Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2016.

CALENDARI GATER DE JULIOL, de les festes de la Font del Riu a les festes patronals

20160701152747-crist.jpg

El calendari gater mira inevitablement a les festes estiuenques del nostre poble. Encara els tres primers dies tenim la segona part de les festes del barri La Font del Riu. Al final, des del 28 al 31 la primera part de les festes patronals al Crist del Calvari. Pel mig, actes lúdics, calor i vacances.

Dies 1 al 3: FESTES DE LA FONT DEL RIU.

1, divendres: 20 hores, Vesprada-Nit de Rock, grupos locals. Carrer Calvari. Los Sonidos, Arrapa, Back Storm i la Sra. X. Wow audiovisual i FM. Organitza, Ajuntament. Col·labora: Comissió Font del Riu. En mig, sopar al carrer.

2, dissabte: jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto des de les 11 del matí. 17 hores: semifinals i final del campionat de truc. 17,30 hores, carretons al carrer Lepanto. 21 hores, sopar al carrer Calvari i a continuació Discomòbil "Wow Audiovisual".

3, diumenge: 11,30 hores, jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. 14 hores, dinar popular (paella) al carrer Calvari, amenitzat per música.

Dia 1, A JESÚS POBRE: Mitjanit. Presentació del nou disc del grup gater TREMP "Zandu". També actuarà Mox Nox.

Dia 3, diumenge: Comencen a l’ermita del Crist les misses vespertines, que s’ajornaran fins setembre, exepte el diumenge de les festes patronals.

Dia 7, dijous: Nova col·lecta de donació de sang. 17,30 a 20,30 hores. Saló d’actes, Centre Social.

Dia 9, dissabte: Primer Sopar...Cantant a la Fresca. 21,30 hores comença. Lloc: Passeig Alacant. Comissió de Festes Gata / Penya Barcelonista Gata.

Dia 16, dissabte: La Verge del Carme. Felicitarem totes les Carmens. Sopar sortei de barraques i cadafals. Antic camp de futbol Les Sorts. Comissió de Festes 2016.

Dia 20, dimecres: Comença a l’ermita, amb rosari i missa, la Novena al Santíssim Crist del Calvari.

Dia 25, dilluns: Popular dia de Sant Jaume. Felicitarem a tots els Juames i compostos.

Dia 26, dimarts: Sant Joaquim i Santa Anna. Felicitarem als que porten el nom.

Del 28 juliol, dijous al 6 agost, dissabte: FESTES PATRONALS DE GATA, AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (actes més destacats).

28, dijous: Baixada.

29, divendres: Comencen les festes oficialment. Festival elecció i coronació regines de festes.

30, dissabte: Dia dels primers bous al carrer. Primera entrà matinal.

31, diumenge: Dia de les carrosses...(l’1 d’agost més).

A la imatge d’arxiu, el patró de Gata el Santíssim Crist del Calvari eixint de l’ermita, el dia de la baixada, que enguany serà 28 dijous.AQUEST CAP DE SETMANA, SEGONA PAR DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU. Hui rock local

20160701154857-cartellrock.jpg

Demà dissabte discomòbil i diumenge paella

Reprenen hui les festes en honor a Sant Joan els veïns de la Font del Riu de Gata. Ja van començar el passat divendres dia 24 amb la festa al sant, van seguir amb balls, sopar, jocs pels menuts i truc. Aquesta nit, comencen la segona part amb rock local. Aquest és el programa:

Hui divendres dia 1: A les 20 hores, Vesprada-Nit de Rock, amb quatre grups locals. Tocaran al Carrer Calvari, com ja és costum. Los Sonidos, Arrapa, Back Storm i la Sra. X són els grups. Wow audiovisual i FM posen la tècnica musical. Organitza, l’Ajuntament i col·labora la Comissió Font del Riu. En mig de les actuacions, hi haurà el tradicional sopar al carrer de totes les nits.

Demà dissabte, dia 2: Des de les 11 del matí hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 17 hores seran les semifinals i la final del campionat de truc. A les 17,30 hores, es faran carretons al carrer Lepanto. A les 21 hores es tornarà a sopar al carrer Calvari i a continuació, es farà la Discomòbil "Wow Audiovisual".

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Comissió De Festes Font del Riu.

Diumenge, dia 3: A les 11,30 hores es faran jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular. La paella al carrer Calvari, amenitzada per música, posarà punt i final a les festes del barri 2016.

FONT: Cartell anunciador del rock d’aquesta nit.HUI DISSABTE, 2 JULIOL, HEM VIST AMANÉIXER DES DE LES VALLS (terme de Xàbia)

20160702115532-eixidasol.jpg

Vegeu la seqüència de les quatres fotografies. S'han produit de les 6.17 a les 6.54 de la matinada de hui dissabte 2 de juliol. Des de les Valls hem vist amanéixer, eixir el sol. És tot un espectacle. Amb quaranta minuts, canvis de cels, de colors. De les boirines matineres al sol que les desfà. Tot un goig i una pau que ompli l'espirit. El Montgó tanca el quadre, com sempre. Quan va cap a la mar, quan s'endinsa, ahí s'ha trobat al gran Sol.SEGUIXEN LES FESTES. FONT DEL RIU, GATA: Jocs, truc, carretons, sopar i discomòbil

20160702120814-20160701-212731.jpg

Les festes de la Font del Riu han entrat ja en el seu penúltim dia d'actes. Hui és llarga la jornada. Ja juguen els més menuts i tots els que volen apuntar-se als jocs tradicionals. Ho fan al carrer Calvari. Després de dinar, continuarà la festa a les 17 hores amb les semifinals i final del campionat de truc. Hi ha bons premis. A les 17.30 seran els carretons al carrer Lepanto. A les 21 hores es tornarà a sopar al carrer Calvari i a continuació, es farà la Discomòbil "Wow Audiovisual", aquesta al carrer Lepanto.

A la imatge, actuació anit a la vesprada-nit de rock del grup Los Sonidos.HUI DIUMENGE 3, ÚLTIM DIA. FESTES FONT DEL RIU (GATA) -Àlbum: jocs i truc d'ahir-

20160703101806-img-20160702-wa0015-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DELS JOCS TRADICIONALS I DEL TRUC, PUNXANT ACÍ)

Ahir, els jocs tradicionals van fer recordar altres temps de la vida infantil

El truc, emoció fins el final

Hui, últim dia, jocs i paella

Jugar a la corda, a la cadireta, al mocador, botar, córrer i gaudir dels jocs tradicionals, es van tornar a veure a les festes Font del Riu ahir dissabte pel matí. Teniu l’àlbum de fotos de testimoni. Per la vesprada, va continuar el campionat de truc amb les fases més interessants, les semifinals i la final. El primer premi va ser per a Pato i Pato; el segon per a Tinky i Winky i el tercer per a María Vicenta i Blasco.

 Hui diumenge 3 de juliol, les festes diuen adéu amb el següent programa:

A les 11,30 hores es faran jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular. La paella al carrer Calvari, amenitzada per música, posarà punt i final a les festes del barri 2016.

ALGUNES FOTOGRAFIES DELS JOCS TRADICIONALS D’AHIR DISSABTE:

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

FONT: Fotos Comissió de Festes la Font del Riu, Gata.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -4 a 7 de novembre, 1988-

20160703103638-diaris6huelosg-001.jpg

Els 8 anys de l'associació Tercera Edat i el final de la vaga de Portes Caleta, notícies més destacades.

1988, 4 NOVEMBRE:

655.- UN MILIÓ EN LA LOTO. DE NOU L'ATZAR SONRIU A GATA DE GORGOS.

1988, 6 NOVEMBRE:

656.- GATA DE GORGOS. EN AQUEST TEMPS, HA TINGUT 442 SOCIS. L'ASSOCIACIÓ DE LA TERCERA EDAT COMPLIX 8 ANYS. (Foto)

1988, 7 NOVEMBRE:

657.- ELS TREBALLADORS DE "PORTES CALETA" NEGOCIEN HUI AMB TREBALL.HISTÒRIA: UN SEGLE DEL CANVI DE NOM, GATA - GATA DE GORGOS (Ho recorda el diari Información)

20160704094333-carretera.jpg

(Podeu llegir tot l’article de Información, PUNXANT ACÍ)

En un reportatge molt ben documentat per Antonio Teruel, el diari Información d’Alacant, recorda la història del canvi de noms, posant-li cognoms a vuit pobles de la província, aquell 2 de juliol de 1916, fa ara un segle. Entre els 8 pobles entrava GATA que passaria a dir-se GATA DE GORGOS. En alguns articles del blog he parlat ja del fet històric topogràfic. Ara ho publica Información, que titula: "Un siglo de nombres impuestos a los pueblos". Al subtítol: "Un decreto aprobado por el Gobierno hace justo ahora 100 años obligó a cambiar su nombre a 573 municipios" i "Algunas denominaciones se han consolidado pero otras se eliminaron o crean controversia."

Com vegeu, el quart figura GATA que posa "Nombre fijado en 1916" GATA DE GORGOS i "Nombre oficial actual" GATA DE GORGOS.

Ja al final de l’article parla del nostre poble, també en boca del secretari, escritor i catedràtic Joan Ivars de Teulada. Diu textualment: "Mientras, en Gata el apelativo «de Gorgos» se asume como oficial, pero sin arraigo popular alguno. Joan Ivars, secretario del Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, señala que «a nivel coloquial todo el mundo dice Gata» y el nombre completo únicamente se usa en instancias formales. No obstante, «está asentado y no crea rechazo», al hacer referencia al río que pasa por el municipio.".

Fent més història, Ramos en la seua Història de la Diputació d’Alacant, escrivia en l’any 2000 que a proposta de la Real Sociedad Geográfica, la Presidència del Govern publicà el 27 de juny un Real decret modificant els noms de 573 municipis d’Espanya, entre ells, els de la província d’Alacant. Indica a la pàgina 275 el nom actual, el partit al que pertany i la nova denominació. GATA pertany al partit de Denia i es dirà GATA DE GORGOS".

La GACETA DE MADRID, que correspondria al BOE actual, publicava el dia 2 de juliol de 1916 en el departament de la Presidència del Consell de Ministres, en el seu número 184, a les pàgines 11 a 16, el Real decret aprovant la reforma proposta per la Real Societat Geogràfica, canviant la denominació als 573 Ajuntaments d’Espanya compresos en la mateixa, i disposant que en el succesiu es designaren amb els noms amb que figuraven en la relació que es publicava.

També podeu repassar el meu article del blog:

"Hi ha altres Gates: Gata (Cáceres) i Cabo de Gata (Almería)" -PUNXEU ACÍ- publicat el 17-4-2010.

A la imatge antiga d'arxiu, la carretera al seu per Gata (anys 50 del segle XX).

FONTS: diari INFORMACIÓN d’Alacant, 4-7-2016, dilluns. / "Historia de la Diputación Provincial de Alicante" Vicente Ramos. Vols. I-IV, Diputación Provincial de Alicante. Alicante, 2000.ADÉU AL METGE DON LUIS OLCINA: va estar a Gata de metge i concejal del PP

20160706090216-20100511222806-image0-6.jpg

Ahir coneixíem la notícia mitjançant les xarxes socials i en concret de la dels Populars Gata. El que va ser metge a Gata al poble de Gata, DON LUIS OLCINA REIG, va faltar després d’una llarga enfermetat. Luis Olcina va ser també regidor del Partit Popular a la legislatura 1999-2003 a l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Estiguent d’alcalde Gabriel Feliu Pedro (PP), Luis Olcina va exercir a l’Ajuntament les delegacions de Foment econòmic, Comerç, Indústria, Turisme, Sanitat i Consum, Serveis Socials i Assistència Social. De ben segur, els gaters recordem eixe rostre afable, tranquil i pausat, que tenia Luis Olcina.

Al respecte, el diari LAS PROVINCIAS del dijous 7 de juliol publicava la notícia en breu, nomenant al Cronista de Gata i la informació. Titulava: "Fallece el médico y exconcejal del Partido Popular de Gata de Gorgos, Luis Olcina Reig". Ací teniu l'enllaç, PUNXEU.

Precisament, fa uns mesos també ens deixava altre metge que havia estat al Centre de Salut de Gata més recientment, Don Salvador Vercher.

Descansen en pau Don Luis i Don Salvador.EL PROJECTE "CADENA DE FAVORES MUNDO ANIMAL ESPAÑA" ARRIBA A GATA I COMARCA

20160706153116-voluntariscadena.jpg

Naix amb l’objectiu d’ajudar al màxim nombre possible d’animals i associacions sense ànim de lucre

S’ha començat a implantar per la Comunitat Valenciana amb el propòsit de expandir-lo a tot el territori nacional

L’Ajuntament ha cedit unes instal·lacions, mentre arriba un gran refugi central per a la comarca

Gata ja compta amb els voluntaris d’aquesta associació o agrupació sobre un tema que tan està sensibilitzant a la gent ara. La "Cadena de favores Mundo Animal España" ha desenvolupat unes iniciatives per poder ajudar les associacions a recaptar donatius per mitjà de les idees que proposa i, d’aquesta manera, aconseguir productes i recursos a favor d’aquells que s’encarreguen de cuidar, protegir i salvar els diferents animals que no han tingut la sort de topar amb una bona família.

Per aconseguir-ho, un dels mitjans és a través de la rifa que venen els voluntaris i també a través d’unes guardioles solidàries que es poden trobar en diversos comerços del nostre municipi: tota la recaptació es destina a cobrir despeses veterinàries.

Pròximament s’instal·laran en diverses tendes i supermercats (en tota la comarca i, clar està, també a Gata) uns "caixons solidaris" a on, qui ho desitgue, podrà fer la seua aportació en forma de menjar o altres articles per a animals (antiparasitaris, Xuxes, joguines, etc.)

En el cas de Gata:  ací al nostre municipi s’ubicarà el refugi "central" que abarcarà les necessitats de les poblacions implicades (Pedreguer, Ondara, Benidoleig, Beniarbeig, Els Poblets, Orba i Gata de Gorgos), amb la participació dels seus respectius ajuntaments.

Mentre arriba aquest gran refugi, l’ajuntament ha cedit unes instal·lacions (que els voluntaris de CDFMAE s’han encarregat de condicionar) a on caben un reduït nombre d’animals que a partir d’avui, dia 5 de juliol de 2016, ja es troben a càrrec dels voluntaris del propi municipi que s’encarreguen d’alimentar, passejar i netejar els receptacles on es troben els animalets.

El fi és aconseguir l’adopció definitiva per bones famílies i mentre arriben, es necessita gent que vullga ser casa d’acollida; és a dir, acceptar a l’animal en procés d’adopció perquè no haja de viure tancat en una freda gàbia apartat del món .... per a això, CDFMAE facilitarà a la família d’acollida l’alimentació de l’animal i dels propis de la casa mentre romangui en ella.

Què fa falta per a ser voluntari?

 
 
Foto de Cadena de Favores Mundo Animal.

 

Únicament cal avisar CDFMAE al telèfon 633784888 (Juan, veritable artífex d’aquest projecte, tot cor i ànima pels animalets) o contactar amb GATARRAPA, per la dignitat animal on facilitaran tota la informació necessària. L’adopció serà totalment gratuïta i es controlarà durant un temps la relació família-nous amos, per assegurar-se que són els idonis per a l’animal i s’ofereixen garanties d’afecte i atencions.

Si desitgeu més informació, en aquesta pàgina: www.cadenadefavoresmundoanimal.com.

Dir també que la "Cadena de Favores Mundo Animal" inicia el projecte del nou refugi que estarà ubicat en Gata de Gorgos on els animals abandonats de les set poblacions que han sigut unides pel mateix tema, amb el suport dels respectius ajuntaments, (Gata/Pedreguer/Ondara/Beniarbeig/Benidoleig/Orba i Els Poblets) podran tindre una segona oportunitat. La protectora Apac serà l’encarregada de la seua gestió amb l’ajuda del voluntariat de cada població.

A la fotografia vegeu a la maravellosa gent voluntària de Gata. Si voleu ser voluntari poseu-se en contacte amb ells per privat o al telèfon ja comentat abans de Juan.

FONTS: Text i foto, Voluntaris a Gata de la Cadena de Favores Mundo Animal.HUI DIJOUS 7 DE JULIOL, NOVA DONACIÓ DE SANG A GATA

20160707150804-cartellsang.jpg

Hui, els habituals donants i els nous que vulguen apropar-se, tenen una cita al Centre Social, de 17.30 a 20.30 hores, per a una nova col·lecta de donació de sang. Ara a l’estiu és necessària molta sang pels constants accidents de tràfic que es produïxen, eixint més de casa. Els responsables provincials fan incidència en la necessitat de sang dels grups O+, O- i A+   .

FONT: Cartell anunciador de l’event solidari.DOS CITES MUSICALS: DISSABTE 9, APLEC DE RONDALLES; DIUMENGE 17, CONCERT DEL SOCI (banda)

20160707151309-rondalles.jpg

En deu dies els gaters tenim l’oportunitat d’assistir a dos cites musicals importants de l’estiu. Per una part, el X Aplec de Rondalles que tindrà lloc dissabte dia 9. Serà a les 20 hores al Casal de la Música. Organitzat per la Rondalla de l'Escola Municipal de Música de Gata, amb el suport de la Regidoria de Cultura, comptarà amb la participació de les rondalles de Dénia, Calp, Orba i l’amfitriona, Gata.

Per altra part, l’habitual cita anual de la banda Unió Musical amb el concert del soci. Enguany serà diumenge dia 17, a les 19.30 hores, a la placeta de Sant Antoni.

FONT: Cartell event rondalla.COMPTE ENRERE PER A LES FESTES PATRONALS 2016 DE GATA: seran del 28 de juliol al 6 d’agost

20160707151818-compopeu.jpg

Nombroses "apuntaes": per a casals, barraques, cadafals (palcos), paelles, carrosses, engalanament de carrers

El compte enrere ha començat. Estem a tres setmanes justes de començar les festes patronals de Gata 2016, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Els comerços de Gata s’omplin de cartellets convocant a la gent. Les "apuntaes" tenen que fer vibrar a la gent. Les festes fan eixir a la gent al carrer.

Fa uns dies, la Regidoria de Festes convocava als que volien instal·lar cadafals o "palcos" com diem a Gata, per a donar-los a conéixer la legislació vigent al respecte dels mateixos al recinte del "corro" dels bous al carrer.

L’Ajuntament també ha publicat, com tots els anys, les condicions per als casals de penyes a les festes. S’hauran d’inscriure’s com a màxim el 20 de juliol a l’Ajuntament, perque hi ha també una normativa on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana. Hi ha unes mesures de seguretat a complir. També es tipifiquen amb caràcter general conductes o actuacions al respecte. Finalment, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, es contemplen les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable.

Els cartells d’apuntar-se ja estan als comerços. Per a la desfilada de grups a peu i carrosses, acte que serà diumenge 31 de juliol per la vesprada. Per a la Nit de Paelles, que serà el dia 1 d’agost al recinte del Grup Escolar. La Comissió posarà taulers i cadires als que s’apunten.

FONTS: Ajuntament, Comissió de Festes 2016. Foto arxiu, Cronista de Gata.LA PRÒXIMA FIRA GATA AL CARRER SERÀ MÀGICA. La 13 edició se celebrarà els dies 8 i 9 d’octubre

20160707152313-logofira.jpg

Comerç de Gata comença els preparatius per a la gran cita comercial gatera 

El comerç de Gata arranca amb les tasques de la pròxima edició de la Fira Gata al Carrer que es celebrarà el dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre als carrers de Gata. Per a l’edició de este any, la número 13, s’ha preparat una nova imatge i algunes novetats per millorar les edicions anteriors. L’eslògan que s’ha triat enguany, la màgia de la 13, posa l’accent en les connotacions del número 13 i també en totes les novetats que es volen posar en marxa este any. El Comerç de Gata vol tindre una fira màgica i va a treballar per a aconseguir-ho.

FONTS: Text i logotip, Comerç de Gata.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -8 a 11 de novembre, 1988-

20160709164853-diaris7pansag-001.jpg

Eren notícia la CAS i el repetidor de TV3 a Gata

1988, 8 NOVEMBRE:

658.- GATA DE GORGOS. LA MARINA ALTA TÉ UNA COOPERATIVA A L’EUROPEA.

659.- FORTES PLUGES.

1988, 11 NOVEMBRE:

660.- PLE MUNICIPAL. ULTIMADA LA INSTAL·LACIÓ DEL REPETIDOR DE TV 3 EN GATA DE GORGOS.

661.- L’AJUNTAMENT DE GATA PRETÉN AMPLIAR LA BIBLIOTECA PÚBLICA I L’AULA DE LA TERCERA EDAT.

 DONACIÓ DE SANG DE DIJOUS 7: 35 donacions

20160709165610-donacions.jpg

Un bon resultat i a seguir. Els responsables de la donació de sang de Gata han donat a conéixer els resultats de la col·lecta feta despúsahir dijous, dia 7.

Es van presentar 36 persones per a donar sang i 35 van ser les donacions obtingudes.

La pròxima donació està prevista passades les festes patronals, dijous 11 d’agost.

FONT: Donats sang Gata.HUI, A LES 20 HORES, X APLEC DE RONDALLES A GATA

20160709175356-rondallagata.jpg

Recordem l'event. La Rondalla de l'Escola Municipal de Música serà l'amfitriona. Al Casal de la Música de Gata, a les 20 hores, se celebrarà el X Aplec de Rondalles. Com ja vaig anunciar, amb el suport de la Regidoria de Cultura, comptarà amb la participació de les rondalles de Dénia, Calp, Orba i l’amfitriona, Gata.

FONT: Foto arxiu, facebook, Rondalla de Gata.LA PREMSA PARLA...DEL TREN DE LA COSTA I DEL COMPOSITOR GATER JOSÉ MONFORT

20160709180939-tren-de-la-costa-infografa.jpg

La premsa té hui dues notícies en les que Gata està present. Per una part, el diari digital La Marina Plaça informa que "El Govern aprova el traçat del Tren de la Costa i dóna audiència als ajuntaments". Al subtítol: "L’aprovació és encara provisional, a l’espera de les al·legacions que puguen presentar els municipis" i "Llicències suspeses en tot el traçat". Diu en el text: "De la mateixa manera, el ministeri dóna audiència a tots els ajuntaments afectats, entre els quals se’n troben nou de la Marina Alta: Beniarbeig, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Senija i el Verger. A ells s’ha dirigit ja el ministeri per carta, comunicant-los que disposen d’un mes per a formular al·legacions a l’estudi. Altrament, assenyala la comunicació ministerial als consistoris, “s’entén com que no s’oposen a la proposta formulada”."

Ara bé, un dia després lleguim al mateix diari: "Pitxer d’aigua freda: l’estudi del Tren de la Costa conclou que és inviable". Al subtítol: "De dur-se a terme, farien falta almenys set anys des de l’inici de les obres perquè la línia arribe fins a Dénia".

Aixina que fem?.

Si voleu llegir els dos articles PUNXEU ACÍ (1) i PUNXEU ACÍ (2).

Per altra part, el diari LAS PROVINCIAS publica hui a la seu secció de La Marina: "El compositor José Monfort regala a la ciudad la obra «Dénia y su castillo»

El compositor José Monfort regala a la ciudad la obra «Dénia y su castillo»

Al subtítol: "El músico dianense (per error, vol dir gater) ha compuesto una pieza inspirada en la localidad de la Marina Alta". Podeu llegir tot l’article PUNXANT ACÍ.

FONTS: Fotos i Text, MARINA PLAÇA i LAS PROVINCIAS, 8 i 9 de juliol 2016. Mapa, MARINA PLAÇA.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -11 a 30 de novembre, 1988-

20160710091009-diaris8pansa2g-001.jpg

Seguix la pansa i la CAS sent protagonistes, així com la reestructuració del mercadet municipal. Ja s'acostaven els nadals. Acabava ja novembre de 1988. 

1988, seguint 11 NOVEMBRE:

662.- CAS, UNA COOPERATIVA A L’EUROPEA.

1988, 13 NOVEMBRE:

663.- LA RECEPCIÓ DE TV3 ESTÀ JA ULTIMADA "A FALTA D’UNA PEÇA".

664.- CUARTEL.

665.- TERRENY POLÈMIC.

666.- CANVI DE CARRERS.

1988, 15 NOVEMBRE:

667.- MODIFICADA LA NORMATIVA SOBRE GUALS ("VADOS") PERMANENTS.

1988, 18 NOVEMBRE:

668.- L’ASSOCIACIÓ DE BETLEMISTES PODRÀ UTILITZAR LA SALA D’EXPOSICIONS.

669.- ELS MOSSOS DE GATA JA ESTAN SORTEJATS. P. MARINA DEL MEDITERRANI, REG. AÈRIA., REG. SUD (CEUTA), M. CENTRE (MADRID), SUD (SEVILLA) I M. LLEVANT (VALÈNCIA).

670.- FESTA DE LA BANDERETA. TRES TAULES AMB 20 DONES. SE CELEBRARÀ EL DIUMENGE EN GATA DE GORGOS.

671.- LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS FESTEJARÀ A SANTA CECÍLIA.

672.- IMPORTANT REESTRUCTURACIÓ EN EL MERCADET MUNICIPAL DE GATA DE GORGOS. S’INSTAL·LA ELS DIVENDRES.

1988, 19 NOVEMBRE:

673.- EN GATA DE GORGOS. VA "JUSTIFICAR" UN ROBATORI DIENT QUE ESTAVA AMB EL "MONO".

1988, 20 NOVEMBRE:

674.- GATA DE GORGOS. LA CREU ROJA CELEBRA EL DIA DE LA BANDERETA.

1988, 23 NOVEMBRE:

675.- DONACIÓ DE SANG.

1988, 30 NOVEMBRE:

676.- TAULER D’ANUNCIS. "AMICS DEL BETLEM".LES RONDALLES DE DÉNIA, CALP, ORBA I GATA ACTUEN AL CASAL DE LA MÚSICA (GATA) I A ORBETA (ORBA)

20160710093218-rondalles4.jpg

(PER A VEURE ELS ÀLBUMS PUNXEU: ORBETA i GATA)

(PER A VEURE EL VÍDEO DE LA RONDALLA DE GATA AL CASAL, PUNXEU ACÍ)

Ací teniu dos àlbums i un vídeo. Actuació ahir per la vesprada al casal de la Música de Gata de Gorgos i abans a Orbeta (Orba).

Primer van fer una actuació conjunta la Rondalla de Gata, l’Escola Calpina de Corda, la Rondalla Daniya de Dénia i l’amfitriona Rondalla d’Orba a Orbeta (Orba). Després va ser l’actuació al Casal de la Música de Gata. A les fotografies vegeu el bon ambient i la camaraderia existent entre tots els músics i directors.

    Foto de Maite Jaen Reig.
    Foto de Maite Jaen Reig.
    Foto de Maite Jaen Reig.

    Foto de Maite Jaen Reig.
    Foto de Maite Jaen Reig.

FONT: Àlbums pujats al facebook per Maite Jaen Reig. El vídeo és de María Rosa Simó Pedrós.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -1 a 9 de desembre, 1988-

20160712102941-diaris8reis8889-001.jpg

Eren notícia a Gata, començant l'últim mes de 1988, el repetidor de TV3 i els preparatius per als Reis Mags 89.

1988, 1 DESEMBRE:

677.- GATA DE GORGOS. LES FESTES DE SANT ANTON S’AMPLIARAN A TRES DIES.

1988, 4 DESEMBRE:

678.- MÉS DE VINT PERSONES CONSTITUEIXEN LA NOVA COMISSIÓ DE FESTES.

1988, 7 DESEMBRE:

679.- L’AJUNTAMENT HA FET POSSIBLE LA RECEPCIÓ DE TV3. HA TARDAT MÉS D’UN ANY.

1988, 9 DESEMBRE:

680.- UN CENTENAR DE PERSONES PREPAREN LA CAVALCADA DE REIS.SALVADOR MULET, REELEGIT PRESIDENT DE LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20160712181821-img-20151204-201008-copia.jpg

Salvador Mulet Soler va ser reelegit president per quatre anys més pels socis de la Penya Barcelonista de Gata. Recordem que Salvador Mulet ha estat presidint la Penya en el període 2012-2016 i que ara ho farà del 2016 al 2020.

Al llarg de la seua "curta" història, la Penya ha tingut cinc presidents. El primer president va ser Juan García Borrell (1985-1993); Domingo Grimalt Casas va ser el segon, de 1993 a 2001; Juan Pedro Jorro el tercer de 2001-2009; des de 2009 a 2012 va ser Josep Ginestar i Salvà. De 2012 a 2016 i ara reelegit és com he dit Salvador Mulet Soler.

La Penya va començar el seu caminar com a tal en 1985. L’any 2005 va celebrar el seu 30 aniversari. És una de les més actives i amb més programació cultural, lúdica i esportiva de totes les penyes blaugranes. L’any 2010, amb motiu del 25 aniversari de la Penya Barcelonista de Gata de Gorgos aquesta entitat va organitzar l’encontre de 45 penyes i van portar a Gata les cinc copes.

FONT: Informació, Penya Barcelonista, Gata. Foto Arxiu, desembre 2015. Debat futbol entre Asensi i Paco Cortés. Salvador Mulet, de peu a l’esquerra de la foto.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -10 a 13 de desembre, 1988-

20160713093727-amicsbetlem88-001.jpg

La proximitat del Nadal del 88 portava notícies al voltant de l'efemèride.

1988, 10 DESEMBRE:

681.- CONCURS DE BETLEMS.

682.- L’AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS INSTAL·LA LA TV3. (Comarcas -Levante)

1988, 13 DESEMBRE:

683.- NOTICIARI GATENSE. HAN SIGUT NOTÍCIA...SERAN NOTÍCIA. Mensual. El Poble.

684.- GATA DE GORGOS. CONVOCAT EL III CONCURS DE BETLEMS. UNA EXPOSICIÓ AMB ÈXIT.

685.- DESEMBRE: NADAL I BETLEMS. L’ASSOCIACIÓ AMICS DEL BETLEM, FRONT A LA III EDICIÓ. El Poble.

 TORNA A REUNIR-SE, DESPRÉS DE 4 ANYS, LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT DE GATA

20160713094838-juntaseguretat.jpg

Després d'un parèntesi de quatre anys, ahir matí va tornar a reunir-se la JUNTA LOCAL DE SEGURETAT, organ que vetla pel compliment de la seeguretat al municipi. Al saló de plens de la Casa Consistorial van estar presents el subdelegat del Govern a Alacant, com a màxima autoritat, l'alcaldessa i autoritats, responsables de la Policia Local, Policia Nacional, comandaments de la Guàrdia Civil i la resta d'implicats amb la seguretat. 

En la junta, a més de tractar el tema de la seguretat en les festes patronals, que són imminents i se celebraran en dues setmanes, l'alcaldessa de Gata, Magda Mengual i el subdelegat del Govern a Alacant, Alberto Martínez, van signar un protocol d'actuació i coordinació per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere.

FONT: Foto i Text, Ajuntament de Gata.HUI DIMECRES, 13 DE JULIOL, A GATA: PRIMERES GOTETES PER A BANYAR EL CARRER

20160713095906-nuvols.jpg

La nuvolada matinera abans de les 7 del matí a Gata, sobre el Montgó, que presagiava baixada de temperatura, encara que basca i calitja sense anar-se’n de nosaltres, s’ha tornat amb unes gotetes de no res, que han banyat el carrer. Ara mateix, segons l’observatori del Col·legi Santíssim Crist que té instal·lat Meteoxàbia, tenim una temperatura de 24,2 graus a les 9,55 hores. Ni ha marcat l’aigua caiguda, però no fa eixa "xafogó" que diríem utilitzant tot el vocabulari metereològic per a referir-nos a les altes temperatures. Més val això que res...i que servixca per a rebaixar la temperatura.

11,35 hores: s’ha posat a ploure, allò que diguem s’ha agarrat i el mateix observatori ja ha medit 4,2 litrets. De gotetes de no res passa a un arruixat, el primer en tot l’estiu de consideració. Vos seguiré dient.

FONT: Meteoxàbia, Observatori C.P. Santíssim Crist, Gata.LES PRIMERES PLUGES DE L'ESTIU: 22,4 LITRES A GATA

20160713164203-pluja13juliol.jpg

Ha plogut al llarg del matí. Ara no plou. S'han recollit a Gata, segons es mesura a l'estació de MeteoXàbia del C.P. "Santíssim Crist" de Gata, un total de 22,4 litres per metre quadrat. Ha banyat la terra i ha millorat l'ambient. Hi ha ara una humitat del 93 per cent i la temperatura és bona, amb respecte a dies anteriors. 20,8 graus centígrats a les 16,29 de la vesprada està molt bé.

Bo per al camp de Gata ha resultat la pluja que ha caigut amb molta moderació i "coneixement" com diguem al poble. No es pot dir el mateix de Dénia. A la capital, que hui és festa major (Santíssima Sang) han vist inundacions i temporal de mar. S'han suspés els bous a la mar de les 13 hores.

A la fotografia, la zona dels Plans del terme de Gata, en plena pluja aquest matí.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -13 a 17 de desembre, 1988-

20160714175926-compocostrelelpobledes88.jpg

La Cronica de Gata de desembre de 1988 recordava alguns costums religiosos. 

1988, 13 DESEMBRE (continuació):

686.- CRÒNICA DE GATA. COSTUMS RELIGIOSOS. OLI, BALADRE, ALFÀBEGUES, AURORA, BATEIG, NÚVIA, CALVARI, CAMPANA, CANDELÀRIA, CENDRA, SOTERRAMENT, ESCOLÀ, GOIGS, MATRACA, PROCESSÓ. El Poble.

1988, 17 DESEMBRE:

687.- MÉS DE CINC MILIONS PER A PAVIMENTAR ELS CARRERS DE LA LOCALITAT.

A la composició, fotografies de mon pare Vicente Vives, Gata.COMPTE ENRERE PER A LA XIIIena EDICIÓ DE ART AL VENT, GATA

20160714180810-teles.jpg

Estem a un mes vista i ja estan les cent teles de la mostra a l'Ajuntament 

A falta d’un mes per a la inauguració d’Art al Vent, que omplirà el carrer la Bassa de Gata d’art contemporani a partir del 12 d’agost, la regidoria de Cultura prepara tots els detalls perquè la mostra d’art tèxtil més important del país torne a ser un èxit.

Pel moment, les 100 obres que conformaran l’exposició ja es troben a l’Ajuntament i s’està enllestint el catàleg que enguany tornarà a ser en edició impresa i recollirà totes les peces exposades.

Un altra aspecte que es repeteix en aquesta edició, després de la bona acollida de l’any passat, és Art al Vent Infantil on participaran les escoles d’estiu municipals, la Biblioteca, les dos guarderies i el Tapis.

A més a més, com en edicions anteriors, des de la regidoria de Cultura s’està organitzant una sèrie d’activitats culturals complementàries que animen les nits d’agost i conviden a veïns i visitants de gaudir de l’exposició i dels carrers del poble a l’amagar-se el sol.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

 LES BANDES DE GATA I POBLE NOU AGERMANADES: CONCERT DEL SOCI GATA, DIUMENGE 17

20160714183045-anypassat.jpg

Despús-demà dissabte 16 serà al Poble Nou de Benitatxell, l’actuació de les bandes de música del poble i de Gata. Al dia següent, diumenge 17 a les 19.30 hores, la Agrupació Músico Cultural Santa María Magdalena de Poble Nou de Benitatxell i l’amfitriona banda de la Unió Musical de Gata de Gorgos protagonitzaran el CONCERT DEL SOCI, que any rere any es fa sempre pel juliol en algun racó del poble, siga plaça, passeig o carrer. Aquest any serà a la Placeta de Sant Antoni. Com ja és habitual, algunes de les peces que interpretarà la banda gatera, sota la batuta de Joan Valentí Giménez Ortiz, tornaran a escoltar-se a la revetla del dia 5, concert històric que té guardada una sorpresa per a tots melòmans de banda. A la imatge, actuació de la banda al mateix concert l’any passat, al carrer Calvari.

Rosario Caselles actuarà en el concert de la revetla del 5 d’agost

 


 

La sorpresa que vos parlava és que la guitarrista gatera ROSARIO CASELLES, que segueix triomfant per terres catalanes i més en concret a Barcelona, interpretarà amb la banda el conegut i impressionant "Concierto de Aranjuez" del mestre Joaquín Rodrigo. Una nova ocasió per escoltar a aquesta primor de la guitarra, que es llaura el treball i la fama fora. D’ella, ja en parlaré més endavant. A la imatge, interpretant Rosario Caselles una peça a la guitarra.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -18 a 29 de desembre, 1988-

20160715094344-anamarisoler88-001.jpg

Joventut, des de Gata, a nivell comarcal i la reestructuració del mercadet municipal, notícies de finals de desembre de 1988

1988, 18 DESEMBRE:

688.- CAMPANYA D’ANIMACIÓ PER A LA JUVENTUT EN GATA. EN LA MARINA ALTA. LA TEMÀTICA. (Foto, Ana María Soler, aleshores regidora de Joventut i Festes de Gata).

1988, 20 DESEMBRE:

689.- MÉS DE 17 MILIONS PER A OBRES DE MILLORA DE CARRERS.

1988, 23 DESEMBRE:

690.- CAMPANYA COMARCAL D’ANIMACIÓ JUVENIL. Comarca.

691.- PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS.

692.- IMPORTANT REESTRUCTURACIÓ EN EL MERCADET MUNICIPAL DE GATA.

693.- RESUM DE L’ANY. DROGA EN GATA. 24 HORES DE GATA DE GORGOS. EL GORGOS CF ES RETIRA.

1988, 29 DESEMBRE:

694.- EN BREU. TIR DE PITXÓ. Información.

 EL BOP PUBLICA SOBRE LES ENCOMANES A SÒLGATA D'ECOPARC I NETEJA

20160715095803-ecoparcgata.png

El Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP) publica hui divendres 15 de juliol, l’acord plenari del passat 30 de juny, data en la que es va celebrar la sessió extraordinària i urgent. Sòlgata i les encomanes de Ecoparc i neteja viària són els temes.

Pel que respecta a l’Ecoparc, es van aprovar els documents tècnics reguladors de les prestacions dels serveis, redactats pels gerent, que consten a l’expedient. Es va modificar el preu del servei d’ECOPARC augmentant-lo en 14.815,54euros/any de l’encomana de l’empresa Pública Municipal SOLGATA SAU. També es va aprovar la despesa, que té el caràcter de plurianual, servei que suposa un pressupost anual màxim de 60.259,40 euros. Finalment, es va aprovar la pròrroga de l’encomana de l’ECOPARC, per a un períodequinquennal de l’1 d’abril de 2016 a l’1 d’abril de 2021.

Al respecte de la neteja, es van aprovar els documents tècnics reguladors de les prestacions dels serveis de neteja viària (dins encomana de RSU), redactats pels gerent, que consten al’expedient. Es va modificar el preu del servei de neteja viària (dins encomana de R.S.U.) augmentant-lo en 19.134,82 euros/any de l’encomana de l’empresa Pública MunicipalSOLGATA SAU. Es va aprovar la despesa, que té el caràcter de plurianual, del servei de neteja viària(dins encomana de R.S.U.) servei que suposa un pressupost anual màxim de 279.015,92 euros. Finalment, es va aprovar la pròrroga de l’encomana de neteja viària (dins encomana de RSU),per a un període quinquennal de l’1 d’abril de 2016 a l´1 d’abril de 2021.

HORARI ESTIUENC DE L'ECOPARC:

Aprofite per recordar l'anunci dels horaris en període estiuenc que té l'Ecoparc. Feu-lo servir, entre tots ens beneficiarem.

Foto de SÒLGATA.
FONTS: BOP Alacant, Ajuntament de Gata.


DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -30 de desembre, 1988-

20160716095216-cartesdes88-001.jpg

La campanya de Reis 88-89 seguia sent la notícia important del poble. Era el penúltim dia de l'any 88 del segle XX i les dues últimes notícies.

1988, 30 DESEMBRE:

695.- GATA DE GORGOS. EL LLIURAMENT DE CARTES OBRI LA CAMPANYA DE REIS. CARTES ALS VISIRS. Información.

696.- ACTES NADALENCS EN GATA DE GORGOS.AQUESTA NIT, SOPAR POPULAR PER AL SORTEIG DE CADAFALS (PALCOS) I BARRAQUES

20160716100259-palcos.jpg

Les festes patronals de Gata estan ja al girar el cantó, com diríem popularment. Alguns comerços, bars i llocs de publicitat ja disposen dels programes de festes. Els casals van omplint-se de gent jove. Comença a fer "oloreta" a festa. A dotze dies de les festes, hui ja tenim el primer acte pre-fester.

Aquesta nit, dia de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, la Comissió de Festes Patronals 2016, té preparat un sopar popular, on se sortejarà la ubicació dels cadafalts o palcos, com es diuen a Gata, que conformaran el recinte taurí de part del Passeig d'Alacant. També serà sortejat el lloc que ocuparan les barraques a la Plaça Nova, tot i esperant que acaben a temps les obres, per a lluir una plaça remodelada.

A la imatge d'arxiu de l'any passat, col·locació dels palcos al Passeig d'Alacant, Gata.PARRÒQUIA GATA. Moltes activitats: Emaús, Campament Cor-Júnior, Novena,...

20160716173157-xiconscampament.jpg

Al llarg d’aquesta setmana i les pròximes la parròquia de Gata registra nombroses activitats.

EMAÚS

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Dilluns dia 10, la parròquia rebia una visita molt especial, el grup de retirs d’Emaús de homes i dones de València, junt als gaters membres d’aquest grup, es reunien a l’ermita, més de 80 persones. Des de fa dos anys la parròquia participa en aquests retirs, nomenats retirs d’Emaús. A l’ermita es va fer una missa i van participar tots del "retir especial" d’eixe lloc tan emblemàtic de Gata.

CAMPAMENT D’ESTIU

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

També des de dilluns 10 i fins ahir divendres 15, un total de 52 "aventurers", xiquetes i xiquets pertanyents al cor parroquial i al Júnior Gata, van participar al campament d’estiu 2016, que va tindre lloc a Bocairent. El viatge i campament va resultar molt bó, segons informaven els propis participants. Segons es va indicar de la parròquia: "Els menuts van poder gaudir de la natura i sobretot descobrir que tenim un Déu que ens estima. Ho van fer a través d’un personatge de la Història, el rei David."

NOVENA

Per altra part, dimecres pròxim dia 20 començarà a l’ermita la Novena al patró Santíssim Crist del Calvari. Els responsables de la preparació per a l’eucaristia es dividiran en zones del poble. La novena serà cada dia a les 20 hores, del 20 al 28, dia en que a l’acabaar se celebrarà la processó de baixada de la imatge, des de l’ermita a l’església parroquial. Entre eixos dies, dos  activitats més: els assaigs dels portadors del Crist i el sopar, ja tradicional, pro-restauració locals parroquials "Verge del Carme", sopar que se celebrarà divendres pròxim dia 22 a les 21 hores a l’esplanada de l’ermita.

FONT: Informació i fotos, Parròquia Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.793- (reconstrucció ermita any 1974)

20160716185530-calvari1.jpg

Després d’uns mesets (des del passat 22 de maig) reprenc la sèrie estimada i volguda pels gaters i amics del blog, la de FOTOGRAFIES ANTIGUES. Prop de les festes patronals, cal donar un impuls fort a la sèrie, amb fotografies relacionades amb la festa, amb el patró, amb l’ermita. Arrel de publicar la seguidora del blog, Lina Mas, la fotografia i en color de la façana restaurada de l’ermita, vaig voler recuperar-la i buscar la seua història.

Trobem dades de la inauguració de la restauració, així com referències i fotografies a la mateix al programa de festes de 1974. Fa 42 anys, el rector Manuel Frasés, al que acompanyava el vicari Enrique Arce, va formar una junta pro-restauració. El poble es va bolcar amb donatius. Poc més d’un milió de pessetes va ser el cost. Va ser una reforma important. Don Manuel Frasés va agrair amb una carta personal a tot el poble el recolzament monetari dels feligresos. A la imatge, vegeu rebotzada la façana de l’ermita.

FONT: Fotografia publicada al facebook per Lina Mas.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -3 de gener, 1989-

20160718095741-3rconcbetlems89-001.jpg

Inicie ara i ací el repàs de les notícies que publicava als diaris el tercer any meu, és a dir 1989. Fent un repàs, vaig publicar l’any 1987 (de 6 de gener a 30 de desembre) un total de 300 notícies i utilitzat 82 pàgines dels meus quaderns particulars (també en publicava més articles de la comarca). Al tom I pàgina 83 començava 1988. Vaig publicar de la notícia 301 a la 696, és a dir 396 notícies. Al tom II pàgina 279, general, començava 1989. Seguisc traduïnt els titulars al valencià.

Eren dies de festes nadalenques, betlems i reis.

1989, 3 GENER:

697.- MARINA ALTA. FALLAT EL III CONCURS DE BETLEMS DE GATA DE GORGOS.ULTIMEN LES OBRES DE REMODELACIÓ DE LA PLAÇA NOVA (per arribar a festes)

20160718100948-asfaltplacanova.jpg

Aquesta setmana es treballarà a contrarrellotge per arribar a les festes patronals. Les màquines empoladores, els trulls, l’asfalt, ja està al carrer hui dilluns. Al llarg de tota la setmana s’ultimaran els treballs de remodelació que ha tingut la Plaça Nova de Gata en els últims mesos, però s'ha preferit per part de l'Ajuntament posar-li sols una capa d'asfalt, tindre-la curiosa i esperar a passar les festes per a rematar la faena i aixina si es malaveja es pot recuperar millor després. Les barraques i el palco de les orquestres esperen...Tot arriba i ja li arriba el temps a la Plaça Nova de vertir-se de guapa per a festes.

A la imatge, treballant ja l’asfalt a l’eixida a la carretera per la farmàcia.

FONT: Foto Jaume Monfort.DEMÀ, PLENARI DE JULIOL A GATA. VICENT FONT PRESENTARÀ LA SEUA RENÚNCIA COM A REGIDOR

20160718171411-vicentfont.jpg

Demà dimarts 19 de juliol serà el plenari ordinari de juliol avançat una setmana per les festes patronals que s’esdevenen en deu dies. Seria normal, un ple de l’estiu com un altre, si no tinguera com a tema principal, la renúncia com a regidor del veterà polític local socialista VICENT FONT LEYDA. Al llarg del plenari es produirà l’històric moment. (Demà al blog glossaré la història política de Vicent Font).

També al segon subpunt del primer punt es donarà compte dels regidors delegats.

Pel que fa a l’orde del dia del ple, com a despatx ordinari, es llegiran i aprovaran, si s’escau, les actes de sesssions anteriors, els decrets de l’alcaldia i regidors delegats, els assumptes econòmics i judicials. A l’apartat de Cultura, es tractarà una moció conjunta dels grups municipals per a recolzar la Comissió de Festes. En Urbanisme, una moció del PSOE, sobre la redacció de nous convenis urbanístics.

En el capítol d’Hisenda, es tractaran dos expedients de reconeixement extrajudicial de crèdit, el 2 i 3, amb proposta d’aprovació. Dins des assumptes d’urgència figuren la proposta d’aprovació dels Estatuts de la UNED; la modificació de crèdit 18 d’enguany i el nomenament de representant municipal en el Consorci d’Abastiment i Sanejament d’aigües de la Marina Alta.

Els precs i preguntes tancaran el plenari de juliol 2016.

A la fotografia d’arxiu de 2012, el regidor Vicent Font Leyda.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -6 de gener, 1989-

20160719095720-reis89-1-001.jpg

La representació dels Reis Mags de Gata prenia força a les notícies de la comarca, aquell gener de 1989.

1989, 6 GENER:

698.- LA CAVALCADA DE LA IL·LUSIÓ. BRILLANT REPRESENTACIÓ EN GATA DEL "AUTO DELS REIS".

699.- GATA DE GORGOS. PROGRAMA PER A EDUCAR ADULTS.UNA IMATGE DEL CORREFOC DE SONIA SORIA SOLER, PORTADA DEL PROGRAMA DE FESTES DE GATA

20160719100659-portadallibre.jpg

Amb la llegenda "Festes Gata 2016. En honor al Santíssim Crist del Calvari. Del 28 de juliol al 6 d'agost", la portada del llibre de festes patronals 2016, que ja es veu pels comerços i que en breu podrà adquirir-se, al passar la Comissió pels domicilis o als llocs habituals, té un nom propi: Sonia Soria Soler. Una imatge molt espectacular de la nit del "Correfoc" 2015 ompli de foc i color les festes 2016.

La mateixa Sonia comentava a la seua pàgina facebook: "No m'esperava que la foto que vaig presentar al concurs fotogràfic de festes de l'any passat guanyara el primer premi, però mes sorpresa ha sigut veure-la com a portada del llibre de festes d'enguany. Espere que vos agrade a tots".

Un altre dia parlem de l'interior del llibre-programa de festes.

FONT: Foto Sonia Soria Soler (portada del llibre de festes de Gata).HUI DIA 19 DE JULIOL, DEIXA L'AJUNTAMENT DE GATA EL VETERÀ POLÍTIC LOCAL VICENT FONT LEYDA (PSOE)

20160719112651-comiatvicentfont.jpg

Després de 42 anys amb intermitències, deixa la política local activa a l’Ajuntament

Va ser alcalde en els períodes 1976 a 1979 i 1991 a 1999

També va ser diputat provincial del PSOE per la Marina Alta en el període 2003-2007

El nom propi del dia, a nivell de política local, és VICENT FONT LEYDA, regidor del Partit Socialista de Gata, que després de 42 anys amb alguna intermitència de ser concejal i alcalde, deixarà l’Ajuntament. Al plenari ordinari de juliol de hui, dimarts 19 de juliol, que s’avança per festes a la data normal, Vicent Font s’acomiadarà com a regidor. Veterà polític local, als seus 71 anys d’edat, donarà pas a gent més jove.

La primera vegada que va entrar Vicent Font Leyda a l’Ajuntament va ser com a regidor del Terç Familiar, a la 31 legislatura del segle XX. Era el 3 de febrer de 1974. Estava d’alcalde Julián Monfort Calatayud. Dos anys més tard, el 25 de gener de 1976, iniciava tres anys d’alcaldia. Deixava l’alcaldia el 18 d’abril de 1979. Era la transició espanyola.

En el tercer ajuntament democràtic, legislatura 1987-1991, Vicent Font és regidor del Partit Socialista, partit que ja no deixaria en la seua etapa política. A la legislatura 1991-1995, el 15 de juny de 1991 obté l’alcaldia. A la següent legislatura 1995-1999 comença com alcalde, però en 1997 li fan una moció de censura els grups municipals PP, Bloc i UV. L’alcaldia passa a mans de Gabriel Feliu Pedro (PP).

A la legislatura 1999-2003 és regidor del PSOE, segueix governant el tripartit. A la següent legislatura, 2003-2007, siguent alcalde socialista José Diego Mulet, Vicent Font és regidor del PSOE. No es presenta a la legislatura següent 2007-2011 i torna a ser regidor a l’altra etapa, 2011-2015. A l’etapa 2015, també com a regidor, inicia la legislatura amb el pacte progressista de Compromís-Junts per Gata i el PSOE. Al començar desembre de 2015, deixa l’equip municipal junt amb la seua companya socialista.

Diputat Provincial del PSOE per la Marina Alta

A la legislatura 2003-2007, Vicent Font Leyda va ser el diputat del PSOE a la Marina Alta. Eren també diputats de la comarca aleshores Ana María Kringe i Juan Roselló. La Diputació Provincial la presidia José Joaquín Ripoll. Font va ser en eixa etapa membre de la Comissió de Benestar Social, Joventut i Dona, així com membre de la Comissió Especial de Comptes.

FONT: Documentació d’arxiu.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -9 a 25 de gener, 1989-

20160720172759-fullaelpoble89.jpg

Sens dubte, els Reis Mags de Gata ressonaven a les pàgines dels diaris. Ja s’escoltava la programació de Sant Antoni. Gener de 1989.

1989, 9 GENER:

700.- CRÒNICA DE GATA. El Poble. EL "AUTO DELS REIS MAGS" DE ANTONIO SALVÁ, EN LA NIT MÀGICA GATENSE. EL PRÒLEG. RECOLLIDA DE CARTES I ARRIBADA DELS VISIRS REIALS. ARRIBA LA NIT MÀGICA. BETLEM VIVENT. DESPRÉS, EL REPARTIMENT DE REGALS PER TOTA LA POBLACIÓ. POTENCIAL HUMÀ: MÉS DE CENT PERSONES FA POSSIBLE "EL AUTO".

701.- SALUTACIÓ DE L’ALCALDE.

702.- L’EXPOSICIÓ DE BETLEMS, UN ÈXIT ARTÍSTIC. L’ANY PASSAT, MÉS DE MIL PERSONES VAN VISITAR L’EXPOSICIÓ. TAMBÉ HI HA CONCURS DE BETLEMS I APARADORS ("Escaparates").

703.- GATA DE GORGOS. EL COL·LECTOR DE LA URBANITZACIÓ ERA DE BORONAT JA ESTÀ A PUNT. Información.

1989, 11 GENER:

704.- 5 MILIONS PER A NETEJAR EL BARRANC DE "LA RANA".

1989, 13 GENER:

705.- ACTIVITATS DE LA EPA DE GATA.

706.- APROVATS CINC MILIONS PER A LA NETEJA DEL BARRANC DE LA RANA.

707.- ÈXIT DE LA CAVALCADA DE REIS A GATA DE GORGOS. Comarca.

1989, 16 GENER:

708.- GATA DE GORGOS. FESTIVITAT PER A COMMEMORAR SANT ANTONI. PROGRAMA D’ACTES. LA BENDICIÓ D’ANIMALS I PA BENEIT.

1989, 23 GENER:

709.- CICLISME. VICENTE MULET ES VA ADJUDICAR LA INTERCLUBS DE PEDREGUER.

1989, 25 GENER:

710.- II CURS DE DANSES VALENCIANES EN GATA.

711.- COL·LECTIU DE DISSENY.

712.- RESUM DE LA POLICIA.
AJUNTAMENT, GATA: SENTIT HOMENATGE AL REGIDOR VICENT FONT LEYDA (PSOE), ahir al seu últim plenari

20160720181618-ajuntvicentfont-copia.jpg

PODEU VEURE L’ÀLBUM DE FOTOS DE L’ACTE: PUNXEU ACÍ)

Tots els regidors van destacar l’experiència, paciència i dedicació de Font

El veterà polític gater va estar arropat per alcaldes i regidors socialistes de la comarca, així com pel seu grup a Gata

L’alcaldessa el va obsequiar "en nom de tot el poble" amb un quadre de una vista de Gata

Un adéu molt emotiu com s’esperava. Tota la sala de plens de l’Ajuntament de Gata li va fer l’homenatge que calia a un home que "ha treballat sempre pel bé del seu poble", com ell va dir. Vicent Font Leyda va presentar, en el plenari d’anit dimecres 19 de juliol, la seua renúncia com a regidor de l’Ajuntament de Gata després de més de 40 anys de vida política activa.

Aplaudiments -tots els presents es van posar en peu aplaudint-lo-, comiats sentits de tots els regidors i l’alcaldessa, per a dedicar-li l’adéu polític a 42 anys, amb alguna intermitència com resumia ahir al blog, de servici al poble, bé com a regidor bé com alcalde, i també de servici a la província com a diputat provincial.

Font va ser alcalde en tres períodes legislatius, 76-79, 91-95 i 95-97 i diputat provincial (2003-2007). Des de 1974 i entre aquests períodes va ser regidor. Podeu veure la seua trajectòria a l’entrada d’ahir meua.

Es van dir frases molt sentides, es van llegir poemes, es van recordar anècdotes, es van trencar diferències polítiques, tot en un senzill però molt, molt emotiu homenatge: “Sempre m’ha agradat representar i servir al meu poble” va  reconèixer Vicent Font que deixa la política per motius personals als 71 anys, per a que la nova saba del partit continue.

Va voler agrair el suport als companys de corporació així com al col·lectius de Socialistes Gata i de la Marina Alta, representats en la sala de plenari, però sobre tot a la seua família “pels sacrificis que han hagut de fer per la dedicació a la política”. Font en el discurs es va emocionar i va quedar sense paraules, cobrint eixa absència amb un llarg aplaudiment.

L’alcaldessa, Magda Mengual, li va lliurar en nom de tota la corporació i del poble de Gata una imatge del municipi amb una dedicatòria. Per a que al poble que tant li agradava servir el tinga sempre present.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

La premsa també es fa ressó

El diari LAS PROVINCIAS ho publicava ja hui, parlant de l’acte. Titulava: "El concejal del PSPV de Gata Vicent Font deja la vida política tras 40 años en activo". Al subtítol de l’article de Alba Cobos: "El exedil del PSPV de Gata Vicent Font con los compañeros socialistas de la comarca" i també "El edil asegura que ha llegado el momento de dejar paso a la gente más joven y preparada para enderezar el partido en la localidad". Ací teniu l’enllaç de la notícia: PUNXEU

Mentres, el diari digital "La Marina Plaça" titula hui: "L’històric Vicent Font dimiteix de regidor a Gata". Al subtítol: "L’exalcalde socialista del municipi durant dues etapes i exdiputat provincial addueix motius personals per justificar la seua renúncia com a regidor". Ací teniu l’enllaç a la notícia: PUNXEU.

FONTS: Text Ajuntament de Gata i personal. Fotos personals (Cronista de Gata) i Ajuntament.HUI COMENÇA EL NOVENARI AL PATRÓ DE GATA, EL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (pre-festes)

20160720184552-gojossantissimcrist.jpg

Aquesta vesprada a les 20 hores començarà el novenari al patró de Gata de Gorgos, el Santíssim Crist del Calvari. El res del rosari i l'eucaristia predicada per un presbíter vingut de forta, serà el dia a dia de la novena a l'ermita del Calvari, que estarà dedicada a la Misericòrdia de Déu, ja que és l'any de la Misericòrdia. Cada dia un sector del poble i un grup parroquial seran els encarregats de preparar-ho tot. Baix teniu detallat el quadre de cada jornada.

Per a hui dia 20, dimecres, primer dia, li toca la preparació a la zona de Trossets i al grup parroquial de "Vida Ascendente". Es parlarà cvom a introducció de la Misericòrdia de Déu i ho farà el predicador Rvd. Rafael Albert Serra, pàrroco de Nostra Senyora de la Misericòrdia de Campanar de València.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

El dia 28 de juliol, dijous, serà l'últim dia. Després de la missa, a les 21 hores, serà la baixada de la imatge del patró des de l'ermita a l'església parroquial. Serà el començament de les festes patronals 2016.

FONT: Dades i fotos, Parròquia Sant Miquel Arcàngel, Gata de Gorgos.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -26 i 27 de gener, 1989-

20160721101248-any89-huela99-001.jpg

La quasi centenària de Gata ocupava les portades de notícies del nostre poble, a finals de gener de 1989.

1989, 26 GENER:

713.- MARINA ALTA. VA MORIR LA UELA DE GATA DE GORGOS ALS 99 ANYS D’EDAT. ALTRA QUASI CENTENÀRIA.

714.- ESPELEOLOGIA. EL GRUP DE GATA NO DESCARTA EL VIATGE A PERÚ.

1989, 27 GENER:

715.- CICLISME. VICENTE MULET VA GUANYAR EN SOLITARI. Comarca.

716.- HA MORT LA "UELA" DE GATA. ALS SEUS 99 ANYS "S’HO VOLIA FER TOT". LA FAMÍLIA TEMIA EL FATAL DESENLLAÇ. L’ÚLTIMA COMISSIÓ DE GOVERN HAVIA TRACTAT EL TEMA. LA "TIA PEPA" TAMBÉ POT COMPLIR 100 ANYS.LA PREMSA PARLA...de l'aigua a Gata (roda premsa PP) i Vicent Font (comiat de regidor)

20160721110237-poucomes.jpg

Gata de Gorgos és hui notícia a la premsa comarcal, per dos motius. Per una part, per la roda de premsa d’ahir del grup de regidors del Partit Popular a l’Ajuntament, advertint sobre l’escasessa d’aigua que té el poble. Per l’altra, encara, sobre l’adéu com a regidor de Vicent Font.

Vosaltres mateixa podeu llegir sobre els dos temes.

El diari Información d’Alacant i Levante-EMV publiquen, sobre l’aigua, un article de A.P.F.: "Gata prohíbe llenar piscinas y regar campos por la sequía". Al subtítol: "El PP acusa al gobierno local de no hacer nada para resolver la falta de agua potable y revela que uno de los pozos se ha secado y el otro se está salinizando". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

Al diari LAS PROVINCIAS, a la secció de la Marina, també sobre el tema de l’aigua. L’article és de A.Cobos: "El PP de Gata denuncia que el ejecutivo ha incumplido un acuerdo del pleno". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

Al diari digital LA MARINA PLAÇA també parla sobre la roda de premsa del PP i el tema de l’aigua. Titula: "El PP alerta de que la situación del agua es crítica en Gata". Als subtítols: "Los populares censuran el «inmovilismo» del gobierno local y alertan de que Xàbia podría dejar en cualquier momento de abastecer al municipio" i "Revelan que uno de los dos pozos está ya seco y el otro sufre un fuerte grado de salinidad".

Comiat de Vicent Font com a regidor (La Marina Plaça)

Per altra banda, el diari digital encara publica sobre VICENT FONT. Titula l’article de Sergi García: "El PP de Gata dedica versos de Espriu a Vicent Font en su despedida como edil" i als subtítols: "El histórico político socialista, alcalde en tres etapas, fue el protagonista del pleno al presentar su renuncia tras más de 40 años en la vida política" i "Todos los grupos agradecieron a Font la dedicación al municipio y el trato personal". "El Meu poble i jo"“Siempre me ha gustado representar y servir a mi pueblo”. Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

El mateix tema, l’adéu del ja ex-regidor Vicent Font, ocuparà les fulles del CANFALI MARINA ALTA dissabte. Un avanç el teniu al digital. PUNXEU.

FONT:  diaris INFORMACIÓ, LEVANTE-EMV, LAS PROVINCIAS, LA MARINA PLAÇA i CANFALI MARINA ALTA. Foto: Pou de Comes, Gata (La Marina Plaça).PARRÒQUIA GATA. Pre-festes: hui, dijous 21, segon dia de novena al Crist

20160721111638-1erdianovena1.jpg

Hui dijous, 21 de juliol, serà el segon dia de la Novena al patró de Gata de Gorgos, el Santíssim Crist del Calvari. Són els dies previs a les festes patronals, que començaran en una setmana, just el pròxim dijous dia 28. Ahir va començar la novena amb l'assistència de més de 200 gaters. Va predicar el rector de Campanar (València), abans rector i vicari episcopal, Rvdo. Rafael Albert Serra.

Hui correspon el torn de preparació al sector de La Font del Riu i al grup parroquial de l'Itinerari Diocesà de Renoació (IDR). Presidirà la missa i predicarà el Rvdo. Agustín Alcayde Pardo, pàrroco de Utiel. El tema serà "Misericordiós com el Pare".

A la fotografia, un moment de l'eucaristia d'ahir, primer dia de novena.L'AJUNTAMENT DE GATA APROVA L'EXPOSICIÓ AL PÚBLIC DEL POLÍGON PLANS

20160721171659-poligonplans.jpg

L’Ajuntament de Gata ha aprovat, en sessió plenària, l’exposició al públic del Document Final del Pla de Reforma Interior del Polígon Plans.

Una vegada recopilats tot els informes sectorials s’ha elaborat el document final del projecte de polígon plans que ara s’exposa al públic per a que la ciutadania puga presentar les al·legacions

Un dels últims informes sectorials ha estat el del Ministeri de Foment que s’ha manifestat favorablement pels últims canvis incorporats reduint l’edificabilitat de l’ús comercial amb el suport majoritari dels propietaris dels terrenys.

D’aquesta  manera s’inicia la recta final de la tramitació del polígon amb l’exposició al públic, que es realitzarà  a partir de la popera setmana, i que seguidament tornarà al plenari per a la seua aprovació provisional per part de l’Ajuntament de Gata i remetre el document a Conselleria per a la seua aprovació definitiva.

L’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Gata treballa per a poder realitzar l’aprovació provisional encara dins d’enguany.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Jaume Monfort, va explicar que és una satisfacció “desbloquejar la tramitació del polígon plans que es va iniciar fa més de 15 anys. La culminació seria el reconeixement per a totes les persones que han intentat durant anys que fora una realitat”. A més, va afegir que no s’espera que es presenten al·legacions, “ja que es tracta d’un projecte consensuat amb propietaris i empreses afectades”.

FONT: Text, Fotos. Ajuntament de Gata.

 PARRÒQUIA GATA: PRE-FESTES. Hui, divendres 22, tercer dia de novena al patró i sopar popular

20160722145210-campanetaermita.jpg

Ahir se celebrava el segon dia de la novena. Des de Utiel arribava el predicador el Rvdo. Agustín Alcayde Pardo, qui tornava a incidir en el tema del novenari, la misericòrdia divina.

Hui, divendres, és el tercer dia de la novena. Estem a sis dies de començar-se oficialment les festes patronals. Li correspon la preparació de l’eucaristia al veïnat del sector de l’Avenida. Pel que fa als grups parroquials són: Catequesis, Comunió, Cor parroquial i Júniors. El predicador serà hui el Rvdo. Álvaro Almenar Picallo, que està actualment a la parròquia de Sant Joan de Ribera de València. El tema de hui de les misericòrdies estarà dedicat als que ja no estan entre nosaltres: soterrar als difunts i resar a Déu pels vius i els difunts.

Sopar popular

Per altra part, aquesta nit, acaba l’eucaristia de la novena, a les 21 hores serà el sopar popular pro-reformes locals parroquials "Verge del Carme". Es farà a la mateixa esplanada de l’ermita.

FONT: Foto Vero Vives. Volteig de la campaneta, a l’ermita de Gata.IMATGES CURIOSES: Pepa Motos, germana del conegut presentador, en l'ermita, a Gata

20160722151815-pepamotos.jpg

A vegades, les sorpreses apareixen en els llocs més inesperats. Ahir, segon dia de novena, va estar entre els assistents a l’eucaristia la germana del conegut i famós presentador de "El Hormiguero" Pablo Motos.

Pepa Motos va estar compartint una estoneta amb les xicones del Cor Parroquial i els xicons del Júnior, fotografiant-se amb ells, al final de l’eucaristia. Amiga de la directora del Cor Parroquial, Noelia Martínez, Motos va aprofitar la vinguda a l'ermita del rector Agustín Alcayde, que ahir predicava, per acompanyar-lo i tornar a l’ermita, ja que Pepa va estar l’any passat també un dia de novena. Pepa és i viu a Requena.

Cal recordar que Pablo Motos està lligat a la Marina Alta i concretament amb Xàbia, on tenen una casa. A més, les guitarres que utilitza al programa -ja ho he parlat alguna vegada al blog- són suministrades per l’empresa artesana de guitarres de Gata, Guitarres Bros.

A la fotografia, el grup i Pepa Motos (en el centre).DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -27 de gener a 7 de febrer, 1989-

20160723121838-89-rond3mon-001.jpg

Les festes de Carnestoltes, a Gata dites "Darrers dies" eren notícia a principis de febrer de 1989.

1989, 27 GENER:

717.- CURS DE DANSES EN GATA.

1989, 29 GENER:

718.- FORTES PLUGES EN LA COMARCA DE LA MARINA ALTA.

1989, 3 FEBRER:

719.- VAN COMENÇAR ELS "DARRERS DIES" O CARNESTOLTES EN GATA DE GORGOS. DIA DE LES PAELLES.

720.- CONTACTES PER A CREAR  EL CONSELL DE JOVENTUT EN GATA.

721.- LA BIBLIOTECA DE GATA DE GORGOS FA BALANÇ DE LA SEUA GESTIÓ.

1989, 4 FEBRER:

722.- CICLISME. MULET VA GUANYAR EN LA SEGONA ETAPA DE LA MARINA ALTA I BAIXA.

1989, 7 FEBRER:

723.- GATA DE GORGOS. L’AMETLA ES VEURÀ BENEFICIADA PER LA CE.

A la imatge, els inicis de la rondalla de Amics del Tercer Món.IMATGES DE FESTA: La Rondalla de Gata a Beniarbeig

20160723122708-rondallesbeniarbeig.jpg

Ahir divendres, la Plaça Nou d’Octubre de Beniarbeig va ser l’escenari de l’actuació de quatre rondalles, entre elles la de l’Escola Municipal de Música de Gata. Van actuar en concert conjunt de rondalles, la Rondalla Daniya de Dénia, la Rondalla de l’Escola Calpina de Corda, la nostra rondalla com he dit, i la Rondalla de l’Escola Municipal de Música d’Orba. Totes elles dirigides per Miguel Torréns Escrivá.

FONT: Foto Rondalla de Gata.PARRÒQUIA, GATA: HUI DISSABTE 23, QUART DIA DE NOVENA AL PATRÓ (Anit, sopar popular)

20160723172538-novenatercer.jpg

Les festes s’aproximen a gran velocitat. Passa el temps ràpid. Hui dissabte 23 de juliol és el quart dia de la novena al Santíssim Crist del Calvari. El sector que prepararà la missa serà la zona de la Plaça de L’Església i voltants. El grup parroquial, Càritas. Vindrà el predicador Rvdo. Jesús Cervera Capella, pàrroco de Nostra Senyora dels Àngels, del barri valencià del Cabanyal. El tema escollit per a hui, dins de totes les obres de misericòrdia, serà visitar als malalts i als presos.

Anit, sopar popular

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Per altra part, l’esplanada de davant de l’ermita es va omplir anit divendres, al sopar anual, que com ja va sent tradicional en els últims anys se celebra el cap de setmana anterior a la baixada del Crist al poble. La plaça estava plena de comensals que van gaudir d’una nit molt bona, calorosa, de música i acudits. El rector va explicar on anirà destinada la recaptació del sopar, recordant que continuen a la seua fase final les obres de remodelació dels salons parroquial al centre Verge del Carme.

FONT: Fotos JM. Vives (portada entrada, novena) i Parròquia Gata (dins, sopar)."DRONEAMOS" TORNA A POSAR GATA A VISTA DE PARDAL, ARA A VORA RIU (De pont a pont)

20160723183833-gatapontapont.jpg

(PER A VEURE EL VÍDEO DE "DRONEAMOS" I VIMEO, PUNXEU ACÍ. GAUDIREU DE LES VISTES DE LA GATA QUE MIRA AL RIU)

Sabeu que la xicoteta empresa "Droneamos" va fent feines molt curioses. El dron és el protagonista especial, que fa que les vistes de Gata a modus de pardal tinguen moments preciosos, vistes que encisen. L’últim treball té una mescla de dron i vídeo. La cançó li ve al pèl. Els ponts urbans de Alcolaes i de la Font del Riu, el primer de la dècada dels 30 del segle XX, i l’altre més modern, als quatre anys del segle XXI, són les fites. El llit del riu Gorgos és l’altre motiu important. La cançó té la lletra adequada. Un altre treball ben fet de Javier Gilabert Artigues que retrata el poble des de l’aire.

FONTS: Captures i vistes del vídeo. Droneamos i Vimeo.


DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -8 de febrer, 1989-

20160724111221-feb89-rana-001.jpg

Les normes subsidiàries del poble eren notícia aquells inicis de febrer de 1989.

1989, 8 FEBRER:

724.- APROVADES LES NORMES SUBSDIÀRIES DE GATA DE GORGOS. Información.

725.- GATA. FEBRER, , MES DE CELEBRACIONS ASSENYALADES. El Poble.

A la fotografia, una vista parcial del paratge de La Rana, amb el llavador encara per restaurar.
PARRÒQUIA, GATA: Hui 24, cinqué dia de la Novena al Crist (sector Alcolaies)

20160724112122-novenatercer-copia.jpg

La novena al Santíssim Crist del Calvari estarà hui en el epicentre dels nou dies. Hui diumenge dia 24 li correspon al sector de Alcolaies preparar les lectures i pregàries. El grup parroquial serà el de Emaús, del que parlava l'altre dia. Hui predicarà el Rvdo. Luís Torregrosa, capellà de l'Hospital Clínic de València i encarregat dels retiros d'Emaús a València. 

Cal recordar també que ahir, dissabte 23, per no poder assistir el predicador com estava previst, va ser el nostre rector, Rvdo. Francisco M. Murillo, qui va predicar la misericòrdia de visitar als malalts i als presos.EL CICLISTA GATER D'ÈLIT SERGIO TORRES JORRO PARTICIPA EN LA CHALLENGE VOLTA A SEVILLA

20160724115937-sergiosevilla.jpg

Ahir, a la primera etapa (Dos Hermanas), va ser seté de la classificació

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO, de l’equip Mutua Levante-Renaut Ginestar-Metal Lube, afronta hui la segona etapa i última de la Volta a Sevilla

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO, de l’equip Mutua Levante- està participant ahir i hui a la Challenge Volta a Sevilla amb el dorsal 112. Ahir va ser la primera etapa amb eixida i meta en Dos Hermanas. El corredor gater va participar en una llarga fugida a kilòmetre i mig de la meta, però va ser alcançat pel pelotó a la recta, entrant seté però amb el mateix temps que el primer Jesús Montero, amb un temps de dos hores, 57 minuts i 18 segons.

Hui diumenge 24 de juliol tindrà lloc la segona etapa, la XVII Clásica Velá de Triana amb eixida i meta en San Jacinto. Recorrerà 115 kilòmetres amb dos ports de tercera puntuables. Esperem que Sergio faça un gran paper, com el d’ahir a la primera etapa.

Esta prova recuperada l’any 2006 s’ha convertit en la cita més important del calendari local de ciclisme amb la participació de més de 100 corredors de 14 dels equips més interesants del panorama nacional tant en la categoria èlit como sub 23.

FONTS: informació i foto, facebook. Sergio en primer plànol de la fotografia.FESTES GATA: RECTA FINAL. Dijous 28 comença la festa...i fins el 6 d'agost

20160725091859-gata-de-gorgos.jpg

La setmana que comença hui serà curteta en treball per als gaters, perque dijous dia 28 de juliol comencen les festes patronals 2016. Es preparen ja els més joves als casals, les quadrilles de més majors ultimen els preparatius. La parròquia entra en la segona part de la novena al Santíssim Crist.

I dijous...a les 21 hores, acabada l’última missa de la novena, serà la Baixada del Crist, que es considera a Gata el començament oficial de les festes patronals, que s’ajornaran fins el dia 6 d’agost, dissabte, festa major.

Resumint. Si el 28 dijous és el dia de la baixada i assaig del festival, el 29 serà el festival de proclamar les reines infantil i major, dames i la cort d’honor. El 30, dissabte, serà la primera entrà al corro dels bous i esmorzar popular. El 31, diumenge, dia de les carrosses i nit de rock. Nit del dia 1, paelles al recinte del Grup Escolar. Dia 2, tradicions i correfoc. Dia 3, dia de les quintades. Dia 4, dia del xiquet. Dia 5, majors i ofrena al Crist. Dia 6, festa major.

Si voleu repassar al detall la programació, l'Ajuntament per mig del seu facebook, ha passat el següent enllaç:

http://www.gatadegorgos.org/festes-gata-2016/

FONT: Foto portada del llibre de festes, Sonia Soria Soler.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.


PARRÒQUIA GATA: Hui sisé dia de novena (Sector, Sant Antoni)

20160725093516-cristantic.jpg

La novena al Santíssim Crist del Calvari, que any rere any organitza la parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, en els nou dies previs a les festes patronals, complix hui al sisé dia. Els toca preparar monició d’entrada, lectura i pregaries, a la gent del sector de Sant Antoni, Raval, i al grup parroquial del Camino de Santiago.

La misericòrdia de hui que predicarà el Rvdo. José Emilio Ferrando Navarro, serà "Perdonar al que ens ofen". Cal dir que el predicador de hui és pàrroco de Sant Martí de Porres de València (barri de l’Oliveral).

Fotografia arxiu antiga. La imatge del patró de Gata, tal com estava antigament.SUBVENCIÓ DE 3.804,80 EUROS PER A AMADEM -Salut Mental- (activitats) (BOP)

La Associació d’Amics de la Marina Alta d’Ajuda als Malalts Mentals (AMADEM), del sector de Salut Mental, que té la seua seu a Gata de Gorgos rebrà, segons es publicava ahir dilluns 25 de julio al Butlletí Oficial de la Província (BOP), un total de 3.804,80 euros distribuïts amb dues subvencions, una vegada resolta la convocatòria de subvencions a entitats sense fi de lucre, per activitats de caràcter formatiu, terapèutic i/o rehabilitador 2016.

Aniran destinats 1.785,60 euros per a la psicòloga per al Taller psicoeducatiu per a familiars de persones amb enfermetat mental. Els altres 2.019,20 euros seran per al Taller d?Art per a usuaris/es (Arteteràpia en grup), per a la Arteterapeuta.

FONT: BOP 25-7-2016.SABIEU?...QUE GATA TÉ DE RENTA 19.154 EUROS PER DECLARANT

El nostre municipi de GATA DE GORGOS ocupa al llistat de IRPF de pobles d’Espanya el lloc número 1.346 amb una renta per declarant de 19.154 euros.

Pozuelo de Alarcón, a la província de Madrid, és el poble amb més de 1.000 habitantes de major renta bruta per declarant. Ho publicava el diari El Pais a la seua secció de Economía, basant-se en l’estadística de declarants del IRPF per municipis divulgada per l’Agència Tributària.

FONT: El País i Agència Tributària.CICLISME, GATA: SERGI TORRES JORRO ACABA LA CHALLENGE DE SEVILLA AL LLOC 9

20160726093457-20160724115937-sergiosevilla.jpg

Una bona Volta sevillana per al ciclista gater

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO (Mutua Levante-Renault Ginestar-Metal Lube) va acabar la Challenge Vuelta a Sevilla 2016 en novena posició després de la segona etapa de Dos Hermanas. Ja referia ahir el resultat de la primera etapa i el temps, entrant junt al primer classificat. Ahir, segona etapa, va ser el 45. En resum, una bona volta sevillana per al ciclista gater, que queda a 1 minut i 23 segons del guanyador absolut Gonzalo Serrano, i amb 52 punts.HUI DIA 26 DE JULIOL, ÉS SANTA ANNA I SANT JOAQUIM, PARES DE LA VERGE

Celebració hui de SANTA ANNA i SANT JOAQUIM, pares de la Verge i, en conseqüència, uelos de Jesús. Felicite des del blog a totes les Annes, menudes i grans, i tots els seus compostos i tots els Ximo’s, Joaquim’s i compostos. Record especial per a ma mare Anna.

A Ondara és el cap d'altar. A Benissa té una partida i una ermita que li fan festa hui. A Altea va estar el Grup de Danses "La Llata" ballant davant l'ermita de Santa Anna.PARRÒQUIA GATA. SETÉ DIA DE NOVENA AL CRIST. Predica el guardià del convent de Pego, Àngel Taléns

20160726104405-esplanada.jpg

La Novena al Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata de Gorgos, entra a la seua recta final, en els tres últims dies. Hui dimarts 26 de juliol, serà el sector de la Plaça Nova i voltants els encarregats per a preparar lectures, monició i pregàries. La predicació correrà a càrrec del guardià del convent de la Sagrada Família de Pego, el franciscà Rvd. Àngel Taléns, bona coincidència per a recordar hui als pares de la Verge també com a família. Els grups de matrimonis de la parròquia també estaran encarregats. L’obra de misericòrdia que toca hui és "Consolar al trist".

Cal recordar que a la novena li resten demà dimecres i dijous 28, que serà el dia de la baixada del Crist des de l’ermita a l’església parroquial, començant les festes patronals 2016.

FONT: Foto extreta de Internet, commons.wikimedia.org.LA BANDA DE GATA PROTAGONITZA, DE NOU, UNA GRAN ACTUACIÓ A LA DESFILADA DE MOROS I CRISTIANS DE XÀBIA

20160726105159-bandagata.jpg

Ja està fent-se costum, però un costum molt bó. La banda Unió Musical de Gata de Gorgos, entre el concert del soci -que enguany es va fer a la placeta de Sant Antoni, junt amb la banda de Poble Nou de Benitatxell- i les actuacions de festes, protagonitza una gran actuació a la desfilada de gala de Moros i Cristians de la veïna població de Xàbia. La banda sempre acompanya a la Filà Contrabandistes (bàndol cristià) i destaca pel gran nombre de membres i el bon actuar dels seus músics. Dissabte al primer desfile i al desfile de gala ho va fer al lloc 12.

Teniu imatges i un xicotet vídeo de Vicent Signes, el president, per a que escolteu i estimeu la banda, que es prepara ja per als passacarrers de festes i l’actuació del 5 d’agost de la revetla, que enguany comptarà amb la guitarrista gatera que triomfa a Barcelona, Rosario Caselles.

PUNXEU per a mirar el primer vídeo de V.S.

PUNXEU ACÍ per veure el segon vídeo de Vicent Signes.

FONT: Vídeo Vicent Signes. Captura de pantalla del vídeo.DEMÀ DIJOUS 28 COMENCEN LES FESTES PATRONALS 2016 A GATA

20160727093035-01portadafestesgata2016-aaff.jpg

Baixada, festival, primera entrà, carrosses, quintades, nit de paelles...cada dia s'identifica amb l'activitat festera més important

Gata donarà demà dijous 28, a les 21,15 hores, aproximadament, el tret d’eixida de les Festes patronals 2016, amb la baixada del Santíssim Crist del Calvari. Per la nit, a les 23 hores, serà la primera eliminatòria del campionat de truc, que organitza la comissió del barri La Font del Riu. Fins ara 59 parelles estan apuntades.

Els actes lúdics de programació, propiament dits, començaran amb l’entrada de la Murta divendres 29 de juliol a les 11 hores. Però, serà la presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2016 l’acte que centrarà l’atenció de l’inici de les festes. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores i comptarà l’actuació del mag Yunque.

Dissabte 30 de juliol començaran els bous, amb la primera entrada a les 8 del matí, solta de vaques a les 12 hores i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 hores. A continuació, solta de vaques. Per la nit, després del sopar, ball a la plaça Nova, amb nit rociera.

Diumenge 31, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 20 hores. I per la nit, la plaça Nova acollirà la música de Rising From Nothing i el grup valencià Bajoqueta Rock.

Dilluns dia 1 d'agost serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra La Tribu.

Les nostres tradicions centren la programació de dimarts dia 2 amb jocs populars i cervesa i sardines de matí i final del campionat de Truc, bous i actuació de danses per la vesprada. A la nit, podrem gaudir de l’actuació de Lilit i Dionís i correfoc de la mà dels Dimonis de l’Avern d’Alboraia.

El dia de les quintades se celebrarà dimecres 3 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, ...

Els xiquets tindran el seu dia, dijous 4 d'agost, amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata que enguany comptarà amb la guitarra solista Rosario Caselles Canet. I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu acabaran dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2016.

CONCURS FOTOGRÀFIC DE FESTES

Per altra banda, el II Concurs de Fotografia de Festes convocat per l'Ajuntament de Gata amb la col·laboració del Fotoclub Forat, es farà al llarg d'aquestes festes 2016. Podeu consultar les bases i enviar les vostres fotos a fotoclubforat@gmail.com durant el mes d'agost!. La foto de Sonia Soria Soler, guanyadora del 1r concurs, és la portada del llibre de festes d'enguany, que vegeu il·lustrant aquesta entrada.

LA PREMSA JA HO PUBLICA

El diari LAS PROVINCIAS publica ja hui dimecres 27 un article al respecte. Titula: "Gata de Gorgos se prepara para las fiestas en honor al Santíssim Crist del Calvari". Al subtítol: "La bajada de la imagen del patrón y la proclamación de las reinas inician los actos que culminarán el próximo 6 de agosto". Podeu llegir l'article, PUNXANT ACÍ.

FONTS: Ajuntament, nota de premsa, i foto Sonia Soria Soler.PARRÒQUIA GATA: HUI DIMECRES 27, PENÚLTIM DIA DE NOVENARI AL CRIST

20160727094135-ermitaantoniomonfort.jpg

Hui dimecres 27 arriba Gata al penúltim dia de novenari al patró, el Santíssim Crist del Calvari. El sector que prepararà lectures serà el del carrer Jesús Pobre i voltants. El grup parroquial serà el de Pastoral de la Salut. Predicarà el Rvdo. Pepe Correcher, servita, vicari parroquial de Sant Antoni de Dénia, missioner a Mozambique de la missió a Matola. El tema de la misericòrdia de hui serà "Sofrir amb paciència els defectes del "prójimo".

Demà serà ja l'últim dia, amb missa i baixada del Crist, des de l'ermita a l'església parroquial, des d'on presidirà les festes patronals, que el poble de Gata fa en el seu honor.

FONTS: Parròquia de Gata. Foto, Antonio Monfort.FESTES GATA 2016: JA ENGALANEN ELS CARRERS...(La Pau, Sant Antoni i Parres)

20160727210716-carrersadornats.jpg

Ací teniu la imatge festera. Abans de començar-se demà vull mostrar-vos els tres carrers que per ara estan engalanats per a la festa. L'Avinguda la Pau presenta milotxes colorides. El carrer de les Parres, molinets de paper també colorits i el carrer i placeta de sant Antoni l'original desplegament de moltes samarretes esportives d'atletisme i medalles fetes pels veïns. Com si d'una cursa es tractara l'eixida i la meta i per les reixes corredors, tot un homenatge a les carreres populars.LA PREMSA PARLA DE...la supressió del tren, al tram Calp-Dénia, des de demà dia 28

20160727221943-trenestaciomarisasignes.jpg

Des de demà, després d’un segle, la MARINA ALTA es queda sense tren

De sorpresa es pot qualificar l’eliminació de tots els trens a partir de demà dia 28, a la línia del TRAM, des de Calp a Dénia.

Seguretat és la paraula esgrimida per les autoritats. La Marina Alta, després d’un segle, es queda sense tren. De seguida, tots els diaris que publiquen informació de la comarca han editat al digital els seus articles:

El diari MARINA PLAZA titula: "La Marina Alta se queda por primera vez en un siglo sin ningún tren al suspenderse la línea Dénia-Calp del TRAM". Als subtítols: "FGV anuncia que el cierre de la línea se debe a que la misma no cumple con los estándares mínimos de calidad y no da fecha para su reapertura""Una línea de autobuses cubrirá mientras el trazado" "Pese a todas las deficiencias, la comarca siempre había contado con algún tipo de ferrocarril desde que en 1884 se inauguró la línea entre Dénia y Carcaixent". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

El diari LAS PROVINCIAS, al seu digital de la Marina Alta també donava aquesta vesprada la notícia: "FGV suspende el tren Calp-Dénia por falta de seguridad". Al subtítol: "Hasta que finalice la renovación de vías e infraestructura, así como la instalación del Bloqueo Automático y ATP (Protección Automática de Trenes), se mantendrá cerrada la línea y se habilitarán autobuses alternativos para hacer esta ruta". Per a llegir-ho tot, PUNXEU ACÍ.

Els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV titulen: "La Marina Alta se queda desde mañana sin tren". Al subtítol: "FGV suspende la Línea 9 del TRAM entre Dénia y Calp hasta que se realicen las obras de modernización y acondicionamiento. Mientras tanto los trenes serán sustituidos por autobuses".

FONTS: diaris al digital de MARINA PLAZA, INFORMACIÓN, LAS PROVINCIAS dia 27-7-2016. Foto: Marisa Signes.
HUI DIA 28, DIJOUS, COMENCEN LES FESTES PATRONALS DE GATA: Baixada i truc

20160728134525-dscf7834-copia.jpg

Parròquia: últim dia de novena

Baixada dle patró, el Santíssim Crist del Calvari

Primeres eliminatòries de truc al carrer Lepanto

ÚLTIM DIA DE NOVENA

Cronològicament, a les 20 hores serà l’última missa de la Novena a l’ermita. Prepararan les lectures el sector del Tossalet i Calvari. De grups parroquials, el de Confirmació. Predicarà el Rvdo. Oliber Hernández Carbonell, pàrroco de Sant Miquel de Soternes de Mislata i director del Secretariat diocesà de Pastoral d’immigrants i refugiats. Acaben les misericòrdies amb el tema: "Donar de menjar al famolenc, de beure al sedent, donar posada al pelegrí i vestir al nu".

PROGRAMACIÓ DE HUI, DIJOUS, PRIMER DIA DE FESTES:

DIJOUS 28 DE JULIOL - DIA DE LA BAIXADA
A les 20 hores: Concentració a l’ermita del calvari de quintos majors i infantils 2015 i població en general per a la novena i la missa.

A les 21 hores: Processó de la baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ i la BANDA UNIÓ MUSICAL DEGATA.

A continuació, i en la mateixa plaça de l’església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials a càrrec de PIROTECNIA DRAGÓN.


A les 23 hores: Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC al c/ Lepant. Organitzat per la Comissió de la Font del Riu.


A les 23:30 hores: Assaig del festival de la quinta infantil 2016, a continuació assaig del festival dels quintos 2016: AL FENOLL.

FONTS: Parròquia (novena), Comissió de Festes 2016 (programa). Foto, arxiu.AJUNTAMENT, GATA: DEMÀ A LES 12, RODA PREMSA SOBRE LA SITUACIÓ HÍDRICA DEL MUNICIPI I ACTUACIONS

L’Alcaldia de Gata de Gorgos ha convocat per a demà divendres 29 de juliol al saló de plens de l’Ajuntament una roda de premsa, que tractarà sobre la situació hídrica del municipi i les actuacions realitzades al respecte. L’acte comptarà amb la presència del diputat Gerard Fullana, a més de l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual.

Important, donada la sequera que estem patint, dia rere dia, sense pluges i amb dos mesos d’estiu forts per davant.

FONT: Ajuntament de Gata.

 EL TREN I LA SEUA EL·LIMINACIÓ TEMPORAL, TEMA DEL DIA A TOTA LA PREMSA. ELS ALCALDES CONVOCATS A DÉNIA

20160728135249-6estaciogata.jpg

Ahir ja avançava el tema. El TRAM en el tram Cap-Dénia ha deixat, hui dijous 28 de juliol, de funcionar

*Reunió responsables FGV-alcaldes, a Dénia, aquest matí

Tots els diaris, inclús El Mundo (Comunitat Valenciana), tracten el tema més acuciant de la comarca i a la vegada, preocupant, a hores d’ara per la seua actualitat, la el·liminació del tram del trenet Cap-Dénia, per seguretat incerta.

El diari INFORMACIÓN d’Alacant publica: "La Marina Alta se queda desde hoy sin su tren centenario" i al subtítol de l’article de A.P.F.: "FGV cierra la línea entre Dénia y Calp por el deterioro de la vía y la falta de seguridad de los convoyes". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

El diari LEVANTE-EMV de València publica:"FGV suspende los trenes entre Dénia y Calp y los sustituye por autobuses" i al subtítol: "El consejo cierra la línea hasta que se realicen las obras de modernización y acondicionamiento"PUNXEU ACÍ.

El diari LAS PROVINCIAS (la Marina) titula, fent referència a la convocatòria de alcaldes d’aquest matí a Dénia: "Cumbre de alcaldes en Dénia por el cierre de un tramo de la línea del trenet". Al subtítol: "El Cercle Empresarial de la Marina Alta critica la falta de previsión ante esta medida que se toma en plena campaña estival y la tilda de -barbaridad y tercermundista-"PUNXEU ACÍ.

El diari digital MARINA PLAZA utilitza una fotografia del Arxiu Municipal de Dénia, on es veu l’estació de Gata i posa de peu: "Llegada a Gata del trenet en 1915. Después de un siglo, esta imagen no volverá a repetirse durante al menos un año.". Titula el diari a l’article de hui: "La línea Dénia-Calp estará cerrada al menos un año hasta que deje de haber «peligro para los viajeros»". Als subtítols: "Vicent Grimalt (Dénia): «Este es el resultado de los años en los que el PP no invirtió ni un euro»" i "José Chulvi (Xàbia): «Nada resumen mejor el maltrato y la sensación de aislamiento que sufre esta comarca»"PUNXEU ACÍ.

També el diari EL MUNDO (C.V.) tracta el tema amb un article de M.G.Ivars i titula: "COMARCAS. Línea 9 del TRAM de Alicante. "FGV corta ’sine die’ el tren entre Calp y Dénia por falta de seguridad". Als subtítols: "La Generalitat no reabrirá el tramo hasta que disponga de Protección Automática de Trenes (ATP) y del Bloqueo Automático" i "La Línea 9 de Benidorm a Dénia tiene más de 100 años y se trata de una vía sin electrificar y diseñada para velocidades máximas de 80 km/hora"PUNXEU ACÍ.

El semanal CANFALI MARINA ALTA, al seu digital, també titula: "Nuevos trabajos de acondicionamiento obligan a suspender el servicio del tren Calp-Dénia". La notícia,PUNXEU ACÍ.

* REUNIÓ AQUEST MATÍ A DÉNIA:

El diari LAS PROVINCIAS publica ja aquesta vesprada el resultat de la reunió d'aquest matí a Dénia. La nostra alcaldessa Magda Mengual, que podeu veure a l'esquerra de la fotografia, ha assistit a la reunió.

Publica LP: "La Marina Alta se quedará sin servicio de tren, como mínimo, hasta 2018". Al subtítol: "Los usuarios viajarán en autobús en el tramo de la línea 9 entre Dénia y Calp".

Rueda prensa posterior a la reuniión con los alcaldes en Dénia.

FONTS: diaris Información, Levante-EMV, Las Provincias, Marina Plaza, El Mundo i Cabfali Marina Alta. Foto, arxiu. JSGT. Interior: Foto, Tino Calvo (LP)DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -, 8 al 10 de febrer, 1989-

20160728140348-feb89-campanar-001.jpg

Un extens resum de tots els rectors i religiosos fills de Gata es publicava a EL POBLE. La urbanització Era de Boronat tornava a ser notícia. També, el canvi de direccions al casc antic.

1989, 8 FEBRER (Continuació)

726.- RECTORS I RELIGIOSOS FILLS DE GATA, DES DE 1668.

727.- NOTICIARI GATENSE.

728.- CRÒNICA DE GATA. SANT ANTONI FOU FESTEJAT, MALGRAT EL MAL TEMPS.

1989, 10 FEBRER:

729.- LA URBANITZACIÓ "ERA DE BORONAT" TINDRÀ PER FI EIXIDA A LA CARRETERA. DESALOTJAMENT. EXPEDIENT. TRÀFIC.

730.- ES REUNIX A GATA LA GESTORA COMARCAL DE UNIÓ VALENCIANA.

731.- L’AJUNTAMENT DE GATA APROVA EN PLE LES NORMES SUBSIDIÀRIES.

732.- NOU COL·LECTIU DE DISSENY EN GATA DE GORGOS.

733.- EL TRÀFIC OBLIGA A CANVIAR PART DE LES DIRECCIONS DEL CASC URBÀ.

734.- CANVI DE NOMS.
FESTES GATA: 2n dia, ENTRÀ DE LA MURTA I FESTIVAL

20160729111328-cristesglesia1.jpg

A LA VESPRADA, ÀLBUMS FOTOGRÀFICS DE LA BAIXADA I EL TRUC (Actes d'ahir, 1r dia)

Hui dia 29 de juliol és el segon dia de les festes patronals de Gata. Cal ressenyar com a actes importants l'entrà de la murta d'aquest matí i el festival de proclamació i coronació de regines i dames, infantils i majors, així com tota la cort d'honor.

El programa detallat de hui és el següent:

DIVENDRES 29 DE JULIOL – DIA DEL FESTIVAL

10:00h: Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quintos infantils i majors i tots els veïns que ho desitgen.

11:00h: Entrada de la murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ on es repartirà cervesa “a go-gó” patrocinada per DISCOPUB KIROS i ESTRELLA DE GALICIA.

13:00h: Volteig general de campanes on es tiraran les 21 salves que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’església i Gata ja està en festes.

22:00h: Concentració a la plaça Nova de quintos infantils i majors 2016 per a participar, acompanyats de la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’ajuntament, reines i dames de 2015, festeres visitants i autoritats locals veïnes.

23:00h: Presentació de la quinta infantil 2016, Elecció i coronació de les dames i la reina infantil i presentació de la quinta 2016: AL FENOLL.

A continuació, gaudirem del mag YUNQUE (molt conegut per eixir al programa de televisió EL HORMIGUERO). I així arribarem al moment més àlgid de la nit, la proclamació i coronació de les dames i reina major 2016.

En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte una DISCOMOBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Foto Marta Gayá. l patró, Santíssim Crist del Calvari, ja presidix l'altar major de l'església parroquial.FESTES GATA 2016: RESUM PRIMER DIA (Baixada Crist i truc)

20160729213544-img-20160729-wa0029-copia.jpg

ÀLBUM, FOTOS DE LA BAIXADA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (PUNXEU)

ÀLBUM, FOTOS DEL CAMPIONAT DE TRUC, CARRER LEPANTO, PRIMERES ELIMINATÒRIES (PUNXEU)

Ahir, dijous 28 de juliol de 2016, van començar les festes patronals de Gata de Gorgos. Dos actes destacats: la baixada del Santíssim Crist del Calvari i el campionat de truc.

La baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyat per nombrosos gaters i visitants va transcorre des de l’ermita a l’església parroquial. Encapçalava la comitiva la Colla de Dolçaines i Tabalets. Més portadors, barres més llargues i més acompassada la baixada. L’arribada de la imatge a la Plaça de l’Església va resultar molt emotiva, multitudinària i molt respetuosa. Un castell de focs artificials. El pregó de benvinguda al poble va córrer a càrrec del rector de la parròquia Rv. D. Francisco M. Murillo. (Al final, transcric tot el pregó). Els goigs interpretats per la banda Unió Musical i les tradicionals voltes al patró, entre les coses més destacades.

Per la nit, a les 23 hores, van començar al carrer Lepanto les primeres eliminàtories del campionat de truc, organitzat per la comissió de festes la Font del Riu. Un total de 64 parelles anotades i molta animació.

Demà, vos pose el resum del segon dia -hui divendres 29- amb dos actes més destacats: entrà de la murta i festival de proclamació i elecció de regines, dames d’honor i cort, tant infantils com majors.

Foto de Miguel Vives Signes.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

 

 

PREGÓ DE BENVINGUDA, RECTOR D. FRANCISCO M. MURILLO ROLDÁN:

Santíssim Crist,benvingut a ta casa.

Els veïns de Gata et donen la benvinguda i et diuen:

Queda’t, Senyor, que ja es fa tard, el camí és llarg i el cansament gran.

Queda’t a dir-nos les teues paraules vives que serenen la ment i encenen l’ànima.

Mantí en brases el nostre cor inepte, dissipa els nostres dubtes i temors.

Mira’ns amb els teus ulls de llum i vida, retorna’ns la il·lusió perduda.

Llava les ferides d’estos peus cansats; Desperta’ns a la vida amb gestos humans.

Queda’t i renta’ns rostre i entranyes; crema esta tristesa, dóna’ns esperança.

Queda’t, Senyor, comparteix les nostres viandes i mostra’ns, pacient, els teus ensenyaments.

Parteix-nos el pa de la teva companyia; obri’ns els ulls de la fe adormida.

De les teues paraules sorgeix el que busquem, ho hem vist caminant al teu costat.

Queda’t i renova valors i somnis; dóna’ns la teua alegria i pau de nou.

Condueix-nos sempre al món, a la vida, per veure el teu rostre en els rostres de cada dia.

Queda’t, Senyor, que ja es fa tard, que el camí és llarg i el cansament gran.

Queda´t, Santíssim Crist, perquè amb tu fem poble

Queda´t, Santíssim Crist, perquè amb tu fem festa

Visca el Santíssim Crist!

Visca Gata!

FOTOS: Àlbums Baixada i Truc.GATA: DIPUTACIÓ SUBVENCIONARÀ L'OBRA DE CONNEXIÓ AMB LA CANONADA DE REGANTS DE PEDREGUER

20160729214633-rpaigua.jpg

L’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, ha anunciat aquest matí que la Diputació d’Alacant subvencionarà integrament la connexió de la xarxa d’aigua de Gata amb la canonada de regants de Pedreguer.

Mengual, que ha realitzat una roda de premsa juntament amb el diputat Gerard Fullana i el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Jaume Monfort ha explicat que aquesta obra hídrica, que s’aprovarà per plenari de Diputació el proper dilluns, donarà solució al possibles problemes d’aigua de cara a l’any que ve. Ha mostrat la seua satisfacció per la feina feta des de l’organisme provincial.

L’alcaldessa també ha anunciat que el subministrament d’aigua potable per a aquest estiu està garantida, ja que, aquest mateix matí s’ha reunit amb responsables d’Amjasa que no deixarà de vendre aigua a la localitat.

Gerard Fullana ha parlat sobre l’acord conjunt de totes les forces polítiques aquest tipus d’obres prioritàries en l’àmbit hídric. Ha explicat que, en el cas de Gata, es destinarà el 100% de la inversió sostenible a garantir el subministrament d’aigua, concretament, en aquest projecte de connexió a la canonada de regants de Pedreguer que tindrà un cost de 275.000€ i que redacta la Diputació Provincial. Als 150.000 € de la inversió sostenible que corresponen a la localitat se sumaran 125.000 € de subvenció de l’àrea de Cicle Hídric.

Per la seua part, Jaume Monfort ha explicat algunes de les accions hídriques que s’han dut a terme com d’impermeabilització del dipòsit de Boleries que permet extraure aigua de qualitat, ja que segons el regidor, “el problema de Gata és més de qualitat de l’aigua que no de cabal”.

Una altra de les actuacions és el contracte de lloguer signat amb el Pou de Gata Residencial una vegada comprovat que disposa de cabdal suficient i de bona qualitat. Des de l’Ajuntament es realitzaran les obres de connexió del pou a la xarxa d’aigua potable que tenen un pressupost de 30.000€.  Es preveu que aquesta actuació done la possibilitat de deixar de comprar aigua a Xàbia.

Monfort ha argumentat que aquestes actuacions garanteixen el subministrament per a aquest estiu, però que segueixen treballant per no dependre sols d’una opció.

L’alcaldessa ha volgut recordar que, tot i que el subministrament estiga assegurat, no es pot oblidar el ban de l’estalvi responsable d’aigua.

FONT: Foto i Text, Ajuntament de Gata.

 FESTES GATA: HUI, DISSABTE 30 (3r dia): Primera entrà, inauguració corro

20160730174502-20160730-081316-copia.jpg

Hui dissabte 30 de juliol estem al tercer dia de les festes patronals de Gata de Gorgos. Si el primer dia, dijous 28, baixaven al Crist a l'església i ahir era l'entrà de la murta i el festival de proclamació i elecció de regines, dames i corts infantil i major, hui, tercer dia, és el dia de les inauguracions. Ací teniu tot el programa:

DISSABTE 30 DE JULIOL – DIA DE LES INAUGURACIONS

07:00h Primera “despertà” de festes a càrrec dels quintos 2016.

08:00h Primera entrada de bous de la ramaderia LA PALOMA, acte seguit solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia ELS COVES.

En finalitzar les vaques hi haurà esmorzar popular al c/ la Creu amb repartiment de coques i cervesa per a tots a càrrec de la comissió de festes 2016.

12:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia IFACH.

18:00h Concentració al c/ la Pau per a participar en la inauguració del corro. Veniu disfressats.

18:30h Inauguració oficial del corro amb la participació de la quinta 2016 acompanyats per quintets infantils, comissió de festes i tots els veïns que estiguen dispostos a passarho bé, acompanyats per la batucada “BUMPADA”.

19:15h Entrada de bous a càrrec de la ramaderia LA PALOMA.

19:30h Solta de vaques i un bou de la ramaderia IFACH.

22:00h Inauguració oficial de les barraques i casals. Serà la “NIT ROCIERA” i la comissió de festes repartirà “geranios”, i “rebujito” patrocinat per la COOPERATIVA VIRGEN POBRE DE XALÓ.

23:00h Ball a la plaça Nova amb l’orquestra ESLAVA, durant el descans del ball es coneixerà el premi a la barraca millor decorada.

02:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia CRESPO.

Fonts: Comissió de Festes Gata 2016. Foto: entrà de hui, la primera de les festes.

 FESTES GATA 2016: RESUM SEGON DIA, 29 juliol (entrà de la murta i Festival)

20160730180409-20160730-020640-copia.jpg

ÀLBUM DEL SEGON DIA: ENTRÀ DE LA MURTA I FESTIVAL DE PROCLAMACIÓ I ELECCIÓ DE REGINES, DAMES I CORTS, MAJOR I INFANTIL. PUNXEU ACÍ.

NORA MEIER SIMÓ, REGINA INFANTIL. SHEILA DOBLADO SIVERA, REGINA MAJOR

Ahir dia 29 de juliol, va ser el segon dia de les festes patronals. Pel matí, quan la calitja no apretava tant, els carreters van posar els carros i acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabalets, els quintets i quintos amb la comissió i tots els que volien sumar-se, van fer l’ENTRÀ DE LA MURTA, passacarrer per tot el poble.

Per la nit, amb l’acompanyant de regines i dames, així com autoritats dels pobles veïns, es va fer l’acte de gala, presentant a quintets i quintetes infantils i quintes i quintos majors, per a després ser elegides les regines, dames i cort d’honor 2016. L’actuació artística va córrer a càrrec del sorprenent mag YUNQUE, tan conegut pel programa televisiu de "EL Hormiguero", que va captivar a tots amb el seu espectacle de màgia, fent participar a xics i xiquets.

REGINES NORA I SHEILA

Per sort, va ser elegida REGINA INFANTIL 2016 DE GATA la xiqueta NORA MEIER SIMÓ. Les seues dames d’honor són AMANDA CEBALLOS NIETO i ESTEFANÍA NÚÑEZ GARCÍA.

La votació del públic present al recinte del grup escolar, va donar com a REGINA MAJOR 2016 DE GATA la senyoreta SHEILA DOBLADO SIVERA. Primera dama: PAULA GALLEGO DE LA SACRISTANA MULET. Segona dama: TOLANDA FORNÉS FERRER.

FONTS: Àlbum, JMVC, JM, Cronista de Gata.FESTES GATA 2016: HUI DIA 31, DIUMENGE: CARROSSES I ROCK

20160731141131-img-20160730-wa0018-copia.jpg

A les 20 hores, desfilada de grups a peu i carrosses. A la nit rock, amb BAJOQUETA ROCK. Ací teniu detallat tot el programa de hui:

DIUMENGE 31 DE JULIOL – DIA DE LES CARROSSES I NIT DE ROCK

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016.

12:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia COVES.

19:·30h Concentració de carrosses i grups a peu en l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada que serà amenitzada per la colla de dolçaina i tabalet EL MONTGÓ i la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA.

20:00h Desfilada de carrosses.

22:00h Sopar a les barraques.

A continuació i en la mateixa plaça Nova NIT de ROCK amb les actuacions de RISING FROM NOTHING i BAJOQUETA ROCK. 

FONT: Foto ianuguració corro ahir per la vesprada. VVC.FESTES GATA 2016: RESUM TERCER DIA, 30 juliol (inauguracions: corro i barraques)

20160731171142-jp3-copia.jpg

ÀLBUM DEL RESUM: INAUGURACIÓ DEL CORRO DELS BOUS I DE LES BARRAQUES DE LA PLAÇA NOVA. PUNXEU ACÍ

XICOTET VÍDEO DE LA INAUGURACIÓ DEL CORRO. PUNXEU ACÍ.

Com ja és costum ahir, per la vesprada i nit, es van fer les inauguracions a les festes de Gata. Tercer dia, 30 de juliol i amb molta calor. El passeig d’Alacant va ser una nombrosa desfilada, acompanyats de la batucada i xaranga. Disfresses de tota classe, colorit al màxim, als instants previs de la segona entrada de bous. Per la nit, la festa es va traslladar a la Plaça Nova, amb la inauguració de les barraques, que animen i adornen el recinte fester.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

FONTS: Àlbum i vídeo (JDM), inauguracions.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris