Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2011.

MIRADES URBANES: Hui és Sant Vicent Ferrer.

20110502212452-dscf1812.jpg

El carrer Sant Vicent està a les Alcolaies. La llumeta estava encesa tot el dia. Hui era la seua festa. Un "santet" a la part dreta ens recorda que hui és la festa del patró de l’església valenciana. El record de Sant Vicent Ferrer està a dos llocs al poble. Per una part aquest "santet" de rajoletes i per altra a la part dreta de l’altar major, formant conjunt amb Sant Miquel, patró cap d’altar, i la Verge dels Desemparats.

La mirada urbana hui coincidix amb el santoral. Hem mirat cap a la capelleta, cap al santet.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -382, la d'ahir-

20110502220758-copia-de-actereligiosanys50.jpg

Si voleu veure la foto més gran, punxeu ací.

La foto antiga corresponent a ahir és de temàtica religiosa i política. Un acte que no he sabut esbrinar. Les primeres autoritats agenollats al reclinatori. El rector En Manuel Castelló Quilis es disposa a donar la comunió. L’acompanya l’escolà Eduardo. Molts homes darrere i al fons, colgants de festa. Anys 50. Entre algunes cares conegudes es pot veure a En Francisco Costa. De les autoritats, de dreta a esquerra: l’alcalde Vicente Mulet, el regidor En José Mulet "el mestre" i el germà de l’alcalde Bernardo Mulet. L’altre no l’identifique.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -383, la de hui-

20110502224246-copia-3-de-image0-11.jpg

La foto torna a ser de temàtica religiosa, però de record. Ahir va morir a Roma als 80 anys d'un infart de repent, com he posat en una entrada anterior, el cardenal Agustí García-Gascó. Quan era arquebisbe i estava de rector a Gata En Vicente Marqués Pastor, que ara regix la parròquia de Jesús Pobre, va vindre a Gata. La imatge és de principis dels anys 90 del segle XX però ja forma part de la història. Podeu veure a l'alcalde Vicent Font darrere i al xaflà de ca Minyana la senyal que hi havia de la direcció de "Camions eixida obligatòria". Es pot veure a En Vicente Marqués, a N'Alberto Caselles i a N'Agustí, que ara era cardenal emèrit, abans arquebisbe, a la Plaça de l'Església. SANTS I REFRANYS: De ahir 1 de maig, festa del treball. Dia de la Mare. Sants Josep Obrer i Jeremies.

Traspassada en quinze minuts la jornada del Primer de Maig, celebrant l’octava de Pasqua, al llarg de diumenge no ha estat en funcionament el blog del Cronista de Gata. Cal recordar que ahir dia 1 de maig es celebrava en tot el món la FESTA DEL TREBALL, coincidint en diumenge. Demà serà festiu. També ahir era el DIA DE LA MARE, una celebració procedent de les grans firmes comercials.

Ahir, fins fa 15 minuts, era SANT JOSEP OBRER. El fuster de Natzaré, que amb el seu treball remedià les necessitats de Maria i de Jesús, inicià al Fill de Déu en els treballs dels homes. Per aquesta raó, este dia, en el qual se celebra la festa del treball en moltes parts del món, els obrers cristians honren a Sant Josep com a model i patró seu.

També ahir (1 de maig) era SANT JEREMIES, el profeta. Vixqué en temps de Joaquim i Sedecies, reis de Judá. Profetitzà la ruïna de la Ciutat Santa i la deportació del poble, sofrint moltes persecucions a causa d’això. L’Església el considera figura de Crist sofrent.

Pel que fa als refranys, us en pose dos més del temps de Pasqua, ja que ahir diumenge i hui dilluns festa de Sant Vicent Ferrer, encara és celebra.

NADAL AL SOL, PER PASQUA AL FOC.

PER PASQUA I PER NADAL, QUI NO ESTRENA RES NO VAL.

FONTS: www.santopedia.com i altres.

 EL GORGOS GUANYA 3 A 0 AL RUMANO BENIDORM

20110502133135-dscf1747.jpg

Han jugat diumenge matí. Han fet els gols Bati, Jaume i Pepe Juan

El primer equip del Gorgos Club de Futbol va jugar diumenge matí un partit seriós davant un rival prou embolicat, el Rumano Benidorm. Malgrat a ser una hora inusual, les 10 del matí, han jugat tots a gran rendiment. A la primera part Bati obria el marcador. A la segona part Jaume que eixia d’una lesió i de reforç feia un gol molt astut. El tercer el marcava Pepe Juan.

Amb aquest resultat es posa amb 36 punts, esperant el resultat del partit Teulada-Pedreguer, que podria deixar al Gorgos al lloc nové o estar com ara al desé lloc.

Per altra banda, coneixem més resultats dels juvenils que beneficien al Gorgos, el líder. El Villalonga va caure a Benirredrà (4-2) i es distància el Gorgos amb sis punts d’ell. Sols li fa sombra al Gorgos juvenil el Xeraco.

A la foto, un moment del partit Gorgos-Rumano Benidorm.SANTS I REFRANYS: Hui és la festa de Sant Vicent Ferrer. També hui és Sant Atanasi.

20110502130725-copia-de-altarmajor.jpg

L’església valenciana celebra hui, dilluns de l’Octava de la Pasqua, la festa de SANT VICENT FERRER, malgrat que la seua festa és el 5 d’abril. Naixqué Vicent Ferrer en 1350 a València i va morir a Vannes en 1419. Fou canonitzat el 3 de juny de 1455 pel papa Calixte III. Prevere de l’Orde de Predicadors, va recórrer incansablement ciutats i camins d’Occident, sol·lícit per la pau i la unitat de l’Església, predicant a pobles innumerables l’Evangeli de la penitència i la vinguda del Senyor, fins que a Vannes, de la Bretanya Menor, a França, lliurà el seu espírit a Déu.Tenim a la comarca, al poble veí de TEULADA, la FESTA MAJOR, ja que Sant Vicent Ferrer és el patró del poble. Recentment s’ha celebrat el VI centenari de la vinguda d’aquest sant miraculós a les terres teuladines, per veure a sa germana Constanza que vivia a Teulada.

Hui 2 de maig també és SANT ATANASI, nascut i mort a Alexandria (297-373). Fou Doctor de l’Església i bisbe. Defensà amb valentia la fe catòlica des del temps de l’emperador Constantí fins Valente, soportant nombroses pressions per part dels arrians i sent desterrat en varies ocasions. Finalment, tornà a l’Església que se li havia confiat i, després de molts combats i d’haver conseguit moltes victòries per la seua paciència, descansà en la pau de Crist en el 46 aniversari de la seua ordenació episcopal. Principal opositor a l’arrianisme va ser aclamat doctor l’any 1568 per Pius V.

Hui ACABA EL CICLE DE PASQUA. Encara hui al nostre poble, les quadrilles d’amics ixen de "berenaret de Pasqua", de "mones". Hui dia Sant Vicent era costum que els vicents de les quadrilles convidaren a la resta o que els xics a les xiques, ja que al llarg de totes les Pasqües hi havien preparat les núvies el berenar o el dinar. Ara els temps canvien, els costums també.

Pel que fa al refranyer i perquè s’acaba Pasqua en pose dos més del temps:

SI TINC CALOR PER FEBRER PER PASQUA TREMOLARÉ.

ELS OCELLS PER LA QUARESMA FESTEGEN I PER PASQUA ES CASEN.

A la fotografia, la imatge de Sant Vicent Ferrer a l’altar major de Gata.

FONTS: www.santopedia.com; www.aldeaglobal.net i www.angeldaban.com.EL CRONISTA...FA UN ANY: 1 i 2 de maig de 2010.

20110502132416-fotoantiga222.jpg

Continuant amb la sèrie encetada fa dos setmanes referent a la publicació al blog dels articles l’any passat tal dia com ara, repasse els d’ahir primer de maig i els de hui dia 2, que com sempre podreu trobar a la columna lateral dreta, a la secció de "Archivos" i dins d’aquest a "Mayo 2010".

Dia 1 de maig de 2010:

- FOTOGRAFIES DEL RECORD (Gata en el record) -17,la  foto d’ahir-

- GATA VA SER NOTÍCIA -Nova secció- Fa 20, 15, 10 i 5 anys, que passava a Gata-.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -18, la foto de hui-.

Dia 2 de maig de 2010:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 2 de maig.

- PRIMER DIUMENGE DE MAIG, DIA DEDICAT A LA MARE.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -19-

A la imatge, l’entrada de la fotografia antiga 18, dels xiquets a principis dels anys 50 (segle XX).EL CARDENAL EMÈRIT AGUSTÍ GARCÍA-GASCO I VICENTE MOR A ROMA

20110502191816-copia-de-grupcaritasarqueb.jpg

Habia visitat Gata prou voltes, a confirmacions i a visites pastorals, quan era arquebisbe de València

El cardenal emèrit AGUSTÍ GARCÍA-GASCO i VICENTE, que va ser arquebisbe de l’arxidiocesi de València, va morir de sobte d’un infart ahir a Roma, als 80 anys d’edat, mentre assistia als actes de la beatificació de Joan Pau II.

García-Gasco havia estat a Gata prou vegades: a confirmacions, com la vegada que va confirmar a 62 joves en 1992 o en visites pastorals, quan va compartir impressions amb els grups parroquials al col·legi.

Hui s’ha declarat dia de dol a València ciutat i per a demà dimarts està previst que arriben les despulles del prelat. Dimecres es faran les cerimonies de soterrament i el seu desig és ser soterrat a la catedral de València.

A la imatge, el prelat quan era arquebisbe amb el grup de Càritas. Vegem d’esquerra a dreta, entre altres, a Jaime Gil, a Mari Carme (la tercera),  Pepa Chorro. Era prevere regent de la parròquia N’Ignasi Llópez Guasp, que està a la dreta de Agustí García-Gasco.  IMATGES CURIOSES: Les Capitanes i el Montgó

20110502192846-dscf1803.jpg

Ahir, mentre passejava per les Capitanes i les Valls, vaig captar aquesta imatge dels ceps que estan ara en plena floració del raïm, com moltíssims arbres i plantes, i al fons com tancant el quadre i retallant la imatge el Montgó. Una imatge curiosa per que és bonica, per què resalta la natura. A Gata, al terme de Gata i entrant als de Dénia i Xàbia, els gaters tenen moltes "valls" i en diferents noms. També hi ha altres partides com Capitanes. Totes elles a les faldes del Montgó i sempre la muntanya com a referència. ELECCIONS 2011, 22 de maig: Així va el sondeig del blog del Cronista de Gata.

Entrem a la recta final cap a les eleccions municipals i autonòmiques 2011. Serà en 20 dies. El blog del Cronista de Gata inicià un sondeig de les candidatures presentades a Gata. Resten 19 dies, perquè el dia 21 de maig serà jornada de reflexió per a que vostés/vosaltres feu les vostes propostes i arrisqueu els nombres de regidors de cada partit.

A hores d’ara, hui dilluns 2 de maig a les 19.45 hores, aquesta és la taula de votacions dels set usuaris que han fet la seua votació:

N º

Regidors PP

Regidors PSOE

Regidors Bloc

Regidors CV

1

4

5

3

1

2

5

4

3

1

3

5

5

3

0

4

5

4

3

1

5

5

5

2

1

6

6

4

3

0

7

4

4

4

1

Ja sabeu que podeu seguir votant i posant les vostres votacions. Estarà el sondeig obert fins dia 20 de maig. 

 

 HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS (1979-2011) ( I )

( I Part: Candidatures: 1979, 1983, 1987 )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. A la primera us pose els de les tres primeres, però sols els/les electes.

 Difícil ha estat recollir la documentació de les tres primeres: 1979, 1983 i 1987. Degut a la impossibilitat de trobar tots els llistats sols pose els candidats que van ser electes i van formar part de les tres corporacions. Malgrat això, tinc que agrair a l’Arxivera Municipal Sílvia Leyda que em facilitara la llista amb papereta del CD de 1979 i les llistes de 1983 i 1987. Des de 1991 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1979 (Sols estan els regidors que van formar la Corporació).

CD -tota la llista-: 1.-Juan Bautista Pons Leyda 2.-Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 3.-Francisco Pedro Mulet. 4.-Jerónimo Pedro Vives. 5.- Antonio García Martí. 6.-Antonio Signes Diego. 7.-Juan Monfort Signes. 8.-Miguel Miñana Salvá. 9.-Pablo-Antonio Jorro Ivars. 10.-Ignacio Signes Caselles. 11.-Antonio Pedrós Torres. 12.-Jaime Grimalt Pons. 13.-Antonio Signes Soler.*

* Tota la llista facilitada per l'arxivera municipal Sílvia Leyda.

UCD: 1.-Gabriel Feliu Pedro. Antonio Soler LLácer.

Coalició Independent: 1.-Vicente Font Leyda. Salvador Mulet Soler. Vicente Juan Pedrós Puigcerver.

PCPV: Carlos Mulet Grimalt. Miguel Soler Torres.  José Gerónimo Pedro Salvá. Domingo Soler Signes.  

CANDIDATURES DE 1983 (Així es van publicar al BOP del 12 d'abril de 1983).

UPV: 1.-Jaume Leyda Arabí (I). 2.-Jaume Costa i Caselles (I). 3.-Vicente Fornés Pérez (I). 4.-Jaume Ferrer Mulet (I). 5.-Ana Torres Oliver (AEPV). 6.-Antoni Crespo Diego (AEPV). 7.-Francisco Diego Pedrós (I). 8.-Vicente Mulet Pedrós (I). 9.-José Onofre Arabí Signes (AEPV). 10.-José Diego Mulet (I). 11.-José Diego Leyda (I). 12.-María Cervera Cardona (AEPV). 13.-Antoni García Climent (AEPV). Suplents: 1.-Juan Bautista Vives Arabí (AEPV). 2.-Josep Jeroni Pedro Salvá (AEPV). *

PCPV: 1.-Miguel Soler Torres. 2.-Domingo Soler Signes. 3.-José Vives Arabí. 4.-Francisco Signes Torres. 5.-Jesús Moreno Ferrer. 6.-César-Sebastián Signes Monfort. 7.-Juan-José Marín Almarcha. 8.-José Mosuera Bouzaon. 9.-Francisco Mulet Pons. 10.-Francisco Sánchez López. 11.-María Soler Ferrer. 12.-Miguel Vives Gil. 13.-José Ferrer Signes. Suplents: 1.-Antonio Soler Torres. 2.-Rosa Ferrer Ferrer. *

PSOE: 1.-Miguel Torres Feliu.  2.-José Signes Signes. 3.-Manuel Dinan Baena. 4.-Salvador Mulet Soler. 5.-José Soler Signes. 6.-Antonio Mulet Signes. 7.-José Signes Signes. 8.-José Signes Querol. 9.-Pedro Santacreu Tent.  10.-José Luis Caselles Signes (I). 11.-Vicente Soler Ballester. 12.-Pedro Aroca Alfaro. 13.-Miguel Pedro Palacio.  14.-Vicente Torres Pedro. 15.-Antonia Torres Pedro.*

Alianza Popular en Coalición con PDP-UL-UV: 1.-Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 2.-Francisco Pedro Mulet. 3.-Calixto Francisco Buigues Bas. 4.-Vicente Ferrer Vives. 5.-Rosa María Salvá Bolufer. 6.-Ernesto Coloma Arabí. 7.-Jerónimo Pedro Vives. 8.-José Simó Mulet. 9.-Ana María Soler (I). 10.-Miguel Serra Grimalt. 11.-Bernardo Mulet Pedrós. 12.-Antonio Signes Diego. 13.-Jaime Grimalt Pons. 14.- 14.-Antonio García Martí. 15.-Antonio Signes Soler. *

* Totes aquestes llistes me les ha facilitades l'arxivera municipal Sílvia Leyda, a la qual li agraïsc el detall.

(Demà posaré les llistes de 1987).  LLEUGERA PLUJA: 3 litres per metre quadrat.

20110502204413-dscf1806.jpg

Hui dia de Sant Vicent Ferrer a la Comunitat Valenciana el cel ha estat tapat i inclús aquest matí i migdia ha fet alguna lleugera pluja, que ha deixat en total 3 litres per metre quadrat a Gata. L’aigua ha anat acompanyada de terra. Es complix la tradició: sempre plou per les festes de Teulada i Benissa, encara que caiguen altes com enguany. Cal dir que la humitat estava del 75 al 80 per cent i els termòmetres han marcat al voltant de 15 a 17 graus.

A la fotografia podeu veure la boira que es posava ahir per la vesprada, a última hora, sobre el Montgó i ens recordava allò tan conegut pels nostres vells: "Si el Montgó es posa el capell, pica espart i fes cordell" (amb senyal de què podia ploure i a l’estiu sobre tot tocava estar baix del riurau).

 SANTS I REFRANYS: 3 de maig, festa dels apòstols Felip i Santiago el Menor.

Es celebra hui la festa dels dos apòstols.

SANT FELIP naixqué a Betsaida (Israel), igual que Pedro i Andrés. Era deixeble de Joan  el Baptista. El cridà Jesús per a seguir-lo. Molt prompte el martiritzaren (segle I).

SANTIAGO "El Menor" era fill d’Alfeo. Considerat a Occident el parent de Jesús fou el primer que va regir l’Església de Jerusalem. També el van martiritzar (segle I).

Pel que fa al refranyer, us en pose dos del mes de maig, del qual estem al tercer dia:

AL MAIG, AIXÍ COM VAIG.

CADA BOIRA DE GENER, UNA PLUJA DE MAIG SOL SER.

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.

 

 EL CRONISTA...FA UN ANY: 3 de maig de 2010.

20110503162020-foto20.jpg

Continue recordant les publicacions de fa un any al blog. El 3 de maig de 2010 vaig publicar les següents entrades:

- TORNA EL TEMPORAL DE PLUJA I PROU VENT.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 3 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -20-

A la imatge, la fotografia 20 presa a la Creu.

 EL BLOG ARRIBA A 33.000 ENTRADES O VISITES

20110503233020-33000.jpg

Donar-vos una vegada més les gràcies pel seguiment que feu els usuaris del blog. De mil en mil, va acurtant-se en el temps i això és senyal de que vostés/vosaltres seguiu en tot moment el blog del CRONISTA del vostre, del meu poble, Gata.

Gràcies a tots.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS: 1979-2011 ( II )

( II Part: Candidatures de 1991 )

Continua la sèrie iniciada ahir sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta segona apariexen tots els candidats de les eleccions de 1991. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1991: -Així van eixir publicades les llistes al BOP d’Alacant el 24 d’abril de 1991-

UV: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-Vicente Antonio Vayá Signes. 3.- Gonzalo Monfort Cervantes, 4.-Vicente José Mulet Mulet. 5.-Miguel Leyda Torres. 6.-Vicente Signes Soler. 7.-Jaime Pedro Signes. 8.-Encarnación Fermín Santacreu. 9.-Rosa María Monfort García.10.- María Ferrer Leyda. 11.-Vicente Frigols Ferrer. 12.-Josefa Pilar Mulet Andrés. 13.- Manuel Meneses Olles. Suplents: 1.-Joaquín Grinalt Caselles. 2.-Francisco Javier Monfort García. 3.-Ana María Soler Soler.

PP: 1.-Aurelio Signes Martínez. 2.-Adolfo Signes Cervera. 3.-María del Rosario Noguera Costa. 4.-Ana María Soler Oliver. 5.-Francisco Luis Suárez Pedrós. 6.-Antonia Bolufer Diego. 7.-Pascual Oliver Serra. 8.-Calixto Francisco Buigues Bas. 9.-Miguel Caselles Diego. 10.-Sebastián Ibáñez Monfort. 11.-José Mateo Signes Signes. 12.-Francisco Grimalt Pons. 13.- Miguel Serra Grimalt. Suplents: 1.- José Torres Ivars. 2.-Juan Francisco Signes Monfort. 3.-Antonio Signes Ferrer.

UPV: 1-Jaume Salvador Costa Caselles. 2.-Vicente Grimalt Monfort (I). 3.-Jaume Leyda Arabí. 4.-Vicente Fornés Pérez. 5.-Jaume Joan Monfort Soler (I). 6.-Francisca Diego Pedrós. 7.-José Francisco Arabí Soler (I). 8.-Juan Arabí Signes. 9.-Francisca Pedro Salvá. 10.-Domingo Grimalt Casas (I). 11.-Josep Jeroni Pedro Salvá. 12.-María Cervera Cardona. 13.-José Onofre Arabí Signes. Suplents: 1.-Joan de Déu Fornés Pérez. 2.-Josep Pedrós Ginestar. 3.-Juan Bautista Vives Arabí.

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-José Diego Mulet. 3.-Salvador Mulet Soler. 4.-Vicente Soler Costa. 5.-Francesc Ferrer Mulet. 6.-José Soler Signes. 7.-José Luis Vives Costa. 8.-Miguel Soler Torres. 9.-José Luis Caselles Signes. 10.-María Encarna Signes Andrada. 11.-José Ginestar Diego. 12.-José Torres Ferrer. 13.-Vicente Caselles García. Suplents: 1.-Jaime Vives Salvá. 2.-Antonio Mulet Signes. 3.-Manuel Roselló Bequio.

(Demà posaré totes les candidatures de 1995).

(Cal recordar-ho. Poden seguir posant els regidors que vostés creuen que eixiran a les pròximes votacions. Resten 17 dies de votar. Gràcies).SANTS I REFRANYS: Hui dia 4 de maig és Sant Florián i Sant Godofredo.

SANT FLORIÁN també dit Floriano va ser màrtir. Mor en 304 a la regió a prop del Danubi (Alemanya). Durant la persecució sota Diocleciano, i per orde del governador Aquilino, fou tirat des del pont al riu Enns amb una pedra lligada al coll.

També hui és SANT GODOFREDO, altre sant alemany (960-1038). Sigué bisbe i religiós benedictí. Sent abat del monestir de Niederaltaichk visità i renovà alguns monestirs. Al morir sant Bernat li succeí a la seu episcopal, promovent la vida cristiana de la seua Església, la disciplina regular del clero i obrint escoles.

Pel que fa al refranyer, us en pose tres hui de maig:

COSTA MÉS DE PASSAR EL MAIG QUE TOTA LA RESTA DE L’ANY.
D’OBRA DE MAIG MA CASA FAIG.
DEL MAIG A LA MEITAT, L’HIVERN ACABAT.

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.EL CRONISTA...FA UN ANY: 4 de maig de 2010.

20110504210919-foto21.jpg

Torne a posar les entrades que conformaven l’any passat el mateix dia de hui, 4 de maig, però de 2010:

- OBRES MENORS AL POBLE (PUBLICACIÓ DE HUI AL BOP).

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 4 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -21-

A la fotografia que il·lustra aquesta entrada, la imatge antiga del passat 4-5-2010.DEMÀ DIJOUS, 5 DE MAIG, CONFERÈNCIA SOBRE ART. Al saló de plens.

20110504215008-miguel.jpg

Títol: CONSTRUIR LA IDEA I CONCRETAR LA FORMA: SOBRE L’OFICI DE L’ARQUITECTURA.

Demà dijous, 5 de maig, a les 20 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament de Gata, tindrà lloc la conferència de Miguel del Rey. Aquesta és la quarta del XVIII cicle "L’art avui a La Marina" que porta per títol: "6 ARTISTAS HABLAN DE SU OBRA".

 Miguel del Rey Aynat es arquitecte, amb despatx obert a València, Catedràtic de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de València fins 2008. Entre les seues publicacions es poden destacar:

"La Casa Tradicional. Valencia 1983. Arquitecturas Rurales Dispersas en la Comarca de la Marina. Alicante 1986. La Casa Rural de Origen Moderno en el Territorio Valenciano, Madrid 1990. En torno al Proyecto, Valencia, 2002... Alqueríes y Paisatges en l´Horta, Valencia, 2003. Lugares, Valencia 2005", i per últim es pot assenyalar la segona edició del llibre "Arquitectura Rural Valenciana, Barcelona 2011", editat per primera vegada en castellà en 1998 a València.

Entre els premis rebuts es poden destacar: Premis del Col·legi d’Arquitectes de la CV per diversos proyectos, entre ellos el edificio de la Feria de Alicante, o el Jardín de las Hespérides en Valencia, así como por libros sobre arquitectura. Finalista de los premios Europa Nostra por la restauración del Ayuntamiento de Morella. Ha sido finalista en diversas Bienales de Arquitectura y Paisaje Españoles entre 1991 y 2006, así como en el "I Premio de Arquitectura Española Príncipe de Asturias" 1991-92.

 

Entre les seues obres es poden destacar: "En restauración arquitectónica, La Casa del Consell de Morella (1997), La Alquería de Barrinto en Valencia y su adecuación como Biblioteca Municipal (2002), el Restauración del Ayuntamiento de Lliria en 2003. Restauración de la ermita tardomedieval de Santa Anna en Albal (2006). Restauración de las casas tardomedievales de Oliva y su habilitación como Museo Etnológico (2005) y Biblioteca Pública (2007). Restauración y Habilitación de la Llotja del Canem (S XVII) como Sede de la Universidad Jaume I en Castellón (2007). Restauración del conjunto de Chimeneas fabriles de Ontinyent (2010). La Restauración de las antiguas Hospederias del Santuario de la Balma (2010), y la Consolidación y Puesta en Valor del Castillo de Biar".

Entre les obres de nova planta es poden citar: "el Conjunto de edificios para la Feria de Alicante, Las Lonjas de Villajoyosa y Santa Pola, los Institutos Universitarios para el Campus de la Universidad de Alicante (1999). El edificio Corporativo de la Empresa Venus en Nules, El Proyecto para la Sede del Consejo Social de la Universidad Jaume I de Castellón (2002). Las instalaciones para el Mercado de los Lunes de Castellón (2008). La sede del Colegio de Ingenieros de Castellón (2009) El edificio Corporativo de la Empresa Actia en Castellón (2009).

En el disseny de l’Espai públic, Parcs i Jardins es poden distinguir: "el Jardín de las Hespérides en Valencia. El Palmeral de Santa Pola. El Jardín del Boulevard Central de la Universidad Jaume I. El Parque de la Barbera en Villajoyosa", estant en l’actualitat treballant "la Restauración y rehabilitación integral del Barrio Medieval de Bocairent, en el parque de les Foies en Gandía y en el parque de la ZAL en Valencia".

La seua obra s’ha publicat en revistes especialitzades d’arquitectura com: "El Croquis (Madrid). Arquitectura Viva (Madrid), Pasajes (Madrid), Arquitectura (Madrid), On Diseño (Barcelona), Casabella (Milán), Geometría (Málaga), Documentos de Arquitectura nº 37( Almeria). Vía Arquitrectura (Alicante-Valencia), Logia (Valencia), R&R-Restauración & Rehabilitación (Valencia), Tribuna de la Construcción (Valencia), Paisajísmo (Barcelona), Paisea (Valencia), Diseño de la Ciudad (Madrid), etc..

FONT, imatge: www.vam10.com.

 HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( III )

( III Part: Candidatures de 1995 )

Continua la sèrie iniciada despúsahir sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta tercera apariexen tots els candidats de les eleccions de 1995. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1995: -Així van eixir publicades les llistes al BOP d’Alacant el 26 d’abril de 1995-

PP: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Adolfo Signes Cervera. 3.-Aurelio Signes Martínez. 4.-Luis Olcina Reig. 5.-Pascual Oliver Serra. 6.-Francisco Luis Suárez Pedrós. 7.-María Elisa Segarra Roselló. 8.-María Teresa Signes Caselles (I). 9.-Calixto Francisco Buigues Bas. 10.-Vicente Ferrer Vives. 11.-Francisco Grimalt Pons. 12.-Ignacio Signes Caselles. 13.-Jaime Pedrós Signes. Suplents: 1.-Sebastián Ibáñez Monfort. 2.-Juan Francisco Signes Monfort. 3.-José Simó Mulet.

UPV-BN: 1.-Jaume Salvador Costa Caselles. 2.-Vicente Grimalt Monfort. 3.-Joan de Déu Fornés Pérez. 4.-Jaime Boronat Pedrós (I). 5.-Francisca Signes Signes (I). 6.-Vicente Torres Monfort (I). 7.-Jaume Leyda Arabí. 8.-José Francisco Signes Costa. 9.-María Teresa Pedro Signes (I). 10.-Jesús Carreño Martínez (I). 11.-Francisca Pedro Salvá. 12.-Salvador Pons Oliver (I). 13.-Domingo Grimalt Casas. Suplents: 1.- Jaume Joan Monfort Soler. 2.-Francisca Diego Pedrós. 3.-Juan Bautista Vives Arabí.

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-María Vicenta Pedro José (I). 3.-Salvador Mulet Soler. 4.-José Diego Mulet (I). 5.-María Jesús Salvá Monfort (I). 6.-Francisco Signes Grimalt (I). 7.-José Luis Vives Costa. 8.-Miguel Soler Torres. 9.-José Soler Signes. 10.-José Luis Caselles Signes. 11.- María Encarnación Signes Andrada. 12.-Salvador Perelló Fornés. 13.-José Ginestar Diego. Suplents: 1.-Antonio Mulet Signes. 2.-Manuel Roselló Bequio. 3.-Gabriel Castillo Malpica.

UV: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-Gonzalo Monfort Cervantes. 3.-Vicente José Mulet Mulet. 4.-Miguel Leyda Torres. 5.-Jaime Antonio Mulet Soler. 6.-Bernardo Costa Espasa. 7-Joaquín Poquet Carpi. 8.-Josefina Torres Moncho. 9.-Juan Andrés Mulet Andrés. 10.-Francisco J. Monfort García. 11.-Antonio Mulet Pedro. 12.-Juan Vicente Feliu Diego. 13.-Vicente Antonio Vayá Signes. Suplents: 1.-Ana María Soler Soler. 2.-José Ramón Monfort Cervantes. 3.-Francisco Sanz Besó.

(Demà posaré totes les candidatures de 1999).

(Cal recordar-ho. Poden/podeu seguir posant els regidors que vostés/vosaltres creuen/cregueu que eixiran a les pròximes votacions. Resten 16 dies de votar per al sondeig. Gràcies).MIRADES URBANES: Per dalt del Barranquet.

20110504225303-dscf1327.jpg

No són unes reixes qualsevol. Estan al carrer Duquessa d’Almodóvar. Cal saber que anem per dalt del Barranquet que ix del carrer Xaló (entrada al poble) i desemboca al riu, per baix de cases i parc prop de l’Ajuntament i Centre Social. Per ací baix passa el barranquet, ¡¡ no ho oblideu !!. És una altra mirada urbana.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -384, la d'ahir-

20110504230201-copia-de-comuantig.jpg

La foto antiga que porte hui al blog correspon a ahir, dia de la Santa Creu, 3 de maig. A Pedreguer es van fer comunions diumenge. També a Teulada i malgrat a que Gata seran a juny (dies 12 i 19) és temps de comunions. Per això, us porte aquesta instantània que ara no és usual fer-se. Davant de la paret de l’església, baix de la creu, es van posar totes les xiquetes -24 en total- i tots els xiquets -36 en total- que eixe any comulgaven. En total 60. Regia la parròquia En Manuel Castelló Quilis que a la foto apareix a l’esquerra. A la creu podeu veure el lema encara: "Jose Antonio Primo de Rivera Presente". No la faig en gran, perquè no arriben a distingir-se totes les caretes.

 

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -385, la de hui-

20110504231246-copia-de-image0-24.jpg

...I va una de bous!. No és el temps encara, però aquesta setmana han començat les festes de bous i corros a la comarca. Ara fan bous a Teulada i Benissa. Per tant, com un record als nostres bous de la Plaça de l’Església, quan existia el corro gran aquesta foto. Davant de Ca la Datilera que posava al lletrero: "Comestibles" i amb barreres a la tenda i a Ca Rosita Don Luis estava la vaca amb campana. Aquesta imatge ja no tornarà.SANTS I REFRANYS: Hui dia 5 és Sant Máximo.

Abans hui era festa, perquè es deia allò de: TRES JUEVES HAY EN EL AÑO QUE RELUCEN MÁS QUE EL SOL: JUEVES SANTO, CORPUS CHRISTI Y EL DÍA DE LA ASCENSIÓN. Hui tocaria ser l’Ascensió. Però ja no és festa. Coses del calendari.
Respecte als sants huidia 5 és SANT MÁXIMO de Jerusalem que vixqué al segle IV. Fou confessor i bisbe. Condemnat pel cèsar Maximino Daya a treballs forçats en les mines, li van arrancar un ull i cremat un peu amb i cremat un peu amb un ferro candent. Alcançada la llibertat, pugué marxar d’allí i fou nomenat bisbe de l’Església de Jerusalem, on, amb el prestigi de la seua gloriosa confessió, descansà en pau l’any 350.

Respecte al refranyer, us en pose dos més de maig:

AIGUA DE MAIG FA CRÉIXER EL CABELL UN RAIG.
MAIG VENTÓS I JUNY CALENT, FAN BON VI I BON FORMENT.

FONTS: www.santopedia.com i www.masrabassa.com.EL CRONISTA...FA UN ANY: 5 de maig de 2010.

20110505231504-atle.jpg

Seguint amb la sèrie encetada dies enrerre, recorde ara les publicacions del dia 5 de maig de 2010:

- HUI 5-5, PUBLICACIÓ AL DOCV (IMPACTE AMBIENTAL) I AL BOP (VEHICLE ABANDONAT I ALCALDIA).

- GATERS AL CIRCUIT COMARCAL D’ATLETISME (Pego).

- GATA VA SER NOTICIA...un 5 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -22-

A la fotografia d’atletisme, els germans Ma Leyda i Said Dai-Day.PERÍODE ELECTORAL: AQUESTA MITJANIT COMENÇA LA CAMPANYA.

Per fi arriba, tot arriba. A la mitjanit de hui a demà, del 5 al 6 comencen les pegades de cartells al llocs disposats. A Gata estaran a la Plaça Nova els taulers, dos per a cada formació. En total 8. Resten tan sols minuts.

I com deia dies enrerre aquesta serà la

- Duració de la campanya electoral.
6 a 20 de maig: La campanya electoral tindrà una duració de quinze dies, començant a les cero hores del divendres 6 de maig de 2011 i acabant a les vint-i-quatre hores del divendres 20 de maig de 2011.

- Dia de reflexió: 21 de maig, dissabte: . Prohibida la campanya electoral.

- Dia de les votacions, municipals i autonòmiques: 22 de maig, diumenge. A les 9 del matí s’obriran els col·legis electorals al dos pavellons A i B del col·legi (valga la redundància) "Santíssim Crist". A les 20 hores es tancaran el col·legis. 

- Escrutini general: 25 a 28 de maig: escrutini general. Després es procedirà a la proclamació dels electes per part de les juntes electorals.

- Constitució dels Ajuntaments: 11 de juny: Segons la Llei Electoral, els ajuntaments -també el de Gata, lògicament- es constituiran l’11 de juny amb la presa de possessió dels regidors i elecció dels alcaldes.

I ja comencem demà divendres dia 6: A les 22 hores al Hotel Avenida es presenta la Candidatura del PP.MIRADES URBANES: Una altra capelleta.

20110505234445-dscf1300.jpg

La mirada urbana de hui torna a dirgir-se a una altra capelleta. Les rajoletes que com un trencaclosques formen un quadre. Aquesta vegada és una imitació del famós llenç de Murillo de Sant Joan Baptista xiquet. Està a una de les cases del carrer Hostal i és una de les millors conservades del poble. Al poble n’hi ha més que algun dia resumirem en un reportatge gràfic, sobre tot. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -386-

20110505235851-copia-de-anticsanmiguelcf50.jpg

Canviem de temàtica hui i ens anem al futbol antic gater. L’equip es deia San Miguel C.F. Va ser el primer San Miguel. Principis de la dècada dels anys 50 del segle XX. Potser fora la temporada 1953-54. Durant aquestes temporades el pati actual del col·legi i la part de terra formaven el camp de futbol. Ací teniu als joves futbolistes d’aquella època.SANTS I REFRANYS: Hui dia 6 és Santa Benita de Roma.

SANTA BENITA de Roma sigué monja i verge (segle VI). A Roma se li coneixia per Santa Benita o Benedictina. Sant Gregori I Magne conta que descansà en el Senyor, tal com ella mateixa havia demanat amb insistència, als trenta dies de la mort de santa Gala, qui la volia d’una manera especial per damunt de les demés.

Pel que fa al refranyer us en pose dos de maig:

DIES DE MAIG, DIES AMARGS; ELS PANS CURTS I ELS DIES LLARGS.

FINS EL 12 DE MAIG,L’HIVERN NO DIU "ME’N VAIG".

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.EL CRONISTA...FA UN ANY: 6 de maig de 2010.

La sèrie del record de fa un any, aquelles entrades que hi publicava a maig de l’any passat, fa memòria del dia 6 de maig de 2010:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 6 de maig.

- LA VIDA PARROQUIAL FA 75 ANYS -I- (Arxiu Parroquial-Història religiosa).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -23-

I recordeu que si voleu refrescar aquelles històries només teniu que buscar el mes corrresponent a la columna de la dreta "Mayo 2010" i punxar. Es publiquen ahí totes les entrades del mes.DEMÀ COMENÇA A GATA EL I CAMPIONAT DE LA MARINA ALTA: Els Autos Locos faran l'espectacle.

20110507225049-campeonato2011.jpg

El I Campionat de la Marina Alta d’AUTOS LOCOS comença demà a GATA. Des de les 10.30 hores, de l’antic Tir de Colom (ara camp de vol) fins als quatre cantons de la Costera del Grup Escolar, tot serà un espectacle. Aquest event còmic-esportiu està organitzat per "sense motor sport". La primera jornada és a Gata demà. La segona serà el 19 de juny en circuit interurbà i la tercera també a Parcent el 10 de juliol en circuit urbà. El 24 de juliol serà a Teulada i el 31 del mateix mes al Poble Nou de Benitatxell. Col·laboren en el campionat els diversos ajuntaments dels pobles on es fan les proves.

A Gata muntarà el baret i recolzarà tota l’organització la COMISSIÓ DE FESTES 2011, que seguix treballant sense parar, ja a la recta final, perquè just hui resten tres mesos per al dia gran, el dia del Crist.

A la imatge, el cartell anunciador extret de la pàgina: http://www.sensemotorsport.es/.DEMÀ TAMBÉ LA FIRA DEL LLIBRE. A la Plaça del Vicari.

Demà diumenge des de les 10 del matí estarà en marxa a la Plaça del Vicari, darrere de la Plaça de l’Església, la FIRA DEL LLIBRE que arriba ja a maig. De 10 a 19 hores les llibreries i papereries del poble exposaran i vendran els seus llibres i les últimes novetats.

A les 11 s’inaugurarà la fira. Hi haurà talleres amb la col·laboració de la Colla de Dolçainers de Gata. Durant tot el dia també hi haurà tallers de manualitats a la barraca de l’AMPA. A les 12 hi haurà danses, amb l’actuació del grup de xiquetes i xiquets del taller de danses de l’AMPA. A les 17.30 hores serà el berenar per a tots els xiquets i a les 18 hores l’espectacle de màgia per a tots els públics amb l’actuació d’un mag convidat.

L’organització serà de l’AMPA del col·legi públic "Santíssim Crist", amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata.EL GORGOS JUVENIL GOLEJA 0-7 I CONTINUA LÍDER. EL GORGOS GRAN CAU A PEDREGUER, 3-1.

20110507233928-dscf1732.jpg

Al Benifairó de Valldigna li ha fet un set. Debut d’Alex Reus, cadet. Gran partit dels joves líders. Quico ha marcat tres gols.

Aquestos serien els titulars que han definit el partit en terres de la Safor. A Benifairó de Valldigna el Gorgos juvenil ha complit i sobradament. 0 a 7 ha sigut el resultat. Tot l’equip ha ratllat a gran altura. A destacar els tres gols fets per Quico i el debut d’Àlex Reus Ribes, cadet, del Corral del Pato.

Els números són importants. El Gorgos juvenil és el líder i a dos punts del segon amb 70 punts, a falta de tres jornades. Ha guanyat 23 partits, ha empatat 1 i perduts 3. 155 gols té al seu favor -podria estar prop dels 200- i sols 28 en contra. El Xeraco amb 68 punts també ha guanyat per la mínima, 1 a 0 front al Sueca B. Manté la distància a dos punts del Gorgos.

El pròxim partit és el decisiu. Es juguen la lliga. Els juvenils del Gorgos jugaran ací a casa front al Xeraco precisament. La victòria els posaria a 5 punts i sols necessitarien en les altres dos jornades un punt per a proclamar-se campions de lliga del grup 11 de Tercera Regional.

Recordeu teniu que anar a animar al GORGOS JUVENIL front al Xeraco dissabte per la vesprada. Se la juguen !!.

A la fotografia, el moment d’eixida al camp dels juvenils, la setmana passada al camp de Les Costeres.

****************

PEDREGUER-3; GORGOS-1

Per altra banda, la creu del futbol local l’ha patida el primer equip del Gorgos que ha caigut derrotat aquesta vesprada per 3 a 1 a Pedreguer. L’equip veí empata a 36 punts amb el Gorgos, que continua al lloc nové.

 

  

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -387, la foto d'ahir-

20110507235628-copia-de-primeresmestres2.jpg

La foto de hui és de temàtica escolar. Les primeres mestres del col·legi "Santíssim Crist" allà pels principis de la dècada dels 60. Podem distingir al centre a Donya Anita, tia d’Anitín i Pepe. Altres mestres conversen mentre xiquetes i xiquets corren i juguen. Seria l’hora del pati. És un record gràfic d’una època, d’unes classes.SANTS I REFRANYS: Hui dia 7 és Sant Benedicte II.

SANT BENEDICTE II fou papa. D’espírit humil, manso i pacient. Tenia molt d’amor a la pobresa i va ser insigne també per les seues limosnes. Una curiositat, el papa que ara tenim es diu Benedicte XVI. Total 14 amb el mateix nom de diferència.

Pel que fa al refranyer, us en pose tres de maig:

NO ÉS BON MAIG SI NO DEIXA LA BASSA PLENA. 

QUI PODA EN MAIG I ALÇA EN AGOST, NO FA PA NI MOST.

BELLESA I FLORS DE MAIG, EN UN DIA ME’N VAIG. 

FONTS: www.santopedia.com i www.masrabassa.com.
 EL CRONISTA...FA 1 ANY: 7 de maig de 2010.

20110507181741-aplec.jpg

Com cada dia, hui recordem les notícies publicades al blog ara fa un any. El 7 de maig de 2010 publicava aquestes:

- VI APLEC DE PENYES BARCELONISTES A GATA (14 MAIG).

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 7 de maig.

- LA VIDA PARROQUIAL FA 75 ANYS -II- (Arxiu Parroquial-Història religiosa).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -24-

A la fotografia, l’entrada que anunciava l’event esportiu i social de l’Aplec de Penyes del Barça.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS: 1979-2011 ( IV )

( IV Part: Candidatures de 1999 )

Continua la sèrie iniciada fa tres dies sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta quarta apareixen els candidats de les eleccions de 1999 que van ser regidors, donat que no he pogut completar totes les llistes. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1999: 

PP: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Luis Olcina Reig. 3.-Jaume Signes Borrell. 4.-Diego Masutier Cervantes.                                 

 UPV-BN: 1.-Vicent Torres Monfort. 2.-Paca Pedro Salvá.  

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-Josep Miquel Torres Oliver. 3.-Paco Signes Grimalt. 4.-Ana Salvá Mulet. 5.- Miguel Soler Torres. 6-Salvador Mulet Soler.                             

 UV: 1.-Antonio Soler Signes.                                        

- Quan vaja podent completar les candidatures aniré posant-ho.

(Demà posaré totes les candidatures de 2003. Des de 2003 fins a les d’ara si que dispose de tota la informació dels presentats).

(Cal recordar-ho. Poden/podeu seguir posant els regidors que vostés/vosaltres creuen/cregueu que eixiran a les pròximes votacions. Sabeu que ja estem en campanya electoral. Els partits calfen motors. Resten 13 dies de votar per al sondeig. Gràcies).

 HA TORNAT LA PLUJA, AQUESTA VESPRADA.

Ja fa uns quants dies que el cel està rebolicat. Al llarg del dia alguna gota cau. Hui ha tornat la pluja, amb una tormenta de primavera, que ha deixat de moment -quan són les 18.40 hores- 1,2 litres per metre quadrat. La humitat està al voltant del 75 % i la temperatura oscil·la entre els 15 i 17 graus. Ha fet un arruixat, llamps i trons. La vesprada-nit es presenta molt irregular en quan al temps. Ja es veurà al pas de les hores.

 

 CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Ahir, presentacions de les candidatures del PSOE i PP. ( I )

20110507195033-psoe1.jpg

VICENT FONT, número 1 del PSOE, presenta la seua candidatura al Casal de la Música. 6 maig, 20,30 hores.

Segon dia de campanya. Ahir dia 6, divendres, va ser un dia intens per a totes les candidatures, especialment per al PSOE i PP. A més de pegar cartells -Plaça Nova- i penjar pancartes -Costera del Grup Escolar sobre tot, a més de Carre la Bassa, Carrer Calvari, Carrer Roquetes/Sant Antoni i altres llocs del poble, els dos partits que lideren Vicent Font i Ana María Soler van presentar la seua llista en dos actes quasi seguits. AL llarg dels pròxims dies també ho faran Bloc i CV.

Primer ho va fer el Partit Socialiste. Al Casal de la Música, a les 20.30 hores. Regalaven a les dones roses roges. A tots bolígrafs.

La jove Lídia Sesé Leyda els va presentar un a un, de darrere cap avant a tots els candidats. Després el candidat segon de la llista VICENT PINEDA va exposar els motius de la seua presentació i de la candidatura. El polígon Plans i l’endeutament de l’Ajuntament van ser els temes en el quals tant el segon com el primer candidat van incidir en la seua intervenció. 

Finalment, va parlar VICENT FONT LEYDA, candidat a l’Alcaldia, que tingué paraules d’agraïment per al veterà octogenari MIGUEL SOLER, per als regidors que ixen d’aquesta legislatura que ara conclou i per a tots els de la seua llista. Al final, demanà el vot als assistents per al 22 de maig. 

Quan estiga el programa, que Vicent Font va dir que el repartirien per totes les cases, l’exposaré ací, igual que els de la resta de partits.

Aquesta és la llista, que ja vaig donar a conéixer el dia de la seua publicació al BOP, i que torne a repetir. Amb una R figuren els que ixen de regidors. Al reportatge gràfic es poden veure alguns d’ells. 

PARTIT SOCIALISTA OBRER ESPANYOL (PSOE):

1.- VICENT FONT LEYDA; 2.- VICENTE GABRIEL PINEDA COSTA; 3.- FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET; 4.- ANGELA JADE DICKINSON; 5.- JOSEFA MARÍA MULET I PEDRO; 6.- YOLANDA DOMÉNECH COLÓN; 7.- RAFAEL JOSÉ PLAZA CASELLES; 8.- LINDA PATRICIA REDFORD (R); 9.- ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA (R); 10.- JOSÉ LUIS CASELLES SIGNES; 11.- ANA SALVÁ MULET; 12.- SALVADOR PERELLÓ FORNÉS;
13.- JESÚS ANTONIO GABRIEL GARCÍA SOLER.

Suplents: 1.- MIGUEL SOLER TORRES; 2.- MARÍA ENCARNACIÓN SIGNES ANDRADA; 3.- JOSÉ GINESTAR DIEGO.

 

 CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Ahir, presentacions de les candidatures del PSOE i PP ( i II )

20110507204731-pp1.jpg

ANA MARI, número 1 del PP, presenta la seua candidatura al Hotel Avenida. 6 maig, 22,15 hores.

Segon dia de campanya. Ahir dia 6, divendres, va ser un dia intens per a totes les candidatures, especialment per al PSOE i PP. A més de pegar cartells -Plaça Nova- i penjar pancartes -Costera del Grup Escolar sobre tot, a més de Carre la Bassa, Carrer Calvari, Carrer Roquetes/Sant Antoni i altres llocs del poble, els dos partits que lideren Vicent Font i Ana María Soler van presentar la seua llista en dos actes quasi seguits. AL llarg dels pròxims dies també ho faran Bloc i CV.

Després del Partit Socialiste ho va fer a l’Hotel Avenida, a les 22.15 hores -després de sopar- el Partit Popular.

Els regidors que ixen aquesta legislatura Maria Jesús Salvá Monfort i Antonio Pons García van presentar alca candidats, també de darrere cap avant, fent una breu semblança de cada un.

Després va parlar la candidata, actual alcaldessa, ANA MARÍA SOLER OLIVER, la qual va fer un repàs de l’equip de govern i els seus logros. Va agrair als regidors que acaben i va presentar a la nova llista, al seu nou equip. Com és habitual va demanar el vot per al PP.

Finalment, va prendre la paraula la diputada popular alacantina MACARENA MONTESINOS, invitada a l’acte. Montesinos demanà el vot no sols a l’equip local, sinó al Partit Popular a les autonòmiques.

A la sala estaven també presents el coordinador comarcal del PP, alcalde d’Ondara, XIMO FERRANDO i l’alcaldessa de Benitatxell, JOSEFA RONDA, els quals arroparen a Ana Mari i la candidatura del PP.

Quan estiga el programa, l’exposaré ací, igual que els de la resta de partits.

Aquesta és la llista, que ja vaig donar a conéixer el dia de la seua publicació al BOP, i que torne a repetir. Amb una R figuren els que ixen de regidors. Al reportatge gràfic es poden veure alguns d’ells. 

PARTIT POPULAR (PP):

1.- ANA MARÍA SOLER OLIVER (R); 2.- MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (R); 3.- JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART; 4.- MARÍA ROSA SIMÓ PEDRÓS; 5.- JUAN BERNARDO PEDRÓS TALÉNS; 6.- SALVADORA CASELLES PEDRO; 7.- JESUS ÁNGEL PALACIOS TORRES (R); 8.- ROSA FEMENÍA ROSELLÓ; 9.- ROSA GUILLEM COMPANY SEGURA DOMÉNECH; 10.- JOHANNES PETER JOZEF HUEBER; 11.- VICENTE JOSÉ GRIMALT
BOLUFER; 12.- Mª MAGDALENA GÓNGORA VILLARUBIA; 13.- LUIS CRESPO FONT (R).

Suplent: 1.- CONSTANTIN DIRK WILLEM FARMACHE.CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: El Bloc-Verds remet una carta a les cases.

20110507212010-copia-de-dscf1846.jpg

MATIES MONFORT MONFORT és el candidat a l’Alcaldia. Al blog del Bloc de Gata està resumit el seu programa electoral.

Seguint amb el coneixement dels quatre partits candidats a formar la Corporació, ens ocupem del Bloc-Els Verds.

Ahir divendres el partit remetia una carta a les cases de Gata, en la qual el candidat Maties es presentava i deia que la candidatura és "del valencianisme progressista". Incidia el candidat a la carta a "dur a terme una gestió dirigida a eixir de la situació econòmica en què es troba l’Ajuntament". El deute el posava en "3 MILIONS D’EUROS, el que suposa uns 500 euros per veí". Demanava a la carta el recolzament dels votants per a "treure el nostre poble de la situació delicada en què es troba, i col·locar-lo allà on li toca estar". Una fotografia del candidat Maties i els símbols de la coalició Bloc-Verds completaven aquesta carta.

Pel que respecta al programa i els punts bàsics, podeu trobar-los al bloc del blog: http://blocdegata.blogspot.com/.

Us recorde quina és la candidatura de Bloc-Els Verds a Gata per aquestes eleccions 2011, la qual ja vaig publicar el dia que va eixir al BOP. Amb una R figuren els que han estat de regidors aquesta legislatura.

BLOC-VERDS:COALICIÓ MUNICIPAL COMPROMÍS:

1.- MATÍAS MONFORT MONFORT (R). 2.- MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA (R). 3.- JOAN VICENT VALLÉS ROSELLÓ. 4.- JAUME BORONAT MONFORT. 5.- ROSER SOLER SIGNES. 6.- JOAN DE DÉU FORNÉS PEREZ. 7.- JOSÉ ANTONIO MONTAÑO BURGUILLO. 8.- JOSEFA MARÍA PEDRO CASELLES (R). 9.- MARÍA JOSEFA MONFORT CASELLES.
10.- JOSEFA BORONAT PEDRÓS. 11.- ROSA SALVÀ OLIVER. 12.- JUAN ARABÍ SIGNES. 13.- JAUME LEYDA ARABÍ.

Suplent: 1.- JOSEP ONOFRE ARABÍ SIGNES.

A la fotografia, una imatge del candidat, tal com es veu als cartells de propaganda electoral de la Plaça Nova.CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Coalició Valenciana presentarà la candidatura dimecres dalt de Ca Martí

20110507212941-dscf1833.jpg

JOSÉ SIGNES FERRER és el candidat a l’Alcaldia.

Dimecres 11 de maig a les 20.30 hores es presentarà la seua candidatura dalt de Ca Martí. Els recorde la llista. Amb una R figura el regidor que ha format part aquesta legislatura de l’equip de govern i que ara torna a ser cap de llista. I atenció molts de la llista també van a les llistes autonòmiques per aquest partit, Coalició Valenciana, com vaig publicar el seu dia:

COALICIÓ VALENCIANA (CV)

1.- JOSE SIGNES FERRER (R); 2.- JOSE MARÍA BORONAT SOLER; 3.- JOSEFA DIEGO SERRIÓ; 4.- MARÍA VICENTA FORNÉS MULET; 5.- RAQUEL DIEGO BOLUFER; 6.- PABLO FORNÉS ROSELLÓ; 7.- ÁNGELA MESTRE CHAVELI; 8.- JOSEFA GRIMALT GINESTAR; 9.- VICENTE PONS MONFORT; 10.- ANTONIO ALEMANY DIEGO; 11.- ROSARIO RONDA SALA; 12.- VICENTE JOSE REIG MULET; 13.- FRANCISCO GRIMALT DIEGO.

Suplent:
1.- DAVID SIGNES PÉREZ.

A la imatge, la fotografia de la candidatura, tal com es veu als cartells electorals de la Plaça Nova.

 MIRADES URBANES: Cartells de propaganda electoral.

20110507220047-dscf1847.jpg

Fins dijous per la nit no hi havia cap cartell. Des de les 0.00 hores d’ahir dia 6 de maig la Plaça Nova està custodiada per molta gent. Tots ixen al retrato, com dirien els majors. Hi ha vuit taulers -dos per a cada partit- per a les quatre candidatures que es presenten.

La gent passa pel punt neuràlgic com és la Plaça Nova i allí miren i remiren. I aquell va, aquell no va, pues m`havien dit, no ho sabia i tot això.

Són ara mirades urbanes que duraran fins el 20 de maig, perquè al dia següent toca reflexionar i al següent votar. La fotografia està agafada de nit. Es veuen els taulers i tota la propaganda.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata de Gorgos) -388, la foto de dissabte 7-

20110508000453-image0-26.jpg

Ja que estem dins del dia 8, diumenge, per minuts, la foto pertany encara al dia 7. La imatge no es sol veure per ahí. És una vista que no està vista, valga la redundància. El Calvari és l’escenari, però agafat des de la via cap amunt. Casetes amb piles de canyissos; els xiprers que no estan massa alts; els arbres ací en primer terme.SANTS I REFRANYS: Hui dia 8 és la Mare de Déu dels Desemparats; Nostra Senyora de Luján i Sant Bonifaci IV.

MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS.- Segon diumenge de maig. Mana la tradició festejar a la patrona valenciana que té una basílica a la capital del Túria. La Mare de Déu dels Desemparats. Veure eixes imatges que asusten amb la Verge per dalt de tots és un ritus any rere any.

NOSTRA SENYORA DE LUJÁN és la patrona d’Argentina, Uruguai i Paraguai. A Gata hi ha molta colònia argentina. La imatge de la Mare de Déu que hui es celebra està a l’església nostra. La de Luján va ser portada des d’Espanya, devia transportar-se fins al Nord, però inexplicablement, es va fer impossible passar del riu Luján i allí es quedà per a sempre.

SANT BONIFACI IV. Fou papa. Mort a Roma el 615. Obtingué de l’emperador Focas el temple del Panteón, el qual transformà en església dedicada a la Santíssima Verge i a tots els màrtirs. Fomentà molt la disciplina monàstica.

Pel que fa al refranyer hui diumenge, el segon de maig, en tenim tres més:

FANG DE MAIG, ESPIGA D’AGOST.
NINGÚ S’ALABE DEL BLAT, FINS QUE EL MAIG SIGA ACABAT.
PEL MAIG MURTA; PEL SETEMBRE, FRUITA.

FONTS: www.santoral.com i www.masrabassa.com.EL BLOG DEL CRONISTA DE GATA JA SUPERA LES 34.000 VISITES

20110508180856-34000.jpg

El dia 3 estava anunciant les 33.000 visites de vostés/vosaltres els usuaris. Hui, dia 8, a 5 dies, ja supera el blog les 34.000. I tot per què creix l’interés per saber coses de les eleccions, del futbol -el juvenil sobre tot-. estem en un moment decisiu per al poble, quatre anys després. I això es nota. Es comenta més, es mira més el blog.

GRÀCIES A TOTES I TOTS per la seua confiança. Com administrador intentaré continuar per aquest camí i donant notícies, fent cròniques, posant fotos antigues...tot això i més dia a dia. Moltíssimes gràcies. EL CRONISTA...FA 1 ANY: 8 de maig de 2010.

20110508192227-vidaparr.jpg

Recorden que aquesta secció es publica tots els dies. Fem memòria d’allò que vaig publicar fa just un any, el 8 de maig de 2010:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 8 de maig.

- LA VIDA PARROQUIAL FA 75 ANYS ( i III ) (Arxiu Parroquial-Història religiosa).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -25-

A la imatge lateral, la foto que es publicava a l’article de "La vida parroquia fa 75 anys ( i III ).HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( IV )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Difícil ha estat recollir la documentació de les tres primeres: 1979, 1983 i 1987. Així i tot al final l’arxivera municipal Sílvia Leyda, me les ha facilitades, a la qual li ho agraïsc.

Degut a la impossibilitat de trobar tots els llistats sols pose els candidats que van ser electes en 1979 i la llista completa del CD. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2003:

PSOE: 1.-José Diego Mulet. 2.-María Vicenta Pedro José. 3.-Vicent Font Leyda. 4.-Josefa Simó Mulet. 5.-José Oliver Pedrós. 6.-Antonio Pedro Salvá. 7.-Antonio José Signes Costa. 8.-Irene Signes Mengual. 9.-Miguel Soler Torres. 10.-Josep Miquel Torres Oliver. 11.-Elena Tent Blasco. 12.-José Luis Caselles Signes. 13.-José Luis Vives Costa. Suplents: 1.-Josefa María Mulet Pedro. 2.-Miguel Ángel Mulet Ivars. 3.-Estela María Soler Torrent.

BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Vicent Torres Monfort. 3.-Ángela Mestre Mulet (I). 4.-Vicente Pedrós Segarra (I). 5.-Francisca Pedro Salvá. 6.-Pascual Mulet Ferrer. 7.- Roser Soler Signes. 8.-Jaime Boronat Pedrós. 9.-Domingo Grimalt Casas. 10.- Vicente Arabí Signes. 11.-Vicente Martín Mulet Soler (I). 12.-Vicente Fornés Pérez. 13.-Josep Onofre Arabí Signes. Suplents: 1.-Josep Jeroni Pedro Salvá. 2.-Jaume Leyda Arabí. 3.-Anna María Mengual Signes.

PARTIDO POPULAR: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Jesús Ángel Palacios Torres. 3.-Carolina Calles Gómez. 4.-Sandra Sala Miralles. 5.-Luis Olcina Reig. 6.-Fátima Lozano Cortegoso. 7.-José Moncho Bolufer. 8.-Megan Whitehead. 9.-Jaime Ferrer Baidal. 10.-Julieta Calles Gómez. 11.-Eugenia María Feliu Signes. 12.-María Mar Such Hernández. 13.-Calixto Francisco Buigues Bas. Suplents: 1.-Jaime Boronat Signes. 2.-Francisco Grimalt Pons. 3.-Ignacio Signes Caselles.

UNIÓ VALENCIANA: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-Miguel Leyda Torres. 4.-Vicent Josep Mulet Mulet. 5.-Bárbara Mengual Piera. 6.-Víctor Manuel Lozano Baños. 7.-Antonio Oliver Monfort. 8.-Rosa María Fornés Soler. 9.-Miguel Pons Gil. 10.-Joaquín Poquet Carpi. 11.-Bernardo Costa Espasa. 12.-Francisco Javier Monfort García. 13.-Gonzalo Ramón Monfort Cervantes. Suplents: 1.-Juan Andrés Mulet Andrés. 2.-José Joaquín Sendra Más. 3.-Ana María Soler Solé.FIRA DEL LLIBRE: Venda, tallers i danses.

20110508232351-fira1.jpg

La Plaça del Vicari i la de l’Església s’han omplit aquest matí de personal. Les llibreries del poble (José Signes "Panader" i Font) han exposat les novetats i han fet la tradicional venda. L’AMPA del col·legi ha preparat tallers pels menuts, consistents en fer capells de paper de diari. A la plaça contigua, la de l’Església, han ballat les danses els xiquets i xiquetes del grup que ensenya Paca Moll. La Colla de Dolçainers i Tabaleteres de Gata ha amenitzat l’acte.

Al muntage fotogràfic podeu veure alguns moment de l’acte.ELS "AUTOS LOCOS": Alcolaies avall.

20110508235914-autoslocos1.jpg

Dia esplèndit per a presenciar una novetat a Gata: la carrera dels AUTOS LOCOS. Originalitat, com el cotxe i vestimenta dels Quintos 2011; col·laboració amb l’organització, com la Comissió de Festes 2011. Tots per a que fora un èxit i s’ha aconseguit. Èxit de públic i de participació. La baixada de la partida Alcolaies i el carrer Sant Josep es trobava ple de gent. Tots han recolzat la idea. Passar-ho bé mirant l’espectacle.

Uns 20 cotxes, inclós el de la Comissió de Festes i altres gaters atrevits. Participants de molts punts de la comarca, inclús de Benidorm i Benaguasil. L’organització ha estat contenta, de segur. I el bar muntat pels membres de la Comissió ha ajudat a fer més gent, més festa, més poble.

Al muntatge fotogràfic d’aquesta entrada i al de la següent podeu veure els artilugis que s’han preparat a l’efecte, la gent i l’espectacle.SANTS I REFRANYS: Hui dia 9 és Sant Gregori i Sant Isaies.

SANT GREGORI Ostiense naixqué a Itàlia i va morir a Logronyo (c.a.1044). Fou bisbe d’Ostia. Abat del monestir dels sants Cosme i Damián, a Roma. Vixqué alguns anys a Espanya com a legat papal.

SANT ISAIES fou profeta. En temps de Ozías, Jotam, Ajaz i Ezequies, reis de Judá, fou enviat a un poble infidel i peixcador, per a manifestar-li al Déu fidel i salvador, en compliment de les promeses que Déu jurà a David. La tradició dels jueus diu que va morir martiritzat sota el reinat de Manasés, al segle VIII a. C.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos més de maig:
EL MAIG FLORIT FA BON BLAT I L’AGOST FA EL BON MOST.
MAIG HORTOLÀ, MOLTA PALLA I POC GRÀ.

FONTS: www.santopedia.com i www.xtec.cat.EL CRONISTA...FA 1 ANY: 9 de maig de 2010.

20110509205455-carrers.jpg

Un altre dia recorde què és allò que es publicava fa un any, el 9 de maig de 2010:

- NOMS DELS CARRERS DE GATA A LA REPÚBLICA (Història local) -va ser un article molt llegit per la gent, pel que tenia de curiós i històric-.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 9 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -26-

A la fotografia, el carrer Bisbe Cervera que a la república se li digué carrer Francisco Alcaso. Pertanyia a l’article: "Noms de carrers de Gata a la República".ELECCIONS 2011, 4rt dia de campanya: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG DEL CRONISTA.

20110509213808-vots2.jpg

Us pose dalt totes les votacions (les 16) que fins ara han fet els comentaristes del Blog.

Sabeu tots i els que no ho saben encara estan a temps, que des del dia 21 d’abril poden/podeu votar al sondeig de quants regidors eixiran a Gata de cada signe polític de les votacions del 22 de maig de tots els gaters cridats a les urnes. Fins ara s’han fet 16 votacions.

Ja sabeu: des del blog del CRONISTA DE GATA poden/podeu fer fins el 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters.A GATA TAMBÉ ES JUGA EL CLÀSSIC. DISSABTE 14, GORGOS JUVENIL-XERACO.

20110509221241-copia-de-dscf0731.jpg

A GATA TAMBÉ ES JUGA EL CLÀSSIC.

GORGOS-XERACO, Juvenil: Dissabte 14, 17.30 h.

TOTS AL CAMP DE "LES COSTERES" DISSABTE 14. ES JUGA EL CLÀSSIC A GATA. TERCERA REGIONAL JUVENIL -grup XI-.

El GORGOS JUVENIL se la juga. Si guanya estarà a un punt de proclamar-se campió de lliga 2010-2011.

Partit importantíssim. Després restarà Albalat de la Ribera (fora) i Villalonga (dins l´últim partit).

No s’ho poden perdre. Veure aquests xicons jugar i golejar. Serà un partit difícil, però en casa tindran el factor camp i públic. Hi ha que anar a animar a l’equip. Ara és l’hora del golejador MOLINES, de HUGO, de FELIUET, de QUICO, de JOSÉ, de BENJA, de JAUME, de ALBERTO, de DIEGO, de ELOY, de CANYA, de JUAN, de TOT L'EQUIP que preparen JAUME SERRA i FERNANDO. ¡¡ Ara més que mai !!. Si juguen com ho van fer a Benifairó de Valldigna els tres punts els poden conseguir i donar tota una lliçó de futbol al Xeraco.

Recorden, dissabte a les 17.30 hores: tots al camp a animar al GORGOS JUVENIL. Ho necessiten. Si guanyen es posaran a cinc punts (ara estan a dos i són líders). Seran més líders. Restaran dos partits, que són sis punts. Ho tenen quasi en la mà.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( VI )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Més difícil va ser recollir la documentació de la primera, 1979. Però després 1983 i 1987 em va ajudar a trobar-les l’arxivera municipal, Sílvia Leyda. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2007:

BLOC: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Vicent Torres Monfort. 3ª.-Magdalena Eugenia Mengual Morata. 4.-Vicente Fornés Pérez. 5.-Francisca Signes Signes. 6.-Josefa María Pedro Caselles. 7.-Ángela Mestre Mulet. 8.-Vicente Arabí Signes. 9.-Marina Palomares López. 10.-Domingo Grimalt Casas. 11.-Antonio Mulet Jorro. 12.-Josep Onofre Arabí Signes. 13.-Vicenta Torres Blasco. Suplents: 1.-Teresa Font Costa. 2.-Josep Jeroni Pedro Salvá.

PSOE: 1.-José Diego Mulet. 2.-Vicente Signes Monfort (I). 3.-Linda Patricia Redford. 4.-Antonio José Signes Costa. 5.-María Rosario Soler Pedrós. 6.-Antonio Ribes Monfort (I). 7.-Rosa María Pons Llácer. 8.-Núria Plaza i Caselles. 9.-Ricardo Soler Ferrer. 10.-Silvia Leyda Fornés. 11.-Josefa María Mulet Pedro. 12.-Elena Tent Blasco. 13.-Sebastián Javier Puig Bolufer. Suplents: 1.-Ana Salvá Mulet. 2.-José Juan Ribes Torres. 3.-Miguel Ángel Mulet Ivars.

COALICIÓ VALENCIANA (CV): 1.-José Signes Ferrer. 2.-José Pedrós Ginestar. 3.-Esther Purificación Payá Signes. 4.-Alberto Salvá Boronat. 5.-Ana María Caselles Signes. 6.-José María Boronat Soler. 7.-Antonio Alemany Diego. 8.-Pascual Argudo Monfort. 9.-Sandra Salvá Estrugo. 10.-Aurora Signes Bahamonde. 11.-Vicenta Martínez Orts. 12.-Diana Lorenza Ortiz Zapata. 13.-David Signes Pérez. Suplents: 1.-Vicente José Reig Mulet.

PP: 1.-Ana María Soler Oliver. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-Antonio Pons García. 4.-Jesús Ángel Palacios Torres. 5.-Carolina Calles Gómez. 6.-María Jesús Salvá Monfort. 7.-Antonio Oliver Monfort. 8.-Miguel Ángel Diego Pedro. 9.-María Elena Salvador Feliu. 10.-Francisco José Puig Bolufer. 11.-Luis Crespo Font. 12.-Rosa Femenía Roselló. 13.-Vicente José Grimalt Bolufer. Suplents: 1.-Miguel Miñana Noguera. 2.-María Josefa Vives Costa. 3.-Miguel Ángel Grimalt Escortell. 4.-Analía Graciela Pascual Noguera.MIRADES URBANES: cartells de tot tipus...

20110509225355-dscf1865.jpg

La mirada urbana és actual. Diumenge dia 8 va ser la Fira del llibre. El cartell penjat a un dels balcons de la Plaça de l’Església -Ca Pedro Llisinta" contrastava amb els dos de la campanya electoral. A un -el més llunyà a la foto- posava "Confia amb Ana Mari PP Gata de Gorgos" i a l’altre -el més a prop de la foto- "Per què guanye Gata Socialistes Gata" i a l’altre costat "Per què guanye el teu poble". I al carrer La Bassa el cartell -com ja és habitual- del Bloc. I així anem. Cartells de tot tipus...els que inunden Gata aquestos dies. Una altra mirada urbana.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -389, la d'ahir diumenge-

20110509231750-copia-de-escola68.jpg

PER MIRAR LA FOTO EN GRAN PUNXEU ACÍ.

La primera foto antiga que pose hui correspon a ahir diumenge. Imatges guardades a la retina de quan es va inaugurar les escoles ens donen aquestos paisatges urbans. Des de la Plaça de l’esglèsia cap al pont i Alcolaies es veu la vista de finals dels anys 50 del segle XX. Un matxo i un carro per mitat de la costera; uns obrers fent els pilarets del pont; les baranetes que separaven les dues parts del carrer Penyó; les cases baixetes.

La imatge correspon a la col·lecció de la construcció i inauguració de les escoles, Grup Escolar "Santíssim Crist", que es va fer el 6 d’agost de 1958.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -390, la de hui dilluns-

20110509233448-copia-de-escola64.jpg

COM TAMBÉ VAL LA PENA AMPLIAR-LA, PER VEURE-LA MÉS GRAN, PUNXEU ACÍ.

I ens posem ja al dia. També de la mateixa col·lecció aquesta imatge des de les baranes del pont. Es veu allà al fons el pont de la via. No ha canviat massa la visió, excepte que ara està l’altre pont urbà, al que diuen també "del colesterol". Però el què si que ha canviat és el paisatge vegetal de l’esquerra de la foto. "El riuet" li deiem nosaltres, que anavem a jugar per ahí baix. I mireu les baranes del pont, encara no tenien l’enreixat que es posaria més tard.SANTS I REFRANYS: Hui dia 10 de maig és Sant Joan d'Àvila i Sant Job.

SANT JOAN D’ÀVILA naixqué a Almodóvar del Campo (Ciudad Real) en 1500 i va morir a Montilla(Córdoba) en 1569. Va ser canonitzat en 1970. Fou confessor i prevere. Va recórrer tota la regió dela Bètica predicant a Crist i, després d’haver estat acusat injustament d’heregia, fou recluit en la pressó, en la qual escrigué una part important de la seua doctrina espiritual. És el patró del clero espanyol.

SANT JOB era un dels patriarques d’Israel. Varó d’admirable paciència,
vixqué al país de Hus. El Diable el posà a prova amb permís de Yavhé
causant-li desgràcies com enfermetats, morts del seu ganao, pobresa, i
inclús la mort dels seus fills. Tot ho aguantà sense perdre la fe.

Pel que fa al refranyer, en tinc dos per ahui de maig:
MAIG BOIG, FESTES MOLTES I PA POC.
MAIG HUMIT, FA AL LLAURADOR RIC.

FONTS: www.santopedia.com; www.elrefranyer.com i www.astrogea.org.EL CRONISTA...FA 1 ANY: 10 de maig de 2010.

20110510212347-cine.jpg

Us recorde ara les cròniques d’aquell dia, tal com hui de l’any passat:

- BLOG DEL CRONISTA DE GATA: 1.000 VISITES EN UN MES.

- CINE D’ABANS A GATA -també sigué aquest un bon reportatge del record.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 10 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -27-

A la fotografia, la foto i l’encapçalament del reportatge del cinema gater.EN DOS DIES, EL BLOG SUPERA LES MIL VISITES !!. JA ESTÀ PER LES 35.200 ENTRADES.

Si diumenge 8 comentava que superava el blog del CRONISTA DE GATA les 34.000 visites, hui s’han superat les 35.200. Ara en concret ja està per les 35.000. Sens dubte, cada dia pren més interés la política local, a través del sondeig, de les presentacions, de conéixer com va tot. El futbol juvenil de Gata és un altre punt de mira dels gaters. Les fotos antigues i altres reportatges fan que passen tan ràpides.PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MANEL ARCOS: LA SENDA DELS LLADRES.

20110510213740-senda-dels-lladres.jpg

Divendres 13, a les 19.30 hores. Tindré l’honor de presentar aquesta obra històrica. Us convide a tots per mig del blog.

El proper Divendres, 13 de maig, a les 19.30 hores a la Biblioteca de Gata es presentarà el llibre "LA SENDA DELS LLADRES: BANDOLERISME ALS VOLTANTS DE LA SERRA DE MOSTALLA (1806-1839)" de l’historiador Manel Arcos.
A l’acte intervendrà, a més del propi autor, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata de Gorgos.
L’obra, guardonada amb el XV Premi d’investigació històrica Francesc Ferrer i Pastor, tracta la vida dels bandolers del segle XIX, i conta episodis d’aquests personatges poc coneguts, alguns situats a Gata.

Aquesta és la presentació que es pot descobrir al blog de la BIBLIOTECA. L’enllaç el teniu a la columna de la dreta d’aquest blog.

Ja ho sabeu. Abans d’anar a sopar i als mitins...A REBRE UNA MICA DE CULTURA, de la que tan necessitada està el nostre poble.

Imatge extreta del cartell el·laborat per la BIBLIOTECA, sobre la presentació i que podeu veure al blog i al facebook de la mateixa.

 DEMÀ XERRADA A L'ESCOLA SOBRE ELS CONFLICTES A CASA

Demà dimecres, a les 15 hores, en la Biblioteca del col·legi "Santíssim Crist" tindrà lloc una xerrada sobre "CONFLICTES EN CASA, QUÈ FER?". L’acte està organitzat per l’AMPA del centre dins del programa "EDUQUEM EN VALORS" amb la col·laboració del Col·legi i del SPE A-11. La ponent serà la pedagoga Cristina Gómez. Dona’t l’interés que aquest tema té per els pares, independentment de l’edat, l’organització us convida a participar.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( i VII ).

Acaba ací aquesta sèrie en la qual he recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Difícil ha estat recollir la documentació de la primera: 1979. Gràcies a Sílvia Leyda, l’arxivera municipal, em va facilitar la llista completa del CD de 1979 i la resta de 1983 i 1987. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2011:

PP: 1.-Ana María Soler Oliver. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-José Guillermo Cholbi Sart. 4.-María Rosa Simó Pedrós. 5.-Juan Bernardo Pedrós Taléns. 6.-Salvadora Caselles Pedro. 7.-Jesús Ángel Palacios Torres. 8.-Rosa Femenía Roselló. 9.-Rosa Guillem Company Segura Doménech. 10.-Johannes Peter Jozef Hueber. 11.-Vicente José Grimalt Bolufer. 12.-Mª Magdalena Góngora Villarubia. 13.-Luis Crespo Font. Suplents: 1.-Constantin Dirk Willem Farmache.

PSOE: 1.-Vicent Font Leyda. 2.-Vicente Gabriel Pineda Costa. 3.-Francisca María Andrada Mulet. 4.-Angela Jade Dickinson. 5.-Josefa María Mulet i Pedro. 6.-Yolanda Doménech Colón. 7.-Rafael José Plaza Caselles. 8.-Linda Patricia Redford. 9.-Antonio José Signes Costa. 10.-José Luis Caselles Signes. 11.-Ana Salvá Mulet. 12.-Salvador Perelló Fornés. 13.-Jesús Antonio Gabriel García Soler. Suplents: 1.-Miguel Soler Torres. 2.-María Encarnación Signes Andrada. 3.-José Ginestar Diego.

BLOC: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Magdalena Eugenia Mengual Morata. 3.-Joan Vicent Vallés Roselló. 4.-Jaume Boronat Monfort. 5.-Roser Soler Signes. 6.-Joan de Déu Fornés Pérez. 7.-José Antonio Montaño Burguillo. 8.-Josefa María Pedro Caselles. 9.-María Josefa Monfort Caselles. 10.-Josefa Boronat Pedrós. 11.-Rosa Salvá Oliver. 12.-Juan Arabí Signes. 13.-Jaume Leyda Arabí. Suplents: 1.-Josep Onofre Arabí Signes.

CV: 1.-José Signes Ferrer. 2.-José María Boronat Soler. 3.-Josefa Diego Serrió. 4.-María Vicenta Fornés Mulet. 5.-Raquel Diego Bolufer. 6.-Pablo Fornés Roselló. 7.-Ángela Mestre Chaveli. 8.-Josefa Grimalt Ginestar. 9.-Vicente Pons Monfort. 10.-Antonio Alemany Diego. 11.-Rosario Ronda Sala. 12.-Vicente José Reig Mulet. 13.-Francisco Grimalt Diego. Suplents: 1.-David Signes Pérez.

Aquestes persones són les últimes i seran les primeres el 22 de maig. Ahí sabrem de veritat la votació del poble de Gata sobirà...SORT A TOTS.GRANDÍSSIM PARTIT: GORGOS JUVENIL-XERACO. Dissabte 14. 17.30 h. Tots allí.

20110510223916-d0pcvao-p4wk0hztbq.jpg

RECORDEU: A GATA TAMBÉ ES JUGA EL CLÀSSIC. GORGOS-XERACO, Juvenil: Dissabte 14, 17.30 h. Estem a quatre dies del gran aconteixement esportiu de Gata.

TOTS AL CAMP DE "LES COSTERES" DISSABTE 14. ES JUGA EL CLÀSSIC A GATA. TERCERA REGIONAL JUVENIL -grup XI-.

Hui dimarts, a la vegada que us torne a fer memòria, vull fer-me resó d’un fet que ja va ocórrer a la primavera de l’any 2002, fa nou anys, quasi res!. Molts xicons dels que hui formen part del GORGOS JUVENIL, van ser CAMPIONS DE LLIGA sent BENJAMINS "B". I qui els entrenava?. MANOLO "el Poli" i RAFA "el carter". Per això, MANOLO no es perd cap partit dels juvenils, perquè veu el reflexe d’aquells campions i l’alegria com juguen i ha vist l’evolució d’aquells xcavals ara convertits en homes.

Ací teniu hui la foto que us portarà molts bons records. L’ha posada al Tuenti Juan Pons Salvá, al qual li agraix ja de bestreta la iniciativa. Això vol dir alguna cosa...VAN A PER TOTES i per això volen recordar que ja van ser CAMPIONS DE LLIGA 2001-2002.

Us detalle alguns dels noms i podreu veure que seguixen "donant guerra" al futbol i de quina manera...estan a punt de ser campions però ara JUVENILS.

De esquerra a dreta...MANOLO, policero (preparador i amb l’uniforme). Paco Signes Arabí(que ja no juga), Miquel Vives Herrero -que sí que juga-, Lucas León -també-, Fran Carreño Bolufer (que ja no juga tampoc), Fran Carreño Pinedo (Tampoc juga), Sergi Ferrer Monfort (que no juga) i RAFA, el carter, aventurer i preparador.
Agatxats, d’esquerre a dreta: Eloy (jugador juvenil hui), José Andrés Llopis Signes(que ja no juga), Juan Pons Salva (juga ara al juvenil i ell es el que ha penjat la foto al tuenti....), Hugo Ribes Simó (un gran jugador ara), David Molines Salvà (el crack i golejador), Vicent Pons Signes (que ja no juga) i José Caselles Signes "Carrete" (un altre gran jugador actualment).

Recorden, dissabte a les 17.30 hores: tots al camp a animar al GORGOS JUVENIL.MIRADES URBANES: ¡¡Calentura a tota hora !!

20110510232420-dscf1341.jpg

Una mirada urbana pel carrer Nou. Una de les famoses penyes festeres del poble de Gata ésla que ací s’anomena "La calentura". Ja arribant al final del carrer té la seu. El groc, verd i blau...són els colors i el cartell de "La calentura". Una mirada més i avant. I el cartell està tot l’any, a tota hora.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -391-

20110510233708-copia-de-escola62.jpg

PER VEURE AMB MÉS DETALL LA FOTOGRAFIA PUNXEU ACÍ.

A bona hora i abans de la mitjanit. La foto antiga de hui torna a ser de la col·lecció de quan s’inaugurà les escoles, per l’agost de 1958. Les imatges mostren com estaven les cases del penyó i la barana del pont. Una altra visió. Al fons es veuen perfectament els "casots" de la plaça. Com vegeu, inclús estan els cabassets dels obrers per terra, arreglant-se les baranes. Mireu cases i teulades del Penyó. Mireu les cases del frontó. Observeu la sombra que fa l’edifici, no acabat del tot, del "Colegio" que s’anomenava al Centre Parroquial "Verge del Carme".SANTS I REFRANYS: Hui dia 11 és Sant Francesc de Geroni.

SANT FRANCESC de Geroni fou un sant italià (1642-1716) canonitzat en 1839. Religiós jesuïta fou sacerdot. Es dedicà a Nàpols a predicar missions populars i estar al servei pastoral dels marginats.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos de maig:
A BONA HORA VINGA EL MAIG, EL MILLOR DE TOT L’ANY.
SEMBRA JOLIVERT PEL MAIG I TOT L’ANY EN TINDRÀS.
 
FONTS: www.santopedia.com i variats.


EL CRONISTA...FA 1 ANY: 11 de maig de 2010.

20110511211219-fotofut.jpg

Hui recorde quins reportatges vaig publicar al blog fa just un any:

- COM ERA GATA AL 1932, ANY DE REPÚBLICA.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 11 de maig.

- DES DE DEMÀ 12 DE MAIG NOVA SECCIÓ. Aquesta era la de: "Com es va fer...".

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -28-

A la imatge, la foto antiga que vaig publicar sobre el Gorgos C.F. de principis dels anys 70.ELECCIONS 2011: A 11 DIES DE LES VOTACIONS.

Al respecte dels comentaris que es fan, hi haureu observat que n’he eliminat prou dels votants, que contenien algunes paraules o frases que s’en eixien del debat polític, amb el respecte i seny que tenim que tindre els gaters per a tots els candidats, els 52 dels quatre partits i els seus suplents.

Per tant, us pregaria que d’ara al final de les votacions -ja ho vaig dir al principi- es llimitareu a posar els vots, posar els regidors que trobeu vosaltres que formaran la Corporació i si comenteu alguna cosa dels candidats o dels partits fer-ho amb tot el respecte del món. Ells són persones com nosaltres i moltes vegades els podem ofendre amb els nostres comentaris, per molt que estiguen en política "local" i intenten treballar per al poble.

Fixeu-se que aquest blog és del CRONISTA, que deu contar cròniques, així i tot pretén ser seriós amb tots, amb els usuaris, amb els que el lligen i amb els que no.

GRÀCIES per entrar i per seguir ahí...a l’altra part de la pantalla d’algun ordinador de Gata o del món. 

SI VOLEU SEGUIR DEIXANT LES VOTACIONS PER AL SONDEIG RESTEN 9 DIES PER AL 20 DE MAIG.DISSABTE A LES 17 H.: GORGOS JUVENIL-XERACO.

JA QUEDA MENYS...Dissabte gran partit de JUVENILS a GATA.

RECORDEU: A GATA TAMBÉ ES JUGA EL CLÀSSIC. GORGOS-XERACO, Juvenil: serà dissabte 14, a les 17 h, no a les 17.30 com us posava. Estem ja a tres dies del gran aconteixement esportiu de Gata.

TOTS AL CAMP DE "LES COSTERES" DISSABTE 14. ES JUGA EL CLÀSSIC A GATA. TERCERA REGIONAL JUVENIL -grup XI-, Gorgos-Xeraco.

Pel que sabem i els comentaris que fan al Tuenti els jugadors i el mateix preparador, viuen amb intensitat i cert nerviosisme les hores prèvies al gran partit. Això és senyal de que desitgen la victòria, jugar i agradar als gaters.

PODEN I DEUEN GUANYAR. Recordeu, dissabte a les 17 hores: tots al camp a animar al GORGOS JUVENIL.LA PENYA DEL BARÇA DE GATA FESTEJA LA CONSECUCIÓ DE LA LLIGA.

20110511232837-dscf1983.jpg

PER VEURE UNA ALTRA FOTOGRAFIA DE LA PENYA PUNXEU ACÍ.

L’alegria va per barris. Si l’altre dia la Copa la festejava la Penya del Reial Madrid al carrer Trossets, ara la Penya del Barça ubicada al carrer Sant Miquel ha celebrat i amb força la consecució del títol de lliga 2010-2011, al empatar aquesta nit amb el Llevant al Ciutat de València. Una lliga, seguint les paraules de Josep Guardiola, és més regular, costa més, té més partits...I el 28 de maig a per la Champions.

Moltíssimes seguidors s’han acostat a la Penya, han brindat, s’han tirat traques, s’ha begut amb sidra i xampanya i s’ha vist l'alegria desbordada. Dos hores després del títol de lliga, els coets encara sonaven al cel gater.

Ací us deixe una foto dels barcelonistes gaters. Aquestes imatges les ha captades Verónica Vives.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -392-

20110511235256-copia-de-escola66.jpg

SI VOLEU VEURE EN GRAN LA FOTO, PUNXEU ACÍ.

Seguisc amb la sèrie que tan cuidadosament manà fer i guardar per a la història gatera l’alcalde Vicente Mulet. La sèrie de la inauguració de les escoles, a l’agost de 1958. Però els preparatius es veuen molt bé a aquesta fotografia. Vegeu al mig del pont a un home amb un cabàs i girant-se cap al càmera, que ara mira cap a les escoles. Es pot veure Ca Pepet el Practicant en primer terme a la dreta, després del pont. Les barandilles del pont. I a la dreta de la fotografia acondicionant la baixada cap al carrer Penyó i les baranetes, que ara ja no existixen.SANTS I REFRANYS: Hui dia 12 és Sant Pancraci i Sant Doménec de la Calçada

SANT PANCRACI de Roma (290-340) fou màrtir a Roma, quan era un adolescent, tan sols 14 anys, per la seua fe en Crist. va ser soterrat a la via Aurelia, a dos miliaris de la Urbe. El papa san Símaco alçà una cèlebre basílica sobre el seu sepulcre i el papa sant Gregori I Magne convocava sovint al poble al voltant del mateix sepulcre, per a que reberen el testimoni del vertader amor cristià. Hui es commemora la sepultura d’aquest màrtir romà del segle IV. A més és el patró dels pastelers.

SANT DOMÉNEC de la Calçada porta el nom del poble. Naixqué a Viloria de Rioja i va morir al poble nomenat (1019-1109). Fou ermitany, monjo i prevere. Disposà ponts i camins empedrats per a ús dels peregrins jacobeus i, mogut per la seua immensa pietat, va construir també un hospital de peregrins, provist de sales destinades a socorrer-los. Es patró dels ingenyers de camins, canals i ports.
Pel que fa al refranyer, pose dos refranys de la primavera:
AIGUA DE PRIMAVERA, SI NO ÉS TORRENCIAL, OMPLI LA PANERA.
MOLTA FLOR DE PRIMAVERA, BONA TARDOR ESPERA.
 


EL BLOG TÉ JA 36.000 ENTRADES

Així és. No passen tres dies sense que tinga que anunciar que ja n’hi ha mil mes. Mil entrades buscant la informació, les cròniques, les fotografies antigues, tot allò que interessa de Gata.

Gràcies a tots i a seguir...EL CRONISTA...FA UN ANY: 12 de maig de 2010

Hui fem memòria d’allò que publicava el Cronista el dia 12 de maig de l’any passat:

- XERRADA DEMÀ DIJOUS 13 SOBRE ANORÈXIA I BULÍMIA.

- COMENCEN LES OBRES DEL PLAN E (II fase) A GATA.

- INAUGURACIÓ DIVENDRES 14 DEL PARC DE LES VORERES DEL RIU.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 12 de maig.

- ¡¡ NOVA SECCIÓ !! HUI COMENÇA: COM ES VA FER...?

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -29-.ELECCIONS 2011: UN TERRATREMOL I UNA LLIGA DINS DE LA CAMPANYA

Ahir mitins de CV -presentació de candidatura- i PP (El Pati). Hui, dol per les víctimes de Lorca i demà, el PSOE a El Pati i CV a la Placeta de Sant Antoni.

Els quatre partits que concorren a les eleccions locals es van veure afectats ahir i sobretot  hui pels dos aconteixements del dia. Un dolent i trist i l’altre alegre i rialler. Per una part, es van veure afectats per la notícia del dia a Lorca, el terratremol que va deixar vuit morts, quantiosos ferits i moltes perdues materials. Des del blog del CRONISTA DE GATA les meues sinceres condolències per al poble lorquià i murcià. Per altra part, la consecució del títol de lliga per part del Barça.

Ahir vesprada, quan ja rodava el baló de la lliga, Pepe Signes Ferrer, conegut popularment com a "Buc" presentava la seua candidatura als alts del Bar Martí. Mentre, a l’altra punta del poble, a la Font del Riu (Bar El Pati) el PP de Ana Mari (candidata Ana María Soler Oliver) presentava les seues propostes per a la legislatura i feia balanç dels quatre anys passats.

Hui, per acord del PP, PSOE i EU, s’han suspés tots els actes electorals amb solidaritat i per condol de les nou víctimes del terratremol de Lorca (Múrcia).

Demà li torna a tocar el torn a El Pati amb el PSOE de Vicent Font. Amb una "Xarrada Programa Electoral". El candidat i Vicent Pineda parlaran. I Pepe Signes "Buc" anirà a la Placeta de Sant Antoni, a la zona del Raval. I també demà per als joves , el PP anirà al Pub La Via -lloc on es concentren molt joves del poble en edat de votar-. Ahí es suposa parlaran d’aquesta parcel·la, dels joves.  

El Cronista de Gata, Miguel Vives.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -393-

20110512234133-copia-de-image0.jpg

Està clar que el camp era el dels canyissos que dien estava cap a la Carretera de Xàbia. Els tres jugadors gaters -el de la gorra té planta de ser el porter- estan davant la càmera amb distinta indumentària. Poc més conec de la foto que hui és esportiva i de futbol.SANTS I REFRANYS: Hui, 13 de maig, és la Mare de Déu de Fàtima i Sant Pere de Regalado.

20110513215131-copia-de-image0-53.jpg

Es celebra hui la Memòria de la Benaventurada VERGE MARIA DE FÀTIMA, a Portugal. A la localitat d’Aljustrel, la contemplació de la Verge suscita en molts fidels, malgrat les adversitats, l’oració pels pecadors. Conegueu la història dels Pastorets de Fàtima.
Abans a Gata es feia processó amb la imatge que està a l’església al l’església al segon altar de la dreta, entre les imatges del Cor de Jesús i Jesús Natzaré. Us he posat la imatge antiga que ja va eixir a la sèrie de "Fotografies antigues" de la processó al pas pel carrer Signes, quan xiquets vestits de pastorets portaven les cintes, als anys 50 i 60.

SANT PERE de Regalado. Naix en 1390 a Valladolid. Mor a Aguilera en 1456.
És canonitzat en 1746. Religiós de l’Orde de Frares Menors Franciscans.
Prevere amb molta humiltat, fundà dos convents, per a que en ells
vixqueren sols dotze germans solitaris. És patró de Valladolid i té una
església dedicada a ell.

Pel que fa al refranyer, us pose aquestos dos de la primavera:
UNA FLOR NO FA ESTIU, NI DUES PRIMAVERA
PRIMAVERA ARRIBADA, OVELLA ESQUILADA

FONTS: www.santopedia.com i http://refranyer-tematic.blogspot.com.ATENCIÓ: ¡¡ DEMÀ ÉS EL GRAN DIA: GRAN PARTIT !!. Gorgos Juvenil-Xeraco.

Demà és el gran dia. A les 17 hores tots anirem al camp a presenciar el partit que por donar quasi una lliga al GORGOS JUVENIL, perquè confiem amb els xicots que han estat tot l’any portant el nom de Gata ahí dalt. Moltes jornades líders i ara també. Ho tenen que demostrar.

Ja sabeu al camp de "Les Costeres" demà.EL CRONISTA...FA UN ANY: 13 de maig de 2010.

Faig en titulars el resum diari de les cròniques de fa just un any 13 de maig de 2010:

- DISSABTE 15, PROCESSÓ IMATGE NOSTRA SENYORA DEL VALLE (Argentins).

- DEMÀ DIVENDRES 14, APLEC DE PENYES BARCELONISTES I 25 ANIVERSARI DE LA PENYA DE GATA.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -30-.

 EL SEMINARISTA XABIENC JUAN SIVERA SERÀ ORDENAT DEMÀ DIACON.

20110513221511-juan.jpg

Fa la Pastoral a la parròquia de Gata. Demà eixirà un autobús des de Gata cap a Godella

El seminarista xabienc, Juan Sivera Henarejos, de 23 anys, veí de Duanes de la Mar de Xàbia, serà ordenat diacon demà dissabte 14 en un acte que començarà a les 11 hores a l’església del Seminari Major de Godella.

Des de Gata està previst que ixca un autobús que posa la parròquia. Des del seu poble, Xàbia, també eixirà un altre autobús.

Juan Sivera és molt conegut entre els joves i els júniors, així com per molts parroquians de Gata. Ja fa dos anys que està a Gata i s’ha guanyat l’estima de tots.

Recentment, el Dia del Seminari, va dir unes paraules. Ara amb la nova direcció ja podrà dir homilies i fer algunes coses més elevades, restant-li sols el pas de ser ordenat sacerdot que serà l’any que ve 2012.

A la fotografia, vegem a Juan el dia de Sant Antoni de l’any passat, a la bendició dels animals, a la Plaça de l’Església, junt amb el rector pàrroco En Santiago Bohigues Fernández.    FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -394-

20110513223150-copia-de-image0-60.jpg

Completant la foto que us presentava ahir de futbol i ja que estem a la vespra d’un partit importantíssim per a que el GORGOS juvenil puga ser campió, podeu veure tot l’equip complet. Com vegeu és molt antiga la foto i per això no es veu clara. Es poden veure els canyissos darrere també. Les cintes o les boines eren típiques dels jugadors d’aquells temps.SANTS I REFRANYS: Hui dia 14 és Sant Maties

SANT MATIES va ser apòstol. Mort a Colchis (Georgia) l’any 80 màrtir. Va seguir a Jesús des del bateig de Joan Baptista fins el dia en que Crist pujà al cel, i per aquesta raó, després de l’Ascensió del Senyor, fou posat pels apòstols en el lloc que havia ocupat Judes, el traidor, per a que, formant part del grup dels Dotze, fora testimoni de la resurrecció.

Pel que fa al refranyer us en pose dos del sant de hui, Sant Maties:

PER SANT MATIES, S’IGUALEN LES NITS AMB ELS DIES.

PER SANT MATIES CANTEN ELS OCELLS LES SEUES ALEGRIES.

FONTS: www.santoral.com i variats.EL CRONISTA...FA UN ANY: 14 de maig de 2010.

20110514162141-voreres.jpg

Recordem ara les notícies que publicava fa un any, el dia 14 de maig de 2010:

- DEL 14 AL 30 DE MAIG, EXPOSICIÓ "ENCAIXATS" (ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL "ANTONI VIVES").

- INAUGUREN LES INTERVENCIONS A LES VORERES DEL RIU GORGOS: AL VIAL I AL RAVAL.

A la imatge, l’enunciat i la foto de l’any passat sobre la inauguració.

 SANTS I REFRANYS: Hui dia 15 és Sant Isidre llaurador.

20110515001818-dscf1988.jpg

Comencem el dia passant poc més d'un quart de la mitjanit per raons d’agenda. Dia 15 de maig és la festa de SANT ISIDRE llaurador.

A Gata hi ha una imatge amb rajoletes al començament del carrer Teulada del sant patró. És molt coneguda la Fira de Sant Isidre a Madrid. Pel que fa a Gata, les veïnes del carrer li resaven abans la novena i li encenien la llumeta.

¿Però qui era aquest sant, quan va viure, que va fer?. Llaurador madrileny naixqué l’any 1080 i va morir en 1130. Fou canonitzat l’any 1622. És el patró dels llauradors i de Madrid. Va destacar per la seua pietat i la seua generositat.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos de Sant Isidre, la festa de hui:

PER SANT ISIDRE, EL MELONAR NI NASCUT NI PER SEMBRAR.

SANT ISIDRE LLAURADOR S’EMPORTA LA PLUJA I PORTA EL SOL.

A la imatge, la "capelleta" del carrer Teulada de Sant Isidre llaurador. Si s’adoneu una de les rajoletes del conjunt és del pis i no del dibuix del sant i el paisatge.

FONTS: www.santopedia.com i http://tionia1.pangea.org.

 

 EL CRONISTA FA...UN ANY: 15 de maig de 2010.

20110515003650-ignasi.jpg

Recorde ara quins articles vaig publicar l’any passat per ara, el 15 de maig de 2010:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 14 de maig (ahir divendres).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -31-, corresponent a ahir divendres 14.

- APLEC DE PENYES BLAUGRANES I 25 ANIVERSARI DE LA PENYA DE GATA ( I ): Els quatre presidents.

- APLEC DE PENYES BLAUGRANES I 25 ANIVERSARI DE LA PENYA DE GATA ( II ): recepció oficial.

- EL XABIERO-GATERO IGNASI CARDONA TORRES GUANYA LA VII PUJADA AL HOTEL BALI DE BENIDORM.

- ELS ARGENTINS RESIDENTS A GATA FESTEJEN A LA MARE DE DÉU DEL VALLE.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -32-

A la foto, l’atleta mig xabiero (per part de pare) mig gatero (per part de mare), IGnasi Cardona Torres.PLUJA DÈBIL I BOIRA: 3 litres a Gata hui.

Ha tornat a ploure quasi inesperadament. Ahir tot el dia feia un sol de justícia i per la nit, al voltant de les 22 hores el cel es tornà nuvolat -tal vegada per tanta calor- i començà a ploure. A la mitjanit era quan més plovia. La pluja suau i dèbil continuà fins les 10 del matí. Tres litres per metre quadrat ha plogut el dia de Sant Isidre llaurador. Aquesta vesprada encara molts "llauradors" (ho pose entre cometes perquè són de cap de setmana i poquets) podran sembrar les bajoques, ja que hui és el dia.CELEBREM EL QUART ANIVERSARI DEL BLOG DE LA BANDA.

Despúsahir, dia 13 divendres, el blog germà en tasques informatives i culturals, "Banda Unió Musical de Gata de Gorgos" va complir quatre anys a la xarxa, a Internet, "fent blog, fent banda", com diu sempre l’administració del mateix.

FELICITEM AL BLOG DE LA BANDA pels quatre anys i esperem que nosaltres arribem també a aquesta xifra. Al menys en tenim un ja.

Per altra banda, agraïsc personalment les paraules que em dirigix l’administració com a CRONISTA DE GATA. Us les pose textualment:

"Voldríem fer una menció especial a la Junta Directiva (màxim òrgan d’aquesta pàgina web) així com a certs músics de la Banda que sempre han estat disposats a ajudar-nos. Com no, el nostre Cronista Oficial de Gata, Miguel Vives, un amic i company en aquests afers informàtics des de ben prompte i al qual animem que continue amb el seu Bloc, un referent en informació i història de la nostra localitat".

I ja sabeu a la columna dreta d’aquest blog teniu l’enllaç per a contactar amb el blog de la banda.

GRÀCIES i com dic jo a pel cinqué any.¡¡ NO VA PODER GUANYAR EL GORGOS JUVENIL !!

20110515175247-dscf1995.jpg

Un 0-2, derrota molt dolorosa del Gorgos juvenil front al Xeraco. L’equip de la Safor ho té tot de cara per a guanyar la lliga. Toca recuperar-se anímicament. Expulsen a tres jugadors. L’arbitre i els dos líniers, birlen dos gols i un possible penalti al Gorgos.

No va poder ser. Una desgraciada jugada per un mal entés entre defensa i porter del GORGOS JUVENIL (per la tensió i el nerviosisme acumulats) va propiciar el primer gol del Xeraco a la primera part, que va ser clau. Al descans s’arribava amb la mínima renta per als visitants i a la segona part un penalti "més que rigurós" va acabar amb les aspiracions del Gorgos de conseguir la lliga...a no ser que passe alguna cosa...perquè encara resten dos partits.

Com a incidències: el Xeraco va portar dos líniers. Els van pagar ells. Abans del partit es va guardar un minut de silenci per la tragèdia del terratremol de Lorca (Múrcia).

Al final, els jugadors destroçats anímicament i ara toca recuperar-los. Van ser expulsats Carem, Diego (que estava a la banqueta) i Eloi.

Diumenge que ve toca anar a Albalat de la Ribera i dissabte 28 toca a casa acomiadar-se de la lliga front al Villalonga. Toca guanyar els dos i demostrar que han lluitat fins el final.

Els partit del màxim rival, el Xeraco, són més "bambes" però com diuen "el baló és redó i podria passar qualsevol cosa.

Ara estan a un punt. Xeraco amb 71 punts i Gorgos amb 70. TOT POT PASSAR. El Xeraco rep la pròxima setmana al Benifairó de Valldigna i visitarà a l’últim partit al veí Xeresa.

A la imatge, l’equip juvenil amb la pancarta que va servir per animar-los, abans de jugar el partit.

 

  

 EL PRIMER EQUIP DEL GORGOS ACOMIADA LA LLIGA AMB VICTÒRIA (2-1)

20110515182542-adeupolaca.jpg

Deixa el futbol actiu el capità Miguel "Polaca", després de 15 anys de jugar amb el GORGOS. El president Ripoll li lliura una copa.

A la composició fotogràfica l’equip. El moment de donar-li la copa a Miguel i fotografiat amb el president.

PER A VEURE LA FOTO DE L'EQUIP MÉS GRAN, PUNXEU ACÍ.

Últim partit de la lliga de Segona Regional, grup XV. El partit GORGOS-Atlètic Callosa el va guanyar ahir, en partit jugat després del Gorgos juvenil, l’equip gater i li va poder dedicar la victòria al seu capità MIGUEL "Polaca" que després de 15 anys deixa el Gorgos. El president Ripoll li va lliurar una copa de record.

Pel que fa al partit, començà marcant l’equip de la Marina Baixa, empatà Adrián amb un gran tir i rematà la tasca Isaac d’un xut directe molt ben tirat.

El Gorgos acaba la lliga en el lloc 9 i amb 39 punts, un poc menys de mitja taula. La temporada pròxima més...  ELECCIONS 2011: A una setmana de les votacions: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG.

20110515184959-vots3.jpg

DALT TENIU TOTES LES VOTACIONS (23) QUE FINS ARA S’HAN FET PELS COMENTARISTES DEL BLOG

Sabeu tots i els que no ho saben encara estan a temps, que des del dia 21 d’abril poden/podeu votar al sondeig de quants regidors eixiran a Gata de cada signe polític de les votacions del 22 de maig de tots els gaters cridats a les urnes. Fins ara s’han fet 23 votacions. La cosa està molt igualada com vegeu, malgrat que hi ha algunes votacions molt diferenciades en quant a regidors. Us demane que poseu el nombre de regidors sols...

Ja sabeu: des del blog del CRONISTA DE GATA poden/podeu fer fins el 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters. Gràcies a tots els que estan participant.MIRADES URBANES: ¡¡Si n'hi ha pancartes!!

20110515190724-dscf1992.jpg

La mirada urbana de hui ens porta cap a les Alcolaies. La Costera del Grup Escolar està tota plena de pancartes. Els xiquets i mares van cap a escola i només diuen: ¡¡ Mare meua, si n’hi pancartes !!. D’ací al diumenge 22, ja resta sols una setmana, tots mirarem a la Costera i a la Plaça Nova, els dos llocs on més pancartes i cartells de les eleccions 2011 es concentren.SANTS I REFRANYS: Hui dia 16 és Sant Simón.

SANT SIMÓN naixqué al regne Unit l’any 1165. Va morir a Burdeus (França) en 1265. Fou eremita a Anglaterra, monjo carmelita i rector. Era cèlebre per la seua devoció singular a la Verge Maria.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos -un en valencià i l’altre en castellà-. Són relatius a Sant Isidre llaurador que va ser ahir dia 15:

QUAN SANT ISIDRE ÉS ARRIBAT, TOT EL BLAT JA ÉS IGUALAT.

PARA SAN ISIDRO LABRADOR, VASE EL FRÍO Y VIENE EL SOL.

FONTS: www.santopedia.com i altres.

 EL CRONISTA FA...UN ANY: 16 de maig de 2010.

Hui recorde les publicacions al blog de l’any passat el dia 16 de maig:

- APLEC DE PENYES BARCELONISTES I 25 ANIVERSARI DE LA PENYA DE GATA ( i III ): ...I Manolo va portar la Copa Champions.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 16 de maig.

- COM ES VA FER...?. La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( I ).

- ELS BARCELONISTES DE GATA CELEBREN LA LLIGA ( I ).

- ELS BARCELONISTES DE GATA CELEBREN LA LLIGA!!! ( II ).CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( I ): Bloc-Verds. Coalició compromís.

20110516233028-bloc2011.jpg

( Per ordre alfabètic repassaré de hui dilluns a dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

Primer li toca el torn a BLOC amb coalició amb els Verds.

Ja sabeu tots que el candidat a l’alcaldia és MATIES MONFORT MONFORT.

Anem als mitins. El Bloc-Verds ha passat per les cases la Programació d’Actes Electorals 2011, que són:

Aquesta vesprada -16 de maig- s’ha fet la xarrada-col·loqui a la Font del Riu, al bar restaurant "EL Pati". Demà 17 de maig, dimarts, a les 20 hores, serà a la Placeta del Dipòsit a la urbanització "Gata Residencial". Dimecres 18, a les 19 hores, al saló d’actes al Centre Social, Especial Tercera Edat. Dijous 19 serà a la Placeta de Sant Antoni. L’acte final de campanya tindrà lloc divendres 20 a les 21 hores a la Plaça Nova, amb sopar de "sobaquillo", postre i actuacions sorpresa.

I anem al Programa, que el titulen: "MIRANT AL FUTUR, LES NOSTRES PRIORITATS", destacant sis punts bàsics:

1-Desocupació zero. 2.- Residència per a les persones majors i Centre de Dia. 3.- Comerç i Turisme. 4.- Joventut. 5.- Actuacions urbanístiques, destacant "Gata Residencial". 6.- Noves normes de governança.

Conclouen amb la foto dels candidats i amb el lema: "Persones Honestes per a Governar". "Som com tu".

(Demà dimarts 17 li tocarà el torn, sempre per ordre alfabètic a COALICIÓ VALENCIANA).

- A la fotografia, els candidats del blog, com apareixen als cartells electorals i al programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres !!.¡¡ SUPERANT LES 37.000 ENTRADES AL BLOG !!

Ja superen en més de cent, les 37.000 entrades al blog. Cada quatre o cinc dies tinc que donar compte del fet de passar el millar d’entrades i corren com la pòlvora. Interessa cada vegada més i seguim sumant.

GRÀCIES A TOTS. des del blog, el CRONISTA DE GATA Miguel Vives us dona les gràcies.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -395, la de despúsahir dissabte, 14-

20110516234111-copia-de-parellacomuan.jpg

Reprenc aquesta sèrie, la més vista i sol·licitada del blog. Els dos dies anteriors i hui aniran seguits i per tant us posaré tres fotografies antigues, una darrere l’altra.

La corresponent al dissabte, despúsahir dia 14, és de temàtica religiosa-social. La d’una parella de xiquets de Primera Comunió. No ha variat molt i el pròxim mes, dies 12 i 19, així com al Corpus i al Cor de Jesús, tornarem a veure aquesta imatge. A la imatge, un xiquet vestit de blanc i altre de mariner. La foto si és antiga, però les formes actuals són les mateixes. Va ser publicada a un programa de festes. Ara les parelletes són avegades mixtes, xic i xica.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -396, la d'ahir diumenge dia 15-

20110516235140-copia-de-ermita.jpg

Ja resten tan sols quatre fotos per a 400, una xifra important de fotografies antigues publicades al blog del Cronista de Gata. Totes elles de Gata: paisatges, carrers, gent, moments, actes,...

La que correspon a ahir diumenge dia 15 és referent a l’ermita del Calvari, tantes vegades pintada, fotografiada i recordada. Una sèrie antiga de fotografies de llocsa típics i tradicionals del poble portava també aquesta fotografia. Si ens parem a observar podreu veure que l’ermita en conjunt guarda la mateixa forma, però tans la cúpula, com l’arcada com els voltants no són els mateixos. Aquesta fotografia és ja molt vella. Mireu com miren a la càmera la xiqueta i el xiquet que porten capa i asoma pel costat de l’ermita un home. Hi ha dues capelles junt a l’entrada de l’ermita. Els xiprers estan al costat, però no la pinada que hi ha ara.   FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -397, la foto de hui-

20110516235803-copia-de-mestregotera.jpg

Actualitzem del tot les fotografies antigues. Ara la de hui torna a ser de temàtica escolar, però del record, ja què la imatge és d’abans de la guerra. Francisco Roig Mendoza era per a totes els xiquets el "mestre Gotera". A la foto està amb els xiquets de la seua escola als inicis dels anys 30. La fotografia estava presa a la Plaça de l’Església, a Ca Consuelo. Aquesta va eixir al BIM municipal i era propietat de Juan Escortell Mulet.  SANTS I REFRANYS: Hui dia 17 és sant Pasqual Bailón.

SANT PASQUAL BAILÓN naix a Torre Hermosa (Aragó) l’any 1540 i mor a Vilarreal en 1592. Fou canonitzat en 1690. Era religiós de l’Orde dels Franciscans. Es mostrava sempre diligent i benèvol amb tots, honrà constantment el misteri de la Santíssima Eucaristia amb ardent amor. És el Patró dels Congresos Eucarístics i de les Confraries del Santíssim Sacrament. Al monestir d’Orito (Monfort del Cid), li fan una romeria hui i
es visita la cova del sant.

Pel que fa als refranys, us en pose dos de maig:
FANG DE MAIG, ESPINA D’AGOST. I molt semblant a aquest però al revés:
DÉU ENS GUARDE DE LA POLS DE MAIG I DE LA FANG D’AGOST.

FONTS: www.santopedia.com i altres.EL CRONISTA DE GATA...FA UN ANY: 17 de maig de 2010.

Recorde ara, com cada dia, que es va publicar l’any passat tal dia com hui:

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -33, d’ahir diumenge-.

- COM ES VA FER...?. La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( II ).

- GATEJAR, UNA PROPOSTA DEL GRUP D’INTERCANVI DE LLENGUA.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 17 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -34- de hui dilluns.DIA DE LA MADRE A LA PARRÒQUIA DEL MISSIONER VICENT FONT (Perú)

20110517230410-peruvf5.jpg

El segon diumenge de maig, a la parròquia de Santa Rosa de Lima, al Perú, on està de mssioner el gater Vicent Fot i Pedro es va celebrar el DIA DE LA MADRE. Al centre Educatiu, del qual, al blog ja s’ha parlat d’ell, també es va participar. Ho van fer el pàrroco Vicent Font, els professors, els alumnes i, per suposat, les mares dels alumnes, les quals van ser guardonades per un dia.

Es van realitzar nombres artístics amb els xiquets.  Això demostra, una vegada més, l’avanç que té el projecte, que té com a objectiu fer la vida un poc més digna a aquelles famílies.

L’acte s’ho mereixia i sols mirant la cara de felicitat dels xiquets i les seues mares, "nos muestra que estamos haciendo lo que Dios quiere" deia el comunicant peruà. És graciós el que diu: "no sabemos que cara expresaba más felicidad la de las mamás de los niños o la del Padre Vicente, al que se le caía la baba viendo las sonrisas de los niños y padres de familia".

Seguix el comunicant parlant de Vicent Font i les seues xerrades: "un niño le preguntó: ¿padre, y cual es la voluntad de Dios? El padre Vicente dijo que en su tierra, en una ciudad llamada Dénia, hay una tumba de un sacerdote llamado el “Pare Pere” dónde en su idioma dice “Fem lo que Deu mana, i que mana Deu?, que amem de bona gana¡ “Hagamos lo que Dios manda, y qué manda Dios? Que amemos de buena gana¡".

És tota una lliçó. I acaba dient el comunicant: "Esperamos desde la comunidad educativa y cristiana del colegio parroquial de los pueblos jóvenes que todos ustedes también experimenten la alegría al ver la alegría de estos niños".

Al muntatge fotogràfic podeu veure a Vicent Font, a mares i pares i als xiquets al festivalet que van muntar el DIA DE LA MADRE, a la parròquia Santa Rosa de Lima, en la qual el nom de GATA i el Santíssim Crist del Calvari estan escrits en lletres de foc.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( II ): Coalició Valenciana.

20110517232044-dscf1833.jpg

( Per ordre alfabètic repasse fins dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La segona formació que arriba al blog és COALICIÓ VALENCIANA.

Com tots sabeu el candidat a l’alcaldia és JOSÉ SIGNES FERRER, conegut en el poble per "Pepe Buc".

Just aquesta vesprada ha fet el mitin al bar El Pati, per on han passat ja les quatre candidatures. Després continuaré per la resta de llocs habituals del poble.

Anem al programa. Per les cases s’han repartit els sobres del seu partit així com els programes. La fotografia del candidat a l’alcaldia de Gata de Gorgos per una part i per l’altra els altres dotze candidats. Destaca molta gent jove i nova. I al final es llig: "¡¡En defensa de lo valencià !!. Coalició...¡La solució!".

I anem al Programa. Destaca el programa de CV vuit punts bàsics:

1-Esports i Juventut. 2.-Cultura. 3.-Sanitat i Serveis Socials. 4.-Seguretat Ciutadana. 5.-Serveis. 6.-Indústria i comerç. 7.-Agricultura i Medi Ambient. i 8.-Urbanisme i infraestructures.

(Demà dimecres 18 li tocarà el torn, sempre per ordre alfabètic, al PARTIT POPULAR).

- A la fotografia, els candidats de CV, com apareixen als cartells electorals-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres. Ja tan sols resten per a votar al blog tres dies !!.BIBLIOTECA: UNA ALTRA CAMPANYA DE "BENVINGUTS A LA LECTURA"

20110518232710-biblioteca1.jpg

Divendres es va presentar "LA SENDA DELS LLADRES" de Manel Arcos

La Biblioteca Pública de Gata seguint amb el seu Pla de Foment Lector va convocar, el passat divendres 6 de maig a les 19 hores, als nou nascuts des d’octubre per donar-los la Benvinguda al món de la lectura i la cultura.

La campanya de “Benvinguts a la Lectura” que realitza la Biblioteca de Gata des de l’any 2006 consisteix en fer entrega del carnet de lector de la Biblioteca a tots els bebès de la localitat i regalar-los un llibre. Als pares dels xiquets se’ls explicaren els beneficis per als nadons de fomentar la lectura ja des de ben menuts i se’ls orientà al voltant de com potenciar el gust per la lectura. A més se’ls donà a conèixer tot allò que podien trobar en la biblioteca per ajudar-los en la criança dels seus fills.

Per altra banda, el passat divendres dia 13, a les  19.30 hores a la Biblioteca, es va presentarà el llibre “La senda dels lladres : bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839)” de l’historiador Manel Arcos i Martínez. L’autor va explicar als allí presents els episodis que transcorren en Gata i realitzà una retrospectiva de la història dels bandolers i el bandolerisme en una xerrada molt amena i interessant.

Al muntatge fotogràfic, dalt pares i xiquets a la biblioteca; baix, l’escriptor Manel Arcos i la regidora de Cultura, María Jesús Salvá.

FONT: Text i fotos: Gabinet de premsa. Ajuntament de Gata.ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG. Última setmana, a sis dies de les votacions

20110518000450-vots6.jpg

Dalt teniu totes les votacions fetes fins ara (29) dels usuaris. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. La distribució han anat donant-la d’acord amb el que pensen els votants gaters. Cal ressenyar que la votació: 5 (PP) 4 (PSOE) 3 (Bloc) i 1 (CV), s’ha donat per tres vegades. També que hi ha respostes un poc extremes. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins divendres 20 !!.SANTS I REFRANYS: Hui dia 18 és Santa Claudia i Sant Joan I.

SANTA CLAUDIA va ser una verge màrtir turca. Va ser prostituïda junt a altres verges per ordre del governador. Després van ser tirades a un llac amb pedres lligades al coll. Vixqué al segle II i va morir l’any 303 d.C.

SANT JOAN I era un papa italià del segle VI. Màrtir va morir l’any 526. Sigué enviat pel rei arrià Teodorico com ambaixador de l’emperador Justino de Constantinopla. Fou el primer pontífex romà que oferí la Víctima Pasqual a aquella Església, però al tornar, va ser detés de manera indigna i llançat a la pressó pel mateix Teodorico. Va ser mort a la regió de la Flamínia.

Pel que fa al refranyer, en pose dos de la primavera:

L’HIVERN DÓNA LES CARTES I LA PRIMAVERA FA EL JOC.

MAL HIVERN, PRIMAVERA D’INFERN.

FONTS: www.santopedia.com i variats.EL CRONISTA...FA UN ANY: 18 de maig de 2010

Per tal de refrscar-nos la memòria us pose l’actualitat d’aquell 18 de maig de l’any passat:

- COM ES VA FER...?. La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( III ).

- GATERS AL CIRCUIT D’ATLETISME DE LA MARINA ALTA (Pedreguer).

- DEMÀ...GATA VA SER NOTÍCIA...un 18 i 19 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -35-.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( III ): Partit Popular

20110518235840-escanear0013.jpg

( Per ordre alfabètic repasse fins demà dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La tercera formació que arriba al blog és PARTIT POPULAR.

Com tots sabeu la candidata a revalidar l’alcaldia quatre anys més és ANA MARÍA SOLER OLIVER.

Hui dimecres ha tornat el partit a l’Hotel Avenida a fer el mitin. Demà dijous serà al Corral del Pato a les 18 hores, per als residents de "Gata Residencial" i del Tossal". Divendres 20, últim dia de campanya, hi haurà a la Terrassa del Centre Social a les 20.30 hores, un miting fi de campanya.

Anem al programa. Per les cases també s’han repartit hui els sobres del seu partit així com els programes. Dies abans les fotos de la candidatura portaven la següent llegenda: "Treballant per Gata, Treballant per Tots" "Centrats en tu".

Al llibret electoral, que té molta fotografia a tot color, té a la portada la foto de la candidatura feta als miradors de les Coves Roges. "Centrats en tu" torna a dir. Després a l’interior es pot veure la foto de la candidata Ana María Soler i la presentació que ella fa.

Al ser l’equip de govern d’aquesta legislatura que ja s’apaga, es fa "Balanç 2007/2011. Hem treballat per...". Es detalla el total de subvencions aconseguides per a Gata. Es fa incidència en: Foment del comerç i turisme. Qualitat de vida. Cura del medi ambient. Inversions productives. Educació en qualitat. Aposta per la joventut. Noves i millors zones esportives. Millores en l’estalvi i de servicis. Recuperació del Patrimoni. Projectes ja aprovats.

Finalment, es posen els "Objectius 2011/2015" i posa: "Treballarem en educació, cultura, joventut, esports, residents i festes. A la contraportada tornen les frases de la campanya: "Treballant per Gata. Treballant per tots".

(Acabaré el repàs demà dijous 19. Li tocarà el torn, finalment, per ordre alfabètic, al PARTIT SOCIALISTA -PSOE-).

- A la fotografia, els candidats del PP, com apareixen als cartells electorals i a la portada del programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres. Ja tan sols resten per a votar al blog dos dies, demà dijous i despúsdemà divendres !!.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -399, la d'ahir dimecres dia 18-

20110519234041-copia-de-xiquetgata.jpg

Ara la fotografia també és de temàtica esportiva, però de pilota valenciana. A la imatge, un dels saques preferits del "Xiquet de Gata". Aquest era el seu nom esportiu. Ell era Gabriel Mulet Pons. Vivia al carrer Paet, just davant del trinquet familiar que encara està en ús. 

Aquesta fotografia així com altres del Xiquet de Gata junt a altres pelotaris famosos i trinqueters, va eixir al reportatge dedicat a ell en un programa de festes.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 4 0 0 -de hui-

20110519235204-copia-de-image0-36.jpg

I arribe a la fotografia antiga 400. Ja són moltes i variades les que han anat passant pel blog del CRONISTA DE GATA. De distinta temàtica, però sempre recordant moments, llocs, persones, carrers, festes, de Gata.

Hui és una fotografia un tant especial, com ho es l’ocasió. La temàtica és social i educativa. Un acte que va marcar una època i una etapa que encara perdura. Ho he parlat moltes vegades al blog. L’acte al pati del Grup Escolar eren els prolegòmens de la inauguració del col·legi "Santíssim Crist". Vegeu com van entrant al recinte centenars de persones i el cordó de seguretat fet d’ornamenta floral.

Ara el pati també és testimoni de molts actes, com ho va ser aquella vegada del 6 d’agost de 1958.ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG. Última setmana. A quatre dies de les votacions.

20110519001708-vots77.jpg

Us torne a posar hui -ja passada la mitjanit entre dimecres i dijous- les votacions fetes fins ara (42) dels usuaris del blog. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors. L’últim dia, divendres 20, us posaré el percemtatge resultant d’aquestes votacions tan igualades pel que fa al sondeig.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins divendres 20 !!.SANTS I REFRANYS: Hui dia 19 és Sant Pere Celestino i Sant Ivo

SANT PERE CELESTINO va ser un altra papa sant molt breu en el seu pontificat. Vixqué al segle XIII. Era ermitany i va morir al 1296. Tenia fama de santitat sent ermitany. Quan tenia ja 80 anys va ser elegit papa, prenint el nom de Celestino V, però al mateix any renuncià a l’oficio i va preferir retirar-se a la soletat.

SANT IVO va ser un prevere francés del segle XIII. Mort a Tréguier (França) l’any 1303, volia la justícia sense accepció de persones, fomentà la concòrdia, defensà per amor de Crist les causes dels òrfens, vídues i pobres, i acollí a sa casa als més desfavorescuts.

Pel que fa al refranyer, us en pose tres del temps i l’aigua, ja que dia és un dia gris i amb alguna pluja dèbil:

QUAN LA BOIRA PASTURA, AIGUA SEGURA.

CEL A BORREGUETS, AIGUA A CANTERETS.

PLUJA MENUDA A TOTS AJUDA.

FONTS: www.santoral.com (sants) i www.alzinar.com (refranys). EL CRONISTA...FA UN ANY: 19 de maig de 2010.

20110519084309-curs111.jpg

Fem memòria dels articles que vaig publicar al blog el 19 de maig de l’any passat.

- SUBVENCIONS PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ.

- ALUMNES I PROFESSORS GATERS PARTICIPEN EN EL II CURS D’INTERPRETACIÓ I TÈCNICA DE TROMPETA A XÀBIA.

- COM ES VA FER...? La rehabilitació i acondicionament del paratge de la Rana ( i IV ).

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 18 i 19 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -36-.

A la fotografia, professors i alumnes del curs de trompeta de l’any passat. EL BOP PUBLICA HUI 19-5-2011 LES ACTIVITATS I BÉNS DELS REGIDORS (Corporació 2007-2011).

20110519220208-bensregidors2011.jpg

Quan ja conclou la legislatura 2007-2011, hui es publica al Butlletí Oficial de la Província, de conformitat amb el que disposa la disposició transitòria única del Decret 191/2010, de 19 de novembre, del Consell, les xifres dels béns i activitats dels regidors, que teniu especificades amb el quadre de dalt, tal com apareixen al BOP nº 94 -19/5/2011- (fulla 32).

Són les declaracions d’activitats i de béns dels membres de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana i es publiquen adaptades al que disposa l’article 1 de l’esmentat Decret, que han presentat en la Secretaria els titulars dels càrrecs públics de l’Ajuntament de Gata de
Gorgos, obligats a la seua presentació i atenent al percentatge de la seua titularitat.

Per altra banda, hui també publica el BOP la sol·licitut de llicència d’activitat i de comerç d’articles de regal amb meplaçament al carrer Sant Miquel, 14-B i una altra d’activitat de cafeteria al carrer Duquessa d’Almodòvar, 8.

També es requerix a un veí per a que en el termini d’un mes neteje i desbrosse una parcel·la de matolls i esbarzers i una vegada executat ho pose en coneixement de l’Ajuntament. També s’apercebix al dit veí de que transcorregut el termini que s’otorga sense que s’haja procedit d’acord amb el que es resol, s’adoptaran mesures d’execució forçosa...a costa del propietari, establint-se provisionalment com a valoració dels treballs de desbrose i acondicionament a realitzar en 500 €.

FONT: BOP 19-5-2011.EL BLOG DEL CRONISTA DE GATA TÉ MÉS DE 38.000 ENTRADES.

Va ràpid ara. Ja superem les 38.000 entrades al blog. Tot perquè la gent està a l’aguait del sondeig, dels actes electorals, de què diuen els partits, de l’actualitat que és electoral al cent per cent. Malgrat això encara hi ha temps per seguir les seccions de sempre i aquesta nit arribarem a la fotografia antiga 400 que també és important. Gràcies a totes i tots.  TAMBÉ HUI HA PLOGUT: 3,6 litres per metre quadrat.

No acaba de secar-se el terreny, malgrat que no fa molta pluja. Hui les gotes i la dèbil caiguda ha banyat el carrer, les voreres i poc més. Uns 3,6 litrets per metre quadrat, segons l’estació metereològica de l’Ajuntament. No ha fet molt de sol i la temperatura ha estat suau: la màxima, 21 graus. Ara 15 graus. Això sí, per la pluja i el terreny, ara hi ha un 85 per cent d’humitat. Demà veure’m que ens porta el temps.

 

 ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG. Resten tres dies per a les votacions reials.

20110519223323-vots19.jpg

Ja hi ha més de 50 votacions

Us torne a posar hui dijous, a les 22.30 hores, les votacions fetes fins ara (54) dels usuaris del blog. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors. L’últim dia, demà divendres, us posaré el percemtatge resultant d’aquestes votacions tan igualades pel que fa al sondeig.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins demà divendres dia 20 a les 23.59 hores. Des d’eixe minut entrarem a la jornada de reflexió de dissabte dia 21 de maig de 2011 !!.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( i IV ): Partit Socialista.

20110519230829-psoe4.jpg

( Per ordre alfabètic hem repassat fins a hui dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La quarta i última formació que arriba al blog és PARTIT SOCIALISTA (PSOE).

Com tots sabeu el candidat a l’alcaldia és VICENT FONT LEYDA.

Hui dijous ha fet el PSOE el mitin al Parc del Raval. Demà té faena per partida doble. Primer a les 19 hores a Gata Residencial, a les 19 hores. Després a les 20 hores al pati del Grup Escolar serà la festa fi de campanya. Intervendrà en concert el grup "Ruràlia Urbana".

Un programa gran amb les cobertes roges ens introduix al llibret del porgrama, que es presenta en valencià i al revés en castellà i amb el lema a la portada: "Perquè guanye Gata". Programa 2011-2015.

Primer que res el Candidat a l’alcaldia de Gata Vicent Font Leyda dirigix una salutació, a la qual fa referència a les seues etapes d’alcalde i de regidor.  Una fotografia on està ell recolzat sobre la barana d’un dels miradors de les Coves Roges i al fons es veu el poble i el passeig dona pas a la fotografia central de tota la candidatura. Sempre en blanc i negre, els candidats socialistes estan fotografiats davant d’un dels margen del parc del riu, al costat del nou vial. Unes paraules que signen els Socialistes de Gata expliquen: "Perquè guanye el teu poble" i "Elegixes tu 22 de maig".

Dins del programa s’intercalen candidats i vertents: pel que fa als candidats: Josefa Mulet i Pedro Diplomada en Empresarials d’Economia i Hisenda. Vicente Pineda Costa, Llicenciat en Dret -Advocat. Rafa Plaza Caselles. Yolanda Doménech Colón, presidenta de AMPA i Paca Andrada Mulet.

Dels temes, s’explica: Economia i Hisenda. Urbanisme. Joventut i Esports. Educació i Cultura. Indústria, comerç i turisme. Agricultura. Servicis socials.

Amb les frases: "El 22 de maig, tu decidixes" i "Perquè guanye el teu poble" acabe el llibret electoral del PSOE.

- Al muntatge en dues parts, per la seua amplitud, podeu veure els candidats del PSOE, com apareixen als cartells electorals i a la fulla central del programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins demà dia 20, divendres. Ja tan sols resta per a votar al blog un dia, demà divendres !!.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -398, la del dimarts 17-

20110519233252-copia-de-antichuracancf50.jpg

Les tres fotografies seguides que posaré hui faran un total de 400 imatges. La que corresponia al dimarts 17 és de temàtica esportiva futbolística. L’Huracán C.F. era un equip de joves que jugaven al futbol als principis de la dècada dels anys 50 del segle XX. Ací els teniu amb indumentària ratllada, menys porters i entrenador.SANTS I REFRANYS: Hui dia 20 és sant Bernardino de Siena.

SANT BERNARDINO de Siena naixqué a la Toscana italiana en 1380 i va morir l’any 1444. Fou canonitzat en 1450. Religiós de l’Orde de Frares Menors (Franciscans). Va ser prevere. Amb la paraula i l’exemple, va anar evangelitzant per pobles i ciutats a les gents d’Itàlia i difongué la devoció al Santíssim Nom de Jesús, perseverant infatigablement en l’ofici de la predicació, amb gran fruit per a les ànimes, fins el dia de la seua mort.

Pel que fa al refranyer us en pose dos refranys de maig:

A DARRERA DE MAIG A PARAR LLANA ME’N VAIG.

EL MAIG DEIXA L’ORDI GRANAT, I EL BLAT ESPIGAT.

FONTS: www.santoral.com i altres.EL CRONISTA...FA UN ANY: 20 de maig de 2010.

20110520222233-reis111.jpg

Aquestes eren les notícies que publicava al blog fa ara un any:

- GATA AL B.O.P. D’ALACANT: Pluvials Costeres i Cementeri.

- HISTÒRIA LOCAL: ELS REIS I GATA. (Interessant reportatge).

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 20 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -37-.

A la fotografia els Reis d’Espanya Alfons i Victòria Eugenia, que eixia en la notícia històrica.ELECCIONS 2011: QUATRE FESTES PER A QUATRE PARTITS.

20110520223414-candidats.jpg

Gata, vespra electoral. Mitings final de campanya

Fins les 23.59 hores de hui divendres -resta ja poc més d'una hora- faran festa final de campanya les quatre formacions polítiques que concorrixen als 13 escons de regidors de la Corporació Local de Gata. Per usar un símil atlètic, ja estan arribant els 52 corredors i els seus suplents a la meta. Els tretze primers extrets pel sistema de Hont, que demà o diumenge -jornada de reflexió i jornada de votacions, respectivament-, us explicaré detalladament, seran els que formaran l’Ajuntament al llarg del quatreni 2011-2015.

Hui la festa va per barris. Al pati del col·legi està el PSOE i la festa musical. A la Plaça Nova la festa la munta el Bloc-Compromís també amb música popular valenciana. A la terrassa del Centre Social ho fa el Partit Popular, també amb actuacions musicals. Finalment, a la Placeta de Sant Antoni, ho fa el partit de Coalició Valenciana.

Tot preparat. DEMÀ ÉS JORNADA DE REFLEXIÓ. Per anar a votar diumenge, us demane a tots els gaters que lliurement voteu al partit que més estimeu i que més cregueu amb ell i després ja es veurem els resultats...i com sempre passa tindrem que esperar a l’11 de juny, si la cosa no està clara.

Aquesta nit es tanquen les votacions també al sondeig del Blog, que no del Bloc, del Cronista de Gata. DEMÀ NO ES PARLARÀ AL BLOG PER A RES DELS QUATRE PARTITS DEL POBLE QUE ES PRESENTEN. A més, si hi ha alguna votació que passe de la mitjanit de hui a demà serà automàticament eliminada.

GRÀCIES A TOTS.

Al muntatge fotogràfic teniu els quatre candidats, com ho vaig publicar el dia que encetaren la "carrera electoral".

(Escriu al seu blog el CRONISTA DE GATA Miguel Vives Signes).DEMÀ JUGA EL GORGOS JUVENIL EL PENÚLTIM PARTIT DE LLIGA

20110520225816-dscf1999.jpg

A Albalat de la Ribera buscarà millorar els registres del segon millor de la categoria per a pujar

Després de l’espectacular partit de dissabte passat els jugadors del GORGOS JUVENIL viatgen a Albalat de la Ribera a complir amb el tràmit de fer un bon paper, augmentar els gols que porten i seguir sent el segon millor de la categoria, que també puja. El partit serà a les 17 hores i a la mateixa hora jugarà a casa el Xeraco.

El grup del Gorgos CF juvenil està molt mermat tant per baixes d’expulsions, com psíquicament després de cedir el liderat al Xeraco. Sols un mal resultat d’aquest -empat o derrota- li tornaria al Gorgos allò que mai se li tenia que haver escapat.

A la fotografia, un moment del partit de dissabte passat en el qual es van jugar la lliga i van tenir mala sort.

 

 ELECCIONS 2011: ACABA EL SONDEIG DE VOTS DEL BLOG DEL CRONISTA.

20110520235205-vots222.jpg

El resultat global, després de les 58 votacions i 754 vots és segons el sistema electoral de Hont: 5 regidors PP; 4 regidors PSOE; 3 regidors Bloc, i 1 regidor CV.

Dalt teniu el quadre amb les últimes votacions de hui.

De tota manera qui acertarà els regidors?. Ja us ho diré diumenge nit...després de les votacions.

Aquest és el percentatge de vots del sondeig. El 100% de votacions són 754 vots.

El PP en trau 277 (36,73 % ). El PSOE en trau 221 (29,31 %). El Bloc en trau 181 (24,00 % ) i CV en trau 75 (9,94 % ).

Posats aquestos resultats al simulador de la llei electoral de Hont dona com a resultat: 5 regidors per al PP; 4 regidors per al PSOE; 3 regidors per al Bloc, i 1 regidor per a CV. 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS ELS QUE HEU SEGUIT EL "JOC DEMOCRÀTIC" I HEU VOTAT. SÓN LES 23.53 HORES DE LA NIT. RESTEN TAN SOLS 7 MINUTS. DONAT QUE NO HI HA CAP MÉS VOTACIÓ I ARRIBA LA MITJANIT ES TANCA ACÍ EL SONDEIG.

DEMÀ DISSABTE 21-5 ES JORNADA DE REFLEXIÓ. DIUMENGE 22-5 ELS VOTANTS VEÏNS DEL POBLE DE GATA TENEN LA PARAULA I SORT ELECTORAL A LES QUATRE FORMACIONS.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -401-

20110520234741-copia-de-image4-2.jpg

Superades ja les 400 fotografies antigues, seguim posant-ne de totes les temàtiques. La de hui és de futbol, però dels anys 80. El camp de "les Sorts" hui ja inutilitzat i un partit de futbol entre el Gorgos i altre equip. A la imatge, els jugadors eixint al terreny de joc. Vegeu com es feien abans les fotos acabat en redó.SANTS I REFRANYS: Hui dia 21 és Sant Eugeni.

SANT EUGENI de Mazenod és hui dissabte 21. Bisbe francés (1782-1861) fundador dels misssioners oblats de Maria Immaculada. Canonitzat prou recent, en 1995. Evangelitzar als pobres era una de les seues màximes i al llarg de 25 anys il·lustrà a l’Església amb les seues virtuds, la seua llavor, els seus sermons i els seus escrits.

Pel que fa al refranyer, dos més de maig:

MAIG TRAÏDOR, SI NO TENS JUPA, DEIXA’T EL GIPÓ.
MAIG, JUNY I JULIOL, QUI NO PESCA SARDINA ÉS PERQUÈ NO VOL.

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.ELECCIONS 2011: Dia 21, la reflexió. Taules i cens electoral de GATA.

20110521202720-urna.jpg

Hui ens toca reflexionar a tots els gaters cridats a votar demà a les municipals i autonòmiques 2011. Demà 22-M marcarà un abans i un després local així com de la Comunitat Valenciana.

Ens preparem ja per a demà:

MESES ELECTORALS A GATA:

Hi haurà vuit meses distribuïdes als dos pavellons del col·legi "Santíssim Crist". Són les següents:

- Districte 1, secció 1, mesa A. Pavelló A (l’escola antiga).

- Districte 1, secció 1, mesa B. Pavelló A.

- Districte 1, secció 2, mesa única. Pavelló A.

- Districte 1, secció 3, mesa única. Pavelló A.

- Districte 2, secció 1, mesa A. Pavelló B.

- Districte 2, secció 1, mesa B. Pavelló B.

- Districte 2, secció 2, mesa A. Pavelló B.

- Districte 2, secció 2, mesa B. Pavelló B.

CENS ELECTORAL A GATA:

Quin és el cens electoral de Gata, per a demà diumenge 22-M ?.

- Nombre d’electors espanyols residents i censats a Gata (tancat al 1 d’abril de 2011): 3.952.

- Nombre d’electors espanyols gaters residents a l’estranger (tancat a l’1 d’abril de 2011): 76.

- Nombre d’electors estrangers residents a Gata (situació a 9 de febrer de 2011): 301.

TOTAL: 3.952+76+301 = 4.329.

(Demà, més informació electoral al blog del Cronista de Gata)

FONT: Dades cens segons Oficina del Cens Electoral: www.ine.es.EL CRONISTA FA...UN ANY: 21 de maig de 2010.

20110521203904-jp.jpg

Fa un any, aquestes eren les notícies que publicava al blog:

- CURS DE CUINA, IMPARTIT PER MIQUEL RUÍZ.

- FESTES DE JESÚS POBRE, PER LA FIRETA.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 21 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -38-.

A la fotografia, l’església-convent de Jesús Pobre, que aparexia fa un any al blog. Enguany la fireta serà més tard. La festa gran dilluns 13 de juny.ELECCIONS 2011: Sistema electoral, Llei de Hont.

20110521205439-urna.jpg

Demà quan acabe el recompte total de vots, es tindrà que conéixer el SISTEMA DE D’HONT per poder saber els regidors elegits de cada formació política.

Aquesta és una fòrmula electoral que va crear Víctor D’Hont. Permet obtenir el nombre de càrrecs electes assignats a les candidatures, en proporció als vots aconseguits. S’utilitza el sistema en política, però podria valdre per a tot tipus de distribució proporcional.

Es té que calcular una sèrie de divisors per a cada llista. La fòrmula: V/N. V representa el nombre total de vots rebuts per la llista. N representa cada un dels nombres sencers de 1 fins el nombre de càrrecs electes de Gata, és a dir 13. Una vegada fetes les divisions dels vots de cada candidatura per cada un dels divisors desde 1 fins a N, l’assignació de càrrecs electes es fa ordenant els cocients de les divisions de major a menor i assignant a cada un un escó fins que aquestos s’esgoten.

A vegades, les lleis electorals fixen un percemtatge mínim de vots. A les eleccions municipals i a la majoria de les eleccions autonòmiques eixe percemtatge és el 5%.

Però ara la Xarxa Internet fa de tot i té fins a un simulador de la llei de D’Hont. L’utilitzaré demà i de seguida sabrem els resultats.

DEMÀ TOTS ELS GATERS A VOTAR. BONA VOTACIÓ I SORT A LES QUATRE CANDIDATURES.

(Demà seguiré informant-vos al blog del CRONISTA DE GATA, dels resultats electorals).

FONT: http://es.wikipedia.org.

 MIRADES URBANES: façana antiga.

20110521220426-copia-de-dscf1298.jpg

Torna la sèrie de "Mirades antigues" passada ja la campanya electoral. Hui la mirada la fem cap a una porta i un número de policia molt antics. Mireu la grafia del número 6. Podem trobar la porta de madera d’aquesta casa i la façana vella al carrer Hostal, allí on era l’Hostal, precisament. És una altra mirada urbana.

 FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -402-

20110521235532-copia-de-santantoni49.jpg

Arriba al blog una foto de festa. De la Placeta de Sant Antoni quan a gener li fan festes al santet. Era el 17 de gener de 1949. La foto va eixir al programa de festes i era propietat de Anita Mulet Marcos. Especifica al peu de foto qui eren els protagonistes de la foto. Dalt de la cavalleria anava Vicente Mulet Mulet, més conegut com Vicente Xona. Darrere i disfressada de favorita anava la propietària de la foto, Anita. A l’esquerra de la foto, a la part inferior, es pot veure al Ti Miquel, padastre de Vicente. A la dreta es veu al Ti Gerónimo Mulet Monfort, el panader del carrer la Lluna i pare d’Anita.

 SANTS I REFRANYS: Hui dia 22 és Santa Rita de Casia, patrona dels funcionaris, en el dia d'eleccions.

El calendari ha fet que coincidixca. Hui 22 de maig és SANTA RITA de Casia (1381-1457), patrona advocada dels funcionaris. Just hui, quan centenars de funcionaris atenen les meses electorals de les municipals, ajudant als presidents i vocals d’aquestes. Va ser canonitzada en 1900. Religiosa de l’Orde agustina, vídua italiana del poble de Casia. Advocada d’impossibles, per això és la patrona dels funcionaris. Casada amb un home violent, tolerà pacientment les seues crueldats reconciliant-lo amb Déu, i al morir el seu marit i els seus fills ingressà al monestir de l’Orde de Sant Agustí a Casia, de la Umbria italiana, donant a tots un exemple sublime de paciència.

Pel que fa al refranyer, us pose dos refranys de l’època, la primavera:

QUAN LA PRIMAVERA ARRIBA, L’OVELLA ESQUILA.
QUI TREBALLA A LA PRIMAVERA, PREPARA UN BON ESTIU.

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.

 ELECCIONS 2011: ELS GATERS ESTEM VOTANT ( I )

20110522120511-vots1.jpg

Des de les 9 del matí, tots els gaters i residents estrangers que viuen a Gata estan depositant el seu vot a les vuit meses electorals, ubicades al col·legi públic "Santíssim Crist" de Gata.

Molta afluència de gent a l’eixida de missa, al voltant de les 10 del matí, i després un goteig de gent. El pati del col·legi és un aparcament bo i tots arriben acompanyant als pares, avis, fills, gent gatera que va a votar...I mentre els vuit presidents, els setze vocals i els apoderats i interventors dels quatre partits que concorren, així com la Policia Local i la Guàrdia Civil, controlen tota la votació que està desenvolupant-se molt bé, en un dia calorós de maig...un diumenge en el qual apreta de valent.

A destacar, les meses electorals del diseminat, on voten els residents estrangers de les urbanitzacions, sobre tot Gata Residencial. Els presidents de taula parlen amb ells en anglés i el vot resulta més aclaridor sempre...

Al muntatge fotogràfic teniu quatre moments d’algunes meses electorals i els votants a les 10 del matí.

 

 ELECCIONS 2011: 22-M, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( II )

20110522143838-votants2011-2.jpg

Quan portem just la meitat de la jornada electoral us pose al quadre de dalt el total de votants que té cada mesa electoral de Gata. En total som 4.257 electors a les municipals i 3.969 a les Corts Valencianes, donat que hi ha 288 votants estrangers residents europeus. 

 És el cens reial dels electors que tenen que votar a les vuit taules. Quina és la participació fins ara. Hem preguntat a una taula, la 1-1 B, i de 9 a 12.30 hores estava al voltant del 25 per cent, aproximadament.

Des de les 20 hores que es tanquen els col·legis electorals estaré esperant els resultats, importants per a tot el poble de Gata, igual que serà important el resultat dels comicis comunitaris, a les Corts Valencianes.

 * Per un error els residents estrangers de la taula 1-3 són 15 i per tant el cens electoral total és de 4272.

 

 

 EL GORGOS JUVENIL CAU A ALBALAT DE LA RIBERA: 2-0

20110522145430-dscf1997.jpg

Partit penúltim de lliga, per a oblidar. El juvenil seguix segon de la taula, però li empata a punts ja el Villalonga.

No poden baixar la guàrdia si volen ser el millor segon equip de tots els grups de Juvenil. Va ser el d’Albalat de la Ribera un mal partit: mala sort, moltes baixes, cansanci acumulat i la moral per terra. 2-0 fou el resultat. El Gorgos juvenil està ara encara segon però empatat a punts amb el Villalonga, que ja l’agafa per darrere.

No va errar el seu partit el líder Xeraco i guanyà 3-1 front al Benifairó de Valldigna; tampoc marrà el partit i golejà el Villalonga (5-0) fornt al Sueca B. El que no va fer bé els deures va ser el nostre Gorgos juvenil.

Ara la classificació l’encapçala el Xeraco amb 74 punts. Seguix el Gorgos amb 70 i el Villalonga tercer també amb 70 punts.

Dissabte que ve serà també decisiu per aclarir llocs entre segon i tercer. Xeraco visita al veí Xeresa. Ho té més que clar. Al camp de "Les Costeres" el Gorgos rep al Villalonga, segon contra tercer...JA VEURE’M QUÈ PASSA.

A la fotografia, un moment del partit de dissabte passat: Gorgos-Xeraco.   ELECCIONS 2011: 22-M, vesprada, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( III )

Els gaters superen el 46 % de participació a les 14,33 hores

Ja supera també a les 18,18 % i la participació és del 61,05 % (60,99-2007).

Puc donar-los les dades de participació dels gaters a les votacions municipals i autonòmiques en els dos avanços que ha fet la GV en xifres.

En un primer avanç, a les 14.33 hores, el percemtatge era del 46,56 %, una xifra lleugerament superior a 2007, com està passant a la resta del Estat espanyol, en general. A Gata, al primer avanç de 2007 la participació hi va estar al 43,93 %, un 2,63 % menys que ara.

En un segon avanç, a les 18,18 hores, el percemtatge també superava lleugerament a 2007. Era del 61,05 %. En 2007 hi havia estat al 60,99 %.

(Seguiré informant-los al blog del CRONISTA DE GATA)

FONT: www.resultats2011.gva.es.ELECCIONS 2011: ELS GATERS JA HEM VOTAT ( I )

20110522224641-possiblesregidors1.jpg

El PP guanya les eleccions amb 6 regidors i no alcança la majoria absoluta. COnserva els mateixos que tenia.

El PSOE puja un regidor, que perd CV, que no té representació. Les dos formacions es queden a tan sols tres vots una de l’altra, per la llei de D'Hont, no per quantitats totals.

El Bloc manté els tres regidors.

L’Ajuntament el formaran: 6-PP; 4-PSOE i 3-Bloc.

SEMPRE PROVISIONALMENT, una vegada tancats els col·legis electorals i escrutades les vuit meses de Gata, dalt teniu els regidors que ixen de les votacions i que formaran la CORPORACIÓ MUNICIPAL 2011-2015.

Al llarg de la nit o demà us posaré detalladament tots els vots, així com els noms de tots els nous regidors que formaran Ajuntament l’11 de juny.

 ELECCIONS 2011: EL PP GUANYA PER MAJORIA RELATIVA A GATA ( II )

Alta participació a Gata: 77,22 %. Majoria relativa per al PP: 6 regidors. CVa, el gran derrotat: cap regidor.

Com deia a l’entrada anterior, coneixem més de les eleccions de Gata.

Les dades són provisionals de les 21.54 hores de hui i escrutat el 100 %.

Total de votans: 3.299, sobre un cens de 4.272 electors. Participació alta: 77,22 %. Abstencions moltes: 973 (22,78 %). Vots nul·ls: 70 (2,12%). Vots en blanc: 89 (2,76%).

Les candidatures de Gata han obtés els següents resultats:

PP - 1.388 vots (42,99 %) - 6 regidors.

PSOE - 828 (25,64 %) - 4 regidors.

BLOC - 720 (22,30 % ) - 3 regidors.

CVa - 204 (6,32 %) - Cap regidor.

FONT: Ministeri de l’Interior, Subsecretaria Direcció General de Política Interior-2011. http://resultados2011.mir.es.SANTS I REFRANYS: Hui dia 23 és Sant Honorat de Subiac.

SANT HONORAT de Subiac (Itàlia) fou abad del segle VI. Governà saviesament el monestir on abans havia estat Sant Benito.

Pel que fa al refranyer, hui us en pose tres del temps, de la Pasqua "florida":

PASQUA "GRANÀ", LA FALÇ A LA MÀ.
DE PASQUA A CORPUS CRIST, UN DIJOUS PEL MIG.

FONTS: www.santopedia.com i http://bibliopoemes.blogspot.com.ELECCIONS 2011: Qui acertà el sondeig del blog?. Els gaters estem de resaca electoral ( I ).

La pròxima Corporació municipal -recorden que ara està la Corporació 2007-2011 encara en funcions fins el dia 10 de juny i que l’11 de juny serà el plenari d’investidura i presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa, en el cas de Gata, i tots els regidors-,la pròxima deia ja saben per l’avanç d’anit que estarà formada per:

- 6 regidors del PP (majoria simple).

- 4 regidors del PSOE (puja un respecte a 2007)

- 3 regidors del Bloc (es manté amb els mateixos regidors).

Però sabeu també que al blog del CRONISTA DE GATA es va fer un sondeig i que hi va haver 58 votacions. El global donava 5 (PP), 4 (PSOE), 3 (Bloc) i 1 (CV). No ha estat descabellada la votació, en conjunt. Sols el de CV se n’ha anat cap al PP. Però les xifres reials (6,4,3) qui les va acertar:

Sols va acertar de ple el votant número 6, que va pronosticar els resultats: 6,4,3,0.ELECCIONS 2011: Nom i cognom dels qui seran els regidors 2011-2015 de Gata. Els gaters estem de resaca electoral ( II )

Sabeu que la Corporació gatera la formaran 13 regidors: 6 del Partit Popular; 4 del Partit Socialista, i 3 del Bloc.

Però recordeu quins són els noms de les persones que formaran el Consistori gater en el període 2011-2015?:

- PP, 6: 1.- Ana María Soler Oliver (l’actual alcaldessa en funcions), 2.- María Teresa Signes Caselles (actualment regidora en funcions), 3.- José Guillermo Cholbi Sart (nou en la política gatera), 4.- María Rosa Simó Pedrós (muller del regidor actual en funcions, Antonio Pons García); 5.- Juan Bernardo Pedrós Taléns (jove nou en la política gatera) i 6.- Salvadora Caselles Pedro (per tots coneguda com Dora, també nova a la política local).

- PSOE, 4: 1.- Vicent Font Leyda (ex-alcalde en anteriors legislatures i també regidor; també va ser diputat provincial), 2.- Vicente Gabriel Pineda Costa (nou en la política local), 3.- Francisca María Andrada Mulet (coneguda per Paca Mari, també nova en política local) i 4.- Angela Jade Dickinson (resident estrangera, de Gata Residencial, també nova).

- BLOC, 3: 1.- Maties Monfort Monfort (actual regidor en funcions, portaveu del Bloc); 2.- Magdalena Eugenia Mengual Morata (coneguda per tots per Magda, també regidora actual en funcions del Bloc) i Joan Vicent Vallés Roselló (jove també nou en la política local.

 ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

20110523222735-meses2011.jpg

Us pose un quadre amb totes les taules electorals (les 8), el total de votants que corresponien a cada taula i els vàlids i el seu percemtatge de vot, així com els vots de cada taula a cada una de les quatre formacions que concorrien a les urnes locals.

 EL BLOG DEL CRONISTA SOBREPASSA LES 39.000 ENTRADES

Ja estem amb més de 39.100 entrades. Les eleccions i els resultats del poble han fet que molts gaters usuaris del blog vulgueren conéixer l’actualitat electoral local. GRÀCIES A TOTES I TOTS. Els mantinc informats, dins de les meues possibilitats. GRÀCIES.

Per cert, la següent entrada serà la dels resultats als comicis autonòmics, les votacions gateres a les Corts Valencianes 2011.ELECCIONS 2011: Resultats de Gata a les Corts Valencianes. Els gaters estem de resaca electoral ( i IV )

20110523224239-votsacorts.jpg

Us he fet el muntatge dels resultats de les votacions dels gaters a les Corts Valencianes. Guanyà també el Partit Popular just amb el doble de vots que el PSOE. Dalt teniu tots els detalls globals.EL CRONISTA...FA UN ANY: 22 i 23 de maig de 2010.

20110523235605-ajunta1.jpg

Passada la jornada de votacions (22-M) vaig recuperant i torne amb una secció habitual. Ara recorde allò que es va publicar l’any passat els dies 22 i 23 de maig:

22 de maig de 2010, dissabte:

- LES CAMPANES DE GATA ( I ). Interessant reportatge històrico-religiós.

- HUI DISSABTE, 22 DE MAIG, FAN...

- COM ES VA FER...?. El nou saló de plenaris de l’Ajuntament ( I ).

* A la fotografia de dalt a l’esquerra la mateixa que il·lustrava el reportatge l’any passat.*

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -39-.

23 de maig de 2010, diumenge:

- PRIMER DIUMENGE DE COMUNIONS.

- TORRES, FUTBOLISTA DE MARE GATERA, CAMPIÓ DE LLIGA AMB EL BENISSA.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 23 de maig.

- COM ES VA FER...?. El nou saló de plenaris de l’Ajuntament ( II ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -40-.

 

 

 

  SANTS I REFRANYS: Hui dia 24 és la festa de María Auxiliadora.

Es celebra hui a MARÍA AUXILIADORA, una altra advocació de la Mare de Déu. Els antics cristians de Grècia, Egipte, Antioquia, Éfeso, Alexandria i Atenes acostumaven a dir-li a la Verge amb el nom d’Auxiliadora. En grec es diu "Boetéia", que significa "La que porta auxilis vinguts del cel".
A les esglésies de les nacions d’Àsia Menor la festa se celebra el dia primer d’octubre.
El Papa el 24 de maig de 1814 tornà triomfant a la ciutat de Roma. En memòria d’aquest noble favor de la Verge Maria, Pius VII decretà que en avant cada 24 de maig se celebrara a Roma la festa de Maria Auxiliadora en acció de gràcies.

Pel que fa al refranyer en pose dos de la calor de maig, com la que ha fet hui al llarg de la jornada:

EL MAIG A LA MEITAT, L’HIVERN ÉS ACABAT.

A MAIG COM VAIG, I A JUNY COM VULL.

FONTS: www.santopedia.com i altres.EL CRONISTA...FA UN ANY: 24 de maig de 2010.

20110524224623-sala1.jpg

Fa un any, aquestos eren els temes que publicava al blog:

- COM ES VA FER...? El nou saló de plenaris de l’Ajuntament ( III ).

( La fotografia que apareix a l’esquerra és la mateixa que vaig publicar ).

- PLE ORDINARI DE L’AJUNTAMENT, DEMÀ DIMARTS.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 24 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -41-.ELECCIONS 2011: Què diuen els diaris dels resultats de Gata?. Fa dos dies que hem votat.

Ja ha començat el compte enrerre per buscar possibles pactes, siga totals o puntuals, per tal de formar govern local, després d’haver votat a les municipals fa dos dies. D’ahir dilluns al dia 11 de juny hi ha de temps per a que els tres grans partits de Gata: PP, PSOE i Bloc es busquen entre ells o cadascú vaja a la d’ell.

Mentre, hui publicaven els diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS els resultats per a Gata. Els reporters o periodistes ja s’aventuraven a dir alguna cosa que altra.

Sabeu quins són els titulars i els comentaris que hui es publiquen?:

- LEVANTE-EMV. Pàgina 32. La Marina Alta. Claves y Valoraciones. Elecciones Autonómicas y municipales: RESQUICIOS EN EL DOMINIO APABULLANTE DEL PP..."Pero pierden las alcaldías de l’Atzúbia y Benitatxell y podrían quedarse sin las de Pedreguer, Gata...". (Autor: Alfons Padilla, Dénia).

"...Pero las elecciones también dejan mucha incertidumbre en otros municipios. Peligran las alcaldías de Andrés Ferrer en Pedreguer, Ana María Soler en Gata de Gorgos...Los pactos podrían permitir a los socialistas recuperar Gata y Pedreguer...".

- LAS PROVINCIAS. Pàgina 35. 22-M La Marina: LOS PACTOS DE PARTIDOS DE IZQUIERDAS DEJARÍAN AL PP SIN GATA Y PEDREGUER. (Autor: R.G. Gata). "Los populares logran seis concejales en cada municipio, pero serían insuficientes en el caso de producirse una alianza en contra".

Diu l’article: "El Partido Popular recogió en Gata y Pedreguer más votos que ninguna otra formación. En ambos municipios repite con seis concejales, a uno de la mayoría absoluta. Pese a haber ganado, la izquierda podría arrebatarle la posibilidad de gobernar. En Gata, la actual alcaldesa, Ana María Soler (al diari ix una fotografia de "La popular Ana María Soler") debería dejar ese puesto si el PSPV y Bloc sellasen un pacto pues entre los dos partidos suman siete ediles...". 

FONT: Diaris de hui dimarts 24-5, Levante-EMV i Las Provincias.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -403, la d'abans d'ahir dia 22-

20110524235702-copia-de-escola13.jpg

Anem tornant a la rutina diària poc a poc després dels articles de les eleccions 2011, pel que fa a les fotografies antigues, del record. La que pose hui era la del diumenge 22, dia d’eleccions. I on van anar a votar diumenge, al lloc on mostra la fotografia. Però, a diferència de temps, la foto esta recollida l’any 1958 quan es feia l’escola i el pati, i ara està molt canviat, sobretot el pati. Aquesta sèrie de fotos de la construcció de l’escola van ser encomanades molt acertadament per l’alcalde, aleshores, Vicente Mulet Redal. A ell li devem aquesta obra gràfica testimonial.

Podeu veure el col·legi "Santíssim Crist" ja plantat, però encara amb rajoles. El pati amb les séquies d’aigua pluvials, amb muntons de terra. Això sí, la bandera ja estava clavada al mig de l'edificació, per si acàs passava alguna avioneta... 

 SANTS I REFRANYS: Hui dia 25 és Sant Gregori VII i Santa María Magdalena de Pozzi.

SANT GREGORI VII fou papa. Naixqué a Sovana en 1020 i va morir a Salerno l’any 1085. Agafà el papat l’any 1073 fins a la mort (1085). Abans portava any 1085. Agafà el papat l’any 1073 fins a la mort (1085). Abans portava vida monàstica i col·laborà en la reforma de l’església. Una vegada alçat a la càtedra de Pedro, reivindicà amb gran autoritat i fort ànim la llibertat de l’Església respecte del poder dels prínceps i defensà amb valentia la santitat del sacerdoci. Va morir en el exili a Salerno, a la Campania.

També és hui SANTA MARIA MAGDALENA DE PAZZI. Nascuda a Florència (1566) mor també a la ciutat (1607). Fou canonitzada en 1669. Religiosa carmelitana, portà una vida d’oració abnegadament amagada en Crist, resant per la reforma de l’Església.

Pel que fa al refranyer, us en pose un de la primavera:
UNA ORONETA NO FA ESTIU, NI DUES PRIMAVERA.

FONTS: www.santopedia.com i altre.EL CRONISTA...FA UN ANY: 25 de maig de 2010.

20110525143920-bous11.jpg

Ara repassem els reportatges del Cronista de fa un any just, 25-5-2010:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 25 de maig.

- COM ES VA FER...?. El nou saló de plens de l’Ajuntament ( i IV ).

- DISSENY DE BOLSOS ECOLÒGIC I FUNCIONALS, per la gatera María Soler.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -42-.

(A la fotografia del costat, la imatge antiga del dia aquell que tractava de bous).ELECCIONS 2011: També el Canfali parla dels resultats a Gata. Fa tres dies que hem votat.

Fa tres dies que hem votat i en resten 17 per al dia important de constitució del nou Ajuntament. Mentrestant, hui el diari CANFALI MARINA ALTA, en la seua versió digital- també parla de Gata i les votacions.

El titular de la notícia datada hui dia 25 diu: COMARCA: ELS POPULARS DE GATA RENOVEN TRIOMF PERÒ NO ESTÀ GARANTIDA LA SEUA CONTINUÏTAT AL GOVERN. Si voleu ampliar aquesta notícia la podeu trobar a l’adreça del diari: http://www.canfalimarinaalta.es.

FONT: Diari CANFALI MARINA ALTA digital. MIRADES URBANES: Un santet al balcó.

20110525145851-dscf1256.jpg

Torna aquesta sèrie i ho fa amb una estampa que vegem repetida pels carrers de Gata. Un "santet" o reproducció artística de la imatge d’un sant, en aquest cas Sant Antoni del Porquet, es posa al mateix balcó. Aquesta imatge, la més repetida a la iconografia gatera, junt amb el Santíssim Crist, està a una casa del carrer Teulada. Les rajoletes es conserven bé i sense cap mena de trencall ni badat.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -404, la d'abans d'ahir dilluns 23-

20110525151117-copia-de-image0-2.jpg

Torne a intentar normalitzar les fotografies antigues. La que pose corresponent al dilluns 23 és d’arquitectura rural. Coneixeu la casa?. Sabeu quina és?. Clar, efectivament és la Casa de les Xaparrundes, com es coneix. A la fotografia presa ja fa anys es conserven encara les parets i un poc la teulada. Ara dia a dia que passa ja està la casa pràcticament en runes. Allà dalt de la Font de la Mata i en un lloc molt visitat pels excursionistes aquesta casa gran, on al seu sequer es feia pansa i hi ha una altra construcció, un aljub, també al mateix lloc, estava aquesta casa.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -405, la d'ahir dimarts 24-

20110525152538-copiadones.jpg

Aquesta fotografia que va eixir a un programa de festes podria ser ben bé motiu d’una portada d’un llibre de Gata, que parlara del tema indústrial o inclús una foto-homenatge. És d’eixa temàtica. Any 1945 aproximadament, deia el propietari de la imatge, Pepe Vives. Treballadores de la fàbrica dels Boires carregades de feixos de palmes passen per davant de la coneguda "Verja" a la Plaça d’Espanya. Observeu com les dones, cada una vestida d’una forma, porten quasi totes davantals. És una bonica fotografia del principi de la Gata artesanal.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -406, la de hui-

20110525234207-copia-de-image0-29.jpg

Ja estem al dia amb aquesta fotografia. I la que porte hui és de festes, dels anys 45, aproximadament. Va eixir a un programa de festes. Les cinc amigues estan a la barrera de bigues, com les que feien abans a les festes del Santíssim Crist i també a Sant Miquel. Ho deia el peu de foto, qui eren cada una. D’esquerra a dreta: Teresa "la Sal", María "Carrasco", Rosa "al Casat"; Teresa Cardona i María "la Pala". Quasi totes elles anaven amb el ventall, perquè feia calor en plena primera setmana d’agost.SANTS I REFRANYS: Hui dia 26 és Sant Felip Neri.

SANT FELIP Neri era de Florència. Nascut el 1515 i mort el 1595 va ser canonitzat el 1622. Fou el fundador de l’Oratori de Sant Felip Neri a Roma. Rector prevere. Es consagrà a la llavor de salvar als joves. A l’Oratori es practicaven constantment les lectures espirituals, el cant i les obres de caritat. Se li va dir "l’apòstol de Roma".

Pel que fa al refranyer us en pose dos del mes de maig:

QUAN MAIG VA A MITJANAR, DEU L’HIVERN ACABAR.

MAIG HORTOLÀ, MOLTA PALLA I POC GRÀ.

FONTS: www.santopedia.com i altres.EL CRONISTA...FA UN ANY: 26 de maig de 2010.

Fa un any...així es va composar el blog:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 26 de maig.

- EDIFICI POLIVALENT JUVENIL I ADQUISICIÓ LOCAL CARRER SIGNES PER A CENTRE DE DIA.

- COM EREN ELS FUNCIONARIS D’INICIS DEL SEGLE XX ( I ). Interessant documentació històrica local.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 43 -.EL SAU 6-VIII (Gata Residencial) de les NN.SS., NOTÍCIA AL B.O.P.

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica hui dijous 26 de maig l’aprovació i adjudicació de les Obres d’urbanització de la Unitat d’Execució SAU 6-VIII de les Normes Subsidiàries de Planejament de Gata de Gorgos. El pressupost base de licitació (IVA exclós) és de 4.300.691,58 euros. L’import de l’IVA és de 744.124,48 euros.

S’adjudicà al contractista "GRUPO BERTOLÍN SAU". El preu per a l’execució d’obres previstes en el contracte és de 2.137.873,78 euros més 384.817,28 euros d’IVA., és a dir un total de 2.522.691,06 euros. I 1.505.242,05 euros més 270.943,57 euros de IVA, és a dir, un total de 1.766.185,62 euros per a obres no previstes en el projecte.

Al mateix BOP es publiquen sol·licituds de llicència ambiental per una activitat de LLAVAT DE COTXES a la Carretera d’Ondara 60-baix, i per una activitat de SUPERMERCADO DE ALIMENTACIÓN al carrer Doctor Moratal 17, cantonada amb el carrer Sant Miquel, a la mercantial "Tarraules S.L.".

 

 

 SANTS I REFRANYS: Hui dia 27 és Sant Agustí de Canterbury

Hui dia 27 és la festa de SANT AGUSTÍ de Canterbury, abat i bisbe anglés. Sigué enviat junt amb altres monjos pel papa sant Gregori I Magne per a predicar la paraula de Déu als anglesos, fou acollit de bon grau pel rei Etelbert de Kent. Imitant la vida apostòlica de la primitiva Església, va convertir al mateix rei i molts altres a la fe cristiana i establí algunes seus episcopals a aquesta terra. Va morir tal dia com ahir l’any 604 o 605.

Pel que fa al refranyer, us en pose hui dos en castellà del mes de maig:

ENTRADO MAYO, SAL EN CUERPO Y LUCE EL SAYO.
MAYO LOCO, FIESTAS MUCHAS Y PAN POCO.

FONTS: www.santopedia.com (santoral) i http://www.meteored.com (refranys).EL BLOG ARRIBA A LA SIGNIFICATIVA XIFRA DE 40.000 ENTRADES.

Una xifra especial. 40.000, ni més ni menys. I tot gràcies a tots vostés, a tots vosaltres. Fa una setmana la cosa estava que bullia. Fa tan sols sis dies. El motiu: les eleccions. Ara ja passades i esperant al dia 11, dia d’investidura, dia de compromisos dels polítics amb el poble, anem fent i anem escrivint blog.EL GORGOS JUVENIL S'ACOMIADA DE LA TEMPORADA DEMÀ

20110527224954-dscf1993.jpg

És segon i rep a casa, a les 18 hores, al tercer classificat el Villalonga

Serà un partit especial per a Jaume Serra, que diu adéu al futbol després de 17 anys, com a jugador i entrenador

Serà l'adéu del juvenil de molts jugadors, entre d'ells Molines, que passarà al primer equip

Casta, coratge i valor deuen ser les peces fonamentals per a guanyar demà el partit. El Gorgos juvenil s'acomiada de la temporada 2010-2011, deixant un regust amarg, però satisfet pel segon lloc per ara. Ja es sap que al final van perdre el partit decisiu contra el Xeraco i la setmana passada també. 

La victòria de demà li la deurien dedicar els jugadors a l'entrenador Jaume Serra que s'acomiada també del futbol actiu, després de 17 anys de jugador i preparador.

Serà l'adéu de la categoria d'alguns jugadors i està la incognita de saber si serà el millor segon de tots els grups de Tercera Regional i si voldrà asumir el repte de ser de Segona Regional l'any que ve.

Demà, doncs, un partit especial...NO DEIXEU D'ANAR.

A la fotografia, els onze titulars de fa quinze dies, entrant al centre del camp.EL CRONISTA...FA UN ANY: 27 de maig de 2010.

Quins eren els temes que publicava l’any passt per ara, just fa un any:

- ¡¡ MÉS DE 2.000 ENTRADES EN MENYS DE DOS MESOS !!. (I ara ja n'hi ha 40.000).

- COM EREN ELS FUNCIONARIS D’INICIS DEL SEGLE XX ( II ).

- NOVA MOTO PER A LA POLICIA LOCAL.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 26 i un 27 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -44-.EXPOSICIÓ DE PINTURA AL CASAL

Mostra el seu treball el grup de pintura de María José Llidó

Aquesta vesprada ha quedat inaugurada l’exposició de pintures del Grup de Pintura de María José Llidó que, com cada any, exposa els seus treballs del curs a la sala d’exposicions del Casal de la Música. Estarà exposta la mostra fins el dia 5 de juny i els horaris són de 19.30 a 21 hores. L’exposició té la col·laboració de la Regidoria de Cultura.

 MIRADES URBANES: la Lluna i el Sol tenen un carrer

20110527231631-llunasol.jpg

La sèrie de "Mirades urbanes" ens mostra hui els noms de dos carrers paral·lels, el de la Lluna i el del Sol. Els dos abracen el carrer Teulada per un costat i el carrer Signes per l'altre. A més, el carrer Lluna toca la Carretera i el carrer Sol els carrers Nou i Penyó. Al final del carrer Sol estan les escales. Allò se li deia abans "la baixadeta".

Però mireu també els ròtuls. Més antic el de "Calle La Luna". Més nou el del carrer Sol i en valencià. Són mirades, més mirades urbanes.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -407, la d'ahir dia 26, dijous-

20110527233716-copia-de-image0-46.jpg

La foto corresponent a ahir dijous és de temàtica religiosa i parroquial. N’Enrique Arce Navarro és el protagonista. Quan era vicari de Gata i va deixar la parròquia el van acomiadar molta gent gatera. Aquesta fotografia, que va eixir a un programa de festes, era propietat d’Anita Mulet Marcos. Quan arribava a l’església de Llobai i era rebut per l’alcalde, a la seua dreta el senyor alt amb ulleres. Es pot veure clarament que darrere de N’Enrique està el metge Payá. Als bancs i girant-se moltes dones gateres, que ja han morts totes actualment, com Pepe Payá. La fotografia és de l’any 1977, quan va ser nomenat Don Enrique "el vicari", com li deien a Gata, rector de la parròquia Santa Creu de Llombai.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -408, la de hui divendres 27-

20110528000646-image0-4.jpg

Al voltant de la mitjanit pose la foto del divendres. També de temàtica religiosa com la d’abans, pertany a l’època que estem però amb moltíssims any de diferència, quan feien el "mes de las flores" a maig i es feia la processó. Podeu veure als homes portant la imatge de la Verge, però no l’actual, sinó altra anterior. Al mig podeu veure a Pepe, pare de Mateu i Pepe. Vicent Caselles portant-la, entre d’altres. El quatre que apareix dalt a la dreta de la fotografia és la numeració que tenia quan es va publicar el meu article de la modificació de l’itinerari de les processons l’any passat al programa de festes. Vegeu també a les dones que porten vel i els tradicionals vestits dels anys 50.SANTS I REFRANYS: Hui dia 28 és Sant Germà i Sant Guillem.

SANT GERMÀ de París fou abat i bisbe. Va morir l’any 576 a París. Quan era abat va ser cridat a la seu de París i, conservant l’estil de vida monàstica, va fer una fructuosa cura d’ànimes.

SANT GUILLEM de Gelona també fou francés. Monjo mort a França l’any 812. Sigué un personatge molt brillant a la cort imperial. Es va unir després amb vertader afecte d’amor a sant Benito d’Aniano i va vestir l’hàbit monàstic amb gran honestitat de costums.

Pel que fa als refranys, en pose tres de maig:

PEL MAIG, MURTRA; PEL SETEMBRE FRUITA.

PLUJA DE MAIG, COLLITA SEGURA.

QUI PODA EN MAIG I ALÇA EN AGOST, NO FA PA NI MOST.

FONTS: www.santopedia.com i www.masrabassa.com.EL CRONISTA FA...UN ANY: 28 de maig de 2010.

20110528214059-juanjo.jpg

Recordem hui, d’una manera especial, el que publicava fa just un any:

- JUANJO MARÍN ENS HA DEIXAT. Just hui que el Gorgos juvenil ha tret un magnífic resultat final (5-1) i ha sigut el segon millor de tots els grups i que té també la possibilitat de pujar en Segona Regional, fa un any d’aquella perdua del futbol gater.

(La foto que acompanya aquesta entrada és la mateixa que vaig posar al blog fa un any).

- COM EREN ELS FUNCIONARIS D’INICIS DEL SEGLE XX ( i III ).

- EL GATER EUGENI-ADOLF MONJO PRESENTA EL SEU LLIBRE "ENTRE LLOPS". Seguix presentant-lo. L’última presentació la va fer fa dos divendres a Els Poblets.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 28 de maig.

- LA BANDA DEMÀ AL FESTIVAL D’ANIVERSARI D’ONDARA.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -45-.

 

 SANTS I REFRANYS: Hui dia 29 de maig és Sant Maximino

SANT MAXIMINO de Tréveris fou un sant confessor i bisbe fracés. Nascut i mort (any 346 d.C.) a la ciutat de Poitiers, va ser un valent defensor de la integritat de la fe front als arrians. Va acollir fraternalment a san Atanasi d'Alexandria i a altres bisbes desterrats. Ell també va ser expulsat de la seua seu pels seus enemics.

Pel que fa als refranys, ací us en deixe tres més de maig:

CADA COSA PEL SEU TEMPS I PER MAIG CIRERES

MAIG HUMIT FA EL PAGÉS RIC

NO ÉS BON MAIG SI NO DEIXA LA BASSA PLENA

FONTS: www.santopedia.com i www.sortirambnens.com.


EL CRONISTA...FA UN ANY: 29 de maig de 2010.

Aquestes eren les quatre notícies publicades fa un any al blog del Cronista de Gata:

- LA BANDA DE GATA BUSCA DIBUIX PER AL SEU 140 ANIVERSARI.

- EL XABIERO-GATER IGNASI CARDONA, TERCER A BERLÍN.

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 29 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -46-.GRAN SEGONA PART A L'ÚLTIM PARTIT DEL GORGOS JUVENIL (5-1) FRONT AL VILLALONGA

20110529184815-finaljuvenil.jpg

Acomiadament al preparador Jaume Serra. Els jugadors el van mantejar al final // Els gols de Hugo, Carem (2), Quico i Eloy permeten la golejada i que el Gorgos acabe segon del grup // Té possibilitats de pujar a Segona Regional l’any que ve, ja que és un bon segon // Adéu al juvenil de molts jugadors, entre d’ells Molines, que sigué homenatjeat

Al final, bon sabor de boca al menys per acabar la temporada que no va poder ser arrodonida amb el primer lloc. El GORGOS JUVENIL acaba segon del grup XI amb 73 punts de 30 partits jugats. 24 victories, 1 empat i 5 derrotes. 160 gols a favor -que són molts- i 33 en contra. I és molt bon segon. El preparador Jaume Serra diu adéu, per ara, al futbol gater i es diu que podria seguir entrenant per la comarca.

Pel que respecta al partit front al màxim contrincant per al segon i tercer lloc, a la primera part va començar marcant Hugo i empatà molt prompte el Villalonga. A la segona part, l’eixida de Quico va ser providencial i en vint minuts van conseguir quatre gols el Gorgos: 2 de Carem, 1 del mateix Quico i 1 altre de Eloy. El Villalonga marrà un penalti tirat al travessany.

Quan sigué substituit Molines rebé una gran ovació al seu acomiadament del juvenil, així com Sam i altres que diuen adéu a l’equip. Alguns pujaran al primer equip. Tot això ja es veurà.

Com també es veurà si la directiva i els socis del Gorgos C.F. decideixen que el Juvenil puje a Segona Regional.

Finalment, cal dir que just ahir que acabava la lliga per al Juvenil, que ha fet un gran paper al campionat malgrat l’avantpenúltim partit front al líder ara Xeraco, s’acomplia un any que ens deixà un gran amant del futbol local, Juanjo Marín Almarcha, al que molts d’aquests joves recorden molt bé.

(A la composició fotogràfica, alguns dels moments del partit: quan marcà Hugo el primer gol, quan Molines sigué canviat i rebé l’ovació dels aficcionats, al final del partit i el moment en que sigué mantejat Jaume Serra). 

 ELS CULÉS DE GATA TORNEN A VIBRAR AMB EL BARÇA

20110529190502-dscf1984.jpg

L’equip guanyà amb un gran partit (3-1) al Manchester United

A la penya del carrer Sant Miquel es va cel·lebrar com mai: era la quarta Copa d’Europa

( TORNE A POSAR LA FOTO DE LA PRIMERA CEL·LEBRACIÓ D’AQUESTA TEMPORADA FA TAN SOLS UNES SETMANES, LA DE LA LLIGA 2010-2011 )

La penya "culé", la penya del Futbol Club Barcelona de Gata està malacostumant-se, però com deia Diego Alves a l’entrevista de TVE, "es bo que ens malacostumem a això...". I tornà a guanyar el Barça una Copa i fou la d’Europa. I contra tot un equipàs, com el Manchester United. I per 3 a 1.

I els aficcionats de la penya barcelonista de Gata ho van cel·lebrar com es mereixia amb càntics, amb coets, amb traques...i tot al carrer Sant Miquel on tenen la seu i pel poble. Com deia ja en altra ocasió...l’alegria va per barris i ara li toca per segona vegada aquest any al Barça.

Just ara, a les set de la vesprada, estan fent la "rua" l’autobús dels jugadors per tota Barcelona. Esperem que hi haja més tranquil·litat que ahir, ja que hi va haver molt ferits a la cel·lebració. I toca -com deia el president Rosell "disfrutar-ho amb civisme i que els xiquets estiguen tots al Camp Nou". 

 

 DIUMENGE, 5 DE JUNY, EXCURSIÓ A LA CASA DE CANELA

20110529213120-apega1.jpg

ORGANITZADA PER APEGA, ASSOCIACIÓ PERDIGUERS DE GATA

EL CONEIXEMENT DE LA NATURA ÉS FONAMENTAL PER DEFENSAR-LA

El proper diumenge 5 de juny hi ha preparada una excursió de Natura. Organitzada per l’Associació Perdiguers de Gata (APEGA) i patrocinada per Casa Barrera, S.L., es faran cinc propostes molt interessants de diàleg amb la natura, activitats sostenibles que podem realitzar a la muntanya.

L’eixida serà de la Plaça Nova a les 8.30 hores. L’itinerari anirà per l’antic Camp de Tir i a buscar la Font de la Mata, el barranc i la Casa Canela. La dificultat és fàcil. Es recomana que es porte esmorzar, aigua i calçat adequat.

I quines activitats es faran?, activitats enmarcades dins la campanya d’APEGA:

1.- La neteja dels boscos per Juan Torres, biòleg.

2.- Presentació del llibre "La Flora al Parc Natural de la Font Roja" per Lluís Serra i Jaume X. Soler.

3.- Xerrada amb el biòleg Albert Pérez.

4.- Tallers d’oficis antics a càrrec de Joan Giner (margenador).

5.- Usos ancestrals a l’entorn de la muntanya: Recolecció de plantes, recuperació dels masos, pous i abeuradors, ordenació de les sendes i, sobretot, la caça natural.

¡¡ Ja ho saps no t’ho pots perdre, si vols anar d’excursió i fer diàleg amb la Natura, APEGA t’ho proposa: es pot fer a les nostres muntayes !!

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -409, la d'ahir dissabte 28-

20110529231025-copia-de-image0-9.jpg

La foto correspon a ahir dissabte 28. De quan en quan porte fotografies de grups i de quintes. Aquest grup de "soldats", com era costum fins que desaparegué el servei militar obligatori, pujaven i baixaven al patró, al Santíssim Crist del Calvari. Ara ja aquesta estampa es fa història. Era al final de la dècada dels 50 i aquest grup de gaters anaven a la mili. Podeu veure a l’ermita que encara no s`havia fet la gran reforma (anys 70) i podeu veure el pis i les rajoletes tan distintes a ara. Podeu veure al fons, com sempre, la imatge del Crist i les làmpares que hi havia abans.

Us dic alguns dels que hi ha a la fotografia: Agatxats podem veure, entre d’altres al marmoliste Antonio Ribes i darrere d’ell a Paco del carrer l’Hostal. Mig agatxat darrere d’ell està Pepe "l’arròs" cap a l’esquerra i cap a la dreta està Gabriel Feliu. Dalt es veu a Paco Torres i al Roget, del carrer Signes.   FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -410, la de hui dia 29-

20110529232323-copia-de-image0-27.jpg

I ens posem al dia en quan a fotos antigues. Ja anem per la 410. I no deixem les festes i tradicions. Si a l'anterior us posava una quintà de "soldats" ara us pose unes festeres, que van eixir a les carrosses de les festes de 1967. La foto, propietat de Jaume Monfort  Monfort, va ser publicada a un programa de festes recent. A la figura o "monument" de la carrossa es posaven les quatre xiquetes. Dalt, a l'esquerra estava María Pilar Monfort Cervantes "la de l'estanc". A la dreta, Pepa Costa Mulet. A la part de baix, a l'esquerra estava Consuelo Monfort i a la dreta María Jesús Monfort Monfort, germana de Jaume i Maties.SANTS I REFRANYS: Hui, penúltim dia del mes, és sant Fernando i Santa Juana d'Arc.

Abans no feien escola el dia de SANT FERNANDO. Era el dia dels mestres.
Perquè Fernando III és el protector de les arts i les ciències. Nascut a Salamanca en 1198 i mort a Sevilla en 1252, fou canonitzat en 1671. Va ser governant. Rei de Castella i Lleó, prudent en el govern del reine i
diligent en propagar la fe.

També és hui SANTA JUANA D’ARC, l’heroïna francesa. Naixqué a Donremy (França) i va morir a Rouen (França) en 1431. Fou canonitzada en 1920.
Sigué militar i verge, més coneguda com la donzella d’Orleans. Lluità firmement per la seua pàtria, però al final fou lliurada al poder dels enemics, condemnada en un juí injust i cremada a la foguera.

Pel que fa als refranys, us en pose dos més del mes de maig:

ARRIBES COM AIGUA DE MAIG.

AL MES DE MAIG, A SEGAR M’EN VAIG.

FONTS: www.santopedia.com i altres.

 EL CRONISTA...FA UN ANY: 30 de maig de 2010.

20110530211839-madoz.jpg

Us pose ara les notícies que vaig publicar ara fa un any al blog:

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 30 de maig.

- RESTEN...19 DIES...

- COM ERA GATA A MITJAN SEGLE XIX (El poble segons Madoz).

- SEGON DIUMENGE DE PRIMERES COMUNIONS.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -47-

(A la fotografia del costat esquerre podeu veure la portada del llibre de Madoz, que vaig reproduir fa un any al blog amb l’article).EL GRUP DE PINTURA DE MARÍA JOSÉ LLIDÓ EXPOSA AL CASAL

20110530220600-expomjllido.jpg

El grup de pintura de Mª José Llidó exposa les seues obres a la Sala d’Exposicions del Casal de la Música del 27 de maig al 5 de juny. Es tracta d’un grup heterogeni format principalment per xiquets que s’inicien en el món de la pintura. El passat divendres 27 es realitzà la inauguració de l’exposició, on assistiren l’alcaldessa de Gata, Ana Maria Soler, i la Regidora de Cultura, Maria Jesús Salvà. L’exposició romandrà oberta en horari de 19.30 a 21 hores fins el proper dia 5 de juny.

(A la fotografia, el moment de la inauguració amb els protagonistes, els/les alumnes i María José i les autoritats).

FONTS: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.DISSABTE DIA 4 DE JUNY, NIT DE TEATRE Pro-festes Font del Riu

Aquest dissabte, a les 22.30 hores, tindrà lloc al Casal de la Música, una gran Nit de Teatre, que servirà per adivertir-se la gent i per a recaptar fons per a les Festes de la Font del Riu, que estan a poc més de vint dies. A la primera part, actuarà el grup de teatre gater "Font de la Mata". Estrenarà el sainet de Pepe Blanquera titolat "La cabota la té molt gelà". Després hi haurà una revista còmico-musical "Noches locas de cabaret" am l’actuació de "Celia Gámez" i molts més artistes locals. El donatiu serà de 6 euros.

 NI DISSABTE NI DIUMENGE, HUI DILLUNS 30 HA PLOGUT

Poca pluja i una xicoteta tormenta

Al voltant del migdia ha plogut, pluja dèbil perquè tan sols s’ha recollit a Gata uns 2,2 litres per metre quadrat. Això si, la xicoteta tormenta, amb trons i llamps i els núvols tot el dia pràcticament, ha fet baixar les temperatures, que estaven molt altes. DISSABTE, 4 DE JUNY, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DELS ALCALDES

20110530232034-alcaldesllibre1.jpg

El llibre es diu: "Gata de Gorgos i els seus alcaldes: 1900-2011" i ha estat el·laborat i documentat per l’arxivera municipal Sílvia Leyda

El proper dissabte, dia 4 de maig, a les 19 hores al saló de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc la presentació del llibre i acte d’homenatge als que foren alcaldes, i comptarà amb ells, els que estan en vida, i els seus familiars, els que ja ens han deixat.

El llibre serà presentat pel President de la Diputació Provincial, José Joaquín Ripoll Serrano, que acudirà a l’acte, per l’alcaldessa en funcions Ana María Soler Oliver i per la regidora de Cultura, María Jesús Salvá Monfort. A més, estarà present, l’autora de tota la recopilació, documentació i fotografies per confeccionar el llibre des de l’Arxiu Municipal, Sílvia Leyda, a la qual vaig tindre també el plaer d’ajudar en algunes de les seues investigacions. Perquè la idea pot dir-se que estava ahí, jo la vaig plasmar amb el meu article publicat al Programa de Festes de 1996 que es deia "Galeria d’alcaldes del segle XX".

Ara, a les acaballes de la legislatura 2007-2011, sent l’últim acte d’aquesta Corporació, es farà aquest acte-homenatge als alcaldes que hi han estat al llarg del segle XX i del que portem fins 2011. El llibre es diu: "Gata de Gorgos i els seus alcaldes: 1900-2011" i ha estat imprés i patrocinat per la Diputació Provincial d’Alacant.

(A la composició fotogràfica la pàgina il·lustrada amb alguns dels alcaldes del meu article de 1996, així com altres alcaldes (dalt, Pedro Pineda i Pepe Diego, baix Gabriel Feliu i l’actual alcaldessa en funcions, Ana María Soler).

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -411-

20110530234939-copia-de-image0-8.jpg

La de hui és de temàtica urbana. Ja és història aquest moment. Eren els anys 70 del segle. Encara estava el cine "Passetes" de verano. Allà baix la carretera. A la foto s’aprecia la paret i la pantalla del cinema. A la part esquerra una xicona amb els pantalons acampanats -com es vestia a l’època- es fotografiada damunt del cotxe de moda, el Seat 600. Aparcats també altres cotxes que ja no estan de moda, més bé són història. Podeu veure també el cartell: "Mulet Manila y Junco".

¡¡ Quins canvis en 40 anys !!.

 SANTS I REFRANYS: Hui últim dia del mes és Santa Petronila.

SANTA PETRONILA de Roma fou màrtir verge.

Hui també és el Dia de Castella-La Manxa, dia d ela Comunitat Autònoma.

També es celebra hui la VISITACIÓ DE NOSTRA SENYORA A SANTA ISABEL. Sant Lluc mostra com la gràcia de l’Encarnació, després d’haver inundat Maria, porta salvació i alegria a la casa d’Isabel.

Pel que fa al refranyer, dos mes del temps:

ORONETA PRIMERENCA, PRIMAVERA CALORENCA

NO DIGUES BLAT, FINS QUE EL MAIG NO HAGA PASSAT.

FONTS: www.santopedia.com i www.vila-real.info.EL CRONISTA FA...UN ANY: 31 de maig de 2010.

20110531220859-cavanilles.jpg

L’últim dia del mes de maig de l’any passat publicava al blog els següents articles o entrades:

- RESTEN...18 DIES.

- GATA FA 213 ANYS (el poble segons Cavanilles, 1797).

- GATA VA SER NOTÍCIA...un 31 de maig.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -48-.

(A la fotografia de l’esquerra, Antonio Josep Cavanilles, imatge que vaig publicar a l’entrada de fa un any).EL GRUP "LA FONT DE LA MATA" ACTUA DIUMENGE A ONDARA

20110531230226-teatre.jpg

A l’Auditori Municipal, a la X Mostra de Sainets "Gabriel Vicéns" amb dues obres: "La cabota la té molt gelà" i "Un entrepesó qualsevol el pega"

L’obra primera és un sainet escrit per un dels membres, el conegut Pepe Diego "Blanquera". A més, també representaran "Un entrepesó qualsevol el pega", un sainet de 1933 que tracta de l’embolic en que es clava un home al dir una mentida, amb la qual involucra a tots els seus familiars i alguns amics.

Ja sabeu, diumenge dia 5 actuarà a la X Mostra de Sainets "Gabriel Vicéns" d’Ondara el grup de teatre de Gata "La Font de la Mata" a les 20 hores. Si ahir us anunciava l’actuació la nit d’abans al Casal de la Música, amb la mateixa obra repetiran estrena a l’Auditori Municipal del poble veí.

La mostra començà divendres 27 de maig amb el grup d’Ondara "All i Pebre" i l’obra "Un entropesó qualsevol pega". La Font de la Mata actua diumenge, com ja he dit. El proper diumenge 11 de juny ho farà el grup "El Montgó" de Xàbia amb l’obra "La mora valenciana" i diumenge 26 de juny tancarà la Mostra el grup "Parri" d’Ondara amb l’obra "Per la fam d’heretar". Tot això amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i Teatres de la Generalitat.

Així que ja ho sabeu, si us agrada el teatre i voleu veure al grup "La Font de la Mata"...a Gata dissabte al Casal pro-festes Font del Riu i a Ondara diumenge a la Mostra.

(A la imatge, el cartell anunciador de la X Mostra d’Ondara. La segona foto correspon al grup "La Font de la Mata")FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -412-

20110531235927-copia-de-image0-7.jpg

La fotografia de hui, últim dia del mes, ja als últims minuts de la jornada, tracta sobre una de les festes que ja han desaparegut quasi al calendari de les festes patronals, es tracta del Dia de Casats, que es feia el dia 8 d’agots, just al dia següent de la Festa dels Fadrins. 

El primer any que van fer Festa dels Casats va ser l’any 1960. La fotografia recull el moment en el qual Froilán i Anita matrimoni del carrer Xaló, fent l’habitual passacarrer. Ara, al segle XXI, no estaria mal que es tornara amb aquells antics costums festius.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris