Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2015.

CRONISTA DE GATA: nou contador de visites, des del 1 de juliol

Els canvis sempre són per a bé, o al menys això s'intenta. Aconsellat pel tècnic de blogia -portal on s'ubica el blog del CRONISTA DE GATA- he decidit anular l'altre contador de visites, ja que cada vegada que punxaves a un enllaç sòbria una fulla de publicitat inserta al paréixer al mateix contador. Des de les 00,00 del dia primer de juliol de 2015, inicie un altre contador de visites i espere que vaja millor. Acàs en trobara un més complet i més fiable, canviaria immediatament. Ara, de moment, està de proves.ENTREM AL MES MÉS FESTER DE GATA: a juliol festes patronals (calendari gater)

20150701091804-2618724.jpg

El mes de juliol tindrà a Gata, enguany, cinc dies de festes patronals. Agost en tindrà sis. Comença hui el mes de juliol i vos pose el calendari d’actes, activitats, cosetes...Si necessiteu afegir alguna cosa, sols teniu que fer-ho saber.

De l'1 al 5 continuarà la Setmana dels Majors de Gata.

Dia 1, dimecres, Setmana dels Majors: actuació de la Banda juvenil de Gata.

Dia 2, dijous: Donació de sang, 17-20,30 hores. Centre Social Integrat. A la Setmana dels Majors, viatge a Cova del Rull i Vall d'Ebo.

Dia 3, divendres: Setmana dels Majors, 19,30 hores: actuació del grup de danses "La Llata" i la Rondalla Cultural de Gata.

Dia 4, dissabte: Setmana dels Majors. Teatre. 19,30 hores. Actuació dels grups de teatre de Xàbia i Gata (La Font de la Mata).

Dia 5, diumenge: Setmana dels Majors. Dinar de germanor al saló Canor.

Dia 11, dissabte: cal recordar i rememorar que tal dia com eixe va nèixer el recorregut del tren, tram Altea-Dénia. 11 de juliol de 1915.

Dies 15 i 16, dimecres i dijous: primers assaigs dels portadors i portadores del Crist a la baixada i pujada del Crist.

Dia 16, dijous: Festa de la Mare de l Carme. Devoció i onomástica de les que es dieu Carme.

Dia 18, dissabte: Comissió de Festes Patronals. 19 hores, Plaça Nova. Sorteig de barraques i cadafals. Servesseta.

Dia 19, diumenge: primer dia de la novena al patró, Santíssim Crist del Calvari

Dies 19 a 27: Novena al patró, el Crist del Calvari. Ermita. 20 hores.

Dia 25, dissabte, festa de Sant Jaume. Tots els Jaumes, Santiagos i demés compostos celebrareu el vostre sant. A les 12 de la nit, festa marinera organitzada per la Comissio 2015. Serà un acte Pre-festes 2015, a les Sorts per la nit. Festa, musica i sorpreses!!.

Dia 27, dilluns, començaran les festes patronals...MÉS INFORMACIÓ AL PROGRAMA DE FESTES (Comissió de Festes Patronals 2015)

Torne a recalcar. Si teniu més coses i voleu que entren al calendari gater, ja sabeu...a comunicar-ho.

A la imatge, una actuació de vaquetes (foto arxiu).SOPAR DE GERMANOR DELS COMERCIANTS DE GATA, al carrer Signes

20150701232155-comerciants.jpg

L’Associació Comerç de Gata està celebrant esta nit un sopar de germanor al carrer Signes. Els associats es reunirxen per tal compartir inquietuds i projectes, a més de celebrar l’arribada de l’estiu. Ho fant junt amb el nou govern municipal i amb nova presidenta. A la fotografia vegeu en primer pla a l'alcaldessa Magda Mengual i a la presidenta Paqui Signes. Junt amb l'alcaldessa els regidors Noel Gadea, Vicent Font, María Elena Rodríguez, Jaume Monfort i Josefa Signes. Junt amb la presidenta, el president que ix Vicent Fornés.

FONT: Foto de Jaume Monfort, pujada al facebook.

 SABIEU...que? els republicans de 1927 de Gata van commemorar la I República de 1873

Ho publicava el diari republicà de València "El Pueblo..." el dia 15 de febrer de 1927. Feia referència a l’acte de commemoració per part dels republicans de Gata, del 54 aniversari de la proclamació de la Iª República a Espanya. La Primera RepúblicaEspanyola va ser el règim polític que hi va haver des de la seva proclamació per les Corts Generals, l’11 de febrer de 1873.

Es van reunir en "fraternal banquete" diu l’article. Es donava compte a la Junta Provincial de Alianza Republicana. La relació de gaters era la següent: Francisco Signes, José Pons Pedro, M. Monfort, Gabriel Mulet, Fernando Arabí (que el cronista posava com a cognom Arrebí), Miguel Pedrós, Francisco Monfort, Jaime Font Mulet, Vicente Signes, Francisco Soler, Francisco Feliu, José Ferrer i Luis García Signes (aquest últim era el metge conegut com Don Luis, pare de Rosita "Don Luis").  

FONT: diari "El Pueblo: diario republicano de Valencia" - Any XXXV. Nº 12.163 - 15 febrer 1927. Biblioteca Virtual de Prensa Histórica (BVPH). Ministerio de Cultura.

 ELS MAJORS DE GATA VISITEN HUI LA COVA DEL RULL I VALL D'EBO

Dins del programa de la Setmana dels Majors

Esta vesprada, donació de sang (17-20,30 hores)

La Setmana dels Majors de Gata entra a la seua segona part. Hui toca viatge per a gaudir dels llocs i paratges de l'interior de la comarca. Els majors visiten hui la Cova del Rull i el poble de Vall d'Ebo.

Ahir, dimecres 1 de juliol, va actuar la banda juvenil de Gata al saló d'actes del Centre Social. Demà divendres, 3 de juliol, actuaran a partir de les 19,30 hores el grup de danses "La Llata" i la Rondalla Cultural de Gata.

Per altra part, cal recordar que hui -primer dijous del mes- torna la donació de sang a Gata. De 17 a 20,30 hores podeu anar al Centre Social a donar sang. És necessària i més en estos dies.L'AJUNTAMENT DE GATA FA UNA CRIDA SOLIDÀRIA PER A L'ESTALVI D'AIGUA POTABLE A L'ESTIU 2015

20150702091746-banaigua.jpg

Davant la sequera que estem patint a l’estiu 2015

Amb la situació de sequera i el nivell dels pous municipals d’abastiment d’aigua potable, l’Ajuntament fa una crida a la solidaritat i recomana un ÚS RESPONSABLE de l’aigua potable. Per tal motiu, s’ha emés un ban des d’alcaldia on es recomana l’ESTALVI D’AIGUA POTABLE. En previsió de futures restriccions es recomana abstindre’s de fer un mal ús, que té infraccions greus, de l’aigua potable, com són: abusar del subministrament contractat i fer una desproporció de l’ús; derivació de cabals per a regs agrícoles; reg abusiu de jardins privats; omplir basses i piscines aptes per al bany sense sistemes de reutilització i depuració.

Es prega al ban per a tots els residents al municipi la màxima col·laboració en el compliment voluntari de les mesures. Acaba dient el ban, com ja és costum en els últims comunicats d’alcaldia una frase per a concienciar-nos els gaters: "Quan protegeixes l’aigua, protegeixes la vida".

FONT: Ajuntament de Gata.LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA CONVIDA A MUNTAR CADAFALS I BARRAQUES PER A LA FESTA

20150702092722-11538074-682822488517960-5391163376577962807-o.jpg

Com cada any, la Comissió de Festes Patronals 2015 convida a tots al muntatge de cadafals al corro dels bous al carrer i de barraques a la Plaça Nova, cor de la festa. Fins el 15 de juliol es podran apuntar a l’Ajuntament i el preu per barraca o cadafal és de 200 euros. El sorteig per a la ubicació tant de les barraques a la Plaça com els cadafals, anomenats al poble "palcos", al llarg de tot el recorregut del corro del Passeig d’Alacant, serà el pròxim dia 18 de juliol, dissabte, a partir de les 19 hores a la Plaça Nova.

A la imatge, el cartell anunciador.COMERCIANTS I POLÍTICS GATERS INTERCANVIEN IMPRESSIONS AL SOPAR DE GERMANOR

20150702154805-11700806-759856160798377-4557658355233495702-o.jpg

Torna a celebrar-se el nomenat "sopar d’estiu dels comerciants de Gata"

Es va presentar la nova presidenta, Paqui Signes, i el nou equip de govern local, que presideix l’alcaldessa Magda Mengual

L’Associació Comerç de Gata va celebrar anit un sopar de germanor en què es va donar cita un bon nombre de membres per compartir inquietuds i parlar dels projectes més propers. Els van acompanyar una bona representació de la corporació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Magda Mengual. Comerciants i polítics van aprofitar l’ocasió per intercanviar impressions durant tota la vetllada.
El sopar va tindre lloc al carrer Signes amb la implicació dels comerços associats. Els forns, carnisseries i pastisseries van aportar els productes que s’hi van menjar. A les postres van arribar les intervencions i Paqui Signes, presidenta de Comerç de Gata va prendre la paraula. Va parlar de les campanyes i accions dutes a terme fins ara i anunciar els projectes del futur més immediat.
Tal com va assenyalar, dels 120 socis que formen l’entitat en este moment, un grup d’uns 38 formen part del que s’anomena “Comerç actiu”: “associats amb més disposició i implicació que participen activament en les campanyes”. Signes va animar a tots els associats a formar part del “Comerç actiu” i a “interactuar amb la diversitat” perquè considera que “com més i més variats siguem els que ens reunim, millors i més eficients seran les idees i les accions a emprendre”.
La presidenta va presentar la campanya “Som poble”, que es desenvolupa amb el suport de les xarxes socials, dirigida a captar l’atenció del turista que està en la comarca i va demanar la col•laboració de l’Ajuntament. També va indicar que els comerciants han engalanat els carrers ficant unes teles davant dels seus negocis, que, a més de donar ombra als vianants, assenyalen el punt on es troben les tendes als visitants que no coneixen Gata. I va posar en relleu la Fira Gata al Carrer, “el major esdeveniment comercial que hi ha a Gata”.
Del que s’ha fet fins ara va destacar els viatges a Eivissa i Formentera “per aprendre dels comerços tradicionals i dels llocs turístics”. Tal com va anunciar, s’està preparant una visita a la fira de la moda i la bijuteria i el complement de Madrid en setembre i també s’estudia la possibilitat d’anar a Milan per conèixer les noves tendències del comerç i la moda.
Per part de la corporació municipal hi van assistir 9 regidors, en representació de tots els grups polítics municipals. Tots ells van intercanviar opinions i preocupacions amb els comerciants. La conclusió de l’alcaldessa, Magda Mengual, va ser que “l’associació té molt bones idees, si aconsegueixen dur-les a terme seran un èxit. I comptarà amb la nostra col·laboració en tot el que puguem”.

Ens comenta un dels comerciants assistents associat: "Ho vam passar molt bé amb la nova directiva i va estar bé vore als politics de tots els partits alli, estaven els de govern i els del PP, ara en l'oposició. Tots ells segur que respaldaran el nostre comerç".

FONT: Foto i text: Comerç Gata.SUBVENCIONS DE CONTRACTES PER A RECOLZAR TURISME I PER A NETEJA DEL PARATEG FONT DE LA MATA

20150702155406-11417811-683203655146510-2077444504399572572-o.jpg

L’Ajuntament de Gata ha contractat cinc persones a traves de diferents subvencions de foment de l’ocupació. Tres d'elles, s’han realitzat amb subvenció de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, a través del Servef. Es tracta del Programa d’ocupació pública d’interés general i social (EMCORP) finançat amb fons procedents del Servici Públic d’Ocupació Estatal. S’han concedit dos subvencions: la contractació d’una persona, durant tres mesos a mitja jornada per a recolzament de la Tourist Info de Gata, amb un import de 2.045,38 euros i s’han contractat dos persones, per a manteniment de l’espai turístic de la Font de la Mata, durant un mes i tretze dies, amb un import de 4.000euros.

A la imatge, l'alcaldessa Mengual i la regidora Arabí junt als tres contractats.

FONT: foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos.GATA: CONTRACTACIÓ DE 2 PERSONES PEL SALARI JOVE 2015

20150702155754-11313091-683203558479853-5569499933256747099-o.jpg

Com a continuació de l'anterior entrada, de les cinc persones a contractar, dos són a través del Programa d’Ocupació Pública SALARI JOVE 2015. Les dues persones estaran a jornada parcial i seran un tècnic d’esports i un enquestador per actualitzar la base de dades de les empreses. Els contractes, que tenen una duració de 6 mesos es van iniciar ahir 1 de juliol i finalitzaran el 31 de desembre de 2015. La subvenció, de 11.444,06€, cobreix la totalitat de les despeses.
El procés de selecció s’ha realitzat entre els candidats remesos pel Centre Servef de Dénia i aplicant els barems segons les instruccions del Dr. General del Servef.

FONT: Foto i text, gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.767, 17/2-

20150702160533-valencia-1794-01.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies i documents antics, aquella Gata del record. Ho faig ara amb un document de1794. Quan Antoni Josep Cavanilles fa el cens de població del Reino de Valencia, i després ho transcriu a l’any següent al llibre «Observaciones sobre la historia natural, geografia, agricultura, población y frutos del Reyno de Valencia», Antoni Josep Cavanilles. Cavanilles censa el nombre total dels pobles valencians l’any 1794, just a l’acabament d’aquell segle, era de 628, que feien un conjunt de 932.150 persones, comptades a 4,5 per veí, o siga, per cap de casa. Passats ja dos segles, romanen uns 550 municipis amb una població de poc més de 5 mil·lions de persones. Això ho escrivia al seu blog "Quina la fem?" JM. Mir.

http://1.bp.blogspot.com/-fJ4jqfOLM2E/VJoDthD1qhI/AAAAAAAA-Jg/JKzfcLQsOM8/s1600/Valencia_1794_04c.JPG

Com vegeu Gata tenia 239 habitants.

FONT: Document, Cens de població de Cavanilles, 1794. Publicat al seu blog de "Quina la fem?" JM. Mir.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.768, 18/2-.

20150702161103-11536511-986479151365118-3415342101764063391-o.jpg

Comence a reproduir algunes fotografies antigues pendents de la col·lecció de Paco Moncho, com aquesta. Es tracta de dues cases formant un bloc, que va construir i habitar el Ti Maricarlos quan va vindre de l’estranger. Carrer Sant Miquel, just enfront del conegut pub Kiro’s. Estaven ail·lades com podeu comprovar, encara no estava construit pel costat ni els voltants. Eren patis. Actualment viu Antonio Boluda i la dona.

Ens comenta Antonio Serra: "Nomes aclarir que no es tracta d'una casa, son dos cases, construides al mateix temps, tipus "pareados". La casa de l'esquerra -mirant la foto- perteneix a la familia Maricarlos, l'altra perteneixia a Vicenta Diego, que va morir a França, es va vendre a Antonio Boluda.

La dona que apareix al portal de casa era Tonica Moncho. Quins canvis al carrer des dels anys 50, mireu davant com hi havia herbes i desnivell del terreny. Es deia popularment "el carrer tombat".

FONT: Col·lecció de fotografies de Paco Moncho.EL GATER MARIANO LANDETE MULET REP EL TERCER PREMI COMPARTIT DEL II CONCURS DE COMPOSICIÓ "MÚSICA JOVE" DE BENIMACLET

20150703092139-10501754-10205488387662228-5387134162935125738-n.jpg

(PODEU ESCOLTAR L’OBRA PUNJANT EL VÍDEO DE YOUTUBE, de l’estrena de l’obra de Mariano, PUNXANT ACÍ.

L’any passat va quedar ja finalista amb l’obra "La llegenda del Minotaure"

A l’acte de lliurament dels premis, es va fer l’estrena de les obres premiades

El passat dia 28 de juny, diumenge, al migdia pujava a l’escenari emocionat i decidit el gater MARIANO LANDETE MULET, tot un compositor, malgrat la seua joventut (24 anys). Se li lliurava el tercer premi del II Concurs de Composició "Música Jove", organitzat pel Taller de Música Jove de Benimaclet (València). L’obra de Mariano porta per títol: "Murthemney". A més, es va fer l’estrena de les obres premiades, a càrrec de la banda simfònica de Rocafort (València).

Tot començava el primer dia de desembre de 2014, quan es publicaven les bases del concurs ja dit. Mariano havia estat finalista en la primera edició del concurs amb “La llegenda del Minotaure” i no s’ho va pensar dues vegades. Es va plantejar tornar a intentar-ho i ahí és on va nèixer “Murthemney”, amb la que Mariano aconseguí un 3r premi compartit amb l’obra "The promised land" de Carlos de la Fuente Lucas-Torres (1992).

Es van presentar 17 obres de diversos punts de la geografía espanyola i sud-americana. El 2 de març d’aquest any finalitzava el termini de presentació i el 7 de març es feïa pública l’acta del fallo del jurat. Quedant així:

3r premi (amb 16 punts): -The promised land / Carlos de la Fuente Lucas-Torres (1992) i -Murthemney / Mariano Landete Mulet (1991).

2 premi: -Ninfas y Mariposas / José Ramón Rico Muñoz (1970)

1r premi: -Duendes / Juan Daniel Piqueres (1980).

Descripció de l’obra de Mariano premiada

Murthemney està inspirada en la mitologia celta, en els seus ritmes, en els seus paisatges i en la infància del valent Cú Chulaínn. El títol de l’obra fa referència al lloc de naixement del jove, unes extenses planures a la costa est de Irlanda (actualment Comtat de Louth).

Està dividida en 3 parts: La primera part on es descriu la infància del jove, el tema presentat és alegre i jocós. En la segona part s’evoquen els paisatges i les planures de Murthemney. Al mateix temps es reflexiona sobre la superació personal (llegenda de Cú Chulaínn a la terra de Skatha). En l’última part, la reexposició del tema principal ens porta fins a una mescla on els motius apareguts anteriorment es fusionaran per a crear el final.

L’objectiu d’aquest concurs, a més de donar a coneixer nous compositors es el de crear una biblioteca amb música per a les formacions mes menudes de les nostres agrupacions, les bandes juvenils. D’aquesta manera en les bases s’indicava que havia de ser de nivell 2, pertanyent a un nivel mes o menys del que coneixem com a banda juvenil.

Trajectòria professional de Mariano

Nascut a Gata, és ací on començà a estudiar el grau elemental amb la trompeta i el piano. En 2001 ingresa en el Conservatori d’Ensenyaments Professionals de Música de Xàbia a la especialitat de trompeta amb el professor Benito Crespo. Durant estos 6 anys estudia també fundaments de composició amb J. Miguel Fayos, qui en certa manera desperta la curiositat compositiva d’este estrenant la seua primera obra per a flauta, trompeta i vibrafon. A més, profunditza l’estudi d’anàlisi, armonia i contrapunt amb el mateix professor.
L’any 2012 la Unió Musical de Gata, sota la direcció de Joan Valentí Giménez estrena la primera obra per a banda “El ocho” basada en la novela de Katherine Neville. Amb esta mateixa peça, ingresa en el Conservatorio Superior “Salvador Seguí” de Castelló en 2013.
L’any 2014 fou elegit finalista del I Concurso de composició organitzat per l’Associació Música Jove de Benimaclet (València) amb l’obra per a banda “La llegenda del Minotaure” estrenada per la Banda "Música Jove" de Benimaclet este any a Montserrat (València).
A més de les seues obres, també ha fet distints arranjaments i adaptacions, per a algunes agrupacions corals i per a banda.
Durant els últims anys ha realitzat diferents cursos de iniciació i perfeccionament de composició i orquestació amb compositors de prestigi com Johan de Meij, J. R Pasqual Vilaplana, Ber t Apper tmont i Andrés Valero.
Este curs ha estudiat el grau superior en la especialitat de Composició a Castelló amb Claudia Montero (composició i orquestació), Voro García (anàlisi), Josué Delgado (armonia) i Raquel Mínguez (contrapunt) entre altres. Ocupa part del seu temps fora dels estudis en activitats relacionades amb la música, tals com: ser membre actiu de la Unió Musical de Gata de Gorgos, el Cor Serrillàs, xarangues, etc.

FONTS: resum fet per Mariano Landete Mulet. / Taller de Música Jove (Benimaclet), foto portada, trajectòria professional i vídeo de Youtube.BOE: Resum total de les eleccions del 24 de maig, Gata (Junta Electoral Central)

Hui divendres 3 de juliol es publica al Butlletí Oficial de l’Estat (B.O.E.), al capítol III. Otras disposiciones, l’acord de l’1 de juliol de la Junta Electoral Central, pel qual es procedeix a la publicació del resum dels resultats de les eleccions locals convocades pel Real Decret 233/2015, de 30 de març, i celebrades el 24 de maig de 2015, segons les dades que figuren en les actes de proclamació remeses per cada una de les Juntes Electorals de Zona i relatiu a les províncies d’Albacete, Alacant i Almería.

Pel que fa a la Junta Electoral de Zona de Dénia, al municipi de GATA DE GORGOS, aquest és el resum:

Nombre d’electors: 4.245. Nombre de votants: 3.121. Nombre de vots a les Candidatures: 3.028. Blancs: 35. Vàlids: 3.063. Nul·ls: 58.

 Vots al PARTIT POPULAR: 1.070 (Concejals, 5). Vots a COMPROMÍS PER GATA: COMPROMÍS: 846 (Concejals, 4). Vots al PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL: 609 (Concejals, 2). Vots a JUNTS PER GATA: 503 (Concejals, 2).

FONT: BOE dia 3-7-2015.
COMPROMÍS, PSOE I JuGA SIGNEN UN ACORD DE GOVERN PER ESTABLIR UNA ESTABILITAT I BON GOVERN A L’AJUNTAMENT DE GATA

20150703214240-els8governgata.jpg

ENLLAÇ PER A OBRIR EL PDF DE 8 PÀGINES SOBRE L’ACORD: https://goo.gl/HCmBdr

Els 4 regidors de Compromís per Gata, els dos del PSOE i els dos de Junts per Gata, que conformen el Govern Municipal de Gata de Gorgos, en la present legislatura, han signat hui mateix dia 3 de juliol, divendres, un ACORD DE GOVERN després d’estar "reunits lliurement". L’acord es signa per establir una estabilitat i bon govern a l’Ajuntament de Gata.

En resum, cal dir que el manifest dels vuit regidors té uns fonaments de dret, uns principis i idees, unes voluntats i criteris d’acció per al programa de govern, la relació de composició de l’equip de govern, plenari i retribucions i unes disposicions finals.

Per la seua extensió i donat que serà presentat als mitjans de comunicació dilluns dia 6 al migdia, i que tindrà que ser portat a un pròxim plenari municipal, vos avance un extracte de l’acord, que vosaltres mateixa podeu llegir-vos a la pàgina web de l’Ajuntament, a la secció del tauler d’anuncis.

Entre altres coses, cal destacar que hi haurà "un equip de govern sòlid i dinàmic". Els tres grups consideren "adequada i útil per a Gata una acció de govern conjunta". Es crearà una COMISSIÓ EXECUTIVA DEL PACTE i un COMITÉ DE SEGUIMENT DEL PACTE.

Els tres grups polítics "es comprometen a respectar el principi de "màxima transparència en la informació i una comunicació constant entre ells per tal de consensuar les decisions del govern abans d’executar-les".

DELEGACIONS:

L’alcaldessa delegarà (continua dient el pacte o acord de govern) les seues competències en els regidors/es:

NA ÀNGELS SOLER FORNÉS: Àrees de Serveis Municipals, Desenvolupament i Patrimoni Local.

NA TERESA ARABÍ ARABÍ: Àrees d’Economia, Hisenda i Esports (gestió i organització d’esports, excepte futbol).

EN NOEL GADEA RONDA: Àrees de Joventut, Festes i Turisme.

EN VICENT FONT LEYDA: Àrees de Policia i Seguretat Ciutadana i Esports (gestió i organització de futbol).

NA MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE: Àrees de Cultura, Educació i Residents.

EN JAUME MONFORT SIGNES: Àrees de Govern Obert (Transparència, Participació Ciutada i Noves Tecnologies) i Desenvolupament Urbà Sostenible (Planejament, Disciplina Urbanística, Medi Ambient i Habitatge).

NA PEPA SIGNES COSTA: Àrees de Desenvolupament Humà (Igualtat, Serveis Socials i Sanitat).

COMPOSICIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN, PLENARI I RETRIBUCIONS:

 La Junta de Govern Local -segueix dient l’Acord de Govern- estarà formada per l’alcaldessa i tres regidors més: serà primer tinent d’alcalde, Na Àngels Soler Fornés (Compromís); segon tinent d’alcalde, En Vicent Font Leyda (PSPV) i tercer tinent d’alcalde, En Jaume Monfort Signes (JuGa).

Les retribucions als regidors seran per assistències, llevat d’Àngels Soler Fornés amb dedicació exclusiva i Jaume Monfort Signes amb dedicació parcial.

Segons comentava en la seua pàgina el grup de "Podem_Gata" el proper dimarts se celebrarà el plenari organitzatiu de la nova corporació municipal. Hui els tres grups polítics de l'equip de govern, JuGa, PSPV i Compromís, han signat el document on s'ha plasmat el Programa de Govern de la propera legislatura. Aquesta vesprada estava previst presentar el document en l'assemblea que realitzava el grup a les 20 hores a la Sala de Cristall del Centre Social Integrat (CSI).

També, el diari digital "La Marina Plaza" es feia ja ressó aquesta vesprada de la notícia de l'acord: Titulava: "Compromís, PSPV y JuGa cierran su gobierno tripartito en Gata". Al subtítol: "Los tres partidos sellan su compromiso de aplicar políticas “progresistas y de izquierdas” y sólo dos concejales tendrán sueldo: Àngels Soler con dedicación exclusiva y Jaume Monfort con dedicación parcial".

A la fotografia, els vuit socis de govern municipal de Gata. D'esquerra a dreta -mirant la foto-: María Elena Rodríguez i Vicent Font (PSPV); Pepa Signes i Jaume Monfort (JuGa); Teresa Arabí, Àngels Soler, l'alcaldessa Magda Mengual i Noel Gadea (Compromís).

FONT: ACORD DE GOVERN AJUNTAMENT DE GATA. Pàgina web de l’Ajuntament de Gata. / Foto: els 8 regidors.
SABIEU...que? el trinquet de Gata es va construir en 1927

20150703220105-trinquetgata.jpg

Ho publicava el diari LAS PROVINCIAS el dia 4 de març de 1927. "El corresponsal" feia tres titulets "Desde Gata de Gorgos". El primer sobre "Reformas", el segon "Preparando una festividad" i el tercer sobre "El tiempo".

Pel que fa a les reformes els treballs de construcció del trinquet estaven en plena activitat. Deia que estava "situado paralelo a la vía férrea". Parlava el corresponsal que el carrer tenia que obrirse cap al Tosalet, perque "sin duda alguna es esta la de mayor tránsito, teniendo en cuenta que son muchos los carros que diariamente pasan para ir al muelle de la estación a cargar y descargar". També comentava el corresponsal que era molt convenient que l’Ajuntament feia les voreres i la prolongació fins el riurau de Batiste Mulet "para buscar de aquí el camino que va al Tosalet".

Sobre el segon tema, la festa era pel pagament de pensions i de la bendició de la bandera del grup de "Los Previsores del Porvenir". La festa seria a finals d’abril. Sobre el tercer tema, el temps, deia textualment: "No tenemos queja de él. Ha hecho varios días estupendísimos. Neptuno ha dejado caer saludable lluvia, que ha preparado la fecundidad de las fuentes y a la vez una magnífica cosecha, por lo que el vecindario está contentísimo. Y ha vuelto de nuevo a brillar un sol espléndido".

A la imatge el hui nomenat trinquet "Xiquet de Gata", en record a Gabriel Mulet, pelotari.

FONT: diari "Las Provincias: diario de Valencia", Any 62, Nº. 19.026, 4 març 1927, Pàgina 2 (digitalitzat). Biblioteca Virtual de Prensa Histórica (BVPH). Ministerio de Cultura.
ELS MAJORS DE GATA GAUDIXEN DE LES DANSES I LA RONDALLA

20150704104807-danses.jpg

Van actuar ahir el grup "La Llata" i la Rondalla Cultural de Gata

La Setmana dels Majors de Gata 2015 entra a la seua recta final. Ahir, tots els socis assistents van gaudir dels balls i cants del Grup de Danses "La Llata". De ben segur, que els va fer recordar els temps de la seua infantesa i joventut. A més del grup de danses, també va actuar la Rondalla Cultural de Gata.

Els dos últims dies d’activitats culturals i lúdiques es completen hui dissabte amb teatre i demà amb el dinar de germanor final. A les 19,30 hores actuaran els grups de teatre de Xàbia i el de Gata (La Font de la Mata). Demà, al saló Canor, es tancarà la Setmana del Major de Gata 2015.

FONT: Foto La Llata (Toni Cove).QUINA CALOR QUE FA...I NO S'EN VA DE CAP MANERA

20150704180104-mapa.png

Ja comencem a estar una mica farts i cansats. Diuen els majors: és el seu temps, però vaja temps i tardant. PROTECCIÓ CIVIL de Gata de Gorgos seguix alertant a la ciutadania, per mig del Centre de Coordinació d'Emergències. A Xàbia, este matí un altre foguet a un solar i ja van tres. Al Freginal. Per a més calor, per a més desesperació. 

Ens informa Protecció Civil:

Hui tenim Alerta 3 amb perill EXTREM per incendis forestals. Per a demà, també està previst que tinguem alerta 3. El Centre de Coordinación d'Emergències recoma...na extremar les precaucions i demana als ciutadans que, davant qualsevol fum o foc, es done avís al 112.

Aneu alerta, aneu per la sombreta, refresqueu-se i endavant.

FONT: Cartell facilitat per P.C. de Gata de Gorgos.GATA: LA PREMSA PARLA DEL BAN D'ALCALDIA SOBRE EL ÚS SOLIDARI DE L'AIGUA POTABLE, per la sequera que comencem a patir

20150705113911-puente-rio-gorgos-2.jpg

La premsa digital "La Marina Plaza" publica un article sobre el ban de l'alcaldessa de Gata, del qual ja vaig parlar amb una anterior entrada. Titula l'article: "Un bando de la alcaldesa de Gata conciencia a los vecinos para ahorrar agua ante la previsión de restricciones este verano". Al subtítol: "El Ayuntamiento hace un llamamiento a la “solidaridad” y recuerda a los vecinos que la normativa aplicable prevé sanciones de hasta 900 euros por despilfarrar caudales". Comença l'article explicant el motiu del ban: "La situación de sequía es extrema, el agotamiento de los pozos ha llegado a niveles más que preocupantes y son muchos los municipios de la Marina Alta que temen, dado que el verano no ha hecho más que empezar, que regresen las restricciones de agua potable en las próximas semanas. Una de esas poblaciones es Gata de Gorgos, donde el propio ayuntamiento prevé ya la posibilidad de que lleguen los cortes de suministro".

Si voleu llegir-lo tot, PUNXEU ACÍ.

FONT: diari digital La Marina Plaza. Foto publicada: Vista de Gata.PROTECCIÓ CIVIL DE GATA REFORZARÀ A DÉNIA I XÀBIA, PER A LA VIGILÀNCIA DEL MONTGÓ

20150705120358-montgovell.jpg

També informava la premsa digital (la Marina Plaza) de la nova tasca de PROTECCIÓ CIVIL DE GATA, que serà reforzar la vigilància del Montgó, recolzant a Dénia i Xàbia, d’on són els termes del Parc Natural.

La Marina Plaza titulava: "Protección Civil de Gata y Pedreguer refuerzan la vigilancia en el Montgó apoyando a Dénia y Xàbia". Als subtítols: "La Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF-Marina Alta) presenta en Dénia su dispositivo de prevención y extinción para este verano, para el que ha logrado la cesión de un vehículo del ayuntamiento" i "Pese a ello, la flota de los voluntarios está compuesta por un vehículo de 10 años de antigüedad y otres tres que superan los 20".

Comentava Joanvi Vallés, responsable de Protecció Civil de Gata: "En emergències, una de les principals coses que necessitem és la coordinació i el recolzament entre mitjans intervinents. Este any, estem fent esforços per a obtindre una bona coordinació i en cas d’incendis forestals, poder donar una resposta ràpida i eficaç a l’emergència. Si no tenim mecanismes de coordinació, els hem de crear, evaluar, i modificar. En este cas comencem una experiència nova, amb moltes ganes i que de segur donarà bons resultats".

Finalment, cal recalcar que tot siga per preservar al gegant Montgó dels atacs piromans.

FONT: Protecció Civil de Gata / La Marina Plaza Digital.L'EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL DE GATA PRESENTA L'ACORD D'ESTABILITAT

20150706155840-presenta-acord.jpg

Com ja vaig avançar, hui s'ha fet públic l'acord del nou govern municipal de Gata.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Gata, format pels grups municipals de JuGa, PSPV i Compromís han presentat, este matí, l’acord d’estabilitat i govern per als propers quatre anys. Un acord a què, segons els signants, arriben "per la responsabilitat i obligació de gestionar adequadament i eficaçment els assumptes municipals, així com procurar una millor qualitat dels serveis públics i atenció a les necessitats i inquietuds dels veïns i veïnes".

Es tracta, segons l’alcaldessa Magda Mengual, "d’un document que recull les línees de treball que es volen seguir", ja que els tres grups coincideixen en un programari.

El regidor del PSPV, Vicent Font ha mostrat la seua satisfacció per un acord amb el qual "el poble serà el beneficiat". "Anem a aparcar les nostres diferències, que no són tantes, i a treballar junts pel poble" ha afegit.

Jaume Monfort, regidor de JuGa, ha explicat que en les últimes setmanes han treballat per marcar les línees que seguirà el govern.

El document també recull els tinents d’alcaldia i membres de la Junta de Govern Local, les delegacions i dedicacions dels regidors.

Així, Àngels Soler serà la primer tinent d’alcaldia, Vicent Font el segon i Jaume Monfort el tercer tinent d’alcalde. També han acordat que les retribucions de l’alcaldessa i els regidors seran per assistències, llevat d’Àngels Soler amb dedicació exclusiva i Jaume Monfort amb dedicació parcial.

A més de l’Alcaldessa que conserva Obres Públiques, Recursos Humans i Normalització Lingüística, assumiran competències els regidors de Compromís, Àngels Solers( Serveis Municipals, Desenvolupament i Patrimoni Local), Teresa Arabí (Economia, Hisenda i Esports, excepte futbol), Noel Gadea (Joventut, Festes i Turisme); els dos regidors del PSPV, Vicent Font (Policia i Seguretat Ciutadana, Futbol) i Ma Elena Rodríguez (Cultura, Educació i Residents); i els dos regidors de JuGa, Jaume Monfort (Govern Obert i Desenvolupament Urbà Sostenible) i Pepa Signes (Desenvolupament Humà: Igualtat, Serveis Socials i Sanitat).

Totes estes qüestions organitzatives, així com altres com periodicitat de sessions, portaveus, assignacions,... es tractaran en el plenari extraordinari que se celebra dimarts 7 de juliol a les 13h.

A la imatge, d'esquerra a dreta: Àngels Soler, Magda Mengual (alcaldessa), Vicent Font, Jaume Monfort i María Elena Rodríguez.

FONT: Foto i text, Gabinet de Premsa Ajuntament de Gata.SEGUEIX L'ONADA DE CALOR. Molta calitja a Gata.

Com en totes parts. L’onada de calor estarà present a les noestres terres, al menys, fins diumenge 12 de juliol. Així ho ha comunicat Previfoc Marina Alta, de l’¡Agència Estatal de Metereologia. Fem l’extracte de l’avís especial:

"AGENCIA ESTATAL DE METEOROLOGÍA
AVISO ESPECIAL DE FENÓMENOS ADVERSOS
AVISO ESPECIAL NÚMERO 10/2015
EMITIDO A LAS 13:00 HORA OFICIAL DEL 05/07/2015
LA AGENCIA ESTATAL DE METEOROLOGÍA INFORMA:
1.- Fenómeno meteorológico: Ola de calor.
2.- Ámbito geográfico: Península y Baleares.
3.- Comienzo de la situación: Domingo día 5.
4.- Duración: Al menos hasta el domingo 12 de julio.
5.- Grado de probabilidad: Muy probable (mayor del 70%)
6.- Descripción de la situación meteorológica: La entrada de una masa de origen africano por el sur de la Península está dando lugar a un nuevo episodio de “ola de calor”, de gran duración, sobre gran parte de la Península y Baleares.

Las zonas menos afectadas corresponderán al oeste y norte de Galicia, área cantábrica y norte de Castilla y León, donde en general las temperaturas máximas podrán alcanzar los 28-32ºC. También las zonas costeras peninsulares verán aliviadas sus temperaturas máximas por las brisas.

En el resto de la Península y en Baleares se espera aire muy estable, con predominio de los cielos despejados, salvo las probables nubes de evolución en zonas de montaña, pero sin esperar ni importantes desarrollos nubosos ni precipitaciones que alivien la situación de calor. Las temperaturas más elevadas se esperan en la zona centro y en el cuadrante suroeste peninsulares (especialmente en los valles del Tajo, Guadiana y Guadalquivir) y también algunos de los días en la cuenca del Ebro, donde los valores podrán superar los 40ºC. En el resto de las zonas las máximas podrán alcanzar los 36-38ºC. Las temperaturas mínimas también se mantendrán en general por encima de los 20ºC, pudiendo superar los 25ºC especialmente en zonas del valle del Guadalquivir y zona centro peninsular..."

També el diari digital La Marina Plaza publica un article al respecte que titula: "Dénia, Xàbia, El Verger y Els Poblets, de nuevo en alerta roja por el calor". Als subtítols: "Durante el martes 7 de julio, esas cuatro poblaciones podrían alcanzar máximas de 37,5 grados y mínimas de 26"; "El interior de la Marina Alta estará en alerta naranja" i "Las temperaturas bajarán a partir del miércoles". 

Seguix hui la forta calitja. A cuidar-se, banyeu-se, refresqueu i aneu per la sombra...

FONT: Previfoc Marina Alta, per mig de l’Agència Estatal de Metereologia.DEMÀ A LES 13 HORES, PLENARI ORGANITZATIU DE L'AJUNTAMENT DE GATA

20150706180224-panoramica2-0.jpg

Si hui s’ha donat a conéixer oficialment l’acord de l’equip de govern, demà dia 7 a les 13 hores serà la sessió extraordinària de l’Ajuntament en Ple a Gata de Gorgos.

A la Sala de Plenaris, es desenvoluparà d’acord amb el següent:

ORDE DEL DIA

1.- Grups Polítics i Portaveus. Per a coneixement del Ple.

2.- Assignació econòmica per a grups polítics

3.- Periodicitat de les sessions de l’Ajuntament Ple. Amb proposta d’aprovació.

4.- Número, atribucions i composició de les comissions informatives. Amb proposta d’aprovació.

5.- Constitució de la Mesa de Contractació. Amb proposta d’aprovació.

6.- Nomenament de representants municipals en òrgans de representació corporativa. Amb proposta d’aprovació.

7.- Determinació de les quantitats a percebre pels corporatius en concepte d’indemnitzacions per assistència a sessions. Amb proposta d’aprovació.

8.- Determinació de membres corporatius que exerciran els seus càrrecs amb dedicació exclusiva i determinació de les seues retribucions. Amb proposta d’aprovació.

9.- Nomenament de membres de la Junta de Govern Municipal i delegacions de l’Alcaldia en el referit òrgan municipal. Per a coneixement del Ple.

10.- Nomenament de tinents d’alcalde. Per a coneixement del Ple.

11.- Delegacions genèriques de l’Alcaldia. Per a coneixement del Ple.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.GATA: ENCONTRE GASTRONÒMIC DE PERDIGUERS DE TOTA ESPANYA

20150707164721-10873595-10206032246540563-7088378682629586154-o.jpg

Un total de 120 socis de APEGA (Associació de Perdiguers) van assistir a l’encontre gastronòmic que va tindre lloc dissabte a Gata. Van vindre de diferents comunitats, Castella, Madrid, País Basc, Andalucia, Catalunya, Aragó, València i tots com a denominador comú, ser socis d’APEGA. Va ser un encontre gastronomic per parlar de caça natural, per a preparar el proper dia 10 d’octubre d’APEGA en un encontre a Ciudad Real. Aquell serà un encontre cinegètic.

APEGA ha traspassat ja els límits de Gata i s’ha estés per totes i cadascuna de les comunitats, sense perdre, en cap moment els motius de la seua creació. Defensar la caça natural, la perdiu roja i per tant el seu habitat, es a dir les muntanyes.

Com cada any, es va premiar a un grapat de persones que durant aquest any per una u altra raó, amb la seua feina, han estat defensat els principis de la societat amb la natura. Els premiats van ser: Alejandra Llopis (Tecnica Superior de Caça i Peixca d’Alacant); Victor Mascarell (President d’Adecacova); Víctor Iturbe (Director de l’Escola de Caça de la Comunitat) i la Societat de Caçadors de Gata (representada per Emilio Martí). També estaven presents els ja classics caçadors famosos a nivell nacional, com Tragacete, Torné, Cloquell, i altres.

La caldereta de porc senglar i la paella van ser l’excusa perfecta, per tal de parlar dels projectes de l’associació, que comença a agafar una gran projecció i no es quedarà sols en l’àmbit gater sinó que ha superat aquests límits i -tenint sempre com a referència Gata al ser la fundadora- passarà a ser més que una associació local.

 
Foto de Miguel Gijon Martinez.
Foto de Miguel Gijon Martinez.
Ací teniu el vídeo fet i pujat a Youtube per Miguel Martín. Ell comenta del vídeo: "  El pasado dia cuatro ( sábado ) se celebró con gran éxito la comida de Socios y Amigos de APEGA en Gata de Gorgos. Estuvieron grandes cazadores y campeones de España. Se hablo de la defensa de nuestra Reina ( la Perdiz roja autóctona ) pues vinieron cazadores de todos los puntos de España": https://www.youtube.com/watch?v=zlXck320AQw.

 

També podeu veure l’àlbum del mateix autor, Miguel Martín, amb fotografies de l’Encontre:  Album.

FONT: APEGA. Fotos i vídeo de Miguel Martín.DIUMENGE 12. CARRER CALVARI, GATA: CONCERT SOLIDARI CONJUNT: BANDES DE BENISSA I GATA (Dia del soci)

20150707170502-11539214-421004214770383-2697359006801307966-o.jpg

Els amants de la música de banda i els veïns solidaris tenen una doble cita diumenge dia 12 al carrer Calvari, a la Font del Riu de Gata, al barri de La Font del Riu. Es farà el tradicional concert del soci de l'estiu previ a les festes patronals, però amb dos afegits molt atractius. Per una part, serà un doble concert, per altra serà solidari.

Serà doble concert, perque està previst actuen la Societat Lírico i Musical de Benissa i la banda Unió Musical de Gata. Serà solidari, perquè la directiva de la banda a convidats a tots els que vulguen col·laborar, perque el concert serà a benefici de Càritas Parroquial. Es podrà portar qualsevol producte que puga nodrir el banc d'aliments: llegums (menys arròs i llentilles), pastes, llaunes de conserva, galetes, cola-cao, pasta de dents, etc. Avisen des de la directiva que hi haurà representants de Càritas per tal de recollir els aliments.

Al respecte, des de la parròquia ha comentat el senyor rector: "volem agrair la iniciativa de la nostra banda músical i el suport de l'ajuntament per part de la regidoria de Cultura. Els aliments que s'arrepleguen aniran destinats a Càritas Parroquial de Gata. Gràcies per la vostra solidaritat!".

FONT: Cartell anunciador de l'event cultural.DECLARACIONS D'INTENCIONS DEL NOU GOVERN MUNICIPAL DE GATA: CANVI TOTAL DE FER LA POLÍTICA LOCAL

20150707184555-pacte-gata.jpg

Tots els diaris publiquen hui articles al respecte de la presentació oficial del pacte del tripartit de Gata (Compromís, PSPV i JuGa). També avancen temes del plenari organitzatiu celebrat aquest migdia, en el qual s’han sentat les bases d’este pacte.

El diari Información d’Alacant incideix amb el tema més actualitzat dels nous governs, els "bous al carrer". Titula: "El nuevo gobierno de Gata no suprimirá los "bous al carrer" de las fiestas patronales". Al subtítol: "Los ediles descartan presidir procesiones y actos cívicos".

Ací teniu l’enllaç a tot l’article: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2015/07/07/nuevo-gobierno-gata-suprimira-bous/1652990.html.

També el diari Levante-EMV, amb el mateix text de A.P.F., titula: "El nuevo gobierno de Gata no suprimirá los "bous al carrer". Diu en el subtítol: "La alcaldesa de Gata, de Compromís, renuncia al sueldo y sólo percibirá indemnizaciones" i també "Los ediles renuncian a presidir procesiones y actos cívicos".

Ací està l’enllaç: http://www.levante-emv.com/marina/2015/07/07/nuevo-gobierno-gata-suprimira-bous/1287605.html.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS a la seua secció La Marina també tracta el tema amb un titular diferent. és un article de Laura García: "La edil de Compromís, Àngels Soler, la única del ejecutivo de Gata con dedicación exclusiva". Al subtítol: "Los nacionalistas, PSPV y JuGa firman un acuerdo de gobernabilidad en el que se fija que la alcaldesa y demás ediles cobren por asistencias".

Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201507/07/edil-compromis-angels-soler-20150707001302-v.html.

I deixe per al final, l’article més extens i detallat, el del diari digital La Marina Plaza. L’article el signa LMP. Pel titular i els subtítols es podeu fer una idea del canvi tan renovat de fer política del nou govern municipal. Titula: "No queremos ningún privilegio". Als subtítols: "Los concejales del gobierno de Gata (Compromís, PSPV y JuGa) no tendrán sitios reservados en los actos cívicos e irán por las aceras en las procesiones como el resto de público"; "El sueldo de la anterior alcaldesa, Mayte Signes, 1.800 euros brutos al mes, se lo repartirán ahora entre dos concejales, que serán los únicos que perciban salario" i "Las dietas que cobren los ediles las donarán a sus partidos o a ONG".

Altre subtítol important per aquestes dates: "No vamos a tocar los toros”. A continuació, es publiquen les tres opinions dels tres caps del tripartito: Magda Mengual (alcaldessa, Compromís); Vicent Font (PSPV) i Jaume Monfort (JuGa).

Ací teniu tot l’article: http://lamarinaplaza.com/2015/07/06/no-queremos-ningun-privilegio/.

FONTS: diaris de hui dimarts 7, Información, Levante-EMV, Las Provincias i La Marina Plaza digital.MÀXIMA PRECAUCIÓ: el sol torra de valent. Alerta amb el foc

20150707190555-11403347-1036809416353044-7342551952987747024-n.jpg

Aquestes persones de Protecció Civil de Gata no paren. És un voluntariat constant i nop els agraïm prou la tasca que fan continuament, però especialment estos dies. El sol torra i ha torrat hui de valent, s'han superat els 40 graus. Al sol ja ni contar, sobrapassant els 47 inclús a les hores del migdia.

Ací els teniu "Fent vigilància estàtica al pic de MontePedreguer amb una temperatura de 39 graus. Si veieu algun foc o fum no dubteu, telefoneu al 1-1-2". Ho diuen ells i fem-los cas, més val previndre que curar.

FONT: Foto, Protecció Civil de Gata.L'AJUNTAMENT DE GATA APROVA ELS ASPECTES ORGANITZATIUS I DELEGACIONS, per a la legislatura 2015-2019

20150708154746-11258227-685993128200896-5539689424326564787-o.jpg

En la sessió plenària celebrada ahir dimarts dia 7 es van tractar els diferents aspectes organitzatius que regiran el funcionament de la institució durant la legislatura.

Entre altres assumptes, es va aprovar que els regidors Àngels Soler, Compromís, i Jaume Monfort, de JuGA, seran els dos corporatius que exerciran una dedicació exclusiva i parcial. L’alcaldessa, Magda Mengual, va explicar que per a no variar el pressupost es mantenia el sou de l’anterior legislatura, però en este cas partit; Soler cobrarà 1000 euros al mes i Monfort 500 euros. La proposta va prosperar amb els vots a favor de Compromís, Psoe i JuGa i l’abstenció del PP.

Respecte als portaveus dels diferents partits, Maite Signes serà la portaveu del PP; Àngels Soler, la portaveu de Compromís; Ma Elena Rodríguez la portaveu de PSOE, i Jaume Monfort, el portaveu de JuGa.

A més l’Alcaldessa va donar a conèixer els membres i delegacions de la Junta de Govern Municipal i les tinències d’alcaldia, que tenen Àngels Soler, 1r tinent d’alcalde, Vicent Font, 2n i Jaume Monfort, 3r.

També es va donar compte en el plenari de les delegacions genèriques de l’Alcaldia que conserva Obres Públiques, Recursos Humans i Normalització Lingüística, i delega en els regidors, Serveis Municipals, Desenvolupament i Patrimoni Local que assumeix Àngels Soler; Teresa Arabí ,Economia, Hisenda i Esports, excepte futbol; Noel Gadea, Joventut, Festes i Turisme; Vicent Font, Policia i Seguretat Ciutadana, Futbol i Ma Elena Rodríguez, Cultura, Educació i Residents; Jaume Monfort , Govern Obert (transparència, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies) i Desenvolupament Urbà Sostenible: Planejament, Disciplina Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, i Pepa Signes, Desenvolupament Humà: Igualtat, Serveis Socials i Sanitat).

 

 Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

A més, es va aprovar la periodicitat de les sessions, que seran l’últim dimarts de mes imparell, així com les atribucions i composició de les comissions informatives, la constitució d’una mesa de contractació i el nomenament dels representants municipals en òrgans de representació corporativa. Així com l’assignació econòmica dels grups polítics que serà de 200 euros fixes i 7 variables depenent del nombre de regidors, i les quantitats a percebre pels corporatius en concepte d’indemnitzacions per assistència a sessions que serà de 100€ per plenari, 70 per Junta de Govern i 35 per comissions informatives.

FONT: Foto i text, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.IMATGES CURIOSES: Tota la plaça vella (Plaça de l’església) de Gata

20150708155153-placa.jpg

Al mur del facebook de l’amic José Salvador Ginestar Torres apareix aquesta imatge curiosa, on les "filigranes" fotogràfiques obtenen aquest resultat. És una fotografia feta per un cordobés, Ernesto Castillejo Ramos, que li la dedica. És "tota" la Plaça de l’Església, la que diuen vella en contraposició a la nova. Vegeu com l’objectiu ha pogut abarcar tots els punts. Imatge curiosa i representativa del nostre poble.

FONT: Imatge del mur de J.S. Ginestar, feta per Ernesto Castillejo Ramos.GATA: PREOCUPACIÓ PER L’AIGUA, davant la constant sequera, agreujada pel calor

20150708160015-86151011.jpg

Segona part. Si l’altre dia incidia amb el ban que des de l’alcaldia de Gata, posava l’atenció per a l’ús responsable i racional de l’aigua al municipi de Gata davant la constant sequera que estem patint, segueixen les alarmes enceses. El diari LAS PROVINCIAS (La Marina) publica un article de Concha Pastor en el que el tema principal és eixe, l’aigua. Fa referència al que es va parlar al primer ple, l’extraordinari organitzatiu, sobre l’aigua.

Titula l’article: "Gata y Teulada piden a los vecinos que reduzcan el consumo de agua para evitar restricciones". Al subtítol: "El ayuntamiento gatero fija multas por derivar los caudales al riego agrícola o abusar del suministro que van desde los 150 euros hasta los 901. Altres subtítols, a l’edició de paper: "Los municipios apelan al uso racional del agua para evitar cortes en el suministro este verano" i "En Gata los regantes ya tiene problemas con el acuífero de Miralbons que no tiene recursos". Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201507/08/gata-teulada-piden-vecinos-20150707235442-v.html.

Del mateix tema parlava ahir l'article de Levante-EMV: "Xàbia suspende la venta de agua a Teulada y Gata al no dar más de sí su desalinizadora". Al subtítol: "La sequía y el elevado consumo fuerzan a desalar 27.000 m3 al día, que es el tope de producción de la planta". Ací teniu l'enllaç a l'article de A.P.F.: http://www.levante-emv.com/marina/2015/07/07/xabia-suspende-venta-agua-teulada/1287606.html.

A la imatge de Tino Calvo (LP), un moment del plenari d'ahir.

FONTS: diari LAS PROVINCIAS /La Marina). Foto: Tino Calvo (LP). (dia 8) // Levante-EMV dia 7.EL BOP PUBLICA LA DECLARACIÓ D’ACTIVITATS, BENS I DRETS PATRIMONIALS DELS REGIDORS DE GATA

Ahir dimarts dia 7, el Butlletí Oficial de la Província publicava a la seua secció d’Administració Local, la declaració d’activitats, bens i drets patrimonials dels càrrecs públics de l’Ajuntament de Gata, corresponents a aquesta legislatura 2015-2019, que ara comença. Tot això, de conformitat amb el que disposa l’article 2 del Decret 191/2010, de 19 de novembre, del Consell, pel qual es regulen les declaracions d’activitats i de béns dels membres de les Corporacions Locals de la Comunitat Valenciana, dictat en desplegament de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana.

Per això es fa públic el contingut de les declaracions d’activitats, béns i drets patrimonials que han presentat en la Secretaria els titulars dels càrrecs públics de l’Ajuntament de Gata de Gorgos triats en les passades eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i que han pres possessió el 13 de juny de 2015.

Al quadre s’especifica l’actiu, el passiu i les activitats, els bens immobles (valor cadastral) i altres. Ací teniu l’enllaç: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2015/07/07_128/2015_011460.pdf.

FONT: BOP dimarts 7-7-2015.GATA: EXPOSICIÓ CLOENDA DELS ALUMNES DE L'ESCOLA EXPERIMENTAL "ANTONI VIVES"

20150708160557-11693890-685604921573050-5781646917261209041-n.jpg

Com ja és habitual per aquestes dades, l'Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives" presenta l'Exposició Cloenda 2015. Podeu visitar-la al Casal de la Música a partir de divendres 10 de juliol, des d'eixe dia fins el dia 26, en horaris de dimecres a diumenge de 19 a 21 hores.

FONT: cartell i informació, Ajuntament de Gata.NOU CURSET PER A TINDRE EL CERTIFICAT DE MANIPULACIÓ DE COETS, de cara a les festes patronals de Gata

20150708161159-11703322-685553644911511-3067390829579925991-o.jpg

El proper dilluns dia 13 de juliol, a les 20 hores, se celebrarà, un any més, un nou curset del CRE, certificat que acredita als que els tinguen poder manipular coets. El dilluns hi ha una nova oportunitat d'obtindre'l, sobre tot de cara a les pròximes festes patronals, cordaes, traques, despertades. Organitza. Regidoria de Festes, Ajuntament de Gata. Els requisits: DNI i una autorització per als menors.

FONT: Cartell i informació, Ajuntament de Gata.LA PREMSA PARLA DE...la dedicació exclusiva d’una regidora i el problema de la sequera a Gata

El diari LAS PROVINCIAS (La Marina) publica hui un article que resumix l’últim plenari extraordinari organitzatiu de Gata. Titula: "La edil de Compromís con dedicación exclusiva cobrarà mil euros al mes". Està referint-se, com es va donar compte al plenari, a la regidora Àngels Soler. Ací teniu l’enllaç a la notícia:http://www.lasprovincias.es/marina/201507/09/edil-compromis-dedicacion-exclusiva-20150708235154-v.html.

Per altra part, la sequera és un tema preocupant en els últims dies. El diari digital La Marina Plaza publica hui un reportatge que titula "La Marina Alta, al borde del colapso hídrico". També està incluida Gata de la que diu textualment en algun paràgraf: "Gata da por hecho que tendrá restricciones..." o "Así, en Gata de Gorgos las cosas están adquiriendo tintes dramáticos por el agotamiento de sus pozos. En el consistorio dan ya por hecho que puede haber restricciones en breve. La semana pasada, la alcaldesa, Magda Mengual, emitió un bando alertando de la situación y pidiendo a los vecinos que extremen las medidas de ahorro hídrico. No se descartan actuaciones más drásticas en breve". Ací teniu l’enllaç a tota la notícia:http://lamarinaplaza.com/2015/07/08/la-marina-alta-al-borde-del-colapso-hidrico/

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS i la Marina Plaza, 9-7-2015.

 LA GALA ANUAL DE APEGA A GATA es difon als diaris i revistes especialitzats

20150709203207-apega-m-0.jpg

Començava Miquel Torné publicant el passat dia 3 a la revista "Desveda" l’event. Titulava: "Gala de Apega, un lujo de gestión". I comentava: "Gata de Gorgos (Alicante), concretamente, la casa de mi buen amigo Jaime, será la sede en la que se celebre, este próximo sábado día 6 de julio, la Gala de Apega, una asociación que desde siempre viene defendiendo a la reina de nuestros campos, la perdiz roja".

Més tard, publicava el mateix autor al diari digital "elcotodecaza.com": "Celebrada la Gala anual de Apega". L’ha escrit hui mateix M.Cavadas al digital, però el text i fotos són de Miquel Torné. Comença el text dient: "Si hay un evento nacional que marca el calendario de los amantes de la perdiz roja pura es este encuentro en tierras alicantinas de los perdiceros que aman a la reina. Un homenaje a la perdiz roja que cuenta, año tras año, con más adeptos". L’article detalla la jornada i anuncia la presentació que es va fer del primer encontre cinegètic de Apega, que tindrà lloc el pròxim 10 d’octubre a la localitat de Llanos del Caudillo (Ciudad Real). Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.elcotodecaza.com/noticia/caza-menor/celebrada-gala-anual-apega-150709.

 

A la fotografia doble, dalt el grup dels assistents a la Gala anual d’Apega. Baix: Mikel Torné, Ismael Tragacete, en el centre, i el gater Francisco Pedro Mestre.

 

FONT: Fotos i documentació, diari digital especialitzat: "elcotodecaza.com".
SABIEU...que el dissabte 11 de juliol complirà 100 anys el trenet ( I )

20150709204414-plaquestren.jpg

Un recordatori de hui a diumenge. L'11 de juliol de 2015 és una data històrica: La inauguració del trenet va ser l'11 de juliol de 1915, cent anys farà el dissabte. Cal recordar-ho.

El tram de línia Altea-Dénia es va inaugurar el dia 11 de juliol de 1915. Els diaris del dia següent relataven el viatge. Cal dir que el convoi va eixir a les 8.50 d'Alacant per a inaugurar l'última secció Altea-Dénia. Va arribar a Dénia a les 12.30 hores. La primera pedra de la línia l’havia posada el rei Alfons XIII a l'estació de la Vila el 13 de febrer de 1911.

Però no sols es feia ressó el diari ja esmentat, també "El periódico para todos" deia eixe 12 de juliol de 1915 que "De Altea en adelante, en las estaciones esperaban las autoridades de los respectivos pueblos que se agregaban al convoy como invitados al acto inaugural...Estas manifestaciones de entusiasmo se repitieron al llegar a Gata".

Finalment, el diari "Alicante obrero: diario de la tarde: defensor de las sociedades obreras de Alicante" publicava també el dia 12: "...solamente la del Campello aparece engalanada y en la de Teulada y Gata que salió la música a recibirnos".

Ara, cal fer -cent anys després- una memòria enrere, un record.

De hui dijous fins diumenge, publicaré reportatges i articles al respecte. L'efemèride s'ho mereix. Són cent anys.

A la imatge, les dues plaques que lluïxen a l'estació del tren de Gata, la dels 75 anys i la del centenari.HUI, 11 DE JULIOL, CENT ANYS DEL TRAM DEL TRENET ALTEA-DÉNIA ( II )

20150711082859-estacio.jpg

Un convoi "especial" a migdia recordarà aquell dia de 1915

No s’han fet molt de ressó, pel que he pogut esbrinar als mitjans de comunicació escrits, de la efemèride, que en el seu dia va ser molt important. Però, el blog del CRONISTA DE GATA si que ho recorda. Aquell 11 de juliol de 1915, han passat cent anys, era diumenge. Es va fer -per primera vegada- el recorregut de l’últim tram de la línia Alacant-Dénia, i així va ser inaugurat entre Altea i Dénia. Entre Alacant i Altea es va inaugurar el 28 d’octubre de 1914 i entre Altea i Dénia hui fa cent anys. Des de 1986 és FGV qui gestiona el que diem popularment "trenet de la Marina" i que ara també forma part del TRAM de Dénia a Alacant.

Aquells anys previs a la inauguració van ser molt dificultosos, perque el terreny presentava molts kilòmetres accidentats. Aquest tram tenia fortes pendents. Sols teniu que contar que en túnels -nosaltres en tenim prop- hi ha 2,5 kilòmetres. Hi ha al tram Altea-Dénia 7 viaductes, el més llarg, de pedra i tot un símbol de Gata, el nostre pont -ara il·luminat- sobre el riu Gorgos. També hi ha 17 ponts metàl·lics, també tenim nosaltres el que supera la carretera nacional, just al costat del viaducte de pedra. Finalment, hi ha 38 passos inferiors o superiors.

A les 11,30 eixirà d’Altea el tren d’una manera "especial", recordant aquell dia i aquelles hores de fa cent anys. Aquella gent i aquelles terres que són les nostres. A les 12,15 del migdia està previst el pas per Gata. Estarem ahí per a contar-vos com resulta aquest record.

A la imatge, una antiga postal de l’estació del tren de Gata, d’aquella tira de postals que mostraven el més detacat del poble, com l’ermita, la fàbrica de mobles, el pont del que vos parlava, l’estació i altres llocs.

FONT: informació GV / foto arxiu.EL JÚNIOR DE GATA ESTÀ DE CAMPAMENT

20150711110159-juniors.jpg

Aquest cap de setmana, els xiquets i xiquetes del Moviment Júnior de Gata, junt amb els seus monitors/es, senyor rector i seminarista, estan de campament al poble de Llíria (València), concretament al camping de la Llometa de Llavata. El tema de hui, que ja estan treballant és la misericòrdia. El joc de Mario Bros sobre la missió misericòrdia. Ahir van visitar el conegurt parc de Sant Vicent i aniran a veure el convent de les mongetes, així com altres indrets del poble edetà. Demà es farà l'eucaristia i després de dinar, acompanyats dels pares i familiars, que aniran a compartir amb ells la jornada, baixaran cap a la Marina Alta, a Gata.

FONT: foto, parròquia de Gata.COMPTE ENRERE: EN 16 DIES, LES FESTES PATRONALS DE GATA

20150711170829-donesavingudapau.jpg

Ja estan prop i el poble de Gata comença a notar-ho. Resten tan sols setze dies per al començament de les festes patronals 2015. Des de l’Ajuntament es recorda que cal apuntar-se, cronològicament primer per als cadafals i barraques fins 15 de juliol. Després per a carrosses, engalanaments de carrers i paelles, fins 24 de juliol. La Comissió de Festes patronals 2015 i l’Ajuntament, per mig de la seua regidoria de festes, anima a participar a tot el poble.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

 

COMISSIÓ DE FESTES 2016

Per altra part, comença a gestar-se la pròxima comissió de festes 2016. Voleu col·laborar amb la Comissió de Festes 2016? Dilluns 13 de juliol a les 22h a la sala de Cristall hi haurà una reunió de la Regidoria de Festes i la Comissió amb mares i pares de quintos i quintets 2016 per a organitzar-se. Vos apunteu?

A la imatge de portada, algunes dones de l’Avinguda de la Pau preparant els arranjaments per al carrer. A la de dins, el cartell anunciador de la participació festera.

FONT: foto i cartell, Comissió de festes 2015.AUTORITATS I ALGUNS VEÏNS DE GATA PARTICIPEN EN EL VIATGE DEL TREN DEL CENTENARI I L'ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU (11-7-2015)

20150711195238-dscf7708.jpg

(PODEU PEGAR UNA ULLADA A L’ÀLBUM DEL DIA DEL CENTENARI, HUI DIA 11 DE JULIOL DE 2015: PUNXEU ACÍ)

Ha presidit el trajecte Altea-Dénia i els parlaments commemoratius a Dénia, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador

De Altea a Dénia viatjen les autoritats i veïns que han col·laborats en les exposicions itinerants

Alcaldes i regidors de Altea, Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia es reunixen a l’estació de Dénia junt a representants de FGV i la consellera

Les autoritats de Gata de Gorgos, al cap d’ells l’alcaldessa Magda Mengual, fan el trajecte Gata-Dénia i assistixen a l’event commemoratiu

Un dels primers actes oficials de la nova consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha produit hui dissabte, al complir-se el centenari de la inauguració del tran Altea-Dénia, de la línia del "trenet de la Marina" Alacant-Dénia. Des d’Altea han eixit alcaldes i regidors de les poblacions per on passa el tren: Altea, al seu cap l’alcalde Jaume Llinares; Calp, representat per les seues regidores; Benissa, amb el seu alcalde Juan Bautista Roselló; Teulada, amb l’alcalde Carlos Linares i diversos regidors del consistori teuladí; el nostre poble Gata de Gorgos, amb l’alcaldessa Magda Mengual al cap, junt amb els regidors Jaume Monfort, Guillermo Cholbi i Juan Pedrós; i l’alcaldessa de La Xara Maite Pérez Conejero.

Junt amb les autoritats anaven veïns i representants d’associacions que han col·laborat amb les exposicions itinerants del centenari. Representants de FGV a Alacant; de la conselleria i la mateixa consellera viatjaven amb el "tren del centenari". A Gata hem pujat els gaters cap a Dénia on s’ha fet l’acte commemoratiu. Esperaven l’alcalde Vicent Grimalt i la resta d’autoritats. Virginia Ortells, comissaria de les exposicions i organitzadora de l’event, ha fet la presentació de l’acte del centenari. A continuació, han pres la paraula els alcaldes de Dénia, Grimalt, i Altea, Llinares. Finalment, ha parlat la consellera Salvador.

Mentre que Grimalt ha reivindicat unir Dénia amb Gandia, l’alcalde d’Altea ha fet un recorregut històric del traçat. La consellera s’ha compromés a intentar posar, de nou, en marxa el Limón Express, aquell tren turístic -el primer d’Espanya- que com sabeu feia el trajecte Benidorm-Gata.

De seguida, després dels parlaments, el convoi especial del centenarfi a retornat cap a Altea, parant en totes les estacions, com ho va fer aquell especial de l’11 de juliol de fa cent anys, que era diumenge. Enguany ha sigut dissabte.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: àbum, fotos CRONISTA DE GATA.REPORTATGE A LA PREMSA (Levante-EMV), PARLANT DE GATA (article d'Emili Piera)

20150712114124-paradayfonda.jpg

El periodista Emili Piera a la seua secció "Ocio, Planes, Noticias" del LEVANTE-EMV de hui diumenge dia 12 narra el seu viatge "De Pego a Gata" amb el títol: "Signos y esplendor del verano".

Al respecte de Gata, comenta Piera: "Llegamos, por la nacional, a Gata, que lleva al río „barranco, las más de las veces„ en el apellido: de Gorgos. Desde el Ayuntamiento se tiene una visión espectacular del lecho y, de paso, se disfruta de las casas señoriales con dintel de pedra tosca. Y de la iglesia de Sant Miquel, del XVII. Gata es de los pueblos más arrimados al mar en La Marina Alta, el único que no tiene costa. De todas formas hay chalés, forasteros y empresas del tocho. Recorremos una urbanización al otro lado de la vía „el trenet Dénia-Alacant cumple un siglo este año„ y las casas tienen nivel. Buscamos la ermita del Santo Cristo, y la encontramos: con su espectacular calvario, por el mismo precio. Un camino de rocallas puntiagudas como una verdadera ascensión del alma. Sombreros, cestas y guitarras: negocios de coquetería para unos paisanos de madrugada feroz y resistente que celebran al grito de «Si s’acaba, que s’acabe!» El ganao, els bous. Alma gatera."

La fotografia és la mateixa que apareix al diari, on es veu la "turística" Plaça d’Espanya.

FONT: Levante-EMV, article d’Emili Piera.ÀLBUM: CONCERT SOLIDARI DEL SOCI (bandes de Benissa i Gata, carrer Calvari, Gata)

20150712213052-dscf7762.jpg

ACÍ VOS DEIXE L’ÀLBUM DEL CONCERT SOLIDARI DEL SOCI DE GATA, celebrat aquesta vesprada a les 19,30 al carrer Calvari, al barri La Font del Riu. Han actuat la Societat Lírico i Musical de Benissa i la banda Unió Musical de Gata. PUNXEU ACÍ.

   

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
GATA: CAMPAMENT DELS JÚNIORS-COR-ESCOLANS, a Llíria

20150713155252-11009202-1164511200231359-3939866125359852878-n.jpg

Aquest cap de setmana, com ja vos havia dit en una anterior entrada, s’ha fet el campament Junior-Cor-Escolans al camping Llometa de Llavata, prop de Llíria (València). La Missió "Misericordia" amb l’ajuda del mític Mario Bros. La parròquia donava les gràcies a tots els monitors! i els monitors comentaven:

"Amb aquestes fotos de resum de tot el que ha sigut el campament d’aquest cap de setmana (preparació, campament,misa i dinar amb els pares) a Llíria, volem donar les GRÀCIES UNA VOLTA MÉS A TOTS ELS PARES QUE POSEN LA CONFIANÇA EN TOTS NOSALTRES, EDUCADORS, PER PODER FER REALITAT AQUESTA EXPERIÈNCIA!!. Donar les gràcies també al cor parroquial i els monaguillos, per aquesta convivència tots junts, perquè treballar amb tots ells es una meravella i un plaer SEMPRE!!!. SEMPRE UNITS!!!!

La directora del Cor Parroquial, Noelia Martínez Pons comentava al seu facebook: "Com en anys anteriors, un gran cap de setmana!! Ho hem passat beníssim grans i menuts!! Moltes rises, josc i moments d’encontre entre nosaltres i amb qui a la fi fa possible el Junior, els Cors parroquials i els escolanets, que ens haguen pogut ajuntar i disfrutar coneguen una miqueta més al nostre Pare Deu, eixe Pare Misericordios que ens vol i ens cuida tant. Gràcies Pare!!"

 

Foto de Juniors Gata.
Foto de Juniors Gata.
Foto de Juniors Gata.
 

FONT: fotos Júnior / Parròquia Gata.LES BANDES DE BENISSA I GATA OFEREIXEN UN ATRACTIU CONCERT CONJUNT I SOLIDARI

20150713162214-11709518-468023230023789-4745130157032577733-n.jpg

Al carrer Calvari (La Font del Riu) de Gata

Els assistents van poder aportar aliments per a distribuir-se des de Càritas Parroquial

Inclosos en el XII programa de concerts d’Intercanvis Musicals 2015, amb el patrocini de CulturArts de la Generalitat i la FSMCV, es van celebrar els concerts conjunts a Benissa i a Gata. A Benissa va ser divendres dia 10 a la placeta del Convent franciscà. A Gata va ser diumenge 12 al carrer Calvari.

Parlem del concert solidari i conjunt de Gata. Tot el carrer estava ple de personal. Molta gent havia depositat aliments per a col·laborar amb Càritas Parroquial. El carrer Calvari, a la Font del Riu, es va omplir per a veure les dues formacions musicals.

Primer, va actuar la Societat Lírica i Musical de Benissa sota la direcció de Josep Cano. Va oferir tres peces: "Inquietuds culturals", un pasdoble de Rafael Doménech; la complexa obra "Rikudum" quatre danses israelites- obra de Jan Van der Roost, compostes per Andante moderato, Allegretto con eleganza, Andante con dolcezza i Con moto e follemento i, finalment, l’obertura "Spirit of Life" de Meindert Boeckel.

La banda Unió Musical de Gata de Gorgos, amb la direcció del mestre Joan Valentí Giménez Ortiz, va encadilar una vegada més al seu fidel públic. Primer, va tocar el pasdoble "Yakka" de José Rafael Pascual-Vilaplana. Després el Poema medieval "Juana de Arco" de Ferrer Ferrán, i, per últim, "The count of Monte cristo"  (El conde de Montecristo) de Otto Schwarz.

Ambdós bandes van fer vibrar al públic, que va poder escoltar autèntica "música de banda" al carrer, amb bona sonoritat i gaudint de tots els moviments musicals de les formacions de Benissa i Gata.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.


GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: COMENCEN LES INSCRIPCIONS PER A L'OFRENA, LA VESPRA DEL CRIST

20150714160244-11703213-1606209769629016-5492410667698111152-n.jpg

Demà dia 15 s’caba el termini per apuntar-se als cadafals i barraques

Resten tan sols 13 dies per a començar les festes patronals de Gata 2015. Serà el dia 27, dilluns. Hui s’ha fet públic el cartell per a la inscripció de l’ofrena, ja siga amb flors com en aliments per a la gent necessitada del poble. La Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata anuncia que es pot fer la mateixa a l’Ajuntament o pel facebook fins el 4 d’agost a les 14 hores.

"ATENCIÓ!! Famílies, penyes, quintades... i tots els que vulgueu participar en l’ofrena de flors al Santíssim Crist del Calvari heu d’inscriure’s prèviament per a fer més fàcil l’organització", han comentat des de l’organització.

Per altra part, podeu seguir passant per l’Ajuntament i apuntar-se: carrosses, paelles, engalanament de carrers, ofrena,.. Participeu de la festa!

FONT: cartell anunciador, Comissió Santíssim Crist de Gata.CREAMA (on s'inclou Gata) FA BALANÇ DEL PRIMER SEMESTRE 2015

20150714161141-20150713-reunioemp.jpg

L'àrea d'atenció del CREAMA a la Marina Alta ha fet balanç del primer semestre de 2015. Creama es la proposta més exitosa que existeix per a la creació d'empreses a la comarca de la Marina Alta gràcies a l'important recolzament que rep dels ajuntaments de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos,  Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia, de la Diputació d'Alacant i de la Generalitat Valenciana.

S'han creat 112 empreses que han donat 160 llocs de treball i han sol·licitat ajudes per valor de més de 200.000 €.

Per a conéixer millor al CREAMA Marina Alta: http://www.creama.org/val/noticies.asp?ntc=20G1K2V0.

A la imatge, responsables del Creama a les diverses poblacions, entre elles Gata.

FONT: Foto i text, CREAMA Marina Alta.GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: CONDICIONS PER ALS CASALS

20150714184007-20140728103929-festaeivissenca.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha anunciat que tots aquells que vulguen tindre un casal o seu en Festes, hauran d’inscriure’s a l’Ajuntament, com a màxim fins el 20 de juliol.

Tots els interessats deuen ser coneixedors i fer valdre les "CONDICIONS D’OBERTURA DELS CASALS DE PENYES A LES FESTES". La normativa està basada segons el Decret 1/2013, de 31 de gener, de la Conselleria de Governació i Justícia i Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana.

"Per tal de poder regular els anomenats "Casals de penyes", espais lúdics i festius de les diferents penyes o agrupacions festeres, caldrà que aquestes complisquen una sèrie de condicions".

Podeu llegir totes les condicions al següent enllaç:

2015 CONDICIONS D’OBERTURA DE CASALS DE PENYES EN LES FESTES

"A més, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable".

FONT: Ajuntament de Gata.GATA: COMPTE ENRERE DE LES FESTES: EL JURAT PER A COMPTAR ELS VOTS DE LA REGINA DE FESTES 2015 EL FORMARAN 10 PERSONES

20150715172716-regina.jpg

Ja va restant menys per al començament de les festes patronals 2015 de Gata de Gorgos. El pròxim dilluns dia 27 de juliol serà l'inici i, com ja és tradicional, el dia 6 serà el seu final.

Des de l’Ajuntament, s’ha comunicat a totes les persones que ho vulguen el següent comunicat:

"Voleu formar part del Jurat de la Regina de Festes 2015? Enguany ho podeu fer si s’apunteu a l’Ajuntament o a través del nostre facebook fins el 23 de juliol. Amb les 10 primeres persones en apuntar-se es formarà el jurat que comptarà els vots la nit del festival , sempre que no siguen familiars de cap quinta o quinto major 2015".

Cal recordar que el festival de presentació, elecció a l’atzar de la regina infantil i elecció per vots entre el públic de la regina major, és un dels actes més importants del començament de les festes. Enguany serà entre setmana. Seran votades regina i dos dames d’honor per al major nombre de vots, de entre totes les quintes festeres de 2015.

FONT: foto i text, Ajuntament de Gata.
GATA: Baixa l'atur (paro) amb referència a juny de l'any passat, en 44 persones

El diari digital La Marina Plaza ha publicat un article, en el que es posa de manifest que Gata va baixar els parats en 44 persones pel que respecta a juny de l'any passat i este juny. Titula l'article: "El paro apenas desciende un 7% en la Marina Alta en el último año y pone en entredicho la recuperación de la crisis". En un dels subtítols diu: "Calp, Gata, El Verger y Dénia fueron los municipios donde más bajó el desempleo y Pego, Ondara, Pedreguer y Xàbia donde menos".

A l'interior de l'article torna a parlar de Gata: "Estos desajustes también se aprecian en aquellas localidades de segunda línea cuyos referentes económicos han sido la agricultura, la industria o los servicios y que en general han sido muy castigadas en estos últimos ocho año de crisis. Gata (-8,8%) y El Verger (-8,4) lograron en este sentido buenas estadísticas en la reducción del paro a pesar de que sus números absolutos siguen siendo discretos".

Finalment, es posa el quadre de aturats ("parats"). Juny de 2015, Gata té 456 parats. En 2014 eren 500. Han baixat 44, el que suposa un percemtatge de -8,8%.

Si voleu llegir tot l'article, ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/07/13/el-paro-apenas-desciende-un-7-en-la-marina-alta-en-el-ultimo-ano-y-pone-en-entredicho-la-recuperacion-de-la-crisis/.

FONT: La Marina Plaza, 13-7-2015.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.769, 19/2-

20150715175456-trenestacio.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies, documents, imatges, del passat gater. Estem encara a la setmana del centenari del trenet de la Marina. L'11 de juliol es va commemorar els 100 anys. Vaig posar alguns articles referents a l'efemèride, entre ells el viatge amb el "tren del centenari". Ara vos pose una foto que no coneixia de l'amic "Jackycalp Ifac" de Calp, on vegeu l'estació del tren als anys 60 del segle XX. Dos joves que es dirigixen cap a la porta, un home major que mira el tren i el revisor esperant. La recordeu la porta de ferro que hi havia, junt a la paret de l'estació. Continuava la paret més enllà de l'estació i mireu l'automotor. El tren era molt necessari per anar a Dénia abans.

FONT: foto extreta de Marina alta antigua, pujada per Jackycalp Ifac, de Calp.HUI ÉS LA MARE DE DÉU DEL CARME, patrona dels mariners

20150716172118-virgen-carmen.jpg

Hui és la festa de la Mare de Déu del Carme, festa gran dels mariners. Als pobles del voltant mariners o no que estan de festa per l’advocació mariana, felicitar-los. Així Pedreguer que fa festa a l’asil. Els pobles mariners i amb port que tenim ben a prop: Dénia, Xàbia, Teulada-Moraira, Calp. Aprofite per felicitar, també, a totes les que hui celebreu la vostra onomàstica, Carmens i compostos.

La història parroquial també té alguna cosa a dir, al respecte de la festa. En la nostra parròquia, la bendició dels escapularis de la Verge del Carme, sempre ha sigut una constant al llarg dels anys. Però, que diu la història?. El 2 de juliol de 1926 es va erigir e institucionalitzar la Confraria de la Santíssima Verge del Carme a Gata de Gorgos i una altra data, el 22 de febrer de 1932 es va fer l'erecció canònica de la Venerable Orde Tercera de la Verge del Carme.

FONT: dades Arxiu Parroquial, Gata.

 

 JA ÉS UNA REALITAT, EL FULLET DE TOPONIMIA DE GATA (amb recull i text de Joan Giner Monfort)

20150716173936-topon-mia-dels-pobles-valencians.png

 

L’Ajuntament de Gata ha publicat aquell estudi de fa huit anys en paper i en versió digital (punxeu ací per a obrir-la)
El seu autor-coordinador és JOAN GINER MONFORT
Ja és una realitat i així ho constatava en un article del seu blog, el gater investigador JOAN GINER MONFORT. A "De les Creus al Montgó" ha publicat "Fullet de Toponimia  dels Pobles Valencians de Gata".
Vos pose textualment el que diu Joan Giner:
"Ara fa huit anys i una setmana vaig lliurar quatre plànols enormes, plens d’anotacions, als tècnics de toponímia de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Aquells paperots plegats tenien una destinació clara: darrere d’ells hi havia tres piles prou altes de plànols en el mateix format que els meus però que representaven unes altres zones del País Valencià. Els meus van anar dalt de tot: ara sé que aquells tres muntons de patracols contenien huit anys llargs de faena.

Havia rebut l’encàrrec d’Aigües Vives, tècnica d’aquella secció, uns quants mesos abans: havia de buscar persones que conegueren bé el terme municipal per situar amb precisió cada topònim gater sobre mapes topogràfics.

Els savis en aquests casos són normalment persones sense estudis, però amb uns coneixements vastos i admirables que són poc valorats per ells mateixos i pels que els envolten. Algun dia comprendrem que aquesta saviesa és tan valuosa com la que acredita un títol universitari. Ells coneixen pam a pam el terme, saben el nom de cada racó, de cada planta i de cada animal, coneixen les propietats de les primeres i els hàbits dels segons, on creixen aquelles i com són, amb detall, aquests. Llauradors, caçadors, guardes rurals i altres enciclopèdies de carn i os que tenen les testes pelades o poblades de cabells blancs. 

En aquell cas, em van acompanyar Sebastià Monfort Signes i Jaime Caselles, llauradors i caçadors, Domingo Giner, podador, Vicente Pedrós, caçador, Pepe Salvà Pedrós, llaurador  i Andreuet, el Guarda, guarda rural. Entre tots sumaven, en aquell moment, 440 anys. Van ser uns quants dies d’anar per caminals amb el cotxe dels pares, parant a cada dos pams i intentant situar llomes, alters, barrancs, corrals i camins i, en general, tot pam de terra que tinguera un nom, entre les línies de nivell d’aquells mapes gegants. A peu, em va acompanyar el malaguanyat Mico, Francisco Javier Mulet. Amb ell vaig recórrer les zones que no es podien guaitar des del cotxe (Planterets i part de la Solana). No hi havia camí ni senda que valguera: entre argelaga i argelaga sempre cabia una cama. I si no, fent un poc de pressió, et feies lloc mentre senties les carícies punxoses del matoll.

 

Ara els gaters tindran uns fullets (millorables, segur) on queda fixada la major part de la toponímia local. Hi falten topònims: no cabien tots en tan poc espai i se’n van haver d’eliminar. Potser en el futur es podrà completar. El que he volgut ací, però, és reconéixer que aquelles persones que em van acompanyar durant un grapat d’hores també són, en bona mesura, autors del treball. Des d’ací, el meu reconeixement. I el record agraït a aquells que ja no estan amb nosaltres."

Què podeu trobar al fullet?.

Són 9 pàgines. A la portada, la típica presentació com els altres pobles ja fets i amb la llegenda corresponent. A la segona tots els crèdits, on posa Recull i text, Joan Giner Monfort. Entre la tercera i quarta pàgina, un resum històric de Gata de Gorgos. De la cinquena a la setena fulla es relacionen els "Elements físics i altres llocs d’interés" així com "Presència humana". Tots els topònims dels elements físics i altres llocs estan representants en un mapa o plànol a la fulla vuitena; els de la presència humana a la novena fulla.

Un treball molt complet i documentat que servirà per a nosaltres i per a futures generacions, per a coneixement del poble i el terme. Un pas més d’obrir el poble a la història i a l’actualitat, a la vegada. Ara cal presentar-lo, donar-lo a conéixer i fer bon ús d’ell.

FONT: Portada del treball i documentació de Joan Giner Monfort. Blog: "De les Creus al Montgó".GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: anit i hui, assaigs dels portadors del Crist

20150716180825-andes1.jpg

(PODEU VEURE TOTES LES FOTOS: PUNXEU ACÍ.)

Resten tan sols onze dies per a començar les festes patronals i un dels primers actes i més significatius de les festes patronals del Crist del Calvari és la baixada de la imatge del patyró que processonarà des de la seua ermita fins a l'església. Enguany s'ha constituit una nova junta, la Comissió del Santíssim Crist, i ha portat algun canvi important, sobretot la recollida de portadors o portadores del Crist, voluntaris i voluntàries, a més dels que ja eran clàssics en els últims anys com els quintos de fa dos anys, que tenen 20 anys, i els de 50 anys.

Es va fer una crida a tots els que vulgueren i anit es va produir el primer assaig, amb les andes que es baixaran. Els voluntaris van fer proves per la replaceta de l'ermita i pels caminets del voltant. Ja comença a rodar la feina. Aquesta nit més.

FONT: Foto Comissió de Festes Santíssim Crist. Gata.GATA: COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: JA ES CONEIX LA PORTADA DEL LLIBRE 2015

20150717170415-portadallibre.jpg

Ací la teniu. Ja s'ha fet pública la portada del Llibre de les Festes Patronals 2015 de Gata. Amb la llegenda de "festesGata2015", lletres colorides, i "del 27 de juliol al 6 d'agost En honor al Santíssim Crist del Calvari" es veu de propet l'orella i la banya d'una vaca o un bou. Més que banya, un pitó. Al fons es dona a entendre un home esperant. Esta imatge serà la que es difondrà per tot arreu, identificant les festes de Gata.

FONT: Llibre de festes 2015. Portada.GATA: COMPTE ENRERE, a deu dies de les festes patronals. EL TRUC SERÀ ORGANITZAT PER LA COMISSIÓ DE LA FONT DEL RIU

20150717171057-truc.jpg

Ací teniu el cartell. Ja es pot inscriure en el Campionat de Truc de les Festes 2015 de Gata, que enguany estarà organitzat per la Comissió de Festes de la Font del Riu, amb la col·laboració de la Comissió de Festes de Gata i l'Ajuntament de Gata. Sols tens que passar per algun bar on estiguen els fulls d'inscripció o per qualsevol dels 2 facebooks de les comissions de festes abans del divendres 24 de Juliol!!

Serà, com vegeu al cartell, al carrer Lepanto del barri de La Font del Riu. 

FONT: Cartell anunciador, truc 2015.

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.770, 20/2-

20150718092803-blogja1.jpg

Temps de festes que vénen. Es bo recordar-les. Ara recordem les de la Font del Riu. Principis dels anys 80 del segle XX. Carrer Lepanto. Una filà improvissada, perquè a Gata també es van formar Moros i Cristians i dels bons. No va durar molt. A la imatge vegeu algunes persones que ja no estan entre nosaltres. Mirant la foto, a la part esquerra amb la samarreta de la festa, el recordat Santiago Sendra. Al seu costat el també desaparegut Kiko. L’últim amb el disfràs de "moro" Terol, també desaparegut. Al seu costat està Miguel Serra, propietari de la foto i qui me la facilitada. Al seu costat, el també sempre recordat Juanito Bequio.

Observeu el quadre: les barreres amb les bigues altes de madera, als pissos dels Simó; la banda de música darrere. Es veu a Miguel Ángel Escortell; es veu també a alguns músics que ja formen part de la història de la banda.

FONT: Foto propietat de Miguel Serra, pare.GATA: DIMECRES 22, REUNIÓ SOBRE NETEJA DE BANCALS I LA PLAGA DELS CONILLS

20150718192556-cepscosteres.jpg

Des de l'Ajuntament s'informa que el dimecres 22 de juliol a les 20 hores hi haurà, al Saló d'Actes de l'Ajuntament, una reunió del Consell Agrari Local per parlar de la neteja dels bancals i la plaga dels conills. Totes les persones que estiguen interessades podran acudir-hi.

A la imatge, un bancal de ceps a les Costeres de Gata.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: S'estan sortejant barraques i cadafals

A la Plaça Nova es sortejen des de les 19 hores els llocs per a ubicar les barraques a la Plaça Nova, on actuen les orquestres, i els cadafals al corro dels bous al carrer, al Passeig d'Alacant. La Comissió de Festes 2015 hui va tot el dia de feina. Des de bon matí amb carro i tot, acompanyat dels quintos i quintes festers recorren tot el poble per a vendre el programa de festes. Aquesta vesprada, toca sorteig. GATA: EL GEG PREPARA LA MARXA NOCTURNA DE FESTES

20150718193310-geg.jpg

El proper dimarts 21 de juliol, els membres del Grup Espeleològic Gatense i tots els que vulguen acompanyar-los aniran a fer el recorregut del que serà la Marxa Nocturna de les festes d'enguany. Es farà el recorregut i es quedaran a sopar a la popular Font de la Mata. L'eixida serà des de la seu del Club al carrer Penyó a les 20 hores. I caldrà portar, entrepà per a sopar, aigua i llanterna o frontal.

FONT: GEG.SABIEU...? que en 1927 ja es reclamava que el pont sobre el riu a la carretera tinguera més seguretat

20150718194448-0353.jpg

Ho trobem al diari LAS PROVINCIAS del dia 7 de maig de 1927, fulla 8 i última. L’article "Desde Gata de Gorgos" contava un succés ocorregut amb un cotxe d’un veí de Benipeixcar i les conseqüències per ser una corba tancada damunt del mateix pont sobre el riu Gorgos, a la carretera "Silla-Alicante". A l’article es feia una reclamació, que no seria la primera que es feia. Es cridava l’atenció i es deia que era "vergonzoso, que ese puente no sea derribado inmediatamente, antes que vuelvan a ocurrir desgracias como la presente...".

El cotxe al kilòmetre 88,800, per la paret i el pont, la corba tancada, pel gir tan ràpid, el fet és que va xocar i va tombar un piló. Anaven el xofer propietari i un altre home.

Es criticava perque -deia el cronista- "anualmente son muchas las desgracias que ocurren, hasta el extremo de que se han caído bajo del río".

A la imatge (foto publicada al blog, nº 353), el pont del que parla la notícia.

FONT: diari Las Provincias: diario de Valencia, Any 62, Nº 19.082- 27-5-1927. Digitalitzat a la Biblioteca virtual de premsa històrica, Ministeri de Cultura.

 GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES (8 dies):...ja estan sortejats cadafals i barraques

20150719110706-sorteig.jpg

Ací teniu la prova de l'animació que hi havia ahir per la vesprada-nit a la Plaça Nova. El motiu: el sorteig de cadafals (que els gaters diem "palcos") i de barraques a la Plaça Nova. Una servesseta, tornar-se ajuntar amb els amics de "palcos" i barraques, "oloreta a festa", com deien des de la comissió. La Comissió de festes 2015 comença la recta final. Estem a una setmana per a la festa.

FONT: Foto Comissió de Festes 2015.GATA: JA ESTAN REPARTITS ELS PROGRAMES DE FESTES. Ara a comprar-los als llocs assenyalats

20150719111513-tomeu.jpg

Una altra imatge festera de Gata. Ahir pel matí comissió de festes i quintos/es es van dedicar a passejar el poble, a vendre els llibres de festes. On es portaven els llibres. Amb el carro tradicional i de tota la vida, el companyer de l'entrà de la murta i altres manifestacions festeres. Ací vegeu el carro de Tomeu Ripoll, que anava donant subministre als repartidors. Estaven en una paradeta a l'entrada de l'Era de Boronat, a la carretera. Vegeu a les quintes amb els llibres.

Ara, una vegada distruits pel poble, els que vulguen llibres aniran a les tendes habituals a adquirir-lo. Seguiu comprant-lo i gaudiu de les salutacions, la programació festera de Gata, dels articles d'investigació, poesies, de les associacions del poble i poseu-se al dia de les cases comercials i del nostre comerç local.

FONT: Foto de Tomeu Ripoll.HUI DIUMENGE 19 FARÀ LA SEUA ENTRADA EL RECTOR DE GATA VICENT FONT AL SEU NOU DESTÍ, LA PARRÒQUIA DE BÉTERA

20150719173156-vicentfont.jpg

Després d'uns mesos de la seua vinguda de la missió al Perú, el rector fill de Gata Vicent Font i Pedro, ja té parròquia, com es diu. Hui diumenge 19 de juliol a les 19 hores farà la seua entrada a la parròquia de la Puríssima Concepció de Bétera (València). El passat diumenge dia 12 s'acomiadava l'anterior rector Don Juan Manuel, qui presentava la seua dimissió al sr. Cardenal Arquebisbe, degut a la seua dilatada enfermetat i recuperació.

Vicent Font tornarà a ser el rector d'una parròquia valenciana, després del parèntesi d'estància al càrrec de la parròquia i un col·legi a l'extraradi de Lima, la capital del Perú. Fins a Bétera han partit a mitja vesprada feligresos i familiars de Vicent, per acompanyar-lo en la seua "entrada" com es coneix popularment a l'acte primer i primera eucaristia d'un rector a la seua nova parròquia.SABIEU...? que la guitarra de la malaurada cantant Amy Winehouse (1983-2011) era de Bross (Gata)

20150719174308-amyh.jpg

Així ho testimonia en un llibre biogràfic que ha eixit a la venda sobre la malaurada cantant i que prompte serà traduit a l’espanyol. Des de Guitarres Bros, de la família Broseta, empresa que està afincada a Gata i que es coneguda per les nombroses guitarres personalitzades que ha fabricat per a cantants, artistes o presentadors, com és el cas més recent de Alejandro Sanz o el presentador de "El Hormiguero 3.0" Pablo Motos, m’arriba el testimoni de Jane Winehouse, dona del pare de la malograda Amy (1983-2011), a través del que conta Adam Broseta:

"He hablado varias veces con Mitch Winehouse padre de la gran AMY WINEHOUSE, de la historia de la guitarra BROS de AMY WINEHOUSE. Como ya sabéis todos AMY WINEHOUSE nos visitó en nuestro taller en Gata donde compró su guitarra BROS con la que compuso y escribió todas las canciones de su disco Back to Black!!! Hoy hablando con la mujer de Mitch, Jane Winehouse, me ha contado muchas cosas interesantes de AMY, de su guitarra BROS y de lo mucho que le gustaba venir a Gata y a Javea. Os dejo dos pequeñitas cosas de lo mucho que me ha contado hoy por Twitter . Todo un honor para nosotros !!!"

FONT: Mitch Winehouse i Adam Broseta.AHIR, IX FESTA INTERNACIONAL DELS RESIDENTS A GATA RESIDENCIAL

20150719175556-festagataresidencial.jpg

Ací teniu l’ÀLBUM de la festa, punxeu i el veureu: ÀLBUM.

El Parc de les Fades de la zona de GATA RESIDENCIAL va acollir ahir per la vesprada i el tardet-nit la novena festa internacional estiuenca. La festa va contar amb la presència de residents de molts païssos diferents, junt a veïns gaters de tota la vida que allí conviuen també. També hi es van fer presents alguns membres del govern municipal. Comentaven els organitzadors: "Otro año y otra gran participación de los residentes y visitantes a nuestra fiesta temática internacional en el parque. Itr fue fantástico para ver muchas caras conocidas y a conocer a mucha gente nueva!"

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

FONT: informació facilitada per Angie Dickinson.GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES. Hui dilluns es reprén la novena, fins el dia 27

20150720155048-hqdefault.jpg

Després del parèntesi d'ahir diumenge, pel motiu que ja tots coneixen, l'acompanyament al rector gater Vicent Font en la seua entrada a la parròquia de la Inmaculada Concepció de Bétera (València), hui dilluns es reprén la novena al patró, el Santíssim Crist del Calvari. Amb els vuit dies s'arribarà al dilluns dia 27 de juliol, últim dia de novenari i, com ja és típic i tradicional, dia de la Baixada de la imatge, des de la seua ermita fins al temple parroquial. Tornen a ser protagonistes en la eucaristia de cada dia un sector del poble. Hui, dilluns, en concret són el barri La Font del Riu, a més dels cors, els que prepararan la missa.AHIR DIA 19, MOLTS GATERS VAN ACOMPANYAR AL RECTOR VICENT FONT EN LA SEUA PRIMERA MISSA A BÉTERA

20150720160204-11742901-426282574242547-4032485428773947014-n.jpg

Ahir diumenge, a les 19 hores, començava el rector fill de Gata Vicent Font i Pedro la seua nova "missió" al poble de Bétera. El seu ministeri com a rector de la Puríssima Concepció de Bétera (València). Molts gaters van estar al seu costat, acompanyant-lo i a l'altar divuit rectors, entre ells companys de Gata i de Xàbia. Des de la parròquia comentava el senyor rector Don Francisco, "Ha sido precioso ver la cantidad de personas de Gata que lo han acompañado. La celebración muy entrañable. Rezamos por ti Vicent. Qué el Santisimo Cristo te bendiga!".

Informaven també des de la pàgina de la parròquia beterana: "ENTRADA DEL NUEVO PÁRROCO": El pasado domingo, día 19, tuvo lugar la Eucaristía en la que el nuevo párroco de la comunidad tomo posesion y fue presentado a la feligresía  que en gran numero recibió y acogió a su nuevo pastor. La celebración culminó con un ágape en la plaza de San Roque".

Desitgem des del blog sort i bon treball en la seua comesa a Vicent, el rector fill del poble de Gata ara al poble valencià de Bétera.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
FONT: fotos i informació, Parròquia de Gata.

 IMATGES CURIOSES: des del pont, quina vista !!

20150720161120-11701098-858900260872900-1755000850478295375-n.jpg

De nou, ens sorprén una imatge de José Salvador Ginestar Torres, a la recerca de moments del dia que donen joc per a la llum. Un dels lloc favorits per al fotògraf per l’amplitud del seu camp de visió i la combinació de colors és des de dalt del pont urbà que conecta el centre del poble amb Alcolaies. Ací teniu la visió que val la pena recrear-se amb ella. L’autor comentava: "Gata_Alacant_Un altre dia de caloret que acaba_".

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres.DEMÀ DIMARTS 21, PRIMER PLE ORDINARI DE LA NOVA LEGISLATURA

20150720200139-plenari.jpg

Mes impar juliol i com que el darrer dimarts estarem en plenes festes patronals, s’avança a demà el primer ple ordinari de la nova legislatura 2015-2019. Serà a les 20 hores al saló de sessions. Tindrà el següent orde del dia: 1.- DESPATX ORDINARI, amb les lectures i aprovació, si s’escau, de les actes de les sessions anteriors i amb les dacions de compte, si s’escau, de decrets de l’Alcaldia, d’assumptes econòmics, d’assumptes judicials i d’altres assumptes.

En el capítol 2, CENTRAL, es tractarà sobre els Estatuts del Consorci per a l’execució de les previsions del Pla Zonal de Residus 6, Àrea de Gestió A1 i la seua proposta de modificació.

Finalment, el capítol 3 serà per als ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

RETRANSMISSIÓ DEL PLENARI

Des de l’Ajuntament, s’ha comunicat per la seua pàgina del facebook el següent, sobre la retransmissió del plenari:

"Amb la voluntat de donar la major transparència als assumptes municipals, el plenari ordinari de juliol es retransmetrà de forma experimental de tres maneres diferents:
- via Streaming, gràcies a la proposta gratuïta que ens ofereix www.marinatv.eu
- en diferit, es penjarà posteriorment i sense talls a la web i xarxes socials de l’Ajuntament de Gata
- I les persones que no disposen de connexió a internet i no vulguen assistir a la sala de plenaris, podran seguir-lo en directe a la sala d’actes del CSI.
Així mateix, continuem treballant per millorar la difusió i acostar a tot el poble l’activitat municipal."

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.

 SABIEU...? que en 1977, el primer de maig, la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Espanya, va tindre una meta volant a Gata

20150720201205-voltamapa.jpg

Era el dia primer de maig de 1977, festa del treball. Dia de pluja. Es disputava la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Espanya, Benidorm-El Saler de 159 kilòmetres. Al kilòmetre 41, a l’altura de la Caserna de la Guàrdia Civil de Gata de Gorgos, estava situada la meta volant. Moltíssima gent, malgrat la pluja, i amb paraigües i la carretera amb prou de clots, esperava als corredors, animant sense parar.

El guanyador de la Volta, Freddy Maertens, també va ser el guanyador de la meta del nostre poble. En una fotografia amb dret d’autor que vaig poder descobrir per la xarxa de les xarxes es veia l’esforç d’avançar-se al pelotó al corredor Maertens, al passar per la placeta del cuartel. Bonica imatge. Si algun gater va immortalitzar aquell moment amb càmera de fotografiar o amb pel·lícula i vol compartir-ho ja ho sap, pot fer-ho amb la pàgina del Cronista de Gata. Va ser un moment important a la història esportiva del poble. 

Al mapa, si observeu -encara que no s'aprecia molt clarament- està senyalada la meta volant de Gata.

FONT: diversos diaris i documentació d’eixos dies. Volta Ciclista a Espanya 1977. / mapa de la Volta www.todocoleccion.netLA BANDA DE GATA TORNA A TRIOMFAR ALS MOROS I CRISTIANS DE XÀBIA

20150720202204-bandaaxabia.jpg

MIRE EL VÍDEO

Ací teniu el vídeo de l’actuació de la banda Unió Musical de Gata al desfile de gala. Com ja és tradicional, la banda acompanyà a una de les comparses, els Contrabandistes, i com sempre va ser una gran atracció musical.

FONT: Vídeo pujat a youtube per Mauri Nen de Gata.EL BOP PUBLICA HUI LES DELEGACIONS I ATRIBUCIONS ALS REGIDORS DE GATA

Hui dimarts 21, precisament quan es farà el primer plenari ordinari de la Corporació Municipal de Gata, es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP), les Delegacions i els nomenaments de la nova corporació de Gata de Gorgos. Ja en el seu dia ho vaig publicar. No està mal tornar-ho a repassar.

Vos pose un extracte de tot. Si voleu llegir-ho tot,ací teniu l'enllaç: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2015/07/21_138/2015_012197.pdf.

Després de la celebració de les eleccions municipals el dia 24 de maig de 2015, i havent-se procedit el dia 13 de juny de 2015 a la constitució de la nova Corporació
Local, es fan públics els nomenaments i delegacions següents:
JUNTA DE GOVERN LOCAL, Decret 330/2015, de 3 de juliol (Art. 52 ROF):
Primer: Nomenar membres de la Junta de Govern Local als següents Regidors:
Primer Tinent d'Alcalde: Dª María Ángeles Soler Fornés
Segon Tinent d'Alcalde: D. Vicent Font Leyda
Tercer Tinent d'Alcalde: D. Jaume Monfort Signes.

TINENTS D'ALCALDE: Decret 329/2015, de 3 de juliol (Art. 46 ROF).
Primer: Nomenar als següents Tinent d'Alcalde, que substituiran l'Alcalde per l'orde
del seu nomenament en les funcions a què es referix l'article 47 del Reglament
d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, en cas
d'absència, malaltia, impediment o vacança:
Primer Tinent d'Alcalde: Dª María Ángeles Soler Fornés
Segon Tinent d'Alcalde: D. Vicent Font Leyda
Tercer Tinent d'Alcalde: D. Jaume Monfort Signes.

REGIDORIES:

Primer.- Assignar les següents delegacions genèriques, amb facultats de direcció i
gestió dels serveis corresponents:
Regidor Delegat / Àrea Genèrica / Facultats delegades

María Ángeles Soler Fornés: Serveis Municipals, Patrimoni i Desenvolupament Local
(Agricultura, Comerç, CREAMA,Indústria), Direcció i gestió.

Teresa Arabí Arabí: Economia, Hisenda i Esports (gestió i organització d'esports,
excepte futbol), Direcció i gestió.

Noel Gadea Ronda: Joventut, Festes i Turisme Direcció i gestió.

Vicent Font Leyda: Policia i Seguretat Ciutadana i Esports (gestió i organització
de futbol), Direcció i gestió.

María Elena Rodríguez Choque: Cultura, Educació i Residents Direcció i gestió.

Jaume Monfort Signes: Govern Obert (Transparència, Participació Ciutadana i Noves
Tecnologies) i Desenvolupament Urbà Sostenible (Planejament, Disciplina Urbanística, Medi Ambient i Habitatge), Direcció i gestió.

Josefa Signes Costa: Desenvolupament Humà (Igualtat, Benestar Socials i Sanitat) Direcció i gestió.

FONT: BOP, 21-7-2015.GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES, a cinc dies. Cartell d'actuacions taurines

20150721161828-11742777-412483018944176-2733528871778503295-n.jpg

Ho teniu tot indicat al cartell. Dies de bous, ramaderies que concursen, bous i vaques que corren i actuen. Estem ja pròxims, cada vegada més, a les festes patronals 2015. Dilluns serà el seu inici. L'Associació Cultural Bouera de Gata, junt amb la Comissió de Festes 2015 i l'Ajuntament de Gata preparen tot aquest desplegament taurí fester. El corro, com és tradicional als últims anys, al Passeig d'Alacant. Els cadafals sortejats i...al bou. Això si molt de respecte a la tradició, als bous i a vaques, a les persones majors d'edat per dins del corro.

FONT: Cartell anunciador de la festa.GATA, PRÈVIA A FESTES: HUI DIMARTS, TERCER DIA DE NOVENA AL PATRÓ

20150721162819-11779831-426618060875665-2956572647455980148-o.jpg

El sector de l’Avenida pren hui dimarts 21 el relleu al de la Font del Riu, al Novenari que està fent-se a l’ermita del Santíssim Crist del Calvari de Gata, com a un dels actes previs a les festes patronals. La missa serà, com tots els dies a les 20 hores. L’últim dia dilluns 27, per ser la baixada, serà mitja hora abans, a les 19,30 hores. Dels grups parroquials els toca hui organitzar lectures i demés servicis de la missa a les confraries i juntes. Com a predicador, estarà hui el Hermano Rafael, dels Franciscans del convent de Benissa.

A la taula de dalt teniu tots els detalls del novenari.

FONT: Parròquia de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.771, 21/2-

20150721164650-11721135-10204611256304648-746027234-n.jpg

Reprenc la sèrie de imatges, fotografies, documents antics de Gata, sèrie que va passet a passet, va deixant caure bones i regulars fotografies, d’enyorança o de records. Esta fotografia me la va fer arribar l’altre dia l’amic Jackycalp Ifach de Calp, al qual li ho agraïsc. Ací teniu les tendes de canastes, quan estaven de ple. Mireu la gran quantitat d’objectes i sobre tot el que hi ha penjant. Era l’any 1965.

Quant ha canviat la cosa, vegeu els cotxes, l'autobús del fons que va per la carretera, quines marques eren, seats i simca. Vegeu els vestits de les dues dones que xarruquen, vegeu les canastes.

FONT: Foto propietat de Jackycalp Ifac.GATA: compte enrere per a festes, a quatre dies. VOLEU CONÉIXER TOTA LA PROGRAMACIÓ FESTERA?

20150722155517-11046213-691432090990333-6988387176521714249-o.jpg

Ja s’ha donat a conéixer pels mitjans oficials i pel facebook la programació completa de les festes patronals de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Podeu consultar la programació completa al següent enllaç:

http://www.gatadegorgos.org/festes-gata-2015/.

Per altra banda, les persones que van fer el curset del CRE, relacionat amb els coets per a despertades i cordà, poden passar ja per l’Ajuntament i retirar el carnet acreditatiu.

FONT: Portada del llibre de festes. Foto: Ramón Mulet.S'OBRIN LES BASES PER A CONTRACTAR DIRECTOR I MESTRES DE L'ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL DE GATA

Ací podeu consultar les bases de contractació de Director i mestres de l’Escola Municipal de Música 2015-16

http://www.gatadegorgos.org/bases-contractacio-director-i-…/

 
Més en concret:

Bon dia. En els següents enllaços podreu trobar les bases de contractació per a l'Escola Municipal de Música.

Professors/es: http://www.solgata.es/docs/274/13//Bases.pdf

Director/a: http://www.solgata.es/docs/274/14//Bases.pdf

FONT: Ajuntament de Gata / SòlGata.


NETEJA DELS CONTENIDORS SOTERRATS DE GATA (Informa SòlGata)

20150722160820-11722446-918881654839403-6008526212421066167-o.jpg

Al llarg de la setmana, informa SòlGata, s'estan portant a terme treballs de Neteja en les zones d'aportació de Residus Sòlids Urbans (RSU) i selectiva del casc urbà. onsisteix en l'extracció de líquids i sòlids dels soterranis amb neteja a pressió de contenidors i fosos. L'empresa municipal demana disculpen als ciutadans.

FONT: SòlGata.L'AJUNTAMENT DE GATA REUNEIX AL CONSELL AGRARI MUNICIPAL

20150723211019-camp1.jpg

Els caçadors van manifestar que en un semestre s'han caçat 1.600 conills

L’Ajuntament de Gata va reunir ahir el Consell Agrari Municipal per tractar dos temes que preocupaven al sector agrari com són la plaga de conills i la neteja de bancals erms.

A més, es va aprofitar per presentar a la nova presidenta, l’alcaldessa Magda Mengual, i la nova regidora Àngels Soler, que dins de la regidoria de Desenvolupament Local, dirigirà Agricultura.

Soler va explicar que la intenció es revitalitzar-lo  com a òrgan consultiu, col·laborador i assessor i instituir la periodicitat trimestral, tal i com recullen els estatuts.

Per primera vegada, la sessió del Consell Agrari es va fer de manera pública i es va donar participació als assistents interessats en el tema.

Així, a més de representants de tots els grups polítics municipals es van reunir delegats de sindicats i associacions agràries, Cooperativa agrícola, associació de Caçadors i empresaris agraris.

Entre tots, “es van buscar noves solucions a problemes antics”, segons Soler. Es van plantejar propostes com un diagnòstic del territori, gestió forestal, jardineria agrícola, bancs de terra, subvenciones per a temes concrets, estratègia territorial. També es va tractar el tema dels problemes que tenen els propietaris de bancals en altres termes municipals amb el manteniment dels camins.

Per la seua part, la societat de Caçadors va explicar que des de gener a juny de 2015 s’havien comptat més de 1600 conills caçats.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.ENS DEIXA PACO "CIRERA", de Artesanía Pons Oliver

20150724095048-2015-07-24-07.20.20-1-.jpg

El funeral se celebra divendres 24 a les 19 hores a l’església Sant Miquel

El veí gater Francisco Pons Oliver, més conegut com Paco "Sirera", fabricant d’artesania de capells (sombreros) per a vestir des de 1987, hereu de la fàbrica de son tio, que havia començat en 1955, ha mort hui, víctima d’un infart cerebral. No s’ha pogut fer res per salvar la seua vida que s’ha detés als 68 años. A les portes de les festes, aquest colp per a la família, amics i el poble és, si cap, més sentit. Que el patró, el Santíssim Crist del Calvari, l’haja acollit al seu costat. Des del blog, el més sentit condol a la dona i fills.

Cal recordar que la fàbrica de Artesanía Pons Oliver que ell regentava va servir tots els capells de copa de les noces de Francisco Rivera. Ho vaig contar a la secció "Sabieu...? del blog. 

El naixement de seua fàbrica es remonta a 1955. Vicente Pons Diego, son tio, funda la fàbrica. En 1987, el ara finat Francisco Pons Oliver, segueix el negoci familiar fins l’actualitat.

L’empresa es dedica per complet a la fabricació de sombreros, gorres, boines i sombreros regionals d’alta qualitat  amb diversos materials; fieltros de llana d’ovella, fieltros de pel de conill, teixits de llana, algodó, poliéster i amb les genuïnes campanes de Panamá.

En 2014, amb la marca "Oliver Hats" l’empresa dona un salt cap a una nova internacionalització de l’empresa i la seu marca amb nous mercats i nous reptes, entrant en els mercats de Russia, Noruega, Suecia ,Finlàndia i Japó.

La mort de Paco suposa un fort colp. Reiterar el condol i ànims a tota la família.

El sepeli funeral se celebrarà divendres dia 24 a les 19 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel. D.E.P.

 

 IMATGES CURIOSES: part de Gata, nocturna

20150724134536-imatgecentresocial.jpg

Vegeu la imatge curiosa d'una part de Gata, pel tardet, encara amb claroreta, notant-se el calor. Quan s'encenen els farols i il·luminen parc, edifici, pont, església. És una imatge que ens identifica molt. La va fer Pepa Martí Pedrós i la va pujar al seu facebook. Per darrere, com sempre i amb una boirina de no res, el majestuós Montgó.

FONT: Imatge de Pepa Martí.GATA: COMPTE ENRERE, a tres dies de les festes patronals 2015

20150724135637-2014-07-25-21.18.39.jpg

Gata es prepara per a viure les seues festes patronals

El veïnat de Gata es prepara ja per a viure amb intensitat les seues festes patronals que se celebren del 27 de juliol a 6 d'agost. Estem a tan sols tres dies. passat el cap de setmana, el punt de partida serà la baixada del Crist del Calvari, dilluns 27 de juliol a les 20,30 hores, una vegada acabada l'última missa del novenari.

Els actes  lúdics començaran amb l’entrada de la Murta que tindrà lloc dimarts 28 de juliol a les 11 hores. Però, serà la Presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2015 l’acte que centrarà l’atenció de l’inici de les festes. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23 hores i comptarà amb el musical THE SHOW.

Dimecres 29 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí, solta de vaques a les 12 hores, i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 hores i a continuació, solta de vaques. I per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat. Dijous  serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC.

Els més joves tindran el seu dia divendres amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge dia 2, les carrosses seran el plat principal de la jornada amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores.

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons. 

El dia 5 serà el dia del major pel matí i per la vesprada l'ofrena. La nit es deixarà per al concert típic de revetla a càrrec de la banda Unió Musical de Gata.

Els actes lúdics i festiu arribaran  fins a  dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del patró del poble i un gran castell de focs d’artifici posarà el punt i final a les festes 2015.

FONT: Ajuntament de Gata.

 

 ENCARA DEMÀ DISSABTE, DISCOMÒBIL DE LA COMISSIÓ, festa marinera

20150724142428-festamasrinera.jpg

Encara resten actes per anar sofragant les festes. demà mateix dia 25, dia de Sant Jaume, hi haurà discomòbil a l’antic camp de futbol pro-festes, FESTA MARINERA.

Comenten des de la Comissió de festes 2015: "Amb el Dj. Geno Mendez, als mandos de la festa MARINERA !!!! no pot faltar ningú ! Buscat disfressa de marineret o marinereta.....i vine a l’antic camp de futbol de Gata.......musica+festa marinera+diversió !! Vos esperem !!! Sorpreses !! i anem calfant motors per a festes !!!".

Per altra part, la comissió vol recordar que els palcos es muntaran dissabte, diumenge i dilluns.

FONT: Cartell i informació, Comissió de Festes 2015.EL DIA DE SANT JAUME ÉS UN DIA SENYALAT...

20150725193526-figues.jpg

La cançó tan popular i coneguda dels Pavessos, amb Joan Monleón al front, deia eixa cançoneta. HUI ÉS SANT JAUME. Aprofite per felicitar a tots els Jaumes, que en Gata són molts i en la meua família dels Canyetes. Als compostos, als Santiagos -que en la meua família tinc al meu germà-, a tots els que hui celebren la seua onomàtica...que acaben de passar un bon dia.

El refranyer diu: Per Sant Jaume, figues i raïm. Ja maduren raïms i de Les Costeres, terres primerenques. I figues, ací teniu una imatge molt apetitosa de figues de Pepe Chorro. Figues de classes i figues de pala.

FONT: Foto Pepe Chorro.GATA: CONEGUEU EL VÍDEO D'IMATGES DE LES FESTES DEL CRIST 2014?

20150725195617-videovicente.jpg

Com ja estem quasi a les portes de les festes patronals 2015 de Gata i mentre la Comissió de Festes prepara l’última discomòbil que hui va de festa marinera, ens arriba per mig de youtube i del facebook un vídeo de imatges de les festes del Crist de l’any passat 2014. Un record de 15 minuts, que servirà per a fer goleta, per a calfar motors, per a recordar i preparar. Es centra el vídeo de VICENTE SIGNES MONFORT en parts importants de la festa: la baixada, l’ofrena, la revetla i el concert de la banda i el dia de la festa major, amb la pujada. Imatges algunes molt boniques i impactants.

Ací teniu l’enllaç al vídeo. Gaudiu d’ell PUNXANT ACÍ.

A la imatge, una de les fotografies del vídeo capturades del mateix. 

FONT: Vídeo de Vicente Signes Monfort (youtube).GATA: VÍDEO DE L'ÚLTIM PLENARI (21 JULIOL)

20150725204207-ple.jpg

El plenari ordinari de juliol es va avançar a dimarts passat per les festes patronals que tindran lloc la pròxima setmana. Es va fer una gravació íntegra del plenari per mig de vimeo, a càrrec de Xavier Gilabert. També en directe pel facebook, que eixe mateix dia teniu l'enllaç posat. Ací teniu l'enllaç d'aquest, per a que el visioneu i s'entereu de tot el ple, que va tindre una duració d'una hora i vint minuts: 

https://vimeo.com/134402533.

A la imatge, una captura del vídeo, del ple ordinari del passat dimarts.

FONT: Vídeo el·laborat per Xavier Artigues.GATA, COMPTE ENRERE. IMATGES DE FESTA: Ja munten els "palcos"

20150725212431-palcos.jpg

Ací teniu una imatge prèvia a les festes de cada any. Miguel Ferrando la pujava al facebook este matí. El comboi estava al Passeig d'Alacant preparant, muntant tots els cadafals, que a Gata s'anomenen "palcos". Estem ja a dos dies del començament de festes. Ja s'adornen també els carrers pel poble. La calitja no pot amb la GATA FESTERA. Cal recordar que la primera actuació bouera serà dimecres 29 a les 8 del matí amb la tradicional entrada de bous. Avant per a la festa...

FONT: Foto de Miguel Ferrando Gisbert (facebook)HUI DIA 26 ÉS SANTA ANNA I SANT JOAQUIM (dia dels avis)

20150726120143-san-joaquin-y-santa-ana-600x220.jpg

Des del blog del CRONISTA DE GATA, moltes felicitacions i a una muntonada de gent. A totes les que es digueu Anna, Ana i els seus compostos. Jo recorde una molt especial, ma mare, que ens protegueix des de dalt. I amb les Anes els Ximos, a tots els que es digueu Joaquim i Ximo i els seus compostos. També, per ser Sant Joaquim i Santa Anna els pares de la Verge i uelos (avis o iaios, com vullgau dir-li) de Jesús, hui és el dia dels uelos...també per tots ells un gran record.

FONT: Foto de Sant Joaquim, Santa Anna i la Verge (Internet, www.ondapasion.com).DIVENDRES, SOPAR D'ESTIU SOLIDARI PRO-PARRÒQUIA, A L'ERMITA

20150726170823-soparcalvari.jpg

Com tots els últims anys ve fent-se, divendres passat es va celebrar el sopar solidari estiuenc a la placeta de l'ermita. La recaptació del sopar servirà per a seguir acondicionant els locals i edifici del centre parroquial "Verge del Carme". Des de la parròquia es comentava: "El divendres 24 de juliol tinguerem el sopar solidari en el Calvari. Gràcies per la vostra presència i colaboració. Una forma molt bonica de fer parròquia".

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos Parròquia de Gata.GATA: A LES PORTES DE LES FESTES: DISCOMÒBIL AMB FESTA MARINERA (Comissió de Festes 2015)

20150726174200-mariners1.jpg

Ací teniu l'àlbum de la FESTA MARINERA (Comissió)

Ahir dissabte i com tenim la mar propet i l'estiu pega tan fort, l'última discomòbil va tindre un tema únic molt d'acord amb els dies que estem passant, una FESTA MARINERA. Els integrants de la Comissió de Festes 2015 i els quintos de l'any van animar a tots els participants i van esgotar la darrera possibilitat, abans de començar en serio, de bó, com ho faran a partir de demà dilluns per la vesprada. Les festes ja les tenim darrere la porta. Estem a hores de començar...

La Comissió va comentar: "L'última discomòbil de la COMISSIÓ 2015 darrera de la barra i la més divertida. No va faltar de res: calor, quatre gotes de pluja, gent del poble amb ganes de festes...i sobre tot el bon rotllo de la QUINTÀ 2015 L'ESCARPELL . Hui a descansar que demà ja va de bó."

Hui a descansar que demà ja va de bó.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de Festes 2015.L'ÚLTIM DISSABTE D'AGOST, II APLEC DE DANSES A GATA

20150726180902-cartelldanses.jpg

Ix al carrer el cartell anunciador

Ja tenim, com podeu veure, cartell per anunciar el II Aplec de danses de la Marina Baixa i Alta que es farà a Gata de Gorgos. Serà tota la jornada del dissabte 29 d’agost. Anirem coneguent més cosetes sobre l’aplec, que organitza l’Ajuntament i col·labora el Grupo de Danses "La Llata" del poble.

FONT: Cartell anunciador de l’aplec.DEMÀ DIA 27 COMENCEN LES FESTES A GATA: BAIXADA DEL CRIST I ASSAIG

20150726185137-2014-07-25-21.21.48.jpg

Cada dia, després dels habituals reportatges, fotografies, notícies i alguna que altra història, vos posaré la PROGRAMACIÓ FESTERA del dia següent i ara, abans de començar a recuperar les fotografies antigues de Gata en el record, es bó que recordem que demà comencen oficialment les festes 2015 a GATA DE GORGOS. Cada dia té un nom i demà és el dia de la baixada, també el de l’assaig.

DILLUNS 27 DE JULIOL, Dia de la baixada

19:30h. Concentració a l’Ermita del Calvari de quintos majors i infantils 2014 i població en general per a la Novena i la missa.

20:30h. Processó de la baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó i la Banda Unió Musical de Gata.

A continuació, i en la mateixa Plaça de l’Església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

23:00h. Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC organitzat per La Comissió de Festes a la Font del Riu. Carrer lepanto.

23:30h. Assaig del festival de la Quintà infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. A continuació assaig del festival dels Quintos 2015:L’ESCARPELL.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.772, 22/2-

20150726191015-4xicsprocesso.jpg

Reprenc la sèrie i ho faig amb una foto de quatre xics a la processó. Ben bé pareix la processó del Santíssim Crist, com la de demà que és la baixada. Els conegueu, en uns quants anys menys. Eren jovenets. La foto és propietat de Antonio Monfort, que és el primer per la dreta mirant la foto. Els demés els conegueu?. Què temps de joventut!!

FONT: Foto de Antonio Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.773, 23/2-

20150726192259-teuladaesglesia95.jpg

La fotografia mostra la teulada de l'església quan va ser reparada fa ara 20 anys. Corria l'any 1995, els obrers tapaven totes les possibles goteres. Es va fer una bona obra de reparació. Podeu veure com es veu des de dalt la teulada del temple. Al fons, el centre parroquial.

FONT: Foto pujada al facebook per Antonio Monfort.GATA, IMATGES DE FESTA: comencen a adornar carrers (Avda. la Pau)

20150727000618-avlapau.jpg

Ja estava penjada al facebook la fotografia i havia estat seguida per quasi 70 persones. La gent té ganes de festa i malgrat a començar dilluns que...pareix que no li diga, té igual. Comencen en unes hores, les festes patronals 2015 en honor al Santíssim Crist del Calvari i comencen a descobrir-se els carrers adornats, el primer l'Avinguda de la Pau: mantons de plàstic al vent. Ací els teniu.GATA: EL RAVAL ES VESTIX DE FESTA: carrers engalanats

20150727184953-carrerbisserot.jpg

ÀLBUM CARRERS ADORNATS DEL RAVAL (GATA)

Perque Gata està en festes, perque comencen en unes hores. Ací teniu un xicotet àlbum dels carrers adornats del Raval. Les fotos són de Sílvia Leyda, a la que li agraïsc la deferència. Carrer Bisserot, carrer Parres i carrer de Baix, Placeta de Sant Antoni...el coret del poble, l'antic naixement del mateix. El Raval s'ha vestit ja de festa, seguim descobrint més carrers.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Font: Fotos Sílvia Leyda.GATA EN FESTES:...I LES BARRAQUES TAMBÉ (mireu la de la Mascarà)

20150727185714-lamascarapenyabarraca.jpg

Molt curiós el decorat que presenta la barraca de la Plaça Nova de la Penya La Mascarà. Amb parets de cartró pedra, que pareix un castell. I està pel mig a l'esquerra si aneu cap al carrer de l'imprempta. Està molt currada. A totes i tots els integrats done les felicitacions pel treball, fent barraca fan festa. Ara falta saber si els personatges que allí conviuran a les festes aniran d'acord amb el decorat. O fa massa calitja?.

FONT: Foto Sílvia Leyda.GATA EN FESTES, 1r dia, dilluns 27. BAIXADA DEL SANT CRIST (Àlbum)

20150728002152-img-20150727-220440.jpg

REPASSEU L’ÀLBUM DE LA BAIXADA DEL CRIST, PUNXANT ACÍ)

Ja tenim passat el primer dia de festes. A les 19,30 hores començava la missa concelebrada per nombrosos rectors que acompanyaven als rectors fills de Gata (Don Alberto Caselles, Don Vicent Font i Don Juan Pons) i al senyor rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo. Estaven presents les regines major i infantil i les seues dames de 2014. També tots els festerets, festers i comissió de festes 2015. Acabada la missa i abans de cantar els goigs de l’últim dia de novenari, que ha predicat el senyor rector, s’han beneït i lliurat els pins del patró als protagonistes de la festa 2015.

A continuació, amb nous portadors i portadores que anaven tots conjuntats, pantaló negre i camisa blanca, acompanyat de tots els fidels, clero i la banda de música, s’ha fet el trasllat en processó de la imatge del Santíssim Crist del Calvari, de l’ermita al temple. A l’arribar, el senyor rector li ha donat la benvinguda des de dalt del balcó, s’ha "encés" el campanar i s’ha llançat un xicotet castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Caballer.

La jornada festera acaba amb les dues primeres eliminatòries del truc, que se està desenvolupant amb 78 parelles al carrer Lepanto, a la Font del Riu. La Comissió de Festes del barri ho ha preparat tot i estan a hores d’ara en plenes partides de truc. 

   

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbum Juan M. Vives i personals.ARA FAN TRUC...I DEMÀ DIA 28 ÉS EL DIA DEL FESTIVAL

20150728004021-dscf7948.jpg

La imatge ho diu tot. El carrer Lepanto, les 78 parelles del truc i la comissió de la Font del Riu són ara els protagonistes de la festa, per una banda. El pati del grup escolar, els quintets i quintetes, quintos i quintes majors, i la comissió 2015, per una altra, són els altres protagonistes de la nit, amb l’aassaig per a demà, dia del festival.

Comencen Festes. Primera eliminatoria de Truc.

Foto de Angelita La Liga.

Com faré dia a dia, ací teniu la programació del

DIMARTS 28 DE JULIOL, Dia del festival.

10:00h. Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quintos infantils i majors i tots els veïns que ho desitgen.

11:00h. Entrada de la Murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

13:00h. Volteig general de campanes i es tiraran les 21 salves que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’Església i Gata ja està en festes.

22:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos infantils i majors 2015 per a participar, acompanyats de la Banda Unió Musicalde Gata, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’Ajuntament, reines i dames de 2014, festeres visitants iautoritats locals veïnes.

23:00h. Presentació de la Quintà Infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. Elecció i Coronació de les Dames i la Reina Infantil i Presentació de la Quinta 2015: L’ESCARPELL. A continuació gaudirem del fabulós musical THE SHOW i així arribarem al moment més àlgid de la nit, la Proclamació i Coronació de les Dames i Reina major 2015.

En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte una DISCOMÒBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Programació actes, comissió festes 2015. / Foto dins l'article: Angelita la Liga.GATA EN FESTES: UN ALTRE ÀLBUM: dia 27, Comissió 2015

20150728104131-quinta2015fotocomi-copia.jpg

PER A VEURE L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DEL RESUM DEL DIA 27, DILLUNS, PUNXEU ACÍ

AH,...I PODEU VEURE EN GRAN LA IMATGE DE LA QUINTÀ 2015 L’ESCARPELL, PUNXANT ACÍ.

Un altre resum del dia, el que va fer en imatges la COMISSIÓ DE FESTES 2015. Tot el dilluns, ahir primer dia de festes com el van passar. Han comentat per a explicar l’àlbum: "Missa amb l’assistencia de quintos majors i menut 2015 on van rebre una imatge beneïda del Santissim Crist, després en processó cap a la plaça. 1ª eliminatòria de truc al carrer Lepanto i desprès assaig del festival dels quintets FESTA DE NIT I DE DIA i dels quintos L’ESCARPELL. Cal dir que en l’assaig va eixir coronat rei Brauli i damos Sergio Monxo i Borja Ibanyez.

RECORDEU QUE HUI SÓN ELLS ELS PROTAGONISTES, ells i els quintets i quintetes menudes. Ahí seguim la festa.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de festes 2015.AHIR DILLUNS 27, EL BOP PUBLICAVA LES RETRIBUCIONS DE LA CORPORACIÓ DE GATA

Ahir dilluns 27, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava el

RÈGIM D'ASSISTÈNCIES, DEDICACIÓ I RETRIBUCIONS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ DE GATA DE GORGOS. De conformitat amb el que s'estableix l'Ajuntament Ple, en sessió de 7 de juliol de 2015, va adoptar els acords següents: Indemnitzacions per assistència a sessions.

ÚNIC: Aprovar les següents indemnitzacions per assistències a sessions: Òrgan / Quantitat per sessió a Plens:100’00 euros. Juntes de Govern Local: 70’00 euros. Comissions Informatives Permanents: 35,00 euros.

Dedicació exclusiva i determinació de les seues retribucions.

Primer: Aprovar l'acompliment de les seues responsabilitats corporatives i el suport a la gestió dels serveis municipals, en règim de dedicació exclusiva amb alta en la Seguretat Social i efectes des de d'esta aprovació, per la Sra. Regidora Dª María Ángeles Soler Fornés, fixant la quantia de les seues retribucions en 16.800 € brut anual distribuïts amb 14 pagues (1.200,00 euros bruts al mes x 14).

Segon: Aprovar l'acompliment de les seues responsabilitats corporatives i el suport a la gestió dels serveis municipals, en règim de dedicació parcial del 50% de la jornada, amb alta en la Seguretat Social i efectes des de d'esta aprovació, pel Sr. Regidor D. Jaume Monfort Signes, fixant la quantia de les seues retribucions en 8.400 € brut anual distribuïts amb 14 pagues (600,00 euros bruts al mes x 14).

Tercer: Aprovar la compatibilitat del regidor D. Jaume Monfort Signes amb l'activitat pública de professor associat, contractat-laboral amb dedicació a temps parcial de la Universitat Politècnica de València amb la de regidor d'este Ajuntament amb dedicació parcial, comunicant-li este acord a la mateixa.

FONT: BOP 27-7-2015.GATA: L'AJUNTAMENT I EL FOTOCLUB FORAT IMPULSEN EL CONCURS DE FOTOGRAFIA SOBRE FESTES

20150728182953-cartellfoto.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos amb la col·laboració de Fotoclub "Forat" han organitzat un concurs de fotos de festes.

Voleu participar en el concurs de fotografia de Festes?
Consulteu les bases ací:
http://www.gatadegorgos.org/concurs-fotografia-festes-2015/

Comentava al seu facebook el president del fotoclub Pepe Mengual:

"GATA EN FESTES. Ya tenemos las fiestas aquí, y con ellas a la gente en la calle, compartiendo alegrías y buenos momentos. Tradición, gastronomía, sonrisas, músca, luz, color invaden cada rincón de nuestro pueblo, motivos mas que suficientes para sacar la cámara e intentar plasmar todo ello en una foto. Os invitamos a participar en un concurso que pretende recoger algunos de esos gratos momentos y compartirlos con nuestros vecinos. A disfrutar de las fiestas, de la fotografía (siempre con precaución) y de los amigos y compañeros. BONES FESTES. Pd.- Podeis descargar las bases en el siguiente enlace.

 https://dl.dropboxusercontent.com/…/CONCURS%20DE%20FOTOGRAF…

FONT: Ajuntament / Pepe Mengual / cartell anunciador.GATA EN FESTES, JA TENIM REGINA MAJOR 2015: Anna Torres Simó

20150729033804-dscf8040.jpg

A la fotografia el relleu 2014 a 2015. Elena Pons Salvador mira a la ja coronada nova regina 2015, Anna Torres Simó. Demà tots els detalls del FESTIVAL a l'àlbum.GATA EN FESTES: LA REINETA ÉS NURIA FORNÉS BLÁZQUEZ

20150729034208-dscf8010.jpg

Ací teniu a la regina infantil 2015 de Gata: Nuria Fornés Blázquez. Demà a l'àlbum més detalls de la seua elecció, les dames i la resta de la cort d'honor infantil.GATA EN FESTES: DESPRÉS DEL FESTIVAL...CORRO I BARRAQUES (Àlbums del festival)

20150729173637-regines2015aj.jpg

PODEU VISIONAR L'ÀLBUM MEU DEL FESTIVAL D'ELECCIÓ I CORONACIÓ 2015, PUNXANT ACÍ.

TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA D'AHIR I DEL FESTIVAL, PUBLICAT AL FACEBOOK PER L'AJUNTAMENT, PUNXANT ACÍ.

FINALMENT, TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA I DE LA NIT DEL FESTIVAL, FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 (PUNXEU ACÍ).

Ja anunciava ahir pel mig del facebook quasi almateix moment de produir-se, i ho faig també ara pel blog, la notícia esperada per tots els gaters i gateres que ens trobem en festes. Ho avançava amb fotos de la regina major i la regina menuda.

Si recordeu, la jove de 18 anys Anna Torres Simó i la xiqueta de deu anys Núria Fornés Blázquez van ser coronades ahir com a regina major i infantil de les festes en l’acte de presentació que marcava l’inici oficial de les festes de Gata 2015. Junt a Anna Torres, es van proclamar les dames d’honor, Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá. I,a la regina infantil, l’acompanyaran les dames Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía.

Hui, dimecres 29, a les 8 del matí arrancaven els actes taurins amb l’entrada típica i tradicional, seguida d'unes vaquetes i esmorzar. La solta de vaques ha seguit a les dotze hores del matí, i en una hora està prevista la inauguració del corro a les 18,30 hores. Toca anar de sevillanes. A continuació, solta de vaques. Per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat.

Demà, dijous 30 serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC. Els més joves tindran el seu dia divendres, últim dia del mes, amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge 2 d'agost, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores. 

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons.

Dimarts 4 de juliol serà el dia de les tradicions, amb jocs populars de matí i actuació del grup de Danses La Llata de Gata a la plaça Nova, a les 22:30h. I per als més joves, a partir de les 00:30h al grup Escolar, hi haurà actuació de Space Elephants.

Enfilant la recta final de les festes, dimecres 5 d’agost, serà el dia dels majors i de l’ofrena. Ja per la nit, la plaça de l’Església acollirà la tradicional revetlla de la Banda Unió Musical de Gata, i en acabar, es dispararà la cordà al recinte de l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu arribaran fins a dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2015.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Ajuntament i Comissió / part del text, Ajuntament de Gata.

 GATA EN FESTES: ÀLBUM DE LA PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS (hui dimecres a les 8 del matí)

20150729180116-img-20150729-081057.jpg

(PER A VISIONAR L’ACTE DE L’ENTRÀ, PUNXEU ACÍ)

Malgrat a vetlar i no poquet...les festes de Gata tenen un costum que es complix any rere any, la PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS, enguany més vaques que bous. A les 8 del matí de hui dimecres 29 d’agost s’han estrenat les actuacions taurines. Ací teniu les imatges i l’àlbum d’aquest acte. Les actuacions taurines després de fer-ne ja a migdia, continuen en mitja hora amb la inauguració del corro, un altre acte ple de colorit, música, festa i simpatia.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.


GATA EN FESTES: IMATGES DE FESTA, esta nit inauguren les barraques

20150729181550-img-20150729-111134.jpg

La representació de les barraques la porta a la Plaça Nova una "part" de la barraca valenciana que ha decorat el seu racó fester la penya EL BARRAL. Dins de la barraca tenen de tot: melons, rastres d’alls, raïm, unes teules, de tot. Apropeu-se a la Plaça Nova aquesta nit que van de inauguració i de Nit Rociera.I ARA PARLEM DEL TEMPS. SERÀ VERITAT. VÉNEN TORMENTES?

20150729182357-temps.png

Heu vist les prediccions per a demà dijous. L'Est peninsular serà ací o per estar el Montgó no contarà?. És que calorassa en fa igual, encara a hores d'ara. Demà serà veritat el que avisen des de AEMET, l'Agència de Metereologia i els servicis de l'Oratge.

Deia l'oratge fa una estoneta: "Ja tenim tempestes al nord de Castelló i d'altres que s'costen a Alacant i sud de València des de Múrcia i Albacete, atenció, la tempesta de Castelló molt estàtica, atenció barrancs, Catí (l'Avellà) 31mm,Castellfort 26mm,Portell 19mm,Morella 13mm. Arriben les primeres precipitacions al sud de València, Estubeny 1 mm."

Vos pose el parte de predicció. Llegint-lo fa fredat...serà tant?. A veure si no podem seguir ni acabar amb les festes...?

FONT: Servici Oratge. AEMET.GATA: ESPORTS CLAUSURA ELS CURSOS DE NATACIÓ DE JULIOL

20150729182758-nat15.jpg

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata va clausurar, dies abans de festes, els cursos de natació de juliol en els quals han participat més de 230 persones entre adults, xiquets i bebès.

Els més menuts van finalitzar amb una festa aquàtica i el lliurament de diplomes als diferents grups per part dels monitors. Pel que fa als adults, van celebrar un sopar on es van repartir els diplomes de participació.

Després del descans de les festes, es reprendran les classes amb el curs d’agost que es realitzarà de l’10 al 29 d’agost. Les inscripcions continuen obertes i es poden realitzar a la mateixa piscina en horaris de cursos o a les oficines de Solgata.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

 

 

EL CRONISTA DE GATA ARRIBA ALS 1.700 AMICS AL FACEBOOK

20150730113554-dscf7811.jpg

Gràcies a totes i tots. El Cronista de Gata té ja 1.700 "amics", que veuen totes les publicacions, que compartixen si volen, comenten, passen la informació. Que coneixen les notícies, cròniques, història i fotografies de Gata, antigues, no tant i actuals. Ara a festes, més gent que vol veure els àlbums de la festa. Cal dir que el blog té en quasi un mes, ho complirà demà, del nou comptador d’entrades, quasi 20.000. que també està bé. GRACIETES i ens seguim compartint, el poble està de festes...

Al llarg del dia, seguiré actualitzant la FESTA...després d’esta entrada, vos posaré el programa de hui dia 30, quart dia de festes.

A la fotografia, una imatge captada per JM Vives, el meu fill, dins l’ermita, pocs abans d’eixir la imatge en processó el dia 27, primer dia de festes, cap al temple parroquial.GATA EN FESTES: HUI ÉS LA NIT DE PAELLES (també hi ha carretons)

Vos pose ara la programació que comença ara mateix amb una actuació taurina. Hui dijous, 30 de juliol, és el quart dia de festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari. Atenció al temps, perquer els pronòstics diuen i no paren...porteu un toldet.

DIJOUS 30 DE JULIOL Nit de les paelles

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Crespo.

17:00h. Grand Prix al pàrking del pavelló esportiu. 2n concurs “Què quadrilla més bona” patrocinat per Fernando Sendra. Hi haurà premis.

18:30h. Carretons per a tots els xiquets i xiquetes patrocinat i organitzat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:00h. Tercera entrada de bous a càrrec de la ramaderia Els Coves. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia La Paloma.

22:00h. NIT DE LES PAELLES a l’esplanada del Grup Escolar, amb la col·laboració del masymas-Fornés i amenitzada amb l’espectacular orquestra TITANIC.LA PREMSA PARLA...de les festes i regines de Gata

20150730124920-dscf7992.jpg

El diari LAS PROVINCIAS publica hui a la seua secció de La Marina les noves regines de les festes 2015. Són protagonistes Nuria Fornés Blázquez, regina infantil, amb les seues dames, i Anna Torres Simó, regina major, i les seues dames. Titula el diari: "Ana Torres y Nuria Fornés reinan en Gata". Al subtítol: "Ambas jóvenes fueron elegidas y coronadas en un acto en el que también se desvelaron los nombres de sus respectivas damas de honor".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201507/30/torres-nuria-fornes-reinan-20150730001133-v.html.

A la fotografia, un moment de la nit del festival.GATA EN FESTES: sevillanes i sanferminers inauguren el corro (àlbums)

20150730140650-dscf8052.jpg

(ACÍ TENIU L'ENLLAÇ A L'ÀLBUM DE FOTOS DE V.VIVES, PER A CRONISTA DE GATA. PUNXEU ACÍ)

(ACÍ TENIU TAMBÉ L'ÀLBUM D'AHIR DIMECRES FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES, PUNXEU ACÍ)

Ahir dimecres 29 tocava inauguracions a les festes de gata. Per la vesprada, s’inaugurava el corro dels bous. Comissió de festes, quintos i quintes, penyes, tots i totes es vestien o bé de sevillanes o bé de sanferminers, donant-li colorit i més festa al recinte taurí. Una batucada, una xaranga i festa. Per la nit, una altra inauguració, la de les barraques de la Plaça Nova. La verbena la protagonitzava l’orquestra La Bruja. Els vestits de la vesprada encara coejaven. Es veien les sevillanes, els sanferminers, de nou. A les barraques els penyistes esperaven la inauguració. Algunes barraques estaven adornaven molt bé. Ja en coneguem algunes. Més de nit, vaquetes i bou embolat. Aquesta nit toca paelles. La qüestió és no parar.

L’espectacular fotografia de anit a la Plaça Nova és de Sefa Mulet Salvador. La fotografia de portada de Vero Vives és la Comissió de Festes 2015 al carrer Doctor Moratal.

  Foto de Sefa Mulet Salvador.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de l’àlbum, Vero Vives i personals / Sefa Mulet Salvador.ARRIBA LA PLUJA A FESTES DE GATA: Un fort ruixat, però ja ha parat... (vídeo)

20150730162835-marimoncho.jpg

(TAMBÉ PODEU VEURE EL VÍDEO, PUNXEU ACÍ)

Fa una mitja hora que ha parat. No ha durat ni tres quarts. Per fi, després de mesos sense caure una gota, ha fet un fort ruixat a GATA. Ha plogut amb coneixement. I inclús plovia amb ullades de sol. Ara està ja el sol fora. De seguida, les xarxes socials s’han omplit de congratulacions per part dels usuaris. Beneïda pluja. 

Vos pose la fotografia de Mari Moncho, feta al carrer Nou de Gata. Ahí vegeu una imatge que feia molt de temps no la coneixíem...Pensavem que no tornaria.

Encara recordem aquell 24 de març de 2015, mira si fa temps. Al següent enllaç podeu observar el carrer des del mateix lloc, feta la fotografia per la mateixa aurora. ENTREU ARA.

A més, PROTECCIÓ CIVIL DE GATA avisa pels possibles llamps que produïxquen pròximes tempestes: 

AVÍS PER PREEMERGÈNCIA PER LLAMPS

Des del Centre de Coordinació d’Emergències se’ns ha comunicat que extremem les precaucions per tempesta elèctrica. Recordar q...ue els llamps poden provocar incendis forestals. Destacar que els llamps poden provocar un incendi al moment de caure o quedar dormint i provocar l’incendi les hores després d’haver caigut.
Si veieu algun llamp caure prop, aviseu als serveis d’emergència mitjançant el 1-1-2.

Finalment, mirem les dues fotografies que m’ha posat al mur del facebook, JF Signes Costa, on es veu el riu amb aigua corrent de l’escorrentia de la pluja.

  Foto de J.f. Signes Costa.
  Foto de J.f. Signes Costa.

FONT: Fotos Mari Moncho Mulet / JF Signes Costa.GATA EN FESTES: 5é dia, Nit de Rock i actes taurins

20150731125824-cartellnitrock.jpg

Hui dia 31, últim dia de juliol, és el cinqué de les festes patronals de Gata de Gorgos, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Destaca la Nit de Rock, però la jornada està plena d’activitats, entre elles les taurines. Des de les 12 del migdia, corre el bou pel corro.

DIVENDRES, 31 DE JULIOL, Nit de rock

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Ifach.

17’00h. Tercera i quarta eliminatòria de Truc, organitzada per la Comissió de Festes La Font del Riu i la Comissió del poble, al carrer Lepanto.

19:00h. Quarta entrada de bous de la ramaderia Benavent. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia Ifach.

22:00h. Sopar a les barraques i casals. Hui serà una “nit eivissenca”. L’exòtica ballarina NEFER BELLYDANCE ens farà vibrar ambels seus balls, i a més, XARANGATA ens amenitzarà el nostre particular chill-out. Hi haurà herbero “a gogó” patrocinat per ElCeller.

01:00h. Nit de Rock a l’antic camp de futbol amb PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

* Ens informa Vicent Costa que "sols canvia un grup del cartell de la Nit de Rock. Land of the sun substitueix a Reckless Side. *

01:30h. Primer gran desafiament entre les ramaderies Benavent i Els coves. Patrocinat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

A continuació, bou embolat patrocinat pels quintos 2015.GATA EN FESTES, AHIR, DIJOUS: de la pluja a la Nit de paelles, passant pels bous (àlbum)

20150731133015-dscf8137.jpg

ÀLBUM DEL DIA: DE LA PLUJA A LES PAELLES, PASSANT PELS BOUS

Ací teniu un xicotet resum -el primer que publicaré-, ja que a una altra entrada posaré algunes fotografies fetes per vosaltres a la Nit de Paelles, d'ahir dijous. De la vesprada plena de trons, llamps, tormenta que va deixar entre 16 i 25 litres a Gata, van passar pels bous -entrada de deu bous inclosa- i acabant al recinte del pati del Grup Escolar, amb les paelles.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos V.Vives / Cronista de Gata.GATA EN FESTES: Carrer Bisserot i El Barral, premis de carrers i barraques

20150731134522-premisfestes15.jpg

L'Ajuntament de Gata ha informat que la Comissió de Festes 2015 va donar a conéixer ahir els premis a les barraques, que se'l va endur El Barral. Recordeu la barraca que està adornada com a façana amb una barraca valenciana i que té molts elements populars i agrícoles.

També va donar a conéixer els premis als carrers engalanats que són per al CARRER BISSEROT, primer premi; Avinguda de la Pau, segon premi, i Plaça de Sant Antoni, tercer premi. Els premis es lliuraran durant el vi d'honor del dia del Santíssim Crist. Enhorabona a tots.

FONT: Ajuntament de Gata. / Comissió de Festes Patronals 2015.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1.774 -24/2-

20150731135224-barraca1.jpg

Reprenc la sèrie en un tema fester. Estem en festes i les barraques s’adornen. Ahí també hem trobat fotografíes del record. La Barraca El Celler és una de les pioneres de la festa de la Plaça Vella. Està des del principi fidel als sopars i festes a eixe racó de la festa. Enguany han adornat la barraca amb les fotografíes de la seua historia de 27 anys. A la fotografia els vegeu a totes i tots amb els menuts i menudes de cada familia. Van amb la seua camiseta groga identificativa. Era el 29 de juliol de 1989, just el mateix dia de juliol que enguany també es va fer la inauguració de les barraques. Aquell any era el primer de barraques.

FONT: Foto barraca El Celler.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1.775 -25/2-

20150731135536-barraca2.jpg

Seguint amb eixa història de la barraca El Celler, ací teniu una paròdia que també podría valdre ara. Era eixe mateix dia de la inauguració de les barraques d’aquell 29 de juliol de 1989. Mireu com alguns dels seus integrants es van disfressar de personatges de la “jet set” aquells anys.

FONT: Foto barraca El Celler.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1.776 -26/2-

20150731135837-barraca3.jpg

Els balls de disfresses de les festes o les mateixes nits de festa sempre ha estat motiu per a traure tot l’humor, la bona paròdia. El 4 d’agost de 1993 està data aquesta fotografia que mostra als integrants de la barraca El Celler, anant a la festa de gala, vestits uns de militars, altres d’embaixadors, de senyors,…Observeu la barraca de El Palmito davant l’antiga fàbrica de mobles Monfort, hui convertida en bloc de pissos. També darrere d’ells la casa de Miguel “de Sota”, hui en obres.

FONT: Foto barraca El Celler.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1.777-27/2-

20150823125557-5agost93.jpg

La vespra de la festa major de 1993, perque cada dia es disfressaven d’alguna cosa. Tocava de bodes. Ahí teniu els dotze –sis parelles- i els xiquets davant amb una altra integrant de la barraca. Festa i més festa.

FONT: Foto barraca El Celler.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1.778 -28/2-

20150823125753-1agost94.jpg

Finalment, acabe esta sèrie de fotos del record fester de la barraca El Celler amb una altra instantània presa l’1 d’agost de 1994. Canviada la temàtica de la camiseta, feta més cridanera, ahí estaven tots altra vegada.

FONT: Foto barraca El Celler.GATA EN FESTES: DIA 30 I NIT DE PAELLES (fotos pujades al facebook)

20150731154137-cominitpaelles.jpg

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, DIA 30: Grand Prix, carretons, Paelles

Com és habitual dia a dia, la comissió de festes 2015 fa un extens reportatge de la jornada festera. Dalt teniu l’enllaç.

També vos pose dins l’article i no en àlbum diferents fotografies preses anit per vosaltres mateix, a la NIT DE PAELLES. Tots pujaveu al facebook les vostres fotos, alguns fent paella a altres llocs que no era el recinte del pati de les escoles. Era una nit diferent...i això que la pluja de la vesprada va frenar a gent a pujar. Estava menys ple que altres anys. Però l’orquestra Titanic va estar espectacular com sempre a eixe lloc i eixa nit.

 Foto de Marina Ballester Arabí.

  Foto de Jose Antonio Lozano Tent.
  Foto de Jaume Monfort Signes.
  Foto de Mati Sala.
  Foto de Vicent Signes Signes.
   
  Foto de Eficiència Energètica.

  Foto de Pepa Tro.
  Foto de Penya l’Aspardenya - Gata.
  Foto de Gema Pedros Talens.
  Foto de Sonia Soria Soler.
  FONT: Fotos pujades al facebook pels usuaris del Cronista de Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris