Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Junio de 2015.

GATA, ELECCIONS 2015: NOU COMUNICAT DE COMPROMÍS

Van acurtant-se els dies. Dissabte que ve, dia 13 de juny, cap al migdia tindrà que coneixer-se com es composarà el nou ajuntament i qui ostentarà l'alcaldia. Mentre arriba eixe dia i eixes hores, continuen els treballs de cada grup.

El grup COMPROMÍS per Gata, després de les dos reunions fetes a fi de donar els passos per a la governabilitat del poble de Gata, ha donat a conéixer hui dilluns un comunicat per mig del facebook. Ací el teniu textualment:

"Volem ser transparents en el procés de diàleg que hem encetat. Som conscients que molta gent està preguntant-se què va a passar a l’Ajuntament, i és per això que volem donar a conéixer quins són els passos que estem donant des de Compromís per Gata de cara al futur.

Divendres dia 29 vam atendre la reunió del PP amb Mayte Signes. Va ser una trobada on vam ratificar el que ja havíem dit al debat, és a dir, que no hi havia possibilitat de pacte amb el Partit Popular.

Diumenge di...a 31 a proposta de Compromís, vam tindre una reunió a tres bandes a l’hotel Avenida amb els Socialistes Gata i JuGa. En total vam acudir 12 persones, quatre per cada partit, incloent càrrecs electes i no electes, de manera que cap dels tres partits estiguera sobrerepresentat. Vam posar damunt la taula les coincidències en els nostres programes i la possibilitat de formar un govern que treballara a partir d’elles. En cap cas es va tractar d'un intercanvi de sillons, sinó més bé d'una proposta per treballar sobre polítiques comunes i pel futur de Gata. A hores d’ara estem a l’espera de la contestació dels Socialistes de Gata i de la decisió de l’assemblea que JuGa celebrarà els propers dies."

FONT: Compromís per Gata (facebook).

 IGNASI CARDONA, XABIER DE MARE GATERA, SEGON A LA PUJADA A L'HOTEL BALI DE BENIDORM

20150601231726-ignaciocardona.jpg

Fidel a la cita, dissabte passat dia 30, l'atleta xabier de mare gatera IGNASI CARDONA TORRES, va quedar segon a la classificació masculina, per darrere de T. Celko, a la pujada al Gran Hotel Bali de Benidorm. Cardona va fer un temps de 4 minuts i 47 segons. Un molt bon lloc

És 2015 el dotzé any quer s'organitza aquest event mundial. L'edifici més alt de Benidorm és l'escenari d'aquesta curiosa carrera, esport el qual es nomena "towerrunning". Es pujen 936 escalons, 52 pissos i 190 metres d'altura. L'event es sumaba, este any per primera vegada en la seua història, al Circuit Mundial de la Towerrunning World Association de Carreras Verticales.

Vegeu a Ignasi a l'esquerra, mirant la foto de cara.

FONT: Informació i foto Towerrunning Premium Race.S'OBRI AL TRÀNSIT LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE GATA

20150602153304-11209352-1856235114601533-6107968029088724790-n.jpg

Les obres van començar dimarts 27 de gener i han durat fins a finals de maig

Novetat: els que baixen del Grup Escolar giraran obligatòriament cap al carrer Nou

La Policia Local de Gata ha informat de l’obertura al trànsit de la circulació de vehicles per la Plaça de l’Església, que com sabeu estava en obres de remodelació des del passat dia 27 de gener, dimarts, fins al divendres passat dia 29 de maig.

Ara ja no es podrà pujar carrer La Bassa amunt, com s’ha fet en aquest temps de remodelació. Aniran tots els vehicles pel carrer Duquessa d’Almodóvar, per davant l’Ajuntamet a la Plaça de l’Església. Hi ha una novetat. Els vehicles que baixen pel Grup Escolar, hauran de girar obligatòriament pel carrer Nou.

Cal recordar que les obres de remodelació de la Plaça de l’Església estaven incloses en la Convocatòria d’inversions en obres i reparacions de cooperació municipal financerament sostenibles. Diputació subvencionava al 100% estes obres que tenien un pressupost de 119.999,98 € i un termini màxim d’execució de 4 mesos, com aixina ha sigut (27 gener a 29 maig). Les millores han consistit en el canvi de canonades i connexions del serveis de l’aigua potable del municipi, així com la pavimentació de la plaça de dues parts, pis de marbre a la part peatonal i pis de pissarra a la part transitable. La plaça té apariència de més gran al haver-se anul·lat les voreres. L’empresa adjudicatària va ser Tyosa Obras Públicas.

FONT: Policia Local de Gata /Ajuntament de Gata.GATA, ELECCIONS 2015: COMUNICAT DEL PARTIT SOCIALISTA GATA

Ahir es va reunir, com es diu al comunicat, l'Assemblea dels Socialistes Gata, i emeten hui dia 2, el següent comunicat, al respecte del futur de la governabilitat del poble:

"Comunicat del Partit Socialista Gata:

Després de les reunions manteses amb cordialitat entre els diferents grups polítics, ens vam reunir en la nostra Assemblea el dilluns 1 de Juny, i hem arribat a aquestos acords:

1) Un pacte amb el PP és inviable i no el contemplem amb cap moment.

2) Hem decidit per unanimitat seure-nos a dialogar amb Compromís per Gata de Gorgos i Podem Gata, sobre polítiques progresistes basades en el nostre programa.

3) Hem creat un grup de negociació i traslladarem als grups progresistes que acceptem la seua proposta (plantejada per Compromís) de seure-mos amb ells per a parlar i dialogar."

FONT: Socialistes Gata.DIVENDRES PASSAT DIA 29 DE MAIG, ELVIRA CAMBRILS PRESENTÀ EL SEU DARRER LLIBRE A LA BIBLIOTECA DE GATA

20150602224209-elvira-cambrils.jpg

Elvira Cambrils presenta "Tot el que tinc per ballar amb tu"

Divendres 29 de maig Elvira Cambrils va presentar la seva darrera novel·la titulada "Tot el que tinc per ballar amb tu" a la Biblioteca de Gata de Gorgos. Acompanyà a l'escriptora Juan Pedrós, Regidor de l'Ajuntament de Gata de Gorgos, qui presentà a l'autora i ens comentà que ja havia estat en Gata realitzant presentacions i parlant d'altres llibres seus als membres del Club de Lectura Gata.


Per la seva part l'autora ens emocionà amb les seves paraules intentant transmetre'ns la seva estima per les illes gregues  i la filosofia, cosa que reflecteix en la novel·la.
Elvira no ens desvetlà molt de la trama del llibre perquè prefereix que siga el lector qui ho descobrisca tot amb la seva lectura, però vos deixem amb un resum de la trama per fer-vos goleta.

Felicitat desembarca a l'illa grega de Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. a partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença,, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.
 
En finalitzar la presentació hi hagué un diàleg molt fluid entre escriptora i públic, qui mitjançant preguntes volgué saber un poc més del llibre i donaren els seus punts de vista. A més l'autora firmà exemplars del seu llibre i comentà quan a gust s'havia sentit entre nosaltres.

FONT: Biblioteca de Gata / Edicions del Bullent.DEMÀ DIJOUS DIA 4, NOVA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG A GATA

20150603090033-11334002-488811091282632-5388151319374641694-o.jpg

Serà la XI Marató de donació de sang

L’equip responsable de la col·lecta de donació de sang de Gata anuncia per a demà dia 4, primer dijous del mes de juny, una nova sessió de recollida de sang. Serà, com sempre, al Centre Social Integrat de 17 a 20,45 hores.

Els responsables han posat al seu mur de facebook: XI MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG "UN GEST UNA VIDA". Anem a fer que arribe a tots. Comparteix! necessitem la teva ajuda!. A més, tot aquell qui participe d’aquesta Marató de Donació de Sang en Gata tindrà un obsequi de l’empresa Signes Grimalt que col·labora desinteresadament.

FONT: responsables de donació de sang, Gata.MES DE JUNY: nou govern municipal, festes Font Riu, Corpus, Cor de Jesús

20150603090946-ajunt.jpg

Dilluns encetavem nova setmana i nou mes i ara ja estem a dimecres. Al llarg del mes de juny hi haurà a Gata aconteixements importants, a nivell polític local, festiu i religiós. Vos en pose alguns i si algun usuari del blog i del facebook ho creu convenient, el pot anunciar i l’afegiré al llista.

Dia 6, dissabte: Vesprada, Centre Parroquial, Cloenda del curs JÚNIORS de Gata.

Dia 7, diumenge: Festivitat del Corpus Christi. 20 hores, processó.

Dia 13, dissabte: migdia, constitució de la nova Corporació municipal. Saló de sessions, Ajuntament de Gata.

Dia 14, diumenge: festa del Cor de Jesús.

Dies 19, divendres: festival fi de curs alumnat de Primària. Col·legi Santíssim Crist”.

Del 19, divendres, al 24, dimecres: FESTES DE LA FONT DEL RIU.

Dia 21, diumenge, matí. Autos-locos, Comissió de Festes 2015.

Dia 24, dimecres, Sant Joan, Festes Font del Riu. Missa, processó, dances, vi d’honor, Castell.

Dia 27, dissabte: Tallarina On Tour.TRES GATERS TRIOMFEN A LA COMPETICIÓ DE CENTRES DE AQUALIA, A MÚRCIA

20150603091927-11122140-10152909445381186-562442513-o.jpg

Les germanes Alba i Cristina Soria Soler i Antonio Diego, pertanyents al centre Aqualia de Dénia van competir en crol (natació) fa uns dies a la prova intercentres a Los Alzázares (Múrcia). L'any passat ja van assistir a aquestes proves i enguany han obtés premis. Alba Soria va quedar primera en la categoria infantil de 50 metres; la seua germana Cristina va quedar tercera a la categoria absoluta en 100 metres i el xicon Antonio Diego va obtindre també medalla en competició júnior de 100 metres. Bons resultats per a aquests joves gaters.

FONT: Foto germanes Soria Soler.GATA, ELECCIONS 2015: NOU COMUNICAT, ARA EL DE JuGa

Han emés ja els quatre partits que conformen el ventall polític local de Gata els seus comunicats. Ací teniu, després de les dues reunions (la primera, promoguda pels Populars i la segona per Compromís), l'últim comunicat de JUNTS PER GATA:

"Com ja sabeu, JuGa ha estat convidat a parlar tant amb el Partit Popular com amb Compromís per tal d'estudiar possibilitats en la formació del nou govern que s'ha de constituir el proper dia 13 de juny. D'acord amb els nostres principis, un pacte amb el PP és inviable, no obstant ens vàrem reunir per tal d'escoltar la seua proposta, la qual es va limitar a un repartiment de «sillons» en l'hipotètic cas de que Maite Signes fos investida alcadessa. Com és obvi eixa no és la nostra voluntat.

Respecte a l'encontre amb Compromís (i amb el PSPV, que era l'altre convidat) hem de dir que la proposta es limitava a respondre si els partits presents estaven disposats a arribar a un pacte o no, sense concretar el contingut d'eixe pacte. Entenem que un pacte amb garanties i a tres bandes, amb el breu període que falta fins al plenari d'investidura, és força complicat d'assolir. Per açò, i amb la intenció de garantir un govern progressista per al nostre ajuntament, hem decidit proposar un acord de mínims que permetrera investir com alcaldessa a Magda Mengual. El document, que s'ha entregat hui a Compromís i PSPV, es basa en el compliment dels següents punts:

1_RESCAT CIUTADÀ

- Banca ètica: treure els comptes públics de bancs que desnonen famílies

- Garantir que no hi haurà en el poble cap desnonament sense una alternativa d’habitatge

- No hi haurà cap tallament del subministrament d’aigua potable per falta de pagament per motius econòmics

2_TRANSPARÈNCIA I ANTICORRUPCIÓ

- Auditoria dels comptes públics

- Retransmetre els plenaris i les comissions de govern. Publicació en la web de tota la documentació municipal (factures, llicències, actes...)

- Revocació: els regidors que conformen el govern municipal s’hauran de comprometre públicament a acceptar la revocació del seu càrrec públic a petició de la ciutadania

3_ESTABILITAT

- Durant la vigència de l'acord l’alcaldia serà ocupada per Compromís com a llista progressista més votada

Esperem que aquest document de mínims siga acceptat tant per Compromís com pel PSPV amb la finalitat d'assegurar un govern progressista, si el poble ho ratifica en un referèndum. Com es deriva del nostre esperit assembleari i participatiu, quedem oberts a altres propostes de diàleg amb ambdues formacions."

FONT: Grup polític Junts per Gata.ATENCIÓ: ES DESPRÉN UN CABLE DE LA LLUM AL CARRER BISBE CERVERA

20150603135735-cbisbeccable.jpg

Atenció a tots els vehicles, sobre tots els de major altura. La Policia Local de Gata ha advertit d'una incidència de tràfic, just el segon dia que s'obri un dels carrers que estaven afectats per les obres de la Plaça de l'Església. S'ha després el cablejat elèctric al carrer Bisbe Cervera, ja quasi entrant a la Plaça, per davant de Ca Doloretes. Molta precaució per als vehicles alts.

FONT: Informació i fotos Policia Local.RECORDEU: EN TRES HORES COMENÇA L'ONZENA MARATÓ SOLIDÀRIA DE DONACIÓ DE SANG A GATA

20150604142018-maratosang15.jpg

Aquesta vesprada, de 17 a 20,45 hores se celebra la XI Marató Solidària  de Donació de Sang que anualment, coincidint amb l’inici de l’estiu, organitza l’associació de Donats de Gata juntament amb el Centre de Transfusió d’Alacant i el suport de l’Ajuntament de Gata. La donació tindrà lloc a l Centre Social i els requisits mínims són ser major d’edat i menor de 65 anys i pesar més de 50 kg. A més a més, tots els assistents tindran un obsequi patrocinat per l’empresa local Signes Grimalt.

Des de gener a juny de 2015 s’han realitzat a Gata 5 col·lectes en les quals s’han extret 137 unitats. Concretament, 156 persones es van presentar per a donar, però no totes van poder fer-hoper no complir algun dels requisits.

Tant el centre de transfusió com l’associació de donants de Gata han animat a la població a contribuir en la marató ja que , si durant l’any les necessitats són altes, la demanda de sang s’incrementa en els mesos de l’estiu i és més difícil aconseguir donants.

A la fotografia, el responsable de Gata Pepe Pedro, i l'alcaldessa en funcions Mayte Signes.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

 SUBVENCIÓ DE 120.000 € PER ALS CARRERS PAET, DOCTOR GÓMEZ FERRER I SANT MIQUEL

L'Ajuntament de Gata de Gorgos ha informat que la Diputació Provincial d’Alacant subvencionarà la realització de col·lectors pluvials al carrer Paet i la pavimentació dels carrers Doctor Gómez Ferrer i Sant Miquel, que estan molt deteriorats pel pas de vehicles.

La subvenció de 120.000 € concedida a través de la convocatòria d’inversions d’obres i reparació de cooperació municipal 2015 cobrirà la totalitat de les despeses de les obres, tant els projectes com l’execució de les obres.

FONT: Ajuntament de Gata.

 OBRI LES PORTES LA TENDA-MUSEU "MARIA SOLER" AL CARRER XALÓ DE GATA (Primera part)

20150604210720-museu1.jpg

Quarta generació d’una empresa familiar de fa 135 anys

Amb maquinària, documents, fotografies i models de totes les èpoques

L’empresa familiar SolerBags, regentada actualment pels germans Jaime i Maria Soler  és la quarta generació d’una empresa familiar fundada en el 1880, fa 135 anys.

Actualment l’empresa es dedica al disseny, fabricació i exportació de bossos, canastes i accesoris "eco-friendly MADE IN SPAIN".  Tenint una forta història en el seu bagaje professional com a fabricants, fa uns dies van obrir les portes de la fàbrica amb la tenda-museu ubicada al carrer Xaló de Gata, per a donar a conéixer la història familiar com els fabricants, dissenys, creacions i un llarg recorregut de l’empresa familiar.

El museu Maria Soler estarà oberta dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 14 hores. A la disposició de qui vulga de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. La tenda estarà oberta de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 15 a 19’30 hores (horari de treball de la fàbrica).

Al museu s’exposa la maquinària que s’utilitzava en el 1880 fins als nostres dies, és la història de l’empresa, les distintes màquines que s’han utilitzat,  els distints catàlegs i dissenys que s’han portat al llarg de dècades  fins ara, tot instruit en un audio en el que ajuda a comprendre el recorregut d’esta empresa familiar i l’evolució del producte. La tenda continua. Al museu  pot veure’s i paga la pena, inclús es poden adquirir els fabricats.

Si voleu conéixer un trosset més de la història industrial del poble de Gata, no podeu perdre’s aquest museu, que ens transportarà en el temps i en l’espai.

En un altre capítol coneixerem més detalls de la història d’aquesta empresa familiar i els seus orígens.

Foto de Maria Soler Bags.
Foto de Maria Soler Bags.

Ací teniu l’enllaç a l’àlbum del dia de la inauguració:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153339525378104.1073741826.313036268103&type=3

FONT: Fotos àlbum i informació, María Soler.JA ES POT APUNTAR-SE AL CAMPIONAT DE TRUC DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU

20150604214715-truc.jpg

Serà els dies 20 i 21 de juny, al carrer Calvari

La Comissió de Festes de la Font del Riu ja ha fet públic el cartell que anuncia l'apuntà per al campionat de truc, joc tan popular i típic al nostre poble. Al cartell vegeu els llocs on podeu inscriure's. Les eliminatòries i fase final seran els dies 20 i 21 de juny, a partir de les 17 hores al carrer Calvari.

Recordeu que podeu apuntar-se al truc de les festes del barri, fins el dia 19 de juny!!! ANIMEU-SE!!

1er premi: Trofeu+Habitació per a dos persones a l'hotel Marriot amb desdejuni i spa!.
2º premi: Trofeu+Sopar al bar el Pati+2 consumicions a la barra de la comissió.
3er premi: Trofeu+Sopar al bar el 10+1 consumició a la barra de la comissió.

FONT: cartell i informació comissió de festes La Font del Riu.GATA: ELECCIONS 2015: HUI, NOVA REUNIÓ DEL CERCLE PODEM_GATA a la Plaça Nova

Breu comunicat de Compromís per Gata

Hui, a les 20,30 hores, a la Plaça Nova. Nova assemblea de Podem_Gata. El tema, el resultat de les eleccions, com a primera part, i propostes i preguntes, de segona.

Per altra part, el grup político Compromís per Gata ha fet un breu comunicat que ha pujat al facebook:

"Dijous 4 de juny (anit), ens vam reunir a la cafeteria de l'hotel Avenida els partits de Compromís i PSPV-PSOE, per continuar treballant les línies comunes del programa. Compromís va dur un esborrany per continuar treballant un possible acord."

FONT: Podem_Gata / Compromís per Gata.DEMÀ DIA 7, SOLEMNITAT DEL CORPUS CHRISTI

20150606104357-dscf5082.jpg

Processó amb els xiquets i xiquetes de Primera Comunió

El Santíssim sota palis i les taules pels carrers, originalitat d'aquest acte religiós

Demà diumenge se celebra a Gata, com a moltíssims pobles que no ho van celebrar dijous, la solemnitat del Corpus Christi. Tornarem a veure a la processó les estampes típiques de l'enramada de la murta, la preparació de les taules de parada del Santíssim, la Sagrada Forma sota palis en processó pels carrers de Gata, els 34 xiquets i xiquetes de Primera Comunió d'enguany, clero, autoritats, fidels i banda de música. La processó serà a les 20 hores. Com ja és habitual, s'instal·laran les taules al pas de la processó: al carrer Teulada, carrer Sol, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot. Enguany serà una mica més curta, ja que l'itinerari transcorre pel carrer Sol i no pel carrer la Lluna.

A la fotografia d'arxiu, un moment de la processó del Corpus de 2012.

 DES DEL BLOG, FELICITACIONS A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA, per ser el F.C. Barcelona campió d'Europa

20150606230629-penyab.png

El seu equip aconseguix el triplet: lliga, copa del Rei i copa d’Europa

Des del blog, aprofite per felicitar als penyistes del Futbol Club Barcelona de Gata, que presideix Salvador Mulet, per la consecució de la Final de la Champions Ligue. Campions d’Europa per guanyar 1 a 3 al Juventus de Turin.

La Penya ho celebra ara a la seua seu i els penyistes i aficionats de Gata no deixen de tirar coets celebrant-ho. Una bonma celebració del 35 aniversari de la Penya que té la seu nova al carrer La Creu. L’enhorabona.

Vos pose, a més, a Jesús Moncho un gran culé gater i la seua filla que han estat al estadi de Berlín, acompanyant al tricampió. 
Foto de Jesús Moncho.
FONT: foto pujada al facebook per Jesús Moncho.

 GATA TÉ ENCARA 469 ATURATS (parats) AL MES DE MAIG DE 2015

El diari digital La Marina Plaza, publicava les dades que va fer públic el sindicat CC.OO.P.V. dies enrere sobre l’evolució de l’atur ("paro") a la Marina Alta. Pel que respecta a Gata al maig de 2011 hi havia 552 persones aturades, maig de 2015 en tenia actualment 469. Per tant, al llarg de la legislatura ha baixat la xifra d’aturats en 83 persones pel que respecta al poble.

L’article del diari digital titulava: "La legislatura acaba con un descenso del desempleo en la Marina Alta del 8,74 %, aunque hay 13.000 parados".
Ací teniu l’enllaç, per si voleu llegir tot l’article: http://lamarinaplaza.com/2015/06/04/la-legislatura-acaba-con-un-descenso-del-desempleo-en-la-marina-alta-del-874-aunque-aun-hay-13-000-parados/.

FONT: diari digital La Marina Plaza, publicat dijous 4 de juny. AHIR, FESTA CLOENDA DEL MOVIMENT JÚNIOR DE LA PARRÒQUIA DE GATA (Àlbum de fotos)

20150608000626-vista.jpg

Van participar xiquets/xiquetes, monitors/es i el rector, i pares/mares

Ahir dissabte per la vesprada es va celebrar la festa cloenda del Moviment Júnior de la parròquia de Gata amb una gymkana, en la qual van participar al pati del centre parroquial "Verge del Carme", tant xiquets/xiquetes, com monitors inclós el senyor rector Don Francisco i pares i mares. Jocs populars, divertits, d'estiu, d'aigua, que van acabar amb un berenar i un passe de diapositivas. Els  pares van poder conéixer la tasca dels fills, les activitats i el repàs de la campanya 2014-2015. L'acomiat va servir per a convidar per al pròxim curs als xiquets i a tots els que vulguen entrar a aquest grup parroquial.

Si voleu veure com s'ho van passar, ací teniu l'ÀLBUM DE LA FESTA CLOENDA

Per a saber més coses dels JÚNIORS GATA tenen la seua pàgina al facebook. Podeu escodrinyar-la i conéixer com gaudixen formant-se. ací teniu l'enllaç: https://www.facebook.com/juniorsgata?fref=ts.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos Júniors Gata.ENS DEIXA VICENTA SUCH ORQUÍN, veïna de la Font del Riu i mare de Mari Carmen

20150608145654-vicentasuch.jpg

La veïna del barri de la Font del Riu VICENTA SUCH ORQUÍN ha mort a l’edat de 90 anys. Naixqué a Benidorm un 25 de gener de 1925. Després de casar-se amb Ricardo Aguilar, establiren la residència a Gata, on van viure a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil des de la dècada dels 50 del segle XX. Ací també es va establir al casar-se la seua germana Paquita. Vicenta deixa una filla, María del Carme Aguilar Such; tres nets: Rosa, José Miguel i Marivi Caselles Aguilar i els dos rebesnets, Héctor i Carla. En les postrimeries de la seua vida patia l’enfermetat de l’Alzheimer. Era freqüent veure-la als festejos de la Font del Riu i del poble, al cantó del carrer Calvari on es reunia amb les amigues del barri. 

El soterrament i la missa funeral serà aquesta vesprada de dilluns 8 de juny, a les 18,30 a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata. Des del blog, el pèsame a tota la família.

DESCANSE EN PAU, VICENTA.AHIR, SOLEMNE PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI, GATA (Àlbum)

20150608222231-dscf6875.jpg

PER A REPASSAR TOT L’ITINERARI DE LA PROCESSÓ, PUNXEU ACÍ: Àlbum de la processó (Fotos Vero Vives / Miguel Vives)

Ahir per la vesprada es va celebrar la solemne processó del Corpus Christi. Abans, a la missa solemne van participar els xiquets i xiquetes de Primera Comunió que van acompanyar junt amb les seus catequistes, pares/mares, clero, autoritats, banda de música i feligresos, la Sagrada Forma del Cos de Jesús (Corpus Christi) pels carrers de costum a Gata. A la missa es va tindre un record especial per Don Alberto Caselles, l’emèrit dels rectos fills de Gata, que es troba a l’hospital, ja que era un asidu d’aquesta processó en els últims anys a Gata.

A la processó es van fer les cinc tradicionals parades i tots els carrers i places de l’itinerari estaven adornats en murta, mata, flors de baladre i demés ornamentació vegetal. Sota palis va processonar tornant-se quatre rectors, dos fills del poble, un vingut de Catamarca (Argentina) i el senyor rector, la Custodia. Cal dir que les taules adornades estaven al carrer Teulada, carrer Sol -enguany s’acurtava la processó-, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot.

Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de Verónica Vives (àlbum)IMATGES CURIOSES: la gracieta d'un xiquet...val més que cent paraules (ahir, processó del Corpus)

20150608224346-xiquet.jpg

A molts ens ha sorprés la "reflexió" que ha fet a la seua pàgina del facebook la Policia Local de Gata de Gorgos. Sens dubte, tot un encert. Ahir es va viure el moment i per molts carrers de l’itinerari de la processó del Corpus. Sols teniu que veure la imatge del xiquet darrere de la banda amb un tamboret. El moment captat per la càmera del policia era al final del carrer Xaló a punt de doblar cap al carrer Bisserot. Al llarg de la història de la banda també s’hauran viscut moments d’quest tipus tan originals, simpàtics i inocents, però no tan oficialitzats com aquest.

Ací teniu literalment la "reflexió" de la Policia Local i també la fotografia que ha despertat la curiositat i a la vegada ha fet traure molts sonriures al veïnat de Gata. Es tracta del "xicotiu", com diu la policia, José Luis. Va ser la gran atracció de la banda ahir.

"No és una notícia policial sinó una reflexió. Ahir va ser la processó del Corpus Christi. Tot va ser perfecte i els veïns magnífics a l’hora de retirar els vehicles. Els assistents, el públic, els xiquets i xiquetes, autoritats i finalment la banda de música. Pero... Algú va vore l’últim músic? Un xicotiu que anava amb el seu tambor de joguet acompanyant la processó. Cosa més bonica no pot haver-hi. Per què ho dic? Perquè a vegades ens queixem com a societat dels inconvenients de ser poble, oblidant la gran quantitat d’avantatges. Créixer en habitants i en metres construïts no és sempre sinònim de qualitat de vida, ni de bon tros. No perdem l’essència de poble, ni ens afanyem per créixer. Costums, tradicions, festes... estaran en perill d’extinció i amb això perdrem identitat. Hi ha alguna cosa més bonica que un xiquet junt a la banda de música, amb el seu tambor, acompanyant la processó?"

FONT: Foto i reflexió, Policia Local de Gata.GATERS A LA XVIII CURSA POPULAR DE BENISSA

20150609220531-mollybenissa.jpg

Última de les proves del Circuit Marina Alta 2015

El gater VICENT MAS LEYDA va tornar a ser el millor gater en una cursa de la comarca. En aquest cas de la XVIII Cursa Popular de Benissa, que es va disputar dissabte dia 6 i que va tancar el Circuit comarcal a peu 2015. Mas va marcar un temps de 35 minuts i 49 segons entrant en el lloc 15. Al lloc 18 entrava el seu germà JUANAN MAS LEYDA. Al lloc 63 entrava ANTONIO FORNÉS PEDRÓS i al 90 hi feia JOAN JAUME TORRES OLIVER. Al lloc 95 va entrar el primer del Club d’Atletisme Gata XAVI TORRES OLIVER.

Per categories alguns gaters, com ja és habitual, van fer pòdium. La segon millor juvenil va ser MOLLY WOODS (330 a la general). ANNA TORRES SIMÓ va quedar quarta. A la categoria sénior femení EVA ESCORTELL CRESPO va ser tercera (185 a la general). ESTHER SEPÚLVEDA BÚRDALO va fer tercera a veteranes B. A veterans D va fer quart JAUME MONFORT CASELLES.

Dels menuts i menudes MAR SALVÁ SEPÚLVEDA va ser segona infantil i VICENT SIGNES MAS segon en xiquets infantils i RAFA MENGUAL SOLER primer infantil.

Finalment, vos pose els cinc primers classificats del CLUB D’ATLETISME GATA:

95.- XAVI TORRES OLIVER (40,52). 138.- VICENT MULET DIEGO (42,11); 143.- FRANCESC FERRER MULET (42,15); 162.- JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (42,47); 191.- FRANCISCO PEDRO MESTRE (44,00).

Demà o l’altre vos parle de com han quedat els gaters al Circuit després de totes les proves ja disputades.

A la imatge de Marsal, la carrera pels carrers de Benissa. En primer terme podeu veure a Molly Woods.

FONT: somesport.com / Foto: Adrián Marsal Baydal.ELECCIONS 2015, AUTONÒMIQUES: Diputats i diputades electes

Publica hui dimarts dia 9 el resultat ja definitiu dels resultats a les eleccions autonòmiques 2015 del passat dia 24 de maig, que també nosaltres els gaters vam votar. La Junta Electoral de la Comunitat Valenciana publica l’acord pel qual es publiquen els resultats finals i la relació de diputats i diputades electes en les eleccions a les Corts Valencianes.

A nivell autonòmic, cal dir que a la província d’Alacant hi havia 1.248.550 electors, dels qual vans ser votants 823.444. Vots en blanc: 12.550. Vots nul·ls: 12.540. Van votar al PP: 224.935 votants; al PSOE: 183.946 votants; a Bloc-Iniciativa-verds: Coalició Compromís: 101.368; a Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía: 114.724; a PODEMOS: 98.792.

Els diputats i diputades electes del Partit Popular són 11: José Císcar Bolufer, Eva Ortiz Vilella, José Juan Zaplana López, César Sánchez Pérez, Elisa Díaz González, Manuel Pérez Fenoll, María Remedios Yáñez Motos, José Salas Maldonado, María Teresa Parra Almiñana, Antoni Joan Bertomeu Vallés i Juan de Dios Navarro Caballero.

Del PSOE són 9: Julián López Milla, Noelia Hernández Sánchez, David Cerdán Pastor, Antonio Torres Salvador, Ana Barceló Chico, Manuel Pineda Cuenca, Sandra Martín Pérez, Vicent Arqués Cortés i Toñi Serna Serrano.

De la Coalició Compromís: Bloc-Iniciativa-verds són 5: Mireia Mollà Herrera, Rafael Climent González, José Ramón Nadal Sendra, Cristina Rodríguez Amigen i María del Ángel Campello Moreno.

De Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía en són 5: Emigdio Tormo Moratalla, Emilio Argüeso Torres, María del Carmen Sánchez Zamora, Antonio Joaquín Woodward Poch i Rosa María García González.

Finalment de PODEMOS també són 5: María Luz Quiñonero Hernández, Antonio Estañ García, Beatriz Gascó Verdier, José Francisco Almería Serrano i Covadonga Peremarch Palomares.

FONT: DOCV 9-6-2015.VOLEU PARTICIPAR EN LA CAMPANYA DE COMERÇ DE GATA: QUIN ÉS EL MILLOR RACÓ DE GATA?

20150609222400-quieropueblo.jpg

El concurs ja està obert. Si vols participar en el sorteig d’un xec per valor de 50 euros per comprar als comerços adherits a l’associació Comerç Gata, ja ho saps. 

Quin és el millor racó de Gata?. Puja una foto del teu racó favorit de Gata i participa. www.quieropueblo.es.

 Per a participar es deuen complimentar totes les dades sol·licitades per l’aplicación. Mecànica: Se sortejarà un premi entre tots els participants que pujen una foto a l’aplicació creada per a la promoció i complixquen les bases legals.

 El premi consisteix, com he dit, en un xec regal per valor de 50€ per a gastar en els comerços adherits a la promoció que formen part de l’associació Comerç de Gata. El xec deurà ser usat en la data a convenir amb el guanyador/a del sorteig. El guanyador es donarà a coneixer el dia 29 de juny de 2015. El guanyador/a cederà els seus drets de imatge donat que Comerç de Gata realitzarà varies fotografies per a compartir-les a través de xarxes socials.

FONT: QUIERO PUEBLO (Factoria d’Idees) / Comerç de Gata.

GATA, ELECCIONS 2015: DEMÀ DIA 10 COMPROMÍS INFORMARÀ DE LA SITUACIÓ DE LES NEGOCIACIONS

Dissabte dia 13 de juny es constituirà la nova corporació municipal 2015-2019

El grup municipal "Compromís per Gata" ha comunicat que demà dia 10 a les 20,30 hores farà una xerrada informativa baix el títol "Et volem contar la situació de l'Ajuntament". Al seu facebook han posat textualment:

"A Gata tu has sigut protagonista que hi haja un resultat electoral que permeta el canvi. I volem que continues sent protagonista. Estos dies la gent de Compromís estem treballant de valent perquè hi haja canvi. Si tens alguna pregunta o vols que t’informem de la situació de les negociacions amb la resta de forces polítiques, vine demà a les 20:30 a l'Hotel Avenida i parlem".

Cal recordar que s'acurten els dies per a constituir-se el nou ajuntament, la nova corporació municipal. Serà dissabte dia 13 al migdia.

FONT: Compromís per Gata.DIVENDRES ES PRESENTARÀ A LA BIBLIOTECA DE GATA: "UN ABRIGO ROJO" de Begoña Varcárcel

20150609224700-llibrebegona.jpg

El divendres dia 12 de juny, a les 19,30 hores, a la biblioteca de Gata, torna a presentar-se un altre llibre. Porta per títol "Un abrigo rojo" i té com a particularitat que anirà acompanyada de l'exposició de les aquarel·les que ilustren el llibre de Begoña Valcárcel. Farà la presentació María Pilar Monfort, intervendrà Juan Pedrós, regidor de l'Ajuntament de Gata.

FONT: cartell i informació Biblioteca de Gata.LA POLICIA LOCAL DE GATA INFORMA DE LA DETENCIÓ DE LLADRES

La Policia Local de Gata ha penjat al seu facebook aquesta notícia, que té relació amb gent resident a Gata Residencial:

"Compartim una notícia de fa dies, però en la qual una ciutadana estrangera que va vindre a Gata Residencial, es va veure embolicada ja que van seguir al matrimoni des d’Alacant fins a Gata, i en la porta de la casa els van robar la bossa. Finalment aquesta banda ha estat detinguda per la Guàrdia Civil."

La mateixa Policia posa també l'enllaç del diari INFORMACIÓN, en el qual informa de la notícia:

http://www.diarioinformacion.com/…/nueve-deten…/1639742.html

FONT: Policia Local de Gata.GATA, ELECCIONS 2015: JUGA FARÀ UNA CONSULTA CIUTADANA divendres 12, abans del dia clau

Vols que JuGa facilite la investidura de la cap de llista de Compromís a l’alcaldia de Gata? Aquesta serà la qüestió, que hauran de respondre els votants, un si o un no

Les votacions es podran fer divendres 12 de juny, des de les 10,00 hores fins les 21,00 hores davant de l’Ajuntament

El nou partit eixit de les eleccions del 24 de maig 2015 "Junts per Gata" està organitzant una CONSULTA CIUTADANA per tal de saber si els votants que s’apropen davant l’Ajuntament divendres dia 12 de 10 a 21 hores, donen suport a la investidura de la cap de llista de Compromís a l’alcaldia de Gata.

Serà l’últim acte abans de l’acte final, el del plenari de constitució de l’Ajuntament. 

El penúltim acte el referia ahir al blog, serà aquesta vesprada a les 20,30 hores a l’Hotel Avenida, per part de Compromís per Gata, que informarà, que contarà com està l’Ajuntament per a començar la legislatura, a tots els que allí acudixquen.

Pel que fa a l’explicació de la consulta de JuGa, el grup ho ha explicat en una carta als ciutadans gaters, que transcric:

"Junts per Gata_Consulta Ciutadana.  SI NO DECIDEIXES TU, UNS ALTRES HO FARAN PER TU
Perquè una consulta ciutadana?
En JuGa apostem per la participació ciutadana on siga la gent la que decidisca totes les coses importants que li afecten. El sistema "representatiu" dels partits tradicionals és el responsable, en gran mesura, de la situació de deteriorament de les institucions públiques en la qual ens trobem. Per això apostem per un sistema assembleari i participatiu on siguen les persones, totes les persones, les que prenen les decisions.

Perquè una consulta on participa tot el poble i no només els “votants” de JuGa?
Com hem dit, el sistema de funcionament dels partits tradicionals ha mostrat sobradament la seua ineficàcia. Per aquest motiu en JuGa apostem per una nova forma de fer política. Lluny de votants i simpatitzants, nosaltres fem política de la gent i per a la gent, no només per a les persones que ens votaren en les darreres eleccions. Per aquest motiu la consulta serà oberta a totes les persones del poble, votaren o no votaren a JuGa el passat 24 de maig.

Qui podrà participar en la consulta ciutadana?
Les ciutadanes i els ciutadans majors de 16 anys que acrediten el seu veïnatge a Gata mitjançant original del Document d’Identitat, Passaport o Volant/document d’empadronament (aquest últim amb una antigüitat inferior a un any). El document s’haurà de presentar en el moment de la votació física i deurà figurar-hi necessàriament un domicili de la població.

Quan i on serà la votació?
El proper divendres 12 de juny des de les 10,00 h fins les 21,00 h davant de l’Ajuntament.

Quina serà la pregunta de la consulta?
A continuació apareix una papereta tal com la trobarem el divendres quan anem a votar (si ho prefereixes també pots tallar per la línia i aprofitar-la per a dur-la de casa). Com pots observar la finalitat de la pregunta serà decidir el sentit de vot dels dos regidors de JuGa en el plenari d’investidura de la futura Alcaldessa del
poble. Al votar SI s’està apostant per investir Alcaldessa a la cap de llista de Compromís com a força progressista més votada. Al votar NO s’aposta per deixar, segons marca la llei, que siga Alcaldessa la cap de llista del Partit Popular com a candidatura més votada en les darreres eleccions.

Vols que JuGa facilite la investidura de la cap de llista de Compromís a l’alcaldia de Gata?
¿Quieres que JuGa facilite la investidura de la cabeza de lista de Compromís a la alcaldía de Gata?
SI NO"

FONT: Grup municipal Junts per Gata.GATA, ELECCIONS 2015: LA PREMSA PARLA DE...la consulta de demà a Gata

Als diaris LEVANTE-EMV i al MARINA PLAZA DIGITAL trobem articles referents a la consulta que farà demà el grup JuGa a Gata. Serà la primera vegada en la història del poble, que després de les eleccions es fa aquesta consulta participativa. Diu el Levante-EMv al seu titular: "Gata decidirá si cambia de gobierno en un referendo". Al subtítol: "JuGa, que tiene dos ediles, somete a consulta popular si vota a favor de que la líder de Compromís sea la alcaldesa".

Ací teniu l'enllaç a la notícia: http://www.levante-emv.com/marina/2015/06/11/gata-decidira-cambia-gobierno-referendo/1276941.html.

També el diari La Marina Plaza digital tracta el tema: "Los vecinos decidirán el viernes en referéndum el gobierno de Gata de Gorgos". En resum publica: "Junts per Gata (JuGa), el partido creado por Podemos y que tiene la llave de la gobernabilidad, convoca una consulta para que sean los vecinos quienes decidan si votan a favor de la investidura de Magda Mengual (Compromís) como alcaldesa o, por contra, dejan que sea Mayte Signes (PP) la que siga en el cargo".

Ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/06/10/los-vecinos-decidiran-el-viernes-en-referendum-el-gobierno-de-gata-de-gorgos/.

FONTS: diaris Levante-EMV i Marina Plaza, dijous 11-6-2015.DEMÀ DIVENDRES 12, CLOENDA DEL CURS DE F.P.A. DE GATA

20150611182556-cartellfpa.jpg

Demà divendres dia 12 de juny a les 20 hores tindrà lloc l'acte de cloenda i exposició de tallers de la Formació de Persones Adultes, al Centre d'adults ubicat a l'Edifici Polivalent del carrer del Grup Escolar. L'exposició tindrà treballs de boixets, malla i macramé i restauració de mobles. Inaugurarà l'exposició el grup danses tradicionals i el grup de dansa oriental. A banda de l'acte de cloenda, l'exposició es podrà visitar de 19 a 21 hores fins el dia 21 de juny.

FONT: Centre de F.P.A.IMATGES CURIOSES (I): ELS ESQUIROLS TENEN CALOR. Esperant al pont de Gata

20150611184623-11406582-10152845344255667-716482215277300495-o.jpg

No és la primera vegada que apareixen a esta secció els esquirols, allò en castellà nomenem "ardillas". Una família d'elles o moltes velles es passejen per la pinada del pont urbà de les Alcolaes i allí troben el sustent diari per a travessar, passejar per dalt les baranes i troncs dels pins. La càmera de Rosario González ha captat aquesta curiosa imatge, amb els esquirols recolzats dalt la barana. Que esperaran, plegarien la fresca, era matinet i perque ells també tenen calor potser eixiren al passeig diari.

FONT: Foto de Rosario González, pujada al facebook.GATA: DISSABTE DIA 13, CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT I NOVA ALCALDESSA

20150611225438-totsregidors-copia.jpg

Dos dies resten per a conéixer com quedarà, com es solucionarà la investidura de la nova alcaldessa. Dissabte dia 13 de juny de 2015 serà una altra fita històrica a Gata. La convocatòria de la sessió constitutiva de l’Ajuntament s’ha donat a conéixer hui mateix, per un decret signat per l’alcaldessa en funcions María Teresa Signes Caselles.

S’ha convocat per a dissabte a les 12 hores la primera convocatòria al saló de plens de la Casa Consistorial. Cas de no existir quòrum exigit en la primera convocatòria, la segona convocatòria seria el dia 15 de juny, dilluns, també a les 12 hores.

L’orde del dia de la sessió començarà constituint-se la Mesa d’Edat, que la composaran el regidor elegit més major, en aquest cas serà Vicent Font Leyda, primer edil del PSOE, i el més jove, que en esta pròxima corporació serà Alberto Cardona Pedro, el quart regidor del Partit Popular.

Després passarà a constituir-se l’Ajuntament, que la formaran els tretze regidors elegits: 5 del PP, 4 de Compromís per Gata, 2 del PSOE i 2 de Junts per Gata. Els regidors/regidores electes hauran de personar-se en l’acte, d’acord amb la legislació aplicable, proveïts de la següent documentació: acreditació de la seua personalitat i credencial expedida al seu favor per la Junta Electoral de Zona, en el cas de no haver presentat anteriorment en la Secretaria d’este Ajuntament (art. 195 de la Llei Orgànica Reguladora del Règim Electoral General) i acreditació de les declaracions d’activitats i bens formulades davant de la Secretaria de l’Ajuntament.

Finalment, s’elegirà l’Alcaldessa de Gata de Gorgos i dic alcaldessa, perquè això si que està claríssim.

Pel que fa als avanços i passos per a les negociacions del pacte progressista, resta encara la consulta participativa que ha organitzat per a demà el grup Junts per Gata, que tanta repercussió està tenint no sols als veïns del poble, perque és una gran novetat, sinó també per a la premsa. Cal recordar que serà demà divendres de 10 a 21 hores i davant l’Ajuntament.

FONT: Ajuntament de Gata.GATA, ELECCIONS 2015: EN MARXA LA CONSULTA PARTICIPATIVA DE JuGa

20150612152237-11257247-731248400318587-4373815941587345829-n.jpg

Quan resten 21 hores per a començar el plenari d’investidura, de la nova corporació i nova alcaldessa, es produïx encara a Gata l’últim acte que tindran conseqüència demà mateix. Està fent-se ara mateix, davant de l’Ajuntament, la Consulta Participativa organitzada per Junts per Gata, del grup de Podem_Gata.

Els mateixa han informat a la seua pàgina de facebook que a les 14 hores, quan feia quatre hores, havien votat 357 persones. A les 20 hores havien votat 744 persones. Es continuava fins les 21’00 hores, que just són ara. Es contabilitzaran, a partir d'ara, els vots.

Cal recordar que demà a les 12 hores serà el plenari constitutiu de l’Ajuntament per al període 2015-2019.

FONT: Junts per Gata.GATA, ELECCIONS 2015: JA S'HA FET EL RECOMPTE. HA GUANYAT EL SI (508 vots)

20150612225523-votacionsjuga.jpg

Ja tenim el resultat de la votació de la CONSULTA PARTICIPATIVA, a la que han assistit un total de 864 persones al llarg de tota la jornada, de 10 a 21 hores. Ha estat tot un èxit de participació i a l’hora del recompte màxima expectació.

508 votants han donat el SI a la pregunta, que recordem era si els votants estaven d’acord en que els dos regidors de "Junts per Gata" recolzaren demà la investidura de Magda Mengual (Compromís per Gata) com a alcaldessa.

Un total de 350 votants han dit que NO. 4 votants han emés la papereta en blanc i s’han produit 2 nul·ls.

De seguida, el diari Marina Plaza digital publicava el resultat: "Ya hay resultado del referéndum de Gata: Magda Mengual (Compromís) será la nueva alcaldesa". Ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/06/12/referendum-de-gata-magda-mengual-compromis-sera-la-nueva-alcaldesa/.

A la fotografia de "Mauri Nen de Gata" teniu un moment de la votació.

FONTS: Tere Arabí (facebook) / Marina Plaza digital / Foto: Mauri Nen de Gata.MAGDA MENGUAL (Compromís per Gata), ELEGIDA NOVA ALCALDESSA DE GATA (2015-2019) ( I )

20150613142349-corporacio.jpg

AVANÇ:

Al llarg de la vesprada i la nit aniré posant-vos més informació i un àlbum de fotos de tot el plenari de la investidura, de la nova corporació 2015-2019 i altres articles històrics. Avance aquesta informació:

Magda Mengual, de Compromís, ha sigut elegida com alcaldessa de Gata en el plenari de constitució de l’Ajuntament celebrat hui. La candidatura de Mengual ha prosperat amb el suport dels 4 regidors de Compromís, els 2 de PSOE i 2 de Juga.

La nova alcaldessa ha volgut agrair tant al seu col·lectiu com dels altres grups municipals que li han donat el seu suport, així com el recolzament de la seua família.

En la sessió han pres possessió els 13 regidors que conformaran la corporació  municipal: Jaume Monfort i Pepa Signes, de Juga; Vicent Font i Mª Elena Rodríguez, de PSOE; Magdalena Mengual, M. Angeles Soler, Teresa Arabí i Noel Gadea de Compromís; M. Teresa Signes, Juan Pedrós, Guillermo Cholbi, Alberto Cardona i Rosana Más, del PP.

Jaume Monfort, de Juga, ha destacat que s’inicia una etapa amb la implicació de 3 forces polítiques, “tenim el govern que la majoria ha volgut” ha afegit.

Vicent Font, Psoe, ha manifestat que els tres partits governaran amb lleialtat al projecte, “el projecte és Gata”.

Maite Signes, PP, ha volgut recordar que representa la llista més votada,  i “que governar un poble és treballar per a tots, ens hagen votat o no”-.

A la fotografia, tota la nova corporació municipal de Gata 2015-2019. D’esquerra a dreta: Jaume Monfort; Pepa Signes; Rosana Mas; Guillermo Cholbi; Juan Pedrós, Maite Signes, Alberto Cardona, l’alcaldessa Magda Mengual, Àngels Soler, Vicent Font, Mª Elena Rodríguez, Teresa Arabí i Noel Gadea.

FONT: text i foto Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.GATA TÉ NOVA ALCALDESSA: Magda Mengual Morata, 2015-2019 (Àlbum)

20150613172831-dscf7028.jpg

PODEU VEURE L’ÀLBUM DEL PLE D’INVESTIDURA, PUNXANT ACÍ)

El rellotge marcava les dotze del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament de Gata de Gorgos estava plena. Més de cent persones esperaven l’acte que va repetint-se cada quatre anys, en condicions normals. Com mana el protocol, els tretze regidors estaven sentats en la primera filera del públic. Primer, la secretaria ha cridat al regidor més major de la recent creada Corporació, en aquest cas el veterà i repetidor de regidor, Vicent Font Leyda (PSOE) i el més jove, en aquest cas en novel regidor Alberto Cardona Pedro (PP). Els dos s’han asseiat al costat de la secretaria per a constituir la Mesa d’edat i procedir a cridar un a un a tots els regidors i regidores i que mostraren les seues credencials. Eixa tasca l’ha feta el regidor Vicent Font. Primer, ho han fet els cinc regidors del PP; després els quatre de Compromís per Gata; després els dos del PSOE i finalment els dos de Junts per Gata.

A continuació s’ha procedit al jurament o promesa del càrrec. S’han produit quatre modalitats, com quatre eren els grups: els regidors/es del Partit Popular han jurat i promés; el grup de Compromís ha promés el càrrec "perque així ho exigeix la legalitat" però defensant sempre la llengua, l’educació; regidor i regidora del PSOE sols han promés, i els dos de Junts per Gata ho han fet textualment dient: "des de les meues conviccions republicanes i de país, pensant en les persones més castigades per la crisi, per imperatiu legal i fins que el poble ho modifique...".

A continuació i a mà alçada, sense tindre que utilitzar-se la urna que es trobava al mig del semicercle, s’ha votat als tres caps de llista que mantenien la candidatura a alcaldessa, PP i Compromís, i alcalde, JuGa, ja que Vicent Font, primer de llista del PSOE, ha declinat.

Ha obtés 8 vots en la primera votació, majoria absoluta com diu la legalitat, la candidata per Compromís per Gata MAGDA MENGUAL MORATA. Ha obtés 5 vots, els del PP, la candidata Maite Signes Caselles. Nombrosos aplausos s’han escoltat en tota la sala. El tripartit progressista s’ha format pels 4 regidors de Compromís per Gata; els dos del PSOE i els dos de Junts per Gata. Ha estat nomenada oficialment alcaldessa de Gata de Gorgos Magda Mengual Morata.

A continuació han parlat els caps de llista. L’alcaldessa Magda Mengual ha encetat el torn de paraules i ha sigut molt breu. Sols ha donat les gràcies als votants, la llista, companys i família, i ha dit que cal treballar per al poble. Jaume Monfort ha donat les gràcies al poble que ha estat a totes les reunions i especialment als que van participar ahir a la consulta ciutadanaTambé ha donat les gràcies a la resta de formacions polítiques per la seua implicació en el procés. "Ahir es va confirmar que la gent vol ser consultada, que vol opinar i decidir sobre allò que és important per a Gata".

Per la seua part, Maite Signes, candidata del PP i ex-alcaldessa ha tingut paraules fortes per al pacte dels altres tres grups. Ha recordat que representa la llista més votada i "que governar un poble és treballar per a tots, ens hagen votat o no". Signes ha defensat la tasca del seu grup en l’últim període de temps.

Finalment, Vicent Font (PSOE) ha dit que es deixen les crispacions, que s’oblide el passat i que cal encetar un perióde de treball per al poble junts.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Al final, sense utilitzar-se el traspàs de la "vara de mando", que també descansava a la taula del mig de l’hemicicle i sense cloure la sessió, ha acabat aquesta, amb les felicitacions i parabéns per a tota la corporació, per als nous i, sobre tot, per a la nova alcaldessa. La foto de família de tota la Corporació Municipal 2015-2019 i la foto del tripartit (Compromís per Gata, PSOE i Junts per Gata) ha posat punt i final a la sessió d’investidura.AHIR DIVENDRES, CLOENDA DEL CURS DE FPA (Gata)

20150613203658-expotallersfpa.jpg

El Centre de Formació de Persones Adultes de Gata va tancar, anit, el curs 2014-2015 amb la seua festa de Cloenda i la inauguració de l'exposició dels cursos i tallers. L'Exposició es pot visitar fins al diumenge 21 de juny. També van participar el grup de danses populars, que van fer una demostració i el grup de dansa oriental.

FONT: Foto Ajuntament de Gata.AHIR, A LA BIBLIOTECA DE GATA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE BEGOÑA VALCÁRCEL

20150613204449-begona.jpg

Ahir divendres dia 12 de juny va tindré lloc a la biblioteca municipal de Gata la presentació del llibre "Un abrigo rojo" i l'exposició de les aquarel·les que ilustren el llibre de Begoña Valcárcel. L'autora que va llegir contes del llibre, va estar acompanyada per María Pilar Monfort, i el regidor Juan Pedrós. Les aquareles es poden veure al centre de lectura.

FONT: Biblioteca de Gata.ORDENEN SACERDOT EL FILL DE GATA, QUE VIU A PEDREGUER, JOSÉ DIEGO MORELL

20150613212722-ordenaciopepediego.jpg

José Diego Morell, nascut a Gata de Gorgos i que viu actualment a Pedreguer, ha rebut el sacrament de l'orde sacerdotal de mans del cardenal arquebisbe de València monsenyor Antonio Cañizares, aquest matí a la catedral de València. Deu diàcons han estat ordenats preveres. La missa s'ha concelebrat, a més del cardenal, amb dos bisbes, l'auxiliar monsenyor Esteban Escudero i el bisbe emèrit de Mondoñedo-Ferrol, monsenyor José Gea Escolano, i altres 150 preveres.

Pepe, com el coneixien els amics a escola quan vivia a Gata i ara a Pedreguer on viu, té 28 anys. Son pare és gater, ell va nèixer a Gata i sa mare és de Pedreguer, on viu actualment. Els altres diàcons són de Gandia, Corbera, València (3), Guinea, Faura, Xest i Carlet.

Han acompanyat a José Diego els rectors i fidels de les parròquies de Santa Creu de Pedreguer i Sant Miquel Arcàngel de Gata.

A la imatge, el cardenal imposant-li les mans precisament a José Diego, als graons de la catedral de València.

FONT: Informació i foto AVAN (Agència de notícies de l'arquebisbat de València).

 S'ACOSTEN LES FESTES DEL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA. Seran del 19 al 24 de juny

20150613214459-portadafestesfr35.jpg

Enguany se celebra el 35 aniversari de les festes

S'acosten les festes del barri gater de LA FONT DEL RIU. Ací teniu el cartell fester, portada del llibre de festes, que és obra de Alba Pons. 

Aquest any 2015, seran unes festes molt especials, no sols perqué la gent del barri fa 35 anys que cel.lebren aquestes festes en honor a Sant Joan, sinó perque de segur que es recordarà una persona molt important, Jesús Sánchez, president i fester de la Comissió de Festes de la Font del Riu des de fa molts anys.

Els membres de la comissió comentaven: "Enguany, més que mai, anem a cel.lebrar les Festes de Sant Joan, per tu i per tot el que has fet per a que aquestes festes no es pugueren perdre!!. Veïns i veïnes, gaters i gateres, us esperem del 19 al 24 de Juny al barri de la Font del Riu!!.

Demà vos detallaré el programa.

A la imatge, el cartell anunciador de la festa, del qual és autora Alba Pons.IMATGES CURIOSES: llamps i trons al voltant de Gata

20150613220014-tormentagatallamps.jpg

Per dos o tres vegades s’han format a les muntanyes de Gata nuvolades i ha començat a llampar i tronar. De moment, l’aigua no ha fet acte de presència. Als pobles del veïnat si que estava plovent fa una estoneta, com és el cas de Pedreguer. L’amic José Ángel Ojaos des del carrer Trinquet de Gata ha capturat aquesta vesprada la imatge, en la que es veuen a la vegada dos llamps. Al migdia, la nuvolada i els llamps tan seguits han fet que es produira un incendi a Xaló, al Penyó de la Mica, a causa d'un raig. Ja està des de les 17,40 hores controlat l'incendi, després d'intervindre cinc medis aeris, bombers, brigades i agents mediambientals.

FONT: foto José Ángel Ojaos.HUI S'HA CELEBRAT LA FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

20150613224600-santantonipadua.jpg

Abans feien la novena al sant a la casa de Tereseta "el Quartet", al carrer Sol

Hui dia 13, dissabte, és la festa de l’altre Antoni, Sant Antoni de Pàdua. Al carrer Sol hi ha una fornícula de taulellets dedicada al sant. Però, entre el carrer Sol i el carrer Signes perdua una tradició en el record, que de seguida vos conte:

Ben adornat el balcó i ben adornada la casa. Al mig de la casa del carrer Sol, la casa de Tereseta i Pepe, dits "del Quartet" per la tendeta que tenien a la Plaça Nova, allí muntaven l’altaret i posaven una pintura del sant. Rosetes rodant i llumetes. Eixa és la imatge del record, tradicions que no s’esborren així com així del cap. I tota la xicalla es posava rodant per allí, anavem a participar al ritual de la campaneta. Es feia la volta al barri, als carrers del voltant amb aquella cançoneta tan dolceta per a moltes hueletes i anunciadora per a tots: "El primer...segon...tercer...toc de la novena de Sant Antoni" i la campaneta sonant i els xiquets canturrejaven aquesta tonadeta. Els més menuts anunciavem que anava a resar-se pel Sant.

Però no sols era a Ca Tereseta on es celebrava aquesta piadosa cerimònia, sinó també a la casa de la senyora Rosa "Paresant", al carrer Signes. Hui aquesta casa construïda en 1904 continua igual conservant l’artística façana. La novena també es feia però després de dinar, mentre que aquella era després de sopar. I què prop estaven les dues i nosaltres (perquè jo vivia entre les dos cases) els xiquets gaudien d’aquestes tradicions, que ara ja són història consumada i mai tornada.

Pel que fa a la capelleta del carrer Sol,  la imatge de Sant Antoni de Pàdua, que se li fa festa el tretze de juny, la trobem a una casa del carrer Sol, al nº 23. És del segle XIX i quan la casa sigué restaurada es va ubicar molt bé aquest plafó ceràmic.EIXIDA DEL G.E.G. A LA SERRA DE BÈRNIA

20150614115753-berniaforatjpb.jpg

Des de bon matí estan per la serra de Bèrnia, el Forat i el Fort, la gent que ha acompanyat al Grup Espeleològic Gatense a la imponent serra de Xaló-Benissa i altres termes. És l'última eixida que fa el grup muntanyer abans de la temporada de l'estiu. A partir d'ara prepararan la tradicional marxa nocturna de regularitat que, any rere any, venen celebrant sempre a festes patronals.

FONT: Foto Juan Pablo Bataller.GATA: EXPOSICIÓ DELS ALUMNES DE L'ESCOLA EXPERIMENTAL

20150614165224-cartellescolaavives.jpg

Ahir dissabte 13 de juny, a les 20 hores, va quedar inaugurada l'exposició titulada "Sense pintura", de obres tridimensionals de diversos alumnes de l'Escola de Plàstica Antoni Vives. Va ser al Casal de la Música de Gata i amb horari de dimecres a diumenge, de 19 a 21 hores, es podrà visitar la mostra fins el 28 de juny, amb obres de María José Cholbi, Joan Roselló, Manuela Paszkowsky, María Muñoz, Blanca Hernando, Mar Fornés, Fina Gilabert i María Isabel de Piero.

A la imatge, el cartell anunciador.GERARD FULLANA (Xaló) SERÀ EL DIPUTAT PER COMPROMÍS DE LA MARINA ALTA

20150614170125-compromisma.jpg

L’alcaldessa de Gata, Magda E. Mengual, forma part del seu equip

Ahir dissabte els regidors de COMPROMÍS de tota la Marina Alta es van reunir a Senija per triar el seu diputat provincial, que aconseguiren a les eleccions municipals del passat 24 de maig. El xaloner GERARD FULLANA serà el diputat, perque així es va decidir en assemblea. Cal ressenyar que la nostra nova alcaldessa de Gata, Magda E. Mengual forma part de l’equip de Fullana, com podeu veure a la fotografia. És primera suplent. 

A la fotografia, d’esquerra a dreta Josep Nadal, l’alcaldessa de Gata Magda E. Mengual, l’elegit per a diputat Gerard Fullana i Mar Chesa.

FONT: Foto Jaume Fullana.IMATGES DE FESTA: festa hawaiana de gaters

20150614175758-gruphawaiano.jpg

El grup d'amics que mes rere més o quan volen es reunixen, es presenten hui de hawaians. A una caseta, com abans es feia, de disfresses, sense veure passar el temps esclavitzats pel rellotge i gaudint de la festa, ací els teniu. El grup i de festa.

FONT: Foto María Ortega Contreras.HUI ÉS A LA PARRÒQUIA DE GATA LA FESTA DEL COR DE JESÚS

20150614181119-corjesusaltarhui.jpg

La seua Congregació té 127 anys de història

La confraria del Sagrat Cor de Jesús de la parròquia de Gata de Gorgos celebra hui diumenge la seua festa. A migdia s’ha fet la missa solemne cantada per la coral Serrillàs i a la que han assistit xiquets i xiquetes de Primera Comunió i les seues mares, vestides de majoraleses, com ja és tradicional en els últims anys. Al tardet, després de la missa de les 19 hores, se celebrarà la tradicional processó amb la imatge del Cor de Jesús, els comulgants i les majoralesses.

Si repassem l’Arxiu Parroquial, descobrim que  la congregació del Sagrat Cor de Jesús de Gata de Gorgos té certificat del 18 d’agost de 1887, fa 127 anys quasi 128. Li acompanyava el seu reglament, del 4 de desembre de 1886, un any més antic. Es va fundar sent rector del poble Don Juan Martínez Blasco. El reglament de l’associació del Sagrat Cor de Jesús fou aprovat pel cardenal Monescillo el 18 d’agost de 1887, datant-se el dia 10 de desembre de 1918. A l’arxiu està el reglament i la llista. Ja més actual és la consagració dels altars laterals del Sagrat Cor de Jesús i la Immaculada, el 10 de juny de 1964.

Altra manifestació religiosa té el Cor de Jesús al poble de Gata. Es tracta del retaule ceràmic del carrer Constitució. És el més gran que hi ha pels carrers. La composició és molt colorida i té la llegenda baix: "Corazón de Jesús". Com a anèccota, la propietària adopta el malnom de "Pepica Cor de Jesús" precisament per tindre aquesta imatge a la seua façana. La ceràmica del retaule està més a l’interior que la cara de vista. Les senefes que té, tant al voltant de la imatge como dalt són molt cridaneres.

FONT: dades històriques Arxiu Parroquial, església Sant Miquel, Gata.PROCESSÓ DEL COR DE JESÚS A GATA (Àlbum)

20150614225248-dscf7048.jpg

Podeu veure l’àlbum de la processó (PUNXEU ACÍ)

Aquesta vesprada s’ha celebrat l’últim acte dels que al llarg de la setmana s’han fet en commemoració de la festa de la confraria del Sagrat Cor de Jesús a Gata. A la processó han assistit les confrares, els 34 comulgats d’enguany, pares i mares d’aquests, quatre majoralesses mares de comulgants, Don Francisco i Don Vicent Font -rectors-, fidels i la banda de música.

FONT: Fotos àlbum, Vero Vives.HISTÒRIA ELECTORAL MUNICIPAL DE GATA, 1979-2015, 36 anys de democràcia ( I )

20150614234147-alcaldesdemocraciagata.jpg

En aquest període s’han succeit nou legislatures i la que entra ara serà la desena

Magda Mengual és la tercera alcaldessa de la història de Gata i la vuitena màxima autoritat municipal des de 1979

Arrel de la data històrica que va viure el poble de Gata ahir dissabte dia 13 de juny de 2015, a nivell polític, amb el canvi de govern municipal, ja que s’ha format un pacte progressiste a tres bandes (Compromís per Gata, PSOE i Junts per Gata), deixant al Partit Popular a l’oposició, anem a recordar la història política local dels últims 36 anys, els del període democràtic.

Era el diumenge 3 d’abril de 1979, primeres eleccions democràtiques; el 24 de juny de 2015 han tornat a ser, aquestes les que feia deu. Si repassem les dades de votacions, el calendari és el següent:

1er.- 3 d’abril de 1979; 2n: 8 de maig de 1983; 3r.- 10 de maig de 1987; 4rt.- 26 de maig de 1991; 5é.- 28 de maig de 1995; 6é.- 13 de juny de 1999; 7é.- 25 de maig de 2003; 8é.- 27 de maig de 2007. 9é.- 22 de maig de 2011. 10é.- 24 de maig de 2015.

Sempre hem votat al mateix lloc?. No. Recordeu quan es votava no sols al col.legi. Abans les taules electorals també estaven al carrer la Bassa, a l’Ajuntament i a Ca Pepito "Galleta"(Plaça Nova). Enguany s’ha estrenat un lloc nou, sustituint a un altre més complicat per l’accés. Ha sigut el Centre Polivalent.

Coneixeu tots els alcaldes democràtics de Gata en aquestes nou legislatures?:

De 1979 a 1983 dos: JUAN BAUTISTA PONS LEYDA (CD) i EDUARDO ADOLF MULET SALVÁ (AP i CP). A la mort del primer, novembre de 1980, li succeí el segon.

De 1983 a 1987 (CP) i de 1987 a 1991 (CP-PP) per dos legislatures consecutives fou alcalde EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ. 

De 1991 a 1995 fou alcalde VICENTE FONT LEYDA (PSPV-PSOE). 

De 1995 a 1999 Gata va passar per una moció de censura. De 1995 a 1997 va governar VICENTE FONT LEYDA (PSPV-PSOE) i de 1997 a 1999 GABRIEL FELIU PEDRO (1997-1999).

De 1999 a 2003 va ser alcalde GABRIEL FELIU PEDRO (PP).

De 2003 a 2007 fou alcalde JOSÉ DIEGO MULET (PSPV-PSOE).

De 2007 a 2011 va governar la primera alcaldessa de Gata ANA MARÍA SOLER OLIVER (PP).

De 2011 a 2015, foren dos dones. Primer la ja dita ANA MARÍA SOLER OLIVER i, per renúncia d’esta, des de    de 2014, MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (PP).

La nova alcaldessa, tercera dona, per al període 2015 a 2019 és MAGDA E. MENGUAL MORATA (Compromís per Gata).

FONT: Arxiu blog CRONISTA DE GATA.LA POLICIA DE GATA FARÀ UNA PONÈNCIA, PER SEGON ANY, SOBRE EL SEU TREBALL EN INFORMACIÓ Y COMUNICACIÓ

20150616101324-hnielrafa.jpg

Per segon any, el Grup de Recerca en Govern, Administració i Polítiques Públiques (GIGAPP) ha acceptat la ponència de l'Ajuntament de Gata de Gorgos, concretament del seu servei de Policia Local, per exposar-lo públicament al Congrés Internacional 2015, que es desenvoluparà del 29 de setembre al 2 d'octubre.

Aquest grup que està dins de l'Institut Nacional d'Administracions Públiques és un referent Iberoamericà en la recerca de l'Administració i en la posada en marxa de polítiques de transparència com a polítiques públiques.


La Policia Local de Gata ha comentat: "El nostre treball d'aquest any és una ampliació del que vam exposar l'any passat, i porta com a títol "Habilitats Proactives a través de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació per previndre i compartir la seguretat pública".

FONT: Policia Local de Gata.EL GORGOS JUVENIL, COLÍDER A LA TEMPORADA, POT PUJAR A SEGONA REGIONAL

20150616103059-11406824-568505363289986-2233430159029736243-n.jpg

La directiva té l’última paraula. Els xicons del GORGOS JUVENIL han fet una brillant temporada, un magnífic resultat. Militen al grup X de Tercera Regional de la Comunitat Valenciana i han acabat la temporada 2014-2015 de colíders junt al Teulada Moraira C.F. amb els mateixos punts. Sols els ha separat i per aixo són segons a la taula de classificació la diferència de gols.

Tant el Teulada Moraira com el Gorgos C.F. juvenils han jugat 34 partits i han obtés els dos 86 punts. Han guanyat 28 partits, han empatat dos i han perdut quatre partits. Mentre el Teulada Moraira té 153 gols a favor i 37 en contra, el Gorgos C.F. té 156 gols a favor i 34 en contra. 116 de diferència per als teuladins i 122 de diferència per als gaters.

Poden pujar de Tercera Regional a Segona pel resultat. Cal esperar a veure que decidix la directiva.

Foto de Jose Parreño Iranzo.
Al següent enllaç teniu un xicotet vídeo de la consecució del coliderat: https://www.facebook.com/abdo.lm.7/videos/vb.100001442317104/887038708020865/?type=2&theater.   FONT: Gorgos juvenil.


DIVENDRES COMENCEN LES FESTES DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE GATA

20150616104534-11406836-805500619570932-5431718411363378489-n.jpg

La festa del patró, dimecres 24 amb missa de campanya, processó, dances, vi d'honor, traca i castell

Resum de la programació de les Festes de la Font del Riu 2015

Ja estan al carrer tant el cartell com el programa de les festes del barri de La Font del Riu de Gata. Si voleu tindre'l en mà i col·laborar, podeu adquirir el llibre de festes als següents llocs: BAR EL PATI, MUEBLES SANCHEZ, LA BOTIGA, PC INFORCOM, BAR EL 10, TOURIST INFO i AJUNTAMENT DE GATA. El preu del llibre es la voluntat de cadascú!!


Cal dir que les festes començaran divendres dia 19 i acabaran el mateix dia de Sant Joan dia 24, patró del barri. Destacar que divendres 19 hi haurà discomòbil; el dissabte 20 serà el dia del xiquet. També hi haurà servessa a gogó, truc, sopar popular i actuacions musicals. Diumenge 21 seguirà el truc, hi haurà sopar popular i actuarà el mític conjunt Bradmis de Xàbia, celebrant el seu 50 aniversari. Dilluns 22 hi haurà carretons, sopar popular i nit de rock amb grups locals. Dimarts 23 serà la Festa de la Tapa des de les 19 hores i després sopar de "sobaquillo". Finalment, el dia 24 dia de Sant Joan hi haurà missa al carrer Lepanto, processó, dances, traca, vi d'honor i castell.

Ja aniré detallant-vos millor el programa dia a dia.

A la imatge, el cartell anunciador de les festes, obra de Alba Pons.

FONT: Comissió de Festes Font del Riu, Gata.APROVADA DEFINITIVAMENT L’ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONSERVACIÓ DE SOLARS I PARCEL·LES DE GATA

Hui dimarts 16 de juny es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’aprovació definitiva de l’ordenança municipal de conservació de solars i parcel·les.

Per la seua extensió, vos pose l’enllaç a l’orde del BOP i podeu entrar i llegir-lo: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2015/06/16_114/2015_010499.pdf.

FONT: BOP 16-6-2015.

 LA PREMSA PARLA DE...la situació política de la Marina Alta i de la cloenda del curs de FPA a Gata

20150616220627-mapa-comarca-elecciones15-2.jpg

El diari digital la Marina Plaza publica un article signat ahir sobre el mapa polític dels municipis de la Marina Alta. Titula: "La izquierda gobernará a 119.000 habitantes y 19 alcaldías en la Marina Alta". Als subtítols: "El PP tendrá sólo 8 varas de mando y gestionará con sus socios la suerte de 55.000 vecinos, frente a los 21 municipios y 119.000 ciudadanos que dependían de esta fuerza en el anterior mandato" i "Compromís es el partido con más alcaldes, aunque los del PSOE tiene a su cargo muchos más habitantes".

Sobre el quadre de les sigles dels partits, referent a Gata es publica que l’alcaldessa és Magda Mengual de Compromís i que el govern el formen Compromís-PSOE-JuGa i que l’anterior govern del 2011 era del PP.

Al posar el quadre de les alcaldies i els habitants al seu càrrec després de les eleccions de 2015, pel que fa a Compromís té 9 alcaldies, entre elles la de GATA. En 2011 en tenia 4, en puja 5. Sumen 31.045 habitants a la comarca i en 2011 sumaven 5.112.

Si voleu llegir tot l’article ací vos deixe l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/06/15/la-izquierda-gobernara-a-119-000-habitantes-y-19-alcaldias-en-la-marina-alta/.

Una altra notícia es publica hui dimarts al diari LAS PROVINCIAS, a la seua secció de La Marina: "Clausura de los cursos de la Escuela de Adultos en Gata". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201506/16/clausura-cursos-escuela-adultos-20150616003658-v.html.

A la imatge que es reproduïx al diari digital, el mapa polític de la Marina Alta.

FONTS: Marina Plaza (15-6) i Las Provincias (16-6).

 HISTÒRIA ELECTORAL MUNICIPAL DE GATA, 1979-2015, 36 anys de democràcia ( II ) Les dones regidores del consistori gater

Comença una legislatura canviant a Gata. És la que més dones regidores presenta en tota la història electoral municipal democràtica del poble, 1979-2015. En total n’hi ha 7 per 6 hòmens. Així, Compromís per Gata en té tres, l’alcaldessa MAGDA E. MENGUAL MORATA i les dues regidores següents: ÀNGELS SOLER FORNÉS i TERE ARABÍ ARABÍ; Junts per Gata en té una JOSEFA SIGNES COSTA; Partit Popular en té dos: MAITE SIGNES CASELLES i ROSA ANA MÁS MULET i el PSOE en té una: MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE. A l’anterior legislatura 2011-2015 n’hi havia 6 dones, una menys.

Però, quantes alcaldesses ha tingut el poble de Gata?. 3.

Si en tot el segle XX i els sis primers anys del segle XXI els alcaldes havien sigut hòmens, des de la legislatura 2007-2011 són les dones les que ocupen l’alcaldia. Primer va ser ANA MARÍA SOLER OLIVER (2007-2014), després MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (abril 2014-juny 2015) i comença ara la legislatura MAGDA E. MENGUAL MORATA (juny 2015-2019).

Quantes regidores ha tingut Gata al llarg del segle XX i el que portem del segle XXI? 25.

Però al llarg d’aquests 32 anys de corporacions democràtiques, les regidores han estat sempre amb minoria. No diguem ja al segle XX a les etapes de la dictadura. La primera dona regidora de Gata de Gorgos va estar al govern de 1964 a 1967.

1.- MARÍA ANTONIA COSTA MARTÍ va ser la primera regidora de Gata. Va nàixer el 10 de juliol de 1916 i va morir el 25 de gener de 2008. Va estar com a regidora a la legislatura 28 del segle XX, cinquena corporació de terços representatius, del 2 de febrer de 1964 al 4 de febrer de 1967. Era del Terç Corporatiu, a l’igual que l’alcalde Julián Monfort Calatayud.

Entrant ja a la etapa democràtica, a la primera corporació 1979-1983 (la nº 33 del segle XX), no hi havia cap dona.

2.- La segona legislatura, 1983-1987 va tindre com a tinent d’alcalde a la recordada ROSA MARÍA SALVÁ BOLUFER (Aliança Popular), segona regidora del segle XX.

3. A la mateixa corporació que Salvá entrava ANA MARÍA SOLER OLIVER (3) (Aliança Popular i més tard Partit Popular), que més tard seria la primera alcaldessa de la història local, al període 2007 a 2014.  

4.- A la següent legislatura, 1991-1995 apareix la quarta dona regidora, ROSARIO NOGUERA COSTA (Partit Popular).

5.- De 1995 a 1999, s’afegix una regidora del PSOE: MARÍA JESÚS SALVÁ MONFORT, que després a la legislatura 2007-2011 repetiria, amb les sigles del PP)

6.- A la mateixa legislatura que l’anterior, va ser regidora MARÍA VICENTA PEDRO JOSÉ (PSOE).

7.- ANA SALVÁ MULET (PSOE) va ser regidora a la legislatura 1999-2003

8.- FRANCISCA PEDRO SALVÁ (BNV) també va estar a aquesta legislatura de regidora.

9.- IRENE SIGNES MENGUAL (PSOE) va ser regidora a la legislatura 2003-2007

10.- També ho va ser del mateix partit JOSEFA SIMÓ MULET.

11.- També va estar a la mateixa, CAROLINA CALLES GÓMEZ (PP)

12.- I també ÁNGELA MESTRE MULET (Bloc).

13.- A la següent legislatura 2007-2011 s’incorpora com a regidora MARÍA TERESA SIGNES CASELLES, que després seria segona alcaldessa i actualment, de nou, regidora.

14.- LINDA PATRICIA REDFORD (PSOE) era a aquesta legislatura, la primera dona resident estrangera regidora

15.- Entrava també a aquesta legislatura MAGDA E. MENGUAL MORATA (Bloc), actual alcaldessa de Compromís per Gata (2015).

16.- També al mateix partit, s’incorpora de regidora JOSEFA PEDRO CASELLES.

17. A la legislatura 2011-2015, entra de regidora MARÍA ROSA SIMÓ PEDRÓS (PP).

18.- De la mateixa legislatura és SALVADORA CASELLES PEDRO (PP).

19.- Seguint amb aquesta legislatura, va estar de regidora FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET (PSOE).

20.- Igual que ANGELA JADE DICKINSON, segona regidora resident estrangera.

21.- A l’actual legislatura 2015-2019, que va començar dissabte passat dia 13 de juny 2015-2019, està: MARÍA ÁNGELES SOLER FORNÉS (Compromís per Gata).

22.- També del mateix partit: TERESA ARABÍ ARABÍ.

23.- De Junts per Gata, es nova regidora: JOSEFA SIGNES COSTA.

24.- Del Partit Popular, també és nova ROSA ANA MÁS MULET.

25.- Finalment, del PSOE, també entra nova MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE.ELS XIQUETS DE L'ESCOLETA VISITEN LA BIBLIOTECA DE GATA

20150617231952-biblio.jpg

Hui han tingut una visita molt divertida a la biblioteca de Gata. Les xiquetes i els xiquets de l'escola infantil "L'Escoleta" han conegut la biblioteca de primera mà. Ens ho hem passat molt be!!, comentaven les bibliotecàries.

 Per altra part, cal recordar que durant tot el mes de juny podreu gaudir en la Biblioteca de l'exposició de les aquarel·les que il·lustren el llibre que Begoña Valcárcel presentà el divendres passat a la Biblioteca de Gata.

FONT: informació i foto, Biblioteca de Gata.LA POLICIA LOCAL INFORMA D'ALTERACIONS DEL TRÀFIC, aquest cap de setmana per actes

20150618173635-poli.jpg

Per les festes de la Font del Riu, divendres a diumenge, i pels "Autos locos" de diumenge

La Policia Local de Gata ha informat d’algunes alteracions del tràfic. Comenten des del servei públic:

"Hem de tenir presents 2 esdeveniments que van a desenvolupar-se aquest cap de setmana en la nostra població: 

 1) Festes de la Font del Riu: els carrers Lepanto i Calvari han de quedar buits de vehicles a partir del divendres, i així facilitar el muntatge dels escenaris i normal desenvolupament de les activitats festives. 

 2) Cotxes bojos: serà el diumenge 21. El Grup Escolar i el carrer Sant Josep (tram cap a l’Alcolaia) hauran de quedar expèdits de vehicles."

Per altra part, la policia local també ha informat:

"Anem a fer una sèrie de canvis en la nostra web per vore si som capaços de transformar-la en una espècie de "portal de la transparencia policial" on tots els veïns i amics, puguen consultar la feina que realitzem. Els nostres espais virtuals van sorgir per apropar-nos al veí i donar-li informació del que passa a Gata de Gorgos, però el nostre desig també és fer públic quins treballs fem. Per exemple; consultar quantes denúncies s’han posat per mesos i per quins conceptes, quines són les peticions més demandades dels veïns, que les companyies asseguradores puguen accedir a consultar els parts d’accidents, saber si el ciutadà i / o associacions volen unes xerrades i sobre què temes, quants accidents han ocorregut i tota aquella informació que el veí demane saber, a més de la que ja oferim i automatitzar la recollida de "fotos denúncia" per arreglar qualsevol incidència i informar del seu seguiment. Ho avisem perquè hi haurà moments en què l’emissió de la nostra TV-web i el normal funcionament d’aquesta es voran afectats. Gràcies."


Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Policia Local de Gata / Comissió de Festes 2015.LA PARRÒQUIA RECULL MÉS DE 3.000 EUROS PER ALS DAMNIFICATS DEL NEPAL

La parròquia de Gata de Gorgos ha informat de les dues últimes campanyes benèfiques, en els quals ha col·laborat i els fidels han participat. S'ha recollit en la campanya caritativa d'ajuda per als damnificats del terratremol del Nepal, un total de 3.285 euros.

Pel que fa a la col·lecta del Corpus, destinada a Càrites Diocesana, s'han recollit 1.185 euros.

Des de la parròquia, el senyor rector ha agrait la generositat i compromís pels més desfavorescuts de tots els participants.

FONT: Parròquia de Gata.CAP DE SETMANA PLE D'ACTES FESTERS A GATA. Comencen les festes de la Font del Riu

20150619115736-portadafestesfr35.jpg

El cap de setmana ve carregat a Gata d’actes. Comença aquesta nit, a les 23,30 hores, les festes del barri la Font del Riu. Al carrer Lepanto actuarà el discjoquei Raúl Escortell. Demà dissabte, molts actes al llarg del dia a aquella barriada. Les festes aniré posant-les dia a dia fins dimecres 24, festa de Sant Joan.

Pel que fa a altres activitats, aquesta vesprada-nit s’acomiaden del curs escolar a Primària. Faran el festival fi de curs. AMPA, professorat i alumnes els espera una jornada llarga.

Diumenge, dos activitats més: la Comissió de Festes 2015 col·labora amb la posta en marxa d’una nova edició, serà la segona a Gata, dels coneguts "Autos locos". La Penya Barcelonista també farà la seua festa, el dinar de germanor del 30 aniversari. Ja anirem detallant aquestes i altres activitats.HUI DISSABTE: SEGON DIA DE FESTES A LA FONT DEL RIU DE GATA

20150620124814-atraccioinf1.jpg

Els xiquets són a hores d’ara els gran protagonistes de les festes del barri la Font del Riu de Gata. Atraccions infantils d’aigua, pintures per a xiquetes i xiquets, bots i remullons. Hui dissabte és el segon dia de programació. El dia està carregat d’actes. A les 12,30 hores està previst repartir servessa a gogó i l’actuació de Xarangata.

La pròxima cita és la festa de l’aigua que patrocina el bar el 10, a les 16 hores. A les 17 hores començarà la primera eliminatòria del truc al carrer Calvari. Un total de 27 parelles estan apuntades al joc del truc. Per la nit, a les 21,30 hores, serà el sopar popular al carrer Calvari amb l’actuació dels mariachis Veracruz i després el grup Fussion. Es vendran per la Comissió coques per a sopar i es repartirà salmorra, cacauets i de postre meló. Hi haurà servei de barra per la comissió i es faran coktels de margarita i tequila a càrrec Exclusive and Drinks.

 
 
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Encara la jornada de hui tindrà unes quantes sorpreses.

A la imatge, una de les atraccions instal·lades per al món infantil gater al carrer Lepanto, este matí.

FONT: Comissió de festes Font del Riu.SABIEU...que demà fa 84 anys que al carrer La Bassa de Gata li van posar Blasco Ibáñez

20150620145017-elpueblo20631.jpg

Torna la sèrie històrica de "Sabieu...? i ho fa recordant el segon i tercer deceni del segle XX, temps de canvis, temps de República des de 1931. Precisament demà s’acompliran 84 anys d’aquella efemèride: al carrer La Bassa li van rotular el nom de Blasco Ibáñez. Trobem la data, que per cert també era diumenge com enguany, al diari "El pueblo" el periòdic republicà de València. El corresponsal, que aleshores era E. Mulet Redal, detallava amb tota precissió com va ser l’acte republicà. Llegim el titular d’aquell dia 20 de juny de 1931: "Gata de Gorgos. Rotulación de una calle con el nombre de Blasco Ibáñez". Deia el corresponsal que es rotulava "la actual calle La Balsa" i dedicaven "una de las calles más importantes al ilustre escritor valenciano y padre de los Republicanos de Valencia". Deia la notícia que al dia següent l’escriptor seria "vitoreado" i "acogido el nuevo nombre de la calle, tanto por los que en ella tienen su morada como por los demás habitantes del pueblo, con singular entusiasmo".

El dia 27 de juny d’aquell any tornava el mateix diari a fer una completa crònica de la inauguració. Coneixem els detalls gràcies a V. Mulet Redal. Eren les deu del matí. La bandera tricolor i la banda de música envoltaven el lloc on anava a descobrir-se la placa. Les autoritats estaven al balcó presidencial. Parlà primer l’alcalde Julian Monfort, qui instà al poble que es recordara aquell dia. Va elogiar a l’escriptor valencià, estava "emocionado sumamente" i després va parlar el metge del poble, Don Luis García Signes, qui relatà la vida i obres de Blasco Ibáñez. Va dir que el fill o algú de tracte amb l’escriptor haguera narrat "lo grande que es el nombre de Blasco Ibáñez". A l’himne de Riego es va descobrir la làpida i després la banda va interpretar l’Himne regional. La comitiva va arribar fins el cantó on estava la placa de l’altres republicans Galán y García Hernández "y en memoria de éstos se pidió un minuto de silencio". Acaba l’article Mulet dient: "Así homenajeó el pueblo republicano de Gata a los mártires de la libertad..."

FONT: informació i reproducció, diari "El pueblo: diario republicano de Valencia" 20 i 27 de juny de 1931. Biblioteca Virtual de Prensa Histórica (BVPH), Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.LA PENYA BARCELONISTA DE GATA CELEBRA DEMÀ DIA 21 EL SEU 30 ANIVERSARI

20150620175213-penyacartellbarca.jpg

Demà diumenge dia 21 de juny se celebrarà el 30 aniversari de la Penya Barcelonista de Gata. Serà amb el 30 DINAR DE GERMANOR. Hi haurà al llarg de la jornada una serie d'actes commemoratius. A les 12,30 hores serà la recepció al Casal de la Penya (carrer la Creu) als representants del Barcelona, entre ells el mític jugador Asensi. També s'està gestionant portar algunes rèpliques de les copes del triplet. A les 12,45 serà inaugurat oficialment el Casal de la Penya i es farà una taula rodona, que acabarà cap a les 13,30 hores.

A les 14 hores està previst el Dinar de Germanor al restaurant "Los Arcos" de Pedreguer. Hi haurà allí també parlaments. A les 14,30 hores serà l'estrena del Himne de la Penya Barcelonista de Gata. Al llarg del dinar que començarà a les 14,30 hores es farà el lliurament, com de costum, del millor jugador del Gorgos C.F. temporada 2014-2015. Actuaran els Bradmis, que enguany celebren el seu 50 aniversari.

FONT: Penya Barcelonista de Gata. (1985-2015)FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.764, 14/2-

20150620180602-inaupenyabarca.jpg

Reprenc la sèrie que tots els gaters ens vegem retratats, el pas de la història entre els nostres. Ja feia temsp, des de febrer, que no posava cap fotografia antiga de Gata al record. Hui ho faig a continuació de la notícia dels actes de demà del 30 aniversari de la Penya Barcelonista de Gata, recordant aquella inauguració al Passeig d’Alacant feta quan era vicepresident Joan Gaspart. Era alcalde en 1980 Vicent Font que està tallant la cinta. Els acompanyen l’actual president Salvador Mulet -a la dreta mirant la foto- i Paco Moncho -a l’esquerra, amb uns quants anys menys. Al fons, també vegeu a Juan García.

Comenta Francisco Pons Font per mig del facebook que el xiquet que té als braços Joan Gaspart és el seu fill Aarón Pons, que era el soci més jovenet de la Penya.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.765, 15/2-

20150620200535-donluis.jpg

La present fotografia va ser publicada al diari "El Pueblo: periódico republicano de Valencia" el dia 7 de maig de 1926. Apareixia a la pàgina 3 de les 6 que tenia el diari. El personatge, el metge del poble, tot una personalitat DON LUIS GARCÍA SIGNES, pare de Rosita García "de Don Luis". Els recordeu els més majors?. A la fotografia, parlant de Gata en un article, es podia llegir: "Doctor Luis García Signes, Joven e inteligente doctor en Medicina, que goza de generales simpatías".

FONT: diari "Pueblo..." 7-5-1926, reproducció de la còpia digital de la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica, Ministeri de Cultura.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.766, 16/2-

20150620201531-moblespons1931.jpg

Seguint amb les fotografies i documents que podem rescatar d'aquells diaris de abans de la Repúblic, el mateix diari on podíem veure la fotografia de Don Luis García, vegem els mobles de mèdula, jonc i vímet ("mimbre") de "los señores Pons, Monfort y Compañía", que després va continuar el fill Juan Bautista Pons Leyda i finalment ara els germans Pons García. En un extens reportatge de J. Serrano Patrocinio es visita la fàbrica i apareix una fotografia amb estos sillons.

FONT: diari "El Pueblo..." 7-5-1926, reproducció BVPH, Ministeri de Cultura.AHIR A GATA, ACTIVITATS LÚDIQUES AL FESTIVAL FI DE CURS DE PRIMÀRIA

20150620202706-escacs.jpg

Ací teniu a l’entés i campió en escacs, veí del poble, Francisco Morató, que "combatia" amb xiquets i xiquetes en una de les activitats que ahir per la vesprada es va fer al festival fi de curs 2014-2015, al col·legi de primària "Santíssim Crist" de Gata. A l’escenari van anar passant tots els grups de tots els cursos fent les seues pròpies coreografies. Un any més, es va tornar a repetir, organitzat per l’AMPA del col·legi, el sopar a l’intermig, i altres activitats.

FONT: Foto Neus Costa.A LES 18 HORES I 38 MINUTS COMENÇA L'ESTIU 2015

Hui és el dia de més duració, entre que ix el sol i es pon

L'Observatori Astronòmic Nacional (Institut Geogràfic Nacional-Ministeri de Foment), ha informat que l'estiu 2015 començarà en poc més d'una hora, hui diumenge 21 de juny a les 18 hores i 38 minuts. Acabarà el 23 de setembre a la tardor.

El día 13 de setembre hi haurà un eclipsi parcial de Sol que no serà visible en Espanya. En quan als planetes, Venus és ara molt visible a la posta de sol. Marte començarà a veure's abans de l'amanéixer a finals de juliol i Jupiter després de la posta del sol. Saturno es veurà després de la posta de Sol durant tot l'estiu. La tradicional pluja d'estels de les Perseides serà cap al 12 d'agosto.

Hui és el dia de més durada, el que transcorre entre l'eixida i la posta del Sol. A Madrid esta durada serà de 15 hores i 3 minuts. El dia en que el Sol va eixir més prompte va ser el 14 de juny, mentre que el dia en que el Sol es posarà més tard serà el 28 de juny.

La primera lluna plena de l'estiu serà el 2 de juliol, les altres 29 o 30 dies després, els dies 31 de juliol i 29 d'agosto.

FONT: Información proporcionada per el Observatori Astronòmic Nacional (IGN, Foment). HUI DIUMENGE 21, GATA: tercer dia de les festes de la Font del Riu. Actuen els BRADMIS

20150621174601-dscf7195.jpg

Ahir, sentit homenatge de l’Ajuntament i comissió al recordat Jesús Sánchez

Èxit del públic infantil a les atraccions de l’aigua

El carrer, anit al sopar, ple de taules i comensals

Hui actuen els Bradmis, celebrant el seu 50 aniversari

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE LES ATRACCIONS PER ALS XIQUETS (Matí)

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE MIGDIA (SERVESSA I XARANGATA) I TRUC

ENLLAÇ A L’ÀLBUM NIT: Sopar, homenatge a Jesús Sánchez, Mariachis, Fussion

Hui diumenge 21 de juny al barri la Font del Riu de Gata contiuen les festetes en honor a Sant Joan. Hi ha truc aquesta vesprada, segona eliminatòria i final, al carrer Calvari. A partir de les 21,30 hores sopar de "sobaquillo" al carrer Calvari amenitzat per l’osquestra tan coneguda com ELS BRADMIS, que celebren el seu 50 aniversari dalt dels escenaris. Hi haurà servei de barra i la comissió repartirà salmorra, cacahuets i meló.

Ahir dissabte, la jornada va ser molt "mogudeta". Cal destacar la gran afluència de xiquets i xiquetes a les atraccions preparades al carrer Lepanto. La servessa a gogó per a tots i totes amb la Xarangata. També les primeres eliminatòries del truc. El sopar que va omplir de taules i menjadors el carrer Calvari. La sorpresa, al descans, quan l’alcaldessa Magda Mengual, el regidor que s’encarrega ara de les festes Noel Gadea, i part de l’equip nou de govern, junt a dos membres de la comissió, van pujar a l’escenari, a fer-li un sentit homenatge al desaparegut Jesús Sánchez. Un dels seus fills va pujar a recollir l’olivereta que es plantarà en el seu record al Parc de la Font del Riu i baix es posarà una placa. Els Mariachis i l’orquestra Fussion van amenitzar la vetlada.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

FOTOS VARIADES: Comissió de Festes La Font del Riu / María Ángeles Torres / Cronista de Gata.MATINAL D'AUTOS LOCOS A GATA. Ha col·laborat la Comissió de Festes Patronals

20150621184948-cotxe.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015

ENLLAÇ AL MEU ÀLBUM

El camí del tir, els carrers Alcolaes i Sant Josep, i la Costera del Grup Escolar, han sigut la ruta triada per a l’etapa de hui diumenge 21 a Gata, al Campionat d’Autos Locos de la Marina Alta. Onze participants, un d’ells gater, i una pèrdua per accident més aparatós que altra cosa. Dos infantils i nou majors. Cotxes de tota classe de disseny, les corbes més exigents entrant al carrer Sant Josep i entre este i la baixada del Grup Escolar. La Comissió de Festes patronals de Gata ha col·laborat amb l’event, igual que Protecció Civil, la Policia Local i Creu Roja.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
FONT: Comissió de Festes, àlbum de fotos.


HUI INAUGURACIÓ DEL CASAL DE LA PENYA BARCELONISTA DE GATA I CELEBRACIÓ DEL 30 ANIVERSARI

20150621203621-dscf7233.jpg

El directiu de la Comissió de Penyes Xavier llincheta i Salvador Mulet, president de la penya, tallen la cinta

Assisteix el mític jugador Asensi i porten dues copes del triplet d’enguany

A "Los Arcos", dinar de germanor

ÀLBUM DE LA INAUGURACIÓ I TAULA RODONA SOBRE EL BARCELONISME

Els barcelonistes de Gata han estat hui d'enhorabona. A les 12,30 hores s'ha procedit a la inauguració oficial del Casal de la Penya Barcelonista. Ha tallat la cinta el directiu de la Comissió de Penyes del F.C. barcelona Xavier Llincheta acompanyat pel president gater Salvador Mulet.

Després, l'alcaldessa de Gata Magda Mengual ha descobert una placa on estaven reflexats els dos triplets, el de 1991 i el d'enguany. Ha començat després una taula rodona on s'ha parlat de barcelonisme: entrades, jugadors, penyes, i demés.

Han participat en la taula a més del directiu del Barça, el mític jugador alacantí del F.C. Barcelona Juan Manuel Asensi, coneixedor de la penya, i el president de les penyes valencianes i de la PB La Safor, Salvador Torres, així com l'alcaldessa i el president de la penya. Moltes de les preguntes dels penyistes assistents han anat dirigides al directiu i a Asensi.

Al Casal, que s'inaugura després de 30 anys de la inauguració de l'altre que hi havia a pocs metres de l'actual al Passeig d'Alacant, estaven les dues rèpliques de les copes del triplet. La gent as'ha fet fotografies amb elles.

A continuació, tots han anat al restaurant Los Arcos de Pedreguer. Allí s'ha celebrat el XXX Dinar de Germanor, també s'ha parlat i s'ha guardonat al millor jugador de la temporada del Gorgos C.F. 2014-2015. Finalment, s'ha presentat oficialment un Himne Oficial de la Penya Barcelonista de Gata, que ha compost expresament per a l'ocasió Pepe Monserrat.

FONT: Cronista de Gata i Silvana Cortez (fotos de l'àlbum).HUI DILLUNS, CARRETONS I ROCK a les festes de la Font del Riu de Gata

20150622171711-bradmis.jpg

ÀLBUM D'AHIR: TRUC I ACTUACIÓ DELS BRADMIS

Quart dia de festes al barri La Font del Riu. Hui dilluns està previst a les 19 hores l'actuació de carretons al carrer Lepanto, on es repartirà berenar. A les 21,30 hores començarà el sopar de "sobaquillo" al carrer Calvari. A continuació, nit de rock amb els grupos locals Back Storm, Lizard Depresion i Tremp. Hi haurà servei de barra i la comissió repartirà salmorra, cacahuets i meló.

Pel que fa a la jornada festera d'ahir, la parella formada pel matrimoni Miguel Blasco y María Vicenta Mulet van guanyar el primer premi del Campionat de Truc. Els segons van ser Vicent i Porra (la senyora X) i la tercera parella guanyadora van ser Paco Coloma i José Pons. Recordem: El 1er premi: Trofeu+Habitació per a dos persones a l'hotel Marriot amb desdejuni i spa!; 2º premi: Trofeu+Sopar al bar el Pati+2 consumicions a la barra de la comissió i 3er premi: Trofeu+Sopar al bar el 10+1 consumició a la barra de la comissió.

Per la nit, després del sopar, l'actuació de Els Bradmis celebrant el seu 50 aniversari va animar als veïns a pegar-se un bailoteo recordant aquelles cançons que els van fer famosos i que eren de la seua època. El fundador i l'actual grup van rebre de la comissió un pastel d'aniversari i uns regalets.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

FONT: fotos de l'àlbum Comissió de Festes Font del Riu, Gata.

 BOP: APROVACIÓ DEFINITIVA DEL CATÀLEG D'ARBRES MONUMENTALS D'INTERÉS LOCAL DE GATA

20150622172453-carrasques.jpg

Dos garrofers i sis grups de carrasques són els arbres catalogats

El Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP)publica hui dilluns 22 de juny, l’aprovació definitiva del catàleg d’arbres monumentals d’interés local de Gata de Gorgos. Es fa públic el text íntegre en el qual es detallen els huit exemplars o grups d’ells.Vols pose per l’interés que té per als gaters.

1. GARROFER DEL CAMI DE L’ERA DE CIRERA. Nom científic:Ceratonia siliqua L. Localització: Partida Mirandes,138. Carrer Miranda. Ens dirigim al final del carrer Xaló i veiem un barranquet i uns contenidors soterrats, agafem el camí que es troba a l’esquerre i a uns 90 m. en la mateixa corba està situat aquest exemplar, just enfront es troba un altre garrofer catalogat com a arbre monumental, en el catàleg d’Arbres Monumentals de la CV. El “Garrofer de l’Era de Cirera”. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat.Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 4,30 m. Altura de l’arbre: 8,60 m.

2.- GARROFER CASETA BARRERA. Nom científic:Ceratonia siliqua. Localització. Partida dels Miralbons 77. Ens dirigim per la carretera N-332 direcció Pedreguer, a 1 km de l’eixida del poble agafem el camí de la dreta que ens porta fins a l’empresa VIGAR, una vegada situats davant l’empresa mirant cap al poble de Gata de Gorgos, seguim el camí d’enmig i a uns 200 m hi veurem el Garrofer a la dreta, acompanyat per un altre al seu costat de major envergadura, que esta en el catàleg d’Arbres Monumentals de la CV. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 4,60 m. Altura de l’arbre: 8,50 m.

3.- GRUP DE CARRASQUERES "CASETA DE LA LEPRA". Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Un total de 13 exemplars. Aquest grup està situat a la part Sud del Pont que s’inicia al carrer Sant Josep fins a l’eixida del poble direcció Alacant. Més concretament a uns 100 metres a l’Oest de les ruïnes de l’antiga “Caseta de la Lepra”. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre mitjà del tronc a 1,30 d’altura: 0,41 m. Altura mitjana del grup: 5 m.

4.- CARRASQUERA AL NORD DEL GRUP (A). Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Aquesta està quasi incorporada en el grup anterior, situada a la part nord del grup, és a dir, situa’n nos en el grup amb la vista cap el poble. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 0,49 m. Altura: 5 m.

5.- CARRASQUERA AL NORD DEL GRUP (B). Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Esta es compon de dos fustos, que estan dividits al començament de la base de la carrasquera. Se situa al voltant de 15 metres més al nord de la carrasquera anterior. Situa’n nos en el grup a quinze metres direcció cap al poble. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetres del tronc a 1,30 d’altura: 0,30 i 0,34 m. Altura: 5 m.

6.- CARRASQUERA AL OEST DEL GRUP (C).- Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Aquesta està situada a la part oest del grup, és a dir, situa’n nos en el grup amb la vista cap el poble, se situa a la nostra esquerra, en la mateixa línia del grup. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 0,84 m. Altura: 5 m.

7.- CARRASQUERA AL SUD DEL GRUP (D).- Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Aquesta està situada a la part sud del grup, concretament a la part posterior entre el grup i la carrasquera anterior, la de la part oest del grup. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 0,80 m. Altura: 5 m.

8.- CARRASQUERA AL SUD-EST DEL GRUP (E).- Nom científic: Quercus ilex L. Subsp. ballota. Localització: Planetes (Caseta de la Lepra). Aquest exemplar és el més gran en diferència de tots els mencionats, és el que se situa més a prop de la caseta de la Lepra. En referència al grup de carrasqueres es localitza a 20 metres al sud i 20 metres l’est. Si agafem direcció sud-est, es localitza a uns 30 metres aproximadament. Caràcter: Interès natural. Conservació: En bon estat. Perímetre del tronc a 1,30 d’altura: 0,84 m. Altura: 5 m.

A la imatge, una monumental carrasca (Foto extreta del diari Levante-EMV).

FONTS: BOP Alacant, 22-6-2015 / Levante-EMV.SABIEU...que? en 1927 era molt important la fàbrica de Pons, Monfort y Cia. dedicada al moble

20150622175137-ponsfabrica1927.jpg

Ens ho fa saber el cronista J. Serrando Patrocinio, que escriu una crònica molt extensa al voltant d’aquesta indústria important a nivell d’Espanya. Ho publicava el dia 7 de maig de 1926 al diari republicà valencià "El Pueblo...". Titulava: "Gata de Gorgos (Alicante). Una visita a la importante fábrica de muebles de médula, junco y mimbre de los señores Pons, Monfort y Compañía".

Presentava al poble de Gata "de espíritu inquieto y emprendedor y algo aventurero". Nomenava la filoxera que va ser un greu atac a l’activitat del poble i inclús diu: "Comenzaba la miseria a enseñorearse de un pueblo laborioso". Però també va ser el revulsiu per a que es tornara Gata de ser agricultor a industrial. Li donava el mérit a Don Gabriel Mulet, que el lloa i diu que va ser el primer en animar a Gata. "Muchas son las fábricas que se han establecido en Gata" deia el cronista. N’hi havia de capells ("sombreros"), conserves, gèneres de punt, però deia el cronista- la més perfecta és la muntada pels senyors Pons, Monfort y Ciª de la qual era soci Don Gabriel Mulet. Segueix lloant la figura del industrial senyor Don José Pons. De les importants eixides setmanals de mobles cap a molts punts d’Espanya. Acabava el reportatge dient que aquesta empresa gatera "constituye un legítimo orgullo para la industria española". Una fotografia dels mobles i el ribet de la casa completen l’article.

Podem llegir més sobre aquesta empresa d’aquells anys en el meu article del blog: http://cronistadegata.blogia.com/2014/022003-tres-generacions-i-un-segle-fabricant-mobles-de-jonc-medula-i-vimet-els-estanque.php.

FONTS: diari "El Pueblo: diario republicano de Valencia"-Any XXXIII, Nº 11.923, del 7-5-1926. Biblioteca Virtual de Prensa Histórica, Ministerio de Cultura. / blog Cronista de Gata / Foto: Arxiu.MÉS FESTES A LA FONT DEL RIU DE GATA: Hui dimarts, Festa de la Tapa; demà, el dia gran

20150623144301-11216516-810736355714025-1396959980758910017-o.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM: VESPRADA DE CARRETONS (Comissió de Festes la Font del Riu de Gata)

ENLLAÇ A LA NIT DE ROCK d'ahir dilluns

Hui és el penúltim dia de les festes del barri La Font del Riu de Gata. La Festa de la Tapa comença a les 19 hores. Una tapa i una servessa al mòdic preu de 0,80 €. Al carrer Calvari, amb la col·laboració del BAR EL 10, BAR EL PATI, BAR’BAROS i BAR L’ESTACIÓ. Ja ho sabeu, Festa de la Tapa. No s’ho perdau.

A continuació sopar de "sobaquillo" amenitzat per el DUET IBIZA. La comissió repartirà salmorra, cacauets i meló.

Demà, dimecres, serà el dia gran, el dedicat al sant patró del barri Sant Joan Baptista. Hi haurà missa de campanya al carrer Lepanto a les 20 hores. Després processó pels carrers del barri, danses populars pel grup local "La Llata", vi d’honor, traca i castell, posant punt i final a les festes 2015.

Ahir vesprada, els xiquets i xiquetes van gaudir dels carretons al carrer Lepanto. A l’àlbum podeu veure l’ambient que hi havia. Es va donar berenar a tots els que volien.
LA GENT MAJOR DE GATA CELEBRARÀ LA SEU SETMANA, del 20 de juny al 5 de juliol

20150623144717-1493555-679435058856703-4376828676804862587-o.jpg

L’Ajuntament de Gata i l’Associació de Jubilats i pensionistes de Gata han organitzat la IV Setmana per a la Gent Major que se celebra del 29 de juny al 5 de juliol. Enguany és una edició especial ja que l’associació celebra el seu 35 aniversari.

La intenció és, durant una setmana, omplir el calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que animen als més majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes tindran lloc al Centre Social.

Dilluns 29 de juny arranca la setmana amb una xerrada a càrrec de Sefa Mulet, psicòloga, sobre Vida activa, els avantatges de ser major. En acabar hi haurà actuació de la Banda Infantil de Gata.

L’escola de ball de Xàbia serà l’encarregada d’animar la vesprada de dimarts amb sevillanes i rumbes flamenques, amb Valero.

Dimecres 1 de juliol, a les 19:30h, és el torn de la Banda Juvenil de Gata

Per al dijous han preparat un eixida cultural a la Vall d’Ebo, per visitar Cova del Rull, i Alcoi.

El grup de Danses La Llata i la Rondalla Cultural de Gata tornaran a oferir una actuació conjunta, divendres 3 juliol a les 19:30h.

Dissabte toca teatre amb l’actuació, a les 19:30 hores, del Grup Font de la Mata i el grup de teatre de Xàbia.

Finalment, tancaran la setmana cultural , diumenge 5 de juliol, amb un dinar de germanor de socis i col·laboradors al restaurant Canor.

FONT: Informació i foto, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.SABIEU...? que al Nadal de 1926 va fer una gran nevada a Gata

Ho descobrim al diari republicà valencià "El Pueblo...". El segon dia de Nadal, 26 de desembre de 1926, es publicava a la pàgina 6 un reportatge sobre la gran nevada a tot arreu d'Espanya. Quan parlava de la província d'Alacant deia: "Alicant.- En los pueblos de Benidorm y Gata de Gorgos, ha nevado copiosamente. En la carretera que enlaza estas dos poblaciones, la nieve alcanaza más de dos palmos de espesor. También en Oliva ha nevado, aunque no tan copiosamente.

FONT: diario "El Pueblo: diario republicano de Valencia"-Any XXXIII, Nº 12.123 del 26 de desembre de 1926.HUI ÉS SANT JOAN, patró de les festes de la Font del Riu de Gata

20150624091550-santjoan.jpg

Felicitats als que celebreu la vostra onomàstica

Hui és el dia 24 de juny de 2015, la festa gran a Alacant, Xàbia i a molts altres indrets; és la festa del patró de les festes del barri de la Font del Riu de Gata. Acaben les festes amb els actes de la vesprada. A les 20 hores serà la missa de campanya al carrer Lepanto. Participarà el veïnat i els xiquetes i xiquets vestits de Primera Comunió, els del barri o relacionats amb ell. A continuació serà la processó pels carrers del barri. Després actuarà el grup "La Llata" amb danses populars. Finalment, el vi d’honor, una traca i un castellet de focs artificials posarà el final d’unes festes molt participatives i amb un bon resultat.

Per altra part, des del blog felicitar a tots els Joan, Joana, Juani, i els seus compostos, especialment al meu Juan Miguel, el meu fill. Que passeu un gran dia, el del vostre sant.TORNA A PODER CIRCULAR-SE IGUAL QUE ABANS A LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA

20150624092316-placa.jpg

Des d'ahir dimarts, nova disposició de trànsit, que afecta al sentit de circulació al voltant de la Plaça de l'Església. La Policia Local ha informat al seu facebook i pàgina:

"NOTIFICACIÓ TRÀNSIT: s'ha donat una modificació del sentit del trànsit que afecta la Plaça de l'Esglèsia. Els que baixen per la Costera del Grup Escolar, ja no hauran de desviar-se obligatòriament pel carrer Nou, sinò que a partir de hui ja poden continuar recte per la plaça i accedir al carrer Dr. Gómez Ferrer.
(*) Els que circulen per Duquessa d'Almodòvar, a l'arribar a la plaça (Bar Corder) trobaran un senyal de detenció per cedir els pas als que baixen."

FONT: Policia Local de Gata.ATENCIÓ A L'ONADA DE CALOR QUE VE DE DEMÀ 26 A DIMARTS 30

20150625161534-18015-10205910349571327-2703256241378927828-n.jpg

Torna una onada de calor i cal estar alerta. L’Agència Estatal de Metereologia assenyala esta zona com a una pujada molt forta de temperatura, des de demà divendres 26 fins a dimarts dia 30.Els partes així ho indiquen. Aneu alerta!!

I tot per una masa d’aire molt càlid que està entrant a la Península per l’oest i el sud. Aneu en compte.

FONT: AEMT // PreviFocMarina Alta.GATA: DEMÀ, PRESENTA A LA BIBLIOTECA EL SEU LLIBRE DE POEMES VICENT BOTELLA I SOLER

20150625163410-10409234-872820706135334-6875637036442663965-n.jpg
Demà divendres, a les 20,30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos es presentarà el llibre premiat de Vicent Botella i Soler "La llàstima".
Vos deixe les paraules de María Josep Escrivà (Edicions 96) que estarà demà també a la presentació igual que l’autor.

"«Diuen de la gent del meu poble que "a Gata, qui no mossega, arrapa"». Vicent Botella i Soler és físic vocacional. Treballa a Viena com a investigador en el camp de la neurociència computacional. Segons ell, prova a «comprendre com la retina processa la informació visual per transmetre-la al cervell.» I, a pesar de tot això, Vicent Botella és poeta i, segons la meua modesta opinió, un dels poetes que ens donarà alegries en el futur immediat.

Divendres l’acompanyarem a Gata, el seu poble, en la presentació de "La llàstima2 Edcions 96, col·lecció «Razef», premi de poesia Marc Granell-Vila d’Almussafes 2014. Hi haurà també la guitarrista Tere Erades."

I deixa uns versos d’exemple del llibre: 

"Potser fou el recompte dels tresors
que perillaven o sols un mapa.
De sobte, t’infiltrava el moll dels ossos
la comprensió dels turons nous, dels rius.
Resseguies llegendes amb el dit, àvid.
Un llenguatge nou. I et miraves els peus.

Vicent Botella i Soler: La llàstima, Edicions 96, 2015."

Ja ho sabeu, si voleu cinèixer del llibre, del seu autor i la seua poemació, acudiu demà a la biblioteca.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event cultural.

HORARI D’ESTIU EN LA BIBLIOTECA

Per altra part, indicar el nou horari que regix des del passat dia 22. La biblioteca obri de 8 a 14 hores, de dilluns a divendres.LES FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA DIUEN ADÉU...FINS 2016

20150625232505-sjdanses.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE SANT JOAN, FESTES FONT DEL RIU, GATA

Anit dimecres, dia de Sant Joan, es van tancar les festes 2015 al barri la Font del Riu de Gata. Vos pose l’àlbum del dia gran, amb els actes més importants: missa de campanya al carrer Lepanto, processó, danses populars pel grup "La Llata", que van rematar l’actuació amb "la dansa del vetlatori" dedicada a Jesús Sánchez, com a homenatge a ell; vi d’honor, traca i castell.

Ací teniu els agraïments de la Comissió de Festes de la Font del Riu, que han publicat a la seua pàgina oficial del facebook:

"Una vegada acabades les festes d’aquest 2015, tan sols hem de donar GRÀCIES! Moltes gràcies a totes i tots els que us heu apropat a sopar, a jugar al truc, a fer-se la cervesa, a ballar (esperem que l’any que ve també siga a torejar), a cantar, a xarrar i sobretot a FER FESTA!!

Com ja vàrem dir, enguany ha sigut un any especial, 35 anys celebrant les festes de Sant Joan a la Font del Riu, 35 anys que no hagueren sigut possible sense la col·laboració de tots vosaltres i la fe...ina dels veïns del barri que des de fa tant d’any han anat formant part de la Comissió de Festes. En especial volem agrair una vegada més a una persona tan especial, a Jesús Sánchez, que durant aquests últims anys va anar presidint la comissió i va treballar tant perquè les Festes de la Font del Riu no desapareixeren del panorama festiu del nostre poble. Gràcies Jesús, perquè des d’allà on estigues pots sentir-te orgullós i podem sentir-nos orgullosos de la teua tasca!!

També, agrair la col·laboració de tots els comerços i associacions que han fet possible aquestes festes. A tots i cadascun dels anunciants al llibre de festes, als bars que van fer picadetes, a l’Ajuntament de Gata de Gorgos i com no, a Alba Pons, que ha sigut la creadora de la imatge d’aquesta 35è edició de les festes!!

MOLTES GRÀCIES GATERES I GATERS, MOLTES GRÀCIES VEÏNS I VISITANTS, MOLTES GRÀCIES A TOTS!! PER MOLTS ANYS DE FESTES DE LA FONT DEL RIU!! "

FONT: Fotos de l’àlbum Cronista / Comissió / Àngels Torres.NO ES POT CREMAR: Evitar els incendis és tindre un poble net (BAN ALCALDIA GATA)

L’Ajuntament de Gata de Gorgos a través d’un ban de l’alcaldia ha deixat ben clar que NO ES POT CREMAR

Textualment diu: "Per a general coneixement es fa saber que s’ha publicat i ha entrat en vigor l’Ordenança Municipal de Conservació de Solars i Parcel·les, al publicar-se al Butlletí Oficial de la Província número 114, de 16 de juny de 2015.

Per tant, i de cara a l’estació estival, recalque i faig especial menció al seu article onze, que diu:«Per a evitar la propagació d’incendis, els propietaris de parcel·les i solars hauran d’extremar davant de la temporada d’estiu la neteja tractant d’evitar totes les situacions de risc. Per a això deuran o bé desbrossar (.../...) allò que s’ha recol·lectat amb les suficients precaucions o bé llaurar el terreny»

Es recorda que ja estem en període molt restringit de crema i ALT RISC D’INCENDI.NO ES POT CREMAR.Entre tots podem evitar els incendis i tindre un poble net.

Gata de Gorgos, a vint-i-quatre de juny de dos mil quinze.L’Alcaldessa-Presidenta.Magdalena E. Mengual Morata."

Atenció especial també a l’onada de calor, que durarà fins dimarts dia 30, segons les previssions, la qual farà pujar també molt les temperatures.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.SERGIO TORRES JORRO ACABA AL LLOC 15 DE LA VOLTA DEL LLAGOSTÍ (Vinaròs)

20150626224615-podium.jpg

El ciclista gater va quedar al lloc 15 de la 52 Volta Ciclista, de 126 kilòmetres

El passat dia 21 de juny es va disputar la LII Volta Ciclista del Llagostí, Vinaròs-Vinaròs, de 120 kilòmetres, organitzada per la Unió Ciclista Vinaròs. SERGIO TORRES JORRO va fer una volta molt completa, quedant al lloc 15. El número 91 de l’equip Eli Pc Benicàssim. Sergio va arribar a 50 segons del guanyador David Gor de Benigànim.

La seua pròxima cita de Sergio serà el cap de setmana a Segovia. Sort i als pedals.

A la imatge, Sergio el podeu veure a l’esquerra, tercer de la seua modalitat. (Foto pujada al facebook per Sergio Torres).POLICIA LOCAL DE GATA: alertes, calor i terrorisme

La Policia Local de Gata posa en coneixement dos alertes, completament distintes, però que les dues entranyen riscs. Per l'intens calor durarà fins dimarts al menys i cal extremar precaucions, pels últims atentants terroristes també. Al respecte d'esta última advertix la policia: "És una notícia, afortunadament, molt poc freqüent. Però vistos els esdeveniments de hui, el Govern Espanyol activa el risc alt d'alerta terrorista."

FONT: Policia Local de Gata.POLICIA LOCAL DE GATA: alertes, calor i terrorisme

La Policia Local de Gata posa en coneixement dos alertes, completament distintes, però que les dues entranyen riscs. Per l'intens calor durarà fins dimarts al menys i cal extremar precaucions, pels últims atentants terroristes també. Al respecte d'esta última advertix la policia: "És una notícia, afortunadament, molt poc freqüent. Però vistos els esdeveniments de hui, el Govern Espanyol activa el risc alt d'alerta terrorista."

FONT: Policia Local de Gata.VICENT BOTELLA I SOLER PRESENTA LA SEUA OBRA PREMIADA "LA LLÀSTIMA"

20150627171930-presentabotella.jpg

Ple de gom a gom. Aixina es trobava ahir divendres per la vesprada la biblioteca pública municipal de Gata, per acollir una nova presentació d'un llibre. Ací es donaven distintes circumstàncies diferents a les altres. L'autor era gater, el poemari era recitat i tocat a la guitarra, s'estrenava nova regidora de Cultura. Vicent Botella i Soler presentava el seu poemaria "La llàstima", que va mereix ser guardonat amb el Premi de poesia "Marc Granell" de Almussafes 2014. Estaven presidint la taula l'autor, María Josep Escrivà, per part d'Edicions96 editora del llibre, i la nova regidora de Cultura, María Elena Rodríguez Choque. Vicent va poemar alguns versos del seu llibre, tenint a la guitarra a Teresa Erades. Tot un goig per als assistents.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

FONT: Fotos, Biblioteca de Gata.JA ESTEU APUNTATS I APUNTADES PER A PORTAR AL CRIST? (Carta del patró a un gater)

20150627185658-dscf3589.jpg

La Comissió Santíssim Crist del Calvari ha el·laborat una "CARTA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER", en la qual s’encoraja a tots i totes els/les gaters/es per a baixar i pujar al patró

Ja estàs apuntat o apuntada, que tant se val dona o home, per a baixar o pujar al Crist, des de la seua ermita a l’església el dia 27 de juliol i des de l’església a l’ermita el dia 6 d’agost?.

Dimarts dia 30 s’acaba el termini fixat per la recent creada comissió, la qual anima a la gent gatera a col·laborar, apuntant-se. Recordeu: Perruqueria Canya, Ca Tonia i despatx parroquial, eixos són els tres llocs que podeu anar a apuntar-se.

En una carta, que no té desperdici, molt ben confeccionada, per a tocar la fibra dels veïns, es diu textualment:

"CARTA DEL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER:

Quantes voltes he sentit com ta mare alçava la seua mirada i el seu pensament cap a el més alt del meu Tossalet, veient la meua ermita, posant la seua mirada en la meua xicoteta imatge!

Des de fa 253 anys, quants peus gaters han xafat les pedres de la pujada del calvari, portant el seu calvari personal, les seues penes, patiments, pors i deixant-los als meus peus!

Quan se n’anaven els soldats a les guerres o a la mili, quan venien els problemes de salut o no podien ni menjar! Quants patiments he vist i s’han ajuntat al que jo vaig passar pujant al calvari!
Molts d’eixos patiments no han tingut la solució que s’esperava, però almenys, tenien un poc de consol i confort.

I quanta alegria se sent quan vénen a donar gràcies! Se’ls veu contents, i comparteixen eixa alegria!
Quanta gent que gaudeix d’aquest poble, que és una gran família! I com a tal, es barallen, es disgusten, discuteixen, però com fan des de fa 253 anys, es tornen ajuntar, i celebren junts, riuen junts, pateixen junts, ploren i riuen junts.

M’agradaria que tu, fill d’eixa tradició i devoció, em deixares una estona el teu muscle perquè la meua baixada i pujada anant fins al centre del poble, a l’església, per estar físicament enmig de la meua família els dies que fan més festa, fora un motiu més del teu orgull de ser Gater i la teua afirmació a les arrels més forts d’eixa gran família que és Gata, la família de “Sant Cristo gloriós del Calvari, la meua família."

La comissió del Santíssim Crist animava amb aquestes paraules: "Ara podeu participar de la processó del Santíssim Crist del Calvari com a portadors o portadores del nostre patró, animeu-vos que és una experiencia que tot fill o filla de Gata deuria de viurer alguna volta en la seva vida, ara esteu a tall, inscriu-te!"

Animeu-se i endavant!!
AQUESTA NIT, PARTICIPACIÓ EN LA NIT POÈTICA VICENTINA A TEULADA

20150627190823-cartellfs.jpg

Com fa set anys i aquest serà el vuité, aquesta nit tindre el goig de col·laborar amb els organitzadors de la Nit Poètica Vicentina a un lloc molt volgut per la gent teuladina, la Font Santa. Participaré amb un poema propi que es titula "Miracles del sant valencià". Agraïsc la invitació que en el seu dia em va fer l'ànima d'aquest acte Vicent Ramón Vallés. Si voleu escoltar als participants i al grup musicopoètic "Anima Vita", ja sabeu. A les 22,30 hores, poemes i cançons al pare Sant Vicent Ferrer.

FONT: Cartell anunciador de l'event.L'AJUNTAMENT DE GATA TAMBÉ PENJA LA BANDERA DE L'ARC DE SANT MARTÍ

20150627194117-gataorgullg.jpg

Des de divendres per la vesprada penja al balcó de l'Ajuntament, per primera vegada i amb el nou govern tripartit, la bandera de l'Arc de Sant Martí, la de les llibertats com en nombrosos pobles que governa Compromís. Demà diumenge se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTB (Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals). A la fotografia vegeu a l'alcaldessa Magda Mengual (Compromís per Gata), amb Jaume Monfort (Junts per Gata) i Noel Gadea i Àngels Soler (Compromís per Gata).

FONT: Foto pujada al facebook.GRÀCIA JIMÉNEZ, DONA DEL GATER JESÚS MONCHO, SONA COM A FUTURA CONSELLERA D'EDUCACIÓ

20150627195652-gracia.jpg

Molts gaters la coneixeu. A les festes patronals, als esdeveniments de la Penya del Barça de la qual són socis ella i el seu marit Jesús, a les festes familiars i d’amics, heu vist a GRÀCIA JIMÉNEZ, la muller de l’escriptor i professor gater Jesús Moncho. Viuen a Sant Vicent del Raspeig, però el contacte amb Gata és constant. Gràcia, a més, és de fa temps usuària del blog del CRONISTA DE GATA. Per tant ens podem sentir contents, per Gata -on ella té una estricta relació familiar i d’amistats- i per molt bona professional de l’ensenyament, ja que treballa de professora de història a l’IES Sant Vicent.

Gràcia és notícia des de principis de setmana, quan va sortir la informació de que tenia totes les paperetes per a ser la pròxima Consellera d’Educació del nou govern valencià, proposta pel grup Compromís. Sona el seu nom i despusdemà dilluns Ximo Puig, el president de la Generalitat Valenciana, donarà els noms. Fins aleshores, prudència i esperem...dilluns ja en parlem més.TORNA EL FOC A ESTAR PROP: ES CREMA UN PINAR DEL CAMÍ VELL DE GATA

No hi ha mans, ni escarment. A hores d’ara s’està intentant pagar el foc declarat cap a les sis de la vesprada a una pinada del Camí Vell de Gata, al terme de Xàbia. Molta calor, imprudències i al final, foc, sempre foc. Pareix ser que ha partit l’incendi d’un contenidor i des d’allí les flames s’han extés a la zona de pinada.

Dos helicòpters i una vintena de bombers dels parcs de Benissa i Dénia, amb tres camions, estan treballant. Hi ha vivendes, fa vent i calent, encara que també tenen l’ajuda d’un avió de càrrega en terra i dos brigades. Esperem que fins que hi haja claror es puga treballar contrarellotge per a apagar el foc.

JA ESTÀ EL FOC CONTROLAT, 20,25 h.:

Així comentava al seu facebook "Xabia en la pell": "A pie de siniestro, junto a Cami Vell de Xàbia. Todo controlado según informan cuerpos dr extinción. Refrescando zona.
El incendio se ha originado en unos contenedoree y se extendía monte arriba.
Los equipos de extinción, apoyados por dos helicópteros y un avión de reconocimiento, han hecho - como siempre- un muy buen trabajo. Genial también la labor de policía local, protección civil y Cruz Roja."

FONT: Informació resumida del diari digital Marina Plaza i "Xabia en la pell"ANIT, PARTICIPACIÓ AL RECITAL POÈTIC VICENTÍ (Font Santa, Teulada)

20150628175945-poemesfontsanta1-1-.jpg

Anit vaig poder participar junt amb els amics i amigues de Teulada al entranyable recital poètic,  a un lloc emblemàtic per als vicentins, la Font Santa teuladina. Agraïment a l’Associació del VI centenari Sant Vicent Ferrer, per deixar-me col·laborar un any més i és el vuité. La meua poesia va versar sobre distints miracles que se li atribuixen al sant taumaturg valencià, sobre tot els que diuen va fer a Teulada. La obra, composta per mi, es deia: "Miracles del sant valencià".

En tot moment, els recitadors i cantadors va n estar acompanyats a les guitarres pel grup musicopoètic, que també va actuar i va fer l’estrena d’un himne a la Font Santa de lletra i música de David Domínguez, grup dit "Anima Vita", format per David, Víctor i el teuladí Vicent R. Vallés.

A la imatge, em vegeu recitant el poema davant la façana de l’ermita de la Font Santa.DEMÀ DILLUNS 29, COMENÇA LA SETMANA DELS MAJORS A GATA

20150628201351-bandeta.jpg

Demà dilluns, 29 de juny, comença la IV setmana per a la gent major de Gata amb una xerrada a càrrec de la psiòloga Sefa Mulet Salvador, sobre Vida activa, els avantatges de ser major. En acabar hi haurà actuació de la Banda Infantil de Gata dirigida per Juan Pablo Bataller Arias.

Del 29 de juny al 5 de juliol està previst un llarg calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que animen als més majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes tindran lloc al Centre Social. Dijous 2 de juliol els majors faran un viatge a la Cova del Rull i Alcoi.

A la imatge, la banda infantil actuant al Casal de la Música.

FONT: Foto, Juan Pablo Bataller.ANIT TOT PLE I ÈXIT PER A LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA (Tallarina On Tour, al pati de les escoles)

20150628213541-tallarinasb.jpg

Èxit, tot ple i molta marxa. Comissió de Festes 2015 i Tallarina on Tour al pati de les Escoles de Gata. Podeu veure els àlbums per a fer-se una idea.

Àlbum de la COMISSIÓ DE FESTES PATRONALS 2015. Punxeu ací.

Àlbum de SANTI BERTOMEU. Punxeu ací.

FONT: Foto portada: santi Bertomeu. Fotos Comissió i Santi Bertomeu.EL CICLISTA GATER SERGIO TORRES JORRO, ACABA 10 A LA PRIMERA ETAPA DE LA VOLTA A SEGOVIA

20150629091226-11406316-977987512234117-1300917292380781955-o.jpg

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO, que milita a la Peña Ciclista Benicàssim va completar ahir diumenge una primera etapa molt bona i va entrar el 10 de la general de la 53 Volta a Segovia, que organitza el C.D. Unión Ciclista Segoviana. En esta primera etapa es corria entre el poble de Lastrilla i la capital Segovia, de 136 kilòmetres.

Comentava Sergio al seu facebook: "Grandes sensaciones hoy! 10 de la general en la vuelta a Segovia. Lastima estar solo y no entrar en el corte a falta de 3 km. despues de más de 60 km. de fuga, tirando bastante de carro con grandes sensaciones. Mañana más e intentaremos que mejor o igual, veremos como reaccionan las piernas al descanso".

Cal dir que hui dilluns 29 de juny, es disputa la segona i última jornada. Els corredors es reuniran sota l'Aqueducte segovià per a començar l'etapa a les 10.40 hores i completar un recorregut de 124 kms. amb tres ports de tercera categoria (kms. 34,2; 71,7; i 103,5), donant cinc voltes al Circuit de La Pietat. L'arribada, al mateix lloc que la primera etapa, dins la capital segoviana, està prevista sobre les 13.30 hores.

Desitgem molta sorta al ciclista gater Sergio i endavant.

FONT: Foto Juan Bordes, arxiu.L'ESCOLA DE MÚSICA DE GATA TANCA EL CURS AMB AUDICIONS

20150629134918-emmgata.jpg

L’Escola Municipal de Música va tancar el curs la passada setmana amb les diferents audicions i concerts dels diferents grups.

Les audicions començaren dimarts 9 de juny on els més menuts de l’escola, els alumnes de 6 i 7 anys ens delectaren amb les seves veus. Els seus professors Merxe Pineda Poquet i Sebastià Roig Sirerol prepararen amb els alumnes unes cançons que deixaren bocabadats a tot el públic. Sebastià Roig, director de l’Escola de Música ressaltà el fet mai vist en l’Escola i és que hi han 22 alumnes d’una mateixa quinta, els de 6 anys.

Continuaren dilluns 15 de juny amb les Audicions d’Instrument, amb innovacions, ja que el grup de percussió amb el seu professor Agustí Adam va oferir a tots els assistents un espectacle musical i visual on fusionà música, so i llums. També destacar a tota la resta d’alumnes que participaren i als seus professors. Dimarts 16 va ser el torn dels alumnes de Guitarra i piano que ens delectaren a tots els assistents.

Finalment dijous 18 tinguérem el Concert fi de Curs on participaren tots els conjunts instrumentals i vocals de l’Escola. Inicià el concert el Conjunt Vocal 2 amb els professor Felipe Fuertes, tot seguit actuà el Conjunt Vocal I on ens interpretaren el tema CUPS on al mateix temps que cantaven feien un obstinat rítmic amb un got de plàstic. Després actuà el grup de Conjunt instrumental II  junt amb els alumnes de violí, violoncel i les alumnes del grup d’adults baix la direcció de Sebastià Roig. Continuà el grup d’alumnes de corda amb els seus professors Merxe Pineda i Paco Pineda. Després va arribar el torn una de les grans novetats d’aquest curs, el grup de Conjunt Instrumental I, alumnes que la gran majoria s’han iniciat aquest curs amb l’instrument i ja actuen en grup, baix la direcció de Sebastià Roig.

El final va ser apoteòsic amb la col·laboració de la Banda Juvenil de Gata i amb tots els alumnes d’Ensenyament Elemental de l’escola (80 alumnes) cantaren dos obres, tot baix la direcció de Felipe Fuertes.

FONT: Text i foto, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 FINALMENT, VICENT MARZÀ SERÀ EL NOU CONSELLER D'EDUCACIÓ

Ja vos anunciava que sonava la persona de GRÀCIA JIMÉNEZ, com a probable consellera d’Educació. Al final, este matí el president de la Generalitat, Molt Honorable Ximo Puig, ha donat a conéixer la composició del nou govern, no apareixia Gràcia, que com vos vaig dir és la dona del professor i escriptor gater Jesús Moncho.

Vos deia "prudència" i "a esperar", que dilluns ho sabríem. Pues, s’ha canviat. El nou conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport serà VICENT MARZÀ. El nou conseller, de 32 anys i dirigent de Escola Valenciana, és mestre de anglés i francés al col·legi Gaetà Huguet, funcionari de carrera del Cos de Mestres, Màster en Pedagogia Social i Comunitària i va ser el cap de llista de Compromís per Castelló a les passades eleccions autonòmiques.

FONT: diari Levante-EMV.DIJOUS DIA 2 DE JULIOL, NOVA DONACIÓ DE SANG A GATA

20150629154723-1912409-500834613413613-4715247527920153713-o.jpg

Com cada primer dijous de mes, el pròxim dia 2 de juliol, es farà una nova donació de sang a Gata. De 17 a 20.30 hores al local gran del Centre Social. L'organització espera a TOTS.

Cal recordar que la Marató del passat mes va obtindre bons resultats. En resum: donants presentats, 62; donacions obteses, 58, i donants nous, 4.

A la imatge, el nou cartell de les donacions de Gata.GATA: LA POLICIA FA UNA DENÚNCIA PER INFRACCIÓ (lloc: bassa de la Rana)

La Policia de Gata ha informat al seu facebook i a la seua pàgina de una denuncia practicada ahir dilluns per infracció a l’ordenança municipal del "Reglament de Protecció de l’Espai Urbà" i més en concret contra el capítol IV (artícle 16 i succesius, per oferir i demandar serveis sexuals. Va ser a la bassa de la Rana.

Comenta la Policia:

"DENÚNCIA PER INFRACCIÓ A L’ORDENANÇA MUNICIPAL: ahir dilluns es va tramitar la segona denúncia per mantenir relacions sexuals en la via pública després de contractar el servei d’una prostituta. El lloc va ser la Bassa de la Rana, en la Carretera de Xàbia, on ocasionalment se situen aquestes senyoretes per oferir el seu cos. Aquesta policia local fa ja 5 anys i davant l’augment de la presència d’aquest tipus de serveis per les carreteres de la comarca (especialment en aquelles poblacions on discorre la N-332) ja va traslladar a l’equip de govern una ordenança municipal marc confeccionada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sota el nom de "Reglament de Protecció de l’Espai Urbà" per poder lluitar contra aquest fet, aprovant-se el 27 de juliol de 2010 per acord del Plenari Municipal. En aquesta ordenança, el seu capítol IV (art. 16 i successius) contempla els casos de la utilització de l’espai públic per a l’oferiment i demanda de serveis sexuals així com les seves sancions. La primera denúncia s’imposà l’agost de 2012 i des de llavors no hem deixat de fer el possible per evitar que aquesta pràctica s’arrele per les carreteres del nostre terme municipal."

FONT: Policia Local de Gata.HUI, A LA SETMANA DELS MAJORS DE GATA: Sevillanes i rumbes flamenques

20150630091858-11667505-738557449587682-566315171295570648-n.jpg

Segon dia, hui dimarts 30 de juny, de la Setmana dels Majors de Gata. A les 19,30 hores actuarà al saló d’actes del Centre Social l’Escola de Ball de Xàbia. Cantaran i interpretaran sevillanes i rumbes flamenques. Hi haurà una actuació especial de Pepe Valero.

Cal recordar que ahir, com ja vaig comentar, es va fer una xerrada a càrrec de la psicòloga Sefa Mulet Salvador i va actuar la banda infantil, com mostra la fotografia.

FONT: Foto  de Podem_Gata, extreta del seu facebook.HO RECORDEU?: Hui acaba el termini per als voluntaris-portadors del Crist a les processó de baixada i pujada

20150630094518-sant-cristo.jpg

Cal recordar que hui acaba el termini assenyalat per la Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata, per a ser voluntari portador de la imatge del patró. Per això, cal apuntar-se encara que siga a última hora als llocs indicats, que la comissió va fixar: Ca Canya, Ca Tonia i despatx parroquial. No t’ho perdes, és una ocasió única.

Acompanyar la baixada el dia 27 de juliol, dilluns, i la pujada, el 6 d’agost al Crist, i tindre l’oportunitat que abans sols estava "reservada" -així ho recollia la història- als "soldats llicenciats del servei militar" i uns anys després (eliminat el servei militar obligatori) seguida pels quintos que correspondria l’any, és a dir els que complien 20 anys i recolzats pels que complien 50 anys. Ara s’obri el ventall de possibilitats. No sols eixos "quintos" que també i cal apuntar-se, sinó els que vulguen, tant dones com homes.

FONT: Foto Alberto Cardona, publicada en "Quiero Pueblo" (extreta del facebook).EL CICLISTA GATER SERGIO TORRES JORRO, 11é DE LA VOLTA CICLISTA A SEGOVIA

20150630140137-sergiosegovia.jpg

A la primera etapa va ser el 10é i a la segona el 15é

Una gran volta la que va fer Sergio

El ciclista gater SERGIO TORRES JORRO que milita a la Peña Ciclista Benicassim Me Gusta va quedar el onzé de la classificació general de la 53ª Vuelta Ciclista a Segovia, que organitza el club segovià. A la primera etapa va fer el 10 i a la segona el 15. Ahir ja vos comentava en detall la primera etapa. La segonas es va disputar ahir dia de Sant Pere, amb eixida baix de l’Aqüeducte i arribada a la capital de 124 kilòmetres. A aquesta segona etapa, Sergio va quedar el quinzé de l’etapa, a 28 segons del guanyador Óscar Pelegrí (Mutua Levante-València). Sergio va fer un temps de 2 hores, 59 minuts i 45 segons. A la classificació de la regularitat, Sergio va quedar quinzé i va obtindre un punt.

Pel que fa a la general, després de les dues etapes disputades, Sergio ha quedat l’onzé a la general, amb un temps complet de 6 hores, 14 minuts i 13 segons. La Volta la va guanyar José L. Cobo de Andalucía. A la final de la regularitat també va entrar Sergio sent el catorzé amb 7 punts. El primer va ser Cobo, el guanyador de la Volta, amb 30 punts.

Bona Volta a Segovia per part del nostre ciclista gater i agafant més i més forma.

Comentaven els seus preparadors i des de dins l'equip les sensacions vivides a la Volta a Segovia: 

"Ayer cerramos una dura Vuelta a Segovia 2015 marcada por el fuerte calor y por el viento en la 1a etapa. El domingo conseguíamos meter a Sergio Torres en la fuga buena del día entrando en meta en la 10° posición, los demas corredores acababan también la etapa en los diferentes grupos que se originaron por el viento.
Ayer lunes recorrido durísimo, últimos 40km de la etapa en el circuito de la piedad con 6 subidas a la cuesta adoquinada de los hoyos, Ivan Moreno pinchaba en la 2da vuelta, Marc Renau y Sergio Torres conseguían aguantar en el grupo de cabeza de unas 40 unidades que se origino en la primera subida, en la última vuelta Renau perdía algo de contacto con el grupo pero un gran Sergio Torres aguantaba y conseguía una excelente 15° posición en la etapa y 11° en la clasificación general de la vuelta.
Salimos reforzados de esta vuelta, preparados para el duro mes de Julio que nos espera!!!!"

A la imatge, Sergio -a l’esquerra si mireu la foto- junt amb el seu company Andreu Mas, baix del famós Aqüeducte de Segovia.

FONT: Foto pujada al facebook de Sergio Torres.GATA: NOU TERMINI PER APUNTAR-SE DE PORTADORS/ES DEL CRIST: 15 i 16 de juliol

20150630222016-cristpujantfcoponsfont.jpg

La comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata ha decidit ajornar el termini d’inscripció per apuntar-se a ser portadors o portadores de la imatge i baixar des de l’ermita a l’església i pujar des d’esta al santuari gater.

La comissió es va reunir i a l’última reunió, sobre el tema de portadors, va acordar que els assajos es farien els dies 15 i 16 de juliol a les 22 hores a l’esplanada de l’ermita. Que es mantenien les llistes d’inscripció obertes fins eixos dos dies i que els portadors deuran anar vestits amb camisa blanca i pantaló fosc a la processó.

A la imatge, el Crist pujant a l'ermita. (Foto: Francisco Pons Font)

 SABIEU...que? el pont de les Alcolaies va suposar una gran millora per a l’eixample del poble cap a la muntanya

20150630222747-0001.jpg

Es va constituir una Junta Inspectora municipal a l’efecte

El seu cost es calculava de deu a dotze mil pessetes

De nou descobrim els diaris de la dècada dels anys 20 del passat segle. Ara llegim LAS PROVINCIAS del dia 26 de febrer de 1927 a la seua pàgina 2. "Desde Gata, Importante mejora" es titulava l’article. Tractava de la reunió que va promoure l’Ajuntament a fi de poder construir un pont des de la partida "Les Colaes" sobre el riu Gorgos. 

Deia l’article que tindria un "inmenso beneficio" i seria una "elevación de dichas tierras", pujant el 200 per cent del seu valor, ja que fins aleshores per a passar un centenar de metres teniens que donar "un gran rodeo". Es va crear, diu el diari, una Junta Inspectora. La formaven el primer tinent d’alcalde, alguns regidors i quinze propietaris de la partida. Li donaven ja el cost del pont, de deu a dotze mil pessetes. L’autor (que no signava l’article) donava l’opinió del lloc on ell traçaria el pont i dibuixava molt bé l’itinerari: "construir el puente desde la llamada "Cova del Gats", hasta el lado del matadero, cuya salida da a la plazuela, pudiendo derribarse la abadía y construirse en el patio de Eduardo Mulet, dado de esta forma una calle directa a la plaza que enfrenta con la del dr. Gómez Ferrer, dando así salida a la carretera, ensanchándose así la plaza del Mercado, que tanta falta hace". Cal recordar que la Plaça de l’Església se li nomenava encara també Plaza del Mercado fins a passar a l’actual Plaça Nova.

Acabava dient l’article: "La población espera con ansia el resultado de las gestiones de la junta que entiende en este importante asunto".

A la imatge (Fotografies antigues -Gata en el record, 1), el pont de Alcolaies en construcció.

FONT: diari "Las Provincias: diario de Valencia". Any 62, Nº. 19.021 - 26 febrer 1927. / Biblioteca Virtual de Prensa Histórica, Ministeri de Cultura.
Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris