Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Diciembre de 2015.

NOU CONTADOR DE VISITES AL BLOG: desembre 2015

Si mireu amb atenció a la columna de la dreta, des de les 00,00 hores del primer dia de desembre de 2015, a cinc anys i quasi 8 mesos, falten deu dies d'iniciar el blog, torne a instal·lar al blog del CRONISTA DE GATA DE GORGOS un contador, per a conéixer les entrades al blog, per a fer una aproximació dels visitants del blog.

També si es fixeu amb el perfil del facebook, baix del meu nom Miguel Vives Signes faig constar en parèntesi (Cronista de Gata de Gorgos). Sempre amb el cognom del poble "de Gorgos" per diferenciar-lo de l'altra Gata, la de la Serra de Gata, a l'extremenya Cáceres. Estos son els dos primers canvis d'alguns més que faré al llarg dels dos mesos pròxims, desembre 2015 i gener 2016. Però ja aniré poc a poc posant-los. Gràcies a totes i tots per la seua acollida al blog i com sempre dic, endavant...CALENDARI GATER DE DESEMBRE: cara als Nadals, actes entranyables

20151201173314-concertbandanadal4.jpg

Com cada mes, faig un repàs de tots els actes i jornades festives que presenta el mes de desembre, el mes del Nadal, dels actes entranyables.

Hui, dilluns dia 1: recordem que és el Dia Mundial contra la SIDA.

Dijous 3: AJUNTAMENT. Reunió informació redistribució senyalització carretera Jesús Pobre. 19,30 hores. 

 PARRÒQUIA. Xerrada de formació. El rostre misericordiós de Deu. 20,30-22.30. Professor: D. Ricardo Lázaro 

NOVA DONACIÓ DE SANG: 17-20,45, Centre Social. Col·lecta de sang.

Divendres, 4: Biblioteca. 10 hores, TAPiS; 17 hores, Hora del Conte pels més menuts. 20 hores: PRESENTACIÓ LLIBRE "ELS RIURAUS, EL·LABORACIÓ DE LA PANSA", a càrrec de l’autor Carlos Fuster Montagut i Jaume Costa i Caselles. Regidoria de Cultura.

Diumenge 6: II d’Advent. DIA DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA.

CURSA DE LA DONA. Des de les 10 del matí, al pati de les escoles. Club Atletisme Gata i Regidoria d’Esports.

Dilluns, 7: Festiu, Pont. Commemorant el Dia de la Constitució.

ESGLÉSIA: 9 Matí, Inici 24 hores exposició Santíssim.

Dimarts, 8: FESTA DE LA IMMACULADA. Sant de les Conxes, Puris, Immes,... 9 Matí, cloenda 24 hores exposició. Inicia el Papa Francisco l’Any de la Misericòrdia.

Divendres, 11: Contes llegint amb el TAPIS, matí; 17 hores, Hora del Conte. 20 hores, Sala d’Exposicions Casal de la Música: EXPOSICIÓ BIDIMENSIONAL, Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives".

Dissabte, 12: 17,30: Viu el Nadal: Centre Social, Visita del Pare Noel. 20 hores: Casal de la Música, presentació de la Coral Infantil i Juvenil de l’EMM Gata.

Diumenge 13: III d’Advent.

Dijous 17: Christmas show 2015 de Little School. 19.00 hores al Casal de la Música

Divendres, 18: TAPIS, 10 h. Biblioteca. 17 hores: Hora del Conte. EXPOSICIÓ DE TARGETES DE NADAL, 18 hores, Biblioteca. També a la Biblioteca, 20 hores: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "EL ROBATORI DE BENIMASSOT" amb l’autor Manel Arcos.

Dissabte, 19: 20 hores, CONCERT DE LA BANDA JUVENIL. Casal de la Música.

Diumenge 20: IV d’Advent. 19 hores, Església: CONCERT DE LA RONDALLA DE GATA I LA CORAL SERRILLÀS.

Dimarts, 22: FESTIVAL DE NADALES DEL CEIP "Santíssim Crist". Pati cobert, 9,30 matí.

Dimecres, 23: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.Dijous, 24: Nit de Nadal. Tradicionals sopars amb família.

Dijous, 24: Nit de Nadal. Tradicionals sopars amb família.

 Divendres, 25: DIA DE NADAL. Recordant les estrenes i els besamans.

Dissabte, 26: SEGON DIA DE NADAL.

Diumenge, 27: CONCERT DE NADAL, BANDA UNIÓ MUSICAL. 19 hores, Casal de la Música.

Dilluns, 28: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dimarts, 29: CINEMA DE NADAL, AMPA, Centre Social, 17 hores. TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dimecres, 30: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dijous, 31: Nit Vella, última de l’any. Sopars amb els amics.

PRÒXIM MES, GENER 2016:

* Divendres, 1: DIA DE CAP D’ANY. * Dilluns, 4: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social. Tardet: Visita dels visir reials a Gata * Dimarts, 5: MISTERI DELS REIS MAGS A GATA.

Foto: la banda Unió Musical de Gata actuant al Casal de la Música. Arxiu.

FONT: Ajuntament / Revista Comerç d’ací / Little School / pròpia.DEMÀ DIJOUS 3, NOVA DONACIÓ DE SANG

20151202091209-12322531-564901117006962-3561040593519855695-o.jpg

Demà torna a ser primer dijous de mes, l'últim mes de l'any. Per això, fidel a la cita estarà l'equip sanitari d'extraccions de sang, per a que faces la corresponent DONACIÓ DE SANG. Com sempre, al Saló d'Actes del Centre Social, a GATA, de les 17 a les 20,30 hores. Recorda: donant sang, salves vides.

FONT: Cartell anunciador de l'event.GATA: NOTÍCIA POLÍTICA IMPORTANT, VICENT FONT LEYDA (PSOE) DIMITIX DE TOTS ELS SEUS CÀRRECS AL GOVERN MUNICIPAL

20151202225236-vicent-font-384x217.jpg

Saltava la notícia aquesta vesprada. Ho publicava el diari digital MARINA PLAZA. El titular no deixa lloc a dubtes: "El històrico Vicent Font renuncia a sus cargos en el gobierno de progreso de Gata".

Als subtítols expliquen un poc més la important notícia política, que arriba al mig arriba escàs de la formació del govern municipal a Gata: "El concejal socialista, que ya en el último pleno se desmarcó del ejecutivo votando un punto junto al PP, asegura que es una decisión “personal” y que dirá los motivos en cuanto trate la situación con su partido""La dimisión no pone en riesgo la estabilidad del gobierno municipal de Compromís, PSPV y JuGa, que sigue teniendo una holgada mayoría absoluta en la corporación." "El edil ya se desmarcó del ejecutivo en el último pleno, votando un punto junto al PP".

Pel seu interés informatiu, ací teniu l’article de Marina Plaza. Demà aniran coneixent-se més informacions al respecte i com queda la cosa...: PUNXEU ACÍ.

*DIJOUS, 3: Sols publica la notícia, dels diaris que porten informació comarcal, el INFORMACIÓN d’Alacant. Titula el diari alacantí: "Crisis de Gobierno. El portavoz del PSPV en Gata deja las delegaciones".

*DIVENDRES, 4: Publica LAS PROVINCIAS un article sobre el tema: "El PSPV no dejará el gobierno de Gata ni hará una moción de censura". Al subtítol: "El secretario comarcal de los socialistas desconoce los motivos por los que el edil Vicent Font deja las dos concejalías en el ejecutivo que mantiene con Compromís y JuGa". Podeu llegir l'article PUNXANT ACÍ.

 

FONT: Foto i informació, diari digital MARINA PLAZA.DEMÀ DIA 4, A LA BIBLIOTECA DE GATA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ELS RIURAUS. L'EL·LABORACIÓ DE LA PANSA"

20151203094816-riuraus.jpg

L’autor és Carlos Fuster Montagud. Presentarà Jaume Costa Caselles

Demà divendres dia 4, a les 20 hores, a la biblioteca de Gata es presentarà el llibre ELS RIURAUS: EL·LABORACIÓ DE LA PANSA" de Carlos Fuster Montagud. Presentarà el llibre el gater Jaume Costa i Caselles. El llibre editat per Tivoli, té la col·laboració de l’ajuntament de Gata i de la xarxa de la Ruta dels Riuraus. Diu l’autor, al respecte de la presentació: "xarrarem de panses i riuraus a un dels pobles on la pansa va ser clau en l’economia i en les vides de la gent de Gata als segles XIX i gran part del XX".

  Foto de Carlos Fuster Montagud.
  FONT: Invitació a la presentació (portada). Cartell anunciador, dins.


GATA, PENYA BARCELONISTA: DEMÀ DIA 4, COL·LOQUI-DEBAT VALÈNCIA-BARÇA

20151203100314-cartellcol-loquivb.jpg

Assistiran Toni Cabot, Pedro Cortés i Juan Manuel Asensi

La gent aficionada al futbol i més la del València i Barça estan d'enhorabona, una vegada més. Davant el partidàs que s'esdevé despusdemà dissabte entre el València C.F. i el Barcelona F.C., davant els moments tan diferents que passen els dos equips, la PENYA BARCELONISTA DE GATA ha preparat un col·loqui-debat per a demà divendres a 24 hores del xoc tan important, a la seua seu del carrer La Creu de Gata. Presentarà i moderarà el debat TONI CABOT, al que conec de la meua etapa com a col·laborador del diari Información. Ell és hui el Cap d'Esports del diari alacantí.

L'entrada a l'acte. Estan convidats per al col·loqui-debat PEDRO CORTÉS, expresident del València C.F. i actual delegat de la Selecció Espanyola de Futbol i JUAN MANUEL ASENSI, exjugador del Barça i de la Selecció.

Tots dos, figures del futbol valencià, català i espanyol, que han estat ja a Gata. Cal recordar la visita amb la Penya Valencianista de Gata de Pedro Cortés i alguns jugadors del València al restaurant El Corral del Pato. Asensi fa poc va estar a la Penya Barcelonista de Gata, en la presentació del seu llibre biogràfic.

FONT: Cartell publicitari de l'event, Penya Barcelonista de Gata.HUI DIA 3, RECORDEU: DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

20151203102759-img-20151129-113449.jpg

A Gata, tenim el TAPIS i gent gatera està a AMADEM i ADIMA

Hui dia 3 de desembre és el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT. Sabeu des de quan se celebra la jornada?. Del 14 d'octubre de 1992, quan l'Assemblea General de Nacions Unides ho va proclamar.

GATA té la gent del TAPIS, veïns de GATA i TEULADA que assistixen al taller de formació municipal. Gata també està inclosa en les associacions de AMADEM (Malalts Mentals de la Marina Alta) i ADIMA (Discapacitats Intelectuals Marina Alta).

Diumenge passat se celebrava la Fira Solidària comarcal, també reivindicativa i oberta a la gent de Gata, a la Plaça de l'Església de Gata. Cal recordar que hui és el dia per tot arreu del món.

Sabeu quin és el tema escollit per a enguany: "La inclusió importa: accés i empoderament per a persones amb tot tipus de capacitat".

 Les metes a conseguir: "Fer les ciutats inclusives i accesibles per a tots"; "Millorar les dades i estadístiques sobre discapacitat" i "Incluir a persones amb discapacitat invisible a la societat i el deseenvolupament". Jo afegiria, si em permitiu: "No girem l'esquena a aquestes persones, al contrari donem-les tot l'amor i amistat que necessiten" i una altra: "que tots els dies de l'any siguen tres de desembre".

FONT: Foto arxiu, Fira solidària del passat diumenge, 29 de novembre.L'ÚLTIMA DONACIÓ DE SANG A GATA REGISTRA 41 DONANTS. BONS RESULTATS

L'agrupació que s'encarrega de l'organització de la col·lecta de sang a GATA s'ha mostrat molt satisfeta dels resultats de l'última donació, que va tindre lloc ahir dijous. En total es van presentar 41 donants, dels quals es van obtindre 34 extraccions i sols va hi haure 1 donant nou.

Com a curiositat de l'organització que porten a nivell provincial des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, dir-vos que ahir mateix no sols estava Gata com a punt de donació de Gata, també estaven a Alcoi, a Alacant a tres llocs, a Asp, a Xixona, a Onil, a Orba -dins la Marina Alta- i a Sant Joan d'Alacant, a dos punts.

FONT: Donants de sang Gata (facebook).AHIR, A LA BIBLIOTECA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ELS RIURAUS: L'ELABORACIÓ DE LA PANSA"

20151205100441-presentallibreriuraus.jpg

Ahir per la vesprada, la biblioteca de GATA va reviure costums d’altres temps que pareixen oblidats per una part i recuperats per l’altre. Es va xerrar de panses, de riuraus, de formalets, de canyissos, de pinatells i demés vocabulari al voltant dels riuraus i la pansa. Es presentava el llibre de Carlos Fuster Montagud "Els riuraus: l’el·laboració de la pansa". Va presentar i parlar de la feina que mostra el llibre el gater Jaume Costa Caselles.

El llibre queda a la disposició dels gaters i el que vulga comprar-lo ho podrà fer als següents establiments: Celler de la Marina (Plaça Espanya, 25); llibrería-papereria Maite (carrer La Bassa, 43) i llibreria-papereria Font (carrer Duquessa d’Almodòvar, 6).

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

 

La biblioteca segueix amb la seua programació i en les pròximes setmanes hi haurà activitats de "Viu el Nadal", presentació del llibre "El robatori de Benimassot" de Manel Arcos i altres tasques bibliotecàries.

FONT: Fotos Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos.CORTÉS I ASENSI PARLEN DE FUTBOL A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20151205104851-img-20151204-201157.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE L’ACTE DE LA XERRADA-COL·LOQUI CORTÉS-ASENSI, PUNXANT ACÍ)

Aquesta vesprada a les 20,30 hores, al Luis Casanova de València es disputarà el partidàs València-Barcelona. Les penyes valencianista i barcelonista de Gata vibraran amb les jugades dels seus respectius equips, però ahir vesprada la Penya Barcelonista de Gata de Gorgos es va anotar un altre punt molt positiu, al reunir a dos figures del món del futbol de cada equip, de sobre conegudes pels aficionats.

PEDRO CORTÉS, expresident del València C.F. i directiu de la Selecció Espanyola de Futbol i JUAN MANUEL ASENSI, exjugador del F.C. Barcelona van assistir al col·loqui debat que va tindre com a moderador al Cap d’Esports del diari Información d’Alacant, Toni Cabot.

Un dels debats més agradables i curiosos que s’han vist en els últims temps va traure a la llum moltíssimes anècdotes valencianistes i barcelonistes, pels dos convidats. Començava l’acte amb la presentació que feia el president de la Penya Barcelonista de Gata Salvador Mulet. Toni Cabot feia el mateix amb Cortés i Asensi. Tots dos es posaven als assistents a la butxaca i començava l’intercanvi de preguntes, de reflexions. 

A més dels tradicionals socis de la penya, es podien veure a l’acte membres de la penya valencianista de Gata, valencianistes i barcelonistes d’altres indrets de la comarca, inclús entrenadors tan estimats com Quique Hernández, que fou entrenador del Hércules C.F.

El carisma que imposava al seu anecdotari Cortés i la serietat i senyoriu futbolístic que plasmava Asensi van fer que les dos hores i mitja del debat i posterior xerradeta quedara entre amics. Els tres convidats, Asensi, un contertulià molt conegut a la penya; Cortés, amb molts amics a Gata, i Toni Cabot, van signar al llibre d’honor de la penya i van rebre regals d’agraïment.

El debat-col·loqui ja ha tingut el primer ressó a la secció d’esports del diari Información d’Alacant, ja que el seu cap i autor del llibre biogràfic de Asensi va ser el moderador. Cabot, al que vaig poder saludar de la meua època de col·laborador del futbol regional amb el diari alacantí, ha publicat la notícia. Titula l’article: "Pedro Cortés y Juan Manuel Asensi, debate en la peña barcelonista de Gata". Podeu llegir la notícia. Punxeu ací.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

Ara, resta esperar que aquesta vesprada es veja bon futbol i que guanye el que millor jugue. A les 20,30 hores començarà l’hora de la veritat.GATA, SEGUIX ALTERADA LA POLÍTICA MUNICIPAL. ELS DOS REGIDORS DEL PSOE DEIXEN ELS CÀRRECS AL GOVERN

20151205115001-pactegata.jpg

Si el dimecres dia 2 es coneixia la notícia de la dimissió dels càrrecs a l’equip de govern i tenència d’alcaldia per part del regidor socialiste Vicent Font a Gata, anit es coneixia la segona part d’esta important notícia política municipal: també la regidora del PSOE María Elena Rodríguez deixava els seus càrrecs al govern municipal.

Els diaris digitals i en paper de la comarca no han tardat a publicar-ho. Podeu llegir-ho i coneixer com està el panorama polític local.

El primer diari que ho publicava anit era Marina Plaza digital, titulant: "El PSPV deja el gobierno de Gata en la primera ruptura de pacto en la Marina Alta". Als subtítols: "Los socialistas deciden en asamblea que también su número 2 abandone el ejecutivo, siguiendo los pasos de Vicent Font, que renunció el lunes" i "Compromís y JuGa se quedan en minoría en la corporación, y la marca local de Podemos convocará una asamblea para revisar su postura ante el nuevo escenario". Per a llegir-la tota, PUNXEU ACÍ.

També Las Provincias (La Marina) publica hui sobre el tema dos articles. Eixa notícia i les declaracions de l’alcaldessa Magda Mengual. Titula: "Los dos ediles del PSPV abandonan el gobierno de Gata y dejan en minoría a Compromís y JuGa". Al subtítol: "María Elena Rodríguez renuncia a sus competencias pero no al acta, igual que hizo Vicent Font, y ambos pasan a la oposición". Ací teniu la informació, PUNXEU.

El mateix diari també publica hui: "Magda Mengual: "No es impedimento para seguir gobernando". Ací teniu la informació: PUNXEU.

També els diaris Levante-EMV i Información d’Alacant ho publiquen. Titulen: "El PSPV deja el gobierno de Gata y hace saltar por los aires el pacto de progreso". Al subtítol: "La alcaldesa Magda Mengual, de Compromís, mantiene la mayoría, pero sus socios de Podemos votarán en asamblea si siguen apoyándola - El portavoz socialista afirma que con los valencianistas «no se puede trabajar»". Per a llegir la notícia, PUNXEU ACÍ.

A la fotografia, d'esquerra a dreta mirant-la: Àngels Soler, Magda Mengual, Vicent Font, Jaume Monfort i María Elena Rodríguez. (Foto: A.P.F, Levante-EMV).

FONTS: diaris Marina Plaza digital, Las Provincias, Levante-EMV; foto A.P.F (Levante-EMV).


EL GORGOS C.F. (primer equip) GOLEJA AL MARISTES D'ALACANT (0-5)

20151206164613-busgorgos.jpg

Molines fa 4 dels 5 gols, l’altre Caselles

Els juvenils van empatar ahir (1-1)

El primer equip del GORGOS C.F. ha obtés una gran golejada contra el Maristas d’Alacant. Ha guanyat per 0 a 5. Encetava els gols Caselles i li seguien els quatre gols de Molines. L’equip va pujant i s’assegura el seté lloc. Ja porta 19 punts. Dels dotze partits jugats 6 són guanyats, 1 empat i 5 derrotes. 30 gols a favor i 23 en contra.

La mala sort va ser per al GORGOS JUVENIL, que va empatar ahir a 1 gol contra el C.D. Xeraco. El gol dels gaters el va marcar Raúl Orellana.

Encara no s’ha jugat el partit que decidirà si continua líder o passa a ser segon. A les 18 hores serà el partit del Ciudad de Benidorm B contra el C.D. Jávea A. Si guanya el Benidorm, s’en anirà dos punts per dalt del Gorgos. Si empata quedaran igualats a punts i si perd serà el Gorgos líder en solitari a un punt.

Per la seua part, el GORGOS CADET va empatar en casa a un gol contra el Villajoyosa A i és desé de la taula de classificació. El GORGOS INFANTIL no va tinmdre tanta sort i va perdre contra el Villajoyosa C (1 a 2) al camp Les Costeres. A la taula és també desé.

A la imatge, els jugadors del Gorgos (primer equip) dalt l'autobús. En primer terme, a la dreta mirant la foto Molines, que hui ha fet quatre gols. 

FONT: FFCV. / Foto: Benja Van der Linden.IMATGES CURIOSES ( I ): hui a Gata, les dones protagonistes (foto de Pablo Mulet Ivars)

20151206181740-carrerapablo.jpg

Bonica estampa en blanc i negre, la que ens ofereix el fotògraf Pablo Mulet Ivars, del Fotoclub Forat de Gata. Hui, les dones han estat les protagonistes del matí, ja que s’ha celebrat la CURSA DE LA DONA. Ací vegeu l’eixida. Una imatge que les mostra en moviment, carrer Sant Vicent cap al pont. Les primeres prenen posicions. A la postre, la guanyadora estava entre les captades per la càmera de Pablo.

FONT: Foto Pablo Mulet Ivars. Cursa de la Dona, 6-12-2015, Gata.IMATGES CURIOSES ( i II ): Carrer Signes, cursa de la dona i al fons l'ermita

20151207112616-josesalvador.jpg

Mireu la imatge que ens presenta l’amic José Salvador Ginestar. Una altra imatge curiosa que gira al voltant del mateix tema que la de l’entrada de baix, la Cursa de la Dona. Observeu el colorit que li dona, el moviment que transmet la fotografia. Les dones corren en distint plànol. Les perilletes que anuncien les pròximes festes nadalenques...i al fons, l’ermita del Santíssim Crist del Calvari, que es mostra com un quadre dins de la fotografia. Bonica imatge en color d’un moment també bonic.

FONT: Fotografia de José Salvador Ginestar Torres.LES 409 DONES PARTICIPANTS VAN GUANYAR LA CURSA DE LA DONA A GATA (àlbums)

20151207114519-img-20151206-100847.jpg

(ÀLBUM DEL CRONISTA DE GATA, amb fotos de Pablo Mulet i JP Bataller. PUNXEU ACÍ)

Àlbum de Pablo Mulet Ivars (col·laboració de Juan Pablo Bataller), Punxeu.

També un extens àlbum de Atletisme Pedreguer. Punxeu ací.

Arriba la primera a meta, Christina Mallett; María Rosa Mulet i Mar Salvá, segon i tercera

Va ser una carrera solidària i no competitiva

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Ahir pel matí van prendre els carrers i camins de Gata les 409 dones participants en la CURSA DE LA DONA A GATA. Totes van arribar, corrent o caminant. Els 5 euros de participació van servir per als obsequis (una part) i per a l’Associació Carena (una altra part), una associació pel suport i ajuda en el tractament del càncer i altres enfermetats greus. Es podia participar corrent o caminant, no importava el ritme. Una categoria única. Totes les dones pertanyien a la mateixa categoria, perque era una prova NO COMPETITIVA. Per tant no hi havia ni classificacions ni registre de temps. Abans i després de la prova, es van preparar exercicis d’escalfament i estiraments per a totes les participants.

El recorregut va ser com la primera part de les curses regulars del Circuit de la Marina Alta. Cinc kilòmetres i 200 metres, amb eixida i entrada dalt del carrer Costera del Grup Escolar i pati escoles. Al final, totes van guanyar. Hi havia d’obsequi, una bossa de la compra de disseny, aigua i fruita amb trofeu per a a les tres primeres dones que arriben a Meta.

FONTS: àlbums de Pablo Mulet (col·laborant Juan Pablo Bataller) i Atletisme Gata.  Atletisme Pedreguer / Cronista de Gata.TEMPS DE BETLEMS: comencen els dies nadalencs (de José Miguel i José Ángel)

20151207222109-betlemjorro.jpg

Dos amics del blog enceten el "Temps de Betlems" 2015-2016, per mig del facebook. A casa de José Miguel Jorro i José Ángel Ojaos ja han muntat el betlemet al que no li falata detall, amb tots els elements tradicionals, i mireu que hi ha al fons, tancant decorat, el típic bou d'Osborne. Ells diuen que han sustituit el tradicional caganer pel bou. Curiós i simpàtic. És temps nadalenc, encetem, de nou, aquesta secció.

Recordar-vos que si feu betlem i voleu que aparega al blog podeu remetre les imatges o per mig de facebook.

FONT: Foto de José Miguel Jorro.HUI ÉS EL DIA DE LA PURÍSSIMA. Felicitar a les Conxes, Puris, Immaculades,...

20151208115239-purissimaimatges-copia.jpg

Hui és el dia de la Puríssima o també Immaculada Concepció. Al llarg de tota la història parroquial, la Puríssima ha sigut important per a l'església local de Gata. D'ahí que pose aquestes tres imatges per a recordar aquelles processons amb aquelles imatges. Hui, la imatge actual de la Puríssima presidix l'altar major. Anit va ser la Vigilia de la Verge; hui és la celebració de les Bodes de Plata i Or dels matrimonis que han volgut celebrar-ho, que es van casar al temple gater.

L’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata té una de les imatges més grans de la comarca amb devoció a la Puríssima. L’altar esquerra lateral major està dedicat a ella. Es va fer un retaule per tal de donar-li realç a la figura i a la festa. La confraria de les Filles de Maria existeix des del segle XVIII a Gata.

Gata conta entre les seues veïnes amb moltes Conxes, Immaculades, Conxites, que hui celebren la seua onomàstica. Felicitar-les. També (com sabeu i heu manifestat molts, als que vos agraïsc a totes i tots públicament) que hui el que vos escriu celebra el seu aniversari.

La Puríssima o la Immaculada Concepció es celebra entre els catòlics com una festa gran, però es una solemnitat oficial molt recent. Es troba la festivitat al calendari litúrgic de Roma en 1476. La Concepció Immaculada de Maria fou solemnement declarada com a veritat de fe pel Papa Pio IX el 8 de decembre de 1854. En 1879 el Papa León XIII elevà la festa a la màxima categoria litúrgica. La data elegida es relaciona amb el 8 de setembre, festa de la Nativitat de la Verge.
El refranyer popular també dona compte del dia:
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, UN PAS DE PARDAL (és un dels més coneguts).
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, DÉSSET DIES PER IGUAL (és una variant al de dalt).
Dalt, composició de fotos de l'arxiu parroquial. 
 
FONTS: www.santopedia.com. / Arxiu publicació del blog 8-12-2010.


DES DE HUI, CANVI DE SENTIT AL TRAM D'ENTRADA DES DE LA ROTONDA DE JESÚS POBRE CAP A GATA

20151209133229-canvisentit1.jpg

Aquest matí, dimecres 9 de desembre, el poble de Gata de Gorgos recupera -emcara que amb un sol sentit- l'entrada des de la rotonda de la circumvalació de Xàbia i venint de Jesús Pobre. Des de primeres hores del matí s'ha treballat amb operaris de la Conselleria, organisme del qual depén l'entrada, rodejant la rotonda, i s'ha realitzat el canvi de sentit del tram de la carretera de Jesús Pobre. Ha passat de ser d'eixida a entrada al municipi tal com es va informar en la reunió mantesa amb els veïns, feta dijous de la setmana passada. En la mateixa, es va dir per part dels responsables municipals que s'estudiarà tornar a deixar el tram amb dos sentits, inclús amb vorera que també seria carril-bici.

A les fotografies, la de portada i la interior, es clarifica d'on es tracta i el sentit que agafarà ara la circulació.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Informació i fotos: Ajuntament de Gata.DEMÀ COMENÇA A LA BIBLIOTECA EL PROGRAMA NADALENC DE GATA

20151210215126-targes.jpg

La programació de Nadal, que han preparat grups, associacions, regidories i altres organismes locals, comença demà divendres dia 11, a les 17h. Serà a la Biblioteca de Gata amb el conte "La Caseta de Xocolata" per a tots i totes els/les xiquets/xiquetes. També es farà el taller de boles de Nadal.
Des de l'Ajuntament, recorden que els escolars poden aprofitar per portar les targetes de Nadal a la Biblioteca i participar, així, en l'acte de divendres 18 de desembre on s'exposaran totes les presentades pels xiquets i es donarà un obsequi a tots els participants.

FONT: Ajuntament de Gata de Gorgos.EL RECTOR FILL DE GATA VICENT FONT TORNA AL PERÚ DE VISITA

20151210222705-vicentperu.jpg

El rector fill de Gata, Vicent Font, ha visitat estos dies la missió peruana on va estar al servici d’aquella parròquia abans de tornar a la seua terra i adjudicar-li la parròquia valenciana de Bètera. Pel que es veu a les fotografies, els xiquets que assistixen al col.legi de Santo Tomás de Villanueva a l’igual que tota la comunitat el va rebre com es mereixia, per la tasca i llavor que ha estat desenvolupant en aquelles terres tan necessitades. Ells posaven al facebook: "Visita de nuestro querido Padre Vicent al colegio Santo Tomás". Està clar que ha deixat sembra allà.

Foto de La Mirada del Perú.
Foto de La Mirada del Perú.

FONT: Foto La Mirada del Perú.DEMÀ DIA 12: PRESENTACIÓ DELS CORS INFANTIL I JUVENIL DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE GATA

20151211104422-corsemmg.jpg

Demà dissabte dia 12 de desembre, seguint la programació nadalenca de "Viu el Nadal, desembre 2015" tindrà lloc la presentació del COR INFANTIL i del COR JUVENIL, pertanyents els dos a l’Escola Municipal de Música de Gata. Serà al Casal de la Música a partir de les 20 hores. El concert portarà per tema general "Sentiments" i estarà dirigit pel director de l’Escola, Sebastià Roig Sirerol. L’organització és de la banda Unió Musical i l’Ajuntament (Cultura).

Per altra banda recordar l’activitat que es viu hui a la biblioteca: inici de recollida de les targetes de Nadal, contacontes, taller de boles de Nadal,...

FONT: Cartell, EMMGata.GORGOS: EMPATA EL JUVENIL A CASA (2-2) I PERDEN ELS MAJORS (0-1)

El Gorgos juvenil ha punjat hui dins de casa, empatant a dos al camp municipal de Les Sorts contra el Bellreguart. El màxim rival del Gorgos, el Ciudad de Benidorm B, no ha fallat i ha golejat 0-4 i s'escapa. Mentre aquells tenen 36 punts es queda el Gorgos amb 32.

Pel que fa al primer equip, han perdut a casa (0-1) contra el Jove Español de Sant Vicent B. Seguix el primer equip del Gorgos al lloc nové amb 19 punts de les dotze jornades disputades.

Més bons resultats han tingut els equips inferiors: els cadets del Gorgos han guanyat 1 a 2 a La Nucía i es mantenen en el lloc 9, mentre que els infantils han golejat (0-3) al Jávea C. Estan encara a la desena posició.

FONT: FFCV. Dades.LA PARRÒQUIA CELEBRA EL DIA DE LA COCA: se superen els 3.000 euros de recaptació

20151212225610-coca.jpg

Com mana la tradició, des de que es fa a la parròquia i per estes dates, el DIA DE LA COCA que s'ha celebrat hui dissabte 12 de desembre, cap al tardet s'han revoltat les campanes de la torre de Sant Miquel Arcàngel de l'església de Gata. S'anunciava que es superaven els 3.000 euros (el mig milló de pessetes d'abans). Una vegada més, els gaters mostraven la seua generositat. Des de la parròquia, el senyor rector posava pel facebook:

"Gracias a todos. Hemos recaudado 3.118 €. Sin vuestra ayuda y generosidad hubiese sido imposible. Que Dios os bendiga."

Com ja es tradicional, no han faltat tota classe de coques, salades i dolces, a més de dolços que tant bé venen per estos nadals, xurros i tota classe de viandes.

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata ha tornat a celebrar, apropant-se el Nadal, una vegada més, el tradicional DIA DE LA COCA. Tots el que han volgut adquirir-ne ho han fet i de molts tipus, dolces, salades, bunyols, tortades, de tots els gusts. Ha sigut una manera gastronòmica de col·laborar amb la parròquia. Això si, molta gent implicada. A algunes cases de camp s'ha viscut la condimentació a tot ritme. A les barraques (la de la Plaça de l'Església i la de la Plaça d'Espanya) i portant-ne cap a les mateixes, totes i tots els voluntaris per a servir el gènere.

A més d'això, el tradicional fer les coques de Gata, s'ha posat de manifest una vegada més i ja en són moltes, des de que s'inventara aquest sistema, que té sempre la seua recompensa amb el volteig de les campanes superades les xifres esperades.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: informació i fotos Parròquia de Gata.EL CATEDRÀTIC GATER VICENTE CASELLES MIRALLES NOMBRAT MEMBRE DE LA REAL ACADÈMIA DE LA MEDICINA

20151213213405-vicentecasellesmiralles.jpg

Per les seues investigacions i treballs

Caselles porta investigant 39 anys en temes molt variats

El professor gater VICENTE CASELLES MIRALLES va tindre una grata alegria ahir, ja que se li va comunicar el nomenament de membre de la Real Acadèmia de Medicina, pels seus treballs d’investigació. Concretament en els temes de Dosimetria Personal, Estudis sobre el Càncer, Anàlisis Digital d’Imàgens de Resonància Magnètica i Estudis de Neurofísica.

Però, coneguem un poc més a este gater ara guardonat amb aquesta menció.

Vicente Caselles Miralles és catedràtic de Física Aplicada a la Universitat de València.

Nascut a Gata al març de 1957, va estudiar les primeres lletres al Grup Escolar "Santíssim Crist", va jugar pels carrers de Gata, sobre tot el carrer La Bassa on vivia la família. Als 10 anys va entrar al col·legi dels Salessians del carrer Sagunt de València. Allí va estudiar set anys. Continuà estudiant a la Facultat de Física fins que amb 20 anys de edat ingresa com a Professor Ajudant a la Universitat de València; porta pues investigant 39 anys en temes molt variats, però tots d’aplicació de la física a problemes socioeconòmics.

 Entre els seus principals èxits com a investigador estan els següents:

 1.- Participar en la construcció de més de dos dotzenes de satèlits d’observació de la Terra, treballs realitzats per a NASA i ESA.

 2.- Descubrir, en col·laboració amb MATRA-MARCONI un nou material semiconductor que ha permitit disminuir sustancialment el tamany i el pes dels electrodomèstics (mòbils, ordinadors, televisors, ràdios, etc.).

3.- Contribuir al coneixement del funcionamient del cerebro humà i a l’origen de les enfermetats que patim actualment (càncer, depresió, alzheimer, diabetes, colesterol, etc.).

Precisament, les investigacions en este últim punt, l’han fet mereixedor de formar part, com a Membre, de la Real Acadèmia de Medicina.

Este guardó l’ha rebut en atenció a les seus contribucions en diversos camps de la Física Mèdica que ja he nomenat al principi.

Des del blog vaja l’enhorabona a aquest catedràtic gater i que vaja sumant més èxits en la seua carrera i treball.

FONT: Informació i foto facilitades per Vicente Caselles Miralles. PARRÒQUIA DE GATA: CELEBRACIÓ D'ACOLLIDA ALS JOVES DE 1er DE CONFIRMACIÓ

20151213215418-acollidaparroquia.jpg

Hui diumenge 13 de desembre, la parròquia de Gata ha celebrat un nou acte dins del seu calendari anual, ha sigut l'acollida de xiques i xics de Primer de Confirmació. Ací els teniu a tots al final de la missa de 11,30 a l'església parroquial, junt amb el senyor rector i les seues preparadores.

FONT: Foto Parròquia de Gata de Gorgos.ELS VEÏNS DE GATA RESIDENCIAL FESTEJEN AMB VORA 300 XIQUETS AL PAPA NOEL (àlbum)

20151213222002-festapapanoel.jpg

(Podeu mirar l’àlbum i vore com van gaudir els més menuts...i també mares i pares vegent la felicitat que irradiaven. Ací teniu l'àlbum Kids Christmas Party 2015 de Gata Residencial ST.

L’Associació de veïns de GATA RESIDENCIAL va fer ahir vesprada una festa nadalenca per a tots els xiquets i xiquetes de Gata. Per uns moments, Santa Claus, el Papa Noel va arribar al Centre Social Integrat amb la seua típica i tradicional indumentària. Va estar allí junt amb eels Elfos i Olaf, el ninot de neu. Els vora 300 xiquets, en concret 295, entre xiquets i xiquetes van poder lliurar-li la carta personalment al protagonista de la vesprada el Papa Noel. Van rebre moltes sorpreses i regalets. Tots s’ho van passar d’allò més bé. Senyal de que hi ha gana que arribe el Nadal.

  Foto de Noa Arribas.

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

Vos pose la carta de l’ajudanta de Papa Noel, tota una manifestació de veïnat, simpatia i preparació per als nadals (Noa Arribas):

"Buenas tardes !!!!! Gracias de corazón a todas aquellas personas que habéis querido compartir con los Vecinos de Gata Residencial este día tan Mágico y Especial .Ha sido un placer ser la Ayudante de Papa Noel y poder ver esa ilusión en los ojos de vuestros hijos.Ha habido mucho trabajo por parte de mucha gente y se que están muy agradecidos del resultado.

Hice 350 bolsas de chuches y han sobrado 35, lo cual dice que ha sido todo un éxito. Los regalos donados por Ale Hop se han repartido todos, una noche 10. Deseo personalmente que hayan disfrutado y que vean a sus vecinos de Gata Residencial un poquito mas cerca, porque hoy les han demostrado el Gran Corazón que tienen. 

 Agradecimientos a las empresas y entidades que han colaborado desinteresadamente. La Academia de Angie Dickinson por deleitarnos con esos villancicos cantados con tanta emoción por los niños/as de su Academia. A la empresa Ale- Hop por donar los 80 artículos de manera altruista que se sortearon entre todos los niños. A Noa Arribas "El Baúl de Noa" por donar íntegramente el detalle de un estuche de manicura, a todas aquellas personas que colaboraron aportando un dulce a la fiesta.

 Al Ayuntamiento de Gata de Gorgos por cedernos el local ese día y a la persona de contacto (Maria Elena Rodriguez). En Especial a la Asociacion de Gata Residencial, la cual gracias a sus aportaciones económicas de los socios y vecinos Residentes de Gata Residencial se ha podido llevar a cabo este Gran Evento. Ellos son los que han pagado el vino ,el chocolate,las chuches,...

 Y el gran Esfuerzo de ese gran Equipo que ha hecho que la Magia ,La Ilusión y El espiritu Navideño se respirara en el C.S.I de Gata de Gorgos (no los voy a nombrar porque seguramente me olvidaría de alguno y desde el primer Elfo hasta las maravillosas mujeres y hombres que han montado todo, se merecen mi más sincero reconocimento). Gracias y disculpar los errores que se hayan podido cometer .

 Felices Fiestas Nadalencas!!!"

FONT: Fotos, àlbum de Gata Residencial ST.SABIEU...? QUE GATA VA TINDRE 14 DEFUNCIONS MÉS QUE NAIXEMENTS, EN 2014

Ho publica hui diumenge el diari digital MARINA PLAZA. El reportatge recull les dades del Institut Nacional d’Estadística (INE) referent a creixement vegetatiu dels pobles de la Marina Alta l’any 2014. En el cas de Gata, va ser negatiu en 14 persones.

Ho sabieu?. Titula el diari: "Sólo 5 de los 33 municipiios de la Marina Alta registraron más nacimientos que muertes el último año". No és el cas de Gata de Gorgos com he dit. Al subtítol: "El crecimiento vegetativo fue negativo en 2014 en la comarca, con una diferencia de 368 entre los decesos y los alumbramientos".

Diu el diari: "Este fenómeno explica en parte que la Marina Alta viera caer la población de 201.440 habitantes a 178.052 de 2013 a 2014, lo que supone una disminución de 23.388 personas." També diu: "Sólo cinco municipios se salen de la tónica general y tuvieron un crecimiento vegetativo positivo en 2014: Benidoleig, El Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Ondara y Tormos."

Pel que fa a Gata, els nascuts en 2014 van ser 44 i els difunts 58. Per tant el creixement vegetatiu va ser negatiu en 14 persones.

FONT: Dades del I.N.E. / reportatge de Marina Plaza digital.TEMPS DE BETLEMS: Ja està més prop el Nadal (betlem de José Miguel i José Ángel,2)

20151214091817-12356191-10201192982784808-1718569903-o.jpg

Sense perdre l’espírit nadalenc, ací teniu un altre detall del betlem caser de José Miguel Jorro i José Ángel Ojaos. La dedicació i la il·lusió per a que els més menuts el contemplen els guia sempre en els seus treballs i este és un d’ells. Inclús el castell, que no apareix en esta vista detallada, ha sigut fet tot per José Ángel. Creativitat i tradició esperant els ja més pròxims nadals.

FONT: Foto de José Miguel Jorro.PRESENTEN ELS CORS INFANTIL I JUVENIL DE LA EMM DE GATA

20151214211631-corsijdelaemm.jpg

Dissabte passat dia 12 de desembre, el Cor infantil i Cor Juvenil de l’Escola Municipal de Música van oferir un concert presentació. Va ser al Casal de la Música. En aquest concert les dues agrupacions estrenaren uniforme patrocinat per Signes Grimalt, Ale-hop i Casa Barrera.

El concert, titulat “Sentiments” va fer gaudir al públic de bons moments, passant per diferents estats, alegria, tranquil·litat, tristor… El Concert va ser dirigit per Sebastià Roig Sirerol, director de l'Escola Municipal de Música de Gata, a la que pertanyen els joves cantors i cantores.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.ELS CARRERS DE GATA ESTAN DE REFORMES

20151214215451-carrersivoreres.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos anunciava hui per mig de les xarxes socials que des de la regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible s'ha iniciat una revisió de les voreres del poble. De moment, estan arreglant-se les que són més perilloses per a la circul·lació de persones, però es pretén reparar totes les que es troben en mal estat.

A la fotografia, podeu vore les que toca al carrer Doctor Gómez Ferrer, un dels carrers més transitats i castigats del poble, si no el que més, i que necessitaria d'una gran reforma i un canvi total. Sols teniu que mirar la part esquerra de la foto. Els operaris es troben davant de l'antic bar o casino de l'Hogar del Camarada, hui ja desaparegut.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.

 GATA: LA REPARACIÓ DEL CLAVEGUERAM, AIGUA POTABLE I PAVIMENTACIÓ DEL CARRER LA BASSA, CADA DIA MÉS PROP

20151215205908-dscf1084.jpg

Les obres de reparació de tot el clavegueram i xarxa d’aigua potable i la consegüent modificació de la pavimentació del carrer La Bassa cada vegada estan més pròximes. Ja estan adjudicades les subvencions.

El diari digital MARINA PLAZA publica hui la informació i dades sobre les noves adjudicacions d’obres. Titula: "Los planes de obras y red viaria de la Diputación dejarán más de 7 millones en la Marina en 25 municipios y 4 carreteras". Als subtítols: "La urbanización y acondicionamiento de calles, la mejora de carreteras, la adecuación de instalaciones municipales y la renovación del alumbrado o de la red de agua potable son algunas de las obras aprobadas" i "Los viales, tres de la Marina Alta y uno en la Marina Baixa, contarán con 967.636,46 euros en ayuda mientras que las subvenciones a pueblos superan los 6,5 millones".

Pel que fa a GATA DE GORGOS diu el diari: "Por su parte, Gata de Gorgos contará con una inversión de 450.000 euros (90.000 de manos del ayuntamiento) para el acondicionamiento de la red de agua potable de la calle la Bassa".

El quadre de dades és el següent: GATA DE GORGOS. Obra: Acondicionament xarxa aigua potable carrer La Bassa. Cost: 449.999,99 euros. Subvenció de Conselleria: 359.999,99. Subvenció de Diputació Provincial d’Alacant: 90.000,00 euros. Habitants: 5.958.

Per a llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

A més d’aquesta informació, el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP) publica hui dimarts 15, al capítol de la convocatòria del Pla d’Empleo Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes Anualitat 2015, els diners adjudicats a GATA DE GORGOS que són 10.773,34 euros. La subvenció de la Generalitat Valenciana és de 5.386,67 euros i la subvenció de Diputació Provincial altres 5.386,67 euros.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS publica hui dimarts 15 de desembre, un breu article al respecte, amb el títol: "Plan de Empleo Conjunto en la comarca". Per a llegir-lo tot, PUNXEU ACÍ.

A la imatge, el carrer La Bassa de Gata de Gorgos.

FONTS: BOP / Marina Plaza.EL MISTERI DELS REIS 2016 DE GATA JA TÉ CARTELL

20151216212711-cartellreis2016.jpg

L'espectacle està declarat Festa d'Interés Turístic Provincial

Ja s'ha posat en marxa fa unes setmanes la maquinària humana i material per a tornar a viure el 5 de gener de 2016 una vesprada màgica, de nou, aquest any amb la novetat que suposa ser ja oficialment FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL el MISTERI DE REIS DE GATA. Ja van apareixent alguns cartells confeccionats a l'efecte, ja assajen els personatges més importants, ja es pensa en el primer acte, preàmbul de la festa, el dia de les cartes, que enguany serà diumenge 27 de desembre. Estem davant dels primers reis de declaració de festa, cal estar a l'altura.

Foto de Misteri Reis de Gata.

FONT: Organització Misteri de Reis de Gata.GATA: DEMÀ DIVENDRES 18, A LES 13 HORES, EL PLENARI DELS PRESSUPOSTOS 2016

Demà divendres dia 18 de desembre, a les 13 hores, tindrà lloc al saló de sessions de la Casa Consistorial de Gata de Gorgos, l’últim plenari de l’any. Serà extraordinari i urgent i en ell es proposara l’aprovació dels pressupostos 2016.

L’orde del dia és el següent:

1.- Pronunciament del Ple sobre la urgència de la convocatòria.

2.- HISENDA.

2.1.- Límit de despesa no financera de 2016. Amb proposta d’aprovació. 2.2.- Modificació del Pla d’Ajust. Amb proposta d’aprovació. 2.3.- Pressupost Municipal 2016 i plantilla de personal. Amb proposta d’aprovació inicial.

APROVACIÓ DEFINITIVA MODIFICACIÓ ORDENANÇA FISCAL IMPOST BENS IMMOBLES IBI(BAIXADA TIPUS)

Per altra part, hui dijous 17 es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP), l'aprovació definitiva de la Modificació de l'Ordenança Fiscal de l'Impost de Bens Immobles (IBI) -baixada del tipus-.

El text -literalment- de l'aprovació diu:

"Com que no s’han presentat reclamacions durant el termini d’exposició al públic (BOP núm. 214, de 06/11/2015), queda automàticament elevat a definitiu l’Acord plenari provisional de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, de 2 de novembre de 2015, sobre la modificació de la Ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles...amb el canvi del tercer article que es recull a continuació: “Article 3r. - Tipus de gravamen i quota. 1.- En aplicació del que establix l’article 72 del TRLRHL, el tipus de gravamen serà per a: A) Béns Immobles Urbans: 0,78 %../...”

FONTS: Ajuntament de Gata / BOP.TORNA EL CINEMA A GATA. JA ÉS OFICIAL, DEMÀ DISSABTE 19 INAUGURACIÓ DE UNA NOVA TEMPORADA

20151217210754-cinelapaznoves.jpg

Ho hem sabut per la xarxa facebook. Torna el cinema a GATA. I ho fa amb la inauguració oficial demà dissabte dia 19.

Llegim al facebook que podeu consultar sempre a aquesta adreça de CINEMA LA PAZ:

"INAUGURACIÓ CINEMA LA PAZ, GATA DE GORGOS. Este Dissabte, dia 19 de Desembre, a les 19h. s’inaugura oficialment el Cinema La Paz,com a cinema de reestrenos i després de més de 12 anys tancat. El passat 4 d’Octubre vam fer una prova am la proiecció del film St. Vincent , pro Cáritas local i va ser un èxit. La maquinària del cinema va funcionar a la perfecció. Este Dissabte, per fí!, podrem ençetar la temporada d’hivern i començar les proieccions de pel·lícules (esperem que per molt de temps).
La pel·lícula que hem portat LA FAMÍLIA BÉLIER es un film que no deixa indiferent a cap espectador. Una comèdia amb molta sensibilitat que acaba agradan a tot el món. La seua protagonista Louane Emera va ser guardonada amb el premi CÉSAR-2015 com la millor actriu revelació de l’any.
Moment històric per el Cinema La Paz."

I per a conéixer un poc més la pel·lícula que es pot vore:

INAUGURACIÓ CINEMA LA PAZ: DISSABTE 19/12/2015, 19 h.

https://www.youtube.com/watch?v=xK0vmg1XIhw.

Moment històric per el Cinema La Paz.

Foto de Cinema La Paz.

Finalment, dir-vos que a la capçalera de la notícia teniu tota la informació de les sessions de dissabte 19 i diumenge 20, com si de l’antiga pissarra del cine del Ti Passetes es tractara.

FONT: Cinema La Paz. GATA.DESCONVOCAT EL PLENARI DELS PRESSUPOSTOS DE HUI (divendres 18)

Fa uns minuts acaba de comunicar-se. Ha estat desconvocat el plenari que s'havia convocat per a hui divendres 18 a les 13 hores.

Ací teniu el comunicat:

"L'Ajuntament de Gata comunica que, per un defecte de forma, ja que tenia que haver-se convocat una Mesa General de Negociació del Personal prèvia a  la convocatòria del plenari, queda desconvocada la sessió prevista per a hui, 18 de desembre, a les 13h.

Perdoneu les molèsties."

FONT: Ajuntament de Gata.TEMPS DE BETLEMS: clàssic betlem al carrer La Bassa de Gata

20151218191933-sil4-copia.jpg

Allí on estava la tenda, la que era Floristeria Casa Leyda, podem contemplar un gran betlem clàssic, amb figures de fang de tota la vida, de quan en venien a la tenda, abans de ser floristeria i tenia objectes de regal. Les figures són leas clàssiques, de fang. El betlem ocupa tota l'estància on estava la tenda. És el betlem de Pepita Fornés i Antonio Leyda.

A la imatge, el punt principal del betlem, la Cova. Vegeu que és tota aL natural, amb vegetació i ceps, com toca ser.

FONT: Foto Sílvia Leyda.GATA: ACTIVITATS CULTURALS I MUSICALS AL PROGRAMA "VIU EL NADAL"

20151218193128-robatori.jpg

Quan arriben aquestes dades, es un no parar. Moltes activitats seguides, un dia rere altre. És temps de cultura, de música, de viure el Nadal.

Des de l'ajuntament recordaven totes les activitats del cap de setmana:

Hui, divendres, dia 18, a les 18 hores s'ha fet el lliurament d'obsequis als participants de l'exposició de targetes de Nadal a la biblioteca.

En mitja hora, a les 20 hores, Manel Arcos presentarà el seu llibre "El robatori de Benimassot" a la biblioteca. Actuarà amenitzant la presentació el cantautor Rubén Suárez.

Demà dissabte 19, a les 20 hores, al Casal de la Música, hi haurà concert a càrrec de la Banda Juvenil.

Diumenge dia 20, a les 12,30 hores -acabada la missa- actuaran en concert la rondalla de Gata i el Grup Serrillàs.

Més activitats socials tindrà Gata, a més d'aquestes del programa "Viure el Nadal". Per una part, el cinema La Paz, que torna amb sessions de dissabte i dumenge. Podeu llegir l'article (PUNXEU ACÍ). Per altra, la jornada de votacions a les eleccions generals 2016 de diumenge dia 20 a l'escoles i a l'Edifici Polivalent.

FONTS: Ajuntament de Gata / Cinema La Paz.HUI FA 50 ANYS DE LA SOBTADA MORT EN ACCIDENT A ALACANT DE ROSA MULET PALACIOS

20151219190847-comborosabe.jpg

Havia estat minuts abans presenciant la jura de bandera del seu fill Jaume

Hui, 19 de desembre de 2015, fa exactament 50 anys que Gata coneixia la luctuosa notícia de la desgracia mortal ocorreguda a una veïna del poble de 58 anys a Alacant, quan acabava de veure al seu fill jurar bandera al campament militar de Rabassa. La família conserva el diari "La Hoja del Lunes de Alicante" del dia següent, 20 de desembre de 1965, on es detallava el succés que va passar al migdia d’aquell diumenge dia 19, a les portes del Nadal. "Una mujer, arrollada y muerta por un tranvía" titulava la notícia. Va commoure als que envoltaven a la dona, la notícia va saccejar també al poble de Gata. Ella era ROSA MULET PALACIOS. Havia estat mitja hora abans presenciant la jura de bandera del seu fill menut, Jaime Bolufer Mulet. La fatal desgràcia li va sobrevindre mitja hora després.

El soterrament de Rosa també va ser multitudinari i impressionant. Cinquanta soldats companys del fill, uniformats com anava també Jaume (que és qui em conta el sepeli), junt als comandaments de la companyia, van acompanyar en l'últim adéu a Rosa i als familiars. Des del carrer de Baix fins l'església i després cap al cementeri, sis soldats portaven el taüt. Una altra impressionant manifestació de dol.

Per mig de una néta seua, Mari Bolufer Diego, hem conegut el sempre recordat aniversari, per les circumstàncies en que es va produir. Un desenllaç que queda per a la història dels succesos gaters, com altres que recordem sempre quan visitem als nostres difunts al cementeri o parlem d’aquells que van tindre una mort accidentada. Però, aquesta amb l’agravant de una mare i el fill, apropant-se les festes de Nadal. D’això fa mig segle.

La família recorda a Rosa amb carinyo i tendresa. Des del blog també la recordem, una vegada coneguda bé la història d’esta dona gatera.

A la composició, el retrato de Rosa; la fulla del diari que deia la notícia; el detall del succés, i la jura de bandera del fill, poc abans del fatal desenllaç.

FONT: Documentació i fotografia facilitades per la seua néta, Mari Bolufer Diego i el seu fill Jaume.IMATGES CURIOSES: VISTA CAP A GATA, ACABANT LA TARDOR (Andrea Beckmann)

20151219194435-andreavista.jpg

Una vista que ho diu tot. Un paisatge de tardor. Dia clar, cel net. I al fons, com sempre el Montgó. Des de la Solana, camí dels Gorgos. Més amunt de Gata Residencial, està feta la fotografia que ha penjat hui Andrea Beckmann, que té gust de recorrer llocs, paratges, sentint-se una gatera més. Natura.

FONT: Fotografia de Andrea Beckmann.TEMPS DE BETLEMS: els xiquets i xiquetes de l'Escoleta no es perden detall

20151219195231-escoleta4.jpg

Els xiquets i xiquetes que formen part de l'Escoleta no perden detall del betlem, que té tots els detalls. A ells els agrada, curiosejen. S'encanten davant una escena. És temps de records.

FONT: Betlem, L'Escoleta. Gata.PARRÒQUIA DE GATA: moltes activitats a la recta final cap al Nadal

20151219203047-targetesesglesia.jpg

Dijous d’esta setmana, la Parròquia gaudia d’una altra xerrada amb motiu de l?Any de la Misericòrdia. Ahir divendres, un bon grup de xiques i xics de Confirmació visitaven als franciscans de Gandía. 

Hui quedaven exposades per al concurso de targetes nadalenques, les el·laborades pels xiquets de comunió,els júniors i el cor. Demà diumenge dia 20, a la missa de 11,30, es dirà quines han estat les guanyadores. Cal dir, que com ja és costum, les targetes es repartiran als malaltets que visita la parròquia per a portar-los la Comunió. 

 Per altra part, demà es l’últim dia de Juniors abans de Nadal. Per això s’ha preparat un dia especial amb els xiquets i pares: missa (amb lliurament de premis de les targetes i la campanya del kilo), el sembrador d’estrelles, dinaret, jocs i moltes sorpreses.

En la vesant cultural, dir que demà diumenge a les 12,30 hores, acabada la missa de migdia, actuaran en el Concert de Nadal, la Rondalla de l'EMM de Gata i la Coral Serrillàs.

Finalment, dir que ja està fet el betlem de l’església de Sant Miquel Arcàngel. Van fer el seu muntatge entre varios pares dels Júniors i monitors i monitores del mateix.

FONT: Foto de les targetes exposades a l’església, entre l’altar del Cor de Jesús i la imatge de la Verge de Fátima.
TEMPS DE BETLEMS: un castell i més detalls al del carrer La Bassa

20151219203724-sil1.jpg

Segona fotografia del betlem de l'antiga Casa Leyda, on estava la floristeria. Observeu els detalls, les figures que responen als detalls que tenen que fer-se per a poder-les posar i, sobre tot, el castell d'Herodes. El colorit, el verd del musgo, les pedres, fan que recordem els antics betlems. Recorde que el betlem està fet per Antonio Leyda i Pepita Fornés.

FONT: Foto facilitada per Sílvia Leyda.BIBLIOTECA DE GATA: MANEL ARCOS PRESENTA EL SEU LLIBRE "EL ROBATORI DE BENIMASSOT". Exposades les targetes de Nadal

20151219204548-manelpresenta.jpg

L’escriptor de Oliva MANEL ARCOS, especialitzat en el món dels roders, d’aventures dels mateixos i estudiador de tots els detalls de les fetxories que anaven fent aquells personatges, va estar a la biblioteca de Gata, per a presentar el seu llibre EL ROBATORI DE BENIMASSOT. Va indroduir la seua xerrada la regidora Pepa Signes. Els assistents van poder comprovar tota la documentació que facilita l’autor per a il·lustrar este curiós incident del poble de la Marina Baixa.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.


 

Per altra part, les xiquetes i xiquets van acudir a la biblioteca per a lliurar les seues targetes i rebre un regalet dolcet. Va estar present a l’acte el regidor Jaume Monfort. Les targes nadalenques han quedat exposades al centre de lectura.

FONT: Fotos, Biblioteca de Gata.EL GORGOS JUVENIL DISPUTA ARA EL SEU PARTIT EN CASA DEL LÍDER, EL CIUDAD DE BENIDORM B

El GORGOS JUVENIL jugava a les 19,30 hores un partit molt interessat, ja que visitava el camp del líder, el Ciudad de Benidorm "B". El partit començava a les 19,30 hores.

Per la seua part, el primer equip del GORGOS C.F. està encara jugant el seu partit al camp del Barri de Sant Gabriel a Alacant. Començava a les 19,30 hores.

Al llarg de la nit o demà coneixerem els resultats.DERROTES PER IGUAL. 2-0, PERDEN GORGOS GRAN I GORGOS JUVENIL

Ja coneguem els resultats i són iguals. 2 a 0 han perdut els seus respectius partits tant el primer equip del GORGOS com el GORGOS JUVENIL. Els dos jugaven a les 19,30 hores. No han pogut fer res positiu. 

El primer equip del GORGOS jugava al barri de Sant Gabriel d'Alacant. Amb aquest resultat està el nové amb 19 punts dels 14 partits disputats: 6 guanyats, 1 empatat i 7 perduts. Té 30 gols a favor i 26 en contra.

Pel que fa al GORGOS JUVENIL va allunant-se del líder. Precisament hui ha jugat contra ell, el Ciudad de Benidorm B. Ja els separen set punts. Mentre que el Ciudasd de Benidorm B té 39 punts, el Gorgos en té 32 i continua segon. Dels catorze partits jugats, el Gorgos en té 10 guanyats, 2 empatats i 2 perduts. Té 43 gols a favor, els mateixos que el Ciudad de Benidorm B, però este en té 13 en contra i el Gorgos 23.

FONT: FFCV.JORNADA ELECTORAL A CORTS I SENAT. A les 20 hores es tanquen els col·legis electorals

20151220174017-votar1-1-.jpg

La notícia política i social hui és principal. Els gaters estan votant, com a la resta de l’Estat espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat. Hui, dia 20 de desembre, el poble elegirà als seus representants. Sols resten fins les 20 hores que es tancaran els col·legis electorals dos hores i minuts. Encara estan pujant veïns per la Costera del Grup Escolar. La vella escola del 58 i el nou Edifici Polivalent són els llocs on estan els vuit col·legis. presidents, vocals i apoderats esperen que arriben les 20 hores, per a passar al recompte total.

El municipi de Gata de Gorgos té (a cens tancat l’1 de novembre de 2015) un total de 3.957 electors residents a Espanya i 135 residents a l’estrangers. En total, el cens de Gata és de 4.092 electors.

Policía Gata de Gorgos agregó una nueva foto.
Foto de Policía Gata de Gorgos.

A la imatge, un moment de les votacions a un dels col·legis electoral de Gata, este matí.

FONTS: INE / Policia Local de Gata.GATA, AQUEST MIGDIA: concert nadalenc Rondalla-Cor Serrillàs

20151220174828-concertrondallacor.jpg

Este migdia, després de la missa, s'han escoltat de nou nadales i cançons d'estos dies a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos.  A la música, la Rondalla de la Escola Municipal de Música de Gata, a les veus el Cor Serrillàs. Tots junts a l'altra major han oferit el tradicional concert de Nadal.

FONT: Foto Parròquia Gata.S'ESTRENA OFICIALMENT LA NOVA ETAPA DEL CINEMA LA PAZ DE GATA

20151220184258-cinelapaz.jpg

Encara queden dos funcions del segon dia de cinema. La de les 19 i la de les 21 hores, encara esteu a temps d'apropar-se a visionar la pel·lícula "La familia Bélier" al Cinema LA PAZ, en una nova etapa, al segle XXI. Ahir dissabte dia 19 de desembre de 2015, a les 19 hores es va inaugurar oficialment. Una quadrilla de xiquets va tindre l'honor de ser els quatre primers en entrar al cinema. Una xiqueta va ser la primera i després un xiquet.

Per a conéixer tota l'actualitat de la programació a partir d'ara podeu consultar al seu faceook, del CINEMA LA PAZ.

A la imatge, la façana del cinema, ahir per la vesprada.

FONT: Foto Cinema La Paz, Gata.SABIEU...? QUE ELS GATERS HEM VOTAT A 13 ELECCIONS GENERALS D'ESPANYA DES DE 1977 A HUI

Hui estem votant, perque encara resten minuts per a tancar-se els col·legis electorals, a eleccions generals d’Espanya, a les Corts Generals. Però...ho sabieu?. És la tretzena vegada des del 15 de juny de 1977 que votem aquest tipus d’elecció, ja que onze més hem votat a les municipals, l’última el passat 24 de maig d’este any. La primera votació va ser per a composar la Legislatura Constituïent en el Congrés dels Diputats i en el Senat. Després s’ha esgotat deu legislatures. La votació més pròxima a aquesta data va ser l’anterior del 20 de novembre de 2011. Cinc van ser al mes de març (1979, 1996, 2000, 2004 i 2008); a juny van ser tres (1977, 1986 i 1993) i a octubre dos vegades (1982 i 1989).

Finalment, cal dir que aquestes deu legislatures han suposat tindre a l’Estat espanyol un total de cinc presidents del govern: Adolfo Suárez González, per la UCD, va ser dos vegades consecutives; Felipe González Márquez, quatre vegades, pel PSOE. José María Aznar López, dos vegades. José Luis Rodríguez Zapatero, pel PSOE, dos vegades, i Mariano Rajoy Brey, pel PP, l’actual president en funcions.

FONT: wikipedia, Internet.ALTA PARTICIPACIÓ A GATA: 78,90 % (dades provisionals)

Segons ha informat Javier Gilabert, les dades provisionals, encara no oficials, de la participació a les votacions a corts generals i senat de hui diumenge 20 de desembre ha estat prou alta, un 78,90 per cent.

Si comparem en les dos darreres eleccions, generals i locals-autonòmiques, s'ha superat i de llaargues. Al 2011 ja la vam considerar alta participació a Gata, amb el 77,22 %. Al 2015 va baixar i va ser el 73,52 per cent.

Al llarg de la nit, seguiré informant-vos.GATA: PP (1.016 vots); COMPROMÍS-PODEM (995 vots); PSOE (502 vots); Cs (385). En total, 3.078 vots vàlids dels gaters

20151220231122-votar1-1-.jpg

Compromís-Podem puja a 995 en 2015

El PP perd a Gata, amb respecte a 2011, 728 vots. El PSOE també en perd 235 vots

Escrutats ja el 100 % de vots a GATA DE GORGOS, és a dir 3.078 vots vàlids, el resultat és el següent:

- PP, 1.016 vots (32,7 %), en 2011, 1.744.

- PODEMOS-COMPROMÍS, 995 vots (32,0 %), en 2011 Compromís-Q., 326.

- PSOE, 502 vots (16,2 %), en 2011, 737.

- C’S, 385 vots (12,4 %).

- EUPV-UPEC, 113 vots (3,6 %).

- PACMA, 26 vots (0,84 %).

- SOMVAL, 10 vots (0,32 %.

Completen els vots: UPYD, 9; VOX, 6; PCPE, 5; Centro Moderado, 4. ARAPV, 3. P-LIB, 2. Recortes Cero-Grupo Verde, 2.

La participació dels gaters als comicis de hui: 3.134 vots (78,74%). En blanc, 28 (0,90%). Nul·ls, 28 (0,89%). Abstenció: 846 (21,26 %).

Pel que fa a la província d’Alacant, els populars són la força més votada també i obtenen 4 diputats al Congrés i el 32,33% dels suports. Compromís-Podemos alcança els 3 escons i el 22,49% i Ciudadanos 2 amb el 16,97% del suport.

A nivell de la Comunitat Valenciana, el PP té 11 escons, mentre que Compromís-Podemos alcança 9, els socialistes 7 i Ciudadanos, 5.

A l’Estat espanyol, el PP té 122 escons; PSOE, 91; Podemos, 69; Ciudadanos, 40 i ERC-CATSI, 9. DL, 8. EAJ-PNV, 6. IU-UPEC, 2. EH BILDU, 2. CCA-PNC, 1.

FONTS: Javier Gilabert (facebook) / diaris Información, Levante-EMV i LP.RESULTATS FINALS DE LES VOTACIONS AL SENAT (GATA DE GORGOS)

20151221160537-totsresultatseleccions.jpg

Si ahir avançava els resultats al Congrés, pel que feia al nostre poble, GATA DE GORGOS, també tenim que conéixer els resultats de candidatures al Senat.

El quadre de les quatre forces més importants és el següent:

PP - 2.898 vots (34,30%). PODEMOS-COMPROMÍS - 2.466 (29,19 %). PSOE - 1.659 vots (19,63 %). C's - 820 vots (9,71 %). 

En total es va emetre 8.326 vots a Gata de Gorgos.

Per la seua part, el diari digital MARINA PLAZA publica hui l'article referent a les eleccions i els resultarts de la comarca de la Marina Alta: "PP y Compromís-Podemos se imponen en las elecciones generales en la Marina Alta con triunfos en las principales ciudades". Als subtítols: "El PSOE no obtiene la victoria en ninguna de las nueve poblaciones mayores de 5.000 habitantes"; "Compromís-Podemos gana en Dénia, Pego, Pedreguer y Ondara" i "El PP es la fuerza más votada en Xàbia, Calp, Benissa, Teulada y Gata". Quan tracta de Gata diu: "En cuanto a Gata de Gorgos, la fuerza más votada en las elecciones ha sido el PP, con un 32,71% de los votos. A continuación se sitúa Compromís-Podemos (32,03%), con sólo 21 votos menos. El tercer partido más votado es el PSOE (16,16%) le sigue Ciudadanos (12,40%)".

Ací teniu l'enllaç a la notícia, PUNXEU.

FONT: Eleccions generals Senat / diari digital Marina Plaza.
AJUNTAMENT GATA: CONTRACTACIÓ DE QUATRE PERSONES, PER MIG DEL PLA CONJUNT D'OCUPACIÓ

20151221161055-placonjunttreball.jpg

L’Ajuntament de Gata ha contractat a 4 persones a través del  Pla d'ocupació conjunt de les administracions públiques valencianes 2015. S’han contractat 2 peons, 1 informàtic i 1 auxiliar administratiu amb una duració de 4 mesos.

Amb aquest projecte es pretén promoure la contractació per part dels ajuntaments de la província d'Alacant o els seus organismes autònoms dependents, de persones desocupades, per a l'execució d'obres o serveis d’interès general i social.

La quantia del projecte és de 16.188,49 € que estan subvencionats a parts iguals per l’Ajuntament, la Diputació Provincial d’Alacant i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Começ i Treball.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.

 GATA: NOMBROSES ACTIVITATS A LA SETMANA DEL NADAL

20151221174104-ubuntu.jpg

Des de demà i fins diumenge, seran nombroses les activitats del programa municipal "Viu el Nadal", a més de les tradicionals de sempre, ja que estem a la setmana de la Nit del Gall i el dia de Nadal. Per a rematar setmana, diumenge 27 comença la programació dels Reis 2016 amb el lliurament de cartes als pages de Ses Majestats.

Demà dimarts, 22 de desembre, amb els soniquets de la loteria de Nadal, que també donaré complida informació de la sort, tancaran els centres educatius. A la pista coberta de les escoles, els alumnes de Primària del CEIP Santíssim Crist faran el seu Festival de Nadales. Dimecres 23 hi haurà activitats pel matí i per la vesprada. Al matí, el Taller de Nadal de l’AMPA al CSi. Per la vesprada, a les 17,30 hores Teatre infantil al Centre Social, presentant l’obra "Ubuntu". Patrocina: Diputació Provincial d’Alacant.

Dijous 24 i divendres 25 de desembre són els dies importants. La Nit de Nadal, que li diguem popularment i castellanitzat "Nochebuena" és la tradicional i popular missa del Gall a la mitjanit. El dia de Nadal, a més de les misses de 9,30 i 12 encara es conserva a Gata la tradició de "besar les mans i fer les estrenes". Avis i pares als néts i fills. El dinar de Nadal amb el putxero i altres viandes pròpies de la gastronomia nadalenca.

Dissabte 26 és el dia de Sant Esteban, segon dia de nadal.

Diumenge 27, a les 18,30 hores, la Plaça de l’Església tornarà a ser l’escenari, un any més, del primer acte de la programació del MISTERI DELS REIS MAGS DE GATA, que està ja declarada Festa d’Interés Turístic Provincial. Serà quan les xiquetes i els xiquets de Gata i pobles del voltant que, moltes vegades, també s’acosten al nostre, "tiren" les cartes als pages de Ses Majestats els Tres Reis de l’Orient.

Seguixen exposades les targetes amb motius nadalencs, tant a l’església parroquial com a la biblioteca municipal. Podeu anar a les cases que conegueu fan el muntatge del betlem. A l’església també el podeu visitar. Són dies familiars i tradicionals.

FONT: Ajuntament de Gata, Viu el Nadal 2015-2016.TEMPS DE BETLEMS: un betlem familiar a la rinconera (1)

20151221184555-casa9.jpg

Vos porte un betlem familiar, un betlem que enguany canvia de lloc de muntatge i per primera vegada busca l’originalitat. A un moble rinconera i escena a escena, va muntant-se el betlem a casa. És la casa del que vos escriu i la meua família. El naixement ocupa l’espai central del moble. El lloc és menut, tancat, però es tracta de poder escenificar el quadre, com si d’un diorama es tractara. Els elements naturals predominen. Musgo, ceps, herbetes, arbrets...COMENÇA L'HIVERN AQUESTA PRÒXIMA MATINADA (22 de desembre, a les 5 h. 48 m.)

20151221220325-dscf3591.jpg

Aquesta matinada, dimarts 22 de desembre, dia de la il·lusió, diners i loteria, entrarà oficialment una nova estació, l'hivern. Serà a les 5 hores i 48 minuts, segons indicava l'Institut Geogràfic Nacional i l'Observatori Astronòmic.

Per tant, demà serà el dia més curt de l'any, tindrà 9 hores i 17 minuts, dia en que comença el solstici de l'hivern. L'estació durarà 88 dies i 23 hores. Acabarà el 20 de març de 2016, quan comence la primavera.

Pel que fa als fenòmens astronòmics de l'hivern, el dia 9 de març haurà un eclipse total de Sol no visible a Espanya, ja que sols es veurà total a Sumatra, Borneo, Illes Célebes i Oceà Pacífic i parcialment a l'est de Àsia, Austràlia i el Pacífic.

Pel que fa a l'eixida del Sol tindrem que esperar al 5 de gener de 2016. Pel que fa a les llunes, la primera lluna plena de l'hivern serà el dia de Nadal, 25 de desembre; les altres seran el 24 de gener i el 22 de febrer de 2016. 
FONT: Observatori Astronòmic Nacional (IGN, Ministeri de Foment).VOS HA TOCAT LA LOTERIA? A Gata, poquet; més pròxims, Moraira i Xaló

20151222190021-loterianadal.jpg

La loteria passa de llarg, un any més, per Gata

A la pròxima. Ara a gaudir de salut

A la comarca, El Racó de l’arròs (Moraira) i la Bodega Rico (Xaló), s’alien amb la sort

Tots els gaters estavem alerta perque si la sort s’apoderava del poble. Ha passat de llarg. El sorteig de Nadal ha començat a les 9,10 i ja s’ha cantat de seguida el segon premi. Passat el migdia eixia la grossa 79.140. a les 13,20 acabava el sorteig.

LA GROSSA, el número 79.140, ha anat a parar íntegrament a Roquetas de Mar (Almería). El segon: 12.775. El tercer: 05.163. Dos quarts: 52.215 i 71.119. Vuit quints: 00943, 18.102, 43.221, 51.688, 59.435, 70.481, 73.867 i 89.023.

A GATA DE GORGOS sols es pot dir que ha tocat bé al número 44.963, que portava la JUNTA DEL SANTÍSSIM CRIST, per tindre les dos xifres iguals al tercer premi. 5 euros per euro jugat. També tornen els diners els números acabats com la grossa. Entre ells, el PP (26.970), la parròquia (50.960) o el Bar el 10 (07.610).

Pel que fa a la comarca, XALÓ i MORAIRA els ha tocat la sort un poquet. Podeu llegir l’article de Marina Plaza digital: "Un restaurante de Moraira reparte 800.000 € y Xaló se lleva un pellizco de un quinto premio". PUNXEU ACÍ.

Aixina que toca resignació, salut -diuen que hui és el dia- i preparar-se per al pròxim sorteig, el del Nen, que diuen que toca més.

FONTS: Internet, Marina Plaza.DES DEL BLOG...QUASI A LES PORTES: BON NADAL (encete les felicitacions)

20151222202026-targanadalcronista.jpg

Comença ací la sèrie de felicitacions d’este temps tan especial. Ho comence amb la targa que vos he preparat. Espere que gaudiu d’ella. He posat ènfasi en no perdre els costums, les paraules que es desgranen són tradicionals i típiques, algunes ja estan perdent-se. Abans d’això, recordeu que són les arrels del nostre poble.

Les quatre imatges són de la història de Gata. La neu està present, perque és temps d’hivern, encara que faça molts dies caloreta al migdia. Com canvia el temps!!. Les imatges són de la carretera, l’estació del tren i la costera del grup escolar abans, tots els llocs nevats. Dalt, l’església amb la torre sense allargar l’obra, el símbol del blog del "Cronista de Gata" i l’epicentre del Nadal.

BON NADAL 2015 A TOTES I TOTS ELS USUARIS DEL BLOG, directament o per mig del facebook. Bones festes.TEMPS DE BETLEMS, el de Paco Torres d'enguany

20151223215257-pacocaparra.jpg

A 26 hores de la Nit de Nadal, de nou, un any més té el plaer d'enviar-me la fotografia del seu betlem Paco Torres, com ho va fer l'any passat. Més simple, peròp no deixa de ser un naixement, un betlemet, al que no li falta el més principal. Damunt d'una plataforma i acompanyat de la coneguda Flor de Pasqua, ahí teniu la prova de que menuts també són boniquets. 

FONT: Foto Paco Torres.LA GENT DEL TAPIS FELICITA ELS NADALS A TOTA GATA

20151223231412-dinarnadaltapis.jpg

El col·lectiu TAPIS, eixe grup de persones amb discapacitat, que sempre vegem a les firetes o baixant de les Alcolaes per a pegar-se un passeig i esmorzar a Ca Corder, eixe grup que fa cosetes, collars, pinta, decora, eixe grup tan entranyable, no ha volgut deixar passar l'oportunitat  d'estos dies tan especials i amb la vestimenta nadalenca, com toca, han volgut FELICITAR EL NADAL a tota Gata i la comarca. Tots amb amistat i molt de companyerisme han celebrat el dinar de Nadal. El TAPIS desitja el Bon Nadal, des de un lloc molt típic del poble, la font de la Plaça de l'Església.

FONT: TAPIS, Gata.TOT PREPARAT PER A LA NIT DE NADAL; A LES 12 LA TRADICIONAL MISSA DEL GALL

20151224160536-altarnadals.jpg

L'altar major de l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es posa de gala per a rebre la visita, un any més, al Nen Jesús. La mitjanit és l'hora indicada. Els gegantescos xiprers indiquen que prompte Jesús naixerà. La parròquia recorda les misses. Aquesta vesprada a les 19 hores i aquesta nit se celebrarà a la mitjanit la tradicional i entranyable Missa del Gall. Demà, dia de Nadal, les misses seran a les 9,30 i a les 12 hores.

FONT: Foto parròquia Gata.CADA VEGADA MÉS PROP, LA FESTA DEL MISTERI DE REIS DE GATA

20151224161518-misteriajunt1.png

Gata es prepara ja per al Misteri de Reis 2016, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals de Reis de Gata declarats enguany Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Com a preàmbul, diumenge dia 27 de desembre a les 18,30 de la vesprada, arribaran a la Plaça de l'Església els pages o visirs reials de Ses Majestats els Reis d'Orient, per a recollir totes les cartes de xiquetes i xiquets de Gata.

Com ja es tradicional, dilluns 4 de gener, per la vesprada, els missatgers dels Reis recorreran els carrers de Gata anunciant l’arribada dels reis d’orient i recordant que baixen de camí cap al Palau els Reis.

Dimarts 5 de gener arribarà l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem, acte que constituirà el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladaran fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arribarà el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials i els mateixos reis repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes estan organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració amb  la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

FONT: Foto Ajuntament de Gata. Un moment de l'acte del Palau d'Herodes.

 ELS DIES DE NADAL, SEGONA PROPOSTA DE LA NOTA ETAPA DEL CINEMA LA PAZ DE GATA

20151224182757-cinema2.jpg

Segona proposta al segon cap de setmana oficial de la nova reobertura del Cinema La Paz de Gata de Gorgos.

Ací teniu les tres pel·lícules que el Cinema La Paz proiectarà este pròxim cap de setmana, els dies 25, dia de Nadal, 26, segon dia de Nadal, i diumenge 27.
LA OVEJA SHAUN per a públic infantil es proiectarà els dies 25 i 26 a les 17 hores. JURASSIC WORLD (la de 2015. No confundir amb Jurassic Park) es proiectarà els tres dies: el 25 a les 19 i a les 21,30 hores; el 26 a les 19 hores i 27 a les 17 hores. Finalment, 50 SOMBRAS DE GREY (no recomendada per a menors de 18 anys) es proiectarà els dies 26, a les 21,30 hores, i 27, a les 19,30 hores.

FONT: Imatges exposades al Cinema La Paz.TEMPS DE BETLEMS: la Nit de Nadal i els naixements

20151224183723-escoleta2.jpg

Vegeu, per segona vegada, el betlem de l'Escoleta de Gata. Mirem ara cap a la Cova de Betlem. Perque la NIT DE NADAL i no la "Nochebuena" com volem sempre castellanitzar és nit d'alegria, de pau, d'amor, "ha nascut el Jesuset" canta la cançoneta. A un betlem tradicional no li pot faltar la cova i pastors i Reis van cap a Betlem.

FONT: Foto Escoleta, Gata.GATA, TRADICIÓ, COSTUMS, REFRANYER: LA NIT...I EL DIA DE NADAL

20151224195030-placailuminada1.jpg

És costum a GATA que aquesta nit, al caliu de la llar, a la caseta o a la casa, gaudim amb família d’un bon apat nadalenc. És la nit de Nadal. La tradició deia i diu que després del sopar, la gent acudeix a la Missa del gall.

Abans, després d’aquesta celebració es feia el tradicional "ressopó". Ara es menja de tot abans. Això si, en cap casa falta el torró i la resta de dolços nadalencs, també el cava, el vi, xampany o sidra per a brindar al finalitzar el sopar. A mitjanit les campanes voltejaran anunciant la tradicional Missa del gall. 

Demà és el dia de Nadal. Després d’anar a missa major, al poble sense esperaven l’hora d’anar a casa els avis. L’àvia cuinava el millor per al dinar del dia de Nadal. Es reunïa tota la família. Era un dels dies més importants de l’any. El típic putxero de Nadal es feia i fa encara en moltes cases. Després les postres, acompanyant als torrons, bunyolets, neules, massapans.

Després del menjar venien les estrenes. Donades pels membres més majors de la família a nebots, fills o néts. Antigament se’ls besava les mans abans de rebre l’estipendi i es pronunciava aquella frase tan solemne: "D’avui a l’any que ve, que estiguem vius".

No podem oblidar-nos del refranyer, riquíssim en dites populars, en refranys de la Nit de Nadal i de demà, el dia 25.

Vos en pose uns quants, per a fer goleta:

 

"A Pasqua els jocs, i a Nadal els focs"; "Cada dia no és Nadal"; "De Nadal a Carnaval, set setmanes per igual"; "El qui no celebra el Nadal és home que molt poc val"; "Fins el dia de Nadal no és hivern formal"; "La missa de Nadal, val per tot l’any"; "Les nits de Nadal són nits d’alegria"; "Nadal en divendres, festa grossa" (enguany Nadal serà divendres).
Ens pose uns quants més: "Nadal sense lluna, mala fortuna"; "Per Nadal el dia s’estira un pam"; "Per Nadal, ric i pobre mengen gall"; "Seixanta dies dura el Nadal: quaranta darrere i vint-i-un davant".
Acabe en el que marca el temps de hui, l’oratge: "PER NADAL UN PAS DE PARDAL". Passat ja el dia més curt de l’any, demà el sol eixirà a les 8,19 minuts i es pondrà a les 17,42. Per tant, seran 9 hores i 23 minuts de dia.
FONTS: Internet. Oratgenet (Jordi Payá).

 ELS MONITORS JÚNIORS DE GATA DESITGEN BON NADAL

20151224220427-juniorsgata.jpg

Ací teniu la celebració dels monitors del Júnior de Gata de Gorgos. Brinden pel Bon Nadal, pels la Nit Vella i per l'any nou 2016. Ells desitgen a xiquetes i xiquets, a mares i pares, a totes les famílies i gent del poble, unes bones festes.

FONT: Foto Júniors Gata.DES DE GATA: BON NADAL...TAMBÉ PER ALS QUE ESTAN PASSANT-HO MAL

20151225093702-dscf0997.jpg

Només tenim que obrir les xarxes socials aquest matí per adonar-nos que cap pobre, cap malat, cap necessitat, cap apartat de la societat, apareix ahí. Apareixen els sopars, les famílies felices, l’amor d’eixa nit, el desig. Perquè no és un desig continuat de 366 dies?. 

Per a totes i tots els que més ho necessiten ara i de segur que n’hi ha molt a prop de nosaltres, per a totes les persones que s’han vist abocades a eixa situació, també per a elles com a CRONISTA DE GATA, també els desitge BON NADAL.ENS HA DEIXAT TERESA "BERNAT" (Teresa Oliver Ferrer)

20151226114000-teresa92-copia.jpg

El soterrament serà demà diumenge 27, a les 13 hores

Teresa Oliver Ferrer, la matriarca de la tenda del carrer Signes, Ca Bernat, ens ha deixat este matí. Dormideta, així de bé, sense fer soroll, el segon dia de Nadal. El cor de Teresa, als seus 92 anys, s'ha parat. La mare de Isabel, Antonio i Bernat, serà soterrada demà, dia bonic per a la parròquia de Gata, dia de la família. El sepeli se celebrarà a les 13 hores. Familiars, amics, veïns i coneguts, acompanyarem a la família Torres Oliver en este dia tan especial. 

Cal recordar que per a mi, a més de ser mare d'un amic de quadrilla, era una dona molt sencera, com es diu. Teresa era tradicional veure-la darrere l'aparador ("escaparate") de la tenda, que ara regentava en la tercera generació la seua néta que porta el seu nom Tere, amb sa mare Isabel. A mi, personalment, sempre que passava em donava ànims per a seguir escrivint del poble, recuperant les fotos antigues. Ella deia: Miguel és el Cronista de Gata, l'amic del meu fill Bernat.

DESCANSE EN PAU TERESA.

FONT: Foto extracte del dia de la celebració dels 92 anys.LA UMMA (Unint Muntanyes de la Marina Alta), GUANYADOR DEL REPTE COL·LECTIU D'AVENTURA 2015

20151226161418-premiumma.jpg

Hi havia 11 candidats per a esta categoria

Conegueu la UMMA?. El col·lectiu UNINT MUNTANYES DE LA MARINA ALTA (UMMA) que presideix Pep "Paleres" i en el qual hi ha més gent de la Marina Alta i altres parts de la Comunitat, com Benifaiaó, València i Oliva, entre altres llocs, va rebre dies enrere el premi al repte col·lectiu a la Gala dels I Premis Sense Límits Aventura, que se va celebrar al Complexe Esportiu Cultural de la Petxina de València.

A la categoria de REPTE COL.LECTIU D’AVENTURA es van presentar 11 candidatures, a votar populasrment i amb jurat tècnic.

El repte de UMMA: Unint Muntanyes de la Marina Alta, del qual ja vaig donar complida informació al blog, i que va estar en recórrer 158 km 8.800+, va rebre un total de 200 vots, el que va supondre el 58.31%, obtenint el premi. Junt amb Pep Signes Fornés "Paleres", ànima del projecte i disseny, van estar rebent el premi a la Gala: Rafa Abbott de Jesús Pobre i Sergio Aranda de Xàbia.

Allí es van reunir els més destacats dels nostres esportistes en modalitats tan diverses com ara el Trail, la BTT, el Triatló, l’alpinisme, l’espeleologia… amants en general de l’esport d’aventura, natura i superació arribats des de tots els punts de la Comunitat Valenciana. Entre ells, la UMMA.

gala xavi blasco

Bé per la votació popular amb la participació de més de 24.000 persones, o bé pel jurat tècnicintegrat per diversos especialistes de la matèria, entre d’altres representants de la FEMECV, Federació de Triatló i Espeleologia, que amb la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana vollgueren donar suport a estos premis.

La Gala va contar a més, amb la destacada actuació de Bajoqueta Rock, que va posar tota la seua energia en l’inici de l’acte amb el seu “Rock Vertical”, i també en acabant, i de pel mig, l’animació del monologuista Oscar Tramoyeres. Hi hagué una votació popular per mig de les xarxes socials. En total: 24.273 vots!!. Els 24.273 que van participar a les votacions ho van fer en només 17 dies!.

La UMMA i 10 candidatures més optaven a la votació de repte col.lectiu d’aventura més destacat de 2015, cada un amb la seua dificultat i la seua idiosincràsia. Reptes de parella o reptes de grup. Reptes contra el crono o reptes per a disfrutar, repte solidaris o reptes sense més finalitat que fer aventura en colla. I fer colla fent aventura.  

Des del blog i en nom de totes les gateres i gaters donar-los l’enhorabona a este col·lectiu UMMA, especialment al gater Pep Signes Fornés "Paleres". UMMA ix de Gata i s’estén ja a moltes parts de la comarca i Comunitat.

FONT: Informació i fotos, Gala Sense Límits.RECORDEU-HO XIQUETES I XIQUETS DE GATA: DEMÀ DIUMENGE 27 A "TIRAR" LA CARTA

20151226173250-cartellmisteri.jpg

Aquesta és l’expresió que sempre s’ha utilitzat a Gata de Gorgos i per això la pose entre cometes. L’acte que constitueix el pròleg del Misteri dels Reis de Gata, enguany declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, se celebra demà diumenge dia 27.

Els visirs reials recolliran a partir de les 18;30h, les cartes dels xiquets i xiquetes de Gata. Serà a la Plaça de l’Església i la salutació de moltes mares i pares a altres i els seus menuts és la que es repeteix any rere any: Ja heu anat a tirar la carta als reis?.

Pues això, a totes les nenes i nens de Gata i als més majorets, que facen una bona carta per a que els reis d’Orient vos porten molts regals.

Mal ús del títol de la Gran Sibila Anea a la xarxa facebook

Per altra part, aprofite per fer-me ressó, perquè d’això també ho patisc jo amb un altre perfil que posa "Uncronista De Gata", de l’advertència que donen des del lloc oficial de l’organització de Misteri de Reis de Gata. Diu el següent comunicat:

"¡¡¡ATENCIÓ!!!

Ha aparegut un perfil a Facebook - de recent creació - amb el nom de “La Gran Sibila Anea” que NO TÉ CAP VINCULACIÓ amb l’organització del Misteri dels Reis de Gata; és més, animem a aquells que han acceptat la seua amistat al fet que la denuncien per ús indegut d’un títol "oficial" que no li pertany i que està creant confusió entre els usuaris afins a la festa "pròpia" del poble de Gata."

FONT: Ajuntament / facebook de Misteri de Reis de Gata.
FELICITEN LES FESTES...l'alcaldessa de Gata, Magda Mengual Morata

20151226184836-felicitacionadal15alcaldia.jpg

Estem al segon dia de Nadal. Les tradicions i costums mane que hui també es fan dinars i àpats de les festes entranyables del dinar. Acabant la mitja setmana primera de festes, reprenc la sèrie de l'any passat "Feliciten les festes..." i ho faig amb la felicitació que remet des de Alcaldia l'Alcaldessa de Gata de Gorgos, Magda Mengual Morata. Amb una fotografia de Pablo Mulet Ivars, membre del Fotoclub "Forat" del poble, on es mostra un molí d'aigua, darrere una antiga bassa de reg, hui desusada, paisatge que està ubicat a les Sénies, al terme municipal de Gata. Signa "Magda Mengual, Alcaldessa, Ajuntament de Gata".

No és una fotografia amb color, però el cel és tremendament expresiu. Versos de Gràcia Jiménez il·lustren la targa de felicitació. Diuen així: "Als deserts de l'oblit / la mirada de l'art / farà brollar les flors / de la memòria necessària / per retrobar la pau".

Cal dir que en nom de l'Ajuntament de Gata, remet la targa "Amb els nostres millors desitjos per a aquestes festes i per al proper any 2016".

FONT: Targa, Ajuntament de Gata. (Autor de la fotografia: Pablo Mulet Ivars).LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA OFEREIX EL SEU CONCERT DE NADAL

20151227161535-bandaconcert.jpg

No podia faltar en estes dates tan significatives el típic CONCERT DE NADAL de la banda UNIÓ MUSICAL de Gata de Gorgos. Baix la direcció de Joan Valentí Jiménez, ha tornat a ser un concert espectacular, com sempre que la banda gatera es posa dalt l’escenari. En aquest cas, el Casal de la Música i amb temes apropiats per a les dates que estem, han oferit un complet programa.

Uns moments especials han sigut per a un músic, Juan Pablo Bataller Arias, al complir-se enguany les seus bodes de "plata". Ell ha dit al seu facebook: "He tocat una peça per saxo i banda amb la meua banda de Gata. També m'han donat una placa commemorativa pels 25 anys de Banda i com a colofó final he dirigit la banda. És pot demanar més?."

  Foto de J Pedros Talens.
  Foto de J Pedros Talens.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  FONT: Banda Gata.


REIS 2016 GATA, FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL: PRIMER MOMENT MÀGIC I D'IL·LUSIÓ PER ALS MENUTS DE GATA: HAN TIRAT LES CARTES A SES MAJESTATS

20151227204836-cartes1.jpg

S’ha complit el primer somni de les xiquetes i xiquets de Gata de Gorgos. Encara dins del 2015, quasi a les portes del cap d’any, han pogut els menuts de cada casa, de cada família, "tirar" la carta al rei, com diguem a Gata popularment. Al so de les nadales, de cançonetes dels dies que vivim, amb la frescoreta ja tradicional, han anat pujant poc a poc tota la crialla. Moments emotius, emocionants. Els visirs reials han anar tirant als seus sacs les cartes, a qual més original i demanant sempre joguets, regals, sorpreses.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.
A les fotografies vegeu alguns moments del lliurament de cartes a la Plaça de l’Església.

 

FONTS: Captura del vídeo de Javier Gilabert / Pàgina del facebook: Misteri de Reis de Gata.IMATGES CURIOSES: un pont a Gata per a recrear la vista

20151227212106-pontvia.jpg

No ens cansem de veure imatges des de distints punts, del pont de la via, del nostre pont del tren, salvant el riu Gorgos. GATA DE GORGOS té el viaducte construit en pedra més llarg del traiecte del tren Alacant-Dénia, ara amb versió moderna del Tram entre Benidorm-Altea-Dénia. Encara dins del centenari de la seua posada en marxa del trenet (1915-2015), contemplar els arcs a l'ull fotogràfic de l'amic José Salvador Ginestar i donar-li una tonalitat colorida especial és tot un goig. Ahí teniu un detall, el pont que caracteritza l'entrada des de Teulada o l'eixida des de l'estació de Gata cap a Teulada. La foto no està feta ara, però l'obra centenària no perd l'actualitat mai.

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres. (HDR Looks).ESTEM ALS QUATRE DIES ÚLTIMS DE L'ANY: resum Gata 2015 ( 1 )

20151228225402-bandapalausp.jpg

Faig esta nit el preàmbul de una série d'articles que ens recordaran el que ha sigut l'any 2015 a GATA DE GORGOS, quines notícies han destacat per dalt d'altres, quines he publicat i la gent més ha agradat, a la vista de l'aceptació dels usuaris.

Dia a dia, mes a mes, anirem repassant els aspectes socials, polítics, religiosos, de la vida quotidiana, que ha donat de si l'any que s'està esgotant. 

Demà dia 29 ens ocuparem de gener,febrer i març; el dia penúltim de l'any li tocarà a abril, maig i juny i l'últim serà per a juliol, agost i setembre. Encara el primer dia de 2016 tractarem de recordar els mesos d'octubre, novembre i desembre 2015.

A la fotografia de SALVADOR PONS, un record del mes de maig 2015, record cultural. La banda Unió Musical de Gata va actuar per segona vegada al Palau de la Música de València. Dia gran, aquell diumenge 17 de maig de 2015.ELS REIS DE GATA (FITPCV) REPARTIRAN ELS REGALS DELS MENUTS DE LA PERIFÈRIA I DISSEMINAT AL CENTRE SOCIAL

20151229164514-dscf4997.jpg

Per acurtar el temps i degut a la distància

Una gran idea per a que tots els xiquets i xiquetes del poble tinguen regals

La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata, que està treballant de valent per a que la Festa d’Interés Provincial del dia 5 siga més que un èxit, ha fet un comunicat molt interessant. La direcció on aniran els Reis i pages i podran remetre els regals dels xiquewts i xiquetes de la perifèria serà el Centre Social Integrat.

Diu textualment el comunicat, que està escrit en valencià, castellà i anglés:

"La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata vol que tots els xiquets/es i adults que ho desitgen, puguen participar de la il·lusió de rebre els regals de mans de SS MM i els seus ajudants i, per això, s’ha habilitat una direcció a la qual poden dirigir-los per la seua recollida pels habitants de la perifèria ja que, per motius de distància i temps, són inaccessibles per als participants en el repartiment. 

Qui així ho desitge, ha de dirigir-los al següent emplaçamen...t:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

La Comisión Organizadora del Misteri de Reis de Gata quiere que todos los niños/as y adultos que lo deseen, puedan participar de la ilusión de recibir los regalos de manos de SS MM y sus ayudantes y, para ello, se ha habilitado una dirección a la que pueden dirigirlos para su recogida por los habitantes de la periferia ya que, por motivos de distáncia y tiempo, son inaccesibles para los participantes en el reparto.
Quien así lo desee, ha de dirigirlos al siguiente emplazamiento:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

The Organizing Committee of the Misteri de Reis de Gata wants all children and adults who wish it, can participate in the illusion of receiving gifts of Majesties hands and his assistants and to this end, has enabled an address where direct them for collection by the inhabitants of the periphery who, for reasons of distance and time, are inaccessible to the participants in the deal.
Whoever so desires, he must direct them to the next location:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.
(check the location and timetable of parcel posters advertising)"

Recolzem la gran idea i la difundim.

A la imatge, una fotografia dels Reis i repartiment de paquets del cinc de gener de 2015.A TRES DIES D’ACABAR L’ANY: Resum de Gata, any 2015: Gener, Febrer i Març ( 2 )

20151230000601-1rtrimestreresum15.jpg

Com ja avançava ahir, hui dia 29 de desembre, a tres dies de tancar l’any 2015, recordarem les notícies més importants publicades al blog del CRONISTA DE GATA, els mesos de gener, febrer i març. Cal recordar-vos que no he posat enllaços, excepte a les notícies destacades de cada mes. Si voleu llegir una notícia completa, a la columna de la dreta mirant la pantalla teniu tots els mesos, sols teniu que punxar el mes corresponent (en aquest cas gener, febrer i març) i tindreu totes les notícies d’eixe mes.

GENER: Notícia destacada, el 31. Acte oficial, nomenament de Fill Il·lustre de Gata al matemàtic Vicent Caselles i Costa

- De l’1 al 4, encara estava muntada la Plaça de Nadal. El 4 va ser la fira d’associacions gateres.

- El dia 2 teníem la nota anecdòtica. Per estar ocupada la Plaça Nova, per primera vegada en 82 anys, el mercadet del divendres es feia al carrer Signes.

- El 5, per primera vegada com a Festa d’Interés Turístic Local, es representava, un any més, el Misteri dels Reis Mags.

- El 17 i 18 es freia la festa de Sant Antoni. El vuité Posa vi, Tasta vi va ser el mateix dia de sant Antoni.

- El primer obituari publicat era el 21. Ens deixava l’entranyable Juanito el de l’Alcolaia, Juan Bautista Soler Pedro.

- El 23 presentava el seu primer llibre poemari Paco Sirerol: Cames inquietes.

- El 31 es feia l’acte oficial de la declaració del Fill Il·lustre de Gata, el matemàtic Vicent Caselles Costa. Es posava també el nom a l’institut de secundària. PUNXEU per conéixer tota la notícia.

FEBRER: Nevava al Montgó el dia 4. S’enfarinava la muntanya talismà de Gata, igual que les muntanyes dels voltants

- El dia 1 ens deixa Jesús Sánchez, fester i amant de les tradicions.

- El 4 la notícia estava centrada en la neu. El Montgó nevat i les muntanyes del voltant. PUNXEU per conéixer la notícia.

- El 14 la notícia era esportiva i de ciclisme. Es corria l’etapa Gata-Gata, dins del calendari de la Volta a la Marina. El ciclista gater Sergi Torres Jorro corria.

- El 16 descobríem el nou retaule ceràmic de carrer dedicat a sant Antoni abat. Era el 27 de l’itinerari urbà. Estava al carrer Doctor Gómez Ferrer.

- El 18 repassavem a "Mirades urbanes" com anaven les obres de la Plaça de l’Església de Gata, que havien començat després de Sant Antoni.

- El 20, un col·lectiu de gaters visitaven junt amb els de Xaló i Llíber el Palau dels Català de Valeriola, dins les jornades dedicades a la Duquessa d’Almodóvar. Li deia: "Els gaters fan història".

- El 23 informava del tall al tràfic a la Plaça de l’Església per les obres. 

- El 28 publicava que el ciclista gater Sergio Torres Jorro participava en la Volta a Murcia, que començava eixe dia mateix.

MARÇ: La Volta a Peu a Gata reunia a més de 1.500 atletes, entre menuts i grans

- El 3 era notícia que quatre alumnes de la Politècnica de València feren projectes d’urbanització de Gata.

- El 4 anunciava la Setmana d’homenatge pòstum del 8 a 13 al músic gater Jaume Monfort Signes.

- El 5 anunciava els actes sobre la Duquessa d’Almodóvar: concert i caminata Xaló-Llíber-Gata. També eixe dia, el reportatge de "Gaters fora" tractava de Vicent Pedro Salvá, un enginyer industrial a Río de Janeiro (Brasil).

- El 6, parlava de la presentació del llibre de Xavi Sarriá "Totes les cançons parlen de tu". Finalment, també parlava de que el dimecres 11 es presentava Gata al poble que vol agermanar-se amb el nostre, Saint André de Sangonis (França).

- El 7 publicava que el músic gater Mariano Landete Mulet obtenia el tercer premi de Composició a Benimaclet (València).

- El 9: Els júniors i el Cor Infantil de Gata passen una gran jornada al Castell de Dénia.

- El 12, publicava que s’iniciaven les obres de remodelació de senyalització de la Plaça de la Casa Roja.

- El 15 començaven els articles de la campanya pre-electoral. Maite Signes, que era aleshores alcaldessa, es presentava com a cap de llista del Partit Popular de Gata. En la mateixa clau pre-electoral, Jaume Monfort i Signes encapçalava la nova llista de Podem_Gata.

- El 16 publicava que el divendres 20 es presentava el llibre "Dos-cents anys a l’ombra de la Duquessa d’Almodóvar". Ho ampliava el dia 21.

- El 17 parlava del divendres 27 i la presentació del libre sobre festes de la Comissió 2015. També que dos estudiants gateres estaven entre els millors expedients acadèmics de la Comunitat Valenciana.

- El 19 publicava que el dilluns 23 hi hauria una nova fase de tall de carrer per les obres de la Plaça de l’Església. També que el rector missioner fill de Gata Vicent Font retornava a Gata per a quedar-se definitivament. Ampliava la notícia el dia 20.

- El 21 publicava que l’alcaldessa i regidors de Gata visitaven el poble francés de l’agermanament, Saint André de Sangonis.

- El 22 era el dia de l’atletisme: Més de 1.500 corredors, entre grans i menuts, es donaven cita a la Volta Popular de Gata. PUNXEU per a conéixer millor la notícia. Ampliava el dia 23 la informació publicant que Vicent Mas Leyda era el primer gater de la XVIII Volta Popular a Gata. I el 23 publicava, al voltant de la carrer, una història de companyerisme i amistat molt bonica: Àlex i Martín. També era notícia el Rally Fotogràfic Gata que pujava de nivell. Guanyador, Antonio Sanchís.

- El 26 publicava que dilluns 30 s’inaugurava l’exposició dels cents anys del tren a Gata.

- El 27 anunciava que dimarts 31 seria l’últim ple ordinari de la legislatura. Entre les propostes, la de declarar Bé d’Interés Provincial al Misteri de Reis de Gata.

- El 28: Presenten el llibre de les Quintades de Gata: D’ahir a hui. Un passeig per les nostres festes. També del Via Crucis el dia d’abans, divendres de dolors.

- El 29: Més de 700 persones es reunien al dinar popular de Diumenge Rams a l’antic camp de futbol de Gata.

A les fotografies de la composició les tres notícies més destacades del primer trimestre de l’any.REIS GATA 2016 (FITPCV): UN TOTAL DE 430 CARTES VAN LLIURAR ELS MENUTS DE GATA ALS VISIRS REIALS

20151231000442-pregocartes.jpg

Segons ha comunicat l’organització, un total de 430 cartes van ser lliurades en mà pels xiquets i xiquetes de Gata el passat diumenge dia 27. Els menuts van fer cua, com cada any, i van pujar a veure als Visirs Reials. Font de Misteri de Reis de Gata han comentat: "Pròximes a arribar al seu destí, des d’ací desitgem que es complisquen tots els somnis i il·lusions dipositats en elles..."

Això és el que desitgem tots.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Per altra banda, des del facebook de Misteri de Reis de Gata, s’avisa que es requereixen participants per a l’escena de l’adoració a la cova (amb lectura de text): pastors, fuster, pescador, etc ...
Les persones interessades poden contactar a la pàgina per privat o bé omplir un full participatiu a l’ajuntament. Agraïxen la col·laboració.

FONT: Foto de la vesprada de les cartes. Els visirs llegint el pregó escrit pels Reis Mags. Misteri dels Reis de Gata.LI DIGUEM ADÉU AL 2015...I EN UNES HORES SALUDEM AL 2016

20151231164130-targa16foto.jpg

En set hores i uns minuts traspassarem la línia del calendari que ens diu que s’acaba el 2015 i començarà el 2016, un any bisest, un any carregat de noves il·lusions i tot això que diguem sempre. Des del meu blog de CRONISTA DE GATA vos desitge un BON ANY 2016. Com vegeu, he format amb la primera lletra de les frases el topònim que ens identifica a totes i tots els que vivim o som del poble, GATA DE GORGOS.

Com pose a les frases, vos desitge: Gust per les tradicions del poble; Amistat amb el veïnat; Treball per a tothom; Amics de tota la vida; Déu vos ajude; Esperances complides; Gaudiu dels bons menjars; Oblideu els mals moments; Reis Mags amb regals per a tots; Ganes de viure i passar-ho bé; Obriu el vostre cor a tots; Salut i qualitat de vida.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris