Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...? que en 1891 el veí de Dénia D. Gabriel Moreno Campo va presentar un projecte de tranvia a motor, que aniria de Dénia a Xàbia, per Ondara i Gata

El veí de Dénia, Don Gabriel Moreno Campo, va presentar al Ministeri de Foment en 1891 una instància i un projecte sol·licitant la construcció d’un tramvia amb motor de vapor de Dénia a Xàbia passant per Ondara i Gata. Així ho detallava la "Gaceta de Madrid" nº 103 del 13 d’abril d’eixe any, a la pàgina 137.

Es pretenia utilitzar per a l’emplaçament de la línia carrers d’estos pobles (a Gata tindria que haver passat per la carretera d’Ondara i carrer Carretera de Xàbia). També s’utilitzarien carreteres de l’Estat de tercer ordre; de segon, com la de Silla a Alacant, i de tercer com la de Gata a Xàbia. Fins i tot es va depositar a la Caixa General de Depòsits la corresponent fiança. Per la Llei de Ferrocarrils es publicava a la Gaceta de Madrid i al BOP d’Alacant per si algú volia millorar el projecte i presentar-ne un altre.

I dic jo, s’imagineu que aquell tramvia haguera existit o que encara funcionara...Trobeu que seria impossible?.

FONT: Gaceta de Madrid núm. 103, del 13 d’abril de 1891, pàgina 137. // Colecciones históricas (1661-1959): http://www.boe.es/buscar/gazeta.php.

0 comentarios