Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record) -1.843-: CALVARI DE GATA (Arxiu WUNDERLICH, IPCE)

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record) -1.843-: CALVARI DE GATA (Arxiu WUNDERLICH, IPCE)

POTS RECORDAR LES ALTRES FOTOGRAFIES DE L’ARXIU WUNDERLICH, TOTES ELLES PUBLICADES EL 6-6-2014:

* FOTOGRAFIES ANTIGUES...1.488. (ERMITA DEL SANTÍSSIM CRIST): PUNXEU ACÍ

* FOTOGRAFIES ANTIGUES...1.489. (DOS CAPELLETES A LA PLACETA): PUNXEU ACÍ.

* FOTOGRAFIES ANTIGUES...1.490. (DETALL DE DARRERE LES DOS CAPELLETES AMB LA VISTA DEL MONTGÓ AL FONS. PUNXEU ACÍ.

Com eren les capelletes del Via Crucis de la pujada a l’ermita, del Calvari, abans de la guerra? Eren igual que ara?. Pues ací tenim la prova. 

La tercera de les fotografies que no coneixíem de les tres de l’Arxiu de Otto W que es conserva a l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya (Ministeri d’Educació, Cultura i Esports), la vegem ací i amb dos detalls al facebook. La fotografia la va fer Wunderlich al voltant de 1923, que si que es sap va estar a Xàbia. Mireu com eren totalment diferents a ara les capelletes. Inclús he fet l’extracte de dos detalls: les rajoletes d’una estació i la coberta, la teladeta d’una capelleta.

Detalls de la imatge: A la fototeca de l’IPCE figura com a número d’inventari WUN-05182, Archivo WUNDERLICH. Título: Gata, Calvario, abwärts (Calvario hacia abajo). Autor de la fotografía: Wunderlich, Otto (1886-1975). Tipología: Negativo. Procedimiento/soporte: Vidrio a la gelatina. 

Arxiu: L’arxiu Wunderlich, adquirit en 2008, conté prop de 45.000 negatius i positius en distints formats, obra del fotògraf Otto Wunderlich (Stuttgart, 1887- Madrid, 1975). Inclou a més càmeres fotogràfiques, objectius i l’ampliadora de l’estudi.

L’autor: Format a Alemania, Wunderlich es traslladà a Espanya en 1914. Fa projectes d’encàrrec per a institucions culturals i empreses del sector industrial, destacant la fotografia de caràcter personal, amb una gran col·lecció d’imatges de paisatges, escenes tradicionals i tipus populars que documenten, amb admirable precisió tècnica i exquisita sensibilitat, la realitat espanyola dels dos primers terços del segle XX.

FONT: Fototeca de l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya, Arxiu Wunderlich. Ministeri d’Educació,Cultura i Esport.

 

0 comentarios