Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HO RECORDEM, JA FA13 ANYS DE LA RIUADA DEL PILAR...I QUINA DIFERÈNCIA, HUI QUIN SOL FA A GATA

HO RECORDEM, JA FA13 ANYS DE LA RIUADA DEL PILAR...I QUINA DIFERÈNCIA, HUI QUIN SOL FA A GATA

(( PODEU VEURE QUATRE VÍDEOS DEL RIU GORGOS I REMEMORAR AQUELL DIA, QUAN EL RIU S’EN EIXIA DE MARE ))

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO DE PORTADA, PUNXANT ACÍ)

(PODEU LLEGIR L’ARTICLE MEU DEL BUTLLETÍ, PUNXANT ACÍ: 12.)

(PODEU VISIONAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM MEU, PUNXANT ACÍ)

(( FINALMENT, PODEU MIRAR LES 54 FOTOS RECOPILADES PER L'ARXIU MUNICIPAL DE GATA DE GORGOS, QUE HA PUJAT A FACEBOOK L'ARXIVERA SILVIA LEYDA. IMPRESSIONANT DOCUMENT. PUNXEU ACÍ ))

S’en recordeu. Fa 13 anys. Aquell 12 d’octubre de 2007. A la comarca de la Marina Alta i també a Gata li xorrava aigua per tots els costats. Va passar aquella caiguda del pont de Beniarbeig, el riu Gorgos anava pleníssim a Gata, quasi exint-se de mare. ¡¡ Quina diferència. Amb el dia tan ras que fa hui !! I sense aigua que deien del cap de setmana. 

No sols va ser notícia el riu Gironà amb la famosa caiguda del pont que es va veurere en directe per Canal9TV, sinó també el riu Gorgos, perquè el Parc del Raval va sobrepassar el mur de contenció i encauzament i va inundar aquell espai verd. La presa de Planisses botava per dalt. Van tremolar els pilars del pont de les Alcolaies, el riu Gorgos que té una gran cabuda es va desbordar i va inundar el parc del Raval.

He rescatat d’aquells dies l’article que vaig fer per al Butlletí Municipal, que a les hores formava part del consell de redacció. La foto que podeu admirar era la portada del butlletí de la tardor de 2007.

 Podeu visionar algun vídeo d’aquells dies com el que està penjat a "Youtube" i es titula: "El río Gorgos se sale" de 10.37 minuts. Aquest és el seu enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=a8vbxKmnkMI. Un altre vídeo que es diu: "Río Gorgos de Gata 12-10-07" també pujat a youtube té aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=hnqOIOs3FeQUn altre de 42 segons molt significatiu que es diu "Riu Gorgos" a "youtube" té l’enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=oMxQYvKuriw&NR=1. Finalment un altre de joanbanjo pujat a "Youtube" que té aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7fLoqIJXZ2k.

¡Quina diferència!. Hui el sol a les hores centrals del dia pega fort. Calor de primavera, no canvien massa les temperatures, no fa massa fred.

FONTS: Vídeos pujats a Youtube. Fotos arxiu.

0 comentarios