Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Agosto de 2016.

FESTES GATA 2016: RESUM DIA 31, CARROSSES I ROCK

20160801203543-20160731-205526-copia.jpg

(ÀLBUM DE CARROSSES I ROCK, PUNXEU ACÍ)

L’espectacular posta en escena de LA QUADRILLA torna a guanyar el primer premi de carrosses. La Comissió de Festes 2015, primer premi de grups a peu

Aquest cap de setmana Gata ha viscut els primers dies de festa amb el festival, la inauguració del corro i les barraques i les carrosses.

Ahir diumenge, l’acte central del dia van ser les carrosses on La quadrilla va guanyar el primer premi de carrossa amb una disfressa de sol i la comissió 2015 s’emportava el primer premi dels grups a peu amb una disfressa ètnica.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Hui dilluns és el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra La Tribu.

Les nostres tradicions centren la programació de dimarts amb jocs populars i cervesa i sardines de matí i final del campionat de Truc, bous i actuació de danses per la vesprada. A la nit, podrem gaudir de l’actuació de Lilit i Dionís i correfoc de la mà dels Dimonis de l’Avern d’Alboraia.

El dia de les quintades se celebrarà dimecres 3 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, ...

Els xiquets tindran el seu dia, dijous 4 d’agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l’associació cultural bouera , hi haurà carretons.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata que enguany comptarà amb la guitarra solista Rosario Caselles Canet. I el colofó el posarà  la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu acabaran  dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2016.

FONTS: Ajuntament. Àlbum fotografies Carrosses i Rock.GATA, COMARCA: L'ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL PRESENT EN "MONSTRACARRER", DÉNIA

20160802180423-diptic-de-mostra-carrer.jpg

Dijous 4 d'agost, a les 19 hores, a l'Avinguda del Montgó i Plaça Jaume I de Dénia, tindrà lloc la "MONSTRACARRER", una mostra de realitzacions d'obres d'art contemporani, més concretament instal.lacions, a deu aparadors de Dénia. L'exposició durarà fins el 31 d´agost.

Participa la regidoria de comerç de Dénia i la regidoria de cultura de Gata a través de l'ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL A. VIVES. Els noms dels autors i títols de les obres són els següents: FINA GILABERT. SENSACIONS; Mª JOSÉ CHOLBI. SOMNIS IX; MARI MARÍ SÈRIE LLAVORETES PER A NEUS IX; JOAN ROSELLÓ DULCE MIRADA; MARIA CASADO. NOTAS EN SILENCIO; MANUELA PASZKOWSKY, POLÒNIA   VII; Mª ISABEL DE PIERO. “IDEARIO”; ALICIA RIPOLL, TELLUS MATER; ISABEL SOLER. TEMPS I TEMPS; i MARÍA MUÑOZ. ESCALERAS PARA VOLVER A CASA.

Està previst que a l'acte inaugural es compte amb l'actuació d'un grafiter, d'un ballarí de "break", un caricaturista, un maquillador de tatuatges i un artista de papiroflèxia.

FONTS: Text, Josep Ginestar, Escola. Cartell anunciador.ELS CINC CONTINENTS ESTARAN PRESENTS EN LA MOSTRA ART AL VENT XIII A GATA

20160803130451-cartellartalvent16.jpg

Les intervencions estaran exposades del 12 d’agost al 4 de setembre

El carrer La Bassa acollirà les 102 obres

Hi haurà activitats culturals paral·leles

Per primera vegada, els 5 continents estaran presents en la mostra d’art tèxtil Art al Vent que celebra la seua tretzena edició del 12 d’agost al 4 de setembre. Aquest matí, la regidora de Cultura, Àngels Soler ha presentat juntament amb l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual i el director de la mostra, Josep Ginestar Art al Vent XIII.

Ginestar ha explicat que l’exposició, que és la mostra més internacional del territori valencià, s’ubicarà com sempre al carrer la Bassa i Duquessa d’Almodóvar,  comptarà amb 102 teles exposades procedents de 26 països diferents dels 5 continents que han estat seleccionades de les 250 obres presentades per un jurat professional. També ha volgut destacar la solidaritat i professionalitat del jurat  que en aquesta edició ha estat format per Teresa Llanceta, artista tèxtil; Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; i Joan Schulze, artista, professora i conferenciant internacional.

Per a Ginestar Art al Vent no és sols la mostra d’art tèxtil  més important de l’estat espanyol i una manera d’acostar l’art contemporani a la població en general, sinó que representa també per al municipi una dinamització comercial i turística i crea una identitat de poble, al mateix temps que una dinamització cultural a través de la programació cultural paral·lela que des de la regidoria es prepara al voltant de la mostra.

Finalment, Josep Ginestar ha parlat del projecte de futur d’Art al Vent, “continuar amb la profunditzant en la creació plàstica i créixer en qualitat per convertir-se en una fita internacional potent”.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha explicat que enguany participen de maner excepcional i fora de la convocatòria el Tapis, la biblioteca, les guarderies i les escoles d’estiu municipals. Aquestes obres s’exposaran a l’edifici municipal per a diferenciar-les de la resta.

La regidora ha destacat la programació cultural complementària que convida a la gent a gaudir dels carrers i de les obres exposades durant les nits d’agost. En aquesta edició, a més de la música de la mà de la colla de dolçainers i tabaleters, del grup de danses La llata i de la Banda Juvenil comptarem amb la projecció de documental, una ruta urbana i una visita guiada per Josep Ginestar a la mostra.

Soler ha volgut a animar a veïns i visitants a gaudir d’Art al Vent XIII, de la programació cultural complementària i de tot un poble acollidor com és Gata.

FONTS: Text, Ajuntament. Cartell anunciador event.HUI DIA 3, SETÉ DIA DE FESTES A GATA: LES QUINTADES VAN DE FESTA

20160803132403-quinta.jpg

Les festes de Gata van desgranant-se poc a poc i ja resten amb hui quatre dies. Dimecres 3 d’agost, una data que molts joves i no tant joves, van marcar en el seu calendari de festa per excel·lència, perque "anem de quintà", aixina es diu al dinar que fan les quintades i alguns que celebren aniversari també d’esmorzar. La quinta de 1956, del 66, de 1976, i tots els quintos que el seu any acaba en 6, com els d’enguany. HUI LES QUINTADES VAN DE FESTA. Baix teniu el programa complet del dia:

DIMECRES 3 D’AGOST – DIA DE LES QUINTAES

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016 i totes les quintades que vulgueu participar.

12:00h Solta de vaques i un bou de la ramaderia CRESPO.

18:30h Festa de l’espuma en el c/ San Miquel patrocinada per JFM,en acabar tindrem una DISCOMOBIL amb els TEAMWORKS DJ’S en el mateix carrer i fins que el cos aguante.

22:00h Sopar a les barraques.

23:00h Ball a la plaça amenitzat per el duo XIMO i RAQUEL

02:00h Solta de vaques a càrrec de la ramaderia MACHANCOSES.

AHIR, DIA DE LES TRADICIONS:

A la imatge, el Grup de Danses "La Llata" a la Plaça Nova actuant ahir per la vesprada 

Foto de Vicent Signes Signes.
FONTS: Fotos: Rosario González i Vicent Signes.


RESUM FESTER GATA 2016: Ahir, dia de les quintades. Hui, dijous 4, dia del xiquet

20160804164208-ansofata06-copia.jpg

(ÀLBUM DE FOTOGRAFIES EXTRETES DEL FACEBOOK, DE QUINTADES GATERES. PUNXEU ACÍ)

Bars i restaurants de tota Gata i inclús dels pobles dels voltants estaven plens ahir de gent de la mateixa anyada. Era el dia de les quintades, una jornada festera que molts no volen perdre’s. Amb les camisetes identificatives, per colors, per dibuixos, per noms, però sobre tot marcant l’any que van ser quintos.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

A l’àlbum que he seleccionat de fotos que vosaltres heu anat pujant al facebook no estan totes, ni molt menys, és una representació, però dona a entendre la gran camaraderia que es va viure ahir als dinars, rematant-se a la festa de l’espuma. Cal ressenyar les quintades que complien aniversaris sonats, quan fa deu anys que van ser quintos, o vint o trenta, o inclús quaranta...alguns tenien xaranga i tot, esmorzades i des de l’observatori privilegiat de Ca Canya una mirada especial malgrat no ser divendres.

** Afegit el 7 d'agost: ÀLBUM DEL DIA DE LES QUINTADES 2016, grup Team Work Djs (Gata). PER A VEURE'L PUNXEU ACÍ.

HUI DIA 4, DIJOUS, ÉS EL DIA DEL XIQUET

Recta final de les festes, però encara s’han de viure moments emotius i solemnes. Hui és el dia del xiquet, també es farà la clàssica i veterana Marxa Nocturna que organitza el GEG. Aquesta matí s’ha fet: despertà, concentració dels quintos infantils, gran "globotá", parc aquàtic i tirolina. Aquest migdia s’ha fet: solta de vaques i un bou de la ramaderia IFACH i dinar al Centre Social per a la quinta 2016 infantil patrocinada per la comissió de festes.

La resta del programa del dia és el següent:

17:00h Concentració de menuts i grans a la plaça de l’església des d’on començarà l’actuació del teatre de carrer itinerant “La gran fiesta” a càrrec de ESPECTACLES DAVID. Acte seguit, la comissió de festes repartirà berenar per a tots els xiquets a la plaça Nova.

17:00h GRAN PRIX per a tots els joves al pàrking del pavelló poliesportiu.

19:00h Carretons per als toreros més menuts de la casa al corro dels bous, organitzat per L’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

19:30h Gran entrada de 10 bous per la ramaderia FDO. MACHANCOSES.

A continuació, solta de vaques per la ramaderia BENAVENT.

22:00h Marxa nocturna de regularitat per parelles organitzada per GRUP ESPELEOLOGIC GATA amb eixida des de la seu club, c/ Penyó.

22:00h Sopar a les barraques.

23:00h Ball de disfresses en la plaça Nova amb premi als millor disfressats, el ball estarà amenitzat per l’orquestra LA VIVA.

02:00h Solta de vaques per la ramaderia BENAVENT. 

FONTS: fotos del facebook, quintades de Gata Festes 2016.GATA 2016. HUI ÉS LA VESPRA: 5 D'AGOST (Majors, ofrena, revetla, cordà)

20160805110729-cristaltar.jpg

La vespra del Crist. 5 d'agost. Dia carregat d'emocions, recta finalíssima de les festes de Gata.

5, DIVENDRES: MAJORS, OFRENA, REVETLA, CORDÀ

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016.

12:00h Solemne missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

13:30h La comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball per tal que els nostres majors puguen gaudir una bona estona el seu dia.

17:30h Gran partida de pilota al c/ La Bassa.

20:00h Concentració en la plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar e L’OFRENA AL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ.

00:00 Concert de la revetlla,la nostra BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA ens oferirà un any més un espectacular concert a la plaça de l’Església amb la participació de la guitarrista gatera Rosario Caselles.

Al finalitzar es dispararà la CORDÁ a càrrec de la PIROTECNIA DRAGÓN en l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLS TINDRAN ACCÉS TOTE AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE).

FONTS: Comissió Festes, Ajuntament. 

 RESUM FESTES GATA: AHIR: XIQUETS, BOUS, DISFRESSES

20160805175045-primerpremidisfresses.jpg

ÀLBUM RESUM DE TIROLINA, ENTRADA BOUS, DISFRESSES I PRIMER PREMI DE BARRAQUES. PUNXEU ACÍ.

Fent un ràpid resum de la jornada festera d’ahir podem dir que va ser completa. Pel matí i vesprada, els xiquets van ser els protagonistes. Per la vesprada, amb l’entrada dels deu bous -amb ensurt inclós i tot- i l’actuació taurina, amb dos enganxades, que esperem es recuperen els dos "agarrats". De les parades als bous pels agafats. Per la nit amb la Marxa Nocturna del GEG, veterana marxa del grup. El ball de la Plaça Nova amb la Viva i el concurs de disfresses, i l’actuació a mitat de nit taurina, l’última, de "La Calentura", del simulacre de "bou embolat", del que ja parla, inclús, la premsa de la comarca. Amb bou "de carretons", però sense bous de carn i sang.

LA PREMSA PARLA DE...que "GATA "REINVENTA" EL "BOU EMBOLAT".

El diari LEVANTE-EMV publica al digital: "Gata reinventa el "bou embolat". Al subtítol: "Tras la prohibición de la fiesta, los vecinos han buscado una solución para su festejo". No diu res de la penya La Calentura. L’article de A.P.F. porta un vídeo i tot. Ací teniu l’enllaç: PUNXEU

FONTS: fotos de l’àlbum, facebook. Levante-EMV digital, 5-8-2016. A la fotografia de portada, el primer premi de disfresses.6 D'AGOST, FESTA MAJOR DE TOTS ELS GATERS. SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI

20160806103049-cristaltar-copia.jpg

Tots els gaters, els nascuts i els que viuen amb nosaltres que formen part dels nostres, els que estan fora de Gata, els que ja no estan entre nosaltres. A tots els pertoca la festa de hui. SIS D’AGOST de cada any. EL DIA DE LA FESTA MAJOR AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI.

Des d’anit lluïx ja el patró a l’altar major. Podeu veure la fotografia de PicóInteriorismeevents, qui ha arreglat per a tota Gata al Crist. 

Mentres escric aquestes línies, gaudisc dels acords al passacarrer, de la cercavila de la banda, la nostra banda Unió Musical, que ahir va tornar a fer-nos emocionar, a fer-nos creure’ns que tenim i és una realitat una grandíssima banda. Anunciant la festa major, despertant a tots els gaters.

Últim dia de festa...i com mana la tradició el dia més gran de les festes patronals de GATA. Ací teniu tota la programació:

DIA 6, FESTA MAJOR A GATA

08:00h Despertà a càrrec de la comissió 2016.

10:00h Cercavila per la localitat a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata.

11:00h Recollida de quintos infantils i majors 2016 i autoritats per la Banda de música.

12:00h Solemne missa major en honor al Santíssim Crist del Calvari amb la participació del COR SERRILLÁS de Gata.

13:30h Gran bombardeig a la costera del Grup Escolar a càrrec de PIROTECNIA DRAGÓN. En finalitzar, anirem al Centre Social i gaudirem d’un vi d’honor on es farà entrega dels diferents premis (carrosses, disfresses, carrers etc…).

20:00h Solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ i per la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA.

En acabar, la PIROTECNIA DRAGÓN dispararà un Castell de focs artificials per a posar fi a les festes de Gata 2016.

FONTS: Programa, comissió de festes 2016. Foto: Picointeriorismeevents.GATA, RESUM FESTER FINAL 2016: dies 5, la vespra, i 6, la festa

20160807170110-jl3-copia.jpg

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 5: PILOTA, OFRENA I CONCERT). PUNXEU ACÍ

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 6: MATÍ (PASSACARRER, MISSA SOLEMNE). PUNXEU ACÍ.

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 6: VESPRADA-NIT (PROCESSÓ I CASTELL). PUNXEU ACÍ).

VÍDEO DEL CONCERT DE REVETLA, AMB LA GUITARRISTA ROSARIO CASELLES. Autora: Rosana Fornés. PUNXEU ACÍ.

VÍDEO DEL VOLTEIG DEL CRIST A LA PLACETA DE L’ERMITA. FINAL DE LA PROCESSÓ. Autor: Santiago Vives. PUNXEU ACí.

VÍDEO DEL CANTS DELS GOIGS A LA PLACETA DE L’ERMITA. Autor: José Miguel Caselles Aguilar. PUNXEU ACÍ.

Extraordinària actuació de la guitarrista gatera i la banda Unió Musical de Gata

Multitudinàri acompanyament pels gaters i visitants, a la processó del Crist, d’ahir dia 6

Bon castell de focs artificials per a tancar les festes 2016

Comença la tasca de la comissió de festes 2017

Ja fa dos dies d’això vivíem a Gata la vespra de la festa major. Com passa el temps. "Temps fugit" es diu. A la vespra, els majors van gaudir del seu dia. La partida de pilota valenciana no fa faltar al tradicional carrer La Bassa, amb els valors joves de Gata i comarca. I al tardet va arribar l’ofrena de flors i aliments al patró, el Santíssim Crist del Calvari. Com cada any, famílies, associacions, quadrilles, quintades que celebren algun aniversari sonat, festerets i festers, ajuntament i la comissió de l’any, passen a ofrenar-li al patró.

A la nit, tots els assistents vam poder gaudir del concert de revetla de la banda Unió Musical de Gata. Enguany era especial, era diferent...La guitarrista gatera que té una trajectòria a Catalunya i per tot el món ROSARIO CASELLES CANET, va actuar amb la banda en les tres peces del primer temps. La gent, i més els que no l’havien escoltada mai, van escoltar a un gran intèrpret de la guitarra...i és gatera. Un orgull per a son pare, un record per a sa mare, i una gran satisfacció per a la família i amics.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

La cordà tancava la jornada de la vespra.

DIA DEL PATRÓ: MISSA, VI D’HONOR, PROCESSÓ I CASTELL

Foto de Miguel Vives Signes.

Passacarrer de la banda que tant bones sensacions havia deixat hores abans, recollida de festerets i festers. Tots a la missa solemne. Rectors que han estat a Gata , rectors de la comarca, van voler fer-se presents en data tan memorable. I a continuació, un bombardeig de coets simbòlic, seguit del vi d’honor i lliurament de premis dels concursos de festes.

La processó va ser multitudinària. A les 20,30 hores eixia la imatge a l’altura de la font, la Plaça de l’Església s’omplia de gom a gom, començava la "romeria" cap al calvari. Nombrosos veïns i veïnes, forasters que els acompanyaven, al so de la Colla "El Montgó" i la banda de Gata que obrien i tancaven, van pujar al Calvari, com es diu popularment arribant a l’ermita i esperant al patró, el Santíssim Crist del Calvari, que arribava entre aplaudiments. Cantats els goigs com és costum, els portadors que van fer goig al llarg de la processó van fer les rodaes corresponents com mana la tradició,

Un bon castell de focs artificials per la novedosa pirotecnia Dragón va posar el punt i final a les festes patronals 2016...ara comença ja la tasca de la comissió 2017, que ja ha treballat i de valent a la barra del festival del segon dia de festes i a la barra del baret de fora del corro dels bous. Desitjem moltíssima sort per a organitzar les noves festes que tenen ja el seu compte enrere 2017.

Fonts: Àlbums dies 5 i 6. Vídeos de la festa: Rosana Fornés, José Miguel Caselles i Santiago Vives.LA PREMSA PARLA...de Gata (al·legacions al tren de la costa)

20160807182519-xarxa.png

Dies enrere, mentre els gaters estavem en plenes festes patronals, seguia lluitant-se per millorar el pas del Tren de la Costa. Es va fer una sessió extraordinària i urgent al plenari de Gata, es va reunir la xarxa d’alcaldes. La premsa ha parlat de tot això, de les al·legacions al tren de la Costa.

Titulava el diari LAS PROVINCIAS: "Gata reclama que el Tren de la Costa vaya paralelo a la AP-7 y pare en todos los pueblos" i als subtítols: "Ondara reivindica en su alegación que se ubique una estación en el municipio y Compromís exige al Gobierno que licite el proyecto en el periodo 2016-2017". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

El diari Levante també titulava: "Alegaciones Gata quiere que el tren de la Costa vaya paralelo a la AP-7 y Ondara pide recuperar su estación". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

Publicava LA MARINA PLAÇA, diari digital de la comarca: "Tren de la Costa: Coincidència en el què, diferències en el com". Als subtítols: "Els municipis per on discorreria el traçat han aparcat les seues diferències per a exigir-li conjuntament el projecte a Foment, però en les seues al·legacions afloren les diferències sobre el traçat i la ubicació de les estacions"; "Dénia defensa que l’estació s’ubique el Camí de l’Advocat, mentre que Pedreguer, Ondara i Gata la prefereixen més pròxima a l’AP-7." i "On sembla haver coincidència és en el fet que una única parada en la comarca resulta insuficient". Ací teniu l’enllaç a la notícia, PUNXEU.

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV i MARINA PLAÇA digital. 5-8-2016. Foto: Tino Calvo.
CALENDARI GATER D'AGOST: Art al Vent, alfàbegues i FIGA

20160808114056-cartellartalvent16.jpg

Passades les festes patronals de Gata, el poble va tornant poc a poc a la normalitat. Després de set dies ja caiguts del calendari de l’estiuenc i vacacional mes d’agost, queden per davant moltes activitats, algunes molt importants. En la cronologia del calendari gater destaquem la mostra internacional ART AL VENT, la festa de la Mare de Déu de les Alfàbegues i el Festivalet Independent de Gata (FIGA).

Ací teniu el calendari, al que sempre es pot afegir algun acte, social, cultural, esportiu, musical, que cregueu convenient.

Dia 8, dilluns: comença la pretemporada, l’equip amateur de futbol GORGOS C.F.

Dies 8 a 14, setmana del Camí de Santiago: etapa Logroño-Burgos. Pelegrins gater. Organitza: Parròquia de Gata.

Dia 11, dijous: nova donació de sang. Centre Social Integrat, saló d’actes. 17,30-20,30. Associació de Donants de sang. Ajuntament de Gata.

La imagen puede contener: texto y una o varias personas

Dia 12, divendres: 19 hores. INAUGURACIÓ XIII EDICIÓ ART AL VENT. Obres de 26 païssos dels cinc continents. Ajuntament-Carrer La Bassa. Acompanyen: Colla "El Montgó" i Grup de danses "La Llata". 

- 20,15 hores: Primer partit de pretemporada, Camp Municipal de Futbol "Les Costeres". GORGOS C.F.-U.D Ondarense.

Dia 15, dilluns: Festa de la MARE DE DÉU DE LES ALFÀBEGUES. L’Assumpció. Tradició d’ornamentar l’altar major amb les alfàbegues, la vespra 14 i el dia de la festa 15. Recordatori: Antic Cant de la Paloma originari de Gata, hui ja desaparegut.

Dimecres, 17: 20,15 hores. Camp La Costa, Teulada: Pretemporada futbol amateur: C.F. Teulada-Moraira-GORGOS C.F.

Dijous, 18: Activitat cultural, Art al Vent. Davant l’Ajuntament. 21,30 hores. Projecció del documental: "Els valencians d’Amèrica". De la sèrie: "Del Montgó a Manhatan, Valencians a Nova York".

Dissabte, 20: 18 hores: partit de pretemporada: 18 hores, GORGOS C.F.-Orba C.F.

Dimarts, 23: Activitat cultural, Art al Vent. 19 hores, eixida des de l’Ajuntament. Ruta urbana, a càrrec de l’historiador Josep Fornés Mut.

Divendres, 26: Activitat Cultural, Art al vent. 20 hores. II Trobada de Poetes gaters. Davant l’Ajuntament. Participen: Ivan Brull, Carles Mulet, Paco Sirerol, Vicent Botella, Gràcia Jiménez, Josep Dkaidek, Asunción Torres i Anna Mulet. Acompanyaran amb instrumental membres de la BUM de Gata.

- 20,15 hores: Partit de pretemporada. Camp municipal de futbol "Les Costeres": GORGOS C.F.-Xàbia B.


Dissabte, 27: 20 hores. Antic camp de futbol "Les Sorts". FESTIVALET INDEPENDENT GATA (FIGA). Entrada gratuïta. Organitza: GataFanClub. X edició. Mujeres, Da Souza, Siesta!, Disco las palmeras!, Tigres Leones, Tremp i Los Sonidos.

Dimarts, 30: 19 hores. Activitat cultural, art al vent. Recorregut mostra ART AL VENT, guiats per Josep Ginestar, mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A.Vives i coordinador de la mostra.

Dimecres, 31: 20,15 hores. Camp La Costa de Benissa. Pretemporada: U.D. Benissa-GORGOS C.F.

FONT: Cartell anunciador de la X edició de Art al vent.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -14 al 24 de febrer, 1989-

20160809104441-feb89-pontgorgos-001.jpg

Passades les festes patronals de juliol-agost, en les quals hi havia molta acumulació de documents, informació i fotografies, recupere la sèrie del "Diari Gater" dels 30 anys, que posa els titulars dels articles publicats als diaris que vaig col·laborar en eixe temps. Reprenc des del dia 14 de febrer de 1989. Destaca la vinguda del riu (quina falta ens faria ara!!), la troballa d’un nou pou per a Gata i l’actuació del grup de teatre "Paco Carrasco" al certamen de Dénia.

1989, 14 FEBRER:

735.- EL RIU DE GATA DE GORGOS SORPREN A PROPIS I EXTRANYS AL PORTAR AIGUA. LES RECENTS PLUGES HAN SIGUT MOLT BENEFICIOSES PER A L’AGRICULTURA. MOLTA AIGUA. EL RIU GORGOS.

1989, 15 FEBRER:

736.- TROBEN UN POU AQUÍFER EN LA CARRETERA QUE VA A PEDREGUER.

1989, 16 FEBRER:

737.- CONSTITUIT EL CONSELL MUNICIPAL DE JOVENTUT.

738.- EL RIU GORGOS VA REPETIR QUATRE VEGADES. Comarca.

1989, 18 FEBRER:

739.- LA BIBLIOTECA MUNICIPAL CONTA AMB MÉS DE 7.000 EXEMPLARS.

1989, 22 FEBRER:

740.- EL GRUP "PACO CARRASCO" PARTICIPARÀ EN EL II CERTAMEN DE TEATRE DE DÉNIA. RESORGIR DEL TEATRE. OBRES I INTÈRPRETS: GRUP "PACO CARRASCO".

1989, 24 FEBRER:

741.- COMENCEN ELS CONTACTES PER A CONSTITUIR UN CIT LOCAL.

742.- SOLUCIONATS ELS PROBLEMES DE LA ERA DE BORONAT.

FONT: La fotografia d’arxiu antiga del pont sobre el riu Gorgos, a la carretera nacional, la publicava Informació.GATA, TRÀFIC: L'APARCAMENT SERÀ DES D'AGOST SEMESTRAL

20160809113609-dscf2202-copia.jpg

L’aparcament a Gata, als carrers de sols una part per aparcar, passa de mensual a SEMESTRAL

Un ban d’alcaldia fet públic hui dimarts dia 9 d’agost i signat ahir dia 8, anuncia que des del present mes d’agost, l’aparcament als carrers del nucli urbà serà SEMESTRAL.

Diu el ban que: "Després de realitzar un estudi de viabilitat i amb l’informe favorable de la Policia Local, vos informem que a partir del mes d’agost entrarà en vigor el canvi de costat d’aparcament semestral. És a dir, que els vehicles sols canviaran cada sis mesos, aparcant a una banda de carrer d’agost a gener i a l’altra de febrer a juliol."

Els períodes són els següents: de l’1 d’agost al 31 de gener i de l’1 de febrer al 31 de juliol. Així quedaran també repartits els mesos de l’estiu. La mesura de tràfic es posa ja efectiva a partir d’aquest mes d’agost. El mateix ban indica que els serveis municipals aniran canviant al llarg del mes la senyalització. També es demana la col·laboració dels gaters i gateres amb la Policia Local i els serveis municipals per a portar a bon terme aquesta mesura.

FONT: Ban alcaldia Gata, 8-8-2016.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -26 al 28 de febrer, 1989-

20160810124952-89sequersog-001.jpg

Seguint amb el diari gater de 1987 a 2016, apareix hui tan sols una fotografia publicada a la secció El Dominical, a la història "A sangre fría" de Manuel Cerdán Tato, a Información, que era meua, d’un sequer de Gata.

1989, 26 FEBRER:

743.- (Sols fotografia a Información).  El dominical. A sangre fría. Manuel Cerdán Tato.

1989, 28 FEBRER:

744.- EL TEMPORAL (Gata).INTERVENCIONS URBANES TÈXTILS: HUI A GATA, DIVENDRES 12, INAUGURACIÓ DE ART AL VENT (13 edició)

20160812103318-cartell-artalventxiii-1.jpg

El carrer La Bassa de Gata de Gorgos es torna hui més que mai internacional. La tretzena edició de ART AL VENT és ja una realitat. S’instal·len a les balconades d’aquesta arteria urbana tan cèntrica, un total de 102 peces de roba artístiques, procedents d’artistes dels cinc continents. Aquesta vesprada, a les 19 hores, serà la seua inauguració oficial. Junt a la comitiva oficial, formada per autoritats i artistes participants, amenitzaran el recorregut la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó" i el Grup de Danses "La Llata". 

Els nombres ho diuen tot. Artistes de 26 païssos dels cinc continents, un jurat seleccionador important per a les 102 peces exposades. Diverses activitats culturals al voltant de l’exposició. Tapis, biblioteca, escoles infantils i guardies, que participen també.

Acudiu tots a la cota artística més important de l’any. La tenim dins de casa, cal aprofitar-la i gaudir d’ella.

Cal també recordar, segons informa l’Ajuntament, que per la celebració d’Art al Vent XIII els carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar estaran tallats al trànsit del 12 d’agost al 4 de setembre, de 19 a 22 hores.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.


COM EN EDICIONS PRECEDENTS, DIA A DIA, VOS MOSTRARÉ AL BLOG I FACEBOOK LES 102 PECES, DES DE DEMÀ DIA 13, DISSABTE, FINS EL 4 DE SETEMBRE, DIA DE LA CLOENDA.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -3 al 5 de març, 1989-

20160812104530-feb89-uela99-ronda3mon-001-copia.jpg

Iniciavem el mes de març de 1989 amb la II Setmana de la Pau, que organitzava "Amics del Tercer Món".

1989, 3 MARÇ:

745.- ORGANITZAT PER L’ASSOCIACIÓ AAMICS DEL TERCER MÓN. DEL 3 AL 5 SE CELEBRA EN GATA LA II SETMANA DE LA PAU. Comarca.

746.- NAIXEMENT DEL CIT A GATA DE GORGOS.

1989, 4 MARÇ:

747.- UNA ROTURA PROVOCA TALLS D’AIGUA DURANT DOS DIES. Información.

1989, 5 MARÇ:

748.- ORGANITZADA PELS "AMICS DEL TERCER MÓN". COMENÇA EN GATA DE GORGOS LA"II SETMANA DE LA PAU". ACTES DE LA SETMANA DE LA PAU. DOS ANYS D’HISTÒRIA.

A la fotografia, extreta del programa de festes, la Rondalla de Amics del Tercer Món d’aquells temps.ART AL VENT, GATA 2016: GATA ÉS JA UN MUSEU D'ART INTERNACIONAL TÈXTIL (Ahir, inauguració)

20160813113411-ajuntalbum6.jpg

(ÀLBUM FOTOGRÀFIC, CRONISTA DE GATA: Divendres 12 agost 2016. GATA DE GORGOS. Inauguració Mostra art tèxtil internacional ART AL VENT XIII edició. Carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església. Fotos: CRONISTA DE GATA). PUNXEU ACÍ.

(ÀLBUM FOTOGRÀFIC, AJUNTAMENT DE GATA: Inauguració Art al Vent 2016, XIII ediciío): PUNXEU ACÍ.

Ahir per la vesprada va quedar inaugurada la XIII mostra d’Art Internacional 2016, Art al Vent, a Gata

Els diaris es fan ja tots ressó de la notícia tan important a nivell cultural

Del 12 d’agost al 4 de setembre es pot gaudir de l’exposició a les balconades dels carrers la Bassa, Duquessa d’Almodòvar i Plaça de l’Església

Les activitats culturals al voltant de la mostra també seran notícia

Com cada edició, dia a dia vos mostraré les obres a la sèrie del blog, començant per hui dissabte 13 i acabant el dia 4 de setembre, que conclou la mostra

Art al Vent ompli ja els carrers de Gata d’art contemporani amb l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país i especialment els carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar, la Plaça de l’Església que conformen el circuit expositiu es podrà visitar fins al 4 de setembre,

Ahir per la vesprada va quedar inaugurada "Art al Vent XIII" en un acte festiu, que va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar, així com  el senador Ferran Martínez (Podem), membres de la corporació municipal, de representants de municipis de la Marina Alta i artistes expositors, participant a nivell musical i artístic la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Ginestar es va mostrar emocionat per la participació d’artistes de 26 països diferents  procedents, per primera vegada, dels 5 continents. L’exposició està formada per 102 obres que han estat seleccionades de les 250 obres pel jurat de convocatòria format per Teresa Llanceta, artista tèxtil; Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; i Joan Schulze, artista, professora i conferenciant internacional a qui també va voler agrair la seua tasca desinteressada.

Va recordar Ginestar que d’Art al Vent formen part els veïns, l’Ajuntament, l’organització, però sobretot, els artistes que participen i els visitants que acudeixen cada any a gaudir de la mostra.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Per la seua part, la regidora de cultura, Ángels Soler va mostrar la gran satisfacció per què Gata acull, un any més, aquesta gran manifestació cultural que suposa una de les exposicions més internacionals del territori valencià. També ha volgut agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar i tots els que col·laboren per què cada any Art al Vent siga possible.

 A més a més, Soler va destacat la participació de diverses entitats del municipi a Art al Vent Infantil com són el Tapis, la biblioteca, les guarderies i les escoles d’estiu municipals. Aquestes obres s’exposen a l’edifici municipal per a diferenciar-les de la resta.

Va concloure la regidora convidant a tots “a gaudir d’un passeig relaxat pel nostre poble” al temps que visiten les obres exposades i participen en les activitats culturals programades per a les nits del mes d’agost.

ELS DIARIS PUBLIQUEN JA LA NOTÍCIA

Fent un repàs a la premsa de hui, dissabte, trobem que els principals diaris de la comarca publiquen la informació de la inauguració. Informació d’Alacant i Levante-EMV de València titulen: "Gata se convierte en capital del arte textil con «Art al Vent»". L’article és de A.P.F. Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

La actuación del grupo La Llata en la inauguración de Art al Vent junto a las colchas que ondean en los balcones de Gata. :: Tino Calvo

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS titula: "El centro de Gata resplandece con las 102 telas de Art al Vent que ondean en sus balcones"Al subtítol de l’article de Alba Cobos: "La muestra textil nació en 2003 y este año cuenta con obras de artistas de 26 países diferentes procedentes de los cinco continentes". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU

Finalment, també el digital MARINA PLAZA publica: "El arte textil ondea con el viento de Gata". Als subtítols: "De los balcones de las calles La Bassa y La Duquessa d’Almodóvar cuelgan los lienzos de la decimotercera edición de Art al Vent, la exposición de arte textil más internacional del estado español" i "Críticas, colores y texturas de todo tipo adornan un pueblo que, lleno de júbilo y esplendor, se muestra a todo el mundo a través del arte contemporáneo proveniente de países de todo el planeta". Ací teniu l'enllaç: PUNXEU.

FONTS: Text, ajuntament Gata. Diaris: Informació i Levante-EMV i Las Provincias, 13-8-2016. Fotos àlbums: Ajuntament i Cronista de Gata. Foto interior danses: Tino Calvo.PARRÒQUIA GATA: ELS PELEGRINS GATERS DEL CAMÍ ARRIBEN A BURGOS

20160813183932-camisantiago.jpg

Després de sis dies fent el camí de Santiago, organitzat per la Parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, en el seu tram Logroño-Burgos, els pelegrins gaters han arribat al final del camí, la catedral de Burgos. Formaven part del grup el rector de la parròquia de Gata, Don Francisco M. Murillo i el rector fill de Gata, Don Juan Pons Salvador. Diàriament als lloc més emblemàtics, com Santo Domingo de la Calzada participaven en l'eucaristia.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Van eixir dilluns dia 8 de Gata, van viatjar tota la nit, i van fer la primera etapa, Logroño-Nájera, de 24 kilòmetres. Una lleugera pluja els canviava del calor de Gata al temps de Logroño. La segona etapa del segon dia era Najera-Sto Domingo de la Calzada-Belorado, de 21 kilòmetres. Van visitar el monestir.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Ahir divendres va ser el quart dia era l'etapa Belorado-Agés amb visita als vestigis prehistòrics d'Atapuerca. Van fer 28 Km. Feia ja molta calor. Hui han fet l'última etapa Agés-Burgos arribant a la catedral fent 23 kilòmetres.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Ara retornen cap a Gata, per a incorporar-se a la vida gatera, deixant un cúmul d'anècdotes i vivències de la setmana del Camí de Santiago.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos grup Camí de Santiago 2016. Parròquia de Gata.
IMATGES DE FESTA: A UNA SETMANA D'ACABAR LES FESTES...(Art, mirada i castell, àlbum de Sonia Soria Soler)

20160813200346-albumsonia2.jpg

(ÀLBUM FOTOGRÀFIC DEL CASTELL DEL SANT CRIST, SONIA SORIA SOLER. PUNXEU ACÍ).

Fa tan sols una setmana que es va celebrar el dia de la festa major de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Queda en el record. Però he volgut escollir aquest àlbum que ella mateixa ha fet públic per mig del facebook, de la guanyadora del premi fotogràfic de festes 2015, SONIA SORIA SOLER, perquè enguany ha tornat a sorprendre amb les seues mirades al castell, des d’un lloc privilegiat a la càmera. La torre de l’església apareix custodiant el castell de focs articials. Gaudiu de les imatges meravelloses i de les vistes il·luminades de la nit gatera del dia del Crist. A bon segur que tornarà a presentar-les enguany. Que tinga sort!!.

FONT: Fotos àlbum castell de focs artificials del 6 d’agost 2016. Sonia Soria Soler.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -8 de març, 1989-

20160814110833-89-conselllocjuv-001.jpg

Sols un dia ens ocupa hui al diari, per posar la fotografia. Era març de 1989 i es creava el Consell Local de Joventut, hui desaparegut.

1989, 8 MARÇ:

749.- CONSTITUIDO EL CONSEJO LOCAL DE JUVENTUD. Información. 

A la fotografia, els components del Consell. Hi havia joves i majors. Recordem a Fernando Soler i Vicente Mulet.IMATGES CURIOSES: són dies d'alfàbegues (demà, la Verge d'Agost)

20160814112620-alfabeguesgalleta1.jpg

Aquest matí, mentre fotografiava les teles d'ART AL VENT, he pogut comprovar un altre art de la natura i l'home. El matrimoni format per Rosa María Pedro i Paco García m'han mostrat les alfàbegues que portaven a l'església. Aquest matí, després de la missa primera, tenia que preparar-se l'altar amb la Mare de Déu d'Agost, la Verge dormida, i les aromàtiques alfàbegues (ocinum basilicum), que encisen amb eixe olor característic el temple. Demà dia 15 és la festa. Hui, la vespra. I el que es diu: "qui no fa la vespra, no fa la festa".RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Betancourt, Botta i Cholbi (1-3)

20160814173300-av1.jpg

Comence a mostrar-vos totes les obres, les peces, les teles que conformen la mostra d'art tèxtil internacional ART AL VENT 2016, que va quedar inaugurada divendres passat. Bé amb tres obres, bé amb dos, dia a dia aniré posant per partida doble les obres. Les entrades les registraré a la sèrie MIRADES URBANES, perque són això "mirades" a les obres que s'exposen al carrer La Bassa i part del carrer Duquessa d'Almodóvar i a part de la Plaça de l'Església.

Comence, com vegeu a la fotografia, amb les tres primeres:

1.- DETRITUS. JEANNETTE BETANCOURT. Acrílic. Puerto Rico-Mèxic.

2.- LA MOGLIE DEL MARINAIAO (the sallor's bride). CLAUDIA BOTTA. Itàlia. Cotó, llana i disquets fluorescents.

3.- SÈRIE SOMNIS. MARÍA JOSÉ CHOLBI. Espanya. Plàstic reciclat, fil i tela.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de García, Alumnes EASD i Slabbynck (4-6)

20160814175315-av2.jpg

Peces, teles que conformen la mostra d'art tèxtil internacional ART AL VENT 2016. També amb tres obres per a la sèrie del blog MIRADES URBANES.

De la 4 a la 6:

4.- HUELLAS. SUSANA GARCÍA. Tela cremada. Espanya.

5.- FABRIC MANIPULACIONS. ALUMNES DEL MÀSTER DE CODISSENY MODA I SOSTENIBILITAT EASD DE VALÈNCIA: Espanya. Irene Jiménez, Maillén Raimondi, Luna Elena Rosa, Nohemí Pecina i Nieves Torralba. Reutilització de teles sobrants mitjançant manipulacions tèxtils diverses (origami, plisat, etc). 

6.- PUTTING OUR HEADS TOGETHER. ANNELIES SLABBYNCK. Bèlgica. Cotó, tela, vell barret de setí revestiment, farcil sintètic, llana i fil de brodar.GATA: LA FESTA DE LA MARE DE DÉU ENS FA RECORDAR...processó i Cant de la Paloma

20160815093523-fotoalbert1-copia.jpg

La mirada cap enrere ens porta a recordar que hui dia 15 d'agost, festa de la MARE DE DÉU D'AGOST, a Gata feien dos actes piadosos hui desapareguts i que potser mai tornen. Queden gravats en la memòria col·lectiva del poble. Per una part, la processó. Al tardet portaven a la Verge dormida, deixant les alfàbegues a l'altar major -com encara hui estan-, amb sols les barres i lluny de tota fastuositat. Xiquetes i xiquets de Primera Comunió de l'any corresponent portaven les cintes blanques de l'Assumpta. Ara, d'eixa processó sols queda el record i les imatges. La que vos pose la va fer l'amic Albert S. García al carrer Xaló a finals dels anys 70.

CANT DE LA PALOMA

L'altre costum religiós de hui, també desaparegut, és el CANT DE LA PALOMA, que segons va estudiar el musicòleg alacantí Seguí és originari de Gata. Contava una usuària del blog que a Xaló encara es canten estrofes a la Verge a la vesprada, ahir, i a la festa. 

El Cant de la Paloma de Gata va tindre sols un intent de recuperació l'any 2009, quan els xiquets de l'Escola Municipal de Música -a instàncies meues i per poder conservar el cant, ja que està enregistrada la música-, junt amb la rondalla de Gata, van interpretar el cant, a la missa de la vespra i a la de la festa. Cal remarcar la necessitat de no deixar perdre del tot aquest cant, del que conservem, la partitura, la lletra completa i la música. Músics i autoritats locals, entesos en la matèria, deurien posar-se a la tasca de recuperar i enregistrar tot el cant de la Paloma i deixar-lo com a patrimoni musicològic local de Gata, en el lloc on es mereix.

ALFÀBEGUES

Finalment, pel que fa a les alfàbegues, de les que ja vos parlaré a la vesprada, faig un menut extracte del blog "La veritat vos farà lliures", que al respecte de la festa, deia l'any passat: "...També es fan ofrenes d´alfàbegues a la Mare de Déu d´Agost, a més de Bétera, a Benifaraig, Gata de Gorgos i Massarrojos".

FONT: Fotografia de Albert S. García Carrió. Carrer Xaló, processó de la Mare de Déu d?Agost, hui ja desapareguda.
PARTICIPACIÓ A LA NIT POÈTICA DE LA FONT DE L'HORTA (TEULADA)

20160815100056-poefh2.jpg

La nit de dissabte, dia 13, vaig participar, convidat per l'Associació cultural "Amics de Teulada" a la catorzena edició de la "Nit Poètica" de la Font de l'Horta, un paratge encisador quan xorrava l'aigua de la font i s'escoltava el silenci de la nit. Ara, sense aigua ens uns quants anys per la sequera, seguix fent-se aquesta activitat cultural, que va agrupar a poetes i aficionats, així com a la poetessa invitada de Pego, Isabel García Canet. De Gata estiguerem Eugeni Adolf Moncho, casat i vivint a Teulada, i el que vos escriu.

Les dues poesies meues feien referència a GATA. Per si vos interessa coneixer-les, les pose:

EL MEU POBLE

A cavall entre la muntanya i la mar, un poble es va assentar

Gent pobra, llauradora , que el solar morisc tingué que repoblar

Fruits, collites, ganàncies i misses bendites,

al senyors Andrada i Almodòvar rendiren cuites.

Ara, segles més endavant, caminant i xerrant

mire al meu poble i no em canse d’admirar,

l’església, la font, els ponts, el Raval… i allà davant…

el senyor Montgó, que embelesa i no té a qui envejar.

M’endise entre els carrerons que donaren vida

al poble dels margallons. Palmes, barxes, cabassos i turons.

Si, senyors, el poble es diu Gata, no pels gats del carrer,

sinó per la Cata antiga o per la Gata,

Que darrere la garganta formava  cases al recer.

No puc deixar a un costat el raïm i la pansa

Que tanta fama de Gata a ultramar alcança.

Escaldar no es cosa fàcil, ni tampoc esbrinar la palma,

Pero si unim el resultat, un cabasset de pansa em porta la calma.

I ara, senyors, digueu-me si Gata sols és carretera i barxa,

O cal admirar més coses, com els cobertors que anuncien

a tots els continents, que la mostra Art al Vent,

Ja està a les balconades del carrer La Bassa.

AQUELLA ESCOLA, AQUELLS RECORDS

Quan jo anava a l’escola, ai quan jo anava a l’escola !!

Erem xiquets que jugavem a boletes, al baló i per les baixadetes.

Si de cas, algún dia jugavem a marro, bot i para i cantavem cançonetes.

Donya Mª, Donya María Rosa, dolces mestres aquelles que ensenyaven

A contar, a parlar, a conéixer la vida, per això a l’escola anavem.

Després vingué l’etapa dels mestres sabuts, però també molt cabuts.

Don Antonio i Don Joaquín, m’ensenyaren que com la letra con sangre entra,

De l’esquerra tenia que passar a la dreta.

Calbots, càstics, no en fas una de bé i eres més burro que tacó.

Deixa la llapissera amb l’esquerra i manprén la dreta, sinó al racó.

Però entre aquells mestres tan valents, dos destacaven per la seua bondat.

Que reconeixer-ho sempre és bonico de veritat.

Don Nicolàs i Don Fernando, ensenyaven Geografía i Matemàtiques,

Però no pegaven ni espolsaven carxots ni es passaven amb plàtiques.

 Aquella escola, aquells records,

Ara agraïment a tots pels seus esforçs…

Quan jo anava a l’escola, ai quan jo anava a l’escola !!.

FONT: Foto V.Vives.PARRÒQUIA GATA: JA ESTAN AL POBLE ELS PELEGRINS DEL CAMÍ (Burgos-Gata)

20160815101145-camifinal.jpg

Els pelegrins gaters que han participat en els 123 kilòmetres, en cinc etapes intenses, recorrent des de Logroño a Burgos, estan ja a Gata des d'ahir diumenge. El viatge del Camí de Santiago 2016 ha estat organitzat per la Parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos. Els participants al Camí han donat gràcies al patró, el Santíssim Crist del Calvari, per les vivències diàries en clau cristiana. Retornen al dia a dia i als quefers diaris.

FONT: Foto grup Camí de Santiago 2016. Parròquia Gata.

 DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -9 al 10 de febrer, 1989-

20160815102918-89riupenyo-001.jpg

El diari mensual EL POBLE (ja desaparegut) i el semanari COMARCA ocupaven la informació gatera la primera quinzena de març de 1989. Tornava a fixar-se amb el riu i tantes vingudes d’aigua.

1989, 9 MARÇ:

750.- LA TRADICIÓ A PASQUA: ¡ANAR DE BERENADA! BERENARET DE PASQUA. El Poble.

751.- ¡HA VINGUT EL RIU!. QUATRE VOLTES EN MES I MIG.

752.- EL COR SERRILLÁS COMPLIX ONZE ANYS EL DIA DE SANT JOSEP.

753.- DIARI DE GATA, PAS A PAS (I). SEGLE XIII A SEGLE XVIII.

1989, 10 MARÇ:

754.- FORMAT EN GATA DE GORGOS EL CONSELL LOCAL DE LA JOVENTUT.

1989, 14 MARÇ:

755.- ESPELEOLOGIA. ÈXIT EN LA DEMOSTRACIÓ DE "RAPPEL" DEL GRUP GATENSE. PRÀCTIQUES I ASSAIGS.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Ben Salah, Puigcerver i Mula (7-9)

20160815171155-av3.jpg

Seguisc mostrant-vos les teles que conformen la mostra d’art tèxtil internacional ART AL VENT 2016. En aquest grup, una obra marroquí i dues espanyoles. Són MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

De la 7 a la 9:

7.- IMAGINACIÓ. SAID BEN SALAH. Marroc. Retolador.

8.- SÈRIE AVÍS. CANVI CLIMÀTIC¡¡¡. MARIVÍ PUIGCERVER. Espanya. Tela brodada amb fils de cotó i pintura en Spray.

9.- CÍRCULO VOLADOR. MARÍA DOLORES MULA. Espanya. Llanes i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.LA PREMSA....segueix parlant de la mostra ART AL VENT (El Mundo)

20160815172144-artventelmundo.jpg

El diari EL MUNDO, edició Comunitat Valenciana, a la secció de Societat, també edita hui mateix, dia 15 d'agost, un article referent a ART AL VENT 2016. Titula el reportatge de Alba Dols: "Gata se viste de arte textil". Als subtítols: "La muestra Art al vent expondrá a lo largo de sus calles un total de 102 telas decoradas" i "La organización espera que la muestra dinamice el turismo del municipio". Ací teniu l'enllaç: PUNXEU.

Peu de la fotografia: "Alguna de las muestras de arte en la calle La Bassa, el circuito continua por Duquessa d'Almodóvar y finaliza en la Plaza de la Iglesia". Foto: LARS TER MEULEN.

FONT: diari El Mundo, 15-8-2016.GATA, SUBVENCIÓ DE DIPUTACIÓ: Tarima, Centre Polivalent

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) d’Alacant publica hui dimarts 16 la Resolució de la convocatòria de subvencions als ajuntaments per a equipaments de instal·lacions culturals de titularitat municipal, anualitat 2016.
A Gata de Gorgos se li ha concedit el 70 per cent de l’import d’una TARIMA per a la sala cultural a l’Edifici Polivalent. L’import és d’un total de 4.893,86 euros, del total de l’import de la tarima, 6.991,23 euros.

Pel que fa a les subvencions per activitats culturals musicals i escèniques i per a Foment de la Llengua i Cultura Valenciana 2016, s’han desestimat per Diputació Provincial les peticions per a la primera (Correfocs) i segona (Cicle de música en valencià) pel mateix concepte, per insuficiència presupuestària.

FONT: BOP Alacant, 16-8-2016.


RECORDANT...LA IMATGE D'AHIR: la Verge i les alfàbegues

20160816180421-maredeualfabegues1.jpg

L'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es va omplir des del diumenge a mitjan matí fins a la nit de dilluns d'eixe aroma tan característic, de les plantes de moda d'aquest temps, les alfàbegues. Com cada any, la Mare de Déu d'Agost o Verge dormida va presidir l'altasr majora a les tres misses, la de la vespra i les de la Festa.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de García, Schlatter i Ripoll (10-12)

20160816182109-av4.jpg

ART AL VENT 2016. Relació de peces, obres d’art que penjen de les balconades. Mostra internacional d’art tèxtil, ara tres obres d’artistes espanyoles. MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

De la 10 a la 12:

10.- S/T. CONCHI GARCÍA. Espanya. Encaixos, llana i brodat.

11.- SÓLO QUIEN AMA VUELA. ROSARIO SCHLATTER. Espanya. Lli natural i cotó blanc, realitzat amb la tècnica de boixets.

12.- SARAH (Sèrie knots). ALICIA RIPOLL. Espanya. Pintura acrílica, fil de cànem i fil daurat.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -16 A , MARÇ, 1989-

Ultimava elsl articles al II tomo amb la notícia de la Setmana de Dolors que vos pose.

1989, 16 MARÇ:

756.- GATA DE GORGOS. DEMÀ ACABA EL SEPTENARI DE DOLORS DE LA VERGE.GATA, ART AL VENT 2016. ELS ARTISTES I LES OBRES.

20160817182557-gent1.png

Sense els artistes no es podrien veure les obres que penjen de les balconades a la MOSTRA D'ART AL VENT. Ací en teniu uns quants que van estar el dia de la inauguració, comprovant on estaven les seues obres, quin efecte feien en els visitants i agrandant la història d'aquesta exposició.

FONT: Foto Josep Ginestar.HUI DIJOUS 18, 1ª ACTIVITAT CULTURAL, ART AL VENT: Projecció documental

20160818174045-montgomanhatanngata.jpg

Si el passat divendres s'inaugurava la XIII edició d'ART AL VENT 2016, hui dijous 18 d'agost d'enceten les activitats culturals que ha preparat la Regidoria de Cultura, a banda de la mostra. La primera activitat serà hui a les 22 hores on es podrà gaudir, d'una sessió de CINEMA A LA FRESCA davant l'Ajuntament, amb la projecció del quart i últim documental de la serie "Del Montgó a Manhattan: Valencians a Nova York" anomenat "Els valencians d'Amèrica" on els gaters que allà van anar tenen un paper molt important.

És molt interessant la informació que donava detallada la productora InfoTV, a la seua pàgina de facebook, que ací transcric:

"Gata i els seus veïns i veïnes ocupen llocs d'honor en els nostres quatre documentals i, ara que acabem el cicle amb la projecció de demà, ocuparan també un lloc ben ample i destacat als nostres cors i en la nostra memòria. De Gata era Antònia Signes Fenoll, la 'tia Tonica', l'única supervivent que vam trobar d'entre els 15.500 emigrants als Estats Units i el Canadà, que ja se n'ha anat, però que, abans del trànsit, ens va contar històries precioses i plenes d'interés i d'humanitat.

Fill d'un emigrant de Gata és John Signes, veí d'East Haven, Connecticut, bon observador de la realitat americana i testimoni viu del desembarcament de Normandia i l'alliberament d'Europa, en què va participar. I ben importants han sigut també les aportacions de Pilar Monfort, que conta la trajectòria de son pare a l'Amèrica i, sobretot, el que va haver de fer durant la República i la Guerra sent alcalde del poble, i Carmen Ferrer Ginestar, que aporta una mirada ben interessant sobre els tios i cosins americans i la relació que van tindre amb ells.

Gràcies també a Mari Fran Fornés, Paca Signes Mulet i sa mare, Olga Costa, Antònia i Maria Monfort, Jaume Arabí Salvà, Juan Bautista Pedro Mulet, Joan Giner, Fina Coloma Orts, Maria Rosa Simó, Antonio Fornés Fuentes i Teresa Caselles Monfort, que no apareixen als documentals però que ens van facilitar informació i documents ben interessants, A tots ells, moltíssimes gràcies, perquè sense la seua col·laboració la nostra faena hauria sigut ben difícil. I gràcies també a Sílvia Leyda, per ajudar-nos a trobar-los, i a Juan Pedrós, Maria Elena Rodríguez i Àngels Soler, els tres regidors de Cultura que hem trobat a Gata, pel suport han donat al nostre treball."

FONT: Cartell anunciador, Ajuntament (Cultura), InfoTV.NOVES FREQÜÈNCIES, CADA HORA, DES DEL DIA 20, DE L'AUTOBÚS QUE SUBSTITUEIX AL TREN (FGV)

20160818175719-trenbus2.png

Els autobusos que cobrixen el tram del tren Calp-Dénia, que va deixar de funcionar a finals de juliol, regularitzaran el seu pas per GATA, igual que pels altres municipis afectats, cada hora, des de despusdemà dia 20 d’agost, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Les parades a Gata es fan, just davant dels semàfors que estan prop de l’Avinguda La Pau i la Plaça Nova. La línia 9 del bus Calp-Dénia passarà per Gata cada fracció de i 14 minuts. El primer a les 7,14 i l’últim a les 22,14 arribant a Dénia a cada fracció de i 41 minuts.

Pel que fa al pas contrari, Dénia-Calp, eixirà de Dénia cada fracció de i 45 minuts. Per Gata passarà cada fracció de i 12 minuts. El primer autobús tindrà el seu pas a les 6,12 i l’últim a les 21,12.

El diari MARINA PLAZA ho explica amb tota classe de detalls en un article que podeu llegir ací. PUNXEU.

FONT: Informació, cartell, FGV.GATA, ART AL VENT 2016: també el TAPIS participa

20160818181554-gent2.png

Seguint amb les imatges paral·leles a les pròpies obres de ARTI AL VENT 2016, cal dir que alguns membres de l'escola TAPIS es van fer la fotografia el dia de la inaguració, com recull la imatge. També han participat amb una de les obres del recorregut de ART AL VENT 2016, en concret una de les tres peces que estan a la façana del Centre Social, junt a l'Ajuntament.

FONT: Foto Josep Ginestar.IMATGES CURIOSES: la lluna plena dins l'arbre de La Rana

20160819094934-arbreranallunaplena.jpg

Curiosa la imatge que recollim de Lina Mas, que des del seu mirador particular va capturar aquesta fotografia. La lluna plena, que va començart la seua fase anit, del 18 al 19 d'agost, s'entreveu per dins de l'arbre de la Rana. L'arbre monumental centenari de l'eucaliptus es retalla en la nit de dijous a divendres.

FONT: Foto Lina Mas.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -18 a 10 de març, 1989-

20160819103858-marc89gatavista-001.jpg

Començava els articles del III tomo la notícia dels one anys del Cor Serrillàs. Els feia el 19 de març de 1989.

1989, 18 MARÇ:

757.- GATA DE GORGOS. DEMÀ COMPLIX 11 ANYS EL "GRUP SERRILLÀS". Inici del Tom III. Diari Información.

1989, 22 MARÇ:

758.- TRES ACTES DONEN FORÇA POPULAR A LA SETMANA SANTA. PROCESSÓ DEL SILENCI.

1989, 26 MARÇ:

759.- CINC DIES PER A "EL BERENARET DE PASQUA".

1989, 28 MARÇ:

760.- UBICADA EN LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA. NOVA SEU DE UV EN GATA DE GORGOS.GATA, BOP: APROVATS ELS REGLAMENTS D'OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA I DE GUALS PERMANENTS

20160819105526-dscf1121-copia.jpg

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava despúsahir dimecres dia 17, dos aprovacions definitives de l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Per una part, la APROVACIÓ DEFINITIVA DEL REGLAMENT OCUPACIÓ VIA PÚBLICA, quedant automàticament elevat a definitiu l’Acord plenari inicial de 31 de maig de 2016. També, quedant automàticament elevat a definitiu l’Acord plenari inicial de 31 de maig de 2016,aprovatori del REGLAMENT REGULADOR DE LES LLICÈNCIES DE GUAL DEL’AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS.

Podeu llegir tots el texts de les dues aprovacions. Per al de la OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA, PUNXEU ACÍ. Per al de LLICÈNCIES DE GUALS, PUNXEU ACÍ.

FONTS: BOP dia 17-8-2016. Ajuntament Gata.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Perles, Lahoz i Eric (13-15)

20160819181515-av5.jpg

ART AL VENT 2016. Seguisc oferint-vos la relació de peces, les obres d’art que penjen de les balconades, que conformen amb MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església, la mostra més internacional d’art tèxtil. Ara, dos obres d’artistes espanyoles i una francesa.

13.- ESTRUCTURA DEL PODER. ANNA PERLES. Espanya. Vellut i fil de seda sobre loneta.

14.- CAMAFEO. SONIA LAHOZ. Espanya. Feltre, fil, perles de plàstic.

15.- PARÍS 13-11-2015 "BATACLAN" SANGRAN LAS GUITARRAS, PERO NUNCA PARARÁ LA MÚSICA. EDDIE ERIC (Joël Lotton). França. Acrílic i llanes acríliques.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -2 al 6 d'abril, 1989-

20160821092334-89plujesmarcriu-001.jpg

Les fortes plujes eren motícia, amb el renaixement de les fonts, al començar el mes d’abril de 1989.

1989, 2 ABRIL:

761.- EN LA MARINA ALTA HAN CAIGUT 300 LITRES EN EL QUE VA D’ANY. LES PLUGES HAN FET RENÀIXER LES FONTS. HA TORNAT A APARÉIXER LA "FONT DE LA VACA. "LA RANA", AMB MÉS AIGUA DE L’HABITUALDiari Información.

1989, 4 ABRIL:

762.- APROVADA LA RECTIFICACIÓ DEL PADRÓ MUNICIPAL.

1989, 5 ABRIL:

763.- PILOTA. GATA DE GORGOS SERÀ ESCENARI DEL CAMPIONAT TERRITORIAL ALEVÍ.

1989, 6 ABRIL:

764.- CICLISME. INTERROMPUDES VARIES PROVES DE LA INTERCLUBS. SALVÁ ENCAPÇALA LA CLASSIFICACIÓ.

Observeu la fotografia, hui ja història. On hui està el nou pont urbà de la Font del Riu, la fàbrica de sombreros i els blocs de pissos -al carrer Lepanto-, es veu clarament el riu amb aigua.GATA, ART AL VENT 2016: AQUESTA SETMANA QUE ENTRA MÉS ACTIVITATS CULTURALS

20160821112551-poetesii.jpg

La mostra ART AL VENT 2016 està acompanyada per diverses activitats culturals. Aquesta setmana en seran dues, dimarts 23 i divendres 26.

A la projecció de divendres passat sobre els emigrants de la Marina Alta a les Amèriques, arriba dimarts que ve, dia 23, la ruta històrica urbana. A les 19 hores s'eixirà des de l'Ajuntament per a realitzar una ruta urbana a càrrec de l'historiador Josep Fornés Mut. Es visitaran varisriuraus, L’Arraval i es parlarà sobre la trama urbana i la seua arrel islàmica.

Divendres 26, davant l'Ajuntament, a les 20 hores, tindrà lloc la II Trobada de Poetes Gaters. Participen: Ivan Brull, Carles Mulet, Paco Sirerol, Vicent Botella, Gràcia Jiménez, Josep Dkaidek, Asunción Torres i Anna Mulet. Acompanyaran amb instrumental membres de la BUM de Gata.

FONT: Ajuntament Gata, regidoria de Cultura.
EL GORGOS ARRANCA LA PRETEMPORADA AMB FORÇA. Divendres 26 jugarà contra el Xàbia B

20160821121823-gorgoscftemporada1617.jpg

Als partits de pretemporada, un empat i dos victòries

Al blog, seguirem pas a pas la trajectòria del primer equip gater, l’equip amateur del GORGOS. C.F.

Divendres, a les 20,15 hores. un altre partit de pretemporada al camp municipal de futbol "Les Costeres": GORGOS C.F.-Xàbia B

La lliga començarà el proper 18 de setembre

El primer equip del GORGOS CLUB DE FUTBOL està madurant setmana rere setmana per a conformar un bon bloc. Ja ha jugat tres partits de pretemporada, amb el bagatge d’un empat i dues victòries. Divendres pròxim té el quart compromís de pretemporada, a casa front el segon equip del Xàbia.

Des del blog i a partir de hui comencem a difondre tota la informació que genere i que ens facen arribar des del si de l’equip, sense oblidar, clar està, la resta d’equips de la pedrera del Gorgos i de l’Escola municipal de futbol.

Pel que fa als partits de pretemporada, el 13 d’agost va jugar el primer a Ondara. El resultat final, U.D.Ondarense-1, Gorgos C.F., 1. El primer gol dels amistosos de preetemporada per a l’equip gater el va marcar Dario. Al partit es van reencontrar tres grans amics que no compartien vestuari gater des de alevíns (Jaume, Joan Andreu i Isaac). Un altra novetat, el retorn a sa casa de Jaume Devesa, que va aconsseguir collar un gran partit.

El segon amistós es va disputar dimecres 17 d’agost entre el C.F. Teulada-Moraira i el Gorgos al poble veí, al camp Guillermo Olague. El resultat final: 0-1, gol de Sergi Ribes i bona primera part de joc per parts dels gaters.

Finalment, ahir dissabte es va disputar el tercer partit de pretemporada per al Gorgos, C.F. En aquest cas contra un altre "1a Regional" de la comarca l’Orba C.F.. Resultat també favorable al Gorgos, 2-1, gols de Ivan i Eloy. Bon partit collat pels xicons, gran equip el de l’Orba.

Cal recordar-ho, divendres 26 a les 20,15 hores, al camp municipal de Les Costeres: GORGOS C.F. - XÀBIA B.

FONT: Gorgos C.F.
DISSABTE 27 A GATA: X FESTIVAL ROCK, FIGA 2016. De les 20:00 a les 3:00

20160822092300-figa-fest16.jpg

Aquesta setmana la cultura ompli Gata. Si anem pels carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i la Plaça de l’Església trobarem l’art tèxtil internacional, la mostra ART AL VENT 2016. Si demà dimarts o el divendres 26 estem per davant l’Ajuntament, podrem assistir a una Ruta històrica demà o a la II Trobada de Poetes gaters divendres. Finalment, per als amants de la música de rock, dissabte és la cita: FIGA 2016, que arriba a la seua X edició.

El Festivalet Independent de Gata (FIGA) 2016 començarà dissabte 27 a les 20 hores i acabarà a les 3 de la matinada del diumenge 28. Passaran amb un marató musical 8 conjunts o grups. Serà a l’antic camp de futbol "Les Sorts" i l’entrada és gratis. Como sempre, i és la desena edició, el FIGA Fest està organitzat perGata Fan Club.

Començarà el grup LOS SONIDOS a les 20 hores. El grup gater TREMP anirà després a les 21 hores. Continuarà el grup JUVENTUD JUCHE que presentarà el seu segon disc Moviments; això serà a les 22 hores. Els mallorquins DA SOUZÁ seran el següent grup a les 23 hores. A continuació, a la mitjanit (00,00 hores) serà el torn del grup gallec DISCO LAS PALMERAS. El grup TIGRES LEONES actuarà a la 1,00 hores. MUJERES (Dones), grup barceloní, arribarà a les 2,00 hores de la nit i tancarà el Festival el grup valencià SIESTA!.

Ja ho sabeu, si voleu  escoltar bon rock i passar una nit d’estiu agradable al compàs d’aquesta música, ambient i gent, no deixeu de passar-vos pel FIGA ROCK GATA 2016.

FONT: Primer dels cartells anunciadors de l’event musical.DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -7 a 27 abril, 1989-

20160822202656-palmeral89-001.jpg

Un extens article sobre els noms dels carrers publicava a El Poble (abril 1989). Un greu succés, la mort d’un jove gater José Domingo i l’atropell a una vaqueta a la A-7 per Antonio, els recordem també.

1989, 7 ABRIL:

765.- DIARI DE GATA, PAS A PAS (II). CONTINUACIÓ DEL SEGLE XVIII. SEGLE XX. Mes. El Poble.

766.- CARRERS I NOMS.

1989, 9 ABRIL:

767.- GATA DE GORGOS. PROHIBIDA LA UTILITZACIÓ DE COETS EN FESTES. Diari Información.

1989, 17 ABRIL:

768.- GATA DE GORGOS. EL CONSELL LOCAL SEGUEIX FENT ACTES JOVES.

1989, 20 ABRIL:

769.- UN REVENTÓ D’UNA CANYERIA DEIXA SENSE AIGUA A PART DE LA POBLACIÓ.

1989, 22 ABRIL:

770.- DOLOR EN GATA DE GORGOS. VA MORIR UN JOVE AL DERRAPAR EL VEHICLE EN EL QUE VIATJAVA. Diari Informació.

1989, 25 ABRIL:

771.- GREU A L’ATROPELLAR A UNA VAQUETA EN LA A-7.

1989, 27 ABRIL:

772.- EN GATA DE GORGOS. CICLE DE XERRADES ORGANITZAT PEL DEPARTAMENT DE SERVICIS SOCIALS.GATA, HUI DIA 23: RUTA URBANA HISTÒRICA (Activitat cultural, Art al Vent 2016)

20160823084150-compocarrerbaixgata.jpg

Dins del programa cultural paral·lel a la mostra internacional de Gata ART AL VENT 2016, XIII edició, li toca el torn hui, dimarts 23, a la RUTA URBANA HISTÒRICA. A les 19 hores els participants eixiran de davant de l’Ajuntament, junt amb l’historiador Josep Fornés Mut, que els guiarà en la visita. Es visitarà algun riurau, es parlarà de l’entramat del barri del Raval i es visitarà el centre històric de Gata.

La pròxima cita cultural de les activitats amb ART AL VENT 2016 exposat, serà davant l’Ajuntament divendres 26, amb la II Trobada de Poetes Gaters, a les 19,30 hores. La mostra de teles al vent a les balconades continuarà fins el 4 de setembre, diumenge.

A la fotografia d’arxiu del blog, el carrer de Baix de Gata, un dels més antics del barri del Raval. Composició, Miguel Vives. Croniusta de Gata. De la sèrie: "Els carrers i places de Gata".GATA: ENS HA DEIXAT VICENTE ARGUDO MONFORT (d.e.p.), UN HOME BO. Hui, a les 18 hores, l'enterro

20160824091417-argudo.jpg

Una enfermetat greu que no ha pogut superar. VICENTE ARGUDO MONFORT ens ha deixat als 67 anys d’edat. El poble de Gata l’acomiadarà aquesta vesprada a les 18 hores. El sepeli serà a l’església parroquial de Gata.

Vicente va ser col·laborador del blog en el seu dia a la sèrie de "Fotografies antigues". Va aportar també per a l’Arxiu Parroquial de Gata, un diari inèdit d’una religiosa familiar d’ell, que conserve còpia, a l’igual que les fotos dels seus majors, que em va aportar.

Una de les seues últimes grans satisfaccions dega ser, sens dubte, fer el camí de Santiago, que organitzava la parròquia, amb els seus fills (fill i filla), amb la resta de caminants gaters. Vicente havia treballat sempre a la fàbrica. Ja jubilat, el revés de la vida li ha jugat una mala passada. Des del blog, les més sinceres condolències per a la dona, els fills i la resta de la família. DESCANSE EN PAU VICENTE, un home bo.

A la fotografia, agatxat, Vicente fent el camí de Santiaqgo al que feia referència. La coincidència ha fet que la foto estava pujada al seu facebook tal dia com demà de 2014.

FONT: Foto, grup Camí Santiago 2014. Parròquia Gata.RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 16-18: obres de Berrio, Gil i Gerber

20160824092242-av6.jpg

Seguint amb el recorregut per Art al Vent 2016, vaig oferint-vos la relació de les obres que lluïxen a les balconades. Són MIRADES URBANES que el visitant, el forani, el nacional o estranger, pot fer pels carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i per part de la Plaça de l’Església.

16.- PUZLE TTG. MARÍA BLANCA BERRIO. Espanya. Teixits reciclats de mostraris i llana.

17.- CONFIGURACIÓ. CRISTIAN GIL. Espanya. Retolador.

18.- ANDALUSIAN TILES. URSULA GERBER. Espanya. Brodat.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 19-21: obres de Cardona, Berna i Roselló

20160824092815-av7.jpg

Més obres de la relació de les obres que lluïxen a les balconades. Baixem carrer la Bassa avall. Són MIRADES URBANES.

19.- PASSEJANT PER EUROPA. PEPA CARDONA. Espanya. Tela reciclada i llana per a tapissos.

20.- VENUSIA. LAURA BERNA. Espanya. Llana i fil de cotó.

21.- PALESTINA. TARDOR ROSELLÓ. Espanya. Grafitti i tela cosida.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 22-24: obres de Díez i els gaters Grimalt i Ginestar

20160824093543-av8.jpg

Art al Vent 2016, XIII edició. MIRADES URBANES. En totes les edicions participació gatera. Ara vos mostre dos obres d’artistes gaters, la 23 i 24.

22.- COLOREAR LA CASA POR EL TEJADO. CARMEN DÍEZ. Espanya. Acrílic, retolador, tela i llana.

23.- LIFE IS ART. JOSEP GRIMALT. Gata, Espanya. Fil i lluentons.

24.- L’ALFABET DE LES CARTES. GINESTAR. Gata, Espanya. Tela de cotó retallada i henna.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.CAP DE SETMANA A GATA: Poesies, futbol, FIGA 2016...i seguim amb ART AL VENT

20160825090910-trobada.jpg

L’últim cap de setmana d’agost es presenta a Gata amb molta activitat cultural i esportiva. Divendres 26 serà el torn del II Recital de Poetes gaters, que acompanyaran integrants de la BUM de Gata. Davant l’Ajuntament serà la cita, al tardet, a les 20 hores. És una activitat cultural, que organitzen la Biblioteca i la Regidoria de Cultura, al voltant de ART AL VENT.

Parlant de la mostra, sabeu que continuen exposades les teles a l’itinerari habitual i resta una setmana, aprofiteu. Pegueu-se un volteu. Gaudiu de l’exposició internacional d’art tèxtil.

Però el cap de setmana també és el del FIGAROCK 2016. La X edició serà dissabte 27. Començarà a calfar motors dins del poble, a Ca Martí, amb una actuació al migdia. Després, de la vesprada a la matinada de diumenge, de 20,00 hores a 3,00 actuaran 8 grups a l’antic camp de futbol. Apropeu-se i gaudiu de la música pop i rock. Organitza: GataFanClub.

I finalment, per als aficionats al futbol i l’esport, no oblideu que el GORGOS C.F. torna a casa per a jugar un bon amistós de pretemporada, per la categoria del rival i de l’equip local mateix. A les 20,15 hores de demà divendres, al camp Les Costeres de Gata: GORGOS C.F.-XÀBIA B.

LA PREMSA PARLA DEL FIGA 2016

La premsa parlarà, sens dubte, aquest cap de setmana i principis de la setmana que ve, del Festivalet Independent de Gata (FIGA). Vos pose com a exemple la publicació del diari LAS PROVINCIAS de hui dijous, que titula: "El FIGA de Gata incorpora en su décima edición un concierto al mediodía". Al subtítol: "Nueve grupos de diferentes estilos musicales actuarán el sábado en el Festivalet, que este año cumple una década". Ací teniu l'enllaç: PUNXEU.

FONT: Cartell anunciador del recital de poetes locals. Gata.MIRADES URBANES, GATA: RECORREGUT PER LES OBRES, ART AL VENT 2016: 25, 27 i 28, Barceló, Paszkowsky i Borman

20160825092524-av9.jpg

No perdem l’estel, el pas, de Art al Vent 2016 i vaig incorporant al blog noves obres. MIRADES URBANES que el visitant, el forani, el nacional o estranger, pot fer pels carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i per part de la Plaça de l’Església. No oblideu que tanca les balconades el 4 de setembre, aprofiteu. Mireu les obres de Barceló, Paszkowsky i de Borman.

25.- MICROCOSMOS. JOSEP BARCELÓ. Espanya. Cosit sobre arpillera.

27.-POLÒNIA IV. MANUELA PASZKOWSKY. Espanya. Siluetes de fulles de roure retallades sobre teles tenyides. Empremtes de reixa rovellada.

28.- BALCONY GERANIUMS BECOMING WILD GERANIUMS. SANDRINE DE BORMAN. Bèlgica. Fulles dels geranis i pelargonis silvestres i cultivades per tatki-zome. (només els sucs de les fulles per martelleig).

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.HUI, DIVENDRES 26, NOU PARTIT DE PRE-TEMPORADA DEL GORGOS C.F.

20160826084848-gorgoscfara.jpg

El primer equip del GORGOS C.F., o siga l'equip amateur que lluitarà a segona regional, continua preparant-se per a l'inici de la temporada, que vindrà a mitjan setembre. Aquesta vesprada, al camp municipal de les Costeres disputarà el seua quart amistós de pretemporada. Ho farà contra l'equip del Xàbia B, Un bon partidet, sens dubte.

FONT: Foto Gorgos C.F.AHIR, II TROBADA DE POETES GATERS (dins del marc de Art al Vent 2016)

20160827125739-carlesmulet.jpg

Ahir per la vespradeta-nit, la façana de l'ajuntament i tots els assistents van escoltar como es desgranaven les veus i les rimes dels poetes gaters. Va ser la II TROBADA DE POETES GATERS, organitzat per la biblioteca i Cultura dins del marc de la mostra ART AL VENT 2016. Escriptors tan reconeguts més enllà del poble, com Carles Mulet, com Josep Dkaidek, com Paco Sirerol, autors de llibres de poemes tots tres, junt a altres poetes i poetisses de Gata, van fer somniar per uns moments al públic assistent.

  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.

FONT: Àlbum de fotos de Josep Dkaidek Pedrós. Dins, la regidora Soler, Anna Mulet, Asunción Torres, Vicen Mulet i Josep Dkaidek, recitant. A la portada, Carles Mulet.GOLEJADA (4-0) DEL GORGOS C.F. EN UN ALTRE PARTIT DE PRETEMPORADA

20160827131358-gorgos.jpg

Dos gols de Molines, un de Lucas i un altre de Abel

Bon partit i seguixen calfant motors els gaters per a començar el 18 de setembre

La directiva demana assistència al camp d'aficionats i gaters

Golejada i bones sensacions. El Gorgos C.F. va guanyar ahir per la vesprada-nit, quasi sense patir al Xàbia B en el seu quart partit de pretemporada. El davanter amb molt d'olfate de gol, Molines, va fer un doblet. No va parar de pressionar fins que va aconseguir l'objectiu, avançar-se en el marcador i repetir. El tercer gol el marcava Lucas de falta directa d'uns 25, gol que va tindre fins i tot suspens i al final va entrar. Abel feia el quart gol, gràcies a un error d'un defensa xabier.

L'equip va trobant-se millor cada volta física,mental i tàcticament i cada volta entenen més als preparadors, ha comenta Jaume Serra Ferrer, segon del Gorgos i primer dels juvenils. Nosaltres -comena Serra- seguim treballant dia a dia, per a començar el dia 18 al cent per cent. 

Finalment, la directiva i preparadors, així com jugadors, fan una crida especial per a que el camp s'ompliga més, que la gent vaja a veure'ls i que gaudixquen del seu joc.

FONT: Foto de l'equip d'ahir mateix.TOT PREPARAT PER AL FIGA X edició, 2016 (Festivalet Independent de Gata)

20160827174525-escenaritremp.jpg

Després de l'aperitiu que ha tingut el festival al carrer Constitució davant Ca Martí, s'ultimen els preparatius per a començar el Festivalet Independent de Gata (FIGA) 2016. A les 20 hores començarà aquesta vesprada i acabarà a les 3 de la matinada de demà diumenge 28. Passaran amb un marató musical 8 conjunts o grups. Serà a l’antic camp de futbol "Les Sorts" i l’entrada és gratis. Como sempre, i és la desena edició, el FIGA Fest està organitzat perGata Fan Club, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Aquesta és la relació de grups i horaris:

- LOS SONIDOS, 20,00 hores. Dissabte 27.

- TREMP (grup local), 21,00 hores. 

- JUVENTUD JUCHE, 22,00 hores. 

- DA SOUZÁ, 23,00 hores. 

- DISCO LAS PALMERAS, 00,00 hores. Diumenge, 28.

- TIGRES LEONES, 1,00 hores.

- MUJERES (Dones), 2,00 hores

- SIESTA!, 3,00 hores.

Ja ho sabeu, si voleu  escoltar bon rock i passar una vesprada, tardet i nit d’estiu agradable al compàs d’aquesta música, ambient i gent, no deixeu de passar-vos pel FIGA ROCK GATA 2016.

A la imatge, l'escenari que està preparant-se per a FIGA 2016.LA PREMSA PARLA...(malauradament) del cas de pederastia de GATA

Tots els diaris, fins i tot El Mundo, han publicat hui a les seues edicions digitals el cas, que -malauradament- trau a Gata de Gorgos a primera plana. La informació l’ha feta pública aquest matí la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, al respecte de la detenció d’un home que pressumptament ha abusat en Gata del nét de la seua parella sentimental i que va ser pillat "in fraganti". 

El diari INFORMACIÓN d’Alacant titula: "Detenido por abusar durante dos años del nieto de su pareja en Gata de Gorgos". Al subtítol: "El supuesto pederasta fue pillado in fraganti cuando iban a recoger al menor de ocho años en una parcela rural" i "Cuando el niño logró tranquilizarse confesó a su madre y los agentes que los abusos llevaban unos dos años produciéndose.". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU. La mateixa informació la dona també el diari valencià LEVANTE-EMV.

Per la seua part, LAS PROVINCIAS titula: "Detenido por abusar sexualmente durante dos años del nieto de su pareja en Gata de Gorgos". Al subtítol: "El hombre, de 58 años, fue sorprendido por el novio de la madre tras cometer uno de los delitos en la finca rural". Ací està l’enllaç, PUNXEU.

El diari MARINA PLAZA digital també portava la notícia: "Detenido en Gata por abusar sexualmente del nieto de 8 años de su compañera durante dos años". Al subtitol: "El arrestado, de 58 años, fue pillado in fraganti cuando los familiares del pequeño fueron a recogerlo a una parcela rural". PUNXEU ACÍ per a llegir la notícia.

EL MUNDO, edició Comunitat Valenciana digital, a través de l’agència EFE, també publica: "SUCESOS. Un hombre de 58 años. Detenido en Alicante por abusar del nieto de ocho años de compañera". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

També CANFALI MARINA ALTA publicava: "Un detenido en Gata de Gorgos por abusar de un menor durante dos años".

FONTS: diaris (edicions digitals) 27-8-2016: Información, Levante-EMV, Las Provincias, El Mundo (CV).RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Chi-Chang, Pérez i Elling (29 a 31)

20160827191712-av10.jpg

Reprenim el passeig per les obres de ART AL VENT 2016. Unes MIRADES URBANES que encisen a tots els que per allí passen.

29.- S.T. HSIEH CHI-CHANG. Taiwan. Acrílic.

30.- SOLIDARITAT AL VENT. MARÍA LUISA PÉREZ. Espanya. Cintes de seda i retoladors.

31.- BANDERES AL VENT. ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. Alemanya. Teles de cotó cosides.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Amkhaou, Álvarez (32 a 34)

20160827192709-av11.jpg

Hui dissabte seguim mirant obres. MIRADES URBANES que no acaben.

32.- LA FORMACIÓN GENÉTICA. RASHID AMKHAOU. Marroc. Fil de colors, silicona, acrílic.

33.- PAST, PRESENT, F-U-T-U-R-E. MARTHA LILIANA ÁLVAREZ. Colòmbia. Organdi, tela lluentons, fil de cotó, fil de niló, abaloris de fusta.

34.- MALTRATO. MARÍA TERESA PAGOLA. Uruguai. Serigrafia i sublimació sobre viscosa de seda, fils de cotó, seda i plata.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.
DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -29 abril, 1989-

20160828112015-limonexpress89-001.jpg

A destacar en aquells dies finals d’abril de fa ja 27 anys, un article sobre el desaparegut tren turístic Limón Express. Ara no en tenim ni un ni l’altre.

1989, 29 ABRIL:

773.- L’AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS. EDITEN UN FULLET PER ALS TURISTES DEL LIMÓN EXPRESS. TENDES D’ARTESANIA I BARS. Diari Información.

 774.- CONSTITUCIÓ DEL CIT.

El peu de la foto: "El "Limón Express", todo un atractivo para los turistas".GATA: SOPARS DE FINAL DE L'ESTIU DELS VEÏNATS DE CUADROS I JULIANS

20160828114633-veinatsestiu.jpg

Ajuntar-se els veïnats de casetes de partides s’ha fet sempre a Gata, ho tenien com un costum més estiuenc. Ara bé reunir-se ara al segle XXI, ja no és tan freqüent. A Gata encara trobem exemples, com els del cap de setmana, a dos partides que els seus veïns van voler celebrar el quasi final de l’estiu del 2016.

Divendres passat dia 26 es reunien els veïns de la partida Cuadros i part de Sènies al simbòlic paratge de la Rana, fent el sopar de germanor i gaudint del cinema inclús. Segur que es van recordar altres temps i altres comoditats.

Per la seua part, anit dissabte es reunien a una de les casetes amfitriones els veïns de la partida Julians, quasi tots de Gata, ja que no hi ha que oblidar que és terme municipal de Xàbia, encara que ple de casetes de gaters en eixa zona. De segur que la calma i la germanor reinaren també a aquest àgap.

Són costums que aplaudim, que no deuen perdre’s mai, donat el dia a dia tan atrafegat que hui tenim tots.

FONTS: Fotos de Jaume Monfort i Antonio Monfort.EL GORGOS C.F. JUVENIL COMENÇA AMB BON PEU LA SEUA PRETEMPORADA. Ahir victòria a El Verger (1-2)

20160828121203-gorgosjuvenil.jpg

El GORGOS C.F. JUVENIL també està en pretemporada. El 18 de setembre arranca la seua temporada en Primera Regional. Sols ha jugat dos partits i els dos amb bona nota. Comença ja a notar-se la mà de Jaume Serra com a preparador i les exigències de una primera regional.

Ha jugat dos partits de pretemporada. El primer va ser Gorgos contra Pedreguer, que va acabar sense gols. Ahir dissabte 27 es va jugar a El Verger amb més exigència. Va ser un partit molt disputat i guanyà el Gorgos amb gols de Felipe i Emilio. Cal no deixar passar per alt que en la primera part Toni va parar un penalti.

Poc a poc va perfilant-se la plantilla el pròxim partit serà a casa, al Municipal de Les Costeres contra el Teulada-Moraira.

FONT: Foto Antonio Pedro Salvá.NO SOLS VEÏNS, TAMBÉ QUADRILLES D'AMICS. Aquesta vegada de hawaians

20160828170747-hawaians.jpg

No sols veïns s'ajunten i s'ho passen d'alló més bé, també les quadrilles. Una quadrilla d'amics que és molt freqüent que s'ajunte i es disfrassen és aquesta. Ja ho van fer anteriorment de hawaians però han volgut hui repetir. Pels aniversaris d'algú de la parella, per alguna festa important ahí estan ells.

FONT: Foto de María Ortega Contreras, pujada al facebook.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Landoll-Ramírez, Bustelo i Maldonado (35 a 37)

20160828172210-av12.jpg

Diumenge per la vesprada, allà al tardet, bona horeta per guaitar, per admirar, per pegar-se una volteta...

35.- MUNDO ROTO. AL "BATO" LANDOLL & ROCÍO RAMÍREZ. EEUU-Mèxic. Tela de cotó tenyida, pintura acrílica, brodat a mà i màquina.

36.- PASOS AL SUR. ANDREA BUSTELO. Uruguai. Fieltro Nuno fet a mà (seda i llana merina) llana tenyida, intervenció amb fulles d’eucaliptus mitjançant tècnica d’impressió botànica, cosida a mà.

37.- CREPUSCULAR. JULIETA IRENE MALDONADO. Mèxic. Veladures d’organdi 100% cotó, aplicació de teles de cotó i fibres sintètiques, fils de cotó merceritzat, metàl·lics i grafit.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.
GATA, AQUESTA SETMANA: DOS ACTIVITATS MÉS CULTURALS...I CLOENDA D'ART AL VENT 2016:

20160829091822-artalventgata.jpg

El calendari gater va desfullant els últims dies d'agost i començarà el mes que comença un nou cicle de l'any.

Encara dos activitats culturals més s'esdevindran aquesta setmana. Demà dimarts dia 30 serà la primera. Hi haurà l'oportunitat de conéixer amb més detalls l'exposició Art al Vent 2016. A partir de les 19 hores des de davant l'Ajuntament i per tot el recorregut Josep Ginestar, mestre de l'Escola de PLàstica Experimental "Antoni Vives" i coordinador de la mostra, mostrarà l'art a les balconades.

Divendres dia 2, ja dins del mes de setembre, l'activitat cultural serà musical. A les 20 hores a la terrassa del Centre Social I. actuarà la banda juvenil de Gata.

Finalment, diumenge dia 4 pel tardet serà la cloenda de la mostra ART AL VENT 2016.

FONT: Foto AJuntament de Gata, dia de la inauguració 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Swan, Verheij i Kawai (38 a 40)

20160829092804-av13.jpg

Entrem hui a l’última setmana de ART AL VENT 2016 i seguim mostrant les teles que penjen de les balconades. No oblidem que són MIRADES URBANES per l’itinerari urbà de Gata.

38.- SLEEP KNITTING. MICHAELA SWAN. Austràlia. Tricotat i coixins de segona mà.

39.- IMAGINE. JUDITH VERHEIJ. Holanda. Loneta de cotó, loneta sintètica, farcida, impressió sobre tela.

40.- TIRAMISU (BRING ME UPI). MAMI KAWAI. Japó. Cotó cintes, acrílics i papers de fibres.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Grundmann, Soler i González-Baeza (26, 41-42)

20160830091032-av14.jpg

Hui és dia de visita per als que vulguen conéixer més a fons la mostra d’art al vent. Des de les 19 hores, eixint de davant de l’Ajuntament, el coordinador de l’exposició Josep Ginestar els mostrarà totes les obres. Nosaltres continuem mostrant-les des de la finestra del blog del CRONISTA DE GATA, com a MIRADES URBANES que són i que estan exposades als nostres carrers. Amb la salvetat del nº 26 per haver deixat per error, continuem els nºs. amb el 41 i 42.

26*nº Pendent.- UNA COLONIA OBSERVA A OTRA. CRISTINA GRUNDMANN. Espanya. Teles de cotó de diferents estampats i textures, fil de cotó i polièster, fiselina, pintura per a roba i retolador apte per a teixits.

41.- SARGANTANA. MARÍA JESÚS SOLER. Espanya. Pintura acrílica, teles, fils, botons i accesoris.

42.- TRADICIONES Y FUTURO. MARÍA TERESA GONZÁLEZ-JOSÉ VICENTE BAEZA. Espanya. Trenes de llana, trenes d’espart, teles de cotó i pintura acrílica.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Carrillo, Kafarela i Bessone (43 a 45)

20160830091522-av15.jpg

Continuem la visita virtual pels carrers La Bassa, Duquessa d'Almodóvar -un trosset- i Plaça de l'Església, una part. Ara coneguem tres obres més.

43.- LA MAR SALADA. PEPA CARRILLO. Espanya. Shibori Arashi treballada sobre fibres de seda/cotó, motius pintats amb pintures tèxtils i cosits amb fil de plata.

44.- ES MÍA. CARMENZA KAFARELA. Colòmbia. Tela Denim; marcador de tela, fil daurat.

45.- CUENTA REGRESIVA. STELLA MARIS BESSONE. Argentina. Nylon amb bombolles amb brodat i tranferències.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Escrivá, Grup Bordelando i Arslan (46 a 48)

20160830092037-av16.jpg

Tanquem aquesta terna de propostes de MIRADES URBANES amb tres obres més, que ens arrimen quasi a la mitat de les obres. Hui és dimarts. Aprofiteu fins diumenge a visitar l'exposició internacional d'art tèxtil del món, a Gata.

46.- NATURA I BARCA. EMPAR ESCRIVÁ. Espanya. Tela, matèria tèxtil i acrílic.

47.- REVOADA: BANDO DE PÁJAROS. GRUPO BORDELANDO. Brasil. Aquarel·la i brodats.

48.- BLUEMAN. CAFER ARSLAN. Turquia. Cera, blau indi i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.IMATGES CURIOSES: GATA, FINAL D'AGOST, GOSSOS, CAMPS DE GATA...I EL MONTGÓ

20160831090621-montgo.jpg

Dones els bons dies aprofitant la bonica foto que ens ha aparegut al facebook obra de Lina Mas. Es combinen a aquesta imatge curiosa molts elements. La terra i els camps de la partida de la Rana que patixen la sequera i es nota amb el paisatge, els dos gossos que ho miren tot, natura i vida es combinen, i, com no, el colorit que ens deixa a primeres hores del dia el vell MONTGÓ. Tot això fa que escollim la imatge com a curiosa i bonica.

FONT: Foto Lina Mas.RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de D'Alto, Scongamillo i Sánchez (49 a 51)

20160831091406-av17.jpg

Després de l’exitosa visita guiada organitzada per Cultura, d’ahir al tardet, amb l’ajuda del coordinador de la mostra Josep Ginestar, seguim observant amb MIRADES URBANES les teles a les balconades. Hui és dimecres. Aprofiteu els cinc dies que resten de la mostra 2016.

49.- CUANDO PROTEGES EL AGUA, PROTEGES LA VIDA. VIRGINIA D’ALTO. Uruguai. Cotó tenyit, shibori, fantasies, patchwork i brodat.

50.- RAYUEKA PARA PECES. GRACIANA ANDREA SCONGAMILLO. Argentina. Tela cosida tintada amb anilines, llana, fil i guata.

51.- MAR DE SUEÑOS. MARÍA VICTORIA SÁNCHEZ. Espanya. Teles i fil de cotó.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de Menchón, Delkhos i Von Ritter (52 a 54)

20160831091759-av18.jpg

Seguim amb el repàs de les teles, de les obres, dels artistes. MIRADES URBANES a Gata, pels carrers la Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

52.- DESTELLOS. FRANCISCA CRISTINA MENCHÓN. Espanya. Tela de cotó i teles de poliéster.

53.- WEDDING DAY (LOVE DAY). ROBABEH (ROYA) DELKHOS. Irán. Pintura acrílica.

54.- CLEAN AIR. ARJA VON RITTER. Suècia. Acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de Youssef, Ramón i Crisóstomo (55 a 57)

20160831092456-av19.jpg

Tres MIRADES URBANES ens han portat aquest matí a observar nou obres més de tota l'exposició d'art tèxtil contemporani més internacional del món.

55.- ABSTRACT Y TEXTIL. YENIA YOUSSEF RAMADÁN. Egipte. Acrílic i teixits.

56.- ¿CUÁNTOS PECES HAY?. MARI CARMEN RAMÓN. Espanya. Seda Ponge 8 perfilada amb guta i pintada. Contes de seda i batista blanca.

57.- TELAS COSIDAS. JOSÉ A. CRISÓSTOMO. Espanya. Tèxtil i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris