Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Octubre de 2022.

AQUESTA VESPRADA, GRAN TROBADA DE BANDES A GATA. 20 FORMACIONS MUSICALS DE LA MARINA ALTA CELEBRANT HUI EL 150+2 ANIVERSARI DE LA UNIÓ MUSICAL

20221001121533-trobadaplanol.jpg

Ja ho tenen quasi a punt. En escases quatre hores, el pati de les escoles es transformarà en el punt de partida de totes les bandes de la Marina Alta, les 20 formacions musicals que participaran en la Trobada a Gata. Per fi, després de 150+2 anys de la Unió Musical de Gata es viurà al nostre poble un aconteixement excepcional.

Les primeres bandes eixiran a partir de les 18:30 hores. Com ja vaig publicar anteriorment el recorregut serà per la Costera del Grup Escolar, carrers Nou, Teulada, Lluna, Signes, Gómez Ferrer, Plaça Església, carrers Duquessa d’Almodòvar, Roquetes, Xaló, La Bassa, Constitució, Plaça Nova i acabarà a l’Avinguda de la Pau on totes les bandes juntes actuaran. 

Les bandes eixiran amb un interval de tres minuts per banda. Quan una banda estiga per ixir la següent ha d’estar formada ja darrere. El recorregut durarà 25 minuts aproximadament. Quan estiguen totes les bandes on s’ha de fer l’acte final, la presentadora anirà nomenant a totes les bandes una per una i les banderes o la persona encarregada d’arreplegar el corbatí (en cas que no porten bandera) pujarà dalt de l’escenari i es quedaran allí formant una fila. 

Despres pujarà el representant de la Banda de Gata, el de la federació i l’alcalde de Gata i es farà l’entrega dels corbatins a les banderes. Seguidament es faràn els parlaments i quan acaben, la presentadora demanarà als músics que es posen a punt i cridarà al director perque puje a dirigir el pasdoble "Unió Musical de Gata", guanyadora del concurs que es va celebrar fa dos anys amb motiu del 150 aniversari de la banda de Gata.

Tota la comarca se sumarà a la gran trobada. Junt amb l’amfitriona Unió Musical de Gata de Gorgos, estarà la Unió Musical de Beniarbeig, l’Agrupació Musical El Seguili de Benidoleig, la Societat Lírico Musical de Benissa, la Unió Musical de Castell de Castells, l’Associació Musical Coda de Gata, l’Agrupació Artística Musical de Dénia, l’Associació Grup Instrumental de Jesús Pobre, la Unió Musical d’Ondara, la Unió Musical Orbense, l’Agrupació Musical de Parcent, el Centre Artístic Musical de Pedreguer, l’Agrupació Músic Municipal Santa Maria Magdalena de Poble Nou de Benitatxell, la Unió Musical Els Poblets, l’Agrupació Musical La Rectoria, l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Unió Musical la Vall d’Ebo, l’Agrupació Musical El Verger i Centre Artístic Musical de Xàbia.

FONTS: Plànol del recorregut i aparcaments per als visitants. Cartell anunciador.  GATA CELEBRA L'EXCEPCIONAL, IMPRESSIONANT I MULTITUDINÀRIA TROBADA DE BANDES DE LA MARINA ALTA. Tot un èxit, acompanyat del bon temps, ornamentació dels carrers i molts gaters i visitants

20221001231704-compoppmusica.jpg

PODEU ESCOLTAR EL PASDOBLE QUE TOTES LES BANDES VAN INTERPRETAR, EL DEDICAT A LA "UNIÓ MUSICAL DE GATA": PUNXEU ACÍ.

Tot un èxit. Aixina es pot qualificar la Trobada de bandes de la Marina Alta, que organitzava la banda Unió Musical, amb motiu del 150 aniversari, que es prorrogava fins hui a causa de la pandèmia sumant ja 152 anys.

Des de les cinc de la vesprada han començat a omplir-se els carrers de Gata de músics procedents de tots els racons de la Marina Alta. Inclús, encara han tingut temps de fer-se un geladet i el típic aigua-llimó a la coneguda orxateria Ca’l Tramusser.

Al passar per les dues cases pegades al pont de les escoles, es podia veure un 150 amb globus. Molt encertat el decorat, com les nombroses plantes i cobertors que lluïen en tot el recorregut i que responien a la crida que va fer dies enrere la directiva de la Unió Musical de Gata.

Amb exquisita puntualitat ha començat la desfilada per l’itinerari ja conegut i marca. En alguns punts, com la "Placeta del Vicari" tot el veïnat  i forasters esperaven el pas de les bandes. Joves portant els cartells de les bandes de cada poble. Encapçalava la desfilada l’Agrupació CODA de Gata de Gorgos i tancava totes les bandes, l’amfitriona i celebrant Unió Musical de Gata. I seguia l’orde del desfile: Castell de Castell, Beniarbeig, Xaló-Orba-La Rectoria i Parcent, Els Poblets, Jesús Pobre i Vall d’Ebo, Poble Nou de Benitatxell, Ondara, El Verger, Benidoleig, Xàbia, Dénia, Pedreguer, Teulada, Benissa, acabant -com ja he dit- amb la banda de Gata.

S’han escoltat pasdobles de molt bella factura, passacarrers en un passacarrer, aplaudiments a totes les bandes. L’entrada a l’Avinguda de la Pau era espectacular, banda rere banda.

Tots els banderistes amb les seues corresponents banderes s’han posat dalt de l’escenari i se'ls ha imposat el corbatí commemoratiu de l'event. Després, han fet els parlaments corresponents les autoritats: el president de la Unió Musical, Vicent Signes; l’alcalde de Gata, Francesc Signes, i el representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. A continuació, amb un important silenci s’han escoltat les notes del pasdoble "Unió Musical de Gata". Tot un gran espectacle, del que la gent ha gaudit i del que els músics també.

Els músics han continuat la festa sopant a l’antic camp de futbo "Les Sorts" amb orquestra i la companyia de festers, quintos i quintes i la Comissió 2023, que acabaven aixina la programació de les festes de Sant Miquel 2023. 

Enhorabona a la banda de Gata, per l’organització, èxit i gran puntualitat. A les bandes forasteres per respondre tant bé a la crida de la Unió Musical i al poble per la gran acollida cap a les bandes.

FONT: Fotos de la composició i facebook: Salvador Pons, Vero, Tania i Cronista de Gata.        LA POLICIA LOCAL I PROTECCIÓ CIVIL DE GATA CELEBREN ELS SEUS PATRONS, ELS ÀNGELS CUSTODIS

20221002094738-ac2.jpg

Hui dia 2 d’octubre, és la festa dels Àngels Custodis, patrons de la Policia Local i Protecció Civil. A Gata els membres d’aquests cossos ho van celebrar ahir migdia en un acte molt senzill, però molt gratificant per a homenatjar a estes persones que ens cuiden dia a dia i hora a hora. En nom de la Policia Local va parlar l’agent Rafa Bover, cap actual, i després va prendre la paraula el regidor de Governació, Joanvi Vallés. Tots dos van lloar la tasca que fan els agents i l’esforç que suposa, sempre -com va dir Bover- defenent a tots els gaters i gateres. Bover va dir que "portaven a Gata i els seus veïns dins del mòbil" i intentaven amb els tretze agents que són -referint-se a la Policia Local- fer-ho el millor possible.

Els presents, entre els que trobaven membres de la Policia Local, membres de Protecció Civil, agents de la Guàrdia Civil, autoritats i convidats, van poder veure un vídeo de la tasca realitzada mesos enrere, destacant un antic vídeo d’un simulacre d’accident davan l’institut i un vídeo fet en els mesos més forts de la pandèmia.

FONT: Fotos aportades pel regidor i Cronista de Gata.   DISSABTE 8 I DIUMENGE 9, XVII FIRA GATA AL CARRER: L'alegria de tornar

20221005114042-presenta-fira1-copia.jpeg

Després de dos anys de silenci per la pandèmia, la Fira Gata al Carrer celebra, els dies 8 i 9 d’octubre, “l’alegria de tornar” amb una de les millors fires de la història.
Hui el regidor de Comerç, Toni Signes, i la Presidenta de l’associació Comerç de Gata, ens presenten la 17a edició de la major fira de comerç 100% local, de la comarca.

La fira Gata al Carrer sempre s’ha distingit pel nombre de comerços i negocis locals que exposen. De fet, qualsevol cosa que trobes a la fira, el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, es pot trobar la resta de l’any al comerç del poble.

Per a Paqui Signes, Presidenta del Comerç de Gata “l’abundància de comerços al poble es un milacre que hem de valorar i hem d'ajudar a fer que seguisca creixent. A Gata tenim un comerç molt fort i potent i molt diversificat. Comptem amb el conegut sector de l’artesania, més tradicional, que és a l’estiu quan viu el seu moment àlgid, i tenim nombroses fàbriques de barrets, cabassos, bosses de mà... i per un altre costat comptem amb un excel·lent comerç de proximitat que es reparteix per tot el poble, a més d’un centre històric ben bonic.”

Per la seua part, el regidor de Comerç, Toni Signes ha comentat que “el comerç és pel poble la vida, és el comerç qui activa cada matí Gata i és el que ens acompanya per tots els carrers. Enguany la fira mereixia ser un aparador ben digne del que Gata té per oferir, i per això hem dedicat tots els recursos disponibles a fer que aquesta fira siga una de les més importants que hem tingut. De l’Ajuntament s’ha posat en marxa tot el dispositiu de seguretat, de muntatge, il·luminació i també un grapat d’activitats culturals per acompanyar l’extraordinari esforç que fan els comerciants i contribuir a l’èxit de la fira”.

Enguany la fira promet ser tota una experiència gastronòmica i també una sorpresa pels sentits. El que queda clar després de veure totes les activitats i actuacions programades, és que ens faltarà temps per gaudir de tot el que s’oferta.

Per veure tota la programació i novetats de la fira:

https://firagataalcarrer.com/fira-2022/

FOTOS: Ajuntament, premsa.A LA FIRA TAMBÉ ANEM DE RUTES: ERMITA, DISSABTE 8; PLAFONS CERÀMICS DEVOCIONALS, DIUMENGE 9

20221005204253-rutaermita.jpg

Si voleu vindre ja ho sabeu sols teniu que comunicar-ho bé a mi o algú que puga dir-me-ho o presentar-se a l'hora davant l'ajuntament. A la fira també anem de rutes, sempre que el temps ho permeta, que esperem i confiem que si.

La XVII Fira Gata al Carrer és "l'alegria de tornar" i també tornen les rutes.

Em podeu acompanyar pel camí del calvari a l'ermita amb unes boniques vistes i amb una història bonica per acabar visitant el nostre patró el Crist del Calvari. Serà dissabte 8 a les 11 del matí amb eixida des de l'ajuntament.

Diumenge 9, a les 11 del matí, passejaré amb els que em vulguen acompanyar pels carrers del centre del poble i coneixerem els plafons ceràmics devocionals que hi ha per algunes façanes, les "capelletes de carrer" que també es diuen.

Us cite textualment el comentari de l'Ajuntament. Agraïsc la deferència: 

"Durant els dos dies de Fira Gata al Carrer tenim varietat d’activitats, entre elles una sèrie de rutes guiades a càrrec de Miguel Vives per donar a conéixer un poc més del poble. Us animeu a participar?"
FONT: Cartells de les rutes.DISSABTE 8 I DIUMENGE 9, EL COMERÇ LOCAL IX A LA XVII FIRA GATA AL CARRER (L'alegria de tornar). Assistirà la directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí

20221007193426-planol.jpg

JA PODEU VINDRE DEMÀ I GAUDIR DE LA FIRA

Seguim mirant el cel, pels pronòstics, per la DANA que està per ahí, però per la posta de sol pareix que demà no plourà. Seguim endavant diuen els organitzadors. Demà dissabte dia 8 i diumenge 9 la zona de l’Avenida es vestix de comerç gegant al carrer, és la Fira Gata al Carrer. La fira serà inaugurada oficialment a les 12 del migdia i comptarà amb la presència de la Directora General de Comerç, Rosa Ana Seguí, de l’Alcalde, Josep Francesc Signes; el regidor de Comerç, Antonio J. Signes; Paqui Signes, presidenta de Comerç de Gata, així com la resta de membres de la corporació municipal i alcaldes i regidors dels municipis de la Marina Alta.

Molts llocs, espacis de comerç: gastronomia, stands de comerç local, la EcoFira, activitats per a les famílies, Fira del Motor, música, inclús passareles de moda. Més de 50 expositors ompliran els carrers del recinte ferial. Aquesta nit i demà a primeres hores serà temps de preparació.

PROGRAMA MOLT VARIAT, DE 10 A LES 19:30 HORES

Ací teniu el programa detallat de totes les actuacions, activitats i demès per a demà dissabte dia 8, entre les que destaque la ruta guiada a l’ermita, que faré a les 11 del matí.  

10:00-13:00h: Campionat d’escacs. 10:00-12:00h: Taller de Palma. 11:00-12:00h: Ruta a la Ermita amb el que us escriu, Miguel Vives.

 A les 12:00: Inauguración de la 17 Fira Gata al Carrer, com deia dalt, a més de la degustació de coques i cervessa el·laborades amb Blat de La marina (Stand Cervessers Gaters i La Cosa Nostra). Degustació de vins naturals de la Marina (Stand Carnesseria Ca Curro). Degustació embutits artesans. Stand Carnesseria Peixet i com a actuació musical, passacarrer amb la Banda de Música Coda.

També de 12:00 fins 14:30 h.: Reserva el teu plat de paella al Restaurant Arrels o compra productes de Carnesseria Peixet i fes-ho a la parrilla al moment. Stand Restaurant Arrels. 13:00: Actuació musical sorpresa al stand de Cervessers Gaters i La Cosa Nuestra.

Nova actuació musicval, a les 14:00 hores: Rondalla concert. 16:00h: Bunyols fets al moment. 16:30 h. Concurs RECICLA I GUANYA. (Stand de Iliüi).

A les 17:00 h.: Taller per a xiquets i xiquetes de fer castanyoles al stand de CODA. Actuació musical. Gatukada pels carrers de la Fira. Sorteig d’un casc de moto (Stand Motos Ribes).

A les 18:00: Taller de Karaoke al stand de CODA. Degustació de formatge Comté AOC més de 18 mesos i Cantal tunel AOC. (Stand de Ca Curro).

A les 18:30h: Més música i danses: Actuació del Grup de Danses La Llata. 19:00h: Cata de Kombucha (Stand Óptica Signes). 19:30h: Concert de música al carrer a càrrec de Pub Kiros.

Paral·lelament, moltes més activitats s’emmarquen a la Fira. Als plànols i indicadors podeu anar mirant-ho.

FONTS: Programes de la Fira 2022.
...I RECORDAR-VOS, DEMÀ FARÉ LA RUTA GUIADA A L'ERMITA DEL CALVARI (11 del matí, eixida des de l'Ajuntament): Gata està de Fira

20221007195426-rutaermita.jpg

Demà dissabte dia 8 a les 11 del matí serà l’eixida de la ruta guiada a l’ermita del Calvari. Faré el recorregut acompanyat dels que vulgues sumar-se a aquesta "aventura històrica" amb moltes curiositats. Pels carrers de Gata, per on baixa i puja el patró el Santíssim Crist, arribarem al començament del Calvari i les 14 estacions. Quan arribem a l’ermita coneixerem tota la història religiosa del nostre patró. 

Les vistes des de l’ermita són molt boniques. No s’ho podeu perdre. Us espere.

I després baixarem cap a la Fira, a la zona de l’Avinguda: Passeig d’Alacant, carrers Reis Catòlics, Sant Miquel i Doctor Gómez Ferrer, per a que cadascú pegue una volteta i gaudisca de totes les ofertes gastronòmiques, comercials i d’activitats.

I diumenge...la ruta dels plafons ceràmics devocionals per l'interior del centre del poble.

FONT: cartell de la ruta de demà, preparat pels organitzadors.   EL TEMPS HA RESPETAT EL PRIMER DIA DE FIRA: Milers de persones visiten Gata i el seu comerç (XVII Fira Gata al carrer, 8-10). Demà més...

20221008174219-compo1dia.jpg

Primer dia de fira superat i el temps respetant als comerciants de Gata. Un goig veure milers de persones que han visitat la fira. Les parades de gastronomia, com panaderies i carnesseries, han pogut oferir els productes típics gaters. Els bars, bé del lloc o muntats aposta per a la fira, per a la fira s’han omplit de gent. "La alegria de tornar" s’ha convertit en realitat.

A destacar hui dissabte 8, primer dia, la inauguració amb la presència de la directora general de Comerç i les autoritats municipals, que han recorreguts totes les paradetes de la fira. Al carrer Reis Catòlics l’exposició de lego i el campionat d’escacs, les dues coses més atractives. Actuacions musicals, com la banda de CODA, Xarangata i la Rondalla de Gata, tot això pel matí. Per la vesprada, grup de danses La Llata i la Gatukada.

He volgut desatacar a les fotografies del facebook no sols els moments d’encetar-se ja la fira, sinó també la part de muntage dels comerciants. Tots els amics i famílies arreglant la seua barraca, el seu estand. I després la inauguració i després gent i gent, paradeta a paradeta. La XVII Fira Gata al Carrer no ha passat desapercebuda, al contrari s’ha enfortit per a demà i edicions que vindran.

DEMÀ DIA 9 SEGON I ÚLTIM DIA DE FIRA

Demà és la Festa de tots els valencians, 9 d’octubre. Al ser diumenge, els actes institucionals coincideixen amb la festa. Serà el segon dia de la Fira Gata al Carrer. 

Ací teniu les activitats que es faran demà, segons el programa oficial de la fira:

11 hores: Ruta de panells ceràmics del poble. (Miguel Vives). Atenció: l’eixida des de l’Ajuntament serà a les 11 i no a les 12, com marca al fullet. Disculpeu l’errada.

També: Degustació embutits artesans. Estand Carnesseria Peixet i Dolçaina.

12h. fins 14:30h. Reserva el teu plat de paella en Restaurant Arrels o compra productes de Carnesseria Peixet i fes-ho a la parrilla al moment. (Estand Restaurant Arrels).

12:30h: Obertura del barril de cervessa IPA acompanyat d’aperitius de La Cosa Nostra (Estand Cervessers Gaters i La Cosa Nostra). “Abraços Gratis” a l’estand de CODA.

13:00h: Concert de música al Pub Kiros. 16:30h.: Concurs RECICLA I GUANYA. (Estand de Iliüi).

18:00h.: Desfilada de moda infantil a càrrec de Ana Moda. Taller de Gospel a l’estand de CODA. Taller de Maquillatge. (Estand de FPA).

19:00 h.: Cata de Kombucha (Estand Òptica Signes).

Per a tancar la fira, com ja és habitual: a les 20:00: Concert de la Banda Juvenil.

 ...I RECORDEU: DEMÀ SEGONA RUTA, PLAFONS CERÀMICS TRADICIONALS DEVOCIONALS. 11:00 hores eixida Ajuntament. Us espere...

20221008184833-rutaplafons.jpg

Demà diumenge serà la segona ruta cultural i de coneixement del poble que faré perquè "A la Fira també anem de rutes". Tot això, dins de la programació de la XVII Fira Gata al Carrer 2022, que està siguent tot un èxit i recollint moltíssima gent. La ruta la faré seguint el fil conductor dels PLAFONS CERÀMICS TRADICIONALS DEVOCIONALS. En castellà "fornículas" que en tenim prou a Gata. Demà passarem per quasi totes elles. Pel camí, curiositats del centre urbà i el raval.

Serà a les 11 del matí, recordeu. A les 11, eixida des de l’Ajuntament. Allí us espere. De segur que s’assabentareu de moltes coses curioses.

FONT: Cartell ruta de demà. GATA: 9 D'OCTUBRE, FESTA DELS VALENCIANS. Discursos, beca Vicent Caselles Costa al millor expedient de Ciències a Toni Massel Soler i música de la Colla

20221009143401-9octubre1.jpg

Al saló d’actes de la Casa Consistorial de Gata, s’ha celebrat l’acte commemoratiu del 9 d’Octubre, dia dels valencians, un acte institucional on s’ha lliurat la Beca Vicent Caselles Costa, al millor expedient acadèmic de ciències de l’IES de Gata, que enguany ha recaigut en la persona de l’estudiant Toni Massel Soler.

La colla de dolçainers i tabaleters de Gata ha posat la nota musical a l’acte.
Mentres, a l’altra banda de la carretera pels carrers de la urbanització Avinguda (Avenida) nombrosos visitants gaudien de la fira gatera, de la XVII Fira Gata al Carrer. Enhorabona, un any més, a l’organització especialment al comerç local que ho fa possible any rere any.

FONTS: Fotos i informació premsa, Ajuntament de Gata.


GATA: HUI A LA FIRA, SEGON DIA. TAMBÉ HA ACOMPANYAT EL BON TEMPS...èxit de visitants a la fira. Desfile de modes, ruta plafons ceràmics..i per acabar concert de la banda juvenil

20221009195245-desfile2.jpg

Malgrat la lleugera pluja caiguda aquesta matinada, que ha deixat mig litret (per tant, la fira sempre es banya, poc o molt), el matí s’ha comportat de meravella en quan al temps es referix. El sol pegava de valent, els carrers Doctor Moratal, Reis Catòlics i Sant Miquel i el Passeig d’Alacant, a més de l’Avinguda de la Pau i carrer Estació, s’omplien de gent i més gent. 

També hi havia temps per a les rutes. Ahir, a l’ermita. Hui, pels carrers del centre urbà i el raval coneguen els plafons ceràmics tradicionals.

Desfile de modes de Ana Modas. Actuacions diverses. Dinars. Bar de la Comissió 2023 i tots els stands. La panaderia Forn de Xaro i Ca’l Tramusser, que acomiadava la temporada fent cua per un gelat. Les carnesseries Ca Curro, Peixet i Polaca, i més paradetes. TAPIS, Altair, Comissió de festes Sant Antoni, els Apicultors El Montgó, els comerços de Gata, l’exposició de Lego dins de la tenda de Tien21, Kiro’s, les dones de macramé, el tallers de llata i embogar cadires, i tantes...i tantes coses més fins a 50 ofertes per a gaudir de la Fira.

Punt i final...i ja a començar a cavilar per a la Fira Gata al Carrer 2023.   

FONT: Fotos del facebook Pablo Mulet, Vero Vives, Comissió 2023, Raquel M. i Cronista.  DEMÀ DIA 12, ENTRADA OFICIAL DEL NOU RECTOR DE GATA, DON CELESTINO ALÓ MBÁ. Sustitueix a Don Juan Antonio Navarro Tarín. És el prevere número 53 de la parròquia

20221011195250-celestino1.jpg

* RESSENYAR QUE TOTA L’EUCARISTIA SERÀ RETRANSMESSA PER MIG DEL FACEBOOK DE LA PARRÒQUIA *

Demà dia 12, festa de Nostra Senyora del Pilar, per la vesprada, serà l’entrada oficial com a rector "párroco" de Gata de Don Celestino Aló Mbá. Prendra possessió dels llocs més importants i significatius de l’església de Sant Miquel Arcàngel. Les claus, el sagrari, l’altar, les campanes, la pila de bateig, el confesonari...seran els llocs.

Prèviament a l’eucaristia especial, el nou prevere de Gata visitarà a les 18:30 hores a les autoritats locals a la Casa Consistorial i signarà al llibre d’honor. A les 19:00 hores, se celebrarà la solemne eucaristia, que serà concelebrada pels nombrosos sacerdots que acompanyaran a Don Celestino en la seua entrada a la parròquia de Gata.

Recordar que Don Celestino Aló és el rector número 54 de la parròquia des del primer Mossen Antich Ferrer i és el primer rector que té Gata nascut fora de la Comunitat Valenciana i de l’Estat espanyol. 

LA SEUA BIOGRAFIA I ANTERIORS DESTINS

Com ja vaig publicar anteriorment, Don Celestino va ser nomenat rector de Gata el passat juliol. Natural de Guinea Ecuatorial té 47 anys. Nascut en 1975. Va estudiar al seminari de Montcada i va exercir la seua activitat pastoral a la parròquia de l’Assumpció de Foios (València) i va ser ordenat sacerdot als 40 anys l’any 2015. En la mateixa ordenació també va ser ordenat sacerdot el rector nascut a Pedreguer, fill de pare gater i mare pedreguera, Don José Diego Morell. Els seus destins anteriors van ser els següents:   

Primer les parròquies de Alcublas, Osset i Andilla, a més de capellà de l’hospital de Llíria. En 2019 va ser nomenat vicari parroquial de l’Assumpció de Llíria, càrrec que va ostentar fins a juny de 2020, encarregant-se de la pastoral del col·legi religiós Francisco Llopis. Els seus destins més recents han sigut: la parròquia de la Natividad de Nuestra Señora de Caudete de las Fuentes, la de Santiago Apóstol de Fuenterrobles, la de San Pedro Apóstol de Corrales de Utiel i la de San José de Casas de Utiel, així com capellà de l’hospital de Requena.

RECTOR NÚMERO 53 DES DE 1574 A HUI

Don Celestino Aló Mbá serà el rector número 53 des de que Gata alcançara la categoria de Curat i d’ascens de primera, mitjançant el decret del rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII, allà per 1574, fa ara 448 anys. El primer rector regent que va tindre la parròquia de Gata va estar de 1574 a 1591 i era MOSSEN ANTICH FERRER. 

ELS CINC ÚLTIMS RECTORS DE LA PARRÒQUIA DE GATA

DON PABLO SOPENA BARONA (+) (48). Era de València. Va estar de 2004 a 2006.

- DON BLAS SALES JUAN (+) (49*). De Carcaixent (València). * Sols va estar de rector administrador-ecònom de gener a setembre de 2007.

DON SANTIAGO BOHIGUES FERNÁNDEZ (50). De Gandía. Va estar a la parròquia de Gata de 2007 a 2011.

DON FRANCISCO MANUEL MURILLO ROLDÁN (51). De València. Va estar de 2011 a setembre d’enguany, 2020.

- DON JUAN ANTONIO NAVARRO TARÍN (52). De Chiva (València). Ha estat d’ octubre de 2020 a setembre de 2022.

FONTS: Dades Arxiu Parroquial. // Fotos arxiu, facebook i blog seminari valencià.

HUI ÉS LA FESTA DE LA PATRONA DE LA GUÀRDIA CIVIL. L'antiga caserna de Gata, ja en desús, es va construir vora carretera nacional fa 136 any (1886). Serà rehabilitada en breu

20221012131631-gc1.jpg

Els agents destacats de la Guàrdia Civil del Puesto de Gata de Gorgos, que tenen actualment la seua seu al carrer Penyó, així com els guàrdies ja jubilats que viuen al poble, autoritats, jutge de pau i caps de la Policia Local i Protecció Civil han assistit al migdia de hui a la missa en honor a la seua patrona Nostra Senyora del Pilar, que s’ha celebrat a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel. La menuda però molt estimada imatge de la Pilarica i l’ensenya nacional han estat també presents a un lateral de l’altar major.

Cal recordar que sempre pel 12 d’octubre mirem més enllà. La història de Gata ens conta que fa 136 anys es va construir sofragant-la el veïnat del poble, l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, just al costat de la carretera Nacional 332. Hui està inhabitable, però en ella van viure desenes de famílies de guàrdies civils destacats al Puesto de Gata.

Tot un monument que espera ja en breu ser rehabilitada i passat a tindre funcions socials i culturals, les que les autoritats li vullguen donar. 

Mentre, l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil segueix ahí, en peu. Va ser tot un símbol fins que es va inhabilitar com a casa quarter. Per la seua ubicació a la carretera general, per la seua història, pel seu compromís amb el veïnat de Gata, podem recordar la caserna que ha arribat als 136 anys d’antigüitat. Sens dubte, podria contar-se entre una de les més velles de la província i d’Espanya. Curiosejant per davant la seua façana observem les dues garites, la que dona a la carretera (Avinguda Marina Alta) i la que dona al Carrer Signes. A més, baix d’aquesta es pot llegir el ròtul que es posava a l’entrada del poble. "Provincia de Alicante, Partido Judicial de Denia, Pueblo de Gata -aleshores encara no tenia la denominació completa de Gata de Gorgos-"

L’any 1886 el poble va sofragar les despeses de la casa i des d’aleshores la Guàrdia Civil abonava un alquiler mínim i simbòlic a l’Ajuntament. L’any 1982 havia un intent de fer una nova Casa Cuartel que mai va arribar a bon port. La Caserna de la Guàrdia Civil ha sigut, com deia tot un símbol històric per al poble de Gata.

FONTS: Fotos Joanvi Vallés, Vero Vives i Cronista.
L'EPISODI PLUJOS DELS TRES DIES DEIXA A GATA 164 LITRES EN 40 HORES. Ja ens apropem al millar de litres l'any. Ara són 971

20221012141127-pluja1011-1.jpeg

La pluja acumulada en els tres dies, des de les 20:30 del dilluns 10 fins al migdia de hui dimecres 12, ha deixat un total de 164 litres a Gata, segons mesurava als Trossets Vicent Signes "Canya". Altres observatoris del poble han estat al voltant d'eixes quantitats. En forts ruixats, amb forta intensitat, com la que encara hui a migdia s'ha deixat notar, aquesta quantita es suma a l'anterior i al mes d'octubre, que encara sols tenim 12 dies consumits, s'acumulen 190 litres.

La xifra més cridanera és la de tot l'any. Al mateix observatori, s'han mesurat ja 971 litres el que portem de l'any 2022. Això vol dir que si fa un altre episodi de pluges paregut pot arribar i sobrepassar el millar de litres caiguts a l'any a Gata.

Tan variable és el temps ara que, a hores d'escriure aquesta crònica està lluïnt el sol i fa calentor i tot.

Alguns desperfectes importants a l'arrossegar terra i obra, com les escales al col·legi; la gran bassa o llac que es forma a l'antic camp de futbol "Les Sorts" i els carrers tallats de Paet i sota les vies del tren, per a previndre el que afortunadament no ha fet falta, han estat les anomalies més importants. Ara la saó campeja per les nostres partides gateres i l'herba comença a donar-se pressa en omplir-ho tot.      HUI DIA 12, ENTRE PLUJA I PLUJA, RECORDEM ELS 15 ANYS DE LA GRAN RIUADA DEL PILAR, 12-10-2007

20221012142952-pontnou.jpg

(( PODEU VEURE QUATRE VÍDEOS DEL RIU GORGOS I REMEMORAR AQUELL DIA, QUAN EL RIU S’EN EIXIA DE MARE ))

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO DE PORTADA, PUNXANT ACÍ)

(PODEU LLEGIR L’ARTICLE MEU DEL BUTLLETÍ, PUNXANT ACÍ: 12.)

(PODEU VISIONAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM MEU, PUNXANT ACÍ)

(( FINALMENT, PODEU MIRAR LES 54 FOTOS RECOPILADES PER L’ARXIU MUNICIPAL DE GATA DE GORGOS, QUE HA PUJAT A FACEBOOK L’ARXIVERA SILVIA LEYDA. IMPRESSIONANT DOCUMENT. PUNXEU ACÍ ))

Ja són 15 anys, però el record eixe no s’esborra aixina com aixina. 12 d’octubre de 2007. Tot el matí. El riu de Gata, el Gorgos, es desbordava per les intenses pluges caigudes des del dia abans a la seua capçalera. Si recordeu, també va passar aquella caiguda del pont de Beniarbeig, que les càmares i locutora de Canal 9 van captar el directe per a la televisió valenciana. I el nostre riu bramava, perquè el Parc del Raval va sobrepassar el mur de contenció i encauzament i va inundar aquell espai verd. La presa de Planisses botava per dalt. Van tremolar els pilars del pont de les Alcolaies.

Torne a rescatar d’aquells dies l’article que vaig fer per al Butlletí Municipal, que a les hores formava part del consell de redacció. La foto que podeu admirar era la portada del butlletí de la tardor de 2007.

 Podeu visionar algun vídeo d’aquells dies com el que està penjat a "Youtube" i es titula: "El río Gorgos se sale" de 10.37 minuts. Aquest és el seu enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=a8vbxKmnkMI. Un altre vídeo que es diu: "Río Gorgos de Gata 12-10-07" també pujat a youtube té aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=hnqOIOs3FeQUn altre de 42 segons molt significatiu que es diu "Riu Gorgos" a "youtube" té l’enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=oMxQYvKuriw&NR=1. Finalment un altre de joanbanjo pujat a "Youtube" que té aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7fLoqIJXZ2k.

Ja ha passat a la història del temps de Gata, però any rere any ho recordem com si fos ahir. I més ara que acabem de passar un episodi plujós que ha superat els 160 litres.

FONTS: Vídeos pujats a Youtube. Fotos arxiu.EL NOU PREVERE DE GATA, DON CELESTINO ALÓ MBÁ, PREN POSSESSIÓ DE LA PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL. El temple estava ple de fidels. Prèviament va estar en l'ermita i el cementeri. També va assistir a l'ajuntament on va signar al llibre d'honor

20221014084010-alo.jpg

Don Celestino Aló Mbá, el nou rector "párroco" de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, va prendre possessió de la parròquia ahir per la vesprada. Acompanyat pel vicari episcopal Don Francisco Revert, rectors de la vicaria Santíssima Sang, rectors fills de Gata i altres capellans companys d’ell, Don Celestino va presidir la missa solemne.

Prèviament a l’entrada al temple, va visitar en privat, acompanyat del diaca fill de Gata, Antonio Monfort, i del rector missioner jubilat resident a Gata, Vicente Berenguer, el cementeri i l’ermita del Crist del Calvari, el patró de Gata. A continuació va acudir a l’ajuntament on l’esperaven l’alcalde Francesc J. Signes i la corporació municipal junt al jutge de pau. A la sala de sessions Don Celestino va signar al llibre d’honor, l’alcalde li va fer obsequi del llibre de la història de Gata i es va fer la foto de família. La primera autoritat municipal i la resta d’autoritats el van acompanyar fins el temple parroquial.

Al temple, l’esperava el vicari episcopal, els rectors fills de Gata i altres preveres junt a tota la comunitat parroquial de Gata, així com feligressos de les parròquies on ell deixa el seu ministeri, com és el cas de Caudete de las Fuentes. A la porta d’entrada, li va lliurar el vicari episcopal simbòlicament la clau del temple i va començar la missa, cantada pels cors parroquial i Serrillàs. Com ja és habitual a les entrades de nous recors a les diferents parroquies, Don Celestino va fer sonar les campanes, va estar a la pila de bateig, al confessonari, al sagrari i finalment es va sentar a la seu, ja a l’altar major.

Les paraules sentides i de recepció fraternal de Don Francisco Revert i més tard les emotives paraules de Don Celestino van fer que tots els fidels, que omplien la parroquial de Gata, aplaudiren, igual que quan la secretaria del Consell Parroquial li va donar la benvinguda. Acabada la missa, es van entonar el Goigs al patró el Santíssim Crist del Calvari. Més tard, al Centre Social Integrat la parròquia va preparar un vi d’honor, on el nou prevere i els veïns de Gata així com els visitants van poder departir entre ells.        L'ESCOLA ESPORTIVA MUNICIPAL DE PILOTA DE GATA, PREMI DE PROMOCIÓ PACO CABANES EL GENOVÉS. Aquesta nit, rebrà el guardó en una gala

20221014113546-escolapilota.jpg

L’Escola Esportiva Municipal de Pilota de Gata rebrà hui divendres 14, en la Gala de la Pilota, el Premi de promoció Paco Cabanes ‘El Genovés, que se celebrarà al restaurant Huerto de Santa María de El Puig (València). A la mateixa, la Federació de Pilota Valenciana lliura els Premis Anuals de la Pilota, que distingeix als diferents campions i campiones de totes les modalitats així com reconeixement a clubs i escoles de pilota, institucions i empreses que han estat destacats en la temporada pels seus mèrits, ja siguen assoliments esportius, tasca de promoció o suport a aquest esport.

En concret, l’escola de Gata de Gorgos i el Club de Pilota Borriol rebran distinció per la recuperació de la Pilota valenciana al poble. Es lliuraran en total 15 premis. De la Marina Alta també obtindrà el Premi de promoció esportiva municipal l’Ajuntament de Pedreguer.

Des de la regidoria d’Esports es vol manifestar l’orgull perquè una de les nostres escoles siga reconeguda. Enhorabona a tota l’escola!

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris