Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2015.

HUI, TOTS SANTS I DEMÀ, ELS FIDELS DIFUNTS: tradicions centenàries

20151101162641-dscf3765.jpg

El vell costum de visitar els "camposantos", cementeris, llocs de soterraments dels nostres difunts, no ha canviat. Segueixen omplint-se en cada poble, en cada ciutat. Hui és dia de visitar els difunts i recordar els nostres avantpassats. També demà, dia dels Fidels Difunts. El fet de ser hui diumenge ha fet que la festa no parega tant. De tota manera recordem sempre als majors. He volgut posar el carrer del cementeri de Gata buit, per fer notar la soledat i la tranquilitat que es respira als cementeris, com el nostre. Malgrat que hui estiga ple de veïns, demà o tal vegada despusdemà ja no s'en recorde molta gent d'ells.

FONT: Foto arxiu, any passat 2014.RECORDANT AQUELL VELL CEMENTERI PARROQUIAL (1886-1932)

20151101164336-dscf3749.jpg

Hui dia de Tot Sants, tirem la mirada enrere i ens situem 129 anys més enllà, per a trobar-nos en el vell cementeri parroquial, que va ser construit i inaugurast pel rector Don Juan Martínez Blasco. Era 1886. El primer ninxol va estar ocupat pel cadàver de Teresa Signes Signes, que va morir el 5-8-1885, sent inhumada al dia següent. Hi ha prou diferència entre la data de la mort i l'any següent. Potser començara a ocupar-se abans de ser inaugurat.
A la Visita Pastoral del cardenal arquebisbe de la diòcesis de València, Rdm. Sr. Don Ciriaco María Sancha Hervás gira visita al cementeri i a l'acta posa que es conserva en molt bon estat i té distribució departamental per a pàrvuls i adultes i que hi ha començat un pantió especial per a rectors".
En 1919, el Ple municipal acordava invitar al rector “párroco” per a tractar de l'eixample del cementeri parroquial.
En la sessió del 25 de juny de l'any 1932, s'acorda la claussura del cementeri antic i la simultània inauguració del nou cementeri, recentment construït. El primer nitxol del nou seria ocupat l'1 d´agost de 1932. En la sessió del 3 de juliol, s´acordà dirigir un atent ofici al  rector, comunicant-li la claussura del cementeri antic, per a que a partir d'eixe dia, s'abstinga d'ordenar ni disposar cap inhumació en el referit cementeri.
Encara, en 1933, el 23 d’octubre, els regidors en sessió plenària acorden que "en atención a razones de higiene y sanidad y a la costumbre tradicional de visitar los nichos y sepulturas de sus respectivos familiares en la próxima festividad de Todos los santos, se acuerda autorizar al sepulturero para que proceda a la limpieza del antiguo cementerio".
A l'Inventari general dels béns immobles, mobles i utensilis sagrats de la Parròquia de Gata de Gorgos, Arxiprestat de Dénia, de 1945, es diu al respecte del cementeri parroquial: "2.- Un cementerio católico inservible, actualmente clausurado situado en las últimas estribaciones del Sur del collado llamado “Tosalet".
A principi dels anys 80 del segle XX, sent alcalde Eduardo Adolfo Mulet Salvá, s'acorda negociar amb l'arquebisbat per a cedir el solar a l'ajuntament, passat ja un segle des de la construcció de l'antic cementeri parroquial. S'habilita com a parc infantil, però mai es posaria de fet en marxa. La via, el lloc, els records, ho van fer impossible.
FONT: Foto arxiu Cronista de Gata.IMATGES CURIOSES: Nit de Tots Sants a difunts; silenciosa plaça; font i campanar...

20151101230513-fontnit1.jpg

Vesprada nit a Gata de Gorgos. Nit de Tot Sants al dia de difunts. A les set de la vesprada, quan el cel volia interrompre aquest espectacle he vist la llum que sortia de baix la font i pujava cap al campanar. La plaça estava solitària, sols dos persones contemplavem el quadre. Bonica estampa nocturna de la plaça remodelada, cuidada. El campanar baixant cap a la font, la font puxant cap al campanar i les llums de testimoni. Una imatge curiosa més del poble gater. LA NOTÍCIA SOCIAL I CLIMATOLÒGICA DEL DIA: HA VINGUT EL RIU!!

20151102234730-img-20151102-142000.jpg

(ÀLBUM DE FOTOGRAFIES, ARRIBADA DEL "CAP DEL RIU" PEL PARC I NOU PONT DE LA FONT DEL RIU (Fotos JM. Vives i Cronista de Gata)

PRIMER VÍDEO DE JOANVI VALLÉS: el riu arriba a la pressa de Planisses.

SEGON VÍDEO DE JOANVI VALLÉS, sobrepassant l’aigua la pressa.

PRIMER VÍDEO DEL CAP DEL RIU, al pas pel parc de la FONT DEL RIU, GATA (Vero Vives).

SEGON VÍDEO DEL CAP DEL RIU AL PAS PEL PARC DE LA FONT DEL RIU -Gata- (Vero Vives).

TERCER VÍDEO, OMPLINT L’AIGUA JA EL LLIT DEL RIU, PAS PEL PARC DE LA FONT DEL RIU, GATA (Vero Vives)

Les fortes plujes, més de 100 litres, de Fageca i Castell de Castells han fet que baixara aigua pel vell riu Gorgos

A Gata de Gorgos s’han mesurat 69 litres de pluja

Màxima expectació després de dos anys i mig sense baixar l’aigua pel llit del Gorgos

Des del 23 d’abril que no xorrava, al pas per Gata de Gorgos

El pantanet de les Planisses, els tres ponts, passarel·les i voreres del riu, tot estava ple de gent esperant l’aigua

Més de dos hores per a baixar de Llíber a Gata

Ara ja quasi no queda aigua, demà gens

El segon dia de novembre ens ha deixat l’aconteixement social i climatològic, per ara, a Gata de Gorgos. Molta gent cridava: Ja està ací!!; ha vingut el riu!!

Segons ens va informar dies abans Sebastià Puig, que s’encarrega del control i medicions de la baixada d’aigua, l’última vegada del riu amb aigua havia sigut del 23 al 26 d’abril de 2013, feia dos anys i mig. Tots estaven desitjant-ho i si per Llíber passava cap a les 11,45 ací a Gata passava cap a les 14,15 l’aigua, senyal de que anava omplint tots els avencs i forats que trobava al seu pas, a més d’omplir tot el pantanet de les Planisses. L’expectació ha estat màxima i més quan ha coincidit eixint de l’escola i de l’institut i s’ha pogut veure "el cap del riu", per a molts novetat.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Nombroses fotografies fent el seguiment del riu entrant al poble, nombrosos vídeos, totes les xarxes socials s’han omplint de RIU GORGOS al pas per Gata. Es mesuraven baix del pont de les Alcolaies, segons Puig, 1,5 metres d’altura. Aquesta nit, al voltant de les 21,30 ja havia disminuit per baix del metre. Demà estarà ja sec, però hem pogut gaudir de l’espectacle del "cap del riu", tot un aconteixement.

Pel que fa a les pluges caigudes, amb l’episodi més fort de 9 a 11 del matí, a Gata -segons ha mesurat l’amic Vicent Signes "Canya" s’han recollit uns 69 litres, que són molt bons per al camp i més quan l’aigua del llit del riu ha fet acte de presència.

Agraïsc que penjen els vídeos d’aquesta espectacular baixada del riu a Joanvi Vallés i a Vero Vives Costa.

FONT: Fotos àlbum Vero, JM Vives i Cronista de Gata / Vídeos Joanvi Vallés i Vero Vives.IMATGES CURIOSES: Dia 3, després de la tormenta, així lluïxen Montgó i Serrillàs

20151103103039-montgodia3.jpg

Hui dia 3 és la festivitat de Sant Martí de Porres, patró dels barrenders i netejadors. A totes i tots els que tenen eixa feina al poble de Gata i pobles dels voltants, l’enhorabona per la seua tasca.

També hui és el dia després de la tormenta. El sol es fa notar, encara que entre núvols i vent. Colors de la tardor i el Montgó i Serrillàs, les nostres muntanyes emblemàtiques, es veuen netes i boniques. El riu ja no xorra, però ha omplit avencs i pous de GATA. Ara està sec, de nou. Es nota a les pedres el pas d’ahir de l’aigua.

Ací teniu l’enllaç a la fotografia de portada. Punxeu: MONTGÓ. Vos en pose dos més, les mateixes que en gran podeu veure al facebook.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
GATA: ADHESIÓ A LA MARXA ESTATAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

20151103125406-reuniohabitatge.jpg

Aprovades al plenari mocions sobre benestar social 

L’Ajuntament de Gata s’ha adherit a la marxa estatal contra les violències masclistes que se celebra el proper 7 de novembre a Madrid. La corporació s’ha sumat a la iniciativa impulsada per la Xarxa de Dones de la Marina Alta a través de la moció presentada en el plenari de 2 de novembre que va ser aprovada per unanimitat.

La regidora de Benestar Social, Pepa Signes, va explicar que es facilitarà l’accés a la marxa amb autobusos que eixiran des de la Marina Alta el proper dissabte .

Així mateix, es va aprovar declarar al poble de Gata contrari als desnonaments per motius econòmics d’habitatges de primera residencia per a unitats familiars.

Es tracta d’una proposta presentada per la Plataforma d’afectats per la Hipoteca de la Marina Alta en tots els municipis de la comarca en la que es recull una declaració d’intencions per part de l’administració local.

De fet, els regidors de Joventut i Habitatge, Noel Gadea i Jaume Monfort, ja van començar a treballar en aquest sentit en la reunió celebrada la passada setmana amb representants de la PAH Marina Alta, tècnics del Departament Benestar Social i els directors de les sucursals bancàries del municipi per tractar els temes dels desnonaments i l’accés dels joves a la primera vivenda

Dins de l’apartat de Benestar Social, també es va presentar una moció impulsada per la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta sol·licitant a la Conselleria de Sanitat la integració del Departament de Salut de Dénia en el Sistema Valencià de Salut amb la forma jurídica de Departament de Gestió Pública. La moció va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís, PSOE i JuGa) i l’abstenció del PP.

La premsa digital (Marina Plaza) publicava ja la notícia hui dimarts. Titulava: "Gata también exige romper con Marina Salud y se declara contra los desahucios y el machismo". Als subtítols: "Compromís, PSOE y JuGa aprueban una moción para devolver la sanidad comarcal a la gestión pública y en la que el PP se abstiene. Otros municipios como Xàbia, Pego y Ondara ya han asumido en esta legislatura la misma medida"; "El ayuntamiento se reúne con las sucursales bancarias para abordar la pérdida de la casa familiar por motivos económicos y facilitar el acceso de los jóvenes a la vivienda" i "El consistorio acuerda facilitar el acceso a los autobuses que saldrán a Madrid para participar en la marcha contra las violencias machistas". Ací teniu l'enllaç a la notícia, PUNXEU.

II EDICIÓ PREMI EMPRESARIS DE GATA

Per altra banda, demà dimecres, 4 de novembre, a les 13 hores, a la sala de plenaris de l’Ajuntament de Gata, la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler, presentarà públicament la segona convocatòria del Premi Empresaris de Gata.

FONTS: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata. / Diari Marina Plaza digital.BIBLIOTECA, GATA: ENRIC PELLICER PRESENTARÀ DIVENDRES 6 EL SEU LLIBRE "ENLLÀ DEL MAR"

20151104103300-biblio6.jpg

Nova activitat a la biblioteca pública de Gata de Gorgos. Serà divendres 6 de novembre a partir de les 20 hores. L'escriptor Enric Pellicer presentarà el seu llibre "Enllà del mar". Estarà acompanyat de les cançons d'Andreu Valor, així com de Natàlia Pons (Pupil·les Dilatives) i Joan Palomares (Prozak Soup). Com sempre té la col·laboració i patrocini de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Gata.

FONT: Biblioteca de Gata.L'AJUNTAMENT DESTINARÀ 304.000 EUROS EN OBRES NECESSÀRIES PER AL POBLE

20151104104748-placa-nova-gata-de-gorgos.jpg

La major, 129.000 euros, es destinarà a les obres de la Plaça Nova, per completar la subvenció concedida per Diputació 

L’Ajuntament de Gata destinarà 304.000 euros a inversions sostenibles. En el plenari celebrat anit es va aprovar la modificació de crèdit que possibilita que, part del remanent positiu de l’exercici anterior, es destine a inversions que no siguen de manteniment i que no generen despeses adicionals. La legislació obliga que l’altra part del remanent siga per amortitzar deute amb les entitats bancàries.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Jaume Monfort, va explicar que, dins dels paràmetres que marca la llei, s’ha intentat destinar a necessitats que demanda el poble. Així, es destinaran 129.000 euros a les obres de la Plaça Nova, per completar la subvenció concedida per Diputació per substituir els tubs de la xarxa potable i clavegueram i repavimentar; 70.000 € es dedicaran a obres en l’Escola Pública Santíssim Crist;  50.000€ s’invertiran en la instal·lació del bar de la zona esportiva de Les Sorts i condicionament de l’entorn;  i finalment, 55.000 euros es destinaran a les obres de construcció de pluvials i reparació dels carrers Paet, Trinquet i Montgó, per completar la subvenció que es disposa per a iniciar les obres del carrer Paet.

REDUCCIÓ DE L'IBI, del 085 al 0,78 %

En la mateixa sessió es va aprovar, per unanimitat, la reducció del tipus impositiu de l’Impost de Bens Immobles (IBI) del 0’85%  al 0’78%.

La regidora d’Hisenda, Tere Arabí, va explicar que amb la baixada del tipus impositiu i l’aplicació del coeficient d’actualització dels valors cadastrals que s’ha dut a terme per la Direcció General del Cadastre es mantindrà la quantitat que es pagava d’aquest impost.

Precisament, aquest tema encapçala la notícia publicada hui dimecres 4 a LAS PROVINCIAS (la Marina). Titula: "gata baja el tipo impositivo del IBI para comprensar la actualización de los valores". La notícia també resumix la resta del plenari. Podeu llegir-la PUNXANT ACÍ.

A la imatge, la Plaça Nova, pulmó verd del centre del poble. 

FONT: Text i fotos, Ajuntament de Gata.

 GATA: NOU PAS PER A LA REORGANITZACIÓ DEL VIAL CARRETERA DE JESÚS POBRE

20151104120732-carreterajp.jpg

Ahir pel matí, tècnics de la Conselleria van visitar la carretera de Jesús Pobre per estudiar el projecte de reorganització del vial. Si recordeu, els regidors de Gata van sol·licitar i va ser acceptada la possibilitat de fer l'entrada a Gata i no eixida com està ara, el tram que va des de les "portes de la via", és a dir de la via del tren fins la rotonda de la circumvalació cap a Xàbia.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.ARRIBA LA II EDICIÓ DEL PREMI EMPRESARIS DE GATA

20151104121312-premiempresaris.jpg

Hui a les 13 hores es divulgarà el concurs, el dia 21 es lliuraran els premis

La Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Gata ha organitzat la segona edició del PREMI EMPRESARIS DE GATA, que té com a objectiu dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca de comerciants, empresaris i professionals de la localitat.

La convocatòria està encaminada a donar a conéixer projectes d’interés i repercussió dins de Gata, tant per l’economia generada, com pels llocs de treball creats o l’ajuda al desenvolupament de noves activitats dins la localitat.

Es pretén amb aquest premi posar en valor les empreses i comerços locals. Per això, es premiarà el millor projecte presentat amb una campanya de difusió local i el distintiu que podrà lluir en la seua seu, física o virtualment, en vehicles, en correspondència,...

Per a facilitar que es presente qualsevol empresa o comerç del municipi s’han programat una sèrie de sessions d’assesorament per tal de preparar el projecte i la presentació del mateix.

Els participants hauran de presentar públicament el seu projecte amb un temps establert per l’organització en l’acte del 21 de novembre. La valoració de les candidatures es realizatrà per un jurat format per representants de l’Ajuntament de GAta i diversos representants del teixit socioeconòmic de la localitat. Es garantirà la confidencialitat de les dades presentades per les diferents candidatures durant tot el procés.

Qui es podrà presentar a concurs?

Es podran presentar a concurs els empresaris individuals (autònoms) que tinguen entre 18 i 65 anys i desenvolupen la seua activitat o estiguen empadronats a Gata de Gorgos. Les persones jurídiques i/o empreses que estiguen d’alta en l’IAE a Gata de Gorgos. Tindran que presentar la sol·licitud a l’oficina de Creama Gata fins al 10 de novembre de 2015.

Quin és el premi?

S’estableix un premi únic al millor projecte presentat.. La dotació: una campanya de prmoció comarcal, un distintiu per a l’empresa i un estand gratuït a la Fira Gata al Carrer.

Període i actes a tindre en compte:

- Demà dia 4 de novembre, dimecres, a les 13 hores es farà una Jornada divulgativa per tal de presentar el concurs als veïns de la localitat i informar de les bases i el funcionament de la convocatòria. Serà en la sala de plenaris de l’Ajuntament de Gata.

- Del 4 al 10 de novembre. Al Creama Gata es podran inscriure les empreses interessades. Més informació al 965 756 263.

- Del 10 al 18 de novembre, seran les sessions d’assessorament per als participants per preparar el seu projecte.

- Finalment, el dia 21 de novembre, dissabte, a les 18 hores, serà l’acte de presentació de les candidatures. El jurat farà una selecció tècnica de projectes i a continuació es farà el lliurament dels premis. L’acte serà al Centre Polivalent, carrer del Grup Escolar, 39.

Les bases es poden consultar al següent enllaç: http:// www.portaldelcomerciante.com/miafic/index.php?Id=8&cen=142&Not=66.

Cal dir que patrocinen i col·laboren: Creama de Gata; la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la G.V., l’Agència per al Foment de la Innovació COmercia (Afic), la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

FONT: Ajuntament de Gata.LA PREMSA PARLA DE...l’exposició de la teuladina Magda Vidal a Marina-art

20151104121743-magda.jpg

El diari INFORMACIÓN d’Alacant publicava ahir dimarts dia 3 una notícia, al voltant de l’exposició a Gata -a l’espai artístic de marina-art, al carrer Jesús Pobre de Gata-, de l’artista Magda Vidal.

Titulava: "Exposición en Gata. Una artista de Teulada reinventa el Gyotaku japonés"

La artista de Teulada Magda Vidal inaugurà dissabte en la sala Marina-art de Gata de Gorgos una exposició que porta per títol «Esencia mecánica».

Ací teniu l’enllaç a la notícia del diari: http://ocio.diarioinformacion.com/agenda/noticias/nws-458933-una-artista-teulada-reinventa-gyotaku-japones.html.

FONT: diari Información d’Alacant, dimarts 3-11-2015. Fotografia, la mateixa del diari.B.O.P.: SECCIONS, TAULES I LOCALS ELECTORALS A GATA, ELECCIONS GENERALS 2015

El Butlletí Oficial de la Província publicava dilluns dia 2, dins de la secció d’Administració Electoral i de l’Oficina del Cens Electoral d’Alacant, amb motiu de les pròximes eleccions a Corts Generals del 20 de desembre de 2015, la relació de seccions, taules i locals electorals classificats per municipis, districte, secció i mesa.

Pel que respecta a GATA DE GORGOS seran els següents:

Districte 1, secció 001, mesa A, Col·legi Stm. Crist, Grup Escolar. De la A a la L.

Districte 1, secció 001, mesa B, Col·legi Stm. Crist, Grup Escolar. De la M a la Z.

Districte 1, secció 002, mesa única, Col·legi Stm. Crist, Grup Escolar.

Districte 1, secció 003, mesa única, De la A a la Z, Col·legi Stm. Crist, Grup Escolar.

Districte 2, secció 001, mesa A, de la A a la M, Edifici Polivalent, carrer Grup Escolar.

Districte 2, secció 001, mesa B, de la N a la Z, Edifici Polivalent, carrer Grup Escolar.

Districte 2, secció 002, mesa A, de la A a la M, Edifici Polivalent, carrer Grup Escolar.

Districte 2, secció 002, mesa B, de la N a la Z, Edifici Polivalent, carrer Grup Escolar.

FONT: BOP, dilluns 2-11-2015.

 DEMÀ DIJOUS 5, NOVA OPORTUNITAT PER A DONAR SANG

20151104123923-sangdia5.jpg

Es fa necessari i moltes vegades urgent. Com és habitual tots els primers dijous del mes, demà dijous dia 5, de 17 a 20,30 al Centre Social Integrat, podeu acudir. Teniu una altra oportunitat per a donar sang, líquid que salva vides. Recordeu-ho i afegiu-se al col·lectiu de donants de sang que ja té Gata i que necessita augmentar donació a donació.LA REGIDORIA DE DESENVOLUPAMENT CONVOCA EL II PREMI EMPRESARIS DE GATA

20151105131249-presenta-premiempresari.jpg

La regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Gata ha convocat la segona edició del Premi Empresaris de Gata amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca de comerciants, empresaris i professionals de la localitat.

La convocatòria va ser presentada ahir per la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler; la tècnic de Creama Gata, Rosa Alemany; els dos formadors que assessoraran als participants, Juan Pablo Signes i Gustavo Beltrami; i la presidenta de Comerç de Gata, Paqui Signes.

Àngels Soler va explicar que es pretén que els empresaris locals es plantegen la possibilitat de reinventar-se i formar-se per millorar el seu negoci.

Els participants rebran, del 10 al 18 de novembre, diferents sessions d’assessorament  tant en grup com individualment que els permetrà preparar el seu projecte a l’hora que es formen.

La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final que tindrà lloc a l’Edifici Polivalent dissabte 21 de novembre i on un jurat especialitzat valorarà els projectes i donarà a conèixer l’empresa guanyadora.

Entre les novetats de la present edició, la regidora va explicar que es donarà un sol premi al millor projecte presentat.  A més a més, cada participant serà valorat per un jurat especialitzat però també es tindrà en compte la valoració del públic present en l’acte de dissabte 21 de novembre.

La dotació del premi és un distintiu per a l’empresa, una campanya de promoció comarcal un estand gratuït a Fira Gata al Carrer.

Les inscripcions es poden presentar fins al 10 de novembre a l’oficina de Creama Gata.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Fotos i text, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.GATA: NOVA EDICIÓ DE BENVINGUTS A LA BIBLIOTECA

20151105132317-bnv-oct-15-copia.jpg

Els més menuts del poble acudixen amb les seues mares i pares a la biblioteca pública municipal

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Una nova convocatòria de l'activitat Benvinguts a la Lectura que s'organitza des de la Biblioteca de Gata de Gorgos es va realitzar el passat divendres 30 d'octubre.
Les mares i pares, que prèviament havien rebut una invitació per part de la Biblioteca, acudiren per gaudir d'una estona amb altres recent nascuts i conéixer de primera mà la Bebeteca que la Biblioteca de Gata posa a la seua disposició per fomentar des de ben menuts el gust per la lectura i els llibres.

La Regidora de Cultura, Maria Elena Rodríguez, explicà els beneficis que la lectura aporta als menuts icom d'important és familiaritzar-los des de bebes amb els llibres i la Biblioteca.
La Biblioteca per la seua part els va donar el seu primer carnet de lectors als xiquets i xiquetes i els feu entrega d'un llibre adequat per a ells com a regal i benvinguda al món de la lectura.

Per finalitzar l'acte es feren una fotografia tots junts per recordar aquest dia i pogueren estar mirant contes i jugant en la bebeteca habilitada per a ells.

FONT: Biblioteca Pública Municipal, Gata de Gorgos.IMATGES CURIOSES: Que bonic es mostra el Montgó!!

20151105235415-montgo2-copia.jpg

(FEU MÉS GRAN LA IMATGE. PUNXEU ACÍ)

De sempre, el Montgó ha encisat a totes i tots els veïns dels pobles que l’envolten, als visitants que dia a dia gaudixen del seu encant. El pedrot, el pare Montgó, està ahí trencant vents, aigües, núvols, està girant tormentes, saludant a la mar. Gata, Jesús Pobre, Xàbia, Dénia, Pedreguer, els pobles que més l’estimen, viuen i dormen al costat d’ell. Diuen que pareix un elefant sentant, altres li diuen a la fotografia que vos he posat el Cap Gros del Montgó. Ara, a la tardor, després d’un bon ruixat s’ha netejat i així es veia aquest matí des de la Font d’Andó, és el vell Montgó, el sempre Montgó.EL GORGOS JUVENIL VIATJA A TEULADA: tercer contra segon

Hui dissabte 7 de novembre a Teulada, a les 17 hores, hi haurà un partit més que interessant a la categoria de Segona Juvenil. S'enfronten el F.C.Teulada Moraira "A" contra el GORGOS C.F. Els teuladins són tercers a dos punts del Gorgos, que són segons amb 18 punts. Si el Benidorm A, colíder amb el Gorgos, perd o empata a la seua eixida a Gandia i el Gorgos trau bon resultat al Ricardo Benavent de Teulada, els gaters juvenils poden posar-se líders.GATA: ENRIC PELLICER PRESENTA EL SEU LLIBRE A LA BIBLIOTECA

20151107090639-12208401-10156242654180529-6783538364811554719-n-1-.jpg

Ahir vesprada, l’escriptor valencià Enric Pellicer va presentar el seu llibre "Enllà del Mar" a la biblioteca pública municipal de Gata de Gorgos. Va estar molt ben acompanyat i a la gent li agradà la combinació invitats-cantautor i escriptor. A la guitarra i veu es va poder escoltar a Andreu Valor. Junt amb Pellicer, el van acompanyar Natàlia Pons, gatera i component del grup "Pupiles Dil·latives" i Joan Palomares del grup "Prozak Soup".

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Foto de Enric Pellicer.
 
FONT: Foto Biblioteca Gata.

 GATA: EDUCACIÓ TRACTA ANNEXIONAR TERRENYS DOTACIONALS A L'INSTITUT

20151107184756-institut.jpg

La regidora d'Educació, María Elena Rodríguez, s'ha reunit aquesta setmana amb el cap de Serveis Educatius de la Conselleria, Javier Pastor; la inspectora, Emma Cazorla; i la directora de l'IES Sara Colechà per tractar el tema de l'annexió de terrenys dotacionals al centre de secundària.

FONT: Informació i foto, Ajuntament Gata.GATA: SUPORT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

20151107185456-masclista.jpg

L'Ajuntament de Gata ha penjat a la Casa Consistori la pancarta amb el lema "Contra les violències masclistes", tal com recollia la moció aprovada pel plenari el passat divendres, donant suport a la marxa de hui dissabte, 7 de novembre, a Madrid.

FONT: Ajuntament de Gata.GATA: COMENCEN ELS ACTES CECILIANS 2015, AMB LA REPARTIDA DE PROGRAMES

20151107193524-cincnousmusics.jpg

S’incorporen enguany a la banda deu joves, set xiques i tres xics

Hui s’han repartit pel poble els programes de Santa Cecília 2015

Els actes duraran fins el dia 27; el diumenge 22 serà el dia gran

(ACÍ TENIU EL VÍDEO DE LA REPARTIDA DEL DISSABTE 7, PUNXEU)

Hui dissabte dia 7 de novembre, a les 10,30 del matí, han començat els actes en honor a la patrona de la música SANTA CECÍLIA 2015 a Gata de Gorgos. S’han repartit els llibrets pels comerços col·laboradors. La Xarangata ha animat el recorregut. Al respecte, vos diré que el que escriu, torna a col·laborar amb un escrit com a CRONISTA OFICIAL DE GATA. Vaig recopilar totes les actuacions de la banda als carrers i places del nostre poble. L’article de tres fulles i sis fotografies es titula: "Els concerts de la Unió Musical s’escolten en places i carrers de Gata". En dies veniders vos posaré l’enllaç a l’escaneig del mateix.

Els actes continuaran divendres i dissabte 13 i 14. El dissabte serà el dia d’arreplegar els nous deu músics, que els podeu recordar a la fotografia de dalt. Els actes més importants s’esdevindran la següent setmana, dissabte 21 i diumenge 22. Dissabte nit serà el tradicional sopar de gala i diumenge la festivitat de la patrona.
A la fotografia, els deu nous músics de la banda de Gata.

FONT: Foto i vídeo, Banda Unió Musical de Gata.


EL GORGOS JUVENIL SEGUEIX COLÍDER, DESPRÉS D'UNA GRAN VICTÒRIA A TEULADA (1-4)

20151107231241-gorgosjuvenil2.jpg

Un gol li separa dels mateixos dígits que el Ciudad de Benidorm B

Cau (3-0) el GORGOS INFANTIL a Calp, però guanya el GORGOS CADET a la ciutat del Penyal

El GORGOS JUVENIL ha obtés una gran victòria al Ricardo Benavent de Teulada. Ha guanyat i golejat a domicili. 1 a 4 ha estat el resultat final. Per tant, segueix colíder amb el Ciudad de Benidorm B, que ha guanyat el seu partit a casa (3-2) front al Calp. Mirant els dígits de les vuit jornades, els dos tenen acabada aquesta 21 punts. Set partits guanyats i un perdut. Tindrà més gols a favor el Gorgos 29 per 24 el Ciudad de Benidorm B, però tenen més gols en contra els de Gata, ja que en sumen 13 i els de la Marina Baixa sols tenen 7 en contra, per tant la diferència de gols és 17 el Benidorm i 16 el Gorgos. 

GORGOS CADET

El GORGOS CADET, que juga al grup I de Segona Trofeu "Coca Cola" d’Alacant el seguiré des de hui tots els dissabtes. Hui ha guanyat 0 a 3 a Calp a la quarta jornada. Està el sisé amb 7 punts, ja que ha guanyat dos partits, empatat un i perdut un. Té 7 gols a favor i dos en contra.

GORGOS INFANTIL

Des de hui, també faré el seguiment dels partits del GORGOS infantil. Hui s’ha jugat la quarta jornada i ha caigut 3 a 0 a Calp. Per ara té 6 punts i es troba el seté de la taula del grup I d’Alacant de Segona Infantil. Dels 4 partits jugats, n’ha guanyat dos i n’ha perdut dos. é 9 gols a favor i 11 en contra.

A la fotografia de Helena PH, el GORGOS JUVENIL el día de la presentació.

FONT: FFCV.EL GORGOS GRAN CAU A SAN GABRIEL (3-0)

20151108191615-gorgosgran.jpg

Una llàstima, però no ha pogut fer res. En partit matinal, el GORGOS aficionat, el primer equip dels gaters, s’ha desplatzat a San Gabriel per a jugar contra el Racing San Gabriel A. 3 a 0 han guanyat els alacantins i el Gorgos està en posicions baixes. És l’onzé amb sols set punts. Ha jugat vuit partits, 2 els ha guanyat, un empat i cinc derrotes. Té 11 gols a favor i 19 en contra.

FONT: Foto Helena PH. Informació: FFCV.HISTÒRIA LOCAL: Recordant la sequera de l'estiu de 1982

20151108193314-bandolsequera82elisapedrosegura.jpg

Hui m’ha facilitat una de les usuàries del blog, Elisa Pedro Segura, un document que ja és història del poble, de fa 33 anys. La sequera que es va produir a l’estiu de 1982 va provocar que l’alcalde d’aleshores Eduardo Adolfo Mulet Salvá emetera un bandol advertint del ús racionalitzat de l’aigua.

Resumint un poc, al bandol se senyala "la extraordinaria sequía existente y la disminución de los caudales de agua". També parla de la reunió entre l’ajuntament i l’empresa "que suministra actualment el agua".

Es van prendre mesures importants, com el "máximo ahorro del agua", que no es podien omplir ni piscines, ni basses, ni depòsits per a bany o rec, "mientras dure esta sequía". Es feia notar que es repararien totes les avaries que es trobaren i es pujava l’import del metre cúbic d’aigua. L’ordenança deia "en casos de sequía". El preu era de 22 pessetes el metre cúbic.

Un document que reflexa la sequera de fa 33 anys, quasi pareguda a la d’enguany que per sort pareix que s’ha parat per les últimes pluges.

FONT: document facilitat per Elisa Pedro Segura.GATA: L'AJUNTAMENT S'AFEGEIX A LA REPULSA CONTRA L'ASSASSINAT DE LES ÚLTIMES TRES DONES A ESPANYA (Llíria i Córdoba)

20151109134942-repulsa.jpg

L’Ajuntament de Gata ha volgut mostrar aquest matí la seua repulsa per l’assasinat de tres dones a Llíria i Baena (Córdoba), quasi coincidint contra la Marxa i el dia contra la violència masclista, que com sabeu va ser divendres dia 7. Regidors i treballadors han eixit a les portes del consistori a mostrar el seu recolçament a les víctimes i el seu rebuig als assassinats.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) havia convocat a totes les entitats locals de la Comunitat Valenciana a tres minuts de silenci a les 12 del migdia, en senyal de comdena pels dos assassinats masclistes.

FOTOS: Ajuntament de Gata.SIS ATLETES DEL C.A. GATA PARTICIPEN EN EL IV GRAN FONS D'ONDARA

20151109141828-cachoijp.jpg

El millor classificat va ser Joan Jaume Torres, que arribà el 23

Torres i Ferrer van fer sisé de la seua categoria

Un total de sis atletes del Club Atletisme Gata van participar aquest diumenge al IV Gran Fons d’Ondara, fent un total de 15 kilòmetres. JOAN JAUME TORRES OLIVER va quedar el 23 de la general i sisé de la seua categoria amb un temps de 1 hora i 11 segons.

Al lloc 100 arribà FRANCESC FERRER MULET (també sisé de la seua categoria); més enrere van arribar PEPE PEDRÓS MONFORT, BATI PEDRO SALVÁ, VICENTE RAMIRO PUCHALT i JUAN PABLO BATALLER ARIAS.

A la foto vegeu a Juan Pablo i Cacho en plena carrera.

FONTS: Informació "somesport" / Foto: María Rosa Zaragoza.DEMÀ DIMECRES 11, L'IES DE GATA PRESENTA UN INTERESSANT PROJECTE: alumnes tutors d'alumnes

20151110230150-iesgata.png

L’Institut d’Ensenyament de Secundària (IES) "Matemàtic Vicent Caselles Costa" de Gata de Gorgos, amb el recolzament de la regidoria d’Educació, presenta demà dimecres 11 de novembre a les 20 hores al Centre Social Integrat (CSI), el programa TEI (tutoria entre iguals) als pares dels alumnes de Primer i Tercer de l’ESO. 

Es tracta d’un projecte en el qual els alumnes de Tercer són els tutors dels de Primer per resoldre conflictes entre ells. El professorat sols intervindrà si falla la mediació entre ells.

Un projecte este més que interessant que pot apuntalar més l’amistat, el respecte i altres valors necessarias per als joves de hui en dia.

FONT: Ajuntament de Gata / IES "Matemàtic Vicent Caselles Costa".DIUMENGE 6 DE DESEMBRE, II CURSA DE LA DONA A GATA. Tindrà caràcter solidari

20151110231413-cartellcarreradona.jpg

El pròxim dia 6 de desembre, diumenge, serà una festa dedicada a les dones a Gata. El Club Atletisme Gata i l'Ajuntament de Gata de Gorgos organitzen una carrera o caminata de la Dona, la II Cursa de la Dona. Començarà a les 10 del matí i s'eixirà i arribarà al carrer Grup Escolar. Hi haurà una distància de 5,5 kilòmetres. La cursa tindrà un caràcter solidari, donat que en el moment de la inscripció es pagaran 5 euros, ja que una part de la recaptació anirà destinada a l'associació CARENA, Associació pel suport i ajuda en el tractament del càncer i altres enfermetats greus. Es podeu inscriure per internet a Somesport, al departament de premsa de l'Ajuntament o a Esports Colau. Les 500 primers inscrites podran disposar del regal del final de la cursa.

Ja anirem sabent més coses de la cursa, a mesura que s'aprope la data.

FONT: Atletisme Gata. Cartell cursa.ELECCIONS GENERALS, 20N, BOP: LLOCS OFICIALS I PÚBLICS (Gata)

20151111104738-taulerseleccions.jpg

Ahir dimarts dia 10 de novembre, es publicava al Butlletí Oficial de la Província (BOP), la Relació de locals oficials i llocs públics que es reserven per a la realització gratuïta d’actes de campanya electoral per a les pròximes eleccions generals del 20 de desembre.

Dins de la Junta Electoral de la Zona de Dénia, pel que respecta a GATA DE GORGOS, ve determinat de la següent manera:

GATA DE GORGOS: LOCALS OFICIALS I LLOCS PÚBLICS (utilitzables tots els dies i hores, prèvia petició):

- Plaça Nova. Lloc Obert. Aforo 1.000 persones.

- Passeig d’Alacant. Lloc Obert. Aforo 1.000 persones.

- Parc de l’Arraval. Lloc Obert. Aforo 1.000 persones.

- Sala Edifici Polivalent. Lloc tancat i cobert. Aforo 70 persones.

- Parc de la Font del Riu (marge dret i marge esquerre del riu). Lloc obert. Aforo: 3.000 persones.

- Saló d’Actes del Centre Social. Lloc tancat. Aforo 100 persones.

- Terrassa del Centre Social. Lloc Obert. Aforo: 250 persones.

- Pista coberta del CP Stm. Crist. Lloc tancat i cobert. Aforo: 500 persones.

- Pati Entrada del CP. Stm. Crist. Lloc tancat, descobert. Aforo: 1.500 persones.

- Placeta de Sant Antoni. Lloc obert. Aforo: 150 persones.

ESPAI PER A PROPAGANDA:- Valla publicitària * en Plaça Nova. 30 metres.

Es refereix als taulers que es posen tradicionalment al centre de la plaça.

Precisament, hui dimecres 11 es publica al diari LAS PROVINCIAS l’article referent a aquesta publicació del BOP d’Alacant. Titula el diari: "Dénia tendrá 462 farolas y 277 metros de vallas para que los partidos pongan su propaganda". Al subtítol: "La comarca dispondrá de un centenar de lugares públicos y locales para actos de campaña de cara a las elecciones generales de diciembre". Mal interpretat el lloc comenta el diari: "La única valla de Gata destinada a material de la campaña tendrá 30 metros y estará en la Plaça Nova...", quan ja he dit que es referix la Junta als taulers que es posen sempre a cada elecció. Pel que fa als llocvs tancats o oberts, també destaca a Gata: "Dentro del listado de la Junta Electoral de Zona de Dénia, los lugares con mayor aforo aparecen en Gata. Allí, el parque de la Font del Riu puede dar cabida a 3.000 personas. Con la mitad aparece el patio de entrada del colegio Santísimo Cristo y se alcanzan las 1.000 en la Plaça Nova, el parque del Arraval y el paseo de Alacant".

Com ja vaig avançar i degut al caràcter històric, de cròniques i de contar la vida del poble a nivell social, cultural, etnogràfic, de records,...sols publicaré referent a aquestes eleccions i a totes les informacions oficials, com aquesta del BOP o resultats, de cap manera sondeigs, enquestes, comentaris, ni res paregut.

FONT: BOP dia 10-11-2015 / diari LAS PROVINCIAS, 11-11-2015.GATA: L'AJUNTAMENT LLANÇA UNA NOVA CAMPANYA DE CONCIENCIACIÓ PER ALS CIUTADANS (Ecoparc)

20151111115403-cartellbrutea.jpg

Amb unes imatges que parlen per si soles, impactants per la vulnerabilitat de les normes mediambientals, per la mala concienciació de la gent, tant de dins del casc urbà com dels camins del terme, l'Ajuntament de Gata de Gorgos ha tornat a insistir en el servei gratuït de l'ECOPARC de les Alcolaies, enfront del camp de vol, per a que no ocórrega el que mostren les imatges.

Amb la pregunta i resposta: "És aquest el poble què volem? Entre tots ho podem canviar. Gràcies per col·laborar!!" l'ajuntament recorda que l'ecoparc està oberta tots els dies, menys diumenge. Horari d'hivern: Dilluns a divendres té l'horari de 9 a 14 hores matí i de 15,30 a 17,30 les vesprades. Dissabte: 9 a 14 hores.

CAL CONCIENCIAR-NOS TOTS, CAL TINDRE UNA GATA MÉS NETA.

FONT: Foto cartell Ajuntament Gata.GATA, AJUNTAMENT: HUI DIJOUS 12 I DIMARTS 12, INFORMACIÓ SOBRE EL PROGRAMA DE GRATUÏTAT DELS LLIBRES ESCOLARS

20151112113011-llibres.jpg

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Gata ha comunicat que, amb la intenció d'informar a les famílies sobre el programa de gratuïtat de llibres de text, Xarxa Llibres, la regidora Mª Elena Rodríguez, convoca per aquesta vesprada, dijous 12 de novembre, a les 20h al menjador escolar als pàres/mares o familiars d'escolars de Primària.

La reunió per a les famílies dels alumnes d'ESO i FP básica serà dimarts 17 de novembre a les 20:30h al Centre Social.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.ELS DRONS DELS ESTUDIANTS DE GATA ESTARAN A L'EDUCATIVA II FIRA AÈRIA D'ELX

20151112131150-dronsinstitutgata.jpg

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata, a través de El Caleidoscopio i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, participa en la II Edició de la Fira Aèria, un projecte educatiu que el seu objectiu és que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una fi social. En el projecte, que compta enguany amb un pressupost de 50.000 euros, participen 2500 alumnes de més de 50 instituts de les províncies d’Alacant, Murcia, València i Castelló. Per part de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, participa l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa.

La Fira Aèria és una proposta que cerca fomentar l’apoderament tecnològic de joves estudiants d’ESO i Batxiller mitjançant la construcció d’un dron i la reflexió sobre la tecnologia en conjunt com a eina social de l’activitat humana. També cerca imaginar el futur aeri mitjançant l’ampliació de coneixements i habilitats en un espai d’aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.
La primera etapa del projecte és la formació dels prop de 100 professors inscrits. Una vegada finalitzat el procés de formació dels mestres implicats, aquests s’encarregaran de guiar als seus alumnes en el desenvolupament d’un projecte que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i la societat. Continuarà amb una introducció a la teoria del vol i finalment se centrarà en el disseny i construcció d’un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l’entorn local.

 Com a colofó, a mitjan mes d’abril de 2016 es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs en La Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en el Pavelló d’Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ací els participants hauran de dissenyar i construir els Stands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors.
La concepció, estructura i posada en pràctica de la Fira Aèria és a càrrec de l’empresa de divulgació especialitzada en ciència i innovació El Caleidoscopio.

FONT: Departament de Premsa. Ajuntament de Gata.RECUPERANT LES MILLORS VISTES DELS NOSTRES PARATGES: L'eucaliptus de la Rana

20151113104357-vallesranaambisense.jpg

ARBRE DE LA RANA: Bona notícia per al solitari gegant en el seu centenari. El Doctor Moratal, quan era alcalde, el va plantar junt a un bessó, en 1915. Aquell va caure en una tormenta. Té uns trenta metres d'altura i la seua soca l’abracen quatre persones

Ja ho vegeu. La fotografia té una seqüència. Les tres parts indiquen un procés que ha desembocat en el millor paisatge de cara a tot un símbol gater, l’eucaliptus gegantesc de la Rana. La primera fotografia de A.P.F. (Levante) correspon a l’article que el 30 de maig de 2014 es publicava als diaris Información i Levante-EMV: "Gata frena la proliferación de vallas". El peu d’eixa fotografia era el següent: "El paraje agrícola de la Rana está tomado por las vallas".

Mesos més tard, el 29 d’octubre de 2015 el mateix diari publicava: "Propietarios de terrenos junto a la carretera de Gata sierran las vallas ilegales". La fotografia, de nou de A.P.F. és la que correspon a la sèrie del muntatge.

Finalment, ahir mateix l’Ajuntament de Gata de Gorgos per mig de les xarxes socials ens alegrava la vista, mai tant ben dit, amb la fotografia de baix, amb tot el colorit de la tardor. La lectura de la informació era la següent: "Des de l’Ajuntament de Gata volem agrair als nostres veïns la retirada de les tanques publicitàries i la seua col·laboració amb la recuperació del nostre paisatge. Gràcies!".

Així, es recupera la vista de l’eucaliptus gegantesc del paratge de la Rana per als gaters, perque és un patrimoni natural nostre, i per als milers de visitants, turistes i persones que passen camí de Xàbia per eixe punt. Una bona tasca aconseguida en anys, que al final ha donat els seus fruits.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Fotos muntatge: A.P.F. (Levante-EMV) i Ajuntament de Gata.ATENCIÓ!! L'AJUNTAMENT CONVOCA A TOTS ELS GATERS A UNA CONCENTRACIÓ A LES 19 HORES, en repulsa als atemptats mortals de París

20151114151812-franca.jpg

Davant l’Ajuntament i recordant que tenim a la població francesa de Saint André de Sangonis a punt de agermanar-nos oficialment amb ells

Els partits polítics del poble han condemnat els atentats

L’Ajuntament de GATA DE GORGOS ha fet un comunicat davant la masacre de París de tots ja coneguda. Diu així:

"Gata està hui al costat del poble francés!.  Per això vos convidem a participar en la concentració que tindrà lloc davant de l’Ajuntament aquesta vesprada a les 19h i a compartir el comunicat que s’ha enviat a la població germana de Saint André de Sangonis:
"L’Ajuntament en nom del poble de Gata us vol transmetre tota la seua solidaritat en aquests moments difícils per al poble francès després dels atemptats d’ahir a París. Avui els nostres pensaments estan amb les víctimes, les seues famílies i amics. També i amb especial estima, amb el nostre poble germà de St. André al qual volem transmetre les nostres mostres sinceres de condól"

Hem vist a les xarxes socials també els comunicats dels partits, a nivell local:

Populars Gata feia el següent comunicat anit:

"Des de Populars Gata condemnem enèrgicament els greus atemptats ocorreguts a París esta nit. Tot el nostre recolzament i solidaritat estan ara amb París, amb França, amb les víctimes i amb les seues famílies."

També Compromís Per Gata de Gorgos anotava anit: 

"Amb el cor a París i el pensament en les famílies de les víctimes. Consternats pel terror. Notre solidarité avec le peuple français."

Així s’expresava Podem_Gata:

“La nostra preocupació està a aquesta hora a París. Molts ànims a tota la ciutat, als familiars i als amics...”.

El comunicat del PSPV-PSOE local era el següent:

"Des del PSPV-PSOE donem tot el nostre suport i condols als familiars de les víctimes i a tota França pels atemptats que han patit".

Finalment, vos transmet el sentiment del Comité de Jumelage de Saint André de Sangonis, el poble germà de Gata, davant la barbaritat dels atemptats. Ho pose en castellà:

"Nos gustaría tanto no tener que dar este mensaje. El corazón de nuestro páis está profundamente triste. Guiño a la solidaridad internacional: unir nuestras fuerzas y nuestro coraje entre los amigos para superar esta prueba es esencial y reconfortante".

Cal recordar que a hores d’ara España manté l’alerta antiterrorista en el nivell 4, però la reforça. La xifra oficial parla de 120 morts, però podrien ser molts més.

FONT: Ajuntament / Partits locals / Comité de Jumelage, Saint André de Sangonis.GATA: AUTORITATS I VEÏNS ES CONCENTREN DAVANT L'AJUNTAMENT, guardant uns minuts de silenci per les víctimes de París

20151114231745-concentraparis1-2-.jpg

Aquesta vesprada a les 19 hores, com estava anunciat, s’han concentrat les autoritats locals i veïnat davant de l’Ajuntament de GATA DE GORGOS, per guardar uns minuts de silenci, recordant les 129 víctimes i nombrosos ferits de París. A l’acte s’han afegit directiva i músics de la banda Unió Musical, que han fet una parada en els seus passacarrers d’arreplegada dels nous músics, per a concentrar-se també. L’alcaldessa ha dirigit els cinc minuts de silenci i ha donat les gràcies als músics, ja que estaven de festa i han tingut eixe detall.FESTES A SANTA CECÍLIA 2015. BANDA DE GATA: Hui, arreplegada dels nous músics i aurora

20151114234730-img-20151114-191218.jpg

L'acte més emotiu d'un jove músic s'ha produit hui a deu cases de Gata. Dins del programa de Santa Cecília 2015 de la banda Unió Musical de Gata de Gorgos, aquesta vesprada s'ha fet la recollida dels deu nous músics, moments que han omplit de goig a familiars i amistats. La banda, amb la seua directiva al front, i amb coets i traques per a celebrar-ho, ha anat passant per totes les cases.

María Arabí Mulet, Eva Yáñez Signes, Vicent Pedrós Oliver, Alba Blasco Mulet, Elías Sánchez Esteve, Anna Giner Mulet, Aarón Signes Oliver, Neus Signes Pedro, Mar García Berenguer i Alba Andrés Rodríguez, s'han vist hui tocats per la vareta màgica de la música. Ells entren a formar part de la més que centenària banda de Gata, en el seu 145 aniversari.

La vesprada ha tingut pel mig uns moments de recolliment, acompanyant a autoritats i veïns davant de l'ajuntament, per tal de recordar les víctimes de París d'ahir per la nit.

La jornada de hui encara no ha acabat i s'allargarà fins altes hores de la matinada. A les 3 del matí se celebrarà l'acte amb més tradició de les festes dels músics a Gata, el CANT DE L'AURORA. Els músics aniran davant les cases dels nous músics a cantar el cant bonic i clàssic.

El pròxim cap de setmana, la banda de GATA celebrarà a Sant Cecília, la seua patrona, amb els actes oficials que tancaran les celebracions.GOLEJADA I LIDERAT: ELS JUVENILS S'EN IXEN (5-1 a l'Orange A)

Els gols de Cerizola i dos de Iván a la primera part ja encarrilaven i sentenciaven el partit, que ha estat molt fàcil per al GORGOS JUVENIL, que ha golejat per 5 a 1. Jou i el tercer (hat-trick) de Iván completaven la golejada. Aquesta vesprada al camp municipal de Les Costeres han tornat a demostrar els gaters que s'en ixen, que els guanyen tots.

El sue major contrincant ara és el Ciudad de Benidorm A que tampoc ha fallat, guanyant a Gandía per 2 a 4, però els gols afavorixen per ara al Gorgos.

Dels 9 partits disputats, van a la par els dos. Tenen 8 partits guanyats i un perdut, però el Gorgos té 34 goles a favor i 14 en contra, mentre que el Ciudad de Benidorm A té 28 gols a favor i 9 en contra.

Pel que respecta als CADETS del Gorgos C.F. han caigut a Pedreguer 2 a 0 i a la taula de classificació són setés.

El primer equip del Gorgos, demà

Pel que respecta al primer equip, demà a les 16 hores es veuran les cares els equips més pròxims del grup XIII i els dos de la Marina Alta i veïns. Al camp Les Costeres jugaran el GORGOS C.F. i el JOVENTUT TEULADA-MORAIRA. Rivalitat i s'espera màxima competició.EXCEL·LENT CAMPANYA DE L’OLI A L’ALMASSERA DE LA COOPERATIVA "SANTÍSSIM CRIST" DE GATA: en tres setmanes, 168.245 kilos

20151115160455-img-20151113-115229.jpg

S’han superat ja les campanyes de 2013 i 2014 i s’han tret ja més de 25.000 litres d’oli

(ACÍ TENIU L'ÀLBUM DE FOTOS DE LA VISITA A L'ALMÀSSERA DE GATA)

D’excel·lent es pot considerar la campanya 2015 de l’oli, a l’almassera de la cooperativa "Santíssim Crist" de Gata de Gorgos. Des del dia 21 d’octubre que l’almassera va obrir les seues portes ja s’havien mòlt un total, fins al divendres dia 13, de 168.245 kilograms, segons comentava l’administratiu Vicent Torres. A sols tres setmanes del començament de la campanya i restant poc més d’un mes, aquesta xifra ha superat ja la temporada de 2013, que va ser de 150.894 kilograms i la de 2014 que va ser de 128.559. Potser que sols aquesta setmana puga superar les dues passades juntes.

Tots els dies es formen llargues cues de vehicles des de les set del matí al carrer Lepanto de Gata, on està ubicada l’almassera. Sols entren olives pel matí i per la vesprada es dediquen els dos operaris, Eduardo i Jaume, a treballar totes les olives. La maquinària no para. Es treballa de dotze a 14 hores al dia, ininterrompudament. Un detall important: tres gaters estan al front de tot el treball de l’almassera, a la que arriben olives des de tots els punts de la comarca i inclús més enllà, des d’Oliva a Benidorm.

Entre les parades fetes per aquell que les vol i té les suficients olives i les que són comunes, s’han extret ja més de 25.000 litres en els que es porta de campanya.

La maquinària italiana de la marca Rapanelli, adquirida per la cooperativa a finals dels anys 80 del segle XX, fa una funció en cadena. De la bàscula les olives passen a la cinta transportadora que les puja a la tolva comuna. D’allí una altra cinta transportadora comença a posar-les als depòsits. Es separaran i netejaran les olives, es centrifugarà el líquid, es separarà el caldo bó, l’oli, de la resta i allò que diem la morca eixirà a l’exterior apilant-se fora i portant-se després a un depòsit soterrat, que hi ha unes metres més endavant.

Foto de Miguel Vives Signes.


Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Finalment, agraïsc al personal de l’Almàssera haver pogut fer el reportatge.


ATLETES GATERS PARTICIPEN A LA MARATÓ DE VALÈNCIA

20151115185436-davidfeliu.jpg

Hui s’ha celebrat al llarg de tot el matí, la Marató de València Trinidad Alfonso. Un total de 42 kilòmetres i 195 metres han recorregut els gaters que han participat a la Marató. Amb un matí excel·lent per a la pràctica de l’atletisme, a la gran cita valenciana de l’atletisme no podien faltar els gaters, molts d’ells pertanyents al Club d’Atletisme La Faixa de la veïna Jesús Pobre.

Hem pogut observar a la classificació de la Marató als components del club La Faixa de Jesús Pobre. Aquesta és la classificació: Víctor Fornés Grimalt (lloc 3.836, 3 hores, 31 minuts i 53 segons). David Feliu Salvá (lloc 5.976, 3 hores, 45 minuts i 57 segons). Vicent Ginestar Grimalt (lloc 9.758, 4 hores, 10 minuts i 13 segons). Per darrere d’ells han quedat: Ricardo Soler Ferrer, Josep Ginestar Salvá i Jorge Signes Soler.

A la imatge de Rosa Lara Feliu, el corredor gater David Feliu Salvá amb la seua dona i la seua neboda.

FONT: classificacions carrera València (València ciudad del Running).IMPOSICIÓ DE PANYOLETES I CRISMONS ALS SET MONITORS JÚNIORS DE LA PARRÒQUIA DE GATA (Àlbum de fotos)

20151115191637-img-20151115-123417.jpg

(PODEU MIRAR L'ÀLBUM DE LA CELEBRACIÓ, PUNXANT ACÍ)

Hui diumenge, festivitat de Sant Alberto Magno, s’ha celebrat a la missa de xiquets de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, la cerimònia d’imposició de panyoletes i crismons als set monitors i al consiliari parroquial, el senyor rector Don Francisco. El temple estava adornat amb cadenes de cartolina, amb els colors símbols del Moviment Júnior, blanc, groc i verd, i globus pels pilars.

Una gegantesca panyoleta cobria l’altar major i al cor una altra indicava la festa que vivia la parròquia. Han concelebrat l’eucaristia el rector fill de Gata, Juan Pons, i el senyor rector de la parròquia Don Francisco M. Murillo. No ha volgut faltar a la cita el que fins fa poc va ser el seminarista de la parròquia i que ara es troba a Bètera, Vicent Femenía. El cor infantil parroquial ha cantat en el moment de la imposició una cançó que descrivia perfectament el moment.

Els set monitors han renovat el compromís i la firmesa d’ajudar en la seua formació cristiana a xiquetes i xiquets que formen part d’este moviment parroquial, que ha complit el seu 40 aniversari des dels seus orígens, quan Don Manuel Frasés i Don Ignacio González, rector i vicari, van posar en marxa el Júnior en Gata, sent el "colegio", com es deia el centre parroquial "Verge del Carme" en aquella època, el lloc dinamitzador de les reunions i formació de molts joves de Gata.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.


EL GORGOS GRAN GOLEJA AL JOVENTUT TEULADA-MORAIRA (4-2)

El primer equip del GORGOS C.F. ha guanyat aquesta vesprada el derbi, el seu partit contra el Joventut Teulada-Moraira. Obria el marcador al minut 8 David Molines, ampliava ventaja Mohamed, acurtava distàncies Adrián i així arribaven al descans, amb un parcial de 2 a 1. Al segon temps seguia marcant el Gorgos per mig de Kanada, acurtava distàncies Salva. Finament, José marcava el definitiu 4 a 2.

Amb els nou primers partits disputats, el Gorgos està al lloc deu i té 10 puntos. Tres partits guanyats, un empatat i cinc perduts. 15 gols a favor i 21 en contra.

La pròxima jornada (22 de novembre), el Gorgos C.F. viatja a Alacant a enfrontar-se amb el S.C.D. Obrera "A".LA PREMSA DIGITAL (Marina Plaza) PARLA DE LA MANIFESTACIÓ D'AHIR per les víctimes de París

20151115202646-concentraparis1-1-.jpg

El diari digital MARINA PLAZA publicava al llarg del dia de hui, la notícia de les manifestacions per tota la comarca, per les 129 víctimes i més de 300 ferits dels atemptats del centre de París, entre els que hi ha quatre espanyols. també parla de la manifestació de GATA d'ahir per la vesprada amb una fotografia.

Titulava el diari: "Repulsa unánime: "Los ciudadanos de la Marina Alta condenan los atentados de París y muestran su solidaridad con los franceses en los ayuntamientos". Als subtítols: "Dénia, Calp, Benissa, Pedreguer, Gata de Gorgos o El Verger reúnen a numerosos vecinos en las concentraciones de repulsa a los ataques sufridos por la capital francesa el viernes" i "Teulada celebró también tres minutos de silencio antes del concierto de la banda local y Ondara realizó una concentración en la inauguración de la Fira Comarcal de la Marina Alta".

Ací teniu l'enllaç a la notícia completa: PUNXEU.

FONT: diari digital MARINA PLAZA, diumenge 15-11-2015.GATA: ELS MÚSICS DE LA BANDA VAN TORNAR A ENTONAR EL TRADICIONAL I CENTENARI CANT DE L'AURORA

20151115232632-aurora1.jpg

"LA AURORA TENÉIS A LA PUERTA" pidiendo limosna, si la quieren dar...

Tot un esforç per no perdre els arrels musicals del poble

Aixina comença la primera estrofa de la tradicional i més que centenària cantada de l’AURORA, que en la matinada d'ahir dissabte al dia de hui, diumenge, es va poder escoltar pels carrers de Gata, especialment per aquells on viuen els nous músics.

Des de les tres de la matinada, els joves de la banda Unió Musical de Gata de Gorgos, fidels al costum més antic, tornaven a entonar la coneguda Aurora. Cinc són les estrofes de l’Aurora, una tradició quasi oblidada en molts pobles valencians i de la comarca, però que en Gata encara resona amb molta força.

Comencen l’itinerari. Tenen que complir amb la tradició. Malgrat a no tindre experiència, com els músics majors d’abans, es resistixen a que es perda el costum. Van cantant i tocant, es reunixen davant de casa un dels músics nouentrants. Al escoltar l’Aurora, toca eixir i donar-les el beneplàcit per a seguir el cant de l’Aurora.

Un dirigeix, els altres entonen, uns fan l’alt, altres la veu baixa, els instruments els precisos. La família del nou músic els obsequia amb dolcets i licors. Entonen millor el cos, amb la rosada que està caiguent i seguixen pels carrers. Passa prompte. I canten la segona estrofa. Mentres els carrers estan tranquils, els músics deixen sentir les veus melodioses, els instruments cadenciosos, són estrofes d’aquest cant que pareix piados.

La segona estrofa parla de la ermita i la tercera del "monte Calvario", com si estiguera parlant de Gata. Finalment, parla de San Francisco: "San Francisco se perdió una tarde, sus hijos llorosos lo van a buscar...". I els músics seguixen per carrers i places. Al final, no ve mal prendre xocolate, el tenen més que merescut. Deixen el cant i s’acomiaden d’ell fins l’any que ve, en que aquestes o altres personetes tornaran a cantar la Aurora pels cantons de Gata.
Tot un esforç per no perdre els arrels musicals del poble, per conservar allò que ja feien els vells músics. Un cant que de per si i sense adonar-se, és un senzill homenatge als músics que els van precedir i que molts ja han traspassat aquesta vida.

FONT: La banda cantant la Aurora a l’Avinguda de la Pau. Foto facilitada pels músics.


CINC ALUMNES DEL TALLER OCUPACIONAL FAN PRÀCTIQUES DE JARDINERIA A GATA

20151116125502-tallerocupacioajuntament.jpg

Formen part del Taller Ocupacional Marina Alta V

La regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Gata participa en el Taller d’Ocupació Marina Alta V del Creama. Dins d’aquest programa de col·laboració,  5 alumnes del taller realitzaran pràctiques en els parcs i jardins municipals fins al 8 d’abril de 2016.

El Taller d’ Ocupació “Marina Alta V”, que es va iniciar a finals del mes d’octubre, té una duració de 9 mesos i compta amb dos especialitats:  Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (15 alumnes) i atenció socio-sanitària a persones dependents en institucions socials (15 alumnes).

El Taller d ’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones aturades a què va dirigit, per mitjà de la realització d’ obres o serveis d’ interés general i/o social que possibiliten a l’alumne/treballador la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’ aprenentatge, que junt a la formació professional per a l’ ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

FONT: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.

 LA PREMSA PARLA DE...l'unió entre Pedreguer, Gata i Ondara per a reclamar el tren

20151117104151-alcaldes-tren.jpg

Els diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS i el diari digital LA MARINA PLAZA publiquen hui dimarts 17 de novembre un article en el que comenten la reunió mantesa divendres passat entre l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, i els alcaldes de Pedreguer i Ondara, Ferrús i Serrano.

Titula el diari: "Ondara, Pedreguer y Gata exigen que el tren vaya junto a la AP-7" i a l’antetítol: "Los tres pueblos gobernados por Compromís hacen frente común para que el trazado no se desvíe para entrar en Dénia".

Ací teniu l’enllaç del Levante-EMV: PUNXEU.

Del mateix article, titula LAS PROVINCIAS: "Gata, Pedreguer y Ondara piden que el trazado del tren discurra en paralelo a la AP-7". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

Pel que respecta al digital MARINA PLAZA titula: "Pedreguer, Ondara y Gata renuevan su alianza para que el Tren de la Costa llegue a la comarca pero sin desviarse a Dénia". Als subtítols: "Los nuevos gobiernos de las tres localidades exigen que la conexión ferroviaria transcurra paralela a la AP-7 para evitar en sus territorios graves efectos económicos, medioambientales y urbanísticos" i "Alertan de que el enlace a Dénia encarecería en 80 millones el proyecto". Ací teniu l’enllaç a la notícia, PUNXEU.

FONTS: diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS i MARINA PLAZA digital, dia 17-11-2015. / Foto: diari digital MARINA PLAZA.LA BANDA, PROTAGONISTA DEL CAP DE SETMANA. L'associació musical festeja Santa Cecília

20151118111818-cartellconcertstacecilia.jpg

Tercer cap de setmana i el més oficial. La programació de Santa Cecília 2015 tindrà els actes oficials al llarg de dissabte 21 i diumenge 22. Dissabte 21 destaca el concert de la patrona al Casal de la Música. Serà a les 19,30 hores i l'oferiran la Banda Juvenil i la Banda Unió Musical de Gata. Per la nit, a les 22 hores, serà el sopar de gala.

Diumenge 22, a les 11 serà el passacarrer des de la seu fins l'església amb la imatge de la patrona. A les 12,30 hores serà la missa en honor a Santa Cecília amb la participació de la Banda i el Cor Serrillàs, que com cada any també celebra la patrona.

La setmana que ve, del 23 al 26 hi haurà audicions de l'Escola de Música. Seran dilluns 23, dimarts 24 i dijous 26 de novembre, a les 19,30 hores al Casal de la Música.

FONT: Cartell del concert, banda.L'ALELUYA (revista setmanal de l'església valenciana) RECULL LA DEFUNCIÓ DE DON ALBERTO CASELLES

20151118113655-donalbertoaleluya1-1-.jpg

El semanari ALELUYA de l'arquebisbat de València recull en el número d'aquesta setmana, el 3.913 de data 15 de novembre de 2015 l'obit de DON ALBERTO CASELLES FORNÉS, abat emèrit de Gandia, prevere fill de Gata. A la secció "La ventana" que prepara José Andrés Boix, apareix la seua fotografia en menut i diu literalment: "La vela se apagó en Gata de Gorgos iluminado, fue la vida de D. Alberto Caselles Fornés, abad emérito de la colegiata de Gandía, después de servir a la Iglesia en las parroquias de Benilloba, Pedreguer, La Resurreción (Valencia) y en la ciudad ducal".

Cal recordar que Don Alberto va faltar el passat 30 d'octubre, divendres. La missa exequial de dissabte 31 d'octubre va estar presidida pel cardenal arquebisbe Antonio Cañizares, amb presència de més de 70 companys sacerdots, entr ells cinc bisbes.

Don Alberto ha deixat un gran buit a la parròquia per l'estima que se li tenia i el caràcter tan afable que tenia amb tothom.

A la imatge, el retall de la informació a la que aludisc (Setmana Aleluya).EL LLIURAMENT DEL II PREMI EMPRESARIS DE GATA 2015 S'AJORNA AL DIA 28

20151118222932-premiempresaris28.jpg

L’acte de presentació de candidatures i lliurament del Premi Empresaris de Gata 2015 es trasllada al dissabte 28 de novembre a les 18h. 

Així ho han acordat la regidoria de Desenvolupament Local i els participants per no fer-ho coincidir amb altres actes importants del municipi que dificultara l’assitència del públic. Està referint-se al concert de santa Cecília 2015, dins dels actes programats. És un bon criteri per a no superposar actes en un mateix dia o cpa de setmana, estan lliures els anteriors o següents.

Mentre, els candidats al mencionat premi han realitzat esta vesprada les proves per preparar l’exposició dels seus projectes al jurat el dia 28 de novembre. La sessió estava oberta al públic que volia assisti al Centre Polivalent Juvenil.

FONT: Ajuntament de Gata.SETMANA D’ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, DEL 23 AL 27 DE NOVEMBRE

20151119221543-cartellnoviolencia.jpg

Dimecres 25 hi haurà una marxa cívica pel matí

Gata diu no a la violència masclista amb una sèrie d’activitats al voltant del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere, organitzades per l’Ajuntament de Gata, a través de les regidories d’Igualtat i Educació, juntament amb l’escola, institut i les ampes dels dos centres.

Les activitats començaran dilluns 23 de novembre amb tallers en els centres educatius. Els alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa participaran en un taller de conscienciació a càrrec d’Àngels Soler, formadora i regidora de Desenvolupament Local. Pel que fa als alumnes del C.P. Santíssim Crist, la psicòloga Rebeca Diego realitzarà el conta contes “La igualtat, les relacions basades en l’amor i el respecte” per als alumnes de 1r i 2n cicle de primària; i e taller dinàmic “Empatia i respecte” per als de 3er cicle de primària.

El mateix dilluns, a les 19h al Centre Social, el psicòleg David Martínez oferirà una xerrada per a les famílies sobre Com previndre la violència de gènere des de la infància.

Per a dimecres 25 de novembre s’ha preparat una marxa cívica que eixirà a les 10:30 h des del Col·legi amb la participació de l’alumnat de primària fins a la plaça Nova on s’incorporarà l’alumnat de l’IES i finalitzarà a la terrassa del Centre Social amb la lectura d’un manifest i penjada de pancartes i murals.

Per la vesprada, la biblioteca acollirà recital amb lectures sobre violència de gènere a càrrec del Club de Lectura.

Divendres 27 de novembre es tancaran els actes a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 h, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

FONT: Departament de Premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos.

 EL PLENARI DE GATA REVOCARÀ DIMARTS 24, L’ACORD DE 1940 QUE DECLARAVA FILL ADOPTIU A FRANCO

20151120220613-plenarisetembre.jpg

Dimarts 24 de novembre, el Plenari de Gata de Gorgos té sessió ordinària a les 20 hores. Entre els punts del orde del dia, vegem dins del punt 2, Central, el 2,1, que diu: "Revocació acord plenari 1-4-1940 sobre fill adoptiu a Francisco Franco Bahamonde".

Si mirem enrere i ens anem a aquell dia primer d’abril de 1940, fa 65 anys, aquella sessió de la Comissió Gestora de Gata la presidia l’alcalde Francisco Pedrós Rodríguez, més conegut per tots com "Paco Tender" (aquest alcalde va estar de primer regidor del 10 de maig de 1939 al 14 d’abril de 1940). La sessió era extraordinària i es va fer a les 11 del matí. Aquell dia era dilluns. Feia just un any que havia acabat la contienda civil espanyola. Es va fer una manifestació, un desfile "en el aniversario de la gloriosa liberación total de nuestra Patria" -deia l’acta de la sessió- i després es va fer el ple.

Es va acordar per unanimitat, a proposta de l’alcalde, "en reconocimiento de prueba de gratitud y fidelidad" -en presència de les autoritats i poble, declarar "solemnemente hijo adoptivo de este pueblo al Generalísimo".

Aquest serà l’acord a revocar el pròxim dimarts.

La sessió del dimarts començarà amb el despatx ordinari d’Alcaldia, donant compte dels assumptes, si els hi ha, d’assumptes econòmiques, judicials, i altres. Després de tractar la revocació de la qual vos parlava, es tractarà la Reforma del sistema de finançament autonòmic i reconeixement del seu dèficit.

Per altra part, el punt 2.3 tractarà sobre el condol de l’Ajuntament per Don Alberto Caselles Fornés, rector fill de Gata, que fou abat emèrit de la Col·legiata de Gandia i que va faltar el passat dia 30 d’octubre.

DIPUTACIÓ HA SUBVENCIONAT A GATA 20.800 EUROS EN SERVEIS SOCIALS

Per altra part, l’Ajuntament de Gata de Gorgos ha informat que durant 2015, la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata de Gorgos ha rebut per part de la Diputació Provincial d’Alacant subvencions per valor de 20.800 euros, dels quals, 17.241 € tenen com a objectiu de cofinanciar serveis i programes relacionats amb els Servicis socials d’Atenció primària. En el nostre municipi s’han destinat 13.610 € per a la financiació del Servici d’Ajuda a domicili i 3.631 € per a Programes que tindran per objecte l’atenció de les necessitats més bàsiques.

Respecte a les Subvencions atorgades per al desenvolupament de programes i activitats per a la igualtat d’oportunitats i prevenció de la violència de gènere, la Diputació ha destinat 1.768,19 € per a l’el·laboració del de la igualtat entre Homes i dones partint d’un diagnòstic sobre la situació d’igualtat a Gata de Gorgos. També es destinaran 1.808,36 € a la realització del programa Disney Women World que te com a objectiu impulsar els models coeducatius en l’àmbit escolar basat en la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.DEMÀ DIA 22 ÉS SANTA CECÍLIA, PATRONA DE LA MÚSICA (la Banda, rondalla, escola de música, xarangues i cors de Gata la festejen)

20151121225753-dscf9101-copia.jpg

Demà, missa solemne a les 12,30 hores, cantada pel Cor Serrillàs

Demà dia 22 és la festa de SANTA CECÍLIA, patrona de la música. Casualment és diumenge i la banda donarà per tancats els actes que fa tres setmanes començaren en honor a la santa. Si la setmana passada entraven deu nous components a la centenària per temps i nombre de músics, aquest cap de setmana han continuat i continuen els actes.

Aquesta vesprada s’ha celebrat al Casal de la Música el concert de la banda juvenil i la banda major, la gran. Demà és el dia gran. I com cada any es tornarà a repetir el mateix passacarrer des del Casal a l’església. La banda anirà a la missa solemne de demà a les 12,30 hores. El Cor Serrillàs, que també festeja a la Patrona, cantarà junt als músics que tocaran.

Però Gata té més formacions musicals que també demà celebren a la patrona. A més de la banda major està la banda juvenil i tots els que formen part de l’Escola de Música de Gata, a més de la Rondalla, Xarangata i altres formacions musicals.

Si parlem de cors, a més de la coral Serrillàs també està el Cor Parroquial Infantil. A més, els grups musicals, que a Gata en són molts. Tots ells, totes les formacions recordaran que demà és el dia de la seua patrona, la santa de la música, Santa Cecília. 

La imatge de Santa Cecília que té la banda Unió Musical de Gata.BONS RESULTATS PER AL GORGOS GRAN I EL JUVENIL: 1-5 i 3-4

20151122222944-gorgosvictoria.jpg

En partit matinal, el primer equip del GORGOS C.F. ha donat un recital de gols, 1 a 5 ha guanyat al Obrera, tot una golejada. Al descans ja guanyaven els gaters per 0 a 3. Han arribat al 0-5 i quasi al final ha marcat el gol de l’honor el S.D. Obrera. Ara el Gorgos C.F. és nové amb 13 punts. Dels deu partits jugats, 4 els ha guanyat, 1 empatat i 5 perduts. 20 gols a favor però encara 22 en contra.

Pel que fa als juvenils no abandonen el liderat i són colíders amb el Ciudad de Benidorm B. Ahir guanyaven per un apretat 3-4 contra el Altea A. El seu contrincant més directe Ciudad de Benidorm B també va guanyar a casa contra el Villajoyosa B per 5 a 2. Segueixen els dos amb 27 punts, després dels deu partits disputats. També estan a la par en partits guanyats 9 i un perdut. El Ciudad de Benidorm B té 33 gols a favor i 11 en contra. El Gorgos 38 a favor i 17 en contra.

A la foto, d’esquerra a dreta mirant-la: Reda, Adrià Campos, Isaac, que ha marcat un gol, Ángel, Benja i Vicent, jugadors del primer equip del Gorgos C.F.

FONT: Foto Gorgos C.F.LA BANDA UNIÓ MUSICAL FESTEJA A SANTA CECÍLIA (àlbum de la festa de hui)

20151122225332-img-20151122-122331.jpg

(PODEU MIRAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM DEL DIA DE HUI, PUNXANT ACÍ)

Aquest migdia s’ha celebrat la festa dels músics 2015 a Gata de Gorgos. Coincidint amb l’onomàstica de la patrona, hui diumenge dia 22 la banda Unió Musical ha festejat a Santa Cecília. Del Casal de la Música a l’església de Sant Miquel Arcàngel, els pares dels nous deu músics han portat la imatge de la patrona. Les mares i germans anaven davant, la directiva i la banda darrere.

A l’església, el Cor Serrillàs, que també festejava a la seua patrona, ha cantat i alguns músics han fet sonar els seus instruments. Molt emotives han estat les interpretacions de l’Ave María i l’Aurora, dos peces que els músics han executat molt bé. Els nous músics també han estat protagonistes de lectures i precs.

Acabada la celebració, tota la banda i pares i mares s’han dirigit a la terrassa del Centre Social per a fer-se la foto familiar d’enguany.

 

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Un dinar de germanor, ja sense presses, de tots els músics, ha donat per conclosos els actes en honor a la patrona. Encara aquesta setmana que entrarà serà el torn per a les audicions de l’Escola de Música. Seran dilluns 23, dimarts 24 i dijous 26 a les 19,30 hores al Casal de la Música.

 TEMPS CANVIANT A GATA: Comença la setmana rebolicada: frescor, solet, polsim, Arc de Sant Martí,... (àlbum)

20151123112422-tempsgatadilluns23am.jpg

(ÀLBUM, TEMPS CANVIANT A GATA, matí dilluns 23 novembre 2015. PUNXA ACÍ)

El temps canviant és el protagonista del començament de setmana a Gata de Gorgos, com en tota la Marina Alta. ste matí hem vist ja de tot. Començava el dia amb núvols blancs bordejant el Montgó i frescor, amb 7 graus de temperatura cap a les 8. Després ha eixit el solet, els núvols creixien, l'Arc de Sant Martí mostrava tot el seu espectacle cap al nord. Després polsim un bon ratet i altra vegada sol. Ara fa sol i hi ha núvols. Temps canviant. Les fotos de l'àlbum mostren eixos canvis.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

FONTS: Fotos de l'àlbum: Antonio Monfort, Vero Vives i M.Vives (Cronista de Gata). Foto portada article: Antonio Monfort.LA PLUJA DEIXA 41 LITRES A GATA. A vegades, anava acompanyada de pedra

20151123223117-plujadia23.jpg

Ha baixat la temperatura fins a 5 graus i la nit serà gelada

Ho deiem al començar el dia. Es presentava mogudeta la jornada en l'aspecte metereològic i aixina ha sigut. Pluja i més pluja, sobre tot al migdia i quasi tota la vesprada. En alguns moments la forta pluja ha anat acompanyada de pedra. Al final, sense avisar-se i dien els entesos que ja s'en anava cap al sud, ha plogut un total de 41 litres, segons ha mesurat l'amic Vicent Signes Signes "Canya". Si ens fixem en una altra estació, la que Meteoxàbia té instal·lada a Jesús Pobre, vegem que ha mesurat 35,6 litres. Ara hi ha 6 graus de temperatura i la mínima de hui registrada ha estat de 2 graus. Baixant i amb fred.

Cal dir que s'han vist les primeres enfarinades a la muntanya de la Serrella i voltants, a Castell de Castells. Demà encara podrem veure alguna blancoreta per allà dins.

FONT: Foto capturada del vídeo de Vanessa Ivars. Pluja al carrer Doctor Gómez Ferrer de Gata, als quatre cantons.EL COR SERRILLÀS DE GATA TAMBÉ VA FESTEJAR SANTA CECÍLIA

20151123223549-dinarsantaceciliacorserrillas.jpg

Ací teniu als components del Cor Serrillàs al dinar de germanor que van fer al restaurant El Corral del Pato, per a celebrar la patrona de la música Santa Cecília. Com és ja tradicional, després de cantar a la missa solemne acompanyats pels músics de la banda Unió Musical van anar a dinar, festejant així l'efemèride.

FONT: Foto pujada al facebook per Rosa Leyda Costa.GELADES MATINERES A GATA. FA FRED...ABRIGUEU-SE

20151124085441-gelada24-2.jpg

Torna a ser notícia hui el temps a GATA. La humitat i les baixes temperatures han fet que aquesta matinada es produïren gelades considerables. FA UN FRED QUE PELA!!. Hem estat al voltant de 0 graus i ara, a les 9 del matí, la temperatura és de 5 graus al poble. El solet comença a desfer les nuvolades que eixien per la mar, com ahir. Hui pareix que no plourà. Abrigueu als nens i nenes per anar a l’escola. Fa algo de geloreta, diuen pel carrer.

A la fotografia, el bancal del costat de la rotonda de les Sorts, mirant cap als Cuadros-Senies.GATA, REPASSEM EL FINAL DE NOVEMBRE: música, plenaris, actes contra la violència, comerç...i futbol

20151124101027-cartellnoviolencia.jpg

Molts són els actes que s’esdevindran aquesta última setmana de novembre, que el temps ha volgut siga geladeta. Ahir dilluns ja van començar amb actes de la setmana contra la violència de gènere i música. Hui dimarts continuen.

Anem al calendari, cronològicament, amb hui mateix:

Hui DIMARTS, 24: 13,30 hores: se celebrarà el plenari per a formar les meses electorals de les Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015. 

19,30 hores. Audició. Alumnes Escola de Música. Casal de la Música.

20 hores: Plenari de l’Ajuntament de Gata. Saló de plens, Casa Consistorial.

Demà DIMECRES, 25: Marxa cívica que eixirà a les 10:30 hores des del Col·legi amb la participació de l’alumnat de primària fins a la plaça Nova on s’incorporarà l’alumnat de l’IES i finalitzarà a la terrassa del Centre Social amb la lectura d’un manifest i penjada de pancartes i murals, amb motiu de la Setmana i dia contyra la violència masclista. Per la vesprada, la biblioteca acollirà recital amb lectures sobre violència de gènere a càrrec del Club de Lectura.

DIJOUS, 26: 19,30 hores. Audició. Alumnes Escola de Música. Casal de la Música.

DIVENDRES, 27: Es tancaran els actes a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 h, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

DISSABTE 28: 

FUTBOL: Cadets, 11 matí: At. Callosa-GORGOS C.F. (el Gorgos és vuité). Juvenils, Vesprada: GORGOS C.F.-La Nucía A. (El Gorgos és colíder). 

18 h.: II PREMI EMPRESARIS GATA. Edifici Polivalent. La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final, on un jurat especialitzat valorarà els projectes i donarà a conèixer l’empresa guanyadora. Es donarà un sol premi al millor projecte presentat.  A més a més, cada participant serà valorat per un jurat especialitzat però també es tindrà en compte la valoració del públic present en l’acte.

DIUMENGE, 29: Ier diumenge de l’Advent.

Vesprada, futbol: GORGOS, primer equip (2ona Regional, grup XIII) - SP C.F. Plaza de Argel A (el Gorgos és nové).HUI, MARXA CÍVICA D'ALUMNAT DE GATA, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20151125222305-manifesta25violeenciagenere.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE LA MARXA CÍVICA I LA CONCENTRACIÓ: PUNXEU ACÍ)

Per la vesprada, lectures contra la violència de gènere a la biblioteca

Dia 25 de novembre, Dia contra la violència masclista i de gènere. Matí assolejat. Des del CEIP "Santíssim Crist" i des del IES "Matemàtic Vicent Caselles i Costa" tot l’alumnat, unit a la gent del TAPIS, autoritats i veïns/veïnes, s’han dirigit a la terrassa del Centre Social Integrat, on diversos xiquets han llegit manifests contra la violència. Una marxa cívica que ha concentrat a més de 800 persones. Tots ells han dit no a la violència, de qualsevol gènere. El color morat estava present en els globus que portaven els més menuts, també s’han vist clavells, pancartes contra la violència masclista.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Per la vesprada, a la biblioteca, es van fer lectures sobre la violéncia masclista, per concienciar, com podeu veure a la fotografia.

 

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Els actes es tancaran despusdemà divendres dia 27 a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 hores, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

FONT: Fotos àlbum, Ajuntament / Biblioteca / Gata.DIUMENGE 29, GATA POT DONAR UNA MÀ A LA SOLIDARITAT: FIRA D'ENTITATS I ASSOCIACIONS A LA PLAÇA VELLA

20151126093616-firasolidaria.jpg

El dia 3 de desembre se celebra el Dia Mundial de Persones amb Discapacitat. Per tal motiu, Gata de Gorgos acull, el proper diumenge 29 de novembre de matí, a la Plaça de l’Església, una Fira d’entitats solidàries i amigues, que pot considerar-se comarcal. És una bona ocasió per a visitar-la, conéixer-los i col·laborar amb ells. Estaran allí de 10 a 14 hores. 

La fira ha estat organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferiran productes propis.

Qui estarà expositant a la Fira?: les següents entitats i associacions estaran presents: el Tapis de Gata, els Tapis de Xàbia i Dénia, Amadem, Ludai, Obrint Camí, el col·legi Raquel Payá de Dénia, Cerebrum, Adima, Carena i l’Associació de Diabètics de Gata.

Per ser una fira, per arrodonir el dia festiu, reivindicatiu i solidari, el Grup de Danses "La Llata" de Gata actuarà a les 12,30. 

FONT: Cartell de l’event solidari. / Ajuntament de Gata.ELECCIONS GENERALS 2015: CAP GATER A LES LLISTES

Si que hi ha candidats de la comarca: Rubén Martínez Dalmau (teuladí) i Gerard Fullana (xaloner), entre ells

Segons marca el calendari electoral per a les pròximes eleccions del 20 de desembre, el passat dimecres dia 18 de novembre es publicava al BOE, la relació de Candidatures presentades per a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Fent un repàs de totes, entre els titulars i suplents de les 17 formacions que es presenten a la circunscripció per Alacant per al Congrés i les 14 per al Senat, no apareix cap gater a les llistes. Si que vegem alguns veïns de la comarca, com és el cas -per posar algun exemple més pròxim a Gata- de la llista 15. Compromís-Podemos-És el Moment que porta al tercer de llista al teuladí Rubén Martínez Dalmau i al 10 al xaloner Gerard Fullana Martínez.

Sabeu quantes formacions portarà les paperetes per al Congrés?.

A Alacant un total de 17 formacions, d’allò més variat. Són aquestes, segons relaciona el BOE: 1.- Partido Socialista Obrero Español (PSOE). 2.- Partido Popular (PP). 3.- Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (C’s). 4.- Partido Libertario (P-LIB). 5.- Ara, País Valencià (ARAPV). 6.- Unitat Popular: Esquerra Unida del País Valencià, Unitat Popular en Común (EUPV-UPeC). 7.- Vox (VOX). 8.- Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE). 9.- Partido Animalista contra el Maltrato Animal (PACMA). 10.- Unión Progreso y Democracia (UPyD). 11.- Los Verdes-Ecopacifistas (CENTRO MODERADO). 12.- Som Valencians (SOMVAL). 13.- Unión de Todos (UDT). 14.- Recortes Cero-Grupo Verde (RECORTES CERO-GRUPO VERDE). 15.- Compromís-Podemos-És el Moment (PODEMOS-COMPROMÍS). 16.- Foro Demócrata (FDEE) i 17.- Esperanza Ciudadana (EsC).

. I per al Senat?.

Un total de 14, els mateixos que dalt es relacions menys: Som Valencians (SOMVAL), Unión de Todos (UDT) i Esperanza Ciudadana (EsC).

Ara, continuen complint-se els terminis del calendari electoral. Ahir se’ls comunicava als gaters titulars i suplents elegits per a les vuit meses electorals. Formaran la Mesa el president i dos vocals. Cada un d’esta té dos suplents. Per tant, són avisats a Gata un total de 72 persones.

Finalment, recordar que com ja vaig avançar i degut al caràcter històric, de cròniques i de contar la vida del poble a nivell social, cultural, etnogràfic, de records, que té aquest blog i el Cronista de Gata, sols publicaré referent a aquestes eleccions i a totes, les informacions oficials, com aquesta del BOE o resultats. De cap manera publicaré sondeigs, enquestes, comentaris, ni res paregut.

FONT: BOE, dia 18-11-2015.SABIEU QUE GATA ÉS EL POBLE AMB MÉS DONES QUE HÒMENS AL CONSISTORI, DE TOTA LA MARINA ALTA?

20151126114310-plesetembre2.jpg

Ho sabieu?. Un reportatge del diari digital MARINA PLAZA, fet arrel de la celebració a la Marina Alta ahir dimecres 25, del Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la Dona, titula: "Con las mujeres, sólo de puertas afuera", descobrix que l’únic consistori municipal de la comarca que superen per una les dones als hòmens és a GATA DE GORGOS. 

Als subtítols: "Los ayuntamientos de la Marina Alta se vuelcan en la celebración del Día Internacional contra la Violencia de Género pese a que de los 33 alcaldes de la comarca sólo 2 son mujeres"; "Del total de concejales de la comarca, 319 son hombres y 230 mujeres"; "El número de ediles varones supera al de concejalas en todas las corporaciones municipales menos en una: la de Gata de Gorgos" i "En la Vall d’Alcalà, todos los concejales son hombres".

Gata és nomenada a l’article per dos motius. Té a una de les dues alcaldesses de la Marina Alta: "Para encontrar la primera mujer, hay que ir a Gata de Gorgos, donde gobierna Magda Mengual (Compromís). De hecho, de las 33 localidades de la comarca sólo dos tienen alcaldesa. El otro caso es el de Maria Isabel Molina, también de Compromís, en Alcanalí". I té una dona més, com he dit: "Tampoco existe esa igualdad real si se analiza la presencia de mujeres en la mayoría de las corporaciones de los municipios. Sólo en uno de los 33 de la comarca, hay más mujeres que hombres: Gata de Gorgos. En el resto, el número de hombres es superior o muy superior".

Al quadre de la distribució de concejals per sexe en cada municipi, Gata de Gorgos que apareix amb 5.985 habitants, té sis concejals hòmens (tres del PP, un de Compromís, un del PSOE i un de Podem Gata). Per contra, té set regidores dones (tres de Compromís, dos del PP, 1 de Podem-Gata i 1 del PSOE).

Al següent enllaç, PUNXEU ACÍ, teniu la notícia completa.

FONT: diari digital Marina Plaza, 26-11-2015.
XERRADA A LA BIBLIOTECA I CLOENDA DELS ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

20151127113120-ornamentacio.jpg

La Setmana contra la violència masclista que s’ha celebrat a GATA DE GORGOS amb diversos actes, el més multitudinari va ser la marxa cívica d’alumnes, professors, autoritats i veïns, conclou hui divendres dia 27 amb tres actes a la Biblioteca Pública Municipal.

Aquest matí, s’han desenvolupat lectures sobre el tema amb el taller del Tapis. Aquiesta vesprada, després d’escola, serà l’Hora del Conte. La història de "Arturo i Clementina" posarà l’èmfasi per als més menuts.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

Finalment, a les 20 hores hi haurà una xerrada sobre violències masclistes on estan invitades Pepa Guardiola i Júlia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta. Moderarà la xerrada la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Gata, Pepa Signes.

FONT: Foto i informació Biblioteca / Ajuntament de Gata.GATA, XERRADA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. Ple a la biblioteca

20151128091711-11990637-10156304762635529-5303767814729383109-n-1-.jpg

La biblioteca de Gata es va omplir, no sols de dones sinó també d’hòmens, per a escoltar les veus sempre experimentades de Pepa Guardiola i Júlia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta. La xerrada, que tenia per tema la lluita contra la violència masclista, va estar moderada i conduïda per Pepa Signes, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

Pepa Guardiola va recordar que el govern gater municipal està liderat per dones. A l’alcaldessa Magda Mengual, cal sumar entre els altres sis regidors del govern a quatre dones més: Àngels Soler, Tere Arabí, Pepa Signes i María Elena Rodríguez. Sols són hòmens tres membres del govern: Jaume Monfort, Noel Gadea i Vicent Font.

També ahir recordava al blog i torne a dir-ho, la publicació del diari digital Marina Plaza en el qual destacava a Gata de Gorgos com l’únic poble dels 33 de la Marina Alta que té majoria (set per sis) de dones a la corporació.

L'acte d'ahir vesprada constituïa la cloenda de la setmana contra la violència masclista. Dimecres 25 se celebrava el Dia Internacional. Però cal que tot l'any siguen 25 de novembre i no es quede en paraules, marxes i manifestacions sinó en fets canviants. Cal reivindicar hui en dia al segle XXI més que mai la IGUALTAT i el respecte tant per a hòmens com per a dones.

FONT: Foto, Biblioteca de Gata.GATA, CAP DE SETMANA. ACTES: comerç, futbol, advent, fira solidària

20151128093350-12299381-738570162943192-5428944562815246578-n.jpg

Gata té preparats nombrosos actes el present cap de setmana, entre els que destaque el II Premi Empresaris de Gata, de hui dissabte, i la Fira solidària de demà diumenge.

Ací teniu detallats els actes, per si es voleu apropar a algun d’ells:

HUI DISSABTE 28: 

MATINAL I VESPRADA DE FUTBOL: Les categories inferiors del GORGOS C.F., juguen els seus partits. El cadet es desplatza. A les 11 matí: At. Callosa-GORGOS C.F. (el Gorgos és vuité). Els juvenils jugaran a la vesprada. 16 hores al camp municipal "Les Costeres": GORGOS C.F.-La Nucía A. (El Gorgos és colíder).

FUTBOL, primer equip: El primer equip del  GORGOS, (2na Regional, grup XIII) - juga front al SP C.F. Plaza de Argel A a les 18 hores a casa, al camp municipal "Les Costeres". (el Gorgos és nové).

ACTE IMPORTANT, MÓN EMPRESARIAL LOCAL, GATA:

18 h.: II PREMI EMPRESARIS GATA. Edifici Polivalent. La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final, on un jurat especialitzat valorarà els projectes i donarà a conèixer l’empresa guanyadora. Es donarà un sol premi al millor projecte presentat.  A més a més, cada participant serà valorat per un jurat especialitzat però també es tindrà en compte la valoració del públic present en l’acte.

DEMÀ DIUMENGE, 29:

ESGLÉSIA PARROQUIAL: 1er diumenge de l’Advent. Comença a preparar-se els Nadals.

FIRA SOLIDÀRIA: Gata de Gorgos acull, el proper diumenge 29 de novembre de matí, a la Plaça de l’Església, una Fira d’entitats solidàries i amigues, que pot considerar-se comarcal. És una bona ocasió per a visitar-la, conéixer-los i col·laborar amb ells. Estaran allí de 10 a 14 hores. La fira ha estat organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferiran productes propis.PARRÒQUIA GATA: COMENÇA EL TEMPS DE L'ADVENT I EN UNA SETMANA L'ANY DE LA MISERICÒRDIA

20151129191524-img-20151129-094936.jpg

La parròquia de Gata de Gorgos ha començat aquest cap de setmana el primer diumenge de l’Advent, amb l’encesa del primer dels quatre ciris de la Corona de l’Advent, una corona especial i amb molts significats que ha dissenyat el veí gater Vicente Signes "Vicente Capot". Els següents diumenges, dies 6, 13 i 20 -dia també d’eleccions generals- s’encentran els altres ciris.

Aquest temps d’espera, d’advent, tindrà una data significativa. El dia de la Puríssima el Papa Francisco obrirà l’Any de la Misericòrdia. Per eixe motiu, la parròquia ha preparat unes xarrades sobre "El rostro misericordioso de Dios", que estaran a càrrec del professor Don Ricardo Lázaro Barceló. Començaran este dijous dia 3 de desembre, amb la Introducció i tractant: Un any per a la Misericòrdia i la Bula de la Misericòrdia. L’horari de les xarrades, de 20,30 a 22 hores en el Centre Parroquial.

Les mateixes continuaran 17 de desembre, amb el tema "El rostro misericordioso de Dios en el Antiguo Testamento". Les altres dos xerrades seran a febrer. El dia 11 serà "El rostro de Dios en el Nuevo Testamento" i el dia 25 "El rostro misericordioso de Dios en la vida de la Iglesia". Per a la informació complementària el preu és de 20 euros i les inscripcions tindran que fer-se al despatx parroquial.

FONT: Parròquia de Gata.LA PLAÇA VELLA DE GATA S'HA TORNAT HUI MÉS SOLIDÀRIA QUE MAI: Fira comarcal d'associacions i tallers de discapacitats

20151129200214-img-20151129-113315.jpg

(PODEU VISIONAR L’ÀLBUM DE FOTOS, PUNXEU ACÍ)

Les paraetes donaven vida i rebombori a la Plaça Vella de Gata este matí. No era un diumenge qualsevol. Estaven a tota la zona peatonal de la plaça les associacions i entitats que porten a cap la bonica tasca d’ajuda al discapacitat ja siga físic o mental. Una fira comarcal on no ha faltat el menjar dolcet, els xurros, les cosetes que els protagonistes mateixa fan i també han estat present les danses.

La fira comarcal d’entitats solidàries i amigues s’ha celebrat enguany a Gata diumenge 29 de novembre, el més pròxim al dia 3 de desembre, que se celebra en tot el món el Dia Mundial de Persones amb Discapacitat. De 10 a 14 hores han estat les paraetes muntades. Davant l’església, rodant la font, davant de totes les cases, la plaça estava bonica i amb molta gent.

Al voltant de les 12,30 hores, la Colla de dolçaines i tabals "Montgó" ha posat la música al Grup de Danses "La Llata". Els protagonistes de la fira i els que s’ha aplegat a ella han gaudit de l’espectacle.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

La fira estava organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferien productes propis. Han estat: el Tapis de Gata, els Tapis de Xàbia i Dénia, Amadem, Ludai, Obrint Camí, el col·legi Raquel Payá de Dénia, Cerebrum, Adima, Carena i l’Associació de Diabètics de Gata.

FOTOS: Cronista de Gata.

  Foto de La Colla del Montgo.
  Foto de La Colla del Montgo.
  Foto de La Colla del Montgo.

FOTOS: La Colla del Montgó.EL PRIMER EQUIP DEL GORGOS I EL JUVENIL GUANYEN ELS SEUS PARTITS

20151129203012-amateursgorgos.jpg

El juvenil segueix dalt de tot, compartint el liderat. Els cadets i infantils perden el seu partit

Ahir es va disputar l'encontre del GORGOS JUVENIL front al CF La Nucía A. El resultat va ser favorable al Gorgos per 2 a 1. Va començar marcant a la primera part La Nucía i els gols de Raúl i Iván quasi a les acaballes del partit van girar el marcador i van donar la victòria al colíder. Ara està de líder en solitari amb 11 jornades disputades (10 victòries i una derrota, cap empat). El Ciudad de Benidorm té un partit menys i tres punts menys.

A hores d'ara no es coneix el resultat del partit que disputaven el Pego A i el Ciudad de Benidorm B ni coneixem si s'ha jugat, donat el tràgic desenllaç d'un jugador del Ciudad de Benidorm arribant a la meta de la Mitja Marató de Benidorm, que ha mort sense poder fer res les assistències mèdiques i a l'hospital.

Pel que fa al primer equip del GORGOS, que jugava ahir dissabte a les 18 hores, va guanyar i per golejada al S.C.F. Plaza de Argel A, per 5 a 1, amb un hat-trick de José Caselles. Els altres dos gols els van marcar John i Samuel. Continua en solitari al lloc nové de la taula de classificació del grup XIII de Segona Regional.

Per la seua part, els cadets i els infantils van pedre els seus partits. L'equip CADET jugava a Callosa i va perdre per 3 a 1. Està al lloc seté. L'equip INFANTIL al mateix poble va perdre també per 4 a 1 i és nové.

FONT: FFCV. / Foto: Helena HP.EL CORREDOR GATER JUANVI SOLER TORRES PARTICIPA EN LA MITJA MARATÓ DE BENIDORM

20151129210216-logoclubatletisme.jpg

En la cursa, ha mort un corredor de Benidorm al creuar la meta

Vicent Mulet Diego, onzé a la III Cursa de Fontilles

El corredor del CLUB ATLETISME GATA JUAN VICENTE SOLER TORRES ha participat este matí a la Mitja Marató de Benidorm 2015, que s’ha disputat a la ciutat turística amb un recorregut de poc més de 21 kilòmetres. Soler ha arribat a meta en el lloc 372 fent un temps de 1 hora, 40 minuts i 32 segons.

Cal ressenyar, malauradament, que a la cursa i en el moment de creuar la meta el corredor benidormí Daniel Juárez, que era jugar d’un equip de futbol del Ciudad de Benidorm, s’ha desvanescut i ha caigut a terra agenollat. En un primer moment ha sigut reanimat i portat a l’hospital on ha mort potser d’un paro cardíac. D.E.P. el corredor Juárez.

L’organització de la carrera ha donat un comunicat en el qual deia: "Nos gustaría daros mejores noticias pero os comunicamos el.fallecimiento de un atleta en meta de la.32 Mediomaraton de benidorm. Se ha guardado 2 minutos de silencio y se han entregado los premios fuera de podium y sin aplausos. Desde la organización nuestro más sentido pésame a los familiares y amigos."

Per altra banda, també del Club Atletisme Gata, el gater VICENT MULET DIEGO ha quedat al lloc 11 de la III Cursa de Fontilles, que s'ha celebrat hui diumenge. Mulet ha fet un temps de 29 minuts i 4 segons.

FONT: Mitja Marató de Benidorm / somesport.GATA: S'OBRI OFICINA PER ATENDRE LA XARXA LLIBRES DE TEXT

20151130101017-plallibres.jpg

Des de demà, dia 1 de desembre, fins al 15 de gener

L’Ajuntament de Gata posarà a disposició de les famílies una oficina d’atenció per a tramitar l’ajuda del programa Xarxa Llibres de gratuïtat dels llibres de text i creació d’un banc de llibres per a l’alumnat de primària, ESO i FP bàsica. Aquest servei comptarà amb la col·laboració de l’Ampa de  l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa i del CEIP Santíssim Crist disposa així com de la Biblioteca Pública.

La sol·licitud telemàtica de l’ajuda es podrà tramitar a la pàgina web http://www.ceice.gva.es/xarxallibres, de l’1 de desembre al 15 de gener. Per a les persones que no disposen dels mitjans tècnics per a realitzar-la a través d’Internet, l’oficina d’atenció estarà oberta de l’1 al 18 de desembre en horari de 9:30 a 11:30 en l’Ajuntament de Gata i en la Biblioteca Pública. A la sol·licitud cal adjuntar la factura detallada amb el llistat nominal dels productes adquirits.

L’ajuda, que podrà arribar fins a 200 euros, es concedirà en dos fases, 100 euros en la primera fase per a l’alumnat que ho sol·licite i es comprometa a aportar els llibres. En una segona fase, fins a 100€ més quan finalitze el curs i es tornen els llibres en bon estat

Les famílies hauran d’emplenar una sol·licitud per cada alumne i hauran de fer constar les dades bancàries (IBAN), el  número d’identificació de l’alumne (NIA) que proporciona el centre i el codi de centre. En el cas del centres de Gata, el CEIP Santíssim Crist disposa del codi 03005859 i l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa del codi 03015087.

Una vegada tramitada la sol·licitud s’haurà de presentar, juntament amb la factura de compra, al registre d’entrada de l’Ajuntament.

Les gestions s’hauran de realitzar en la població que estan empadronats els alumnes independentment d’on estiguen escolaritzats.

Foto de Ampa Gata SC.

El tema ha interessat a la premsa i així LAS PROVINCIAS publicava dissabte l’article amb el títol: "Gata y Calp habilitan puntos de atención para Xarxallibres". Si voleu llegir l’article, punxeu ací.

A la imatge de portada, l’esquema del Pla del Consell per a la gratuïtat dels llibres de text. Baix, dades més concretes de l'Oficina de Gata.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata. / LAS PROVINCIAS, dissabte 28-11-2015.LA GELATERIA ARTESANA CA EL TRAMUSSER GUANYA EL II PREMI EMPRESARIS DE GATA

20151130112355-compopremiempresaris15.jpg

(PODEU MIRAR L'ÀLBUM DE L'AJUNTAMENT DE GATA. PUNXEU ACÍ)

Els 8 finalistes van rebre un diploma acreditatiu

La gelateria artesana Ca El Tramusser ha guanyat el II Premi Empresari de Gata 2015 convocat per la regidoria de Desenvolupament local de l’Ajuntament de Gata.

El premi es va lliurar el dissabte 28 de novembre en un acte que es va celebrar a l’Edifici Polivalent. En la primera part de l’acte els finalistes van presentar el seu projecte que va ser valorat per un jurat format per l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler; la Gerent de Creama, Rosario Donderis Sala ; Verónica Mulet Molina,  Representant de l’associació Comerç de Gata; Aina Ivars Tauste de JOVEMPA Marina Alta; i Antonio Signes Grimalt, de l’empresa Hersig, representant el teixit empresarial del municipi.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

A més, els aspirants van participar, la passada setmana en diferents sessions de formació i assessorament per elaborar la seua planificació i preparar la presentació en públic.

Tant l’organització com els participants van coincidir que va ser una experiència molt positiva que demostra el gran potencial de les empreses locals.

La dotació del premi és un distintiu per a l’empresa, una campanya de promoció comarcal anual i un estand gratuït a Fira Gata al Carrer.

L’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, i la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler van lliurar un diploma participació als 8 finalistes :Ca la Tramussera, Exclusive & Drinks, L’Escoleta, Mas Arabí Servicios Integrales, Obres Iglesias, Diego i Agulles,Óptica i dietètica Signes i Sombreros Siver.

En breu, faré un repàs històric per aquesta tenda, amb fotografies dels fundadors. Aquest lloc tan singular de Gata, conegut no sols pels veïns sinó per moltíssima gent, és un punt de referència per a que a l’estiu es peguen una volteta pel centre del poble...i, a la postre per Ca El Tramusser a refrescar. Enhorabona a l’empresa premiada i als set finalistes restants.

FONT: Fotos i text, Ajuntament de Gata.DIVERSOS GATERS PARTICIPEN AL DESAFIU LURBEL AITANA 2015 A FINESTRAT

20151130130647-peppaleres.jpg

Són carreres de muntanya de diferents kilometratges

Pep Signes Fornés (Paleres) fa onzé de la general a la carrera de 120 kilòmetres

Dissabte 28 de novembre diversos gaters amants de les carreres i la muntanya van participar al DESAFIO LURBEL AITANA 2015, celebrat a Finestrat, eixint des de la Plaça Europa i que estava organitzada per Lurbel.

El desafiu consta de tres carreres, una de 120 kilòmetres; l’altra de 80 kilòmetres i l’altra una marató de 40 kilòmetres

A la de 120 kilòmetres van participar tres corredors gaters: PEP SIGNES FORNÉS (Paleres), que va quedar al lloc 11 de la general amb un temps de 18 hores, 29 minuts i 32 segons, del Club de Muntanya UMMA; el corredor FERNANDO ARABÍ ARABÍ, que va quedar 46, primer de la seua categoria Master Masculí, amb un temps de 21 hores, 44 minuts i 7 segons. Del GEG va participar FRANCISCO PEDRO PEDRÓS, que va entrar 4rt, 18 de la categoria de veterans, amb un temps de 21 hores, 44 minuts i 7 segons.

A la prova de 80 kilòmetres va participar i quedar amb un bon lloc (el 50) JUAN MANUEL CASTILLO CERVERA, que corre pel C.M.A. La Faixa de Jesús Pobre. Va fer un temps de 13 hores, 31 minuts i 52 segons.

En la marató de 40 kilòmetres van participar també diversos gaters. FRANCISCO JAVIER FERMÍN SOLER va quedar en la posició 258 entrant a meta amb un temps de 7 hores, 36 minuts i 55 segons. Del GEG va córrer VICENTE TORRES LEYDA que va quedar en la posició 259, amb un temps de 7 hores, 36 minuts i 55 segons. Del mateix club, JAUME SALVÁ TORRES va entrar el 260 amb un temps de 7 hores, 36 minuts i 55 segons i JORDI NOGUERA CASELLES entrà en la posició 261 amb un temps de 7 hores, 36 minuts i 55 minuts.

 

  Foto de Sil Leyda.

A les fotografies. Portada: el "crack" gater Pep Signes Fornés (Paleres) en plena carrera, sempre animat per Celeste. Dins, quatre participants gaters de la marató. 

FONT: Informació facilitada per Sílvia Leyda / Foto del facebook de Pep Signes (Paleres) i Silvia Leyda.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris