Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Junio de 2018.

EL VALÈNCIA C.F. GUANYA EL TORNEIG DEL GORGOS INFANTIL, QUE QUEDA TERCER

20180602215312-img-20180602-wa0037-copia.jpg

(PODEU MIRAR LES FOTOGRAFIES DE L’ÀLBUM, PUNXANT ACÍ)

El València C.F. infantil ha guanyat el Torneig de Futbol 11 aquesta vesprada, disputat al llarg de tota la jornada de hui dissabte dia 2 al camp Les Costeres. El GORGOS C.F. ha quedat tercer classificat, darrere del València i Levante. Com ja vaig anuciar ahir jugaven els equips de València, Levante, Ondarense, Benissa, Teulada-Moraira i l’amfitrió, el líder GORGOS C.F.

Després de les eliminatòries del matí, per la vesprada s’han jugat primer les semifinals. A la primera, el València ha guanyat per 2 a 0 al Benissa. A la segona, el Levante guanyava al Gorgos per 5 a 1. El partit per al tercer i quart lloc el disputaven Gorgos i Benissa. El partit ha acabat sense gols i a la tanda de penaltis d’ha imposat el Gorgos. La final l’han jugada Levante i València. Els del València han guanyat per 2 a 1 conquerint el trofeu.

Molt bona organització i recolzament: AMPA de l'Escola de Futbol, el Gorgos, l'Ajuntament. El trofeu dels infantils a Gata es consolida any rere any.

Fotos portada i àlbum del facebook, David Feliu Salvá.IMATGES DE FESTA A GATA: QUADRILLA I XARANGATA

20180604090522-grupxicones.jpg

Ací teniu la festa i la música unida. Plaça de l’Església, típica fotografia de la font a Gata de Gorgos. El comiat ("despedida") de soltera d’una de les protagonistes. Una quadrilla de xicones i per animar el matí de dissabte, la Xarangata, la xaranga formada per músics i músiques gaters. És una altra imatge de festa.

FONT: Foto Juan Pablo Bataller (facebook).SUBVENCIÓ DEL PLA EDIFICANT PER A GATA DE 713.057 EUROS: per a infraestructures educatives

20180604151608-gimnas-2010.jpg

Dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació Gata rebrà 713.057 euros per a la millora d’infraestructures educatives, concretament, per a reparacions estructurals del pavelló d’infantil i el gimnàs del CEIP Santíssim Crist.
El plenari de l’Ajuntament de Gata va aprovar per unanimitat en la sessió ordinària de maig acceptar la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives per a dur a terme les dues actuacions.
A càrrec de l’import concedit, l’Ajuntament finançarà tots els procediments de contractació, tant els contractes d’obres com els de serveis necessaris per a la realització de les dues actuacions.

Aquestes dues obres són de gran importància per al col·legi, ja que per una banda la reparació estructural del pavelló és necessària per al manteniment de l’edifici i per l’altra, el gimnàs escolar és una reivindicació històrica del centre.
La mateixa direcció del centre ja va alertar en 1996 que el gimnàs escolar necessitava una reforma. En 2007 es va declarar la instal·lació en estat ruïnós i en desembre de 2011, aprofitant les vacances de Nadal, es va procedir a retirar la teulada de l’edifici que contenia materials contaminats i a derruir tot el gimnàs.
Així doncs, des d’aleshores el centre no disposa de gimnàs per als vora 500 alumnes de l’escola.

A la fotografia, el vell gimnàs escolar fa 8 anys.

FONT: Informació i foto, Ajuntament.GATA: SOLEMNE PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI: custòdia amb la sagrada forma, palis, enramada, comulgants, domassos i cobertors

20180604154052-20180603-205336.jpg

(PODEU MIRAR ALGUNES IMATGES DE LA PROCESSÓ SOLEMNE DEL CORPUS A GATA -ÀLBUM-, PUNXANT ACÍ

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos va celebrar amb gran solemnidad la festivitat del Corpus Christi. Les xiquetes i xiquets que enguany han pres per primera vegada la Comunió, van ser uns dels partíceps principals de la missa vespertina i la processó per l’itinerari habitual de la processó.

La Custodia amb la Sagrada Forma anava sota palis i els comulgants i comulgantes davant. Com ja és habitual els carrers es trobaven engalanats amb la típica enramada i els cobertors i domassos. Les cinc taules al llarg dels carrers on passava la processó van estar engalanades per a l’ocasió. Les persones velles i malaltes aguardaven en cada taula i van rebre a Jesús dins la Custodia per mig de la senyal de la creu del sacerdot.

FOTOS: Portada i àlbum: Lina Mas, Verónica i Juan Miguel Vives Costa, Cronista.ELS ATLETES XABIERS NASIO CARDONA I TONI SOLER (D'ASCENDÈNCIA GATERA, ACONSEGUIXEN EL TERCER I SETÉ LLOC AL ONE WORLD TRADE CENTER DE NOVA YORK

20180604161433-34200545-1684859224895244-1779096662275260416-n.jpg

Ho avançava ahir per mig del facebook. Els dos atletes xabiers del Club Atletisme Llebeig de Xàbia van conquerir Nova York. Un per veterania, IGNACIO CARDONA TORRES repetia tercer lloc com ja ho va fer al Tour First de París. L’altre TONI SOLER LLIDÓ, que s’estrenava a una competició com aquesta de pujar gratacels ("rascacielos") corrent, feia un més que meritori seté lloc.

IGNACIO CARDONA, de mare gatera, arribava a meta el tercer. Va pujar el sisé edifici del món, el One World Trade Center, el que homenatjea al 9-11, amb un temps de 13 minuts i 4 segons. El primer va ser el polac Piotr Lobodzinski que batia el rècord i ho feia en 12 minuts i 5 segons.

Per la seua part, TONI SOLER, de pare gater, arribava el seté, fent un temps de 14 minuts i 29 segons. Per davant, la cinquena de la general era la primera dona i també batia el rècord femení, l’australiana Suzy Halsham.

A París Ignacio Cardona Torres ja va ser tercer i aconseguix la mateixa puntuació. Abans de la carrera de Nova York, Cardona ocupava el seté lloc del ranking mundiar de la Vertical World Circuit. El polaco Lobodzinski ja porta dos victòries i té 200 punts.

Quin edifici han pujat els dos xabiers amb sang gatera a Nova York. El One World de Nova York té una altura de 546 metres, la meta estava situada a 382 metres. Pujaven 2.226 escalons i té 104 plantes.

Tot un èxit per a aquestos esforçats atletes. La següent prova serà el 8 de juliol a Manila. Després, el 25 d’agost, a Beijing. El 21 d’octubre a Shanghai; el 4 de novembre a Osaka. El 24 de novembre a Londres i el 2 de desembre a Hong Kong.

FONTS: dades, Toni Soler i la pàgina http://www.verticalworldcircuit.com/.ACABA A BENISSA EL 22é CIRCUIT A PEU MARINA ALTA: el C.A. Gata queda 4rt; les dones, segones. // els millors de Gata a Pedreguer i Benissa

20180605223344-atletismegata.jpg

Les classificacions finals del 22é Circuit a Peu Marina Alta ens deixen bons resultats del CLUB ATLETISME GATA, millorant any rere any. A destacar, la quarta posició per clubs i la segona de dones.

Anem per parts. El 4rt millor club del circuit ha sigut el CLUB ATLETISME GATA que ha sumat 117.203 punts. El C.A. Cametes que també té gaters ha fet tercer i el C.M.A. La Faixa on també corren gaters, el 18é. A la general de les dones de cada club, la segona posició és per al C.A.Gata amb 61.996 punts.

Anem per parts. Les tres millors dones del club a la absoluta són: MARÍA MULET MESTRE, la 8ena amb 11.137 per 9 proves disputades. TERESA GREGORI MUÑOZ, la 10ena amb 11.130 punts per 11 proves disputades, i ANTONIA VALERO SIGNES, la 15ena amb 11.094 punts per 8 proves disputades.

Els tres millors hòmens gaters a l’absoluta són: JAIRO SOLER SALVÁ, del C.M. La Faixa, que ha quedat 19 a la general amb 11.057 punts per 9 proves disputades; JOAN JAUME TORRES OLIVER, del C.A. Gata, el 41é amb 10.873 punts per 11 proves disputades, i VICENTE LLOPIS CHELI, el 62é amb 10.717 punts de 11 proves disputades.

Per categories, hi ha pòdiums absoluts per als gaters: la 1ª veterana C és MARÍA MULET MESTRE; el 2n veterà C és el ja dit Joan Jaume Torres; la primera veterana D és la també ja dita Teresa Gregori, i el 2n veterà E el ja dit també Vicente Llopis. Finalment, a la categoria de cadet femení la primera amb 8 punts ha sigut la gatera MAR SALVÁ SEPÚLVEDA.

FRAN, PEP I JAIRO, ELS MILLORS GATERS A LA CURSA DE PEDREGUER (26-5)

Dissabte 26 de maig es va disputar la XXVII Cursa Popular "Vila de Pedreguer", penúltima cita atlètica del Circuit de la Marina Alta, que tancarà aquest dissabte dia 2 de juny amb la cursa de Benissa.

Dos corredors del Club Atletisme Gata va ser els millors classificats del poble a Pedreguer: per una part, FRANCISCO PEDRO PEDRÓS (Fran) que va fer el 24 a meta amb 37 minuts i 37 segons. Per altra, PEP SIGNES FORNÉS que entrava el 40 amb 38 minuts i 43 segons. Amb el mateix temps, el 41 era JAIRO SOLER SALVÁ del C.M.A. La Faixa de Jesús Pobre.

Per categories, van pujar al pòdium aquesta setmana: Segona veterana B i millor dona gatera, ANTO VALERO SIGNES (269 a la general). El tercer veterà C va ser JOAN JAUME TORRES OLIVER (46 a la general). La segona veterana D va ser TERESA GREGORI MUÑOZ del C.A. Gata (236 a la general). Dels veterans E, el segon va ser VICENTE LLOPIS CHELI (57).

Pel que fa a la classificació de les millors dones del C.A.Gata, les cinc millors van ser a Pedreguer les següents: les ja dites Teresa i Anto i a més MARÍA LUISA PEDRO FERRER, ESTHER SEPÚLVEDA BURDALO i MIREIA GADEA SIGNES.

Pel que fa als deu millors corredors del C.A.Gata van ser: els ja dits Fran, Pep, Joan Jaume i Vicente, a més de TOMÁS MENGUAL PEDRO (126), LUIS MANUEL PEDRÓS FERMÍN (130), JOSÉ FRANCISCO MONCHO SOLER (161), PEPE PEDRÓS MONFORT (182), FRANCISCO PEDRO MESTRE (194) i JUANVI NAVALMORAL PEDRO (207). El millor corredor gater del C.M.A. La Faixa de Jesús Pobre va ser el ja dit Jairo.

Dels més menuts als joves gaters que van fer pòdium, el segon barrufet va ser JOAN NAVALMORAL SIGNES, les millors cadets, primera i segona, van ser MAR SALVÁ SEPÚLVEDA i ZOE GRIMALT GRIMALT. El millor cadet va ser ÁLEX BOTELLA LEYDA, i el tercer millor pre-benjamí, LUCAS NAVALMORAL SIGNES.

FRAN PEDRO, XAVI TORRES OLIVER I JOAN JAUME TORRES OLIVER, ELS MILLORS GATERS A BENISSA, última prova del circuit (2-6)

Els millors corredors del C.A. Gata a la prova de Benissa, la 21 Cursa Popular Vila de Benissa disputada el passat dissabte dia 2 de juny, 12ena i última del circuit van ser: FRANCISCO PEDRO PEDRÓS, 32 a la general, que va fer 37 minuts i 12 segons. XAVI TORRES OLIVER i JOAN JAUME TORRES OLIVER van fer 44 i 45 amb el mateix temps, 38 minuts i 11 segons.

Per categories, van pujar al pòdium: el tercer millor veterà C, Joan Jaume Torres; la millor veterana D, Teresa Gregori, i el tercer millor veterà E, Vicente Llopis. De xicones, la primera cadet va ser ZOE GRIMALT GRIMALT i de No inscrits el segon millor JOAN NAVALMORAL SIGNES.

Les cinc millors dones del club gater a Benissa van ser: la ja dita teresa Gregori; ANTONIA VALERO SIGNES, MARÍA LUISA PEDRO FERRER, MIREIA GADEA SIGNES i MARÍA JOSÉ SOLER MAHIQUES. Els 10 millors del club de Gata van ser: els ja dits Fran, Xavi, Joan Jaume, CURRO ARABÍ ARABÍ, el ja dit Vicente Llopis, LUIS MANUEL PEDRÓS FERMÍN, PEPE PEDRÓS MONFORT, TOMÁS MENGUAL PEDRO, JOSÉ FRANCISCO MONCHO SOLER i JAUNVI SOLER TORRES.

FONTS: Classificacions somesport. Foto: Club Atletisme Gata.FEINA AJUNTAMENT GATA: Dos Policies i Treballadora Social

Els butlletins oficials de la província (BOP) d’ahir dilluns dia 4 i de hui dimarts dia 5, informen de feina a l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

Ahir publicava el BOP la llista provisional d’admesos i exclosos del procés selectiu de dues places d’agent de la Policia Local. Les dues es cobriran en propietat, una per oposició lliure i l’altra pel torn de mobilitat de grup C1, vacants en la plantilla de funcionaris de l’Ajuntament de Gata de Gorgos. La llista provisional conté una relació de 20 aspirants per lliure i un exclós a aquesta modalitat, així com un aspirant al torn de mobilitat, i cap exclós. Ara s’obri un període de deu dies hàbils per a reclamacions i després de resoldre l’Alcaldia, s’elevarà a definitiva la llista.

(Podeu consultar el BOP del 4-6-2018, PUNXANT ACÍ)

Per altra part, hui dimarts dia 5 es publica al BOP l’anunci de les bases de la convocatòria pel sistema de concurs del lloc de treball d’un/a treballador/a socialper a l’Ajuntament de Gata de Gorgos, aprovades per la Junt6a de Govern Local el 24 de maig de 2018. La provisió és en propietat mitjançant el sistema de concurs de mèrits. El lloc de treball a proveir té les següents característiques: Personal laboral. Lloc de Treball SS028. Grup: A Subgrup: A2. Complement de Destinació 24. Número de vacants: 1 Denominació: Treballador Social - Cap d’Àrea. Titulació: Diplomatura en Treball Social o equivalent.

A les bases s’informa de: les Condicions d’Admissió d’Aspirants; Forma i termini de presentació d’Instàncies (en el termini de 15 dies hàbils comptats a partir de l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província). Admissió d’Aspirants. Comissió de valoració. Valoració de Mèrits. Desenvolupament del concurs. Incidències, si les haguera.

(Per a completar tota la informació, podeu consultar el BOP de hui dia 5, PUNXANT ACÍ)

FONT: BOP 4 i 5-juny-2018.

 EL PARC PARAL·LEL AL NOU VIAL DE GATA, PROLONGACIÓ DEL CARRER SANT JOSEP, PORTARÀ EL NOM DE L’ALCALDE JOSEP FERRANDIS I ELS ALTRES DOS ALCALDES REPUBLICANS.

20180605224228-alcaldeferrandis.jpg

No va deixar entrar mai a "La Pepa". Gata reconeix la figura de l’alcalde Ferrandis i alcaldes republicans

Gata reconeixerà la figura de Josep Ferrandis qui fou alcalde a l’inici de la guerra civil espanyola.  Aquest reconeixement públic es va presentar al plenari a través d’una moció del grup municipal socialista i va ser recolzada per la totalitat del plenari.

Segons la moció, "la base i fonament de la petició és que, tal com ens hi han comtat els nostres avantpassats, i es reflecteix en els llibres d’història, el Sr. Josep Ferrandis Ginestar va ser alcalde de Gata de Gorgos des de març de 1936 fins al 2 de gener de 1937, moment el qual va dimitir i es va exiliar a França, on va viure fins a la seua mort. Durant tot este període de temps convulsa, quan estaven matant molta gent arreu dels pobles de la comarca, amb valentia i arriscant la seua vida front als intents de determinades persones mai no va deixar que cap persona entrara a Gata a matar a cap veí del poble.”

D’eixa manera es dóna un fet històric molt singular: Gata és l’únic poble de la Comarca on no mataren a cap persona durant la Guerra Civil i aquest mèrit el deguem a l’alcalde Ferrandis i als alcaldes Francisco Bolufer i Antonio Soler que el varen succeir en el període de guerra.

Així doncs, el plenari va aprovar, per unanimitat, reconèixer pública i oficialment la figura històrica que representa el Sr. Josep Ferrandis Ginestar, Alcalde de Gata de Gorgos durant la II República Espanyola. Es realitzarà un acte públic i es denominarà “Parc Alcalde Josep Ferrandis” el parc situat a la marge dreta del Riu Gorgos, a la prolongació del Carrer Sant Josep, on es posarà una placa commemorativa on també faça referència als alcaldes que el varen succeir en el període de guerra i que varen continuar la seua tasca.

FONT: Foto i informació, premsa Ajuntament de Gata.

 DIVENDRES 8, A GATA: XIV MARATÓ DE DONACIÓ EXTRAORDINÀRIA DE SANG

20180606154436-maratosang2018.jpg

Divendres 8 de juny se celebra la XIV  Marató de donació Extraordinària de Sang a Gata que anualment, coincidint amb l’inici de l’estiu, organitza l’associació de Donats de Gata juntament amb el Centre de Transfusió d’Alacant (CTA) i l’Ajuntament de Gata. La gran novetat d’aquesta edició és que, a més de traslladar la donació a divendres, es realitzarà en horari de matí i de vesprada per donar les màximes facilitats als donants.

La donació tindrà lloc al Centre Social Integrat divendres 8 de juny en horari de 9:30 a 13:30 i 16:30 a 20:30 i els requisits mínims són ser major d’edat i menor de 65 anys i pesar més de 50 kg.  A més a més, tots els assistents tindran un obsequi patrocinat per l’empresa local Signes Grimalt i una altre del CTA. També, com a novetat, els donants participaran en el sorteig de regals patrocinats per comerços locals:  Carnisseria Silvestra, Signes i Pedrós, Farmàcia Tormo Soler, Ca la Tramussera, Bar 10 i Las Tijeras de Eni.

Dels del Centre de Transfusions d’Alacant animen a la població a participar ja que la província d’Alacant necessita 250 bolses de sang diàries i que l’objectiu de centre és poder se autosuficients. És per això que ha recordat la necessitat de buscar donants nous i ha animat als donants habituals a convidar a participar a coneguts que no ho hagen donat mai.

FONT: informació i cartell facilitat per premsa, Ajuntament de Gata.VESPRADA COMPLICADA AHIR DIMECRES 6: Pluja (20 litres), tallada la N-332, centre del poble,...

20180607154521-carretera2.jpg

La vesprada d’ahir dimecres dia 6 de juny va resultar complicada a Gata. A la pluja que va deixar uns 20 litres en els succesius ruixats que anava fent, es va sumar un cotxe parat per un accident just a mitat de la travessa de la N-332 al ple de migdia, i el tall definitiu de la N-332, a l’altura de la Font del Riu, degut a que un camió trailer havia quedat travessat en una de les curves de la Garganta. La carretera va estallar tallada per la vesprada i fins les 21,15 hores, hora en que es va restablir la comunicació en els dos sentits.

Els serveis de Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil, es van tindre que emplear a fons per controlar el tràfic i per desviar-lo en el cas de les rutes alternatives, bé per Xaló o bé per Xàbia i Poble Nou, per sobrpassar la Garganta.

FONT: Foto de Protecció Civil Gata.HUI ÉS LA FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS A GATA: 131 anys d'història. La congregació més antiga de la parròquia

20180610103646-corjesusparroquia.jpg

Hui diumenge dia 10 de juny se celebra a la parròquia de Gata de Gorgos la festa del Cor de Jesús. Cada any, després de les festes de les Primeres Comunions i del Corpus Christi arriba aquesta festa, que té a la població la congregació o confraria més antiga, ja que data de 1887.

Per això anem a la recerca, en "Cronista de Gata", anem més enllà i rebuscant a l´Arxiu Parroquial la història religiosa local es pot localitzar que la congregació del Sagrat Cor de Jesús de Gata és la més antiga i data del segle XIX.

A l'Arxiu Parroquial es troben els papers que atestigüen la seua antigüitat. La congregació té certificat del 18 d'agost de 1887. L'acompanya el seu reglament, del 4 de desembre de 1886. Es funda sent rector En Joan Martínez Blasco. El reglament va ser aprovat pel cardenal Monescillo en 18 d'agost de 1887.

Faig un extracte dels documents de l´Arxiu Parroquial:

 "En el Palacio Arzobispal de Valencia día diez de Agosto de mil ochocientos ochenta y siete...Vista la instancia de D. Juan Martínez Blasco de la Iglesia de S. Miguel de Gata, solicitando se establezca en su Iglesia una Congregación bajo el título de Sagrado Corazón de Jesús, visto así mismo el Reglamento por que intenta regirse dicha Corporación...aprobamos cuantoa Nos corresponde y ha lugar en derecho la erección de la expresada Corporación y Reglamento...Así mismo S. Emma. Rvma. El Cardenal Arzobispo bendice tan benéfica institución y concede cien días de Indulgencia a todos los asociados y demás fieles que bien sea con sus limosnas o de cualquier otro modo contribuyan a los fines piadosos que se propone".

I signava: "Gobernador Eclesiástico, Sede Plena, Dr. Aureo Carrasco. Secretario Interino de Cámara y Gobierno, Don Juan Bautista Oliver. Cardenal. Arzobispo de Valencia, Emmo. Y Rvmo. Sr. Sr. D. Antolín Monescillo".

Sobre l'altar i la fornícula, dir que l'actual altar lateral del Cor de Jesús, a l'igual que el d'enfront, el de la Immaculada, van ser consagrats el 10 de juny de 1964, tal dia com hui fa 54 anys. 

Encara hui perdura, després de 131 anys, la confraria a Gata del Sagrat Cor de Jesús. Les sòcies de la confraria celebraran la seua missa solemne, a les 11.30 hores, acompanyades dels xiquets i xiquetes que han pres la Primera Comunió fa dues setmanes i els seus pares i mares. A la vesprada, a les 19.30 hores, tindrà lloc la processó amb la monumental imatge. Eixiran algunes mares de majoralesses i els infants comulgants, pel mig la processó.

Fotografia del facebook de la Parròquia: el Cor de Jesús presidix l'altar major de l'església. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -Ensenyament 1916- (de la sèrie, foto 1806)

20180610181703-mestramercedesbertolin-copia.jpg

Reprenc la sèrie que molts diuen que ja no ix sovint. Des d’ací convide als que vulguen difondre les imatges i documents antics, vells, d’altres èpoques. Sols teniu que remetre-les al meu correu que teniu a la columna dreta del blog. Seria més fluïda la sèrie. Feta la introducció o incís, anem a la imatge que tenim davant, que correspon a la 1.806 de la sèrie i que resulta per la seua història molt interessant.

Es tracta de la mestra DONYA MERCEDES BERTOLÍN PEÑA i el seu alumnat de pàrvuls. Era cap a l’any 1916. La fotografia pertany a la col·lecció de Alejandro Mayordomo i la podieu trobar com a reclam de l’exposició "Escoles i Mestres: dos segles d’història i memòria a València", que es va poder veure del 28 de novembre de 2017 al 18 de març d’enguany. La mostra estava organitzada per la Facultat de Magisteri, Universitat de València, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat i el Centre Cultural La Nau, lloc on s’exposava.

Però qui era la nostra protagonista?. Seria molt interessant conéixer el lloc on feia escola de pàrvuls. Impossible identificar als xiquets i xiquetes a 102 anys. Per referències de la premsa de l’època sabem que la mestra Donya Mercedes, natural de Carcaixent (València) i tret el Magisteri a València, va aprovar les oposicions a escoles de sou superior a 825 pessetes en 1908, obtenint la tercera plaça i que va triar l’escola de pàrvuls de Gata. Corria encara la testamentària de la Duquessa d’Almodòvar per a l’ensenyament del poble. La fotografia està presa vuit anys més tard.

Finalment, si mirem el quadre fotogràfic, observarem que la mestra ensenyava als infants amb una pissarra que es sostenia a terra, al pati. El compàs que porta a les mans és rudimentari, com vegeu, però efectiu. La vestimenta de la mestra i dels nens i nenes és la pròpia del primer terç del segle XX.

FONTS: Fotografia: col·lecció de Alejandro Mayordomo. Exposició ""Escoles i Mestres: dos segles d’història i memòria a València". // Informació: diari: "La correspondencia de Valencia: diario de noticias: eco imparcial de la opinión y de la prensa". Any XXXI. Número 10596, 26 de novembre de 1908. Agraïment a na Julia Oliva García.LA MARATÓ DE SANG DE GATA REP A 82 DONANTS, 7 D'ELLS NOUS

20180610183716-donaciosang-copia.jpg

La marató extraordinària de donació de sang celebrada divendres dia 8 a la sala central del Centre Social Integrat de Gata va donar com a resultat a un total de 82 personas, obtenint-se 71 donacions bones i deu rebujades. A la marató es van apropar 7 nous donants. La sessió maratoniana va començar a les 9.30 fins les 13.30 i es va reanudar a les 17 fins les 20.30 hores.

Tots els assistents van rebre la pulsera del donant i un obsequi de Signes Grimalt, entrant també al sortei de diversos regals. Com sempre, l'organització va córrer a càrrec de Donants de Sang de Gata, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.

FONT: Foto, donants de sang Gata.UN GRUP DE GATERS ACOMPANYEN A JOSÉ IGNACIO LLÓPEZ, EN ELS SEUS 25 ANYS DE SACERDOCI: va estar a la parròquia de 1997 a 2004

20180610223306-joseignacio1-copia.jpg

Un grup de feligressos de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos ha acompanyat hui al sacerdot EN JOSÉ IGNACIO LLÓPEZ GUASP a la celebració del 25 aniversari de la seua ordenació sacerdotal. La celebració ha tingut lloc a l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora de Torrent, el seu poble natal. Don José Ignacio, com si le coneixia a Gata, va estar de rector a Gata des del 25-9-1997 fins 2004, set anys. En la seua estància a Gata, el jove rector Don José Ignacio va calar en la feligressia gatera i va deixar petjada, com s'ha pogut comprovar hui.

El sacerdot En José Ignacio Llópez és natural de Torrent (València). Té 49 anys. Va ser ordenat sacerdot el 29 de maig de 1993. Com a neosacerdot, el 28 de setembre d’eixe mateix any, fou nomenat Vicari de Sant Josep d’Ontinyent. El 17-9-1996 passà al Servei Castrense sent capellà militar de les bases de Bètera i Manises. Va ser nomenat ecònom de Gata el 25-9-1997. El 6-5-2003 fou nomenat arxiprest del Marquesat de Dénia (Vicaria V). Va regir els destins de la parròquia de Gata des d’octubre de 1997 a setembre de 2004. Després de la seua estància a Gata, el 9-10-2004 inicia l´ampliació dels seus estudis a Roma. En 2010, va ser nomenat pel patronato del Col·legi Imperial de Xiquets Orfens de Sant Vicent Ferrer, Clavari director. El que fou rector de Gata, és llicenciat en Teologia per la Facultat de Sant Vicent Ferrer de València i ha cursat estudis de doctorat en Antropologia Teològica a la Universitat Gregoriana de Roma durant els últims sis anys. A més, ha sigut professor de l´Institut Diocessà de Ciències Religioses.

Dimarts dia 12, a les 19.30 hores, tornarà a fer la celebració al Col·legi Imperial de Xiquets Orfens de Sant Vicent Ferrer, ubicat a la localitat valenciana de Sant Antoni de Benagèber.

FONTS: Informació: Agència de notícies AVAN. Arquebisbat de València. // Fotos: facebook de José I. Llópez.LA JOVE GATERA AMPARO MARÍN BOLUFER, PORTERA DE FUTBOL SALA, PUJA A SEGONA DIVISIÓ NACIONAL DE FUTBOL SALA AMB EL C.D. CALP FUTSAL

20180611214236-amparocompo-copia.jpg

"Tenint en compte que hem superat les dificultats d’aconseguir jugadores i la llunyania respecte als altres equips, tots d’Alacant, es un somni fet realitat"

Descobrim hui la vida esportiva de la jove gatera AMPARO MARÍN BOLUFER, una gran esportista que ha conseguit, junt amb les seues companyes, arribar a una cota molt alta, la Segona Divisió Nacional femenina de futbol sala. Ho ha fet amb el seu equip, el C.D. Futsal de Calp com a portera, després de guanyar dissabte passat al Alaquàs en el play-of d’ascens.

Amparo mateix ens referix el seu historial esportiu dels millors deu anys de la seua carrera. "Vaig començar ja farà uns 13 anys, a Gata, provant diferents esports amb Rafa Pla (el monitor esportiu), pero sense aconseguir agradar-me un definitiu. La primera vegada que vaig veure el futbol sala, ho vaig saber, era el meu esport. Després de provar com a jugadora un temps, vaig decidir posar-me a la porteria per provar-ho també, i contenta amb la posició, ací estic, a un estiu i una pretemporada de jugar en Segona Divisió Femenina". 

Continua Amparo relatant el seu camí cap a la important meta ja aconseguida dissabte passat: "En l’equip de Gata, moltes xicones, jóvens totes, vam aconseguir diferents copes i medalles, però al passar l’edat de cadets l’equip es va desfer i vaig decidir anar-me’n fora a jugar. Vaig passar pel Xàbia primer, i després en Dénia vaig seguir el meu trajecte, passant per diferents equips de la localitat, jugant en la lliga comarcal".

Ara conta Amparo la seua arribada i acollida a Calp i la seua selecció per a la selecció sub-21 valenciana: "Un bon dia, amb 19 anys, un equip de Calp em va oferir anar a jugar amb elles, i, com no, vaig acceptar. L’any següent, es va decidir fer un equip d’autonòmica a Calp, al veure tots els triunfs del equip femení. Em van cridar per a formar part d’ell, i per supost vaig accedir. Després de dos anys durs d’aprenentatge, la primera recompensa, en la llista per a ser portera de la Selecció Valenciana Femenina Sub-21".

Als quatre anys d’il·lusió, esforç i sacrifici, als seus 23 anys, ha arribat la recompesa per a Amparo i les seues companyes: "el meu equip s’ha proclamat campió de lliga autonòmica, i per si fos poc, dels play-off’s, que ens catapulten a Segona Divisió Femenina. Tenint en compte que hem superat les dificultats d’aconseguir jugadores i la llunyania respecte als altres equips, tots d’Alacant, es un somni fet realitat.

Finalment, Amparo aprofita des d’aquestes línies del blog del "Cronista de Gata", aquesta finestra oberta per als que vulguen, per a fer una crida a doble banda, necessiten esponsors i jugadores:
"Necessitem ajuda d’esponsors i sobretot de jugadores que vulguen vindre a provar i formar part d’aquesta gran familia que es el Club Esportiu Calp Futsal. Podeu contactarnos en la pàgina de Facebook: Calpe Futsal Femenino o per el meu Facebook: Amparo Marín Bolufer".
Una oportunitat de practicar l’esport de futbol sala i d’arribar, qui sap, com Amparo a les divisions més altes d’aquest esport.
(A la imatge de baix, Amparo està sentada fent la senyal de victòria)

FONT: Fotos i informació facilitades per Amparo Marín Bolufer.


TREBALLADORS I TREBALLADORES DE SIGNES GRIMALT, S.A. CELEBREN EL 50 ANIVERSARI DE L’EMPRESA GATERA AMB UN VIATGE A LISBOA

20180613212042-sg6-copia.jpg

"Hi ha més de 2.000 fotos que ho confirmen" comentaven des de l’empresa. "No ha sigut un somni", deia una treballadora després del cap de setmana passat a la capital portuguesa, Lisboa, per a celebrar el mig segle de vida de l’empresa. Els dies 8, 9 i 10 de juny va ser descans merescut per a la família de Signes Grimalt, per als 31 treballadors i treballadores, el seu fundador i director Emilio Signes, i el seu comercial portugués, que els acompanyà en la visita turística.

Per a contar les vivències i en nom de totes i tots, parla una d’elles:

"Després d’uns mesos d’ansiosa espera, comptant els dies que faltaven, 31 treballadors hem gaudit d’un viatge meravellosament planificat, amb pensió completa i amb diverses activitats per conéixer Lisboa i el seu voltant. Dies abans de la sortida, l’empresa ens va regalar a cada treballador una maleta personalitzada amb la nova imatge corporativa, una motxilla, una gorra i una samarreta.

La capital portuguesa ens va rebre amb una sorprenent benvinguda, ja que en l’aeroport ens esperava el nostre comercial portugués amb una pancarta en la qual estava escrit "Benvinguts a Lisboa!!" i ací començava una experiència que, sens dubte, mai oblidarem. A més de visitar monuments com la Torre de Belém o la Plaça del Comerç, també varem gaudir de les vistes de la ciutat en el mirador de Santa Catarina, brindant amb una copeta de Ginjinha (licor dolç de cirera d’obligat tast) i menjant pastissos de Belém, varem travessar el riu Tajo per menjar en Trafaria, passejàrem per Sintra (degustant els famosos Travesseiros, un dolç típic d’aquesta petita ciutat) i el Cabo da Roca (l’extrem més occidental d’Europa) amb unes vistes espectaculars. També vam gaudir de la gastronomia lisboeta amb una actuació en directe de Fados, que són l’expressió musical de l’ànima de Portugal.

Els treballadors de Signes Grimalt volem donar les gràcies al consell d’administració de Signes Grimalt Artesania S.A. i a J. Castro (comercial portugués) per un cap de setmana inoblidable, ple de riures i bon ambient, amb cuidats detalls i sorpreses que van fer encara més especial aquest viatge per celebrar el 50 aniversari de l’empresa:

"Agraïm de tot cor el gran regal del cap de setmana passat, que quedarà guardat, com un gran tresor, a la retina de cadascú de nosaltres. Ha estat un plaer conéixer la ciutat amb tan bona companyia. Un viatge excepcional i que recordarem sempre. L’any que ve volem repetir!"

Tota una explicació de què fan fer, com van aprofitar el viatge i les mil i una sensacions obteses en el mateix.

MIG ANY APOSTANT PEL CLIENT

En 1968 començà a caminar l’empresa SIGNES GRIMALT, S.A., mig segle ja apostant pel client. En un ampli resum-extracte que traduisc al valencià i que es va publicar a una revista del sector, vos deixe els trets principals d’aquesta empresa dedicada a la importació i distribució d’articles de decoració, regals i "souvenirs". La seua seu, Gata de Gorgos. La nau principal té més de 700 metres d’exposició. A més té distribuida una sòlida xarxa comercial amb més de 30 representants de ventes.

"Al llarg d’estos 50 anys, la seua màxima ha estat apostar per col·leccions que doten d’ encant cada espai, amb gran inspiració i personalitat. “Les modes i les tendències canvien, es transformen i evolucionen. Això s’aprecia en el nostre entorn i, molt especialment, en l’àmbit de la decoració i interiorisme. Més enllà d’això, l’ esència, permaneix”, segons afirma Emilio Signes, fundador i director de Signes-Grimalt.

L’empresa començà en 1968, amb la intenció de dedicar-se al mercat de la cesteria (en auge aleshores a la Marina Alta-Alacant) encara que prompte van veure la possibilitat de vendre productes de madera d’olivera amb fabricació pròpia i en eixe moment van començar a exportar. “La demanda d’articles nous anava creixent i fou en els anys 80 quan comencem l’aventura d’importar des de altres païssos per a oferir als clients una millor oferta”, recorda Signes.

Actualment conten amb un catàleg de més de 10.000 referències les quals van renovant periòdicament... Des de fa més de 20 anys tenen marca pròpia SIGRIS... “SIGRIS per a nosaltres és la marca que ens diferencia, volem que els nostres clients gaudixquen de les xicotetes coses” afegix Eva Signes, filla d’Emilio, que junt amb son pare compartix la direcció de l’empresa...

A més van afegir al seu catàleg una nova línia tèxtil SIGRIS Moda. També es conta amb una atenció personal dels seus representants als clients de forma periòdica. Això ha sigut un dels seus pilars per a conseguir el seu èxit...tenen els avantatges que brinden les noves tecnologies i els clients tenen a la seua disposició un portal online on realitzar les seues compres en qualsevol moment del dia... Poden presumir d’estar entre els socis fundadors de l’associació "Regalofama" que encara seguixen participant i exposant a Intergift des dels seus inicis sense faltar a cap edició... Estan presents en totes las fires més importants del sector en Espanya i en Europa.

En definitiva, 50 anys és un aconteixement que no passa tots els dies i Signes Grimalt ha aprofitat per a renovar la seua imatge corporativa a més d’altres sorpreses i regals que ha preparat per als clients i empleats, tan importants per al seu èxit."

FONT: Documentació i fotografies, Signes Grimalt, S.A.HUI S'HA RECORDAT A SANT ANTONI DE PÀDUA: al carrer Sol té un plafó ceràmic i abans es feia novena al sant

20180613213105-dscf0656-copia.jpg

Hui dia 13 de juny, el santoral ens diu que és la commemoració de SANT ANTONI DE PÀDUA. El carrer Sol de Gata li té una dedicació especial, no sols al plafó ceràmic devocional que hi ha, sinó amb el record de la novena que primer va ser a la casa de la recordada Tereseta "el quartet" i després enfront.

Per conéixer la biografia del sant portugués, dir que  naixqué en 1195 i va morir a Pàdua, poble italià en 1231. Va ser canonitzat el 1232. Era doctor de l’església, prevere, teòleg, predicador, monjo portugués, patró de Lisboa, de Pàdua i altres llocs.

Com he dit, els veïns dels voltants del carrer Sol vivien amb molta simpatia i ara amb record la novena al sant del quadre de Ca Tereseta "el Quartet", un quadre rodejat de floretes, com les que tenia tot l’altaret. Les xiquetes i els xiquetes, entre els quals em trobava, passejavem pels carrers anunciant la novena i recorde aquella cançoneta de cada tardet: "El primer/segon/tercer toc de la novena de Sant Antoni". Aquelles tradicions que ja mai tornaran.

Encara, per si voleu conéixer la novena, es pot trobar a la Xarxa de les Xarxes (Internet) la novena al sant. GATA DE GORGOS TÉ UNA NOVA CENTENÀRIA, MAGDALENA FEMENÍA SAPENA: va complir 100 primaveres el dia 10

20180614155946-cimg0752.jpg

El poble de Gata de Gorgos conta des del diumenge dia 10 amb una nova dona centenària. La veïna MAGDALENA FEMENÍA SAPENA va complir cent primaveres rodejats dels seus i de la família que formen els residents i els que allí treballen de la residencia de Sant Joaquim i Santa Anna de Benissa, on està ella actualment. A la residència la van homenatjar divendres i va poder estar amb la seua mascota preferida. Diumenge es va reunir amb tota la família.

Magdalena va nàixer a La Xara el 10 de juny de 1918. Es va casar amb un gater i va vindre a viure al poble. Vivien al carrer Xaló. El matrimoni va tindre dos fills i una filla. El seu arbre genealògic va continuar amb 2 nétes i 4 néts i inclús té dos rebesnéts. Tots ells, i recordant a un fill i un nét, van visitar a la "uela" a la residència, li van portar el pastel centenari i van viure la festa allí. Magdalena va estar arropada per tots, inclús per la seua gosseta que en una de les gracioses fotografies apareix amb ella al braç. Al caure i trencar-se la cadera, Magdalena recorre les instàncies de la residència amb cadira de rodes. Eixe dia estava contenta, sabia que alguna cosa bona passava. Havia complit cent anys.

Magdalena Femenía se suma a les nombroses dones que ha tingut Gata centenàries o que han deixat aquest món a les portes dels cent anys. Podríem dir que Gata és poble de dones centenàries i un home centenari, si mirem els últims 30 anys. Sense anar més lluny, la quinta de Magdalena, Tonica Mulet Grimalt, que havia complit 99 anys i estava a dos mesos i 17 dies per a ser centenària. Tonica se’n va anar al cel el passat 20 de gener d’enguany.

Més enrere, i quan ja havia complit 104 anys de vida, el passat 23 de març de 2017 ens deixava Teresa Signes Diego (la Tia Teresa Marc), als 104 anys, 6 mesos i setze dies de vida. Havia nascut el 7 de setembre de 1912. També, el 13 de setembre de 2015, a tres dies del seu centenari, moria Antonia Signes Fenoll (la Tita Tonica la Sariera). Va nàixer el 16 de setembre de 1915.

Són les últimes dones de Gata que han complit més de cent anys  ho han estat a dies i mesos de fer-ho.

FONT: Fotos facilitades pels familiars de Magdalena Femenía.L'ESTIU PORTA LES FESTES DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE GATA

20180621090911-ffr.jpg

Hui dijous 21 entrem a l’estació de l’estiu (12.07 h.) i la barriada de la Font del Riu de Gata de Gorgos es disposa a celebrar dos caps de setmana de festetes, festejant a Sant Joan Baptista. Dissabte 23 i diumenge 24, festivitat del patró, seran els primers dies, i de divendres 29 de juny fins diumenge 1 de juliol serà la segona part festera.

Dissabte 23, començaran els actes a les 17 hores amb la primera i segona eliminatòries del campionat de truc al carrer Lepanto, una activitat lúdica-festera que atrau sempre a molta gent. A les 21 hores es farà el tradicional primer sopa popular i a continuació actuarà el jove conjunt local "Diàspora".

Diumenge 24 de juny se celebrarà a Sant Joan, coincidint en el seu dia. A les 20 hores serà la solemne misa de campanya que es fa sempre al carrer Lepanto. L’eucaristia serà cantada amb la col·laboració del Cor "Amics del Tercer Món". A continuació es farà la processó-romeria pels carrers del barri amb la Colla de dolçainers i tabaleteres de Gata. Tot seguit actuarà el grup de danses "La Llata". A continuació es servirà un vi d’honor i es dispararà una traca.

La pròxima setmana continuarà la festa de divendres a diumenge. Divendres 29, a les 18 hores hi haurà carretons al carrer Lepanto amb benerar per a tots els xiquets i globotà. A les 21 hores, sopar popular al carrer Lepanto. La comissió vendrà coques i actuarà al ball el incombustible conjunt xabier Los Bradmis.

Dissabte 30, a les 10 del matí, hi haurà activitats al carrer Lepanto per als més menuts, amb castells inflables, jocs, animació i es repartira esmorzar per a xiquetes i xiquets. A les 18 hores tindrà lloc les semifinals i la final del campionat de truc i a les 21 hores es farà el sopar popular al carrer Lepanto amenitzat per "Diamonds".

Finalment, diumenge dia 1 de juliol, a les 13.30 hores es dinarà al carrer Lepanto. La comissió vendrà els tíquets. A continuació es farà una vespradeta de bingo. Per finalitzar les festes es dispararà una traca fi de festa.

Tots els actes estan organitzats per la Comissió de Festes la Font del Riu amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i l’Ajuntament de Gata de Gorgos.HAN COMENÇAT LES FESTES A LA FONT DEL RIU: ARA TRUC; A LA NIT, SOPAR I MÚSICA. DEMÀ, LA FESTA MAJOR

20180623174852-truc2-copia.jpg

Un total de 13 enfrontaments, 26 parelles, es juguen el pas a la següent ronda, al Campionat de Truc de les Festes del barri de la Font del Riu, que acaben de començar amb aquest joc popular tan arraigat entre els gaters. La festa continuarà hui a les 21 hores amb un sopar popular i després hi haurà actuació musical.

Demà diumenge, festivitat de Sant Joan, és el patró del barri. A les 20 hores serà la missa de campanya al carrer Lepanto i després la processó-romeria pels carrers del barri. Acompanyarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Gata. L'actuació del Grup de Danses "La Llata" i el vi d'honor donaran pas a una traca.

Els pròximes dies de festa seran el 29 i 30 de juny i l'1 de juliol.EL JÚNIOR GATER SERGIO BUIGUES VIVES, 8é A LA GENERAL: CAMPIONAT D'ESPANYA, GIMNÀSTICA RÍTMICA

20180623185059-sergi-copia.jpg

El jove gimnasta gater SERGIO BUIGUES VIVES va quedar en bona posició, el lloc 8 de la general, al Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica celebrat el passat dijous dia 21 a Guadalajara. Competia en aros, prova en la que els nervis el van traicionar però va aguantar molt bé, en corda i en maces a la categoria Júnior.

Parlava després de l’actuació, la seua preparadora Sheila Doblado, que l’ha acompanyat i li va donar ànims quan més ho necessitava, per ser el primer any que es presentava al nacional:

"La veritat és que tots estem contentíssims amb el resultat, sabent que vam començat a entrenar fort a juliol de l’any passat. Amb els canvis de la normativa de la federacio hem tingut que canviar balls més de dues vegades i amb el alt nivell de xics que ja hi ha en tota Espanya...Va ser una llàstima que no eixira perfecte, amb tot l’esforç i treball fets, pero tant ell com tots van tindre algun fallet amb cada ball, els nervits juguen una mala passada en aquestes situacions.

Per ser el primer any que es presenta al Absolut ha quedat en molt bona posicio. El 7 amb corda, 12 amb aro i 9 amb maces, i a la general va quedar el 8. Vam gaudir moltíssim del campionat, es molt impactant. La veritat és que cada vegada va pujant més la participacio masculina en aquest deport i done gràcies".
Des de l’Ajuntament també es recolçava al jove gimnasta gater:
"Sergi Buhigues participava ahir, a Guadalajara, en el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica on va quedar en un meritori 8é lloc. Enhorabona!"
Donar l’enhorabona a Sergio Buigues pel treball i el resultat. Tot un campionat d’Espanya i ell ha estat allí, a Guadalajara.

FONT: Foto Campionat, Guadalajara.


SETMANA CULTURAL I FESTIVA DELS MAJORS A GATA: Del 25 de juny a l'1 de juliol

20180623185901-serrillassetmanamajors-copia.jpg

L’Associació de Jubilats i pensionistes de Gata, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gata, han organitzat, com ja és costum per aquestes dades, la Setmana per a la Gent Major que se celebrarà del dilluns 25 de juny al diumenge 1 de juliol. La Setmana compta amb el suport de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Diputació d’Alacant.

La intenció és, durant una setmana, omplir el calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que animen als més majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes tindran lloc al Centre Social.

Dilluns 25 de juny arranca la setmana cultural, a les 19:30h, amb el recital “Poesia i Música” a càrrec del Club de Lectura . Seguidament, la Banda Juvenil de Gata que oferirà un concert. Per a dimarts 26 de juny, a les 19:30h, han preparat una excursió a Cartagena i Mar Menor. Dimecres 27 de juny, la nutricionista Consuelo Leyda Frasés oferirà una xerrada sobre alimentació En acabar, compartiran un sopar de cabasset i acabaran la nit amb ball.

El Grup Serrillàs omplirà de música la vesprada del divendres 29 juntament amb la Coral Cultural de la Rectoria de Ràfol d’Almúnia. Dissabte 30 toca teatre amb l’actuació, a les 19:30 hores, del Grup Font de la Mata i l’Escola Comarcal de Teatre de Benimeli. El punt i final a la vetllada el posarà l’actuació del grup musical “Jávea Five”.

Finalment, tancaran la setmana cultural , diumenge 1 de juliol, amb un dinar de germanor de socis i col·laboradors al restaurant Canor.

FONT: Premsa, Ajuntament de Gata.EL CICLISTA GATER SERGIO TORRES DISPUTA DEMÀ EL CAMPIONAT D'ESPANYA EN RUTA. TORNA A TERRES CONEGUDES

20180623192710-sergiociclista-copia.jpg

Demà diumenge 24, dia de Sant Joan, els gaters tenim una cita davant la televisió per a mirar per mig d’Eurosport a partir de les 12.30 hores, el Campionat d’Espanya en Ruta de Ciclisme que es disputarà en terres castellonenques. Participarà el nostre paisà, el ciclista gater SERGIO TORRES JORRO i ho farà amb el seu equip belga, el Tartaletto-Isorex Continental Cycling Team.

La retransmissió de la carrera èlit UCI masculina podrà seguir-se tant a nivell nacional com internacional,començarà en Eurosport 2 i Eurosport Player a les 12:30 i permitirà seguir les dues últimes hores de la prova, podent veure a Sergio per televisió. Al voltant de les 14:45 hores, i després d’haver completat 215 kilòmetres, es coneixerà en els carrers de Benicàssim al nou campió d’Espanya de ruta i als primers classificats.

Sergio torna a terres conegudes. Cal recordar que va estar a l’equip del Benicàssim abans de fitxar per l’equip belga. El desert de Les Palmes a Castelló, els més de 200 kilòmetres i la competència que hi haurà, poder ser un gran aparador "escaparate" per a Sergio. De la comarca, també competirà el xabier Toni Molina, que milita aquesta temporada al Caja Rural Seguros RGS.

Noms com el nostre ciclista o el veí xabier i altres alacantins tractaran de posar-li difícil el campionat al Movistar. La carrera es presenta molt disputada. 

Desitgem sort a Sergio i que faça un gran paper al campionat d’Espanya en ruta de ciclisme professional.SALA D’EXPOSICIONS: CASAL DE LA MÚSICA, GATA. L’ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL ANTONI VIVES FA LA SEUA EXPOSICIÓ-CLOENDA DEL CURS 17-18

20180626135244-cloencacursplastica-copia.jpg

El passat divendres 22 de juny va tindre lloc la inauguració de la mostra que tanca “oficialment” el curs 2017-18 que continuarà al llarg de l´estiu. L´actual mostra aglutina obres de conceptes artístics diferents que van des de obres de denuncia sobre la prostitució a la carretera nacional, la situació de la dona, fins obres líriques, o que busquen una interiorització, jocs formals etc. les tècniques van des de aquarel·la, acrílics, parafina,  a una escultura en fusta polida, fotografies o mon objectual amb obres realitzades amb fustes, fil de coure reciclat o una peça de ceràmica etc.

L´exposició que compta amb el suport de la regidoria de cultura de Gata està al Casal de la Música de Gata, carrer Aromes 3 i es podrà visitar fins el 8 de juliol de 19 a 21h. de dimecres a diumenges. L’exposició compta amb obres dels següents autors, Genoveva Regidor, Mª José Cholbi, Lizbeth Bells, Mar Fornes, Mariví Puigcerver, Said ben Sal.lah, Rosalia Beltrán, Pepa Caselles, Conchi García, Empar Escrivà, Pedro Faus, Juan Escolano, Isabel Soler, Juan Pablo Signes, Manuela Paszkowsky, Joan Roselló, Pep Aguilar, Mª Isabel de Piero, Mónica Gómez, Mari Marí, Fina Gilabert i Blanca Hernando.

FONT: Foto i informació, Escola "Antoni Vives".LA FONT DEL RIU I GATA FESTEJEN A SANT JOAN: sopars, truc, música, missa, processó, danses,...

20180627090448-processo2.jpg

(PODEU MIRAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM AL FACEBOOK, PUNXANT ACÍ)

El barri La Font del Riu de Gata de Gorgos està celebrant en estos dies les seues festes en honor a Sant Joan Baptista. Dissabte 23 es van celebrar les primeres eliminatòries del campionat de truc, que proseguirà aquest dissabte dia 30 amb les classificacions finals. Es va sopar i escoltar música rock en valencià.

Diumenge 24, festivitat del patrón, es va celebrar la missa de campanya al carrer Lepanto i la processó pels carrers del barri, acompanyats per la Colla de dolçaines i tambors "El Montgó", amb assistència de regines i dames d’honor, xiquetes i xiquets de primera comunió i comissió de festes. Molts veïns del barri i del poble van estar presents en els actes, igual que en les danses del grup "La Llata" i el vi d’honor.

Les festes continuaran aquest cap de setmana, de dissabte a diumenge. Ressenyar l’actuació dels Bradmis divendres dia 29, els sopars de divendres i dissabte i les activitats lúdiques per als més menuts, amb jocs d’aigua, amb carretons, pintures i esmorzar i berenar, així com la paella del diumenge, conformaran el programa de divendres 29 de juny a diumenge 1 de juliol.FESTES GATA 2018: LA SORT DETERMINARÀ ELS REPRESENTANTS (PARELLA O TRIO) DE QUINTES I QUINTOS MAJORS I MENUTS

20180627111445-eleccion-reinas-gata.jpg

(PODEU LLEGIR AL COMPLET L’ACTA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL DEL 25-6-2018, PUNXANT ACÍ)

Enguany hi haurà un canvi significatiu en el festival 2018 de Gata de Gorgos de les festes patronals al Santíssim Crist 2018, més en els festers i festeres majors que en els menuts. Desapareixen les denominacions de regines i dames d’honor, tant de menuts com de grans, i la sort determinarà als representants de la festa, tant de quintetes/quintets com de quintes/quintos majors. Es modifica, per tant, el sistema d’elecció que des de l’any 1970 fins al 2017 venia fent-se per "cartronets" i votació de tots els assistents al festival, pel que feia a la regina major, ja que dels festerets des d'un principi es feia ja per sort.

La no discriminació de ningú, el respecte a totes les identitats de gènere, el sistema inclusiu i igualitari, van ser els motius, acordats per unanimitat en el plenari de la Corporació Municipal el passat 27 de març de 2018. La Junta de Govern Local, ha ratificat l’acord i a més va acordar dilluns dia 25 de juny, que enguany l’elecció de representants serà per sort, s’inclourà el nom de la parella o trio, tant en la tria de representants de les quintes i quintos majors com dels menuts. Cap dels participants podrà ser obligat a formar part de la llista del sorteig.

Com deia, dilluns dia 25 de juny, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, presidida per l’alcaldessa Magda Mengual Morata i completada pel regidor i regidores del govern municipal: Antonio Arabí Arabí, María Ángeles Soler Fornés i Teresa Arabí Arabí, va tractar el següent punt de l’orde del dia: 

PROPOSTA SOBRE L’ELECCIÓ DE REPRESENTANTS DE LES FESTES PATRONALS DEL SANTÍSSIM CRIST 2018.

Primer es va recordar que en el plenari de dimarts 27 de març de 2018 i, per unanimitat, la corporació municipal va acordar:  "1. Modificar el sistema d’elecció dels representants de les quintes infantils i major de manera que es convertisca en un sistema inclusiu,igualitari, que no discrimine a ningú, i respecte totes les identitats de gènere. 2. Que aquest sistema siga consensuat entre els representants polítics, de la quintà i la Comissió de Festes com a protagonistes de la festa. 3. Impulsar un procés per a trobar el màxim consens entre la ciutadania abans del proper plenari.

Vist el comunicat que va emetre per les xarxes socials de l’equip de govern que es transcriu en aquesta proposta: "En el Plenari del mes de març del nostre Ajuntament, es va aprovar ,per unanimitat el canvi en la forma d’elecció de la reina de festes per un nou sistema que fora igualitari i inclusiu. Al llarg d’aquestos mesos, s’ha intentat arribar a un consens amb els protagonistes de la festa; l’objectiu principal d’aquestes reunions era trobar una forma d’elecció que fora igualitària i incloguera a totes les sensibilitats i tota la diversitat que conforma la nostra societat. Com hem mantés des del primer moment, moltes vegades són necessaris canvis per a mantenir les tradicions i és obligació dels governs promoure la igualtat des de tots els àmbits de les seues accions polítiques, al mateix temps que vetllar pels drets de les xiquetes i xiquets, i protegir-los de qualsevol tipus de discriminació. És per tot açò que des de l’equip de govern i fent cas a la moció aprovada, hem pres la decisió que enguany l’elecció de representants serà per sort inclourà el nom de la parella o trio, tant en la tria de representants dels quintos majors com dels menuts. Per a les festes 2019 és farà una participació ciutadana que donarà a triar entre vàries opcions, però sempre i quan siguen igualitàries, inclusives i no discriminatòria, que era la premissa principal de la moció aprovada per unanimitat." Entenem quintos com a genèric que representa a totes les orientacions sexuals.

Vist que no s’ha pogut aconseguir cap consens entre les parts que esmenta la moció del Plenari. Vista la Constitució Espanyola que prohibeix en l’article 14 la discriminació per raó de sexe, vista la Llei Orgànica 3/2007 d’Igualtat Efectiva entre homes i dones que prohibeix que la imatge de la dona siga utilitzada de forma estereotipada.

Per tot això l’alcaldessa va proposar a la Junta de Govern Local els acords que la mateixa va aprovar:

PRIMER: Que enguany l’elecció de representants serà per sort i inclourà el Ajuntament de Gata de Gorgos nom de la parella o trio, tant en la tria de representants de les quintes i quintos majors com dels menuts.

SEGON: Cap dels participants podrà ser obligat a formar part de la llista del sorteig.

TERCER: Publicar en la web municipal per al coneixement i efectes oportuns.

FONT: Tauler d’anuncis, Junta de Govern Local 25-6-2018.FESTES DE LA FONT DEL RIU, GATA: DE HUI 29/6 A DIUMENGE 1/7: truc, sopars, música, activitats pels menuts,...

20180629091535-bradmisgata.jpg

La segona part de les festes de la Font del Riu de Gata de Gorgos comença hui dia 29, dia de Sant Pere, i acabarà diumenge 1 de juliol. Aquesta vesprada, a les 18 hores hi haurà carretons al carrer Lepanto amb benerar per a tots els xiquets i globotà. A les 21 hores serà el sopar popular al carrer Lepanto. La comissió vendrà coques i actuarà al ball el incombustible conjunt xabier Los Bradmis.

Demà dissabte dia 30, a les 10 del matí hi haurà activitats al carrer Lepanto per als més menuts, amb castells imflables, jocs, animació i es repartira esmorzar per a xiquetes i xiquets. A les 18 hores tindrà lloc les semifinals i la final del campionat de truc i a les 21 hores es farà el sopar popular al carrer Lepanto amenitzat per "Diamonds".

Finalment, despusdemà diumenge dia 1 de juliol, a les 13.30 hores es dinarà al carrer Lepanto. La comissió vendrà els tíquets. A continuació es farà una vespradeta de bingo. Per finalitzar les festes es dispararà una traca fi de festa.

Recordem que tots els actes estan organitzats per la Comissió de Festes la Font del Riu amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i l’Ajuntament de Gata de Gorgos.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris