Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2020.

LA TORMENTA HA DEIXAT JA A GATA 23,8 LITRES. SEGUEIX EL MAL TEMPS HUI DIJOUS

20201105075832-20201105-075657.jpg

Ahir dimecres pel tardet i ja entrada la nit van caure a Gata 16,2 litres, que sumats als d'aquesta matinada sumen un total de 23,8 litres, segons l'observatori de Inforatge Gata, instal·lat a l'Ajuntament. Fins ara, no ens toca de ple la gota freda que tant s'anuncia i que ha deixat grans quantitats d'aigua a pobles veïns com Dénia o Xàbia, i també a l'interior de la Marina Alta.

Està plovent amb coneixement i hui dijous el cel continua tancat, el Montgó tot encapotat i la temperatura fresqueta però estable. Això si, la humitat es situa entre el 90 i 95 per cent. Esperarem a veure que ens porta el dia, si més aigua o acaba el temporal.

FONT: Dades metereològiques, Inforatge Gata. LA GENERALITAT VALENCIANA ADQUIRIX UNA OBRA DE L’ARTISTA GATER GINESTAR

20201105124847-refugig2-copia.jpg

De tots es ben coneguda la figura de l’artista gater JOSEP GINESTAR. Ara està d’enhorabona, ja que la Generalitat Valenciana ha adquirit l’obra seua que ell titula REFUGI. Té unes mides de 200x140 cm. i la va fer al 2006. Està feta amb una estructura de ferro, sarments i fil de cànem. De tota aquesta barreja d’elements surt l’obra que vegeu en la fotografia. El procediment per arribar a l’adquisició d’obres és que cada autor presenta tres propostes i el jurat n’escolleix una.  

La Generalitat es va interessar per l’artista i l’obra. Des de fa uns anys la Generalitat fa una compra d’obres de tots els suports, pintura, escultura, fotografia, dibuix, còmic, gravat, etc.. Ginestar comentava: "Enguany he tingut la sort de que pensaren en mi. Segurament, i si es fa com els altres anys, la inauguració és a València però va per diferents indrets del país i fora."

FONT: Foto feta per l’autor Ginestar.A UN MES DE LA CONCESIÓ DE LA MEDALLA AL MÈRIT CIUTADÀ CALPÍ, LA GATERA I ÀNIMA DEL PROJECTE, ISABEL SIGNES, VALORA LA REPERCUSIÓ DEL PREMI I EL QUE SUPOSA PER A VISIÓ SENSE FRONTERES (VSF)

20201105202308-ambanaalcaldessacalp-copia.jpg

(PODEU MIRAR EL VÍDEO, PUNXANT ACÍ)

El passat 9 d’octubre, en un acte institucional, l’òptica i optòmetra gatera ISABEL SIGNES rebia de mans de l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, la medalla al mèrit ciutadà per la seua tasca reconeguda al front del projecte solidari i internacional VISIÓ SENSE FRONTERES (VSF). 

Isabel Signes comenta: "És diu que un no és profeta en la seua terra i aixa era fins que l’any passat Visió Sense Fronteres (VSF) amb seu a Calp i fundada per Josep Pedrós Ginestar, Jose Francisco Signes i jo mateix, vam rebre la primera subvenció per part de l’ajuntament de Calp. Jo vaig obrir la primera òptica a Calp en 1990, fa ara 30 anys i vaig fundar VISIO SENSE FRONTERES 9 anys després, l’any passat es va celebrar el seu vinté aniversari.

Tot i que ha sigut una llarga trajectòria amb més de 100 projectes nacionals e internacionals de prevenció de la ceguera evitable -seguix dient-nos Isabel- no s’havia contat mai amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calp, independentment del seu color polític. Ha sigut arrel de l’actual corporació municipal que han posat en valor el treball incansable de l’associació VSF". 

A quasi un mes d’aquella concesió recuperem les seues paraules, fotos i el vídeo que va servir per a presentar la ONG i la seua llavor.

Al respecte del premi, comença Isabel dient: "La medalla al mèrit ciutadà rebuda per Isabel Signes suposa el reconeixement a la tasca de tots aquest anys arreu del món treballant per a que no quede ningú cec si es pot tractar amb unes ulleres o una intervenció de catarates. El premi mostra una extraordinària sensibilitat per part de la corporació municipal en valorar esta tasca, ja que la votació va ser unànim. La majoria de projectes de VSF tenen lloc a l’Africa subsahariana però també tenim projectes locals, com revisions a escoles de xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió en la zona del port de València, per a que no es quede ningú darrere per no tindre unes ulleres". 

Finalment, diu Signes "VSF espera seguir contant amb el recolzament per part de la Ajuntament de Calp per a projectes de futur, en quan la situació internacional ens deixe reprendre nous projectes"

FONTS: Fotos facilitades per Isabel Signes. Vídeo-presentació de la medalla.  GATA TÉ NOU JUTGE DE PAU, JUAN GARCÍA BORRELL

20201105133233-juangarciaborrell.jpg

El passat dia 30 d’octubre es publicava al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’edicte de la Sala de Govern del TSJ, en el qual es nomenava com a JUTGE DE PAU TITULAR DE GATA DE GORGOS a JUAN GARCÍA BORRELL. 

Al mateix temps, també es publicava el nomenament de Jutgessa de Pau sustituta, que recau en MARÍA VICENTA MONCHO MULET. Moncho era la jutgessa titular des de 2016. Cada quatre anys, el plenari eleva al TSJ els candidats al càrrec. García tindrà el càrrec vigent fins 2024.

FONTS: BOP 30-10-2020 i Foto arxiu SòlGata (detall).DOS ESCOLARS DE PRIMÀRIA I TRES DE SECUNDÀRIA DE GATA, PREMIS EXTRAORDINARIS AL RENDIMENT ACADÈMIC EN EL CURS 2019-2020 (DOGV, 26 i 27-10-2020)

20201105142858-iesgata.png

El passat dia 27 d’octubre de 2020 es publicava al DOGV, la resolució de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, per la qual es concedeixen els premis extraordinaris al rendiment acadèmic d’Educació Primària corresponents al curs 2019-2020.

Del col·legi públic Santíssim Crist de Gata de Gorgos es relacionen els alumnes ANA GRIMALT SIGNES i JULIA SALVÁ MONFORT, amb una nota de 10, nota mitja entre 5é i 6é de Primària.

Al mateix temps, el passat dia 26 d’octubre de 2020 també es publicava al mateix diari oficial, la resolució de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, per la qual es concedeixen els premis extraordinaris al rendiment acadèmic d’Educació Secundària Obligatòria corresponents al curs 2019-2020. 

A l’IES "Matemàtic Vicent Casselles Costa" de Gata de Gorgos, tres alumnes han obtés un 10 a Quart d’ESO. Els alumnes són:  JOAQUÍN CHOLBI GRIMALT, ANNA MULET PEDRO i LUCÍA SALVÁ DEL AMO.

L’alumnat premiat rebrà un diploma a l’excel·lència en el rendiment acadèmic expedit per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que serà entregat en un acte acadèmic organitzat a l’efecte. L’obtenció d’aquest es farà constar en l’historial acadèmic i en l’expedient acadèmic de l’alumne o alumna per mitjà d’una diligència específica, que haurà d’omplir el centre docent en què l’alumne o alumna finalitze l’etapa.

FONT: DOGV 26 i 27-10-2020.EL GORGOS LIDERA EL GRUP 7é DE PRIMERA REGIONAL. El pròxim partit el jugarà a Benissa, que és tercer

20201109124842-gorgoscfpresentacio-copia.jpg

Una nova victòria i van tres. A la Font d’Encarrós van guanyar els gaters per 1 a 2, els dos gols marcats per Axel i els dos de penalti als minuts 85 i 90, remuntant el gol dels de la Font. Amb 9 punts, però un partit menys, el Gorgos lidera la taula de classificació del grup seté de la Primera Regional Valenciana. 

Els números del Gorgos acabada la quarta jornada: De quatre partits jugats, 3 victòries i una derrota, cap empat. 8 gols a favor i 5 en contra. 9 punts.

El pròxim partit serà de rivalitat comarcal. L’equip del Gorgos visita al Benissa, que junt al Gorgos i Oliva compartixen liderat amb nou punts.

FONT: Foto Gorgos CF, dia de la presentació.GATA, PARRÒQUIA: L'AFORAMENT DEGUT AL COVID19 PROVOCA L'AUGMENT DE MISSES DEL CAP DE SETMANA

20201112124819-misses-copia.jpg

Les noves mesures adoptades per fer front a la pandèmia del COVID19, marquen un abans i un ara pel que fa a la celebracions de les misses del cap de setmana, igual que ja es van fer notar en altres celebracions religioses com ara els soterraments, per tal de complir-se el que estableix la llei sanitària.

Pel que respecta a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos l’aforament actual és de 66 persones, el que suposa un terç de la capacitat total del temple. Per eixe motiu, en un principi es va adoptar fer dos misses el dissabte; més tard es van augmentar a tres les misses del matí de diumenge i a partir d’aquest diumenge dia 15 de novembre s’incorporarà la missa de diumenge per la vesprada. 

El COVID19 ha provocat que de fer-ne tres celebracions eucarístiques els caps de setmana s’ha passat a fer-ne sis, doblant-se la possibilitat d’assistir les persones que ho desitgen. 

La finalitat és que totes les persones fidels que acudixen a la missa pugen estar tranquils, amb l’aforament que permet la distància requerida, amb les mascaretes i amb la freqüència del gel hidroalcohòlic, complint totes les mesures assenyalades per les autoritats sanitàries.

Per tant, les celebraciones de les misses seran amb els següents horaris, a partir d’aquest diumenge: dissabtes, 18 i 19 hores; diumenges, 9; 11 (que estarà especialment dedicada als xiquets/xiquetes i joves del júniors i al cor parroquial); 12 (que serà per als xiquets i xiquetes de catequesis i els pares) i per la vesprada, a les 19 hores.

Al respecte dels soterraments, la nova regulació de la llei a la Comunitat Valenciana, segons la resolució última del 6 de novembre de 2020, en l’apartat 1.1  també posa mesures relatives a vetlatoris i soterraments. 

També els distints grups de la parròquia, han tingut que adaptar-se a les mesures i fer-se el plan de contingència per al Centre Parroquial "Verge del Carme". 

FONT: Informació, normes COVID19 G.V. i cartell, Parròquia Gata.GATA, COVID19. HUI, 13-11, ES CONTEN 6 ACTIUS. ACUMULATS DES DE L'INICI, 31 CASOS DE PCR+

20201113130251-covid1311-copia.jpg

Si ahir es contabilitzaven 26 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia a Gata de Gorgos, hui divendres 13 de novembre han pujat a 31 amb 5 actius més, segons podem veure a l’actualització del monitoratge de la situació del COVID-19, que publica la Conselleria de Sanitat, GV. Hi havia ahir 2 actius i hui 6 PCR+ dels últims 14 dies. Xifra important en un dia (5), que batix el rècord de contagis en un sol dia. ANEM ALERTA, SEGUIM GUARDANT TOTES LES MESURES, ÉS MOLT IMPORTANT. La incidència acumulada és del 99,19.

Es conten dels 6, 4 de rebrot i contagiats d'origen social. (Marina Plaza: PUNXEU). Per a mirar el augment de casos a la comarca de hui divendres dia 13 i el que diu de Gata, es pot llegir el diari digital Marina Plaza, PUNXEU ACÍ.

FONTS: Informació i foto (detall de captura de pantalla), COVID19, GV. GATA: PRESA DE POSSESSIÓ DEL NOU JUTGE DE PAU I LA SEUA JUTGESSA SUSTITUTA

20201113134035-jutges-copia.jpg

Aquest matí han pres possessió del càrrec el nou Jutge de Pau de Gata, Juan García Borrell, i la nova Jutgessa substituta, Maria Vicenta Moncho Mulet, amb presència de l’alcalde Francesc Signes Costa, i el regidor Joanvi Vallés. Seran quatre anys dels càrrecs.

FONT: Ajuntament de Gata, foto i informació.EL DERBI SE L'EMPORTA EL GORGOS, 1-3 A BENISSA. ELS GATERS SÓN LÍDERS (Vídeo del partit, UD Benissa)

20201115173450-partitabenissa-copia.jpg

(TENIM LA SORT HUI DE PODER VISIONAR PEL FACEBOOK TOT EL PARTIT, JA QUE LA UD BENISSA EL VA GRAVAR EN STREAMING. PUNXEU ACÍ

Ahir per la vesprada el Gorgos C.F. va afiançar el seu liderat al batre a un rival comarcal i veí, la U.D. Benissa. Els gaters van guanyar 1 a 3 al camp de la Costa de Benissa.

Molt prompte marcava el 0-1 (minut 4) Jorge González. de falta directa des de fora àrea molt ben tirada. Es mantenia així el resultat fins el minut 29 que empata el Benissa. En els últims deu minuts desfeia l’empat el Gorgos emportant-se el partit cap a Gata. Els gols els van marcar Joan Lara al minut 81 i Axel, màxim realitzador, al 89.

Ara, a falta de saber el resultat a Oliva, el Gorgos es mantén líder en solitari amb 12 punts. Dels 5 partits disputats, 4 els ha guanyat i un perdut, cap empat. Té 11 gols a favor i 6 en contra. El próxim partit serà a casa al camp Les Costeres. Jugarà contra el Ciutat d’Alzira Futbol Base.

FONT: Foto captura del vídeo del partit (UD Benissa). VISTES DE GATA, DE L'AHIR A HUI. MIREM AL RIU, DEL PONT CAP AL RAVAL

20201115174715-ravaldesdelpont-copia.jpg

Són MIRADES URBANES, dos imatges de Gata separades per una seixantena d'anys. La comparativa es nota. Estem dalt del pont urbà de les Alcolaies i mirem al riu cap a la zona del Raval, La vista d'abans ens transporta a cases baixetes totes abocades a les penyes i al llit del riu. Encara hi havia bancals a vora riu, adreta i esquerra.

Mirem després la foto de hui, de la passada setmana. Les cases arreglades i pintades, amb dos o tres altures.

Quina diferència!!.

FONT: Foto antiga, arxiu.  VISTES DE GATA. DES DEL MIRADOR DE PEDREGUER ES VEU TOT EL POBLE (Foto Jaime Fornés Signes "Blanquet"). AMPLIEU FOTO

20201115182406-gatavistadesdelmirador-jaumefs-copia.jpg

(PODEU AMPLIAR LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Si pujem al Mirador de Pedreguer, fent ruta des de la zona de Residencial Gata, podrem observar molts pobles: Pedreguer, Ondara i GATA, entre ells. Si a més disposem d’una bona càmera i objectiu podrem obrir més que l’ull natural. Ens ha facilitat la bona fotografia panoràmica el pedreguero i cosí, de mare gatera, Jaime Fornes Signes "Blanquet", del poble i inclús més enllà fins la mar i les muntanyes que l’envolten. Podem gaudir de la vista.

FONT: Foto de Jaime Fornés Signes "Blanquet".EL GIMNASTA GATER SÉNIOR SERGI BUIGUES VIVES, PUJA DUES VEGADES AL PÒDIUM I FA QUART D'ESPANYA AL CAMPIONAT CELEBRAT A VALÈNCIA

20201117072041-sergi1.jpg

(ACÍ TENIU EL VÍDEO, QUE HA FACILITAT L'AJUNTAMENT, DE L'ACTUACIÓ DE SERGI, Laligasportv, PUNXEU)

El gimnasta gater SERGI BUIGUES VIVES, que competia amb l’equip de GR Alicante-La Mancha, va participar despúsahir diumenge en el campionat d’Espanya masculí, que es va celebrar a València. Buigues estrenava categoria, la sénior i va ser per a ell i les seues preparadores una jornada intensa i plena d’emocions. Malgrat l’any tan difícil que s’ha viscut a causa de la pandèmia i el confinament que no va deixar execitar-se i preparar-se com calia, va aconseguir molts bons resultats ahir.

La sorpresa la va posar Sergi, que tan sols tres anys practicant gimnasia rítmica i ja està conseguint metes impressionants. Ahir va fer dos pòdiums, al ser tercer en dos aparells, cinta i cèrcol ("aro"). Va ser seté classificat en pilota i es va posar el quart d’Espanya a la general. Grans èxits en tan poc temps, que poden continuar.

Del 15 al 22 de novembre se celebra en el Centre Nacional Colonial Sport, de Alfafar (València) el Campionato d’Espanya individual masculí, Copa d’Espanya masculina, Campionat Nacional Base individual, Copa Base de conjunts i 2ª Fase de la Lliga Iberdrola. La competició va ser retransmitida en la seua totalitat a través de Laligasportstv.

Al ranking general del Campionat d’Espanya, SERGI BUIGUES va ser 4rt amb 38.850 punts, 11.950 els va aconseguir al 7é lloc de pilota, 14.300 en cèrcol ("aro") i 12.600 en cintes, pujant com a tercer a aquestes dos últimes competicions.

També la felicitació a la bona actuació de Sergi arribava aquesta matí de part de l'Ajuntament: "Des de l'Ajuntament de Gata no podem deixar de felicitar el gimnasta gater Sergi Buigues que participava per primera vegada en la categoria sènior del Campionat d'Espanya masculí que se celebrava del 13 al 15 de novembre a València. I pels bons resultats obtinguts: 3r en cinta, 3r en aro i 4t en la general. Enhorabona, Sergi!"

FONTS: classificacions Real Federació Espanyola de Gimnàstica Rítmica. // Fotos facebook RFEGR.GATA, COVID19: EL POBLE ARRIBA HUI A 10 ACTIUS. 35 CASOS ACUMULATS DES DE L'INICI DE LA PANDÈMIA

20201117145818-covid19gata.jpg

Es contabilitzaven ja 35 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia a Gata de Gorgos. Aixina s’ha publicat hui dimarts 17 de novembre. 4 casos actius més des de l’últim recompte, segons es pot veure a l’actualització del monitoratge de la situació del COVID-19, que publica la Conselleria de Sanitat, GV. Xifra preocupant, que no para de créixer en l’última setmana. TENIM QUE SEGUIR AMB ALERTA MÀXIMA I NO BAIXAR LA GUÀRDIA, SEGUIM GUARDANT TOTES LES MESURES, ÉS MOLT IMPORTANT. La incidència acumulada en els últims 14 dies també ha pujat considerablement en els quatre últims contagis i ja és del 165,32. L’última dada que donava fa uns dies no superava el 100.

El diari digital Marina Plaza parla del cas de Gata i de tota la comarca. PUNXEU.

FONTS: Informació i foto (detall de captura de pantalla), COVID19, GV. GATA, CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLITA AMB MOTIU DEL 25N

20201119142544-agenda25n.jpg

Gata s’uneix contra la violència masclista

Des de l’Ajuntament de Gata juntament amb els centres educatius i el col·lectiu FemRock s’ha preparat un programa d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia contra la violència de gènere. El mateix dimecres 25 de novembre comencen les activitats amb la lectura del manifest contra la violència de gènere a les portes de l’Ajuntament. 

Per al públic més jove, des de Gata Jove s’ha organitzat un Escape Room Virtual que amb el títol de La Desaparició abordarà el tema de la violència de gènere a través de la desaparició d’una dona. És una activitat dirigida a majors de 12 anys. 

L’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa ha preparat un complet programa per a divendres 27 de novembre amb l’exposició «sabates roges», actuacions, performance, lectura de manifest, pintura mural,... Tota l’activitat s’enregistrarà per poder donar-li difusió a tota la tasca que han realitzat alumnat i docents. 

Des de la regidoria d’Educació també s’ha volgut incidir en aquest àmbit educatiu amb la distribució d’una agenda escolar a tot l’alumnat de l’IES. L’agenda, elaborada per La Naturadora, té com a objectiu principal la prevenció de les violències masclistes i la promoció d’un model social sustentat en unes relacions entre dones i homes de bon tracte, corresponsabilitat, respecte i col·laboració en igualtat. És pretén proporcionar a l’alumnat de secundària d’una ferramenta que promoga la reflexió sobre el tipus de relacions desiguals i conductes sexistes que es donen en l’adolescència a través de continguts que presenten situacions de desigualtat, desmonten mites sobre l’amor romàtic, identifiquen situacions de violència i donen a conèixer actituds de bon tracte i recursos. 

També s’ha sumat l’escola amb l’elaboració d’uns cartells publicitaris amb el lema «Amunt igualtat, fora violència» que lluiran en els comerços locals i edificis públics durant tota la setmana.

A més a més, a partir del 27 de novembre es repartiran en bars i restaurants de la localitat material amb missatges per conscienciar a la població i el telèfon 016 d’atenció a les víctimes.

Per la seua part, des del col·lectiu feminista FemRock han elaborat material audiovisual de sensibilització pel 25N destinat a les xarxes socials.

FONTS: Informació, foto i cartell, Ajuntament de Gata.LA TRAVESSA DE GATA JA LLUÏX ELS LLUMS DEL NADAL. L'ENCESA OFICIAL ES FARÀ AQUESTA VESPRADA A LES 18 HORES

20201120072731-20201120-080134-copia.jpg

Travessar GATA ja dona imatge de que s’apropa el Nadal. Estem a un mes i quatre dies per a la Nit de Nadal i aquesta matinada hem pogut gaudir ja de l’espectacle dels llums que adornen la travessa de la Nacional 332 al seu pas per Gata. També a l’encreuament de l’entrada a l’Ajuntament amb els carrers Duquessa d’Almodóvar i carrer La Bassa. Són els primers avisos de que a passos agegantats tenim al damunt les festes nadalenques, en vindran més pel poble.

Això vol dir que avancem les compres dels Nadals i Reis, que no amuntonem les eixides i que utilitzem, enguany més que mai, EL COMERÇ DE PROXIMITAT, el de les nostres tendes i tendetes de dins del poble.

ENCESA OFICIAL

Aquesta vesprada a les 18 hores, es farà l'encesa oficial dels llums a l'Ajuntament i les dues places, la de l'Església i la Nova. El COMERÇ DE GATA també ha preparat una il·luminació nadalenca que prompte la veure’m en acció. Són dies de família, d’estar en casa i les cases estan als carrers i als carrers estan les tendes de tota la vida renovades, acondicionades per al temps que vivim, fem ÚS D’ELLES.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista.AJUNTAMENT I COMERÇ DE GATA IL·LUMINEN EL NADAL GATER

20201121184016-nadals2-copia.jpg

Ahir per la vesprada, "allà al tardet" com diu l’expressió popular gatera, es va il·luminar Gata, tant la carretera com els carrers. Era l’encesa oficial dels llums de Nadal. Des de l’Ajuntament reconeixien que és "un nadal que es presenta complicat a causa del COVID-19", però es donava una esperança.

Amb estreta col.laboració amb l’Associació de Comerç de Gata se li ha volgut donar al poble un toc d’alegria en estos temps complicats. Per això lluïxen guirnaldes per tots els carrers del centre del poble, cartells de "Bon Nadal" a les entrades de la població i boles amb llumetes i un distintiu de l’associació en cada comerç participant en la campanya nadalenca. Es busca que el paisà, el veí, compre al COMERÇ LOCAL, al comerç de proximitat. I més en aquestes dates tan especials i tan extraordinàries per la situació sanit+ària que vivim.

També la travessa de la N-332 resulta moilt bonica sobre tot en el tram recte des de la curva de l’antiga casa de "Ca Don Julián" fins a l’eixida del poble cap a Teulada.

Comença el compte enrere, a un mesi tres dies per a la Nit de Nadal. Enguany estarem en casa, alguns soparan amb les mesures corresponents abans de l’hora. Cal complir tot all’o que manen les autoritats sanitàrias, serà un Nadal diferent. Però, l’espirit de la festa cristiana del Jesuset no es perdrà mai.   

FONTS: Fotos facebook: Joanvi Vallés i Tere MF. Fotos Cronista.

 GATA, COVID19: AHIR DOS POSITIUS MÉS. HUI SEGUEIXEN 11 ACTIUS, Acumulats PCR+ són 37. Mesures i tancament perimetral fins al 9 de desembre

20201121193508-pcr21-copia.jpg

Ahir divendres es produïen dos positius més a Gata a causa del virus COVID19. No para el degoteix i tenim que estar atents, anar ben enlerta, ens toca cuidar i cuidar-nos. Hui, segons les dades donades per Conselleria de Sanidad, a l’estadística diària, menys els diumenges, segueixen 11 actius i un total de 37 acumulats de PCR+ al poble des de que començà la pandèmia.

Malauradament, fent una recopilació de dades dels positius donats a Gata, trobem que el primer positiu que va donar a Gata va ser el 25 d’agost, d’això fa ja quasi tres mesos. En tot el mes de setembre es va arribar a 16. Al final d’octubre la xifra de positius era 23. Els 21 dies que porten de novembre són 37 els acumulats.

També malauradament tres rebrots han marcat el poble de Gata fins ara: el 24 de setembre i d’origen social van ser 4 positius i aquest mes de novembre en quatre dies de diferència el dia 13 van ser 3 també d’origen social i el 17 un total de 4 del mateix origen.

Tot això provoca que la incidència de positius per cada 100.000 habitants de Gata siga alta i ara estiga en 181,85 casos. Esperem i confiem que vaja baixant.

També cal recordar i aixina ens ho fa saber l’ajuntament a través de les xarxes socials les Mesures COVID19 en la Comunitat Valenciana. Des de la mitja nit d’ahir dia 20 es prorroga el tancament perimetral i serà fins al 9 de desembre.

🔸 Tancament perimetral 𝗽𝗿𝗼𝗿𝗿𝗼𝗴𝗮𝘁 𝗳𝗶𝗻𝘀 𝗮𝗹 𝟵 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲.  Confinament nocturn (00:00 a 06:00 hores). 6 persones en reunions i celebracions. Limitacions d’aforament, segons els llocs. Consulteu tots els detalls: https://t.co/jk49cf0YNA.

FONTS: Captura pantalla: APP COVID19 (Conselleria de Sanitat), GATA.       TEMPS DE BETLEMS, ARBRES, LLUMS I DECORACIÓ DEL NADAL. Enguany (Nadal del COVID19) amb més il·lusió que mai

20201121200300-arbreaidaferrerivars-copia.jpg

La secció que encete hui i ara a trenta-tres dies de la Nit de Nadal porta per títol: "TEMPS DE BETLEMS, ARBRES, LLUMS I DECORACIÓ DEL NADAL. Enguany (Nadal del COVID19) amb més il·lusió que mai". Si els altres anys sols era de betlems la secció la faig extensiva a arbres, llums i decoració nadalenca, perque el Nadal del COVID19 el tenim que celebrar amb més il·lusió que mai, a fi de no trencar-se eixe espirit.

Obrim la secció amb la fotografia curiosa de AIDA FERRER IVARS, la fisitorepaeuta i osteopata. Amb gran simpatia el seu gos Fosc també participa amb el gorro de Papa Noel. Ella posa al seu facebook: "El Nadal ha arribat als Causvells!. I a Fosc li encanta el postureo".    

FONT: Foto facebook de Aida Ferrer Ivars.FOTOS-DENÚNCIA, GATA: EL PARATGE DE L'ERMITA, MIREU COM ESTÀ HUI DIUMENGE

20201122123222-botermita3-copia.jpg

Un veí del poble m’acaba d’enviar aquestes fotografies que resumixen els actes que es van fer ahir dissabte del tardet a la nit. Es suposa que fins la mitjanit pel toc de queda. Estan fetes com vegeu al paratge de l’ermita de Gata. Botelles de cervesa trencades, pots de llanda de cervesa. Totes escampades per terra. I no serà el primer dissabte que ocorre.

El veí anava mostrant a unes persones forasteres els llocs més bonics de Gata i han pujat a l’ermita. Aquelles persones, diu el veí, s’han quedat..., quina imatge s’han emportat del paratge!!. I a ell, "li ha caigut la cara de vergonya", literalment tal com m’ho ha fet saber i com es diu popularment al nostre poble.

No trobeu que CAL CONCIENCIAR ALS JOVES, que els LLOCS PÚBLICS DE GATA i de tots els llocs SÓN DE TOTS I PER A TOTS. I això que estem en temps de COVID19 amb restriccions...Són fotos-denúncia per a que anem pensant què fer davant aquestes actuacions.

FONT: Fotos del paratge de l’ermita aportades per un veí de Gata.        

 DOS XIQUETS RECULLEN TOTA LA BRUTÍCIA DELS VOLTANTS DE L'ERMITA. EXEMPLARITAT

20201122202356-ermitabe2-copia.jpg

Una vegada publicades les fotos-denúncia de com estaven els voltants de l’ermita, de seguida, en unes hores, pel facebook Amparo Solaz publicava el següent comentari acompanyat de les fotos comparatives: "Dos xiquets han recollit tot el fem "basura" que han fet els majors...tot un exemple (que hi haurien de tindre els que ho han fet en compte de deixar-ho tot com estaba este matí)...."

És de justícia resaltar l’exemplaritat dels dos xiquets anònims que han fet un acte de civisme, donant una lliçó als que anit van deixar el mateix lloc de la manera que denunciava el veí amb les seues fotos. Un aplaudiment pel comportament dels dos xiquets!!

FONT: Fotos del facebook (Amparo Solaz).AQUESTA VESPRADA (20 H.) SE CELEBRA L'ÚLTIM PLENARI DE L'ANY TELEMÀTICAMENT. La Corporació nomenarà Fill Adoptiu de Gata al missioner Vicente Berenguer. La banda tindrà el nom d'un carrer

20201124141756-compovicente-copia.jpg

Hui dimarts 24 de novembre, se celebrarà l’última sessió ordinària del pleno de l’Ajuntament de Gata de 2020, un any atípic pel COVID19 i que es reflexa també en la manera de fer la sessió, ja que serà a través de mitjans telemàtics. Es podrà serguir a través del canal de youtube municipal en el següent enllaç: https://www.youtube.com/channel/UC5GqpnhshFjqoc3dFEVcTLg.

A l’orde del dia destaquen dos assumptes de temàtica social i urbana: per una banda l’aprovació definitiva del Nomenament de Fill Adoptiu de Gata al missioner ja jubilat D. Vicente Berenguer Llopis, i per altra el canvi de nom d’una via pública, en concret del carrer Aromes que passarà a dir-se Carrer de la Unió Musical de Gata.

El ple, a més de les dacions de comptes habituals, es completa amb l’aprovació del Compte General 2019 i dos mocions del Partit Popular. Una d’ajuda a les persones, famílies i comerços i PIMES de Gata de Gorgos per la situació de paralització de l’activitat que patixen a causa del COVID19 i altra per a fomentar un pacte per la mibilitat del poble.

FONT: Informació Ajuntament de Gata, orde del dia sessió plenària.   VICTÒRIA DEL LÍDER GORGOS AL CIUTAT D'ALZIRA (4-2)

20201124143645-gor.jpg

Bon partit del Gorgos i gols. Els quatre de la victòria els va marcar l’equip gater a la segona part i tenint que remuntar marcador. Amb la victòria, el GORGOS C.F. es consolida com a líder en solitari a tres punts del segon, la UD Oliva.

Al partir, als minuts 27 i 44 marcaven el alzirenys amb gols de Javier Gutiérrez i Javier Sala. A un minut del descans era expulsat el visitant César. Els d’Alzira van jugar tota la segona part amb deu jugadors i a més es van endurir el joc per moments.

La remuntada començava a un descans, marcava Carim. L’empat el feia Axel i de penalti marca el doblet Carim posant el 3-2. Rematava Jorge González al 85 establint el definitiu 4-2.

Molt positiu va ser la retransmissió per vídeo del partit, ja que les condiciones actuals a causa de la crisi sanitària i mesures no deixen que es puga entrar al camp per part dels espectadors. Ací teniu l’enllaç: 

Dir que en la classificació, el GORGOS comanda la taula amb 15 punts. De 6 partits jugats n’ha guanyat cinc i perdut un. 15 gols a favor i 8 en contra.

El pròxim dissabte jugarà el Gorgos el següent partit i ho farà a les 18 hores a Benifairó de la Valldigna.

FONT: GATA, DOS NOUS POSITIUS DE COVID19: 11 ACTIUS, 39 ACUMULATS

20201124145153-covid24.jpg

No ens deixa el COVID19. El poble de Gata segueix marcant registres positius de l’enfermetat. Hui dimarts 24 la monitorització de la situació a la Comunitat Valenciana, que actualitza dia a dia la Conselleria de Sanitat, GV, registra 11 casos actius, però en suma acumulats 39. Això indica que si eren 11 en l’última actualització d’ahir han quedat igual, dos altes però dos baixes.

Seguim alerta, més alerta si cap. Necessitem cuidar i cuidar-nos, estem pujant massa al mes de novembre en Gata, mentre que a la comarca es baixa. Hui sols 10 PCR+ més i cap a Dénia i Xàbia. Esperem nosaltres seguir prompte eixe camí.

FONT: estadística COVID19 C.V., 24-11-2020.GATA NOMENA FILL ADOPTIU DEL POBLE AL MISSIONER JUBILAT DON VICENTE BERENGUER LLOPIS. Per la seua trajectòria, les seues actuacions humanitàries i solidaries i per constituir un referente

20201125125307-vicenteberenguer1.jpg

L’Ajuntament de Gata en sessió plenaria celebrada anit dimarts dia 24 de novembre de 2020 va aprovar, per unanimitat, nomenar fill adoptiu de Gata al missioner Vicente Berenguer Llopis per la seua trajectòria personal, les seues actuacions humanitàries i solidàries i la seua vàlua personal.

D. Vicente Berenguer va nàixer a Teulada l’any 1937. Missioner que sempre ha defensat l’educació de menuts i joves com un dels pilars bàsics per erradicar la pobresa. A Moçambic, on ell ha desenvolupat la seua missió, ha treballat quasi mig segle. Primer al Ministeri d’Educació d’eixe país i després, a partir de 1990, posant en marxa escoles de Primària i Secundària als barris de Maputo, la capital moçambiquesa.

La tasca personal de Vicente Berenguer a Moçambic va acompanyada per l’ajuda que des de Gata li presta l’associació primer, i ara ONG AMICS DEL TERCER MÓN. Amb l’ajuda dels ajuntaments de Gata de Gorgos, Teulada, Xàbia, Pedreguer i aquesta associació construeix un Centre Infantil en el barri del Ferroviário a Maputo, on s’atenen a 125 menors de 6 anys. En tot el seu treball parroquial i educatiu ha tingut el recolzament de grups com Amics del Tercer Món, Amics del “Padre Vicente de Teulada”, ajuntaments i organismes no governamentals, d’Espanya i Alemanya.

A més a més, al llarg de la seua vida ha rebut premis i nomenaments diversos que ha reconegut la seua vàlua personal entre ells, en 2013, va rebre la ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Des de fa uns anys, Vicente Berenguer viu a Gata considerant-se un gater més que ha sabut adaptar-se i comprometre’s també al nostre poble amb la gent, amb els més necessitats, guanyant-se l’estima i respecte de tota la gent del poble. Malgrat totes aquestes importants gestes, Vicente Berenguer fa gala de la seua gran humilitat. Ell s’ha bolcat en l’ensenyament, la cultura, la solidaritat i l’ajuda humanitària. En uns moments com els actual, més que mai necessitem llum, alçar la mirada i que la societat gatera puga tindre un referent com és el de la persona de Vicente Berenguer.

El cap de setmana ampliaré aquesta important notícia. Coneixerem més l'home i el missioner.  

FONTS: Informació i foto Ajuntament de Gata.MOR ALS 87 ANYS EL SACERDOT D. EMILIO MESEGUER BELLVER. Va estar de vicari a Gata de 1961 a 1965

20201126140032-emilioav.jpg

Ahir dimecres dia 25 va morir el sacerdot Don Emilio Meseguer Bellver als 87 anys d’edat. Don Emilio va estar de vicari (coadjutor) de Gata de Gorgos des del 8 de juliol de 1961 fins el 30 d’agost de 1965. La seua vocació musical es notava en tot moment. Fou professor de música més de 20 anys en el Seminari Major.

Hui, dijous, a les 16.30 hores, se celebrarà la missa exequial al seu poble natal de Massamagrell, en l’església parroquial de Sant Joan Apòstol i Evangeliste. Estarà presidida pel cardenal arquebisbe N’Antonio Cañizares. La capella ardent es troba instal·lada en el Tanatori de Massamagrell. 

A més de ser vicari en Gata, quan tenia 28 a 33 anys, va ser rector de Sumacàrcer, Villar del Arzobispo, Sellent i Villar del Arzobispo així com capellá en l’església del Patriarca de València.

Don Emilio Meseguer va ser ordenat sacerdot en València en 1960, als 27 anys. Fou nomenat vicari parroquial de Santo Tomás Apóstol i San Felipe Neri i, un any més tard, vicari parroquial de Sant Miguel Arcàngel de Gata de Gorgos.

En 1965 fou designat párroco de San Antonio Abad, de Sumacàrcer, i, en 1967, de la parròquia Puríssima Concepció, de Sellent, ministeris que compaginà fins 1971, quan va asumir la titularitat de la parròquia de Nuestra Señora de la Paz de Villar del Arzobispo. Igualment, en 1977 va rebre el nomenament de párroco de San Luis Obispo de València, fins 1986 i, de 1981 a 2003, fou professor de Música en el Seminari Major. També va ser durant un temps director de l’Escolania de Nostra Senyora dels Desemparats de València i Mestre de Capella.

A més, des de 1991 Don Emilio Meseguer fou també consiliari en varies entitats fins 2015, entre elles, les Germandats del Treball. Obtingué la jubilació en 1998 i des de 2017 estava adscrit a la parròquia del seu poble, la de Sant Joan Apòstol i Evangeliste de Massamagrell.

Els seminaristes actuals, al conéixer la seua defunció, van preparar un vídeo que resumix la seua vida dedicada al servei de les parròquies i la música. Ací teniu l’enllaç per a veure’l. PUNXEU

Un record des de Gata i DESCANSE EN PAU el vicari per als gaters de la primera part de la dècada dels 60 del segle XX, Don Emilio.

FONT: Composició: Fotos Arxiu, quan Don Emilio estava a Gata. // Fotos Archidiòcesi de València.GATA, COVID19. MILLORA MOLT LA SITUACIÓ: 7 ALTES I SOLS QUEDEN 4 CASOS ACTIUS. Baixa la incidència al 66,13

20201127142702-ppcorona2711.jpg

Tot millor en Gata, pel que respecta al COVID19. Si fa tres dies teníem encara 11 casos actius, hui divendres 27 la monitorització de la situació a la Comunitat Valenciana, que actualitza dia a dia la Conselleria de Sanitat, GV, registra sols 4 casos actius. Això vol dir que s’han donat 7 altes que ja han donat negatiu. L’acumulació des de l’inici de la pandèmia continua en 39 casos.

Amb aquestes altes ha baixat molt la incidència acumulada de PCR+de 14 dies. Si fa tres dies estavem en 181 hui ens situem en 66,13 casos per 100.000 habitants.

Seguim alerta, cuidant i cuidant-nos. A la comarca, el poble veí de Pedreguer suma hui 16 casos nous, mentre la comarca puja a 50, la pitjor xifra des del 13 de novembre. Hi ha un decés a Ondara.

Les notícies bones comarcals són paregudes a les de Gata, la incidència per cent-mil habitants baixa a 78,6 casos. A més, a la capital comarcal Dénia segueixen baixant i estan en 83 casos per cent-mil habitants.

FONTS: Informació i foto, estadística monitorització coronavirus G.V., dia 27-11-2020.GATA, SOLS UN RUIXAT I RES MÉS, HUI DIVENDRES: 10 LITRES. Foto: Vicent Signes Signes

20201127144755-vicentquanplovia-copia.jpg

Són mirades urbanes, és el temps, l’oratge, i hui des de la finestra del divendres. Cada divendres l’amic Vicent Signes Signes fotografia als que passa pel carrer o algun aconteixement extra que aporta el dia. Hui era la poca pluja que ha caigut en un ruixat i que ha fet per uns pocs moments pedra. En total han caigut 10,6 litres per metre quadrat, segons l’estació Avamet (Inforatge) de Gata. Aigua bambolla que diguem a Gata i que era captada per la foto de Vicent.

FONTS: Foto Vicent Signes Signes. Informació Avamet (Inforatge).AL FINAL DE LA TORMENTA, S'HAN MESURAT A GATA 31,6 LITRES

20201129171516-temps2811.jpeg

Un total de 31,6 litres per metre quadrat són els que han caigut finalment en Gata a l’última tormenta d’aquesta setmana. Divendres 27 van ser 19,8 i ahir dissabte van ser 11,8 litres. El mes de novembre portem 62,6 litres i a l’any s’acumulen 435,2 litres. Aquestes dades són de Inforatge, l’estació metereològica que està a l’Ajuntament.

Hui ha eixit el sol i torna a estabilitzar-se el temps. 

FONTS: Informació Inforatge. Foto: JM Vives.LA JOVE GIMNASTA ALEVINA GATERA ELIA MENGUAL FERRER, SEGONA PROVINCIAL I QUARTA AUTONÒMICA

20201129182847-elia6.jpeg

Aquest cap de setmana s’han disputat dos events gimnàstics més, organitzats per la Federació  de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana. Amb les mesures corresponents i amb ausència de públic, dissabte 28 i diumenge 29 s’ha disputat el Trofeu Federació Individual i Equips Bàsic, Mitjà i Avançat en el Centre Nacional Colonia Sport valencià. S’ha celebrat el Provincial i Autonòmic. 

En els dos, una gatera ELIA MENGUAL FERRER ha obtés resultats molt bons. Pel que fa a la fase provincial. Elia ha pujat al pòdium fent segona classificada. A l’autonòmic ha quedat quarta classificada. Elia s’exercix i pertany al Club Gimnàstica Dénia.

Enhorabona a la gimnasta alevina gatera i el seu treball.

FONTS: Informació RFEGR / Fotos facilitades per la família d’Elia (autors, FGCV).Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris