Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2019.

ELS CORS PARROQUIALS DE GATA, DAMA DE AZUL I RUAH, PARTICIPEN DEMÀ, DIA 5, AL 40 FESTIVAL VOCACIONAL DE LA CANÇÓ, A MONTCADA

20190504115129-menudesassaig-copia.jpg

Demà diumenge és un dia senyalat en el calendari dels cors parroquials de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos. El de xiquetes (Dama de Azul) i el de jóvens (Ruah) participaran al 40 Festival Vocacional de la diòcesis valenciana, que se celebrarà matí i vesprada al Seminari Major a Montcada (València). L’organització del festival corre a càrrec del Centre d’Orientació Vocacional Juan Pablo II de l’Arxidiòcesi de València. Té com a finalitat, entre altres objectius, gaudir tots junts d’un dia d’experiència d’Iglésia, coneixent els cors d’altres parròquies i motivar als grups infantils i juvenils parroquials a viure la vocació religiosa.

Les xiquetes gateres interpretaran la cançó original del grup "Jesús, según tu palabra". Els jóvens, també amb cançó original -com diuen les bases- amb el títol "Según tu palabra". Enguany el lema escollit pels organitzadors és "Según tu palabra" (Lc 1,19), paraules que va dirigir la Verge María a Déu. Com cada any, segons les bases, la lletra i acords de la cançó (en el cas de Gata, són dos) i la seua gravació són originals dels grups i es remeten a l’organització abans.

El "currículum de premis" dels grups de la parròquia de Gata puja ja a tres en les tres edicions que han participat. Este any serà el quart. En 2016, el grup infantil "Dama de Azul" va obtindre el segon premi. En 2017 el cor jove "Ruah" va alcançar el tercer premi. L’any passat les integrants de "Dama de Azul" es feien amb el tercer premi de la seua secció.JESÚS MONCHO PRESENTA EL SEU DARRER PREMI LA TAVERNA DEL NEGRE A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20190504121424-fotograciapenya-copia.jpg

Ahir per la vesprada-nit, l’escriptor gater Jesús Moncho va presentar la seua darrera obra "La taverna del negre", Bromera 2019, a la Penya Barcelonista de Gata. El cantautor i també escriptor Lluís El Sifoner va presentar l’autor i l’obra, que està guardonada amb el premi Isabel de Villena "Ciutat de València".

A la taula es trobaven presents, el president de la Penya, Salvador Mulet, l’autor Moncho i Lluís el Sifoner. Al local van assistir socis i simpatitzants per conéixer un poc més la novel·la que relaciona el tràfic d’esclaus del segle XIX procedents d’Àfrica i l’orígen de la tradició xocolatera de La Vila.

El dia 1 de maig va ser presentada l’obra a la Fira de València.

FONT: Fotos extretes de la pàgina de facebook de Jesús Moncho i Gràcia Jiménez (portada blog).EL COR "DAMA DE AZUL" DE LA PARRÒQUIA DE GATA, PRIMER PREMI DEL 40 FESTIVAL VOCACIONAL DE LA CANÇÓ. TAMBÉ VA ACTUAR EL GRUP JOVE "RUAH" (fotos i vídeos)

20190507114239-20190505-140835-copia.jpg

PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE FOTOS ACÍ.

TAMBÉ VOS POSE L’ENLLAÇ DEL VÍDEO DEL SERVEI AUDIOVISUAL DIOCESÀ.

EL VÍDEO DE LES GUANYADORES (PRIMER PREMI), DAMA DE AZUL. PUNXEU ACÍ.

EL VÍDEO DEL COR JOVE DE LA PARRÒQUIA DE GATA "RUAH", PUNXEU ACÍ.

Il·lusió portaven i ganes de fer-ho molt bé també. Les xiquetes del Cor Parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, que s’anomena "Dama de Azul" (en referència a la Mare de Déu) van aconseguir el PRIMER PREMI a la seua secció del matí en el XL Festival de la Cançó Vocacional de la Cançó, que es va celebrar al Seminari Major de Montcada (València) i que, any rere any, organitza el Centre d’Orientació Vocacional Juan Pablo II de l’Arxidiòcesi de València. Té com a finalitat, entre altres objectius, gaudir tots junts d’un dia d’experiència d’Iglésia, coneixent els cors d’altres parròquies i motivar als grups infantils i juvenils parroquials a viure la vocació religiosa.

L’alegria de la delegació gatera, sobre tot les xiquetes, va ser immensa i es va desbordar quan, després de l’eucaristia celebrada en l’església del Seminari i presidida pel bisbe auxiliar Don Arturo Ros, i després de que el jurat nomenara el tercer i segon premis, el president del mateix, Don Luis Garrido -director de l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats-, fera menció a la cançó "JESÚS, SEGÚN TU PALABRA" del cor de Gata, com a gunayador del primer premi.

Després de rebre el premi de mans del bisbe Don Arturo, el grup (al que acompanyaven els majors amb els instruments) va interpretar, de nou, per a tots els participants i a la mateixa església del Seminari, la cançó guanyadora.

A la secció de xiquets/xiquetes el segon premi va ser per al col·legi Claret de Xàtiva i el tercer per al grup de xiquets/xiquetes de la catequesis d’infància de Albaida.

Per la vesprada, va actuar a la secció de instrumentació lliure el grup de jóvens de la parròquia Sant Miquel Arcàngel "RUAH", que van interpretar la cançó "Según tu Palabra". L’actuació també va ser molt conseguida però el gran nivell va deixar els premis a altres grups.

El guardó d’enguany se suma als ja aconseguits pels cors parroquials gaters. Ja són quatre amb aquest màxim premi. En 2016, el grup infantil "Dama de Azul" va obtindre el segon premi. En 2017 el cor jove "Ruah" va alcançar el tercer premi. L’any passat les integrants de "Dama de Azul" es feien amb el tercer premi de la seua secció.

En les dues pròximes setmanes tornaran a actuar. Diumenge pròxim, dia 12 de maig, els dos grups actuaran després de la missa dedicada als Malalts i Majors, que tindrà lloc a l’església de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos a les 11.30 hores. Diumenge dia 19 serà el grup guanyador del primer premi (secció xiquetes/xiquets) DAMA DE AZUL qui interprete la seua cançó després de l’Eucaristia que es farà a l’església de Santa Caterina a València a les 18,30 hores, amb motiu de la Jornada Mundial d’Oració per les Vocacions i Vocacions natives.

FONT: Vídeos Parròquia Gata i Servei Audiovisual diocesà de València.EL GORGOS ACABA LA TEMPORADA EN EL LLOC 9é I SEGUEIX EN PRIMERA REGIONAL

20190507115953-gorgoscfgrans.jpg

El primer equip del GORGOS C.F. ha acabat la temporada 2018-2019 al lloc 9é del grup seté de Primera Regional. La seua posició fa que la temporada que ve continue, un any més, militant a la mateixa categoria. Amb 33 punts conseguits en els 28 partits jugats, ha guanyat en 9 partits, 6 ha empatat i 13 ha perdut. Ha fet 49 gols i li han marcat 59 gols.

Dels equips dels pobles veïns, promociona el CE. Pedreguer que ha quedat segon i ho farà contra el Artà de Castelló, i baixa a Segona Regional l’Ondarense, que ha quedat el tercer per baix.

Pel que fa a l’equip juvenil, li resten dos jornades, la que disputarà contra el Pego i la que visitarà Benirredrà. Està molt ben posicionat en tercera posició i té 62 punts en 28 partits jugats. 20 els ha guanyat, 2 empatat i 6 ha perdut. Té 75 gols a favor i 24 en contra.

Al cadet del Gorgos li resten tres jornades i està també ben classificat. És quart amb 53 punts de 25 partits jugats: 16 victòries, 5 empats i 4 derrotes. 87 gols a favor i 34 en contra.

La classificació més baixa se l’emporta el Gorgos infantil, al que també li reste tres jornades. És el 14é amb sols 22 punts de 25 partits jugats.  6 partits guanyats, 4 empats i 15 perduts, 38 gols a favor i 71 en contra.

FONT: FFCV, resultats i classificacions.

 ELECCIONS 2019, LOCALS DEL 26M: JA TENIM ELS CARTELLS DE LES CANDIDATURES LOCALS A LES ELECCIONS DEL 26 DE MAIG

20190510144415-20190510-150014.jpg

La pegada de cartells de la mitja nit del dijous 9 al divendres 10 va ser històrica, una edició més. Cada formació política o candidatura va procedir a pegar tant els cartells de tot l’equip polític de cada un dels cinc grups, com els cartells de cada alcaldable.

La candidatura de Compromís per Gata ha escollit al fons una vista general de Gata. La fotografia està feta a les Costeres.

El PSOE de Gata es va fotografiar per a fer la foto de candidatura al nou parc "Alcalde Ferrandis" i també al fons es veu parcialment la zona cèntrica de Gata.

El partit Ciudadanos per Gata té el seu cartell fet davant la porta de l’Ajuntament.

El Partit Popular no té darrere cap paisatge urbà, sino que estan les siluetes de tots els candidats. 

Finalment, Junts per Gata, Unides Podem i Compromís per Gata opten per fotografiar-se al paratge de La Rana, davant dels arcs de les restes de l’antic llavador. 

Torne a repetir-vos les candidatures de Gata i les llistes dels 13 candidats a més dels suplents en algunes de les cinc llistes. En asterisc, lletra en major tamany i color blau figuren els quatre hòmens alcaldables i la dona alcaldable.

Candidatura núm.: 1. COMPROMÍS PER GATA: COMPROMÍS MUNICIPAL (COMPROMÍS MUNICIPAL)

1. JOSEP FRANCESC SIGNES COSTA *
2. MARÍA ANGELES SOLER FORNÉS
3. ANTONIO ARABÍ ARABÍ
4. NEUS MULET MULET
5. YOLANDA LEYDA FORNES
6. MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA
7. JOSE VICENTE SIGNES ALBEROLA
8. MIRIAM ORTOLA BARRENA
9. NOEL GADEA RONDA
10. VICENT BOTELLA SOLER
11. TERESA ARABI ARABI
12. VICENT TORRES MONFORT
13. MATIAS MONFORT MONFORT
Candidatura núm.: 2. PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (P.S.O.E.)
1. ANTONIO JOSE SIGNES COSTA *
2. JOAN VICENT VALLES ROSELLO
3. JOSE JUAN MULET SOLER
4. ANA SALVA MULET
5. CONSUELO MULET DIEGO
6. JOAN CANTO FERRER
7. FRANCISCA MARIA ANDRADA MULET
8. ANGELA JANE DICKINSON
9. ALEJANDRO VICENTE GINESTAR PEDRO
10. FRANCISCO FERRER FERRER
11. MARIA DEL CARMEN IGLESIAS TESTILLANO
12. JUAN FRANCISCO FERRER MUT
13. MIGUEL SOLER TORRES
Suplentes: 1. EMILIO JOSE SIGNES FRASES
Candidatura núm.: 3. CIUDADANOS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (Cs)
1. FRANCISCO LUIS BALLESTER JAVAL *
2. MARIA DEL MAR SUCH HERNANDEZ
3. LUZ STELLA ORTIZ ZAPATA
4. MARIA DOLORES SOLER AULEDAS
5. JORDI LLOBELL LLIDO
6. ALI SUDKI KHANKI FARRA
7. DAIDAY DAIDAY ABDELOUAMID
8. RAQUEL DIEGO BOLUFER
9. CARMEN MORENO LOPEZ
10. LARA BALLESTER SOLER
11. ENCARNACION SOLA RECHE
12. ADRIAN MARTI BALLESTER
13. LUCIA BALLESTER SOLER
Candidatura núm.: 4. PARTIDO POPULAR (P.P.)
1. MARÍA TERESA SIGNES CASELLES *
2. JUAN BERNARDO PEDRÓS TALENS
3. JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART
4. MARIA TERESA MESTRE TUR
5. LUIS BLASCO BLASCO
6. VANESA CASTILLO TORRES
7. ANTONIO PONS GARCIA
8. ROSA ANA MAS MULET
9. JOSE JOAQUIN SENDRA MAS
10. FERNANDO MIGUEL CERIZOLA DELUCCHI
11. ROSA FEMENIA ROSELLO
12. JOAQUIN POQUET CARPI
13. MIGUEL PONS GIL
Suplentes. 1. SALVADORA CASELLES PEDRO
Candidatura núm.: 5. JUNTES PER GATA-UNIDES PODEM (PODEM)
1. JAUME MONFORT SIGNES *
2. TERESA TENT BLASCO
3. JORDI CARRIO TENT
4. ROSA MARIA GARCIA VIDAL
5. ANTONIO SERRA NOGUERA
6. JOSEFA SIGNES COSTA
7. ANA ORTEGA CONTRERAS
8. TRINIDAD SIGNES COSTA
9. DAVID GALLEGO MARTINEZ
10. VICTOR PEDROS ORTEGA
11. PURIFICACION BAÑOS CANDELA
12. AMPARO MONFORT SIGNES
13. FRANCISCO SALVA OLIVER
Suplentes: 1. PEDRO DIAZ MESTRE
FONTS: Candidatures, B.O.P. 24-4-2019, llistes. Partits, cartells.ELECCIONS 2019, LOCALS GATA, 26M: ACTES DE LA CAMPANYA, PRIMER CAP DE SETMANA

20190510145325-candidatures222.jpg

Després de les diverses presentacions de les candidatures en la pre-campanya, amb el cas del Partit Popular primer, després Compromís per Gata i finalment del PSOE Gata, i els corresponents vídeos de Compromís i PSOE, anit a partir de les 00,00 de hui divendres 10, es procedia a la tradicional pegada de cartells, que es concentren principalment en la Plaça Nova, lloc neuràlgic i transitat del poble. Les 5 candidatures entren en la campanya des de hui divendres.

Periòdicament i cronològicament, aniré posant-vos els actes de la campanya electoral de les formacions polítiques que concurrixen a formar la corporació municipal per als pròxims quatre anys, 2019-2022. Per al primer cap de setmana de campanya, 10 a 12 de maig:

UNIDES PODEM GATA, divendres 10, 19 hores, Font del Riu

 Presentació de la candidatura de JuGa ó UnidesPodem Gata. 19.00 hores a la Font del Riu (accés al parc). Per a compartir conversa, refrescs i cacaus!!

PARTIT POPULARdivendres 10, 20 hores, Pati de les Escoles.

Festa de presentació de la candidatura per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. 20.00 hores. Pati de les escoles. Després de la presentació hi haurà un sopar popular i parc infantil amb inflables!.

Diumenge 12, Miting amb la Tercera Edat, 18 hores, Centre Social.

COMPROMÍS PER GATA, dissabte 11, 20.30 hores, Placeta de Sant Antoni.

Dissabte 11 a les 20.30 hores, Compromís per Gata farà el primer acte de la campanya de les eleccions municipals a la Placeta de Sant Antoni. Acompanyaran a la candidatura els diputats a les Corts Valencianes Aitana Mas i Josep Nadal.

CIUDADANOS PER GATA

Dissabte dia 11: Parque del Arrabal, de 17 a 21 hores, Arrabal. Dolços, misteles, regals.

Diumenge dia 12: Font del Riu, de 11 a 16 hores: Dinar de picaetes, dolços, misteles, regals.


 ELECCIONS 2019, LOCALS GATA 26M: ACTES DE HUI DIUMENGE 12 MAIG

Tercer dia de campanya de les eleccions locals. Tres formacions presenten hui diumenge els seus programes i candidatures:

Aquest matí i migdia, ho ha fet al parc de la Font del Riu, Ciudadanos Gata, de 11 a 16 hores amb dinar de picaetes, dolços, misteles i regals.

El Partit Popular Gata presentarà a Maite Signes Caselles i el seu equip aquesta vesprada en un Miting amb la Tercera Edat a les 18 hores al Centre Social, destinat per als majors.

Per altra, Juntes Per Gata, Unides Podem (JuGa) presentarà la seua candidatura, que encapçala Jaume Monfort Signes a la Placeta de Sant Antoni a les 19.30 hores.EL GORGOS JUVENIL EMPATA A CASA FRONT AL PEGO I ÉS QUART; EL CADET GUANYA I ÉS TERCER

20190513131824-juvenils.jpg

La penúltima jornada de lliga per al GORGOS JUVENIL va acabar amb un empat al camp Les Costeres de Gata, entre el Gorgos i el Pego. Amb eixe resultat, els pegolins es van convertir amb més líders i el Gorgos és quart. per davant estan el Xàbia i l’Olimpic de Xàtiva. El Gorgos juvenil, a falta d’una jornada, té 63 punts. Dels 29 partits jugats, 20 són guanyats, 3 empats i 6 perduts, 76 gols a favor i 25 en contra. La darrera jornada el Gorgos juvenil viatja a Benirredrà, sols podria ser tercer, en cas de superar a l’Olimpic.

Pel que fa al GORGOS CADET també va jugar a casa i va guanyar 1 a 0 contra El Verger. També està molt ben classificat i és tercer amb 56 punts, a falta de dos jornades. De 26 partits jugats, 17 són victòries, 5 són empats i 4 derrotes. 88 gols a favor i 34 en contra. Al grup, el Calp és el líder indiscutible i imparable amb 69 punts. Pedreguer és segon amb 58. Dissabte, el Gorgos visita Altea i tancarà la lliga a casa front al Teulada-Moraira.

El GORGOS INFANTIL també va guanyar i ho va fer a Xàtiva per 1 a 2. Malgrat això és 14é amb 25 punts. De 26 partits jugats, sols 7 són victòries, 4 empats i 15 derrotes. 40 gols a favor i 72 en contra. Li resten dos jornades. La pròxima jugarà a casa front al At. Ciutat de Benidorm i tancarà la lliga a Algemesí.

FONTS: Fotos Gorgos CF. Resultats i classificacions FFCV.LA JOVE ATLETA ROSA MARÍA LARA FELIU, DEL C.A.GATA, LIDERA LA CLASSIFICACIÓ DE DONES DEL CIRCUIT A PEU MARINA ALTA

20190513132434-lara.jpg

Per clubs, el gater és el 5é. A la cursa popular de Teulada, el millor gater va ser Jairo Soler Salvá

La jove atleta sénior ROSA MARÍA LARA FELIU encapçala la classificació de dones del Circuit d’Atletisme Marina Alta, quan es porten ja disputades 8 proves, i resten 4. Lara del Club Atletisme Gata té un total de 11.169 punts i ha disputat les 8 proves. En masculí, Yousseff Ahatach del C.Dénia Corre és el primer.

Els altres gaters i gateres del C.A. Gata que estan en els primers llocs del Circuit són: En la categoria Masculina, VICENTE LLOPIS CHELI que és 8é amb 10.695 punts i JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT que és 14é amb 10.472. De dones, és 3ª MARÍA MULET MESTRE amb 11.159 punts i 15ena SYLVIA BERGER amb 10.148 punts.

A la classificació per categories, als tres primers llocs, trobem del C.A.Gata: veterana A, 3ª ROSA MONFORT GARCÍA amb 9.754. Veterà D 3r JOSÉ VICENTE SALVÁ SIGNES amb 11.129 punts. Veterà F és primer el ja dit VICENT CHELI i 3r FRANCESC FERRER MULET, este amb 11.180 punts. 

Per clubs al Circuit Marina Alta, el C.A.Gata és 5é amb 105.994 punts. A la classificació femenina per clubs, el club gater és 3r amb 55.230.

XVII CURSA POPULAR DE TEULADA, dissabte 11

(Podeu veure el vídeo de l’espectacular eixida de la prova de Teulada PUNXANT ACÍ.)

La 8ena prova del circuit va ser dissabte dia 11 de maig a Teulada on es va córrer la XVII Cursa Popular de 10 kilòmetres. Els tres millors del C.A.Gata van ser JAIRO SOLER SALVÁ, lloc 27; RAÚL AGULLES ALEMANY, lloc 54, i PEP SIGNES FORNÉS, lloc 63.

Per categories, a les primeres es van classificar del C.A.Gata: 3ª sénior, ROSA MARÍA LARA FELIU (158 de la general); veterana C va ser 4ª ANTO VALERO SIGNES (259 a la general); veterana D va ser 3ª TERESA GREGORI MUÑOZ (331 a la general); 4rt veterà E va ser JOSÉ CASELLES PEDRO (108 a la general); 1r veterà F va ser VICENTE LLOPIS CHELI (68 a la general) i 3r FRANCESC FERRER MULET (142 a la general).

Els 10 millors del C.Gata a la cursa de Teulada van ser: JAIRO SOLER SALVÁ, RAÚL AGULLES ALEMANY, PEP SIGNES FORNÉS, VICENTE LLOPIS CHELI, JORDI BALLESTER IBÁÑEZ, JOAN JAUME TORRES OLIVER, JOSÉ CASELLES PEDRO, MARÍA MULET MESTRE, JOSÉ VICENTE SALVÁ SIGNES i JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT.

Les tres millors dones del C.A.Gata a Teulada van ser: MARÍA MULET MESTRE, ROSA MARÍA LARA FELIU i ANTO VALERO SIGNES.

En les categories de xiquetes i xiquets a Teulada, la primera cadet va ser la gatera ZOE GRIMALT GRIMALT i va ser quarta a la mateixa categoria la també gatera ROSA SÁNCHEZ GARCÍA. A pre-benjamí JOAN MULET BAS va ser el primer.

FONTS: Foto i vídeo facebook del Circuit a Peu Marina Alta. Classificacions: som esport.ART AL VENT 2019 EN MARXA: 86 AUTORS, 18 PAÏSOS, XVI EDICIÓ

20190515114527-av18-copia.jpg

Un total de 86 autors procedent de 18 països d’arreu del món exposaran en la setzena edició d’Art al Vent que s’inaugurarà el mes d’agost a Gata.

Entre les obres presentades, el jurat  professional d’Art al Vent format per Jeanette Betancourt, artista multidisciplinària;  Joan Peiró, Doctor en Belles Arts i Catedràtic de la Universitat Politècnica de València, i Nieves Torralba, Doctora en Belles Arts i professora de l’Escola Superior d’Art i Disseny de València van fer la selecció de les que formarien part de l’exposició 2019.

Els autors seleccionats són de diverses nacionalitats i procedeixen de països com Xina, Mèxic, Espanya, Alemanya, Marroc, Brasil, Turquia, Itàlia, Uruguai, Xile, Argentina, Puerto Rico, U.S.A., Suècia, Japó, Bèlgica, Taiwan i Egipte.

Actualment, està realitzant-se la fase de recepció de treballs, ja que durant el mes de maig s’han de enviar els seus treballs seleccionats a l’Ajuntament de Gata. Seguidament, es fotografiaran totes les peces per elaborar el catàleg imprès que es realitza cada any sobre la mostra.

FONT: Fotos Ajuntament Gata.HUI DIA 15 ÉS SANT ISIDRE LLAURADOR. A GATA TENIM LA IMATGE

20190515130826-santisidregata.jpg

Hui, dia 15 de maig és la festivitat de SANT ISIDRE llaurador.

A Gata hi ha una imatge amb rajoletes al començament del carrer Teulada del sant patró. És molt coneguda la Fira de Sant Isidre a Madrid. Al nostre poble, el veïnat del carrer li resaven abans la novena i li encenien la llumeta. Ara també està encesa tots els dies el llum.

¿Però qui era aquest sant, quan va viure, que va fer?. Llaurador madrileny naixqué l’any 1080 i va morir en 1130. Fou canonitzat l’any 1622. És el patró dels llauradors i de Madrid. Va destacar per la seua pietat i la seua generositat.

Pel que fa al refranyer, us en pose dos de Sant Isidre, la festa de hui:

PER SANT ISIDRE, EL MELONAR NI NASCUT NI PER SEMBRAR.

SANT ISIDRE LLAURADOR S’EMPORTA LA PLUJA I PORTA EL SOL.

Finalment, cal dir que el costum agrícola diu que hui és el dia apropiat per sembrar les bajoques llargues, les que es gasten pel putxero i pel bullit.

FONT: Foto i dades, Arxiu Cronista de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) (la 1.819): CARRER DUQUESSA D'ALMODÓVAR D'AHIR (foto de A.M.) I DE HUI

20190516120244-duquessa-copia.jpg

Comparar i observar. La fotografia de dalt la pujava Antonio Monfort al seu facebook mostrant-nos una imatge dels anys 60 del segle passat, quan encara els carrers i les voreres eren de terra. Era i és el carrer Duquessa d'Almodóvar. La fisonomia del mateix no ha canviat. També es diu popularment el carrer de Ca el Tramusser. La fotografia de dalt la va publicar Antonio Monfort al seu faacebook i és del seu arxiu, la caixeta dels records. La de baix està presa del mateix lloc ahir mateix. Els separen uns 60 anys de distància.

FONT: Foto superior pujada al facebook per Antonio Monfort.

 IMATGES CURIOSES: COQUES CASERES DE GATA (Foto de Rosa Signes Diego)

20190516200104-coques-copia.jpg

No em digueu que no estan bones. Hui anem de cocà o demà encara en quedaran. La família és llarga i han fet coques per a totes i tots. De tota classe: amb pèssols, amb sobrassada, amb herbes, amb mullador, amb melva, amb anxova, amb oli...¡què bon aspecte tenen! i entren pels ulls per a després entrar a la panxa. 

Són, sense dubte, coques caseres de Gata, de mestres en gastronomia. La foto l’ha pujada al facebook Rosa Signes Diego. Li agraïm que ens mostre la cocà.

FONT: Foto facebook de Rosa Signes Diego.ELS REMERS JUVENILS GATERS DEL CLUB NÀUTIC DÉNIA SEGUIXEN TRIOMFANT AMB ÈXITS

20190519111635-remers1-copia.jpg

Són campions en la categoria juvenil de rem de la Comunitat Valenciana i són medalla d’or de la lliga. Els joves remers del Club Nàutic Dénia tornen a collir èxits. Entre ells, com ja vaig avançar en altra información, hi ha tres gaters: Jordi Barchino, Toni Jorro i Pau Alberola.  

Fa dues setmanes, l’equip juvenil de rem del Real Club Nàutic de Dénia, durant la regata que es va celebrar a Alacant es van proclamar campions en la seua categoria de la Comunitat Valenciana i esta setmana anterior refrendaren el seu èxit amb una nova medalla d’oro en la regata celebrada en el Club Nàutic de Dénia, en una regata d’infart en la que la diferència amb el segon classificat tan sols va ser de 5 dècimes. Durant la temporada en que s’ha celebrat la Lliga Suma de Rem, de la qual encara resta una última regata, totes les participacions dels juvenils deniers s’ha saldat amb medalla d’or, excepte una de plata.

 La lliga s’ha tancat d’una manera excepcional i amb més mèrit si cap, degut a que els components de l’equip en la seua majoria són xavals de primer any de rem, però amb esforç i tesó han aconseguit aquest èxit.

Pròximament se celebrarà el campionat d’Espanya al que van a assistir com a campions de la Lliga Suma de la Comunitat Valenciana i encara que el nivell en este event va a ser màxim, als xicons no els falta la i·llusió i ganes de quedar el millor lloc possible.

FONTS: Informació i fotos facilitades per Jorge Barchino.EL COR PARROQUIAL "DAMA DE AZUL" DE GATA (1r premi del Festival Vocacional) ACTUA HUI A L'ESGLÉSIA DE SANTA CATERINA A VALÈNCIA

20190519105004-20190512-124513-copia.jpg

Hui diumenge 19, a les 18.30 hores, se celebrarà la missa a l’església de santa Caterina Màrtir de València, on el cor de xiquetes de la parroquia de Gata "Dama de Azul" actuarà al final, com a guanyadora de la seua secció en el 40 Festival Vocacional de la Cançó, que es va celebrar el passat diumenge dia 5 de maig al Seminari Major de Montcada. També actuaran els primers premis de les dues seccions de joves. La missa clausurarà la Jornada Mundial d’Oració per les Vocacions que es commemora des del passat diumenge.

Ressenyar que el passat diumenge dia 12, tant les guanyadores com el cor de gent jove Ruah, els dos de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, van oferir a la feligresia les cançons que van interpretar al festival, rebent molts de aplaudiments la cançó guanyadora. Va ser a la missa dedicada a la gent major i malalts, els quals van rebre el sacrament de la Santa Unció.

A la fotografia, un moment de l’actuació davant l’altar major de l’església, a Gata.ELS ATLETES XABIENCS D’ORIGEN GATER, IGNASI CARDONA TORRES I TONI SOLER LLIDÓ, 4rt i 6é A LA TORRE DE PARÍS (4ª prova del Circuit Vertical de carreres del món)

20190519112743-igto-copia.jpg

Ignaci Cardona Torres, de mare gatera, tot un veterà en el Verticalworldcircuit (Circuit Vertical de carreres del món), va fer 4rt a la Torre Vertigo, una de les més altes de França, en París, que té 48 plantes i 954 escales, i una elvacio de 225m en vertical Ignaci va fer un temps de 5’25". El company xabier, de pare gater, Toni Soler Llidó, va ser 6é amb un temps de 5’42".

El pròxim diumenge 2 de juny estaran disponibles per a pujar al gratacels Trade Center de Nova York on se celebrarà la següent prova, cinquena del circuit.

Abans de celebrar-se la quarta prova, al circuit general, el ranking de 2019 d’hòmens Ignasi era 4rt amb 199 punts, al puntuar i molt bé en les tres anteriors. Per la seua part, Toni Soler sols havia participat en una prova i estava al lloc 20é amb 62,5 punts. Si mirem les classificacions d’anys anteriors, Ignaci Cardona va ser 4rt en 2018 i sols havia fet 6 de les 9 proves del circuit. L’any passat Toni Soler va ser 8é amb 5 proves disputades.

FONTS: Foto i información facilitada per Toni Soler i pàgina verticalworldcircuit.com.


DEMÀ DIA 21 ES PRESENTA A VALÈNCIA EL LLIBRE SOBRE EL GRAN MATEMÀTIC GATER VICENT CASELLES I COSTA, "VICENT CASELLES, MATEMÀTICA I PASSIÓ". ES FARÀ UN SENTIT HOMENATGE

20190520114435-vicent-copia.jpg

Demà dimarts dia 21, a l’Aula Magna de la Nau Central Cultural es farà un acte-homenatge a la figura del gran matemàtic gater i universal VICENT CASELLES I COSTA. Serà a les 19 hores i a l’acte es presentarà el llibre que repassa la història i la trajectòria del gran matemàtic valencià.

El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València ha organitzat l’acte, que comptarà amb la participació d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València; Juan L. Monterde, degà de la Facultat de Matemàtiques de la UV; Juan Bisquert, director de l’Institut de Recerca de Materials Avançats de la Universitat Jaume I i coordinador del llibre sobre Vicent Caselles, i Marina Murillo, professora Departament de Matemàtiques –Anàlisi Matemàtica- de la UJI.

En l’acte Juan Bisquert també presentarà la seua novel·la La Conjectura Canamel o el Sacrifici del Bateig.

LLIBRE, AMICS, COL·LABORADORS

El llibre "Vicent Caselles, matemàtica i passió" serveix d’homenatge a la seua figura, ara més valorada i estudiada. Familiars, amics, estudiants i col·laboradors repassen la personalitat i trajectòria professional del gater Caselles. Entre els autors estan Hans Munthe-Kaas, la seua vídua Coloma Ballester, l’amic i artista Josep Pedrós i Ginestar, el mestre i amic Carles Mulet, José M. Mazón Ruiz, Bartolomeu Coll Vicens, Edoardo Provenzi o Juan Soler, entre d’altres, han participat en aquest projecte únic. El llibre es troba disponible a Amazon (https://tinyurl.com/yy7mjqge) o en la llibreria habitual.

UNA VIDA DEDICADA A LA MATEMÀTICA

Vicent Caselles i Costa va morir fa quasi sis anys. Tenia econegut internacionalment pels seus treballs, entre els que destaquen les contribucions de anàlisis, teories i algoritmes en procesaments d’imatges, la seua obra consta de tres llibres, més de dos-cents treballs d’investigació, dos patents i la direcció de quinze tesis doctorals. A més, va participar en distintes revistes científiques internacionals com a editor.

Va obtindre la càtedra de Matemàtica Aplicada al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Allí era docent i investigador. Va fundar i dirigir al Grup d’Imatge i Gràfics del Centre Tecnològic de Barcelona Media, on es treballa per a la televisió o el cine digital.

A Gata se li va rebre homenatge, l’institut del poble porta el seu nom i els matemàtics i investigadors del seu poble i comarca van crear l’any passat les Jornades Matemàtiques i Científiques que porten també el seu nom.

Ara, a la seu valenciana, es pretén valorar aquesta figura tan insigne en el panorama matemàtic i científic de la Comunitat i del món.

FONTS: Informació i cartell de presentació del llibre Revista "Descriu". Si voleu llegir tot l'article PUNXEU ACÍ.

 EL COR DAMA DE AZUL DE GATA CANTA A LA VERGE DELS DESEMPARATS I A L'ESGLÉSIA SANTA CATERINA, A VALÈNCIA

20190520215423-damavalencia-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE FOTOS DE LA VISITA A LA VERGE DELS DESEMPARATS I A L’ESGLÉSIA SANTA CATERINA DEL COR "DAMA DE AZUL", PUNXANT ACÍ)

El cor parroquial de xiquetes "DAMA DE AZUL" de Gata de Gorgos, que estan acompanyades per xics i xiques als instruments, van estar presents ahir per la vesprada en la missa solemne de cloenda de les Jornades per les Vocacions, que va presidir el cardenal arquebisbe Don Antonio Cañizares a l’església Santa Caterina de València.

L’estància a la capital valenciana de les menudes cantores gateres començava a la basílica de la Verge dels Desemparats, on -guiades en tot moment pel rector de la parròquia Don Francisco M. Murillo- van poder cantar-li la seua cançó "Jesús, según tu palabra", en acció de gràcies a la "Geperudeta" i van visitar el camarí de la mare dels valencians. Els fidels presents en la basílica, acabada la cançó, amb la que van guanyar el primer premi de la secció de xiquets/xiquetes del 40 Festival de la Cançó Vocacional, van aplaudir la seua actuació.

A continuació, es van dirigir a l’església de Santa Caterina. Prèvia a l’eucaristia, van poder fer jocs i conéixer la tradicional Plaça Rodona i la façana més menuda d’Europa, entre altres llocs del centre històric de València. A la missa, van interpretar la seua cançó guanyadora al cant d’entrada. El grup guanyador de jovens va actuar a la comunió.L’AUTOR GATER JOSÉ VICENTE SOLER MULET PRESENTA A GATA EL SEU LLIBRE "ÍBERO-VALENCIANO"

20190521121836-llibresoler2-copia.jpg

 

El passat divendres 17 de maig, va ser presentat a la Biblioteca de Gata de Gorgos el llibre “IBERO-VALENCIANO” de l’autor gater JOSE VICENTE SOLER MULET. Al llibre, l’autor ens porta de la mà en la traducció del llenguatge paleohispànic dels antics íbers. És una obra formada per un extens conjunt de textos desxifrats, que entreveuen molts relats de la riquesa cultural dels antics pobles que dominaren la península Ibèrica. Soler fa especial cura en oferir un text clar i senzill, acompanyat d’abundants explicacions. Constitueix un document imprescindible per a endinsar-se en el coneixement de l’antic poble íber, en els seus mites, costums i ritus ancestrals.

El llenguatge del llibre és molty clar i didàctic, en el que el lector quedarà sorprés al comprovar com el ric i complexe entramat de signaris es relaciona directament amb el seu valor fonètico, i per consegüent, amb el nostre idioma. Un llibre ame i pensat per a tots aquells que desitgen ampliar els seus coneixements sobre una de les primeres llengües que es  van parlar a Espanya.

L’acte tingué una gran acollida. La Biblioteca municipal es va omplir de gent entesa en la matèria, amics i familiars de l’autor. Va intervindre en la presentació el doctor Ignacio Ruíz Rodríguez, catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la Universitat Rei Joan Carles, i director de la Càtedra Universitària España-Israel. Ruíz és el que ha prologat el llibre i ha estat un pilar molt important en l’edició del llibre, el seu mentor i recolçament en el procés per a donar a conéixer el llibre "Ibero-Valenciano", de José Vicente Soler Mulet, llibre que edita la Editorial Dykinson.

FONT: Informació i fotos, María José Soler i Biblioteca de Gata.

 ELECCIONS 2019 GATA: ENS PREPAREM PER A VOTAR. DEMÀ DIA 25, REFLEXIÓ. DIUMENGE 26, A VOTAR MUNICIPALS I EUROPEES

20190524204027-urnavots.jpg

Estem a la recta final per anar a votar. Després de tots els mítings, xerrades per places i barris i reunions de les 5 candidatures que concurrixen a les eleccions municipals de Gata de Gorgos, hui dissabte dia 25 és dia de reflexió per a tots els votants i descans per als candidats. Les eleccions municipals i europees seran diumenge dia 26. Elegirem als nous 13 regidors/regidores de la corporació 2019-2022. Com sempre, les 8 meses electorals estaran ubicades unes al Pavelló A (escola antiga) "Santíssim Crist" i altres a l’Edifici Polivalent "Guillem Agulló".

QUIN ÉS EL CENS ELECTORAL A GATA, PER A LES MUNICIPALS?:

Quin és el cens electoral de Gata, per al diumenge 26-Maig ?.

Nombre d’electors residents a Espanya (espanyols i estrangers). Llistes de votació. Cens tancat a 1 de febrer de 2019:

- Espanyols residents en Espanya: 3.988 votants.

- Estrangers residents en Espanya:   273 votants.

TOTAL VOTANTS, MUNICIPALS:    4.261 votants.

QUIN ÉS EL CENS DE GATA PER A LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU?

Nombre d’electors espanyols i estrangers residents a Espanya. Llistes de votació. Cens tancat a 1 de febrer de 2019.

- Espanyols residents en Espanya: 3.988 votants.

- Espanyols residents a l’estranger:   158 votants.

- Estrangers residents en Espanya:    221 votants.

TOTAL VOTANTS, EUROPEES: 4.367 votants.

Des del blog desitge sort a les cinc formacions polítiques del municipi de Gata de Gorgos i que els votants gaters exercisquen el seu vot.

FONT: Diputació Provincial. Cens electoral municipal, Província d’Alacant.

 ELECCIONS 2019 GATA, 26M: VOTACIONS A LES EUROPEES. GUANYA EL PSOE

20190527202353-taulacontant.jpg

PARTIT: PSOE, 889 (Diferència de 2015, +545). PP, 774 (Diferència de 2015, +144). COMPROMÍS PER EUROPA, 583. CIUDADANOS, 228 (Diferència de 2015, +187). PODEMOS-IU, 203 (Diferència de 2015, +27). VOX, 78 (Diferència de 2015, +69). A.REP., 34. JUNTS, 29. PACMA, 20. CV-EC, 14. RECORTES CERO, 7. PACT, 4. PUM+J, 4. CEUS, 3. ALTER, 2. CXE, 2. I.Fem. 2. MCR, 2. PCPE-PCPC-PCPA, 2. PCTE, 2. PH, 2. ADÑ, 1. MIEL, 1. Pirates.cat/ep, 1. VOLT, 1.

La participació va ser de 21,06 punts més que en 2014, el 70,04%. 

Abstenció 2019: 29,96%, 1.261 votants. Participació: 70,04%, 2.948 votants. Vits en blanc: 0,96%, 28. Vots nuls, 1,09%, 32.

A la fotografia, un moment del recompet anit en una de les meses electorals, al Col·legi "Santíssim Crist" de Gata.ELECCIONS 2019, GATA, 26M: LOCALS. PP GUANYA I PUJA UN REGIDOR; COMPROMÍS, IGUAL QUE EN 2015; EL PSOE, TAMBÉ PUJA 1; NO ENTREN NI JUGA NI CIUDADANOS

20190527204055-contant2-copia.jpg

Anit, data clau -electoralment parlant- no vaig poder publicar per problemes tècnics la pàgina del blog i els resultats, sí pel facebook. Ara ho faig ja amb totes les dades completes per ací.

6 CONCEJALS, PP: Com avançava ahir el PARTIT POPULAR guanya les eleccions de 2019 amb 1.141 vots (+71 respecte a 2015). Representa el 38,72% i puja 1 regidor (en 2015, 5 *34,93%*).

4 CONCEJALS, COMPROMÍS: COMPROMÍS PER GATA DE GORGOS obté 4 regidors, els mateixos que en 2015. El 28,50%. Té 840 vots, 6 menys que en 2015. (2015 el 27,62%).

3 CONCEJALS, PSOE: El PSOE de Gata obté 3 regidors, 1 més que 2015. Els 726 vots són 117 més que fa quatre anys. Els seus votants representen el 24,64% mentre que en 2015 eren el 19,88%.

La formació UNIDES PODEM GATA (JUGA) obté 146 vots (4,95%) i perd els dos regidors i la possibilitat d’entrar a formar part de la Corporació.

Finalment, CIUDADANOS GATA obté 66 vots (2,24%). No tenia representació abans i continua sense poder entrar al consistori municipal.

Pel que fa a la participació en les locals, Gata ha baixat un 3,65 respecte a 2015. Va ser del 69,87%. 

ABSTENCIÓ: 1.284 electors (30,13%). En 2015, 1.124.

PARTICIPACIÓ: 2.977 votants (69,87%). En 2015, 3.121.

VOTS EN BLANC: 28 (0,95%). En 2015, 35.

VOTS NULS: 30 (1,01%). En 2015, 58.

FONTS: Resultats electorals. Gata de Gorgos (26-5-2019).HUI DIA 27 DE MAIG FA 6 ANYS D'AQUELLA FORTA GRANISSADA A GATA

20190527211701-recordgranissada-copia.jpg

Ho recordeu?. També era dilluns. 27 de maig de 2013, fa just hui 6 anys. A mitja vesprada, va ocórrer un fenòmen climatologic inusual. Una forta granissada va afectar a tot el terme municipal de Gata de Gorgos. Va omplir de blanc, com si fora neu, carrers i camps. El Pont de les Alcolaes es va tallar al dia següent, pel gel acumulat. Amb una pala es va netejar tirant al riu tota l’aigua gelada

Si recordeu es va colapsar l’aigua i el gel. La premsa es va fer ressó al dia següent del succés de l’oratge. La notícia va correr com un reguer de pòlvora. A mitjan vesprada del dilluns 27 de maig de 2013, va caure una bona granissada a Gata, espectacular i singular pel temps avançat i per les circumstàncies. El dia després també va ser hora de balanços. Fins i tot, el ple de l’Ajuntament demanava zona catatròfica el dia 28, i ho feia extensiu als ajuntaments veïns de Xàbia i Dénia, on molts veïns gaters tenen vinyes i propietats, per a que recolzaren aquesta petició."

Recordeu aquelles imatges i vídeos del dia P, de pedregada, de perdut, perquè així va quedar el raïm de Costeres, Ecles, Benitzaines...

Ja ho publicava l’any 2014. Dos vídeos més de l’aconteixement: punxeu ací i punxeu ací.

Joanvi Vallés feia un vídeo de 3 minuts i 25 segons que ell va pujar al Youtube, també amb els seus comentaris: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C2vd_eNRcHs."

LA PREMSA TAMBÉ PARLAVA DEL SUCCÉS DE L’ORATGE:

Si recordeu, els diaris INFORMACIÓN (Alacant) i LEVANTE-EMV (València) parlaven de la pedregada de fa sis anys. INFORMACIÓN publicava: "El puente cerrado y lleno de hielo". Al final l’article de A.P.F. parlava de Gata i deia textualment: "En Gata, la policía local tuvo que cortar el Pont Vell. La acumulación de granizo hacía temer resbalones y accidentes. Los vehículos incluso podían quedarse bloqueados. Este puente es el que lleva al colegio del pueblo. El pedrisco dejó aquí una capa de hielo de casi diez centímetros de grosor. Una pala mecánica tuvo que romperla". Aquest era l’enllaç al diari: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2013/05/28/tromba-agua-granizo-inunda-calles-marina-alta-cubre-blanco-playa-xabia/1378697.html.

FONTS: vídeos de Jesús García Soler, Jaume Boronat i Joanvi Vallés. Diari INFORMACIÓN (Alacant), 28-5-2013.LA PREMSA PARLA...DE LA SITUACIÓ POST-ELECTORAL DELS PARTITS A GATA

20190529072346-ells.jpg

Ja han publicat Canfali Marina Alta (digital), Marina Plaza (digital) i Las Provincias (digital i en paper), articles referents a com queda el panorama polític després de les votacions del passat diumenge 26.

Cronològicament, comencem pel Canfali-Marina Alta, que el mateix dilluns 27 titulava: "El PP torna a guanyar a Gata i reivindica l’Alcaldia". Ací teniu l'article en digital, PUNXEU ACÍ.

El diari digital MARINA PLAZA publicava ahir dimarts 28: "Compromís y PSPV dejan atrás viejas disputas para formar gobierno en Gata: “La gente no vive del pasado”" i al subtítol: "A pesar de haber sido el PP la fuerza más votada con 6 concejales, el resultado no les daría para gobernar con la mayoría absoluta necesaria de 7 ediles", Per a llegir l'article PUNXEU ACÍ.

Finalment, LAS PROVINCIAS també ahir feia referència als altres dos partits que es presentaven a les eleccions locals del 26M, Podem i Compromís. Titulava: "Vox y Podemos se quedan sin representación en los municipios donde concurrían". Per a llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

De hui al 15 de juny, dissabte, que serà el plenari d'investidura, resten 17 dies per a entendre's els partits, per a parlar-se, per a traure el que trobem el millor per al poble. Seran 17 dies frenètics de converses...el poble queda espectant.

FONTS: Foto del diari Marina Plaza (28-5-2018) // diaris digitals: CANFALI MA (27/5) i MARINA PLAZA i LAS PROVINCIAS (28/5).L'AJUNTAMENT DE GATA ESTRENA UNA IMPACTANT CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20190530120509-campanya1-copia.jpg

Heu vist alguna cosa especial pels carrers i places de Gata. Sobre tot en portes i reixes. En una pancarta a la Plaça de l’Església?. Al carrer La Bassa?. Als quatre cantons de Trossets, Roquetes i carrer Xaló?. A la Placeta de Sant Antoni?. A la Font del Riu?. A la Plaça d’Espanya?. Heu vist cartells grans amb cares conegudes?. Amb frases dirigides a tots i totes?. Amb el lema general: "Ho tenim clar". I amb una pintada a un banc de davant del centre social que diu: "I tu, què sents?".

No cavileu i llegiu. Ahi començareu a comprendre. Es tracta d’una impactant campanya de prevenció de la violència de gènere que ha encetat l’Ajuntament de Gata i ha comptat amb un grup de voluntaris, de gent compromesa.

L’Ajuntament de Gata de Gorgos estrena, aquesta setmana, una campanya de prevenció de violència de gènere  que busca impactar amb la col·laboració de la ciutadania. Més de seixanta persones han participat en aquesta acció. Algunes ho han fet en grups de discussió, en els que han reflexionat sobre quines són les actituds masclistes més habituals i acceptades a la nostra societat i hi han debatut sobre quin és el nostre paper com a membres d’aquesta societat i del nostre poble davant aquestes situacions. D’aquesta feina han sorgit els diferents lemes de campanya.

Altres han donat la cara i han cedit la seua imatge, com a un gest d’implicació en aquesta lluita, i molts han prestat les seues vivendes i comerços per a exposar els suports visuals com pancartes col·lectives o individuals. Un altre dels punts forts és  una intervenció al carrer, que amb la intenció de promoure relacions igualitàries i amb l’ús de tecnologia innovadora, emet un missatge contundent que convida a rebutjar actituds masclistes a tots els àmbits: a casa, a l’escola, al treball, al carrer.

La campanya està finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri de la Presidència i relacions amb les corts i igualtat per al desenvolupament d’activitats incloses en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

La premsa comença ja a fer-se ressó, només s’ha publicat per l’Ajuntament la campanya. El primer diari digital en donar-ho a conéixer ha estat MARINA PLAZA, que titula amb un dels lemes dels cartells: "Si fa mal, no és amor": Gata invadix els seus carrer de pancartes i pintades contra la violència gènere". Al subtítol: "Més de seixanta veïnes i veïns han prestat els seus rostres per a la campanya, han cedit les seues cases i comerços o han debatut els lemes en grups de discussió". Per a llegir l’article, PUNXEU ACÍ. 

FONTS: Nota premsa i fotos Ajuntament de Gata // diari digital Marina Plaza, 30-5-2019.LA CANÇÓ DELS JÚNIORS GATA "AMB ALEGRIA I LLEALTAT", MENCIÓ ESPECIAL DEL XI CONCURS DIOCESÀ

20190530202223-juniors-copia.jpg

(PODEU ESCOLTAR LA CANÇÓ, PUNXANT ACÍ)

La parròquia de Gata de Gorgos i la seua música seguixen d’enhorabona. El Centre Júnior "Gata" de Gata de Gorgos ha obtés una Menció Especial al XI Concurs diocesà de centres júniors, en el que ha guanyat el Centre Tau de Canals. Enguany, la novetat eren dos mencions especials, una d’ellas obtesa per la cançó "Amb alegria i llealtat" de Gata creada per Mariano Landete Mulet, per al concurs diocesà de centres Juniors i l’altra"Somia" del centre Santa Catalina de Alzira. Les dues cançons estaran presents en la pròxima edició del Cançoner Diocesà.

 En esta edició, es van presentar un total de set candidaturas, votades pel públic per mig d’una pàgina de facebook. Al llarg de la fase, els centres participants es van movilitzar a través de les xarxes socials per a obtindre vots dels integrants, amics i coneguts, tot en una sana competició en la que l’autèntica protagonista ha estat la campanya diocesana “Amb lleialtat i alegria”, precisament el mateix títol que porta la cançó de Gata.

En la final, un jurat integrat per membres elegits per la Secretaria Diocesana d’Animació i Infància ha premiat a les tres ja dites. Com a recompensa, el Centre guanyador rebrà una plaça de MAT per a algun dels cursos ofertats per JEA per al pròxim curs. La secretaria diocesana d’Animació i Infància, Marta Solsona, donava les gràcies a tots per participar i treballar "de una forma divertida y original".

FONT: Informació, Júniors MD. // Fotos: Júniors Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris