Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Agosto de 2015.

EL BLOG DEL CRONISTA DE GATA COMPTABILITZA EN UN MES 21.736 ENTRADES

El contador de visites o entrades a les distintes seccions i notícies del blog del CRONISTA DE GATA va arribar ahir últim dia de juliol a les 21.736. Per tant, eixa és la xifra que heu donat vosaltres ús al blog. Ha coincidit en els preparatius per a festes i amb sis dies de festes, per això ha anat augmentat el nombre d'entrades. Ja tenim la primera parcial, ja que el comptador el vaig posar en marxa l'1 de juliol. GRÀCIES A TOTES I TOS i seguim amb la festa, seguim endavant...GATA EN FESTES: hui, dissabte, és el DIA DE LES QUINTADES

20150801121830-huiquintos15.jpg

Enhorabona a totes les quintades, des de la més major a la més menuda. Hui, la programació festera del sisé dia de festes té com a protagonistes especials a les quintades. Mireu dins l'article la fotografia tan original feta per Canya, salvant la tradició dels divendres. Si ahir posava la foto habitual i quasi no hi havia gent als quatre cantons, hui notareu de seguida quin dia és. Ah! i com ha fet un xicotet ruixat vegeu com està un poc banyat el carrer. A la portada, pose la foto de Rosa Abad, la de la quintà 2015, la de l'any.

Ací teniu la programació de hui, 1 d'agost de 2015. Ja s'ha fet el primer acte amb despertà a càrrec de la quintà 2015 i totes les que han volgut sumar-se. Ara, fan vaques i bous:

DISSABTE 1 D’AGOST Dia de les quintaes

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Els Coves.

18:30h. Al suspendre's la festa de l'antigua, hi haurà una DISCOMÒBIL AMB ELS DJ’S TEAMWORKDJ’S i ELS BESSONS de la Quintà L’Anganell al mateix carrer i fins que el cos aguante.

22:00h. Sopar a les barraques.

23:00h. “Nit Llatina” a la Plaça Nova amenitzada pel grup SENSACIÓN LATINA. Hi haurà ron amb Cola “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes

01:30h. Segon gran desafiament entre les ramaderies La Paloma i Crespo. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

  Foto de Vicent Signes Signes.

FONTS: Fotos Rosa Abad / Vicent Signes.GATA EN FESTES: AHIR, DIA 31: truc, Plaça Nova, bous...i pluja (àlbums)

20150801125153-xarangaantonio.jpg

(ÀLBUM DEL DIA 31, GATA EN FESTES)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 DEL DIA 31

Ahir va ser el dia molt variat. El cinqué dia de festes va donar un xicotet ensurt amb una pulsimà quan estava acabant-se la segona i tercera eliminatòries del campionat de truc al carrer Lepanto. Les parelles que esgotaven les partides van acabar al soterrani, seu de la comissió. Una anècdota més que contar (vegeu les fotos). Al final, cinc parelles han passat a les semifinals.

A la Plaça Nova hi havia festa eivissenca i després una extraordinària actuació de Xarangata, que va fer moure a tots i fins i tot participar (a les fotos, el joc de la cadireta). També hi hagué prevista la Nit de Rock a l’antic camp de futbol. Però la pluja ho va estropejar tot. Entre la llista d’actuacions estava "Pupil·les Dilatives", que té una component Natàlia de Gata (vegeu la foto. El grup està prop de l’estació). Finalment, el bou embolat que el patrocinava els quintos 2015 i la regina embolant-ho, com ja és costum. També al corro va estar present l’aigua de pluja. Mentre, penyes i quadrilles sopant pels carrers de Gata. De tot un poc ahir...però la pluja present per segon dia...va bé, va bé.

FONT: fotos pujades al facebook / JM. Vives i pròpies. Foto portada: Antonio Monfort.GATA EN FESTES: HUI 1 AGOST, DIA DE LES QUINTADES (germanor per tot arreu) - I -

20150801193418-img-20150801-wa0006.jpg

PRIMER ÀLBUM, DIA DE LES QUINTADES. PUNXEU ACÍ.

TAMBÉ POSE UN VÍDEO DELS PASSACARRERS DE LES QUINTADES.

Ací teniu el primer àlbum del Dia de les Quintades. S’ha celebrat i està encara fent-se hui dia primer d’agost. Mentre les quintades més especials anaven pel poble amb xarangues, l’aigua s’ha deixat caure un poc. Un ruixat breu ha acumulat uns 4 litrets més a Gata. Nombroses quintades del poble de Gata han estat d’esmorzar i dinar. Ho han celebrat d’una manera més especial els que complien 60 anys (40 anys que van ser quintos), els de 50, 40, 30, 20, 10 i els d’enguany. He posat el títol que crec és el que es reflexa per tot el poble: GERMANOR PER TOT ARREU. Ara la festa continua amb la festa de l’espuma, no de l’aigua per anul·lar-se i discomòbil. Ja vos pose més fotografies, pujades per vosaltres al facebook. Serà en un altre article i àlbum.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Vicent Signes / Santi Vives / Vero Vives / Cronista de Gata. / Vídeo: Charo Caselles.UNA PERSONA S'ACCIDENTA AL CENTRE URBÀ DE GATA (informa la Policia Local)

20150801202627-accident.jpg

La Policia Local de Gata ha informat:

"Dia de festes accidentat. Una persona ha caigut i s'ha pegat al cap amb el repeu d'un aparador. Volem donar-li les gràcies al personal del centre de salut de Gata que promptament han acudit per prestar auxili fins l'arribada de l'ambulància."

Vegeu on era, la foto es prou expresiva. Esperem que prompte es restablixca i puga seguir descansant a casa i la resta de gaters seguint fent festa amb coneixement que sempre és necessari i convenient.

FONT: Foto i text, Policia Local de Gata.GATA EN FESTES: MESURES PER AL CORREFOC DE DEMÀ

20150801203937-mesures.jpg

L'Ajuntament de Gata, ha fet públiques unes mesures que ha posat en els bars del poble així com a moltes façanes del nou recorregut, sobre les MESURES A PRENDRE DAVANT L'ESPECTACLE PIROTÈCNIC DEL CORREFOC.

La Regidoria de festes ha informat: "Dimenge 2 d'agost el correfoc, a càrrec d' Els Dimonis de l'Avern, arrancarà de la plaça de l'Església fins a l'Era de Boronat.
Ací vos deixem les mesures de seguretat que cal tenir en compte."

FONT: Ajuntament de Gata.GATA EN FESTES: HUI DIUMENGE DIA 2, CARROSSES

Arribem al dia molt estimat per la gent que es disfressa. És el dia de les carrosses, la cavalcada. L'itinerari que ix des del recinte del pati escolar i acaba a l'avinguda Les Sorts, baixant per la Costera del Grup Escolar, Plaça de l'Església, carrer Duquessa d'Almodòvar, carrer La Bassa, travessa la carretera, entra al carrer Doctor Moratal i pel tram del Passeig d'Alacant entra al carrer Estació i carrer Paet, travessa la via i acaba a l'Avinguda Les Sorts.

Per altra part, hi ha un canvi amb respecte a l'actuació taurina nocturna. No es farà l'entrada de bous embolats, perque està denegat el permís, i si que es farà una entrada amb 15 bous, segons va anunciar l'Associació Cultural Bouera de Gata, anit al corro.

Finalment, pel tema d'extremar les precaucions amb el foc davant la sequera que patim, canvia també l'itinerari del Correfoc. Des de la Plaça de l'Església es passarà pel carrer Obispo Cervera i carrer Teulada i acabarà a l'Era de Boronat.

Ací teniu la programació del que resta de dia:

DIUMENGE 2 D’AGOST Dia de les carrosses

12:00h. Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia La Paloma.

19:30h. Concentració de carrosses i grups a peu en l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada que serà amenitzada per la Colla de dolçaina i tabalet EL Montgó, la xaranga Bataclan, una batukada i Banda Unió Musical de GATA.

20:00h. Desfilada de carrosses.

22:00h. Sopar a les barraques amenitzat per LA VIVA. Hi haurà tequila “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes.

01:30h. Espectacular correfoc a càrrec de ELS DIMONIS DE L’AVERN. El correfoc arrancarà des de la Plaça de l’Església i tindrà un apoteòsic final a l’Era de Boronat.

En acabar, anirem tots al corro, on hi haurà una entrada de bous de la ramaderia La Paloma i a continuació dos bous embolats a càrrec de la ramaderia Fernando Machancoses.

FONT: Comissió de Festes 2015.ENCARA D'AHIR DIA 1. QUINTADES, àlbum ( i II ) -fotos pujades al facebook-

20150802191343-sarau2005-copia.jpg

(PER A FER MÉS GRAN LA FOTO DE LA QUINTA EL SARAU 2005, PUNXEU ACÍ)

(L’ANGANELL TAMBÉ VA COMPLIR ANYS, 20 ANYS DE QUAN VAN SER QUINTOS DE 18. ACÍ TENIU 30 fotos (autor: Juan Pablo Bataller)

ACÍ TENIU L’ÀLBUM DE MOLTES QUINTES (facebook): PUNXEU ACÍ)

Ahir vaig posar el meu àlbum però faltava el vostre. Moltes quintaes van pujar al facebook fotos de la festa, del seu grup. He escollit algunes i també de la espuma i la discomòbil de la vesprada. Agraïment a totes i tots per fer una jornada de germanor festera.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: fotos pujades al facebook. / Sarau 2005 / Anganell 1995.GATA EN FESTES, DIA 3, DILLUNS. DIA DEL XIQUET

Abans de posar-vos la desfilada de carrosses d'ahir, a més del Correfoc, Orquestra La Viva i Bous, abans de parlar-vos de la festa d'ahir, vos detalle la programació festera de hui dilluns dia 3 d'agost, que està dedicada en gran part al XIQUET. Hi ha molts actes.

DILLUNS 3 D’AGOST Dia del xiquet

8:00h. Despertà a càrrec dels quintos 2015.

10:00h. Concentració dels quintos infantils a la Plaça Nova per començar la despertà infantil acompanyats per una Batukada.

11:00h. Meravellós i refrescant parc aquàtic al pati de les escoles, amb tobogans, pistes i diversió assegurada per als xiquets de qualsevol edat. Estaran vigilats per monitors. Recordeu que també hi haurà tirolina organitzada pel GEG al seu club, C/ Penyó.

12:00h. Solta de vaques i un bou de la Ramaderia Ifach.

14:00h. Dinar al Centre Social per a la Quintà 2015 FESTA DE NIT I DE DIA patrocinat per la Comissió de Festes.

17:00h. Concentració de menuts i grans a la Plaça de l’Església des d’on començarà l’actuació del TEATRE DE CARRER ITINERANT “TERRORÍFICAMENT DIVERTIT” a càrrec d’ESPECTACLES DAVID patrocinat per la Diputació d’Alacant.

Acte seguit, berenar per als xiquets a l’Avinguda de La Pau (patrocinat per DISPEVI) i, per primera vegada a Gata, una traca de caramels.

17:00h. Semifinal i Final del Campionat de Truc al carrer Lepanto, organitzat per la Comissió de Festes La Font del Riu.

19:00h. Carretons per al toreros més menuts de la casa al corro dels bous, organitzat per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

19:30h. Sexta entrada de Bous de la ramaderia Fernando Machancoses. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:45h. Concurs de vaques amb la ramaderia Crespo i en acabar el concurs un bou embolat de la ramaderia Ifach, que serà embolat per la quadrilla de dones emboladores.

22:00h. Marxa Nocturna de regularitat per parelles organitzada pel GRUP ESPEOLÒGIC GATA amb eixida des del seu club, C/ Penyó.

22:00h. Sopar a les barraques. Recordarem esta nit els anys 80 amb un espectacular ball de disfresses a la Plaça Nova, amb cassalla “a gogó” patrocinada per BAR MARTÍ (fins acabar existències) i premi per a les millors disfresses. El ball estarà amenitzat per l’orquestra CAPITAL 90.

I en acabar, a la mateixa Plaça Nova tindrem una discomòbil amb DJ GARI.GATA EN FESTES: AHIR, 2 D'AGOST. ÀLBUMS DE LA DESFILADA DE GRUPS A PEU I CARROSSES (també correfocs, ball i bous)

20150803115957-dscf8296.jpg

(EL MEU ÀLBUM DE LA DESFILADA, PUNXEU)

(ÀLBUM DEL CORREFOC I DELS BOUS)

(ÀLBUM COMPLET DEL DIUMENGE 2, PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015)

La vesprada d’ahir diumenge 2 d’agost va tindre uns protagonistes especials, tots els participants de la desfilada de grups a peu i carrosses.

Començava a les 8 de la vesprada. Encapçalava la comitiva la colla de dolçaines i tambors de Gata. Seguien moltes quintaes amb camions, cotxes i demés. Venien els grups a peu, alguns originals. Finalment, els tres premis de grups a peu. Guanyaven els xiquets i xiquetes amb mares/pares escolars nascuts el 2011. Representaven els animalets i plantetes de baix la mar.

Pel mig, una batucada. Música que no podia faltar a les carrosses.

Seguien les carrosses, els tres premis. Primer anava la penya "L’Estampà" que obtenia el tercer premi. Després, xiquetes amb un bosc infantil, segon premi. El primer premi tornava a ser per a la penya "La Quadrilla" que mostrava la seua pompositat, espectacularitat i treball, un any més i en van molts. Representava una imatge humanitzada a punt d’alçar el vol.

Després anaven les tres carrosses de les festeretes infantils, dalt de tot les dames i regina. A continuació, les carrosses de les festeres majors. A una carrossa les dues dames, a l’altra la regina. Tancaven la desfilada la Comissió de festes 2015 i la banda Unió Musical de Gata, que de nou es tornaven a disfressar.

* Vos pose també dins d’aquest article, algunes imatges pujades al facebook pels usuaris del blog i alguna meua, sobre el CORREFOC i els BOUS, així com el vídeo de la Comissió de Festes 2015, amb l’impressionant entrada de 15 bous i per la nit, a més de dos bous embolats per les dames.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  FONT: Fotos JMV / SSS / Cronista de Gata.
ADÉU A MIGUEL SIREROL SIGNES (Rito), un home bó

20150804015909-miguel-sirerol.jpg

DEMÀ DIA 4, DIMARTS, QUEDEN SUSPESOS A GATA TOTS ELS ACTES TAURINS

ELS QUATRE GRUPS POLÍTICS HAN MANIFESTAT EL SEU CONDOL A LA FAMÍLIA

A consequència de l’enganxà de la vaqueta d’esta vesprada, al corro dels bous de Gata, ha perdut la vida amb un infart

Miguel, gran amic de la família, era un home molt bó. Quan treballava, tenia una fàbrica de pisso i pavimentació

Des del blog condolències per a tota la família: la seua dona Teresa; els seus fills Miguel, Jaime i Maite, i la resta

"La mort la tenia ahí" podria ser una frase feta que li vindrà bé per aquesta vesprada. Ja s’havia començat la vesprada de bous. Segons s’ha comentat, al fusar la vaqueta, que també ha agafat després i cornejat a un altre veí més jove de Gata, que està evolucionant bé a l’Hospital de Dénia, li ha pegat a Miguel dins la barrera i ha caigut a terra. Del fort colp i l’impressió, ha patit un infart -s’ha comentat- i ha perdut el coneixement i res s’ha pogut fer. A l’Hospital arribava ja sense vida.

Després d’estar un temps gran sense ambulàncies, les dos havien eixit amb els accidentats, s’ha indicat pels altaveus que es suspenien la resta de vesprada de bous. Tenia que haver-se embolat un bou per les dues dames.

Reunides les autoritats, festers, encarregats de l’organització i seguretat del corro dels bous, des de l’Ajuntament, s’emitia el següent comunicat:

"Els quatre grups polítics que conformen l’Ajuntament de Gata, juntament amb la Comissió de Festes 2015 i l’Associació Bouera volen manifestar les seus condolències a la família de Miguel Sirerol que ha perdut la vida esta vesprada durant la celebració dels bous al carrer.
A més, comuniquen que es suspenen la resta d’actes taurins previstos estes festes."

També la Policia Local de Gata enviava pels mitjans socials, el següent breu comunicat: 

Lamentem la mort d'En Miguel Sirerol als bous al carrer d'aquesta vesprada a Gata de Gorgos. Li presentem les nostres condolències als seus familiars. L'Ajuntament de Gata de Gorgos ha suspés la resta d'actuacions taurines de festes. DEP.

Dos diaris -en la seua modalitat digital- es feien ja ressó aquesta nit de la trist notícia. El diari digital la Marina Plaza publicava, amb dades inexactes sobre tot en l’edat i el titular de cornejat: "Muere un hombre corneado en los Bous al Carrer de Gata". Al subtítol: "El fallecido, de 85 años de edad, se encontraba en la ratera donde una res introdujo la cabeza y le corneó".

Més exacte era el titular i l’explicació amb les declaracions de l’alcaldessa Magda Mengual, el diari LAS PROVINCIAS -a la seua edició digital-: "Un anciano de 89 años muere al recibir una cornada en los bous de Gata de Gorgos". Al subtítol: "El hombre se hallaba detrás de la barrera de protección del festejo, pero la res introdujo la cabeza y lo empitonó en el tórax".

Un home bó, conegut per tots per Miguel "de Rito"

El podíem saludar tots els dies amb el seu andador pel carrer, eixia per estirar les cames, visitava l’església, el sagrari. Home bó i molt devot. Era MIGUEL SIREROL SIGNES, també conegut com Miguel "de Rito". Tenia 89 anys fets. Quan treballava, tenia una fàbrica de pissos i de paviment. Si repassem els programes de l’època es podia llegir: MIGUEL SIREROL SIGNES, fàbrica de "mosaicos". La tenia a la carretera. Li agradava molt llegir i escriure i em contava que tenia un diari amb tots els seus aconteixements de la seua vida, per senzills que foren. Any rere any, li agrada participar amb una o dos poesies al programa de festes. Enguany també n’havia fet dos. S’en va un home bó, el destí el tenia ahí. Ahir mateix el vaig saludar al carrer La Bassa, on havíem anat els dos a veure la desfilada de carrosses. Una contrarietat de la vida més...i es complix allò de que en festes sempre ens deixa alguna persona del poble molt coneguda, molt volguda.

Les seues poesies del programa de festes 2015

Una es titula: FIESTAS DE AGOSTO DEL 2015 EN GATA DE GORGOS. Té vuit estrofes. Manifesten els seus pensaments. Faig un extracte d’algunes d’ella: "Estamos de nuevo en fiestas / y a registrar el armario / que todo se lo merece / Santo Cristo del Calvario" "Es digno de recordar / la gran manifestación / que todo el pueblo se junta / en la solemne procesión"...

L’altra té dotze estrofes i es titula: "HOMENAJE AL SANTÍSIMO CRISTO DE GATA DE GORGOS EN ESTE AÑO DOS MIL QUINCE". Ell repassa les barraques, les carrosses que ahir presenciava, les partides de cartes de festes, l’ofrena, els bous, als que l’anomena "el festival de los toros". Paradoxes de la vida, que ara tenen més sentit i són més dolentes.

Reitere el meu condol a la dona, fills i família. Ànims des del blog. D.E.P. Miguel, un home bó.GATA EN FESTES, SUSPESOS ELS ACTES TAURINS: dia de les tradicions

Hui dia 4 d’agost és un dia atípic dins les festes patronals 2015. Tenim present a Miguel Sirerol Signes. Han quedat suspesos tots els actes taurins.

Resumits estos són la resta d’actes:

11,30 h.: Plaça Nova, JOCS POPULARS. Aigua-llimó patrocinada per Ca la Tramusera.

13 h.: Cervesa i sardines “a gogó” fins al final d’existències. Plaça Nova.

22 h.: Sopa a les barraques.

22,30 h.: Actuació del Grup de Danses La Llata de Gata. Mistela, patrocinada per la Cooperativa Verrge Pobre de Xaló.

23,30: Ball, Plaça Nova, ELS BRADMIS.

00,30 h. Per a la gent més jove. Pati de les escoles. SPACE ELEPHANTS.DEMÀ DIMECRES, VESPRA DEL CRIST: SOTERRAMENT DE MIGUEL SIREROL

La premsa publica la notícia de l’enganxada i la posterior mort de Miguel Sirerol

Demà matí dia 5 d’agost, vespra de la festa major del Crist del Calvari, serà el soterrament de Miguel Sirerol Signes (Tio Miguel de Rito). Serà a les 11,30 del matí a l’església Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos.

Hui s’ha publicat la notícia per tots els mitjans de comunicació. Gata ha sigut notícia, malauradament. S’han fet ressó tots els diaris habituals, a més de El País, Antena3 Noticias, La Cadena Ser i altres mitjans.

Els titulars són variats. Al diari Información titula: "Un anciano muere desnucado en los "bouis al carrer" de Gata al embestirlo una vaquilla". Al subtítol: "El animal metió la cabeza entre los barrotes de la rasteras y derribó al hombre. También corneó a otro aficionado de 45 años". Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2015/08/04/anciano-muere-desnucado-bous-carrer/1662482.html.

També teniu a LAS PROVINCIAS: "Un anciano de 89 años fallece en los bous de Gata de Gorgos". Ací inclús teniu un vídeo: http://www.lasprovincias.es/sucesos/201508/04/anciano-anos-muere-recibir-20150804000607.html.

Finalment, el Pais publica: "Muere un hombre de 89 años en un festejo taurino en Gata de Gorgos". Ací teniu l'enllaç: http://t.co/d6G2LIogXg.

FONT: diaris Información, Las Provincias i El País, 4-8-2015.GATA EN FESTES: DIA 5, VESPRA: dia del major, ofrena, concert de revetla...

20150805094348-dscf2662.jpg

Arribem quasi al final de festes. Hui és el dia de la vespra i ja ho diu el refranyer popular: QUI NO FA LA VESPRA, NO FA LA FESTA.

Sempre es dedica hui als majors del poble. Al tardet, ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari. Per la nit, concert de revetla i després cordà.

Ací teniu la programació completa:

DIA 5 D'AGOST, DIMECRES: Dia del major i de l’ofrena

12:30h. Solemne Missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

13:30h. La Comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball per tal que els nostres majorspuguen gaudir una bona estona del seu dia.

17:30h. Gran partida de pilota al trinquet “Xiquet de Gata”.

20:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar enl’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

00:00h. Concert de la REVETLLA. La nostra Banda Unió Musical de Gata ens oferirà un any més un espectacular concert a la Plaçade l’Església.

En finalitzar es dispararà la CORDÀ a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER a l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLSTINDRAN ACCÉS TOTES AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE).

A la imatge, un moment del concert de revetla de l'any passat.RESUMS FESTERS: Dia del xiquet (3) i Dia de les Tradicions (4)

20150805182043-estirarcorda.jpg

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ - DANSES A LA PLAÇA NOVA (Dia de les tradicions, 4 d’agost)

ÀLBUM DIA 3, DIA DEL XIQUET I BARRAQUES, DISFRESSES. Comissió de Festes 2015.

ÀLBUM DIA 4, TRADICIONS, JOCS POPULARS, DANSES GRUP LA LLATA, BRADMIS, SPACE ELEPHANTS. Comissió de festes 2015.

Arribant al final de les festes 2015, fem els resums festers. Dilluns dia 3 va estar dedicat al xiquet. Ahir dimarts, dia 4, a les tradicions. Cal recordar que les actuacions taurines van quedar suspeses per l’obit de Miguel Sirerol Signes, que serà soterrat este matí. Al respecte, el dia del xiquet per la nit, a hores del succés, el regidor de festes, Noel Gadea, i l’alcaldessa Magda Mengual, pujaven a l’escenari de la Plaça Nova per a llegir el comunicat de condol que signaven conjuntament la Corporació municipal, l’Associació Bouera de Gata i la Comissió de Festes 2015. Es va guardar un respectuós minut de silenci.

Tornant al resum fester dir que xiquets i joves han estat els protagonistes dels dies 3 i 4. El dia del xiquet destacar els jocs d’aigua i espuma del matí, i el teatre de carrer de la vesprada. Ahir dia 4, dedicat a les tradicions, es van tornar a recordar els Jocs Populars i es van ballar dances tradicionals pel grup "La Llata" (mireu el vídeo).

El dia d’ahir va acabar amb dos actuacions musicals distintes, però que van ser acceptades per distints públics. Els Bradmis a la Plaça Nova en el seu 50 aniversari feien rememorar cançons als més majors. Al pati de les escoles, la gent més jove i amb una actuació multitudinària vibrava amb el grup SPACE ELEPHANTS.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONTS: Vídeo de Salvador Perelló / Fotos àlbums Comissió de festes 2015.HUI DIA 6 D'AGOST ÉS LA FESTA MAJOR DE GATA: Santíssim Crist

20150806095340-sccpico.jpg

Arriben les festes de Gata al seu últim dia i com mana la tradició, hui dia 6 d'agost dia en que l'església celebra la Transfiguració del senyor, la festa d'onomàstica dels que s'anomenen Salvador, la població de Gata de Gorgos celebra la seua festa major.

La imatge que encapçala esta informa mostra com està adornat l'altar major, preparat per a la festa per Juanjo Picó, de qui és la fotografia.

Ací teniu l'última programació festera d'enguany 2015:

DIJOUS 6 D’AGOST, Dia del Santíssim Crist del Calvari

10:30h. Cercavila per la localitat a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata.

11:00h. Recollida de quintos infantils i majors 2015 i autoritats per la Banda de Música.

12:00h. Solemne Missa Major en honor al SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI amb la participació del COR SERRILLÀS de Gata.

13:30h. Mascletà disparada a les Sorts per la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

En finalitzar anirem al Pavelló Esportiu per gaudir d’un vi d’honor on es farà el lliurament dels diferents trofeus (carrosses, jocspopulars, barraques, disfresses, carrers, truc....).

20:00h. Solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del Calvari acompanyats per la Collade dolçaina i tabalet el Montgó i per la Banda Unió Musical de Gata.

En acabar, la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER dispararà un fabulós i espectacular castell de focs artificials per a posar fi a lesfestes de Gata 2015.

FONT: Foto, Pico Interiorismeevents.GATA EN FESTES: ENCARA AHIR: MAJORS, PILOTA, OFRENA AL CRIST, CONCERT DE REVETLA I CORDÀ (Àlbums)

20150806173130-dscf8479.jpg

ÀLBUM DE L’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST (vespra del dia 5)

ÀLBUM DEL CONCERT DE REVETLA I LA CORDA (nit del dia 5)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, jornada del dia 5)

Podeu ampliar la foto de portada, punxant ací

Hui és el dia de la festa major, però com hem fet cada dia, recordem el que va passar ahir a les festes de Gata. Pel matí, acomiadavem malauradament a Miguel Sirerol Signes, l’home que va morir per l’enganxà de la vaqueta el passat dilluns per la vesprada. Continuava la jornada amb la festa dels majors. Per la vesprada, tocava ofrena al Santíssim Crist. A poqueta nit, a la Plaça de l’Església, van anar arribant al so de la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó" primer les famílies que volien, després quadrilles, associacions, quintes que complien aniversari, festerets menuts i festers grans i la comissió de festes. 

Tots ells li oferien flors i aliments per als més necessitats de Gata, al patró el Santíssim Crist del Calvari, imatge que es trobava a les portes de l’església i que era junt amb els participants el protagonista de la festa.

Pel que fa a les quadrilles, per ser les més nombroses i populars les recordem. Van participar: La Penya, El Barral, La Quadrilla, Pensat i Fet, la Calentura, la Birra, La Sofasà, la Perxelera i complint el seu 25 aniversari la penya "Igual que na boda".

En quan associacions i grups, van participar: les Ames de Casa, el Grup de Danses "La Llata" i el grup municipal Partit Popular. Quintes que complien anys senyalats, van passar la quinta 95, els xiquets nascuts el 2010 i la quinta 85. A continuació, van passar dos membres de Protecció Civil de Gata que portaven la canasta d’aliments oferida per l’Ajuntament de Gata.

La part més nombrosa i a la vegada sempre clàssica era la de quintes infantils de 10 anys, acabant amb les dames d’honor Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía i la regina infantil Nuria Fornés Blázquez. El mateix amb els quintos majors, també deixant per al final les parelles de les dames d’honor Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá, i la regina major Anna Torres Simó. Totes elles anaven amb els seus acompanyants.

La Comissió de Festes 2015m, amb els seus components majors i els fills i filles d’estos van tancar l’ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari de Gata.

CONCERT I CORDÀ

A la mitjanit es va celebrar el ja tradicional CONCERT DE REVETLA, també al mateix escenari la Placeta de l’Església, amb la imatge del Crist present entre els músics. La banda, com tots els anys, va oferir un concert amb peces difícils i molt complicades. La Unió Musical de Gata va estar dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz.

La nit festera de la vespra del Crist va acabar amb la cordà a l’antic camp de futbol. Una cordà espectacular, a juí dels entesos, de la qual va gaudir molt de públic que estava observant des del Passeig d’Alacant i llocs del voltant de les Sorts.

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbums Vero Vives / Salvador Pons / Ana Signes / Pepa Martí / José Salvador Ginestar / Protecció Civil Gata / Comissió de Festes 2015 / Santiago Vives.GATA EN FESTES: Resum final, dia de la FESTA MAJOR 6 d'agost. De la despertà al castell (àlbums i vídeos)

20150807114357-dscf8714.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, MATÍ: de la despertà al lliurament de premis.

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, VESPRADA I NIT: processó i castell.

VÍDEO D’UN MOMENT DE LA PROCESSÓ DEL CRIST, GATA 6-8-2015, Carrer Teulada. Cronista de Gata.

VÍDEO DE L’ARRIBADA DEL CRIST, CANTEN ELS GOIGS, 6-8-2015. Replaceta de l’ermita. Cronista de Gata

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ, ARRIBADA A L’ERMITA DEL CRIST I ENTRADA A L’ERMITA. Salvador Perelló.

VÍDEO DELS GOIGS A LA REPLACETA: Antonia Soler

VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, 6-8-2015. Antic camp de futbol, acte final de les festes. Cronista de Gata.

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, Dia de la Festa Major 6-8-2015.

El poble de Gata de Gorgos dormita un poc. Han acabat les festes 2015. Recuperant-se de onze dies de festa. Molts records, alguns molt bons, altres d’ensurt i altres que no voldrien...però tots han format la programació de festes.

Resuminbt el dia d’ahir, festa del patró, el Santíssim Crist del Calvari, cal començar per la despertà protagonitzada per la Comissió de Festes 2015, última de les festes. Els quintos van deixar el relleu a la comissió. I de seguida passacarrers, cercaviles, els sons de la banda Unió Musical pels carrers, recollint a les regines. Primer la infantil Nuria al carrer Calvari, després al Passeig d’Alacant, a la major Anna. Amdós oferiren als acompanyants algunes cosetes per a refrescar i pegar un mosset.

De seguida, cap a l’església. Missa major concelebrada pels rectors fills de Gata, el titular del poble, els que han estat al poble, cas de Don José Ignacio, rectors de la comarca, altres companys, inclús del Perú de la parròquia on estava Vicent Font i Pedro, que tenen una església dedicada al Santíssim Crist del Calvari. 

La missa major del dia gran va ser presidida pel rector més jove, nascut a Gata Pepe Diego Morell. Ell parlà en l’homilia.

Per la vesprada, un altre rector fill de Gata, Vicent Font, després d’estar nou anys sense les festes del Crist, celebrava l’última missa. Donava pas, como també mana la tradició a posar-li la diadema de jasmí, al peu de la creu del Santíssim Crist, un costum ja arrelat i que es repeteix sempre el dia de la festa major.

A la processó participaren nombroses persones, tan gateres i gaters com forasters que sempre acompanyen al Crist. Malgrat ser dijous, milers de persones pujaren en processó-romeria pels carrer del poble i l’itinerari del calvari. Els portadors, amb més nombre que el dia de la baixada, feien gala del pas al compàs de la música, fins travessar la via. Després cap amunt. A la replaceta, es cantaren els goigs i es pegaren les tradicionals voltes a la imatges, abans d’entrar al seu santuari fins al juliol de 2016.

El castell de focs artificials oferit per la pirotecnia Ricardo Caballer fou espectacular i molt innovadors en algunes fases. Uns catorze minuts de castell que van agradar molt al públic gater, apostat pels terrats i llocs ambv visibilitat cap a l’antic camp de futbol Les Sorts.

* Encara finalment, hui dia 10, pose l’àlbum de la Comissió de Festes 2015 d’eixe dia, el dia de la Festa Major: 6 d’agost. Ells posaven: "Convit de la Reina (ho sentim però no vam poder fer fotos del convit de la reina infantil) i cercavila cap a l’església per assistir a la missa Major.
Mascletà i vi d’honor al pavelló Esportiu amb el lliurament de diferents premis i trofeus.
Processó per acompanyar al Santissim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari, en acabar espectacular Castell de focs artificials."

Així acabaven les festes patronals de Gata 2016. L’any que ve més...

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos dels àlbums: Comissió / L’Espardenya /JM. Vives / Vicent Signes / David Feliu / Salvador Pons / Comissió de Festes 2015 / Cronista de Gata. / Vídeos: Salvador Perelló / Antonia Soler / Cronista de Gata.


ACABADES LES FESTES...molta calor i ara un ruixat

Tenim ruixadetes, ha canviat el temps. De la forta calor produïda per la pols en suspensió d’ahir divendres, hem passat a la calor més moderada de hui i finalment, a banyar el carrer. S’han acabat les festes i ara un ruixat no ve mal a ningú. A l’estació metereològica de dalt l’ajuntament s’han mesurat sols 1,6 mm. Per ahí es comença...i esperem baixe eixa sensació de tanta calor.DIVENDRES 14, ARRIBA LA GRAN PROPOSTA GATERA DE L'ESTIU: ART AL VENT XII

20150808181114-presentaartalvent15.jpg

La novetat d’enguany: Art al Vent infantil, a la Placeta de Sant Antoni

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata de Gorgos va presentar dies enrere la gran proposta estiuenca 2015, ART AL VENT XII, que acollirà el municipi del divendres 14 d’agost al 6 de setembre.

Junt a la regidora de Cultura, María Elena Rodríguez van estar presents l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, i el director de la mostra, Josep Ginestar.

Ginestar va explicar que l’exposició, que s’ubicarà com sempre al carrer la Bassa,  comptarà amb 129 teles exposades procedents de 26 països diferents que han estat seleccionades de les 240 obres presentades per un jurat format per professionals de l’art plàstic com són Susan T. Ávila, Maria Ortega i Joan Peiró.

A més, va reflexionar sobre les tres potes, que al seu entendre, té Art al Vent. En primer lloc, és la manifestació artística d’art contemporani més gran de l’estat espanyol i més  internacional.  En segon lloc, té una repercussió econòmica en el municipi ja que cada any augmenta el nombre de visitants. I finalment, Art al Vent s’ha convertit en una senya d’identitat del municipi.

Per la seua part, la regidora de cultura va explicar que "l’arbre vertebrador és la cultura” on Art al Vent és una branca però també moltes altres activitats com la novetat de l’Art al Vent Infantil, que s’ubicarà a la Plaça de Sant Antoni. A més, hi haurà altres  activitats com Lectura teatral per a xiquets, trobada de poetes gaters, actuacions de la Banda Juvenil, Infantil i de la Rondalla i el Grup de Danses de Gata, així com teatre a càrrec del Grup Font de la Mata.

També va destacar Rodríguez que les activitats es distribuiran en diferents punts del municipi com la plaça de Sant Antoni o la plaça Nova, el Carrer Lepanto, Plaça de l’Església,...

Finalment, l’alcaldessa va comentaque Art al Vent marca una fita important de l’estiu que serveix tant per a què els visitant coneguen les obres exposades com també per a gaudir de tot el poble de Gata, gastronomia, comerç, paratges,...

Música, teatre, poesia i danses acompanyen a Art al Vent XII

En esta edició d’Art al Vent, la número dotze, els visitants poden gaudir d’una programació cultural molt variada. Música, teatre, poemes i danses acompanyen a l’exposició afegint un punt més d’interès al recorregut pels carrers del cor de Gata de Gorgos en els dies assenyalats. Gran part de les activitats van a tenir lloc a les 20 hores i als voltants de l’Ajuntament de Gata.

La programació començarà el dia 18 amb una lectura teatral infantil. El dijous següent, dia 20, es durà a terme a l’Ajuntament una trobada de poetes de Gata de Gorgos, que en el seu recital seran acompanyats musicalment. El dijous 28 serà el dia del concert de la Banda Juvenil a la Plaça Nova. I per a l’endemà, el divendres 29, s’ha programat el II Aplec de Danses de la Marina, a les 18 hores, i el Festivalet Indendent de Gata, FIGA, en el camp de futbol de Les Sorts, a les 20 h.

En la setmana posterior, el dijous 3 de setembre, tindrà lloc una representació del grup Teatre Font de la Mata, en el CSI. I el divendres, a la Plaça de Sant Antoni, actuarà la Banda Infantil de Gata. L’últim acte serà el dissabte 5 de setembre: l’actuació de la Rondalla EMM Gata i el Grup de Danses La Llata. A les huit de la vesprada a la Plaça de l’Església.


Fonts: Ajuntament de Gata / Factoria d’Idees, comunicació.


REGIDORS DE GATA VISITEN LA DIRECCIÓ TERRITORIAL D'ALACANT

20150808182554-educ.jpg

Els regidors de Cultura, Esports i Desenvolupament Urbà de Gata de Gorgos, María Elena Rodríguez, Tere Arabí i Jaume Monfort respectivament, van visitar esta setmana a la Directora Territorial d'Educació, Cultura i Esports Tudi Torro, per tal de tractar diversos temes de cara a l'inici del nou curs escolar. Els regidors gaters van traslladar a la Directora Territorial les necessitats urgents de l'Escola com el gimnàs escolar, així com l'ampliació del institut. També es van tractar temes com el manteniment del trinquet i la rehabilitació del pontet del Ros.

FONT: Ajuntament (text i fotos).DESERTES LES CONCESIONS DELS BARS MUNICIPALS DE GATA (Alcolaes i Piscina Costeres)

20150808182942-piscina.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos ha informat que les concessions dels bars municipals d'Alcolaes i de la Piscina Costeres han quedat desertes, després del corresponent període de licitació. Els actuals concessionaris romandran fins al 31 d'agost i posteriorment s'obrirà un nou període de licitació per a presentar-se.

FONT: Ajuntament de Gata (text i foto).GATA-XÀBIA: a la recerca de solucions conjuntes als dos termes

20150808183735-gx.jpg

Molts gaters tenen propietats al terme municipal de Xàbia

Els regidors d'Agricultura i Medi Ambient, Àngels Soler i Jaume Monfort, juntament amb representants del sector agrari local, es van reunir dies enrere amb la regidora i tècnics d'Agricultura de l'Ajuntament de Xàbia, per tractar de buscar solucions conjuntes a camins en el seu terme municipal on els propietaris dels bancals són gaters. És un pas més per a la recerca de solucions conjuntes que beneficien als dos ajuntaments i conseqüentment als seus veïns.

FONT: Ajuntament de Gata (text i fotos).GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ ( I ), 7,30 H.

20150810114550-montgo1.jpg

Els gaters sempre tenim de referència al Montgó, la muntanya protectora de vents i pluges, de sol i calor. Feia temps que em rondava pel cap fer aquesta prova. Tot un dia mirant al Montgó i comprovar com va canviant la seua imatge.

De bon matí posava aquest escrit, que repetisc ací, al facebook per als que no teniu aquesta xarxa social: "Bon dia de Sant Llorenç a tothom. Aixina es veia el Montgó a les 7,30 del matí des de les Costeres. És 10 d’agost. dilluns. Els gaters reprenim la feina després del descans de tres dies acabades les festes patronals al Santíssim Crist.".GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ ( II ), 9,20 H.

20150810115157-montgo2.jpg

Nova imatge, nova cara. El Montgó ja s'ha llevat, s'ha llavat la cara i rep les boirines d'un dia de canícula d'agost. Posava al facebook i ho repetisc: "La cara del Montgó és canviant segons el temps. Ací el teniu dos horetes més tard. 9,20 del matí.Les Costeres, Gata, al mateix lloc d'abans."LA PREMSA HA PARLAT I PARLA DE...ART AL VENT XII (GATA)

20150810121555-artalvent028.jpg

El diari digital "Xabiaaldia.com" publica un article referent a ART AL VENT XII. Titula: "Art al Vent cumple 12 años animando el agosto en Gata de Gorgos". L’article de Carlos López diu al subtítol: "Art al Vent es la cita ineludible del mes de agosto en Gata de Gorgos. Una muestra que reinterpreta la tradición de colgar los “cobertores” de los balcones y que se traduce en arte contemporáneo en todas sus expresiones".

Dies enrere, a dos dies de la presentació el dia 4, els diaris que tracten les notícies de la comarca es feien ressó de l’event cultural i lúdic que tindrà lloc a Gata del 14 d’agost al 6 de setembre. Titulava: "Art al Vent Gata: 129 teles de 26 païssos diferents exposades al carrer La Bassa". Als subtítols: "Josep Ginestar destaca que és la manifestació artística d’art contemporani més gran de l’Estat Espanyol. També, una senya d’identitat del municipi" i "La gran novetat enguany serà Art al Vent Infantil, a la Plaça de Sant Antoni". També els diaris Información / Levante i Las Provincias publicaven la notícia. Publicava el diari alacantí: "Art al Vent vestirá los balcones con 129 telas". Al subtítol: "Se vestirán los balcones de la calle la Bassa de Gata de Gorgos por telas realizadas por artistas de 26 países".

Finalment, el diari Las Provincias publicava: "Art al Vent de Gata recibe esta edición 240 propuestas y tendrá una sección infantil". A la fotografia interior teniu a l’alcaldessa, a Josep Ginestar i a la regidora de Cultura. Foto: Tino Calvo. A la fotografia de portada, la foto de Carlos López d’una edició anterior al carrer La Bassa.

La edil de Cultura, ayer, junto al director de Art al Vent y la alcaldesa de Gata. :: Tino Calvo

FONTS: diaris digitals Xabiaaldia.com i Marina Plaza. Diaris: Información i las Provincias. Fotos: Carlos López i Tino Calvo.GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ (12,45 h.) ( III )

20150810154659-montgo1.jpg

Seguint amb el que m’he proposat aquesta matinada, ací teniu la tercera mostra gràfica de com es presentava el Montgó a les 12,45 hores.

Jo posava al facebook el text que ara repetisc: "La vista del Montgó al migdia. Tercer moment del dia. Eren les 12,50. Una altra mirada des de les Costeres. Gata. El sol influix i molt. Abans els llauradors gaters i dels voltants sols mirant al Gegant sabien l’hora i no erraven."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ (14,45 h.) ( IV )

20150810155433-montgo2.jpg

I el temps va canviant i el Montgó també. La quarta de les fotografies mostra l’augment dels núvols. Del matí sense cap em passat al començament de la vesprada carregat. Posava al facebook:  

"Comença la vesprada i el Montgó canvia. Més nuvols. El sol es tapa amb clarianes. A les 14,45 hores presentava este aspecte. Des de les Costeres. Gata. Quarta foto."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ, ahir 17,30 h. ( V )

20150811155718-11816845-478131875679591-3607753861074003229-n.jpg

Vaig deixar ací al blog, les últimes fotografies del dia de les vistes del Montgó. Al facebook posava de la imatge de les 17,30:

"Cinquena fotografia del pare Montgó. A les 17,30 els núvols eren majors. Les ullades de sol il.luminaven els ceps de les Costeres. Gata ha mirat d’una altra manera al gegant".GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ, ahir 20,45 h. ( i VI )

20150811160203-altra.jpg

Acabava la jornada d’ahir, ja al tardet després de sis fotografies com si d’una seqüència es tractara. Al facebook posava:

"La última fotografia amb claror del Montgó. Sis instantànies i cap igual. De 7,20 del matí a esta última a les 20,45 hores hem estat observant des del mateix lloc, l’altet de les Costeres de Gata, al gegant que vigila els nostres. Un altre dia observarem la muntanya més alta del nostre terme municipal, el Serrillàs."DIJOUS 13, NOVA DONACIÓ DE SANG A GATA

20150811162339-11145224-518959998267741-922592104838031063-o.jpg

El pròxim dijous, o siga despusdemà dia 13 d’agost, l’agrupació de Donants de Gata torna a estar esperant a tots els que vulguen donar sang i sobre tot als donants habituals.

Recordeu que aquest dijous hi ha Donació de Sang. Al Saló del CSI de 17:30 a 20:30 h. Sanitat fa una crida urgent. Les reserves de sang són molt escasses. La teva ajuda és necessària. Aquestes són els lemes i les crides que fa l’associació.

A més, fa uns dies al diari Información d’Alacant advertien d’una crida urgent perquè sls hi havia reserva per a dos dies. Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/alicante/2015/08/08/sanidad-llamamiento-urgente-reservas-sangre/1663868.html.

Ja sabeu, donar sang és donar vides.

FONT: Cartell anunciador de l’event solidari.CULTURA A LA FRESCA, PROPOSTES AL VOLTANT D'ART AL VENT XII DE GATA

20150811163214-11863375-700230920110450-8096334208025716552-n.jpg

Des de divendres 13 d'agost fins 6 de setembre, es succeïran els actes culturals al voltant de la mostra de tèxtil internacional ART AL VENT XII de Gata de Gorgos. S'ha preparat un conjunt d'actes sota el paraigües de "Cultura a la Fresca", una programació cultural a la fresca que s'ha preparat per a l'estiu i que a més de l'art al vent dels majors hi haurà infantil i altres propostes que podeu veure al cartell anunciador.

FONT: Informació i cartell, Ajuntament de Gata.GATA: LECTURA TEATRALITZADA INFANTIL PER A XIQUETS/TES (Font del Riu, dimarts 18)

20150812155734-11816349-10155957646620529-6603144110997674669-o.jpg

Dins del marc de la programació de "Cultura a la Fresca 2015 de l’ajuntament de Gata de Gorgos (regidoria de Cultura) i immersa en les activitats al voltant de la mostra internacional d’art tèxtil contemporani, se celebrarà el pròxim dimarts 20 d’agost a les 20 hores al carrer Lepanto del barri La Font del Riu, una Lectura Teatral per a xiquetes i xiquets. Ho faran els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Gata teatratlizant l’obra "La Cova de les sorpreses".

FONT: Cartell anunciador de l’acte.A LA RECERCA DE SOLUCIONS PER A LA RECENT PAVIMENTACIÓ DE LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA

20150812160646-11807659-700278493439026-716054760688164410-o.jpg

Al llarg del matí d’ahir, es van reunir els regidors de Desenvolupament Urbà i Serveis Municipals, Jaume Monfort i Àngels Solers, amb l’empresa constructora i el director d’obra per donar solució als problemes de l’actual pavimentació de la plaça de l’Església. Com bé sabeu, la adequació d’aquesta plaça és molt recent i ja comença a presentar els problemes dels taulells de pissarra a la zona on es transita, que alguns estan solts i ballen perillosament. Esperem que es puga trobar una prompta solució a una obra tan recent que deu estar en garantia.

Es comunicava des de l'ajuntament:

"Des de l'Oficina Tècnica s'estan dirigint els treballs per donar solució als problemes del paviment de la plaça de l'Església. Mentre dure aquesta tasca, la velocitat de circulació dels vehicles es limitarà a 20 km/h per evitar sorolls als veïns i el deteriorament del paviment."

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Foto, Ajuntament de Gata.  GATA: DEMÀ DIVENDRES 14, A LES 19 HORES, INAUGURACIÓ DE ART AL VENT XII

20150813151741-invita.jpg

Amb aquestes paraules es comenta al facebook la des de l’ajuntament de Gata la salutació de la inauguració de l’exposició internacion d’art tèxtil contemporani més important del món, un segell d’identitat del poble, que arriba divendres dia 14 d’agost, a les 19 hores.

"Ja estem quasi llestos!!! Comença la nova temporada d’Art al Vent i volem convidar-vos a tots/totes a la inauguració que tindrà lloc el divendres a les 19:00 h a l’Ajuntament de Gata de Gorgos. A continuació tindrem el ja tradicional sopar d’inauguració. Per als qui encara no s’han apuntat, vos queden unes horetes fins demà pel matí per a reservar. Si vols +INFO envia mail a artalvent@gmail.com.

Ens veiem divendres. Salut!"

A la imatge, teniu la invitació de l’alcaldessa Magda Mengual i la regidora de Cultura María Elena Rodríguez.GATA, ART AL VENT XII: JA ESTÀ ACÍ LA MAJOR EXPOSICIÓ D'ART TÈXTIL CONTEMPORANI (catàleg virtual)

20150814090406-cartellartalvent.jpg

(PODEU VEURE EL CATÀLEG VIRTUAL DE LA MOSTRA, PUNXANT ACÍ)

Hui divendres 14 s’inaugura i ací teniu el cartell oficial. A les 19 hores serà quan comence oficialment la mostra internacional més gran d’art tèxtil contemporani, que ha sabut "rellegir" (en paraules del seu director Josep Ginestar) la tradició antiga de penjar els cobertors a les processons i convertir-ho en penjar a les balconades les obres d’artistes de païssos de tot el món. Carrer La Bassa, Duquessa d’Almodóvar, Plaça d’Espanya i enguany d’estrena, Plaça de Sant Antoni, amb la mostra d’art al vent infantil.

FONT: A la imatge el cartell anunciador.PARTICIPACIÓ EN "POEMES EN UNA NIT D'ESTIU" A LA FONT DE L'HORTA (Teulada)

20150814091843-poemes-nit-de-estiu.png

Un any més i ja seran 13, estic convidat per l'Associació Amics de Teulada a participar a la XIII edició de "Poemes en una nit d'estiu" al paratge de la Font de l'Horta a Teulada. Serà a les 22,30 hores aquesta nit, vespra de la festa de la Mare de Déu d'Agost. Per supost, el meu agraïment als organitzadors ACAT i col·laborador Ajuntament de Teulada, i allí estarem, junt amb els col·laboradors habituals i els poetes invitats Manel Rodríguez-Castelló i Begonya Mezquita.

La meua participació serà amb dos poesies, una que es titula "Gemecs d'un riurau" i l'altra titulada "El primer amor".

A la imatge, teniu el cartell anunciador de l'event cultural teuladí.HUI DIA 15 ÉS LA VERGE D'AGOST, LA DE LES ALFÀBEGUES

20150815110555-dscf8793.jpg

Caldria recuperar el cant originari de GATA de la Verge de la Paloma, arrels de música religiosa gatera

A la imatge, l’altar major amb les tradicionals alfàbegues

Tal dia com ahir, vespra de la festa es cantava per la vesprada el "Cant de la Paloma" fins els anys 50

Lletra treballada, de la qual es conserva la música també

Hui dia 15 d'agost és la Mare de Déu. Ara bé, si ens posem a posar-li advocacions en trobarem una rere l'altra. Com se li anomena de moltes maneres hui al titular en pose una que a Gata coneguem molt bé, "la de les Alfàbegues". Encara he trobat a Internet una altra advocació a terres catalanes, quan es parla de "la Mare de Déu del Llit".

Al llarg de la vesprada d'ahir i la jornada de hui, l'altar major de l'església de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos presenta l'aspecte que vegeus a la fotografia que il·lustra l'article, ple d'àlfabegues ("ocinum basilicum") de distints tamanys, que durant mesos les dones cuiden i preparen a les seus cases.

Abans es feia processó amb xiquetes i xiquets de comunió portant les cintes. Podeu veure dins d'aquest article una fotografia feta pel Cronista de Pedreguer, Albert S. García i ja publicada en este blog, de quan feien processó a Gata. És al carrer Xaló, anys 80.

Però, a més de les alfàbegues Gata té una altra informació este dia. Té un costum religiós musical, el CANT DE LA PALOMA, que es cantava per les dones cantadores la vespra, al mig de l'església de Gata, i que va recollir amb la música i tot Seguí, el musicòleg alacantí per al seu llibre on està publicat.

Aquesta és una de les parts en lletra del "Cant de la Paloma".

"Hoy, la paloma divina, la que nunca tuvo falta, para subir a su nido, el dulce vuelo levanta. Es la paloma, la Virgen María llena de gracia, que hoy sube a reinar el Cielo, de virtudes rodeada. Lleva en sus divinos pies la luna graciosa y clara; aquí van dos lunas juntas, una hermosa y la otra Santa".

"Preguntan unos a otros ¿Quién es esa hermosa Dama que tan reluciente sube y la luna lleva a sus plantas?. Responden: Esta es aquélla, en que a la Persona Sacra, la Segunda de las tres, nueve meses dió morada."

"Todos los coros divinos alzan al cielo las palmas cantando dulces motetes, diciendo con voces altas: Subid, cristalino espejo. Subid, fuente dulce y clara, subid, lucero del día, subid, preciosa esmeralda."

"Todos los Santos y Santas dicen con voz levantada: ¡Viva la Reina del Cielo! ¡Hoy sube a ser coronada!. Por vuestra asunción gloriosa, os suplico Virgen Santa que nos deis allá la gloria, y aquí, para amaros, Gracia."

Cal remarcar la necessitat de no deixar perdre del tot aquest cant, del que conservem la partitura, la lletra completa i la música. Músics i autoritats locals, entesos en la matèria, deurien posar-se a la tasca de recuperar i enregistrar tot el cant de la Paloma i deixar-lo com a patrimoni musicològic local de Gata, en el lloc on es mereix i no que altres músics de fora ho facen abans que els gaters.

20130815200229-fotoalbert1.jpg

FONTS: Cant de la Paloma, originari de Gata de Gorgos. Foto portada article Vero Vives. Foto interior: Albert S. García.GATA, AHIR VESPRADA: INAUGURACIÓ DE ART AL VENT XII

20150815113040-dscf8766.jpg

ÀLBUM DE LA INAUGURACIÓ DE "ART AL VENT XII" (GATA)

La millor mostra internacional d’art tèxtil contemporani

Fent "relectura" de l’antic costum de posar cobertors a les balconades els dies de festa i a les processons

Art al Vent ompli ja els carrers de Gata d’art contemporani, especialment els carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar, la Plaça de l’Església i Plaça Sant Antoni que conformen el circuit, i que es podrà visitar fins al 6 de setembre.

Ahir divendres 14, per la vesprada, va quedar inaugurada la dotzena edició en un acte festiu amb la presència de la regidora de Cultura, Maria Elena Rodríguez; la Primera Tinent d’alcalde, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar, així com membres de la corporació municipal i d’alcaldes municipis de la Marina Alta i artistes expositors.

Ginestar va explicar que l’exposició, compta amb 129 teles exposades procedents de 26 països diferents que han estat seleccionades de les 240 obres de 27 països presentades per un jurat format per professionals de l’art plàstic com són Susan T. Ávila, Maria Ortega i Joan Peiró. També ha volgut destacar la gran qualitat de les peces.

Per la seua part, la regidora de cultura va agraïr la tasca realitzada per un equip de persones, especialment el director, Ginestar, que han fet possible la dotzena edició. També va destacar que per primera vegada es presenta Art al Vent Infantil realitzat pels alumnes de l’Escola d’Estiu, coordinats per Rebeca Diego, i que s’han penjat dels balcons de la plaça de Sant Antoni. No va voler acabar sense agrair als veïns del municipi la seua col·laboració i convidar-los a participar en les activitats culturals a la fresca, concerts, teatres, poesia, etc, programades per a tot el mes.

Ángels Soler, per la seua part, va mostrar la gran satisfacció per què Gata acull, un any més, aquesta gran manifestació cultural i a tots els artistes participants dels diferents països. Va concloure Soler convidant a tot el poble i a visitants a gaudir de les nits d’agost visitant "Art al Vent" i participant en tots els actes programats.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  FONT: Fotos àlbum Vero Vives / Cronista de Gata. Text: Ajuntament de Gata.


MOLT DE NÚVOL, PERÒ POCA AIGUA: dissabte 15 i festa

20150815175434-montgopluja.jpg

El temps va rodant. Des de primeres hores del dia que els núvols s’han apoderat de tot el cel gater i ahí les tenim. Segueix el calor, perquè molt de núvol, però hi ha poca aigua. La pulsimà ha deixat a Gata 1,6 litrets a primeres hores de la vesprada. Aixina es veia el Montgó amb la pluja caient. 

 

 GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 1-6

20150816132643-av1-6.jpg

Com ja vaig fer l’any passat, coneixereu per mig del blog, dia rere dia, fins el dia 6 de setembre que serà la cloenda, les obres que conformen l’exposició per excel·lència de l’estiu de la Marina Alta, ART AL VENT, que es pot visitar a Gata de Gorgos, pels carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església, a més de la novedosa atracció de Art al Vent Infantil a la Placeta de Sant Antoni.

Ací teniu el primer grup de sis obres, començant per l’entrada al carrer La Bassa des de la Plaça d’Espanya -baixant cap avall-. Ho trobareu dia a dia a la secció de "Mirades urbanes" del blog.

1.- NIEVES CARRASCO. CANADÁ. Lluvia. Tela de cotó retallada i cosida a mà.

2.- JOSEFINA ANAYA. MÈXIC. Sense títol. Pigments tèxtils pintats a mà i fixats amb calor.

3.- VICENT APARICIO-GUADAS. ESPANYA. Ara mateix II. Collage, amb paper de seda i acrílic.

4.- KATHRIN BOSS. ALEMANYA. Vergänglichkeit-Perishabi-Lity. Teles recollides d’arreu el món de cotó, poliester, lli, etc, tintades i cosides.

5.- V. GOMAGA. MÈXIC. El danzar del telar. Acrílic sobre tela.

6.- CAMBRIDGE H. C. COLLEGE. GRAN BRETANYA-ESPANYA. Country Side. Tela, feltre, retoladors i teles cosides.DES DE GATA: EL MONTGÓ I LES BOIRINES: dilluns, 17 d'agost pel matí

20150817085326-11866384-480431478782964-2019088748571458043-n.jpg

Dilluns 17 agost. Comença la segona quinzena de treball. Als que estan de vacances i als que no...podeu admirar el gegant Montgó. Les boirines li plantaven batalla a les set del matí. El vell pedrot esperava al més vell Sol. Entre els dos han fet anar-se’n les boiretes que, com a borregets, campaven per dalt la Vall. Hui farà també caloreta...UN TOTAL DE 38 VEÏNS DE GATA I ALTRES POBLES COMENCEN EL CAMÍ DE SANTIAGO: Roncesvalles-Logroño

20150817090247-11836686-434991876704950-2005154592906894355-n.jpg

Expedició organitzada des de la parròquia de Gata de Gorgos

Ahir per la vesprada, sota l’atenta mirada del Montgó es reunien a les Sorts tots els components de l’expedició. En total uns 38, entre gaters i pobles del voltant. A les 19 hores eixien cap a Roncesvalles per a començar eixa etapa diferent a l’any passat, ja que en 2014 acabaven a la catedral de Santiago. El viatge o ruta està organitzada des de la parròquia de Gata de Gorgos i és el segon any que fan el Camí.Els pelegrins estaran del 16 al 23 d'agost en ruta.

Pose textualment el que va publicar al facebook el senyor rector Don Francisco M. Murillo, que també participa en l’expedició: 

"Comenzamos el Camino!Este año: Roncesvalles - Logroño. Por delante 6 etapas que son toda una aventura. ¿Qué es lo que nos encontaremos? No lo sabemos. Esto es la vida misma.Buscamos una experiencia única e irrepetible. Lo tenemos todo planificado: recorridos, comidas, transporte pero esto no es suficiente. Lo que realmente hace especial es lo que se sale del programa, esto es el sello de autenticidad y de la experiencia única. Sabemos que Dios es especialista en esto por eso desde aquí,camino a Roncesvalles, le pedimos al Buen Dios que nos sorpenda como solo El es capaz de hacerlo. Buen Camino!".

Aniré posant-vos imatges d’eixa etapa tan bonica pels paisatges, al llarg del seu recorregut.

FONT: Parròquia de Gata de Gorgos.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 7-12

20150817090821-av7-12.jpg

Segon grup de sis obres (7 a 12 de 129 i les infantils), seguint per l’entrada al carrer La Bassa -baixant cap avall-. Com ja vaig dir ahir, ho trobareu dia a dia a la secció de "Mirades urbanes" del blog.

7.- LI BRICEÑO. COSTA RICA. Las mujeres que cuidan la casa. Tela reciclada i tenyida, fils de llana, cotó natural, sintètic i metall.

8.- AHMED SELIM. EGIPTE. Baile Araaqid Núbia. Acrílic.

9.- ISABEL BLAT. ESPANYA. Open pen the window. Teles reciclades, botons, acrílic i suros.

10.- SAGUZ. MÈXIC. Escala al cel. Acrílic sobre tela amb aplics de tela brodada.

11.- PATRICIA CARRIÓN. ESPANYA. Mandala. Tela, brodats i aerògraf.

12.- PATRICIA MORENO. ESPANYA. La resposta està en el vent. Tela de tafetà, ras, tul, cotó, forro de polièster, organdí, tela de sac, corda i llana natural, cosit a mà.GATA: SOL·LICITUD DE BEQUES PER AL PRÒXIM CURS

L'Ajuntament de Gata de Gorgos i més en concret des de la Regidoria d'Educació s'ha informat:

"Vos informem que s'ha obert el termini de sol·licitud de beques per al curs 2015-2016, dirigides a estudiants que cursen estudis postobligatoris en nivells no universitaris". Ací està l'enllaç:

http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=242.

FONT: Ajuntament de Gata (Regidoria d'Educació).GATA: REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE EL CADASTRE (dimecres 19)

20150817091945-11875220-701563266643882-1039043434292731523-o.jpg

Les regidories d'Hisenda i Govern Obert de l'Ajuntament de Gata de Gorgos informen a tot el veïnat:

"Dimecres 19 d'agost a les 20h, Hisenda i Govern Obert convoquen una reunió per informar de la regularització cadastral que ha dut a terme la Direcció General de Cadastre i que, actualment, molts veïns estan rebent les notificacions".

Viatges amb bus per a estudiants

Per altra part, la regidoria d'Educació ha convocat a tots els estudiants de facultats o instituts de València. El comunicat diu així:

"Si estudies a València i vols preus econòmics per a viatjar amb autobús, AICMA (associació de jóvens i estudiants de la Marina Alta) , vos convoca a una reunió informativa el proper dimecres 19 d’agost a les 20 hores al Centre Social".

FONTS: Ajuntament de Gata de Gorgos.GATA TÉ UNA APLICACIÓ MÒBIL. FES-LA SERVIR...

20150817092417-11219697-701143226685886-8060755084455154762-n.jpg

L'Ajuntament de Gata, per mig de la Regidoria de Govern Obert i Noves Tecnologies, ha informat de la possibilitat de poder afegir-te a l'aplicació mòbil que disposa Gata. Encara està en fase d'implantació i va ampliant-se poc a poc:

"Sabieu que Gata compta amb una aplicació mòbil dins de MunicipApp de la Diputació d'Alacant? A través de la secció Participació Ciutadana podeu comunicar les incidències i adjuntar-hi fotografia per tal que siguen ateses el més prompte possible.
L'aplicació està en fase d'implantació i va ampliant-se poc a poc.
Podeu descarregar-la a través de la nostra web www.gatadegorgos.org o als següents enllaços:
IOS https://itunes.apple.com/es/app/municipapp/id944167270?mt=8
ANDROID https://play.google.com/store/apps/details…

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.GATA: NOVETATS PER AL PRESENT CURS A L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

20150817145918-directoremm.jpg

L’Escola Municipal de Música presenta les diferents novetats que estan preparant per al proper curs 2015-16 com són la musicoteràpia per a bebès, classes de cant o l’ampliació de la franja d’edat dels alumnes de l’escola.

Així ho han donat a conèixer la regidora d’Educació, Ma Elena Rodríguez, juntament amb el director de l’Escola Municipal de Música, Sebastià Roig, que revalida el seu lloc després del procés de selecció realitzat durant el mes d’agost.

Així, per al proper curs s’amplia l’oferta amb cursos de Musicoteràpia en estimulació primerenca, per a bebés de 0 a 2 anys; Sensibilització musical, de 3 a 5 anys; Iniciació Musical, per a xiquetes de 6 i 7 anys; Ensenyaments elementals de Música, a partir de 8 anys; i música per a adults, a partir de 18 anys.

Les matrícules es podran realitzar de l’1 al 11 de setembre en l’Escola de Música de 16 a 20h. Més informació al telèfon 676474827.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 13-18

20150818081022-av13-18.jpg

Arribem, hui dimarts 18 d’agost, al tercer grup de sis obres (13 a 18). Encara estem a la part dreta del carrer La Bassa, baixant cap avall. A la secció de "Mirades urbanes" del blog podeu mirar totes les obres.

13.- PILAR TOBÓN i LILLYANA. COLÒMBIA-U.S.A. Vivir la vida en plena floración. Intervenció tèxtil, brodats de fil, llanes, lluentors i acrílic.

14.- GÜITI (FRANCISCO GAÑÁN). Lagarto Lagarto. Tela de tapisseria, goma-espuma i pintura d’aerosol.

15.- CHI CHANG-HSIEH. País convidat Taiwan. Sense títol. Acrílic sobre tela.

16.- AMEL BEN MOHAMED. País convidat Algèria. Femme tormenté. Acrílic sobre tela.

17.- MARÍA TERESA PAGODA. URUGUAI. Cerografia brodat i escriptura, cotó, sedes lluentors, etc.

18.- CHINA MOON LAUDISIO "LAS TRICOTORRAS". ESPANYA. Collage, aerògraf, diferents teixits, macramés, llanes, etc, cosits a mà.PARTICIPACIÓ AMB UNA POESIA SOBRE EL RIURAU A LA FONT DE L'HORTA (Teulada)

20150818144326-dscf8823.jpg

Divendres passat, vespra de la festa de la Mare de Déu, vaig participar en "Poemes en una nit d’estiu" al paratge de la Font de l’Horta. Aprofite per agraïr que em cridaren a la tretzena edició, ja són tretze anys col·laboraren, els organitzadors, "Amics de Teulada". Vos faig partíceps de l’introducció que vaig fer i de la poesia pròpia que faig recitar, que va sobre els riuraus, com bé va dir l’amic Joan Ivars es tractava d’una lloança a eixe element arquitectònic tan nostre.

"EN PRIMER LLOC, VOLDRIA FER UN CANT AL RIURAU, EIXE ELEMENT ARQUITECTÒNIC DEL CAMP, DE LES CASETES, QUE TANT HA AJUDAT A MANTINDRE EL COMERÇ DE LA PANSA I QUE ARA, GRÀCIES A LA CORRENT CONSERVADORA DELS NOSTRES POBLES, TENIM UNA RUTA DELS RIURAUS, A LA QUE TEULADA PERTANY, I TENIM GRANS RIURAUS RECONSTRUÏTS, COM A JESÚS POBRE, XÀBIA I MOLT PROP D’ACÍ, A TEULADA".

GEMECS D’UN RIURAU

SÓC UN RIURAU DE TERRA MULLADA,

SOTA LES MEUES TEULES CENTENÀRIES

VIUEN ELS JA VELLS I ARRECERATS CANYISSOS.

LA NIT ES FOSCA I ESTRELADA,

A UN CANTÓ DORMITEN LES SÀRIES,

PER UN ULL CONTEMPLE LA CALDERA BANYADA,

L’AVI ESCALDADOR FA ELS AVISOS.

COMENÇA L’ESPECTACLE:

LLEIXIU, SOSA, HERBA PANSERA,

BOTA-LI FOC A LA CALDERA, PAREIX TOT UN ORACLE.

COM A RIURAU QUE SÓC TINC DRET

A GAUDIR EN PRIMERA FILA I NO PERDREM EL MUNTATGE.

ELS INFANTS ES BARALLEN PELS PILONS,

LA MARE ESCAMPA, TALLA O NO TALLA,

DIU L’AVI POSANT-LI COLLONS.

ALLÀ FORA VEIG ELS BOUS, EL SEQUER, ELS PINATELLS,

QUINES PARAULES ESTIC DIENT?…AIXÒ ÉS COSA DE VELLS.

MIRA, HAN FET UN BON ESCALDÓ. ARA VOLEN ESMORZAR AL

CALIU DEL MEU OMBRIU.

NO MENGE COM ELLS, NI DORM COM ELLS,

PERÒ SÓC FELIÇ, PERQUÈ SI PLOU…AI SI PLOU,

ELS AGUANTARÉ FENT POLSIM, LLAMPANT I TRONANT,

PODRAN POSAR ELS CANYISSOS DE PANSA AL MEU TRASPOL,

COMPLIRÉ LA MEUA FUNCIÓ…ESTARÀ JA ACABANT.

PERÒ AIXÍ I TOT, ESTIC TRIST, NOSTÀLGIC..QUASI DE DOL,

PERQUÈ SÓC CRIDAT A L’EXTINCIÓ.

JA NO VEIG ALS MEUS GERMANS ALS POBLES DEL VOLTANT,

QUÈ S’HA FET D’ELLS?, ALGUNA COSA ESTÀ CANVIANT.

NO EM DEIXEU MAI, SÓC LA VOSTRA HISTÒRIA.

ESTIC SEGUR QUE PARLAREU DE MI,

MÉS PROMPTE O MÉS TARD

CREUREU QUE NO SÓC UNA FALÒRIA.

FONT: Foto Vero Vives. 

 SABIEU QUÈ...la Volta a Espanya 2015 passarà per Gata el dia 30 d’agost, diumenge per la vesprada?

20150818150011-volta.png

Des de 1977, fa 38 anys, no passava per la travessa de la carretera general, a Gata

Gata de Gorgos està d’enhorabona, esportivament parlant i més en concret a nivell ciclista. La 70 VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2015 que comença dissabte dia 22 d’agost en Puerto Banús (MÀlaga) i conclou el 13 de setembre a Madrid, amb 21 etapes, passarà per dins de Gata.

Vos explique: La 9ª etapa, que va de Torrevella a la Cumbre del Sol (Poble Nou de Benitatxell) compta amb GATA DE GORGOS dins del seu recorregut, malgrat a no eixir la denominació del poble en molts perfils oficials de la carrera.

Hem tirat mà del Butlletí Municipal d’Actualitat i Informació de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell "Al corrent" (edició especial de la Volta) per assabentar-nos i assegurar-nos del recorregut. Al punt 7 del recorregut que farà la Volta des de Calp, passant per Moraira, pujant al Puig de la Llorença, baixant al Poble Nou, anant a Teulada, ARRIBARÀ A GATA DE GORGOS, provinent de Teulada i per la N-332 a les 16,53 hores, en el millor dels horaris previstos (a 43 km./h.) o a les 17,03 hores (corrent a una mitja de 41 km./h) o a les 17,14 hores (en el cas que vagen a 39 km./h).

Per tant, el pas (ja confirmat per la Policia Local de Gata) serà el següent: travessaran tota l’Avinguda Marina Alta (travessa N-332), Plaça d’Espanya i carretera d'Ondara, seguiran un kilòmetre més fora del poble i pujaran cap a la carretera, al lloc que es diu "l’escalextric", per anar cap a Xàbia. Estaran tallats a eixes hores de pas de la caravana i dels ciclistes tots els accesos a la general.

Fent una mica d’història, la Volta Ciclista a Espanya no es prodiga passant per Gata. Al 5 de setembre de 2010 va passar prop (rotonda de l’encreuament Xàbia i carretera cap al Poble Nou) i per Pedreguer. Ja ho vaig reflectir aquell dia al blog:

http://cronistadegata.blogia.com/2010/090501-la-volta-ciclista-a-espanya...prop-de-gata-i-pas-per-xabia..php.

http://cronistadegata.blogia.com/2010/090502-la-volta-ciclista-a-espanya-prop-de-gata-i-ii-pas-per-pedreguer..php.

Recentment vaig trobar tota la informació del dia 1 de maig de 1977, quan si que va passar per dins de Gata. Gata de Gorgos era meta volant al kilòmetre 41. També teniu l’enllaç del dia que ho vaig publicar, fent història ciclista del poble:

http://cronistadegata.blogia.com/2015/072005-sabieu...-que-en-1977-el-primer-de-maig-la-cinquena-etapa-de-la-volta-ciclista-a.php.

FONTS: "Al corrent" (Butlletí Municipal d’Actualitat i Informació), Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. Blog "Cronista de Gata". Logo Volta.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 19-24

20150819143735-av19-24.jpg

Hui dimecres 19, quart grup de sis obres (19 a 24) de Art al Vent. Encara estem a la part dreta del carrer La Bassa, baixant cap avall, quasi al cantó del carrer Xaló. A la secció de "Mirades urbanes" del blog podeu anar mirant les obres.

19.- Mª CARMEN RAÓN MESADO. ESPANYA. Reflexos de la Mar a la meua finestra. Seda pintada (Gutta i setasilk), cinta de seda cosida sobre tela de cotó.

20.- YEHIA YOUSSEF RAMADÁN. EGIPTE-ESPANYA. Afrah y caligrafía. Acrílic.

21.- PAOLA PIETROGRANDE. ITÀLIA. Strappi di luce. Teles cosides.

22.- BEATRIZ QUINTA i CRISTINA FRAILE. ESPANYA. Made in-humano. Transferència, pintura acrílica i collage tèxtil.

23.- ÉRICA LANDFORS. SUÈCIA. "Homenaje a nosotras". Fils de cotó cosits.

24.- GRUPO CREATIVO Z-Z-. ANAZLATKES, MIRTA ZAK. ARGENTINA. Diosa Siglo XXI. Tela, fils, llanes i pintura acrílica.

FONT: Fotos obres extretes del catàleg digital Art al Vent XII (www.artalvent.com).

 EL CICLISTA GATER, SERGIO TORRES JORRO, ES PROCLAMA SUBCAMPIÓ AUTONÒMIC (a la modalitat de contrarellotge)

20150819145221-2nllocsergio.jpg

Si ahir vos anunciava que els aficionats al ciclisme i esport en general estaven d'enhorabona per la Volta Ciclista a Espanya, que passarà per la travessa de la carretera N-332, hui hem conegut que el ciclista gater d'èlit sub23, SERGIO TORRES JORRO, s'ha proclamat subcampio autonòmic de la Comunitat Valenciana, en la modalitat de contrarellotge, conseguint la medalla de plata.

Segons m'ha comentat ell "no va poder ser el or, però tinc de sobra per estar content" 

Al campionat autonòmic, comenta Sergio, poden correr tots els corredors que tenen llicència federativa i són de la Comunitat. No es necessiten punts, et buides i patixes i al final arribes al premi o et quedes en portes

Ahir per la vesprada a Llíria van correr els últims elits/sub23 (la categoria "reina" per dir-ho d'alguna forma). Erem 56 corredors inscrits -segueix dient Sergio- perque sols venen els més especialitzats en la disciplina i rodadors. Jo eixia l'avantpenúltim a les 18:57, el recorregut era de 21,1 kilòmetres i el vaig fer en 27:53 minuts, a una mitja de algo més de 45 km./h., posicionant-me el segon èlit de la general.

Des del blog, enhorabona, una vegada més, a este ciclista gater, que sempre ens dona alegries per a l'esport gater.

  Foto de Amadeo Olmos Guillot.
  Foto de Antonio Trives Soriano.
  Foto de Antonio Trives Soriano.
  Foto de Antonio Trives Soriano.

FONT: declaracions de Sergio Torres Jorro. Fotos facebook (Antonio Trives Soriano i Amadeo Olmos Guillot).GATA: LECTURA TEATRALITZADA PER ALS XIQUETS A LA FONT DEL RIU (activitats culturals al voltant de Art al Vent)

20150819150327-teatrallectures.jpg

Ahir per la vesprada, dins del marc de les activitats culturals al voltant de la mostra d’Art al Vent XII, "Estiu Cultural", les escales d’accés al parc de la Font del Riu, van ser l’escenari natural per a la teatralització de varies lectures. La Lectura teatral a poqueta nit de "La cova de les sorpreses" per a xiquets i xiquetes va ser tot un èxit!!.

María Elena Rodríguez, la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Gata, va presentar i agraïr la col·laboració tant de la Biblioteca com del Club de Lectura per participar en les activitats. Per la seua part, el personal de la biblioteca agraïa als membres del Club de Lectura la bona disposició i col·laboració per a l’event. Elx xiquets i xiquetes, com sempre, de meravella, escoltant i gaudint de la proposta.

La pròxima cita cultural serà demà dijous 20 amb la trobada de poetes gaters. Ja vos parle d’ella.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Fotos i text, Ajuntament de Gata.

 IMATGES CURIOSES: el poble de Gata, la Vall i el Montgó (Foto: Miguel Serra Galdón)

20150820085537-11873797-947844888605457-2012276807517906790-n.jpg

Ens despertem amb aquesta bonica estampa. Tossal del Moro i al fons, el confundible Montgó amb boirina. (Foto penjada al facebook per Miguel Serra Galdón).

FONT: Foto Miguel Serra Galdón.GATA: SIS POETES GATERS A LA TROBADA (activitat d'Estiu Cultural 2015)

20150820085749-11903971-703416453125230-1538155744353969595-n.jpg

La Regidoria de Cultura i la biblioteca de l’Ajuntament de Gata han organitzat la TROBADA DE POETES GATERS que tindrà lloc aquesta vesprada a les 20 hores davant lesa portes de la Casa Consistorial.

Els poetes seran: Vicent Botella, Ivan Brull, Carles Mulet, María Rosa Mulet, Paco Sirerol i Asunción Torres. Els sis estaran acompanyats amb l’instrumental de membres de la Banda Unió Musical de Gata.

Des de la regidoria s’espera l’assistència dels amants de la poesia a l’acte.

Cal ressenyar que aquesta és una altra de les activitats emmarcada dins de l’Estiu Cultural 2015 de Gata i en el marc més gran de la mostra internacional d’art tèxtil contemporani ART AL VENT XII, que està exposada fins el 6 de setembre.

FONT: Cartell anunciador, Ajuntament de Gata.GATA AUGMENTA 4 PERSONES PARADES I TANCA JULIOL AMB 460

El diari digital La Marina Plaza publica dades relacionades amb l’atur (el paro) del mes de juliol a la comarca. El titular: "Once mil contratos para el verano...el 93% temporales". Diu el diari, subtítols:Entre junio y julio se han firmado 11.263 nuevos contratos en la Marina Alta, pero en realidad el paro sólo ha bajado en ese periodo en 1.292 personas" i "Las cifras evidencian que el empleo temporal y a tiempo parcial siguen siendo los lastres del mercado laboral en la comarca, pese al descenso del desempleo en los últimos meses".

Dona el diari el quadre dels parats i d’ocupació, segons dades del Servei Valencià d’Empleo i Formació (Servef). Pel que fa al paro de GATA DE GORGOS va acabar el mes de juny de 2015 amb 456 i acaba el mes de juliol amb 460, quatre més.

FONT: diari digital La Marina Plaza.ELS PELEGRINS GATERS DEL CAMÍ COMENCEN LA QUARTA ETAPA A PUENTE LA REINA

20150820090744-11855793-435596349977836-4137680532257395269-n.jpg

Segueixen passant les primeres etapes de la part del Camí de Santiago, els 38 pelegrins gaters, que estos dies recorren aquelles terres tan espectaculars i diferents a les nostres. Hui enceten la quarta etapa des de Puente la Reina.

Per mig de la parròquia de Gata de Gorgos coneguem com van fent les etapes. Ací teniu els comentaris de les tres anteriors:

"1ª Etapa Roncesvalles - Zubiri. Hemos recorrido un total de 22 Km.en un entorno privilegiado. Hemos compartido por la tarde un rato de reflexión hablando de como vivimos la fe y que le falta a la parroquia para que sea viva.Interesante lo que se ha compartido. Damos gracias a DIOS por lo vivido."

"2 Etapa: Zubiri-Pamplona. Una peregrina comparte su experiencia: "Segundo día del camino, Zubiri- Pamplona 20,5 Km un camino bordeando el rio Arga precioso, pequeñas iglesias que nos han acogido con gran cariño. Un grupo humano de categoría, pendientes de cada uno en sus necesidades, un sacerdote que se desvive por todos , y una ciudad que nos ha abierto los brazos. Además hoy hemos iniciado el camino con una preciosa bendición, y el Señor nos ha ofrecido un sol radiante con un aire fresco que nos invitaba a darle gracias por tantos regalos. He podido rezar el rosario y ofrecerlo por todas las personas enfermas, físicas y psíquicas, y al acabar la tarde hemos celebrado la eucarístia en la parroquia de San Saturnino, dia intenso, donde el Señor y la Virgen del Camino, junto al arcángel Rafael nos han acompañado. Ahora a descansar para mañana poder continuar. Que el Señor nos conceda una noche tranquila y una muerte santa. Buenas noches"

"3 Etapa. Pamplona-Puente la Reina. 24, 5 km.

Un peregrino nos dice: "Ya se van notando los kilometros en las piernas.
Cuando vas caminando y piensas la cantidad de gente que durante siglos han pasado por estos mismos lugares, piensas que esto es algo diferente, y el saludo:"buen camino". Se respira encuentro entre personas.
Hoy el punto clave ha sido subir al monte del Perdon.
Cuantas personas han pasado por aqui como penitentes. Que grande es la misericordia de Dios.
Hoy al pasar por el monte del Perdon lo unico que puedo hacer es dar gracias a Dios, por todos los regalos que me ha hecho, hoy de una forma especial por todas las cosas que no hago bien y que El siempre me perdona." "

FONT: Fotos i text, Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, GATA.
GATA: NOMBROSOS VEÏNS S'INTERESSEN PER LA REGULARITZACIÓ DEL CADASTRE

20150820154227-11914756-703870843079791-8163899057429011685-o.jpg

Ahir dimecres 19, per la vesprada-nit-, les regidories d’Hisenda i Govern Obert, van portar a terme una reunió informativa sobre la nova regularització del cadastre a Gata de Gorgos.

La reunió fou tot un èxit per la gran quantitat de persones que assistiren.
Tot i que no és un tema municipal, ja que ve de cadastre, l’Ajuntament junt amb les Regidories d’Hisenda i Govern Obert, es va posar a disposició de la gent de Gata per a informar-los, assessorar-los i ajudar-los en la mesura de les possibilitats.
Per a la gent interessada i que no va poder acudir a dita reunió, es difondrà pròximament el vídeo amb la gravació per les Xarxes Socials.
Cal recordar que s’han posat a disposició de les persones afectades fulls per a presentar les al·legacions. Aquests fulls es poden arreplegar a l’Ajuntament o descarregar utilitzant el següent enllaç web: https://goo.gl/8o4PdW.

Des de l'Ajuntament han publicat hui divendres 21: "Deixem la gravació de la reunió que es va fer el dimecres passat el l'ajuntament per a informar de la regularització del cadastre que s'està portant a terme a Gata. Les persones que necessiten ampliar informació seran ateses a l'ajuntament en horari especial de 10:00 a 13:00 hores.

Volem agrair a Javier Gilabert el seu treball desinteressat en la preparació del vídeo. https://vimeo.com/136847410"

FONT: Ajuntament de Gata, regidories d’Hisenda i Govern Obert.DISSABTE 29, NOVA EDICIÓ DE FIGA (Festivalet Independent de Gata)

20150820154911-11888117-701531783313697-7287239631983170199-n.jpg

Com ja és tradicional, el quart dissabte d'agost arriba a GATA el FESTIVALET INDEPENDENT més conegut com FIGA 2015. Serà en l'antic camp de futbol de les Sorts, a partir de les 20 hores. Enguany sonaran al festivalet que organitza Gata Fan Club: Ramírez, Cómo Vivir En El Campo, Thee Vertigos, Siberian Wolves, El Lado Oscuro de la Broca, The Hoaxx, Back Storm i Pupil·les Dilatives.

L'entrada serà gratuïta. Hi haurà menjar i beguda a preus populars.

FONT: Cartell anunciador de l'event musical.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 25-30

20150820160959-av25-30.jpg

Dijous, 20 d’agost. Encetem el cinqué grup de sis obres (25 a 30) de Art al Vent. Ja em sobrapassat l’entrada al carrer Xaló i anem carrer La Bassa avall. Virtualment, les "Mirades urbanes" del blog fan que podam veure totes les obres.

25.- CAO (COLECTIVO DE ARTE Y OBNIBULACIÓN). MÈXIC. Tsa Ju Jmi "Gente mía en la lengua del estado de Oaxaca". Teles i acrílic.

26.- AL LANDOLL & ROCÍO RAMÍREZ. U.S.A.-MÈXIC. Protegiendo el futuro. Pintura acrílica tintada amb el sistema japonés Shibon brodat i aplicat a tela.

27.- MARÍA LUISA PÉREZ. ESPANYA. Somnis teixits en l’aire. Teles cosides, transferències, i fils brodats.

28.- MARÍA VICTORIA SÁNCHEZ PIÑOL. ESPANYA. Abstracción Geométrica. Tela pintada a mà i cosida a màquina amb fil transparent.

29.- LU XU. XINA. Peking opera. Tèxtils industrials i pintura per a tela.

30.- ANNA PERLES. ESPANYA. Amb les butxaques plenes d’il·lusions. Teles i pintura acrílica.

FONT: Catàleg virtual de Art al Vent XII.DE GATA A PARÍS PEDALEJANT. Dos joves gaters Toni i Adrià van d'aventura

20150821083449-11921685-10207595942565454-5452071599074398353-n.jpg

TONI SIGNES MASUTIER i ADRIÀ CAMPOS TORRES pretenen arribar a París l’1 de setembre

Hui comencem el dia interessant-nos per dos joves gaters que a l’estiu de 2015 han volgut fer una cosa diferent. Al principi eren tres, però el tercer es va lesionar i va preferir no arriscar, però està donant-los el suport necessari.

Ells van pedalada a pedalada. Van eixir de Gata de Gorgos el dia 17 d’agost i pretenen arribar a París l’1 de setembre. Fan el viatge en bicicleta "a la seua marxeta". Són TONI SIGNES MASUTIER i ADRIÀ CAMPOS TORRES. Els havia d’acompanyar en el trajecte, que al final no va poder anar, Pedro Vicente Caselles Mulet.

Deixem que parle Toni: "Anem amb tendes de campanya i anem pels campings fent nits. Vam començar la travessia el passat 17 d’agost i la data maxima d’arribada és l’1/09 a Paris..intentarem que siga abans . L’origen de l’aventura ve d’un dia al "Barbaros". Fent-nos una cervessa i pensant que podriem fer este estiu. Voliem fer alguna cosa diferent a allò que és habitual i d’ahí va eixir la idea

Continua parlant Toni: "És un viatge diferent, que recordarem sempre i amb ganes de viure una experiència irrepetible. De moment portem quatre dies. El primer (dia 17) vam fer Gata-Xilxes, 150 km. aprox.; el segon (dia 18) Xilxes-Vinarós, 130 km; el tercer (dia 19) Vinarós-Altafulla (ja a Tarragona), 125km, i el quart, ahir (dia 20), Altafulla-Mataró 135 km. De moment, llevat de la tormenta de fa dos dies, va -com diríem en termes mariners "vent en popa" i molt contents.

Seguirem la ruta d’estos dos joves gaters Toni i Adrián, que han preferir donar-li un altre aire distint a les vacances de 2015 i estan aconseguint-ho.

Foto de Toni Signes Masutier.

 

A la fotografia de portada, els dos joves aventurers gaters a una parada a Salou que van fer. A la foto d’interior, la eixida de Gata des de la Plaça d’Espanya, amb Pere donant-los suport.ÈXIT A LA TROBADA DE POETES GATERS (Estiu Cultural 2015)

20150821084452-11885656-10155987968085529-3886765875666083628-o.jpg

De nou, es va omplir l’escenari natural de davant l’Ajuntament, per escoltar els versos dels poetes Vicent Botella, Ivan Brull, Carles Mulet, Maria Rosa Mulet, Paco Sirerol i Asunción Torres. La regidoria de Cultura, per mig de la Biblioteca Pública Municipal, va organitzar l’acte que va comptar amb nombrós públic en una vesprada agradable en el marc de l’Art al Vent 2015. Cal recordar que dos integrants de la Banda Unió Musical de Gata van posar la música als poemes.

A la fotografia, el poeta i escriptor gater Carles Mulet.

FONT: Foto, Biblioteca Pública Municipal, Gata de Gorgos.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 31-36

20150821143823-av31-36.jpg

Hui és divendres, estem ja a una setmana des de que es va fer la inauguració de la mostra. És el sisé grup de sis obres (31 a 36). Art al Vent XII. Al grup tenim una artista i una obra gatera (la nº 35). Virtualment, podeu veure-les totes les obres a la secció "Mirades urbanes" del blog.

31.- INA MINDIUZ. LITUÀNIA. Cuadrado al Sol (100 soles). CD Discos.

32.- ANA CATALINA VICUÑA. XILE. Retazos de intimidad. Tovallons antics cosits. 

33.- CAMBRIDGE HOUSE COMUNITY COLLEGE. Alumnes de 4rt i 5é de Primària. GRAN BRETANYA-ESPANYA. Twishing for a dream. Tela, botons i llana cosits a mà.

34.- MAGDA SOBÓN. POLÒNIA. Full Moon. Pintura sobre tela.

35.- MARÍA TORRES SIGNES. ESPANYA (De Gata de Gorgos). El árbol. Pintura acrílica, tela de fil daurat i agulles de colors.

36.- ANA TOMÁS MIRALLES. ESPANYA. Estructura cubana, recorridos trazados y tramas. Paper imprés, Keviar, carbono i altres teixits.

FONT: Catàleg virtual de Art al Vent XII.

 GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 37-42

20150822123216-av37-42.jpg

Hui dissabte 22, coneguem més obres de ART AL VENT XII. El seté grup de sis obres (37 a 42). Virtualment, podeu veure-les totes les obres a la secció "Mirades urbanes" del blog.

37.-  ANA MARÍA GARCÍA. ESPANYA. 2015, Año de la luz. Fils, llanes i retolador de tela.

38.- JULIETA GRANADOS. MÈXIC. Ahogarse en llanto 2.0. Trossos de tela, fil de cotó brodat i "Patchwork". 

39.- DÍAZ PUCHE. ESPANYA. Fasteam47 brut. Tela sobreposada i pintura plàstica.

40.- SONIA LAHOZ. ESPANYA. Laberinto. Feltre i raso.

41.- PAOLA MORENO. XILE. Ascensión andina. Cotó.

42.- RAMÓN URBÁN. ESPANYA. Altarpiece muscae. Collage amb tela de cotó i acrílic.

 L'EXPEDICIÓ DE LA PARRÒQUIA ACABA EL RECORREGUT DEL CAMÍ DE SANT JAUME (Roncesvalles-Logroño)

20150822225127-logronocami.jpg

Els 38 pelegrins gaters han acabat ja el seu trajecte a peu del Camí de Sant Jaume, entre Roncesvalles i Logronyo, capital de la Rioja.

Aquest era l'últim comentari que posaven des de la parròquia:

"6ª Etapa: Arcos - Logroño 29 Km. Un peregrino comparte su experiencia:
"Logronyo, capital de La Rioja, punt i apart del nostre peregrinatge.
Voltem els ulls cap arrere per reviure aquestes sis últimes jornades en les que encetàvem els dies caminant de matinada.
Jornades en les que hem pogut gaudir de pobles i persones monumentals i de la natura en el seu estat més autèntic, en les que hem compartit experiències amb els nostres companys de viatge, en les que hem tingut temps per apropar-nos a persones que no coneixíem i de descobrir coses noves en les que tenim ben arrimades.
Jornades que hem fet sempre en companyia dels pensaments i oracions de milers de peregrins que perduren arrelades en els centenaris roures de les voreres del camí, dels ceps carregats dels raïms que pariran el brou que ens ha alegrat les tertulies en comunió al final de cada etapa i del soroll de l'aigua dels rierols que sembla la veu del Pare, sempre present, espentant-nos i donant-nos ànims i força per poder arribar al cap d'aquest camí que hui deixem, però per damunt de tot pel que comencem demà, el nostre particular viatge a Ítaca amb les nostres famílies, la nostra feina, el nostre poble i la nostra societat.
El viatge del dia a dia.
Bon camí a tots el peregrins d'aquesta vida."

L'any que ve més...FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.779, 1/3-

20150822230039-costeragrupescolar.jpg

Recupere les imatges antigues de Gata, aquelles que ens fan enyorança, records, com aquesta que va pujar fa unes setmanes Antonio Monfort al seu facebook. La Costera del Grup Escolar en tota la seua esència. El carrer sense asfaltar, la baraneta de prop del pont -el Penyó- per rematar bé. Seria els anys 60, observeu les cases, el carrer de terra, eren temps diferents, altres temps.

FONT: foto propietat de Antonio Monfort.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 43-48

20150823125229-av43-48.jpg

Diumenge 23. Vuité grup de sis obres (43 a 48). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes" al blog.

43.- MARÍA EUGENIA BELENGUER. ESPANYA. Invierno. "las unas se plantan, las otras brotan". Arpillera de sacs de creïlles i diferents teles cosides.

 44.- E. ERIC (Jöel Looton). FRANÇA. ¡Hola Ariaadna! "Gran laberinto mental, social y sus hilos de Socorro". Pintura acrílica i fils de llana acrílica cosits.

45.-  ASTA KOVANEN. CANADÁ. Shater. Lli i cotó cosit a mà.

46.- CRISTINA PÉREZ. ESPANYA. Gorgona. Brodat a mà amb cotó egipci i pintura per a tela.

47.- TARDOR ROSELLÓ. ESPANYA. Dalí. Aerosol de "grafitti".

48.- GENOVEVA REGIDOR. ESPANYA. Mariposas huyendo de la primavera. Punt de ganxo de llana, ràfia i fil en forma de papallona cosides.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.780, 2/3-

20150823130518-1agosto94.jpg

Seguint amb la sèrie de fotografies antigues que els components de EL CELLER (barraca pionera de la Plaça Nova) tenien exposades enguany, trobem aquesta de l'1 d'agost de 1994. Es van disfressar de moteros. Els dos germans Mulet, Paco Moncho i Javier Monfort apareixen ben canviats a la fotografia.GATA: EL RECORD DEL TI NASIO, PRESENT AL TRADICIONAL SOPAR D'ESTIU DE LA PARTIDA JULIANS

20150824085933-11866342-847847508630080-8368601482740896716-n.jpg

Com ja és costum en els últims anys, aquest cap de setmana s’ha reunit el veïnat de la partida Julians, composta per gaters encara que siga de casetes en terme de Xàbia, per a celebrar el tradicional sopar d’estiu.

Comenta Antonio Monfort, un dels presents al sopar: "ens vam ajuntar un any més per a celebrar que som un veïnat molt unit i que tots els anys tenim el gust de ajuntar-nos, cada vegada en una caseta.

Aquest any era precís. Tots van tindre presents al Ti Nasio, que era l’alcalde reelegit l’any passat i l’anima de la festa, i que va faltar deixant un gran buit. També van faltar alguns veïns més majors per diferents circumstàncies i van assistir altres nous.

Acaba dient Monfort: "tots són benvinguts. El goig és juntar-nos tots els anys i fer festa. L’any que ve que tinguem salut".

FONT: Foto Antonio Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.781, 3/3-

20150824091121-11933472-707408449391740-3386675976308796138-n.jpg

Seguisc desgranant alguna que altra fotografia de l’ahir. Vaig posant la numeració corresponent i ja anirem actualitzant-nos. Com és temps de pansa al sequer, d’escaldar, de records d’aquell costum que ara escasseja, malgrat a que es resistix a morir del tot, vos pose ací una fotografia simpàtica, propietat de Paca Signes (la de la Plaça Nova).

Comenta ella: "Som els quatre germans: Tonica, Mateo, María Rosa i jo, a la caseta de les Barranqueres, (Benimadroc). Cal dir que la va pujat al facebook Paca i va comentar: "esta és de les meues preferides a les Barranqueres amb els canyissos en panses". A l’esquerra, mirant la foto, teniu al xic de la casa, el sempre recordat Mateu. Tonica està al seu costat, la més alta. Després estan Paca i María Rosa. Serien a principis dels anys 70, quan encara a totes les casetes s’escaldava.

FONT: Foto propietat Paca Signes (Plaça Nova).GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 49-54

20150824165333-av49-54.jpg

És dilluns 24, ja és el nové grup de sis obres que vos porte al blog (49 a 54). És l’exposició Art al Vent XII de Gata de Gorgos. Totes les obres les podeu repassar a "Mirades urbanes".

49.- COCO ORTEGA (CONSUELO ORTEGA CHICHARRO). ESPANYA. Suicidio. Impressió digital sobre tela.

50.- IRMA ORTEGA PÉREZ. MÈXIC-ESPANYA. Alcantarilla. Acrílic.

51.- STEFANIA ORMAS. ITÀLIA. Pax. Acrílic i cotó brodat a mà.

52.- USULA GERBER SENGER. SUÏSSA. Anadusian Tiles. Foto impresa al teixit i cosit a mà.

53.- JOAN PEDRO SIGNES. ESPANYA (De Gata de Gorgos). Bette Davis Eyes. Pintura acrílica i tela de tul.

54.- MARÍA DEL PRADO SOBRINO DE TORO. ESPANYA. Midiendo, cosiendo...Impressió fotogràfica sobre vinil, retalls de teixits, fil daurat, etc.

FONT: Fotografies extretes del catàleg virtual de Art al Vent XII. Gata.GATA: EVENTS IMPORTANTS, CAP DE SETMANA: Concert, II Aplec de Danses, Festivalet Independent Figa 2015 i Volta Ciclista a Espanya (etapa 9)

20150824162355-11887864-701531746647034-7753273120799193315-n.jpg

Sabeu els gaters que tenim quatre cites importants aquest cap de setmana, una divendres, dos dissabte i una diumenge, a més de seguir contemplant a l’aire lliure la mostra d’Art al Vent XII en la seua penúltima setmana. Els quatre aconteixements seran: Concert Banda Juvenil, divendres; II Aplec de Danses i FIGA 2015, dissabte, i pas de la Volta Ciclista a Espanya, diumenge.

CONCERT BANDA JUVENIL:

Divendres 21 a les 20 hores a la Plaça Nova, dins de les activitats "Estiu Cultural", al paraigües dels actes al voltant de Art al Vent 2015, actuarà la Banda Juvenil de Gata.

APLEC DE DANSES

Per orde cronològic, dissabte dia 29 tindrà lloc el segon II Aplec de danses de la Marina Alta i Marina Baixa, que està organitzat pel Grup de Danses la Llata de Gata de Gorgos. L’organització convida a tots a sumar-se a l’event cultural i popular. Començaran a les 18 hores amb el CANT A LA SERENA pels diferents carrers de Gata (eixiran des de la plaça Espanya), cant d’estil Teresa Segarra, Josep Aparici "Apa" i Josemi (versador). A les 19.00 hores serà la DANSÀ AL CARRER (des de el carrer Constitució fins a la plaça Nova). A les 19.30 hores: SARAU - MOSTRA DE LLATA I ESPART. A les 21.30 hores, SOPAR POPULAR. (Plaça Nova). A les 22.30 h PAS DE QUATRE. A les 23.00 hores LILIT I DIONIS. El sopar popular tindrà un preu popular de 8 euros.

FIGA 2015

El mateix dissabte a partir de les 20 hores i organitzat per l’associació GataFanClub, se celebrarà a l’antic camp de futbol de Les Sorts" el Festivalet Independent Figa 2015, que com ja és costum es fa l’últim dissabte d’agost. L’organització no deixa res a la improvisació. Per això a la seua pàgina comenta: "No hi ha excusa per a no vindre al FIGA15. Podeu fer-ho amb cotxe, amb bici o en el Mussol dels Marines (tren) que unix Benidorm i Dénia des de les 22:30 hores fins passades les sis del matí. I si encara així, vos fa gossera, vos podeu quedar a dormir en l’Hotel Avenida. Ah! i també podeu passar el matí de ressaca a la platja."

Ja es coneix l’orde d’interpretació. Començarà el grup que compta am una de les integrants de Gata, Natàlia Pons, "Pupiles Dil·latives". Serà a les 20 hores. Back Storn actuarà a les 21 hores. El grup The Hoaxx ho farà a les 22 hores i "Como vivir en el campo" a les 23 hores. A la mitjanit actuaran "Ramírez". A la 1 hores ho farà "Siberian Wolves" i a les 2, "Thee Vertigos". "El lado oscuro de la broca" actuarà a les 3 hores i finalment, a les 4 hores ho faran els membres de GataFanClub Dj’s tancant la nit musical.

VOLTA CICLISTA A ESPANYA, pas per Gata de Gorgos

Si recordeu fa uns dies vos parlava de tots els detalls de l’event. Fa 38 anys que la Volta no travessa el poble per la Nacional 332. Tot un aconteixement esportiu i dins de l’esport, del ciclisme.

Les dades: 70 Volta Ciclista a Espanya, que ja va començar dissabte dia 22 a Puerto Banús (Málaga). 9ª etapa, Torrevella a Cumbre del Sol (Poble Nou de Benitatxell). GATA DE GORGOS estarà dins d’eixe recorregut. ARRIBARÀ A GATA DE GORGOS, provinent de Teulada i per la N-332 a les 16,53 hores, en el millor dels horaris previstos (a 43 km./h.) o a les 17,03 hores (corrent a una mitja de 41 km./h) o a les 17,14 hores (en el cas que vagen a 39 km./h). Si seguiu recordant vos deia, ja confirmat per la Policia Local de Gata que l’itinerari per dins de Gata serà el següent: travessaran tota l’Avinguda Marina Alta (travessa N-332), Plaça d’Espanya i carretera d’Ondara, seguiran un kilòmetre més fora del poble i pujaran cap a la carretera, al lloc que es diu "l’escalextric", per anar cap a Xàbia. Estaran tallats a eixes hores de pas de la caravana i dels ciclistes tots els accesos a la general.

FONT: Cartells anunciador dels events, Aplec de Danses i Festivalet Independent.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 55-60

20150825153941-av55-60.jpg

És dimarts 25. El desé grup de sis obres el teniu ja davant (55 a 60). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes" al blog.

55.- INMACULADA ABARCA MARTÍNEZ. ESPANYA. Homenaje a Ibn Hazm de Córdoba. Malla de sombreo.

 56.- MARCO ANTONNIO AVILÉS HERRERA. MÈXIC. Desechado por Ayotzinapa. Pigments tèxtils estampats amb una creïlla fixats amb calor.

57.- EMIKO NAKANO. JAPÓ. Asia Wind. Paper japonés ressistent a l’aigua amb taní de caqui.

58.- KARLA STORCH DE GRACIA. ESPANYA. Rumbos. Fil de cotó, fil acrílic, tintura tèxtil i grafit.

59.- ANJA MATZERATH. ALEMANYA. A la luz de la luna. Seda per a cosir i teixit de cotó.

60.- SAULE URBANAVICIUTE. LITUÀNIA. Wolnes of the belief. Acrílic sobre tela.

FONT: Fotos extretes del catàleg virtual de Art al Vent XII.LA POLICIA LOCAL PREPARA EL PAS DE LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA PER GATA

20150826150616-volta.png

Serà el diumenge 30 per la vesprada

La Policia Local de Gata ha emés un comunicat peer mig del seu facebook i per la seua pàgina web, relacionada amb la preparació de pas de la VOLTA CICLISTA A ESPANYA per la travessa del poble. 

Ací teniu el comunicat íntegre:

"VOLTA CICLISTA A ESPANYA: l’etapa que transcorrerà al llarg del diumenge 30 d’agost, passarà per la nostra localitat. Els horaris són aproximats, però es calcula que els ciclistes passaran per Gata de Gorgos entre les 16:50 i les 17:15 hores. Entraran per la Font del Riu (Alacant) i travessaran tota l’Avinguda de la Marina Alta, Plaça d’Espanya i Carretera d’Ondara per anar a buscar la Carretera de Xàbia. Per això, a l’hora estimada, es paralitzarà tot el trànsit que desemboque en la travessia de la N-332. Els que circulen per la carretera, hauran de fer cas a la senyalització de les banderes que porten els motoristes de la Guàrdia Civil de Trànsit, mentre que els que circulen per dins del poble, hauran de fer cas a les indicacions de la Policia Local, Protecció Civil i altre personal voluntari de l’organització. RECORDE QUE DIUMENGE 30, ENTRE LES 16:50 I LES 17:15 HORES, ES REALITZARAN TALLS DE TRÀNSIT PEL PAS DE LA VOLTA CICLISTA".

FONT: Policia Local de Gata.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 61-66

20150826151053-av61-66.jpg

Estem a dimecres 26. Nou grup de sis obres (de la 61 a la 66). Art al Vent XII, Gata de Gorgos.

61.- ANDREA PRUDENCIO NÚÑEZ. MÈXIC. Sense títol. Stencil, laca d’aerosol sobre cotó.

 62.- GONZALO URREA. XILE. Tòtem. Cinta de pel·lícula reutilitzada, retallada i pegada amb ganxos metàl·lics.

63.- PAULA IVETTE ÁVILA RODRÍGUEZ. MÈXIC. Implosión-Explosión. Llistó de "cola de rata" i pedra pomez.

64.- CARLA MAÑOSAS MAS. ESPANYA. Eclipse. Cotó, lli i llana.

65.- MARÍA ISABEL DE PIERO. ESPANYA-ARGENTINA. "Ciudad de barro" (a Juan Morales Mahr). Tarlatana i acrílic.

66.- DANAE MITRE. MÈXIC. Auguraio de trás de ti. Brodat a mà i tela.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

 LA PREMSA PARLA HUI DE...l’atleta xabier Ignasi Cardona, de mare gatera

El diari LAS PROVINCIAS (La Marina) publica hui el bon resultat de Ignasi Cardona (que recordem és de mare gatera) al Gran Fondo de Set Aigües, que va quedar segon en la seua categoria, veterans A, i va entrar entre els deu primers de la carrera.

Titula el diari: "El atleta de Xàbia Ignacio Cardona entre los mejores del Gran Fondo de Siete Aguas". Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201508/26/atleta-xabia-ignacio-cardona-20150826002032-v.html.

FONT: diari LAS PROVINCIAS, 26-8-2015.

 GATA: ELS ALUMNES DE LA BANDA INFANTIL GAUDIXEN DE LA NATURA A PARCENT

20150826153107-bandeta.jpg

 

Hui la banda infantil és notícia. Però no per tindre un concert que ja en farà, sinó per fer una excursió junt amb el seu director Juan Pablo Bataller a "Vitalparcentre". Han eixit a gaudir de la natura a un parc situat a la veïna localitat de Parcent. Un parc que té tirolines, ponts colgants, i on els xicons de la bandeta infantil estan passant-ho d’allò més bé. Passaran tot el dia, dinaran allí i després es tiraran a la piscina.

 

 

 

FONT: Fotos, Juan Pablo Bataller.LA PREMSA PARLA DE...el pas de la Volta Ciclista a Espanya per Gata

El diari LAS PROVINCIAS a la seua edició de la Marina publica hui dijous 27 un article referent al pas de la Volta Ciclista a Espanya per Gata, a més de Poble Nou de Benitatxell i Xàbia, el diumenge dia 30. Titula: "Benitatxell, Xàbia y Gata anuncian cortes de tráfico por la Vuelta Ciclista a España".

Ací teniu l'enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201508/27/benitatxell-xabia-gata-anuncian-20150827002849-v.html.

FONT: diari La Marina 27-8-2015.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 67-72

20150827185744-av67-72.jpg

Ja és dijous 27 d’agost. Un altre grup de sis obres (de la 67 a la 72). Art al Vent XII, Gata de Gorgos.

67.- PEPITA SAPENA i JOSÉ A. CRISÓSTOMO. ESPANYA (De Xàbia). Lliris, tulipes, i narcís. Brodat sobre tela.

68.- FELIPE FERRER GUAITA. ESPANYA. Migración "Série Hormigueros" Migración. Acrílic.

69.- XARO BONILLA GOIKOETXEA. ESPANYA. El enigma del cerebro humano. Teles cosides i retolador permanent.

70.- MARÍA CASADO. ESPANYA. Cicatrizando. Llana i tela retallada.

71.- CONSTANZA URRUTIA WEGMANN. XILE. Memoria de Mesoamérica. Tela de cotó i fils de lli.

72.- RENATE MUELLER-DREHSEN. ALEMANYA. Titula. Lli blanc.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.GATA: NOU COMUNICAT DE LA POLICIA LOCAL, AL RESPECTE DEL PAS DE LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA PEL POBLE

20150828172230-volta.jpg

La Policia Local de Gata ha emés un informe i ha penjar amb pdf totes les normes més precises a seguir, degut al pas -el diumenge dia 30 per la vesprada- de la VOLTA CICLISTA A ESPANYA pel nostre poble.

Tres apartats té el comunicat: 1er.- Talls de tràfic per al diumenge 30 d'agost de 2015. 2n.- Horari previst de pas dels ciclistes al seu pas per Gata de Gorgos i 3r.- i prou important, per on hi ha alternatives per poder circular?.

Ací teniu l'enllaç al pdf. Podeu llegir tot el contingut del nou comunicat: http://www.policiagatadegorgos.es/volta.pdf.

FONT: Policia Local de Gata.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 73-78

20150828180101-av73-78.jpg

Hui divendres 28 vos presente sis obres més, on tenim la peça de Ginestar, l’ànima de l’exposició i el director tècnic de la mateixa (vegeu, de la 73 a la 78). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes".

73.- ISABEL SOLER TARRADELLAS. ESPANYA. La espera. Fil i trasparències.

74.- ALICIA RIPOLL SERRA. ESPANYA. Sólo vivo en sueños. Serie Knots. Té, cúrcuma, fil i pintura acrílica.

75.- MARI MARÍ. ESPANYA. Llavoretes per a neus XI. Feltre.

76.- NICOLE LEHUEDÉ MERLET. XILE. Nini. Tela de cotó i esmalt a l’aigua.

77.- SUSANA GARCÍA UNGO. ESPANYA. Encajes y desencajes II. Tela cremada.

78.- GINESTAR (Carta a Gata). ESPANYA. Text amb retolador permanent i llavats amb lleixiu.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.IMATGES CURIOSES: aquesta matinada, aixina es presentava el Montgó, vist des de Gata

20150829175221-montgo3.jpg

Quan este matí recollia raïm dalt les Costeres, la vista sobre el Montgó presagiava un dia amb boires soltes, boires de calor. Així és. Molta calor i desfici. Aquesta era la curiosa imatge de la part més cap a Xàbia del gran pedrot. ART AL VENT XII ENCARA L'ÚLTIMA SETMANA D'EXPOSICIÓ, AMB GRAN ÈXIT DE VISITES

20150829185730-autoritatsav15.jpg

La mostra vol en propers anys obrir-se a artistes dels païssos subdesenvolupats

Ahir matí el director d’Art al Vent, Josep Ginestar, va acompanyar els mitjans de comunicació en una visita guiada al circuit de la mostra, junt amb l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la regidora de Cultura, María Elena Rodríguez, i el segon tinent d’alcalde, Vicent Font. Amb aquest gest es dóna inici a l’última setmana de la dotze edició, que serà clausurada el proper 6 de setembre. L’última setmana també de la programació cultural que acompanya l’exposició, on s’inclou el concert de la Banda Juvenil de Gata, que es va celebrar ahir vesprada a les 20 hores, i els dos aconteixements de hui, el Festivalet Independent de Gata (FIGA), que comença a les 20 hores, i el 2on Aplec de Danses de la Marina, que ja ha començat.


La percepció general, segons va comentar Ginestar, és que enguany la mostra ha rebut més visites que en edicions anteriors. Cosa que va recalcar l’alcaldessa en afirmar que “estem molt orgullosos d’Art al Vent, que tindrà sempre el nostre recolzament. Jo, en particular, estic contenta d’eixir a passejar pel circuit cada dia i vorer, efectivament, que hi ha molta gent que el visita”.

El director d’Art al Vent va explicar que la mostra inclou 129 obres procedents de 26 països. Enguany s’havien presentat 240, més que mai. Els autors han emprat diferents tècniques d’art tèxtil, com són el cosit, brodat, tint, patchwork, esgarrat, punt de ganxo, grafiti... Ginestar ha destacat, entre d’altres, dos teles fetes per xiquets, presentades pel Cambridge H. C. College de Gran Bretanya. I, cóm no, ha parlat d’Art al Vent Infantil, que inclou set obres creades pels alumnes de l’escola d’estiu de Gata, i que es pot contemplar a la plaça de Sant Antoni.

Com que la qualitat i el nombre de les obres és molt gran, els objectius plantejats per a Art al Vent XII han estat superats. María Elena Rodríguez considera que la mostra “està assolida” i augura un futur pròsper. El director es planteja com a nou repte aconseguir que en les properes edicions es presenten artistes de països subdesenvolupats. A més, li agrada que participen autors poc relacionats amb l’art perquè “Art al Vent està obert a tot el món”.

La visita ha servit per explicar, també, que el circuit de la mostra discorre pel on passa la processó de Setmana Santa en què els veïns llueixen els seus millors cobertors als balcons. Com que Art al Vent és una reinterpretació d’aquest costum, té sentit que les obres es pengen al carrer La Bassa i la plaça de l’església. Recorregut que concentra, a més, el casc històric del s.XIX millor conservat de la comarca, “i així aconseguim que el visiten”, diu. També “és lògic”, assegura Ginestar, que Art al Vent acabe a la plaça d’Espanya, perquè és el lloc on es concentren els turistes que visiten Gata.

FONT: Text i foto, Comunicació Factoria d'Idees.  JA ESTÀ EN MARXA EL II APLEC DE DANSES DE LES MARINES, ALTA I BAIXA

20150829193130-dansesaplec1.jpg

La Plaça Nova és el centre de la festa. Dolçaines, la Rondalla de Gata, els balladors i balladores, d'altres pobles, d'altres grups de danses, tots es concentren hui baix un mateix so i pas: la dançà.

Molta gent, ambient i organització del Grup de Danses La Llata.HEU VIST LA VOLTA, LA CARRERA HA PASSAT PER GATA. LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA ( I )

20150830184914-img-20150830-172437.jpg

Podeu veure l’àlbum 1 PUNXANT ACÍ.

A les 15 hores començava la gent a menejar-se, molts entraven a pegar una ulladeta a la mostra d’Art al Vent, altres es feien un cafenet als bars de la internacional Plaça d’Espanya, altres tantejaven el terreny per a ubicar-se al lloc que millor pugueren visionar el pas de la VOLTA CICLISTA A ESPANYA per la travessa de la N-332, al pas per GATA DE GORGOS.

A les 16 hores començava a omplir-se de gent la carretera, quan s’ha tallat al tràfic la gent travessava i passejava per ella, com si fos fa seixanta anys enrere. Després han començat a passar motos amb guàrdia civils de tràfic. Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil de Gata guardaven tots els cantons, no podia eixir ningú a la carretera.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Des de Ca Don Julián que estava jo apostat es veia tot el moviment. El pas de primer grup de corredors passava a les 17,17 hores del diumenge 30 d’agost de 2015, moment històric 38 anys després d’aquell 1 de maig de 1977.

Després molts talls i els corredors que enfilaven cap al pont de l’escalextric, que diem, per a començar la carretera de Xàbia.

GATA i els gaters han viscut moments importants, esportivament parlant.

Ara vos he posat el vídeo fet pels meus fills i el que vos escriu. En una segona donació faré un àlbum amb les millors fotografies obteses per mig de vosaltres, amb el facebook, per a que tingau un record.

FONT: Fotos Vero Vives, JM Vives i Cronista de Gata.IMATGES CURIOSES...I EXCEPCIONALS DE LA VOLTA ( I ) (GATA): I així és com ho ha vist...Pablo Mulet Ivars

20150830190335-pablo1.jpg

"I així és com ho he vist jo..."

VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2015. GATA. Això posava al seu mur del facebook l’amic PABLO MULET IVARS, un gran fotògraf que domina el blanc i negre a la perfecció...si no mireu la bonica i artística estampa que he volgut que compartiu, com ell ha compartit.

El primer pelotó d’uns quinze o vint homes de la carrera entraven a la primera corba del pont de la carretera sobre el riu Gorgos. Mireu la bellea plàstica del moment i gaudiu d’ella.

FONT: Foto original de PABLO MULET IVARS. (Extreta del seu facebook).
LA CARRERA (VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2015) VISTA PELS GATERS ( II ): Àlbum

20150830202445-11951239-10206571296993983-6772944671013187895-n.jpg

Podeu observar les fotografies de l’Àlbum PUNXANT ACÍ.

Pose tots els noms de alguns dels nombrosos gaters i gateres que heu publicat al facebook les imatges històriques del pas de la VOLTA CICLISTA A ESPANYA. Agraïsc a totes i tots poder fer l’àlbum i a la resta de gent que ha difós l’event esportiu.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Les fotografies de l’àlbum són de José Miguel Jorro Benito, Anto Vives, Sonia Soria, José Luis Mas, Lindsey Dooley, Beatriz Báez, Ana Lucía Dávalos i Pablo Mulet.

Potser demà apareguen més fotografies...les recopilarem.

FONT: fotos dels usuaris de facebook dits anteriorment.GATA: PROTECCIÓ CIVIL I POLICIA LOCAL, SERVEI BEN FET A LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA

20150831083510-11924569-1065241006843218-5141209125115449968-n.jpg

Ací teniu a tots els artífexs de que el pas de la Volta Ciclista a Espanya pel terme municipal de GATA DE GORGOS, fora tot un èxit en quan a organització, vigilància i control dels accesos. Per supost, la col·laboració i paciència de gaters i gateres la fan notar. El dia després està per agrair el servici d'aquestes persones.

Així s'expresaven pel facebook els membres de Protecció Civil:

"VOLTA CICLISTA ESPANYA
Gràcies a tots els gaters i gateres per la vostra paciència esperant el pas dels ciclistes. Així dona gust treballar.
Hui hem sigut 9 membres de Protecció Civil Gata, 4 de Protecció Civil Pedreguer i 4 membres de la Policia Local de Gata de Gorgos, en total 17 efectius per a garantir la seguretat de la volta al seu pas pel nostre terme municipal.
Repetim i destaquem la col·laboració i paciència de tots vosaltres, gaters i gateres."

FONT: Protecció Civil de Gata de Gorgos.IMATGES CURIOSES...I EXCEPCIONALS DE LA VOLTA ( II ) (GATA): imatge del president de Pepe Mengual

20150831085224-10434141-10207996177328568-5978457349998539372-n-1-.jpg

Mengual és el president del Fotoclub Forat i un mestre de la fotografia artística

La segona imatge espectacular del pas de la Volta per Gata, que acompanya a la de Pablo Mulet Ivars, al nostre blog és la bella estampa del president de l’associació Fotoclub Forat de Gata, PEPE MENGUAL. Estava sentat prop d’on anomenem els gaters "la Verja", a la Plaça d’Espanya.

Al seu mur del facebook posava: "La Vuelta a su paso por Gata. Estos tíos corren mucho..."

A que és diferent a les que nosaltres hem fet?. Tot un mestre...

FONT: Foto propietat de PEPE MENGUAL.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 79-84

20150831171200-av79-84.jpg

Després de la Volta, imatges espectaculars, resums, història esportiva ciclista, tornem al dia a dia, a les "Mirades urbanes". Encetem la última setmana d’exposició ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos. Diumenge dia 6 es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes".

79.- CARMEN IMBACH RIGOS. ARGENTINA. Juegos de infancia. Fils, fil de macramé i de brodar de colors, aglutinants, pigments.

 80.- MARÍA MUÑOZ TORREGROSA. ESPANYA. Insomnio. Bossetes d’infusió i brodat de cotó.

81.- MARÍA JOSÉ CHOLBI CARDONA. ESPANYA (De Xàbia). Polinización. Corfes d’ou i silicona.

82.- EMPAR ESCRIVÁ. ESPANYA. Llibertat. Tela paper i cordó de cotó cosits.

83.- NADE FARREAU. FRANÇA. Cadences en rouge. Tires de teles cosides.

84.- FINA GILABERT CARRIÓ. ESPANYA. Dones IV. Llanes cosides.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 85-90

20150831171818-av85-90.jpg

Nova part de sis obres, ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos.

85.- LETICIA ARROYO i EIDERES APARICIO. MÈXIC. ¿Dónde están?. Tela pegada i pintura.

 86.- HORTENSIA LORA OVIEDO. ESPANYA. Burbujas. Peces de seda cosides tenyides a mà.

87.- CONCHI GARCÍA SÁNCHEZ. ESPANYA. Conexiones. Teixits cosits.

88.- MARÍA FERNÁNDEZ DÍEZ. ESPANYA. Jornada entre amapolas. Velló de llana cru, llana teixida amb tintures naturals, feltre fet a mà, llana filada, etc. 

89.- MARÍA VICTORIA VALENZUELA LÓPEZ (Vicky Valenz). MÈXIC. Bulto mortuorio. Llana tintada artesanalment amb grana "cochinilla".

90.- DOROTHY WEDDERBURN. GRAN BRETANYA-HOLANDA. Emblazoned Glory. Patchwork amb foltres de jaquetes; serigrafía; plàstic reciclat.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 91-96

20150831172655-av91-96.jpg

Ens actualitzem. El grup de sis de hui dilluns dia 31 d’agost. Estem a la última setmana d’exposició ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos. Diumenge dia 6 es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes".

91.- YUZHU DING i YICHUN LIU. XINA. Chinese Neckline. Roba de cotó, tela no teixida, tela de seda xinesa i nus xinés.

 92.- JORGE MORENO LÓPEZ. COLÒMBIA. Sense títol. Pintures tèxtils i acrílic.

93.- MAMI KAWAI. JAPÓ. Work’s Title. Its a dream to see you again. Encaixos fets a mà i pintura acrílica.

94.- CAROLINA VARELA VIAL. XILE. A veces se juntan los astros y resplandece. Tintat amb reserves sobre li.

95.- LUISA SUÁREZ MOTA. ESPANYA. Geometría. Shibori, tintes, reactius i sal.

96.- PEPA ESPASA. ESPANYA (De Dénia). Sense títol. Tela tenyida i tallada, tartalana, i brodat.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.IMATGES CURIOSES: ELS GATERS TAMBÉ DINS LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA

20150831160446-11926479-798632790257985-1847716095697936701-o.jpg

A la fotografia de BICICLETAS BORONAT, l’empresa gatera de les bicicletes ubicada al carrer Trossets, podeu veure al seu fill Miguel Ángel, corredor i gran aficionat, amb un gegant de la bicicleta ja retirat, com és Perico Delgado. Ells van seguir tota la novena etapa, que va passar pel seu poble Gata i que anava de Torrevella a Poble Nou de Benitatxell.

Comentava la família: "Ayer pasamos otro día especial viviendo una gran prueba desde dentro, esta vez en la Vuelta a España, en la etapa Torrevieja a Benitachell. Gracias a la marca de alimentación Overstims y el equipo Cofidis...Espectacular!!!"

FONT: Foto Bicicletas Boronat.DISSABTE 29, GATA: ÈXIT AL II APLEC DE DANSES (Grup La Llata)

20150831162736-11879290-10153326389738153-8993963815166309315-o.jpg

No ens oblidem, però les notícies van amuntonant-se. Dissabte dia 29 per la vesprada i ni, Gata es va omplir de forasters. Hi havia dos aconteixements musicals i culturals.

Ací en teniu un, el II Aplec de Danses de les Marines, que van organitzar el GRUP DE DANSES LA LLATA de Gata de Gorgos.

Dolçaines, música, dansaes, gent de tots els pobles de les dues Marines.Un èxit de públic i participació. Des del grup organitzador feien resum i agraïem les col·laboracions:

"GRÀCIES per compartir amb nosaltres el II Aplec de danses de la Marina el dissabte passat, va ser tot un èxit!
Ens agradaria agrair als comerços i empreses de Gata el suport rebut (Carnisseria Peixet, Carnisseria Jaume Bolufer, Carnisseria Silvestra, Carnisseria Ca Curro, Carnisseria Ca Polaca, Vigar, Papereria Font, Papereria Maite, Farmàcia Mª Elena, Farmàcia César, Farmàcia Elvira, Amadeo, Signes Hats, Estanc Pilar i Ana, Estanc Dora i Antonia, Mònica Hats, Asevi, Hersig, Distribuciones Trosets, Ale-Hop, Kbas, Ivars Comunicació, Tecnitrònic La Marina, El Celler, Tonia Regals, Matties Bags, Ana, Casa Barrera, Vistalia, Sombol, Arti Palma, Signes Grimalt, Òptica Signes, Al forn de Xaparro, Artesania Soler, Signes i Pedros, La Bassa herbodietètica, Inés Bags, MAC Creacions, Negre Fum, Tien 21 i Costa i Soler), gràcies a la Regidoria de cultura, a l’ajuntament, als veïns, als músics i veus que ens acompanyaren (a les rondalles de Xàbia i Gata, músics de la banda, Teresa, Trini, Josemi, APA, Pas de quatre, Lilit i Dionís i a la Colla del Montgó pel suport incondicional des del matí fins a la nit fent-se responsable de la barra) i, com no, als grups de danses de la Marina Alta i Baixa per vindre a gaudir d’aquest acte amb tots nosaltres, sense oblidar-nos del grup “La Llata”, qui va fer molta feina per a poder dur a terme la organització de l’Aplec.
GRÀCIES de nou i esperem que gaudíreu tant com ho vam fer nosaltres!"

FONT: Foto de portada, Eva Terol. Foto de baix, Lilit i Dionís. Plaça Nova, Gata.  Cronista de Gata.

Foto de Lilit i Dionís.
Foto de Cronista de Gata.


LA POLICIA LOCAL DE GATA PILLA A TEMPS UN CLONADOR DE TARGETES A CRÈDIT

20150831163333-11952756-1902237400001304-9138108087549129794-o.jpg

Gràcies a la col·laboració ciutadana

No han arribat a poder clonar-ho. S’ha descobert a temps. Així expresava hui mateix la Policia Local de Gata, el succés, que ha acabat bé:

"CLONADOR TARGETES DE CRÈDIT: gràcies a la participació d’un veí, va poder localitzar-se un sistema compost per 2 aparells en el caixer automàtic d’una sucursal bancària de la nostra població. La primera peça que és de petita grandària, emula una ranura normal i corrent per on s’introdueix la targeta bancària, però en realitat, és una falsa ranura que conté un aparell que còpia tota la informació de la banda magnètica. Posteriorment, existeix una càmera camuflada dins d’una falsa moldura que es col·loca de tal forma que puga gravar el PIN quan la persona el teclege. Així, els falsificadors disposen del contingut de la targeta i del PIN.
(*) No hi ha perill per a cap client de les entitats bancàries locals, que ningú es preocupe."

A una de les qüestions plantejades, responia la Policia Local de Gata:

"Como ya hemos dicho, no hay que preocuparse. Los datos de la clonación obran en poder nuestro así como las grabaciones. Los falsificadores no tienen nada. Además, los bancos tienen un sistema antifraude muy bueno. La mejor forma de comprobarlo, es comprobar los movimientos bancarios."

LA PREMSA PARLA DEL SUCCÉS (2-9-2015)

El diari Levante-EMV publicava el dia 2 de setembre al respecte: "La policía de Gata descubre un aparato clonador de tarjetas de crédito en un cajero". L'article de B.O. ací el teniu l'enllaç: http://www.levante-emv.com/marina/2015/09/02/policia-gata-descubre-aparato-clonador/1309068.html.

També el diari Las Provincias (La Marina) publicava el mateix dia: "Localizan un clonador de tarjetas de crédito". Ací està l'enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201509/02/localizan-clonador-tarjetas-credito-20150902000408-v.html.

Més extensa la publicació del diari digital La Marina Plaza, que titulava: "La Policía de Gata detecta un "clonador" en un cajero para falsificar los datos de las tarjetas". Al subtítol: "El sistema estaba conformado por dos piezas, una falsa ranura para copiar la banda magnética y una cámara para grabar el PIN".

FONTS: Policia Local de Gata. ( diaris: Levante-EMV, Las Provincias i Marina Plaza (2-9-2015)IMATGES CURIOSES DE LA VOLTA: tallen la carretera i a passejar (Gata)

20150831174102-11904102-851207748294056-2976109706150294818-n.jpg

La foto de Antonio Monfort té que estar entre les curioses. Ell la va fer pensant en que no passava cap cotxe i tota la gent passejava per la carretera. Els més majors recorden els passeigs de fa seixanta i setanta anys, de la caserna de la Guàrdia Civil fins als cinemes. Allí no passava quasi cap de cotxe. El diumenge amb el tall als accesos a la carretera amb motiu de la novena etapa de la Volta Ciclista a Espanya, al seu pas per la travessa de Gata, es va viure aquesta Imatge Curiosa, que ja no es repetirà moltes vegades més...i això que estaven dins l’operació de tornada, 30 d’agost, a una carretera general prop de la costa, i de quatre a cinc de la vesprada...Quines coses!!

FONT: Foto de Antonio Monfort.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris