Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Febrero de 2017.

FEBRER A GATA: DE LA CANDELÀRIA AL DARRER DIMARTS

20170202141856-passeig3.jpg

Ahir va començar el mes de febrer, el més curt de l’any, el que canvia el temps i la flor de l’ametler explota en tot el seu esplendor.

Que tenim al poble anunciat?.

Ahir vesprada, dia 1, les regidories de Desenvolupament Local i Desenvolupament Urbà sostenible van convocar una reunió per explicar als comerços la nova normativa d’ocupació de via pública i resoldre dubtes sobre ella. Es pot consultar l’ordenança a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Hui dijous 2 és el Dia de la Candelària. Es beneïxen les caneletes a l’església i tots recordem aquell refrany popular: "Si la Candelaria plora, l’hivern fora, si es riu ja anem cap a l’estiu; tant si plora com si es riu, ja anem cap a l’estiu". Pareix que hui, amb molta boira terrera, humitat, inclús lleugera pluja, està mig plorós el dia.

Demà divendres 3 és el Dia de Sant Blai. Dolços, pa socarrats, rotllos, es porten a l’església dins les barxes a beneïr-los. Festa local a la veïna Pedreguer: els pedregueros pujen a l’ermita, li encenen la caneleta al sant. És el Porrat de Sant Blai. Els costums i les tradicions es barrejen amb la cultura. Per la vesprada, a la biblioteca doble sessió de presentació de llibres. Primer, a les 18 hores "Les gallinetes de dol" amb l’autora i l’il·lustrador i a les 10.30 hores "Historias de roders" amb l’editor Manel Arcos.

Diumenge 5, dins dels actes del Dia de l’Arbre, està previst una excursió als arbres monumentals i plantada de plantons. A les 9.30 hores eixida de la Plaça Nova. Visita a l’eucaliptus gegant de la Rana i a l’Olivereta dels Moros. Després, al parc de la Font del Riu (nou vial) plantació.

A nivell parroquial, serà aquest cap de setmana la Campanya contra la Fam de Mans Unides i diumenge 5 estan convocats amb els pares -recordant la Presentació de Jesús al Temple- tots els xiquets i xiquetes nascuts entre 2016 i el que portem de 2017.

A nivell de futbol, les distintes categories del Gorgos C.F. jugaran els seus partits entre dissabte 4 i diumenge 5. De infantils al primer equip jugaran aixina: dissabte (16 hores), Ondarense A-Gorgos A Infantil. Diumenge 5, a les 10 hores, Gorgos Infantil B- Calp B. Dissabte 4 (17.30 hores) el líder cadet del Gorgos viatja a Ondara. Juvenil, 1ª Regional, grup VI: Gorgos-Cullera (16 hores). Finalment, el primer equip del Gorgos juga diumenge dia 5 a les 16 hores a casa contra el Conde A.

Dijous 9 serà la col·lecta de donació de sang al Centre Social Integrat, de 17 a 20.30 hores, com és costum.

Diumenge 12, a la parròquia se celebraran (12 hores) les Confirmacions, mentre al cap de setmana 11 i 12 els xicons i xicones Júniors de Pacte de tota la comarca, també els de Gata, faran una convivència al Pla de Teulada.

El pròxim cap de setmana dies 11 i 12 de febrer, a nivell futbolístic, el primer equip del Gorgos Infantil viatja a Teulada. El segon rebrà al primer del Foietes de Benidorm. Cadets: El Verger-Gorgos. Juvenils: CF Unió Esportiva Gandia B-Gorgos. El Gorgos CF (primer equip) viatja a Rótova.

Diumenge 19, els membres del Júnior i del Cor infantil de la parròquia faran una excursió a la Benitzaina.

Futbol, Gorgos CF. En la categoria infantil, Gorgos A-Denia B. Teulada-Moraira -Gorgos B (infantil). Cadets: Gorgos-Denia B. Juvenils: Gorgos-Villajoyosa B. Primer equip del Gorgos jugarà a casa contra El Verger.

Del 23 al 28 seran les festes tradicionals dels DARRERS DIES A GATA. Dissabte 25 seran les Carnestoltes per la vesprada amb la quintà infantil 2017 i per la nit amb els quintos majors. L’organització correrà a càrrec de la Comissió de Festes 2017. Darrer diumenge, dia en que és tradicional anar de paelles o eixir al camp, és el 26. Finalment, darrer dimarts dia 28 serà festa escolar i enguany també festa local laboral, sustituint el Dia del Crist que coincideix en diumenge.

Aquest cap de setmana per ser Carnestoltes hi haurà descans al futbol comarcal.

Dissabte 25, la parròquia organitza una nova edició del Dia de la Coca. 

De segur, que hi ha més activitats pel poble. Tots aquells col·lectius ja siguen socials com esportius que no estiguen ací nomenats o actes que tinguen actes que no estan publicats podeu anar dient-ho i ho afegiré. Gràcies.

A la fotografia, paisatge de ceps de les Costeres i de fons el Montgó.

FONTS: Informació FFCV, Biblioteca, Ajuntament, Parròquia.EL PLE DE L’AJUNTAMENT DEMANA UNA MAJOR SEGURETAT PER ALS VIANANTS A LA CARRETERA NACIONAL 332 (la premsa també ho publica hui)

20170202143554-dscf2476-copia.jpg

Una de les mocions del plenari del passat dimarts 31 de gener va ser aprovada per unanimitat. No és per a menys. L’Ajuntament de Gata sol·licitarà al Ministeri de Foment, titular de la travessia de la CN-332, que realitze un estudi sobre les condiciones necessàries per a incrementar i garantir la seguretat de les persones així com que realitze les millores oportunes.

La proposta, presentada per l’equip de govern (Compromís i JuGa) i  a la que es van sumar els altres dos grups municipals (PP i PSOE), ve motivada per els diversos incidents ocorreguts a la població en les darreres setmanes, un d’ells amb resultat fatal, evidenciant el risc que suposa per a les persones el dia a dia al voltant d’eixa infraestructura central.

La moció reconeix que la carretera és una via necessària per a l’òptima comunicació del poble amb la resta de la comarca i eix fonamental per a l’arribada de persones al municipi i per tant, promotora del comerç local. Però, per l’altra banda, en els últims anys ha augmentat notablement el volum de contaminació ambiental i acústica, així com l’alt grau de perillositat per l’elevat nombre de vehicles de transport pesat que recorren la població per la inexistència de vies alternatives gratuïtes.

El plenari també es va comprometre a actuar promovent la seguretat viària en eixa travessia i carrers al seu voltant així com va reiterar els anteriors acords municipals demanant l’alliberament del peatge de l’autopista AP-7, que evitaria el pas de  molts dels vehicles pesats.

Ja s’ha fet hui ressó la premsa comarcal d’aquesta informació que passava ahir l’ajuntament. El diari Levante-EMV titula hui: "Gata exige a Fomento que incremente la seguridad en la N-332". Si voleu llegir el breu article PUNXEU ACÍ. També el diari digital Marina Plaza, amb una fotografia de l’eixida de Gata a la partida Pont, tracta el tema, titulant: "Gata reclama al ministeri mesures de seguretat en la travessia de la N-332 després dels últims accidents". Al subtítol: "La carretera és escenari de continus sinistres, alguns d’ells mortals, i suporta un important volum de trànsit pesat per la inexistència de vies alternatives gratuïtes". Ací tenou l’article, PUNXEU ACÍ. Finalment, també LAS PROVINCIAS (la Marina) titula: "Gata exigirá a Fomento mayor seguridad para los viandantes en la carretera N-332". Per a llegir la notícia PUNXEU ACÍ.

3-2-2017. També el diari EL MUNDO (C.V.) publica sobre l'acord:"SEGURIDAD. Gata quiere poner fin al peligro de la N-332". Pe a llegir tot l'article de Carlos López PUNXEU ACÍ.

A la imatge, una vista de la carretera Nacional, travessa de Gata de Gorgos, abans d’acondicionar-se l’aparcament just al semàfor de la Creu.

FONTS: Ajuntament, Premsa. Premsa: Levante, Marina Plaza i LP de hui dijous 2-2-2017.GALLINETES I RODERS, HUI DIVENDRES 3, A LA BIBLIOTECA DE GATA

20170203135716-cartellbiblio.jpg

Doble sessió, una infantils i altra d’adults, hi haurà aquesta vesprada de Sant Blai, dia 3 de febrer, a la biblioteca pública municipal de Gata de Gorgos. Primer, a les 18 hores, es presentarà per la seua autora Mari Camren Sáez i l’il·lustrador del conte Ángel Carreras Devis, el conte "Les gallinetes de dol". Serà un contacontes per a la xicalla que assistixca a la biblioteca.

Ja més tard, a les 19.30 hores, l’especialista en roders Manel Arcos presentarà el llibre del qual ell és l’editor a cura "Historias de roders".

A la composició, els cartells de les presentacions d’aquesta vesprada, la infantil i l’adulta.

FONT: Biblioteca de Gata.

 LA PREMSA PARLA TAMBÉ DE...PERE VICALET I EL SEU NOU REPTE: DIRECTOR DE LA BANDE FEDERAL DE LA C.V., I DE LA PROHIBICIÓ D’APARCAMENT AL PONT D’ALCOLAIES

20170203140705-pere.jpg

Avançava ja la primera informació l’altre dia. Els diaris es van fer ressó aquesta setmana de la informació. Pere Vicalet (Pedro Vicente Caselles Mulet) és l’home de moda a nivell cultural-musical, el compositor músic i artista digital que comença una nova etapa, un nou repte. Els diaris Levante-EMV i Marina Plaza han publicat reportatges sobre la notícia.

Fa tres dies publicava Levante-EMV: "El compositor de Gata Pere Vicalet, nuevo director de la Joven Banda Sinfónica de la FSMCV". Al subtítol: "Formado en Budapest y Valencia, fue distinguido con uno de los Premios Talento Joven que conceden Levante-EMV y Bankia"PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, publicava també el digital Marina Plaza: "El músic de Gata Pere Vicalet, nou director de la prestigiosa Jove Banda Simfònica FSMCV". Als subtítols: "El passat mes el compositor, director i artista digital va obtindre el premi Talent Jove en Cultura de la Comunitat Valenciana" i "En els últims mesos ha estrenat una òpera electrònica i L’Arbre Blanc, una innovadora obra basada en una llegenda ocorreguda durant la Guerra del Francès a Gata de Gorgos". Si voleu llegir tot l’extens reportatge PUNXEU ACÍ.

Una altra notícia es publica hui al Levante-EMV, de la qual s’ha parlat molt a Gata en els últims dies, la prohibició d’aparcament dalt del pont de les Alcolaies. Titula el diari: "40 euros de multa por aparcar en el puente". Ací teniu l’enllaç a la notícia, que porta incorporada una foto i tot. PUNXEU ACÍ.

FONTS: diaris Levante-EMV i Marina Plaza. Foto, facebook Pere Vicalet.L’EQUIP DE GOVERN DE GATA PRESENTA EL SEU PLA DE TREBALL PER A 2017

20170203142856-equipgoverngata.jpg

L’equip de govern de l’Ajuntament de Gata, que conformen els quatre regidors de Compromís i els dos de JuGa, ha presentat el Pla de Treball per al 2017. Es tracta d’un document que es presenta a la ciutadania i on es recull les línees de treball que es proposen dur a terme.

La voluntat és que siga un document flexible, que s’ajuste a la realitat de cada moment i al que es puga afegir totes les aportacions que es facen arribar des de la ciutadania. El Pla de treball està estructurat en quatre eixos estratègics: bona governança, desenvolupament del territori, fer de Gata un poble atractiu i millorar la qualitat de vida al municipi.

Es comprometen, especialment, amb les accions encaminades a donar suport a aquelles persones i col·lectius que la conjuntura econòmica els fa travessar moments complicats. Per altra banda, es pretén dura a terme mesures amb l’objectiu de crear ocupació i millorar la qualitat de vida de les famílies a través de la millora del teixit productiu, el medi i l’ocupació.

PLA DE TREBALL 2017, AJUNTAMENT DE GATA
 

PRESENTACIÓ:
Presentem el Pla de treball per al 2017 de l’Ajuntament de Gata. El Pla recull, fonamentalment, les idees conjuntes dels nostres programes electorals. Es tracta d’un document amb el qual ens comprometem explícitament amb la ciutadania en tot allò, que des de l’equip de govern, ens proposem dur a terme amb la vostra ajuda i paciència durant el 2017.
La nostra voluntat que siga un document flexible, viu i que s’ajuste a la realitat de cada moment i al qual es puguen afegir totes aquelles aportacions que, des de la ciutadania, ens feu arribar i siguen assumibles o es puguen dur a terme. En aquest sentit, el Pla preveu mesures que faciliten la canalització de les inquietuds de la població, algunes ja es troben en funcionament.
Aquest Pla de Treball està estructurat en quatre grans eixos estratègics als quals l’equip de govern vol i ha de poder fer front: una bona governança, el desenvolupament del territori, un poble atractiu i qualitat de vida.
És cert que alguns dels objectius que plantegem no depenen directament de l’Ajuntament, si no de Diputació, Conselleria o Ministeri. En aquest casos anem a estar pendents perquè s’acomplisquen i no es retarden en el temps.
Ens comprometem especialment amb les accions encaminades a donar suport a aquelles persones i col·lectius que la conjuntura econòmica els fa travessar moments realment complicats. A iniciativa de l’àrea de Serveis Socials i amb el suport de la resta de regidories, el consistori mantindrà aquestes polítiques.
El segon tipus de mesures als quals fèiem referència més amunt serien aquelles que tenen com a objectiu la creació d’ocupació i la millora de la qualitat de vida de les famílies a través de la millora del teixit productiu, el medi i l’ocupació. 

D’altra banda, el Pla de Treball és un acord de futur amb Gata i un exercici de
transparència. Aspirem a un govern proper a totes i tots vosaltres i que siga
transparent en el seu treball.

L’equip de govern
Magda Mengual, Àngels Soler, Jaume Monfort, Pepa Signes, Tere Arabí i Toni Arabí

TRETS MÉS IMPORTANTS DEL PLA DE TREBALL 2017 AJUNTAMENT DE GATA

UNA BONA GOVERNANÇA, UN GOVERN PROPER. UN GOVERN TRANSPARENT. UN GOVERN EFICIENT. DESENVOLUPAMENT DEL TERRITORI: MILLORA DE LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES. PROMOCIÓ DEL TURISME I DEL COMERÇ. ESTIMULACIÓ DEL TEIXIT EMPRESARIAL. 

 UN POBLE ATRACTIU ESPAIS PÚBLICS. UN POBLE NET. UN POBLE AMB EQUIPAMENTS I SERVEIS. BENESTAR DE LES PERSONES. FOMENT DE LA SALUT I L’ESPORT. FOMENT DE LA CULTURA I L’EDUCACIÓ.

Podeu descarregar-se tot el document del Pla al següent enllaç:
https://goo.gl/9jwNsJ.
A la imatge, captura de pantalla del Plenari últim (31-1-2017): equip de govern, Gata. 

FONT: Pla de Treball per a 2017, Equip de Govern, Ajuntament de Gata.GORGOS CF: EL JUVENIL I L'INFANTIL A GUANYEN AL CULLERA (3-1) I A L'ONDARENSE A (0-1)

20170204201350-juvenilsgorgos4febrer.jpg

Dissabte i diumenge són dies de futbol. El Gorgos C.F. i l’Escola Municipal de Futbol Base juguen en totes les categories, des dels pre-benjamins fins al primer equip. Amb la informació de la Federació de Futbol de la C.V. coneguem els resultats i classificacions dels primers quips del Gorgos, fins infantil. Però, si voleu que tots els resultats i classificacions ixquen al blog i al facebook del Cronista de Gata, només teniu que comunicar-ho i passar la informació.

Dit això, coneguem ja els resultats del GORGOS JUVENIL i del GORGOS INFANTIL A. Els dos han guanyat els seus partits de hui dissabte 4. El juvenil, que està a Primera Regional (grup VI) a Les Costeres ha guanyat al Cullera per 3 a 1. Bon partidet, en el qual han marcat Raúl, Emilio Zapata i José Simó. Té 28 punts dels 18 partits disputats. 9 guanyats, 1 empat i 8 derrotes. 45 gols a favor i 34 en contra.

L’INFANTIL A ha guanyat a Ondara: Ondarense, 0- Gorgos A, 1. El gol gater l’ha marcat Mario Feliu. A la classificació són tercers empatats a 31 punts amb el segon. Dels 14 partits jugats, 10 victòries, 1 empat i 3 derrotes. 39 gols a favor i 13 en contra.

A la imatge, l’equip JUVENIL DEL GORGOS aquesta vesprada.

FONT: FFCV (resultats) i Gorgos C.F (foto). FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.799, torna la série-

20170204205454-batistealgutzildeprimi-copia.jpg

Després de mesos i mesos inactiva, l'última va aparéixer el vint-i-set de novembre de l'any passat, aquesta parcel·la del blog del CRONISTA DE GATA, és bo que la torne a reprendre i que no estiguen dormits al calaix retrats, vistes, paisatges i documents antics de Gata. Seguint la numeració que portava de fotografies antigues que he publicat, li toca casualment a la 1.799.

Vos diré que aquesta fotografia, com algunes que vindran més tard, la va pujar Primitivo Cirugeda al seu facebook. El protagonista principal és BAPTISTE L’ALGUTZIL, que tenia l’ofici municipal ja desaparegut. Després de Baptiste va ser algutzil Salvador Oliver. Baptiste vivia al carrer Teulada. Amb el seu parar característic el vegeu al costat de la font. Conegueu als altres dos hòmens?. Lloc, Plaça de l’Església. La bicicleta era un mitjà de transport utilitzat en l’època com el carro.

FONT: Foto de la col·lecció de Primitivo Cirugeda.VICTÒRIA DEL GORGOS (2-0), QUE ÉS 3R. EL CADET MÉS LÍDER: VA GUANYAR 1-4 AL ONDARENSE

20170205204302-majorsgorgos5febrer.jpg

Aquesta vesprada el primer equip del GORGOS C.F. donava una altra alegria a l’afició, malgrat la desapacible vesprada amb vent. 2-0 ha guanyat al Conde. Els dos gols els ha marcat el golejador de l’equip David Molines als minuts 57 i 79. És tercer a la classificació, però sols amb un punt menys que el líder Daimús i el segon Benirredrà, i aquests tenen els dos un partit més. De les 17 jornades disputades, el Gorgos ha guanyat 13 partits i perdut 4. 45 gols a favor i 25 en contra.

Per la seua part el GORGOS CADET és més líder del grup primer alacantí de la Segona Regional cadet. 1 a 4 va guanyar ahir al Ondarense. Està ja a 8 punts del segon i s’escapa cap al liderat del campionat. Té 42 punts i 8 per dalt del segon classificat el Pego. 14 partirts i els 14 guanyats. 59 gols a favor i 8 en contra.

Pel que fa al partit, la golejada començava al minut 6 amb un gol d’Eric. Al 24 marcava Axel. Acurtava distàncies (1-2) l’Ondarense per mitjà de Joel. Feia el 1 a 3 Sergi al minut 53 i al 72 tornava a marcar el golejador David Molines.

* GORGOS INFANTIL B. Aquesta vesprada he conegut el resultat del partit: Gorgos Infantil B, 1. Calp B, 5. El gol gater el va marcar Álvaro González i va supondre el 1-4. Al partit Ayman, jugador calpí, va marcar 4 dels 5 gols del Calp B. Encara no s'ha estrenat en el casiller amb els 13 partits jugats. Té 13 gols a favor i 39 en contra. 

A la fotografia, els jugadors d’inici del Gorgos hui a Les Costeres, que ha jugat contra el Conde. 

FONTS: FFCV. Foto: Gorgos C.F.ENS HA DEIXAT, DE SOBTE, ANTONIA SIGNES MULET, DONA VALENTA I AMB UN GRAN COR

20170208202450-antonia.jpg

La vida té colps que ens recorden que es pot trencar en qualsevol moment. El poble de Gata va patir ahir tristor a l’assabentar-se de la notícia. Als 54 anys d’edat, per un desafortunat accident domèstic, la vida ens deixava sense Antonia. Antonia Signes Mulet, dona valenta i amb un gran cor, sempre amb el somriure per a tots, amant de la seua família i volguda entre amics i tots els que la coneixíem, ens deia adéu. Una família ja saccejada abans tornava a patir aquesta fatalitat.

Recordarem sempre a Antonia com una dona compromesa amb la parròquia. Des de ben menuda, als Júniors, després amb els lectors de la parròquia i en moltes altres activitats. Déu l’acollirà al seu costat. Sempre tenia salutacions per a tots, molt alegre i amb una vitalitat encomiable. Moltíssims ànims per a la seua família especialment per a sa mare, el seu marit i la seua filla, aixina com els nebots, en aquests moments tant dolorosos.

Tota Gata acomiadarà a Antonia en el soterrament que tindrà lloc en l’església parroquial de Sant Miquel de Gata, demà dijous a les 17 hores. Des del blog també el condol a tota la família. DESCANSE EN PAU, ANTONIA.

De seguida, la premsa comarcal va publicar el succés

A mitja vesprada començava tota la premsa comarcal en els seus espais digitals a publicar la notícia del desafortunat succés, eixint la informació de l’agència Europa Press. El digital Marina Plaza Digital titulava: "Una dona mor a Gata en caure de la terrassa quan estenia la roba". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU. Levante-EMV i Información detallen tot el que va ocórrer, errant amb l’edat. Titulen hui dimecres els dos diaris: "Una mujer muere en Gata al caer al vacío mientras recogía la ropa tendida". Al subtítol: "La vecina, de unos 60 años, se precipitó al hundirse un tejado de uralita del patio interior de su finca". L’article és de A.P.F. Per a llegir la notícia, PUNXEU ACÍ. També Las Provincias publicava breument la notícia en l’apartat de succesos: "Una mujer fallece al caer desde unos cinco metros mientras tendía la ropa en Gata de Gorgos". Al subtítol: "La víctima ha muerto en el acto". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

FONTS: diaris Marina Plaza, Información - Levante-EMV, Las Provincias: 7 i 8 febrer 2017. Foto extreta del facebook.EL CICLISTA GATER D'ELIT SERGIO TORRES, 2n EN LA ETAPA DE BENIDORM (VOLTA A LA MARINA)

20170208203726-sergioabenidorm.jpg

En els totals: primer alacantí, primer en metes volants i primer de la seua categoria

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO, que participa en la XXXI Volta a la Marina 2017 categoria èlit amb l’equip Velosol Cycling Team, va quedar segon classificat en l’etapa celebrada el passat diumenge amb una climatologia molt adversa en Benidorm, a sols 10 segons del primer classificat Andrés Gil. Sergio va fer un temps de 1 hora, 36 minuts i 8 segons. En la classificació de millor alacantí va quedar primer i també primer en la seua classificació d’Èlit-Sub23-Junior. No acaba ahí la cosa: va fer segon en les dos primeres metes volants i primer en la tercera meta volant, així com primer per al segon pas del port de Terra Mitíca.

Pel que fa a les classificacions totals, recorregudes dos etapes, Sergio és 3r de la general. És primer alacantí, primer en metes volants i primer de la categoria Èlit-Sub23-Junior. En muntanya és quart. A Xaló (primera etapa disputada el dia 17 de gener) Sergio va quedar 6é de la general i segon millor alacantí. També segon millor de les categories Èli-S23-Junior.

Un altre gater, VICENT MAS LEYDA, que milita al Xàbia S Bike-Visautc va fer 100 classificat amb un temps de 1 hora, 42 minuts i 35 segons. Va quedar 33 alacantí i 47 a la categoria Master 30. Mas està el 51 de la general després de les dues etapes, el 21 de millor alacantí i el 25 a la categoria Master 30.

A Benidorm, al lloc 140 va entrar JOSÉ GINESTAR IVARS, del Ginestar-UlbSports fent un temps de 1 hora, 42 minuts i 35 segons. Va quedar 49 en la classificació d’alacantí i el 25 en la seua categoria de Master 40. En la general, Ginestar té el 88é lloc; el 39 en la classificació de millor alacantí i el 21 en la seua categoria Master 40. 

La imagen puede contener: 3 personas, personas sonriendo, personas de pie, calzado e interior
La segona etapa de Xàbia va quedar suspesa pel mal temps. Tenia que celebrar-se el 22 de gener. La tercera va ser la de Benidorm, que ja he comentat i el pròxim diumenge 12 de febrer es disputa la 4ª etapa (tercera real) a Dénia.

FONT: www.voltalamarina.com. Fotos, facebook Sergio Torres.HUI DIJOUS 9, DONACIÓ DE SANG A GATA. EDITEN CALENDARIET DE BUTXACA AMB TOTES LES DATES

20170209140503-calendasang2017.jpg

Aquesta vesprada, dijous 9 de febrer, de 17 a 20.30 hores, com és habitual, es farà la col·lecta de la donació de sang a Gata. Els responsables de Gata i de la Federació de Donants, així com l'equip d'extraccions estaran, una vegada més, esperant les donacions dels donants així com els nous.

Per algtra banda, dir que ja està al carrer el calendari de butxaca que detalla totes les dates de donacions de sang que hi haurà a Gata, que han preparat els voluntaris de Gata, la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gata. Al calendariet es marquen les dates. Serà generalment els dijous en horari de 17 a 20.30 hores, i el lloc, el saló d’actes del Centre Social. El calendari porta, com ja és costum, una fotografia antiga. En aquest cas, el principi del carrer Xaló quan els carrers s’engalanaven a inicis dels anys 70.

Hui, com ja he dit, serà la segona cita de l'any 2017. La primera va ser el passat 12 de gener. A març també serà el 9, dijous. A abril s’ajorna per les festes de Pasqua al 20, dijous. A maig serà el 18. A juny serà el 15. A juliol serà el 20. A agost, el 17. A setembre el 14. A octubre fora del pont al 26. A novembre al 23 i a desembre el 28.

FONT: Col·lectiu, Donants de sang Gata i Ajuntament. Foto: davant i darrere, calendariet donacions de sang a Gata.GATA ESTARÀ REPRESENTADA A LA II TROBADA D'EMPRENEDORS D'INNPULSO

20170209141250-jurat-premiats2.jpg

Gata estarà present en la en la “II Trobada d'Alcaldes de la Xarxa Innpulso i Emprenedors Locals” que se celebrarà l’1 de març a Madrid.

L’empresa local Iliüi representarà a la localitat, juntament amb l’Alcaldessa, Magda Mengual i el regidor de Noves Tecnologies, Jaume Monfort, en aquest esdeveniment, organitzat per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i Innovació “INNPULSO”, de la qual forma part Gata,  i que reunirà a tots els alcaldes de les ciutats de la Xarxa al costat de les Pimes més innovadores que hagen sigut seleccionades en cadascuna de les ciutats membres.

Iliüi , que fabrica llums amb materials reciclats, va ser finalista, juntament amb La Casa de la tia Amparo, en un procés de selecció on es valorava el component d’innovació en sentit ampli (producte, processos, model de negoci,...), alineat amb la Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i Innovació i, al mateix temps, poguera exercir un efecte dinamitzador sobre l’economia local.

La Xarxa Innpulso és la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació creada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat en 2011. A ella pertanyen els municipis que han rebut la distinció “Ciutat de la Ciència i la Innovació” que des de l'any 2010 ve atorgant aqueix Ministeri (Ordre CIN/2502/2010, de 17 de setembre) i el seu objectiu fonamental és promoure la innovació tant en la pròpia administració local com el seu entorn empresarial i ciutadà.

Per a aquesta trobada, cada ciutat membre de la Xarxa ha seleccionat l’empresa més Innovadora del seu municipi que, acompanyada pel seu Alcalde, representarà a la seua ciutat en aquesta jornada. Aquesta nova trobada està emmarcada en l'estratègia de la Xarxa de promocionar a les Pimes Innovadores dels municipis i dotar-les de visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials.
Les empreses seleccionades, hauran de ser joves empreses amb un alt component d'innovació i un ambiciós pla de creixement. A més, és recomanable que desenvolupen solucions innovadores que estiguen alineats amb els Reptes de la Societat arreplegats en les Estratègies Espanyola i Europees 2020 de Ciència i Innovació.
La trobada reunirà a més de 60 talents emprenedors de diferents punts de la geografia nacional al costat dels alcaldes de les seues respectives ciutats, convertint-se així en un aparador immillorable per a mostrar el talent emprenedor a altres municipis, inversors i representants de grans empreses.

A la imatge, l'empresa que representarà a Gata, la finalista i les autoritats. Saló de plens, Casa Consistorial.

FONT: Informació i foto Ajuntament de Gata.

 AQUESTA NIT, ECLIPSE PENUMBRAL DE LA LLUNA I VISTA D'UN COMETA (des de les 22.34 h.)

Per si voleu veure el fenòmen astronòmic que ocorrerà aquesta nit. Des de les 22.34 de hui divendres 10 i tenim com a màxim punt les 00.44 hores i fins les 2.53 minuts de la matinada de demà dissabte 11, es produirà un ECLIPSE PENUMBRAL DE LLUNA. Serà visible a tota Espanya i nosaltres podrem observar-lo si els núvols no juguen una mala passada.

Es tracta d'un cas poc freqüent d'eclipse penumbral, que es nomena penumbral total, pues en el seu màxim tot el disc lunar quedarà sumergit dins de la penumbra. La part del disc lunar més pròxima a la sombra es veurà més oscura que la resta. No es perdau el fenòmen. És una ocasió única.

Ah. I també, més cap a la matinada es veurà el cometa 45P/Honda, també conegut com cometa d'any nou. S'aproparà a la Terra fins el punt de ser visible. Aquest astre no s'apreciava en el celo des de 2011 i no es repetirà fins 2022.ESCOLA DE FUTBOL GATA: L'ALEVÍ GUANYA (2-1) AL XÀBIA I ÉS TERCER

20170211212853-alevinsgorgos.jpg

El GORGOS ALEVÍ ha guanyat hui al C.D. Jávea per 2 a 1. Els dos gols els ha marcat Santi. Els alevins gaters alcancen la tercera plaça amb 28 punts, a sols un punt del segon, l’Altea. L’aleví del Gorgos té els següents dígits: de 13 partits jugats, 9 són victòries, 1 empat i 3 derrotes. 53 gols porten a favor i 34 en contra. Cal ressenyar que els alevins del Gorgos han jugat dos partits menys que l’Altea que ja n’ha jugat 15, per tant estan molt ben posicionats.

El GORGOS BENJAMÍ també ha jugat hui i no ha tingut tan bon resultat, 1 ha 7 ha caigut a casa front el C.D. Jávea. Akram ha fet el solitari gol dels gaters. Està el desé de la taula de classificació amb 10 punts. Dels 13 partits jugats, 3 guanyats, 1 empat i 9 derrotes. 27 gols a favor i 77 en contra.

El calendari de partits del GORGOS seguirà demà entre el matí i la vesprada. A les 9.30 hores jugarà el líder GORGOS CADET a El Verger. A les 10 del matí juguen els dos infantils: el GORGOS INFANTIL A es desplaça a Teulada i el GORGOS INFANTIL B jugarà ací a casa contra el CF Foietes de Benidorm A.

Ja per la vesprada, dos partits més: a les 16 jugarà el primer equip del GORGOS a Ròtova i a les 19.15 el GORGOS JUVENIL a Gandia.

A la imatge l’equip aleví del GORGOS, de roig, junt a altre equip. Foto arxiu Gorgos.

FONT: FFCV.RECORDANT AQUELL 12 DE FEBRER DE 1983: LA NEVADA DE FA 34 ANYS A GATA

20170212194248-nevada1983-1.jpg

Com fa poc hem tingut una nevada, ja quasi aquella altra havia quedat més en el record. Fins al 18 de gener d’enguany recordaven la última gran nevada del segle XX, la d’aquell dia 12 de febrer de 1983, fa just hui 34 anys. Malgrat a que els nens i joves del segle XXI i nosaltres també hem viscut ja una nevada bona en el segle XXI, aquella va ser més forta, ja que es va quedar més temps entre nosaltres. 

Si recordeu era darrer dissabte, dissabte de Carnestoltes. El darrer diumenge, dia típic a Gata, encara estava la neu ben collada i amb un gruix considerable. Si comparem amb la d’enguany veurem que aquella va durar més temps, quasi una setmana, mentre que aquesta sols va durar un dia, ja que va ploure i es va desfer el mantell blanc.

Al llarg dels sis anys del blog CRONISTA DE GATA he anat publicant i recordant aquella efemèride climatològica. Per això vos pose els enllaços, per si voleu recordar les cròniques.

20150212103236-neu83.jpg

Com a exemples: Crònica del 12 de febrer de 2011, PUNXEU ACÍ (Era una de les fotografies antigues del record d’eixos dies, la nº 316). Crònica del 12 de febrer de 2013, quan es complien 30 anys, PUNXEU ACÍ. Crònica del 12 de febrer de 2014, PUNXEU ACÍ. Crònica del 12 de febrer de 2015, PUNXEU ACÍ.

A la fotografia de portada, dins una composició amb fotografies del record de l’efemèride.

FONT: Blog "Cronista de Gata", 12 febrer anys 2010 al 2016.EL GORGOS CADET TORNA A GOLEJAR (0-7 AL VERGER) I ÉS MÉS LÍDER

20170212233816-gorgoscadet.jpg

Empata el GORGOS JUVENIL (3-3) i perden la resta de categories

El GORGOS CADET segueix imparable cap al liderat del grup de 2ª Regional, grup 1 d’Alacant. Aquest matí (9.30 h.) ha guanyat a El Verger i li ha endosat set gols. Al minut 17 començava el festival de gols per Yeray. Al 39 li seguia Maxi; al 43, Hamza; al 54, Pau; al 60, Rubén; al 74, Antonio, i repetia al 76 Pau. Ja que va jugar un partit atrasat i també el va guanyar té ara 48 punts i està a 14 dels segon i tercer Calp i Pego que en tenen 34. Ha jugat 16 partits i els 16 els ha guanyat. 69 gols té a favor i 9 en contra.

Per la seua part, el GORGOS JUVENIL ha empatat aquesta vesprada a Gandia (3-3). Marcaven per al Gorgos Jorge (pròpia porta), Raúl i Emilio. Amb l’empat es manté 8é amb 29 punts. Dels 19 partits jugats, 9 guanyats, 2 empats i 8 derrotes. 48 gols a favor i 37 en contra.

La creu l’han tinguda els dos equips infantils i el primer equip que han perdut. EL GORGOS INFANTIL A ha perdut contra el ara líder Teulada Moraira A per 4 a 1. El gol gater el marcava Gaspar. És encara segon amb 34 punts. De 16 partits jugats, 11 els ha guanyat, 1 empat i 4 derrotes. 46 gols a favor i 18 en contra.

Segueixen sense puntuar el GORGOS INFANTIL B, que ha perdut 1-12 front al CF Foietes Benidorm A. El gol del Gorgos l’ha marcat Juan David. Encara no ha estrenat casiller en els catorze partits jugats. Té 14 gols a favor i 101 en contra.

Finalment, també ha caigut hui el primer equip del GORGOS. 3-2 ha perdut a Rótova aquesta vesprada. David Molines ha fet els dos gols als minuts 28 i 69. Anava guanyant 1-2 i encara han remuntat els de Rótova i s’han posat per davant. Segueix 3r amb 39 punts a un del Daimús i a 4 del líder Benirredrà. Dels 18 partits jugats, 13 els ha guanyat i 5 perduts, cap empat. Té 47 gols a favor i 28 en contra.

A la fotografia d’arxiu, l’equip cadet líder i catorze punts per davant dels segon i tercer. Foto: Gorgos C.F.

FONT: FFCV.HUI FA 54 ANYS DE L’ALÇAMENT DE LA TORRE DEL CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA DE GATA (22 octubre 1962-16 febrer 1963)

20170216141244-campanareleva54anys.jpg

La gent que s’interessa més per la història arquitectònica religiosa del poble de Gata, a vegades fa aquestes preguntes:

- Molt de temps farà que van alçar més el campanar de Gata?. La resposta la tenim en els documents de l’arxiu parroquial. Just hui, dijous 16 de febrer de 2017, es complixen 54 anys de l’acabament de la torre.
- Quin va ser el motiu de l’alçament? Trobaven que era baixeta, com ja deien uns visitants del poble de Gata en 1897. 
- Estava massa baixa amb relació a altres edificis?. Una de les explicacions les donà aquella publicació que els excursionistes de Lo Rat Penat de València fan a LAS PROVINCIAS, de la visita a Gata l’any 1897. Quan parla del campanar diu que és de silleria i afegixen: "La torre es algo baja y no tiene remate". 
- Quin rector hi havia quan van alçar la torre?. Estava de rector Don Vicente Llopis Bertomeu, natural de Teulada.
- Molt de temps van durar les obres?. Havien començat el 22 d’octubre de 1962, divendres, i van durar fins el 16 de febrer, dissabte.
- Es va fer lenta o ràpida l’elevació?. Va costar i molt. Va ser un hivern plujós, amb mal temps. Una massa polar havia arribat també a Gata, a finals de gener i principis de febrer. El rector aleshores Don Vicente Llopis Bertomeu així ho relata al "Libro de Actas" que es conserva a l’Arxiu Parroquial. Posava que donada la crudesa d’eixe hivern i la inclemència del temps es van perdre varies setmanas de treball.
- Quin va ser el cost econòmic del total de les obres?. Va pujar a 222.349 pessetes, sense contar els jornals de prestació personal.
- Qui i quins van ser els obrers, eren de Gata?. L’obrer encarregat fou En José Soler Signes i l’obrer segon, Miguel Simó Mengual, actuant de manobres, Juan Monfort Diego i José Ferrandis Mestre. De tots quatre, sols un, Juan Monfort Diego "Juanito del carrer la Lluna" home de Rosa Cecília, viu per a contar-nos més detalls, els altres tres ja no estan entre nosaltres. Em contava un dia que "vam patir molt, donat que no teníem quinals. Teníem que pujar les campanes dels forats de baix als de dalt, amb cordes". Ell era jovenet, però ho recorda perfectament. "Jo vaig marcar una tosca, com a record, que encara tindrà la marca posada", deia Juanito.
Servixca també esta efemèride per a recordar aquells obrers, aquell rector, que amb l’impuls dels donatius dels gaters, van elevar la torre, passant de uns quinze a uns vint i tants metres.
- Com va ser el tràmit a l’arquebisbat?. Consta en l’Arxiu Parroquial una justificació que es guarda a l’Arxiu Metropolità de l’Arquebisbat de València, referent a la Parròquia de Gata (exp. 23, secció VIII, nº 948). Diu el següent: "El campanario está emplazado en la parte más baja de la feligresía y al encontrarse las campanas a doce metros de altura, sus repiques no se oyen en más de la mitad del pueblo, por lo que el que suscribe ha encargado al arquitecto diocesano Vicente Traver* que eleve el campanario y las campanas para que puedan oirse desde toda la feligresía".
Cal dir que l’arquitecte Traver va morir en 1966 tres anys després de l’elevació del campanar.
 
FONTS: Arxiu Parroquial, Esglési Sant Miquel Arcàngel, Gata de Gorgos (Alacant). Article meu, Programa de festes 2013, Gata.


EL LÍDER CADET GORGOS MÉS LÍDER. GOLEJADA AL DÉNIA, 3-0.

20170218210815-gorgoscadet.jpg

Cap de setmana futboler. 

El GORGOS CADET segueix ferm cap al liderat total. Hui han golejat al Dénia, 3-0. Gols: Eric, min.4; Axel, min. 54, i Sergi, min. 61. Té 17 partits jugats, un menys que el segon Pego. Té 51 punts, és líder absolut, i els 17 partits guanyats. 72 gols a favor i 9 en contra.

Dir que l'Aleví jugarà dilluns 20 a les 17.30 hores a El Verger.

El GORGOS BENJAMÍ ha perdut a El Verger, 4-2. És 10é amb 10 punts. Els gols dels gaters els han marcat Luca i Paco.

El GORGOS INFANTIL A ha empatat contra el Dénia B. A la classificació és 4rt amb 34 punts.

El GORGOS INFANTIL B ha tornat a caure, 6-2 a Teulada. Segueix sense estrenar-se.

A la fotografia, el GORGOS CADET líder absolut del grup primer alacantí de Segona Regional.

FONT: FFCV.ELS JÚNIORS DE GATA VAN D'EXCURSIÓ A LA BENITZAINA

20170219121408-juniorsexcursiobenitzaina-copia.jpg

Continuen les activitats dels xiquets i xiquetes junt als seus monitors del Moviment Júnior de la parròquia de Gata, tant dins del centre parroquial com a l'exterior. Si el passat cap de setmana part del conjunt (els que ells anomenen de Pacte) anaven de convivència a Teulada, hui els altres marxen d'excursió a la Benitzaina. Primer, han anat a la missa de 9 i després han pujat a l'ermita del Santíssim Crist. A la placeta han esmorzat i han escoltant del que vos escriu la història del nostre patró i de l'edifici religiós del Tossalet, incidint en que just el diumenge dia 25 es compliran 247 anys de la primera missa celebrada a l'ermita.

Després han marxat cap a la Benitzaina on visitaran les cases dels Paresants i tot l'entorn, allí dinaran, visitaran l'ermita que té l'heretat dedicada a Sant Antoni i tornaran cap a Gata.

A la fotografia, els participants en l'excursió a la Plaça de l'Església, junt al senyor rector Don Francisco i el seminarista Eloy Costa, que també els acompanya.

FONT: Foto Parròquia Gata.EL PRIMER EQUIP DEL GORGOS C.F. GUANYA EL SEU PARTIT I ES POSA TERCER (3-1 a El Verger)

20170220165901-img-20170220-wa0000-1-.jpg

Els juvenils obtenen el mateix resultat contra La Vila

No van fallar ahir els dos primers equips del GORGOS C.F. El primer equip va guanyar al C.F.E. El Verger per 3 gols a 1 i el mateix resultat va obtindre l’equip juvenil contra el Villajoyosa CFB.

Comencem pels majors, Ahir jugaven al camp Les Costeres i guanyaven clarament per 3 a 1. Amb 45 punts es posa tercer. Dels 19 partits jugats en té 14 guanyats i 5 perduts, cap empat. 50 gols a favor i 29 en contra. El partit de diumenge: Carim marcava dos gols, un al minut 24 i l’altre al 85. Empatava El Verger al 77, però al 81 desfeia l’empat José Pedro. Per al pròxim cap de setmana bon partit, 4rt (Gandia A) contra 3r (Gorgos CF).

Pel que fa als juvenils, que estan al grup sisé de Primera Regional, també van obtindre dissabte el mateix resultat, 3-1, front al Villajoyosa CFB. Marcava Raúl al minut 39, l’empat venia al 51, Emilio marcava al 58 i José Simó al 87 rematava el partit. Amb aquesta victòria es posen en el 7é lloc amb 32 punts. Dels 20 partits jugats, 10 victòries, 2 empats i 8 derrotes. 51 gols a favor i 38 en contra.

FONTS: FFCV i Gorgos CF (foto).MOLTS ATLETES GATERS AL 8É GEGANT DE PEDRA (SERRA DE SEGÀRIA-ONDARA)

20170220202853-atletesgata.jpg

Els millors del Club Atletisme Gata i Grup Espeleo Gata:  Javier Espasa Mulet i Francisco Cardona Cruañes

El millor gater, Javier Espasa. La millor gatera, Anto Valero (2ª fèmina)

Ahir diumenge es va celebrar el 8é GEGANT DE PEDRA (Serra de Segària), organitzat pel C.A.Ondara i Ajuntament d’aquesta població veïna. Molts atletes gaters, pertanyents al Club Atletisme Gata i al Grup Espeleològic Gatense, així com altres del C.M. La Faixa de Jesús Pobre i Independents, van participar en les tres modalitats, dos competitives: 14 kilòmetres i 19 kilòmetres, i una no competitiva de caminants.

De la classificació general dels 14 kilòmetres, el millor gater el trobem al lloc 24 de la general: JAVIER ESPASA MULET, del Club Atletisme Gata, que va fer un temps de 1 hora, 43 minuts i 36 segons. La millor fèmina gatera a aquesta carrera va ser ROSA MARÍA LARA FELIU al lloc 33 de la general, cinquena de la seua categoria, que va fer un temps de 1 hora, 48 minuts i 50 minuts. Amb el mateix temps va entrar el també gater PEPE JUAN MULET SOLER (34 de la general i 29 de la seua categoria).

De la general -dins dels 50 primers- del 19 kilòmetres, destacar com a millor gater, en el lloc 9é de la general, a FRANCISCO PEDRO PEDRÓS, 3r veterà masculí, del GEG, que va marcar 2 hores, 14 minuts i 31 segons. Al lloc 24 va arribar JOAN JAUME TORRES OLIVER, del Club Atletisme Gata, i 12 de la seua categoria. Va fer 2 hores, 22 minuts i 48 segons.

Per categories. Del 14k. absoluta femenina, la millor gatera va ser ROSA MARÍA LARA FELIU (C.A. Gata), cinquena de la categoria, que va fer 1 hora, 48 minuts i 50 segons. Del 14k. absoluta masculina, el millor va ser el ja nomenat Javier Espasa Mulet, 24 de la categoria.

El millor sénior de 19km. masculí va ser KIKO ARABÍ BALLESTER (C.A.Gata), 64 de la general i 28 de la seua categoria, que va fer un temps de 2 hores, 41 minuts i 25 segons.La millor veterana gatera va ser ANTO VALERO SIGNES (GEG), 60 en la general i segona de la seua categoria, que va fer 2 hores i 41 minuts. Finalment, el xabier de mare gatera IGNACI CARDONA TORRES va ser el millor veterà masculí dels 19k. i 3r en la general, amb un temps de 1 hora, 58 minuts i 26 segons.

Per clubs:

CLUB ATLETISME GATA:

14 km: 24, JAVIER ESPASA MULET. 33, ROSA MARÍA LARA FELIU.

19 km: 24, JOAN JAUME TORRES OLIVER. 64, KIKO ARABÍ BALLESTER. 146, ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA. 147, RAFAEL PLAZA CASELLES. 152, BATI PEDRO SALVÁ.

GRUP ESPELEOLÒGIC GATENSE:

14km: 68, FRANCISCO CARDONA CRUAÑES. 78, JÚLIA SALVÁ MONFORT.

19km: 9, FRANCISCO PEDRO PEDRÓS. 60, ANTO VALERO SIGNES. 65, JOSÉ FRANCISCO MONCHO SOLER. 109, TERESA GREGORI MUÑOZ. 122, MATÍAS SALVÁ SIGNES. 126, JUAN BAUTISTA PONS SALVADOR. 127, FRANCISCO JAVIER FERMÍN SOLER. 138, JOSEP MULET SOLER.

A la imatge alguns gaters participants al 8é Gegant de Pedra de Segària, ahir 19 de febrer.

FONTS: www.somesport.com (classificacions) i Club Atletisme Gata (fotografia).DIUMENGE 26 COMENÇA A XÀBIA EL 21é CIRCUIT A PEU MARINA ALTA. LA PROVA DE GATA SERÀ EL 12 DE MARÇ

20170220203936-presentaciocircuitapeu2017mp.jpg

Diumenge d’aquesta setmana, dia 26 de febrer de 2017, començarà la 21é edició del CIRCUIT A PEU MARINA ALTA. Les seus de les proves es repartiran fins el 3 de juny el calendari. La prova de GATA, que celebra la seua XX edició de la Volta Popular serà el 12 de març i serà la tercera del circuit.

Per dates i llocs: XÀBIA (26 febrer); CALP (5 març); GATA DE GORGOS (12 març); EL POBLE NOU DE BENITATXELL (1 d’abril); EL VERGER (8 d’abril); DÉNIA (22 d’abril); PEGO (29 d’abril); TEULADA (6 de maig); PEDREGUER (13 de maig); ONDARA (20 de maig); JESÚS POBRE (27 de maig) i tancarà el circuit BENISSA, el 3 de juny.

Pel que fa a les inscripcions, dir que el termini ordinari d’inscripció en el circuit es va tancar el passat 19 de febrer. resta ara un termini extraordinari, que va del 20 de febrer al 6 d’abril. Per a participar adults en una sola carrera, al respecte de la de Gata, com en totes, la quota d’inscripció carrera a carrera per a adults és de 5 euros per prova. Per a la XX Volta Popular a Gata, les inscripcions d’adults van quedar obertes el 13 de febrer.

A la imatge, presidents i membres dels clubs d'atletisme de la Marina Alta. El quart per l'esquerra -mirant la foto- i per darrere és Fermín Soler, president del Club Atletisme Gata.

FONT: www.somesport.com i foto de la presentació del Circuit (diari digital Marina Plaza).ARRIBEN LES FESTES DELS DARRERS DIES (CARNESTOLTES) A GATA. DIMARTS 28 ÉS FESTA LOCAL

20170222140342-carnestoltes.jpg

Les festes dels nomenats a Gata DARRERS DIES, de hui dimecres 22 a dimarts 28 de febrer, són ja una realitat al poble, amb la particularitat de la Festa Local, que seràs el dimarts 28, festivitat que sustitueix al dia del Santíssim Crist del Calvari, ja que el 6 d’agost enguany és diumenge.

Les centenàries festes dels DARRERS DIES són especials a Gata. Els dies més forts sempre han sigut DARRER DIJOUS (que és demà dijous 23), DARRER DISSABTE, que Gata celebra les CARNESTOLTES, DARRER DIUMENGE, que els amics de les quadrilles ixen al camp a fer paelles, a gaudir dels bons dies, i per últim, DARRER DIMARTS, que treballadors de fàbriques i amics celebraven i encara ho fan i més enguany.

Atenent a l’actualitat, dir que de hui a divendres, els escolars del CEIP Santíssim Crist de Gata, ja porten disfresses especials a les aules i que divendres ho celebraran amb més força. Dissabte 25 també serà un dia fort per a tots. Els xiquets i xiquetes, sobre tot la quintà infantil 2017, enceten per la vesprada les celebracions de Carnestoltes amb la desfilada infantil. A les 16 hores es concentraran tots disfressats a la plaça de l’Església per realitzar una cercavila acompanyats per la música de la Colla El Montgó. La volta pel poble acabarà al passeig d’Alacant on la comissió de festes 2017 repartirà berenar i els xiquets i xiquetes podran ballar amb l’animació musical.

Des de la mitjanit, el torn serà per als majors, amb desfilada de disfresses, que comptarà amb la participació de la quintà 2017 i que estarà animada per una discomòbil a càrrec de Team work Djs. 

Darrer dilluns, dia 27, és pont escolar i el DARRER DIMARTS, com ja he dit, és FESTA LOCAL i per tant serà jornada de més festa. Les celebracions festeres acabaran el següent dissabte 4 de març amb el soterrament de la Sardina. Eixe cap de setmana la festa es traslladarà a l’antic camp de futbol vell de Les Sorts, amb la participació dels djs Alex Femenia, Dani Romero i Juan Ortuño.

FONT: Nota premsa, Ajuntament de Gata. Cartell anunciador de la festa de dissabte.GATA FORMA PART JA DE L'ALIANÇA PEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

20170223135447-conveni.jpg

L’Alcaldessa de Gata, Magda Mengual, i el Director General de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i cooperació per la realització d’una campanya d’educació emmarcada en l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible.

En el plenari de novembre es va aprovar l’adhesió del municipi a l’aliança i s’ha materialitzat hui en la signatura del conveni en la que també ha estat present el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Jaume Monfort.

Federico Buyolo, Director General de Cooperació i Solidaritat, ha manifestat la seua satisfacció per què Gata se sume a l’Aliança i ha explicat que amb aquest conveni es pretén “aterrir els objectius del desenvolupament sostenible a la Comunitat Valenciana per que suposen una vertadera agenda de transformació social i del medi ambient i la millor manera d’aconseguir-ho és a treballant amb la gent a través dels Ajuntaments.” “Els governs estem per transformar la societat i comencem a treballar en això” ha afegit.

L’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, ha explicat que aquest acord suposa promoure i informar dels objectius del Desenvolupament sostenible entre la població escolar de Gata i que confia que haja una continuïtat, que siga l’inici de moltes més activitats.

Per la seua  part , el regidor Jaume Monfort, ha parlat sobre l’aliança que es basa en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’agenda 2030 de les Nacions Unides i ha assegurat que aquest conveni ens posa en camí per aconseguir-los. Ha explicat que els panells proporcionats per al Conselleria es traslladaran als centres educatius on es treballarà cadascun dels objectius.

L’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible aborda, com a objectiu i missió, implicar als pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana en la informaicó, sensibilització i compromís dels ODS, promovent l’adopció d’enfocaments integrals i participatius, i el bon govern en tots els àmbits del desenvolupament sotenible, equitatiu i incloent.

FONT: Informació i fotos, Ajuntament de Gata (premsa).UN VÍDEO DE LA DIPUTACIÓ (ALACANT, POBLE A POBLE) PROMOCIONA EL POBLE DE GATA DE GORGOS

20170224201417-gatapobleapoble.jpg

PER A VISIONAR EL VÍDEO, POSAT A YOUTUBE, PUNXEU ACÍ.

La sèrie titulada "Alicante, Pueblo a Pueblo/Alacant, Poble a Poble", que produeix el departament de Imatge i Promoció, de l’Àrea de Presidència de la Diputació Provincial d’Alacant, va publicar ahir en el canal Youtube el vídeo corresponent al nostre poble, GATA DE GORGOS. Unes vistes molt lluminoses i publicitat molt bona per al poble. La locució està en castellà i poden llegir-se també les alocucions. 

Es mostren llocs característics i simbòlics del municipi, com les Coves Roges, el riu Gorgos (que també anomenen al vídeo Xaló i no cal, perque canvia de nom precisament a la partida Gorgos, ja a terme de Gata). També parla de l’artesania, com no -malgrat que diu desenes de tendes i malauradament ja resten menys tendes-, així con la fabricació de guitarres i capells ("sombreros"), parla de llocs i paratges, com la Rana, la Font de la Mata, l’Olivereta del Moro i la garrofera dels Sirera, que torna a caure la locució en l’errada de la denominació i diu "la Sirera", igual que en altres llocs he vist escrit "la Cereza", quan és la família dels Sirera, cosa que deuria de corregir-se. Es mostra també la Caseta de la Lepra, l’ermita i l’església, que també apareixen, i el parc de les escultures, entre altres indrets.

Són un total de 7 minuts i 15 segons, molt ben distribuïts. Aquest vídeo se suma als d’altres poblacions que han anat publicant-se, com Llíber, Dénia, Beniarbeig i Poble Nou de Benitatxell, prop d’ací a la nostra comarca -entre altres-.  La série de la Diputació Provincial d’Alacant "té l’objectiu de donar a conéixer cadascuna de les localitats alacantines d’una forma atractiva i intimista, reflexant les seues peculiaritats paisajístiques, històriques, culturals i urbanístiques", com es diu a la presentació.

FONTS: Vídeo "Alicante pueblo a pueblo/Alacant poble a poble", GATA DE GORGOS. Diputació Provincial d’Alacant, departament de Imatge i Promoció. Fotos-captura del vídeo. // Canal Youtube.

 HUI, DARRER DISSABTE, DESFILADES DE CARNESTOLTES 2017

20170225183832-compocarnes12.jpg

La desfilada infantil 2017 ha obert el Darrer Dissabte de Gata. Com sempre, la quintà infantil la encapçalava acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó". Han fet un passacarrer pel poble i després tots han anat al Passeig d'Alacant encreuament amb el carrer Sant Miquel, on s'ha preparat la discomòbil i un berenar per a tota la xicalla.

A la mitjanit vindrà la música per als més majors. Els djks "Team Work" amenitzaran la vetlada de Carnestoltes i les disfresses dels més grans, sobre tot de la quintà major 2017.

A la imatge, el passacarrer infantil passant per l'encreuament del carrer Xaló.LA GATERA PEPA PEDRÓS PEDRO, INSIGNIA D'OR DE LA FEDERACIÓ D'ESPORTS DE MUNTANYA, PER LA INTEGRACIÓ DE LA DONA

20170226184026-pepainsigniaorfeemcv.jpg

Ahir dissabte, al Teatre Castelar de Elda se celebrava la 9ª Gala de les Arts, les Lletres i els Esports de Muntanya. Una gatera, PEPA PEDRÓS PEDRO, coneguda per tots com "Pepa el Mico", va ser guardonada.

La Federació d’Esports de Muntanya i d’Escalada de la Comunitat Valenciana premiava l’excelència esportiva i la constància muntanyera. Aquest any la nostra paisana Pepa rebia de mans del president de la Federació, la insignia d’or a la integració de la dona en la muntanya.

Sols cal mirar enrere i sempre veure a Pepa en els controls, en la línia de meta i abanderant l’impuls -per mig del Grup Espeleològic Gatense- per a que Gata fora seu de les Maratons per Muntanya, que venen disputant-se al nostre poble.

A les fotografies i al cartell, que m’ha facilitat la seua filla Zaida es pot veure, el moment del lliurament i l’anunci del guardó per a Pepa. Des del blog felicitem a Pepa, per la seua constància i recordem a Javier, el seu enyorat marit.

FONTS: Cartell anunciador de la Gala (podeu veure a la guardonada gatera la primera dalt a l’esquerra) i fotos de l’acte, Zaida Mulet Pedrós.DISFRESSES I MÉS DISFRESSES...DARRER DISSABTE DE CARNESTOLTES A GATA ( I )

20170226193314-compocarnes2.jpg

Servixca la composició de imatges capturades des de la xarxa social del facebook per a comprovar que gaters i gateres van gaudir anit del Darrer Dissabte, dissabte de Carnestoltes. En dos parts, variades fotografies que són una mostra de tots els que es van disfressar.

FONT: Fotos extretes del facebook.DARRER DISSABTE DE CARNESTOLTES A GATA ( i II ); DARRER DIMARTS, FESTA LOCAL

20170226194212-compocarnes3.jpg

Segona part de fotografies de grups d'amics i amigues que va voler disfressar-se celebrant el darrer dissabte. També les quintaes, la comissió 2017, tots van eixir al carrer a gaudir d'aquests dies.

Demà Darrer Dilluns és pont escolar a Gata i despusdemà DARRER DIMARTS és festa local al poble. A banda de ser típic i tradicional celebrar pels treballadors de fàbriques i per amics de sempre aquest dia anterior al Dimecres de Cendra, a banda de ser també festa escolar, enguany és especial, donat que el 6 d'agost, dia del Patró Santíssim Crist del Calvari, és diumenge al calendari i es trasllada la festa local a dimarts.

FONTS: fotos extretes del facebook. EL GORGOS GRAN GUANYA AL GANDIA A (0-2); EL JUVENIL PERD A BELLREGUART (3-2)

20170226200038-gorgosahir.jpg

De les categories regionals del futbol i per ser cap de setmana de Carnestoltes, sols van jugar els primers equips, juvenils i majors. Ahir vesprada tenien compromisos difícils tant el juvenil com els majors del GORGOS C.F.

Comence pels juvenils. Va perdre a Bellreguart per 3 a 2 en un partit complicat. Per dues vegades es va avançar el Gorgos juvenil, primer al minut 27 amb un gol obra de Vicent Ferrer. Empatava el local al 32 i al 48 tornava a avançar-se Joan Fornés. A la segona part, l’equip saforí feia els altres dos gols que li donaven la victòria. A la classificació, el GORGOS JUVENIL és 8é amb 32 punts dels 21 partits disputats: 10 guanyats, 2 empatats i 9 perduts. Té 53 gols a favor i 41 en contra.

La cara bona la va protagonitzar ahir vesprada el primer equip del GORGOS, al guanyar contra el Gandia A per 0 a 2. S’aproxima al Benirredrà i és tercer a la classificació amb 45 punts, un menys que el segon, dels 20 partits disputats. 15 els ha guanyat i 5 perduts. 52 gols a favor i 29 en contra. Els gols del partit els va marcar el golejador David Molines, que ja en suma 29 i és el màxim realitzador del grup, al minut 45 i Lucas León de penalti al minut 85.

Comentava un dels jugadors amb carisma al vestuari, Carim: "En uno de los campos más difíciles, salimos con los 3 puntos, Gandia A 0-2 Gorgos, seguimos por el buen camino, esta es la actitud. A disfrutar de los carnavales y ya mañana a pensar en el otro Gandia de la semana que viene, gracias a los que han venido a apoyarnos. Partido a partido".

Efectivament, per a la jornada 21 del 5 de març el Gorgos té que jugar a casa, al camp de Les Costeres, amb el C.F. Gandía.

FONT: La celebració dels jugadors al vestuari. Captura del vídeo fet per Carim i pujat al facebook.MILLORS CLASSIFICACIONS DELS ATLETES GATERS: 28ª VOLTA A PEU A XÀBIA, primera cursa del XXXI Circuit a Peu Marina Alta 2017

20170227202110-eixidallebeig.jpg

Ahir diumenge 26 de febrer va començar el Circuit a Peu Marina Alta 2017 i ho va fer a Xàbia, disputant-se la 28ena Volta a Peu a Xàbia. Coneguem els atletes gaters millors classificats, repartits en alguns dels clubs de la comarca i també del nostre Club Atletisme Gata.

El primer gater en entrar a meta va ser ANTONIO FORNÉS PEDRO (lloc 28, 4rt veterà A) del C.A. Llebeig de Xàbia, amb un temps de 35 minuts i 16 segons.

El segon gater -denier casat amb una gatera- el trobem al lloc 69 VICENT LLOPIS CHELI, del C.A. Cametes Spat (Veterà D), que va fer un temps de 37 minuts i 46 segons (promedi de 3,47). Al lloc 78 va entrar el gater JUANMA CASTILLO CERVERA (47 senior) del C.M.A. La Faixa, que va fer 37 minuts i 58 segons. Al lloc 86 va entrar a meta VÍCTOR FROILÁN POVEDA (54 sénior) del C. Multiesport Benitatxell) amb un temps de 38 minbuts i 9 segons. Al lloc 94 va entrar JAIRO SOLER SALVÁ (58 sénior) del C.M.A. La Faixa, amb un temps de 38 minuts i 24 segons. Al lloc 100 entrava VICENT PEDRO SIGNES (60 sénior) del C.M. La Faixa, que va fer 38 minuts i 33 segons.

El primer corredor que va entrar a meta del CLUB ATLETISME GATA va ser JOSÉ MANUEL SIGNES al lloc 135 (77 sénior) que va fer 39 minuts i 37 segons.

Per categories, alguns gaters i gateres van fer pòdium o van ser quarts: 3r Juvenil va ser JOSÉ SIMÓ MIÑANA (292 a la general, independent, en un temps de 43 minuts i 12 segons). Va ser quarta sénior la gatera EVA ESCORTELL CRESPO (del C.A. Llebeig de Xàbia, 303 de la general amb un temps de 43:21). També va quedar 4ª de la seua categoria veterana A CHRISTINA MALLETT (222 a la general, del C.A. Dianium i amb un temps de 41 minuts i 48 segons. Una altra quarta, del C.A. Gata, veterana C va quedar MARÍA MULET MESTRE (lloc 439 de la general amb un temps de 45 minuts i 37 segons).

Va per pòdium, 3ªveterana D, la corredora del C.A. Gata TERESA GREGORI MUÑOZ, 451 a la general i amb un temps de 45 minuts i 43 segons. El ja nomenat Vicent Llopis Cheli va ser segon a la categoria de veterà D.

A les classificacions absolutes. La femenina:és 6a Christina Mallet que té 1.395 de la primera prova, la de Xàbia. A la masculina, Vicent Llopis Cheli està al lloc 68 amb 1.354 punts. Per clubs, el C.A. Gata té aquestes 5 primeres dones classificades: María Mulet Mestre (28), Teresa Gregori Muñoz (29), Sandra Sala Miralles (62), Eva Ribes Mahiques (77) i Júlia Salvá Monfort (119). Els 5 primers classificats del C.A. Gata són: José Manuel Signes (135), José Francisco Pedrós Monfort (160), Vicente Luis Fornés Pedro (194), Juanvi Soler Torres (236) i Javier Espasa Mulet (263).

La pròxima prova del XXXI Circuit a Peu Marina Alta 2017 serà el diumenge 5 de març. Es correrà la V Cursa Popular Calp-Solymar de 9,4 kilòmetres.

FONTS: classificacions www.somesport.com. Foto, Club Atletisme Llebeig (facebook).HUI ÉS DARRER DIMARTS, FESTA LOCAL A GATA

No fan escola com ahir, no obrin les tendes. Hui és festa local. Darrer Dimarts 2017 a Gata. La festa sustitueix al dia 6 d’agost, com recordeu ja s’ha dit i aixina es va acordar per la corporació municipal al posar les festes locals, aquesta i la de Sant Miquel. Per ser el darrer dia abans de la Quaresma, ja que demà és Dimecres de Cendra, moltes quadrilles d’amics i treballadors de les fabriques del poble, ompliran bars i casetes de camp, per esmorzar o dinar. Demà retornarà Gata a la normalitat i encara dissabte dia 4 de març serà el dia del Soterrament de la Sardina. La quintà major 2017 serà la protagonista amb passacarrers per la vesprada i cremà de la sardina. A la mitjanit, una nova discomòbil a l’antic camp de futbol posarà el punt i final a les festes carnestolendes.
JA ESTÀ AL CARRER EL CARTELL DE LA 20 CURSA POPULAR DE GATA (serà el 12 de març)

20170228152642-cartellcursagata.jpg

Ja està al carrer el cartell anunciador. Dins del Circuit a Peu Marina Alta 2017, la de Gata és una carrera molt completa i coneguda per tots els amants a l'atletisme. Al calendari, serà la tercera prova abans del paró de falles. Diumenge va ser a Xàbia, el pròxim diumenge dia 5 serà a Calp i el dia 12 serà a Gata. Es complix el 20 aniversari de la prova, que organitza l'Ajuntament de Gata i col·labora el Club Atletisme Gata. A les 10 del matí començarà la prova reina de adults, que tindrà 10 kilòmetres de recorregut i després correran a partir de les 12 els xiquets.

A la imatge, el cartell anunciant la prova del 12 de març de Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris