Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2014.

MAIG, MES DE L'EXALTACIÓ DE LA PRIMAVERA. Actes i més coses...

20140501180021-soparparelles3.jpg

Entrem hui a maig. Per davant trenta-un dies que ens portaran molta calor, pel que s’ha vist ja hui. Hem començat amb la festa del Primer de Maig. Demà divendres és la festa de la Comunitat de Madrid. A la comarca, encara de festes amb bous al carrer Teulada i Benissa. Comencen les festes de Senija i de Poble Nou de Benitatxell, en honor a la Verge dels Desemparats Senija i de la Rosa a Poble Nou.

Comencen els actes i més coses...

Al llarg de hui dia 1 i demà dia 2, un autobús de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel està a Barcelona. Els gaters han visitat hui Monserrat i demà dissabte la Sagrada Família de Barcelona.

Dissabte dia 3 serà el Sopar de Parelles al restaurant Los Arcos de la Quintà 2014. Organitza: Comissió de Festes Patronals.

Per als corredors i més els que participen al Circuit a Peu de la comarca, dissabte dia 3 serà la Volta a Pego.

En clau política, acabe de saber pel facebook que dimarts, 6 de maig, a les 18.30 hores, hi haurà una xerrada-col·loqui amb Eva Ortiz, candidata a les pròximes eleccions al Parlament Europeu pel PP. Un horari, em sembla particularment, un tant prompte. Serà l’agenda.

Dijous 8, serà la ja tradicional col·lecta de sang, per als donants de Gata i tots els que es vulguen sumar a aquest gest solidari. Al saló d’actes del Centre social de 17 a 20.45 hores.

A nivell comarcal, dissabte dia 10 serà la cursa a Teulada, dins del Circuit a Peu de la Marina Alta. Dissabte 17 serà la Volta a El Verger.

També dissabte 17, a nivell local fester, a les 23.30 hores, es farà una altre discomòbil organitzada per la Comissió de Festes La Font del Riu. Es titularà: "Wow Circus Party 2014!!. Actuaran com a malabaristes els DJs Roberto Sansixto i José Díaz B2B!. També la magia WOW sessions de Betriu & V. Milda Djs.

Diumenge 18 de maig, al Pavelló Poliesportiu Cobert i des de les 10 del matí es farà la Competició Comarcal de Gimnàstica Rítmica.

A nivell comarcal, eixe dia el poble veí de Senija, organitza el II Camí dels Bandolers, cursa i marxa per muntanya de 21 kilòmetres els corredors i 15 els senderistes. Ja ho sabeu, més llocs on anar.

Divendres 23, a la sala d’exposicions de l’Edifici Polivalent, s’inaugurarà l’exposició del grup de pintura de María José Llidó.

Dissabte 24, a la sala d’exposicions del Casal de la Música, s’inaugurarà l’exposició "Civilització anestèsia" de Francesc Marzal Cabrera.

Diumenge 25 de maig, a Dénia, es farà la I Olimpiada per als Majors, que organitzen diversos pobles, per mig del CEMA.

També aquest dia, com bé sabeu, estem tots el ciutadans de la Comunitat Europea convocats a votar. DIUMENGE 25 DE MAIG, ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU.

Dimarts 27 de maig, a les 20 hores, al saló de sessions de l’Ajuntament de Gata, serà el ple corresponent a maig. Serà el primer ordinari que presidirà la nova alcaldessa Maite Signes Caselles.

Finalment, per als amants de l’atletisme, el dia 31, dissabte, serà la carrera a Jesús Pobre.

(Si conegueu més actes, no dubte en comunicar-ho, per afegir-los a l’article. Gràcies.)FELIGRESOS DE LA PARRÒQUIA DE GATA, DE VISITA PER BARCELONA

20140501200404-viatgebarcelona-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Aprofitant el dia festiu de hui i demà divendres, que molta gent farà pont, la parròquia havia organitzat un viatge a Barcelona, visitant la basílica i monestir de Monserrat i la Sagrada Família de Barcelona. Per mig del facebook i twiter la parròquia ens passa aquesta fotografia, que dona compte de que allí a la Ciutat Condal també fa un dia quasi d'estiu. Els gaters estan, com vegeu, davant la Catedral -sempre inacabada- de la Sagrada Família.LA BANDA DE GATA VIATJA A TOLEDO I ACTUARÀ A TALAVERA

20140501213236-compobanda1.jpg

No tots, però si una bona representació de la banda Unió Musical de Gata estan a Toledo. Han viatjat unes 30 persones entre músics i acompanyants. A l’expedició està present el president de la banda Vicent Signes Signes i el director Joan Valentí Giménez Ortiz. Hui dijous, festa de l’1 de maig, han visitat l’exposició del Centenari del Greco i la ciutat històrica toledana. Demà divendres també tindran tot el dia per visitar Toledo. Dissabte aniran a Talavera de la Reina (Toledo) a actuar junt amb la Banda de l’Escola Municipal de Toledo al Templete del Prado. Diumenge dia 4 tornaran cap a Gata, fent encara parada al bonic poble de Aranjuez. Esperem tindre fotografies d’eixa actuació de Talavera.

A les dues fotografies podeu veure la representació de la banda per terres toledanes.

FONT: Informació, Kiko Arabí. Fotos Banda de Gata (Míriam Arabí i Rosa M. Monfort)EL NOSTRE MONTGÓ ES CREMA. QUINA LLÀSTIMA I QUINA INJUSTÍCIA!!

20140502202949-metexabia3.jpg

PER DESGRÀCIA EL FOC DEL MONTGÓ SEGUIX ACTIU I CADA MINUT QUE PASSA RESTA MENYS PER ALS HELICOPTERS I AVIONETES, ESPEREM QUE ELS DEIXE QUASI EXTINGUIR-LO. A HORES D'ARA SEGUIX CREMANT.

Al llarg de la vesprada-nit aniré posant-vos fotografies, documentació, informació, del succés del dia que ens afecta perque el tenim enfront de Gata, forma part de les nostres vides. 

També vos parlaré hui d'un assumpte municipal: una subvenció de Diputació permetrà acometre millores a la travessa per Gata de la carretera cap a Xaló.

També tractarem altres aspectes, com l'esport pels pics més alts de la Marina Alta.

Un reportatge molt interessant perquè així es presta, donat el magnífic reportatge fet per dos usuaris del blog, que estigueren de visita a la CASETA DE LA LEPRA.

Tot això si el assumpte del dia no cobrix el temps. Ara el que importa i molt és l'incendi del Montgó.

La imatge que vegeu és de METEOXÀBIA (Toni Bolufer). Sens dubte bones fotos per a donar a conèixer el desastre ecològic a les televisions públiques espanyoles.EL NOSTRE MONTGÓ ES CREMA ( II ): els diaris conten l'incendi

20140502212859-compoincendi1.jpg

A LA FOTOGRAFIA, dos imatges del Montgó cremant-se vistes des de Gata. La de dalt feta per Pepa Serra a les Alcolaes; la de baix feta al polígon Les Sorts per Vero Vives.

Els diaris, en les seues edicions digitals, han comentat ja i molt l’incendi. Pareix ser que pot ser a causa d’una negligència, fruït de una barbacoa mal apagada. A quina part s’ha cremat. A la zona que va des de la urbanizació Los Lagos, baix Montgó enfront de Jesús Pobre, fins davant de la zona de l’hotel Marriot. Encara les flames s’encaramaven cap amunt a última hora de la vesprada.

Titulava LA MARINA PLAZA: "Fuego en el Montgó". Als subtítols: "El incendio sin controlar arrasa desde las 15.30 horas la parte del parque natural más próxima a Jesús Pobre"; "El fuego se originó entre la urbanización Los Lagos, que ha tenido que ser desalojada, y el macizo" i "Algunos testigos apuntan a una barbacoa como posible origen del siniestro".

Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/05/02/fuego-en-el-montgo/.

Incorpore un altre diari que tractava el succés aquesta vesprada: ABC (Comunidad Valenciana). Titulava: "Incendio en el Montgó: desalojan 27 casas y rescatan a cuatro excursionistas". Al subtítol: "Hasta ocho medios aéreos luchan contra el fuego declarado este viernes a los pies del Parque Natural". Ací està l’enllaç: http://www.abc.es/local-comunidad-valenciana/20140502/abci-montgo-fuego-201405021645.html.

El diari INFORMACIÓN (Marina Alta) titulava: "Dénia. Medio centenar de desalojados en el incendio del Montgó". Al subtítol: "Ya hay más de 30 hectáreas calcinadas y varias brigadas de bomberos trabajan en la extinción de las llamas".

Ací està l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/05/02/declarado-incendio-forestal-pies-montgo/1497489.html.

El diari LAS PROVINCIAS titulava: "Un incendio amenaza el parque natural del Montgó y fuerza los primeros desalojos". Al subtítol: "El fuego se ha declarado poco antes de las 16 horas en la urbanización Los Lagos y, según algunos testigos, todo comenzó a raíz de una barbacoa | 50 personas han sido evacuadas preventivamente por el humo".

Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/20140502/mas-actualidad/sucesos/incendio-montgo-201405021621.html.

També el diari EL MUNDO (Alicante) publicava: "SUCESOS.  A medio día "Incendio forestal en la falda de la montaña del Montgó en Dénia".

Ací està l’enllaç: http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/05/02/5363be0f22601d3c3f8b4576.html.

També el diari EL PAIS (CV) publicava: "50 personas desalojadas por el humo en el incendio de El Montgó". Al subtítol: "Es el tercer incendio en menos de 10 días tras los de Torrent y Cullera".

Ací està l’enllaç: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/05/02/valencia/1399044348_786964.html.

FONTS: diaris referits de hui (digital): 2-5-2014.DIPUTACIÓ REMODELARÀ LA TRAVESSA DE LA CARRETERA DE XALÓ AL PAS PER GATA

20140502215531-carreteraxaloajuntament.jpg

La Diputació Provincial d’Alacant, a través de l’àrea d’Infraestructures, remodelarà la travessa de la carretera de Xaló al seu pas per Gata de Gorgos.
Este projecte de millora de la seguretat vial de la CV-748 compta amb un pressupost de 130.497, 62 i un termini d’execució de 3 mesos.

Es tracta d’un tram de 1,6 km, majoritàriament urbà, en què hi ha abundant trànsit de vianants i es creen situacions de perill , per tant, es pretén dotar de major seguretat este trànsit i separar-lo de la circulació de vehicles. Així, s’ha projectat l’execució d’una vorera, la delimitació i pavimentació dels carrils, la pre- instal•lació d’enllumenat i reconstrucció d’embornals, i finalment, la instal•lació de senyalització vertical i horitzontal.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.EL NOSTRE MONTGÓ ES CREMA ( III ): les imatges valen més que mil paraules

20140502231441-helicop.jpg

Vos pase a continuació una sèrie de fotografies, de l'àbum fet per Vero Vives titulat EL MONTGÓ ES CREMA. Ahí podeu vore tota la llavor sacrificada que fan els que treballen en les tasques d'extinció. Ahí podreu vore vistes impressionants del que ha sigut l'incendi. I, com diuen, les imatges valen més que mil paraules.

Punxeu a EL MONTGÓ ES CREMA.

FONT: Fotos de l'àlbum de Vero Vives Costa.EL NOSTRE MONTGÓ ES CREMA ( IV ): BONA NOTÍCIA, JA ESTÀ CONTROLAT

La pàgina de facebook de Protecció Civil de Xàbia ens dona una bona notícia que cal compartir.

Diu textualment: "Sobre las diez y media se ha dado por controlado el incendio forestal que arrasaba parte del parque natural del montgo desde las tres y media de la tarde. Retirados los medios aereos, permaneceran de reten durante toda la noche varias dotaciones de bomberos del parque comarca y brigadas de emergencia de la generalitat valenciana."

Esperem que seguixca aixina i no rebrote en tota la nit, en bé del Parc Natural del Montgó, dels veïns de la zona i dels pobles que l'envoltem.IMATGES DE FESTA: la banda de Gata s'acomiada de Toledo...

20140503103538-bandagatatoledo-copia.jpg

(PODEU FER LA FOTOGRAFIA MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Trenquem els articles de l’incendi d’ahir al Montgó i reprenim la festa, una imatge de festa dels nostres representants gaters a Toledo. Fa una mitja hora, Mírima Arabí m’acaba de remetre aquesta fotografia que teniu a la vostra disposició. La banda de Gata, amb les seus camisetes de blau que els identifica, s’acomiaden de la Toledo històrica i marxen cap a altre poble també important, Talavera de la Reina per a actuar aquesta vesprada allí amb la Banda Municipal de Toledo, a un templete. Desitgem sort i que deixen ben alt el pavelló gater.

A la fotografia de la banda, estan a un mirador de Toledo on hi ha una vista panoràmica de la ciutat i ara marxen cap a Talavera. Pel matí hi ha un mercat medieval i tocaran a les 20 hores al templete del parador.EL NOSTRE MONTGÓ ES CREMA ( i IV ): després del desastre...

20140503195736-desastremontgo.jpg

El dia després. Quan ja està extinguit el foc i les causes estan encara baix investigació, com ha dit el conseller Serafín Castellano, quan s’han cremat unes 34 hectàrees, és hora de mirar el desastre, després d’ell cal mirar endavant i lluitar per a que no torne a passar.

Els diaris recullen hui el dia després.

Comencem per LA MARINA PLAZA (diari digital) que titula: "El mayor incendi en 15 años en el Montgó está ya bajo control tras arrasar 40 hectáreas en Jesús Pobre". Als subtítols diuen: "Los medios de extinción han seguido trabajando toda la noche y está previsto que a primera hora de la mañana se había conseguido ya apagar las llamas"; "La investigación permanece abierta, aunque algunos testigos aseguran que un grupo de personas hacía una barbacoa en el lugar donde se originó el fuego, junto a la urbanización Los Lagos, en Jesús Pobre" i "Medio centenar de personas tuvieron que ser desalojadas por precaución y pudieron volver a sus casas sobre las diez de la noche".

Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/05/03/el-mayor-incendio-en-15-anos-en-el-montgo-arrasa-al-menos-30-hectareas-y-obliga-a-desalojar-una-urbanizacion-en-jesus-pobre/. 

El diari INFORMACIÓN titula: "Obligó ayer a desalojar a 55 vecinos". "Dan por controlado el incendio de Dénia tras quemar 40 hectáreas". "El conseller de Gobernación, Serafín Castellano, ha señalado que las causas del incendio "siguen bajo investigación".

Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/05/03/incendio-arrasa-30-hectareas-montgo/1497698.html.

El diari LAS PROVINCIAS: Dénia. "Controlado el incendio del Montgó que ha quemado 40 hectáreas".Al subtítol de la notícia de EFE/València: "Continúa la situación de preemergencia en Alicante por riesgo extremo de nuevos desastres".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/20140503/comunitatvalenciana/comunitat/montgo-hectareas-201405031101.html.

Amb tots aquests articles, acabe la informació del Montgó i la cremà d'ahir. Esperem que no tinga que tornar a donar més notícies com aquestes, de paratges tan a prop de Gata.

A la impressionant i aclaridora imatge de la magnitud del desastre, una de les publicades pel digital La Marina Plaza. Al seu peu es llig: "Dos imágenes tomadas por el alcalde de Jesús Pobre a última hora de la tarde, cuando pudo acceder a parte de la zona arrasada custodiado por los Bomberos."JOVES ATLETES DE LA COMARCA FAN EL REPTE DE RECÓRRER TOTS ELS CIMS DE LA MARINA ALTA

20140503203727-umma.jpg

Amb tres dies, 2, 3 i 4 de maig, faran 157 kilòmetres, eixint del Penyal d'Ifach de Calp i acabant a Xàbia, al baixar del Montgó

Ara estan per Castell de Castells i anaven camí de Alcalá de la Jovada (Vall d'Alcalà)

El repte es diu UMMA (UNIM LES MUNTANYES DE LA MARINA ALTA). Tenen un lema molt bonic: "El fi no és la meta, sinó el camí recorregut". Ho van plantejar i ahí els tenim, per tots els cims de la Marina Alta. Tenim entre ells a alguns gaters: Pep Signes "Paleres" -tot un gegant de la muntanya-, "Hissune" Soler i Lluís Ibáñez Miralles. També estan altres atletes que no són de Gata, com Rafael Abbott, Sergio Aranda i Alexander Supertramp.

Ahir i hui han fet el primer tram: Penyal d'Ifach-Coll de Rates (35 kilòmetres). Hui han fet el segon tram: Coll de Rates-Castell de Castells (28 kilòmetres). El tercer tram serà Castell de Castells-Font dels Òlbits (42 kilòmetres). El quart tram serà: Font dels Òlbits-Urbanització d'Alcanalí (14 kilòmetres) i finalment el cinqué tram: Urbanització Alcanalí-Port de Xàbia (38 kilòmetres).

TOT UN GRAN REPTE DE SUPERACIÓ. Ànim!!. Demà seguirem estant atents a la gesta, en la qual tenim a diversos gaters.

A la fotografia de UMMA, el grup dalt del Coll de Rates.REPORTATGE: LA CASETA DE LA LEPRA DE GATA, un lloc oblidat, que va ser anterior al sanatori de Fontilles

20140504111909-compocasetalepra.jpg

(PER A LLEGIR L’ARTICLE EN PDF, DE LA CASETA DE LA LEPRA, PUNXEU ACÍ)

(PER A OBRIR L’ÀLBUM DE FOTOS, PUNXEU ACÍ)

El reportatge fotogràfic que podeu contemplar està compost per les magnífiques fotografies fetes per dos amics del blog, usuaris del Cronista de Gata, José Miguel Jorro Benito i José Ángel Ojaos Franco. Totsdos van pujar el dia de la festa de l’1 de maig a la CASETA DE LA LEPRA, obtenint unes meravelloses vistes de les restes d’aquell sanatori menut que la premsa de l’època l’anomenava "EL ASILO DE GATA".

També vos pose en pdf l’article publicat al Programa de Festes 2012 sobre la CASETA DE LA LEPRA DE GATA i les últimes averigüacions per mig dels diaris de l’època. També a l’altre enllaç teniu les fotografies més impressionants del lloc, un lloc un tant oblidat pels gaters, que tingué "l’honor" de ser anterior a Fontilles, tot un precedent, i que als cursos de leprologia que es donen al sanatori de Fontilles, el director metge, l’amic José Ramón Gómez Echevarría, introdueix.

Espere us agrade aquest trosset de la nostra història local.

A la composició, dos vistes de la Caseta de la Lepra que apareixen al reportatge.REPTE ACONSEGUIT: ELS ATLETES DE UMMA ARRIBEN A XÀBIA

20140504213012-ummaxabia.jpg

A les 19 hores de hui, diumenge 4 de maig, han arribat els atletes que han fet la gesta de cobrir tots els pics de la Marina Alta, des del divendres dia 2 fins aquesta vesprada, des de baix del Penyal d'Ifach a Calp fins al Port de Xàbia després de baixar del Montgó, l'últim cim del repte. Ahí estan les aventures, tres dies de caminar i córrer, de vivències per dalt les muntanyes, de anar coronant cim a cim. La UMMA (Unint les Muntanyes de la Marina Alta) han fet una gran gesta.

A la fotografia de UMMA, tots els participants i acompanyants que els han rebut al Port de Xàbia, acabat tot el trajecte.HUI, DIUMENGE 4 DE MAIG, ÉS EL DIA DE LA MARE

20140504135714-diamare.jpg

UN RECORD ESPECIAL PER A TOTES LES MARES, HUI LES MIREM I NO LES ACABEM...ÉS EL DIA DE LA MARE. EL MES DE MARÍA, EL MES DE LES FLORS...LA VIDA, L’EXALTACIÓ DE LA PRIMAVERA,...TOT EN UNA.

Jo, si em permeteu, també recorde a ma mare i la saviesa que atresorava, ella em va guiar per a conèixer, investigar, admirar, el poble de Gata. Era una enamorada del poble i dels seus. Sempre estarà dins del meu cor, Anita "Canyetes".IMATGES DE FESTA: JA TORNA LA BANDA, PASSANT PER ARANJUEZ

20140504164727-bandaaranjuez-copia.jpg

La representació de la banda Unió Musical de Gata torna cap a casa, després de fer un alt aquest matí a la ciutat d'Aranjuez. A la imatge de festa els vegeu davant del Palau d'aquest poble també històric. Com ja sabeu, van estar primer a Toledo, de divendres festa de l'1 de maig a dissabte matí; dissabte per la vesprada van actuar al I Encontre de Bandes de Música que celebrava Talavera de la Reina. Quan dispose de fotografies ja les posaré al blog. Hui passen per Aranjuez i cap a Gata. Demà a la feina i a la rutina diària.LA VOLTA A PEU A PEGO DEIXA BONS RESULTATS PER ALS ATLETES GATERS, sobre tot per categories

20140504170936-christinapego.jpg

La XXXII edició de la Volta a Peu a Pego, clàssica entre les clàssiques del Circuit de la Marina Alta, va deixar bons resultats per als atletes gaters, homes i dones. Com sempre, vos pose les classificacions dels millors i les millors gaters i gateres a Pego.

El millor gater de la general als 100 primers llocs, va ser el juvenil JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ (C.A. Benissa) amb un temps de 37 minuts i 54 segons, que va entrar al lloc 39. Abans, havia entrat el xabier de mare gatera IGNACIO CARDONA TORRES, al lloc 14. Amb un temps de 38 minuts i 51 segons va entrar JAIRO SOLER SALVÁ, al lloc 56. al lloc 85 entrava VICENTE LLOPIS CHELI (denier afincat a Gata, casat amb una gatera).

Per categories, alguns gaters i gateres al pòdium. La segona juvenil va entrar MOLLY WOODS i la tercera de la mateixa categoria va ser ANNA TORRES SIMÓ. Ja l'he dit, JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ va fer segon a la seua categoria, juvenil masculí.

La també gatera CHRISTINA MALLETT va fer el pòdium primera de veterana A (192 a la general). El ja dit, IGNACI CARDONA TORRES segon dels veterans A. VICENTE LLOPIS CHELI va fer segon dels veterans D.

Dels menuts, cal destacar una vegada més a MAR SALVÁ SEPÚLVEDA, segona aleví.

A la fotografia, el pòdium de les veteranes A, amb Christina Mallett la primera a la dreta, si mireu la foto. Hui dia de la mare, pose a una mare atleta.

FONT: classificacions SOMESPORT. Foto: "Porro".LA INVESTIGACIÓ HA CONCLÓS QUE L'INCENDI DEL MONTGÓ VA SER INTENCIONAT

Si ahir tancavem totes les informacions de l'incendi, una vegada sofocat, hui tenim la notícia actualitzada: Ens guiem pel diari digital LA MARINA PLAZA: "La investigación concluye que el incendio del Montgó fue intencionado". Als subtítols: "El informe de la Guardia Civil apunta a que alguien quiso pegarle fuego a la montaña de manera consciente y negaría que el origen del siniestro se debiera a una negligencia" i "Dos brigadas de emergencia aún permanecen en la zona del siniestro en Jesús Pobre, donde han ardido casi 40 hectáreas en pleno parque natural".

La resta de diaris també coincideixen amb la notícia de que el foc va ser intencionat.

Si voleu llegir tota la notícia: http://lamarinaplaza.com/2014/05/04/la-investigacion-concluye-que-el-incendio-del-montgo-fue-intencionado/#.U2ZO_AZZLL0.facebook.

FONT: diari digital LA MARINA PLAZA.RECTA FINAL PER ALS ATLETES DE LES MUNTANYES DE LA MARINA ALTA (UMMA)

20140504172223-aixa.jpg

Estan a punt d'aconseguir-ho. Ja han coronat tots els pics de totes les muntanyes més altes de la Marina Alta, en forma circular. Porten tres dies, de divendres a hui. Faran un total de 157 kilòmetres, són els gegants de l'atletisme de muntanya de la nostra comarca. Un repte molt difícil, que ells el podran contar.

A la fotografia, els participants a l'UMMA al pic de Aixa. Els faltava ja sols el Montgó.ANIT, SORTEIG DE PARELLES DELS FESTERS MAJORS I SOPAR DE GALA

20140504175111-arcos2.jpg

En un marc més que interessant, a la caiguda del sol, van anar formant-se a l'escenari exterior del restaurant Los Arcos de Pedreguer, les parelles dels festera majors 2014, els quintos que faran les pròximes festes patronals de juliol-agost a Gata. Tot preparat per la Comissió de Festes i la sort els va elegir. Tots tenen ja les seues parelles o trios i per tot el poble es comenten els emparellaments o unió de xica amb dos xics. Després del sorteig i la presentació en societat, la posta de llarg...o curt per a les xiques i les jaques i corbates per als xics, es va fer el sopar de gala.

A la fotografia, com a exemple que he extret del facebook, el trio format d'esquerra a dreta mirant la foto per Miguel, Laura  i Juan Enrique. Ja són fins el sis d'agost els acompanyants ells d'ella i aixina tots els demés. JOVENTUT, FESTA i QUINTÀ 2014!!ESGOTEN LES ÚLTIMES CAMALLADES ELS GEGANTS DE L'UMMA (Ja baixen del Montgó)

20140504181749-ummamontgo.jpg

Ja quasi ho tenen. El Port de Xàbia els espera, la brisa de la mar els farà bé. Ja estan quasi baix. Fa un quart coronaven el MONTGÓ, el patit Montgó de fa dos dies. Han fet 157 kilòmetres, han coronat tots els cims de la Marina Alta. Es mereixen un homenatge. Són unes màquines de la muntanya.

A la fotografia de UMMA els vegeu dalt del Montgó.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (14): la internacional i turística Plaça d’Espanya

20140504193731-compoplacaespanya.jpg

Reprenc, de nou, la nova sèrie que compara llocs, carrers, indrets, d'ahir i de hui. Ara mirem la plaça més turística i internacional de Gata. Com han canviat les portalades de les cases, també l’entorn peatonal. Recordem aquells anys 60, quan començava a aflorar l’artesania local, amb totes les canastes, mobles de vímet, objectes de regal, dins i fora: dins de les cases i fora a les façanes.

Més tard, als anys 70, la plaça més internacional de Gata, on s’ajuntaven diverses nacionalitats, sobretot europees, els turistes, era mereixedora de varies targes postals. Hui, el panorama està canviant, es canvien tendes d’artesania per bars, hi ha menys tendes obertes, hi ha una vorera peatonal gran, canvia el decorat. Com vegeu les fotos, amb mig segle de diferència, estan preses des del mateix lloc.FFOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.466, la del dia 22/4-

20140506002655-70blogprovapeprm.jpg

Altra fotografia del mateix tema, les motos i les proves per parelles, les festes patronals. Ací teniu a Pepe "l’Hostal" i darrere a Rosa Mari Salvá. Estaven a mitat del carrer Signes, aleshores dit de Calvo Sotelo. Altres motos esperaven també l’eixida per a la prova. Potser fora al carrer Sol, el concurs.

FONT: Col·lecció de la família Feliu Salvá.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.467, la del dia 23/4-

20140506004009-71blogiirepu31-copia.jpg

(PODEU FER EN GRAN LA FOTOGRAFIA PER NO PERDRE DETALLS, PUNXANT ACÍ)

Aquesta foto és històrica. Ja en vaig publicar una molt semblant del mateix acte, que ben bé podria ser del 14 d’abril de 1931, quan es va proclamar la II República. Al menys, això comentaven els que la tenien. Torna a eixir el mateix moment, però amb la foto més ampliada i on es veu -que en aquella no s’apreciava-, part de la plaça i el casalici dels García. També apreciem el nom del bar que havia front a l’Ajuntament que estava en construcció amb rajoles encara per a lluir. Pareix que el nom siga Bar Florida, un nom que no li pega ni en cola. Mireu la banda de música al mig de la gent, que ompli el lloc. Mireu els xiquets i xicons dalt de la reixa per a no perdre detalls.

Per a recordar aquella fotografia, punxeu ací (FOTO 212):

FONT: Col·lecció FS.

 IMATGES DE FESTA: Què mudats tots...xiques i xics. Quintà 2014 en marxa...

20140505212216-compoquintasorteig.jpg

Ací teniu dos grups, que no tots, representants de les quintes i quintos 2014, que van protagonitzar la festa del sorteig de parelles i el posterior sopar de gala, organitzat tot per la Comissió de Festes 2014. Ja es posa el rellotge de les festes en marxa i cada dia resta menys per a començar a juliol i fins 6 d’agost les festes patronals 2014.

Però, mireu-los. Les xiques amb els seus millors vestits per a l’ocasió. Els xics amb els millors trages també per a l’ocasió. Mares i pares, ueles i uelos, familiars, tots mirant als seus. Gata va estar allí. Són imatges de festa i colorides.

FONT: fotos extretes del facebook.SALUD PÚBLICA PREPARA CAMPANYES PER A GATA

20140505213522-visitagatasalut.jpg

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, i la regidora de Sanitat, Mª Rosa Simó, s’han reunit aquest matí amb el director de Salut Pública de Dénia, Pascual Martí, per conèixer de primera mà les campanyes que estan preparant-se i les què estan portant-se a terme en el municipi.

A més de campanyes amb els escolars, com les de prevenció del tabaquisme, alimentació saludable o de salut sexual, Martí els va posar al dia del seguiment i bona acollida que tenen a la població altres com les de prevenció de càncer de mama. I de la necessitat què la població es faça conscient de la recomanació de participar en la campanya de prevenció de càncer de colon.

A més, a la reunió també ha assistit la tècnic de farmàcia, Helena Olivares, amb qui varen tractar temes de seguretat ambiental com la qualitat de l’aigua.

FONT: foto i text gabinet de premsa, Ajuntament de Gata. EVA ORTIZ, EURODIPUTADA DEL PP, DEMÀ FARÀ UNA XERRADA AL CENTRE POLIVALENT

20140505230958-evaortizcartell.jpg

TAMBÉ ASSISTIRÀ PEPE CÍSCAR, VICEPRESIDENT DE LA GENERALITAT

De cara a les eleccions europees del 25 de maig

Dins de la campanya preelectoral per a les europees, el PP de Gata ha organitzat la xerrada de la eurodiputada del Partit Eva Ortiz, per a demà dimarts dia 6 a les 18.30 hores, al Centre Polivalent de la Costera del Grup Escolar. A última hora, ha confirmat l'assistència també del vicepresident de la Generalitat Valenciana, Pepe Císcar, que com sabeu és també el president provincial del partit.

La xerrada-col·loqui tractarà de les oportunitats a Europa per a estudiants i emprenedors. Cal dir que la paarlamentària europea del PP és d'Oriola, nascuda l'any 1975. La exdiputada autonòmica i exconcejal, és l'única representant valenciana del Partit Popular a Europa.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event polític.IMATGES DE FESTA: L'ACTUACIÓ DE LA BANDA DE GATA A TALAVERA DE LA REINA (TOLEDO)

20140505232159-bandatalavera-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Per fi tenim la fotografia esperada. Al Templete del Pardo, al poble toledà de Talavera de la Reina va actuar dissabte dia 3 de maig, la banda Unió Musical de Gata. Va ser al I Encuentro de Bandas d'aquesta ciutat. I mireu com anaven de compostos, imatge que contrasta amb la marxa turística que portaven dos dies abans i un dia després, però quan hi ha que actuar els nostres músics es posen serios i no n'hi ha qui els faça sombra.

A la imatge de Vicent Signes Signes, els vegeu en plena actuació.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (15): els quatre cantos del carrer Teulada

20140505234635-compo4cantontct.jpg

No ha canviat molt la fisonomia urbana del carrer Teulada als quatre cantons del carrer Sol, però l’ambient que hi havia als anys 60 pels carrers amb les dones i xiquets traginant cap amunt i cap avall i l’aspecte que dona hui en dia és completament diferent.

El fet de no aparèixer vehicles a la fotografia, no vol dir que no n'hi haja de quan en quan dalt la vorera al lloc que marca la fotografia de baix. Per això dic que el canvi és notable. Abans i ara, carrer Teulada.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.463, la del dia 19/4-

20140506000454-67blogposes.jpg

Reprenc, altra vegada, la sèrie tan buscada sempre pels usuaris del blog, les fotos antigues, dia a dia. La d’ara correspon al passat dia 19 d’abril, dissabte de Pasqua. Per això en pose una de festa, d’amics. Va de foto amb motius. Burrets que pareixen cavalls, pistoles de joguet, capells ("sombreros") de pistoler. A l’esquerra teniu sentada dalt del burret a Rosa Mari Salvá.

Plantats els dos cunyats: Gabriel Feliu i Pepe Salvá. La xicona amb sobrero no la reconec. Sentat a l’altre burret "Terelis" i plantada Teresa, la seua dona. La parella de darrere tampoc els conec. Si algú dels usuaris els coneix podeu completar vosaltres mateixa la foto.

FONT: Col·lecció de la família Feliu Salvá.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.464, la del dia 20/4-

20140506000926-68gairmbarna.jpg

La foto del dia de Pasqua, dia 20 d’abril, és de Gabriel Feliu i Rosa María Salvá, sempre recordats. Ell sigué regidor i alcalde, ella regidora. Ací els teniu a Barcelona el dia 14 de novembre de 1961.  

FONT: Col·lecció de la família FS.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.465, la del dia 21/4-

20140506001654-69blogprovapilons.jpg

Passem ara a la foto que tocava publicar-se el dia 21 d’abril. De les moltes fotografies que trobem d’aquestes proves de les festes patronals, aquesta té una plasticitat i un moviment que es reflexa en l’escena. No reconec el carrer on es feia la prova. Dalt de la moto, com ja era habitual, Pepe Salvá. Però sabeu que feia ella?. Quina prova li havia tocat?. empilar tots els pilons dels canyissos, uns quinze, que allí havia. Els homes s’agatxaven, altres animaven, mireu com estava de ple el lloc, i paperets per a engalanar el carrer.

FONT: Col·lecció FS.

 LA PREMSA PARLA DEL BON RESULTAT DEL GATER VÍCTOR FROILÁN POVEDA, SETÉ AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE DUATLÓ CROSS

20140506215719-victor.jpg

Milita amb l’equip del Club Triatló Xàtiva

El diari LAS PROVINCIAS (La Marina) donava hui la notícia. El atleta gater Víctor Froilán Poveda va quedar seté al Campionat Nacional.

Aquest és el titular: "Buena actuación de Víctor Froilán Poveda en Calella en el Nacional de Duatlón Cross".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140506/marina/buena-actuacion-victor-froilan-20140506.html.

*Coneguem més dades del lloc seté de Víctor, gràcies a la col·laboració de Ximo Monfort que ens facilita l'enllaç de la classificació. Dir-vos que la prova feta a Calella es tractava de carrera, ciclisme i carrera curta, de 6, 20,4 i 3 kilòmetres respectivament. Al grup de 30 a 34 anys, homes, el gater Víctor Froilán, amb el dorsal 126, del C.A. Xàtiva, va fer un temps total de 2 hores, 6 minuts i 27 segons. Parcialment, en la primera carrera va fer un temps de 22 minuts i 46 minuts quedant sisé; en ciclisme, va fer una hora, 30 minuts i 9 segons, quedant vuité, i en la carrera curta, va fer un temps de 13 minuts i 32 segons, quedant seté.

A la imatge, extreta del seu perfil del facebook, Víctor en una de les seues tantes proves.

FONT: diari LAS PROVINCIAS, 6-5-2014.EL BOP PUBLICA QUATRE MODIFICACIONS DE CRÈDITS DEL PRESSUPOST PRORROGAT DE GATA

El Butlletí Oficial de la Província publica hui quatre modificacions de crèdit, de la 5 a la 8, de l’any 2014. La primera és de 90.000 euros; la segona de 111.325,38 i fa referència a l’amortització amb Bankinter; la tercera és del conveni amb la CAPPEV 2014 per a la Trobada d’Escoles en Valencià, de 9.000 euros d’import i la quarta fa referència al conveni amb Sòlgata, per a l’Escola de Música i el Futbol base, per un total de 49.013,52 euros.

FONT: BOP, 6-5-2014.

 AHIR...HUI, SEMPRE GATA (16): de cinema d'estiu a bloc de pissos

20140506231614-compobaixpissos.jpg

Ja estem al canvi 16. Els anys 70 hi havia allí un cinema d'estiu, el recordeu els més majors?. Ara s'ha transformat en un bloc de pissos i plantex baixes comercials. Era a l'entrada de Gata si venies de la Garganta per la Nacional o l'eixida de Gata si baixaves carretera avall. Mireu el canvi. Dalt els pissos, baix la paret del cinema, inclús la porta on es pot llegir "cinema" i una vista amb un xicona dalt d'un Seat 600, el vehicle de moda d'aquella època. Canvis i més canvis!!.L’ATUR ("PARO") PUJA A GATA EN DOS PERSONES DE MARÇ A ABRIL DE 2014. MENTRE QUE A ALTRES POBLES BAIXA

No és bo el resultat este mes. Març tancava en 534 aturats (parats) i abril ho fa amb 536, dos més. Si als altres pobles, per allò del tiró de la Setmana Santa i Pasqües s’ha reduit, no és el cas de Gata. Si alguna cosa trobem bona és que l’any passat per l’abril hi havia 568 aturats, 32 més que enguany el mateix mes.

FONT: Quadre de pobles, La Marina Plaza.

 AHIR, PRIMERA XERRADA DEL PP, DE CARA A LES ELECCIONS EUROPEES

20140507224010-evaipepe.jpg

Van intervindre l’eurodiputada Eva Ortiz i el vicepresident Pepe Císcar

L’associació local del Partit Popular de Gata ha passat aquesta nota de premsa, que transcric:

"Eva Ortiz, eurodiputada del PP, i Pepe Císcar, President Provincial del PP i Vicepresident del Consell, van estar ahir a Gata amb el Partit Popular participant en una xarrada-col.loqui al voltant de les oportunitats a Europa per a estudiants i emprenedors. Al voltant de 60 persones, autoritats veïnes  així com membres del Partit Popular d’altres poblacions van acompanyar a l’Alcaldessa de Gata, Maite Signes, al president local Antonio Pons i als membres del Partit Popular de Gata en aquesta xarrada.

Maite Signes va donar la benvinguda als assistents i va fer la presentació dels convidats. En una primera part es va parlar del Parlament Europeu, perspectives de futur, línies d’actuació  i de la importancia que tenen tots els membres allí a l’hora de prendre decissions.

Acaba la introducció va començar el torn de preguntes del col.loqui on els presents van poder manifestar les seues inquietuds. 

Eva Ortiz i Pepe Císcar van debatir amb tots els assistints al voltant de temes com les beques per a estudiants, beques Erasmus, Erasmus per a mestres, emprenedors  a Europa… i contestant preguntes al voltant de la immigració, ajudes a l’agricultura, plans hidrològics així com el corredor mediterrani."

FONT: Foto i text, Partit Popular de Gata.GOVERNACIÓ AVANÇA AL 15 DE MAIG LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ I EXTINCIÓ D'INCENDIS FORESTALS

20140507225316-conseller.jpg
Queden prohibides les cremes agrícoles des del dia 15 de maig i fins al 30 de setembre
La Campanya de Prevenció i Extinció d'Incendis Forestals per a aquest estiu s'avança 15 dies, concretament, començarà el 15 de maig, segons ha anunciat avui el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, durant la presentació del dispositiu previst per als pròxims mesos per tal de combatre i mitigar els possibles incendis que es registrin a la Comunitat.

 "La Comunitat Valenciana està travessant un període d'altes temperatures, constants episodis de vent i, el que és més important, d'escassetat de precipitacions, el que està suposant un dèficit hídric del 65% de mitjana en aquest any hidrològic que va començar l'1 de octubre del passat any ", ha explicat.

 En aquest sentit, ha recordat que el 2013 es van registrar 349 incendis forestals que van afectar 1.449 hectàrees i fins el 30 d'abril d'enguany s'han produït 202 incendis forestals afectant 685,55 hectàrees (3,39 ha. Per incendi). A aquesta última dada cal afegir els més de 600 incendis rurals, els quals requereixen els mateixos mitjans que un incendi forestal.

Per tant, Castellano ha incidit que, davant aquesta situació, "s'han pres mesures excepcionals com avançar 15 dies la campanya de prevenció i extinció d'incendis d'estiu, la qual cosa implica també la prohibició total de cremes agrícoles el mateix dia 15 de maig ".

Increment de mitjans d'extinció

El conseller de Governació i Justícia ha destacat també que una altra de les mesures adoptades respecte any passat consisteix en "la incorporació de 10 brigades d'emergència més com a reforç per a aquestes dates, que permetrà comptar amb 102 nous treballadors en aquest àmbit. D'aquesta manera, passem de les 43 brigades d'emergències de l'any passat a les 53 d'aquesta campanya ".

A més, es van a incorporar de forma anticipada tres helicòpters i dos avions d'extinció des del 15 de maig, així com les 122 unitats de prevenció, juntament amb els 69 observatoris, els quals estaran totalment operatius a partir d'aquesta data.

"Tots aquests recursos s'uniran als de caràcter anual i als pertanyents a altres administracions, de manera que seran més de 11.000 efectius entre professionals i voluntaris els que participaran en aquesta campanya de prevenció i extinció d'incendis", ha assenyalat.

Així mateix, Castellano ha afegit que el dispositiu està compost per 25 mitjans aeris (13 helicòpters, sis d'ells amb brigada helitransportada, i 12 avions, i 53 brigades d'emergència amb 39 autobombes. Més, s'uneixen 200 punts de vigilància forestal per conformen tota una xarxa estratègica de vigilància.

Per la seva banda, la Policia de la Generalitat compta amb 200 agents de la Policia de la Generalitat i posarà en marxa 23 patrulles de vigilància quan el Nivell de Preemergència sigui 3.

A tot això, cal sumar 264 agents mediambientals, voluntaris de Protecció Civil, tècnics de prevenció i de gestió d'emergències; tècnics sanitaris; Consorcis provincials de bombers, bombers municipals; policies locals, la Unitat Militar d'Emergències i forces i cossos de seguretat.

Castellano ha destacat que la Generalitat està realitzant un important esforç en la lluita contra incendis forestals i, per dur a terme totes aquestes actuacions s'ha incrementat el pressupost en 1,8 milions, destinant més de 96 milions d'euros al dispositiu d'aquest estiu.

Mesures especials de prevenció

Durant la campanya estival, la Generalitat preveu extremar les mesures de precaució pel que declararà Nivell 3 de Preemergència per risc d'incendis forestals en dies clau com a operació sortida i retorn de vacances. En caps de setmana i dies festius, d'entre l'1 de maig i el 19 d'octubre, quan l'índex de perillositat d'incendis forestals elaborat per AEMET sigui nivell de Previfoc 2, el CCE decretarà directament el Previfoc Nivell 3 amb l'objectiu de garantir un plus de prevenció i protecció a les nostres muntanyes.

Serafín Castellano ha apuntat que, tal com es va fer per Setmana Santa i Pasqua, "per garantir el compliment de la normativa en matèria de cremes, es realitzaran rutes de vol amb l'helicòpter amb la col · laboració d'agents per supervisar el compliment d'aquesta normativa ", i ha afegit que es tracta d '" una mesura dissuasòria a la qual cal sumar l'aprovació de repercussió de costos ".

Segons el conseller, "també enguany estem invertit més de cinc milions d'euros en 39 infraestructures de prevenció (tallafocs, basses d'aigua, camins i pistes forestals, etc.)".

Conscienciació ciutadana

Castellano ha posat èmfasi que "la prevenció és clau per actuar amb immediatesa a l'hora de sufocar qualsevol conat d'incendi". Per aquest motiu, ha anunciat que, per reforçar la conscienciació ciutadana "es realitzaran campanyes informatives a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials i es va a enviar una circular a tots els ajuntaments ressaltant la situació extraordinària d'aquesta campanya per tal també de reforçar la coordinació en prevenció d'incendis ".

"També es va a constituir un Gabinet de Seguiment de la campanya de prevenció i extinció d'incendis amb representació de les diverses conselleries, administració local i estatal", ha anunciat.

A més, en els pròxims dies es difondrà la Guia sobre actuació per a l'autoprotecció en urbanitzacions que es troben en zones d'interfície urbano-forestal. També es presentarà la Guia Didàctica Professor-Alumne per conscienciar i formar en prevenció d'incendis des de les aules.

Per tot això, Serafín Castellano ha subratllat que la Conselleria de Governació i Justícia "ha treballat i ha pres mesures de cara a una campanya que es presenta complicada per les condicions meteorològiques que venim arrossegant des del passat estiu. Per tant, a més de posar més recursos, d'anticipar la campanya, d'introduir més mesures de prevenció i vigilància, hem de seguir incidint en la conscienciació: fer una crida a la prudència, bon ús de les nostres muntanyes i, sobretot, recordeu que davant qualsevol emergència cal trucar al telèfon 112 ".

A la fotografia de 112 Emergències Comunitat Valenciana, la roda de premsa del Conseller.

FONT: Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana.DEMÀ, NOVA COL·LECTA DE DONACIÓ DE SANG A GATA

20140507230654-donacio.jpg

Recordeu que demà dijous 8 de maig de 17 a 20'30 hores al local de la tercera edat del Centre Social hi haurà col·lecta de sang.

"Vos esperem. Dona sang, salva vides" és la crida que fan els organitzadors locals. a vore si es nota la solidaritat gatera i augmenta el personal que va a donar sang.LA PREMSA PARLA DE...la presentació de "La Ruta dels Riuraus" divendres 9

20140507233350-riuraujp.jpg

Serà al Gran Riurau "Senyor de Benissadeví" de Jesús Pobre, divendres 9

El Gran Riurau “Senyor de Benissadeví” de Jesús Pobre serà l'edifici singular arquitectònic que acullirà divendres dia 9, a les 20,30 hores l'acte institucional de presentació de "La Ruta dels Riuraus". Un total de dotze pobles, entre ells GATA, estaran presents i signaran el compromís per a que la ruta siga atractiva, viva i en constant evolució.

Després de l'acte oficial, l'escriptora de Xàbia tan lligada a l'associació "Riuraus Vius", introduïrà als assistents en el món dels riuraus. Un recital de poemes que dirigirà Lluís Fornés i una degustació de productes típics com les panses, coques, moscatell o vi, completaran la presentació.

Si voleu llegir tota la informació, podeu fer-ho a aquest enllaç de "Javea.com":

http://www.javea.com/la-marina-alta-presentara-al-publico-la-ruta-dels-riuraus-con-un-acto-institucional-y-una-velada-cultural/.

A la fotografia, el gran riurau de Jesús Pobre.

FONT: text diari digital "Jávea.com"; foto, lamarinaenlamochila.blogspot.com.DISSABTE DIA 10, ACTE MUSICAL I XERRADA DE "PRIMAVERA EUROPEA", DINS DE LA QUAL ESTÀ COMPROMÍS

20140507234934-andreuvalor.jpg

Actuará Andreu Valor i després hi haurà una xerrada, de cara a les eleccions europees

Dissabte dia 10 de maig a les 20 hores, tindrà lloc el segon acte que es fa de cara a les eleccions al nostre poble. En aquest cas serà organitzat per Compromís, formació que està dins de tota la coalició de "Primavera Europea". A l’acte actuarà el cantautor Andreu Valor que farà el seu recital i després hi haurà una xerrada en la que intervindrà Dolors Ripoll, que va a la llista de les europees.

A la imatge, el cantautor Andreu Valor.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.468, la del dia 24/4-

20140508000118-73blogpm.jpg

De nou, més fotografies antigues, fins arribar al dia. Ara toca la fotografia que tenia que haver estat publicada el passat dia 24 d’abril. Vos pose ara una imatge en color de la visita d’uns amics a Palma de Mallorca per l’any 1987. Podeu vore d’esquerra a dreta mirant la foto al recordat Vicente "Porró" (agatxat) i la seua dona plantada; a Paco Monfort i la dona; a Paco Feliu i la seua dona Anita; a Ortolá d’Ondara i la seua dona; a Rosa Mari Salvá i el seu germà Vicente. Estaven davant la catedral de Palma de Mallorca.

FONT: Col·lecció de la família Feliu Salvá.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.469, la del dia 25/4-

20140508000642-74blogplatjaisvte.jpg

Reprenc la série de fotos antigues. Ve el bon temps i prompte estarem pensant en la platja. Ací teniu a la platja a Isabel Bolufer i el seu fill Vicente Salvá Bolufer, acompanyats de dos dones i un xiquet menut. Era l’agost de 1958.  

FONT: Col·lecció de la família Feliu-Salvá.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.470, la del dia 26/4-

20140508001226-75blogconvit.jpg

Un convit, potser fora una comunió, tota la família Signes Bolufer. En primer plano tenia a Vicente Signes "Canyetes" el perruquer i la seu dona. Més enllà teniu al sobre de Vicente, que si recordeu era campaner, i la sogra, que era germana de Isabel, que queda al fons.

FONT: Foto de la col·lecció Feliu Salvá.HUI, MÉS QUE MAI: EL CENTRE DE TRANSFUSSIÓ DE SANG ESTÀ BAIX MÍNIMS. ACUDEIX A DONAR SANG HUI A GATA

20140508133241-donacio.jpg

Si recordeu ahir vos anunciava l'acte. La donació de sang mensual cobra hui més actualitat i més necessitat. Em passen una informació d'última hora sobre la donació de sang.

Ací teniu el comunicat:

"ATENCIÓ ALERTA: Vos informem que del Centre de Transfussió ens informem que hui més que mai necessitem la vostra col·laboració, el centre està BAIX MÍNIMS, han hagut d'aplaçar operacions per falta de sang. HUI DONACIÓ AL SALÓ DE LA TERCERA EDAT DEL CENTRE SOCIAL, DE 17 A 20.30 H. ET NECESSITEM".

JA HO SABEU: ACUDIU AQUESTA VESPRADA I FARÀS BÉ...

 LA PREMSA PARLA DE...els 5.000 amics de la Policia Local de Gata al facebook

20140508222438-poli.jpg

És una bona notícia i senyal de que alguna cosa està canviant al poble de Gata, al menys al nivell de la seguretat, de la confiança amb els representants de la llei més pròxims, la Policia Local.

El diari digital LA MARINA PLAZA publica un reportatge que titula:"Los 5.000 "amigos" de la Policía 2.0 de Gata". Al subtítol: "La Policía Local de Gata de Gorgos, pionera en la comarca en la incorporación de las nuevas tecnologías de la comunicación, supera los 5.000 seguidores en Facebook, lo que supone tener casi tantos “amigos” en la red social como habitantes hay en el municipio".

Felicite i done l’enhorabona des del blog del CRONISTA DE GATA als agents de la Policia Local de Gata, en especial a l’agent que s’encarrega de pujar les notícies, consells, advertències i demés al facebook, perquè 5.000 amics són molt amics.

Per a llegir tota la notícia, podeu posar el següent enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/05/07/los-5-000-amigos-de-la-policia-2-0-de-gata/.

FONT: diari digital La Marina Plaza, 7-5-2014.ANIT COMENÇÀ LA PEGADA DE CARTELLS ELECTORALS PER AL PRÒXIM 25, DIA DE LES ELECCIONS EUROPEES

20140509222412-compopegadacartells.jpg

Ja estem en campanya. Anit a les dotze la Plaça Nova es va convertir en un comboi tot. Els militants dels principals partits gaters pegaven els cartells per a les pròximes votacions del dia 25 de maig, dia en que tots estem cridats a les urnes, per a votar als parlamentaris europeus. La campanya va començar pegant els papers i les imatges mostren a l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, sostenint un cartell del PP, i a Joan Fornés i Jaume Costa pegant els cartells de Compromís, que entra dins de "Primavera Europea". Les dos imatges estan extretes del facbeook, no he pogut aconseguir-ne cap del PSOE local.

Precisament, cal recordar que demà dissabte -ja en campanya oficial- al Casal de la Música de Gata a les 20 hores es farà un recital de Andreu Valor i després una xerrada-col·loqui, tot això organitzat per Compromís de Gata.

FONT: fotos del PP i de Compromís locals extretes del facebook, anit a les dotze.HUI S’HA FET LA PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA RUTA DELS RIURAUS

20140509223115-rutariuraus.jpg

Com ja anunciava en una entrada anterior, aquesta vesprada ha tingut lloc al Gran Riurau de Benissadevi a Jesús Pobre la presentació oficial i protocolària de la Ruta dels Riuraus, on estan enquadrats dotze pobles, entre ells Gata. L'alcaldessa Maite Signes Caselles ha signat esta vesprada, junt a altres alcaldes de la comarca, la ruta dels Riuraus de la Marina Alta.

La iniciativa pretén promoure aquestes construccions tan típiques de la nostra zona i que a més vertebrarà un eix entre pobles creant així noves rutes turístiques i de foment de la nostra cultura. En aquesta iniciativa participen també empreses de la comarca que treballen productes típics.

A la imatge, alcaldes i diputat al Gran Riurau de Benissadevi de Jesús Pobre.

 HUI, A LA BIBLIOTECA DE GATA, NOVA EDICIÓ DE BENVINGUTS A LA LECTURA

20140509223758-benvingutslectura.jpg

Aquesta vesprada, el regidor de cultura Juan Pedrós, ha fet lliurament dels carnets lectors i el primer llibre als xiquets nascuts al llarg dels últims mesos a Gata. Aquesta iniciativa està dins de la campanya "Benvinguts a la lectura" que des de fa 9 anys ve fent-se a la nostra biblioteca i que preten apropar els llibres a tots des de ben menuts.

A la imatge els teniu a tots, regidor, bibliotecària i mares-pares amb els infants. 

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.EXCURSIÓ DELS GRUPS DE POST-COMUNIÓ A LA FONT DE LA MATA

20140510175012-compoexcfmata-copia.jpg

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Un total de 25 persones, entre xiquetes i xiquets dels grups de post-comunió de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata, els seus monitors i monitores i el senyor rector han fet hui una excursió al paratge de la Font de la Mata. Pel camí d’anada han fet jocs fins arribar a la mata, al pou, al paratge. S’ho passat d’allò més bé, malgrat la calitja que feia. En una mitja hora, s’incorporaran a la missa de sis de la vesprada de dissabte, que és la de xiquets.

La parròquia continua les activitats i demà a la missa major de dotze i mitja serà una mica especial, ja que els xiquets i xiquetes de tercer de comunió, que rebran la mateixa en uns diumenges, renovaran les promeses del bateig, però ara per boca d’ells i no dels padrins, com ho feren quan naixqueren fa nou anys. A les dues misses, la d’aquesta vesprada i la de demà, cantarà el cor infantil de la parròquia que dirigix Noelia Martínez Pons.

A les imatges, l’excursió de hui a la Font de la Mata. Fotos: Vero Vives i Fco. M. Murillo.PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA RUTA DELS RIURAUS (i II)

20140510193922-comporutariusrausjp.jpg

Tot un aconteixement comarcal el que es va viure ahir divendres per la vesprada-nit al Gran Riurau de Benissadevi, a Jesús Pobre. La posada de llarg de la idea de fer una RUTA DELS RIURAUS, que ja és tota una realitat, va portar a Jesús Pobre a molts polítics de la comarca, així com la delegada de Cultura i el diputat de Turisme. Dotze pobles són els que emprenen aquesta aventura per a posar en alça i en valúa màxima aquest element arquitectònic del camp de la Marina Alta.

Hi ha més fotografies de l’acte. Aquestes són de l’amic Vicent Fornés (La Pau) i en elles es veu el paper que Gata també va tindre a l’hora de oferir els seus productes.EL GORGOS C.F. JUGA DEMÀ A LES 17 HORES L'ÚLTIM PARTIT DE LLIGA

20140510195446-dscf8530-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO I CONÈIXER A TOTS ELS NOSTRES JUGADORS, PREPARADOR, DELEGAT I "ESPONSOR", PUNXANT ACÍ)

Ho farà a Teulada, front al CF Joventut Teulada Moraira

El camp de futbol "Ricardo Benavent" de Teulada acull demà a partir de les 17 hores l’última jornada de lliga, la 30, que disputaran l’equip del C.F. Joventut Teulada Moraira i el Gorgos C.F.

Els gaters arriben en bona posició. Són setés del grup 13 de Segona Regional i el seu balanç és el següent: Dels 29 partits disputats, n’han guanyat 15, n’han empatat 4 i n’han perdut 10. Tenen, per tant, 49 punts.

A la imatge, l’equip el dia de la presentació oficial dels equips de futbol del poble. Foto: V. Vives.MOR FERNANDO SOLER TORRES, L'ÚLTIM TESTIMONI DE LA SALVAGUARDA DEL PATRÓ DE GATA A LA GUERRA

20140510203725-fernandosolerquadre.jpg

El nonagenari, junt amb Pepito Vives, va rescatar la imatge del Santíssim Crist a la passada guerra civil 

Aquest matí a mort a Torrent, on estava a casa d’un dels seus fills, el nonagenari FERNANDO SOLER TORRES, també conegut al poble com "Fernando el bicicliste". Fernando era un gran devot al patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari. Sent escolanet va salvar de les flames, junt al seu amic Pepito Vives, la imatge menuda del Crist, a la passada contienda civil. La van amagar i després la van repartir entre algunes dones del Tossalet-Calvari i ells, fins que acabara la guerra civil de 1936-1939. Al llarg dels tres anys, li van seguir fent processó i pujant al calvari, amagat dins d’un cabàs baix d’un garbonet de llenya.

Ens deixa l’últim testimoni de la recuperació del Crist a la passada contienda civil. Pertanyia a la Junta del Santíssim Crist i en totes les novenes i actes se’l podia veure amb la seua cadira de rodes adaptada, que ell mateixa conduïa. Fa dos anys, Fernando va viure també molt emocionant tots els actes del 250 aniversario de l’arribada del Crist a Gata (1762-2012). A la passada ofrena de flors de la vespra del patró, 5 d’agost de 2013, va rebre molt emocionat un regal que no esperava, el quadre de l’oli representant l’efigie del Pare Mulet, qui va trobar al Crist i el portà a Gata.

Cal que tots els gaters li rendixquen l’últim homenatge. Demà diumenge, a les 11 del matí, els veïns acomiadarem a Fernando, acompanyant la família en aquest traspàs de un dels dos hòmens que salvaren el Crist. Descanse en pau i des del blog del CRONISTA DE GATA, el sentit pèsame als seus familiars i Junta del Crist.

A la imatge, Fernando amb el quadre als peus del seu volgut Santíssim Crist, a l’ofrena del passat 5 d’agost de 2013.ANIT, XERRADA-COL·LOQUI I RECITAL: PRIMAVERA EUROPEA

20140511164118-actecompromis.jpg

Organitzat per la formació local Compromís, al Casal de la Música

Actuà el cantautor Andreu Valor

Unes 90 persones van acudir ahir a la xerrada-col·loqui i presentació de la candidatura europea, que es celebrà al Casal de la Música. En el mateix acte, actuà el cantautor Andreu Valor amb cançons de la terra. El diputat a Corts Valencianes per Compromís, Juan Ponce, va parlar de la Primavera Europea, de la problemàtica dels incendis forestals i el medi ambient com a pilar d’una economia sostenible. També intervingué Dolors Ripoll, que va a la llista a les europees per Compromís.

A la imatge de La Pau, un moment de l’acte d’ahir al Casal de la Música. Podeu vore a Joanvi Vallés parlant, darrere Maties Monfort i els dos convidats.ATLETISME: GATERS I GATERES A LA PROVA D'AHIR DE TEULADA

20140511165906-marteulada.jpg

Com cada setmana, vos pose els i les millors de la cursa. Ahir va tocar, dins del Circuit a Peu Marina Alta, la XII Cursa Teulada.

Els gaters que van entrar dels 100 primers van ser: el xabier de mare gatera IGNACIO CARDONA TORRES (22), el juvenil JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ (42), JAIRO SOLER SALVÁ (47), ANTONIO FORNÉS PEDRO (55), JUANAN MAS LEYDA (72) i VICENTE LLOPIS CHELI (81).

Com sempre, els atletes de Gata van destacar per les seues categories. A la juvenil femení, la primera va ser MOLLY WOODS (lloc 357 a la general). El segon juvenil ja l’he dit, JORGE RODRÍGUEZ. El tercer millor veterà D va ser el també comentat VICENTE LLOPIS.

La millor xiqueta aleví va ser MAR SALVÁ SEPÚLVEDA.

A la fotografia de Atletisme Pedreguer, l’alevina campiona, ahir a Teulada, MAR SALVÁ SEPÚLVEDA.VÍCTOR FROILÁN POVEDA, UN ATLETA DEL DUATLON I TRIATLON

20140511180828-victor2.jpg

Nové i seté als dos campionats nacionals que ha disputat enguany

El seu pròxim objectiu, el campionat europeu de duatlon de 2015

L’altre dia vos anunciava -per mig de la publicació del diari LAS PROVINCIAS- el bon resultat de l’atleta gater VÍCTOR FROILÁN POVEDA, que va fer seté a Calella, al Campionat d’Espanya.* Hui, anem a conèixer millor que fa aquest esportista gater i quins resultats ha obtés en el complicat món del duatlon i triatlon.

Li he demanat que ell mateixa definixca la seua passió per aquest món:

"Fa ja anys que m’agrada l’esport. Un dia em comentaren això del duatlon i com quasi tot el món que comença en este esport em vaig quedar enganxat. Durant estos anys he participat en moltíssimes carreres per tot el territori nacional amb diferents equips."

Víctor mateix les enumera, alguners de les més destacades carreres:

"Cal destacar que l’any passat estigué en un dels duatlons més durs que existeixen. Es diu "Los diez mil del Soplao". Es tracta de realitzar 47 kilòmetres de "trail running" i 76 kilòmetres de BTT, tot això per terrenys fangosos, fred, pluja i sobre tot amb un gran nivell de participació. En eixa prova vaig creuar la meta el 19 de la general i quart del meu grup d’edat. 
Este 2014 l’he començat amb moltes tasques per davant i amb un objectiu marcat, poder arribar a competir a l’Europeu de Duatlon del pròxim any. 
En 2014 he participat en tots els duatlons per a preparar la pretemporada, en tots ells he estat en el top20, la Comunitat Valenciana és una de les comunitats amb més nivell.

Es pot dir que enguany ha aconseguit arribar a la meta que volia. Ell ho diu: "Els meus objectius han sigut, de moment, els dos Campionats d’Espanya en els que he participat. A Oriola, de llargas distància (16 km. de running; 66 de ciclisme i 8 de running) vaig conseguir entrar el nové del meu grup d’edat, que és un dels més nombrosos i amb més nivell. Al campionat d’Espanya de Cross de Calella (Girona) vaig entrar seté." (Aquesta notícia és la que donà peu a fer-li aquesta entrevista).

Què fa ara Víctor Froilán, pel que fa a aquest esport?:

"Ara en estos moments comence la temporada de triatlon que es presenta amb moltes carreres i diferents objectius.  La próxima cita esportiva meua será el triatló de Cullera que és puntuable per a la lliga de clubs. El més important en este moment és gaudir amb allò que faig i m’agrada, és difícil competir tot el que m’agradaria, ja que tant material, viatges, carreres, preparació, ixen de la meua butxaca. Al respecte vull agrair a la firma comercial Bicicletas Boronat i al seu propietari Miguel Ángel, per ajudar-me a enviar les bicicletes amb les quals competisc als diferents llocs, el transport resultaria per a mi també molt car. No deixe de costat el meu actual club, Club Atletisme Xàtiva, que col·labora en la mesura de les possibilitats, però quasi totes les despeses les cobrisc jo.

Finalment, té unes paraules per al seu entrenador:

"Arribar al nivell que estic es degut i per això el meu agraïment, al meu preparador Octavio Pérez, que sempre m’ha dit que ell és un "caçador de somnis" i qui els busca els conseguisc.... Tot això, a canvi, de sacrifici, entrenaments i d’una gran dosis de motivació."

Estarem atents a les evolucions d’aquest campió gater, per a nosaltres, del duatlon i triatlon.

A la imatge, Víctor Froilán Poveda entrant a meta, en una de les moltes proves, en les quals competix.

*PODEU VORE ACÍ L'ARTICLE DE LA PROVA A CALELLA.

FONT: Imatge, www.laPlanaAldia.com.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.471, la del dia 27/4-

20140511220859-76bloggrup.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies, documents, imatges antigues. Cal anar actualitzant-les, que ja és hora. Ara pose la foto que tenia que haver publicat el passat 27 d’abril. Un grup de joves, xics, xiques i xiquets. Encara que no està molt clara, sols es veu clarament a Don Francisco Costa, que va ser mestre i director. Però he posat la foto perquè descobrim a un personatge molt entranyable, a Pepe, que li agradava molt posar-se a les fotografies i davant. El podeu vore agatxat fumant-se el típic cigarret.

FONT:Foto de la col·lecció FS. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.472, la del dia 28/4-

20140511221442-porroimoncho.jpg

Canviem de col·lecció i ens anem a la de l’amic Eugeni Adolf Moncho. Hui mateix posava aquesta fotografia que pujava al facebook. Dos parelles de novios estaven a la platja, a Xàbia. Seria els anys 50. D’esquerra a dreta -mirant la foto- estaven la novia -després dona- de Vicente "Porró" i ell, la germana d’Adolf és a dir Rosa Moncho i el seu novio -que després seria el seu marit- Jaime Torres.

FONT: Col·lecció de Eugeni A. Moncho.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.473, la del dia 29/4-

20140511225414-pacohanoi.jpg

De nou, porte al blog la col·lecció de fotografies de Anita Diego i Míriam Baños. Noves fotografies, com aquesta que tenia que haver publicat el penúltim dia d'abril. Foto de les de més cap ací, 1996. El conegueu?. El sempre recordat i estimat Paco Baños, en un dels seus múltiples viatges. Ací el teniu sentat als seients en forma de tortuga a la Universitat antiga de Hanoi.

FONT: Foto de la col·lecció AD i MB.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.474, la del dia 30/4-

20140511230738-domund.jpg

La fotografia, que també pertany a la mateixa col·lecció que l’anterior i que tocava haver-la publicat l’últim dia d’abril, la podem considerar com històrica. Els costums religiosos i socials d’abans portaven a vestir-se xiquets i xiquets de mongetes, xinetes, rectorets. Era el Domund, Dia Mundial de les Missions. Recorrien el poble demanant pel Tercer Món. Aquesta fotografia ja té anys. És de decembre de 1948.

Qui eren les xiquetes i els xiquets que apareixen a la fotografia?. Per darrere, totes vestides de xinetes i orientals: María Rosa la de Pilar, Tonica "el Roig", Rosarito -dona de Miñana- i María Rosa "el Cego". El xiquet de l’esquerra -si mireu la foto- era Ernesto Coloma, davant Paquita "Carrano". La més alta vestida de mongeta, Rosa Blanco (dona de Catxo), Anita Diego és l’altra mongeta. El que feia de rectoret era Paco Argudo i el més menut entre les dos mogetes, Pascual Argudo.

Mireu darrere de tots els xiquets com hi ha un mapa d’Espanya i Portugal. Seria on feien escola?.

FONT: col·lecció AD-MB.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.475, la del dia 1/5-

20140511232441-fra.fabricatiopasetes.jpg

Un altra col·lecció. La imatge que corresponia publicar el dia primer de maig i que arriba a la 1.475, no és pròpiament una fotografia, sinó que és un model de factura que utilitzaven abans al magatzem de "Julián Monfort y Cia" (exportadors de fruites). Mireu el número del telèfon, com s’identificava als telegrames, com separaven la cotització de la pansa. Hi havia comercialització de pansa en raspa, de racimals -tipus Málaga-, pansa en gra, selecció Flor o Bona, corrent o de Corinto (sense pinyol), inclús també estava la cotització del cacauet. No faltava de res. Les caixes eren de 10 kilograms com a pes net, també de 6, 3 ó 1. Podeu curiosejar-ho vosaltres mateix.

FONT: document de la col·lecció de la família Salvá Monfort.EL GORGOS GUANYA A TEULADA L'ULTIM PARTIT DE LLIGA (1-3)

20140512222914-campteuladagorgos.jpg

Queda en una bona posició: seté del grup 13 de Segona Regional

Acaba la lliga 2013-2014 per al GORGOS C.F. i aconseguix quedar-se el seté del grup 13 de Segona Regional. El Gorgos C.F. va guanyar a Teulada, front al titular del camp el C.F. Joventut Teulada Moraira, per 1 a 3. Els gols de l’equip gater els va marcar Molines (2) i el benisser Adri. Després dels 30 partits jugats, ha guanyat 16 -un més de la meitat-, empatat 4 i perduts la resta, 10.

Donem l’enhorabona al primer equip del nostre poble per la bona campanya feta i ànims per a la pròxima.

A la imatge, teniu el moment del minut de silenci al camp "Ricardo Benavent" de Teulada, pels cinc xiquets futbolistes morts a Badajoz. La foto és de Helena Pérez Hernández, pujada al facebook.HUI, DIA 13, ÉS LA VERGE DE FÀTIMA. Abans li feien processó

20140513215009-maredeufatimaantiga.jpg

De finals dels anys 40 al 70 del segle XX, el calendari marià de processons a Gata contava amb la de la Verge de Fàtima. Bé el dia 13 o el diumenge més pròxim, la imatge era processionada pels carrers de Gata. A l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel té una hornacina, sent la tercera imatge a l’entrar per la part dreta.

Fent un repàs geogràfic i històric-religiós, cal dir que a Portugal es celebra la Memòria de la Benaventurada VERGE MARIA DE FÀTIMA. A la localitat d’Aljustrel, la contemplació de la Verge suscita en molts fidels, malgrat les adversitats, l’oració pels pecadors. Conegueu la història dels Pastorets de Fàtima?.
Abans a Gata es feia processó. Us pose aquesta fotografia antiga de la processó al pas pel carrer Signes, una vegada voltat el carrer Sol, quan xiquetes i xiquets vestits de pastorets -imitant aquells pastorets de Fàtima- portaven les cintes, als anys 50 i 60 del segle XX.

Finalment, aprofite des del blog per felicitar a totes les que porten el nom de Fátima.EL GATER VICENT BOTELLA GUANYA EL PREMI EN VALENCIÀ DEL XVIII CERTAMEN DE POESIA "MARC GRANELL" D'ALMUSSAFES

20140513233637-vicentsoler.jpg

Amb la col·lecció poètica "La llàstima"

El jove gater Vicent Botella, fill de Vicent Botella i Àngels Soler, va rebre divendres passat el guardó a la millor col·lecció poètica en valencià als premis de la 18a edició del Certamen de Poesia "Marc Granell" Vila d'Almussafes. Botella està establit a Àustria i va guanyar amb el treball inèdit titulat La llàstima, el poemari millor valorat pel jurat del certamen entre els altres 58 presentats per escriptors valencians i catalans. Botella es va desplaçar directament des de la ciutat de Viena, on resideix, per a rebre en primera persona el guardó, acompanyat pels seus familiars més acostats.

A Vicent li correspon pel premi 1.200 euros en metàl·lic, a més de la publicació de la seua obra en la col·lecció Razef de l'editorial Edicions 96, de la qual se li entregaran vint exemplars en concepte de drets d'autor l'any que ve.

La fotografia mostra el moment de rebre el guardó. Vicent al mig, junt amb Marc Granell i l'alcalde d'Almussafes.

FONT: Extracte del diari digital "La Veu". Foto: La Veu.DIVENDRES 16, A LA PENYA BARCELONISTA, LA HISTÒRIA DELS CINEMES A GATA

20140513235151-cartellhcinemes.jpg

El pròxim divendres, a la seu de la Penya Barcelonista del carrer La Creu, se celebrarà un acte cultural al voltant de LA HISTÒRIA DELS CINEMES A GATA. Aquest és la segona cita cultural al lloc, la primera va contar amb la presència de Manel Arcos i Jesús Moncho i es va parlar sobre el bandolerisme.

El treball que es podrà vore divendres és de Paco Moncho i està recoltzat amb un vídeo confeccionat per ell mateix. Imatges inédites dels cinemes, anècdotes, etc. No es una història definitiva, perque sempre estarà oberta a noves aportacions, fotografies, imatges, historietes que han sentit dels vostres pares o huelos.

Els organitzadors indiquen en la crida: "Tot el poble deuria col·laborar amb qualsevol dada o imatge d'alguna cosa que tinga. Entre tots serà més fàcil millorar aquesta història tan important pels gaters. Al acabar la conferència hi haurà una "picaeta". Així que ja ho sabeu.

A la imatge, el cartell anunciador de l'event.ESTEM EN PLENA CAMPANYA ELECTORAL PER A LES ELECCIONS EUROPEES 2014

Calendari electoral. El 25 de maig, diumenge, són les votacions

La campanya electoral per a les eleccions europees de 2014

Les pròximes eleccions al Parlament Europeu han començat ja tot el procés de ball de xifres i dades. Sense anar més lluny, fins dijous 15 de maig es pot sol·licitar per correu el vot dels electors residents a Espanya. Podrà remetre’s el vot per correu del fins el 21 de maig.

Com ja vaig informar el dia 9 de maig i fins el 23 de maig està en marxa la campanya electoral. A l’Estat espanyol, i més en concret a León ha estat malauradament empanyada la campanya per l’assassinat de la presidenta de la Diputació de León, Isabel Carrasco, la qual cosa és intolerable i injustificable una mort, encara que hi haja altres motius personals. Es va suspendre, en alguns llocs la campanya per respecte i condol.

Continuant amb el calendari, del 20 al 24 de maig es prohibiran publicacions, difussió o reproducció de sondeigs electorals. La jornada de reflexió serà dissabte 24 (dia de la final de la copa d’Europa de futbol) i la jornada de votació diumenge 25 de maig. Els gaters toca votar tots a les distintes taules del col·legi electoral ubicat a les aules dels pavellons del Grup Escolar de Primària "Santíssim Crist". La votació serà de les 9 a les 20 hores.

El procés continuarà amb l’escrutini i proclamació d’electes, per les Juntes Electorals Provincials, del 28 al 31 de maig. Les reclamacions es podran fer del 28 de maig al 2 de juny. La resolució i comunicacions seran del 28 de maig al 4 de juny. El recompe de vots per la Junta Electoral Central i l’atribució de escons amb proclamació d’electes es farà del 28 de maig al 14 de juny. Es publicarà al BOE del 29 de maig al 7 de juliol.

FONT: calendario electoral 2014.DIVENDRES 16, INAUGURACIÓ A LA BIBLIOTECA DE L’EXPOSICIÓ DE PINTURA DE RICARD VIVES

20140513235827-ricardvives.jpg

Divendres 23, es presentarà el llibre de la gatera María Rosa Mulet Grimalt

Al llarg del mes de maig, la Biblioteca de Gata està carregada d’actes i activitats, tant per gran com per menuts. El passat divendres, els més menuts van gaudir al migdia de "L’Hora del Conte" amb "El sastre valent" de Kamishibai. Els encara més menuts, els bebés amb pares i mares -com ja vaig publicar al blog- van estar a les 19 hores a l’acte de BENVINGUTS A LA LECTURA. Eren tots els xiquets i xiquetes nascuts a Gata des d’octubre de 2014 fins a abril de 2015. Se’ls va fer entrega als pares-mares del carnet de lector a més de regalar-los el seu primer llibre.

Aquesta setmana, el divendres 16 de maig, a les 12 hores, hi haurà "L’Hora del Conte" i a les 19 hores tindrà lloc la INAUGURACIO DE L’EXPOSICIÓ DE PINTURA DE RICARD VIVES, sobre el món gràfic i el lowbrow. A les 20 hores, el Club de Lectura parlarà del llibre "EL NIÑO DE LA PEONZA", amb el complement de poder comentar-lo amb el seu autor Jose Barceló, que resideix a Gata.

Divendres 23 de maig, a les 12 hores serà una nova edició de "L’Hora del Conte" i a les 20 hores arribarà la presentació del llibre d’una mestra pedagoga gatera María Rosa Mulet Grimalt, que es titula: L’ESCOLA POTENCIADORA DEL CREIXEMENT HUMÀ INTEGRAL.

Finalment, divendres 30 de maig, acabarà el mes amb una nova "L’Hora del Conte" a les 12 hores.

 A PARTIR DE DEMÀ S’AVANÇA LA PROHIBICIÓ DE CREMES DE RESTES AGRÍCOLES

Un bàndol de l’Ajuntament ho recorda

BAN: PROHIBICIÓ CREMES ESTIU 2014. CAMPANYA DE PREVENCIÓ I EXTINCIÓ D’INCENDIS FORESTALS

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències ha emés la Resolució de 7 de maig de 2014 (DOCV 7272/13-05-2014), la qual restringeix el període de cremes, establint que a partir del 15 de maig no es podran cremar restes forestals, agrícoles ni de jardineria, atenent l’extraordinari període de sequera en què ens trobem i amb vista a aconseguir una major PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS en les nostres muntanyes.

Per tant, del 15 de Maig fins el 15 d’Octubre de 2014 (inclosos), ESTÀ PROHIBIDA LA CREMA al nostre terme municipal.

A Gata de Gorgos, 13 de maig de 2014. L’Alcaldessa-Presidenta, María Teresa Signes Caselles. La Regidora de Governació, María Rosa Simó Pedrós.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.

 DISSABTE 17, DISCOMÒBIL WOW CIRCUS, PRO-FESTES FONT DEL RIU DE GATA

20140514223634-cartelldiscomobilcirc.jpg

Passat demà dissabte dia 17, al camp de futbol antic de "Les Sorts" tindrà lloc una nova discomòbil, en aquest cas amb una temàtica curiosa, el circ. Wow Circus es diu i estan previstes moltes coses. 

Actuaran els malabars dels Djs residents de WONDERWALL Gandia Roberto Sansixto i Jose Diaz B2B!, a més de la màgia WOW sessions de Betriu & V.Milda Djs!. També es presentaran allí les mil i una criatures de la Comissió de festes LA FONT DEL RIU!.

L’organització ha preparat molt sorpresa i comenta: "DISFRAZATE con la tematica CIRCUS y participa en los PREMIOS!". Si acudix la gent de 23 a 1:30 hores, per cada cubata es posarà un "xupito". Hi haurà premis a la millor disfressa, a la disfressa individual, una barra lliure; a la disfressa de parella, consumicions, i a la disfressa en grup, cinc litres d’alcohol.

A més, els organitzadors han preparat la "RIFA CIRCUS" amb premi de un Spa per a dues persones a l’Hotel Marriot, i un premi de dos sopars per a dues persones.

L’organització corre a càrrec dels joves festers de la Font del Riu, col·laborant la Regidoria de Festes de Gata.

A la imatge, teniu el cartell anunciador de l’event musical.HUI ÉS SANT ISIDRE LLAURADOR, dia de la sembra de les bajoques llargues

20140515230047-dscf0179.jpg

Dia 15 de maig és la festa de SANT ISIDRE llaurador. A Gata tenim la imatge amb rajoletes al començament del carrer Teulada del sant patró. És molt conegut el sant per la Fira de Sant Isidre a Madrid. Pel que fa a Gata, les veïnes del carrer li resaven abans la novena i li encenien la llumeta. Encara hui, els propietaris de la casa i algunes veïnes del voltant, li encenen el llum.

¿Però qui era aquest sant, quan va viure, que va fer?. Llaurador madrileny naixqué l’any 1080 i va morir en 1130. Fou canonitzat l’any 1622. És el patró dels llauradors i de Madrid. Va destacar per la seua pietat i la seua generositat.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos de Sant Isidre, la festa de hui:

PER SANT ISIDRE, EL MELONAR NI NASCUT NI PER SEMBRAR.

SANT ISIDRE LLAURADOR S’EMPORTA LA PLUJA I PORTA EL SOL. No hi diran per enguany a aquestes terres!!.

Finalment, cal dir que el costum agrícola diu que hui és el dia apropiat per sembrar les bajoques llargues, les que es gasten pel putxero i pel bullit.

A la imatge, la "capelleta" del carrer Teulada de Sant Isidre llaurador. Si s’adoneu una de les rajoletes del conjunt és del pis i no del dibuix del sant i el paisatge.

 LA PREMSA PARLA...dels endeutamens actuals dels ajuntaments (també Gata)

20140515230729-altrabandariupenyojs.jpg

També de la campanya "Benvinguts a la lectura" de la biblioteca

El diari digital LA MARINA PLAZA publica hui dijous dia 15 un interessant article sobre l’endeutament actual dels consistoris de les Marines, Alta i Baixa.

Titula: "Los ayuntamientos de la Marina rebajan por primera vez su deuda con los bancos tras los planes de ajuste". Als subtítols: "Los municipios de la Marina Alta reducen su deuda viva en 16,3 millones para dejarla en 141,7"; "En la Marina Baixa la cifra apenas baja en 3,2 millones tras crecer en 102 el año anterior"; "Benidorm se sitúa entre los 50 municipios más endeudados con los bancos de España." i "Catorce localidades más de las dos comarcas copan puestos en este ranking, entre ellos Calp, Dénia y Xàbia".

Al quadre, trobem que GATA DE GORGOS tenia un deute viu al 31/12/2011, em milers d’euros de 2.046. Al 31/12/2012 havia pujat fins 3.069. Després baixà al 31/12/2013 fins a 2.623. Si entenem que els habitants en 2013 eren 6.327, la distribució de deute per habitant al 2013 era de 414,6 euros.. La diferència 2012-2013 en milers d’euros és negativa de -446.

Si voleu llegir tot l’article ací teniu l’enllaç al mateix: http://lamarinaplaza.com/2014/05/14/los-ayuntamientos-de-la-marina-rebajan-por-primera-vez-su-deuda-con-los-bancos-tras-los-planes-de-ajuste/.

Benvinguts a la lectura

Per altra part, el diari LAS PROVINCIAS a la seua edició digital de hui dijous 15, publica la informació que vos donava fa uns dies: "Gata de Gorgos da la bienvenida a la lectura a los nacidos en 2013 y 2014".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201405/15/gata-gorgos-bienvenida-lectura-20140515000649-v.html.

FONTS: diari digital LA MARINA PLAZA i diari LAS PROVINCIAS, hui dijous 15-5-2014. Foto, vista parcial del poble, feta per José Salvador Ginestar Torres.

 ACONDICIONEN LA PISCINA DE GATA PER A COMENÇAR LA TEMPORADA

20140515231400-piscina14.jpg

Des de la regidoria de Serveis Municipals s’han iniciat les tasques de reparació i acondicionament de la piscina municipal per iniciar la temporada d’estiu 2014. La intenció és reparar les fissures per evitar filtracions i seguidament netejar les piscines i desinfectar-les i poder posar en funcionament les instal·lacions el proper mes de juny.

Enguany s’han avançat les tasques de condicionament ja que, des de la regidoria d’Esports, es pretén començar amb els cursos de natació a partir del 23 de juny, i oferir així més possibilitats de cursos i horaris. 

El cursos s’impartiran durant els mesos de juny, juliol i agost i els alumnes es podran inscriure en diferents modalitats: debutants, iniciats, perfeccionament, aquagym, bebès, rendiment,...
Les inscripcions es podran realitzar a partir del 19 de maig a les oficines de Solgata ( 96 575 64 87) de 9 a 13h i de 16 a 20h.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.ES PRESENTEN 190 OBRES A LA PRESELECCIÓ DE -ART AL VENT XI-

20140516162509-artalvent.jpg

Un total de 190 obres, arribades des de distints punts del món, s’han presentant a la fase de preselecció d’Art al Vent XI. S’inicia així el camí cap a la mostra que tindrà lloc del 14 d’agost al 7 de setembre en els carrers de Gata de Gorgos. Finalitzada la fase inicial, la de recepció de les obres, ha arribat el moment de seleccionar les que prendran part en la què és considerada com la major exposició d’art contemporani a l’aire lliure d’Espanya.

Ara, hi haurà un termini de menys de dos setmanes en què el jurat,  que està format per Isabel Tejeda, Marco Bittner i Anna Llòpis, ha de dur a terme la selecció definitiva, ja què en Art al vent XI hi ha cabuda per a 125 teles. La tasca del jurat és presenta complicada ja que, en opinió de l’organització, les obres presentades tenen un nivell molt alt, amb la qual cosa es confirma la impressió generalitzada de que la qualitat i la professionalitat dels treballs que concorren en esta convocatòria van augmentant any rere any.

Alhora que els passos previs a la mostra estan seguint el seu curs, des de la regidoria de Cultura va preparant-se també la programació cultural que acompanyarà a esta edició d’Art al vent. A més, com a novetat, l’organització s’ha unit a la Surface Design Associaton, associació que contribueix a donar major difusió a Art al vent i que permet la possibilitat de prendre part en la pròxima Biennal de la World Textil Art.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata. LA PREMSA PARLA A LA SAFOR DE GATERS: grup Tremp i Alba Vega Mulet

20140517173646-trempalba.jpg

Dos notícies hem trobat a la premsa de la comarca veïna de La Safor en els darrers dies, relacionades amb joves gaters.

Per una part, a LEVANTE-EMV el dia 11 es va publicar sobre el grup gater de música TREMP: "Un grupo de Gata defiende l’Auir grabando alli el videoclip de una de sus canciones". Al subtítol: "El trabajo, colgado en Youtube, ha recibido más de mil visitas en apenas un mes desde su creación"Es referix al grup de joves TREMP i al seu treball "Califòrnia". Podeu llegir tot l’article al següent enllaç: http://www.levante-emv.com/safor/2014/05/11/grupo-gata-defiende-lauir-grabando/1110324.html.

Per altra banda, el mateix diari publicava ahir dia 16 un reportatge sobre la gatera ALBA VEGA MULET i el seu company Víctor García. Titulava: "Dos estudiantes del Campus de Gandía de la UPV lanzan la webserie "Kids" para usuarios de internet". Al subtítol: "Víctor García y Alba Vega han realizado este proyecto como trabajo de final de carrera".

Ací teniu l’enllaç: 

http://www.levante-emv.com/safor/2014/05/16/estudiantes-campus-gandia-upv-lanzan/1112375.html?.

FONT: fotos i informació, diari Levante-EMV dies 11 i 16 maig 2014.JOVENTUT IMPULSA EL TREBALL PER A JOVES

20140517174340-cartellimpulsat.jpg
La campanya s'inicià a abril i ja estan fent-se les entrevistes
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Gata promou una campanya per tal de atraure a tots els joves amb algun tipus de formació específica, siga universitària o no, per tal d’ajudar-los a introduir-se en les empreses del nostre entorn o també contribuir a generar noves empreses joves.
La campanya va començar el passat mes d’abril en presentar-la al pub La Via 3.0, on es va explicar la forma de procedir. Ja estan fent-se les entrevistes als candidats i encara està oberta la entrada de candidatures.
Podeu informar-vos telefonant a la empresa que gestiona la campanya al 696452296 – Alberto o escrivint factoriadidees@hotmail.com.


MIRADES URBANES 1: El meu poble, sempre poble...(foto de Pablo Mulet Ivars)

20140517175550-fotogatapablomi-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA I RECREAR-SE AMB ELLA, PUNXANT ACÍ)

La imatge és impressionant. Pablo Mulet Ivars és l’autor. La mirada urbana que ell posa a través de la càmera i el resultat parlen per si mateixa. El blanc i negre la fa més bonica. És la primera de tres imatges seguides que posaré de amants de la fotografia gaters i de llocs de Gata. Ací, la vista que conseguix Pablo, membre de Fotoclub Forat.

FONT: Imatge de Pablo Mulet Ivars.MIRADES URBANES 2: també el meu poble...(foto de Miguel Ángel Mulet Ivars)

20140517211853-muletivars.jpg

Si un germà ha fet la foto que vos posava a l'entrada anterior, l'altre ha fet aquesta foto. Miguel Ángel Mulet Ivars ha conseguit aquesta imatge, amb el sol i el Montgó també com a protagonistes, encara que la mirada urbana demostra que és també el meu poble, Gata.

FONT: Foto Miguel Ángel Mulet Ivars.MIRADES URBANES 3: també Gata al tardet...des del carrer Nou (foto José Salvador Ginestar Torres)

20140517212752-carrernounit.jpg

I no n'hi ha dos sense tres. La tercera fotografia de les mirades urbanes cap a Gata està feta com vegeu al carrer Nou. El campanar és el centre de la imatge, la nit cau sobre Gata, les faroles donen la llum justa. No hi ha vehicles al carrer, excusa perfecta per a retratar el paisatge urbà que tan necessitem. La fotografia és de José Salvador Ginestar Torres. Una, dos i tres, gaudim de les tres fotografies.

FONT: Fotografia de José Salvador Ginestar Torres.AHIR, EL CINÈFIL PACO MONCHO VA FER UNA XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA HISTÒRIA DELS CINEMES A GATA

20140517231307-compohcinemes1.jpg

Sols va parlar del cinema La Paz, com a primera part

L’aficció pel cinema i els prospectes, per tot allò que envolta al cinema i més als nostres cinemes, li va portar a Paco Moncho a fer una xerrada-col·loqui ahir per la vesprada a la Penya Barcelonista. La introducció va estar a càrrer del president de la penya Salvador Mulet, el que vos escriu -com a Cronista de Gata- va fer la presentació i Paco Moncho va projectar un vídeo desglosant per dècades la història del cinema La Paz. Hora i mitja, en la que els assistents van conèixer totes les anècdotes, la història i els protagonistes més importants del cinema que fundà el Ti Quico Sella, passa pel Ti Passetes i acaba amb Juan "el del cine" com es deia al mestre que es va fer càrrec dels dos cinemes ja al final. El cinema La Paz, des de principis del segle XX tancà les portes el 25 de maig de 2003. Moncho va anar posant veu a la història en dècades, per mig d’un vídeo que va resultar molt interessant.

A l’acte assistiren l’alcaldessa Maite Signes, el regidor de Cultura Juan Pedrós, així com familiars dels que foren els protagonistes, com els germans Signes "Texanos", el fill de Felipe "el del cine", els Feliu, aficcionats i penyistes.

La "Història dels cinemes a Gata" sols va tractar del cinema la Paz, queden altres capítols per a parlar de les sis sales que tingué el poble de Gata, que seran objecte d’una segona part més endavant.

A la composició, diversos moments de la xerrada-col·loqui, així com algunes fotografies del vídeo.JA ES PREPARA EL GRUP QUE ANIRÀ DE PELEGRINS AL CAMÍ DE SANTIAGO

20140518133148-pelegrins1.jpg

Van fer la primera ruta pels voltants de Gata

Primer dia d'entrenament en grup i seriós, per als que seran pelegrins al Camí de Santiago a finals d'agost, a la caminata de uns 110 kilòmetres que prepara la parròquia de Gata.

La ruta de fa uns dies va ser pels voltants de Gata. Des de Gata es van dirigir cap a la Vall del Cavall, Ramblars, les Catarroges, de nou pels Ramblars van pujar a la pinada de l'Estanquer, els Julians, pel Camí Vell de Gata, l'olivera mil·lenària, per baix Montgó -urbanització Los Lagos-, pel barranc de l'Eura, camí de al Faixa, Jesús Pobre, pels Bisserots, per davant de la fàbrica de "Vigar", camí dels Quadros, cap a Gata. En total, el grup va recórrer uns 20 kilòmetres en 4 hores i 41 minuts, quasi cinc.

La preparació seguirá més dies, per tal de posar-se en forma per a la prova definitiva a l'agost.

A la fotografia de la parròquia de Gata, vegeu al grup al Camí Real.ORDENAT "DIÁCONO" JOSÉ DIEGO MORELL, DE PEDREGUER (son pare és gater)

20140518144007-ordenaciodiaques.jpg

Ahir dissabte van ser ordenats diaques ("diáconos") un total de onze seminaristes al Seminari Metropolità de València, a Moncada. Entre ells, un veí de Pedreguer JOSÉ DIEGO MORELL, de pare gater i mare pedreguera. De la família dels "Gallons" va viure una temporada a Gata i després s'en van anar a viure definitivament a Pedreguer. Pepe, com el coneixen tots, té 27 anys.

Cal recordar, que el diaconat, que és el pas previ a l'ordenació sacerdotal, possibilita que els diaques, a partir de la seua ordenació, puguen predicar la paraula de Déu i presidir la celebració dels sacraments del Bateig i del Matrimonio, així como servir a l'altar i ser ministres de la Comunió.

A la imatge, vegeu a Pepe Diego Morell amb collet (segon per l'esquerra, si mreiu la foto). A més, al seu costat també està el seminarista que actualment està a la parròquia de Gata i que és de Sagra, Vicent Femenía.

FONT: notícies AVAN. foto extreta del facebook.INAUGUREN A LA BIBLIOTECA DE GATA L'EXPOSICIÓ DE RICARD VIVES

20140518145606-expobib3.jpg

El passat divendres 16 de maig es va inaugurar l'exposició de Ricard Vives a la Biblioteca Pública Municipal de Gata. L'alcaldessa de Gata, Maite Signes, i el regidor de cultura, Juan Pedrós van destacar l'originalitat de l'obra de Ricard qui és un excel.lent exemple del món gràfic i del lowbrow. Us recomanem visitar la biblioteca i gaudir de l'original exposició de Ricard.

FONT: Text i fotos Ajuntament de Gata.ELS MILLORS GATERS DE LA PROVA DE EL VERGER

20140518171056-elvergerpodiumsgaters.jpg

Seguixen passant fulles del calendari d’atletisme. Ahir per la vesprada va ser la carrera a El Verger, dins del Circuit a Peu Marina Alta. Els gaters van estar presents i van fer bons papers a la VIII Volta a Peu de El Verger, sobre tot per categories.

Primer vos pose, els millors de la general, dels 100 primers llocs. El millor gater va quedar el 33, el juvenil JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ, que va fer un temps de 37 minuts i 13 segons. Al lloc 42 entrava ANTONIO FORNÉS PEDRÓS. Era el 48 JAIRO SOLER SALVÁ i el 50 JOAN JAUME TORRES OLIVER. Al 77 entrava VICENTE LLOPIS CHELI. Al 83 JUANAN MAS LEYDA.

Per categories és on van descatar els gaters i les gateres. A la juvenil femení, MOLLY WOODS va ser segona (361 de la general) i ANNA TORRES SIMÓ tercera (750 a la general). A la juvenil masculí, va ser segon el ja nomenat Jorge Rodríguez Salvá. La primera veterana A va ser CHRISTINA MALLETT (212 a la general). El ja nomenast Vicente Llopis Cheli sigué segon dels veterans D.

Finalment, als llocs dels xiquets, l’aleví MAR SALVÁ SEPÚLVEDA va quedar tercera i va fer pòdium a la seua categoria.

FONT: classificacions Somesport. Fotos: Christina Mallett i Esther Sepúlveda. ANIT, DISCOMÒBIL AMB PREMIS PRO-FESTES FONT DEL RIU

20140518204302-discomobil.jpg

Anit, a l’antic camp de futbol "Les Sorts" es va celebrar una nova discomòbil per a recaptar fons per a les festes del barri la Font del Riu de Gata, que ja s’apropen a passos agegantats. La temàtica de la sessió era el circ. Van escoltar tots la música dels Djs Roberto Sansixto i José Díaz (Gandía), per una part, i els gaters Wow Audiovisual (Betriu & Milda) i les disfresses tenien premi, igual que la rifa que es va fer. Molta gent, bon ambient de joventut i, com sempre, tot un èxit, com les discomòbils que van fent-se al calendari de divendres o dissabtes gaters, ja siga per a les festes patronals del poble per la Comissió de Festes 2014, ja siga per a la Font del Riu, que farà les festes a Sant Joan.

La comissió, per ser del meu barri i estar prou en contacte amb ells, m’ha facilitat els resultats dels números premiats de la Wow Circus Party. Són els següents:

-SPA: 2381 al 2390. -SOPAR al Bar EL PATI (obsequi del Bar El Pati): 2771 al 2780. -SOPAR al Bar LA TOSCA: 4061 al 4070. 

 Els PREMIATS envieu un privat al facebook de la Font del Riu i ho arreglaran. A més, comuniquen també que avui o esta semana publicaran la foto de la MILLOR disfressa CIRCUS!. Qui siga agraciat tindrà una BARRA LLIURE en la proxima DISCOMOBIL.

A la composició, diversos moments de la discomòbil.IMATGES DE FESTA: ...PARELLA GUANYADORA DE LES DISFRESSES D'ANIT A LA DISCOMÒBIL

20140518222749-premisdisfresses.jpg

La Comissió de Festes de la Font del Riu ha fet ja pública la parella millor disfressada, les CAMPIONES de la disfressa de la CIRCUS!!!. Les teniu a la imatge. Les pallasses multicors formades per Jessica Marrone i Mayra Flórez. Ja es posaran en contacte amb l’organització per a obtindre el premi corresponent.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (17): les cases del Penyó cap al pont

20140519234329-compocasespenyo.jpg

Reprenc la sèrie que portava dies sense aparéixer al blog. Les comparacions, a vegades, són fortes. Quan va nevar o quan feien les baranetes de les dues parts del carrer Penyó, es van fer fotografies d’aquest lloc en concret. Ara al segle XXI està completat canviada la fisonomia urbana, sobre tot les cases que donen entrada al pont i la pujada, la Costera del Grup Escolar, que es veu també al fons. Mireu la comparació, hi ha diferències!!.GATERS AL CAMÍ DELS BANDOLERS DE SENIJA (II CURSA I MARXA DE MUNTANYA)

20140520001845-pepanto.jpg

PEP SIGNES FORNÉS (PALERES) OBTÉ EL QUART LLOC

LA PRIMERA DONA VA SER LA GATERA ANTONIA VALERO SIGNES

Ahir diumenge es va celebrar al terme municipal de Senija la cursa i marxa de muntanya titulada "Camí dels bandolers". Els corredors van fer 21 kilòmetres i els caminants 15 kilòmetres. Estaven les dues modalitats. Organitzaven l'Ajuntament de Senija i el Grup Margalló de Benissa. Els nostres veïns gaters i la resta de participants es van trobar amb la sorpresa de la pluja, que encara que dèbil va destorbar una mica i va refrescar l'ambient.

Anem al llistat de corredors gaters, que van entrar entre els 100 primers. El millor classificat va ser PEP SIGNES FORNÉS (PALERES) -UMMA- que entrà 4rt. amb 2 hores, 8 minuts i 50 segons. Al 15 entrava XAVI TORRES OLIVER (GEG). El 21 ho feia FERNANDO ARABÍ ARABÍ (GEG).  AL 37 JAUME SALVÁ TORRES (C.A. Gata). Al 48 entrava JOSÉ FRANCISCO SALVÁ RODRÍGUEZ (GEG). 

La primera dona en entrar a meta va ser gatera: ANTONIA VALERO SIGNES, al lloc 52 de la general.

Classificacions, Grup Margalló Benissa. Fotos facebook.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.475, la del dia 1/5-

20140520003149-neu1983salvadorpons-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Per fi, ja tenia ganes. Reprenc la sèrie de fotografies antigues, encara que siga per un dia. La que tocava publicar el primer dia del mes és impressionant, és de les bones, bones. Bona vista i sobre tot amb aquesta gran nevada que fa gaudir del paisatge. El fotògraf gater SALVADOR PONS va aconseguir aquesta instantània des de dalt de les Coves Roges aquell 13 febrer de 1983, d’allò fa ja 31 anys. Si recordeu el dia abans "darrer dissabte" havia nevat i copiosament, deixant aquesta estampa, que pareixia nadalenca. Mireu i observeu els detalls dels terrats de les cases, els racons més bonics. Gaudiu de la vista i recordeu-la.

FONT: Fotografia de SALVADOR PONS. EL PASSAT CAP DE SETMANA, XERRADES A LA PARRÒQUIA SOBRE SEXUALITAT

20140520233209-compoparroquia.jpg

Per a matrimonis, joves, xiquets i majors 

Mes de la Verge: divendres 23, el novedós "Rosari Vivent" a la placeta de l’ermita, al mes de la Verge

El passat cap de setmana, els locals parroquials "Verge del Carme" van ser l’encontre de tres generacions: pares i mares, xiquets i uelos. Es van reprendre les xerrades de l’Escola de Pares, que organitza la parròquia, amb el tema de la sexualitat. Va ser la ponent Begoña Ruíz Pereda, de León. Els xicons de postcomunió i del cor infantil també van assistir a una xerrada de la mateixa ponent, qui els va parlar del valor de la vida i el cos, que som éssers únics i irrepetibles, que deuen confiar en els majors, pares i professors.

Finalment, la ponent va tindre una xerrada amb els més majors, els uelos. Una xerrada que va versar sobre la bellea de la sexualitat basada en les catequesis de Joan Pau II.

La parròquia va agrair públicament a Begoña Ruíz Pereda l’esforç de vindre i recórrer 700 kilòmetres per a estar ací, el rector donava les gràcies per la seu presència, el seu bon fer i dir.

ROSARI VIVENT

Per altra banda, s’anuncia des de la parròquia que divendres dia 23, a les 22 hores, a la placeta de davant l’ermita, tindrà lloc un acte novedós, al que se li ha nomenat  ROSARI VIVENT. Es fa per ser maig el mes de la Mare de Déu. I serà totalment diferent al que estem acostumbrats, al res del sant rosari. 

FONT: Informació i fotos, Parròquia de Gata.
GATA ACULLIRÀ DEL 4 AL 6 DE JULIOL EL PRIMER CAMPUS DE VOLEIBOL

20140520234218-cartellvolei.jpg

Novetat a Gata i també per primera vegada a la comarca. Del 4 al 6 de juliol tindrà lloc a les instal·lacions esportives de Gata, un campus de volei dirigit als xicons i xicones entre 8 i 15 anys (de benjamí fins a cadet). Hi haurà monitors titulats amb experiència, tant com a entrenadors com a jugadors. Serà dirigit per David Gallego Martínez. 

El preu serà de 35 € per alumne (30€ si ha assistit tot el curs a l’escola de volei de Gata). Inclourà: segur, samarreta commemorativa, classes específiques amb entrenadors, entrada a la piscina i ús de dutxes, menjar del diumenge i participació en un torneig intern amb regals.

És una oportunitat per a millorar en aquest esport, iniciarte en ell o simplement fer nous amic i passar un cap de setmana divertit practicant esport.

Per supost, l’event té el recolzament i el patrocini de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata i col·laboren diverses empreses.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event. 

FONT: Ajuntament.
GATA TINDRÀ 8.636,39 € D’AJUDA AQUEST ANY DE LA DIPUTACIÓ PER AL CONSORCI DE BOMBERS

Hui es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP), la distribución de la Convocatòria d’ajudes als ajuntaments de la província d’Alacant amb població inferior a 20.000 habitants per a cobrir les aportacions estatutàries del Consorcio Provincial per al Servei de prevenció i extinció d’incendis i salvament, anualitat 2014. L’import total i màxim és de 634.479,77 euros, a favor de tots els ajuntaments en funció del nombre d’habitants i el percentatge de subvenció.

Gata s’emmarca al grup dels municipis de entre 5.000 i menys de 10.000 habitants. De una població de 6.270 habitants, té una aportació de 24.675,39 € i el percentatge que li correspon és del 35%, és a dir 8.636,39 €.

FONT: BOP dia 20-5-2014.
AHIR...HUI, SEMPRE GATA (18): carrer Bisserot avall.

20140520235619-compobisserot.jpg

Vegeu la diferència, d’aquells anys -1964- a ara, 2014. Ha passat mig segle de vida, entre les parets del carrer Bisserot i entre el sòl. Com vegeu, a la foto de dalt s’apreciaven els farols que s’havien acabat de posar. S’inaugurava el nou enllumenat públic. La fotografia de baix no està feta de nit, però està feta per a vore la diferència a les voreres, al mig del carrer. Mireu el paviment encara de terra, ara és de pol. Les cases també hi ha diferència i aquell traçat tan sinuós de la part esquerra baixant. El carrer Bisserot avall era distint.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.476, la del dia 2/5-

20140521000551-pepeobrer.jpg

De nou, seguix la sèrie de fotografies antigues. La que tocava publicar-se el segon dia del mes fa ressó d’un aniversari, les noces d’or de l’obrer i músic (ara també compositor) jubilat, Pepe Monfort Monserrat i la seua dona Rosario Monfort Rosa. Va ser el passat dia 16, feia 50 anys que es van casar. A la fotografia vegeu a Pepe, en primer terme amb guants. La novia, amb vel, darrere. Ara, 50 anys després, es van reunir tota la família per celebrar-ho i una de les nétes, Sandra, a la qual li ho agraïsc va pujar aquesta fotografia al facebook. 

FONT: Fotografia pujada al facebook per Sandra Cabrera Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.477, la del dia 3/5-

20140521001031-vicenteipantaleon.jpg

Una altra fotografia extreta del facebook pujada per Miguel Ángel Mulet. Dos joves a un baret del port de Xàbia. Anys 50?. A l’esquerra, amb ulleres, teniu a Vicente Mulet, que s'anomenava "Vicente Xona" i a la dreta a Antonio "Pantaleón". Estaven fent-se una cervesseta.

FONT: foto propietat de M.Ángel Mulet Ivars.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.478, la del dia 4/5-

20140521001934-classedmercedes-copia.jpg

(PER TAL DE VORE MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXEU ACÍ)

La fotografia corresponent al quatre de maig, la nº 1.478, va sobre l’ensenyament, més en concret sobre els mestres de Gata i el seu alumnat. La va pujar al facebook l’amic Eugeni Adolf Monjo, amb motiu de contar la història del matrimoni de mestres format per Don Joaquín Mestre i Donya Mercedes Soriano. Ací teniu les alumnes de Donya Mercedes, feia molt poc que s’havia obert l’escola, que data de 1958. A mesura que aneu indetificant-les, podeu anar dient-ho i completarem els noms de totes les alumnes, si és possible.

*Les fidels usuàries del blog comencen a aclarir la identificació de les alumnes. Comenta Mari Moncho Mulet: "La primera de la dreta amb ulleres pareix María, la filla de Pedro "el calderer", del carrer Bisbe Cervera.

Diu Rosa M. Monfort Monfort: "i la de darrere pareix Teresa, la germana de Marisol que viu per el costat del bar La Paz".

Vicky Grimalt també cometa la fotografia: "la tercera començant per l’esquerre és la meua tia, pepita Caselles Diego, del carrer Sant Vicent i la del costat, la de negre, és María Rosa Sirera".

Altra usuària "anònima" comenta: "Teresa, la germana de Marisol, no és la que diu Rosa M. Monfort Monfort. És la segona començant per l'esquerra de la filera de davant". Queda aclarit.

Gràcies a les quatre des del blog.

FONT: fotografia pujada al facebook per E.Adolf Moncho.RECLAMACIONS PELS DOS DIES SENSE INTERNET A GATA (19 i 20 de maig)

Els serveis jurídic de l’Ajuntament de Gata estan preparant la reclamació al subministrador de serveis d’Internet i l’informe tècnic pertinent, ja que hem estat sense servei els dies 19 i 20 de maig, cosa que ha provocat perjuicis al funcionament normal dels serveis.

Totes aquelles persones i establiments que s’han vist afectades i volen adherir-se a la reclamació poden passar per l’Ajuntament i emplenar el formulari que se’ls facilitarà.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.S’ESGOTEN ELS PARTITS DE LA PEDRERA. ÚLTIMS PARTITS DE LA TEMPORADA DE FUTBOL

L’Associació Futbol Base de Gata comunica que ja s’ha arribat a l’ultima jornada d’aquesta temporada amb els equips de la federació. Els equips de prebenjamí encara els queden alguns partits més.

La jornada 26, corresponent al dissabte 24 de maig és la següent:

CADETS: U.D. Ondarense-Gorgos C.F., a les 17,10 hores. INFANTILS: U.D. Ondarense-Gorgos C.F. a les 16 hores. ALEVÍ B: Calp C.F. "B"-Gorgos C.F. "B" a les 9,30 hores. BENJAMÍ B: Calp C.F. "B"-Gorgos C.F. "B" a les 9,30 hores. PREBENJAMÍ A: Calp A2-Gata de Gorgos A, a les 11 hores i PREBENJAMI B: Calp B2-Gata de Gorgos B, a les 12 hores.

Per altra banda, també s’informa que l’equip BENJAMI A va acabar els seus partits el dissabte passat día 17 a Teulada. Enhorabona a l’equip per eixe 5é lloc a la classificació.

FONT: Associació Futbol Base Gata.DIVENDRES, INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA DEL GRUP DE PINTURA DE MARÍA JOSÉ LLIDÓ

20140521205455-cartellmjllido.jpg

A la sala d’exposicions de l’Edifici Polivalent

El grup de pintura de Mª José Llidó inaugura la seua exposició divendres 23 de maig a les 19 hores a la sala d’Exposicions de l’Edifici Polivalent. La mostra recull obres dels alumnes i de la tasca que han realitzat durant l’any. Estarà exposta fins el 31 de maig, en horari de 18.30 a 20.30, de dilluns a divendres, els dissabtes i diumenges de 11 a 13 i de 18 a 20 hores.

A la fotografia, el cartell anunciador.

FONT: Ajuntament de Gata.

 DIVENDRES, PRESENTACIÓ A LA BIBLIOTECA DEL LLIBRE DE LA GATERA MARÍA ROSA MULET GRIMALT

20140521220549-presentaciomr.jpg

Sobre l’Escola i el creixement humà integral

Divendres dia 23 de maig, a les 20 hores, tindrà lloc la presentació a la biblioteca de Gata del llibre escrit per la mestra MARÍA ROSA MULET GRIMALT. El llibre es titula: "L’Escola Potenciadora del Creixement Humà Integral". Intervendran en l’acte l’autora, l’escriptor i crític literari, a més de llicenciat en Filologia Catalana, i germà de l’autora, Carles Mulet Grimalt, i el Regidor de Cultura, Joan Pedrós.

FONT: la mateixa autora.

 UNA GATERA, MARÍA EUGENIA SALVADOR FELIU, DELEGADA D’UN EQUIP DE RUGBY DE VALÈNCIA

20140522224530-rugbi5.jpg

Els seus dos fills, José i Carlos, juguen al Cau Rugby Valencia

José, el major, és campió nacional i ha jugat a la selecció sub17  

Els gaters estan per tots els pobles i ciutats, per tot arreu del món. Seria molt bó fer un llistat dels que actualment tenim "escampats" -si em permeteu l’expressió- per tots els indrets i fent tota classe de feines. Són emprenedors, són valents.

El cas que ens ocupa és el d’una gatera que molts conegueu: MARÍA EUGENIA SALVADOR FELIU, la germana de María Elena "la de la farmacia" i filla de Eugenia i el recordat Paco. Per què és notícia María Eugenia?. L’altre dia, repassant el facebook, la vaig vore amb un equip de rugby de València. Em va sorprendre, ja que no coneixia eixa faceta seua. Li vaig preguntar i em va contar que els seus dos fills jugaven a l’esport dels valents, dels "cavallers" i a més el major era campió nacional i ella era delegada (de manera altruïsta, perquè les mares es fan càrrec). Ella mateixa va fer un resum:

"Jo a més de mare d’un dels jugadors -el meu fill- sóc la delegada de l’equip des del segón any que ens vam unir a esta família, en la qual hi ha una escola de 300 xiquets des dels 8 anys fins ….ja que també hi ha veterans i equip femení".

I quina és la vostra funció?. "La funció del delegat o delegada és omplir actes abans dels partits i gestionar les fitxes dels xicons, però en estes edats també exercim de mares dels jugadors, este any tinc un grup de 33 jugadors".

I com va ser entrar al rugby?. "Vos conte un poc la història de l’esport que "és de villans jugat per cavallers". És el rugby i fins que no el coneixes no t’en adones de lo bó que és".

"Els meus dos fills, José i Carlos, que hui tenen 16 i 13 anys respectivament, juguen des de l’any 2008 en el Cau Rugby Valencia (podeu vore més informació a la pàgina caurugbyvalencia.com). José desde que començà juga de "ala" que és la posició de la banda. Des de l’any 2008 fins el passat 2013, ell i el seu equip han sigut campions d’Espanya (encara que el seu equip ja portava alguns anys sent-ho). Des de fa tres temporades ha sigut seleccionat per a jugar representant a la Comunitat Valenciana i des de fa dos a Espanya. L’any passat jugà amb la selecció espanyola sub17 a Portugal i Holanda conseguin guanyar el torneig, però varies luxacions de muscle i posterior operació l’han apartat aquest any de la competició".

I que em dius de Carlos? "Amb respecte al menut, Carlos juga de "apertura" que és en el centre del camp i dirigeix als seus companys en el joc, la trayectoria no és tan espectacular però porta dos anys guanyant la lliga a la Comunidad Valenciana i el torneig del que vegeu les fotos es el campionat d’Espanya que s’ha disputat a Valladolid. Jugaven 29 equips de tota Espanya i el Cau ha quedat nové a la general i primer a la copa de plata". 

Explica un poc com es este deport?

"El millor és que es juga en tres temps, dos són de rugby i el tercer, que així s’anomena, tercer temps és quan acabat el partit, l’equip local invita al visitant a un esmorzar. A l’àrbitre ens dirigim quan volem dir-li alguna cosa, com a Senyor i crec que amb això queda tot bastant explicat".

Ja coneixem més a aquesta família, amb arrels gateres. María Eugenia, en la seua tasca diària, té un laboratori d’ortodòncia, ja que és protèsic dental. Els dissabtes pel matí, al rugby, i després cap al poble on va nèixer i del que es sent molt orgullosa, Gata. 

En les fotos del trofeu, Carlos és el que està més a l’esquerra, de peu. A María Eugenia la vegem amb una companya alçant el trofeu. Al major, José, en l’altra foto.

FONT: Informació i fotos facilitades per María Eugenia Salvador Feliu.LA PREMSA PARLA DE...la greu averia d’Internet a Gata

Ahir vos posava la informació que donava l’Ajuntament al respecte de la greu averia d’Internet, que es va produir a molts dels aparells tant a l’ajuntament, comerços, com domèstics, els dies 19 i 20. Hui ho publica a la primera fulla de la Marina el diari LAS PROVINCIAS. Titula: "Una avería en el servicio de internet bloquea el Consistorio de Gata durante dos días". Al subtitol: "El Ayuntamiento de Gata de Gorgos recuperó ayer el servicio de internet tras permanecer el lunes y el martes sin conexión".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201405/22/averia-servicio-internet-bloquea-20140522003013-v.html.

FONT: diari LAS PROVINCIAS 22-5-2014.EL FOTOCLUB "FORAT" DE GATA MOSTRA EN VÍDEO TOTES LES FOTOGRAFIES PRESENTADES AL X RALLI FOTOGRÀFIC

20140522230158-xrallyfcforat.jpg

Podeu trobar al següent enllaç de Youtube, pujat pels membres del Fotoclub "Forat" la col·lecció de fotografies presentades al X Ralli Fotogràfic de Gata, algunes d’elles precioses i amb unes vistes i angles impressionants. Gaudireu d’elles i ens apropareu un poc més als costums, vistes, detalls i panoràmiques del poble.

Podeu punjar ací: FOTOS RALLI 2014. A la imatge, una bonica imatge de la font, la plaça i l'església.

FONT: Vídeo pujat a Youtube el 2-5-2014. Té 32'25 minuts.

 IMATGE CURIOSA: UN GEST QUE HONRA A UNS XIQUETS QUE HUI SÓN UNS HÒMENS

20140522235348-peramanoloalevins.jpg

Pujen al facebook una de les citacions a un partit qualsevol de Manolo "el Policia" dels alevins de la temporada 2003-2004

He trobat al facebook esta imatge curiosa i simpàtica. La pujava un dels protagonistes, Miquel Vives Herrero. Guardar-ho anys i anys, fins arribar a hui. Publicar-ho al facebook. Un tresor que honra a tots els xavals que van ser els jugadors alevins aquella temporada 2003-2004, ara deu anys més tard ho pujen al facebook. La temporada anterior havien quedat campions de lliga. El seu preparador era Manolo López "el Policia". Manolo els posava alguna coseta al costat de cadascú a les al·lineacions. Podeu llegir-ho i gaudir de les recomanacions que els feia. No faltava la curiositat, però també la lleialtat d’uns xavals que hui ja són uns hòmens.

FONT: imatge escanejada pujada al facebook per MVH. 
TONI PEDRO GARCÍA, un jove de Gata infantil, porter del Ciutat de Benidorm. És el menys golejat del grup

20140523000337-compotoniportercbenidorm.jpg

L’equip infantil de primera regional, on juga Toni, ha quedat campió de lliga

Si a una entrada anterior de hui mateix vos posava a una mare gatera delegada d’un equip de rugby a València, amb els seus fills jugant a un gran nivell, ara descobrim a un jove gater, que és porter del Ciutat de Benidorm infantil i que ha quedat campió de lliga 2013-2014, en el grup VIII de Primera Regional. És TONI PEDRO GARCÍA, fill de Antonio i Juana. Com a premi i per tancar temporada, els xavals, preparadors i alguns pares-mares, visitaran Madrid. Dimarts 27 i dimecres 28 de maig jugaran dos amistosos a la capital. El dia 27 de maig, dimarts, ho faran a Valdebebas, la ciutat esportiva del Real Madrid) i jugaran contra el Infantil A del Real Madrid. Dimecre 28 visitaran Las Rozas (la ciutat esportiva de la Federació Espanyola, i ho faran contra una selección infantil de l’A.F.E.

Però quina ha estat la trajectòria de Antonio fins arribar al Ciutat de Benidorm?.

Té tretze anys, a agost complirà els 14. Jugà de pre-benjamí i un any de benjamí al Gorgos C.F, l’equip de Gata. El segon any de benjamí, els dos d’aleví i el primer d’Infantil va anar més amunt i va jugar a Xàbia, on guanyà dos lligues. Aquesta temporada ha jugat al Ciutat de Benidorm sent el porter menys golejat del grup. El trofeu al equip mennys golejat l’ha conseguit tres anys, el que dona una idea de la projecció tan bona que té el xaval gater.

A les imatges de la composició, vegeu a Antonio amb el trofeu de la Costa Blanca Cup de setmana santa, quan va quedar porter imbatut. L’estatueta de premi d’aquesta lliga que posa "Toni, Campeones 1ª Regional Infantil, Sin esfuerzo no hay recompensa" i tot el grup celebrant la lliga.

FONT: Informació i fotografies facilitades per son pare, Antonio Pedro.EL CURS PRÒXIM COMENÇARÀ PER A TOTS EL 3 DE SETEMBRE

20140523135017-grup.png

S’unifica la Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, nivellant-se al model europeu

Hui divendres dia 23 de maig es publica al Diari Oficial de la CV (DOCV), la Resolució de Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es fixa el calendari escolar del curs acadèmic 2014-2015. Gata té infantil, primària, secundària, batxillerat i formació d’adults i ens interessa a tots.
El curs escolar començarà en Infantil i Secundària el dia 3 de setembre de 23014 i acabarà el 19 de juny de 2015. En Secundària Obligatòria, Batxillerat i FP començarà igual i acabarà el 10 de juny de 2015. Al primer curs de FP començarà el 12 de setembre i acabrà el 10 de juny de 2015, mentre que en ensenyances artístiques, idiomes i formació de persones adultes començaran el 15 de setembre de 2014 per acabar el 10 de juny de 2015.
Pel que fa a les hores lectives, en tindran entre 870 i 880 l’alumnat de Infantil i Primària. Entre 1.010 i 1.022, la ESO, primer i segon; a tercer i quart d’ESO s’afegiran dos hores setmanals més.

Les vacances escolars de Nadal seran del 23 de decembre de 2014 al 6 de gener de 2015. Les vacances de Pasqua: del 2 al 13 d’abril de 2015.
Durant el curs escolar pròxim seran festius els dies següents: – 9 de octubre, dia de la Comunitat Valenciana, – 8 de decembre, la Immaculada Concepció. – 19 de març, Sant Josep i 1 1 de maig, Festa del Treball.

FONT: DOCV 23-5-2014.IMATGES CURIOSES: QUINA VISTA TÉ GATA, EN UN DIA CLAR I RAS!!

20140524095922-fotovistagataxula-copia.jpg

(PODEU VORE LA FOTO MÉS AMPLIADA, PUNXANT ACÍ)

Quina imatge més curiosa!!. Aprofite la fotografia pujada al facebook per l’amic Jesús A. García per a mostrar-la al blog en tot el seu esplendor. Un dia clar i ras fa un quadre preciós, excel·lent i, sobre tot, si el balcó escollit dona joc. La part històrica de Gata, la part coneguda perquè està l’Ajuntament, el Centre Social i l’església, es conjunta amb el parc del Raval, els colors que ara presenta i, sobre tot, el llit del riu Gorgos, al pas pel poble...Jesús mateixa diu de la foto: "Hi ha dies que la llum és un bon aliat per a la fotografia". Gaudiu d’ella.

FONT: fotografia de Jesús A. García Soler.

 ELEGIDES LES OBRES QUE PARTICIPARAN A LA XI EDICIÓ DE ART AL VENT 2014

20140523150844-artalventtelas62.jpg

Gata, aparador d’art contemporani per a 25 païssos

De les 190 teles presentades per a participar en Art al Vent XI, el jurat ha elegit aquesta setmana un total de 129, a les que hi haurà que afegir alguna creació de artistes invitats. Finalment, la mostra contarà al voltant de 135 obres a exposar en els balcons del casc antic de Gata de Gorgos del 14 d’agost al 7 de setembre.

El jurat de la preselecció l’han format Isabel Tejeda, Marco Bittner i Anna Llòpis, els quals han pogut constatar un nivell artístic i creatiu molt alt en les obres presentades. Les que han estat escollides procedeixen de 25 païssos distints: Veneçuela, EE.UU., Mèxic, França, Espanya, Xapó, Gran Bretanya, Rúsia, Noruega, Argentina, Canadà, Xina, Alemanya, Holanda, Itàlia, Marroc, Egipte, Suècia, Lituània, Xile, Costa Rica, Brasil, Portugal, Puerto Rico i Taiwan. Així que Gata de Gorgos serà en Art al Vent un aparador ("escaparate") de l’art contemporani de quatre dels cinc continents.

"Art al Vent" és més que una mostra a l’aire lliure d’art contemporani plasmat en llenços que ondejen al vent penjats dels balcons de les cases de Gata, com ho fan, des de fa dècades, els millors cobertors de les llars gateres durant les festes i processons més senyalades. És una senya d’identitat, un buc insígnia, per això s’acompanya d’una programació cultural, propostes gastronòmiques i una oferta comercial ex profés. El que convertix a la població en un punt de mira en els últims cuetaes de l’estiu.

A la imatge, la mostra d’una edició anterior.

FONT: text i foto Factoria d’Idees,per a Art al Vent XI 2014.INAUGUREN MOSTRA DE L'ALUMNAT DE PINTURA DE MARÍA JOSÉ LLIDÓ

20140524170154-alumnatmjllido.jpg

Ahir divendres, a les 19 hores, va quedar inaugurada fins el dia 30 la mostra d'obres de pintura dels alumnes de les classes de pintura de María José Llidó, al Centre Polivalent Juvenil. Hi van assistir l'alcaldessa i el regidor de Cultura, així com tots els artistes, familiars i la mestra, María José.

A la imatge, el grup de pintura i les autoritats.LA MESTRA I PEDAGOGA MARÍA ROSA MULET GRIMALT PRESENTA EL SEU LLIBRE A LA BIBLIOTECA DEL SEU POBLE

20140524172332-mr2pres.jpg

"L’escola potenciadora del creixement humà integral" és el treball fet llibre

Estava tot ple, educadors i educadores, mestres, pares/mares, amic i amigues, interessats pel llibre, el títol i l’autora, van assistir a la presentació del llibre de l’autora gatera MARÍA ROSA MULET GRIMALT. El regidor de Cultura, Joan Pedrós, va introduir l’acte; després l’escriptor i mestre jubilat, germà de l’autora, Carles Grimalt, va donar unes pinzellades de l’obra ressaltant el gran treball de la mestra i pedagoga, que va experimentar les sessions que es presenten al llibre "L’ESCOLA POTENCIADORA DEL CREIXEMENT HUMÀ INTEGRAL". Finalment, l’autora va presentar als assistents la seua pràctica, de quan ella estava fent escola a La Vila, de com els xicons que necessitaven de reforç urgent, van trobar en eixes sessions en gran equilibri, que els va fer crèixer com a persones.

A les imatges, alguns moments de la presentació (Fotos, Ajuntament, Vero Vives i pròpia).ALGUNS ACTES MÉS...A GATA: del 24 de maig al 7 de juny

 

Per mig de la pàgina de TOURISINFO GATA, aquests són alguns dels actes culturals, que hi haurà o ja han començat tant el cap de setmana com els pròxims dies.
- Al Casal de la Música, exposició de Francesc Marzal Cabrera. Es diu: "Civilització anestèsia". Està oberta de 18 a 20.30 hores, dijous, divendres i dissabte.
- A la Sala d'Exposicions de l'Edifici Polivalent de la Cosgtera del Grup Escolar, podeu vore: Exposició del Grup de Pintura de María José Llidó, fins el 31 de maig. De dilluns a dissabte de 18.30 a 20.30 hores. Diumenge: 11 a 13 i 18 a 20 hores.
- Fa una horeta que va, al Pavelló Poliesportiu Cobert de les Sorts, Competició Comarcal de Gimnàstica Rítmica.
Per a la pròxima setmana, dues cites, una solidària i altra cultural-musical, ambdós dijous 5 de juny. A la sala d'actes del Centre Social Integrat, nova donació de sang, de 17 a 20.45 hores. Al Casal de la Música, a les 20 hores, Audició Fi de Curs de l'Escola Municipal de Música.
FONT: Touristinfo Gata.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.479, la del dia 5/5-

20140524185336-teatremanolo1.jpg

Reprenc la sèrie tan estimada pels usuaris del blog. Aniré intercalant amb notícies d’actualitat. La foto que corresponia publicar el passat dia 5 d’aquest mes és de teatre. Mitjania dels anys 50 del segle XX. Cine La Paz. Els escolars feien teatre, molts dels que actuaven van continuar fent taules amb diversos grups del poble. Els dirigia la mestra Donya Mercedes Soriano, que abans de fer el grup escolar a les Alcolaes tenia l’escola a l’Avinguda de la Pau.

La foto me l’ha facilitada Manolo Poveda, que apareix a l’escena de teatre. Podeu vore a Ernesto Coloma, en primer terme, fent de senyor. Al fons estan Manolo i Vicente Signes "Capot", més enllà Rosa "el Xato" i la xiqueta que parla és Isabelita "Puça". Però sabeu com es deia l’obra: "La nicotina señores es un alcaloide volátil".

FONT: Foto de Manolo Poveda.JA SABEU...DEMÀ ES VOTA A DIPUTATS EUROPEUS: 25 de maig de 2014

20140524202828-votacio.jpg

Hui, jornada de reflexió marcada per la final de la Champions League, de dos equips espanyols: Real Madrid-Atlètic de Madrid

Fa just 11 anys, les eleccions autonòmiques i municipals van coincidir en diumenge i 25 de maig

A les 9 del matí s'obriran els col·legis electorals, que a Gata estan ubicats tots als dos pavellons del CEIP "Santíssim Crist"

Estem en jornada electoral marcada pel futbol. Si foren les municipals...vull dir que hi hauria més "concentració" dels partits, ara són les europees i costa més d'arrancar...El fet és que demà toca anar a votar, de nou, en esta ocasió per a elegir als diputats que representaran a Espanya al Consell Europeu. El partidàs històric Real Madrid.Atlètic Madrid acapara l'atenció europea i mundial i juguen a Lisboa...així que tots a mirar el futbol...Total, estem de jornada de reflexió.

La casualitat ha fet que es donara una gran coincidència, que a Gata va ser doble. Fa 11 anys, en 2003, el dia 25 de maig, diumenge, també es van fer eleccions, però municipals. A Gata, es va produir un altre fet que va marcar el poble, tancava les portes eixe mateix dia el cinema "La Paz", l'últim que hi havia a Gata, per tant fa onze anys que està tancat.

I demà...quan anirem a votar?. Els electors de Gata, com a la resta de l'Estat Espanyol, podrem votar de 9 del matí a 20 hores de la vesprada. Lloc: Ja sabeu que tots els col·legis electorals de Gata estan ubicats al col·legi, als dos pavellons. Si recordeu l'altra vegada que votareu en 2011 per a les municipals, serà el mateix lloc. Resumit, aquestes són les taules electorals de Gata: Districte 1, Secció 1, Taula A, lletres A-AL. Districte 1, Secció 1, Taula B, lletres B-MZ. Districte 1, Secció 2, Taula única, lletres A-Z. Districte 2, Secció 1, Taula A, lletres A-M. Districte 2, Secció 1, Taula B, lletres N-Z. Districte 2, Secció 2, Taula A, lletres A-M. Districte 2, Secció 2, Taula B, lletres N-Z.

Pel que fa als electors de GATA, dir-vos que podrem votar un total de 4.317 electors, dels quals 3.977 som gaters espanyols i estem residint a Espanya, 107 són gaters residents a l’estranger, i un total de 233 són estrangers que viuen a Gata, d’algun país de la Unió Europea. El total oficial de habitants de GATA són 6.270, segons la estadística del Padrón Continuo, al 1/1/2013, actualitzat al 17 de gener de 2014. D’eixe total, som 4.821 els espanyols i 1.449 els estrangers.    

Votaran tots els països, estats membres, de la Unió Europea. Espanya tindrà 54 diputats europeus. En total, a Europa, són 751 diputats de tots els païssos membres.

A la imatge, les passades eleccions municipals del 22 de maig de 2011.FELICITACIONS ALS AFICIONATS DEL REAL MADRID I A LA PENYA MADRIDISTA DE GATA

20140524235559-quicoicanya.jpg

S’han escapat per tres minuts i a la pròrroga han golejat. El Real Madrid ha conseguit "la decena" Copa d’Europa, al guanyar en la pròrroga al Atlètic de Madrid per 4 a 1. I anaven perdent 0-1, quines coses té el futbol.

La imatge que vos pose, pujada al facebook, reflexa l’alegria dels penyistes del real Madrid de Gata. Felicitar a tots els aficionats del Real Madrid i, especialment, a la Penya Madridista de Gata. A la fotografia, Quico "Pala" i Vicent "Canya", dos històrics madridistes i grans amics, brindant per la consecució de la Champions. Al fons, podeu vore a Paco Monfort i a Montaño, també brindant, tots a la penya, al carrer Trossets.

Però, cal felicitar també als aficionats i a l'equip de l'Atlètic de Madrid, ells tenen el mèrit guanyat, ells han fet la feina forta. Una temporada extraordinària per als matalafers.

Ara a la faena del Mundial i Casillas a entonar-se més, si no estem perduts...ELS GATERS I GATERES ESTAN VOTANT LES EUROPEES

20140525172532-2014-05-25-13.52.48.jpg

Al llarg del dia estan passant per les taules electorals els gaters i estrangers residents censats que voten a les elecciones europees. Abans de la mitjanit, una vegada es coneguen els resultats vos informaré dels mateixos. Serà més enllà de les 23 hores. A hores d'ara en 9 dels 28 païssos europeus que es vota ja s'han tancat els col·legis. A la Comunitat Valenciana, a les 14 hores havia votat un 28,95% del cens electoral, més de 3,6 milions de votants. Aquesta xifra suposa un descens del 1,8% respecte a les de 2009, segons informava la delegació del Govern. La Comunitat Valenciana està per dalt lleugerament del país, on el percentatge a la mateixa hora era del 23,8%, similar al de 2009.

(Seguiré informant-vos de participació i resultats)

A la imatge, les tres components de la taula electoral del districte 1, secció 1, taula A, ubicada a la primera de les aules del pavelló A del col·legi "Santíssim Crist" de Gata.EL GATER PEDRO VICENTE CASELLES MULET TRIOMFA A "LAS BODAS DE FIGARO"

20140525202508-perecompo.jpg

Ha dirigit l’orquestra de l’òpera de Mozart

Seguix amb molts bons projectes la seua trajectòria musical

Ja ho vaig dir fa uns dies, els gaters i gateres es repartixen per tot el món amb variades tasques, algunes de gran projecció, com la del jove músic compositor i artista digital que torna a asomar-se al blog, Pedro Vicente Caselles Mulet, tot un geni musical, que va eixir de la banda Unió Musical de Gata i que hui es projecta internacionalment.

Deixem que ell ens explique l’últim èxit aconseguit: "L’últim concert que he fet com a director ha estat l’òpera "Les noces de Fígaro", una òpera bufa de quatre actes musicada per Mozart i escrita pel llibretista Lorenzo da Ponte. És una de les 10 òperes més representades durant l’última dècada i a més, també és considerada com una de les més complexes degut a la quantitat de text que hi ha i a la quantitat de parts concertants. Les parts concertants són aquelles on hi ha múltiples personatges en escena que canten contrapuntísticament entre ells i també de vegades, junt a la coral. És un dels moments més delicats perquè la més mínima distracció escènica o musical tant per part de l’orquestra que està en el fossat, com dels cantants solistes o dels membres del cor, pot dur a terra aquest moment musical."

I per supost ho va superar amb molt bona nota. Continua "Pere Vicalet" parlant de l’òpera i altres actuacions que ha fet enguany: "He tingut la satisfacció de dirigir aquesta gran òpera perquè he estat d’ajudant de direcció en el taller d’òpera realitzat al Conservatori de València junt als cantants de Grau i Màster que continuen formant-se. Enguany és l’any de l’assistència ja que també ho he estat en el Centre Instructiu Musical la "Armónica" de Bunyol (també conegut com "el Litro"), considerada com una de les sis millors bandes de la Comunitat junt a les dos més de Cullera i Llíria. Tornant a l’òpera, després de molt d’assaig, vaig tindre ocasió de dirigir la segona part d’una de les funcions corresponent al tercer i quart acte. Vos deixe un enllaç de la crítica que el Levante publicava aquesta semana: http://www.levante-emv.com/cultura/2014/05/24/taller-confianza/1115785.html".

Finalment, també ens interessem per l’actualitat més palpant de Pere i els pròxims projectes: "Actualment continue de professor d’Harmonia i Anàlisi al Consevatori "Maestro Ponce" de Chella i pel que fa a propers projectes, dilluns i dimecres dirigiré la Consagració de la Primavera d’I. Stravinsky en València i la propera setmana, estaré d’intèrpret junt a l’Ensemble Col Legno i com a compositor de Somelgrup, en el XXVIIIè Festival Internacional de Música de la Ville de Belfort (França) on farem el projecte de Lluís Guarner: per què cantar a la terra i el mar? estrenat l’any passat en Faura (Castelló). Tanmateix, el 5 de Juliol tornaré de nou al món de la nit amb 2 HD Boyz, però aquesta vegada de dia durant la macropaella del Neverland Festival a les Fonts de l’Algar de Callosa d’en Sarrià."

Un jove músic que no para en les seues creacions, intervencions, i que va a més.

A les fotografies, Pere amb el seu company Juanba Pérez, amb el baríton Sebastià Peris i amb tot l'elenc de l'òpera "Las bodas de Fígaro".GATERES I GATERS, AHIR DISSABTE A LA XVI CURSA POPULAR D’ONDARA

20140525205029-ondaracompo.jpg

 

Va ser la 8ena prova puntuable per al Circuit a Peu Marina Alta 2014
El millor gater, el juvenil Jorge Rodríguez Salvá

Organitzat per l’Ajuntament i el Club d’Atletisme d’Ondara es va celebrar ahir per la vesprada la XVI Cursa Popular d’Ondara, vuitena de les proves del Circuit a Peu Marina Alta 2014. Des de les 17 a les 18.45 hores van córrer els més menuts i a les 19 hores es va donar l’eixida a la prova reina. Els voltants de la Plaça de Bous estava ple de corredors. Com ja és habitual, hi van participar molts gaters i gateres.
Entre els 100 primeres de la cursa, es van classificar els següents corredors gaters: JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ, lloc 27 (36:59). JAIRO SOLER SALVÁ, lloc 33 (37:21). VICENT MAS LEYDA, lloc 49 (37:57). MAXINE MCKINNON, lloc 59 (38:17), primera dona. VICENTE LLOPIS CHELI, lloc 71 (38:45).
  
Pel que fa a les categories, així van quedar els gaters i gateres: a juvenils, la segona MOLLY WOODS (44,03, 359 de la general). La tercera ANNA TORRES SIMÓ (51,02, 849 de la general). Ja he dit que el primer juvenil va ser JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ i la primera veterana D i primera dona MAXINE MCKINNON. El segon veterà D va ser VICENT LLOPIS CHELI. La primera veterana A va ser CHRISTINA MALLETT (194 de la general, amb 41,37).

A les imatges, alguns dels gaters participants i un grup de La Faixa, on hi havia molts gaters.

FONT: Classificació: somesport.

 RESULTATS ELECCIONS EUROPEES GATA ( I ), avanç

20140525220648-2014-05-25-13.56.07.jpg

Encara que no són oficials, si oficioses les dades primeres que apareixen, al respecte de les votacions a Gata. Ha pujat al facebook els resultats Joanvi Vallés, de Compromís Gata, indicant que han passat a ser la segona força política més votada. El partit més votat ha sigut el Partit Popular amb 631 vots. De les principals formacions espanyoles, a Gata a les 9,27 de la nit aquest és el resultat:

- PP: 631 vots.

- Primavera Europea, on s'emmarca Compromís: 362 vots.

- PSOE: 344 vots.

- EU: 173 vots.

(Seguisc informant-vos)

A la imatge, una de les taules electorals de Gata.MÉS DE CENT PERSONES PARTICIPEN AL NOVEDÓS ROSARI LLUMINÓS A L'ERMITA

20140525222657-comporosari.jpg

Divendres dia 23, unes 60 persones van resar aquesta pràctica piadosa, al mes de la verge María

Per primera vegada en la història es va fer divendres un novedós rosari a l’ermita, amb la presència de la imatge de la Verge María. A la part lateral de l’ermita, on es fa la missa tots els estius, es van concentrar unes 130 persones. Cinc misteris també novedosos configuraven el nomenat ROSARI LLUMINÓS. A mesura, que cada feligrés anava resant o be un Pare Nostre o una Dios te Salve, anaven encenent el llum d’una vela. Quan van acabar les 60 persones el rosari, darrere de totes les persones, estava tot il·luminat per les veles. Va participar cantant el Cor Parroquial Infantil. Va preparar el grup de Liturgia aquest rosari especial.

A la composició, diversos moments del rosari.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: 19. Vista parcial de Gata, des del balcó del carrer Alcolaes

20140525231905-compovistagataxula-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ DE LA VISTA, PUNXANT ACÍ)

Reprenc hui la sèrie que fa poc vaig crear de comparar llocs, carrers, indrets, de Gata. La comparació 19 és una vista de Gata, una vista bonica, sobre tot si les fotografies estan ben fetes. Si recordeu, fa uns dies vos posava la foto feta per Jesús García Soler, per la seua lluminositat i claredat que donava el dia. Vaig recordar l’aktra fotografia que publicava a març de 2011, la foto antiga 334.

Aquell dia recalcava que era una vista parcial del poble, que es veia la part del Penyal, de darrere l’església, els dos horts, on ara estaria el Centre Social Integrat i el començament del parc del Raval. A la part de baix, teniu aquests dos llocs nous ja consolidats.

De la foto antiga seguia dient: "També es pot veure en construcció la que després seria durant un temps la Casa de cultura. I l’ajuntament el veuen com abans, sense cap construcció nova. També es veu com eixia abans el Barranquet al riu. Bonica estampa amb més de treinta anys d’antigüitat. Aquesta fotografia il·lustrava la pàgina 765 del Tomo tercer de la col·lecció de Salvat S.A. "Conocer España". El tomo estava dedicat a Valéncia i a la comarca del "Marquesado de Denia" com posava estava Gata. La foto podia ser d’algun any més enrerre però la col·lecció està datada en 1984."

Ara, com podeu veure, està prou canviat el paisatge urbà del lloc, d’aquesta vista parcial, sobre tot s’han modernitzat cases i edificis públics.EL PP, FORÇA MÉS VOTADA A GATA; PRIMAVERA EUROPEA SUPERA EN 19 VOTS AL PSOE (II)

20140525234826-escalavotsgata.jpg

A Gata, l’abstenció (51,02%) supera als vots vàlids (48,98%)

Ja es coneixen, al 100% escrutat, els resultats de Gata, pel que fa a les eleccions europees que s’ha fet hui diumenge 25 de maig de 2014. El resum de l’escrutinio, pres del diari EL PAÍS, és el següent:

-Vots contabilitzats: 2.062, el que suposa el 48,98 % de l’electorat.

- Abstencions: 2.148, un 51,02%.

- Vots nul·ls: 50 (2,42%).

- Vots en blanc: 32 (1,59%).

Els vots per partits a Gata s’han repartit de la seguent manera:

- PP, 630 vots (31,31%).

- PRIMAVERA EUROPEA (on a Gata tenim a Compromís): 363 vots (18,04%).

- PSOE, 344 vots (17,09%).

- PODEMOS, 176 vots (8,74%).

- EUPV-EV, 173 vots (8,59%).

- UPYD, 93 vots (4,62%).

- C’S, 41 vots (2,03%).

Altres formacions votades a Gata, amb menys vots:

EPDD, 19 vots; PACMA, 17 vots; MOVIMIENTO RED, 16 vots; PARTIDO X, 10 vots; VOX, EH BILDU-BNG, EB i PIRATAS, cada un 9 vots; P.C.P.E. i ACNV-R.E.P.O-UNIÓ, cada un 7 vots; I.FEM, 6 vots; RECORTES CERO, 5 vots; PREPAL, R.R.U.E. i LEM, cada un 4 vots; PH, P-LIB, ALTER i D.N., cada un 3 vots; CEU, IMPULSOSOCIAL, FALANGE ESPAÑOLA DE LAS JONS i D.E.R., cada un 2 vots, i F.A.C., IPEX-PREX-CREX, PARTIDO ANDALUCISTA, M.S.R. i CILUS, cada un 1 vot.

Cal dir que a l’Estat Espanyol, el PP conseguix 16 eurodiputats, baixant-ne 8 dels que tenia en 2009; el PSOE en conseguix 14, baixant-ne 9 dels que tenia. El bipartidisme ha pegant un gran baixó,repartint-se les forces d’esquerra la resta de eurodiputats.

(Seguiré demà posant-vos més dades de Gata i informació comparada amb les eleccions 2009)

A la imatge, l’escala de proporció dels vots a Gata.

FONT: imatge i dades, especial eleccions europees 2014, Gata de Gorgos. Diari digital EL PAÍS.A GATA, GRAN DIFERÈNCIA ENTRE ELS VOTS DE 2009 I ELS D’AHIR ( i III )

20140526215557-2014-05-25-13.57.16.jpg

Molt baixa participació, menys de la meitat de l’electorat gater

Compromís passa de 89 vots en 2009 a 363 vots ahir

Les xifres ho diuen tot. Les eleccions al parlament europeu de 2009 van tindre a Gata una participació del 51,52%. Ahir, 2014, la participació va ser del 48,98%, per baix de la meitat de l’electorat.

Els vots per a cada partit majoritari que donaren els veïns de Gata també canvia moltíssim de 2009 a 2014, encara que la força més votada és la mateixa, el Partit Popular. Si fa cinc anys, el PP va obtindre a Gata 1.162 vots, el 54.45 %, ahir sols en va traure 630 vots, el 31,31%. Igual va passar amb el PSOE, encara que en menor diferència: si en 2009 eren 730 vots, el 34.21%, en 2014 són 344 (17,09%).

La força que més ha canviat i rebolicat el panorama local de les europees ha sigut Compromís, que a Europa es presenta com a "Primavera Europea". A Gata, en 2009, el Bloc obtingué 89 vots, el 4.17 %; ara el 2014, és la segona força política més votada, amb 363 vots, el 18.04 %. Podemos, com a la resta d’Espanya irrumpix al panorama polític (A Gata amb 176 vots) i puja també a Gata EUPV-EV, que de 49 vots en 2009 passa a 173 en 2014.

A la imatge, un moment de les votacions d'enguany en una de les taules.

FONT: diari Información, comparatives 2009-2014, especial eleccions europees 25-5-2014.

 DEMÀ FA UN ANY DE L'ESPECTACULAR PEDREGADA A GATA

20140526221215-dscf2779.jpg

(PER A RECORDAR FA UN ANY, AQUELL DIA I AQUELLS MOMENTS, PODEU FER LA FOTO DE TAMARA MULET MOLINA EN GRAN, PUNXANT ACÍ).

(PODEU VORE ALTRA FOTO EN GRAN, PUNXANT ACÍ).

(PER A RECORDAR UNA DE LES COMPOSICIONS I VORE-LA MÉS EN GRAN PODEU FER-HO PUNXANT ACÍ).

S'en recordeu, tal dia com demà fa un any, és a dir el dia 27 de maig de 2013, va caure en molt poc temps una granissada o pedregada espectacular, inusual. Moltes van ser les entrades, amb imatges, vídeos, impressionants. Entre hui i demà ho recordarem. El cel ara està clar i net, no ha plogut i portem sequera molts mesos. Ahir, sabíem del poble de Vilafranca a Castelló que li passava el mateix que va passar a Gata, grossor de 20 centímetres de granís.

Recordem aquelles primeres frases que publicava l'any passat: "L'actualitat mana i hui és la pedregada d'esta vesprada la que dominarà tota la nit".

A una segona entrada deia: "Ací teniu un dels punts més complicats d’aquesta vesprada. Quico "Pala" s’ha empleat a fons per a poder netejar tot el pont de les Alcolaes."

Altra entrada deia: "Encara es prompte per avaluar les pèrdues, però en alguns llocs del terme de segur que haurà fet mal a l'hortalissa i al raïm, sobre tot. A maig i el tamany que tenien "les pedretes de gel" tot fa presagiar que es notarà al camp".

També recordem aquells moments d'advertència per part de la Policia Local de Gata: "Al respecte de la foto espectacular de la pala al pont, la Policia advertia a través del facebook:"TRÁFICO: aunque somos conscientes del caos y de la belleza (a la vez) que supone esta situación, pedimos por favor que los curiosos dejen las inmediaciones del Puente del Grupo Escolar libre de peatones, ya que la máquina "quitanieves" está trabajando para restablecer la circulación, y si hay gente rondando, ha de parar cada vez que pasa alguien. Gracias a tod@s.".

(Demà dimarts 27, dia de l'efemèride, seguirem recordant).DEMÀ DIMARTS 27, EL PLE ORDINARI DE MAIG (a les 20 hores)

Demà dimarts 27 de maig es celebrarà el Ple ordinari de maig, el primer ordinari que presidirà la nova alcaldessa María Teresa Signes Caselles. Serà, com ja és habitual, a les 20 hores, al saló de sessions de la Casa Consistorial.

L'ordre del dia començarà pel despatx ordinari, que tindrà els següents punts: 1.1.- Lectura i aprovació, si procedeix, d’actes de sessions anteriors. 1.2.- Dació de compte de decrets de l'Alcaldia. 1.3.- Dació de compte, si procedeix, d'assumptes econòmics. 1.4.- Dació de compte, si procedeix, d'assumptes judicials. 1.5.- Dació de compte d’altres assumptes.

La part CENTRAL, constarà dels següents punts: 2.1.- Moció per rebaixa de l'IVA als sectors professionals de la perruqueria i imatge personal. 2.2.- Moció proposta modificació legislació autonòmica de la tarifa aigua potable.

La part d'URBANISME, dels següents: 3.1.- Preu just finques afectades projecte d'obres UE1 sector SAU 6-VIII, parcel·la 6. 3.2.- Preu just finques afectades projecte d'obres UE1 sector SAU 6-VIII, parcel·la 7. 3.3.- Preu just finques afectades projecte d'obres UE1 sector SAU 6-VIII, parcel·la 8. 3.4.- Proposta sobre tanques publicitàries en vies públiques.

El capítol d'HISENDA, que serà el quart, comprendrà sols un punt: 4.1.- Expedient Extrajudicial de Reconeixement de Crèdits, número 3/2014. Amb proposta d'aprovació.

El de PERSONAL també d'un punt: 5.1.- Proposta per reclamar l'avançament de l'edat de jubilació dels membres dels cossos de la Policia Local.

També un punt per al sisé, CONTRACTACIÓ6.1.- Adhesió genèrica a la Central de Contractació de l'Excma. Diputació Provincial.

Igual que per al capítol seté: MEDI AMBIENT7.1.- Adhesió al conveni marc entre Generalitat i Ecoembalajes España, SA, de 10-12-2013, sistemes integrats de gestió de residus d'envasos. Amb proposta de ratificació de l'acord de la Junta de Govern Local de 16 d'abril de 2014.

Acabarà el plenari amb els assumptes d'urgència i precs i preguntes.

FONT: Ajuntament de Gata, Gabinet de Premsa.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: 20. Carrer de les Parres

20140526230208-compoparres.jpg

Al Raval, entre mig del carrer Bisserot i carrer de Baix, baixa cara avall al riu. És el carrer de les Parres. Abans, com veieu a la fotografia de dalt, dones amb cànters, lletreros de tendes molt curiosos, motocicletes, cadires a la portada per a plegar la fresca, ara les cases més modernes, façanes de colors. Estem al segle XXI i és precís que notem el contrast amb mitjan segle XX.

Ja són vint les comparaciones per racons, carrers i places, llocs emblemàtics del poble. El carrer de les Parres, un altre més.HUI ES COMPLIX UN ANY D’AQUELLA ESPECTACULAR GRANISSADA

20140527224724-anygranissada.jpg

Si recordeu, el pont de les Alcolaes va ser tallat al tràfic per la gran quantitat de gel que hi havia

La premsa parlava al dia següent del succés de l’oratge

Comence posant-vos la fotografia que hui pujava al facebook l’amic José Miguel Jorro Benito, per a recordar l’aniversari. Les muntonades de granís al carrer Montgó i el tren apropant-se. La fotografia es va fer l’any passat, tal dia com hui.

La notícia corria com un reguer de pòlvora, a mitjan vesprada del dilluns 27 de maig de 2013, va caure una bona granissada a Gata, espectacular i singular pel temps avançat i per les circumstàncies. El dia després també va ser hora de balanços. Ahir vos posava ja el record de l’any passat, del dia 27. Hui seguisc posant-vos del dia 28. Com per exemple la declaració de zona catastròfica que demanà el Ple de l’Ajuntament. Publicava el 28-5-2013: "Una notícia interessant i important que s’ha produit fa tan sols una hora. L’Ajuntament en ple, per unanimitat de tots els grups polítics, ha acordat demanar al Govern central la declaració de ZONA CATASTRÒFICA el terme de Gata de Gorgos, per la pedregada d’ahir de vesprada. A l’apartat de Mocions d’urgència, el grup popular l’ha presentada i a més s’ha acordat demanar als ajuntaments veïns de Xàbia i Dénia, on molts veïns gaters tenen vinyes i propietats, per a que recolzen aquesta petició. L’acord s’ha pres al plenari ordinari que s’ha celebrat aquesta vesprada a les 20 hores a la Casa Consistorial."

Recordeu aquelles imatges i vídeos del dia P, de pedregada, de perdut, perquè així va quedar el raïm de Costeres, Ecles, Benitzaines...

Publicava els enllaços als vídeos: https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10201146053844059&set=vb.1551092285&type=2&theater. I deia: "Impressionant les imatges en moviment i els comentaris. A la xarxa social de facebook va penjar Jesús García Soler este document gràfic que quedarà per a la història. La força com baixava l’aigua portant per dalt el gel de la pedra l’acompanya amb comentaris. El pont anava omplint-se, no podia desaiguar i el pes anava acumulant-se."

També publicava: "He pogut recollir o més bé me’ls han facilitat, altres tres vídeos de l’espectacular recollida del granís ahir, al tardet, acadaba la inèdita pedregada. Jaume Boronat em facilita dos vídeos dels moments en que la pala de Quico Pedro està en plena feina per a deixar lliure el pont de les Alcolaies, davant l’expectació de tot el veïnat: Per a veure el primer vídeo punxeu ací. Per a veure el segon vídeo, punxeu ací."

Finalment, també deia: "Per la seua part, Joanvi Vallés em passa el vídeo de 3 minuts i 25 segons que ell ha pujat al Youtube sobre el mateix treball, també amb els seus comentaris: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C2vd_eNRcHs."

LA PREMSA TAMBÉ PARLAVA DEL SUCCÉS DE L’ORATGE:

Si recordeu, els diaris INFORMACIÓN (Alacant) i LEVANTE-EMV (València) parlaven de la pedregada de fa un any. De INFORMACIÓN publicava: "El que si recull el diari és una fotografia de Gata, la de la Policia Local i posa al seu peu de foto: "El puente cerrado y lleno de hielo". Al final de l’article de A.P.F. parla de Gata i diu textualment: "En Gata, la policía local tuvo que cortar el Pont Vell. La acumulación de granizo hacía temer resbalones y accidentes. Los vehículos incluso podían quedarse bloqueados. Este puente es el que lleva al colegio del pueblo. El pedrisco dejó aquí una capa de hielo de casi diez centímetros de grosor. Una pala mecánica tuvo que romperla". Aquest era l’enllaç al diari: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2013/05/28/tromba-agua-granizo-inunda-calles-marina-alta-cubre-blanco-playa-xabia/1378697.html.

FONTS: vídeos de Jesús García Soler, Jaume Boronat i Juanvi Vallés. Diari INFORMACIÓN (Alacant), de fa un any 28-5-2013. Fotografia que encapçala la notícia, de José Miguel Jorro Benito. 
FRANCESC MARZAL EXPOSA AL CASAL DE LA MÚSICA

20140527231732-expofmarzal.jpg

L’artista de Xàbia, Francesc Marzal, exposa les seues obres al Casal de la Música de Gata en una mostra on es poden veure els últims projectes en els que ha estat treballant. Un recull de peces que va des de l’escultura, la pintura o instal·lacions.

L’exposició va ser inaugurada el passat divendres en un acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, i el regidor de Cultura, Juan Pedrós. És pot visitar a la Sala d’exposicions del Casal de la Música, carrer Aromes, 3, els dies 23, 24, 29, 30, 31de maig, 5, 6 i 7 de juny de 18 a 20:30 h.

FONT: Foto i text, Gabinet de Premsa Ajuntament de Gata.

 FOMENT CELEBRA UNA JORNADA PARTICIPATIVA AMB COMERCIANTS GATERS

20140527232307-jp27-5-14.jpg

La regidoria de Foment econòmic de Gata, que dirigeix Guillermo Cholbi, ha celebrat esta matí una jornada participativa pel desenvolupament social i econòmic de Gata amb empresaris i comerciants. La intenció era reprendre les jornades, que es van iniciar amb una convocatòria a agents socials, i amb les que es pretén reactivar l’activitat econòmica i social prenent com a base del debat un estudi de  mercat del municipi.

La primera part de la jornada ha sigut una exposició del regidor dels resultats de l’estudi de mercat i de les premisses plantejades per al debat. En la segona part, els assistents s’han distribuït en taules de treball segon els seus interessos on s’han tractat les diferents línees d’actuació.

Cholbi ha qualificat l’experiència de positiva i per part dels assistents s’ha plantejat la possibilitat de convocar reunions periòdiques en diferents horaris per donar cabuda al major nombre de persones.

FONT: Foto i text, Gabinet de Premsa Ajuntament de Gata.

 ATENCIÓ!, SUCCÉS: CAU EL CABLEJAT AL CANTÓ DELS CARRERS CALVARI I TEULADA

20140528222242-cablejatcaigut.jpg

El carrer ha sigut tallat per la Policia Local

Potser la causant la poca pluja que ha caigut o potser tenia que caure, el ben cert és que el cablejat telefònic i elèctric s'ha després aquesta vesprada, al cantó entre el carrer Calvari i carrer Teulada. Per tal motiu, la Policia Local de Gata ha informat que el carrer Calvari ha quedat tallada aquesta vesprada i estarà tota la nit. Demà, ja sense pluja, començaran els treballs de reparació.

FONT: Foto i informació, Policia Local de Gata.PER FI, ARRIBA LA PLUJA, ENCARA QUE INSUFICIENT

20140528223024-aiguamigferrando.jpg

Plou poc, però per lo poc que plou, plou prou...

El refrany el podríem aplicar ara, després de mesos de sequera. Aquesta vesprada hem sentit els gaters un suspir al cor, tornava l'aigua a xorrar per les canaleres, per les rajoletes de les voreres dels carrers. Tres arruixats prou fortets i au. No ha pogut ser més, s'ha netejat un poc la terra, els cotxes, les cases...Però, està clar que ha sigut insuficient, ja vorem demà si tenim algun nuvolot més que ens deixe algunes gotes més.

A la fotografia de Miguel Ferrando, que ha pujar al facebook, podeu vore el primer arruixat que ha fet al migdia. Ací vegeu com estava el Passeig d'Alacant i com ha agafat algun veí pel mig del carrer.EL PLE APROVA LA REGULACIÓ DE LES TANQUES PUBLICITÀRIES DELS VIALS, ESPECIALMENT A LA CARRETERA DE XÀBIA, FINS EL·LIMINAR-LES DEFINITIVAMENT

20140528225040-ple1-3-.jpg

S’aprova sol·licitar al Pla d’Obres i Serveis de Diputació, l’obra de 440.000 euros per acondicionar la xarxa d’aigua potable dels carrers Duquessa d’Almodóvar, La Bassa i Doctor Gómez Ferrer

L’Ecoparc de Gata passarà des del dia 1 de juny a ser gestionat per Sòlgata

Aquests tres punts van ser els més importants del primer ple ordinari d’una nova etapa municipal, on s’estrenaven tant la nova alcaldessa María Teresa Signes Caselles com el regidor Jesús A. Palacios. El plenari va transcórrer molt tranquil i es van aprovar tots els punts, bé per uanimitat o bé amb l’abstenció de l’oposició (PSOE i Compromís).

El ple, per unanimidad, va aprovar la regularitzacií fins arribar a la el·liminació de les tanques publicitàries als vials públics. Davant de la proliferació de tanques publicitàries en el terme municipal de Gata, especialment en el paratge de la Rana, es va aprovar en el plenari d’anit l’inici d’un expedient per a regular la seua instal·lació.

El primer pas és un estudi de les existents per conèixer la seua legalitat i seguidament elaborar un reglament adaptant-se a la normativa estatal vigent. Es va acordar donar un temps inicial de 6 mesos per què els propietaris de les tanques, o dels terrenys en el seu cas, les retiraren si no són legals i passat este termini iniciar l’expedient de sancionament. També es va decidir evitar que se n’instal·len més a la zona de la carretera de Xàbia que ja està saturada. D’esta manera, es pretén evitar accidents de trànsit però també acabar amb la contaminació visual.

Al capítol de assumptes d’urgència, l’equip de govern (PP) va presentar al plenari la inclusió dins el Pla d’obres i Serveis de la Diputació Provincial  per a 2015 de l’obra de condicionament de la xarxa d’aigua potable. L’alcaldessa, Maite Signes, va explicar que es tracta de substituir els tubs de plom per a adaptar-se a la nova normativa europea. També va explicar que, encara que s’ha de fer en tot el municipi, s’iniciaria amb una primera fase ja que es tracta d’un obra de gran envergadura. La primera fase,  que té un pressupost de 440.000 euros, afectaria als carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Dr Gómez Ferrer. Tots els grups municipals van aprovar la proposta ja que la van qualificar com a una obra prioritària no sols per adaptar-se a la nova normativa sinó també per salut. El portaveu de Compromís, Maties Monfort, va afegir a la moció que es posara que aquesta intervenció serà la primera, per a què es canvie tota la xarxa, ja que és necessària.

Una important notícia, que es va donar a conèixer al capítol de Precs i preguntes, va ser donada pel representant a la Diputació de l’Ecoparc, el regidor Joan Vicente Vallés (Compromís), ja que va dir que des de l’1 de juny, l’Ecoparc passa a ser cedit a l’empresa municipal Sòlgata, i que s’abonarà el deute amb l’empresa que ho gestionava fins ara. Gestions del regidor d’Hisenda Guillermo Cholbi i l’alcaldessa MaiteSignes, van donar com a fruit que no es cobrarà l’interés del deute referit.

Al capítol de Central, es va aprovar, per unanimitat, donar suport a la proposta per rebaixar l’IVA als sectors professionals de la perruqueria i imatge personal ja que es considera un dels sectors que s’ha vist més afectat per la passada pujada de l’IVA i on s’han perdut molts llocs de treball.

A Urbanisme es van aprovar els punts sobre els preus de les finques de Gata Residencial afectades pel projecte d’obres, amb el vot a favor del PP i l’abstenció de l’oposició. Tamé s’aprovà, al capítol d’Hisenda, l’expedient Extrajudicial de Reconeixement de Crèdits, número 3/2014, que puja a uns 11.000 euros, de factures de l’any passat 2013 que han entrat al Consistori el 2014.

Finalment, al capítol de Personal es va portar endavant la proposta per a reclamar l’avançament de l’edat de jubilació dels membres dels cossos de la Policia Local i equiparar-les amb altres forces de l’Estat. Tots els regidors van votar a favor.

A la fotografia, un moment del plenari d’anit.

FONT: Ajuntament de Gata, Gabinet de Premsa.
AHIR...HUI, SEMPRE GATA (21): al Raval, el carrer Palmeral Alt

20140528232817-compopalmeraralt.jpg

Seguisc comparant carrers del barri del Raval, el coret del poble, el més antic, d'aquells anys 60 del segle XX, amb les imatges actuals del mateix carrer. Ara, la comparació 21 li correspon al carrer Palmerar Alt. Observeu quina entrada tenia el carrer des del carrer Bisserot, era l'any 1964, quan es va inaugurar l'enllumenat fluorescent. Mireu les penyes que es presentaven. L'any 1967, amb motiu de posar el clavegueram i la xarxa d'aigua pels carrers, van tindre que aplanar-se tots aquests carrers. Mireu ara, a maig de 2014, amb un sol de justícia, quina comparança.

FONT: Foto superior propietat de Antonio Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.480, la del dia 6/5

20140528235545-xiquetesmestres-copia.jpg

(PODEU FER LA IMPRESSIONANT FOTOGRAFIA ESCOLAR, PUNXANT ACÍ)

Torne a reprendre la sèrie de fotos, documents, imatges antigues, aquelles que tant agraden als gaters. La foto que vos pose ara i que corresponia al passat dia 6 d’aquest mes és la 1.480 a vint ja tan sols de 1.500. També és escolar, pujada al facebook i guardada com un tresor per Eugeni Adolf Moncho. Sabeu qui són?. Són totes les xiquetes que anaven a la nova escola a finals dels 50 (el Grup Escolar es va inaugurar el dia 6 de desembre de 1958) i principis del 60 del segle XX. Estan en escala, totes es veuen. També les mestres estan dalt de tot. Destaquem a Donya Mercedes, Donya Rosa i Donya Anita, de dreta a esquerra. Si identifiqueu alguna xiqueta ho podeu posar, anirem completant tot el quadre. Una foto històrica, que ve bé ara, per al final del curs escolar 2013-2014.

FONT: Foto pujada al facebook per Eugeni Adolf Moncho.LA PREMSA PARLA DE...el plenari (xarxa d'aigua potable i tanques publicitàries) i la sequera a la comarca

Tres notícies trobem a la premsa, entre ahir i hui, que ens afecten a Gata. Ahir LAS PROVINCIAS, avançava la notícia que s'aprobava al plenari despusanit. Al respecte del canvi de l'aigua potable deia: "Gata solicitará a la Diputación una ayuda para cambiar la red de agua de tres calles". Hui, el diari INFORMACIÓN publica sobre les tanques publicitàries: "Gata frena la proliferación de vallas tras detectar cien ilegales".

Finalment, ens afecta també el reportatge que publica La Marina Plaza sobre la sequera a la Marina Alta i les reserves hídriques. "Las reservas hídricas en el subsuelo del litoral de la Marina Alta apenas superan ya el 10%". Els subtítols: "La comarca es junto a la costa de Valencia la única geografía nacional con un índice de precipitaciones «extremadamente seco» entre septiembre de 2013 y el pasado mes de marzo"; "Muchas de las poblaciones se nutren de acuíferos y la memoria del Plan Hidrológico Júcar advierte del agotamiento del pozo Dénia-Ondara" i "Desde enero, los ayuntamientos estudian la creación de una red comarcal de tuberías para poder obtener excedentes de la planta de Xàbia."

Pr ser un tema interessant, ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/05/29/las-reservas-hidricas-en-el-subsuelo-del-litoral-de-la-marina-alta-apenas-superan-ya-el-10/.

FONTS: diari LAS PROVINCIAS 28-5-2014 i diaris INFORMACIÓN i digital LA MARINA PLAZA, 29-5-2014. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.481, la del dia 7/5-

20140529111544-fa1.jpg

Sempre hi ha persones impacients per vore fotografies antigues, actualitzades, per això vaig avançant com es puga. Ara publique la que corresponia posar el dia 7, la 1.481. També és de temàtica escolar com l’anterior i com les que succeïran. Un xiquet es fotografiava amb un llibre i un mapa darrere, a l’escola era típic i tradicional, la careta és de la família dels Moncho. La foto la va pujar al facebook Paco Moncho. El fotògraf solia ser foraster, de València o Alacant. Eixe dia era la festa de la fotografia al Grup Escolar.

FONT: Fotografia propietat de Paco Moncho.   FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.482, la del dia 8/5-

20140529220709-escoladonjoaquincpau-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, IDENTIFICAR MÉS A TOTS, PUNXANT ACÍ)

Anem fent camí amb les fotos antigues, ara amb un grupet dedicades a l’ensenyament dels anys 50 i 60 del segle XX, com aquesta que tocava ser publicada el passat dia 8. La classe de Don Joaquín, els xicons es fotografiaven. Aquesta fotografia la va pujar al facebook l’amic Eugeni Adolf Moncho. Com vegeu titulava: "Recuerdo del colegio", estava amb suport de cartró, el fotògraf era Manuel Reinoso de Catarroja, que tenia l’estudi al carrer Progreso, 49 d’aquell poble valencià. De més grans -darrere- a més menuts, i li ajudava Don Francisco Costa Boronat, que després seria director del Grup Escolar. Pareix la façana de Ca Pepito Salvá i Consuelo Monfort, al costat de l’església. Potser no estava fet el Grup Escolar i ell donava classe a l’Avinguda de la Pau. Si conegueu algun dels xicons, podeu anant completant la fotografia. Gràcies.

FONT: Foto propietat de Eugeni Adolf Moncho. LA REGIDORIA DE CULTURA SIGNA UN CONVENI AMB LA RONDALLA DE GATA

20140529215008-conveni-rondalla.jpg

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata i la Rondalla de l’Escola Municipal de Música han signat un conveni de col·laboració que té com a objecte possibilitar la realització de totes les activitats musicals, culturals i socials que puguen organitzar-se.

Juan Pedrós, regidor de Cultura, i Carlos Torres, representant a la Rondalla, han sigut els encarregats de signar el conveni entre les dos organitzacions.

D’acord amb el conveni, la Rondalla realitzarà diferents actuacions al llarg de l’any: Concert de Nadal, Audició de Fi de curs, Concert d’estiu, Concert Fira de Gata i l’Aplec de Rondalles, que se  celebra el proper dissabte 31 de maig, a partir de les 20 hores, a l’Església de Sant Miquel Arcàngel.

A la imatge el regidor i Carlos Torres, en representació de la Rondalla.

FONT: Fotografia i text: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.483, la del dia 9/5-

20140529215957-curs5556-copia.jpg

(PODEU FER LA FOTOGRAFIA EN GRAN, PER A VORE'LS MILLOR A TOTS, PUNXEU ACÍ)

Seguint amb les fotografies antigues de temàtica escolar, una altra del curs de Don Joaquín Mestre. Era també un record de l’escola -que estava molt prop d’on tenia ell l’escola, ací estan davant la fonda i l’estació on es van posar el mestre i els xiquets. Era el curs 1955-1956. Observeu com tots els xiquets a les ordens de Don Joaquín, es de suposar, o del fotògraf, posaven amb els braços plegats, faria fred perquè anaven tots molt abrigats. També cal observar, com passava en l’altra entrada, que n’hi havia xicons de diverses edats. El fotògraf era E. Utrilla de València.

Però, a banda del record escolar de tot el grup, la fotografia de un afegit, s’obri darrere un paisatge històric per a Gata amb tres elements diferenciadors, dels quals en queden dos. La grua de l’estació, que encara hui permaneix impertèrrita com un record; l’ermita allà dalt del Tossalet i l’abigarramenta de les cases del barri. Finalment, la Casa Roja, que dominava la part baixa. En la pròxima fotografia antiga es mostra el detall de tota esta part de la fotografia que deia.

Com ja vaig dir ahir a l’altra fotografia, si aneu coneguent algú ho podeu dir i entre tots la completarem.

FONT: Fotografia pujada al facebook, propietat de Eugeni Adolf Moncho.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.484, la del dia 10/5-

20140529220315-curs5556-copia-2-.jpg

I anem fent fotos de fotos. La part superior de la fotografia de l’entrada anterior, és ara una altra imatge. Aprofitant que el paisatge gater tan important es veia tant bé, he retallat el marc de les cases del Tossalet, part de la grua de l’estació, l’ermita i els xiprers, començant a creixer, sense oblidar-nos de part de la Casa Roja.

FONT: Retall de fotografia, de la fotografia pujada al facebook per Eugeni A. Moncho.

 DE NOU, COL·LECTA EXTRAORDINÀRIA DE SANG, EL PRÒXIM DIJOUS 5 DE JUNY

És molt important donar sang i més ara de cara a la campanya estival, que augmenta el nombre d’accidents i la necessitat de salvar vides. Per això, el pròxim dijous dia 5 de juny, al Centre Social, la tradicional col·lecta mensual es transformarà en EXTRAORDINÀRIA.

Abans, el dimarts dia 3, a les 12 del migdia, a la sala de sessions de l’Ajuntament, la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Gata i el Centre de Transfusió d’Alacant presentaran la citada col·lecta. En l’acte estaran presents, a més de l’alcaldessa, Maite Signes, i la regidora de Sanitat, Mª Rosa Simó;  Mª Teresa Garro Martínez, Subdirectora d’infermeria del Centre de Transfusió d’Alacant; i José Pedro, responsable de les donacions a Gata.

FONT: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.

 UN TOTAL DE 220 XIQUETES I UN XIQUET PARTICIPEN EN LA PROVA COMARCAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA, CELEBRADA A GATA

20140529234743-compoballet.jpg

Al voltant de 220 xiquetes van participar, dissabte 24 de maig, en la quarta i última fase comarcal de gimnàstica rítmica de la Marina Alta que es va celebrar a Gata. La competició comarcal, organitzada per la Regidoria d’Esports i amb la col·laboració del CEMA, va reunir a gimnastes de les escoles esportives municipals d’Ondara, Dénia, Benissa, Poble Nou de Benitatxell i Gata.

Des de l’Escola Esportiva Municipal de Gata s’ha qualificat la jornada com d’èxit organitzatiu i esportiu i s’ha felicitat a totes les seues gimnastes per la progressió que han fet durant tota la temporada. Destacar que van pujar a pòdium Sergi Buigues, en la categoria de aleví masculí; Lara Torres(1ra), aleví femení i el conjunt aleví; en la categoria cadet individual, Marina Jorro (1ra), Eva Signes (3ra), i Maria Fernanda Cardoso( 1ra), juvenil individual.

FONT: Fotos de la composició i text: Gabinet de premsa, Ajuntament de GataACTES DE LA PARRÒQUIA I MUSICALS PER AL CAP DE SETMANA

20140530135117-cartellencontre.jpg

Tres actes podem trobar aquest cap de setmana, en el qual canviarem de mes. Es concentren els tres demà dissabte. Al llarg de tota la jornada, es tornarà a celebrar i ja en són molts anys i vegades, el tradicional DIA DE LA COCA. Mitjançant la condimentació de coques, dolços i demés productes del gènere per part de les persones que ho vulguen fer i col·laborar, es posen a la venda i els beneficis són per a sofragar les despeses que generen les obres parroquials, en aquest cas per a seguir amb les obres dels locals parroquials "Verge del Carme". Les paraes, tradicionals barraques, estaran ubicades a la Plaça d’Espanya i a la Plaça de l’Església.

A les 12 hores, per acomiadar el mes de la Mare de Déu, es farà un acte amb la Verge en el qual participaran xiquetes i xiquets de Comunió, Postcomunió i Cor Infantil parroquial. Serà a l’església, davant la imatge de la Verge Immaculada.

Finalment, a les 20 hores, també a l’església parroquial, hi haurà el VIII Aplec de Rondalles. Actuaran la rondalla invitada d’Orba i la rondalla de l’Escola Municipal de Música.

A la imatge, el cartell anunciador de l’Aplec de Rondalles.IMATGES CURIOSES: Mirant a la Verge

20140530135536-vergeimmaculada.jpg

Podria ser també una mirada urbana, és una imatge curiosa, que vaig captar entre les plantes ornamentals de dissabte passat a l’església de Gata, aprofitant que la Mare de Déu estarà fins a demà dia 31 de maig, presidint l’altar major.LA POLICIA LOCAL DE GATA JA TÉ MÉS DE 5.000 SOCIS AL PERFIL FACEBOOK

20140530141122-poli.jpg

El diari Costa Blanca Nachrichten va publicar un reportatge sobre la tasca informàtica d’aquest servici públic

El passat dia 3 de maig el perfil facebook de la Policia Local arribava a la impressionat xifra de 5.000 "amics", tot un record, que dona explicació a l’interés que la gent està tenint per aquest servici que gestiona el cos de la Policia Local del poble de Gata.

Aquell dia posava la Policia al facebook: "MOLTES GRÀCIES: hem arribat a la xifra de 5.000 amics al perfil facebook. És un senyal inequívoc que ens anima i motiva a seguir avant. Fa anys quan aquest perfil el creàrem, mai pensàrem que arribaríem fins ací. Malgrat això, el mèrit no és nostre, sinò vostre perquè sou els que feu possible que dia a dia informem d’allò que pensem que és d’interés general. De tot cor, moltíssimes gràcies.

Moltes i variades informacions d’interés públic són les que apareixen al facebook de la policia. La veïna gatera, periodista alemanya, Andrea Beckman, els feia a Haniel Monsonís, qui gestion aquesta plataforma, i a la regidora de Governació, María Rosa Simó, una entrevista-reportatge amb motiu d’arribar als cinc millars d’amics. El passat dia 23 es publicava al semanari alemany Costa Blanca Nachrichten. Titulava: "Die Fangemeinde der Ortspolizei", que vindria a traduir-se literalment més o menys com "Los "fans" de la Policía Local".

Sols tenim que entrar al facebook i donar-nos conte dels últims pòsits que ha penjat la Policia Local de Gata, per conèixer la diversitat de temes, però sobre tot predominant el servici al poble. També té una pàgina web, però va més ràpida i es comunica a més gent el facebook.

Les últimes deu entrades de la Policia Local, a les 14 hores de hui divendres: informació sobre Ucrania i la policia; agraïment a la Corporació Municipal; tall de carrer Calvari; un vídeo sobre violència; notícies sobre neumàtics; seguretat infantil; cas de violència de gènere a Gata; accident de circulació mortal a Oliva, un mapa d’alerta 3 per incendis forestals i la desaparició de la menor de Xàbia.

A la imatge, feta per , vegeu a Haniel i a la regidora, explicant la seua tasca per a comunicar-se amb la gent a través de la xarxa.

FONT: Foto extreta del diari Costa Blanca Nachrichten. Autor de la foto: Ángel García.EL BOP PUBLICA L’APROVACIÓ DEFINITIVA DEL REGLAMENT DEL CLAVEGUERAM I ABOCAMENTS A LA XARXA MUNICIPAL DE GATA

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) de hui divendres 30 de maig de 2014, publica íntegrament tot el reglament del clavegueram i abocaments a la xarxa municipal del poble de Gata, donat que no s’han presentat reclamacions i, per tant, és l’aprovació definitiva.

Resumisc en alguns punts tot l’extens reglament i vos pose l’enllaç al pdf, per si teniu interés en llegir les 87 pàgines de les que consta el reglament, de les quals de la 71 a 87 són annexes dels detalls constructius.

En total, el reglament es divideix en nou capítols (49 articles), tres disposicions transitòries, tres disposicions finals i sis annexes. El primer capítol, explica l’objecte i àmbit del reglament. Té cinc articles. El segon capítol explica les condicions generals de les prestacions del servici i va del capítol 6 al 16. El capítol III detalla el Sistema de depuració de vivendes amb impossibilitat de connexió a la xarxa. Té sols l’article 17. El capítol IV tracta l'abocament d’aigües residuals industrials i va del 18 al 23 articles. El capítol Vé va sobre el Tractament de depuració i pla d’autocontrol, de l’article 24 al 28. El capítol VIé abarca les Prohibicions i limitacions generals dels vertids, de l’article 30 al 36. El capítol VIIé parla del Mostreig i anàlisi, va de l’article 37 fins el 39.

El capítol VIIIé, Inspecció dels vertids, va de l’article 40 al 43. El capítol IXé detalla les Infraccions i sancions i va de l’article 44 al 49. Després van les tres disposicions transitòries, tres disposicions finals i tres annexes. El primer annex és dels usos i activitats generadores d’aigúes residuals; el segon, el Pla d’Autocontrol; el tercer, del Procediment de Presa de Mostres; el quart sobre la Documentació necessària per a l’obtenció de l’autorització d'abocaments d’aigües industrials a la xarxa de clavegueram. El cinqué annex explica una interessant Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques(CNAE 1993), DIVISIONES A, B, C, D, E, G502, 504, 505, N8511, N85143, O.90.00. y O.93.01.

L’annex VIé explica les Normes mínimes de disseny i construcció, amb set parts: condicions de la xarxa, condicions de les acomeses a la xarxa, condicions de bombeigs a la xarxa, condicions generals de l’obra civil, condicions generals durant l’execució de l’obra, condicions d’acceptació (documentació per al certificat de connexió) i obres en via pública que afecten a la xarxa municipal del clavegueram.

Finalment, l’annex VIIIé va sobre els Detalls constructius, amb els plànols de com té que fer-se cada acomesa.

SI VOLEU LLEGIR-SE TOT EL REGLAMENT, PUNXEU ACÍ per a obrir el PDF.

 FONT: BOP 30-5-2014.LA PARRÒQUIA CELEBRA UNA EDICIÓ MÉS DEL DIA DE LA COCA

20140531172008-compodiacoca.jpg

A les 13,45 s’han voltejat les campanes, superats els 3.000 euros de recaptació

Com mana la tradició, a les 13.45 hores les campanes de la torre de Sant Miquel Arcàngel voltejaven hui, senyal de que s’havien superat els 3.000 euros de recaptació, aconseguits amb la venda de coques, dolços, gastronomia casera que s’han condimentat a dos casetes del poble, per les dones i homes feligresos de la parròquia, ajudant altruïstament a que es puguen recaptar fons per a les obres parroquials. Passada la barrera del mig milió de pessetes d’abans, els 3.000 euros, continuava la festa del DIA DE LA COCA fins el tardet.

A la composició, dos imatges de la "barraca" de la Plaça de l’Església.FINAL DEL BATXILLERAT A L'IES GATA

20140531174930-iesfesta.jpg

La festa de l'acomiadament de l'alumnat de Batxillerat de l'institut IES Gata es va fer ahir. Es van lliurar les orles als xics i xiques de Segon de Batxillerat que emprenen una nova etapa acadèmica. A l'escenari els teniu a tots. La fotografia l'ha pujada al facebook Mayte Mengual.ELS XIQUETS I XIQUETES FAN UN ACTE MARIÀ A L'ESGLÉSIA

20140531204737-vergecompo.jpg

Aquest migdia, per acomiadar el mes de la Verge María, nombrosos xiquets i xiquetes de Catequesis de comunió -tots els grups-, de Postcomunió i del Cor Parroquial, han participat en un emotiu encontre amb la Mare de Déu. Com a signe de carinyo han regalat una flor de paper, que han anat fent aquestes últimes setmanes. La celebració, on també estaven presents els pares i mares de xiquets de Primera Comunió i alguns fidels de la parròquia, ha tancat el mes dedicat a la Verge.

A la composició, teniu diversos moments de l’acte.

FONT: Fotos Parròquia i Vero Vives. Informació: Parròquia Sant Miquel Gata.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: 22. Carrer de Baix, al Raval

20140531233008-compocarrerbaix.jpg

La comparació 22. El carrer de Baix, al barri del Raval ha canviat com es pot apreciar en les dues fotos verticals. A la de l'esquerra encara no estava feta la xarxa d'aigua potable ni el clavegueram, ni asfaltat. A la de la dreta, l'altre dia. Mig segle separen les fotografies.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.485, la del dia 11/5-:

20140531234439-casrebut.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies i documents antics, com el present. A la pàgina del facebook "Riurau amb panses" va pujar aquesta acció de la C.A.S. (Cooperatives Agrícoles Sindicals) que com sabeu tenia la seu a Gata. Encara hui està l'edifici igual, partit en moltes empreses. La CAS agrupava a molts pobles, no sols de la Marina Alta, també de la Vall d'Albaida com aquest. Aquesta acció era de Santiago Lorente Calabuig, de Rugat.

Observeu com a l'acció li deien: "Título de aportación a capital retenido". Aquesta acció era propietat del pare de Ximo Lorente, un investigador de la Vall d'Albaida que va estudiar el món vinícola al sur del Xúquer, comenta "Riurau amb panses". El document és de la temporada 1965-1966 i està datat el 30 de novembre de 1966.

Presidia la CAS l'industrial, que després seria alcalde, Juan Bautista Pons Leyda. Era secretari, Juan Gayá Roselló, de Pedreguer. Era tresorer Vicente Peris Barber. Què es liquidava amb aquesta acció?, 2.167 kilograms de pansa, anava a una pesseta el kilogram, i, per tant, eren 2.167 pessetes.

FONT: Riurau amb panses. Document del pare de Ximo Lorente. Publicat al facebook.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris