Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2011.

EL CRONISTA...FA UN ANY: 1 de novembre de 2010

Sols una notícia destacava sobre les demés. Començavem el mes de novembre, ara fa un any, amb el nou tema, que encara hui vaig posant-lo: Imatges curioses.

- EL GORGOS C.F. ÉS SISÉ. Va caure 2-0 a Benidorm.

- SANTS I REFRANYS: HUI ÉS TOTS SANTS, dia de visita al cementeri.

- COM ERA GATA FA...23 anys (12 a 16 d’abril de 1987).

- COMENÇA UN NOU APARTAT: IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( I ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -201-.IMATGES CURIOSES: Pedres, xiprers i un calvari

20111101193433-cimg1257.jpg

Quan plou molt es neteja el paisatge. Les pedres del Calvari, els xiprers que l’envolten i les capelletes també. I així podem observar aquestes imatges curioses. De la capella segona a la tercera i mirant al front s’ha fet aquesta fotografia. El silenci i la soledat dels arbres i les pedres convida a la pau interior, lluny del soroll inevitable que uns quants metres més enrere hi ha, al passar el tren, al passar els cotxes per la carretera. Gaudiu d’ella.HUI, DIA DE TOTS SANTS: missa al cementeri a migdia

20111101200748-cemen2-copia.jpg

( LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA, FEU-LA GRAN PUNXANT ACÍ)

Centenars de veïns de Gata han visitat als seus éssers volguts

Per primera vegada, s’ha fet la missa del matí (12.30 hores) al recinte del cementeri vell

Nombroses flors adornen i molt les làpides dels gaters morts als segles XX i XXI

Missa solemne del Dia de Tots Sants. Per primera vegada s’ha fet aquest migdia, a les 12.30 hores, al recinte del cementeri vell (1932-...). Abans, si que es feia la missa algun any però de vesprada, cap a les 15.30 o 16 hores. Mai pel matí. Ha quedat "molt digna" en paraules del senyor rector.

Després de l’eucaristia, en la qual han estat presents l’alcaldessa i els membres de la Corporació Municipal, s’ha procedit a la bendició simbòlica des de les dos creus, la del vell i la del nou cementeri, per a tots els gaters difunts que allí reposen.

Minuts després, el rector En Francisco M. Murillo ha procedit, en presència de les autoritats i fidels, a la bendició de la que serà sala d’oratori, per una part, i sala per a vetlatori, per una altra. Aquestes sales formen part de les noves obres que s’han fet al cementeri així com la dotació de més nínxols nous, amb quatre d’altura i dels quals ja s’en ocupen quatre d’ells. La nova ocupació de cadàvers començà el passat 25 de juliol d’aquest any.

Nombrosos veïns han visitat el "camp sant" gater dels Ecles. La Policía Local ha controlat els moments de més aglomeració de vehicles, tant als voltants dels dos cementeris com a l’eixida pel camí les Costeres, per la carretera de Xàbia.

A la composició fotogràfica podeu veure el moviment que hi havia al cementeri al migdia, així com la missa que s’ha fet al recinte vell i les bendicions dels dos cementeri des de les creus.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -565, la d'ahir dilluns-

20111101225014-escola22-copia.jpg

La foto corresponent a ahir. Ens anem cap a escola. El grup escolar "Santíssim Crist". Però a la construcció del grup escolar antic, el que sempre ha estat de referent des de fa 53 anys i tres mesos. Els obrers, com vegeu a la foto de la col·lecció manada fer per l’alcalde d’aleshores Vicente Mulet i sabedor de la importància de l’edifici per a generacions futures, estan fent l’últim mur, que separa la replaça de baix i les escales de dalt. El desnivell del terreny va permetre fer aquestes escales i aquests murs de pedra. Podeu també observar el terreny verge encara, abans de ser transdformat just baix del mur.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -566, la de hui-

20111101230223-escola41-copia.jpg

Seguim a escola, la vella escola nostra. La escola de sempre. Però ara dins i amb aquell mobiliari que ens porta enyorances. I moltes. Mireu com estava d’ordenat i nou per al dia de la inauguració una de les classes amb les seues tauletes i cadiretes, amb l’armari i la taula del mestre i sobre tot am la pissarra i dalt el crucifixe i a un costat Franco i a l’altre José Antonio, era el decorat d’aquells temps.EL CRONISTA...FA UN ANY: 2 de novembre de 2010

Sols destacaven dues notícies, tal dia com hui l’any passat: la notícia esportiva del Gorgos juvenil i l’anunci de les obres del cementeri:

- SANTS I REFRANYS: 2 de novembre, dia dels Fidels Difunts.

- EL GORGOS C.F. ÉS EL LÍDER ABSOLUT DEL SEU GRUP.

- DEMÀ TOTA LA INFORMACIÓ DE LES NOVES OBRES DEL CEMENTERI.

- IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( II ).

Encara dins la jornada, passada la mitjanit:

- COM ERA GATA FA...23 anys ( 17 a 22 d’abril de 1987 ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -202-.

 

 HUI ÉS EL DIA DELS FIDELS DIFUNTS

20111102220632-cimg1270-copia.jpg

Cementeris plens de flors recents i buits de visitants

Hui recorda l’església a tots els difunts

Hui és el dia dels Fidels Difunts. L’església recorda a tots els que han traspassat a l’altra vida eterna. Però, la gent hui ¡¡ què poc va als cementeris ja !!. I allí estan les flors, totes les flors, milers d’euros gastats...per als nostres difunts, en record d’ells.

Abans, cal recordar que hui es feien tres o quatre misses, que tocaven tocs de mort amb les campanes sense parar. Ara, passa a ser un dia com un altre, però l’església seguix com el primer dia, dedicant-li aquesta jornada als difunts.

Anecdotari dels nostres cementeris -Introducció-:

Els nostres cementeris custodien un anecdotari a través de l’arquitectura lapidària digne de ser comentat, de ser a vegades estudiat. Hui és un article previ, però des de demà i fins diumenge ens fixarem en eixes làpides que porten unes frases i expresions curioses. En detalls que passen desapercebuts al pas de la gent, quan ahir visitavem tots els dos cementeris de Gata.

Sabieu que hi ha alguns llocs al cementeri que les dos làpides seguides són iguals?, sabeu quanta iconografia del Santíssim Crist, el nostre patró, hi ha a les làpides del cementeri i quantes de Sant Miquel, l’altre patró?. Aquestes són algunes de les qüestions que ens plantejarem en una sèrie a partir de demà...Perquè ara ja està en silenci, torna a estar-ho, el "camp sant" dels nosgtres avantpassats.PROVA LOCAL DE DETECCIÓ D'ALCOHOLÈMIA A GATA

20111102222009-provalcoholpoli.jpg

Durant els pròxims mesos, es realitzarà el programa propost pel departament  d’Educaciò i Seguretat Viaria de la Policia Local. Consisteix en la “Prova Local de detecció d’alcoholémia als conductors de vehicles a motor i ciclomotors”. L’objecte es prevenir la conducció baix l’influència de begudes alcohòliques.

Un 33% dels accidents de tràfec amb víctimes mortals es causat pels efectes de l’alcohol en la conducció. La siniestralitat i accidents van units directament amb l’ingesta d’alcohol.

Amb aquesta mesura el que es preten és previndre l’accidentalitat.

A la fotografia, el Cap de la Policia Local i l’alcaldessa a les dependències municipals.DEMÀ PONS QUÍMICAS LLIURARÀ PRODUCTES DE NETEJA AL CENTRE DE MALALTS D'ALZHEIMER DE TEULADA

L’empresa de Gata Pons Químicas S.L. lliurarà demà dijous 131 litres de productes de neteja al Centre de Dia de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (A.F.A.) de Teulada. A les 11 hores es durà a terme la signatura d’un conveni per a la donació, en les instal·lacions del Centre de Dia, situat en el número 9 del carrer Alacant de Teulada. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Teulada-Moraira, Antoni Joan Bertomeu.

FONT: Factoria d’Idees.EL CRONISTA...FA UN ANY: 3 de novembre de 2010

Una xifra redona de visitants i la notícia de les noves obres del cementeri municipal fou el més destacat del dia de hui, fa just un any:

- I PASSEM DELS 11.000 VISITANTS. Just a un any podem dir: "...I passen de 70.000". Per tant, ha augmentat 59.000 visitants.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 3 és SANT MARTÍ DE PORRES i Santa Sílvia.

- NOVES OBRES AL CEMENTERI MUNICIPAL ( I ).

- IMATGES CURIOSES: EL NOSTRE RIU ( III ).

Ja dins la jornada del dia 4:

- COM ERA GATA FA...23 anys: 23 a 30 d’abril de 1987.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -203.

 EL BLOG ARRIBA ALS 70.000 VISITANTS

A l’entrada anterior ho deia. L’any passat just tal dia com hui es superava la xifra de 11.000 visitants. Hui són ja 59.000 més. Gràcies per la confiança de totes i tots. Gràcies per la seua complicitat.

La història local, les notícies del poble, les fotografies antigues i les actuals, tot això conforma el blog del CRONISTA DE GATA.

Sols em resta demanar-los una vegada més que si volen passar-me alguna fotografia antiga per a publicar-la i anar així posant-ne més al blog (ja en són 566) els ho agrairia. Per a tindre-ho més fàcil, poden remetre-me-les a mivisig@hotmail.com.

GRÀCIES...i com sempre dic, endavant.L'EMPRESA GATERA PONS QUÍMICAS S.L. DONA 131 LITROS DE PRODUCTES AL CENTRE D'ALZHEIMER DE TEULADA

20111103220509-pons1.jpg

Signen el conveni l’administrador Antonio Pons; la presidenta del Centre Joana Vives i l’alcalde de Teulada Antoni Joan Bertomeu

Pons destaca el compromís i el suport al futbol cantera i a altres projectes de la comarca

L’Associació de Familiars de Malalts de Alzheimer Teulada-Moraira (AFA) i l’empresa gatera Pons Química S.L han signat aquest matí un conveni per a la donació de 131 litres de productes de neteja per al Centre de Dia per tal de cobrir les necessitats al llarg d’un any.

L’acte ha tingut lloc en las dependencies del centre. Han estat presents la presidenta de l’associació Joana Vives; l’administrador de l’empresa Antonio Pons i l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu.

El conveni estableix la donació de 131 litres de productes de neteja (detergents, suavisants, sabó per rentar els plats i pel sòl i més productes d’aquest tipus). L’objectiu principal es col·laborar dins de les possibilitats amb aquesta  associació que porta a terme una important tasca social per a Teulada i la resta de la comarca amb atenció als malalts de Alzheimer i altres demències.

Pons ha explicat que l’aportació de l’empresa preten "fer un poc menys dura la difícil tasc que desenvolupa l’associació". Antonio Pons ha destacat també els esforços de AFA en uns moments tan complicats com els actuals. Ha dit l’administrador de Pons Químicas S.L. que "amb la donació d’aquests productes servirà per a netejar tot el centre de forma gratuïta durant un any".

L’empresari ha dit que aquesta iniciativa forma part de la campanya "Pons Químicas juga net" que va començar a principis d’any amb la donació de 345 litres de productes a la Fundació Residència Nuestra Señora del Carmen de Pedreguer. A més, s’han dut a terme altres accions relacionades amb el món de l’esport com el patrocini del Gorgos C.F. Juvenil, i la col·laboració amb el club Volei Xàbia en l’organització de tornejos infantils. D’altra banda, Pons Químicas ha obert les portes als estudiants per tal que coneguen de primera mà els processos de fabricació dels productes, la maquinària i vegen en què es tradueixen les fòrmules químiques que estudien. Les visites a les instal·lacions serveixen també perquè els joves coneguen algunes eixides professionals de cara el seu futur laboral.

Per la seua banda, Joana Vives ha agraït a l’entitat l’ajuda prestada i també "per haver acudit a l’acte i fer així que tota la tasca que es fa al centre es publicite i difonga". Vives ha recalcat que el Centre de Dia de Teulada es l’únic amb una atenció especialitzada en tota la Marina Alta i té una capacitat per a atendre a unes 20 persones.

Finalment, l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, ha mostrat el recolçament institucional a l’associació perquè "fan una llavor social de primera necesitat, com és estar al costat de la gent els moments més durs. Bertomeu ha subrallat que "l’Ajuntament sempre ha recolçat a AFA des del punt econòmic".

Després de l’acte protocolari i una vegada signat el conveni s’ha fet un recorregut per les instal·lacions on es desenvolupava un taller de manualitats organitzat dins del marc de la celebració de la "Semana del Alzheimer" que té lloc aquests dies a Teulada.

A la fotografia, el moment de signar el conveni. D’esquerra a dreta la presidenta, l’alcalde i l’empresari.

FONTS: Text: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Teulada i Factoria d’Idees, Gata. Fotos: Factoria d’Idees.HISTÒRIA LOCAL: ANECDOTARI DELS NOSTRES CEMENTERIS ( I )

20111103225728-cimg1259-copia.jpg

El primer cementeri actual data de 1932 i s’edifiquen nínxols fins 1982

L’últim cementeri data de 1982

Hi ha més de dos mil nínxols ocupats entre els dos cementeris

Com us avançava ahir, des d’ahir, dia dels Fidels Difunts, que feia la introducció fins diumenge dia 6, us contaré algunes anècdotes i curiositats dels nostres cementeris. Actualment, estan en ús a Gata els dos cementeris municipals adjunts comunicats per un accés a mitat dels dos "camposantos". S’ubiquen a la partida Ecles. El cementeri més vell data de 1932. Així ho posa a la porta de ferro que es conserva. Té una superficie de 1.310 metres quadrats i el terreny el va donar per a la construcció del cementeri el "Ti Tender", pare de Paco "Tender". Per això es va construir un xicotet panteó a mitat del cementeri a la part més baixa. Allí reposen les restes de la família Rodríguez Albiñana.

El dia 1 d’agost de 1932 es va soterrar el primer difunt al cementeri, que encara continua omplint-se, però es pot dir té duració, per la construcció dels blocs de nínxols, de 1932 a 1982. El rectangle ocupa per tres de les parets, menys la de l’entrada a la dreta, un total de 1.100 nínxols amb una altura de 5 cada columna. Després es van afegir sis blocs pel mig, quatre al fons, dos a dos donant-se l’esquena, i dos a l’entrada, un cada costat. En total, la capacitat màxima és de 1.670 nínxols.

El segon cementeri, adjunt al primer com he dit, data de 1982. L’any 1984 acaba la construcció del primer bloc de 90 nínxols. Ara està coberta pràcticament la meitat per les quatre parets del rectangle. Des de novembre de l’any passat es van fer els nous nínxols, més moderns, amplis i de quatre altures, qe tots hem pogut veure en la visita del Dia de Tots Sants. Ja n’hi ha quatre ocupats, la primera columna, i curiosament el primer es va ocupar el dia de sant Jaume, li deien al finat Jaume i la làpida té un motiu jacobeu.

( Us seguisc contant més coses demà... )FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -567, la d'ahir dia 2-

20111103231046-cupulapaper-copia.jpg

Quan es va destruir a la guerra civil la capella que envoltava al Crist, es va fer aquesta capella de paperets de colors que podeu veure a la fotografia. A l’entrada de l’ermita -observeu com era abans la porta, no amb un arc de mig punt- es van fotografiar aquestes quatre veïnes, dos agenollades i dos dretes. La devoció al Crist, el patró, ha perdurat per desenes d’anys sense alterar-se.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -568, la de hui dia 3-

20111103234415-clubbasquetgata-copia.jpg

I anem d’esports ara. De bàsquet. Ja han passat uns quants anys. Aquest és el primer equip que hi hagué de bàsquet sènior pertanyent al Club Bàsquet Gata. Els conegueu?. Ja són història. Ara, el club no para. Equips de fèmines i masculins, equips gaters que es dediquen al món de la canasta.

A la fotografia estaven davant de Mobles Rossi, al carrer Trossets (podeu mirar el pilar) per ser el patrocinador d’aquell equip.EL CRONISTA FA...UN ANY: 4 de novembre de 2010

La segona i última part de l’explicació de les obres al cementeri i l’inici dels articles dedicats al 140 aniversari de la banda, per novembre, era el més destacat tal dia com hui, de l’any passat.

- PRÒXIMES OBRES AL CEMENTERI ( i II ).

- IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( IV ).

- EL GORGOS CLUB DE FUTBOL JUVENIL LÍDER JUGARÀ DISSABTE A ONDARA.

- NOVEMBRE, EL MES DE LA BANDA: CELEBRACIÓ DEL 140 ANIVERSARI ( I ).

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 4 és Sant Carles Borromeu.

- COM ERA GATA FA...23 anys ( 1 al 10 de maig de 1987 ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES ( Gata en el record ) -204-.DEMÀ DISSABTE, CONCERT DE L'ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA A L'ESGLÉSIA

Dins del cicle "Esglésies de la Marina Alta" serà a les 20.30 hores

Amb un monogràfic de peces de Joan sebastian Bach

Abans que res, cal dir que no s’ha publicitat massa la informació del concert pels taulers habituals de Gata i pels cristalls dels principals comerços. Aquesta setmana si que s’ha posat al cancell de l’església el programa. Però caldria -per a estar més ple, per anar més gent melòmana i que gaudix de la música- saber-ho més gent. Sempre és més interesant per a Gata.

Bé, anem a la faena: demà dissabte a les 20.30 hores a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata, dins del cicle "Esglésies de la Marina Alta", l’ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA dirigida per Francesc Estévez interpretarà el Programa I amb obres de Joan sebastian Bach (1685-1750): els concerts per a violí i oboé. L’actuació té el patrocini de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta).

Aquesta orquestra té la particularitat que tots els músics són de la Marina Alta.

A la primera part tocaran "Concert per a violí en La menor BWV 1041" sense indicació de tempo, andante, Allegro assai, tenint a Merxe Pineda Poquet com a solista violí. Després interpretaran l’obra "Concert per dos violins Re menor BWV 1043" Vivace, Largo ma no tanto i Allegro, amb els violinistes Eugènia Saval Llorca i Vicent Signes Navarro.

A la segona part presentaran "Concert per a violí en Mi majo BWV 1042 Allegro, Adagio i Allegro assai, tenint com a violinista a Vicent Signes Navarro. L’última peça serà: "Concert per a oboè, violí i orquestra Do menor BWV 1060, Allegro, Adagio i Allegro, que tindrà com a solistes a Paula Ortolá Puchol al oboé i Darió Herráiz Sabater al violi.

Ressenyar que aquesta vesprada serà a Xàbia el concert, a l’església de Sant Bertomeu, dins del mateix cicle.

FONT: Programa del concert.TORNEN LES PLUGES A GATA. JA HAN CAIGUT 9 LITRES

Interminents, però en alguns moments fortes. Han tornat les pluges altra vegada divendres i ja són tres divendres que plou pel matí i fa més bon temps per la vesprada o la nit. Per a molestar els mercaders i les dones que ixen al mercat.

A Gata fins el moment, des d’anit que començà cap a les 2 de la matinada a ploure han caigut ja uns 9 litres, que s’afegixen als que fa només una setmana caien. I la terra seguix xuplant que bona falta en té.GORGOS: EL JUVENIL VIATJA AL RACÓ DE LOIX (BENIDORM)

Juga demà contra el penúltim classificat, el "Deporte, Actitud y Valores"

El Gorgos juvenil que prepara Fernando Cerizola és tercer després del valuós empat del passat dissabte

El Gorgos C.F. Juvenil jugarà demà al Racó de Loix (Benidorm) i ho farà front al "Deporte, Actitud y Valores", un altre equip més de Benidorm.

El Gorgos és favorit, ja que és tercer i l’equip de la Marina Baixa és penúltim. Si recordem, el Gorgos va obtindre un valuós empat la setmana passada.

Ens comentava el mateix Fernando el partit que va tindré de tot. Començava el partit amb un minut de silenci per la mort de l’avi de Jonathan, el jugador teuladí. I precisament Jonathan va marcar el segon gol i de penalti dedicant-lo al seu avi. El partit s’encaminava molt bé, ja que al primer minut l’arbitre anul·lava el gol al Gorgos. Als 25 minuts feia el primer gol Hugo i deu minuts més tard vingué el gol de Jonathan que comentava. Els canvis i una mica de relax i empatà l’equip rival. Hugo va poder marcar el 3 a 2 i el Xàbia B empatà al temps de descompte l’empat a tres, perdent dos punts que ja estaven quasi guanyats.

Demà torna a l’atac l’equip de Cerizola esperant un bon resultat.

 HISTÒRIA LOCAL: ANECDOTARI DELS NOSTRES CEMENTERIS ( II )

20111104225852-sonia1.jpg

La pluja ha fet que no puguera arribar-me al cementeri, però es constata una vegada més que passat l’1 de novembre molta gent s’oblida prou del cementeri i fins l’any que ve per Tots Sants.

Malgrat això, encara hi ha gent que puja tots els dies o cada setmana al cementeri a visitar als seus difunts.

Us conte alguna cosa més del cementeri. Curiositats que recorde, perquè ja us dic que no he pogut anar hui a precisar unes coses per a l’article. Serà demà, tal vegada.

Sabieu que hi ha soterrats al cementeri només dos rectors fills del poble: En Fernando Pons Fornés ( 6/5/1929 - 28/9/1990 ), que està just al costat esquerre del pas del vell al nou cementeri, i En José Soler Mulet ( 15/9/1928 - 5/5/2009 ), que està soterrat junt amb els seus pares, a la part de baix del cementeri vell. No està soterrat a Gata En Sebastián Andrada ni altres rectors anteriors frares.

Pel que fa a les monges, sempre m’ha atret la llegenda d’una làpida vella de rajoletes blanques, de la qual demà us conte textualment el que diu.

Per altra banda, el cementeri de Gata tenia una vintena de soterrats que a causa de pocs diners a l’hora de la mort, estaven a terra. Ara sols hi ha una d’un xiquet que s’ha quedat molt a prop dels columbaris, recentment fets.

(Demà us conte més coses...)FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -569-

20111104231321-escalescompo.jpg

Una fotografia doble. Si l’altre dia ja us posava la construcció de l’escola fa 53 anys i mesos, ara continue amb una doble fotografia. Podeu veure a la foto de dalt abans de fer les escales que donaven a la porta dels "niños" cap a la dreta. A la foto de baix ja acabada l’obra d’aquesta zona. Mireu la diferència.

Cal recordar que l’alcalde aleshores Vicente Mulet Redal va manar fer tot un reportatge complet de l’obra que seria una fita històrica per a tota Gata.EL BLOG DEL CRONISTA...FA UN ANY: 5 de novembre de 2010

Seguien les notícies al voltant del mes musical, novembre, i més quan es celebrava el 140 aniversari dela banda, que hui precisament recordarem al parlar del "llibret" de Santa Cecília 2011, que ja està ahí també:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 5 és Santa Àngela i també Santa Isabel i Sant Zacaries.

- NOVEMBRE, MES DE LA MÚSICA: 140 ANYS DE LA BANDA ( II ).

- IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( V ).

- COM ERA GATA...fa 23 anys ( 14 a 17 de maig de 1987 ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -205-.TRES ANUNCIS: DISCO-MÒBIL, SENDERISME I MOTOS

Us porte ara tres anuncis gaters. El primer tindrà lloc aquesta nit. La discomòbil dedicada a Halloween, amb disfresses i tot, ajornada dissabte passat per la pluja, la fan hui a Les Sorts. Organitza la Comissió de Festes 2011.

Per altra banda, per al pròxim dissabte dia 12 està prevista la I Volta senderista al Serrillars "In Memoriam" "Alfonso Carabassa (Alfonso Grimalt). Organitza: Grup Espelo Gata. Serà un recorregut recordant aquest gran amant de la natura i les muntanyes que s’en va anar ràpid com el vent i de sobte. Després hi haurà un dinar i música. Tot, dissabte que ve.

Finalment, per al 27 de novembre, diumenge, hi ha prevista una ruta moto-turística, organitzada pel Motor Club Gata amb la col·laboració de l’Ajuntament. la ruta anirà des de Gata a Vall d’Ebo, a Castell de Castells i tornar a Gata. Ja us donaré més informació. La podeu trobar al facebook del Motor Club Gata.COMENÇA LA "MOGUDA" MUSICAL: SANTA CECÍLIA 2011

20111105222332-portadastacecilia2011.jpg

Hui s’han repartit els "llibrets" de la festa de la música gatera, en honor a Santa Cecília

El Cronista de Gata participa en un article recordant l’efemèride de l’any passat, els 140 anys de la banda

El llibret que anuncia les festes de Santa Cecília 2011 ja està al carrer. Una setmana abans de començar els actes més interessants, s’ha distribuit pels comerços anunciants i s’ha remés als socis, que el rebran en uns dies. Ja que el CRONISTA DE GATA també hi participa en un article us conte de què consta el llibre:

A la portada hi ha un dibuix infantil obra de Lucía Torres García que representa uns músics tocant baix d’una partitura i focs artificials. L’escut de la banda Unió Musical de Gata completa la portada. Després es poden llegir els saludes de l’Alcaldessa, el Regidor delegat de Cultura, La Junta Directiva i del "circumstancial" president de la societat, Vicent Signes Signes. A continuació venen els escrits de Jaume Antoni signes Diego, director de la Banda i el saluda de Pedro Vicente Caselles Mulet, director de la Banda Juvenil i del Grup Instrumental de Gata. El director de l’Escola Municipal de Música de Gata, Enrique García Adam, parla de "El Jazz i la música moderna".

El següent article és meu, com a CRONISTA OFICIAL DE GATA. Es diu "Recordant...els 140 anys de la història de la banda" -CRÒNICA D’UN ANIVERSARI ESPECIAL: 12, 13 i 14 DE NOVIEMBRE DE 2010-. Els dos panells de fotos quje venen a continuació també és un muntatge que els vaig preparar per al llibret. Continua amb "Fotos del Record".

L’actualitat la porta la següent pàgina que es titula: "La banda en el 2011" amb fotos dels principals aconteixements musicals, viatges i bons records.

La programació dels actes de la festivitat de Santa Cecília 2011 dóna pas a la presentació dels nous músics entrants: Darío Javier Ramis Monfort i Lucía Puig Torres. Continua el "Viatge a Madrid d’Agost 2011" i els tres premis del Concurs de Fotografia del Viatge a Madrid.

L’Administració de la pàgina web de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos també té el seu racó: "Fem Blog"...però sobretot, "Fem Banda"!.

Acaba la part literària, abans dels anuncis tradicionals de tot programa fester, els músics Jordi, Lídia, Carmen, Gemma i Àngel, músics que van entrar a la banda l’any 2001, escriuen: "10 Anys a la Banda, 2001-2011".

Us avance el programa fester de Santa Cecília, que aniré posant més endavant:

Dissabte 12 de novembre del 2011

 18.30h.: Recollida dels dos nous integrants de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos a les respectives cases de Dario Ramis Monfort i Lucia Puig Torres. 20.00h.: Concert de Santa Cecília 2011 a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos en el Casal de la Música. 22.00h.: Cervessa-sopar per als músics de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos, costejada pels pares dels nous integrants. 

Divendres 18 de novembre del 2011

17.30h.: Berenar per als alumnes de l’Escola Municipal de Música, per gentilesa de Supermercats Mas y Mas. 20.00h.: Concert de Santa Cecília 2011 a càrrec de la Banda Juvenil de Gata de Gorgos en el Casal de la Música. 22.00h.: Tradicional sopar de "sobaquillo" dels músics de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Després nit de disfresses i sorpreses per a tots els músics. 05.00h.: Tradicional "Aurora" cantada i interpretada pels músics pels carrers del nostre poble.
 
Dissabte 19 de novembre del 2011

17.00h.: Recollida dels pares dels nous integrants i fotografia de tota la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Posteriorment visita a les úniques Cecílies del nostre municipi. 19.30h.: Missa en honor a Santa Cecília en l’Església parroquial Sant Miquel Arcàngel de Gata. 22.00h.: Sopar de Gala en el Restaurant Canor de tots els músics, socis, familiars i amics de la Banda.
 
Diumenge 20 de novembre del 2011

14.00h.: Dinar en el Casal de la Música de tots els músics per posar punt i final a aquests dies de festa. Aquest és el programa d’activitats d’aquesta Santa Cecília 2011 que ha preparat la Junta Directiva de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos a l’espera de que tothom el puga gaudir i demanant disculpes d’avançat per les possibles molèsties que es puguen derivar d’aquests dies.
 
A la imatge, la portada del programa de Santa Cecília 2011
FONTS: Llibret del programa Santa Cecília 2011 i la pàgina web de la banda.


ÉS TEMPS DE CAMPANYA ELECTORAL: Eleccions generals del 20N

Com heu vist a la Plaça Nova, ja estan preparats els panells per a posar els cartells de la campanya electoral. Divendres nit va començar. Els polítics que són candidats al Congrés i al Senat per la nostra circumscripció, Alacant, van apareguent a les fotografies. El carrer Costera del Grup Escolar, ruta per anar a votar el dia 20, diumenge que ve l’altre, està posat de pancartes que posen: "Rubalcaba, si". Com sabeu aquestes són del PSOE. El PP als cartells té el dfons blau i el PSOE roig. Sembla una partida de trinquet: blaus i rojos. Qui guanyarà les eleccions?. A qui votaran més els votants gaters?.

Per de prompte, l’únic acte electoral que està anunciat -ho posa als cartells de la Plaça Nova- és dimecres dia 9 al saló d’acte del Centre Social. El farà Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i té una explicació: a les llistes del Congrés dels Diputats amb el nº 9 està el gater Antoni Mulet i Grimalt, que intervendrà a l’acte també.

(Continuarà...)CONCERT DE L'OMA (ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA) A L'ESGLÉSIA

20111105232029-omacompo-copia.jpg

Dins del cicle "Esglésies de la Marina Alta"

Amb un monogràfic de peces de Joan Sebastian Bach

( PODEU FER LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ )

Aquesta vesprada-nit, a les 20.30 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata, dins del cicle "Esglésies de la Marina Alta", l’ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA dirigida per Francesc Estévez ha interpretat un excepcional concert amb obres de Joan Sebastian Bach (1685-1750): els concerts per a violí i oboé. L’actuació ha contat amb el patrocini de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta).

A la primera part han tocat "Concert per a violí en La menor BWV 1041" sense indicació de tempo, andante, Allegro assai, tenint a Merxe Pineda Poquet com a solista violí. Després han interpretat l’obra "Concert per dos violins Re menor BWV 1043" Vivace, Largo ma no tanto i Allegro, amb els violinistes Eugènia Saval Llorca i Vicent Signes Navarro.

A la segona part han presentat a tot el públic que omplia l’església: "Concert per a violí en Mi majo BWV 1042 Allegro, Adagio i Allegro assai, tenint com a violinista a Vicent Signes Navarro. L’última peça tocada "Concert per a oboè, violí i orquestra Do menor BWV 1060, Allegro, Adagio i Allegro, ha tingut com a solistes a Paula Ortolá Puchol al oboé i Darió Herráiz Sabater al violi.

A les fotografies de la composició, alguns moments de l’actuació de l’OMA.

FOTOS: J.M.V.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -570-

20111105234254-image0-53-copia.jpg

( LA FOTO, LA PODEU OBSERVAR EN GRAN, PUNXANT ACÍ )

La fotografia te més de 20 anys. Es formava la Rondalla de "Amics del Tercer Món". El grup era nombrós. Al pati del centre parroquial "Verge del Carme" està feta la foto. Podeu veure de fons el campanar. De les sis dones majors que hi ha a l’esquerre les plantades ja no estan entre nosaltres. La foto és un record d’elles i un homenatge a aquestes fundadores de l’associació, hui ONG que ajuda a les missions. I de les xiquetes que tocaven bandurries, guitarres i llaüts hui moltes ja estan casades i amb xiquets.EL CRONISTA FA...UN ANY: 6 de novembre de 2010

Cap notícia destacada. Totes les sèries d’aquells dies fa just un any en marxa:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 6 és Sant Sever.

- IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( VI ).

- COM ERA GATA FA...23 anys ( 18 a 23 de maig de 1987 ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -206-.VICTORIA DEL JUVENIL (4-5) I DERROTA ESTREPITOSA DEL PRIMER EQUIP (10-3)

Una de cal i l’altra de sorra.

La de cal, la valuosa victòria que va conseguir ahir l’equip juvenil de Gorgos, al guanyar per un apretat 4 a 5 al "Deporte Actitud y Valores" del Racó de Loix (Benidorm). Amb aquest resultat el juvenil es queda segon en solitari amb 13 punts a cinc del Sant Joan d’Alacant que és el líder del grup. 

La de sorra, l’abultada derrota del primer equip. El Atlètic de Callosa ha guanyat aquesta vesprada al Gorgos C.F. per 10 a 3. No ix de la penúltima plaça l’equip gater i damunt sols té tres punts en vuit jornades, molt pobre bagatge. El seu rival s’ha posat quart.

 FOTOGRAFIAS ANTIGUES (Gata en el record) -571-

20111106230133-image0-4-copia.jpg

Era l’any 1983, 12 de febrer. La última gran nevada es produia pel matí. Era "darrer dissabte". A la fotografia es pot veure el Passeig d’Alacant eixa vesprada. El blanc que es veu és neu. Tot el carrer estava ple d’aigua i fang de les relliscades de la neu i els cotxes. Les palmeres també van notar el pes de la neu com es pot apreciar a la foto.EL CRONISTA FA...UN ANY: 7 de novembre de 2010

Una foto impressionant d’una riuada tancava la sèrie de les set imatges del nostre riu, tal dia com hui l’any passat:

- EL GORGOS JUVENIL, MÉS LÍDER. Guanya al Ondarense a domicili per 1 a 2.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 7 és Sant Ernest.

- EL GORGOS GUANYA 1-0 AL SPORTING BENISSA.

- IMATGES CURIOSES: El nostre riu ( i VII ).

- COM ERA GATA FA...23 anys ( 24 i 25 de maig de 1987 ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -207-.INAUGUREN LA NOVA SALA "JOSEP MIQUEL TORRES OLIVER" A LA BIBLIOTECA

20111107221048-compojoseptorres-copia.jpg

PODEU VEURE EN GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ

El passat divendres 4 de novembre la Biblioteca de Gata va inaugurar una sala amb els llibres que han sigut cedits pels familiars del desaparegut Josep Miquel Torres Oliver, ja que així era el seu desig.

La donació consta d’uns 1.000 llibres, que passen a formar part del fons de la Biblioteca Publica.

Tant els amics com els familiars de Josep Miquel acudiren a aquest nou espai per visitar-lo. L’acte va ser molt emotiu, amb la participació dels membres presents. Es van recitar poesies, escrits i també música amenitzant l´inauguració. Tots els presents era com si volgueren fer un petit homenatge al familiar o amic que s’en va anar.

L’acte va estar presidit pel regidor de Cultura, Juan Pedrós.

A la composició fotogràfic podeu veure un moment de l’acte, la sala i a Josep Miquel, quan era regidor del PSOE a l’Ajuntament de Gata.EL DIARI OFICIAL DE LA C.V. PUBLICA EL CALENDARI LABORAL PER A 2012

Hui dilluns 7 de novembre publica el DOCV el calendari laboral d’aplicació en làmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l’any 2012.

Es determinen les festes d’àmbit nacional que s’inclouran en el calendari laboral de cada any com a dies inhàbils a efectes laborals, retribuïts i no recuperables. Així mateix, les comunitats autònomes podran també substituir el descans del dilluns de les festes nacionals que coincidisquen amb diumenge per la incorporació d’altres que els siguen tradicionals a la llista de festes de la comunitat autònoma.

S’establixen com a festes pròpies de la Comunitat Valenciana, pel seu caràcter tradicional, el dia 19 de març, sant Josep; el dia 9 d’abril, Dilluns de Pasqua, i el dia 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Es fa possible el gaudi de les dotze festes laborals en l’àmbit de la C.V. I, amb relació a la determinació de les dos festes laborals de caràcter local, caldrà ajustar-se al que es disposa per Llei.

A proposta del conseller d’Educació, Formació i Ocupació i amb la deliberació prèvia del Consell el passat dia 4 de novembre, el President de la generalitat decretà el calendari laboral, amb la declaració, dins de l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, dels següents dies inhàbils, als efectes laborals, retribuïts i no recuberables:

6 de gener, Epifania del Senyor. 19 de març, Sant Josep. 6 d’abril, Divendres Sant. 9 d’abril: Dilluns de Pasqua. 1 de maig, Festa del Treball. 15 d’agost, Assumpció de la Mare de Déu. 9 d’octubre, Dia dela Comunitat Valenciana. 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya. 1 de novembre, Tots Sants. 6 de desembre, Dia de la Constitució Espanyola. 8 de desembre, la Immaculada Concepció. 25 de desembre, Nativitat del Senyor.

FONT: DOCV, 4-11-2011.TAMBÉ HUI PLUJA DÈBIL: 1,2 LITRES

Encara hui ha persistit el temps rebolicat a Gata. S’han mesurat 1,2 litres per metre quadrat i tota aquesta pluja dèbil ha caigut a la vesprada.

Ha baixat la temperatura i al voltant de les 22 hores hi havia 10 graus de temperatura, amb molta humitat.EL BOP PUBLICA HUI UNA TRANSFERÈNCIA DE CRÈDIT A GATA

20111107230227-creditfoto.jpg

El Butlletí Oficial de la Província publica hui 7-11-2011 un anunci d’aprovació definitiva sobre l’Ajuntament de Gata de Gorgos i l’acord plenari inicial adoptat per aquest ajuntament el passat 27 de setembre de 2011, sobre transferència de crèdits entre aplicacions de despeses de diferent grup de funció que no afecten a baixes i altes de crèdits de personal.

Dalt teniu el resum publicat per capítols. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -572-

20111107235109-escola54-copia.jpg

(LA FOTO LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Una nova foto de l’àlbum manat fer per l’alcalde de 1958 Vicente Mulet Redal. La inauguració de l’escola va ser el dia 6 d’agost d’eixe any. Vegeu com estava ple, per les escales, per baix, per tots els llocs, escoltant els parlaments de polítics i clero. Les banderes ornaven el lloc. Mireu el paisatge del fons. En primer terme la caseta de Pepe el Banc, més endavant el riurau de Vicent de Llisinta i allà al fons la muntanyeta del Calvari coronada per l’ermita.EL CRONISTA FA...UN ANY: 8 de novembre de 2010

Les notícies de la banda de Gata tornaven a ser d’actualitat, donada la efemèride a celebrar, el 140 aniversari de l’entitat cultural. Fa just un any s’anunciava:

- GORGOS CLUB DE FUTBOL: Tots els nostres equips.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 8 de novembre és Sant Godofredo.

- AQUEST CAP DE SETMANA (12 a 14), LA BANDA CELEBRA EL SEU 140 ANIVERSARI.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -573-

20111108203233-escolaisequia.jpg

Aquestes setmanes estic posant al blog les fotos que no hi havien eixit a tota la recopilació de més de 500 fotos antigues, de l’àlbum documentat tant informativament com gràficament que va deixar l’alcalde Vicente Mulet Redal, amb motiu de la construcció de l’escola Grup Escolar (1958).

A la fotografia de hui, també impressionant, es veu la sèquia del mig del camp, que després seria de futbol abans de fer-se el camp de Les Sorts. També és veu l’estructura de l’edifici, de l’obra amb tots els forats de les finestres. La sombra que es projecta podria ser dels ametllers que hi havia abans de fer-se tot el pati, el camp.EL CRONISTA FA...UN ANY: 9 de novembre de 2010

Les notícies de l’any passat per ara al blog passaven per continuar anunciant la festa del 140 aniversari de la banda i es doblaven les fotografies antigues:

- AQUEST CAP DE SETMANA (12 al 14 ) LA BANDA CELEBRA EL SEU 140 ANIVERSARI.

- COM ERA GATA FA...23 anys: I va tocar el Gordo a la banda (26 de maig de 1987) ( I ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -208, la d’ahir dilluns-.

- COM ERA GATA FA...23 anys (26 de maig de 1987): El "Gordo" ( II ).

- SANTS I REFRANYS: Hui és l’Almudena, festa a Madrid.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -209-.DISSABTE 12, CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2011

20111109142630-portadastacecilia2011.jpg

Per la vesprada, la banda de la Unió Musical de Gata incorporarà a dos nous músics

Ja s’acosta l’aconteixement musical més important per a la banda UnióMusical de Gata, les seues festes a la patrona Santa Cecília.

Aquest any comencen els actes el proper dissabte dia 12 de novembre a les´18.30 hores. A aquesta hora es farà la cercavila de recollida dels nous músics i s’anirà a les seues cases per a imposar-los, com és costum, el director l’escut oficial de la banda.

Poc després, a les 20 hores, serà el segon acte del programa. A les 20 hores tindrà lloc el Concert de Santa Cecília 2011 al Casal de la Música.
Com diu l’Administració del blog de la banda "una ocasió per gaudir de la música de la nostra Banda amb un repertori que no deixarà indiferent a ningú". Com ve sent costum, seguim les paraules del blog "serà un concert amb una diversitat d’obres que englobaran diferents aspectes de la música".

Aquest serà el programa preparat:
 
PRIMERA PART
1. Flamenco y solo (pas-doble)........ Manuel Serna Berná.
2. Concertino per a clarinet............. Carl Maria von Weber.
3. Jamaican Folk Suite.................... Harold L. Walters.
 
SEGONA PART
4. Marching Trumpets......................Harry Mortimer.
5. Trombones Bravos.......................Edmund Löffler.
6. Fiesta Cu 3 Bandas...................... P. Scheffer.

des de l’Administració del blog es convida a tots el pròxim dissabte al concert d’aquesta Santa Cecília 2011 a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos, sota la batuta del seu director Jaume Antoni Signes.

FONT: blog de la banda: http://bandagata.blogspot.com.ALUMNES DEL IES

20111111214724-xiconsiesxabiaapons.jpg

Amb les professores de física i química, un total de 32 foren els visitants

Estudiants de l’insitut Antoni Llidó de Xàbia han visitat la fàbrica de Pons Químicas S.L. de Gata de Gorgos (ubicada als Julians, al terme de Xàbia) per conéixer la tasca que s’hi desenvolupa. Els alumnes, de 4art d’ESO i 1er de Batxillerat, han tingut oportunitat d’acostar-se als processos de fabricació que s’hi utilitzen per fabricar els detergents, sabons i altres productes de les línies de neteja per a la llar i pels professionals.

En total, han estat 32 els alumnes del Antoni Llidó que han recorregut les instal·lacions de Pons Químicas S.L. acompanyats per les professores Isa Salavert, de Física i Química, i Esther Galbis, de Física. Les explicacions de cóm es produeixen els detergents i sabons Asevi i Pons van córrer a càrrec de les caps dels laboratoris, que els van contar tot els processos que es fan a la fàbrica. Des de que les matèries primes arriben, fins que els detergents ixen, ja embalats en les seues caixes, passant per la formulació de cada producte, la fabricació dels envasos i l’exhaustiu control de qualitat.

La visita va incloure explicacions i pràctiques als laboratoris de control de qualitat i d’investigació i desenvolupament, moment en què els estudiants van recordar coneixements ja adquirits a classe i aprendre’n de nous. A més, el recorregut els va servir per conéixer el funcionament de maquinària puntera i algunes eixides professionals que desconeixien.

A la foto, els alumnes a les instal·lacions de Pons Químicas, S.L.

FONT: Nota de premsa i foto, Factoria d’IdeesLA PREMSA PARLA HUI DE GATA: Assumpte: l'atur a la comarca

El diari Levante-EMV publica hui dimecres 9 de novembre, a la secció de laMarina Alta, un article titulat: "La comarca pierde en un año más de milempleos y llega a los 15.486 parados".

En un requadre figuren les xifres de la Marina Alta en quant a "Los datos de octubre y el aumento respecto a septiembre". La font és de la Secretaria de Comunicació de CC.OO del PV.
El nombre d’aturats de Gata a l’octubre el situa en 545 amb un augment de 14 persones respecte al mes de setembre. Aquesta xifra és la més baixa, després de Dénia, Xàbia i Calp, però també de Benissa, Pego, Ondara i Pedreguer.

FONT: Levante-EMV de la Secretaria de Comunicació CC.OO. del PV.EL CRONISTA...FA UN ANY: 10 de novembre de 2010

Sols destaca l’efemèrides menor celebrada, els set mesos, tal dia com hui l’any passat.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 10 és Sant León Magno i també Sant Andrés.

- EL CRONISTA DE GATA FA HUI SET MESOS. Per tant hui fa un any i set mesos, perquè arrancà un 10 d’abril de 2010.

 EL BLOG DEL CRONISTA TÉ MÉS DE 71.000 VISITES

Si a l’entrada anterior parlava de que hui feia un any i set mesos, en eixe temps s’han produit més de 71.000 visites ja. Anem fent camí, anem fent blog, anem fent història...Gràcies a tots per estar ahí, a l’altra part de la pantalla, per entrar tots els dies o de quan en quan, gràcies. I avant, cap a una altra xifra.LA PREMSA PARLA HUI DE GATA: De la visita dels alumnes de Xàbia a Pons Químicas

20111110223337-compons2.jpg

La notícia que us avançava ahir té hui ressó a LAS PROVINCIAS. A la pàgina de La Marina on apareixen moltes fotografies, una de les fotonotícies és la de la visita dels alumnes de l’IES "Antoni LLidó" a l’empresa gatera "Pons Químicas, S.L.", que no em canse de dir que malgrat a estar en terme de Xàbia els propietaris són gaters, encara que no es pose moltes vegades...

El titular és: "ALUMNOS DEL IES ANTONI LLIDÓ VISITAN PONS QUÍMICAS". Podeu completar la notícia en aquest enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20111110/marina/alumnos-antoni-llido-visitan-20111110.html.

Dalt apareix la pantalla on està la notícia digital

FONT: LAS PROVINCIAS, La Marina, 10-11-2011.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -574, la d'ahir dia 9-

20111110231343-polaca2-copia.jpg

(LA FOTO LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Com estem a les portes de les festes cecilianes 2011, us porte una foto que va ser recollida amb motiu de l’exposició del 140 aniversari de la banda Unió Musical. Podeu veure una cercavila molt graciosa. amb el clarinete "Polaca", que després seria el "Mestre Polaca". Podeu veure a una xiqueta imitant els sons de la banda. Un vicari i darrere Pineda, que sigué alcalde.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -575, la de hui dia 10-

20111110234153-foto1-copia.jpg

Com estic recordant moments cecilians de la banda Unió Musical de Gata, aquesta fotografia és ja història i de la bona. Malgrat a no haver passat tants anys, hi ha persones que malauradament ja no estan entre nosaltres. Dos grans músics i persones, Jaime i Alfredo o Alfredo i Jaime, ja que ambdós eren molt amics. Jaime "Galulo" a l’esquerra, era de la directiva, i Alfredo Escortell, a la dreta era el president. A la foto està imposant-li un corbatí més a la bandera que porta el banderer de molts anys Antonio Signes. El mestre estava darrere, Jaume Soler Monfort. Era finals de la dècada dels 90 del segle XX. Els músics darrere de l’escena esperaven impacients.EL CRONISTA FA...UN ANY: 11 de novembre de 2010

Alguna notícia destacada de les habituals, tal dia com hui de l’any passat: la publicació al BOP de la parcel·la de Coves Roges, el començament de l’exposició de música dels 140 anys de la banda i una imatge curiosa.

- SANTS I REFRANYS: Hui és Sant Martí de Tours.

- Hui ix al B.O.P. la modificació de la parcel·la de COVES ROGES.

- De demà a diumenge, Exposició 140 aniversari de la banda.

- IMATGES CURIOSES: Dos preparadors amb projecció. El mestre i l’alumne.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 26 de maig de 1987, el "Gordo" ( III ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -210, la d’ahir dimecres-.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -211, hui-.LES CONTALLES D'ALBA ARRIBARAN A LA BIBLIOTECA DIVENDRES QUE VE

20111111214134-compoalba1.jpg

Serà el divendres 18 i contarà amb les autores Catalina Pallàs i Mara Cebrian

El proper divendres 18 de novembre a les 19 hores la Biblioteca de Gata acullirà la presentació dels llibres LES CONTALLES D’ALBA. La presentació dels llibres correra a càrrec de les autores Catalina Pallàs i Mara Cebrian i anirà dirigida tant a pares i mares com als xiquets i xiquetes

Les Contalles d’Alba són contes infantils per a xiquets i xiquetes amb famílies diverses. Alba és una xiqueta de 5 anys que li agrada jugar, aprendre, somiar, riure i gaudir de la vida amb els seus amics i la seua família. Les seues mares la cuiden i la guien perquè aconseguisca els seus somnis.

Fins avui les autores porten 4 títols d’esta col·lecció, L’alba té..., l’Alba juga, L’Alba aprèn i L’Alba somia. Aquests dos últims títols seran els que es presentaran a la Biblioteca de Gata.

Segons les pròpies autores, en la seua plana web http://www.lescontallesdalba.com , L’Alba aprèn és un bon suport per l’aprenentatge dels números de l’u al deu i continua jugant amb les rimes i L’Alba somia intenta captar l’atenció de xiquets i xiquetes de 4 a 5 anys, amb capacitat d’interpretar i de fer hipòtesis de que és el que va a passar . La contalla ens porta la il·lusió d’Alba de conèixer la seua cosina que ha estat adoptada per els seus oncles. Amb aquesta fantasia l’Alba aconseguix que la seua cosina passe a formar part de la vida de la seua família.

La filosofia d’aquest projecte és poder dotar a la literatura infantil d’aquestos continguts i que els xiquets es vegen reflectits ja des de xicotets i puguen vores representats des de la diferència familiar. Experts en literatura infantil, com Nuria Sendra, recomanen la seva lectura per la seva força integradora de la diversitat familiar.

La Biblioteca de Gata està molt contenta de poder acollir aquesta presentació, que anteriorment s’ha realitzat a altres ciutats tan importants com Barcelona o València. Els/Les responsables esperen que acudixquen xiquets i gaudixquen amb ells.

A la fotografia teniu l’anunci de l’acte.

FONT: Biblioteca Pública Municipal de Gata.DEMÀ DISSABTE 12 A LES 16 HORES JUGA EL GORGOS JUVENIL

Demà dissabte dia 12 de novembre, a les 16 hores al camp de "Les Costeres", es disputarà el partit  Gorgos-Altea en categoria juvenil. Una bona ocasió per a veure als nostres joves que són segons i van camí de ser líders, donats els bons resultats que estan recollint. De la mà del preparador Fernando van aconseguint victòries que més endavant els faran falta.

Per la seua part, l’equip major, el primer del GORGOS, descansa aquesta setmana.

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -576-

20111111235815-rectors3-copia.jpg

Abans de posar la foto d’aquesta nit, cal tornar a fer una crida especial a totes aquelles persones, gateres de naixença o d’adopció, que tinguen fotos velles del poble, de Gata, i, per supost, vulguen col·laborar en la difusió de les mateixes, per mig d’aquesta entrada diària al blog del CRONISTA DE GATA, poden fer-me-les arribar al meu correu (mivisig@hotmail.com). Són moltes fotografies, 576 amb la de hui, i ja van esgotant-se. Una vegada més us demane participació. GRÀCIES.

La foto de hui és religiosa. La primera missa cantada feta al seu poble d’un dels rectors fills del poble. Era EN MATEO SIMÓ MENGUAL (1930-1959) que naixqué el 28 de setembre de 1930 i va morir molt jove el 8 de gener de 1959, a l'edat de 29 anys d'edat. Sigué ordenat prevere l'1 de juliol de 1956. La foto és d'eixe dia. A la foto el podem veure junt amb altre fill de Gata. Era En Sebastián Soler Andrada, que van cantar la seua primera missa al poble en una setmana de diferència, ja que van ser ordenats junts. Els podeu reconèixer com el primer (Sebastián) i segon (Mateo) per la dreta. Cal dir, finalment, que el primer per l’esquerra és el rector que aleshores regentava la parròquia, el teuladí En Vicente Llopis Bertomeu.EL CRONISTA FA...UN ANY: 12 de novembre de 2010

La notícia estava centrada, fa un any, tal dia com hui en l’exposició dels 140 anys de la banda, tot un aconteixement cultural i musical. Tres articles dels sis de la jornada parlaven del tema.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 12 és Sant Josafat.

- HUI S’OBRI L’EXPOSICIÓ DELS 140 ANYS DE LA BANDA DE GATA.

- COM ERA GATA FA...23 anys (26 de maig de 1987): EL GORDO ( IV ).

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE GATA ( I ). Primer dia, 12 de novembre de 2010.

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE GATA ( II ). JUANJO I DOMINGO.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -212-.GOLEJADA DEL GORGOS JUVENIL (4-1) AL ALTEA

S’afiança en la segona plaça de la taula i es distancia del tercer, el Ciutat de Benidorm, que hui ha caigut en casa.

El Gorgos Club de Futbol juvenil ha conseguit una altra victòria per golejada. Em passa la comunicació un dels golejadors Carim, que ha fet el tercer gol del Gorgos. Primer ha marcat Jaume, després Hugo, després el mateix Carim com he dit i ha arrodonit el compte golejador Marcos. El Altea sols ha fet un gol.

La meta del Gorgos ara és perseguir sense parar al líder, Sant Joan d’Alacant, que hui ha tornat a golejar, 5 a 0, i que està a cinc punts dels gaters. Mentres que el Sant Joan té 21 punts -els set partits guanyats-, el Gorgos en té 16 -cinc partits guanyats, un empatat i un perdut-.QUÈ ES VA FER DEL PILÓ...?

"Je el piló, je la font" dita popular que ja és història

Algú té alguna foto en la qual es veja clarament el piló?

Com us deia ahir el dia 1 de setembre de 1987 a un article meu publicat al CANFALI MARINA ALTA titulat "Reivindicacions històriques" em qüestionava on estaria el piló i que s’hauria fet d’ell. Seria just reclamar-lo, demanar per ell, saber on està...perquè aquella era una peça històrica per al poble.

Ara 24 anys després seguix valent igual aquella "reivindicació" que deia així i ho pose textualment:

"Fa temps que la gana em porta a vore coses que ja no són, coses que el temps va perdre i la història ha fet desaparèixer, tot això del meu poble. Cal reivindicar-ho, cal fer una crida a tots aquells estaments culturals i polítics que tenen alguna cosa que dir.

Però, encara no he dit el motiu de la reivindicació:

- Jo jugava a la Plaça de l’Església, a marro, a conillets a amagar o a qualsevol joc, i allí al costat estava el piló. Recorde als homes majors, quan passaven per aquell carrer estret, ara desaparegut a causa de civilització de quatre rodes, els cotxes, i dien allò que es va fer famós: "Je el piló, je la font". perquè la font seguia plantada allí, des de sempre, amb la seua heràldica, orgullosa de ser el monument d’un poble, del mue poble, Gata.

Un dia, el piló va desaparèixer, els carrers al voltant es van fer grans, però els gaters, ja no van vore més aquell piló de pedra, símbol de la història d’un poble...podria tornar-se allò que era del poble, al poble...perquè ha format i forma part de una història, la d’un poble."

Aquests eren alguns dels paràgrafs d’aquella publicació. Cal revindicar-lo abans, ara i sempre.

El que sempre he volgut trobar i mai he pogut era una fotografia antiga on apareixca clarament el piló. Per això demane la col·laboració del veïnat, dels gaters, de qualsevol persona, que tinga una foto. Seria, sens dubte, la millor fotografia antiga de les publicades fins ara. Per això, us recorde especialment a aquest article també el meu correu: mivisig@hotmail.com.

FONT: Meu article "Reivindicacions històriques" publicat l’1-9-1987 al Canfali Marina Alta.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -577-

20111112234343-ponts.jpg

Seguisc a la recerca de més fotos antigues. A la següent combinació, recordem com estava i com està ara el pont que passa per dalt la via del tren, camí de les Comes.

La foto de dalt té ja anys, Era com estava abans d’estret. La de baix és com ho coneixem hui en dia.EL CRONISTA FA...UN ANY: 13 de novembre de 2010

Dos informacions destacades, ara fa just un any: per una part, l’exposició dels 140 de la banda amb la inauguració oficial. Per altra, el gater destacat, Miguel Signes.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 13 és Sant Diego i Sant Leandro, dos sants espanyols.

- GORGOS JUVENIL: GOLEJADA AL SEGON (5-1) I SEGUIX LÍDER INDISCUTIBLE.

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE GATA ( III ): Inauguració oficial.

- FESTES CECILIANES, banda de música. Entren vuit nou músics.

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE MÚSICA ( IV ): demà últim dia.

- GATERS DESTACATS: MIGUEL SIGNES MENGUAL, premi de teatre.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -213-.MÚSICA DE BANDA ENTRE VOTACIONS

Diumenge, dia de les votacions generals, és a Gata l’últim dia de les festes de Santa Cecília 2011

La banda Unió Musical de Gata de Gorgos celebrarà el proper cap de setmana les festes de Santa Cecília 2011. L’aperitiu va ser ahir dissabte dia 12, quan van entrar dos nous membres molt jovens a la banda Darío (fliscorni) i Lucía (clarinet) i quan es va fer el concert oficial de Santa Cecília.

En la setmana, els partits que presenten candidatures al Congrés i Senat a les Corts Generals ultimaran programes, intentaran captar el vot de l’electorat i calfaran motors.

La directiva de la banda, enguany fent una excepció i degut a les votacions, canviarà la foto oficial a dissabte 19 a la vespradeta i a les 19.30 hores serà la missa solemne en honor a la patrona Santa Cecília.

Però, amb tot i això, diumenge 20 també estaran els músics de festa i al seu programa es fan ressó de les votacions. Al parlar del dinar de diumenge 20 al Casal de la Música diu textualment: "...I si ens dona temps i recordem que hui són eleccions anirem a votar, encara que nosaltres ja van votar el divendres (es referix al divendres 18) per a triar els nostres musos, que és molt més emocionant que les votacions que ja saps qui té que guanyar!!!".

El que dic: la festa ceciliana pel mig de les votacions. A Gata no són les primeres votacions que tenen festes. Les municipals quasi sempre coincidixen al ser a maig o juny amb les Primeres Comunions. A vegades, dia de votacions, dia de comunions...Ara podem dir, dia de músics, dia de vots. Però, al final, cal felicitar als músics per la tasca tan encoratjadora que fan, tan bona culturalment per al poble.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -578-

20111113231248-davantermpelat-copia.jpg

La foto de hui és antiga, dels anys 50 del segle XX. Sols teniu que fixar-se en que no hi ha xiprers al voltant de l’única capelleta que es veu solitària. Vegeu els pins també que són menuts. No està lluit davant la capella del Santíssim Crist. La dona acaba de fer la visita al patró de Gata i torna cap al poble.EL CRONISTA FA...UN ANY: 14 de novembre de 2010

Torna a ser notícia destacada, de ara fa un any, l’exposició dels 140 anys de la banda, amb dues entrades.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 14 és Sant Josep Pignatelli.

- COM ERA GATA FA...23 anys (26 de maig de 1987): EL GORDO ( V ).

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE GATA ( V ): Concert commemoratiu.

- EXPOSICIÓ 140 ANYS BANDA DE GATA ( VI ): Invitats al concert.

- EL LÍDER C.D. FINESTRAT GUANYA AL GORGOS C.F. (3-2).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -214-.EXPOSICIÓ D'AMADEM AL CASAL DE LA MÚSICA

20111114220908-amadem.jpg

El passat dissabte 12 de novembre al Casal de la Musica es va inaugurar un espai artistic en que els autors son els membres d´Amadem (Associació d´amics de la Marina Alta d´ajuda als malalts mentals). Cal dir que també entre ells hi ha veïns gaters.

Les obres representen l´aigua en les seues obres, entre altres motius i tenen per títol: "Pintem l’aigua".

L´Alcaldessa Ana Maria Soler i el Regidor de Cultura Juan Pedrós assistiren a l’acte.

(A la fotografia teniu a les autoritats junt amb els artistes a l’exposició)

FONT: Foto i text Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.IMATGES CURIOSES: Gaters als mítings grans

20111114232418-mitingval13-11-11-2.jpg

Estem en campanya electoral per a les eleccions generals. Un centenar de gaters han viatjat a la capital valenciana als mítings grans.

Primer ho van fer els socialistes. Diumenge passat va anar un autobús a la Fonteta de Sant Lluís. Al seu pavelló va fer el míting Rubalcababa i allí també va actuar Felipe González. D’aquest acte no he trobat gaters a les fotos.

Aquest diumenge van ser els popular els que van assistir a la Plaça de Bous de la capital del Túria, per a presenciar el míting de Mariano Rajoy, en el qual també van intervindre Fabra, Rus i altres polítics principals.

Entre 20.000 ànimes, segons diu la premsa que hi havia, i entre les 88 fotografies de la galeria del diari digital de LAS PROVINCIAS he capturat la imatge que us presente com a "curiosa". És la número 54 que es torna a repetir més endavant. El fotògraf va captar ahir diumenge a part de la delegació gatera a la Plaça de Bous.  Podeu observar i en gran la foto que us pose a aquest enllaç: http://www.lasprovincias.es/multimedia/fotos/ultimos/87811-mitin-mariano-rajoy-valencia-0.html.

Es veuen a la part dreta i per baix (mireu el requadre). Sobreix el regidor de Cultura, Juan Pedrós; també es veu, en part, l’alcaldessa Ana María Soler, asoma molt poc per darrere altre regidor, Guillermo Cholbi, i per dalt es veu ben clara la cara de José Ramón Monfort. També es veuen ja quasi a l’extrem a dos dones gateres. És curiós que el fotògraf hagi detés l’objectiu en els gaters.

FONT: LAS PROVINCIAS, general. Galeria d’imatges de la notícia del míting. Foto 54.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -579-

20111114235426-reissilvia1-copia.jpg

(PODEU FER LA FOTO GRAN, PUNXANT ACÍ)

Per fi tinc a l’abast per a tots vosaltres/vostés algunes fotografies que em facilita una visitant asídua del blog, Sílvia Leyda, al qual li ho agraïsc sincerament.

Les tres són de temàtica reial, ja que les tres fan referència a la festa dels Reis Mags, que Gata organitza cada any tan magistralment. Aniré posant-les dia a dia.

Com cada vegada resta menys per a la nit màgica del 5 al 6 de gener de 2012, la foto ens mostra aquells reis de principis dels anys 60 del segle XX. Una magnífica fotografia per al record de la festa. Entre els portadors, que vestien capes com les de militars, podem vore a Sebastià, amb el rei negre, i a Lluís "de Corna" amb el rei Gaspar. La resta no els puc distinguir bé. Si algun usuari del blog o visitant els reconeix, podeu posar un comentari i completarem als sis.

El lloc també no estic ben segur, encara que crec que és la Plaça d’Espanya, perquè els nombres de policia de les cases van correlatius. O bé podria ser la Plaça Nova. Per darrere dels reis arrimat a la vorera del carrer, l’home més major que apareix és el pare de Sebastià, un dels portadors. Es tracta del Tio Blai, que ferrava animals a la carretera de Xàbia.EL CRONISTA FA...UN ANY: 15 de novembre de 2010

L’exposició dels 140 anys de la banda era, una vegada més notícia:

- EL GORGOS JUVENIL, líder cinc punts per dalt del segon.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 15 és Sant Albert Magno.

- 140 ANYS BANDA DE GATA: Grup Instrumental.

- 140 ANYS DE LA BANDA DE GATA: Comité organitzador.

- COM ERA GATA...fa 23 anys (26 de maig de 1987) EL GORDO ( VI ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -215-.

 L'ALCALDESSA ES NEGA A FIRMAR LES ACTES PRÈVIES D'OCUPACIÓ DE LES OBRES DEL GASEODUCTE

20111115211717-alcaldessagaseoducte.jpg

                                                                                                                             

L’Alcaldessa de Gata, Ana Maria Soler Oliver es va negar ahir dilluns dia 14 a firmar les actes prèvies d’ocupació de les obres del GASEODUCTE al seu pas pel terme municipal, donada la manca d’informació de l’expedient, així com la manca de resolució del recurs d’alçada presentat en quant el fons; la manca d’estudi dels traçats alternatius; de contestació d’al·legacions tant de l’Ajuntament com dels propietaris afectats.

A la fotografia podeu veure a l’alcaldessa indicant per on està posat el traçat sobre el plànol, al terme municipal de Gata.

FONTS: Foto i text Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -580-

20111115213925-silvia2reis-copia.jpg

Una nova fotografia facilitada per Sílvia Leyda. Li agraïsc la seua deferència. El tema, com ja us vaig dir ahir, seguix sent dels Reis, la festa per excel·lència de Gata i així va calfant-se motors de cara a menys de dos mesos curts.

La foto de hui ens transporta als darrers anys dels 60 del segle XX. Estan els tres reis a la Plaça d’Espanya. Era davant de la Casa de Don Julián (hui seu de l’oficina de la CAM). Per darrere del decorat podeu observar la reixa de la casa. Era poc abans de passar d’aquest escenari al definitiu de l’Avinguda de la Pau. Podeu fixar-se amb les vestimentes, amb la roba i mireu la xicalla com es posava baix del "palco" que era la plataforma d’un tractor.

Em conta Sílvia que son pare era el representant "negre" que a la fotografia està parlant. No eren inal·làmbrics els micròfons, eren de peu, però feien el seu paper. A més, per aquell temps Televisió Espanyola va gravar uns minuts aquesta festa tan nostra.ALERTA PER DESAPARICIÓ

Atenció a tots els gaters i visitants del blog:
 
   
La Policia Local de Gata de Gorgos ha penjat al seu facebook l’ALERTA PER DESAPARICIÓ del xiquet ALEX MONFORT FERRER, que no se’l veu des de les 9 del matí. Qui el puga veure o sapiga alguna cosa d’ell, per on ha pogut estar, que ho comunique immediatamente a la Policia Local de Gata al 965757432. Es molt important saber per on ha pogut estar.
Ja altra vegada va ser el mateix xiquet el que va protagonitzar l’escapada amb un final bo. Esperem que ara també siga així.
 
ÚLTIMA HORA (18 hores):
 
ÚLTIMA NOTICIA de la Policia Local d’aquesta vesprada: segons pareix, aquest matí se li ha vist per la Carretera de Xaló direcció a Llíber/Senija. Si algú puguera contrastar-ho o confirmar-ho, seria de gran ajuda i utilitat ja que es centraria la recerca per aquella zona.
 
Policía Gata de Gorgos ULTIMA HORA (20.30 h.) : Acaben de comunicar que l' han vist per la zona del pont nou.
 
 
FONT: Facebook, Policia Local Gata.


EL CRONISTA FA...UN ANY: 16 de novembre de 2010

Sols destacava de la informació de l’any passat per ara una xerrada informativa:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 16 és Santa Margarita i Santa Gertrudis.

- RESIDENTS EUROPEUS I EL SEU VOT.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -216-.EL BLOG SUPERA JA LES 72.000 ENTRADES

Ho tenia pendent i ja està superant-ne més de cent de les 72.000 entrades. El blog podria arribar al pas que anem a 100.000 abans d’acabar les festes nadalenques i reis. Gràcies a tots per la seua complicitat i seguim informant, recordant, mirant...Informant de les últimes notícies com ara mateix l’última hora de la desaparició del xicon gater que la Policia Local de Gata per mig de facebook està donant àmplia cobertura a la xarxa i a tots els gaters que esteu ara conectats. Recordant per articles, història, records. Mirant, per les fotos antigues.

Gràcies i a seguir...LOCALITZAT JA EL XICON GATER DESAPAREGUT

ULTIMÍSSIMA HORA

La Policia Local ha informat fa un minut escàs (20.49 hores, aprox.) que "Alex ya ha estat localitzat i estan portant-lo al Cuartel de la Guàrdia Civil. Està bé de salut i no li ha passat res. Donen les gràcies a tots per l’ajuda, col·laboració i el suport per trobar-lo.

La comunicació per Facebook arribava a primeres hores de la vesprada per mig de la Policia Local de Gata de Gorgos, que penjava al seu facebook l’ALERTA PER DESAPARICIÓ del xiquet ALEX MONFORT FERRER, que no se’l veia des de les 9 del matí. Informacions variades avisaven que l’havien vist cap a Llíber/Senija. Finalment, al pont nou urbà. Encara que fa uns minuts la Policia ha confirmat que se l’han trobat a la carretera de Llíber, on apuntaven totes les sospites.

La Policia Local acaba de donar les gràcies a tots i gràcies també a les persones que han traduït el missatge de desaparició en distints idiomes i l’han difós. Gràcies en nom de la seua família, acaben dient.

És clar que la col·laboració ciutadana i la xarxa del facebook han sigut importants en aquest cas.

El desenllaç aquesta vegada i ja van algunes importants ha estat feliç. Cal donar l’enhorabona per la rapidesa i la comunicació a la Policia Local de Gata, Guàrdia Civil de Gata i comarca, Protecció Civil de Gata i comarca que també s’ha sumat a la recerca, la Societat de Caçadors "El Tossalaspre" de Gata, així com cossos de seguretat de tota la comarca, que estaven, em consta de Xaló mateix, pendents del tema.LA PREMSA PARLA HUI DE GATA: REBUIG DE L'ALCALDESSA AL TRAÇAT DEL GASEODUCTE

20111116211643-gasoducte.jpg

LP també publica l’exposició de AMADEM

Els diaris LAS PROVINCIAS i LEVANTE-EMV publiquen hui dimecres 16-11 la mateixa notícia, sobre el gaseoducte i la negativa de l’alcaldessa a signar l’acta d’ocupació, que ja els avançava anit a aquest blog.
A LAS PROVINCIAS (secció de La Marina, pàgina 12) es pot llegir: "GATA RECHAZA EL TRAZADO "IMPUESTO" POR EL CONSELL Y FRENA EL GASODUCTO".
L’article de Carlos López extrau aquests paràgrafs: "La alcaldesa se niega a firmar el acta de ocupación y reclama al Consell que "responsa a las alegaciones con fundamentos técnicos"; "La alcaldesa de Gata asegura que les han discriminado al no llevar el trazado por los caminos secundarios" i "Los propietarios creen que el trazado alternativo tendrá a la larga menor coste para la empresa".
Porta també una fotografia, en la que es pot llegir al seu peu: "Dos propietarios afectados por las obras del gasoducto revisan el trazado en el salón de plenos".

Us pose la fotografia que porta el diari LAS PROVINCIAS, de la qual és autor Carlos López.

Podeu llegir la notícia completa a aquest enllaç: http://www.lasprovincias.es/v/20111116/marina/gata-rechaza-trazado-impuesto-20111116.html.

Pel que fa al LEVANTE-EMV (pàgina 23, la Marina Alta) la mateixa informació la titula: "LA ALCALDESA DE GATA PARALIZA LAS OBRAS DEL GASODUCTO COMARCAL Y EXIGE QUE SE CAMBIE EL TRAZADO". L’article és de A.P.F. i extrau el paràgraf següent: "Ana María Soler, del PP, rechaza firmar la ocupación de los terrenos de un proyecto autorizado por la Consellería".

Finalment, LAS PROVINCIAS també publica una foto-notícia sobre la "MUESTRA DE AMADEM EN GATA DE GORGOS", de la que també us vaig informar al blog ahir.

FONTS: diaris del 16-11-2011 de LAS PROVINCIAS i LEVANTE-EMV.EDICTE AL B.O.P. DE GATA: Modificació taxes de residus sòlids urbans

El Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.) publica hui dimecres dia 16/11, un edicte sobre la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la TAXA D’ARREPLEGADA, TRACTAMENT I ELIMINACIÓ DE RESIDUS SÒLIDS URBANS, que sigué aprovada al Plenari del dia 27 de setembre passat.
Destaca la puja de 90 a 120 euros, les despeses a l’any de totes les "Residencials" (cases de dins del poble i casetes), el mateix import que pagaran les cotxeres, aparcaments, magatzems i similars.
Les xicotetes indústries i establiments industrials oscil·la entre 440, 800 i 1.000 euros depenent els empleats (1-5, 6-14, 15 en avant).
Per a les oficines, immobiliàries, despatxos i activitats: 190 euros.
Dins del sector professional, per establiments bancaris: 1.500 euros.
Dins del sector comercial, per a les farmàcies, estancs i similars: 190 euros.
Per als tallers de reparació i similiars, oscil·la segons el nombre d’empleats, des de 440, 800 i 1.000 euros.
Per a supermercats, magatzems comercials d’alimentació i similars, també segons empleats de 600, 800 o 1.100 euros.
Per a establiments comercials, també per empleats, tots els trams: 190 euros.
Per establiments de comercials majoristes, per empleats: 440, 800 o 1.100 euros.
Per activitats relacionades amb l’esport: 190 euros.
Per bar de categoria especial, discoteques o similars: 1.000 euros.
Per cafeteries, bar, gelateries i similars: 440 euros.
Per restaurants i similars: 800 euros.
Per hotels, motels, pensions, hostals i similars: 800 euros.
Per clíniques, metges especialistes i similars: 190 euros.
Finalment, per centres docents i similars: 190 euros.

L’Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, és a dir hui, però començarà a aplicar-se el dia 1 de gener de 2012, romanent en vigor fins a la seua modificació o derogació expressa.

FONT: BOP hui dia 16-11-2011.DIVENDRES 25, LA BIBLIOTECA ACULL UN RECITAL POÈTIC, HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

20111116214348-cartell-estelles.jpg

El proper divendres 25 de novembre, a les 20 hores en la Biblioteca de Gata, es farà un homenatge al poeta valencià VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. Serà un recital poètic, que organitza el centre de lectura, patrocina la Regidoria de Cultura i col·labora el Club de Lectura de Gata.

Ja us contaré més...

A la fotografia teniu el cartell anunciador de l’event cultural.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -581-

20111116215756-silvia3-copia.jpg

Tercera fotografia i última de la sèrie de imatges antigues la festa dels Reis Mags de Gata, que em facilita Sílvia Leyda. Allò que li deien abans esquadra i no se si ara també formaven a la perfecció. L’esquadra del rei negre, Baltasar, posava així als anys 60 del segle XX i com a decorat darrere una palera de les bones. El lloc no el se però està molt ben loghrada, tots ben disfressats i amb les llunes com a estandarts.EL CRONISTA FA...UN ANY: 17 de novembre de 2010

L’anunci de la col·lecta de sang i el trial eren anuncis que destacaven, l’any passat tal dia com hui:

- DEMÀ DIJOUS 18, COL·LECTA DE SANG.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 17 és Santa Isabel d’Hongria.

- VIII MATÍ DE TRIAL A GATA, al llit del riu, diumenge 21.

- COM ERA GATA FA...23 anys (26 de maig de 1987: El Gordo) ( i VII ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -217-.DEMÀ FINS DIUMENGE, DIES GRANS DE SANTA CECÍLIA 2011

20111117223711-bandagatastaceci-copia.jpg
(LA FOTO LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)
 
Demà divendres comença el tríduum fester musical de la banda Unió Musical. De divendres 18 a diumenge 21 es succeïran els actes en honor a la patrona Santa Cecília, com a complement al concert que dissabte passat dia 12 oferia la banda.
Tot començarà demà per la vesprada, a les 17.30 hores. Hi haurà berenar per a tots els alumnes de l’Escola Municipal de Música.
La banda Juvenil oferirà el seu concert a partir de les 20 hores. Després es farà el sopar "de sobaquillo", seguit de nit de diversió i simpatia per a tots els músics.
Dissabte 19 serà un dia intens. Cap a les 5 de la matinada es farà la tradicional "Aurora", tan estimada pels músics. Per la vesprada, al voltant de les 17 hores es reuniran tots els músics al Casal i aniran per la parella de pares dels nous integrants. Tot seguit es faran la foto oficial i visitaran les Cecílies del poble.
A les 19.30 hores tindrà lloc la missa en honor a Santa Cecília, patrona de la música. Ja per la nit, tots els músics, socis, amics i amigues de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos celebraran la seua festivitat amb un sopar de gala en el restaurant Canor de Teulada.
Les activitats acabaran diumenge 20, coincidint amb les eleccions generals, amb un dinar a les 14 hores en el Casal de la Música per a tots els i les músics de la Banda i membres de la Junta Directiva que així ho desitgen.
 
FONT: Foto J.M. Gavilà (any passat 2010) que publica hui el blog de la banda. Text: programa i blog de la banda.


LA VEÏNA JESÚS POBRE, PROTAGONISTA AL PROGRAMA "ATRAPA UN MILLÓN" DE ANTENA3 TV

20111118211627-jesuspobreantena3tv.jpg

La veïna població de Jesús Pobre ha estat hui dijous 17 protagonista a una de les preguntes del programa concurs vespertí que emitix Antena3 TV. Era adivinar un poble ambun nom curiós i deia quin dels quatre títols era "una población de la provincia de Alicante". Apareixia allí Jesús Pobre junt amb altres denominacions.

Els concursants han guanyat 30.000 euros en aquesta pregunta i després el presentador, Carlos Sobera, ha convidat a anar per l’interior dels pobles i no sempre per la capital. Els ha dit als concursants que quan passen per la provincia s’apropen a Jesús Pobre i es facen dos xatos a la salut d’Antena3 TV.

(A la fotografia que em remet un asidu usuari del blog es veu capturada la imatge en el moment que es pot llegir la pregunta i Jesús Pobre és el quadre de més a l’esquerra)FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -582-

20111117234415-bousplacaesglesia.jpg

La present fotografia és de bous i bous per Sant Miquel a la Plaça Vella. Podeu observar a la vaca rodejant la font. No es posava el xercol aquell tan curiós. Dalt de la font apostats hi ha dos xicots, un d’ells és Francisco Pons "Xona", que ja no està entre nosaltres. Dalt del carro també hi ha gent i la barrera ja de ferros per davant de Ca Adolfo també està plena. Allí distinguim a Pedro Frasés amb camisa blanca i a Parra (home d’Angelita la Lliga) amb camisa a quadros. Dalt dels balcons, a una part les xicones filles de Don Adolfo i a l’altre a la tia Datilera i al fill i la dona.

Aquesta imatge dels bous a la Plaça de l’Església si que és un record que ja no tornaren a viure més els gaters.EL CRONISTA FA...UN ANY: 18 de novembre de 2010

Tal dia com hui fa un any destacaven algunes notícies: una cultural musical, l’altra musical i l’altra de servicis:

- SANTS I REFRANYS: Dedicació de les basíliques dels sants Pere i Pau, i Sant Odón.

- LA GATERA ROSARIO CASELLES (guitarrista) I LA CATALANA MARTA ARBONÉS (soprano) editen un CD.

- DEMÀ A LA BIBLIOTECA, el Club de Lectura treballa l’obra teatral "FUENTEOVEJUNA".

- ARRIBEN LES FESTES CECILIANES: de demà al diumenge.

- COM ERA GATA FA...23 anys (27 de maig de 1987) ( I )

- EL BLOG DEL "CRONISTA DE GATA" ARRIBA A 12.000 VISITES. Per comparació ara sobrepassa les 72.000.

- COMENCEN PER FI LES ESPERADES OBRES DEL CEMENTERI.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -218-. (Un grup d’amigues). Des de hui resumiré en què consistia la foto antiga per si voleu tornar-la a veure.

 HA TORNAT HUI A PLOURE I PRONOSTICA PLUGES PER A DEMÀ

El temps torna a estar rebolicat. Al llarg del dia ha estat plovent a estones, a ratets. S’han recollit sols hui uns 4 litres per metre quadrat. Per a demà, el pronòstic dels homes del temps indica que pot fer pluges, però no molt fortes. Diuen 25 litres, que això per a Gata no és res.

Us ho conte demà.EL GORGOS JUVENIL JUGA DEMÀ FRONT AL PLAYAS DE ALICANTE

Intentarà acurtar distància amb el primer, el Sant Joan d’Alacant

L’equip del GORGOS JUVENIL, segon classificat de la taula, té demà una bona oportunitat per a retallar punts amb respecte al primer. Els joves de Fernando viatgen a Alacant, per a disputar la jornada vuitena front al Playas de Alicante, que és sisé a la classificació. Per la seu part el líder Sant Joan d’Alacant té un difícil desplatzament a Altea.

El primer equip jugarà diumenge també fora després del descans de la setmana passada. I ho farà a les 17 hores a casa del Sporting Benidorm, que està al lloc nou. Cal ressenyar que és penúltim l’equip gater.

 NOVA SÈRIE D'HISTÒRIA LOCAL: ¿SABIEU...?

Pràcticament aquesta sèrie substituirà al "Diari de Gata: 1987-2011". Tindrà titulars i el què pretenc amb ella és que vostés coneguen datos històrics, fets, moments històrics locals. A través de les notícies diàries d’aquells anys, 1987-2011, vaig anar posant biografies de personatges, la història de Gata, tot això serà motiu de la nova sèrie: ¿Sabieu...?.

Aquesta apareixerà ja demà per primera vegada.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -583-

20111118234650-carrer-la-bassa-1-copia.jpg

(FEU LA IMATGE MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Inicie aquesta nit una nova sèrie de fotografies. Aquestes es custodien a l’Arxiu Municipal. Agraïment a l’arxivera Sílvia Leyda. Van estar publicades al programa de festes de 1966. Ja ha plogut des d’aleshores. Els carrers apareixen profusament adornats, ja que Gata concursava i optava per a premi "Conde de Guadalhorce" d’embelliment de carrers.

El carrer que hui us presente és el carrer la Bassa. El vegeu sense asfaltar, encara de terra. El cotxe que apareix al mig del carrer, sols un, les persones pel carrer, la quantitat de plantes adornants reixes i balcons, tot li dona l’aspecte dels anys 60 del segle XX.

La primera casa que apareix a l’esquerra és Ca Don Julián, com podeu comprovar.

 EL CRONISTA FA...UN ANY: 19 de novembre de 2010

Seguia destacant, l’any passat per ara com hui, la festa de Santa Cecília:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 19 és santa Matilde de Hackeborn.

- FESTES BANDA SANTA CECÍLIA 2010: Hui festival de bandes juvenils.

- COM ERA GATA FA...23 anys (27 de maig de 1987) ( II ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -219-.NOVA SÈRIE AL BLOG: ¿SABIEU...? Pepe el Sastre / "Amics del Betlem"

20111119210351-pepesastre.jpg

SABIEU... que a Gata hi havia un home molt aficcionat a fer betlems, ja que s’acosta el temps d’ells, i que el feia a sa casa del carrer Xaló, dins de tota una habitació. Aquest home era JOSÉ SOLER MONFORT. Dit així pocs el coneixen, però si recordem el nom de "Pepe el Sastre" així sí. Treballava a la fàbrica de "l’Estanquer". En els temps d’esbarjo es dedicava a fer cases per al betlem, imatges per a l’església, figuretes de fang per al monumental betlem. Pepe "el Sastre" deixà de muntar els betlems poc anys abans de morir, que va ser l’any 1977, quan tenia 64 anys d’edat.

Pepe el Sastre, un home molt devot, era membre de l’Adoració Nocturna i Acció Catòlica de la secció gatera. Cantava al Cor Parroquial. Era un home sempre atent i treballador amb la parròquia. També va participar en la vida política del poble i va ser regidor estant alcalde Pedro Pineda Crespo, entre els anys 40 i 50 del segle XX.

Arran del seu betlem i com a homenatge a José Soler es va crear a Gata el grup "AMICS DEL BETLEM" que tingué sols tres anys de durada. Es van fer exposicions, dalt de l’antiga oficina de Correus i Telègras (actual seu de la MACMA) i dalt de l’Ajuntament. Els aficcionats al betlem van utilitzar, amb permís de la família, aquest betlem, figuretes i cases.

A la fotografia, el record de José Soler Monfort "Pepe el Sastre" cantant al cor. Font: Arxiu Parroquial.AQUESTA VESPRADA: FESTA DE LA MÚSICA, SANTA CECÍLIA 2011

20111119224229-stacecilia2011.jpg

La Festa de Santa Cecília 2011 passarà a la història per haver-se celebrat dissabte per la vesprada i no diumenge matí. Tal vegada les eleccions generals de demà diumenge dia 20 tinguen alguna cosa que veure.

Primer han anat a fer-se la foto de família. Després, amb cercavila, els músics han portat la imatge de la patrona des de la seu del Casal de la Música fins el temple parroquial, per a presidir la missa.

S’ha fet l’eucaristia en honor a la patrona de la música. Les lectures les han llegides els nous integrants de la banda, Darío i Lucía. La banda ha interpretat algunes peces, com l’entrada i el Cor Serrillàs, un altre grup musical del poble, ha cantat el dia de la patrona.

Les autoritats municipals, encapçalades per l’alcaldessa i el president "circumstancial" -com ell diu al programa- de la banda Unió Musical, han assistit a la missa celebrada pel rector parroquial En Francisco M. Murillo Roldán.

La jornada conclourà hui amb el sopar de gala al saló Canor de Teulada. Després del sopar, es lliuraran els premis del concurs de disfresses d’anit, el concurs de fotografia de la visita a Madrid i el premi a l’assistència als assajos.

Demà diumenge serà l’últim dia de les festes cecilianes de la banda Unió Musical de Gata. A les 14 hores dinaran al Casal de la Música i faran festa els músics.

(A la composició fotogràfica podeu veure l’arribada dels músics amb la patrona i el començament de la missa. Fotos: Vero Vives)

 HUI DIA 20N, ESTEM CRIDATS A VOTAR 3.993 GATERS

20111120162921-compo1-copia.jpg

(Per a fer la foto en gran, punxeu ací)

A les 14.18 hores la participació en un primer avanç era del 43,20 % al nostre poble, lleugerament inferior al 2008

El blog del CRONISTA DE GATA els informarà puntualment de les votacions generals 2011 que s’estan produïnt hui dia 20 de novembre a tota Espanya i també al nostre poble, Gata de Gorgos.

Segons fonts del Ministeri de l’Interior, de un total de 3.993 electors que estem citats a les urnes ubicades als dos pavellons del Centre escolar "Santíssim Crist" de Gata, a les 14.18 hores (Primer avanç) havien votat el 43,20 per cent. Si comparem en les anteriors eleccions de 2008, aquell primer avanç van ser el 44,17 per cent, quasi un punt per dalt que hui.

Una vegada es produïsca el segón avanç, els informaré de seguida.

Les vuit taules electorals de Gata s’han constituït normalment. Quatre estan al pavelló vell i quatre al nou. Malgrat això a EL PAÍS digital avançava a les 10.30 hores que el subdelegat del Govern a Alacant, José Pérez Grau, destacava la normalitat en la constitució de les 2.521 meses electorals. Deia que els únics incidents s’havien produït a GATA, El Verger i Dénia on han apareguts cartells de "No votes" i "PP-PSOE igual a barracones". Signava la crònica d’urgència Ezequiel Moltó.

FONT: Ministeri de l'Interior.

A la composició fotogràfica podeu veure als gaters anant a votar aquest matí a la segona hora d’obrir-se els col·legis electorals.EL VOT GATER A LES 18 HORES: 67,12 % ( 70,28% - 2008 )

20111120192717-dscf3437-copia.jpg

Ja es coneixen les xifres de votació a les 18.15 hores. El segon avanç d’escrutini de vot l’ha fet el Ministeri de l’Interior. A Gata, dels 3.993 votants que té el cens electoral per aquests comicis generals, ja hem votat el 67,12 per cent, xifra inferior en tres punts a les de 2008. Aquella vegada a hores d’ara, havien votat el 70,28 per cent.

Quan es tanquen els col·legis, a les 20 hores, ja us aniré donant més informació.

FONT: Ministeri de l’Interior.

A la fotografia, una mesa electoral al pavelló vell del Grup Escolar "Santíssim Crist" de GataEL CRONISTA FA...UN ANY: 20 de novembre de 2010

Un poc alterat l’orde dels articles, de les entrades, a causa de les votacions i les notícies que van produïnt-se. Destacava l’any passat tal dia com hui, l’entrada, un dia més, de la banda, de les festes de Santa Cecília 2010, en un any especial, el del 140 aniversari:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 20 és Sant Edmundo.

- FESTES BANDA SANTA CECÍLIA 2010: Hui passacarrer i sopar de gala.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 27 de maig de 1987 ( i II ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -220-.EL GORGOS JUVENIL OBTÉ UN VALIÓS EMPAT: Continua segón

Va empatar ahir a tres gols front al Playas de Alicante

El resultat 3 a 3, però jugava fora. El Gorgos juvenil va donar la talla en un partit difícil i segueix segón. El líder, San Juan de Alicante, també ha empatat.

Per la seua part el Gorgos primer equip ha obtés també el mateix resultat, 3 a 3, aquesta vesprada. Tindrà quatre punts.¿SABIEU...? Votacions dels gaters des de 1976, 38 vegades amb hui

¿SABIEU...? Que els gaters ja hem votat un total de 38 vegades amb la de hui, igual que la resta de veïns de la Comunitat Valenciana. Aquesta de hui, 3.993 electors, és la xifra més alta de electorat. La que menys vots es van traure, 2.123, va ser al Parlament Europeu de 2009.

Com es distribuïxen eixes 38 vegades en el panorama polític:

- Hem votat 4 vegades amb unes eleccions d’àmbit nacional. La primera va ser el 15-12-1976 per aprovar la reforma política. La segona el dimecres 6-12-1978, per aprovar la Constitució. La tercera sigué consultiva el 12-3-1986, per a permanèixer a l’Aliança Atlàntica i la quarta, també consultiva, sobre el Tractat per a fer una Constitució europea, el 20-2-2005.

- Des de 1977 hem votat a les eleccions generals, amb la de hui, un total de 11 voltes: van ser els anys 1977, 1979, 1982, 1986, 1989, 1993, 1996, 2000, 2004, 2008 i la de hui, 20-11-2011.

- A les eleccions locals (per a constituir els ajuntaments democràtics) els gaters hem votat 9 voltes: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i la última enguany, 2011.

- A les eleccions autonòmiques, Gata de Gorgos ha votat 8 vegades, les mateixes que a les locals des de 1983.

- Al Parlament Europeu hem votat 6 voltes: 1987, 1989, 1994, 1999, 2004 i 2009.

Ens remuntem a les últimes eleccions generals de 2008. Van votar 3.319 electors a Gata, dels quals van donar el vot de la següent manera: 1.787 (53,8%) al PP; 1.160 (35,0%) al PSOE; 154 (4,6%) al BNV; 136 (4,1%) a altres; 77 (2,3%) a EU i 5 (0,2%) als Verds.

Prompte en una hora sabrem els resultats de hui, 20 de novembre de 2011. 

FONTS: Ministeri de l’Interior i Generalitat Valenciana (Presidència). Unitat de Documentació. Dades electorals de Gata de Gorgos.GATA HA VOTAT EL 79,64 % DE L'ELECTORAT

20111120222024-comporesul-copia.jpg

(Podeu fer el requadre més gran, punxant ací)

CONGRÉS: A Gata el PP ha doblat en vots al PSOE. La tercera força política més votada, Compromís-Q

Ja es coneixen les dades totals de Gata, escrutat el 100 %, a les candidatures del Congrés. S’ha votat un 5,30 % menys que el 2008

Les dades estan actualitzades a les 21.45 hores del 20-11-2011. Les definitives, que pot variar el nombre de vots i els resultats del Senat els posaré definitivament demà.

Al quadre que us he preparat està tot detallat. La font és del Ministeri de l’Interior.

Cal destacar la baixada lleugera de participants a l’hora de votar, l’alta abstenció (811 votants) i la major diferència que el 2008 de separació de votants entre PP i PSOE. En 2008 van votar al PP 1.787 votants i al PSOE 1.160: 627 vots de diferència. Hui han votat al PP 1.744 votants i al PSOE 737: 1.007 vots de diferència.

A nivell estatal, el panorama es pot dir és idèntic.

Pel que respecta al Senat, a les 22.05 sols s’havia escrutat el 44,23 % dels vots, al municipi de Gata de Gorgos

FONT del quadre: Ministeri de l’Interior.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -585, la d'ahir dia 20-

20111121233309-carrerxalo-copia.jpg

(SI VOLEU MIRAR LA FOTO EN GRAN, PUNXEU ACÍ)

Segona de les fotografies de la sèrie dels carrers adornats per tal de guanyar el premi "Conde de Guadalhorce" del qual vam ser guanyadors una vegada. Al Programa de Festes de 1966 eixien les fotos que es custodien a l’Arxiu Municipal. Aquesta imatge pertany al carrer Xaló. Podeu observar la pujada que fa el carrer, també sense asfaltar.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -586, la de hui dia 21-

20111121234837-carrerteul.jpg

Em pose al dia ja amb les fotos antigues, després de tres seguides. Una altra foto de carrers adornats de l’any 1966. Guarda la mateixa l’Arxiu Municipal. Exactament no logre desxifrar bé si és el carrer Teulada, al principi, o un altre carrer. Sembla ser Ca Pedro Pineda, però tinc dubtes donat que no s’aprecia tot el carrer sinó un detall del mateix. Les cases si que estan profusament adornades. Si algun usuari del blog sap exactament el lloc on està feta la foto, pot comentar-ho i de seguida ho afegiré a aquesta explicació.EL CRONISTA...FA UN ANY: 21 de novembre de 2010

Importants notícies: una esportiva (motos) i altra musical (la banda celebra Santa cecília). Era l’any passat tal dia com hui.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 21 és la memòria de la Presentació de la Verge.

- HUI DIA 21 DIUMENGE DE TRIAL I MOTOS A GATA.

- EL GORGOS JUVENIL MÉS LÍDER. Ahir guanya a Oliva per 0 a 3.

- EL PRIMER EQUIP DEL GORGOS C.F. cau a casa per 0 a 2.

- SOPAR DE GALA DE LA BANDA. SANTA CECÍLIA 2010 ( I ).

- SOPAR DE GALA DE LA BANDA. SANTA CECÍLIA 2010 ( i II ).

- FESTA DE SANTA CECÍLIA 2010. Diumenge 21 de novembre. ( I ).

- FESTA DE SANTA CECÍLIA 2010. Diumenge 21 de novembre ( i II ): banda i cral actuen a la missa.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -221-.

 

 Hui al DOCV: AMPLIACIÓ DEL TEMPS PER A CREMAR: Del trenc d'alba a dues hores abans de l'ocàs

Hui es publica al Diari Oficial de la CV (D.O.C.V.), per mig de la Conselleria de Governació, una altra resolució referent al període de cremes als camps i els horaris aptes per a la realització d’aquestes.

Si en un principi es va restringir per la sequera des del trenc d’alba fins a les 12 hores, ara després de les pluges generalitzades esdevingudes al territori de la C.V. es considera ampliar amb caràcter general l’horari diari de cremes, recentment restringit. Es podrà fer des del trenc d’alba fins a dures hores abans de l’ocàs.¿SABIEU...?: La biblioteca començà al carrer Penyó en 1983, fa 28 anys

Ara s’ubica al Centre Social Integrat, al costat de l’Ajuntament, al primer pis

¿SABIEU...? Que el proper mes de març la biblioteca farà 29 anys. Naixqué el Diumenge de Rams de 1983, el mes de març. La Biblioteca Pública Municipal es va ubicar inicialment a la que era Casa de Cultura del carrer Penyó. Poc a poc, aquell lloc va anar quedant-se molt menut i va ser traslladada al primer pis del nou Centre Social Integrat. Hui per hui és una de les biblioteques més grans i ordenades de la comarca, tenint en compte l’espai que disposa, ja que ocupa tota la planta primera.EL BLOG DEL C.D.G. ARRIBA A 73.000 VISITES

Ahir dia d’eleccions i hui "el dia després", el Blog del Cronista de Gata ha avançat molt en entrades perquè molts volieu saber els resultats electorals del poble, del nostre poble Gata de Gorgos, i així ha fet que el blog arribe ja a les 73.000 visites hui dilluns 21.

Una vegada més gràcies a tots per aquesta complicitat i seguiré informant-los a totes i tots de tot el què passa, de la història local més recent, posant les fotos més antigues i les que ja són històriques malgrat a no tindre més antigüitat. Gràcies a tot...i com sempre dic, ENDAVANT.AIXÍ HEM VOTAT ELS GATERS AL CONGRÉS: dades definitives ( I )

20111121215718-congres1-copia.jpg

(La composició fotogràfica la podeu ampliar punxant ací)

A Gata el PP amplia la distància amb el PSOE amb respecte a 2008, pel que fa a les eleccions generals

Baixa 5 punts la participació en votacions, però es manté alta

Dalt teniu totes les dades detallades per a que vegeu com va votar ahir el poble de Gata de Gorgos. Ho podeu seguir a l’esquerra de la composició. A la dreta, teniu les dades de les eleccions generals de 2008, per a fer una comparació.DADES DEFINITIVES AL SENAT: Així vam votar els gaters ( i II )

20111121221502-senatgata2011-copia.jpg

(Per a fer la composició més gran, punxeu ací)

Com sabeu els papers sèpia donaven la possibilitat de votar a llista oberta, és a dir no sols d’un partit, sinó també de varis partits. La província d’Alacant no va alcançar el segón candidat al Senat pel PSOE, ja que es va quedar amb sols una, en aquest cas Encarna Llinares i el segón, Juan Pascual Azorín Soriano, que tenia com a primer suplent al gater Vicent Font Leyda no ha pogut accedir a la Càmera de senadors.

Dalt teniu els resultats de les votacions dels gaters al Senat i la llista de vots a cadascú dels candidats.TORNEN LES PLUGES. HUI A GATA S'HAN MESURAT 79 LITRES

Un total de 79 litres per metre quadrat ha enregistrat al llarg del dia el poble de Gata. Agraïment, com sempre, a l’amic Vicent Signes "Canya" que ens ha facilitat aquesta dada. La pluja més forta l’ha feta cap a mitjan matí i cap a primeres hores de la vesprada. Pot seguir plovent al llarg de la jornada de demà. El servei metereològic dona pluges fortes i concentrades. Esperarem mirant al cel.PRESENTEN A LA BIBLIOTECA "LES CONTALLES DE L'ALBA"

20111121230415-contallesbib.jpg

Hi assistixen les dos autores, Catalina Pallàs i Mara Cebrián  

El passat divendres 18 de novembre a les 19 hores es va presentar a la biblioteca pública municipal de Gata de Gorgos el conte infantil “Les contalles de l'alba” de Katy Pallàs Picó.

Aquest tracta sobre la diversitat de families que hi ha. Per a que els xiquets s´adonen de la diversitat familiar i alguns altres s´identifiquen dins d´aquestos nuclis familiars.

Al acte acudiren molts xiquets que després van fer una fitxa amb rel.lació a les contalles. El Regidor de Cultura Juan Pedrós també va assistir a la presentació.

A la composició fotogràfica podeu veure les autores amb el regidor de Cultura, dalt, i els xiquets treballant les fitxes, baix.

FONT: Fotos i text, Gabinet de premsa Ajuntament de GataFOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -584, la de dissabte 19-

20111121231754-rectors4-copia.jpg

Torna la sèrie més estimada pels visitants i usuaris del blog del cronista de Gata. Tornen les fotografies antigues. I ho faig amb un dels moments de la primera missa cantada oferida a Gata amb els seus paisans del rector fill del poble En Mateo Simó Mengual. Va ser l'1 de juliol de 1956. Un moment emotiu per a ell i tota la seua família, amics i paisans. Al fons, podeu veure les antigues capelles del Via Crucis i alguns dels arcs de l’església. D'esquena es pot veure d'escola a Antonio Soler. En sebastián Andrada està darrere d'ell.

Cal dir que Mateo Simó (1930-1959) naixqué el 28-9-1930. Fou ordenat sacerdot a Val'encia el 29 de juny de 1956 i cantà la seua primera missa l'1 de juliol d'aquest any al seu poble, Gata. De seguida prengué possessió com a rector ecònom de Zucaina. Va morir molt jove, el 8 de gener de 1959, quan contava 29 anys d'edat i està soterrat allà a Zucaina.EL CRONISTA FA...UN ANY: 22 de novembre de 2010

Destacava l’any passat tal dia com hui: l’adéu del president de la banda, el curs de Creama Gata i la celebració de Santa Cecília.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 22 és Santa Cecília, patrona dels músics.

- EL GORGOS GRAN cau a la vuitena posició.

- CREAMA GATA: Curs de prevenció de riscos laborals.

- ANTONI J. PASTOR deixa la presidència de la banda.

- IMATGES CURIOSES: els músics de la banda, de disfresses ( I ).

- COM ERA GATA...fa 23 anys: dies 29 i 30 de maig de 1987.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -222-.

 ¿SABIEU? Que el rector N'Alejo Sendra va morir a l'altar del seu poble ja jubilat

20111122224534-alejosols-copia.jpg

¿SABIEU…? que el rector N’Alejo Sendra Tarrazó “Don Alejo” va morir celebrant la missa al seu poble, Villalonga, ja jubilat.

I direu, a que ve aquesta dada. Ho he sabut hui i ja queda per a la història d’aquest rector del que tant hem parlant i sentit parlar els gaters. Gràcies a l’amic de Villalonga José Antonio Roselló que ha escrit un comentari al peu de la fotografia antiga 353, que estava precisament N’Alejo celebrant la missa. Conta l’amic Roselló que N’Alejo va passar els seus últims anys al seu poble. "Per cert -comenta- va morir cel.lebrant la missa, va caure al mateix altar de l’Esglesia Parroquial dels Sants Reis".

Agraïment pel testimoni i esperem rebre més informació sobre els últims anys de N’Alberto o quan ell anava al seu poble de la Safor, Villalonga.

A l’esquerra teniu la imatge de N’Alejo Sendra celebrant una missa (la mateixa foto antiga 353). Aquesta fotografia era la que es va posar a les seues "bodes" d’or sacerdotals.CAL RECORDAR: DIVENDRES 25, RECITAL POÈTIC, HOMENATGE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

20111122225802-cartell-estelles.jpg

Cal recordar-ho. Divendres 25, a les 20 hores, la biblioteca pública municipal de Gata serà el lloc escollit per a poemar a Vicent Andrés Estellés o més bé per a recordar els seus poemes en les veus dels gaters. Mitjançant el personal de la biblioteca, de la Regidoria de Cultura, del Club de Lectura gater i els voluntaris, tornarà a ser recordat l’estimat poeta Vicent Andrés Estellés.

El que us escriu també hi participarà, a petició de la bibliotecària, i ho faré amb un poema titulat “Viatge Memorial”, en el qual l’escriptor repassa el seu viatge per les dues Marines i nomena Gata també.

Us pose l’estrofa on el poema parla de Gata:

"Gata de Gorgos, Gata, favorable cruïlla, 

dents de menjar a mos rodó la fruita..."

Totes les intervencions estaran acompanyades amb música, la qual cosa li donarà més força a l’homenatge. No us el podeu perdre.TAMBÉ HUI HA PLOGUT: 21 litres

A hores d’ara, quan són les 23.30 hores, seguix plovent. La jornada de hui dimarts ha deixat uns 21 litres per metre quadrat, aproximadament, a Gata. Segon dia consecutiu de pluges. Tot el dia ha plogut, però no amb molta força.

Anit l’aigua del pantà de Planisses va brollar per dalt i va arribar el riu Gorgos fins a Gata, cap a la Font del Riu. Hui ja estava sec.

Entre dilluns que es van mesurar 79 litres i hui 21 sumen en total un centenar de litres, que han caigut a Gata moderats i sense cap força.

Demà pareix que el servei metereològic continua donant aigua.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -587-

20111122234652-escanear0002-copia.jpg

La foto de hui es va fer cap als anys 90 del segle XX. És ja històrica. Quatre policies municipals de Gata que es trobaven al reten ubicat al carrer La Bassa. Ara ja tan sols n’hi ha de servei a Gata un d’ells, Manuel López, al que tots coneixem per "Manolo". Ell és qui m’ha facilitat la foto i li ho agraïsc. D’esquerra a dreta estaven: Vicente Aparici, que ara està a Gandia; Salvador Morera, que arfa està a Oliva; Manolo que porta la gorra del Barça, el seu equip preferit junt al Gorgos, i Antonio Fornés, gater que ara està a Dénia.EL CRONISTA FA...UN ANY: 23 de novembre de 2010

Dos notícies destacaven, l’any passat tal dia com hui. Una de trial i altra de música:

EL CRONISTA FA...UN ANY: 23 de novembre de 2010

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 23 és Santa Lucrècia.

- VÍCTOR PALOMARES, campió del VIII Trial de Gata.

- COM ERA GATA...fa 23 anys: 1 i 2 de juny de 1987.

- IMATGES CURIOSES: els músics de la banda, de disfresses ( i II ).

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -223-.¡¡ AI MARE QUINA "RIUÀ" HA VINGUT !!

20111123201640-riu1-copia.jpg

(LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

(Les fotos de Verónica Vives, que també ha penjat algunes al Facebook, les podeu anar fent grans punxant a cada un dels 8 nombres. Mireu baix de l’article)

¡¡ MARE QUINA “RIUÀ” HA VINGUT !!

Aquesta matinada ha baixat aigua per primera vegada

Es mesuren a Gata, entre dilluns i dimarts nit, un total de 170 litres

A mitjan matí ha augmentat considerablement el cabdal del riu Gorgos al pas per Gata

És la tercera riuada en dos mesos, aquesta la més gran

Si ahir us parlava de que eren 79 els litres caiguts dilluns, en tota la nit de dimarts a dimecres s’han sumat 91 litres més, segons m’ha confirmat aquest matí Vicent Signes “Canya”. Per tant, el poble de Gata ha sumat 170 litres fins a primeres hores del matí, a més de uns quanta litres més que han caigut aquest matí. El temporal no sols ha estat a Gata. A l’interior s’ha deixat sentir amb força i això ho ha notat el cabdal del riu Gorgos. Per això us he posat aquesta frase que moltes vegades sentim pels carrers de Gata.

Aquesta matinada arribava la primera glopada d’aigua baixant pel riu al seu pas pel poble. A mitjan matí augmentava considerablement el cabdal del riu Gorgos. Ara, per la nit, comença ja a disminuir ja que han parat les pluges.

L’altre dia una usuària preguntava si hi hauria un registre de quantes voltes baixa el riu a l’any. El portarem d’ara en avant. Dir-vos, com a curiositat, que enguany -any cronològic que no climatològic- ha baixat el riu amb aigua quatre vegades. La primera va ser el 23 de març, la segona el 29 d’octubre, la tercera -molt poca aigua- ahir dimarts dia 22- i la quarta hui dia 23, la més forta de totes.EL CRONISTA FA...UN ANY: 24 de novembre de 2010

Començava una nova sèrie l’any passat tal dia com hui: Gaters destacats. El primer era el Pare Mulet. Una notícia al BOP també destacava.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 24 és la festa de les santes María i Flora de Còrdoba.

- GATA AL B.O.P.: Contracte obres Wimax (Telecomunicació).

- GATERS DESTACATS: El Pare Mulet portà el Crist a Gata (1762).

- COM ERA GATA FA...23 anys: 2 i 3 de maig de 1987.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -224-.LLIURAMENT DE L´EMISSORA DE RÀDIO DIGITAL DE LA RED COMDES A PROTECCIÓ CIVIL DE GATA

20111124212232-protcivil.jpg

El passat dimarts 22 de novembre el Conseller de Governació Serafín Castellanos va lliurar l´emissora de ràdio digital de la Red COMDES destinada als serveis de voluntariat de protecció civil de la Comunitat Valenciana, entre ells el de Gata. En relació amb la ressolució de l’11 d’octubre de 2011, per la que s´adjudica l´ajuda pública. Va ser lliurada en el Saló d´Actes Jaume I de l´IVASPE de la localitat valenciana de Xest.

L’alcaldessa Ana Maria Soler hi va assistir i va recollir l’emissora. També hi van estar presents la regidora de Governació Maria Rosa Simó, el regidor del Bloc Joanvi Vallés i el cap de l´Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil.

A la fotografia, el Conseller junt a l’alcaldessa. També vegeu al cap de Protecció Civil de Gata.

FONT: Foto i tex Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.LA PREMSA PARLA HUI DE GATA: Protecció Civil, empresa i succés

Els diaris LAS PROVINCIAS (secció La Marina), LEVANTE-EMV i INFORMACIÓN (Marina Alta) publiquen hui tres notícies, les quals parlen de GATA de Gorgos.

A la pàgina 20 de LP (secció La Marina) podeu trobar una foto-notícia: “Radio digital para Protección Civil de Gata”. A la foto l’alcaldessa rebent de manos del Conseller de Governació Serafín Castellanos l’emisora. Els acompanyava també la regidora de Governació de Gata María Rosa Simó, el regidor Juanvi Vallés i el cap de l’Agrupació Local de Protecció Civil.

Al mateix diari, a la pàgina 17, llegim una notícia signada per Tània Miralles: “Detenidas en Gata dos personas por presunto robo de animales exóticos”.

Els diaris Levante-EMV i Información publiquen l’article que signa A.P.F. des de Gata amb una foto de la Guàrdia Civil, en la qual es veuen “Varios de los loros recuperados”. A la secció Marina Alta el Levante-EMV a la pàgina 20 es publica: “Dos detenidos en Gata por robar animales exóticos para venderlos”.

Finalment una notícia que diu: “Jovema premia a dos empresarios de la comarca en la gala de El Verger”. Apareix a la pàgina 15. La gala serà el pròxim 2 de novembre. Dels finalistas i a la part d’empresa innovadora apareix “ENERTEC” de Gata de Gorgos.

FONTS: Diaris LAS PROVINCIAS i LEVANTE-EMV, dia 24-11-2011.DEMÀ DIVENDRES 25, EL PLE ORDINARI DE NOVEMBRE: ES TRACTA EL PRESSUPOST 2012

Es va pactar per tots els grups polítics en les Comissiones Informatives. Demà divendres 25 de novembre, a les 20.30 hores, serà la sessió ordinària de novembre, a Gata.

Ni és l’últim dimarts de mes impar, ni es fa a les 20 hores.

A més de les dacions de comptes típiques, hi ha molts punts a tractar i alguns molt importants.

Per orde. Es propondrà per a ratificar allò que es va aprovar a la Junta de Govern Local el 31 d’octubre, sobre les festes locals per a 2012. A Cultura, es propondrà la modificicació de les bases de la convocatòria de "Art al Vent".

Pel que fa als Serveis Públics, es faràla interpretació de les tarifes de les fugues d’aigües potables en instal·lacions interiors. Pel que fa Urbanisme, el Polígon Plans tindrà la proposta per a l’aprovació provisional.

En el capítol d’Obres Públiques, es tractarà el Pla de Treball de les obres d’Execució de la finalització de les obres d’urbanització de la Unitat d’Execució Única del Sector  6-VIII i es farà el Requeriment del reinici de les obres d’Execució de la finalització de les obres d’aquesta.

A Hisenda estaran els temes més candents: La taxa per la prestació de serveis de Cementeri, amb proposta inicial de modificació. La Taxa per  la prestació del servei d’ensenyances especials en l’Escola Municipal de Pintura. El Prèstec ICO amb proposta de sol·licitud.

Dos temes importantíssims per al poble de Gata hui per hu: El Pla de Sanejament 2012-2014 i el Pressupost 2012.

Finalment, el Reconeixement extrajudicial dels crèdits 4/2011.

Els assumptes d’urgència i els Precs i preguntes tancaran el plenari que es preveu molt llarg i important.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.¿SABIEU...? que la Festa de Sant Antoni es va reprendre en 1985

Als finals de la dècada dels 40 del segle XX començà una bonica tradició de la cercavila dels animals, principalment matxos, burres, cavalls i demés. Un home bó i piadós regalà el santet i el posaren a la Placeta de Sant Antoni dins del carrer que porta el nom del patrói dels animals. La festa va estar molt reconeguda fins que es va parar.

En 1985 tornà a remenejar-se. Alguns Antonios, veïns de la placeta, entre ells el popular Ti Toni Porra, veïns del barri del Raval, revitalitzaren la festa i inclús es van fer bous pels carrers de la mançana aquella. Era la festa de Sant Antoni del Porquet que retornava.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -588, la d'ahir dimecres 23-

20111124233800-carrerbaix-copia.jpg

(PODEU OBSERVAR LA FOTO MÉS GRAN PUNXANT ACÍ)

La foto de hui, corresponent al dimecres 23, és la que fa 588. Ja en són un muntó. I seguim aportant història i imatges que fan història del poble de Gata de Gorgos. Si pose quasi sempre "de Gorgos" és perquè així es diu el nostre poble i no Gata que és la de la Serra del mateix nom...Un dia us parlaré d’això a la secció ¿"Sabieu?.

Però anem a la foto: torna a ser un altre carrer ben adornat. Quan venien les festes estaven d’allò més engalanats. Aquest que us presente és el carrer de Baix, al barri del Raval. Per la pendent que agafa el carrer crec que és aquest carrer. Vegeu si hi havia plantes i ornaments. Al fons podeu veure que a la paret es posava quella caixa metàlica de la llum.

La sèrie que estic publicant últimament, com sabeu, pertany a l’Arxiu Municipal.

FONT de la foto: ARXIU MUNICIPAL.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -589, la de hui dia 24-

20111124235415-equippaterna.jpg

(PER A RECONÈIXER MÉS ALS JOVES FUTBOLISTES, PUNXEU ACÍ)

Ara estan jugant molts d’ells al primer equip, alguns estan fora del Gorgos, inclús. Però quan es van fer la foto eren molt xiquets. Els acompanyaven els seus preparadors, uns grans entrenadors: Manuel lópez "Manolo" i Antonio Fornés "Toni" o "Antoniet". A la foto estan a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Paterna, on entrena el València gran.

Junt amb Manolo i Antonio podeu vore que el porter era Pedro (que s’ha dedicat a la música més que al futbol). Plantat també estan d’esquerra a dreta: Jairo, Toni "Texano", Reda i Pepe Oliver. Agatxats reconeixereu a Adrián Campos, Toni León, Miguel Ángel, Moisés Bequio, Francisco Pedro i Tomás.

S’ho van passar d’allò més bé a l’excursió que van fer els xavals. Era l’any 1998. Ara ja són majors. Exie dia va ser gran per a ells, donat que van jugar i van guanyar a un combinat de l’escola del València C.F.EL CRONISTA FA...UN ANY: 25 de novembre de 2010

Destacava l’any passat tal dia com hui el "gater destacat" que era a la vegada investigador europeu sense deixar de ser un músic de banda:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 25 érs Santa Caterina, patrona titular de l’església de la veïna Teulada.

-EL GORGOS JUVENIL jugarà dissabte a les 19 hores a casa.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 4 i 5 de juny de 1987.

- "GATERS DESTACATS": Hui, Antoni J. Signes Pastor, investigador europeu i músic de banda.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -225-.EMOTIU HOMENATGE POÈTIC A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

20111125234817-compo1-copia.jpg

La Biblioteca i el Club del Llibre local han homenatjeat a l’escriptor de Burjassot

Dos membres de la banda han fet sonar les flautes dolces davant cada intervenció

Unes quaranta persones s’han donat cita a la Biblioteca Pública Municipal de Gata per a celebrar l’homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estelles i que millor homenatge que llegint una mostra de la seua obra. Uns quinze participants, entre els quals estava el que us escriu també, han recitat poemes de l’autor, estant acompanyats per dos xicones, membres de la banda, que han interpretat a la flauta dolça, diverses peces prèvies a cada recitació.

A la composició fotogràfica podeu veure alguns moments de l’acte. Fotos meues i de V.V.EL PLENARI DEIXA DAMUNT LA TAULA EL PRESSUPOST 2012

20111126000525-dscf3556.jpg

El plenari de hui, anormal en quant al dia -divendres- i hora -20.30 hores- ha deixat sobre la taula el Pressupost 2012. Hi ha que madurar-lo més. Sí s’han aprovat la resta de punts, bé per unanimitat, bé per vots a favor del PP i abstenció de l’oposició (PSOE i Compromís-Bloc).

En un dels punts del dia s’han aprovat les dues festes locals per a 2012, que seran -com ja és habitual- el dia 6 d’agost festa del Santíssim Crist del Calvari i el dia 29 de setembre, festa del cap d’altar Sant Miquel.

S’ha aprovat una taxa per a les fugues interiors d’aigua potable de 0,82 euros el metre cúbic. També s’ha aprovat la modificació de la taxa del cementeri.

Dilluns us detalle la resta de punts, d’un plenari que s’ha caracteritzat per la tranquilitat i "tot una bassa d’oli" que diria aquell.

A la fotografia, el Plenari de hui divendres dia 25.¿SABIEU...? que a Gata en 1947 hi havia una acadèmia que es deia MUVIFE

¿SABIEU...? que hi havia una acadèmia l’any 1947 que es deia MUVIFE

Estava a l’actual Plaça d’Espanya que aleshores no es deia així. El que us vaig a contar m’ho ha contat hui mateix el Senyor Jutge de Pau, En Miquel Moncho. Era l’any 1947, ell va assistir a una acadèmia que hi havien fundat tres mestres de Gata a una planta llogada de Casa María "el Banc" -hui és una tenda d’artesania de ceràmica-.

L’acadèmia on Miquel i altres xics del poble estudiaven comptabilitat i altres matèries es deia: MUVIFE. Al principi ell no s’en havia adonat de les inicials. Semblaven curioses eixes lletres, però estava clar. Eren les primeres lletres dels cognoms dels mestres. Mu, del "Mestre Borrell", que li deien José Mulet Borrell; Vi, d’Antonio Vives, el mestre que procedia de teulada i que va arrelar ací a Gata, i Fe, del mestre Antonio Ferrer, avi de l’actual tenista cinqué del món, David Ferrer. Recorda el meu interlocutor que creu que pagava deu pessetes al mes, que era molt aquells anys.DEMÀ DISSABTE EL GORGOS JUVENIL, SEGON, REP AL LÍDER

Un partit molt important per als nostres, que estan a cinc punts del líder i són segons. Demà a les 15.30 hores al camp "Les Costeres" de Gata el GORGOS JUVENIL jugarà contra el líder Sant Joan d'Alacant. Un xoc molt interessant donat que el Sant Joan té 22 punts i el Gorgos segon en té 17. L'estadística diu que l'equip alacantí està imbatut. De vuit partits jugats, n'ha guanyat set i n'ha empatat un. El nostre equip n'ha guanyat 5, mentre que ha empatat un i ha perdut un. Els gols: el Sant Joan té 36 gols a favor i nou en contra i el Gorgos 27 a favor i dinou en contra.

Acosteu-se a presenciar el partit d'aqaueste joves promeses. Necessiten del suport dels aficcionats i de la gent gatera.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -590-

20111126002748-carrersol66.jpg

Torna la sèrie de carrers, amb altra fotografia publicada al programa de festes de 1966. És un detall del carrer Sol ben adornat. La foto es fixa en una casa, la de "Teresa el Quartet", que li agradava molt cuidar plantes i posar-les a la novena de Sant Antoni de Pàdua, a les processons i també a la balconada al llarg de l’any.

Podeu observar alguns detalls que l’envolten a la foto. El cartell de la perruqueria "de señoras" que hi havia i que hui té hereu. La bicicleta recolzada sobre una portalada un poc més enllà i a la part de baix de la fotografia un cotxe d’època i amb la matrícula de 50.000 i pico.EL CRONISTA FA...UN ANY: 26 de novembre de 2010

Fa un any, tal dia com hui, totes les entrades eren habituals:

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 26 és Sant Silvestre, Sant Leonardo i Sant Conrado.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 6 a 8 de juny de 1987.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -226-.EL BLOG TÉ JA MÉS DE 74.000 ENTRADES

Va ràpid. Si fa tan sols cinc dies arribava el blog a setanta-tres mil, ara ja es superen les 74.000 entrades. I tot gràcies a vosaltres/vostés. Els reitere les gràcies molt efusivament. Algunes entrades com les fotos antigues on ixen moltes persones o el riu amb un grapat d’aigua han fet augmentar molt considerablement el marcador d’entrades o visites. GRÀCIES A TOTS i com sempre dic...a seguir.IMATGES CURIOSES: Ja no xorra el riu al seu pas per Gata ( I )

20111126210954-comporiu2-copia.jpg

(MIREU LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Si mirem al costat dels ponts urbans de Gata, el d’Alcolaies i el de la Font del Riu, notarem l’efecte de l’arrossegament d’aigua, de milers de metres cúbics, de tan sols fa tres dies. El riu Gorgos ja no xorra al seu pas per Gata, malgrat a que si uq eho pot fer dalt i baix. Dalt, més enllà del pantanet de Planisses; baix, pels Ramblars. I podeu observar la diferència entre el riu ple i tan ple i el riu sec. Al dia 23, dimecres, correspon la imatge de dalt de la composició -des del pont mirant cap al pont de la Fotn del Riu-. A la mateixa hora de hui dissabte correspon la imatge de baix. Demà us mostre l’altra part del pont.EL GORGOS JUVENIL EMPATA AMB EL LÍDER EN EL DESCOMPTE

20111126212923-dscf3566.jpg

LA FOTO LA PODEU FER MÉS GRAN. PUNXEU ACÍ.

El Sant Joan d’Alacant marca de penalti al minut 93

Al minut 70 fa un gran gol Hugo

Després de fer un gran partit de contenció, seriós i responsable, s’ha deixat empatar en temps de descompte. El GORGOS JUVENIL ha conseguit que no s’escape el líder Sant Joan d’Alacant i mantenen els dos els cinc punts de diferència. 23 punts té ara el líder i 18 el Gorgos que és segón.

Fins el descans tot ha anat bé i al minut 70 un xut dur i ras al costat del poste per baix d’Hugo posava el 1 a 0. El descompte i el penalti comés per Joan han sigut fatals per al Gorgos, que ha perdut l’oportunitat d’acurtar punts amb el líder.

Pel que fa al primer equip demà jugarà al camp de Les Costeres contra l’Orba, a les 15.30 hores. És una bona oportunitat de fer-se amb els tres punts.

A la fotografia, l’equip del Gorgos que continua segón, sempre que el Sporting Benidorm no haga guanyat a domicili.¿SABIEU...? que els tres carrers de l'Era de Boronat es van obrir en febrer de 1987

¿SABIEU...? que l’Era de Boronat té 24 anys

Carrer Cuartel, Carrer Era de Boronat i Carrer Serrillars. Tres carrers que van nèixer el mes de febrer de 1987, fa ara 24 anys. L’Era de Boronat, dit així per les cases de camp i l’era que tenien la família Boronat, es va urbanitzar fent voreres, vials i les eixides als dos carrers travessers, carrer Teulada i carretera nacional. La part més difícil va ser l’eixida del carrer Cuartel a la nacional. Es va tindre que expropiar la part de les cases que estaven afectades. Ara ja està molt urbanitzats els carrer, sobre tot el que unix els dos carrers de fora.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -591-

20111126235329-compocrist.jpg

La de hui no és una foto exactament. És més bé una composició entre dos fotografies i un dibuix. Es tracta del dibuix que encapçalava els Goigs antics al patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari. La imatge d'abans de la guerra la podeu veure en una foto antiga que també es conserva. Observeu la comparació. El camí del Calvari que es veu baix al dibuix és molt semblant al que ens mostra la fotografia de baix a l'esquerra.

És una composició que ens recorda que molt prompte començaran les activitats i actes de l'efemèride del 250 aniversari de la construcció de l'ermita i de l'arribada de la imatge de Crist a Gata.EL CRONISTA FA...UN ANY: 27 de novembre de 2010

Fa un any destacava la golejada del juvenil del Gorgos i la conclusió dels actes del Júnior de Gata al complir 40 anys.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 27 de novembre és Sant Facund, Màxim, Primitivo i Valerià.

- GORGOS CLUB DE FUTBOL JUVENIL: Golejada del líder sota la pluja (10-0).

- LÍDERS ABSOLUTS: GORGOS, 10. CIUTAT DE CULLERA, 0.

- EL JUNIOR M.D. DE GATA CONCLOU HUI ELS ACTES DEL 40 ANIVERSARI.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 9 i 11 de juny de 1987.

- TORNEN LES PLUGES A GATA: 10 litres aquesta vesprada i nit.

Ja dins de l’altra jornada: FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -227-.¿SABIEU...? que Caja España té un complet i extens estudi de Dades econòmiques i socials. També sobre GATA.

20111127193949-dscf3509-copia.jpg

La fotografia (Vista parcial de Gata de Gorgos des de les Coves Roges) podeu fer-la en gran PUNXANT ACÍ.

¿SABIEU...? que he trobat a la "Xarxa de les Xarxes" -Internet- un complet i extens estudi que fa Caja España d eles Unitats Territorials a Espanya. També, per supost, el municipi de GATA DE GORGOS està dins de l’informe.

Com diu a l’encapçalament, aquest informe "Datos Económicos y Sociales de las Unidades Territoriales de España" conté informació econòmica i social dels 8.116 municipis existents a Espanya a data 1 de gener de 2011...Per mig d’unes FITXES RESUM es poden comprovar totes les dades, que tenen el © de la Caja España y Caja Duero, 2011.

La FITXA MUNICIPAL de GATA DE GORGOS comença per una curiostat com és el topònim recollida de "Celdrán, Pancracio: Diccionario de topónimos españoles y sus gentilicios. Espasa. 2006" i diu: "Villa que se sitúa a orillas del río Gorgos, del cual proviene su topónimo. El origen de la palabra está en el catalán `gorg´, que quiere decir "garganta, paso estrecho, desfiladero". En cuanto a `Gata´, no es más que una referencia a la villa cercana del..." Es deté ahí la definició. A l’hora dels gentilicis diu que ací som GATENSES o GATERS.

Destacant alguns quadres, pel que fa a l’evolució de la població, d’acord amb el Padró diu que a Gata s’ha passat dels 5.120 habitants de l’any 2003 als 6.292 del 2010. Això es degut, en part, al que considera l’informe un altre nucli de població que és Gata Residencial.

A les dades econòmiques, d’establiments comercials distinguix entre els 214 de 2007 i els 231 de 2010. També crida molt l’atenció la xifra de l’atur, que l’any 2003 era de 61 persones i l’any 2010, a 31 de març, ja era de 564.

Pel que fa a les eleccions i els resultats, detalla les municipals de 2007 i les generals de 2008. Els pressupostos municipals de 2007 a 2009 els descriu amb totes les xifres: 2007-6.903.450,70 euros; 2008-6.808.242,00 euros i 2009-4.632.567,80 euros.

Distribuix com tres entitats poblacionals dins del mateix municipi: Gata de Gorgos poble, amb 5.227 habitants; Gata Residencial amb 458 habitants i el disseminat amb 606.

Moltes xifres i molt complet i curiós l’informe. 

Tot l’estudi, del qual he extret algunes curiositats i dades importants, el podeu llegir complet a aquest enllaç (un PDF que té 13 pàgines ben documentades):

http://internotes.cajaespana.es/pubweb/decyle.nsf/47FF1521496B1B9EC12578720023A2AB/$File/03071.PDF?OpenElement.

FONTS: Text (dades): Caja España, Datos económicos y sociales de la Unidades Territoriales de España. Foto: Verónica Vives.

 

 LA PARRÒQUIA EDITA EL LLIBRET DEL CURS 2011-2012

20111127202326-portllibrecursparro11-12.jpg

Quatre grans prioritats té la Parròquia per al curs 2011-2012

El blog del Cronista de Gata es nomena al parlar del 250 aniversari de la construcció de l’ermita i la vinguda del patró, el Santíssim Crist del Calvari

La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos ha donat a conèixer hui diumenge, començant el temps de l’Advent, el llibret que anuncia tot el calendari del Curs Parroquial 2011-2012. Aquest s’ha pogut recollir en tot el cap de setmana a l’entrada del temple i es podrà recollir aquesta setmana.

Cal dir que el llibret està molt ben el·laborat i és molt aclaridor. Les imatges dels dos patrons, el del poble i el cap d’altar, així com la torre del campanar li donen un realç al llibret.

A la portada una bellíssima imatge del fotògraf Pons del rostre del Santíssim Crist i el títol: "La Parroquia lugar de Acogida, Encuentro y Misión" "250 Aniversario Santísimo Cristo del Calvario" Curso 2011-Curso 2012. A l’interior una altra imatge composició de Pons, en la qual el patró es veu eixint del temple parroquial. Unes paraules del papa Benedicte XVI.

Dins i com a marca d’aigua la imatge de la part de dalt de la torre del campanari. El sacerdot de Gata Francisco Manuel Murillo Roldán explica el perquè del títol: "La Parroquia: lugar de Acogida, Encuentro y Misión. Curso 2011-2012".

Una pàgina per a les "Prioridades para el Curso 2011-2012" amb foto de Sant Miquel, escultura que hi ha dalt de la porta d’entrada al temple, que són:

- Itinerari Diocesà de Renovació "Seréis mis testigos". segón cicle: "El Verbo se hizo carne y habitó entre nosotros".

- 250 Aniversari de la vinguda del Santíssim Crist del Calvari i la col·locació de la primera pedra de la seua Ermita.

- Pastoral Juvenil.

- Pastoral de la Salut.

Sobre el 250 aniversari del Santíssim Crist es nomena aquest blog, del que us escriu, la qual cosa es sempre d’agraïr.

Us pose textualment el què ha escrit el Senyor Rector En Francisco Murillo: "Así la explica (es referix a l’efemèride) en su blog el cronista oficial de Gata de Gorgos, D. Miguel Vives Signes:

"Quan el Pare Mulet (Antonio Vicente Mulet Monfort) frare rector fill de Gata porta el Santíssim Crist a Gata comença a construïr-se el santuari al Tossalet. He pogut averiguar que la Quaresma d’aquell any 1762 començava el 24 de febrer, per tant quan es diu a la Quaresma s’enten principalment el mes de març. Eixe any la Pasqua va ser l’11 d’abril. Vuit anys més tard, en 1770, acabaven les obres de construcció de l’ermita"

Demà complete la notícia amb algunes dates destacades del Calendari 2011-2012 de la Parròquia...

FONT: Text, llibret anunciador del Curs. Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Gata de Gorgos. Foto portada del llibret: Pons.IMATGES CURIOSES: El riu ja no té ni una gota, al pas per Gata ( i II )

20111127204502-compo3riu-copia.jpg

(PODEU AMPLIAR LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Si recordeu ahir posava una imatge del riu sec i una altra amb l’aiguà que va baixar el passat dia 23. A quatre dies d’eixa riuada no li queda ni gota al riu, al menys al seu pas per Gata. Si us posava la part del pont que mira a l’altre pont urbà, hui us pose la part contrària, mirant cap al Parc del Raval, per a contrastar-ho.

Pel que fa al temps, seguix fent uns dies irregulars. Hui ha estat tot el dia nuvolat i inclús ha fet polsim. Al final, s’han recollit 0,40 litres, que pràcticament no és res, però el terreny estava molt banyat i amb molta rosada aquest matí.EL GORGOS TORNA A CAURE, AQUESTA VEGADA A CASA (2-3)

Seguix en penúltim lloc de la taula de Segona Regional el primer equip del GORGOS C.F. A la jornada 11 sols té 4 punts. Hui ha tornat a caure a casa, 2 a 3, front al Orba C.F. que és fort i que està dels cinc primers després d’aquest diumenge. Els gols del GORGOS C.F. els han fet Paco i Carlos.ELS OFICIS DE FER BARXES, CANASTES I SILLONS DE VÍMET, PROTAGONISTES A CANAL9 TVV

20111127225115-artesans.jpg

Hui Gata de Gorgos, protagonista al programa "Trau la llengua" als oficis de "fer llata", "fer canastes" i fer sillons amb vímet

Si recordeu ho vaig anunciar fa un temps en una entrada que deia que les càmeres de Televisió Valenciana havien gravat a Gata. Hui diumenge s’ha emés el programa. El capítol 19 de "Trau la llengua" un programa d’entreteniment i de recerca de paraules ha triat Gata de Gorgos per a oficis que van perdent-se, com és el cas de "fer llata" i fer barxes i cabassos; de fer canastes de vímet i fer un silló de vímet. Dos artesanes (Tonica Bolufer i Rosa Pons) i un artesà (Pedro Escortell) han eixit fent la feina. Al Museu Etnogràfic instal·lat a la casa de l’oficina Tourist Info de Gata van gravar la conversa que mantenien el presentador i els tres artesans. Va ser del minut de programa 4,40 fins al minut 9,29, un total de 4 minuts i 49 segons "de glòria a la tele valenciana" dedicats als oficis que ja s’estan perdent a GATA.

Ens facilita l’enllaç la usuària que signa com a "Curiosa". Gràcies. L’enllaç és:
http://www.rtvv.es/va/traulallengua/Trau-llengua-Cap_13_598870114.html.

A la fotografia els tres protagonistes, el dia que van gravar el programa.EL CRONISTA FA...UN ANY: 28 de novembre de 2010

Fa un any just destacava el primer capítol de "Gater destacat" Servera el Bisbe Cervera. També el programa parroquial del curs de l’any passat, que hui precisament pose d’aquest curs la segona part.

- SANTS I REFRANYS: Hui diumenge 28 és Sant Esteban. Comença l’Advent.

- GATERS DESTACATS: Joan Baptiste Servera i Signes, bisbe del segle XVIII ( I ).

- COM ERA GATA...fa 23 anys: 13 a 19 de juny de 1987.

- PROGRAMA PARROQUIAL 2010-2011. Sant Miquel Arcàngel. Gata.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -228-.LA PARRÒQUIA EDITA EL LLIBRET DEL CALENDARI 2011-2012 ( i II )

20111128221745-portllibrecursparro11-12.jpg

Ahir anunciava l’edició del llibret calendari 2011-2012 de la parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata i us deia que hui coneixerieu algunes dades d’eixe calendari.

Comença el calendari per la despedida de l’anterior rector En Santiago Bohigues (11-9) i la vinguda del nou, En Francisco M. Murillo (18-9). Pel que fa a octubre cal destacar l’inici dels Júniors el dia 15 o el Domund, el 23. A Novembre, el començament de l’Advent, just ahir dia 27. A desembre, el 10 seran les Confirmacions i el Nadal, lògicament, el 25. A Gener de 2012 la festa de Sant Antoni Abat el 17. A febrer el Dimecres de Cendra, el 22, i el primer Diumenge de Quaresma el 26. A Març el Septenari de la Mare de Déu dels Dolors del 24 al 30 i el Via Crucis del dia 30.

A abril destaca el Diumenge de Rams el dia 1. La Setmana Santa fins el 7 i el Diumenge de Pasqua el 8. A Maig, l’ordenació del ara diàcon que ajuda a la parròquia Juan Sivera Henarejos, de Xàbia (dia 19) i les Primeres Comunions, primer torn, el 27. A juny la primera missa de Juan Sivera, el dissabte 2 i el dia 3 el segon torn de Primeres Comunions. Sant Joan el 24. A juliol, el campament júnior del 16 al 22 i a Agost, celebrant el 250 aniversari de la construcció de l’ermita i la vinguda del Santíssim Crist del Calvari, les festes patronals i el 6, dilluns, la festa major.

El llibret porta la imatge del patró "cap d’altar", Sant Miquel Arcàngel. Després està la Informació Parroquial, amb eucaristies, batejos, bodes, soterraments, confessions, Combregar de malalts, Oració i Despatx Parroquial. La oració final tanca el llibret.

FONT: Llibret-calendari Curs Parroquial 2011-2012. Esglési Sant Miquel Arcàngel, Gata.LES PLUGES I EL RIU DE GATA, PROTAGONISTES A "L'ORATGE" DE CANAL9 TVV

20111128223707-cimg1494-copia.jpg

Els 99 litres caiguts, notícia a "L’Oratge" de Canal9 TVV

L’aigua del riu Gorgos, protagonista de dos fotografies a l’espai del temps d’aquesta nit

(LA IMATGE LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

El poble de GATA DE GORGOS ha mesurat un total de 99 litres per metre quadrat, com ens indicava l’amic Vicent Signes "Canya". Canal 9 TVV per mig del seu programa del temps "L’Oratge" s’ha fet ressó d’aquesta quantitat tan alta de precipitacions i a posat dels primers pobles en majors pluges. A més, el riu Gorgos que ha tornat a "vindre" com es diu ací popularment, és a dir ha tornat a baixar aigua quan sols feia sis dies que havien vist baixar aigua la setmana passada, també ha estat protagonista amb dos imatges de Gata.

Les imatges de Verónica Vives des del parc del vial cap al pont i la de Antonio Gavilá des del pont d’Alcolaies cap al parc del Raval han col·laborat a fer l’espai d’aquesta nit de "L’oratge".

Si voleu saber tot el que s’ha dit del temps "L’última previsió" podeu punxar ací i mirar el quadret de la dreta de la pàgina: http://www.rtvv.es/va/oratge.html.

La fotografia de Verónica Vives que il·lustra aquesta entrada és precisament la que ha eixit a "L’Oratge".TORNA A BAIXAR AIGUA PEL RIU (per segona vegada en sis dies)

20111128231146-compo1-copia.jpg

El riu torna a portar aigua en tres dies de diferència

Ha plogut 99 litres a Gata, que sumats als 170 de l’últim episodi plujós fan un total de 269 litres per metre quadrat

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Qui anava a dir-ho despusahir i ahir posava el contrast amb el riu ple d’aigua i el riu sec amb pedres. Hui toca posar-lo, de nou, ple d’aigua.

El dia 22 per la nit baixava aigua pel riu Gorgos que augmentava el seu cabdal per dues vegades més el dia 23. El dia 25, divendres, es secava per complet al seu pas per davant del nucli urbà de Gata i tres dies més tard, hui dia 28, a mitjan matí ha tornat a baixar aigua i amb força.

Són les conseqüències de les pluges que han deixat 99 litres en les últimes hores, des de les 4 de la matinada fins la vesprada, així com més de cent litres que s’han recollit a pobles de dalt que passa el riu, com Murla o Alcanalí. De 4 a 9 del matí és quan més ha plogut a Gata i si sumem les acumulades la setmana passada (170 litres) amb els de hui fan un total de 269 litres, tan sols en sis dies pràcticament. El camp gater té ara una bona saó.

A la composició fotogràfica de Verónica Vives ens mostra alguns racons del riu, vist des del parc del vial, el pont nou o el final del carrer Sant Vicent. Són altres fotografies diferents a les de l’altre dia.

FONT: Pluviometria, Vicent Signes "Canya". Fotos de la composició: Verónica Vives.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -592, la d'ahir diumenge-

20111128235123-image0-41-copia-copia.jpg

Correspon a la fotografia d’ahir aquesta imatge d’una quadrilla de veïns amics. Sempre es bo fer una memòria de poble i aquesta és una d’elles. La foto la va explicar ben bé Paco Moncho. Propietat de Toni "Clara" va ser publicada al programa de festes de 2009 i tractava, com no, de festes.

A la porta de la tenda de Teresa el Quartet a la Plaça Nova, que després va ser la peixateria de Nadal i ara està en obres, els amics veïns del carrer Sol celebraven la festa dels Casats el dia 8 d’agost de 1958. Tres matrimonis, dels quals ja en falten dos parelles i sols viu la parella de l’esquerra formada per Toni "Clara" i la seua dona Antonia Leyda Mulet. Al mig els tenders Pepe "Porra" (Pepe Mulet Moltó) i la seua dona Tereseta "El Quartet (Teresa Mulet Palacio). A la dreta, Elisa Mulet Mulet "Marinera" i el seu marit Jaime Pedro Boronat.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -593, la de hui-

20111129000047-image0-34-copia.jpg

I si la de l’anterior entrada era de les festes de 1958 fem un bot en el temps i seguint amb la festa ens anem a 1987. Aquesta fotografia va ser preparada per a servir de portada del programa de festes de 1987. Dos membres de la Comissió de festes d’aleshores, Vicen i Paco, van vestir els trages típics de gaters.

El riurau, el meló, l’ampolla de vi, el ram de flors i al fons els elements de la caseta: la pala del fornet d’escaldar, un canyís plantat i a la paret la llanterna. Més a prop un altre canyís, un capell de llata, la guitarra, un cabàs i melons. Així es va composar la portada del Programa de festes 1987. D’allò ja han passat 24 anys. Si no antiga sí històrica la fotografia i el record.EL CRONISTA FA...UN ANY: 29 de novembre de 2010

Destacaven tres notícies fa un any just al blog. De la parròquia, el 40 aniversari dels Júniors. Del temps, pluges. D’obres municipals, el començament d’obres al cementeri.

- SANTS I REFRANYS: Hui dia 29 és Santa Il·luminada i Sant Filomeno.

- SOPAR CLOENDA DEL 40 ANIVERSARI DEL MOVIMENT JÚNIOR DE GATA.

- Demà dimarts 30, PLE ORDINARI a Gata.

- HUI HA CONTINUAT LA PLUJA: portem ja 23 litres.

- JA OBREN AL CEMENTERI.

- COM ERA GATA FA...23 anys: 21 i 23 de juny de 1987.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -229-.LA PREMSA PARLA HUI DE GATA: A LP el Plenari de novembre: Prèstec ICO i Polígon Plans

20111129203224-dscf3558.jpg

El diari LAS PROVINCIAS porta hui dimarts un article escrit per Carlos López, en el qual es parla dels acords de l’últim plenari ordinari, el de novembre, que es va avançar a divendres 25 en compte de hui dimarts, donat que tenia que aprovar-se abans del 30 un dels punts de l’orde del dia.
L’article titula: "GATA PIDE UN PRÉSTAMO ICO PARA PAGAR EL 10 % DE SU DEUDA DE 2 MILLONES". En el subtítul: "El pleno aprueba, tras 15 años de gestión, el inicio del polígono Plans, que facilitará suelo para nuevas industrias".
La foto és de "La alcaldesa Ana María Soler con los ediles del ayuintamiento" el dia de la presa de possessió.
El crèdit de l’ICO al que es fa referència és de 210.000 euros que permetrà -diu l’article- aliviar el deute que es xifra en dos milions d’euros. Del poligon Plans diu que PP i Bloc recolzaren iniciar els tràmits per a desenvolupar-lo d’una vegada per totes.

Per a llegir tot l’article ho podeu fer punxant a aquest enllaç:

http://www.lasprovincias.es/v/20111129/marina/gata-pide-prestamo-para-20111129.html
FONT: Diari LAS PROVINCIAS, 29-11-2011.
A la fotografia, un moment del plenari del passat dia 25.


IMATGE CURIOSA: TREN, PONT I AIGUA

20111129215919-cimg1486-copia.jpg

(LA FOTO LA PODEU FER GRAN SI PUNXEU ACÍ)

Tres elements que conformen aquesta imatge curiosa, que no es veu sempre. Espectadors d’excepció són sempre que baixa aigua pel riu els viatgers de la línia de tren de FGV Dénia-Alacant o a l’inrevés. Al passar per l’espectacular pont poder gaudir de les vistes que dona el riu amb aigua.

Aquesta fotografia la va fer també Verónica Vives i es va poder fer ahir dilluns al voltant de les 14.30 hores. Ara va disminuint poc a poc el nivell de l’aigua i com no pareix que vaja a ploure més té les hores contades la corrent d’aigua.¿SABIEU...? que el RIU GORGOS té 55 kilòmetres de recorregut

Naix de la unió dels barrancs Malafí i Castells, al Pla de Petracos

Al curs mitjà rep el nom de riu Xaló i després riu Gorgos

¿SABIEU? que el RIU GORGOS, al que tant hem mirat si baixava aigua per ell o no aquesta setmana i la passada té un recorregut de 55 kilòmetres i naix de la unió dels barrancs Malafí (procedent de Tollos) i el riu de Castells (barranc que naix a Famorca, passa per Fageca i Castell de Castells). El lloc d’unió és el Pla de Petracos.
Comença a dir-se ací riu Xaló. Passa per Benigembla, per Murla, per Parcent i Alcanalí i per Xaló. Passa després per Llíber i comença a dir-se, a partir de la partida del mateix nom, RIU GORGOS, que és com el coneixem nosaltres. Gorgos, Mirandes i el poble, pel costat del Raval i
centre, travessa el pont urbà de Alcolaies i adreça cap a la Font del Riu. Travessa després tres ponts: el nou pont urbà, el de la via del tren i el de la carretera Nacional.
Passa la depuradora de Gata i va cam els Amples, entre termes de Dénia i Xàbia. Recull totes les aigües dels barranquets que baixen del Montgó, de les Barranqueres i Valls, i desaigua a Duanes de la Mar a Xàbia.EL CRONISTA FA...UN ANY: 30 de novembre de 2010

Molta informació us posava l’últim dia de novembre l’any passat. Cal destacar les taxes per esports, les pluges, l’article dels soterraments al terra, la pilota, la campanya de Reis 2011 i la segona part de la biografia del gater més destacat, Bisbe de Canàries i Cadis, Joan Baptista Servera i Signes.

- FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -230-.

- SANTS I REFRANYS: Hui, últim dia del mes, és Sant Andreu.

- HUI AL B.O.P.: TAXES PER AL SERVEI ESPORTIU MUNICIPAL.

- COM ERA GATA FA...23 anys: del 26 al 30 de juny de 1987.

- TALLER DE FAMÍLIA, els dies 2 i 3 de desembre.

- QUART DIA DE PLUGES A GATA. Molta humitat i s’acumulen ja 27,4 litres.

- L’AJUNTAMENT BUSCA ALS FAMILIARS DE LES PERSONES SOTERRADES A TERRA, al cementeri més vell.

- TOMÀS MENGUAL PEDRO I RAÜL MULET MENGUAL, A LA FINAL DE PILOTA DE MONCADA.

- REIS 2011: LA CRISI QUE PATIM ABOCA A FER EL PALAU D’HERODES, LA COVA DE BETLEM I EL REPARTIMENT DE PAQUETS.

- GATERS DESTACATS: Joan Baptista Servera i Signes, bisbe del segle XVIII (Capítol II ).BLOG DEL CRONISTA DE GATA: 75.000 entrades

Ja són una xifra significativa, 75.000 entrades, i tot gràcies a vostés/vosaltres, per seguir aquest blog, aquestes pàgines que parlen de Gata. De l’actualitat, de la història, de les fotografies i de més coses. En els últims dies la baixada d’aigua pel riu ha estat un motiu per acostar-se al blog i vore les fotos. Així seguim endavant.¿SABIEU...? que el carrer Trinquet es va obrir en 1987

Carrer Trinquet de Gata és el que va paral·lel a la via del tren i està també paral·lel a l’altra part dels raïls amb el Trinquet que ara porta el nom del "Xiquet de Gata" (Gabriel Pons). El carrer es va poder completar el mes de març de 1987, fa ara 24 anys. La fàbrica del Ti Francisco Xono estava allí i va ser enderrocada i es va traslladar a una nova construcció a l’altra part de l’Avinguda de l’Ermita, tot dins de la plaça de la Casa Roja.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris