Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2017.

A GATA ES FAN 2.191 DECLARACIONS DE RENDA (IRPF): el poble té una renda mitja bruta de 19.591 euros; som el municipi 1.379 de l’estat i el 148 de la CV

El diari digital LA MARINA PLAZA publica hui dijous 2 de novembre el quadre de municipis de la Marina Alta, segons l’última estadística de l’Agència Tributària al respecte de les declaracions de la renta, conegudes també com el IRPF. Gata va fer un total de 2.191 declaracions, tenint una renda mitja bruta de 19.591 euros i una renda mitja disponible de 16.504 euros. Al ranking estatal estaríem al lloc 1.379 en quan a municipi ric o pobre per la renda. Al ranking de la Comunitat Valenciana, Gata seria el 148.

Es publiquen aquestes dades, agafades de l’Agència Tributària del Ministeri d’Hisenda, al article: "La Marina Alta, a la cola en niveles de renta". Als subtítols: "Sólo Xàbia y Dénia se incluyen entre los 100 municipios de la Comunitat y los 1.000 del Estado con mayor nivel de renta, según la última estadística de IRPF publicada por la Agencia Tributaria" i "Además, Xàbia es la única población con niveles de renta superiores (muy ligeramente) a los autonómicos". Podeu llegir tota la notícia, PUNXANT ACÍ.

FONTS: Agència Tributària (INE). // La Marina Plaza, 2-11-2017. 

 GATA: REESTRUCTURACIÓ DEL GOVERN MUNICIPAL. Tinents d’alcalde i Junta de Govern Local (BOP)

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar despusahir dimarts, 31 d’octubre la resolució de l’Alcaldia de Gata de Gorgos, per la qual es nomenen els Tinents d’Alcalde, així com els membres de la Junta de Govern Local. Després de l’eixida dels dos regidors de JuGa del govern municipal es reestructura el mateix i queda de la següent manera:

TINENTS D’ALCALDE:

Primer: Nomenar als següents Tinent d’Alcalde, que substituiran l’Alcaldia per l’orde del seu nomenament en les funcions a què es referix l’article 47 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, en cas d’absència, malaltia, impediment o vacança:

- Primera Tinent d’Alcalde: Dª MARÍA ÁNGELES SOLER FORNÉS.

- Segona Tinent d’Alcalde: Dª TERESA ARABÍ ARABÍ.

- Tercer Tinent d’Alcalde: D. ANTONIO ARABÍ ARABÍ.

De la present resolució s’adonarà al Ple de l’Ajuntament en la pròxima sessió que se celebre.

JUNTA DE GOVERN LOCAL:

Pel que fa a la Junta de Govern Local, es nomena als seus membres; els següents regidors: Primera Tinent d’Alcalde: Dª María Ángeles Soler Fornés; Segona Tinent d’Alcalde: Dª. Teresa Arabí Arabí; Tercer Tinent d’Alcalde: D. Antonio Arabí Arabí.

La Junta es composa pels mencionats corporatius i per l’alcaldessa Magda E. Mengual Morata, que la presidirà.

FONT: BOP 31-10-2017.

 HUI 2 DE NOVEMBRE ES RECORDA ALS NOSTRES DIFUNTS: ahir, tradicional dia de Tots Santa, missa al cementeri de Gata

20171102141847-20171101-130631.jpg

El calendari ens recorda els dos dies que més es visiten els nostres cementeris, perque Gata en té dos junts municipals. Ahir dia de Tots Sants es va celebrar a les dotze, com és costum i tradicional, una missa al cementeri, fent-se un respons per les ànimes dels difunts allí soterrats, Hui dia 2 es prega pels difunts, familiars i amics, ja que és la commemoració dels Fidels Difunts. A l’església parroquial s’exposa el Santíssim al llarg de tot el dia, per a tots els que vulguen fer un ratet d’oració i pregar pels seus difunts, els éssers més volguts que ja han partit d’aquest món.

Tota la setmana, i en especial ahir i hui, es visita el cementeri dels Ecles, no sols pels veïns que regularment son asidus al mateix, sinó familiars de fora que tenen algú allí soterrat. Si ahir era una constant de pujar i baixar, amb sentit de circulació especial, pujant per l’Avinguda de l’Ermita i eixint per les Costeres a la carretera de Gata a Xàbia, hui també hi haurà molta gent i el proper cap de setmana.EL GORGOS INFANTIL TORNA A GOLEJAR (5-0). Ara al Ondarense. Líder destacat amb 35 gols a favor

20171104195010-infantilgorgos-copia.jpg

Fem un repàs als resultats dels equips del GORGOS CLUB DE FUTBOL, hui dissabte i tornem a destacar al GORGOS INFANTIL que lidera el grup primer d’Alacant, ha golejat al ONDARENSE i té 35 gols a favor. A la foto, vegeu el grup.

Començant pel GORGOS BENJAMÍ, primer any, han perdut 7-1 a Calp. El gol dels gaters l’ha marcat Vicent Soler. Era el 4-1. Són 5és, amb 6 punts de 3 partits jugats. 2 són guanyats i 1 perdut. 10 gols a favor i els mateixos en contra.

El GORGOS ALEVÍ (primer any) segueix sense puntuar. Ha perdut a Calp 8-0. És el 14é i els 4 partits els ha perdut. 2 gols a favor i 34 en contra. Per la seua part, el GORGOS ALEVÍ (segon any) ha guanyat 2-1 al Alfàs del Pi. Els dos gols els ha marcat Hugo Signes als minuts 12 i 26. Són 4rts amb 7 punts. Dels 4 partits jugats, 2 guanyats, 1 empat i 1 perdut. 10 gols a favor i 9 en contra.

Com a destacat hui, com la setmana passada, el GORGOS INFANTIL. 5 a 0 ha guanyat al Ondarense. Diego (20), Héctor (26, 35), David (28) i Álvaro (54) han marcat els gols. A la classificació lidera el grup primer d’Alacant amb 12 punts. Els 4 partits guanyats. Té 35 gols a favor i 4 en contra. Donaran que parlan esta temporada perque van embalats.

El GORGOS CADET ha empatat a casa, 2-2, front al Dénia C. Manuel al minut 16 i Eden al 31 avançaven al Gorgos. A la classificació són 15és de 17 equips. Té 4 punts. De 8 jornades, 1 victòria, 1 empat i 6 perduts. 11 gols a favor i 25 en contra.

El GORGOS JUVENIL juga demà a les 10.15 a Sant Vicent, contra el Jove Espanyol Sant Vicent. La setmana passada deixaven d’informar dels juvenils, per faltar-nos informació. Dir que van guanyar 3-1 al Ondarense, amb gols de Vicent (48), Pau (51) i Antonio (82). Són 6és amb 13 punts de les 8 jornades disputades. 4 guanyats, 1 epat i 3 perduts. 19 gols a favor i 11 en contra. Recordeu que estan en Primera Regional, grup 6é.

Finalment, el GORGOS gran, el primer equip, juga ara (el partit era a les 19.30 hores de hui dissabte). Està jugant a Mutxamel.

FONTS: FFCV. Foto: David Feliu Salvá.AQUESTA SETMANA I FINS ACABAR LES OBRES DE LA VIA AL PAS DEL CARRER PAET DE GATA, TALLAT AL TRÀNSIT I ALS PEATONS

20171107203651-obresviesestacioaj.jpg

Les obres van al seu ritme. El tram del TRAM de la línia 9, de Calp a Dénia, no paren. Ara ens afecta al pas de vianants i de vehicles del carrer Paet cap a les Sorts i cap a l’Avinguda de l’Ermita, cap a la plaça de la Casa Roja. Des de l’Ajuntament es comunicava: "Durant aquesta setmana estarà tallat el trànsit de vehicles i de vianants del carrer Paet per les obres de la L9 de FGV al seu pas per Gata. L’accés a la zona de les Sorts serà pel pas inferior del passeig d’Alacant i la carretera de Xàbia".

Per tant, el pas soterrani des del Passeig d’Alacant cap als carrers de les Sorts i les zones dotacionals i esportives serà l’únic pas possible fins que acaben les obres de les vies en aquest pas a nivell amb barrera, que comunica el carrer Paet amb la plaça que nomenem "Casa Roja".

Al respecte, ressenyar que les obres de la línia del tren al pas per Gata, continuen a molt bon ritme i que es poden ja veure trossos acabats. 

FONT: Foto, obres a l’estació de Gata. Ajuntament. GORGOS CF: EMPAT I DERROTA PER AL JUVENIL I EL MAJOR, RESPECTIVAMENT

20171108135216-gorgosmajors.jpg

Els últims partits del cap de setmana els van jugar el primer equip, dissabte passat dia 4 per la vesprada-nit, i els juvenils, diumenge 5 pel matí. El primer equip va caure a Mutxamel per 4 a 2. Els gols del Gorgos els marcaven Lucas, de penalti al minut 32, el 2-1, i Eloy al 65 el 3-2. A la classificació, el Gorgos ha baixat a la desena posició. Té 10 punts de les 8 jornades disputades: 3 victòries, 1 empat i 4 derrotes. 11 gols a favor i 15 en contra. Lidera el grup 7é de Primera Regional el Pego CF amb 22 punts. Diumenge dia 12 torna a jugar a casa i ho fa al derbi comarcal més pròxim, contra el Pedreguer. Serà a les 16.30 hores el partit.

Pel que fa al juvenil diumenge pel matí va obtindre un valuós empat a 1 gol a Sant Vicent contra el Jove Espanyol Sant Vicent. El gol el marcava de penalti Vicent Ferrer al minut 17. Empataven els alacantins al 83. A la classificació, el Gorgos és seté amb 14 punts dels 9 partits disputats: ha guanyat 4 partis, ha empatat 2 i ha perdut 3. 20 gols a favor i 12 en contra. El pròxim cap de setmana el Gorgos juvenil també jugarà en casa, no té encara horari oficial, i ho farà contra el següent classificat, el Simat.

FONT: FFCV.
CICLE DE CINEMA I ROBÒTICA A GATA, DEL 10 AL 24 DE NOVEMBRE

20171107211619-ciclo-de-cine-y-robotica.png

L’Edifici Polivalent Juvenil de Gata de Gorgos acollirà els propers dies 10, 17 i 24 de novembre un ’Cicle de Cinema i robòtica’ amb la projecció de 20 curtmetratges en els quals els protagonistes seran els robots. Tots els curtmetratges han participat en el ROS Film Festival, el primer festival internacional de curtmetratges amb temàtica robòtica. La iniciativa l’ha posat en marxa la Regidoria d’Educació per crear un nou espai de diàleg entre art, tecnologia i societat. Es podran veure curtmetratges de diverses parts del món on almenys un dels actors és un robot real programable amb capacitat de parlar, expressar emocions o relacionar-se amb humans o altres robots, o curtmetratges on l’androide és robot no programable creat mitjançant animació per computador o animatrònic, entre d’altres tècniques.

El cicle inclou una taula rodona entre experts del cinema i robòtica. Hi assistiran els creadors del ROS Film Festival, comunicadors i tecnòlegs, els qui debatran sobre nous els avenços en robòtica, els robots i el cinema, quines formes estan adoptant els robots del Segle XXI i com afecta la nostra societat. L’objectiu és obrir un debat de com conviuen l’art, la tecnologia i la ciutadania actual i futura, la que interactuarà amb androides de nova generació. En acabar hi haurà un temps per a preguntes que els experts contestaran als assistents.

El dia 10 de novembre s’inaugurarà el Cicle amb la presentació. Posteriorment es projectaran set curtmetratges que centraran el debat posterior al Cinema i Robots. El 17 de novembre està prevista la projecció de 5 curtmetratges on es mostra la relació entre art i tecnologia, tema del debat que tancarà la jornada. El cicle conclourà el dia 24 de novembre amb projeccions pensades per als joves, que també podran gaudir d’una teatralització en què un robot real interactuarà amb un actor. Cantarà, ballarà i els explicarà les seves aventures i desventures. Una estona amena i divertida perquè els nens i nenes s’acostin a la robòtica des d’un punt de vista lúdic i cultural.

Les projeccions i debats posteriors començaran a les 19 hores els tres dies que dura el Cicle de cinema i robòtica i acabaran a les 20:30 hores. L’entrada serà gratuïta.

FONT: Informació i cartell, premsa Ajuntament de Gata.ELS NITXOLS DEL CEMENTERI MUNICIPAL DOBLE DE GATA SUMEN UNA TAXA PELS SERVEIS DE 20.185 EUROS (BOP)

20171107212709-20171101-130637.jpg

Hui dimarts 7 de novembre es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’aprovació, per resolució de l’Alcaldia, del Padró de la Taxa per la Prestació dels Serveis del Cementeri per l’exercici 2017, per un import total de 20.185 €. L’import de cada cassilla per cobrir els serveis del cementeri és de 10 euros i el termini de pagament acaba al final de desembre.

El doble cementeri municipal dels Ecles (1932; 1982) té poc més de dos-mil nitxos. Es freqüent el soterrament dels veïns a les cassilles dels seus familiars, ja siga al vell o al nou. El penúltim pavelló nou al que li resten uns vint nitxols, ha acollit sols a dos difunts de 2017 (segons es veu a les làpides), quan la xifra de defuncions està fins ara en 38 aquest any 2017, el que dona una idea de la distribució de la resta per les cassilles familiars.

Per altra part, ahir dilluns 6 de novembre es publicava al BOP l’acord plenari del passat dia 26 d’octubre de 2017, en el qual s’aprobava provisionalment la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles, més conegut com IBI. La modificació del tipus impositiu urbana passava a ser del 0,71%. Si recordeu, ja avançava el resultat del ple. Podeu recordar-lo PUNXANT ACÍ.

Ara se sotmet l’expedient a informació pública per un termini de trenta dies a comptar des d’ahir, data de la inserció de l’anunci al BOP. Si transcorregut aquest termini no s’han presentat reclamacions, aquest acord es considerarà definitivament aprovat.

FONTS: BOP 6 i 7 novembre 2017 / Ajuntament.

 OBRES DE FGV, GATA: TALLEN AQUESTA SETMANA LA CARRETERA DE XÀBIA

20171113084021-20171111-145423.jpg

Si la setmana passada va estar tallat l’accés al tràfic i als vianants el carrer Paet, per a completar les obres de les vies del tren (FGV) al seu pas per Gata, aquesta setmana -del 13 al 17 de novembre- li toca el torn a l’altre pas, el de la carretera de Xàbia. Per tant, l’accés al tràfic està reduït a rutes alternatives. No podran creuar els vehicles fins a que s’acaben les obres, tampoc els peatons.

 

No hay texto alternativo automático disponible.
GRAN VICTÒRIA (3-0) AL DERBI DEL GORGOS MAJOR CONTRA EL PEDREGUER. Gayà assisteix a l’encontre a Les Costeres. Els infantils, líders, golejen 0-6

20171114133909-gorgospedreguer2-copia.jpg

Els partits del cap de setmana de tots els equips del GORGOS C.F. van tindre un colofó final, la gran victòria del primer equip al derbi entre pobles veïns, GORGOS-PEDREGUER, que feia 17 anys que no es veien les cares. A més, el partit va tindre aroma dels grans partits. Els xiquets de la pedrera del Gorgos van acompanyar als jugadors i el partit va comptar amb la presència del jugador de Primera de Pedreguer, José Luis Gayà, que tampoc va voler perdre’s el bon partit que van fer els dos equips. Fins el minut 41 va estar el partit igualat. Carim marcava el 1-0. Ja quasi al final, el gol de David Molines, que torna al Gorgos CF, al minut 84 posava distància i Jaume Devesa rematava la faena al 88 amb el 3-0. Recupera posicions i queda el 8é amb 13 punts. Dels 9 partits jugats, 4 són guanyats, 1 empat i 4 derrotes. 14 gols a favor i 15 en contra. Just baix a la classificació es troba el Pedreguer.

Baixem un escaló i ens trobem al GORGOS JUVENIL. Dissabte 11 jugava a casa front al Simat. Va empatar a dos gols. Gustau al 9 i José Ramón al 17 marcaven per al Gorgos. Al final empataven els saforins. A la classificació són 7é amb 15 punts. Dels 10 partits, 4 victòries, 3 empats i 3 derrotes. 22 gols a favor i 14 en contra.

Pel que fa al GORGOS CADET va caure fora contra el CF Independencia de Alacant A per 3 a 2. Els gols del Gorgos els van marcar Daniel Franco (21’) i Raul Signes (23’). Amb aquest resultat baixa al 15é lloc i tenen sols 4 punts dels 9 partits jugats: 1 guanyat, 1 empat i 7 perduts. 13 gols a favor i 128 en contra.

Baixant més escalons, vegem que el GORGOS INFANTIL no va fallar ni fora i damunt va golejar 0-6 al SFFCV Benidorm CD A. La golejada la van protagonitzar amb tres doblets Héctor (2’ i 69’), Diego (7’ i 66’) i Mario (8’ i 54’). A la classificació segueix líder amb 15 punts, 5 victòries i 5 plens. 41 gols a favor i 4 en contra. Li iguala amb punts el Dénia.

Dels infantils busquem els GORGOS ALEVÍ, A i B. l’Aleví A van guanyar a Calp, 2-3. Al primer minut marcava Joel i doblava Hugo Signes al 14 i 16. A la classificació són 4rts amb 10 punts. Dels 5 partits jugats, 3 guanyats, 1 empat i 1 perdut. 13 gols a favor i 11 en contra. El grup B va caure 0-11 a casa i contra l’Alfàs del Pi B. De moment no puntuen i han perdut els 5 partits jugats. 2 gols a favor i 45 en contra. AQUESTS XAVALS SÓN ELS QUE MÉS TENIM QUE ANIMAR PER ACONSEGUIR PUNTS.

Finalment el GORGOS BENJAMÍ va empatar a 2 gols a casa i contra l’Alfàs del Pi. Són 6é amb 7 punts. 4 partits jugats. 2 victòries, 1 empat i 1 derrota. 12 gols a favor i els mateixos en contra.

FONTS: FFCV / Foto Gorgos primer equip: Jaime Fornés Signes "Blanquet".

 HUI ES COMPLETA LA CORPORACIÓ DE GATA AMB EL REGIDOR ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA (PSOE)

Aquesta vesprada, a les 19 hores, s’ha convocat per l’Alcaldia de Gata de Gorgos una sessió plenària i urgent, que ve motivada per dotar "de disponibilitat de crèdit per la compra d’un pou, sent que acaba el termini del lloguer en desembre i és urgent per a poder complir els terminis per a la dita adquisició".
Aprofitant el plenari, hui es completarà tota la corporació municipal, amb el segon regidor del PSOE. Prendrà possessió del càrrec Antonio José Signes Costa, que ja va ser regidor en l’anterior etapa socialista.
Seguint l’orde del dia, es tractarà l’expedient 1.809/2017, sobre transferències de crèdits entre aplicacions de despeses de distintes àrees de gasto (segons el que disposa en el Real Decret Llei 8/2010, pel qual s’adopten mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic).
Acabarà el plenari amb l’expedient 788/2017, en el qual es modificarà la dedicació i retribucions del regidor Jaume Monfort Signes (JuGa). Revocació.

FONT: Ajuntament de Gata.EL CRONISTA DE GATA ARRIBA ALS 2.400 AMICS DEL FACEBOOK

Una xifra significativa i curiosa. 2.400 persones poden entrar al blog del CRONISTA DE GATA per mig del facebook. Altres també ho poden fer directament en http://cronistadegata.blogia.com. L’aventura del facebook com a Miguel Vives Signes (Cronista de Gata) va començar el 9 d’octubre de 2012. Ara i hui, cinc anys, un mes i alguns dies, arribem -com ja he dit- als 2.400 amics.

El blog del "Cronista de Gata" el poden veure des d’ara mateix, hui 18 de novembre de 2017, un total de 2.400 "facebookers" -si es diu aixina en valencià, encara que la parauleta no siga nostra-. A tots els que han anat afegint-se poc a poc en aquest temps, gràcies. Moltíssimes gràcies per seguir el blog, per no perdre’s cap esdeveniment, notícia, fotografia antiga -que últimament (ho reconec) tinc molt descuidada la sèrie i que potser prompte arrancaré, de nou, en força i d’altra manera. Des de totes les parts del món. Deia un gater des de molt lluny: "amb el blog ens sentim més prop del nostre poble, de GATA". Si d’això pot servir, endavant.

Si fem un repàs a l’estadística del facebook, el Cronista de Gata arribava a 500 amics el 25 de juliol de 2015; 800 en tenia el dos de març de 2016 i 1.000 el 16 de juny de 2016. A eixos mil i altres mil i als que seguiran, gracietes...entre tots fem poble.


 PREN POSSESSIÓ DEL CÀRREC DE REGIDOR DE GATA, ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA. L'AJUNTAMENT ADQUIRIX EL POU DE GATA RESIDENCIAL

20171118195453-antonioregidorpsoe.jpg

La sessió extraordinària i urgent del plenari de Gata de Gorgos dimecres passat dia 15 va servir per a completar, com ja anunciava, la corporació municipal. Va prendre possessió del seu càrrec el nou regidor del PSOE, segon de la formació, ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA.

Després, moments tensos i atípics, que finalment perseguien el mateix fi, la compra d'un pou situat a Gata Residencial, que podrà servir per si s'agrava la sequera que seguim patint.

Podeu veure la gravació integra del plenari i aixina conéixer al detall tots els moments:

https://www.youtube.com/ watch?v=BeqkKx2ZmiY&t=20s.

FONT: Ajuntament: vídeo gravació i foto.GATA, UNIÓ MUSICAL: QUATRE NOVES MÚSIQUES PER A LA BANDA

20171118202532-quatrenovesbanda.jpg

Són amigues i són ja músiques de la família de la Unió Musical de Gata. Tania Oliver Ribes (saxo), Elena Giner Mulet (també saxo), Lucía Salvá del Amo (clarinet) i Anna Ginestar Signes (també clarinet) estan sent les protagonistes ara mateix de les festes en honor a Santa Cecília 2017. Des de les 19 hores, tota la banda de la Unió Musical fa els passacarrers per a recollir a les quatre noves integrants. Després, com cada any, la banda acudirà a felicitar a les Cecílies del poble al carrer La Lluna. I aquesta nit, més bé a la matinada, es produirà un altre moment emotiu, l'Aurora. Cantaran pel poble aquesta peça centenària i es pararan, sens dubte, a les cases de les noves músiques.

Dimecres de la semana que ve, dia 22, és la festivitat de Santa Cecília, però els músics reprendran el programa fester dissabte dia 25 a les 19.30 hores oferint un concert al Casal de la Música. Serà un altre moment important, l'estrena del nou director Pedro Vicente Caselles Mulet, gater i membre de la banda, i la presentació de les noves integrants. A les 22 hores serà el sopar de gala com cada any, on hi haurà premis, ball, cants i demés.

Diumenge 26 de novembre es tancarà la programació. A les 11 hores serà traslladada la imatge de la patrona des del Casal de la Música fins l'església. A les 11.30 hores tindrà lloc la Missa solemne de santa Cecília. Després es faran la foto oficial de rigor i acabaran els músics amb un dinar les festes cecilianes 2017.

FOTO: Banda Unió Musical de Gata.GATA: SETMANA RECORDATÒRIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20171119181843-cartellnoviolencia.jpg

Ara mateix s'enceten a Gata de Gorgos els actes recordatoris contra la violència de gènere, que en les últimes setmanes s'estan accentuant i cada vegada més. Els actes al voltant del 25 de novembre s'inicien a les 18 hores de hui diumenge, amb un monòleg a càrrec de Christina Gavel al voltant de la violència masclista. Serà a les 18 hores a l'Edifici Polivalent.

Demà dilluns a l'IES Matemàtic Vicent Caselles hi haurà una xerrada dedicada als alumnes d'ESO i Batxillerat sobre "Sexisme i Prejudicis" a càrrec de la psicòloga de Serveis Socials Carmen Puig.

Dijous 23 de novembre es farà un acte institucional a les 12 del matí. Es llegirà un manifest i es procedirà a la signatura del Pacte Valencià contra les violències masclistes. L'Ajuntament convida a totes les associacions i particulars a sumar-se a aquest significatiu acte.

Recordem que el dia 25 es commemora internacionalment el Dia contra la No-Violència de Gènere.

Completant els actes, del 20 al 30 de novembre s'exposarà al hall del Centre Social l'exposició del concurs de dibuix contra la violéncia.

FONT: Cartell, Ajuntament de Gata. Dibuix guanyador de l'alumne de 6é A Ferran Mulet Leyda.LA PARRÒQUIA DE GATA RECAPTA 3.845,87 € EL DIA DE LA COCA. Tot el poble col·labora amb la compra de coques, bunyols, dolç i salat

20171119190104-gentdiacoca1-copia.jpg

Un any més, aquell "invent" que va començar amb estant de rector a Gata Don José Tomás Sala, ha funcionat. Apropant-se el temps d’advent i com cada any, la Plaça de l’Església i la Plaça d’Espanya, era un anar i tornar de veïns que es paraven a la "barraca", instal·lada a l’efecte, muntada per l’ajuntament. Allí, les persones que han fet possible aquesta realitat venien coques, dolços, bunyols, era el Dia de la Coca. No es cap llegenda ni conte, és una realitat.

Al final de la jornada d’ahir dissabte, es va recaptar per a la parròquia un total de 3.845,87 euros, que serviran per a cobrir les necessitats més immediates de l’església. Amb el lema "Entre tots fem parròquia" moltíssimes famílies van dinar ahir coques. Molts veïns i veïnes s’en van emportar i van repetir, els bunyols casers i a més tota classe de pastes, coques maries, dolç i salat. Una manera de col·laboració de tots els que van voler aportar el seu granet.

Ahir també es va superar en euros, clar està, aquell mig milió de pessetes que quan va començar aquesta aventura feia que s’escoltara el volteig de campanes, senyal d’arribar a la xifra. La parròquia per mig de la seua pàgina de facebook i el rector a les misses de dissabte i diumenge donaven les gràcies: "Dia de la coca. Gràcies a tots per la vostra col·laboració. Gràcies per la vostra demostració d’afecte per la vostra parròquia. ENTRE TOTS FEM PARROQUIA."

No sols es compraven coques, dolços i bunyols, també es van rifar una imatge de Sant Antoni Abat i uns mantels, donats a la parròquia per a eixe fi. Estos són els números premiats en la rifa del dia de la coca. Per al Sant Antoni, del 491 a 500. I el tapet, del 161 a 170.

FONT: Fotos, parròquia de Gata de Gorgos.GORGOS CF: L'INFANTIL SEGUEIX LÍDER (3-0 AL CALP); ELS MAJORS OBTENEN UNA IMPORTANT VICTÒRIA A ALTEA (1-4)

20171119195843-infantilgorgos2-copia.jpg

El cap de setmana ha deixat alegries en forma de gols per als equips millors classificats del GORGOS C.F. A destacar, una setmana més, la trajectòria de l'equip INFANTIL, que va tornar a guanyar ahir pel matí a casa front el Calp. També van guanyar l'ALEVÍ 2any, i els majors.

Vos conte repassant els equips, de menuts a grans:

El GORGOS BENJAMÍ va caure a Dénia per 8 a 1. Lucas va marcar el gol gater. Malgrat el resultat seguixen sisés amb 7 punts. Han jugat 5 partits: 2 guanyats, 1 empat i 2 perduts. 13 gols a favor i 20 en contra.

EL GORGOS ALEVÍ (1er any) va tornar a caure a Dénia, 11-0. No té encara cap punt. Els sis partits jugats els ha perdut i té 2 gols a favor i 56 en contra. Tota la família futbolera s'hauria de bolcar amb aquest equip i donar-los suport. Els farà falta.

El GORGOS ALEVÍ (2n any) va guanyar a casa, 4-0 front el CF La Marina Xàbia A. 2 gols de Joel (17 i 25), 1 gols de Pablo (35) i 1 gol de José Diego (56). Són 4rts amb 13 punts. De 6 partits jugats, 4 són guanyats, 1 empat i 1 perdut. 17 gols a favor i 12 en contra.

El GORGOS INFANTIL, que ja he dit, va tornar a guanyar. 3-0 al Calp A. Els gols van ser marcats per Diego (2), Mario (33) i Sergio (48). El més important, a la taula ÉS LÍDER EMPATAT A PUNTS AMB EL DÉNIA. Té 18 punts i els sis partits jugats són guanys. 44 gols a favor i 4 en contra. Sols es diferencien dels deniers en els gols, aquells tenen 23 a favor i 6 en contra.

El GORGOS CADET va descansar. És 15é amb 4 punts. De 9 partits, 1 ha guanyat, 1 empat i 7 perduts. 13 gols a favor i 28 en contra.

El GORGOS JUVENIL va caure a Campello per 3 a 0. És 9é amb 15 punts. 11 partits jugats: 4 guanyats, 3 empats i 4 derrotes. 22 gols a favor i 17 en contra.

Finalment, el GORGOS major va obtindre una gran victòria. 1 a 4 a Altea. David marcava primer per al Gorgos (56) empatant el Altea al 65. Carim marcava al 85 i desfeia l'empat i al penúltim minut encara augmentaven el conter Hicham i, de nou, Carim. Recupera posicions i és 6é amb 16 punts. De 10 partits jugats, 5 els ha guanyat, 1 empat i 4 perduts. 18 gols a favor i 16 en contra.

FONTS: FFCV, resultats // Foto equip infantil, David Salvá.DES D'ESTA NIT, ASFALTEN LA TRAVESSA DE LA N-332 AL PAS PER GATA

20171119201559-carreteragataxabiaaldia.jpg

A partir d’aquesta mitjanit, totes les nits de la setmana, de les 00,00 a 6.00 hores, es procedirà a les obres d’asfaltat de la carretera Nacional-332 a la travessa de Gata. Per tant, es restringirà el trànsit i l’aparcament fins la finalització de les obres.

Per altra part, també està previst que la pròxima setmana -dimarts- s’asfalte el tram de la carretera del començament de la de Jesús Pobre, des de la via fins la rotonda del desviament.

Finalment, recordar també que ja es passa des d’ahir de matí amb tota normalitat pels dos passos a nivell, el del carrer Paet que es va fer l’altra setmana i el de la carretera de Xàbia, acabat divendres per la vesprada-nit.

FONT: Foto Xàbia al dia.NO MÉS VIOLÈNCIA I MORTS CONTRA PERSONES: 25-N. GATA HA RECORDAT I EXIGIT

20171125183444-balcoajuntament.jpg

Hui se celebra el dia de la No-Violència de Gènere. Al llarg dels darrers dies, Gata igual que la resta d’Espanya i el món, han recordat i eixigit que es pare aquesta sense raó. Diversos actes, manifests, xerrades, lectures institucionals, dibuixos, exposicions. Tot i més...el que faça falta per allunar de les males vides, els mals pensaments, les bogeries que més destrossa han fet a les dones, ací i allà, per tot arreu.

L’obra de Anna Vaquer, que a la mostra d’art tèxtil "Art al Vent" penjava d’un dels balcons del carrer la Bassa, s’ha convertit en el símbol, la demostració del record de les dones assassinades per la barbarie masclista. De l’Ajuntament de Gata, com el de Teulada, penja aquesta informació, que no sols són nombres de dones, són vides segades i mai recuperades. En el seu dia, malauradament, Gata també va ser notícia al respecte. Tingam depresa la lliçó i no quede com el dia de...DEMÀ, FESTA DE L'ATLETISME DE MUNTANYA A GATA: 405 PARTICIPANTS

20171125192527-xiiimmma.jpg

Gata acull la XII Marató per Muntanya Marina Alta 2017

Demà diumenge 26 de novembre Gata acull la XII Marató per Muntanya Marina Alta organitzada pel Grup Espeleològic Gata amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata. Al mateix temps, repetint l’experiència d’anys anteriors, es disputa la III Cursa els tres tossals (mitja marató) de 22 km de recorregut i una prova per a senderistes de 15 km.

Segons hem recabat de michip, hi ha participants de totes parts de la Comunitat Valenciana i fora d'aquesta. En total, són 91 els corredors del Marató (42 kilòmetres). Un total de 204 faran la mitja marató (III Tossals) i 110 seran els senderistes o caminants que faran 15 kilòmetres de marxa.

La Plaça Nova serà l'epicentre de l'eixida i meta, de la coordinació dels controls. A les 8 hores es donarà l’eixida als participants en la marató que hauran de realitzar el recorregut de 42 km i un desnivell de 2400 mts.

L’eixida de la III Cursa Tres Tossals  es donarà a les 9  hores i, hauran de recórrer una distància de 22 km i un desnivell de 1080 mts que recorre el Serrillars, Tossal del Moro i Tossal de Llicinta. I finalment, a les 9:30 hores, iniciaran el recorregut els participants en la modalitat de senderisme.

En total 405 participants estan inscrits en les tres modalitats de la històrica prova de Gata. Des de l’organització s’han establert diferents punts de control on els participants podran trobar líquid i sòlid per atendre les seues necessitats durant la prova.

Tota una festa de l'atletisme de muntanya de la que són uns veterans consolidats els membres del Grup Espeleològic Gatense, organitzant aquesta prova i també la Volta Senderista al Barranc de l'Infern de Vall de Laguar.

Un poc del reglament de les proves

Per a la marató:

S’establixen els següents punts de control de pas: Penyes Roges Lliber, kilòmetre 17, Hora de tall, 12,05; Font de la tia Xima, kilòmetre 22, Hora de tall 13,15; Barranc de les fonts, kilòmetre 31. Hora de tall, 15,20 i Gorgos, kilòmetre 35, Hora de tall: 16,15.

Els participants masculins i femenins, es divideixen en les següents categories: A. Categoria ABSOLUTA “Sènior” (tots/es els/les participants des dels 18 anys endavant, complits l'any de referència) B. Subcategoria PROMESA (tots/es els/les participants des dels 18 fins als 23 anys, complits l'any de referència) C. Subcategoria VETERANA (tots/es els/les participants des dels 40 fins als 49 anys, complerts l'any de referència) D. Subcategoria MÀSTER (tots/es els/les participants a partir de 50 anys, complerts l'any de referència) E. Subcategoria LOCALS (tots/es els/les participants que siguen socis del GEG).

Es declararà campió i campiona absoluts de la competició el primer classificat masculí i femení de la categoria absoluta. Es nomenaran subcampions i tercers/es classificats els esportistes que hagen aconseguit el lloc 2n i 3r d'aquesta categoria. S’entregaran, a més, premis als 3 primers classificats masculins i femenins de cada subcategoria.

De la mitja marató recollim:

Hi haurà 4 avituallaments, més un avituallament final a l'arribada. L'itinerari estarà senyalitzat amb cinta. És una prova a peu per muntanya de dificultat alta, transcorre per zones tècniques, sendes, pistes, camins de terra i en menor mesura camins asfaltats. Com que és una prova de llarga distància i amb desnivells importants, és imprescindible una bona preparació física i psíquica i una gran capacitat d'autonomia personal per finalitzar el recorregut. L'organització adverteix que un esforç tan gran com aquest pot provocar riscos greus per a la salut.

FONTS: Ajuntament, GEG, mychip.LA BANDA DE GATA ESTRENA DIRECTOR A LA FESTA DE SANTA CECÍLIA 2017

20171125194433-perebanda.gif

Ara mateix ha començat el concert en honor a Santa Cecília al Casal de la Música de Gata de Gorgos. Té una connotació especial, ja que ha sigut convidat per a dirigir-la el que entrara com a música a la banda Unió Musical ara fa 20 anys, el renomenat director i compositor Pedro Vicente Caselles Mulet, conegut artísticament com Pere Vicalet. El concert també servirà per a presentar oficialment a les quatre noves músiques que enguany s’incorporen a la banda.

Després de les obres preparades està prevista la interpretació de "L’AURORA" eixa peça tan capital per als músics de Gata, que any rere any -i això Pere Vicalet ho coneix de sobra- a les matinades de finals de novembre han cantat i tocat baix dels balcons dels nous músics, esperant el convit de la família: "La Aurora tenéis a la puerta pidiendo limosna..." resa una estrofeta.

Les festes de Santa Cecília 2017 de Gata seguiran aquesta nit a les 22 amb el famós sopar de gala. Demà diumenge 26 serà el dia oficial. Cap a les 11, la banda farà el passacarrer acompanyant la imatge de la patrona del Casal a l’església. A les 11.30 hores serà la missa en honor a Santa Cecília, que cantarà el Cor Serrillàs. Després, per acabar els actes cecilians gaters 2017, foto oficial i dinar de germanor.

FONT: Imatge, FSCV.EL GORGOS INFANTIL ES POSA LÍDER EN SOLITARI (2-3). Els juvenils també han guanyat (3-0)

20171125201249-infantilapego.jpg

GORGOS C.F.: Ja tenim alguns resultats i partits jugats del cap de setmana. El més destacats, les clares victòries del líder -ja en solitari (Gorgos Infantil) i el juvenil (3-0). L’aleví de segon any ha caigut, 0-4.

Comencem pel líder: GORGOS INFANTIL.

L’empat del Pedreguer (0-0) contra el Dénia, permet als gaters fer-se amb el liderat en solitari, que fins ara compartien amb els deniers. El Gorgos no ha errat i a Pego ha guanyat 2 a 3 amb un "hat-trick" de Diego. Ara tenen 21 punts i els 7 partits guanyats, mentre que el Dénia queda amb 19. 47 gols a favor i 4 en contra són el seu aval.

També el GORGOS JUVENIL ha fet bon partit, 3-0 front a sempre un difícil CD Olímpic de Xàtiva.

El GORGOS ALEVÍ (2n any) ha caigut 0-4 contra el Pedreguer.

No tenim els resultats dels alevins primer any ni dels benjamins i demà completen el cap de setmana els cadets, que juguen al Municipal de Les Costeres a Les Costeres a les 12 contra el CF Arena Alicante B i els majors que juguen també a casa a les 16.30 demà contra el Benirredrà.

FONTS: Foto infantils del Pego i Gorgos eixint al camp, David Salvá. // FFCV.HUI DIA 28, PLE ORDINARI A GATA, AMB 7 MOCIONS DELS TRES PARTITS

Hui dimarts últim de mes impar, a les 20 hores, al saló de sessions de la Casa Consistori de Gata de Gorgos se celebrarà l'últim plenari ordinari. Destaquen les set mocions que es presenten, dels tres partits de la corporació.

Ací teniu literalment, l'orde del dia:

Aprovació de l'acta de la sessió anterior.
DESPATX ORDINARI.- 2.1.- Dació de compte de decrets de l'alcaldia i regidors delegats. 2.2.- Dació de compte d’altres assumptes.
3. Expedient 1828/2017. Moció PP que el Consell no instaure la Taxa
Turística
4. Expedient 1831/2017. Moció JuGa sobre el model turístic
5.Expedient 1829/2017. MOCIÓ PP SOBRE L'ALTA INSPECCIÓ EDUCATIVA DE L'ESTAT
6.Expedient 1827/2017. Moció PP PER A LA CELEBRACIÓ DEL 40
ANIVERSARI DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA.
7.Expedient 1830/2017. Moció JuGa condemna de les agressions
feixistes del 9 d'octubre.
8. Expedient 1835/2017. MOCIÓ COMPROMÍS PER A EVITAR AGRAVIS
COMPARATIUS DE LES SUBVENCIONS DE LA DIPUTACIÓ
9.Expedient 1861/2017. MOCIÓ PER A LA MODIFICACIÓ DE LA REGLA
DE DESPESA I EN SUPORT A L'AJUNTAMENT DE MADRID
10.Expedient 1746/2017. Aprovació del Reconeixement Extrajudicial de
Crèdits 5/2017.
Després vindran els precs i preguntes, com en cada plenari ordinari.


PEDRO MARTÍNEZ GONZÁLEZ GUANYA LA MARATÓ DE MUNTANYA DE GATA. LA MITJA, FRAN DE LA CRUZ JORDÁ

20171128153332-23915838-1729471887074321-3427172982206103502-n.jpg

El corredor PEDRO MARTÍNEZ GONZÁLEZ de l’equip Sports Colau Trail va ser el guanyador absolut de la XII Marató per Muntanya Marina Alta, que va tindre eixida i meta a la Plaça Nova de Gata. Martínez va fer un temps de 4 hores, 28 minuts i 20 segons al recorrer en eixe temps els 42 kilòmetres de recorregut. ROBERTO LÓPEZ MOLINA i XIMO PELLICER LLOPIS van entrar segon i tercer a meta. El primer de la comarca va quedar en quarta posició i va ser RAFA ABBOTT del C.M. La Faixa, mentre que el primer local va ser RAÚL AGULLES, amb l’equip C.M. La Faixa, que va entrar el 15é fent un temps de 5 hores, 37 minuts i 10 segons.

El primer del Grup Espeleològic Gatense, equip organitzador de la veterana prova des del seu arranc,va ser FRAN MONFORT OLIVER, que va quedar 29é fent 6 hores, 21 minuts i 14 segons. La primera dona de les sis que disputaven esta dura carrera en entrar a meta va ser MARÍA JIMÉNEZ MONTAÑÉS del Club Hockey Alcalá, que va ser la 32ena amb 6 hores, 25 minuts i 28 segons.

Un total de 70 corredors dels 92 inscrits en la prova reina van aconseguir acabar la prova de 42 km i un desnivell de 2400 mts. organitzada pel Espeleològic Gata amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata.

Pel que fa a la mitja marató, la guanyadora en categoria femenina va ser EVA MARÍA ORTUÑO VARÓ amb un temps de 2h 26min 6 seg i en categoria masculina FRAN DE LA CRUZ JORDÁ amb un temps de 2h 1min 51seg es va adjudicar la III Cursa Tres Tossals.

Un total de 208 persones es van inscriure per a aquesta prova que, amb una distància de 22 km i un desnivell de 1080 mts, recorria el Serrillars, Tossal del Moro i Tossal de Llicinta. 117 participants van concloure la prova.

En la modalitat de senderistes que tenien per davant un recorregut de 15 km, 93 participants dels 113 inscrits van arribar a meta.

BALANÇ I AGRAÏMENTS CURSES 2017 ( G.E.G. )

Aquest passat diumenge 26 de novembre ha sigut un gran dia de curses per muntanya a Gata de Gorgos. El nombre de participants i els seus respectius guanyadors en la XII Marató per muntanya Marina Alta i III cursa els Tres Tossals son els següents:

- MARATÓ: el nombre d’inscrits han sigut 92, dels quals han aconseguit acabar la prova 70. La guanyadora en categoria femenina ha sigut María Jiménez Montañés amb un temps de 6h 25min 28seg, en categoria masculina el guanyador ha sigut Pedro Martínez González amb un temps de 4h 28min 20seg.

- MITJA MARATÓ: el nombre d’inscrits han sigut 208, dels quals han aconseguit acabar la prova 177. La guanyadora en categoria femenina ha sigut Eva Maria Ortuño Vañó amb un temps de 2h 26min 6 seg , en categoria masculina el guanyador ha sigut Fran De La Cruz Jordá amb un temps de 2h 1min 51seg.

- SENDERISTES: el nombre d’inscrits han sigut 113, dels quals han aconseguit acabar la prova 93.

Enhorabona a tots els participants que han aconseguit completar les proves i als que ho han intentat, els que no han pogut acabar-la segur que l’any que ve ho faran.

Des del Grup Espeleològic de Gata volem demanar disculpes als caminants que s’han perdut, pareix ser que una de les cintes que marcava el recorregut s’ha trencat i alguns han anat pel lloc on deurien haver tornat. Queda anotada aquesta incidència i esperem que l’any que ve no torne a passar.

Moltes gracies a tots els participants, que són els que fan possible que es realitzen les proves. Gracies a l’Ajuntament de Gata de Gorgos pel seu recolzament amb l’organització. Gracies a tots els patrocinadors que ens ajuden econòmicament. Gracies a GataFanClub per la sonorització de l’event. Gracies a totes les persones voluntàries i entitats col·laboradores, sense vosaltres el bon funcionament de la prova no seria possible.

També vull fer una menció especial a les societats de caçadors de Gata, Benissa, Senija, Lliber, Xaló, Alcanali i Pedreguer, per deixar-nos passar per dins dels seus vedats en un dia caça i poder fer possible que es realitzen les curses.

GRACIES A TOTS!!!

FONTS: mychip, Ajuntament, GEG.TORNA LA PLUJA, ENCARA QUE DÈBIL: A GATA, 11 LITRES M2, HUI DIMECRES

20171129200537-plujagata.jpg

Al menys ha banyat el terreny, ha corregut un poquet l’aigua pels carrers i bancals, però encara no és suficient.Més val això que res!, es podria dir. Segons l’estació metereològica del CEIP "Santíssim Crist " de Gata, a les 19.30 hores s’havien registrat ja 11 litres per metre quadrat. Això si, molta humitat, el 90 per cent i gens de vent. Baixant la temperatura. Ara 10 graus. Acabant el mes, dos dies plovedors i passarem a desembre. Poca pluja, però al menys neteja l’ambient que falta n’hi ha.

A la imatge, la pluja a les 15 hores des de les Costeres de Gata.

 HUI DIA 30 COMENÇA L’ESCOLA DE MARES I PARES DE GATA. Hi haurà 5 xerrades fins el 22 de març

20171130141700-escola.jpg

Hui dia 30 de novembre comencen les xerrades de l’Escola de Mares i Pares, que organitza l’Ajuntament de Gata amb col·laboració de l’AMPA GATA, del CEIP Santíssim Crist i l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa. De 19.30 a 20.30 hores es farà la primera jornada hui a la Biblioteca Pública Municipal, al igual que la resta fins el 22 de mar´de 2018 que serà l’última.

La xerrada de hui es titula: "Coeducació" i correra a càrrec de Carme Ivars, de "La perruca de luca". El 14 de desembre serà la segona xerrada portada a terme per agents de la Guàrdia Civil, sobre "El perill de les xarxes socials". Ja dins de 2018, el 25 de gener serà Amparo Cortell, orientadora de l’IES María Ibars de Dénia, qui parlarà de "Com millorar la comunicació entre fills i filles".

El 22 de febrer de 2018, Marta Sánchez, la pediatra del Centre de Salut de Gata, parlarà de "Alimentació saludable". Finalment, el 22 de març Monserrat Patiño, orientadora de l’IES Gata, explicarà "Escolarització, sistema educatiu".

La cloenda de l’Escola tindrà lloc el 19 d’abril de 2018.

FONT: Ajuntament de Gata. Cartell.

 Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris