’actual portaveu dels socialistes, Joanvi Vallés, es retira per a ocupar el lloc de secretari general per a "encarar-se a preparar el procés electoral". Un altre: "El seu objectiu és conseguir la majoria absoluta que des de l’any 1987, amb els 7 regidors d’Aliança Popular, no ha ostentat cap partit a Gata". Ací teniu el text, PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS també ho tractava amb el següent titular: "Vallés renuncia a liderar el PSPV en Gata y apoya a Toni Signes como candidato". Al subtítol: "El edil socialista cede a su compañero la portavocía del grupo pero seguirá como secretario local para coordinar la próxima campaña electoral". PUNXEU ACÍ.

FONTS: Foto arxiu d’octubre de 2017, Marina Plaza. Signes a l’esquerra, i Vallés a la dreta. // Diaris: Marina Plaza i Las Provincias (la Marina).EL GORGOS CF PERD A EL CAMPELLO (3-1). El pròxim partit a casa contra el Pedreguer

20180924090421-gorgos.jpg

El segon partit de la lliga del grup VII de Primera Regional li va portar al GORGOS C.F. una derrota a El Campello. L'expulsió de Juan B. al minut 70 i la lesió de tres jugadors va condicionar el partit. Marcava primer el Gorgos al minut 15 per mig de Toni León, als dos minuts empatava El Campello, però els altres dos gos del Campello (al 30 i al 82) eren letals. Excés de targetes per al Gorgos, una roja i cinc grogues i a refer-se.

Comentava l'entrenador Pere Noguera al final de partit: "Hui no ha pogut ser. Hem caigut despres de fer un gran partit a campello per 3 a 1. Amb un jugador menys i 3 lesionats hem pogut empatar el partit varies vegades pero hui, no era el dia. Sols puc mostrar admiracio per la plantilla que ha donat tot i mes per a poder guanyar el partit a pesar de les adversitats i el mes important, fidels al nostre estil de joc. Teniem moltes il.lusions posades en aquest partit pero no ha pogut ser. El dilluns comencem a preparar el proxim partit. Amunt Gorgos Club de Futbol.".

Pel que fa a la classificació El Campello es posa líder en solitari amb 6 punts. El Gorgos baixa a la vuitena posició amb els tres punts de la primera jornada. 4 gols a favor i 4 en contra. A la pròxima jornada arriba el derbi més derbi de la Marina Alta, GORGOS-PEDREGUER.

FONT: Foto JM. Vives, presentació del Gorgos CF. al camp de Les Costeres.DEMÀ DIMARTS 25, PLENARI ORDINARI (Renúncia del regidor Alberto Cardona -PP-)

20180924092301-albertocardona.jpg

Demà dimarts 25 de setembre, últim dimarts de mes impar, la corporació municipal de Gata de Gorgos celebra el penúltim plenari ordinari de l'any, corresponent a setembre. El primer punt del dia serà la renúncia del regidor del Partit Popular Alberto Cardona Pedro, que presentava amb registre d'entrada la seua dimissió per l'agost, però que es fa efectiva i oficial la renúncia en este ple. A Cardona li sustituirà pel que resta de legislatura la següent candidata de la llista Dora Caselles Pedro, que repetirà de regidora, ja que va ser la legislatura passada (2011-2015).

A més de la renúncia de Cardona, el plenari també tindrà els següents punts del dia: dació de compte de decrets de l'alcaldia i regidors delegats i d’altres assumptes; dació compte sentències tribunals, si s'escau; dació compte d'assumptes econòmics, si s'escau; dos expedients de modificació de credits, el 14 i 15 de 2018 i l'expedient de la modificació de crèdits 9. El plenari també tractarà la Modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora Taxa del Servei d'Escoles esportives i de la utilització de les instal·lacions esportives.

Dos expedients fan referència a personal de l'Ajuntament: la sol·licitud  de Diploma de Jubilació per a l'agent Sr. Boronat i la felicitació i sol·licitud de felicitació a dos agents de la Policia Local. També es tractarà la "Aprovació del Reglament del Pla d'Acció Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals Gata de Gorgos i una moció del Grup Popular en defensa del trasvàs Tajo-Segura.

FONT: Foto Arxiu. En el centre, el regidor que renúncia Alberto Cardona Pedro.BONA PARTICIPACIÓ DE TENDES I GENT DE GATA A LA SETMANA DE LA MOBILITAT 2018. Més de cent persones, ahir, en el Dia de la Bicicleta

20180924215709-diabici1-copia.jpg

La setmana que ahir deixaven enrere va tindre lloc a Gata la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT i DEL "PARK (ing) DAY", que organitzava l’Ajuntament i en la qual van participar alumnes, comerciants i gent jove i esportista.

Un any més, les activitats van començar en l’àmbit escolar. Dijous dia 20 de setembre, en les hores d’entrada i eixida a l’escola es va tallar al trànsit de vehicles una àrea més ampla de l’habitual per a fomentar l’accés a peu i en bici. Habitualment, ja es talla al trànsit l’accés al col·legi per la costera del grup escolar durant el curs.

Divendres 21 de setembre es va repetir la celebració del Park(ing) Day, per quart any consecutiu. Es tracta d’un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per un dia. Com en edicions anterior, l’Ajuntament donarà a la millor intervenció comercial una pàgina de publicitat en el llibre de festes 2019 amb menció al premi. Hi havia de temps per a votar fins hui dilluns als comerços que van participar.

Despúsahir dissabte, 22 de setembre, se celebrava el Dia Mundial Sense Cotxes i el principal objectiu d’aquest dia era concienciar que el seu ús a gran escala produeix greus danys al medi ambient (contaminació aèria i acústica), inculcar als ciutadans a deixar aquest mitjà de transport per un dia.

Finalment, ahir diumenge 23, es feia una ruta urbana en bicicleta, en la qual van participar un centenar de persones. Es van fer dos circuits diferenciats: un per als més menuts i l’altre pels que vulguen pedalejar un poc més. L’eixida es va fer des de la Plaça Nova a les 9:30 hores. En acabar, en la mateixa plaça es van fer jocs i sortejos. El passeig el podeu veure a l’enllaç de "Droneamos" (PUNXEU ACÍ).

FONT: Informació i fotos Dia de la Bicicleta i Park (ing) Day, Ajuntament.CAP DE SETMANA A GATA, 28 AL 30: FESTES A SANT MIQUEL (cap d’altar), AMB EL CASTELL DEL 6 D’AGOST

20180925150416-santmiquel2.jpg

Les comissions de festes 2018 i 2019, l’Ajuntament de Gata i la parròquia preparen els actes del programa fester dedicat a Sant Miquel Arcàngel, cap d’altar de l’església parroquial.

Les actuacions començaran divendres 28 amb el "Sant Miquel Fest" a les 20 hores al carrer La Pau. La comissió de festes 2019 prepararà cervesses, menjars, concursos i moltes sorpreses. A les 23.30 hores al mateix lloc actuarà la orquestra La Pato, organitzat per la comissió 2018 i amb el servei de bar a càrrec de la comissió 2019.

Dissabte 29 és el dia gran, la festa de Sant Miquel Arcàngel. A les 11.30 hores, els quintos majors i infantils aniran a casa dels representants i amb cercavila acompanyats per la banda Unió Musical de Gata es dirigiran a l’església, on a les 12 hores tindrpà lloc la solemne missa cantada en honor al patró cap d’altar i cantada per la coral Serrillàs.

A les 13 hores continuarà la festa de "Sant Miquel Fest" amb l’actuació dels discjokeis "Oh Mausers!" i "Dj Gari".

A les 19 hores hi haurà una altra missa i a continuació serà la processó per l’itinerari habitual. Assistiran quintos i quintes 2018, feligressos i la banda de Gata. A continuació, es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotecnia Borredà de Rafelcòfer a l’antic camp de futbol "Les Sorts". Està organitzat per la comissió 2018 i està pendent, ja que no es va disparar -cal recordar-ho- per l’alerta del 8 d’agost degut a altes temperatures.

Paral·lelament a aquests actes, continuarà al carrer La Pau "Sant Miquel Fest" actuant el DJ Gari. A la mitjanit, al mateix lloc actuarà l’orquestra La Canalla, organitzada per la comissió 2018. La barra del bar a càrrec de la comissió 2018.

Diumenge 30 de setembre, a les 10 del matí, començarà l’últim dia dels tres de "Sant Miquel Fest". A les 12 hores, la comissió 2018 organitzarà carretons al carrer La Pau per als menuts. Després, hi haurà servei de dinar a càrrec de la comissió 2019.

FONTS: Programa: comissions 2018 i 2019, Ajuntament, Parròquia; foto: arxiu.EL BLOG DEL CRONISTA DE GATA JA TÉ MÉS DE 2.600 SEGUIDORS/ES A LA XARXA FACEBOOK

20180925211517-2603.jpg

Va passant el temps i augmenten els "amics" o "amigues" que el blog "Cronista de Gata" té a la xarxa de facebook. Fa tres dies (22 de setembre) arribaven a la xifra de 2.600. Ara sobrepassa en tres més. El passat 10 d’abril, quan es complia el vuité aniversari del blog feia el Cronista 2.500 "amics/gues". La família segueix augmentant, per tot arreu del món.

Recordem que el primer dia del mes d’abril de 2016 arribava el facebook de Miguel Vives Signes (Cronista de Gata) als 2.000 usuaris, allò que a la xarxa FACEBOOK se li diu "amigos". Ara ja estem en 2.600 i seguim. Vull donar-vos les gràcies per haver arribar a aquesta xifra tan significativa i nombrosa de persones interessades en conéixer les notícies, la informació, la història, les fotografies antigues i no tan velles, del poble que han nascut, viuen i estimen o que coneixen, GATA DE GORGOS.

Vull ressaltar que per la finestreta del facebook es pot veure el blog del Cronista de Gata des de totes les parts de tot el món. Un dia en paciència es podria fer un mapa d’indrets des d’on es connecten gaters o que estimen Gata. Si fem un repàs de quan va arribar el cronista de Gata a fites importants, dir-vos que el blog es va poder veure des del facebook des del 9 d’octubre de 2012. En tres anys, sis mesos i 19 dies ja són 2.000 amics. Els "amigos" (amics) del facebook: 500 (25/7/2013); 1.000 (16/6/2014); 1.500 (24/3/2015) i hui, 29/4/2016, 2.000.

A TOTS MOLTÍSSIMES GRÀCIES I A SEGUIR ENDAVANT.HUI ÉS SANT MIQUEL, PATRÓ PARROQUIAL. 445 ANYS D'HISTÒRIA

20180929103915-sm1-copia.jpg

LA PARRÒQUIA DE GATA COMPLIX 445 ANYS D’HISTÒRIA. Hui és la festa del patró Sant Miquel, cap d’altar. Festa local. Actes festius i actes parroquials: Sant Miquel Fest, misses, processó...i castell (el de Sant Cristo)

Hui és Sant Miquel, el meu sant protector. Felicitacions a tots els MIQUELS, també als GABRIELS I RAFELS, i als URIELS. Felicitacions a la PARRÒQUIA DE GATA, que porta l'advocació del sant arcàngel que presideix l'altar i que hui lluix amb flors al voltant, el que hi amb escultura dalt de la porta d’entrada de l’església. El que porta el nom del carrer Sant Miquel per la cooperativa de treballadors del vímet de l’any 1960.

20120928224307-santmiquel.jpg

Unes dates, les més rellevants per a conèixer els origens de la parròquia de Gata de Gorgos, que té com a titular o "cap d’altar" a Sant Miquel Arcàngel. Arranca l’any 1573, fa ara 445 anys. Quasi quatre segles i mig.

1573: Desmembració de Dénia. Gata és una Vicaria independent.

1574: Gata alcança la categoria de Curat i d’ascens de primera, mitjançant el rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII.

1578: Mossen Antich Ferrer estava al front de la parròquia de Gata, però residia a Xàbia. Fou rector d´esta parròquia amb llicència del arquebisbe de la diòcesis En Joan de Ribera, hui ja declarat sant.

1582: Benedicció de l´església parroquial. El primer rector “párroco” Mossen Antich Ferrer ho fa al juliol d’eixe any.

FONT: Arxiu parroquial. Foto extreta del facebook (Francisco Font).FESTA DE SANT MIQUEL A GATA: DIA ESPLÈNDID...I AL FINAL, EL CASTELL

20180930103628-img-20180929-wa0000-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L'ÀLBUM D'IMATGES DEL DIA DE LA FESTA AMB ALGUNES ALTRES FOTOGRAFIES. Fotos de les comissions, JM Vives, Vero Vives i altres. PUNXEU ACÍ)

El dia tan esplèndid que va fer i el castell de focs artificials del final de la jornada de festa, les coses més comentades del dia de la festa de Sant Miquel 2018, festa de la parròquia, del cap d’altar. Ahir dissabte dia 29 començava la jornada amb el passacarrer de recollida de festeres des de les cases de les representants de la festa de Gata. Acompanya la banda Unió Musical. Assistència a la missa major per part de festeretes i festerets, festeres i festers majors i comissió 2018.

La missa major fou concelebrada pel senyor rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo; el rector fill de Gata, Don Vicent Font, i el rector teuladí, ara afincat a Gata, que fou missioner a Mozambique, Don Vicente Berenguer.

Per la vesprada, es va celebrar la tradicional processó, amb més assistència de fidels que altres anys anteriors. Tornaven a acompanyar al sant patró, els feligressos, festers, clero i la banda de Gata.

A les 22 hores es disparava l’esperat castell de focs artificials...aquell que estava pendent del dia de la festa major d’agost, del sant Crist del Calvari, que no es va disparar el 6 d’agost per motius d’alerta màxima. Un total de tretze minuts de carcasses, dibuixos al cel, alguns molt interessants, i aplaudiments finals.

Hui diumenge continuen els altres actes festers nomenats "Sant Miquel Fest", que organitzen les dues comissions 2018 i 2019. A les 10 del matí començarà l’últim dia dels tres de "Sant Miquel Fest". A les 12 hores, la comissió 2018 organitzarà carretons al carrer La Pau per als menuts. Després, hi haurà servei de dinar a càrrec de la comissió 2019.

FONT: Fotos comissions, JM Vives, Vero Vives (foto portada), altres.EL RECTOR FILL DE GATA VICENT FONT FA LA SEUA ENTRADA HUI A LA PARRÒQUIA D'ONDARA

20180930113507-vicentfont-copia.jpg

El rector fill de Gata VICENT FONT I PEDRO entrarà com a nou sacerdot de la parròquia de Santa Anna d’Ondara aquesta vesprada a les 18.30 hores. Des de l’església de l’antic convent la comitiva de autoritats i rectors acompanyaran al nou rector a l’església. Allí es presentarà als fidels d’Ondara i presidirà la primera missa al nou destí. Està previst que l’acompanyen a l’acte nombrosos veïns gaters.

Recordar que Vicent Font i Pedro té 45 anys. Les primeres parròquies van ser a Barx, Barxeta i Torre d’En Lloris, a la Costera de Xàtiva; després va passar un temps al Perú de missioner. Al tornar va estar a la parròquia de Bètera. En tots els llocs on ha estat ha deixat un gran record pel seu caràcter i la manera de conectar amb la gent dels pobles.

Ara, des de hui, regirà les parròquies de Sant Joan Baptista de Beniarbeig, on està fent la seua entrada pel matí, i la més gran, Santa Anna d’Ondara.

Recordar també que fa el passat dia 9 de setembre feia la seua entrada al nou destí un altre rector fill de Gata, Juan Pons Salvador, a la parròquia de Nostra Senyora del Rosari al Canyamelar, València.

FOTO: Parròquia de Gata.HUI A LES 18 HORES, DERBI GORGOS-PEDREGUER (1ª regional, grup VII)

20180930122828-gorgos1-copia.jpg

El calendari capritxós va voler que els dos primers derbis comarcals del grup seté de Primera Regional de futbol foren a la primera i a la tercera jornada. El primer va ser Gorgos-Ondarense, que van guanyar els gateros per 3 a 1. Hui a les 18 hores al camp Les Costeres és el segon, GORGOS-PEDREGUER.

Ja s’han jugat alguns partits de la jornada i s’han repetit els empats a un gol, com Mutxamel-Ondarense; Polop-El Campello i Racing de San Gabriel A-Altea. El Campello segueix mantenint el liderat amb 7 punts.

Arriben al derbi amb poc de bagatge, perque sols s'han disputat dos jornades. El GORGOS és nové. Amb els dos partits jugats, en té un guanyat i un perdut. 4 gols a favor i 4 en contra. el PEDREGUER és sisé amb tres punts. Un partit guanyat i un perdut. Dos gols a favor i un en contra.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris