Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2010.

JORNADA D´ENERGIES RENOVABLES A GATA

20100701153323-ajunta.jpg

Les energies renovables aplicades a l’administració local van ser el tema principal en què es va centrar la jornada celebrada ahir a Gata sota el títol “La red hacia la sostenibilidad energética. El modelo de Gata de Gorgos” i que va estar organitzada per la xarxa provincial d’agenda 21, Alicante Natura, i la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gata.

La jornada va ser inaugurada per l’alcaldessa de Gata, Ana María Soler, i el gerent provincial de medi ambient, Alejandro de la Vega.

Les ponències les iniciava el gerent amb la presentació la xarxa provincial de Agenda 21 Alicante Natura, l’agència Provincial de Energia i el Pacte d’alcaldes, que, al seu entendre, són les ferramentes que té la diputació per als municipis i que ja aglutinen a 103 municipis de la província.

Seguidament, l’Alcaldessa i la regidora de Medi Ambient van exposar el cas de Gata, del qual van destacar la instal·lació fotovoltaica municipal del pavelló cobert, projecte que va donar al poble el premi de Municipi Sostenible 2009. Actualment, s’estan instal·lant 3 noves plantes fotovoltaiques municipals en el Col·legi, en l’antiga piscina i en el diposit.

A més, Salvá va explicar que, gràcies al premi de Diputació, la regidoria ha iniciat el projecte de reprendre l’agenda 21 Local actualitzant-la i renovant la participació ciutadana.

El tema de l’Agenda 21 i energia i les experiències municipals de Biar, La Romana, Onil, Aspe, i Sant Joan d’Alacant van tancar les jornades.

Informació i fotografia: Gabinet de Comunicació i premsa, Ajuntament de Gata.

 

 IV APLEC DE RONDALLES A GATA

20100701154546-rondalla.jpg
Dissabte passat, dia 27 de juny, es va celebrar a l´església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata, el IV Aplec de Rondalles. Van participar en aquesta ocasió com a convidada la Orquestra de Pols i Pua de la Societat Filharmònica Alteanense i la Rondalla amfitriona, de l´Escola de Música de Gata.
L´església es va omplir i les dos formacions musicals van oferir un concert que va agradar molt a tots els assistents.
La rondalla alteana va tocar cinc peces: un Minueto de F. Colomer; el Concert en sol M de Vivaldi; Malagueña de E. Uliarte; Zapateado de E. Uliarte i España de E. Chabrier.
La rondalla local va oferir les següents peces: Alfonsina i el mar de A. Ramirez; La gran via de Chueca i Valverde; Love Story de L. Fai i Abba Gold del grup Abba.
 
Text i foto facilitats per la Rondalla de l´Escola de Música de Gata. 


GATA VA SER NOTÍCIA...un 1 de juliol

20100701205803-image0-59.jpg

Fa 20 anys ja eren les festes protagonistes junt a una centenària del poble. Fa 10 anys tornava la cantera del Gorgos C.F. a ser la protagonista.

1 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys:

El diari (més bé es podria dir si és que val la paraula el mesari) EL POBLE de La Marina que dirigia l´estimat amic Bernat Capó, publicava la "CRÓNICA DE GATA Una secció a càrrec de MIGUEL VIVES" i dos eren les notícies i en valencià: "Ja venen les festes patronals" i "La tia Pepa fa 101 anys".

1 DE JULIO DE 2000, fa 10 anys:

La notícia de LA MARINA de LP: "El Gorgos C.F. cierra la temporada con la disputa de partidos entre padres e hijos". Al subtítol: "Los encuentros serán mañana en el campo de fútbol "Les Sorts". La foto que il·lustrava el text és la mateixa que ix al blog. Deia al seu peu: "Los alevines del Gorgos y Valencia y el equipo del Gorgos infantil".

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 79 -

20100701211133-copia-de-image0-25.jpg

Hui la fotografia antiga parla per ella mateixa, com moltes publicades ja al blog. I van 79 amb aquesta. 79 dies, una foto cada dia.

Com entrem al mes de festes, al menys de preparatius per a les festes patronals, la foto és de festa. La festa d´arreplegar cabassos i barxes. Era el 8 de juliol de 1955. Dins d´una setmana es compliran 55 anys de la foto i d´eixe dia. Els festers anaven pel poble arreplegant i així conseguien després dinerets per a la festa.

A la imatge podem veure el carro tot carregat de barxes. Paco "Maricarlos", Francisco el Panader, Anita i altres xic i xiques destaquen a la foto feta davant de Ca Martí, als quatre cantons que formava "La Lliga", Ca Vicente el Barber i Ca Julio el Catxo. Al fons es veu el carrer La Bassa, a Ca Paco Tender.GATA AL B.O.P. d´Alacant

Hui divendres, al B.O.P. d´Alacant hi ha dos publicacions oficials:
Un ANUNCI en el qual diu que al ser negatives les gestions realitzades
per a notificar a la mercantil Jubesa 2000, S.L, la resolució 0199/2010,
de data 20 de maid de 2010, es posa de manifest el contingut de l´acord
esmentat, del següent tenor literal: «El agente urbanizador de la Unidad
de Ejecución Sau 6-VIII de las Normas Subsidiarias de Planeamiento de Gata de Gorgos, ha autorizado la ejecución subsidiaria de sus obligaciones al Ayuntamiento, entre ellas las de conservación hasta la recepción de las obras. Entre estas obligaciones esta incluida la de atender los pagos de los servicios de suministro de energía eléctrica de las instalaciones ejecutadas".
D´acord amb el que disposa la resolució 522/08 d´aquesta Alcaldia, no
havent atés els pagaments que li han estat requerits a l´Agent
Urbanitzador, Resol:
Primer: Reduir l´aval constituit per Jubesa 2000 S.L., per tal de garantir
les seues obligacions com Agent Urbanitzador de la Unitat de Execució Sau
6-VIII de les Normes Subsidiaries de Planejament de Gata de Gorgos, en
45.307,77 Euros.
Segon: Acceptar la constitució de l´aval de 5.136.511,09 euros, amb el que restaran garantides la resta d´obligacions.
Tercer: Abonar a Iberdrola, S.A. la quantitat de 45.307,77 euros.
Quart: Notificar a Jubesa 2000, S.L., a Iberdrola, S.A. i a l´entitat
financiera Caixa de Catalunya el present acord, lliurant-los de l´aval que
es cancel·la.»

Un EDICTE, Expedient: 018/2009. S´instruix procediment per a la declaració d’abandó, als efectes del seu tractament com a residu sòlid urbà, del vehicle: classe: furgoneta, marca: Ford model: Transit, matricula: A-7904-DK titular: «Juceva J P Services, S.L.», per romandre estacionat per un període superior a un mes en el mateix lloc, presentant desperfectes que impossibiliten el seu desplaçament pels seus mitjans.A 28 DIES DE LES FESTES PATRONALS...Selecció espanyola

20100702154227-comissio.jpg

Encete ací una nova secció, hui divendres 2 de juliol. Comença el compte arrere per a les festes patornals 2010, en honor al patró de Gata el Santíssim crist del Calvari. La nova secció portarà al blog totes les informacions prèvies a les festes majors dle poble. Serà un homenatge a les dones i homes que han col·laborat al bon fer dels actes festers.

Ara comença la serie parlant de la SELECCIÓ ESPANYOLA i la Comissió 2010.

La Comissió de Festes 2010 prepararà per a demà dissabte, a les 20.30 hores, una pantalla gegant per tal de poder veure al pati de les escoles del Grup Escolar el partit de quarts de final del Mundial entre Espanya i Paraguay. Hi haurà servei de bar, entrepans i tot el què faça falta per animar a la Selecció espanyola.  

Fotografia extreta de la capçalera del blog de la comissió 2010, que aprofite per recordar-lo http://festesgata2010.blogspot.com/.EL POLIFACETIC HUMORISTA XAVI CASTILLO A GATA

20100702155336-xavi.jpg

Des de les 20.30 hores al pati del Grup Escolar, hui divendres 2 de juliol, hi haurà una festa que conclourà amb l´actuació de Xavi Castillo. L´acte està organitzat pel Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) de Gata. Com és habitual amb l´artista, portarà les seues històries al terreny local, sense deixar d´interpretar les "Històries de reis i bufons" amb la companya de teatre "Pot de plom".

Fotografia extreta de la pàgina on s´anuncia la seua actuació a Gata i la resta del seu calendari: http://www.potdeplom.com/bufons/.LA BANDA JA TÉ DIBUIX PER AL 140 ANIVERSARI. L´autor, Jesús Yáñez

20100702160458-dibuixbanda.jpg

Segons informa el blog amic de la banda de Gata, la Unió Musical, "després d’una enquesta ben renyida i amb molts votants ja tenim el dibuix guanyador, què serà la imatge de les samarretes dels músics en commemoració als 140 anys de la nostra Banda Unió Musical de Gata de Gorgos". 

Segueix dient l´entrada del blog: "Cal esmentar l’elevada participació per part dels tots usuaris, la qual cosa ha donat el resultat de 143 vots durant els dies què l’enquesta ha estat en funcionament. Ací us deixem l’escrutini total i final de la votació":

Dibuix núm. 8 (54 vots, 37% de participació) / Dibuix núm. 7 (32 vots, 22% de participació) / Dibuix núm. 3 (26 vots, 18% de participació) / Dibuix núm. 2 (15 vots, 10% de participació) / Dibuix núm. 9 (5 vots, 3% de participació) / Dibuix núm. 1 (4 vots, 2% de participació) / Dibuix núm. 5 (3 vots, 2% de participació) i Dibuixos núm. 4 i 6 (2 vots cadascun, 1% de participació).

L´administrador del blog diu: "Des d’aquestes línies volem agrair a tots els participants els seus dibuixos, així com a totes les persones que han participat activament en aquesta enquesta. Moltes gràcies a tots per la vostra participació sense la qual res hagués pogut ser possible. També volem donar l’enhorabona al dibuix guanyador així com al seu creador. Enhorabona a Jesús Yáñez, músic de la nostra Banda, i autor del dibuix què ha aconseguit més vots. Des d’ací l’Administració de la pàgina web de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos et dóna la més sincera enhorabona.

Finalment diu el blog: "A partir d’ara els 140 anys de la Banda tenen ja una nova imatge. Gràcies a tots!!".

Cal recordar que la banda de la Unió Musical de Gata va començar a funcionar l´any 1870 i per tant estem dins del seu 140 aniversari. Des d´ara i fins que acabe l´any aniran passant més aconteixements relacionats amb aquesta efemèride tan important, de l´associació cultural més important del poble.

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 80 -

20100702191157-festeres.jpg

I hui divendres 2 de juliol arribe a la fotografia antiga 80. Ara és un grup de festeres, vestides de gala per a l´ocasió era

LA INAUGURACIÓ DE LA FONT DEL PLAÇA DE L´ESGLÉSIA, 

un moment emblemàtic dins del cor del poble. La data, abril de 1944. Era alcalde Pedro Pineda Crespo. A la fotografia a dos germanes, Paquita i Mari i a altres quatre xiques. La gent s´arremolinava per a eixir a la foto, xiquets i majors. Era un dia de gran festa.   A 27 DIES DE LES FESTES PATRONALS: Hui, sorteig de barraques i cadafals...i futbol.

El compte arrere ja ha començat, com tots vostés saben. Si ahir parlava de la pantalla gegant al pati del Grup Escolar, per veure el partit de quarts de final del Mundial, entre Espanya i paraguay, a les 20.30 hores, dins tan sols de dues hores i mitja, i sabent que el rival d´Espanya si passa l´eliminatòria serà Alemanya, que li ha donant un recital de gols a Argentina (0-4), si parlava dic del futbol, també hi havia un motiu per fer festa, sopars, bar de la Comissió i marxa...

Aquesta nit serà el sorteig del lloc on es posaran les barraques a la Plaça Nova i del lloc on ocuparan els cadafas al "corro" del Passeig d´Alacant, per a presenciar lessesions de bous al carrer.

Ja saben, si volen passar una vetlada entretenguda...primer futbol, després sorteig. Tot..."allà dalt" com diuen els veïns gaters al lloc.MOR JUAN BOLUFER, conegut per Juanito Celestino

20100703181409-image0-60.jpg

Aquest matí Gata ha despedit al músic i gran aficcionat a la pilota, JUAN BOLUFER, conegut per tots com "Juanito Celestino".

Ahir matí moria a l´Hospital de Dénia. El finat tenia dos grans aficcions, la música i la pilota. Tocava des de ben jove a la banda de la Unió Musical de Gata i a més va ser regent del trinquet de Gata, la qual cosa li va fer mereixedor d´un reconeixement oficial per part de la Generalitat Valenciana. Els veïns de Gata i el blog s´unixen al condol de la família.

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 3 de juliol

20100703183722-image0-61.jpg

Fa 20 anys un centenari i el mes de les festes ocupava les fulles dels diaris.

3 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys:

Amb la fotografia que il·lustra aquesta entrada del blog, la mateixa que es publicava aquell 3 de juliol de 1990, comença el recordatori. Al diari INFORMACIÓN d´Alacant publicava: "La abuela de Gata cumplirá 101 años el próximo martes". Al peu de foto: "La centenaria abuela de Gata se encuentra bien de salud".

A més d´aquest  article, dins de la secció estiuenca "A toda costa" del mateix diari alacantí, es parlava de les festes de Gata a l´article: "La Marina Alta, a toda fiesta". Al subtítol: "Esta comarca se prepara para afrontar los actos festeros del verano".

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 81 -

20100703184556-copia-de-image0-9.jpg

La fotografia de hui té relació amb la notícia que eixia a l´entrada anterior i que ja tenia la fotografia de la centenària Tia Pepa. És en color perquè tan sols té 21 anys però ja es història. La Tia Pepa del carrer la Lluna va sobrepassar els cent anys.

A la fotografia, juliol de 1989, està a la caseta de la seua neboda Délia amb xiquetes de diverses edats que formaven part del grup de danses d´aquells anys. Van vestides amb el trage de festereta. Portaven les xicones el corpinyo negre per a formar la colla de dansadores, segons m´informa molt amablement una de les balladores que ixen a la foto.

Gata ha tingut la sort de tindre algunes centenàries, dos d´elles viuen ara i una ha passat dels cent i altra dels cent-un anys.

 

Per cert Miquel, no erem festeres, com pots apreciar hi han xiquetes de diferents edats. Erem un grup de xiquetes que ballavem dansa, aprofitàrem el trage de gatera però si te'n adones el corpinyo que portavem era negre, no el del trage, ens el vam fer per ballar.


A 26 DIES DE LES FESTES: resum d´actes pre-festes

Ja coneguem els actes que formaran part del calendari pre-festes de Gata. Estem a 26 dies del començament de les festes en honor al Santíssim Crist del Calvari. Hui porte al blog, la relació d´actes que es faran abans del programa oficial:

Dissabte, 10 de juliol: 1er torneig de frontó "24 hores".

Divendres, 23 de juliol: II "Dir track", festival house "Vila de Gata": 22 hores. Serà un espectacle de cross al camp de futbol "Les Sorts".

Dissabte, 24 de juliol: II Pansa rock 2010. 22 hores. Un macro concert que organitza el "Fanclub" de Gata. Actuaran els grups: "Senyora X", "Moxnox", "Mamut" i "Dones".

Dijous 29 de juliol: Nit de l´assaig del festival. 21,30 hores. La comissió oferirà sardines i cervesa. 22 hores: Primera i segona eliminatòria del campionat de truc, carrer Teulada. 22,20 hores: Assaig quinta infantil 2010. 23,30 hores: Assaig quinta major 2010.  

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 4 de juliol

20100704121246-image0-62.jpg

Fa 20 anys era protagonista als diaris la "Volta en carro". Fa 15 un homenatge de la Penya madridista era la notícia. També el futbol de cantera eixia al diari fa 10 anys.

4 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys, dimecres:

La sección "A toda costa" del diari INFORMACIÓN d´Alacant publicava amb dues fotografies a tot color "La vuelta de los carreteros". Al subtítul: "El viernes se inicia la IV Vuelta en Carro a la Marina desde Benissa". El final de la primera etapa fou Gata. Als dos peus de fotografies: "La imagen de los carros en la plaza de la Constitución de Teulada volverá a repetirse" i "Este año se han inscrito sesenta equipos para recorrer los 158 kilómetros previstos".

4 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys, dimarts:

Publicava a LA MARINA de LP: "La peña madridista homenajea al socio número 108 del Real Madrid, el gatero José Masutier". A l´antetítol: "En el acto se conmemoró el décimo aniversario de la fundación de la peña". A la fotografia que ja és història: "José Luis Masutier, en el centro, junto al presidente y el vicepresidente de la peña".

4 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dimarts:

"La gala anual de cierre de temporada reúne a toda la familia futbolística de Gata de Gorgos" era el titular de LA MARINA de LP. Al subtítul: "La directiva hizo entrega de distinciones a jugadores y equipos destacados". El peu de foto que abarcava les tres fotografies gran, les mateixes que publique conjuntament al blog, deia: "Representantes del fútbol gatero se dieron cita en la gala anual de cierre de temporada organizada por el club". A un altre peu de foto: "LAS PROVINCIAS fue galardonada por su apoyo a la cantera".

El mateix dia era "El personaje del día" Manolo López, entrenador en el Gata de Gorgos. Ell deia: "Queremos formar a los jóvenes con la práctica del deporte".

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 82 -

20100704123007-copia-de-image0-16.jpg

I seguim fent camí. El mes que acabarà en les festes i del 30 de juliol al 7 d´agost moltes de les fotografies antigues seran festeres. Com la de hui. Un grup d´amigues i amics, sis xiques i dos xics estan a la Plaça Nova. Es pot veure la columna amb el farolet i els arbres de la plaça de fons. Les xiques porten les gorres de policeros. Completen el quadre d ela fotografia molts xiquets i un personatge molt popular i volgut a Gata, Pepe, que apareix amb el seu conegut gaiato.

 L´ASSOCIACIÓ APEGA A LA REVISTA DIGITAL DE "CLUB DE CAZA"

20100705170700-2300-1-o.jpg

Com recordaran el passat dissabte 27 de juny, es feia la jornada de l´Associació de Perdiguers de Gata. Una prestigiosa revista digital del món de la caça (Club de caza) es feia ressó de la notícia.

Faig un extracte del que posa a la introducció de la notícia, a la revista.

Jornada de la Associació de Perdiguers de Gata

"Hábitat, gestión y caza

Bajo el título Hábitat, gestión y caza, la Associació de Perdiguers de Gata, más conocida por APEGA —y por su lema «¿Perdices de goma? ¡No, gracias!»—, celebró, el pasado 27 de junio, un encuentro con sociedades de caza de la zona de la Marina Alta, Alicante, gestores cinegéticos, representantes de distintas asociaciones y otras autoridades, en el que se plantearon distintos retos de cara a conseguir una mejor gestión de los distintos hábitats para lograr una eficaz conservación de las especies autóctonas, principalmente de la perdiz roja."

Acaba la notícia amb una crida per a la captació de socis d´APEGA. Diu: 

"Para concluir, APEGA, una humilde asociación que no cuenta con ningún tipo de recursos —salvo las cuotas de sus socios— ni subvenciones administrativas, presentó una campaña dirigida a todos los cazadores en la que solicita su colaboración para unirse como socios mediante una cuota anual de ¡10 euros! que, además de toda la participación en todos sus proyectos, da derecho a recibir la tarjeta identificativa como miembro y una camiseta de la Asociación."

Si voleu llegir tota la notícia sencera i veure les fotos, una de les quals -la que té més gent- és precisament la que il·lustra aquesta entradqa del blog, podeu entrar al següent enllaç

http://www.club-caza.com/actualidad/actualver.asp?nn=2300 i si voleu posar-vos en contacte amb l´associació gatera de caça, però una caça molt especial, no dubteu en escriure a apegaperdiusdegomano@hotmail.com.

Publica al seu blog el Cronista de Gata Miguel Vives

 

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 5 de juliol -com ahir- i un 6 de juliol, com hui

20100706161359-image0-63.jpg

Ja que ahir, per oblit, no vaig pujar al blog l´entrades d´allò que es va publicar un 5 de juliol i hui ja és 6, toca per partida dobla. Comence per recordar el 5 de juliol amb una notícia cultural, de la banda. El 6 de juliol de fa 15 anys, amb una notícia esportiva, concretament de baloncesto. Fa 10 anys, el 6 de juliol eren notícia les mares dels xicons de la cantera del Gorgos.

5 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys, dimecres:

Amb una columna: "La Unión Musical celebra el domingo el "Día del socio".

6 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys, dijous:

A LP publicava: "Éxito de participación en la segunda edición del Campus de baloncesto de Gata". A l´antetítol: "Monitores, entrenadores y más de 50 jóvenes deportistas se dieron cita". Al resum: "La participación de este año ha superado la del pasado año. Los organizadores han calificado la estancia de los jóvenes, 44 chicas y 10 chicos, divididos en las categorías de alevín, cadete e infantil, de "muy positiva"". Al peu de la fotografia, la mateixa que publique a aquesta entrada del blog: "Los alumnos del Campus de baloncesto, en uno de los encuentros deportivos".

6 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A LA MARINA de LP publicava en la secció "Nuestros lectores" la fotografia de sis "Madres de la cantera del Gorgos".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -83, de despusahir, dia 5-

20100707080323-copia-de-image0-36.jpg

Aquesta secció estava una mica descuidada, però de seguida es posarà al dia, amb un poc de paciència.

Hui puje l´entrada corresponent al dilluns 5 de juliol. Es tracta d´una altra fotografia festera, donat que poc a poc ens acostem a la data del 30 de juliol que comencen les festes.

Una "gimkama" que diuen ara, un joc amb moto i arreplegar coses amb la boca mentre es condueix era la proposta festera.

Esta feta la foto a la Plaça nova. L´expectació era màxima.

Per darrere asoma el pilaret de festes i al costat un dels arbres que hi havia a la plaça abans de les palmeres. La foto és dels anys 50 del segle XX.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -la d´ahir, dia 6- 84-

20100707081119-copia-de-image0-61.jpg

Per tal de posar-me a ratlla, aquesta és la fotografia que correspon al dia 6, ahir dimarts, i canvie de registre. La fotografia ara és política. Vicente Mulet Redal, alcalde de 1951 a 1959, està fent una intervenció al cinema La Paz. Darrere podem veure al "mestre Borrell", un dels seus regidors.L´AJUNTAMENT POSA TRES NOVES PLANTES FOTOVOLTAIQUES

20100707153209-ells1.jpg

S’han iniciat els treballs de la instal·lació de tres les noves  plantes fotovoltaiques del municipi de Gata que s’inclouen dins el fons d’inversió local de l’Estat per a 2010. La primera que s’ha començat és la què s’instal·larà a la coberta de la pista esportiva del grup escolar que esta realitzant la empresa Prosolia, ubicada en el municipi. A més, s’instal·laran dos plantes fotovoltàiques de 20kw al dipòsit d’aigües de Mirandes i en el bar de l’antiga piscina que realitzaran les empreses locals Enertec i SolarMassel. Les tres instal·lacions sumen un pressupost de 305.934,91 euros. Segons el regidor Antonio Pons,  “esta inversió aportarà uns ingressos de 35.000 euros a l’any”.

Informació i foto: Gabinet de Premsa i Comunicació, Ajuntament de Gata. L´ALCALDESSA REP EL PROJECTE DEL NOU GIMNÀS ESCOLAR DE MANS DEL CONSELLER FONT DE MORA

20100707153954-ells22.jpg

L’alcadessa de Gata, Ana María Soler, i la regidora d’Educació, Maite Signes, van rebre, ahir, de mans del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, el projecte del nou gimnàs escolar del municipi. Juntament amb el nou projecte adaptat a la normativa vigent, es va presentar la sol·licitud de llicència d’obra.

El pressupost de l’obra ascendeix a 718.632,44 euros.

Tant l’Ajuntament com la comunitat educativa han mostrat la seua satisfacció ja que és una reivindicació història del col·legi públic, i confien que siga prompte una realitat.

Informació i foto: Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.

Notícia molt important per a la Comunitat escolar de Gata, que arriba ara a l´estiu, quan no hi ha classes. Cal recordar que quasi acabant el curs, els escolars, mares i pares i mestres van fer un paró de les classes per protestar, davant la paralització de les obres del gimnàs. Ara comença a paréixer una realitat.

Cronista Oficial de Gata, Miguel Vives.GATA VA SER NOTÍCIA...un 6 i un 7 de juliol

20100707155822-image0-65.jpg

Per deixar-me les notícies, recorde hui què és publicava el 6 de juliol de fa 15 anys i fa 10 anys. El tema, és clar, era festiu. Fa 15 anys exactes hui, el 7 de juliol de 1995, la notícia era municipal. Fa 10 anys, la notícia del 6 de juliol era esportiva.

6 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

A LA MARINA de LP publicava: "Convocado el concurso de carrozas y grupos de las fiestas patronales". A l´antetítol: "Los festejos se celebran del 28 de julio al 6 de agosto" (AQUEST ANY SERAN DEL 30 DE JULIOL AL 7 D´AGOST). Al peu de la foto, la mateixa que porte a aquesta entrada: "El desfile de carrozas concentra al público en el Paseo de Alicante".

7 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

"Cursos para adultos y estudiantes en la Escuela municipal de Natación". Al peu de la fotografia que eixia la piscina d´Alcolaies, hui ja desapareguda, deia: "Los cursos de natación tienen gran aceptación en Gata de Gorgos".

6 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dijous:

A LA MARINA de LP publicava: "El piloto Víctor Lozano, de Gata, cuarto en el circuito de Cheste". Al subtítul: "Es tercero en la Copa Aprilia de 250 cc". Al peu de la foto: "Víctor Lozano, durante la carrera".

 

 

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 85 -

20100707161213-copia-de-image0-27.jpg

Ja anem com el temps, una fotografia cada dia. Fa sols dos setmanes que van acabar les festetes de La Font del Riu. La fotografia de PONS, mostra als primers festers que van encetar fer bous al carrer Lepanto. En color i no molt vella, enguany ha complit 30 anys la festa. La fotografia és d´inicis dels anys 80.

El veïnat del barri i Gata recorda aquestos homes com els precursors de la festa, que hui es fa al voltant de sant Joan. A la fotografia i tots recolzant-se a les barreres:

Sentat, Vicente Piera; agatxats: Miguel Serra, Manolo Roselló, Pepe Orellana, Miguel Pedrós i Miguel Andrada. Amb cadira, Pepe Simó; de peu: Sebastià Simó, Juan Bequio, Emilio Signes, Ángel Navalmoral, José Ramón Monfort, Antonio Simó, Bernardo Costa i Juan Alonso.

 DIUMENGE 11, 19.00 HORES, CARRER "CUARTEL": CONCERT DEL SOCI, BANDA DE GATA

20100708195344-copia-2-de-dsc06810.jpg

Com cada any, dies abans de les festes patronals, al calurós mes de juliol, la banda de la Unió Musical de Gata, que enguany està d´enhorabona perquè fa 140 anys que ahí és res, farà el concert del soci diumenge dia 11. Serà a les 19 hores, per la cita futbolística única i històrica que tots els espanyols i aficcionats a "la Roja" tenen, la final del Mundial de les 20.30 hores, Espanya-Holanda.

El concert es cel·lebrarà al carrer "Cuartel", un dels quatre carrers de la coneguda "Era de Boronat". Serà a l´aire lliure. Poc a poc, any darrere any, la banda ha estat oferint el concert del soci per tot el poble d´aquesta forma que el poble recooneix i aplaudeix. L´any passat ho feia a l´últim tram de la Costera del Grup Escolar i encetava un sistema innovador, però efectiu, que repetix aquest any: la peça musical més votada pels assistents serà la primera que interprete al concert de la revetla la banda.

Passe a detallar-los el programa, gràcies a la deferència del blog de la banda que ha fet públic aquest ja, de cara al diumenge. Abans, unes paraules que donen la cIau del concert, agafades d´una frase del blog de la Banda: "aquest concert compta amb un programa molt divertit i per a tots els gustos ja que es tracta de pas-dobles tradicionals, taurins i molt coneguts per tothom".

PROGRAMA: Part I:
Los Nardos ................. F. Alonso.
Gerona ........................ S. Lope.
Ateneo Musical ................ M. Puig.
La Gracia de Dios ............ R. Roig.
Pepita Creus .............. P. Pérez Chovi
(Clarinet solista: Verónica Mas)

Part II
El Abanico ..............A. Javaloyes.
Vito.........................S. Lope.
Suspiros de España....... A. Alvarez.
Gallito..................... S. Lope.
Director de la banda, Jaume A. Signes.
 

Per a tots els megalòmans i aficcionats a la nostra banda, que en són moltíssims, ja saben: tenen la cita a les 19 hores. Una horeta i poc més i tots cap a casa o als bars o a les penyes, a veure la cita mundialista de l´equip de futbol d´Espanya.

A la fotografia, la banda al passacarrer de la processó de Rams 2010.

Publica al seu blog el CRONISTA DE GATA Miguel Vives

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 86 -

20100708200702-copia-de-image0-19.jpg

Dia a dia acoste les fotografies al centenar. S´acosta també el tercer mes complit del blog i s´acosten també les 4.000 entrades. Una de les seccions que més ha contribuit a aquest èxit ha estat precisament aquesta, segons diuen els usuaris i amics del blog.

Per això, hui seguix ací, portant al blog una fotografia molt simpàtica. és vertical, estreta i menuda, però al voltant de les dues protagonistes vegem un quadre totalment distint a l´actual. Les baranes del pont de les Alcolaies, per on passejen aquestes dues xiques no són encara metàliques, són d´obra i obertes. La casa que comença el carrer Penyó és encara baixeta, no com ara. Es veuen a la mateixa altura les cases de la plaça i al fons es pot veure l´estret que formava el carrer Piló. Tot això és el què aporta aquesta fotografia.GA VA SER NOTÍCIA...un 9 de juliol

20100709153521-image0-66.jpg

Fa 15 anys la notícia era esportiva. Fa 10 anys es barrejaven dues notícies, una esportiva i de rècord i altra cultural.

9 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

A LP es publicava: "El baloncesto de Gata, presente en un seminario en Ibiza".

9 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

Es publicava a LP: "Pedro Signes y Quico Soler, campeones de España "Hombres 20" de orientación montañista". Al subtítol: "Los dos vecinos de Gata participan en la maratón de los Montes Universales". Al peu de la fotografia, la mateixa que ací publique al blog: "Los campeones de España muestran el diploma, la medalla, el plano y la brújula".

Altra notícia deia: "La banda de Gata homenajea hoy a su ex director, Alfredo Escortell". Al subtítul: "Ofrecerá el concierto en la Plaça Nova". Al peu de foto, en la qual la banda estava fotografiada, com era habitual, a les escales de les escoles, es llegia: "Alfredo, en el centro, con toda la banda en noviembre del pasado año".

 EL COMERÇ DE GATA VOL IMPLICAR TOTS ELS SECTOR DE LA SOCIETAT GATERA

20100709154703-dsc00304.jpg

L´empresa comercial i publicitària "Factoria d´Idees" em passa aquesta notícia sobre l´associació "COMERÇ DE GATA" que tot seguit publique textualment:

"Comerç de Gata vol assentar les bases d’un futur que implique tots els sectors de la societat gatera"

"Proposa canvis conceptuals i accions de l’administració per tal de superar l’actual crisi econòmica"

L’associació Comerç de Gata ha fet balanç hui de les campanyes e iniciatives desenvolupades al llarg de l’any i ha anunciat noves accions per tal d’assentar les bases del futur del sector comercial. El president, Santiago Signes, acompanyat pel nou vicepresident, Vicent Fornés, ha parlat de la necessitat què els comerciants prenguen la iniciativa. Però, també ha fet una crida per demanar  la implicació de tot el poble, des de l’administració pública fins els veïns perquè “sense comerç no hi ha poble”.

Santiago Signes ha anunciat que l’associació, que actualment compta amb uns 160 socis, té previst dur a terme una certa “sectorització” que consistirà a incloure dins l’orgue decisori un representant dels cada un dels sectors comercials. Així, s’espera que estiguen representats els establiments dedicats a la venta de mobles, els de restauració, els de serveis, etc. Tot això va acompanyat d’una “reestructuració” de la junta directiva, cosa que ha començat amb la incorporació de Vicent Fornés  i de Josefa Mulet dins la directiva. La qüestió de fons és: “estudiar el present i decidir quin futur volem per ser un comerç punter dins la comarca”.

A més, segons ha manifestat, l’associació ha de buscar vies per finançar-se per sí mateixa atés que, “com altres associacions empresarials”, ja no es pot dependre del finançament públic. “Ara hem de canviar i aconseguir que la major part dels ingressos vinguen dels associats, encara que necessitem certa ajuda de l’administració”. 

Quant a les accions que ha desenvolupat l’associació, Signes ha recordat les diferents campanyes d’enamorats, Pasqua, etc., desenvolupades fins ara, i ha anunciat la pròxima fira Gata al Carrer, que va a començar a organitzar a partir de la pròxima assemblea general (el proper dia 20). També ha indicat que per anunciar la fira es farà de nou la campanya A Gata no hi ha distàncies. Però, abans tindrà lloc la campanya d’estiu, en què es repartirà la Guia del Comerç de Gata per totes les localitats de la Marina Alta.

Pel que fa a la col·laboració de l’administració, Santiago Signes ha agraït que l’Ajuntament haja fet cas d’una petició que porta fent l’associació des de fa tres anys, com és la millora de l’accessibilitat als comerços gràcies a la prohibició d’aparcar-hi davant. En la mateixa línia, Signes ha demanat la peatonalització de, si no tots, algun dels carrers comercials de la localitat. Per exemple, ha dit, “el divendres es podrien tallar al trànsit els carrers on es fa el mercat”, segur de que aquesta iniciativa reactivarà les compres i donarà més valor al poble. I també ha demanat l’Ajuntament que faça públiques les dades de l’Estudi de Mercat per tal de conéixer els punts forts i febles del comerç local, cosa que ajudarà a planejar les pròximes accions de l’associació.

Fotografia: Factoria d´Idees. A la roda de premsa, president Signes i nou vicepresident Fornés.INICI DE LES OBRES DE MILLORA DE L´ENLLUMENAMENT PÚBLIC

20100709155422-llum.jpg

Informa el Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata:

S’han iniciat les obres del projecte de modernització i augment d’eficiència energètica en la xarxa de l’enllumenat públic incloses dins el pla complementari al pla d’obres i serveis de la Diputació Provincial per a l’anualitat 2009-2010.

L’Ajuntament de Gata preveu que la millora de la xarxa donarà un considerable estalvi energètic per al municipi.

El pressupost total del projectes és de 359.600 euros, dels quals 269.700 euros seran finançats per la diputació provincial.

Les obres, que tenen un termini d’execució de 5 mesos, està portant-les a terme l’empresa Elecnor.

Fotografia: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata. L´alcaldessa i els operaris al carrer Costera del Grup Escolar. 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 87 -

20100709160116-copia-de-image0-20.jpg

Demà farà tres mesos del blog i demà m´aproximaré gràcies a Vostés a les 4.000 entrades i ja estic a la fotografia 87. Hui torne a una fotografia festera. Es tracta de la

PRIMERA FESTA DELS FADRINS, de l´any 1953.

Podem veure a Paco Feliu al centre dels tres granadors i a Miguel de Parrí a l´esquerra de la fotografia. Era una estampa festera de les moltes que ells feien. HUI FA EL BLOG TRES MESOS: Començà el 10 d´abril, dissabte

20100710180501-blog1.jpg

A les 16.55 hores d´aquesta vesprada, 10 de juliol de 2010, ha complit el blog del "Cronista de Gata" tres mesos de servei al poble de Gata i a tots els gaters i interessats per la localitat. Va ser el 10 d´abril, vespres de Sant Vicent Ferrer, també dissabte, quan vaig començar aquesta caminata. Ara a les 17.50, ja ha arribat el blog a la important xifra de 3.880 entrades, vora les 4.000. I tot això ha estat gràcies a tots vostés que dia a dia, o de quan en quan, o alguna vegada a la setmana, o al mes, entrent a veure que diu Miguel al seu blog, que ens conta ara, quina fotografia antiga posarà aquesta vegada, serà capaç -com va dir l´amic Pepe- de arribar a les 365 fotografies...Pues ja són amb hui 88 fotografies, és a dir, des que encetara aquesta secció han passat 88 dies.

I tot això perquè anem fent camí...anem fent blog. Com deia ahir un gran amic teuladí Vicent...amb el blog fas història i la història ahí està...

Pense en noves seccions i reestructurant les que hi ara actualment. Quan el temps m´ho permeta millor...eixiran a la llum les noves seccions. Ja aniré anunciant-les poc a poc i a temps.

Gràcies a totes i tots. I a seguir. Anem ja cap al quart mes, però abans tindré moltíssima tasca per davant ja que arriben les festes patronals 2010 en sols 20 dies...

   I ELS POBLES DEL VOLTANT ESTAN DE FESTA...

Així és. Aquest cap de setmana tan històric que estem vivint a nivell esportiu de la selecció espanyola de futbol, els pobles que viuen intensament les seues festes patronals, tindran que pensar quina programació fan demà diumenge..per tal d´ajustar els actes al partit que es presenta força i molt complicat.

Estan de festes patronals a PEDREGUER, poble del costat i el més prop a Gata. "La catedral dels bous al carrer" que per a mi supera fins i tot a altres pobles molt més grans, sense dubte, tindrà que pensar com fa demà per a tindre tots contents...

També està de festa el veïnat d´ONDARA. Els festers de la Soledat i l´Ajuntament ja han solucionat el tema. Faran l´ofrena que era a l´hora del partit avançada i serà a les 18.30.

La capital de la comarca, DÉNIA, també estan de festes majors.

I la setmana que ve més pobles i llocs de la comarca. Així a Moraira, dimecres migdia començarà la festa, i dijous és la festa major. Ja prepara Ondara, una vegada acabades les festes de la Soledat, les festes de "bous", les festes de Sant Jaume. Tot ple de festa pels pobles del voltant...

I seguint per la comarca...serà FESTA MAJOR la setmana que ve: dilluns a ONDARA (la Soledat); dimecres a PEDREGUER (Sant Bonaventura) i dijous a MORAIRA (La Verge dels Desemparats).

I NOSALTRES DINS DE 20 DIES.    GATA VA SER NOTÍCIA...un 10 de juliol

20100710185155-image0-67.jpg

Fa 20 anys les festes eren notícia.

10 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys:

Al diari INFORMACIÓN d´Alacant publicava "FIESTAS EN...Locomía y Dyango en Gata de Gorgos". La fotografia, la mateixa que hui pose al blog, és també històrica, que ben bé podria formar part del grapat de fotogràfies antigues: és una entrada de bous pel carrer La Bassa avall, quan feien els bous al corro del centre del poble, hui ja desaparegut. Es pot veure a Vicent "Canya" en primer terme corrent davant. Al peu de la fotografia: "Las vaquillas, elemento fundamental de las fiestas".

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 88 -

20100710185926-copia-de-image0-24.jpg

La fotografia de hui dissabte també és festera. Els joves, com Jaume Signes (Jaume Concepció), que apareix a la fotografia, utilitzavent la seua moto, per tal de participar en els jocs, activitats i coses que es prepararven a les festes. A la Plaça Nova i pel mig es disposava la parella a complir amb el què es manava del joc. La expectativa era molt gran i podem veure rodant la baraneta i al palco la gent, tot ple de gent, mirant el simpàtic acte fester.   GATA VA SER NOTÍCIA...un 11 de juliol

20100712083549-image0-68.jpg

El futbol i la final de la Copa del Món m´ha fet portar el retràs...però ha valgut la pena: Espanya ja és campiona del món de futbol. I jo reprenc el blog del "Cronista de Gata" amb les notícies que es van publicar fa 20 anys abans que guanyara Espanya el seu primer mundial.

I fa 20 anys la centenària Tia Pepa era la protagonista. Fa 10 anys eren cinc les entrevistes que es publicaven al voltant de Gata.

11 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys:

Al diari INFORMACIÓN d´Alacant: "La abuela de la Marina Alta cumplió ayer 101 años". "Dos úns i un ceret" deia la protagonista centenària. Al peu de foto, la mateixa que ací publique al blog: "La "Tia Pepa" todavía tiene fuerzas para disfrutar en el jardín".

11 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A la secció de LA MARINA de LP "La opinión de la calle" es feia la pregunta a quatre gaters: "¿Crees que es positivo organizar un campamento júnior para los niños en la comarca de la Marina". La opinión dels cinc escollits era unànim: Sí. Eren entrevistats: Miguel A. Blasco, David Mulet, Estefanía Lozano i Fátima Lozano. 

"El personaje del dia" era Vicent Torres, presidente de la Unión Musical que deia: "Alfredo Escortell se merecía el homenaje del pueblo de Gata" i apareixa en un retall la foto del president.  FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -89, la d´ahir-

20100712160311-copia-de-image0-47.jpg

Com el futbol ens va trastocar a tots els plans, anem recuperant la normalitat. La fotografia número 89 és la que correspon a ahir diumenge. Es tracta d´una fotografia que va apareixer a un programa de festes recent. Quatre personatges del poble: Carlos "el guarda"; el tio "Francisco o Quico Bisserot"; el Tio Francisco "el panader (pare) i el seu fill, Francisco "el panader". Com veuen el més menut dels quatre té amb les seues mans dos conills o llebres. Fou un dia de caça i la foto està presa al camp. ..I "LA ROJA" GUANYÀ EL CAMPIONAT DEL MÓN

Totes les penyes, casals, bars, casetes i cases de Gata van embogir quan, pasant uns minutets de les 22.30 hores, Andrés Iniesta va llançar eixe tir ras, cruçat, que valia la Copa del Món per a Espanya. Molts castellets de focs artificials, camises de la selecció i banderes sense parar es van veure per Gata.

La zona de l´Avinguda, el Passeig d´Alacant va ser el més visitat pels joves, que van cel·lebrar com mai, perquè mai hem sentit aquesta alegria futbolera, la consecució del Campionat...I ara, arribats a Madrid, la selecció fa les seues visites institucionals i després amb la gent que tant i tant la recolzà...serà una vesprada i una nit llarguíssimes...GATA VA SER NOTÍCIA...un 12 de juliol

20100712162501-image0-69.jpg

Fa 15 anys la cultura era notícia, per mig de la banda i l´escola "Antoni Vives"...com ho són ara. Fa 10 anys tornava la banda a ser notícia amb un homenatge especial.

12 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

A LA MARINA de LP: "Más de 20 alumnos han asistido al curso de pintura Antonio Vives". A l´antetítol: "Las obras se exponen en el Casal hasta el día 23".

Una altra notícia cultural: "Éxito de público en el concierto del "Día del socio" de la Unión Musical". A l´antetítol: "Los educandos interpretaron varias piezas" i al peu de la foto: "Estos son los jóvenes alumnos que integran la Agrupación Musical Juvenil".

12 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

També a LP: "Gata vibra en el concierto de homenaje a Alfredo Escortell". Al subtítol: "Ostentó la dirección de la banda de música". Al peu de foto, la mateixa que es publica al blog: "El alcalde, el hijo del homenajeado, el concejal y el actual presidente"

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 90 -la d´ahir-

20100713160321-copia-de-image0-36.jpg

Torne a anar un dia darrere, però no passa res. La qüestió és anar posant i estar al dia. La fotografia corresponent a ahir dilluns dia 12 és d´un racó del poble que ara desconeixirïem a simple vista. Es tracta del "camí de les Aromes". Podem veure al amjor dels germans Feliu pujat al camió de Pantoja (pare) -podeu contemplar el model i l´antigor que té, també per la matriculació del vehicle. A l´altra banda una "cabra", una paret de pedra i un garrofer. Eren les casetes de la partida, que hui és el Carrer Trossets. Desconegut totalment, com deia.EL BLOG ARRIBA A 4.000 ENTRADES, hui 13 de juliol

Va cada vegada augmentant el número de visites. Si fa sols tres dies recordava el tercer mes del blog, hui encara que siga dimarts i 13, per als supersticiosos, arriba el "Cronista de Gata" a 4.000 entrades. Senyal inequívoca de que estant continuament entrant molt gaters i aficcionats al blog i que aquest està sempre en marxa. Sols hi hauria necessitat d´algun que altre comentari i crítiques, que sempre és bo. Mentre seguim informant, contant, posant les fotografies antigues a la seua disposició. I ara, passades les 16 hores, ja són 4.020 entrades...

GRÀCIES A TOTS ELS USUARIS. Seguisc endavant.HUI PUBLICA EL BOP, ADJUDICACIÓ EDIFICI POLIVALENT JUVENIL

Publica hui dimarts 13 el B.O.P. l´adjudicació definitiva del contracte d´obra de l´edifici polivalent juvenil.

Per acord de l’Ajuntament Ple de Gata de Gorgos de data 23 de juny de 2010, es va adjudicar l´obra, que havia estat publicat al Butlletí Oficial de la Província, el 29 març 2010 (número 59).

En procediment obert i urgent, el preu del contracte és de 1.001.875,24 euros, i 160.300,04 euros d’IVA. L´adjudicació definitiva amb data 23 de juny de 2010 és per al contractista: Coinger, Empresa Constructora, S.L., per un import d’adjudicació de 1.001.875,24 euros, i 160.300,04
euros d’IVA.REPORTATGE: SEGONA FESTA DELS SIGNES "CANYETES": ARA A GATA

20100714090033-copia-de-dsc07487.jpg

Gata té una rama del cognom Signes que són tots "Canyetes". A la caseta de
Juanito "de Sensio", un dels descendents dels Signes de principis del
segle XX, es va el passat diumenge 11 de juliol, hores abans que la selecció
espanyola aconseguira el Mundial de futbol, la segona gran festa Signes.

La primera va tindre lloc l´any passat just per la mateixa data a Alzira (la Ribera) amb tots els Signes que té aquella comarca valenciana. Des de primeres hores del dia es preparava tot per a estar a punt. Cap allà al migdia un autobús amb una trentena de familiars Signes de Guadassuar, Alzira, Alcúdia, Cullera i Carlet) arribava a Gata, per tal de cel·lebrar el segon reencontre, recordant alguns als avis, altres als bisbavis i inclus als més vells de les generacions Signes.

Unes 90 persones entre els vinguts de la Ribera i els gaters Signes "Canyetes" van compartir alegries, van recordar amb fotografies antigues les seues arrels, a la vora del llit sec del barranc Gorgos. I a la vista dels dos ponts, el de la carretera Nacional i el gegantesc de la via del tren.

Coques de la mida, amb mullador, aperitius i vinet del terreny i per a dinar un suculent arròs a banda, del mestre cuiner també de la família Juan Signes, més conegut com "Juan de Paleres". Els capells amb la llegenda "Jo sóc Canyetes" i els arbres genealògics van tornar a eixir. Al final es distribuïren regals: per als homes des de la Ribera van portar uns palos per fer senderisme que es podia llegir "Jo Signes". Juan "de Paleres" va regalar a les dones un ventall amb les fotografies del Santíssim Crist, l´ermita i l´església.
I així entre cançons, acudits, recitacions de poemes i records arribaren a les postres, el meló d´Alguer fou el protagonista per suportar la calitja que feia en ple juliol.
La distància i l´hora de la final de futbol manaven. A mitjan vesprada, després dels acomiadaments i ajornant el tercer reencontre per a l´estiu del 2011, partiren els de la Ribera cap a la coamrca valenciana i els gaters poc a poc cap a casa.
Recordaran sempre el reencontre els Signes "Canyetes" per com ho van passar de bé i per ser just el dia que Espanya aconseguí el Mundial de futbol.

HISTORIA DELS SIGNES "CANYETES"

L´emigració des de Gata (la Marina Alta) a Guadassuar (la Ribera) del veí Inocencio Signes Fornés, segón de 12 germans, va fer possible els dos reencontres un segle després. Les dos reunions oficials dels succesors de Batiste, l´emigrante
Inocencio, Jaume, María, Mateu, Onofre, Pepa, Pepe, Quico, Teresa, Toni i
Vicent, foren tot un èxit.
Si al primer dinar als peus de la serra de la Murta d´Alzira estigué un representant de la segona generació, Arturo Signes, a aquesta segona també va estar Teresa, així com familiars més directes dels altres germans Signes de la Ribera. Va tornar a ser molt emotiu reencontrar-se els de la tercera i quarta generació, cosins segons i tercers entre sí, tant de la comarca de la Ribera com de Gata, participant en aquesta entranyable festa de convivència, intercanviant anècdotes familiars a la Caseta de Juanito Sensio, com ho feren fa un any al Hort de Juan Signes.

La història d´Inocencio, fill de Jaime Signes Boronat (apodat «Canyetes») i Maria Fornés Pons, naix en 1882. El xiquet ve al món el 13 de gener d´aquell any i molt jove, a les primeries del segle XX, contacta amb un amic de milícies i marxa cap a Alzira a ajudar-li a una tenda de roba. S´en va de representant a Guadassuar i allí coneix a la que seria la seu muller, Julieta.
Son pare li ajuda a muntar una tenda del comerç que ell coneix a Guadassuar.
El matrimoni tingué deu fills i s´establí definitivament a Guadassuar, localitat pròxima a Alzira. Allí arrelà la família. Anaren a ajudar-li, Toni, un dels seus germans, i Jaume, un dels nebots, fill del seu germà també dit Jaume.
Precisament a Guadassuar naix una altra gatera, Ana Signes Ivars, ma mare,
filla de Jaume.

Des d´aleshores, el «Ti Sensio o Inocencio» impulsà el agermanament entre les
poblacions de la Ribera i Gata. Els intercanvis familiars són constants, però les dos últimes concentracions va unir a quatre generacions, procedents d´aquell emigrant gater d´inicis del segle XX.

(Dedicat a ma mare, que era d´aquesta família i estimava molt el seu poble de naixença, Guadassuar )

Publica al seu blog, el CRONISTA DE GATA Miguel Vives SignesGATA VA SER NOTÍCIA...un 13 de juliol (com ahir)

20100714160644-image0-70.jpg

Seguisc amb retràs, però poc a poc arribaré al lloc. Toca ara recordar que es publicava tal dia com ahir dimarts, dia 13.

Fa 10 anys un futbolista de la cantera era protagonista.

10 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A LA MARINA de LP el "Personaje del día" era "Joan Ramir Fornés, la estrella en ciernes del Gorgos CF". Al subtítol: "Los técnicos afirman que puede marcar época". I una fotografia d´ella, que és la mateixa que publique al blog, amb el peu: "Joan Ramir Fornés".

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -91, d´ahir-

20100714161501-copia-de-image0-2.jpg

Seguisc posant fotos del record de Gata i estic ja a la 91, que correspon a ahir dimarts 13. La de hui ens porta a 1963, fa més de quatre dècades. El xicon gater cantauret Antonio Andrada "Antoniet" fa una actuació acompanyat a la guitarra per el ja desaparegut Jaime "Cabellos", dit així pel seu ofici de perruquer. Aquells moments de cultura i música popular, del poble, ja han desaparegut. Ara es preferible portar i escoltar a gent de fora, quan a Gata podrïem seguir tenint i tenim gent bona cantant i fent música.SENDES I CAMINS: CINC PERSONES TREBALLANT GRÀCIES AL PAMER

20100714211306-pamer.jpg

L’Ajuntament de Gata està realitzant una campanya de neteja de sendes i camins del terme municipal a través de la subvenció del Pamer de la Conselleria d’Economia, d’Hisenda i Ocupació, a través del Servef, confinanciada pel Fons Social Europeu.

La subvenció ha permés la contractació de 5 peons del 2 de juny al 24 de juliol que realitzaran el manteniment de les sendes del "Barranc dels Poets", la senda de "les Mallaes", la senda de "l’Ombria de Climent", la senda del "Camí Vell de Gata a Llíber", la senda del "Barranc de Canela", la senda del "Tossal del Moro", la senda del "Serrillars", la senda de la "Travessera Poets-Mallaes", la senda "Seldetes", la senda de "Bixquert" i el camí del "Racó dels Gorgos".

El pressupost total del projecte és de 13.883,67 euros que cobreix la totalitat de les despeses de sou i seguretat social dels treballadors.

Informació i fotografia: Gabient de premsa, Ajuntament de Gata.

 GATA VA SER NOTÍCIA...UN 14 DE JULIOL (un dia com ahir)

Les festes eren les protagonistes fa 10 anys.

14 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

La secció "Rincón del lector" de LA MARINA de LP publicava: "Iluminación de fiestas en Gata".FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -92, la d´ahir-

20100715180425-copia-de-image0-58.jpg

Ja comencem a estar quasi al dia en quan a fotografies antigues es refereix. Un grup de joves és el protagonista hui de la fotografia. Està presa al cantó del que era el Bar La lliga, enfront del Bar Martí. Les tres xiques i els quatre xics estan davant la càmera, mentre la bicicleta descansa a la porta del bar. Els dos joves agatxats són: Jaume "de Concepció" i Miguel "de Parri".

 UNA DEMOSTRACIÓ DE COKCTAIL FREE, PER A TANCAR LA "NIT NOVA"

20100715181254-nitnova.jpg

Una demostració de Cocktail Free tancarà, dissabte 17 de juliol, la campanya Nit Nova organitzada per les regidories de Joventut i Educació. A partir de les 12 de la nit, a la terrassa del Centre Social, tots els joves podran disfrutar d’un taller de còctels sense alcohol que realitzarà Oscar Olaveda.

Per la vesprada, a partir de les 18 hores,  els més menuts podran participar en el taller de maquillatge, lentilles de colors, taller de disseny en talla, graffittis, ...

Esta activitat tancarà la Campanya Nit Nova que va començar al més de maig i que s’emmarca dins la prevenció de les drogodependències.

Informació i imatge: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "CONVERSACIONES EN EL LÍMITE DE LA VIDA". DEMÀ A LES 20 HORES

Demà divendres dia 16, a les 20 hores, a la biblioteca de Gata, es presentarà el llibre "Conversaciones en el límite de la vida" de Júlia Rodríguez. La presentació correrà a càrrec de Remedios González Barrón, psicòloga; Eva Marta Galiana, farmacèutica, i Mara García, locutora. L´autora parlarà dels casos reals i les seues experiències amb el cuidado de les persones majors.EL PADRÓ DE L´AIGUA POTABLE, AL B.O.P. DE HUI

El Butlletí oficial de la Província (B.O.P.) de hui dia 15 de juliol porta dos anuncis de Gata, sobre els padrons per subministrament d´Aigua Potable.

Aprovat per decret de l´Alcaldia número 0273/2010, de 30 de juny de 2010, el Padró...del quart trimestre de l´any 2009, s´exposa al públic durant quinze dies.

Aprovat per decret de l´Alcaldia número 0272/2010, de 29 de juny de 2010, el Padró...del segon trimestre de l´any 2010, s´exposa al públic durant quinze dies.GATA VA SER NOTÍCIA...un 15 de juliol

20100715185602-image0-71.jpg

 

Fa 20 anys publicava un reportatge amb dues fotografies a tot color de l´interior de la comarca. gata també estava. El parc de la Font del Riu, la regina major de l´any anterior i un tema polític local eren els protagonistes fa 10 anys.

15 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys:

A INFORMACIÓN d´Alacant publicava: "Aquí no hay playa" com la cançó. Al subtítul: "El interior de las Marinas Alta y Baja, alternativa para los visitantes que buscan algo más que el mar" i nomenava a Gata, que és poble d´interior.

15 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

Al "Rincón de los lectores" de LA MARINA de LP: "Parque de la Font del Riu de Gata".

El "Personaje del día" era: "Antonia Mulet vive sus últimos días como reina de las fiestas de Gata". Al subtítol: "El miércoles 26 coronará a su sucesora".

El tema polític local: "El equipo de gobierno de Gata cifra en 370 millones la inversión en obras durante el primer año de legislatura". Al subtítol: "PP, UV y BNV destacan las carreteras, colectores de pluviales y el polideportivo". Al peu de fotografia, la mateixa que publique al blog: "Las obras del pabellón deportivo de Les Sorts ya se han iniciado".

 

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -93-

20100715190102-copia-de-image0-34.jpg

Ja són 93 fotografies, anem cap al centenar. La fotografia de hui és d´un grup d´homes que estaven de reunió del Sindicat. Al mig, com li agradava posar-se l´alcalde Julián Monfort Calatayud (Don Julián). Reconeguem també Antonio "Paleres" agatxat. Miguel "de Puripa", al costat de l´alcalde; Antonio "Manotes", l´alt de la punta.I TROFEU FESTES DE FRONTÓ A MÀ

20100716175617-fronto.jpg

El cap de setmana del 10 i 11 de juliol es va celebrar al frontó municipal de Gata les primeres 24 hores de frontó a mà organitzades pel Club de Pilota i l’Escola municipal de Pilota de Gata. En el trofeu van participar 15 equips, dividits en dos categories, que es van enfrontar donant tots un molt bon nivell en aquesta modalitat fent disfrutar al públic assistent.

El compromís amb l’horari i el ben fer de tots, joves i majors, ha fet que aquest campionat recupere un joc que tots hem començat a practicar en la mateixa escola.

En la categoria ‘Promeses’ els guanyadors van ser Pau Pla i Gonzalo Soler, en la categoria dels ‘Amateurs’: David Pedro “Pala” i Rafa Plaza “Llebra”. L´Escola de Pilota i Club de pilota Gata van organitzar el trofeu amb la col·laboració de l’ Ajuntament, Comissió Festes Gata 2010, , Mas i Mas, Baret del frontó, Ca Blai i Jaume Mònica.

El lliurament dels trofeus es farà al Centre Social el dia 6 d’agost a les 14.00 h.

Informació i foto: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.GATA VA SER NOTÍCIA...un 16 de juliol

20100716181036-image0-72.jpg

Fa 15 anys un tema urbanístic i un altre de serveis eren els protagonistes. Fa 10 anys, l´any del Jubileu, les festes ocupaven ja la informació.

16 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

A LP es publicava: "El Ayuntamiento pinta las viviendas colindantes al parque "Llavador".

També amb un "ladillo" a la columna: "Limpieza de montes y laderas".

16 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A LA MARINA de LP publicava: "La celebración de la novena obliga a adelantar la bajada del Cristo". Al subtítol: "La imagen recorre todos los rincones de Gata". A la fotografia, que és la que ix hui al blog: "La bajada excepcional del Cristo se celebra hoy".

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -94-

20100716182104-copia-de-image0-7.jpg

Ja regularitzada l´eixida de les fotografies antigues al blog, hui divendres 16 de juliol, festa de la Mare de Déu del Carme, porte al blog una foto que era propietat d´Ángeles Arabí Signes. Es tracta d´unes

XIQUES COSINT A LA PORTA DE L´ACTUAL AJUNTAMENT. ANY APROXIMAT, 1928.

Va vindre a ensenyar a repuntar a les xiques una senyora mestra de labors. Podem veure les máquines de cosir, robes i altres elements de modistes. Podem reconéixer a dos xiques prop de la porta de la dreta mirant la foto. Està sentada la dona de Pepe el Sastre. està dreta la mare de Paco Monfort.

La fotografia es va traure al BIM una vegada i com es veu la façana de la Casa Consistori encara estava de rajoles.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 95 -

20100717181801-copia-2-de-image0-24.jpg

La fotografia de hui dissabte torna a ser de festes, perquè ja estem a sols dues setmanes per a que comencen LES FESTES MAJORS DE GATA. I que millor que posar una fotografia de record del que serà el primer acte gran de festes, la elecció de les regines major i infantil. A la fotografia de fa 39 anys en color també esperaven eixe moment però per a traure la regina major, ja que encara no hi havia menudes. El festival era a la Plaça Nova (podeu observar l´escenari al mig de la plaça i la casa de fons.

Eren, doncs, les FESTERES DE 1971.

 

  UN MÚSIC GATER ESTRENA LA SEUA COMPOSICIÓ A SOGORB, DISSABTE 24 DE JULIOL: Pedro Vicente Caselles Mulet, premiat al 2009 al concurs de composició coral

20100718171818-segorbe-21.jpg

Una notícia importantíssima a nivell cultural serà la que esdevindrà el proper dissabte 24 de juliol a Sogorb, ciutat de Castelló. El músic gater i actualment director de la banda juvenil de Gata, PEDRO VICENTE CASELLES MULET, estrenarà la seua obra guanyadora al XXVI concurs de composició coral "Juan Bautista Comes" d´aquella ciutat. L´obra guanyadora 2009 fou "PUER NATUS EST NOBIS". L´estrena absoluta la farà Pedro Vicente a la catedral sogorbina, al concert de cloenda del XXVII Festival de Música Coral que està fent-se a Sogorb. Per als gaters que vulguen assistir l´acte començarà a les 21 hores.

Cal recordar que fa un any, Pedro Vicente Caselles rebia el premi que li acreditava com a guanyador de la XXIII edició del concurs, a l´acte del XXVI Festival Coral de Sogorb. El concurs consistia en presentar una obra per a cor mixte i «a capella», amb un text religiós amb llatí. Caselles recollia el premi de mans de l ´alcalde sogorbí, Rafael Calvo, mentre que el guanyador de l´edició de 2008, John White, se li entregava la partitura editada. Allí mateix s´estrenà l´obra de White, «Credo Trifarium». El mateix cerimonial que es farà ara amb l´estrena absoluta de l´obra de Caselles.

L´obra premiada 2009
«Puer natus est nobis» estava basada en un text corresponent a l´«introito» (composició gregoriana pertanyent al propi de la Missa en la cel·lebració específica de cada dia litúrgic) de la tercera Missa del dia de Nadal del Cant Gregorià. La partitura de la composició del músic gater serà publicada per l´editorial de música Jaume Piles de València. L´obra està el·laborada a partir de la mateixa monòdia del cant gregorià i el que pretenia Caselles era recrear dos mons: el terrenal i el celestial amb els timbres de veu i inclús la lletra per acabar en una conformitat d´ambdues parts.


GATA VA SER NOTÍCIA...un 18 de juliol

20100718181004-image0-73.jpg

Fa 10 anys la notícia important del poble eixia als diaris. El patró, Santíssim Crist, baixava abans d´hora, per tal de fer l´Any Jubilar 2000.

18 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dimarts:

A LA MARINA de LP es publicava: "Gata de Gorgos celebra el Año Jubilar con la multitudinaria bajada del Cristo desde su ermita". Al subtítol: "La novena se lleva a cabo estos días por todas las calles de la población". Al peu de les tres fotos que fan conjunt i que ixen ací al blog: "El Cristo, entrando en la población. La comisión de fiestas, ante el Cristo a su llegada a la plaza de la Iglesia". Cal dir que a la fotografia gran estem en primer terme José Enrique i el cronista de Gata portant el Crist a la baixada, entre els xiprers.  FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 96 -

20100718182334-copia-de-image0-28.jpg

Ja estem prop del centenar de fotografies antigues que han estat publicades al blog del "Cronista de Gata". Aquesta secció segueix endavant perquè hi ha més instantànies captades ja fa molt anys, com aquesta que hui diumenge 18 de juliol asoma al blog.

La fotografia és d´un grup de treballadores i treballadors que es van fotografiar just al cap del pont de les Alcolaies, quan estava acabat de fer. El fons de l´escena és molt important, donat que es veu part de l´església per darrere, les cases del penyó i tot el conjunt de cases del Raval. Més al fons els molins.GATA VA SER NOTÍCIA...un 18 i un 19 de juliol -despúsahir i ahir-

20100720082216-image0-74.jpg

Les notícies de fa 10 anys un 18 de juliol que havia oblidat despusahir era d´art a l´aire lliure, un comentari al Cabinista, sobre donació de sang i festeres. La notícia de fa 15 anys un 19 de juliol era esportiva i humana. Un gater feia una carrera molt important a França. També es parlava de les festes patronals.

18 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

En un breu LA MARINA de LP: "Inauguran dos nuevas esculturas en el parque "Font del Riu" de Gata".

Al Cabinista, el mateix dia: "Malestar en la plaza de Gata".

En un breu: "Campaña de donación de sangre en Gata".

En una columna: "Cáritas Gata destina cuatro millones de pesetas a ayudas para el Tercer MUndo".

Finalment a la secció: "Nuestros lectores" es publicava: "Festeras de Gata 2000".

19 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

La notícia esportiva: "Dos cicloturistas, de Gata y Calpe, participan en la prueba París-Brest-París". A l´antetítol: "Únicos representantes de la Comunidad, recorerán 1.218 kilómetros". Al peu de la fotografia, la mateixa que pose al blog: "Boronat y Llinares se enfrentarán a esta prueba mundial a partir del 21 de agosto".

La notícia de festes: "Las fiestas del Cristo del Calvario recuperan el festival taurino de época". A l´antetítol: "Comenzarán el próximo día 29 de julio".

 

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -97-la d´ahir-

20100720150446-copia-de-image0-15.jpg

Ja estem més prop de la fotografia 100. Això serà dijous 22 de juliol. Mentre hui porte la fotografia que corresponia a ahir dilluns. Es tracta d´un grup de xiquets que van anar a la mar amb el vicari N´Antonio Biot? i el jove En Francisco Costa Boronat, "Paco Maricarlos". Tots estan mirant a la càmera i aquells xiquets hui ja pasen dels 60 anys.

 LA BANDA JA TÉ LA PRIMERA PEÇA DEL CONCERT DE REVETLA

La banda Unió Musical de Gata va fer el concert del soci, aquest any al carrer Cuartel i malgrat el dia i l´hora, dia en el qual Espanya va guanyar el Mundial i hora poc abans de la final, la gent va respondre i els assistents van votar el pasdoble que encetarà enguany el concert de revetla que, com cada any, es farà la nit del cinc d´agost, que enguany és dijous.

El blog de la banda http://bandagata.blogspot.com  informa del resultat, que transcrivim a continuació:

"Aquest any vam comptar amb un total de 98 votants, tot i que el públic fou més nombrós, i l’escrutini ha donat el següent resultat: 1a posició: ATENEO MUSICAL (amb 25 vots, un 26.52% de participació). 2ª posició: Gallito (amb 20 vots, un 21.41% de participació). 2ª posició, igualat a vots: Pepita Creus (amb 20 vots, un 21.41% de participació). 3a posició: Suspiros de España (amb 17 vots, un 17.36% de participació). 4a posició: Vito (15 vots, un 15.31% de participació). 5a posició: Los Nardos (amb 8 vots, un 8.17% de participació). 6a posició: La Gracia de Dios (amb 7 vots, un 7.15% de participació). 7a posició: Gerona (amb 2 vots, un 2.05% de participació). 8a posició: El abanico (amb 1 vot, 1.03% de participació).
Per tant, i gràcies als vots del públic assistent, ja coneixem la primer de les obres que sonarà en el Concert d’aquestes Festes 2010: el pas-doble "Ateneo Musical" del mestre Mariano Puig. Aquesta peça obrirà un Concert molt especial sobre el qual ja anirem desvetllant-vos més secrets en noves publicacions."

 ANEM CAP A FESTES. DIVENDRES 23, UN ALTRE ACTE PRE-FESTES

20100720152109-cartellet.jpg

Ja resten menys dies per a començar les FESTES PATRONALS. S´han preparat alguns actes pre-festes,el segon i tercer dels quals es farà divendres i dissabte d´aquest últim cap de setmana abans de les festes:

Divendres 23, II Dirk Track Festival House "Vila de Gata": A les 22 hores, espectacle de cross en el camp de futbol "Les Sorts". Organitza_ Moto Club Gata i Ajuntament.

Dissabte 24, II Pansa Rock 2010: A les 22 hores–Macro concert organitzat per "Fanclub" de Gata, amb l’actuació dels grups: SENYORA X, MOX-NOX, MAMUT i DONESGATA VA SER NOTÍCIA...un 20 de juliol

20 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dijous:

Fa 10 anys la secció de "NUESTROS LECTORES" de LA MARINA de LP posava a quatre "Festeros de Gata de Gorgos".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -98-

20100720153555-copia-de-image0-47.jpg

Una altra fotografia de festes. Les festeres amb "teja y mantilla" i els festers prenen un vermut al bar del Hogar del Camarada. Asomen les fletxes del símbol que penjava a la paret. Sols conec a Antonio Soler, en primer terme a l´esquerra de la foto, sendat davant una taula.GATA EN EL B.O.P. ahir dimecres 21

El Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.) d´Alacant publicà ahir dimecres 21 de juliol, dos edictes:


1er: una notificació d´ocupació, en la qual la Junta de Govern Local acordà:
Primer: atorgar la llicència de segona ocupació per a
vivenda, amb superfície útil de 84,76 m2...5é: aprovar la taxa per
llicència, expedició de documents i prestació de serveis urbanístics...per
un import de 60,10 euros.».

2n: un edicte, sobre un arxiu d´expedient de Llicència Ambiental de dos
expedients.GATA VA SER NOTÍCIA...un 21 de juliol

20100722160021-image1-2.jpg

Per el temps que consumim a l´estiu en altres coses, ahir dimecres 21 de juliol, no vaig poder fer aquesta secció. recorde ara el 21 de juliol de fa 15 anys, en el qual es publicava un important notícia política local. Fa 10 anys era l´art a l´aire lliure el protagonista. Fa 5 anys ho era la banda.

21 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

La notícia a LA MARINA de LP era: "El PSOE no llega a un acuerdo con PP y UPV y se adjudica todas las concejalías". A l´antetítol: "Hoy, en pleno extraordinario, se nombrará a los tenientes de alcalde". A un resum destacat: "María Vicenta Pedro y Salvador Mulet serán tenientes de alcalde y miembros de la comisión de bogierno, junto al alcalde, que ha asignado todas las delegaciones a los concejales del PSOE". A la fotografia que era de Pons deia al peu: "El PSOE gobernará con minoría relativa durante los próximos cuatro años".

21 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, divendres:

A LP: "Las esculturas de José Ramón Villa y Juan Abril ya embellecen el "Parc Font del Riu" de Gata". Al subtítol: "EL rector de la Politécnica, Justo Nieto, preside la ianuguración". A la fotografia, la mateixa que il·lustra aquesta entrada al blog, deia: "El escultor y autoridades, posando ante la obra de Abril".

21 DE JULIOL DE 2005, fa 5 anys, dijous:

"La Banda Unión Musical sale a la calle para ofrecer un concierto en homenaje a los socios". Al subtítul: "Los músicos actuaron bajo la batuta de Pascual Miguel Cardona Cholbi". Al peu de la foto que apareixia en aquella notícia: "Los músicos en un momento del concierto en la calle Roquetes".

 

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 99 -la d´ahir, dimecres-

20100722161039-copia-de-image0-33.jpg

La fotografia correspon al dimecres 21. És ja la número 99. Es tracta d´un acte oficial en el qual prenien part alguns mestres. L´alcalde Vicente Mulet Redal està donat un obsequi a una dona, possiblement a una mestra. Podem veure al mestre Don Joaquín sentat, el de més a la dreta de la fotografia. L´escenari: el cine. No arribe a esbrinar ben bé quina cel·lebració era.GATA VA SER NOTÍCIA...un 20 de juliol -tal dia com despúsahir-

Havia passat per alt aquesta notícia i la recupere:

20 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A LA MARINA de LP: "El atleta Vicente Lloips recibe un homenaje de la Peña Barcelonista de Gata".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1 0 0 -

20100722204548-copia-de-pujantcreu-adoracio.jpg

Arribe a la fotografia 100, el dia 22 de juliol, festa de la Magdalena, patrona del Poble Nou de Benitatxell. 100 dies eixint fotografies al blog. La secció més vista i més volguda pels usuaris, segons comenten ells mateixos. I seguirem després de la foto 100 camí de la 200. I per cel·lebrar-ho o commemorar-ho, com vulguen dir-li, he escollit una fotografia molt curiosa i simbòlica. Pujaven els homes la creu cap a la muntanya de les Alcolaies. Era la Santa Missió i una creu gegant anava a presidir tot el poble. Poden veure a tots els homes fent força i pujant per la muntanya amunt. Avall està el poble i es poden veure els bancals i els margens de pedra...DEMÀ DISSABTE, ESTRENA ABSOLUTA DE L´OBRA DE PEDRO VICENTE CASELLES MULET

20100723165012-pedro.jpg

El músic gater PEDRO VICENTE CASELLES MULET estrena demà dissabte la seua obra guanyadora en el festival del passat any del premi de composició cultural "Juan Bautista Comes" a la catedral de Sogorb (Castelló).

 Serà en el concert de cloenda de la Setmana Cultural de Sogorb, ciutat de Castelló. El músic gater i actualment director de la banda juvenil de Gata, Pedro Vicente Caselles Mulet, estrenarà la seua obra guanyadora al XXVI concurs de composició coral "Juan Bautista Comes" d´aquella ciutat. L´obra guanyadora 2009 fou "Puer Natus est Nobis". L´acte de l´estrena absoluta començà a les 21 hores.

Cal recordar que fa ara just un any, Pedro Vicente Caselles rebia el premi que li acreditava com a guanyador de la XXIII edició del concurs, a l´acte del XXVI Festival Coral de Sogorb. El concurs consistia en presentar una obra per a cor mixte i «a capella», amb un text religiós amb llatí. Caselles recollia el premi de mans de l ´alcalde sogorbí, Rafael Calvo, mentre que el guanyador de l´edició de 2008, John White, se li entregava la partitura editada. Allí mateix s´estrenà l´obra de White, «Credo Trifarium». El mateix cerimonial que es farà ara amb l´estrena absoluta de l´obra de Caselles.

(Publica al seu blog el Cronista de Gata Miguel Vives Signes)RESTA SOLS UNA SETMANA PER A FESTES

20100723170025-carg-festes2010.jpg

S´acosta ja el divendres 30. A una setmana de les festes patronals ja es respira aire de festa. Els casals dels més joves comencen a obrir-se i les pre-festes, com resa el programa, comencen a ser realitat. Dies arrere resumia quins eren els actes de festes. Hui mateix, divendres 23, les motos són les protagonistes. Demà dissabte 24 el rock i el festivalet. El campionat de truc comença a rodar i dijous 29 serà la nit de l´assaig, per a començar ja e bó el dia 30.

Resumim, a grands trets, els nou dies de festa i els actes més destacats en conjunt. Al llarg de la setmana que ve anire analitzant dia a dia:

- 30 de juliol, divendres: Baixada del Santíssim Crist i Festival elecció regines, dames i cort d´honor, major i infantil.

- 31 de juliol, dissabte: Nit de paelles.

- 1 d´agost, diumenge: Dia de les Carrosses.

- 2 d´agost, dilluns: Dia de les Quintades.

- 3 d´agost, dimarts: Nit del Correfocs.

- 4 d´agost, dimecres: Dia del Xiquet.

- 5 d´agost, dijous: Dia dels Majors, ofrena de flors i revetlla.

- 6 d´agost, divendres: Dia de la Festa Major, en honor al Santíssim Crist del Calvari.

- 7 d´agost, dissabte: Dia dels Fadrins.

     EDUCACIÓ VIAL A L´ESCOLA D´ESTIU INFANTIL

20100723203937-xiquets.jpg

Un estiu més, els components del grup d’educació Viària de la Policia Local de Gata de Gorgos acompanyats per l’alcaldessa Ana María Soler Oliver, han compartit un matí amb els xiquets de l’escola d’estiu de la població. Amb aquest projecte es pretén que els menuts es familiaritzen amb la figura del policia i el vegen com un amic, a banda de recordar normes bàsiques de circulació a peu i amb bicicleta.

Enguany s’ha introduït el concepte de "pas rebaixat per a persones amb discapacitat física", projecte que ha fet l’Ajuntament per eliminar barreres arquitectòniques i que els menuts han pogut comprovar els impediments que ocasionen els vehicles que aparquen en els esmentats passos. Per comprovar-ho, els xiquets han circulat ells mateixa amb cadira de rodes per les voreres.

Fotografia i text: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

 

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 23 de juliol

Com està passant-me a l´estiu, vaig amb retràs però va eixint poc a poc cada cosa. Per això, ara recorde el dia d´ahir 23. La sequera era protagonista fa 10 anys. 

23 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

Deia l´article de LA MARINA de LP: "El Ayuntamiento de Gata edita un bando con normas para el ahorro de recursos hídricos".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -101, la d´ahir dia 23-

20100724171311-copia-de-image0-16.jpg

Anem posant al dia les fotografies antigues, una vegada superat el centenar. La de hui tracta sobre una parella, xic i xica, a lloms d´un preciós cavall. Miguel Monfort "Puripa" és ell. A les afores del poble van de festa.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -102-

20100724172424-copia-de-bousplacaespanya.jpg

La foto és la corresponent a hui dissabte. Tornem a recordar les festes d´abans, perquè cada vegada estem més a prop dels dies grans de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. El moment que recull la fotografia és

UNA ENTRADA DE BOUS,

però no una entrada qualsevol, sinó una entrada pel carrer La Bassa. A més, es veu la gran quantitat de joves que estan

PER L´ACTUAL PLAÇA D´ESPANYA,

a punt d´enfilar el carrer. Pocs cotxes passaven per la carretera general i els animals i joves amb vares ho acaparaven tot.GATA VA SER NOTÍCIA...un 25 de juliol

20100725203250-image0-75.jpg

Fa 10 anys la preparació de les festes eren la notícia més importants.

25 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dimarts:

En tot una fulla amb publicitat de la festa, LA MARINA de LP publicava sobre les festes una entrevista amb l´alcalde Gabriel Feliu: "Feliu: "Queremos compartir estos 12 días de fiestas con toda la comarca". Al subtítol: "El alcalde de Gata reconoce que le emocionan todos los actos". Al peu de foto, la mateixa que ix publicada en el blog: "El alcalde de Gata, Gabriel Feliu Pedro".

Un altre articulet: "Gata comienza mañana sus fiestas en honor al Cristo del Calvario". Al subtítol: "Actuarán Dover, Rosita Amores y Miranda Warning". Dins de l´article: "Mañana se celebrará el acto de presentación de los festeros infantiles y mayores, además de la elección y proclamación de las reinas y damas de honor".

La publicitat deia: "L´Ajuntament de Gata desitja a tot el poble i comarca BONES FESTES, Municipi declarat d´atracció turística".DES DE DEMÀ...NOUS ARTICLES DE FESTES

20100725204100-copia-de-cristoermita.jpg

Des de demà i al llarg de dues setmanes, del 26 de juliol al 8 d´agost, el blog "Cronista de Gata" traure a la llum nombrosos articles de festes patronals. L´ocasió s´ho mereix. Les festes patronals 2010 en honor al Santíssim Crist del Calvari estan ja al caure...sols resten contant hui cinc dies. El conter enrrere comença...

Per això vull que coneguen moltes anècdotes festeres. Encara estic perfilant aquests articles com seran, però demà dilluns 26 de juliol de 2010 segur que eixiran al blog.   POESIES A LA FONT DE LA BÓTA, A CASTELL DE CASTELLS

20100726174358-copia-de-dsc07554.jpg

Anit, 24 de juliol de 2010, vaig ser el poeta i recitador invitat a la "Nit Poètica" de la Font de la Bóta, al pobla de Castell de Castells, a l´interior de la Marina Alta. Per mig del seu regidor, Joan Francesc Verdú Verdú, vaig portar un trocet de la meua veu a aquell lloc tan encisador.

Primer van recitar els invitats d´altres anys i l´amic teuladí Vicent Ramón Vallés. Després les persones que vulgueren. Per cert, dos xiquetes van tocar el cor dels presents amb dos senzilles però precioses poesies sobre la situació al Païssos Subdessarrollats i sobre la huela de la recitadora. Finalment, vaig recitar jo quatre cosetes.

Una era interpretada "Moro de la Morería..."; altra era sobre dos miracles de Sant Vicent a Teulada, que ja faig composar per a la Nit Poètica de la Font Santa de Teulada aquest mateix estiu; altra es deia: "Castell entre Castells" i l´altra era dedicada a la Font de la Bóta i als castellans (que així es diuen els habitants de Castell de Castells.

A l´acabar la meua interpretació i recitació, l´alcadessa María Rosa Pérez Gadea, en va lliurar un record de la meua estança com a poeta invitat a l´acte. Era una rajola en la qual estava dibuixada una figura de l´art rupestre del Pla de Petracos, que ells tenen l´orgull i la gran satisfacció de tindre al seu terme i ser damunt Patrimoni de la Humanitat.

A l´alcaldessa, al regidor de Cultura i a tots els castellans, gràcies...

En definitiva, va ser una nit molt deliciosa, per als amants de la cultura i per escoltar poemes. 

Fotografia feta per Verónica Vives: el cronista de Gata, recitant com a poeta invitat. 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -103-

20100725205952-copia-de-image0-41.jpg

Seguisc a la recerca de fotografies antigues de festes, per tal de recordar els dies grans del poble de fa ja uns quants anys. La de hui també és de bous com ahir. No té tants anys, perquè la vaig fer jo, però té un valor històric afegit. El corro antic i en concret quan la vaca estava al carrer Obispo Cervera, al centre del poble...Són anys que ja no tornaran més mai...i ahí està el moment plasmat.PER QUÈ NO UNA NIT POÈTICA AL SANTÍSSIM CRIST ?

20100726182323-copia-de-dsc07558.jpg

Tenim precedents per tota la comarca i és una idea que llance i he comentat ja amb alguns membres de la confraria, comissió o com vulgau dir-li del Santíssim Crist. No el ha paregut descabellada. 

S´acosta el 250 aniversari de l´edificació de l´ermita i de la devoció al patró. Serà l´any que ve l´altre, 2012. Hi ha que anar calfant motors, com es sol dir. Abans, bé a finals de l´estiu aquest, o l´any que ve a la primavera o estiu podria fer-se.

Jo he participat recentment, com a Cronista de Gata, poeta i recitador, a la Nit Poètica de la Font de la Bóta al poble de Castell de Castells. També participe a la Nit poètica vicentina a la Font Santa i a la Nit poètica de la Font de l´Hortsa, aquestes dues a Teulada, el poble on treballe. Per això, ho dic amb certa experiència.

A la replaceta de davant del Calvari, als bancs que ja estan on es diu la santa missa a l´estiu i a la novena, que ara està fent-se precisament, allí és un lloc quasi perfecte per fer-se una nit poètica i oberta a tots a recitar poesies, poemes, frases i demés, dedicades al Crist.

Hi ha que pensar-ho, estudiar-ho. La idea està ahí...

La fotografia que acompanya aquesta entrada correspon al lliurament d´un obsequi al Cronista de Gata, fet per l´alcaldessa de Castell de Castells, amb presència del regidor de Cultura. Foto: Verónica Vives.

(Publica al seu blog el cronista de Gata, Miguel Vives Signes) SANT VICENTET DE TEULADA VISITA GATA

M´he assabentat què la imatge del conegut popularment com el "Sant Vicentet" de Teulada, que visita les cases de qui ho demanen al poble veí, que està commemorant el VI centenari de la visita del sant a sa germana Constanza a Teulada, està en aquests dies en Gata.

Tots els teuladins que viuen a Gata, que han format una família ací i tenen arrels allà al poble del costat, han tingut o tenen l´oportunitat de que "Sant Vicentet" estiga a sa casa.

Aquest és un altre dels actes organitzats per la comissió del VI centenari de Teulada. A ells hi ha que agrair moltes de les coses que estan vivint els teuladins i que ja més tornaran a veure, un altre centenari.GATA AL BUTLLETÍ OFICIAL DE LA PROVÍNCIA, hui 26 de juliol

Gata és notícia hui 26 de juliol al Butlletí Oficial de la Província (B.O.P.).

L´anunci fa referència a l´acord del Ple de l´Ajuntament de Gata, que a la seua sessió del dia 25 de maig de 2010, aprovà fer la convocatòria del procediment restringit, amb diversos criteris d’adjudicació, per a l’adjudicació del contracte d’obres de urbanització de la Unitat de Execució SAU 6-VIII de les normes subsidiàries de planejament de Gata.

La dependència que tramita l’expedient és l´Oficina Tècnica, amb Número d’expedient: RDC-01-2010. El termini d’execució (mesos) serà de 12. El pressupost base de licitació té un import de 4.300.691,58 euros, sense IVA, amb una garantia provisional del 3% del pressupost del contracte, és a dir 129.020,75 euros, els empresaris que siguen convidats a la segona fase. La presentació de les ofertes, data límit de presentació: 15 dies naturals des de la publicació de l’edicte en el butlletí Oficial de la Província. El número mínim d’empreses a què es pretén invitar a presentar ofertes: 5.

La Mesa de Contractació es constituirà dins dels 10 dies següents al primer dia hàbil darrere de la finalització del termini de presentació de les proposicions, a les dotze hores. El perfil de contractant on figuren les informacions relatives a la convocatòria i on poden obtindre’s els Plecs: www.gatadegorgos.org i http://www.contratacion.gva.es/.

 DEMÀ DIMARTS 27 DE JULIOL, PLENARI ORDINARI

L´Alcaldia publica que demà dimarts 27 és la sessió ordinària corresponent al mes de juliol de 2010. Serà a les 20 hores la sessió al saló de plens de l´Ajuntament.

L´ordre del dia és el següent:

1.- DESPATX ORDINARI

1.1.- Lectura i aprovació, si procedeix, d’actes de sessions anteriors.

1.2.- Dació de compte de decrets de l’Alcaldia.

1.3.- Dació de compte, si procedeix, d’assumptes econòmics.

1.4.- Dació de compte, si procedeix, d’assumptes judicials.

1.5.- Dació de compte d’altres assumptes.

2.- CENTRAL

2.1.- Moció del PP sobre defensa dels barets en el litoral de la Comunitat Valenciana.

2.2.- Moció del PP sobre inversions en la Comunitat Valenciana

2.3.- Reglament de Protecció de l’Espai Urbà. Amb proposta d’aprovació inicial.

2.4.- Proposta d’adhesió a la sol·licitud de creació de jutjats a Dénia per al 2011.

3.- GESTIÓ URBANÍSTICA

3.1.- Resolució recurs reposició interposat contra acord plenari de 27-01-2009, Planisses.

4.- HISENDA

4.1.- Aprovació Compte General 2009.

4.2- Preu Públic per activitats realitzades des de diverses regidories. Amb proposta d’aprovació inicial.

4.3.- Ordenança Reguladora de la Taxa de Serveis d’Arreplegada, Tractament i Eliminació de Residus Sòlids Urbans. Amb proposta d’aprovació inicial de la seua modificació.

4.4.- Reconeixement Extrajudicial de Crèdits núm. 5/2010. Amb proposta d’aprovació.

4.5- Moció del PP sobre reforma del govern local i el seu model de finançament.

4.6.- Pla de sanejament econòmic-financer. Amb proposta d’ampliació de l’acord plenari de 25 de maig de 2010.

4.7.-  Acord de la Junta de Govern Local de 25-06-2010, aplicació RDL 8/2010, de 20 de maig, sobre mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic. Amb proposta de ratificació.

5.- PROTECCIÓ CIVIL

5.1.- Acord de la Junta de Govern Local de 02-07-2010, modificació del conveni de col·laboració del Conveni amb la Creu Roja. Amb proposta de ratificació.

5.2.- Conveni COMDES, amb proposta d’aprovació.

6.- SERVEIS MUNICIPALS

6.1.- Modificació dels art. 47, 48 i 49 del Reglament Regulador del Servei d’Aigua Potable en Gata de Gorgos. Amb proposta d’aprovació inicial.

7.- ASSUMPTES D’URGÈNCIA, si els hi haguera.

8.- PRECS I PREGUNTES, si els hi haguera.FESTES: IDEES PER A NOVES SECCIONS

20100726190744-copia-2-de-image0-49.jpg

Com ja vaig avançar ahir toca hui començar a "calfar motors" com es sol dir. Les idees van madurant, totes elles de cara a les festes patronals i les noves seccions duraran fins al dia 8 d´agost. Omplirem el blog d´entrades relacionades amb articles meus publicats als programes de festes anteriors, amb fotografies de comissions anteriors a l´actual, amb quintades dels diversos anys, amb penyes, regines de festes i gent de casals que no han pogut mai eixir a altres mitjans. El blog estarà obert al record fester, antic i no tan antic.

Per supost, i això no cal dir-ho, si vostés usuaris del meu blog, tenen algunes ides que puga estar en la meua mà i poder plasmar-la com una entrada al blog pel bé de la festa, me la poden transmetre. Amb molt de gust intentaré traure-la.  

A la fotografia, comencem bé: la quintà de l´any 1973. Reconeixen a algú?. És com un joc. Van canviant les cares, però els ànims i la festa no canvia. L´acte del festival d´elecció de la regina, que enguany el tindrem divendres 30, dins de quatre dies, és el escollit. Podria ser una fotografia de les antigues, però hui ocupa altre lloc, l´anunci de les noves seccions de festes...

 

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 26 de juliol ( I )

20100726193113-image0-76.jpg

Les fotografies que il·lustren aquests dies els diaris de fa 20, 15, 10 i 5 anys són tan importants per a la festa que per això he decidit dividir la secció. La notícia de fa 15 anys tractava, com no, de les festes:

26 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys:

La quadrilla "La Xàbega" pionera de barraques o casals, organitzava les festes. A LA MARINA de LP es publicava: "Las fiestas patronales de Gata recuperan la "entrà de la murta" y el festival taurino". A l´antetítol: "Los festejos en honor al Cristo del Calvario comienzan el sábado". Al peu de la fotografia, la mateixa que il·lustra aquesta entrada: "El festival taurino de época vuelve a ser actualidad en las fiestas de Gata".

 

 

 

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 26 de juliol ( II )

20100726194703-image0-77.jpg

Donada la importància de les fotografies, la segona part de la secció recull les notícies de fa 10 anys, que també tractaven de festes i una altra d´esports.

26 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

A LA MARINA de LP publicava: "Concluye la multitudinaria novena del Año Jubilar en Gata de Gorgos". Al subtítol: "La imagen del Cristo ha recorrido el pueblo". A la fotografia, la mateixa que ix al blog: "Josefa, Vicenta y Anita suman 289 años de edad".

També eixia sols la fotografia, no el text de un atleta afincat gater: "Mohamed Said, en el centro, en una de las carreras disputadas en la comarca de la Marina Alta". Estaven a Benissa en una carrera anterior.

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 104 -

20100726195256-copia-de-image0-53.jpg

Un dia més de fotos antigues. Aquesta és la 104. És, per supost, també de festes. Uns joves estaven al seu "palco" als bous, quan en feien a la PLAÇA NOVA. Era l´any 1954, just el 29 de juliol. Un mantó i adornos per tal de decorar el "palco". NOVA SECCIÓ FESTERA: 41 REGINES MAJORS DE FESTES I 34 REGINES INFANTILS

20100727180632-copia-de-image4-1.jpg

Encete ací una nova sèrie festera, com vaig dir ahir. El quadre d´honor de les regines majors i infantils  de les festes patronals de Gata. Desde hui 27 de juliol fins el 8 d´agost cada dia seran tres regines majors les que posaré, per a refrescar la memòria dels gaters i veïns simpatitzants del poble. A més l´últim dia, diumenge 8 d´agost, seran cinc les regines que eixiran al blog, com a final apoteòsic d´aquesta secció. Per supost, si hi ha documents gràfics d´aquestes regines seran publicats. Si ni tindran el comentari especial particular de cadascuna d´elles.

Pel que fa a les regines menudes, les infantils, cada dia seran dos, i l´últim dia seran vuit les que eixiran al blog. Algunes de les fotos d´aquestes també eixiran al blog.

Al voltant d´aquests noms propis festers, recordaré els fets més importants dels anys, extrets del meu article del Programa de Festes 2010: "Festes abans, ahir, no fa massa, festes sempre (1931-2009)".

PRIMERA REGINA MAJOR DE FESTES DE GATA, 1970: SARA MAHIQUES MULET.

El Festival d´elecció de la regina major i única, aquell any, es va fer per Sant Jaume i era a lña Plaça 18 de Juliol (actual Plaça Nova). Cantaven artistes locals i de la comarca. Els mateixos quintos van triar a la seua regina.

A la fotografia es veu a la regina Sara Mahiques Mulet amb la banda de regina major. Abans encara no hi portaven corona.

NA REGINA MAJOR DE FESTES, 1971: MARÍA TERESA SOLER MAS.

El 17 de juliol es van presentar les candidates a regines, les quintes, al cinema d´estiu de la Paz, allà baix la carretera (actuals pissos blaus). El 24 de juliol, vespra de Sant Jaume es feia el festival d´elecció també a la Plaça 18 de juliol, sent la primera regina elegida democràticament pels assistents a l´acte, la qual cosa s´ha mantés fins hui. La novetat fou l´elecció també de dos dames d´honor dins de tota la cort d´honor de quintes. Encara era un festival amb cantants locals i comarcals.

TERCERA REGINA MAJOR, 1972: MARÍA ELISA SEGARRA ROSELLÓ.

El 22 de juliol es proclamaven les candidates i s´elegia a la Plaça 18 de Juliol la regina, dames i cort d´honor. La música la posaven cantants locals i comarcals, per última vegada.

------------------------------------------------

PRIMERA REGINA INFANTIL, 1977: ROSA MARÍA GRIMALT CASELLES.

Eixe any, i per sorts com es fa fins hui, era elegida la primera regina infantil, a més de la coreresponent major.

SEGONA REGINA INFANTIL, 1978: ANTONIA GARCÍA GINESTAR.

Era un any important. El "Cronista de Gata", un servidor de vostés, i la quintà de la senyera feiem la festa dels quintos. Fa dos anys cel·lebraven els 50 anys amb un gran festot. Tornant a 1978, a nivell religiós es cel·lebraven els 25 anys de l´Adoració Nocturna d´homes i assistia l´arquebisbe Miguel Roca, que després moria en un accident de tràfic. Es feia la 114 Vigília d´Espigues i naixia la secció de dones de l´Adoració Nocturna. A nivell oficial municipal, s´inaugurava la reforma de la Casa Consistorial i el Poliesportiu. A més actuava al festival el cantant Lorenzo Santamaría i a nivell valencià actuaven Els Pavessos.

 

 

 FESTES: PROGRAMA DE LA REVETLLA AL CRIST, 5 d´agost

Ja es van coneguent més detalls de les festes patronals 2010.

Gràcies al blog amic de la banda de Gata, hui em sabut per l´última entrada el programa del concert de la revetlla que la banda de la Unió Musical, que enguany fa 140 anys, més que centenària, farà dijous 5 per la nit, a la mitja nit, en honor al patró Santíssim Crist del Calvari, a la Plaça de l´Església, com és costum des de temps immemorial.

Pasdobles que captivaran a la gent estan preparant els músics, per tal d´oferir un excel·lent concert. Aquest és el programa:

PRIMERA PART

Ateneo Musical (PD)........................ M. Puig.
En "er" mundo (PD)......................... J. Fernández/ J. Quintero.
El Sitio de Zaragoza (Fantasia militar) ... C. Oudrid.
La del manojo de rosas .................... P. Sorozábal.

SEGONA PART

Mar i Bel ................................. Ferrer Ferran.
La Torre del Oro .......................... Gerónimo Giménez.
Palindromia Flamenca ...................... Antonio Rueda.

Himne a Gata .............................. Leopoldo Vidal.
Himne regional valencià ................... José Serrano.

DIRECTOR: Jaime A. Signes

Informació: blog de la banda de Gata.

 

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 27 de juliol ( I )

20100727184448-image0-78.jpg

Per tal de donar a conéixer a tots vistés les fotografies que acompanyaven les publicacions, torne com ahir a separar en dues parts aquesta secció.

Fa 10 anys les entrevistes curtes sobre festes i el personatge del dia eren els protagonistes.

27 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

Tota una fulla publicada de Gata a LA MARINA de LP. "La opinión de la calle" qüestionava: "¿Cree que los turistas están acudiendo este año a hacer sus compras al "Bazar" de la Costa Blanca de Gata de Gorgos". Les respostes eren de: Paco Pons (Aún no), Dorita Agudo (Sí); Merche Sala (No siempre) i Miguel Arabí (No).

"El personaje del dia" era el desaparegut "Paco Baños, pionero de las fiestas modernas de Gata". Al subtítol deia: "Este comercial y un grupo de amigos organizó los actos durante diez años".

Fotografia: Retall del diari d´eixe dia on apareixen totes les persones ací nomenades.

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 27 de juliol ( II )

20100727185436-image0-79.jpg

La segona part de la secció revisa tal dia com hui de fa 5 anys. Una tradició era la protagonista.

27 DE JULIOL DE 2005, fa 5 anys:

Publicava LA MARINA de LP: "Celebración anual de los aficionados al "cau". Molts d´ells ja no podran tornar a jugar. Un record entranyable per a ells.

A la fotografia, a la caseta de Toni Porra eixe any. FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 105 -

20100727190322-copia-de-image0-20.jpg

Seguisc amb les fotografies antigues de festes, amb el compte enrerre de les patornals 2010. La fotografia de hui és d´un motiu fester i els personatges que estan fotografiats a la carretera nacional estan disfressats. En conjunt fan un quadre molt d´època. Aquesta és una altra de les fotografies que van eixir a un programa de festes, per a record de tots els gaters.EREN FESTES: LES REGINES DE 1973, 1974 i 1975; INFANTILS DE 1979 i 1980

20100728174337-copia-de-image0-27.jpg

Segon dia del quadre de regines majors i infantils i les festes d´aquells anys al seu voltant.

Hui ens pertoca les regines majors 1973, 1974 i 1975. Pel que fa a les infantils, les de 1979 i 1980.

REGINA MAJOR DE 1973: PAQUITA TOMÁS MONFORT.

Comencen aquest any les actuacions dels grans artistes nacionals. La novetat, el canvi d´ubicació d´escenari per a l´elecció. És a l´Avinguda de la Pau on es fa i actuen el cantant GEORGIE DANN i la cantant folklòrica ROSA MORENA. S´inventa un circuit de karts per la mançana que formen els carrers Doctor Moratal, Sant Miquel i Passeig d´Alacant. És el primer circuit Avenida de karts. 

La fotografia recull un detall d´aquesta regina gatera.

REGINA MAJOR DE 1974: TONICA SOLER DIEGO.

Actuen els cantants JAIRO i DOLORES VARGAS coneguda per "La Terremoto". Canvia de nou aquest any i aquest lloc és ja el definitiu i actual recinte del Grup Escolar. Es fa el II Premi de Karts i a nivell religiós és un any important ja que es commemora el IV centenari de l´erecció de la parròquia. L´arquebisbe José María García Lahiguera assisteix a la inauguració de la remodelació de l´ermita i es fa la CVII Vigília Diocesana d´Espigues de l´Adoració Nocturna Espanyola.

REGINA MAJOR DE 1975: FINA COLOMA ORTS.

Aquest any venen les majorettes a desfilar a festes. A nivell esportiu és important la Inauguració del camp de futbol "Les Sorts".

REGINA INFANTIL 1979: ANTONIA SIGNES TORRES.

És la tercera regina infantil. Comencen a fer-se el concurs de paelles, però a migdia, amb un sol que torrava i badava les penyes com diuen ací en Gata.

REGINA INFANTIL 1980: ANTONIA ELODIA TORRES RIBERA.

Molts artistes nacionals actuen a les festes, entre ells MANOLO ESCOBAR.  GATA VA SER NOTÍCIA...un 28 de juliol -tal dia com ahir-

20100729163353-image0-80.jpg

Fa 10 anys el reaparegut BIM i un personatge del dia eren els protagonistes. Fa 5 anys l´inici de les festes.

28 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

En un breu de LA MARINA de LP: "Reaparece el Boletín Municipal de Gata". "El personaje del día" era "Pepa Signes, pionera en los comercios turísticos en Gata". Al subtítol: "Junto a su marido regenta desde hace 30 años una tienda de artículos de cerámica". Al peu de la fotografia, la mateixa que il·lustra aquesta entrada: "La empresaria Pepa Signes".

28 DE JULIOL DE 2005, fa 5 anys, dijous:

En una columna es llegia: "La procesión de bajada del Cristo inicia las fiestas patronales".

 FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) - 106, la d´ahir dia 28-

20100729164045-copia-de-calvaripelat.jpg

Actualitze les fotografies antigues. Durant aquests dies seran les fotos del Crist i de festes les que predominen, com aquesta que correspon al dia d´ahir dia 28 de juliol. És una panoràmica de la muntanyeta del Calvari i els xiprers molt menuts. Es destapa més l´ermita. Eren els anys 40 a 50 del segle XX.CURSOS FORMATIUS DEL CREAMA

Durant el mes de juliol Creama Gata ha organitzat dos cursos de formació inicial en prevenció de riscos laboras en què han participat 41 persones.

El primer curs, que va reunir a 25 alumnes desempleats, va tindre una duració de 8 hores.   Va estar organitzat por Creama Gata i finançat por la Fundación Laboral de la Construcción

La segona acció formativa es va celebrar el 20 de juliol, amb 16 alumnes (10 autónomos i 6 desempleats) i 14 hores de duració i va comptar amb la  financiació de  la Fundación AFIES, ATA i el Fondo Social Europeo

Este curso es l’activitat formativa mínima requerida en Prevención de Riesgos Laborales per a poder tramitar la Tarjeta Profesional de la Construcción (TPC), que será obligatòria, tal i como recull el IV Convenio Colectivo General del Sector de la Construcción (2007-2011), a partir d’1 enero de 2012.

Informació: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.EREN FESTES: REGINES MAJORS DE 1976, 1977 i 1978; INFANTILS, de 1981 i 1982

20100729173826-copia-de-quintes78gala.jpg

Seguisc amb la sèrie de regines majors i infantils de la Festa de Gata. Hui correspon als anys de 1976 a 1978 per a les majors i els de 1981 i 1982 per a les menudes. Amb elles, totes les festes d´eixos anys. Recorde que aquesta informació està extreta i resumix el meu article del programa de festes 2010.

REGINA DE FESTES MAJOR 1976: MARI CIRUGEDA BORONAT.

Aquest any acabava l´aventura del Circuit de Karts Avenida. Els artistes destacats al Festival eren Luciana Wolf i Danny Daniel.

REGINA DE FESTES MAJOR 1977: MARI CARMEN ROSA SERRANO.

La quintà de l´aiguà tenia aquesta festa i recordava com l´any 1957 es va produir aquella catàstrofe valenciana. Era l´any que començaven les quintetes i la primera regina infantil, de la qual ja vaig parlar fa dos dies.

REGINA DE FESTES MAJOR 1978: MARÍA ELENA SALVADOR FELIU.

Aquesta era la meua regina. Per això és la que pose a la fotografia, com a record, i més quan fa tan sols dos anys feien el 50 aniversari. Era la quintà de la camisa roja i la senyera. Els artistas del festival eren Lorenzo Santamaría, Grupo Z/66 i el ballet de Giorgio Aresu.

----------------------------------------------------------------------

REGINA DE FESTES INFANTIL 1981: ANA MARÍA MONFORT SIGNES.

La festa dels moros i cristians arribava a Gata i què poc va durar!. Gata no estava preparada per allò. I bons artistes als festivals com el Dúo Dinámico.

REGINA DE FESTES INFANTIL 1982: ROSA MARÍA TORRES MULET.

Rocío Jurado era l´artista del festival. Els jubilats prenien protagonisme, perquè s´inaugurava el seu centre. Es deia allò: "Club-Aula de la Tercera Edad". 

 DEMÀ COMENCEN LES FESTES PATRONALS 2010 A GATA

20100729180400-papa.jpg

Demà és el dia  esperat per molts, especialment per a les festeres tant infantils com majors, també per als festerets...és el seu dia del Festival.

Hui dins dels actes de pre-festes està l´assaig del festival, primer per als menuts i després per als grans i també al carrer Teulada comença el campionat de truc, tan típic a les festes patronals del nostre poble.

Cada dia publicaré el programa del dia següent, per si algú es despista i no recorda els actes. Aquest és el programa de hui, el dia previ, i de demà, primer dia de festes patronals 2010.

DIJOUS 29 DE JULIOL – DÍA DEL ASSAIG

21.30 h. La Comissió oferirà sardines i cervesa en el Grup Escolar.

22 h. Primera i segon eliminatòria del campionat de TRUC, organitzat per el FUTBET FEMENINO DE GATA, en el carrer Teula.

22.30 h. Assaig quinta infantil.

23.30 h. Assaig quinta 2010.

PROGRAMA OFICIAL DE LES FESTES 2010

DIVENDRES 30 DE JULIOL – NIT DEL FESTIVAL

10 h. Concentració de carros i cavalls en el camp de futbol, acompanyats per quintos infantils, quintos majors i tots els que vulguin participar.

11 h. Entrada de la murta pels carrers del poble, acompanyat de dolçaina i tabalet.

12 h. Disparada de les salves en honor al Santíssim Crist del Calvari.

13 h. Volteig general de campanes, anunciant l’inici de les festes.

19.30 h. Missa en el Calvari. A continuació baixada del Santíssim Crist fins l’Església de San Miquel. Al finalitzar es dispararà focs d’artifici.

23 h. Gran Festival. Presentació i elecció de la regina major e infantil 2010. amenitzat amb l’actuació de ABBAMANIA i MÍTICOS. Al finalitzar discomóvil fins la matinada.

A la fotografia, una foto de baixada del Crist de l´any 2008, al lloc més complicat del Calvari.

(Publica al seu blog el Cronista de Gata, Miguel Vives Signes)

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 29 de juliol

20100729185625-image0-82.jpg

Fa 15 anys l´esport a festes era el protagonista a la premsa. En fa 10 el festival i els festers eixien també al diari.

29 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys, dissabte:

A LA MARINA de LP: "Cientos de vecinos participan mañana en la XIX Marcha Nocturna de Montaña". A l´antetítol: "Recorrerán un itinerario de nueve kilómetros".

29 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys, dissabte:

Al mateix diari: "Noelia Leyda y Rosa Vallés, reinas de las fiestas de Gata". Al subtítol: "1.500 espectadores siguieron la elección".

A les cinc fotos, dos de les quals publique a aquesta entrada, deia al seu peu: "Festeros infantiles y grandes, toros y reinas mayor e infantil con sus damas".FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 107 -

20100729190337-copia-de-seminariermita.jpg

Continue hui amb les fotografies de l´ermita antigues, ja que aquest santuari cobra hui i demà un gran protagonisme, així com el dia 6 d´agost, divendres que ve. La foto de hui mostra a dos rectors i cinc seminaristes. Podem apreciar al segon seminarista per l´esquerra, que és el ja desaparegut En José Soler.

Les set persones estan davant la façana de l´ermita. A la pared de la mateixa podem veure perilles de la festa. El paisatge de l´esquerra és totalment distint a l´actual i no hi ha xiprers ni pins. Al fons es veu perfectament el Montgó.  DE LA BAIXADA AL FESTIVAL...I DEMÀ BOUS I A LA NIT, PAELLES

20100730174112-copia-de-dsc07565.jpg

Seguint amb la programació de festes, quan són les 17.35 de la vesprada del primer dia fester, aquest són els actes de la resta del dia de hui divendres i totsa els de demà dissabte:

DIVENDRES 30 DE JULIOL – NIT DEL FESTIVAL

19.30 h. Missa en el Calvari. A continuació baixada del Santíssim Crist fins l’Església de San Miquel. Al finalitzar es dispararà focs d’artifici.

23 h. Gran Festival. Presentació i elecció de la regina major e infantil 2010. amenitzat amb l’actuació de ABBAMANIA i MÍTICOS. Al finalitzar discomóvil fins la matinada.

DISSABTE 31 DE JULIOL – NIT DE PAELLES

7.30 h. Despertà.

8 h. Primera entrà de bous. A continuació esmorzar popular.

12 h. Soltà de vaques de la ramaderia COVA.

18.30 h. Inauguració oficial del corro.

19 h. Entrà de bous de la ramaderia COVA i actuació taurina de la ramaderia BENAVENT

22 h. Tradicional sopar de les paelles amenitzat per la Banda YING-YANG.

A la fotografia de V.V.: Un dels primers actes de les festes d´aquest any 2010, l´entrà de la murta: els carros i les cavalleries carregats de festerets i gent col·laboradora, passant pel carrer Lepanto a La Font del Riu.EREN FESTES: REGINES MAJORS DE 1979, 1980 i 1981; INFANTILS DE 1983 i 1984.

20100730175924-copia-de-quinta81.jpg

Seguisc amb la sèrie encetada fa uns dies de la relació de regines de Gata, tant majors i infantils i les festes que es feien eixos anys. Tot i basant-me amb el meu article de festes d´enguany.

PER TAL DE RECORDARE MOMENTS COM EL D´AQUESTA NIT AQUESTA ÉS LA FOTOGRAFIA DE LA QUINTÀ 1981 DE GALA, LA CONEGUDA COM QUINTA DLE JÒNEC. LA SEUA REGINA AL MIG, AMPARO COLOMA ORTS.

REGINA DE FESTES DE 1979: ANA MARÍA RODRÍGUEZ GILABERT.

Comencen els concursos de paelles. Actuen Los Montunos i el dia de les quintades el grup Carraixet.

REGINA DE FESTES DE 1980: PEPITA PALONÉS COSTA.

Actuen al festival d´aquest any, que va ser presentat per Miguel Vives i Amparo Coloma: Manolo Escobar, Dúo Gala i Mariachi, Carmen Flores, Elena María y Las Deblas. 

REGINA DE FESTES DE 1981: AMPARO COLOMA ORTS.

La quintà s´anomenà "Quinta del Jònec". També molts artistes: Dúo Dinámico, Conchita Bautista, Janio Martí i Juan Bau. S´inaugura la kàbila "Al-Hadrak", fan Moros i Cristians, de primer any. Es fa un homenatge pòstum al desaparegut alcalde En Juan Bautista Pons Leyda. Actuen Lluís Miquel i 4 Z.

-----------------------------------------

REGINA INFANTIL DE 1983: TERESA ESCORTELL FERRÁNDIZ.

Continuen fent-se les paelles al grup escolar, però a migdia.

REGINA INFANTIL DE 1984: MARÍA TERESA FULLANA SÁNCHEZ.

Actes destacats: nou itinerari de carrosses. Es presenta oficialment l´Himne a Gata.GATA VA SER NOTÍCIA...un 30 de juliol ( I )

20100730181258-image0-83.jpg

Per tal de poder traure tota la informació i fotografies d´aquells anys, distribuim amb parts aquesta secció.

Fa 20 anys es publicava tota una página al diari INFORMACIÓN d´Alacant, a la secció de PROVINCIA.

30 DE JULIOL DE 1990, fa 20 anys, dilluns:

"Gata vibra con sus fiestas". Aquest era el titular i el subtítol: "Esta mañana tendrá lugar la "despertà de los quintos". Encartat a l´article: "Un alcalde popular". Al peu de la fotografia, la mateixa meua que publique a aquesta entrada: "Las vaquillas no pueden faltar". La vaqueta estava per davant de l´Ajuntament, quan feien bous al carrer al corro central.

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 30 de juliol ( II )

20100730182740-image0-84.jpg

La segona part de la sèrie hui és la publicació fa 15 anys a LA MARINA de LP. També les festes, com no podia ser d´altra manera, eren protagonistes:

30 DE JULIOL DE 1995, fa 15 anys, diumenge:

"Gata celebra hoy el desfile de carrozas, dentro de las fiestas del Santísimo Cristo". A l´antetítol: "Anoche, tuvo lugar el acto de elección de las reinas infantil y mayor".

Al peu de la fotografia que signava PONS i eixia al programa de festes i al diari posava: "La quinta "L´Anganell" desea a todos amistad y diversión en las fiestas patronales de este año". Estaven fotografiats com era típic als graons del col·legi.

Una altra información turística es publicava eixe dia a LP: "Cientos de turistas pasan a diario por el "Bazar de la Costa Blanca". A l´antetítol: "Aumentan las ventas de objetos de mimbre". Al peu de la fotografia en la qual es veien els objectes d´artesania de la Plaça d´Espanya es llegia: "Los objetos de mimbre inundan las tiendas ubicadas en la N-332, a su paso por Gata".

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 30 de juliol ( III )

20100731171257-image0-85.jpg

La tercera part de la secció hui reflex a allò que es va publicar fa 10 anys. Els temes eren tres i diversos. Política local, entrevistes sobre les festes i actes festers.

31 DE JULIOL DE 2000, fa 10 anys:

LA MARINA de LP:  "El pleno de Gata aprueba la demolición de toda la instalación de radiofonía móvil de "Alcolaies". Al subtítol: "La empresa "ha incumplido la legislación vigente", asegura el concejal Signes". A la fotografia, de José Iglesias, que il·lustra aquesta entrada: "La corporación municipal de Gata, durante una sesión plenaria". També hi havia dos "ladillos": "Operación de crédito" i "Centro Social".

Per altra banda "La opinión de la calle" responia a la següent qüestió: "¿Qué opinión le merece el programa de fiestas que ha preparado la comisión 2000 de Gata de Gorgos?". Les respostes eren: Juan José Buigues "De categoría"; María Mulet "Buena". José Costa "Buena" i Salvador Ginestar "Buena".

Finalment es publicava també a LP que "La "nit de paelles" reúne a más de 1.500 personas de las peñas y cuadrillas de Gata". Al subtítol: "Hoy se celebra el día de la cabalgata de carrozas y el desfile de grupos a pie". Al peu de les quatre fotografies: "El presidente de la comisión, El Titi y Rosita Amores, las peñas y los quintos 2000 de Gata, en la explanada del Grupo Escolar".    

 GATA VA SER NOTÍCIA...un 30 de juliol ( i IV )

20100730192259-image0-86.jpg

Finalment, la quarta part de la secció també trau el que es va publicar fa 5 anys i era, com no, els actes dels primers dies de festes:

31 DE JULIOL DE 2005, fa 5 anys:

LA MARINA de LP:  "La hija del alcalde de Gata de Gorgos, elegida por votación popular reina de las fiestas". Al subtítol: "La joven Rebeca Diego Pedro estará acompañada durante su reinado por sus damas de honor, Ana Costa y Araceli Salvá". Dins, com a resum: "La reina infantil, Rosa Isabel Sivera, fue elegida al azar, al igual que sus damas, Aida Torres y Pepa García Pedro". També es deia: "Mañana domingo a partir de las 19 horas tendrá lugar el multitudinario desfile de carrozas y grupos a pie".

Sis fotografies il·lustraven la pàgina i al seu peu: "En el centro, Rosa Isabel Sivera, con sus damas de honor, tras ser elegida reina infantil". "Rebeca Diego Pedro, reinas d elas fiestas 2005, con sus damas de honor". "Los festeros infantiles en el escenario esperan el nombramiento de la reina". "Un momento de la elección de la reina de las fiestas de 2005 de Gata". "La imagen del Cristo sale en procesión desde su ermita del Calvario" i "El Cristo de Gata llega a la población, acompañado de los vecinos".

Precisament detalls de tres d´aquelles fotografies són les que ixen al blog hui.

 

 FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 108 -

20100730193243-copia-de-baixantc.jpg

La fotografia de hui, dia 30 de juliol de 2010, no podia ser altra que una baixada antiga del Santíssim Crist, donat que aquesta vesprada-nit, dins d´una hora aproximadament, serà la del present any.

Els homes baixant el Crist als anys 50, mudats amb gavardina. Es pot veure a Feliu, Pepito i altres. En Vicent Llopis va darrere de la imatge amb bonet i roquet.

Tornem a fixar-nos amb la poca vegetació i el Montgó al fons.FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 109 -

20100731195549-copia-de-image0-53.jpg

En plenes festes patronals de Gata, els actes festers també tenen les seues fotografies antigues. I com no de bous. Però els bous al corro del poble, no a l´avinguda que això fa quatre dies, com es diu parlant corrent corrent...La fotografia 109 és històrica i va eixir a un dels primers BIMs de Gata. Si mirem tots els detalls, veurem al torero aficcionat de Pedreguer Pelele, ja desaparegut; la barrera de bigues que es posava a Casa Mut. Està feta al carrer Doctor Gómez Ferrer. El casino del Catxo, al que li deien "Hogar del Camarada" té les bigues al xaflà. Els homes a les reixes esperant que passe la vaqueta. Allò eren altres festes i altres bous...

 EL BLOG JA TÉ MÉS DE 5.000 ENTRADES

20100731174437-copia-de-dsc07578.jpg

El blog del "Cronista de Gata" ha superat ja les 5.000 entrades, just hui últim dia de juliol, en plenes festes patronals. Quan manquen deu dies per a complir quatre mesos -ja que el blog va nàixer el 10 d´abril- estem a eixa xifra tan important. Seguisc actualitzant el blog i buscant fotografies antigues, seguisc posant l´actualitat, com a la foto que acompanya aquesta entrada, que precisament és de la baixada del Santíssim Crist, d´ahir vesprada, 30 de juliol, primer dia de festes.

GRÀCIES A TOTS VOSTÉS per les més de 5.000 entrades al blog. CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA, BAIXADA ( I ) -30 de juliol 2010-

20100731174853-copia-de-dsc07570.jpg

Comença la crònica festera de tots els dies i actes més importants als que assistiré fent fotografies.

La baixada del Santíssim Crist del Calvari es va produir ahir per la vesprada, cap a les 20.30 hores del dia 30 de juliol.

ELS QUINTOS QUE ENGUANY FAN 50 ANYS -Nascuts al 1960- VAN BAIXAR AL CRIST, JUNT AMB ELS QUE ELS TOCARIA SI HI HAGUERA SERVEI MILITAR, ÉS A DIR, ALS DE 20 ANYS -Nascuts al 1990-.

Uns i altres formaren els portadors de la baixada del Crist. CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA: BAIXADA ( II ) - 30 de juliol -

20100731175622-copia-de-dsc07585.jpg

I EL CRIST ARRIBA ALS PRIMERS CARRERS DE GATA. Com sempre, després de baixar pel dificultós Calvari, travessà la via i la carretera Nacional -dos passos que van controlar perfectament els dos agents de la Policia Local-. El pas pel carrer Calvari és el moment que mostra la fotografia. Després va anar passant per tot el carrer Teulada, carrer Bisbe Servera, fins arribar a la Plaça de l´Església.CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA: BAIXADA ( III ) -30 de juliol de 2010-

20100731180111-copia-de-dsc07604.jpg

I EL CRIST ARRIBÀ A LA PLAÇA I ELS PORTADORS, com mana ja la tradició, LI VAN PEGAR VOLTES I VOLTES. És un costum que es pot veure cada primer dia de festes a la plaça i cada 6 d´agost a l´ermita, quan el Crist va a entrar a la seua ermita...CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA: BAIXADA ( i IV ) - 30 de juliol 2010 -

20100731180847-copia-de-dsc07597.jpg

Amb LA NOVETAT D´ENGUANY, a nivell pirotècnic, acabe aquesta primera part del primer dia fester. L´empresa BORREDÀ va muntar un quadre o retaule de madera, representant la imatge del Crist, amb tot el seu conjunt processonal. Comentava per al blog un dels operaris que el treball havia estat costós i el·laborat, però el resultat havia valgut la pena. Havien estat moldejant hores i hores el quadre i després col·locant tots els coetets sense tró, per a que donara el resultat, el què apareix a la fotografia...encenent i dibuixant la forma del Crist.CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA: FESTIVAL ELECCIÓ REGINES ( I ) -30 de juliol 2010-

20100731184158-festival.jpg

Les quatre imatges conformen un resum fotogràfic de la nit del Festival 2010. Ja tenim representants festeres. A la part superior esquerra el ramellet de festeretes dalt de l´escenari. A la part superior dreta els presentadors majors de la nit, Pedro i Gema. A la part inferior esquerra, el moment tan il·lusionant de la nit: quan es va proclamar a la regina 2010. A la part inferior dreta, ja elegides i coronades les regines major i infantils i les seues dames.CRÒNICA FESTERA: PRIMER DIA: FESTIVAL ELECCIÓ ( i II )

20100731185339-copia-de-dsc07648.jpg

JA TENIM REGINA DE FESTES MAJOR i REGINA DE FESTES INFANTIL 2010.

Sis noms més per afegir a la història de les dones representants del poble de Gata.

Anit al Festival d´elecció, proclamació i coronació, van conéixer a les escollides, tres per sort i tres pels vots dels assistents.

La regina major número 41 és CRISTINA PÉREZ FERRER. La seua primera dama SILVIA CASELLES SIGNES i la seua segona dama, AIDA SIGNES SOLER.

La regina infantil número 34 és ANNA BERTOMEU PEDRÓS. La seua primera dama GABRIELA LAMOINE PEDRÓS i la seua segona dama, MARTA SOLER BRIONES.  

A la fotografia apareixen les sis dalt de l´escenari, ja acabada la proclamació.

((Publica al seu blog el CRONISTA DE GATA, Miguel Vives))PROGRAMA FESTER: AQUESTA NIT PAELLES, DEMÀ CARROSSES

20100731191442-copia-de-dsc07640.jpg

Com cada dia, aquestta és la programació per al que resta de la jornada de hui dissabte i de demà diumenge:

DISSABTE, 31 DE JULIOL - NIT DE LES PAELLES

19 h. Entrà de bous de la ramaderia COVA i actuació taurina de la ramaderia BENAVENT

22 h. Tradicional sopar de les paelles amenitzat per la Banda YING-YANG.

DIUMENGE 1 D’AGOST – DÍA DE LAS CARROSSES

8 h. Despertà.

12 h. Soltà de vaques de la ramaderia BENAVENT.

19.30 h. Gran desfilada de carrosses. Hi haurà premis per a les més originals.

22 h. Inauguració de les barraques i primer sopar de festes.

23 h. Ball en la Plaça Nova amb l’orquestra LA VIVA

2 h. Soltà de vaques per la ramaderia DOMENECH  i bou embolat de la ramaderia CRESPO.

A la fotografia, un moment del festival d´anit.

 EREN FESTES: REGINES MAJORS DE 1982, 1983 i 1984; REGINES INFANTILS DE 1985 i 1986

20100731194421-copia-de-image0-53.jpg

No deixe la secció de regines i el record de festes. Hui correspon parlar dels anys 1982 a 1984 i les seues regines majors, i dels anys 1985 i 1986.

REGINA MAJOR DE 1982: MARÍA ISABEL MONTILLA COLLADO.

Artistes destacats als festivals: El Gran Kiki, Alfonso Montero, Rocío Jurado i Francisco. Es feia un homenatge als mestres de l´escola i directors de la banda de música jubilats.

REGINA MAJOR DE 1983: PACA MARI MONCHO PEDRO.

Actuaven com artistes destacats: Don Pío, Mocedades, Rumba Tres i José Vélez. Era la quintà del Miau.

REGINA MAJOR DE 1984: TERESA MORELL SIGNES.

Francisco Ribelles i els seus mariachis i Ángela Carrasco actuaven.

---------------------------------------

REGINA INFANTIL DE 1985: MAGDA ESTRELLA MENGUAL MULET.

Un dels cantants destacats era Emilio José. Vingueren a actuar els Cors i Danses de Castalla. 

REGINA INFANTIL DE 1986: JOSEFA MARÍA MONCHO PEDRO.

Recorde que era la segona actuació a Gata de Manolo Escobar i actuava també el dúo Pimpinella. Hi hagué esmorzar popular a l´explanada del Grup escolar.

A la fotografia, alguns membres de la quintà de 1983. amb el popular "Gaspar" del quiosco, just al costat d´aquest emblemàtic lloc (ja desaparegut). Paca Mari Moncho fou la seua regina. La fotografia ja es també històrica.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris