Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Agosto de 2017.

FESTE DE GATA 2017, STM.CRIST: romans i l'espectacle del correfoc

20170802123911-20170802-020846.jpg

- MIREU L’ÀLBUM DE FOTOS DEL CORREFOC, PUNXANT ACÍ.

- MIREU L’ÀLBUM DE GATA RESIDENCIAL ST (FESTA ROMANA), PUNXANT ACÍ.

- MIREU EL PRIMER VÍDEO DEL CORREFOC (Santiago Vives), A AQUEST ENLLAÇ: https://www.facebook.com/santiago.vives.94/videos/10214154460524559/.

- MIREU UN SEGON VÍDEO (Santiago Vives), A AQUEST ENLLAÇ: https://www.facebook.com/santiago.vives.94.

Fer festa recordant temps passats. Gata Residencial va proposar la nit passada una de romans i ho va conseguir. Molts veïns festers, la comissió i els residents mateixa anaven disfressats de romans i romanes. La Plaça Nova vivia, pràcticament, la primera nit de disfresses.

Darrere del ball i els romans va vindre el foc. De la mà dels Dimonis de Mislata, l’espectacle del correfoc es va escampar pel Passeig d’Alacant, carrer Sant Miquel, carrer Doctor Moratal, pas soterrani, fins arribar davant del recinte taurí. Imatges de foc que podeu veure a l’àlbum i als vídeos. També podeu veure l’àlbum pujat al facebook de la festa romana organitzada per Gata Residencial. Ja estem a la segon part de la festa 2017 i continua hui amb el dia dedicat als més menuts de cada casa.

FONTS: Fotos àlbums Alberto Cardona, Gata Residencial ST, Vero Vives, JM Vives. Vídeos: Santiago Vives.FESTES 2017 GATA: ENGALANAMENT DE CARRERS: Carrer i Placeta de Sant Antoni

20170802130106-csantantoni.jpg

Ahir matí, quan els núvols rodaven i la calor apretava, vaig visitar el segon carrer adornat del Raval. Carrer que comença, té al mig una placeta i acaba. És Sant Antoni. Els adornaments són làmpares de gots de plàstics pintats de colorins. A les reixes, com flors o girasols fets igualment de gots. Festa i colorit a una altre carrer del poble.

Quatre són els carrers que hem vist adornats: Carrer Parres, Carrer Signes, Carrer La Bassa i ara, Carrer i placeta de Sant Antoni.GATA, FESTES 2017: LES QUINTADES VAN FER AHIR EL SEU DIA

20170804182448-compodiaquintades.jpg

( PODEU MIRAR L'ÀLBUM DEL FACEBOOK, PUNXANT ACÍ )

Ahir dijous dia 3 va ser el DIA DE QUINTADES a les festes de Gata. Les camises i samarretes amb tota classe de noms van tornar a traure-les per un dia, per a la festa dels que van nàixer el mateix any de cadascú. Els bars i restaurants de Gata i la comarca es van omplir. Els autobusos portaven als festers a cada lloc que no fora dins del poble. La festa anava per barris i per bars. A la vesprada, quan ja estaven tots ben festejats, festa de l’aigua i discomòbil, ací i allà, més enllà. Com cada any, els noms de les quintades tornaven a resorgir, els armaris deixaven per una jornada una de les vestimentes més preuades, més estimades, la camiseta de quinto.

Algunes quintes celebraven alguna cosa més que la festa de l’any. Com cada any, ja ens donavem un aperitiu al programa de festes. L’enfangà feia o complia 30 anys de quintos. La Quintà 92 feia 25 anys que van ser quintos. Es deien i es diuen quinta "El Pobre". Després venia la quintà 97, Quintafarra, feien 20 anys de quintos. Baixant cap avall trobavem a la quintà 2007. Un nom llarg per a fer 10 anys de quintos: "Al safareig, ai mare que no m’hi veig!". Sense deixar de banda a la quintà vigent la de les festes d’enguany, Al Garrot. Ells aniran de guapet en alguns actes que venen demà i despusdemà, els dies grans del patró. A l’ofrena, revetlla, la missa major, mascletà, vi d’honor i la processó. 

A la composició fotogràfica, algunes quintes que van gaudir com les altres del dia de les quintades. (Fotos facebook i pròpies)GATA, FESTES 2017. ARRIBEN ELS DOS DIES GRANS DEDICATS AL PATRÓ

20170805101934-20170728-121127.jpg

Les festes de Gata de Gorgos 2017 toquen a la seua fi. Dos dies, hui dissabte i demà diumenge, resten per acabar-les. Són la vespra i la festa, són el dia que abans es baixava el Crist i el dia de la festa major en honor al Santíssim Crist del Calvari.

Hui dia 5, penúltim dia fester, també hi ha un lloc de festa per als majors. Serà pel matí i migdia. A la vesprada, com és tradició, les millors mans pelotàries es veuran les cares al carrer La Bassa. A la vesprada-nit (20 hores) concentració a la Plaça Nova de grups, quintades, festerets i festers, per a fer l’ofrena de flors al Patró. A la mitja nit el concert de revetla, també tan tradicional i típic. Enguany amb l’al·licient del comiat del director de la banda Unió Musical Joan Valentí.

I demà, la festa major. Dia solemne i actes no menys solemnes i protocolaris. Passacarrers, missa solemne, mascletà, vi d’honor i lliurament de premis i a la vesprada, processó de retorn a l’ermita de la imatge del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, al qual se li han dedicat i dediquen aquestes festes 2017.GATA: CONTRACTEN TRES TREBALLADORS PER MIG DEL PROGRAMA AVALEM JOVES

20170805110657-avalem17.jpg

Dins el Sistema de garantia juvenil, Avalem Joves, l’Ajuntament de Gata ha rebut 49.622,04 euros per a la contractació laborar de 3 persones menors de 30 anys de l’1 d’agost de 2017 al 31 de juliol de 2018.

S’ha contractat un peó forestal a jornada completa durant 12 de mesos a través de EMPUJU, Programa de incentius a la contractació de persones joves per entitats locals, en el marc del sistema nacional de Garantia juvenil.
Programa del SERVEF cofinançat pel Fons Social Europeu.
El pressupost del projecte és de 15.207,24€ i està subvencionat al 85%.

Gràcies al Programa d’ incentius a la contractació de persones joves qualificades del SERVEF, EMCUJU, cofinançat pel Fons Social Europeu, ha facilitat la
contractació en pràctiques d’un Tècnic de Mediambient i d’un Tècnic d’Esports a jornada completa durant 12 mesos. El programa, subvencionat al 100%, té un pressupost de 34.414,80€.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.

HUI ÉS FESTA MAJOR A GATA. DIA DEL CRIST, 255 aniversari. Gaudiu d'ella

20170806083817-20170805-212443.jpg

Diumenge però festa major. Dia gran de 2017. És festa major. 6 d’agost, festivitat del Santíssim Crist del Calvari. Anit, vivíem moments emotius i recordaven vespres i vespres. Una ofrena multicolor, que aniré mostrant-vos més tard, i un espectacular concert de revetla de comiat del director, que també vos contaré. El foc de la cordà ens portà al dia gran de hui. Sonen ara els retrons dels coets de la despertà, l’última despertà de les festes del Crist 2017.

Més tard, a mitjan matí, sonaran altres acords, els músics, els de la banda amb passacarrer. Recollida de festeres i festers i a la missa solemne. Després a la sorpresa pirotècnica d’enguany i al vi d’honor. A la vesprada, desprésde la missa de les 19 hores, vindrà la processó de pujada, de l’església a l’ermita, portarem al Patró al seu Ermitori.

BON DIA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI tingau tots !!FESTES GATA 2017. RECORDEM L'OFRENA: QUADRILLES, FESTERS,...

20170806181245-compoofrena.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE L’OFRENA, PUNXANT ACÍ)

Ahir per la vesprada-nit, quan el rellotge de la plaça vella de Gata marcava les 20.40 hores i el recinte recollit estava ple de gent, eixia a la porta de l’església el patró, el Santíssim Crist del Calvari, per a presenciar, un any més, l’ofrena de flors. Flors eren i boniques, les que els pre-quintos disposaven pels voltants de la imatge processonal, flors que hui engalanen el temple parroquial.

Passaven famílies agraïdes per diverses raons, quadrilles amb noms tan originals com bonics, les quintades que celebraven aniversaris sonats, tots passaven. Amb canastes, amb rams, amb barxes de flors. Passaven associacions i grups parroquials. Passaven tots els festerets i festeretes infantils, tancant el grup les dames i la regina. El mateix feien els grans. Sonava la música festera de fons, la de la Colla gatera al carrer, els presentadors donaven compte de l’ofrena floral.

A la composició, diverses quadrilles, grups, associacions, que van participar anit a l’ofrena.FESTES GATA 2017: RECORDEM LA VESPRA I LA FESTA: revetla i dia del crist (processó i castell)

20170807122514-compofinal.jpg

(SI VOLEU VEURE L’ÀLBUM DEL CONCERT ESPECTACULAR, PUNXEU ACÍ)

(PER A FER UN REPÀS DEL MATÍ DEL DIA GRAN, PUNXEU ACÍ).

(PER A MIRAR L’ÀLBUM DE LA PROCESSÓ I CASTELL D’AHIR, DIA GRAN, PUNXEU ACÍ)

PODEU MIRAR EL VÍDEO DE LA REVETLA, EL FINAL. PUNXEU.

SI VOLEU VEURE UN ALTRE MOMENT DE LA REVETLA, VÍDEO DE PABLO MULET IVARS, PUNXEU ACÍ.

SI VOLEU MIRAR TAMBÉ EL VIDEOS DELS GOIGS A L’ESGLÉSIA, MISSA MAJOR, PUNXEU ACÍ.

SI VOLEU MIRAR EL VÍDEO DEL VOLTEIG DEL CRIST A LA PLACETA DE L’ERMITA, PUNXEU ACÍ.

FINALMENT, MIREU EL VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL, PUNXANT ACÍ.

Els àlbums i vídeos de la xarxa facebook estan al dia. Les entrades del blog van un poc darrere. Festes i marors. Estiu calorós. Però tot va completant-se.

Resumisc els últims actes de la vespra, com eren l’espectacular concert de la banda Unió Musical de Gata a la revetla i el dia gran de les festes, la festa del Crist del Calvari. amb el matí, missa, multitraca, vi d’honor, processó i castell.

CONCERT DE REVETLA ESPECTACULAR:

Era l’últim concert del director Joan Valentí Giménez Ortiz i ho van brodar els components de la banda, sobre tot en les dues últimes peces musicals de cada part. "Libertadores" de Óscar Navarro i els moments dels tambors va emocionar al públic. "El ilustre Marino" del mateix autor no va deixar a ningú indiferent. Impressionant tot el muntatge. Dalt la casa abadia, als bancons mateix, la veu soprano i la trompeta; al costat de la banda veus voluntaries que formaven el cor, components del Cor Serrillàs i altres; entrant pel carrer Duquessa d’Almodóvar a la plaça tambors i trompetes. Un final espectacular amb les campanes revoltant.

La part emotiva va estar el comiat oficial del director. El president de la banda, Vicent Signes Signes, li va obsequiar amb un quadre d’una composició fotogràfica dels millors moments de la banda en els últims cinc anys que ha estat ell a la direcció del grup.

Passades tres hores de la mitja nit, no fa faltar la tradicional cordà.

DIA GRAN: MATÍ, PASSACARRERS, MISSA SOLEMNE, TRACA I VI D’HONOR:

Anar a casa la reineta, després a ca la reina. Mentre, la banda tocant amb passacarrer. Comissió i autoritats, quintetes i quintets, quintos majors. Tot va confluïr a la Plaça de l’Església.

La missa solemne va ser concelebrada pel vicari episcopal Don Francisco Revert, que va presidir l’eucaristia i va predicar el sermó del dia del Santíssim Crist del Calvari: també pel rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo, els fills de Gata Don Juan José Monfort, Don Vicent Font, Don Juan Pons i En Francesc Mulet. També va estar present a la missa, el rector xabier Don Juan Sivera, que va estar en l’etapa de seminarista a Gata, i un rector de València, que l’acompanyava.

Després de la missa, que sigué molt participativa, va arribar la multitraca preparada per la pirotècnica Ricasa, S.L. La reina major María Pedro Font va encentre la metxa al començament del carrer Duquessa d’Almodóvar. La innovadora traca va recorrer els carrers La Bassa, Pare Mulet, Doctor Gómez Ferrer, Signes, inici del carrer Teulada, Obispo Cervera i Plaça de l’Església.

I del soroll a l’altre soroll fester. El vi d’honor i el lliurament de premis als esports, carrosses i grups a peu, carrers, i truc, se va celebrar al saló d’actes del Centre Social. Regines i dames van atorgar els premis.

VESPRA DE LA FESTA: PROCESSÓ I CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS

Finalment, ressenya per a la multitudinària processó. El fet de coincidir en diumenge va fer que moltíssima gent de fora, casada a Gata, visitants, turistes inclús, participareen en la processó-romeria de pujada del Crist cap a l’ermita. El clero que presidia augmentava per la vesprada. Rectors que han estat a la parròquia i fills de Gata, acompanyaven també al patró. A la replaceta, com és costum, es van cantar els Goigs i es va fer la típica i tradicional rodada de la imatge processonal, mentre la campaneta del Calvari voltejava els últims compasos i la banda tirava a l’aire els seus sons festius.

Deixe per al final, l’espectacular castell de focs artificials. Els gaters mostraven en les xarxes socials la gran aceptació i coincidien en la grandiositat del castell, de la forma de Ricasa (Ricardo Caballer), S.L. Impressionant en alguns moments dels 14 minuts que van gaudir des de l’antic camp de futbol de Les Sorts que es va llançar tot l’entramat pirotècnic.

L’acte del castell de focs artificials va posar el punt i final a les festes patronals 2017 de Gata de Gorgos. L’ant que ve més i millors !!!

Fotos dels àlbums, col·laboracions del facebook. Agraïment per pujar-les.
HISTÒRIA FESTERA DE GATA: abans, el 7 era la Festa dels fadrins

20170807133827-compofestafadrins.jpg

Les festes patronals 2017 ja són història des d’anit a les 23.27 minuts quan va acabar l’última explosió del castell de focs artificials. Però, abans i no tan abans també feia festa Gata el 7 d’agost, tal dia com hui. Era la Festa dels Fadrins i l’organitzava els quintos de l’any. 

Al llarg d’aquests dies de festes ha corregut per la xarxa social de facebook un fullet exemple del que estic dient. La festa tenia, fins i tot, un ball a la Plaça Nova, on alguns anys es pagava, on els quintos recollien dinerets per al dinar i sopar, per a pagar-se el conjunt.

Comence per 1954. Gràcies al document d’eixe any, podem conéixer com va ser aquell dia 7 d’agost o, al menys, que es feia. Molt curiós el document que equivalia a "Una peseta". De cartró prou flexible i com una entrada de cine era aquella "TARJETA DE IDENTIDAD para SOLTEROS". A un costat es podia llegir: "Festa dels Fadrins PRECIO DE ESTE CARNET. Una peseta. Gata, 7 de agosto de 1.954.". I deia molt graciosament: "Nota única: Este permiso será retirado a las novias que riñan a su novio, o a los novios que se enfaden con la novia. El Alcalde dels Fadrins." A l’altre costat posava: "TARJETA DE IDENTIDAD para SOLTEROS. PERMISO".

"Yo, Alcalde por un día, y en la “Festa dels Fadrins” de Gata de Gorgos

HAGO SABER: Quedan autorizados todos los solteros y solteras de Gata de Gorgos, islas adyacentes y posesiones de ultramar, para que se diviertan cuanto puedan, beban lo suficiente (más sin propaparse), se desvelen, jueguen, se distraigan con cuantas Señoritas o Señoritos se les presenten y, en general, gocen de la vida por un día ampliamente, pues tiempo suficiente tendrán para padecer después de casados."

La Festa dels fadrins de l’any 1955 tenia molt bon programa. Observeu el valencià del poble que s’escrivia. Cal recordar que allò es deia "Fiesta de la Juventud" (festa dels fadrins). Era el dia 7 d’agost:

A les 8.- Gran despertá per donsaina y tamboril, disparanse un gran número de petardos y atres trons.

A les 9,30.- Almorzar una bona llesca de pá en un raimet penchant.

A les 11,30.- Después de asistir a Misa, tot lo mon fadrí deurá consentrarse davant del Hogar Rural del Front de Chuventuds pera presensiar la entrega de vares als nous Alcaldes. Este acte será retransmitit per un locutor botichós, a través de un magnífic equipo microfónic. (Qué re bé que parlem!!).

A les 13,30.- A est´hora, s´hauran acabat, segurament, tots els actes de toma de posesió, discursos y bandos. Per lo tant, lo qu´es recomana es fersen unes cuantes y anarsen a dinar, pero cada ú a sa casa, sense armar bullits.Recomanen paella en carn de pollastre o de conill, perque tratanse de un día com éste, pareix que no pare bé qu´es fasa en una gaña de baecho y floricol. Aixó es la veritat!

A les 18,30, después de una bona siesta, ben llavats y pentinats, deurán reunirse tots els fadríns en la Plasa de la Iglesia pera escomensar la manifestasió y els actes qu´esta Comisió té preparats.

A les 19,30.- A ballar s´ha dit. Cada chic en una chica. Si ballaren dos chics chuntets, que no s´extrañen de oir murmulls; la chent se fija en tot.

A les 22,30.- A sopar toquen. Degut a les preses sería molt lamentable que algú es mosegara la llengua o alguna orella.

A les 23,30.- Gran verbena en premits al millor peinat de chic y al millor faldó de camisa.

Desichantvos un día molt divertit y molta felisitat, es despedís de vosatros, hasta l´any que ve, si Deu vol, La Comisió, Gata y agost de 1955

Recordem aquell fullet molt simpàtic com eren els de l’època. Corrien les festes de 1977, anunciaven que el dia "si no plou" farien els actes, perque la quintà s’anomenava "L’Aiguà". A les 6.30 matinet la despertà. a les 11 "esports, concursos i demés habilitats". A les 20, el conjunt "Els Yacks" i la Caixa d’Estalvis d’Alacant i Múrcia col·laborava.

Però, no cal remuntar-nos tant enrere. L’any 2010, com el dia 6 era divendres, es va aprofitar el 7 i es van soltar vaques, van fer carretilles i entrà, sopar a les barraques, ball a la Plaça Nova i concert de rock. Encara en 2011 van fer també i dins de programa la festa dels Fadrins. Era l’últim dia de festes oficials, segon el programa 2011. Disco-mòbil, escuma i aigua, diversió i acomiadament de les festes al recinte del Grup Escolar. Cal recordar que van organitzar i patrocinar aquest event els quintos 2011 -amb la seua major part- i els del 2001 -amb menys diners-, com ho explica en el comentari un dels quintos.

En altres temps, també el 8 era la festa dels Casats. La qüestió era no deixar de colp la festa el dia 6. Ara, i més hui que és dilluns, tots a la feina.

FONTS: Documentació Arxiu blog Cronista de Gata.L´ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL A. VIVES PARTICIPA A L´EXPOSICIÓ ART I ESPAI A ONDARA

20170807135942-artiespai.jpg

El passat divendres 4 d´agost va tindre lloc la inauguració de la mostra d'intervencions urbanes a Ondara ART I ESPAI, L'acte va comptar amb la presència de la regidora de cultura de Gata Àngels Soler, regidora de cultura d´Ondara Raquel Bisquert, alcalde d'Ondara José Ramiro Pastor i del diferents autors tots ells alumnes de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Joan Roselló, Mª José Cholbi, Pedro Faus, Isabel Soler, Osvaldo Sánchez, Mari Marí, Mariví Puigcerver Mª Isabel de Piero així com del mestre de l´Escola Ginestar.

Tota una barreja de conceptes i de materials conformen la mostra,, cds, fisl de coure, cartelleria industrial, fotocòpies, ferros, caixes de fusta etc. etc. Les obres es troben situades a la plaça de bous, al riu Alberca, al carrer de les Virtuts, a la placeta de les escoles, façana d ela casa de la cultura, edifici al costat de la torre del rellotge i carrer de S. Antoni.

La mostra romandrà oberta fins el 17 de setembre i com les obres estan a l'exterior sempre estan visitables.

FONTS: Text i foto Escola de Plàstica A. Vives, Gata.

 PRESENTEN A L'AJUNTAMENT DE GATA LA XIV EDICIÓ DE ART AL VENT

20170808165844-presentaartalvent17.jpg

La regidora de Cultura, Àngels Soler ha presentat, aquest matí, juntament amb el director de la mostra, Josep Ginestar, Art al Vent XIV que arrancarà dilluns 14 d’agost a Gata.

Durant tres setmanes, fins al 3 de setembre, el carrer la Bassa de Gata  acollirà la mostra d’art tèxtil a l’aire lliure “més important de l’estat espanyol i més internacional del País Valencià”, tal i com l’ha definida Josep Ginestar, coordinador de la mostra.

Ginestar ha explicat que comptarà amb 70 teles exposades procedents de 16 països diferents dels 5 continents que han estat seleccionades entre les obres presentades a la convocatòria per un jurat professional. Al mateix temps ha destacat com a dades curioses la alta participació d’artistes de Brasil i Xina en aquesta edició així com el gran nombre de dones entre els participants.

“És tracta d’una història d’amor” assegura el coordinador de la mostra, per part de la localitat que l’acull cada any, per part dels artistes que participen desinteressadament i per part del jurat,  que en aquesta edició ha estat format per Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; Paulina Ortiz, artista i dissenyadora tèxtil i Katriina Flensburg, artista tèxtil.

Per a Ginestar, Art al Vent, a més de ser una manera d’acostar l’art contemporani a la població en general,  pretén ser útil a la població ja que representa una dinamització comercial i turística i crea una identitat de poble, al mateix temps que una dinamització cultural a través de la programació cultural paral·lela que des de la regidoria es prepara al voltant de la mostra.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha destacat la programació cultural complementària que convida a la gent a gaudir dels carrers i de les obres exposades durant les nits d’agost. En aquesta edició, a més de la música de la mà de la colla de dolçainers i tabaleters, del grup de danses La llata i de la Banda Juvenil, comptarem amb dues rutes pel municipi i una visita guiada per Josep Ginestar a la mostra que es repeteix després de la bona acollida de la passada edició.

Soler ha volgut a animar a veïns i visitants a gaudir d’Art al Vent XIX, de la programació cultural complementària i de tot un poble acollidor com és Gata.

FONTS: Informació i foto, Ajuntament de Gata.COMENÇA A RODAR EL NOU GORGOS CF DE PRIMERA REGIONAL, 2017-2018

20170808171908-gorgosinici.jpg

Passades les festes patronals, de seguida s’han posat a la feina. El primer equip del GORGOS C.F. ha començat a entrenar, a rodar en el camp municipal de Les Costeres. Al llarg de l’estiu, el club ha anat presentant a fitxages nous, que junt amb els ja existents conformaran la plantilla que dirigiran Jaume Serra i Pere Noguera, qui comentava al seu facebook: "Comença una nova etapa i una nova il.lusio. responsabilitat, entusiasme i molta feina per a tornar la confiança dipositada en nosaltres". El repte, fer un bon paper a la nova categoria, a la que van pujar per ser un dels segons millors, la Primera Regional Valenciana. Quasi amb tota seguretat, estaran enquadrats amb molts equips de la Marina i la Safor, la qual cosa els facilitarà desplaçaments i a més coneixement dels equips.

Hi ha noves incorporacions, jugadors de la casa que retornen, i sempre per a composar un bon equip, el GORGOS CLUB DE FUTBOL, que portarà el nom de Gata ben alt.

TAMBÉ EL JUVENIL DEL GORGOS MOU MOTORS

Per altra part, també es mou ja l’equip juvenil, que es manté a Primera Regional, després de la bona temporada de l’any passat. S’ha presentat ja per mig de les xarxes socials als quatre joves que estaran al cos tècnic al capdavant del juvenil del Gorgos C.F. en la temporada 2017/18, on intentaran portar pel millor camí a l’equip.

Ells són: Isaac Sánchez com a primer entrenador. Ve d’entrenar a l’infantil A del Gorgos C.F., on va realitzar una molt bona campanya, complint els objectius marcats. És un entrenador que és del futbol de possessió i els seus equips sempre intenten treure el baló jugat. Com a segon entrenador Bati Mengual. Actualment jugador del primer equip del Gorgos C. F., després de passar per l’Orba C.F. i la U.D. Benissa en la temporada anterior. Estarà en el cos tècnic amb molta il·lusió i aportar tot el que es necessita. Com a entrenador de porters tindrem a Vicente Mulet. Actualment jugador del CE Pedreguer. Acumulant 9 anys d’experiència com a entrenador de diferents edats i categories en les escoles de Dénia i Gata. 

Per finalitzar comptem amb Jose Caselles com a preparador físic. Home de la casa. Durant tota la seua vida jugador del Gorgos C.F., estarà també en la temporada 17/18 amb el primer equip. Fa quatre anys que és l’encarregat de preparar físicament als jugadors del juvenil amb excel·lents resultats. Esperem que per molts anys més.

FONTS: Informació i foto, Gorgos C.F.LA PORTERA DE GATA, MARTA GAYÀ COLOMA, JUGARÀ AL C.F. SPORTING DE MAHÓN, A LA SEGONA DIVISIÓ FEMENINA

20170808180411-martacompo3be.jpg

La jugadora portera de Gata MARTA GAYÀ COLOMA ha fitxat per un conjunt balear per a jugar en la pròxima temporada 2017-2018. Hui mateix, a la pàgina del facebook del CF SPORTING DE MAHÓN es confirmava amb aquests termes la notícia:

"El CF SPORTING DE MAHÓN confirma la incorporación de la guardameta MARTA GAYÁ COLOMA nacida el 18/01/1994 y natural de Gata de Gorgos (Alicante). 

TRAYECTORIA DEPORTIVA: CD Dénia, Elche CF, Levante UD B, y defendió la camiseta del Levante UD y el Fundación Cajasol Sporting de Huelva de la Liga Iberdrola Femenina."

Per tant és una gran notícia per al futbol gater i per al futbol femení de la mà d’una gatera. El Maó va conseguir l’ascens a la Segona Femenina la passada temporada i ara es reforça més i entre les jugadores que amb il·lusió i perseguint nous reptes i metes es troben està Marta, la nostra paisana, que ha decidit botar a les Illes Balears per a, sens dubte, fer un gran paper a l’equip.

Ja han començat els entrenaments, ho van fer el passat 27 de juliol i a setembre iniciaran la lliga amb equips de Catalunya i les Illes Balears. Anirem seguint les seues evolucions i, per suposat, la de l’equip. Li dessitgem tota classe d’èxits amb el seu nou equip.

Podeu llegir altres notícies sobre Marta Gayà en aquest blog, punxant ací:

GATERA DESTACADA, MARTA: ENTREVISTA I A L’ELX FEMENÍ (17-2-2013).

DEBUT AL LLEVANT (21-9-2014).

MARTA, CO-PROTAGONISTA DEL VÍDEO DEL LLEVANT FEMENÍ (11-10-2014).

JUGADORA DE L’SPORTING DE HUELVA (19-3-2016).

FONT: Composició, foto del facebook de Gayà i escut de l’equip.GATA: PLOU POC...ARRIBEN LES PRIMERES PLUJES DESPRÉS DE LA FORTA CALOR

20170809101659-pluja.jpg

Ja s’han mesurat 1,5 mm. en les estacions metereològiques del poble. Ha començat a la matinada el canvi radical de temps que anava anunciant-se. Va a ruixats però banya i neteja l’ambient, que falta en tenia. Fa una estoneta hi havia molta humitat, el 88 per cent. No es mou el vent, uns 5 kms. per hora. La temperatura és de 23,8. Totes aquestes dades són de l’estació de Meteoxàbia al C.P. Santíssim Crist de Gata.

Plou poc...recordeu aquell refrany. Ve beníssim per a l’ocasió. Han arribat les primeres plujes d’un fort estiu, des de finals de juny fins ara. La qüestió: això ens portarà més calor o refrescarà?.

A la imatge, carrers mullats, temps nuvolat. GATA.GATA: SI PEL MATÍ PLOVIA POC, AL VOLTANT DE LES 22.30 HA DESCARREGAT FORTÍSSIM

Més de 40 litres en pràcticament una hora ha descarregat sobre Gata en una tormenta fortíssima que ha estat mesclada amb ràfagues de vent. Aiguats impressionants i carrers on en els claveguerams no donaven abast. A l’interior de la comarca i a les ciutats de Dénia i Xàbia també ha plogut moltíssim aquesta vesprada-nit. La situació és d’emergència i continuarà aquesta nit fins demà dijous pel matí. Ara està amainant l’aigua i el vent i plou amb més moderació. Fenòmen estrany el vivit hui dia 9 d’agost, ja que és més normal que els primers ruixats de després de l’estiu arriben passada la primera quinzena.LES PLUGES TORRENCIALS DEIXEN ENTRE 61 I 112 LITRES EN GATA

20170810193759-compoplugestorr.jpg

La AEMET va qualificar ahir de fenòmen anormal i de pluges torrencials les vivides anit a la Marina Alta. També a Gata de Gorgos es va patir eixa gran quantitat d’aigua, que va afectar i molt a llocs com el carrer Paet, que era literalment un riu, al pas soterrani de baix de les vies del tren cap a les Sorts, que es va inundar, al recinte del corro dels bous, que s’han deixat els palcos per a Sant Miquel, i de bon matí -que estan fetes les fotografies- es podia veure l’efecte de la tormenta.

Les estacions metereològiques de Gata alcançaven fins als 112 que mesurava a Les Senies l’amic Javier Gilabert Artigues, o els 80 que caïen a Gata i que donava fe Vicent Signes Signes (Canya). L’estació del CEIP Santíssim Crist de Gata que es publica en Meteoxàbia, en Avamet i en més pàgines metereològiques, va mesurar en tot l’episodi 61 litres.

Al camp i més a prop del Montgó, a les partides de Cuadros, Miralbons, Senies, la intensitat de la pluja va ser més, i les ràfagues de vent considerables. Llamps i trons de nit, un episodi anormal per a la primera quinzena d’agost.

Davant d’aquesta "barbaritat d’aigua en poc temps", com deia un home aquest matí, l’Ajuntament de Gata, a l’igual que altres de la Marina Alta, van fer notar aquesta "anormalitat" als seus veïns. El de Gata va emetre aquest comunicat:

*EPISODI PLUJA GATA DE GORGOS*

Gata de Gorgos acaba de registrar fa uns moments una *intensitat de pluja de 23’2 litres/m2 en tan sols 10 minuts*. Extrapolant esta quantitat a 1 hora seria equivalent a 139’2 litres/m2 (*INTENSITAT TORRENCIAL*).

Si algun veí ha patit algun desperfecte i necessita un informe favorable pot sol·licitar-lo en l’ajuntament per reclamar els possibles danys davant la seva asseguradora."

Com canvia el temps a les torments d’estiu. A mitjan matí de hui dijous lluïa el sol, amb menys temperatura, però amb les plantes i la natura neta. El Montgó estava relluent després de la passada d’aigua d’ahir.

FONTS: Fotos extretes del facebook i personals. Dades estacions: Javier Artigues, Vicent Signes, CEIP S.C., Ajuntament.GATA: VARIADA OFERTA CULTURAL AL VOLTANT DE ART AL VENT XIV, 2017

20170811123238-artventcult1.jpg

De entre les rutes guiades, el 18 en faré una històrica i anecdòtica pel poble

Art al Vent XIV arriba a Gata, a partir de dilluns 14 d’agost, acompanyat d’una variada programació cultural, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata, per convidar a veïns i visitants a aprofitar els carrers i gaudir de les obres exposades a poqueta nit.

La colla de dolçainers i tabals El Montgó i el grup de danses La llata actuaran dilluns 14 d’agost en la inauguració oficial que se celebrarà a partir de les 20 hores.

Per a dimecres 16 d’agost s’ha organitzat una ruta urbana que, amb el títol “Mostra’m Gata”, pretén donar a conèixer entre els visitants el centre urbà del municipi i els llocs més emblemàtics. I divendres 18 d’agost, Miguel Vives, Cronista de Gata (el que vos escriu), us guiaré per una ruta de caire més històric i anecdòtic pels carrers i placetes del municipi. L’eixida de les rutes serà des de l’Ajuntament a les 20 hores i serà per a tots els públics.

La música serà la protagonista dimecres 23 d’agost amb l’actuació d’un grup instrumental a partir de les 20 hores a la placeta d’Espanya.

També la literatura té el seu espai amb la presentació del llibre “Entre dones” que tindrà lloc davant de l’Ajuntament, divendres 25 d’agost a les 20h.  És un recull de 10 escriptores del panorama actual: Raquel Ricart , Núria Cadenes, Isabel Canet Ferrer, Carme Manuel, Pepa Guardiola, Isabel García Canet, Lliris Picó, Mercè Climent, Anna Maria Moner i Maria Josep Escrivà. En l’acte intervindran diverses autores i l’editora Àfrica Ramirez.

A més a més, i després de la bona acollida de la passada edició, el coordinador de la mostra i mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Josep Ginestar, realitzarà una visita guiada a l’exposició Art al Vent XIV, dimecres 30 d’agost a les 20 h.

Tancarà la programació i posarà el colofó a Art al Vent 2017 la Banda Juvenil de Gata amb la seua actuació diumenge 3 de setembre a la plaça de l’Església a partir de les 20 hores dins l’acte de cloenda.

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.MOR A ALACANT JOSÉ LUIS MASUTIER CERVANTES, un enamorat del poble de Gata

20170813105857-joseluis.jpg

José Luis Masutier Cervantes, germà de la família Masutier afincada en Gata, i veí d’Alacant, al casar-se amb Mati, filla de Ramón Beltrán Limiñana (aquest era fill adoptiu de Gata), va morir a la capital alacantina ahir dissabte als 73 anys d’edat. Des de que venien a passar els estius a Gata, José Luis es va enamorar de Gata i les seues gents, tenia la quadrilla al poble, i participava dels costums i tradicions del mateix. Cosí germà de la família Monfort Cervantes, que vivien i viuen ací, Gata era el seu poble estimat.

Una ràpida i maliciosa enfermetat l’ha privat de poder estar aquestes festes i ja per sempre del seu benvolgut poble de Gata, de l’estimat Santíssim Crist, com moltes vegades em va manifestar i vaig ser testimoni del que dic. Sempre que venia s’instal·lava al pis de les germanes Campo, junt a la seua dona (neboda d’elles) i últimament no faltava mai a cuidar a sa mare ja molt major, fins que la malaltia no li ho va permetre.

Aquesta vesprada de diumenge serà soterrat a Alacant. Des del blog el meu sentit condol a sa mare, que residix a Gata, i que notarà molt la falta; a la seua dona Mati; al germà Diego i germanes Ana i Mercedes, igual que a la resta de familiars.

Descanse en pau JOSÉ LUIS, el Masutier que vivia a Alacant, com el coneixíem al poble de Gata.

*Foto testimonial extreta d’Internet, menuda per la resolució.ENS HA DEIXAT BERNARDO ESCORTELL MULET, UN MÚSIC DE TOTA LA VIDA

Ha mort BERNARDO ESCORTELL MULET. L’última eixida social de Bernardo de la que vaig ser testimoni va ser el concert de la revetla. Era un músic de tota la vida. Amant de la banda de música del poble, afició que va inculcar al seu fill Miguel Ángel i al seu nét.

BERNARDO sempre assistia als concerts, a les tocates de la banda. Ell mateixa va formar part de la banda des de ben jove. Molt bona persona, sempre valedor de les tradicions.

Descanse en pau Bernardo Escortell. El més sentit condol als dos fills i a la filla, així com a la resta de familiars. El so de l’espectacular concert de revetla se’l enporta en l’últim adéu.

El soterrament serà demà dilluns dia 14 d’agost a les 18 hores a l’església parroquial. Ara es troba al tanatori de Xàbia.INAUGURACIÓ DE LA XIV MOSTRA DE ART AL VENT A GATA

20170814232128-compoinaugfotosaj.jpg

Art al Vent ompli ja els balcons del carrer la Bassa de Gata amb les obres que composen l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país que es podrà visitar fins al 3 de setembre,

Aquesta vesprada s’ha inaugurat Art al Vent XIV en un acte festiu  amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar; Lala de Dios, membre del jurat; així com  de la diputada al Congrés, Rosana Pastor(Podem), membres de la corporació municipal, les regidores d’Ondara, Pedreguer, i Jesús Pobre, el Gerent de la Macma i artistes expositors i que ha comptat amb la participació de la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata.

La regidora de cultura, Ángels Soler ha mostrat la gran satisfacció per què Gata acull, un any més, aquesta gran manifestació cultural que suposa una de les exposicions més internacionals del territori valencià. També ha volgut agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar, el jurat i tots els que col·laboren per què cada any Art al Vent siga possible.  Ha destacat la participació d’artistes de 16 països diferents  procedents dels 5 continents. 

Ginestar ha explicat que la mostra recull una gran varietat de obres amb tècniques diferents i amb temàtiques molt diverses, algunes d’elles de caràcter reivindicatiu. A més, ha agraït la tasca i professionalitat del jurat format per Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; Paulina Ortiz, artista i dissenyadora tèxtil i Katriina Flensburg, artista tèxtil.

Per la seua part, Lala de Dios ha volgut manifestar la seua gratitud per formar part d’un projecte com és Art al Vent que s’ha convertit amb una data ineludible dins el món de l’art tèxtil. També ha destacat que encara que es tracta d’una convocatòria dirigida a artistes contemporanis es tracta d’una reinterpretació d’una tradició, així que barreja patrimoni cultural amb modernitat.

La regidora de Cultura ha conclòs convidant a tots a gaudir de la mostra i de la programació cultural.

El recorregut per el circuit expositiu a conclòs a la plaça de l’Església amb l’actuació de Colla de dolçaines i tabals El Montgó i el grup de danses La Llata.

FONTS: Fotos composició i text, Ajuntament de Gata.HUI ÉS LA FESTA DE LA VERGE D'AGOST. A Gata, la de les alfàbegues

20170815090309-alfabegues3.jpg

Seria interessant recuperar aquell cant originari de GATA de la Verge de la Paloma, que són arrels de música religiosa gatera

A la composició, l’altar major amb la Verge i les tradicionals alfàbegues

Tal dia com ahir, vespra de la festa es cantava per la vesprada el "Cant de la Paloma" fins els anys 50, amb una lletra treballada, de la qual es conserva la música també

Hui dia 15 d'agost és la Mare de Déu. Si mirem les advocacions que porta en trobarem moltes. A Gata coneguem a la Verge de l'Assumpció com la Mare de Déu "de les Alfàbegues". Per terres catalanes li diuen també "la Mare de Déu del Llit".

Al llarg de la vesprada d'ahir i la jornada de hui, l'altar major de l'església de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos presenta l'aspecte que vegeu a la composició fotogràfica, ple d'àlfabegues ("ocinum basilicum") de distints tamanys, que durant mesos les dones cuiden i preparen a les seus cases.

Abans es feia processó amb xiquetes i xiquets de Primera Comunió portant les cintes. 

Però, a més de les alfàbegues Gata té una altra informació històrica i cultural en aquest dia de la Mare de Déu d'Agost, que també se li diu. Any rere any, i ja són vuit, reivindique el costum religiós musical, el CANT DE LA PALOMA, que entonaven les dones cantadores la vespra, al mig de l'església de Gata, i que va recollir amb la música i tot Seguí, el musicòleg alacantí per al seu llibre on està publicat.

Aquesta és una de les parts en lletra del "Cant de la Paloma".

"Hoy, la paloma divina, la que nunca tuvo falta, para subir a su nido, el dulce vuelo levanta. Es la paloma, la Virgen María llena de gracia, que hoy sube a reinar el Cielo, de virtudes rodeada. Lleva en sus divinos pies la luna graciosa y clara; aquí van dos lunas juntas, una hermosa y la otra Santa".

"Preguntan unos a otros ¿Quién es esa hermosa Dama que tan reluciente sube y la luna lleva a sus plantas?. Responden: Esta es aquélla, en que a la Persona Sacra, la Segunda de las tres, nueve meses dió morada."

"Todos los coros divinos alzan al cielo las palmas cantando dulces motetes, diciendo con voces altas: Subid, cristalino espejo. Subid, fuente dulce y clara, subid, lucero del día, subid, preciosa esmeralda."

"Todos los Santos y Santas dicen con voz levantada: ¡Viva la Reina del Cielo! ¡Hoy sube a ser coronada!. Por vuestra asunción gloriosa, os suplico Virgen Santa que nos deis allá la gloria, y aquí, para amaros, Gracia."

Caldria no deixar perdre del tot aquest cant, del que conservem la partitura, la lletra completa i la música. Músicòlegs entesos en la matèria, deurien posar-se a la tasca de recuperar i enregistrar tot el cant de la Paloma i deixar-ho com a patrimoni musicològic local de Gata, en el lloc on es mereix i no que altres músics de fora ho facen abans que els gaters.

Finalment, també aprofite per felicitar a totes les que porteu el nom d'Assumpció i compostos.GATA: XIV EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'ART TEXTIL 2017. Les obres, una a una

20170815091429-inaugav3.jpg

Ahir va quedar inaugurada la XIV Exposició o Mostra Internacional d'Art Tèxtil a GATA DE GORGOS, edició 2017. Fins el 3 de setembre, que es clourà la mateixa, des del blog, com cada any, anirem descobrint les peces, les obres d'art, amb el seu autor i el seu nom. El mostrar-les al blog no és més que una espenta per a "fer goleta", com diguem per ací, per a que s'acosten a la mostra, a l'exposició, per a que gaudixquen en directe a qualsevol hora del dia de les obres.

Des de demà aniré posant les obres, tres o quatre al dia, fins el 3 de setembre.GATA: LES OBRES: XIV EXPOSICIÓ INTERNACIONAL ART AL VENT 2017. HUI I DIVENDRES, RUTES GUIADES (activitats culturals)

20170816085936-peraobresmodel1.jpg

Encetaré hui dimecres 16, la relació d'obres que conformen el mostrari de l'Exposició Internacional d'Art al Vent 2017, que podeu veure a totes hores, a l'aire lliure, al carrer La Bassa de Gata de Gorgos.

També és important recordar que hui dimecres i divendres 16, podeu fer la ruta guiada cultural, que proposa la Regidoria de Cultura. A les 20 hores, eixint de l'Ajuntament. Hui, mostrant el poble. Divendres vos acompanyaré fent una ruta guiada històrica i anecdòtica per alguns carrers del poble. Acudiu, coneixereu més a fons el poble. Tant als gaters com als visitants, podeu mirar i saber del poble.

Aquesta vesprada o nit començaré a posar-vos les obres, quatre hui, que podeu admirar i gaudir d'elles en directe al carrer La Bassa.XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (1-4)

20170816160909-obres1-4.jpg

Comence hui la sèrie d'obres que podeu veure al carrer La Bassa fins el 3 de setembre. La XIV Mostra Internacional d'Art Tèxtil "Art al Vent" 2017 està a l'abast de tots i a totes hores. Les "Mirades Urbanes" on s'enquadra aquesta entrada miren a les balconades. Entrem per la Plaça d'España, mirant cap avall per la dreta. Hui admirem quatre obres:

1.- LA TELA NEGRA DE LOS COLORES. De Anja Matzerath. Alemanya. Composició: Tela de cotó i fil de seda per a cosir.

2.- NAIXEMENT. De Said Ben Salah. Marroc. Composició: Fil de cànem cosit.

3.- SENSE TÍTOL. De Pepa Espasa. Espanya. Marina Alta. Composició: Tècnica mixta.

4.- CRISIS. De Marivi Puigcerver. Espanya. Marina Alta. Composició: Goma Eva blanca i fil de llana.ENS HA DEIXAT PEPE SIMÓ MULET, TOT UN EXEMPLE DE SUPERACIÓ. IMPULSOR DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU

20170816175558-pepesimo.jpg

Hui al migdia ha faltat PEPE SIMÓ MULET, després d’una llarga i difícil enfermetat. Li faltava un mes per a 75 anys. Pepe era tot un exemple de superació davant les adversitats. Estimat i molt per la seua família, els amics, veïns, companys i tots els que el coneixien, sempre tenia paraules d’ànims per aquell que s’acostava a la seua inseparable cadira de rodes.

El barri i les festes de la Font del Riu perden a un dels seus millors impulsors, ja que tots els promotors de la festa allà pels anys 80 el van fer president, càrrec que ell exercia amb molt de respecte i tolerància. Sempre tenia les portes obertes de sa casa per a tot el que es precisara per a la festa.

Cal destacar també a Pepe Simó Mulet amb la política i la festa. Va ser regidor de l’Ajuntament de Gata al segon ajuntament democràtic, de 1983 a 1987, per Alianza Popular. Més tard va ser per uns anys president del Partit Popular. A la festa, a més de la Font del Riu, formava part de la Penya festera La Xàbega, que van fer festes patronals com a comissió en 1993. Allí on estava Pepe estava Rosa, la seua dona. Eren inseparables.

Des del blog el més sentit condol a la seua dona Rosa, molts ànims que seran necessaris davant aquesta situació de pèrdua de l’ésser volgut; als germans Sebastià i Antonio, i a tots els seus nebots. Pepe deixa un gran buit a la Font del Riu, el seu barri, la seua gent, i s’en va a buscar als que ja li van precedir, junt al Santíssim Crist del Calvari i Sant Joan, patrons del poble i del barri.

La capella ardent es troba a sa casa, al carrer Lepanto, fins l’hora del funeral que serà demà dijous per la vesprada a les 18.30 hores. DESCANSE EN PAU, l'estimat i amic Pepe Simó.ACTIVITATS CULTURALS (ART AL VENT) 2017: demà, 2ª ruta. Història i anecdotari (Cronista de Gata)

20170817162022-20140419194730-compohostal.jpg

Demà divendres, a les 20 hores, tindré la responsabilitat i a la vegada el plaer de compartir amb tots els que vulguen acompanyar-nos a la ruta guiada pels carrers antics del poble, Raval i centre, parlant-vos i mostrant-vos un poc d’història i anecdotari dels últims dos-cents anys, de carrers i placetes, de plafons ceràmics devocionals, de fonts, de la caseta de la lepra i més indrets. 

La ruta és una activitat cultural enmarcada dins de la programació de "Art al Vent" 2017, que ha preparat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata. L’eixida serà des de l’Ajuntament. Vos esperem si voleu acompanyar-me. Gràcies.   GATA: DES DEL BLOG, CONDOL PER LES VÍCTIMES; ÀNIMS PELS FERITS...AVANT BARCELONA

20170818085841-atentado-en-barcelona-barcelona-deportes-deportes-239738147-43379132-1024x576.jpg

Des del blog CRONISTA DE GATA no tinc paraules per pensar el que va ocorre ahir a Barcelona i també hui a Cambrils (Tarragona). Hui és un dia molt trist per a tot arreu de l'Estat espanyol. Barcelona, allà on anaven els nostres avis i pares a les noces de mel, allà on cents de gaters han estat alguna vegada, necessita del nostre recolzament. CONDOL per als familiars, ànims per als ferits. És una sense raó, una barbaritat. La pau, la germanor, tindria que ser sempre la millor arma. No el fanatisme, la locura. ENDAVANT BARCELONA.UNA RUTA HISTÒRICA I ANECDÒTICA DE GATA: descobrint curiositats del poble

20170819171641-img-20170818-wa0002-copia.jpg

(PODEU REPASSAR EL MENUT ÀLBUM DE LA RUTA D’AHIR PER LA VESPRADA-NIT, PUNXANT ACÍ)

Ahir per la vesprada em van acompanyar unes treinta persones a la Ruta guiada que vaig dirigir pel Raval i el centre del poble. Agraïment per l’interés, no sols als gaters sinó als turistes nacionals que ens acompanyaven. La gent assistent va acollir amb gran curiositat tot l’anecdotari històric que anava desgranant-se al pas pels carrers i places del nostre poble. Des de l’Ajuntament, cap a la Placeta de l’Hostal i Placeta de Sant Antoni, pel carrer Baix i Tetuà a l’eixida del barranquet; pel carrer Penyó a divisar la Caseta de la Lepra. Del pont a la Plaça de l’Església, del temple al carrer Signes i carrer Teulada, dels quatre cantons cap al carrer Nou i tornar cap al punt de partida.

Al llarg del recorregut vam descobrir un total de 13 plafons ceràmics i devocionals de la trentena existent pels carrers de Gata. Un bé protegit, uns elements a conservar.

La ruta guiada estava emmarcada dins del programa cultural paral·lel que es fa amb motiu de l’Exposició Internacional d’Art Tèxtil (Art al vent) 2017, que ha organitzat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata.

FOTOS àlbum: Ajuntament, J.Pedrós, JM Vives.ELS VEÏNS DELS JULIANS VISITEN ASEVI-CUCHOL I CELEBREN EL TRADICIONAL SOPAR DE GERMANOR ESTIUENC

20170819211936-veinatjulians.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LA VISITA I EL SOPAR, PUNXANT ACÍ)

La germanor es manifesta com es feia abans, reunint a tot un veïnat. Els veïns de les cases de camp de la partida Julians (partida que pertany al terme de Xàbia, però té tots els propietaris gaters) van recuperar fa uns anys el tradicional sopar de l’estiu. Enguany ha sigut especial la vesprada i la vetlada.

Ahir divendres per la vesprada, els veïns van fer una visita a la fàbrica de productes de neteja Asevi-Cuchol, que es troba a la mateixa partida. La gent del veïnat va poder comprovar tot el procés de fabricació, envasat i funcionament de la indústria. Després de la visita, per gentilesa de l’empresa es va oferir el sopar de germanor a la històrica i simbòlica Casa de Bolufer, on es troba l’antiga ermiteta de la partida.

"L’alcalde de la partida", Antonio Monfort, havia donat setmanes abans complit compte de tota la programació. Nombrosos veïns van poder gaudir d’aquesta nit, tornant a demostrar, un any més, la germanor entre tots. No va faltar la música i les cançons, que van amenitzar la nit.

FONT: Fotos de l’àlbum i de la portada facilitades per "l’alcalde" Antonio Monfort.GATA, SETMANA CULTURAL (Art al Vent), MUSICAL (Figa Gata) I ESPORTIVA (Volta a Espanya)

20170821161840-actes.gif

Events culturals, musicals i esportius omplin la setmana que comença hui a Gata. Segueix mostrant-se a totes hores i al carrer La Bassa la XIV Exposició Internacional d’Art Tèxtil. Els actes culturals, al voltant de Art al Vent, seran dimecres i divendres. Dimecres 23 a les 20 hores hi haurà Música a la Placeta (Plaça d’Espanya) amb l’actuació d’un grup instrumental. Divendres 25, davant l’Ajuntament, també a les 20 hores, serà presentat el llibre "Entre dones". És un recull de 10 escriptores del panorama actual: Raquel Ricart , Núria Cadenes, Isabel Canet Ferrer, Carme Manuel, Pepa Guardiola, Isabel García Canet, Lliris Picó, Mercè Climent, Anna Maria Moner i Maria Josep Escrivà. En l’acte intervindran diverses autores i l’editora Àfrica Ramirez.

FIGA, GATA

L’edició d’enguany de Figa (Festivalet Independent Gata) se celebra dissabte dia 26 a partir de les 20 hores a l’antic camp de futbol Les Sorts de Gata. Prèviament, a les 12.30 hores al disc-pub Kiro’s (carrer Sant Miquel) es podrà gaudir de la música del grup "Geografíes". L’associació cultural Gata Fan Club celebra la 11ª edició del Festivalet Independent de Gata, el FIGA. Tant l’actuació matinal com la de la vesprada-nit seran gratuïtes.

El festival, que porta una dècada apropant la cultura pop-rock a Gata i la Marina Alta, comptarà amb les següents actuacions: Mourn(grup format per Jazz i Leia Rodríguez, filles de The New Raemon) com a cap de cartell. A més cantaran també els grups: Gener, Cala Vento, Mox Nox, La Plata, Arthur Caravan, Solar i Los Wallas.

 VOLTA CICLISTA A ESPANYA

Aquest any també estem d’enhorabona a nivell ciclista. La VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2071 passarà aquest diumenge dia 27 per la vesprada per la travessa de la N-332 (la carretera) procedent de Teulada i en direcció a Xàbia. Com fa dos anys, seguirà el mateix recorregut pujant cap al desviament de Xàbia a un kilòmetre de Gata. Una bona ocasió per a veure el pelotó, escapatats i els millors ciclistes del panorama internacional.

Segons el llibre de ruta, l’etapa 9 eixirà de Oriola (Ciutat del Poeta Miguel Hernández) i arribarà a la Cumbre del Sol, al Poble Nou de Benitatxell. Tindrà un recorregut de 174km. Quan els ciclistes porten 149 kilòmetres d’etapa i a 25 de la meta en alt, l’Alt de les Antenes com coneguem a la Cumbre, passarà per Gata. En els millors dels temps podria passar a les 16 hores i 53 minuts; en el temps intermig a les 17 hores i 4 minuts i en el pitjor dels temps, a les 17 hores i quart.

A la composició, els anuncis dels actes i el símbol de la Volta.DIVERSES SUBVENCIONS DE DIPUTACIÓ PER A GATA, EN BENESTAR SOCIAL (BOP)

El Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.) publicava ahir dilluns diverses subvenciones de temàtica social, de les quals també es beneficia el municipi de Gata de Gorgos.

La subvenció dins de la convocatòria destinada per a l’el·laboració de Plans Municipals de Accesibilitat Universal dis del període comprés entre l’1 d’octubre de 2016 i el 31 d’octubre de 2017, importa un total de 5.500 euros.

Per als programes socials, la següent subdivisió. Per a prestacions econòmiques individualitzades un total de 8.123 euros i per al Servei d’Ajuda a Domicili, 17.272 euros. El que fa un total de 25.395 euros.

Pel que fa subvencions destinades al desenvolupament de programes a favor de la inclusió social per al sosteniment de serveis estables d’informació, orientació i assessorament, intervenció psicosocial i integració laboral, en matèria de Benestar Social, l’associació AMADEM (Amics Marina Alta d’ajuda als malalts mentals) amb seu a Gata de Gorgos, es veurà subvencionada per a l’atenció psicosocial en salut mental; servei d’informació, orientació, assessorament psicològic i psicoeducació, i amb despeses de personal (psicòleg/a, dos mesos). En el capítol de salut mental, per a AMADEM es subvencionen 3.727 euros.

FONT: B.O.P. dia 21-8-2017.

 XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (5-10)

20170823083934-av1ja.jpg

Seguisc mostrant-vos les obres de la XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil "Art al Vent" 2017, que podeu admirar passejant pel carrer La Bassa fins el 3 de setembre. A l’abast de tots i a totes hores. Fotografie balconades i obres, als mateix llocs on estan penjades les obres. Són "Mirades Urbanes". Vegem ara sis obres més, de la 5 a la 10:

5.- PLUJA DE PARAULES. De María Luisa Pérez Rodríguez. Espanya. Composició: Cintes tèxtils cosides.

6.- LINCERING DREAMS. De Fan Wu, Hongci Hu i Yong Hu. Xinesos. Composició: Tela de cotó.

7.- ABSOLUTAMENTE SIN PALABRAS. De Genoveva Regidor. Espanya. Composició: Aplicació de teles de cotó.

8.- SHIBORI ARASHI. De Pepa Carrillo. Espanya. Composició: Tècnica Shibori Arashi, plumetti de cotó, cosit a la base.

9.- POLÒNIA X. Manuela Paszkowsky. Espanya. Composició: Tela de tul i siluetes de fulles de roure de Varsòvia sobre teles platejades.

10.-BETWEENNSS. Guoxiang Yuan. Xina. Composició: Material retallat de polièster.

* Recordeu que hui dimecres 23 hi ha activitat cultural. Actuació musical a la Placeta (Plaça d’Espanya), a les 20 hores.


XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (11-16)

20170823084800-av2ja.jpg

Més obres, XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil "Art al Vent" 2017. "Mirades Urbanes". Sis obres més, de la 11 a la 16:

11.- MAL DE AMORES. De Carmen Sánchez Ruano. Espanya. Composició: Teixits de diferents textures cosits.

12.- TEJIENDO PUENTES ANTE LA ADVERSIDAD... Del Grupo Autoperdernal (Leticia Arroyo, Elia del Carmen Morales i Eideres Aparicio). Mèxic. Composició: Fum, fils de cotó i teixit acrílic sobre loneta de cotó.

13.- ...Y ASÍ SE VAN LOS DÍAS. De Joël  Lotton. França. Composició: Pintura acrílica i fragments de tela adherits i pintats.

14.- CARTA A LA PLUJA. De Josep Ginestar Pedrós. Gata, Marina Alta. Espanya. Composició: Pintura acrílica i llanes.

15.- NATURALEZA ESCRITOS. De Chi Chang Hsieh. Taiwan. Composició: Tècnica mixta.

16.- CERCA DEL MAR. De Marisa Calduch Juvés. Espanya. Composició: Tela de cotó, fil de llana acrílica i retoladors tèxtils aplicat amb la tècnica Sashiko.
XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (17-22)

20170823135933-av3ja.jpg

XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017. "Mirades Urbanes". Sis obres més, de la 17 a la 22:

17.- SERIE DONES V. De Fina Gilabert. Espanya. Composició: Llana cosida.

18.- NOVIEMBRE. De Susana García Ungo. España. Composició: Paper d’arrós, parafina i fil.

19.- SANTOS SOMOS TODOS NÓS QUE CAMINHAMOS NESTA VIDA A SÓS. De Horténsia Moraes de Carvalho Ramos. Brasil. Composició: Tècnica mixta.

20.- AYURVEDA. De Rosario Schlatter Navarro. Espanya. Composició: Tela de cotó tintada amb mescla d’espècies naturals: canyella, clau, gingebre, pebre i cardamom.

21.- COSTURES OBERTES, COSTURES TANCADES...AL TEMPS. De Eva Martí Domingo. Espanya. Composició: Loneta, corda i fil de cànem.

22.- TORNANT AL BLANC I AL NEGRE. De Joan Roselló Morera. Espanya. Composició: Pintura acrílica i corda.XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (23-28)

20170823141628-av4ja.jpg

Seguim mirant la XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017 de Gata de Gorgos. Són "Mirades Urbanes". Obres, de la 23 a la 28:

23.- OTOÑO. De Araceli Carmona Carrasco. Mèxic. Composició: Fil de cànem, fil de cotó i fil sintètic.

24.- LA PITANGA. De Andrea Bustelo. Uruguai. Composició: Viscosa tintada amb Índigo i impresa mitjançant fulles de pitanga, aromo i òxid de ferro.

25.- FISHING THE POSITIVE THINGS. De Isabel Blat. Espanya. Composició: Teles tractades amb oxidants i colorants naturals. Fusta, xarxes, cordes, botons, fils, suros, pins metàl·lics i cargols. Foto-muntatges, tranferències i cartes.

26.- OCEANS IN DANGER. De Laetitia Autrand. De França. Composició: Pintura acrílica, llana i corda.

27.- SENSE TÍTOL. De Ana Vaquer Pedro. Gata, Marina Alta. Espanya. Composició: Fil de fibra natural, fil de cotó, pintura acrílica i retolador permanent.

28.- SENSE TÍTOL. De Vilma María Santos Rebouças. Brasil. Composició: Tenyit, pintura i monotipia.
XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (29-34)

20170824140138-av5ja.jpg

XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017, Gata. "Mirades Urbanes". Ja quasi acabant el carrer La Bassa per la part dreta si baixem. Obres, 29 a la 34:

29.- MISCIGENACIÓN. De Lucilene da Silva Gomes. Brasil. Composició: Pintura acrílica i cintes.

30.- SEMILLAS PLÁSTICAS. De Tania Ansio. Espanya. Composició: Aplicació de teles i cordó cosits, i pintura mixta.

31.- ALIENTO. De Carmen Flores. Espanya. Composició:Brodat amb fil de cotó i aplicacions de tela.

32.- LÁGRIMA DE MUJER. De María Jesús Soler Ferrández. Espanya. Composició: Pintura acrílica, fil de fantasia i tela destenyida.

33.- SENSE TÍTOL. De José Ricardo Lopes Dóna Silva. Brasil. Composició: Lona de cotó, pintura de làtex, pintura acrílica, pintura en aerosol, setí blau i retalls de tela.

34.- DEEP BLUE. De Michaela Swan. De Austràlia. Composició: Tècnica Inkodye, pintura acrílica i brodat lliure a màquina.
GATA: CURIOSITATS AL VOLTANT DE ART AL VENT: les obres i els seus autors

20170824160049-20170816085936-peraobresmodel1.jpg

El carrer La Bassa de Gata reinventa al llarg de la segona quinzena d’agost i tres dies de setembre els cobertors que antigament i ara també es posaven i posen al pas de les processons pels carrers del poble.

Ens interessem per saber molts autors i de quines nacionalitats són els que exposen les seues obres enguany. L’edició XIV, la de 2017 de la mostra internacional d’art tèxtil mostra 70 peces d’autors de 16 nacionalitats.

36 obres són d’autors espanyols, dos d’ells de Gata (Ana Vaquer Pedro i Josep Ginestar Pedrós) i alguns més de la Marina Alta, alumnes de l’Escola Experimental. Li segueix Brasil que té 8 obres. Mèxic en té 6. França i Xina n’aporta 3 cada nació. En tenen dos obres EE.UU., Uruguai i Alemanya. En tenen sols una: Austràlia, Bèlgica, Taiwan, Suècia, Marroc, Gran Bretanya, Itàlia i Egipte.

Per continents: Europa mostra 45 obres. África mostra 2 obres. Amèrica té 18 obres. Ásia 4 i finalment Austràlia en té 1. A més dels 13, en grups o més de dos persones, exposen individualment 46 dones i 11 homes.

Segons comenta Josep Pedrós Ginestar, mestre de l’Escola "Antoni Vives", coordinador i ànima d’aquesta mostra, com a curiositat cal destacar l’alta participació de brasilenys, huit, i quatre obres fetes per xinesos, algunes d’estes realitzades per diferents autors. La seua participació ve determinada per Susan T. Avila, ja que és professora a una universitat xinesa; ha estat membre del jurat altres anys enguany i a aquesta edició 2017 participa amb una obra.

Dir també que el dia de la inauguració varen estar presents la presidenta de la més important associació tèxtil europea ETN Lala de Dios, així com la presidenta a Espanya d’una de les associacions tèxtils més importants del mon WORLD TEXTILE ART Maria Ortega. Les artistes Susan T. Ávila i Maria Ortega, que varen estar presents, són molt reconegudes per tot el món.

Finalment, fer notar que ART AL VENT està format per obres tèxtils. Abans hi havia massa obres "pictòriques", comenta Pedrós.COMERÇ DE GATA LLANÇA EL NOU LOGOTIP ANUNCIANT LA FIRA GATA AL CARRER: enguany serà els dies 7 i 8 d’octubre

20170825083405-fira-gata-al-carrer-folleto1.jpg

L’Associació de comerciants de Gata, Comerç de Gata, calfa motors per a celebrar la seua fira anual i ho fa amb el llançament del seu nou logotip. Comerç de Gata vol connectar per a esta fira, la que fa 14, amb les noves generacions de visitants que encara no la coneixen. Per això tant el disseny del logotip com el del fullet han canviat radicalment i mostren una fira més jove i actual.

Aquest primer fullet es llança a la comarca durant l’estiu per tal d’avisar tant a veïns com a residents estivals que a l’octubre tenen una cita a Gata, concretament el 7 i 8 d’octubre. El fullet s’ha editat en tres idiomes, ja que els visitants de la fira son tradicionalment molt variats.

L’eslògan triat per a la fira del 2017 es “La força d’un poble” en clara al·lusió a la importància que té per a Gata el sector comercial, que tradicionalment ocupa a un gran percentatge de famílies.

A partir d’estos moments l’associació es posa en marxa per portar avant la fira i tornar a encisar els visitants de la propera fira amb novetats i atractius únics. A més també s’ha posat en marxa la quarta Guía del Comerç de Gata que te com a objectiu recollir tant el conjunt d’associats com els atractius principals del poble per tal d’atraure visitants.

FONT: Cartell anunciador i text, Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.

 GATA, ART AL VENT: ENTRE DONES, PROPOSTA LITERÀRIA DE HUI, DAVANT L’AJUNTAMENT (20 hores)

20170825154923-elles.jpg

Un any més, arribant les acaballes d’agost, la mostra "Art al Vent" ompli el carrer La Bassa de Gata d’obres d’art espectaculars. Art al Vent és l’exposició a l’aire lliure de creació tèxtil més important d’Espanya i inclús del món, així mateix és la mostra més internacional que se celebra a la Comunitat Valenciana i la tenim a Gata de Gorgos.

Aquest any 2017 s’exposa la XIV edició de la mostra i es pot gaudir del 14 d’agost fins al 3 de setembre aglutinant 70 obres d’autors de diferents països. A la web http://artalvent.com/ trobareu molta més informació, així com els catàlegs d’enguany i edicions anteriors.

Però també, al voltant d’aquesta gran manifestació artística, la Regidoria de Cultura proposa activitats i una d’elles se celebrarà hui, amb col·laboració de la Biblioteca Pública Municipal. Hui divendres 25 d’agost, a les 20 hores, davant l’Ajuntament, a la frescor del tardet, podeu gaudir de la PRESENTACIÓ I LECTURES del llibre ENTRE DONES de la mà d’algunes de les autores com Pepa Guardiola i Raquel Ricart i de l’editora de Balandra Àfrica Ramírez.

Segons es comenta al diari digital Marina Plaza (ací teniu l’enllaç PUNXEU) "és la primera vegada que s’edita un recull de relats des d’una visió femenina actual escrit únicament per escriptores. L’obra està prologada per una experta en literatura de dones, Maria Lacuesta.

 
 

Els contes inclosos ofereixen una variadíssima gamma temàtica difícilment sintetitzable. Les seues autores son dones de diferents edats, de diferents estils, amb trajectòries ben diverses i que, excepte alguns binomis, no es coneixien entre elles. Però si hi ha un tret que caracteritza aquesta nòmina d’escriptores, és la seua heterogeneïtat i, amb ella, la riquesa deis seus interessos literaris".

El llibre Entre dones té textos de les escriptores Núria Cadenes, Isabel Canet Ferrer, Mercé Climent, María Josep Escrivà, Isabel García Canet, Pepa Guardiola, Carme Manuel, Anna Moner, Lliris Picó i Raquel Ricart.

FONTS: Foto i part del text, diari digital La Marina Plaza.HUI A GATA: NOU ACTUACIONS DELS GRUPS QUE COMPOSEN EL FIGA (Festivalet Independent Gata)

20170826124508-figagrups.jpg

L’últim dissabte d’agost, ja fa deu anys i enguany serà l’onzé, arriba a GATA la proposta musical, que prepara i organitza l’associació FanClub Gata, el FIGA (Festivalet Independent Gata).

La pàgina "Subete a mi nube" parla de l’event musical de Gata. Si voleu llegir tot l’article de Juanma Campo, PUNXEU ACÍ.

Ara mateix ja està en marxa davant el Kiro’s al carrer Sant Miquel el plat de migdia del FIGA. El grup "Geografies" actuava a les 12.30 hores. Aquesta vesprada a les 20 hores, a l’antic camp de futbol de Les Sorts, aniran actuan al FIGA (Festivalet Independent Gata) els grups que actuaran a l’onzena edició, tenint com a cap de cartell al grup Mourn. El festival, que porta una dècada apropant la cultura pop-rock a Gata i la Marina Alta, comptarà també amb les següents actuacions: Gener, Cala Vento, Mox Nox, La Plata, Arthur Caravan, Solar i Los Wallas.

Ja ho sabeu. Totes les actuacions gratuïtes. Últim dissabte d’agost, la cita musical a Gata.XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (35-40)

20170826214846-av6ja.jpg

Seguim amb la XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, a Gata. Són "Mirades Urbanes". Obres, 35 a la 40:

35.- DREAMING UNDER THE SEA. De Susan T’Avila. EE.UU. Composició: Teles cosides i tintades amb indi mitjançant la tècnica shibori.

36.- SENSE TÍTOL. De Pep Sales. Espanya. Composició: Acrílic i tint.

37.- ROSES NEGRES VORA EL MAR. De Vicent Aparicio-Guadas. Espanya. Composició: Tècnica mixta.

38.- RECERCA DE LA LLIBERTAT. De Paqui Pellicer Soler. Espanya. Composició: Tela de loneta, fils de brodar, tela de feltre i botons.

39.- JUGUETES DE LA INFANCIA. De Irma Soria Herández. Mèxic. Composició: Tela, llistons, cordó de cotó i cordó de cola de rata pintada amb pintura tèxtil, cosit a mà.

40.- MISCELÁNEA. De Las Tricotorras. Espanya. Composició: Llana acrílica i mescla teixida a mà i cosita a mà a la tela.
HUI, DIA 27 D'AGOST, PASSA LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA PER GATA

20170827113957-img-20150830-172210.jpg

Hui és l’últim diumenge d’agost. A nivell esportiu, tindrem a Gata un espectacle nacional, la VOLTA CICLISTA A ESPANYA tornarà a passar pel poble, després de dos anys. Ja ho va fer el 30 d’agost de 2015. Ara, dos anys menys tres dies després, tornarà la que diuen serpent multicolor a travessa la carretera, la N-332 al pas per Gata de Gorgos.

Els visitants, acabada la curteta sesta poden aplegar-se a Gata i fer temps passejant pel carrer La Bassa, admirant la XIV exposició internacional d’Art al Vent, i posicionant-se. Els gaters el mateix. Als cantons del carrer Calvari, carrer la Lluna, Plaça Nova, carrer Doctor Gómez Ferrer, a la artesana i internacional Plaça d’Espanya, al carrer Jaume I i carrer Trossets. Des dels ponts i per tota la recta, els gaters tenim una oportunitat immillorable per a veure a la caravana primer i després als corredors, als escapats si n’hi ha i al pelotó.

A nivell general de la Volta, serà la 9ª etapa. Eixirà des d’Oriola (ciutat del poeta Miguel Hernández) i acabarà al cim del Puig Llorença de Poble Nou de Benitatxell. Són 174 kilòmetres. Quan passen per GATA portaran fets 149 kilòmetres i en faltaran 25 per a meta, vindran des de Teulada i ja hauran pujat una vegada al Puig Llorença. Es dirigiran a Xàbia abans d’enfilar la meta definitiva. Quan eixirem a veure’ls?. Si la velocitat mitjana que porten és de 43 kilòmetres per hora, el millor dels temps, el pas per Gata es farà a les 16 hores i 53 minuts; si porten una velocitat de 41 km./h poden arribar a les 17 hores i 4 minuts i si la velocitat és de 39 km./h. (el pitjor dels temps) arribarien a les 17 hores i 15 minuts.

No deixeu de veure l’espectacle. En dos anys la hem vista passar pel nostre poble però pot tardar a repetir-se.

A la imatge, un moment del pas de la Volta el 30 d’agost de 2015....I LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA VA PASSAR PER GATA (diumenge 27 d'agost 2017)

20170827220550-20170827-171307.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DEL PAS DE LA VOLTA, PUNXANT ACÍ)

Quasi amb puntualitat sobre els horaris prevists, molta expectació, gran desplegament de Protecció Civil, Policia Local, voluntariat, i els dos escapats i tot el pelotó de la VOLTA CICLISTA A ESPANYA han passat aquesta vesprada per Gata de Gorgos. Des de les quatre de la vesprada anaven arribant tots els curiosos i espectadors. Ens situavem prop de la Placeta de Gata. La gent cada vegada era més. Els llums de les motos dels guàrdia civils de la Volta mostraven que per l’altra part, al rebuig un de l’altre anaven els dos escapats. Es posava interessant l’etapa que ha guanyat dalt del Puig Llorença Frome.

TVE1 donava les imatges espectaculars dels dos ponts, del tren i la carretera i els corredors en cordó per dalt d’aquest últim. Tota la travessa de la N-332 també anava mostrant-se. Per uns segons un plano impressionant de tot el poble donava a conéixer amb un cartellet que la Volta arribava a GATA DE GORGOS.

En resum, un espectacle multicolor...la Volta Ciclista a Espanya ha repetit el pas per Gata en dos anys. Ara ens preguntem...quan tornarem a veure-la passar?.

Fotos de l’àlbum: P.C., V.V. i M.V // Cronista de Gata.XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (41-46)

20170828155233-av7ja.jpg

XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Són "Mirades Urbanes". Ja estem pujant el carrer La Bassa. Obres, 41 a la 46:

41.- FIESTA MEXICANA. De Otilia Carrillo. Mèxic. Composició: Pintura acrílica i cintes decoratives de materials plàstics.

42.- EXQUISITO CADÁVER. De Acadèmia Colors. Espanya. Composició: Tècnica mixta (acrílic, collage, cosit).

43.- GENOCIDE. De Marie Claire Saint Maux. Bèlgica. Composició: Teles africanes.

44.- CAMPO ENTELADO. De Yehia Youssef Ramadan. . Composició: Acrílic amb tela.

45.- UN AÑO, VERSIÓN 365. De Grupo creativo Bujarrabal. Espanya. Composició: Teles i llanes cosides.

46.- AS SERTANEJAS. De Ivania Rodrigues dos Santos. Brasil. Composició: Tela de cotó i pintura acrílica de làtex.
TELEVISIÓ (RTVE1) MOSTRA IMATGES ESPECTACULARS DE GATA, AL PAS DE LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA

20170828223044-volta.jpg

Les imatges de RadioTelevisióEspanyola (la 1) van mostrar el poble de GATA DE GORGOS ahir per la vesprada a tot el món. Algunes preses van ser espectaculars i això val més que minuts de publicitat. Si ens fixem en el vídeo de la novena etapa Oriola-Alt de Puig Llorença, el de RTVE1, la primera imatge espectacular des de l’helicòpter la trobem al minut 2:16:43 d’emissió, a 26,7 kilòmetres. Des de l’aire es veuen els Cauvells i al fons el poble. Tot seguit es veuen els dos escapats (Ludvigsson i Soler) que portaven 1 minut i 8 segons per davant del pelotó entrant a Gata pel pont metàl·lic de la via. Faltaven 26,3 per a meta. Les imatges tornen al pelotó des de la gasolinera i poc després es tornen a veure els dos escapats ja dins de la travessa de Gata, la N-332.

Sens dubte, la imatge més bonica la tenim al minut 2:18:03 de transmissió. A 25,6 kilòmetres per a meta la serpent del pelotó passa per dalt del pont de la carretera sobre el riu Gorgos i des de l’aire es veu una vista molt bonica dels dos ponts i el riu. Sols dura 18 segons aquestes preses. A continuació, ja es veu al pelotó entrant a Gata, una vegada passat el pont metàl·lic del tren. Ahí és quan apareix sobreimpressionat el nom de Gata de Gorgos. En fila, el pelotó recorre tota la travessa.

La següent imatge impressionant aèria la trobem al minut 2:19:10. Es veu tot el poble en conjunt. Sols dura aquest passada 11 segons. Es completa el pas per la carretera del pelotó i s’intercalen imatges del Montgó i els molins de Xàbia. Les imatges tornen al terme municipal de Gata, als Miralbons i Cuadros, per a deixar ja Gata. Els dos escapats els vegem i després el pelotó es veu encara a la N-332 eixint de Gata als Plans.

Altra imatge aèria ens descobrix els Mirabons i la bonica imatge de la rotonda de la carretera de Jesús Pobre. Les imatges des de l’aire segueixen fins l’altra rotonda i deixen el terme gater al minut 2:23:10.

En definitiva del minut 2:16:43 d’emissió del programa televisiu al 2:23:10 (6 minuts i 27 segons) GATA DE GORGOS es va mostrar a tot el món amb les imatges de la Volta servides bé pel càmera de moto o cotxe, bé per l’helicòpter.

FONT: Imatges de la composició: captures dels moments més espectaculars del pas de la Volta Ciclista a Espanya per GATA DE GORGOS (RTVE, la 1).XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (47-52)

20170829133729-av8ja.jpg

XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Enfilem carrer La Bassa amunt. Ja estem acabant la setmana i també a la recta final de la mostra. Encara són "Mirades Urbanes", de la 47 a la 52:

47.- ANA, LOLA, NORA, PILAR, VICTORIA, VIRTUDES Y AMPARO. HOMENAJE A MD. De María Dolores Gandía i Ana Hernández. Espanya. Composició: Teles cosides, llanes i pintura.

48.- QUANTES TARONGES HI HA?. De María Carmen Ramón Mesado. Espanya. Composició: Seda Ponge 8 perfilada amb guta i pintada amb colors gamma Pbeo, batista, cotó i seda.

49.- INCLUSIÓ. De Centro Ocupacional Rafalafena-Ivass. Espanya. Composició: Loneta, llanes i fils de diversos colors.

50.- REDES MÓVILES. MOBILE NETWORK. De Marina Lange e Inge Tena. Suècia-França. Composició:Tela de cotó, pintura tèxtil, xarxa de cotó.

51.- TEJIENDO LA VIDA CON MÚSICA "NO" CON GUERRA. Al "Bato" Llandoll & Rocío Ramírez. EE.UU. Composició: Tela de cotó i seda, i pintura acrílica.

52.- AÇÓ NO ÉS UNA... De Carmen Signes Audivert. Espanya. Composició: Teles cosides a mà.
A GATA TOTA LA NIT PLOU AMB CONEIXEMENT. 34 litres en les últimes 24 hores

20170830084848-20170830-073621.jpg

La borrasca que diuen és gota freda, la DANA que nomenen els metereòlegs ha deixat ja a Gata 34 litres des d'ahir a les 8 del matí a hui, les últimes 24 hores, segons ha mesurat als Trossets Vicent Signes (Canya). Si tinguerem que donar el part metereològic referent a Gata als serveis informatius els diríem que ha plogut amb molt de coneixement, amb ruixats fortets seguits de pluja continua, però no plovent fortíssim com l'altra vegada.

Va començar aquest episodi dilluns dia 28, que al santoral marca a Sant Agustí i diu el refranyer "Sant Agustí rega amb el carabassí" i va plovisnar. Hui dia 30 és Santa Rosa, que no té cap refrany de l'aigua. Però si ens fixem en alguns de l'agost i la pluja, recollim alguns: "Trons de juliol desperten el caragol" (anit en va fer igual que llamps); "les darreres pluges d'agost porten la tardor i aiguen el most"; "Quan l'agost plora, la verdura és bona" i "Quan no plou per l'agost, pateix el camp i pateix el bosc".

A l'observatori del col·legi Santíssim Crist de Gata s'han mesurat des de la mitja nit fins ara les 8.30 un total de 24,2 litres. Ha baixat la temperatura i teníem entre 18 i 20 graus, això si amb molta humitat relativa, el 94 per cent. Portem al mes d'agost, incloent la pluja d'aquest penúltim dia del mes, 94,6 mm. i a l'any 221,6 mm., segons el mateix observatori.

A la imatge, el nou vial i la pluja d'aquest matí.

FONT: Internet, el refranyer de l'aigua.XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (53-58)

20170830220014-av9ja.jpg

Som a la XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Són "Mirades Urbanes" que van esgotant-se, que pujant el carrer van perdent-se. De la 53 a 58:

53.- SOMOS TIERRA. De Susana Carrión Jaén. Espanya. Composició: Acrílic i teles.

54.- PRIMAVERA. De María Asunción Pascual, pepa i María José. Espanya. Composició: Tela de cotó de diferents colors, retallades a tires, fils pintats amb pintura metàl·lica dorada i adherits amb silicona.

55.- BUMBA MEU BOI. De María Célia Fernandes Rosa. Brasil. Composició: Impressió digital i brodat amb paillettes.

56.- PRIMAVERA=TORNADA DE LES ORENETES. De Alfriede Elling-Von Seefeld. Alemanya. Composició: Feltre cosit sobre tela de cotó.

57.- ESPIRAL D’EMOCIONS. De Vicenta Ferrer Torrent. Espanya. Composició: Loneta amb llana de colors brodat a mà.

58.- POBLE. De Empar Escrivá. Espanya. Composició: Telapaper i fil.
Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris