Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema IMATGES CURIOSES.

IMATGES CURIOSES: CARTELL DE LA VALÈNCIA MISSIONERA, EL GATER VICENT FONT AL PERÚ

20230512183222-valenciamisionera.jpg

La parròquia de Gata de Gorgos ha difós el cartell que té aquest any la festa de la Verge dels Desemparats, que l’església valenciana celebra diumenge 14 de maig. El lema: "Valencia misionera: una corona de misioneros", nomena que la missió de Crist la porten els missioners valencians.

El cartell que té varies imatges té en la seua part dreta superior a un gater, el rector missioner Vicent Font, que està a la missió de Perú. La Jornada de Valencia Missionera serà la jornada que la Arxidiòcesis de València oferirà per els seus missioners diocesans. Es demana que les nostres parròquies recolzen l’acció dels missioners. allà on estiguen destinats.

Un total de 170 missioneres i missioners valencians es troben hui portant l’Evangeli per tot el món, 18 dels quals són els missioners diocesans, sacerdots, que com Vicent Font, l’Arxidiócesis de València té repartits per Àfrica i, principalment, Sudamèrica.

FONT: Cartell de Valencia Misionera, Parròquia de Gata. IMATGES CURIOSES, SETMANA SANTA GATA: Divendres sant, campanar i el Crist del Perdó

20230408110553-campanaricrist.jpg

Aprofitant el dia de descans, el Dissabte Sant, ací teniu alguna que altra imatge curiosa capturada ahir divendres sant. Són imatges curioses del dia festiu d’ahir.

A la portada del blog, el pas del Crist del Perdó enfilant el carrer Obispo Cervera, a la processó del sant Soterrament i de fons, el campanar de l’església. Al facebook, aquesta imatge, una altra amb el sol i el Crist de protagonistes i una imatge d’una capelleta del Set Dolors de la Verge amb el sol resplandent per darrere.IMATGES CURIOSES: QUAN MONTGÓ ES POSA CAPELL...(canvi de temps?)

20230205173555-montgo5feb.jpeg

Ací teniu una imatge curiosa. Una boira que no deixa l’alt del Montgó i que pareig el fum d’una ximeneia. I la lluna eixint pel costat de la muntanya gran, per dalt la mar. Vesprada de diumenge, acabant-se el dia. Serà un senyal de canvi de temps, que diuen serà a partir de demà dilluns. Ja ho veurem...

FONT: Foto de P.Costa.EL CEL RAS I EL FRED DE LA TARDOR FAN AL PARE MONTGÓ CLAR I AMB COLOR...

20221119190854-montgo7.jpg

Imatges curioses que ens porta el fred i el Montgó. El fred ha vingut força de presa i no sabem si per a estar molt de temps o poc, més dies o menys. Ara mateix, quan redacte aquesta crònica menuda (20 hores) tenim 14 graus i la mínima de hui ha estat de 12 graus. Però, els dies clars amb fred donen una altra estampa al Pare Montgó, la muntanya que sense estar al nostre terme la volem com a nostra, perquè està ahí davant de Gata, emparant-nos a tots, guardant-nos dels vents i els grans temporals. I els dies clars de la tardor sols tenim que mirar-la per adonar-nos dels colors que presenta el Montgó...Hui, ens deixem portar des del camí de la Font de la Mata cap avall per acabar davant d'ells als Cuadros. IMATGES CURIOSES: MIGDIADA DEL CALORÓS DIUMENGE 24 DE JULIOL...I MIREU LA NACIONAL (Ni una rata que es diu) Foto: Miguel Serra Galdón

20220724134755-carreterasensegent.jpg

De veritat que és una imatge curiosa i rara. El fotògraf estava allí per a captar-ho. En tota la travessa de la Nacional 332 al pas per Gata, la que coneguem per "la carretera" no passava cap cotxe ni persona. Està presa aquesta instantània de MIGUEL SERRA GALDÓN a les 15:12 de hui mateix, el calorós diumenge del 24 de juliol de 2022, quan el termòmetre marcava 35 graus de mitja, la màxima per ara, amb quatre o cinc graus més de sensació de calor.

Més bé la imatge pareix d’aquells dies de l’any 2020, en plena època del COVID, de confinament a casa, però ara no és el virus és la "xafogó" que diuen alguns, la calitja que diuen altres.

Ara pensem: "Com ho podrem soportar a les festes que estan a cinc dies?. Ja podria canviar, ja...

FONT: Foto feta per Miguel Serra Galdón. IMATGES CURIOSES: ESTARÀ PRÒXIMA LA TORNADA DEL TRENET A GATA? SÓN JA QUASI 6 ANYS SENSE ELL

20220609124709-tren1.jpg

Com es veu a la imatge de captura de pantalla i al vídeo penjat al facebook, una vegada acabats els treballs més complicats i dificultosos del tram Teulada-Gata per a posar en marxa la prolongació de la línia del tren Alacant-Dénia, per ara fins a Teulada, alguns dies es veuen els trens fent proves, ultimant-les. Estem pròxims a la tornada del servei regular del tren?.

La imatge i el vídeo són d’ahir vesprada, al tardet. El trajecte Teulada-Gata i a l’inrevés el podem veure. I ara ens fem aquella pregunta: Molt de temps fa que no passa el tren de Teulada cap a Gata i menys cap a Dénia?.

Ens tenim que transportar -mai tan ben dit- a aquell 28 de juliol de 2016, que pillava a tots per sorpresa i deixava de funcionar, després d’un segle i un lustre, el servei de tren d’Alacant a Dénia (que va ser inaugurat l’11 de juliol de 1911), i en consequència el pas per Gata. Per aquells dies es va dir que sols seria un any, ara ja estem a punt de complir-ne sis. La inversió a la Garganta i a aquest trajecte ha estat molt forta.

 Curiosament, aquell 28 de juliol de fa quasi anys coincidia a Gata amb la Baixada del patró, el Santíssim Crist del Calvari, des de l’ermita a l’església. Com cada vegada el calvari públic va a parar just a la via del tren. Eixa nit ja no va fer falta saber si venia o no el tren. Simplement, havia deixat de passar. Cinc anys, onze mesos i dotze dies després, ja vegem algun moviment.

Però, el calendari segueix contant, els períodes dits inicialment ja s’han sobrepassat i molt. La certesa ens diu que, a hores d’ara, Gata segueix sense servei de tren. ESPERAREM...

FONT: Foto captura de pantalla del vídeo. Vídeo de Verónica Vives d’ahir 8-6-2022.IMATGES CURIOSES: ELS QUINTOS 2021/2022 A PUNT D'EIXIR...CAP A LA FESTA

20220501160848-quintos22.jpg

La imatge curiosa i simpàtica no té desperdici. Anit es va celebrar el sopar de parelles de l’actual quintà 2022, l’anterior (la del COVID 2020-2021) ja es va fer fa uns mesos. Encara venien de la festa i alguns quintos s’han aplegat al pati del Grup escolar, lloc d’eixida de la Cursa-Marxa Solidària. Baix de l’arc mateix d’eixida i meta, preparat per Somesport, han simulat que començaven la ruta. També tenia altres dos significacions festeres: primera, que han donat ja la partida per a les festes 2022 de juliol-agost i segona que estaven mesclants quintos 2021 i 2022, com serà la festa.

FONT: Foto Vero Vives.   IMATGES CURIOSES: HUI ÉS SEGON DIA DE PASQUA. DES DEL COLL DE RATES MIREU COM ES VEU GATA (Foto Jaume Fornés Signes -Blanquet-)

20220418145902-fotogatajaume.jpg

Una imatge curiosa anant de ruta, hui segon dia de Pasqua. El pedreguer aficionat a la fotografia i cosí germà meu Jaume Fornés Signes "Blanquet" em fa arribar la foto. Ha captat aquesta vista de Gata, poble on va nàixer sa mare, des de les antenes de dalt del Coll de Rates. Tot un panorama on es veu la Vall de Xaló i del Gorgos, Gata i part de l’imponent Montgó que s’esgolla cap a dins la mar. Gaudiu de l’objectiu artificial encarant al nostre poble, Gata de Gorgos. Des d’allà dalt.

FONT: Foto Jaume Fornés Signes "Blanquet".TERCER DIA DEL RIU GORGOS AMB AIGUA A GATA: LA PRESA DE PLANISSES

20220319184332-presasj1.jpg

Aprofitant que el riu encara xorra, com es diria popularment per Gata, hui dia de festa hem visitat la presa de Planisses, un dic que es va fer riu amunt de les Coves Roges a eixa partida per a regular el cabdal del riu Gorgos, per a que els avencs, aqüifers i simes anaren omplint-se i per a que la trompada del riu cap avall no fora tan forta. Fa molt de temps que no vegeu tot el pantanet i la presa plens d'aigua pues podeu veure'ls al reportatge. Són imatges curioses del nostre terme.

Podeu veure els dos vídeos PUNXAT ACÍ EL PRIMER i ACÍ EL SEGON.

FONT: Fotos i vídeos Vero Vives i Cronista.LA LLUM DE LA PAU DE BETLEM ARRIBA A LA PARRÒQUIA DE GATA, PORTADA PELS JUNIORS

20211219174349-llum2-copia.jpg

Ahir migdia arribava la coneguda com LLUM DE LA PAU DE BETLEM a la parròquia de Gata. La van portar des de Benissa els Juniors. A la parròquia de Benissa havia arribat des de València. Eixa llum està ja posada a l’altar major i il·liminarà els dies grans del Nadal, 24 i 25, i tots els que la vulguen podran recollir-la. Els mateixos juniors estaran repartint-la en les distintes misses. A les 19 hores i 24 hores el dia abans de Nadal, i a les 9 i 11.30 hores el dia de la festa de Nadal. 

Cal pensar en el recorregut que fa la flama i en quant de temps ho fa?. Un xiquet d’Austria viatja fins la cova del Nen Jesús al poble de  Betlem, on recull la llum. Una vegada la té, torna en avió a Viena. Allí es celebra un acte en el que també participen delegacions representants de varios païssos. Aquestes delegacions agafen la flama i se l’emporten als seus respectius païssos, on, de nou, es reparteix entre totes les associacions i parròquies d’Espanya.

De València va ser portada a la Marina Alta, a Benissa. I del poble veí a Gata.

FONT: Fotos parròquia/Juniors Gata.TEMPS PER GATA: EL CEL AMANEIX AMB L'ARC DE SANT MARTÍ. Foto portada: Amparo Solaz

20211103074008-amparo.jpg

Amaneix hui dimecres, el tercer dia de novembre, amb un altre fenòmen del cel aborregat o nuvolat. L’ARC DE SANT MARTÍ s’ha fet visible al voltant de les 8 del matí,, no sols a Gata també a altres parts de la Marina Alta. Anuncia que plourà, ve aigua com es diu o la DANA que parlen els metereòlegs. De moment, vegem les meravelles del cel, un altre regal de la natura, com deia una usuària de les xarxes socials. 

FONTS: Fotos de Amparo Solaz, Vero Vives i Sally Merret. IMATGES CURIOSES: VESPRADA DEL DIA DE TOTS SANTS A GATA, CEL ROGENT...

20211101202520-whatsapp-image-2021-11-01-at-20.03.58-copia.jpeg

Heu vist el cel a l'hora de pondre's el sol. Si parem atenció en el refranyer en trobarem algun que fa referència a com estava hui el cel de Gata i molts llocs de la comarca. 

Diuen que CEL ROGENT, PLUJA O VENT i el que mès s'apropa a la foto: A POSTA DE SOL, CEL ROGENT ASSENYALA PLUJA O VENT. Una altra modalitat: CEL ROGENT A TOTS COSTATS, PLUJA I VENT APARELLATS.

La fotografia està captada des de les afores de Gata i la biga pareix que vulga punjar i foradar tota eixa nuvolada rogenca. 

 Serà veritat que farà vent o pluja aquesta nit o demà?. Ja ho sabrem. 

FONT: Fotografia Pepa Costa.IMATGES CURIOSES: REFLEXANT EL SOL A LA BASSA DE REGAR DE GATA

20210618125453-img-20210618-wa0003.jpg

La calima, els dies tan canviants, les eixides de sol de la segona quinzena de juny, tot acompanya. M'envia aquesta preciosa fotografia del reflexe del sol sobre la bassa de regar Isabel Signes Soler, a la que li ho agraïsc. El Montgó està de testimoni i asoma pel costat. El sol està entornat amb eixa polseta del desert nordafricà. La bassa recull el seu revés.

FONT: Foto de Isabel Signes Soler.  IMATGES CURIOSES: VISTA DEL CAMPANAR DE GATA...DES DE LA PLAÇA NOVA

20210606122343-placanovadebernat-copia.jpg

El canvi provisional de la fisonomia urbana de la Plaça Nova fa que es puga veure una imatge curiosa i mai vista des de fa anys. Al enderrocar la casa d’uns dels extrems de la plaça es divisa al fons, a ras de sòl, el campanar de l’església de Gata. Quan la casa es torne a edificar es tornara a tapar, però mentre podrem divisar aquesta imatge. És una imatge curiosa que m’ha enviat l’amic Bernat Torres i que ell també la feta per la sorpresa.

FONT: Foto de Bernat Torres Oliver.  LA LLUNA DE SETMANA SANTA BÉ MEREIX UN POEMA AL CALIU DE L'ARBRE DE LA RANA (Poesia: Antonio Monfort)

20210330114057-fotoranallunaam.jpg

Aprofitant el verset que ahir de vesprada-nit ens regalava el polifacètic amic Antonio Monfort, recordem que estem a la SETMANA SANTA i que aquesta és la lluna de la important setmana per als catòlics. Una Setmana Santa especial i anormal, sense processons ni sense molts actes religiosos, a causa de la COVID19 i ja van dos anys.

Però coneixeu perquè és Setmana Santa i coincideix amb la Lluna Plena? El motiu que ens porta després al poema de Antonio Monfort, té la seua explicació:

El calendari llunar del mes de març que demà acaba és especial perque és el que marca l’inici de la Setmana Santa, en la que ja estem immersos i hui és Dimarts Sant. Diumenge de Pasqua o de Resurrecció està marcat com el diumenge immediatament posterior a la primera lluna plena després de l’equinocci de març, és a dir, el començament la primavera. Per això no podia ser abans del 22 de març i el 25 d’ abril com a molt tard. Y aquest any 2021 Diumenge de Rams va ser 28 de març, el dia de la Lluna plena.

Les dates de Pasqua es repetixen en idèntica succesió en un període de 5.700.000 anys i en aquest interval de temp la data més frequent és el 19 d’abril, si bé la majoria de les voltes la Setmana Santa cau durant la primera o segona setmana d’abril.

A més a més, la lluna plena de març que estem mirant serà l’anterior a la Superlluna que podrem veure en abril en un un cicle solar replet de fenòmens astronòmics en 2021 tan cridaners com els eclipsis o plujes d’estels. Al respecte, hi haurà dos eclipsis de lluna: un eclipsi total el 26 de maig i un eclipsi parcial el 19 de novembre.

LLUNA DE SETMANA SANTA

Ací teniu el "verset" que com diu Monfort "l’acabava de fer" passant pel costat del simbòlic, centenari i monumental arbre de la Rana, paratge molt estimat pels gaters i per tots els que el coneixen o s’acosten a ell.

La lluna de Setmana Santa.
L’he trobada embolicada
dins de l’Arbre de la Rana.
Que s’amaga, que s’escapa.
Que l’agafe aquell que puga.
Que rere d’aquestes branques
Queda ben enganyifada,
Per riure d’aquells que busquen,
I que fa com si no mirara.
I sempre somriu mirant
qui la vol tindre en sa casa.
(Antonio Monfort)

FONTS: Foto i poesia Antonio Monfort. // Article d’astronomia (Las Provincias, 25-3-2021) 


IMATGES CURIOSES: ELS COLOMS POSANT DAMUNT ELS BROTADORS DELS CEPS (Partida Ecles, Gata)

20210227130040-palomes1-copia.jpg

Una estampa curiosa la que hem capturat passejant per la partida Ecles de Gata aquest matí. Dos coloms posant dalt de les branques i brotadors dels ceps. Aparentant tranquil·litat i sense por als humans. La muntanya de fons i els ceps a punt ja d'esclatar estant més a prop la primavera.

 IMATGES CURIOSES: A LES 8 DE LA NIT, DIJOUS BO EN TEMPS DE COVID. DESÈRTICA LA GENERAL AL PAS PER GATA

20210205074337-buidacarretera-copia.jpg

Cada vegada més buits els carrers. És dijous previ al darrer dijous. Però, de festa res de res. A cuidar-se toquen. Dijous i bó en temps de COVID19. Ni una ànima, com diu l’autor de la fotografia Francisco Pons. Mireu com estava ahir per la vesprada-nit, a les 20 hores, la carretera general al pas per Gata. Mig confinats i esperem servixca per alguna cosa. Toca fer CONFINAMENT VOLUNTARI més encara. El que no el fa dir-li que faça.

FONT: Foto Francisco Pons. IMATGES CURIOSES: DOS PRECIOSES VISTES DES DE LES COVES ROGES I UNA DES D'ALCOLAIES

20210130170918-compofotosimatgescur30-copia.jpg

(( PER A AMPLIAR AL BLOG LA COMPOSICIÓ DE FOTOS, PUNXEU ACÍ ))

A distintes hores del dia, tres precioses vistes de Gata. Dos des de les Coves Roges, lloc privilegiat que tenim els gaters, i una des de la partida Alcolaies. Emilio Primitivo plasmava aquesta eixida de sol de hui, les ratles dels núvols ja presagiaven que tenia que fer un poc de vent. La lluentor feia com si el riu, allà baix sec, portara aigua. Estava molt a prop del mirador.

L’altra fotografia, presa unes hores després, mostrava en tot el seu esplendor i lluminositat el poble de Gata als peus del mirador de les Coves. La vista de tot el poble és l’estampa més bonica que Xaro i Pepa Diego han captat per a tots nosaltres.

Finalment, Joanvi Vallés es portava una imatge de tot el poble i al fons el volgut Montgó, el sempre vell Montgó. Les ratlles tornaven a mostrar com ha transcorregut el dia.

Agraïment als quatre, Emilio, Joanvi i Xaro i Pepa, per poder publicar aquestes tres preciositats de imatges.

FONTS: Fotos pujades al facebook per Emilio Primitivo, Joanvi Vallés, i Xaro i Pepa Diego.   IMATGES CURIOSES: TREBALLS PROP DEL VIADUCTE (TRAM TEULADA-GATA)

20201030071921-20201029-142635.jpg

Seguixen a molt bon ritme els treballs d’acondicionament del tram entre Teulada i Gata, per una part, i de Gata a Dénia per altra. La càmera va captar un moment de les obres de construcció, de renovació de via i condicionament de la infraestructura de la línia 9, de la xarxa TRAM d’Alacant de FGV, com resa el cartell col·locat al costat del pont del camí de les Comes. El lloc, molt a prop del viaducte gater, el més llarg del traçat ferroviari.

Aquest Tram 2 d’obres va de Teulada (punt kilomètric 77+009) i Gata (punt kilomètric (83+786). Al llarg d’eixos sis kilòmetres, amb la dificultat que hi ha a la zona coneguda com la Garganta de Gata, s’està treballant amb molta maquinària i personal. És impressionant el desplegament.

Cap a Dénia, fins el final del trajecte, també s’està treballant. Recordem aquella data 27 de juliol de 2016. Ahí es parar el temps per al tren al seu pas per Gata. Serà just cinc anys després quan es reprenga el tram del TRAM que resta posar en marxa, Teulada-Gata-Dénia?.   IMATGES CURIOSES: UNA PANORÀMICA DEL MONTGÓ DES DE LES FONANDONS, GATA

20201017172301-panoramicamontgo-copia.jpg

(( PODEU FER MÉS GRAN LA IMATGE DE LA PANORÀMICA DEL MONTGÓ, PUNXANT ACÍ ))

És la primera volta i no serà l’última que utilitze la modalitat de Panoràmica per a fer una fotografia. Com sempre el nostre model natural preferit no és un home o una dona, una finestra o una casa, és el gran Montgó, el Pare Montgó.

A migdia i des de les Fonandons es mostrava el Montgó en tot el seu esplendor. La panoràmica es situa i ens dibuixa la forma del Montgó, que alguns comparen amb un elefant i la trompa baixant cap a Xàbia.

El Montgó i sempre el Montgó. HEU VIST MAI REVOLTAR A MÀ, AL CAMPANAR DE GATA? (els Mestres Campaners de València ho van fer el passat dilluns dia 12)

20201015130905-img-20201015-wa0015.jpg

(PODEU OBRIR ELS VÍDEOS PUJATS A INTERNET, GENTILESA DE L’ASSOCIACIÓ DE MESTRES CAMPANERS DE VALÈNCIA. VÍDEO 1, PUNXEU ACÍ; VÍDEO 2, PUNXEU ACÍ)

Heu vist mai revoltar a mà les campanes del campanar de Gata?. Els més majors recordaran de serguida als campaners gaters, però els més joves diran que mai han vist eixa arriscada feina, eixe art. Dilluns passat ho vam poder tornar a veure.

Des de mitjan matí estaven els Mestres Campaners dlluns passat dia 12 a la Plaça de l’Església. Anaven a fer revoltar a mà i fer tocs manuals diferents amb motiu de l’entrada del nou rector Don Juan Antonio Navarro Tarín. 

Ens hem posat amb contacte amb l’associació i aquesta és l’explicació de la jornada:

"En aplegar al cementeri (s’enten que el rector) tocarem les dos menudes. A l’aplegar a l’ermita tocarem varies voltes les tres menudes i en ser l’hora ferem un vol general de totes a les 18:30. En aplegar el Bisbe (s’enten N’Arturo Ros) un altre vol i al arribar Don Juan Antonio (el nou rector). En el moment de l’Eucaristia tocarem en diferents moments, com un vol general en el moment del rector tocar les campanes, al moment de la consagració el vol en solitari de la campana major, per donar mes solemnitat, i en acabar l’últim vol general."

FONTS: Fotos i els dos vídeos facilitats per l’Associació de Mestres Campaners de València.

IMATGES CURIOSES: PAISATGES URBANS, RURALS I DE TARDOR, GATA

20201005132816-20201003-092915-copia.jpg

Estem en eixos dies de tardor que fan que els paisatges, ja siguen urbans o rurals, es vegen amb una llum forta, distinta. Gata té paisatges curiosos. Si mirem cap al Raval des del pont de les Alcolaies. Si mirem cap al Montgó a la migdiada. Tot ens sembla, amb el cel ras, més clar, més nítid. Ací teniu algunes vistes...gaudiu d’elles.  IMATGES CURIOSES: ARA, ELS CAMIONS PER DALT DEL VIADUCTE SOBRE EL RIU (treballs tram del tren, Teulada-Gata-Dénia)

20200910201223-camiodaltpontriu-copia.jpg

Seguim amb les imatges curioses que ens donen els treballs que estan fent-se per eixamplar el pas de les vies, canviar totes les travesseres que seran de formigó i no de fusta com abans, de millorar tot el traçat.

Si ahir veïem un camió a punt de passar per dalt del pont sobre la carretera, hui -gràcies a la fotografia que ens facilita Santiago Vives capturada des del pont urbà més modern de Gata i que està a la portada del blog, podem veure un altre camió per dalt del viaducte sobre el Gorgos, al costat mateix de l’altre pont. Un camió en sentit contrari podem veure gràcies a la foto de Vero Vives al facebook. Segueixen a bon ritme els treballs.

FONT: Foto de Santiago Vives.IMATGES CURIOSES: PROP DE GATA I ELS PONTS, ELS CAMIONS PER DALT

20200909200825-treballsvia-copia-copia.jpg

A que pareix canviat?. Imatge curiosa. El camió per dalt al camí de la via i al pont i la carretera per baix sense el camió. Són els treballs que s'estan fent per tot el traçat de la via del tren de Teulada a Gata i d'ací a Dénia. Màquines que eixamplen el camí, camions per dalt dels ponts, terraplens i túnels. Van a bon ritme, però hi ha i queda molta feina. Tot un espectacle mirar pel mig de les muntanyes de la que diuen mal dit Garganta de Gata, per no ser del terme.IMATGES CURIOSES: COM CANVIA EL TEMPS I EL PAISATGE: PLUJA I SOLET A GATA (dies 29 i 30 d'agost)

20200830112334-dosimatgesjoanvi-copia.jpg

Imatges curioses les que podem veure i que ha pujat al facebook Joanvi Vallés. Com canvia el temps en qüestió d’hores. Des de les Alcolaies, bon panorama es divisa des d’allí cap al poble de Gata. La imatge de dalt és una captura de pantalla del vídeo que va fer quan estava en plena tormenta ahir per la vesprada. La de baix mostra com es presentava hui diumenge dia 30 el dia, passada la tormenta i recuperada la calma. Amb solet i núvols. Des del mateix lloc, vegeu el contraste.

FONT: Fotos Joanvi Vallés (facebook). IMATGES CURIOSES: ESTAN CANVIANT LES VIES DEL TREN...I TAMBÉ PER LA GARGANTA (Teulada a Gata i Gata a Dénia)

20200824062230-trengarganta-copia.jpg

Últim tram del trajecte del TRAM. Treballen sense descans de Teulada a Gata i del nostre poble a Dénia. De Teulada a Gata és el tram més complicat del trajecte. Són uns sis kilòmetres plens de taluds, terraplens, túnels, ponts i la Garganta, que diuen de Gata, encara que és terme de Dénia i Teulada. Des del pont de la N-332 a Gata fins l’altre pont ja a Teulada, és la part més complicada.

Des de distints punts prop a la N-332, s’han fet els accesos per poder arribar a les vies del tren i desmuntar les antigues i començar a treballar amb el canvi. Tot el projecte constructiu el va adjudicar Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la mercantil Rover Rail, SA i compta amb un pressupost de 15.137.130,34 euros, IVA inclós, i un termini d’execució de 12 mesos. S’actua sobre sis kilòmetres de recorregut, com ja he dit.

 Aquests treballs s’afegixen als que estan també ja en marxa de Gata a Dénia, que tenen una inversió de 14,5 millons d’euros i un període de intervenció inicial de 11,5 mesos. A l’eixida de Gata cap a Ondara, a l’altura de El Pou de dalt, s’està actuant molt aquests dies.

Les xifres del suministre són quantioses: S’han comprat 19.000 travesses d’ample mètric monobloc de formigó per un import de 1.643.785 euros, IVA inclós, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari, amb un cost de 1.443.572,77 euros, IVA inclós també.

FONTS: Informació extreta i resumida de l’article del diari digital Marina Plaza del 18-8-2020.IMATGES CURIOSES: LA FASE 1 DES DE LA FINESTRA DELS QUATRE CANTONS (COVID-19)

20200511164956-vicentfase1-copia.jpg

Curioses...i històriques. De ja fa molts anys, potser una desena, l’amic Vicent Signes Signes, més conegut per tots per "Canya", que va ser un dels convidats del X aniversari i va parlar precisament d’ella, densà dic, tots els divendres apareix al facebook la fotografia feta des de la seua barberia. Però hui no és divendres, això si és un dia especial. 11 de maig de 2020 és el primer dia de la desescalada a la fase 1 de la crisi sanitària, de la pandèmia del COVID-19.

I just enfront hi ha un bar històric, com històrics són els quatre cantons on antigament hi havia un altre bar La Liga i més enllà un altre bar l’Hogar del Camarada i ara sols queda el bar Martí, que no ha perdut el nom.

Com els bars i comerços menuts hui han tornat a la vida, després de dos mesos d’inactivitat forzada, era l’ocasió per fer la foto, una ocasió especial, no divendres.

Com també va ser especial quan va fer la granissada o quan va nevar, son moments històrics, que Vicent ha reflexat en el seu ull òptic.

Servixca aquesta fotografia presa a mitjan matí de hui dilluns per saber que ja gaudim de la fase 1. Això si, encara no hi ha que baixar la guàrdia per a res...SIGUEM PRUDENTS.

FONT: Foto Vicent Signes "Canya".   IMATGES CURIOSES: ACABA EL DIA RAS I AMB AQUESTA VISTA DEL MONTGÓ

20200510193523-montgo-copia.jpg

Hui diumenge, últim dia de la fase 0 del COVID-19, ha tingut de tot la jornada: nuvolat, trons, aigua, vent i al final mireu com ha acabat el dia, més ras que un espill, com se sol dir. El Montgó sense cap núvol que li destorbe. Des de dalt les Costeres es veia aquesta imatge. Demà ja entrarem a la fase 1 i ens acompanyarà el senyor Montgó, que no entén de desescalades ni pandèmies.

FONT: Foto de Vero Vives.MÉS IMATGES CURIOSES: NO ES PORTEU A ENGANY: L'ALTRA GATA, LA DE CÁCERES, POSARÀ ARCS DESINFECTANTS (COVID-19)

20200504144219-gataarcs-copia.jpg

Per a no portar a la confusió i a l’engany és convenient sempre posar-li al nostre poble el rastre "de Gorgos", per a que no passe el que llegiu.

El Diario de Extremadura, a la seua secció de Cáceres, publica un article que titula: "PARA VEHÍCULOS. Gata instala arcos desinfectantes anticoronavirus para coches". Al subtítol: "Lanzan una solución de agua con hipoclorito sódico para limpiar los coches".

Si vegem el contingut de la notícia diu: "El Ayuntamiento de Gata ha instalado dos arcos desinfectantes en las dos entradas al pueblo para descontaminar los vehículos que accedan a la localidad y así dar "la máxima seguridad y la máxima prevención" a los vecinos ante la situación actual de crisis sanitaria por el covid-19. Así lo ha señalado la alcaldesa, Cristina Rodríguez..." 

Clar, al veure Gata podem pensar que és la nostra, però no. És l’altra la de Cáceres, la de la Serra de Gata.

FONT: Muntatge de captura de pantalla del digital del Diario de Extremadura.


 IMATGES CURIOSES: EL COR PARROQUIAL DE GATA "DAMA DE AZUL" RECORDAT AL FESTIVAL VOCACIONAL ON LINE

20200503182116-damaazul19-copia.jpg

Si recordeu, el Cor Parroquial infantil "Dama de Azul" de Gata de Gorgos va obtindre el primer premi en la seua categoria l’any passat 2019 en el 40 aniversari del Festival de la Cançó Vocacional, que any rere any organitza el Centro de Orientación Vocacional Juan Pablo II (COV). Enguany no han pogut participar per la dificultat que entranyava fer-ho on line i sols han participat dotze grups, obtenint el primer premi la família Romero de Paiporta. 

Així i tot, les xicones de Gata sí que han estat present amb la imatges que vos mostre i s’ha pogut escoltar, una vegada més, la cançó amb la que es van presentar i guanyar.

Ja divendres després de la Vigília Jove Vocacional, el mateix COV va posar unes imatges en les quals apareixia també el Cor Dama de Azul de Gata i que rescate per al facebook.

L’any que ve serà...IMATGES CURIOSES: EXCURSIONS I VISTES, VEÏNS DE GATA RESIDENCIAL

20191126223956-balcocovesrogesgr-copia.jpg

Ens crida l’atenció la imatge que dona a entendre la bona sintonia que tenen els veïns, principalment anglesos,  encara que també hi ha al grup alemanys, holandesos i estadounidenses. Comentava Sally Merret "Me encantaría ver a un español caminando con nosotros.... Quizás en el futuro. Lo que es satisfactorio es el número de personas que dicen " nunca he estado aquí " o " nunca supe que este lugar existía ". Són de la urbanització Gata Residencial. Un diumenge cada mes ixen pel terme o termes del voltant a fer una passejada, una excursió. De vegades, busquen fer-se la foto en llocs tan bonics com el que vegem, el "Miradors de les Coves Roges". tenint com a fons el poble de Gata i el Montgó. Eren un grapat dissabte passat, anaven per la zona de Planisses, i l’amiga coordinadora del grup Sally Merret té a bé mostrar per la xarxa social facebook les caminates, excursions i visites que fan setmana rere setmana.   

IMÁGENES CURIOSAS: EXCURSIONES Y VISTAS, VECINOS DE GATA RESIDENCIAL

Nos llama la atención la imagen que da a entender la buena sintonía que tienen los vecinos, principalment ingleses, aunque también hay en el grupo alemanes, holandeses y estadounidenses. Comentaba Sally Merret "Me encantaría ver a un español caminando con nosotros.... Quizás en el futuro. Lo que es satisfactorio es el número de personas que dicen " nunca he estado aquí " o " nunca supe que este lugar existía ". Son de la urbanización Gata Residencial. Un domingo al mes salen por el término municipal o términos de los alrededores a realizar un paseo, una excursión. A veces, buscan hacerse la foto en lugares tan bonitos como el que vemos, el "Miradors de les Coves Roges". teniendo como fondo el pueblo de Gata y el Montgó. Eran un buen puñado el sábado pasado, iban por la zona de Planisses y la amiga coordinadora del grupo Sally Merret tiene a bien mostrar por la red social facebook las caminatas, excursiones y visitas que hacen semana tras semana.

Aixi opinava una de les participans: "Otro paseo encantador con buena compañía. Alrededor de las afueras de Gata, con unas vistas maravillosas. Gracias, Sally Merret por llevarnos a otro gran paseo!" (Linda Ferguson)

FONT: Fotos pujades al facebook per Sally Merret.PARC DEL RAVAL, RIU, DOMUND I JÚNIORS GATA: XIQUETES I XIQUETS GAUDIXEN DE LA NATURA

20191020180444-juniors1-copia.jpg

Xiquets i xiquetes del Moviment Júnior de Gata de Gorgos han encetat hui el curs 2019-2020 amb una activitat que ha unit el DOMUND (Dia Mundial de la Missió) amb la natura. Gaudint de la bona temperatura i sense sol pels núvols que anaven rodant, han baixat al Parc del Raval i han caminat per dins del riu Gorgos, emulant les dificultats que troben a les missions els evangelitzadors de terres llunyanes. S'ho passant d'allò més bé i seguiran setmana rere setmana, incentivats per l'efemèride que el Júnior complirà aquest curs, els 50 anys (1970-2020).

FONT: Fotos Júnior M.D. Gata.IMATGES CURIOSES: DES DE GATA, MONTGÓ I ELS NÚVOLS BLANCS

20190925131629-montgo.jpg

El Pare Montgó es deixa acaronar pels núvols blancs com si de cotó-en-pèl es tractara. A la migdiada de hui, tercer dia de la tardor, i amb el ponent fent pujar la temperatura, mirem des de les Sorts la nostra muntanya màgica. És una imatge curiosa i ja no val allò de "quan Montgó és posa el capell...".

Però, canviarà el temps?. La frescor no s’empodera de les jornades de setembre. Sols per la nit, ens deixa que el llençol prenga contacte amb la pell, guardant-nos i atemperant-nos.VERSOS D'UN EMIGRANT A LA SEUA VOLGUDA GATA: JAUME SOLER

20190713103152-jaumearg-copia.jpg

(PODEU DESCOBRIR EL VÍDEO PENJAT A YOUTUBE, PUNXANT ACÍ)

M’envia el seu fill Marcelo un vídeo que ha penjat a Youtube. Són uns versets de son pare que tenen una gran càrrega emotiva cap a seu poble, Gata. És la història d’un emigrant gater que va partir cap a Argentina i que ha tornat al seu poble: JAIME SOLER SALVÁ és el protagonista. Amb fotos del meu arxiu de fons i amb la veu de Jaume i una bonica musiqueta, Marcelo composa un vídeo curt familiar i d’amics, que em va sorprendre per la seua estima i voler al poble on va nèixer, Gata.

El títol en si ja amaga tot el contrari "Mi pueblo no tiene nada" però per a ell, i allà a "les amèriques" ho tenia tot. Per això diu "...pero cuantas cosas tiene". Vos conte la història de Jaume al que al poble li diem popularment "l’Argentino".

Jaume naix en 1947 en Gata. Amb tres anyets, els seus pares Jaime Soler Boronat i María Salvá Andrada, degut a la miseria que vivien en la postguerra, decidixen emigrar a Argentina, on ja vivia i havia anat abans un familiar. Allí, Jaume coneix a la seua dona Francisca Estela Torrent Salvá, que encara que nascuda a Argentina tenia arrels a Vall de Laguar i Xaló, sent sa mare també de Gata. Allà van tindre dos fills i amb 42 anys decidixen tornar a Gata, on ja naix l’autor del vídeo, Marcelo.

Aficionat a les poesies, a la guitarra, al cant, Jaume és un de tants emigrants que va retornar al seu poble d’origen i en els versos del poema ho explica molt bé.

Agraïment al fill de facilitar-me tota la informació.

FONTS: Vídeo a youtube / Captura de pantalla del vídeo. / Informació facilitada per Marcelo Soler.IMATGES CURIOSES: RESCAT D'UN GAT AL CARRER SIGNES DE GATA

20190624121401-gat2-copia.jpg

Espectular rescat el que van portar a terme anit cap a les deu de la nit els bombers del parc de la Marina Alta a una casa deshabitada del carrer Signes de Gata. Passada la processó del Corpus per eixe carrer, primer es van avançar dos bombers, que no van poder accedir al segon pis on es trobava un gat, que miulava desesperadament. Després, va arribar el camió-escala dels bombers, que va entrar per la placeta de l’antiga caserna de la guàrdia civil, carrer amunt. Després d’entrar i buscar a l’animal, els bombers van eixir amb ell dins d’una gàbia. Espectació, agrupada la gent per a veure l’espectacular rescat i final feliç per a l’animal. 

Des de l’associació "Gatarrapa per la dignitat animal" aplaudien la tasca de tots en aquest curiós rescat:

"Estem més que orgullosos i feliços de les nostres Autoritats Locals, Forces de Seguretat Local i Bombers per l’actuació realitzada aquesta vesprada - nit:
Tot just acabada de passar la processó del Corpus pel carrer Signes s’ha creat un enrenou i gran expectació amb l’arribada d’un camió de bombers de grans dimensions que ha acudit a la crida per rescatar un gat tancat a la segona planta d’una casa deshabitada en el dit carrer al que se li sentia miolar desesperadament des d’alguns dies enrere.
La informació que ens arriba d’un testimoni diu que dos bombers han entrat per una finestra situada a gran altura i, als pocs minuts, gairebé fregant les 10 de la nit, han tornat a sortir amb l’animal sa i estalvi en una gàbia.
El nostre gran orgull es basa en el fet que s’ha actuat per salvar UNA VIDA que es trobava en perill i amb aquest acte se li dóna reconeixement a la gran sensibilitat que està creixent - a passos de gegant - entre el sentir de la gent respecte al patiment animal. 
Confiem que algun dia aquesta classe d’actes estaran normalitzats, quan ens adonem que totes les espècies són importants per a la vida i que hem de actuar en sintonia amb elles i no en contra seua.
Mentrestant, reiterem el nostre més sincer agraïment a les autoritats, policia i bombers per la seua IMPECABLE actuació. GRÀCIES!"

Fotografia portada Rosa Signes. Fotos facebook, rescat.IMATGES CURIOSES: COQUES CASERES DE GATA (Foto de Rosa Signes Diego)

20190516200104-coques-copia.jpg

No em digueu que no estan bones. Hui anem de cocà o demà encara en quedaran. La família és llarga i han fet coques per a totes i tots. De tota classe: amb pèssols, amb sobrassada, amb herbes, amb mullador, amb melva, amb anxova, amb oli...¡què bon aspecte tenen! i entren pels ulls per a després entrar a la panxa. 

Són, sense dubte, coques caseres de Gata, de mestres en gastronomia. La foto l’ha pujada al facebook Rosa Signes Diego. Li agraïm que ens mostre la cocà.

FONT: Foto facebook de Rosa Signes Diego.IMATGES CURIOSES: DOBLE ARC DE SANT MARTÍ DESPRÉS D'UN RUIXAT

20190409194317-arcsm5-copia.jpg

Arc de Sant Martí...i doble. Poques vegades es veu sobre el nostre cel. Aquesta vesprada, al voltant de les 18.30 ha començat el fenomen, que ha durat fins les 20 hores. A Gata, com a molts punts de la comarca, un ruixat i després vista cap al cel i meravellosa imatge de l'Arc de Sant Martí. Són vesprades loques primaverals d'enguany.

FONT: Foto portada JC. Fotos facebook: Vero Vives, JC i Cronista.IMATGES CURIOSES...D'ABANS DE LA VOLTA A PEU A GATA

20190326125447-20190324-083520-copia.jpg

Les imatges que acompanyen a l’article donen compte del canvi que genera la celebració de la Volta. Diumnege 24 es va celebrar a Gata la XXII Volta a Peu. Dissabte per la vesprada, l’organització (Club Atletisme Gata) s’afanava en arreglar-ho tot: valles, cartells,...era una imatge inusual la resta de l’any al final de la Costera del Grup Escolar. Tot estava preparat per al dia després.

Més tard, m’assomava a un dels balcons visuals de la carrera, el camí de les Planisses. Així veurien el poble els més de mil corredors que van participar en la carrera gran. Les vistes per allí on passaven, com aquest matí o els dos ponts urbans eren molt boniques. Diumenge a les 8 del matí, una passada per alguns dels carrers (Teulada i Lluna) on transcurriria la Volta. Sense cotxes. Carrers buits. Inusual. Són les imatges curioses que van deixar els moments previs a la Volta.

 IMATGES CURIOSES: EL MONTGÓ, AQUESTA VESPRADA (Dia gelat de gener)

20190107231354-montgoivanhui-copia.jpg

Si l’altre dia vos posava una imatge panoràmica del gran Montgó, feta per Iván Vega Romero que era de fa uns mesos, la de hui, al mateix lloc i feta pel mateix autor, ja col·laborador del Cronista de Gata, al que li ho agraïsc, la imatge és d’aquesta vesprada mateix. El solet de un fresquet dia de gener es deixa veure a una part, mentre que els nuvols de gelor marquen que està canviant el temps poc a poc. Els experts diuen que ve més fred i alguna pluja per al cap de setmana.

Malgrat el fred i la gelor de l’hivern i del gener, els ametlers estan mostrant ja les primers flors. Iván Vega Romero també ens regala unes boniques imatges de la natura, entre elles rames d’ametlers ja en flor, i ceps encara no podats.

FONT: Fotos propietat de Iván Vega Romero.IMATGES CURIOSES: LA LLUNA PLENA D'HIVERN...I EL MONTGÓ

20181223190423-llunamontgo-copia.jpg

M’envien aquesta fotografia feta just ahir dissabte 22, quan encara era vàlida la lluna plena dels solstici d’hivern d’enguany. El divendres 21 de desembre, fa dos dies, va ser el dia més curt i la nit més llarga de 2018. Pero, aquest solstici té alguna cosa especial: una lluna plena, com la que vegeu apareixent pel costat del Pare Montgó i una pluja de meteorits. Des de les 22,33 del divendres es veia la lluna plena. Des de 2010 la lluna plena no havia coincidit amb un solstici d’hivern. Gaudiu de la imatge curiosa de hui.

FONTS: Foto P.C. // Informació: diari "El Espectador".IMATGES CURIOSES: GATA DEIXA BONS RECORDS. DINAR DE GERMANOR, POLICIES D'ACÍ ENTRE 1997 I 2003

20181127083714-polis1.jpg

Imatge curiosa pel que representa, per la seua història. Molts d’ells alguns no els coneixereu, altres vos sonaran, però tots tenen un denominador comú. Van estar de servici al poble de Gata com a policies locals en l’etapa entre 1997 i 2003. I com sempre passa. Gata deixa molts bons records. El poble, les seus gents, els que ací vivim, els que se’n van, però el poble està ahí.

Per això, any rere any, i ja en van set, per aquestes dades es fa un dinar de germanor entre ells. Es podria dir que és el dinar anual dels policies gaters. Tenen quasi sempre com amfitrions a Manolo López, encara en servici a Gata, Emilio Asperilla l’actual sargent de la Guàrdia Civil del Puesto de Gata, i Pepe Pedro "el de la càmara" ja jubilat. Al dinar van estar Jesús Vidal, Demetrio, Toni Catalá, Cristina, Miguel Ángel Peinado, José Antonio, Fernando Gaona.

Estan a molts pobles de les províncies d’Alacant i Gandia, però tots ells -comja mana la tradició- Gata els agermana més i recorden les vivències de la professío ací al poble. Dos d’ells estan a Eox, altre en Monfort del Cid, altre en Xixona, altre en Xàbia, dos a Gandia, i Manolo i Emilio ací a Gata.

L’any que ve més. 

FOTOS facilitades per Manolo López.IMATGES CURIOSES: NUVOLOTS...PERÒ AIGUA POCA (ha passat la gota freda)

20181021174050-20181021-083539-copia.jpg

Hem estat pendents de les notícies de la gota freda, també dels nuvolots que rodejaven Gata. Hem tingut poca aigua. Sols un dia arribavem als 30 litres, els altres dos de la gota freda, a 3 ó 4 litres per dia. Però com sempre es diu: "més val previndre que curar". Les grans catàstrofes no calen, millor estem sense aigua. I això que fa falta però...Nuvolots...però aigua poca. Això si, els dibuixos que ha deixat el cel i la blancor del nuvolat que s’ha posat per damunt del Montgó s’ha seguit amb certa curiositat. Fins a aquest matí mateix: la imatge del nuvolot blanc per darrere del campanar es de hui.MÓN RURAL GATER. TEMPS REBOLICAT: POSEM LES VELES PER A LA PANSA

20180909134541-velespansa2-copia.jpg

Si l'altre dia gaudíem d'unes imatges del sequer amb canyissos de pansa, hui vegem al mateix sequer dels Germans Grimalt de Gata els canyissos de pansa empilats i amb les veles posades. Són imatges del divendres però ben bé poden ser de hui. El temps està rebolicat, fa algun que altre ruixat, com el d'aquest matí i no es pot banyar la pansa. Per això estan muntants els pinatells. Veles i sogalls, piles de canyissos i pansa a cobert als últims escaldons de l'estiu.

FONT: Fotos JM Vives.IMATGES CURIOSES: Muntanya, cisterneta i asbeurador (Foto: Miguel Serra Galdón)

20180823083440-pousenia.jpg

Una volteta per la muntanya del terme de Gata i contemplar la natura mesclada amb elements propis del lloc és tot un goig. Així ho va fer l’autor de la fotografia, Miguel Serra Galdón, que la va pujar al facebook, destacant l’entorn: la cisterneta, l’asbeurador per animals al costat. Tot un exemple de conservació de l’aigua al cim de la muntanya. Serrillàs, Corral de Borrell, aquells indrets que pareixen d’altre temps, d’altres llocs, i sols estan prop de nosaltres.

FONT: Foto, Miguel Serra Galdón (facebook).IMATGES CURIOSES: CINC AMICS GATERS FENT EL CAMÍ DE SANTIAGO

20180514153659-pelegrins.jpg

Són imatges curioses que es veuen per internet i més en concret per la xarxa facebook. Amics de la infància i ara també, sempre amics. S'han reunit, una vegada més, gaudint de la jubilació i estan fent el Camí de Santiago. D'esquerra a dreta: Javier, Pepe, Paco, Maties i Jaume . Els gaters, continuament s'en troben, fan sovint el camí. Ells estan fent el Camí dels anglesos, que diuen. Sort i bon camí, caminants gaters.

FONT: Foto Maties Monfort.IMATGES CURIOSES: TROBEM SET GATERS FENT EL CAMÍ DE SANTIAGO

20180411213634-caminantssantiago.jpg

Alguns repetixen aventura per altres comarques i camins cap al destí final, el Camí de Santiago. Com altres anys, ha manprés les caminates. Bona època, però encara es deixa sentir i molt el fred i inclús la neu. Hui es trobaven a la mateixa Ponferrada, a Lleó. Set gaters fent camí. Ahí els teniu: sort caminants i bon viatge!!IMATGES CURIOSES: LA QUADRILLA GATERA DE "LES CAMPETXANES", RUMB A BERLÍN PER A CELEBRAR ELS 50 ANYS

20180403135524-campetxanes1-copia.jpg

La quadrilla festera de Gata LES CAMPETXANES estan de festa anticipada, per a celebrar les 5 dècades de vida. Un total de 19 "campetxanes" amb el seu distintiu amb jaqueta roja amb el ròtul fet a l’efecte de Les Campetxanes han posat rumb a Berlín. Estaran fins diumenge dia 8 a la capital alemanya i visitaran la ciutat. Elles s’han titulat i es titulen: "19 campetxanes pel món". Ja ens contaran...

FONT: Foto remesa per les Campetxanes a l’aeroport, abans d’eixir cap a Berlín.LA PLATAFORMA NOVA DEL PONT A PUNT PER A LA NIT (dijous 8 març 2018)

20180308154429-20180308-145820.jpg

Vos porte una imatge curiosa. Des de primeres hores de hui dijous espera a l’esplanada d’entrada a la gasolinera de Gata, el camió trailer (convoi especial) que porta l’estructura de ferro del nou pont de la via sobre la N-332, a uns dos-cents metres d’on es té que fer el treball de sustitució.

El canvi, com ja vaig escriure i avançar ahir, es produirà en la matinada de hui per a demà, entre les 23 hores de hui dia 8 i les 6 hores de demà dia 9. A l’estructura o tauler de ferro, s’aprecien clarament les barandilles a cada costat. En total seran 16 metres de llargària i una grua de gran tonage tindrà que fer el canvi, tallant-se la N-332 per a que es puga treballar.IMATGES CURIOSES: febrer, ametller i Montgó (foto, Sally Merrett)

20180219154143-paisatgemontgo.jpg

Trobem al facebook la imatge curiosa dels paisatgers gaters. Sempre mirant al Montgó, el gegant de referència. L'amiga Sally Merrett de Gata Residencial aprofita totes les eixides pels voltants de Gata per donar compte amb la seua càmera de les meravelles d'aquests indrets. Ara és l'ametller amb flor el que es presenta com a imatge poderosa davant els terrenys erms i no conreats. El cel del dissabte amb els xicotets nuvolets, inclús en formes que semblen cors o altres formes descuidades, li donen al paisatge la claredat que precisa.

FONT: Foto pujada al facebook (Sally Merret).IMATGES CURIOSES: NEU PROP DE GATA I MONTGÓ ACLARIT, DIA SANT BLAI

20180203172458-neuimontgo-copia.jpg

Les imatges ho diuen prou clar. Hui dia 3 de febrer marca el calendari la festa de SANT BLAI, el bisbe protector dels mals de gola, el dels rotllos, bambes i dolços, el de la Dama a Teulada i l’ermita a Pedreguer. I mireu quin dia més clar ha eixit a diferència d’ahir. Clar i gelat, que de bon matí teníem temperatures baixes.

L’altra estampa del dia per a nosaltres els gaters es veure a les muntanyes que decoren el fons de la nostra vista cap a l’oest una panoràmica amb la neu, neu que va caure ahir i que encara hi havia i prou este matí, a Castell de Castells, a la Serrella, al Coll de Rates. Des de Gata la vista era eixa. A la fotografia de dalt, davant tenim els ceps recent podats esperant l’esplendor dels nous brots, al mig el poble de Gata i de teló la neu a les muntanyes. A la fotografia de baix, el Montgó aclarit i els ametlers que volen començar l’espectacle.IMATGES CURIOSES: HUI FA UN ANY, LA GRAN NEVADA DE 2017

20180118082822-neupepe1.jpg

Les xarxes socials s’ompliran hui d’imatges del record evocant la gran nevada que va patir GATA i la comarca l’any passat tal dia com hui. El dia 18 de gener de 2017 el recordarem en les nostres retines. He fet un compedi de fotografies, amb les de Vero Vives, la meua filla, que va captar moments i paisatges eixe matí, i la de Pepe Mengual, que en estos dies vaig posant les fotografies que em va facilitar per al record d’aquell event metereològic.

Seguisc dient el mateix: si voleu contar vivències, si voleu que puje fotografies dels moments de fa un any, hui i fins diumenge la meua finestreta està oberta a totes i tots.

(Podeu mirar les fotos, PUNXANT ACÍ)

FONT: Foto portada Pepe Mengual. Fotos del facebook  Vero Vives i Pepe Mengual. IMATGES CURIOSES. RECORDANT LA NEVADA DE FA UN ANY ( I ): Instantània de Pepe Mengual

20180117134615-depepeneu3-copia.jpg

Demà dijous 18 de gener de 2018 és el primer aniversari de la nevada de gener de 2017. Ho celebrarem com mana, amb boníssimes fotografies. Si recordeu, ahir feia una crida especial per si tenieu fotografies de les nevades passades. Ja dispose de cinc precioses imatges, que vull compartir-les amb tots vosaltres, perque l’ocasió s’ho mereix. El mestre en fotografia PEPE MENGUAL, president del Fotoclub Forat em va facilitar les fotografies, que aniré posant-vos, una a una per a que asaboriu millor el seu contingut.

Dit tot això, mireu bé la vista. Acabava de nevar. Des del parc del nou vial, cara al riu, al Penyó, el pont i l’església. Com a referència el campanar. La gran nevada es notava. Mireu les travesses de fusta del parc i la capa de neu damunt. Tota una postal del gener nevat de 2017 a Gata.

Seguisc fent una crida, per si voleu desempolvar aquelles fotografies i enviar-me-les. Al final farem un àlbum d'aniversari. Ara mentre, una a una.

FONT: Fotografia de Pepe Mengual.

 IMATGES CURIOSES: UNA LLUNA GRAN I RODONA PER A SOMNIAR

20171204155033-jlcarretera.jpg

La fotografia de José Luis Fornés mostrant-nos tot l’esplendor de la lluna, els llums nadalencs i la carretera al seu pas per la travessa de Gata (Avd. Marina Alta, Gata de Gorgos. Doble exposicion, probando..., com diu ell) és de les que jo anomene curioses. Els efectes que fan, segons els entesos, eixa doble exposició, deixa com a resultat la composició, aquesta imatge tan peculiar i cridanera. És una lluna gran i rodona per a somniar...

Només la va pujar a Instagram, la imatge i l’autor van ser molt aplaudits per ser molt curiosa. Ara, en temps de la lluna tan forta i plena amb les nits fredolenques que patim, aquesta imatge ens dona vida i esperança, de cara a uns dies plens de goig i tendresa.

FONT: Foto de José Luis Fornés, Gata.IMATGES CURIOSES: els colors i el campanar des del carrer Nou de Gata

20171022120454-carrernoucolors.jpg

La tardor sorpren moltes vegades amb les combinacions de colors, fa que la vista sobre un paisatge, ja siga rural o urbà, es transforme, es mire d’una altra manera. És el cas que ens ocupa. José Miguel Jorro va captar aquesta imatge del carrer Nou mirant cap al campanar de l’església de Gata. Les combinacions del blau d’algunes façanes, del sol, de la lluminositat, fan que vegem aquest quadre d’eixa manera.

Són imatges curioses que es poden repetir per dins de Gata i pel terme, però em sembla més difícils de capturar-les per dins dels carrers i places.

FONT: Foto feta i pujada al seu facebook per José Miguel Jorro Benito.IMATGES CURIOSES: Els treballs al tren (FGV) a la pujada del Calvari de Gata

20170609140036-maquinavia.jpg

Aquesta setmana s’han pogut capturar imatges com la que vos presente, que resulta curiosa pel lloc on està la màquina faenant. Com bé sabeu i heu comprovat segueixen a bon ritme els treballs dels operaris que tenen que acondicionar el tram del TRAM entre Calp i Dénia, de FGV. Hem pogut comprovar hui mateix les tasques a l’estació final de Dénia; també ho vegem dia a dia a l’estació i costats a Gata i a l’estació de la veïna població de Teulada. La imatge de la màquina just a la pujada del Calvari no es veu moltes vegades. Aniré posant-vos més fotografies al voltant de l'estació. Va fent-se història.IMATGES CURIOSES: primavera, ceps, Montgó...(Gata)

20170325203054-compocepsimontgo.jpg

Mireu aquesta fotografia presa aquest matí, quan encara no movia el vent, però es deixava sentir la frescoreta. A nou mesos del dia de Nadal, quan la primavera alça el vol, els ceps conviden a pegar una ullada al camp, a gaudir de la natura. Des de la partida de les Costeres, una imatge de cinema. Com a fons, com sempre, el germà major, el pare muntanyenc i mariner, el Montgó.

FONT: Fotos J.M. Vives.COMPARANÇA ANYS DE NEU: 1983 i 2017 (fotos: Mari Bolufer Diego)

20170119091355-34anysnevada.jpg

Trobem al facebook unes imatges comparatives molt aclaridores de com va ser aquella nevada del 12 de febrer de 1983, fa quasi 34 anys, i aquesta d’ahir dimecres 18 de gener de 2017.

Les instantànies de Mari Bolufer Diego agafades des de la placeta del carrer Alcolaies, aquell any i ahir, donen compte dels canvis, no sols amb l’aspecte natural de la nevada sinó també els canvis arquitectònics de la zona, amb un element afegit, el Centre Social Integrat.

Amb les fotos de Mari Bolufer i amb una personal que tinc d’arxiu d’aquella nevada del segle passat de la Plaça de l’Església he composat aquesta imatge que resta ja per al record. Gràcies per mostrar aquesta comparativa a tots, Mari.

FONT: Fotos de la composició Mari Bolufer Diego i Cronista (Arxiu).IMATGES CURIOSES: PREPARANT ELS NADALS A GATA

20161204192054-nadals.jpg

Una imatge que ens aclarix perfectament la tasca d'aquest operari, llumero, dalt de la "canasta" posant un dels estels que lluïran aquestes pròximes festes de Nadal al poble de Gata a la punta de l'abet allí existent. Aixina estava divendres vesprada a la Plaça Nova, preparant els Nadals. Ara ja estem quasi a punt de veure els llums nadalencs. Demà mateix, 5 de desembre, serà l'encesa oficial com mana la tradició.HEU VIST MAI EL CEMENTERI MUNICIPAL DE GATA DES DE L'AIRE ? (el vídeo de Droneamos ho fa possible)

20161030004918-cementeridronjavi.jpg

(PER A PODER GAUDIR DEL VÍDEO, PUNXEU ACÍ)

Amb música de Joan Manuel Serrat i molt apropiat per aquestes dades de record als nostres difunts, Javier Gilabert Artigues ens presenta un altre vídeo de la seua col·lecció que penja a la plataforma de video.com i que servix per a tots, té un bé comú. Es tracta d’unes vistes espectacular des de l’air, gràcies al seu dron (Droneamos) del cementeri municipal dels Ecles, que té dues parts adjuntes. La primera es va inaugurar en 1932. Tot el conjunt té ja 84 anys.

El vídeo que dura 2 minuts i 53 segons ens porta a conéixer més vistes panoràmiques de Gata, dels voltants del cementeri, fins i tot el sempre poderós Montgó. Dos detalls més que no escapen al vídeo, el cementeri parroquial hui clausurat i convertit en parc i ara sense ús, que és de finals del segle XIX, i l’ermita del patró, el Santíssim Crist del Calvari.

FONTS: A la portada, fotografia capturada del vídeo. Droneamos, vimeo.com, Javier Gilabert.IMATGES CURIOSES: fins a la Índia han parlat de l'incendi de Xàbia i Poble Nou

20160906223421-indiafoc.jpg

M'arriba una imatge curiosa i molt interessant, que demostra el ressó que ha tingut en tot el món l'incendi de Xàbia i Poble Nou de Benitatxell. Jaume Monfort, regidor de Gata, ha rebut d'una amiga aquest retall d'un diari de la Índia. La foto ho diu tot i encara que no podem llegir-ho de segur que sabem tots del que parla. Si algú coneix l'idioma i ho vol traduir, excel·lent.

Aprofite l'ocasió per a seguir donant ànims als xabieros i pobleros, que els fa molta falta. Més ara, que està actiu un altre incendi als Ramblars a la planta de compostatge. Caldrà estar alerta una nit més.

FONT: Foto facilitada per Jaume Monfort.AMANÉIXER GATA: Primer diumenge de setembre 2016

20160904092928-20160904-074527.jpg

BON DIA des de dalt les Coves Roges. Vista de Gata a l'eixida del sol. Amanéixer sobre GATA. Primer diumenge de setembre. Calitja encara i forta. S'espera també un dia fort. Hui és la cloenda de ART AL VENT 2016, la mostra més internacional tèxtil contemporani. Aprofiteu, apureu el temps. A les 19 hores serà l'acte de cloenda. BON DIUMENGE A tots els seguidors del blog i facebook. CRONISTA DE GATA.IMATGES CURIOSES: De nou, la natura, el camp...i darrere el Montgó

20160901092309-montgo.jpg

De nou la imatge de Lina Mas ens dona els bons dies pel facebook. Ara amb un element més, el carro, entre tarongers...la natura es combina amb la mà de l’home. La imatge curiosa, com la d’ahir, té al Montgó com a referència, com moltes vegades passa. BON DIA a tots des de Gata.

FONT: Foto Lina Mas.IMATGES CURIOSES: GATA, FINAL D'AGOST, GOSSOS, CAMPS DE GATA...I EL MONTGÓ

20160831090621-montgo.jpg

Dones els bons dies aprofitant la bonica foto que ens ha aparegut al facebook obra de Lina Mas. Es combinen a aquesta imatge curiosa molts elements. La terra i els camps de la partida de la Rana que patixen la sequera i es nota amb el paisatge, els dos gossos que ho miren tot, natura i vida es combinen, i, com no, el colorit que ens deixa a primeres hores del dia el vell MONTGÓ. Tot això fa que escollim la imatge com a curiosa i bonica.

FONT: Foto Lina Mas.IMATGES CURIOSES: la lluna plena dins l'arbre de La Rana

20160819094934-arbreranallunaplena.jpg

Curiosa la imatge que recollim de Lina Mas, que des del seu mirador particular va capturar aquesta fotografia. La lluna plena, que va començart la seua fase anit, del 18 al 19 d'agost, s'entreveu per dins de l'arbre de la Rana. L'arbre monumental centenari de l'eucaliptus es retalla en la nit de dijous a divendres.

FONT: Foto Lina Mas.IMATGES CURIOSES: són dies d'alfàbegues (demà, la Verge d'Agost)

20160814112620-alfabeguesgalleta1.jpg

Aquest matí, mentre fotografiava les teles d'ART AL VENT, he pogut comprovar un altre art de la natura i l'home. El matrimoni format per Rosa María Pedro i Paco García m'han mostrat les alfàbegues que portaven a l'església. Aquest matí, després de la missa primera, tenia que preparar-se l'altar amb la Mare de Déu d'Agost, la Verge dormida, i les aromàtiques alfàbegues (ocinum basilicum), que encisen amb eixe olor característic el temple. Demà dia 15 és la festa. Hui, la vespra. I el que es diu: "qui no fa la vespra, no fa la festa".IMATGES CURIOSES: Pepa Motos, germana del conegut presentador, en l'ermita, a Gata

20160722151815-pepamotos.jpg

A vegades, les sorpreses apareixen en els llocs més inesperats. Ahir, segon dia de novena, va estar entre els assistents a l’eucaristia la germana del conegut i famós presentador de "El Hormiguero" Pablo Motos.

Pepa Motos va estar compartint una estoneta amb les xicones del Cor Parroquial i els xicons del Júnior, fotografiant-se amb ells, al final de l’eucaristia. Amiga de la directora del Cor Parroquial, Noelia Martínez, Motos va aprofitar la vinguda a l'ermita del rector Agustín Alcayde, que ahir predicava, per acompanyar-lo i tornar a l’ermita, ja que Pepa va estar l’any passat també un dia de novena. Pepa és i viu a Requena.

Cal recordar que Pablo Motos està lligat a la Marina Alta i concretament amb Xàbia, on tenen una casa. A més, les guitarres que utilitza al programa -ja ho he parlat alguna vegada al blog- són suministrades per l’empresa artesana de guitarres de Gata, Guitarres Bros.

A la fotografia, el grup i Pepa Motos (en el centre).IMATGES CURIOSES: ELS PELEGRINS GATERS ARRIBEN AL FINAL, SANTIAGO

20160512092132-pelegrins.jpg

Fa uns dies coneixíem als sis pelegrins gaters que feien un dels trams del Camí de Santiago. Per mig de la xarxa social facebook ens donaven compte de les seues vivències i inclús feien algun que altre vídeo amb les coses curioses de "per allà dalt" com solem dir a aquells paisatges, pobles i terrenys. Pepe, Paco, tres Vicents i Maties han conformat l’equip, el conjunt de pelegrins que just ahir arribaven al final, a la capital dels pelegrins, a Santiago de Compostela. A la fotografia els podeu veure donant fe de l’arribada.IMATGES CURIOSES: pàmpols i raïm (Costeres de Gata), verdor primaveral

20160504120101-ceps1-copia.jpg

Ahir passetjava per la partida Costeres de Gata i em vaig fixar amb els ja renovats ceps que dormen fins que la primavera els dona presses per a formar noves vides. La verdor renaix entre pàmpols i raïms. Com sempre, per darrere s’endevina, està allà, permaneix sempre, la figura del Montgó, tancant el panorama.IMATGES CURIOSES: els ceps...i de fons el Montgó, com sempre

20160417112821-montgoiceps-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Paisatge de natura. Des de l’alter, a l’altura de la pinada de l’Estanquer, entre Julians i Font d’Andó, apareixen rastreres de ceps, els ceps de moscatell. Els brots van espai i van formar la verdor del cep com cada primavera. Des de sempre i com sempre, de teló de fons l’invitat especial, el Montgó. Allà dins, tapant el decorat marí. Gaudim de la natura i la pau que aporta.IMATGES CURIOSES: A GATA TAMBÉ FAN FIRA D'ABRIL (*Setmana VI aniversari, blog*)

20160411212745-firaabrilgata-copia.jpg

Diuen que valen més les imatges que mil paraules. Ací teniu com a imatge curiosa el que passava pel poble dissabte dia 9. Una quadrilla de sevillanes van omplir carruatges i van fer festa. Prop de la Fira d’abril estaven i estem i es va notar. A Gata el vestit de sevillana és el que més es repeteix a la inauguració del corro dels bous per les festes patronals i vaan gaudir com si de Sevilla es tractara, però pels carrers de Gata. A la imatge, els carruatges amb les sevillanes passant prop de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la carretera.

Fira d'abril Gata!!!!

Foto de Esther Monfort.


IMATGES CURIOSES: el Montgó, sempre el Montgó...

20160409165601-20160409-101042-copia-2-.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ). UNA ALTRA VISTA, PUNXEU ACÍ.

Ens agrada contemplar-lo des de les diverses partides del terme i, per supost, des del poble de Gata. Ell, el MONTGÓ, sempre està ahí, sempre el Montgó. Al llarg del dia es presenta de diversos colors, majestuós, intocable. Hui, amb la brisa del ventet que havia deixat sols 5 grauets a la matinada i que ha arribat amb el sol a quasi 30 al migdia, presentava aquest aspecte, fotografiat des de les Fonandons. El Montgó, sempre el Montgó.IMATGE CURIOSA: ja broten els ceps; estem en primavera

20160326142354-compocuriosa3.jpg

La imatge reflexa el bon dia que es presenta hui, dissabte sant i els bons dies que auguren els dos dies de Pasqua, dies de primavera, de sol, de calor, de bon temps. Hui és dissabte sant i el veïnat ja es prepara, ja adquirix les viandes corresponents, perque demà i dilluns celebrarem la Pasqua, el Diumenge i dilluns de Resurrecció del Senyor.

Si pegueu una volta pel terme observareu com comença el ritual de brotar els ceps, com des de cada brocà del cep, tallada al podar, va brotant una rameta que després serà la que done el fruit, el raïm. El bon temps i la primavera estan ahí. Caldria que la pluja ens visitara algun que altre dia i fera com fa una setmaneta vint o trenta litrets més, ho necessiten les plantes, els ceps, els arbres, les persones.

A la imatge composta, vistes dels ceps brotant, als Ecles -enfront mateix del cementeri. Al fons, el poble de Gata. Fotos: Juan Miguel Vives Costa.IMATGES CURIOSES: Raigs de sol a l'hivern (Gata i el Montgó)

20160215120147-gatamontgoraigssol.jpg

M'envia una imatge molt curiosa fa un moment Celia Grimalt Caselles des de la talaia de les Alcolaes de GATA. Impressionant el paisatge dels raigs de sol, il·luminant el poble de Gata i altres fent-ho al Montgó. Unes vistes lluminoses que són producte de les boirines de l'hivern que està hui fent, amb baixada de temperatura al menys deu graus. Cal gaudir de la imatge.

FONT: Foto de Celia Grimalt Caselles.IMATGE CURIOSA: A GATA CELEBREM EL DARRER DIMARTS

20160209113902-cartellcanya.jpg

Hui és el DARRER DIMARTS de Carnestoltes 2016. La imatge curiosa del cartell de l’amic Vicent Signes "Canya" ho diu clarament. La perruqueria es tanca per la vesprada pel darrer dimarts, una tradició molt nostra, de Gata. Cal no deixar els costums més centenaris i aquest és un d’ells. Les paelles, els dinars, els sopars inclús, de hui últim dia natural de Carnestoltes, malgrat a guardar per a dissabte dia 13 el Soterrament de la Sardina, que a Gata també pareix que resorgix en els últims anys.

La imatge curiosa també és hui de festa. El cartell ho diu tot. La compara amb la importada més recentment de Halloween. Cal seguir conservant els darrers dies i aquest és l’últim, aprofiteu-lo. BON DARRER DIMARTS A TOTS: GATERS I GATERES.

FONT: Foto Vicent Signes. Cartell.IMATGES CURIOSES: Gata, Carnestoltes 2016: la quintà complint la tradició...

20160206180642-pintacarrers.jpg

Si passeu pel Passeig d'Alacant de Gata en estos dies de Carnestoltes veureu nombrosos noms escrits a l'asfalt. La tradició diu des de fa ja uns quants anys que la quintà de l'any estampa tota la retafila de noms. Ells són protagonistes de les Carnestoltes, com ho són els menuts, la Comissió de Festes i tots els que es disfressen hui. Com mana la tradició el passeig i els carrers que l'envolten es veuen ratllats amb pintura...i com no plou, ahí queden una temporadeta. D'un any per l'altre es solapen els noms. Són imatges curioses de Gata.

FONT: Foto Quintos 2016.IMATGES CURIOSES: LA ERMITA DE GATA EN HD (Impressionant vídeo de Javier Gilabert Artigues)

20160203220927-ermitajavier.jpg

MIREU EL VÍDEO, PUNXANT ACÍ.

Ho trobem a la xarxa del facebook. Impressionants imatges les que ha conseguit plasmar en 3 minuts i 41 segons Javier Gilabert Artigues. Per mig de la plataforma de vimeo es mostra "La nostra ermita en HD". La ermita de Gata, els seus voltants, el poble de Gata, el Tossalet i els Ecles, el Montgó. Una passada de vídeo. No se’l perdau. 

FONT: vídeo de Javier Gilabert Artigues.IMATGES CURIOSES: Gata de dia i Gata de nit (Fotos: Tere MF)

20160111172624-gatadiainit.jpg

Mireu la combinació. Les fotografies estan fetes des del mateix lloc, el mirador de les Coves Roges. Tere MF és l'autora. Val la pena recrear-se amb elles. Dalt, vista de Gata amaneixent, de dia. Baix, des del mateix lloc, cara la nit. Combinació curiosa amb una vista excepcional del poble.

FONT: Fotos de Tere MF.VISTA AÈRIA DE GATA, observeu...(vídeo de Terry Baldock)

20160107192319-gatavista.jpg

Coneixeu el vídeo que vos presente. Per mig de Joan Mut i encara que es va publicar a Youtube el passat 25 de juliol de 2015, no l’havia vist mai. Ací teniu l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=YIwWwdMAflU. Es veu Gata en Alta Definició, en HD.

El comentari del seu autor Terry Baldock és el següent: "Publicado el 20 jul. 2015 Gata de Gorgos Pueblo en España. Gata de Gorgos és un pueblo en la zona de la Marina Alta al norte de la Costa Blanca en España. Tiene una población de 5.325. El pueblo es conocido por su industria de mimbre y por tener un número inusualmente grande de bares y restaurantes per cápita. Música: Igor Khabarov &Quot; Rise&Quot; un poco aburrido vuelo pero si lee mi mensaje todo quedará claro!. Categoría: Cine y animación. Licencia: Licencia estándar de YouTube."

Agraïm el detall de mostrar el poble des d’eixa perspectiva. Boniques imatges.

A la fotografia, una captura d’un fotograma del vídeo. Vídeo: Terry Baldock.IMATGES CURIOSES: un pont a Gata per a recrear la vista

20151227212106-pontvia.jpg

No ens cansem de veure imatges des de distints punts, del pont de la via, del nostre pont del tren, salvant el riu Gorgos. GATA DE GORGOS té el viaducte construit en pedra més llarg del traiecte del tren Alacant-Dénia, ara amb versió moderna del Tram entre Benidorm-Altea-Dénia. Encara dins del centenari de la seua posada en marxa del trenet (1915-2015), contemplar els arcs a l'ull fotogràfic de l'amic José Salvador Ginestar i donar-li una tonalitat colorida especial és tot un goig. Ahí teniu un detall, el pont que caracteritza l'entrada des de Teulada o l'eixida des de l'estació de Gata cap a Teulada. La foto no està feta ara, però l'obra centenària no perd l'actualitat mai.

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres. (HDR Looks).IMATGES CURIOSES: VISTA CAP A GATA, ACABANT LA TARDOR (Andrea Beckmann)

20151219194435-andreavista.jpg

Una vista que ho diu tot. Un paisatge de tardor. Dia clar, cel net. I al fons, com sempre el Montgó. Des de la Solana, camí dels Gorgos. Més amunt de Gata Residencial, està feta la fotografia que ha penjat hui Andrea Beckmann, que té gust de recorrer llocs, paratges, sentint-se una gatera més. Natura.

FONT: Fotografia de Andrea Beckmann.IMATGES CURIOSES ( i II ): Carrer Signes, cursa de la dona i al fons l'ermita

20151207112616-josesalvador.jpg

Mireu la imatge que ens presenta l’amic José Salvador Ginestar. Una altra imatge curiosa que gira al voltant del mateix tema que la de l’entrada de baix, la Cursa de la Dona. Observeu el colorit que li dona, el moviment que transmet la fotografia. Les dones corren en distint plànol. Les perilletes que anuncien les pròximes festes nadalenques...i al fons, l’ermita del Santíssim Crist del Calvari, que es mostra com un quadre dins de la fotografia. Bonica imatge en color d’un moment també bonic.

FONT: Fotografia de José Salvador Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES ( I ): hui a Gata, les dones protagonistes (foto de Pablo Mulet Ivars)

20151206181740-carrerapablo.jpg

Bonica estampa en blanc i negre, la que ens ofereix el fotògraf Pablo Mulet Ivars, del Fotoclub Forat de Gata. Hui, les dones han estat les protagonistes del matí, ja que s’ha celebrat la CURSA DE LA DONA. Ací vegeu l’eixida. Una imatge que les mostra en moviment, carrer Sant Vicent cap al pont. Les primeres prenen posicions. A la postre, la guanyadora estava entre les captades per la càmera de Pablo.

FONT: Foto Pablo Mulet Ivars. Cursa de la Dona, 6-12-2015, Gata.IMATGES CURIOSES: Que bonic es mostra el Montgó!!

20151105235415-montgo2-copia.jpg

(FEU MÉS GRAN LA IMATGE. PUNXEU ACÍ)

De sempre, el Montgó ha encisat a totes i tots els veïns dels pobles que l’envolten, als visitants que dia a dia gaudixen del seu encant. El pedrot, el pare Montgó, està ahí trencant vents, aigües, núvols, està girant tormentes, saludant a la mar. Gata, Jesús Pobre, Xàbia, Dénia, Pedreguer, els pobles que més l’estimen, viuen i dormen al costat d’ell. Diuen que pareix un elefant sentant, altres li diuen a la fotografia que vos he posat el Cap Gros del Montgó. Ara, a la tardor, després d’un bon ruixat s’ha netejat i així es veia aquest matí des de la Font d’Andó, és el vell Montgó, el sempre Montgó.IMATGES CURIOSES: Dia 3, després de la tormenta, així lluïxen Montgó i Serrillàs

20151103103039-montgodia3.jpg

Hui dia 3 és la festivitat de Sant Martí de Porres, patró dels barrenders i netejadors. A totes i tots els que tenen eixa feina al poble de Gata i pobles dels voltants, l’enhorabona per la seua tasca.

També hui és el dia després de la tormenta. El sol es fa notar, encara que entre núvols i vent. Colors de la tardor i el Montgó i Serrillàs, les nostres muntanyes emblemàtiques, es veuen netes i boniques. El riu ja no xorra, però ha omplit avencs i pous de GATA. Ara està sec, de nou. Es nota a les pedres el pas d’ahir de l’aigua.

Ací teniu l’enllaç a la fotografia de portada. Punxeu: MONTGÓ. Vos en pose dos més, les mateixes que en gran podeu veure al facebook.

    Foto de Miguel Vives Signes.
    Foto de Miguel Vives Signes.
IMATGES CURIOSES: Nit de Tots Sants a difunts; silenciosa plaça; font i campanar...

20151101230513-fontnit1.jpg

Vesprada nit a Gata de Gorgos. Nit de Tot Sants al dia de difunts. A les set de la vesprada, quan el cel volia interrompre aquest espectacle he vist la llum que sortia de baix la font i pujava cap al campanar. La plaça estava solitària, sols dos persones contemplavem el quadre. Bonica estampa nocturna de la plaça remodelada, cuidada. El campanar baixant cap a la font, la font puxant cap al campanar i les llums de testimoni. Una imatge curiosa més del poble gater. IMATGES CURIOSES: el Montgó vol posar-se el capell...

20151031180159-montgo.jpg

Vos pose la fotografia que ha fet des de les Boleries Francisco Pons Font i que ha pujat al facebook. Ell diu: "Preciosa vesprada contemplant el Montgó, esperant el dia de Tots Sants". Una imatge curiosa, on el blau i els núvols es combinen. On el Montgó està a punt de posar-se el capell. Diuen que ve aigua per a demà la nit. Es prepararà el Montgó?.

FONT: Foto Francisco Pons Font.

 IMATGES CURIOSES: quin temps s'ha posat!! (Foto de J.S.Ginestar)

20150919165142-fotojs.jpg

Les cases del Raval, el Parc del Raval, el mal temps...tot unit fan aquesta sinfonia de colors que dona nom a la imatge curiosa. Quin temps s’ha posat!! dien abans els majors al contemplar aquesta escena. Són racons de Gata de Gorgos, envoltats amb una especial mirada. L’amic José Salvador Ginestar ha captat el moment del dia, l’ocasió.

FONT: Foto de José Salvador Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES: EL MONTGÓ VIST QUASI DAMUNT

20150912201853-img-20150912-110316.jpg

Des de dalt dels Ecles, des de la partida Font d'Andó, la cara que presenta el Montgó és immillorable. Com si el tingueres damunt. El gran pedrot, el gran Pare Montgó. I ahí cuidant la vall xabiera i els pobles de Gata, Jesús Pobre, Xàbia, per un costat, a Dénia per l'altre. Però, la cara que vegem des de Gata és impressionant. Ahí teniu el final, on més altura agafa, el Cap gros del Montgó, amb tota la seua autoritat. I encara que el dia de hui tenia el cel gris, no deixava d'admirar-se eixa pedra roja que sobreix per baix de la tercera lloma. I els ceps ja comencen a engroguir-se, estem a onze dies de la tardor i a dèsset de Sant Miquel.

FONT: Foto J.M.Vives.IMATGES CURIOSES: Gata: ¡¡Quines vistes, amb eixe temps...!! (foto J.S. Ginestar)

20150909090141-11998848-884276598335266-5904071593767408581-n.jpg

Si l’altre dia ens sorprenia la fotografia espectacular de cara al Montgó, hui tenim una altra fotografia, que ha fet el mateix autor. L’amic José Salvador Ginestar ha buscat les nuvolades que hem tingut estos dies i de cara al Parc del Raval i les cases que donen a este, des del pont de les Alcolaes, ha tret aquesta, que és tota una "fotaca", com deia un amic d’ell al facebook. Els efectes fan que siga una imatge curiosa com la que més.

FONT: Fotografia de J.S. Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES ( I ): Quan Montgó es posa el capell...(o això era abans...) (Foto: José S. Ginestar)

20150905180304-pobleimontgojs-copia-copia.jpg

A que pareix de pel·lícula. La imatge va ser despusahir i ahir molt comentada i va tindre quasi tres-cents "Me gusta" al facebook. No és per a menys. El moment captat pot vindre al pèl de aquell refrany, que ara ni s’acerta. El món ha canviat i el temps també. Deien els vells: "Quan Montgó es posa el capell...pica espart i fes cordell". Era aigua segura. Ara li costa.

L’amic José Salvador Ginestar, qui amablement m’ha deixat publicar la foto, va captar des de les Alcolaes aquesta imatge. El poble de Gata i com sempre al fons el Montgó...Però, d’una manera especial.IMATGES CURIOSES DE LA VOLTA: tallen la carretera i a passejar (Gata)

20150831174102-11904102-851207748294056-2976109706150294818-n.jpg

La foto de Antonio Monfort té que estar entre les curioses. Ell la va fer pensant en que no passava cap cotxe i tota la gent passejava per la carretera. Els més majors recorden els passeigs de fa seixanta i setanta anys, de la caserna de la Guàrdia Civil fins als cinemes. Allí no passava quasi cap de cotxe. El diumenge amb el tall als accesos a la carretera amb motiu de la novena etapa de la Volta Ciclista a Espanya, al seu pas per la travessa de Gata, es va viure aquesta Imatge Curiosa, que ja no es repetirà moltes vegades més...i això que estaven dins l’operació de tornada, 30 d’agost, a una carretera general prop de la costa, i de quatre a cinc de la vesprada...Quines coses!!

FONT: Foto de Antonio Monfort.IMATGES CURIOSES: ELS GATERS TAMBÉ DINS LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA

20150831160446-11926479-798632790257985-1847716095697936701-o.jpg

A la fotografia de BICICLETAS BORONAT, l’empresa gatera de les bicicletes ubicada al carrer Trossets, podeu veure al seu fill Miguel Ángel, corredor i gran aficionat, amb un gegant de la bicicleta ja retirat, com és Perico Delgado. Ells van seguir tota la novena etapa, que va passar pel seu poble Gata i que anava de Torrevella a Poble Nou de Benitatxell.

Comentava la família: "Ayer pasamos otro día especial viviendo una gran prueba desde dentro, esta vez en la Vuelta a España, en la etapa Torrevieja a Benitachell. Gracias a la marca de alimentación Overstims y el equipo Cofidis...Espectacular!!!"

FONT: Foto Bicicletas Boronat.IMATGES CURIOSES...I EXCEPCIONALS DE LA VOLTA ( II ) (GATA): imatge del president de Pepe Mengual

20150831085224-10434141-10207996177328568-5978457349998539372-n-1-.jpg

Mengual és el president del Fotoclub Forat i un mestre de la fotografia artística

La segona imatge espectacular del pas de la Volta per Gata, que acompanya a la de Pablo Mulet Ivars, al nostre blog és la bella estampa del president de l’associació Fotoclub Forat de Gata, PEPE MENGUAL. Estava sentat prop d’on anomenem els gaters "la Verja", a la Plaça d’Espanya.

Al seu mur del facebook posava: "La Vuelta a su paso por Gata. Estos tíos corren mucho..."

A que és diferent a les que nosaltres hem fet?. Tot un mestre...

FONT: Foto propietat de PEPE MENGUAL.IMATGES CURIOSES...I EXCEPCIONALS DE LA VOLTA ( I ) (GATA): I així és com ho ha vist...Pablo Mulet Ivars

20150830190335-pablo1.jpg

"I així és com ho he vist jo..."

VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2015. GATA. Això posava al seu mur del facebook l’amic PABLO MULET IVARS, un gran fotògraf que domina el blanc i negre a la perfecció...si no mireu la bonica i artística estampa que he volgut que compartiu, com ell ha compartit.

El primer pelotó d’uns quinze o vint homes de la carrera entraven a la primera corba del pont de la carretera sobre el riu Gorgos. Mireu la bellea plàstica del moment i gaudiu d’ella.

FONT: Foto original de PABLO MULET IVARS. (Extreta del seu facebook).
IMATGES CURIOSES: aquesta matinada, aixina es presentava el Montgó, vist des de Gata

20150829175221-montgo3.jpg

Quan este matí recollia raïm dalt les Costeres, la vista sobre el Montgó presagiava un dia amb boires soltes, boires de calor. Així és. Molta calor i desfici. Aquesta era la curiosa imatge de la part més cap a Xàbia del gran pedrot. IMATGES CURIOSES: el poble de Gata, la Vall i el Montgó (Foto: Miguel Serra Galdón)

20150820085537-11873797-947844888605457-2012276807517906790-n.jpg

Ens despertem amb aquesta bonica estampa. Tossal del Moro i al fons, el confundible Montgó amb boirina. (Foto penjada al facebook per Miguel Serra Galdón).

FONT: Foto Miguel Serra Galdón.DES DE GATA: EL MONTGÓ I LES BOIRINES: dilluns, 17 d'agost pel matí

20150817085326-11866384-480431478782964-2019088748571458043-n.jpg

Dilluns 17 agost. Comença la segona quinzena de treball. Als que estan de vacances i als que no...podeu admirar el gegant Montgó. Les boirines li plantaven batalla a les set del matí. El vell pedrot esperava al més vell Sol. Entre els dos han fet anar-se’n les boiretes que, com a borregets, campaven per dalt la Vall. Hui farà també caloreta...GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ, ahir 20,45 h. ( i VI )

20150811160203-altra.jpg

Acabava la jornada d’ahir, ja al tardet després de sis fotografies com si d’una seqüència es tractara. Al facebook posava:

"La última fotografia amb claror del Montgó. Sis instantànies i cap igual. De 7,20 del matí a esta última a les 20,45 hores hem estat observant des del mateix lloc, l’altet de les Costeres de Gata, al gegant que vigila els nostres. Un altre dia observarem la muntanya més alta del nostre terme municipal, el Serrillàs."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ, ahir 17,30 h. ( V )

20150811155718-11816845-478131875679591-3607753861074003229-n.jpg

Vaig deixar ací al blog, les últimes fotografies del dia de les vistes del Montgó. Al facebook posava de la imatge de les 17,30:

"Cinquena fotografia del pare Montgó. A les 17,30 els núvols eren majors. Les ullades de sol il.luminaven els ceps de les Costeres. Gata ha mirat d’una altra manera al gegant".GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ (14,45 h.) ( IV )

20150810155433-montgo2.jpg

I el temps va canviant i el Montgó també. La quarta de les fotografies mostra l’augment dels núvols. Del matí sense cap em passat al començament de la vesprada carregat. Posava al facebook:  

"Comença la vesprada i el Montgó canvia. Més nuvols. El sol es tapa amb clarianes. A les 14,45 hores presentava este aspecte. Des de les Costeres. Gata. Quarta foto."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ (12,45 h.) ( III )

20150810154659-montgo1.jpg

Seguint amb el que m’he proposat aquesta matinada, ací teniu la tercera mostra gràfica de com es presentava el Montgó a les 12,45 hores.

Jo posava al facebook el text que ara repetisc: "La vista del Montgó al migdia. Tercer moment del dia. Eren les 12,50. Una altra mirada des de les Costeres. Gata. El sol influix i molt. Abans els llauradors gaters i dels voltants sols mirant al Gegant sabien l’hora i no erraven."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ ( II ), 9,20 H.

20150810115157-montgo2.jpg

Nova imatge, nova cara. El Montgó ja s'ha llevat, s'ha llavat la cara i rep les boirines d'un dia de canícula d'agost. Posava al facebook i ho repetisc: "La cara del Montgó és canviant segons el temps. Ací el teniu dos horetes més tard. 9,20 del matí.Les Costeres, Gata, al mateix lloc d'abans."GATA: VISTES D'UN DIA CAP AL MONTGÓ ( I ), 7,30 H.

20150810114550-montgo1.jpg

Els gaters sempre tenim de referència al Montgó, la muntanya protectora de vents i pluges, de sol i calor. Feia temps que em rondava pel cap fer aquesta prova. Tot un dia mirant al Montgó i comprovar com va canviant la seua imatge.

De bon matí posava aquest escrit, que repetisc ací, al facebook per als que no teniu aquesta xarxa social: "Bon dia de Sant Llorenç a tothom. Aixina es veia el Montgó a les 7,30 del matí des de les Costeres. És 10 d’agost. dilluns. Els gaters reprenim la feina després del descans de tres dies acabades les festes patronals al Santíssim Crist.".IMATGES CURIOSES: part de Gata, nocturna

20150724134536-imatgecentresocial.jpg

Vegeu la imatge curiosa d'una part de Gata, pel tardet, encara amb claroreta, notant-se el calor. Quan s'encenen els farols i il·luminen parc, edifici, pont, església. És una imatge que ens identifica molt. La va fer Pepa Martí Pedrós i la va pujar al seu facebook. Per darrere, com sempre i amb una boirina de no res, el majestuós Montgó.

FONT: Imatge de Pepa Martí.IMATGES CURIOSES: des del pont, quina vista !!

20150720161120-11701098-858900260872900-1755000850478295375-n.jpg

De nou, ens sorprén una imatge de José Salvador Ginestar Torres, a la recerca de moments del dia que donen joc per a la llum. Un dels lloc favorits per al fotògraf per l’amplitud del seu camp de visió i la combinació de colors és des de dalt del pont urbà que conecta el centre del poble amb Alcolaies. Ací teniu la visió que val la pena recrear-se amb ella. L’autor comentava: "Gata_Alacant_Un altre dia de caloret que acaba_".

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES: Tota la plaça vella (Plaça de l’església) de Gata

20150708155153-placa.jpg

Al mur del facebook de l’amic José Salvador Ginestar Torres apareix aquesta imatge curiosa, on les "filigranes" fotogràfiques obtenen aquest resultat. És una fotografia feta per un cordobés, Ernesto Castillejo Ramos, que li la dedica. És "tota" la Plaça de l’Església, la que diuen vella en contraposició a la nova. Vegeu com l’objectiu ha pogut abarcar tots els punts. Imatge curiosa i representativa del nostre poble.

FONT: Imatge del mur de J.S. Ginestar, feta per Ernesto Castillejo Ramos.IMATGES CURIOSES: llamps i trons al voltant de Gata

20150613220014-tormentagatallamps.jpg

Per dos o tres vegades s’han format a les muntanyes de Gata nuvolades i ha començat a llampar i tronar. De moment, l’aigua no ha fet acte de presència. Als pobles del veïnat si que estava plovent fa una estoneta, com és el cas de Pedreguer. L’amic José Ángel Ojaos des del carrer Trinquet de Gata ha capturat aquesta vesprada la imatge, en la que es veuen a la vegada dos llamps. Al migdia, la nuvolada i els llamps tan seguits han fet que es produira un incendi a Xaló, al Penyó de la Mica, a causa d'un raig. Ja està des de les 17,40 hores controlat l'incendi, després d'intervindre cinc medis aeris, bombers, brigades i agents mediambientals.

FONT: foto José Ángel Ojaos.IMATGES CURIOSES (I): ELS ESQUIROLS TENEN CALOR. Esperant al pont de Gata

20150611184623-11406582-10152845344255667-716482215277300495-o.jpg

No és la primera vegada que apareixen a esta secció els esquirols, allò en castellà nomenem "ardillas". Una família d'elles o moltes velles es passejen per la pinada del pont urbà de les Alcolaes i allí troben el sustent diari per a travessar, passejar per dalt les baranes i troncs dels pins. La càmera de Rosario González ha captat aquesta curiosa imatge, amb els esquirols recolzats dalt la barana. Que esperaran, plegarien la fresca, era matinet i perque ells també tenen calor potser eixiren al passeig diari.

FONT: Foto de Rosario González, pujada al facebook.IMATGES CURIOSES: la gracieta d'un xiquet...val més que cent paraules (ahir, processó del Corpus)

20150608224346-xiquet.jpg

A molts ens ha sorprés la "reflexió" que ha fet a la seua pàgina del facebook la Policia Local de Gata de Gorgos. Sens dubte, tot un encert. Ahir es va viure el moment i per molts carrers de l’itinerari de la processó del Corpus. Sols teniu que veure la imatge del xiquet darrere de la banda amb un tamboret. El moment captat per la càmera del policia era al final del carrer Xaló a punt de doblar cap al carrer Bisserot. Al llarg de la història de la banda també s’hauran viscut moments d’quest tipus tan originals, simpàtics i inocents, però no tan oficialitzats com aquest.

Ací teniu literalment la "reflexió" de la Policia Local i també la fotografia que ha despertat la curiositat i a la vegada ha fet traure molts sonriures al veïnat de Gata. Es tracta del "xicotiu", com diu la policia, José Luis. Va ser la gran atracció de la banda ahir.

"No és una notícia policial sinó una reflexió. Ahir va ser la processó del Corpus Christi. Tot va ser perfecte i els veïns magnífics a l’hora de retirar els vehicles. Els assistents, el públic, els xiquets i xiquetes, autoritats i finalment la banda de música. Pero... Algú va vore l’últim músic? Un xicotiu que anava amb el seu tambor de joguet acompanyant la processó. Cosa més bonica no pot haver-hi. Per què ho dic? Perquè a vegades ens queixem com a societat dels inconvenients de ser poble, oblidant la gran quantitat d’avantatges. Créixer en habitants i en metres construïts no és sempre sinònim de qualitat de vida, ni de bon tros. No perdem l’essència de poble, ni ens afanyem per créixer. Costums, tradicions, festes... estaran en perill d’extinció i amb això perdrem identitat. Hi ha alguna cosa més bonica que un xiquet junt a la banda de música, amb el seu tambor, acompanyant la processó?"

FONT: Foto i reflexió, Policia Local de Gata.IMATGES CURIOSES: des del Serrillars...tota Gata

20150530171919-gatadesdeserrillars-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Són fotografies, imatges que sempre ens resulten impressionants, curioses. Restaurant El Corral del Pato l’ha pujada al seu facebook. Ens fem ressó de la imatge captada des de les muntanyes del terme tornant del Serrillars, la nostra cima emblemàtica. Mireu allà baix tot el poble, amb els colors adequats i el sol pegant-li.

FONT: Foto pujada per Restaurant el Corral del Pato al facebook.IMATGES CURIOSES: PLAÇA DE L'ESGLÉSIA (Gata) buida a les 8,30 del matí; plena per les Comunions

20150526123549-placavellapp.jpg

La diferència és notable. Vegeu la remodelada Plaça de l’Església com estava el diumenge a les 8,30 del matí, desèrtica, cap persona. Mireu després cap a la una del migdia esperant l’eixida dels comulgants com estava, plena de gent. Es pot dir que la gent va estrenar i inaugurar la plaça com toca ser, diumenge, com altres celebracions que s’esdevenen (segon torn de comunions, Corpus, festes patronals) va ser més pública que mai.IMATGES CURIOSES: EL PARE MONTGÓ PRIMAVERAL, colors i natura a la par (foto A. Monfort)

20150523223506-fotomontgoap-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

No desaprofitem l’ocasió de conéixer la preciositat de fotografia que ha fet l’amic Antonio Monfort des del seu mirador de caseta. Colors i natura es descobrien aquesta vesprada, una vegada el cel s’ha fet tot ras. El pare Montgó s’alça en tot el seu esplendor, colors i naturea a la par. Les Valls de Xàbia estan sota a l’empar de la muntanya gegant. Gaudim de l’espectacle.

FONT: Foto Antonio Monfort.IMATGES CURIOSES: UN RECTOR GATER A LA PROCESSÓ DE LA VERGE DELS DESEMPARATS (València)

20150511222026-juanrectorvalencia.jpg

La càmera d’un altre gater que treballa a la capital valenciana (Francisco Pons Font) regentant una administració de loteries, va captar el moment. Per això és una foto curiosa per a nosaltres i recordada per a ells, quan dos gaters es van saludar. Era la processó de la vesprada del diumenge en honor a la Verge dels Desemparats. Un carrer en el trajecte al voltant de la catedral i la basílica. El rector fill de Gata Juan Pons Salvador estava al control d’un dels trams de la processó i participava en el interior de la processó, com altres molts rectors, diàcons, sagristans, escolanets i autoritats civils i eclesiàstiques.

FONT: Foto Francisco Pons Font.

 IMATGES CURIOSES: el calor apreta, a refrescar s’ha dit !! (Ca la Tramussera, Gata)

20150509152341-gelats.jpg

Una imatge curiosa que ha pujat Vanessa Ivars Ginestar al seu facebook. Dos caraputxos de gelat, com diguem a Gata, de diferents gustos, per a refrescar, perque el caloret està apretant sobre tot a les hores cèntriques del dia. Pel lloc on està, a l’encreuament entre el carrer la Bassa i l’ajuntament, de segur que han estat comprats a Ca la Tramussera. És el referent gater dels gelats, de l’aigua-llimó, l’esència de poble.

FONT: foto de Vanessa Ivars.FOTO-DENÚNCIA (Gata): QUÈ TROBEU? QUIN INCIVISME I POC TRELLAT !!

20150503221636-contenidorsicadira.jpg

Els continedors de tot tipus estan per a tirar les coses dins i no per a posar una cadireta dalt d’ells. Al voltant dels contenidors també hi ha veïns que els agrada tirar-ho tot per terra. La persona que ha fet això que reflexa la foto i que es podia veure aquest matí prop del pont urbà de les Alcolaes ha mostrat incivisme i poc trellat. Algunes persones hauran pensat: "Tu, mira, què trobes?". Es pensava l'autor que de sentat a la cadireta veuria millor les obres de la plaça?. Pareix graciós però és denunciable. Massa coses hi ha roïnes, per a també convertir el contenidor en un lloc per a posar la cadireta. Feia falta això?.IMATGES CURIOSES: MÉS SEVILLANES PER GATA o són les mateixes?

20150426202743-sevillanes2.jpg

El mes i la Fira d’Abril s’acaba. Encara rescatem algunes imatges, com la que vegeu. Les sevillanes que ahir estaven pel poble, van concedir el detall per a posar-se d’aquesta manera, foto curiosa i de festa.

FONT: Foto Vero Vives.IMATGES CURIOSES: LA CANTINA DE L'INSTITUT DE GATA ACULL UNA EXPOSICIÓ SOBRE LA LACTÀNCIA MATERNA

20150417135001-expocantinamostra.jpg

En estos dies, la cantina de l'IES "Matemàtic Vicenta Caselles i Costa" de Gata acull una interessant exposició sobre la lactància materna. Les parets de la cantina es troben plenes de mares donant de mamar als seus fills o filles en actitut maternal i insuperable. Són moments dolços, que cada mare deu passar i tindre amb els seus fills o filles. Sens dubte, imatge curiosa, perque la mostra és curiosa i molt humana.

FONT: Foto, cantina IES Gata.IMATGES CURIOSES: la colombicultura no decau a Gata

20150415155403-11062020-866441933417211-885172076839060166-o.jpg

Antic esport o joc lúdic. Afició que tenen uns gaters que ho viuen com ningú. Ací teniu una imatge de tots els coloms darrere la coloma, ahir per la vesprada a la solta del poble, estaven com podeu observar al carrer San Vicent, a les Alcolaies. Tomeu és un dels protagonistes de la foto. Ell és qui ha pujat la imatge al facebook.

FONT: Fotografia pujada al facebook per Tomeu Ripoll.IMATGES CURIOSES: la quadrilla de sempre...amb disfresses de la Fira d'Abril (5é aniversari del blog)

20150412225312-abril.jpg

Ja que estem a l'abril i damunt hui era el segon diumenge de Pasqua, els nostres amics que sempre es disfressen d'alguna cosa al temps, no podien faltar hui els capells cordovesos, els vestits de faralaes de la Fira d'Abril, festejant i homenatjant aquell poble i aquella gent tan graciosa d'Andalusia. A la fotografia pujada al facebook per María Ortega Contreras, com sempre fa, es mostra tot el colorit i la simpatia del grup.IMATGES CURIOSES: l'església es prepara per al Triduum Sant

20150401230809-preparantesglesia.jpg

Els grups de la parròquia treballen a estes hores dins de l’església de sant Miquel Arcàngel, disposant-ho tot per al Sant Tríduum Pasqual, que comença demà Dijous Sant. A la imatge, podeu veure com extrauen la imatge del Natzaré de la seua fornícula, per a estar ja preparat per a Divendres Sant a la processó com tots els passos. Al mateix temps, també està preparant-se el que s’anomena "Monument" per al Santíssim, a un dels altars laterals.

FONT: Foto de Verónica Vives.IMATGES CURIOSES: la plaça preparada i els rectors també...

20150401220836-quatrerectors.jpg

Crida l'atenció aquesta imatge que comporta dos notícies en una. És una imatge curiosa. Per una part, la plaça de l'església -una vegada es pot accedir a la part de l'església per la porta principal, temporalment, fins acabar les festes de Setmana Santa i Pasqües, ja que s'han acondicionat les obres. Mireu el sòl. Per altra, la fotografia que algú els va fer als quatre rectors que estan ara a Gata, ja preparats per a la feina que els espera en estos dies. Tres rectors fills de Gata (el veterà i degà, abat emèrit Don Alberto Caselles; el jove Don Juan Pons i el retornat de la missió Don Vicent Font) i el rector que està al càrrec de la parròquia (Don Francisco). Una imatge curiosa per al record.

FONT: Foto extreta del facebook de la parròquia.IMATGES CURIOSES: Rams, creu processonal, cobertors...carrer Nou de Gata

20150329212813-dscf6027.jpg

Ací teniu tot el conjunt en una foto prou inèdita. Encara que el carrer Nou acull les processons de l'Encontre els diumenges de Pasqua i va acollir la primera processó de la novena especial del 250 aniversari del Crist, quan va assistir l'arquebisbe de València, tot i això dic, els Rams no havien passat per ací, per este carrer. Conjunt format pel senyor rector amb el ram, la Creu processonal amb una rama d'olivera, els escolans, els cobertors i la torre del campanar, voltejant les campanes. Curiosa i inèdita la fotografia.

FONT: Foto de Juan Miguel Vives.IMATGES CURIOSES: resplandor entre capelletes (Via Crucis, divendres de dolors)

20150327235751-estacionit.jpg

Demà publicaré un ampli reportatge del VIA CRUCIS que acaba de celebrar-se aquesta nit al Calvari de Gata, seguint les estacions de pujada a l'ermita. Com aperitiu, es quedeu amb la curiosa imatge de Antonio Monfort, que denota el resplandor entre capelletes, les catorze que conformen el Via Crucis. Hui és encara per uns minuts, divendres de dolors.IMATGES CURIOSES: GRÀCIES VICENT!! Del Perú per a un gater

20150323204105-vicentfont3.jpg

ÀLBUM DE LA MIRADA DEL PERÚ: ADÉU A VICENT, GRÀCIES VICENT.

VICENT FONT VIU AMB MOLTA EMOTIVITAT LES ÚLTIMES HORES AL PERÚ COM A MISSIONER

Un cartell lluminós a les afores de Lima, la capital del Perú. Un castell de focs artificials. Un acomiat preciós a un gater, un rector fill de Gata que ha estat nou anys allà de missioner, enviat per Déu per a fer moltes coses gratificants per aquells germans de l'altre món.

Aquestes són les paraules últimes posades al facebook de "La Mirada del Perú". Ahir mateix es va fer l'eucaristia solemne última a la seu parroquial. Vicent va estar acompanyat i arropat pels seus germans sacerdots, els que deixa com una llavor estesa a aquella Comunitat. I diu adéu. Sens dubte, l'experiència la contarà un dia amb pèls i senyals que diguem popularment. Ara les sensacions són molt fortes, el cor li anirà a mil per hora, com també diuen.

"En el día de ayer se celebró la Misa solemne de acción de gracias y despedida de nuestro querido Padre Vicente EN LA SEDE PARROQUIAL. Centenares de personas asistieron para intentar agradecer todo el bien que ha hecho nuestro párroco en nuestra patria y sobre todo en nuestro distrito. ETERNAMENTE AGRADECIDOS VICENTE!!!"

Ahí  queda eixa imatge curiosa: cartell dient "Gracias Vicent" i un castell de focs artificials.

FONT: Foto de La Mirada del Perú.

 IMATGES CURIOSES: la taula dels dorsals (XVIII Volta Popular a Gata)

20150322215659-dorsals.jpg

Ahí els teniu a tots i totes els voluntaris que s’han encarregat de distribuir als dorsals de tots els corredors, menuts i grans. Entre números, noms i gent, els col·laboradors i col·laboradores del CLUB ATLETISME GATA han complit amb la missió encomanada.IMATGES CURIOSES: un gater a l'especial de Falles de LAS PROVINCIAS

20150308192851-pacopons.jpg

El diari LAS PROVINCIAS publicava hui diumenge dia 8 el seu especial, com cada any, de les falles 2015. De l'acollida que ha tingut, en una de les fotografies apareixia un gater, Francisco Pons Font, que regenta una administració de loteries a València capital. Repassant les fulles del diari es veu clarament qui és. Es pot dir que els gaters estan per tots els llocs del món. Una foto curiosa, sense dubte. Comentava Paco: "Obrir el diari i vorem en un reportatge...Tan gran que és València!!.

FONT: Francisco Pons, foto pujada al seu facebook.IMATGES CURIOSES: paisatge urbà inconfundible de Gata

20150224103949-campanar.jpg

La torre del campanar és l'objecte d'aquesta foto tan curiosa, que envia a tot el món a través de la pàgina "Enseña tu ciudad, tu pueblo...al Mundo" de la xarxa social facebook, l'amic José Salvador Ginestar Torres. És a Gata i està il·luminat d'una manera especial, amb uns colors que deixen dibujar la silueta.

FONT: Foto José Salvador Ginestar.IMATGES CURIOSES: ametler en flor i rajos de sol

20150223123641-ametlerflorsol3.jpg

És temps dels colors, els que produïxen les flors dels ametlers, els que provoquen els rajos del sol a la seua posta, és temps de dies entregelats i amb solet. Està morint-se el febrer. Les estampes del camp deixen els colors de flors, herbes, tot mesclat amb els vius colors del sol. Ací teniu una estampa del febrer al nostre terme, a les portes del poble. Una altra imatge curiosa.IMATGES CURIOSES: Hui és DARRER DIMARTS A GATA

20150217100944-fotovicentdarrerdimarts.jpg

L’últim dia dels darrers dies, Darrer Dimarts i el poble ens deixa una imatge curiosa i molt significativa. Compara les festes locals i tradicionals dels darrers dies amb la nova adquisició vinguda d’America, que li anomenem la Nit d’Halloween, allà pel novembre. Vicent Signes "Canya" la posa en el seu facebook i sobren les paraules. Abans, era el dia més fort dels quatre (dijous, dissabte, diumenge i dimarts), paraven les fàbriques, algunes tendes tancaven, es feien dinars, les quadrilles de vells amics es reunïen. El darrer dimarts ara no pot celebrar-se com cal pel treball diari i perquè molts treballen fora. Però ací al cartell queda constància del dia...i demà Dimecres de Cendra. Començarà la quaresma. D’això ja vos parle demà.

FONT: Foto de Vicent Signes Signes.IMATGES CURIOSES (i II): Ametler viu, erm, soca...i el Montgó

20150215202114-montgoflorametler-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

L’altre dia, el meu fill i jo passejavem per les Costeres. El paisatge es divisava com una postal cap al Montgó. Ell sols volia retratar la flor de l’ametler, que està ja bonica, espectacular i fotogènica. Li vaig dir podries fotografiar mirant cap al Montgó i esta és la fotografia que va captar. La soca representa la quasi mort de l’arbre; l’ametler amb flor representa l’esperança de la vida vegetal. I entre mig l’erm, que domina molts bancals en la nostra terra. Entre tot es fa un arc per on asoma el pare Montgó. Una altra imatge curiosa des de les Costeres de Gata.

FONT: Foto de Juan Miguel Vives Costa.IMATGES CURIOSES (1): Quin ficus més enrevesat (escola de Gata)

20150215201151-ficusjl.jpg

Em passa un dels usuaris del blog, José Luis Fornés, la fotografia que vegeu. El ficus que hi ha al pati, per davant de l'escola (col·legi públic Santíssim Crist de Gata, entre l'edifici i el camp d'esports de l'escola de dalt. com s'ha tornat que s'ha clavat la soca entre la valla o al revés. Mireu la figura que formen els dos objectes, un ésser viu, la planta o més bé arbre, i un objecte inanimat, la valla. veritat que és curiosa la imatge!!.

FONT: Foto de José Luis Fornés.ALTRA IMATGE CURIOSA: la Casa Blava i darrere el Montgó nevat

20150205110240-cuadrosneu.jpg

Una altra imatge curiosa i acabem, per ara, totes les informacions referides a la neu, ja que fa solet i el dia està clar. La imatge és de Fina Coloma. La va pujar ahir de matí al facebook, des de la partida Cuadros i des del restaurant que porta el nom, Cuadros45. Es podia contemplar el Montgó nevat, però la imatge és curiosa i també aclaridora ja que es veu la coneguda Casa Blava, per estar pintada de blau, amb el seu molí, una estampa tantes vegades fotografiada, però ara amb l'al·licient de la neu al fons, a la gran muntanya del Montgó.

FONT: foto de Fina Coloma.IMATGES CURIOSES: Gata, vista d'una altra manera...i amb neu al fons

20150205100711-gataifonsneu-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Hui, passada la neu i amb un solet d’hivern eixint pels cantons dels carrers, vos pose una foto curiosa, que algú la va trobar inclús rara del poble de Gata amb neu a les muntanyes del fons. La foto la va fer Verónica Vives, la meua filla, quan anavem de gira mirant els paisatges llunyans de la neu. Al passar per davant del cementeri municipal este era el panorama que ens donava la imatge. Des del marge d’enfront del cementeri es veia Gata -fixeu-se que el campanar queda a la dreta enfonsada i la successió de muntanyes escalonant el paisatge, fins arribar a les del fons, Carrascar de Parcent i serres de Laguar, enfarinades per la neu. A la vesprada ja s’en havia anat el blanc element. Entre ixen a la foto, com també podeu notar, algunes branques dels ceps del bancal des d’on es va fer la foto. Ah!! i recordeu, podeu fer-la més gran. Dalt podeu punxar l’enllaç.

FONT: Foto de Verónica Vives.IMATGES DE FESTA: la quadrilla va de mexicans i ranxeres

20150201191542-grupfesta-copia.jpg

(PER A FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXEU ACÍ)

Algun diumenge que altre es reunixen per a fer festa i passar-ho d'alló més bé. Esta quadrilla gatera està sempre activa. Les disfresses no s'acaben i són una muntona. Hui s'han disfressat de mexicans, han cantat, a ben segur, ranxeres i han gaudit d'aquell món tan peculiar. Tots ells s'han fet la foto de família, que vos porte al blog, com a senyal d'amistat, d'un grup que de qualsevol disfressa fa un festot.

FONT: Foto pujada al facebook per María Ortega.IMATGES CURIOSES: L'HERODES DE GATA (MISTERI DELS REIS) HA ESTAT HUI A FITUR

20150129215557-herodesfitur15.jpg

Han passat ja vint-i-quatre dies ja d'aquell cinc de gener de 2015, quan es representava, com cada any, el MISTERI DELS REIS, però d'una manera especial, perque per primera vegada es feia el muntatge i l'escenificació de l'obra escrita per Antonio Salvá Roselló, sent ja declarada festa d'Interés Turístic Local a la Comunitat Valenciana. Però, mira per on, hui ha tornat a eixir Herodes i la seua vestimenta. El lloc IFEMA a Madrid, a la fira de turisme FITUR 2015 i al Dia de la Comunitat Valenciana. Un dels actors dels últims anys de l'obra ha representat al Rei Herodes, publicitant el nostre producte, la nostra senya d'identitat, com va dir un dia l'autor del text Salvá.

A la fotografia que em passa el meu germà Santi Vives, vegeu al rei Herodes amb un fullet sobre Gata i al costat, el regidor de Turisme de Gata, Guillermo Cholbi. Tots tres han pogut estar a la roda de premsa feta hui al pavelló corresponent per a parlar d'aquesta festa tan nostra.

FONT: Foto aportada per Santi Vives.IMATGES CURIOSES: ceps, herba, cisterna i...el Montgó

20150124202146-paisatgemontgo1-4-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Un paisatge gater, d’este matí mateix, allà dalt dels Ecles camí de la Font d’Andó. En primer terme els ceps, que acaben de ser podats, que dormen la gelor, entremig del bancal les herbes, el ravanell que ara vol menjar-ho tot. Més enllà, la cisterneta, el coll de la qual pareix estar abraçada per les branques del cep. I allà al fons...com no, el pare Montgó. Es nota el paisatge de fred, la no fortor del sol, el temps d’hivern.IMATGES CURIOSES: quina tomaca més rara!!

20150118111302-tomaca.jpg

Ja que estan de festa al Raval, la veïna de la Placeta de Sant Antoni, María Diego, que tots conegueu per "María Porra", ens mostra una tomaca "molt rarota". Mireu la forma, que pareix una flor. Està recollida al gener a l'hortalitza de la caseta del Tossal. Seguint les tasques del camp de son pare, el sempre recordat Antoni Diego Llopis (Toni Porra), de ben segur que alguna llavor tindria guardada i ha eixit este fenòmen de tomaca. A petició de María, he remés la fotografia al programa que fa la 1 a les 20,30 hores, de dilluns a divendres, titolat: "Aquí la tierra", que presenta Jacob Petrus. Ja vorem si és notícia demà o despusdemà.

FONT: Foto feta per Verónica Vives.IMATGES DE FESTA: Antonio Monfort, amfitrió del grup de dances La Llata

20150117233944-casaantoniollata.jpg

La casa d'Antonio Monfort -a la carretera- ha servit hui per a que el grup de dances "La Llata" de Gata, una vegada feta l'actuació a la Placeta de Sant Antoni, a migdia, es passaren tots per allí ataviats amb la seua brusa identificativa, felicitant al polifàcetic protagonista que hui celebrava la seua onomàstica. Ací teniu la imatge, que -sens dubte- ha sigut una de les imatges curioses del dia.

FONT: Foto Antonio Monfort.IMATGES CURIOSES: QUÉ VISTA ENS OFEREIX EL MONTGÓ, des de les Costeres de Gata!

20150113095857-montgo.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ, I GAUDINT DEL PAISATGE)

Comencem el dia fixant-nos en el nostre MONTGÓ. Al seu facebook ha posat José Salvador Ginestar Torres aquesta imatge que a més de important i molt bona és curiosa, mireu quina vista ens ofereix el Montgó amb eixes boirines al cel. La foto està presa des de dalt les Costeres, al terme de Gata. No és d’ara mateix, pero serveix de referència. Es veu tota la vall que es forma fins les faldes del "pare" Montgó. Destaca -per darrere de la tanca publicitària l’eucapitus gegant del paratge de La Rana. Al fons, ahí està ell (el Montgó) quiet, amb eixa forma característica que tots els gaters un dia somniem quan estem fora de casa.

FONT: Foto propietat de José Salvador Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES: un altre rei, una altra màgia (Reis de Gata, FITLCV)

20150110204820-reipere.jpg

Encara ressona la Festa dels Reis Mags a Gata i al facebook van apareguent més fotos, algunes tan simpàtiques com aquesta. Si ahir portava la imatge del rei Baltassar, amb la Verge i el Nen Jesús, hui li toca a una altra imatge curiosa, la del Rei Melcior parlant amb un xiquet al carrer Doctor Gómez Ferrer de Gata. Deia el representant de Sa Majestat: "Imagenes como esta, me hace creer en la magia de los reyes magos..."

Vegau la inocència, la candor i dolçor del xiquet que porta gorreta i tot, està més que emocionat. Era la Nit Màgica i aixina es palpava als carrer i places de Gata.

FONT Imatge pujada al seu facebook per Pere "Gon Bau".IMATGES CURIOSES: sabeu perquè eixe carinyo i amor?

20150108230857-fotodesanti.jpg

Han passat tres dies però seguim vegent pel facebook imatges com aquesta. És una imatge curiosa captada per un dels millors fotògrafs del MISTERI DELS REIS de Gata (FITLCV), no perquè siga el meu germà sinó més bé per l'oportunitat de capturar imatges com la que vos pose, amb permís dels quatre protagonistes: el que fa la foto i els que representen a la Verge María, al rei Baltassar i al Nen Jesús.

Diu el fotògraf, Santiago Vives, de la foto:

"Ací vos deixe un gran i emotiu exemple de perqué la festa dels reis a Gata es diferent. Poques voltes o tal volta la única (això ho sabrà millor el meu germà, referint-se al que vos escriu) com dos generacions participen en la cabalgata, sol passar però trobe que com el que refereix esta foto és l'única . Pare ( Baltasar) fill ( Jesuset)".

Efectivament, ha passat entre pastorets (quan el poblat de Judea) i angelets o entre la mateixa família de pastorets, però entre personatges tan importants del Misteri, no.

Ara ja podeu contestar a la pregunta del titular. Ah, i no es perdau les mirades tan implicades entre els protagonistes.

FONT: Foto de Santiago Vives Signes.IMATGES CURIOSES: Grans moments dels júniors a la Plaça de Nadal de Gata

20150105133939-ellstres.jpg

No són els Sants Inocents, són els nadals a la Plaça Nova, a la carpa. Ahir pel matí, el Moviment Júnior va idea el "foto-call" o com es diga i es van traure fotografies de xiquetes i xiquets, majors i majorets, vestits amb vestimentes de l’època del betlem. He triat sols tres imatges, que són força curioses i que donen a conéixer la complicitat dels veïns ací retratats amb els júniors.

A la foto vertical de la portada podeu veure a l’alcaldessa Maite Signes, al regidor Juan Pedrós i a la regidora Dora Caselles, vestits dels tres reis, anunciant ja l’arribada dels vertaders Reis d’Orients, d’aquesta vesprada. A la foto horitzontal de dins de l’article vegeu a diversos rectors, es poden descobrir fàcilment, i a monitors del Júnior, també disfressats de personatges del betlem. A la foto de baix (també interior), alguns músics de la banda de Gata, que no van voler perdre’s la foto.

Foto de Vero Vives Costa.

  1. Foto de Vero Vives Costa.
Van ser imatges curioses, grans moments. Molts xiquets s’ho van passar molt bé, amb jocs, amb proves, amb fotos. Les altres associacions presents també van recolzar aquesta fira d’associacions a la Plaça de Nadal. I, per supost, les dances del grup "la Llata" amb la Rondalla, que van posar tot l’art musical que atresoren dalt i baix de l’escenari.


IMATGES CURIOSES: des de les Alcolaes...vista al Montgó

20150102175958-montgopoblejoanvi-copia.jpg

PODEU FER MÉS GRAN L'ESTAMPA DEL MONTGÓ, PUNXANT ACÍ

L'amic Joanvi Vallés puja al facebook aquesta preciosa imatge. Es divisa el poble per baix de les Alcolaes (o Alcolaies, com molt diem) i al fons el Montgó, amb el sol acomiadant-se amb els últims raigs. Una bonica estampa de l'hivern, amb colors de fred, una fotografia pròpia d'aquests temps de principis d'any, el segon dia del nou any 2015. si punxeu dalt, veure la imatge més gran i bonica.IMATGE CURIOSA: un poble allargat i bonic, GATA DE GORGOS (foto: José Luis Fornés).

20141207210256-gatatotajoseluis-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA PANORÀMICA DE GATA, PUNXANT ACÍ)

Una vista espectacular i impressionant la que ens ofereix la càmera de José Luis Fornés, que va eixir ahir per les Alcolaes i va conseguir aquesta panoràmica amb l’ajuda de la tècnica. Eixe poble allargat i bonic que hi ha davant del Montgó és la nostra GATA DE GORGOS. I pose "de Gorgos" per a no confondre amb l’altra Gata de la serra, la de Cáceres. Ahí teniu en tota la seua extensió la bonica instantània en un dia fredolenc i el cel emboirat, el que feia ahir.

FOTO: José Luis Fornés.HUI HA FET UN DIA CLAR I MOLT FRESC: Què clar es veia Eivissa ahir!

20141207200322-capaeivissa-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Les temperatures baixen a la carrera. Hui diumenge hem pogut gaudir d’un dia molt clar, però a la vegada molt fresc. Els deu graus no es superaven fins a mitjan matí. Però ahir, amb eixes boirines, des de la muntanya de Gata feia que s’avistaren perfectament les muntanyes d’Eivissa, dins de la mar, com ho demostra la fotografia de José Luis Fornés presa des de dalt les Comes. Una altra foto seua preciosa era la vista cap al poble i al fons el Montgó.

    Foto de Jose Luis Fornes.

FONT: Fotos de José Luis Fornés.IMATGES CURIOSES: AL RAVAL DE GATA, GALLINES PEL CARRER

20141117135600-gallines1.jpg

M’arriba per mig del facebook aquestes foto-notícies, curioses com elles a soles. Una usuària ha posat textualment: "I al barri de l’arraval tenim fins i tot gallines pels carrers!". Seguint la broma, podríem dir que ja comencen elles a millorar les voreres, perquè pareix que estiguen mirant-les. Imatges curioses, que donen a entendre la tranquil·litat que es respira a la part antiga del poble. Com vegeu a la fotografia de dalt és una vorera de Gata i les gallines per allí. A la fotografia de baix, es pot ubicar on estan, ya que és el començament de la passarel·la-passeig de les Coves Roges, unió amb el carrer Bisserot.

Foto de Sil Leyda.

FONT: fotos publicades al facebook.IMATGES CURIOSES: vistes vespertines de Gata (Cáceres)

20141106192452-gata.jpg

Per mig de Lupe Pérez, amb qui vaig contactar ja fa un temps, de la Villa de Gata, a la província de Cáceres, coneguem hui dues imatges més del poble homòleg amb el nostre, amb la diferència de l’afegit "de Gorgos" per a nosaltres perquè així ho van decidir les autoritats en el seu temps. Vegeu com està la lluna  il·luminant el poble, a la caiguda del dia.

FONT: fotos de Lupe Pérez, pel mig del seu facebook.IMATGES CURIOSES: el pont de la via a Gata és monumental

20141028171537-pontviagata.jpg

Hui fa cent anys es va inaugurar el tram Alacant-Altea; el 15 de juliol de 2015 farà cent anys el nostre tram, Altea-Dénia

Just hui, que un dels trams ferroviaris del tren de la costa, el d’Alacant-Altea, complix cent anys, pose aquesta magnífica obra d’envergadura que tenim a Gata i que des de juliol està il·luminada per la nit, gràcies a les gestions de FGV i l’Ajuntament. El 28 d’octubre de 1914 va ser aquella inauguració, estava acabant-se de construir aquest llarg aqueducte, que sorteja el riu Gorgos al seu pas per Gata. La imatge és curiosa perquè està molt ben aconseguida, des de baix cap amunt. La va fer Fermín i la va publicar al seu facebook. Agraïsc que puguem compartir-la.

Precisament hui, al complir-se cent anys d’aquesta efemèride, el diari digital "La Marina Plaza" publica un article al respecte. Titula: "El "Trenet de la Marina" cumple cien años entre el orgullo y la frustración". Subtitula: "La línea inaugurada el 28 de octubre de 1914 supuso un hito en el desarrollo económico de las dos comarcas de la Marina, pero hoy sigue ofreciendo prestaciones similares a las de hace un siglo, muy alejadas de las necesidades del turismo". També: "En una fecha tan lejana como 1845, se pensó incorporar el ferrocarril Alicante-Dénia a un eje europeo de comunicaciones entre París y Orán con vía ancha. Jamás se alcanzó ese sueño, cuya última parada ahora es el futuro e incierto Tren de la Costa". I també: "Alfonso XIII puso la primera piedra en La Vila y los convoyes inaugurales fueron saludados con bandas de música y flores por todas las estaciones".

Si voleu llegir l’article que és molt interessant, ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/10/27/el-trenet-de-la-marina-cumple-cien-anos-entre-el-orgullo-y-la-frustracion/.

FONT: Foto Fermin Gata. / diari digital La Marina Plaza 28-10-2014.    IMATGES CURIOSES: una boda, una banda.

20141025234920-2014-10-25-13.45.26.jpg

Hui al migdia hem pogut veure una boda molt curiosa. S’han casat Rosana i Juan Luis. Ell és de Yecla (Múrcia), fa anys que viu a Gata, però toca a la banda d’Oliva i ella és de Gata. A casa d’ella ha anat una banda tocant. Si, heu llegit bé, la banda de cornetes, trompetes i tambors d’Oliva, anaven tots i totes de blanc, d’aquelles que es veuen a les processons de Setmana Santa i fan goig. Els han acompanyat a l’església i després dins de l’església alguns trompetes li han dedicat la tonada final al ja feliç matrimoni. A l’eixida han fet sonar, de nou, els instruments...i tot perquè el novio toca a eixa banda. Bonic detall i bon regal, emotiu. Ha estat una imatge curiosa, com podeu observar a la fotografia.IMATGES CURIOSES: No deixeu mai de mirar aquest poble tan bonic, GATA

20141013234059-fotomarta-copia.jpg

(SI VOLS MIRAR LA FOTO I FER-LA MÉS GRAN, PUNXA ACÍ)

Una foto preciosa, curiosa com la que més. MARTA GAYÁ COLOMA, la nostra portera de la primera divisió femenina del Llevant U.D. l’ha pujada fa poquiu al seu facebook. Mireu els efectes especials que té la imatge, que li donen fins i tot, una amplitud impressionant. Des de l’altra part de riu i mirant cap al poble, amb la torre del campanar tancant la part esquerra i el sempre guardià Montgó com a teló de fons. Mireu-la i quan vegau una imatge aixina, no deixeu mai de mirar aquest poble tan bonic, GATA!!

FONT: Foto pujada al seu facebook per Marta Gayá Coloma.IMATGES CURIOSES: finca gatera entre camí i carretera

20141009215338-casafeliuscm-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Hem descobert a la pàgina "Riurau amb panses" del facebook aquesta preciosa imatge d’una finca que està dins del nostre terme municipal. A vora de la carretera del desviament entre rotonda de Jesús Pobre i rotonda d’entrada a Gata per Xàbia. Dona l’esquena al camí de la trilladora. A la part dreta vegeu la Casa de Feliu. Al fons, tancant el quadre, com moltes vegades, l’¡mponent Montgó. Un casot amb un bancal de ceps gran davant. La imatge tan curiosa i la tècnica fan possible que es puga visionar tota.

FONT: pàgina "Riurau amb panses" (facebook).IMATGES CURIOSES: LA LLUNA PLENA VOL FESTEJAR AMB EL MONTGÓ

20141008130108-1555425-10204091124212063-7228949710214810145-n.jpg

Em passa una fotografia molt curiosa la meua filla Vero Vives Costa. Es veu a la lluna apropant-se al vell Montgó. Tots dos, sàtelit i gegant rocós, s’han vist les cares moltes vegades. Il·lumina poc a poc, cau la vesprada i la lluna plena va arrimant-se a la incomparable muntanya. Mireu la imatge i gaudiu d’ella. Jo dic, pareguent aquells versos tan bons de Paco Muñoz, que serà que la lluna plena vol festejar amb el Montgó?.

FONT: fotografia de Vero Vives.IMATGES CURIOSES: s'en va l'estiu, s'en va el temps d'escaldar

20141005174020-cacapepe-copia.jpg

(Per a contemplar la imatge amb tota la seua bellea i fer-la més gran, PUNXEU ACÍ)

La foto de PEPE MENGUAL, un expert i amant de la fotografia, ens deixa una bona sensació d'estiu, aprofitant el costum agrícola més estimat hui per hui per la Marina Alta. El blanc i negre ben aprofitat, el moviment ben captat, donem con a resultat una preciosa imatge, que trenca amb les tradicionals. Ací vegeu com la caça (receptacle metàl·lic per a posar dins el raïm, abans d'introduir-lo dins la caldera, es somergix al costat de la bromera. Capta l'ull artificial, ajudat de l'ull natural, perfectament aquesta sincronia.

S'en va l'estiu, com posava al títol, s'en va el temps d'escaldar...però queden imatges tan espectaculars com aquesta. Pepe és el president de FotoClub Forat de Gata i mestre de la fotografia. Ahí teniu una bona imatge.

FONT: Fotografia de Pepe Mengual, pujada al seu facebook.SABIEU QUE?...la família Broseta va estar a "El Hormiguero" portant-li a Pablo Motos noves guitarres

20141001152408-10672289-905951432767458-2538892184670554328-n.jpg

La foto no té desperdici. Pare i fills Broseta, empresa de guitarres que treballa al terme de Gata, van tornar al plató del conegut programa EL HORMIGUERO. Des del mateix plató de gravació van presentar, com podeu comprovar, els nous models de guitarres Francisco Bros per a l'amic de la casa Pablo Motos, el presentador. Les guitarres són per a la nova temporada del programa i ell va utilitzant-les quan té convidats o té que interpretar alguna melodia.

Comentaven els Broseta: "És tot un plaer i un orgullo per la nostra part, seguir treballant en les guitarres oficials de EL HORMIGUERO, després de tantes temporades treballant junts".

A la imatge, pare i fills Broseta junt a Pablo Motos.

FONT: Guitarras Bros.IMATGES DE L'ALTRA GATA, la de Cáceres ( 2 )

20140927201450-gatacaceres2-copia.jpg

(PER A FER MÉS GRAN LA IMATGE DE GATA (CÁCERES) podeu punxar ací)

Encetava ahir la sèrie. Publicava la imatge primera de l'altra GATA, la de Cáceres. Hui es feia resó la propietària de "Apartamentos Rurales La Colmena" de la mateixa Cáceres i publicava l'enllaç al meu article del blog, comentant: 

"La otra Gata habla de nosotros !!! Nosotros los conocemos bien pues nos confunden con ellos con frecuencia... muy agradeciada por su mención a nuestros Aptos !!!".

Hui vos pose altra fotografia, la de la pàgina turística www.turismoruralgata.com que dona la informació que vos deia ahir, la Villa de GATA (Cáceres) és Bé d'Interés Cultural amb categoria de Conjunt Històric des de 1994.

FONT: foto www.turismoruralgata.com, per mig de Lupe Pérez.CONEIXEU...L'ALTRA GATA, la de Cáceres, la de la serra ?

20140926231548-gatacaceres1.jpg

Comence hui una sèrie de imatges que ens transportaran en l’espai a l’altra GATA, a la de la província de Cáceres, homònima de la nostra Gata fins que un dia es va acordar que nosaltres portarem l’acabament DE GORGOS. Tot això serà possible gràcies al contacte pel facebook que he pogut fer amb Lupe Pérez, gerent propietària dels Apartaments Rurals La Colmena a GATA, la de la Serra del mateix nom. Mitjançant imatges ens introduïrem amb vistes generals, de carrers i places, de la gata cacerenya.

Seguint els comentaris que fa l’alcalde de GATA, Miguel A. García, a la presentació de la pàgina web de l’Ajuntament d’aquell poble homònim al nostre diu: "una villa histórica y abierta a todos, residentes y visitantes. Gata fue declarada Bien de Interés Cultural con categoría de Conjunto Histórico en el año 1996. Ya es un destino turístico donde el visitante puede disfrutar de naturaleza, tradición y cultura, así como degustar su gastronomía y proporcionarles el merecido descanso en sus diversos alojamientos rurales."

Ja sabeu, de la mà de les imatges i fotos de Lupe Pérez i de la pàgina del seu ajuntament, coneixerem un poc més al nostre poble homònim de la província de Cáceres. Finalment, una curiositat més: ells són "gateños", nosaltres "gateros". 

A la imatge, una vista general del poble de GATA (Cáceres).IMATGES CURIOSES: de despedida, amb una burreta a la plaça

20140920203107-burreta.jpg

Hui dissabte hem vist una imatge curiosa, molt graciosa i de festa, a la vegada. Una quadrilla d’amigues que anaven de despedida aquesta nit i han començat pel matí per la Plaça de l’Església. Allí s’han fotografiat amb una burreta. La novia anava dalt de l’animalet, la més alta. Era Malena. La font i l’església, bon decorat.

FONT: Foto pujada al facebook per Gema Pedrós.IMATGES CURIOSES: Muntanya, poble...Montgó

20140906133654-pobleimontgo-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA IMATGE, PUNXANT ACÍ)

El vell i majestuós Montgó es mostra a la foto de Miguel Serra Galdón en tot el seu esplendor. Però davant, el poble de Gata. Des de la muntanya es veu el poble com si estigués dins d'una "concha hermosa" com volia definir l'estudiós Borrell el topònim Gata...i fent de teló de fons, el Montgó.

FONT: foto pujada al seu facebook per Miguel Serra Galdón.IMATGES CURIOSES: Juguem a indios i pistolers...?

20140831161610-indies.jpg

"Juguem a indios i pistolers...?", quantes vegades heu sentit aquesta expressió i heu jugat vosaltres quan ereu menuts. Puix és una manera de passar-ho bé i en gran. Això és el que estan fent una quadrilla de Gata, que cada any -per l'estiu- es disfressa del que vol, fa dinars o sopars i s'ho passa d'allò més bé. Tot un festot. Fa poc, la disfressa era de hippies, hui és d'indios i pistolers. A què és una imatge curiosa...?.

A la imatge, podeu veure a les "indies" junt amb el pistoler.

FONT: Foto pujada al facebook per Salvador Perelló, un dels membres de la quadrilla.IMATGES CURIOSES: Gata, baix la boira del calor

20140813120435-boirajoandegata.jpg

Si ahir portava dos imatges de paisatges de Gata, oferides pels usuaris David i María Eugenia, hui en pose altra que és de Joan de Déu Boronat Soler. Està feta despúsahir des de dalt del cap gros del Montgó, a les 7.30 del matí, i encara que no vegeu cap poble, Gata està tapada per la nuvolada terrera, pròpia del calor. Gata pareix que ha desaparegut sota la boira. És una altra imatge curiosa.

Anime a tots els usuaris a passar fotografies d'aquest tipus, ara que la calitja, les boires sofocants de l'estiu, el sol i la lluna són protagonistes.

FONT: Foto de Joan de Déu Boronat Soler.MÉS IMATGES CURIOSES: des de dalt del Tossal, allà al fons Gata

20140812174651-dalttossalgros.jpg

Quasi semblant la idea que aquest matí, em facilita la fotografia María Eugenia Salvador Feliu, indicant que és des de dalt del cap del Tossal, com aixina anomenem a una de les muntanyes del nostre terme municipal de Gata. I com si el camí acabara allà, després del camí la visual de l’home mira a Gata, allà al fons i allà baix. Podeu observar tot apilat un conjunt de cases blanques, en un dia de boira, però amb bona visibilitat.

FONT: Foto de María Eugenia Salvador Feliu.IMATGES CURIOSES: des del Montgó, allà dins Gata

20140812112218-gatafons.jpg

Altra imatge curiosa, la que ens oferix l'ull fotogràfic de David Feliu Salvá, d'ahir mateix. Pujada al Montgó per la zona de Jesús Pobre (podeu veure la part cremada fa uns mesos). Alguns xics del nostre poble han fet cames, s'han posat en forma pujant al mític Montgó i des d'allí mireu com es veu Gata, allà al fons, com una pinzellada blanca. Un conjunt de cases blanques, com una barrera tancada per la via del tren.

FONT: Foto de David Feliu Salvá.IMATGES CURIOSES: Gata, el pont il·luminat i la superlluna

20140811091953-pontilluna.jpg

La imatge ho diu tot: un pont il·luminat i la superlluna d'anit dia 10 d'agost. Sabeu on és?. La fotografia és certament curiosa i està feta aposta. Alberto Cardona Pedro l'ha pujada al facebook aquesta imatge curiosa. És Gata, el pont del tren il·luminat des del passat dia 25 de juliol, Sant Jaume, i allà dalt la superlluna.

FONT: Fotografia de Alberto Cardona Pedro.IMATGES CURIOSES...I DE FESTA: El corro dels bous de Gata vist des de les altures

20140728174051-vistaaeriacorro.jpg

Trobe aquesta fotografia al facebook feta des de l’alt d’un dels blocs de pissos del Passeig d’Alacant. La foto és de l’usuari del blog Miguel Ferrando Gisbert i capta el moment del silenci de bon matí trencat pel soroll de la despertà de la quintà 2014, encara que no estan molt ruidosos enguany per totes les parts del poble.

Però també capta una vista quasi aèria de quasi tot el corro dels bous al passeig. Mireu com es veuen els "palcos", el lloc on s’ompli o no, però on passen moltes hores de les festes patronals, el corro dels bous. És, sens dubte, una imatge curiosa...i de festa.

FONT: Foto de Miguel Ferrando (facebook).IMATGES CURIOSES: El Montgó, en tot el seu esplendor de l'estiu

20140701120753-montgo.jpg

Els colors de l’estiu conviden a despertar més els nostres sentits. La natura que es presenta davant nosaltres i que gaudim d’ella és una finestra incomparable. Ací vos deixe una fotografia de l’amic José Salvador Ginestar Torres, que va pujar al facebook. Mireu al Senyor Montgó i les Valls en tot el seu esplendor en un dia calorós de juny. Val la pena recrear-se, gaudir de la imatge.

FONT: Foto propietat de José Salvador Ginestar Torres.IMATGES CURIOSES: Gata, des del Barranc de la Finestreta

20140630142725-barrfinestreta-copia.jpg

(FEU MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Comencem dilluns i setmana i quasi mes amb una imatge més que curiosa, una imatge que ens deixa la natura. L'ull és de l'amic Jesús A. García, que explica on es troba aquesta meravella. És al Barranc de la Finestreta. Jesús ens ho explica: "Perquè s'anomena Barranc de la Finestreta??. Entre el Serrellars i el Tossal Aspre, hi ha un barrac, "el de la Finestreta" on hi ha un penyal en el qual hi ha un forat com una finestra, si t'assentes darrere del penyal i mires per la finestra, la qual cosa voras tot el poble de Gata."

FONT: Foto de Jesús A. García.DES DE DARRERE, A LA BANDA: carrer Bisserot, a la processó del Cor de Jesús

20140629224514-bandabisserot.jpg

Com ara hi ha ulls davant i darrere, ací teniu una imatge curiosa que ha capturat un dels músics, Juan Pablo Bataller, des de la baixadeta que fa el carrer més estret per a les processons, el carrer Bisserot. Per darrere, la imatge del Cor de Jesús es veia des de la banda aixina.

FONT: Foto Juan Pablo Bataller.UN DIA CLAR I LLUMINÓS D'ESTIU...des de l'alter cap al Montgó

20140629175003-vistaantonio-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

L’amic Antonio Monfort ha captat aquesta vesprada la imatge on es combina la natura i l’arquitectura rural, perfectament ensamblades, en un dia clar, lluminós, d’estiu, com el que hui es gaudix, malgrat això seguim enyorant una mica de més aigua...la sequera ens acorrala. Ja vindran dies millors al respecte, ara mentre mirem des de l’alter cap al Montgó, que es mostra en estos dies imponent, guardià del tresor natural.

FONT: Fotografia de Antonio Monfort, pujada al seu facebook.IMATGES CURIOSES: TVE GRAVA AL GRUP BAJOQUETA ROCK A LA FONT DEL RIU

20140628205441-img-20140628-wa0001.jpg

Per a un programa estiuenc

El parc de la Font del Riu ha sigut escenari, aquesta vesprada, de la gravació d'un reportatge amb el grup valencià BAJOQUETA ROCK, que com sabeu actuaran aquesta nit al carrer Calvari de Gata, a l'acte de cloenda de les festes de la Font del Riu.

Les escales que accedixen al parc des del carrer Lepanto estaven plenes de càmeres, d'ordinadors, de gent gravant, locutores i demés. Mentre el cantant es posava davant, com vegeu a la "imatge curiosa" aconseguida per Vero Vives, la resta del grup estava al fons, uns escalons més amunt. Aquesta nit, a la seua actuació, seguiran gravant, per a emetre un programa estiuenc a RTVE Comunitat Valenciana.

La Font del Riu i Gata seran notícia a RTVE, gràcies al concert de Bajoqueta Rock.

FONT: Foto de Verónica Vives.IMATGES CURIOSES: jurat del ball a la Font del Riu?

20140622132005-ballimcur.jpg

El facebook de la Comissió de festes de la Font del Riu de Gata recollia aquesta imatge, anit, a l'actuació del famós conjunt Bradmis. Era l'arranc d'una nit de ball, de cançons d'època, de boniques tonades, com saben fer els amics músics veïns de Xàbia. La mateixa comissió es preguntava, serien el jurat, totes les persones que estaven esperant per a ballar (observeu-los baix a l'esquerra, mirant la foto), pareixia la Eurovisió de la Font del Riu o aquell programa televisiu: "Tu si que vales!!". Per supost que valen els Bradmis. I ho van demostrar un poc més tard, ahí estava la càmera i els espectadors fidels, no sols el "jurat qualificador" sinò també la primera fila, la fila zero, plena de xiquetes i xiquets.

FONT: Foto Comissió de Festes Font del Riu, Gata.IMATGES CURIOSES: boniques vistes nocturnes de Gata

20140616224353-jlcompo-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LES DOS IMATGES, PER TAL DE VEURE-LES MILLOR, PUNXANT ACÍ)

Les càmeres fan miracles...dirien els més vells del poble; els retratistes, també, dirien els altres. El que és cert és que amb gran dedicació i d’una manera especial, es poden traure imatges tan boniques com les que vegeu dalt, que les he posades a la secció de Imatges Curioses. El fotògraf és l’amic José Luis Fornés, al qual li agraïsc poder mostrar-les a tots els gaters. Si mirem des del nou pont cap a dins del poble i és de nit, podrem veure un paisatge nocturn com el de la fotografia, encara que amb la tècnica el colorit canvie. Si mirem des del mateix pont cap al pont de la via, la càmera i la tècnica ens trauran aquesta altra vista nocturna. Gaudiu d’elles.

FONT: Fotos de José Luis Fornés.  

 IMATGES CURIOSES: els esquirols (ardillas) campen pel poble

20140611144428-ardilla.jpg

No és terra d'esquirols, també dits "ardilles", però a Gata si que n'hi ha i a més van repoblant-se des dels pins del pont a la vorera del riu cap a les zones més pròximes o més llunyanes de Gata. La càmara dels amics de "Eficiència Energètica" van captar aquesta pujada de paret per part d'un esquirol al carrer Sant Vicent. El passat diumenge pel centre del poble en corria un altre pels carrers, tan prompte estava al carrer Teulada com havia passat al carrer Constitució...i anava a l'encontre dels comulgants. I s'en veuen de tots els colorets: marrons, negra -com la de la foto-. Ja vorem fins a on arriben.IMATGES CURIOSES: dos símbols del poble, la font i la banda

20140608213920-compofontbanda.jpg

En una fotografia o, més bé, en un muntatge de fotografies, he capturat aquest migdia, després del passacarrer d’acompanyament als xiquets i xiquetes de Primera Comunió dos símbols que des dels anys 40 van units i són molt estimats al poble. La font i la banda. Fotografiar la font de la Plaça de l’Església de Gata és fer història, no digam ja fotografiar la centenària banda, més de 140 anys portant la música pels carrers i places de Gata. Una imatge composta curiosa que hui he recollit.IMATGES CURIOSES: feineres per a la parròquia

20140601160159-cocadones.jpg

A la imatge, les dones que estaven a una de les casetes on es condimentaven les coques d'ahir, que van ser portades a la Plaça de l'Església, el Dia de la Coca. Molta gent involucrada, tots ells i elles feiners per a la parròquia. El senyor rector Don Francisco M. Murillo ha agrait a tots l'esforç i que es recolliren, al final, 3.260 euros, que es destinaran a sofragar les despeses de les obres parroquials.IMATGES CURIOSES: Mirant a la Verge

20140530135536-vergeimmaculada.jpg

Podria ser també una mirada urbana, és una imatge curiosa, que vaig captar entre les plantes ornamentals de dissabte passat a l’església de Gata, aprofitant que la Mare de Déu estarà fins a demà dia 31 de maig, presidint l’altar major.ATENCIÓ!, SUCCÉS: CAU EL CABLEJAT AL CANTÓ DELS CARRERS CALVARI I TEULADA

20140528222242-cablejatcaigut.jpg

El carrer ha sigut tallat per la Policia Local

Potser la causant la poca pluja que ha caigut o potser tenia que caure, el ben cert és que el cablejat telefònic i elèctric s'ha després aquesta vesprada, al cantó entre el carrer Calvari i carrer Teulada. Per tal motiu, la Policia Local de Gata ha informat que el carrer Calvari ha quedat tallada aquesta vesprada i estarà tota la nit. Demà, ja sense pluja, començaran els treballs de reparació.

FONT: Foto i informació, Policia Local de Gata.IMATGES CURIOSES: QUINA VISTA TÉ GATA, EN UN DIA CLAR I RAS!!

20140524095922-fotovistagataxula-copia.jpg

(PODEU VORE LA FOTO MÉS AMPLIADA, PUNXANT ACÍ)

Quina imatge més curiosa!!. Aprofite la fotografia pujada al facebook per l’amic Jesús A. García per a mostrar-la al blog en tot el seu esplendor. Un dia clar i ras fa un quadre preciós, excel·lent i, sobre tot, si el balcó escollit dona joc. La part històrica de Gata, la part coneguda perquè està l’Ajuntament, el Centre Social i l’església, es conjunta amb el parc del Raval, els colors que ara presenta i, sobre tot, el llit del riu Gorgos, al pas pel poble...Jesús mateixa diu de la foto: "Hi ha dies que la llum és un bon aliat per a la fotografia". Gaudiu d’ella.

FONT: fotografia de Jesús A. García Soler.

 IMATGE CURIOSA: UN GEST QUE HONRA A UNS XIQUETS QUE HUI SÓN UNS HÒMENS

20140522235348-peramanoloalevins.jpg

Pujen al facebook una de les citacions a un partit qualsevol de Manolo "el Policia" dels alevins de la temporada 2003-2004

He trobat al facebook esta imatge curiosa i simpàtica. La pujava un dels protagonistes, Miquel Vives Herrero. Guardar-ho anys i anys, fins arribar a hui. Publicar-ho al facebook. Un tresor que honra a tots els xavals que van ser els jugadors alevins aquella temporada 2003-2004, ara deu anys més tard ho pujen al facebook. La temporada anterior havien quedat campions de lliga. El seu preparador era Manolo López "el Policia". Manolo els posava alguna coseta al costat de cadascú a les al·lineacions. Podeu llegir-ho i gaudir de les recomanacions que els feia. No faltava la curiositat, però també la lleialtat d’uns xavals que hui ja són uns hòmens.

FONT: imatge escanejada pujada al facebook per MVH. 
IMATGES CURIOSES: què pesat córrer per dins del riu

20140429223016-maratoriu.jpg

Una imatge preciosa per a una marató molt interessant. Paisatges, itineraris, recorreguts, tot anava al compàs. Mireu-los ací als protagonistes del dia, als participants de la IX Marató per Muntanya del diumenge. I què pesat es fa córrer per dins del riu, però ells volaven per damunt les pedres, corrien lleugers. Bonica estampa.

FONT: foto extreta de la pàgina de la Marató per Muntanya Marina Alta.IMATGES CURIOSES: el silenci del Resucitat (església de Gata)

20140426173831-resucitat.jpg

Al llarg de la setmana presidix l'altar major de l'església de Gata la imatge de Jesús Resucitat. Tots aquells veïns i visitants turistes que han entrat al temple han contemplat aquesta imatge "curiosa". La llum li dona un efecte especial a la cara de la imatge, que aguarda en silenci, que transmet silenci. Es projecta sobre el retaule, donant-li un efecte especial. Estem en el temps de Pasqua i el Resucitat presideix les celebracions.IMATGES CURIOSES: per la trobada, carrers sense cotxes

20140406000836-compocarrersnocotxes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Abans que arribaren eixes 16.000 persones que han passat al llarg del dia pel centre urbà del poble de Gata, hem pegat un passejet per a plasmar les imatges curioses i insòlites que es donaven: els carrers sense cap cotxe, a vegades inclús sense cap persona. Si no passa un event d’aquestes característiques o netejen el carrer per alguna processó, no es poden vore aquestes estampes, que seria desitjable es puguera fer, però impossible de materialitzar, perquè...on deixem els cotxes?.IMATGES CURIOSES: des de la Finestreta, allà al Serrillàs, com es veu Gata!

20140402221414-finestreta-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA IMATGE I GAUDIR D’ELLA, PUNXANT ACÍ)

La imatge la proporciona l’amic Jesús Moncho, que posa algunes fotografies del poble, entre elles esta. L'autoria de la foto és de Joan Giner Monfort. És curiós com la natura va posar un lloc excel·lent i majestuós per a vore el poble de Gata, des d’allà dalt, quasi a quatre-cents metres d’altitud. Es diu "la Finestreta" i està al barranquet del mateix nom, prop del cim del Serrillàs. Cap dins del forat tot el quadre del poble de Gata. Està fet aposta el forat, buscat aposta, o és una simple i bonica casualitat?.

FONT: Imatge pujada al facebook per Jesús Moncho. Autor de la foto: Joan Giner Monfort.IMATGE CURIOSA: tota la plaça vella buida de cotxes...i de persones

20140330175309-placavellabuida.jpg

Aprofitant que la plaça vella o Plaça de l’Església estava buida de cotxes, amb motiu del ralli fotogràfic, divendres i dissabte, ja que la plaça, església, cases i temple, eren el tema obligat dels 79 participants, vaig captar aquesta imatge, que poques vegades es veu aixina, buida de cotxes, senyals i persones. Com apreciareu, el cel estava encapotat, gris, però això ajudava també als concursants a traure tots els contrastes i colors possibles combinant-los amb el color cel plomís.IMATGES CURIOSES: què ha passat esta nit a la plaça de l'església?

20140329111946-fotoclub.jpg

Tu, pareixia que havia passat alguna cosa!!. Tota la plaça plena a les 2 de la nit?. Càmeras per terra!!. Tot eren preguntes i admiracions que tenen sols una resposta. El tema obligat del X Ralli Fotogràfic de Fotot Club Forat de Gata era la plaça, el campanar, l'església. Imatge curiosa la que ens presenta la fotografia de l'Ajuntament de Gata.

A les dos de la nit la plaça de l'Esglèsia presentava aquest aspecte tan singular. Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Gata volen agraïr al fotoclub aquesta iniciativa ja que cada any, a l'acabar el ralli, gaudim d'unes imatges de Gata espectaculars. Moltes gràcies i ànim a tots els participants, que en són vora 80, desbordant tota provisió...Ah!!...i seguixen pel poble màquina, motxila i trípode en mans. Aniran després de dinaeta i a la tasca de nou. Demà a les 12, l'acte de presentar totes les fotografies i conèixer els guanyadors.

FONT: foto Ajuntament de Gata.ALTRA IMATGE CURIOSA: tots baixant de la "faena"

20140323234225-dscf7998-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Un altre riu de gent, ara ja amb els deures complits per a hui, és el que s'ha pogut veure al voltant de les 11.30 del matí. Un riu de gent, però en sentit contrari de baixada cap al lloc on tingueren cadascú els seus vehicles per a marxar als seus pobles. Per un moment tota la Costera del Grup Escolar s'ha omplint. Deia un veí del poble: "Ni el dia de Sant Cristo"...Gent i gent i més gent.IMATGES CURIOSES: Impressionant "riuada de gent" a la Volta a Peu de Gata

20140323233335-jl2-copia.jpg

(PODEU FER AQUESTA IMATGE MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Primer que res, agraïment a l'amic José Luis Fornés que ha fet aquesta impressionant fotografia, que si l'amplieu gaudireu més d'ella. Ahí es veu, al pas pel vial, la quantitat de gent que ha participat a la prova reina de la Volta a Peu a Gata. Eren 1.500 atletes. 10 kilòmetres de la clàssica gatera. Pel poble, pels caminals del Tossal i Mirandes, per la pujadeta del Grup Escolar. Ací teniu aquesta primera imatge curiosa del dia.

FONT: Foto feta per José Luis Fornés.IMATGE CURIOSA: silenci i moviment, muntanya i pau...

20140322164635-antoniomontgocoloms-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Observeu aquesta fotografia que puja aquesta vesprada Antonio Monfort, que tots coneguem per "Antonio Puripa". L'ha feta l'amic Toni Cove. Mireu i gaudi, penseu...Pareix un doble plànol, pareix quan anaven a escola abans i ens feien eixir a la foto. La natura en tot el seu esplendor. L’home dona de la seua mà menjar als coloms. No es un posat qualsevol, la càmera recull al colom en moviment, els núvols grisos també semblen menejar-se. L’artista, el pensador, el treballador, espera als coloms. El fons i el moment s’esdeven màgics. És una vesprada gris, però el silenci el trenca l’au amb les seues aletades, és pur moviment, inclús el de la sonrisa de l’home. La muntanya respira pau. Ell diu, després d’un dinar copiós de putxero amb polp i amb una gran família, la del Grup de Danses "La Llata" de Gata: "els coloms també tenen la seua ració".

Ah!!, i no deixeu de mirar la imatge en gran, gaudireu de silenci, moviment, muntanya i pau.

FONT: Fotografia feta per Toni Cove.IMATGES CURIOSES: a la paella gegant, quatre valents

20140316220129-elsquatrefr.jpg

Quatre joves festers de la Font del Riu han volgut mostrar les camisetes que els identificaven com a membres de la comissió a la festa que s'ha fet al carrer Calvari i que ha servit per a recollir fons per a les pròximes festes del barri que seran en juny. Ahí teniu, d'esquerra a dreta, a Alberto, Migue, Antonio i José Antonio.

FONT: foto feta pels festers de la comissió Font del Riu de Gata.IMATGES CURIOSES: Quin poble més xulet !! és Gata

20140314223546-panoramicagata2-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA PANORÀMICA, PUNXANT ACÍ)

Una imatge curiosa la que ens mostra per mig del facebook Jesús A. García Soler. Impressionant panoràmica presa des d’on abans estava la Creu de darrere les escoles, dalt, fins que el vent i l’aigua la van tombar. Es divisa tota Gata i Jesús ha captat molt bé el poble.

FONT: Fotografia propietat de Jesús A. García Soler (facebook)IMATGES CURIOSES: La posta del sol, des de Gata, un dia qualsevol

20140312225952-campanarjs.jpg

L’amic José Salvador G.T. ens torna a sorprendre amb una fotografia de la posta del sol, per darrere del campanar de Gata. Des del carrer Nou, amb perspectiva distinta a altres vegades, apareixen els colors propis del tardet, un tardet on el sol s’està ponent i guarda eixe groc tan característic.

FONT: fotografia de José Salvador Ginestar Torres, pujada al facebook.

 IMATGES CURIOSES: Guitarres entre la història local

20140311223421-guitarres.jpg

Hem capturat aquesta imatge al facebook de l’empresa de guitarres Francisco Bros, de la família Broseta. A més de les guitarres i la seua construcció, ja que estan recent acabades, com diuen ells, les noves guitarres Bros d'eban exòtic del Camerún, que no cap dubte que són molt originals i precioses, està el paratge on està feta la fotografia.

Si observeu, per darrere es veu la torre del pou del paratge gater, tan conegut, com és el de la Rana. Per tant, el paisatge convida a passar-se pel lloc i aquesta empresa sempre busca eixes combinacions. Dos guitarres en mig de la història local.

FONT: Foto empresa Guitarras Bros.

 IMATGES CURIOSES: Sempre...el Montgó

20140307140051-montgo.jpg

Obert a l’esperança, al canvi de temps, a la brisa, al solet de la quasi imminent primavera. Sempre...el Montgó. Per mig del facebook de Marifran trobem aquest imatge del inconstant metereòleg de Xàbia Toni Bolufer, que val per més de mil paraules, com diria el refrany. Les floretes del camp, la lluminositat que desprén el cel, i allí darrere imponent, el Montgó. Bolufer retrata molt bé el Montgó en consonància als canvis d’estat del temps, del clima, de la metereologia de la Vall del pare Montgó.

FONT: fotografia feta per Toni Bolufer i extreta pel facebook de Marifran.

 IMATGES CURIOSES: Gata encapçala el llistat de les Trobades d’Escoles en valencià 2014

20140228205446-trobada.jpg

Com bé sabeu i vaig anunciar, el pròxim   serà la Trobada d’Escoles en Valencià 2014 a Gata, pel que fa a la comarca de la Marina Alta. Hui ha penjat al facebook l’amic Joan Soler la fotografia de la samarreta del llista de pobles on es faran les Trobades. El poble de Gata de Gorgos, com podeu apreciar encapçala el llistat. Tot un orgull i cal correspondre com el poble que som.

FONT: Foto feta per Joan Soler (extreta del facebook).IMATGES CURIOSES: altra estampa del tardet d'ahir, després de la pluja

20140227222430-mateixa.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA I GAUDIR D’ELLA, PUNXANT ACÍ)

L’amic Adrián Moncho Ivars, un altre artista de la fotografia, m’ha facilitat una altra imatge curiosa, com la que ahir posava de Quico. Realment segueix siguent un espectacle veure com la natura en feia de les seues i sobre Gata, tenint al fons el Montgó, la rogor, la blancor, la combinació dels dos colors. I el Montgó notant la telaranya del colorit, blau, gris, tots els colors màgics del cel d’ahir al tardet. Bonica estampa feta des de dalt de les Coves Roges sobre el poble de Gata...i recordeu el fenòmen. Sabeu quina hora era exactament?. Ens diu Adrià que el rellotge marcava les 18.40 hores d’ahir dia 26 de febrer de 2014.

FONT: fotografia feta per Adrián Moncho Ivars.IMATGES CURIOSES: fenòmens de la natura sobre el vell Montgó

20140226204715-arcsanmarti-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA I GAUDIR DE L'ESPECTACLE, PUNXANT ACÍ)

La natura té, a vegades, fenòmens espectaculars, com el que fa unes hores s'ha pogut apreciar, després de l'arruixat que em tingut a Gata. La veritat és que el temps no donava massa aiguats, però ha arribat aquesta xicoteta tormenta, seguida encara de raigs de sol que han tret l'arc de Sant Martí sobre el vell Montgó. L'amic QUICO BUIGUES, un artista en fotografia, ha capturat aquesta imatge de Gata, aquesta vesprada, quan el núvol i l'arc s'ajuntaven per davant de la muntanya gran nostra. Podeu fer més gran la fotografia i recrear-se amb ella.

FONT: Fotografia feta per QUICO BUIGUES. Gata.IMATGE CURIOSA: Alcaldessa i regidora a la Cursa de la Dona

20140225225759-doraana.jpg

La fotografia que ha penjat Ester Ausina Morell al facebook és molt clarificadora. Van prendre l’eixida de la Cursa de la Dona com la resta de més de 400 dones, les dos màximes responsables del Consistori d’aquest event, que va resultar tot un èxit d’organització i participació. La regidora d’Esports Dora Caselles i l’alcaldessa de Gata Ana María Soler lluïen la samarreta rotja identificativa de la cursa. Els seus noms el teniu al dorsal que anava davant. A la fotografia "curiosa" les vegeu pel vial de la "ruta del colesterol" totes sonrients, era el primer kilòmetre de quasi els sis que tenia la carrera.  

FONT: fotografia pujada al facebook per Ester Ausina Morell.

 IMATGES CURIOSES: turisme per a Rosa i Aitor al Perú

20140222221450-rosa8.jpg

Els primers dies allà al Perú i ja s’han posat a conèixer el terreny. Rosa María García i Aitor Mahiques, els dos joves de Gata i Xàbia, que han anat a la missió de Santa Rosa, estan reconeguent el lloc i fent turisme...i recordeu, ho podeu comprovar, que allà fa calor, el contrari d’ací.

A la fotografia, vegeu a Rosa prop de la mar, visitant aquells paisatges peruans. IMATGES CURIOSES: maquetes i vols, cap a la millora

20140221222436-compoaeromodgata.jpg

A Gata tenim un gran Club d’Aeromodelisme

La imatge de hui és més que curiosa, perquè és doble. Dalt teniu una imatge del Club Aeromodelisme Gata fa cinc anys, al 2008, d’alguns dels socis del club amb aparells molt interessants. Baix, els aparells que tenen hui en dia i que fan servir cada diumenge allà dalt a l’antic camp de tir "les Alcolaes", que hui és el camp de vol de les maquetes d’avions i aparells voladors. Van canviant i millorant.

FONT: Fotos Aeromodelisme Gata (facebook).   

 ALTRA IMATGE CURIOSA: La lluna empara el Montgó

20140215223535-lluna.jpg

Hem pogut extraure aquesta fotografia pujada al facebook per José Miguel Caselles Aguilar. Una imatge molt curiosa. Com sempre, el Montgó pel mig. Mireu com està dominant per dalt de la nostra muntanya: la lluna empara el Montgó. Des de Gata, aquest tardet es veia així de bonica la lluna i així de content el Montgó.

FONT: Fotografia de José Miguel Caselles Aguilar (facebook).IMATGES CURIOSES: Quins reflexos dona la llum a l'església!!

20140215205738-dscf7105.jpg

A vegades ho vols fer i no t'ix. A vegades ixen per casualitat. Observeu la fotografia d'anit, poc abans de començar-se la vigília dels joves amb l'arquebisbe. L'església de Gata sense gent, els llums encesos i donaven eixos reflexos que apareixen a la imatge, una imatge curiosa feta per Vero Vives.

FONT: Foto de Verónica Vives.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris