Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2016.

VISITA ALS NOSTRES DIFUNTS: CEMENTERI DELS ECLES A GATA

20161101153603-diatotsants.jpg

A les dotze s'ha celebrat una missa en record d'ells al cementeri

Hui és la festa de TOTS ELS SANTS. Com mana la tradició, nombrosos veïns de Gata hem anat al cementeri municipal a recordar, a resar, a evocar als nostres difunts. Qui no té un pare, germà, cosí, avi, parent o amic, allí soterrat ?. El cementeri dels Ecles és en estos dies un jardí esplendorós, les flors sobreixen en tota l'al·lineació que formen els carrers seguits de nínxols i làpides. A migdia de hui era quan més gent hi havia, el bon temps acompanya i molt. 

A les 12 s'ha celebrat, com també és costum, la missa en un dels laterals del cementeri, com a record als nostres difunts, en sofragi d'ells. Hui, tots em pensat i dit frases tan comentades com aquelles: ¡aquesta persona s'ha mort?" Jo no m'havia enterat!". Cada vegada moren més joves i altres per l'estil. Són dies de rememorar als nostres difunts.

Demà serà per a l'església el dia dels Fidels Difunts, celebració que va asociada a aquesta festa de hui.

A la imatge, un dels carrers del nou cementeri municipal aquest migdia.CLUB ATLETISME GATA: JOAN JAUME TORRES OLIVER, SEGON DE LA SEUA CATEGORIA (21 DE LA GENERAL) A LA IBIZA TRAIL MARATÓ 2016

20161101162655-juanjaime.jpg

L’atleta gater JOAN JAUME TORRES OLIVER, del CLUB ATLETISME GATA, va córrer dissabte passat dia 29 al Ibiza Trail Marató 2016, un recorregut de 21 kilòmetres. Joan Jaume va pujar al pòdium fent segon de la seua categoria. Torres va entrar el 21 de la carrera i tercer del grup de menys de 45 anys, fent un temps de 2 hores, 5 minuts i 24 segons a un promedi de 5 minuts, 58 segons per kilòmetre.

En la prova, que la van acabar un total de 424 corredors la marató de 21 kilòmetres, també hi havia corredors de la comarca o de clubs d’atletisme pròxims al de Gata. Un altre gater, del Club d’Atletisme de Muntanya la Faixa de Jesús Pobre, VICENTE PEDRO SIGNES, va quedar 47 i dotzé de la seua categoria, menys de 30, fent un temps de 2 hores, 13 minuts i 12 segons. DIEGO CASELLES SIGNES del mateix club va entrar en el lloc 279 amb un temps de 3 hores, 6 minuts i 2 segons.

    Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
    FONT: classificació i fotos (portada i interior), Ibiza Trail Marató 2016.


DEMÀ DIJOUS, PRENDRÀ POSSESSIÓ DEL CÀRREC DE NOU REGIDOR DE COMPROMÍS, ANTONI ARABÍ ARABÍ

20161102221857-antoniaa.jpg

En la sessió extraordinària de les 20 hores

De nou, com a punt 0 de la sessió extraordinària de l’Ajuntament de Gata, apareix per a demà dijous 3 de novembre, la presa de possessió del nou regidor de Compromís, que sustitueix a Noel Gadea Ronda. Es tracta del següent regidor en la llista, el cinqué Antoni Arabí Arabí.

En el capítol central es tractarà dels estatuts de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, de la qual Gata és membre. En el capítol d’Hisenda hi haurà un reconeixement extrajudicial, el quart de 2016; l’expedient 26 de modificació de crèdits d’enguany, i dos modificiacions: la de l’ordenança d ela taxa de fem i la del tiups de gravamen de l’IBI.

FONT: Ajuntament de Gata.UN RUIXAT BANYA ELS CARRERS DE GATA; PLOU POC, PERÒ...

20161105181258-carrersbanyats.jpg

Una xicoteta tormenta s'ha format aquesta vesprada del primer dissabte de novembre a Gata i els seus voltants. Al llarg del dia el sol s'ha combinat amb els núvols. Ara, un ruixat ha banyat els carrers i poc més. Recordem sempre allò...: "Plou poc, però per lo poc que plou, plou prou". Encara que necessitem més i més aigua per a tot, els camps, la gent, la vida. Ara, carrers mullats i oloreta a terra banyada.LA PREMSA PARLA DE...EL PLENARI DE GATA (IBI, NOU REGIDOR,...)

20161105195127-pressapossessioaarabi.jpg

Els diaris de la comarca donen compte hui dissabte del plenari de dijous per la vesprada, dia 3 de novembre, en el qual es va completar la corporació amb la pressa de possessió del nou regidor de Compromís, Toni Arabí Arabí. També explica la premsa el tema de la baixada del IBI i de la taxa de fem.

Toni Arabí Arabí, com deia, va prendre possessió com a regidor de l’Ajuntament de Gata del grup municipal de Compromís en la sessió plenària de dijous dia 3. Arabí accedeix al càrrec en substitució de Noel Gadea que va renunciar a l’acta de regidor en l’últim plenari ordinari.

En el plenari extraordinari també es va aprovar la modificació de l’ordenança de la taxa de fem per adaptar-la a la nova directriu de la Unió Europea que marca la divisió de conceptes respecte de la recollida del fem i dels costos de tractaments dels residus.

Un dels punts que es va quedar pendent va ser la modificació del tipus de gravamen de l’IBI. L’equip de govern proposava una reducció del tipus del 0’78% al 0’75%. El grup municipal del PP va presentar una esmena, que va prosperar amb els vots favorables del partit esmentat i del partit socialista, demanant un informe d’intervenció estudiant la quantitat que es podria baixar el tipus.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS publica sobre el plenari i titula: "La oposición obliga al gobierno de Gata de Gorgos a dejar sobre la mesa la rebaja del IBI". Al subtítol: "La propuesta reducía la tasa del 0,78% al 0,75% pero el PP presentó una enmienda para abaratarla más, que contó con el apoyo de los socialistas". Sobre el fem posa: "Impuesto de basura". Sobre el nou regidor: "Nueva incorporación". Ací teniu tot l’article de B. Ortolá. PUNXEU ACÍ.

El diari digital MARINA PLAZA també publicava l’article sobre el ple i titulava: "PP i PSPV frenen la baixada de l’IBI proposada pel govern de Gata en considerar-la insuficient". Al subtítol: "Una esmena dels populars recolzada pels socialistes ajorna la decisió fins que Intervenció emeta un informe sobre en quin grau es pot reduir el tipus impositiu". Llegiu l’article, PUNXANT ACÍ.

A la fotografia, el moment de prendre possessió del càrrec de nou regidor de Toni Arabí Arabí (Compromís).

FONTS: Informació i foto, Ajuntament de Gata. Diaris: LAS PROVINCIAS i MARINA PLAÇA digital, 5-11-2016.
VISTES...NO TAN VISTES, DE GATA: mirades urbanes. Hui, des de les Alcolaies (1)

20161106200538-vistagata4-copia.jpg

De vegades, els gaters pujem als terrats dels edificis més alts o no tan alts, i ens sorpren el paisatge urbà que contemplem. També a peu pla. Sempre hem sentit dir: "des de ma casa es veu beníssim...el Montgó, el pont, el Raval," i tants altres indrets. Aquestes "Vistes...no tan vistes, de Gata" (agafeu el joc deparaules) pretén ser això, detalls del poble. Si algú vol continuar, vol remetre’m alguna fotografia, ja sabeu, la publicaré i xerrarem d’ella. Podeu fer-ho tranquil·lament. Seran vistes...no tan vistes de Gata, que no estem acostumats a veure-les. Per això comence en una vista on es veuen les cases que estan al voltant del riu, carrers Penyó, Nou i Teulada, fent escala també cap als carrers Sol i Signes. Estem a les Alcolaies. Com sempre, com en moltes fotografies la referència del nostre poble, el Montgó.GORGOS; EL PRIMER EQUIP ES POSA LÍDER (1-2); EL JUVENIL GUANYA (3-0) I EL CADET CONSOLIDA EL LIDERAT (0-4) (

20161106204035-gorgos1a2gandia.jpg

No poden anar millor els tres primers equips de futbol del nostre poble. El primer equip del GORGOS C.F. ha alcançat hui el primer lloc de la classificació del grup XII de Segona Regional, al guanyar-li 1 a 2 al que era líder fins ara i compartix punts amb els gaters i amb Daimús. Tenen els tres 18 punts. Dels 8 partits jugats, 6 els ha guanyat i 2 perduts. Té 22 gols a favor i 9 en contra. Al partit han marcat els gols David Molines l’empat (1-2, al minut 29) i Jaume Devesa la victòria (1-2, al minut 54). Dels golejadors, DAVID MOLINES va al capdavant amb 12 gols (hui n’ha fet un més); JAUME DEVESA en té 4. ISAAC SÁNCHEZ, 1 gol; CARIM, 1 gol; ELOY, 1 gol i JOAN ANDREU, 1 gol. Comentava precisament Carim de la victòria de hui:  "Gandía 1-2 #GorgosCon esta gran victoria en casa de los ex líderes, nos ponemos nosotros líderes, un partido de 10 de TODOS, partido para el recuerdo, 5 victorias seguidas, ahora a descansar y celebrar la victoria, y pensar ya en el siguiente partido. Pasito a pasito, partido a partido #Gorgos".

Baixant un escaló tenim al JUVENIL. Ahir va guanyar 3 a 0 al Altea. José Simó al minut 40 i dos gols de Gustau, al 48 i 88, li van donar la clara victòria. Seguint la taula de golejadors, continua davant José Simó que suma un gol més i ja en té 8, seguit de Gustau que en té ja 6; Emilio i Abdó en tenen 4; Raúl, 2, i Vicent Ferrer, Luis Felipe, Carim i Ivan Carrete, en tenen 1 cada un.

Pel que fa als CADETS, ahir també va guanyai i fora casa. S’afiança amb el liderat del primer grup d’Alacant. A Dénia va quedar 0 a 4. Van marcar Axel (2), Eric i Gonzalo. Té 12 punts dels 4 partits jugats i guanyats. 16 gols a favor i 2 en contra.

L'equip ALEVÍ va guanyar al C.E.F. El Verger A per 9 a 3.

Seguint per avall, encara no dispose del resultat del INFANTIL A. Jugarà demà dilluns a Dénia contra l’equip B a les 19 hores. L’INFANTIL B va perdre a casa 1 a 5 contra el Teulada-Moraira B. El gol del Gorgos el va fer Juan David. Encara no ha estrenat punts.

Finalment, ressenyar que els VETERANS del Gorgos, que juguen amb la denominació de PUBLICDISSENY VETERANS GATA han guanyat també aquest matí als veterans de Dénia per 7 a 1. Per cert, si voleu conéixer a tots els nostres Veterans de Gata, PUNXEU ACÍ.

FONT: FFCV. Foto del primer equip del Gorgos, després de la victòria de hui, al vestidor.NOU FINALISTES TÉ JA EL III PREMI EMPRESA DE GATA 2016, QUE CONVOCA L'AJUNTAMENT ( I )

20161109113344-premiempresagata2016-cartel.jpg

La regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Gata ha convocat la tercera edició del Premi Empresa de Gata amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca de comerciants, empresaris i professionals de la localitat.

En aquesta edició, s’han establert tres categories: premi a la millor atenció i servei, premi a la imatge de l’establiment i premi a la millor promoció del municipi. Entre les més de 300 empreses de la localitat, diverses associacions i col·lectius locals van proposar 18 candidats, dels quals el jurat de la convocatòria va escollir 9 finalistes d’entre el quals s’escolliran els 3 premiats.

Cadascun dels candidats presentarà el seu negoci a través d’una memòria i d’un vídeo on explicarà la seua trajectòria. Amb aquest material serà el jurat qui anunciarà els premiats en un acte que se celebrarà divendres 18 de novembre a l’Edifici Polivalent a les 20:30 hores.

El jurat està format per Magdalena E. Mengual Morata. Alcaldessa de Gata de Gorgos (com a presidenta); la Secretària, Teresa Roig Mas; Àngels Soler Fornés, regidora de Desenvolupament Local; Jaume Monfort Signes (Representant de JUGA), José Guillermo Cholbi Sart (Representant del PP), José Juan Mulet Soler (Representant del PSOE); Rosario Donderis Sala , gerent de Creama; M. Francisca Escortell Diego (Associació d’Ames de casa de Gata); Francesca M. Signes Soler (Comerç de Gata); Esteban Cobos Sierra, representant de CEDMA, i Rosa M. Alemany Rodrigo, Agent de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Gata.

Tota la informació sobre el premi i els finalistes es pot consultar a www.premiempresagata.org.

FONT: Informació i cartell, Ajuntament de Gata.

 300 EMPRESES, 18 CANDIDATS, 9 FINALISTES...3 ESCOLLITS: III PREMI EMPRESA GATA 2016 ( II )

20161109124312-premiempresamuntatgecg-copia.jpg

La gala de lliurament dels premis als guanyadors serà el 18 de novembre al Centre Polivalent Juvenil

 Gata té premi. Les seues empreses s’ho mereixen. Comerç de Gata, el CREAMA, la ADL, l’Ajuntament, el recolzament de la Conselleria, tots treballant a una per a que el xicotet comerç, els fabricants i empreses locals seguixquen la seua tasca desenvolupadora. Per això, ja s’ha arriba a la III edició del PREMI EMPRESA GATA 2016. De 300 empreses que té el municipi de Gata de Gorgos, s’ha presentat 18 candidats. La gala d’entrega de premis tindrà lloc el 18 de novembre de 2016 al Centre Polivalent Juvenil de Gata de Gorgos, a les 20.30 hores. Aquesta gala ja té els 9 finalistes distribuïts en 3 categories:

1. Premi a l’atenció i el servei, al que optaran ANA MODA, CARNISSERIA SILVESTRA, que enguany es convedrtix en centenària, i verdureria CA LA DATILERA.

2. Premi a la Imatge de l’establiment: LA BASSA HERBODIETÈTICA I REGAL, THOITI MOBILIARI i MOBLES ROSSI.

3. Premi a la millor Promoció del Municipi: BORONAT BICICLETES, FORN VIVES i PASTISSERIA LA PAU.

CONEGUEM UN POC MÉS ALS FINALISTES

FINALISTES PREMI A LA MILLOR ATENCIÓ I SERVEI 2016

ANA VESTIR MODA – TEXTIL CASA

img_4776

Ana Signes és continuadora del comerç familiar que 65 anys abans (1951) els seus iaios Vicente Signes i Pepica van iniciar com “Casa Visantet”, destacant per les col·leccions de teles d’estampats moderns. Un referent en el poble per les teles més noves de cada temporada, per la seua amabilitat i facilitats amb les persones d’escassos recursos en temps difícils. Al 1963, Vicente fill i Paca Mari, segueixen amb l’activitat com a “Cortinas Vicente Signes. S’incorpora la incipient demanda de teixits per a cortines, passant per la confecció e instal·lació.També cal destacar per novedos, el començament a nivell local i comarcal de la introducció de les bruses tradicionals festeres com a singular distintiu de penyes i quadrilles. 2006. Amb la tercera generació Ana continua amb el quefer de dècades i la il·lusió i repte diari dels nous temps, per a continuar mereixent la confiança dels clients. Per servei, facilitats en la compra, proximitat en el tracte, especial atenció en l’empaquetat de regal, exposant novetats en l’aparador, presentant les prendes rebudes en revistes especialitzades, passejant moda en les desfilades, assistint a les millors fires i seguint revistes del sector per a oferir novetats.

CARNISSERIA SILVESTRA

1l6b4113

La Carnisseria Xarcuteria Silvestra va ser fundada l’any 1916 i destaca per la seua selecció de carns i embotits casolans.
Aquesta casa desprèn tradició gràcies a les seues receptes ancestrals de sobrassada, botifarra, salsitxa, blanquet. I també ha sabut adaptar-se als nous temps amb un gran ventall de menjars casolans més d’acord amb el ritme de vida actual, com croquetes, cuixes farcides, hamburgueses i moltes més novetats que faran les delícies dels paladars més exigents.

CA LA DATILERA

juan-ca-la-datilera

Fruites i verdures fresques del dia. Juan és un fruiter que des de ben jove du dins la sang la passió pel servei i per oferir la millor qualitat als clients cada dia de l’any, sense falta. Ara podem trobar-lo a la seua nova tenda del carrer Signes amb més exposició de fuites i verdures que inclou també varietats exòtiques i tot allò que els seus clients li demanden.

 FINALISTES PREMI A LA IMATGE DE L’ESTABLIMENT 2016

LABASSA HERBODIETETICA I REGAL

la-bassa

Tes, productes ecològics, dietètics i regal. A la foto, Maria Rosa ens explica com el seu negoci gira entorn a la salut, a mantindre i millorar la salut de les persones a través de l’alimentació i les medicines naturals i teràpies alternatives. c/La Bassa 15.

THOITI MOBILIARIO.

1l6b4126

Botiga de mobles amb més d’una dècada d’antiguitat. La seua representació més estesa és la marca local POINT. Marca amb quasi 100 anys d’experiència en el sector del moble de rattan, molt representatiu de la població de Gata de Gorgos, que a posteriori es va actualitzar al rattan sintètic duent a terme magnífics dissenys del moble d’exterior coneguts mundialment. En Thoiti oferim tant moble d’exterior com d’interior, sempre amb atenció especial a la qualitat, disseny i funcionalitat. Gràcies a la nostra experiència en projectes podem oferir al client tota la nostra atenció i consells perquè la decoració no siga un impediment per a la creació de grans espais. Pot visitar-nos en: Crta. Ondara 7-9. Gata de Gorgos. Tlf: 965 757 395. Horari: 10:30-14:00/ 16.30-20:00.

 

MOBLES ROSSI

1l6b4075

En 1.980 va començar la nostra aventura empresarial, i seguim portant a la teua llar el confort, qualitat, garantia, confiança, seguretat i elegància de tots els nostres mobles i articles de decoració. MOBLES ROSSI situat a Gata de Gorgos (Alacant), ofereix idees simples i senzilles per a fer més agradable la vida dels nostres clients, amb una selecció dels millors models en venda de moble modern, clàssic, rústic, juvenil, sofàs i decoració.

FINALISTES PREMI A LA MILLOR PROMOCIÓ DEL MUNICIPI 2016

BORONAT BICICLETES

1l6b4103

Som la teua tenda especialitzada en ciclisme des de 1986. Realitzem reparacions a tot tipus de bicicletes. Tenim accessoris de les millors marques. I sobretot, tractem als nostres clients com a amics. Som una empresa familiar. Amb diverses dècades d’experiència a les nostres esquenes, segur que podem solucionar qualsevol problema que tingues en la teua màquina. Segur que podem vestir-la com ella es mereix.

FORN VIVES

1l6b4091

Forn Vives és una panaderia i pastisseria tradicional la qual va obrir les portes vora el  1940 i  ha anat passant de generació  en generació. En aquest forn realitzem pa artesanal i tot tipus de coques, a més, elaborem pastes per a bodes, baptismes, comunions i qualssevol altre esdeveniment. Per Nadal oferim una gran varietat de dolços típics, des de pastissos fins al Roscó de Reis. La nostra especialitat és la Mona de Pasqua i el Pa Socarrat, els quals ha costat anys d’elaboració per aconseguir aquesta recepta màgica que tan agrada a grans i menuts. Com ja sabeu ens podeu trobar al Carrer Duquessa d’Almodóvar número  11, telèfon 965.756.302.

PASTISSERIA LA PAU

1l6b4140

Pastisseria, caterings, esdeveniments i racó gastronòmic cada diumenge al mercat del Riurau a Jesus Pobre. C/ La Pau 29, Gata. 965 75 71 65.

FONT: www.premiempresagata.org.

 

 

 VISTES...NO TAN VISTES, DE GATA: mirades urbanes. Una altra des de les Alcolaies (2)

20161111210646-vistagata2-copia.jpg

Seguint amb la série que encetava aquesta setmana i que vosaltres també podeu completar, pose aquesta vista on l'element principal és el campanar de l'església de Gata, que està just al centre de la fotografia. Fins l'any 1962 la torre campanari era més baixeta. Hui superarien tots els edificis que es poden veure. L'alçament de la torre va fer que passe ara per dalt. La imatge també està feta des de la part de les Alcolaies. Una altra vista...no tan vista de Gata.FUTBOL, GATA: GOLEJADES I SEGUIXEN LÍDERS EL CADET I EL MAJOR. PÓQUER DE AXEL (CADET) I DOS GOLS MÉS PER A MOLINES

20161113193910-gorgoscfprebenjamin.jpg

(PODEU VEURE UN VÍDEO DE HUI DE DOS JUGADORS DEL PRIMER EQUIP DEL GORGOS, DAVID BAYDAL I JOAN ANDREU FERRER, PUNXANT ACÍ)

Com cada diumenge o dilluns vos porte l’actualitat futbolística local, del GORGOS C.F. i de l’EMF de Gata. No cal dir-ho que si voleu comunicar-me qualsevol resultat d’algun partit, que no siga el futbol, a la vostra disposició.

Dit això comence amb els més menuts de la casa. Els PRE-BENJAMINS que prepara la reconeguda portera Marta Gayá ens surprenien amb una gran victòria, EMF Gorgos C.F, 7- EMF Ondara, 0. I ells més contents que una Pasqua i fent esport.

Pujant ens trobem, a falta de conéixer els resultats de benjamins i alevins, al CADET, que seguix fent un molt bon inici de lliga. El jugador ÁLEX CERIZOLA ha marcat els 4 gols i ha fet un póquer, Gorgos-4, CF Ciudad de BenidormE,1. Amb 15 punts, els mateixos que el Pego, és líder. Té 20 gols a favor i sols 3 en contra.

Els JUVENILS van conseguir ahir un meritori empat sense gols front al líder: La Nucía, 0-Gorgos,0. Continuen en la sisena posició amb 16 punts. Jaume Serra comentava del partit: "Hem empatat contra l’equip que havia guanyat tots els partits fins ara. El Gorgos juvenil ha fet un gran desgast físic i mental. Dominavem el partit, creaven ocasions, però no acabavem les jugades. La Nucía no ens va fer molt de perill i sols a baló parat, que va resoldre molt bé el nostre porter Antonio. Al final, contents pel punt, ara ens toca seguir treballant i preparar el pròxim partit que serà a Gata contra el Xeraco". La classificació de golejadors continua igual que la setmana passada, lògicament.

Finalment, hui diumenge ha jugat el GORGOS primer equip. Victòria per 2 a 1 al C.E. Benifairó de la Valldigna, amb els gols aconseguits pel golejador David Molines, que ha marcat al 12 i al 36. Al 45 marcaven els de la Safor, i a la segona part no hi havia gols. Seguix líder amb 21 punts, 24 gols a favor i 10 en contra.

A la fotografia, els pre-benjamins mostrant la seua alegria junt amb Marta, la seua preparadora.

FONTS: Gorgos i FFCV. Foto del facebook, Marta Gayá.GATA: LA PREMSA HA PARLAT AQUESTA SETMANA DE...L'IBI I DE JUGA

A Gata, el plenari que va debatre la baixada de l'IBI i es va deixar l'acord sobre la taula i el destí dels diners que li corresponen als regidors de JUGA, han estat notícia aquesta setmana a la premsa.

Al diari Marina Plaza digital titulava: "El interventor avala la bajada del IBI planteada por el gobierno de Gata". Als subtítols: "El informe que solicitó la oposición (PP y PSPV) dejando la propuesta sobre la mesa concluye que reducir más el tipo impositivo obligaría a renunciar a las inversiones y/o las subvenciones a entidades locales". Ací teniu la notícia: PUNXEU.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS publicava: "JuGa destinará de nuevo 1.000 euros de las aportaciones de sus concejales a proyectos sociales". Ací teniu tota la notícia, PUNXEU

FONTS: diaris MARINA PLAZA i LAS PROVINCIAS.
JÚNIORS, GATA: IMPOSICIÓ DE PANYOLETES I CRISMONS

20161113222344-totsjuniorspanyoletes.jpg

(PODEU VISIONAR L’ÀLBUM DELS PREPARATIUS AHIR I HUI, I DE LA CELEBRACIÓ, PUNXANT ACÍ)

(PODEU MIRAR ALGUNES FOTOGRAFIES MÉS DESTACADES I LA PÀGINA WEB DEL JÚNIOR DE LA COMARCA, ON ESTÀ LA NOTÍCIA. PUNXEU ACÍ)

La celebració eucarística de les 11:30 de hui diumenge ha tingut un caràcter especial. S’ha procedit a la imposició de crismons i panyoletes als joves del Moviment Júnior de Gata, que encara no els havien rebut. Un total de 18 xiquets/xiquetes han rebut el crismó i 22 la panyoleta. També la cap de centre ha imposat la panyoleta a 2 noves monitores i 2 colaboradores. Segons comentava Vero Vives, Cap de Centre, "ha sigut una celebració plena d’emocions. Acabada la missa i feta la foto oficial, hem anat al centre parroquial on teniem preparat un aperitiu i hem fet jocs tots junts!".

Explicava des de la parròquia el rector Don Francisco M. Murillo: "Gran día para nuestra parroquia! Hoy hemos tenido la imposición de Crismones y Pañoletas. Todo ello simboliza la identidad de ser Junior. El Crismón se da en el rito llamado Pacto de Equipo donde se hace el compromiso de vivir en equipo, comunidad, familia. La pañoleta simboliza la identidad del movimiento. Vivir según el estilo de Jesús. Siendo comprensivo con los otros y "exigentes" con uno mismo. La pañoleta, para el Júnior de Gata, tiene tres colores que significan: amarillo es la luz, verde la esperanza y blanco la paz. Agradecemos la labor de los educadores y monitores. Junto a vosotros decimos SEMPRE UNITS!".

FONT: Júniors Gata.
ATLETISME: ELS GATERS PEP SIGNES I LLUÍS IBANYEZ, TERCERS CLASSIFICATS PER EQUIPS AL DESAFIU LURBEL AITANA 2016 (120 km.)

20161113230156-equipslurbel.jpg

Entre divendres 11 i ahir dissabte 12 de novembre es va disputar el DESAFIU LURBEL AITANA 2016, que es corre per terme de Finestrat. En total, 120 kilòmetres de recorregut, la prova més gran; 80 la segona i 40 la tercera. A la classificació per equips, en tercera posició de la prova reina van quedar dos gaters: PEP SIGNES FORNÉS (C.M. UMMA) i LLUÍS IBANYEZ MIRALLES (C.M.A. La Faixa), que van fer pòdium. Amb el nom de Training Team-T2 i entrant als llocs 27 i 29, van fer un temps conjunt de 40 hores, 23 minuts i 50 segons. Pep Signes va fer 20:11:54 i Lluís Ibanyez dos segons més. Altre gater també va participar en esta impressionant prova, la de més kilòmetres. Per el Grup Espeleològic Gatense, FRANCISCO PEDRO PEDRÓS va entrar el 30, amb un temps de 20 hores, 11 minuts i 57 segons.

A la modalitat de 40 kilòmetres, al lloc 167 va entrar ANTONIO FERRER ESCORTELL, del Grup Espeleològic Gatense, que va fer un temps de 7 hores, 17 minuts i 19 segons.

A la fotografia podeu veure a Pep i Lluís al pòdium, els tercers.

FONTS: classificacions: www.mychip.es. Foto, Celeste Grimalt.GATA: DILLUNS DE PLUJA (23,6 litres) I SUPER LLUNA

20161114233915-superlluna3.jpg

Quan resten pocs minuts per acabar la jornada ens fixarem en dos aconteixements climatològics. Per una banda, la pluja que ha deixat un total de 23,6 litres per metre quadrat, segons mesurava l’observatorio de Meteoxàbia instal·lat al C.E.I.P. Santíssim Crist de Gata. Ha plogut en alguns moments del migdia i la vesprada prou fort i ha fet vent. Per altra, hui teníem també la superlluna, que es tapava i s’obria pas per moments, ja que els núvols l’ha destorbada per a fer força claror.

No se si us agradarà, però he buscat aposta el moment en el que la lluna estava per dalt del pont il·luminat del riu Gorgos. Es veuen els tres elements, dos naturals (la superlluna i la claror amb els núvols, amb raig de la lluna inclós) i l’arquitectònic, la silueta del majestuós pont.L'EPISODI DE LLEUGUERES PLUGES DEIXA 41 LITRES A GATA

20161115225134-martanuvolat.jpg

Més val això que res! comentaven alguns veïns. Ha plogut, perque jo a la caseta m’ha enfangat un poc!, deien altres. El que té falta és que baixe el riu!, comentaven uns tercers. En total, de la pluja d’ahir i la de hui, sobre tot els arruixats de la matinada, han deixat uns 41 litres per metre quadrat, segons mesurava Vicent Signes (Canya) al carre Trossets. Uns 34 registrava entre ahir i hui el pluviòmetre del C.E.I.P. Santíssim Crist de Gata. Menys de 50 litres, però alguna cosa li farà a la terra, al menys seguix netejant-la.

FOTO: Marta Gayá (seu facebook).SANTA CECÍLIA 2016, GATA: DIA 19 ENTREN TRES NOUS. DIA 27 CELEBREN A LA PATRONA LA BANDA UNIÓ MUSICAL I EL GRUP SERRILLÀS

20161116215135-portadallibretscecilia.jpg

S’incoporen a la banda Clara Soler Signes (clarinet) i els germans Rubén i Sergio Mulet ferrer (tubes)

La programació musical d’enguany de Santa Cecília a Gata ja està en marxa. Si el passat dissabte dia 12 els músics de la banda Unió Musical repartien els programetes de mà, aquest divendres -despúsdemà- dia 18 continuarà a programació amb picaeta, sopar, concurs de disfresses, desfilada d’aquests i discomòbil. Dissabte 19 serà el moment més seriós.

A les 19 hores començarà la recollida dels tres nous integrants i es faran els passacarrers corresponents. Enguany els toca entrar a la banda, CLARA SOLER SIGNES, que toca el clarinet, i els germans RUBÉN i SERGIO MULET FERRER, que toquen els dos la tuba. Després, com és habitual, aniran al carrer La Lluna a felicitar les Cecílies del poble. Per la nit, s’elegirà al Muso i Musa 2016 i a les 3 hores de la matinada de diumenge 20 es farà un altre acte molt emotiu, el de més tradició de les festes cecilianes: LA AURORA. Els músics faran un recorregut per les dues cases dels nousentrants cantant i tocant, després ressoparan.

La imagen puede contener: 3 personas , personas sonriendo
Al llarg de la setmana que ve, el dilluns 21 i el dimecres 23, es faran distintes audicions en el Casal de la Música, pels alumnes de l’Escola de Música Municipal.

Divendres 25, a les 20,30 hores, hi haurà un concert especial de música per a cinema que protagonitzarà el grup "5 fan brass" (quintet de metall). Juan Miguel Bas, Marc Belmonte, Adrià Tomás, Felipe Fuertes, José Andrés Bolufer i Carlos Mulet són els components.

    La imagen puede contener: una o varias personas y texto

Festa de la patrona Santa Cecília

Dissabte 26 es farà el tradicional partidet de futbet entre les distintes cordes de la Banda. A les 19,30 hores serà el concert en honor a Santa Cecília al Casal de la Música, que far`pa la Banda Unió Musical. A les 22 hores serà al restaurante Canor el sopar de gala de tots els músics, familiars, amics i coneguts.

La imagen puede contener: texto
Diumenge 27 serà el darrer dia de celebracions. La festa de la patrona Santa Cecília començarà a les 11 al Casal amb l’encontre dels músics. A les 11,15 serà la processoneta de Santa Cecília des del Casal de la Música fins l’església parroquial. A les 11,30 hores serà la missa solemne en honor a la patrona, participant la Banda i la Coral Serrillàs, que també celebra a la Patrona. Acaba la missa es procedirà a fer la foto oficial com cada any. Finalment, a les 14 hores al restaurant Arrels es farà el dinar de cloenda.

FONT: A la imatge principal, la portada del llibret de les festes cecilianes d’enguany, dissenyada per Paco Feliu. A l’interior, els tres nous entrants (Foto: Vicent Signes) i els cartells dels concerts del quintet de metalls i de la banda al complet.DEMÀ DIVENDRES 18, GALA DELS III PREMIS EMPRESES GATA 2016

20161117224914-premiempresagata2016-cartel.jpg

Demà divendres, a les 20.30 hores, en el Centre Polivalent Juvenil del carrer Alcolaies de Gata, se celebrarà la Gala on es donarà a conéixer els premiats en cada una de les tres modalitats en que està distribuit enguany 2016 el Premi Empreses Gata, que organitza l’Ajuntament Gata de Gorgos, amb l’objectiu de reconèixer la tasca emprenedora de comerciants, empresaris i professionals de la localitat. Posant en valor les tasques ben realitzades es pretén dinamitzar l’economia local i donar a conèixer projectes d’interès, tant per la riquesa generada com per la capacitat d’atracció cap al poble de Gata.

Cal recordar que es donarà el Premi a la Millor Atenció i Servei 2016 al que opten tres empreses o comerços, que són: Ana Vestir Moda-textil casa, Carnisseria Silvestra i Ca la Datilera. Per al Premi a la Imtage de l’Establiment 2016 opten: LaBassa Herbodietètica i regal, Thoiti Mobiliario i Mobles Rossi. Per últim, altres tres empreses optaran al Premi a la Millor Promoció del Municipi 2016, que són: Boronat Bicicletes, Forn Vives i Pastisseria La Pau.

Desitgem sort a les nou finalistes i que el jurat decidixca, una vegada estudiats i sopesats els informes de cadascuna empresa o comerç finalista.

Curta història del certamen

La primera edició dels premis a l’empresariat de Gata va ser en 2014. En els tres anys el format i les modalitats de premiats han anat canviant. Aquell any es van establir dos premis. El premi a la categoria Comerç i Serveis 2014 va recaure en el CENTRE LÚDIC XIULET. El de fabricació i artesania 2014 va ser per a EL FORN DE XARO. Finalment, el de Activitats agrícoles i ambientals 2014 va ser per a EL CELLER DE LA MARINA.

L’any passat va ser la segona edició. El premi Empresa Gata 2015 va recaure en CA EL TRAMUSSER. Cal remarcar també els Finalistes al Premi Empresa Gata de l’any passat que van ser: Exclusive & Drinks, L’Escoleta, Mas Arabí Servicios Integrales, Obres Iglesias, Diego i Agulles, Óptica i dietètica Signes i Sombreros Siver.

FONT: Cartell anunciador de l'event comercial local de Gata.ANA MODA, THOITI MOBILIARI I BORONAT BICICLETES, PREMIS EMPRESARIS GATA 2016

20161119193500-empresesgala16.jpg

Anit es va celebrar la gala i van ser premiats als Millor Atenció i Servei, a la Imatge de l’Establiment i a la Millor Promoció del Municipi, respectivament

Anit divendres dia 18 va tindre lloc al Centre Polivalent de Gata de Gorgos, la Gala de la III edició dels Premis als empresaris gaters que organitza l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Conselleria, AFIC, Creama Gata de Gorgos i Diputació d’Alacant.

Optaven nou finalistes als tres premis. Al final, el premi a la Millor Atenció i Servei 2016 se’l va emportar Ana Signes Vives, de la tenda "ANA VESTIR MODA–TEXTIL CASA". El premi a la Imatge de’Establiment 2016 el va recollir Ángel Salvá de THOTI MOBILIARIO. Per últim, el premi a la Millor Promoció del Municipi 2016 era per a Miguel Ángel Boronat de BORONAT BICICLETES. Tots tres van rebre un distintiu. Els altres sis finalistes també van rebre un diploma acreditatiu.

Els tres premiats 2016

Cal recordar algunes pinzellades de cadascú dels premiats:

ANA VESTIR MODA

Ana Signes és continuadora del comerç familiar que 65 anys abans (1951) els seus iaios Vicente Signes i Pepica van iniciar com “Casa Visantet”, destacant per les col·leccions de teles d’estampats moderns. Un referent en el poble per les teles més noves de cada temporada, per la seua amabilitat i facilitats amb les persones d’escassos recursos en temps difícils.

Al 1963, Vicente fill i Paca Mari, segueixen amb l’activitat com a “Cortinas Vicente Signes. S’incorpora la incipient demanda de teixits per a cortines, passant per la confecció e instal·lació.També cal destacar per novedos, el començament a nivell local i comarcal de la introducció de les bruses tradicionals festeres com a singular distintiu de penyes i quadrilles.

2006. Amb la tercera generació Ana continua amb el quefer de dècades i la il·lusió i repte diari dels nous temps, per a continuar mereixent la confiança dels clients. Per servei, facilitats en la compra, proximitat en el tracte, especial atenció en l’empaquetat de regal, exposant novetats en l’aparador, presentant les prendes rebudes en revistes especialitzades, passejant moda en les desfilades, assistint a les millors fires i seguint revistes del sector per a oferir novetats.

THOITI MOBILIARIO

Botiga de mobles amb més d’una dècada d’antiguitat. La seua representació més estesa és la marca local POINT. Marca amb quasi 100 anys d’experiència en el sector del moble de rattan, molt representatiu de la població de Gata de Gorgos, que a posteriori es va actualitzar al rattan sintètic duent a terme magnífics dissenys del moble d’exterior coneguts mundialment. En Thoiti oferim tant moble d’exterior com d’interior, sempre amb atenció especial a la qualitat, disseny i funcionalitat. Gràcies a la nostra experiència en projectes podem oferir al client tota la nostra atenció i consells perquè la decoració no siga un impediment per a la creació de grans espais.

BORONAT BICICLETES

Som la teua tenda especialitzada en ciclisme des de 1986. Realitzem reparacions a tot tipus de bicicletes. Tenim accessoris de les millors marques. I sobretot, tractem als nostres clients com a amics. Som una empresa familiar. Amb diverses dècades d’experiència a les nostres esquenes, segur que podem solucionar qualsevol problema que tingues en la teua màquina. Segur que podem vestir-la com ella es mereix.

A la fotografia, els guanyadors davant amb una placa. La resta de finalistes i les autoritats a la foto de família.

FONT: Foto, Ajuntament de Gata de Gorgos.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) –1.795. Recordant a Sara Signes, corresponsal del Levante a Gata, mitjan segle XX-

20161119211928-muntatgesara.jpg

Reprenc les fotos antigues de "Gata en el record", dins del blog del CRONISTA DE GATA, amb una foto que té la seua història. Em facilita, i per això el meu agraïment, Rosa Franco Greño un llibret que es titula "Síntesis de Cronista". Un llibret de 80 fulles on queden plasmats per al record i molt bó per cert, tots els retalls de premsa de quan la seua germana María Antonia era corresponsal del periòdic Levante a Benigánim i quan després va ser nomenada Cronista Oficial del mateix poble. Una gran periodista, compositora i de gran vàlua, com va ser María Antonia Franco Greño. Tornant al llibret comprén els articles de 1949 a 1958 publicats al diari Levante. I vosaltres direu? Té això res a veure amb Gata?. Pues si, perque apareix una protagonista gatera i tres notícies on es pot llegir alguna cosa de Gata de Gorgos.

Anem a la protagonista. Recordareu als germans Sara i Víctor Signes, que ja no estan entre nosaltres. SARA SIGNES era corresponsal de Gata de Gorgos al diari Levante pels anys 50 i 60 del segle XX. El dia 5 de maig de 1957 se celebrava, com tots els anys, el Día del Corresponsal a les instal·lacions del Levante a València. Assistien SARA SIGNES i la propietària del llibret-recopilatori María Antonia Franco. A la relació de corresponsals assistents figura "Sara Signes, de Gata de Gorgos". Ho publicava el diari el dia 7 amb el titular que també vos pose. 

En el llibret que he revisat amb detall, apareixen a més d’eixa informació, una altra datada el 8 d’agost de 1952 que escriu María Antonia Franco Greño on parla de "Nuevos curas párrocos en Requena, Benigánim y Benicolet". Pel que fa al nou rector de Benigánim, Ismael Roses Ibáñez. A l’article fa referència a un rector fill de Gata que va estar allí, DON ANTONIO CASELLES i diu: "...como penosa ha sido la despedida de nuestro anterior párroco, reverendo padre Antonio Caselles, el cual nos ha dejado para ingresar en una orden de reconocida severidad. Queremos hoy, puesto que antes no lo hemos hecho por no zaherir la humildad del padre Caselles, resaltar su ejemplar conducta y celo por las almas, a lo largo de los años que ha representado este pueblo..." (1)

Un altre article que data del 18 d’abril de 1954, rescatem sols el titular: "Resultado de las elecciones en Silla, Paiporta, Guadasuar, Villanueva de Castellón, Gata de Gorgos, Benigánim y Alcácer". Es tractava d’eleccions sindicals per a elegir president de la "Hermandad de Labradores", aquell any.

Com vegem, protagonistes i notícies de la història s’ajunten i conformen més història encara. Sols em resta agrair la deferència de Rosa Franco Greño al facilitar-me dita documentació de la seua germana, que sempre serà important per a la història del poble.

*FINALMENT, FAIG UNA CRIDA ALS USUARIS DEL BLOG I FACEBOOK QUE FREQÜENTEN LES MEUES NOTÍCIES, QUE SI CONEIXEN ALGUN ARTICLE DEE SARA SIGNES, NO DUBTEU EN FER-ME’L ARRIBAR. GRÀCIES. FAREM HISTÒRIA, FAREM POBLE.

(1) Don Antonio Caselles Caselles va nàixer a Gata de Gorgos en 1909. Desempenyà els càrrecs de coadjutor de Benbillup i rector ecònom de La Nucía i de BENIGÀNIM. A l’any 1952 ingressà a la Cartuixa de l’Aula Dei, a Saragossa.

FONTS: Documentació facilitada per Rosa Franco Greño. A la fotografia, que podeu observar dalt, Sara és la primera per la dreta mirant-la. María Antonia està al centre. La foto era de L. Vidal). Retalls del diari Levante anys 1952, 1954 i 1957. Documentació rector de Gata, Arxiu Parroquial.LA UNIÓ MUSICAL DE GATA CANTA L'AURORA A LA COSTERA DEL GRUP ESCOLAR I AL CARRER CONSTITUCIÓ

20161120201727-auroracarosaxato.jpg

Davant de les cases dels nous entrants, celebrant les festes cecilianes 2016

La contraportada del llibret de festes de Santa Cecília, que any rere any organitzen els músics de la banda de música Unió Musical de Gata de Gorgos porta la lletra de L’AURORA. Comença: "LA AURORA TENÉIS A LA PUERTA pidiendo limosna, si la quieren dar, pidiendo limosna, si la quieren dar".

Aquesta matinada s’ha tornat a sentir la tonada a dos carrers del poble. Els músics més vetladors o més matiners, segons es mire, han anat a cantar i tocar a la porta dels nous entrants, que van entrar oficialment ahir per la vesprada a aquesta gran família gatera, que és la banda de Gata.

El carrer Costera del Grup Escolar, quasi als quatre cantons on s’ajunten els carrers Sant Josep i eixe mateix, ha estat una parada. Cantaven als germans Rubén i Sergio Mulet Ferrer. Després cap al carrer Constitució fent sonar els bonics acords de l’Aurora. Allí esperaven la família i ella mateixa, la xicona Clara Soler Signes.

Des de les tres de la matinada, els joves de la banda Unió Musical de Gata de Gorgos, fidels al costum més antic, tornaven a entonar la coneguda Aurora. Cinc són les estrofes de l’Aurora, una tradició quasi oblidada en molts pobles valencians i de la comarca, però que en Gata encara resona amb molta força.

Tenien que complir amb la tradició i vaja si ho han fet, com és preceptiu. Van cantant i tocant, es reunixen davant de casa un dels músics nouentrants. Al escoltar l’Aurora, toca eixir i donar-les el beneplàcit per a seguir el cant de l’Aurora.

Un dirigeix, els altres entonen, uns fan l’alt, altres la veu baixa, els instruments els precisos. La família del nou músic els obsequia amb dolcets i licors. Entonen millor el cos, la frescor de la matinada es deixa notar. No es veu cap persona pel carrer excepte els músics i la família i amics dels entrants. Els tocadors deixen sentir les veus melodioses, els instruments cadenciosos, són estrofes d’aquest cant que pareix piadós.

Al final, no ve mal prendre xocolate, el tenen més que merescut. Deixen el cant i s’acomiaden d’ell fins l’any que ve, en que aquestes o altres personetes tornaran a cantar la Aurora pels cantons de Gata.
Tot un esforç per no perdre els arrels musicals del poble, per conservar allò que ja feien els vells músics. Un cant que de per si i sense adonar-se, és un senzill homenatge als músics que els van precedir i que molts ja han traspassat aquesta vida.

FONT: Els músics de la banda de Gata cantant la Aurora al carrer Constitució, davant de casa Clara, la música nouentrant que podeu veure al balcó. FOTO: Vicent Signes Signes.


ELS CADETS DEL GORGOS ES MANTENEN LÍDERS. GUANYEN 1 A 3 AL C.F. UE FINESTRAT

20161120204513-escutgorgos.jpg

Perden els seus partits el juvenil i el major. Aquest perd el liderat i baixa a la quarta posició

El cap de setmana ens deixa a les competicions futboleres, alguns resultats boníssims i altres no tant. * Com sempre pose els que dona la FFCV. Si en voleu afegir més o comunicar-me-ho, de seguida ho completaré.

Hui, cal destacar la victòria a domicili i per tant mantenint el liderat del GORGOS CADET. 1 a 3 va guanyar ahir dissabte al CF UE Finestrat. Els gols van ser de Hamza, Axel i Pau. Té 18 punts empatat amb el Pego. Seguix imbatut amb els sis partits guanyats. 23 gols a favor i 4 en contra.

També va guanyar a domicili el GORGOS INFANTIL A. 0-3 contra el Finestrat. Els gols van ser de Diego (2) i Mario. Està sisé amb 10 punts. Tres partits guanyats, 1 empatat i 2 perduts. 

Les derrotes les ha recollides aquest cap de setmana el GORGOS INFANTIL B, 1 a 6 contra el Jávea C. El gol del Gorgos el va fer Juan David i seguix penúltim; el GORGOS JUVENIL i el GORGOS gran, que han jugat els dos hui.

Pel que fa al juvenil, ha perdut en casa per 0 a 1 front al Xeraco. Baixa posicions i és seté amb 16 punts. De 10 partit jugats, 5 victòries, 1 empat i 4 derrotes. 26 gols a favor i 13 en contra. Els majors també han caigut a Villalonga per 3 a 2. Jaume Devesa i Álvaro en pròpia porta han fet els gols del Gorgos. Perd el liderat i s’en va el quart. Seguix amb els 21 punts dels 10 partits jugats. Set victòries i 3 derrotes. 26 gols a favor i 13 en contra. El liderat el té ara Daimús.

FONT: FFCV.DIVENDRES 25 ÉS EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE; A GATA, ACTES RECORDATORIS EN TOTA LA SETMANA

20161123214110-cartell25n.jpg

Tallers, documental i marxa cívica; presentació del servei d’atenció jurídica 

Gata diu no a la violència masclista amb una sèrie d’activitats al voltant del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere, organitzades per l’Ajuntament de Gata, a través de la regidoria d’Igualtat i Serveis Social.

Durant tota la setmana, els alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa participen en un taller de conscienciació a càrrec d’Àngels Soler, formadora i regidora de Desenvolupament Local. Pel que fa a l’alumnat d’Infantil i Primària del C.P. Santíssim Crist, la psicòloga Rebeca Diego realitzarà uns tallers educatius de prevenció de violència de gènere, Dones amb ales.

Dijous 24 de novembre, a la Biblioteca a les 19 hores, es projectarà el documental “El orden de las cosas” i es presentarà el servei d’atenció jurídica de Gata amb l’advocada Rosa Martí al front.

Per a divendres 25 de novembre s’ha preparat una marxa cívica que eixirà a les 11:30 h des del Col·legi amb la participació de l’alumnat de primària fins a la plaça vella on s’incorporarà l’alumnat de l’IES i finalitzarà al pati cobert de l’Escola amb la lectura d’un manifest i penjada de pancartes i murals.

Per la vesprada, la biblioteca acollirà recital amb lectures sobre violència de gènere i el conta contes “Rosa Caramelo”.

FONTS: Informació i cartell, Ajuntament de Gata.

 UNIÓ MUSICAL DE GATA: ÚLTIM CAP DE SETMANA DE LES FESTES CECILIANES 2016

20161123223559-bandanovaentrant.jpg

Diumenge 27, els músics festejen a la seua patrona Santa Cecília

La banda Unió Musical de Gata de Gorgos encara l’últim cap de setmana de les seues festes cecilianes 2016. Els actes més importants seran el concert de tota la formació, que serà dissabte 26 i la festa en honor a la patrona Santa Cecília que se celebrarà diumenge 27.

Hui dimecres, per la vesprada, s’ha fet l’última de les audicions musicals que es podien escoltar, a càrrec dels alumnes de l’escola Municipal de Música, al Casal de la Música.

Despúsdemà divendres dia 25, a les 20,30 hores, se celebrarà el concert especial de música per a cinema que protagonitzarà el grup "5 fan brass" (quintet de metall). Juan Miguel Bas, Marc Belmonte, Adrià Tomás, Felipe Fuertes, José Andrés Bolufer i Carlos Mulet són els components.

Dissabte 26 es farà el tradicional partidet de futbet entre les distintes cordes de la Banda. A les 19,30 hores serà el concert en honor a Santa Cecília al Casal de la Música, que farà la Banda Unió Musical. A les 22 hores serà al restaurante Canor el sopar de gala de tots els músics, familiars, amics i coneguts.

Diumenge 27 serà el darrer dia de celebracions. La festa de la patrona Santa Cecília començarà a les 11 al Casal amb l’encontre dels músics. A les 11,15 serà la processoneta de Santa Cecília des del Casal de la Música fins l’església parroquial. A les 11,30 hores serà la missa solemne en honor a la patrona, participant la Banda i la Coral Serrillàs, que també celebra a la Patrona. Acaba la missa es procedirà a fer la foto oficial com cada any. Finalment, a les 14 hores al restaurant Arrels es farà el dinar de cloenda.

A la imatge, recollida de la nova música Clara Soler Signes per la banda Unió Musical dissabte passat.

FONT: Foto de Mari Moncho Mulet (facebook).LA PREMSA PARLA...DE L’EXCURSIÓ BENISSA-GATA PER LA VIA DEL TREN

20161123224324-excursio-tren-benissa-1.jpg

El diari digital MARINA PLAZA publica hui una interessant notícia-reportatge sobre l’excursió de veïns benissers, que van fer el diumenge passat de Benissa a Gata. Aprofitant que des de juliol passat el tren no circula des de Dénia a Calp, molts veïns dels pobles per on passa la via fan recorreguts pels paratges i paisatges al voltant del tren, sobre tot la Garganta i els seus túnels. Titula el digital: "Los ciudadanos toman las vías sin tren en una excursión a pie de Benissa a Gata". Al subtítol: "El cierre de la línea entre Dénia y Calp permite al Ayuntamiento de Benissa y el Grup de Muntanya Margalló incorporar a su oferta de rutas un itinerario a pie que permite disfrutar de los paisajes que circundan el trazado".

Corresponia al cicle d’excursions a peu "Descobreix la nostra comarca", que organitzen l’Ajuntament de Benissa i el Grup de Muntanya Margalló. Si voleu llegir tot l’article, PUNXEU ACÍ.

FONT: Foto i informació, diari digital Marina Plaza, 23-11-2016.

 ENS HA DEIXAT MARÍA PÉREZ TORRES (María Guardaagulles)

Ha faltat aquesta vesprada MARÍA PÉREZ TORRES, més coneguda com María "Guardaagulles", nom que li ve de la professió de son pare. Germana de Paquita i tia dels coneguts "Guardaagulles", sempre va estar dedicada a les tasques d’ajuda a l’església, com fer les formes per a la comunió, en el temps que ella i Tonica "Xaques", també recordada, les feien a Gata. Últimament, la seua salut anava debilitant-se molt ràpidament. Estava a la residència de Fontilles.

Demà dijous a les 17 hores serà el soterrament, sent la missa a l’església paarroquial de Gata. Descanse en Pau, María.25 NOVEMBRE: GATA CLAMA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20161125182027-violencia1.jpg

Hui dia 25 és el DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. El poble de Gata, per mig de la comunitat escolar, així com els que han volgut sumar-se a la marxa i a la manifestació, ha dit NO contra la violència per a tot tipus de gènere. 

Ha sigut aquest matí. Els estudiants de l’IES Gata han recorregut els carrers que van des del centre de les Sorts fins el pati cobert de l’escola. Els alumnes del C.E.I.P. Santíssim Crist del Calvari han baixat de l’escola, han donat una volta pels carrers cèntrics de Gata i han tornat a pujar al pati. Tots junts han dit NO a la violència masclista. Professors i alumnat de l’Escola, de l’IES, del Tapis, associacions de mares i pares, veïnes i veïns de Gata han participat en la marxa cívica que ha acabat a la pista coberta de l’Escola amb la lectura de textos.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Cal recordar que, ahir dijous 24, dins la programació del Dia contra la violència masclista, la biblioteca va acollir la projecció del curtmetratge "El orden de las cosas" i a continuació la presentació del servei d’atenció jurídica de Gata, amb una xerrada a càrrec de l’advocada Rosa Martí. 

Si voleu veure algunes fotografies dels actes d’aquest matí, PUNXEU ACÍ.

FONT: Fotos Ajuntament de Gata.EL GORGOS CADET, LÍDER EN SOLITARI (5-1 contra At. Callosa)

20161126201100-gorgoscadet.jpg

Golejades de l’Infantil A (6-0) i alevins (1-4), contra Callosa i La Nucía

Cau el Gorgos juvenil a Calp (3-0)

Áxel, màxim golejador dels cadets amb 9 gols; l'Infantil Diego també en porta 9

Els caps de setmana normalets són dies de futbol i el GORGOS adquirix protagonisme en totes les seues categories, tant els majors, com amb l’Escola Municipal de Futbol. Destaca hui per damunt de tot la golejada del GORGOS CADET que es queda líder en solitari. Ha guanyat 5 a 1. També tenim en compte les golejades de l’Infantil A (6 a 0) contra Callosa, i l’aleví, 1 a 4 a La Nucía.

Comence hui pel GORGOS ALEVÍ. Com he dit ha golejat a domicili, 1 a 4, contra La Nucía. El GORGOS INFANTIL A ha golejat 6 a 0 contra Callosa amb un hat-trick de Diego que ja porta 9 gols, Vicent, Héctor i un gol en pròpia porta dels callosins han completat la golejada. Serà cinqué amb 13 punts. Pel que fa al GORGOS INFANTIL B li toca jugar demà matío a les 11,15 a Alacant contra el Independiente Alicante A.

El GORGOS CADET és el millor posicionat de totes les categories. Va guanyar per 5 a 1 al At. Callosa (2 gols de Áxel, 2 de Pau i 1 de Antonio). Els seus números passades set jornades són molt bons. És líder en solitari amb 21 punts. Seguix sense conéixer ni l’empat ni la derrota. S’ha deixat el Pego que ja és tercer, ja que hui el Calp, que passa el segon amb 19 punts, l’ha golejat. Seguint amb el Cadet del Gorgos C.F. té 28 gols a favor, segon equip més golejador, i sols 5 en contra, equip menys golejat. Hem seguit als màxims golejadors dels cadets del Gorgos i són: ÁXEL, que és el màxim realitzador amb 9 gols. Li segueix HAMZA amb 5; 4 en té PAU; 3 tenen ANTONIO i SERGI; 2 ERIC i 1 JORDI i GONZALO E.

Finalment, el GORGOS JUVENIL ha tornat a caure, aquesta vesprada a Calp per 3 a 0. El primer equip del GORGOS descansa aquesta setmana. 

A la fotografia, l’equip del GORGOS CADET, els líders en solitari.

FONTS: Gorgos C.F. i FFCV.GATA: LA BANDA UNIÓ MUSICAL I LA CORAL SERRILLÀS FESTEJEN A LA PATRONA SANTA CECÍLIA

20161127171248-bandascec5.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM D’AQUEST MATÍ: PUNXEU ACÍ.

Les agrupacions musicals més nombroses de GATA com són la BANDA UNIÓ MUSICAL i LA CORAL SERRILLÀS han celebrat hui diumenge 27 la festa de Santa Cecília. Els músics conclouen aixina tres caps de setmana intensos amb moltes activitats tant musicals com lúdiques. Cal destacar en aquest cap de setmana els dos concerts, el de 5 fan Brass i el de la mateixa Unió Musical; el sopar de gala d’ahir i els actes d’aquest matí.

Aquest matí al voltant de les 11,15 han eixit els músics en formació darrere de les mares i pares dels nouentrants, per a dirigir-se a l’església parroquial amb la imatge de Santa Cecília, que portaven els dos pares i dos músics de la directiva. Directiva i músics han participat també en la comitiva. A l’església parroquial els esperava el Cor Serrillàs, que també ha festejat a la patrona. Dalt del cor alguns músics i els dos directors, el de la banda i el del cor, per a participar en les tocates i cants de la missa solemne.

 

    La imagen puede contener: una o varias personas y exterior

Una traca, el retorn de la imatge al casal de la Música i un dinar de germanor han posat el punt i final a les festes cecilianes 2016 de Gata de Gorgos.

FONT: Fotos Cronista i Vicent Signes.

La imagen puede contener: una o varias personas y exterior
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Noelia Signes ha compartido la publicación de Marga Salort Martinez.
1 h · 
 
El presentador entrevistará a directivos, trabajadores y proveedores. También mostrará la ’otra cara’ de la cadena valenciana.
20MINUTOS.ES|DE 20MINUTOS
 
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...
 
 Me gusta esta página

No te pierdas nuestras Ofertas flash, disponibles por tiempo limitado.

NEEWER CN-216 216pcs LED Dimmable panel ultra alta potencia de la cámara digital / cámara de vídeo, luz LED para Canon, Nikon, Pentax, Panasonic, Sony, Samsung y Olympus Digital SLR Cámaras
AMAZON.ES
 
 
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir

Faltaba la madre.

La imagen puede contener: una o varias personas e interior
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...


HUI, DONES GATERES AL PÒDIUM DE LA CURSA A BENEFICI DE FONTILLES

20161127173410-antoscarrerafontilles.jpg

Les dones gateres Anto Valero, primera, i Antonia Salvá, tercera, (veteranes A) han pujat aquest matí al pòdium de les corredores veteranes, davant mateix del monument del fundador del sanatori Fontilles, el Padre Ferris. Una altra gatera, Vicenta Torres Blasco ha sigut tercera al podium de veteranes B. S’ha disputat la IV Cursa popular a benefici de Fontilles, organitzada per l’Associació Fontilles i l’Ajuntament de la Vall de Laguar, amb eixida i meta al pavelló del sanatori. El recorregut, 7 kilòmetres per als corredors i 5 per als caminants. També s’ha oferit una visita guiada al sanatori i una paella pels que vulgueren participar, tot això a benefici dels malalts que es recuperen de les seqüeles de la lepra. 

Foto de Antonia Salvà Mulet.

Quan dispose de totes les classificacions, vol donaré compte de les dels altres gaters i gateres.

FONT: Foto Antonia Salvá.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.796, xiquetes a escola. Principis dels anys 60, amb Donya Mercedes-

20161127180108-mariajoseperezdonyamercedes.jpg

HUI ÉS EL DIA DEL MESTRE I LA MESTRA, DEL PROFESSORAT. ABANS EL DIA 27 DE NOVEMBRE ERA FESTA ESCOLAR, RECORDANT A SANT JOSEP DE CALASANZ

Per això...i retrobant-nos la foto que va pujar al facebook recentment María José Pérez, remesa a la seua vegada per la seua amiga Pepa P. Banyuls...i aprofitant que hui és el dia del mestre i la mestra, dels professors, dels ensenyants, perque es recorda la figura de Sant Josep de Calasanz, reprenc la série de Fotografies Antigues, de Gata en el record.

Teniu totes posades en quadre perfecte a les escales del Grup Escolar "Santísimo Cristo" de Gata, part de les xiques, a les xiquetes que anaven a l’escola de Donya Mercedes. La imatge correspon al final de la dècada dels 50 (l’escola es va inaugurar el 6-8-1958) o a inicis dels anys 60, més bé podria ser d’aquesta última.

S’en poden identificar unes quantes clarament. Les caretes no han canviat massa, altres si que han fet un gran canvi. A la fila de baix, vegem, entre altres, de dreta caop a esquerra a Pepita (1), Mari Fina (3) o María Teresa (4). A la segona fila cap amunt, també de dreta cap a esquerra a Pepa (3); a la següent filera amb Donya Mercedes i també de dreta cap a esquerra a la dona de Pepe Blanquera (2), a Pepa Gilabert (4). Finalment, a la fila de dalt de tot, al mateix sentit la besona de Blai (2) i Dorita la de l’Estanc. 

Si en conegueu més, podeu anar identificant-les. És part de la nostra història escolar.

FONT: María José Pérez (de Pepa P. Banyuls).FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.797, carrer Jaume I, com canvia!-

20161127185847-20160403-234833.jpg

Com si d'un televisor antic es tractara o com si d'una finestra del carrer La Creu mirarem, aquesta fotografia ens descobrix el pas del temps per alguns carrers de Gata. La fisonomia urbana també canvia. Ací tenim una prova: el carrer Jaume I. Fixeu-se primer en la part dreta mirant la foto. No està el bloc de pissos que hi ha quasi al final del carrer. La fàbrica "dels Patets" o dels Salvá, està igual. Fixeu-se ara a la part esquerra, la casa del Tio Vicent de Boira, que també és ja història. 

FONT: Foto propietat de Fina Pedro.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.798, futbol de veterans d'empresa-

20161127191954-raconet-1-4-.jpg

Ací teniu, quan jugaven els veterans d'empreses de Gata. L'equip del Chamburcy mireu per qui estava format. Han passat uns quants anys. Jugaven al camp Les Sorts. Mireu encara els banquets amb bigues de castilla. Que em digueu?. Els coneixeu a tots?. Farieu tota l'al·lineació?.

FONT: Bar Raconet.L'ACTOR GATER JORDI ESCORTELL TORNA A ACTUAR EN EL CANT DE LA SIBIL·LA A LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

20161128193823-jordicatedral.jpg

L’actor amateur gater JORDI ESCORTELL CRESPO va formar part de l’elenc d’actors del Cant de la Sibil·la, peça musical medieval que es va recuperar fa cinc anys i s’interpreta als prolegòmens dels Nadals a la Catedral de València

Des de ben menut Jordi sempre ha mostrat les seues dots d’actor i els seus registres són molt variats. Sols tenim que recordar un poc més enrere a la representació del Miracle de l’Arbre Blanc a Gata, el 7 de juliol de 2012, en la que feia d’algutzil. Xicotetes obretes amb els companys d’institut i després a la Universitat, l’han portat a col·laborar amb tot el grup d’aquesta important peça musico-teatral. No és la primera vegada que Jordi apareix com actor al Cant de la Sibil·la. En 2013 i 2014, formant part del grup de Teatre Assaig, ja va fer el paper del profeta Isaïes. El "Cant de la Sibil·la" fa 5 anys que es representa i Jordi ha eixit en tres d’elles. El paper que feia enguany, com es pot veure en la fotografia, era el de Bisbe (d’ahí la vestimenta) i és qui pregunta a Sant Agustí pel què diuen els profetes sobre la vinguda de Crist i del Judici Final.

La Seu Metropolitana va acollir per cinqué any consecutiu el ‘Cant de la Sibil·la’, a càrrec de Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana i l’Escolania de la Basílica Verge dels Desemparats. El conjunt Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner, va interpretar el divendres 25 de novembre la versió valenciana del ‘Cant de la Sibil·la’, com a preludi al Nadal, junt amb el Cor de la Generalitat, dirigit per Francesc Perales i l’Escolania.

Aquest cant profètic és un drama paralitúrgic que, fins el segle XVI s’escenificava en la Nit de Nadal en distintes catedrals de la Península, sobre tot a l’antiga Corona d’Aragó. En un concert celebrat en 2012 i, amb l’objectiu de restaurar aquesta tradició i reflexionar sobre la vinguda de Crist al món i el més enllà, Capella de Ministrers recuperà el ‘Cant de la Sibil·la’ de la catedral de Valencia, un tresor del patrimoni musical i religiós valencià perdut durant cinc segles, en procés de declaració BIC.

El Grup de Teatre Assaig (Universitat de València), del que entre els actors es troba el jove gater JORDI ESCORTELL, i l’Associació de Amics del Corpus van escenificar, supervisats pel director de l’Aula de Teatre de la Universitat de València, Pep Sanchís, el "Sermó dels Profetes", un drama paralitúrgic del cicle del Nadal que es representava abans del "Cant de la Sibil·la".

 La catedral de València, escenari majestuós de l’obra, estava completament abarrotada, amb tot l’aforament que té!!

Jordi i el teatre universitari 

El Grup de Teatre Assaig és el Grup de Teatre de la Universitat de València, què l’any passat va fer 30 anys d’existència. Jordi Escortell està vinculat a l’Aula de Teatre de la UV des del 2009 quan va fer el primer taller de teatre permanent que ofereixen. Durant el curs posterior, és a dir 2010/11, aquest artista gater va fer el taller de segon nivell, centrat en un monogràfic sobre el dramaturg anglès William Shakespeare, amb l’estrena de la comèdia "Nit de Reis" del mateix a final de curs. A partir d’ací, Jordi sempre ha estat, en major o menor mesura vinculat al teatre en la UV i especialment al director del Grup de Teatre, Pep Sanchis, qui té una enorme experiència en aquest món. A banda d’això ha col·laborat en altres projectes teatrals de la Universitat de València, com en el projecte Escena Erasmus.

FONTS: Part del text, Noticias CV. Foto: Captura del reportatge de L’Informatiu Comunitat Valenciana (La 1), on vegem a Jordi Escortell de cara, en plena representació.L'EPISODI DE PLUJA DE HUI DEIXA 11 LITRES A GATA

20161128200635-oratgedilluns28.jpg

La forta ploguda que ha fet hui al migdia a Gata ha deixat, segons l’observatori de Meteoxàbia del C.E.I.P. Santíssim Crist, un total de 10,8 litres per metre quadrat. Malgrat els trons i els llamps, un d’ells que ha deixat per moments sense electricitat al poble, l’arruixat ha anat parant i ja no ha plogut més en tota la vesprada. Durant aquest mes que està a punt d’abacar es porten recollits, segons el mateix observatori uns 68 litres, més que en molts mesos anteriors que eren també abans plovedors, com l’octubre.

Per altra part, Vicent Signes (Canya) ha mesurat de les 8 del matí fins ara un total de 19 litres. Anit van ser 16 litres.

A la composició fotogràfica, observeu al Montgó a les 8 i a les 15 hores com tenia la boira damunt, així com al Tossal de Pedreguer i les muntanyes que envolten Gata. Observeu la humitat que es nota amb la boira aterrada. Ara era del 90 per cent.DEMÀ DIMARTS 29, ÚLTIM PLE ORDINARI DE L'ANY 2016

20161128203211-20160927-200317.jpg

Es tractaran cinc al·legacions del Polígon Plans i l’Inventari Municipal, a més de quatre mocions del PP

Demà dimarts 29 de novembre se celebrarà al saló de sessions de la casa Consistorial de Gata de Gorgos l’últim plenari ordinari de l’any 2016, ja que l’altre ja correspon a gener de 2017. Destaca a l’apartat d’urbanisme la resposta a les cinc al·legacions del Polígon Plans. En l’apartat de Patrimoni es tractarà l’Inventari Municipal. A més, es presenten al ple quatre mocions del Partit Popular.

A partirt de les 20 hores, sota la presidència de l’alcaldessa Magda E. Mengual, anirà tractant-se el següent orde del dia:

1.- DESPATX ORDINARI: 1.1.- Lectura i aprovació, si s’escau, d’actes de sessions anteriors. 1.2.- Dació de compte de decrets de l’alcaldia i regidors delegats. 1.3.- Dació de compte, si s’escau, d’assumptes econòmics. 1.4.- Dació de compte, si s’escau, d’assumptes judicials. 1.5.- Dació de compte d’altres assumptes.

2.- CENTRAL. 2.1.- Moció PP: En defensa de los intereses de los residentes británicos en nuestra localidad. 2.2.- Moció PP: Recolzament de la Guàrdia Civil.

3.- MEDI AMBIENT: 3.1.- Declaració de l’Aliança de Ciutats per al Desenvolupament Sostenible.

4.- PATRIMONI: 4.1.- INVENTARI MUNICIPAL. Amb proposta d’aprovació.

5.- BENESTAR SOCIAL: 5.1.- Moció PP: Llei Valenciana de Protecció a la Maternitat.

6.- SANITAT: 6.1.- Moció PP: Sobre l’Hospital Marina Salud

7.- URBANISME: 7.1.- Polígon Industrial PLANS. Contestació cinc al·legacions.

8.- ASSUMPTES D’URGÈNCIA, si els haguera.

9.- PRECS I PREGUNTES.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.ÚLTIM PLENARI DE 2016 A GATA: UN PAS MÉS CAP A L’APROVACIÓ FINAL DEL POLÍGON PLANS (VÍDEO DE TOT EL PLENARI)

20161130232924-plenari29nov.jpg

PODEU MIRAR TOT EL VÍDEO (Canal Youtube), PUNXANT ACÍ

El nou regidor de Compromís Antoni Arabí assumeix les regidories de Esports, Festes, Joventut i Turisme. Tere Arabí suma la d’Educació

L’Ajuntament de Gata va aprovar, despúsanit, per unanimitat, contestar a les al·legacions presentades al projecte de Polígon Plans avançant així cap a l’aprovació del pla de reforma integral del polígon. Entre les al·legacions presentades, es va acceptar el canvi presentat per un propietari de variar l’alçada màxima de les construccions de 12 a 15 metres. El regidor d’Urbanisme, Jaume Monfort, va explicar que aquest canvi permet adaptar les naus industrials als nous temps i permetre la instal·lació de sistemes de magatzem mecanitzats.

En la mateixa sessió, entre altres punts del ordre del dia, es va aprovar l’Inventari Municipal de bens que ascendeix a 8.856.000 euros. La regidora d’Hisenda, Tere Arabí, explicava que es tracta d’un document viu al qual han d’anar afegint-se bens i actualitzant-se cada any. A més, va afegir que l’inventari s’ha realitzat a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant

L’alcaldessa, Magda Mengual, va donar compte de les noves delegacions de les regidories per incorporació del nou regidor Toni Arabí que assumeix Esports, Festes, Joventut i Turisme. Així mateix Tere Arabí incorpora la regidoria d’Educació.

FONT: Foto i informació: Premsa. Ajuntament de Gata de Gorgos.
EL CICLISTA GATER SERGIO TORRES CORRERÀ EN L’EQUIP BELGA ASFRA FLANDERS CYCLING TEAM

20161130234337-sergio.jpg

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO anunciava per mig del seu facebook la notícia. Ampliarà fronteres i oportunitats. La pròxima temporada correrà amb un equip belga, el Asfra Flanders Cycling Team, un equip que li dona a Sergio l’oportunitat d’eixir d’Espanya i córrer tota la temporada allí amb un calendari impressionant replet de grans clàssiques. Sergio comentava: "Per a mi ja serà un somni sols poder correr-las!, una experiència inoblidable que segur disfrutaré al 500%". 

Per a posar-se en forma, per a començar temporada, Sergio estarà en l’equip Máster Velosol Cycling team, per a córrer junt a grans amics la carrera de casa, La Volta a la Marina. L’organització i l’equip tornen a comptar amb ell.

Sergio ha aprofitat per mig del seu facebook d’agrair a l’encara actual equip Mutua Levante/Renault Ginestar/Metal Lube per aquest gran any amb molt bons moments, alegries i tot el que ha deprés. "M’emporte grans persones de l’equip amb mi, que espere no perdre mai"m deia Sergio. També no deixava de recordar a tots els que estan sempre dins del seu cercle, animant, entrenant amb ell o simplement recolzant-lo, donant-li forces i sobre tot carinyo.

FONT: Foto i informació, facebook de Sergio Torres Jorro.

 GATA INCIDEIX EN EL CONTROL DEL CONSUM ABUSIU D’ALCOHOL PER A LES PRÒXIMES FESTES NADALENQUES

20161201000001-presentacion1.jpg

Campanya "Si et passes, t’ho perds"

L’Ajuntament de Gata de Gorgos engega, amb la col·laboració de l’ONG Controla Club, una campanya de sensibilització sobre els consums abusius d’alcohol que es produeixen durant les festes nadalenques per part dels més joves

Des del departament de Serveis Socials, amb la col·laboració Controla Club, es duran a terme, sota el eslògan “SI ET PASSES, T’HO PERDS”, unes accions informatives i de sensibilització sobre consum recreatiu d’alcohol i altres drogues durant les festes nadalenques dirigides als alumnes de 3º i 4ª. en l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa dimecres 7 de desembre.

Les celebracions festives i les reunions socials organitzades amb motiu del Nadal són les més importants i multitudinàries de quantes se celebren al llarg de l’any. Aproximadament un milió i mitjà de valencians realitzen entre 3 i 5 sortides nocturnes des del dijous 15 de desembre, amb motiu dels sopars d’empresa i reunions, fins a la nit de reis del proper 5 de gener, sent la Nit de cap d’any el bec més alt d’aquestes celebracions. 1 de cada 10 adolescents s’iniciarà en el consum d’alcohol durant les festes nadalenques.

En relació a la problemàtica de les drogodependències, durant el nadal el consum d’alcohol s’incrementarà en més d’un 30% i 1 de cada 10 adolescents (el 10,8% exactament) s’iniciarà en el consum d’alcohol durant les festes nadalenques.
L’objectiu principal d’aquesta campanya és, d’una banda, augmentar en els joves de Gata de Gorgos la percepció del perill produït pel consum primerenc d’alcohol i altres drogues, oferint patrons de conducta davant les possibles problemàtiques produïdes per aquests consums i incrementant el desig de mantenir uns hàbits de conducta saludables, i, d’altra banda, generar sentiments cívics de cara a minimitzar els problemes ocasionats pel desenvolupament de l’oci nocturn juvenil, sobretot pel que fa a la seguretat vial, les conductes sexuals de risc i les molèsties veïnals.

Mediadors socials de l’ONG Controla Club, experts en drogodependències i joventut, duran a terme aquestes xerrades, on es posa especial atenció en l’adquisició de competències per part dels joves amb les quals generar unes conductes responsables en l’oci recreatiu juvenil.

FONT: Premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos. Foto: Imatge d'un dels logos de Controla Club.
Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris