Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2014.

EL CRONISTA DE GATA TÉ JA 1.300 SEGUIDORS AL FACEBOOK

La xarxa social de facebook ha tocat el 1.300 usuari, amics que es diu. El CRONISTA DE GATA arriba a eixa xifra. Gràcies a tots i totes i a seguir endavant.NOVEMBRE: MES DE DIFUNTS I CANVIS: pocs actes destacables

20141101233346-dscf3778.jpg

Comença el penúltim mes de l'any, el de la tardor per excel·lència, malgrat a no fer gens de fred de moment, tan sols frescoreta a primeres hores del matí i per la nit. Diuen que dilluns canvia el temphs i ve tormenta. De moment, no canvia res.

NOVEMBRE comença, com és tradicional amb la visita al cementeri. Els veïns han deixat més per a la vesprada i demà la visita que pel matí, que llevat dels que han assistit a la missa que s'ha fet dins del cementeri, han pujat pocs.

Demà, per ser diumenge, Dia dels Fidels Difunts, la gent de Gata continuarà pujant al cementeri dels Ecles i visitant als seus avantpassats. Un lloc de pau i tranquil·litat, on estan soterrats els nostres difunts.

Dilluns dia 3, està prevista la reunió participativa, a les 19.30 hores, per tal de conéixer la zona verda de les Sorts i com es pot dissenyar el futur skate park d'allí. Serà a l'Edifici Polivalent Juvenil.

Fins el 9 continua exposada l'obra recent (2010-2014) de l'artista local, alumna de l'Escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" PEPA CASELLES. També a l'Edifici Polivalent Juvenil, de dilluns a diumenge, de 19 a 21 hores.

Entre dissabte 8 i diumenge 9, els músics de la banda Unió Musical repartiran els llibrets de Santa Cecília. Més tard, els següents diumenges vindran els actes dedicats a la santa patrona de la música. Com ja és costum faran la seua entrada els nous músics i la banda farà passacarrers i festejarà a Santa Cecília.

Tanquem les generalitats i programació de novembre amb uns quants refranys referents al mes que ens ocupa, l'onzé:

- Del novembre, Tots Sants és el primer i Sant Andreu el darrer.

 - El novembre i els difunts, marxen tots junts.

 - El novembre, vi per vendre.

- Novembre acabat, hivern començat.

- Novembre calent, maig gelat

- Novembre humit, et faràs ric.

Novembre tronat, mal pel pastor i pitjor pel ramat.

A la fotografia, un aspecte del cementeri municipal, hui a migdia.

 AQUEST MATÍ DE TOTS SANTS, MISSA AL CEMENTERI PER TOTS ELS DIFUNTS DEL POBLE DE GATA

20141101234904-missacementeri.jpg

Demà diumenge és la commemoració dels fidels difunts

Hui dissabte, festivitat de Tots Sants, s'ha fet la tradicional missa al cementeri municipal. A les 12.30 hores, i al lloc empissat que hi ha a la part dreta entrant al primer cementeri, el de 1932, s'ha celebrat amb l'assistència de molts veïns, que han volgut així recordar als difunts.

Les flors, les làpides relluents, el cementeri net, tots eixos al·licients han fet que hui visitaren, sobretot aquesta vesprada més que pel matí, molts veïns als seus avantpassats i altres ho faran demà. Es dona la coincidència que demà és diumenge i es commemora als fidels difunts. Recordem als que ens van precedir en la vida del poble de Gata.TOTS SANTS I VISITA AL CEMENTERI: la part més nova, la més concurrida

20141101235633-dscf3791.jpg

On més gent hi havia de tot el cementeri era la part més nova, on descansen ja els difunts més recents. Nous nínxols i molta més gent que als altres "carrers" del cementeri. A la imatge, ho podeu comprovar.LA COMISSIÓ 2015 I LA GENT MENUDA I JOVE ES TRANSFORMA EN HALLOWEEN

20141102002212-compohall.jpg

Ara, Nit de Halloween per als més majors

Morts vivents, fantasmes, cares pintades de blanc, zombis, disfresses de bruixes i monstres, l’antic camp de futbol "Les sorts" s’ha transformat hui, des de les 18 hores en una sessió terrorífica de Halloween. Aquesta vesprada, la Comissió de Festes 2015 ha participat junt amb els xiquets a la festa. Ara, els toca el torn als més major i des de les 23,30 hores, no paren els Djs. de posar música. Se celebra a Gata hui la nit de Halloween i no ahir.

A les fotografies, alguns moments d’aquesta vesprada i disfresses de la comissió.

FOTOS de la composició: Verónica Vives / Comissió de Festes 2015.ÀLBUM DE HALLOWEEN 2014, COMISSIÓ DE FESTES 2015

20141102190311-hallcf4-copia.jpg

ÀLBUM DE HALLOWEEN 2014, antic camp de futbol (Comissió de festes 2015).

La Comissió de Festes 2015 va organitzar al camp de futbol Les Sorts, anit dia 1 de novembre, la gran nit de Halloween. El muntatge, les disfresses dels seus components, tota la preparació, la podeu veure a l’àlbum que acompanya aquesta entrada. Molta gent, molta marxa amb els djs, música i "nit terrorífica".


  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

A la foto gran, que podeu ampliar punjant ací , vegeu als membres de la comissió, disfressats per a l’ocasió.

FONT: Comissió de Festes 2015, àlbum de fotos.TOTS SANTS I FIDELS DIFUNTS A GATA: ALGUNES LÀPIDES CURIOSES AL CEMENTERI

20141102223439-compolapides.jpg

Conclusió de diversos articles que he estat publicant estos dies. Hui, dia 2 de novembre, és la commemoració dels fidels difunts. Molts veïns de Gata, per ser diumenge, han pogut pujar al cementeri i tindre un record especial per als seus difunts. Aprofitant aquestes celebracions, he volgut fer una xicoteta recopilació d'algunes làpides curioses, que representen l'antigüitat del cementeri, relativament nou (1932) i l'art funerari que allí podem trobar, encara que molt modest.

Una de les làpides ens trasllada a 1935, a l'obit del jove Carlos Mulet Pedrós que va morir als 21 anys, aquell 18 de setembre. Una altra làpida és de la jove Tonica Pedro Marsal que deixà aquest món amb 18 anys, aquell 11 de febrer del mateix any, 1935. Vegem una làpida tan senzilla com ho va ser aquesta mongeta en vida. Feta de taulellets, la llegenda és la següent: "Rvda. Madre Sor Dorotea Caselles Arabí Religiosa Agustina del Convento de Denia Falleció el 1º de junio de 1939 a los 80 años de edad y 65 de vida religiosa R.I.P.".

També resulta molt curiosa, com rica en detalls va ser la vida d'aquest militar que "accidentalment" va morir ací, amb poc de parents hui en dia ací a Gata. Tota llisa la làpida, però amb molta lectura: "Don José Todolí Alcaraz Comandante de Caballería Retirado Caballero Placa de la Real Militar Orden de San Hermenegildo. R.I.P. + 22 abril 1940 Tus nietos siempre te recordarán".

Vegem una altra que posa l'ofici: "Dª Agueda Espasa Diego Matrona..." o una que fa una entrada i tota ella és un mosaic on hi ha dibuixat un pergamí i la imatge de Sant Antoni de Pàdua i es pot llegir: "Antonio Signes Fornés, Falleció el 24 de noviembre de 1955, a los 78 años de edad..."

Poques làpides són iguals, cada una té la seua particularitat, el seu art funerari. Les més antigues conservaran sempre eixe treball rebuscat, complexe, curiós i únic. Les més noves tenen altres figures, dibuixos, formes. De l'antic art funerari s'ha passat al modern més simple, a vegades, o més espectacular.

Finalment, RECORDEM ALS NOSTRES AVANTPASSATS. Ells ens van deixar el testimoni i legat de Gata, on ara nosaltres vivim.

A la composició fotogràfica, les làpides de les quals parle a l'article.CAMPANYA MUNICIPAL PER A MILLORAR LES VORERES (ACERAS) DE GATA

20141103212115-voreresegures2.jpg

Un ban anuncia a tots els interessats en arreglar-se la vorera (acera) de davant sa casa, formalitze la petició a l'ajuntament i se li donaran els materials

L'Ajuntament de Gata ha llançat una campanya per reparar o instal·lar voreres ("aceras") als llocs on estiga deteriorada o no en tinga.

Cada interessat haurà de fer una petició dels metres de paviment necessari amb un imprès que es podrà arreplegar a les dependències municipals de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, del 3 fins el 14 de novembre.

El ban de l'alcaldessa, diu textualment:

"Davant diverses peticions ciutadanes i la tasca continua municipal supervisant l'estat dels carrers del poble, s'ha vist la necessitat de millorar l'aspecte de les voreres del poble, i sobre tot la seguretat dels vianants que les utilitzen.Per això, este Ajuntament inicia una campanya per tal de reparar o instal·lar estos elements als llocs on estiga deteriorada o no es dispose.El procediment triat es realitzarà omplit cada interessat una petició dels metres de paviment necessari amb un imprès que es podrà arreplegar a les dependències municipals de dilluns a divendres pel matí de 8 a 15 hores, des del 3 fins el 14 de novembre.Una vegada conegudes les necessitats, s'encomanaran els materials i es distribuiran als interessats per tal de la seua col·locació, seguint sempre les indicacions dels tècnics municipals.En resum, l'Ajuntament aporta els materials de la vorera i el veí s'encarrega i corre amb les despeses de la instal·lació.Entre tots podem millorar l'aspecte i la seguretat del nostre poble."

Una iniciativa que si té bona acollida, prompte veurem canvis significatius als carrers de Gata, fent les VORERES MÉS SEGURES, ja que eixe és el lema.

FONT: Ajuntament de Gata.HUI HA PLOGUT TAMBÉ A GATA, ENCARA QUE MOLT POC

Ha començat a la matinada i a mitjan matío ja havia acabat. Pocs litrets, al voltant de 5, els que han caigut a Gata. Poca cosa i seguim necessitats d’aigua per tots els costats. Això si, les temperatures han baixat considerablement. Estem baixant poc a poc, i el termòmetre hui no ha superat els 22 graus.ADÉU A "XORRI" (ANTONI ALBEROLA FORNÉS), DE JESÚS POBRE: un bon amic del blog

20141104224821-xorri.jpg

Ahir dilluns ens deixava un gran amant de les tradicions, de la terra nostra. De la veïna Jesús Pobre, però molt lligat a Gata per la família i els amics, Antoni Alberola Fornés, conegut popularment com "Xorri" ens deia adéu. L’enfermetat se’l emportà per davant. Aquesta vesprada han acompanyat a la família nombrosos amics i coneguts a un acte ciutadà d’acomiadament que s’ha fet al tanatori de Dénia, per a dir-li l’últim adéu a "Xorrí". D.E.P.

Cal dir que "Xorri" era un gran seguidor d’este blog i, moltes vegades, em comentava algunes notícies. Abans, també em va facilitar sempre la tasca informativa al seu volgut Jesús Pobre. Ara, acompanye a tota la seua família en el dol i l’ànim. 

Em quede també en les precioses paraules que, des de la pàgina de Riurau amb Panses i des del Mercat del Riurau, del qual ell va ser sempre un gran defensor i fundador, li han dedicat hui: 

"Huí compartim una noticia que ens dol molt compartir. Ahir dilluns ens va deixar per sempre, Xorrí, de nom Antonio Alberola Fornés, benvolgut amic i estimat com...pany fundador del Mercat del Riurau i de moltes altres iniciatives nascudes a Jesús Pobre.El perfecte amfitrió, integrador i acollidor i el mes orgullós del seu poble. Des d’ací volem recordar-lo, sempre, com l’home vital, lluminós i entusiasta que era, sempre ideant projectes i comboiant la gent per fer coses...." i ara que fem?", sempre deia inquiet. Esperem,Xorrí, que allà on estigues continues contagiant d’alegria als teus nous companys d’aventures.. Des d’ací, et tirarem molt de menys. Tot el nostre afecte i calidesa per a la família."

Un altre testimoni l’aporta a la seua pàgina el Club d’atletisme La Faixa de Jesús Pobre: 

"Ahir ens va deixar Toni Alberola Fornés "Xorrí", soci FUNDADOR del Club d’Atletisme La Faixa per allà el 1997. No ixen les paraules per a descriure’l, totes són poques.
Sempre et recordarem amb el teu somriure en la cara, simplement grandíssima persona. Jesús Pobre està tocat i amb ell el CMA LA FAIXA. Allà on sigues, Descansa en Pau."

FONT: Foto i text: Mercat del Riurau (Jesús Pobre). Text: C.A. La Faixa (JP).

   ALUMNES DE LA UNIVERSITAT CATÒLICA VALENCIANA FARAN PRÀCTIQUES A LA REGIDORIA D'ESPORTS DE GATA

20141105140127-conveniucv.jpg

Esports signa un conveni amb la U.C.V.

L’Ajuntament de Gata, a través de la regidoria d’Esports, i la Universitat Catòlica de València “Sant Vicent Màrtir” han signat un conveni de col·laboració per a la realització de pràctiques del alumnat del Grau en Ciències de l’Activitat Física i el Esport i dels màsters universitaris.

La regidora d’Esports, Dora Caselles, i la Degana de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i el Esport, Amparo Bargues, van ser les encarregades de signar el conveni entre les dos institucions.

La intenció de l’acord és que els estudiants que acaben la formació puguen realitzar les pràctiques professionals al departament d’Esports de Gata així com projectes de final de carrera.

FONT: Foto i text, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.ELS JOVES DISSENYEN LA NOVA PISTA DE SKATE PARK AMB EL DIRECTOR DEL PROJECTE

20141105140847-skateprojecte.jpg

Els joves aficionats de Gata, que practiquen l’skate van participar dilluns per la vesprada molt activament en el disseny i planificació de la nova pista, que s’inclou dins del projecte de la zona verda de Les Sorts.
L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, i el director del projecte, Jaume Monfort, van presentar, al Centre Polivalent Juvenil, el projecte als joves per que opinaren sobre el tipus de construcció o model.

Podeu trobar la informació a aquest enllaç: http://www.gatadegorgos.org/els-joves-dissenyen-la-nova-pista-dskate-de-les-sorts/.

A la imatge el director del projecte, Jaume Monfort, explicant als joves el disseny possible.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.CADASTRE ANUNCIA UNA REGULARITZACIÓ CADASTRAL AL MUNICIPI DE GATA

La Direcció General del Cadastre ha publicat en el BOE l’anunci d’inici de regularització cadastral en diferents municipis , entre ells Gata de Gorgos. Esta regularització està portant-se a terme en tots els municipis del Estat Espanyol per diferents fases.

La primera part serà un estudi de tots els immobles del municipi, tant rústics com urbans. Esta tasca, que s’allargarà fins octubre de 2015, pretén posar al dia les noves edificacions o reformes de vivendes que no s’ hagen donat d’alta. Esta revisió no suposa un augment de valors de les edificacions sinó una actualització de les construccions existents i del seu volum.

Serà la pròpia Direcció General de Cadastre qui envia el personal qualificat per dur endavant esta tasca de regularització i inspecció i avisarà a cada municipi el termini en què es realitzarà.

FONT: BOE / Ajuntament de Gata.EL GATER JUAN PABLO SIGNES EXPOSA LA SEUA OBRA A CA LAMBERT DE XÀBIA

20141105172521-juanpablo.jpg

El gater Juan Pablo Signes Ginestar, autor plàstic i director de l’empresa de comunicació "Factoria d’Idees", exposa la seu primera mostra en solitari, que ha titulat "Records d’allò no vist". Ho fa al centre d’art Ca Lambert del poble veí de Xàbia. L’exposició es pot visitar fins el dia 29 de novembre, de dimarts a divendres de 10 a 13 hores, pel matí, i de 17 a 20 hores, per la vesprada, així com els dissabtes de 10 a 13 hores.

L’acte d’inauguració va comptar amb molts companys amics i artistes de l’autor. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, va presentar la mostra, que estigué amenitzada per l’actuació de quatre joves músics de Xàbia.

‘Records d’allò no vist’ és una exposició d’obres recents en la que es pot trobar pintura, escultura i instal·lacions. L’autor va dir que el títol fa referència a “tot allò que vivim i que no recordem en el plànol conscient". Les obres giren al voltant de la figura d’una cúpula, que pren el protagonisme total traspassant el simple dibuix per a convertir-se en objecte.

FONT: Foto i text, Cadena Ser.DEMÀ, 6 DE NOVEMBRE, NOVA DONACIÓ DE SANG

20141105203018-gata-6-nov-atyo.jpg

Demà dia 6 de novembre, primer dijous de mes com és tradicional, es farà una nova col·lecta de donació de sang. L’event solidari serà al saló d’actes del Centre Social Integrat, de 17 a 20,30 hores. Des d’ací faig una crida a tots els interessants i els que no gosen donar el pas, de segur que si van i proven seran uns bons donants, els professionals confien en ells.

FONT: Ajuntament de Gata. CURSOS GRATUÏTS PER ALS JOVES DE GATA

20141105203834-cursos-gratis-joves.jpg

L’Ajuntament per mig de la seua regidoria de Juventut dona l’oportunitat per a fer cursos gratuïts, que poden ser de l’interés dels joves, com el patinatge, ball modern, maquillatge artístic i bellesa, entrenament mental i tècniques d’estudi i reposteria creativa: cupkape i fondant. "No deixeu passar l’oportunitat i apunteu-se a l’Ajuntament de Gata abans del divendres 7 de novembre".

FONT: Cartell i text, ajuntament de Gata.LA EPSAR (Entitat de sanejament d'Aigües) DE LA G.V. FINANÇARÀ L'ADEQUACIÓ DE LA DEPURADORA DE GATA

20141106191654-10665346-560945480705662-1002886736657633480-n.jpg

L’Entitat de sanejament d’Aigües, EPSAR, de la Generalitat Valenciana finançarà l’adequació del pou d’aigua de la depuradora de Gata de Gorgos.

Es tracta d’una obra necessària ja que la confederació Hidrogràfica del Xúquer ha realitzat advertència a l’empresa explotadora per l’estancament d’aigües en el llit del riu Gorgos a l’altura de la depuradora.

Les actuacions que tindran un cost de 10.982,71 euros seran finançades al 90% per la EPSAR.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.PUJEN ELS ATURATS (PARATS) DE GATA, EL MES D'OCTUBRE

Anem cap arrere. Eixe seria el gran titular al respecte dels parats de tota la Marina, Alta i Baixa, segons s’ha donat a conéixer fa dos dies per CC.OO. i publicat al diari digital La Marina Plaza. Una vegada passats els mesos del turisme, tornem com a abril a la Marina Alta. Pel que fa a Gata, no escapa a aquestes dades i si acabava el mes de setembre en 502 aturats ("parats"), el mes d’octubre ha pujat en 12 i se situa en 514. Esperem que millore.

FONT: diari digital La Marina Plaza, 4-11-2014.LA PREMSA PARLA DE...exposició, skate parc i conveni

Les tres notícies les avançava entre despusahir i ahir. El diari LAS PROVINCIAS, a la seua secció de La Marina, publica hui tres notícies de Gata. Per una part, parla de l’exposició de Juan Pablo Signes a Ca Lambert de Xàbia i titula: "Juan Pablo Signes muestra su obra en Ca Lambert de Xàbia". Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201411/06/juan-pablo-signes-muestra-20141106000724-v.html

També el disseny de l’skateparc de la nova zona verda futura de Les Sorts és objecte de notícia. Titula el mateix diari hui: "Nueva zona de skateparc en el área de Les Sorts". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201411/06/nueva-zona-skate-area-20141106000708-v.html.

Finalment, LAS PROVINCIAS s’ocupa també del conveni entre l’Ajuntament i la Universitat Catòlica de València per a fer pràctiques a esports, a l’espai últim en paper, del conjunt de notícies breus.

FONTS: LAS PROVINCIAS (La Marina), dia 6-11-2014. IMATGES CURIOSES: vistes vespertines de Gata (Cáceres)

20141106192452-gata.jpg

Per mig de Lupe Pérez, amb qui vaig contactar ja fa un temps, de la Villa de Gata, a la província de Cáceres, coneguem hui dues imatges més del poble homòleg amb el nostre, amb la diferència de l’afegit "de Gorgos" per a nosaltres perquè així ho van decidir les autoritats en el seu temps. Vegeu com està la lluna  il·luminant el poble, a la caiguda del dia.

FONT: fotos de Lupe Pérez, pel mig del seu facebook.LA PREMSA PARLA DE...la reparació de les voreres (aceras) de Gata

20141107124704-gata-insta-1.jpg

El diari LEVANTE-EMV publica hui divendres dia 7 una notícia, que ja vaig avançar, sobre les voreres ("aceras") del poble que nosaltres diguem popularment "ceres" o "aceres" i el ban emés per l’alcaldia. L’article de A.P.F. titula: "Gata insta a los vecinos a reparar por su cuenta su trozo de acera". Al subtítol: "El ayuntamiento entregará los materiales para arreglar los bordillos a los residentes, que deberán costear las obras".

Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.levante-emv.com/marina/2014/11/07/gata-insta-vecinos-reparar-cuenta/1184740.html.

FONT: Foto i informació, Levante-EMV dia 7-11-2014.HUI ES PRESENTA A ALACANT LA SEGONA OBRA DE MARÍA ROSA MULET GRIMALT, "T'HE TROBAT, PRINCESA"

20141107163702-559558-10153325491522468-7017299017516691784-n.jpg

Aquesta vesprada a les 19 hores, a la FNAC d'Alacant, es presenta el segon llibre de la mestra i pedagoga gatera María Rosa Mulet Grimalt. El llibre porta per nom "T'he trobat, princesa". A l'acte de presentació, que tindrà lloc a aquesta seu que està ubicada a l'Avinguda de l'Estació estaran presents els seus dos germans, Carles i Antoni, els dos també mestres, que recolzaran a l'escriptora, que ens presenta el seu segon llibre que de ben segur ens enamorarà a tots. També estaran presents, l'autora María Rosa Mulet i el gerent de l'editorial ECU (Editorial Club Universitario) Jose Antonio López Vizcaino.

FONT: invitació de l'event.RECAPTACIÓ PER A LA MISSIÓ DE VICENT FONT A PERÚ: 1.743 euros

20141107205817-fontmissio.jpg

Si recordeu, el passat 26 de setembre es va fer el tradicional "Sopar de Sant Miquel" amb un fi solidari i benèfic, com ja és habitual també. Els diners recaptats anaven a servir per a la creació d'un aula de Primària del col·legi Santo Tomás de Villanueva, en el que el missioner gater -que ara passa una temporada a Gata amb la família- Vicent Font dirigix. Els diners recaptats van ser un total de 1.743,90 euros. Hui ho ha fet públic la parròquia.

Per altra part, La Mirada del Perú, la ONG que ajuda i recolza aquesta missió, ha penjat algunes fotografies al facebook, precisament del començament d'altres "obres" o, els primers passos per a fer l'aula de Quart de Secundària. Diuen així textualment: "Organizamos la tercera faena para padres de familia, esta vez preparando todo para la construcción del aula que acogerá a cuarto de secundaria, y haciendo un pequeño estrado para las actuaciones".

Organizamos la tercera faena para padres de familia....esta vez preparando todo para la construcción del aula que acogerá a cuarto de secundaria, y haciendo un pequeño estrado para las actuaciones
Foto de La Mirada del Perú.

FONT: fotos de la Mirada del Perú.IMATGE DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MARÍA ROSA MULET GRIMALT, A ALACANT

20141107210244-fnacmariarosa-2-.jpg

Per mig d’una usuària del blog, Pepa Gil, a la que agraïsc la deferència, ja tenim la primera fotografia de la presentació del segon llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, que s’ha fet aquesta vesprada a les 19 hores, a la FNAC d’Alacant. Com ja posava dos entrades més avall, el nom del llibre és molt suggestiu i encisador: "T'he trobat, princesa". Esperem que prompte siga una realitat la presentació al seu poble, Gata, com ho va ser ja el seu primer llibre.

FONT: foto de Pepa Gil.CLOENDA DEL CURS DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS A GATA

20141108190016-cursrl.jpg

Ahir divendres, pel matí, va quedar clausurat el curs de Prevenció de Riscos Laborals en l’especialitat d’obra. El curs, organitzat per Creama Gata, ha estat subvencionat per la Diputació d’Alacant. L’alcaldessa Maite Signes, el regidor Guillermo Cholbi i la responsable de Creama Gata, van estar presents i van lliurar els corresponents certificats.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA COMENÇA ELS ACTES DE SANTA CECÍLIA 2014

20141108193653-repartimentbanda-copia.jpg

PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ

Hui dissabte 8 s’ha fet el repartiment dels llibrets, tot un clàssic

El dissabte pròxim dia 15 entraran les quatre nous integrants de la centenària formació musical

Dissabte 22, coincidint en la solemnitat de SANTA CECÍLIA, hi haurà missa i sopar de gala

Hui dissabte dia 8 de novembre, a partir de les 11 hores, han començat a sentir-se els primers compasos de música, que ens tenia amb enyorança des de l’estiu. Un grup de la banda de Gata de diferents "palos" tocava i desfilava, eren "Xarangata" -nascuda al si de la mateixa banda- mentre que altres membres d’aquesta formació anaven repartint els llibres de la festa en honor a la patrona de la música,santa Cecília.

Després de la repartida, tots els músics s’han dirigit al Casal de la Música, per a dinar coques i seguir amb la festa. Festa que tindrà el seu punt i seguit el pròxim divendres. Però d’això ja vos parle entre setmana.

de lo bueno, lo mejor. ☺☺☺☺
A les fotografies, la imatge oficial de la repartida i alguns membres de la directiva de la banda. 

FONT: Banda de Gata de Gorgos.LA PREMSA PARLA...de les rutes per descobrir el Parc Natural del Montgó

20141108194729-montgo.jpg

El tenim tan prop que quasi el fem nostre. Terme de Xàbia i Dénia, però enfront de nosaltres. El Montgó que no el toquen. Els gaters també l'estimem i molt. Dit això, cal recordar que hui es publica al diari LAS PROVINCIAS, a la secció de Planes, de hui dissabte dia 8, un article sobre les "Rutas para descubrir el parque natural del Montgó". Al subtítol recorda que va estar declarat parc natural en 1987, que té una extensió de 2.117,68 hectàrees i que s'alça, segons l'Institut Cartogràfic Valencià, fins els 753 metres d'altura sobre el nivell del mar.

Podeu llegir totes les rutes que ofereix en aquest enllaç: http://www.lasprovincias.es/planes/201411/07/rutas-para-descubrir-parque-20141107105648.html.

La fotografia és la mateixa que es publica a LAS PROVINCIAS. 

FONT: diari LAS PROVINCIAS, dia 8-11-2014.VOLEU CONÈIXER EN VÍDEO...L'ALTRA GATA, la de Cáceres?

20141108200154-gatacaceres.jpg

El vídeo es titula: "Villa de Gata patrimonio de lo natural, naturalmente"

El va fer en 2007 "Apartamentos La Colmena" del poble homònim al nostre

L'any 2007 per a promoció de "Apartamentos La Colmena", l'amiga gatenya -que no gatera- Lupe Pérez, del poble homònim al nostre, la Villa de Gata (Cáceres) va fer el vídeo que podeu veure a youtube, per mig d'aquest enllaç. Voleu conéixer un poc més el poble que porta el mateix nom, la primera part clar està, que nosaltres. Va resultar un vídeo molt boniquet de 5,44 minuts. Es titula: "Villa de Gata patrimonio de lo natural, naturalmente". Es mesclen imatges, paisatges, gastronomia, l'oferta de La Colmena, amb vistes boniques, tradicions i costums.

Ací teniu l'enllaç, per mig de youtube: http://www.youtube.com/watch?v=2wF95mpxAmI&feature=youtu.be&list=UUtgj5ABwmNkzTRpGwgB7zjQ. Pegueu-li una ullada, val la pena.

A la fotografia, una captura del vídeo, on es pot veure una vista panoràmica de la Vila de Gata (Cáceres).

FONT: Vídeo el·laborat per "lacolmenagata". Penjat a youtube.GATERS VISITEN ALS SEUS FAMILIARS DE L'ARGENTINA

20141109141232-gatersaargentina.jpg

Alguns gaters, com podeu veure'ls a la fotografia, visiten en estos dies als seus familiars, amb arrels gateres, a l'Argentina. S'en van anar el passat dia 20 d'octubre i estaran de tornada l'1 de desembre. Aquests familiars dels argentins amb pares i avis gaters, han estat primer a la província de Mendoza. Allí han visitat a un cosí germà de la mare de María Vicenta Pedro José, que és la que em contan el viatge. Després han estat a San Juan, on tenen família en comú, tant ella, com Pepita "el Batle" i Pepa "el Banc". Són cosins prims de les tres. Josefa Amparo Morales Monfort els va acollir a sa casa. Com vegeu el cognom Monfort testimonia les arrels gateres.

En uns dies estaran a Catamarca,a veure una cosina germana de la mare de Marías Vicenta, que són cosins prims d'ells.

 Un bonic viatge de retrobament i de recordar que alguna vegada aquells argentins han visitat ja Gata i ara tornen visita alguns o van per primera vegada.

FONT: Foto de Josefa Amparo Morales Monfort.REIS GATA: SOPAR-HOMENATGE A ANTONIA SIVERA, ACTRIU QUE ENCARNAVA A LA SIBIL·LA ANEA

20141109195254-antoniasivera.jpg

Antonia Sivera deixa el personatge amb gran emoció, després de 16 anys de representar-lo

El passat divendres dia 7 de novembre es va celebrar, per cortesia de l’ajuntament, el sopar de germanor de tots aquells que el any passat ens van fer arribar a tot el poble la magia dels Reis Mags, aquell 5 de gener de 2014, com molts altres 5 de gener. Enguany, aquest grup humà va voler dedicar-li el sopar a Antonia Sivera, que en els ultims 16 anys (i abans també en altres ocasions esporàdiques) va donar una personalitat especial a la sibil·la Anea. El director escènic, Antonio Monfort, li va dedicar unes paraules d’acomiadament, com vegeu a la fotografia.

La Comissio i tots els que estaven allí presents es van emocionar, despedint amb llàgrimes als ulls a una gran actriu aficionada, però sobre tot a una gran companyera i una gran persona.

Però, de cara als REIS 2015 ja s’està treballant per trobar la persona idònia que sustituirà a Sivera, en el paper de la Sibil·la. Sens dubte, l’elecció de la persona per al personatge, com la representació de la mateixa persona escollida, ens tornaran a emocionar-nos al viure eixos moments inquietants i dramàtics de les escenes finals de l’acte del Palau d’Herodes, el 5 de gener de 2015.

A la imatge, Antonio Monfort acomiadant a Antonia Sivera.

FONT: Foto i informació, Comissió del Misteri dels Reis.EL DUET FORMAT PER LA GUITARRISTA GATERA ROSARIO CASELLES I LA SOPRANO MARTA ARBONÉS, SEGUIX TRIOMFANT A CATALUNYA

20141109200559-martairosario.jpg

El duet format per la guitarrista gatera ROSARIO CASELLES i la soprano catalana MARTA ARBONÉS seguix recollint triomfs a Catalunya. Ahir dissabte van actuar al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona. Van interpretar cançons i àries italianes, compositors catalans i espanyols i van acabar amb dues àries de sarsuela. Una vesprada artística d’allò més apanyada, el preu de l’entrada incloïa la visita al museu, el concert i un berenar.

I com Marta i Rosario, Rosario i Marta, igual dona, no paren dissabte que ve dia 15 estaran a Vilanova i la Geltrú a partir de les 20h. A més de Marta Arbonés i Rosario Caselles, actuaran també el tenor Josep Arbonés i el pianista Juan Diego Fidalgo, amb la col·laboració de la Coral Moixaina.

Els artistes i el públic col.laboraran amb l’organització AR-K, una ONG que treballa al Brasil amb la gent més jove. El donatiu d’entrada és de 10 euros i anirà íntegrament a fomentar una escola de música allà. Col.laboració amb una bona causa!.

FONT: duet Arbonés-Caselles.EL TIO NASIO (IGNACIO CASELLES SIGNES) ENS HA DEIXAT

20141110210721-tionasio.jpg

La bonhomia que atresorava s’ha apagat hui mateix, a un dia dels seus 86 anys. Hem conegut la seua mort, després d’una dolenta enfermetat, la del Tio Nasio. Ignacio Caselles Signes, malgrat a ser ja octogenari estava molt fort abans de l’enfermetat, més forts que molts xavals. Els caçadors el respectaven i el volien, ell era tot bondat. Llaurador infatigable, bolcat a les seues terres de la Benitzaina, era fidel als seus costums i molt "campechano" per a tots. DESCANSE EN PAU, EL TIO NASIO. Els veïns dels Julians el recorden com "l’alcalde de la partida". Els veïns del carrer Constitució com l’alegria del mateix. Els portadors de la confraria del sant Sepulcre com un home fort. Déu el tinga en la glòria. D.E.P. i ànims a la seua dona Vicenta i a tota la seua família.

Demà dia 11 a les 17 hores se celebrarà el sepeli del "Tio Nasio" a l’església de sant Miquel Arcàngel de Gata.

A la imatge, penjada al facebook pel seu nebot Jaume Costa i Caselles, es pot veure amb eixe rostre seré, sonrient i tranquil, com ell era, a la seua coneguda per tots caseta de la Benitzaina.

FONT: foto de Jaume Costa i Caselles.LA MÚSICA OMPLIRÀ TOTS ELS RACONS EL PRÒXIM CAP DE SETMANA

20141110212108-xiquesbanda142.jpg

S'incorporaran a la banda quatre xicones músiques: María, Anna, Lourdes i Marta

Divendres dia 14 de novembre tornen els actes dedicats a Santa Cecília que la banda de Gata, la centenària per dos motius, per edat i nombre de membres, festeja en honor a la seua patrona Santa Cecília. A les 22 hores tindran sopar de "sobaquillo" al Casal de la festa. A la 1 de la nit podrem veure una novedosa desfilada de disfresses des de la Plaça Nova fins el Casal. A les 4,30 de la matinada del ja dissabte dia 15 s'elegiran el "muso" i la "musa" 2014 i a les 5,30 de la matinada es farà l'acte més tradicional i emblemàtic, l'AURORA.

Dissabte 15, pròpiament dit, a les 19 hores, es recolliran les noves integrants a les seues respectives cases. Anna Bertomeu Pedrós (flauta); María Boronat Signes (flauta); Lourdes Signes Pons (clarinet) i Marta Soler Briones (flauta). Després en passacarrer aniran a Ca Cecília al carrer la Lluna, com ja és típic i tradicional.

A la imatge, les quatre nouentrants a la banda de Gata 2014.

FONT: foto, Banda de Gata.EL 30 DE NOVEMBRE, ÚLTIM DIA PER A INCRIURE'S A LA CONVOCATÒRIA ART AL VENT XII 2015 DE GATA

20141111174623-artalvent019.jpg

La regidoria de Cultura de l’ajuntament de Gata de Gorgos amb l’Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives" organitzen l’Exposició dotzena de ART AL VENT. Ja estan al carrer les bases i els interessats tenen per a inscriure’s fins el 30 de novembre de 2014.

Destaque algunes de les bases o fragments d’aquestes que poden ser importants:

La participació pot ser individual o col·lectiva. Els principis d’esta exposició: que són una interpretació dels cobertors tradicionals que han estat utilitzats a través dels segles per a decorar els balcons de Gata de Gorgos. És una reflexió sobre el món tèxtil. S’accepten totes les tècniques. Les mesures tenen que ser: 250x163 centímetres.

El formulari de registre, inscripció i acceptació de les condicions de ART AL VENT XII, tenen com a últim dia el 30 de novembre de 2014. L’11 de gener de 2015, l’organització enviarà les teles gratuïtament als que les hagen sol·licitat. El treball serà tornat amb l’assumpte “FOTOGRAFÍAS PARA EL JURADO DE ART AL VENT XII” a artalvent@gmail.com. Deurà figurar: Nom de l’equip o autors. Títol del treball. Any. Materials. Adreça i telèfon complet. Còdig postal. Nacionalitat. Lloc Web i/o adreça de correu electrònic. Aquestes dades i la fotografia es remetran abans del 29 de març de 2015.

El jurat estarà compost per Juan Bautista Peiró, Doctor en Belles Arts i Catedràtico en la Facultat de Belles Arts Sant Carles de la Universitat Politècnica de València, Membre de les Associacions, Valenciana, Espanyola i Internacional de Crítics d’art, comisari d’exposicions; Susan T. Avila, Professora de Disseny de la Universitat de California Davis i de la Universitat Wuhan a Xina, Codirectora de Surface Design Association Artista Textil, i María Ortega, Directora a España de WTA (World Textile Art) Comissaria d’Exposicions, artista Tèxtil.

Formarán part del jurat amb veu però sense vot el regidor de Cultura i el mestre de l’Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives", Josep P. Ginestar, qui a la vegada farà les funcions de secretari del present jurat.

El 9 d’abril 2015, el veredicte del jurat es comunicarà als participants. Els autors seleccionats deuran remetre les seues obres. L’últim dia per a rebre els treballs serà el 7 de juny de 2015.

La inauguració serà el 14 d’agost de 2015 a les 19 hores a l’Ajuntament de Gata.
Més informació i participació: www.artalvent.com.

A la fotografia, tres peces al carrer la Bassa de l'edició d'enguany 2014. FONT: Xabia al dia (Carlos López).

FONT: pàgina web: www.artalvent.com.CONEIXEU EL PROJECTE "AIXÒ ÉS AIXÍ(NA)": la proposta guanyadora per a urbanitzar la zona verda de "Les Sorts"

20141111183217-totprojecte.jpg

Un espai concebut per a un poble inspirat en el propi poble

Un nom ideal amb la frase típica que diuen dels gaters: AIXÒ ÉS AIXÍ (NA)"

Coneixeu el projecte, la proposta guanyadora per a urbanitzar la zona verda de LES SORTS, l’antic camp de futbol?. He volgut fer un resum i agraïsc el permís donat pel director del concurs, Jaume Monfort i Signes, ja que la idea, les infografies i tot el que conté la pàgina tenen la propietat intelectual i està subjecte a la normativa legal vigent.

Sabeu que l’ajuntament va traure a concurs idees i projectes. Va guanyar "AIXÒ ÉS AIXÍ(NA", com vegeu un nom ideal amb la frase típica que diuen de nosaltres els altres pobles, dels gaters. El promotor del concurs és l’Ajuntament de Gata de Gorgos. El director del projecte Jaume Monfort i Signes, que té com a col·laborador a Sergio Rodríguez López. Les infografies que es poden veure a la pàgina on es detalla tot el projecte son de Fran Moreno Tárraga i Gonzalo Bonet Climent.

Aquest treball va ser seleccionat en el concurs d’idees per a l’adequació de la Zona Verda de les Sorts (Gata, Alacant). La proposta va ser escollida, segons el criteri d’un jurat nomenat a l’efecte, entre els diferents treballs presentats per a l’ordenació urbanística d’adequació de l’antic Camp de Futbol de Les Sorts.

Faig un extracte del projecte. En el mateix, establida la proposta d’urbanització, l’espai queda dividit en diferents zones a les que se’ls atribueixen usos específics. Els diferents espais queden plenament comunicats entre ells per tal de possibilitar els usos simultanis de forma òptima.

- Plaça central. Conforma un gran auditori en el centre de l’illa i al seu voltant giren la resta d’espais. Una gran explanada per a multitud d’usos; espectacles pirotècnics, concerts i exhibicions a l’aire lliure que comporten una gran afluència de públic, mercats i fires o com a pista improvisada per practicar tot tipus d’esports. En la zona oest de la plaça un plataforma serveix d’escenari. A una banda i altra de la plataforma, l’aigua és la protagonista. Primer una làmina d’aigua i després una font de sòl. 
- Arboreda. Com un gran teló de fons de la plaça central, és converteix en l’escenari vegetal perfecte. Als eucaliptus existents se li sumen pins, oliveres, margallons... un lloc per passejar envoltat de natura.  
- Vessant. Situada al nord de la plaça central, una superfície inclinada i verda on recolzar-se i gaudir d’allò que ocorre a la plaça. 
- Passeig. Ubicat al sud, recorre l’espai de oest a est, un camí interior que vertebra la resta d’usos. Discorre paral·lel a les plantacions aromàtiques (tomells, romers, i lavandes), convertint-se en una senda de perfums a l’ombra de xops i moreres. A meitat camí una gran figuera ens prega gaudir d’una estona de descans a la seua ombra, reposant en àmplies tumbones mirant el Montgó. 
- Actuacions. Espai protegit pels grans eucaliptus. Un reduït escenari converteix aquesta zona en el lloc on realitzar actuacions o exposicions a l’aire lliure per a grups de persones més minorats en comparació a la plaça central.  
- Parc Infantil. Ubicat en la zona més elevada del conjunt incorpora, entre tarongers, els jocs per als més menuts. 
- Skatepark. Al final del passeig i més pròxim als edificis esportius municipals, es troba aquest parc construït com una gran llosa de formigó que es deixa caure sobre el terreny. Concebut per a la pràcitca de l’esport skateboarding o patinatge agressiu. 

 


 
- Pèrgola. Una gran superfície pavimentada annexa a la zona d’actuacions on s’ubica l’edificació que allotja els lavabos públics, un magatzem i un bar. Aquest espai es troba cobert per una gran lona, sobre pilars metàl·lics i tensada en cables d’acer, amb l’objectiu de protegir la zona pavimentada de les inclemències del temps.  Quan mirem la pèrgola no podem deixar de pensar en les veles que disposades en els sequers sobre pals de fusta i tensats en cordes, protegien la pansa de la pluja.

Ací teniu la pàgina on podreu observar tots els detalls del projecte:

http://www.aixoesaixina.monfort-signes.com/.

A la portada, el projecte en general.

FONT: Ajuntament de Gata. / Pàgina: http://www.aixoesaixina.monfort-signes.com./ Infografies: Fran Moreno Tárraga i Gonzalo Bonet Climent. IVAN BRULL SOLER PRESENTA DOS OBRES SEUES A LA BIBLIOTECA

20141112110514-ivan-brull.jpg
Divendres dia 14, a les 20 hores
 
L’escriptor amb arrels gateres per part materna, Ivan Brull Soler, presentarà divendres dia 14, a les 20 hores, a la Biblioteca de Gata, els seus llibres de poesia. L’acompanyaran Juan Pedrós, regidor de Cultura, i l’escriptor gater Carles Mulet. Les obres són: "Cantaments" escrit al 2010 i "Guia de perduts" del 2012.
Si voleu saber més de l’autor, el diari digital "La Marina Plaza" anuncia l’event cultural. Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/ai1ec_event/presentacio-dels-llibres-de-poesia-divan-brull-soler-cantaments-i-guia-de-perduts-a-carrec-de-carles-mulet-gata/?instance_id.
A més, podeu llegir també una entrevista d’ell al blog de Mercé Climent "Els primers gestos del verd". Ací teniu l’enllaç: http://mercecliment.blogspot.com.es/2013/02/parlem-amb-ivan-brull-autor-de-guia-de.html.
 
FONT: Ajuntament, Gata. Biblioteca. Foto: blog de Mercé Climent./diari digital "La Marina Plaza".


UNA PONÈNCIA DEL MÚSIC PEDRO VTE. CASELLES FORMA PART D'UN LLIBRE QUE ES PRESENTA DISSABTE 15 A VALÈNCIA

20141112210643-llibreactespere.jpg

Dissabte, 15 de novembre, a les 11.30 hores, al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València es presentarà el llibre d’Actes del Congrés, en el qual es pot llegir una ponència del músic compositor i director gater Pedro Vicente Caselles Mulet. Aquest llibre recull les ponències que es van presentar amb motiu del XXV Aniversari de la AMEE (Associació de Música Electroacústica d’Espanya, de la que Caselles és vocal de la junta directiva.
El volum recull les ponències, a més de la de l’autor gater, de Edith Alonso, Miguel Álvarez-Fernández, José Manuel Berenguer, Ferrer-Molina Arte Sonoro, Josep Lluís Galiana, Iñigo Ibaibarriaga, Gregorio Jimenez Paya, Andrés Lewin-Richter, Rafael Liñán, Miguel Molina, Adolfo Núñez, Reyes Oteo, Carlos D. Perales, Diana Pérez Custodio, Eduardo Polonio i Stefano Scarani.

FONT: Pedro Vte. Caselles Mulet (facebook).ELS MÚSICS GATERS FELIPE FUERTES, JAUME SIGNES I NÚRIA GINESTAR FORMEN PART DE LA BANDA SIMFÒNICA PROFESSIONAL

20141112210920-cartellondara.jpg

Diumenge oferiran un concert benèfic a Ondara, per a la Residencia de la Soledat

El pròxim diumenge 16 de novembre, a les 18 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, se celebrarà un concert benèfic i solidari, a favor de la Residència de la Tercera Edat "Mare de Déu de la Soledat" d’Ondara, a càrrec de la Banda Simfònica Professional “CLAUdeFA Marina Alta”. Aquest grup interpretarà un magnífic repertori musical per a banda. "CLAUdeFa Marina Alta" està integrada per 36 músics professionals de la comarca de la Marina Alta. N’hi de Calp, Ondara, El Verger, Xabia, Pego, Dénia, Gata de Gorgos, Beniarbeig, Orba, Vall d’Ebo i Vall de Laguar. Gata està representada per tres músics Felipe Fuertes, Jaume Signes i Núria Ginestar.

La Banda Simfònica Professional “CLAUdeFA Marina Alta” està dirigida per Enrique Hernandis Martínez, Compositor, director i Docent, que té un ampli currículum. El programa que s’oferirà este diumenge a Ondara consta de les peces següents: CARCER, d’Enrique Hernandis; LUCES Y SOMBRAS, de Ferrer Ferrán; FLOR DE ROSER d’Abdón García Barberá; DOS CRUCES (Bolero) de C.Larrea (Arr: E. Hernandis); 8 de FEBRER de V. Ortiz Gimeno; LA BODA DE LUIS ALONSO (Intermedio) de G. Jiménez i culminarà amb SET FONTS (Himne Marina Alta) de Ferrán Ferrando.

Cal ressenyar que el concert està dins de la programació de la "Fira de Fires" d’Ondara, que en estes setmanes es celebra al poble veí.

FONT: text Ajuntament Ondara. Cartell anunciador.DIPUTACIÓ INICIA LA REMODELACIÓ DE LA TRAVESSA DE LA CARRETERA DE XALÓ

20141113215626-inicicv748.jpg

La Diputació Provincial d’Alacant, a través de l’àrea d’Infraestructures, ha iniciat la remodelació de la travessa de la carretera de Xaló al seu pas per Gata de Gorgos. Este projecte de millora de la seguretat vial de la CV-748  que s’ adjudicat a l’empresa Vives Dalmau, compta amb un pressupost de 130.497, 62 i un termini d’execució de 3 mesos.

Es tracta d’un tram de 1,6 km, majoritàriament urbà, en què hi ha abundant trànsit de vianants i es creen situacions de perill , per tant, es pretén dotar de major seguretat este trànsit i separar-lo de la circulació de vehicles. Així, s’ha projectat l’execució d’una vorera, la delimitació i pavimentació dels carrils, la pre- instal·lació d’enllumenat i reconstrucció d’embornals, i finalment, la instal·lació de senyalització vertical i horitzontal.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 DEMÀ DIA 14, A LA PENYA BARCELONISTA, CONFERÈNCIA SOBRE LA DUQUESSA D'ALMODÒVAR

20141113224222-duquessapenyabarca.jpg

Impartida per Irene Ballester Buigues. La presentarà Jesús Moncho

El pròxim divendres dia 14, a les 20h. i en el Casal de la Penya Barcelonista es celebrarà una conferència al voltant de la vida de la Duquessa d'Almodòvar, figura important en la història del nostre poble; però molt desconeguda per tots nosaltres. Ara serà el moment de coneixer totes les andances de la Duquessa pel nostre poble, allà per els segles XVIII i XIX. L'assistència es totalment lliure a tot el món. La Doctora en Història de l'Art, Na Irene Ballester Buigues serà la encargada de ilustra-nos. Farà la presentació el escriptor gatense En Jesús Moncho i presidirà la taula el nostre President En Salvador Mulet i Soler.

FONT: Penya Barcelonista Gata.SÒL GATA INFORMA: TALL D’AIGUA POTABLE, DILLUNS 17, A COMES I CAUVELLS

L’empresa municipal "Sòlgata" informa que el pròxim dilluns dia 17 de novembre, de10 a 15 hores es tallarà el subministrament d’aigua a la zona de Comes i Causvells per seguir amb els treballs de millora a la xarxa d’aigua potable. Com es pot comprovar, ja fa uns mesos es treballa pel camí que va des de baix del riu al de les Comes.

FONT: Sòlgata.

 EXPOSICIÓ BENÈFICA DE PASQUAL MULET SOBRE BOLIVIA, A LA BIBLIOTECA

20141114223545-pasqualmulet.jpg

A partir del proper dilluns, 17 de novembre, es podrà visitar a la biblioteca l’exposició fotogràfica de Pasqual Mulet que porta per títol "Bolivia, espectadors del progrés".

FONT: Ajuntament de Gata.

 NAIX EL I PREMI EMPRESARIS DE GATA

20141114223939-premiempresari.jpg

Hi haurà tres modalitats i es coneixeran els premiats el 29 de novembre

La regidora de Foment Econòmic i Desenvolupament Local de l’ajuntament de Gata de Gorgos organitza el primer premi Empresaris de Gata, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca emprenedora de comerciants, empresaris i professionals de la localitat.

Esta primera edició està encaminada a donar a conèixer projectes d’interés i repercussió dins de Gata, tant per l’economia generada, com pels llocs de feina implícits o l’ajuda al desenvolupament de noves activitats dins la localitat.

Hi haurà tres tipus de premis: Premi al COMERÇ I SERVEIS, Premi a la FABRIACIÓ I ARTESANIA i Premi a ACTIVITATS AGRÍCOLES I AMBIENTALS.

Els premis seran els següents: una pàgina de publicitat al llibre de Festes de Gata, un distintiu per a l’empresa i un estand a la Fira Gata al Carrer gratuït per cada premi.

El programa d’aquesta edició començarà el 20 de novembre, dijous. A les 20 hores es farà una jornada divulgativa per tal de presentar el concurs als veïns de la localitat i informar de les bases i el funcionament de la convocatòria. Serà al Centre Polivalent, Carrer Grup Escolar, 39.

Del 20 al 28 de novembre estaran les inscripcions obertes a Creama Gata, Ajuntament. Més informació al 965756263.

Del 24 al 26 de novembre, de 10 a 13 hores, hi haurà sessions d’assessorament de coaching per ajudar a presentar els projectes.

El dia 29 de novembre, a les 18 hores, al Centre Polivalent, serà l’acte de presentació de les candidatures. Un jurat farà una selecció tècnica de projectes. A continuació, es farà el lliurament dels premis.

FONT: Ajuntament de Gata.
FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.640, la del dia 13/10-)

20141114224746-sofasa90-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Reprenc i de bó la sèrie, oblidada al calaig del temps. Ja fa un mes que no posava fotografies antigues, velles, recents però de fa uns anys, eixes que ens agrada tornar a veure. Però ahí seguisc, poc a poc arribarem al solc.

La corresponent al passat dia 13 d’octubre correspon al grup, a la penya, a la quintà La Sofasà. Aquesta fotografia té 24 anys cap als 25, era de les festes de 1990. Tenien ells 16 anys. Mireu quines caretes, la joventut...

El grup no té desperdici. Podríem agafar una fotografia ara i veureieu la diferència d’abans i ara. Alguns es reconeixen de seguida, altres costa un poc més. Vaig posant el nom d’alguns, no tots. Vosaltres podeu completar-los. El primer per l’esquerra -mirant la foto de cara- és Botella, després està "Xota", Salva Pons, Paco, Miguel Miñana, Pere, Jaume i Alberto. Sebastià Monserrat està agatxat amb ulleres. Davant d’ell, Jesús Palacios Torres (el qual té la foto penjada al facebook). Al costat el desaparegut i sempre recordat "Sabata", David Feliu, Juan Grimalt i José Pedro. Davant de tots ells, Torres.

FONT: foto propietat de Jesús Palacios (facebook).FESTES CECILIANES 2014: LA BANDA INCORPORA HUI QUATRE NOVES MÚSIQUES

20141115190246-xiquesbanda142.jpg

(ÀLBUM DE LES DISFRESSES DELS MÚSICS, ANIT: festes cecilianes 2014)

Aquesta vesprada és el gran dia per a quatre noves integrants de la band UNIÓ MUSICAL DE GATA. Segon cap de setmana de la programació ceciliana 2014. Després de passar-ho molt bé els músics, perquè ells ho saben fer com ningú, ara toquen passacarrers seriosos. Van a recollir a partir de les 19 hores, a les noves integrants a les seues respectives cases. Anna Bertomeu Pedrós (flauta); María Boronat Signes (flauta); Lourdes Signes Pons (clarinet) i Marta Soler Briones (flauta). Després, també en passacarrer, aniran a Ca Cecília al carrer la Lluna, com ja és típic i tradicional.

Foto de Cronista de Gata.

Anit tocava disfresses. De la Plaça Nova al Casal de la Música es van poder veure disfresses de tota classe, sempre amb l’humor i l’actualitat presents. La pasta de la que estan fets els nostres músics sorpren a molts. Les vestimentes, les composicions, grups de flautes, grup del calendari i demés...I a la matinada, després de fer un arruixat molt lleuger, s’han posat a la tasca de fer la tradicional i antiga AURORA.


  Foto de Cronista de Gata.

El cap de setmana que ve se celebraran dos grans actes: la solemne música en honor a Santa Cecília, que cantaran i tocaran junt al Cor Serrillàs, que també festeja a la seua patrona, i el sopar de gala.

A l’àlbum: fotos fetes per Vero Vives, a més dels músics de la banda.LA PREMSA PARLA DE...les obres a la carretera de Xaló

El diari INFORMACIÓN d'Alacant publica hui dissabte 15 la informació que vos posava ahir amb el títol: "Hacen más segura una travesía urbana de Gata". Es molt aclaridor i significatiu també el comentari que hi ha alrespecte de l'article. Podeu llegir-ho tot al següent enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/11/15/segura-travesia-urbana-gata/1567758.html.

FONT: diari INFORMACIÓN dia 15-11-2014.RETIR PARROQUIAL A LA FRATERNITAT DE VERBUM DEI A SIETEAGUAS

20141115202017-verbumdei.jpg

Aquest cap de setmana, diversos feligresos de la parròquia de Sant Miquel de Gata participen en uns exercicis espirituals a la institució "Verbum Dei" de Sieteaguas (València). "Verbum Dei" és una institució de la Fraternitat Missionera Verbum Dei, fundada en 1963 a Mallorca i estesa cap a València i altres zones de la Península. És una Institución de Vida Consagrada de la Iglesia Catòlica, que té per missió l'anunci de la Paraula de Déu, l'oració i el testimoni de vida evangélica.

Allí s'han retrobat amb la missionera del Verbum Dei María Forteza Salas -com podeu veure a la fotografia-, que va fer una reflexió final un dia de la novena de juliol passat, a l'ermita, concretament el dia 22.

FONT: foto parròquia de Gata.GATERS A LA MARATÓ DE VALÈNCIA

20141116202138-tresmarato.jpg

Ací tenim tres exemples. Dels milers de participants, que han fet o bé 10 kilòmetres o bé 42, he triat tres gaters grans de les carreres. La participació a la gran marató de València ha sigut impressionant. D’esquerra a dreta -mirant la foto: José "Manyo", Lluís Ibáñez Miralles i Jairo Soler, tres "cracks" dels 42 kilòmetres. N’han participat molts i moltes. En els pròxims dies vos posaré la classificació dels millors gaters...si els trobe entre més de vint mil.

La imatge és preciosa. A l’esquerra els maratonians i a la dreta els de la 10k. Ha sigut impressionant, comentava una de les participants de 10 kilòmetres, Teresa Arabí.

A l’esquerra els maratonians i a la dreta els de la 10k. Ha sigut impressionant.

Km 10...ella feliz... Sólo le quedan 32

 
FONT: Fotos pujades al facebook / Carreras populares.


ELS MÚSICS DE GATA VAN FER L'AURORA ARROPATS...FEIA FRESCOR

20141116224129-aurora.jpg

Passacarrers d'entrada de les quatre noves músiques

Els músics gaters van fer divendres a dissabte la matinada la tradicional Aurora. Cantaven i tocaven, com és ja tradicional, i anaven arropats, feia fred i havia fet gotetes. Ahir dissabte va ser el torn per a coses més serioses. Passacarrers i les noves entrants desfilant ja amb la banda des de les seues cases.

A les imatges de Juan Pablo Bataller vegeu alguns moments del passacarrer de recollida de les quatre noves músiques, així com el padrinatge i l'elecció de MUSO i MUSA dels músics 2014.

  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

FONT: fotos Juan Pablo Bataller i Vicent Signes.PRESENTACIÓ DELS DOS LLIBRES DE IVAN BRULL SOLER A LA BIBLIOTECA

20141116230722-ivan.jpg

El passat divendres dia 14, el regidor de Cultura, Juan Pedrós, junt a Carles Mulet van fer la introducció a la presentació dels llibres a la biblioteca de Gata "Cantaments" i "Guia dels perduts", dos poemaris escrits per Ivan Brull Soler, d'arrels gateres.

A través de diversos poemes, que l'autor va llegir als presents, es van poder descobrir les seues arrels gateres i els records que l'autor i la seua família guarden del nostre poble. Alguns dels seus poemes s'ubiquen a Gata, com aquest que parla clarament de la CASETA DE LA LEPRA i que es titula EL LEPRÓS:

"Després del diagnòstic la vida s'aclaria:
Es creuava el barranc amb poca cosa
I es feien els amics de patiment
En l'amagat cassup
Que era una llar de mort i tristessa"
EL LEPRÓS
FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.CONFERÈNCIA D'IRENE BALLESTER A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA, sobre la Duquessa d'Almodòvar

20141116231738-penyabarca.jpg

El passat divendres dia 14, amb gran èxit d’assistència de públic, a la seu de la Penya Barcelonista de Gata, va impartir una conferència Irene Ballester Buigues, al voltant de la història de la Duquessa d’Almodóvar. Ballester és una gran entesa i coneixedora de la noble duquessa, senyora de Xaló i el lloc de Gata. El Patronat de la Duquessa, com era la senyora, la dona en aquell temps (segles XVIII i XIX), van ser temes de xerrada, conversa i debat.

 Irene Ballester va dissertar sobre una dona avançada al seu temps: Josepa Domènica Català de Valeriola, Duquessa d'Almodòvar, qui va portar i sufragar les escoles a Gata al S. XIX.

 

  Foto de Penya Barcelonista Gata.

A la fotografia de portada, la directiva amb Irene Ballester. A la de dins, Jesús Moncho, escriptor, Irene Ballester, la conferencianta, i Salvador Mulet, president de la penya.

FONT: Penya Barcelonista de Gata (facebook).IMATGES CURIOSES: AL RAVAL DE GATA, GALLINES PEL CARRER

20141117135600-gallines1.jpg

M’arriba per mig del facebook aquestes foto-notícies, curioses com elles a soles. Una usuària ha posat textualment: "I al barri de l’arraval tenim fins i tot gallines pels carrers!". Seguint la broma, podríem dir que ja comencen elles a millorar les voreres, perquè pareix que estiguen mirant-les. Imatges curioses, que donen a entendre la tranquil·litat que es respira a la part antiga del poble. Com vegeu a la fotografia de dalt és una vorera de Gata i les gallines per allí. A la fotografia de baix, es pot ubicar on estan, ya que és el començament de la passarel·la-passeig de les Coves Roges, unió amb el carrer Bisserot.

Foto de Sil Leyda.

FONT: fotos publicades al facebook.COMENÇA A GESTAR-SE EL CERCLE PODEM A GATA ?

He descobert al facebook i així us ho faig saber, una comunitat d’amics que es diu "Podem Gata". Crida l’atenció perqué està iniciat al facbeook en novembre o siga fa uns dies. I diu textualment:

"Podem continuar fent les mateixes coses i que no canvie res o podem fer coses diferents per canviar-ho tot. Aviat es celebrarà la 1a Assemblea del Cercle de PODEM de GATA. Pròximament informarem de data i lloc. Vine, participa i forma part del canvi que està arribant!!"

Estarem alerta a eixe "aviat".

FONT: Cercle Podem Gata, facebook.FRAN PEDRO PEDRÓS QUEDA AL LLOC 412 DE LA MARATÓ DE VALÈNCIA 2014

El gater del Club Atletisme Gata, FRAN PEDRO PEDRÓS, va ser el gater més ràpid a la Marató de València 2014, celebrada ahir diumenge pels carrers de València. Fran, de la categoria de veterà A, va fer un temps de 2 hores, 56 minuts i 15 segons.

- ANTONIO FORNÉS PEDRO, del Club Atletisme Llebeig de Xàbia, va quedar al lloc 954, fent un temps de 3 hores, sis minuts i 48 segons.

El tercer millor temps de gaters, va ser per a JAIRO SOLER SALVÁ de La Faixa de Jesús Pobre, que va entrar el 1.254, amb un temps de 3 hores, 12 minuts i 10 segons.

Ací no es tanca la classificació que aniré posant a mesura que aneu passant-me temps i gent gatera, que va ser molta la que va córrer. A més, també posaré els gaters i gateres més ràpids de la carrera de 10 kilòmetres.

*(18-11): Seguisc posant corredors gaters que van participar a la Marató valenciana 2014, que van ser molts:

- Al lloc 1.656 va arribar JAIME MONFORT CASELLES, del Club Cametes Spat de Pedreguer, que va fer un temps de 3 hores, 17 minuts i 46 segons.

- Al lloc 1.917 arribava LLUÍS IBÁÑEZ MIRALLES (C.A. La Faixa - Jesús Pobre) amb un temps de 3 hores, 21 minuts i 10 segons.

- Al lloc 3.024 arribava JOSÉ CASELLES PEDRO ("Carrete") del nostre Club Atletisme Gata, amb un temps de 3 hores, 31 minuts i 37 segons.

- Al lloc 4.750 arribava a meta MIGUEL SIGNES GRIMALT (C.A. Cametes Spat -Pedreguer), amb un temps de 3 hores, 46 minuts i setze segons.

- Al lloc 5.574 entrava a meta la primera corredora gatera ESTHER SEPÚLVEDA BURDALO (C.A. Gata) fent un temps de 3 hores, 53 minuts i 11 segons.

- Al lloc 6.677 entrava a meta JOSÉ MIGUEL LLOBELL SERRAT ("Manyo") del C.A. La Faixa, amb un temps de 4 hores, 1 minut i 31 segons.

- Al lloc 8.008 entrava un altre gater JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (C.A.Gata) que feia un temps de 4 hores, 12 minuts i 58 segons.

- A continuació, el 8.009 entrava VICENT GINESTAR GRIMALT (C.A. La Faixa), amb igual temps.

- A continuació entrava el 8.010 RICARDO SOLER FERRER (C.A. La Faixa) amb un temps de 4 hores, amb el mateix temps.

- Al lloc 9.137 entrava JAVI MARTÍNEZ SARRIÓ (C.A. La Faixa) amb un temps de 4 hores, 25 minuts i 3 segons.

- Al lloc 9.322 entrava a meta el gater MIGUEL MIÑANA NOGUERA (C.A. Gata), amb un temps de 4 hores, 27 minuts i 12 hores.

* Cal dir que 5 van ser els participants del CLUB ATLETISME GATA a la prova reina, la de 42 kilòmetres

- Al lloc 11.255 va arribar JUANSA SIGNES PEDRO (CA Cametes Spat-Pedreguer) amb un temps de 5 hores, 38 minuts i 37 segons.

FONT: Classificació Marató València 2014. CRONOMETRAJE DE CARRERAS MYLAPS / CHAMPIONCHIP.

 BOP: LA TAXA PER A 2014 DEL CEMENTERI DE GATA PUJA A 20.055 EUROS

20141118122917-cemen.jpg

Ahir dia 17 de novembre es publicava al Butlletí Oficial de la Província (BOP) la resolució de l’Alcaldia de Gata de Gorgos número 493/2014, de data 4 de noviembre de 2014, per la qual s’acordava aprovar el Padró de la Taxa per la Prestació dels Serveis del Cementeri per a l’exercici 2014, per un import total de 20.055€.

 A la imatge, la part nova del cementeri municipal de Gata.

 FONT: BOP 17-11-2014.

 

 LA PREMSA PARLA DE...els documentals dels emigrants a EE.UU. de la comarca

20141118230807-tiatonicaem.jpg

La Tia Tonica "la Sariera (Antonia Signes Fenoll) única supervivent de Gata i comarca, amb 99 anys

El diari "El Mundo", a la seua edició de la Comunitat Valenciana, publicava ahir dilluns 17 un reportatge sobre els documentals dirigits per Juli Esteve, que porten per títol "Cap a la terra promesa", en els quals han col·laborats nombrosos ajuntaments de la Marina Alta i comarques valencianes, així com tots els descendents d’aquells emigrants. Es tracta de plasmar els anys d’emigració de milers de veïns cap a EE.UU., Manhatann, Nova York i altres destins.

Com a exemple de supervivent i un cas excepcional, als documentals apareix la Tia Tonica "la Sariera", la gatera Antonia Signes Fenoll, que va complir el passat 16 de setembre 99 anys i va ser una de les protagonistes d’aquella emigració.

Titulava EL MUNDO (Comunitat Valenciana): "SOCIEDAD El fenómeno migratorio más importante de la Comunidad Valenciana. "La gran odisea americana". Els subtítols: "A principios de siglo XX unos 15.000 valencianos emigraron a EEUU y Canadá"; "De estos, cerca de 10.000 eran vecinos de la comarca alicantina de la Marina Alta" i "El periodista Juli Esteve ha documentado este movimiento migratorio en un documental".

Si voleu llegir tot l'article de EL MUNDO (C.V.) ací teniu l'enllaç: http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/11/17/5469c74a268e3e7a298b4578.html.

* Un dia vos parle del DVD dels documentals, el qual és molt interessant i està molt bé *

A la fotografia de E.A. la Tia Tonica. Diu el peu de foto: "La inmigrante Antonia Signes, con su pasaporte. E.A."

FONT: diari EL MUNDO dia 17-11-2014.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.641, la del dia 14/10-

20141119141655-pujacristo.jpg

Ja arribaré al dia, en quant a fotos antigues es referix. Per això vaig numerant-les i datant-les. Hi ha usuaris, amics, simpatitzants del blog que tiren de menys les imatges d’abans, que ja fa un temps que no publique. Tot arribarà...

La present fotografia va al compàs de la setmana. Aquest dissabte és la festa dels músics. La fotografia s’ha publicat al llibret de Santa Cecília 2014, en el qual també he col·laborat com a Cronista de Gata. Al peu de fotografia posa que és la pujada del Santíssim Crist del Calvari l’any 1952, però portat pels músics. Es reconeix al mestre de la banda, Eugenio González. Es reconeix, més a l’esquerra, si mireu la foto, a Vicente "Canyetes". Estan ja dins del calvari i els xiprers eren encara menuts. La pregunta seria: amb quin motiu el portaven i ahí?. Se celebrava algun event?.

FONT: foto publicada al llibret d’actes de les festes de Santa Cecília 2014 de Gata.HUI S'OBRIN LES JORNADES DEL I CONCURS D'EMPRENEDORS DE GATA

20141120180355-empre.jpg

Hui dijous, a les 20 hores, al Centre Polivalent de Gata, comença la Jornada de presentació del I Concurs d’emprenedors de Gata. Es farà una jornada divulgativa i els veïns del poble podran informar-se de les bases i el funcionament de la convocatòria.

Seguint amb la programació d’aquestes jornades, del 20 al 28 de novembre estaran les inscripcions obertes a Creama Gata, Ajuntament. Més informació al 965756263.DEMÀ XERRADA I CONCERT. DISSABTE, SANTA CECÍLIA

Actes i més actes. Aquest cap de setmana és l’últim per als músics de la festa en honor a la patrona i el més protocolari. Abans de fer-se els actes musicals, demà divendres 21 hi haurà una xerrada sobre "La Cultura kopta" per Ginestar. Serà a les 19 hores, en la seu de l’Escola Experimental "Antoni Vives" de Gata.

Pel que fa a la música, també demà divendres 21, a les 20 hores, al Casal de la Música actuaran la banda juvenil i la banda de Gata en un concert. Dissabte 22 és la solemnitat de la patrona, Santa Cecília. Dos agrupacions de músics gaters, banda i Cor Serrillàs, assistiran i participaran a la missa solemne que es farà a les 19,30 hores. S’acabarà la jornada amb el sopar de gala i lliurament de premis dels concursos, que es farà al saló de banquets Canor.JORDI OLIVER IBÁÑEZ, AUTÈNTIC CICERONE PER A MOSTRAR ALS SEUS COMPANYS EL POBLE

20141120222417-jordicompanys.jpg

Gata té nombrosos encants i si no que ho diga aquest grup d’alumnes del Grau Superior de guia, informació i assistència turística de Dénia. Cada alumne té que fer un treball sobre una població. El "cicerone" del grup a Gata, mostrant tots els racons possibles, ha sigut el gater Jordi Oliver Ibáñez, i a jutgar per les cares de la gent, per la desenvoltura que ell tenia, ho ha aconseguit al cent per cent. Després cada alumne té que fer una ruta pel poble, mostrant tot allò que siga més turístic i explicar una mica la història.

Comenta Jordi: "Per supost he triat Gata. A tots els ha agradat molt, sobretot l’ermita i les tendes d’artesania i les coves roges". Acaba dient Jordi: "S’han quedat un poc sorpresos perque no sabien que gata tenia tantes coses boniques".


  Foto de Jordi Oliver Ibáñez.
  Foto de Jordi Oliver Ibáñez.

A les fotografies de dins, Jordi per la Plaça d’Espanya i la passarel·la de les Coves Roges. Dalt, amb tot el grup, tenint de fons les Coves Roges.

FONT: Fotos penjades al facebook per Jordi Oliver.HUI ES FA L'ASSEMBLEA CONSTITUIENT DEL CERCLE PODEM de Gata

20141121162805-10547504-343244379190578-8087559192553972440-n.jpg

Aquesta vesprada a les 20 hores, dalt de Ca Martí, està previst fer-se l'Assemblea Constituent del nou grup de Cercle Podem Gata. Recordeu, com ja vaig posar al blog que el moviment nou té una pàgina a facebook. Ahí també s'anuncia l'event.HUI, A LES 20 HORES, CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2014: banda juvenil i banda Gata

Dins dels actes de la programació de Santa Cecília 2014

Al llarg de divendres i dissabte, aquest cap de setmana es tancaran els actes de les festes de Santa Cecília 2014, però seran els més protocolaris, els de més pes a la programació. Per de prompte, hui a les 20 hores, al Casal de la Música, es farà el tradicional concert de Santa Cecília. Primer actuarà la banda juvenil dirigida per Felipe Fuertes Guardiola i a continuació la banda de la Unió Musical de Gata, que dirigeix el mestre Joan Valentí Giménez Ortiz.

Demà serà el temps per a fer-se les fotografies oficials pertinents, acompanyar la imatge de Santa Cecília del Casal a la Música i assistir a la missa, que cantaran amb la Coral Serrillàs, a les 19.30 hores (segona de demà dissabte). Acabaran la jornada al sopar de gala a Canor, on es repartiran els premis dels concursos, entre ells els de les disfresses, que tanta expectació va alçar.PRESENTEN EL I PREMI D'EMPRENEDORS DE GATA

20141121164106-10403800-567217760078434-6022516362808173215-o.jpg

Ja estan obertes fins el dia 28 les inscripcions

El regidor de Foment Econòmic i Desenvolupament local de l’Ajuntament de Gata, Guillermo Cholbi, juntament amb l’alcaldessa, Maite Signes, i l’Agent de Desenvolupament Local (ADL), Rosa Alemany, van ser els encarregats de presentar, ahir, les bases i procés de selecció del I Premi empresaris de Gata.

Cholbi va explicar que l’objectiu de la convocatòria és “dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca emprenedora de comerciants, empresaris i professionals de la localitat”. En esta primera edició es podrà participar en tres categories: Comerç i Serveis, Fabricació i Artesania o Activitats Agrícoles i Ambientals,

L’Adl va informar sobre els aspectes que es consideraran a l’hora de valorar els projectes com són l’ interès i repercussió dins de Gata, l’economia generada, els llocs de feina implícits o l’ajuda al desenvolupament de noves activitats dins la localitat.

Després de la projecció d’un exemple del què hauran de fer els participants, l’alcaldessa va animar a tots a presentar els seus projectes i inscriure’s en la convocatòria.

Els assistents van mostrar interès per les sessions d’assessorament personalitzades i el taller de “Cóm presentar l’empresa per vendre més” que s’impartirà als participants del 24 al 26 de novembre.

La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final que tindrà lloc a l’Edifici Polivalent dissabte 29 de novembre i on també es decidirà l’empresa guanyadora de cada categoria.

La dotació del premi és un distintiu per a l’empresa, una pàgina de publicitat al llibre de Festes i un estand gratuït a Fira Gata al Carrer.

Les inscripcions es poden presentar fins al 28 de novembre a l’oficina de Creama Gata.

FONT: Ajuntament de Gata.LA POLICIA LOCAL DE GATA FARÀ UNA CAMPANYA PER AL CONTROL D'ESTACIONAMENTS

20141121165041-10391454-1734255370132842-2569330124633463646-n-1-.jpg

REESTRUCTUREN LA PÀGINA D’INTERNET DE LA POLICIA LOCAL

Des de la Regidoria de Trànsit s’ha llançat una campanya que serà duta a terme per la Policia Local, tractant-se de controlar i denunciar els estacionaments prohibits sobre línies grogues (que estan pintades per a facilitar la circulació) així com els espais destinats a la càrrega i descàrrega.

Foto de Policía Gata de Gorgos.

Normalment les línies grogues estan pintades en cantonades per a permetre els girs de vehicles grans, carrers estrets o qualsevol lloc on la senyalització així ho indique.

Primerament es realitzarà una fase d’avís als infractors que durarà una setmana (tota la setmana que ve) per a posteriorment començar amb les denúncies a aquells que facen cas omís.És per açò que es sol·licita als conductors que eviten estacionar sobre les marques vials longitudinals contínues grogues (línia groga). Per facilitar la tasca, s’estan repintant les més problemàtiques de la població, perquè no quede dubte.

Reestructuració de la pàgina de la Policia Local de Gata

Des de la Policia Local de Gata es comunica que s’estan realitzant canvis per treballar conjuntament amb la resta de departaments de l’Ajuntament. Faran alguns canvis al facebook i posteriorment els faran a la web. El seu lema: "Treballem i canviem per oferir el millor servei".

FONT: Policia Local de Gata.IMATGES DE FESTA: Comissió de festes 2015...de revista

20141121233947-comi2015.jpg

Estem de portada de revista!. Aquesta imatge és de festa, perquè són la Comissió de Festes 2015. No estan tots, però en una foto que circula pel facebook i Instagram, això diuen. Això anuncia la Comissió de Festes 2015. Algú els vol fer alguna entrevista?. Ara està a temps. Ahí teniu a la gent veïna del poble que prepara coses, té maldecaps, no para de pensar com recollir fons per a fer les millors festes. COMISSIÓ DE FESTES 2015...una imatge de festa.

FONT: Comissió de Festes 2015.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.642, la del dia 15/10-

20141121235110-capa1900menuda.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Reprenc la sèrie de fotografies antigues amb una de les velles, velles, de Gata. La corresponent al passat 15 d’octubre (nº 1.642) és una foto vella, que diríem, possiblement de les escoles del Patronat de la duquessa. Finals del segle XIX o principis del XX. Em facilita la fotografia Francisco Caselles Borrell. De totes les xicones que apareixen a la imatge, que tenien menys de vint anys la gran majoria, està sa uela Ana Mulet Salvá, que naixqué l’any 1880, per això documentem la fotografia de 1895 a 1905, aproximadament. Mireu la vestimenta de xiquetes i més majoretes i els monyos de l’època. La portalada que servix de fons.

FONT: Foto propietat de Francisco Caselles Borrrell. LA PREMSA PARLA DE...el primer premi Emprenedors de Gata

El diari LAS PROVINCIAS, a la seua edició de la Marina, publica hui dissabte 22 l’article referent al premi Emprenedors i titula: "Gata de Gorgos impulsa el primer Premi Empresaris para dinamizar la economía local". Ací teniu l’enllaç a la notícia en digital: http://www.lasprovincias.es/marina/201411/22/gata-gorgos-impulsa-primer-20141122000510-v.html.

FONT: LAS PROVINCIAS, 22-11-2014.LA RECOLLIDA DE CARTES PER ALS REIS SERÀ EL 28 DE DESEMBRE

20141123190720-dscf6414.jpg

Així ho confirmava l'organització amb un event penjat al facebook de "Misteri dels reis a Gata". El DIA DE LES CARTES, com popularment coneguem a Gata el lliurament d'aquestes pels xiquets del poble als visirs reials, ja té data, sent el primer dels actes de la programació de REIS 2015. Serà el dia 28 de desembre, coincidint amb el dia dels sants Inocents, a partir de les 18,30 hores, a la Plaça de l'Església, com és tradicional. Eixe dia serà diumenge.

Els altres actes seran com sempre: els dies 2, 3 i 4 s'obriran les oficines de Ses Majestats; el 4 de gener de 2015, que serà diumenge, serà el dia dels pages i el 5, dilluns-pont, serà el dia dels Joguets, prèvia la representació del MISTERI DELS REIS DE GATA.

FONT: organització Misteri dels Reis, Gata.FESTES A SANTA CECÍLIA 2014: Banda juvenil i banda de Gata (1)

20141124210424-fagot.jpg

El passat divendres, 21 de novembre, la Banda Juvenil i la Banda Unió Musical de Gata van oferir un espectacular concert en honor a Santa Cecília. Les nostres bandes, com en cada actuació que ofereixen, van mostrar el seu saber fer i van demostrar una volta més la seua gran profesionalitat.
L’acte va ser, a més, l’estrena dels nous músics a les dos bandes. A més, l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, i el regidor de cultura, Juan Pedrós, van fer entrega al president de la Banda, Vicent Signes, d’un nou instrument, un fagot, comprat per l’Ajuntament de Gata i la Banda.
Des de l’Ajuntament de Gata es va felicitar a totes les associacions i grups musicals del nostre poble per la seua festa i els animaven a seguir gaudint de la música. Ells són mantenedors i transmissors de gran part de la nostra cultura.

Concert de Sta.Cecilia 2014

 

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

 

Per la seua banda, Vicent Signes Signes, com a president de la Unió Musical de Gata, felicitava també als músics públicament per mig del facebook de la banda: "Vull felicitar a tots els músics de la Banda Unió Musical de Gata i de la banda juvenil aixina com als seus directors Joan Valentí Gimenez i Felipe Fuertes pel magnífic concert que ens vau oferir el passat divendres en honor a la nostra patrona Sta Cecilia. Agrair als socis que vau omplir el casal, una vegada més es va quedar menut, als comerços i empreses col·laboradores i a tots els veïns del poble que esta recolzant-nos tot l’any , tot i que siga només assomant el cabet per la porta de casa quan sentiu passar a la banda.
Felicitar a tota la junta directiva per l’organització de tots els actes d’aquests dies i agrair a l’ajuntament el fet d’entendre que la nostra banda està lligada a la història cultural del poble i animar-los a que continuen recolzant-la per a continuar molts anys més fent banda, fent poble i fent història."

FONT: Fotos, Ajuntament Gata i Banda Gata.FESTES A SANTA CECÍLIA 2014: Missa i sopar de gala amb premis ( 2 )

20141124211239-santaceciliapons.jpg

La banda Unió Musical i la Coral Serrillàs, dos de les formacions musicals del poble, van ser les protagonistes de la missa solemne en honor a Santa Cecília que es va celebrar just dissabte 22. Algunes peces musicals van ser interpretats per músics de la banda i per cantors del cor. Per la nit, es va celebrar el tradicional sopar de gala al restaurant Canor de Teulada.

Allí, com ja és costum, es van lliurar els premis als muso i musa, les millors disfresses individuals, i millors disfresses de grup i instruments, que van recaure amb el grup de saxos, grup de clarinets i grup de flautes.  El bon humor, la cordialitat i camaraderia va ser el predominant de tota la vetlada, a la que també van assistir els invitats i autoritats. 

Aquests són els premiats de les disfresses de la categoria individual. Enhorabona xics!

 

Primer premi de disfresses de Santa Cecilia 2014. Enhorabona a tots els saxos de la Banda Gata de Gorgos.

 

Les verdaderes guanyadores!!!󾌵󾔗 ole FLAUTES de la Banda Gata de Gorgos

   
  Foto de Banda Gata de Gorgos.

Foto portada, missa solemne a Santa Cecília. Fotògraf Salvador Pons.

FOTOS: Banda Gata, Salvador Pons i Coral Serrillàs.EL SEMINARISTA QUE AJUDA A LA PARRÒQUIA, VICENT FEMENÍA, JA ÉS ACÒLIT

20141124214211-donalbertovicent.jpg

El seminarista VICENT FEMENÍA de Sagra, que ajuda en la parròquia de Sant Miquel Arcángel de Gata, va rebre dissabte passat dia 22, junt a altres deu seminaristes valencians, el ministeri d’acòlit, un nou pas cap al sacerdoci, al estar cursant el quint curs. A les 11, en una celebració presidida pel cardenal Cañizares en el Seminari de Moncada, a l’església del Seminari Major “La Inmaculada”. Junt a Vicent Femenía, van rebre el ministeri d’acòlit els seminaristes Domingo Pacheco Machado, de Foios; Camilo Ruiz Rodríguez, de València; Benjamín Sanchis Cano, de Xàtiva i Jorge Sequí Ramón, de Catarroja. Així mateix, Jesús García Hernández, de València va rebre els dos ministeris, lector i acòlit.


Cal destacar la presència del rector del poble de Gata, Don Francisco M. Murillo, i els rectors fills de Gata, Don Juan Pons i Don Alberto Caselles, que van acompanyar junt a un grup de feligresos de la parròquia al seminarista.

A la fotografía de portada, una foto molt carinyosa: Vicent parlant amb Don Alberto; al fons, Don Francisco.

FONT: Àlbum Ministeri Acòlit (Vicent Femenía -facebook-), Parròquia de Gata i agència AVAN.TOTA AQUESTA SETMANA: Plenari demà 25; presentació llibre divendres 28 i senderisme dissabte 29

20141124214757-llibremariarosa.jpg

La setmana última de novembre té tres cites importants, per als inteessants en política local, en cultura i en esport de muntanya.

Demà dimarts, a les 20 hores, se celebrarà al saló de plens de l’Ajuntament de Gata, el plenari ordinari últim de l’any. Dos punts estrella, en l’extens orde del dia, la presentació per part de l’equip de govern del pressupost 2015 i l’inici de l’expedient per a que es puga declarar Festa d’Interés Provincial el Misteri dels Reis Mags de Gata. (A la nit, vos parle més extensament del tema).

Divendres 28, a les 19,30 hores, a la biblioteca de Gata, es presenta el segon llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, titolat: "T’he trobat, princesa". Estaran a la taula, l’autora del llibre, el regidor de Cultura i el germà de l’autora, mestre, Antoni Mulet.

Dissabte 29, pel matí començarà la Volta senderista al Serrillàs, en homenatge i record de Alfonso Grimalt "Carabassa".

A la fotografia, el cartell de la presentació del llibre de María Rosa Mulet.FESTA DE SANTA CECÍLIA 2014: LA CORAL SERRILLÀS TAMBÉ LA FESTEJA ( i 3 )

20141124215836-coral-serrillas.jpg

No sols la banda Unió Musical de Gata, sinó totes les formacions musicals del poble, van festejar a Santa Cecília, especialment la CORAL SERRILLÀS. Tots els seus components van assistir al menjar de Santa Cecília el diumenge 23 al restaurant Avenida de Gata. La Coral va estar acompanyada pel regidor de Cultura i l’alcaldessa, com vegeu a la fotografia de la portada.

  Foto de Rosa Leyda Costa.
  Foto de Rosa Leyda Costa.
  FONT: Fotografies Coral Serrillàs.  


HUI DIA 25, ÚLTIM PLENARI ORDINARI DE L'ANY A GATA. Destaquen: Pressupost 2015, PGOU i Festa dels Reis. Orde del dia

Com avançava ahir al programa setmanal, aquesta vesprada des de les 20 hores, el Plenari últim de l’any, ordinari del mes de novembre, al consistori de Gata, tindrà dos punts molt importants. Per una part, es proposarà l’aprovació del PRESSUPOST 2015. Per altra, s’iniciarà l’expedient de la declaració com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana, del Misteri dels Reis Mags a Gata de Gorgos. D’aquest últim tema, vos parlaré a la següent entrada. A aquestos dos temes importants, es suma un altre, no menys important per a Gata, el PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA i les al·legaciones presentades.

Ací teniu l’orde del dia del PLENARI ORDINARI:

ORDE DEL DIA

1.- DESPATX ORDINARI: 1.1.- Lectura i aprovació, si s’escau, d’actes de sessions anteriors. 1.2.- Dació de compte de decrets de l’Alcaldia. 1.3.- Dació de compte, si s’escau, d’assumptes econòmics. 1.4.- Dació de compte, si s’escau, d’assumptes judicials. 1.5.- Dació de compte d’altres assumptes.

2.- CENTRAL: 2.1.- Moció conjunta de tots els grups municipals contra la violència de gènere amb motiu del 25 de novembre.

3.- CONTRACTACIÓ: 3.1- Pressupost refós número 2 de les obres del projecte modificat del de FINALITZACIÓ DE LES OBRES D’URBANITZACIÓ DE LA U.E. SAU 6-VIII.

4.- MEDI AMBIENT: 4.1.- Ecovidrio. Amb proposta de renovació i acceptació de les condicions reflectides en el quart Conveni Marc entre la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i l’entitat ECOVIDRIO.

5.- HISENDA: 5.1.-Expedient de Modificació de Crèdit núm. 23/2014. Amb proposta d’aprovació inicial. 5.2.-Expedient de Modificació de Crèdit núm. 24/2014. Amb proposta d’aprovació inicial. 5.3.- Ordenança Fiscal reguladora de l’Impost de Bens Immobles. Amb proposta inicial de modificació. 5.4.- Límit de la despesa no financera per a l’exercici 2015 (Prèvia ratificació de la seua inclusió en l’Orde del Dia).. 5.5.- PRESSUPOST MUNICIPAL DEL 2015. Amb proposta d’aprovació inicial. 5.6.- Declaració de Crèdit no disponible del Pressupost del 2015 (Prèvia ratificació de la seua inclusió en l’Orde del Dia).

6.- URBANISME: 6.1.- PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA. Amb contestació de les al·legacions presentades. 6.2.- Modificació puntual número 21 de les NN.SS. Amb proposta d’aprovació inicial.

7.- CULTURA: 7.1- DECLARACIÓ COM A FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA, DEL MISTERI DELS REIS MAGS A GATA DE GORGOS. 7.2.- Moció per a que es mantinga la tradició de les desfilades de bandes de música al camp de Mestalla. 7.3.- Moció per la Reobertura de Ràdio-Televisió Valenciana.

8.- ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

9.- PRECS I PREGUNTES

A més, hi ha una novetat. Donat que hi ha temes importants per al devenir del poble, demà dimecres 26 de novembre, a les 11 hores, a la sala de plenaris de l’Ajuntament de Gata, l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, oferirà una roda de premsa sobre els temes tractats en el plenari ordinari de novembre.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.L'AJUNTAMENT DEMANARÀ QUE SIGA FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC LOCAL ELS REIS DE GATA

20141125122555-reisgata.jpg
Hui es porta a plenari la proposta de declaració
 
La festa més important de Gata es celebra any rere any el dia 5 de gener. És el MISTERI DELS REIS A GATA. Ara que va apropant-se el dia, es hora de refrescar millor el tema, a nivell oficial. No té comparació amb cap cavalcada de la comarca, ja que és una representació teatral espectacular amb dos actes itinerants (com els antics teatres), que transcorren al Palau d’hivern d’Herodes i al portal de Betlem, a més dels prolegòmens de la visita dels pages reials dues vegades, una per a recollir les cartes dels xiquets i xiquetes de Gata i altra per anunciar que al dia següent arribaran al poble els tres reis mags, i d’un epílog, el repartiment casa per casa dels regals i obsequis a tot el veïnat.
Aquesta vesprada, al capítol corresponent, tot el consistori tractarà de donar-li un recolzament oficial per a que els reis Mags de Gata siguen declarats FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL A LA COMUNITAT VALENCIANA.
 
Interessat pel tema i donada la importància que pot tindre culturalment, he volgut que fora el regidor de Cultura Joan Pedrós Taléns, qui explicara el significat d’aquesta declaració per a l’ajuntament:
"És el primer pas per a fer dels nostres Reis una festa protegida i reconeguda. Aquest primer pas ja va ser demanat a un plenari el 2002, però al parlar amb l’Agència Valenciana per tal de seguir endavant el procés (ara ja es suposava que havien passat un mínim de deu anys) ens vam trobar que finalment no havia estat declarada la nostra festa, d’ahi que anem a presentar-la de nou"
Seguix comentant el regidor: "Ara si amb un expedient complet, documentat per escrit i amb imatges de diferents anys de l’arxiu com ara fotos de 1954, i orientats pels tècnics de turisme de la Generalitat que s’encarreguen del tema de les declaracions".
Diu Pedrós: "El següent pas serà aplegar a ser festa d’interés turístic primer autonòmica i després nacional, projecte de futur que per les característiques de la nostra representació, els anys i relevància que té, la implicació del poble i els aspectes culturals i històrics que comporten els nostres reis, veig accesible".
 
A les fotografies, vegeu una fotografia antiga, combinada amb dues modernes.


EL DIVENDRES 28, CONTES MULTICULTURALS A LA BIBLIOTECA DE GATA

20141126104735-cartell-gata-multicultural.jpg

La biblioteca gatera no para. Sempre ideant cosetes. Divendres serà un dia complet. A les 17 hores, hi haurà el CONTACONTES MULTICULTURAL, dins de l’Hora del Conte a les 17 hores. Després, a les 19,30 hores, serà el torn de la presentació del llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt "The trobat, princesa", del qual ja vos parle més endavant.

Pel que fa al contacontes, dir-vos que aquesta activitat que organitza la biblioteca de Gata, des de la Regidoria de Cultura, ha estat patrocinada per la Unitat de Ciutadans Estrangers de la Diputació d’Alacant, qui ha organitzat un extens programa d’activitats multiculturals dirigides als xiquets i xiquetes amb l’objectiu de promoure el respecte a la diversitat i la millora de la convivència, fomentant els valors positius, la igualtat de tracte i l’enteniment de les diferències.

Amb aquest Contacontes Multicultural s’intenta aconseguir que la riquesa cultural que ha anat creixent en la nostra comunitat en els últims anys siga sempre enfocada des d’un punt de vista positiu, considerant-la un benefici per la nostra societat i el nostre benestar.

Quan rebem als emigrants ens afanem en donar-los a conéixer els nostres costums, la nostra història, les nostres tradicions, la nostra cuina....de la mateixa manera hem d’escoltar i conéixer les seues. Així aquest contacontes pretén donar a conéixer als xiquets que resulta un plaer i és enriquidor escoltar les històries dels nostres veïns.

Amb una durada d’uns 50 minuts aquest contacontes interactiu és una història d’històries, on un grup de veïns de diferents nacionalitats es reuneixen una vegada al mes per compartir i conéixer els seus costums, els seus plats típics, la seua religió, en definitiva la seva forma de vida. Però el dia més esperat és aquell que comparteixen els seus contes, llegendes que passen de boca en boca, de pares a fills.
Així coneixerem les històries de "Dhuja, el savi i l’ase" d’Algèria, "El sol i l’eriçó" de Bulgària, "L’enginyosa Aisha" de Marroc, "El Còndor" d’Argentina... entre d’altres.

Ja sabeu tots, sobre tot els més menuts, passareu una estona agradable escoltant contes d’altres cultures, a la biblioteca de Gata, on gaudireu de moltes històries.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event.

FONT: Biblioteca de Gata (Regidoria de Cultura).APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A 2015, AJUNTAMENT+SÒL GATA: 5.477.648,24 euros

AVANÇ:
Anit, a l'últim plenari ordinari de l'any (mes impar, novembre, últim dimarts) l'Ajuntament de Gata de Gorgos va aprovar el pressupost de 2015 amb un total d'ingresos de  4.236.413,72 euros més 1.241.234,52 € de l'empresa municipal Sol de Gata. Les dos xifres fan un import de 5.477.648,24 euros. L'empresa municipal Sòl Gata està, hui per hui, encarregada dels serveis d'aigua, fem, ecoparc, neteja viaria, neteja d'edificis publics, parcs i jardins, a més de les escoles esportives i de música i el servei de wifi.
Des de l'equip de govern, es va defendre el pressupost indicant que "es produeix una reducció d'ingresos degut a la disminució de les taxes de fem i IBI, per contra augmenta la partida d'inversions i projectes, degut a la reducció de despeses financeres i de l'endeudament".
S'indicava també que "són uns pressupostos continuistes i realistes, per poder cumplir amb els serveis municipals sense carregar més la pressió fiscal als ciutadans. Les partides assignades a serveis socials, esports, educació i cultura, festes, comerç i turisme, són sensiblement superiors a les del any 2014". 
El pressupost es va aprovar amb els 6 vots a favor del PP i les abstencions de la resta de regidors, els 4 del PSOE i els 3 de Compromís-Bloc.
(Amplie aquesta informació a la vesprada)
Per altra banda, totes les formacions polítiques del consistori, els tretze regidors, van votar a favor per unanimitat per a que siga declarada festa d'Interés Turística Local a la Comunitat Valenciana, la representació i Misteri dels Reis Mags a Gata.
FONT: Ajuntament Gata.


DIVENDRES 28, MARÍA ROSA MULET GRIMALT PRESENTA EL SEU ÚLTIM LLIBRE A LA BIBLIOTECA DE GATA: T'he trobat, princesa

20141126112124-6567.jpg

L'autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, mestra i pedagoga, presentarà el seu últim llibre "T'HE TROBAT, PRINCESA", publicat per ECU, a la biblioteca de Gata despusdemà divendres 28, a les 19,30 hores. Intervendran: l'autora, el seu germà també mestre Antoni Mulet Grimalt, i el regidor de Cultura, Juan Pedrós.

Vos pose la sinopsi del llibre textualment, per a fer boca i si vos ve de gana assistir-hi:

"El capvespre és el tall entre els mons...". Què poc podia imaginar Maria que aquella frase llegida en Carlos Castaneda amagava un missatge per a ella...Tindria que creuar, que anar al altre costat del tall entre els mons, ja que sols entre eixos universos paral·lels podria ja continuar el seu camí. Maria iniciarà el eu caminar buscant sense saber quina és la raó de la seua búsqueda i serà al llarg d'aquest viatge fantàstic que anirà rescatant xicotetes peces que acabaran conformant el puzzle de la seua vida.

Retrobar-se i rescatar-se portarà a Maria a tenir que enfrontar i curar velles ferides, encara sagnants, perdudes entre els racons més polsosos del seu subconscient.

T'he trobat princesa parla de la reconciliació amb u mateix i amb ls experiències que han marcat la teua vida.

T'he trobat princesa, un camí per a recordar qui soc".

A la imatge, el cartell de la portada del llibre.HUI, TALLER PER A EMPRESARIS (I Premi Empresaris Gata)

20141126153533-cartell.jpg

Aquesta vesprada, a les 20 hores a l’Edifici Polivalent Juvenil, dins de la programació del I Premi Empresaris de Gata es farà un taller, que porta per títol: "Com presentar la teua empresa per vendre més". El taller està dirigit a emprenedors i empresaris.PRESSUPOST 2015 per a Gata: Realista, ajustat i continuista

20141126171456-ajga.png

Es pretén donar els serveis bàsics amb qualitat, va dir el regidor d’Hisenda, Guillermo Cholbi 

A més de l’avanç que vos deixava aquest matí en una entrada anterior, vos pose ara la nota del gabinet de premsa, referent a l’aprovació del Pressupost municipal per a 2015 de Gata. Les tres paraules clares serien: realista, ajustat i continuista, tenint en compte que resten sols sis mesos per acabar la legislatura actual.

L’Ajuntament de Gata va aprovar, en la sessió plenària de novembre celebrada anit dimarts dia 25, els Pressupostos per a 2015 de 4.336.413, 72 euros i un pressupost acumulat , juntament amb la SA municipal Solgata de 5.057.909, 58, amb els vots a favor del PP (6 vots) i l’abstenció del PSPV (4vots) i de Compromís (3 vots).

Guillermo Cholbi, regidor d’Hisenda, va explicar que el pressupost de Solgata per l’augment de serveis que assumeix l’empresa municipal.

Així mateix, va argumentar que es tracten d’uns pressupostos els quals és pretén “donar els serveis bàsics amb qualitat” i on les variacions es centren en l’augment de la partida d’inversions i la reducció de les despeses financeres. Va destacar que s’incrementa de la partida de foment de l’ocupació i és dota una partida per a la redacció de projectes.

Matías Monfort, portaveu de Compromís, va argumentar que no anaven a oposar-se a l’aprovació dels pressupostos, “ja que no eren uns pressupostos ambiciosos sinó continuistes”. A més va afegir que eren per als 6 mesos que queden de legislatura. En la mateixa línea es va expressar el portaveu del grup socialista Vicent Font.

Dins de l’apartat d’Hisenda també va prosperar, per unanimitat, la baixada del tipus impositiu de l’Impost de Bens Immobles, de 0,90 a 0,85. Esta és la segona baixada del tipus impositiu de l’IBI , ja que en el plenari de juliol es va reduir de l’1% al 0’90%. Una vegada elaborats els pressupostos , des de la regidoria d’Hisenda, es va comprovar que amb l’augment d’edificacions que s’han donat d’alta es podia reduir el tipus sense que es variara substancialment la recaptació.

També es va comentar en el plenari que esta mesura va unida a la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’Impost de Bens immobles que suposa una regularització cadastral.

Parlava el regidor Joanvi Vallés (Compromís-Bloc) al seu facebook, sobre el plenari: "Els polítics locals estem per a parlar, escoltar, negociar, buscar solucions, i sobretot per a buscar allò millor per al poble, per això a l'últim plenari eixiren avant totes les propòstes d'interés general per a Gata, com és el document del PGOU, la finalització del GataResidencial, el Pressupost Municipal 2015, la baixada de l'IBI (contribució) i a més, la declaració de Festa d'Interés Turístic Local del Misteri dels Reis Mags. Compromís Per Gata de Gorgos sempre estarem al costat d'aquelles propostes i accións que siguen beneficioses per als nostres veïns i veïnes i no estem en l'oposició per a bloquejar, sinó per a treballar en benefici del poble"

   

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.


LA PREMSA PARLA DE...el plenari on es va tractar Gata Residencial i es va aprovar el pressupost municipal

20141127163931-gr.jpg

Els diaris LAS PROVINCIAS, INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV, i LA MARINA PLAZA digital, publiquen hui articles referits al ple de l’Ajuntament de Gata de dimarts. El diari LAS PROVINCIAS titula: "Gata desbloquea la urbanización de más de 500 casas y la obra estará lista en 4 meses". Es referix a Gata Residencial, que va començar com a Jubesa 2000 fa catorze anys. El mateix diari i al mateix article de Rosa González tracta el pressupost: "El pleno aprueba, con el apoyo del PP y la abstención de PSPV y Compromís, las cuentas cifradas en 4.236.413 euros más 1.241.234 para Solgata". Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201411/27/gata-desbloquea-urbanizacion-casas-20141127000620-v.html.

Pel que fa als diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV que precisen que u siga suscriptor per a llegir-les digitalment, titulen: "Gata acabará tras 14 años una urbanización de 700 casas con la mitad sin vender". Al mateix article i també tractat al plenari: "El PP exige que se vuelva a abrir Canal9". Ací està l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/11/27/gata-acabara-14-anos-urbanizacion/1572167.html.

Finalment, al diari digital LA MARINA PLAZA es titula: "Gata pone coto al símbolo de la burbuja inmobiliaria de la comarca". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/11/27/gata-pone-coto-al-simbolo-de-la-burbuja-inmobiliaria-en-la-comarca/.

A la imatge, la urbanització que ara es desbloquejarà.

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS, INFORMACIÓN i LA MARINA PLAZA, dia 27-11-2014. Foto LP.EL BOP PUBLICA HUI LA TAXA DE RESIDUS SÒLIDS, L'ECOPARC I LA MODIFICACIÓ D'UN LLOC DE TREBALL

20141127170011-ecoparc.jpg

Tres edictes publica hui dijous 27 de novembre el Butlletí Oficial de la Província (BOP) relatius a Gata. Es publica la modificació del punt tercer de l’ordenança fiscal reguladora sobre la taxa d’arreplegada, tractament i eliminació de residus sòlids urbans. Ací teniu l’enllaç: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2014/11/27_228/2014_021795.pdf.

També el BOP publica l’aprovació del REGLAMENT REGULADOR DE L’ÚS I EXPLOTACIÓ DE L’ECOPARC, que passarà a gestionar-lo Sòlgata. Cal llegir-lo, resulta molt interessant. Ací teniu l’enllaç: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2014/11/27_228/2014_021798.pdf.

Finalment, s’exposa al públic l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball, que fa referència a un professor de piano i llenguatge musical. Ací està l’enllaç: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2014/11/27_228/2014_021799.pdf.

A la imatge, l'ecoparc de Gata. (Foto Carlos López, LP)

FONT: BOP dia 27-11-2014.L'AJUNTAMENT CONTRACTA DOS TÈCNICS A TRAVÉS DEL SALARI JOVE

20141127171009-salarijove.jpg

L’Ajuntament ha contractat a dos persones a través de la subvenció SALARI JOVE 2014, del Fons Social Europeu i a través de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació que contempla la totalitat dels costos laborals d’aquestos treballadors, tant salari com seguretat social. Les dos persones, que estaran contractades per un període de sis mesos i 24 dies, de l’1 de desembre al 24 de juny de 2015, ocuparan els llocs de Tècnic de Medi Ambient i Tècnic Mitjà de Gestió.

L’objectiu principal de la subvenció, que té un import de 11.500 euros, és ajudar als joves a ampliar la seua experiència laboral, relacionada amb els seus estudis, mitjançant la consecució d’un treball per tal que tinguen majors possibilitats d’inserció al món laboral en finalitzar aquest servei

Per a la selecció es van tenir en compte els requisits establerts per la mateixa conselleria, joves menors de 30 anys inscrits en el Servef amb menys de 180 dies d’experiència laboral, amb un grau formatiu mínim de diplomat o equivalent i que no hagin acabat la carrera abans de desembre del 2009.

A la imatge, els dos joves que seran contractats, coneixent les oficines de l'Ajuntament.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.DEMÀ DISSABTE, PRESENTEN I LLIUREN ELS PREMIS (I Premi Empresaris de Gata)

Demà dissabte dia 29 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc a la sala de conferències de l’Edifici Polivalent de Gata, situat al carrer Costera del Grup Escolar, la presentació dels finalistes a les modalitats corresponents i acte seguit, el lliurament del I Premi Empresaris de Gata.

Serà el colofó a les jornades que han estat celebrant-se en estos dies, al respecte de la primera experiència per al món empresarial local.

FONT: Ajuntament de Gata.  

 RECORDEU, HUI PRESENTA EL SEU LLIBRE MARÍA ROSA MULET A LA BIBLIOTECA DE GATA; diumenge comença l'Advent; s'anuncien pluges

Un cap de setmana que tindrà de tot un poc. Ara mateix, s’està acabant l’Hora del Conte a la Biblioteca amb Contes multiculturals. Més tard, a les 19,30 hores, recordeu que es presenta a Gata el segon llibre de María Rosa Mulet Grimalt: "T’he trobat, princesa". A la taula estaran Antoni Mulet, mestre germà de l’autora; l’autora del llibre i el regidor de Cultura. Serà a la biblioteca.

Demà dissabte, 29 de novembre, com ja vos anunciava a l’entrada anterior, a les 18 hores, serà l’acte de presentació de finalistes i anunciant guanyadors de les modalitats del I Premi Empresaris de Gata. Serà a l’Edifici Polivalent, saló de conferències.

Diumenge comença l’advent, temps de preparació per a la vinguda del Nen Jesús. Quatre setmanes fins el Nadal. Ja comencen a veure’s signes de les festes nadalenques. Entre hui i diumenge s’anuncien pluges. La climatologia, el cicle de la natura i l’advent sempre van lligats de la mà. Es poden els arbres i ceps a l’Advent. També es planten arbres i s’empelten. Hi ha un refrany que diu: "Qui planta per l’Advent guanya un any de temps". I fent referència a més sembres: "Cada cosa al seu temps, naps i cols a l’advent". Coneixeu el calendari de l’Advent?. El primer diumenge d’advent s’acostuma regalar als infants un regal especial. Es tracta d’un calendari amb 25 finestretes o caselles, superposades en un dibuix o fotografia amb motius nadalencs, que marca el compte enrera fins arribar al 24 de desembre. El calendari es penja en algun lloc de la casa i, cada dia, l’infant obre una casella i hi troba una sorpresa, normalment una llepolia (xocolatina, carmel, etc).

Però, la metereologia més pròxima ens indica que de hui a diumenge pot ploure i molt. Pluges fortes anuncien per a rebre l’Advent. 

Vos pose alguns refranys de l’època que comença entre dissabte i diumenge, l’Advent:

 "La neu d’Advent gela molt fàcilment"; "L’Advent, temps de vent, i Nadal, temps hivernal", "Per l’advent, pluja o vent o fred coent"; "Per l’advent, posa’t al sol i guarda’t del vent"; "Si l’advent és mullat, poca anyada de blat"; "Si vols l’all coent, planta’l un dimecres d’advent".ANTONIO MONFORT, QUATRE ANYS AJUDANT A LES PARRÒQUIES DE ATZÚBIA I FORNA, EN L'ITINERARI DIOCESÀ, COM A CATEQUISTA

20141128185844-foto-adsubia.jpg

Els gaters sempre han sigut i són voluntariosos, col·laboradors i donats a l'ajuda. L'exemple el tenim amb un catequista de la nostra parròquia, Antonio Monfort, que a petició del veterà rector de les parròquies de Sant Vicent Ferrrer de l'Atzúbia i San Bernat de Forna, Don Vicente Molió Simó, va començar fa quatre anys a atendre i servir d'animador al llarg de l'Itinerari Diocesà de Renovació (IDR) que portaven endavant aquestes parròquies com la resta de l'arquebisbat valencià.

Hi havia, com es pot comprovar a la fotografia, un grup bastant nombrós de veïnes de les dues comunitats parroquials. El rector Don Vicente fa 54 anys que està servint-les i té ja 86 anys d'edat, sent molt volgut per els seus feligresos. 500 habitants té la població d'Atzúvia, el poble següent a Pego, camí dels pobles de la Vall de Gallinera. Forna, amb uns 60 habitants, és un llogaret d'aquest municipi, que té el famós castell històric.

El passat dia 19 de novembre, van celebrar tots una missa d'acció de gràcies per aquestos quatre anys del IDR. Monfort va comentar: "ha sigut un gran regal per a aquestes dues parròquies". Després de la missa van compartir un sopar de germanor a un restaurant de la població.

A la fotografia, les participants al IDR de Atzúvia i Forna, amb Antonio Monfort-amb corbata- i el rector, darrere.

FONT: Foto facilitada per Antonio Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.643, la del dia 16/10-

20141128183154-medalla.jpg

Reprenca la sèrie, una mica prou oblidada. Algun dia d’una tacada o poc a poc aniré posant al lloc les fotografies corresponents. La que pose ara tocava ser publicada el passat dia 16 d’octubre. Ací teniu una medalleta del Santíssim Crist del Calvari, el patró de Gata, que es va posar a la venda l’any 1926 a Gata. L’inscripció aixina ho diu. L’he trobada a la pàgina de col·leccionisme i venda: www.todocoleccion.net. Per cert ja estava venuda per tres euros, des de l’any passat. Mireu com es va fer, de forma vertical i amb la forma de la capella del Crist. Any 1926, encara regia la parròquia el rector En Joaquín Alfonso Bosch, que va estar de 1925 a octubre de 1929. La medalleta és d'abans de la guerra.

FONT: www.todocoleccion.net.FA UN ANY...D'ALLÒ DE PACO "TELEFUNKEN" i el tancament de Canal9 RTVV. Ho recordeu?

20141128210936-pacotelefunken.jpg

Recordeu que el nostre paisà Paco Signes Caselles, més conegut per tot arreu com "Paco Telefunken" es va negar a tallar la senyal de RTVV. Era la nit del 29 de novembre de 2013. Demà la nit farà un any i amb motiu d’allò i de la repercusió que va tindre, han tornat a buscar-lo: el diari digital "eldiario.es" Comunitat Valenciana, publica hui un article que titula: "Paco "Telefunken", un año después: A favor de Canal 9 y contra TeleRus". Al subtítol: "El experto que saltó a la fama por negarse a cortal la señal de RTVV recuerda 12 meses más tarde la noche de autos y critica el proyecto de televisión de la Diputación de Valencia"Els que teniu facebook ací teniu l’enllaç: http://www.eldiario.es/cv/Pacto-Telefunken-despues-Canal-TeleRus_0_329317107.html.

Ací teniu l’enllaç al vídeo d’aquells minuts. Ho publica el diari levante-EMV: "Me voy a casa, no se cierra por mí": http://multimedia.levante-emv.com/videos/comunitat-valenciana/20131129/voy-casa-cierra-por-529942.shtml.

La imatge, la mateixa que apareix a l’article digital, d’aquell dia, fa un any, a la seu de Canal9.

FONT: diari digital: el diario.es.PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MARÍA ROSA MULET GRIMALT: UN CONTE PER ADULTS

20141128221243-mariarosa.jpg

Es titula: "The trobat, princesa"

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Gata, Juan Pedrós, ha acompanyat esta vesprada a l’autora local María Rosa Mulet en la presentació del seu llibre "T’he trobat princesa". El llibre és un conte per a adults que ens fa reflexionar sobre qui som i com hem aplegat a ser així utilitzant a Maria, qui viu aventures que li fan recordar i explorar la seua infantesa dins d’un món paral.lel. A la presentació ha estat també Antoni Mulet, mestre i germà de l’autora. Després de la presentació i un breu col.loqui, s’han signat exemplars del llibre.

La gatera María Rosa Mulet Grimalt ha omplit de nou la sala de la Biblioteca de gom a gom en la presentació del seu llibre "T’he trobat princesa".
Divendres 28 de novembre a les 19.30 hores fou una cita que molts amics i familiars de María Rosa no es volgueren perdre, igual que molts amants de la lectura, qui no pogueren faltar a la presentació del llibre que la Biblioteca de Gata havia organitzat.


A poc a poc va anar arribant la gent i la sala es quedà menuda per albergar a tots els qui volien escoltar les paraules de l’autora.
Maria Rosa Mulet estigué acompanyà pel Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gata, Juan Pedrós, i per al mestre Antonio Mulet qui, a més, és germà seu.
Juan Pedros en la seua introducció fou una comparança entre el llibre "T’he trobat princesa" i la novel·la de Lewis Carroll "Alicia en el país de les meravelles" perquè la protagonista del llibre que presentaren li recordava molt a Alicia, la protagonista de l’altre llibre.
Maria Rosa Mulet, per la seva part ens comentà que es tractava d’una novel·la d’autoajuda on parla de la reconciliació amb u mateix i amb les experiències que han marcat la vida de cadascú. Es tracta d’un camí per recordar qui soc, segons paraules de l’escriptora.

A les imatges, moments de la presentació.

FONT: Ajuntament de Gata.QUÈ SABEM DEL POBLE FRANCÉS QUE VOL AGERMANAR-SE AMB GATA?

20141129173108-sainandredesangonis.jpg

Anem coneixent més coses. A la imatge teniu una vista panoràmica del poble francés de SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, que en un futur podrà agermanar-se amb GATA. Si voleu conèixer el seu moviment de "Jumelage" o el que és el mateix agermanament, podeu consultar el seu facebook: "Comité Jumelage Saint André". Fixeu-se amb l'agulla que forma el campanar de l'església del poble. Al seu facebook podreu també veure un àlbum de fotografies que els amics francesos van fer a la seua visita a Gata, a finals d'octubre.

FONT: Comité Jumelage Saint André de Sangonis. Facebook.TALLER D'ACTIVITATS NADALENQUES A LITTLE SCHOOL GATA

20141129175801-taller.jpg

Al carrer Teulada de Gata, enfrontant amb el carrer la Lluna està el centre Little School Gata (Servei Educatiu). Aquest matí hi havia molta activitat. Es tractava d'un taller de manualitats que els xiquets a partir de tres anyets han fet, acompanyats de les mestres i pares/mares. S'ho han passat d'allò més bé.

Comentava Joana Chicoy, directora de l'escola, que cada mes volen fer un taller de manualitats amb la temàtica que corresponga. Aquest ha sigut de nadal, perquè l'acosta la data. L'escola Little School Gata porta oberta oficialment des de gener. Junt amb la directora està Linda Mchug, vicedirectora. Estan molt contentes. En aquesta activitat de hui han participats 24 infants, entre xiquetes i xiquets.

Les mares també han ajudat: han confeccionat un calendari d'advent (cal recordar que demà comença aquest temps), de nadal. Han posat cada què és el que tenen que fer, per exemple el primer dia donar una besadeta a la mare o el pare; el segon ser amable, el tercer donar les gràcies i així més. Les activitats nadalenques d'aquesta escola continuaran amb un festival pels nadals.

Foto de Little School Gata.
Foto de Little School Gata.

A les imatges, moments de l'activitat del taller de hui dissabte.

FONT: Fotos i informació, Little School Gata.BONA PLUJA ACABANT NOVEMBRE I COMENÇANT L’ADVENT

20141130165806-fotogatajoanvi.jpg

Plou...és el cant de molts gaters, que hui vegem remullada la terra, per fi, encara que no massa, però va caiguent l’aigua a arruixats. Ha fet uns bons arruixats, sobre tot més al tardet. Aquesta vesprada menys, la nit passada i pel matí, més. Últim dia de novembre i començament de l’advent. Deia una usuària del blog i del facebook que fa quatre anys que plou un dia com hui. S’ha tornat a complir. Estem en alerta groga. Seguix el mal temps i es banya la terra.

Fa sis hores, la Policia Local de Gata alertava: "METEOROLOGIA: acaba de decretar-se l’alerta groga per fortes pluges al nord de la província d’Alacant, trobant-se la nostra comarca dins del risc." Ara, no plou.

A la imatge, una vista del poble des de les Alcolaies, que ha retratat Joanvi Vallés, on es veia la pluja al fons sobre el Montgó.

FONT: Fotografia de Joanvi Vallés.DIVENDRES I AHIR, XERRADES SOBRE LA FE A LA PARRÒQUIA

20141130170449-alvaro.jpg

Álvaro Ginel va impartir unes xerrades divendres vesprada i dissabte matí, sobre la transmissió de la FE per a tots els feligresos i per als catequistes de la parròquia de Gata. Continua treballant-se i està sent molt activa l'església de Gata. Concidixen aquestes xerrades amb el primer diumenge d'Advent, dia en que s'ha encés el primer ciri de la corona de ciris que presidixen l'altar major.

FONT: Fotos parròquia Gata.SABIEU...QUÈ ELS QUINTOS JA TENEN FET EL CALENDARI 2015?

20141130202330-quintos2015.jpg

Ja els tenen a la venda. Això vol dir que ja podeu col·laborar. Els QUINTOS 2015 de Gata han fet amb tot el carinyo i estima aquest calendari. Ara, tenim que ajudar-los, per a fer la festa. La portada està feta a un lloc emblemàtic i paratge d'interés del poble, la Font de la Mata. Diversos paisatges, no sols d'ací Gata també dels voltants com Xàbia, ocupen el calendari.

  Foto de Quintos Gata Dosmilquinze.

FONT: Fotos Quintos 2015.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris