Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS
Chollo del día - Auriculares inalámbricos Logitech 33,60 € 90 € -63%

FOTOS ANTIGUES...I D'ABANS

FOTOGRAFIES ANTIGUES I D'ABANS (Gata en el record) (1.871): QUADRILLA D'AMICS AL MONTGÓ

FOTOGRAFIES ANTIGUES I D'ABANS (Gata en el record) (1.871): QUADRILLA D'AMICS AL MONTGÓ

Reprenc la série de fotos i documents antics, per a no oblida rla Gata del record. La foto és de societat. Serien a principis dels anys 50. Una quadrilla d’amics van anar de paella al baix Montgó. L’alegria es demostrava en les cares, la música en l’acordió i la gitarreta que portava el xiquet.

La foto me l’ha facilitada María García, que tots coneguem per "María Quintín". És propìetat de son pare, que té ara 97 anys. Son pare li diuen Andreu García Crespó, també conegut com "Amdreu el teulaí".

Fent un repàs de les cares que asomen a la foto descobrim a una dona que vivia al Tossalet Antonia, primera per l’esquerra. La que fa sis, d’esquerra a dreta, era Anita "el Pato" i a la dreta el seu marit, Vicent. Després està la mare de María i el que està acatxat amb boina és son pare Andreu. La parella de la dreta es Rosa Espasa i el seu home Francisco, pares de Sebastià i Bernardo. Potser el xiquet siga Sebastià.

*8-12-2020: Em comenten Pepita Gilabert i la seua germana que el que està tocan l'acordió era son pare, Vicente Gilabert Diego, conegut com "el barber de Sorí".

Si conegueu a més gent de la foto, podeu aportar els comentaris.

FONT: Foto cedida per María García ("de Quintín"). 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.870-: PRIMER CONCURS LOCAL DE CONTES A LES FESTES DE 1982

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.870-: PRIMER CONCURS LOCAL DE CONTES A LES FESTES DE 1982

Ací teniu la portada del llibret editat per la Caja de Ahorros Provincial del Primer Concurs Local de Contes de les Festes Patronals 1982 de Gata de Gorgos. Fa 38 anys van obtindre el mèrit de veure publicades les seues obres la veïna PEPA LEYDA ARABÍ amb el conte AQUELL DIA i el veí JOSÉ COSTA SIGNES amb l'obra VIDA Y ANDANZAS DE UN ZAPATO.

El premi, veure publicades les seues obres. L'organització, la Comissió de Festes de 1982. El jurat el formaven D. Antoni Vives, D. Miguel Soler, D. Francisco Costa, D. Eduardo Adolfo Mulet i Don José Soler.

FONT: Llibret editat del concurs.   

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.869-: FA 31 ANYS A GATA, TRENET ESPECIAL DEL 75 ANIVERSARI

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.869-: FA 31 ANYS A GATA, TRENET ESPECIAL DEL 75 ANIVERSARI

Era el dia 8 d'octubre de 1989, fa ara 31 anys i mig mes. Arribava a Gata un tren especial, el commemoratiu del 75 aniversari. L'estació estava de gom a gom, com diuen. Esperaven el convoi les autoritats, encapçalades per l'alcalde Eduardo Adolf Mulet Salvá, la banda de música, les regines i dames i infantils, i tota la població. Els passatgers especial del tren van ser obsequiats amb panses, amwtles i mistela, productes típics del poble.

Aquells temps contrasten amb els d'ara que fa ja més de quatre anys que no circula cap tren, encara que les obres de Teulada a Dénia van a bon ritme y es diu que a l'estiu de 2021 es posarà en marxa l'últim tram del TRAM fins la capital.

FONT: Foto arxiu personal cronista, publicada al Canfali Marina Alta el 14-10-1989.

 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.868-: EL DOMUND DE 1953 A GATA (amb la imatge de la Verge de Fàtima)

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.868-: EL DOMUND DE 1953 A GATA (amb la imatge de la Verge de Fàtima)

UNA FOTOGRAFIA DE LA MATEIXA SÉRIE MOLT PAREGUDA, PUBLICADA EN EL BLOG EN 2014, LA PODEU MIRAR: PUNXEU ACÍ.

Torna la série més estimada per la gent gatera, però que va esgotant les imatges, les fotografies. Des d’ací recorde a tots i totes que si teniu per casa, a algun caixó, calaig, o caixeta d’eixes de llanda que teníem abans per casa, fotografies d’abans i voleu que es publiquen sols teniu que posar-se en contacte amb mi.

Hui dissabte 17, vespra de la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND), rescatem una fotografia de 1953. Fa 67 anys també era el 18 d’octubre curiosament el Domund, que se li va dir el Domund de la Sang, en record als màrtirs missioners.

Centrant-nos amb la fotografia, observem la imatge de la Verge de Fàtima que està al costat de la fornícula de la imatge del sagrat Cor de Jesús. Davant es van posar tots els xiquets i xiquetes vestits de rectorets, mongetes, xinetes, missioners, les típiques i tradicionals vestimentes d’aquella època. Podem apreciar que encara estava la Creu de les Missions, que seria la dels anys 40.

Xiquets i xiquetes eixien pels carrers i places de Gata amb unes vidrioles i posaven a tots i totes els/les participants i col·laboradors una bandereta a la roba. 

Hem repassat les fotografies i la de 1.626, que publicava el 8 d’octubre de 2014, també tenia a la Verge de Fàtima al mateix lloc com a fons i a altres xiquets i xiquetes davant.

Si coneixeu algú de la foto o sabeu que estaveu a eixa imatge, també ens ho feu saber. Animeu-se i si voleu remetre’m alguna fotografia de la vostra participació en el DOMUND d’altres temps ja ho sabeu. Podrem compartir-ho amb els gaters i els que visiten el blog.

FONT: Foto Arxiu.    

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) (1.867): EXPOSICIÓN FILATÉLICA A GATA A LES FESTES 3-6/1967. Sobre aportat per Joan Ivars i divulgat per Josep Ivars. A Gata hi havia filatelistes?

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) (1.867): EXPOSICIÓN FILATÉLICA A GATA A LES FESTES 3-6/1967. Sobre aportat per Joan Ivars i divulgat per Josep Ivars. A Gata hi havia filatelistes?

(( PODEU LLEGIR TOT L’ARTICLE DE JOSEP IVARS IVARS, PUNXANT ACÍ ))

Després de quasi dos mesos sense cap document, foto o paper antic i d’abans reprenc la série, que ens porta a una primera pregunta: EN 1967, A GATA HI HAVIA FILATELISTES?. Al llegir aquestes línies eixiran, potser, alguns fundadors gaters de la filatelia dels anys 60 del segle passat.

I direu per què eixa qüestió?: Hui ha publicat José Ivars Ivars, l’amic i divulgador i investigador filatèlic calpí, un article al seu blog que té sobre filatelia i reescrivint la història filatèlica de la comarca, ens descobrix gràcies a l’arxiu del teuladí Joan Ivars Cervera el SOBRE "OFICIAL" DE LA I EXPOSICIÓN FILATÉLICA DE GATA DE GORGOS DE 1967.

Ell, analitza tots els elements del sobre al detall d’un coleccionista i expert en filatelia, però li crida l’atenció el mateix que jo feia a la pregunta d’inici, sobre tot perquè al sobre posava "Organizada por la Sociedad Filatélica Gatense". Seria molt interessant conéixer algun membre d’aquella societat, que ens aportaria més dades, més informació.

Un altre detall que aporta la fotografia del patró és el fons de la mateixa. L'altar era l'anterior a la gran reforma de 1974, quan era rector Don Manuel Frasés Pérez i vicari Don Enrique Arce Navarro. Mireu com tenia columnes i era més recarregat.

FONT: Foto del sobre, propietat de Joan Ivars Cervera i divulgat per Josep Ivars Ivars.

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) (1.866): EQUIP DE VOLEIBOL, 1970

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) (1.866): EQUIP DE VOLEIBOL, 1970

Reprenc la série de fotografies antigues i d’abans, del poble de Gata i els seus records. Aquesta imatge ens porta cap a 1970?. Eren amics, companys d’esport, quatre eren d’una quinta i quatre de l’altra. D’això fa uns cinquanta anys. Van formar un equip de voleibol. Mireu com estaven ben al·lineats i posats. La foto és propietat de Andrés Pantoja que me la cedida per al blog.

Qui són?. D’esquerra a dreta, plantats: "Gasparet" (Pepe Feliu) amb el número 11; Paco Grimalt porta el número 4; Pepe Signes "el panader" el número 6; Andrés Pantoja lluïa el número 12; Vicente "Masó" el número 7. Agenollats o aponants també d’esquerra a dreta: Sebastià Arabí que portava el nùmero 8; Pepe Serrió "Pepe policero" que tenia el número 5 i Primitivo amb el número 8.

FONT: Foto propietat de Andrés Pantoja.

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.865-: UNA PUJADA DEL CRIST, ANYS 50, Foto arxiu Emilio Signes Frasés

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.865-: UNA PUJADA DEL CRIST, ANYS 50, Foto arxiu Emilio Signes Frasés

*AMB AQUESTA FOTOGRAFIA TANQUEM LA SÉRIE DE "FOTOS DE FESTES" DINS DE LA GENERAL "FOTOS ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record). Seguim posant i aportant imatges de totes les temàtiques de Gata.  

Seguisc posant fotografies de festes antigues de Gata. Aquesta fotografia podria tractar-se d’una pujada del Santíssim Crist dels anys 50 ó 60, però no està cert que fora el dia del Crist. La foto la va pujar al seu facebook l’amic Emilio Signes perque està portant al patró el seu uelo Pedro Frasés.

S’apuntava als comentaris de facebook que podria ser la Santa Missió. Podria ser l’Any Sant de 1950, com diu Domingo. La missió dels Pares Franciscans va ser l’any 1963, potser massa endavant per a la foto. A la mateixa estan Salvador Ginestar i Paco Paula, de xicons ja majorets portant la crossa. També es veu per darrere a la part esquerra, si mirem la foto, a Batiste "Blanquera".

Amplia els comentaris Antonio Monfort i es fixa en un detall que pot ser clau i diu: "Cal observar que els ametlers estaven en flor, per tant no era el sis d’agost. El lloc vull pensar que era per allà l’Era de Boronat. També pense que pugueren baixar-lo amb motiu de la Quaresma. Algun rector ho ha fet. D’ahí la florida dels ametlers. També diu Monfort: Jo veig ahí a la dreta a Luis Vidal (un que és alt) el xiquet que va amb l’abric, en sembla, el fill de Batiste la Parra, del carrer nou, (que porta al Crist al costat). Tambe veig a Don Alberto el rector, que va revestit de dalmàtica. No crec que ahí encara fora diàcon"

Amb tots aquests comentaris, els gaters i gateres intenten aproximar la història dels majors als més joves. Unes bones frases recordant altres temps i altres anys del nostre patró, que deixava despusahir 6 d’agost de 2020, en un any tan estrany i anormal, l’església i que ja està a la seua ermita.

FONT: Foto propietat de Emilio Signes Frasés, pujada al seu facebook.  

 
 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.864-: OFRENA DE FLORS AL CRIST, 1957. *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.864-: OFRENA DE FLORS AL CRIST, 1957. *FOTOS DE FESTES*

La foto ve com anell al dit per a hui, que tocaria ser la vesprada de l’ofrena de flors al patró el Santíssim Crist. La minisérie de fotos antigues festes recupera eixe moment, però quan es feia a l’altar. Després de veure aquella foto del passacarrer de 1957, on estaven el fester Alberto Pedro Mulet, que va traurer a la seua cosina Vicenta Mulet Ivars, més coneguda per Vicentita "Sabata", de acompanyant, ara estan a l’altar major després de l’ofrena.

Fixeu-se amb el Crist darrere.

 Agraïsc, una vegada més, a Mari Moncho Mulet haver-me facilitat la imatge.

Recordeu que podeu enviar-me pel facebook o pel correu electrònic les fotos antigues o d’abans de festes patronals. Anirant publicant-se. Des de hui 30 de juliol i fins el dia 8 d’agost seran per partida doble.

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.863-: NOVES ANDES I PUBLICITATS A UN PROGRAMA ESPECIAL, 1947. *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.863-: NOVES ANDES I PUBLICITATS A UN PROGRAMA ESPECIAL, 1947. *FOTOS DE FESTES*

No és una fotografia, no és una imatge, però si que és una fulla de publicitat del programa de festes de 1947 que va tindre una fita important relacionada amb el Crist. A la mateixa fulla de propagandes publicitàries ho anunciava dient que les festes es feien des del dia Sant Jaume, 25 de juliol, fins el 6 d'agost. I tenien el dia 5 per la vesprada un acte especial, la bendició solemne de les noves andes i el nou templete del patró, el Santíssim Crist del Calvari. La bendició la va fer el Vicari General de l?Arquebisbat de València a la Plaça de l'Església i després la imatge va anar pel carrer Nou, carrer Sol i Teulada i carrer Bosbe Cervera.

La salutació publicitària pel tamany del programa la feien conjuntament: "Los cafes, bares, panaderías, carnicerías, fondas, comercios de tejidos, paqueterías, perfumerías, ultramarinos, salazones, verdulerías y demás industrias y establecimientos de la población..."

La fulla encara tenia lloc per a tres publicitats directes: Julián Monfort i Cia, exportadors de fruites; José Moncho Ivars, fàbrica de cabassos i capells, fruits del país, i Francisco Zaragosí, capells i cabassos de vímet ("palma").

FONT: Programa de festes 1947. 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.862-: VESPRADA DE VAQUES, PLAÇA VELLA. *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.862-: VESPRADA DE VAQUES, PLAÇA VELLA. *FOTOS DE FESTES*

Ací teniu tota la Plaça de l’Església (Plaça Vella) de Gata, un dia de vaques a leas festes de quan el corro es feia al centre urbà. La vaca ben plantada i parada esperant que algú li diguera alguna cosa. Els carros per davant de Ca Don Adolfo i Ca la Datilera. S’entreveu el palco dels quintos. A la font hi havia, com sempre, gent. Són imatges que estan el record, en la recàmera de la gent, alguns joves ni ho han conegut, ni somniat.

FONT: Foto arxiu bous corro centre poble.

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.861-: AMICS A FESTES AL CARRER DEL TRAMUSSER. ANYS 60 *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.861-: AMICS A FESTES AL CARRER DEL TRAMUSSER. ANYS 60 *FOTOS DE FESTES*

Seguim mirant les festes d'abans. Ací teniu alguns amics gaters ben sentats, tots amb la tradicional camisa i pantaló, anys 60, a les festes de Gata. Darrere d'ells, l'històric carrer del Tio Pepe "El Tramusser". Estaven al seu carrer o a la plaça. Haurien refrescat amb el ben reconegut "aigua-llimó".

FONT: Foto publicada al programa de festes 2019.   

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.860-: LA PLAÇA NOVA, ANYS 80, EPICENTRE DE LA FESTA. *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.860-: LA PLAÇA NOVA, ANYS 80, EPICENTRE DE LA FESTA. *FOTOS DE FESTES*

** ABANS DE COMENTAR LA FOTO, DIR QUE SEGUISC INSISTINT. SI VOLEU QUE PUBLIQUE IMATGES DE LES FESTES D'ALTRE TEMPS, JA SABEU. GRÀCIES ** 

Ací teniu una vista panoràmica nocturna de les festes dels anys 80 del segle XX. Mireu en primer terme i baix de la foto la "barraca" de la Comissió de Festes. Les perilletes, els cartells, les "barraques" festeres a un costa i altre i al fons l'escenari. La Plaça Nova de Gata s'omplia aquell any de la Xàbega i més anys. Ho recordeu?. Sens dubte, era l'epicentre de la festa eixe any.

FONT: Foto programa de festes.  

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.859-: PALCO DELS QUINTOS I QUINTES DAVANT DE CA EL RECTOR, Corro de bous antic *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.859-: PALCO DELS QUINTOS I QUINTES DAVANT DE CA EL RECTOR, Corro de bous antic *FOTOS DE FESTES*

** SEGUIM A LA RECERCA DE FOTOS ANTIGUES DE FESTES PATRONALS **

** OMPLIREM DE RECORDS, LES NO-FESTES 2020 A CAUSA DEL COVID-19 ** 

No té data, atemporal. Perque cada sessió bouera al corro de bous antic de Gata es repetia aquesta escena. Els quintos plantats, les quintes sentades. Era el palco de la quintà de l'any. Davant de la casa abadia, de casa del rector. Sempre es feia ahí. Records de vesprades de bous i vaques a la Plaça de l'Església, la plaça vella.

FONT: Programa de festes.

 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.858-: UNA GIMKANA A LA PLAÇA NOVA, FESTES DE 1957, *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.858-: UNA GIMKANA A LA PLAÇA NOVA, FESTES DE 1957, *FOTOS DE FESTES*

Estem a l’any 1957. Els jocs populars són típics a les festes patronals. El lloc, la PLaça Nova actual, dita aquells anys Plaza 18 de Julio. Ací teniu a un pare i una filla intentant agafar les cintetes amb premis. 

El pare, Jose Mulet Signes, mes conegut con Pepito "Sabata", la filla Vicenta Mulet Ivars , més coneguda per Vicentita "Sabata". Mire la Vespa i la matrícula, mireu la gent espectant. Molta gent seguint el concurs.

Li done les gràcies a Mari Moncho Mulet per facilitar-me la fotografia.

FONT: Foto propietat de Mari Moncho Mulet.


FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.857-: PASSACARRER, FESTES DE 1957, *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.857-: PASSACARRER, FESTES DE 1957, *FOTOS DE FESTES*

Seguint amb la série de fotos antigues...i d’abans de les festes patronals, vos pose ara una foto d’un passacarrer de les festes patronals de 1957. El fester Alberto Pedro Mulet, va traurer a la seua cosina Vicenta Mulet Ivars , més coneguda per Vicentita "Sabata", de acompanyant. La banda de música els acompanya. Falta esbrinar de quin carrer es pot tractar.

Agraïsc a Mari Moncho Mulet haver-me facilitat la imatge.

Recordeu que podeu enviar-me pel facebook o pel correu electrònic les fotos antigues o d’abans de festes patronals. Anirant publicant-se. Des de hui 30 de juliol i fins el dia 8 d’agost seran per partida doble.

FONT: Foto propietat de Mari Moncho Mulet. 

  

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.856-: JOCS POPULARS, FESTES DE 1958, PLAÇA NOVA 1955 *FOTOS DE FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.856-: JOCS POPULARS, FESTES DE 1958, PLAÇA NOVA 1955 *FOTOS DE FESTES*

Seguint amb les fotografies antigues de les festes patronals i per a recordar aquest any tan especial sense elles, a causa de la COVID-19, ens traslladem a la Plaça Nova, aleshores dita Plaza 18 de Julio. Es fan els jocs populars, la ginkama que era seguida per nombrós públic. Estem a l'any 1958, el que també es va estrenar el Grup Escolar. La plaça ja tenia algun que altre arbre. Dalt la moto el concursant i bon músic, Jerónimo Mulet Marcos, que tenia la fabrica de Plásticos Levante, ho recordeu. Recordeu la marca de la motocicleta?. A la taula del jurat estava Bernardo espasa Soler, que estava fumant, i donant testimoni de les proves Octavio Mulet.

La foto està rescatada de la col·lecció de Anita Mulet Marcos i va ser publicada a "Fotos del record" del programa de festes 2006.

FONT: Foto propietat de Anita Mulet Marcos. 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -Foto 1.855-. ELS QUINTOS NASCUTS EN 1937 * FOTOS DE FESTES *

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -Foto 1.855-. ELS QUINTOS NASCUTS EN 1937 * FOTOS DE FESTES *

Continuem portant al blog i al facebook imatges que ens recorden aquells temps de festes. Enyorança perquè ara esperaríem els bous o al baret dels bous. Seria un altre dia de festa i serien les festes llargues. Res d'això passarà per la crisi sanitària. L'any que ve serà.

Ara són els quintos que van nàixer en 1937. Farien la festa al 57. Portaven les tradicionals bigues dels bous, una biga llarga com vegeu, amb el carro. Tots volien fer-se la foto per al record. El programa de festes 2005 va publicar la instantània a "Fotos del record".

Si identifiqueu el lloc, que podria ser l'actual Plaça d'Espanya, i alguns quintos, podeu ampliar la informació.

FONT: Programa de festes 2005.   

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, foto 1.854). GEGANTS I CAPGROSSOS A FESTES DE GATA, FINALS ANYS 60. **FOTOS ANTIGUES DE FESTES**

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, foto 1.854). GEGANTS I CAPGROSSOS A FESTES DE GATA, FINALS ANYS 60. **FOTOS ANTIGUES DE FESTES**

* NOTA: Seguisc insistint, si teniu alguna fotografia antiga i me la voleu compartir teniu el correu i el facebook. La podem publicar, omplint el blog i les xarxes del record gater de les festes patronals, en aquest temps de les no-festes normals.*

La imatge va ser publicada al programa de festes de 2006. La foto era propietat de Octavio Mulet i la va fer des de sa casa. Els Gegants i Caprossos, dits en castellà "Gigantes y cabezudos", típics d'aquells anys, animaven el Dia del Xiquet de les festes patronals, a finals dels anys 60 del segle XX. Pocs cotxes passaven per la General. Si vegeu l'altura de les cases i el cartell anunciador de direcció cap a l'Alacant veureu que és l'espai comprés entre l'actual entitat bancària, abans Casa Don Julián, i el cantó d'eixida del carrer Doctor Gómez Ferrer, al semàfor. Tota la xicalla anava amb ells, no faltaven la dolçaina i tamboret, i feien festa... 

FONT: Foto propietat de Octavio Mulet, publicada al Programa de Festes 2006.

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, foto 1.852). FESTES, BARRERES I FAÇANA ESGLÉSIA, PLAÇA VELLA, ANY 1950. **FOTOS ANTIGUES DE FESTES**

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, foto 1.852). FESTES, BARRERES I FAÇANA ESGLÉSIA, PLAÇA VELLA, ANY 1950. **FOTOS ANTIGUES DE FESTES**

NOTA: Abans de res, recorde i anime, un dia més, que si tenen fotografies antigues, podem omplir el blog i les xarxes, del record gater de les festes patronals, en aquest temps de les no-festes normals.

Continuació de la fotografia que publicava dimecres, es veu la Plaça de l’Església mostrant tota la façana de l’església. Crida l’atenció la Creu que il·luminaven igual que la portalada. 1950 era Any Sant. D’ahí que puguera ser eixe any. El "palco" o barrera davant de casa el rector és la mateixa i els carros també.

Agraïr, una vegada més, a Isa Mulet, la cesió de la fotografia. Són records de les festes patronals d’altre temps. 

FONT: Foto facilitada per Isa Mulet Ivars.  

 

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, imatge 1.851). TRES MÚSICS EL DIA DE LA FESTA MAJOR DE 1970 ## FOTOGRÀFIES DE LES FESTES*

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D’ABANS (Gata en el record, imatge 1.851). TRES MÚSICS EL DIA DE LA FESTA MAJOR DE 1970 ## FOTOGRÀFIES DE LES FESTES*

Fa 50 anys que es van fer les primeres festes amb reines. Ací teniu un moment del dia major, el dia del Crist. Els músics amb passacarrer anaven al recordat bar Hogar del Camarada (recordeu el seu pis de madera, les papes i clotxines que es posaven i feien avionets). I entre tots els músics, tres amics que ja ens han deixat. D’esquerra a dreta: Onofre "Alfredo" Escortell, Eugenio González "de la música" i Jaime Boronat "Galulo".

Això si, sense soltar els instruments per si havia que fer alguna tocà. Mireu a la part de baix de l’esquerra, com s’aprecia d’esquena a una festera. I sentada amb aquelles tradicionals cadires del mític bar.

La foto va ser publicada a la secció de "Fotos del record" del programa de festes de 2015.

FONT: foto publicada al programa de festes 2015.