Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Octubre de 2018.

...I EL GORGOS S'EMPORTÀ EL DERBI: GORGOS-2. PEDREGUER-0

20181001231945-gorgospedreguer-copia.jpg

Una victòria important davant un gran rival. El Gorgos va guanyar ahir per 2 a 0 al Pedreguer amb el millor derbi, davant el millor contrincant. Al minut 19 marcava Raül Orellana i al 27 Óscar Devesa. Tres targetes per a cada equip. A la classificació el Gorgos CF puja cinc llocs i es posa quart amb 6 punts. 

Al respecte del partit, comentava l’entrenador del Gorgos Pere J. Noguera: "Gorgos, 2. Pedreguer 0. Un somni fet realitat. Guanyar el derbi davant un equipàs com el que hem tingut davant, té molt de mèrit. L’equip, tots i cadascú dels nostres jugadors ha donat el 200% per a poder superar un gran rival. Han estat a l’altura que requeria l’ocasió. Un gran partit, un gran ambient i un orgull indescriptible de ser entrenador d’aquest equip i representar a aquest poble." 

A la pròxima jornada, 6 i 7 d’octubre, el Gorgos visita al Esides Caramanchel CE "A".

Per la seua part, el GORGOS JUVENIL va començar la temporada dissabte fora, conseguint un empate a un gol contra la UD Portuarios-Disarp A. El gol gater el va marcar Vicent Ferrer al minut 45. A la classificació, el Gorgos juvenil és vuité amb 1 punt.

A la pròxima jornada el primer derbi comarcal juvenil a Les Costeres: Gorgos-Benissa.

En pròximes jornades completarem el quadre de categories i grups del Gorgos CF.

FONT: Foto pujada al facebook pel Gorgos CF. Vestuari després de la important victòria contra el Pedreguer.LA DIPLOMÀTICA, NASCUDA A GATA, FRANCISCA Mª. PEDRÓS CARRETERO, EMBAIXADORA D’ESPANYA EN TANZÀNIA

20181002135128-pedros.jpg

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica hui dimarts 2 d’octubre, el nomenament a proposta del Ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, de Na Francisca María Pedrós Carretero, una gatera amb un ampli currículum, embaixadora d’Espanya a la República Unida de Tanzània. Pedrós va nàixer a Gata en 1966. Filla de Francisco Pedrós Rodríguez (conegut al poble com Paco "Tender"), que va ser alcalde de Gata entre 1939 i 1940, presidint una comissió gestora.

Na Francisca María Pedrós Carretero és llicenciada en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresariales. Ingressà en 1993 en la Carrera Diplomàtica i, entre altres llocs en el Ministeri d’Afers Exteriors, ha estat destinada en Relacions Econòmiques Internacionals i en la Direcció General de Política Exterior per a Europa No Comunitària i Amèrica del Nord. Ha exercit com a directora del Gabinet del secretari d’Estat per a la Unió Europea i vocal assessor jurídic en la Secretaria General per a la Unió Europea. Ha dessempenyat la segona jefatura en les representacions diplomàtiques espanyoles en la República Islàmica de Mauritània, Namíbia i Eslovènia, i ha estat destinada com a consellera i, posteriorment, ministra consellera, en la Representació d’Espanya davant les Nacions Unides a Nueva York, lloc este últim que ocupava des de 2015.

FONTS: BOE / Nota de Premsa, Ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. / Foto extreta del diari digital "Noticiasgibraltar".MULTITUDINÀRIES ENTRADES DEL RECTOR GATER VICENT FONT A BENIARBEIG I ONDARA

20181002141328-20180930-181925-copia.jpg

Nou Pastor per a les parròquies de Sant Joan Baptista de Beniarbeig i Santa Anna d’Ondara. El rector fill de Gata VICENT J. FONT I PEDRO va fer la seua entrada als dos pobles diumenge 30 de setembre. Pel matí, ho va fer a Beniarbeig on va estar acompanyat per les autoritats, fidels de Bètera, parròquia on ha deixat una petjada molt bona, del seu poble Gata i de Beniarbeig, així com a companys sacerdots i la banda de música. El mateix va passar a Ondara per la vesprada. Font va estar acompanyat pel vicari episcopal Francisco Revert i pel arxiprest, el rector de Gata Francisco M. Murillo, així com rectors fills de Gata, la Marina Alta i altres.GATA. A LES PORTES DE LA MILLOR FIRA COMARCAL (XV edició Gata al Carrer, dies 6 i 7)

20181004000054-grup-presentacio-copia.jpg

Gata celebra 15 anys de Fira al Carrer els pròxims 6 i 7 d’octubre, aquest cqap de setmana. 15 anys de fira ja són. Els comerciants i veïns de Gata celebrem el 15 aniversari del moviment promocional més gran que mai ha conegut el poble.Una fira única a la comarca en la que els comerciants associats a Comerç de Gata han posat totde la seua part per aconseguir una gran fira.

Una fira que ocupa tot el centre del poble i en laque tot el que es presenta ho pots trobar la resta de l’any als comerços habituals. Això suma que també es un moviment cultural on participen associacions i colles locals per oferir untemps d’oci als visitants partint d’allò que saben fer.

PRIMERA EXPOSICIÓ DE TRENS LEGO A LA MARINA ALTA

Enguany Gata ha volgut oferir una novetat de cara als xiquets i ho ha aconseguit. Es celebraràla primera exposició d’aficionats a LEGO el cap de setmana de la fira. Esta exposició que ve dela ma de l’associació Valbrick estarà oberta dissabte tot el dia i diumenge fins les 14 hores, pertal que tots els aficionats LEGO que vulguen apropar-se a Gata puguen desfruitar-la.

La temàtica escollida per a esta exhibició es la de “Trens i Cases”, de fet contarem amb més de10 màquines de tren i més de 50 vagons. El nombre de peces que s’utilitzaran superarà les50.000 i el muntatge de la exposició començarà el divendres 5 per estar llest el dissabte aprimer hora.A més de la exhibició de estes construccions LEGO, també tindrem diversos tallers gratuïts comel de “Ruedas Locas “, “Briconsejos” i visita guiada, a més d’uns altres tallers que es pagarancom son el de “construcció ràpida”, “busca al intrús” i “endevina les peces”. Una oportunitat única de veure a la Marina Alta, a Gata de Gorgos en concret una macroexposició LEGO i un muntatge sorprenent que agradarà a tots els menuts. El lloc escollit per al’event és l’espai jove de l’edifici de l’Ajuntament.

Novetat a la Fira Gata al Carrer, el carrer de Salut.

La fira presenta un altra novetat per a tots aquells preocupats per la salut, un carrer de la saluton controlar varies dolències i fer-se diferents proves.Els visitants podran accedir a una medició de la tensió ocular o una revisió del canal auditiu, alcarrer de la salut, de la ma de Òptica Signes els dos dies de fira. A més de gaudir al seu estandde tot allò relacionat en la salut natural i provar productes nous.També es pot prendre la tensió o un electrocardiograma, gràcies a Grimalt Assegurances queens durà allí en directe a l’hospital IMED.

De part de la Farmàcia Tormos es podrà accedir a una densitometria ósea per conèixer el nivelld’osteoporosi.A més també hi haurà unes pràctiques per aprendre a utilitzar un desfibril·lador en el cas dehaver-lo de gastar.El carrer de la moda, un altra novetat amb desfilades i més.

Una altra novetat de la XV Fira Gata és el Carrer de la Moda,

un espai en el que la moda local estarà representada i on passaran coses durant els dos dies.Perruqueries, estètiques, complements i roba es donen cita al carrer de la moda, on el dissabteper la vesprada hi haurà diverses desfilades on quintos i quintes de la localitat actuaran demodels de passarel·la per mostrar pentinats i moda que es pot comprar dins del poble.A més durant el dia estaran allí les perruqueres que intervenen a la desfilada preparant endirecte els pentinats de les models.

També hi haurà DJ i un photocall on fer-se una foto per aconcursar en el sorteig d’un bon grapat de regals relacionats amb la moda.Tots els que s’acosten i es facen una foto per a les xarxes socials amb el hashtag #ModaGata i#firagataalcarrer entraran en un sorteig el dissabte i un altre el diumenge.

TORNA L’EXHIBICIÓ D’AUS DE RAÇA A LA FIRA GATA AL CARRER

Un any més l’Exhibició d’Aus de Raça torna a la Fira Gata al Carrer, el pròxim dissabte 6 idiumenge 7 d’octubre al carrer la Bassa al lloc habitual.Esta exhibició és un dels atractius més coneguts de la fira i és gràcies als veïns de Gataaficionats a este tipus d’aus que estan associats a AVIVAL, l’associació de criadors de races degallines, palomes, conills i silvestres autòctones, que va nàixer en 2004. Aquesta associació realitza una exhibició anual en diferents localitats de la comunitat valenciana per donar aconéixer aquesta afició, i les nombroses races d’aus que cuiden i crien.

En l’exhibició col·laboren socis d’AVIVAL de tota la comunitat duent els seus animals, i també col·laboral’associació amb les gàbies, cartells. A la visita es poden trobar moltes varietats de gallines i pollastres, a més d’oques, patos,palomes… és un plaer contemplar la bellesa d’aquests animals.La visita a l’exhibició que hi haurà dins la XV Fira Gata al Carrer serà gratuïta com sempre, iquasi tots els animals que hi haurà estaran a la venda. A més tots els visitants podrancol·laborar en esta iniciativa comprant paperetes pel sorteig de dos sopars a la Cosa Nostra. Hihaurà un sorteig per dia, un el dissabte i un altre el diumenge. El guanyador serà el coincident amb els tres últims números del sorteig de l’ONCE.

Rutes de la XV fira Gata al carrer

En esta edició de la Fira Gata al Carrer, tindrem l’oportunitat de conèixer i descobrir els racons més interessants de Gata tant dins del propi poble com pels seus paisatges muntanyosos quevoregen Gata. L’Ajuntament ha organitzat una vegada més una sèrie de rutes per ensenyar lalocalitat als visitants. Començant pel dissabte 6 d’Octubre es farà una ruta guiada per conèixer l’Ermita del poble a càrrec de Miguel Vives. La ruta tindrà lloc a les 16:30h des de l’ajuntament i en ella ens presentaran els misteris del paratge que envolta la famosa Ermita de Gata, seu del miracle del’Arbre Blanc.

Pel diumenge 7 han preparat 2 rutes. En primer lloc tindrà eixida la ruta senderista, des delcentre d’informació de la Touristinfo Gata a les 9h del matí. Aquesta ruta serà la inauguraciód’una nova variant del PR412.1 del Tossal del Moro, animat a descobrir aquesta variant fent lacaminada amb la gent del poble. La ruta, de dificultat mitjana, té una duració aproximada de4h i el seu recorregut es de 10’5km aproximadament. La inscripció per a assistir a aquesta eixida senderista es totalment gratuïta pots apuntar-te através del facebook de la fira o també ho pots fer en la Tourist Info Gata, a través delmail gata@touristinfo.net , el telèfon (965757317), o el mateix dia abans de l’eixida. Hi hauràun màxim de 50 persones. En acabar la ruta i per que pugeu seguir gaudint de la XV Fira Gata al Carrer s’ha posat adisposició de tots els participants un servei de dutxes en el pavelló d’esports de 13:30h a14:30h. Es recomana portar roba i calçat adequat per a la ruta, aigua i esmorzar.

Per acabar el diumenge es realitzarà la ruta de les fàbriques, una ruta guiada a càrrec de latècnic de Creama, Rosa Alemany. Serà a les 11h i tindrà eixida a l’ajuntament. Aquesta ruta técom a objectiu d’ur als visitants a conéixer algunes de les fàbriques més tradicionals, es podràgaudir del seu encant i descobrir el funcionament d’aquestes històriques fàbriques.

Com sempre, Els Carros, protagonistes de la fira

Si hi ha una cosa autèntica a la Fira Gata al Carrer son els carros tradicionals recorrent el poblei pujant tant a xiquets com a majors que vullguen conèixer el poble des de dalt d’un carro.Des de fa 15 anys, l’associació de carreters de Gata, “Amics del Cavall” s’encarrega d’estaactivitat. Estem parlant d’uns vertaders enamorats de la criança del cavall i del passeig en carrotradicional. No cal més que seguir-los un poc per saber que no paren tot l’any acudint aconcentracions i organitzant esdeveniments relacionats amb els carros.

Gata celebra el 6e campionat d’escacs

Fira Gata al CarrerA més de 15 anys de fira també es celebren 6 anys d’escacs a la fira, un campionat que ha anatguanyant en reconeixement i s’ha assolit com una de les cites comarcals més importants ambels escacs.4El campionat es celebrarà el diumenge 7 d’octubre pel matí i els interessats ja podeuinscriure’s a través del correu electrònic franciscomorato71@yahoo.es o al telèfon 659826070.Com cada any serà un emocionant torneig que es jugarà al carrer de 10 a 13 hores, en finalitzares farà entrega dels premis, que seran 3 premis de 100 €, 35€ i 25 euros, y tres premis mésinfantils que seran 3 regals. Els premis s’entregaran en forma de xec regal per a gastar dins del Comerç de Gata.

Com cada any la gastronomia a la fira torna a ser la protagonista.

Enguany la fira s’ha disposat de manera especial per a que per dins del recorregut els visitantspuguen asseure’s a menjar i beure a l’hora que vulguen. Les tauletes estaran disposades entreels estands de menjar i beguda, de manera que amb unes salsitxes a la planxa d’un delscarnissers tradicionals i una cervessa artesana de Gata seuràs allí mateix a desfruitar del teumenjar amb una bona música i tot l’ambient de la fira.La gastronomia estarà oberta tot el dia, no cal esperar a la nit per gaudir de la Fira, ja que laFira a Gata és una fira de dia, on anar amb els xiquets o amb els majors de la casa. Des de les10 h del matí fins les 22 hores estarà activa. 48 hores d’activitats i atractius per a atraure visitants cap al pobleDes de l’Associació Comerç de Gata s’han preparat un bon grapat d’activitats, tallers, tasts, iatractius de compra per a que els visitants coneguen millor el poble i desfruiten la seua visita tot el dia.

FONT: Text i fotos Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.DEMÀ DIA 6 EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT XIMO PUIG PRESIDIRÀ LA INAUGURACIÓ DE LA XV FIRA GATA AL CARRER

20181005225038-20171008-113322-copia.jpg

La nit serà llarga per a deixar-ho tot a punt. Demà la gran fira de GATA AL CARRER 2018 obri les seues portes a les 10 del matí. Al llarg de demà dissabte 6 i el diumenge 7 estarà tot el poble i tots els comerços de festa, de fira.

Una gran fira per a una data especial la XV edició i una inauguració també important. A les 12.30 hores s’inaugurarà oficialment a la Plaça Nova i l’acte estarà presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig. També comptarà amb la presència del Director General de Comerç, Natxo Costa; l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la regidora de Desenvolupament Local Àngels Soler; la presidenta de Comerç de Gata Paqui Signes; la resta de la corporació municipal, alcaldes i regidors de la comarca, junta directiva de comerciants i públic, en general.

La comitiva, després dels habituals parlaments, visitarà els estands dels comerciants donant per inaugurada la XV edició de la fira 2018.

FONT: Foto arxiu. Un moment de la fira de l’any passat.EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT XIMO PUIG INAUGURA, JUNT AMB AUTORITATS I COMERCIANTS, LA XV FIRA GATA AL CARRER

20181006145457-presfiraximop.jpg

Ja ha quedat inaugurada la XV FIRA GATA AL CARRER 2018. Dia esplèndid per a passejar, degustar i comprar. El President de la Generalitat Ximo Puig ha inaugurat a les 12.30 hores, junt amb l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; el Director General de Comerç Natxo Costa; la presidenta de Comerç de Gata, Paqui Signes; autoritats de pobles veïns i comerciants, la Fira. Ara els toca a tots els visitants, del poble, comarca i turistes, visitar-la.

(( PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE L’AJUNTAMENT DE LA VISITA, PUNXANT ACÍ ))

(( PODEU MIRAR EL MEU ÀLBUM DE PART DE LA VISITA, PUNXANT ACÍ ))

Arribava puntual a la Plaça Nova, on l’alcaldessa ha presentat al president a tota la Corporació, així com a la presidenta dels comerciants. Als parlaments ha parlat Signes fent notar que en un poble modest els 120 comerciants hui i demà es fan grandíssims. L’alcaldessa ha agrait la presència del president Puig, sent per a Gata un honor i realçant la fira. Després el president ha tingut paraules d’ànim per als comerciants de Gata, ha lloat el treball i ha agrait la invitació.

Camí de l’Ajuntament, la comitiva ambv Puig i l’alcaldessa al front han saludat a tots els comerciants en cada paradeta. Al saló de plens ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament, amb un missatge molt personal. En el saló s’ha aprofitat per a fotografiar-se el president amb la corporació primer; els alcaldes de la comarca després, i els grups polítics de la corporació finalment. Puig i la comitiva han visitat la novedosa exposició de lego, seguint per tot el recorregut i acabant la visita a la fira.

Cal ressenyar que en els tres lustres de fira, aquest és el primer any que un president de la Generalitat visita la Fira Gata al carrer. Si que ha comptat amb la visita de consellers i directors generals al llarg dels quinze anys.ADÉU A LA FIRA GATA AL CARRER 2018, COMENÇA EL COMPTE ENRERE PER A LA DEL 2019

20181008174555-20181007-180938-copia.jpg

(( PODEU FER UNA ULLADA A L’ÀLBUM-RESUM-REPÀS DE LA FIRA, PUNXANT ACÍ ))

És hora de fer balanç per a organitzadors, comerciants, tots els implicats. Dels dos dies de fira, dissabte i diumenge, van quedar clares varies coses: la gent volia veure l’exposició de lego, la gran novetat de la fira. Feien cues i cues. El lloc va estar molt ben elegit a última hora. Si el bon temps acompanya com ho va fer dissabte i diumenge, la afluència de gent és major. La visita del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va realçar la valua de la fira.

Moltíssima gent de la comarca i turistes estrangers van donar vida a la fira, tots els comerciants que exposaven es van esmerar, van fer el gran sacrifici de posar-ho tot a punt per a dissabte i diumenge. Un èxit i una felicitació. Èxit pels milers de visitants de la XV Fira Gata al Carrer. Felicitacions per a l’organització, pel Comerç de Gata, per tot el suport de fora que no es veu però està ahí, per a l’Ajuntament, per les institucions que ajuden. És de justícia donar-los l’enhorabona, fer-los un aplaudiment, i animar-los a pensar en la pròxima fira d’octubre de 2019, que ja té el rellotge del compte enrere posat.

FONT: Fotos de l’àlbum Miguel Vives i altres.9 D'OCTUBRE A GATA: PRIMERA BECA VICENT CASELLES I PLACA A GUILLEM AGULLÓ

20181009185348-becavtcentcaselles.jpg

El 9 d’Octubre, dia dels Valencians i Valencianes s’ha celebrat a Gata aquest matí en un acte institucional al saló de plenaris de l’Ajuntament. Amb els ja habituals parlaments dels quatre grups polítics que conformen la corporació, s’ha donat pas a una inciativa que hui s’ha fet realitat. L’alumna de segon de batxillerat de l’IES Vicent Caselles i Costa Mireia Torres Signes ha estat distinguida amb una beca, la primera que porta el nom del matemàtic tan recordat. Mireia ha tingut l’expedient millor de ciències de Gata i començarà els estudis superiors amb eixa beca que s’atorga recordant a Caselles.

Després, acompanyats de la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó, els membres de la Corporació s’han dirigit a l’Edifici Polivalent Juvenil on s’ha descobert la placa en memòria de Guillem Agulló, assassinat en 1993. L’edifici portarà el nom del recordat Agulló. La placa resa així: "En memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove de Burjassot que l’11 d’abril de 1993 va ser brutalment assassinat per un grup de joves d’ideologia neonazi i per a refermar el seu compromís en la lluita contra els delictes d’odi, la xenofòbia i l’homofòbia.". A aquest últim acte no s’ha sumat el grup popular.

FOTOS: Portada i facebook, Ajuntament de Gata i Pepa Signes.EL GORGOS GRAN LÍDER (1-2 l'últim partit) I EL CADET TAMBÉ (1-6)

20181009193756-gorgosalcoi-copia.jpg

El GORGOS CLUB DE FUTBOL ha aconseguit posar-se al capdavant de la classificació del grup seté de Primera Regional després d’haver jugat l’últim partit a Alcoi i guanyar-lo. Els 9 punts en quatre jornades li donen el liderat, ja que té tres victòries i sols una derrota. El segon, El Campello, té un punt menys.

Contra l’equip Esides Caramanchel d’Alcoi, el Gorgos sempre anava per davant en el marcador i els tres gols es van fer a la segona part. Ivan Caselles feia el 0-1 al 46. Empatava el local per mig de Marcos al 76 i al límit, minut 89, Lucas Leon, desequilibrava l’empat i el Gorgos aconseguia tres punts d’or per anar restant per a la permanència o qui sap per a més coses.

Com és habitual parlava l’entrenador Pere Noguera: "Tres punts més, molt treballats, en un camp difícil com és l’Esides Caramanchel. Els nostres jugadors han fet un gran partit, sobre tot la segona part, fidels a l’estil i amb varies ocasions per poder matar el partit. Ens han empatat faltant 8 minuts pero en el descompte, el futbol que a vegades ens ha castigat massa, ha sigut just i hem marcat el 1 a 2 de còrner. No hi ha paraules per a agraïr el gran treball dels nostres jugadors. Ells son els grans protagonistes i ho mereixen tot. Tenim l’ objectiu de la permanencia tres punts més a prop".

En la pròxima jornada, la cinquena, arriba un altre derbi de la Marina, ja que a les Costeres el líder Gorgos rebrà a la U.D. Benissa.

Baixant una categoria, diguem que el GORGOS JUVENIL va obtindre una gran victòria dissabte a casa front al Benissa precisament, 2 a 0. Marcaven Axel i Raúl al 57 i 89. A la classificació és 4rt amb 4 punts, un partit guanyat i l’altre empatat.

El GORGOS CADET també és líder per la golejada del passat dissabte 1 a 6 a Benidorm. Ja s’avançaven els gaters al 15 per Vicent. Empatava Antonio al 21, i Mario doblava al 23 i 25 fent 1-2 i 1-3. Al 39 Pablo se’l feia en pròpia porta el 1-4. Diego i David remataven la golejada per al Gorgos. En dos jornades disputades és líder, 6 punts i 10 gols.

Parlem de més grups de l’Escola Municipal de Futbol a l’altra.

FONT: Foto portada Gorgos CF gran. Al facebook Gorgos gran i el Gorgos juvenil. Fotos: Gorgos CF.ELS XABIERS IGNASI CARDONA I TONI SOLER, DE MARE I PARE GATERS, DISPUTEN DIUMENGE LA PROVA DEL GRATACEL A SANGHAI (XINA)

20181009200209-toninasio.jpg

Els atletes xabiers Ignasi Cardona i Toni Soler, tots dos amb arrels gateres, ja que ja mare de Ignasi i el pare de Toni són de Gata, es preparen per a disputar diumenge dia 14, la sisena carrera del CIRCUIT MUNDIAL DE PUJAR GRATACELS ("Rascacielos"). Per això es desplacen a Shanghai (Xina).

Deuran pujar el gratacel ("rascacielos") més alt de la ciutat xinesa, el “Two Shanghai International Finance Centre”, de 54 plantes i 1.460 escalons. La competició será diumenge a les 9:30h en Xina i 3:30h a Espanya.

Es dona la circumstància que els dos atletes xabiers seran els únics espanyols que ens representaran en el continent asiàtic.

Del ranking de totes les proves, Ignasi cardona Torres ocupa ara mateix el lloc 8 amb 175,5 punts conseguit a París 78 i New York 97,5. Toni Soler Llidó ocupa el lloc 15, sols va fer la prova de New York i té 82,5 punts. Ja s'han disputat cinc proves. Després de la de Sanghai restaran tres. Els gratacels més alts de Seúl, París, New York, Manila, Beijing, Sanghai, Osaka, Londres i Hong Kong, són els que pujen els participants.

Desitgem sort als dos intrèpits i esforçats atletes, de coneguda valua amb l'atletisme i ara en aquest esport.

FONT: Foto facilitada per Toni Soler. Mirant la imatge, a l’esquerra Toni Soler i a la dreta Ignasi Cardona.LA CASERNA ANTIGA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA, TOT UN SÍMBOL HISTÒRIC (132 ANYS)

20181012164517-caserna132a-copia.jpg

20101013000517-cuartel.jpg

HA COMPLIT 132 ANYS. ERA UNA CASA AL SERVEI DEL POBLE. AL COSTAT DE LA CARRETERA NACIONAL

Hui és la festa del Pilar. Els membres de la Guàrdia Civil han celebrat el dia de la seua patrona. A les dotze del migdia s’ha celebrada a l’església parroquial una missa a la que han assistit els agents destacats a Gata, amb la imatge de la Patrona. 

La Guàrdia Civil té hui al carrer Penyó de Gata el seu quarter de la població. Des d’allí inicien tots els dies les seues tasques de custòdia i vigilància, que sempre és molt d’agrair pel ciutadà gater o el que ens visite. Però, l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil segueix ahí, en peu. Va ser tot un símbol fins que es va inhabilitar com a casa quarter.

Per la seua ubicació a la carretera general, per la seua història, pel seu compromís amb el veïnat de Gata, podem recordar la caserna que ha arribat als 132 anys d’antigüitat. Sens dubte la més o una de les més velles de la província i d’Espanya. Curiosejant per davant la seua façana observen les dues garites, la que dona a la carretera (Avinguda Marina Alta) i la que dona al Carrer Signes. A més, baix d’aquesta es pot llegir el ròtul que es posava a l’entrada del poble: 

L’any 1886 el poble va sofragar les despeses de la casa i des d’aleshores la Guàrdia Civil abona un alquiler mínim i simbòlic a l’Ajuntament. L’any 1982 havia un intent de fer una nova Casa Cuartel que mai arribà a ser realitat. La Caserna de la Guàrdia Civil ha sigut, com deia tot un símbol històric per al poble de Gata.

A la foto de portada, la caserna tal com està hui. Dins de l’article, la Caserna als anys 40 del segle XX. Si es fixeu, un agent fa guàrdia davant la porta principal.

 ELS AGENTS DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA CELEBREN A LA SEUA PATRONA (131 anys del puesto al poble)

20181012223723-gc4gata-copia.jpg

La Verge del Pilar ha tornat a ser homenatjada a Gata. Els quatre agents de la Guàrdia Civil del comandament de Gata, han celebrat junt als convidats i veïns que han volgut sumar-se a la mateixa, la missa en honor a la patrona, que ha estat cantada per la Coral Serrillàs. Després, a l’actual quarter del carrer Penyó s’ha fet un refrigeri per a tots.

Si ens remuntem a la història, 131 anys fa que la Guàrdia Civil està en Gata. Si tenim en compte que la Caserna de la Guàrdia Civil és de 1886, només es va acabar la construcció es va ocupar amb els agents procedents de Xàbia. Recuperem el breu article que publicava el diari matinal de la Safor "El Serpis" el 10 d’abril de 1887: "Por orden superior ha sido trasladado á Gata el puesto de la Guardia Civil que está en Jávea"Tres mesos després (el 27 de juliol) el mateix diari publicava que uns veïns de Xàbia "fueron capturados por la Guardia Civil del puesto de Gata".

FONTS: De la foto, Emilio J. Asperilla. De la nota històrica, diari "El Serpis : periódico de la mañana" - Any X, Nº 2.770 del 10 d’abril de 1887 i Nº 2.850 del 27 de juliol de 1887. Hemeroteca digital, BNE.ELS VEÏNS DE GATA RESIDENCIAL CONEIXEN L'OLIVERETA DEL MORO I LA CASETA DE LA LEPRA

20181012230850-totelgrupsally17-copia.jpg

Hui dia festiu, he acompanyat als veïns de Gata Residencial fent una ruta senderista i coneguent un retall més de la nostra història local. A les deu del matí amb puntualitat britànica eixia en grup format per 19 persones, el grup anglés, una gatera i un gater, cap a les Alcolaies, explicant la importància de "utilitat pública" que va tindre el pont des de la seua construcció (1931-1936); la ceràmica devocional del carrer Sant Vicent dedicat al sant dominic; el balcó del carrer Alcolaes i la olivereta del moro amb el depòsit de darrer, els dos d’antigüitat islàmica.

Després, el grup ens hem dirigit a l’antic camp de tir, hui camp de vol, on hem vist treballar els amics del aeromodelisme. A continuació, els visitants s’han aplegat al mirador on estava la creu de la missió i més tard l’antena.

Finalment, hem pujat a la Caseta de la Lepra, on els he detallat "in situ" tota la història del "asilo de Gata" (1887-1918) com li deia la premsa de l’època. 

En tot moment, l’organitzadora del event i de totes les rutes pels voltants i pel terme de Gata que fan els residents britànics de Gata Residencial, Sally Merret ha fet de perfecta traductora i de bona fotògrafa, fent el reportatge que acompanya aquesta informació.

FONT: Foto portada i fotos del facebook Sally Merret.RECORDANT LA GRAN RIUADA DEL PILAR A GATA (aquell 12 d'octubre de fa 11 anys)

20181012232627-riuada07jl2-copia.jpg

Recordeu com es va omplir el riu Gorgos al seu pas per Gata. Sens dubte, va ser la riuada més gran vista pels joves i adults de hui, no s’havia conegut superar "la coveta dels gats", prop de baix del pont urbà d’Alcolaies, ni que vibrara el pont d’eixa manera. La gran riuada ho va fer. Era el dotze d’octubre de 2007. Aquell dia tots els rius de la comarca anaven plens o pleníssims, si no recordem la caiguda del pont de Beniarbeig i la víctima mortal de El Verger.

Aquell dia, el Gorgos va mostrar a Xaló, a Gata i Xàbia la seua capacitat, però també la seua bravura. El Parc del Raval va ser inundat. Al facebook teniu fotografies impactants de José Luis Fornés i Tere MF. Agraïment pel testimoni gràfic d’aquell dia, hui fa onze anys.

Per desgràcia la força de l’aigua l’hem revivida i mal el passat dimarts en terres mallorquines. Un record per les dotxe víctimes, pel xiquet desaparegut a hores d’ara i per totes les famílies de Sant Llorenç, el poble tan afectat per la torrentera. Des de Gata, solidaritat i una abraçada.

FONT: Foto portada José Luis Fornés. Fotos facebook J.L.F i Tere MF.GATA ARRIBA ALS ANDES, A 5.825 METRES (G.E.G.)

20181016090500-gegperu.jpg

Per mig del facebook del Grup Espeleològic de Gata, coneguem la notícia que compartisc i donem també l'enhorabona als representants gaters, perque ahir Gata va estar en els Andes, al Perú i a 5.825 metres d'altura, que es diu prompte. Els membres del GEG, Xavi Mulet i Vicente Orts, van alcançar el cim del volcà Misti.

El G.E.G. sempre viatjera per les muntanyes, rius, racons i paratges no sols de Gata, que d'això en saben molt, ni de la província o Comunitat, sinó per tot arreu del món.

FONT: Foto extreta del facebook del G.E.G.NASIO CARDONA I TONI SOLER OBTENEN EL 8é i 10é LLOC AL GRATACEL DE SHANGAI (XINA)

20181016092305-nasiotonisanghai.jpg

Quasi junts i en un bon lloc van arribar els xabiers (de mare i pare gaters) Nasio Cardona Torres i Toni Soler Llidó, al gratacel de Sanghai (Xina). Disputaven la sisena prova del Circuit Mundia de pujar gratacels per tot el món, que es coneix com la Vertical Wordl. Nasio va obtindre un 8é lloc fent un temps de 8 minuts i 49 segons, mentre que Toni arribava el 10é amb un temps de 9 minuts i 19 segons. Van aconseguir Nasio 62 punts i Soler 56.

Al Circuit 2018, Nasio Cardona està, després de les sis proves ja disputades, en les que ell ha participat sols en les de París, New York i ara la de Sanghai, al lloc 7é amb 237,5 punts. L'altre xabier Toni Soler, que sols ha fet les proves de New York i la del diumenge, està al lloc 10é amb 138,5 punts. La llista l'encapçala el polac guanyador d'aquesta última prova, Piotr Lobodzinski.

Es pujava el Shanghai International Finance Centre, que té una altitud de 260 metres. Pujaven 54 plantes i 1.460 escalons. Va guanyar el polac Piotr Lobodzinski amb 7'43''. De dones, va ser la primera la australiana Suzy Walsham amb 9'14''.

A la fotografia (facebook de Toni Soler), els podeu veure als dos, ja acabada la prova.PLOU AMB MODERACIÓ A GATA. LA GOTA FREDA DANA DEIXA SOLS HUI 28,6 LITRES, fins al migdia. Ara fa ullades de sol. Alerta taronja

20181018135659-mapaaemet.jpg

De moment, plou amb coneixement. Està passant la DANA, la gota freda, per tota la nostra comarca. Dos forts ruixats aquesta matinada i sense parar des de les 7 del matí fins a migdia. Estem en alerta taronja segons la previssió de la AEMET. Observem les dades de l’estació que està a l’Ajuntament de Gata de Gorgos "Inforatge" que dona moltes dades i és completa. Marcava a les 13.34 minuts l’acumulació de 28,6 litres per metre quadrat. Ara està fent un recés el temps amb ullades de sol i clarianes. Acumula el mes d’octubre en els 18 dies 61,2 l/m2 i a l’any 417,0. Teníem de temperatura 18,3º i molta humitat el 90%. Seguirem actualitzant dades. 

Ressenyar que davant de fortíssimes pluges tota precaució és poca. Feu cas als avisos que arriben de Protecció Civil, de emergències i de l’ajuntament.GORGOS C.F.: EMPATA EL JUVENIL (2-2) I PERD EL GRAN A CASA CONTRA EL BENISSA (0-1)

20181018234138-gj-copia.jpg

Cap victòria per als primers equips del GORGOS C.F. El juvenil va empatar conseguint un valuós punt fora. El major va perdre el partit del derbi front al Benissa i amb la derrota també va perdre el liderat.

Cronològicament, resumim el GORGOS JUVENIL del grup 6. Empatava a dos gols a Alacant contra el  CF Racing Akra. Al 47 marcaven els locals i al 69 empatava Axel per al Gorgos. S’avançava per als gaters Ivan Sivera i a tres minuts del final empataven el partit els alacantins. Amb aquest resultat, el Gorgos es posa 8é amb 4 punts de 3 partits jugats. Un guanyat, un empatat i un perdut. 4 gols a favor i 5 en contra.

Pel que fa al primer equip, el segon derbi no li va portar sort i va ser sorprés amb el gol de penalti que acertà el Benissa. 0-1 va perdre i amb eixe resultat i amb els de la resta de perseguidors, perdia el liderat. Ara el GORGOS queda segon amb 9 punts tercer i El Campello torna a ser líder amb 11 punts. De 5 partits disputats, el Gorgos té 3 guanyats i 2 perduts, 8 gols a favor i 6 en contra.

Feia la següent reflexió l’entrenador Pere: "Hui hem perdut el primer partit dins de casa davant la UD Benissa, que ha fet un molt bon partit. Nosaltres no hem estat gens bé la primera part i ens ha costat els tres punts. En la segona part, hem millorat i hem dominat el partit pero no ha pogut ser. Hui no era el dia, amb més cor que cap hem pogut empatar el partit però al final el lastre de fer una pèsima primera part ens ha fet perdre el partit. Agraïr a tots els aficionats que han asistit al partit, inclús amb la pluja, tant de Gata com de Benissa i als nostres demanar-los disculpes per no oferir-los el nivell al que estan acostumats. Treballarem per millorar i superar-nos i complir l’objectiu quan antes. Amunt Gorgos Club de Futbol sempre".

FONTS: Foto Gorgos, el Juvenil. Resultats: FFCV.ES PRESENTEN ELS EQUIPS BASE DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL DE GATA. EL GORGOS CADET JA ÉS LÍDER. SUSPENEN PER L'ALERTA ELS PARTITS DEL CAP DE SETMANA

20181019000747-mesjg-copia.jpg

Dissabte passat va tindre lloc la presentació al camp de futbol de Les Costeres de Gata, dels equips inferiors del Gorgos C.F., que conformen la pedrera, l’Escola Municipal de Futbol. Benjamins, alevins, cadets, infantils, tot un conjunt de jugadors xiquets, que el dia de demà poden convertir-se en jugadors de primers equips, no sols del Gorgos sinó també de més alt nivell.

Ja han començat a jugar partits de competició liguera el GORGOS CADET és líder. Dissabte va conseguir una victòria a casa per 2 a 0 front el Pego. Marcava el doblet Vicent Font a la segona part. Tres de tres, l’equip porta 9 punts i lidera la classificació del seu grup. 12 gols a favor i 1 en contra. Bon començament.

El GORGOS INFANTIL s’enquadra en el grup 5é de Primera Regional. L’últim partit va jugar a Bellreguart i va perdre 2 a 1. El gol del Gorgos el va fer Nabil Dayday. Després de tres partits jugats és 6é i amb 6 punts: 2 partits guanyats i un perdut, cap empat. 9 gols a favor i 6 en contra.

El GORGOS ALEVÍ de 2n any va començar la lliga dissabte passat. A Callosa va perdre 13-1. Nadir va fer el gol de honor per al Gorgos. És colista.

El GORGOS BENJAMÍ no ha començat encara la lliga.

Des de l’Ajuntament, agraïen la col·laboració d’Ale-hop com a patrocinador de l’equipació així com de l’Ampa del Futbol Base i del coordinador de l’escola Pedro Noguera.

El mateix Pere, agraïa publicament "la tasca que dia a dia venen fent tots i cadascun dels nostres monitors, entrenadors i delegats. Ells fan posible l’aprenentatge dels nostres xiquets, que milloren dia a dia i a més puguen ser sobre tot millors persones. Quasi sempre o sempre, eixa gran feina queda en l’oblit pero es de justicia que se us reconega, gracies a tots per compartir aquesta responsabilitat junt amb mi".

Seguia dient Noguera: "Tampoc es reconeix mai la feina de Pep Boira que fa possible cada setmana que els nostres equips ho tinguen tot a punt. Al nostre coordinador d’esports, agraïr el seu suport dia a dia, treballar amb ell fa que tot siga més fàcil. Tambe dec agrair a les mares i als pares la confiança dipositada en nosaltres i, com no, a tots els aficionats al futbol que cada cap de setmana acudeixen en major nombre a les costeres, per algo serà. Com no, a l’ AMPA de l’ escola de futbol per tota la feïna silenciosa que fan i per últim, al nostre patrocinador, donar-li les gracies per fer posible que els nostres xiquets lluixquen unes equipacions de categoria. Gaudiu de la nova temporada!!!. Amunt gorgos!!!".

Finalment, comentar que hui han quedat suspesos per la Federació Valenciana de Futbol tots els partits del cap de setmana de les categories inferiors des de cadets cap avall, donada l’alerta -ara taronja encara- per fortes pluges.

FONTS: Fotos David Feliu i Ajuntament (presentació Escola). Portada blog foto cadets. // Resultats: FFCV.IMATGES CURIOSES: NUVOLOTS...PERÒ AIGUA POCA (ha passat la gota freda)

20181021174050-20181021-083539-copia.jpg

Hem estat pendents de les notícies de la gota freda, també dels nuvolots que rodejaven Gata. Hem tingut poca aigua. Sols un dia arribavem als 30 litres, els altres dos de la gota freda, a 3 ó 4 litres per dia. Però com sempre es diu: "més val previndre que curar". Les grans catàstrofes no calen, millor estem sense aigua. I això que fa falta però...Nuvolots...però aigua poca. Això si, els dibuixos que ha deixat el cel i la blancor del nuvolat que s’ha posat per damunt del Montgó s’ha seguit amb certa curiositat. Fins a aquest matí mateix: la imatge del nuvolot blanc per darrere del campanar es de hui.HUI S'HA CELEBRAT EL DOMUND. A Gata, els Júniors han conegut el testimoni de Vicente Berenguer, més de 50 anys a Moçambic

20181021200248-img-20181021-wa0003-copia.jpg

Hui, penúltim diumenge d’octubre, l’església ha celebrat en tot el món, el DOMUND (Dia Mundial de les Missions). Enguany el lema és: "Canvia el món". El Domund es el dia en que, d’una manera especial, l’església universal resa pels missioners o col·labora amb les missions. Amb els donatius rebuts, es col·labora amb la tasca evangelitzadora i promoció social que fan els missioners.

Els Júniors de la parròquia de Gata han contat amb un testimoni missioner directe i exemplar. Els ha visitat el sacerdot Vicente Berenguer Llopis. Els infants han estat molt atents a allò que el missioner, ara vivint entre Teulada -el seu poble natal- i Gata, el pobgle on viu la seua germana Paquitina, els contava de les seues vivències. Els júniors han fet moltes preguntes, coneguent la realitat d’aquella gent, especialment els xiquets i xiquetes de Moçambic.

Gata està relacionada amb quatre missioners. Els menys coneguts, dels que vos parlaré al final del reportatge eren el Pare Modesto i el Pare Santiago Ginestar, fills de Gata; actualment, altre rector fill de Gata, Vicent Font i Pedro, i el rector teuladí que viu entre Teulada i Gata (ací viu la seua germana), Vicente Berenguer Llopis. Gata també col·labora amb dos projectes: "Amics del Tercer Món" des dels anys 90 del segle XX, amb diners destinats per a la tasca evangelitzadora i educativa de Vicente Berenguer a Moçambic, i "La Mirada del Perú", que va impulsar a Gata i altres pobles que li ajudaven Vicent Font.

Parlem primer del sacerdot fill de Gata. Vicent Font és gater, Es va ordenar sacerdot al 2001. La seua primera parada ja com a rector va ser a Barxeta, una localitat molt propera a Xàtiv. Després, en 2006, es va traslladar a Perú (al nord de Lima -poblats d’assentament Adesesep i Profán). Al 2015 ha tornat a casa sent rector de la parròquia de Bètera i ara comença el seu ministeri a Ondara i Beniarbeig.

Amb més any a les missions, meg segle a Moçambic, coneguem a Vicente Berenguer Llopis, del que ja he parlat al principi, que té a Gata com una segona casa. Na nàixer fa 81 anys a Teulada. Quan son tio, Don Vicente Llopis Bertomeu, estava de rector a Gata ja venia sent seminarista. Es va ordenar a Burgos i va marxar a Moçambic. Una gran trajectòria de missioner a Maputo, amb llavors educativas i de missió, amb Menció d’honor del Govern d’aquell país. Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, Fill Adoptiu de la ciutat de València.

Finalment, vos parle dels que menys coneguem i més lluny estan el temps. En temps passats dos rectors fills del poble també van estar a missions. D’un coneguem ben poc, sols que era el Pare Modesto, familiar del pare de Miguel "Sereno" del carrer la Lluna -va estar poc a Gata; es conserven dos fotos d’ell i algunes pertenències-.

D’altre que era missioner franciscà i li dien Santiago Ginestar. A la pàgina 547 del llibre "Estado geográfico, topográfico, estadístico, histórico-religioso de la Santa y Apostólica provincia de s. Gregorio Magno: De religiosos menores descalzos de la regular y más estrecha observancia de N.S.P.S. Francisco, en las Islas Filipinas: comprende el número de religiosos, conventos, pueblos ..." escrit per Félix de Huerta i publicat per Imprenta de M. Sanchez y Ca., en 1865, amb el nº 138 trobem la biografia de FRAI SANTIAGO GINESTAR i diu d’ell: "Predicador, natural de Gata, diócesis de Valencia, profesó en la santa provincia de S. Juan Bautista el 19 de Agosto de 1771, pasó á Filipinas el añodo 1779 y fué destinado á las misiones de Cochinchina...Allí trabajó con celo apostólico por espacio de 14 años, fué comisario provincial, y escribió: «Historia de las guerras de Cochinchina y Camboya, año de 1784. El año de 1796 regreso á Filipinas, y fué destinado á S. Francisco del monte, administrando despues en el pueblo de Binangonan de Lampon. En el capítulo de 26 de Mayo de 1798 fué electo definidor y cura de los Baños, pasando de aquí á la administracion de Mabitac. Despues fué secretario de provincia, vicario de Santa Clara, presidente de la procuracion, guardian de Manila, y cura del pueblo de Santa Cruz, donde falleció el dia 22 de Noviembre de 1809, a los 58 años de su edad y 39 de religioso."

FONT: Fotos Vero Vives.L'OBRA SINFÒNICA DE PERE VICALET "L'ARBRE BLANC", PROTAGONISTA A LA 8 TV MEDITERRÁNEO

20181021202043-20181020-190639-copia.jpg

PODEU ENTRAR ALS PROGRAMES DE "A LA CARTA" DE LA CADENA I PUNXAR EL VÍDEO DEL 20-10-2018 SI MAJOR. PUNXEU ACÍ.

Una entrevista al director, compositor, catedràtic de música i artista digital gater, PERE VICALET (Pere Vicent Caselles Mulet), introduïa ahir per la vesprada la interpretació per la Banda Juvenil de la Federació de Societats Musicals de la C.V. de l’obra sinfònica L’ARBRE BLANC, basada en la llegenda o realitat que tots hem sentit parlar dels francesos i l’arbre blanc.

Es va poder veure ahir a la 8 TV Mediterráneo al programa Si Mayor, que presenta Carmen Bort.

Pere parla de la seua trajectòria artística, treballs més importants i al parlar de l’obra que ell composa i dirigix parla de GATA DE GORGOS i del succés de l’arbre blanc (Guerra del Francés, 1812?).

FONTS: Captura de pantalla del programa a la 8 TV Mediterráneo. Al facebook: Pintura sobre "L’arbre blanc" que es troba a l’Ajuntament de José Costa donada al poble en 1960.

">UNA DELEGACIÓ DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA) VISITA EL POBLE ELS DIES 29, 30 I 31 PER A SIGNAR L’AGERMANAMENT AMB GATA DE GORGOS (L’acte públic serà dimarts 30 a les 19 hores)

20181024133755-cartellacte-copia.jpg

((PER A VISIONAR EL VÍDEO DEL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, PUNXEU ACÍ. Vídeo preparat per l’Ajuntament amb motiu de l’acte d’agermanament)

De dilluns 29 a dimecres 31 d’octubre, el poble de Gata comptarà amb uns hostes especials: una delegació de sis persones del poble francés de SAINT ANDRÉ DE SANGONIS visitaran el nostre municipi. Amb l’alcalde al cap, coneixeran els llocs més emblemàtics, els menjars, els costums, les tradicions, els balls, la música nostra. Els visitants seran acompanyats els tres dies pels components del comité d’agermanament, que ve reunint-se periòdicament per a preparar l’event.

El dia central, dimarts 30, a les 19 hores al saló de plens de l’Ajuntament es farà l’acte públic de la signatura del document d’agermanament entre l’alcalde de Saint André Jean Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual. El grup de danses La LLata, la colla El Montgó i la Gatukada li donaran l’aire festiu a l’acte. Al vídeo que ha preparat l’Ajuntament i del qual vos pose l’enllaç s’explica en què consisteix un agermanament en pobles de diferents nacions. 

QUÈ SABEM DEL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS?

Saint André de Sangonis és una població francesa, situada en la regió de l’Occitània, al departament de Hérault, districte de Lodéve i cantó de Gignac. La ciutat important més pròxima Montpellier es troba a 32 kilòmetres. Al cens de 2014 registrava 5.648 habitants. Té una superfície de 23 kilòmetres quadrats. Si voleu conéixer més sobre el poble i el seu ajuntament, ací teniu un enllaç https://mairie.saintandredesangonis.com/.  

CRONOLOGIA DELS PASSOS PREVIS

La cronologia dels passos previs a l’acte oficial d’agermanament comença en octubre de 2014, just també per aquestes dates fa ara quatre anys. Una delegació de la localitat francesa Saint André de Sangonis visitava Gata de Gorgos amb la intenció de conèixer  el poble i establir contacte per iniciar els tràmits per a l’agermanament de les dues poblacions.

L’11 de març de 2015, a Saint André es va fer una reunió pública per a presentar l’Ajuntament de Gata de Gorgos, el poble de Gata. L’organització va córrer a càrrec del Comité Jumelage Saint André, que és com el nostre grup o comissió de preparació per a l’agermanament. Es va presentar "la ville de Gata de Gorgos" com diuen ells i es va donar informació per si volien fer-se "socis" del comité.

Dies més tard, per el pont de Sant Josep de 2015, una delegació gatera va visitar el poble francés. Curiosament, el regal que va vindre de França va ser un arbre blanc, després d’haver escoltat la llegenda o misteri al Calvari. La donació deia així: "L’Ajuntament de Saint André de Sangonis (França) dona al poble de Gata aquest arbre per què ens recorde les nostres arrels a través de la història de l’arbre blanc i consolide l’agermanament entre els dos pobles. Març 2015".

Ara, a finals d’octubre de 2018, va a consolidar-se i fer-se realitat l’agermanament. L’acta oficial es signarà el dimarts dia 30 d’octubre per l’alcalde de Saint André i l’alcaldessa de Gata. 

FONTS: Cartell, Ajuntament. // Fotos facebook: Saint André i vídeo.CONFERÈNCIA A L’ESCOLA DE PLÀSTICA A. VIVES A CÀRREC DE L’ARTISTA JEANNETTE BETANCOURT

20181025141448-escolaavives-copia.jpg

Recentment es va celebrar a la seu de l’Escola de Plàstica Antoni Vives de Gata, una conferència sota el títol de "El efecto antropoceno sobre la producción artística". La conferència la va impartir l’artista mexicana nascuda a Puerto Rico Jeannette Betancourt, artista que ha exposat la seua producció a USA, Xina, Espanya, Puerto Rico, Mèxic, Marroc i altres païssos.

La història del planeta està dividida en grans períodes Pleistocena, Miocena etc, la influència del ser humà està aplegant a unes quotes de destrossa del planeta, que es comença a parlar de que l´època actual es pot nomenar Antropogen. Eixa explotació i modificació del medi està també servint de motiu de reflexió i de plàstica contemporània. Precisament d´este tema va anar la molt interessant conferencia de l´artista mexicana nascuda a Puerto Rico Jeannette Betancourt, artista que ha exposat al USA, Xina, Espanya, Puerto Rico, Mèxic, Marroc etc..

La.ponent va dissertar amb exemples d´obres artístiques que mostrten l´impacte humà al planeta. Jeannette ha col·laborat repetidament en la difusió de "Art al Vent", ella va ser la que va aconseguir dur la nostra mostra a la capital mexicana i també la responsable de la forta participació d´artistes mexicans. La conferència va comptar amb la col·laboració de la regidoria de cultura de Gata.

FONT: Informació i foto facilitades per l’Escola, J.G.
EL GATER JORDI GINER MONFORT, DOCTOR EN SOCIOLOGIA I ANTROPOLOGIA, PARTICIPA EN À PUNT SOBRE EL BREXIT

20181027230705-jordigm-copia.jpg

(PODEU MIRAR EL VÍDEO DEL PROGRAMA DE À PUNT, PUNXANT ACÍ)

Ahir divendres per la nit, el gater Jordi Giner Monfort, doctor en Sociologia per la Universitat de València i autor d’una tesis sobre la incertesa i el retorn de les persones jubilades britàniques al Regne Unit, va participar en una conversa i roda de preguntes i qüestions sobre el Brexit, al programa de "À punt", la televisió pública valenciana, nomenat "La qüestió". Jordi va donar dades sobre els britànics, el perfil dels que ací viuen, especialment a la Marina Alta i el Baix Segura. El programa tractava sobre el Brexit i es titolava "Què ens costa el Brexit?".

Precisamente, Jordi Giner Monfort es coautor del llibre "Un peu dins, un peu fora. La inmigració de residents europeus al municipi de Teulada" junt a Carles X. Simó Noguera, que està editat per la Universitat de València i en el qual col·labora l’Institut d’Estudis de la Marina Alta, i que fou el seu treball guardonat amb el “Premi de Investigación Vila de Teulada 2008”.

FONT: Vídeo del programa i captura de pantalla, À punt.EL GORGOS CADET SEGUIX LÍDER (6-1) I GOLEJANT. CAU A CASA EL GORGOS GRAN (1-3);

20181027233852-img-20181013-wa0003-copia.jpg

Tornava aquest cap de setmana el futbol, després de passar l’anterior amb alerta i previssions que van fer que es suspengueren els partits per part de la Federació Valenciana. 

Començant pel primer equip, dir que aquesta vesprada es jugava el partit GORGOS-LA NUCIA, amb la derrota local per 1 a 3. L’entrenador Pere Noguera destacava el gran primer temps de l’equip, però que en la segona part han fet els visitants els gols i s’han emportat el partit. Lucas de penalti marcava a la mitja hora el gol que avançava al Gorgos. Al 50 empatava La Nucia i al 60 i 70 augmentaven el conter particular. Baixa el Gorgos al lloc 5é i de 6 partits queda amb 9 punts. 3 partits guanyats i 3 perduts, cap empat. 9 gols a favor i 9 en contra.

El GORGOS JUVENIL jugarà demà diumenge a les 18 hores a Benidorm, contra el Sporting Benidorm A.

EL GORGOS CADET seguix líder i golejant. Hui ha guanyat al Dénia per 6 a 1. Mario marcava un "hat-trick", al 8, al 60 i al 80; Vicent Font dos més, al 9 i al 48; l’altre el marcava Aarón al 66. A la classificació és líder en solitari amb 12 punts. Dels 4 partits tots són victòries. A més té 18 gols a favor i sols 2 en contra.

El GORGOS INFANTIL jugarà demà a Cullera a les 10.45 del matí.

El GORGOS ALEVÍ ha guanyat a Ondara contra el Esport Viu d’Ondara per 1 a 3. Manuel Blázquez feia el primer per als gaters i doblava Javier Carrió. Els alevins de segon any són 8és amb 3 punts. De dos partits jugats, un guanyat i un perdut. 4 gols a favor i 14 en contra.

El GORGOS BENJAMÍ ha caigut (7-3) també a Ondara, contra el Esport Viu. Marcava els tres gols del Gorgos Vicent Torres aconseguit el segon "hat-trick" gater. A la classificació és el 12é amb 3 punts. Cap punt, un partit sols jugats, tres gols a favor i 7 en contra.

FONT: resultats FFCV. Foto arxiu dels cadets del Gorgos (David Feliu).L'ESCRIPTOR GATER CARLES MULET OBTÉ EL PREMI OCTUBRE DE POESIA 2018

20181028193324-fotocarlespremi-copia.jpg

L’escriptor gater Carles Mulet resident a Pedreguer ha guanyat el 47 Premi Octubre 2018 de poesia, que atorga l’editorial 3 i 4 a València. Mulet ha estat premiat amb el premi Vicent Andrés Estelles per l’obra "Naixement d’Islància". Així ho anunciava hui el diari Levante-EMV. El mateix diari resumia que el jurat de poesia estava format enguany per Vicenç Altaió, Anna Ballbona, Isabel Garcia Canet, Jordi Marrugat i Ricard Mirabete, decidió otorgar el Premio Vicent Andrés Estellés a Carles Mulet por Naixement d´Islàndia. Ha destacat de l’obra de Carles Mulet "la seua riquesa lingüística i la seua reivindicació de la veu pròpia".

Mulet no sols té aquest premi en el seu currículum de poeta, ja que va ser guanyador del Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó i també va obtindre el Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez- Ciutat d’Alcoi.

En el text de Carla Melchor de València, es comenta: "Mulet, procedente de Gata de Gorgos y residente en Pedreguer". A la mateixa vetlada d’ahir van ser premiats l’escriptor Antoni Martí Monterde amb la modalitat d’assaig, i Salvador Company amb la de narrativa. A l’acte es va homenatjar al compositor i pianista de Vinaròs Carles Santos.

Podeu llegir tota la notícia, PUNXANT ACÍ.

FONT: Foto de Carles Mulet, Eduardo Ripoll. Informació de la notícia: diari Levante-EMV.JÚNIORS DE GATA, PEGO I BENISSA CELEBREN EL JUBILEU DE SANT VICENT A TEULADA

20181028210642-juniorsteulada1-copia.jpg

Al llarg del dia de hui, diumenge 28, els Júniors dels centres de Gata de Gorgos, Benissa i Pego han visitat els llocs més emblemàtics relacionats amb Sant Vicent Ferrer celebrant així l’Any Jubilar 2018 a Teulada. Han participat educadores/educadors i xicones/xicons de les etapes d’experiència i estil de vida. En tota la visita han estat acompanyats pel Pare Àngel Taléns, del convent franciscà de Pego. 

Els joves participants han visitat l’ermita de sant Vicent Ferrer a Teulada així com la casa de Constanza Ferrer, on es troba el Centre d’Estudis Vicentins, que també han conegut. Després, el grup ha participat en l’eucaristia de les 12 de migdia, que han concelebrat el Pare Ángel i el rector de Teulada, Vicente Solera, amb cançons i llegint les lectures. Els pelegrins han besat la relíquia de Sant Vicent i han firmat en el llibre de visites del Jubileu.

A continuació, els Juniors han recorregut a peu la ruta de Teulada a la Font Santa, detenint-se en la Creueta de l’Ave Maria. Després han visitat la font i l’ermita, guanyant així el Jubileu. Tant de camí com a l’àrea recreativa, després de dinar, han fet reflexions, jocs i han participat en experiències.

(PODEU REPASSAR L'ÀLBUM DE LA VISITA QUE HA PUJAT AL FACEBOOK JUNIORS MD LA MARINA, PUNXANT ACÍ)

FONT: Fotos Júniors MD La Marina / Juniors Gata.GUANYA EL GORGOS JUVENIL A BENIDORM (0-1)

20181028221621-gorgosjuvenil-copia.jpg

El GORGOS JUVENIL ha obtés una gran victòria hui i tres punts d’or que poden servir i molt. Sporting Benidorm-0 - Gorgos 1. El gol l’ha marcat Raúl Gonzaléz. Comentava el seu preparador Isaac Sánchez: "Gran resultat per al nostre juvenil on els jugadors han donat tot el que tenien en tot moment a pesar de les dificultats. Molt orgullós del nostre juvenil!. Felicitar a Vicent Font actual màxim golejador del nostre cadet per el seu debut avui en el juvenil. Visca el Gorgos!".

Seguix a la classificació al lloc 8é amb 7 punts. De 4 partits jugats, 2 guanyats, 1 empat i 1 derrota. 5 gols a favor i 5 en contra.

FONT: Foto Gorgos CF. Resultat: Gorgos i FFCV.JA ESTÀ ACÍ LA DELEGACIÓ. DEMÀ GATA S'AGERMANARÀ AMB SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA)

20181029233358-20181029-171900-copia.jpg

Hui dilluns al migdia arribaven a Gata els sis components de la delegació del poble que s’agermanarà demà oficialment amb Gata. Ja estan a Gata l’alcalde  Jean Pierre Gabaudan i membres del comité de "jumelage" (agermanament) del poble francés de Saint André de Sangonis. En tota la jornada de hui han estat acompanyats per l’alcaldessa Magda Mengual, regidors i regidores i membres del comité d’agermanament format a Gata per a tal finalitat. Els gals han degustat plats tan típics com arròs al forn, tapes tradicionals dels bars del poble, i han visitat tres fàbriques de Gata. Primer han estat a la fàbrica de guitarres, després a la de capells i després a la de "bolsos". A cada fàbrica els gerents propietaris han anat mostrant tot el procés del producte i els francesos han quedat sorpresos per tota la tasca artesanal d’aquestes.

Demà dimarts dia 30 serà un dia històric per a Saint André de Sangonis i per a Gata, ja que s’agermanaran les dues poblacions, aquella a França, poble més al sud del país, i aquesta a la Marina Alta.

La jornada de demà començarà per a la delegació i acompanyants amb la ruta guiada de la zona antiga i històrica de la vila, el passeig de les Coves Roges, els parcs del Raval i de la Font del Riu, per a continuar visitant l’ermita i coneguent en succés, llegeenda o miracle de l’Arbre Blanc, que va tindre -com diuen- protagonistes als francesos i als gaters. També tornaran a la zona de l’artesania de la Plaça d’Espanya on ja han estat hui.

Per la vesprada a les 19 hores, al saló de sessions de l’Ajuntament de Gata de Gorgos tindrà lloc l’acte protocolari al que està tot el poble convidat: signaran l’alcalde Jean Pierre Gabaudan i l’acaldessa Magda Mengual el document d’agermanament de les viles de Saint André de Sangonis (França) i Gata de Gorgos (Alacant-Espanya). A continuació, actuarà la Gatukada davant l’Ajuntament. a la Plaça de l’Església actuaran les danses del grup La Llata acompanyat pel grup de dolçaines i tabalets La Colla El Montgó. Finalment, els convidats degustaran menjars típics.

Dimecres pel matí serà l’acomiadament de la delegació fins a un altre retrobament, bé al poble francés bé ací a Gata.GATA DE GORGOS I SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, AGERMANATS: ALCALDESSA I ALCALDE SIGNEN L'HISTÒRIC DOCUMENT

20181031222342-compoagermana-copia.jpg

El dia 30 d’octubre de 2018 passarà a la història municipal dels dos pobles que ja estan agermanats des d’ahir per la vesprada. Gata de Gorgos i Saint André de Sangonis (França) ja son pobles germans. Amb la signatura del document d’agermanament per part de l’alcalde de Saint André de Sangonis, Jean-Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magdalena Mengual, es tancava un procés iniciat en 2014, quan els dos pobles van manifestar la seua intenció d’agermanar-se, i es donava pas a un nou temps d’intercanvis i projectes en comú com a pobles germans.

Una delegació de Saint André, composta per l’alcalde, quatre membres del comité d’agermanament, que allí és coneix com a jumelage, i un fotògraf, ha visitat Gata els dies 29, 30 i 31 d’octubre on, a més de l’acte de signatura del document, han realitzat diverses visites i activitats per conèixer millor la població. Han visitat espais emblemàtics, com el passeig de les Coves Roges, el centre històric, els parcs del Raval i la Font del Riu, l’església i l’ermita. També han conegut alguns dels processos de fabricació que es realitzen a Gata, com ara les guitarres, els capells ("sombreros") o els "bolsos".

En aquests dies que ens han visitat els membres dels dos comités han intercanviat propostes i idees per treballar en comú de cara al futur. Per començar, s’ha acordat que una delegació del comité de Gata visitarà la localitat francesa en març de 2019.

L’acte de signatura, celebrat ahir de vesprada, va comptar amb les actuacions de la Gatukada, el grup de danses la Llata i la Colla El Montgó com a mostra de la varietat d’agrupacions culturals i musicals del nostre poble. Inclús, les dansadores van fer participar als membres de la delegació francesa integrant-los en els seus balls.

Amb aquesta signatura es persegueix reforçar el coneixement entre les dos cultures i forma de vida dels seus ciutadans i incentivar intercanvis educatius, culturals, artístics, turístics, deportius,...

RECORDEM EN QUINA PART DE FRANÇA ESTÀ EL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS?

Saint André de Sangonis és una població francesa, situada en la regió de l’Occitània, al departament de Hérault, districte de Lodéve i cantó de Gignac. La ciutat important més pròxima Montpellier es troba a 32 kilòmetres. Al cens de 2014 registrava 5.648 habitants. Té una superfície de 23 kilòmetres quadrats. Si voleu conéixer més sobre el poble i el seu ajuntament, ací teniu un enllaç https://mairie.saintandredesangonis.com/.  

FONTS: Informació nota de premsa Ajuntament. // Fotos: Ajuntament de Gata.

 Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris