Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2018.

GRAN ACEPTACIÓ I MOLTS SOCIS, A LA SETMANA DELS MAJORS DE GATA

20180702135440-dinarmajors-copia.jpg

L’Associació de Jubilats i pensionistes de Gata, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gata, posava ahir per la vesprada el punt i final a la Setmana de la Gent Majors. Com ja és habitual, molts socis s’han sumat a totes les activitats programades, que s’han celebrat del 25  de juny fins a ahir diumenge 1 de juliol. La Setmana comptava amb el suport de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació d’Alacant. S’han fet actuacions, la majoria musicals, xerrades, actes lúdics, acabant amb el multitudinari Dinar de Germanor.

Tots els actes s’han fet al Centre Social, excepte l’excursió a Cartagena i Mar Menor, del dimarts 26, i el dinar d’ahir, al restaurante Canor.

El recital “Poesia i Música” a càrrec del Club de Lectura; la Banda Juvenil de Gata; una xerrada sobre alimentació, un sopar de cabasset, nit amb ball, actuació del Cor Serrillàs i la Coral Cultural de la Rectoria de Ràfol d’Almúnia; el Grup Font de la Mata i l’Escola Comarcal de Teatre de Benimeli, i l’actuació del grup musical “Jávea Five”, van ser les propostes del programa.

FONT: Fotos Mari Carmen Manzanares (excursió Cartagena i dinar). Facebook.GATA, FESTES A LA FONT DEL RIU, SEGON CAP DE SETMANA: BRADMIS, TRUC, JOCS INFANTILS, SOPARS,...

20180702155925-36434180-1730604787060506-4987717418873782272-n.jpg

PODEU MIRAR L’ÀLBUM DELS ACTES DEL SEGON CAP DE SETMANA. PUNXEU ACÍ)

Segon cap de setmana de les festes de la Font del Riu de Gata de Gorgos. Del divendres 29 de juny a l’1 de juliol, tres actes festius han destacat per damunt de totes les altres activitats. La nit de divendres amb l’actuació del conjunt Bradmis va ser molt bona, amb molta gent al sopar, al ball i en tota la vetlada. El truc amb les seues últimes eliminatòries, va donar com a parella campiona a Julio i . Van ser subcampions   i tercer classificats  . Les activitats per als menuts de casa també van atraure a moltes xiquetes i xiquets: carretons, globotà, berenar, jocs d’aigua (colxonetes, tobogans), pintures, esmorzar). Els sopars populars al carrer Lepanto van animar les festes, sobre tot divendres i dissabte.

Ara, la gent del barri i de tota Gata es pren un descanset per a ja afrontar les pròximes festes patronals, que seran en 24 dies, del 26 de juliol al 6 d’agost.

FONTS: Fotos Comissió de Festes i Cronista.GATA CELEBRARÀ ELS DIES 6, 7 I 8 LES I JORNADES CIENTÍFIQUES VICENT CASELLES COSTA

20180703162031-postervicentcaselles-1.jpg

En memòria i en reconeixement del que fou un gran matemàtic, el gater VICENT CASELLES I COSTA se celebraran a Gata de Gorgos, el seu poble de naixement, les I Jornades Científiques, organitzades per l’Ajuntament, APEMA Meridià Zero i la Universitat de València. El programa de les jornades té com a eix central "El món màtemàtic de Vicent". Les activitats començaran divendres dia 6 a les 19 hores a la biblioteca pública municipal, on es descobrirà el fons bibliogràfic de llibres de matemàtiques de Vicent Caselles, donació al poble gater. A les 20 hores serà l’acte de benvinguda i introducció a les jornades, acte obert a tot el poble. A les 20.15 serà la primera conferència inaugural a càrrec del també gater i professor Pep Mulet, del departament de Matemàtiques de la Universitat de València. La xerrada versarà sobre "El llegat científic de Vicent Caselles".

Dissabte 7 de juliol serà una jornada més divulgativa i pràctica. De 9 a 11 hi haurà un taller a càrrec de Florencio Burrel, Josep Cabrera i monitors de l’EMMA sobre les "Corbes de nivell". Després del temps lliure, arribarà la segona conferència de les jornades. La impartirà Vicent Botella de la IFIC, Universitat de Valencià. El tema: "Com aprenen les màquines: una introducció a la inteligència artificial". De 16 a 18 hores, hi haurà un segon taller, aquest a càrrec de Pep Mulet, Juan Antonio Pérez Poquet i Vicent Botella sobre "Processament d’imatges: Què hi ha al darrere del  Photoshop". A les 19.30 hores es farà una ruta matemàtica per Gata, oberta a tot el poble.

Diumenge dia 8 continuaran els tallers de 9 a 11 i després de la pausa i l’esmorzar, la cloenda serà la tercera i última conferència a càrrec de Francesc Arándiga de la Universitat de València. Serà sobre "Anàlisi de multiresolució: compressió d’imatges".

Al llarg de les jornades hi haurà exposicions permanents a la biblioteca, com les mesures antigues al sistema mètric decimal, fotografia matemàtica, organitzada pel Fotoclub Forat, i el Punt Matemàtic, una exposició de llibres del fons de Vicent Caselles.

Fent un record de VICENT CASELLES COSTA, dir que va morir als 53 anys, el 14 d’agost de 2013. Amb uns grans logros científics és el matemàtic espanyol més citat internacionalment. L’Institut d’Ensenyament de Secundària del seu poble porta el seu nom "Vicent Caselles Costa".

FONTS: Foto Vicent Caselles El País) i poster Jornades.GATA: JUBILACIÓ DE PACO BORONAT CARRERA (37 anys de Policia Local al poble)

20180704141554-pacomunicipaljubila2-copia.jpg

El passat dissabte dia 30 de juny es jubilava el Policia Local de Gata de Gorgos PACO BORONAT CARRERA. Als 64 anys d’edat i junt a la seua família (dona i dos fills) ja gaudix de la guanyada jubilació. Els seus companys, tant de la Policia com els funcionaris de l’Ajuntament i corporació, li van fer el comiat del treball dilluns dia 2 de juliol. Tots ells, l’homenatjat i la seua dona es van fer la foto de família, al raconet de baix del campanar, lloc tan conegut per tots, per a que tinga un record de la seua vida laboral.

Natural de Benirrama (Vall de Gallinera), va vindre al món en 1954. Casat amb Charo i amb dos fills, Francisco José i David, va aprovar la plaça en 1981 i el dia 1 de juny entrava al cos de la Policia Local de Gata. S’encarregava també, en els primers anys de policia, del cotxe de bombers que tenia el parc local; era la protecció civil d’aquells temps. Va destacar en l’ajuda en la coneguda pantanada de Tous. Un altre acte destacable va ser l’ajuda prestada amb la cuba pel poble, quan tallaven l’aigua en temps de sequera.

Ja en l’última etapa de la seua vida laboral, el 6 d’octubre de 2012 se li feia un reconeixement pels anys prestats en servici i el 21 de juliol de 2014 a Alacant, a proposta de la Policia i Ajuntament, se li concedia  la Creu al mèrit policial amb distintiu blanc per complir més de 25 anys d’antigüitat en el Cos i per la seua trajectòria professional.

FONT: Fotos ajuntament.ANTONIO MONFORT I EL CRONISTA DE GATA MIGUEL VIVES PARTICIPEN EN LA XI NIT POÈTICA VICENTINA DE TEULADA

20180709090641-antonioimv.jpg

Els gaters ANTONIO MONFORT i MIGUEL VIVES, Cronista de Gata, van estar convidats per l’Associació VIé Centenari de Sant Vicent Ferrer de Teulada, organitzadora de la XIena Nit Poètica Vicentina, i van interpretar un diàleg basat en "La Creu de Teulada", obreta de Chochim Badía i Adell escrita en 1410 per a un altar de la Plaça de la Constitució de València. Un diàleg entre Sant Vicent Ferrer i un personatge de la vila de Teulada per l’estiu de 1410. Un motiu, la miraculosa Creu de Teulada. Monfort li va donar vida a Sant Vicent i Vives a un personatge de la Vila veïna.

El recital poètic va tindre lloc, excepcionalment, a l’ermita de Sant Vicent Ferrer de dins de la vila de Teulada, ja que sempre es fa a l’ermita de la Font Santa, però aquest any és Any Jubilar i se celebra el 225 aniversari de la construcció de l’ermita on, segons conta la tradició, des d’allí es a acomiadar el sant valencià als paisans de Teulada, conciutadans de la seua germana Constança i d’ahí la gran devoció que sent el poble teuladí a la figura del taumaturg i europeu Pare Sant Vicent Ferrer.

Pel que fa a la conversa entre els dos gaters, que va ser molt ben acceptada pel públic i altres participants, tractava del miracle de la Creueta de l’Ave María, que se situa a les afores de la vila de Teulada.

FONT: Foto portada Jordi Martínez. Fotos facebook: Juan Miguel Vives.Ies JORNADES CIENTÍFIQUES VICENT CASELLES COSTA, GATA: ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ORGANITZACIÓ (poble de matemàtics...i matemàtic)

20180710084841-gatamatem.jpg

Aquest cap de setmana passat s’han celebrat a Gata de Gorgos les I Jornades Científiques Vicent Caselles Costa, un gran matemàtic gater que va faltar a l’agost de 2013. Les jornades, que s’han desenvolupat entre conferències, tallers, ruta matemàtica, i exposicions, han suposat tot un èxit de participació i organització. Des de l’ajuntament es felicitava a tots els participants, joves i majors, així com a la comissió organitzadora per la seua implicació i entusiasme que els fa ja pensar en una segona edició.

Encara resta l’epílog d’aquestes jornades, ja que es poden visitar les exposicions al voltant de les jornades a l’Edifici Polivalent fins al 20 de juliol en horari de 18:30 a 20:30 hores. Així mateix, prompte es posarà a disposició de tots una plataforma on es podran veure vídeos i fotos de totes les jornades. També està a la biblioteca l’exposició de la mostra i el seu llegat matemàtic del enyorat professor de les Jornades, Vicent Caselles Costa.

La gent jove que estudia matemàtiques, els professores de Gata i comarca, els de la Universitat de València -també organitzadora-, els curiosos i seguidors de les matemàtiques, van tindre l’ocasió de participar i de sumergir-se en l’apassionant món de les matemàtiques, la ciència i les tecnologies aplicades en aquestes ciències o millor dit al revés, tal com feia el matemàtic recordat Caselles.

Finalment, al titular he posat l’expressió: "poble de matemàtics...i matemàtic" perquè així es reconeix pels professors i estudiants de la Marina Alta i valencians. Del poble de Gata han eixit molts bons professors d’aquestes ciències, sobre tot de matemàtiques, alguns estan exercint actualment a universitats i instituts, prova del que diguem. I dic matemàtic per què els organitzadors, entre ells gateres i gaters, van poder mostrar a la Ruta matemàtica llocs habituals i generals del poble, en clau matemàtica. Aquell arc, aquelles reixes i finestres, aquells carrers,...tot mirat en ulls de la ciència.

FONT: Fotos portada i facebook: Jornades, Ajuntament i Teresa Arabí.ELS JÓVENS DE LA PARRÒQUIA DE GATA (JÚNIORS, CORS I ESCOLANS), DE CAMPAMENT A MOIXENT (València)

20180710091335-grup.jpg

Una representació dels jóvens de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es troben de campament d’estiu a Moixent (València). Dels grups Júniors, els cors parroquials "Dama de azul" i "Ruah" i els escolanets, junt amb els monitors i el rector Don Francisco M. Murillo, van eixir ahir dilluns cap al poble valencià. El campament i les activitats tindran un eix denominador, la figura de la xiqueta santa Bernardette de Lourdes, a la qual se li va aparéixer la Verge Maria. L’objectiu del campament serà ajudar als participants a conèixer la seua història.

FONT: Foto Parròquia Gata.DISPOSITIU EN GATA I VOLTANTS BUSCANT A UNA PERSONA DESAPAREGUDA

20180710155403-marting.jpg

S’ha iniciat a Gata un dispositiu de busca de MARTIN IGNACIO GIANELLO BRUZÓN de 55 anys que va desaparéixer dissabte en la zona del Passeig d’Alacant. En el moment de la desaparició vestia amb bermudes blanques, samarreta blanca i espardenyes d’espart blaves. De 1,80 m d’estatura, porta normalment ulleres de sol i, actualment, deu tenir barba canosa de diversos dies i aspecte desalinyat. Martin Gianello és argentí resident a Madrid i estava passant uns dies a Gata.
S’ha posat en marxa un dispositiu de busca on participen Policia Local de Gata de Gorgos, Guàrdia Civil, Protecció Civil de Gata i Pedreguer, el GEG i voluntaris, entre altres.
Es demana la col·laboració ciutadana per revisar terrenys pròxims a Gata, casetes deshabitades, pous, accidents geogràfics... també via del tren i vegetació fitant.
Qualsevol informació o sospita es pot comunicar a la Policia Local de Gata al telèfon 965757432.

FONT: Informació i foto facilitada per l’Ajuntament de Gata de Gorgos.GATA: SUBVENCIÓ DE 2.700 EUROS DESTINATS A LA REVETLA DE FESTES (B.O.P.)

20180710160157-revetla.jpg

Hui dimarts dia 10 de juliol es publica al Butlletí Oficial de la província (B.O.P.), la concesió a l’Ajuntament de Gata de Gorgos d’una subvenció per part de la Diputació Provincial d’Alacant de 2.700 euros per a contribuir a la realització del concert de la revetla de la vespra del Crist, que sempre se celebra a la mitja nit entre els dies 5 i 6 d’agost a la Plaça de l’Església i que compta amb l’actuació de la banda Unió Musical del poble. La subvenció s’emmarca en la convocatòria de subvencions a ajuntaments de la província, per a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques, anualitat 2018.

En el mateix butlletí també es publica la concesió d’una subvenció de 976 euros destinats a una representació teatral infantil en valencià, emmarcada en la convocatòria de subvencions a ajuntaments de la província, per al foment de la llengua i la cultura popular valenciana, anualitat 2018.

FONT: BOP 10-7-2018. // Foto arxiu, àlbum revetla 2017.GATA S’OMPLI D’ACTES ESTIUENCS: DE LA BANDAUTÒRIUM (14/7) A ART AL VENT (14/8...) PASSANT PER LES FESTES PATRONALS

20180711091451-cartell.jpg

Arriba l’estiu, els mesos més forts de calitja, i Gata s’ompli per tot arreu d’activitats lúdiques, festeres i populars. I dona gust...és el poble eixint al carrer, gaudint de totes les activitats, són els turistes que entren cap a dins, a veure que hi ha més enllà de la travessa de la N-332. Gata bullirà amb els actes i les festes patronals.

Fem un repàs a alguns actes i activitats (no estan tots, sols alguns) que s’esdevenen des de la segona quinzena de juliol fins la segona quinzena de setembre.

- Començarem pel tradicional Concert del Soci, que enguany presenta un gran espectacle musical titulat "BandaAuditòrium". Organitza la Unió Musical i Ajuntament, i patrocina l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Actuarà el músic cantant Andreu Valor acompanyat de la banda Unió Musical. De segur que pagarà la pena apropar-se a la plaça i gaudir d’aquest espectacle. Serà aquest dissabte dia 14 a les 20.30 hores a la Plaça Nova. Després hi haurà sopar preparat per la comissió de festes 2018. Un bon aperitiu fester.

- Dos cites abans, una cultural i altra social. Dos dies abans del concert, dijous dia 12, es farà una especial col·lecta de donació de sang, fent incidència no sols amb els habituals donants sinó també amb els integrants de penyes i quadrilles. La quadrilla que més gent aporte a la donació tindrà el regal d’un pernil. Centre Social, de 16.30 a 20.30 hores. També es farà un obsequi de "Hegahogar" als donants, màxim 35 persones.

- Divendres 13 de juliol tenim la segona sessió de cinema a la fresca a la Font del Riu amb la pel·lícula "Estiu 1993". Finalment, serà al carrer Lepanto i hi haurà servei de barra a càrrec de la Comissió de la Font del Riu.

- Dissabte 21 hi haurà un concert de guitarra de la música gatera afincada en Barcelona, Rosario Caselles. És l’hora i el moment de gaudir d’aquesta excel·lent artista. Serà al Casal de la Música. Import: 2 euros.

- Dimarts 24, deu tocar-li el torn al Plenari Municipal. Es farà la sessió ordinària de juliol, que com està ja sabut s’avança una setmana per les festes. Serà al saló de plens de l’Ajuntament de Gata, 20 hores.

- De dijous 26 de juliol a dilluns 6 d’agost se celebraran les festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari. Ja van coneixent-se algunes dates senyalades. La baixada del patró serà dijous 26 per la vesprada. El festival 2018 serà divendres 27. Diumenge 28 serà el dia dedicat a les carrosses i grups a peu. Dissabte dia 4 serà el Dia de les Quintades. Diumenge 5, l’ofrena al Crist i la revetla musical a càrrec de la banda. El 6 d’agost, dilluns, la festa major.

Una vegada passades les festes patronals arribarà a Gata la manifestació d’art tèxtil més internacional del món ART AL VENT. Serà a partir del dia 14 d’agost. A les 19.30 hores de la vesprada de la festa de la Verge serà inaugurada aquesta edició de l’exposició 2018. La mostra estarà als carrers de Gata, amb activitats complentàries a la mateixa, fins el 9 de setembre.

Finalment, la cita rockera de cada any la posarà l’edició de Figa Rock 2018 (Festivalet Independent Gata). Serà dissabte 25 d’agost. Ja comencen a sonar els noms dels grups que pujaran dalt l’escenari. Antic camp de futbol de Les Sorts.

FONT: Cartell "Bandauditòrium". Foto assaig: Vicent Signes Signes.ENS HA DEIXAT JOSÉ PONS PEDRO (Pepe Valero), UN GRAN AMANT DE LA SEUA BANDA DE MÚSICA

20180713161753-image0-25.jpg

Ens ha deixat un gran músic de la percusió, Pepe Valero o Pepe "el del bombo" -com també se li coneixia a Gata i comarca-. José Pons Pedro ha mort als 87 anys després d’una llarga enfermetat. La seua gran passió era la banda de música del seu poble Gata i la seua família. Fins que va estar en actiu, a la banda Unió Musical era el mestre de cerimonies del grup de percusió. Ell, amb el seu bombo, encaminava a tots. Junt amb Pepe Porro feien un gran grup. Els platillos, el tamboret, tot ho coneixien, volien a la seua banda. El sepeli se celebrarà al Tanatori de Xàbia hui divendres a les 18 hores. El meu sentit condol a la dona, germana i nebots/nebodes. Descanse en Pau, Pepe Valero.UN ALTRE INCENDI AL MONTGÓ. ESPECIAL ATENCIÓ A LES ALTES TEMPERATURES, HUI DIUMENGE

20180715120114-focmontgo2.jpg

Fa una hora s’ha declarat un incendi al terme municipal de Xàbia, a la zona del Montgó. Des de Gata es veia el fum cap a la zona de dalt de la carretera de Xàbia a Jesús Pobre, pel baix Montgó. Segons Marina Plaza, en la zona de Huertos del Montgó". Segons Protecció Civil de Gata s’havia avisat al 11 i els mitjans terrestres estaven treballant: bombers de la Diputació, forestals amb dos autobombes i un agent mediambiental. Es sumaven medis aeris ara. Esperem que prompte s’apague.

Des de Protecció Civil de Gata de Gorgos segueix insistint-se i posant especial atenció hui diumenge a les elevades temperatures derivades de l’onada de calor que afecta a la Comunitat Valenciana. Es recomana seguir els consells dictats a l’efecte.

*Per la segona fotografia, pareix que ha pogur ser controlat i apagat ràpidament. Més val...Així i tot, cal extremar les precaucions.

FONT: Informació i foto, Protecció Civil de Gata.JAUME CASELLES SALVÁ "XATO", NOU PRESIDENT DEL GORGOS C.F.

20180715122155-jaumesalvapresigorgos.jpg

Nova etapa la que comença a la presidència del GORGOS CLUB DE FUTBOL. Jaume Caselles Salva, conegut popularment com "Xato" pren el relleu a Miguel Pons Ausina "Polaca", que durant tants anys i amb molta templança ha portat la presidència del club. Jaume és, com diuen des de l’entitat, "un home del club" i així és: home treballador, humil, bolcat amb la tasca de sempre ajudar al Gorgos C.F. en totes les parcel·les, delegat, utiller, al costat dels entrenadors i pel que faça falta. Ara Jaume ve compensada tota una vida dedicada al club dels seus colors blau i roig. Li desitgem sort en esta nova etapa al càrrec del club que, enguany, torna a la Primera Regional.

FONT: Fotografia de Jaume rebent un trofeu, presa a l'agost de l'any passat.EL CANTAUTOR VALENCIÀ ANDREU VALOR I LA BANDA DE GATA PROTAGONITZEN UN EXITÓS

20180715125821-20180714-205638-copia.jpg

(PER A VISIONAR L’ÀLBUM, PUNXEU ACÍ). Fotos: JM Vives, Vicent Signes i Cronista

També podeu escoltar a Valor i la banda en uns moments de la seua actuació punxant ací: VÍDEO 1 i VÍDEO 2.

Música bona de banda, cançons i lletres boniques en valencià. La mescla: "Bandautòrium". Ahir per la vesprada-nit es va poder demostrar a la Plaça Nova de Gata de Gorgos. Un cantautor, el contestà Andreu Valor (Concentaina 1978), i una banda, la Unió Musical de Gata. Concert del soci. Unes cinc-centes persones es donaren cita per escoltar bona veu, bones lletres, bona música...Alguna cosa diferent.

La banda dirigida pel nou director Juanba Pérez va acompanyar a l’artista i el seu grup. La nota gatera la va mostrar la xicona Aina Mengual acompanyant a Valor en una de les seues cançons. Ho van fer també de categoria. Vesprada màgica entre la calitja i la calma, vesprada diferent.

Què dir del cantant que ahir ens va visitar, Andreu Valor?. És de Concentaina, té 40 anys, i és cantautor. La seua vinculació a la música ha sigut constant. L’any 2000 crea junt a altres companys el seu primer grup de música. En el 2008 decideix caminar en solitari després de la dissolució del grup i comença a exposar els seus temes propis compostos ja amb una temàtica social important i com encara perdura, amb la intenció de canviar el seu xicotet món al que és capaç d’arribar. 

En 2010 edità el seu primer treball discogràfic En les nostres mans, un treball que l’ajuda a visitar gran part del territori de parla catalana per presentar-lo i on va forjant-se com a músic i com a persona. Després del bon resultat del primer treball discogràfic, l’autor enfrontà amb força i il·lusió el seu segon treball discogràfic en solitari A l’ombra de l’obscuritat. Foren més de dos-cents concerts en tres anys recorrent escenaris i aquesta intensitat provocà una maduració d’interpretació i composició que l’han ajudat a seguir.

En 2013, un any després de presentar el segon treball discogràfic ens sorprèn amb un tercer disc Malgrat la pluja un disc de comiat, dedicat i realitzat junt al guitarrista Eduardo «Tata» Bates que fusionant els diversos estils, propis de cada un d’ells, aporten una nova sonoritat als seus treballs. Més treballs, més discs i ara ja té en curs el seu nou treball discogràfic

Amb aquest projecte "Bandautòrium", el que ahir va fer servir a tot el públic de Gata, involucra a les bandes que així ho acorden amb ell. Una bona elecció per la banda, per l’Ajuntament i per als socis. Estem entrenant-nos cap a la festa, les festes majors de Gata.

FONTS: Fotos de l’àlbum Juan Miguel Vives i Cronista de Gata.HUI COMENÇA LA NOVENA AL PATRÓ DE GATA, EL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI

20180718185922-img-20170720-wa0002-copia.jpg

Hui dimecres dia 18, a les 20 hores, comença el novenari al Santíssim Crist del Calvari de Gata, a l'ermita del patró. Al llarg de nou dies i amb el tema central de "Missioners del somni de Déu; el somni de Déu és la teua santedat" prepararan les lectures i els precs de cada missa un sector del poble i un o uns grups parroquials. Hi haurà un tema de predicació i cada dia de novena un predicador diferent.

Per a hui, el sector de Trossets i el grup parroquial de Consell de Pastoral i Assumptes Econòmics, seran els encarregats. El tema de predicació serà: "Una crida: ser sant en allò quotidià". Predicarà el Rvdo. D. José Santamaria Serrat.

Per a demà dijous 19, serà el sector de la Font del Riu i el grup de Càritas els encarregats de preparar lectures i precs. El tema: "Alerta amb: "Yo sols puc o jo m'ho se". Predicarà el Rvdo. D. José Miguel Cañamás Roig. Per a divendres 20 parlarà el delegat de la Fundació d'Ajuda a l'Església Necessitada, Álvaro Pérez Araújo. A més hi haurà després de la missa el tradicional sopar a l'esplanada de l'ermita per a tots els que vulguen.

A la imatge, un moment del novenari de l'any passat.HUI DISSABTE 21, RECITAL DE GUITARRA PER L'ARTISTA GATERA ROSARIO CASELLES (Casal de la Música, 19,30 hores)

20180721122510-rosario1.jpg

El Casal de la Música de Gata de Gorgos acull hui dissabte 21, a les 19.30 hores, el recital de guitarra d’una gran artista gatera ROSARIO CASELLES CANET. Caselles interpretarà obres de Albéniz, Brouwer, Domeniconi, Merlín, Bogdanovic. Serà una gran ocasió per a tornar a conéixer l’evolució a la guitarra de l’artista que treballa a Catalunya. Preu: 2 €. 

Si repassem un poc la seua biografia, vegem que Rosario Caselles, comença els seus estudis musicals a Gata amb María Vicenta Ferrer i accedeix al Conservatori Professional “Tenor Cortis” de Dènia (Alacant), on realitza els estudis de grau professional amb Vicent Ballester.

L’any 2003 comença el grau superior de guitarra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on rep formació de guitarra amb la professora Laura Young i de música de cambra amb Xavier Coll, amb qui continua el seu perfeccionament. Ha assistit a classes magistrals i cursos d’interpretació amb Hopkinson Smith, Miguel Zanetti, Carles Trepat, Nacho Rodes, Franz Halas, etc.

L’any 2008 va ser premiada com a millor guitarrista de la Comunitat Valenciana en el concurs “José Tomás-Vila de Petrer”. Aquest mateix any va fer un recorregut de concerts per diferents ciutats de Sèrbia amb col·laboració amb la Casa Eslava de Barcelona. Ha format part del Duet Arbonés-Caselles, amb la soprano Marta Arbonés, últimament amb Marcos Lopetegi o Rosario Luna i també ha fet recitals amb artistes catalans i en solitari.

A Gata, el seu poble, també ha actuat com a actuacions destacades juntament amb Marta Arbonés en novembre de 2012 a l’església parroquial i amb la banda de Gata en el concert de revetla de 2016.

A la fotografia, Rosario en una de les seues actuacions (extreta del facebook).LA NOVENA DEL PATRÓ DE GATA ARRIBA AL SEU 5é DIA (Dijous 26, la baixada)

20180722165744-novena3.jpg

Hui diumenge 22 continua la Novena que els fidels de la parròquia de Gata celebren al seu patró el Santíssim Crist del Calvari i que serveix de predecent a les festes patronals, que seran del 26 de juliol, dia de la Baixada del Crist de l’ermita a l’església, al 6 d’agost, dilluns, data en què el Crist retornarà en processó a la seua ermita del Tossalet.

La novena està tenint un fil conductor i tots els predicadors es basen en l’exhortació del Papa Francisco al voltant de la Santedat, Exhortació Gaudete et Exultate. El tema central: Missioners del somni de Déu: el somni de Déu és la santedat. Hui diumenge serà el rector Don Avelino Castell Tarazona qui predique amb el tema: "UNa sana i permanent insatisfacció daavant la justícia d’aquest món". Prepararan l’eucaristia el sector de Alcolaies i els grups parroquials de Catequesis de Comunió, Cor, Júniors i Ruah.

De dilluns a dimecres seran els rector Don Juan Sivera Henarejos, Don José Ignacio Llópez Guasp i Don Wenceslao Tomás Rocher (OFM) els que predicaran amb els temes de les cinc expressions de la santedat i el conbat i vigilància. Dijous 26, dia de la Baixada, acabarà la novena amb la predicació del rector de la parròquia de Gata, Don Francisco M. Murillo Roldán qui parlarà sobre el "Discerniment amb María".

Foto: Parròquia de Gata.EL DIRECTOR GATER PERE VICALET DIRIGIRÀ COM A INVITAT EL COR ARS NOVA (Inauguració del 33 Curs Internacional de Música de Càmera de Xàbia)

20180723141126-pepeiarsnova.jpg

El reconegut director d’orquestra i bandes gater PERE VICALET (Pedro Vicente Caselles Mulet) tornarà a dirigir demà dimarts 24 de juliol, a la Plaça de l’Església de Xàbia, a les 22.30 hores al cor ARS NOVA de Xàbia, que té integrants de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger. Ho farà amb un concert que servirà per a inaugurar el 33 Curs Internacional de Música de Càmera, que des del principi dirigeix Thomas Indermühle.

Segons Teresa Albero, directora titular del cor Ars Nova, s’ha preparat un programa especial ja que aquest any l’agrupació celebra el seu 25è aniversari. Baix el lema de 25 anys bategant a l’uníson del mateix cor, aquest concert unificarà obres minimalistes firmades pel compositor norueg Ola Gjeilo. A més a més, hi haurà poemes d’autors com Juan de la Cruz que ajudaran a viatjar musicalment des de l’espai fins a la localitat de Xàbia.  Un quartet de corda, el piano y una guitarra són elements que junt amb una escenografia molt cuidada inauguraran el festival. 

Pere Vicalet debuta així per segona vegada com a director convidat,  després de fer-ho satisfactòriament el passat any i aconseguir esgotar l’aforament en un concert molt emotiu. 

Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia

Aquest grup fou creat a l’octubre de 1993, amb la iniciativa dels seus components, per a interpretar música coral sota la direcció de Tere Erades i Sart. És un cor format principalment per joves, amb una mitjana d’edat de 30 anys.

Des del seu primer concert a Nadal de 1993, han desenvolupat un ampli programa d’actuacions a Xàbia així com per la comarca de la Marina Alta i diverses poblacions valencianes. Participant en festivals benèfics i en intercanvis culturals amb Palmela (Portugal) ciutat agermanada amb la vila de Xàbia. També han col·laborat amb la soprano Conchín Darijo i la pianista Aida Monasterio en la interpretació de fragments d’Òpera i de Sarsuela.

El seu extens repertori està format per obres que abracen des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, destacant també la interpretació de música tradicional d’arreu del món i d’arranjaments de música popular. Cal destacar el concert realitzat en setembre de 2008 dedicat a la música del segle XIV “Ars Nova” i també en el mateix any els concerts didàctics per a xiquets realitzats en Xàbia i en altres poblacions de la comunitat valenciana.

Des de l’any 2002 forma part de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), participant activament en totes les trobades, festivals i esdeveniments que organitza.

L’any 2003, en commemoració del seu 10é aniversari, van editar un disc compacte recopilatori i van crear el Festival Coral “Ars Nova” que enguany ja conta amb la 10a edició i en la qual han sigut convidats agrupacions de gran renom.

Els 19 anys de trajectòria no haurien segut possible sense la col·laboració del M.I.Ajuntament de Xàbia, fent realitat l’ambiciós projecte d’un grup de joves músics que a base de dedicació i esforç han aconseguit ser admirats per la qualitat de les seues interpretacions.

Els membres són de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger, i ha estat dirigit durant dèsset anys per Tere Erades. Després per Jaume Morell, Genís Sanjuan i Antonio Martínez Lerma I Javier Pinto Bañuls. Actualment, es fa càrrec de la direcció la soprano valenciana Teresa Albero.

Director convidat, Pere Vicalet

Nascut a Gata de Gorgos (Alacant), Pere Vicalet es postula com una de les joves promeses espanyoles en l’àmbit tecnològic-musical. La batuta del futur fou el titular amb el que es presentava a la premsa a comicis de 2017 després de debutar com a director en el Palau de les Arts Reina Sofia de València estrenant l’òpera electrònica en la categoria de Cultura i posteriorment, haver estat nomenat Director Titular de la Jove Banda de la Federació de Societats Musicals de la CV, càrrec que aceptà amb tan sols 29 anys, sent el director més jove de tots els designats a ostentar el pòdium fins a hui. 

Pere Vicalet és Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a més de director, compositor i artista digital. En aquest camp, ha creat i investigat diferents softwars relacionats amb la pedagogia musical, la creació visual i sonora, i els processos a temps real per mig de sensors. Sense dubte, música, vídeo i tecnologia cobren un sentit especial en els temps multidisciplinars que corren i això es resumeix en la llavor musical pionera de Pere Vicalet. 

FONT: Informació i fotos facilitada per Pere Vicalet, nota premsa i pàgina web.DEMÀ DOS PLENS A L'AJUNTAMENT DE GATA: EXTRAORDINARI A LES 12 (tema festes) I ORDINARI DE JULIOL (20 hores)

20180723183243-ajgata.png

Demà dimarts és dia de plenaris a l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Hi haurà dos sessions: extraordinària a les 12 hores, i ordinària a les 20 hores. Saló de plens de la Casa Consistorial.

La extraordinària de migdia té per motiu: "A petició d’una quarta part dels regidors", en aquest cas els regidors del Partit Popular que són cinc. Automàticament convocada pel transcurs del termini assenyalat per article 75.25 de la Llei 7/85 de 2 d’abril.

Sols hi ha un tema a debatre, la moció sobre "Festes més igualitàries".

Per la vesprada, a les 20 hores, se celebrarà el plenari ordinari que correspon al mes impar, juliol, i que té l’excepció de la setmana de festes cada any, que avança una setmana el ple.

Els següents punts del dia tindrà el plenari ordinari:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior. 2. DESPATX ORDINARI.- 2.1.- Dació de compte de decrets de l’alcaldia i regidors delegats. 2.2.- Dació de compte d’altres assumptes. 3. Expedient 112/2013. PLENO - DACIÓ COMPTE SENTÈNCIES TRIBUNAL. 4. Dació de compte d’assumptes econòmics, si s’escau. 5. Expedient 974/2018. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits 9/2018. 6. Expedient 1048/2018. Modificació de Crèdit 14/2018.

7. Expedient 1003/2018. Aprovació inicial de la derogació parcial de l’Ordenança fiscal Reguladora de la Taxa del Servei d’Escoles esportives i de la utilització de les instal·lacions esportives. 8. Expedient 564/2018. Aprovació inicial "Ordenança Reguladora del preu públic d’utilització d’instal·lacions esportives". 9. Expedient 995/2018. Modificació de Crèdit. 10.Expedient 983/2018. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits 3/2018.

11.Expedient 429/2012. FESTES LOCALS 2019. S’elegiran les festes locals per al pròxim any 2019. Sant Miquel, que sempre és festa, caurà diumenge al 2019.

Després arribaran els ja coneguts: Precs i preguntes.

SUBVENCIÓ DE DIPUTACIÓ PER ALS REIS 2018

Per altra banda, hui es publica al Butlletó Oficial de la Província (BOP), la resolució sobre l’increment de la dotació i resolució de la convocatòria de subvencions aa ajuntaments de la província d’Alacant per a la realització d’activitats culturals d’especial relleu, anualitat 2018. Dins de la categoria B es troba l’Ajuntament de Gata de Gorgos, que se li ha concedit per als Misteri dels Reis Mags, la quantitat de 5.000 euros.

FONTS: Ajuntament convocatòries plens / Diputació, BOP 23-7-2018.IMATGES DE FESTA: Gata es prepara ja: colorit al carrer i placeta Sant Antoni

20180724162605-santantoniadornat-copia.jpg

La secció "Imatges de festa" serà la que més a sovint trobarem en aquests dies al blog. No és per a menys. A punt ja per a les festes, el veïnat dels carrers que s'engalanen posen boniques les places i racons del nostre poble. Un dels típics carrers i fester per partida doble, ara i al gener, és el carrer i placeta Sant Antoni. El colorit es pot contemplar amb papallones i flors de tota classe. Un bon treball i un engalanament que ja mostra la festa.GATA HO HA NOTAT: NOVA RÈPLICA (2,9 a les 16,35 -SE de Teulada) DEL TERRATRÈMOL D'AQUESTA MATINADA (3,1, Calp)

20180726171547-segonseisme.jpg

Escrivint la crònica de l’efecte del seisme de la matinada passada a Gata, he pogut percebre que es menejava tot. Les 16,35, aproximadament. Estarem davant les rèpliques, ja van tres. L’alerta taronja ens informava de tres dies. Estigueu alerta. Ara han sigut 2,9 graus Escala Ritcher, situat a terra al SE de Teulada, segons l’Institut Geogràfic Nacional. S’informa que algunes pedres han caigut de l’església de Benissa. Eixa és l’última hora.

Si mirem la informació de l’Institut Geogràfic Nacional sobre els terratrèmols de magnitud o superior a 3,0 o escoltats per la població a l’àrea de la Península Ibèrica i Isles Canàries en els últims 10 dies, observem l’últim 26/07/2018, 16.35 h. Magnitud, 2,9, SE. TEULADA. Més enrere, a les 10:05 h. de 2,5 a Requejo (Za   ) i després apareixen en CALP a les 3,25 (2,2), a les 3,05 (2,0) i el primer i més forts a la 1,45 hores, el de 3,1 graus escala Ritcher. Estarem pendents d’aquesta informació.

Aquesta matinada, quan ja agafaven tots els somni i alguns encara no ho havien fet, els gaters i gateres també han patit l’ona expansiva i l’esglai d’escoltar el seisme que s’havia produit a la costa calpina, amb 3,1 graus de l’escala Ritcher, a una milla de la costa, el que el convertia amb un xicotet maremot. Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i alguns pobes més. Aquesta vesprada, de nou, la terra de la costa de la Marina Alta ha tremolat. Comencem les festes de Gata amb un esglai al cos. La baixada del Santíssim Crist ens done tranquil·litat i pau. No estem per a tants esglais ni ensurts.

FONT: foto i informació ING, Santi Vives, facebook.GATA COMENÇA LES FESTES 2018 AMB LA BAIXADA DEL CRIST AQUESTA VESPRADA

20180726174025-portadafestes-copia.jpg

Hui dijous, 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, comencen les festes patronals de GATA DE GORGOS en honor al Santíssim Crist del Calvari. De hui a dotze dies aniran succeint-se els dies i els seus actes més importants. Cada dia, un nom. Actes especials, actes destacats.

Vos referisc tot el programa de hui, segons resa la programació de festes:

DIJOUS 26 DE JULIOL. DIA DE LA BAIXADA

19:30 h. Concentració a l’ermita del Calvari de quintos infantils i majors 2017 i població en general per a la Novena i la Missa (la missa de l’últim dia de la Novena és a les 19.30 hores). Es col·locarà la insígnia del Santíssim Crist als quintos infantils, majors i comissió del 2018. Després, processó de la Baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la Colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ i la Banda Unió Musical de Gata. A continuació, i en la mateixa plaça de l’església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials amb la imatge del Santíssim Crist per la Pirotecnia HNOS. BORREDÁ.

23:00 h. Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC al carrer Paet, organitzat per PUB CANYÍS. 23:30 h. Assaig del festival de la quinta infantil 2018 “QUI NO CALLA NO BALLA”. A continuació, assaig del festival dels quintos majors 2018 “AL XATET”.

Dia a dia, aniré posant-vos la programació. Recordeu els noms de cada un i tindrem la pista: 27 (divendres), dia del festival 2018. 28 (dissabte), dia de les inauguracions. 29 (diumenge) dia de les carrosses. 30 (dilluns), dia del xiquet. 31 (dimarts), nit de les paelles. 1 (dimecres), nit del rock Gata. 2 (dijous) dia de les tradicions i el correfoc. 3 (divendres), dia de la macrodiscomòbil. 4 (dissabte) dia de les quintades. 5 (diumenge) dia del major i l’ofrena. 6 (dillus) dia de la festa major, Santíssim Crist.

FONT: Foto portada del programa de festes 2018. Foto Sonia Soria Soler.AHIR, DIJOUS 26, PRIMER DIA DE LES FESTES A GATA: BAIXADA DEL PATRÓ, EL SANTÍSSIM CRIST

20180727122314-img-20180727-wa0017.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE FOTOS PUNXANT ACÍ) Fotos: JM i V. Vives / Emilio Signes, Miguel Pedrós Taléns, Pere González i Cronista de Gata.

(ACÍ TENIU L’ENLLAÇ DEL VÍDEO D’EIXIDA DE L’ERMITA CAP AL POBLE. PUNXEU)

(TAMBÉ L’ENLLAÇ DEL VÍDEO D’ENTRADA A L’ESGLÉSIA. PUNXEU)

Ahir per la vesprada va tindre lloc el començament oficial de la programació festera 2018, en honor al patró de Gata de Gorgos, el Santíssim Crist del Calvari. Transcurria tot bé, amb la missa de l’últim dia de la novena i amb la imposició de les insignies del Crist a festeres/festers, comissió i menuts/menudes i just quan eixida la imatge processonal de l’ermita ens emportavem un esglai: foc prop d’allí, al final de Ecles Baixos, des de dins del llit del riu Gorgos, al costat esquerre de la N-332, eixint de Gata. 

La baixada del Santíssim Crist, portat per la Junta de Portadors del patró, es va mesclar amb la incognita, amb l’helicopter portant aigua i descarregant, i fins i tot amb sirenes i presses. Prompte es va estabilitar i es va acotar els 40 metres quadrats aproximats cremats, extinguint-se i passant l’ensurt.

La processó va continuar fins la Plaça de l’Església, acompanyats per la Colla El Montgó i la banda Unió Musical de Gata. Allí el senyor rector D. Francisco M. Murillo li va fer el pregó d’acollida al Crist del Calvari, des del balcó de la Casa Abadia. Després un castell de focs d’artifici i la silueta del Crist encés va donar pas a les voltes tradicionals per a entrar definitivament el Crist a l’església parroquial, on estarà fins dilluns que ve dia 6 d’agost, dia en que retornarà a la seua capella, l’ermita del Tossalet.

FONT: Foto portada JM. Vives. Fotos àlbum de facebook, col·laboradors.FESTES GATA, 2n DIA (27-7): ENTRÀ DE LA MURTA, SALVES, VOLTEIG,...I A LA NIT, FESTIVAL 2018

20180727163323-murta1-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE L’ENTRÀ DE LA MURTA AL PAS PEL CARRER LEPANTO, A LA FONT DEL RIU. PUNXEU).

Ja s’han complit tres dels set actes de hui divendres 27, segon dia de les festes patronals de Gata de Gorgos. Un total de quinze carros acompanyaven a la quintà infantil i a la major per tot el poble a la tradicional i típica ENTRÀ DE LA MURTA. La música la posava la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Montgó. Al migdia, s’entremesclaven les 21 salves que han recordat que el Santíssim Crist del Calvari està ja a l’església i el volteig de campanes.

Aquesta nit proseguirà la festa a les 22 hores; Hi haurà concentració a la plaça Nova de quintos infantils i majors 2018 per a participar, acompanyats de la Banda Unió Musical de Gata, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’Ajuntament, reines i dames de 2017, festeres visitants i autoritats locals veïnes. A les 23 hores serà la presentació de la quinta infantil 2018 “QUI NO CALLA NO BALLA” i de la quinta major 2018 “AL XATET”. A continuació, el musical “A TODO TREN”. En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte UNA DISCOMÒBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Foto de l’entrada de la murta d’aquest matí.FESTES GATA, 2n DIA, FESTIVAL 2018: ELECCIÓ DELS REPRESENTANTS INFANTILS I MAJORS

20180728183139-comporepres.jpg

(( PODEU PEGAR UNA ULLADA A L’ÀLBUM DEL FESTIVAL, PUNXEU ACÍ ))

Anit es va celebrar el ja clàssic FESTIVAL de les festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari 2018, que va servir per a presentar a la quintà infantil i a la quintà major.

ELS PROTAGONISTES DE LA FESTA I ELS SEUS MÀXIMS REPRESENTANTS

Malgrat a tot el que va passar que després resumisc, no deixe de banda els noms, les persones, els quintos infantils i els majors, que LA SORT, el sorteig va triar per a ser els màxims representants de la festa. No han passat a segon planol. Ells són els protagonistes:

DE LA QUINTÀ INFANTIL 2018 "QUI NO CALLA NO BALLA", els representants són:

- PRIMERS REPRESENTANTS: SARA GORDILLO PEDRÓS i SERGIO GÓMEZ ORTEGA.

- SEGONS REPRESENTANTS: AINHOA SEVILA SERRA i MARC MONCHO SIGNES.

- TERCERS REPRESENTANTS: ANA SIGNES SIGNES, EMILIO SIGNES MONFORT i VERA SIGNES SIGNES.

DE LA QUINTÀ MAJOR 2018 "AL XATET", els representants són:

- PRIMERS REPRESENTANTS: MARÍA TORRES SIGNES i VICENT FERRER FERRER.

- SEGONS REPRESENTANTS: AITANA JULIÁ DIEGO i ANTONIO SIGNES SIGNES.

- TERCERS REPRESENTANTS: MARÍA BORONAT SIGNES i RAÚL QUESADA VIDAL.

L’elecció de les/els representants (no regines ni dames) infantils va transcorre com en anys anteriors, des de que s’instaurara per sorteig aquest sistema de traure a les/els màxims representants infantils de la festa. Tot transcorria amb naturalitat i normalitat. Venia el primer canvi, sols de denominació: ja no passaven a dir-se regina i acompanyant i dames i acompanyants. Ara passava a nomenar-se representants infantils de les festes.

La presentació de la quintà major, amb quintos i quintes dalt de l’escenari, va donar pas al musical "A todo tren". Al llarg d’hora i mitja, cançons, balls i música, van omplir l’escenari.

Van pujar a l’escenari el regidor de festes Toni Arabí i l’alcaldessa Magda Mengual. Van saludar a les autoritats de pobles veïns. Van desitjar a tot el poble bones festes, van incidir amb la campanya "No es No", i van parlar del treball de les comissions tant la que està acabant 2018 com la pròxima 2019.

Les xiques quintes havien tornat a pujar a l’escenari, poc abans. Els quintos es quedaven baix, agrupats a un costat del públic. Les quintes anaven depositant a la urna, i no totes, les paperetes de les parelles o trios.

Després vindria el malestar dels quintos, el seu manifest que van fer ostensible en eixe moment i la manera de protestar -segons ells- per com se’ls havia tractat amb tot el tema de fer-se el procés d’elecció fins arribar a eixe moment. 

No es va produir abans el consens, l’acord, que tindrà que ser més ampli, més complexe, i l’acte quedava deslluit.

Després de 48 edicions de regines i dames d’honor majors a Gata, el sistema anava a canviar. La sort va traure a tres parelles que seran les màximes representants de la quintà major.HUI, FESTES GATA: INAUGURACIONS DEL CORRO I LES BARRAQUES

20180728185038-corroinaugura.jpg

Ara mateix està inaugurant-se el corro dels bous pels quintos i quintes, els joves, la Gatukada i la Colla i tots els que ixen disfressats. Hui, tercer dia festiu a Gata de Gorgos li toca el torn a les inauguracions: el corro i les barraques.

Pel matí, a les 8 s'ha fet la primera entrà de bous i solta de vaques de la ramaderia LA TEMPLANZA (Calp). Al finalitzar les vaques s'ha fet un ESMORZAR POPULAR al corro dels bous amb repartiment de COQUES i CERVESA per a tots a càrrec de la comissió de festes 2018. A les 12 hores, malgrat la solana que cau, s'ha fet la Solta de vaques per la ramaderia ASENSI (Orba).

Ara és la Inauguració oficial del corro dels bous, amb la participació dels quintets infantils, quintos majors i comissió de festes 2018 i tots els veïns que estiguen disposats a passar-ho bé, acompanyats per: GATUKADA (Gata), la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS EL MONTGÓ (Gata) i LA XARANGA. A continuació serà l'entrada de bous per la ramaderia FDO. MACHANCOSES (Xest) i el 1r desafiament de RAMADERIES entre BENAVENT (Quatretonda) i LA PALOMA (Xaló). Patrocinat per LA PENYA BOUERA DE GATA.

A partir de les 20:00 h. i fins que el cos aguante, està prevista la DISCOMÒBIL organitzada per “25 ANYS DE N.S.Q.N.S.” al carrer Sant Miquel amb DJ MARC SIGNES, DJ GARI i TEAM WORKS DJ. Organitzada per la penya “NO S’AJUNTA QUI NO S’ASSEMBLA” amb la col·laboració de disco-pub KIRO’S.

A les 22:00 h. serà la Inauguració oficial de les barraques i casals. A les 23:00 h. Ball a la plaça Nova amb el grup conjunt musical “IBIZA”. Al llarg del ball es coneixerà el premi a la barraca millor decorada.

Finalment, a la 1:00 h. Solta de vaques per la ramaderia ASENSI (Orba).

FOTOS: Vero Vives i Cronista.FESTES GATA18: AHIR CARROSSES; INGENI, HUMOR, FESTA...HUI DIA DEL XIQUET

20180730190758-1rpremicarrimmaargudo.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LES CARROSSES, PUNXANT ACÍ)

Ahir per la vesprada el poble de Gata de Gorgos va viure les tradicionals carrosses i grups a peu. La comitiva començava a les Alcolaes per a seguir per la Plaça de l’Església, Carrer La Bassa, travessant la carretera i carrer Doctor Moratal, Passeig d’Alacant, extrem de l’Avunguda de la Pau, carrer Estació, carrer Paet i acabant a la Plaça de la "Casa Roja". L’humor i l’ingeni, la música i la festa van ser els protagonistas. També massa desficaci de quadrilles. Les carroses i grups a peu van estar separats clarament de tots els que volien eixir fent festa.

La música la va posar la Colla, la Gatukada, una xaranga benissenca i la banda Unió Musical, que com sempre, presentaven les seues disfresses. El Casup, Els Quinze, "Circus", els noms d’algunes quadrilles premiades. Es van repartir tres per a carrosses i tres per a grups a peu, com ja és habitual. A l’àlbum podeu veure els sis premiats seguits.

Hui dilluns continuen les festes patronals de Gata en honor al Santíssim Crist del Calvari. Pel matí, amb jocs d’aigua; a migdia amb dinar per a la Quintà infantil 2018, i ara per la vesprada amb carretons i activitats taurines infantils, els protagonistes han sigut els xiquets. Continua la programació amb actes taurins, ball a la plaça i vaques a la nit. Estem al cinqué dia fester.

FONTS: Fotos àlbum JM.Vives i col·laboracions del facebook. // Cronista de Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris