Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Diciembre de 2016.

LA PREMSA PARLA DE...LA RENOVACIÓ DE LA VIA DEL TRAM I EL SUBMINISTRAMENT DELS CARRILS

20161201001259-20161012-094827-copia.jpg

La premsa i en concret el diari LAS PROVINCIAS i el digital MARINA PLAZA publiquen hui que FGV ha adjudicat el subministrament dels carrils per a la renovació de la via del TRAM, com publicava el Diari de la Generalitat Valenciana dimarts dia 28, un pas més fins arribar a 2019 que està previst l’acabament i la posada, de nou, en funcionament del tram del TRAM, valga la redundància Calp-Dénia.

Titula LAS PROVINCIAS: "FGV adjudica el suministro de los carriles para la renovación de la vía del TRAM".  Ací teniu l’enllaç a la notícia de Las Provincias, PUNXEU. Per la seua part, el diari digital MARINA PLAZA titulava: "Nou pas cap a la reobertura del tren Dénia-Calp: FGV adquireix les vies". Als subtítols: "L’adjudicació, per 1,6 milions d’euros, servirà per a renovar la via i infraestructura en la primera fase de la programació d’obres, que se centra en les estacions de Dénia, Gata, Teulada i Benidorm" i "Les actuacions previstes inclouen la substitució de la plataforma ferroviària i el desviaments actual d’estes instal·lacions". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

A la imatge, els carrils de les vies del tren a l'entrada del pont metàlic de Gata.

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS i digital MARINA PLAZA, 30-11-2016.LA PREMSA PARLA DE...LA TENSIÓ DE L’ÚLTIM PLENARI MUNICIPAL DE GATA

20161201205024-plenari29nov.jpg

Ja recullen els diaris, sobre tot el digital MARINA PLAZA i els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV el tens plenari que es va viure dimarts en l’última sessió ordinària de l’any a Gata, sobre tot en la part final.

El vídeo el podeu veure PUNXANT ACÍ, com ja vaig avançar ahir. (Canal Youtube).

Els titulars dels diaris són els següents:LEVANTE-EMV (mateix titular i text a INFORMACIÓN), "El gobierno de Gata salva la reprobación a la alcaldesa que promovió el PP". El breu article és de A.P.F. Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

Per la seua part, el digital MARINA PLAZA s’exten més en l’article. Titula: "La tensió explota a Gata i l’alcaldessa expressa la seua por a una moció de censura PP-PSPV". Als subtítols: "Un dur enfrontament entre l’executiu (Compromís-JuGa) i l’oposició (PP i PSPV) incendia un plenari maratonià ple d’acusacions i desqualificacions"; "Els regidors socialistes abandonen la sessió després que una regidora de l’executiu titllara de “bestieses” els arguments de l’oposició" i "El PP presenta una reprovació a l’equip de govern, al qual atribueix “falta de treball i respecte” i una actitud “dictatorial”. Ací teniu l’enllaç al llarg article, PUNXEU.

FONTS: diaris LEVANTE-EMV, MARINA PLAZA i VÍDEO (Toutube) del Ple.REESTRUCTURACIÓ DE DELEGACIONS DEL GOVERN LOCAL DE GATA (BOP)

20161201211424-regidorsdelegats.jpg

 

El canvi de regidors del grup COMPROMÍS ha motivat que l’alcaldessa reestructurara les delegacions assignades en l’equip de govern de l?Ajuntament de Gata. Així es recull al Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.) de hui dijous 1 de desembre de 2016.
Per Resolució de l’Alcaldia de data 16-11-2016, s’han delegat en regidors competències.
REGIDORIES. Primer.- Assignar les següents delegacions:
A) Genèriques,amb facultats de direcció i gestió dels serveis corresponents, inclosa la facultat de resoldre per mitjà d’actes administratius que afecten a tercers, en les àrees següents:
Regidor Delegat: María Ángeles Soler Fornés. Àrea Genèrica: Cultura, Serveis Municipals, Patrimoni i Desenvolupament Local (Agricultura, Comerç, CREAMA,Indústria).
Teresa Arabí Arabí: Economia, Hisenda i Educació.
Jaume Monfort Signes: Govern Obert (Transparència, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies) i Desenvolupament Urbà Sostenible (Obres Públiques, Planejament, Disciplina Urbanística, Medi Ambient i Habitatge)
Josefa Signes Costa: Desenvolupament Humà (Igualtat, Serveis Socials, Sanitat, i Relació amb Persones Residents).
B) Específiquesamb facultats de direcció i gestió dels serveis concrets detallats, amb exclusió de la facultat de resoldre mitjançant actes administratius que afecten a tercers:
Antonio Arabí Arabí: Esports, Joventut, Festes i Turisme.
D) L’Alcaldia es reserva les facultats íntegres de Seguretat Ciutadana (Policia, Protecció Civil i Trànsit), Recursos Humans i Política Lingüística, així com les no esmentades anteriorment.
Foto captura: Els regidors amb delegacions (vídeo plenari, Youtube, Ajuntament). D’esquerra a dreta: l’alcaldessa, Magda Mengual (Compromís), la regidora Àngels Soler (Compromís), el regidor Jaume Monfort (JuGa), la regidora Pepa Signes (Juga), la regidora Tere Arabí (Compromís) i el nou regidor Toni Arabí (Compromís).

FONTS: Ajuntament i B.O.P. 1-12-2016. De la foto, captura del vídeo. 


ES CREA A GATA EL CONSELL LOCAL DE L’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

20161201211951-pre-consell29-11-16.jpg
Les xiquetes i xiquets de Gata conformaran el Consell de la Infància i adolescència de la localitat. Aquesta iniciativa, de les regidories d’Educació i Participació Ciutadana, pretén donar veu a la població més jove per conèixer les seues inquietuds i propostes de cara a millorar la població i fer de Gata un poble amable amb la infància.

El passat dia 29 de novembre es va convocar la primera reunió del pre_Consell on els representants van prendre possessió del seu càrrec i van tenir una primera pressa de contacte. A aquest acte van assistir l’Alcaldessa de Gata,  Magda Mengual, i els regidors d’Educació i Participació ciutadana, Tere Arabí i Jaume Monfort que van lliurar als representants el seu nomenament. Tots ells els van manifestar l’honor que és formar part d’aquest consell però que al mateix temps és una gran responsabilitat ja que s’ha de mirar per tots i totes.

Victor Montiel, el tècnic que assessorarà al Consell, va explicar que es pretén que les xiquetes i xiquets prenguen decisions sobre les coses que els interessen i al final del curs presenten un document que siga com “el programa electoral de la infància de Gata”.

A la fotografia, el Pre-Consell infantil de Gata amb els regidors i regidores.

FONT: Foto i informació Ajuntament de Gata.

 GATA REGISTRA 105 LITRES A NOVEMBRE. FINS OCTUBRE L'ANY SOLS N'HAVIA ENREGISTRAT 128.

20161201215346-daltgata.jpg

Segons ha informat el veí gater Vicent Signes Signes, més conegut per Canya, el mes de novembre ha enregistrat al seu pluviòmetre quasi els mateixos litres de pluja que de gener a octubre. El penúltim mes de l’any va mesurar un total de 105 litres, mentre que en els deu primers mesos de l’any es van mesurar 128 litres. Un balanç, com diu Vicent "bastant positiu a Gata". "Esperem, comenta Signes, que la cosa s’anime i tornem a les mijanes dels 700 l. anuals que soliem tindrer ací per acomiadar definitivament aquest episodi de sequera".

FONT: Vicent Signes "Canya".LA CONSELLERA MARÍA JOSÉ SALVADOR VISITA L'ESTACIÓ DE TEULADA, ON S'INICIEN LES OBRES DEL TRAM (estacions de Teulada, Gata i Dénia)

20161201220423-obresfgv.jpg

Àngels Soler i Jaume Monfort assistixen representant a Gata

Un altre passet més. Molt prompte podrem veure els operaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) condicionant l’estació de Gata.

Aquest matí, la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat les obres de renovació de via i condicionament d’infraestructura que han començat en la estació de Teulada com a part del procés de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, en el tram Calp-Dénia.

Foto de Ajuntament Teulada.
Foto de Ajuntament Teulada.
Foto de Ajuntament Teulada.

Allí han assistit els nostres representants polítics, la regidora Àngels Soler i el regidor Jaume Monfort, juntament amb l’alcalde amfitrió Carlos Linares de Teulada i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i autoritats veïnes de Benissa i La Xara, entre altres. Les autoritats dels pobles on transitarà el TRAM renovat s’han interessat pels treballs i els responsables de FGV a Alacant han explicat como es faran les obres.

FONT: Fotos i informació facebook, Ajuntament Teulada.LA PREMSA HA SEGUIT PARLANT DE...EL PLENARI DE GATA I LES OBRES DEL TREN

20161203145922-alcaldessa.jpg

Nous articles de la premsa de la comarca, tornen a incidir en la notícia local d'aquesta setmana, el tens plenari que va tindre lloc a Gata dimarts passat, dia 29 de novembre. En aquesta ocasió, les declaracions de l'alcaldessa Magda Mengual.

L'article de MARINA PLAZA digital del dijous dia 1 de desembre, titulava: "Alcaldessa de Gata: “PP i PSPV volen forçar-nos a presentar la qüestió de confiança”. Al subtítol: "Magda Mengual aclareix les seues paraules de l’últim ple, i considera que l’oposició intenta bloquejar l’acció del govern per a forçar-lo a sotmetre la seua continuïtat a la votació de la corporació". Per a llegir tot l'article PUNXEU ACÍ.

L'altra notícia, a nivell comarcal però també d'interés per als gaters, és la del tren i la visita de la consellera. El mateix diari titulava: "El Consell preveu obrir el 2018 el tram Calp-Teulada del tren i prolongar-lo a Dénia en 2019"Als subtítols: "La consellera d’Obres Públics i el gerent de FGV visiten les primeres obres per a la reobertura de la Línia 9 del TRAM" i "El començament dels treballs demostra, segons María José Salvador, el compromís de la Generalitat amb el projecte". Per a llegir tota la notícia, PUNXEU.

A la fotografia, la mateixa que apareix al diari MARINA PLAZA, l'alcaldessa de Gata Magda Mengual.

FONT: diari digital MARINA PLAZA, 1 de desembre 2016.
DEMÀ III EDICIÓ DE LA CURSA DE LA DONA A GATA

20161203230128-img-20151206-100819.jpg

Demà diumenge 4 de desembre tindrà lloc la III edició de la Cursa de la Dona de Gata de Gorgos, que organitza el Club Atletisme de Gata i col·labora l'Ajuntament. Els patrocinadors de la prova són Signes-Grimalt i Sirerol. Ja té unes 300 dones inscrites a hores d'ara. La carrera començarà a les 10 del matí al carrer Grup Escolar i es farà un recorregut de 5,5 kilòmetres, distribuits de la següent forma: Eixida - Km1 Baixada. Km 1 Km - Km 2,5 Lleugera Pujada. Km 2,5 - Km 3,5 Pujada. Km 3,5 - Km 4 Baixada. Km 4 - Km 4,5 Pujada. Km 4,5 - Km 5,2 Baixada i Km 5,2 - Meta Pujada.

Es podrà córrer o caminar, però no té premis. Hi haurà una sola categoria. Totes les dones pertanyen a la mateixa categoria. També és una carrera solidària, ja que dels 5 euros que paga cada dona participant, es destinarà una part al projecte municipal T.A.P.I.S Gata (Taller Prelaboral d' Inserció social per a discapacitats). 

També es repartirà una bossa de la compra de disseny, aigua i fruita per a les 375 primeres inscrites. Abans i després de la prova es faran exercicis d'escalfament i estiraments per a totes les participants.

A la imatge, l'eixida de l'any passat al carrer Sant Josep.

 IMATGES CURIOSES: PREPARANT ELS NADALS A GATA

20161204192054-nadals.jpg

Una imatge que ens aclarix perfectament la tasca d'aquest operari, llumero, dalt de la "canasta" posant un dels estels que lluïran aquestes pròximes festes de Nadal al poble de Gata a la punta de l'abet allí existent. Aixina estava divendres vesprada a la Plaça Nova, preparant els Nadals. Ara ja estem quasi a punt de veure els llums nadalencs. Demà mateix, 5 de desembre, serà l'encesa oficial com mana la tradició.LA VICTÒRIA A PEGO DEL GORGOS CADET EL FA MÉS LÍDER. EL JUVENIL TAMBÉ GUANYA EN UN GRAN PARTIT (4-3)

20161204202856-gorgosjuvenil2.jpg

El gol de Axel va fer ahir que el GORGOS CADET es convertira en més líder i deixara a sis punts al seu immediat seguidor. 0-1 va guanyar contra el Pego i seguix contant els partits per victòries, 8 en total. Té 24 punts per 18 que té el Pego. Té 29 gols a favor i 5 en contra.

Si bo va ser eixe resultat, també molt bo ha sigut el del GORGOS JUVENIL que ha guanyat a casa, 4-3, al Sporting Benidorm que anava líder en un gran partit. Marcava primer el Benidorm i empatava el Gorgos, anaven succeïnt-se els resultats i en el minut 90 marcava Raúl Orellana el gol de la victòria. Han marcat pel Gorgos Hicham, Juanjo, Hamza i el ja dit Raúl. Amb aquest resultat ja és seté amb 19 punts. De 12 partits, 6 els ha guanyat, un empatat i 5 els ha perdut. 30 gols a favor i 19 en contra.

Més avall de les categories, tenim al GORGOS ALEVÍ que va guanyar 4 a 2 al Pego i el GORGOS INFANTIL A que va guanyar 1 a 2 al Pego, els dos gols marcats per Diego. Amb aquest resultat l’infantil A és cinqué amb 16 punts, dels 8 partits jugats 5 els ha guanyat, un empatat i dos perduts, 19 gols a favor i 7 en contra.

Finalment, tornar a dir, malauradament, que el segon equip infantil va perdre per 0 a 14 gols contra el Villajoyosa. Massa correctiu i sense estrenar el casiller.

A la imatge, el GORGOS JUVENIL que ha feet un gran partit (4-3) contra el Sporting Benidorm.

FONTS: FFCV i Gorgos C.F.ÈXIT DE PARTICIPACIÓ (362), MALGRAT EL MAL TEMPS, EN LA III CURSA DE LA DONA DE GATA

20161204214140-eixidasomesport.jpg

Nombroses dones s’han donat cita aquest matí pels carrers de Gata, per participar en aquesta III CURSA DE LA DONA no competitiva, que organitzava el Club Atletisme Gata i col·laborava l’Ajuntament de Gata de Gorgos, amb el patrocini de Signes-Grimalt i Sirerol. Malgrat el mal temps, que s’ha deixat notar sobre tot poc abans de l’inici, en que ha descarregat un bon ruixat, l’ambient i les ganes han superat el contratemps. De tots els colorets, de totes les formes, així han corregut o simplement han caminat, a la carrera també solidària, amb part de la recaptació que anirà al projecte municipal del TAPIS, com ja vaig dir ahir. Han fet 5,5 kilòmetres, han gaudit de la frescoreta que feia, han fet de la carrera tot un espectacle.

Si voleu veure més de 300 fotografies de les entrades de les participants a la meta instal·lada, com és costum a les carreres de Gata, al Grup Escolar, PUNXEU ACÍ. Les fotografies són de l’equip de SOM ESPORT, que sempre sorprenen amb la seua professionalitat i bon fer en totes les carreres.

  La imagen puede contener: 7 personas , multitud y exterior

A més, del facebook del Club Atletisme Gata, també podeu la fotografia de dins de l’article.

FONTS: SOM ESPORT, Club Atletisme Gata i facebook.ATROPELL MORTAL D'UNA DONA A LA PLAÇA D'ESPANYA DE GATA (N-332)

No voldrien mai donar aquesta informació, però malauradament s’ha produit aquest matí de dilluns, a primeres hores. Una veïna de Gata ha sigut atropellada per un trailer a la N-332 i ha mort minuts després a la mateixa Plaça d’Espanya. Els metges i sanitaris, bombers, Guàrdia Civil, Policia Local, tots han estat ajudant i auxiliant-la fins l’últim moment. La carretera ha estat tallada per l’accident i al final no han pogut salvar-la, degut a les greus lessions que patia.

De seguida la premsa digital, ja s’ha fet ressó de la notícia. El primer diari en publicar-ho ha sigut LAS PROVINCIAS, que titulava: "Una mujer fallece en Gata de Gorgos tras ser atropellada por un tráiler". Al subtítol: "Los bomberos han tenido que retirar el camión con una autobomba para poder liberarla". Ací teniu la informació que conta el diari, PUNXEU.

Poc després, ja ho publicava el diari INFORMACIÓN d’Alacant, amb aquest titular: "Muere una mujer de 86 años atropellada por un camión en la N-332" amb el subtítol: "El Cicu ha recibido sobre las 11.15 horas un aviso en el que se alertaba de este suceso y se indicaba que la mujer estaba atrapada bajo las ruedas del camión. El conductor ha sido atendido por crisis de ansiedad". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU

Finalment, també el diari digital MARINA PLAZA es feia ressó de la notícia: "Muere una anciana arrollada por un tráiler en Gata de Gorgos". Per a llegir-ho PUNXEU ACÍ.

Ha sigut mala sort i una desgràcia. Des del blog, ànims a la família. DESCANSE EN PAU.LA PLUJA SEGUIX DEIXANT-NOS A GATA RUIXATS BONS I MULLANT LA TERRA (37 litres en 48 hores)

20161206193127-compotemps.jpg

La pluja seguix caient de forma moderada i en alguns moments amb ruixats forts, que van calant i mullant la terra. A Gata, dos medicions són les que puc referir-vos, que ens donen per una part el pluviòmetre de Vicent Signes (Canya) dels Trossets i per l’altra de l’estació de Meteoxàbia instal·lada en el C.E.I.P. Santíssim Crist de Gata.

De les 8 del matí de diumenge a les 8 del matí de hui dimarts, festa de la Constitució, s’han mesurat un total de 37 litres, repartits entre 13 diumente i 24 dilluns, segons ens informa Vicent Signes. Per altra part des de la mitjanit passada fins ara a les 19 hores, l’estació de l’escola ha mesurat ja 28,2 litres. Anem sumant i el temps seguix rebolicat, amb ruixats bons per moments i lleugera pluja per altres.

A les imatges de la composició, algunes vistes de Gata i el Montgó d’ahir i hui, dies de pluja.

FONTS: Meteoxàbia (estació al CEIP Santíssim Crist) i Vicent Signes Signes (Canya).ANIT, DIA 5, ENCESA OFICIAL DELS LLUMS NADALENCS A GATA

20161206195610-componadalsllums.jpg

La façana de l’Ajuntament que dona al carrer Duquessa d’Almodòvar lluïx amb les pasqüeres a la balconada, els llums que adornen els carrers i la travessa de la carretera nacional estan ja oberts per les nits, s’acosta a passos agegantats el temps de Nadal, Cap d’Any i Reis 2016-2017, unes dates molt emotives, molt familiars. Anit dilluns, 5 de desembre, amb pluja i mal temps però amb gana es van obrir tots els llums, que estaran aixina encesos fins el sis de gener de 2017, festivitat de l’Epifania, dels Reis Mags.

Bombetes a la Plaça de l’Església, estel i llums a l’abet de la Plaça Nova, adornos a altres carrers, s’il·lumina Gata i es posa bonica. Però és una primera part, aniré posant-vos més fotografies i ambient al llarg dels pròxims dies.

La composició de les fotografies es una mostra de l’encesa, de l’ambient nadalenc. Fotos Jaume Monfort.

FONT: Fotos Jaume Monfort i Cronista de Gata.EL GORGOS GRAN TAMBÉ VA GUANYAR A POBLE NOU DE BENITATXELL (0-2)

Si diumenge posavem els resultats de la pedrera del futbol gater i els equips cadet i juvenils, ens deixavem per a hui el primer equip del GORGOS C.F., que va guanyar el partit al Poble Nou de Benitatxell, per 0 a 2. Gran partit i molt bon resultat que el torna a la tercera posició. Els gols van arribar a la segona part. Iván Caselles marcava el 0-1 al minut 54 i Josep Salvá el 0-2 al 72.

Passada ja la onzena jornada, el Gorgos és tercer amb 24 punts. Té 8 partits guanyats i tres perduts, cap empat. 28 gols a favor i 13 en contra.

El cap de setmana que ve li toca jugar a Xàbia contra el C.D. Jávea B.

FONT: FFCV i Gorgos C.F.HUI ÉS LA FESTA DE LA PURÍSSIMA...DEVOCIÓ I COSTUMS S'UNIXEN

20161208112559-purissimagata.jpg

(A la vesprada, vos parle de tots aquests temes)

IMATGE MONUMENTAL A L’ESGLÉSIA DE GATA
GAUDIU DEL DIA, EL TEMPS QUE MILLORE. ULLADES DE SOL EL DIA DE LA PURÍSSIMA.
FELICITACIONS A TOTES LES QUE HUI CELEBREU EL DIA DEL VOSTRE NOM. 
PURÍSSIMA O IMMACULADA, VERGE MARIA.
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, DÈSSET DIES PER IGUAL. EL REFRANYER TAMBÉ PARLA DE LA VERGE.
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, UN PAS DE PARDAL
DIA ESPECIAL AMB ELS MEUS
FESTA GRAN A L’ESGLÉSIA, FESTA POPULAR I DE COSTUMS.
ESGLÉSIA DE GATA: TRÍDUUM A LA IMMACULADA, VINT-I-QUATRE HORES, VIGÍLIA DE LA PURÍSSIMA.

FONT: Foto, Parròquia de Gata.

 HUI DIGUEM ADÉU A TERESA...la dona atropellada (a les 13 hores, el soterrament)

Dia especial, però dia molt trist per a la família. La veïna de Gata de Gorgos Teresa Bolufer, de 86 anys d'edat, que va ser atropellada per un camió tràiler dilluns a la Plaça d'Espanya i va morir, tindrà l'últim adéu hui a les 13 hores, amb el funeral i soterrament a l'església parroquial de Gata. Dona del sempre recordat Salvador "l'Agutzil" i mare de Pascual, Antonio i Salvador, li direm adéu. El condol des del meu blog i un record especial per a ella.

Ànims als fills, néts i tota la família. DESCANSE EN PAU, Teresa.S'HA RECOLLIT A GATA HUI 13,4 LITRES DE PLUJA. PORTEM AL MES UN TOTAL DE 60

20161208222756-temps3.jpg

La pluja ens ha acompanyat a Gata al llarg de tot el dia festiu, el Montgó ha mostrat les ullades del sol banyant la seua carena en alguns moments i els negres nuvolots altres. En total, l'observatori de Meteoxàbia del C.E.I.P. Santíssim Crist de Gata ha recollit en tot el dia un total de 13,4 litres de pluja. En els vuit dies del mes en portem 60. Pluja que va calant bé a la terra, que està ja mulladeta i amb saó. Pluja que tots els dies apareix i poc a poc va espolsant-se aquella sequera que teníem fa uns mesos.

A hores d'ara el que si tenim una humitat molt alta, el 94 per cent i bona temperatura 14,6 graus passades les 10 de la nit.PARRÒQUIA DE GATA: CINC MATRIMONIS FESTEGEN LES BODES DE PLATA I UN LES D'OR

20161208223557-nocesargentiorgata.jpg

Un total de cinc matrimonis han festejat les seues bodes de plata (25 anys) i un matrimoni les d’or (50 anys), recordant el dia que es van casar a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, on també hui a la missa solemne de les 11,30 en la festivitat de la Immaculada Concepció han renovat els esponsoris. A la fotografia els podeu veure a la fotografia de família que s’han fet a peu d’altar.

FONT: Foto Parròquia de Gata.EL BOP PUBLICA L’ÚLTIMA MODIFICACIÓ DE CRÈDITS DE L’AJUNTAMENT DE GATA, QUE ES XIFRA EN 10.003,18 EUROS

20161209142614-logo-pagina.png

S’anunciava al Butlletí Oficial de la Província (BOP) del dimecres 7 de desembre de 2016, l’última modificació de crèdit de 2016, la 26. Al no haver-se presentat al·legacions ha quedat definitivament aprovat l’acord plenari del 3 de novembre. Es tranferixen els crèdits entre aplicacions de despeses de diferent grup de funció que no afecten a baixes i altes de crèdits de personal.

En concret, a les altes, es pressuposten 7.725 euros per al TAPIS i 2.278,18 euros per a l’Arrendament del Trinquet "Xiquet de Gata", sent el total de despeses de 10.003,18 euros. Es donen de baixa: l’Assessoria Jurídica per 7.725,00 euros i la Contractació de Serveis Tècnics, per 2.278,18 euros, el que importa el mateix total de despeses, 10.003,18 euros.

FONTS: Ajuntament de Gata i BOP. Foto escut de Gata, extret de la página web de l'Ajuntament.

 DIUMENGE, MERCAT SOLIDARI A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA. ARRIBEN LES ACTIVITATS DE "VIURE EL NADAL A GATA"

20161209143513-mercatsolidaricartell.jpg

Passats els ponts de la Constitució i la Puríssima entrem al temps preparatori per a les festes nadalenques. S’esdevenen moltes activitats pròpies del temps a Gata. La primera que ens trobem en el calendari serà la festa del Nadal que prepararan els residents de la urbanització Gata Residencial al Parc de les Fades, organitzat per l'Associació de Gata Residencial i amb la col·laboració de Comerç de Gata i Comissió de Festes 2017, sota la Regidoria de Residents de l'Ajuntament de Gata. Serà demà dissabte dia 10. El muntatge serà una Fireta de Nadal de les 11 a les 16 hores. Hi haurà barra i paella condimentada per la Comissió de Festes de Gata 2017. També hi haurà sorteigs, vi calent, xocolate i dolços nadalencs, així com una actuació dels alumnes de CODA, Escola de Música.

El diumenge dia 11 tindrà lloc a partir de les 10 i fins les 18 hores el MERCAT SOLIDARI a la Plaça de l’Església. Participaran en les paradetes del mercadet: el TAPIS, CARENA, CREU ROJA XÀBIA, ASSOCIACIÓ DIABÈTICS DE GATA, AMADEM, PAYASOSPITAL, LA MIRADA DEL PERÚ, ALTAIR COOPERACIÓN INTERNACIONAL, LUDAI, CÀRITAS i GATARRAPA. Tota l’activitat estarà coordinada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata.
Paral·lelament al mercadet hi haurà activitats culturals complementàries al mateix escenari de la plaça. A les 12,45 actuarà la BANDA JUVENIL DE GATA i a les 16,30 hores actuarà el grup "TARANNA TEATRE" que presentarà l’obra "Precísament així es va escriure la primera carta".

Del mercadet a les Jornades d’Educació

Dilluns 12 i dimarts 13, a la Biblioteca Pública Municipal de Gata tindrà lloc unes Jornades d’Educació per a pares i mares, que organitza la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata. El dia 12 es parlarà de la "Competència digital i èxit professional" a càrrec de Voro Gómez Roselló de la Direcció General de Política Educativa. El dia 13, dimarts, la xerrada serà: "Importància d’educar les emocions per tindre èxit en la vida", a càrrec de Amparo Cortell Escrivà, mestra i psicopedagoga especialista en orientació professional.

Dijous dia 15 és el torn per als donants de sang i tots els que vulguen afegir-se a aquesta acció solidària i humanitària. De 17 a 20,45 hores es farà la col·lecta de Donació de Sang al saló d’actes del Centre Social Integrat.

Viu el Nadal a Gata

Divendres 16 començarà la campanya nadalenca gatera "VIU EL NADAL A GATA". A les 18 hores serà inaugurada a la Biblioteca l’Exposició de targetes de Nadal. Al mateix lloc, a les 20 hores, tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura.

Diumenge 18 al Casal de la Música es viurà a les 12 del migdia el primer concert nadalenc a càrrec de la Rondalla de Gata, el Grup Serrillàs i la Coral de l’Escola Municipal de Música. Dimecres 21 arribarà la tradicional Audicional de Nadal de l’Escola Municipal de Música, al Casal de la Música a les 19,30 hores. El dia 22 serà el Festival de Nadales del CEIP Santíssim Crist. Divendres 23 hi haurà teatre i música. El teatre infantil serà a les 17 hores al Centre Social. El Concert de Nadal de la Banda Unió Musical i la Banda Juvenil serà a les 20,30 hores al Casal de la Música. Dia 27, dimarts, serà el torn del Taller de galetes de Nadal, al Centre Social a les 17 hores.

Dissabte i diumenge viuren els dies grans de la Nit de Nadal i el Dia de Nadal i ja a tres dies d’acabar l’any, el dia 29 serà el primer acte de la Campanya reis 2017: la Recollida de Cartes a Ses Majestats els Reis d’Orient, que es farà, com és tradicional, a la Plaça de l’Església a les 18,30 hores.

No hay texto alternativo automático disponible.
   
Finalment, ressenyar també l'ESCOLA DE NADAL, que organitza l'AMPA Gata, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació. Hi haurà Tallers, contes, eixides, jocs i un fum d'activitats per a passar-ho bé. Serà al CSI i estan previstes les activitats els dies 23, 27, 28, 29 I 30 de desembre de 2016 i els dies 3, 4 i 5 de gener de 2017. Cal inscriure's per a la realització dels mateixos.

FONT: Informació publicada a la revista "Comerç d’Ací". Cartell anunciador del Mercat Solidari, Ajuntament. 


AHIR, EL PARC DE LES FADES DE GATA VA FER HONOR AL SEU NOÚ NOM: GATA RESIDENCIAL ES VA OMPLIR DE MÀGIA, MÚSICA I COLORS

20161211205932-parcfadesnadal.jpg

Heu llegit bé. A Gata hi ha un parc que s’anomena de les Fades. Ahir des de mitjan matí fins la vesprada, la màgia del Nadal i la música, dirigida i organitzada per Sebastià Roig (Acadèmia CODA) va brillar en GATA RESIDENCIAL. Era la FIRA DE NADAL. Tots els menuts i també majors de l’urbanització, a més dels convidats i col·laboradors, com la Comissió de Festes 2017 o els mateixos alumnes de CODA, ho van passar d’allò més bé. Els va acompanyar el temps i les fades van ser propícies. Cada vegada que tenen que organitzar una festa...allà que van, és Gata Residencial.

  La imagen puede contener: una persona , personas tocando instrumentos musicales y niño(a)
  La imagen puede contener: 3 personas , personas de pie, niño(a) y exterior
  La imagen puede contener: multitud, cielo, nubes, exterior, una o varias personas y naturaleza
  FONT: Fotos portada i interior Alvaro Fagiani i Alberto Cardona (extretes del facebook).


ASSOCIACIONS I ENTITATS SOLIDÀRIES AL MERCADET DE NADAL DE GATA (Plaça de l'Església)

20161211224013-mercatsolidari.jpg

Per a veure les fotografies de l’Ajuntament de Gata d’aquest event solidari PUNXEU ACÍ.

La Plaça de l’Església de Gata s’ha convertit hui en un MERCADET SOLIDARI DE NADAL. Han estat les associacions i entitats solidàries, benèfiques, altruïstes, han posat dolços, pastes, tots els elements tan tradicionals d’aquestes dates. Com a activitats paral·leles culturals han actuat la Banda Juvenil de Gata i el grup "Taranna Teatre" presentant l’obra "Precísament així es va escriure la primera carta".

  La imagen puede contener: personas sentadas y una o varias personas
  Cal recordar que han estat presents a la plaça les diferents associacions, bé locals bé comarcals en les quals està relacionada Gata o veïns gaters, totes elles de caràcter solidari. Recordem: el TAPIS, CARENA, CREU ROJA XÀBIA, ASSOCIACIÓ DIABÈTICS DE GATA, AMADEM, PAYASOSPITAL, LA MIRADA DEL PERÚ, ALTAIR COOPERACIÓN INTERNACIONAL, LUDAI, CÀRITAS i GATARRAPA.
  La imagen puede contener: una o varias personas
  La imagen puede contener: 2 personas , personas sentadas y exterior

Tota l’activitat ha estat coordinada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata.

FONTS: Ajuntament de Gata, Parròquia de Gata i Jaume Monfort.GATA. LA PREMSA PARLA DEL GOVERN LOCAL: exigència de lliberació de la AP-7 i despeses dels òrgans de govern

20161212221929-dscf2478-copia.jpg

Els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV publicaven diumenge la informació següent: "Los peligros de la travesía urbana de la N-332 en Gata" i al subtítol: "El gobierno local exige que se libere la AP-7 para desviar los cientos de camiones que atraviesan cada día el pueblo". Un toc d’atenció al perill que comporta la travessa de vehicles pesats per la Nacional 332 al pas per Gata de Gorgos, que es pot fer extensiu a Benissa i Oliva, pobles que ens toquen de prop, el primer més que el segon. Si voleu llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

Per altra part, hui dilluns 12 de desembre publica una notícia-reportatge el diari digital MARINA PLAÇA al respecte de les despeses que ens costen els òrgans de governs locals dels ajuntaments als ciutadans de cada poble de la comarca. Al llista, el nostre govern local de GATA DE GORGOS apareix l’últim de la llista dels ajuntament de la comarca i referit a 2016 és de 76.723,90. La llista l’encapçalen, clar està, Calp, Dénia, Xàbia i Teulada. Després apareix Benissa i Pego, però Pedreguer i Ondara encara estan per dalt de Gata, la última. La notícia la podeu veure al diari en castellà. Titula "Lo que nos cuestan nuestros políticos". Als subtítols: "Los municipios de la Marina Alta mantienen notables diferencias en lo que destinan a gastos de sus órganos de gobierno"; "Sobresale el caso de Calp, que dedica el 2,5% de su presupuesto a pagar sueldos y gastos de ediles y asesores, mientras Dénia y Xàbia están en el 1,5% y el 1,7%, respectivamente" i "Mientras la ciudad del Penyal destina más de 850.000 euros, Gata y Ondara dedican menos de 100.000". Per a llegir al complet la notícia, PUNXEU ACÍ.

A la fotografia, eixida de la Nacional 332 de Gata de Gorgos, per la Carretera d'Ondara.

FONTS: Información 11-12-2016 i Marina Plaza, 12-12-2016.COMENÇA TEMPS DE BETLEMS: betlem familiar, homenatge als meus pares

20161212223659-betlemmeu2-copia.jpg

A dotze dies de la Nit de Nadal, quan els carrers s’omplin de Nadales, de llums especials d’aquestes festes tan entranyables, com faig cada temporada, toca el TEMPS DE BETLEMS. Caldrà no perdre els costums familiars i de poble que els nostres majors havien forjat amb tants sentiments i paciència i que omplin aquestes dates. Un dels costums més arraigats era el betlem de casa, el betlem de l’església, el betlem a les entitats, tendes, als llocs populars o públics.

Al caliu de la llar es muntaven aquestes representacions bíbliques del naixement del Jesuset i de la vida a Betlem. Ara cal reviure aquells records i sentiments. En temps de rapidesa...cal parar-se a contemplar aquells moments. Serà temps de calma.

Tot això ho dic per a encetar aquesta secció que queda oberta a tots els usuaris. Via blog, via facebook, podeu remetre’m o publicar al meu mur, en el cas de la xarxa facebook o per altre mig, les fotografies i vídeos dels vostres betlems, naixements, arbres de nadal, decoracions, el que adorneu per a la vostra casa.

Com a exemple, vos pose la primera fotografia parcial del nostre betlem monumental que hem muntat a ma casa del carrer Signes, a casa dels meus pares, el meu fill i jo. És la part central, encara eestan muntades dues parts laterals més. El meu fill ha tingut idees molt bones i ha treballat de valent. El resultat ja el veureu. Servixca com a homenatge als meus progenitors, especialment a ma mare Ana que el muntava any rere any. Recorde que em vaig aficionar a aquest muntatge ajudant-li a ma mare i que algunes figures, com Sant Josep o la Verge, i el castell d’Herodes, em deia tenien més de 60 anys. Ella estarà veient el "seu betlem" i gaudirà d’ell, sens dubte.

Si voleu visitar-lo, sols teniu que posar-se amb contacte amb els meus o amb mi i podreu contemplar el betlem-homenatge a "Anita Canyetes". Al llarg d’aquestes dates aniré posant-vos escenes i raconets del mateix.HUI I DEMÀ, JORNADES D'EDUCACIÓ A LA BIBLIOTECA DE GATA (xerrades dirigides a pares i mares)

20161212224711-voro.jpg

Hui dilluns dia 12 a la Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos s’ha celebrat la primera xerrada informativa de les JORNADES D’EDUCACIÓ, organitzades per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata. Ha parlat de la "Competència digital i èxit professional" el mestre Voro Gómez Roselló, que treballa també a la Direcció General de Política Educativa. Voro ha parlat d’escola i família, dels fills i pares al voltant de l’aprenentatge. La xerrada ha sigut molt interessant.

Demà dia 13, dimarts, la xerrada serà: "Importància d’educar les emocions per tindre èxit en la vida", a càrrec de Amparo Cortell Escrivà, mestra i psicopedagoga especialista en orientació professional.

FONT: Foto i informació Marí Arabí i Ajuntament de Gata.EL GORGOS CADET, IMPARABLE. ÉS LÍDER A SET PUNTS DEL SEGON. ELS MAJORS SÓN SEGONS DEL SEU GRUP

Bons resultats recollits aquest cap de setmana passat pels equips grans del GORGOS. Com sempre, esperant més resultats, comence pels menuts INFANTILS del Gorgos. El primer equip va perdre a casa, 1 a 2, front La Nucía. El gol gater va ser de Jordi. A la classificació és sisé amb setze punts en els nou partits disputats. 5 partits guanyats, un empat i 3 perduts. 20 gols a favor i 9 en contra. La pròxima jornada serà la desena i es jugarà entre el 17 i 18 de desembre.

Els protagonistes, setmana rere setmana, seguixen sent els CADETS del Gorgos. Van golejar a La Nucía per 5 gols a 1. Hat-trick de Hamza i doblete de Axel. Hamza i Axel marcaven seguit als minuts 28 i 29. Al 38 acurtava distàncies Luis i feia el 2 a 1. Va acelerar el Gorgos i Hamza feia dos dianes més els minuts 42 i 44. A la segona part, al minut 67, marcava el definitiu 5 a 1 Axel. En nou jornades, el GORGOS CADET és líder en solitari i conta els partits per victòries, amb 27 punts. Sis menys en té el Pego. Té 34 gols a favor (és el segon màxim realitzador darrere del Calp) i 6 en contra. A la pròxima jornada, un altre partit que serà disputat: Altea B-Gorgos C.F.

Pujant cap amunt, trobem al GORGOS JUVENIL que va caure a Alacant contra el S.C.D. Carolinas B per 4 a 1. El gol gater el conseguia Raúl Orellana. Amb el resultat de 4 a 1 baixa posicions i és nové amb 19 punts. Ha guanyat 6 partits, empatat 1 i perdut 6, 31 gols a favor i 23 en contra.

Finalment, el GORGOS major també va golejar en el seu partit i és segon del grup XII de Segona Regional. 3 a 1 va guanyar al Camp Municipal de Les Costeres amb doblete de David Molines i un gol de Eloy. Marcava David al minut 52, als cinc minuts ho feia Eloy i David repetia al 76. El gol xabier el feia Joan. Amb 27 punts és segon darrere del Daimús que en té 31. Dels dotze partits jugats, nou són guanyats, cap empat i tres derrotes. 31 gols a favor i 14 en contra.

El pròxim partit, dins d’aquesta setmana, serà molt interessant. Jugaran a Les Costeres el GORGOS contra el líder Daimús. Segon contra primer. El Gorgos pot quedar-se a un punt del líder o separar-se més l’equip de la Safor. Els gaters, de segur, que ho donaran tot per acabar l’any molt bé.

FONT: FFCV. Foto del GORGOS CADET (Gorgos C.F.).TEMPS DE BETLEMS: Figures de paper, racó boniquet (betlem de Benjamín i Ana)

20161213212828-figuresbenja.jpg

Curiós i simpàtic resulta aquest betlem que m'envia Benja, amb figures fetes de paper, de xicotet format que saluden els nadals a Ca Benjamín i Ana. La pasqüera va amb conjunt amb el paper o cartolina que envolta el betlem. Són les festes nadalenques 2016-2017.

FONT: Foto de Benja.TENIM JA LA TORMENTA DAMUNT DE GATA O ESPEREM...? (Gota freda, pluges fortes?)

20161216230927-aiguacanya.jpg

La pluja del matí que ha anat acompanyada per moments del que ací a Gata diguem "aigua bambolla" ha deixat vora 6 litres, concretament 5,8, segons mesurava el pluviòmetre de l’estació de Meteoxàbia del C.E.I.P Santíssim Crist. El més destacat de tota la jornada era la humitat, que a les 21 hores era encara molt elevada, el 93 per cent. Per la nit ha començat a ploure però moderadament i sense excesos, la qual cosa seguix siguen beneficiosa per als terrenys, per a fer saó.

Amb la segona part de la pluja, la d’aquesta nit, ja s’havien comptabilitzat tres litres més i ara, al voltant de les onze de la nit, són 9 els litres acumulats al mateix observatori.

Pel que fa a la comarca, coneguem de la tormenta, de la gota freda, que continuem en alerta taronja. S’han suspés tots els partits de regional,en totes les categories. Altres actes i festes també han quedat suspesos. En Xàbia, han alçat murs de sorra a l’Arenal per evitar els primers mals del temporal de mar, arribat el cas. De moment, més val previndre que no curar els mals quan ja no tinguen remei.

Per tant, davant aquesta situació MOLTÍSSIMA PRECAUCIÓ, si la cosa empitjora en les pròximes hores i els dos dies que venen.

*Recentment, l'Equip de Govern de Gata, ha comunicat el següent informe:

"A causa de l'alerta taronja per tempesta es suspenen tots els actes esportius previstos durant el cap de setmana.

Es prega precaució a l'hora de circular sobretot prop del llit del riu, barrancs, camins inundables...

A través de les xarxes socials municipals anirem actualitzant tota la informació així com els avisos rellevants per a la població. En cas de dubte podeu cridar al 112 o acudir a la Policia Local.

Gràcies per la col·laboració!!"


A la fotografia feta per Vicent Signes "Canya", coincidint en divendres que sempre proliferen les vistes dels quatre cantons de Ca Martí i la seua perruqueria, es veu perfectament la ploguda d’aquest matí de l’aigua "bambolla" que deia.

FONT: Foto Vicent Signes Signes.TEMPS DE BETLEMS: un familiar i guapet de Gata (a casa de Susana i Manolo)

20161216231825-susanaimanolo.jpg

Seguixen aportant els usuaris fotografies dels seus betlems. Ho agraïsc. Els donem a conéixer i ens apropem més al caliu dels pissos, de les cases, del veïnat, en aquests dies tan especials. Ací teniu un altre betlem, és familiar, és recollit i guapet, com diríem a Gata. Amb un carinyo especial l’han fet entre Susana i Manolo i els seus fills, Ingrid i Manolo. Fixeu-se que no han perdut detalls en poc espai.

FONT: Foto, Susana Bernal.VOLS FELICITAR ELS NADALS ALS TEUS ? DES DE GATA, VOLS FELICITAR ALS TEUS QUE ESTAN LLUNY?. POTS FER-HO PER EL CRONISTA DE GATA

20161217192546-targagent.jpg

T’explique i vos explique. Des de fa unes quantes setmanes tenia la idea al cap. Ara la pose en marxa. Són dies de recordar aquell cosí, aquella filla, aquells amics, que estan lluny, a altres pobles, altres terres, altres continents, són dies de felicitar-nos les festes entranyables dels nadals i més si no podeu vindre a Gata o els gaters no poden anar amb els altres familiars. Per això, ací teniu una finestreta al món. Tant de Gata cap al món com del món cap a Gata. Tots els que no podeu abraçar en persona i en viu als éssers volguts, podeu des d’ací fer-ho, encara que siga d’una manera virtual. Puc servir de pont i eixe és el meu desig. Podeu remetre’m alguna foto, missatges, que vulgau. Entre tots podem anar composant la série: "DE GATA CAP AL MÓN, DEL MÓN CAP A GATA".

Per mig de la pàgina del CRONISTA DE GATA, en conexió a Internet. Podeu desitjar bons dies, bones festes a tota la vostra família. Ja tenim una família que ho farà i des de lluny. Un altre dia vos conte més...

FONT: Muntatge per a l’article, felicitacions des del món cap a Gata i de Gata cap al món. Foto: Jaume Monfort.TEMPS DE BETLEMS: Un altre familiar a escala, en un pis de Gata

20161217204544-viy.jpg

Trobem hui un altre betlem familiar que ho té tot. Espai reduit, però no li falta de res, dels personatges més importants. En un pis de Gata, ahí el tenim, per a que els que allí viuen recorden el naixement del Jesuset.TEMPS DE BETLEMS: el gran, homenatge als meus pares (panoràmica)

20161217210231-img-20161217-wa0000-copia.jpg

(PER A NO PERDRE'S DETALLS DE LA IMATGE EN GRAN, PUNXEU ACÍ)

La foto està feta per Sonia Soria Soler. Vista panoràmica del betlem monumental de casa, homenatge als meus pares. El betlem monumental vist al complet, per a que es feu una idea. Al centre, la cova de Betlem. A l'esquerra -si mireu la foto- el riuet, poblat i caminals. A la dreta, cova dels pastorets i castell d'Herodes. Ja aniré posant-vos escenes i parts.HUI, DIUMENGE, 12,30, CASAL DE LA MÚSICA: CONCERTS NADALENCS (Rondalla i Cors, de l'EMM i Serrillàs)

20161218110145-rondallagata.jpg

S'acosta el Nadal i les agrupacions musicals programen per a tots els públics els tradicionals concerts nadalencs, que patrocina l'Ajuntament, per mig de la seua regidoria de Cultura. La pluja i el mal temps no té que ser un obstacle. Un bon paraigües, sentir ploure, caure la pluja i cap al Casal de la Música. En hora i mitja, a les 12,30 hores, al Casal de la Música. Actuació del Cor de l'Escola Municipal de Música de Gata, del Grup Serrillàs i de la Rondalla de la EMM de Gata.

Primer actuarà el Cor de l'EMM, sota la direcció de Pere Romà i Rocher. Interpretaran dos nadales, "Ja canta el rossinyol" de Jordi Sansa i "Dolça cançó de la Nit de Nadal" popular alemanya, i la magnífica que Juan Pardo va fer coneguda "Gracias por la música" de B.Andersson i B.Ulvacus.

Després serà el torn del Grup Serrillàs amb el director José Antonio Bataller Arias. Les nadales seran també les protagonistes amb les veus dels gaters i gateres del cor: "Escolteu els àngels canten" de Mendelssohn, "A la media noche" (anònim), "White Christmas" de Irving Berlin, "A Belén venid, pastores" de Arm.J.L.Blasco, la coneguda obra "Adeste Fideles" de J. Reading, i "Santa Nit" de Franz Grüber.

Actuarà en tercer lloc la Rondalla de l'Escola Municipal de Música de Gata, dirigida per Manuel Olivenza Moreno i Maite Jaén Reig. Interpretaran tres peçes musicals: "Granadina", "Zapateado" de la Suite Española de E. de Uliarte, i "Piratas del Caribe" de H. Elogian Zimmer, amb arranjaments de Vicent Mut.

Finalment, els tres grups cantaran i tocaran dos obres: "Pastorets i Pastoretes" (Nadala Popular Valenciana) i "Jingle Bells" (Nadala Popular nord-americana).

El que he dit, A MAL TEMPS, BONA CARA. És temps d'això. Li podem traure un algtre al·licient i la pluja està sent magnànima amb nosaltres, per ara. Que continue...

A la fotografia, la Rondalla de l'EMM de Gata. Foto: Maite Jaén.NOMENEN ARXIPREST DE LA MARINA AL RECTOR DE GATA, DON FRANCISCO M. MURILLO

20161218112941-donfranciscorectorarxiprest.jpg

Aquesta setmana hem conegut el nomenament de Arxiprest de la zona 35 (La Marina) dita de la "Santíssima Sang", que pertany a la Vicaria VIII de la diòcesis de València, al nostre rector de Gata de Gorgos, Don Francisco Manuel Murillo Roldán. Don Francisco sustitueix a Don Francisco Revert, reelegit a inicis de novembre per l’arquebisbe cardenal, però nomenat aquest posteriorment a finals de novembre vicari episcopal d’aquesta vicaria.

El càrrec que ara comença a exercitar el rector de Gata serà el de coordinar, reunir, ajudar a tots els rectors i les seues parròquies d’aquest arxiprestat que abarca pràcticament totes les parròquies de la Marina Alta, a excepció de Calp, que pertany al obispat d’Alacant-Oriola.

Celebrem el nomenament des del blog i desitgem que la tasca encomanada al nostre rector siga venturosa i vaja per bon camí.PLOU A CABASSOS, PLUJA FORTA A GATA (seguix l'alerta). Ja portem hui 45 mm.

20161218173645-plujavespradadium.jpg

La Marina Alta està sotmesa a hores d’ara al fort temporal de Llevant. Fa mitja hora bufava el vent a més de 80 kilòmetres per hora i la pluja era constant. En tot el dia, les fortes pluges s’han anat alternant amb parades. Anem a les medicions. L’amic Vicent Signes Signes "Canya" ja havia mesurat a Gata, de 8 del matí de divendres a 8 del matí del diumenge, 57 mm. La primera jornada 30 i la segona 27.

Si observem l’estació de Meteoxàbia del C.E.I.P. Santíssim Crist, a les 17,24 hores teníem dades importants. De les 00,00 d’anit (dissabte a diumenge) fins ara han caigut 45 mm. i seguix plovent sense parar. Hi ha molta humitat, 96 per cent, i el vent ja ha amainat, situant-se en 11 kilòmetres per hora. Segons el mateix observatori, a Gata portem ja en els 18 dies del mes un total de 157,2 mm. acumulats.

Ens informaven que hi havia molta aigua al llit del riu, però era de l’escorrentia que baixava dels carrers i camins de la part nord de Gata. De moment, encara "no ha vingut el riu" com li diuem els gaters a baixar l’aigua.

SEGUINT EL TEMPORAL I LA PLUJA:

* 19,19: l’estació d’escola marca ja 57,8 mm. Al mes s’acumulen ja 170 mm.

FONTS: Meteoxàbia CEIP Santíssim Crist, Gata. / Vicent Signes "Canya".ENS HA DEIXAT JOSÉ RIVERO ROMERO (de les aigües, home de Tonica Mengual)

20161218182258-joserivero.jpg

Ha faltat el veí de Gata JOSÉ RIVERO ROMERO, també conegut com "el de les aigües dels Plans", que estava casat amb Tonica Mengual. La família, amics i veïnat l’acomiadarà demà dilluns dia 19 a les 12 hores en el funeral que se celebrarà en l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel. Ara es troba al tanatori de Xàbia. El meu condol per a la seua muller i els seus fills i filles. DESCANSE EN PAU, Don José Rivero.AQUEST MIGDIA, CONCERT NADALENC DE TRES GRUPS DE GATA

20161218195745-corscasal.jpg

Malgrat la pluja i el mal temps, músics i espectadors han desafiat els elements metereològics i han gaudit de la música, amb moltes nadales i ambient festiu, que han oferit al Casal de la Música, els xiquets i xiquetes del Cor de l’Escola Municipal de Música de Gata; el Cor Serrillàs i la Rondalla de l’Escola Municipal de Música de Gata.

A la composició teniu les actuacions de tots tres.

FONT: Fotos María Arabí Arabí.SUSPENEN LES CLASSES A GATA, PER LES ALERTES DE LA TORMENTA (decret d'Alcaldia)

20161218220536-plujafortadiumcarreralcolaies.jpg

L’equip de govern de GATA ha emés un comunicat important per a tota la comunitat escolar, referent al temporal que estem patint. Diu textualment:

"Davant de les informacions que arriben del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana i de l’Agència Estatal de Meteorologia, i com a mesura de prevenció, per decret d’Alcaldia, se suspenen les classes en els dos centres educatius del poble durant la jornada de demà dilluns, 19 de desembre de 2016.

Demanem la col·laboració de les famílies per tal d’evitar riscos innecessaris a la població escolar.

Preguem màxima difusió!!"

Cal tindre en compte que hui ja es porten recollits, amb 22 hores des de la mitjanit fins ara 62,6 mm. segons l’observatori del CEIP Santíssim Crist de Gata.

FONT: Equip govern. Ajuntament de Gata.DEL MÓN CAP A GATA...FELICITEN ELS NADALS (gaters des del nord-est de EE.UU.)

20161218222507-felicitentoniisammie.jpg

Ahir anunciava la série que havia pensat pot servir per apropar més als gaters, des del món cap a Gata i des de Gata cap a parts del món, ja siga a la comarca, a altres llocs d’Espanya, d’Europa o del món. Dit i fet, ja m’arriba la primera felicitació d’una jove parella que no passaran els Nadals en Gata i per això han utilitzat aquesta humil finestreta. Ells són Toni Signes i la seua dona Sammie.

Deixe’m que ells parlen i facen aquesta salutació:

"Voldria agrair a Miguel Vives l’oportunitat de felicitar-vos els nadal mitjançant el seu blog. Enguany passarem aquestes festes lluny dels nostres familiars i amics del poble de Gata gaudint del clima típic nadalenc de la zona nord-est dels Estats Units. De segur que us trobarem a faltar. Vos desitgem que passeu unes bones festes i un feliç any nou. Toni i Sammie

Com a mostra de que estan en zona nevadíssima les fotografies que acompanyen aquesta felicitació. Des de Gata i des del blog, també felicitacions per a ells.

(Ací comença la série que està oberta a tots: els de Gata cap al món i els del món cap a Gata. Podeu tots fer ús d'ella).

FONT: Fotos de Toni Signes.!! HA VINGUT EL RIU !! (Arriba la primera avançada d'aigua a Gata)

20161218234355-havingutriusaragcia.jpg

Les fortes pluges a l’interior i les rambles de Castells i Malafí, que s’omplien a mitja vesprada, han donat com a conseqüència que arribara per fi l’aigua. Ja tard, en fosca, però tenim la fotografia gràcies a Sara García Molina, que ha captat aquesta instantània que vegeu. Si observeu l’aigua baixa bruta, amb molta terra. Els llums del pont permitixen veure tot el llit. Sabrem demà si ha continuat baixant.

També em comunicava l’amic Paco Costa que "EL CAP DEL RIU", com sempre diguem els gaters, ha passat fa uns vint minuts pel Penyó.

Cal dir, que quasi acabant-se aquesta jornada, GATA ja ha mesurat 63,8 mm., que són molts.

També ens passa aquesta fotografia tan significativa amb l'aigua entremesclant-se amb el resplandor dels llums dels focus de baix del pont de la via del tren, Josep Esplugues Cirugeda, una senyal més de que ha vingut el riu.

La imagen puede contener: noche, exterior y agua

Mentre ja podem dir allò tan típic dels gaters: !! HA VINGUT EL RIU !!.

FONT: Foto Sara García Molina.UNA BONA RIUÀ....I SEGUEIX PLOVENT (Ja tenim 80 litres des de la nit de dissabte)

20161219090459-15578135-10209906764638305-8728087172517768908-o.jpg

La fotografia és molt bonica. L’ha feta des de sa casa Alberto Cardona Pedro i li agraïsc que la puga publicar al blog. Ací teniu el RIU GORGOS, que mostra una bona riuà, que pot anar creixent si segueix plovent com està fent-ho ara en tota la comarca, sobre tot en punts de l’interior com Castell de Castell, Benigembla o les serres d’eixos pobles. Anit ja donavem les primeres fotografies. Ara ja és una realitat a "la claror del dia". Les previssions estan complint-se, la prevenció de no fer escola està molt ben presa per les autoritats, des de les locals fins les autonòmiques, i seguim acumulant litres.

Si ahir tancavem el dia amb 64 litres, hui dilluns 19 a aquesta hora (8,50 del matí) ja em portem 16, que en total fan 80 litres en 33 hores. L’observatori de Meteoxàbia del CEIP Santíssim Crist és la referència. Seguiré donant-vos la informació. La humitat estava ara al 96 per cent. Tocarem aquest matí els 200 litres de l’acumulat al mes. Ara n’hi havia ja 193,2. I seguim sumant.

Ja el tenim aci!!!. Aquesta és la frase que utilitza Antonia Torres, des de la part del Penyó cap al Parc del Raval. A migdia vois posaré un àlbum recopilant totes les fotografies que han pujat al facebook els usuaris. EL RIU GORGOS al pas per GATA és hui dilluns 19 de desembre la notícia...

La imagen puede contener: cielo, exterior, naturaleza y agua

FONTS: Fotos, Alberto Cardona Pedro i Antonia Torres.EL RIU GORGOS BAIXA MOLT CRESCUT AL SEU PAS PER GATA. ES TALLA PER PRECAUCIÓ EL PONT D'ALCOLAIES. NIVELL D'ALERTA ROIG. 19-12-2016 (Al poble es registren en tres dies 151 mm.)

20161219172329-20161219-154754-copia.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES, PUNXANT ACÍ).

TAMBÉ VOS POSE UN VÍDEO DEL RIU GORGOS1, PUNXEU ACÍ. UN ALTRE DEL RIU GORGOS2, PUNXEU ACÍ.

Eixes serien les notes més importants. A primeres hores del matí anava molt baixet. Aquesta vesprada, la crescuda era impressionant, notable, un poc menys que aquell dotze d’octubre de 2007. ALERTA ROJA. Creixent i creixent, litres i més litres a l’interior i el Gorgos, Xaló allà al poble del mateix nom, desbordant-se al Xopar, prop del Molí de la Tarafa. A Gata, malgrat el pantanet de Planisses, baixava i baixa ara amb força l’aigua.

El comunicat de l’Ajuntament fa 5 hores donava compte del risc de fortes pluges:

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat el nivell roig de risc important i extrem de pluges i des de l’Ajuntament de Gata s’activa el pla d’inundacions a la localitat. Per tant, es demana a la població precaució a l’hora d’acostar-se a veure el llit del riu, ja que s’espera una avinguda important en el cabal del Gorgos.
A més a més, es recomana que es lleven els cotxes aparcats en els ponts per evitar incidències.

Pel que fa a la quantitat d’aigua registrada en Gata, en tres dies -segons ens diu Vicent Signes Signes "Canya" és de 151 mm. De 8 del matí d’ahir a 8 del matí de hui, 94. Per altra banda de la mitjanit de dissabte a diumenge fins la de diumenge a dilluns va mesurar 64 litres l’observatori de Meteoxàbia del CEIP Santíssim Crist de Gata. Des d’eixa hora a ara (17,15 hores) ja en són 47 mm amb un 95 per cent d’humitat. El mes ja porta 223,4 mm. I el temporal segueix...

  La imagen puede contener: montaña, cielo, planta, exterior y naturaleza
  La imagen puede contener: cielo, exterior y naturaleza
  La imagen puede contener: planta, cielo, árbol, exterior, naturaleza y agua


He fet un recorregut des de dalt les Coves Roges fins el pont nou del vial amb fotografies (les teniu a l’àlbum) i amb tres vídeos, que podeu mirar ací amb els enllaços i al facebook. Com deia una dona hui al saber que "havia vingut al riu", "l’aigua és vida". Gaudiu d’ella.

Finalment, la fotografia del pantanet de Mirandes, que ho diu tot. FOTO: ANTONIO OLIVER.

  La imagen puede contener: montaña, exterior y naturaleza

FONT: Foto interior, Antonio Oliver.EL TEMPORAL DEIXA EN GATA 206 MM. DE PLUJA. FORTA RIUADA DEL GORGOS, UN POC MENYS QUE EN 2007.

20161220090453-15578183-755527164598680-8888486302023738994-o.jpg

Pareix que el temporal està dient-nos adéu i és hora de fer balanç. Ho faig amb les bones dades de les pluges dels últimes quatre dies i amb la baixada d’aigua del riu Gorgos. Seguint la petició d’un usuari del blog, Vicent Signes "Canya" ha tingut a bé passar-me les dades de pluja recollides fins ara que són molt bones per al camp, els pous i la muntanya.

En tot el temporal, de divendres 16 a ahir dilluns 19, es van recollir a Gata 206 mm. d’aigua. El dia que més va ploure, diumenge, van caure 94 mm. Divendres, 30 mm.; dissabte 27, i ahir dilluns, 55.

Seguint amb els resums, dir que si de gener a octubre, segons les mesures de Vicent Signes, va ploure 126 mm., el mes de novembre en va fer 105 i en els 19 dies de desembre, 262. L’any 2016 portem un total de 493 mm. 

A més de les quantioses pluges dels últims dies, s’afegeix que "ha vingut el riu i amb una bona tamborinà" -com diríem en gater-. Cap a les 23 hores del diumenge començava a xorrar, mesclant-se l’aigua de l’escorrentia dels carrers de Gata amb la que botava per dalt del pantanet de Planisses. La cota màxima alcançada pel riu va ser el ple de migdia d’ahir dilluns dia 19. Es va tallar per precaució i per no obstaculitzar les avingudes d’aigua cap al riu, el pont d’Alcolaies, restablint-se la circulació passada l’alerta roja. Hui dimarts, passat el temporal, ha disminuit molt i a hores d’ara encaraq baixa prou ple. Molts veïns de Gata, que es van acostar a veure el riu la referència la van posar en la coneguda "Coveta dels gats" i de seguida van comparar amb la riuada del Pilar de 2007, aquell 12 d’octubre. Ahir va ser un poc menys. 

VOS POSE UNA BONICA VISTA QUE HE ESCOLLIT DE LES NOMBROSES QUE HI HA DEL RIU GORGOS A LES XARXES SOCIALS, DES DEL PARC DEL RAVAL MIRANT CAP AL PONT D’ALCOLAES D’AHIR MIGDIA, EN PLENA TORMENTA ENCARA. Foto pujada al facebook per Gemigeor Caselles, que de forma molt simpàtica posava: "Quan de temps sense voret, Riu Gorgos 2016".EL RIU GORGOS BAIXA MOLT DE CABDAL AL PAS PER GATA, PERÒ ENCARA SEGUEIX XORRANT. Feia un any i 17 dies que no baixava el riu

20161220200713-riu24h.jpg

Hui dimarts dia 20 el riu Gorgos encara segueix xorrant, però amb molta disminució d’aigua respecte a ahir. Podeu veure en la seqüència d’imatges el ahir i hui amb 24 hores de diferència. Com ha canviat el cabdal del riu al pas per Gata.

Posats amb contacte amb Sebastià Puig, encarregat de mesurar el cabdal del riu i també de comunicar-ho al Cap de la Policia de Xàbia, José Antonio Vallés. Ell ens deia que la primera riuada va baixar a les 23,15 hores del diumenge 19 i portava 1,50 metres d’altura, sempre amb el medidor de baix del pont de les Alcolaies. Ahir dilluns a les 12 del migdia baixava la segona riuada i va arribar als 3 metres d’altura. La cota del riu era de 3,50 metres poc després. Aquest matí a les 8 ja havia baixat a 1,50 i a migdia a 1 metre d’altura.

Si fem un repàs a les últimes baixades d’aigua i que els gaters hem dir allò de: ¡"Ha vingut el riu! ens remuntarem al 2 de novembre de 2015. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ. I més enrere al 25 d’abril de 2013. Si voleu també recordar-ho PUNXEU ACÍ.

FONTS: Blog CRONISTA DE GATA, dies 2-11-2015 i 25-4-2013.L'AJUNTAMENT DE GATA CONTRACTA A 6 TREBALLADORS: Subvencionats amb 51.346 euros

20161221145019-subv-ocupacio16.jpg

Dins el Programa d’Ocupació i Iniciativa Social de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, l’Ajuntament de Gata ha rebut 51.346,17 euros per a la contractació laborar de 6 persones gràcies a diferents programes.

A través de la subvenció de l’Emcorp , de 16330,25 euros, s’han contractat dos persones per al servei de neteja viària durant 4 mesos, del 15 de desembre al 13 d’abril, i un pintor per a la brigada de serveis municipals

En el programa Salari Jove, per a menors de 30 anys, s’han concedit 23.030,98euros per a la contractació d’ un informàtic i un auxiliar administratiu durant 6.5 mesos, del 15 de desembre al 30 de juny.

Finalment, s’ha contractat una orientadora professional per a parats de llarga duració, del 12 de desembre a l'11 de juliol, amb un import de 11.984,94€ dins el programa de foment d’ocupació EMCOLD.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.JA HAN EIXIT TOTS ELS PREMIS. LA GROSSA: 66.513. RESUM.

Passaré a eliminar la resta de informacions de tot el matí. Ja han eixit tots els premis grans del Sorteig Extraordinari de Nadal. Si vos ha tocat, enhorabona. Si no, a mirar la pedrea aquesta vesprada i si tampoc, pues al Sorteig del Nen.

El número 66.513 és LA GROSSA DE NADAL. I acaba en 13. Tot venut a Madrid, a una administració de la Porta del Sol. Eixia a les 11.57. Els reintegraments acabats en 3 de la grossa els tenen la PENYA CAVALLISTA i la CONFRARIA DE LA DOLOROSA.

Taula de premis grans:

RESUM:

11.57: PRIMER PREMI, 66.513. Integre a Madrid. (400.000 €, dècim)

Segon premi, 04.536. (125.000 €, dècim)

Tercer premi, 78.748. (50.000 €, dècim)

Quart premi: 59.444. (20.000 €, dècim)

Quart premi: 07.211. A PEDREGUER ha tocat. (20.000 €, dècim)

Cinqué premi: 22.259. A DÉNIA ha tocat. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 19.152. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 39.415. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 70.264. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 91.917. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 60.272. (6.000 €, dècim)

Cinqué premi: 68.981. (6.000 €, dècim)

També tenen premi: 66.512 (2.000 €, dècim). 66.514 (2.000 €, dècim). 04.535 (1.250 €, dècim). 04.537 (1.250 €, dècim). 78.747 (960 €, dècim). 78.749 (960 €, dècim). Les centenes del primer premi, 100 €, décim. Les centenes del segon premi, 100 €, dècim. Les centenes del tercer premi, 100 €, dècim. Els que tenen les dos últimes xifres del primer premi: 13 (100€, dècim), del segon premi: 36 (100 €, dècim) i del tercer premi: 48 (100 €, dècim) i el reintegrament de la Grossa: 3 (20 €, dècim).COMENÇA EL SORTEIG DE NADAL. SORT PER A TOTS ELS GATERS I GATERES. EL SEGUIREM EN DIRECTE...

20161222091237-20161219-154830.jpg

A les 9 del matí comencem a somniar per a quatre hores. Comencem a pensar que faríem si ens toca la Grossa de Nadal o alguns premis més menuts. Els gaters i gateres estem preparats per a tot. Que siga aixina. Intentaré resumir-vos en directe els premis i a l’hora de la seua eixida.

A Gata, que tinguen  sort els números acabats en 0, com per exemple el Bar El 10, que per això el compra acabat en 10. Sort per als que acaben en 1, com l’AMPA de l’IES o la confraria del Natzaré. També per als que acaben en 2, com la Penya Barcelonista o la Unió Musical. Per als que acaben en 3, com la Penya Cavallista o la confradia de la Verge dels Dolors. 

També sort per als que acaben amb 4, com l’associació Comerç de Gata o Gatarrapa. Amb 5, com el Club Atletisme. Amb 6, com el de la Junta del Santíssim Crist del Calvari o la Comissió de Festes 2017. Per als que acaben en 7, com la Cooperativa del Camp "Santíssim Crist" o la Societat de Caçadors "El Tossalaspre". En 8, com la confraria del Cor de Jesús, el Gorgos Club de Futbol o la Coral Grup Serrillàs.

Finalment, per als que acaben en 9 com el de les festes de la Font del Riu, la Penya Sant Antoni, els Quintos 2017 o la confraria del Sant Sepulcre.

SORT I SALUT PER A TOTS !!GATA REBRA PER A INVERSIONS 86.822 EUROS DEL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL DE LA G.V.

20161222101604-vistagata1.jpg

La premsa ho publicava ahir i és una bona notícia. Marina Plaza digital titulava: "Casi 2,1 millones para la Marina Alta que podrían ser el doble". Als subtítols: "Los municipios de la comarca ya conocen qué cantidad recibirán del Fondo de Cooperación Municipal de la Generalitat Valenciana para inversiones"; "La cifra podía haberse duplicado si la Diputación de Alicante se hubiera sumado a la iniciativa, como han hecho las de Valencia y Castellón" i "PSPV, Compromís y EU se concentran ante el palacio provincial para exigirle al presidente César Sánchez una rectificación".

Ho anunciava el secretario General del PSPV-PSOE en la Marina Alta, Toni Vaquer, ha anunciado. El Fons de Cooperació Municipal inclós en els pressupostos de la Generalitat Valenciana destinaran per a GATA DE GORGOS la quantitat de 86.822 euros.

Ací teniu l'enllaç a la notícia. PUNXEU ACÍ.

FONT: Marina Plaza, 21-12-2016. GV.
CONEIXEU EL CARTELL DEL MISTERI DE REIS 2017 DE GATA?

20161222112520-cartellreis17.jpg

Tres camells en l’horitzó, una llum de colors i la llegenda "2017 Misteri de Reis Gata Festa d’Interés Turístic Provincial" a més dels anuncis del dia i horari i lloc, Dijous 5 de gener. A les 18.30 h. Carrer La Pau-Pl. de l’Església. També l’autora de l’original i simpàtic cartell compost per AITANA GINER GANDÍA. I els organitzadors, Comissió Reis de Gata, Ajuntament de Gata (Regidoria de Festes).

Si no el coneixiu, ací el teniu. El veureu molt pels comerços i llocs estratègics del poble.

Ja fa moltes setmanes que el grup d’actors aficionats que conformaran els dos escenaris fan els assatjos. La maquinària del Misteri de Reis de Gata 2017 està en marxa. El destí, la vesprada i nit del dijous 5 de gener de 2017.

FONT: Cartell fet per Aitana Giner Gandía.GATA: DOS PROPOSTES CULTURALS NADALENQUES PER A HUI, TEATRE INFANTIL I MÚSICA DE BANDA

20161223085525-bandagata.jpg

En realitat, la música omplirà els dos centres.  Dos propostes nadalenques per a hui divendres 23, dia que precedix a la Nit de Nadal (Nochebuena). Quan deixem enrere el sorteig i pensem en el vertader sentit d’aquestes festes, l’aniversari del Nen Jesús, que serà demà a la mitjanit, els nens podran presenciar a partir de les 17 hores al Centre Social l’obra musical "La raboseta porigosa" pel grup "Els Rodamons". Patrocinada per la Diputació Provincial. Un regal nadalenc més.

Més tard, a les 20.30 hores, al Casal de la Música, arribarà el Concer de Nadal, que oferiran la Banda Unió Musical i la Banda Juvenil de Gata. Sempre és gratificant aquestes festes de Nadal participar en aquestes propostes culturals. Fem cultura, fem poble.

FONT: Cartell banda, Unió Musical de Gata.EL CRONISTA DE GATA VOS DESITJA BON NADAL (aquesta Nit Santa celebrem l'aniversari del Naixement del Nen Jesús)

20161224091923-targanadal.jpg

Servixca aquesta targa de NADAL per desitjar-vos a tots, a vosaltres que directament conecteu amb el blog CRONISTA DE GATA i a tots els amics que ho feu per mig del facebook, una SANTA NIT i un BON DIA DE NADAL de demà. Celebrem l'aniversari, el 2.016, o potser més o menys, del naixement del Nen Jesús a Betlem.

Les tradicions conserveu-les. Aquesta nit, la Missa del Gall i les Nadales. Toca aixina per a entrar a les FESTES. Demà el Putxero de Nadal, les Estrenes. Ja parlem de tot això. 

FONT: Foto de Gata i el riu a la targa de Nadal, José Luis Fornés.TEMPS DE BETLEMS: el de l'església parroquial de Gata

20161224093708-20161221-003113.jpg

No puc deixar passar el betlem que s'ha muntat a l'església parroquial de sant Miquel Arcàngel perquè és TEMPS DE BETLEMS i perque he participat també en el treball de fer-lo. A la part dreta, baix les imatges del Natzaré i la Verge de Fàtima, podeu contemplar la representació del Naixement del Nen Jesús. En uns dies tan entranyables i familiars, recordeu-ho.LA PREMSA PARLA DE...la política local de Gata, altra vegada

Des d’ahir vesprada està publicat l’article a MARINA PLAÇA digital. Un article extens sobre l’actual situació política al poble de Gata. Titula: "Otra tormenta política en Gata de Gorgos". Al subtítol: "El PSPV plantea al ejecutivo municipal (Compromís-JuGa) reincorporarse a las tareas de gobierno para articular una mayoría suficiente que acabe con la actual situación de bloqueo, pero da por rotas las negociaciones pasados 15 días desde la propuesta".

Per dins l’article diferents "ladillos" que es diuen en periodisme. Vols pose: "La propuesta de gobierno de los socialistas" i les declaracions dels tres portaveus, que el mitjà diu "protagonistas principales": "Maria Elena Rodríguez (PSPV): “Si el gobierno está formado por dos partidos y sólo uno quiere, es difícil llegar a un acuerdo”. "Magda Mengual (Compromís): “La decisión debe tomarla el colectivo”" i "Jaume Monfort (JuGa): “Abrimos la puerta, pero no negociamos sillones”". Si voleu llegir tot l’article en castellà, perquè encara no apareix en valencià, PUNXEU ACÍ.

27-12-2016: Publica el diari LAS PROVINCIAS, sobre el mateix tema: "El PSPV de Gata arremete contra el gobierno local por no querer acordar un nuevo pacto". Al subtítol: "Los socialistas afirman que el ejecutivo no ha contestado a su propuesta y JuGa les acusa de querer «repartirse los sillones»". Per a llegir tot l'article, PUNXEU ACÍ.

FONT: Marina Plaza digital, publicat divendres 23-12-2016. 
HUI ÉS NADAL. 25 DE DESEMBRE. RECORDEM VELLS COSTUMS: estrenes, putxero...

20161225091106-devcova.jpg

Ja està ací...ja ha arribat: és el NADAL. Estudiem la paraula: La d i la t s’intercalen. Es podria dir ben bé el Natal. Vindrà de Natalis-e. Naixement. Recorda el naixement de Jesús, any rere any i ja en són 2016. Tenim paraules que comencen amb el prefixe: natalici, natalitat. Els cristians commemorem en tot el món un gran aconteixement: A Betlem poble de Judea a un portal va nàixer el Jesús.

Ens preguntem ara. Quins costums conservem del dia de hui dels nostres avantpassats?.  

Gata, fidel als seus costums, ha celebrat des de sempre les festes de Nadal. La vespra de Nadal i arribada la nit, la gent acudia a l’església de Sant Miquel, com ara, a la Missa del Gall. També a aquestes hores eixien els més joves a arreplegar les estrenes (aguinaldo).
Però, el costum més estés en tot el segle XX, fins la dècada dels 90, estigué la de "les estrenes" familiars el mateix dia 25, el Dia de Nadal. A missa major i després a casa els avis. Les cases estaven obertes per a rebre a fills, néts i fillols. Al costat de la ximeneia estava muntat el betlemet. La matriarca de la casa preparava un bon àpat, que consistia en el tradicional "putxero", on no faltaven les riquíssimes pilotes, creïlles, cansalada i carn. Dolços, pastissets fets a casa, com mantecades, ronyosses i els mateixos pastissets de Glòria. Després de dinar, començava el ritual: Paraven les mans, a la vegada que besaven als seus majors. Fills a pares; néts a uelos, fillols a padrins i la frase necessària: "DE HUI A L´ANY QUE VÉ, QUE ESTIGUEM TOTS VIUS".
La frase premonitòria donava pas a les estrenes.
Els carrers del poble s´omplien de famílies. Si volies conéixer la prole de cada família ahí era el moment adequat. Els padrins esperaven al fillol, per fer-li unes estrenes sustancioses.
El segon dia de Nadal, dia 26 de desembre, Sant Esteve, també era molt senyalat a Gata. Els xics anaven a casa dels pares i familiars de la xica. La festa continuava.
Guardem aquelles imatges retrospectives i aquell refranyer, tan savi com popular: "Al Nadal, qui no estrena no té mans".
També es hui NOSTRA SENYORA DEL BETLEM. L’advocació ve des de que la Mare de Déu és part imprescindible al Portal del Betlem.

I que en digueu de refranys?. Del dia de Nadal n’hi ha molts. En pose tres:

PER NADAL I PER CAP D’ANY, CADASCÚ AMB EL SEU COMPANY.
QUI NO TREBALLA EN TOT L’ANY, TREBALLA EL DIA DE NADAL.
PER PASQUA I PER NADAL, QUI NO ESTRENA RES NO VAL.

BON DIA DE NADAL A TOTES I TOTS!!26, SEGON DIA DE NADAL. SANT ESTEVE. Segueixen les tradicions...

20161226121752-placavellanadalsalberto.jpg

Segon dia de Nadal i festa. Sant Esteve. Segueixen les tradicions amb dinars i sopars familiars. Els costums passen ara de ca'ls pares de la dona (família materna) als de l'home (família paterna).

Adornada està la Plaça Vella perque l'estel ja s'ha posat a els llums del Nadal, la paraula "Pau" i el contorn de la façana de l'església de Gata, s'il·luminen.

FONT: Foto Alberto Cardona Pedro. LA PREMSA PARLA DE...LA DEMOGRAFIA A GATA: EL PADRÓ DE 2016 REGISTRA 5.825 HABITANTS

20161227090917-gata-de-gorgos.jpg

El diari digital MARINA PLAÇA publica hui dimarts 27 un extens reportatge sobre la demografia comarcal i conseqüentment apareix GATA DE GORGOS i totes les seues dates, extretes de l’Institut Nacional d’Estadística (I.N.E.).

Titula el diari digital: "La Marina Alta perd 5.000 habitants i ja en van més de 30.000 en tres anys". Als subtítols: "Per municipis, el descens és lleu a Dénia, però dràstic a Xàbia o Calp, que han perdut una porció important de la seua població" i "La ciutat del Penyal cau per primera vegada en 15 anys per baix dels 20.000 habitants després de perdre’n més de 10.300 en els últims sis".

Es publica una estadística gràfica dels habitants empadronats a la comarca de la Marina Alta que en són en 2016 169.831 habitants. Quan fa la gràfica PER CIUTATS, la població de GATA DE GORGOS apareix com a exemple de pèrdua d’habitants. En 2012 es van superar al padró els sis-mil habitants, en concret eren 6.327. Ja l’any 2013 baixava a 6.270 i el llistó dels sis-mil el deixaven en 2014 amb 5.985 habitants. L’any 2015 eren a Gata 5.885 i aquest any el padró assenyala un total de 5.825 habitants, 60 menys que l’any passat.

Podeu llegir tot l’article PUNXANT ACÍ.

A la fotografia, una vista general de Gata des de dalt de les Coves Roges (extreta del blog www.planetamami.com).DOCV: DARRER DIMARTS I SANT MIQUEL, FESTES LOCALS 2017 A GATA

Hui dimarts 27 de desembre es publica al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), la Resolució de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’aprova el calendari de festes locals, retribuïdes i no recuperables en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per a l’any 2017.

Pel que respecta a GATA DE GORGOS, tal com va aprovar el plenari de l’Ajuntament en anterior sessió,seran els dies 28 de febrero, martes, és a dir el DARRER DIMARTS, i el  29 de setembre, divendres, Festivitat de SANT MIQUEL Arcàngel. No es va posar com a festa el dia la festivitat del Santíssim Crist del Calvari perque coincidix el 6 d’agost al 2017 en diumenge.

FONT: DOCV, 27-12-2016.

 DIJOUS 29, RECOLLIDA DE LES CARTES DELS XIQUETS I XIQUETES DE GATA PER ALS REIS MAGS

20161227135907-dscf4447-copia.jpg

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals del Misteri de Reis de Gata declarat Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, que enguany complix el seu 49 aniversari.

Els actes començaran passat demà, dijous 29 de desembre, amb la recollida, per part dels visirs reials, de les cartes de tots els xiquets i xiquetes del poble que tindrà lloc a la plaça de l’església a les 18:30 hores. Enguany, aquest acte, a més de la col·laboració del Tapis, comptarà amb l’actuació de les alumnes de l’Escola Municipal de Dansa amb la seua professora Laura Perelló al front, que faran una exhibició poc abans de rebre els visirs les cartes.

No hay texto alternativo automático disponible.

Els actes reials continuaran amb el tradicional bàndol que, dimecres 4 de gener, els missatgers reials realitzen a poqueta nit anunciant l’arribada dels tres reis. I dijous 5 de gener arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladen fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes han estat organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració amb  la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

A la imatge, una foto de l’any passat del mateix acte que es farà dijous, la recollida de cartes.LA PREMSA PARLA DE...LES CARTES ALS REIS I LA POLÍTICA LOCAL DE GATA

20161229140910-dscf4458-copia.jpg

La premsa parla aquests dies de Gata. Sobre les cartes dels Reis mags i la política local.  El diari digital MARINA PLAÇA publicava ahir dia 28, una informació sobre la campanya de Reis 2017. "Gata es prepara per rebre als Reis Mags" titulava. Al subtítol: "L’acte central, el Misteri, tindrà lloc el dijous 5 de gener, tot i que els actes comencen ja este dijous 29 de desembre amb la recollida de les cartes dels xiquets per part dels visirs reials"PUNXEU ACÍ per a llegir-ho tot. (Precisament, cal recordar que serà hui el primer acte de la campanya d’enguany. A les 18.30 hores, baixada per la Costera del Grup Escolar del grup de baller i els pages i arribada a la Plaça de l’Església, on els xiquets i xiquetes donaran les cartes per als Reis Mags.

Per altra banda, coneixíem el segon capítol de la situació política local, que destapava també ahir el diari LAS PROVINCIAS.Titulava el diari: "Compromís desmiente al PSPV y niega que este grupo haya solicitado volver al gobierno de Gata". Al subtítol: "El portavoz nacionalista, Josep Costa, asegura que tan sólo hubo un encuentro «casual» en la calle entre Rodríguez y Monfort". Ací teniu l’enllaç a tota la notícia. PUNXEU ACÍ.

A la fotografia, un moment de l’acte de les cartes als reis de 2014, que es tornarà a repetir hui dijous 29.

FONTS: MARINA PLAÇA i LAS PROVINCIAS, 28-12-2016.JA HEU TIRAT LES CARTES ALS REIS ?...LA IL·LUSIÓ JA HA ENTRAT ALS CARRERS DE GATA (Vídeo de J. Artigues)

20161229210130-img-20161229-wa0009.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM (Fotos de Vero Vives) DE L’ACTE DE LES CARTES PER ALS REIS A GATA. PUNXEU ACÍ).

PER A VEURE EL VÍDEO DE JAVIER ARTIGUES PUNXEU ACÍ.

Una entrada dels visirs reials precedida de les alumnes de Ballet, amb una espectacular posta en escena, i un parlament molt humà d’un dels emisaris dels tres Reis Mags, han donat peu a que els xiquets i xiquetes de Gata començaren a pujar a l’escenari muntat a l’efecte a la Plaça de l’Església. Tots amb bufandes, gorrets i abrigats, perque la rosada i el fred anavent apoderant-se dels carrers en aquest 29 de desembre.

Els xiquets i xiquetes, acompanyats dels seus pares i mares han complit amb la primera part del protocol. Ara els toca als tres Reis mags fer la segona part. Aquest pròleg és el començament de la campanya de Reis 2016-2017, en la seua 49 edició del Misteri de Reis, amb les variats anteriors fins a desembocar en l’espectacle que hui coneguem.

FONT: Fotos de l’àlbum Vero Vives.
UN ALTRE ENSURT A LA CARRETERA, TRAVESSA DE LA N-332 A GATA: atropell a la Creu d'una dona

20161231174725-accident3.jpg

A mitjan matí de l’últim dia de l’any hem escoltat les sirenes molt a prop de nosaltres. Es tractava de l’atropell d’una dona a l’altra part de l’encreuament on fa unes setmanes també va ser atropellada mortalment una altra dona. En el punt de La Creu al pas per Gata de la travessa de la Nacional 332. De seguida, la Policia Local acudia al lloc del sinistre regulant el tràfic així com els servicis metges de la població i poc després la dona era traslladada amb ambulància a l’hospital, on es recupera de les ferides ocasionades.

Agraïsc la deferència de Francisco Pons Font que em passava dues fotografies del succés, que per sort no ha tingut les fatals conseqüències com l’anterior.

Per al nou any, cal seguir anant alerta al màxim en tota la travessa de Gata, respectant tant els conductors de vehicles com els vianants, les senyals de circulació, ja siga verticals com horitzontals. Estem sempre al descobert i cal seguir obrint la parpalla.

FONT: Fotos de Francisco Pons Font.EN CINC HORES, DONAREM LA BENVINGUDA AL NOU ANY 2017: la meua felicitació per a tots

20161231185208-meuafelicitacioanynou17.jpg

Des d’un alter preferit com és el paratge de les Coves Roges, per a que la imatge del poble de GATA DE GORGOS siga inigualable, amb el vigia gran del Montgó sempre darrere, amb eixe tel propi dels dies de nuvols i fred, el CRONISTA DE GATA vos destija a vosaltres i a tots els vostres, família i amics, BON ANY NOU 2017. Que la il·lusió i ganes de viure estiguen sempre presents en totes les cases del poble. Una dedicació especial als que patixen per malaltia, per vellea, tot el carinyo que ara necessiten. També als que estan lluny de la nostra terreta i no poden traspassar l’any sense els seus volguts.

FELIÇ ANY NOU 2017.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris