Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2015.

CALENDARI GATER DE MAIG: mes d’eleccions, música, esport i comunions

20150501133811-cartellpalau.jpg

Cal destacar l’actuació de la banda Unió Musical de Gata al Palau de la Música de València el dia 17 i les eleccions municipals i autonòmiques el dia 24

El mes de maig ve molt apretat d’activitats, d’actes religiosos i culturals, però destaca sobre tot el procés electoral que culminarà amb el dia de les eleccions, el 24, diumenge. Com sempre, vaig posant els actes. Si els usuaris del blog tenen a bé recordar alguna que altra cita que no estiga, de moment, poden posar-la ells mateix, bé per mig del facebook, bé fent un comentari a l’article del blog.

DIA 1, divendres: FESTA DEL TREBALL. Hui mateix. Campanya Preelectoral: a les 9,30 hores al Cine La Paz, presentació de la candidatura del Partit Popular que en capçala l’actual alcaldessa Maite Signes Caselles. Assistirà el president del partit a Alacant, el teuladí José Císcar.

També hui dia 1: Sopar pro-festes organitzat per la Comissió de Festes la Font del Riu. Bar: el 10.

Dies 1 i 2: El Club de Muntanya U.M.M.A. recorre 150 kilòmetres per les muntanyes de la Marina Alta, des del Penyal d’Ifach a la platja del Tangó a Xàbia.

Hui també, prolegòmens de la Marató. A les 19 hores, xerrada tècnica preparatòria per a la Marató.

DIA 2, dissabte: Pel matí des de les 8: X MARATÓ DE MUNTANYA, Memorial "Javier Mulet "Mico". Eixida i arribada a Gata. Total: 42 kilòmetres. Sentit circular. Temps estimat per arribar: 10 hores.

Per la nit, sopar de la tria de les parelles dels quintos i quintes majors. Organitza: la Comissió de Festes 2015. Salons Canor, Teulada.

DIA 3, diumenge: Celebració pel Cor Parroquial infantil del Dia de la Verge. Actuació amb la cançó en la que van participar al XXXVII Festival Vocacional de Moncada. Després, dinar de germanor amb xiquets/xiquetes i pares/mares, al Centre Parroquial.

També eixe dia és el DIA DE LA MARE. Felicitarem totes les mares.

També eixe dia, Audició. Casal de la Música.

DIA 7, dijous: Donació de sang corresponent al mes de maig. Saló d’actes del Centre Social, 17-20,45 hores.

DIA 8, divendres: Comença la campanya electoral oficialment.

També eixe dia: Presentació llista electoral del Partit Socialista de Gata. 20 hores. Cine La Paz.

DIA 9, dissabte: 20,30 hores. Església parroquial, Concert de l’OMA (Orquestra de la Marina Alta).

Eixe dia també: mols gaters que corren participaran a la XVIII Cursa Popular de Jesús Pobre, setena de les proves del Circuit a Peu de la Marina Alta.

Eixe dia també: Concert organitzat per Compromís per Gata de Gorgos (Campanya electoral), Andreu Valor. Placeta de Sant Antoni, Gata. 21 hores.

DIA 10, diumenge: Competició comarcal de Gimnàstica Rítmica, Pavelló Poliesportiu. Les Sorts. 10 hores.

També eixe dia: Concert de Primavera. Actuació de la banda infantil, Casal de la Música. 12 hores.

Al llarg de tot el dia: X TROBADA DEL CAVALL. Antic camp de futbol de "Les Sorts". Organitza: Penya Cavallista de Gata. Col·labora: Comissió de Festes 2015. Hi haurà demostracions de doma i "enganche".

DIA 14, dijous: Últim dia per a sol·licitar el vot per correu.

DIA 15, divendres: Inauguració exposició pòstuma de Gertru Froilán. 20 hores. Sala d’exposicions, Casal de la Música. 

DIA 17, diumenge: L’Ascensió. La Banda Unió Musical de Gata actuarà a les 11,30 hores al Palau de la Música de València.

DIA 22, divendres: Final de la campanya electoral.

DIA 23, dissabte: Jornada de reflexió, dia abans de les eleccions.

DIA 24, diumenge: Pentecostés. DIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2015. Col·legis electorals a les escoles velles i noves. Obertes de 9 a 20 hores. A les municipals es voten a quatre candidatures.

També eixe dia, a la parròquia primer diumenge de les PRIMERES COMUNIONS. Missa solemne a les 12,30 hores.

DIA 27, dimecres: Escrutini oficial dels resultats electorals.

DIA 29, divendres: Biblioteca Pública Municipal. Presentació del llibre "Tot el que tinc per ballar amb tu" de Elvira Cambrils.

DIA 31, diumenge: La Santíssima Trinitat. A la parròquia, segon diumenge de PRIMERES COMUNIONS. Missa solemne a les 12,30 hores.JA ESTÀ EN MARXA LA SUPERCARRERA DE LA UMMA (Calp-Xàbia, 150 km.)

20150501150241-umma3.jpg

Una carrera, per a Súper Homes, 150 kilòmetres, coronant les muntanyes de la Marina alta,, un súper repte, que pocs s'atrevixen a començar. Així ho expresava Imma Gil Gil al seu àlbum de fotos del facebook. Es tracta de la prova que organitza hui i demà el Club de Muntanya U.M.M.A. i que començà a la mitja nit a Calp i que acabarà demà dia 2 a les 19 hores a Xàbia.

Ací teniu una primera imatge. Anirem seguint-la. Asentat podeu veure a Pep Signes "Paleres" i agatxat a altre gater Vicent Mulet. Estaven fa unes tres hores dalt del Carrascar de Parcent. Endavant i a per el repte.

FONT: Foto, UMMA.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.752, la corresponent al dia 2/2/2015-

20150501171106-gata71colorb.jpg

Per fi, tornem a reprendre -hui dia 1 de maig- la sèrie de Fotografies Antigues de Gata, en el record. Anirem acurtant poquet a poquet fins arribar al dia. La fotografia corresponent al dia 2 de febrer és una postal a tot color de Gata en 1971. En primer terme, vegeu les escoles -com estava el pavelló més antic, però encara no estaven construits els nous-.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.753, la del dia 3/2/2015-

20150501155348-ramon1-2-.jpg

Coneixeu a este xicon. José Ramón Monfort equipat per a jugar al futbol. Eren a finals dels anys 60. Jovenet si que era. La foto me la va facilitar Pepe Pedro "Betot" estes pasqües.VIATGE PARROQUIAL AL LLAC D'ANNA, A NAVALÓN I A PALMA DE GANDIA

20150501162850-grupanna.jpg

Hui, dia primer de maig i festiu, unes 50 persones de la parròquia estan participant en un viatge per l’interior de la província de València. Primer han visitat el llac d’Anna; després visitaran una comunitat de "Hermanitos del Cordero" a Navalón i finalment, a Palma de Gandía, la casa dels germans Franciscans.

Ací teniu al grup, fotografiant-se davant el llac.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.754, la del dia 4/2/2015

20150501165154-canya1b.jpg

La foto és de les que diguem potents. Una foto antiga presa on precisament ara Vicent Signes "Canya" en fa cada divendres com hui una i la puja al facebook. En aquell temps no hi havia eixa xarxa social ni s'ensomniava. Si heu estat a la seua perruqueria hi haureu vist que aquesta foto està emmarca i està al costat de la porta. Xiques i xic de passeig al carrer de la Morca, als quatre cantons de Ca Martí (apareix el bar darrere d'ells). La barberia del uelo de Vicent seria la sombra que podeu veure a l'àngul inferior dret. Entre les xiques reconec a Teresa "de Bernat" -si mireu la foto la primera per la dreta-. El xic és Francisco Borrell.

FONT: Foto propietat de Vicent Signes "Canya".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.755, la del dia 5/2/2015-

20150501170817-personalitatsanys60.jpg

Vaig recuperant fotografies. Aquesta és de la col·lecció que té i puja al facebook l’amic Paco Moncho. Personalitats de Gata dels anys 60. Comenta Moncho, al respecte de la foto que és propietat de Anita Mulet: "Hui vos pose una foto de finals dels 50 o principis dels 60. Crec que es el "HOGAR DEL CAMARADA", bar que estava baix de casa Pepe "Catxo", al carrer Gómez Ferrer, cantonada amb carrer Pare Mulet".

Es veu clar que el primer per l’esquerra -mirant la foto- és Juan Bautista Pons Leyda (l’estanquer). Després asomava el cap Pedro Pineda, que treballava a l’ajuntament. Per darrere mira a la càmera Don Julián Monfort, que fou metge i alcalde. Del fons fins la xica que servix no es reconeixen bé. La xica comentaven que era Rosita, la perruquera del carrer Xaló.

Seguint pel costat dret, sempre mirant la foto, està Ernesto Monfort, el dentista. A continuació cap avant, Paco "Tender". Després, el que també sigué alcalde Vicente Mulet "paresant". A continuació Pedro Frasés. Després està el banquer pare de Mateo; el segon que portava boina estava per reconéixer bé i també el primer.

Comenta Daniel Signes Pedrós: "Crec que el home de boina es el meu huelo que esta al costat del pare de mateo.Si no mos anganyem mamare i mon tio creuen que es ell. gracies. Vicente Pedrós (Parra)".

FONT: Foto propietat de Anita Mulet Marcos, aportada i pujada al facebook per Paco Moncho.VÍDEO DE L'ACTUACIÓ DE LLUÍS EL SIFONER A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20150502194914-lluissifonerpenyabgata.jpg

La Penya Barcelonista de Gata va publicara youtube.com ahir mateix el vídeo que dura 20 minuts i 11 segons de l'acte cultural que es va celebrar el passat dia 24 d'abril, divendres. Amb motiu de la presentació de l'últim disc del cantant valencià de Pedreguer Lluis "El Sifoner", ell va estar combinant cançons amb la xerrada. Al vídeo es resumixen les dos hores de conferència i cançons en 20 minuts. El final va ser apoteòsic!. Com sempre, la gravació i arreglaments són de Paco Moncho.

Ací teniu l'enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=6BjQBusCBn0&feature=share.

A la imatge, una captura d'un moment de l'actuació de Lluís el Sifoner a la Penya Barcelonista de Gata.

FONT: Penya Barclonista de Gata.PABLO RAMÍREZ GUANYA LA X MARATÓ PER MUNTANYA, DE 43 KILÒMETRES, GATA-GATA

20150502200850-marato5.jpg

L’atleta PABLO RAMÍREZ MULET del club esport Colau s’ha adjudicat la X Marató per Muntanya de la Marina Alta, que ha organitzat el Grup Espeleològic, amb la col·laboració de la Federació de Muntanya de la C.V., l’ajuntament de Gata, la Comissió de Festes 2015 que ha muntat el baret al pati del col·legi, Protecció Civil i Policia Local. Ramírez ha fet la carrera de 43 kilòmetres en un temps de 3 hores, 51 minuts i 40 segons.

El primer gater del Grup Espeleòlogic Gatense ha arribat el nové. ha sigut JOHEN FAHLEN, veterà, que ha fet un temps de 4 hores, 43 minuts. Dos gaters del C.A. la Faixa de Jesús Pobre, JOSÉ MANUEL SIGNES CASELLES i JUAN MANUEL CASTILLO CERVERA han arribat als llocs 18 i 19. Un altre gater, JOSEP MULET PEDRO arribava al lloc 22. Per la seua part, XAVI TORRES OLIVER del G.E.G. feia el lloc 27.

Al lloc 54 arribava RAFA MARTÍNEZ SERRIÓ del G.E.G. Al lloc 57 ho feia FRAN MONFORT OLIVER.

De dones, ANTONIA SALVÁ MULET ha sigut cinquena de veteranes, arribant a meta al lloc 102.

En total, han participat uns 135 corredors. El calor i el fort sol ha predominat en tot el recorregut.

A la imatge, els corredors iniciant la carrera, a la baixada de la Costera del Grup Escolar de Gata. Eren les 8 del matí.ELS QUATRE PARTITS DE GATA ENFILEN LA RECTA CAP A LA CAMPANYA ELECTORAL

20150502204055-4llistes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA PUNXANT ACÍ)

A sis dies del començament de la campanya electoral per a les eleccions municipals i autonòmiques, tres dels quatre partits (Compromís per Gata, Junts per Gata i Partit Popular) ja han presentat als gaters la seua llista i el quart (Partit Socialista) ho farà el mateix dia que comença la campanya, divendres dia 8.

A la composició fotogràfica els vegeu tots junts. Per ordre alfabètic vegeu dalt a l'esquerra la llista de Compromís per Gata. El lloc elegit per a la instantània és el Parc del Raval. Baix a l'esquerra teniu al nou grup de Junts per Gata, que estan fotografiats a l'entrada del Parc de la Font del Riu. Dalt a la dreta teniu al Partit Popular, que van elegir l'antic camp de tir i de fons el Montgó per a fer-se la foto. Finalment, el Partit Socialista, baix a la dreta, estan fotografiats prop de la passarel·la de les Coves Roges.

Com cada convocatòria d'eleccions des del blog del CRONISTA DE GATA tindrem la finestra oberta a les enquestes. Els dies de la campanya electoral, 8 al 22 de maig, pel blog o pel facebook podreu donar les vostres opinions de com serà el ventall d'escons dins del municipi de Gata, tenint en compte que són tretze els regidors que conformen el consistori a Gata.

FONT: Fotos dels grups polítics que es presenten a les eleccions municipals 2015.HUI DIA 3 ÉS EL DIA DE LA MARE I DE LA SANTA CREU

20150503114252-maredeumaig.jpg

A totes les mares del món, moltes felicitats, però no per hui sinó per tots els dies

Antigament, hui es beneïen els termes: és la festa de la Santa Creu

A Xàbia, hui és la pujada del Natzaré

Hui es celebra el DIA DE LA MARE. Encara que és una fita comercial i interessada, també és una senyal de respecte i admiració. A totes les mares de GATA i del món MOLTES FELICITATS, especialment a mare Anita que la recorde tots els dies, encara que en do setmanes farà sis anys que ens deixà, i a la mare dels meus fills Pepa. Però no per hui eixes felicitacions sinó per tots els dies.

Precisament, encetant el mes de maig, la parròquia de sant Miquel Arcàngel celebra amb el Cor Parroquial que porta per nom "Dama Azul" per la Mare de Déu, celebra una missa especial, amb júniors i de catequesis. La Immaculada Concepció presideix l’altar major.

Hui, dia 3 de maig, també és la festa de la Santa Creu. Gata no té massa creus externes, exceptuant les lògiques de dins de l’església parroquial i l’ermita. Després de la guerra es va col·locar una creu de pedra tosca a l’encreuament entre la carretera de Xàbia i la carretera nacional. Allí acudia cada any el rector de la parròquia a beneir el terme tal dia com hui, fins que aquell costum va desaparèixer.

Una altra creu va presidir la muntanya de les Alcolaes o de l’antic Tir de Colom. Era de grans dimensions i visible des de tots els punts del poble. Amb motiu de la Santa Missió dels Pares Franciscans que arribà al poble l’any 1963 la van pujar els joves gaters muntanya amunt fins les mateixes roques. Un temporal la va tirar a terra i ja mai més es va recuperar aquell símbol.

A la façana de l’església parroquial hi ha una creu de marbre adossada a la mateixa, on abans es llegia "Caidos por la Patria" i es va substituir per una llegenda més lògica i més neutral "Als gaters morts en guerres". Serveix de record per a tots.

Finalment, recordem que hui és festa major a la veïna població de Xàbia, les festes de les Creus arriben al dia clau, la pujada del Natzaré a la seua ermita. Es visiten al llarg de la setmana i hui les creus que s’han el·laborat per davant de façanes pels carrers de Xàbia.

ACTES PER A HUI, DIUMENGE 3 DE MAIG

Al Casal de la Música, a les 11,30 hores, ha començat l'Audició de saxos, dins de la programació de l'Escola Municipal de Música.

Hui, a les 12,30 hores, missa especial del Dia de la Mare. El Cor parroquial interpretarà la cançó "Síguemé, siguemé", amb la que va participar en el Festival Vocacional a Moncada fa catorze dies.ANIT, SORTEIG DE PARELLES DELS QUINTOS MAJORS PER A LES FESTES 2015 DE GATA

20150503181145-xicsixiquesparellesfestes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Anit davant dels salons Canor de Teulada, la Comissió de Festes 2015 va organitzar una gran posada en escena per a compondre les parelles que formaran els festers de 2015, quintos i quintes majors de 18 anys. Després de l’acte, que va resultar la posta de llarg per a molts dels jóvens, va arribar el sopar de parelles.

Ací els teniu a tots i totes ben mudats. Ja estan sortejats i triats. Sols una terna formada per dos cosines i un cosí. La resta a parelles.

FONT: Foto àlbum de la Comissió de Festes 2015.LA FORTA CALOR I RAMÍREZ, PROTAGONISTES DE LA X MARATÓ DE MUNTANYA MARINA ALTA, GATA-GATA

20150503205838-pablo.jpg

La revista digital esportiva "Aventura Sense Límits" publicava ahir un article dedicat a la X Marató per Muntanya Marina Alta 2015, Memorial Javier Mulet "Mico", Gata-Gata, de poc més de 43 kilòmetres. Sens dubte, la forta calor i la victòria de l'atleta pedreguer que avançava ahir, Pablo Ramírez Mulet, van ser les notes dominants.

L'article titulava: "Pablo Ramírez reina en la calor de la Marina". Victòria a la X Marató de la Marina marcada per la forta calor".

Si voleu llegir tot l'article, punxeu ací.

A la fotografia, Pablo entrant a meta al que va acompanyar el seu fill, amb el temps marcat que es pot veure a l'esquerra de la imatge. 

FONT: Foto Ana María Mulet.EL COR PARROQUIAL DE GATA "DAMA DE AZUL" CELEBRA LA SEUA FESTA

20150503213559-dscf6671-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

(PER A VEURE EL VÍDEO GRAVAT DE LA INTERPRETACIÓ, PUNXEU ACÍ)

Interpreta a la missa major la cançó participant en el Festival Vocacional a Moncada

Hui dia 3 de maig, primer diumenge i dia de la Mare, el Cor Parroquial de l’església Sant Miquel Arcàngel, que porta per títol "Dama de azul" en homenatge a la Mare de Déu, ha celebrat la seua festa. Tots els seus components vestits de blau amb cantat a la missa solemne de 12,30, en la que també han participat els xiquets i xiquetes que es preparen per a la Primera Comunió i els Júniors.

Cal ressenyar que el cor infantil parroquial està dirigit per Noelia, acompanyada a les guitarres per Laura, Elena i Marc, i a la caixa Vicent.

El Cor Parroquial ha interpretat al final de la missa la cançó "Sígueme, sígueme", la mateixa amb la que va participar fa dues setmanes al 37 Festival Vocacional de la Cançó al Seminari Major de Moncada (València), junt a altres cors parroquials de distintes poblacions de la diòcesis. Acabada la interpretació, tots els assistents a la missa, que omplien el temple i que han seguit la cançó inclús amb palmes, han aplaudit i molt als joves cantors.

Després, al pati del centre parroquial, xiquetes i xiquets del cor acompanyats pels seus pares/mares i el senyor rector Don Francisco, han gaudit d’un dinar de germanor i jocs populars.

FONT: Foto Vero Vives.
FOTO-DENÚNCIA (Gata): QUÈ TROBEU? QUIN INCIVISME I POC TRELLAT !!

20150503221636-contenidorsicadira.jpg

Els continedors de tot tipus estan per a tirar les coses dins i no per a posar una cadireta dalt d’ells. Al voltant dels contenidors també hi ha veïns que els agrada tirar-ho tot per terra. La persona que ha fet això que reflexa la foto i que es podia veure aquest matí prop del pont urbà de les Alcolaes ha mostrat incivisme i poc trellat. Algunes persones hauran pensat: "Tu, mira, què trobes?". Es pensava l'autor que de sentat a la cadireta veuria millor les obres de la plaça?. Pareix graciós però és denunciable. Massa coses hi ha roïnes, per a també convertir el contenidor en un lloc per a posar la cadireta. Feia falta això?.LA DONACIÓ DE SANG CANVIA AL 14 DE MAIG A GATA

20150504105549-donacio.jpg

Des del Servici de Promoció d'Hemodonació del Centre de Transfusió d'Alacant, s'ha comunicat als responsables de les donacions de sang a Gata que la pròxima cita no serà aquest dijous 7, com sempre passa, sinó que es canvia el dia de la donació de sang, que serà el dia 14 de maig al lloc de sempre, el Centre Social, en horari de 17,30 a 20,30 hores.

Cal tornar a incidir que donar sang és donar possibilitat de salvar vides als demés. Si pots i tens temps acudix a donar sang.DIVENDRES DIA 8 COMENÇA LA CAMPANYA ELECTORAL (Municipals i autonòmiques 2015), PRESENTACIÓ DELS SOCIALISTES A GATA

20150505102210-socialistes.jpg

La campanya electoral comença a les 00,00 del dia 8, divendres

A les 20 hores del divendres presentarà la seua llista el PSOE de Gata

Dissabte, concert d’Andreu Valor: organitza Compromís per Gata

La setmana ve carregada d’activitats relacionades amb la política municipal i autonòmica, més local lògicament. El divendres dia 8 a les 00,00 començarà la campanya electoral, la tradicional pegada de cartells. Si a eixa hora eixim als carrers de Gata, els candidats i gent dels partits estaran a la Plaça Nova pegant els cartells, a les vies principals posant les pancartes. Començarà la campanya de 15 dies que acabarà a les 00,00 del dia 23, dia de reflexió.

Precisament, el primer dia presentarà la seua llista el partit que queda a Gata per presentar-se, el Partit Socialista que encapçala VICENT FONT LEYDA.

Serà al cine La Paz, com ja ho va fer el Partit Popular l’altres divendres. A les 20 hores. Vos recorde la llista que acompanya al veterà Font aquestes eleccions:

2. MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE, 3. JUAN PABLO BATALLER ARIAS, 4. ANGELA JANE DICKINSON, 5. EMILIO JOSÉ SIGNES FRASÉS, 6. MARÍA TERESA PEDRO FONT, 7. JOSÉ JUAN MULET SOLER, 8. CONSUELO MULET DIEGO, 9. RICARDO SOLER FERRER, 10. FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET, 11. DANIEL MENGUAL MARÍN, 12. SONIA CASTILLO GONZÁLEZ, 13. SALVADOR PERELLÓ FORNÉS. Suplentes: 1. ANA SALVÁ MULET, 2. JAIME SOLER SALVÁ, 3. JOSÉ GINESTAR DIEGO.

L’activitat política municipal de cara a les eleccions, ja entrats en campanya, continuarà dissabte dia 9. A la Placeta de Sant Antoni el partit COMPROMÍS PER GATA DE GORGOS organitza el concert d’Andreu Valor. Serà a les 21 hores.

Al blog, també començaré a les 00,00 del dia 8, divendres, les enquestes o "porres" com vulgau nomenar-li. Els usuaris del blog, via blog directament via facebook, tiraran a sort o a convenciment molts regidors podrà tindre cada una de les quatre formacions polítiques que es presenten a Gata: COMPROMÍS PER GATA DE GORGOS, JUNTS PER GATA, PARTIT POPULAR i PARTIT SOCIALISTA. 

FONT: Cartell de la presentació dels socialistes de Gata.LA POLICIA LOCAL INFORMARÀ DEL QUE VA PASSAR AHIR, QUAN ES TANQUE L'OPERACIÓ

La Policia Local de Gata de Gorgos ha posat a la seua pàgina del facebook el següent comentari, que traduïsc al valencià:

"El comentari més repetit hui és: "t’has enterat d’allò que va passar ahir?" Molts sou els que ens heu preguntat sobre si és veritat, què va passar, etc. Cert és que ahir es desenvolupà una operació policial a Gata de Gorgos, però de la qual encara no pot comentar-se res. Arribat el moment i tancada l’operació, donarem a conéixer de què anava la cosa. Gràcies a tots i totes".

Així que, de moment, esperem més informació.GATERS A LA PROVA DE PEGO: 6ena del Circuit a Peu Marina Alta 2015

20150505111911-volta-pego15.jpg

El millor gater VICENT MÁS LEYDA, al lloc 28; el millor del club gater FRANCISCO PEDRO MESTRE

El guanyador de la Marató del matí de Gata, PABLO RAMÍREZ MULET, va participar a Pego, fent el lloc 29.

Com cada setmana que hi ha carrera a la comarca, vos pose els resultats més importants dels gaters a eixes proves. Dissabte dia 2 de maig es va celebrar la 33 Volta a Peu de PEGO, la 6ena prova del Circuita a Peu Marina Alta 2015.

De mare gatera i ell xabier, IGNACIO CARDONA TORRES va quedar cinqué amb 35 minuts i 8 segons. Al lloc 28 va arribar VICENT MAS LEYDA.

Impressionant i a destacar va ser la jornada del guanyador de la X Marató de Muntanya Marina Alta, PABLO RAMÍREZ MULET de Pedreguer. Amb 3 hores i 51 minuts la va fer i se’n va anar per la vesprada a Pego i va quedar al lloc 29...una màquina. 

Seguint amb els gaters, ANTONIO FORNÉS PEDRÓS va quedar el 38. El lloc 43 el va ocupar JUANAN MAS LEYDA.

Com sempre, tornem a veure als pòdiums de les categories a gaters i gateres. La segona millor juvenil va tornar a ser MOLLY WOODS. Millor classificada va estar CHRISTINA MALLET que va ser la millor veterana A (232 a la general). El ja mecionat IGNACIO CARDONA TORRES va ser el millor veterà A.

VICENTE LLOPIS CHELI va ser primer veterà D i el gater JAUME MONFORT CASELLES va ser el tercer millor veterà D.

Per clubs, els cinc primers del Club d’Atletisme Gata, van ser FRANCISCO PEDRO MESTRE (170), JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (227), FRANCESC FERRER MULET (231), JOSÉ ESPASA MULET (264) i ANTONIO VICENTE MENGUAL ARABÍ (417).

Finalment, recordar que aquest dissabte dia 9, la prova se celebrarà a Jesús Pobre. Serà la 7a cursa del Circuit a Peu Marina Alta. El Club d’Atletisme La Faixa de Jesús Pobre l’organitzarà, amb la col·laboració de l’ajuntament i Policia Local de Dénia. A partir de les 17 hores, seran les curses dels menuts i a les 19 hores la prova reina. Segueixen les inscripcions obertes.

FONT: somesport / cartell de la prova.SABIEU QUE FA 404 ANYS DE LA REFUNDACIÓ DE GATA, DESPRÉS DE L'EXPULSIÓ DELS MORISCS (Història local)

Ens ho explica Joan Giner Monfort en l’últim article i amb gràfics detallats dels cognoms d’aquell temps, publicat al seu blog "De les Creus al Montgo". L’efemèride dels 400 anys de la refundació de pobladors de Gata ens un fet que no deuríem passar per alt. "400 anys de la refundació de Gata: La Carta pobla de 1611". Amb realitat ja són 404 els que s’acomplixen, però els gaters ens costa fer celebracions. Si que ho va publicar Giner al llibre de festes de 2011, any que feia 400, per recordar el 4t centenari de la signatura de la primera carta pobla de Gata.

Fixeu-se amb alguns dels paràgrafs que escriu: "Tots els pobles celebren aquells fets que han marcat profundament la seua història i que consideren que convé recordar".

Quasi al final diu: "...És a dir, que Gata, tal com la coneixem, naix en aquesta època, no abans, i es va oficialitzar per primera vegada ara fa 400 anys mitjançant la signatura de la carta pobla. El procés de repoblació del segle XVII va portar els avantpassats de la major part dels gaters de hui en dia, que provenien sobretot de pobles veïns i valencians i de Mallorca. Recordem i celebrem que la nostra identitat local va nàixer fa quatre segles..."

FONT: blog "De les Creus al Montgó" de Joan Giner Monfort.SUBVENCIÓ DE 8.294,64 € A GATA PER A SERVEI DE PREVENCIÓ D’INCENDIS I SALVAMENT

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica hui dimarts dia 5 de maig, l’aprovació de la convocatòria de ajudes als ajuntaments de la província d’Alacant amb població inferior a 20.000 habitants per a cobrir les aportacions estatutàries del Consorci Provincial per al Servici de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant, anualitat 2015. L’import total concedit per a tots és de 634.829,97 € a favor dels ajuntaments.

Gata de Gorgos pels habitants que té censats (5.985) tindrà una subvenció de 8.294,64 €, que és el 32,55 per cent de l’aportació que li correspon 25.482,75 €.

FONT: BOP Alacant dia 5-5-2015.

 CAMPANYA PREELECTORAL: Ja està presentada la candidatura de JuGa (Junts per Gata)

20150505220150-juga.jpg

Abans que comence oficialment la campanya electoral (serà a les 00,00 del divendres dia 8) anem a recordar les presentacions dels dos partits que ens faltaven conéixer al blog. La nova formació JuGa (Junts per Gata) ho va fer el dia 30 d'abril al Centre Social. Acabada la presentació, ells mateixa posaven a les xarxes socials:

"Moltes gràcies a totes les persones que ens acompanyaren ahir en la presentació de la candidatura Junts per Gata - JuGa. Cada dia més gent indignada vol un canvi en la forma de fer política. Una política més participativa, on s’escolta la veu del poble, on són les persones les que prenen totes les decisions. Gent normal i decent fent política normal i decent. Ara el poble també juga".

A la fotografia, la llista que es presenta. En el centre, sentat, es troba Jaume Monfort Signes, el candidat a l'acaldia del grup.

 CAMPANYA PREELECTORAL: EL PARTIT POPULAR DE GATA TAMBÉ HA PRESENTAT JA LA SEUA CANDIDATURA

20150505221153-candidatura-presentacio.jpg

Si primer ho va fer COMPROMÍS PER GATA i després JUNTS PER GATA, el tercer grup en presentar la seua candidatura va ser el PARTIT POPULAR DE GATA.

L’acte es va fer al cinema La Paz divendres dia 1 de maig. A més de tots els components de la llista, que encapçala l’actual alcaldessa Maite Signes Caselles, es va comptar amb la presència d’alcaldes i candidats de poblacions veïnes, així com de Pepe Císcar, vicepresident del Consell i President Provincial del Partit Popular. Císcar va dirigir unes emotives paraules a Maite Signes i a tots els seus i va animar a la gent a participar en les eleccions.

Els assistents a l’acte, no sols van conéixer de primera mà a tota la candidatura, sinó també van poder veure el vídeo de presentació on els Populars Gata transmeten qui són, que han fet i que estan disposats a fer per Gata, i és que com ells diuen, estan AL TEU COSTAT.

A l’acte es va poder entreveure el que tenen pensat per a Gata, de la mà d’Alberto Cardona (número 4 de la llista), i la seua trajectòria, explicada per Juan Pedrós (número 2 de la llista), i com no podia ser d’altra manera, Mayte Signes va explicar tot el que s’està fent per Gata i tot el que queda per fer, ja que s’ha de fer de Gata un poble referent.

A la imatge, la llista amb Císcar el dia de la presentació.

FONT: Fotos i text, Nota de premsa del Partit Popular.CAMPANYA PREELECTORAL: JuGa PROPOSA UN DEBAT ENTRE ELS QUATRE CANDIDATS A L'ALCALDIA

20150505222031-alcaldables.jpg

Hem sabut hui per mig del facebook que el nou grup polític JUNTS PER GATA (JuGa) que encapçala Jaume Monfort Signes, vol proposar i així ho ha fet saber a la resta de candidatures municipals la realització d’un debat entre les quatre persones caps de llista on serà el poble qui formularà les preguntes.

Estarien davant del poble el mateix Jaume Monfort Signes (JuGa), Maite Signes Caselles (PP), Magda Mengual Morata (Compromís per Gata) i Vicente Font Leyda (PSOE) que sópn els quatre primers de les llistes.

Comentaven des de "JuGa" que s’ha convocat a representants de les quatre candidatures per a una reunió on tancar els detalls del debat que se celebraria durant la campanya electoral. En els pròxims dies ells mateixa seguiran informant si es fa factible o no. Ell acaben dient com és el seu lema "Ara el poble també JuGa".

6-5-2015: Vos pose les declaracions, per mig del seu facebook, de la candidata a l’alcaldia del Partit Popular, Mayte Signes Caselles, al respecte de la proposta de JuGa:

"Des de Populars Gata, considerem la proposta llançada per JuGa de fer un debat de candidats, una bona opció de conéixer de primera mà les necessitats i dubtes dels nostres veïns i associacions.Un candidat/a a l’Alcaldia, ha de ser una persona oberta, accessible i propera a la gent, disposada a escoltar i a més, disposada a afegir al seu programa, tots aquells suggeriments que puguen millorar més el nostre poble.Com cap de llista, Mayte Signes, estarà present al debat, com no pot ser d’altra manera, i a més propose que el debat siga gravat amb vídeo, per tal d’aplegar a tots aquells que no puguen estar presents".

Vos pose també el comentario que fa al seu facebook Vicent Fornés Pérez, tercer suplent del grup polític Compromís per Gata de Gorgos i actual president de "Comerç Gata":

"M'agraden els nous reptes Ja es hora que s'acaben els mitins de les arengues i les paraules buides i altisonans. Ja está be de fer mitins on no es diu absolutament res. O canvien els formats dels events politics ó a comprar globus per tapar els forats".

A la composició, els quatre candidats: Monfort, Signes, Mengual i Font.

NOTA DEL CRONISTA: Agraïsc als futurs polítics locals que posen als seus murs la meua composició on apareixen les quatre candidatures.

FONT: JuGa.LA PREMSA PARLA DE...LA TRAMA DE L’AIGUA DE CALP I L’EMPRESA GATERA ARRUÏNADA EXCAGATA

20150506231853-nicolasagudo.jpg

Una notícia dolenta, que ha perjudicat a un gater. Hui ho publicava en els diaris Información d’Alacant i Levante-EMV de València. Titulava l’article de A.P.F.: "La trama del agua de Calp arruina al empresario que sí hizo las obras". Al subtítol: "El caso se reactiva al citar el juez a declarar al exedil del PP y a su cuñado, imputados ambos por desviar más de un millón de euros. Excagata ha quebrado tras diez años sin cobrar ni un euro". Parla l’article del gater Nicolás Agudo, el gerent de Excagata. Li deuen 300.000 euros. El cas està en els tribunals: "Enfermo y arruinado. Nicolás Agudo, el gerente de Excagata, se ha llevado la peor parte del presunto fraude..." posa en el resum de la notícia que a Internet sols poden veure els subscriptors, però en paper han pogut veure la fulla hui els lectors.

FONT: Foto i informació Información, dia 6-5-2015.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.756, la corresponent al dia 6/5/2015-

20150506100852-donalejo1942davanttargeta.jpg

Reprenc la sèrie de fotografies i documents antics on s'havia deixat, el cinqué dia del mes de febrer. Poc a poc, actualitzaré totes les imatges.

La present fotografia és una targeta postal de 1942, que gentilment me la va facilitar l’amic Joaquín Vázquez Boronad, que podeu trobar-lo al facebook publicant fotografies antigues de Calp, amb el títol de "Jackycalp Ifac". Es tracta d’una targeta amb doble informació. Observeu l’escut de l’àliga amb la llegenda "Una, grande y libre"; el segell de Correus i el segell de la parròquia de Sant Miquel. Va dirigida la targeta postal al Sr. Izquierdo...de Ramos, una fàbrica de "paños" que estava al carrer Pelayo, número 10 de Barcelona capital. L’escrivia la targeta el rector de Gata, N’Alejo Sendra Tarrazó.

Hem trobat a la xarxa Internet el blog "La Barcelona de antes" en la qual es parla a la secció del Carrer Pelayo-Carrer Pelai, que textualment diu sobre aquesta fàbrica:

"En el número 10 estaba “Paños Ramos”, en el siglo pasado no era como ahora que los hombres se visten en las grandes firmas comerciales, sino que habían sastrerías que confeccionaban los trajes a medida, o unas tiendas llamadas “Pañerías”, en las que había una gran cantidad de estanterías con piezas de ropa para confeccionar los trajes de hombre y trajes de chaqueta de señoras. A ellas acudían tanto sastres que tenían talleres pequeños en sus casas como sastres con tiendas pequeñas que tenían unos pocos cortes de traje y un catálogo de diferentes pañerías para que el cliente pudiera escoger y una vez escogido se acercaban a dichas pañerías a buscar el “Corte de Traje” como se denominaba, para después poderlo confeccionar en el taller, tenían normalmente un catálogo de los modelos más normales y vendibles, pero si el cliente quería algo más personalizado se acercaba a la pañería y compraba una tela más original que después llevaba para que se la confeccionaran"

FONT: Foto facilitada per Joaquín Vázquez / documentació: http://labarcelonadeantes.com/pelayo.html.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.757, la del passat dia 7/2/2015-

20150506103325-donalejo1942revers.jpg

Amb relació al document anterior, la part de darrere de la targeta postal de 1942, la pose ara. El document facilitat con vos deia per el calpí Joaquín Vázquez té el seu revés. El rector de Gata Don Alejo explica el que vol a la fàbrica de Barcelona. Podeu veure a l’escrit la data: 16 d’octubre de 1942. Una altra data que podria ser la de Correus a Barcelona és la que hi ha segellada, 27 d’octubre.

La petició té dos parts. Don Alejo demana mostres de teles per a fer sotanes i vol saber el preu de cada metro. Vol també mostres per al negre dels túmuls * i preu.

Li agraïsc l’atenció, perque "así no sería necesario hiciera de nuevo un viaje a esa capital". Al final s’acomiada i signa el senyor rector Don Alejo.

* El túmul era un armassó fúnebre que ja no s’utilitza. Es posava al centre davant de l’altar per a celebrar les honres d’un difunt. Així, a la missa d’aniversari.

FONT: Foto facilitada per Joaquín Vázquez.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.758, la del passat dia 8/2/2015-

20150506105448-alcolaes1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Poc a poc, vaig acurtant en el temps, però encara vos pose fotografies corresponents al mes de febrer. La present fotografia es va fer l'any 1957 amb motiu de la construcció entre eixe any i 1958, del Grup Escolar "Santíssim Crist". Recentment, Paco Moncho la va posar al seu facebook. Ell comentava: "Continuem amb les fotos de Vicente "El Paresant", a l'any 1957, en el Grup Escolar, abans de construir-se. Este bancal d'oliveres estava on ara es el segón Grup Escolar, es a dir, on estàn les escoles i el gimnàs. La caseta que es veu al fons a l'esquerra, crec que es la del mestre I ex-alcalde PEPE DIEGO MULET".

La foto estava facilitada per la viuda de Vicente Mulet, Anita Mulet Marcos.

 Pepa Signes Monfort comentava al respecte: "Les oliveres, una part eren de mom pare que en aquell temps les van expropiar". Pepa Signes Soler comentava: "La caseta que té tres finestres és de Caselles, el que està treballant a la gasolinera, crec jo".

Efectivament, així ho crec jo també. La part de dalt del camp de futbol tenia eixe bancal d'oliveres a la partida Alcolaes. A la part dreta superior podeu veure un conjunt de cases baixes, que eren part del Raval.

FONT: Foto pujada al facebook per Paco Moncho, propietat de Anita Mulet Marcos.

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.759, la del passat dia 9/2/2015-

20150506112623-reisantics.jpg

La festa dels Reis Mags de Gata és ja d'Interés Turístic Local i candidata a Provincial. Cada fotografia que trobem antiga, dels arrels d'aquesta festa nostra, és un tresor. Paco Moncho va pujar al seu facebook la fotografia del rei i un page, quan es van parar a la Plaça Nova. Pareix que siga la casa dels Salvá, hui convertida en bloc de pissos. Mireu el vestuari.

Moncho comenta: "El meu amic Domingo ha acosenguit una foto, propietat de Salvador de Les Valls, de la mateixa saga d'aquella foto de Reis Mags que vaig ficar el passat 20/03/2015. El rei és Antonio Tramusser i el page es Salvador Salvà "De les Valls". 1961. Trobem que es a la Plaça Nova".

Els comentaris també aclarixen la imatge:

Antonio Monfort diu: "Recorde perfectament eixa corona que mon tio Miguel la va fer i la guardava en casa. Quan l' he vista ho he enrecordat. Sí, és la Plaça Nova i la casa és la finca del cantó amb el carrer Corbella". Moncho reafirma: "Jo trobe que es la finca on està el bar Ca Neli, abans Bancaixa. Falta saber quí es la xiqueta, que per la pinta naixeria entre 1949-1952".

Finalment, sobre la pròpia fotografia dir que a la part dreta es veu un dels arbrets que decoraven la plaça. Dels protagonistes, Antonio "Tramusser" al que es referix Paco ha faltat ja. Salvador que porta un cigarret a la boca viu al carrer Hostal.

FONT: Foto pujada al facebook per Paco Moncho, facilitada per Domingo Casas, propietat de Salvador Salvá.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.760, la del passat dia 10/2/2015-

20150506113451-ramon1-1-.jpg

Seguint amb la recuperació de dies i fotografies, una altra foto que em va facilitar Pepe Pedro "Betot" de José Ramón Monfort, amic de quadrilla d'ell. Al centre amb una botella, José Ramón estava fent el servici militar. A la imatge amb uns amics de mili.

FONT: Foto facilitada per Pepe Pedro.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.761, la del passat dia 11/2/2015-

20150506115821-pepejuan.jpg

Seguisc tallant temps i fotografies a la sèrie. La que corresponia al dia 11 de febrer torna a ser del servici militar i un record. S'en recordeu de Pepe Juan Salvá Ferrándiz?. Era un gran xicot. Tot bon cor. Vivia al carrer Sant Vicent, junt als seus pares i germans. Ni els pares, ni els tres germans, estan ja entre nosaltres.

Ací el vegeu fent la mili. Coneixem per Pepe Caselles Salvá que ell va estar fent la mili de policia militar a València. Caselles anava -diu- a Mislata, que era un cuartel de sanitat i anava a la mili per la creu roja, Pepe Juan ho coneixia de sobra i des del Verger els va acompanyar a Pepe, son pare i sa mare.

Amb esta fotografia el recordem...

FONT: Foto pujada al facebook per la seua filla, Rosa Salvá Salort.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.762, la del passat dia 12/2/2015-

20150506121552-b1escola.jpg

Seguint amb el record i amb persones, encete una sèrie de fotografies facilitades per Pepe Simó i la seua dona Rosa, als que agraïsc la seua deferència. En esta imatge vegem moltes persones a la plantació d’arbrets a la zona del pavelló infantil, allà pels anys 80, tal vegada entre el 82 i 83. Estava Adolfo Mulet d’alcalde. El vegeu junt amb Paco Pedro "Gabietes" que era regidor i de cul està Vicente "Porró". Per darrere, davant del furgó de la reconeguda firma "Artesanía Signes-Grimalt", vegeu a Paco Costa, que son pare era conserge del grup escolar. Més enrere, també apareix una joveneta Ana María Soler, que era regidora i després seria alcaldessa. A la part de baix, més a la dreta, podeu veure l’altre germà "Gabietes" Alberto, que sempre és recordat. Possiblement els dos xiquets serien els dos fills, el que està agenollat podria ser Alberto.

FONT: Fotografia propietat de Pepe Simó. (Foto Pons).FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.763, la del passat dia 13/2/2015-

20150506122608-b2friufesabans.jpg

Vaig recuperant fotografies. Diferents escenaris. També de la col·lecció de Pepe Simó. Principis dels anys 80. Ja és hora que anem fent memòria de les festes de la Font del Riu, que enguany celebren el 35 aniversari. Ací teniu una imatge del carrer Lepanto d’eixos primers anys. El rector que celebra era el sempre recordat Don Vicente Marqués Pastor. Estava llegint el que hui també és rector fill de Gata, Don Vicente Espasa Reduán. Podeu veure que feien bous i les bigues eren de fusta. Els balcons de la finca eren d’obra, hui estan canviats a baranes de ferro. A la missa, festers, veïns i poble. Les cadiretes eren algunes de boga.

FONT: Foto propietat de Pepe Simó.HA FALTAT VICENTE "DOROTEA" (Vicente Ribes), COMPONENT DEL COR SERRILLÀS DES DELS SEUS INICIS I DEL GRUP DE TEATRE "LA FONT DE LA MATA"

20150506230735-dscf6480-copia.jpg

L’enfermetat roïna se’l ha emportat per davant. Aquesta vesprada ens ha deixat Vicente Ribes Signes, més conegut com "Vicente Dorotea". Des dels inicis del Cor Serrillàs de Gata ell es deixava sentir, també participava en sainets preparats pel grup d’aficionats de teatre "La Font de la Mata". Vicente, amb la seua penya festera era un dels primers en col·laborar i gaudir de la festa. Sempre recordarem a Vicente "Dorotea". La missa funeral serà demà dijous dia 7 de maig per la vesprada a les 17,30 hores a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Des del blog, el meu condol a la dona, fills i resta de familiars. Descanse en Pau un bon home.LA PENYA VALENCIANISTA DE GATA VIATJA A MADRID, PER ASSISTIR AL PARTIT REAL MADRID-VALENCIA

20150507101519-penyavalencianista.jpg

El pròxim dissabte dia 9, una expedició de la Penya Valencianista de Gata eixirà cap a Madrid, per assistir al avantpenúltim partit de lliga Reial Madrid-València C.F, que es disputa dissabte a les 20 hores. La Penya va ser notícia dimarts dia 5, al publicar el diari esportiu valencià "Superdeporte" un article en el que apareixia el seu nom. Titulava l’article de McGallart: "Desplazamiento. La afición agota las 600 entradas para el Bernabeu. La demanda valencianista es superior a las localidades facilitadas por el Real Madrid".

Dins del text comentava l’article: "La Agrupación de Peñas del Valencia se quedó sin plazas en los dos autobuses que organiza antes de las 11:30 horas de la mañana. Son muchos los seguidores que siguen buscando una entrada pero ya no les quedan. Este año tienen menos cantidad de entradas que en años anteriores, como también sucedió en la visita al Camp Nou. En total, por parte de las peñas viajarán 230 personas. Una amplia representación de peñistas como los de Gata, Bonrepós,..."

A la fotografia, diversos penyistas gaters fotografiats amb Amadeo Salvo, president executiu del València, al homenatge de la penya de Pedreguer que ja porta el nom del seu paisà jugador del València José Luis Gayá.

FONT: diari Superdeporte, 5-5-2015.TERMINI PER A PARTICIPAR EN EL LLIBRE DE FESTES DE GATA 2015: 25 DE MAIG

L’Ajuntament i la Comissió de Festes 2015 de Gata han fet un comunicat, per a totes aquelles associacions locals i quintades que vulguen participar al llibre de festes 2015. Podem remetre els textos i fotos fins el 25 de maig al correu: premsa@gatadegorgos.es, o directament a la Comissió de Festes 2015. Em comunica la comissió, que també podeu enviar-ho al mail de la Comissió: comissiofestesgata2015@gmail.com.

FONT: Ajuntament de Gata.CAMPANYA ELECTORAL, POBLE DE GATA: COMENCEN LES "PORRES ELECTORALS" DE LES QUATRE FORMACIONS

20150508000224-taulerseleccions.jpg

Ja han sonat les dotze campanades de la mitja nit que traspassa de dijous a divendres, del 7 al 8 de maig de 2015. La campanya electoral ha començat oficialment. Per això, el blog del CRONISTA DE GATA es posa a la disposició de tots els seus usuaris, via blog, via facebook. Al llarg de tota la campanya, podeu fer les vostres "porres electorals", que sustitueix i no dic enquestes, ja que no es fan aquestes sinó votacions vostres. De 13 regidors que li correspon a l’ajuntament, podeu des de ja mateix donar la vostra opinió. Molts regidors trauran als comicis del pròxim diumenge 24 de maig, les quatre formacions que es presenten. La sort o més bé el bon camí està ja en marxa. 

Recordeu que vosaltres mateixa podeu fer el ventall de regidors. Quants de Compromís per Gata de Gorgos?; Quants de Junts per Gata?; Quants del PP? i Quants del PSOE?.

Espere les vostres opinions o les vostres "porres electorals".

A la fotografia, feta pel partit JuGa, els taulers electorals de la Plaça Nova.

 BLOG: 20.000 VISITES EN UN MES...i ara vénen molts actes i les eleccions

Podeu consultar totes les estadístiques punxant al numeret de la columna de la dreta. Aquest contador el vaig posar just el dia que el blog feia el cinqué aniversari, el 10 d’abril de 2015. Ara a un mes, menys dos dies, ja ha superat les 20.000 visites, concretament just ara són 20.435. Molts actes, les eleccions per davant, molta consulta al blog i va pujant. Tot això, gràcies a tots vosaltres, que sou els que feu el blog. Si fem una ullada a les estadístiques en general, vegem que el dia 6, dimecres va batre el rècord de visites, que està en 1.583. Espanya i EE.UU. des d’on més veuen el blog. De païssos hispano-parlants, Espanya i Argentina. L’article del sorteig dels quintos és un dels millors valorats, una de les pàgines més vistes.

Podeu anar consultant, passareu una bona estoneta. Gràcies i com sempre dic...endavant.CAMPANYA ELECTORAL, GATA 2015: ANIT A LES 12 VA SER LA TRADICIONAL PEGADA DE CARTELLS A LA PLAÇA NOVA

20150508105753-pegadatots-copia.jpg

Ací teniu la composició dels moments de la pegada tradicional de cartells, que com sempre a la mitja nit del dia que comença la campanya -enguany el dia 8 de maig- convoca als partits que es presenten a la coneguda Plaça Nova. Allí estan els taulers electorals i allí peguen els cartells del grup i dels candidats dels seus partits a nivell autonòmic. 

A la composició i seguint les agulles del rellotge teniu a: Compromís per Gata, PP (sols l'actual alcaldessa i candidata pegant els cartells), JuGa i PSOE. (LA PODEU FER EN GRAN, PUNXANT ACÍ)

DES DEL BLOG DESITJAR SORT A LES QUATRE CANDIDATURES i que guanye...el que el poble diga el 24 de maig.

FONT: Fotos dels partits locals.CAMPANYA ELECTORAL, GATA 2015: HUI, PRESENTACIÓ LLISTA PSOE I ACTES DE JUGA I PP

20150508113229-psoe.jpg

La campanya electoral ha arrancat hui divendres dia 8 de maig de 2015. Ja són tres els actes que hi ha al calendari gater:

A les 20 hores serà la presentació de la llista que es presenta per a les eleccions del 24 de maig, del PARTIT SOCIALISTA DE GATA i que encapçala el veterà Vicent Font Leyda. Serà al Cine La Paz.

Per a que recordeu, aquesta és la llista, que anirà junt amb VICENT FONT:

2. MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE, 3. JUAN PABLO BATALLER ARIAS, 4. ANGELA JANE DICKINSON, 5. EMILIO JOSÉ SIGNES FRASÉS, 6. MARÍA TERESA PEDRO FONT, 7. JOSÉ JUAN MULET SOLER, 8. CONSUELO MULET DIEGO, 9. RICARDO SOLER FERRER, 10. FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET, 11. DANIEL MENGUAL MARÍN, 12. SONIA CASTILLO GONZÁLEZ, 13. SALVADOR PERELLÓ FORNÉS. Suplentes: 1. ANA SALVÁ MULET, 2. JAIME SOLER SALVÁ, 3. JOSÉ GINESTAR DIEGO.

També hui divendres, hi haurà dos actes més de campanya electoral:

JUGA: A les 19,30 hores, al Parc del Raval (sector Arraval), la formació JuGa farà l'assemblea i amb dos punts: 1.- Debat del programa electoral, Serveis públics i Ciutadania, i 2.- Propostes i preguntes.

PARTIT POPULAR: A les 20,30 hores serà l'acte de presentació del programa. El lloc elegit és la cafeteria de l'Hotel Nou Avenida.

FONT: Calendari dels partits. Eleccions locals 2015. / Cartell presentació llista PSOE.CAMPANYA ELECTORAL 2015, GATA: PORRA (8 MAIG, 12 NIT)

20150509000220-porra8-12.jpg

Com havia dit a migdia, ací teniu ja els resultats a hores d'ara de la porra de les eleccions. Encara és el primer dia, sols han participat set persones al blog. Si voleu fer-ho, teniu que posar els possibles regidors de cada formació. Demà més.ACTES ELECTORALS D'AHIR: Presentació llista PSOE; programa PP i assemblea JuGa

20150509095340-sin-titulo-2.jpg

Tres actes van conformar ahir pel tardet l’activitat electoral d’ahir divendres dia 8. Al Cine La Paz, el PSOE gater va presentar la seua candidatura (vegeu la presentació). Així s'expresava aquest matí Vicent Font per mig del facebook, el candidat a l'alcaldia:

"Bon dia i moltes gràcies a tots els que ens van acompanyar en la presentació de la nostra candidatura del PSPV-PSOE--Moltes gràcies a l'amic Jesus Moncho per unir-te i presentar a aqueix acte entranyable reconeixement a Miguel Soler,. Un agraeix comptar amb la seua amistat i per al nostre poble un orgull.. Molt agrait als amics i companys a l'alcalde Pepe Diego,Maria Vta. Pepa Simó, Pepe oliver,Salvador, Irene i Paco. Als companys de la candidatura, moltes gràcies pel vostre treball, em sent orgullós de formar part de la candidatura i dir-vos que només per coneixervos val la pena estar en política. Sou els millors".

Al Hotel Avenida, el PP gater va desgranar el seu programa (també teniu a la composició, part de baix, l’acte) i al Parc del Raval, el nou grup JuGa (Podem_Gata) va fer assemblea, ressaltant els Serveis Públics i el Ciutadà (teniu la fotografia baix).

FONT: partits PSOE, PP i Juga.CAMPANYA ELECTORAL GATA, MAIG 2015: Hui, concert a la Placeta de Sant Antoni (Compromís per Gata)

20150509151319-llistacompromis.jpg

Hui dissabte, mentre descansen els altres tres grups polítics, farà el seu acte COMPROMÍS PER GATA. Serà a la Placeta de Sant Antoni, al cor del Raval. Ha organitzat un concert de música en valencià, en el que actuarà el cantautor ANDREU VALOR. També servirà per anar coneguent els candidats del grup. 21 hores.

A la imatge, la candidatura de Compromís per Gata el dia de la presentació de la llista.

FONT: Foto partit.IMATGES CURIOSES: el calor apreta, a refrescar s’ha dit !! (Ca la Tramussera, Gata)

20150509152341-gelats.jpg

Una imatge curiosa que ha pujat Vanessa Ivars Ginestar al seu facebook. Dos caraputxos de gelat, com diguem a Gata, de diferents gustos, per a refrescar, perque el caloret està apretant sobre tot a les hores cèntriques del dia. Pel lloc on està, a l’encreuament entre el carrer la Bassa i l’ajuntament, de segur que han estat comprats a Ca la Tramussera. És el referent gater dels gelats, de l’aigua-llimó, l’esència de poble.

FONT: foto de Vanessa Ivars.GATA: EL PP SUSPÉN ELS ACTES DE HUI PER L'ACCIDENT AERI

L’accident aeri que ha costat la vida a quatre persones i hi ha dos ferits, en un avió militar a Sevilla, ha fet que els Populars de Gata, emitixquen aquest comunicat:

"Des de Populars Gata expressem les nostres condolences als familiars i amics de les víctimes de l’accident aeri que s’ha produït a Sevilla en el qual han mort diversos militars. Suspenem la campanya en el dia d’avui. D. E. P."AHIR, DIA DE LA COCA A LA PARRÒQUIA DE GATA

20150510110512-cocacompo-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Ahir dissabte es va fer una nova edició del DIA DE LA COCA a Gata, organitzada per la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. A les barraques de la Plaça de l’Església i la Plaça d’Espanya es van oferir coques dolces i salades, totes elles fetes en casetes i cases de persones voluntàries. Gent de la parròquia col·laborant en tota la jornada. Al final, també es van voltejar les campanes com sempre, des de 1994 que va començar aquesta idea, gràcies al rector Don José Tomás Sala. En total, es van recollir 2.820 euros, que serviran per a sofragar despeses d’obres de la parròquia.

Des de la parròquia, el senyor rector Don Francisco M. Murillo comentava: "Dia de la Coca. Gracias a todos por vuestra colaboración. Gracias por vuestra demostración de cariño por vuestra parroquia. És un dia de hacer parroquia, de hacer familia. Agracemos la inestable colaboración del M.I.Ayuntamiento. Hemos recogido 2.820 Euros. Gracias.".

A la composició, diversos llocs on es condimentaven les coques i la paradeta de la Plaça de l’Església.

FONT: Fotos, parròquia de Gata.CAMPANYA E. GATA 2015: ANIT, CONCERT D'ANDREU VALOR, Placeta (Compromís)

20150510112534-concert.jpg

Vos pose dos fotografies de l'acte d'ahir, primer de campanya de Compromís a Gata, amb l'actuació d'Andreu Valor. Va ser a la placeta de Sant Antoni. L'acte es va presentar per Gema Vives número 6 a la llista de Compromís i a més els assistents, principalment la gent del barri del Raval, van poder escoltar els parlaments d'Angels Soler (número 2), Noel Gadea (número 4) i la candidata a l'alcaldia Magda Mengual.

Font: Fotos composició Compromís per Gata.HUI DIUMENGE, NOU ACTE DEL PP GATA: A Gata Residencial

20150510114741-llistapopulars.jpg

Hui diumenge dia 10 contiuen els actes programats per les distintes candidatures que es presenten a les eleccions locals i autonòmiques a Gata. A les 18 hores està prevista la presentació de la llista i una xerrada al Parc del dipòsit d'aigües a la zona de Gata Residencial, per part de la candidatura del PARTIT POPULAR. Parlaran la candidata número 1 i actual acaldessa, Maite Caselles, i els primers de la llista.

FONT: cartell electoral del PP Gata, maig 2015.AHIR, A L'ESGLÉSIA DE GATA: impressionant concert de l'OMA (orquestra de la Marina Alta)

20150510120222-oma.jpg

L'excelent sonoritat que atresora l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, va ser ahir l'escenari del concert que va oferir per la vesprada-nit la coneguda per OMA (Orquestra de la Marina Alta), que dirigeix Francisco Estévez. L'orquestra va interpretar la Serenata número 10 per a vent en Si bemol major K.361 "Gran Partita" de Mozart.

FONT: Foto J. Pedrós.EL MÚSIC GATER PERE VICENT CASELLES (Pere Vicalet), NOU DIRECTOR DE LA BANDA DE BORRIANA (Castelló)

20150511123630-recepciopereborriana.gif

El músic gater PERE VICENT CASELLES MULET, conegut artísticament com a Pere Vicalet, es va estrenar com a nou director de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, de Borriana (Castelló) el passat dissabte, amb el Concert del Soci. Prèviament, l'alcalde, José Ramón Calpe -acompanyat pel regidor de Cultura, Enrique Safont-, va rebre el nou director titular de la Banda Simfònica i la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, Pere Vicent Caselles Mulet.

Calpe i Safont van donar la benvinguda a Vicalet, es van posar a la seua disposició i van aprofitar per a mostrar tota la col·laboració de l'Ajuntament tant a ell com a la directiva de l'AFB, representada per la seua presidenta, Tica Isach, i per Alfons Blasco, que van acompanyar el nou director en esta recepció.
Pere Vicalet és natural de Gata de Gorgos (Alacant) i, a pesar de la seua joventut (28 anys), té a favor seu una gran formació, experiència i guardons. Triat pels músics com a nou director de la banda de Borriana, la seua presentació oficial va tindre lloc este dissabte dia 9, a les 18.30 hores i al Teatre Payà, durant el Concert del Soci, en el qual van participar totes les agrupacions de l'AFB.

Dissabte va ser el concert de totes les agrupacions que conformen la Societat Borrianenca, tant de vent com de corda. A més de presentar a Pere, qui va ser elegit pels músics després del procés d'elecció començat en gener passat. Va ser un concert variat i complet amb els diferents estils musicals interpretats per les diferents formacions de la societat.  

FONT: Tetx i fotos, Ajuntament de Borriana.RESULTATS DELS GATERS A LA CURSA POPULAR DE JESÚS POBRE

20150511221604-samarretesjp.jpg

L’atleta xabier de mare gatera, Ignacio Cardona Torres, guanya la prova

Dissabte passat dia 9 de maig es va celebrar a la veïna localitat de Jesús Pobre, la XVIII Cursa Popular a Jesús Pobre 2015, organitzada pel Club d’Atletisme La Faixa, junt amb l’ajuntament de l’EATIM de Jesús Pobre. Era la setena prova i avantpenúltima prova del Circuit a Peu Marina Alta, a la que li resta les proves de Pedreguer, este dissabte dia 16, i Benissa, el 23.

El Club Atletisme La Faixa conta entre els seus components a molts gaters, que van preparar la prova. A més, aquests són els millors resultats dels gaters a la cursa:

A la general, l’atleta xabier però de mare gatera IGNACIO CARDONA TORRES es va fer amb el primer lloc amb un temps de 31 minuts i 51 segons. Al lloc 13 entrava VICENT MAS LEYDA. El seu germà JUANAN MAS LEYDA arribava al lloc 25. Al lloc 42 entrava ANTONIO FORNÉS PEDRÓS.

Per categories, els gateres i les gateres van fer algun que altre pòdium. De nou, MOLLY WOODS es va fer amb la segona plaça de la seua categoria juvenil, entrant la 550 de la general. En veteranes A també va ser segona la ja habitual CHRISTINA MALLET que va fer 240 a la general i en veterans A el primer lloc va ser pel ja mencionat IGNACIO CARDONA TORRES. A Veterans D van ser segon i tercer JAIME MONFORT CASELLES i VICENTE LLOPIS CHELI.

En infantils femení destacar la classificació de MAR SALVÁ SEPÚLVEDA, que va fer segona.

Finalment, per clubes ens parem a veure el Club Atletisme GATA:

Al lloc 198 va entrar FRANCISCO PEDRO MESTRE; al lloc 221 VICENT MULET DIEGO. Al lloc 226 JOSÉ CASELLES PEDRO. Al lloc 227 FRANCESC FERRER MULET i al lloc 246 JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT.

A la imatge la samarreta promocional de la cursa de Jesús Pobre. C.A. La Faixa.

FONT: classificacions Somesport.IMATGES CURIOSES: UN RECTOR GATER A LA PROCESSÓ DE LA VERGE DELS DESEMPARATS (València)

20150511222026-juanrectorvalencia.jpg

La càmera d’un altre gater que treballa a la capital valenciana (Francisco Pons Font) regentant una administració de loteries, va captar el moment. Per això és una foto curiosa per a nosaltres i recordada per a ells, quan dos gaters es van saludar. Era la processó de la vesprada del diumenge en honor a la Verge dels Desemparats. Un carrer en el trajecte al voltant de la catedral i la basílica. El rector fill de Gata Juan Pons Salvador estava al control d’un dels trams de la processó i participava en el interior de la processó, com altres molts rectors, diàcons, sagristans, escolanets i autoritats civils i eclesiàstiques.

FONT: Foto Francisco Pons Font.

 ATENCIÓ, IMPORTANT PER A LLAURADORS I ASIDUS DEL CAMP: DEL 18/5 AL 30/9 PROHIBICIÓ DE CREMES AGRÍCOLES

20150511230018-crema.jpg

GOVERNACIÓ PROHIBIX LES CREMES AGRÍCOLES DES DEL 18 DE MAIG AL 30 DE SETEMBRE

Per mig del servici de Protecció Civil de Gata de Gorgos, ens comuniquen una nota important que ve de GOVERNACIÓ:

- No es podran cremar marges de cultiu o restes agrícoles / forestals, canyars, canyissars o matolls en terrenys forestals, confrontants o amb una proximitat menor a 500 metres

(2015.05.11) La Conselleria de Governació i Justícia ha ampliat l'inici de la restricció del període de cremes a fi d'aconseguir una major prevenció dels incendis forestals a la superfície arbòria de la Comunitat entre el 18 ...de maig i setembre de 2014, en lloc de iniciar-se el 1 de juliol com estableix la Llei 3/1993, de 9 de desembre, Forestal de la Comunitat Valenciana, segons publica avui el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Concretament, entre el 18 de maig i el 30 de setembre, no es poden cremar marges de cultiu o restes agrícoles o forestals, canyars, canyissars o matolls, lligats a algun tipus d'aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus, en terrenys forestals , confrontants o amb una proximitat menor a 500 metres d'aquells.

A més, la resolució que hui publica el DOCV restringix les accions o activitats recollides en els plans locals de cremes i autoritzacions. D'esta manera, es deixen en suspens, entre el 18 de maig i el 30 de juny, totes les accions o activitats previstes en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives que contradiguen el que establix la present resolució, excepte aquelles previstes en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprés entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar a la segona quinzena de maig i en el mes de juny sempre que s'ajusten als requisits establerts per l'esmentada regulació especial.

Esta mesura s'ha realitzat atenent a les temperatures excepcionalment altes que s'estan produint, per tal d'aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes i terrenys forestals de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que un gran nombre d'incendis forestals registrats a la Comunitat Valenciana estan causats per la mà de l'home (incendis provocats o per negligència) i haurien estat evitables. Per este motiu, des de la Generalitat es fa una crida a la prudència dels ciutadans, al respecte de la normativa i al seguiment dels consells que des del Centre de Coordinació d'Emergències es comuniquen a la societat per evitar incendis forestals derivats de negligències.

FONT: Foto i informació: Protecció Civil Gata de Gorgos.

 IMATGES DE FESTA: Gaters valencianistes a Madrid

20150511230545-penyavalgatamadrid.jpg

Per poc no els ix brodat, el resultat Real Madrid, 2 - València, 2. La Penya Valencianista va viatjar a Madrid, van gaudir de l’espectacle, perque el València es va avançar a dos gols i els madridistes van empatar, perquè els pals, el penal parat i el porter van fer la resta. Pareixia que anaven a conquerir Madrid i amb la pancarta i tot, qui no diria que els gaters estaven allí.

FONT: Foto Penya Valencianista Gata.ACTES CAMPANYA ELECTORAL A GATA: dimecres 13 i dijous 14

S’amuntonen els actes, no donen abast els nostres candidats. Vos pose tots els actes preparats per a dimecres 13 i dijous 14 de tres de les formacions (PP, Compromís i JuGa). El PSOE no anuncia per a dimecres ni dijous cap acte.

Dimecres, 13: Dins del programa "Ens fem un café?" del Partit Popular de Gata, a les 9,30 hores estaran al bar La Paz.

Per la vesprada, a les 20 hores, el mateix partit estarà al bar El Pati presentant el seu programa al barri la Font del Riu.

Dijous, 14: El PP continuarà amb el programa del café i estarà al bar Trossets. 9,30 hores.

Compromís per Gata tindrà doble activitat despusdemà. A les 18,30 hores et podràs fer un café a l’Hotel Avenida. Estarà present Mireia Mollà Herrera, cap de llista per Alacant a Corts Valencianes. A les 20 estarà al bar El Pati, per a explicar el seu programa als veïns de la Font del Riu.

Per la seua part, JuGa estarà al saló d’actes del Centre Social. Serà un acte elctoral de campanya de Podem País Valencià. A les 19,30 hores. Participaran Óscar Piera, María Guridi i Christian Fornanet, tots tres integrants de la llista autonòmica de PODEM a les Corts Valencianes. Presentarà l’acte el Secretari General Municipal Jaume Monfort. 
LA GENERALITAT DEMANA EXTREMAR LES PRECAUCIONS DAVANT EL RISC D'INCENDIS FORESTALS PER LES ALTES TEMPERATURES

20150512224722-avioneta.jpg

Important informació que ens arriba per mig de Protecció Civil de Gata

- Demà i dijous es decretarà el nivell 3 de Preemergència per risc d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana

- La Generalitat reforçarà la vigilància de les unitats de prevenció i les brigades, programarà vols de vigilància i prohibirà les cremes i l'ús del foc fins i tot en els llocs habilitats

(2015.05.12) El conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, ha explicat que la Generalitat ha alertat els ajuntaments i organismes implicats en la prevenció i extinció d'incendis, des dels bombers, unitats de prevenció, brigades d'emergència, agents mediambientals, així com Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat perquè extremin les precaucions i prenguin les mesures preventives oportunes davant les altes temperatures que es preveuen en els pròxims dies.

En aquest sentit, Santamaría ha recordat que, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a partir de demà dimecres s'esperen temperatures elevades, que en algunes zones de la Comunitat poden arribar als 37 graus. Mentre que dijous, 14 de maig, les temperatures podran arribar als 42 graus.

Per aquest motiu, la Conselleria de Governació i Justícia, a través del Centre de Coordinació d'Emergències, ha de decretar demà i dijous en tota la Comunitat Valenciana el nivell 3 de Preemergència enfront d'incendis forestals amb tot el que això implica: reforç de la vigilància tant de les unitats de prevenció com de les brigades d'emergència, programació de vols de vigilància, així com la prohibició de cremes i de l'ús del foc, fins i tot en els llocs habilitats per a això.

D'aquesta manera, Santamaría ha fet una crida a la responsabilitat i al compliment de la normativa per part de tots i sol·licita que els ciutadans extremin les precaucions per evitar qualsevol risc que pugui ocasionar un incendi forestal.

Des del punt de vista sanitari, la Conselleria de Sanitat recomana seguir una sèrie de consells fonamentals, com hidratar-se i protegir-se: beure abundants líquids, tant aigua com sucs refrescants, ingerir aliments lleugers per evitar digestions pesades, vestir amb roba lleugera, folgada i de colors clars i sortir de casa a hores amb menys calor, com a primera hora del matí o última hora de la tarda, una cosa imprescindible per als que practiquen esport a l'aire lliure.

S'ha de tenir especial cura amb les persones majors de 65 anys que viuen sols o pateixen problemes de salut, els pacients immobilitzats, els malalts terminals, nens menors de 4 anys, les persones amb obesitat excessiva, els pacients amb determinats tractaments o les persones amb malalties cròniques.

Així mateix, Luis Santamaría ha recordat que la Generalitat posa a disposició dels ciutadans tota la informació sobre la preemergència, així com els consells i mesures preventives a prendre enfront d'incendis forestals a la web de '112 Comunitat Valenciana' www.112cv.com i al twitter @ gva_112cv

Finalment i, com sempre, el conseller de Governació i Justícia ha recordat a tots els ciutadans que davant de qualsevol incidència truquin immediatament al telèfon d'emergències 112.

FONT: G.V. Conselleria de Governació i Justícia, per mig de Protecció Civil de Gata. Foto: Previfoc Marina Alta.

 X TROBADA DEL CAVALL: cavalls, calor i exhibició

20150512121430-cavall1.jpg

(PODEU MIRAR L'ÀLBUM, PUNXANT ACÍ)

La X Trobada del Cavall es va celebrar diumenge passat amb molta calitja a l'espai de l'antic camp de futbol "les Sorts". Va organitzar la matinal i el dinar la Penya Cavallista de Gata i va col·laborar la Comissió de Festes 2015.

El món del cavall no sols de Gata sinó de tota la comarca es va donar cita a l'exhibició de doma, als passacarrers, a les desfilades, carreters, carretes i cavalls, en un dia marcat pel calor, com els que estem patint.

A les imatges de l'àlbum podeu veure alguns moments de la jornada i a la Comissió de Festes 2014 així com a la penya.

Aprofitant la jornada cavallista, la Comissió va eixir pels carrers de Gata, acompanyats d'un carro i al so de la dolçaina i tamborets, per a vendre el seu llibre "Imatges de Festa: D'ahir a Hui".

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Àlbum Comissió de Festes 2015.UNES 200 XIQUETES PARTICIPEN A LES PROVES DE GIMNÀSTICA RÍTMICA AL PAVELLÓ COBERT DE LES SORTS DE GATA

20150512145343-grupgata.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DE SONIA SORIA, PUNXANT ACÍ)

Al voltant de 200 xiquetes van participar, diumenge dia 10 de maig, en la quarta i última fase comarcal de gimnàstica rítmica de la Marina Alta que es va celebrar a Gata. La competició comarcal, organitzada per la regidoria d’esports i amb la col·laboració del CEMA, va reunir a gimnastes de les escoles esportives municipals d’Ondara, Dénia, Benissa, Poble Nou de Benitatxell, Pego i Gata.

Des de l’Escola Esportiva Municipal de Gata s’ha qualificat la jornada com d’èxit organitzatiu i esportiu i s’ha felicitat a totes les seues gimnastes per la progressió que han fet durant tota la temporada. Destacar que van pujar a pòdium Sergi Buigues, en la categoria de aleví masculí, i infantil individual, Hanae Bensaid (3a), en la categoria cadet individual, Eva Signes (2a), i juvenil individual, Marina Jorro, (3a), Maria Fernanda Cardoso( 2a) i Alba Soria (1a) i els conjunts aleví i infantil.

FONT: Fotos Àlbum Sonia Soria Soler / Ajuntament.JUAN I JAVI GUANYEN EL I TORNEIG DE PÀDEL

20150512150017-11111985-901459606543917-789801965964753961-o.jpg

Després de varies setmanes, es va celebrar la gran final del I Torneig de Pàdel. Els guanyadors van ser Juan i Javi i els subcampions van ser Iván i Dani.Al lliurament de premis van assistir la regidora d'Esports en funcions Dora Caselles i l'alcaldessa en funcions Maite Signes.

FONT: Foto pujada al facebook per José Manyo.ELS XIQUETS I XIQUETES DE PRIMERA COMUNIÓ ES PREPAREN PER ALS GRANS DIES

20150512150644-10649640-367424776794994-1172021282184878862-n.jpg

Els aconteixements religiosos seran els dies 24 i 31 de maig, a l'església de Sant Miquel Arcàngel de Gata

El passat diumenge dia 10, els xiquets i xiquetes que comulgaran per primera vegada a la parròquia de Gata, van assistir a la missa solemne de les 12,30 hores, on van renovar junt amb les seues catequistes, rector, seminaristes i pares i mares, les promeses del bateig.Un pas més per als dos pròxims aconteixements que viurà la parròquia a l'església de Sant Miquel Arcàngel. El dia 24 serà el primer torn: serà dia de votacions i de Primeres Comunions; quasi sempre que hi ha eleccions coincideixen amb les comunions. El dia 31 de maig serà el segon torn.

FONT: Foto parròquia de Gata de Gorgos.DIUMENGE 10, GRAN CONCERT DE LA BANDA INFANTIL DE GATA

20150512151514-1891417-10153244986653419-2450118488944977990-o.jpg

El Casal de la Música va ser l'escenari del gran concert de primavera que va oferir la BANDA INFANTIL DE GATA. Més de cent persones van assistir a l'acte, malgrat la simultaneïtat amb la gimnàstica rítmica i la Trobada dels cavalls. Es van interpretar dos arranjaments estrenats a Espanya.El seu director, Juan Pablo Bataller comentava: "Gràcies a tots els músics per l'esforç que feu i per la concentració. No és fàcil tocar dotze peces, i a més ser la primera vegada que ho fan. Més de una hora de concert amb moltes peces de pel·lícules, tango, música d'ara i de sempre.
Enhorabona a tots, xiquets i xiquetes, però grans músics. Gràcies".

A la imatge, un moment del concert.

FONT: Foto pujada al seu faqcebook per Juan Pablo Bataller.HO RECORDEU? LA UNIÓ MUSICAL DE GATA TORNA AL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA (diumenge dia 17 de maig)

20150512152609-11118266-10153337728386337-5017358582138180326-n.jpg

Després de nou anys, el gran auditori valencià serà el escenari perfecte per a la gran banda de Gata

La més que centenària UNIÓ MUSICAL DE GATA, que està dirigida pel mestre JOAN VALENTÍ GIMÉNEZ ORTIZ, que s’aproxima als 150 anys, oferirà el seu segon concert al PALAU DE LA MÚSICA de València. Serà el pròxim diumenge 17 de maig a les 11,30 hores, a la Sala Iturbi.

Ja disposem del programa complet que interpretaran:

PRIMERA PART: "El torico de la cuerda" (Luis Serrano Alarcón); "Bonaparte" (Otto M. Schwarz) i "Saga Cándida" (Bert Appermont).

SEGONA PART: "Antebellum" (Francisco Valor Llorens); "Pilatus: Mountain of dragons" (Steven Reineke); "Libertadores" (Óscar Navarro) i la peça abanderada del "Himne a Gata" (música de Leopoldo Vidal Estrems i lletra de Antonio Salvá Roselló). L’himne estarà interpretat pel Coro Serrillas de Gata de Gorgos.

A la imatge, l’anterior actuació al Palau de la banda de Gata (2006).ES PRESENTEN 205 OBRES PER A PARTICIPAR A ART AL VENT 2015

20150512154114-cobertores-head-art-al-vent.jpg

Esta setmana el jurat de Art al Vent XII té que seleccionar entre les obres presentades quines són les que van a participar en esta edició 2015.  Opten un total de 205 peces que han arribat des de 27 païssos distints amb l’objectiu de ser exposades en els balcons del circuit Art al Vent, que discurreix per els carrers del cor de Gata de Gorgos al mes d’agost.

El nombre d’obres presentades és major al de 2014, donat que concurriren 190 peces. El jurat té ara la difícil tasca de seleccionar les que formaran part de la que és considerada ja com a major mostra d’art contemporani a l’aire lliure de tot el territori nacional.

El director de l’exposició, Josep Ginestar, ha ressaltat que a més del nombre, este any també ha augmentat la qualitat dels treballs, de forma molt notable, i s’ha produit una menor repetició del nombre d’artistes inscrits.

Els 27 païssos d’orígen de les obres són els següents: Espanya, Gran Bretanya, Costa Rica, Argentina, Veneçuela, Mèxic, França, Uruguai, Egipte, Suïssa, Canadà, Polònia, Suècia, Lituània, Xina, Itàlia, Portugal, Japó, Alemanya, EE.UU., Taiwan, Bèlgica, Rússia, Nova Zelanda, Colòmbia, Xile i Argèlia.

FONT: Art al Vent.DIJOUS 14, LA DONACIÓ DE SANG SERÀ A LA SALA DE CRISTALL

Els responsables de la col·lecta de la donació de sang a Gata, han comunicat que la mateixa es farà aquest dijous (si recordeu ja vaig avisar del canvi i no es va fer el primer dijous del mes, sinó que es fa el segon) però no serà a la sala central d'actes del Centre Social sinó a la Sala de Cristall, ja que hi haurà un acte polític a la sala contigua.S'ANUNCIA PER A DILLUNS 18 (20 hores) EL DEBAT DELS CANDIDATS A L'ALCALDIA DE GATA

20150513095656-alcaldables.jpg

Seria al saló de plens i gravat per a tots

Les qüestions que el poble vol plantejar ja es poden remetre a l’ajuntament, bçe via facebook o per correu electrònic

La proposta va eixir de JuGa (Podem_Gata) 

Com ja vaig anunciar està pendent un debat obert entre els candidats a l’alcaldia que s’anuncia ja definitivament per al dia 18 de maig, dilluns, a les 20 hores, al saló de plens d el’ajuntament de Gata.

Vos pose tot el que han penjat al seu facebook els quatre partits. Tots han confirmat ja l’assistència, començant pel promotor JuGa, seguint pel PP, Compromís i el PSOE. 

Diu JuGa:

"Com ja sabeu, des de JuGa varem proposar un debat entre els caps de llista de totes les candidatures. La candidata del Partit Popular, Maite Signes, acceptà la proposta resaltant que «un candidat/a a l’alcaldia, ha de ser una persona oberta, accessible i propera a la gent, disposada a escoltar i a més, disposada a afegir al seu programa, tots aquells suggeriments que puguen millorar més el nostre poble.»

Entenem que aquest debat és important per a que la gent del poble coneg...a de primera mà a les persones que opten a l’alcadia del nostre municipi. Per tal d’avançar en l’organització del debat i evitar que la iniciativa caiga en l’oblid, hem proposat a la resta de formacions els següents punts:

#1. Les qüestions que la gent del poble vulga plantejar seran recollides per l’Ajuntament mitjançant el seu facebook (https://www.facebook.com/ajuntament.gatadegorgos), correu electrònic (premsa@gatadegorgos.es) o presencialment en el departament de premsa del propi Ajuntament durant els dies 12 i 13 de maig.

#2. El proper dijous dia 14 de maig a les 13:30 hores els caps de llista de les formacions que desitgen participar en aquest debat es reuniran en l’Ajuntament, per tal de que la responsable de premsa faça la proposta estructural del debat i del seu desenvolupament.

#3. El debat tindrà lloc el dilluns 18 de maig a les 20:00 hores en el saló de plenaris de l’Ajuntament, amb la finalitat d’aprofitar la infraestructura audiovisual.

Aquest és el debat que la gent ens ha demanat en les nostres assemblees. No obstant estarem també disposats a participar en altres formats de debat que es puguen plantejar per la resta de formacions.

Estarem encantats de que vingueu a JuGa(r) amb nosaltres."

Comenten els Populars de Gata:

"Com ja sabeu, des de JuGa varem proposar un debat entre els caps de llista de totes les candidatures. La candidata del Partit Popular, Maite Signes, acceptà la ...proposta resaltant que «un candidat/a a l’alcaldia, ha de ser una persona oberta, accessible i propera a la gent, disposada a escoltar i a més, disposada a afegir al seu programa, tots aquells suggeriments que puguen millorar més el nostre poble.»

Entenem que aquest debat és important per a que la gent del poble conega de primera mà a les persones que opten a l’alcadia del nostre municipi. Per tal d’avançar en l’organització del debat i evitar que la iniciativa caiga en l’oblid, hem proposat a la resta de formacions els següents punts:

#1. Les qüestions que la gent del poble vulga plantejar seran recollides per l’Ajuntament mitjançant el seu facebook (https://www.facebook.com/ajuntament.gatadegorgos), correu electrònic (premsa@gatadegorgos.es) o presencialment en el departament de premsa del propi Ajuntament durant els dies 12 i 13 de maig.

#2. El proper dijous dia 14 de maig a les 13:30 hores els caps de llista de les formacions que desitgen participar en aquest debat es reuniran en l’Ajuntament, per tal de que la responsable de premsa faça la proposta estructural del debat i del seu desenvolupament.

#3. El debat tindrà lloc el dilluns 18 de maig a les 20:00 hores en el saló de plenaris de l’Ajuntament, amb la finalitat d’aprofitar la infraestructura audiovisual.

Aquest és el debat que la gent ens ha demanat en les nostres assemblees. No obstant estarem també disposats a participar en altres formats de debat que es puguen plantejar per la resta de formacions.

Estarem encantats de que vingueu a JuGa(r) amb nosaltres."

Finalment, diu Compromís per Gata de Gorgos:

"El col·lectiu JuGa de Gata ens ha remés la convocatòria del debat electoral que plantegen per al proper 18 de maig. Com no podia ser d’una altra manera, Compromís per Gata estarà representat. Vos animem a que participeu, entre demà i despús-demà, amb les vostres preguntes.

#1. Les qüestions que la gent del poble vulga plantejar seran recollides per l’Ajuntament mitjançant el seu facebook (https://www.facebook.com/ajuntament.gatadegorgos), correu electrònic (prem...sa@gatadegorgos.es) o presencialment en el departament de premsa del propi Ajuntament durant els dies 12 i 13 de maig.

#2. El proper dijous dia 14 de maig a les 13:30 hores els caps de llista de les formacions que desitgen participar en aquest debat es reuniran en l’Ajuntament, per tal que la responsable de premsa faça la proposta estructural del debat i del seu desenvolupament.

#3. El debat tindrà lloc el dilluns 18 de maig a les 20:00 hores en el saló de plenaris de l’Ajuntament, amb la finalitat d’aprofitar la infraestructura audiovisual."

*Està clara ja la quarta participació. El candidat socialista Vicent Font comentava des del seu facebook hui mateix, 13-5-2015:

Des de el Partit Socialiste, en cap moment ens hem negat a assistir al debat que tindrà lloc el proper dilluns i per supost, demà dijous estarem a las 13,30 hores a l'ajuntament com s'ha acordat-

Així que ja ho sabeu, no s’ho perdau: la cita, dilluns 18 a les 20 hores i abans podeu remetre les vostres qüestions a l’ajuntament.

A la composició, els quatre candidats a l’alcaldia de Gata (eleccions 2015).

FONT: partits candidatures Gata 2015.SÒLGATA ANUNCIA QUE DEMÀ HI HAURÀ UN TALL D'AIGUA POTABLE (pel matí)

20150513100520-solgata.jpg

Prepareu-se. Moltíssima calitja s’anuncia per a hui i demà i damunt tallaran l’aigua demà per treballs a la xarxa, però està previst sols pel matí i restablir el servici el més aviat possible. A tot el poble, excepte Gata Residencial.

Des de SÒLGATA informen:

"Degut a l´instal·lació de dos nous contadors generals d´aigua situats, un en la Plaça d´Espanya i l´altre en el carrer la Creu, hi haura un tall en el subministrament d’aigua potable el dijous 14 de Maig que afectarà a tot el poble menys Gata Residencial. Està programat desde les 9 hores fins les 13 hores. De tota manera es realitzaran els treballs amb la major brevetat possible per tal d’afectar el mínim a la població.
Disculpen les molésties i agraïm la seua comprensió".

FONT: SòlGata.GATA: DIVENDRES 15, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ D'OBRES DE GERTRU FROILÁN

20150513101321-gertru.jpg

La mostra pòstuma es podrà veure al Casal de la Música

Divendres dia 18 de maig, a les 20 hores al Casal de la Música serà la inauguració de l’exposició antològica sobre les obres de Gertru Froilán. Actuarà a l’acte el grup de dansa hindú de l’escola Huellas de València. Les obres estaran exposades del 15 al 31 de maig.

FONT: cartell anunciador de l’exposició.ELS POPULARS DE GATA VISITEN LA FONT DEL RIU

20150514001154-ppelpati.jpg

Han estat al bar El Pati parlant del seu programa

Ací teniu la fotografia. La candidatura que encapçala Maite Signes Caselles, actual alcaldessa, ha estat aquesta vesprada i abans de la semifinal de la Champions, al bar El Pati. Allí ha parlat del seu programa. Ho han fet Alberto Cardona, Guillermo Cholbi -actual regidor- i Maite Signes.

Els actes dels quatre partits seguixen pas a pas cap al dia 22, final de campanya, un dia abans de la jornada de reflexió. Demà detallem més actes.

FONT: Foto Populars Gata.RECORDEU-HO: HUI DIJOUS 14: TALL D'AIGUA POTABLE

20150514091924-11235446-1845055685719476-4160277730868619471-n.jpg

Ho recordeu?. Hui és dijous 14. Pel matí, segons anunciava SÒLGATA dies enrere, és el dia del tall d'aigua pel matí. Dalt teniu el cartell.CAMPANYA ELECTORAL 2015 GATA: ACTES DE HUI, DIJOUS 14

20150514144651-11233609-1585508218368648-1714458004533529763-o.jpg

Hui, dijous dia 14 de maig,  la jornada bascosa a més no poder ve caracteritzada a Gata de Gorgos per dos actes d’eleccions locals i dos autonòmics. 

 El PP ha continuat aquest matí amb el programa del café i ha estat al bar Trossets.

Compromís per Gata tindrà doble activitat aquesta vesprada-nit. Per una part, a les 18,30 hores tots els que vulguen podran fer-se un café a l’Hotel Avenida. Estarà present Mireia Mollà Herrera, cap de llista per Alacant a Corts Valencianes. Per altra, a les 20 estarà la formació de Compromís al bar El Pati, per a explicar el seu programa als veïns de la Font del Riu.

Per la seua part, JuGa estarà al saló d’actes del Centre Social. Serà un acte electoral de campanya de Podem País Valencià. A les 19,30 hores. Participaran Óscar Piera, María Guridi i Christian Fornanet, tots tres integrants de la llista autonòmica de PODEM a les Corts Valencianes. Presentarà l’acte el Secretari General Municipal Jaume Monfort.

A la fotografia, el cartell electoral autonòmic de la visita a Gata de Mireia Mollà.

FONT: partits locals 2015.
ALERTA !! QUE A GATA RONDEM ELS 40 GRAUS. MOLTÍSSIMA CALOR

20150514145459-aemet.png

Tenim damunt hui l’ola de calor saharià. Alerta a les altíssimes temperatures. A Gata es ronden els 40 graus i més. S’han vist termòmetres que ja els superen. Atenció, no feu foc al camp. Ja s’ha declarat aquest matí un incendi a Vall d’Ebo. Tingueu màximes precaucions en tot.

Ací teniu l’enllaç del diari La Marina Plaza digital que titula: "La ola de calor sahariano penetra en la comarca y la Generalitat alerta a ayuntamientos y servicios de Protección Civil": http://lamarinaplaza.com/2015/05/13/la-ola-de-calor-sahariano-penetra-en-la-comarca-y-la-generalitat-alerta-a-ayuntamientos-y-servicios-de-proteccion-civil/.

Als subtítols de la notícia: "Los efectivos de emergencias están en alerta y se ha decretado para hoy y mañana el nivel máximo de riesgo de incendios2 I "La Agencia Estatal de Meteorología prevé máximas de entre 35 y 40 grados para las próximas horas en los municipios de la Marina Alta".

A la imatge, el mapa de la AEMT.

FONT: la Marina Plaza 14-5-2015.LA PREMSA PARLA DE...el nou partit a Gata (JuGa)

20150514150237-11219078-717588235017937-2077893786549397002-n.jpg

El diari Levante-EMV, a la seua fulla de la Marina Alta, publica hui dijous dia 14 un article de A.P.F. sobre el nou partit JuGa que ha nascut en estes eleccions 2015. Titula: "Elecciones 2015. "Junts per Gata cambia el "vota" de sus carteles por "juega". Al subtítol: "La candidatura impulsada por Podem se reúne con residentes que no pueden votar, dado que "también son pueblo".

Podeu llegir l'article al següent enllaç: http://www.levante-emv.com/marina/2015/05/14/junts-per-gata-cambia-vota/1264222.html.

A la imatge, el retall del diari que porta la notícia.

FONT: Levante-EMV dia 14-5-2015.GATA, CAMPANYA ELECTORAL 2015: COMPROMÍS HA ESTAT AL BAR EL PATÍ (Font del Riu)

20150514233513-compromispati.jpg

Ací vegeu la xerrada d’aquesta vesprada. La candidatura de COMPROMÍS PER GATA DE GORGOS ha estat al bar El Pati. Ha sigut aquesta vesprada, només han acabat els futurs polítics d’acompanyar a la candidata alacantina a les Corts Valencianes, Mireia Mollà. Un dia molt esgotador i amb molta calitja. Els veïns de la Font del Riu han escoltat les propostes concretes de la mà de Magda Mengual, candidata a l’alcaldia, i Àngels Soler, que junt amb Tere Arabí formen la terna de dones que encapçalen la candidatura.

Comentaven des de Compromís: "Més de 70 persones al bar El pati després del mig centenar que ha vingut a l'hotel dos hores abans. Molta gent, més que els altres partits, a pesar de la bascorra. Molta il·lusió en les seues cares. Bones vibracions".

FONT: Foto de Joan Fornés Pérez.GATA, ELECCIONS 2015: ELS CANDIDATS DE PODEM P.V. RECOLZEN A GATA LA CANDIDATURA DE JuGa

20150514234013-podemactesalo.jpg

Els actes quasi es solapaven. Mentre la candidata alacantina Mireia Mollà estava al Hotel Avenida, el grup de JuGa (Junts per Gata) esperava als candidats de Podem al País Valencià. Un altre encarat cap a les autonòmiques, més que cap a les locals. Aquest migdia ja repassaven el calendari d'actes de hui. Podem ha estat recolzant a JuGa i al revés. Centre Social aquesta vesprada.

FONT: JuGa (Podem_Gata)SOLIDARITAT AMB L'INTERIOR DE LA MARINA ALTA: Incendi Vall d'Ebo-Pego

20150515093826-incendi.jpg

Hui, tots els gaters comenten a les xarxes socials, pel carrer, en els corros, l’intens calor d’ahir, la basca total de més de 45 graus que vam patir, però també es comenta malauradament, el foc. Foc que ja comentaven al començament de la jornada d’ahir i que es va agreujar per les altíssimes temperatures i el vent.

Ens solidaritzem amb els veïns de Vall d’Ebo, Sagra, Pego, tots els termes, nuclis, cases de camp, que han patit el devastador incendi. De nou, la negligència humana. Ja ho avisaven els mitjans oficials, ja posaven la veu d’alerta. Així i tot, una crema incontrolada pareix ser el focus inicial de la "maldat". Nosaltres, a Gata prenim conciència de cuidar les nostres muntanyes, de que estiguen netes, serà una garantia per a evitar el que va passar ahir a l’interior de la comarca. Ànims, pegolins i veïns d’Ebo!!

(Al diari La Marina Plaza (digital) teniu una galeria molt bona d’imatges de l’incendi. Esperem que hui, que amaina la forta calor, es controle l’incendi. PUNXEU ACÍ.

FONT: Foto portada pujada al facebook (Autor: Rafa Bordes).GATA, ELECCIONS 2015: Actes de hui: PP, PSOE, JUGA...

20150515103048-socialistesfr.jpg

Hui torna a estar apretada la jornada de campanya per als partits que aspiren a formar la corporació municipal de Gata.

Des de les 9,30, els POPULARS DE GATA prenien café i escoltaven als veïns que ho vulgueren al Bar Ca Martí.

Aquesta vesprada-nit el PARTIT SOCIALISTA DE GATA recala al barri de La Font del Riu: "Vine a parlar del teu barri i després ens farem una picadeta". Així resa el cartell. Serà la xerrada amb la candidatura que lidera Vicent Font a les 20 hores i ho serà al carrer Calvari, 2.

Per la seua part, el nou partit JUGA (JUNTS PER GATA) torna als actes i ho fa amb l'acte central de campanya. Serà a les 19 hores a la Plaça Nova i constarà de tres parts. Primer, a les 19 hores mateixa, Juguem les xiquetes i xiquets". Amb l'ajuda dels menuts farem un mural on dibuixar el poble que volem", així diu el cartell publicitari de l'event. A les 20,30 hores "Juguen tots i totes". Hi haurà assemblea "i parlarem de les nostres propostes i escoltarem el veïnat i associacions del poble", continua diguent el cartell. Després, picadeta. Finalment, a les 23 hores "Juguen les i els més festers". Hi haurà música per acabar el dia.

FONT: cartell PSOE eleccions Gata 2015.CAP DE SETMANA A DÉNIA: Minijocs Marina Alta

20150515115358-xicons.jpg

Participaran escolars de Gata

Ho podem llegir hui al diari LAS PROVINCIAS a la seua secció La Marina. "Los Mini Jocs Olímpics unen a 1.500 deportistas". Al subtítol: "Los jóvenes de los municipios de la comarca desfilarán en la esperada ceremonia de inauguración prevista para las 20 horas". Al llarg de la jornada de demà dissabte seran les competicions, entre les que també hi haurà representació escolar de Gata.

A la imatge, els xicons de Gata el dia de la torxa arribada al poble. (Foto: Ajuntament de Gata).SABIEU ? QUE A LA MARINA ALTA LI CORRESPONEN PER HABITANTS TRES DIPUTATS

Ahir dijous dia 14 de maig, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava l’aprovació dels diputats provincials que corresponen al Partit Judicial / Zona electoral de DÉNIA, així com als altres de la província.

En total són 31 diputats provincials, ja que el total d’habitants de la província d’Alacant són 1.868.438. Per partits judicials o zones electorals Alacant i Elx són les que més, seguides d’Oriola, La Vila Joiosa. Dénia supera a Elda, Alcoi i Villena.

Dénia és el cinqué partit judicials o zona electoral amb 178.052 habitants. Per tant té un cocient del 2,95 i li corresponen 3 diputats.

Aquesta legislatura que ja s’esgota té dos diputats del Partit Popular: Ximo Ferrando, alcalde d’Ondara, i Juan Bautista Rosselló, alcalde de Benissa, i un diputat del Partit Socialista, Pepe Chulvi, alcalde de Xàbia.

FONT: BOP dia 14-5-2015.

 HUI ES LA FESTA DE SANT ISIDRE LLAURADOR. A Gata té un plafó ceràmic

20150515213046-santisidre.jpg

Era dia de sembrar les bajoques llargues

La festa a Madrid, a molts pobles que el tenen per patró. Sant Isidre llaurador és hui, a mitat de maig. A Gata, el sant cobra protagonisme al carrer Teulada. Allí té un plafó ceràmic dedicat a ell. Abans, molt abans li feien veïnes i veïns la novena. Ara està el llum encés. Sant Isidre és el patró dels llauradors. Va viure entre 1080 i 1130. Era un llaurador madrileny.

Els llauradors d’abans i d’ara diuen que hui era el dia clau per a sembrar-se les bajoques llargues, que gastem per al putxero i per a fer bullit.

A la imatge, la "capelleta" del carrer Teulada de Sant Isidre llaurador. Si s’adoneu una de les rajoletes del conjunt plafó ceràmic és del pis i no del dibuix del sant i el paisatge.
ORIGINAL ROSARI A L'ERMITA (maig, mes de Maria)

20150516000500-rosariermita1.jpg

Aquesta nit s’ha celebrat a l’ermita del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, el Sant Rosari d’una manera original i especial, en el que han participat unes 100 persones. És el segon any que es prepara pel grup de liturgia de la parròquia aquesta pràctica piadosa, però d’una manera distinta. Els distints grups de la parròquia (júnior, confirmants, catequistes, grup d’oració, litúrgia i altres) han anat resant cada una de les deu parts d’un dels misteris del rosari. Amb els llumets encesos, cada persona resava el que li tocava. Entre misteri i misteri, el Cor Infantil de la parròquia ha cantat a la Mare de Déu. Ha presidit la imatge de la Verge.

Cal dir que entre xerrades, mítings, actes culturals i esportius, la feina estressant del dia a dia i tots els menesters que comporten, aquest moment de reflexió, pausa i descans, per a parlar amb la Mare de Déu, ha vingut bé als que ho han exercitat. La nit acompanyava, el lloc era el millor i inclús feia frescoreta. S’agraïa el dràstic canvi de temps respecte a la nit anterior.

A la fotografia, un moment de l’acte del Sant Rosari a l’ermita. A l’article, altres moments (Fotos Antonio Monfort).GATA, ELECCIONS 2015: ELS SOCIALISTES HAN ESTAT AL BARRI LA FONT DEL RIU

20150516001011-psoemitinfr.jpg

Aquesta vesprada ha estat la candidatura dels socialistes de Gata al barri la Font del Riu. A un dels locals d'aquest indret del poble, han parlat de les seues propostes. Han parlat, han escoltat i han respost als veïns que allí s'han aplegat. Comentaven des de Socialistes Gata al seu facebook: "Hem estat en La font del riu. Un ple històric. A tope com diríem ací. Gràcies a tots els assistents". Demà dissabte continua la campanya electoral per a tots, afrontant el nové dia.

FONT: Foto Socialistes Gata.GATA, ELECCIONS 2015: EL NOU GRUP POLÍTIC JuGa FA EL SEU ACTE CENTRAL A LA PLAÇA NOVA

20150516090144-11083987-718192411624186-3008092355625745777-o.jpg

Amb diverses propostes, per als menuts i majors, el grup JuGa (Junts per Gata) va fer ahir divendres per la vesprada i nit l’acte central de campanya a la Plaça Nova de Gata. Comentaven al facebook de Podem_Gata:

"Moltes gràcies, fa goig vore tanta gent que aposta per una nova forma de fer política. Continuarem plenant places de gent normal i decent que vol fer política normal i decent. Ens vegem pels carrers del poble. Ara el poble també juga".

FONT: Foto JuGa.ELS ESCOLARS DE GATA PARTICIPEN ALS MINI JOCS OLÍMPICS, A DÉNIA

20150516091352-11118820-660261384107404-56988576389718237-o-1-.jpg

Com ja vaig informar ahir, uns 60 xiquets de Gata participen en els XI Minijocs Olímpics de la Marina Alta que van començar ahir per la vesprada a Dénia.

S’ha organitzat des del CEMA (Consorci Esportiu Marina Alta) una amplia oferta d’activitats per a grans i menuts durant els tres dies de competició. Esta és l’agenda prevista per a hui dissabte dia 16:

- De 10:00 h a 14:00 h: Extra wipe out (podràs travessar-lo?), contra tots en splash i paintball (lloc: zona de pas).
- 11:00 h: Wushu (multipista).
- 12:00 h: Exhibició gimnàstica artística (multipista).
- De 16:00 h a 20:00 h: Escola de circ i paintball (zona de pas).
- 17:30 h: Exhibició de patinatge (frontó), equitació (camp de rugbi), big dance (multipista).
- 18:30 h: Exhibició de wushu (multipista).

Demà diumenge 17 de maig, el programa serà el següent:
- De 10:00 h a 13:00 h: Futbolí humà i laberint.
- 11:00 h: Exhibició de doma de gossos.

Hi haurà també activitats complementàries fins demà diumenge:
- Concurs de fotografia: Participa en el concurs de fotografia dels Minijocs! Les 3 millors fotografies (de la cerimònia inaugural, competicions, activitats, etc.) penjades en la nostra pàgina de Facebook seran premiades amb un smartphone d’última generació!

- Exposició: Exposició fotogràfica a l’entrada del pavelló de les 10 edicions dels Minijocs i del periòdic especial Minijocs de cada edició gràcies a la col•laboració de Canfali Marina Alta.

- Photocall: El públic assistent podrà fer-se fotos amb la imatge més divertida dels Minijocs: la MARINETA.

FONT: CEMA, Ajuntament Gata / Foto: Ajuntament Gata.CASAL DE LA MÚSICA, GATA: AHIR VA QUEDAR INAUGURADA LA MOSTRA ANTOLÒGICA PÒSTUMA DE GERTRU FROILÁN

20150516171633-obragertru.jpg

Ahir per la vesprada es va inaugurar a la sala d’exposicions del Casal de la Música la mostra antològica de pintures de la malograda artista Gertru Froilán. A l’acte van asistir, a més de tota la seua família encapçalada per sa mare Anita Mulet, també una gran artista sobre tot en poesia, amics, autoritats i coneguts de la homenatjada. Va amenitzar amb el ballet hindú l’escola Huellas de València.

A la pàgina creada per a difondre el seu art, comentaven: 

"Qué gran inauguración! Gracias al Ayuntamiento de Gata en la persona de su regidor de Cultura, Juan. Gracias a Rosa, la comisaria, gracias a la familia (la de Gata y la de Llíber-Xaló), gracias a todos los buenos amigos y amigas que apoyaron el proyecto con sus buenos deseos y/o con su presencia. Lleno total. Las chicas de Huellas bailaron como nunca y todos los presentes tuvimos una noche muy emotiva rodeados por las obras de Gertru. Gertru pintó este magnífico retrato de su padre en 1976. Con el mismo se inicia la esposición Antológica que hoy inauguramos en el Casal de la Música de Gata. Os esperamos"

Foto de Gertru Froilan Govinda Mohini dd.

A la fotografia de portada, un moment de la inauguració. Dins, un quadre pintat per ella de son pare en 1976.GATA, ELECCIONS 2015: ACTES DE HUI DISSABTE DIA 16

Hui dissabte també es fan actes de campanya.

Des de les 18 hores, el PARTIT SOCIALISTA està amb els majors. Al local de la Tercera Edat al Centre Social xerrada, xocolate i música.

A les 20 hores ha començat la xerrada-míting del PARTIT POPULAR al Parc del Raval. Els veïns de la zona d’aquell barri escoltaran i parlaran.

A les 20,30, és a dir ara mateix, al Casal de la Música hi haurà un acte de COMPROMÍS PER GATA, a nivell autonòmic. Intervendrà el candidat número tres a les Corts per Alacant, el pegolí Josep Nadal. Ell va ser cantant de La Gossa Sorda.

El grup JuGa descansa hui dels actes.DONACIÓ SANG GATA: 29 persones presentades. Dijous 14

Els responsables de l'organització de la col·lecta de donació de sang han donat a conéixer l'última recol·lecta, que es va fer dijous dia 14, sustituint al primer dijous perquè es va ajornar la data. Es van presentar 29 persones per a donar sang, una de elles era donant nou. Al final es obtindre 21 donacions.

FONT: Responsables de donació de sang, Gata.DEMÀ DIA 17, LA BANDA UNIÓ MUSICAL ACTUA AL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA

20150516203949-bandagata.jpg

Estan ja a les portes, ultimen els detalls, els arriba el dia. Per segona vegada aniran els músics gaters al Palau de la Música de València. Demà dia 17 a les 11,30 hores serà la seua actuació. A la segona part i per a tancar el concert interpretaran l'Himne a Gata, que cantaran els cantors del Cor Serrillàs. La jove i, a la vegada, ja experimentada banda, que dirigeix Joan Valentí Giménez Ortiz, intentarà deixar ben alt el pavelló gater al coliseu musical valencià.

A la imatge, la banda assajant per al concert de demà diumenge a València.

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres.GATA, ELECCIONS 2015: 9 DIES DE CAMPANYA (porra de regidors fins a dissabte 16)

Acabat ja el nové dia de campanya pose els resultats que es van produir ahir per a la porra electoral, de la vesprada a la nit. En total són ja 76 les votacions fetes.

Resultats i distribució dels nous participants:

COMPROMÍS PER GATA: De les 76 persones:

1 persona li dona 6 regidors / 3 persones li donen 5 regidors / 14 persones li donen 4 regidors / 28 persones li donen 3 regidors / 26 persones li donen 2 regidors / 4 persones li donen 1 regidor. On més coincidixen és amb 3 regidors (26 de 76).

JuGa (JUNTS PER GATA): De les 76 persones:

1 persona li dona 4 regidors / 1 persona li dona 3 regidors / 19 persones li donen 2 regidors / 35 persones li donen 1 regidor / 20 persones no li donen regidors. On més coincidixen és amb 1 regidor (35 de 76).

POPULARS GATA: De les 76 persones:

1 persona li dona 9 regidors / 2 persones li donen 8 regidors / 28 persones li donen 7 regidors / 4 persones li donen 6 regidors / 6 persones li donen 5 regidors / 28 persones li donen 4 regidors / 3 persones li donen 3 regidors / 4 persones li donen 2 regidors. On més coincidixen hi ha un empat, de nou: amb 7 regidors i amb 4 regidors (28 de 76).

PSOE GATA: De les 76 persones:

1 persona li dona 7 regidors / 29 persones li donen 6 regidors / 3 persones li donen 5 regidors / 3 persones li donen 4 regidors / 8 persones li donen 3 regidors / 25 persones li donen 2 regidors / 7 persones li donen 1 regidor. On més coincidix és amb 6 regidors (29 de 76).

Tot seguit, les 9 últimes votacions:

16/5, 15,12, Obispo Cervera: PP, 4; PSOE, 4; COMPROMÍS, 4; JuGa, 1.

16/5, 15,19, nacho: PP, 4; COMPROMÍS, 2; PSOE, 6; JuGA, 1.

16/5, 15,23, El més lògic: COMPROMíS, 4; PSOE, 6; PP, 2; JuGa, 1.

16/5, 15,32, increible: PP, 7; COMPROMÍS, 3; JUGA, 2; PSOE, 1.

16/5, 17,28, vicent: PSOE, 6; PP, 4; COMPROMÍS, 2; JUGA, 1.

16/5, 20,02: nuria: JuGa, 1; COMPROMÍS, 2; PP, 4; PSOE, 6.

16/5, 22,18: teresa: JuGa, 1; COMPROMÍS, 2; PP, 4; PSOE, 6.

16/5, 23,29: mari: PP, 7; PSOE, 1; COMPROMÍS, 3; JUGA, 2.

16/5, 23,31: jaume: PP, 7; JuGa, 2; COMPROMÍS, 2; PSOE, 2.

 GATA, ELECCIONS 2015: ACTES PER A HUI, DIUMENGE 17

La gent candidata a ocupar els sillons de la Corporació Municipal de Gata, a més dels seus companys de candidatura, no paren. Diumenge i tot, afronten ja la segona part de la campanya, el temps es tira damunt com diem els gaters i ja resta tan sols de hui al divendres. Dissabte 23 serà jornada de reflexió i el diumenge...a votar.

Els actes que es preveuen hui diumenge:

18 hores, la candidatura del PARTIT POPULAR anirà al Centre Social, per a parlar amb la gent de la Tercera Edat.

A la mateixa hora, les 18, la gent de JUNTS PER GATA estarà, de nou, a la Plaça Nova, per a fer un Encontre Intercultural. Parlaran i escoltaran no sols als votans, sinó també als que no poden votar.GATA, ELECCIONS 2015: LA GENT PREGUNTA: Hi ha cartells anunciant; finalment, com està el debat de demà? qui és el moderador?

Els quatre partits que presenten candidatures als escons municipals no paren, ací i allà, repartint fullets, els seus programes, afaenats per complet. Però, he escoltat alguns comentaris, més bé qüestions plantejades a l'aire, al respecte del debat que es té que fer demà, i per això ho planteje ací al blog. La gent diu que...on està anunciat?, on estan els cartells que ho diuen?. Mira que a Gata, diuen altres, si no ens recorden les coses...Altres comenten: finalment, com està el debat, es gravarà o no?. i una altra de les qüestions que plantejen: ja està elegit pels quatre partits el moderador?.

Esperem que d'ací a demà es resolguen els dubtes que la gent interessada en assistir reclama. De moment, esperem.LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA FA UNA GRAN ACTUACIÓ AL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA (Àlbum)

20150517163222-bandapalaujp5.jpg

(ÀLBUM DELS MOMENTS MÉS IMPORTANTS DE LA BANDA AL PALAU DE LA LÚSICA DE VALÈNCIA. PUNXEU ACÍ)

Amb el Cor Serrillàs han interpretat com a peça final l’Himne de Gata

La direcció ha estat a càrrec del mestre Joan Valentí Giménez Ortiz

La més que centenària banda UNIÓ MUSICAL de Gata de Gorgos ha tornat a demostrar aquest matí que és una "gran banda de poble", que es supera davant els grans reptes, com el concert de hui al PALAU DE LA MÚSICA. Per fi, hui era el dia (17 de maig de 2015), nou anys després d’aquella primera vegada. Acompanyats de pares/mares, familiars, socis, amics, els quasi cent components de la banda han donat la talla i han oferti un grandiós concert. Cal ressenyar que la Coral Serrillàs ha estat també posant la veu al Himnde Gata, al final de la interpretació.

Vull escollir les paraules que ha dedicat el també músic, que sempre ha estat ahí, i moltes vegades per raons de treball i estudis, no ha pogut acompanyar-los. Hui no els ha fallat. Jordi Escortell comentava:

"Hui, nou anys després, la Banda Gata de Gorgos ha tornat al Palau de la Música de València. Aquesta vegada he tornat a estar amb elles i ells, però des d’una altra perspectiva.

Un gran concert. De ben segur que hi haurà coses a millorar, però dóna gust veure com "una banda de poble" uneix a famílies, amistats i coneguts amb la música.

Un públic emocionat. I allí entre la gent, al costat d’una cara familiar, admire content a tantes persones conegudes. Mire allí darrere, en eix...a fila de músics que sempre estan de peu i amunt i avall, i somric content. Que grans! Fa nou anys estàvem altres per allí... Ara, d’aquells, sols en queda un. Però quin un!

Aquest matí de diumenge 17 de maig (data que sempre tinc ben present...) he sigut feliç de compartir un bon moment amb esta Banda. Felicitats!!"


  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de l’àlbum: Pepa Martí, Salvador Pons, José Salvador Ginestar, Miguel Signes i Juan Pablo Bataller.GATA, ELECCIONS 2015: EL DEBAT DELS QUATRE CAPS DE LLISTA, DEMÀ DILLUNS A LES 20 HORES (saló de plens)

20150517165630-cartelldebat.jpg

Prompte s’ha donat resposta al que publicava dos entrades més amunt al blog. El candidat Jaume Monfort Signes (Junts per Gata) que va promoure el debat al que van secundar els altres tres caps de llista, m’ha passat i també ho ha publicat al facebook, el cartell anunciador. Demà dilluns dia 18, a les 20 hores al saló de plens de l’Ajuntament, es farà el debat entre els quatre caps de llista: Magda Mengual (Compromís per Gata); Jaume Monfort (Junts per Gata); Mayte Signes (Populars Gata) i Vicent Font (Socialistes Gata).

El debat serà moderat per Rosa Signes, responsables de premsa de l’Ajuntament, a proposta de JuGa com a promotor del debat.

Comenta Monfort: "Tal com es va anunciar, demà dilluns al Saló de Plenaris de l’Ajuntament serà el debat de caps de llista, a les 20,00 hores. Per tal de facilitar el seguiment del mateix a tot el poble, des de JuGa hem previst que es retransmeta en directe per internet".

Des del Partit Popular, comentava Mayte Signes: "Nosaltres gravarem i després farem una còpia a cada partit".

Tot preparat pues per a demà...

Si voleu llegir amb deteniment el que diu el cartell punxeu ací:

cartell_debat_web.pdf

FONT: JuGa (cartell).


FELICITACIONS A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA. L'equip del F.C. BARCELONA ja és campió de Lliga 2014-2015 a falta d'una jornada

20150517211823-penya.jpg

Fa una estona s’escoltaven els coets. Els penyistes del Barça ho tenien tot a punt. Al principi tot anava bé, estaven empatats als dos encontres. La gent a la Penya patia. Després ha fet el golàs Leo Messi i ja sols depenia d’ell. Finalment no ha valgut de res la golejada del Real Madrid, 2-4, ja que s’ha mantés el resultat de 0-1 per al Barça front al Atlétic de Madrid. Des del blog, felicitar als socis de la Penya Barcelonista de Gata i a tots els simpatitzants de l’equip blaugrana, que ja té un títol de tres que pot conseguir en tres setmanes. A més, arriba per a ells en una onomàstica, ja que la penya gatera està celebrant el 30 aniversari.

Foto de FC Barcelona.

A la imatge de portada d’arxiu, com veuen a la Penya els partits. Dins el cartell que ha penjat al facebook la Penya.

FONT: Fotos Penya Barcelonista de Gata.CÀRITAS PARROQUIAL DE GATA LLANÇA UNA CAMPANYA D'AJUDA ECONÒMICA PELS DAMNIFICATS PEL TERRATREMOL DE NEPAL

20150517233125-caritasnepal.jpg

L'associació de Cáritas parroquial de Gata de Gorgos ha llançat una campanya urgent per a col·laborar econòmicament amb els damnificats pel terratremol de Nepal. La campanya ja ha començat i estarà vigent fins el dia 7 de juny, dia del Corpus. El donatiu que es vulga fer es pot fer o bé posant-lo a la bústia de Càrites que hi ha a l'església o bé contactant amb algun membre de l'associació altruïsta.

FONT: Parròquia de Gata.GATA, ELECCIONS 1015: Recta final porra regidors i resultats pàgina votacions

20150518123434-quatresimbols.jpg

ABANS DE COMENÇAR L’ARTICLE, RECORDEU QUE HUI DILLUNS A LES 20 HORES AL SALÓ D’ACTES: DEBAT DELS QUATRE CANDIDATS A ALCALDIA. CORREU LA VEU...

Ja toquem quasi al final. Com són molts els que voteu i s’acosta ja el final de campanya, esperaré a despusdemà dimecres, una vegada passats els ressons del debat de hui per la vesprada entre els quatre candidats. Dimecres 20 a les 12 de la nit acabaré la "porra electoral" i ja no posaré més resultats, ni votacions. Podeu votar abans.

També dir-vos que abans de posar les vostres votacions, vos pose les de la pàgina que va fer en el seu dia (si ho recordeu, vaig posar l’enllaç a la mateixa) l’amic Jordi Giner Monfort. Comenta Jordi:

"Els resultats són un poc diferents dels que has tret a la web i són els següents: Han participat 77 persones. S’han suprimit 15 respostes, perquè el número de regidors no arribava o se’n passava dels 13. Els resultats que més s’han repetit són: PP: 6/7 (12 respostes); Compromís: 3 (35 respostes); PSOE: 2 (36 respostes); JuGa: 1 (27 respostes).

Ja tenim una altra estimació i orientació.

Continuant amb les vostres votacions al blog, ací teniu les 18 votacions produïdes entre les 14,07 del dia 17 fins les 12,49 de hui dilluns, a 7 hores del debat. En total són ja 94 les votacions fetes i, per tant, estem prop del centenar de votacions.

Torne a resumir més perque es fa molt pesat i llarg, relacionar totes les votacions. Les mateixes les podeu veure als comentaris del blog.

Resultats i distribució de tots els participants:

COMPROMÍS PER GATA: De les 94 persones:

1 persona li dona 6 regidors / 4 persones li donen 5 regidors / 16 persones li donen 4 regidors / 36 persones li donen 3 regidors / 33 persones li donen 2 regidors / 4 persones li donen 1 regidor. On més coincidixen és amb 3 regidors (36 de 94).

JuGa (JUNTS PER GATA): De les 94 persones:

2 persones li donen 5 regisdors / 2 persona li dona 4 regidors / 1 persona li dona 3 regidors / 24 persones li donen 2 regidors / 44 persones li donen 1 regidor / 21 persones no li donen regidors. On més coincidixen és amb 1 regidor (44 de 94).

POPULARS GATA: De les 94 persones:

1 persona li dona 9 regidors / 2 persones li donen 8 regidors / 37 persones li donen 7 regidors / 7 persones li donen 6 regidors / 10 persones li donen 5 regidors / 30 persones li donen 4 regidors / 3 persones li donen 3 regidors / 4 persones li donen 2 regidors. On més coincidixen és amb 7 regidors (37 de 94).

PSOE GATA: De les 94 persones:

1 persona li dona 7 regidors / 30 persones li donen 6 regidors / 3 persones li donen 5 regidors / 4 persones li donen 4 regidors / 12 persones li donen 3 regidors / 32 persones li donen 2 regidors / 12 persones li donen 1 regidor. On més coincidix és amb 2 regidors (32 de 94).ATENCIÓ. PROHIBICIÓ DE CREMES AGRÍCOLES FINS SETEMBRE

20150518130957-crema.jpg

ATENCIÓ. Ho tenim molt recent malauradament. FEU CAS DELS AVISOS.

Des de Protecció Civil i des de la Policia Local de Gata posen en alerta a tota la ciutadania. Hui comença la prohibició, degut al calor, altes temperatures i demés. Ho avisa el Centre de Coordinació d'Emergències.

"Des de hui dilluns 18 de maig i fins el proper 30 de setembre, se suspenen els permisos de cremes agrícoles a la Comunitat Valenciana, en pro d'evitar els incendis forestals, així com qualsevol altre tipus de foc en muntanyes".

FONT: Policia Local (foto/text) / Protecció Civil / Gata.PARTICIPEN 55 ESCOLARS ALS MINI JOCS OLÍMPICS

20150519134113-minijocsgaters2.jpg

Medalles per a Mar Salvá i els infantils de futbol

Un total de 55 escolars de Gata de Gorgos van participar el passat cap de setmana als Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta que es van celebrar a la capital comarcal Dénia. Des de la regidoria d’Esports s’ha volgut  donar l’enhorabona per el bon paper en general dels nostres esportistes, especialment a l’equip de futbol infantil, per la medalla de bronze obtesa, i a Mar Salvá Sepúlveda per les medalles d’or de la prova femenina de cross i la de bronze en 500m.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

A la fotografia de portada la delegació gatera amb el monitor d’esports. Dins l’equip infantil i el pòdium de Salvá.

FONT: Fotos i text Ajuntament de Gata.LA PORRA ELECTORAL DE GATA ES TANCARÀ AQUESTA NIT. DEMÀ LA NIT S’ELIMINARAN TOTS ELS ARTICLES DE LA MATEIXA.

20150519213037-4llistes.jpg

JA HEM PASSAT EL DEBAT, LA GENT JA HA OPINAT I MOLT, HAN VOTAT I MOLT. Si ahir vos deia que dimecres dia 20 a la mitjanit acabaria la "porra electoral", hui -sentint-ho molt- tinc que dir que acabaré aquesta mitjanit i demà dimecres per la nit esborraré tot el que fa referència a la porra i els comentaris, per a deixar lliure la conciència "votadora" de cadascú i no influir.

A més, tinc el mateix criteri que una de les persones que feien el comentari molt acertat de que la "porra" estava anant-se’n de mare, com diríem. Molta gent vota a minuts seguits per votar sense parar i no estem fent-ho amb responsabilitat. També s’han produit resultats desficaçats i impensables, que vosaltres mateixa podeu comprovar als resultats i distribució, perquè estan tots els que heu dit.

Per això aquesta serà el penultim article sobre la "porra electoral", hores abans de tancar-la.

Cal dir que des de la nit passada a hui s’han fet 46 votacions, massa en tan poc temps. Malgrat això podeu seguir fent comentaris sobre com vau trobar el debat, que ja n’hi ha comentaris al mateix temps que votacions, i sobre les eleccions, però la "porra" es tancarà, torne a repetir, a la mitjanit de hui i demà a la mitjanit eliminaré tot sobre les porres. Gràcies.

Resultats i distribució de tots els participants, amb els 49 nous votants, que fan un total de 143, que no està gens mal i dona una lleugera idea, com deia el primer dia, de per on van les intencions. He tractat tots els resultats amb exactitud i amb sumes correctes.

COMPROMÍS PER GATA: De les 143 persones:

4 persona li dona 6 regidors / 4 persones li donen 5 regidors / 23 persones li donen 4 regidors / 54 persones li donen 3 regidors / 51 persones li donen 2 regidors / 7 persones li donen 1 regidor / 1 persona no li dona regidors. On més coincideixen és amb 3 regidors (54 de 143).

JuGa (JUNTS PER GATA): De les 143 persones:

1 persona li dona 13 regidors / 2 persones li donen 5 regisdors / 3 persona li dona 4 regidors / 8 persones li donen 3 regidors / 36 persones li donen 2 regidors / 72 persones li donen 1 regidor / 21 persones no li donen regidors. On més coincideixen és amb 1 regidor (72 de 143).

POPULARS GATA: De les 143 persones:

1 persona li dona 9 regidors / 4 persones li donen 8 regidors / 59 persones li donen 7 regidors / 7 persones li donen 6 regidors / 11 persones li donen 5 regidors / 45 persones li donen 4 regidors / 3 persones li donen 3 regidors / 4 persones li donen 2 regidors / 2 persones li donen 1 regidor / 4 persones no li donen regidors. On més coincideixen és amb 7 regidors (59 de 143).

PSOE GATA: De les 143 persones:

1 persona li dona 7 regidors / 53 persones li donen 6 regidors / 3 persones li donen 5 regidors / 6 persones li donen 4 regidors / 13 persones li donen 3 regidors / 49 persones li donen 2 regidors / 16 persones li donen 1 regidor / 2 persones no li donen regidors. On més coincideixen és amb 6 regidors (53 de 143).

 PROTECCIÓ CIVIL COMPTARÀ AMB UN NOU VEHÍCLE PER ALS SERVEIS PREVENTIUS I EMERGÈNCIES

20150519225246-cotxe.jpg

  A partir de juliol el Servei Local de Protecció Civil disposarà d'un nou vehícle que substituirà a l'actual

  L'Alcaldessa Maite Signes i el regidor d'hisenda, Guillermo Cholbi, han signat tota la documentació per a la compra del vehícle

  El Servei Local de Protecció Civil ha rebut este migdia, de la mà de l'Alcaldessa Maite Signes i el regidor d'hisenda, Guillermo Cholbi, la noticia de l'adquisió del nou vehícle per a prestar servei al poble i que substituirà a l'actual Nissan Terrano heredat de la Policia Local.

  L'Actual vehícle presentava carències en seguretat i una despessa en manteniment que ja suposava un cost que no es traduïa en una millora del seu funcionament. Una vegada analitzada la situació, es va considerar la seua substitució per un de nou.

  El vehícle que ha adquirit l'Ajuntament de Gata de Gorgos és un Dacia Duster que estarà totalment equipat per a les funcions de vehícle d'emergències i per a poder oferir un servei preventiu de qualitat. S'espera que estiga totalment operatiu i a la disposició del Servei Local de Protecció Civil a partir de l'1 de juliol.

  FONT: Protecció Civil de Gata de Gorgos.

 GATERS A LA XXIV CURSA POPULAR DE PEDREGUER

Vuitena de les proves del Circuit a Peu Marina Alta. Dissabte passat dia 16 de maig es va celebrar la XXIV Cursa Popular de Pedreguer. Com sempre, vos pose els millors resultats dels gaters o atletes que tenen parents a Gata.

El millor va ser IGNACIO CARDONA TORRES, que com sabeu és xabier de mare gater. Va ser seté de la prova. Al lloc 17 va entrar VICENT MAS LEYDA i el 24 SERGI SOLER GINESTAR. Al lloc 39 va entrar JUANAN MAS LEYDA, germà de Vicent i al lloc 50 ANTONIO FORNÉS PEDRÓS.

Per categories alguns gaters i gateres van fer pòdium. Com és ja costum, MOLLY WOODS va ser segona en juvenil. També com de costum CHRISTINA MALLET va fer segona en Veterana A i el ja dit IGNACIO CARDONA TORRES primer veterà A. Tercera veterana B va fer ESTHER SEPÚLVEDA BÚRDALO. Dos veterans D van pujar al pòdium: VICENTE LLOPIS CHELI i JAUME MONFORT CASELLES.

Dels xiquets, RAFA MENGUAL SOLER va fer primer infantil.

Finalment, els cinc millors del Club Atletisme Gata van ser: FRANCISCO PEDRO PEDRÓS (90 de la general); FRANCESC FERRER MULET (177); FRANCISCO PEDRO MESTRE (225); JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (240) i FERNANDO ARABÍ ARABÍ (257).

FONT: Somesport.

 GATA, ELECCIONS 2015. DONE PER TANCADA LA PORRA ELECTORAL GATERA

JA HEM PASSAT LA MITJA NIT i, sentint-ho molt perquè voldria continuar però veig i reitere que no s'està votant bé, no hi ha trellat ni serietat en moltes de les votacions, ACÍ ACABE "L'AVENTURA" DE LA PORRA ELECTORAL GATERA.

Ja vos deia a l'anterior entrada que s'estava anant de mare per alguns votants que no han seguit bé el joc democràtic. Un total de 143 votacions són ja suficients per a que tots vegen com han votat, alguns sense pensar-ho bé i mal votat.

Amb els resultats que estaven fins ara, no s'inclouen els últims perquè tornava a mostrar-se eixa continuitat de votacions sense parar, massa juntes en el temps, es quedava de la següent forma:

COMPROMÍS PER GATA: De les 143 persones: On més coincideixen és amb 3 regidors (54 de 143).

JuGa (JUNTS PER GATA): De les 143 persones: On més coincideixen és amb 1 regidor (72 de 143).

POPULARS GATA: De les 143 persones: On més coincideixen és amb 7 regidors (59 de 143).

PSOE GATA: De les 143 persones: On més coincideixen és amb 6 regidors (53 de 143).

Finalment, cal dir que demà eliminaré tots els articles, per a que comencem tots els gaters i cavilem per a fer el vot útil, bo i a conciència i no a acumular resultats sense trellat.S’OBRI UNA LLISTA LLIURE DE PORTADORS/ES PER A LES PROCESSONS DE BAIXADA I PUJADA DEL SANTÍSSIM CRIST A LES FESTES PATRONALS

20150520004157-dscf6038.jpg

La nova comissió constituïda el 18 de febrer es planteja millorar aquest aspecte de la festa obrint el ventall a tots els que ho vulguen fer

Des de la parròquia el senyor rector ha escrit una carta per a tot el poble

Es podran apuntar fins el 30 de juny als llocs indicats

Enguany les processons de baixada i pujada del Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata de Gorgos, a finals de juliols la baixada i el 6 d’agost la pujada, tindran un altre al·licient. Es pretén obrir una llista de portadors. Podran apuntar-se tots els que ho vulguen al despatx parroquial, a la botiga "Tonia" i a la perruqueria "Canya". El termini serà el dia 30 de juny.

La nova Comissió eixida de l’antiga junta i altres noves persones, es planteja millorar aquest aspecte de la festa obrint el ventall de possibilitats a tots aquells que mai ho han fet, o que els toca per complir 20 anys o per fer 50 anys, com els últims anys.

Vos pose textualment la carta que remet a tota la feligresia i en definitiva a tot el poble, el senyor rector Don Francisco Manuel Murillo Roldán, datada el dia 15 de maig de 2015 i que resa així:

"Benvolguts veïns de Gata,

En aquest temps que porte com a rector de Gata, he observat, i així m’ho heu dit, el desig de revisar les processons de baixada i pujada del Santíssim Crist a les festes patronals. Estic d’acord amb tots vosaltres. Per aquest motu i per altres més hem format una Comissió del Santíssim Crist. El 18 de febrer 2015 va ser constituïda. Està formada per vint membres, entre ells alguns de la Junta anterior i també noves incorporacions. Aprofite aquestes línies per agrair la tasca realitzada per l’anterior Junta del Crist.

A la primera reunió de la Comissió es va proposar fer una llista oberta de portadors del Santíssim Crist en les dues processons. Fins ara, com bé és sabut, la possibilitat de portar al Crist estava lligada a la processó de baixada i pujada, a aquells que tenien 20 anys, segons el costum en la qual després del servei militar en acció de gràcies pujaven al Santíssim Crist. Posteriorment per falta de portadors es va demanar ajuda a la quintà d’aquells que complien 50 anys perquè ajudaren en les dues processons.

Volem per tant fer una llista oberta de portadors perquè els qui vulguen i siguen majors d’edat puguin fer-ho, tant homes com dones, sense excloure els que tradicionalment l’han portat que també hauran d’apuntar-se. Per això hem pensat obrir un període d’inscripció que finalitzaria el 30 de juny, es podrà fer en: ewl despatx parroquial, la botiga Tonia i la perruqueria Canya. Aquells que estigueu inscrits vos convocarem per a una reunió informativa i assajar el pas de la processó.

Animeu-vos, és una bona oportunitat per expressar l’afecte al Santíssim Crist.

Acabe agraint les mostres d’afecte que brindeu al Santíssim Crist i demanant, ja des d’ara, la seva protecció i benedicció per atots vosaltres.

Que Déu vos beneixca.

Francisco Manuel Murillo Roldan"

A la imatge d’arxiu, portadors del Santíssim Crist baixant per l’itinerari del calvari.

FONT: Parròquia de Gata / Comissió Santíssim Crist Gata.ENS DEIXA ANITA SIGNES, LA DONA DE PACO FELIU

20150520103435-escanear0196-copia.jpg

Moltes persones conegudes, volgudes, devotes i estimades, descansen en la pau del Senyor. S’en van sense fer soroll. No queda altra que resignar-se. De nou, la cruenta enfermetat s’emporta a una altra veïna coneguda primer per la seua faena anterior i ara ja jubilada lluitant i cuidant al seu netet, del que es sentia molt orgullosa. S’ha mort Anita Signes Soler, dona de Paco Feliu i germana de Antonio. El soterrament serà a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel a les 18,30 hores. Durant molts anys va estar al costat del seu home regentat el conegut Bar Casablanca, que tenia accés al cinema i estava estratègicament ubicat on ara és baix un centre comercial a la cantonada entre la carretera i la Plaça Nova. Encara recorde com feia eixes tapes caseres tan bones que molts gaudien d’elles. Des del blog un record per a ella i ànims per al marit Paco, les filles Eugenia i Anabel, el germà Antonio i tota la família. Descanse en Pau, Anitín.GATA, ELECCIONS 2015: ACTES PER A HUI, DIMECRES 20

Passada ja la "porra electoral" per al meu blog, donat que s'havia ja sobrepassat...continue anunciant-vos que els actes de la campanya electoral dels quatre partits que es presenten a les locals a Gata enfilen la recta final. Tres últims dies de campanya són els que els resten per a afinar votacions.

Hui dimecres 20, els POPULARS de GATA han continuat prenint café amb el programa matinal. Tocava hui el Bar Racó, a la placeta de Sant Antoni.

Per la seua part, els SOCIALISTES de GATA faran la xerrada-míting prevista per a ahir dimarts al Parc del Raval, ja que va tindre que ser suspesa per la pluja, que al final va destorbar més que va fer. Serà a les 20 hores.

Finalment, COMPROMÍS PER GATA viatja a Dénia on estaran a la campanya central de la Marina Alta.TEMPS GATA: VA PLOURE MOLT POQUET, 2,5 LITRES

20150520114251-pluviomxavier.jpg

Què poc va ploure ahir, la terra està encara molt seca. Pluja mesclada amb terra i sols 2,5 litres. Vegeu la fotografia tan significativa que em remet Fco. Javier Gilabert, al que li agraïsc la col·laboració. Conjunt entre el pluviòmetre, els ceps i el Montgó al fons. Hui dimecres ja no està el temps per a ploure.CONCERT-ORACIÓ, VIGÍLIA DE PENTECOSTÉS A L'ESGLÉSIA DE GATA (Actuació de Frai Nacho, capellà i cantautor)

20150520133621-fraynacho.jpg

Divendres 22 de maig, a les 22 hores, es farà un concert-oració ("Una voz desde el silencio") a l'església parroquial de Gata de Gorgos, amb motiu de la Vigília de Pentecostés. El capellà de la pressó de Fontcalent Frai Nacho cantarà i resarà acompanyat dels que vulguen assistir i escoltar-lo. Frai Nacho ja va estar a Gata l'any passat i va agradar molt als feligresos assistents.

Cal dir que Frai Nacho és un rector castellonenc que estima molt la música i Déu. Primer va estudiar Psicologia i després va entrar als Mercedaris, passant com a postulant a les províncies de Barcelona i Saragossa. Va ser ordenat sacerdot l'any 2001. A Lleida, primer, i ara a Fontcalent coneix a fons el món de les pressons amb la Pastoral Penitenciària de gent que ix de pressó. Frai Nacho comenta que "és una experiencia dura pero muy enriquecedora".

Passa després a la diòcesis d'Oriola-Alacant. Actualment està al càrrec del Secretariat Diocesà de Pastoral Penitenciària de la Diòcesis d'Oriola-Alacant, sent el capellà de la pressó de Fontcalent amb uns 950 interns.

 El capítol musical li ve de molt menut. La guitarra, la música i la veu són els mitjans que utilitza. A més fa cançons i oració amb els jóvens de la Parroquia San Vicente Ferrer.

FONTS: web: http://www.fraynacho.com. / Parròquia Gata, cartell anunciador.GATA, ELECCIONS 2015: GRAVACIÓ DEL DEBAT DELS QUATRE CANDIDATS A L'ALCALDIA

20150520232141-alcaldablestele.jpg

Sabeu que dilluns es va fer un debat al saló de plens entre els quatre aspirants a l'alcaldia de Gata de Gorgos. Si algú de vosaltres no va poder estar allí o no el va veure en directe per la televisió, ja està disponible la gravació completa del debat. Per problemes tècnics s'ha publicat en dues parts. Pots accedir fent servir els següents enllaços:

Part 1: https://youtu.be/snNGFa7eXOA.

Part 2: https://youtu.be/r5WueHlxpMs.

Cal recordar que el grup de Podem_Gata ha senyalat que "aquesta gravació ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa Marina TV que ens ha volgut facilitar, per mitjà de la seua web, el visionat del debat a totes les persones interessades.

http://marinatv.eu/emision.html.

A la imatge, una captura de uns dels moments del debat.

FONT: emissió debat Gata, 18-5-2015.EL GRUP DE PINTURA DE MARÍA JOSÉ LLIDÓ EXPOSA A L'EDIFICI POLIVALENT (del 23 al 31 de maig)

20150520232658-grupmariajose.jpg

Del 23 al 31 de maig presentaran els seus treballs

El grup de pintura de Maria José Llidó exposarà els seus treballs a la sala d’exposicions de l’Edifici Polivalent a partir del 23 de maig a les 20h. La podeu visitar de dilluns a dissabte de 19 a 21 h i diumenge 24 de maig de 11 a 13 i de 18 a 20h. La inauguració tindrà lloc dissabte 23 de maig a les 20 hores.

FONT: cartell i text, Ajuntament de Gata.GATA, ELECCIONS 2015: S'acaba la campanya (actes de hui, penúltim dia)

S'esgota la campanya electoral per a les locals i autonòmiques. Els candidats gaters ultimen actes.

Els POPULARS DE GATA esmorzen a estes hores al Bar La Fonda (antic bar Estació). cada dia han passat pels bars de Gata amb en el seu programa matinal.

Els SOCIALISTES DE GATA, a les 20 h a la terrassa del Centre Social Integrat, tindran la primera de les dues festes finals de campanya. Actuarà l'orquestra LA VIVA i faran una picaeta.

El grup JUNTS PER GATA a les 20 hores a l'Edifici Polivalent organitza a les 20 hores el col·loqui "Maternitat subrogada" sobre les dificultats que troben algunes mares i pares per a tindre fills i la iniciativa de "ventres de lloguer".

Demà divendres acaba la campanya...pel matí vos dic els actes dels quatre partit.JA ESTÀ OBERT EL PERÍODE DE MATRÍCULES PER A NATACIÓ, GATA ESTIU 2015

20150521215515-festaaqua.jpg

Esta setmana s’ha obert el període de matriculació per als cursos de natació per a l’estiu 2015 que la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata ofereix a través de l’empresa municipal Sòlgata.

El cursos, que s’iniciaran a partir del 23 de juny, s’impartiran durant els mesos de juny, juliol i agost. Els alumnes es podran inscriure en diferents modalitats: debutants, iniciats, perfeccionament, aquagym, bebès, rendiment, ... i triar entre la varietat de horaris que s’ofereixen. Els preus s’ajusten depenent del horaris i dies triats, i a més, hi ha descomptes a partir del segon membre d’una mateixa família.

Les inscripcions es podran realitzar fins al 17 de juny a les oficines de Sòlgata ( 96 575 64 87) de 9 a 14h.

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 GATA, ELECCIONS 2015: Hui acaba la campanya. Els quatre partits fan actes finals

20150522105004-4llistes-copia.jpg

Guardant la pòlvora per al final, la traca final. Els actes finals de campanya dels quatre partits que es presenten a les eleccions locals 2015 organitzen els actes.

Ací els teniu els quatre per ordre alfabètic, tal com s'anuncien a les xarxes i als cartells:

COMPROMÍS PER GATA: Acte final de campanya. Divendres, 22/05, 21,00 hores. PLAÇA NOVA. Hi haurà una Picadeta Casera.

JUNTS PER GATA: Acte final de campanya. PASSEIG D'ALACANT. 20,30 hores. Assemblea del Cercle. "Vine i descobreix l'autèntica democracia participativa". 22,00 hores: Sopar de JuGa. "Porta un "bocata", nosaltres portarem la beguda i compartirem la vetlada i parlarem del poble que farem entre tots i totes".

POPULARS DE GATA: Festa Fi de campanya: TERRASSA DEL CENTRE SOCIAL INTEGRAT. Sopar.

SOCIALISTES DE GATA: 19 hores al PARC DE LES FADES DE GATA RESIDENCIAL, fi de campanya per a tots en general. "Simpatitzants del PSOE; familiars, estrangers i totes les persones que vullgueu vindre. Les portes estan obertes. Primer serà el míting, després soparem paella i per finalitzar, l'orquestra Los Bradmis actuarà en directe. Vos esperem".

DEMÀ DIA DE REFLEXIÓ, SENSE ACTES.

DESITGEM DES DEL BLOG, SORT A LES QUATRE CANDIDATURES, QUE ES VOTE DIUMENGE AMB SENSATESA I DEMOCRÀCIA.LA PREMSA PARLA...dels portadors a la processó del Crist i de JuGa

20150522121718-dscf0922.jpg

Dos temes totalment diferents, religió i política, ixen hui en premsa relacionats amb Gata

Per una part, LAS PROVINCIAS (la Marina) publica hui divendres 22 de maig un article sobre el canvi que es pretén fer sobre els portadors de la processó de baixada i pujada del Santíssim Crist del Calvari, a les festes patronals. Ho enfoca baix el punt de vista de les dones, que també podran sumar-se al canvi.

"Las mujeres podrán llevar al Cristo de Gata en las procesiones por primera vez en 240 años" és el títol. Al subtítol: "El párroco y una comisión impulsan una lista abierta para los vecinos y vecinas mayores de 18 años que quieran portar la imagen se inscriban".

Ací teniu l’enllaç de la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201505/22/mujeres-podran-llevar-cristo-20150522010723-v.html.

L’altre tema és polític. El diari LEVANT-EMV publica també hui: "Candidatos de Gata se comprometen ante notario a dimitir si los vecinos se lo piden". Ahir va firmar el document davant notari el candidat de JuGa Jaume Monfort Signes. L’article és de A.P.F. i ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/marina/2015/05/22/candidatos-gata-comprometen-notario-dimitir/1268081.html.

A la imatge, la mateixa que es publica al diari amb el Crist eixint de l’ermita.

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS i LEVANTE-EMV dia 22-5-2015.
GATA, ELECCIONS 2015: Hui dia 23 és jornada de reflexió: taules, cens electoral i llei de Hont

20150523172657-urnavots.jpg

Hui dissabte ens toca reflexionar a tots els gaters cridats a votar demà dia 24 de maig a les municipals i autonòmiques 2015. Demà 24-M marcarà un abans i un després en la política local així com a la Comunitat Valenciana i a la resta de pobles i comunitats de l’Estat espanyol.

Ens preparem ja per a demà:

MESES ELECTORALS A GATA:

Hi ha, com sempre, vuit meses distribuïdes als dos pavellons del col·legi "Santíssim Crist" de Gata. Són les següents:

- Districte 1, secció 1, mesa A. Pavelló A (l’escola antiga).

- Districte 1, secció 1, mesa B. Pavelló A.

- Districte 1, secció 2, mesa única. Pavelló A.

- Districte 1, secció 3, mesa única. Pavelló A.

- Districte 2, secció 1, mesa A. Pavelló B. Nou lloc, CENTRE POLIVALENT.

- Districte 2, secció 1, mesa B. Pavelló B. Centre Polivalent.

- Districte 2, secció 2, mesa A. Pavelló B. Centre Polivalent.

- Districte 2, secció 2, mesa B. Pavelló B. Centre Polivalent

CENS ELECTORAL DE GATA:

Quin és el cens electoral de Gata, per a demà diumenge 24-M ?.

- Nombre d’electors espanyols residents i censats a Gata (tancat al 1 d’abril de 2015: 3.948, quatre menys que a les eleccions de 2011.

- Nombre d’electors espanyols gaters residents a l’estranger (tancat a l’1 d’abril de 2015): 127, 51 més que a les eleccions de 2011.

- Nombre d’electors estrangers residents a Gata. En les eleccions municipals de demà poden participar els ciutadans residents a Gata, majors d’edat el dia de la votació, que siguen nacionals de païssos de la Unió Europea o amb Acords que els reconeguen eixe dret: 276 (U.E.) + 3 (Acords): 279, 22 menys que en 2011.

TOTAL: 3.948+127+279 = 4.354, 25 electors més que en 2011.

RESULTATS ELECTORALS SEGONS EL SISTEMA DE D’HONT

Demà quan acabe el recompte total de vots, es tindrà que conéixer el SISTEMA DE D’HONT per poder saber els regidors elegits de cada formació política.

Aquesta és una fòrmula electoral que va crear Víctor D’Hont. Permet obtenir el nombre de càrrecs electes assignats a les candidatures, en proporció als vots aconseguits. S’utilitza el sistema en política, però podria valdre per a tot tipus de distribució proporcional.

Es té que calcular una sèrie de divisors per a cada llista. La fòrmula: V/N. V representa el nombre total de vots rebuts per la llista. N representa cada un dels nombres sencers de 1 fins el nombre de càrrecs electes de Gata, és a dir 13. Una vegada fetes les divisions dels vots de cada candidatura per cada un dels divisors desde 1 fins a N, l’assignació de càrrecs electes es fa ordenant els cocients de les divisions de major a menor i assignant a cada un un escó fins que aquestos s’esgoten.

A vegades, les lleis electorals fixen un percemtatge mínim de vots. A les eleccions municipals i a la majoria de les eleccions autonòmiques eixe percemtatge és el 5%.

Però ara la Xarxa Internet fa de tot i té fins a un simulador de la llei de D’Hont. Demà caldrà utilitzar-lo i de seguida sabrem els resultats.

(Demà informaré el més prompte possible dels resultats electorals municipals).

FONTS: Dades cens segons Oficina del Cens Electoral:www.ine.es. / http://es.wikipedia.org.

 ANIT, A LES VESPRES DE PENTECOSTÉS, EL RECTOR CANTADOR VA OFERIR UN CONCERT A L'ESGLÉSIA

20150523220743-nachoparro.jpg

Junt a l’exposició del Santíssim i celebrant a l’església parroquial les vespres de la festa de Pentecostés, el rector mercedari capellà de la pressó de Fontcalent, Frai Nacho, va oferir un concert que, de nou per segon any consecutiu, va captivar als feligresos assistents.

Ací teniu els dos enllaços a l'actuació de Frai Nacho:

PRIMERA PART: https://www.youtube.com/watch?v=UXlXEFk0vvY&feature=youtu.be.

SEGONA PART: https://www.youtube.com/watch?v=RF3amQ5xpJI&feature=youtu.be.

A la imatge, un moment de la seua actuació, acompanyat a la guitarra.

FONT: Foto, Parròquia de Gata. / Vídeos pujats a facebook per Parroquia Gata Gata.NOU TALL D'AIGUA POTABLE, ARA A LA ZONA DEL DISSEMINAT DE GATA

20150523221216-cartelltall.jpg

El pròxim dimarts tornarà a tallar-se l'aigua potable per obres a la xarxa. serà pel disseminat del terme de Gata. Així està previst, segons ha anunciat l'empresa municipal SòlGata, que es talle a la zona Plans, zona Rompudetes, zona Miralbons, zona Cuadros i zona Senies.IMATGES CURIOSES: EL PARE MONTGÓ PRIMAVERAL, colors i natura a la par (foto A. Monfort)

20150523223506-fotomontgoap-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

No desaprofitem l’ocasió de conéixer la preciositat de fotografia que ha fet l’amic Antonio Monfort des del seu mirador de caseta. Colors i natura es descobrien aquesta vesprada, una vegada el cel s’ha fet tot ras. El pare Montgó s’alça en tot el seu esplendor, colors i naturea a la par. Les Valls de Xàbia estan sota a l’empar de la muntanya gegant. Gaudim de l’espectacle.

FONT: Foto Antonio Monfort.ELS GATERS JA ESTEM VOTANT...i fan el primer torn de Primeres Comunions

20150524114622-ppvotacions1.jpg

La gent de Gata de Gorgos té dos cites hui. Una, molt important, que ja s’està fent des de les 9 del matí -les votacions a regidors i a corts valencianes- i altra a nivell parroquial, comulguen vint xiquets/etes al primer torns de Primeres Comunions.

Hui és un dia d’eixir pel carrer. Veure a la gent anar a exercir el vot i veure’ls cap al centre, primer a la Plaça Nova i després a la remodelada Plaça de l’Església i dins del temple, és tot una festa i tots bens mudats a les dues coses.

La gran novetat està en el canvi de taules de votació. Les quatre taules del sector B, que abans estaven ubicades al Pavelló B del grup Escolar han passat per a facilitar als votants l’accés sense escales, a la planta baixa del Centre Polivalent.

Quan s’han començat les votacions havia, fins i tot en alguna taula, cues per a exercir el vot; després de l’eixida de la primera missa s’han tornat a fer cues.

(Aniré informant al llarg del dia, primer de percemtatge de vot i després de les 21 a les 23 hores, de segur, dels resultats. Interessa més als gaters, clar està, els resultats municipals).

A la composició, diverses taules i els gaters votant.GATA, ELECCIONS 2015: PERCEMPTATGE DE VOTACIÓ A LES MUNICIPALS A LES 14 H.: 43,49 %

20150524144334-dscf6682.jpg

A les Corts Valencianes, han votat el 46,56 per cent

Els gaters segueixen votant. Alguns ho han fet a primera hora, altres després de la primera missa, altres al llarg del matí i altres després de la missa de les Primeres Comunions i abans d’anar-se’n als convits, els que anaven a festejar-ho. En cinc hores, de 9 del matí fins a les 14,12 hores, ha votat un 43,49 per cent dels gaters, segons dades que facilita el Ministeri de l'Interior. Fa quatre anys, a la mateixa hora, hi havia un 42,33 per cent de vots, sols 1,16 punts menys.

Per altra part, comunica Joanvi Vallés que el primer avanç per a eleccions a Corts Valencianes dona el 46,56 % a les 14,12 hores. Al 2011 havia votat el 45,16 %.

Seguixen votant els gaters fins les 20 hores.GATA, ELECCIONS 2015: HA VOTAT JA EL 60,44 % DELS GATERS (18 hores)

20150524182852-dscf6689-copia.jpg

El segon i últim avanç de les eleccions municipals i autonòmiques s'ha fet a les 18 hores, dos hores abans de tancar-se els col·legis electorals. La participació dels gaters fins ara és del 60,44 per cent, quasi dos punts per dalt de 2011, que era a aquesta hora del 58,51 per cent.

A les 20 hores ja es tancaran les taules i començarà el recompte total. Tornem a desitjar sort a totes les candidatures, en especial als que van davant als quatre llistats.GATA, ELECCIONS 2015: JA TOT DECIDIT A LES MUNICIPALS: 5, PP; 4, COMPROMÍS; 2, PSOE; 2 JuGa

20150524220648-quatresimbols.jpg

AVANÇ:

A Gata els POPULARS DE GATA ha conseguit 5 regidors, en perd 1 amb respecte a 2011: 1.- MARÍA TERESA SIGNES CASELLES. 2. JUAN BERNARDO PEDRÓS TALENS, 3. JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART, 4. ALBERTO CARDONA PEDRO, 5. ROSA ANA MÁS MULET

COMPROMÍS PER GATA ha tret 4 regidors, en guanya 1 amb respecte amb respecte a 2011. 1.- MAGDA E. MENGUAL MORATA. 2. MARÍA ANGELES SOLER FORNÉS, 3. TERESA ARABÍ ARABÍ, 4. NOEL GADEA RONDA.

SOCIALISTES DE GATA conseguixen 2 regidors, en perd 2 respecte a 2011: 1.- VICENT FONT LEYDA i 2.- MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE.

JUNTS PER GATA conseguix 2 regidors, és nova formació, eixint de 0 en conseguix 2: 1.- JAUME MONFORT SIGNES i 2.- JOSEFA SIGNES COSTA.

Seguiré posant-vos al llarg de la nit, el quadre de regidors, com queda la Corporació Municipal per al període 2015-2019 i com han votat en cada taula.GATA, ELECCIONS 2015: AIXÍ QUEDA LA CORPORACIÓ 2015-2019

20150524224803-totsregidors.jpg

ACÍ TENIU COM QUEDA LA CORPORACIÓ MUNICIPAL PER AL PERÍODE 2015-2019

Els resultats, com vos avançava:

5 regidors, POPULARS GATA

4 regidors, COMPROMÍS GATA

2 regidors, SOCIALISTES GATA

2 regidors, JUNTS PER GATA

Després vos pose les dades oficials.GATA, ELECCIONS 2015. DADES TOTALS AL 100%

20150524230431-dadestotals.jpg

Ací teniu un quadre de les dades de les eleccions locals que ofereix provisionalment, que no definitives, el Ministeri de l'Interior, escrutats ja el 100 % de vots.

Vegeu que han votat en total 3.121, el 73,52 per cent del cens electoral. s'han abstés un total de 1.124 persones, el 26,48%. 58 vots han sigut nul·ls (1,86%) i 35 vots en blanc (1,14%).

Un total de 1.070 persones han votat als POPULARS GATA (34,93 %), 5 regidors li corresponen.

Un total de 846 persones han votat a COMPROMÍS PER GATA (27,62 %, 4 regidors li corresponen.

Un total de 609 persones han votat a SOCIALISTES DE GATA (19,88 %, 2 regidors li corresponen.

Un total de 503 persones han votat a JUNTS PER GATA (16,42 % ), 2 regidors li corresponen.

L'últim concejal electe pel sistema de D'Hont ha anat a parar a COMPROMÍS. la candidatura més pròxima a obtindre l'últim concejal ha estat els SOCIALISTES DE GATA, a 26 vots.

FONT: dades del Ministeri de l'Interior.

 GATA, ELECCIONS 2015: COMPARATIVES 2011-2015 A LES LOCALS

20150525000353-totsregidors-copia.jpg

Vos pose ara la comparativa entre les eleccions locals 2011 i les de 2015. Com podreu observar hi ha canvis notables.

2011: El PP guanyava les eleccions amb 6 regidors i no alcançava la majoria absoluta. Conservava els mateixos que tenia abans (2007)

2015: El PP és la llista més votada, però baixa 1 regidor. Té 5 concejals.

2011: El PSOE pujava un regidor i en tenia 4, que perdia CV, que es quedava sense representació. Les dos formacions es quedaven a tan sols tres vots una de l’altra, per la llei de D'Hont, no per quantitats totals.

2015: El PSOE passa a ser la tercera força votada pels gaters, perd dos concejals i passa de 4 a 2.

2011: El BLOC-COMPROMÍS mantenia els tres regidors de 2007.

2015: El grup COMPROMÍS PER GATA puja i es coloca en segon lloc del ventall electoral local, per davant del PSOE. Puja de 3 a 4 concejals.

2011: No existeix JUNTS PER GATA. Existia un altre partit d'altre signe polític CV, que no arriba als mínims per molt poc.

2015: Partint de zero, JUNTS PER GATA (del grup PODEM) trau 2 concejals.

2011: L’Ajuntament el van formar: 6-PP; 4-PSOE i 3-Bloc.

2015: L'Ajuntament el formaran: 5-PP; 4-COMPROMÍS; 2-PSOE i 2-JUGA.

2011: Alta participació a Gata: 77,22 %. Total de votans: 3.299, sobre un cens de 4.272 electors. Abstencions: 973 (22,78 %). Vots nul·ls: 70 (2,12%). Vots en blanc: 89 (2,76%).

2015: Han votat en total 3.121, el 73,52 per cent del cens electoral. S'han abstés un total de 1.124 persones, el 26,48%. 58 vots han sigut nul·ls (1,86%) i 35 vots en blanc (1,14%).

Vots a les candidatures de Gata (comparativa 2011-2015):

2011: PP - 1.388 vots (42,99 %) - 6 regidors.

2015: PP - 1.070 vots (34,93 %) - 5 regidors.

2011: BLOC-COMPROMÍS: 720 (22,30 % ) - 3 regidors.

2015: COMPROMÍS: 846 (27,62 % ) 4 regidors.

2011: PSOE - 828 (25,64 %) - 4 regidors.

2015.- PSOE - 609 (19,88 %) - 2 regidors.

2011.- CVa - 204 (6,32 %) - Cap regidor.

2015: JUNTS PER GATA: 503 (16,42 % ), 2 regidors.

FONT: Ministeri de l’Interior.GATA, ELECCIONS 2015: COMPROMÍS, LA FORÇA MÉS VOTADA PER A LES CORTS VALENCIANES

20150525002018-votsacorts.jpg

Ja està escrutat el cent per cent dels vots a CORTS VALENCIANS del poble de Gata de Gorgos. La llista més votada a les autonòmiques pels gaters ha sigut COMPROMÍS, seguida del PP i PSOE.
El total de votants: 3.043 (76,73 % ). 923 abstencions (23,27%); 44 vots nul·ls (1,45%) i 45 vots en blanc (1,48%).
La candidatura més votada per el percemtatge de vots ha sigut COMPROMÍS, amb el 34,37%, 1.046 vots. Li segueix el PP, amb 26,06 %, 793 vots. El PSOE ha tingut el 15,45 %, 470 vots, i PODEMOS/PODEM l'11,24%, 342 vots. C's un 6,70 %, 204 vots. EUPV-VERDS-ERPV-AS: AC l'1,18 %, 36 vots, i altres el 2,10%, repartit entre GANEMOS (12 vots), UPyD 811 vots), PACMA (8 vots). JUNTS (7 vots), PCPE (6 vots), VOX i RECORTES CERO ALICANTE (5 vots), FE DE LAS JONS (3 vots), ESPAÑA 2000, FDEE i ES.C. (2 vots) i sense vots P-LIB i LCN.
FONT: resultats G.V. Eleccions a Corts Valencianes 2015.GATA, ELECCIONS 2015: NOU NOUS/NOVES CONCEJALS/ES

20150525004039-ppcomp.jpg

En dues fotografies que han aparegut ja al facebook, sumen nou concejals de la nova corporació municipal de Gata de Gorgos. A la composició teniu als nou nous concejals. Dalt, els cinc del PP (dos regidores -Mayte i Rosana- i tres regidors -Juan, Guillermo i Alberto) i s’afegix en la fotografia Paco Suárez; baix, els quatre de COMPROMÍS (tres regidores -Magda, Àngels i Tere- i un regidor -Noel-.

FONT: Fotos pujades al facebook, PP i Compromís. Gata.HUI ÉS LA FIRETA A JESÚS POBRE; EL DIA DESPRÉS, CANVI POLÍTIC AL POBLE DE GATA

20150525134319-festers2015jp.jpg

Hui dilluns, l'endemà de PENTECOSTÉS o la PASCUA GRANADA, se celebra a la veïna localitat de JESÚS POBRE el tradicional i popular DIA DE LA FIRETA. És el dia gran per als nostres veïns. Molts dels gaters i gateres assistiran als principals actes. Ja s'ha celebrat la gran mascletà que ha sigut molt llarga. Després la missa solemne en honor al patró Jesús Pobre i aquesta vesprada tindrà lloc la processó, amb la participació dels xiquets i xiquetes de Primera Comunió.

A nivell de GATA, estem -com a tots els llocs- de resaca de votacions. Canvi polític i s'aveïnen nous temps. Ara començaran a parlar els grups polítics a la recerca de pactes, per a tindre-ho clar abans del 13 de juny. Eixe dia, dissabte, quasi amb tota seguretat, serà el plenari d'elecció de nou alcalde o alcaldessa. Ara els toca als polítics locals...

Recordem: 5 concejals, PP (llista més votada); 4 concejals, COMPROMÍS PER GATA (puja 1 concejal); 2 concejals, PSOE (baixa dos concejals) i 2 concejals JUNTS PER GATA (emergeix de zero i recull dos concejals a la primera).

A la imatge, els festers de Jesús Pobre 2015.AHIR DIUMENGE, PER LES VOTACIONS, RÈCORDS DE VISITES AL BLOG

Si el rècord estava al 6 de maig, ahir es va superar. Un total de 2.657 visites es van produir ahir 24 de maig al blog del CRONISTA DE GATA. El motiu ja se'l suposeu, les votacions i com van quedar les quatre forces polítiques a Gata. Hui també és gran el nombre de visites, ara mateix 2.500. Des del 10 d'abril fins a hui 25 de maig s'han produit 43.456 visites a pàgines del blog. Espanya i EE.UU segueixen estan al cap del llistat de païssos que més l'han vist i de païssos hispanoparlants Espanya i Argentina. GRÀCIES A TOTS I TOTES, seguisc amb vosaltres, seguiu fent el blog vosaltres.

FONT: Estadísticas de http://cronistadegata.blogia.com.GATA, ELECCIONS 2015, RECORDEM COM VAM VOTAR ELS GATERS AHIR DIUMENGE

20150525221632-ppvotacions1.jpg

Encara en clau de votacions, ens falta conéixer els vots que es van depositar a cada una de les 8 taules electorals de Gata, 4 al Grup Escolar i 4 al lloc nou, el Centre Polivalent. Les del Grup Escolar són del sector 1 i les del Centre Polivalent sector 2.

Aquests són els vots i vols pose per orde de quantitat:

Taula 1-1-A (la primera a la dreta, només entravem a la planta baixa del Grup Escolar). Cens d’espanyols: 363. Cens estranger: 5. Vots PP: 82. COMPROMÍS: 80. PSOE: 61. JUGA: 43.

Taula 1-1-B (la segona del passillo del Grup Escolar). Cens d’espanyols: 511. Cens estranger: 11. PP: 150. COMPROMÍS: 123. JUGA: 59. PSOE: 56.

Taula 1-2-única (la tercera del passillo del Grup Escolar). Cens d’espanyols: 631. Cens estrangers: 3. PP: 172. COMPROMÍS: 135. JUGA: 104. PSOE: 63.

Taula 1-3-única (l’última, al fons del passillo, del Grup Escolar). Cens d’espanyols: 657. Cens estrangers: 5. PP: 209. PSOE: 114. COMPROMÍS: 108. JUGA: 71.

Taula 2-1-A (al local a l’esquerra -més al fons- del Centre Polivalent). Cens d’espanyols: 510. Cens estrangers: 14. COMPROMÍS: 128. PP: 118. JUGA: 67. PSOE: 64.

Taula 2-1-B (al local a l’esquerra -més cap a fora- del Centre Polivalent). Cens d’espanyols: 381. Cens estrangers: 10. PP: 100. COMPROMÍS: 83. JUGA: 65. PSOE: 41.

Taula 2-2-A (la primera sala del passillo cap a dins, Centre Polivalent). Cens d’espanyols: 534. Cens estrangers: 163. PP: 126. PSOE: 124. COMPROMÍS: 115. JUGA: 58.

Taula 2-2-B (la segona sala del passillo cap a dins, Centre Polivalent). Cens d’espanyols: 379. Cens estrangers: 69. PP: 111. PSOE: 87. COMPROMÍS: 73. JUGA: 36.

 NOU INCENDI, DE SANTA LLÚCIA A LES PLANES (Xàbia)

20150525222324-focmontgo.jpg

No parem amb esglais per culpa del foc. Està prohibit fer foc, els dies no són ara tan calorosos, així i tot cada dos per tres, foc a la vista...mai tan ben dit. Vegeu la foto que ha pujat Toni Ginestar al facebook, com es veia des de la rotonda de la Rana la columna de fum, de santa Llúcia a la Plana, al terme de Xàbia, al Parc Natural del Montgó. Mal comencem l'etapa post-votacions, això no potser. Per sort, malgrat haver-se desalotjat a famílies de xalets i casetes, ja està extinguit el foc, s'han retirat els mitjans aeris i es segueix controlant i refrescant la zona.

FONT: Foto Toni Ginestar.JESÚS POBRE ENTRA EN LA SEUA SETMANA GRAN DE FESTES PATRONALS 2015

20150525222841-festesjp.jpg

Hui s'ha celebrat el dia gran, la Fireta, demà dia dels xiquets i el dimecres de les quintades

L’actuació de "Els Musicants" tancarà la jornada de festa major de hui a la veïna població de Jesús Pobre. Demà dimarts 26 és el dia dels xiquets. Per la nit actuaran Els Bradmis, que celebren el seu 50 aniversari. Dimecres 27 és el dia de les quintades. Dijous 28 dia de la paella gegant per Galbis que té el rècord Guiness. L’aiguallimó estarà patrocinada per la gelateria Ca’l Tramusser de Gata. Començarà la programació de bous i vaques, que es repetirà divendres i dissabte, amb actuacions de migdia (12,30), vesprada (19.30) i mitjanit dijous i divendres. Dissabte 30 a les 00,30 l’orquestra La Pirata amenitzarà l’últim acte fester del 2015.

A la imatge, la processó a punt d'eixir de la plaça, aquesta vesprada.

FONT: Foto Vero Vives.DIUMENGE 24...A GATA: A MÉS DE VOTACIONS, PRIMERES COMUNIONS

20150526093734-dscf6727.jpg

(PODEU VEURE L'ÀLBUM FOTOGRÀFIC, PUNXANT ACÍ)

Un total de 20 xiquets/xiquetes van comulgar al primer torn

No és la primera vegada que ocorreix. Ahir diumenge 24 de maig, els gaters anaven a votar però també anaven alguns de comunió. Un total de 20 xiquets/xiquetes van prendre la seua Primera Comunió a l’eucaristia solemne que es va celebrar a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata. Des de la Plaça Nova a la remodelada Plaça de l’Església, xiquets i xiquetes acompanyats pels seus pares i mares van anar cap al temple acompanyats també per la banda Unió Musical.

Els 20 comulgants van viure intensament el moment tan especial per a ells i elles. Al final, el senyor rector Don Francisco M. Murillo els va obsequiar amb un record, de part de les catequistes i la parròquia.

El pròxim diumenge dia 31, festa de la Santíssima Trinitat, serà el segon torn de les Primeres Comunions a Gata. Hi haurà 14 comulgants més.

 LA PREMSA PARLA DELS RESULTATS DE LES ELECCIONS. També de les de Gata

El diari LAS PROVINCIAS (la Marina) fa un resum hui dimarts 26 de les votacions a la Marina Alta. Titula l’article de Rosa González: "El PP pierde la hegemonía en la Marina y los pactos marcarán la mayoría de gobiernos". Vos pose el paràgraf textualment que parla de GATA: 

"En Gata de Gorgos, un tripartito integrado por nacionalistas, socialistas y el partido instrumental de Podemos tendrían en su mano arrebatarle la Alcaldía que hasta ahora ostentaba la popular Maite Signes. Pese a haber ganado en número de votos, ha perdido un edil y tan sólo dispone de cinco en una corporación que suma hasta 13. Eso significa que si desea seguir formando parte del equipo de gobierno debe buscar un aliado entre los otros tres oponentes, ya que todos superan la cantidad que requiere para llegar a la anhelada mayoría absoluta".

Si voleu llegir tot l’article, ací està l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201505/26/pierde-hegemonia-marina-pactos-20150526000035-v.html.

Per la seua part, el diari LA MARINA PLAZA digital publica alguns articles al respecte: "Un mundo nuevo… en el norte de la Marina Alta".

Un altre article del mateix diari titula: "Compromís gana las elecciones a les Corts en la Marina Alta por primera vez en la historia". Al subtítol: "El PP llevaba ganando en esta comarca las autonómicas desde el año 1995, de forma ininterrumpida. Antes, el PSPV las ganó en las tres primeras citas (1983, 1987, 1991)". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/05/25/compromis-gana-las-elecciones-a-les-corts-en-la-marina-alta-por-primera-vez-en-la-historia/.

FONT: diari LP i La Marina Plaza, 26-5-2015.DIVENDRES 29, ELVIRA CAMBRILS PRESENTA A LA BIBLIOTECA DE GATA LA SEUA OBRA "TOT EL QUE TINC PER BALLAR AMB TU"

20150526115920-presen29biblio.jpg

Divendres 29 de maig a la biblioteca de Gata, l’autora Elvira Cambrils presentarà la seua novel·la "Tot el que tinc per ballar amb tu". Estarà junt als membres del Club de Lectura de la biblioteca i tots els que vulguen gaudir de la bona conversa i millor literatura. Serà a les 20 hores i la presentarà el regidor de Cultura en funcions Juan Pedrós Taléns.

L’obra de Cambrils parla de sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica. A"Tot el que tinc per ballar amb tu" Felicitat desembarca a l’illa grega de Sérifos amb la idea d’anar-se’n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l’infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d’una llarga letargia. Els habitants de l’illa la duran a ajornar el final de les vacances.

És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les.

A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l’abisme a la renaixença, uns camins que l’allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d’una vida feliç.

FONT: cartell anunciador / text de Bromera.

 PAQUI SIGNES, NOVA PRESIDENTA DE COMERÇ DE GATA

20150526120939-comercgata.jpg

El passat dia 21 de maig l'associació "Comerç de Gata" va celebrar la reunió en la que Vicent Fornes, va presentar el final de la seua presidència. Paqui Signes, serà la encarregada de prendre el relleu i es va endur el propòsit de formar una nova directiva pels anys veniders.

FONT: Foto Comerç de Gata.

 IMATGES CURIOSES: PLAÇA DE L'ESGLÉSIA (Gata) buida a les 8,30 del matí; plena per les Comunions

20150526123549-placavellapp.jpg

La diferència és notable. Vegeu la remodelada Plaça de l’Església com estava el diumenge a les 8,30 del matí, desèrtica, cap persona. Mireu després cap a la una del migdia esperant l’eixida dels comulgants com estava, plena de gent. Es pot dir que la gent va estrenar i inaugurar la plaça com toca ser, diumenge, com altres celebracions que s’esdevenen (segon torn de comunions, Corpus, festes patronals) va ser més pública que mai.ATENCIÓ, GATA I VOLTANTS: ES BUSCA A UNA PERSONA DESAPAREGUDA

20150526124651-rosamari.jpg

La Policia Local de Gata a través del seu facebook i la seua pàgina web ha anunciat la RECERCA DE UNA PERSONA DESAPAREGUDA. 

Ha desaparegut la veïna de Gata María Rosa Signes Mulet, de 52 años de edad, germana de Paca "la de la plaça" i de Tonica. Este matí ha eixit del seu domicili entre les 5,30 i les 6,00 hores. Sol portar gafes de sol. Vestia pantalons vaquers. 

La Policia Local i la Guàrdia Civil estan buscant-la, junt amb els familiars.

En cas de veure-la, telefoneu al 965.757.432 (Policia), 965.756.055 ( Guàrdia Civil) o al 112. ES UNA CRIDA URGENT, AJUDEM A LA FAMÍLIA I ALS COSSOS DE SEGURETAT.

FONT: Policia Local de Gata / Foto Pons.

*Ha informat ja oficialment la Policia Local de Gata que ja l'han localitzada a la veïna que es buscava. Agraïment per compartir a les xarxes socials la desaparició i alegria pel retrobament. Bon final (13,23 hores).JA ESTÀ LOCALITZADA LA DONA QUE NO LA TROBAVEN

Ha informat ja oficialment la Policia Local de Gata que ja l’han localitzada a la veïna que es buscava. Agraïment per compartir a les xarxes socials la desaparició i alegria pel retrobament. Bon final.

* El comunicat de la Policia Local de Gata. DESACTIVEM LA BÚSQUEDA DE MARÍA ROSA SIGNES MULET. HA SIGUT LOCALITZADA I ES TROBA PERFECTAMENT. GRÀCIES PER HAVER-HO COMPARTIT.EL GRUP DE PINTURA DE MARÍA JOSÉ LLIDÓ EXPOSA A L'EDIFICI POLIVALENT

20150526230539-grupmjllido15.jpg

Des del passat cap de setmana el Grup de pintura de Mª José Llidó exposa els seus treballs realitzats durant el curs a la sala d’exposicions de l’Edifici Polivalent. La mostra, que va ser inaugurada dissabte 23 de maig, recull una varietat d’obres de diferents estils i tècniques realitzades tant per xiquets com adults que formen part del grup d’alumnat de la pintora Mª José Llidó

L’exposició, que es podrà visitar fins al proper 31 de maig, està oberta al públic en horari de dilluns a dissabte de 19 a 21 hores i diumenge de 11 a 13 i de 18 a 20h.

A la fotografía, el grup junt a la professora, l'alcaldessa i el regidor de Cultura en funcions Mayte Signes i Juan Pedrós.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.

 GATA: DISSABTE 30, TORNEIG INFANTIL DE FUTBOL

20150527224056-infantilsgorgos.jpg

Participaran sis equips

L’Associació de Futbol Base de Gata de Gorgos està preparant un Torneig de Futbol 11 Categoría Infantil al Camp de Futbol Les Costeres de Gata de Gorgos per a dissabte dia 30 de maig. Començarà a les 9 del matí. Els equips participants seran: Llevant, U.D., U.D. Benissa, F.B. El Verger, F.B.Teulada-Moraira, Lacross-Babel i l’amfitrió el Gorgos C.F.

Per altra banda, l’associació ha informat que després de jugar el passat dia 18 el seu partit, que va perdre a Xàbia per 3 a 2, l’equip BENJAMÍ A ha acabat la lliga en novena posició amb 28 punts.

Altres equips i les seus posicions al final de la temporada són:

CADET: 10é amb 25 punts; INFANTIL: 5é amb 49 punts, ALEVI A: 10é amb 24 punts i ALEVI B: 14é amb 6 punts.

Foto de Associació Futbol Base Gata.
A la imatge l’equip infantil que ha quedat cinqué en la seua lliga i medalla de bronze al Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta.

 FONT: Associació futbol base.GATERS A LA XVII CURSA POPULAR D’ONDARA

20150527223718-3gatersondara.jpg

Dissabte dia 6 de juny, a Benissa, es tanca el Circuit a Peu Marina Alta 2015

El millor gater classificat a la cursa d’Ondara, entre els cent primers, que es va celebrar dissabte dia 23 va ser SERGI SOLER GINESTAR al lloc 10. VICENT MAS LEYDA va entrar el 19 i el seu germà JUANAN MAS LEYDA el 27. ANTONIO FORNÉS PEDRÓS va quedar 40. Al lloc 62 va entrar VICENTE LLOPIS CHELI.

Per categories, dos gateres van fer pòdium a la juvenil femenina: MOLLY WOODS va ser primera (632 a la general) i ANNA TORRES SIMÓ va fer tercera. CHRISTINA MALLETT va fer tercera en veteranes A.

Per primera vegada en el Circuit Marina Alta a la categoria de Veterans D, van pujar al pòdium tres gaters: VICENTE LLOPIS CHELI, JAUME MONFORT CASELLES i FRANCESC FERRER MULET.

En categories inferiors, MAR SALVÁ SEPÚLVEDA va ser segona infantil.

Finalment, els cinc millors classificats del Club Atletisme Gata van ser: FRANCESC FERRER MULET (158 a la general); JOSÉ FRANCISCO PEDRÓS MONFORT (217); VICENT MULET DIEGO (222); FRANCISCO PEDRO MESTRE (263) i JUAN ANTONIO MARTÍ PEDRÓS (460).

El dissabte dia 6 de juny serà la cloenda del Circuit a Peu Marina Alta amb la prova de Benissa. Serà la XVIII CURSA VILA DE BENISSA, 10ª i última prova puntuable del Circuit a Peu Marina Alta 2015. Eixida i meta al carrer Padre Andres Ivars. L’hora per als xiquets/xiquetes serà a les 17 hores i la carrera gran a les 19 hores. Organitza:Ajuntament de Benissa i Club Atletisme Benissa.

A la imatge facilitada per Christina Mallett vegeu als tres gaters al pòdium de veterans D: Vicente Llopis Cheli, Jaume Monfort Caselles i Francesc Ferrer Mulet.

FONT: somesport.

 GATA, ELECCIONS 2015: ELS POPULARS GATA ENVIEN UNA CARTA A LA RESTA DE FORCES POLÍTIQUES DE GATA

20150527225538-carta-mayte-signes.jpg

Comencen els intents per a formar govern municipal a Gata

L’actual alcaldessa en funcions i candidata de Populars Gata per a la pròxima legislatura 2015-2019 ha escrit hui dimecres dia 27 de maig una missiva a la resta de forces polítiques de Gata, és a dir a Compromís, PSOE i Junts per Gata. 

Perquè escriuen la carta. Aquesta és la introducció:

"Després de la jornada de votacions, i amb els resultats a la mà, nosaltres, Populars Gata hem vist oportú, com a força amb més suport popular, enviar la següent carta a la resta de forces polítiques a fi de construir un Ajuntament que busque el millor per a Gata, i ho fem públic perquè pensem que tot el que afecte Gata i als seus veïns ha de ser el més transparent i clar possible. Moltes gràcies."

La carta, en nom de la candidatura popular la signa com a seua Mayte Signes Caselles i va dirigida als caps de llista de les tres forces. Diu textualment:

"Ara que han passat ja les eleccions, i vista l’actitud democràtica que tots els veïns de Gata hem demostrat exercint el nostre dret a votar, m’agradaria manifestar-te la meua més sincera enhorabona i et demanaria a més, que ho feres extensiu a tota la teua llista, als militants i als simpatitzants del teu partit.

Considere que, pel bé del poble, sóc jo qui ha de tenir la iniciativa de buscar la governabilitat de Gata, ja que represente a la llista amb més recolzament popular d’aquestes eleccions.

Analitzant la situació, i per a que el procés democràtic de formació del nou Ajuntament siga el més transparent possible, t’avance que el divendres et telefonaré per tal de concretar, si et pareix bé, una reunió.

Quede a la teua disposició, Mayte Signes Caselles."

Al respecte, el diari digital La Marina Plaza publica ja hui la notícia que titula: "El PP tantea a Compromís, PSPV y JuGa para evitar un pacto de progreso que le deje en la oposición".

Als subtítols: "La candidata popular y alcaldesa en funciones, Mayte Signes, dirige una carta a los otros tres candidatos para ofrecerles una reunión para buscar acuerdos de gobernabilidad" i "El PP fue el domingo la fuerza más votada, pero se quedó a dos concejales de la mayoría absoluta". Ací teniu l'enllaç a la notícia completa: http://lamarinaplaza.com/2015/05/27/el-pp-tantea-a-compromis-pspv-y-juga-para-evitar-un-pacto-de-progreso-que-le-deje-en-la-oposicion/.

FONT: Populars Gata (carta). / diari digital La Marina Plaza, 27-5-2015.GATA: DILLUNS DIA 1 DE JUNY COMENÇA LA CAMPANYA PREVIFOC 2015

20150528133752-cotxepc.jpg

Finalitzarà el 30 de setembre

 Este any el Servei Local de Protecció Civil disposa d'un total de 23 voluntaris per a cobrir tot el període estival

La regidoria de Governació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos iniciarà el proper dia 1 de juny fins el 30 de setembre, el servei de prevenció d’incendis a través de Protecció Civil. Enguany, al igual que l'any passat, s’avança el dispositiu degut a la sequera i l’alerta d’incendis en tota la zona.

Este any el Servei Local de Protecció Civil, a més dels 18 voluntaris que disposa de forma fixa durant tot l'any, ha reforçat amb 5 voluntaris més el servei de protecció civil destinat a prevenció d'incendis. Com a dades totals, els mitjans que estaran a disposició en cas d'emergència per un incendi forestal seran 23 voluntaris de protecció civil, 2 tot-terrenys i 1 moto.

Els mesos de juny, juliol, agost i setembre, protecció civil disposarà de dos persones en horari de matí i 3 persones de vesprada.
En cas d’emergència o per a fer consultes sobre el nivell d'alerta per incendis, es poden dirigir a les oficines de Protecció Civil, situades a l'edifici de l'ajuntament, de 8’30 a 22’30 o als telèfons 96 646 9130 ó 606 599 799.

Des de fa 7 anys Protecció Civil realitza les tasques de vigilància en prevenció d'incendis i cal senyalar que les despeses que ocasiona el servei de prevenció estan subvencionades per la Conselleria de Governació mitjançant les subvencions destinades a voluntariat ambiental en matèria de prevenció d'incendis.

Des de l’Ajuntament es vol agrair, un any més, la tasca que realitza el col·lectiu de voluntaris de protecció civil que treballa per els interessos generals del nostre poble.

FONT: Protecció Civil Gata.GATA, ELECCIONS 2015: Més passos per a la governabilitat

Si ahir era la carta dels Populars Gata la que vos publicava, ara he extret del facebook el següent text:

"El col·lectiu de Compromís per Gata de Gorgos, com a força progressista més votada en les passades eleccions municipals, ha acordat convocar els càrrecs electes de Socialistes Gata i Podem_Gata el proper diumenge, i així els ho hem notificat per escrit. Volem encetar una conversa a tres bandes per valorar les opcions de formar el govern d’esquerres que han demanat els i les gateres en les urnes".

Un altre pas que es dona, ara per part de Compromís, cap a la governabilitat municipal.

FONT: col·lectiu Compromís per Gata.NOTÍCIA CULTURAL IMPORTANT: LA FESTA DELS REIS DE GATA ÉS DECLARADA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL

20150529161430-1reis13.jpg

La Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha atorgat la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana a la Festa dels Reis Mags de Gata. Així s’ha publicat, hui divendres dia 29 de maig de 2015, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (D.O.C.V.) que recull la resolució de 30 d’abril del 2015 amb el reconeixement a la festa de Reis de Gata.

Transcric la Resolució:

"Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo. RESOLUCIÓ de 30 d’abril de 2015, del conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual s’atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al Misteri dels Reis Mags de Gata de Gorgos.


Vista la sol·licitud presentada per l’Ajuntament de Gata de Gorgos, de data 14 d’abril de 2015, instant la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per al Misteri dels Reis Mags de Gata de Gorgos.
Després de l’estudi de la documentació que es troba en esta conselleria i vista la proposta de Resolució de 28 d’abril de 2015, del director general de Turisme, mitjançant la qual es proposa resoldre favorablement la concessió de la mencionada distinció, de conformitat amb el que disposen els articles 3.1.c, 7.1 i 9.1 del Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les Declaracions de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, resolc:

Primer
Atorgar el títol honorífic de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al Misteri dels Reis Mags de Gata de Gorgos (Alacant).

Segon
Amb data la present resolució, inscriure d’ofici la declaració concedida en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, secció primera: Festes d’Interés Turístic."

D’esta manera s’avança en un procés iniciat , amb la declaració de festa d’interés turístic local, per posar en valor una tradició arrelada en el municipi que té ja una trajectòria història, i donar, així,un pas endavant fent una aposta de qualitat, valorant l’esforç realitzat per un nombrós conjunt de persones (al voltant de 300), des de l’Ajuntament fins l’últim col·laborador d’esta Festa, per tal d’aconseguir que els Reis Mags de Gata siguen el patrimoni de tot un poble i una de les senyes d’identitat.

FONTS: Foto i informació, Ajuntament de Gata / DOCV.ELIMINADA L’OPCIÓ DELS COMENTARIS ALS ARTICLES DEL BLOG EN UNA TEMPORADA

Els usuaris fidels del blog i els que no ho són tant, ja haureu advertit que no es permet l’opció de fer-se comentaris als articles. Vos done una explicació com sempre faig quan ocorre alguna cosa de rellevància. Els moments polítics que està vivint el poble han fet que entre anit i aquest matí es posaren comentaris amparant-se amb l'anonimat. Es considerava que aquest blog era el foro perfecte amb anonimat i tot per a mostrar les desavenències i tot el que volien al respecte dels passos que s’estan donant per a formar govern municipal i fora com "una batalla campal" entre dretes i esquerres. Això va tindre un precedent amb la cloenda abans d’hora de la porra de regidors per la burrera, per la desficàcia i nerviosisme que s’estava creant.

Per tant, com administrador del MEU blog "CRONISTA DE GATA" i perque contar cròniques, fer història, posar fotos antigues -que prompte reprendré- i donar notícies actuals no es deixar i permetre que els usuaris del mateix facen mal ús del blog, des de hui mateix dia 29 de maig de 2015 fins que estiga format ja el govern municipal per als quatre anys pròxims, més enllà del 13 de juny, queden eliminades totes les opcions a fer comentaris. Per això que es busquen altres vies i murs, però el meu blog NO el tindran al seu abast. Després d’eixa data, pensaré i recapacitaré si activar o no l’opció. AGRAÏMENT A TOTS I TOTES i demane disculpes als veïns i veïnes que sí que saben comentar -que n’hi ha molts- i comportar-se sense crear malestars entre els distints signes polítics del poble.TORNE A OBRIR L'OPCIÓ DE COMENTARIS...PERÒ AMB MOLTA RESERVA

He estat llegint tots els comentaris que s'han fet al mur de l'entrada anterior, en la qual anunciava que eliminava l'opció dels comentaris. Potser les dues parts tingueu raó, els que categòricament heu aplaudit la idea i els que no la compartiu. Això si, cal dir que el meu blog no té res de "ESTAMENT PÚBLIC" i que no té res a veure amb ajuntament ni grups polítics, per molt que alguns ho pensen i ho diguen en alguns moments. Em vaig posar a informar dels aconteixements polítics d'aquestes eleccions, igual que les altres, quan un CRONISTA no deuria fer-ho, ara ja és esperada la informació i no hi ha marxa enrere. Per això aquest blog és d'una altra manera...

Pensant-ho bé i respetant els que sí que respeten, torne a activar l'opció de opinar, perque no restava a les notícies polítiques soles, sinó a tota la resta, que no deuen res tampoc. Per tant, s'obri de nou l'opció i sols ha durat un dia. Però s'obri amb "peus de plom" com diríem, s'obri amb molta reserva, sempre recordant el que algú ha dit, que el meu blog no és un FORO. Això si, quan es publique alguna opinió que -al meu entendre- pot fer mal a qualsevol partit, grup, persones o entitats, l'eliminaré i punt.

Seguix dient i reitere, com administrador del MEU blog "CRONISTA DE GATA" que contar cròniques, fer història, posar fotos antigues -que prompte reprendré- i donar notícies actuals no es deixar i permetre que els usuaris del mateix facen mal ús del blog.

Espere que si jo he fet aquesta reflexió i decisió, que també serà criticada per que -NO N'HI MAI DOS CONTENTS-, els usuaris també em corresponguen i es comporten com toca, com a persones civilitzades, respetuoses i sobre tot veïnes. Si torna a passar, sentint-ho molt...IMATGES CURIOSES: des del Serrillars...tota Gata

20150530171919-gatadesdeserrillars-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Són fotografies, imatges que sempre ens resulten impressionants, curioses. Restaurant El Corral del Pato l’ha pujada al seu facebook. Ens fem ressó de la imatge captada des de les muntanyes del terme tornant del Serrillars, la nostra cima emblemàtica. Mireu allà baix tot el poble, amb els colors adequats i el sol pegant-li.

FONT: Foto pujada per Restaurant el Corral del Pato al facebook.EL CRONISTA DE GATA SUPERA ELS 1.600 AMICS AL FACEBOOK

Dia a dia segueixen afegint-se "amics" per mig del facebook al CRONISTA DE GATA. Gràcies a totes i tots i també per entrar tant últimament al blog. Actualment són 1.602 "amics" els que té el Cronista de Gata. Pel que fa a les estadístiques són ja quasi 50.000 les pàgines totals vistes, concretament ara 49.483 i això des del dia 10 d'abril d'enguany. El dia 25 de maig va ser el que va superar les visites a pàgines, un total de 2.907. En quan als païssos europeus que més veuen el blog, a més d'Espanya, li segueixen França, Alemanya, Itàlia i Bèlgica.

En quan al món, Espanya, EE.UU., Regne Unit i República Xeca són els que van davant.

A tots, els amics del facebook i els que entren directament GRÀCIES i com sempre dic...endavant.

 ELS ALEVINS DE GATA, FINALISTES PROVINCIALS DE VOLEIBOL

20150530194706-voleixicons.jpg

Han jugat a lligues femenines perque no hi han equips masculins

Són alevins de Gata i han participat ja a la fase final de la lliga provincial. Jugaven hui a Daya Nueva, un poble prop de Oriola. No ha pogut ser, però per ser novels han fet un gran paper.

Es van classificar a Elx i Santapola en semifinals. Estan jugant en lligues femenines perqué no hi han equips masculins i com guanyaven els van inscriure per a la provincial i per sorpresa i el primer any que juguen van aplegar a la final. Van guanyant la lliga comarcal pero sense puntuar perqué no hi ha equipos masculins.

  

El passat dia 9 de maig es van classificar per a la fase final. Va ser a Santa Pola. Els anteriors partits es van celebrar a Elx.
La pedrera gatera de voleibol no acaba ahí: també l’equip cadet va acabar la lliga provincial la setmana passada en segona posició. El equip cadet es mixte, Gata és el poble que més xics te en voleibol jugant. Gandia ja s’ha interessat i per a l’any que ve volen formar amb ells un equip masculí.
A la imatge, els xicons amb el seu monitor.

FONT: Informació i fotos Sefa Mulet.


GATA, ELECCIONS 2015: NOU COMUNICAT DELS POPULARS GATA, CAP A LA GOVERNABILITAT DEL POBLE

Els POPULARS GATA, i concretament des de l'executiva local, han emés un comunicat, després de la reunió a quatre bandes, els quatre partits presentats a Gata a les eleccions locals, al respecte dels passos cap a la governabilitat del poble.

Diu textualment el comunicat:

"Des de la nostra executiva local vegem que el procés que vam encetar el dimecres a la recerca de la governabilitat de Gata ha de ser el més públic i transparent possible, ja que els veïns de Gata mereixen saber de primera mà com s'està intentant posar en funcionament el futur dels pròxims 4 anys de Gata.

Després de les reunions mantingudes amb les altres formacions polítiques del poble, des de Populars Gata volem agrair als caps de llista de les altres tres formacions haver acceptat la nostra reunió on hem pogut explicar a cadascú el nostre punt de vista sobre la governabilitat de Gata. Aquestes reunions són una gran mostra de responsabilitat política per part de tots.

A les reunions, nosaltres hem oferit, i oferirem si no hi ha cap pacte entre les altres tres formacions polítiques, un govern obert i transparent, on tots puguen estar involucrats en el bé comú que hem de buscar els 4 partits, el bé de Gata.

Amb aquest pensament nosaltres els hem mostrat a tots tres la nostra manera de governar, els hem oferit poder entrar a formar part de la Junta de Govern Local, òrgan de decisió junt amb el Plenari, i a més treballar, junt amb nosaltres, en les regidories.

Considerem que tots hem de buscar el mateix, és a dir, tots hem de mirar pel bé de Gata i hem de fer que Gata vaja en una encertada i creixent línia d'evolució.

Per a nosaltres, els Populars Gata, i en bé de l'estabilitat del poble, el millor és un Ajuntament actiu, participatiu i conciliador on tots els regidors puguen representar a tots els nostres veïns."

FONT: Populars Gata.GATA, ELECCIONS 2015: JuGa TAMBÉ REMET EL SEU COMUNICAT

Mitjançant Podem_Gata, el grup municipal JUNTS PER GATA havia emés també anteriorment un comunicat sobre el mateix tema, que vos transcric:

"Estimades amigues i amics de Junts per Gata: Donada la quantitat de rumors que corren pel poble en referència a possibles pactes de JuGa amb altres formacions polítiques per tal de formar govern, ens veien en l'obligació de dir-vos que res d'açò és cert. No hi ha i no hi haurà cap pacte que no estiga prèviament avalat pel poble mitjançant la pertinent consulta, tal i com varem prometre en la nostra campanya electoral.

Tant el Partit Popular com Compromís han convidat als representants de JuGa a seure i escoltar les seues propostes al respecte d'aquest tema, però cap d'aquests dos encontres s'ha dut a terme de moment: l'encontre amb els representants del PP serà dissabte dia 30 al matí, mentre la conversa amb la gent de Compromís (on també hi estaran representants del PSOE) tindrà lloc el diumenge dia 31 cap al migdia.

Per a Junts per Gata aquestes reunions seran merament informatives, és a dir, NO ES PACTARÀ RES, senzillament ens limitarem a recollir les propostes de les distintes formacions i transmetre-les a la gent en la propera assemblea que celebrarem el divendres 5 de juny en la Plaça Nova, on ja es decidirà el que siga adient.

Que no vos enganyen amb xerrades malintencionades: la nostra prioritat sou vosaltres, no un silló en l'Ajuntament. És molt possible que altres polítics forcen les situacions perquè han de complir amb les ordres que reben dels seus superiors, però en JuGa açò no passa perquè només hem de retre comptes al poble de Gata.

Calma. Estigueu tranquil·les i tranquils. Alguns que no donaven un gallet per aquest projecte i feien burla estan a punt de descobrir que ARA EL POBLE TAMBÉ JUGA."

FONT: grup municipal de JuGa.HUI DIA 31, SEGON TORN DE PRIMERES COMUNIONS A GATA (Àlbum)

20150531174440-2015-05-31-12.24.23.jpg

(PODEU VEURE L'ÀLBUM PUNXANT ACÍ)

Hui diumenge dia 31 de maig s'ha celebrat a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos el segon torn de les Primeres Comunions. Un total de 14 comulgants, acompanyats dels seus pares/mares han participat en la seua primera eucaristia, coincidint en la festa de la Santíssima Trinitat. Especial i emotiu moment ha sigut quan els dos nebodets bessons del rector fill de Gata Vicent Font han rebut de la seua mà la Primera Comunió. En total, aquest any han pres la Primera Comunió a Gata 34 xiquets/xiquetes.

Per altra part, demà dilluns i primer dia del mes de juny comença l'horari d'estiu a la parròquia. La missa serà a les 20 hores els dilluns, dimarts, dijous, divendres i dissabte. Dimecres serà a les 8,30 hores. Els dissabtes es suprimeix la missa de les 18 hores i sols es farà la de les 20 hores. Per a la setmana que ve es preveu l'Adoració Eucarística de dijous, celebració del Corpus Christi, amb Hora santa a les 22 hores. La solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist (Corpus Christi) se celebrarà diumenge que ve dia 7 de juny. A les 20 hores serà la processó amb la tradicional enramada i taules per a rebre el Santíssim.

Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos Parròquia de Gata / Pròpies, Cronista de Gata.

 ELS INFANTILS DEL GORGOS, SUBCAMPIONS DEL SEU TORNEIG 11 (àlbum)

20150531220925-gorgosinfantils.jpg

(PODEU VEURE L'ÀLBUM DE L'ASSOCIACIÓ DE FUTBOL BASE DE GATA, PUNXANT ACÍ)

Ací els teniu posant contents amb la copa de subcampions del Torneig 11 de futbol infantil que va organitzar l’Associació de Futbol Base de Gata i que es va disputar ahir. Podeu veure a l’equip junts als seus monitors i la regidora i alcaldessa en funcions.

si recordeu, van participar sis equips i es va disputar al llarg del matí al camp Les Costeres de Gata. Els equips participants van ser: Llevant, U.D., U.D. Benissa, F.B. El Verger, F.B.Teulada-Moraira, Lacross-Babel i l’amfitrió el Gorgos C.F.

FONT: Foto Pablo Mulet Ivars.GRADUACIÓ DELS ALUMNES DE 2N DE BATXILLERAT DE L'INSTITUT DE GATA

20150531222126-graduacioiesgata.jpg

En un acte emotiu celebrat al gimnàs del institut "Matemàtic Vicent Caselles i Costa" de Gata es va celebrar l'acte de final de l'etapa dels joves a l'institut, posant fi al segon curs de Batxillerat i a la segona etapa de Secundària. Pares i mares dels homenatjats, que van tindre el seu birret i la seua orla, van assistir a l'acte. La directora i resta de professorat va acomiadar a tot l'alumnat que passarà a la universitat o a altres camps de la vida. Quatre alumnes van rebre el premi de la matrícula d'honor.

FONT: Foto extreta del facebook de Ana Pons Salvá.GATERS A LA CARRERA PERIMETRAL DE BENISSA

20150531225045-cartellperimetral.jpg

El recorregut va passar per dins del nostre terme

El millor gater classificat va ser Jochen Fähle del Grup Espeleològic Gatense, que va ser onzé

El corredor del GEG JOCHEN FÄHNLE va ser el primer gater en passar per meta, arribant l'onzé de la Marató i Cursa de Mitja Muntanya "La Perimetral a Benissa", que es va disputar ahir i que organitzava el Club de Muntanya Margalló del poble veí. Jochen va fer un temps de 8 hores, 21 minuts i 23 segons. La carrera començava a les 6 del matí i era de 65 kilòmetres amb eixida de la Plaça Rei Jaume I de Benissa i meta a la Placeta de l'Església Vella.

El segon gater en entrar a meta, invertint un temps de 9 hores, 16 minuts i 55 segons va ser JOSÉ MANUEL SIGNES CASELLES, de la UMMA, que va entrar al lloc 26. Al lloc 68 entrava FRANCISCO PEDRO PEDRÓS del GEG. El següent en entrar també va ser gater, FERNANDO ARABÍ ARABÍ i del mateix equip el GEG. Al 93 va entrar JUANMA CASTILLO CERVERA, del CMA La Faixa.

FONT: Resultats: chip.es. / Cartell: C.M. Margalló.

 Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris