Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Junio de 2016.

DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 de juliol, Especial Festes, 5-

20160601173435-especfest88darrereesglesia-001.jpg

Especial de festes de 1988, publicat al diari Información. Cinquena part. 

1988, 29 JULIOL (Especial festes, 5):

526.- UNS DIES DE JUERGA ABANS DE LA MILI. ELS QUINTOS JUGUEN UN PAPER ESPECIAL EN AQUESTES FESTES.

A la fotografia, el peu: "Vista del antiguo casco urbano".CALENDARI GATER DE JUNY: presentacions, actes dels majors, festes Font del Riu,...

20160601175100-marxa.jpg

Ve carregat de molts actes i festetes, el mes de juny a Gata. Ací teniu un resum, sempre recordant-vos que està obert a ampliar el calendari gater de juny si ho cregueu oportú amb alguna activitat que no estiga posada.

DIJOUS, 2: XII MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG. Centre Social, 17-20,45 hores.

DIVENDRES, 3: PRESENTACIÓ LLIBRE: "HISTÒRIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA". Participen: Autor, Antoni Reig; historiador Ricard Llompart; oan Ivars, secretari de l’IECMA, i el que vos escriu, Miguel Vives, Cronista de Gata. Biblioteca, 20 hores.

DISSABTE 4: 9 hores. Torneig Futbol 11. Categoria infantil.

DIUMENGE, 5: Parròquia FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. Processó solemne, 20 hores. Confraria més antiga de Gata.

TAMBÉ DIUMENGE 5: Dinar de germanor a Los Arcos, XXXI encontre Penya Barcelonista de Gata.

DILLUNS 6 A DIUMENGE 12: ACTES SETMANA DELS MAJORS DE GATA.

- Dilluns, 6: Recital de Poesies. Club de Lectura. Biblioteca. 20 hores.

- Dimecres, 8: Xerrada sobre la Caseta de la Lepra, a càrrec del que vos escriu, Miguel Vives -Cronista Oficial de Gata-. Assistirà el director metge de Fontilles. 19-20 hores.

- A continuació, Danses. Grup de Danses La Llata.

- Dijous, 9: Homenatge a Vicent Miquel i Diego. Biblioteca. Actuarà: Cor Serrillàs. Poesies. 20 hores.

DIUMENGE, 12: Parròquia. 20 hores, comencen les misses a l’ermita els diumenges.

TAMBÉ DIUMENGE 12: PRE-FESTES FONT DEL RIU

- Caminata, Marxa Popular: Pintures Coves Catxupa; Benitzaina (casa dels Paresants); Pinar de l’Estanquer; Ermita.

- Paella popular, barri.

DIVENDRES 24 A DIUMENGE 26-JUNY I DIVENDRES 1 A 3 JULIOL: FESTES FONT DEL RIU a Sant Joan. GATA.

- Divendres, 24: Missa al barri (carrer Lepanto): 20 hores. Processó pels carrers del barri: 21 hores.

- Sopars populars i actuacions musicals.

TAMBÉ DISSABTE 25: Eleccions juny 2016. Jornada de reflexió.

TAMBÉ DIUMENGE 26: Jornada de votacions al Congrés i al Senat espanyol.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 de juliol 1988, Especial festes, 6-

20160602171647-especfestes88-comi-001.jpg

Especial de festes de 1988, publicat al diari Información. Sisena part. 

1988, 29 JULIOL (Especial festes, 6):

527.- ANA MARÍA SOLER, CONCEJAL DE FESTES, ENCAPÇALA LA LLISTA. UNA COMISSIÓ DE VOLUNTARIS. LA "PLANTILLA" CURTA, NO FOU UN HÀNDICAP.

A la fotografia de Pons, la Comissió de Festes 88.COMENÇA EL MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG A GATA

20160602172224-cartellsang.jpg

RECORDEU...AQUESTA VESPRADA A GATA, XII MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG

Ser donant...no passa de moda. Dona sang, salva tres vides

T’esperen al Centre Social, de 17 a 20,45 hores

Hui dijous, 2 de juny, és el dia. Si eres donant recorda-ho i si no eres, ara pots fer-te. Hui se celebra la XII Marató de Donació de Sang a Gata. De 17 a 20,45 hores pots anar a donar sang.

Per ser una donació especial hi haurà premis especials. El Centre de Transfusions d’Alacant obsequiarà als donants amb una ensaladera. Per gentilesa de Signes Grimalt es farà un obsequi. També es sortejaran: un menjar per a dues persones a Casa Parra Restaurant, un menjar menú per a dues persones a Arrels Racó Gastronòmic i un tractament facial a Nova Estètica.

Ja sabeu...tots a donar sang, XII Marató.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event solidari.

 GATA: EL PLENARI PREN MESURES PER A PODER DISPOSAR D’AIGUA POTABLE A L’ESTIU

20160602174004-poucomes.jpg

Ple llarguíssim i polèmica al punt de les mocions, amb l’Escola de Música Municipal

Els diaris parlen hui del plenari: Las Provincias i Marina Plaza

L’Ajuntament de Gata va aprovar dimarts nit en un plenari que es va fer llarguíssim, diferents mesures per evitar una crisis hídrica  i assegurar el subministrament d’aigua potable per a aquest estiu.

Es va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’una subvenció a la Diputació d’Alacant per a la construcció, remodelació i reparació del Mallat en Boleries –Planisses -Mirandes amb eixida al dipòsit de Miralbons a través d’una moció presentada pel PP.  Aquesta actuació s’inclouria dins els 150.000 euros que corresponen a la nostra població per a inversió sostenible.

Per altra banda, es va retirar la proposta de destinar aquesta subvenció al nou tub de regants de Pedreguer- Miralbons ja que, segons va explicar l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, després de diferents reunions amb els regants del Pou Miralbons, aquesta canalització ja estava prevista incloure-la en una altra línea de subvencions.

Una altra moció  relacionada amb l’aigua, que va prosperar amb el suport dels regidors de PP i PSoE, va ser la construcció d’una canonada del Pou Gata Residencial. En aquesta moció, l’equip de govern es va abstenir ja que, segons va explicar l’alcaldessa, ja va quedar clar en la Comissió d’Aigües, recentment creada, que era una obra prevista per Sòlgata que anaven  a executar-la amb pressupost municipal.

La comissió d’Aigua, que es va reunir per primera vegada aquesta setmana, està formada per un representant de cada grup municipal i els tècnics de la SA municpal Sòlgata que gestiona el servei.

Reglaments i llicències

També es va aprovar un Reglament d’ocupació de la via pública i un Reglament regulador de les llicències de guals per adequar-los a la  legislació vigent, principalment, pel que fa al tema de la seguretat dels vianants.

El Reglament d’ocupació de via pública es va aprovar amb l’abstenció del grup popular que consideraven que es deuria presentar juntament amb l’ordenança fiscal. El regidor d’Urbanisme, Jaume Monfort, va explicar que l’equip de govern considerava urgent la seua aprovació per evitar situacions de conflicte en les properes festes de Gata i que s’està treballant en l’ordenança fiscal.

Escola de Música Municipal

Tancant l’odre del dia d’un  plenari de 12 punts, el grups municipals de PP i PSOE van presentar sendes mocions sobre l’Escola Municipal de Música que van prosperar amb els vots a favor d’ambdós grups, el vots en contra de 3 regidors de Compromís i absència de la resta de regidors que al·legaren que dubtaven de la legalitat del acords de les mocions.

Encara que amb diferents argumentaris, les dos mocions demanaven que es mantingueren les actuals contractacions de l’Escola de Música mentre s’elaborava un reglament de funcionament.

Diaris de la comarca, enllaços

Els diaris LAS PROVINCIAS i MARINA PLAZA es fan ressó del plenari. Titula LP: "Gata aprueba medidas para evitar una crisis hídrica". Ací teniu l’enllaç a la notícia, PUNXEU ACÍ. Per la seua part, el digital Marina Plaza titula: "Medidas de urgencia para garantizar el agua en Gata ante el verano". Subtítols: "El municipio figura entre los que podrían tener problemas de abastecimiento en los próximos meses, según el informe elaborado por el Consorcio de Aguas de la Marina Alta" i "El pleno acuerda pedir a la Diputación una subvención para obras hídricas construir una tubería en el pozo de Gata Residencial". Llegiu tota la notícia PUNXANT ACÍ.

A la imatge, tuberies del Pou de Comes, Gata.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.
PARRÒQUIA GATA: CONVOCATÒRIA PORTADORS DEL CRIST, PROCESSONS BAIXADA I PUJADA, FESTES PATRONALS

20160602184209-dscf7846-copia.jpg

Per segon any consecutiu, des de la parròquia el rector de la mateixa ha fet una convocatòria a totes les persones que vulguen, ja siguen dones o homes, per a portar al Santíssim Crist del Calvari a les processons de baixada i pujada de l’ermita, a les pròximes festes patronals de juliol-agost. S’obri una llista oberta per a tots els majors d’edat que ho vulguen. També estan convidats lògicament els de 20 i 50 anys, com a quintades clau, però l’experiència s’amplia a més persones.

Fins el 15 de juny, dimecres, es podran apuntar al despatx parroquial, a la tenda Tonia (carrer La Bassa) i a la perruqueria Canya (carrer Doctor Gómez Ferrer). La reunió informativa i de primer assaig tindrà lloc el pròxim 29 de juny, dimecres. El 6 i 13 de juliol també es faran els assaigs previs i ja el dijous 28 de juliol es farà la solemne baixada del Crist des de l’ermita a l’església parroquial, constituint el començament de les festes patronals 2016.

Per a llegir tota la carta, PUNXEU ACÍ.

FONT: Text, Parròquia Sant Miquel Arcàngel, Gata de Gorgos.AQUESTA VESPRADA, DIVENDRES 3, PRESENTEN A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE "HISTORIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA"

20160603160140-presenllibre.jpg

L’autor Toni Reig, el que suscriu Miguel Vives i l’historiador Ricard Llompart, a la taula de presentació

L’últim crim que conta el llibre (octubre 1932), el del guarda mort als Amples, és de Gata; els altres de tota la comarca

Aquesta vesprada, a les 20 hores, serà presentat a la biblioteca el llibre "HISTÒRIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA" escrit per Antoni Reig, I premi d’investigació i assaig Antoni Lluís Carrió, convocat per l’Institut d’Estudis de la Marina Alta. Actuarà de presentador el secretari de l’IECMA Joan Ivars; intervendran: l’autor Antoni Reig, el que vos escriu Miguel Vives i l’historiador Ricard Llompart.

PRESENTACIÓ LLIBRE 3-6-2016

A la presentació, es passaran diapositives amb els dibuixos i imatges fetes expresament per al llibre d’autors de la comarca. L’autor Reig contarà extractes de les històries de la comarca, fent incidència en l’últim capítol, el que parla del crim de Gata, de l’octubre de 1932, així com altres recopilats per ell, que també són de Gata. Jo, com a Cronista de Gata, comentaré els succesos de morts, robatoris i accions violentes ocorreguts al poble de 1906 a 1934.

De la mà d’Antoni Reig coneixereu els succesos que van ocórrer de finals del segle XIX fins a 1932 per tot arreu de la comarca, contats amb tot luxe de detalls, amb les dades extretes de jutgats, arxius, diaris de l’època. Tindreu gust de llegir el llibre.

Dalt, el cartell anunciador de l’event.

Més activitats a la biblioteca

La biblioteca de Gata continua la seua activitat diària amb més activitats. Recentment, les xiquetes i xiquets del Centre Lúdic Infantil Xiulet van realitzar una visita a la Biblioteca de Gata per conéixer les instal·lacions i els serveis que la biblioteca pot oferir-los. Per a l’ocasió des de la Biblioteca van organitzar una visita guiada on van poder veure la sala d’adults, els ordinadors, les sales d’estudi i el que més goig els ha fet, la Sala Infantil, amb molt de material especialment triat i destinat a ells.

Els menuts i menudes també van gaudir de dues magnífiques històries que els van contar, "De quin color són els besos?" i "De que fa gust la lluna?". Amb els contacontesvan descobrir el plaer d’escoltar històries i participar d’elles i així fomentar el gust per la lectura ja des de ben menuts. Seguidament van poder demostrar la seva faceta artística, pintant uns dibuixos relacionats amb les històries, i ho han fet d’allò més bé!.

Per finalitzar la visita a la Biblioteca van poder gaudir dels llibres, triar els que més els interessaven, mirar-los, fullejar-los, rebuscar entre les prestatgeries les històries que els atreien i contar-se’ls entre ells tal com si foren contacontes.

FONTS: Ajuntament de Gata, Biblioteca.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 juliol 1988, Especial festes, i 7-

20160604101838-espfestes88-ermita-001.jpg

Últim capítol de l'especial de festes d'Información de 1988, del 29 de juliol. També era important el tancament de la secció de FP de Gata.

1988, 29 JULIOL (ESPECIAL FESTES-7):

528.- EL CRISTO DE TOSSALET, TRES SEGLES D'HISTÒRIA. EL CRISTO EN UNA ERMITA.

Mateix dia, diari Comarca:

529.- LA SECCIÓ DE FP DE GATA TANCARÀ EL PRÒXIM ANY PER ORDE DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ. Article primer. Article segon. Disposició final.V SETMANA DE LA GENT MAJOR DE GATA: de dilluns 6 a diumenge 12 de juny

20160604110119-bandajuvenilvells.jpg

L’associació gatera celebra actes socials, lúdics i culturals

Dilluns 6 participaré en el recital de Poesia i Música

Dimecres 8, a les 19 hores, intervindré amb una xerrada sobre la centenària CASETA DE LA LEPRA

L’Ajuntament de Gata i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Gata, amb el patrocini de la Diputació d’Alacant, han organitzat la V Setmana per a la Gent Major que se celebra del 6 al 12 de juny.

La intenció és, durant una setmana, omplir el calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que animen als més majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes tindran lloc al Centre Social.

Dilluns 6 de juny arranca la setmana amb el recital “Poesia i Música” a càrrec del Club de Lectura i la col·laboració de BUM Gata a les 19:30h. Hi participaré declamant dues poesies junt al reste de recitadors.

Dimarts dia 7 de juny, a les 19:30h, és el torn de la Banda Juvenil de Gata que oferirà un concert.

El que suscriu Miguel Vives, Cronista de Gata, els farà dimecres 8 de juny a les 19 hores, una xerrada sobre l’Asil de Gata de finals del SXIX, la nomenada Caseta de la Lepra, centenária i precedent de Fontilles. Possiblement, compte amb la presència del director metge de Fontilles, José Ramón Gómez.

Seguidament, a les 20 hores aproximadament, el grup de Danses La Llata i la Rondalla Cultural de Gata tornaran a oferir una actuació conjunta.

Per a dijous dia 9 han preparat una eixida cultural a les Coves de Sant Josep, Vall d’Uixó i Onda.

L’escola de ball de Xàbia serà l’encarregada d’animar la vesprada de divendres dia 10 amb sevillanes i rumbes flamenques, i amb el gater Valero. En acabar, compartiran un sopar de cabasset i acabaran la nit amb ball a càrrec de Valero.

Dissabte dia 11 toca teatre amb l’actuació, a les 19:30 hores, del Grup Font de la Mata i del grup musical “Jávea Five”.

Finalment, tancaran la setmana cultural, diumenge 12 de juny, amb l’assistència a la missa de 11,30 com acció de gràcies i després faran tots com a cloenda un dinar de germanor de socis i col·laboradors al restaurant Canor.

FONT: Ajuntament, Parròquia i Associació.PARRÒQUIA GATA: DEMÀ, FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. La confraria naix en 1886

20160604112430-corjesus.jpg

La confraria és la més antiga de la parròquia. El reglament data de 1886

Un total de 130 anys complix enguany la confraria més antiga de la parròquia, la del sagrat Cor de Jesús que entre aquesta vesprada i demà, sobre tot, celebra la seua festa. Al llarg de la setmana s’ha fet a l’església el Tríduum del Cor de Jesús. Divendres va ser el dia del Cor de Jesús, hui dissabte és la vespra i la festa major serà demà diumenge dia 5. A les 11,30 hores serà la missa solemne amb l’assistència de les majoralesses, mares de xiquetes i xiquets de Primera Comunió que vulguen ser. A les 20 hores serà la processó amb la imatge i participaran els infants que van prendre la Primera Comunió diumenges passat i que ja van participar el passat diumenge a la processó del Corpus Christi.

Mirant la història parroquial, cal dir que la congregació del Sagrat Cor de Jesús té certificat del 18 d’agost de 1887. Però el reglament és de més enrere, 4 de desembre de 1886, encara que aprovat pel cardenal Monescillo el 18 d’agost de 1887. A instàncies del rector d’aleshores En Juan Martínez Blasco, es va aprovar l’erecció de la Corporació i el reglament, com a una benèfica institució, concedint cent dies d’indulgència a tots els associats i demés fidels...Encara hui es conserva aquesta confraria a Gata. És per tant, la més antiga de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata.

FONT: Arxiu Parroquial Gata.UN TOTAL DE 55 DONANTS (TRES NOUS), EN LA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG DE GATA

20160604125017-donantsgata.jpg

La Marató de Donació de Sang de Gata, que es va celebrar dijous passat dia 2 va tindre un bon resultat. Un total de 55 persones van participar a la jornada, 3 d'elles nous donants.

Entre tots els donants es va realitzar un sorteig. El grup organitzador ha fet públic els afortunats dels obsequis: un tractament facial de NOVAESTÈTICA per a CLAUDIO MENGUAL, un menjar per a 2 persones en CASA PARRA RESTAURANT per a ANTONIO JOSÉ CASELLES PEDRO i un menjar menú per a 2 persones en ARRELS RACÓ GASTRONÒMIC per a TERE CASELLES BORRELL. Des del grup, el Centre de Transfussió d'Alacant, l'Ajuntament i des del blog, enhorabona a tots els guanyadors i gràcies a tots per col.laborar.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Associació donants de sang, Gata.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 juliol, 1988, especial festes Comarca, 1-

20160605203110-espfestes88comermita-001.jpg

No deixem encara els especials de festes de 1988. Li toca el torn ara al semanari Comarca.

1988, 29 JULIOL (extra festes Comarca, 1):

530.- L'AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS DESITJA A TOTS ELS VEÏNS I VISITANTS UNES FELICES FESTES DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI. Publicitat. La foto de l'ermita i l'escut de aleshores de Gata estaven al quadre publicitari. Comarca.

531.- GATA DE GORGOS. PROGRAMA DE FESTES 1988. Comarca.EL LEVANTE GUANYA EL TORNEIG DE FUTBOL 11 INFANTIL (GATA)

20160605204251-torneig11infantils.jpg

El Gorgos C.F. queda el cinqué

Ahir dissabte pel matí es va jugar el Torneig de Futbol 11 de la categoria infantil, que organitzava l'Escola Municipal de Futbol, l'Ajuntament i el Gorgos C.F. Des de les 9 es van disputar els encontres al camp de les Costeres. Va resultar gunayador del mateix el Levante U.D., segon va ser la U.D. Benissa, el tercer classificat va ser el Teulada C.F., el quart l'equip de El Verger, el cinqué l'amfitrió, el nostre Gorgos C.F. i el sisé el C.E. Dénia. 

FONT: foto Tere Arabí. (facebook).EL PORTER DEL GORGOS C.G., ÁNGEL SALVÁ, ELEGIT MILLOR JUGADOR DE LA TEMPORADA PER LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20160605213546-angelsalvagorgos.jpg

El porter i capità del Gorgos Club de Futbol ÁNGEL SALVÁ CORTEGOSO, ha estat elegit aquest migdia millor jugador de la temporada 2015-2016 per la Penya Barcelonista de Gata. La penya li ha atorgat el trofeu al dinar que ha tingut lloc al restaurant Canor.

Els socis, directiva i convidats, entre els que es trobaven, com ja és tradicional, gent de la institució del F.C. Barcelona així com algun ex-jugador del Barça, han compartit el XXXI Dinar de Germanor de la Penya.

Al dinar s’han recordat els quatre títols aconseguits aquesta temporada 2015-16, els últims el doblet de Lliga i Copa.

Foto de Penya Barcelonista Gata.

A la imatge de portada, Ángel Salvá. Dalt, el cartell anunciador.EL BENISSER-GATER MIGUEL ÁNGEL JULIÁ OBTÉ TRES PREMIS AL CONCURS DE COCTELERIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA I MÚRCIA

20160605220335-fabra.jpg

El benisser afincat a Gata, MIGUEL ÁNGEL JULIÁ, va aconseguir recentment tres premis a la 51ena edició del Concurs de Cocteleria de l’Associació de Barmans de la Comunitat Valenciana i Múrcia. Miguel Ángel, de l’empresa Gin Herbes que, com sabeu, té la tenda a la Plaça Nova, va ser campió de la categoria Bartender Choice i a més va participar a les diferents categories amb combinats de vodka, licor de sobrassada i mistela de Gata. Juliá fa anys que participa per tot arreu del país amb els concursos de cocteleria obtenint diversos premis.

Donar-li l’enhorabona per representar a Gata, a la Marina Alta. Juliá representarà, al obtindre un primer premi a la Comunitat Valenciana, quan al mes d'octubre se celebre a Madrid el Campionat d'Espanya. Cal recordar també que Miguel Ángel Juliá organitza a la festa de la fira Gata al Carrer el concurs de cocteleria, que està adquirint renom any rere any.

Ressenyar que aquest és el concurs més veterà de la Comunitat Valenciana i va batre rècords d'assistència. Es va celebrar al conegut edifici Veles i Vents de València.

La Associació de Barmans de la Comunitat Valenciana i Murcia (ABCV) van celebrar ja el 51 Concurs de Cocteleria de la C.V. i Regió de Múrcia. A la modalitat de Coctelería Clàssica, els joves bàrmans competiren a la categoria After Dinner i Joaquín Escolano fou el campió, el segon classificat fou Sergio Santa María i Jesús Martínez va quedar en tercera posició.

Els Jefes de Bar competiren a la categoria de Bartender Choice, proclamant-se campión MIGUEL ÁNGEL JULIÁ. En segon lloc va quedar Jose David García, i Miguel Ángel Quintana en tercera posició. El premi per Destresa fou per a Toni Cortés. A la modalitatde Flair-bartending, Ernesto Caparrós fou el campió i segon Ángel Tumbev.

L'event comptà amb la col·laboració de la Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana, FOTUR i la Federació de Barmans Espanyols (FABE).

FONTS: Foto i text extrets de la revista Comerç d’ací (facebook). Text, Comer en Valencia (facebook).DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 dejuliol, especial festes Comarca, 2. 1988-

20160606164135-espfestes88comestacio-001.jpg

Seguint amb l'especial de festes que vaig publicar al semanari Comarca (hui ja desaparegut), vos pose el títol de la segona part.

1988, 29 JULIOL (especial festes, Comarca):

532.- ENTREVISTA AMB L'ALCALDE DE GATA. ADOLFO MULET: "LA COMISSIÓ DE FESTES HA TRABALLAT MOLT I BÉ".JUANAN MAS LEYDA, EL MILLOR CORREDOR GATER DE BENISSA; EL MILLOR DEL CIRCUIT, JAIRO SOLER SALVÁ

20160606165852-eixidabenissacarrera.jpg

El XX CIRCUIT A PEU MARINA ALTA ha acabat. Ho va fer dissabte dia 4 amb laXIX Cursa Popular de Benissa, poble on sempre s’acomiada el circuit. Repassem com van estar els atletes gaters tant a Benissa com en tot el circuit.

Pel que fa a la cursa de Benissa, els tres millors gaters van ser: JUANAN MAS LEYDA, del C.A. Cametes Spat que va quedar el 10 de la prova amb un temps de 36 minuts i 11 segons; JAIRO SOLER SALVÁ (C.M.A. La Faixa), que va entrar el 13, amb 14 segons més que JuanAn, i VICENT LLOPIS CHELI (C.A. Cametes Spat), que va fer un temps de 36 minuts i 42 segons.

Per categories, els gaters i gateres que van fer pòdium van ser: MOLLY WOODS (C.A. Benissa-Renault Ginestar), primera Juvenil, que va entrar al lloc 301 i va fer 46 minuts i 6 segons; EVA ESCORTELL CRESPO (C.A. Llebeig Xàbia), que va ser segona senior femení, amb 44 minuts i 11 segons, entrant al lloc 217.

També segona Veterana B va quedar ANTO VALERO SIGNES i primera dona del Club Atletisme Gata, que va entrar al lloc 308 amb un temps de 46 minuts i 19 segons. Va fer tercera Veterana D TERESA GREGORI MUÑOZ, del C.A. Gata, al lloc 358 i amb un temps de 47 minuts i 48 segons.

Va quedar primera, a la categoria de Veterans D, el ja nomenat VICENTE LLOPIS CHELI (C.A. Cametes Spat) i va fer tercer a la mateixa categoria JAIME MONFORT CASELLES (C.A. Cametes Spat), entrant el 118 i amb un temps de 41 minuts i 37 segons.

Pel que fa als clubs, els deu primers atletes del CLUB ATLETISME GATA van ser els següents (entre parèntesi, el lloc d’entrada a meta):

JOAN JAUME TORRES OLIVER (44); JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (131); FRANCISCO PEDRO MESTRE (137); JUAN VICENTE SOLER TORRES (147); JOSÉ CASELLES PEDRO (202); JAUME SALVÁ TORRES (258); JUAN ANTONIO MARTÍ PEDRÓS (271); KIKO ARABÍ BALLESTER (282); ANTO VALERO SIGNES -primera dona- (308) i FRANCISCO JOSÉ MORATÓ TENT (351).

Els millors gaters del XX CIRCUIT A PEU MARINA ALTA

Al lloc 8 masculí va quedar el sénior JAIRO SOLER SALVÁ, que va disputar les 9 proves del circuit i va obtindre 9.696 punts. Al lloc 20 va quedar JUANAN MAS LEYDA (C.A. Cametes Spat) amb 9.626 punts de 7 proves disputades. La millor dona gatera classificada al circuit va quedar CHRISTINA MALLET (C.A. Dianium), cinquena amb 7 proves disputades i 9.767 punts.

Al Circuit també van fer pòdiums gateres i gaters: La primera juvenil va ser, com no, MOLLY WOODS (C.A. Benissa-Renault Ginestar) amb 7 proves disputades i 9.800 punts. Tercera sénior va fer EVA ESCORTELL CRESPO (C.A. Llebeig Xàbia) que amb 7 proves disputades va fer 9.784 punts. Va fer tercera, la veterana A CHRISTINA MALLET (C.A.Dianium), que ja he anomenat.

Va fer tercera també ANTO VALERO SIGNES, la primera del C.A. Gata, que amb 8 proves disputades va fer 9.775 punts. Segona veterana D va quedar TERESA GREGORI MUÑOZ, del C.A. Gata. Va fer les 9 proves amb 9.788 punts. El primer veterà D va ser VICENTE LLOPIS CHELI, que va disputar les 9 proves i va fer 9.800 punts.

Per clubs, el CLUB ATLETISME GATA va quedar al lloc 18 amb les 9 proves disputades, que va acumular un total de 92.130 punts.

Finalment,de les classificacions totals de xiquetes i xiquets, cal ressenyar que seogna infantil va quedar MAR SALVÁ SEPÚLVEDA (C.A. Dianium) que va disputar 7 proves i va fer 12 punts.

A la fotografia, l’eixida a Benissa. Foto pujat al facebook per Vicent Esteve.

FONT: www.somesport.com.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -1 agost, 1988, especial festes (El Poble)-

20160607164536-espfestes88compublicpoble-001.jpg

Començavem el mes d'agost amb el ressó de les festes patronals. Publicava al Programa de festes i a El Poble.

1988, 1 AGOST (festes):

533.- NOTAS DE LA CORRESPONDENCIA DE GATA 1987-88. Publicades dos fulles al programa de festes 1988.

534.- DE LA NIT DE LA REINA A LA FESTA DELS FADRINS. Diari El Poble.

535.- L'ALCALDE OPINA SOBRE LES FESTES. El Poble.

536.- COMISSIÓ DE FESTES DEL CRIST DEL CALVARIO. El Poble.

537.- CICLISME. Diari Información.

538.- ESPELEOLOGIA. Información.DISSABTE DIA 11, PRIMERA EDICIÓ DE "FEM POBLE" (Comissió de Festes 2016)

20160607165854-fempoble.jpg

Organitzat per la Comissió de Festes 2016 amb el suport de l'Ajuntament, dissabte pròxim dia 11 es farà la primera edició de "Fem poble". Serà a l'Avinguda la Pau. Hi haurà activitats al llarg de tot el dia. A les 9 serà la partida de pilota valenciana. A les 10 esmorzar per a tot aquell que vulga. A les 10,30 hores es faran partides de truc. A les 12, carretons per als xiquets. A les 12,30 hores, servessa i picaetes. A les 14 hores serà el dinar per a tots els que vulguen. Es cuinarà fideuà de carn. De 17,30 a 19 per als xiquets cucanyes i jocs. A les 19, dolçainers i danses. A les 21 hores serà la gran barbacoa al carrer i sopar a la fresca, amenitzat per una revetla popular.

Per jugar al truc es podrà inscriure's en els punts de venda i per a la venda de tickets per al sopar es podrà fer a Lola el Sastre, Papereria Maite, Dirigent, Bar el Pati, Joieria Rubi i Tonia.

FONT: Foto, cartell de l'event festiu.AQUESTA VESPRADA, GATA LI FA UN HOMENATGE PÒSTUM A VICENT MIQUEL I DIEGO, INAUGURANT-SE EL FONS ROSARIO DIEGO

20160609165811-cartellfonsdiego.jpg

Aquesta vesprada, des de les 19 hores la biblioteca acollirà un homenatge a Vicent Miquel i Diego, qui va voler donar part de la seva biblioteca personal a la Biblioteca de Gata, poble al qual tenia molta estima per ser el de sa mare.

L’homenatge estarà dividit en dues parts:

Primer, a les 19 hores hi haurà un PETIT MARATÓ DE CONTES per a totes les xiquetes i xiquets que desitgen assistir. Es comptarà amb la presència de Carme Miquel, germana de l’homenatjat i escriptora també d’infantil i juvenil, recentment nomenada membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

A les 20 hores serà l’homenatge, amb la INAUGURACIÓ DE LA SALA "FONS ROSARIO DIEGO". Hi haurà un Recital de Poesia per part dels membres del Club de Lectura Gata,  que estaran acompanyats per la música de membres de la banda Unió Musical de Gata . També actuarà el Cor Serrillàs. 

Per completar l’homenatge es pot ja gaudir de dues exposicions a la mateixa biblioteca: una exposició de llibres infantils i juvenils del FONS ROSARIO DIEGO", que tenen la peculiaritat de estar escrits en valencià i publicats en els anys 50 fins als anys 80, llibres interessants perquè en eixos anys era molt difícil aconseguir volums escrits en valencià, i més si eren infantils. L’altra exposició és una mostra de les il·lustracions d’un llibre del FONS . El professor Modest Sanfélix , col·laborador habitual amb exposicions en la biblioteca de Gata, ha volgut així participar d’aquest homenatge a Vicent Miquel Diego.

FONT: Biblioteca de Gata.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -de l'1 al 5 d'agost, 1988-

20160609182028-festes88-reginainf-001.jpg

Encara algunes notícies de les festes patronals destacaven en els diaris. Important era la notícia del nomenament del rector fill de Gata, Alberto Caselles, com a abad de la col·legiata de Gandia.

1988, 1 D’AGOST:

539.- ELEGIDAS LAS REINAS ADULTA E INFANTIL. (A la fotografia, la reina infantil i els seus quintos).

1988, 2 D’AGOST:

540.- FIESTAS EN...TORTILLA GIGANTE EN GATA DE GORGOS.

1988, 3 D’AGOST:

541.- A TODA COSTA. SIGUIENDO UNA VIEJA TRADICIÓN. GATA DE GORGOS SE VA DE CENA AL MAR.

542.- ALBERTO CASELLES, NOMBRADO ABAD DE LA COLEGIATA DE GANDÍA.

1988, 4 D’AGOST:

543.- CORRER EL BOU.

1988, 5 D’AGOST:

544.- FIESTAS EN...A TODA COSTA, GATA DE GORGOS.

545.- EN TODA LA PROVINCIA. EL FUEGO ARRASÓ 300 HECTÁREAS DE MONTE.IMPORTANT, BOUS, FESTES: L’EQUIP DE GOVERN ACORDA NO SOL·LICITAR PERMÍS A CONSELLERIA PER A FER BOUS EMBOLATS I BOUS ENCAIXONATS. Comunicat de la Comissió de Festes 2016

20160609184126-bouembolatdia28-1-11-.jpg

Sí per a les altres modalitats tradicionals: entrades i soltes de vaquetes i bous

La Comissió de Festes fa un comunicat

Els diaris digitals ja porten la notícia

Hui s’ha donat a conéixer el comunicat en nota de premsa, de l’acord pres per l’equip de govern municipal, que ha acordat no sol·licitar permís a la Generalitat Valenciana per a fer bous embolats i bous encaixonats a les festes, que com sabeu començaran el pròxim 28 de juliol i acabaran el 6 d’agost, començan les actuacions taurines, com ja és clàssic i tradicional, el 30 de juliol, dissabte, pel matí.

Vos reproduïsc, el comunicat oficial:

"L’equip de Govern Municipal, donada la imminència de les Festes que requereixen la presentació de sol·licituds d’autorització de Bous al Carrer a la Conselleria, i vist que consideren que el Bou Embolat i el Bou Encaixonat suposen un maltractament animal i no dóna lloc a consulta popular, ni a votació per a tractar-se de maltractament, ha acordat no sol·licitar a la Conselleria cap permís per a la realització d’aquest espectacle taurí de bou embolat i encaixonat, sol·licitant només els Bous al carrer en les seues modalitats (entrada i solta de vaquetes i bous). Aquesta decisió es dona trasllat a la la Conselleria, a la Comissió de Festes i a l’Associació Bouera i la resta d’interessats."

Una vegada rebut el comunicat per part de la Comissió de Festes 2016, el grup ha fet el següent comunicat:

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ DE FESTES:

"La comissió de festes 2016 vol manifestar el malestar que sentim amb la decisió que ha pres l’Ajuntament de suspendre el bou embolat després d’haver-nos confirmat dos dies abans, en presència d’Alcaldia, que si que en farien. A partir de la pròxima setmana es suspenen tots els actes que estaven preparats per a arreplegar diners pro-festes, a falta d’una decisió definitiva".

ELS DIARIS DIGITALS JA PORTEN LA NOTÍCIA:

El diari digital MARINA PLAZA ja ha publicat aquest matí la notícia. Titula: "Gata elimina el bou embolat sin consulta popular ya que "el maltrato no se somete a votación". Al subtítol: "El ayuntamiento gestionado por Compromís y JuGa es el quinto de la Marina Alta que elimina tanto esta modalidad taurina como la del bou encaixonat después de Xàbia, Ondara, Benitatxell y Calp". Ací teniu l’enllaç a la notícia,PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el digital de LAS PROVINCIAS també ho recull. Titula en una nota breu: "Gata elimina de las fiestas el bou embolat y el encaixonat". Al subtítol: "El ejecutivo asegura que supone un maltrato animal y no hará consulta popular ni votación"PUNXEU ACÍ per conéixer la notícia.

A la imatge d'arxiu, actuació del bou embolat de les festes de 2014. 

FONTS: Govern Municipal, Ajuntament de Gata. Comissió de Festes 2016. Diari digital Marina Plaza i diari digital de LAS PROVINCIAS, 8-6-2016.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -5 a 9 d'agost, 1988-

Algunes notícies de festes encara, ja que duren fins el dia 6 d'agost.

1988, 5 D'AGOST:

546.- CICLISME. PASCUAL MULET GUANYA EN EL FESTIVAL DEL CLUB CICLISTA GATA.

547.- CONTINUEN LES FESTES A GATA. AHIR VAN ACABAR ELS BOUS. AQUESTA NIT: NIT DE REVETLA. DEMÀ, FESTA DEL CRIST DEL CALVARI. LA FESTA DELS FADRINS.

548.- FUTBOL SALA. BAR CHAPARRO, GUANYADOR DE LES 24 HORES A GATA.

549.- UN RECTOR DE GATA, NOMENAT ABAT DE LA COL·LEGIATA DE GANDIA.

1988, 6 AGOST:

550.- GATA DE GORGOS. DIA GRAN DE LES FESTES.

1988, 9 AGOST:

551.- 3.000 PERSONES SEGUIREN AL CRIST DEL CALVARI.BOUS A FESTES ( II ): ELS DIARIS PUBLIQUEN...sobre l'acord de l’equip de Govern, de no sol·licitar permís a la GV per a fer bou embolat i bou encaixonat

20160610174926-dscf4227.jpg

Dia següent a l’acord oficial de l’equip de govern de l’Ajuntament de Gata. Els diaris en paper han publicat la notícia de que no es faran actuacions de bous embolats i bous encaixonats a les pròximes festes patronals de Gata, de dinals de juliol i principis d’agost.

Els diaris INFORMACIÓN d’Alacant i LEVANT-EMV de València titulen:"Gata esgrime su rechazo al maltrato animal para suprimir el "bou embolat". Al subtítol: "El gobierno local sostiene que "no hay lugar" a votar la prohibición dado que es evidente que se inflige daño al animal". Si voleu llegir la notícia, PUNXEU ACÍ.

El diari LAS PROVINCIAS també publica sobre el tema: "Gata se suma a los seis municipios que eliminan el ’bou embolat’ por el maltrato al animal", titula. Al subtítoL: "El ejecutivo local adopta la medida a pocas semanas de las fiestas y remarca que se van a mantener las entradas y sueltas de reses". Per a llegir l’article PUNXEU ACÍ.

FONTS: diaris INFORMACIÓN, LEVANT-EMV i LAS PROVINCIAS de hui, 10-6-2016.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -11 a 14 d'agost, 1988-

20160611134838-larana88-001.jpg

Alguns reportatges publicats a Información ja descobrien paratges i llocs peculiars de Gata, com la Rana (agost 1988). També destacava la festa de la Mare de Déu d’agost.

1988, 11 AGOST:

552.- A UN KILÒMETRE DE GATA DE GORGOS, DIRECCIÓ XÀBIA. RACÓ PECULIAR EN LA RANA: ENTRE L’ARBRE MILENARI (*és centenari, en concret té 101 anys, ja que va ser plantat com un altre desaparegut per l’alcalde Francisco Moratal en 1915*) I LA TORRE MORISCA. 

553.- PER LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA DE GORGOS. LOCALITZADA UNA PLANTACIÓ DE MARIHUANA. SENSE DETENCIONS.

1988, 12 AGOST:

554.- LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA TROBA UNA PLANTACIÓ DE MARIHUANA. Comarca.

555.- "ESTIUAR A LA CASETA", UNA TRADICIÓ EN GATA DE GORGOS.

556.- FINALITZAREN LES FESTES DE ELS POBLETS I GATA DE GORGOS.

557.- EL 15 D’AGOST GATA RECORDA LA MORT DE LA VERGE MARÍA.

1988, 14 AGOST:

558.- GATA DE GORGOS. ADORACIÓ A LA VERGE.SUBVENCIÓ DE DIPUTACIÓ PROVINCIAL PER ARREGLAR LA XARXA D'AIGUA POTABLE DEL CARRER LA BASSA

20160611171647-dscf1084.jpg

El passat dimecres, dia 8, es publicava al Butlletí Oficial de la Província un extracte del certificat de l’acord plenari de Diputació Provincial del 20 d’abril, pel qual s’aprova definitivament el Pla de Cooperació a les obres i servicis de competència municipal i de millora de la xarxa viària provincial, d’aquesta anualitat 2016.

 El Pla Provincial compren les obres amb el seu pressupost i la financiació que té que aportar tant Diputació com cada municipi. En el cas de GATA DE GORGOS l’obra a financiar és l’acondicionament de la xarxa d’aigua potable del carrer La Bassa, un vial cèntric i important del poble. L’import de l’obra puja a 449.999,99 euros, dels quals Diputació finançarà 359.999,99 euros i la resta, 90.000 l’Ajuntament. Cal dir que té que comptar-se que Gata actualment té una població de 5.985 habitants.

MODIFICACIONS DE CRÈDITS

Per altra banda, el BOP del dilluns 6 de juny publicava l’acord de l’últim plenari ordinari, el de maig, d’aprovació inicial de dos expedients de modificacions de crèdits del pressupost en vigor, en la modalitat de crèdit extraordinari.

La modificació 11/2016, resum aquestes altes en aplicació de despeses:

Per a festes patronals, Reis, Sant Antoni i Sant Joan: 40.000 euros. Per a neteja viària (Solgata): 10.364,38 euros. Per a la transferència de l’Ecoparc (Solgata): 8.025,08 euros. Per a edificis i altres construccions (cementeri): 500 euros. Per a edificis i altres construccions esportives: 10.000 euros. Per a edificis i altres construccions (Educació): 5.000 euros. Per a edificis i altres construccions (Cultura): 500 euros. Tot això puja a un total de 74.389,76 euros en despeses.

Aquesta Modificació es finança amb càrrec de baixes d’altres aplicacions, que són: Manteniment edificis i altres construccions, 16.000 euros. Fons de contingència, 13.500,97 euros i Aportació municipal de la subvenció de Diputació Provincial Proveïment aigües, 44.888,79 euros. Tot això suma el mateix import que les despeses: 74.389,76 euros.

REGLAMENTS: Via pública i guals

Per altra part, el BOP de hui divendres dia 10, publica l’acord del ple de l’Ajuntament del passat dia 31 de maig, en el que es va acordar l’aprovació inicial del text del Reglament Regulador de la Via Pública a Gata de Gorgos. El mateix plenari també va aprovar inicialment la modificació del reglament Regulador de les llicències de gual de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

ORDENANÇA

Finalment, a la mateixa sessió l’Ajuntament va deixar sense efect l’acord del plenari del passat 31 de març de 2015, per el que s’aprovava inicialment l’ordenança d’autorització urbanística i d’activitats. Davant les suggerències signades dins de termini efectuaders pels serveis tècnics municipals i donat que aquell text quedava obsolet, es va acordar deixar-lo sense efecte.

FONTS: BOP 6, 8 i 10 de juny 2016.

 LA SETMANA DELS MAJORS DE GATA ACABA DEMÀ DIUMENGE

20160611172817-bandajuveniljaume.jpg

Hui, dissabte, toca teatre del Grup Font de la Mata i ball amb un grup musical

Demà, missa d'acció de gràcies i dinar de germanor

Com a Cronista de gata he participat en dues activitats de la Setmana: el recital poètic del dilluns 6, amb el Club de Lectura Gata, i la xerrada sobre la caseta de la Lepra, dimecres, amb el director metge de lepra de Fontilles, José Ramón Gómez

Aquesta vesprada toca teatre. La Setmana dels Majors de Gata toca a la fi. Actuarà, a les 19:30 hores, el Grup Font de la Mata i el grup musical “Jávea Five”. Demà serà la cloenda d'aquesta setmana cultural, amb l’assistència a la missa de 11,30 com acció de gràcies i després faran tots com a cloenda un dinar de germanor de socis i col·laboradors al restaurant Canor.

L’Ajuntament de Gata i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Gata, amb el patrocini de la Diputació d’Alacant, ha organitzat aquesta V Setmana per a la Gent Major que va començar dilluns 6 i acabarà, com ja he dit, diumenge 12 de juny. S’ha omplit el calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que han animat als nostres majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes s’han fet i es faran al Centre Social.

Personalment, tinc que donar les gràcies a l’associació, ajuntament i biblioteca per haver-me convidat a participar en dues activitats: dilluns dia  6 vaig recitar dues poesies sobre l’escalda i la pansa. Junt amb el que vos escriu van participar també membres del Club de Lectura, la pintora Asunción Torres i Antonio Monfort, qui va recordar el text poètic de la representació del miracle de l’Arbre Blanc d’aquell memorable 7 de juliol de 2012, quan es commemorava el 250 aniversari de la vinguda del Crist a Gata i la construcció de la capella, i el bicentenari de la guerra del francés.

Dimecres 8, amb la col·laboració -que agraïsc en gran- del director metge de lepra de Fontilles, el doctor José Ramón Gómez Echevarría, vaig fer una xerrada sobre el que va ser l’Asil-Refugi de Gata entre 1891 i 1918 la Caseta de la Lepra. Gómez va donar a conéixer els inicis del sanatori de Fontilles i la situació del mal a la comarca a finals del segle XIX i inicis del XX.

A la imatge, la Banda Juvenil de la UM a punt d'actuar a la sala, dimarts dia 7. Foto: Jaume Monfort Signes.

FONTS: Ajuntament i Associació. FOTO: Jaume Monfort.
NOVETATS A GATA: Al facebook GATARRAPA, per la dignitat animal, i al món dels blogs, GUISOPOS DE VIQUI (menjars)

20160611221109-faceblog.jpg

GATARRAPA, PER LA DIGNITAT ANIMAL

Fa uns dies van nàixer a Gata dos pàgines de temàtica diferent i molt interessants. Comence per la del facebook. La pàgina es diu "GATARRAPA" (el nom mescla dos paraules d’aquell refrany que no sapem perque ho diran, de "A Gata el qui no mossega, arrapa". Pero, aquesta fulla de facebook tracta un tema que interessa a la gent sensibilitzada amb el maltractament animal i d’això va la pàgina, que té ara mateix 390 persones que els agrada, que s’interessen per ella. El nom exacte és "GATARRAPA, per la dignitat animal" i a la seua informació diu: "Persones unides per defensar el benestar dels animals". També al titular podeu llegir: "No em puc divertir, si a ells els veig sofrir". Ja ho sabeu si voleu unir-se a la pàgina ací teniu l’enllaç, PUNXA ACÍ. Desitgem llarg camí dins del món del facebook a la pàgina i als seus impulsors.

GUISOPOS DE VIQUI

Trobem també a Internet un nou blog, que funciona des de maig, anomenat GUISOPOS DE VIQUI (Idees gastronòmiques fàcils per (no) cuinar". El prepara Viqui Mulet. Ella diu a la pseua presentació: "anava provant, com que no tenia cap nom, sempre en deien “guisopo“. I d’aquesta manera van quedar “batejades” les meues receptes. I aquest és el motiu del nom del blog". Si voleu escorcollar el blog PUNXEU ACÍ. També desitje el millor per aquest blog, de blog a blog.

FONTS: GATARRAPA (facebook) i GUISOPOS DE VIQUI (blog).LA DIRECTORA GENERAL DE TURISME VISITA LA NOVA TOURIST INFO GATA

20160611221853-novaoficinaturisme.jpg

S’ha canviat de lloc, s’estalvia l’alquiler i ara s’ubica als baixos de la Casa Consistorial

La Directora General de Turisme, Raquel Huete, va visitar dijous passat, la nova ubicació de la Tourist Info Gata a l’edifici de l’Ajuntament. L’alcaldessa, Magda Mengual, i el regidor de Turisme, Noel Gadea es van reunir amb ella per explicar-li els projectes en matèria turística del municipi.

L’alcaldessa li va explicar que el canvi d’ubicació ha sigut una gran millora per dos motius. Per una banda, es pretén que el turista entre al nucli urbà de municipi, no passe sols per la carretera. Per l’altra banda, suposa un estalvi de 10.000 euros anuals, ja que s’ha traslladat a l’edifici municipal on també s’ubicarà pròximament el museu.

En la adaptació de l’espai de l’oficina i de la planta baixa que albergarà el museu s’han invertit 6.000 euros subvencionats al 70% per Conselleria

Per a la Directora General aquest canvi va d’acord amb la nova planificació turística més accessible i propera. “S’intenta no construir per construir, sinó reutilitzar recursos i utilitzar-los racionalment” ha afegit. En la seua opinió, aquesta oficina servirà per posar en valor el nucli antic del municipi al mateix temps que s’informa al ciutadà de manera accessible, gràcies a les innovacions en accessibilitat.

A més, el regidor de Noves Tecnologies, Jaume Monfort, li va explicar que s’ha presentat a la Conselleria de Turisme un projecte de pantalla tàctil que s’ubicarà a l’exterior de l’oficina i que suposarà la possibilitat de proporcionar informació 24 hores al dia.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Text i fotos, Ajuntament de Gata.BIBLIOTECA GATA: ACTE PÒSTUM HOMENATGE A VICENT MIQUEL I DIEGO I INAUGURACIÓ DEL FONS ROSARIO DIEGO

20160611231430-famipublicvicentmiquel.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE L’ACTE PUNXANT ACÍ)

Dijous passat, dia 9 de juny, va tindre lloc a la Biblioteca de Gata l’acte homenatge pòstum a Vicent Miquel i Diego amb la inauguració de la Sala que acull el fons Rosario Diego donat per ell en 2014 i que recull més de 3.000 volums.
Vicent Miquel, de mare gatera i vinculat afectivament al nostre municipi, va morir a abril 2016.
En l’acte, que va resultar emotiu pel significat que tenia, van participar el Club de Lectura, llegint poemes, tres membres de la banda Unió Musical de Gata i el Cor Serrillàs. Van intervindre la regidora de Cultura, Àngels Soler; Mª Vicenta Pedro José; Vicent Font, i la seua filla Carmen Miquel.

Cal dir també que prèviament a l'acte, es va fer un xicotet marató de contes, llegits per Carme Miquel i laa regidora Àngels Soler, dels mateixos que la biblioteca té ara d'exposició i que es poden veure allí.

Vicent Miquel Diego i la seua estima per Gata (Carme Miquel, juny 2016)

Transcric literament l’escrit que va fer per a l’ocasió la seua germana Carme Miquel, mestra, escriptora i actualment membre de la Acadèmia Valenciana de la Llengua:

"Vicent Miquel Diego va nàixer a La Nucia (Marina Baixa) fa 76 anys. Allà nasqueren també les seues germanes Xaro i Carme. Son pare, José Miquel, era de Mislata i sa mare, Rosario Diego, de Gata de Gorgos. Tots dos eren mestres i quan Vicent tenia 5 anys es van traslladar a València per exercir la seua professió en aquesta ciutat. Així és que la família Miquel Diego va residir a la capital valenciana, però sempre amb el pensament i el cor posats en el poble de la mare.

A Gata passaven els estius i les festes de Pasqua. Però, a més, mentre eren menuts, els tres germans van estar llargues temporades al nostre poble amb les seues ties, Maria i Vicenta "el Llarg", i amb la cosina, Pepita José, en la seua casa del carrer Signes.

La infància, l’adolescència i la joventut de Vicent Miquel van estar impregnades de les vivències gateres. Les trobades amb els amics, les festes de San Cristo, els dies calorosos en la caseta dels "Cauells" ajudant a tallar raïm i a escaldar. I sempre corrent pel terme, botant marges, sentint-se lliure.

Pels seus porus va penetrar profundament la terra, l’aire, el paisatge i la gent de Gata. Sense deixar de passar les vacances al poble, Vicent es va llicenciar en Dret, va fer oposicions a secretari d’Ajuntament i va exercir eixa funció en diversos pobles, fins que l’any 1986 va esdevenir Secretari General de l’Ajuntament de València, càrrec que va ocupar fins la seua jubilació. Prèviament, a finals dels anys setanta va ocupar el càrrec de Secretari d’Actes del Consell Preautonòmic del País Valencià.

Persona molt inquieta a nivell intel·lectual, cultural, social i polític, des de ben jovenet, en plena dictadura, es va implicar en el món valencianista, i va impulsar la campanya, que compta amb més de 20.000 firmes, per tal que l’església utilitzara el valencià en la litúrgia. Relacionat amb la mateixa, l’any 1965 va publicar un llibre "L’església valentina i l’ús de la llengua vernàcula", sempre reivindicant la normalització del País Valencià.

I, a nivell polític, també a l’any 1965, va ser un dels fundadors en la clandestinitat del partit Unió Democràtica del País Valencià.

La seua vinculació amb el poble de Gata va continuar i, encara que en els últims anys amb menor freqüència, sempre que podia venia per festes o feia alguna visita acompanyat de les seues tres dones estimades, és a dir, l’esposa Carmen Lasso de la Vega i les dos filles, Carmen i Anna. Es donà la coincidència que Anna, va exercir de Secretària de l’ajuntament de Benissa els anys 2007 i 2008 i que durant eixe temps va tindre acumulada durant nou mesos la secretaria de l’Ajuntament de Gata, fet que, per raons òbvies, a Vicent Miquel li va produir molta satisfacció.

La satisfacció que sempre li produïa vincular-se d’una manera o altra amb el nostre poble i que va ser molt gran l’any 1996 quan va fer de pregoner de les festes patronals.

Per tot això, no va tindre cap dubte quan va decidir fer una donació de part dels llibres que conformaven la seua biblioteca personal, els donaria a la Biblioteca de Gata, amb l’única condició que el seu legat portara el nom de sa mare, és a dir, Fons Rosario Diego. La donació es va fer efectiva en el Ple de l’Ajuntament del dia 26 de març de 2014 en un acte que ell va valorar molt.

El dia 1 d’abril d’enguany, Vicent Miquel i Diego va morir a València de manera sobtada. Però, a través dels llibres que va donar, la seua memòria permaneixerà en la Biblioteca de Gata de Gorgos. 

Carme Miquel, Juny 2016 "

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -19 a 26 d'agost, 1988-

Parlava de la C.A.S i del Gorgos C.F.

1988, 19 AGOST:

559.- LA RECOL·LECCIÓ DE RAÏM. EN PLENO.

560.- LLUMS I FESTES.

561.- EL GORGOS NO HA COMENÇAT ENCARA LA PRETEMPORADA.

562.- DETENEN EN GATA A DOS LLADRES.

1988, 21 AGOST:

563.- LA COOPERATIVA AGRÍCOLA A PLE RENDIMENT EN LA PREPARACIÓ DEL RAÏM-MOSCATELL.

1988, 22 AGOST:

564.- SEGUEIXEN PARALITZADES LES OBRES DE LA URBANITZACIÓ "ERA DE BORONAT".

1988, 23 AGOST:

565.- EN GATA DE GORGOS. LA GUÀRDIA CIVIL EVITA EL ROBATORI EN UNA FÀBRICA DE MOBLES.

1988, 26 AGOST:

566.- GATA. L’ERA DE BORONAT SEGUEIX PARALITZADA.

 GRAN PROTAGONISME DE LEX XIQUES DEL CLUB ATLETISME GATA: GALA DEL 20 ANIVERSARI DEL CIRCUIT A PEU MARINA ALTA

20160613195635-donescagata.jpg

Ja ho publicava quan resumia els millors gaters del XX Circuit a Peu Marina Alta. Les xiques del CLUB ATLETISME GATA havien copat pòdiums i es classificaven les segones per clubs. A la gala de cloenda celebrada el passat dissabte es va demostrar. Molts corredors i corredores de Gata als pòdiums i el protagonisme gater femení d’atletisme en alça. Cal destacar l'emotiu moment al donar-li el premi a PEPA PEDRO SALVÁ, per l'esforç esportiu, premi que dona Ràdio Dénia i Ràdio Litoral. Totes les fèmines del Club Atletisme Gata també van descatar, al quedar amb 54.448 punts segones, darrere de les del C.A.Dianium. Altres gateres, que militen a clubs de la comarca, com Dénia i Xàbia, també van fer pòdium.

Vos pose un extracte de part de l'article ja publicat fa uns dies, referent a les dones gateres:

"La millor dona gatera classificada al circuit va quedar CHRISTINA MALLET (C.A. Dianium), cinquena amb 7 proves disputades i 9.767 punts.

Al Circuit també van fer pòdiums gateres i gaters: La primera juvenil va ser, com no, MOLLY WOODS (C.A. Benissa-Renault Ginestar) amb 7 proves disputades i 9.800 punts. Tercera sénior va fer EVA ESCORTELL CRESPO (C.A. Llebeig Xàbia) que amb 7 proves disputades va fer 9.784 punts. Va fer tercera, la veterana A CHRISTINA MALLET (C.A.Dianium), que ja he anomenat.

Va fer tercera també ANTO VALERO SIGNES, la primera del C.A. Gata, que amb 8 proves disputades va fer 9.775 punts. Segona veterana D va quedar TERESA GREGORI MUÑOZ, del C.A. Gata. Va fer les 9 proves amb 9.788 punts. 

Finalment,de les classificacions totals de xiquetes i xiquets, cal ressenyar que seogna infantil va quedar MAR SALVÁ SEPÚLVEDA (C.A. Dianium) que va disputar 7 proves i va fer 12 punts."

 DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -26 d'agost, 1988- (costum agrícola: pansa (1) )

20160614191922-escaldarsogre88.jpg

Com article destacat, a Comarca, publicava sobre l'escaldà, la pansa. Ho pose en dues parts, per a publicar les fotografies.

1988, 26 AGOST -1-:

567.- UN COSTUM AGRÍCOLA (1): FER PANSA. RECOLLIDA DEL RAÏM. L'ESCALDÀ. FER FOC A LA CALDERA. BULL LA CALDERA. PREPAREN CANYISSOS.CLOENDA I EXPOSICIÓ, TALLERS DE L’ESCOLA D’ADULTS (FPA) DE GATA

20160614193403-expofpa.jpg

Divendres passat dia 10 es va celebrar l’acte de cloenda i lliurament de diplomes als participants del cursets de l’actual curs 2015-2016 que ja ha acabat. Al mateix temps, es va inaugurar a l’Edifici Polivalent una exposició dels tallers que s’han fet aquest curs. Els horaris de visita seran de 19 a 21 hores, fins el diumenge 19. Els tallers que mostren les seues obres i treballs són: Malla i macramé i Restauració de mobles.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Foto acte FPA i Cartell anunciant la cloenda i exposició.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -26 d'agost, 1988 (i II)-

20160615184240-escalcarsogre2-88-001.jpg

Seguix la segona part com article destacat, a Comarca, sobre l'escaldà, la pansa. 

1988, 26 AGOST -2-:

568.- UN COSTUM AGRÍCOLA (1): FER PANSA. OMPLI LA CASSA. LA CASSA DINS LA CALDERA. TALLA O NO TALLA. ESCAMPEM EL RAÏM. POSAR ELS CANYISSOS AL SEQUER. POSA-LI MÉS SOSA. QUÈ TROBEM AL SEQUER?. GIRAR LA PANSA. ANEM A PLEGAR LA PANSA. PORTA LA PANSA A LA CAS O VENDRE-LA. I DESPRÉS ELS CABREROTS.MARÍA SALVADORA ENS HA DIT ADÉU: una dona tot coratge, davant la cruel enfermetat

20160615193142-salvadora.jpg

Adéu a una gran seguidora del blog, a una gran lluitadora. Recorde quan em passava les fotografies d’una nevada allí davant de sa casa, jugant. Recorde quan em parlava del àgap anual passades les festes nadalenques de tots els germans i els seus. María Salvadora Boronat Soler, la segona filla de Pepet "el practicant", ha trencat la lluita amb la cruel enfermetat per alliberar-se, per a descansar i ja descansa en pau, confortada al final amb els sants sacraments i ja guarda a tots els gaters. Als 51 anys d’edat s’en ha anat i tots la recordarem com una bellíssima persona, una dona entregada a la seua família, als seus amics.

Per a ella, Gata i Xàbia, junt amb l’estima per la cuina, per les coses boniques de la natura, ho eren tot. A hores d’ara es troba al tanatori de Xàbia i demà a les 12 hores se celebrarà el seu comiat a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata, el seu poble nadiu.

Sols ens resta acompanyar ara, en els moments difícils de perdre a un ser volgut i més siguent la teua dona, la teua germana, la teua cosina, encoratjar-los a tots, perque són una família molt coneguda al poble i estimada. Ànims al seu marit Hipólito, als seus germans José Vicente, Jaume, María Francisca, Joan de Déu, Miguel Ángel i José María. Ànims a les seus cunyades i cunyat. A les seues cosines.

He trobat molt boniques les paraules dedicades a María Salvadora del seu gran amic Juan Salvador Gayá Sastre, ànima de "Cuina valenciana", per la xarxa social facebook. Més encara, si cab, amb una senzillesa que impressiona l’adéu del seu marit. Nombroses mostres de condolència ixen ja per les xarxes. Des del blog el meu condol a tots els seus més pròxims. Sempre la recordarem a MARÍA SALVADORA BORONAT SOLER. Que Déu l’haja amparat en els seus braços. DESCANSE EN PAU.

També s’en va MIGUEL "de Parrí"

Aquesta vesprada, el poble de Gata ha acomiadat també a MIGUEL TORRES, "Parrí". En la seua vida sempre ha sigut obrer, mestre d’obres. Ara gaudia de la seua jubilació sense separar-se de la seua dona Pepica. Miguel se’n ha anat també prompte. De vegades, conversava molt i de moltes coses amb mi i recorde com conversava amb mon pare, tots dos recordaven la història del poble. Adéu a un bon obrer. D.E.P. Miguel Torres "Parrí".

La imatge de Salvadora sobreimpressionada dalt del riu, el que tantes vegades ella havia observat de casa els seus pares, i al fons el pont de la via, l’ha pujada al facebook Juan Salvador Gayá Sastre.GATA, EL POBLE DEL MIMBRE ("VIMET"), PROTAGONISTA EN "ESPAÑA DIRECTO" DE LA 1 DE TVE

20160615200247-espanadirectotve1.jpg

(PODEU MIRAR EL TROSSET DE GATA, PUNXANT ACÍ. GATA APAREIX ENTRE ELS MINUTS 27,06 AL 29,57).

El reportatge, gravat dilluns passat, es va editar ahir dimarts dia 14

Es va anunciar i estavem pendents. Dilluns passat gravaven a Gata i ahir dimarts 14 es va editar. Els que seguiu de dilluns a divendres, el programa de la 1 de TVE "España directo", que s’emet a les 19,20 hores, degueu veure el reportatge de Ana Prada titular "El pueblo del mimbre". Va durar 2 minuts i 51 segons.

Quatre parades va fer el reportatge. Angelita de 77 anys va mostrar com es fa una barxa, Rosario d’una tenda de la Plaça d’Espanya va mostrar les barxes, Santi, restaurador, va mostrar una màquina de planxar sombreros (capells) i després aquests es van mostrar a una fàbrica centenària del poble.

Guardem també els subtítols que anaven apareguent referents al poble i a la seua artesania: "El pueblo del mimbre", que ja he dit. "Una vida entre hojas de palma". "Orgullosos de su oficio". "En la fábrica de sombreros".

FONT: Captures de pantalla del programa.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -28 d'agost a 5 de setembre, 1988-

Si ahir tancava la jornada amb la notícia de la gravació a Gata de "España directo" de la 1 de TVE, precisament l’article que publicava aquell final d’agost de 1988, era del mateix tema. També era important la informació de les noves festes a Gata.

1988, 28 AGOST:

569.- 30 CASES OFERIXEN ELS SEUS PRODUCTES DE VIMET (MIMBRE). GATA DE GORGOS, UN BATZAR PER ADQUIRIR L’ÚLTIM "SOUVENIR".

570.- ESTARÀ OBERTA FINS EL 30 DE SETEMBRE. OBERTA LA MATRICULACIÓ PER ADULTS EN GATA DE GORGOS.

1988, 2 SETEMBRE:

571.- VAQUETES I FESTES DURANT EL CAP DE SETMANA EN GATA, ORGANITZADES PER LA PENYA LA GAMBA. Comarca.

572.- OBERTA LA MATRÍCULA EN LA EPA DE GATA.

573.- EL LLOSA, PEDRA DE TOC PER AL GORGOS.

1988, 4 SETEMBRE:

574.- GATA DE GORGOS. RECOLLIDA DE RAïM.

1988, 5 SETEMBRE:

575.- NOVES FESTES EL CAP DE SETMANA.RECORDANT...LA SETMANA DELS MAJORS DE GATA (Àlbum)

20160616181623-assocjubpens.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM, PUNXANT ACÍ)

Aprofitant que s’ha compost per part de l’Ajuntament un àlbum amb els millors moments de la Setmana dels Majors de Gata, que es va celebrar la setmana passada, vols done a conéixer, perque vaig tindre el plaer de compartir dos activitats amb ells. Veureu totes les activitats que van fer i podreu recordar la Setmana. Destacar que l’associació de Jubilats i Pensionistes de Gata va celebrar la seua setmana cultural amb el suport de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata i el patrocini de la Diputació Provincial d’Alacant i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Una setmana plena d’actes i bons moments que van compartir.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

 

FONT: Fotos de l’àlbum, Ajuntament.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -9 de setembre, 1988-

20160618204912-fstesermita88-001.jpg

Les festes encara eren notícies, tant les del Crist de resum com les noves. Estavem al setembre de 1988.

1988, 9 SETEMBRE:

576.- ALBERTO CASELLES, ABAT DE GANDIA. El Poble, mensual.

577.- L'ADZEBID: FER PANSA.

578.- RESUM FESTES DEL CRIST.

579.- NOVES FESTES PER A GATA DE GORGOS. Setmanari Comarca.

580.- "A MEDIA LUZ LOS TRES" DE MIGUEL MIHURA. REPRESENTACIÓ TEATRAL A GATA DE GORGO. SUBVENCIONADA. Diari Información.

581.- FESTES EN LA PENYA "GAMBA".

582.- GATA. EL PLE RATIFICA L'ACORD AMB L'INEM PER A REPARAR CAMINS RURALS.

583.- (Sense títol) sobre SUBVENCIONS.

584.- CONTINUA LA CAMPANYA ESTIVAL DE RECOLLIDA DE RAÏM MOSCATELL.

585.- DEMÀ ACTUA EN GATA DE GORGOS LA COMPANYIA DE TEATRE GARCÍA LORCA.ANIT DIVENDRES 17, FESTA DEL X ANIVERSARI DE L'IES

20160618213151-institut.jpg

Ahir divendres 17 de juny va ser una data clau per a l’Institut d’ Educació Secundària "Matemàtic Vicent Caselles i Costa" de Gata. Per ser l’últim dia lectiu es donaven, pel matí, els diplomes de graduació de 4rt d’ESO per a passar al Batxillerat. Per la nit, se celebrava a l’antic camp de futbol la festa del X Aniversari de l’IES. Nombrosos pares i mares, alumnes i professorat no faltaven a la cita. Actuaven els grups locals "Tremp" i "Arrapa rock".

Cal dir que tot l’esforç organitzatiu va córrer a càrrec de l’AMPA de l’IES. Des del blog l’enhorabona a tots els implicats en la tasca educativa de secundària.

Per altra banda, cal dir també que hui dissabte, ara mateix, s’està celebrant al pati del recinte escolar el Festival Fi de Curs 2015-2016 de Primària. Si demà tinc imatges us les facilite.


Foto de AMPA I.E.S
Foto de AMPA I.E.S
Foto de AMPA I.E.S

 

 

 

 

 

FONT: Fotos AMPA IES "Matemàtic Vicent Caselles i Costa". GATA.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -10 al 16 de setembre, 1988-

Cal destacar en aquest període de temps la retirada de la competició del Gorgos Club de Futbol.

1988, 10 SETEMBRE:

586.- DESPRÉS DEL RAÏM. COMENÇA LA RECOLLIDA DE L’ALMETLA EN GATA DE GORGOS.

1988, 11 SETEMBRE:

587.- EL PLE MUNICIPAL APROVÀ DIVERSES SUBVENCIONS A ENTITATS LOCALS.

1988, 13 SETEMBRE:

588.- GATA DE GORGOS. MÉS DE 10 MILIONS DE PESSETES PER A MILLORAR ELS CAMINS RURALS.

1988, 15 SETEMBRE:

589.- PRIMERA REGIONAL. EL GORGOS ES RETIRA DE LA COMPETICIÓ DESPRÉS DE DEMANAR LA BAIXA FEDERATIVA.

1988, 16 SETEMBRE:

590.- RETIREN ELS LLUMS QUE ADORNAVEN ELS CARRERS DE GATA DE GORGOS.

591.- COMENCEN ELS TORNS DEL XAFAT DEL RAÏM EN GATA.DIVENDRES PASSAT, CLOENDA DE L'ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL ANTONI VIVES - GATA

20160619172639-cloendaescolaaivars.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DE LA CLOENDA, PUNXEU ACÍ)

Divendres passat, dia 17 de juny, es va tancar el curs 2015-2016 de l’Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives", que té la seu a Gata però amb una àmplia i dilatada experiència comarcal. Una exposició, com ja es habitual, va posar el punt i final, fins al pròxim curs que, com sempre, començarà amb la preparació d’una nova edició de Art al Vent, exposició internacional en la qual també l’Escola col·labora.

FONT: Fotografies àlbum, Genoveva Regidor (facebook).

Foto de Genoveva Regidor.


DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -16 a 30 setembre, 1988-

20160620234223-gorgoscf88-001.jpg

L’adéu de la competició del Gorgos C.F. a l’hora de començar aquesta era la notícia més important. La vaga de Portes Caleta també va ser sonada.

1988, 16 SETEMBRE:

592.- CONCLOU L’ASFALTAT DEL CAMÍ DE BENITZAINES. Diari Comarca.

593.- ÈXIT EN LES FESTES DE LA PENYA LA GAMBA.

594.- ESPORTS. FUTBOL. ADÉU AL GORGOS C.F.

1988, 23 SETEMBRE:

595.- GATA DE GORGOS. DESTINATS 11 MILIONS PER AL CENTRE DE SALUT. Diari Información.

596.- ON ANAR. GATA DE GORGOS. FESTES DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL "BOUS" I BERBENA.

597.- 11 MILIONS PER AL PLA BÀSIC DEL CENTRE DE SALUT DE GATA. Comarca.

598.- HUI, TIRADA DE PERDIUS.

599.- EL DIA 28 COMENCEN LES FESTES DE SANT MIQUEL EN GATA.

1988, 24 SETEMBRE:

600.- GATA DE GORGOS. ELS TREBALLADORS DE L’EMPRESA PORTES CALETA ESTAN EN VAGA INDEFINIDA.

1988, 29 SETEMBRE:

601.- GATA DE GORGOS. SEGONA SETMANA DE VAGA DELS TREBALLADORS DE PORTES CALETA.

602.- ON ANAR. GATA DE GORGOS. DIVENDRES 30. DISSABTE 1. DIUMENGE 3.

1988, 30 SETEMBRE:

603.- VAGA DELS TREBALLADORS DE PORTES CALETA.

A la fotografia de Pons, el Gorgos de la temporada 1987-1988.BOP ALACANT: ES LICITA L’ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE SERVEIS DE TAPIS PER A GATA

Per la Regidoria de desenvolupament Humà de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, s’ha publicat una resolució anunci al Butlletí Oficial de la Província (BOP), convocant l’adjudicació del contracte de serveis de T.A.P.I.S. Es tracta d’un TALLER PRELABORAL D’INSERCIÓ SOCIAL (T.A.P.I.S.) per un any amb admissió de prórroga, amb un valor estimat del contracte de 18.000 euros (exempt d’IVA), amb termini d’execució d’un any. El pressupost base de licitació, amb valor estimat d’un any més dues possibles prórrogues és de 54.000 euros. Per a més informació, Secretaria de l’Ajuntament de Gata. El termini acabarà el 4 de juliol.

FONT: BOP dia 17-6-2016.LA PREMSA PARLA DE...la millora del traçat del tren al tram Dénia-Benidorm (4,8 milions d'euros)

20160620235112-trenestaciomarisasignes.jpg

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha licitat en quasi cinc milions d’euros la millora del tram Dénia-Benidorm, que inclou l’estació i terme de Gata de Gorgos. Els diaris ja han publicat la notícia. El diari digital Marina Plaça titulava: "Cinc milions per a millorar el tren Dénia-Benidorm"Al subtítol: "FGV licita les obres per actuar en la línia i les seues estacions, el que permetria per fi acurtar els temps del trajecte". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU ACÍ.

També el diari Información d’Alacant publicava ahir diumenge 19: "INFRAESTRUCTURAS. FGV licita la renovación de la vía entre Calp y Dénia". Al subtítol: "El proyecto tiene un importe de 4,8 millones y contempla también el acondicionamiento de varias estaciones". Per a llegir-ho tot, PUNXEU ACÍ.

FONTS: digital Marina Plaça i diari Información, 19-6-2016. / Foto estació de Gata: Marisa Signes (facebook).

 EL CICLISTA GATER SERGIO TORRES JORRO, 11é a Moratalla (Múrcia)

20160621001634-sergiomoratalla.jpg

Va aconseguir el trofeu de la Penya Barcelonista de Gata al millor esportista gater de la temporada

Després del descans de dues setmanes de competicions, el ciclista gater SERGIO TORRES JORRO va tornar a la càrrega dissabte passat i amb bones sensacions. El dia 18 es va celebrar a Moratalla la prova regional Sub23 i èlite, modalitat aquesta en la que competix Sergio, a Moratalla (Múrcia). El gater va entrar al lloc 11é, peró dos companys més de l'equip seu, el Mutua Levante-Renault Ginestar, que van ser Aitor Escobar i Grigore vanb entrar entre els 10 primers. Van estar els tres corredors de l'equip i van entrar els tres en el top10 de la general, quedant primers per equips.

MILLOR ESPORTISTA GATER (PENYA BARCELONISTA DE GATA)

Per altra part, el dinar de gala que va tancar la temporada, fet per la PENYA BARCELONISTA DE GATA, en la que va estar present el mític jugador del F.C. Barcelona Juan Manuel Asensi i en la que es va acomiadar l'actual directiva, va portar una gran sorpresa per a Sergio Torres Jorro. La Penya el va nomenar millor esportista gater de la temporada, mentre que el millor jugador del Gorgos Club de Futbol, com ja us vaig informar, va ser per al porter Àngel Salvá Cortegoso.
Al respecte del trofeu comentava Sergio al seu facebook: "
Agrair a la Penya Barcelonista de Gata el haver pensat en mi per al lliurament aquest any del seu ja tradicional premi al esportista més destacat del poble este 2016. Estos detalls fan que ixques a entrenar i seguixques lluitant amb més il·lusió i ganes dia a dia! Moltíssimes gràcies!".

FONTS: Informació Federació, Región de Múrcia. Foto pujada al facebook de Sergio.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -seguint el 30 setembre, 1988-

20160621151645-13516182-589965224496255-5143160255043410409-n.jpg

Sols una notícia vos pose, per a poder publicar la fotografia. Eren les festes de Sant Miquel.

1988, 30 SETEMBRE:

604.- GATA COMENÇA LES FESTES DE SANT MIQUEL.

A la imatge, actuació d'una vaqueta a la Plaça de l'Església.HUI DIMARTS 21 DE JUNY HA COMENÇAT OFICIALMENT L’ESTIU 2016 I ÉS EL DIA MÉS LLARG DE L’ANY

20160621153743-13445272-1009820965766066-152755111138352765-n.jpg

A l’estiu tot el món viu. A la vora del riu, no faces niu, ni en hivern ni en estiu

Ho sabieu?. Hui dimarts 21 de juny de 2016 ha començat a la península els solstici d’estiu i ho ha fet a les 00,34 hores, segons càlculs de l’Observatori Astronòmic Nacional. L’estació durarà 93 dies i 15 hores i acabarà el 22 de setembre amb el començament de la tardor. Hui, per tant, és el dia més llarg de l’any, amb unes 15 hores de durada. El dia en que el Sol va eixir més prompte va ser el 14 de juny, mentre que el dia en que el Sol es pondrà més tard será el 27 de juny.

En quan als planetes, el cel matutí estarà dominat per Urano, mentre que en el vespertí seran visibles Mart, Júpiter, Saturn i, des de mitjans de juliol, Venus. Durante l’estiu es produïran dos eclipsis, el dia 1 de setembre haurà un eclipsi anular de Sol que serà visible en l’Atlàntic, Àfrica i l’oceà Índic i el 16 de setembre un eclipsi penumbral de Lluna visible en el Pacífic, Australia, Àfrica i Europa. Aquest últim eclipsi, de difícil observació per ser penumbral, serà visible en Espanya.

La tradicional pluja d’estrelles de les Perseides succeirà cap al 12 d’agost i la seua observació es veurà dificultada en la primera part de la nit per trobar-se la Lluna en fase posterior al quart creixent.

ALGUNS REFRANYS DE L’ESTIU:

Pose alguns populars, de refranys i dits d’aquesta estació tan calorosa.

El més que popular, A L’ESTIU TOT EL MÓN VIU. També: A L’ESTIU TOT REVIU. A LA VORA DEL RIU, NO FACES NIU, NI EN HIVERN NI EN ESTIU. QUAN LA GRANOTA COMENÇA A CANTAR L’ESTIU VOL COMENÇAR. TERRA DE REGADIU, DOLENTA PER L’ESTIU (i més ara amb la sequera que patim).

FONT: Observatori Astronòmic Nacional (Institut Geogràfic Nacional-Ministeri de Foment). / Foto: Antonio Monfort (eixida del sol, hui dimarts 21 de juny). / Pàgina socpetit.cat (refranyer).DIVENDRES 24, DIA DE SANT JOAN, COMENCEN LES FESTES DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE GATA

20160622153020-13443298-837574389709435-3395128005162389112-o.jpg

Seran els dies 24, 25 i 26 de juny i 1, 2 i 3 de juliol

Al llarg dels dos pròxims caps de setmana, els veïns del barri LA FONT DEL RIU i de tot el poble de Gata de Gorgos, celebraran les festes de SANT JOAN i comencen precisament el dia del patró, despusdemà divendres dia 24. Eixe dia, a les 20 hores serà la solemne missa en honor a Sant Joan, cantada pel cor "Amics del Tercer Món". Seguidament, hi haurà processó pels carrers del barri amb la colla de dolçainers i tabaleters. Tot seguit, actuació del grup de danses "La Llata". A continuació se servirà un vi d’honor, disparant-se una traca i un castell. El dia de la festa major, a les 22 hores, es farà el primer sopar popular carrer Calvari. Tancarà la festa l’orquestra "La Viva".

Dissabte 25 de juny, la festa començarà a les 10 hores amb activitats al carrer Lepanto per als més menuts. Hi haurà castells inflables, jocs, animació i es repartirà esmorzar per a tots els xiquets i xiquetes. A les 12,30 hores serà la 3a Festa de la Cervesa a go-gó, que anirà acompanyada per l’actuació i animació de "Xarangata". A les 17 hores seran la 1ª i 2ª eliminatòries del Campionat de Truc. A les 21 hores serà el sopar popular on la comissió de festes del barri vendrà coques. A continuació actuaran els Mariatxis i tot seguit actuarà "Orquesta Fusión".

Diumenge 26 de juny, a les 21 hores, serà el sopar popular al carrer Calvari i, a continuació, gran actuació de "Els Bradmis".

La pròxima setmana, conclourà la programació els dies 1 al 3 de juliol, divendres a diumenge. Divendres dia 1 a les 20 hores començarà la vesprada-nit de rock al carrer Calvari, amb els grups "Back Storm", "Señora X", "Los Sonidos" i "Arrapa" (entre les actuacions es soparà al carrer). Dissabte, 2 de juliol, hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto des de les 11 del matí. A les 17 hores seran les semifinals i final del campionat de truc. A les 17,30 hores es faran carretons al carrer Lepanto. Per acabar el dia, a les 21 hores serà el sopar al carrer Calvari i a continuació Discomòbil "Wow Audiovisual".

Diumenge 3 de juliol serà l’últim dia. A les 11,30 hores seran els jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular al carrer Calvari, amenitzat per música. Aquest acte acomiadarà les festes 2016.

FONT: Comissió de Festes Font del Riu, Gata. // A la imatge, el cartell publicitari de les festes.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -del 30 de setembre al 2 d'octubre, 1988-

20160622215440-gorgoscantera88-001.jpg

La pedrera del Gorgos era més notícia que els majors. També el mal temps es tractava a la informació.

1988, 30 SETEMBRE:

605.- LA PEDRERA DEL GORGOS COMPETIRÀ EN LA PRESENT TEMPORADA. (Foto)

1988.- 1 OCTUBRE:

606.- Notícia general. LA PLUJA VA POSAR EN ALERTA A LA MARINA I LA VEGA BAIXA. ALERTA EN TOTA LA COMUNITAT PER LES PLUGES TORRENCIALS. MARINA ALTA I VEGA BAIXA NOTAREN JA ELS EFECTES.

607.- GATA DE GORGOS. LES FESTES SEGUIXEN HUI PENDENTS DEL MAL TEMPS.

1988.- 2 OCTUBRE:

608.- ES REINICIEN LES OBRES DE LA URBANITZACIÓ ERA DE BORONAT.

609.- PANSA MOSCATELL.

610.- LA MARINA ALTA PATIX DE NOU SERIES INUNDACIONS.HUI ÉS SANT JOAN, DIA GRAN PER AL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA (36ª edició)

20160624093620-santjoandanses.jpg

Hui, dia 24 de juny i recent començat els solstici de l’estiu,  és la festa de SANT JOAN. A Gata se celebra d’una manera especial amb actes populars i festius al barri de la Font del Riu, que es troba a l’entrada de la població venint de Teulada o a l’eixida venint d’Ondara. Aprofite per felicitar a totes i tots els que celebreu hui la vostra onomàstica.

Quins actes trobem hui a les festetes del barri?

Per ser el primer dia i el més fort, començarà la festa a les 20 hores amb la missa de campanya al carrer Lepanto, on es va gestar la festa l’any 1980. L’eucaristia serà cantada pel cor de Amics del Tercer Món. A continuació, processó pels carrers del barri, seguida de danses populars a carrec del grup gater "La Llata" i a continuació vi d’honor. El sopar popualr al carrer Calvari donarà pas a l’actuació de l’orquestra "La Viva" per a tancar la jornada festiva.

Sabeu el per què de la festa i l’advocació a Sant Joan?

Quan es va obrir, urbanitzar i asfaltar el tros d’eixida a la carretera general, la que era la prolongació del carrer Teulada a la partida Riuet, l’any 1980, el veïnat del final del carrer Teulada, del carrer Calvari i del final de l’Avinguda, aleshores del Caudillo -hui Marina Alta-, va decidir fer festa. Volien fer les festes a Santa Cecília però com ja ho tenia això adjudicat i ben merescut la banda Unió Musical es va optar per adjudicar-ho al sant més pròxim i que no estiguera al calendari fester gater, apareguent la festa de Sant Joan. Des de l’any 1980 que la Font del Riu va fer foguera, bous, missa, ball, actes populars en honor a Sant Joan.

FONT: Fotografia d’arxiu de les festes de Sant Joan l’any passat, al barri de la Font del Riu de Gata.EL XABIER IGNACIO CARDONA, DE MARE GATERA, 8é VETERÀ AL VII KM. VERTICAL DE FUENTE DE (ASTÚRIES); SUBCAMPIONAT D'ESPANYA, CLUB ATLETISME LLEBEIG

20160624141507-ignasiasturies.jpg

Ho publica hui la premsa, concretament LAS PROVINCIAS. De nou, un altre "rècord" per al xabier, de mare gatera, IGNACIO CARDONA TORRES. Integrant de la selecció valenciana pr al Campionat d’Espanya del kilòmetre vertical, a Fuente De (Cantabria) va quedar 8é dels veterans al kilòmetre vertical disputat dies enrere, marcant un temps de 38 minuts, 47 segons i 94 décimes.

Titula el diari: "Ignacio Cardona, octavo en Veteranos en el VII Kilómetro Vertical de Fuente Dé" i al subtítol: "El atleta de Xàbia fue el segundo componente de la selección valenciana en completar la prueba disputada en tierras cántabras". Per a l’enllaç al diari, PUNXEU ACÍ.

CLUB ATLETISME LLEBEIG, SUBCAMPIÓ D’ESPANYA DE MUNTANYA PER EQUIPS

A més de Cardona al grup està Antonio Soler Llidó, de pare gater

  Foto de Vicent Colomer.
  Foto de Vicent Colomer.

Per altra part, el passat dia el Club Atletisme Llebeig es va proclamar subcampió d’Espanya de muntanya per equips a Múrcia. Ho van fer a més de Ignasi Cardona, del que ja he parlat, Antonio Soler Llidó, de pare gater, i dos membres més del club: Moha Rida Younes i Nizar Lakhlifi.

 Tots quatre van disputar el campionat d’Espanya de Carrera per Muntanya, amb el club d'atletisme Llebeig de Xàbia.  Aquests atletes "mig gaters" van fer la prova de 12,4 kilòmetres, molt exigents per el paisatge natural de la Serra d'Espuña. La puntuació d’aquest campionat consistia en la suma dels temps dels tres atletes de l'equip, i els dos atletes esmentats, amb l’ajuda de Moha Rida del mateix club Llebeig, varen aconseguir el segon millor temps nacional, i per tant van quedar subcampions. 

 FONTS: Foto portada, Ignasi a la prova d’Astúries arribant a meta (Laurence Rastell, facebook). / Fotos interiors: Vicent Colomer, Xàbia (facebook). Pòdium i amb la bandera (al centre els dos mig gaters Antonio i Ignasi).HUI DIA 25, SEGON DIA DE FESTES A LA FONT DEL RIU, GATA: jocs, cervesa, truc, sopar, ball

20160625124217-img-20160625-wa0003-copia.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DELS ACTES D’AHIR, PUNXANT ACÍ)

Ahir es va celebrar el dia de la festa major, en honor a Sant Joan Baptista

Ahir missa, processó, danses, vi d’honor, sopar i orquestra: hui dia 25: jocs, cervesa, truc, sopar, mariatxis, orquestra

El barri La Font del Riu de Gata ha entrat hui dissabte dia 25 en el seu segon dia de festes, dels sis programats entre aquest cap de setmana i el que ve. Ahir, dia 24, va ser la festa major en honor a Sant Joan Baptista. Nombrosos veïns, tant del barri com de tot el poble, van participar en els diferents actes programatas per la Comissió de Festes de La Font del Riu.

Amb l’inconvenient moles, a vegades, del vent que es deixava notar, al carrer Lepanto es va celebrar la missa, seguida de la processó pels carrers del barri. A continuació, el grup de danses "La Llata" va oferir el seu repertori actuant la gent menuda i la gent gran. Després, tot el poble va gaudir d’un vi d’honor, seguit d’un castellet de focs artificials. El sopar al carrer Calvari va donar pas a l’actuació de l’orquestra "La Viva".

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

Hui, seguix la festa al segon dia

El programa de hui dissabte 25 ja està en marxa. Castells inflables, pintures, jocs, animació i molts xiquets i xiquetes que gaudixen al carrer Lepanto dels JOCS, amb esmorzar inclós. 

A l’hora de redactar aquesta crònica dos activitats estan en marxa, la dels xiquets ja dita i la Tercera FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ, aquesta al carrer Calvari, acompanyats per Xarangata. A les 17 hores serà la primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC. A les 21 hores començarà el sopar popular al carrer Calvari. La Comissió de festes vendrà coques. A continuació, actuaran els MARIATXIS i tot seguit actuarà l’orquestra FUSIÓN.

FONT: Fotos àlbum i interiors Cronista / Portada i interiors àlbum, Àngels Torres.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -3 d'octubre, 1988-

20160625131147-diaris2-001.jpg

Reprenc la sèrie amb titular, amb els primers dies d’octubre de 1988.

1988, 3 OCTUBRE:

611.- CRÒNICA DE GATA. Una secció a càrrec de Miguel Vives. "GENT QUE FA POBLE". SUBVENCIONS MUNICIPALS A LES ASSOCIACIONS GATERES. Mensual "El Poble de la Marina". Les associacions d’aleshores que van ser subvencionades: Associació de Mestresses de Casa, Amics del Tercer Món, Grup Serrillàs, Radio Aficionats de Gata, Grup Espeleològic Gata, Societat Colombicultura Gatense, Club Ciclista Gata, Amics del Betlem, Grup de Teatre Gata, Navega, Societat de Caçadors "El Tossalaspre", Moviment Júnior, Aula de la Tercera Edat, Gorgos juvenil -pedrera- i Educants de la Unió Musical.

A la fotografia, les Mestresses de casa de 1988, davant l’ermita. Foto Pons, Gata. PODEU FER LA FOTO MÉS GRAN PUNXANT ACÍ.FESTES DE LA FONT DEL RIU: HUI JOCS D'AIGUA I FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ

20160625194041-20160625-112714.jpg

La festa al barri de la Font del Riu no para. Aquest matí els més menuts del barri i de tot el poble han gaudit de jocs d’aigua, atraccions, castell inflable, pintures a la cara, esmorzar. I després, amb la música de XARANGATA s’ha celebrat la 3ª FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ. Ambient als dos llocs, carrers Lepanto i Calvari, malgrat el sol i calor que caia. Aquesta vesprada li ha tocat el torn a les eliminatòries del CAMPIONAT DE TRUC. A la nit, més coses.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.


 HUI DIA 26 DE JUNY, 2ª VOTACIÓ A ELECCIONS GENERALS (4.122 gaters votem)

20160626115923-dscf6690-copia.jpg

Des de les 9 del matí que s’han obert els col·legis electorals a tota Espanya, s’està votant hui diumenge 26 de juny de 2016, per segona vegada en sis mesos, a les Corts Generals. Data històrica per haver ja votat fa molt poc i no haver arribat a formar-se govern.

Molts gaters anirem hui o estem anant a votar?. A cens electoral tancat de l’1 de març de 2016, GATA DE GORGOS té 4.122 electors, dels quals 3.983 residixen a Espanya i la resta, 139, a l’estranger.

On anem a votar?. Com sempre els col·legis estaran oberts fins les 20 hores. Els gaters votem en les meses electorals distribuïdes entre la part de baix del Grup Escolar "Santíssim Crist" i la part de baix, també, de l’Edifici Polivalent, al carrer del Grup Escolar.

Des del blog, animar a complir amb el compromís democràtic, sort a totes les forces polítiques representades al poble i a la nit o demà vos detalle tots els resultats al nostre municipi.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -3 a 14 d'octubre, 1988-

20160626171612-diaris3-001.jpg

La patrona de la Guàrdia Civil, la tormenta típica d’octubre, la vaga que continuava a Portes Caleta i el nomenament de Don Alberto Caselles com a abat de la Col·legiata de Gandia, destacades informacions de principis d’octubre de 1988.

1988, 3 OCTUBRE:

612.- UNA CASERNA ("CUARTEL") DE MÉS DE 100 ANYS. Crónica de El Poble. Gata.

1988, 5 OCTUBRE:

613.- GATA DE GORGOS. HABILITADA UNA SALA D’EXPOSICIONS EN L’EDIFICI DE CORREUS.

1988, 6 OCTUBRE:

614.- LA MANCA DE COL·LECTOR EN LA NACIONAL-332 TORNA A INUNDAR VORERES I CASES.

1988, 7 OCTUBRE:

615.- ELS TREBALLADORS DE PORTES CALETA PORTEN 19 DIES EN VAGA.

616.- LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA CELEBRA A LA SEUA PATRONA, LA VERGE DEL PILAR.

1988, 8 OCTUBRE:

617.- GATA DE GORGOS. ES DESPRÉN LA PARET D’UNA FAÇANA.

1988, 9 OCTUBRE:

618.- TERCERA SETMANA DE VAGA PER ALS TREBALLADORS DE "CALETA".

619.- KÀRATE. ELENA ESPASA, GATENSE DE L’OKINAWA DE DÉNIA, EN EL NACIONAL.

620.- GATA DE GORGOS. LES TASQUES DE "TRIAR LA PANSA" AL COMENÇAR.

1988, 12 OCTUBRE:

621.- EN HONOR A LA SEUA PATRONA. NOMBROSOS ACTES EN TOTA LA PROVÍNCIA ORGANITZATS PER LA GUÀRDIA CIVIL, CENTENARI EN GATA.

622.- UN SACERDOT DE LA VILA SERÀ EL TITULAR DE L’ABADIA DE GANDÍA.

1988, 14 OCTUBRE:

623.- PORTES CALETA ENTRA EN LA SEUA QUARTA SETMANA DE VAGA INDEFINIDA.

624.- LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA VA CELEBRAR LA SEUA PATRONA.

625.- ES DESPRÉN PART DEL MUR D’UNA VIVENDA.

626.- UN RECTOR DE GATA, NOMENAT ABAT DE LA COL·LEGIATA DE GANDÍA.

627.- TRIAR PANSA EN GATA DE GORGOS.

A la imatge d'arxiu, la façana de la centenària caserna de la Guàrdia Civil de Gata.HUI, TERCER DIA DE FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA: sopar popular i Bradmis

20160626174307-20160625-224309-copia.jpg

Anit, gran ambient i unes 200 persones al sopar. Actuació dels Mariatxis i música balladora

TAMBÉ ÀLBUM DE TOT EL DIA DE LA COMISSIÓ DE FESTES DE LA FONT DEL RIU, PUNXEU ACÍ

El barri la Font del Riu de Gata entra hui en la seua tercera jornada festera. A les 21 hores serà el sopar popular al carrer Calvari i, a continuació, hi haurà una gran actuació del conegut grup ELS BRADMIS.

Pel que respecta a anit, gran ambient al carrer Calvari. Sopar de coques dels forns de Gata. Unes 200 persones omplien els taulers. Els Mariatxis van actuar entre el públic primer i després dalt l’escelari. L’orquestra Fusión va completar la vetlada.

Aprofite també per a posar l'àlbum de la jornada festera compost per la Comissió de Festes de la Font del Riu.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.


SEGON AVANÇ (18,30 H.) A LES URNES: BAIXA UN 6,99 PER CENT LA PARTICIPACIÓ DELS GATERS

20160626184803-20160626-123731.jpg

Ja s’han donat els dos avanços del dia de la participació a l’Estat espanyol. Dels 3.982 votants que hi ha al final, malgrat que la xifra oficial de l’1 de març al cens electoral senyalava 4.122 votants, a les 18.30 hores que s’ha fet el segon avanç la participació gatera a les urnes és del 57,96 per cent, 6,99 per cent punts per baix de l’anterior de 2015 que va ser al mateix avanç del 64,95%.

Al primer avanç, que s’ha donat a les 14.30 hores, la participació estava per dalt de 2015. Era del 44,00%, mentre que la de l’any passat a eixe mateix avanç haviat sigut del 39,75%.

Per tant, al segon avanç (18.30 hores) ja havien votat un total de 2.307 electors gaters dels 3.982 totals.

A la fotografia, una de les meses al Grup Escolar de Gata.

FONT: Ministeri de l’Interior, Govern d’Espanya.AIXINA HEM VOTAT ELS GATERS HUI DIA 26J. CONGRÉS: PP, PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV, PSOE, C'S

20160627001601-resultatscongresgata.jpg

CONGRÉS DELS DIPUTATS - ELECCIONS GENERALS 26 JUNY 2016

A Gata guanya el PARTIT POPULAR, igual que a la província i a l’Estat espanyol

Dels 12 diputats que els toca a Alacant, 5 seran del PP; 3 de Podemos-Compromís-EUPV, 2 per C’s i 2 per a PACMA

En tot l’Estat espanyol: PP, 137 diputats, PSOE, 85; PODEMOS-IU-EQUO, 45; C’s, 32,...

Ja es coneix l’escrutini al 100% dels resultats electorals del diumenge 26 de juny a GATA DE GORGOS. El PARTIT POPULAR ha sigut la força més votada amb 1.094 vots (1.016 en va traure en 2015). La segona força ha sigut PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV que ha obtingut 906 vots. La tercera força ha sigut el PSOE amb 537 vots (502 en va traure en 2015). La quarta C’s amb 380 vots (en 2015, 385). El partit PACMA amb 40 vots i CENTRO MODERADO amb 11 han sigut les forces cinquena i sisena. Podeu veure tot el quadre i vots dalt.

Al 100% escrutat, han votat un total de 3.048 electors gaters, que representa el 76,54% (al 2015, el 78,74%). S’han abstés, 934 electors, el 23,46% (al 2015, el 21,26). Vots nul·ls: 36, l’1,18% (al 2015, el 0,89) i vots en blanc 26, el 0,86% (al 2015, el 0,90).

FONT: Ministeri de l’Interior - Govern d’Espanya.AIXÍ HEM VOTAT ELS GATERS...(II ) SENAT (3 de cada formació principal)

20160627004221-senatgata.jpg

Si a l'entrada anterior vos posava els resultats electorals d'ahir 26 de Junio a GATA DE GORGOS, corresponents al Congrés dels Diputats, aquesta segona part és per als resultats a Gata del SENAT.

Han votat per al Senat 3.038 electors (76,29%). S'han abstés, 944 (23,71%). Vots nul·ls, 88 (2,90%). Paperetes en blanc, 59 (2,00%).

Aquesta és la relació de candidats-es a senadors/es que ha extret Gata:

3 del PP: 1.086 (36,81%) per a María Adelaida Pedrosa Roldán. 1.057 (35,83%) per a Asunción Sánchez Zaplana. 1.056 (35,80%) per a Agustín Almodóbar Barceló.

3 de PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV: Vicenta Jiménez García (Podemos) amb 904 vots (30,64%). Albert Ramón Poveda Gadea (CCPV)amb 863 vots (29,25%). Isaac Torregrosa Cecilia (CCPV) amb 833 vots (28,24%).

3 del PSOE: Encarna Llinares Cuesta amb 541 (18,34%). María Teresa Maciá Milla amb 517 vots (17,53%). Pedro Boj Giménez amb 512 (17,36%).

3 de C's: María Quiles Bailén amb 306 vots (10,37%). Faustino César Alonso Puig amb 273 vots (9,25%). María de los Reyes Nogueiras Porras amb 258 vots (8,75%).

3 de PACMA: Berta soria Bordera amb 57 vots (1,93%). Manuel Fontan García amb 40 vots (1,36%). María Rosa Miñana Benítez amb 40 vots (1,36%).

1 de Centro Moderado: Abelardo Lloret López amb 19 vots (0,64%).

FONT: Ministeri de l'Interior, Govern d'Espanya. Candidatures al Senat.ELECCIONS 2016 (26J). EL DIA DESPRÉS...TOTES LES DADES DE GATA (CONGRÉS I SENAT). Ara quin calendari es segueix a nivell nacional?

20160627120332-votsgata.jpg

Dilluns 27 de juny, resaca electoral. Ací teniu detallats tots els resultats que es van donar, els primers i últims, a GATA DE GORGOS, el nostre municipi, segons dades del Ministeri de l’Interior, tant al Congrés dels Diputats com al Senat.

CONGRÉS DELS DIPUTATS:
Escrutat el 100%, es va quedar aixina la votació a les 8 meses electorals de Gata:
Total votants: 3.048 (76,54%) -al 2015 va votar el 78,74%-.
Total abstencions: 934 (23,46%) -al 2015 es va abstendre el 21,26%).ç
Total vots nul·ls: 36 (1,18%) -al 2015, el 0,98%).
La barra de percemptatges de vots per a les candidatures més votades quedava aixina:
PP: 36,32%.
PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV: 30,08%.
PSOE: 17,83%.
C’s: 12,62%.
PACMA: 1,33%.
CENTRO MODERADO: 0,37%.
ALTRES: 0,60%.
Pel que fa a les candidatures i el total de vots de cadascuna, la relació es va establir aixina:
PP: 1.094 vots (36,32%) -al 2.105 van ser 1.016 vots, el 32,71%-.
PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV: 906 vots (30,08%). No formaven coalició en 2015.
PSOE: 537 vots (17,83%) -al 2.015 van ser 502, el 16,16%-.
C’s: 380 vots (12,62%) -al 2.015 van ser 385, el 12,40%-.
PACMA: 40 vots (1,33%) -al 2.015 van ser 26, el 0,84%-.
CENTRO MODERADO: 11 vots (0,37%) -al 2.015 van ser 4, el 0,13%-.
SOMVAL: 7 vots (0,23%) -al 2015 van ser 10, el 0,32%-.
VOX: 5 vots (0,17%) -al 2015 van ser 6, el 0,19%-.
PCPE: 3 vots (0,10%) -al 2015 van ser 5, el 0,16%-.
RECORTES CERO-GRUPO VERDE: 2 vots (0,07%) -al 2015 van ser 2, el 0,06%-.
P-LIB: 1 vot (0,03%) -al 2015 van ser 2, el 0,06%-.
UPyD: 0 Vots (0%) -al 2015 van ser 9, el 0,29%.
SENAT:
Escrutat el 100% per a elegir als senadors de la circunscripció nostra, GATA DE GORGOS va obtindre el segÜent resultat:
Total votants: 3.038 (76,29%).
Abstencions: 944 (23,71%).
Paperetes nul·les: 88 (2,90%).
Paperetes en blanc: 59 (2,00%).
Baix teniu el quadre dels candidats al senat que van votar a Gata:
María Adelaida Pedrosa Roldán 1.086 36,81% PP
Asunción Sánchez Zaplana 1.057 35,83% PP
Agustín Almodobar Barceló 1.056 35,80% PP
Vicenta Jiménez García (PODEMOS) 904 30,64% PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV
Albert Ramón Poveda Gadea (CCPV) 863 29,25% PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV
Isaac Torregrosa Cecilia (CCPV) 833 28,24% PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV
Encarna Llinares Cuesta 541 18,34% PSOE
María Teresa Maciá Milla 517 17,53% PSOE
Pedro Boj Giménez 512 17,36% PSOE
María Quiles Bailén 306 10,37% C’s
Faustino Cesar Alonso Puig 273 9,25% C’s
María de los Reyes Nogueiras Porras 258 8,75% C’s
Berta Soria Bordera 57 1,93% PACMA
Manuel Fontan García 40 1,36% PACMA
María Rosa Miñana Benítez 40 1,36% PACMA
Abelardo Lloret López 19 0,64% CENTRO MODERADO
María Elvira Gómez Bueno 6 0,20% VOX
Felix Crevillén del Saz 6 0,20% PCPE
Juan Pablo Perabá de las Heras 5 0,17% VOX
Jorge Payá Sagredo 4 0,14% UPyD
Ricardo Díez de Ulzurrún López 4 0,14% VOX
Santiago Nahuel Villegas Nieto 4 0,14% RECORTES CERO-GRUPO VERDE
Carmen Sáez Menchacatorre 4 0,14% RECORTES CERO-GRUPO VERDE
Ignacio Baos Pérez 1 0,03% RECORTES CERO-GRUPO VERDE
José María García Cabrera 1 0,03% P-LIB
 

Totes les dades són extretes del Ministeri de l’Interior. Subsecretaria. Direcció General de Política Interior 2016.

Ara quin calendari es segueix a nivell nacional?

La jornada electoral d’ahir 26 de juny posa en marxa un procés administratiu i institucional encaminat a renovar els poders de l’Estat de Dret, Legislatiu (les Corts Generals, Congrés i Senat) i l’Ejecutiu (Govern).

Com serà el calendari des de hui:

29 de juny, dimecres, fins 2 de juliol: Començarà l’escrutini general en les juntes electorals provincials. És un recompte públic on ja s’inclouen els vots de l’estranger dels inscrits en el Cens Electoral de Residents Ausents (CERA).

Des del 4 de juliol, una vegada resoltos tots els recursos, se proclamaran els resultats.

19 de juliol: A les 10 del matí es constituiran simultàniament el Congrés i el Senat. S’elegiran als presidents i les Meses de les Càmares i prometeran o juraran la Constitució.

Del 20 al 22 de juliol: Iniciada la XII Legislatura, el president de la Càmara baixa es desplaçarà al Palau de la Sarsuela per a informar al Rei. En els die següents, el Cap de l’Estat rebrà als representants polítics en ronda de consultes per a decidir a qui encarrega sometre’s a la Sessió d’Investidura.

25 de julio: La Mesa del Congrés deu constituir ja la Junta de Portaveus.

Finals de juliol o primera setmana d’agost: Després d’acords corresponents, el Ple d’Investidura podria celebrar-se, els dies 28 i 29 de juliol o be ja el 2 i 3 d’agost. Serà investit president aquell candidat que tinga la confiança del Congrés, bé en la primera votació sumant la majoria absoluta (176 diputats) o be en una segona oportunitat, després de 48 hores, tenint més vots a favor que en contra.

Segona setmana d’agost: A partir del 8 d’agosto podria haver ja nou Govern.

Segona setmana d’octubre: Pel contrari, si no s’aconseguira la investidura, comença a contar un termini de dos mesos per a possibles nous intents. En cas de que no es puguera formar govern es disoldrien les Corts novament en octubre per a celebrar per tercera vegada consecutiva en període d’un any, ja a desembre.

FONTS: Dades Ministeri de l’Interior. Calendari, LAS PROVINCIAS (27 juny 2016).ACABA LA PRIMERA PART DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA. El pròxim cap de setmana més

20160627152930-13511980-1017344945053164-5522005853461371-n.jpg

Anit diumenge acabava la primera part de les festes de la Font del Riu amb gran ambient de veïnat i de barri. De nou, el carrer Calvari era l’escenari del sopar popular i després de l’actuació, que va tornar a congregar als seus fidels aficionats, del conjunt Bradmis, que té ja 51 anys de taules. A les fotografies podeu veure l’ambient i la participació d’alguns membres de la comissió de festes amb l’orquestra.

Cal ressenyar que les festes del barri gater en honor a Sant Joan tindran la seua segona part el cap de setmana, de divendres a dilluns.

Ja es coneixen tots els emparellaments del campionat de truc per a les semifinals i final, que tindran lloc dissabte 2 de juliol per la vesprada a partir de les 17 hores.

Però hi ha més actes que començaran divendres dia 1 de juliol a les 20 hores. Començarà la vesprada-nit de rock al carrer Calvari, amb els grups "Back Storm", "Señora X", "Los Sonidos" i "Arrapa" (entre les actuacions es soparà al carrer). Dissabte, 2 de juliol, hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto des de les 11 del matí. A les 17 hores seran les semifinals i final del campionat de truc. A les 17,30 hores es faran carretons al carrer Lepanto. Per acabar el dia, a les 21 hores serà el sopar al carrer Calvari i a continuació Discomòbil "Wow Audiovisual".

Diumenge 3 de juliol serà l’últim dia. A les 11,30 hores seran els jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular al carrer Calvari, amenitzat per música. Aquest acte acomiadarà les festes 2016.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

 

FONT: Fotos Comissió de Festes i Cronista de Gata.COMENÇA LA PRIMERA EDICIÓ DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS A GATA

20160627154113-pressupostparticipatiu16.jpg

Aquest matí s’ha presentat la primera edició dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Gata. Es tracta d’obrir un procés participatiu per a decidir entre tota la ciutadania de la localitat en què s’inverteix un percentatge del pressupost municipal. Les inversions són sobretot obres i compra de material.

Podran votar tots els veïns i veïnes de Gata majors de 16 anys.

Ara s’inicia un període d’informació ciutadana sobre les diferents propostes que es poden votar. Del 4 al 15 de juliol la ciutadania podrà votar a través d’internet o presencialment a l’Ajuntament. El 18 de juliol es presentaran els resultats.

Les propostes, que s’han extret de suggeriment del veïnat i de reunions amb diferents col·lectius, es divideixen en 4 blocs: Arquitectura, que engloba inversions en la Plaça Nova, Passeig d’Alacant, reordenació de la carretera de Jesús Pobre, remodelació del trinquet; Mobiliari, on es pot votar per l’adquisició d’una pèrgola a la piscina, mobiliari piscina, grades Camp de futbol, mobiliari urbà; pel que fa a equipament esportiu, pista de pàdel, pista de tennis, pista de bàsquet - futbol sala, pista volei platja, skate parc. I finalment, s’admetran propostes ciutadanes que es vulguen aportar.

Es duran a terme les propostes més votades fins a arribar a la totalitat del pressupost. La resta de opcions s’enviarà als diferents departament per a què s’estudien per si les poden assumir en el seu pressupost anual.

Tota la informació del procés es podrà consultar a través de la web www.gatadegorgos.es i de les xarxes socials de l’Ajuntament de Gata.

FONT: Premsa, Ajuntament de Gata.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -15 a 26 d'octubre, 1988-

20160627212036-diaris4bibgata-001.jpg

La classificació de Elena Espasa en kàrate, la idea de col·locar semàfors a l’encreuament de la Rana i la biblioteca eren notícia a mitat d’octubre de 1988.

1988, 15 OCTUBRE:

628.- LA BIBLIOTECA PÚBLICA VA AUGMENTAR MIL VOLÚMENS EN EL QUE VA D’ANY. A la fotografia, l’antiga biblioteca del carrer Penyó.

629.- KÀRATE. CAMPIONATS D’ESPANYA. ELENA ESPASA ES VA ALÇAR AMB LA PRIMERA PLAÇA EN FÈMINES DE SEGONA DIVISIÓ.

1988, 16 OCTUBRE:

630.- PART D’UN VA CAURE LA PASSADA SETMANA. DERRUÏTS DOS EDIFICIS EN GATA DE GORGOS PER AMENATZAR SERIÓS PERILL.

1988, 19 OCTUBRE:

631.- LES MESTRESSES DE CASA INICIEN LES SEUES ACTIVITATS COL·LECTIVES. CURS DE DIETÈTICA I NUTRICIÓ PER A LES ASSOCIADES.

632.- ESPELEOLOGIA. EL GRUP GATENSE TÉ PARALITZADA L’EXPEDICIÓ "PERÚ 88". ACTIVITATS DE TARDOR-HIVERN. CONSOLIDACIÓ.

1988, 21 OCTUBRE:

633.- LA ONCE VA DEIXAR 25 MILIONS DE PESSETES EN GATA DE GORGOS. EL VENEDOR.

634.- ALTRA CASA MÉS DERRUÏDA EN GATA.

635.- LA BIBLIOTECA PÚBLICA DEE GATA S’ESTÀ QUEDANT MENUDA.

636.- ELENA ESPASA, OR EN PES LLEUGER DE KÀRATE MODERN.

1988, 22 OCTUBRE:

637.- SITUAT EN LA CARRETERA DE GATA DE GORGOS A XÀBIA. ACORD PER A INSTAL·LAR SEMÀFORS EN EL CONFLICTIU ENCREUAMENT DE LA RANA. MESURES.

1988, 26 OCTUBRE:

638.- GATA DE GORGOS. SANT ANTONI, DIMARTS I DIJOUS DE CARNESTOLTES SERAN FESTES ESCOLARS.LA PREMSA PARLA DE...els pressupostos participatius (Gata)

20160628085236-pressgata.jpg

Els diaris MARINA PLAÇA (digital) i LAS PROVINCIAS han publicat la notícia que es produïa ahir amb l'anunci per part del govern municipal de Gata dels primers pressupostos participatius de la història en el poble.

Titula el digital, que està a les xarxes en castellà i valencià: "Gata impulsa els seus primers pressupostos participatius". Al subtítol: "L’ajuntament inicia el procés sotmetent al vot dels veïns un primer llistat de projectes que encara està obert a nous suggeriments". L'enllaç per a llegir l'article: PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS titula en el diari hui dimarts 28: "Gata pone en marcha sus primeros presupuestos participativos". Ací teniu l'enllaç, PUNXEU.

També, lògicament, la premsa comarcal parla dels resultats electorals del diumenge 26 de juny a la Marina Alta.

FONT: Foto, Ajuntament de Gata.EL GRUP GATER "TREMP" TRAU EL SEU SEGON DISC, ZAINDU (Vídeo)

20160628092815-tremp.jpg

La presentació oficial del nou disc, divendres 1 de juliol, a Jesús Pobre

Ací teniu l’enllaç al vídeo (Youtube) de l’últim disc de Tremp: PUNXEU ACÍ

Conegueu massa als seus integrants, els joves gaters Paco Sirerol, Jaume Mulet, Joanvi Soler i Àlex Feliu. Es diuen TREMP i seguixen produïnt, creant. Ara ja tenen el segon disc al carrer. Es diu ZAINDU. Dissabte dia 25 de juny, el diari LEVANTE-EMV els dedicava un article a l’apartat en valencià de Panorama. Titulava el diari: "Zaindu, segon disc de Tremp" i al subtítol: "Les lletres i les cançons de la banda de Gata està ple d’influències britàniques amb moments més psicodèlics". A l’article es comenta: "La presentació oficial serà a la Marina, el pròxim divendres a Jesús Pobre, amb Mox Nox". Si voleu llegir l’article del diari, PUNXEU ACÍ.

També el diari digital comarcal MARINA PLAÇA publicava sobre la banda de Gata i la seua presentació del nou disc a Jesús Pobre despúsdemà divendres 1 de juliol.Titulava: "Presentació del nou disc de Tremp "Zaindu"+concert de Mox Nox-Jesús Pobre".

Tremp

FONTS: Foto i article Levante-EMV 25-6-2016. / Vídeo Youtube (Tremp). / Foto exterior Levante-EMV i foto interior Marina Plaça.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -27 a 31 d'octubre, 1988-

L’òbit de Don Elías, farmacèutic, l’aprovació del pressupost per al 1989 i els 8 anys del club aula de la Tercera Edat eren notícies destacades de finals d’octubre de 1988.

1988, 27 OCTUBRE:

639.- MOR EL DEGÀ DELS FARMACÈUTICS LOCALS.

1988, 28 OCTUBRE:

640.- L’AJUNTAMENT DE GATA APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE 1989.

641.- MOR EL FARMACÈUTIC DE GATA DE GORGOS.

642.- CALENDARI DE FESTES LOCALS ESCOLARS.

643.- NOUS SEMÀFORS EN LA CARRETERA DE XÀBIA A GATA PER A REGULAR LA VELOCITAT.

644.- GATA DE GORGOS. ES COMPLIXEN VUIT ANYS DEL CLUB AULA DE LA TERCERA EDAT.

645.- CICLISME. EL DIUMENGE, SEGONA ETAPA DE LA II VOLTA A LA MARINA ALTA.

1988, 31 OCTUBRE:

646.- EN BREU. CICLISME.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -1 a 4 de novembre, 1988-

20160629141809-diaris5elenaespasa-001.jpg

L’entrevista amb la campiona de kàrate Elena Espasa, el premi de la loto a Gata i la festa de Tots Sants, notícies dels primers dies de novembre a Gata l’any 1988.

1988, 1 NOVEMBRE:

647.- LA LOTO DEIXA MÉS D’UN MILIO DE PESSETES EN GATA DE GORGOS.

648.- HUI, CAMPIONAT DE TRIAL EN GATA DE GORGOS.

1988, 2 NOVEMBRE:

649.- PROVINCIA. MARINA ALTA. TOTS SANTA (Gata).

650.- GATA DE GORGOS RECOLLIRÀ AQUEST ANY 60.000 KILOS D’OLIVES.

1988, 3 NOVEMBRE:

651.- LA GATENSE ELENA ESPASA, MEDALLA D’OR EN EL VII CAMPIONAT NACIONAL DE KÀRATE MODERN. Entrevista. El Poble. (A la fotografia, d’esquena, culminant un asalt, Elena Espasa, en una competició nacional).

652.- NOVEMBRE, MÉS DE DIFUNTS. A GATA HI HA DOS CEMENTERIS, L’ANTIC PARROQUIAL ÉS ARA PARC.

1988, 4 NOVEMBRE:

653.- PILOTA. EL I CAMPIONAT ESCOLAR JA ESTÀ EN MARXA.

654.- COMARCA. GATA VA COMMEMORAR EL DIA DE TOTS ELS SANTS.EL BOE LICITA LES OBRES DE LA VIA DEL TREN DES DE CALP A DÉNIA

20160629211956-trenet1.jpg

Inclou el terme i l’estació de Gata de Gorgos

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica hui dimecres dia 29 al seu número 156, la Resolució de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, FGV, per la que s’anuncia la licitació del contracte d’execució d’obres del projecte de construcció de renovació de via i acondicionament de infraestructura d’estacions de Benidorm, Teulada, Gata i Dénia, així com la millora de la línia de comunicacions entre Calp-Dénia.

El valor estimat del contracte es xifra en 4.866.851,98 euros i el pressupost base de licitació en 5.888.890,90 euros. Es podran presentar ofertes o sol·licituds de participació fins el 29 de juliol de 2016 al Registre General de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Partida de Xirivelleta, s/n. Valencia 46014.

FONT: BOE, 29-6-2016.LA PORTERA GATERA MARTA GAYÁ I L'ENTRENADOR GATER JAUME SERRA, PREPAREN AL XIQUETS DEL CAMPUS GAYÀ DE FUTBOL, A PEDREGUER

20160629215430-campus1.jpg

El conegut i renombrat jugador del Valencia C.F. José Luis Gayá va visitar als participants

A la fotografia teniu la prova de que els gaters també són importants. Al Campus Gayá de Pedreguer els prepara per a ser porters de la pedrera ara i de primers equips després als xiquets. És la portera gatera MARTA GAYÁ de la que vos he parlat alguna vegada al blog. La que ha sigut portera de l’Elx, del Llevant i la passada temporada del Huelva, de primera divisió femenina, i que a la pròxima temporada està per veure a quin equip dels gran recala. I als jugadors de camp els prepara un entrenador gater de sobrada valua JAUME SERRA, conegut per "Corcat", que aquesta temporada que ve entrenarà l’equip juvenil del Gorgos C.F. en Primera Regional i serà segon preparador del primer equip.

El campus Gayá no podia començar amb millor sensacions. Els xicons participants van rebre la visita del jugador del Valencia Club de Futbol, el pedreguer JOSÉ LUIS GAYÁ. Van tindre que regatejar, afrontar-se al jugador, atacar i defendre amb ell i els preparadors com Jaume i com un dels altres preparadors, Marc Reus. Al llarg d’aquesta setmana i la pròxima, els xicons participen al Campus Gayá al camp municipal de futbol de Pedreguer. Els gaters també estan ahí, portera i entrenador.

Mentre que Marta és entrenadora de porters exclusivament, Jaume té un grupet de xiquets, tots jugadors de camp i fan entrenamens diaris compaginats amb altres jocs alternatius, incluint piscina, padel, spiringbol,ping pong. També fan entrenaments experimentats professionals. L’amistat i la camaraderia té al campus grans al·liats, Gayá és planer i molt humil i sap guanyar-se no sols als xiquets sinó també als preparadors, en aquest cas també als gaters Marta i Jaume.

FONT: Foto Campus Gayá.LA PREMSA PARLA DE...ELS NOUS HORARIS DEL TRENET...I DEL RESCAT D'UNA DONA A UN CLUB PROP DE GATA (TERME DE DÉNIA)

20160630093810-vistatren.jpg

Repassant els diaris en paper i en digital trobem hui dijous 30 de juny, acabant el mes, i a punt d’entrar als mesos estivals i de vacances, dues notícies.

La primera afecta als usuaris del TRENET DE LA MARINA i per tant als gaters que viatjen cap a Dénia o a Teulada, Benissa, Calp, i altres llocs fins Alacant. Publica hui MARINA PLAÇA digital: "El TRAM Dénia-Benidorm se retrasa aún más: ahora los trenes pasarán cada hora y cuarto". Als subtítols: "FGV descarta destinar más convoyes a la línea 9 y opta por alargar a partir de este sábado el tiempo de espera de los usuarios" i "Asume la medida por el mal estado de la vía en el tramo entre Dénia y Calp". A l’article posa detalls dels nous horaris. Per a llegir tot el resum PUNXEU ACÍ.

També publica sobre la mateixa notícia, el diari digital Teulada Moraira digital. Titula: "FGV modifica a partir del 2 de julio los horarios de la Línea 9 del TRAM de Alicante entre Benidorm y Dénia" i subtitula: "Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modifica a partir del sábado, 2 de julio, los horarios de la Línea 9 del TRAM Metropolitano de Alicante (Benidorm-Dénia) al objeto de evitar retrasos y favorecer la conexión en Benidorm con la Línea 1 que enlaza con Alicante capital". Podeu llegir la notícia PUNXANT ACÍ.

La segona fa referència al rescat d’una dona que havia sigut obligada a exercir la prostitució de fa sis anys a un club d’altern prop de Gata. La nota de premsa diu, malauradament per al poble, que és de Gata, però cal aclarir que el club està en terme de Dénia i que Gata no té cap club d’altern al seu terme.

Precisament, rectificava anit i deixava clar el diari digital Marina Plaça, que el terme era de Dénia. Titulava: "La Policia allibera a una dona obligada a prostituir-se en un club de la N-332 i deté als seus captors". Als subtítols: "La pròpia víctima va conseguir telefonar al telèfon d’atenció a les víctimes de tracta de éssers humans per a denunciar els fets, el que va propiciar l’operació en el local ubicat en terme de Dénia, junt a Gata" i "La jove, de 28 anys, havia sofrit, a més, múltiples agressions sexuals en els sis anys en que va exercir en prostíbuls “en condicions denigrants”." Ací teniu tot l’article de Marina Plaça, PUNXEU.

També els diaris Información, Levante-EMV i Las Provincias publiquen la notícia. Vegeu vosaltres mateixa que posen Gata i no terme de Dénia. Caldria aclarir sempre eixa separació de termes.

El diari Información publica l’article de J.A.M.: "La Policía rescata en Gata a una mujer vendida hace seis años para prostituirse" i al subtítol: "La liberada llamó a un teléfono de atención a las víctimas de trata de blancas para denunciar su situación". PUNXEU ACÍ. L’article del Levante-EMV es signat per Europa Press Alcant i titula: "Liberan a una chica «vendida» a un club de alterne de Gata". Dins del text diu: "... en clubes de alterne de Alicante, entre ellos uno de Gata de Gorgos". Confirma el que dic, que no es deixa ben clar que és terme de Dénia. Si voleu llegir l’article, PUNXEU ACÍ. Finalment, Las Provincias titula:"Convierten a una joven en esclava sexual durante 6 años en un burdel" i al subtítol torna a aparéixer el club en Gata: "La mujer fue vendida a un club de Gata por un amigo de su novio y obligada a prostituirse más de 10 horas al día". Per a llegir, PUNXEU ACÍ.

FONTS: Tren, imatge arxiu Internet de 2011. Marina Plaça, Teulada Moraira digital, Información, Levante-EMV i Las Provincias, 30-6-2016.30 JUNY, GATA: AQUESTA VESPRADA, PLE EXTRAORDINARI I URGENT

L'Alcaldia de Gata de Gorgos ha informat que "considerant-se urgent esta convocatòria pels motius següents:

– Ser necessari dotar les partides pressupostàries corresponents per: - L'obra de la reparació del cobriment dipòsit de Boleries es considera d'emergència per ser una obra de caràcter hídric. - El pagament del total dels convenis urbanístics. - Complir la sentència sobre l'anterior mercantil concessionària de l'aigua. - Suplementar el capítol I del Pressupost (personal de cementeri i policia local). – L'aprovació de la modificació de dues encomanes a SOLGATA SAU per tal de procedir al pagament: Ecoparc i Neteja viària (RSU),
Per tant, no es deu ajornar-se al proper Ple Ordinari.

Es convoca sessió extraordinària i urgent de l'Ajuntament Ple, el dijous 30 de juny de 2016, a les 20:30 hores, amb el següent Orde del Dia:

1.- Pronunciament del Ple sobre la urgència de la convocatòria.
2.- CENTRAL.
2.1- Encomana del servei d'ECOPARC. Amb proposta de modificació. 2/2016.
2.2.- Encomana del servei de neteja viària (R.S.U.). Amb proposta de modificació 1/2016.
3.- HISENDA.
3.1.- Expedient de modificació de crèdit 14/2016. Amb proposta d'aprovació inicial.
3.2.- Expedient de modificació de crèdit 15/2016. Amb proposta d'aprovació inicial.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.L’ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL "ANTONI VIVES" EXPOSA "CLOENDA 16" AL CASAL DE LA MÚSICA DE GATA FINS EL 3 DE JULIOL

20160630143804-mostraavives16.jpg

L’exposició dels alumnes de l’Escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" de Gata de Gorgos, que va ser inaugurada el passat cap de setmana, es pot visitar a la sala d’exposicions del Casal de la Música, al carrer Aromes, fins els 3 de juliol.

La mostra recull treballs dels següents autors: Mar Fornes, Mari Marí, Isabel Soler, Blanca Hernando, Juan Escolano, Mª José Cholbi, María Muñoz, Joan Roselló, Said Bensal.lah, Maria Casado, José A. Crisóstomo, Fina Gilabert, Genoveva Regidor, Manuela Paszkowsky, Pepa Caselles, Rosalía Beltrán, Mariví Puigcerver, Pepa Espasa, Empar Escrivà, Mª Isabel de Piero, Isabel de Mata, Giovanni Imbergamo, Paqui Sanz, Pepa Cardona i Bernard Abeling.

A l’exposició es poden veure obres bidimensionals realitzades amb acrílics, pastel, bolígraf, gravats, llapis, mon objectual, instal·lacions, etc. Romandrà oberta fins el 3 de juliol, de dimecres a diumenge, de 19 a 21 hores. Compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata.

FONT: Escola de Plàstica, Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris