Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2014.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 D’ABRIL DE 2013:

Començava amb la série "Recordem..." i advertia que acabava parcialment en nou dies, ja que al passar l’any tercer sols es recordaria de feia un any. "Abril: Pasqua i...mes actes" era l’article de resum dels actes. El blog superava les 209.000 visites, ara ja estem en 400.600. La imatge curiosa ens arribava des de dalt del Tossal.AGRAÏMENT A LA EXALCALDESSA: Vicent Signes Signes "Canya"

20140401224354-dscf6113-copia.jpg

Per mig del facebook, Vicent Signes Signes -que tot coneguem per "Canya"- expresava el seu agraïment a la exalcaldessa Ana María Soler Oliver, amb unes sentides i emotives paraules. Un reconeixement i agraïment que feia "Canya" referint-se a l’atenció d’aquella per la banda i per a totes les gestions relatives a la mateixa.

Ací teniu transcrit l’escrit de Vicent Signes Signes:

"Una de les frases que més m’agrada d’eixes que llegim de tant en tant en les xarxes socials o en alguns dels cartells que ambicionen instruir-nos en les normes bàsiques d’educació i respecte cap als nostres semblants, és aquella que diu: “Més val que no parles d’una persona si no tens res bo que dir d’ella". El lema em pareix d’allò més encertat i aixina intente transmetre-ho als meus fills.

 Però basant-nos en eixa màxima, no estaria bé tampoc callar-nos quan res del que puguem dir és dolent. És per això que aprofitant aquesta talaia m’agradaria acomiadar-me d’Ana Maria Soler agraint-li públicament tota la dedicació, l’esforç i l’atenció que ha tingut al llarg d’aquests últims set anys amb la societat la qual presidisc.

Perquè ens ha demostrat tindre una especial sensibilitat cap a la nostra banda, que és la seua i la de tot un poble, perquè ha tingut sempre obertes les portes de l’Ajuntament per a recolzar totes les iniciatives que han anat sorgint i no ha estalviat voluntat ni temps per tal que poguérem portar-les a bon port, malgrat la difícil època que travessem.

Espere i desitge que tingues molta sort en aquesta nova etapa que encetes a partir d’ara.

Gràcies Alcaldessa."

A la fotografia, el president de la banda Vicent Signes Signes signant amb Ana María Soler Oliver el lliurament de la nova bandera a novembre de 2013.

He volgut plasmar aquests sentiments al blog, perquè tot el que siga bó i ixca del cor, com aquesta missiva, cal ser recolzat i publicat, amb independència del color polític que un puga tindre.

FONT: escrit de Vicent Signes Signes. EL KÀRATE-DO, UNA REALITAT AL NOSTRE POBLE

20140401225259-grupkarate14-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

El japonés Takeshi Uema imparteix un curs intensiu d’aquest esport a Gata

El passat cap de setmana Takeshi Uema de Okinawa (Japó) va impartir un curs intensiu de Karate a Gata. Les classes, donades per Sensei Takeshi Uema i la seua dona, començaren dijous 27 de març al pavelló cobert de Gata, on també van participar quatre companys de Suïssa (AOKKS) encapçalats pel representant de l’associació Roan Morand

Durant els dies 27 al 31 de març va haver entrenaments tant per a adults com per als xiquets de l’escola on els participants van poder aprendre, rectificar i millorar les tècniques pròpies del karate-do. A més, es van realitzar exàmens de cinturó negre, segon Dan i tercer Dan

Tant la delegació suïssa com l’Escola de Karate de Gata van quedar molt satisfets amb el curs i van agrair al mestre la seua dedicació i esforç per desplaçar-se fins a Gata.

 La regidora d’Esports, Dora Caselles, va voler fer un reconeixement a la seua tasca fomentant la pràctica d’este esport a la població i els va fer entrega d’una barxa amb productes locals tant al sensei japonès com al mestre procedent de Suïssa.

Dilluns 31 de març, Sensei Takeshi Uema va tancar el curs felicitant el treball i esforç que han tingut els participants i va agrair a l’Escola de karate Shubukan de Gata la seua hospitalitat, especialment als seus responsables Antonio Caselles i Gerardo Gil.

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU SERAN EL DIUMENGE, 25 DE MAIG

Hui publica el Butlletí Oficial de l’Estat el reial decret pel qual es convoquen les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el diumenge dia 25 de maig de 2014. En aplicació del que es disposa en l’article 215 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, el número de diputats al Parlament Europeu serà de 54.

L’escrutini general començarà, a les 10 hores del dia 28 de maig i deurà concloure no més tard de les 24 hores del dia 31 de maig. El recompte de vots en l’àmbit nacional, l’atribució dels escons corresponents a cada una de les candidatures i la proclamació d’electes es realitzarà per la Junta Electoral Central no més tard del dia 14 de juny. 

FONT: BOE de hui dia 1-4-2014.

 LA PREMSA SEGUEIX PARLANT DE...la renúncia a l’alcaldia de Ana María Soler Oliver

Hui són els diaris LEVANT-EMV (Orbit) i LAS PROVINCIAS (La Marina) els que publiquen els articles destacats. Pose com exemple LAS PROVINCIAS. L’article de R. González titula: "La exalcaldesa de Gata admite que ha tenido "muchas presiones" para que se fuera". Al subtítol: "Ana María Soler reconoce que no sabe si habría dimitido de haber contado con el apoyo del PP y puntuó con un cuatro el respaldo del partido y del grupo municipal".

Al mateix diari, també l’article d’opinió que tots els dies vegem baix d'una de les fulles comenta la dimissió de Gata, parlant de com estan els alcaldes de la comarca.

 Podeu llegir tot l’article, al següent enllaç:http://www.lasprovincias.es/v/20140401/marina/exalcaldesa-gata-admite-tenido-20140401.html.

FONT: diari LAS PROVINCIAS, 1-4-2014.

 ABRIL, ACTES MIL...: Trobada, concerts, actes religiosos, festius,...

20140401230509-abrilcalendari.png

Com sempre faig al començar cada mes, hui toca, perquè és 1 d’abril. Pose els esdeveniments més importants que passaran a Gata. Potser que algun no el pose per desconeixement, per tant pregue que si en coneixeu algun que no està en la relació vosaltres mateixa el feu notar.

Dia 5, dissabte: TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ a Gata. Tota la vesprada i a la nit.*Programa apart, a l’entrada següent*

Al poble veí del costat, Jesús Pobre, per als amants de la Mountain Bike, III Marxa BTT Jesús Pobre, des de les 16 hores. Organitza: BTT Montgó.

Dia 6, diumenge: A les 16 hores serà la presentació del Gorgos CF i del Gorgos fútbol base.
A les19.30 hores, al Casal de la Música. Aplec de Cors: Cor de Arcambal (França) i Coral Serrillàs.

Dia 12, dissabte: 20,30 hores: concurs de pesca, organitzat per la Comissió de Festes La Font del Riu de Gata.

També a les 20.30 hores. Església Parroquial. CONCERT DE MÚSICA SACRA per la BANDA UNIÓ MUSICAL de Gata, la CORAL SERRILLÀS, la CORAL POLIFÒNICA "ARS NOVA" de Xàbia i la CORAL DE L'OLLERIA. 

Dia 13, DIUMENGE RAMS. Tradició dels Foguerils. PAELLA GEGANT a l’antic camp de futbol. Organitza: Comissió de Festes Patronals 2014.

Del 13 al 21: SETMANA SANTA I PASQUA. Actes religioses parroquials. Destaquen: Processons de Diumenge Rams, Divendres Sant (Sant Soterrar) i Encontre Pasqual del diumenge de Resurrecció, Via Crucis pel calvari cap a l’ermita.

Dies 20 a 22: tradicionals eixides al camp, típic berenar de Pasqua, mones de Pasqua.

Dia 27: SEGON DIUMENGE DE PASQUA. Festa del berenar de Pasqua i concert. Pati cobert de les escoles. Actuen: Pep Gimeno "Botifarra" i "Pas de Quatre". Organitzen: Penya Barcelonista Gata, Colla de Dolçainers i Tabaleters de Gata i Grup de Danses "La Llata" de Gata.

- També: IX MARATO PER MUNTANYA MARINA ALTA 2014, “Memorial Javier el Mico”. Organitza: Grup Espeleologic Gata. Recorregut: Gata-Aixa-Serrillars-Gata.

Dia 28, dilluns: Tradicional DIA DE SANT VICENT FERRER.
JA ESTÀ ACÍ LA XXIX TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ, que enguany es fa a Gata

20140401231628-trobadesgataplanol.jpg

Dissabte 5 d’abril, per la vesprada, s’esperen vora 25.000 persones al poble

La monumental festa de la TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ es fa enguany a Gata. S’esperen vora 25.000 persones dissabte dia 5 d’abril per la vesprada. La jornada festiva tindrà tres parts, siguent el gros per la vesprada.

PROGRAMA D’ACTES:

Tot el dia, de 10 a 20 hores, estaran obertes les exposicions: "Fotografia matemàtica, que prepara l’IES Gata, a la Plaça Vella. "Reciclart" també de l’IES Gata, al carrer Bisbe Cervera. "Treballs artesanals" de l’Ajuntament de Gata allí mateix, i "30 anys de LUEV, que han preparat els centres participants, pels carrers de Gata.

Un total de 64 tallers estaran repartits per tot el centre urbà, coincidint més o menys amb els carrers de la fira de Gata al carrer. També hi haurà l’Espai del Llibre a la zona propera al col·legi i esports al carrer, com la Tirolina (carrer del Penyó), partida de pilota al carrer Sant Vicent -pel matí- i Volei al mateix carrer pel matí.

A les 12 del migdia actuaran a l’escenari central en concerts i actuacions: la Banda infantil, el Cor de l’Escola Municipal de Música, la Rondalla de l’Escola Municipal de Música i el Grup de Danses "La Llata".

A les 14 hores serà el Dinar de la Trobada en diferents bars i restaurants del poble. Un total de 16 bars-restaurants de Gata oferiran el menu "Trobada" a preu tancat.

A les 16.30 hores es concentraran tots els participants al pati del CEIP "Santíssim Crist" i a les 17 hores serà la cercavila amb la temàtica "La nostra escola". A les 17.15 hores, les autoritats diran unes paraules de benvinguda.

De 17.30 a 19.30 hores tindran lloc els tallers i actuacions. A les 19.30 hores serà el Festival de la Cançó a l’escenari central.

Finalment, a les 22.30 hores, serà la GIRA 2014. Hi haurà un concert de Feliu Ventura en acústic, a més de les actuacions dels grups TREMP, ARRAPA, PUPIL·LES DILATIVES i PELLIKANA.  TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ:

CONSELLS DE LA POLICIA LOCAL DE GATA:

Anem a tractar un tema molt important: LA TROBADA DE LES ESCOLES EN VALENCIÀ 2014 que es durà a terme a la nostra població el dissabte 5 d’abril.

Començarem dient que s’esperen al voltant de 20.000 persones la qual cosa requereix d’una organització i coordinació perfecta perquè tot es desenvolupe magníficament. Per això és molt important que els visitants i veïns de la població tinguen en consideració el següent:

* el centre del poble quedarà tallat al trànsit per quedar-se totalment peatonal.

 * perquè quede peatonal, es buidaran de vehicles tots els carrers afectats des de les 06:00 hores del matí. Demà dimecres es senyalitzaran les zones i carrers afectats on no es podrà estacionar.

* les zones de pàrking seran: ZONA DE TROSSETS: final c/ Pal·leres, final c/ Xiprés, c/ Pou de Pedreguer. ZONA DE L’ENTRADA PER VALÈNCIA: pàrking del restaurant xinés, pàrking al costat de la tenda Red Point. ZONA DE LES SORTS: tot el polígon i pavelló esportiu. 

* els carrers tindran activitats al llarg de tot el dia: tallers, exposicions, activitats esportives, actuacions en directe.... Pel que es prega als veïns que tinguen el vehicle en cotxeres, que pensen en deixar-lo fora dels carrers afectats.

Al plànol el·laborat podeu observar on estaran l’escenari, el punt d’informació, els aparcaments, els tallers, per on anirà la cercavila, on serà el punt de concentració -a les 16.30 hores-, on es faran els jocs popular i inclús on estaran ubicats els vàters. Com voreu s’identifiquen amb colors.

FONTS: Organització CAPPEV, Ajuntament i Policia Local.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.437, la del dia 24/3-

20140402231953-plaxarbarrets.jpg

No és exactament una fotografia, però si un aparell del passat industrial de Gata i tan recent i tan antic. Una planxadora de capells ("sombreros"), que està exposada al Museu del "sombrero" de Casa les germanes Zaragosí, entrant pel Bar-restaurant La Tosca i pel carrer Estació. La màquina s’utilitzava per a planxar els "sombreros" com es representa a la imatge. La va pujar l’altre dia al facebook l’amic Jesús Moncho. Aprofite’m per recordar aquells anys de pròsperes indústries i millors temps de Gata.

FONT: fotografia pujada al facebook per Jesús Moncho. 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.438, la del dia 25/3-

20140402234545-xabiagatersfogueres.jpg

Continue acurtant dies de fotos antigues. La que tocava publicar el dia 25 de març la pujava al facebook fa uns dies Adolf Moncho. Els joves gaters de la imatge estaven a la festa de Fogueres de Xàbia. Eren els anys 50. D’esquerra a dreta i drets: Miquel Moncho, Boticari, el possible no identificat, Jaume Carmela, Paco Monfort. Agatxats: Gabietes, Pepito l’Hostal, Paco Martí, Jaume el Carnisser.

Estaven tots identificats, menys un que podria ser Pepe "Bisserot" (fill de Antonia Bisserot) que ara viu a Benidoleig i abans tenia casa a la Plaça d’Espanya. 

FONT: Fotografia propietat de Adolf Moncho, pujada per ell al facebook. 


 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.439, la del dia 26/3-

20140402235104-palmeralalt.jpg

La imatge que teniu dalt, que tocava publicar-se el passat dia 27, és de les que donen impressió, per vore el poble tan canviat. Quan arribe el quart any algun projecte farem al respecte...ja aniré donant-vos "pistes". Com dic, la fotografia es va fer per celebrar -ara fa 50 anys- la posada dels farols al poble. Ací teniu el carrer Palmerar Alt (Palmeral Alto). Fixeu-se les penyes de la part baixa de la foto, que van tindre que ser esclatades per a fer pla el carrer. La foto la tenia i té l’amic Antonio Monfort, que en guarda moltes d’aquells temps. Aquesta és de l’any 1964. 

FONT: Foto propietat de Antonio Monfort.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a 8 dies del tercer aniversari del blog, com ara ho estem els mateixos dies del quart aniversari. Era el Tercer dia de Pasqua, abans es celebrava més, els xiquets van encara als llocs típics i tradicionals. La imatge curiosa mirava des de dalt de tot del Montgó cap a Gata. El carrer 13 de la série de carrers i places era el carrer Cuartel. Publicava també el carrer Serrillàs i carrer l’Era de Boronat. La fotografia antiga 1.077 anava de festes patronals.LA PREMSA...parla encara de la dimissió de la exalcadessa

20140402202419-exalcaldesa-gata.jpg

El diari LEVANT-EMV ho publica ja hui en obert (ahir sols per a els anotats en Orbit). Titula: "La exalcaldesa de Gata revela que el PP sí la presionó para forzar su dimisión". Al subtítol: "Ana María Soler deja entrever la fractura interna en su partido en un pleno de renuncia en el que elogia a los portavoces de Compromís y PSPV y se disculpa ante los vecinos por «defraudarles»". Pràcticament és el mateix titular que el d’ahir al diari Información. També diu el periòdic en paper: "El juez investiga una posible prevaricación". L’article de Alfons Padilla porta una fotografia de la exalcaldessa parlant abans del plenari amb una regidora del PSOE i al peu es llig: "La exalcaldesa de Gata revela que el PP sí la presionó para forzar".

Ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/comarcas/2014/04/01/exalcaldesa-gata-revela-pp-presiono/1096131.html. També de l’altre breu article, ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/comarcas/2014/04/01/juez-investiga-posible-prevaricacion/1096132.html.

FONT: text i foto, Levante 2-4-2014.
TEMPS: POCA PLUJA I FANGINOSA

20140402203311-plouterra.jpg

Poc que plou i ho fa per a embrutar. La imatge de l'amic José Salvador Ginestar recull un dels moments d'aquesta vesprada. Plou terra, fang, pols que ve del desert saharià. Poca pluja i damunt plena de fang. No n'hi ha mans, estem enguany negats per a l'aigua forta i clara, profitosa, quan plourà amb trellat?.

FONT: Foto feta per JS Ginestar i pujada al facebook.GATERS ATLETES A LA CARRERA DEL POBLE NOU DE BENITATXELL

El gater millor classificat, Joan Jaume Torres Oliver; la millor gatera classificada va ser Antonia Salvá Mulet

Dissabte passat, dia 29 de març, es va celebrar la 3ª Volta Popular al Poble Nou de Benitatxell, organitzat per la regidoria d’esports del poble.

El millor gater classificat va ser JOAN JAUME TORRES OLIVER (C.A. Gata), que va entrar a meta el 16, amb un temps de 29 minuts i 36 segons. Al lloc 32 va entrar JOSÉ CASELLES PEDRO del club gater que va fr 32 minuts i 5 segons.

La millor dona classificada, segona de les veteranes va ser ANTONIA SALVÁ MULET, que arribà al lloc 137 amb 41 minuts i 39 segons.

FONT: classificacions "somesport".IMATGES DE FESTA: Premis Sambori 2014 i presentació de les Trobades

20140402220906-samboripresentrobada.jpg

Dissabte 5, més de 20.000 persones visitaran el poble

Com sabeu -ahir posava una programació extensa- el poble de Gata acullirà el dissabte 5 d’abril, la XXIX Trobada de la Marina Alta, una festa de les escoles en valencià que congrega cada any a més de 20.000 persones.

La programació es va presentar el passat divendres en un acte que va tindre lloc al CEIP Santíssim Crist en què va intervenir el regidor d’Educació, Juan Pedrós, i on va actuar com a mantenidor Dani Miquel. Abans, al Casal de la Música, s’havia celebrat el lliurament dels Premis Sambori, premis escolars de literatura, on dos xiquetes de Gata, Ainhoa Soler Picó i Rosana Oliver Soler van ser premiades en les seues categories.

La jornada festiva escolar arrancarà dissabte a partir de les 10 hores amb l’obertura de les diferents exposicions i de l’Espai del Llibre, així com de les activitats d’esport al carrer. A les 12 h, a l’escenari central, situat al recinte escolar, hi haurà actuacions de la Banda infantil de Gata, del Cor de l’Escola Municipal de Música i de la Rondalla de l’Escola Municipal de Música juntament amb el Grup de danses la Llata. Finalitzades les actuacions, els diferents bars i restaurants del municipi han preparat menús de la trobada.

Serà a partir de les 16:30 hores quan es concentraran tots els participants al pati del Col·legi  per realitzar la cercavila, amb el lema La nostra escola, que acabarà al mateix lloc amb les paraules de benvinguda per part de les autoritats. Seguidament, i fins les 19:30h, s’obriran els diferents tallers ubicats pels carrers del centre urbà. A les 19:30 hores, a l’escenari central, se celebrarà el Festival de la cançò.

Entre el festival i La Gira 2014, estarà el sopar de trobades al pati de l 'escola. Els tiquets del sopar es poden comprar a l'escola fins demà per la vesprada, són a 7 €, i el menú es composa de coques, pollastre, pastis de xocolate i aigua. Ja ho sabeu, a fer la jornada completa.

La jornada festiva acabarà, a partir de les 22:30 h, amb La Gira 2014, que comptarà amb el concert de Feliu Ventura en acústic i les actuacions de Tremp, Arrapa, Pupil·les dilatives i Pellikana.

FONT: Text i fotos de la composició: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.IMATGES CURIOSES: des de la Finestreta, allà al Serrillàs, com es veu Gata!

20140402221414-finestreta-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA IMATGE I GAUDIR D’ELLA, PUNXANT ACÍ)

La imatge la proporciona l’amic Jesús Moncho, que posa algunes fotografies del poble, entre elles esta. L'autoria de la foto és de Joan Giner Monfort. És curiós com la natura va posar un lloc excel·lent i majestuós per a vore el poble de Gata, des d’allà dalt, quasi a quatre-cents metres d’altitud. Es diu "la Finestreta" i està al barranquet del mateix nom, prop del cim del Serrillàs. Cap dins del forat tot el quadre del poble de Gata. Està fet aposta el forat, buscat aposta, o és una simple i bonica casualitat?.

FONT: Imatge pujada al facebook per Jesús Moncho. Autor de la foto: Joan Giner Monfort.EXPOSICIÓ AL PÚBLIC DEL PADRÓ DE L’AIGUA POTABLE (BOP)

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica hui dimecres 2 d’abril de 2014, un edicte pel qual informa que s’exposa al públic durant 15 dies el Padró per Subministrament d’Aigua Potable del primer període de l’any 2014. S’exposa al BOP i al tauler d’anuncis per a que els interessats puguen formular reclamacions, si ho estimen convenient.

FONT: BOP hui 2-4-2014.DE RUTA: Cocons avall cap a les Comes

20140402222347-coconsacomes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Una altra vista preciosa de Gata, la que es divisa baixant del paratge nomenat Cocons de Granot. Les lloses calcàries i la poca vegetació contrasten amb la impressionant vista que des d’allí es contempla. Des de l’altipla mirant ja els primers bancals de la partida Comes, on dominen les oliveres, pinades i coscolls. El segon diumenge de Pasqua tots els participants de l'edició de la Marató de Muntanya que homenatjea a Javier Mulet "Mico" passaran per aquestes roques, aquests paisatges. Tot un goig mirar cap avall i vore el poble allà baix.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.436, la del dia 23/3-

20140402222958-gorgosalevianys90.jpg

Reprenc després d’alguns dies sense elles, la sèrie de fotografies, documents antics i no tan velles però si recents, com aquesta que va d’esports i és de la temporada 97/98. La fotografia tocava haver-se publicat el passat 23 de març. Eren xiquets de la categoria aleví, la va pujar l’altre dia al facebook Ángel. Ells van quedar tercers a la lliga, foren campions de tres trofeus: el triangular trofeu COCA-COLA amb Teulada-Benitachell i el Gorgos; el Trofeu PRIMAVERA (Ondara-Benissa-Pedreguer i Gorgos) i el trofeu de la Amistad contra Benitachell.

Vos dic els jugadors de la foto : Angel, Juan Manuel, Bati, Esteve, Nacho i Adrián, plantats. Antonio Campos, Tomás Gómez, Lucas, Javi Molines i Carlos, agatxats. Eren els entrenadors, Toni i Manolo, que apareix a la fotografia amb ells.

FONT: foto pujada al facebook per Ángel.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a una setmana del tercer aniversari del blog. Hui és tmbé una setmana, però per al quart aniversari. La premsa parlava d’una tortuga perduda i la tasca de recollida de la Policia Local. A la série de "Els nostres carrers i places" li tocava el carrer Lepanto. Una cartilla d’escolaritat d’abans, un xiquet a un carret a la Plaça d’Espanya i una parella fent-se un retrat eren les tres fotografies antigues que publicava, de la 1.078 a la 1.080. *Cal recordar que resta també una setmana per acabar aquesta sèrie.PER FI PLOU, ENCARA QUE SIGA POQUET

Tenim que tiram mà hui del refranyer nostre: "Plou poc, però pel poc que plou, plou prou". I afegiríem...i més si és fang. Aqusta matinada ha plogut poquiu, aquest matí també. Més val això que res, diuen els homes del camp, els majors del poble. No plou gens i quan plou ho fa amb fang, diuen els altres.A UNA SETMANA DELS QUATRE ANYS DE BLOG

Un 10 d’abril de 2010, 16.55, primer article del blog "Comença el blog del Cronista de Gata". El 10 d’abril de 2014 s’acompliran els quatre anys d’aquella decisió, presa per l’ausència de corresponsals dels diaris al poble, per a deixar testimoni escrit de les que coses que han passat, passaven i passaran. Per a eixe dia em ronda pel cap fer alguna coseta nova, que ja vos comunicaré en cas de que puga portar-la a terme, mentres ¡paciència!. També, si no per al 10 si per al temps d’oci de les Pasqües, el blog podria canviar d’aspecte al mur, que bona falta li fa. Ja ho vegem tot...FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.440, la del dia 27/3-

20140403224114-fotoveropons.jpg

Continue acurtant les fotografies antigues fins arribar a l’actual jornada. La foto que corresponia posar el 26 de març és propietat de Vero Pons. Els menuts que ixen a la mateixa hui són ja grandets. Era l’aniversari, estaven tots convidats, seria l'any 1990. Vegeu plantat, començant la foto per l’esquerra mirant-la, a Jaume Sirerol Arabí, al seu costat està José Miguel Moreno Diego. A l’altre costat per darrere està Javi Molines amb el monyo rullet i Carlos Carrió Tent. Davant, agenollats: Jaime Pedrós Riera, Francisco Pedro Naranjo Benítez, la propietària de la foto Vero Pons, José Vicente Ivars Pons i Esteve Vives Herrero.

FONT: Foto propietat de Vero Pons, pujada al facebook.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 D’ABRIL DE 2013:

En sols sis dies contant el de hui acabarà aquesta sèrie, perquè aquell 10 d’abril de 2013, posava al blog: "Nova etapa per a la sèrie perquè des de hui dia 10 sols recordem un any de blog.". Però vegem què era notícia fa tan sols un any: El blog superava les 210.000 entrades, a tan sols sis dies de l’aniversari. La biblioteca de Gata celebrava el Dia Internacional del llibre infantil. La premsa parlava dels conters de l’alcaldessa i alguns regidors i de la tortuga. Anunciava que el dissabte 6 el "Museu del sombrero" celebrava el dia del capell ("sombrero"). També que el dia 6 hi hauria discomòbil al pati cobert de les escoles. El carrer de la sèrie era el Penyó, als dos costats. La foto antiga 1.081 mostrava el final del carrer Doctor Gómez Ferrer.

 ATENCIÓ !!. DILLUNS 7, PLE EXTRAORDINARI I URGENT: Nou regidor i nou/nova alcalde/ssa.

20140404135849-jesuspalaciostorres.jpg

Aquest migdia s’ha fet la convocatòria del plenari extraordinari i urgent, que encetarà una nova etapa dins del Consistori gater. Dilluns per la vesprada (Dilluns de Passió), 7 d’abril, a les 20 hores, es farà el ple amb el següent ordre del dia:

1er.- Presa de possessió del nou regidor electe.

2n: Elecció d’Alcalde/ssa.

Ja sabeu que a la llista del Partit Popular, al renunciar a l’acta de regidora la que també alcaldessa Ana María Soler Oliver, li succeix el candidat electe JESÚS ÁNGEL PALACIOS TORRES. Al respecte del nou o nova alcalde o alcaldessa tot fa pensar, si no hi ha contratemps, sorpreses d’última hora o girs no habituals fins ara a la política local dels últims anys, que seria la candidata del Partit Popular, María Teresa Signes Caselles, per ser l’agrupació política més votada en els comicis de 2011.  La primera part del plenari està clara, la segona caldrà vore-la per a saber-ho amb certesa.

A la fotografia de la part lateral, el nou regidor que ho serà oficial des del dilluns dia 7, Jesús A. Palacios Torres.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.
LA PREMSA PARLA DE...la Trobada de demà

El diari EL PAIS a l’edició de la Comunitat Valenciana nomena Gata, al ser la primera població que acullirà la Trobada d’Escoles en Valencià, diumenge mateix s’en faran quatre més a altres punts de la Comunitat. Titula el diari: "Trobades y recurso contra Educación". Al subtítol: "Escola Valenciana acusa a la Generalitat de eliminar 70 unidades en valenciano para el próximo curso". L’article de F.B. diu en un dels seus paràgrafs, parlant de Trobades: "Este sábado, la primera trobada, la de La Marina Alta, se celebrará en Gata de Gorgos y el domingo, habrá seis más: Benicarló, Olocau, Vinalesa, Corbera, Alicante y La Romana."

FONT: diari EL PAIS 4-4-2014.

 NOVA ORDENANÇA PER A L’ABOCAMENT DE VERTIDS A LA XARXA DEL CLAVEGUERAM

Hui es publica en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i signat per l’alcaldessa en funcions María Teresa Signes Caselles amb data 28 de març de 2014, un edicte  sobre el Reglament d’Abocaments a la Xarxa ("red") Municipal de Clavegueram ("alcantarillado"). L’Ajuntament de Gata de Gorgos, en sessió celebrada el dia 25 març 2014, va acordar l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora de Reglament d’Abocaments a la Xarxa Municipal de Clavegueram.

Ara se sotmetrà l’expedient a informació pública pel termini de trenta dies, a comptar de l’endemà de la inserció d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, perquè puga ser examinat i es presenten les reclamacions que s’estimen oportunes. Si transcorregut aquest termini no s’haguessen presentat al·legacions, es considerarà aprovat definitivament l’esmentat acord.

FONT: BOP hui dia 4-4-2014.

 A SIS DIES DE L’ANIVERSARI DEL BLOG, quart any

20140404210422-aniversari1.jpg

El temps passa ràpid inexorablement. Cal aprofitar cada minut que et dona la vida. Ara, en temps de primavera i a l’estiu si cap, més i millor. El temps d’hiverns i la tardor són més apagats. En sis dies ens tornem a plantar en un aniversari més del blog. Aquell dia que començà era segon diumenge de Pasqua, ara encara resta per a la Pasqua dos setmanes. L’oscilació que té el temps sant de l’església fa que puje i baixe el calendari, vacances escolars per eixe fet i més coses...però el canvi d’hora està també ahí i ens ha trastocat a tots. 

Des del dia 10 aniré posant noves seccions. Ja anunciava un poc ahir la primera. La faré efectiva eixe mateix dia, dijous 10 d’abril. Combina records i fotografies. No diré més. També cal ressenyar que l’altre aniversari es produirà quatre dies més tard, 14 d’abril dillun sant seran quatre anys de fotografies antigues una a una, cada dia.

Ja vaig desgranant més cosetes...

A la imatge, una captura de pantalla de la façana del meu blog.RECORDEU PER A DEMÀ: monumental riuada de gent, PRIMERA TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ

20140404230250-festivallagira.jpg

Cal fer memòria i no despistar-nos. Demà, i esperem que el bon temps acompanye, el poble de Gata acullirà molta gent, s’esperen milers de persones, a la primera TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ, al calendari de la Comunitat Valenciana. La corresponent a la Marina Alta toca en la seua XXIX edició organitzar-se a Gata.

Atenció a les normes de la POLICIA LOCAL:

És molt important seguir els consells de la Policia Local en quant a aparcament es refereix. Per això, feu cas de les quatre qüestions bàsiques:

* el centre del poble quedarà tallat al trànsit per quedar-se totalment peatonal.

 * perquè quede peatonal, es buidaran de vehicles tots els carrers afectats des de les 06:00 hores del matí. Demà dimecres es senyalitzaran les zones i carrers afectats on no es podrà estacionar.

 * les zones de pàrking seran: ZONA DE TROSSETS: final c/ Pal·leres, final c/ Xiprés, c/ Pou de Pedreguer. ZONA DE L’ENTRADA PER VALÈNCIA: pàrking del restaurant xinés, pàrking al costat de la tenda Red Point. ZONA DE LES SORTS: tot el polígon i pavelló esportiu. 

 * els carrers tindran activitats al llarg de tot el dia: tallers, exposicions, activitats esportives, actuacions en directe.... Pel que es prega als veïns que tinguen el vehicle en cotxeres, que pensen en deixar-lo fora dels carrers afectats.

Tot el dia, de 10 a 20 hores, estaran obertes les exposicions que ja relacionava l’altre dia. Un total de 64 tallers estaran repartits per tot el centre urbà, coincidint més o menys amb els carrers de la fira de Gata al carrer. També hi haurà l’Espai del Llibre a la zona propera al col·legi i esports al carrer, com la Tirolina (carrer del Penyó), partida de pilota al carrer Sant Vicent -pel matí- i Volei al mateix carrer pel matí.

A les 12 del migdia actuaran a l’escenari central en concerts i actuacions: la Banda infantil, el Cor de l’Escola Municipal de Música, la Rondalla de l’Escola Municipal de Música i el Grup de Danses "La Llata". A les 14 hores serà el Dinar de la Trobada en diferents bars i restaurants del poble. Un total de 16 bars-restaurants de Gata oferiran el menu "Trobada" a preu tancat.

A les 16.30 hores es concentraran tots els participants al pati del CEIP "Santíssim Crist" i a les 17 hores serà la cercavila amb la temàtica "La nostra escola". A les 17.15 hores, les autoritats diran unes paraules de benvinguda. De 17.30 a 19.30 hores tindran lloc els tallers i actuacions. A les 19.30 hores serà el Festival de la Cançó a l’escenari central.

Finalment, a les 22.30 hores, serà la GIRA 2014. Hi haurà un concert de Feliu Ventura en acústic, a més de les actuacions dels grups TREMP, ARRAPA, PUPIL·LES DILATIVES i PELLIKANA. A la imatge, el cartell del festival final de La Gira 2014.

Ja ho sabeu. Gaudiu de la festa a peu, serà més que recomanable.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 D'ABRIL DE 2013:

A la secció li queden pocs dies. Estavem i estem a cinc dies de l'aniversari del blog. Si al 2013 eren tres anys, ara són ja quatre. Era el segon diumenge de Pasqua, el dia abans de Sant Vicent i plovia, enguany ni una cosa ni l'altra. Dilluns comença la setmana de passió i fa un sol que torra, això si amb ventet. Curiositat però el carrer de la sèrie era la Costera del Grup Escolar, on precisament adquirix hui protagonisme la festa de la Trobada. Un reportatge gràfic donava compte de l'aventura del Maroc Challenge 2013 de Jacobo i Juan Miguel. Gata celebrava el II Diumenge de Pasqua amb el Dinar Popular del Berenaret de Pasqua. Enguany també es farà i serà el sisé any. Dos de les tres fotografies antigues que posava eren de la carretera nevada al febrer de 1982.ESTEM DE TROBADA ( I ): Matí assolejat amb exposicions, llibres, actuacions,...

20140405212016-compotrobades1.jpg

XXIX TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ ( PRIMERA PART ):

Una festa de les escoles en valencià. A la fi, després de 28 anys li ha tocat a l’any 29 a Gata, recullir l’event de la Marina Alta. Damunt és el primer poble que obri les TROBADES 2014. Demà es farà a alguns altres pobles més d’altres tantes comarques.

El reportatge fotogràfic té fotografies meues i de la meua filla Vero. Són del matí. S’han concentrat exposicions a la Plaça de l’Església, activitats diverses per l’itinerari, esports com una partida de pilota, volei, tirolina, l’Espai del llib re on hem vist escriptors i escriptores i editorials reconegudes, com Carme Miquel o Manel Arcos o Edicions del Bullent, entre altres.

Ah!!, també hem vist una curiosa exposició de l’alumnat de l’IES Gata fet amb restes de cadires de fusta. Ho podeu vore al carrer Bisbe Cervera.ESTEM DE TROBADA ( II ): pel matí, música i balls...atracció per a la gent

20140405213823-compotrobades2.jpg

Ja van contant-se el nombre de persones que s’hauran aplegat a Gata, dels 33 municipis de la Marina Alta i 66 escoles. Al voltant de 16.000 persones calcula l’organització. Al diari digital "La Veu del País Valencià" titulen: "Clam pel valencià a la Trobada de la Marina Alta a Gata de Gorgos". Al subtítol: "Vora 16.000 persones reivindiquen el valencià a l’escola i es mostren en contra de l’arranjament escolar dissenyat per la Conselleria". Podeu llegir-ho i vore fotos, algunes curioses. Ací teniu l’enllaç: http://www.laveupv.com/noticia/8642/clam-pel-valencia-a-la-trobada-de-la-marina-alta-a-gata-de-gorgos.

Mentre, seguisc posant-vos fotos d’aquest matí, a falta de continuar pujant-ne d’aquesta vesprada. Pel matí, les actuacions musicals i els balls, com la banda juvenil de Gata, la Rondalla de l’Escola Municipal de Gata, el grup de Danses "La Llata" de Gata, han menejat a la gent. A l’escenari central i davant d’ell, al pati de les escoles, s’han fet les actuacions. Ací en teniu una mostra.

FONT: Fotos Vero Vives.ESTEM DE TROBADA ( III ): ...i per la vesprada, esclatà la gent, moltíssima gent

20140405225858-compotrobada3-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

VORA 16.000 PERSONES A LA FESTA DEL VALENCIÀ A GATA, TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ DE LA MARINA ALTA AL POBLE DE LA LLATA, L’ARTESANIA, BARXES I CAPELLS ("SOMBREROS")

Les imatges ho diuen prou bé. A aquesta composició vegeu la riuada de gent que aquesta vesprada ha vingut a Gata, des de totes les escoles de la Marina Alta, des de tots els racons i pobles. Primer el passacarrer amb autoritats, bandetes, danses. Després, les paraetes de tallerets de totes les escoles. Ací teniu les fotos que més gent recullen...A la següent entrada coneixerem a escriptors, polítics valencians, autoritats locals i comarcals que han estat a la trobada. ESTEM DE TROBADA ( IV ): ...escriptors, autoritats, gent coneguda

20140405232538-compotrobada4.jpg

A la composició que teniu ara davant, podeu vore el grup d’autoritats locals, amb l’alcaldessa en funcions Maite Signes, i els regidors Guillermo Cholbi, María Rosa Simó, el regidor de Cultura i Educació Juan Pedrós i el regidor Joanvi Vallés. De la mà de l’amic escriptor Manel Alonso, el podeu vore amb el portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, i actual Secretari de l’agrupació. Amb l’alcalde socialista de Xàbia, Pepe Chulvi, a més del regidor portaveu del PSOE de Gata, Vicent Font, i el polític socialista de Gandia, José Manuel Orengo. Amb les escriptores Xaro Cabrera i Núria Sendra, amb l’escriptor i investigador denier Vicent Balaguer. Ahí teniu les fotos, tots han estat hui a la Trobada de Gata.

FONT: Fotos Vero Vives i Manel Arcos, d’aquest pujades al seu facebook.ESTEM DE TROBADA ( i V ): passacarrer reivindicatiu SI AL VALENCIÀ

20140405235621-compotrobada5-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Acabe la sèrie de entrades per a hui, de la TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ A GATA. S’ha fet el passacarrer amb pancartes reivindicatives. A la primera anaven les autoritats locals, els organitzadors d’Escola Valenciana i també podeu vore al costat del regidor local Joanvi Vallés a Enric Morera, que ja heu vist també a l’anterior entrada. Música, xiquets, pares, mares, tota una festa del valencià per a no perdre la identitat com a poble, el arrels dels nostres majors, i més a Gata un poble de parla eminentment valenciana i amb un valencià net sense influències. Vegeu les escoles participants, que eren moltes, pels cartellets que portaven elx xiquets.

No podem oblidar tot el dispositiu que ha preparat l’Ajuntament de Gata, l’organització de la CAPPEV, les AMPES del col·legi de Primària i l’institut, , les col·laboracions no sols dels col·legis de la comarca sinó associacions i grups locals, tant musicals com esportius, i dos grups especials que s’han encarregat de fer més tranquil·la l’entrada a tanta gent, la Policia Local -que ha doblat i triplicat esforços- i Protecció Civil. El temps s’ha unit a la festa valenciana i el sol ha demanat justícia per a la llengua dels nostres majors, el valencià.

Finalment, cal ressenyar que un dels atractius soprendents per als visitants ha estat la tirolina que ha muntat el Grup Espeleològic Gatense (GEG) des de la seua seu del carrer Penyó cap al llit del riu, per baix del pont. Moltes xiquetes i xiquets s’han llançat a l’aventura.

FONT: Fotos Vero Vives.IMATGES CURIOSES: per la trobada, carrers sense cotxes

20140406000836-compocarrersnocotxes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Abans que arribaren eixes 16.000 persones que han passat al llarg del dia pel centre urbà del poble de Gata, hem pegat un passejet per a plasmar les imatges curioses i insòlites que es donaven: els carrers sense cap cotxe, a vegades inclús sense cap persona. Si no passa un event d’aquestes característiques o netejen el carrer per alguna processó, no es poden vore aquestes estampes, que seria desitjable es puguera fer, però impossible de materialitzar, perquè...on deixem els cotxes?.AQUESTA VESPRADA, CONCERT INTERNACIONAL DE CORALS

20140406214507-compocorals.jpg

Han actuat la Coral francesa de Arcambal i la Coral Serrillàs

Aquesta vesprada s’ha celebrat al Casal de la Música el concert internacional de corals, en el qual han participat la Coral d’Arcambal (França) i la nostra Coral Serrillàs, baix la batuta de José Antonio Bataller. Composicions diferents, sons diferents, però un denominador comú, la música. Les dos agrupacions musicals han mostrat el seu repertori davant un públic fidel i agrait per l’esforç dels cantors. El programa espectacular de cada cor i un final conjunt han fet gaudir a tots els presents. Després de l'acte, l'alcaldessa en funcions, Maite Signes, i el regidor de cultura, Juan Pedrós, han fet entrega d'unes plaquetes i un cabàs amb altres tants productes típics de Gata, convidant a tornar a Gata al cor francés i a la gent a assistir al concert de la propera setmana, on la Banda de Gata tocarà amb el grup Serrillàs i altres dos corals.

FONT: fotos de Maite Pedro, pujades fa uns moments al facebook.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.441, la del dia 28/3-

20140406231128-matiasmonfort.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies antigues i, de nou, m’ocupe de la col·lecció última arribada al blog. La de la família de Ana P.S., la dels seus avis i bisavis materns. Si recordeu, vaig publicar la fotografia de la senyora Enedina Calatayud. Ací teniu el retrat del seu marit, Matías Monfort, al que carinyosament nomenaven el Ti Passetes. Com podeu vore, he mantés el marc per ser rodó, resultant molt curiós.

FONT: de la col·lecció de Ana P.S.


 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 D'ABRIL DE 2013:

Més prop del tercer aniversari del blog estavem i començaven els especials. Ara més propet del quart aniversari. BON DIA A TOTS. El carrer que tocava publicar era el de Sant Josep (el 19). A la fotografia antiga, una del retrat de María Soler de 1937.A QUATRE DIES DEL QUART ANIVERSARI DEL BLOG

CRONISTA DE GATA, quatre anys de múltiplicar entrades, notícies, fotografies antigues

Ja estem a les portes dels quatre anys i seguixen acumulant-se les notícies. Pareix un llibre obert de Gata, sempre hi ha coses. Cap a la primavera i estiu augmenten més encara si es pot dir. Intente donar-les a conèixer totes, malgrat a no estar a tots els llocs, pel temps, la feina, la família, les coses del dia a dia. Paciència, tot arriba. Hui és diumenge, el poble s'alça amb la resaca de la TROBADA i ja pensa en la presentació del GORGOS gran i tota la pedrera del futbol base, amb els xiquets com a protagonistes principals. Eixe acte serà a les 4. I a la vesprada, 19.30 hores, al Casal de la Música, Encontre Internacional de Corals: Coral Arcambal de França i la nostra Coral Serrillàs. Vegeu, com no es para.ATENCIÓ, NAIX UNA GRAN AVENTURA SOLIDÀRIA: CARRETEROS SOLIDARIOS

20140406113216-compo1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Aniran de GATA a MADRID, per una causa solidària: ajudar als xiquets i xicons més desarrelats i desfavorits de la Marina Alta

Comença la gran aventura, de la qual el CRONISTA DE GATA serà també col·laborador

Ahir pel matí, mentre Gata es preparava per a la gran Trobada, es gestava -no molt lluny d’allí- l’aventura d’uns carreters de bé que volen fer un gran gest social: ajudar als xiquets i xicons més desarrelats, més desfavorits, tant de GATA com de la MARINA ALTA. És una gran aventura per a un gran bé social. La idea, ANAR DE GATA A MADRID EN CARRO potser a començament de juny, quan el calor no aprete tant.

No queda ahí la cosa. Mentre les haques i matxos caminen al trot per camins reials i canyades -seguint el Camí de Santiago-, mentre les rodes dels carros vagen pegant voltes, la maquinària social no pararà. Els carreters, dos de Gata i un d’Oliva, volen obrir un compte destinat a les ajudes per a administrar-les després les institucions municipals, com puguen ser Serveis Socials de l’Ajuntament, Càritas, Creu Roja, i ells donar-li curs per als més necessitats, especialment xiquets i joves.

Al CRONISTA DE GATA se’l va convidar per a donar difusió al projecte, que resulta força interessant, i per això comence hui a difondre’l. Més prompte que tard, esperem que tinga una gran repercusió social, no sols al nostre poble sinó també a tots els de la Marina Alta i als pobles per on passaran els CARRETEROS SOLIDARIOS. Pose en castellà el nom, perquè eixa serà la pàgina web i facebook que s’obrirà per a tal finalitat, la finestreta solidària al món.

A més del compte obert a una entitat bancària, també es podran donar aliments que no tinguen caducitat, per a poder ajudar en la mateixa línia. D’això, esperen comptar amb l’ajuda solidària dels supermercats Mas y Mas.

Aquests són els trets bàsics de la gran aventura. Són les primeres pinzellades. Ja aniré donant-vos coneixements, a mesura que avance el projecte. Ací estan les idees principals. Si algú té alguna idea que beneficie al projecte, sobretot a la vesant solidària, pot també plasmar-la al blog, sempre serà ben rebuda.

A les fotografies, alguns dels carreters que participaran en l’aventura.

FONT: Fotos de "CARRETEROS SOLIDARIOS".LA PREMSA PARLA DE...la Trobada a Gata, encetant la XXIX edició

20140406161804-dscf8416.jpg

Tots els diaris ixen hui al carrer amb la notícia de la festa valenciana de la TROBADA d’ahir a Gata, que va reunir a 16.000 persones, segons fonts de l’organització. Malgrat ser diumenge i no fer edicions comarcals, a les fulles generals sí que ho publiquen.

El diari INFORMACIÓN d’Alacant titula: "Multitudinaria Trobada en Gata". Comença el text: "Denunciaron la pérdida de 11 aulas en la marina alta". Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/06/multitudinaria-trobada-gata/1488180.html.

Per la seua part LEVANTE-EMV titula d’una altra manera: "La Marina Alta. Les Trobades arrancan en Gata con 16.000 personas". Al subtítol: "Escola clama contra la supresión de aulas en valenicano y acusa al Consell de no tener "trellat". Denuncia la pérdida de 11 unidades en la Marina Alta". Ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2014/04/06/les-trobades-arrancan-gata-16000/1098162.html.

El diari EL PAÍS (CV) titula: "Miles de personas en Gata en la primera de las "trobades" de Escola Valenciana". AL subtítol: "Críticas a la consejera de Educación por el cierre de unidades en valenciano". Ací està l’enllaç: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/04/05/valencia/1396718486_234487.html.

FONTS: diaris INFORMACIÓN, LEVANTE-EMV i EL PAIS.

 

 LA PARRÒQUIA PREPARA EL CAMÍ DE SANTIAGO (5 etapes)

20140406174056-cartellsantiago.jpg

Serà del 17 al 24 d'agost. Es faran cinc etapes

La parròquia de Gata de Gorgos ha llançat la proposta de fer cinc etapes del Camí de Santiago, del 17 al 24 d'agost. El lema és "T'atreveixes a vindre?". Els participants gaudiran de espiritualitat, naturalesa i bona companyia. Per això, dissabte dia 12 a les 12.30 hores als locals parroquials "Verge del Carme" es farà una reunió, que serà una primera presa de contacte amb els possibles excursionistes, caminants o com vullgau dir-li.

FONT: Cartell publicat per la parròquia.HUI S'HA FET LA PRESENTACIÓ DEL GORGOS C.F. I L'ESCOLA BASE DEL FUTBOL GATER ( I )

20140406192814-compo1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Aquesta vesprada, al camp municipal de les Costeres de Gata, s’ha presentat el GORGOS C.F. i la pedrera de l’Associació del Futbol Base de Gata. A l’acte han assistit la directiva del Gorgos C.F. amb el seu president Miguel Pons Ausina al cap, el president de l’Escola Base del futbol Vicent Pons i la seua directiva, així com alguns dels col·laboradors i patrocinadors. També han assistit l’alcaldessa en funcions Maite Signes i la regidora d’Esports Dora Caselles. Tots ells, han dit unes paraules d’ànim als jugadors i als pares. La vesprada es tancava amb el partit de lliga del primer equip del GORGOS C.F. front al Mutxamel.

Ah! i per als que teniu facebook vos enllaçe amb les fotos que ha pujat la meua filla Vero de l'event esportiu: https://www.facebook.com/vero.vivescosta/media_set?set=a.10202814640380765.1073741862.1043644032&type=1.

Dalt i a la següent entrada teniu fotografies de la presentació.

FONT: Fotos Vero Vives.ACTES I CITES DE LA SETMANA: ple d'elecció de nou/nova alcalde/ssa, concerts,...

La setmana del 7 al 13 d'abril ve a Gata carregadeta d'actes. La política local supera tots els demés. Les circumstàncies han fet que demà dilluns a les 20 hores se celebre el plenari on prendrà possessió el nou regidor del PP i una vegada completats els tretze regidors s'elegirà nou o nova alcalde o alcaldessa.

És Setmana de Passió, prèvia a la Setmana Santa. Hi haurà més actes. Divendres per la nit, a les 22 hores, un Via Crucis de dolor especial. A l'església. Dissabte 12, a les 12.30 hores als locals parroquials reunió per a tractar de les cinc etapes del Camí de Santiago, que organitza la parròquia a agost. A la vesprada, després de la missa de 19.30, al voltant de les 20.30 un majestuós concert de música sacra. Les corals Polifònica "Ars Nova" de Xàbia, la d'Ollería, i la local Serrillàs, s'unirà a la banda Unió Musical. Serà a l'església. Finalment, diumenge 13 és Diumenge de Rams. Però, d'això i de Setmana Santa ja vos parle a una altra entrada.ATLETES GATERS A LA PROVA DEL CIRCUIT DE CALP

Ahir, dissabte es va celebrar la II Cursa Popular a Calp-Solymar. Era la tercera de les proves del Circuit a Peu de la Marina Alta. Anem a conèixer quin paper van fer els i les atletes gaters participants. Dels cent primers corredors, el millor classificat va ser VICENT MAS LEYDA, amb un temps de 35 minuts i 20 segons, arribant a meta el 20. Amb 37,09’ i al lloc 46 va quedar el juvenil gater JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ. Al lloc 72 va quedar JAIRO SOLER SALVÁ. JOAN JAUME TORRES OLIVER arribava el 90 i primer del C.A. Gata.

Per categories, MOLLY WOOD, del C.A. Gata, va ser la primera juvenil i ANNA TORRES SIMÓ va ser la segona millor juvenil. El millor juvenil ja l’he nomenat JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ. La millor veterana A dela prova va ser CHRISTINA MALLETT. De xiquets, l’aleví femenina MAR SALVÁ SEPÚLVEDA va entrar segona de la seua categoria.

FONT: classificacions de somesport.HUI S'HA FET LA PRESENTACIÓ DEL GORGOS C.F. I L'ESCOLA BASE DEL FUTBOL GATER ( i II )

20140406202307-dscf8520-copia.jpg

(FEU MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Al final de la presentació del GORGOS C.F. i l'Escola de Futbol Base s'han unit totes les categories per a fer-se la foto de família. Ací la teniu.

FONT: Foto Vero Vives.(AVANÇ) MAITE SIGNES CASELLES, NOVA ALCALDESSA DE GATA

20140407211309-dscf8550.jpg

Vos avance la notícia política de hui. Fa una mitja hora ha quedat proclamada alcaldessa per a la resta de legislatura, abril 2014 a maig 2015, MAITE SIGNES CASELLES.

La regidora del PP, fins ara tinent d’alcalde, substitueix a Ana María Soler, que renuncià del seu càrrec el passat dia 26 de març

Elegit el nou regidor, JESÚS ÁNGEL PALACIOS TORRES

Aquesta vesprada a les 8 s’ha completat, per segona vegada aquesta legislatura, el consistori gater. El ple extraordinari i urgent del 7 d’abril de 2014 passarà a la història de Gata, donat que primer s’ha proclamat el nou regidor de la llista del Partit Popular JESÚS ÁNGEL PALACIOS TORRES, que seguia en la llista als sis concejals electes de principi de legislatura. Després, s’ha elegit entre els tretze regidors a la nova alcaldessa MAITE SIGNES CASELLES, que ha tingut els sis vots del seu grup; Vicent Font, l’altre candidat, ha comptat amb els quatre vots del PSOE, i Maties Monfort, amb els tres de Bloc-Compromís. Cap partit ha obtés la majoria absoluta i al ser el PP la llista més votada ha resultat ALCALDESSA DE GATA MAITE SIGNES CASELLES.

(Més endavant de la nit, vos posaré íntegrament el seu discurs que ha fet com a nova alcaldessa)

A la imatge la teniu prenint possessió del nou càrrec, davant el regidor Guillermo Cholbi.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 D’ABRIL DE 2013:

Restaven tan sols tres dies per a la sèrie que sempre comença la jornada, la de "Recordem...un any...de blog". El carrer 20 de la sèrie era el carrer Alcolaes. "Fent pinya dalt del Montgó" era la imatge curiosa de joves gaters.A TRES DIES DELS QUATRE ANYS DE BLOG

El blog "CRONISTA DE GATA" està a les portes de fer el quart aniversari, entrem a la setmana decisiva i a més és una setmana carregada de bona informació. Sense anar més lluny aquesta nit ja en porta, nou regidor i nova alcaldessa. Carregada de celebracions, tradicions i costums, concerts. I entre totes eixes coses estarem d’aniversari. Però cada any es fa un doble aniversari, molt prop en el temps: per una part cada 10 d’abril del blog i, per altra, cada 14 d’abril, de la sèrie inicial que més dura i està a l’alça, la de Fotografies antigues (Gata en el record).

 COMENÇA LA MÀQUINA ELECTORAL PER A LES ELECCIONS EUROPEES

Hui publica el BOP els col·legis electorals: anirem a votar diumenge 25 de maig

Estem a mes i mig de les eleccions europees. Seran el pròxim 25 de maig, diumenge. Hui dilluns 7 d’abril, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica la relació de taules electorals, així com els col·legis i llocs on es té que anar a votar. En el cas de Gata, ja sabeu per anteriors votacions, que estan totes les taules a les aules del col·legi de primària "Santíssim Crist". El resum és el següent:

Districte 1, Secció 1, Taula A, lletres A-AL. Districte 1, Secció 1, Taula B, lletres B-MZ. Districte 1, Secció 2, Taula única, lletres A-Z. Districte 2, Secció 1, Taula A, lletres A-M. Districte 2, Secció 1, Taula B, lletres N-Z. Districte 2, Secció 2, Taula A, lletres A-M. Districte 2, Secció 2, Taula B, lletres N-Z.

FONT: BOP, dia 7-4-2014.

 JA TENIM NOVA ALCALDESSA A GATA: MAITE SIGNES CASELLES

20140408001709-compoinvest-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

La regidora del PP, fins ara tinent d’alcalde, substitueix a Ana María Soler, que renuncià del seu càrrec el passat dia 26 de març

Elegit el nou regidor, JESÚS ÁNGEL PALACIOS TORRES

Aquesta vesprada a les 8 s’ha completat, per segona vegada en aquesta legislatura, el consistori gater. El ple extraordinari i urgent del 7 d’abril de 2014 passarà a la història de Gata, donat que primer s’ha proclamat el nou regidor de la llista del Partit Popular JESÚS ÁNGEL PALACIOS TORRES, que seguia en la llista als sis concejals electes de principi de legislatura. Després, s’ha elegit entre els tretze regidors a la nova alcaldessa MAITE SIGNES CASELLES, que ha tingut els vots a favor dels sis regidors del seu grup. Els altres dos regidors electes, Vicent Font Leyda (PSOE) i Maties Monfort Monfort (Bloc-Compromís) han tingut 4 i 3 vots respectivament. Per tant cada partit s’ha votat a ells mateixa i ha guanyat la llista més votada.

El regidor del PP, Guillermo Cholbi, ha conduit l’acte i el plenari, fins a l’elecció de Maite Signes Caselles. Després Signes ha donat la paraula al portaveu Monfort i al portaveu Font.

Maties Monfort li ha donat primer l’enhorabona al nou regidor Jesús A. Palacios i respecte a Maite Signes, també li ha donat l’enhorabona i li ha dit que sabrà exercir com alcaldessa, que ells van a seguir amb les condicions i la línia que venen fent-ho.

Per la seua part, Vicent Font ha felicitat al grup de govern per la Trobada de dissabte. Ha felicitat a Maite Signes, la nova alcaldessa, i ha comentat qwue el poble està per damunt de tot. Li ha parlat de la seua pròpia experiència i ha dit que ser alcalde es la satisfacció més gran. Font ha comentat que sempre el tindrà a la seua disposició, amb la consideració i ajuda que faça falta.

Finalment, cal dir que el saló de sessions es trobava més ple del habitual, amb la família de la que després de la investidura anava a ser l'alcaldessa, inclús el president del PP local, Antonio Pons. De la comarca, tots els mitjans de comunicació van estar presents. De polítics, no s'ho han volgut perdre l'alcalde de Benissa i diputat provincial Juan Bautista Roselló Tent, i el regidor de Calp coordinador comarcal del partit popular, Paco Cabrera.

El grup popular i la pròpia alcaldessa han passat a la premsa el discurs d’investidura, la qual cosa sempre és molt d’agrair. Vos el pose complet i diu textuament:

"En primer lloc m’agradaria fer un reconeixement per la seua faena al front de l’Ajuntament a la que fins fa pocs dies ha estat la nostra Alcaldessa Ana Maria.

Sóc conscient de que la meua arriba a l´Alcaldia es produeix d’una manera un tant atípica i especial donades les circumstàncies en que ve a terme. I també sé que hui comence una tasca difícil

Assumir l’Alcaldia per a mi és un orgull i un repte. Per a una persona a qui li agraden els reptes, com em considere, veig que és una manera d’aprendre molt  i al mateix temps de créixer com a persona. 

Aquest nou repte a la meua vida, assumir l’Alcaldia de Gata, pot ser un dels més grans que he d’encarar, però l’ accepte amb orgull com he dit abans.

Gata és el meu poble des de que vaig nàixer, ací he crescut i ací he format també la meua família i tinc la meua vida.

D’entre els valors que té Gata, m’agradaria destacar que som un poble  treballador, emprenedor, entusiasta, alegre, amb qualitat de vida, respectuós i solidari … valors, tots ells, que com a Alcaldessa he de fer valer i seguir treballant. I així mantenir-los i afiançar-los  cada dia més.

 Amb estos sentiments, fonamentats en el passat, en vivències del present i amb mires de futur, em pose a treballar per Gata i tots els meus veïns.

També vull agrair  a Bloc - Compromís i al PSOE per respectar les seues conviccions des del principi de la legislatura i deixar governar al PP, fet que hui s’ha produït per segona vegada en aquestos tres anys, i és un gest que diu molt d’ells . 

Kennedy va dir una volta  “Es pot guanyar amb la meitat, però no es pot governar amb la meitat en contra”.

Des d’ací i per primera vegada com a Alcaldessa, voldria convidar-los a  treballar conjuntament per Gata, cadascú amb les seues idees i conviccions pròpies , però sempre  buscant punts d’encontre.

  Temes com el PGOU, Polígon plans, la nova contractació de serveis de basura, l’ecoparc, les millores en l’abastiment d´aigua i molts més són alguns dels punts en els que anem a treballar dur al llarg d’aquest últim any que ens resta fins a les properes eleccions de 2015.

Per últim i no menys important vull donar les gràcies al meu partit, el Partit Popular per confiar en mi. I com no, als més especials,  a la meua família , els meus fills i el meu home, que a  l’igual que les famílies de tots nosaltres són els grans sufridors per tenir un familiar dins la vida política.

Sols em resta citar per a acabar al Papa Francisco  quan diu: “No olvidemos que el verdadero poder es el servicio”

Ací tenen tots vostés a la seua servidora."

Afegirem per a la història: MAITE SIGNES CASELLES, alcaldessa de Gata de Gorgos, des de 7 d’abril de 2014.

A les fotografies els dos moments més importants del plenari, la presa de possessió del nou regidor, la nova alcaldessa prenint possessió i la foto de família de la nova corporació que s’ha compost hui mateix.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 D’ABRIL DE 2013, A LES PORTES DE L’ANIVERSARI TERCER:

Era el dia de Sant Vicent, segon dilluns de Pasqua. Arribava el blog a 211.000 entrades. Donava algunes dades del blog a dos dies del tercer any. Dos bons articles: "Èxit a la gran festa del Berenar de Pasqua" i "Gata, hui, protagonista a la sèrie de Antena 3 TV". Era el capítol 539, part tercera, de "El secreto de Puente Viejo" que encara continua hui amb més de set-cents capítols. A "Imatges de festa" veíem les d’una nova discomòbil de la Comissió i quintos 2013". El BOP publicava un edicte sobre el projecte d’una antena per al gas natural. Recordant el concert de música sacra de la banda de Gata, sonava amb els vídeos d’enllaç.COMPTE ENRERE, DIJOUS QUART ANIVERSARI DEL BLOG

Evoca la memòria possibles espais virtuals o seccions que es podrien encetar a la següent etapa del blog, des del mateix dijous 10, que farà quatre anyets aquest quadern de notícies, de història, de fotografies del passat i de hui. Algunes de les possibles seccions tenen que madurar-se, veure els pros i contra de continuar-les. Potser inclús, que torne a reciclar-se una de les seccions que apareix al menú lateral de la portada del blog. Ja es vorà. Ara dir que els últims aconteixements donen ales a les visites al blog, per mig del facebook que va augmentan en usuaris pels "amics" que té la pàgina de "Cronista de Gata" o directament pel blog.

 L’EDUCADORA GATERA MARÍA ROSA MULET GRIMALT PRESENTA EL SEU LLIBRE A ALACANT

20140408220610-llibre.jpg

L’educadora i mestra gatera MARÍA ROSA MULET GRIMALT presentarà, divendres dia 11 d’abril a les 20.15 hores, el seu llibre a la Sala Emilio Valera, Seu Universitària, de l’Avinguda Ramón y Cajal, 4, d’Alacant. El llibre porta per títol "L’Escola potenciadora del creixement humà integral" editat per Editorial Club Universitario. Companya de institut i magisteri, per a mi María Rosa, igual que Carles, María Josefa i Antoni, sempre han tingut un do especial per a l’ensenyament, per al carinyo cap a la seua tasca.

A l’acte intervendran l’autora de l’obra María Rosa, el seu germà Carles Mulet Grimalt, llicenciat en filologia catalana, escriptor i crític literari, a més de mestre jubilat, i José Antonio López Vizcaíno, gerent d’ECU. 

Comenten abans de la seua presentació: que "aquest llibre desenvolupa un programa de creixement personal construit des del treball educatiu de l’autora a partir de l’aplicació pràctica del sistema d’aprenentatge accelerat del Dr Lazarov. Les persones que aprenen a viure i a actuar des del nivell de consciència més profund augmenten les seues facultats mentals de comprensió, memòria i creativitat. A més, multipliquen els seus recursos interiors i exteriors per a resoldre tota mena de problemes i portar una vida personal i social més plena i satisfactòria."

FONT: portada del llibre extret de la targeta de presentació del llibre.

 LA PREMSA PARLA DE...la nova alcaldessa Maite Signes Caselles

20140408221513-compoinvest2.jpg

Tots els diaris destaquen que alcança l’alcaldia en minoria, però amb un altre estil

També es parla, encara que menys, de l’altra notícia política d’ahir, el nou regidor Jesús Á. Palacios Torres

Tots els diaris estaven esperant la notícia, per si havia sorpresa, perquè a les 20.30 hores, moltes vegades, han estat tancades les edicions. Les fotografies i els comentaris denoten que ahir sí que van estar tots allí, a la sessió d’investidura de la nova alcaldessa MAITE SIGNES CASELLES. Tots els diaris coincidixen en escriure que Signes vol intentar donar delegacions a l’oposició per a governar millor el poble. També que vol intentar desbloquejar els pressupostos, encara que ho veu difícil, i que vol presentar el mateix sou que cobrava la seua antecessora Ana Mari Soler, de 1.800 euros bruts anuals.

Comencem pel diari digital LA MARINA PLAZA, que explica molt bé el que es va produir ahir i els seus prolegòmens. Titula l’article de Sergi García: "El PP conserva el poder en Gata al volver a fracasar la negociación entre PSOE y Compromís". Als subtítols, que són molt interesants: "La nueva alcaldesa, la edil popular Maite Signes, empieza a gobernar en minoría y ofrece a los grupos de la oposición que asuman concejalías e incluso que ingresen en el gobierno municipal" i "Socialistas y nacionalistas protagonizaron horas antes del pleno una maniobra de aproximación e incluso barajaron sin éxito que el PSOE apoyara como alcalde al número dos del Bloc, Juanvi Vallés".

Ací teniu l’enllaç a la notícia, per a llegir-la al complet:http://lamarinaplaza.com/2014/04/08/el-pp-conserva-el-poder-en-gata-al-volver-a-fracasar-la-negociacion-entre-psoe-y-compromis/.

Per la seua part, els diaris INFORMACIÓN d’Alacant i LEVANTE-EMV de la mateixa editorial, titulen sobre el tema polític de hui a Gata: "El PP salva la Alcaldía de Gata y se marca el reto de sacar adelante el Plan General". Al subtítol: "PSPV y Compromís escenifican de nuevo su desencuentro y la nueva regidora les agradece que, «por segunda vez en tres años», dejen gobernar al PP en minoría Signes ofrece delegaciones a la oposición". Ací està l’enllaç:http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/08/pp-salva-alcaldia-gata-marca/1488912.html. El diari remata la notícia amb una més breu de rabiosa actualitat: "La popular admite que votó en contra de la Trobada". Aquest és l’enllaç:http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/08/popular-admite-voto-trobada/1488910.html-.

LAS PROVINCIAS també porta la tercera página de La Marina dedicada a Gata i el canvi de govern local. Titula: "El PP vuelve a asumir la alcaldía de Gata en minoría y Signes tiende la mano a PSPV y Bloc". Al subtítol: "La popular asegura que mantendrá una línea de trabajo «continuista, pero con otro estilo» y que será dialogante con la oposición para buscar puntos de encuentro". Ací teniu l’enllaç:http://www.lasprovincias.es/v/20140408/marina/vuelve-asumir-alcaldia-gata-20140408.html.

Finalment, dir-vos que les fotografies són aquesta vegada del gabinet de premsa de l’Ajuntament de Gata. La foto de família i la presa de possessió del nou regidor i la nova alcaldessa.

FONT: diaris, digital La Marina Plaza, Información i Levante-EMV, i LAS PROVINCIAS. Fotos: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.442, la del dia 29/3-

20140408222422-cor.jpg

Reprenc la sèrie. Nova fotografia de l’última col·lecció. La foto que va fer Salvador Pons és de principis dels anys 80, quan començava l’associació de la Tercera Edad, ara dita també de Jubilats i Pensionistes a caminar. Ací teniu el cor que van formar i que actuava. De veu cantant el mestre Salvador del carrer Doctor Gómez Ferrer, darrere está Consuelo Monfort, la primera per l’esquerra si mirem la fotografia. També está Antonio Caselles darrere. Vegem també a "Polaca", a Paquita "la Xoneta", tots ells ja en el record, i a altres dones del grup. 

FONT: Foto facilitada per Ana P.S.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.443, la del dia 30/3-

20140408224948-55bloggrupvermudet.jpg

Nova fotografia, que tocava publicar-se el passat dia 30 de març. Reprenc la col·lecció de la família Feliu Salvá. Ací teniu un grup de amigues i amics fent-se el clàssic vermudet dels anys 50. Seria alguna festa, tal vegada a les festes del poble. Davant de tot teniu la sempre recordada Rosa Moncho. Al fons, de cap de taula a Rosa Mari Salvá. Al fons també pareix Sarita Signes. Si conegueu a la resta, podeu anar dient-ho gràcies.

FONT: Fotografia facilitada per David Feliu.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.444, la del dia 31/3-

20140408233150-escorial.jpg

L’última fotografia que tocava publicar el mes que s’en va anar ja fa uns quants dies pertany a la nova col·lecció, a la de A.P.S. Ací teniu dos parelles de viatge, concretament estan davant del Monestir de l’Escorial. Eren El Tio Coloma i la seua dona Teresa, i Consuelo Monfort i el seu marit Pepe Salvá. Era temps d’hivern, anaven abrigats.

FONT: Fotografia facilitada per APS.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.445, la del dia 1/4-

20140408234017-56blogfestamajor.jpg

La fotografia que tocava posar el dia primer d’abril pertany a la col·lecció Feliu-Salvá. Molta gent a la plaça vella. Perquè identifiquem la Plaça de l’Església?. Per dos motius que apareixen a la fotografia: una, els tenderets que es posaven de coses per a vendre i per la placa del boticari. Quina festa seria?.

Per la paradeta, com era costum, seria el dia de la festa major, el Santíssim Crist del Calvari el dia 6 d’agost. Què estarien fent tots?. Les dones amb vel i els homes amb jaqueta i corbata i pareix que estaven cantant, podria ser que li cantaren els goigs al Crist. Sols esbrinem a conèixer a Pepe "el Sastre" entre tanta gent. Si conegueu algú més, ja sabeu, podeu posar-ho.   

FONT: Fotografia de la família FS.
RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 D’ABRIL DE 2013: ÚLTIM DIA DE LA PRESENT SÈRIE

Tot té un final. Ací arriba el final d’aquesta sèrie que al llarg d’un any (va començar el dia 10 d’abril del passat any 2013) he anat seguint dia a dia. A la sèrie, li substituirà una altra amb més informació, més records. Ja parle de l’article.

Acabe la sèrie recordant aquell 9 d’abril de l’any passat, en el qual publicava que el dia d’abans del tercer aniversari el blog superava les 212.000 visites. Es feia una projecció, col·loqui i exposició sobre el Sahara. La premsa parlava d’actes vandàlics a Gata. Avisava dels tres anys de blog. L’article important, socialment, era que aquell dia tornaven a parlar de Zaragosí i Salvá a la sèrie de Antena 3 TV "El secreto de Puente Viejo". El carrer Montgó era el que publicava a la sèrie de carrers i places.DEMÀ, 4 ANYS DE BLOG

Ja estem damunt, ja és el temps, s’ha complit quasi el temps estimat de quatre anys. Demà hi haurà que celebrar-ho. Allò que era un repte el 10 d’abril de 2010 és tota una realitat. De moment, dos projectes nous o al menys un canviat i l’altre nou apareixeran al blog. Sols resta esperar.

 DIVENDRES DIA 11, PLENARI ORGANITZATIU DE LA NOVA ETAPA MUNICIPAL

20140409231312-dscf8545.jpg

Despusdemà divendres dia 11, a les 14 hores, al saló de sessions de la Casa Consistorial se celebrarà el plenari extraordinari que servirà per a conèixer el nou organigrama organitzatiu de la Corporació Municipal, a aquesta nova etapa política local, amb nova alcaldessa.

Els temes seguiran aquest ordre del dia: 

ORDRE DEL DIA:

1.- Grups Polítics i Portaveus. Per a coneixement del Ple. (Sabeu que són tres els grups polítics: PP, PSOE i Bloc-Compromís). Cadascun dels grups elegirà i donarà a conèixer el que serà el seu portaveu en el temps que queda de legislatura.

2.- Assignació econòmica per a grups polítics.

3.- Número, atribucions i composició de les comissions informatives. Amb proposta d’aprovació.

4.- Mesa de Contractació. Amb proposta de modificació.

5.- Determinació de les quantitats a percebre pels corporatius en concepte d’indemnitzacions per assistència a sessions. Amb proposta d’aprovació.

6.- Determinació de membres corporatius que exerciran els seus càrrecs amb dedicació exclusiva i determinació de les seues retribucions. Amb proposta d’aprovació. Ací es tractarà el sou de la nova alcaldessa, que en principi va dir a premsa que demanarà cobrar el mateix que la seua antecesora. El Plenari decidirà. 

7.- Nomenament de membres de la Junta de Govern Municipal i delegacions de l’Alcaldia en el referit òrgan municipal. Per a coneixement del Ple.

8.- Nomenament de tinents d’alcalde. Per a coneixement del Ple.

9.- Delegacions de l’Alcaldia. Per a coneixement del Ple.

A la imatge, un moment del plenari d'investidura de la nova alcaldessa.

FONT: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.EL NOM DE GUITARRAS FRANCISCO BROS (EMPRESA UBICADA EN GATA) HA SONAT, DE NOU, AL PROGRAMA "EL HORMIGUERO 3.0"

20140410000417-guitarra.jpg

Amb l’actor invitat JEREMY IRONS, que l’ha feta sonar i el presentador li l’ha regalada

No paren estos xicots. L’amistat que tenen l’empresa gatera GUITARRAS BROS i el presentador de "El Hormiguero 3.0" ha tornat ha eixir a relluïr, nomenant el presentador al fabricant de la guitarra (Guitarra de "Francisco Bros" y te la quiero regalar, ha dit el presentador. Estigueu alerta al minut 00.50 del vídeo que us enllace) que ha regalat personalitzada al gran actor JEREMY IRONS, autor entre altres de "la Misión" o "Lolita", detallant-li a Irons de què estava feta i com. L’actor s’ha posat a tocar-la. Ací teniu l’enllaç a eixos moments que han passat aquesta nit a "El Hormiguero 3.0". Llàstima no haver nomenat el poble de Gata, però l’altra vegada serà. Ja ho tindran en compte a l’empresa, quan estiguen, de nou, amb Pablo Motos.

http://www.antena3.com/programas/el-hormiguero/momentos/jeremy-irons-canta-toca-guitarra-hormiguero_2014040900387.html.

FONT: Vídeo de l’entrevista a Jeremy Irons (antena3.com)HUI, ÉS EL QUART ANIVERSARI DEL MEU BLOG

Problemes de temps i feines que eren importants, m'ha portat a descuidar un poc el QUART ANIVERSARI. Hui fa quatre anys que va començar aquesta aventura del blog. Per això, vos demane un poquet de paciència i al llarg de les hores que resten del dia podré agrair-vos a tots eixa complicitat. GRÀCIES.QUATRE ANYS FENT INFORMACIÓ, CRÒNIQUES, DESCOBRINT FOTOGRAFIES,...Hui fa quatre anys que naixqué el CRONISTA DE GATA

20140410223150-4anys-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ D’ANIVERSARI, PUNXANT ACÍ)

Dia 10 d’abril de 2010 naixqué un somni que es va fer realitat... Eixe era el començament de l’any passat i és el d’enguany. Fer cròniques del nostre poble GATA, donar a conèixer la història i la vida antigues a través de les dades que ens han deixat els avantpassats i les fotografies antigues. Al primer any era tot un repte. Al segon i tercer any un blog ja consolidat i per fi arriba hui 10 d’abril de 2014 i ens congratulem totes i tots de que el blog del CRONISTA DE GATA arribe al seu quart aniversari i...lògicament jo el primer.

Seguia dient l’any passat i també ho dic hui: Com a Cronista oficial de Gata de Gorgos sols tinc paraules d’agraïment a tots. Per als que no esteu a la xarxa facebook comentar-vos que engunay també he rebut felicitacions de la POLICIA LOCAL, aixina com de molts de vosaltres que heu afegit el vostre comentari o simplement el "Me gusta".

Vull posar-los tots, començant pel comentari que posava anit mateixa la Policia Local de Gata: Ací teniu textualment l’escrit: 

"Moltíssimes felicitats en el teu aniversari. Gràcies per mantindre viva la memòria i el record, que malgrat pareixer el mateix, són coses ben diferents. I no és gens fàcil fer-ho, però amb la teua gràcia i eixa capacitat per transportar-nos anys arrere i alhora mantenir-nos al corrent de les notícies fresques del dia, la teua pàgina facebook o el teu blog s’han convertit en parades obligatòries diàries. Enhorabona per la teua tasca i et desitgem moltíssims aniversaris més."

Vint persones més, fins ara amb clicat "Me gusta" a aquest comentari. A més Vicente Bolufer ha posat: "felicidades que pases un feliz dia" (al respecte dir-vos que hui no faig jo anys, els fa el blog. Hi ha felicitacions que pareixen el contrari). Fina Sánchez Navarro posava: "muchas felicidades y que cumplas muchos mas". Per la seua part, Daniel Pérez Acevedo deia: "Moltes Felicitats, Miguel" i Francisco Torres comentava: "Per molts anys!".

L’amic Antonio Monfort publicava: "Migueeeeeel, molts anys". Rosa Franco Greño posava: "Moltes Felicitats, Miguel".

Fa molts pocs minuts, l’amic MANOLO, el Policia comentava per mig del blog: "Enhorabuena Miguel. Gracias por estar ahí informándonos de lo que ocurre día día en Gata de Gorgos. Nuestro más sincero reconocimiento a tu labor. GRACIAS, sigue así."

Seguisc afegint els comentaris que arriben pel facebook. Nou persones més s'apunten al "Me gusta". Francisco Pedro Mestre, que tots conegueu per Quico "Pala" comenta: "Enhorabona, sempre dona gust vore notícies del teu poble. Gràcies cronista". L'amic Julià Jorro comenta: Felicitats!!. Pepa Giner Buigues diu: "Enhorabona i que en siguen molts més!!!"

VULL ACABAR AMB EL MILLOR COMENTARI QUE HE TINGUT AQUESTA NIT, EL QUE MÉS M'HA ARRIBAT AL COR. El meu germà Santiago Vives ha comentat: "Felicitats per la tasca que fas germà, la nostra mare saps que on estiga estarà ben orgullosa de tú". Què voleu que vos diga, estem a un mes de fer cinc anys que ens va deixar sobtadament i vos confese que quan vaig començar el blog vaig pensar amb ella i com m'havera ajudat a fer el blog i a reconstruir la història del segle XX, que d'això en sabia un muntó ma mare. M'ha arriba al fons, germà. GRÀCIES.

Als comentaris primers, i val per a tots, donava resposta ben prompte als comentari este matí mateix:

"Moltes gràcies i especials als amics de la Policia Local de Gata que, any rere any, recorden i recolzen la iniciativa del meu blog. Encoraja i anima. És necessari donar informació sempre en la bona direcció i vosaltres mateixa ho sabeu millor que ningú. Gràcies també a tots els que van afegint-se a aquestes declaracions de la nostra Policia. Al blog tindré un raconet especial per a l’aniversari. Quatre anys i com sempre dic...endavant."

"GRÀCIES A TOTES I TOTS. US TINC EN COMPTE EN EL QUART ANIVERSARI DEL BLOG, PERQUÈ VOSALTRES I LA RESTA DE PAISANS DE GATA, PRESENTS I AUSENTS, TAMBÉ AVANTPASSATS, SOU ELS QUE FEU EL BLOG."NOVA SÈRIE AL BLOG: AHIR...HUI, SEMPRE GATA: darrere de l'ajuntament i l'església ( 1 )

20140410235334-compo1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Naix hui, dia del quart aniversari, una sèrie que espere vos agrade. Es tracta de buscar fotografies antigues i comparar-les amb unes actuals, al mateix lloc aproximant-me el més fidel possible. A la sèrie li he titulat: "Ahir...hui, sempre Gata". Ací teniu la primera composició. Tres fotografies fetes al mateix lloc i que es veu el mateix racó de Gata. La part de darrere de l’Ajuntament, ho era abans i és ara, i de darrere l’església.

A la primera fotografia, feta abans de l’elevació del campanar (1963-1964) podeu vore com estaven les cases i horts que envoltaven l’església i l’ajuntament. A la segona fotografia, ja més cap ací en el temps, anys 80 del segle XX, vegeu que ha canviat el campanar, però encara està l’hort. A la tercera fotografia, feta aquesta setmana, ja es pot vore el canvi, en cases, en recuperació vora riu, però sobre tot en l’edifici del Centre Social Integrat.HUI S’HA FET EL PLENARI D’ORGANITZACIÓ MUNICIPAL

20140411215036-dscf8541.jpg

L’alcaldessa Maite Signes remodela les delegacions i el seu equip de govern

Càrrecs per a la nova etapa política local

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, ha donat compte al plenari de la remodelació de les delegacions d’alcaldia. Signes es reserva Urbanisme, Medi Ambient, Obres Públiques, Serveis Municipals, Recursos Humans, Igualtat i la caporàlia de la Policia Local.

Guillermo Cholbi serà el 1r tinent d’alcaldia i manté Economia i Hisenda, Foment i Desenvolupament Local.; Mª Rosa Simó, 2a tinència d’alcaldia, Sanitat i Governació; Juan Pedrós, 3r tinència d’alcaldia i assumeix Residents, Festes, Cultura i Educació; Dora Caselles, 4t tinent d’alcalde, Esports i Benestar Socials; i Jesús Angel Palacios, assumeix Joventut, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies.

A més, s’han fet delegacions específiques com la gestió del Cementeri, que durà Juan Pedrós, i la direcció de les actuacions hidràuliques en la xarxa municipal d’aigua potable que delega en Cholbi. A més, no es descarta realitzar més delegacions parcials per a temes concrets

També es modifiquen  les atribucions de la Junta de Govern Local, entre els canvis, destaca l’obligació d’aprovar per junta les factures de més de 6000 euros. En canvi, es trauen les llicències d’obra menor que seran aprovades directament per alcaldia donant així més agilitat a la seua tramitació.

En la mateixa sessió s’ha aprovat per unanimitat la dedicació exclusiva i el sou de l’alcaldessa que manté els 1800 euros bruts de l’anterior.

A la imatge, un moment del primer plenari d’aquesta nova etapa, quan es fa la investidura. 

FONT: Text, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.LA REGIDORIA DE JOVENTUT LLANÇA "IMPULSA’T", DESTINAT A JOVES FORMATS QUE ESTAN A L’ATUR (PARO)

20140411215628-impulsatpresen.jpg

Una campanya per a joves amb formació que es troben desocupats

Juan Pedrós, regidor de joventut, va presentar ahir vesprada, al Pub La Via 3.0, la nova campanya per fomentar l’esperit emprenedor i proactiu a la localitat de Gata entre el públic jove i preparat acadèmicament.

Amb el nom d’Impulsa’t la campanya pretén que els joves entre 18 i 35 anys puguen llançar-se i donar-se a conèixer dins del món laboral i tenir l’oportunitat d’ensenyar a altres el que saben fer. Segons va explicar el regidor, Impulsa’t és més que enviar un currículum o fer una entrevista, és l’oportunitat de demostrar el valor que té un jove amb formació a l’hora de cercar feina.  I també va comentar que hi participaran empreses i comerços, que estan disposats a rebre formació i informació de part dels joves inscrits.

En la mateixa sessió, es repartiren uns fullets d’inscripció a tots els interessats en participar en aquesta nova proposta. Amb la inscripció, l’organització farà una entrevista personal a cada participant i aquest els presentarà la seua idea o projecte d’allò que poden aportar a la campanya. Des d’Impulsa’t els ajudaran a establir un nexe de contacte entre les empreses i participants. Després d’aquesta entrevista es presentarà a les empreses i comerços col·laboradors els projectes, idees, etc. I ells triaran els que més els interessen.

Una vegada triats els participants interessats per les empreses i comerços, es posarà data a la realització de tallers.

Els fullets d’inscripció estan a la disposició de tots a l’oficina de Creama i diferents establiments del poble. Si vols participar, crida a 696 452 296 i informa’t!

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 ACTES DEL CAP DE SETMANA: Via Crucis, Música Sacra, Processó de Rams, Foguerils

20140411220058-cartellmusicasacra.jpg

Ve un temps de celebracions, actes de tot tipus, especialment religiosos. Hui és Divendres de Passió, la celebració de la VERGE DELS DOLORS. S’ha acabat hui el Tríduum a la Mare de Déu. El cap de setmana ve carregat d’actes. Aquesta nit, a les 22 hores, hi haurà un VIA CRUCIS especial pujant a l’ermita.

Demà dissabte dia 12, a les 12.30 hores als locals parroquials "Verge del Carme" es farà una reunió per a tots els interessats en fer cinc etapes del Camí de Santiago. Organitza, la parròquia.

A les 20.30 hores se celebrarà el ja tradicional CONCERT DE MÚSICA SACRA, que cada any s’enriqueix amb més complicació musical, més ceremoniós, donat-li al mateix una gran solemnitat. Enguany, la banda Unió Musical de Gata estarà acompanyada per les corals Ars Polifonica "Nova Xàbia" i Serrillàs, a més de la Coral de l’Olleria. No se’l perdau, serà impressionant.

A nivell festiu, la Comissió de Festes "La Font del Riu" ha preparat per a la nit de dissabte el I Concurs de Pesca, a Dénia. Ja sobrepassen els 50 participants inscrits.

Diumenge dia 13 d’abril és DIUMENGE DE RAMS. Comencen els tradicionals actes de la Setmana Santa i Pasqua. A les 12.30 hores serà la solemne bendició dels rams a la Plaça Nova. Després en processó, els assistents, clero i autoritats, es dirigiran en processó a l’església. A les 13 hores, es  farà la Santa Misa de Diumenge de Rams, amb el tradicional relat de la Passió del Nostre Senyor.

Com es costum aquest dia, Gata celebrarà diumenge els tradicionals FOGUERILS. Paelles, dinars, eixides al camp, als paratges més populars. Festejant el dia, la COMISSIÓ DE FESTES 2014 ha organitzat la PAELLA GEGANT que es farà al camp de futbol antic.

A la imatge, el cartell del concert de música sacra de demà dissabte.
DESPRÉS DE LA CELEBRACIÓ: 4 ANYS...I UN DIA DE BLOG

Si recordeu ahir festejaven els quatre anys virtuals del blog del CRONISTA DE GATA. A tots els parabens que dedicaven des del facebook al que vos escriu i a la seua "aventura", hui vos porte al blog altres comentaris que s’han afegit després de publicar els d’ahir i fins ara.

Juan Pablo Bataller Arias posava al mateix mur: "Moltes felicitats pel teu blog i gràcies per mantindre informats a tot el poble del que ocorre en Gata. Segueix sumant entrades de blog i complint molts anys més. Enhorabona."

Quasi 50 amics del facebook s'afegieu a l'article d'aniversari. A més Antonio Monfort publicava per segona vegada: "Miguel la tevua tasca es mol important. anim i molts anys.". Ana Reed des de Moraira deia: "felicidades!!!". José Lujis Masutier Cervantes des d'Alacant posava el mateix: "FELICIDADES". Miguel Ángel Mulet: "Esperem siguen molts més.Enhorabona per el treball que fas." Pere "Gon Bau" comentava: "enhorabona per la teua labor informativa!! espere que estigues molts anys mes !!!". Finalment, Populares Gata posava: "Enhorabona, Miguel."

Torne a dir el que deia ahir: GRÀCIES A TOTES I TOTS, entre vosaltres i jo fem i farem el blog.

FONT: comentaris extrets del facebook.LA PREMSA PARLA...de una nova marxa feta pel gater José Monfort

20140411232501-pepeobrerdenia.jpg

Serà per a la Mare de Déu dels Desemparats de Dénia

De nou torna a ser notícia el compositor gater José Monfort, més conegut per tots com Pepe l’Obrer, que ha compost una marxa que tocarà la banda de Dénia el pròxim dia 11 de maig, amb motiu de la festa de la Verge dels Desemparats. Podem llegir a LAS PROVINCIAS (la Marina): "José Monfort compone una marcha en honor a la Mare de Déu dels Desemparats". Com bé sabeu, Monfort ja ha compost marxes per a Pedreguer, Teulada i Dénia (festes de la Sang).

A la imatge, la mateixa que publica el diari LAS PROVINCIAS, la presentació de la marxa, Pepe Monfort amb Sara Marchante, Pepa Font y Maite Agulles.

FONT: diari LAS PROVINCIAS 11-4-2014.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.449, la del dia 5/4-

20140413002229-bisserotfarols.jpg

Aquesta fotografia és de les nomenades històriques, impressionants, de la sèrie de carrers per la nit a començament dels anys 60, quan encara no estava fet el clavegueram, els carrers estaven de terra i es va posar l’enllumentat urbà, just fa ara 50 anys. La foto la va pujar fa uns dies l’amic Antonio Monfort. És un carrer del Raval, el més llarg i estret, és el carrer Bisserot. 

FONT: Foto de Antonio Monfort. 

 PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA SANTA I PASQUA DE GATA

20140412181301-compovcicor.jpg

Anit es va fer un Via Crucis especial. Demà és RAMS

Cal destacar els tradicionals actes religiosos, en especial els de Divendres Sant

Els actes previs a la Setmana santa gatera començaven el primer divendres de Quaresma amb un Via Crucis especial per la vora del riu, a la passarel·la que ens porta del Raval dalt les Coves Roges. Allí es creava la quinzena estació, la de tots els patiments de les famílies del poble i tenia continuació just anit amb un altre Via Crucis especial, on algunes persones van relatar els patiments, dolors i "calvari" de la seua família, d'ells inclús. Aquest últim va ser per les estacions del Calvari cap a l'ermita.

Demà ja és Diumenge Rams i seguint la festa direm allò de "Diumenge rams, quin estrena no té mans", realment el temps està molt canviant i no està per a gran estrenes de roba. A les 9 hi haurà missa. A les 12.30 hores serà la bendició de rams i palmes a la Plaça Nova i en processó la comitiva anirà d'allí a l'església. A les 13 hores serà la missa solemne, a la que assistiran les autoritats. Serà la primera processó i missa de Maite Signes com a nova alcaldessa.

Dilluns Sant hi haurà missa a les 19 hores. Dimarts Sant 15 d'abril a les 8.30 i a les 19 hores. A les 20 hores serà la Celebració Penitencial Comunitària.

Dimecres sant, a les 8.30 i 19 hores serà la missa.

Dijous Sant, 17 d'abril començarà el Sant Tríduum Pasqual. Hi haurà missa a les 17 hores i a les 20 hores serà la Santa Missa del Sopar del Senyor. A les 23 hores serà l'Hora Santa davant el Monument. A la mitjanit començaran els torn de vetla.

Divendres Sant dia 18, a les 7.30 hores començarà el Via Crucis, eixint des de la parròquia cap al Calvari i ermita. El res dels laudes serà a l'ermita. A les 16.30 hores es faran els Sants Oficis, celebrant-se la Passió i Mort de Jesús. A les 20 hores, tindrà lloc la Processó del Sant Soterrar, amb les confraries i imatges de la parròquia.

Dissabte Sant, dia 19 d'abril, a les 23 hores serà la Solemne Vigília Pasqual.

Diumenge de Pasqua, de Resurrecció, dia 20 d'abril, a les 9 hores serà l'Encontre del Resucitat amb la Verge María i a continuació la missa. A les 12.30 hores, també hi haurà missa.

Cal destacar que en molts dels actes que he relacionat estarà present el Cor Infantil, ajudant a que les celebracions siguen amb més força i es facen més completes.

A la composició teniu: dalt, una imatge del Via crucis especial d'anit divendres de passió, i el Cor Infantil aquest matí assajant per a les celebracions dels pròxims dies.

FONT: Foto superior i actes, Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Gata.LA FONT DEL RIU S'EN VA A LA MAR: HUI, CONCURS DE PESCA

20140412182201-pescafr.jpg

A punt està de començar el I Concurs de Pesca, organitzat per la Comissió de Festes de la Font del Riu. Està ja tot preparat, com vegeu a la fotografia, a la platja de l?Almadrava de Dénia. Sort per als 29 concursants que hi ha, no són més de 50 com ahir per error vos anunciava. Però són una bona quantitat. Ale!, a vore qui és més llest i en trau més.LA PREMSA PARLA...del plenari de les noves delegacions i assignacions

20140412185627-plenodelegacions.jpg

Hui publiquen els diaris habituals el resum del plenari d’ahir a migdia, en el qual l’alcaldessa Maite Signes Caselles va donar compte de la remodelació amb les delegacions d’alcaldia, tenències d’alcaldia, assignació per plens, junta de govern i comissions informatives. Els 15 euros que volia pujar per als membres de la junta de govern són també el tema polèmic dels diaris.

INFORMACIÓN titula: "La oposición impide a la nueva alcaldesa de Gata subir 15 € la dieta de la junta de gobierno". Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/12/dieta-junta-gobierno/1490751.html. En iguals termes ho publicava el diari LEVANTE-EMV.

LAS PROVINCIAS (la Marina) titula: "La nueva alcaldesa de Gata cobrará 1.800 euros y se quedará Urbanismo". Al subtítol: "Socialistas y nacionalistas impiden que el PP apruebe un incremento de 15 euros en las percepciones por asistir a las juntas de gobierno". A la foto, la mateixa que il·lustra aquesta informació, de Rosa González, es diu: "La corporación de Gata de Gorgos durante el pleno organizativo celebrado ayer para repartir concejalías y determinar las percepciones económicas.". Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/v/20140412/marina/nueva-alcaldesa-gata-cobrara-20140412.html.

El mateix diari també publica unes declaracions de Vicent Font i titula: "Es el Bloc en que no quiere gobernar con el PSPV". Enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140412/marina/bloc-quiere-gobernar-pspv-20140412.html.

Deixe per al final el diari digital LA MARINA PLAZA que porta molts detalls de la mateixa informació. Titula: "La nueva alcaldesa concentra las grandes áreas de gestión tras rechazar PSPV y Bloc asumir concejalías". Als subtítols: "Maite Signes (PP) gestionará Urbanismo, Medio Ambiente, Obras Públicas, Servicios Municipales, Personal, Igualdad y Policía Local" i "La nueva alcaldesa intenta incrementar lo que cobran los concejales de la Junta de Gobierno Local y PSPV y Bloc se lo impiden".

A més, també hi ha subtítols molt interessants: "Signes se topa con la dura realidad de la minoría en la primera sesión" i "Vicent Font: "Para el Bloc el enemigo es el PSPV".

Faig un extracte, per que pot servir molt bé com a resum, del mateix diari:

EL REPARTO DE DELEGACIONES

Maite Signes (alcaldesa): Urbanismo, Medio Ambiente, Obras Públicas, Servicios Municipales, Personal, Igualdad y Policía Local.

 Guillermo Cholbi (1º teniente de Alcaldía): Economía y Hacienda, y Fomento y Desarrollo Local.

 María Rosa Simó (2ª teniente de Alcaldía): Sanidad y Gobernación.

 Juan Pedrós (3º teniente de Alcaldía): Residentes, Fiestas, Cultura y Educación.

 Dora Caselles (4ª teniente de Alcaldía): Deportes y Bienestar Social.

 Jesús Ángel Palacios: Juventud, Participación Ciudadana y Nuevas Tecnología.

Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://lamarinaplaza.com/2014/04/12/la-nueva-alcaldesa-concentra-las-grandes-areas-de-gestion-tras-rechazar-pspv-y-bloc-asumir-concejalias/.

FONT: diaris INFORMACIÓN, LAS PROVINCIAS i digital, LA MARINA PLAZA. Foto de Rosa González, LAS PROVINCIAS.

 


 AHIR...HUI, SEMPRE GATA: des de les Coves Roges, 1904/2014 (nova sèrie) ( 2 )

20140412191109-poblecr-copia.jpg

(PODEU FER UN POC MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Segona de les composicions que vos porte al blog. Nova sèrie que li he posat el títol de "Ahir...hui, sempre Gata" que encara està dins de la secció de Històra local, però quan vaja ja consolidant-se tindrà un apartat especials a soles.

Què trobeu?. És el mateix lloc amb 110 anys de diferència. M’explique: La primera imatge no acaba de ser una fotografia a l’ús, més bé és un gravat-imatge datat en 1904 i extret d’un dels capítols del llibre "Caridad Heróica" editat al sanatori de Fontilles. Concretament és del capítol de "El cura leproso, Juan Martínez Blasco". 

La imatge de baix és actual de març de 2014. Des de dalt de les Coves Roges observeu el poble i compareu la diferència, encara que a la primera no s’aprecie amb millor claritat el poble. La segona fotografia ens mostra la Gata de hui, la primera la Gata de començament del segle XX.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.446, la del dia 2/4-

20140412191912-masians.jpg

La present fotografia antiga, que tocava publicarse el dia 2 d’abril, té sorpresa, té incògnita. El retratet té una cinquantena d’anys, pertany a dos germanets, germaneta a l’esquerra i germanet a la dreta. Són molt coneguts al poble i ahí queda tot. La foto me la va facilitar una persona anònima i volia que es descobrira la identitat de la xiqueta i el xiquet. Ahí teniu...sabrieu dir qui són els protagonistes?. 

* Descobert: són -com una dels dos protagonistes s'ha donat a conèixer per mig del facebook-, els germans "Masians", Rosa Mari i Macià. Havien encertat pel facebook els amics que han col·laborat. Gràcies.

FONT: foto deixada per una veïna del poble. La que ha deixat la fotografia està dins de casa...seguiré informant-vos.MULTITUDINARI COR...I MÚSICA DE BANDA, PER A UN GRAN CONCERT ( I )

20140412234930-compoconcert1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

A la primera part, músics de la banda, les Corals Polifònica "Ars Nova" (Xàbia) i Serrillàs (Gata) i el Cor de la S.E.M. Santa Cecília de l’Olleria, han oferit la Misa Brevis de Jacob de Haan

A la segona, la Unió Musical ha interpretat tres peces, dos d’elles marxes de processó

Com ja és tradicional en els últims anys, hui s’ha celebrat el concert de música sacra, a les portes de la Setmana Santa, a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata. El públic, que omplia el temple, s’ha vist sorprés per un centenar de veus, que han cantat les sis parts de la Misa Brevis de Jacob de Haan (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus Dei).

Han format el cor els músics de la banda que no tocaven, la Coral Polifònica "Ars Nova" de la veïna Xàbia; el Cor de la S.E.M. Santa Cecília del poble valencià de l’Olleria i la Coral Serrillàs. Tots, cors i banda, han estat dirigits pel director Joan Valentí Giménez. Als directors de les corals i al de la banda, les autoritats, alcaldessa i regidor de cultura, els han lliurat un diploma commemoratiu del concert.

A la segona part, la banda Unió Musical de Gata, dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz, ha interpretat tres peces. La primera, del concert per a flauta i banda, "Fantasia pastoral húngara" de F. Doppler, actuant de flauta solista Celia Pedrós Ordines.

A continuació, la banda ha tocat dos marxes de processó: "Azul y plata" de M. Marvizón, dedicada a la Verge de la Hiniesta Gloriosa, patrona de Sevilla, i "Luz" de M. Sánchez Ruzafa. Es referix a la Verge de la Llum, titular mariana de la venerable germandad de Caridad del Santísimo Cristo del Trabajo y Nuestra Señora de la Luz de Granada.

El públic ha quedat bocabadat per la diversitat del concert. La primera part basada en la veu i la segona amb el so instrumental.

A aquesta entrada i a l’altra teniu algunes fotografies, capturades del facebook o meues, de l’acte d’aquesta nit.

FONT: Fotos Ajuntament, Parròquia i Vicent Signes.MULTITUDINARI COR...I MÚSICA DE BANDA, PER A UN GRAN CONCERT ( II )

20140413000258-compoconcert2.jpg

Com he posat a l'anterior entrada, ha sorprés hui el músic i el cantor, el cantor i el músic. S'han fundit els uns i altres, per acrear una obra d'art. El concert de música sacra que dona entrada a la gran setmana del cristianisme, a Gata, ha fet vibrar els cors dels presents i a més ha demostrat, una vegada més, la gran banda que té Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.447, la del dia 3/4-

20140413000843-vespa.jpg

Arribe al dia de hui, 2 d’abril, amb altra fotografia de la nova col·lecció. Ací teniu una xicona en moto, recordeu aquelles vespes tan històriques. Ella és Rosita Salvá Monfort. Just era el dia de Reis de 1960. La foto la van fer a València, al carrer del Salvador. El fotògraf era Vicente Damián.

FONT: Fotografia de la col·lecció família Salvá Monfort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.448, la del dia 4/4-

20140413001855-huracan.jpg

De nou, de la mà de Adolf Moncho, vegem altra fotografia antiga. Ell relaciona tots els personatges de la imatge, en aquest cas joves jugadors de futbol que jugaven al primer camp de les Alcolaes, abans de fer-se el de baix de les escoles, al que hui és el pati del Grup Escolar.

L'equip es deia "HURACÁN". La fotografia té data del dia del Crist, 6 d'agost, de 1951. D'esquerra a dreta, plantats estan: Miguel Moncho (germà d'Adolf qui facilita la foto), potser Geroni Vives, Martín Mengual (que no està vestit), l'altre no el conexia, el metge Pepe Payá, Vicente "el Boticari" i Jaume "Tanto". Agatxats estan: desconegut, Paco Monfort, desconegut, Juanito "Sensio" i Paco Martí (germà de Martín).

FONT: foto facilitada per Adolf Moncho.

 HUI, DIUMENGE RAMS: processó dels rams i les palmes ( I )

20140413155115-comporams1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

L’acte religiós i popular de la bendició de les palmes i els rams ha encetat la Setmana Santa i Pasqua 2014 a Gata. A les 12.30 hores s’ha fet la benedicció per part del senyor rector Don Francisco M. Murillo. A continuació, presidint el sacerdot i davant de tots, com mana aquesta processó, els fidels han marxat cap a l’església, on s’ha fet la missa solemne de Diumenge de Rams.

Ressenyar que hui s’ha estrenat -com a acte religiós (benedicció i processó de Rams)- la nova alcaldessa Maite Signes Caselles.

A les fotografies d’aquesta entrada i la següent, diversos moments de l’acte a Gata.HUI, DIUMENGE RAMS: processó dels rams i les palmes ( i II )

20140413185310-comporams2-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Complete l’acte religiós, tradicional i amb colorit, amb aquesta composició fotogràfica. Ha començat la SETMANA SANTA en tot l’orb cristià.

Cal recordar que Dimarts Sant, 15 d’abril, per la vesprada a les 20 hores serà a l’església la Celebració Penitencial Comunitària. El següent dia important serà Dijous Sant.ANIT, ÈXIT AL I CONCURS DE PESCA, FESTES FONT DEL RIU GATA

20140413203215-famipesca.jpg

No estava la mar a Gata, sinó que els gaters van anar a la mar, això que quede clar. Anit dissabte es va celebrar el I concurs de pesca a la platja de Dénia i més en concret a la zona de l'Almadrava. Després del temps donat i acabat el concurs, els resultats van ser els següents:

4rt premi,  per pes acumular a Vicent Simó. 3r premi per pes acumulat per a Tomás Mengual. 2n premi per pes acumulat a Vicent Vayá. Primer premi, per nombre de peixos per a Nico Lenarts. Primer premi per la peça major per a Santi Ferrer i Primer premi per pes acumulat a Juan Ferrer.

Hi havia molts gaters participants, així com d'altres pobles de la comarca. Al final, premis de canyes, utensilis per a la peixca i demés artilugis d'aquest esport.

A la fotografia tots els que van conseguir premis i els participants.

FONT: Foto Sonia Soria Soler, festers Font del Riu, Gata.IMATGES DE FESTA: HUI ANAVEN DE PAELLA GEGANT...

20140413204601-compopaella.jpg

A la composició fotogràfica vegeu dos imatges de festa. Hui anaven de paella gegant, de dinar popular, els que volien afegir-se a la festa al vell camp de futbol de Les Sorts. A la foto de dalt, els paellers començant a fer la paella. A la part de baix, algunes quintes i amigues 2014, que estaven allí al camp esperant la seua part. Tot això, amb música, amb bon ambient, organitzat per la Comissió de Festes 2014. Eren IMATGES DE FESTA, hui dia dels foguerils i recordant que...DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS, aquestes xicones -representants de la dona jove gatera- també estrenaven.AHIR...HUI, SEMPRE GATA, la baixadeta i el penyó ( 3 )

20140414000317-canvi3penyo.jpg

La comparació de hui ens porta a un carrer ja urbanitzat, però que als anys 60 quan es va fer la fotografia era el lloc on es deia "la baixadeta", el "riuet" per la seua proximitat al riu. Allí passaven les hores de sol els vells dels carrers dels voltants, hui ha canviat la fisonomia urbana per complet. A la imatge de dalt, podeu vore alguns vells que s’acostaven pel mig del camí cap al lloc on descansaven. A la imatge de baix vegeu que ja és la prolongació del carrer Penyó. quina diferència!!QUINA BANDA DE MÚSICA TENIM A GATA !! ... I QUÈ ALT DEIXA EL LLISTÓ!!

20140414205657-compojs-copia.jpg

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Els espectadors del concert de música sacra ho van poder comprovar. Si anit, posava fotografies de la primera part amb el multitudinari cor format per músics de la banda i coristes de les corals Polifònica "Ars Nova" de Xàbia, Serrillàs de Gata i S.E.M. de l’Ollería, de segur que vos agradaran aquestes quatre captades per la càmera de l’amic José Salvador Ginestar, que mostren la banda de Gata a la segona part, actuant en tota la seua esència i deixant el llistó molt alt. Una gran banda, que dins de l’església sonava meravellosament per la sonoritat del temple.

A més, per als que teniu facebook podeu vore’ls a l’enllaç de l’àlbum de la banda fet per José S. Ginestar, en el qual podreu vore 40 fotos. Ací teniu l’enllaç: https://www.facebook.com/joseginestartorres/media_set?set=a.601040866658842.1073741873.100002588016277&type=1. 

FONT: Fotos àlbum de J.S.Ginestar.SETMANA SANTA I PASQUA: actes religiosos, tradicions i costums

Estem a la setmana gran, la santa. Els actes religiosos ocupen gran part dels dies. Molta gent s’en anirà de camping, de viatge des de divendres fins dilluns. Altres estaran al poble i acudiran a l’església, a les processons. Diumenge i dilluns seran dies d’eixir a les casetes, al camp, als llocs típics, als paratges tradicionals, a menjar la mona, el pa socarrat, a menjar el tradicional berenaret de Pasqua, tan típic entre els gaters.

El primer acte que s’esdevé serà l’acte penitencial comunitari, dit d’una altra manera la confesió en la qual hi haurà molts rectors confessant. I dijous sant les misses, sobre tot la solemne de les 20 hores, on es representarà el Sant Sopar de Jesús.
PAELLA GEGANT, JOCS, FOGUERILS...COMISSIÓ DE FESTES PATRONALS 2014

20140414212006-compopaella2-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Ahir posava un avanç de la paella i algunes quintes. Esperant fotos, ja dispose d’elles. L’Ajuntament i la meua filla Vero són els autors de les mateixes. Ja sabeu que la Comissió de Festes patronals 2014 va fer ahir diumenge una gran festa, celebrant els foguerils. Van commemorar Diumenge Rams amb una paella gegant on centenars de persones van dinar al lloc habilitat de l’antic camp de futbol "Les Sorts". Es va crear una gran germanor com es típic en estes celebracions i les atraccions, acompanyat tot de música, va ajudar a gaudir de la jornada festiva. Els xiquets van participar també, com es veu a les fotos, amb carreres de sacs, van jugar a la corda, tirar coetets i ho van passar d’allò més bé.

Per als que teniu facebook, ací teniu l’enllaç d’un àlbum de fotografies de la jornada festera, que m’ha facilitat la Comissió de Festes 2014 (li ho agraïsc): https://www.facebook.com/comisiofestes.gata/media_set?set=a.1496480350572964.1073741839.100006330394357&type=1.

Les comissions festeres del poble, especialment la mare d’aquestes és a dir la principal, comencen a fer activitats que molta gent recolza i que trenquen la rutina diària del poble i de la gent. Sempre és d’agrair.

FONT: Fotos àlbum Comissió de Festes.
BONS RESULTATS I PÒDIUM PER A GATERS A LES CURSES DE DÉNIA

20140414222707-compocursadenia.jpg

Ahir diumenge, 13 d’abril es va correr a Dénia la XI Mitja Marató i el Quart de Marató. En la prova, que estava organitzada pel Club d¡Atletisme Baleària Diànium, de quarta van participar gaters i van obtindre molt bons resultats. L’eixida i arribada era al carrer Marqués de Campo i els gaters van córrer 10.550 metres, fent una volta al circuit, mentre que la mitja marató en va fer dos voltes al mateix circuit.

Pel que fa a la Mitja Marató, el primer classificat gater va ser VICENT MULET DIEGO del C.A. Gata, que va entrar al lloc 65, amb un temps de 1 hora, 29 minuts i 36 segons.

Al Quart de Marató hi hagué més gaters. Va ser el primer en creuar la meta MOHAMED SAID DAY DAY del C. A. Diànium, amb un temps de 36 minuts i 46 segons. El lloc 17 i tercer de la seua categoria (Veterà B) i per tant pòdium entrava JOAN JAUME TORRES OLIVER del C.A. Gata amb 41 minuts i 30 segons. Al lloc 40 i primera de la seua categoria (Veterana A) arribà a meta CHRISTINA MALLET (C.A. Diànium) amb 45 minuts i 10 segons. Al lloc 41 entrava FRANCESC FERRER MULET, també del nostre club i també amb el mateix temps, fent pòdium ja que va ser segon de la seua categoria, Veterà C. Al lloc 67 entrava la Júnior-promesa i primera de la seua categoria MOLLY WOODS (C.A.Gata) que va fer 49 minuts i 21 segons.

FONT: classificacions www.conchip.com. Fotos: Porró.
VIATGE A BARCELONA I CAMÍ DE SANTIAGO, organitzat per la parròquia

20140415210312-cartellsviatgesparr.jpg

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel no para, sempre està d’actualitat. Ara és pels viatges que ha organitzat per aquesta primavera i aquest estiu. Els dies 1 i 2 de maig està previst un viatge al monestir de Monserrat i a Barcelona. El dia festiu es visitarà el monestir i es menjarà pels voltants. A la nit, sopar a l’hotel Ibis Molins de Rei. El dia 2, divendres, es visitarà la Sagrada Família de Barcelona. Es menjarà en ruta i tornaran a Gata eixe mateix dia per la nit. El preu del viatge per a tots els interessats serà de 130 euros i les inscripcions estaran obertes fins 22 d’abril.

Per altra part, la setmana del 17 al 24 d’agost, passades les festes patronals de Gata, es faran cinc etapes del camí de Santiago. Amb el lema "Comencem a caminar" el passat dissabte es van reunir ja moltes de les persones interessades. L’import total a pagar és de 220 euros, que es distribuirà de la següent manera: per a reservar fins el 3 de maig, 75 euros; a la primera setmana de juny, altres 75 euros, i a la primera setmana de juliol, 70 euros.   

A la imatge part dels dos cartells dels viatges.

FONT: Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata.L’EMPRESA GATERA PONS QUÍMICAS DONARÀ A LA RESIDÈNCIA DE BENISSA 250 LITRES EN PRODUCTES DE NETEJA

20140415210859-ponsquimicasbenissa.jpg

Renoven el contracte subscrit en 2013

La Residencia Nostra Senyora dels Dolors, Sant Joaquim i Santa Ana de Benissa va a rebre en breu 250 litres de productes professionals de neteja de l’empresa gatera Pons Químicas. L’empresa i la directora han renovat hui mateix l’acord de col·laboració amb el centre, que van susbcriure en 2013, per a portar a terme la donació.

Antonio Pons, administrador de Pons Químicas, i Cristina Esteve, directora de la residència, han signat aquest matí el conveni, en el qual s’establixen els termes de l’aportació de l’empresa. Els 250 litres de productes professionals de neteja serviran per a cobrir part de les necessitats del centre, que actualment conta amb uns 80 residents. La directora ha confirmat que la col·laboració de l’empresa ha estat molt beneficiosa per al centre i ha mostrat una gran gratitut pel caràcter solidari de la firma. Esteve ha explicat el funcionamient d’esta residència gestionada per una fundació i els servicis i atencions que els majors reben en ella.

Pons Químicas lliurarà els productes en breu, tal com ha indicat Antonio Pons, qui ha desitjat poder portar a terme noves aportacions al centre en els pròxims anys.

FONT: Foto i text Factoria d’Idees per a Pons Químicas.

 BÀNDOL EMÉS DES DE L'ALCALDIA DE GATA SOBRE ELS COETS, PASQUA 2014

Des de l’alcaldia de Gata es demana que, en estos dies de Pasqua, es pose atenció a la seguretat a l’hora de tirar coets, tenint en compte tant l’edat dels xiquets a l’hora de manipular-los com el lloc on es tiren per evitar incendis o desperfectes.

Aquest és el bàndol que ha emés l’alcaldessa María Teresa Signes Caselles, sobre els COETS I PASQUA 2014:

María Teresa Signes Caselles, Alcaldessa-Presidenta de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, fa saber:

Per estes dates no està de més enviar missatges relatius a la necessitat d’una convivència entre tots els veïns implicats en esta festa de Pasqua, i la fórmula a aplicar l’escriu la paraula TRADICIÓ:

● Tots som responsables de les nostres festes. Són la nostra història, són la nostra tradició.

● Respecta la festa, respecta el descans teu i el dels demés.

● El mobiliari urbà és de tots i el paguem entre tots. Respecta-lo.

● Es recorda als pares la responsabilitat que tenen front als xiquetes i xiquetes: vigila que els coets que manipulen siguen adequades per a la seua edat, és per la seua seguretat.

● Implica’t a mantindre net el teu entorn. Que tot quede en bon estat en acabar les festes depén de tu.● El terme enguany està molt sec, qualsevol xispa o coetet pot desencadenar UN INCENDI. Cal extremar les mesures de protecció al camp.

● No oblides que l’èxit de les festes tradicionals depenen de la bona convivència.

L’Alcaldia i la regidora de Governació agraeixen de bestreta a tots els veïns la seua atenció, esperant el compliment d’allò dictat per tal de tindre unes BONES PASQÜES 2014.

A Gata de Gorgos, a 15 d’abril de 2014. L’Alcaldessa-Presidenta.María Teresa Signes Caselles.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: la torre campanari de l’església parroquial ( 4 )

20140415233624-compocampanar-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Nova comparació i és la quarta. Un lloc conegut per tots. Les imatges les hem vistes moltes vegades, però és bo recordar-les i més en estos dies que aquesta torre i les campanes de l’església de Gata adquirixen protagonisme. La imatge de l’esquerra mostra el campanar baixet sense font, era el dia de la festa major o divendres, hi havia mercadet. La imatge del mig és dels anys 50 del segle XX (ja estava la font). Cal recordar que de 1963 a 1964 es va alçar un cos més la torre. La imatge de la dreta és del diumenge mateix, quan no hi havien cotxes aparcats a la plaça. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.450, la del dia 6/4-

20140415234407-57batistesalva.jpg

Reprenc la sèrie que porta dies i fotografies atrassades. El present retrat tocava publicar-se el passat dia 6. De la col·ecció de la família Feliu Salvá porte al blog a l’avi Batiste. Ací teniu a Batiste Salvá Torres, tio uelo patern de Rosa Mari, Pepe i Vicente Salvá. Observeu el capell (sombrero) que portava, la camisa a ratlles i ben ajustada al coll i jaqueta de pana.    

FONT: Fotografia de la col·lecció FS. 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.451, la del dia 7/4-

20140415234850-quatredonescarro.jpg

De la col·lecció més recent, ací teniu a quatre gateres de passeig d’estiu amb carro andalús. A la dreta, mirant la foto, Consuelo Monfort que porta un got a la mà; a l’altra part, darrere està Tonica "Jaques". Si sabeu el nom de les altres dos dones, podeu completar-ho. Gràcies.

*Per mig de la seua filla, descobrim que la que mira a càmera a l'esquerra és la mare de Jaume Leyda Arabí, és a dir Maria Arabí, cosina de Tonica "Jaques". Ella mateixa confirma que era un viatge que van fer a la Expo a Sevilla. Per tant era l'any 1992.

FONT: Foto de la col·lecció de APS.JA ES CONEIXEN ELS LLOCS PER A LA CAMPANYA ELECTORAL DE LES EUROPEES

El 25 de maig, diumenge, eleccions al Parlament Europeu

La secretaria de la Junta Electoral de Zona de Dénia, tal com es disposa, ha procedit a comunicar a la mateixa els espais, locals oficials i llocs públics destinats a actes de campanya electoral, per a les eleccions europees 2014, que tindran lloc el pròxim 25 de maig, diumenge.

 Es publiquen hui dimecres 16 al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i per a Gata són els següents:

Plaça Nova (afor de 1.000 persones); Passeig d’Alacant (el mateix afor); Parc del Raval (el mateix afor); Sala de l’Edifici Polivalent (afor de 70 persones); Saló d’actes del Centre Social (afor de 100 persones; Terrassa del Centre Social (afor de 250 persones) i la Posta coberta del CP. Santíssim Crist (afor de 1.500 persones).

També s’ha donat a conèixer l’espai per a la propaganda electoral. A Gata serà -com ja és habitual- la valle publicitària a la Plaça Nova de 30 metres de llargària.

FONT: BOP dia 16-4-2014.VÍDEOS DEL CONCERT DE MÚSICA SACRA DE LA BANDA I CORS A GATA ( I part )

20140416203227-kyrie.jpg

José Bataller Arias va dirigir a coristes i músics amb la peça "Kyrie" de la Misa Brevis de Jacob de Haan

Ja estan disponibles a la xarxa youtube els vídeos de les peces que van conformar el concert de música sacra de dissabte passat dia 12. Parem atenció, primer que res, en una peça especial, la que va dirigir el director del Cor Serrillàs, que ha sigut també músic de la banda, José Bataller Arias. El director de la banda Unió Musical de Gata li va cedir l’honor i el major dels Bataller va portar endavant la tasca de dirigir, no sols a tots els cors, sinó també a la banda. Era el Kyrie de la Misa Brevis de Jacob de Haan.

L’amic José S. Ginestar Torres (que a youtube) el podeu trobar com a "jose boro" va publicar ahir mateix el díveo, en el que intervenixen la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos, el Cor Serrillás del nostre poble, el Grup Polifònic "Ars Nova" de Xàbia; el Cor de la S.E.M. "Santa Cecília" de L´Ollería i el Cor de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Tots ells dirigits en esta peça per José Bataller Arias. Ací teniu l’enllaç per a que gaudiu de l’actuació: https://www.youtube.com/watch?v=GQRqXV6H7NY.

El concert de música sacra va tindre més peces musicals. La banda de Gata, dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz, va interpretar la ja coneguda obra de "La Saeta" de Joan Manuel Serrat. Ací està l’enllaç pujat per JSGT a youtube: http://www.youtube.com/watch?v=p-02zvizBMQ&feature=youtu.be.

Altra obra que es va interpretar al mateix concert va ser "Luz" de M. Sánchez Ruzafa. Mireu-lo per mig d’aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=VCakuJ332p4&feature=youtu.be.

Demà publique la segona part amb els enllaços dels vídeos.

A la fotografia capturada del vídeo, el moment de la interpretació del Kyrie de la Misa Brevis.

FONT: vídeos pujats a youtube per José S. Ginestar Torres.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: De casa senyorial a bloc de pissos (5)

20140416204252-casapissos.jpg

La cinquena comparació de fotografies d’aquesta nova sèrie ens porta, per segon dia consecutiu, a la Plaça de l’Església. La casa senyorial dels García va ser substituïda per un bloc de pissos. Hi ha una gran diferència. El gran caseró desapareixia per a donar pas a l’arquitectura moderna. La fotografia feta abans d’enderrocar-se la vella i senyorial casa pareixia com si presagiara alguna cosa. Ara ja forma part de la fisonomia urbana de la plaça, sense més.ACTES RELIGIOSOS, ENTREM AL TRÍDUUM SANT: Monument i misses de Dijous Sant

20140417171556-monument.jpg

Ja lluïx el Monument a l’altar de la Puríssima; estarà fins demà als Oficis 

Gata no té aquelles llargues processons, aquells actes de confraries, aquelles tradicions tan marcades, però el veïnat si que viu amb fe i serietat els dies grans de SETMANA SANTA i PASQUA. Hui, DIJOUS SANT, es fan tres misses: a les 17, 18,30 i 20 hores. L’última serà la solemne, la del gran Sopar de Jesús. És el llavatori dels peus. Després, HORA SANTA. Vetla davant el Santíssim, hora rere hora amb persones que volen estar resant, tota la nit -l’única a l’any- que l’església estarà oberta. Ja està tot preparat, el MONUMENT per al Dijous i Divendres Sant. Ha començat la primera missa de les tres de hui, dia que es commemora la institucionalització del sacrament de l’Eucaristia. A la fotografia de Vero Vives el podeu vore. 

Demà, continuant amb eixes tradicions i costums religiosos, a les 7.30 hores començarà des de l’església cap al calvari, el multitudinari VIA CRUCIS, que acabarà a l’ermita. Allí es besaran els peus, com és costum, al Crist Jacent sota la mirada compasiva de la Verge Dolorosa. El costum fa que sempre, perquè a Gata divendres és dia de mercat, la gent s’en vaja -acabat el Via Crucis- cap al mercat a pegar una volteta. Pareix un poc incongruent, però aixina és la vida i la història local.

Per la vesprada seran els Sants Oficis de la Mort de Jesús. A les 20 hores serà la processó del SANT SOTERRAR, en la qual eixiran al carrer tots els passos de Setmana Santa que té la parròquia.

Demà ja en parlem del Divendres Sant.

FONT: Foto Vero Vives.    LA PREMSA PARLA DE...el compromís d’alcaldes i regidors de la comarca contra els sondeigs petrolífers

20140417180446-signatura.jpg

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes Caselles, estigué present a l’acte i signà també en contra

Tots els diaris coincidixen hui amb la notícia. La comarca està en contra dels sondeigs petrolífers davant les nostres costes. No sols ho han manifestat els veïns, sinó que la xarxa d’alcaldes se suma a tal despropòsit que ja està donant moltíssims problemes a Castelló.

Els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV ho publiquen. Titula: "Dénia. Alcaldes contra el Goliat del petróleo". Al subtítul: "Veinticuatro pueblos de la comarca firman en Dénia una declaración institucional que exige al Ministerio de Industria que «paralice de inmediato» las prospecciones de hidrocarburos". Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/17/alcaldes-goliat-petroleo/1492452.html.

Per la seua banda, LAS PROVINCIAS (la Marina) publicava: "La Marina. La comarca, contra los sondeios petrolíferos". Als resúmens: "La Xarxa d’Alcaldes solicita una reunión con el vicepresiente del Consell para trasladarle la preocupación de los ciudadanos ante esta amenaza". "Los alcaldes firman la declaración institucional para que se paralicen las prospecciones autorizadas". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140417/marina/comarca-contra-sondeos-petroliferos-20140417.html. Relacionat amb aquesta notícia també es publica un breu article, que titula: "El PSPV pide al PP que deje de ponerse la "doble careta". Ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140417/marina/pspv-pide-deje-ponerse-20140417.html.

El diari digital LA MARINA PLAZA titulava ahir: "El rechazo a los sondeos reúne en la misma foto a 24 alcaldes y ediles de cuatro fuerzas políticas distintas". Al subtítol: "Dirigentes de todos los partidos con representación firman en el muelle pesquero de Dénia una declaración contra las extracciones que remitirán a Císcar y a los ministerios de Medio Ambiente e Industria" i "El PSPV aplaude el espíritu de consenso, pero insta al PP a que «abandone la doble careta, firmando manifiestos en la Marina Alta y oponiéndose a las mociones contra las prospecciones en Valencia y Madrid»". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/04/16/el-rechazo-a-los-sondeos-reune-en-la-misma-foto-a-24-alcaldes-y-ediles-de-cuatro-fuerzas-politicas-distintas/.

Finalment, trobem a la fulla web de l’AJUNTAMENT DE GATA, també relacionat amb el tema: GATA REBUTJA LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES. I vos pose tot l’escrit: "L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, va signar ,ahir, la declaració institucional per la qual tots els alcaldes de la Marina Alta han plasmat el seu rebuig davant les prospeccions petrolíferes en la costa mediterrània.
La Marina Alta, a través de la Xarxa d’Alcaldes, demana al Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya a la immediata paralització del projecte en considerar que els sondejos previstos són contraris a l’estructura productiva de la comarca, un risc cert per a sectors vitals de l’economia local com el turisme, la pesca i la gastronomia, a mes d’una alteració geològica de conseqüències imprevisibles ja que afectaran a ecosistemes marins d’alt valor i al nostre entorn mediambiental i social. Els alcaldes han traslladat el rotund rebuig social, empresarial i institucional a aquest projecte i la seua convicció que l’extracció d’hidrocarburs no comportarà ni més riquesa ni més ocupació a la comarca". Nota emesa a la pàgina de l’Ajuntament de Gata.

A la imatge (Ajuntament de Gata), l’alcaldessa de Gata signant el manifest.

FONT: diaris INFORMACIÓN, LAS PROVINCIAS i LA MARINA PLAZA digital, i Ajuntament de Gata de Gorgos.

 SUBVENCIÓ A GATA PER A CONTROLAR L'AIGUA POTABLE

Hui dijous, 17 d’abril de 2014, s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província, el resum de subvencions concedides als distints municipis de la província d’Alacant, per a la realització durant l’any 2014, dels controls de la qualitat de l’aigua de consum humà, a executar per la Excma. Diputació Provincial d’Alacant i que s’han concedit al primer trimestre de 2014.

Pel que fa a l’Ajuntament de Gata, s’han concedit un total de 7.913 euros, que subvenciona Diputació en la seua totalitat.

FONT: BOP, 17-4-2014.ESTEM AL TRÍDUUM SANT: Hui és Divendres Sant

20140418113018-llavatori.jpg

ACTES RELIGIOSOS: De Dijous Sant a Pasqua de Resurrección

Des d'ahir i fins a la vesprada lluïx el Monument a l’altar de la Puríssima; estarà fins als Sants Oficis 

Gata no té aquelles llargues processons, aquells actes de confraries, aquelles tradicions tan marcades, però el veïnat si que viu amb fe i serietat els dies grans de SETMANA SANTA i PASQUA. Ahir, DIJOUS SANT, es van fer tres misses: a les 17, 18,30 i 20 hores. L’última serà la solemne, la del gran Sopar de Jesús. És el dia del llavatori dels peus. Anit també és va fer l'HORA SANTA. Vetla davant el Santíssim, hora rere hora amb persones que volen estar resant, tota la nit -l’única a l’any- que l’església està oberta. Tot preparat, el MONUMENT per al Dijous i Divendres Sant. 

Aquest matí han continuant amb eixes tradicions i costums religiosos. A les 7.30 hores ha començat des de l’església cap al calvari, el multitudinari VIA CRUCIS, que ha acabat a l’ermita. Allí s'han besat els peus, com és costum, al Crist Jacent sota la mirada compasiva de la Verge Dolorosa. El costum fa que sempre, perquè a Gata divendres és dia de mercat, la gent s’en vaja -acabat el Via Crucis- cap al mercat a pegar una volteta. Pareix un poc incongruent, però aixina és la vida i la història local.

A les 12 hores hi haurà un acte molt curiós, les oracions del Perdó vistes pels xiquets i xiquetes. Per la vesprada a les 16.30 seran els Sants Oficis de la Mort de Jesús. A les 20 hores la solemne processó del SANT SOTERRAR, en la qual eixiran al carrer tots els passos de Setmana Santa que té la parròquia.

Vos deixe l'enllaç al grup de fotografies, en el qual podeu vore alguns moments del DIJOUS SANT A LA PARRÒQUIA DE GATA: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=279254238900690&set=pcb.279254405567340&type=1&theater.

FONT: Fotos Vero Vives.DES DE HUI, FOTOGRAFIES I ÀLBUMS EN OBERT, PUJATS AL FACEBOOK

20140418114316-compoface.jpg

Ja heu vist que l'anterior entrada tenia l'enllaç a cinc fotografies dels actes de Dijous Sant a la parròquia. Des de hui, i sempre per a millorar el blog, podreu vore bé la col·lecció de fotografies o àlbum d'algun acte, tema o aconteixement. I podreu vore'l tots, perquè ho publicaré al facebook en obert.

Comença així una nova etapa. Espere que vos agrade, millorant la visió de les fotografies. Com a la següent entrada que és del costum piadós del VIA CRUCIS d'aquest matí.DIVENDRES SANT GATA 2014: Silenci i recolliment al Via Crucis matinal

20140418133634-compovcrucis.jpg

*Cal dir-vos que teniu tot l’àlbum de fotografies per a vore’l al següent enllaç, per això sols pose dos fotografies com a complement de l’article: 

Punxeu a: Via Crucis de Gata 2014 i voreu l'àlbum

Silenci, recolliment i moltes persones, camí del Calvari

Aquest matí, seguint la tradició popular i el costum religiós del poble, més de dos-cent veïns han celebrat el VIA CRUCIS. A les 7.30 eixien de l’església parroquial i pels carrers Bisbe Cervera, Teulada i Calvari, han entrat al recorregut del calvari, passant per les catorze estacions. El patiment i mort de Jesús vist des de l’òptica de sa Mare María ha estat el motiu del Via Crucis. Acabant el costum piadós, que en tot moment ha sigut silenciós i de recolliment, les persones assistents han besat la menuda imatge del Crist Jacent, als peus de la Verge Dolorosa. Allí han contemplat, una vegada més per als gaters, un altre pas especial de la Setmana Santa, el Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata.

A les imatges, moments del Via Crucis del matí.JA VE PASQUA...PASQUA DE LES MONES: gastronomia dolça gatera

20140418141113-compomones.jpg

Els forns o panaderies, que també es diuen, de Gata s’afanen en posar-ho tot a punt. Hui Divendres Sant també han oferit, com ahir i els altres dies de la setmana, mones, pa socarrats, amb ous, sense ous, tot per als seus fidels clients. La dolçor està dins del forn i es contagia pels carrers i cases del poble. La gastronomia dolça gatera la notem, sentim el seu olor, quan passem divendres sant amb processó per savant dels forns, prop d’ells. I veges si els xiquets o xiquetes no tindran la seua "moneta"!! diuen les ueles tan convençudes. És el plat fort dels dolços de les Pasqües a Gata. A les imatges en teniu uns quants exemplars. El forn de pa Ca Vives; el forn de Dulcipan; el forn de Xaro Monfort, alguns d’ells per a obrir gana.

I cantarem aquella cançoneta popular del temps: ...Ja ve Pasqua, Pasqua de les mones. Quines pantorriles tenen les xicones".

Però, fent un poc de investigació, de curiositat, sabeu perquè es diu "mona" i d’on ve, quin és l’origen de la paraula i el dolç? Com moltes coses nostres mediterrànies, els àrabs li dien "munna" a l’obsequi dolç que li feien al senyor. De "munna" va passar a "mona". Nosaltres a Gata diferenciem clarament: si té un ou o dos inclús es diu mona, si no és un pa socarrat, allò que els castellans diuen "panquemado" o a Pedreguer diuen "coca bova" fent referència a la blandor que té la pasta.

Aprofite per fer una convidada a tots els turistes, visitants, amants dels costums culinaris que ens visiten, que no són de Gata, que no coneixen les mones i pa socarrats que ací a Gata fan els forns locals, per vindre, comprar-ne i de pas, visitar el poble, les tendes, els carrers, els paratges.

Ah!, i quedeu-se amb la cançoneta: "JA VE PASQUA, PASQUA DE LES MONES. QUINES PANTORRILES TENEN LES XICONES".

FONT: Fotos de la composició, d’alguns forns del poble, pujades per ells al facebook.  DIVENDRES SANT GATA 2014: Sants Oficis per la vesprada

20140418184920-compooficis.jpg

(Si punxeu ací (SANTS OFICIS), podreu obrir les fotografies passades al facebook, que com sabeu és una forma nova des de hui i aixina les podeu vore millor)

Fa una estona que ha acabat la celebració dels Sants Oficis de Divendres Sant a la parròquia de sant Miquel Arcàngel de Gata. Un acte religiós que ha significat el respecte, el silenci i la contenció davant el record de la Mort de Jesús. La celebració ha constat de tres parts: primer, els fidels que omplien l'església han escoltat la paraula de Déu, inclosa la lectura de l'Evangeli de la Passió segons Sant Joan. Després, l'Adoració de la Creu. Finalment, la Comunió -ja que és l'únic dia de l'any que no es consagra, que no es fa la missa completa-. El Coro Infantil de la parròquia ha cantat les cançons de Creu i Perdó.

A la composició, les mateixes fotografies que podeu vore en gran.AHIR...HUI, SEMPRE GATA: carrer Sant Josep, anys 60 i ara ( 6 )

20140418190947-composjosep.jpg

La col·lecció fotogràfica feta arrel del canvi de faroles al poble, ens deixa un bon record gràfic de tots els carrers de Gata, per vore com eren aquella època i poder comparar-los amb hui. 

Utilitzaré alguns d’ells, com ho faig hui amb el carrer Sant Josep, a l’extrem que ara està obert cap al nou vial i nou pont. Anys 63 ó 64 del segle XX comparem amb abril de 2014 i ahí teniu el resultat.ELS ALUMNES DE L'ESCOLA EXPERIMENTAL DE GATA EXPOSEN A CIRNE-XÀBIA

20140418192023-plastica.jpg

Vitrines (IV) es diu l'exposició que estarà oberta a CIRNE fins el 28 d'abril

Ahir per la vesprada va quedar inaugurada la IV exposició titulada "Vitrines", dels alumnes de l'Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives" de Gata, a la sala d'exposicions de la Fundació CIRNE de Xàbia. El regidor de Cultura, Juan Pedrós, va estar present a l'acte i va agraïr als alumnes i al director de l'escola, Josep Ginestar, el treball fet i la promoció artística que fan de Gata. L'exposició es pot visitar totes les vesprades fins el 28 d'abril a la Fundació Cirne de Xàbia.

Són els artistes: Marivi Puigcerver, Manuela Paskowsky, María José Cholbi, María Isabel de Piero, Juan Escolano, Joan Roselló, María Casado, Empar Escrivà, Juan Pablo Signes i María Muñoz.SETMANA SANTA A GATA 2014: Processó de Divendres Sant

20140419163333-compoprocesso1.jpg

(PODEU VORE LES IMATGES QUE HA PUJAT VERO VIVES AL FACEBOOK -en obert- PUNXANT ACÍ A L’ENLLAÇ: PROCESSÓ DIVENDRES SANT A GATA, 18-4-2014)

El poble de Gata va viure ahir Divendres Sant per la vesprada, des de les 20.30 hores, la solemne processó de DIVENDRES SANT. Els quatre passos (El Natzaré, el Crist del Perdó, la Verge Dolorosa i el sant Sepulcre amb el Crist Jacent) van processonar pels carrers de Gata. Engunay la volta era una mica més curta, ja que anava pel carrer Sol i no pel carrer Lluna. Les confraries de l’Associació de Mestresses de Casa per a la Verge; la del Natzaré i la del Sant Sepulcre, així com l’única confraria que porta vestes i caputxes, la més recent, la del Crist del Perdó, van participar bé amb els ciris, bé portant les imatges, els estandarts. El clero, les autoritats i la banda de música, como ja és habitual, tancaven la processó.

Aquesta nit, a les 23 hores, serà la Vigilia Pasqual, que dona pas als dies grans de la Pasqua de Resurecció. Demà, diumenge de Pasqua, serà l’Encontre i la missa.

A la composició, algunes de les imatges de la processó, que podeu vore obrint l'enllaç.MOR LA DONA MÉS MAJOR DE GATA. FRANCISCA COSTA DIEGO TENIA 104 ANYS, 1 mes i sis dies

20140419172347-cent103.jpg

Francisca ens ha deixat Divendres Sant; demà dia de Pasqua serà el seu soterrament

La "fràgil salut de ferro" de Francisca (com deia Vicente el seu fill) no ha ressistit més els anys

Gata té encara una centenària, la Tia Teresa (Teresa Signes Diego), que va fer 101 anys a setembre passat

La Tia Vicenta (Vicenta Diego Tudela) va morir als 105 anys per l’agost de 2007

Quan va fer els 104 anys de vida el passat dia 12 de març de 2014, la Tia Francisca (Francisca Costa Diego) encara va assistir a missa i a un dinar que li va fer tota la família. En l’últim mes la seua "fràgil salut de ferro" -com deia sempre el seu fill Vicente- ha anat debilitant-se fins deixar-nos ahir Divendres Sant per la vesprada. Donat que hui està l’església tancada fins la Vigília Pasqual, demà -dia de Pasqua de Resurrecció- serà el seu soterrament a les 11.30 del matí.

Francisca deixa Gata als 104 anys, un mes i sis dies, en un dia molt asssenyalat al calendari de 2014 i la soterren també en una ltre dia no menys assenyalat.

Quan el passat dia 12 de març posava que 104 anys eren una muntonà, també posava que les cites assenyalades les tenia en la seua vida la Tia Francisca. El dia que va ser elegit papa el carismàtic Papa Francisco, Francisca va fer 103 anys, ara mor Divendres Sant. Ha estat Francisca sempre un exemple constant de mare, uela i bisauela.

En els últims anys, havia superat caigudes, febres, cansera, dolors, i ahí seguia, sent l’alegria de tots, sobre tot dels més menudets i menudetes de la família.  

Ara tota la família l’arropa en les últimes hores al seu poble, Gata. Demà a les 11.30 hores, el veïnat acomiadarà a la seua veïna més major.

També posava el passat 12 de març, que tinguera salut fins que Déu ho vulguera, ara ja arribat al cap de la seua llarga vida.

Des del blog, el meu condol per a tota la seua família, especialment a la filla Tonica i al fill Vicente amb el seu gendre i nora, als néts i als bisnéts.

Fent una mica d’història dels centenaris de Gata, cal dir que la persona que més vella va morir del poble va ser Vicenta Diego Tudela, que ho va fer als 105 anys i mig, el dia 5 d’agost de 2007.

A la fotografia, la centenària Francisca Costa Diego, que ens va deixar ahir Divendres Sant. LA PRÒXIMA SETMANA COMENCEM...LA HISTÒRIA DE GATA MÉS RECENT, MESCLADA AMB L'ANTIGA

Aquella sèrie que vaig començar en la qual posava els aconteixements diaris des de 1987 fins ara, aniré ampliant-la, donant-li una altra forma, aquelles notícies que en el seu dia vaig publicar, aniran mesclant-se amb altres més antigues, que apareixien en eixes mateixes notícies. Ho recordem, serà la pròxima setmana.HUI A LES 20 HORES, INAUGURACIÓ AL MUSEU DEL "SOMBRERO" DE LA II EXPOSICIÓ "LECTURAS DE UN SOMBRERO"

20140419181717-cartellcapell.jpg

El Museu del Capell (Museo del Sombrero) de Gata de Gorgos, inaugura hui dissabte dia 19 a partir de les 20 hores la segona convocatòria de "Lecturas de un sombrero". L'exposició està feta pels alumnes de l'Escola Experimental "Antoni Vives" de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Gata. Consisteix en l'aplicació d'intervencions plàstiques sobre un mateix model de capell ("sombrero"). 
Aquest any, com a sombrero base, s'ha optat per un sombrero antic, tradicional i fet a mà amb llata de palmes de margalló (chamerops humilis, de nom científic). 
Les diferents tècniques aplicades a cada un dels sombreros conformen una exposició avanguardista única que no deixarà indiferent al públic.
La mostra es podrà visitar al Restaurant La Tosca, Avinguda Marina Alta, 97, de Gata, del 19 d'abril al 6 d'Agost de 11 a 13 hores pel matí i de 19 a 21 hores per la vesprada, tots els dies excepte dilluns.
FONT: Capell que apareix al cartell anunciador d'aquesta segona edició.AHIR...HUI, SEMPRE GATA ( 7 ): baixada del carrer Hostal: de cup a finca

20140419194730-compohostal.jpg

De nou anem a comparar. És el seté article de la nova sèrie que mira al passat i al mateix lloc mira al present. Hui ens anem cap a la cantonada de baixada del carrer Hostal. Allí on abans hi havia un cup, hui hi ha una finca, canviant -una vegada més- la fisonomia urbana i molt d'eixe lloc concret. Mireu el caseró que s'utilitzava per a fer vi, per a les tasques de la verema. Mireu ara, una finca més del poble. Canviat totalment. Ens podem fixar també en el cotxe, en la dona, en el carrer que estava encara de terra. Ara també hi ha algun que altre cotxe a la fotografia moderna, inclús un gosset menut pel costat de la vorera.JA ESTEM ALS DIES DE PASQUA. Hui Encontre, berenar de Pasqua, mona, coets,...

20140420075840-paellacomifes5-copia.jpg

Hui és Diumenge, un diumenge especial: Pasqua de Resurrecció. Gata, fidel als seus costums i tradicions, es prepara per a tots els atractius festers que el dia ens posara a l’abast. A les 9 del matí, a la Plaça de l’Església serà l’Encontre, acte que unix la imatge de Jesús Resucitat ("el Resucito" que deien abans) i la Verge María. Després, a les 9.30 hores, serà la missa de Pasqua.

Al migdia, totes les quadrilles, amics, famílies, es prepararan per anar a les casetes, a paratges típics a llocs on puguen fer paelles, jugar a botar la corda, a boletes, a rodar la trompa. Mentre es prepara el plat per excel·lència de les Pasqües a Gata, el berenaret de Pasqua, els xiquets i els gran trauran dels seus cabassets, barxes i bosses de palla, les mones que han adquirit a algun forn del poble.

No oblideu aquelles cançons tan típiques de Pasqua i transmetreu-les a fills i néts. recordem-ne una: 

LA TARARA, SÍ, / LA TARARA, NO, / LA TARARA, MARE / QUE LA CANTE JO.

I acabe amb un refrany popular infantil molt graciós que diu: 

TOT L’ANY NO ÉS PASQUA; UNA A L’ANY, I NO TOT L’ANY.

A la imatge, xiquets jugant a la corda el dia dels Foguerils, diumenge rams, de la paella gegant de la comissió de festes. FONT: Comissió de Festes 2014.ENCONTRE DE PASQUA A GATA. Plaça de l'Església, aquest matí

20140420111308-dscf8914.jpg

PUNXEU ACÍ PER A VORE TOT L'ÀLBUM: ENCONTRE PASQUAL A GATA, 20-4-2014.

Vos pose l'enllaç a l'àlbum de l'ENCONTRE de Pasqua, que s'ha celebrat aquest matí a la Plaça de l'Església. Les imatges del Crist Resucitat i la Verge de l'Alegria (la Dolorosa amb mantell blanc), la gent aplaudint, la banda tocant els compasos tan típics d'esta celebració, des de dalt de la balconada tirant globus i paperets, dia radiant i preciós.

GAUDIU DE LA PASQUA, DELS COSTUMS, passeu-ho bé.IMATGES DE FESTA: com si estigueren a la "glòria" (banda de Gata)

20140420112130-bandaesmorzar.jpg

Recuperem del facebook la imatge. Després d'interpretar les típiques marxes de Glòria, la banda de Gata ha fet una altra "Glòria". Han anat a esmorzar tots junts al bar Al Pou, complint la tradició. Primer a l'Encontre i després d'esmorzar...i el que no estava s'ho perd.

FONT: Foto extreta del facebook. Banda de Gata.SEGON DIA DE PASQUA. Seguixen les tradicions

20140421111746-pasocarrat.jpg

Hui dilluns és festiu a la Comunitat Valenciana. Segon dia de Pasqua i comença el temps de l’Octava de Pasqua. La setmana es presenta amb poques activitats, fins el cap de setmana. Això si, les tradicions i els costums dels tres dies de Pasqua estan ahí. Hui encara per a tots i demà per als més menuts, que no tenen escola i gaudixen d’un merescut període vacacional.

Ja ho sabeu, toca seguir menjant el berenaret de Pasqua, la mona, el pa socarrat, volar la milotxa o el catxirulo, botar a la corda...i tants altres costums.

QUÈ PASSEU BON SEGON DIA DE PASQUA. DILLUNS I FESTA...

A la fotografia, pasocarrats del Forn de pa Ca Vives.EXPOSICIÓ AL VOLTANT D'UN CAPELL (SOMBRERO)

20140421090529-tots.jpg
Voleu vore una exposició curiosa. Acudiu al Museo del "sombrero", que s'accedix pel restaurant La Tosca, a Gata. L'Escola de Plàstica "Antoni Vives" de Gata va inaugurar dissabte dia 19, l'exposició "Lectures d'un capell II". Aquesta interessant mostra és una iniciativa proposada per les gerents del Museu del Barret, MAI, i ha contat amb el recolzament de l'Ajuntament de Gata.
El regidor de cultura, Juan Pedrós, present a l'acte, va agraïr la iniciativa que és una visió artística d'un objecte tan nostre. L'exposició es pot visitar fins el 6 d'agost a les instal.lacions del museu (també es pot entrar per el restaurant Tosca).
A la fotografia, els membres de l'Escola, el regidor i les gerents.
FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.


AHIR...HUI, SEMPRE GATA: 8, el Pont de les Alcolaes

20140421103735-compopontalcolaes.jpg

Molts xiquets i xiquetes han passat pel pont dit també de les Escoles, aquell que va donar el pas després de la guerra cap a les Alcolaes. El porte hui a la nova sèrie de "Ahir...hui, sempre Gata" perquè és un símbol important del poble. No ha canviat l'estructura des de 1993 fins ara, sí els seus voltants, com els pins que creixen al costat, com les cases de darrere de la fotografia. On era l'escorxador ("matadero") primer i ara hui és la seu del GEG i les dependèndies de la Guàrdia Civil, les cases del Penyó. Aquells homes que el construïen y els cotxes i farols que hui vegem dalt del pont. Pocs canvis però 80 anys de diferència.SETMANA DE PASQUA A SANT VICENT: diumenge, festa popular i marató

20140422223036-dinarpopular.jpg

Estem dins la setmana de l’Octava de Pasqua. Diumenge i dilluns tornarem a tindre dos festes seguides. Els teuladins/es i benissers/eres casats/casades a Gata o al revés gaters o gateres casades a Benissa o Teulada allarguen les festes fins a diumenge dia 4 de maig.

Diumenge 27, vespra de Sant Vicent i octava de Pasqua, es farà la festa del 6é Dinar popular a la pista coberta de les escoles. El berenaret de Pasqua serà la cita gastronòmica. Les cançons populars i balls de Pep Gimeno "Botifarra", el grup "Pas de Quatre", el Grup de Danses "La Llata" i els dolçainers i tabaleters de Gata, seran la cita musical obligada.

Però el mateix dia també hi ha una cita esportiva important: la Marató per muntanya "Memorial Javier Mulet" (Mico), que ara fa dos anys que ens va deixar, organitzada pel Grup Espeleològic Gatense (GEG). Ja parle amb més detall al llarg de la setmana dels dos esdeveniments.

FONT: cartell del dinar popular.

 AHIR...HUI, SEMPRE GATA: el llavador i ara...una de les baixades al parc del Raval (9)

20140422224916-compollavador.jpg

Era tot un símbol d’una època, d’unes necessitats bàsiques, de poble. Però un bon dia, per a desfer-se d’ell, per a donar accés al parc, per a saber què interesos, va i l’enderroquen a tot i a totes. Ara això no es faria. Potser hi haja més sensibilitat cap a eixos monuments arquitectònics del poble. Estic referint-me al LLAVADOR. Estava al final del carrer Parres , quan anava a unir-se amb les escales del carrer de Baix que s’unix amb el carrer Tetuán.

Ara s’ha transformat en un jardinet de plantes de baladre, en una abaixador cap al parc del Raval. El van deixar perdre i amb ell s’en va anar una manera de viure, de llavar la roba les dones, de fer vida social al voltant d’una canalització d’aigua, uns pilars, una sèquia. HUI, 23 D’ABRIL, ÉS EL DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE

Dia de Sant Jordi. Heu regalat un llibre i una rosa?

Llegiu molt?. Els joves, el llibre que manen a escola o a l’institut o uns quants llibres més?. Els majors es passeu per la biblioteca de Gata per a fer prèstecs de llibres?. Mireu que teniu la biblioteca més gran, més espaciosa, de la comarca...feu ús d’ella. Tot açò ho dic perquè hui dia 23 s’ha celebrat en tot el món el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE. Moltes efemèrides literàries coincidixen amb la data. 1616, mor MIGUEL DE CERVANTES; també mor el mateix any GARCILASO DE LA VEGA i l’anglés WILLIAM SHAKESPEARE. Quines tres coincidències?. 

NO DEIXEU QUE SOLS UN DIA SE CELEBRE...TOTS ELS DIES LLEGIU LLIBRES...i ara podem recordar com escrivia el Nobel recentment mort GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ.

 SABIEU...que el dia 25 de maig 4.317 electors gaters podem votar a 41 candidatures espanyoles per al Parlament Europeu? SABIEU...que som 6.270 habitants a Gata en total?

20140423215531-gatavista.jpg

Arrel d’haver-se publicat hui al Butlletí Oficial de l’Estat per la JUNTA ELECTORAL CENTRAL, les candidatures presentades a les eleccions de Diputats al Parlament Europeu, convocades pel Reial Decret 213/2014, de 31 de març, a celebrar el diumenge 25 de maig de 2014, hem sabut que són un total de 41 CANDIDATURES. Hi ha noms originals del tot com la Confederació "Piratas". Cada candidatura porta 54 persones titulars i 10 suplents, excepte l’última que en té 20.

Al respecte, pel que fa als electors de GATA, dir-vos que podrem votar un total de 4.317 electors, dels quals 3.977 som gaters espanyols i estem residint a Espanya, 107 són gaters residents a l’estranger, i un total de 233 són estrangers que viuen a Gata, d’algun país de la Unió Europea.

Com hem escarbat les dades que ens donava la demografia espanyola, dir-vos que el total oficial de habitants de GATA són 6.270, segons la estadística del Padrón Continuo, al 1/1/2013, actualitzat al 17 de gener de 2014. D’eixe total, som 4.821 els espanyols i 1.449 els estrangers.    

FONT: A la fotografia, una vista aèria del poble de Gata de Gorgos feta per "Visor eventos cronorunner (www.cronorunner.com).

FONT de les dades: Institut Nacional d’Estadística (I.N.E.) i BOE de hui 23-4-2014.L’EMPRESA GATERA PONS QUÍMICAS PATROCINA EQUIPS CICLISTES I DE FUTBOL

20140423232534-compogorgosccxabia.jpg

Asevi, amb les escoles deportives de la comarca. L’última en incorporar-se, l’escola del Club Ciclista de Xàbia

Des dels seus inicis "Pons Químicas" ha estat sempre relacionada amb el món de l’esport de la comarca, especialment amb les canteres. Actualment, patrocina a través de la firma de detergents Asevi a l’escola del Club Ciclista Xàbia, la de futbol de Gata i a l’equip juvenil del Gorgos C.F.

L’escola del Club Ciclista Xàbia ha sigut l’última en sumar-se recentment a la llista de col·laboracions esportives. Es tracta d’una cantera formada per 18 xiquets i xiquetes de les categories promeses, principiants, alevins i infantils, de primer i de segon any. Competixen a nivell provincial i estan recollint grans resultats. L’aportació de "Pons Químicas" s’ha materialitzat en la rotulació del vehicle del club que els acompanya en les distintes competicions.

FONT: Text i foto, Factoria d’Idees, nota de premsa per a Pons Químicas.

 EL BENJAMÍ DEL GORGOS C.F. PARTICIPA EN UN TORNEIG DE FUTBOL A VILLAREAL I QUEDEN TERCERS

20140423234442-gorgos-yellow-cup-villareal-2-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

L’equip de la pedrera, el benjamí del Gorgos C.F. va participar el passat cap de setmana del torneig "Villareal Yellow Cup" a la ciutat castellonense. Els nostres menuts s’enfrontaren a l’equip amfitrió Villarreal, també al Llevant i al Elgorriaga del Pays Basque. Els gaters van obtindre una victòria i dues derrotes, quedant tercers del torneig. Però el més important no van ser els resultats, sino la visita que van poder fer al camp del Madrigal on juga l’equip de Primera Divisió i on van gaudir de la convivència amb els altres equips tot el cap de setmana.

A la imatge facilitada per David Feliu podeu vore als xicons del Gorgos C.F. Ací teniu tots els seus noms amb els seus preparadors: de peu, Toni (preparador), Jordi, Diego, Xavi, Héctor i els preparadors més majors Daniel i Juan. Agatxats: Ricardo, David, Pareja, Santi, David Luque i Mario.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.452, la del dia 8/4-

20140424001410-58blogvteipaya.jpg

Reprenc la sèrie tan volguda pels usuaris del blog. Després de molts dies dedicat a altres notícies, cròniques i fotografies, li toca ja el torn. La de hui corresponia publicar-la el passat dia 8 del present mes. De la col·lecció de la família Feliu Salvá vegeu a dos joves que eren molt coneguts. Un d’ells ja no està entre nosaltres. A l’esquerra mirant la foto, amb jaqueta i corbata, Vicente Salvá (per darrere podeu vore a Vicenta la seu sogra, mare de Adela). A la dreta, Pepe Payá, el metge.

FONT: De la col·lecció FS. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.453, la del dia 9/4-

20140424003122-mariaarabiaielo.jpg

La present fotografia fa referència i enllaça amb la 1.421 del passat 8 de març. Si recordeu, descobríem per mig de la bibliotecària de Aielo de Malferit, María Jesús Juan Colomer, la figura de la mestra nascuda a Gata, MARÍA ARABÍ MOLINA.

Ací la teniu ja major, junt amb el seu marit José Requena Ortíz. Tots dos casaren el dia 1 de febrer de 1894.

FONT: María Jesús Juan Colomer.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.457, la del dia 13/4-

20140424234546-blograms72.jpg

Com era el diumenge rams el passat dia 13 i l’amic Paco Moncho té un vídeo curtet d’aquest esdeveniment, però de l'any 1972, m'he permés extraure-li un fotograma. Es bó recordar aquells temps. Resulta molt curiós, al vídeo està mesclada la processó del Corpus d'eixe any i la de Rams. Encara que no es veu clar, en primer terme està Don Elias, el farmacèutic, seguit dels mestres Don Fernando i Don Antonio. Sobreix la figura del sargent de la Guàrdia Civil. Tots anaven amb els rams, entrant a la Plaça de l'Església.

FONT: Foto-extracte del vídeo de Paco Moncho.

 AHIR...HUI, SEMPRE GATA (10): la carretera que travessa el poble, la Nacional

20140425000859-compocarretera.jpg

Ja portem deu composicions amb imatges preses al mateix lloc en temps diferents. A la gent li agrada, pels comentaris que fan, per tant seguiré a la recerca de més comparacions. Ara ens anem cap a la carretera. Com ha canviat l’entorn d’aquells anys 60 del segle XX. La travessa de la Nacional, de la carretera. Vegem amb les dos imatges la comparança i sorpren la tranquilitat i pau que es reflexa al vore l’antiga, la de dalt. Sols un vehicle, una dona i una xiqueta caminant, a la fàbrica que hui s'ha convertit en finca de pissos. La de baix, es veuen cotxes aparcats, una muntonada de cotxes, el semàfor, les noves edificacions. Un gran canvi.EL BOP PUBLICA ELS NOUS DECRETS ORGANITZATIUS DE L’AJUNTAMENT DE GATA

20140424224546-dscf8534.jpg

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica hui dijous 24 d’abril, els nous decrets organitzatius de l’Ajuntament de Gata, després del canvi polític local. L’Alcaldessa, María Teresa Signes Caselles, va assignar les següents delegacions de 

 REGIDORIES:

D. José Guillermo Cholbi Sart. Àrea Genèrica: Economia i Hisenda, Foment i Desenvolupament Local(Turisme, Agricultura, Comerç, CREAMA, Indústria). Direcció i gestió.

Dª María Rosa Simó Pedrós. Sanitat i Governació (policia, protecció civil, trànsit). Direcció i gestió.

D. Juan B. Pedrós Talens: Residents, Festes, Cultura i Educació. Direcció i gestió.

Dª Salvadora Caselles Pedro: Esports i Benestar Socials. Direcció i gestió.

D. Jesús Ángel Palacios Torres: Joventut, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies. Direcció i gestió.

L’Alcaldia es reserva les facultats d’Urbanisme, Medi Ambient, Obres Públiques, Serveis Municipals, Recursos Humans, Igualtat i la Caporalia de la Policia Local, així com les no esmentadesanteriorment. Les delegacions atorgades s’efectuen sense perjudici de les que esta Alcaldia té delegades en la Junta de Govern Local.

TINENTS D’ALCALDE

L’Alcaldessa nomenà els següents Tinent d’Alcalde, que substituiran l’Alcalde per l’orde del seu nomenament en les funcions a què es referix l’article 47 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, en cas d’absència, malaltia, impediment o vacança:

Primer Tinent d’Alcalde: D. José Guillermo Cholbi Sart.

Segon Tinent d’Alcalde: Dª María Rosa Simó Pedrós.

Tercer Tinent d’Alcalde: D. Juan Bernardo Pedrós Talens.

Quart Tinent d’Alcalde: Dª Salvadora Caselles Pedro.

JUNTA DE GOVERN LOCAL

L’Alcaldessa resolgué nomenar els membres de la Junta de Govern Local:

D. José Guillermo Cholbi Sart

Dª María Rosa Simó Pedrós.

D. Juan Bernardo Pedrós Talens

Dª. Salvadora Caselles Pedro

La Junta de Govern Municipal quedarà així composta pels mencionats quatre corporatius i per esta Alcaldia, que la presidirà. A la Junta de Govern Local correspondrà, de conformitat amb el que establix l’article 23.2.a) de la Llei 7/85, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, l’assistència a l’Alcaldia en l’exercici de les seues atribucions.

Delega a la Junta de Govern, tan àmpliament com en dret siga procedent, fins i tot la resolució dels recursos que corresponguen a la via administrativa, de les atribucions de les que la Llei del Règim Local i normes reglamentàries atorguen a aquest Ajuntament, inclosos els recursos en via administrativa que es formulen contra actes i resolucions de les regidories delegades, i que són les següents:

g) Aprovació de l’Oferta d’Ocupació Pública, d’acord amb el Pressupost i la Plantilla aprovats pel Ple.Aprovar les bases de selecció de personal i la contractació de personal laboral temporal, i els concursos de provisió de llocs de treball. Distribuir les retribucions complementàries: gratificacions.

j) Les aprovacions dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïdes al Ple, així com la dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d’urbanització.

n) Sancionar les faltes de desobediència a la seva autoritat o per infracció de les ordenances municipals, llevat dels casos en què tal facultat estiga atribuïda a altres òrgans. Resoldre els expedients sancionadors amb la imposicions que legalment procedeixen, siga qui siga l’òrgan que ho haja instruït.

ñ) Les contractacions i concessions de tota classe quan el seu import no supere el 10 per 100 dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, els 6.000.000 d’euros; incloses les de caràcter plurianual quan la seva durada no siga superior a quatre anys, sempre que l’import acumulat de totes les seves anualitats no supere ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici ni la quantia assenyalada.

o) L’aprovació dels projectes d’obres i de serveis quan siga competent per la seua contractació o concessió i estiguen previstos en el pressupost.

p) L’adquisició de béns i drets quan el seu valor no supere el 10 per 100 dels recursos ordinaris del pressupost ni els 3.000.000 d’euros, així com l’alienació del patrimoni que no supere el percentatge ni la quantia indicada.

q) Atorgament de les llicències (excepte les d’obra menor, guals i ocupació de domini públic), llevat que les lleis sectorials ho atribueixin expressament al Ple.

21. Aprovar les factures que corresponguen al desenvolupament normal del pressupost i que haguessen estat rebudes pels Serveis d’Intervenció, sempre que la seua quantia supere els 6.000 euros.

24. Les mesures de restauració de la legalitat urbanística.

Així mateix, delega a la Junta de Govern Local, la resolució dels procediments administratius en matèria de reclamacions de responsabilitat patrimonial, que en funció de la quantia de la indemnització corresponguen a l’Alcaldia.

A la fotografia, un moment del plenari d'investidura.

FONT: BOP de hui dijous 24-4-2014. Ajuntament de Gata. 
MÉS DETALLS DE LA FESTA DEL BERENARET DE PASQUA (Diumenge 27, 13,30 hores, Pati escoles, Gata)

Tenim més detalls, perquè ja s’acosta cada vegada més el dia de la festa del Berenaret de Pasqua. El pròxim diumenge 27 se celebrarà el 6è. Berenaret de Pasqua, a les 13,30h., a la Pista Coberta de l’Escola del Grup Escolar. Actuarà el cantant de la Costera Pep Gimeno "Botifarra", acompanyat del grup "Pas de Quatre". Abans, a les 11h. hi haurà una cercavil·la amb els xirimiters i tabaleters de Gata junt amb el Grup de Dances "La Llata", també de Gata. Els preus del dinar són: per als socis de la Colla de Xirimiters i Tabaleters de Gata, de la Penya Barcelonista de Gata o del Grup de Dances La Llata (grups organitzadors) 12 euros. Per a la resta de gent: 14 euros.

Ja ho sabeu: no falteu a l’acte, a la cita gastronòmica i popular del segon diumenge de Pasqua. Encara podeu comprar el vostre ticket als següents establiments: Papereria Maite, El Celler de la Marina, El Canyis, Mapfre, Video Club Pepe Tomás o a les penyes i grups esmentats.

FONT: organització de l’event.

 RECORDEM TAMBÉ MÉS DETALLS SOBRE LA IX MARATÓ PER MUNTANYA MARINA ALTA, Memorial Javier Mulet

20140424225810-perfilmarato.jpg

Ja són 232 els inscrits a la prova de 42 kilòmetres que es farà diumenge 27

Ja coneguem més detalls, horaris, sobre la Marató. Dissabte, 26 d’abril, de 18 a 21 hores, que servix com a Memorial Javier Mulet "Mico", organitzada pel Grup Espeleològic Gata i la col·laboració de la Regidoria d’Esports, es recolliran els dorsals i xips, a l’Edifici Polivalent, front al Grup Escolar. Allí, al pati del col·legi, serà també el lloc d’eixida i meta. Hi ha aparcaments a la zona.
A les 19 hores serà la ja tradicional Xerrada Tècnica. Es repassarà el Reglament, s’explicarà el recorregut i avituallaments, especificacions tècniques i punts de socorro.

Diumenge 27 d’abril, de 6,30 a 7,30 hores es recolliran dorsals i xips, a la zona d’Eixida-Meta, Grup Escolar de Gata. Aparcaments a la zona. A les 7,45 hores, s’obrirà el recinte de control d’eixida i a les 8 hors es tancarà. L’eixida de la IX Marató per Muntanya Marina Alta es donarà a les 8 del matí.

A les 12,30 hores, aproximadament, està prevista l’arribada del primer corredor. A les 16 hores es lliuraran els trofeus. (a cada corredor que acabe la carrera en menys de 10 hores, se li donarà un diploma amb el temps i la posició d’arribada, en el moment d’arribada a meta). A les 18 hores es preveu que acabe la carrera.

A la imatge teniu el perfil i cotes de la marató.

FONT: organització de l’event esportiu. GEG.
SABIEU...? que el primer marató es va fer l'11 d'abril de 1999

20140424230639-imarato.jpg

Aquell diumenge 11 d'abril de 1999, el marató s'anomenava "Valls de la Marina". L'eixida es va donar a la plaça major del poble d'Alcalá de la Jovada per a acabar la marató amb més de 40 kilòmetres al mateix lloc que ara, al pati del col·legi "Santíssim Crist" de Gata. S'en van fer set més i es va interrompre el marató. Ara per la memòria de Javier Mulet "Mico" que va ser un dels pares d'aquella criatura, han volgut els integrants del GEG reprendre'l i amb tot detall. Desitjem sort a l'organització i als participants.

A la imatge, el cartell anunciador de 1999.NAIX UNA NOVA PÀGINA DE PSICOLOGIA: MENT I VIDA

20140424231400-mentivida.jpg

La gatera Rebeca Diego Pedro i Edgar González Hernández estaran al càrrec de la mateixa a la xarxa

Acaba de crear-se una nova pàgina titulada MENT I VIDA, que com els seus autors diuen “naix de la passió per la Psicologia”.

Si obrim la finestra de Qui som? Ens diu:

Ment i Vida – Psicologia Aplicada, Investigació i Projectes – naix de la il·lusió per ajudar a les persones, la consciència i el convenciment pel treball ben fet, el compromís per una formació continuada i l’aplicació d’aquests coneixements al servei del benestar humà.

Sempre des d’una perspectiva fonamentada amb la bioètica i contínuament actualitzada amb els avanços del saber científic.

En resum, Ment i Vida naix de la passió per la Psicologia.

Els seus autors són la gatera REBECA DIEGO PEDRO i EDGAR GONZÁLEZ HERNÁNDEZ.

La pàgina la podeu trobar al twiter, al facebook i pel google.

Podeu obrir les finestres que ens oferten: Psicologia Aplicada, Projectes, Investigació, Activitats i Contacte.

Si voleu pegar-li una ullada, ací teniu l’enllaç: http://mentivida.wordpress.com/.

FONT: pàgina de psicologia “Ment i vida”. A la imatge, el seu logotip.

 LA PREMSA PARLA DE...la creació de la Ruta dels Riuraus

Gata està en el projecte

El diari LAS PROVINCIAS (La Marina) publica hui dijous 24 d’abril la notícia: “La Ruta dels Riuraus” se presentará el próximo 9 de mayo en Jesús Pobre. Allí estarà també l’alcaldessa de Gata junt a altres alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta. Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/v/20140424/marina/ruta-dels-riuraus-presentara-20140424.html.

FONT: diari LAS PROVINCIAS 24-4-2014.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.454, la del dia 10/4-

20140424232207-59blogisamat.jpg

De nou, acurtant temps per a les fotos antigues. De la mateixa col·lecció que l’anterior, ací teniu el típic retrat que es feien els matrimonis als anys 50 i 60 del segle XX. Són Isabel Bolufer i Maties Salvá, pares dels sempre recordats Rosa Mari i Pepe, i de Vicente Salvá Bolufer. Maties Salvá sigué alcalde, vivien al carrer Primo de Rivera, ara dit Constitució.

FONT: Col·lecció de la família FS.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.455, la del dia 11/4-

20140424232616-60blogamicsp.jpg

Seria el temps de Pasqua, Pasqua de les mones. El grup de joves paraven la taula i a menjar s’ha dit, a passar la Pasqua. En primer lloc, a l’esquerra, teniu a Pepe Payá, Puri Signes estava girada. María Rosa Salvá ja mirava a càmera. Tres joves -dos dones i un home- no perdien detall buscant la càmera. Gabriel Feliu estava també mirant a càmera front a Rosa Mari. Observeu com portaven les espardenyes de mitja careta. Pels vestits d’elles i les camises i pantalons d’ells sembla que era un temps de calor.

FONT: Col·lecció de la família FS.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.456, la del dia 12/4-

20140424233045-61blogremedios.jpg

De la mateixa col·lecció. Corresponia la seua publicació el dia 12, disssabte rams. De nou, un retrat. Aquesta xica li deien Remedios. La família la coneixia per la Tia Remedios. Ací està jove amb un collar i vestit mudat. He conservat el marc, perquè també eren molt curiosos aquells margens acartronats.

FONT: Fotografia, col·lecció família Feliu Salvá.HUI ÉS 25 D’ABRIL. QUAN EL MAL VE D’ALMANSA,... TAMBÉ ÉS SANT MARC

Hui tenim els valencians una cita amb la història. Fa 307 (1707) aquell 25 d’abril a ALMANSA (Albacete) es va lliurar la coneguda batalla entre les tropes de Felip Vé i l’Arxiduc Carles. Era la Guerra de Successió per al trono espanyol. Qui va guanyar?. El Decret de Nova Planta es va imposar perquè Castellà va sometre al regne de València. Cada 25 d’abril recordem que allí es van perdre els Furs valencians. I recordeu la coneguda i sempre utilitzada dita: QUAN EL MAL VE D’ALMANSA, A TOTS ALCANÇA. Ara és moment de recordar reinvindicant, la història és passat, sense perdre de vista el futur.

Però deixant a banda la cita històrica, no oblidem que hui és Sant Marc i el refranyer diu alguna cosa sobre aquell sant i el seu veí en dos dies, Sant Jordi:

PER SANT JORDI, ESPIGA D’ORDI. PER SANT MARC, ESPIGA DE BLAT.

BON SOL PER SANT JORDI I PER SANT MARC, PODRÀS BEURE EL VI A RAIG.
TITO VILANOVA ENS HA DEIXAT. Condol per als barcelonistes

20140425225741-tito.png

La notícia deixa gelats als que els agrada l'esport, el futbol i als barcelonistes

El que va ser fa uns mesos entrenador del Futbol Club Barcelona i abans mà dreta de Guardiola, ha jugat l'últim partit de la seua vida i ha perdut. Tito Vilanova ha mort als 45 anys a consecuència del càncer que patia. Però les grans persones i grans entrenadors perduren en el temps i per això ell està escrivint una pàgina d'or al llibre de l'esport del peu, per la seua valentia, davant l'enfermetat, per les seues decisions, per tot. Que descanses en pau, Tito.

Condol també per a la família de la Penya Barcelonista de Gata. Molts dels gaters aficionats al Barcelona l'han vist pels camps espanyols dirigint el seu equip, el de sempre, el dels seus colors, malgrat a patir ja l'enfermetat que al final ha pogut més que ell.

ADÉU A UNA GRAN PERSONA I A UN BON ENTRENADOR. D.E.P. TITO VILANOVA.L’AJUNTAMENT DE GATA SIGNA EL CONVENI ANUAL AMB CREU ROJA XÀBIA

20140425231529-convenicreuroja14.jpg

L’Ajuntament de Gata, per mig de la seua alcaldessa, Maite Signes, i de la regidora de Sanitat, María Rosa Simó, ha signat el conveni amb Creu Roja Xàbia per a donar cobertura sanitària a les activitats festives, culturals i esportives que realitze l’ajuntament durant 2014. D’esta manera es pretén prevenir possibles incidents en les activitats així com complir la legalitat vigent. 

En contraprestació, l’ajuntament subvencionarà a Creu Roja Xàbia amb 7.500 € per cobrir les despeses dels serveis programats i previstos en el conveni com les curses i competicions esportives, festes patronals i dels barris i altres events que se celebren.

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa Ajuntament de Gata. 

 CAP DE SETMANA D'ACTES FESTIUS: II diumenge de Pasqua...i Sant Vicent

20140426170133-marinaaltapaisaje.jpg

A Gata, Marato per Muntanya i Dinar Popular

Encara celebrem en molts llocs de la Comunitat Valenciana el segon diumenge de Pasqua i la festa de Sant Vicent, el dilluns. El cap de setmana ve carregat d'actes a nivell comarcal i local. Aquesta vesprada mateix, Pedreguer és el centre de totes les mirades d'atletisme. Es reprén la Volta a la Marina Alta amb la Volta Popular que organitza el Club Cametes de Pedreguer. A Xàbia, per les festes de la Santa Creu, es fan bous a la Placeta del Convent fins dilluns 28.

A Teulada i Benissa són les festes patronals i concidixen enguany. Mentre a Teulada demà seran les primeres comunions de la Marina Alta, a Benissa serà la festa gran de la Puríssima Xiqueta. Dilluns, a Teulada serà la festa gran Sant Vicent Ferrer i a Benissa la festa dels Riberers.

Demà tenim dos cites a Gata, de les quals ja vaig parlar aquesta vesprada. A les 8 del matí es donarà l'eixida a la Marató per Muntanya Marina Alta, de 42 kilòmetres i pocs més metres. Fins a 10 hores aniran entrant els corredors. Sabeu molts en participen? Un total de 235 inscrits té l'organització anotats. Demà els vorem tots.

A les 13.30 hores serà el 6é Dinar Popular del Berenaret de Pasqua. Quasi s'ajuntaran les dos festes, l'esportiva i la popular. Estaran a pocs metres una de l'altra. Aquesta, on hi haurà música, festa, danses i demés, serà a la Pista Coberta de les escoles.

Dilluns 28 serà la festa de Sant Vicent Ferrer. A tots els pobles de la Marina Alta fan festa o mitja festa. Cal destacar, a més dels pobles en festes ja referits, la festa de la Cova de Benidoleig, on són típiques les paelles, la fireta i més festa.LA PREMSA PARLA...de la unió, de nou, dels alcaldes de la Marina Alta, per la planta de fem de La Xara

20140426171750-alcaldesbasures.jpg

Per a lluitar contra el pagament per asumir l'abocador de La Xara i 

Comence pel diari digital LA MARINA PLAZA que titula: "Los alcaldes se plantan y exigen al Consell no pagar ni un euro por asumir la planta de basuras". Al súbtítol: "Los munícipes firman un escrito dirigido a la consellera de Infraestructuras, Isabel Bonig, en el que además advierten de que la Generalitat no se puede quedar con el millón y medio de fondo de reserva acumulado para mejorar las instalaciones"

Ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/04/26/los-alcaldes-se-plantan-y-exigen-al-consell-no-pagar-ni-un-euro-por-asumir-la-planta-de-basuras/.

La mateixa notícia també la tracten igual els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV: "La Marina Alta exhibe su vena reivindicativa" titulen. Al subtítol: "Los alcaldes aparcan rencillas políticas y vuelven a mostrar unión en temas como La Xara y las prospecciones". Enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/04/26/marina-alta-exhibe-vena-reivindicativa/1495191.html.

Diu LAS PROVINCIAS: "Los alcaldes de la comarca piden al Consell la cesión gratuita de la planta de basuras". Al subtítol: "Solicitan a la consellera de Infraestructuras que se les entregue las acciones de la empresa Vaersa sin coste alguno o como mucho a cambio del valor nominal". Mireu l'enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140426/marina/alcaldes-comarca-piden-consell-20140426.html.

A la fotografia de "La Marina Plaza" tots els alcaldes ahir. L'alcaldessa de Gata, Maite Signes Caselles, la podeu vore a la fila de darrere just al mig.

FONT: diaris LAS PROVINCIAS, INFORMACIÓN i el digital LA MARINA PLAZA.

 IMATGES CURIOSES: el silenci del Resucitat (església de Gata)

20140426173831-resucitat.jpg

Al llarg de la setmana presidix l'altar major de l'església de Gata la imatge de Jesús Resucitat. Tots aquells veïns i visitants turistes que han entrat al temple han contemplat aquesta imatge "curiosa". La llum li dona un efecte especial a la cara de la imatge, que aguarda en silenci, que transmet silenci. Es projecta sobre el retaule, donant-li un efecte especial. Estem en el temps de Pasqua i el Resucitat presideix les celebracions.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (11): entrada a Gata pel pont

20140426180204-compoentradagata.jpg

Són dos imatges captades al mateix lloc. Abans i ara. Quina diferència d'entrada a Gata, per la part del pont, des de Teulada. Abans, amb l'almassera en primer lloc, sense existir ni finques de pissos ni cases a la part esquerra. Vegeu com encara hi havia casetes, arbres fins arribar quasi al cantó, on ara està el primer semàfor. La foto de dalt està presa on ara està la finca de pissos de "Garrut". Mireu el cartell que anunciava que començava la travessa de Gata. La fotografia de baix és un canvi total. Finques de pissos, a un costat i altre, alguna casa feta d'abans. Una entrada del poble completament distinta. Podem tindre un referent. Al final de la finca de pissos de la part dreta, si mireu la foto, està encara exactament igual -amb planta baixa-, el magatzem que a la de dalt tenia els anuncis tan típics de l'època "Soberano" i "Philips Auto-Radio".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.458, la del dia 14/4-

20140426194711-62blogfullana.jpg

Reprenc, la sèrie de fotografies antigues. La imatge que corresponia publicar el passat dia 14, dilluns sant, també és de la mateixa col·lecció que les anteriors. Vegeu al matrimoni format per Sebastià Fullana i la Tia Salvadora. Sentats en dos banquetes i disposats per a quedar immortalitzats.

FONT: col·lecció de fotografies família FS. 
FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.459, la del dia 15/4-

20140426195816-63julianiroseta.jpg

Mireu ara aquesta composició, aquest retrat. Ells eren Julián i Roseta. Ell de peu, ella sentada amb vel i tocat. La imatge que posava el fotògraf de Marsal (pare) de Dénia, per a servir de fons, sembla ser d’una església gòtica. Més bé pareix el retrat de "boda". Ens comenta Gonzalo, el seu nét, que era Julián Monfort Leyda, més conegut com "Julián el Viudo", perquè de ben jove enviudà de Rosa, la seua primera dona.

FONT: col·lecció FS.HOMENATGE A JAVIER MULET

20140426213906-pepadejmico.jpg

Un sentit i emotiu homenatge s’ha fet aquesta vesprada, recordant a un gran entusiasta de les maratons, de la muntanya, a Javier Mulet "Mico". Han fet la presentació de la Marató de Muntanya Marina Alta, que es corre demà en la seua novena edició. S’ha passat un vídeo, on s’ha pogut vore el trajecte que correran els 235 corredors, a més s’han recordat els vuit anteriors maratons, des de que començaren l’any 1999, amb alguns anys sense fer-se. A eixos vídeos s’ha vist a l’homenatjat Javier netejant i marcant sendes. La seua dona, Pepa Pedrós ha rebut de mans de la presidenta del Grup Espeleològic Gatense, un gran ram de flors. Aquest any se celebras el segon memorial Javier Mulet "Mico".

Els corredors participants han omplit la sala de reunions del Centre Polivalent i després han recollit el dorsal i tot el que ha preparat l’organització. Demà matí, abans de les 8, ho recolliran la resta. A les 8 es donarà l’eixida.

A la imatge pujada al facebook per Zaida Mulet Pedrós, podeu vore a Joan de Déu, la presidenta Anto i Pepa, la viuda de Javier.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.460, la del dia 16/4-

20140426215412-64bloggermanets.jpg

Observeu ara aquesta simpàtica i bucòlica imatge preparada amb un cavallet per als dos germanets, Adolfo i Alfredo. Els reconegueu?. Quin era Alfredo i quin era Adolfo Monfort. El cavallet amb rodetes i de fons, segons comentari de José Antonio Pérez Martínez, que gestiona la pàgina de Denia antiga, ens dius a dia de hui, 18-7-2014: "El paisatge del fons és el Cap de Sant Antoni vist des de les Rotes de Dénia". Agraïsc l'aclaració.

FONT: col·lecció FS.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.461, la del dia 17/4-

20140426220200-65blogjustopedro.jpg

Seguim acurtant. La foto tocava publicar-se el dia 17. Un altre retratet, ara de Justo Pedro. Amb un fons molt natural, amb plantes al costat i ell ben sentat aquest gater posava aixina a maig de 1930. Observeu l’elegància i el port.

FONT: col·lecció de la família FS.AHIR I HUI: NOMBROSES ACTIVITATS, NOTÍCIES,...QUE VOS CONTE DEMÀ AMB MÉS TEMPS

20140427235910-guanyador.jpg

Segon diumenge de Pasqua intens. El CRONISTA DE GATA també ha anat de paella i després d’excursió a la Mallada i tornant pel camí de la Font de la Mata cap al poble amb la quadrilla. Abans, he estat a l’eixida de tots els participants a la Marató -de nou, un èxit-; a l’entrada del primer participant.

Cal recordar que ahir dissabte a Pedreguer els gaters van córrer a la multitudinària cursa "Vila de Pedreguer". A més, hui s’ha fet el 6é Dinar Popular al pati cobert de les escoles. Pep Gimeno "Botifarra", Pas de Quatre, Grup de Danses "La Llata" i Xirimiters i Tabaleters de Gata, han participat.

TOT AIXÒ I MÉS DEMÀ, FESTA DE SANT VICENT...PASSEU BONA NIT.

A la imatge, curiosa imatge del primer corredor arribat a meta, de la Marató per Muntanya Marina Alta, el dorsal 88, veterà del Utra Trail Benidorm, José Antonio Rojano Nova, que ha fet la Marató en 4 hores, 48 minuts i 29 segons.BONA GENT, HUI ÉS SANT VICENT. FELICITATS ALS QUE CELEBREU EL SANT

20140428105045-carrersantvicent.jpg

Des del blog del CRONISTA DE GATA moltes felicitats a tots els que hui celbreu el vostre sant, la vostra onomàstica, a tots els VICENT, VICENTA i els compostos. Als pobles que el teniu com a gran patró com a TEULADA, a BENIDOLEIG. Recordeu que el sant dominic estigué per aquestes terres de la Marina l'any 1410 i que predicà amb valencià i que digué sempre al començar els seus sermons: "BONA GENT..."

A Gata, el retaule de l'altar major el té com a patró valencià, hui es celebra a l'església com si fos festa major i tenim un carrer a les Alcolaies que porta el seu nom. Sant Vicent té una capelleta a eixe carrer.

Ah!! i que passeu un bon dia els que aneu a la festa a TEULADA i a BENISSA, que hui celebren o més bé recorden al RIBERER. I a tots els que aneu encara de Pasqua.

Vos pose la imatge del carrer Sant Vicent de Gata. Observeu la curiositat de la foto, no té cap vehicle estacionat. Quina rarea!!GATERS, DISSABTE A LA CARRERA DE PEDREGUER

20140428115829-esther.jpg

La millor juvenil, Molly Woods. La millor veterana A, Christina Mallet. Cinquena veterana B va ser Esther Sepúlveda. L’alevina Mar Salvá Sepúlveda va fer segon lloc

Com sempre, vos indique els millors gaters classificats a les carreres o curses que van celebrant-se per la comarca i fora d’ella. Dissabte es va disputar la XXIII Cursa Popular "Vila de Pedreguer". Molts gaters van acudir a una nova etapa del Circuit a Peu Marina Alta, aquesta organitzada pel Club d’Atletisme Cametes Spat.

El millor gater classificat dels 100 primers de la general va ser el juvenil JORGE RODRÍGUEZ SALVÁ (C.A. Benissa) que va quedar al lloc 36 i va fer un temps de 38 minuts i 27 segons. Al lloc 42 va entrar el veterà B JOAN JAUME TORRES OLIVER del C.A.Gata, que va fer 38’,44’’.

Al lloc 51 entrava JUANAN MAS LEYDA (C.A. Cametes Spat) que va fer 39’,12’’. Al lloc 55 entrava JAIRO SOLER SALVÁ (C.A. La Faixa) amb un temps de 39’,21’’.

Per categories, gaters i gateres si que van destacar. La millor juvenil de la carrera iq eu va fer pòdium va ser la gatera MOLLY WOODS (C.A.Gata) que va entrar al lloc 395 de la general, amb un temps de 47 minuts i 35 segons. El millor juvenil ja l’he comentat va ser JORGE. La millor veterana A va ser CHRISTINA MALLET (C.A. Dianium), 163 a la general, amb un temps de 42 minuts i 42 segons.

Un meritori cinqué lloc a la seua categoria va tindre ESTHER SEPÚLVEDA BURDALO, veterana B del C.A.Gata que va arribar 487 a la general, amb un temps de 49 minuts i 6 segons. Seté veterà masculí B va quedar JOAN JAUME del que ja he parlat. Un sisé lloc de veterà D masculí el va obtindre FRANCESC FERRER MULET del C.A. Gata, que arribà 162 a meta de la general amb un temps de 42 minuts i 42 segons.

A les categories de xiquets, la millor destacada va ser l’alevina MAR SALVÁ SEPÚLVEDA que va ser segona amb 4 minuts i 16 segons.

A la imatge, una bonica fotografia de la gatera ESTHER SEPÚLVEDA, cinquena a la seua categoria, corrent a Pedreguer.

FONT: classificacions SOMESPORT.ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ORGANITZACIÓ A LA IX MARATÓ PER MUNTANYA

20140428175833-compomarato-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA, PUNXANT ACÍ)

II Memorial Javier Mulet "Mico"

Guanyà José Antonio Rojano Nova de Benidorm que va fer els 42 kilòmetres en 4 hores, 48 minuts i 29 segons

El primer gater en entrar a meta va ser Juan Manuel Signes Caselles, nové a la general

Un centenar de persones escampades per tots els controls i la meta fan que resulte molt agradable per als corredors l’itinerari

Un total de 188 corredors van acabar, estaven inscrits 235 i van començar l’exigent prova 204, ja que 31 al final no es van presentar. Aixina començava la IX Marató per Muntanya Marina Alta (II Memorial Javier Mulet "Mico") que organitzà meticulosament i es va aconseguir el Grup Espeleològic Gatense, amb la col·laboració de la regidoria d¡Esports i empreses col·laboradores, i que es va disputar ahir diumenge.

L’eixida es va donar a les 8 del matí, des del pati de les escoles de Gata i el primer corredor que va arribar a meta i per tant va ser el guanyador sigué el veterà de Benidorm José Antonio Rojano Nova, que va fer els 42 kilòmetres de recorregut en 4 hores, 48 minuts i 29 segons. El segon classificat va ser de Pedreguer, del Cametes Spa, Pablo Ramírez Mulet, amb un temps de 4 hores, 56 minuts i 43 segons.

El primer gater que va entrar a la meta va ser JOSÉ MANUEL SIGNES CASELLES (C.M. La Faixa), que va ser nové, amb un temps de 5 hores, 28 minuts i 54 segons. Al lloc 17 va entrar JAVIER PONS AUSINA (C.M. La Faixa). Al lloc 19 arribava XAVI TORRES OLIVER, del GEG, que va fer 5 hores i 56 minuts. Al lloc 29 entrava a meta FRANCISCO PEDRO PEDRÓS (GEG), amb un temps de 6 hores, 9 minuts i 13 segons. Al lloc 40 entrava JUAN MANUEL CASTILLO CERVERA (C.M.La Faixa), amb un temps de 6 h,23’,18’’. Al lloc 43 entrava JOSEP MULET PEDRO (C.M.La Faixa) amb 6:27:46.

La primera dona gatera en entrar va ser la 103 de la general, ANTONIA SALVÀ MULET (C.A.) Corremundos amb un temps de 9:52:23.

Dels locals (corrent per al GEG), el primer va ser XAVI TORRES OLIVER, el segon FRANCISCO PEDRO PEDRÓS, el tercer JULIÁN A. SIGNES SIGNES; el quart ALVÁN SALVÁ ESTRUGO i el cinqué FRANCISCO SALVA OLIVER.

A les imatges meues i recollides del facebook, podeu vore alguns moments de la carrera.

FONT: classificacions: cronometraje conchip.VICENTE SALVÁ BOLUFER (67 anys), TOT PUNDONOR: UN ESPORTISTE IMPRESSIONANT

20140428185405-vicentesalva.jpg

El veterà esportista gater (67 anys) arribà el penúltim de la Marató per Muntanya fent 10 hores de carrera

Vicent no té parada: ciclisme amb el Club Ciclista Gata i atletisme. Fa unes setmanes va fer la Perimetral de Benissa de 63 kilòmetres, amb 14 hores

El coneixeu tots. A més, hui és el seu sant. Vicente Salvá Bolufer, amb 67 anys ben complits -a l’agost en farà 68-, és tot un exemple de "pundonor", de força esportiva. Tan prompte està corrent amb el Club Ciclista Gata i anant a Vall d’Ebo amb la bicicleta com es decideix a participar i arriba a meta, a la IX Marató per Muntanya Marina Alta. I això ho fa per la seua resistència, la seua constància.

El passat 29 de març arribà avantpenúltim de la Perimetral 3.0 de Benissa i va fer més de 14 hores de carrera per muntanya i sabeu qui eren el penúltim i l’últim dos dels seus fills Dani i José Ignacio. L’acompanyaven i van entrar els tres a meta. Tot un exemple.

Ahir diumenge, a la IX Marató "Memorial Javier Mulet "Mico" va tornar a donar-ho tot. Entrava a les 10 hores, 2 minuts i 50 segons, just el penúltim, al lloc 187. La va aconseguir i això que aquesta tenia 42 kilòmetres per muntanya.

Des del blog l'encoratgem a seguir amb eixos reptes impressionants i, en particular per a hui, el felicitem.

A la fotografia de Noelia Martínez Pons vegem a Vicente a l’últim control de la Font de la Mata, ahir quasi acabant la carrera.EL C.M.A. LA FAIXA PARTICIPA A LA IX MARATÓ I OBTÉ MOLTS BONS RESULTATS

20140428194241-lafaixamarato.jpg

Ací els teniu, els onze participants del C.M.A. La Faixa que van participar ahir a la IX Marató per Muntanya Marina Alta. El millor resultat el va obtindre José Manuel Signes Caselles (9é a la general). El podeu vore el primer per la dreta darrere, si mireu de cara la fotografia. Al lloc 17 entrà Javier Pons Ausina (està el primer per l'esquerra darrere). Al lloc 40 va entrar Juan Manuel Castillo Cervera (primer per l'esquerra a la fila de davant). Al lloc 43 entrà Josep Mulet Pedro (segon per l'esquerra darrere). Lluís Ibáñez Miralles entrà el 77 (segon per l'esquerra davant).

 UN ANY MÉS...I JA VAN SIS, FESTA DEL BERENARET DE PASQUA

20140428195838-berenarpablomulet.jpg

Ahir, segon diumenge de Pasqua, com ja mana la tradició a Gata, es va celebrar el multitudinari Dinar Popular del Berenaret de Pasqua. Primer, passacarrer amenitzant els prolegòmens, després danses pel recorregut i a la turística Plaça d’Espanya. Després dinar i música, el cantaor Pep Gimeno "Botifarra" acompanyat de Pas de Quatre, cantà les típiques cançons. Un any més...i ja en són sis, la festa del Berenaret de Pasqua va complir amb les expectatives. 

Organitzat per les penyes valencianista i barcelonista de Gata, pel grup de danses "La llata" de Gata, per el Grup de dolçaines i tabalets de Gata, amb la col·laboració de la regidoria de festes i les empreses col·laboradores, els gaters van gaudir de la gastronomia gatera del berenaret i de la festa de pasqua, al segon diumenge. El lloc, ja sabeu, la pista coberta del col·legi. Algun ensurt que altre, però -en general- sigué una jornada festiva important, una cita ja posada en el calendari gater festiu.

A les fotografies, moments de la festa. La foto de Pablo Mulet Ivars amb el personal cuinant el berenaret és molt significativa. Aneu a l’enllaç públic: VI DINAR POPULAR GATA.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (12): de la Casa Roja a plaça

20140428215140-compocasaroja.jpg

Un altre racó del poble és objecte de la nostra atenció, a la sèrie que va prenint forma "Ahir...hui, sempre Gata". Ja en tenim dotze comparacions amb imatges. Hui mirem cap a la plaça que oficialment es diu de la Casa Roja pel carrer a la part dreta pujant, recordant aquella casa tan característica, que era de família dels "Porra" i que finalment va ser enderrocada, desapareguent de Gata un altre símbol, en aquest cas arquitectònic.

A més del color, la casa estava solitària de cara a la via del tren, era quasi quadrada, era especial...Ara ha deixat pas a una plaça amb arbrets i bancs, que separa l’anada i tornada per als cotxes, camí de l’ermita en vehicle, del cementeri, de les partides Ecles i Costeres. Vegeu la diferència d’ahir a hui.

 LA PÀGINA FACEBOOK DEL CRONISTA DE GATA ARRIBA A 900 AMICS

20140428220540-900face.jpg

Aquesta nit torna a complir-se una xifra important per al CRONISTA DE GATA, gràcies a tots vosaltres. Em comentava ahir un amic, el facebook t'ha donat un gran impuls als teus comentaris, fotos i articles. Aixina és. He arribat hui, dia que es celebra a Sant Vicent Ferrer de 2014, a la quantitat de 900 amics.

Si fem un poc de breu història, el CRONISTA DE GATA es va instal·lar al facebook el dia 9 d'octubre de 2012. El 25 de juliol de 2013 feia 500 amics. Ja el dia 2 d'octubre de 2013 eren 600 els amics que tenia el Cronista al facebook. El dia 19 de desembre de 2013 feia 700 amics i el passat dia 2 de març arribava a 800 amics.

Sols dic: GRÀCIES A TOTES I TOTS i a seguir endavant.LA FOTO OFICIAL DELS MILLORS EN CATEGORIES: IX MARATÓ PER MUNTANYA DE GATA

20140429161209-premiats-mmma14.jpg

Ahir per la nit avançava ja els millors de la carrera i els gaters millors posicionats entre els cent primers. Ara coneguem, per mig de l'Ajuntament de Gata, els millors de les categories. A les tradicionals escales del Grup Escolar es van fer la foto familiar.

Recordar que José Antonio Rojano, amb una temps de 4:48 h., s’adjudicà la IX Marató de Muntanya de la Marina Alta, "Memorial Javier Mulet "Mico", organitzada pel Grup Espeleològic Gata(GEG) amb la col·laboració de la regidoria d'Esports de l’Ajuntament de Gata. El segon i tercer lloc van ser per a Pablo Ramírez (4:56h) de Pedreguer i Joaquín Martí (5:02 h).
A la classificació general femenina el millor temps el va fer Miryam Talens amb 6:03h, per davant d’Encarna Cardona (7:05h) i Elia Durà Frau (7:18h).
Pel que fa als membres del GEG, els millors van ser Xavi Torres, Francisco Pedro i Julian A. Signes.
Al voltant de 230 participants van prendre, diumenge 27 d’abril, l’eixida des del Grup Escolar per fer la marató que en la seua novena edició feia el recorregut Gata-Aixa- Serrillars- Gata. 188 corredors van completar els 42, 195 km en les 10 hores de temps màxim.

A la fotografia, premiats amb els seus singulars trofeus (les millors pedres de l'itinerari gravades); organitzadors, alcaldessa i regidora.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.AHIR...HUI, SEMPRE GATA (13): des de baix del riu mirant al Penyó

20140429163434-comporiupenyo.jpg

Nova comparació a la sèrie de contrasts de llocs, racons, paisatges de Gata. La imatge de la dona i la xiqueta dels anys 50 del segle XX, contrasta amb la foto feta a l'abril de 2014. Des del mateix lloc del llit del riu Gorgos, el barranc que diuen alguns però que per a nosaltres sempre és el riu. Mirant cap amunt, cap al Penyó, vegem que el fons ha canviat. Mireu la casa primera del carrer, mireu la baixada al parc del Raval, on abans hi havia una baixadeta de terra i, sobre tot, mireu l'edifici municipal. Canvis i més canvis, Gata va canviant.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.462, la del dia 18/4-

20140429164938-66blogbateig.jpg

Reprenc la série de fotografies antigues, la de cada dia toca una foto, una imatge. Hui pose la que corresponia publicar el passat dia 18, la 1.462. 

Un altre aspecte de la vida social, el bateig. Podeu vore com es batejava abans a la pila del bateig. El pare i la uela, els familiars més directes, sempre algun xiquet o xiqueta, com a la foto, mirant. També estava moltes vegades, com és el cas d’aquesta imatge, la comadrona, ací la podeu vore a l’esquerra de la fotografia a Donya Pepita Pedro, que aguanta també a la criatura. 

FONT: col·lecció FS.

 TORNA EL FUTBOL DE LA PEDRERA DEL GORGOS C.F. DESPRÉS DE LES FESTES DE PASQUA I SANT VICENT

L'Associació Futbol Base Gata, de la pedrera local, ha fet ja públic per mig de la seua pàgina del facebook els emparellaments dels partits a disputar el cap de setmana. Donat que dijous, 1 de maig, és festa alguns partits s'avancen a eixa data.

Eixe dia, dia 1 de maig, jugaran l'Aleví A i el Benjamí A  del Gorgos i jugaran a Benidorm contra els equips del S.F.F.C.V. Benidorm, a les 10 i a les 11.15 hores.

Divendres, 2 de maig, jugaran l'Aleví B i el Benjamí B, per la vesprada i a casa, contra els equips corresponents del F.B. Dénia "C", a les 18.30 hores.

Finalment, de la jornada 23, com la resta, dissabte 3 de maig, jugaran, primer el cadet i l'infantil contra el Calp C.F., a les 11 i a les 9.30 hores. Al migdia ho faran el prebenjamí A i el prebenjamí B: Gata de Gorgos contra Xàbia, a les 12,15 hores.

FONT: Associació Futbol Base Gata.IMATGES CURIOSES: què pesat córrer per dins del riu

20140429223016-maratoriu.jpg

Una imatge preciosa per a una marató molt interessant. Paisatges, itineraris, recorreguts, tot anava al compàs. Mireu-los ací als protagonistes del dia, als participants de la IX Marató per Muntanya del diumenge. I què pesat es fa córrer per dins del riu, però ells volaven per damunt les pedres, corrien lleugers. Bonica estampa.

FONT: foto extreta de la pàgina de la Marató per Muntanya Marina Alta.LA PREMSA PARLA DE...la inversió al TRAM, a la línia Dénia-Benidorm

Ens toca de ple a nosaltres. Els diaris LAS PROVINCIAS i el digital LA MARINA PLAZA publiquen hui els articles. El diari valencià titula: "FGV licita proyectos y obras en la línea 9 del TRAM entre Dénia y Benidorm por 14,8 millones". Al subtítol: "Las actuaciones previstas tendrán un plazo de ejecución de 30 meses e incluyen un sistema de protección automático y trabajos de señalización".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20140430/marina/licita-proyectos-obras-linea-20140430.html.

També el diari digital La Marina Plaza publica: "FGV sustituirá el "pedal de hombre muerto" por un sistema de control de la velocidad automático en la línea 9 del TRAM entre Benidorm y Dénia". Als subtítols: "Ferrocarrils saca a concurso el proyecto y ejecución de las obras de un sistema de Protección Automático de Tren ATP por 5 millones de euros"; "Además se licitan los trabajos de señalización, energía y comunicaciones del mismo recorrido por otros 10 millones de euros" i "Los dos proyectos deberán ser ejecutados en 30 meses y forman parte del Plan de Modernización de la línea 9, dotado con 43 millones de euros".

Ací teniu l’enllaç a la notícia: http://lamarinaplaza.com/2014/04/29/fgv-sustituira-el-pedal-de-hombre-muerto-por-un-sistema-de-control-de-la-velocidad-automatico-en-la-linea-9-del-tram-entre-benidorm-y-denia/.

FONT: diaris LAS PROVINCIAS i el digital LA MARINA PLAZA, 30-4-2014.

 Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris