Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema FESTES.

HUI ÉS DARRER DIMARTS, FESTA LOCAL A GATA

No fan escola com ahir, no obrin les tendes. Hui és festa local. Darrer Dimarts 2017 a Gata. La festa sustitueix al dia 6 d’agost, com recordeu ja s’ha dit i aixina es va acordar per la corporació municipal al posar les festes locals, aquesta i la de Sant Miquel. Per ser el darrer dia abans de la Quaresma, ja que demà és Dimecres de Cendra, moltes quadrilles d’amics i treballadors de les fabriques del poble, ompliran bars i casetes de camp, per esmorzar o dinar. Demà retornarà Gata a la normalitat i encara dissabte dia 4 de març serà el dia del Soterrament de la Sardina. La quintà major 2017 serà la protagonista amb passacarrers per la vesprada i cremà de la sardina. A la mitjanit, una nova discomòbil a l’antic camp de futbol posarà el punt i final a les festes carnestolendes.


28/02/2017 08:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DARRER DISSABTE DE CARNESTOLTES A GATA ( i II ); DARRER DIMARTS, FESTA LOCAL

20170226194212-compocarnes3.jpg

Segona part de fotografies de grups d'amics i amigues que va voler disfressar-se celebrant el darrer dissabte. També les quintaes, la comissió 2017, tots van eixir al carrer a gaudir d'aquests dies.

Demà Darrer Dilluns és pont escolar a Gata i despusdemà DARRER DIMARTS és festa local al poble. A banda de ser típic i tradicional celebrar pels treballadors de fàbriques i per amics de sempre aquest dia anterior al Dimecres de Cendra, a banda de ser també festa escolar, enguany és especial, donat que el 6 d'agost, dia del Patró Santíssim Crist del Calvari, és diumenge al calendari i es trasllada la festa local a dimarts.

FONTS: fotos extretes del facebook. 

26/02/2017 19:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DISFRESSES I MÉS DISFRESSES...DARRER DISSABTE DE CARNESTOLTES A GATA ( I )

20170226193314-compocarnes2.jpg

Servixca la composició de imatges capturades des de la xarxa social del facebook per a comprovar que gaters i gateres van gaudir anit del Darrer Dissabte, dissabte de Carnestoltes. En dos parts, variades fotografies que són una mostra de tots els que es van disfressar.

FONT: Fotos extretes del facebook.

26/02/2017 19:33 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, DARRER DISSABTE, DESFILADES DE CARNESTOLTES 2017

20170225183832-compocarnes12.jpg

La desfilada infantil 2017 ha obert el Darrer Dissabte de Gata. Com sempre, la quintà infantil la encapçalava acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó". Han fet un passacarrer pel poble i després tots han anat al Passeig d'Alacant encreuament amb el carrer Sant Miquel, on s'ha preparat la discomòbil i un berenar per a tota la xicalla.

A la mitjanit vindrà la música per als més majors. Els djks "Team Work" amenitzaran la vetlada de Carnestoltes i les disfresses dels més grans, sobre tot de la quintà major 2017.

A la imatge, el passacarrer infantil passant per l'encreuament del carrer Xaló.

25/02/2017 18:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ARRIBEN LES FESTES DELS DARRERS DIES (CARNESTOLTES) A GATA. DIMARTS 28 ÉS FESTA LOCAL

20170222140342-carnestoltes.jpg

Les festes dels nomenats a Gata DARRERS DIES, de hui dimecres 22 a dimarts 28 de febrer, són ja una realitat al poble, amb la particularitat de la Festa Local, que seràs el dimarts 28, festivitat que sustitueix al dia del Santíssim Crist del Calvari, ja que el 6 d’agost enguany és diumenge.

Les centenàries festes dels DARRERS DIES són especials a Gata. Els dies més forts sempre han sigut DARRER DIJOUS (que és demà dijous 23), DARRER DISSABTE, que Gata celebra les CARNESTOLTES, DARRER DIUMENGE, que els amics de les quadrilles ixen al camp a fer paelles, a gaudir dels bons dies, i per últim, DARRER DIMARTS, que treballadors de fàbriques i amics celebraven i encara ho fan i més enguany.

Atenent a l’actualitat, dir que de hui a divendres, els escolars del CEIP Santíssim Crist de Gata, ja porten disfresses especials a les aules i que divendres ho celebraran amb més força. Dissabte 25 també serà un dia fort per a tots. Els xiquets i xiquetes, sobre tot la quintà infantil 2017, enceten per la vesprada les celebracions de Carnestoltes amb la desfilada infantil. A les 16 hores es concentraran tots disfressats a la plaça de l’Església per realitzar una cercavila acompanyats per la música de la Colla El Montgó. La volta pel poble acabarà al passeig d’Alacant on la comissió de festes 2017 repartirà berenar i els xiquets i xiquetes podran ballar amb l’animació musical.

Des de la mitjanit, el torn serà per als majors, amb desfilada de disfresses, que comptarà amb la participació de la quintà 2017 i que estarà animada per una discomòbil a càrrec de Team work Djs. 

Darrer dilluns, dia 27, és pont escolar i el DARRER DIMARTS, com ja he dit, és FESTA LOCAL i per tant serà jornada de més festa. Les celebracions festeres acabaran el següent dissabte 4 de març amb el soterrament de la Sardina. Eixe cap de setmana la festa es traslladarà a l’antic camp de futbol vell de Les Sorts, amb la participació dels djs Alex Femenia, Dani Romero i Juan Ortuño.

FONT: Nota premsa, Ajuntament de Gata. Cartell anunciador de la festa de dissabte.

22/02/2017 14:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTA DE SANT ANTONI A GATA. DIUMENGE 15. AMBIENT MOLT FRESC A LA BENDICIÓ D'ANIMALS (àlbums fotos)

20170115183824-composa17.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LA BENDICIÓ, PUNXANT ACÍ)

(TAMBÉ L’ÀLBUM DE LA PARRÒQUIA DE GATA DE GORGOS, PUNXANT ACÍ)

Els veïns del barri del Raval de Gata han celebrat al seu patró Sant Antoni del Porquet. Molt de fred a la bendició d’an imals de hui diumenge dia 15. La festa amaga darrere una bonica història, que vos conte entre demà i dimars, dia del Sant

La imagen puede contener: una o varias personas, caballo y exterior

Des de divendres, els veïns del barri del Raval de Gata de Gorgos han celebrat al patró dels animals domèstics, Sant Antoni del Porquet. El sant de la placeta del seu mateix nom té la seua història, que vos contaré entre demà i dimarts 17, festivitat del sant, i és l’única imatge en pedra que està dins d’una fornícula al carrer.

La imagen puede contener: comida e interior
La imagen puede contener: 3 personas, caballo y exterior

Aquest matí, amb un ambient molt fredolenc, s’ha celebrat la tradicional bendició d’animals. Primer s’han desplaçat els veïns i la Penya Sant Antoni de la placeta a l’església amb la imatge. Després s’han beneït els pans de sant Antoni. A continuació s’ha celebrat la missa solemne, amb l’assistència de festerets i festeretes i les tres festeres majors, regina i dames. Finalment, el senyor rector ha procedit a la bendició de tota classe de mascotes.

La imagen puede contener: una persona

Primer han passat els veïns de Gata, sobre tot molta gent jove, amb mascotes (gossets i gossos, pardalets, gatets i altres animals menys comuns). Després han baixat de la Costera del Grup Escolar, com ja és costum, tots els carros amb els seus animals i veïns dalt. Tots ells anaven precedits per la Colla de Gata. Tancava la comitiva alguns cavalls, que han posat el colofó a la festa. 

La festa ha continuat entrant a la Placeta, de nou, totes les cavalleries amb els seus carros i els cavalls, tornant a passar per davant del santet.

FONT: Fotos segon àlbum, Parròquia Gata.

15/01/2017 18:19 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

COMENCEN AQUESTA VESPRADA LES FESTES DE SANT ANTONI AL RAVAL DE GATA. Diumenge 15, a les 12.45 hores, és la bendició dels animals

20170113154150-bendicio16.jpg

Tot el cap de setmana s’omplirà de festa pels carrers i placetes del Raval. La primera festa popular després dels Reis arriba a Gata. Les festes a Sant Antoni del Porquet de Gata començaran aquesta vesprada per a tots els xiquets i xiquetes, amb una bona xocolatada i música. A les 20 hores començarà el concert de rock amb dos grups locals, Back Storm i Oh Mausers.

Demà dissabte 14 de gener, al migdia hi haurà balls tradicionals pel Grup de Danses "La Llata" de Gata a la placeta de Sant Antoni. Al final, la comissió de Sant Antoni oferirà cervesa a gogó. A les 20 hores es realitzarà la tradicional ofrena de flors al Sant i la processó pels carrers del barri de l’Arraval. I en acabar hi haurà sopar de popular i ball amb el Trio New Limit.

 Despusdemà, diumenge 15 de gener, se celebrarà la festivitat de Sant Antoni. A les 10:30 hores hi haurà cercavila de carros, cavalls i cavalleries. A les 11.30 hores, missa en honor al Sant i en acabar, al voltant de les 12.45 hores, la benedicció dels animals i el repartiment de pa beneït obsequi de la Penya Sant Antoni, organitzadora d’aquests actes, que tenen la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

FONT: Programa fester, Penya Sant Antoni.

 

13/01/2017 15:37 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DE DIVENDRES 13 A DIUMENGE 15, FESTES DE SANT ANTONI A GATA

20170111131952-santantoniesglesia.jpg

Les primeres festes de barri de l’any ompliran el Raval i la Plaça de l’Església de Gata del 13 al 15 de gener de 2017. El poble de Gata celebra la festa de Sant Antoni del Porquet.
Els actes, que es concentren principalment a la Plaça de Sant Antoni, començaran divendres 13 de gener a les 17 hores amb una xocolatada per a tots els xiquets i animació musical. Ja per la vesprada, a partir de les 20h, tindrem concert de Rock amb els grups locals Back Storm i Oh Mausers.
Dissabte 14 de gener, a les 12 hores hi haurà una actuació de balls tradicionals a càrrec del grup de danses La Llata de Gata a la placeta de Sant Antoni i en acabar la comissió de Sant Antoni oferirà cervesa a gogó.
A les 20 hores es realitzarà la tradicional ofrena de flors al Sant i la processó pels carrers del barri de l’Arraval. I en acabar hi haurà sopar de popular i ball amb el Trio New Limit.
Diumenge 15 de gener, es celebrarà la festivitat de Sant Antoni. A les 10:30 hores hi haurà cercavila de carros, cavalls i cavalleries. A les 11.30 hores, missa en honor al Sant i en acabar, la benedicció dels animals i el repartiment de pa beneït obsequi de la Penya Sant Antoni, organitzadora d’aquests actes, que tenen la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

FONT: Programa fester, Penya Sant Antoni.

11/01/2017 13:12 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, REIS 2017 (FITPCV): PER FI...ELS PAQUETS VAN ARRIBAR AL SEU DESTÍ...(ho retraten els gaters)

20170106185044-repartiment.jpg

"Bé està allò que bé acaba". Aquesta seria la definició final del tercer acte del Misteri de Reis Mags a Gata 2017, d’anit. El repartiment de regals i joguets va sofrir algun que altre contratemps, ensurt -com deia aquest matí-, però no va decaure mai la il·lusió, ni per part dels organitzadors, ni dels infants i majors que esperaven amb impaciència l’arribada del rei a les seues cases. He llegit frases com "llarga l’espera va ser (emulant també una que pronuncia Herodes en la seua al·locució)...però va valdre la pena" o que van tindre "un xicotet problema de logística".

Les xarxes socials han mostrat la cara més humana del repartiment, de la sorpresa i il·lusió, sense reparar en aquells sobresalts ja oblidats. Des del blog, un reconeixement a les desenes de persones que estan ahí darrere i que intenten que no s’escape res, especialment d’eixa tercera part, que al ser la darrera és la que menys es nota, menys té protagonisme.

A les fotografies de la composició, extretes de la xarxa facebook, podeu observar que els regals van tindre el seu destí final i feliç. Ara fins 2018.

I el que ja he dit al principi: BÉ ESTÀ ALLÒ QUE BÉ ACABA".

FONTS: Fotografies dels usuaris del blog, des de la xarxa social facebook.

06/01/2017 18:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2017 (FITPCV): ELS VEÏNS RETRATEN LA NIT MÀGICA DE LA IL·LUSIÓ

20170106170231-placavellaacp.jpg

Nombroses manifestacions per a deixar constància que a GATA es fan uns Reis diferents. No tenin que oblidar que el MISTERI DE REIS DE GATA porta ja el segell des de fa dos anys de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, la qual cosa hi ha que defensar i procurar proclamar-ho als quatre vents.

  La imagen puede contener: una o varias personas
  La imagen puede contener: una o varias personas y multitud
  La imagen puede contener: una o varias personas, multitud, noche y exterior

Repassant la xarxa social del facebook hem trobat moltes fotografies, algunes molt gracioses, altres molt familiars, de tots els moments vivits ahir pel veïnat i forasters a l’Avinguda de la Pau, Plaça de l’Església i tots els carrers del poble.

La imagen puede contener: una o varias personas, personas de pie y exterior
La imagen puede contener: una o varias personas, noche y exterior
La imagen puede contener: una o varias personas

Alguns gaters i gateres han fet un resum del que va resultar l’espectacle. Així des d’un lloc privilegiat va captar imatges i dos vídeos inclús alberto Cardona Pedro. Podeu veure, PUNXEU ACÍ. Sil Leyda feia un vídeo del moment d’arribada dels reis al Palau d’Herodes. PUNXEU ACÍ.

Santiago Vives ens deixa unes paraules molt boniques al respecte dels Reis de Gata. Diu: "Perque el Reis de Gata son diferents? Son tan grans com pera arrancar moltes llagrimes a molta gent que entot l’any no plora per res, et fan traurer el xiquet que portes dins per unes hores, tornes a reviurer la teua infancia cuant estaves ben nervios esperant als Reis i es que a punt de celebrar els 50 anys del auto dels Reis Mags de Gata, qui no ha tengut mai eixos sentiments el dia 5 de Gener?".  També posa fotos amb sorpresa de regal inclús i vídeo. PUNXEU ACÍ.

A la fotografia de portada, aspecte general de la Plaça de l’Església il·luminada al Betlem Vivent. Foto Alberto Cardona Pedro.

FONTS: Fotos de Alberto Cardona Pedro i Santiago Vives. Vídeos de Cardona, Sil leyda i Santi Vives.

06/01/2017 16:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIA DE REIS 2017 A GATA. RECORDANT EL MISTERI I REPARTIMENT D'AHIR

20170106104554-20170105-193240-copia.jpg

(PODEU REPASSAR LES FOTOGRAFIES DE L’ÀLBUM D’LAGUNS MOMENTS DE LA REPRESENTACIÓ DELS MISTERI DE REIS MAGS DE GATA. PUNXEU ACÍ)

Mentre centenars de xiquetes i xiquets de Gata i altres més majorets es miren i remiren els regals i joguets, els organitzadors de la representació teatral del MISTERI DE REIS ja miren cap al cinc de gener de 2018, data del 50 aniversari del text que escriguera en 1968 Antonio Salvá.

La impressionant, una vegada més, posta en escena, que va movilitzar a centenars de veïnes i veïns de Gata, va ser ràpida, cuidant els detalls i va tornar a encantar a la xicalla, a admirar a mares i pares, i va posar de manifest el legat cultural gater d’aquesta representació, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial.

Alguna novetat, que va donar més realç a diàlegs i transcorre de l’acte. Com el novedós personatge, per canvi de titularitat, de Herodes el Gran, que bordava la representació. Les altres anècdotes van anar esvarant-se per dins dels dos actes.

La imagen puede contener: una o varias personas y exterior
La imagen puede contener: 4 personas, personas de pie, personas bailando y personas en el escenario
La imagen puede contener: una persona, de pie e interior
La imagen puede contener: una o varias personas y personas de pie

Finalment, el repartiment sempre complicat va donar algun que altre ensurt, però tot va acabar bé i regals i joguets es van repartir a les cases de Gata.

Sols teniu que veure com bullen les xarxes socials, com són testimoni de la visita dels Reis i patges a les cases, com alguns posen alguna que altra foto espectacular de l’acte d’ahir. És el moment, el dia de la Festa de l’Epifania, el dia de Reis a Gata.

06/01/2017 10:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 5, A LES 18,30, A GATA: EL GRAN ESPECTACLE, MISTERI DE REIS MAGS (FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC LOCAL I PROVINCIAL (vídeo de l'any passat)

20170105153325-img-20160105-193257-copia.jpg

(Vídeo resum de l’any passat. 14,51 minuts. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ)

Ja resten tan sols poc més de tres hores. Tot està preparat. El Misteri de Reis Mags de Gata 2017 porta una novetat important a la primera part de l’espectacle, de la Festa d’Interés Turístic, tant Local com Provincial. La descobrireu?. Ja em direu.

Per a fer un poc de goleta, podeu veure un vídeo de l’any passat, que hem trobat a les xarxes socials.

La programació comença oficialment a les 18.30 hores, amb l’arribada d’Herodes al seu Palau d’Hivern i després el diàleg entre aquest i els seus, cortesà i escrivà. Arriben els tres Reis Mags. Diàlegs tots ells a advertir la presència del Nen Jesús. El text d’Antonio Salvá tornarà a escoltar-se i seran 49 edicions. L’any que ve, de segur, tocarà celebrar-se en gran, el mig segle. La posta en escena de la mà d’Antonio Monfort està ja disposada. Llum, color, música, tot ho viuran elx xiquets i xiquetes de Gata i els majors que s’apropen a viure l’espectacle.

A la segona part, Plaça de l’Església, l’esperada baixa de l’Àngel des de la torre caampanari. La Cova de Betlem és tot tendror, és senzillesa, és com dega ocorre.

La tercera part, el recorregut de Reis, emisaris, patges, tots ells pels carrers i places de Gata, repartint regals i joguets de gateres i gaters.

Ja ha arribat, ja està ací, la NIT MÀGICA, la NIT DE LA IL·LUSIÓ.

FONT: Vídeo publicat a Youtube el 6 de gener de 2016, a Gata:  Праздник Трех Королей.


05/01/2017 15:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ARRIBEN ELS PATGES DE SES MAJESTATS A GATA. EXTENS REPORTATGE SOBRE EL MISTERI AL DIGITAL MARINA PLAÇA

20170104092810-4reis13.jpg

Cada dia que passa i resten hui i demà, la premsa continua fent els seus articles referents al tema actual social i cultural del nostre poble, el MISTERI DE REIS MAGS A GATA, declarada -no ho oblidem- Festa d’Interés Turístico Local i Provincial de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que hui, al tardet, arribaran els patges anunciant la cavalcada de demà dia 5. Pels carrers i places del poble s’escoltaran els trots dels cavalls i la flauta avisant de l’event.

Ens ocupem de l’extens reportatge que dedica el diari digital MARINA PLAÇA al tema. Titula: "Els Reis d’Orient en tot el seu esplendor: el Misteri de Gata de Gorgos". Als subtítols: "El 5 de gener torna un dels grans referents culturals de la comarca, amb la representació teatral en el Palau d’Herodes o l’àngel que baixa des del campanar" i "Anecdotari: El germen dels Reis al municipi va obeir a un motiu futbolístic i en la dècada de 1970 TVE va gravar l’acte sacramental, que no es va traduir al valencià fins al 1992".

coveta

La història fa referències a la història que he publicat en varies ocasions en el meu blog i els diaris i en un costat titula: "Un deliciós anecdotari".

Ací teniu l’enllaç a tota la notícia: PUNXEU ACÍ

FONTS: Fotos i text, Marina Plaça digital, 4-1-2017.

04/01/2017 09:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

COMPTE ENRERE: L'ESPECTACLE DEL MISTERI DE REIS DE GATA, QUASI A PUNT (dimecres 4, arriben els pages a Gata. Dijous 5, posta en escena)

20170102120316-dscf6665-copia.jpg

Hui llegia i podeu llegir tots l’article PUNXANT ACÍ l’explicació que feia a AVAN (Agència de notícies de l’Arquebisbat de València) el director artístic sobre el MISTERI DE REIS MAGS DE GATA, Antonio Monfort. En dies succesius, la premsa comarcal es farà ressó d’aquesta notícia.

Titula el mitjà valencià: "400 vecinos de Gata de Gorgos representan por sus calles un auto sacramental sobre la llegada de los Reyes Magos". Al subtítol: "Este jueves, a las 18.30 horas, el “Misteri dels Reis Mags”".

L’organització d’una comissió que any rere any vetla per la festa, la tasca i suport de l’Ajuntament i la col·laboració dels veïns, es fan imprescindibles i es fan necessàries, davant aquesta grandiositat que pren el Misteri de Reis a Gata, que enguany alcança el 49 aniversari i que l’any que ve complirà el mig segle del text que en 1968 escrivia Antonio Roselló per a l’efecte.

Ha començat el compte enrere. Ja vegem hui els muntatges dels "palcos", que degudament preparats, seran els escenaris dels dos actes principals del Misteri. A l’Avinguda de la Pau -sempre he trobat que el nom no potser més indicat- es posarà l’escenari on cada any reviuen els diàlegs del Rei Herodes i els tres Reis Mags de l’Orient. És la idiosincràsia d’aquest espectacle, aquesta Festa nostra gatera, declarada d’Interés Turístic Local i Provincial a la Comunitat Valenciana.

No es pot ni es deu oblidar l’altra part important del triple acte, la Cova de Betlem. L’altre escenari es munta a un altre lloc emblemàtic de Gata, la Plaça de l’Església. Allí es traslladen els Reis i el seu sèquit per a rendir tributs al Nen Jesús. Ací, l’espectacularitat arriba en forma d’àngel caigut des de la torre del campanar cap a la cova.

La tercera part, no menys important a Gata, és el repartiment de regals i joguets a totes les cases del poble. Aquest costum es ja quasi centenari a Gata, és la "salsa", la "guinda" de tot l’espectacle, del muntatge de la Nit de la Il·lusió.

OFICINES DE SES MAJESTATS

També ha començat aquest matí la "maquinària" per a que el repartiment de regals i joguets, funcione com cada any adequadament. El lloc de les Oficines de Ses Majestats: el Pavelló Cobert Municipal (Avinguda les Sorts). Comenten des de l'Ajuntament:

"Les oficines SS. MM. ELS REIS MAGS D’ORIENT estan a la vostra disposició en el pavelló cobert municipal els dies 2,3 i 4 de gener en el següent horari:
2 I 3 DE GENER DE 10 A 13 H I DE 16 A 20 H.
4 DE GENER DE 10 A 13 H I DE 16 A 19:30 H."

Així que ja ho sabeu. Tot comença ja...02/01/2017 11:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FA 40 ANYS...RIUADA DE CAP D'ANY A GATA. BON 2017 AL VEÏNAT

20170101113957-riuadetagorgos.jpg

Sabeu una curiositat de GATA del dia de CAP D’ANY de 1977 fa just 40 anys?

Fa 40 anys, d’això ja ha plogut molt, tal dia com hui, en aquest assenyalat primer dia de l’any de 1977, just al migdia, va "vindre" -com diguem els gaters- una gran riuada. Havia estat plovent el dia anterior i la Nit Vella del pas de 1976 a 1977. Va ser un Cap d’Any amb aigua al riu inclosa.

Tenim altres curiositats i efemèride de hui. Sabieu que el primer dia de l’any celebren el seu sant els que s’anomenen "MANUEL", per què Emmanuel, era el nom que li posaren al Mesies?. Prou Manolos tenim al poble de Gata, a tots felicitats.

També és hui Santa María, la Mare de Déu. És la solemnitat de l’octava de la Navidad del Senyor i en el dia de la seua Circumcisió.

Arreu de tot el món, també es celebra la Jornada Mundial per la Pau, que bona falta fa en tots els racons del planeta.

I moltes més coses ens venen hui a la memòria. Bons propòsits per a l’any nou, nous projectes...estem ja consumint quasi mig dia de la primera jornada de l’any 2017.

Pel que fa al refranyer, el Cap d’Any (molts confonen cap amb final i és a l’inrevés) deixa molts refranys i cites. En pose quatre:

TRONS PER CAP D’ANY PORTEN MAL ANY.

A CAP D’ANY COMENÇA L’ANY.

AMORETES DE CAP D’ANY, PER SANT MIQUEL AFANY.

EL QUE NO PASSA EN TOT L’ANY, PASSA EN UN CAP D’ANY.

FONTS: www.santopedia.com i diverses d’Internet. Testimonis orals.

01/01/2017 11:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA HEU TIRAT LES CARTES ALS REIS ?...LA IL·LUSIÓ JA HA ENTRAT ALS CARRERS DE GATA (Vídeo de J. Artigues)

20161229210130-img-20161229-wa0009.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM (Fotos de Vero Vives) DE L’ACTE DE LES CARTES PER ALS REIS A GATA. PUNXEU ACÍ).

PER A VEURE EL VÍDEO DE JAVIER ARTIGUES PUNXEU ACÍ.

Una entrada dels visirs reials precedida de les alumnes de Ballet, amb una espectacular posta en escena, i un parlament molt humà d’un dels emisaris dels tres Reis Mags, han donat peu a que els xiquets i xiquetes de Gata començaren a pujar a l’escenari muntat a l’efecte a la Plaça de l’Església. Tots amb bufandes, gorrets i abrigats, perque la rosada i el fred anavent apoderant-se dels carrers en aquest 29 de desembre.

Els xiquets i xiquetes, acompanyats dels seus pares i mares han complit amb la primera part del protocol. Ara els toca als tres Reis mags fer la segona part. Aquest pròleg és el començament de la campanya de Reis 2016-2017, en la seua 49 edició del Misteri de Reis, amb les variats anteriors fins a desembocar en l’espectacle que hui coneguem.

FONT: Fotos de l’àlbum Vero Vives.


29/12/2016 20:59 cronistadegata #. FESTES Hay 2 comentarios.

DIJOUS 29, RECOLLIDA DE LES CARTES DELS XIQUETS I XIQUETES DE GATA PER ALS REIS MAGS

20161227135907-dscf4447-copia.jpg

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals del Misteri de Reis de Gata declarat Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, que enguany complix el seu 49 aniversari.

Els actes començaran passat demà, dijous 29 de desembre, amb la recollida, per part dels visirs reials, de les cartes de tots els xiquets i xiquetes del poble que tindrà lloc a la plaça de l’església a les 18:30 hores. Enguany, aquest acte, a més de la col·laboració del Tapis, comptarà amb l’actuació de les alumnes de l’Escola Municipal de Dansa amb la seua professora Laura Perelló al front, que faran una exhibició poc abans de rebre els visirs les cartes.

No hay texto alternativo automático disponible.

Els actes reials continuaran amb el tradicional bàndol que, dimecres 4 de gener, els missatgers reials realitzen a poqueta nit anunciant l’arribada dels tres reis. I dijous 5 de gener arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladen fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes han estat organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració amb  la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

A la imatge, una foto de l’any passat del mateix acte que es farà dijous, la recollida de cartes.

27/12/2016 13:54 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

26, SEGON DIA DE NADAL. SANT ESTEVE. Segueixen les tradicions...

20161226121752-placavellanadalsalberto.jpg

Segon dia de Nadal i festa. Sant Esteve. Segueixen les tradicions amb dinars i sopars familiars. Els costums passen ara de ca'ls pares de la dona (família materna) als de l'home (família paterna).

Adornada està la Plaça Vella perque l'estel ja s'ha posat a els llums del Nadal, la paraula "Pau" i el contorn de la façana de l'església de Gata, s'il·luminen.

FONT: Foto Alberto Cardona Pedro. 

26/12/2016 12:17 cronistadegata #. FESTES Hay 2 comentarios.

VOLS FELICITAR ELS NADALS ALS TEUS ? DES DE GATA, VOLS FELICITAR ALS TEUS QUE ESTAN LLUNY?. POTS FER-HO PER EL CRONISTA DE GATA

20161217192546-targagent.jpg

T’explique i vos explique. Des de fa unes quantes setmanes tenia la idea al cap. Ara la pose en marxa. Són dies de recordar aquell cosí, aquella filla, aquells amics, que estan lluny, a altres pobles, altres terres, altres continents, són dies de felicitar-nos les festes entranyables dels nadals i més si no podeu vindre a Gata o els gaters no poden anar amb els altres familiars. Per això, ací teniu una finestreta al món. Tant de Gata cap al món com del món cap a Gata. Tots els que no podeu abraçar en persona i en viu als éssers volguts, podeu des d’ací fer-ho, encara que siga d’una manera virtual. Puc servir de pont i eixe és el meu desig. Podeu remetre’m alguna foto, missatges, que vulgau. Entre tots podem anar composant la série: "DE GATA CAP AL MÓN, DEL MÓN CAP A GATA".

Per mig de la pàgina del CRONISTA DE GATA, en conexió a Internet. Podeu desitjar bons dies, bones festes a tota la vostra família. Ja tenim una família que ho farà i des de lluny. Un altre dia vos conte més...

FONT: Muntatge per a l’article, felicitacions des del món cap a Gata i de Gata cap al món. Foto: Jaume Monfort.

17/12/2016 19:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ASSOCIACIONS I ENTITATS SOLIDÀRIES AL MERCADET DE NADAL DE GATA (Plaça de l'Església)

20161211224013-mercatsolidari.jpg

Per a veure les fotografies de l’Ajuntament de Gata d’aquest event solidari PUNXEU ACÍ.

La Plaça de l’Església de Gata s’ha convertit hui en un MERCADET SOLIDARI DE NADAL. Han estat les associacions i entitats solidàries, benèfiques, altruïstes, han posat dolços, pastes, tots els elements tan tradicionals d’aquestes dates. Com a activitats paral·leles culturals han actuat la Banda Juvenil de Gata i el grup "Taranna Teatre" presentant l’obra "Precísament així es va escriure la primera carta".

  La imagen puede contener: personas sentadas y una o varias personas
  Cal recordar que han estat presents a la plaça les diferents associacions, bé locals bé comarcals en les quals està relacionada Gata o veïns gaters, totes elles de caràcter solidari. Recordem: el TAPIS, CARENA, CREU ROJA XÀBIA, ASSOCIACIÓ DIABÈTICS DE GATA, AMADEM, PAYASOSPITAL, LA MIRADA DEL PERÚ, ALTAIR COOPERACIÓN INTERNACIONAL, LUDAI, CÀRITAS i GATARRAPA.
  La imagen puede contener: una o varias personas
  La imagen puede contener: 2 personas , personas sentadas y exterior

Tota l’activitat ha estat coordinada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata.

FONTS: Ajuntament de Gata, Parròquia de Gata i Jaume Monfort.

11/12/2016 22:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, EL PARC DE LES FADES DE GATA VA FER HONOR AL SEU NOÚ NOM: GATA RESIDENCIAL ES VA OMPLIR DE MÀGIA, MÚSICA I COLORS

20161211205932-parcfadesnadal.jpg

Heu llegit bé. A Gata hi ha un parc que s’anomena de les Fades. Ahir des de mitjan matí fins la vesprada, la màgia del Nadal i la música, dirigida i organitzada per Sebastià Roig (Acadèmia CODA) va brillar en GATA RESIDENCIAL. Era la FIRA DE NADAL. Tots els menuts i també majors de l’urbanització, a més dels convidats i col·laboradors, com la Comissió de Festes 2017 o els mateixos alumnes de CODA, ho van passar d’allò més bé. Els va acompanyar el temps i les fades van ser propícies. Cada vegada que tenen que organitzar una festa...allà que van, és Gata Residencial.

  La imagen puede contener: una persona , personas tocando instrumentos musicales y niño(a)
  La imagen puede contener: 3 personas , personas de pie, niño(a) y exterior
  La imagen puede contener: multitud, cielo, nubes, exterior, una o varias personas y naturaleza
  FONT: Fotos portada i interior Alvaro Fagiani i Alberto Cardona (extretes del facebook).
11/12/2016 20:59 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS LA FESTA DE LA PURÍSSIMA...DEVOCIÓ I COSTUMS S'UNIXEN

20161208112559-purissimagata.jpg

(A la vesprada, vos parle de tots aquests temes)

IMATGE MONUMENTAL A L’ESGLÉSIA DE GATA
GAUDIU DEL DIA, EL TEMPS QUE MILLORE. ULLADES DE SOL EL DIA DE LA PURÍSSIMA.
FELICITACIONS A TOTES LES QUE HUI CELEBREU EL DIA DEL VOSTRE NOM. 
PURÍSSIMA O IMMACULADA, VERGE MARIA.
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, DÈSSET DIES PER IGUAL. EL REFRANYER TAMBÉ PARLA DE LA VERGE.
DE LA PURÍSSIMA A NADAL, UN PAS DE PARDAL
DIA ESPECIAL AMB ELS MEUS
FESTA GRAN A L’ESGLÉSIA, FESTA POPULAR I DE COSTUMS.
ESGLÉSIA DE GATA: TRÍDUUM A LA IMMACULADA, VINT-I-QUATRE HORES, VIGÍLIA DE LA PURÍSSIMA.

FONT: Foto, Parròquia de Gata.

 

08/12/2016 11:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: LA BANDA UNIÓ MUSICAL I LA CORAL SERRILLÀS FESTEJEN A LA PATRONA SANTA CECÍLIA

20161127171248-bandascec5.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM D’AQUEST MATÍ: PUNXEU ACÍ.

Les agrupacions musicals més nombroses de GATA com són la BANDA UNIÓ MUSICAL i LA CORAL SERRILLÀS han celebrat hui diumenge 27 la festa de Santa Cecília. Els músics conclouen aixina tres caps de setmana intensos amb moltes activitats tant musicals com lúdiques. Cal destacar en aquest cap de setmana els dos concerts, el de 5 fan Brass i el de la mateixa Unió Musical; el sopar de gala d’ahir i els actes d’aquest matí.

Aquest matí al voltant de les 11,15 han eixit els músics en formació darrere de les mares i pares dels nouentrants, per a dirigir-se a l’església parroquial amb la imatge de Santa Cecília, que portaven els dos pares i dos músics de la directiva. Directiva i músics han participat també en la comitiva. A l’església parroquial els esperava el Cor Serrillàs, que també ha festejat a la patrona. Dalt del cor alguns músics i els dos directors, el de la banda i el del cor, per a participar en les tocates i cants de la missa solemne.

 

  La imagen puede contener: una o varias personas y exterior

Una traca, el retorn de la imatge al casal de la Música i un dinar de germanor han posat el punt i final a les festes cecilianes 2016 de Gata de Gorgos.

FONT: Fotos Cronista i Vicent Signes.

La imagen puede contener: una o varias personas y exterior
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Noelia Signes ha compartido la publicación de Marga Salort Martinez.
1 h · 
 
El presentador entrevistará a directivos, trabajadores y proveedores. También mostrará la ’otra cara’ de la cadena valenciana.
20MINUTOS.ES|DE 20MINUTOS
 
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...
 
 Me gusta esta página

No te pierdas nuestras Ofertas flash, disponibles por tiempo limitado.

NEEWER CN-216 216pcs LED Dimmable panel ultra alta potencia de la cámara digital / cámara de vídeo, luz LED para Canon, Nikon, Pentax, Panasonic, Sony, Samsung y Olympus Digital SLR Cámaras
AMAZON.ES
 
 
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir

Faltaba la madre.

La imagen puede contener: una o varias personas e interior
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...
Me gusta
 
Me gusta
 
Me encanta
 
Me divierte
 
Me asombra
 
Me entristece
 
Me enfada
ComentarCompartir
Comentarios
Miguel Vives Signes
Escribe un comentario...
27/11/2016 16:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA MÀGIA DE LA 13 HA POGUT MÉS QUE LA PLUJA: Torna a lluir el sol amb força (9 d'Octubre i Fira Gata al Carrer)

20161009142019-20161009-112726.jpg

PODEU REPASSAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM DEL 9 D’OCTUBRE DE L’AJUNTAMENT, PUNXANT ACÍ.

Tenia màgia i ha pogut esborrar la pluja. S’ha obert pas el sol, després del fort arruixat que ha caigut. Als bars, pels llocs on podia, els visitants de la XIII Fira Gata al carrer, s’han refugiat aquest matí. Mentre al saló de plenaris se celebrava l’acte institucional del 9 d’Octubre amb els parlaments dels grups polítics, que tancava l’alcaldessa. A les 11, també com estava previst, es feia la ruta de les fàbriques. Els comerciants recuperaven forces i tornava a veure’s molta gent pel càrrer, sobretot estrangers...LA MÀGIA DE LA 13 HA POGUT MÉS QUE LA PLUJA.

Comentaven des de l’Ajuntament: "La pluja no ha impedit que es realitzaren molts dels actes previstos pel 9 d’octubre dins la Fira Gata al Carrer. Finalment, la lectura poètica s’ha ajornat fins a la vesprada. Serà a partir de les 18h, abans de els danses."

Recordeu que a les 16 hores, queda l’última ruta, la que guiaré cap al Calvari i l’ermita. ARA LLUIX EL SOL.

FONT: Foto pròpia i àlbum fotos Ajuntament.

09/10/2016 14:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PRIMER DIA DE FIRA: ÈXIT I BON TEMPS. DEMÀ MÉS...(Inaugura el conseller Rafael Climent)

20161009011803-20161008-112754-copia.jpg

PODEU FER UN REPÀS DE LA INAUGURACIÓ I EL RECORREGUT DE LES AUTORITATS, SEGUINT L’ÀLBUM DE L’AJUNTAMENT: PUNXEU ACÍ.

TAMBÉ UN ALTRE REPÀS SEGUINT L'ÀLBUM DE LINA MAS: PUNXEU ACÍ.

A les xarxes socials gateres al llarg del dia s’han juntat moltíssimes fotografies de kla XIII FIRA GATA AL CARRER. Ha dinat per això i més. Molta gent cap al migdia i al tardet. Temps calorós i cap gota a la vista, com alguns deien. A les 11 del matí s’inaugurava amb l’assistencia del Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, que ha acompanyat a la corporació municipal i al Comerç de Gata en aquest acte. També s’ha comptat amb la presència de la Sotsecretària d’Economia, Conxa del Ruste; el diputat del Congrés a Madrid, Joan Baldoví; diputat provincial i regidor de Xaló, Gerard Fullana, i alcaldes i regidors de la Marina Alta.

Han parlat a la presentació la presidenta de Comerç de Gata, Paqui Signes; la regidoria de Comerç, Àngels Soler, l’alcaldessa Magda Mengual, i el conseller, Rafael Climent. Tots quatre han destacat l’esforç i la capacitat del comerç local per a fer aquesta fira, la fira de l’alegria, com s’ha dit. Comerç de Gata ha tornat a eixir al carrer i amb èxit un any més. 

Foto de Lina Mas.
Foto de Lina Mas.
Foto de Lina Mas.
Foto de Lina Mas.

Demà diumenge, més bé hui perquè estem ja en diumenge, arribarà la segona part, el segon dia. A més, coincidint amb la festivitat valenciana del 9 d’Octubre. Cal recordar que, a més de tot el programa previst, s’afegixen els actes al voltant de la data tan assenyalada al calendari valencià. En el marc de la Fira Gata al Carrer, l’Ajuntament celebrarà la festa del 9 d’Octubre demà (hui) diumenge amb varietat d’actes.

A partir de les 10 del matí l’Escola Municipal de Pilota jugarà una partida al carrer Dr. Gómez Ferrer. L’acte institucional, que tindrà lloc davant de l’Ajuntament, serà a les 10:30h. A les 11 hores, hi haurà una demostració dels treballs artesanals de la llata i l’espart, patrimoni immaterial del municipi. La Colla de Dolçaines i Tabals El Montgó realitzarà una cercavila a partir de les 12 hores, juntament amb les xiquetes i xiquets del grup de Danses La Llata. Per acabar el matí, a les 12:30 hores, davant de l’Ajuntament, hi haurà una lectura pública de poemes de Vicent Andrés Estellés en la qual pot participar tot aquell que vulga.

RECORDEU...LA FIRA VOS ESPERA...NO LA DEIXEU PERDRE UN ANY MÉS.

FONT: Fotos àlbums, Ajuntament de Gata i Lina Mas.

09/10/2016 01:10 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

LA PREMSA PARLA DE...les activitats i rutes de la Fira Gata al Carrer

20161006091102-moda.jpg

Ja estem a les portes de la Fira GATA AL CARRER. La tretzena edició se celebrarà en dos dies, dissabte 8 i diumenge 9. Ja s’ha quedat tot el poble ple de "barraques" com es diu al poble, que ocuparan el estands de cada comerç que exposa. El COMERÇ DE GATA es bolca al carrer.

Imatge de 2015

GATA i la XIII edició de la fira, amb les seues activitats i rutes, ja ocupa les fulles dels diaris. Hui ho fan LAS PROVINCIAS i, sobre tot amb gran amplària, el digital MARINA PLAZA.

mg_7107

Pel que fa a LAS PROVINCIAS titula: "El consistorio programa rutas guiadas en la Fira Gata al Carrer". Al subtítol: "El equipo de gobierno apuesta por una serie de excursiones para «dar a conocer algunos de los puntos emblemáticos del municipio". Ací teniu l’enllaç, PUNXEU.

Per la seua part, el diari digital MARINA PLAZA, cobrix la notícia molt àmpliament. Titula: "El comercio de Gata vuelve a salir a la calle". Al subtítol: "La Fira Gata al Carrer vuelve a convertir este fin de semana al municipio en el gran escaparate comercial de la comarca, en un acontecimiento con multitud de actividades complementarias". També va posant apartats: Rutas guiadas, Música, Celebración del 9 d’octubre, Solidaridad, Artesanía, Escaparate de moda (la foto que pose, que ix al Marina Plaza, és al carrer Signes i va de moda. Observeu al fons l'ermita, que s'inclou dins d'una de les rutes guiades). La notícia enllaça a una altra anterior i recorda, com també vos pose l’enllaç: "Consulta en nuestra agenda la PROGRAMACIÓN COMPLETA DE LA FIRA GATA AL CARRER.

Imatge de la presentació de l’edició 2016

 

Titula: "XIII edició de la Fira Gata al Carrer: comerç, gastronomia, cultura i oci -Gata de Gorgos-"Cuando: 8 octubre, 2016 a las 10:00–22:00. Als subtítols: "Els veïns i veïnes del municipi eixiran al carrer els propers dies 8 i 9 d’octubre per rebre la Fira Gata al Carrer, un esdeveniment que compta amb llarg recorregut i amb el qual el poble fa gala de la seua gastronomia i les seues tradicions a través del comerç" i "Enguany, els estands gastronòmics no es concentraran, com venia fent-se anys enrere, tots en una mateixa zona; els visitants hauran de fer un recorregut complet per conèixer les diferents propostes". Va desgranant continguts: "La gastronomia, un gran pilar de la fira", "Comerç i diversió" i la programació detallada.

FONTS: diaris LAS PROVINCIAS i MARINA PLAZA digital, 6-10-2016.

06/10/2016 09:06 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

L'AJUNTAMENT DE GATA COMMEMORA EL 9 D'OCTUBRE EN EL MARC DE LA FIRA

20161005223558-9octubre.jpg

Una altra entrada del aconteixement festiu, social i comercial del poble de Gata. Però com mana el calendari, el 9 d'octubre és diumenge i és el segon dia de la fira GATA AL CARRER.

En el marc de la Fira, l’Ajuntament celebra la festa del 9 d’Octubre amb una varietat d’actes. A partir de les 10 del matí l’Escola Municipal de Pilota jugarà una partida al carrer Dr. Gómez Ferrer.

L’acte institucional, que tindrà lloc davant de l’Ajuntament, serà a les 10:30h.

A les 11 hores, hi haurà una demostració dels treballs artesanals de la llata i l’espart, patrimoni immaterial del municipi.

La Colla de Dolçaines i Tabals El Montgó realitzarà una cercavila a partir de les 12 hores, juntament amb les xiquetes i xiquets del grup de Danses La Llata.

Per acabar el matí, a les 12:30 hores, davant de l’Ajuntament, hi haurà una lectura pública de poemes de Vicent Andrés Estellés en la qual pot participar tot aquell que vulga.

Per altra part, a la FIRA GATA AL CARRER, la música també tindrà el seu protagonisme especial. La jornada de dissabte començarà amb la cercavila de la Banda Juvenil de Gata a partir de les 11 hores que s’inaugura la fira.

Dissabte per la vesprada, a partir de les 17h, actuarà la Rondalla de Gata.

A més a més, l’Escola Municipal de Música i Dansa també estarà present a la fira on oferirà tallers, actuacions pedagògiques, ...

La Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata serà l’encarregada de la cloenda de la fira amb la seua actuació de diumenge 9 d’octubre a les 20h.

FONT: Ajuntament. Cartell i informació.

05/10/2016 22:35 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: HUI ACABEN LES FESTES A SANT MIQUEL 2016

20161002164603-barrajm.jpg

Resten alguns actes per a tancar les festes de Sant Miquel 2016. La comissió de festes patronals 2017, la música i la Plaça Nova, recentment remodelada, són els protagonistes.

Foto de Fina Coloma.

Hui, diumenge 2 d’octubre, té la següent programació:

Després de la resaca cervecera de "Sant Miquel Fest" i el dinar popular de fideuà (podeu veure la fotografia de Fina Coloma amb la gent de la comissió), aquesta vesprada hi ha activitats pels més menuts de la casa: castells inflables, jocs i a les 18 hores carretons oferits per l’Associació Bouera. També aahir hi havia teatre pel grup Oracle de l'Est. 

La imagen puede contener: una persona , exterior

Acabaran els actes amb l’actuació a les 19 hores del grup de teatre local "La Font de la Mata", que presenta dos obretes: "Més gos que un pont" i "Porte dos notícies".

FONT: Fotos Jaume Monfort (portada i interior) i Fina Coloma (interior).

02/10/2016 16:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: AHIR, PROCESSÓ EN HONOR AL PATRÓ SANT MIQUEL. HUI CERVESSA I DISCOMÒBIL

20160930222457-20160929-204138.jpg

ÀLBUM D’ALGUNES IMATGES DE LA PROCESSÓ D’AHIR. PUNXEU ACÍ.

Ahir dia 29, amb bon temps, es va celebrar el dia festiu i religiós del patró cap d’altar, titular de la parròquia, SANT MIQUEL ARCÀNGEL.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Les misses solemne i d’enviament i la processó van ser els actes religiosos. Festerets i festers, comissió 2016, el clero i molts feligresos de la parròquia van acompanyar al patró en el seu itinerari habitual.

Hui continua la festa. A les 19 hores s’ha celebrat un altre dia de "SANT MIQUEL FEST" organitzat per la comissió 2017. A la mitja nit hi haurà discomóbil per Wow Audiovisual. Demà dia 1 d’octubre i dissabte hi haurà teatre infantil, més Sant Miquel Fest, sopar popular i ball.

FONT: Fotos Vero Vives.

30/09/2016 22:12 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS LA FESTA DE SANT MIQUEL A GATA: MISSES, FESTA A LA PLAÇA NOVA I PROCESSÓ

20160929102153-santmiquel-copia.jpg

La parròquia celebra el seu 443 aniversari amb l'advocació de l'arcàngel; va ser beneïda nou anys després

Felicite a tots els meus "tocayos", també als Gabriel i Rafel, a tots els gaters i a la parròquia

Els actes més importants de hui: Misses, festa a la Plaça Nova i la processó

Hui és la festivitat de SANT MIQUEL ARCÀNGEL. Per a Gata, l´advocació del dia és especial. SANT MIQUEL és el cap d'altar. És l'arcàngel a la qual està dedicada la parròquia, des de 1573. Sant Miquel va acompanyat en el santoral pels altres dos arcàngels, SANT GABRIEL i SANT RAFEL.

Miquel significa "¿Qui com Déu? O: "Ningú és com Déu". A Sant Miquel, el patró gater, el nomenen tres vegades la Bíblia. Al capítol 12 del llibre de Daniel. Al capítol 12 del Llibre de l´Apocalipsis i a la Carta de Sant Judes Tadeo. A Sant Miquel el pinten i representen atacant a la serpent infernal.

L´Església Catòlica ha tingut sempre una gran devoció al Arcàngel Sant Miquel, especialment per a demanar-li que ens lliure dels atacs del dimoni i dels espírits infernals.

Cal dir que la parròquia de Gata té dos talles de la imatge de Sant Miquel. Una, més gran, que presidix l´altar major i que no ix en processó. L´altra, regalada pels treballadors que van constituir la Cooperativa San Miguel, al carrer Sant Miquel, que és la que encara hui ix en processó. 

Sant Gabriel significa: "Déu és el meu protector" i Sant Rafel vol dir "Medicina de Déu".

REFRANYER POPULAR DEL DIA

Per Sant Miquel, els gaters ja havien recollit tots els fruits de l'estiu, d'ahí el refrany: "PER SANT MIQUEL, TOT VA A REPÈL".

El refranyer té molts altres refranys referents al principal sant advocat hui. El més conegut i que ja he tret al blog és:

TRAMUNTANA PER SANT MIQUEL, S'EMPORTA L'AIGUA DEL CEL.

TARDOR VERTADERA, PER SANT MIQUEL LA PLUJA PRIMERA. (Portem ja dos matinades ploguent, encara que molt poquet).

A SANT MIQUEL, LA FIGA JA NO TÉ PÈL.

AMORETES DE GENER, PER SANT MIQUEL BOLQUER.

FELICITACIONS ALS MIQUEL, GABRIEL I RAFEL

Aprofite per felicitar des del blog a tots els que porteu el mateix nom que jo, MIQUEL. També als seus compostos que hui celebreu la onomàstica i als Gabriel i Rafel.

LA PARRÒQUIA COMPLIX 443 ANYS. BENEDICCIÓ EN 1582

Unes dates per a conèixer els origens d’aquesta parròquia de Gata de Gorgos, que té com a titular o "cap d’altar" a Sant Miquel Arcàngel. Comença l’any 1573, fa ara 443 anys fins els nostres dies.

Els primers passos:

1573: Desmembració de Dénia. Gata és una Vicaria independent.

1574: Gata alcança la categoria de Curato i d’ascens de primera, mitjançant el rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII.

1578: Mossen Antich Ferrer estava al front de la parròquia de Gata, però residia a Xàbia. Fou rector d´esta parròquia amb llicència del arquebisbe de la diòcesis, En Joan de Ribera, hui ja declarat sant.

1582: Benedicció de l´església parroquial. El primer rector “párroco” Mossen Antich Ferrer ho fa al juliol d’eixe any.

ACTES PREVISTOS PER A HUI

Ha començat el dia amb una lleuguera pluja. Després el sol ha dominat. Veurem com acaba el dia. L'any passat de pressa retornava el sant a l'església per la pluja. Esperem que es repete, al menys, la festa. 

Hui es presenta el calendari fester amb actes religiosos propis del dia i actes festers cívics. A les 12, missa solemne amb assistència de festerets i festeretes i festers i festeres majors, així com comissions 2016 i 2017. A les 19 hores, SANT MIQUEL FEST, festa de la cervessa a la Plaça Nova i actuació de STAR ON YEAR. A les 20 hores, solemne processó. A continuació, castell de focs artificials (Pirotecnia Dragón).

FONT: Arxiu Parroquial, església parroquial Gata. Comissions de Festes 2016 i 2017.


29/09/2016 10:21 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUESTA NIT, AMB EL SOPAR DE SANT MIQUEL, COMENCEN LES FESTES AL PATRÓ CAP D’ALTAR. DEMÀ, LA FESTA MAJOR

20160928202222-processojp-copia.jpg

El tradicional Sopar de Càritas que es farà aquesta nit a la Plaça de l’Església a les 21 hores, serà el primer acte de les festes que el poble de Gata dedica al patró Sant Miquel, cap de l’altar de l’església que porta el seu nom.

Demà dijous és la festa major. Pel matí, a les 12 hores serà la missa solemne, en la qual assistiran festerets-festeretes i festers majors, amb les comissions 2016 i 2017. Per la vesprada, a les 19 hores, començarà la festa de cervessa i música a la Plaça Nova. A les 20 hores serà la processó pels carrers de l’itinerari habitual del sant, que acabarà amb un castell de focs artificials.

De divendres a diumenge continuaran els actes festers. La Plaça Nova serà l’escenari de tots ells, excepte la discomòbil de divendres a la mitjanit que serà al camp de futbol antic. Dissabte 1 d’octubre hi haurà, a més de la festa de cervessa, teatre pels més menuts, sopar popular i ball. Diumenge 2, dinar popular, jocs, carretons i teatre.

Aniré detallant dia a dia els actes.

FONT: Programa, Parròquia, Ajuntament, Comissions 2016 i 2017.

28/09/2016 20:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

EL VEÏNAT DE LA VALL I LA SEUA ERMITETA DEL PÒPUL, HUI DE FESTA (Xàbia, Gata i Jesús Pobre)

20160911214949-festapopul-copia.jpg

Els veïns de les Valls, de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre, han viscut aquest matí, un any més i com és costum el diumenge després de la Mare de Déu del Loreto, la festa de la Mare de Déu del Pòpul, advocació que rep la maredeueta que és venerada a l’ermita del baix Montgó, al terme de Xàbia.

Ha presidit l’eucaristia el rector fill de Gata i veí de la Vall Don Vicent Font i Pedro, que actualment està de rector a Bètera (València). Com ja és costum, les autoritats de Xàbia han estat presents, així com els majorals 2016, la junta i la resta de veïns de les casetes i simpatitzants de la festa.

La part musical, com sempre, ha estat a càrrec del cor que ha amenitzat la missa solemne i de la colla de Xàbia, que han tocat a la processoneta pels voltants de l’ermita.

Acabada la missa han sigut elegits els majorals que cuidaran la festa per a 2017.

FONT: Foto Antonio Monfort.

11/09/2016 21:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, RESUM FESTER FINAL 2016: dies 5, la vespra, i 6, la festa

20160807170110-jl3-copia.jpg

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 5: PILOTA, OFRENA I CONCERT). PUNXEU ACÍ

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 6: MATÍ (PASSACARRER, MISSA SOLEMNE). PUNXEU ACÍ.

(ÀLBUM DE FOTOS, DIA 6: VESPRADA-NIT (PROCESSÓ I CASTELL). PUNXEU ACÍ).

VÍDEO DEL CONCERT DE REVETLA, AMB LA GUITARRISTA ROSARIO CASELLES. Autora: Rosana Fornés. PUNXEU ACÍ.

VÍDEO DEL VOLTEIG DEL CRIST A LA PLACETA DE L’ERMITA. FINAL DE LA PROCESSÓ. Autor: Santiago Vives. PUNXEU ACí.

VÍDEO DEL CANTS DELS GOIGS A LA PLACETA DE L’ERMITA. Autor: José Miguel Caselles Aguilar. PUNXEU ACÍ.

Extraordinària actuació de la guitarrista gatera i la banda Unió Musical de Gata

Multitudinàri acompanyament pels gaters i visitants, a la processó del Crist, d’ahir dia 6

Bon castell de focs artificials per a tancar les festes 2016

Comença la tasca de la comissió de festes 2017

Ja fa dos dies d’això vivíem a Gata la vespra de la festa major. Com passa el temps. "Temps fugit" es diu. A la vespra, els majors van gaudir del seu dia. La partida de pilota valenciana no fa faltar al tradicional carrer La Bassa, amb els valors joves de Gata i comarca. I al tardet va arribar l’ofrena de flors i aliments al patró, el Santíssim Crist del Calvari. Com cada any, famílies, associacions, quadrilles, quintades que celebren algun aniversari sonat, festerets i festers, ajuntament i la comissió de l’any, passen a ofrenar-li al patró.

A la nit, tots els assistents vam poder gaudir del concert de revetla de la banda Unió Musical de Gata. Enguany era especial, era diferent...La guitarrista gatera que té una trajectòria a Catalunya i per tot el món ROSARIO CASELLES CANET, va actuar amb la banda en les tres peces del primer temps. La gent, i més els que no l’havien escoltada mai, van escoltar a un gran intèrpret de la guitarra...i és gatera. Un orgull per a son pare, un record per a sa mare, i una gran satisfacció per a la família i amics.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

La cordà tancava la jornada de la vespra.

DIA DEL PATRÓ: MISSA, VI D’HONOR, PROCESSÓ I CASTELL

Foto de Miguel Vives Signes.

Passacarrer de la banda que tant bones sensacions havia deixat hores abans, recollida de festerets i festers. Tots a la missa solemne. Rectors que han estat a Gata , rectors de la comarca, van voler fer-se presents en data tan memorable. I a continuació, un bombardeig de coets simbòlic, seguit del vi d’honor i lliurament de premis dels concursos de festes.

La processó va ser multitudinària. A les 20,30 hores eixia la imatge a l’altura de la font, la Plaça de l’Església s’omplia de gom a gom, començava la "romeria" cap al calvari. Nombrosos veïns i veïnes, forasters que els acompanyaven, al so de la Colla "El Montgó" i la banda de Gata que obrien i tancaven, van pujar al Calvari, com es diu popularment arribant a l’ermita i esperant al patró, el Santíssim Crist del Calvari, que arribava entre aplaudiments. Cantats els goigs com és costum, els portadors que van fer goig al llarg de la processó van fer les rodaes corresponents com mana la tradició,

Un bon castell de focs artificials per la novedosa pirotecnia Dragón va posar el punt i final a les festes patronals 2016...ara comença ja la tasca de la comissió 2017, que ja ha treballat i de valent a la barra del festival del segon dia de festes i a la barra del baret de fora del corro dels bous. Desitjem moltíssima sort per a organitzar les noves festes que tenen ja el seu compte enrere 2017.

Fonts: Àlbums dies 5 i 6. Vídeos de la festa: Rosana Fornés, José Miguel Caselles i Santiago Vives.

07/08/2016 16:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

6 D'AGOST, FESTA MAJOR DE TOTS ELS GATERS. SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI

20160806103049-cristaltar-copia.jpg

Tots els gaters, els nascuts i els que viuen amb nosaltres que formen part dels nostres, els que estan fora de Gata, els que ja no estan entre nosaltres. A tots els pertoca la festa de hui. SIS D’AGOST de cada any. EL DIA DE LA FESTA MAJOR AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI.

Des d’anit lluïx ja el patró a l’altar major. Podeu veure la fotografia de PicóInteriorismeevents, qui ha arreglat per a tota Gata al Crist. 

Mentres escric aquestes línies, gaudisc dels acords al passacarrer, de la cercavila de la banda, la nostra banda Unió Musical, que ahir va tornar a fer-nos emocionar, a fer-nos creure’ns que tenim i és una realitat una grandíssima banda. Anunciant la festa major, despertant a tots els gaters.

Últim dia de festa...i com mana la tradició el dia més gran de les festes patronals de GATA. Ací teniu tota la programació:

DIA 6, FESTA MAJOR A GATA

08:00h Despertà a càrrec de la comissió 2016.

10:00h Cercavila per la localitat a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata.

11:00h Recollida de quintos infantils i majors 2016 i autoritats per la Banda de música.

12:00h Solemne missa major en honor al Santíssim Crist del Calvari amb la participació del COR SERRILLÁS de Gata.

13:30h Gran bombardeig a la costera del Grup Escolar a càrrec de PIROTECNIA DRAGÓN. En finalitzar, anirem al Centre Social i gaudirem d’un vi d’honor on es farà entrega dels diferents premis (carrosses, disfresses, carrers etc…).

20:00h Solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ i per la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA.

En acabar, la PIROTECNIA DRAGÓN dispararà un Castell de focs artificials per a posar fi a les festes de Gata 2016.

FONTS: Programa, comissió de festes 2016. Foto: Picointeriorismeevents.

06/08/2016 10:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RESUM FESTES GATA: AHIR: XIQUETS, BOUS, DISFRESSES

20160805175045-primerpremidisfresses.jpg

ÀLBUM RESUM DE TIROLINA, ENTRADA BOUS, DISFRESSES I PRIMER PREMI DE BARRAQUES. PUNXEU ACÍ.

Fent un ràpid resum de la jornada festera d’ahir podem dir que va ser completa. Pel matí i vesprada, els xiquets van ser els protagonistes. Per la vesprada, amb l’entrada dels deu bous -amb ensurt inclós i tot- i l’actuació taurina, amb dos enganxades, que esperem es recuperen els dos "agarrats". De les parades als bous pels agafats. Per la nit amb la Marxa Nocturna del GEG, veterana marxa del grup. El ball de la Plaça Nova amb la Viva i el concurs de disfresses, i l’actuació a mitat de nit taurina, l’última, de "La Calentura", del simulacre de "bou embolat", del que ja parla, inclús, la premsa de la comarca. Amb bou "de carretons", però sense bous de carn i sang.

LA PREMSA PARLA DE...que "GATA "REINVENTA" EL "BOU EMBOLAT".

El diari LEVANTE-EMV publica al digital: "Gata reinventa el "bou embolat". Al subtítol: "Tras la prohibición de la fiesta, los vecinos han buscado una solución para su festejo". No diu res de la penya La Calentura. L’article de A.P.F. porta un vídeo i tot. Ací teniu l’enllaç: PUNXEU

FONTS: fotos de l’àlbum, facebook. Levante-EMV digital, 5-8-2016. A la fotografia de portada, el primer premi de disfresses.

05/08/2016 17:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA 2016. HUI ÉS LA VESPRA: 5 D'AGOST (Majors, ofrena, revetla, cordà)

20160805110729-cristaltar.jpg

La vespra del Crist. 5 d'agost. Dia carregat d'emocions, recta finalíssima de les festes de Gata.

5, DIVENDRES: MAJORS, OFRENA, REVETLA, CORDÀ

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016.

12:00h Solemne missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

13:30h La comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball per tal que els nostres majors puguen gaudir una bona estona el seu dia.

17:30h Gran partida de pilota al c/ La Bassa.

20:00h Concentració en la plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar e L’OFRENA AL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ.

00:00 Concert de la revetlla,la nostra BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA ens oferirà un any més un espectacular concert a la plaça de l’Església amb la participació de la guitarrista gatera Rosario Caselles.

Al finalitzar es dispararà la CORDÁ a càrrec de la PIROTECNIA DRAGÓN en l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLS TINDRAN ACCÉS TOTE AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE).

FONTS: Comissió Festes, Ajuntament. 

 

05/08/2016 11:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RESUM FESTER GATA 2016: Ahir, dia de les quintades. Hui, dijous 4, dia del xiquet

20160804164208-ansofata06-copia.jpg

(ÀLBUM DE FOTOGRAFIES EXTRETES DEL FACEBOOK, DE QUINTADES GATERES. PUNXEU ACÍ)

Bars i restaurants de tota Gata i inclús dels pobles dels voltants estaven plens ahir de gent de la mateixa anyada. Era el dia de les quintades, una jornada festera que molts no volen perdre’s. Amb les camisetes identificatives, per colors, per dibuixos, per noms, però sobre tot marcant l’any que van ser quintos.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

A l’àlbum que he seleccionat de fotos que vosaltres heu anat pujant al facebook no estan totes, ni molt menys, és una representació, però dona a entendre la gran camaraderia que es va viure ahir als dinars, rematant-se a la festa de l’espuma. Cal ressenyar les quintades que complien aniversaris sonats, quan fa deu anys que van ser quintos, o vint o trenta, o inclús quaranta...alguns tenien xaranga i tot, esmorzades i des de l’observatori privilegiat de Ca Canya una mirada especial malgrat no ser divendres.

** Afegit el 7 d'agost: ÀLBUM DEL DIA DE LES QUINTADES 2016, grup Team Work Djs (Gata). PER A VEURE'L PUNXEU ACÍ.

HUI DIA 4, DIJOUS, ÉS EL DIA DEL XIQUET

Recta final de les festes, però encara s’han de viure moments emotius i solemnes. Hui és el dia del xiquet, també es farà la clàssica i veterana Marxa Nocturna que organitza el GEG. Aquesta matí s’ha fet: despertà, concentració dels quintos infantils, gran "globotá", parc aquàtic i tirolina. Aquest migdia s’ha fet: solta de vaques i un bou de la ramaderia IFACH i dinar al Centre Social per a la quinta 2016 infantil patrocinada per la comissió de festes.

La resta del programa del dia és el següent:

17:00h Concentració de menuts i grans a la plaça de l’església des d’on començarà l’actuació del teatre de carrer itinerant “La gran fiesta” a càrrec de ESPECTACLES DAVID. Acte seguit, la comissió de festes repartirà berenar per a tots els xiquets a la plaça Nova.

17:00h GRAN PRIX per a tots els joves al pàrking del pavelló poliesportiu.

19:00h Carretons per als toreros més menuts de la casa al corro dels bous, organitzat per L’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

19:30h Gran entrada de 10 bous per la ramaderia FDO. MACHANCOSES.

A continuació, solta de vaques per la ramaderia BENAVENT.

22:00h Marxa nocturna de regularitat per parelles organitzada per GRUP ESPELEOLOGIC GATA amb eixida des de la seu club, c/ Penyó.

22:00h Sopar a les barraques.

23:00h Ball de disfresses en la plaça Nova amb premi als millor disfressats, el ball estarà amenitzat per l’orquestra LA VIVA.

02:00h Solta de vaques per la ramaderia BENAVENT. 

FONTS: fotos del facebook, quintades de Gata Festes 2016.

04/08/2016 16:42 cronistadegata #. FESTES Hay 2 comentarios.

HUI DIA 3, SETÉ DIA DE FESTES A GATA: LES QUINTADES VAN DE FESTA

20160803132403-quinta.jpg

Les festes de Gata van desgranant-se poc a poc i ja resten amb hui quatre dies. Dimecres 3 d’agost, una data que molts joves i no tant joves, van marcar en el seu calendari de festa per excel·lència, perque "anem de quintà", aixina es diu al dinar que fan les quintades i alguns que celebren aniversari també d’esmorzar. La quinta de 1956, del 66, de 1976, i tots els quintos que el seu any acaba en 6, com els d’enguany. HUI LES QUINTADES VAN DE FESTA. Baix teniu el programa complet del dia:

DIMECRES 3 D’AGOST – DIA DE LES QUINTAES

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016 i totes les quintades que vulgueu participar.

12:00h Solta de vaques i un bou de la ramaderia CRESPO.

18:30h Festa de l’espuma en el c/ San Miquel patrocinada per JFM,en acabar tindrem una DISCOMOBIL amb els TEAMWORKS DJ’S en el mateix carrer i fins que el cos aguante.

22:00h Sopar a les barraques.

23:00h Ball a la plaça amenitzat per el duo XIMO i RAQUEL

02:00h Solta de vaques a càrrec de la ramaderia MACHANCOSES.

AHIR, DIA DE LES TRADICIONS:

A la imatge, el Grup de Danses "La Llata" a la Plaça Nova actuant ahir per la vesprada 

Foto de Vicent Signes Signes.
FONTS: Fotos: Rosario González i Vicent Signes.
03/08/2016 13:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: RESUM DIA 31, CARROSSES I ROCK

20160801203543-20160731-205526-copia.jpg

(ÀLBUM DE CARROSSES I ROCK, PUNXEU ACÍ)

L’espectacular posta en escena de LA QUADRILLA torna a guanyar el primer premi de carrosses. La Comissió de Festes 2015, primer premi de grups a peu

Aquest cap de setmana Gata ha viscut els primers dies de festa amb el festival, la inauguració del corro i les barraques i les carrosses.

Ahir diumenge, l’acte central del dia van ser les carrosses on La quadrilla va guanyar el primer premi de carrossa amb una disfressa de sol i la comissió 2015 s’emportava el primer premi dels grups a peu amb una disfressa ètnica.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Hui dilluns és el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra La Tribu.

Les nostres tradicions centren la programació de dimarts amb jocs populars i cervesa i sardines de matí i final del campionat de Truc, bous i actuació de danses per la vesprada. A la nit, podrem gaudir de l’actuació de Lilit i Dionís i correfoc de la mà dels Dimonis de l’Avern d’Alboraia.

El dia de les quintades se celebrarà dimecres 3 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, ...

Els xiquets tindran el seu dia, dijous 4 d’agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l’associació cultural bouera , hi haurà carretons.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata que enguany comptarà amb la guitarra solista Rosario Caselles Canet. I el colofó el posarà  la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu acabaran  dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2016.

FONTS: Ajuntament. Àlbum fotografies Carrosses i Rock.

01/08/2016 20:32 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: RESUM TERCER DIA, 30 juliol (inauguracions: corro i barraques)

20160731171142-jp3-copia.jpg

ÀLBUM DEL RESUM: INAUGURACIÓ DEL CORRO DELS BOUS I DE LES BARRAQUES DE LA PLAÇA NOVA. PUNXEU ACÍ

XICOTET VÍDEO DE LA INAUGURACIÓ DEL CORRO. PUNXEU ACÍ.

Com ja és costum ahir, per la vesprada i nit, es van fer les inauguracions a les festes de Gata. Tercer dia, 30 de juliol i amb molta calor. El passeig d’Alacant va ser una nombrosa desfilada, acompanyats de la batucada i xaranga. Disfresses de tota classe, colorit al màxim, als instants previs de la segona entrada de bous. Per la nit, la festa es va traslladar a la Plaça Nova, amb la inauguració de les barraques, que animen i adornen el recinte fester.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

FONTS: Àlbum i vídeo (JDM), inauguracions.

31/07/2016 17:03 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: HUI DIA 31, DIUMENGE: CARROSSES I ROCK

20160731141131-img-20160730-wa0018-copia.jpg

A les 20 hores, desfilada de grups a peu i carrosses. A la nit rock, amb BAJOQUETA ROCK. Ací teniu detallat tot el programa de hui:

DIUMENGE 31 DE JULIOL – DIA DE LES CARROSSES I NIT DE ROCK

08:00h Despertà a càrrec dels quintos 2016.

12:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia COVES.

19:·30h Concentració de carrosses i grups a peu en l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada que serà amenitzada per la colla de dolçaina i tabalet EL MONTGÓ i la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA.

20:00h Desfilada de carrosses.

22:00h Sopar a les barraques.

A continuació i en la mateixa plaça Nova NIT de ROCK amb les actuacions de RISING FROM NOTHING i BAJOQUETA ROCK. 

FONT: Foto ianuguració corro ahir per la vesprada. VVC.

31/07/2016 14:11 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: RESUM SEGON DIA, 29 juliol (entrà de la murta i Festival)

20160730180409-20160730-020640-copia.jpg

ÀLBUM DEL SEGON DIA: ENTRÀ DE LA MURTA I FESTIVAL DE PROCLAMACIÓ I ELECCIÓ DE REGINES, DAMES I CORTS, MAJOR I INFANTIL. PUNXEU ACÍ.

NORA MEIER SIMÓ, REGINA INFANTIL. SHEILA DOBLADO SIVERA, REGINA MAJOR

Ahir dia 29 de juliol, va ser el segon dia de les festes patronals. Pel matí, quan la calitja no apretava tant, els carreters van posar els carros i acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabalets, els quintets i quintos amb la comissió i tots els que volien sumar-se, van fer l’ENTRÀ DE LA MURTA, passacarrer per tot el poble.

Per la nit, amb l’acompanyant de regines i dames, així com autoritats dels pobles veïns, es va fer l’acte de gala, presentant a quintets i quintetes infantils i quintes i quintos majors, per a després ser elegides les regines, dames i cort d’honor 2016. L’actuació artística va córrer a càrrec del sorprenent mag YUNQUE, tan conegut pel programa televisiu de "EL Hormiguero", que va captivar a tots amb el seu espectacle de màgia, fent participar a xics i xiquets.

REGINES NORA I SHEILA

Per sort, va ser elegida REGINA INFANTIL 2016 DE GATA la xiqueta NORA MEIER SIMÓ. Les seues dames d’honor són AMANDA CEBALLOS NIETO i ESTEFANÍA NÚÑEZ GARCÍA.

La votació del públic present al recinte del grup escolar, va donar com a REGINA MAJOR 2016 DE GATA la senyoreta SHEILA DOBLADO SIVERA. Primera dama: PAULA GALLEGO DE LA SACRISTANA MULET. Segona dama: TOLANDA FORNÉS FERRER.

FONTS: Àlbum, JMVC, JM, Cronista de Gata.

30/07/2016 18:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA: HUI, DISSABTE 30 (3r dia): Primera entrà, inauguració corro

20160730174502-20160730-081316-copia.jpg

Hui dissabte 30 de juliol estem al tercer dia de les festes patronals de Gata de Gorgos. Si el primer dia, dijous 28, baixaven al Crist a l'església i ahir era l'entrà de la murta i el festival de proclamació i elecció de regines, dames i corts infantil i major, hui, tercer dia, és el dia de les inauguracions. Ací teniu tot el programa:

DISSABTE 30 DE JULIOL – DIA DE LES INAUGURACIONS

07:00h Primera “despertà” de festes a càrrec dels quintos 2016.

08:00h Primera entrada de bous de la ramaderia LA PALOMA, acte seguit solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia ELS COVES.

En finalitzar les vaques hi haurà esmorzar popular al c/ la Creu amb repartiment de coques i cervesa per a tots a càrrec de la comissió de festes 2016.

12:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia IFACH.

18:00h Concentració al c/ la Pau per a participar en la inauguració del corro. Veniu disfressats.

18:30h Inauguració oficial del corro amb la participació de la quinta 2016 acompanyats per quintets infantils, comissió de festes i tots els veïns que estiguen dispostos a passarho bé, acompanyats per la batucada “BUMPADA”.

19:15h Entrada de bous a càrrec de la ramaderia LA PALOMA.

19:30h Solta de vaques i un bou de la ramaderia IFACH.

22:00h Inauguració oficial de les barraques i casals. Serà la “NIT ROCIERA” i la comissió de festes repartirà “geranios”, i “rebujito” patrocinat per la COOPERATIVA VIRGEN POBRE DE XALÓ.

23:00h Ball a la plaça Nova amb l’orquestra ESLAVA, durant el descans del ball es coneixerà el premi a la barraca millor decorada.

02:00h Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia CRESPO.

Fonts: Comissió de Festes Gata 2016. Foto: entrà de hui, la primera de les festes.

 

30/07/2016 17:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: RESUM PRIMER DIA (Baixada Crist i truc)

20160729213544-img-20160729-wa0029-copia.jpg

ÀLBUM, FOTOS DE LA BAIXADA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (PUNXEU)

ÀLBUM, FOTOS DEL CAMPIONAT DE TRUC, CARRER LEPANTO, PRIMERES ELIMINATÒRIES (PUNXEU)

Ahir, dijous 28 de juliol de 2016, van començar les festes patronals de Gata de Gorgos. Dos actes destacats: la baixada del Santíssim Crist del Calvari i el campionat de truc.

La baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyat per nombrosos gaters i visitants va transcorre des de l’ermita a l’església parroquial. Encapçalava la comitiva la Colla de Dolçaines i Tabalets. Més portadors, barres més llargues i més acompassada la baixada. L’arribada de la imatge a la Plaça de l’Església va resultar molt emotiva, multitudinària i molt respetuosa. Un castell de focs artificials. El pregó de benvinguda al poble va córrer a càrrec del rector de la parròquia Rv. D. Francisco M. Murillo. (Al final, transcric tot el pregó). Els goigs interpretats per la banda Unió Musical i les tradicionals voltes al patró, entre les coses més destacades.

Per la nit, a les 23 hores, van començar al carrer Lepanto les primeres eliminàtories del campionat de truc, organitzat per la comissió de festes la Font del Riu. Un total de 64 parelles anotades i molta animació.

Demà, vos pose el resum del segon dia -hui divendres 29- amb dos actes més destacats: entrà de la murta i festival de proclamació i elecció de regines, dames d’honor i cort, tant infantils com majors.

Foto de Miguel Vives Signes.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

 

 

PREGÓ DE BENVINGUDA, RECTOR D. FRANCISCO M. MURILLO ROLDÁN:

Santíssim Crist,benvingut a ta casa.

Els veïns de Gata et donen la benvinguda i et diuen:

Queda’t, Senyor, que ja es fa tard, el camí és llarg i el cansament gran.

Queda’t a dir-nos les teues paraules vives que serenen la ment i encenen l’ànima.

Mantí en brases el nostre cor inepte, dissipa els nostres dubtes i temors.

Mira’ns amb els teus ulls de llum i vida, retorna’ns la il·lusió perduda.

Llava les ferides d’estos peus cansats; Desperta’ns a la vida amb gestos humans.

Queda’t i renta’ns rostre i entranyes; crema esta tristesa, dóna’ns esperança.

Queda’t, Senyor, comparteix les nostres viandes i mostra’ns, pacient, els teus ensenyaments.

Parteix-nos el pa de la teva companyia; obri’ns els ulls de la fe adormida.

De les teues paraules sorgeix el que busquem, ho hem vist caminant al teu costat.

Queda’t i renova valors i somnis; dóna’ns la teua alegria i pau de nou.

Condueix-nos sempre al món, a la vida, per veure el teu rostre en els rostres de cada dia.

Queda’t, Senyor, que ja es fa tard, que el camí és llarg i el cansament gran.

Queda´t, Santíssim Crist, perquè amb tu fem poble

Queda´t, Santíssim Crist, perquè amb tu fem festa

Visca el Santíssim Crist!

Visca Gata!

FOTOS: Àlbums Baixada i Truc.

29/07/2016 21:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA: 2n dia, ENTRÀ DE LA MURTA I FESTIVAL

20160729111328-cristesglesia1.jpg

A LA VESPRADA, ÀLBUMS FOTOGRÀFICS DE LA BAIXADA I EL TRUC (Actes d'ahir, 1r dia)

Hui dia 29 de juliol és el segon dia de les festes patronals de Gata. Cal ressenyar com a actes importants l'entrà de la murta d'aquest matí i el festival de proclamació i coronació de regines i dames, infantils i majors, així com tota la cort d'honor.

El programa detallat de hui és el següent:

DIVENDRES 29 DE JULIOL – DIA DEL FESTIVAL

10:00h: Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quintos infantils i majors i tots els veïns que ho desitgen.

11:00h: Entrada de la murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ on es repartirà cervesa “a go-gó” patrocinada per DISCOPUB KIROS i ESTRELLA DE GALICIA.

13:00h: Volteig general de campanes on es tiraran les 21 salves que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’església i Gata ja està en festes.

22:00h: Concentració a la plaça Nova de quintos infantils i majors 2016 per a participar, acompanyats de la BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’ajuntament, reines i dames de 2015, festeres visitants i autoritats locals veïnes.

23:00h: Presentació de la quinta infantil 2016, Elecció i coronació de les dames i la reina infantil i presentació de la quinta 2016: AL FENOLL.

A continuació, gaudirem del mag YUNQUE (molt conegut per eixir al programa de televisió EL HORMIGUERO). I així arribarem al moment més àlgid de la nit, la proclamació i coronació de les dames i reina major 2016.

En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte una DISCOMOBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Foto Marta Gayá. l patró, Santíssim Crist del Calvari, ja presidix l'altar major de l'església parroquial.

29/07/2016 11:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 28, DIJOUS, COMENCEN LES FESTES PATRONALS DE GATA: Baixada i truc

20160728134525-dscf7834-copia.jpg

Parròquia: últim dia de novena

Baixada dle patró, el Santíssim Crist del Calvari

Primeres eliminatòries de truc al carrer Lepanto

ÚLTIM DIA DE NOVENA

Cronològicament, a les 20 hores serà l’última missa de la Novena a l’ermita. Prepararan les lectures el sector del Tossalet i Calvari. De grups parroquials, el de Confirmació. Predicarà el Rvdo. Oliber Hernández Carbonell, pàrroco de Sant Miquel de Soternes de Mislata i director del Secretariat diocesà de Pastoral d’immigrants i refugiats. Acaben les misericòrdies amb el tema: "Donar de menjar al famolenc, de beure al sedent, donar posada al pelegrí i vestir al nu".

PROGRAMACIÓ DE HUI, DIJOUS, PRIMER DIA DE FESTES:

DIJOUS 28 DE JULIOL - DIA DE LA BAIXADA
A les 20 hores: Concentració a l’ermita del calvari de quintos majors i infantils 2015 i població en general per a la novena i la missa.

A les 21 hores: Processó de la baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ i la BANDA UNIÓ MUSICAL DEGATA.

A continuació, i en la mateixa plaça de l’església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials a càrrec de PIROTECNIA DRAGÓN.


A les 23 hores: Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC al c/ Lepant. Organitzat per la Comissió de la Font del Riu.


A les 23:30 hores: Assaig del festival de la quinta infantil 2016, a continuació assaig del festival dels quintos 2016: AL FENOLL.

FONTS: Parròquia (novena), Comissió de Festes 2016 (programa). Foto, arxiu.

28/07/2016 09:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA 2016: JA ENGALANEN ELS CARRERS...(La Pau, Sant Antoni i Parres)

20160727210716-carrersadornats.jpg

Ací teniu la imatge festera. Abans de començar-se demà vull mostrar-vos els tres carrers que per ara estan engalanats per a la festa. L'Avinguda la Pau presenta milotxes colorides. El carrer de les Parres, molinets de paper també colorits i el carrer i placeta de sant Antoni l'original desplegament de moltes samarretes esportives d'atletisme i medalles fetes pels veïns. Com si d'una cursa es tractara l'eixida i la meta i per les reixes corredors, tot un homenatge a les carreres populars.

27/07/2016 21:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA: HUI DIMECRES 27, PENÚLTIM DIA DE NOVENARI AL CRIST

20160727094135-ermitaantoniomonfort.jpg

Hui dimecres 27 arriba Gata al penúltim dia de novenari al patró, el Santíssim Crist del Calvari. El sector que prepararà lectures serà el del carrer Jesús Pobre i voltants. El grup parroquial serà el de Pastoral de la Salut. Predicarà el Rvdo. Pepe Correcher, servita, vicari parroquial de Sant Antoni de Dénia, missioner a Mozambique de la missió a Matola. El tema de la misericòrdia de hui serà "Sofrir amb paciència els defectes del "prójimo".

Demà serà ja l'últim dia, amb missa i baixada del Crist, des de l'ermita a l'església parroquial, des d'on presidirà les festes patronals, que el poble de Gata fa en el seu honor.

FONTS: Parròquia de Gata. Foto, Antonio Monfort.

27/07/2016 09:41 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIJOUS 28 COMENCEN LES FESTES PATRONALS 2016 A GATA

20160727093035-01portadafestesgata2016-aaff.jpg

Baixada, festival, primera entrà, carrosses, quintades, nit de paelles...cada dia s'identifica amb l'activitat festera més important

Gata donarà demà dijous 28, a les 21,15 hores, aproximadament, el tret d’eixida de les Festes patronals 2016, amb la baixada del Santíssim Crist del Calvari. Per la nit, a les 23 hores, serà la primera eliminatòria del campionat de truc, que organitza la comissió del barri La Font del Riu. Fins ara 59 parelles estan apuntades.

Els actes lúdics de programació, propiament dits, començaran amb l’entrada de la Murta divendres 29 de juliol a les 11 hores. Però, serà la presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2016 l’acte que centrarà l’atenció de l’inici de les festes. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores i comptarà l’actuació del mag Yunque.

Dissabte 30 de juliol començaran els bous, amb la primera entrada a les 8 del matí, solta de vaques a les 12 hores i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 hores. A continuació, solta de vaques. Per la nit, després del sopar, ball a la plaça Nova, amb nit rociera.

Diumenge 31, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 20 hores. I per la nit, la plaça Nova acollirà la música de Rising From Nothing i el grup valencià Bajoqueta Rock.

Dilluns dia 1 d'agost serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra La Tribu.

Les nostres tradicions centren la programació de dimarts dia 2 amb jocs populars i cervesa i sardines de matí i final del campionat de Truc, bous i actuació de danses per la vesprada. A la nit, podrem gaudir de l’actuació de Lilit i Dionís i correfoc de la mà dels Dimonis de l’Avern d’Alboraia.

El dia de les quintades se celebrarà dimecres 3 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues, ...

Els xiquets tindran el seu dia, dijous 4 d'agost, amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, carregat d’actes com la partida de pilota al carrer la Bassa, l’ofrena de flors , la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata que enguany comptarà amb la guitarra solista Rosario Caselles Canet. I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu acabaran dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2016.

CONCURS FOTOGRÀFIC DE FESTES

Per altra banda, el II Concurs de Fotografia de Festes convocat per l'Ajuntament de Gata amb la col·laboració del Fotoclub Forat, es farà al llarg d'aquestes festes 2016. Podeu consultar les bases i enviar les vostres fotos a fotoclubforat@gmail.com durant el mes d'agost!. La foto de Sonia Soria Soler, guanyadora del 1r concurs, és la portada del llibre de festes d'enguany, que vegeu il·lustrant aquesta entrada.

LA PREMSA JA HO PUBLICA

El diari LAS PROVINCIAS publica ja hui dimecres 27 un article al respecte. Titula: "Gata de Gorgos se prepara para las fiestas en honor al Santíssim Crist del Calvari". Al subtítol: "La bajada de la imagen del patrón y la proclamación de las reinas inician los actos que culminarán el próximo 6 de agosto". Podeu llegir l'article, PUNXANT ACÍ.

FONTS: Ajuntament, nota de premsa, i foto Sonia Soria Soler.

27/07/2016 09:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA. SETÉ DIA DE NOVENA AL CRIST. Predica el guardià del convent de Pego, Àngel Taléns

20160726104405-esplanada.jpg

La Novena al Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata de Gorgos, entra a la seua recta final, en els tres últims dies. Hui dimarts 26 de juliol, serà el sector de la Plaça Nova i voltants els encarregats per a preparar lectures, monició i pregàries. La predicació correrà a càrrec del guardià del convent de la Sagrada Família de Pego, el franciscà Rvd. Àngel Taléns, bona coincidència per a recordar hui als pares de la Verge també com a família. Els grups de matrimonis de la parròquia també estaran encarregats. L’obra de misericòrdia que toca hui és "Consolar al trist".

Cal recordar que a la novena li resten demà dimecres i dijous 28, que serà el dia de la baixada del Crist des de l’ermita a l’església parroquial, començant les festes patronals 2016.

FONT: Foto extreta de Internet, commons.wikimedia.org.

26/07/2016 09:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA: Hui sisé dia de novena (Sector, Sant Antoni)

20160725093516-cristantic.jpg

La novena al Santíssim Crist del Calvari, que any rere any organitza la parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, en els nou dies previs a les festes patronals, complix hui al sisé dia. Els toca preparar monició d’entrada, lectura i pregaries, a la gent del sector de Sant Antoni, Raval, i al grup parroquial del Camino de Santiago.

La misericòrdia de hui que predicarà el Rvdo. José Emilio Ferrando Navarro, serà "Perdonar al que ens ofen". Cal dir que el predicador de hui és pàrroco de Sant Martí de Porres de València (barri de l’Oliveral).

Fotografia arxiu antiga. La imatge del patró de Gata, tal com estava antigament.

25/07/2016 09:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES GATA: RECTA FINAL. Dijous 28 comença la festa...i fins el 6 d'agost

20160725091859-gata-de-gorgos.jpg

La setmana que comença hui serà curteta en treball per als gaters, perque dijous dia 28 de juliol comencen les festes patronals 2016. Es preparen ja els més joves als casals, les quadrilles de més majors ultimen els preparatius. La parròquia entra en la segona part de la novena al Santíssim Crist.

I dijous...a les 21 hores, acabada l’última missa de la novena, serà la Baixada del Crist, que es considera a Gata el començament oficial de les festes patronals, que s’ajornaran fins el dia 6 d’agost, dissabte, festa major.

Resumint. Si el 28 dijous és el dia de la baixada i assaig del festival, el 29 serà el festival de proclamar les reines infantil i major, dames i la cort d’honor. El 30, dissabte, serà la primera entrà al corro dels bous i esmorzar popular. El 31, diumenge, dia de les carrosses i nit de rock. Nit del dia 1, paelles al recinte del Grup Escolar. Dia 2, tradicions i correfoc. Dia 3, dia de les quintades. Dia 4, dia del xiquet. Dia 5, majors i ofrena al Crist. Dia 6, festa major.

Si voleu repassar al detall la programació, l'Ajuntament per mig del seu facebook, ha passat el següent enllaç:

http://www.gatadegorgos.org/festes-gata-2016/

FONT: Foto portada del llibre de festes, Sonia Soria Soler.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
25/07/2016 09:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA, GATA: Hui 24, cinqué dia de la Novena al Crist (sector Alcolaies)

20160724112122-novenatercer-copia.jpg

La novena al Santíssim Crist del Calvari estarà hui en el epicentre dels nou dies. Hui diumenge dia 24 li correspon al sector de Alcolaies preparar les lectures i pregàries. El grup parroquial serà el de Emaús, del que parlava l'altre dia. Hui predicarà el Rvdo. Luís Torregrosa, capellà de l'Hospital Clínic de València i encarregat dels retiros d'Emaús a València. 

Cal recordar també que ahir, dissabte 23, per no poder assistir el predicador com estava previst, va ser el nostre rector, Rvdo. Francisco M. Murillo, qui va predicar la misericòrdia de visitar als malalts i als presos.

24/07/2016 11:21 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA, GATA: HUI DISSABTE 23, QUART DIA DE NOVENA AL PATRÓ (Anit, sopar popular)

20160723172538-novenatercer.jpg

Les festes s’aproximen a gran velocitat. Passa el temps ràpid. Hui dissabte 23 de juliol és el quart dia de la novena al Santíssim Crist del Calvari. El sector que prepararà la missa serà la zona de la Plaça de L’Església i voltants. El grup parroquial, Càritas. Vindrà el predicador Rvdo. Jesús Cervera Capella, pàrroco de Nostra Senyora dels Àngels, del barri valencià del Cabanyal. El tema escollit per a hui, dins de totes les obres de misericòrdia, serà visitar als malalts i als presos.

Anit, sopar popular

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

Per altra part, l’esplanada de davant de l’ermita es va omplir anit divendres, al sopar anual, que com ja va sent tradicional en els últims anys se celebra el cap de setmana anterior a la baixada del Crist al poble. La plaça estava plena de comensals que van gaudir d’una nit molt bona, calorosa, de música i acudits. El rector va explicar on anirà destinada la recaptació del sopar, recordant que continuen a la seua fase final les obres de remodelació dels salons parroquial al centre Verge del Carme.

FONT: Fotos JM. Vives (portada entrada, novena) i Parròquia Gata (dins, sopar).

23/07/2016 17:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA: PRE-FESTES. Hui, divendres 22, tercer dia de novena al patró i sopar popular

20160722145210-campanetaermita.jpg

Ahir se celebrava el segon dia de la novena. Des de Utiel arribava el predicador el Rvdo. Agustín Alcayde Pardo, qui tornava a incidir en el tema del novenari, la misericòrdia divina.

Hui, divendres, és el tercer dia de la novena. Estem a sis dies de començar-se oficialment les festes patronals. Li correspon la preparació de l’eucaristia al veïnat del sector de l’Avenida. Pel que fa als grups parroquials són: Catequesis, Comunió, Cor parroquial i Júniors. El predicador serà hui el Rvdo. Álvaro Almenar Picallo, que està actualment a la parròquia de Sant Joan de Ribera de València. El tema de hui de les misericòrdies estarà dedicat als que ja no estan entre nosaltres: soterrar als difunts i resar a Déu pels vius i els difunts.

Sopar popular

Per altra part, aquesta nit, acaba l’eucaristia de la novena, a les 21 hores serà el sopar popular pro-reformes locals parroquials "Verge del Carme". Es farà a la mateixa esplanada de l’ermita.

FONT: Foto Vero Vives. Volteig de la campaneta, a l’ermita de Gata.

22/07/2016 14:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA. Pre-festes: hui, dijous 21, segon dia de novena al Crist

20160721111638-1erdianovena1.jpg

Hui dijous, 21 de juliol, serà el segon dia de la Novena al patró de Gata de Gorgos, el Santíssim Crist del Calvari. Són els dies previs a les festes patronals, que començaran en una setmana, just el pròxim dijous dia 28. Ahir va començar la novena amb l'assistència de més de 200 gaters. Va predicar el rector de Campanar (València), abans rector i vicari episcopal, Rvdo. Rafael Albert Serra.

Hui correspon el torn de preparació al sector de La Font del Riu i al grup parroquial de l'Itinerari Diocesà de Renoació (IDR). Presidirà la missa i predicarà el Rvdo. Agustín Alcayde Pardo, pàrroco de Utiel. El tema serà "Misericordiós com el Pare".

A la fotografia, un moment de l'eucaristia d'ahir, primer dia de novena.

21/07/2016 11:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI COMENÇA EL NOVENARI AL PATRÓ DE GATA, EL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (pre-festes)

20160720184552-gojossantissimcrist.jpg

Aquesta vesprada a les 20 hores començarà el novenari al patró de Gata de Gorgos, el Santíssim Crist del Calvari. El res del rosari i l'eucaristia predicada per un presbíter vingut de forta, serà el dia a dia de la novena a l'ermita del Calvari, que estarà dedicada a la Misericòrdia de Déu, ja que és l'any de la Misericòrdia. Cada dia un sector del poble i un grup parroquial seran els encarregats de preparar-ho tot. Baix teniu detallat el quadre de cada jornada.

Per a hui dia 20, dimecres, primer dia, li toca la preparació a la zona de Trossets i al grup parroquial de "Vida Ascendente". Es parlarà cvom a introducció de la Misericòrdia de Déu i ho farà el predicador Rvd. Rafael Albert Serra, pàrroco de Nostra Senyora de la Misericòrdia de Campanar de València.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

El dia 28 de juliol, dijous, serà l'últim dia. Després de la missa, a les 21 hores, serà la baixada de la imatge del patró des de l'ermita a l'església parroquial. Serà el començament de les festes patronals 2016.

FONT: Dades i fotos, Parròquia Sant Miquel Arcàngel, Gata de Gorgos.

20/07/2016 18:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

UNA IMATGE DEL CORREFOC DE SONIA SORIA SOLER, PORTADA DEL PROGRAMA DE FESTES DE GATA

20160719100659-portadallibre.jpg

Amb la llegenda "Festes Gata 2016. En honor al Santíssim Crist del Calvari. Del 28 de juliol al 6 d'agost", la portada del llibre de festes patronals 2016, que ja es veu pels comerços i que en breu podrà adquirir-se, al passar la Comissió pels domicilis o als llocs habituals, té un nom propi: Sonia Soria Soler. Una imatge molt espectacular de la nit del "Correfoc" 2015 ompli de foc i color les festes 2016.

La mateixa Sonia comentava a la seua pàgina facebook: "No m'esperava que la foto que vaig presentar al concurs fotogràfic de festes de l'any passat guanyara el primer premi, però mes sorpresa ha sigut veure-la com a portada del llibre de festes d'enguany. Espere que vos agrade a tots".

Un altre dia parlem de l'interior del llibre-programa de festes.

FONT: Foto Sonia Soria Soler (portada del llibre de festes de Gata).

19/07/2016 10:06 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUESTA NIT, SOPAR POPULAR PER AL SORTEIG DE CADAFALS (PALCOS) I BARRAQUES

20160716100259-palcos.jpg

Les festes patronals de Gata estan ja al girar el cantó, com diríem popularment. Alguns comerços, bars i llocs de publicitat ja disposen dels programes de festes. Els casals van omplint-se de gent jove. Comença a fer "oloreta" a festa. A dotze dies de les festes, hui ja tenim el primer acte pre-fester.

Aquesta nit, dia de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, la Comissió de Festes Patronals 2016, té preparat un sopar popular, on se sortejarà la ubicació dels cadafalts o palcos, com es diuen a Gata, que conformaran el recinte taurí de part del Passeig d'Alacant. També serà sortejat el lloc que ocuparan les barraques a la Plaça Nova, tot i esperant que acaben a temps les obres, per a lluir una plaça remodelada.

A la imatge d'arxiu de l'any passat, col·locació dels palcos al Passeig d'Alacant, Gata.

16/07/2016 10:02 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

COMPTE ENRERE PER A LES FESTES PATRONALS 2016 DE GATA: seran del 28 de juliol al 6 d’agost

20160707151818-compopeu.jpg

Nombroses "apuntaes": per a casals, barraques, cadafals (palcos), paelles, carrosses, engalanament de carrers

El compte enrere ha començat. Estem a tres setmanes justes de començar les festes patronals de Gata 2016, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Els comerços de Gata s’omplin de cartellets convocant a la gent. Les "apuntaes" tenen que fer vibrar a la gent. Les festes fan eixir a la gent al carrer.

Fa uns dies, la Regidoria de Festes convocava als que volien instal·lar cadafals o "palcos" com diem a Gata, per a donar-los a conéixer la legislació vigent al respecte dels mateixos al recinte del "corro" dels bous al carrer.

L’Ajuntament també ha publicat, com tots els anys, les condicions per als casals de penyes a les festes. S’hauran d’inscriure’s com a màxim el 20 de juliol a l’Ajuntament, perque hi ha també una normativa on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana. Hi ha unes mesures de seguretat a complir. També es tipifiquen amb caràcter general conductes o actuacions al respecte. Finalment, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, es contemplen les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable.

Els cartells d’apuntar-se ja estan als comerços. Per a la desfilada de grups a peu i carrosses, acte que serà diumenge 31 de juliol per la vesprada. Per a la Nit de Paelles, que serà el dia 1 d’agost al recinte del Grup Escolar. La Comissió posarà taulers i cadires als que s’apunten.

FONTS: Ajuntament, Comissió de Festes 2016. Foto arxiu, Cronista de Gata.

07/07/2016 15:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIUMENGE 3, ÚLTIM DIA. FESTES FONT DEL RIU (GATA) -Àlbum: jocs i truc d'ahir-

20160703101806-img-20160702-wa0015-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DELS JOCS TRADICIONALS I DEL TRUC, PUNXANT ACÍ)

Ahir, els jocs tradicionals van fer recordar altres temps de la vida infantil

El truc, emoció fins el final

Hui, últim dia, jocs i paella

Jugar a la corda, a la cadireta, al mocador, botar, córrer i gaudir dels jocs tradicionals, es van tornar a veure a les festes Font del Riu ahir dissabte pel matí. Teniu l’àlbum de fotos de testimoni. Per la vesprada, va continuar el campionat de truc amb les fases més interessants, les semifinals i la final. El primer premi va ser per a Pato i Pato; el segon per a Tinky i Winky i el tercer per a María Vicenta i Blasco.

 Hui diumenge 3 de juliol, les festes diuen adéu amb el següent programa:

A les 11,30 hores es faran jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular. La paella al carrer Calvari, amenitzada per música, posarà punt i final a les festes del barri 2016.

ALGUNES FOTOGRAFIES DELS JOCS TRADICIONALS D’AHIR DISSABTE:

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

FONT: Fotos Comissió de Festes la Font del Riu, Gata.

03/07/2016 09:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIXEN LES FESTES. FONT DEL RIU, GATA: Jocs, truc, carretons, sopar i discomòbil

20160702120814-20160701-212731.jpg

Les festes de la Font del Riu han entrat ja en el seu penúltim dia d'actes. Hui és llarga la jornada. Ja juguen els més menuts i tots els que volen apuntar-se als jocs tradicionals. Ho fan al carrer Calvari. Després de dinar, continuarà la festa a les 17 hores amb les semifinals i final del campionat de truc. Hi ha bons premis. A les 17.30 seran els carretons al carrer Lepanto. A les 21 hores es tornarà a sopar al carrer Calvari i a continuació, es farà la Discomòbil "Wow Audiovisual", aquesta al carrer Lepanto.

A la imatge, actuació anit a la vesprada-nit de rock del grup Los Sonidos.

02/07/2016 12:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUEST CAP DE SETMANA, SEGONA PAR DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU. Hui rock local

20160701154857-cartellrock.jpg

Demà dissabte discomòbil i diumenge paella

Reprenen hui les festes en honor a Sant Joan els veïns de la Font del Riu de Gata. Ja van començar el passat divendres dia 24 amb la festa al sant, van seguir amb balls, sopar, jocs pels menuts i truc. Aquesta nit, comencen la segona part amb rock local. Aquest és el programa:

Hui divendres dia 1: A les 20 hores, Vesprada-Nit de Rock, amb quatre grups locals. Tocaran al Carrer Calvari, com ja és costum. Los Sonidos, Arrapa, Back Storm i la Sra. X són els grups. Wow audiovisual i FM posen la tècnica musical. Organitza, l’Ajuntament i col·labora la Comissió Font del Riu. En mig de les actuacions, hi haurà el tradicional sopar al carrer de totes les nits.

Demà dissabte, dia 2: Des de les 11 del matí hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 17 hores seran les semifinals i la final del campionat de truc. A les 17,30 hores, es faran carretons al carrer Lepanto. A les 21 hores es tornarà a sopar al carrer Calvari i a continuació, es farà la Discomòbil "Wow Audiovisual".

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Comissió De Festes Font del Riu.

Diumenge, dia 3: A les 11,30 hores es faran jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular. La paella al carrer Calvari, amenitzada per música, posarà punt i final a les festes del barri 2016.

FONT: Cartell anunciador del rock d’aquesta nit.

01/07/2016 15:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ACABA LA PRIMERA PART DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA. El pròxim cap de setmana més

20160627152930-13511980-1017344945053164-5522005853461371-n.jpg

Anit diumenge acabava la primera part de les festes de la Font del Riu amb gran ambient de veïnat i de barri. De nou, el carrer Calvari era l’escenari del sopar popular i després de l’actuació, que va tornar a congregar als seus fidels aficionats, del conjunt Bradmis, que té ja 51 anys de taules. A les fotografies podeu veure l’ambient i la participació d’alguns membres de la comissió de festes amb l’orquestra.

Cal ressenyar que les festes del barri gater en honor a Sant Joan tindran la seua segona part el cap de setmana, de divendres a dilluns.

Ja es coneixen tots els emparellaments del campionat de truc per a les semifinals i final, que tindran lloc dissabte 2 de juliol per la vesprada a partir de les 17 hores.

Però hi ha més actes que començaran divendres dia 1 de juliol a les 20 hores. Començarà la vesprada-nit de rock al carrer Calvari, amb els grups "Back Storm", "Señora X", "Los Sonidos" i "Arrapa" (entre les actuacions es soparà al carrer). Dissabte, 2 de juliol, hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto des de les 11 del matí. A les 17 hores seran les semifinals i final del campionat de truc. A les 17,30 hores es faran carretons al carrer Lepanto. Per acabar el dia, a les 21 hores serà el sopar al carrer Calvari i a continuació Discomòbil "Wow Audiovisual".

Diumenge 3 de juliol serà l’últim dia. A les 11,30 hores seran els jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular al carrer Calvari, amenitzat per música. Aquest acte acomiadarà les festes 2016.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

 

FONT: Fotos Comissió de Festes i Cronista de Gata.

27/06/2016 15:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, TERCER DIA DE FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA: sopar popular i Bradmis

20160626174307-20160625-224309-copia.jpg

Anit, gran ambient i unes 200 persones al sopar. Actuació dels Mariatxis i música balladora

TAMBÉ ÀLBUM DE TOT EL DIA DE LA COMISSIÓ DE FESTES DE LA FONT DEL RIU, PUNXEU ACÍ

El barri la Font del Riu de Gata entra hui en la seua tercera jornada festera. A les 21 hores serà el sopar popular al carrer Calvari i, a continuació, hi haurà una gran actuació del conegut grup ELS BRADMIS.

Pel que respecta a anit, gran ambient al carrer Calvari. Sopar de coques dels forns de Gata. Unes 200 persones omplien els taulers. Els Mariatxis van actuar entre el públic primer i després dalt l’escelari. L’orquestra Fusión va completar la vetlada.

Aprofite també per a posar l'àlbum de la jornada festera compost per la Comissió de Festes de la Font del Riu.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
26/06/2016 17:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES DE LA FONT DEL RIU: HUI JOCS D'AIGUA I FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ

20160625194041-20160625-112714.jpg

La festa al barri de la Font del Riu no para. Aquest matí els més menuts del barri i de tot el poble han gaudit de jocs d’aigua, atraccions, castell inflable, pintures a la cara, esmorzar. I després, amb la música de XARANGATA s’ha celebrat la 3ª FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ. Ambient als dos llocs, carrers Lepanto i Calvari, malgrat el sol i calor que caia. Aquesta vesprada li ha tocat el torn a les eliminatòries del CAMPIONAT DE TRUC. A la nit, més coses.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.


 

25/06/2016 19:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 25, SEGON DIA DE FESTES A LA FONT DEL RIU, GATA: jocs, cervesa, truc, sopar, ball

20160625124217-img-20160625-wa0003-copia.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DELS ACTES D’AHIR, PUNXANT ACÍ)

Ahir es va celebrar el dia de la festa major, en honor a Sant Joan Baptista

Ahir missa, processó, danses, vi d’honor, sopar i orquestra: hui dia 25: jocs, cervesa, truc, sopar, mariatxis, orquestra

El barri La Font del Riu de Gata ha entrat hui dissabte dia 25 en el seu segon dia de festes, dels sis programats entre aquest cap de setmana i el que ve. Ahir, dia 24, va ser la festa major en honor a Sant Joan Baptista. Nombrosos veïns, tant del barri com de tot el poble, van participar en els diferents actes programatas per la Comissió de Festes de La Font del Riu.

Amb l’inconvenient moles, a vegades, del vent que es deixava notar, al carrer Lepanto es va celebrar la missa, seguida de la processó pels carrers del barri. A continuació, el grup de danses "La Llata" va oferir el seu repertori actuant la gent menuda i la gent gran. Després, tot el poble va gaudir d’un vi d’honor, seguit d’un castellet de focs artificials. El sopar al carrer Calvari va donar pas a l’actuació de l’orquestra "La Viva".

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

Hui, seguix la festa al segon dia

El programa de hui dissabte 25 ja està en marxa. Castells inflables, pintures, jocs, animació i molts xiquets i xiquetes que gaudixen al carrer Lepanto dels JOCS, amb esmorzar inclós. 

A l’hora de redactar aquesta crònica dos activitats estan en marxa, la dels xiquets ja dita i la Tercera FESTA DE LA CERVESA A GO-GÓ, aquesta al carrer Calvari, acompanyats per Xarangata. A les 17 hores serà la primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC. A les 21 hores començarà el sopar popular al carrer Calvari. La Comissió de festes vendrà coques. A continuació, actuaran els MARIATXIS i tot seguit actuarà l’orquestra FUSIÓN.

FONT: Fotos àlbum i interiors Cronista / Portada i interiors àlbum, Àngels Torres.

25/06/2016 12:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS SANT JOAN, DIA GRAN PER AL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA (36ª edició)

20160624093620-santjoandanses.jpg

Hui, dia 24 de juny i recent començat els solstici de l’estiu,  és la festa de SANT JOAN. A Gata se celebra d’una manera especial amb actes populars i festius al barri de la Font del Riu, que es troba a l’entrada de la població venint de Teulada o a l’eixida venint d’Ondara. Aprofite per felicitar a totes i tots els que celebreu hui la vostra onomàstica.

Quins actes trobem hui a les festetes del barri?

Per ser el primer dia i el més fort, començarà la festa a les 20 hores amb la missa de campanya al carrer Lepanto, on es va gestar la festa l’any 1980. L’eucaristia serà cantada pel cor de Amics del Tercer Món. A continuació, processó pels carrers del barri, seguida de danses populars a carrec del grup gater "La Llata" i a continuació vi d’honor. El sopar popualr al carrer Calvari donarà pas a l’actuació de l’orquestra "La Viva" per a tancar la jornada festiva.

Sabeu el per què de la festa i l’advocació a Sant Joan?

Quan es va obrir, urbanitzar i asfaltar el tros d’eixida a la carretera general, la que era la prolongació del carrer Teulada a la partida Riuet, l’any 1980, el veïnat del final del carrer Teulada, del carrer Calvari i del final de l’Avinguda, aleshores del Caudillo -hui Marina Alta-, va decidir fer festa. Volien fer les festes a Santa Cecília però com ja ho tenia això adjudicat i ben merescut la banda Unió Musical es va optar per adjudicar-ho al sant més pròxim i que no estiguera al calendari fester gater, apareguent la festa de Sant Joan. Des de l’any 1980 que la Font del Riu va fer foguera, bous, missa, ball, actes populars en honor a Sant Joan.

FONT: Fotografia d’arxiu de les festes de Sant Joan l’any passat, al barri de la Font del Riu de Gata.

24/06/2016 08:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 24, DIA DE SANT JOAN, COMENCEN LES FESTES DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE GATA

20160622153020-13443298-837574389709435-3395128005162389112-o.jpg

Seran els dies 24, 25 i 26 de juny i 1, 2 i 3 de juliol

Al llarg dels dos pròxims caps de setmana, els veïns del barri LA FONT DEL RIU i de tot el poble de Gata de Gorgos, celebraran les festes de SANT JOAN i comencen precisament el dia del patró, despusdemà divendres dia 24. Eixe dia, a les 20 hores serà la solemne missa en honor a Sant Joan, cantada pel cor "Amics del Tercer Món". Seguidament, hi haurà processó pels carrers del barri amb la colla de dolçainers i tabaleters. Tot seguit, actuació del grup de danses "La Llata". A continuació se servirà un vi d’honor, disparant-se una traca i un castell. El dia de la festa major, a les 22 hores, es farà el primer sopar popular carrer Calvari. Tancarà la festa l’orquestra "La Viva".

Dissabte 25 de juny, la festa començarà a les 10 hores amb activitats al carrer Lepanto per als més menuts. Hi haurà castells inflables, jocs, animació i es repartirà esmorzar per a tots els xiquets i xiquetes. A les 12,30 hores serà la 3a Festa de la Cervesa a go-gó, que anirà acompanyada per l’actuació i animació de "Xarangata". A les 17 hores seran la 1ª i 2ª eliminatòries del Campionat de Truc. A les 21 hores serà el sopar popular on la comissió de festes del barri vendrà coques. A continuació actuaran els Mariatxis i tot seguit actuarà "Orquesta Fusión".

Diumenge 26 de juny, a les 21 hores, serà el sopar popular al carrer Calvari i, a continuació, gran actuació de "Els Bradmis".

La pròxima setmana, conclourà la programació els dies 1 al 3 de juliol, divendres a diumenge. Divendres dia 1 a les 20 hores començarà la vesprada-nit de rock al carrer Calvari, amb els grups "Back Storm", "Señora X", "Los Sonidos" i "Arrapa" (entre les actuacions es soparà al carrer). Dissabte, 2 de juliol, hi haurà jocs tradicionals per a tot el poble al carrer Lepanto des de les 11 del matí. A les 17 hores seran les semifinals i final del campionat de truc. A les 17,30 hores es faran carretons al carrer Lepanto. Per acabar el dia, a les 21 hores serà el sopar al carrer Calvari i a continuació Discomòbil "Wow Audiovisual".

Diumenge 3 de juliol serà l’últim dia. A les 11,30 hores seran els jocs d’aigua i activitats per a tot el poble al carrer Lepanto. A les 14 hores serà el dinar popular al carrer Calvari, amenitzat per música. Aquest acte acomiadarà les festes 2016.

FONT: Comissió de Festes Font del Riu, Gata. // A la imatge, el cartell publicitari de les festes.

22/06/2016 15:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

IMPORTANT, BOUS, FESTES: L’EQUIP DE GOVERN ACORDA NO SOL·LICITAR PERMÍS A CONSELLERIA PER A FER BOUS EMBOLATS I BOUS ENCAIXONATS. Comunicat de la Comissió de Festes 2016

20160609184126-bouembolatdia28-1-11-.jpg

Sí per a les altres modalitats tradicionals: entrades i soltes de vaquetes i bous

La Comissió de Festes fa un comunicat

Els diaris digitals ja porten la notícia

Hui s’ha donat a conéixer el comunicat en nota de premsa, de l’acord pres per l’equip de govern municipal, que ha acordat no sol·licitar permís a la Generalitat Valenciana per a fer bous embolats i bous encaixonats a les festes, que com sabeu començaran el pròxim 28 de juliol i acabaran el 6 d’agost, començan les actuacions taurines, com ja és clàssic i tradicional, el 30 de juliol, dissabte, pel matí.

Vos reproduïsc, el comunicat oficial:

"L’equip de Govern Municipal, donada la imminència de les Festes que requereixen la presentació de sol·licituds d’autorització de Bous al Carrer a la Conselleria, i vist que consideren que el Bou Embolat i el Bou Encaixonat suposen un maltractament animal i no dóna lloc a consulta popular, ni a votació per a tractar-se de maltractament, ha acordat no sol·licitar a la Conselleria cap permís per a la realització d’aquest espectacle taurí de bou embolat i encaixonat, sol·licitant només els Bous al carrer en les seues modalitats (entrada i solta de vaquetes i bous). Aquesta decisió es dona trasllat a la la Conselleria, a la Comissió de Festes i a l’Associació Bouera i la resta d’interessats."

Una vegada rebut el comunicat per part de la Comissió de Festes 2016, el grup ha fet el següent comunicat:

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ DE FESTES:

"La comissió de festes 2016 vol manifestar el malestar que sentim amb la decisió que ha pres l’Ajuntament de suspendre el bou embolat després d’haver-nos confirmat dos dies abans, en presència d’Alcaldia, que si que en farien. A partir de la pròxima setmana es suspenen tots els actes que estaven preparats per a arreplegar diners pro-festes, a falta d’una decisió definitiva".

ELS DIARIS DIGITALS JA PORTEN LA NOTÍCIA:

El diari digital MARINA PLAZA ja ha publicat aquest matí la notícia. Titula: "Gata elimina el bou embolat sin consulta popular ya que "el maltrato no se somete a votación". Al subtítol: "El ayuntamiento gestionado por Compromís y JuGa es el quinto de la Marina Alta que elimina tanto esta modalidad taurina como la del bou encaixonat después de Xàbia, Ondara, Benitatxell y Calp". Ací teniu l’enllaç a la notícia,PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el digital de LAS PROVINCIAS també ho recull. Titula en una nota breu: "Gata elimina de las fiestas el bou embolat y el encaixonat". Al subtítol: "El ejecutivo asegura que supone un maltrato animal y no hará consulta popular ni votación"PUNXEU ACÍ per conéixer la notícia.

A la imatge d'arxiu, actuació del bou embolat de les festes de 2014. 

FONTS: Govern Municipal, Ajuntament de Gata. Comissió de Festes 2016. Diari digital Marina Plaza i diari digital de LAS PROVINCIAS, 8-6-2016.

09/06/2016 18:36 cronistadegata #. FESTES Hay 7 comentarios.

DISSABTE DIA 11, PRIMERA EDICIÓ DE "FEM POBLE" (Comissió de Festes 2016)

20160607165854-fempoble.jpg

Organitzat per la Comissió de Festes 2016 amb el suport de l'Ajuntament, dissabte pròxim dia 11 es farà la primera edició de "Fem poble". Serà a l'Avinguda la Pau. Hi haurà activitats al llarg de tot el dia. A les 9 serà la partida de pilota valenciana. A les 10 esmorzar per a tot aquell que vulga. A les 10,30 hores es faran partides de truc. A les 12, carretons per als xiquets. A les 12,30 hores, servessa i picaetes. A les 14 hores serà el dinar per a tots els que vulguen. Es cuinarà fideuà de carn. De 17,30 a 19 per als xiquets cucanyes i jocs. A les 19, dolçainers i danses. A les 21 hores serà la gran barbacoa al carrer i sopar a la fresca, amenitzat per una revetla popular.

Per jugar al truc es podrà inscriure's en els punts de venda i per a la venda de tickets per al sopar es podrà fer a Lola el Sastre, Papereria Maite, Dirigent, Bar el Pati, Joieria Rubi i Tonia.

FONT: Foto, cartell de l'event festiu.

07/06/2016 16:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA GATA: CONVOCATÒRIA PORTADORS DEL CRIST, PROCESSONS BAIXADA I PUJADA, FESTES PATRONALS

20160602184209-dscf7846-copia.jpg

Per segon any consecutiu, des de la parròquia el rector de la mateixa ha fet una convocatòria a totes les persones que vulguen, ja siguen dones o homes, per a portar al Santíssim Crist del Calvari a les processons de baixada i pujada de l’ermita, a les pròximes festes patronals de juliol-agost. S’obri una llista oberta per a tots els majors d’edat que ho vulguen. També estan convidats lògicament els de 20 i 50 anys, com a quintades clau, però l’experiència s’amplia a més persones.

Fins el 15 de juny, dimecres, es podran apuntar al despatx parroquial, a la tenda Tonia (carrer La Bassa) i a la perruqueria Canya (carrer Doctor Gómez Ferrer). La reunió informativa i de primer assaig tindrà lloc el pròxim 29 de juny, dimecres. El 6 i 13 de juliol també es faran els assaigs previs i ja el dijous 28 de juliol es farà la solemne baixada del Crist des de l’ermita a l’església parroquial, constituint el començament de les festes patronals 2016.

Per a llegir tota la carta, PUNXEU ACÍ.

FONT: Text, Parròquia Sant Miquel Arcàngel, Gata de Gorgos.

02/06/2016 18:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, DIVENDRES 13, COMENCEN LES FESTES DE LA VEÏNA JESÚS POBRE

20160513124926-carrerpareperejp.jpg

Hui divendres dia 13 amb el volteig geeneral de campanes s'anunciarà el començament de les festes de la veïna EATIM de Jesús Pobre 2016. La festa major, el dia de la Fireta serà dilluns 16 de maig. Enguany aquestes festes han arribat prompte al calendari de maig, però Pentecostés ha caigut també prompte.

Al programa de festes ressenyar hui la Trobada de bandes a les 20.30 hores i la Macro disco-mòbil "Supermartxéworls Tour" que es farà a la mitja nit. Demà dissabte serà el dia del rock. A la ja tradicional Volta amb carro que complix 20 anys se sumarà l'estrena de carrosses i compares amb batucada, que es podrà veure a les 18.30 hores. La nit del rock a les 00,30 hores la protagonizaran els grups "Homo No Sapiens"  i "Fuckopfamily".

El diumenge 15 és el dia de les comunions. També es farà la III exhibició de cavalls, que organitza la EATIM i el picadero "Los Cortijos". Per la nit teatre. La companyia Terato Teatre representarà l'obra "Les tres de la nit".

Dilluns 16 serà la festa gran, dia de la Fireta. Ja vos torne a posar la resta del programa de festes eixe dia.

FONT: Comissió de Festes 2016.

13/05/2016 12:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: L'AJUNTAMENT I LA COMISSIÓ FAN UNA CRIDA ALS VEÏNS DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE CARA A ORGANITZAR LES FESTES (*Setmana Vi aniversari, blog*)

20160411154054-12974345-804515909681950-2880173227401986971-n.jpg

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, que dirigeix Noel Gadea Ronda, i l’actual Comissió de Festes del barri "La Font del Riu" fa una crida especial per a tot el veïnat per a que se sumen a la festa i augmente el nombre de responsables festers, davant les imminents festes de Sant Joan del mes de juny.

Aquest és el comunicat que va dirigit a tot el veïnat:

"Sou de la Font del Riu? O simplement, vos agradaria que no es pergueren les festes d’aquest barri? Animeu-se a fer-ho possible col·laborant amb la Comissió de la Font del Riu!. Vos esperem dissabte 16 d’abril a les 20h al bar El Pati per informar-vos i ajudar-nos a no perdre les nostres tradicions."

Per tant, dissabte 16 d’abril, dissabte, a les 20 hores, reunió-convocatòria, per tal de parlar de les festes del barri de la Font del Riu. Serà al bar El Pati del mateix barri.

FONT: símbol de les festes de la Font del Riu.

11/04/2016 15:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

QUINTOS 2016 GATA: NIT DEL SORTEIG DE PARELLES (*Setmana del VI aniversari*)

20160411091014-12967506-453982428128462-1264014033169598121-o.jpg

Dilluns, el dia després de complir-se el sisé aniversari i comencem setmana i noticiari. Aquest dissabte es va celebrar un dels sopars més esperats pels joves de 17-18 anys gaters, el sorteig de parelles per a les festes patronals. Les quintos i els quintos 2016 van ser els protagonistes. A la imatge extreta del facebook, els vegem fent-se una foto final per Benidorm, passada ja l’elecció i vestits encara de gala. És la tradició. Ells han posat al comentari: "Una nit que quedarà per al record sempre! SOPAR DE LES PARELLES QUINTOS 2016". Ara ja coneixen a la parella tocada en sort. A gaudir de la festa. Estem encara a quasi tres mesos però cal calfar motors.

FONT: Foto, Quintos 2016.

11/04/2016 09:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: NOU ÈXIT DEL 8é DINAR POPULAR DEL BERENARET DE PASQUA

20160405165631-berenardepasquaevaterol.jpg

(VÍDEO DE MARI MONCHO MULET: Grup de Danses i Colla a la Plaça Vella. PUNXEU.)

Avinguda la Pau. Gata. Des de mig matí la cosa bullia, carn, pésols, algunes verdures, la recepta anava transformant-se en realitat. Al dinar, uns 400 comensals omplien el carrer, sonava la música tradicional valenciana. Era el segon diumenge de Pasqua i com ja mana la tradició gatera eixe dia les penyes valencianista i barcelonista, la Colla, les Danses i Ajuntament, unien esforços per a que tot resultara un èxit. Bon temps, entre sol i nuvolets.

El berenaret de Pasqua, menjar típic tradicional gater, feia la seua aparició. Ho feien possible els deu calderos en els que cuinaven la penya "Els Willies", que cuinaven per quart any consecutiu aquesta deliciosa menjuga pasqüera. No faltaven els sons de xirimites i tambors de la Colla, tampoc els balls de les Danses, que convidaven a la gent. La música doble de conjunts que fan festa. Per una part, Mire Vives i Borja Penalva, per altra Lilit i Dionis.

 

 

  Foto de Antonio Serra Noguera.


  Foto de Quercus Faginea Serralconera.
  De nou, un any més...i ja van vuit, tot un èxit.

FONTS: Foto portada, Eva Terol. Vídeo danses: Mari Moncho Mulet.

05/04/2016 16:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 4 D'ABRIL ÉS LA FESTA DE SANT VICENT FERRER. FELICITACIONS A TOTS ELS VICENTS I VICENTES

20160404144029-santvicentaltar.jpg
A TOTS ELS VICENTS I VICENTES, als que tenen el nom simple i compost, a tots els pobles que festejen al sant taumaturg valencià, en especial al poble veí de TEULADA, que celebra hui la FESTA MAJOR...a tots que passeu molt bon dia i recordeu que Sant Vicent predicava en valencià...en aquell temps, a principis del segle XV.
 

 

Des del blog del CRONISTA DE GATA moltes felicitats a tots els que hui celebreu el vostre sant, la vostra onomàstica, a tots els VICENT, VICENTA i els compostos. Als pobles que el teniu com a gran patró com a TEULADA, a BENIDOLEIG. Recordeu que el sant dominic estigué per aquestes terres de la Marina l'any 1410 i que predicà amb valencià i que digué sempre al començar els seus sermons: "BONA GENT..."

A Gata, el retaule de l'altar major el té com a patró valencià, hui es celebra a l'església com si fos festa major i tenim un carrer a les Alcolaies que porta el seu nom. Sant Vicent té un plafó ceràmic a eixe carrer.

 

Ah!! i que passeu un bon dia els que aneu a la festa a TEULADA i a tots els que aneu encara de Pasqua.

Mitja festa, diuen uns. Festa sencera, altres. L'església el commemora com a patró dels valencians. Hui día 4 d'abril, dia següent a l'octava de la Pasqua, és SANT VICENT FERRER. Va nèixer a València en 1350 i va morir a Vannes (França), on està soterrat, el 1419. La seua canonització va ser el 1455. Fou Vicent Ferrer religiós de l’Orde de Predicadors (Dominics). Prevere. Va recórrer incansablement ciutats i camins d’Occident, sol·licitant la pau i la unitat de l’Església. Va predicar a nombrosos pobles l’Evangeli de la penitència i la vinguda del Senyor. És patró de l’església valenciana i del veí poble de Teulada.

Per a més ampliació podeu llegir el meu article extens de Sant Vicent de l'any passat, el 13 d'abril de 2015 al blog: PUNXEU ACÍ.

04/04/2016 14:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TAMBÉ DEMÀ DIUMENGE , 8ena FESTA DEL BERENARET DE PASQUA (Avinguda la Pau de Gata)

20160402235634-berenar1.jpg

Ja són vuit anys. Aquella primera festa del Berenaret de Pasqua i moltes més que li van seguir es feien a la Plaça Nova, lloc molt adequat per a l’event. Sol o aigua, tapada, amb núvols o a l’aire lliure. Perque a la segona edició, a causa de la metereologia reinant es va tindre que fer al pavelló cobert de les escoles, igual que l'any passat. A la sisena també repetiren lloc.També van tindré èxit els dos.

Vegem que ens deia el blog "Cant a la Serena" de l’edició del 2010: "Berenaret de Pascua. Sempre hi ha qui té idees felices i una colla inclassificable de Gata (La Marina) ha organitzat un diumenge de Sant Vicent gastronòmic i musical. El menjar serà un Berenaret de Pascua: embotits, carn de porc, carxofes, tomaca, herbes especials, pèsols, molts pèsols i al damunt, clar està, un ou. La música la posaran el Xirimiters i Tabaleters de Gata; una incipient i nova Muixaranga, també de Gata; les balladores i els, pocs, balladors del poble i els que vulguen ballar siguen d’on siguen..."

Destaquem allò de DIUMENGE DE SANT VICENT GASTRONÒMIC I MUSICAL. Altres li diuen a la jornada DINAR POPULAR DEL BERENARET DE PASQUA. Demà unes 400 persones gaudiran de la cita gastronòmica tan popular al nostre poble, a més de bona música. Recordeu, la cita: Avinguda la Pau.

A la imatge, el berenaret de l'any passat al pavelló cobert de l'escola.

 

02/04/2016 23:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, SETMANA PASQÜERA PLENA D'ACTES: plenari, dia del llibre infantil, festa júnior, festa del berenaret, marató del GEG,...

20160329155734-cartell-dinar-gata16a.jpg

El calendari ens torna a portar a Gata nombrosos actes dins d'aquesta setmana de Pasqües, de l'Octava que es diu.

PLENARI, DEMÀ DIMECRES 30

Demà dimecres dia 30 serà el plenari ordinari de l'últim dimarts del mes impar, que passa al dia següent. Serà a les 20 hores a la sala de sessions. Cal destacar a l'orde del dia varies mocions: 2.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa sobre el tancament del CIES de València. 2.2.- Moció COMPROMÍS i JuGa contra la corrupció. 2.3.- Moció PP, en defensa de les diputacions, calbildos i consells insulars i en contra de la seua desaparició. 2.4.- Moció PP, creació Comissió Local d'Aigües. També es tractarà al punt 2.5. la Determinació de les quantitats a percebre pels corporatius en concepte d'indemnitzacions per assistència a sessions. Amb proposta de modificació de l’acord plenari de 07-07-2015.

El servei d'Ecoparc i les escoles municipals esportiva i musical també es tractaran, a més de dos mocions més: 4.3.- Moció COMPROMÍS i JuGa declaració municipi de Gata com a comunitat escolar lliure d’expulsió i 4.4.- Moció COMPROMÍS i JuGa per l’escola pública, no a la LOMQE, les retallades i el 3+2. Del punt 5.- MEDI AMBIENT: 5.1.- Moció PP, els ajuntaments accionistes de Reciclatge de Residus la Marina Alta SA. Del punt 6.- CULTURA: 6.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa sobre recuperació emissions de totes les televisions i ràdios realitzades en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic. Del punt 7.- HABITATGE: 7.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa d’adhesió proposició llei estatal 25 d’emergència social i del punt 8.-CONTRACTACIÓ: 8.1.- Contracte Bertolin SAU, amb proposta de desestimació de la seua petició de resolució de contracte. Els punts 9.- ASSUMPTES D'URGÈNCIA i 10.- PRECS I PREGUNTES tancaran el plenari.

DIJOUS, 31 DE MARÇ: FESTA ANGLESA TRADICIONAL: TROBAR ELS OUS DE PASQUA:

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Voleu que els menuts ho passen bé i coneguen altres tradicions? L'Assocació Gata Residencial ha preparat per a dijous 31 de març a les 17h una activitat per buscar ous de pasqua. El punt de trobada serà la terrassa del Centre Social.

HORA CONTE, DIVENDRES 1 D'ABRIL (Commemoració Dia Internacional del Llibre Infantil)

L'Hora del Conte i un taller es faran divendres dia 1 d'abril a les 17 hores a la Biblioteca de Gata.

DIA DEL LLIBRE INFANTIL
DISSABTE, Festa d'imposició de panyoletes (Júniors Gata):

Dissabte dia 2, a la missa de 19 hores, serà la festa d'imposició de panyoletes als integrants del Moviment Júnior, xiquets i xiquetes a l'església parroquial.
la foto del perfil de Juniors Gata
DIUMENGE 3 D'ABRIL: MARATÓ I MITJA MARATÓ (GEG)

maratomuntanya16

.

El Grup Espeleològic Gatense organitza aquesta Marató i Mitja Marató que recorrerà els tres Tossals. Serà la Marató per Muntanya Marina Alta, amb eixida i arribada a Gata.

TAMBÉ, DIUMENGE 3 D'ABRIL: 8ena FESTA DEL BERENARET DE PASQUA

La festa, que arriba a la 8ena edició, fa honor al típic i tradicional menjar pasqüer de Gata, el BERENARET DE PASQUA. Enguany serà a l'Avinguda La Pau. Organitza l'Ajuntament i col·laboren: la Penya del Barça, la Colla de Xirimiters i Tabaleters el Montgó de Gata i el Grup de Danses la Llata de Gata. A les 11,30 hores serà la cercavila pel poble d'aquestes formacions abans mencionades, la Colla i el Grup de Danses. A les 13,30 hores serà el Dinar del berenaret de Pasqua condimentat per la Penya Willies. Actuaran en concert: Mire Vives i Borja Penalba, així com Lilit i Dionís.

FONTS: cartells anunciadors.

29/03/2016 15:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PARRÒQUIA DE GATA CELEBRA AMB FERVOR EL TRÍDUO DE LA PASSIÓ I MORT DE JESÚS (Hui és Dijous Sant)

20160324134520-monument.jpg

La comunitat parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos celebra des de hui DIJOUS SANT fins DISSABTE SANT els tres dies més significatius de la Passió i Mort de Jesús. Els diversos actes programats són els següents:

- Hui, dia 24, DIJOUS SANT: Missa a les 17,30 hores i Santa Missa de l’Últim Sopar del Senyor a les 19,30 hores. Les col·lectes es destinaran per a la Ajuda al Refugiat que coordina Cáritas Valencia. A les 23 hores, Hora Santa davant el Monument. A les 24 hores, Torns de Vela davant el Monument que acabaran demà a les 17 hores.

- Demà, dia 25, DIVENDRES SANT: A les 7,30 hores: Rosari, Via Crucis, Laudes. Eixida des de l’Església fins l’Ermita. A les 12 hores: Oració amb els xiquets davant el Monument. A les 17 hores, Celebració de la Passió i Mort del Senyor. A les 19,30 hores, Processó del Sant Enterrament.

- Despusdemà, dia 26, DISSABTE SANT: A les 22,30 hores: SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL.

A la fotografia interior, el grup de voluntaris de la parròquia que van preparar ahir Dimecres Sant el Monument per a hui i part del dia de demà.

A la fotografia de portada, el Monument que s’ha instal·lat, com ja es costum, a un dels altars laterals del creuer, el del Sagrat Cor de Jesús.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos Raquel de Lamo. Pujades al facebook per Parròquia de Gata.

24/03/2016 13:35 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI FOGUERILS, DINAR POPULAR DEL DIUMENGE RAMS A GATA (antic camp de futbol)

20160320222648-img-20160320-wa0009.jpg

Com ja és costum en els últims anys, la Comissió de Festes 2016 ha organitzat el Dinar Popular del Diumenge Rams al camp de futbol vell de Les Sorts. Cal ressenyar que a Gata sempre s'ha conegut pel dia dels Foguerils. Han participat uns 400 comensals, que han degustat paella i macarrons. So ambient en directe, jocs per als xiquets, barra preparada per la comissió. Un dia amb sol i frescoreta, un bon primer dia de la primavera a Gata.

FONT: Fotos Vero Vives.

20/03/2016 22:26 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATERES I MÚSICS A LES FALLES 2016: València, Dénia, Pego,...

20160320204308-fallesdonesxarangatacompo.jpg

Faig un repàs final, santdemà -com diuen alguns- de la Cremà de les Falles 2016. Quan el cartró pedra, els elements fallers s’han tornat cendra, quan ha entrat la primavera al caliu de la cremor. Són un exemple, però n’hi havia molta més gent. He triat a dotze gateres que van anar amb el tren a les falles de València, no es van perdre la mascletà del dia 18 i damunt van assistir a l’ofrena i van veure les falles del Cap i Casal. Per altra part, vos pose els xics de Xarangata que van estar a Dénia acompanyant a falleres i fallers de la Falla Saladar amb les seues tocates. Altres músics gaters van estar per València i Pego. En definitiva, gateres i gaters a les falles 2016.

FONT: Fotos extretes del facebook, Masri Moncho i Patricia Rubio.

20/03/2016 20:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE RAMS A GATA: Processó de les palmes i Dinar Popular

20160320095605-dscf6029.jpg

Diumenge Rams i començament de la primavera. A Gata, dos són els aconteixements que ens prepara la jornada. Comencen a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel els actes de Setmana Santa i Pasqües amb processó i missa solemne. A migdia es farà al camp de futbol antic el tradicional Dinar Popular del Dia de Foguerils.

DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS. Així diu el refranyer valencià del dia. Altres refranys posaré després.

Però anem als actes. A les 11,30 hores, començarà la Processó de Rams a la Plaça Nova. Pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer, la processó de palmes i rams es dirigirà a la Plaça de l’Església i al Temple. Allí els cors infantil i Serrillàs amenitzaran la santa missa, amb la que es donarà inici la Setmana Santa de Gata 2016.

Al migdia, la comissió de festes 2016 i l’ajuntament de Gata (regidoria de festes) han preparat com és habitual el DINAR POPULAR. Bé paella, bé macarrons, amb música en directe. Antic camp de futbol de Les Sorts.

La tradició mana eixir estrenant de casa. A Gata és el DIA DELS FOGUERILS amb eixides al camp, dinars a l’aire lliure, a les casetes de camp. Si fem cas al refranyer, hi ha altres que vos pose, com el que diu:  "DIUMENGE RAMS, LA MONA ENTRE LES MANS". És dia de goig i d’alegria, que es tornarà seguint els passos de Jesús i recordant-lo en Setmana Santa en tristor i mort.

La imatge curiosa ens porta al carrer Nou, l'any passat. Les obres de la Plaça de l'Església van forçar el canvi d'itinerari. També és un record.

20/03/2016 09:52 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

SANT JOSEP A GATA. Curiositats del 19 de març gater

20160319203227-composantjosep.jpg

Com ja he publicat aquest matí hui és la festa de SANT JOSEP. Anem a curiosejar un poc pel nom de la festa, per algunes curiositats gateres que tenen el dia de l'onomàstica dels Peps i Pepiques com a protagonista.

La festa de Sant Josep obri moltes qüestions curioses que caldria saber, no sols nosaltres els gaters sinó tota la gent del món. Anem posant-les 

- Primer: L’hipocorístic PEPE, perquè?. El sentit és religiós i llatí. Si Josep va ser el Pare Putatiu de Jesús de Natzaré (Pater Putatibus) amb el temps li deien P.P. i d’ahí ixqué Pepe.

- Segon: A Gata tenim les imatges de Sant Josep no sols a l’església sinó als carrers del poble. Un altar lateral (el tercer si entreu des de la porta principal cap a dins) de l’església parroquial té la talla de Sant Josep, que va fer el sempre recordat Pepe "el Sastre" als anys 40 del segle XX. 

- Tercer: També tenim al carrer Nou un plafó ceràmic del sant.

- Quart: A les capelletes del Calvari apareix Sant Josep als set dolors de la Verge, a la replaceta de l’ermita, a la Corona de la Verge que es diu.

- Cinqué: Gata té un carrer que porta el nom del pare de Jesús, Sant Josep. Es troba, com bé sabeu, al barri de les Alcolaes, a l'altra part del primer pont urbà de Gata.

- Sisé: Si contarem molts Pepes i el seu femení Pepa amb totes les variants té la població de Gata, no pararíem.

- Més curiositats: abans, l’església de Gata celebrava els set diumenges de Sant Josep, una pràctica religiosa perduda en el temps.

- També hui, la parcel·la comercial va voler dedicar el dia al PARE. A tots els que som pares recorde que hui és el nostre dia i als que som fills, recordar als nostres pares si ja no són amb nosaltres (com el meu que no fa ni un mes que ens deixà) i acompanyar-los i voler-los si encara estan amb nosaltres. 

- A nivell històric, dos qüestions més, que tal vegada desconeixeu o no recordaveu: el poble de Gata va fer falla també per Sant Josep l’any 1898, ja fa 118 anys. La vespra de Sant Josep d’eixe any publicava el diari "El mercantil valenciano" la ressenya: 

"Los vecinos de Gata, provincia de Alicante, se preparan este año para festejar a San José, con inusitada pompa-, debido a la iniciativa del coadjutor D. José García *, secundado eficazmente por el maestro de instrucción primaria, D. José Martí, se hacen grandes preparativos para que no falte ningún detalle. Los organizadores se proponen, además de la celebración de la fiesta religiosa, que será notable, proporcionar a aquel vecindario muchos ratos de solaz y esparcimiento. Habrá, pues, cucañas, carreras de obstáculos, serenatas, los consabidos mil morteretes, fuegos artificiales, pasacalles, iluminaciones a la veneciana y tracas a granel, y como nota del día el correspondiente auto de fe, una falla alusiva a los asuntos yankees. Las fiestas las costearán los Pepes y carpinteros de la localidad."

Per a vore tot l’article publicat al capítol de la sèrie "Sabieu...?" ací teniu l’enllaç:

http://cronistadegata.blogia.com/2013/110803-sabieu...-que-per-sant-josep-de-1898-es-van-fer-festes-falleres-a-gata.php.

- Una altra informació històrica de Gata ens porta a 1987. Fa 29 anys va ocórrer un succés que no va tindre conseqüències greus. Just eixint de missa major del migdia, quan revoltaven les campanes, va caure el picot d'una d'elles, la tercera. Per sort, no va agafar a ningú baix.

- Finalment, l’altra informació històrica, que ja referia aquest matí. Hui fa 206 anys que es va promulgar a Espanya la Constitució a les Corts Espanyoles, que estaven a Cádiz. Per això se li va dir "la Pepa" i quan dos anys més tard se’ls perseguia als que defensaven aquella Constitució es deia: Què ve la Pepa!.

A la composició fotogràfica, la imatge de Sant Josep que està a la església i als carrers de Gata, així com el ròtul del carrer que porta el seu nom i dues capelletes de la Corona de la Verge, dels Sets Dolors de la Mare de Déu a la replaceta de l'ermita.

FONTS: document del diari El Mercantil Valenciano del dia 18-3-1898, facilitat per Javier Mozas / Composició fotogràfica publicada al blog el passat 19-3-2014.

19/03/2016 20:32 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DISSABTE 13, VESPRA DE SANT VALENTÍ, I SOTERRAMENT DE LA SARDINA

20160213195304-discomobilsardina.jpg

El calendari no mira coincidències i va passant. Dissabte 13 de febrer, enguany 2016 any bixest. Hui, vespra del dia que diuen dels enamorats de Sant Valentí, la gent remata els dies de carnestoltes, malgrat a estar ja dins del temps de Quaresma, però al ser dissabte hui se celebra el SOTERRAMENT DE LA SARDINA. Els quintos 2016 s'encarregaran de passejar-la pel poble i després botar-li foc. Al Passeig d'Alacant de Gata des de les 23,30 hores, organitzat per l'Ajuntament i col·laborant la Comissió de Festes 2016, vindrà la Discomobil WOW! Enterro de La Sardina 2016!!!, amb els Djs, Alex Femenia, Drope Dj i David Simo. Les quadrilles i quintaes soparan i vestides de dol assistiran al soterrament de la sardina.

Una reflexió: els costums de les festes populars i paganes, que es basen moltes en el calendari religiós, caldria explicar-ho a la gent jove, perquè es fa tot açò. No per inèrcia disfressar-se sense saber ni gens ni mica perquè.

A la imatge, el cartell anunciador de la discomòbil de hui dissabte.

13/02/2016 19:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TRADICIONAL DARRER DIUMENGE A GATA: Carnestoltes 2016

20160207094020-quintos2016.jpg

Anit, darrer dissabte, els quintos 2016 i més quadrilles disfressades

La tradició i els arrels no deuen perdre's mai. Per això, vos encoratje a seguir el costum del DARRER DIUMENGE. Hui dia 7 de febrer de 2016, després de la "resaca" d'ahir per les desfilades i disfresses, cal fer esmorzar i paella, eixida al camp, dinar d'amics. És l'últim diumenge abans de la Quaresma, d'ahí el nom de "darrer". Tota la nit fa vent, ha banyat el carrer una xicoteta pluja, boires i dia ventós, però quasi tots els anys fa algun canvi el clima. El sol també està present. Recordeu, hui toca...

Per a recordar que els darrers dies són Carnestoltes, vos pose una foto de la quintà 2016 disfressada, fent-se la també tradicional fotografia a la Plaça Nova. I també com és tradicional en els últims anys, la Xarangata acompanyant-los i canviant de disfressa.

Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

FONT: Fotos Juan Pablo Bataller.

07/02/2016 09:40 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

DARRER DISSABTE A GATA: Carnestoltes 2016: Xarangata anima la festa

20160206194538-xarangata.jpg

Ací els teniu. XARANGATA ha animat la desfilada infantil del Darrer Dissabte. Pels carrers de Gata els xiquets i xiquetes, encapçalats per la quintà infantil 2016 han tornat a omplir d’alegria i festa multicolor aquesta vesprada tots els racons de Gata. I Xarangata, composta per músics de la banda Unió Musical de Gata, també s’han disfressat.

Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

Foto de Salvador Pons.
 
Foto de Salvador Pons.
FONTS: Fotos Juan Pablo Bataller i Salvador Pons (dos últimes).
06/02/2016 19:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AGENDA: HUI ÉS DARRER DISSABTE A GATA. CARNESTOLTES 2016

20160206085018-carnes.jpg

El futbol de la pedrera, l'altre protagonista del dia

Hui dissabte 6 de febrer és temps de CARNESTOLTES, és el DARRER DISSABTE, aquell que recorda quan va nevar tant farà 33 anys en sis dies. 

Encara està en la memòria més recent les disfresses infantils escolars i el passacarrer d’ahir, darrer divendres, i l’agenda gatera deixa el protagonisme per a hui a la Comissió de Festes 2016 i regidoria de Festes. Les disfresses infantils i de majors ompliran els carrers de Gata.  

La programació de hui és la següent:

A les 17 hores: Desfilada infantil acompanyats per Xarangata, des de la Plaça de l’Església pels carrers del poble fins a l’avinguda, on es repartirà berenar i hi haurà discomòbil infantil fins les 21 hores.
A les 20 hores: Desfilada dels quintos majors 2016 acompanyats per Xarangata des de la Plaça Nova.
A les 23:30 hores: Discomòbil amb l’actuació de David Simó i els quintos 2016. Antonio Ginestar i Xes DJ. La comissió oferirà servei de barra a preus populars.

FUTBOL DEL DISSABTE

Malgrat ser darrer dissabte, els equips gaters de la pedrera, de l'escola de futbol gater, juguen hui els seus partits corresponents de lliga.

A les 10 del matí al camp municipal de Les Costeres, l'Infantil del GORGOS (desé classificat) rep al líder el C.F Benidorm C. A les 11,45 jugarà ací també el GORGOS cadet. Els cadets de Gata són cinqués i juguen contra el CF Benidorm D que són novés. Finalment, a les 18,45 hores interessant partit de rivalitat a Xàbia. El juvenil de GORGOS, segon classificat, s'enfronta al C.D. Xàbia A.

A la imatge de V. Vives, la desfilada escolar d’ahir baixant per la Costera del Grup Escolar.

FONT: Comissió de Festes 2016. Foto: Vero Vives.

06/02/2016 08:47 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT ANTONI 2016 GATA: BENDICIÓ D'ANIMALS I CAVALLERIES (Àlbum)

20160117164043-img-20160117-124758.jpg

(VEGEU L’ÀLBUM DE LA FESTA: MISSA, BENDICIÓ D’ANIMALS I DESFILADA DE CAVALLERIES. PUNXEU ACÍ)

Hui, dia 17 de gener de 2016, com mana la tradició, els gaters i gateres han anat amb les seus mascotes, animals de companyia, cavalls, haques i demés animalets, a beneïr-los, com cada any. La festa començava amb la processó de portada de la imatge de Sant Antoni a l’església. Allí s’ha celebrat la missa al sant, amb l’assistència de organitzadors de la festa, veïns del barri del Raval, festeretes i festers i regina major de les festes i acompanyant, i veÏnat de Gata en general. La imatge menuda recentment restaurada ha presidit l’altar major.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

Acabada la missa, s’ha procedit al repartiment del pa beneït i després el rector ha pujat al palquet instal·lat a l’efecte, començant la bendició a totes les mascotes que junt amb els seus propietaris s’apropaven allí. Després una gran desfilada de cavalleries, carros, carreters i haques, han baixat de la Costera del Grup Escolasr, passant per davant del rector i rebent la bendició. La mateixa desfilada s’ha tornat a repetir, ja amb presència de la imatge del santet i amb el repartiment de garrofes per als animals a la Placeta de Sant Antoni.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista.

17/01/2016 16:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS DIUMENGE 17, FESTA DE SANT ANTONI ABAD. El Raval i la Placeta ho celebren

20160117103440-dscf5066-copia.jpg

Aprofite la finestra del blog per felicitar a tots els que porteu el nom del sant, Toni, Antonio, Antònia, Tonica, Anto, i demés compostos.

Hui és la festivitat del sant anacoreta, de SANT ANTONI ABAD, que per ací diguem del Porquet. Fou abad. Naixqué a Egipte cap a l’any 250 i va morir molt vellet i centenari l’any 356. Segons es conta va viure 105 anys.

Al morir els seus pares, va repartir els seus bens entre els pobres i es retirà al desert, on començà a portar una vida d’austeritat i penitència. Els altars el representen amb un porquet, d’ahí el malnom que porta.

Sant Antoni s’envoltà de molts deixebles, va saber confortar a molts confesors de la fe durant la persecució de Dioclecià i recolzà firmement a Sant Atanasio en les seues lluites contra els arrians.

A Gata és tradicional des dels anys 40 del segle XX, pel Tio Pepe Lluís, fer-li festa al sant. La placeta de Sant Antoni és el lloc on està posada la seua imatge en talla. Una deixa que ve de l’any 1976 diu que se li faça festa. Els seus hereus encara la fan complir.

Si voleu conéixer la història de la que vos estic parlant, PUNXEU ACÍ. L'article el vaig publicar el 17 de gener de 2011 a este mateix blog.

Pel que fa als refranys, vos en pose quatre i dedicats al sant, que per això és hui el seu dia:

PER SANT ANTONI FA UN FRED DEL DIMONI.

SANT ANTONI ES VA ENAMORAR D’UN PORC, SANT JOSEP D’UN BE I JO DE VOSTÉ.

A LA NOVENA DE SANT ANTONI, EL QUÈ NO HI VINDRÀ, NO TINDRÀ OLI.

SANT ANTONI DEL PORQUET, ALS XIQUETS UN DINERET.

FONTS: www.santopedia.com i variades (refranys de Sant Antoni) / blog CRONISTA DE GATA (Història de Sant Antoni de Gata, 17-1-2011).

17/01/2016 10:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT ANTONI GATA: danses pel matí. Ara ofrena, cercavila, sopar i ball

20160116181055-llatasa.jpg

Segon dia de les festetes del barri del Raval, dedicades a Sant Antoni. Aquest matí, amb frescor i vent, el grup de danses local La Llata ha fet una dansada a la placeta. Aquesta vesprada és el torn de l'ofrena al santet de festers, veïns del barri, membres de la Penya de Sant Antoni i tots els que es vulguen afegir del poble. També hi haurà una cercavila passejant la imatge del sant. Un sopar al caliu de les brases i el ball a càrrec del "Dúo Costablanca". Hi haurà servei de bar a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Demà diumenge dia 17 és la festivitat del patró dels animalets, Sant Antoni Abat. Serà el dia gran per al veïnat de la placeta i carrers del voltant. Pel matí es portarà la imatge a l'església en processó, es farà la missa solemne i després es repartirà el pa beneit i el rector beneirà tots els animalets domèstics i les cavalleries.

FONT: foto del Grup de danses La Llata, Gata.

16/01/2016 18:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

COMENCEN ELS ACTES DE LES FESTES DE SANT ANTONI: xicalla i joventut

20160115201514-rocksantoni.jpg

Ja estan en marxa les festes de Sant Antoni, amb un ampli ventall d'actes, organitzats per la Penya de Sant Antoni del Raval i la col·laboració de la regidoria de Festes. El Raval de Gata està en plena festa. Els xiquets són els primers protagonistes. Al vídeo de Javier Artigues podeu veure els carretons d'aquesta vesprada. PUNXEU ACÍ per vere´l. També han fet xocolatada i aquesta nit li toca el torn a la joventut amb les actuacions de dos grups locals, a partir de les 23 hores, a la Placeta del sant. Bak Storm i Lizard Depression. La Comissió de festes 2016 oferirà el servei de barra.

Demà, a les 11 hores danses pel grup de Danases La Llata a la Placeta. A les 12,30 hores servesa a gogó i per la vesprada ofrena al sant, passacarrer, sopar i ball.

15/01/2016 20:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUEST CAP DE SETMANA, FESTES DE SANT ANTONI A GATA

20160114135532-santantoni16.jpg

El barri del Raval i la placeta del sant estan de festa del 15 al 17 de gener

Les primeres festes de l’any a Gata, excepte les del cicle nadalenc dels Reis, ja estan ahí. Demà divendres dia 15 de gener de 2016 comencen a la placeta i al Raval.

Els actes, que es concentren principalment a la Plaça de Sant Antoni, començaran divendres 15 de gener a les 17 hores amb una xocolatada per a tots els xiquets i carretons a càrrec de l’Associació Bouera de Gata.

Per la nit, hi haurà sopar popular i concert de Rock amb els grups locals Back Storm i Lizard Depression.

Dissabte 16 de gener, a les 11 hores hi haurà una actuació de balls tradicionals a càrrec del grup de danses de Gata a la placeta de Sant Antoni i en acabar la penya Sant Antoni oferirà cervesa a gogó.

A  les 20 hores es realitzarà la tradicional ofrena de flors al Sant i la processó pels carrers del barri de l’Arraval. I en acabar hi haurà sopar de populari ball amb el Duo Costablanca.

La comissió de Festes 2016 oferirà servei de barra les dos nits.

Diumenge 17 de gener, es celebrarà la festivitat de Sant Antoni. A les 10:30 hores hi haurà cercavila de carros, cavalls i cavalleries. A les 11:30h missa en honor al Sant  i en acabar, la benedicció dels animals i el repartiment de pa beneït obsequi de la Penya Sant Antoni.

FONT: Ajuntament (informació i foto).14/01/2016 13:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): Àlbum resum del Misteri (organització)

20160106223149-herodessant.jpg

Ací teniu per a tancar el dia unes fotografies precioses que il·lustren tot el treball i la posta en escena del MISTERI DE REIS DE GATA. L'organització ha posat aquestes 22 fotos noves.

FONT: Fotos organització Misteri de Reis, Gata.

06/01/2016 22:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS GATERS RETRATEN EL MISTERI ( 2 )

20160106111608-compogent2.jpg

Seguint amb la recopilació de fotografies extretes dels amics gaters i visitants del facebook, trobem aquestes del Misteri de Reis de Gata (Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana), que no són les tradicionals de l'escenari del Palau, que es veu més el treball de fora, desfilada cap al Palau, repartiment i els tres Reis junt.

FONT: Fotos de Rosa Pedrós, Dawn Wilford, Josefa Signes i Celia Grimalt.

06/01/2016 11:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS GATERS RETRATEN EL MISTERI ( 1 )

20160106105552-compogent1.jpg

El dia després del Misteri de Reis a Gata són moltes les fotografies que van apareixent als facebook dels gaters o visitants de l’espectacle que ahir es va viure a l’Avinguda de la Pau, Plaça de l’Església i carrers del poble, amb la posta en escena del Misteri.

Ací teniu una composició d’algunes de les millors fotografies que he vist i recollit i que he titulat: "Els gaters retraten el Misteri". Cal recordar que enguany s’estrenava com a Festa d’Interés Turístic Provincial.

Mireu les imatges, que parlen per si mateixa. Les fotografies, els retratos com diria la gent major són variats. El rei Herodes, els tres Reis, el Portal de Betlem, la gent i el Rei són els protagonistes.

FONT: Fotos de Veronika Evstratova, Toni Curro Arabí i Ana Diego Salvá.

06/01/2016 10:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA...DEL MISTERI DE REIS A GATA (FITPCV): el dia després

20160106103216-palauajunt.jpg

Quan encara tenim en la retina les sensacions de la il·lusió, la màgia, els regals, els joguets i la representació del Misteri, recordem les escenes pert mig de la premsa. La premsa de hui dimecres, festivitat de l’Epifania, comença a parlar del Misteri de Reis a Gata.

El diari Levante-EMV titula: "Gata vibra con su "Misteri dels Reis Mags". L’article de A.P.F. posa per subtítol: "Más de 350 personas participan en una escenificación que anoche cumplió 48 años y es fiesta de interés turístico". Si voleu llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari digital Marina Plaza publica un article sobre els reis a la comarca. A l’apartat de Gata diu textualment: "GATA. Gata por su parte celebró un año más su Misteri, en esta ocasión revestido ya con las galas de ser fiesta de interés turístico" i posa la foto de l’ajuntament de Gata de Gorgos.

FONT: diaris Levante-EMV i Marina Plaza / Foto: Ajuntament de Gata.

 


06/01/2016 10:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): EL REPARTIMENT, TOT UN CONVOI BEN ORGANITZAT ( 2 )

20160105234617-repartiment.jpg

La festa dels reis a Gata va començar per ahí, destacant sempre el repartiment de regals i joguets. Des de 1913 per tot el poble; més tard en escales pels balcons. Ara els reis amb els cavalls, els pages casa per casa, furgones esperant fer la seua zona. Tot un convoi que començava el dia 2 a les oficines de Ses Majestats; que continuava fins a hui a les 4 de la matinada i es rematava hui amb la distribució. És l’epílog d’aquesta festa d’il·lusió, de màgia, de sorpreses.

05/01/2016 23:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): IMPRESSIONANT POSTA EN ESCENA DEL MISTERI ( 1 )

20160105232721-comporeis1.jpg

Mentre encara van els Reis d'Orient repartint regals, faig el resum ràpid del que ha sigut la vesprada-nit. La declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana ha fet pujar la nota als vora 350 participants de tot el muntatge. Els Reis de Gata 2016 s'han superat un any més.

Si començava amb el xicotet retràs de costum, sincronizaven molt bé els temps de les escenes i tota la representació del MISTERI DE REIS DE GATA, de tal manera que acabava a molt bona hora. Tota la representació ha durat una hora i mitja. Molt bé el so, molt bé la posta en escena i perfeccionant any rere any amb els personatges. Hem vist de manera sobressalient la representació del Rei Herodes, de la Sibil·la Anea, dels nous tres reis mags.

L'escriva i el cortesà també han fet un gran paper. Al Betlem Vivent, bones escenes amb María, Josep el fuster i els tres reis. Com sempre espectacular la baixada de l'àngel, tasca encomiable que deguem al Grupo Espeleològic. Cal ressenyar que no s'ha produït cap alteració al so, cap parada, tot seguit i per això cal felicitar a tots els que ho han fet possible. Ha valgut la pena i la gent ha gaudit, de nou, amb l'espectacle.

Pel que fa al públic, ha aguantat la frescoreta. S'havia habilitat un xicotet espai per a les persones discapacitades, poder-ho contemplar bé l'espectacle. També una bona iniciativa.

Després de tot això...el repartiment de regals i joguets...

05/01/2016 23:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): AL TARDET VÉNEN (Misteri de Reis a Gata)

20160105143859-dscf4877.jpg

"La història s’ha de complir"...diu un dels fragments del personatge de la Sibil·la Anea. Aquesta vesprada, al tardet, sonaran tambors i música. Sonarà també la famosa peça de "Carmina Burana". Arribaran els tres Reis Mags des de l’Orient. Gata viurà un dels moments artístics més importants de l’any al poble, amb la representació espectacular del MISTERI DE REIS A GATA.

El Misteri de Reis, que un dia escriguera el cronista emèrit de Gata, Antonio Salvá Roselló, en 1968, i que traduïra al valencià en 1998, de ben segur que tornarà a desllumbrar a propis i estranys. La vesprada es presenta amb bona temperatura, sense frescor i gelor.

En unes hores tenim la il·lusió i màgica per Gata.

 AQUESTA VESPRADA VÉNEN ELS REIS D’ORIENT A GATA.

 Horaris dels actes:

18,30 hores. Visita al Palau d’hivern d’Herodes. Entrrevista amb el rei. Avinguda la Pau.

 A continuació, visita al Portal de Betlem Vivent. Plaça de l’Església. Moment espectacular, la baixada de l’àngel des de la torre del campanar.

A continuació, repartiment de regals, entre els reis mags, els seus visirs i els pages.

05/01/2016 14:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): CRÒNICA-REFLEXIÓ DEL MISTERI DE REIS

20160105005340-2014-01-05-19.26.26.jpg

Comence fent un resum de l’article que ja vaig publicar al blog fa hui quatre anys, però adaptant-lo a l’actualitat. 

DEMÀ, REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE REIS

S’escenifica el text escrit per Antonio Salvá Roselló, en 1968, i adaptat per ell més tard al valencià

Tres actes: Palau d’Herodes, Portal de Betlem i repartiment dels joguets i regals

No té sort el poble i no es fa massa ressó la premsa de l’espectacular muntatge, malgrat a ser ja FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Sempre quan arriben aquestes dades m’agrada traure alguna que altra conclusió de les cavilacions que faig al voltant de la representació dels reis al poble i de tot el que suposa aquest muntatge.

Crec que EL MISTERI DE REIS té a Gata tres cares ben diferenciades, si em permeten l’expresió. Per una part, la cara amable, bonica, impressionant, del que suposa veure l’espectacle, viure’l, somniar, fer realitat eixos somnis. Per altra, la cara de la molta feina no vista, la que es fa darrere el teló, com si estiguerem al més pur estil teatral. Hores i hores d’assaig i d’organització, de muntatges, de preparar vestits, trages, paquets.

Però hi ha una tercera cara que any rere any és més visible: NO TÉ SORT EL POBLE. Quan dic això, ho dic en coneixement de causa. Les televisions, les ràdios, els diaris, sols es llimiten a complir, a nomenar, a repassar, que a Gata s’ha fet "el Auto" com diuen encara molts mitjans, altres ja posant-li el nom oficial que ha quedat "Misteri de Reis a Gata".

He insistit sempre des del lloc on estiguera que NO ES FA MASSA RESSÓ LA PREMSA DE L’ESPECTACULAR MUNTATGE dels Reis a Gata. I si no, opinem. Alguna vegada s’ha dit que les càmeres de Televisió Espanyola, a la dècada dels anys 60 del segle XX van gravar uns minutets al balcó de Don Julián o al "remolque" que es posava baix, tant s’en dona, l’actuació d’aquells joves que ja feien reis a Gata. Serà veritat? O dien per dir-ho i donar-li més importància. ¡¡Allò va ser tot un aconteixement social!!. 

Calia no haver perdut aquells moments i recordar...perquè ara la premsa, fins a hui, no s’ha fet massa ressó del Misteri de Reis de Gata. I tot recau sobre la Cavalcada dels Reis d’Alcoi, ja declarada des de desembre de 2010, Bé d’Interés Cultural Immaterial, que no és ni pareguda a aquesta representació de Gata. I a la comarca, més importància se li dona a altres pobles i ciutats.

Tots els gaters saben i coneixen que el que s’escenifica és EL TEXT ESCRIT PER ANTONI SALVÁ ROSELLÓ EN 1968 I ADAPTAT PER ELL MÉS TARD AL VALENCIÀ. Però i la premsa...els ho fem saber?. Els donem a conéixer bé la complexitat que porta tot aquest muntatge i escenificació?. Des de tots els estaments locals, també em responsabilitze clar està, sabem vendre "el producte"? -com es diria en paraules mercantils-. Jo crec que no.

I ara digueu-me: existeix algun poble dels 33 de la Marina Alta que facen aquests TRES ACTES: PALAU D’HERODES, PORTAL DE BETLEM I REPARTIMENT DELS JOGUETS I REGALS com fan a Gata?. Jo crec que no. I els que no són nadius de Gata o gaters adoptius o residents poden dir, clar això ho diu un gater. Cal comparar fotografies, visionar moments, veure escenaris i després jutjar.

Bé, confiem que el fet de ser nomenada en dos anys Festa primer d’interés local -2015, va ser la primera amb aquesta denominació- i 2016, va ser la primera com a festa d’interés turístic provincial, esperem dic, faça la premsa més cas.

A la fotografia, una escena d’arxiu de la representació central al Palau d’Herodes. Observeu la gran quantitat de gent als balcons i a terra.

05/01/2016 00:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS PAGES FAN EL BANDO REIAL PELS CARRERS DEL POBLE, ANUNCIANT L'ARRIBADA DELS REIS DEMÀ

20160104234659-bandol1.jpg

Els Visirs Reials o també dit a Gata pages de Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, han recorregut aquesta vesprada i tardet els carrers i places de Gata, anunciant amb un bàndol reial (signat a la Vall d’Arán (Lleida) -com es deia abans-) l’arribada demà dels Reis d’Orient. Un sèquit de cavalls i genets anaven passant pels carrers i allí on la crialla i famílies s'amuntonaven per veure'ls tocaven, al so de la trompeta, donaven l'anunci pertinent. En els llocs que més s'ha concentrat la gent ha sigut a les dos places, de l'Església i Nova. DEMÀ ÉS EL DIA MÀGIC DE LA IL·LUSIÓ INFANTIL...I DELS MAJORS. DEMÀ VÉNEN ELS REIS.

FONT: Fotos de la composició, Verónica Vives.

04/01/2016 23:46 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): UN TOTAL DE 430 CARTES VAN LLIURAR ELS MENUTS DE GATA ALS VISIRS REIALS

20151231000442-pregocartes.jpg

Segons ha comunicat l’organització, un total de 430 cartes van ser lliurades en mà pels xiquets i xiquetes de Gata el passat diumenge dia 27. Els menuts van fer cua, com cada any, i van pujar a veure als Visirs Reials. Font de Misteri de Reis de Gata han comentat: "Pròximes a arribar al seu destí, des d’ací desitgem que es complisquen tots els somnis i il·lusions dipositats en elles..."

Això és el que desitgem tots.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Per altra banda, des del facebook de Misteri de Reis de Gata, s’avisa que es requereixen participants per a l’escena de l’adoració a la cova (amb lectura de text): pastors, fuster, pescador, etc ...
Les persones interessades poden contactar a la pàgina per privat o bé omplir un full participatiu a l’ajuntament. Agraïxen la col·laboració.

FONT: Foto de la vesprada de les cartes. Els visirs llegint el pregó escrit pels Reis Mags. Misteri dels Reis de Gata.

31/12/2015 00:02 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS REIS DE GATA (FITPCV) REPARTIRAN ELS REGALS DELS MENUTS DE LA PERIFÈRIA I DISSEMINAT AL CENTRE SOCIAL

20151229164514-dscf4997.jpg

Per acurtar el temps i degut a la distància

Una gran idea per a que tots els xiquets i xiquetes del poble tinguen regals

La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata, que està treballant de valent per a que la Festa d’Interés Provincial del dia 5 siga més que un èxit, ha fet un comunicat molt interessant. La direcció on aniran els Reis i pages i podran remetre els regals dels xiquewts i xiquetes de la perifèria serà el Centre Social Integrat.

Diu textualment el comunicat, que està escrit en valencià, castellà i anglés:

"La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata vol que tots els xiquets/es i adults que ho desitgen, puguen participar de la il·lusió de rebre els regals de mans de SS MM i els seus ajudants i, per això, s’ha habilitat una direcció a la qual poden dirigir-los per la seua recollida pels habitants de la perifèria ja que, per motius de distància i temps, són inaccessibles per als participants en el repartiment. 

Qui així ho desitge, ha de dirigir-los al següent emplaçamen...t:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

La Comisión Organizadora del Misteri de Reis de Gata quiere que todos los niños/as y adultos que lo deseen, puedan participar de la ilusión de recibir los regalos de manos de SS MM y sus ayudantes y, para ello, se ha habilitado una dirección a la que pueden dirigirlos para su recogida por los habitantes de la periferia ya que, por motivos de distáncia y tiempo, son inaccesibles para los participantes en el reparto.
Quien así lo desee, ha de dirigirlos al siguiente emplazamiento:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

The Organizing Committee of the Misteri de Reis de Gata wants all children and adults who wish it, can participate in the illusion of receiving gifts of Majesties hands and his assistants and to this end, has enabled an address where direct them for collection by the inhabitants of the periphery who, for reasons of distance and time, are inaccessible to the participants in the deal.
Whoever so desires, he must direct them to the next location:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.
(check the location and timetable of parcel posters advertising)"

Recolzem la gran idea i la difundim.

A la imatge, una fotografia dels Reis i repartiment de paquets del cinc de gener de 2015.

29/12/2015 16:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2016 GATA, FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL: PRIMER MOMENT MÀGIC I D'IL·LUSIÓ PER ALS MENUTS DE GATA: HAN TIRAT LES CARTES A SES MAJESTATS

20151227204836-cartes1.jpg

S’ha complit el primer somni de les xiquetes i xiquets de Gata de Gorgos. Encara dins del 2015, quasi a les portes del cap d’any, han pogut els menuts de cada casa, de cada família, "tirar" la carta al rei, com diguem a Gata popularment. Al so de les nadales, de cançonetes dels dies que vivim, amb la frescoreta ja tradicional, han anat pujant poc a poc tota la crialla. Moments emotius, emocionants. Els visirs reials han anar tirant als seus sacs les cartes, a qual més original i demanant sempre joguets, regals, sorpreses.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.
A les fotografies vegeu alguns moments del lliurament de cartes a la Plaça de l’Església.

 

FONTS: Captura del vídeo de Javier Gilabert / Pàgina del facebook: Misteri de Reis de Gata.

27/12/2015 20:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEU-HO XIQUETES I XIQUETS DE GATA: DEMÀ DIUMENGE 27 A "TIRAR" LA CARTA

20151226173250-cartellmisteri.jpg

Aquesta és l’expresió que sempre s’ha utilitzat a Gata de Gorgos i per això la pose entre cometes. L’acte que constitueix el pròleg del Misteri dels Reis de Gata, enguany declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, se celebra demà diumenge dia 27.

Els visirs reials recolliran a partir de les 18;30h, les cartes dels xiquets i xiquetes de Gata. Serà a la Plaça de l’Església i la salutació de moltes mares i pares a altres i els seus menuts és la que es repeteix any rere any: Ja heu anat a tirar la carta als reis?.

Pues això, a totes les nenes i nens de Gata i als més majorets, que facen una bona carta per a que els reis d’Orient vos porten molts regals.

Mal ús del títol de la Gran Sibila Anea a la xarxa facebook

Per altra part, aprofite per fer-me ressó, perquè d’això també ho patisc jo amb un altre perfil que posa "Uncronista De Gata", de l’advertència que donen des del lloc oficial de l’organització de Misteri de Reis de Gata. Diu el següent comunicat:

"¡¡¡ATENCIÓ!!!

Ha aparegut un perfil a Facebook - de recent creació - amb el nom de “La Gran Sibila Anea” que NO TÉ CAP VINCULACIÓ amb l’organització del Misteri dels Reis de Gata; és més, animem a aquells que han acceptat la seua amistat al fet que la denuncien per ús indegut d’un títol "oficial" que no li pertany i que està creant confusió entre els usuaris afins a la festa "pròpia" del poble de Gata."

FONT: Ajuntament / facebook de Misteri de Reis de Gata.


26/12/2015 17:32 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DES DE GATA: BON NADAL...TAMBÉ PER ALS QUE ESTAN PASSANT-HO MAL

20151225093702-dscf0997.jpg

Només tenim que obrir les xarxes socials aquest matí per adonar-nos que cap pobre, cap malat, cap necessitat, cap apartat de la societat, apareix ahí. Apareixen els sopars, les famílies felices, l’amor d’eixa nit, el desig. Perquè no és un desig continuat de 366 dies?. 

Per a totes i tots els que més ho necessiten ara i de segur que n’hi ha molt a prop de nosaltres, per a totes les persones que s’han vist abocades a eixa situació, també per a elles com a CRONISTA DE GATA, també els desitge BON NADAL.

25/12/2015 09:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS MONITORS JÚNIORS DE GATA DESITGEN BON NADAL

20151224220427-juniorsgata.jpg

Ací teniu la celebració dels monitors del Júnior de Gata de Gorgos. Brinden pel Bon Nadal, pels la Nit Vella i per l'any nou 2016. Ells desitgen a xiquetes i xiquets, a mares i pares, a totes les famílies i gent del poble, unes bones festes.

FONT: Foto Júniors Gata.

24/12/2015 22:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

CADA VEGADA MÉS PROP, LA FESTA DEL MISTERI DE REIS DE GATA

20151224161518-misteriajunt1.png

Gata es prepara ja per al Misteri de Reis 2016, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals de Reis de Gata declarats enguany Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Com a preàmbul, diumenge dia 27 de desembre a les 18,30 de la vesprada, arribaran a la Plaça de l'Església els pages o visirs reials de Ses Majestats els Reis d'Orient, per a recollir totes les cartes de xiquetes i xiquets de Gata.

Com ja es tradicional, dilluns 4 de gener, per la vesprada, els missatgers dels Reis recorreran els carrers de Gata anunciant l’arribada dels reis d’orient i recordant que baixen de camí cap al Palau els Reis.

Dimarts 5 de gener arribarà l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem, acte que constituirà el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladaran fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arribarà el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials i els mateixos reis repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes estan organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració amb  la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

FONT: Foto Ajuntament de Gata. Un moment de l'acte del Palau d'Herodes.

 

24/12/2015 16:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TOT PREPARAT PER A LA NIT DE NADAL; A LES 12 LA TRADICIONAL MISSA DEL GALL

20151224160536-altarnadals.jpg

L'altar major de l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es posa de gala per a rebre la visita, un any més, al Nen Jesús. La mitjanit és l'hora indicada. Els gegantescos xiprers indiquen que prompte Jesús naixerà. La parròquia recorda les misses. Aquesta vesprada a les 19 hores i aquesta nit se celebrarà a la mitjanit la tradicional i entranyable Missa del Gall. Demà, dia de Nadal, les misses seran a les 9,30 i a les 12 hores.

FONT: Foto parròquia Gata.

24/12/2015 16:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DES DEL BLOG...QUASI A LES PORTES: BON NADAL (encete les felicitacions)

20151222202026-targanadalcronista.jpg

Comença ací la sèrie de felicitacions d’este temps tan especial. Ho comence amb la targa que vos he preparat. Espere que gaudiu d’ella. He posat ènfasi en no perdre els costums, les paraules que es desgranen són tradicionals i típiques, algunes ja estan perdent-se. Abans d’això, recordeu que són les arrels del nostre poble.

Les quatre imatges són de la història de Gata. La neu està present, perque és temps d’hivern, encara que faça molts dies caloreta al migdia. Com canvia el temps!!. Les imatges són de la carretera, l’estació del tren i la costera del grup escolar abans, tots els llocs nevats. Dalt, l’església amb la torre sense allargar l’obra, el símbol del blog del "Cronista de Gata" i l’epicentre del Nadal.

BON NADAL 2015 A TOTES I TOTS ELS USUARIS DEL BLOG, directament o per mig del facebook. Bones festes.

22/12/2015 20:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

EL MISTERI DELS REIS 2016 DE GATA JA TÉ CARTELL

20151216212711-cartellreis2016.jpg

L'espectacle està declarat Festa d'Interés Turístic Provincial

Ja s'ha posat en marxa fa unes setmanes la maquinària humana i material per a tornar a viure el 5 de gener de 2016 una vesprada màgica, de nou, aquest any amb la novetat que suposa ser ja oficialment FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL el MISTERI DE REIS DE GATA. Ja van apareixent alguns cartells confeccionats a l'efecte, ja assajen els personatges més importants, ja es pensa en el primer acte, preàmbul de la festa, el dia de les cartes, que enguany serà diumenge 27 de desembre. Estem davant dels primers reis de declaració de festa, cal estar a l'altura.

Foto de Misteri Reis de Gata.

FONT: Organització Misteri de Reis de Gata.

16/12/2015 21:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS VEÏNS DE GATA RESIDENCIAL FESTEJEN AMB VORA 300 XIQUETS AL PAPA NOEL (àlbum)

20151213222002-festapapanoel.jpg

(Podeu mirar l’àlbum i vore com van gaudir els més menuts...i també mares i pares vegent la felicitat que irradiaven. Ací teniu l'àlbum Kids Christmas Party 2015 de Gata Residencial ST.

L’Associació de veïns de GATA RESIDENCIAL va fer ahir vesprada una festa nadalenca per a tots els xiquets i xiquetes de Gata. Per uns moments, Santa Claus, el Papa Noel va arribar al Centre Social Integrat amb la seua típica i tradicional indumentària. Va estar allí junt amb eels Elfos i Olaf, el ninot de neu. Els vora 300 xiquets, en concret 295, entre xiquets i xiquetes van poder lliurar-li la carta personalment al protagonista de la vesprada el Papa Noel. Van rebre moltes sorpreses i regalets. Tots s’ho van passar d’allò més bé. Senyal de que hi ha gana que arribe el Nadal.

  Foto de Noa Arribas.

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

Vos pose la carta de l’ajudanta de Papa Noel, tota una manifestació de veïnat, simpatia i preparació per als nadals (Noa Arribas):

"Buenas tardes !!!!! Gracias de corazón a todas aquellas personas que habéis querido compartir con los Vecinos de Gata Residencial este día tan Mágico y Especial .Ha sido un placer ser la Ayudante de Papa Noel y poder ver esa ilusión en los ojos de vuestros hijos.Ha habido mucho trabajo por parte de mucha gente y se que están muy agradecidos del resultado.

Hice 350 bolsas de chuches y han sobrado 35, lo cual dice que ha sido todo un éxito. Los regalos donados por Ale Hop se han repartido todos, una noche 10. Deseo personalmente que hayan disfrutado y que vean a sus vecinos de Gata Residencial un poquito mas cerca, porque hoy les han demostrado el Gran Corazón que tienen. 

 Agradecimientos a las empresas y entidades que han colaborado desinteresadamente. La Academia de Angie Dickinson por deleitarnos con esos villancicos cantados con tanta emoción por los niños/as de su Academia. A la empresa Ale- Hop por donar los 80 artículos de manera altruista que se sortearon entre todos los niños. A Noa Arribas "El Baúl de Noa" por donar íntegramente el detalle de un estuche de manicura, a todas aquellas personas que colaboraron aportando un dulce a la fiesta.

 Al Ayuntamiento de Gata de Gorgos por cedernos el local ese día y a la persona de contacto (Maria Elena Rodriguez). En Especial a la Asociacion de Gata Residencial, la cual gracias a sus aportaciones económicas de los socios y vecinos Residentes de Gata Residencial se ha podido llevar a cabo este Gran Evento. Ellos son los que han pagado el vino ,el chocolate,las chuches,...

 Y el gran Esfuerzo de ese gran Equipo que ha hecho que la Magia ,La Ilusión y El espiritu Navideño se respirara en el C.S.I de Gata de Gorgos (no los voy a nombrar porque seguramente me olvidaría de alguno y desde el primer Elfo hasta las maravillosas mujeres y hombres que han montado todo, se merecen mi más sincero reconocimento). Gracias y disculpar los errores que se hayan podido cometer .

 Felices Fiestas Nadalencas!!!"

FONT: Fotos, àlbum de Gata Residencial ST.

13/12/2015 22:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL FESTEJA A SANTA CECÍLIA (àlbum de la festa de hui)

20151122225332-img-20151122-122331.jpg

(PODEU MIRAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM DEL DIA DE HUI, PUNXANT ACÍ)

Aquest migdia s’ha celebrat la festa dels músics 2015 a Gata de Gorgos. Coincidint amb l’onomàstica de la patrona, hui diumenge dia 22 la banda Unió Musical ha festejat a Santa Cecília. Del Casal de la Música a l’església de Sant Miquel Arcàngel, els pares dels nous deu músics han portat la imatge de la patrona. Les mares i germans anaven davant, la directiva i la banda darrere.

A l’església, el Cor Serrillàs, que també festejava a la seua patrona, ha cantat i alguns músics han fet sonar els seus instruments. Molt emotives han estat les interpretacions de l’Ave María i l’Aurora, dos peces que els músics han executat molt bé. Els nous músics també han estat protagonistes de lectures i precs.

Acabada la celebració, tota la banda i pares i mares s’han dirigit a la terrassa del Centre Social per a fer-se la foto familiar d’enguany.

 

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Un dinar de germanor, ja sense presses, de tots els músics, ha donat per conclosos els actes en honor a la patrona. Encara aquesta setmana que entrarà serà el torn per a les audicions de l’Escola de Música. Seran dilluns 23, dimarts 24 i dijous 26 a les 19,30 hores al Casal de la Música.

 

22/11/2015 22:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUM, ÚLTIMA HORA: Fira Gata al Carrer 2015...el dia després

20151012142007-bandainfantil.jpg

ÀLBUM DEL DIA DESPRÉS...de la Fira Gata al Carrer 2015. Punxeu.

Estem al dia després. De bon matí les tendes, comerços i firmes locals participants a la Fira Gata al Carrer 2015, s’afanaven en deixar-ho tot ben net, com si res hagués passat en els dos dies de darrere. Dos dies en els quals Gata s’ha transformat en la XII Fira Gata al Carrer. I també es va fer ahir pel matí al carrer Doctor Gómez Ferrer, una paartideta de raspall pels integrants de l’Escola de Pilota de Gata. (foto: Teresa Arabí).

Ara és l’hora dels balanços, de mirar enrere cap avant, de pensar en la tretzena fira 2016, que també tindrà dies del pont. Cal ressenyar que el 9 d’octubre serà diumenge, però el 12 serà dimecres, al ser any bisest. Els comerciants estudiaran dates i miraran com programar-ho millor.

 

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Vos pose algunes fotos curioses, altres recollides a les últimes hores de la fira. Algunes són vostres: Ca Tonia, Teresa Arabí, Ca Curro, Juan Pablo Bataller,...
12/10/2015 14:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DILLUNS 12; FESTA DEL PILAR, festa de la Benemèrita

20151012105136-gcpilar.jpg

Un dia especial per a les que s’anomenen Pilar. Felicitar des del blog a les que hi ha al poble. Un dia especial també per a la Benemèrita. Abans la caserna de la Guàrdia Civil estava ubicada des del segle XIX a la travessa de la carretera nacional. L’edifici està inhabitable i hui han passat les dependències del cuartel al carrer Penyó. A les 12 del migdia serà la missa solemne del cos cantada per la Coral Serrillàs. Un dia especial, finalment, per nostres caçadors que ja estan per la muntanya, s’obri la veda.

Al llarg del dia vos posaré la història dels inicis del servici de la Guàrdia Civil a Gata.

12/10/2015 10:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA FIRA GATA AL CARRER TÉ PREMI PER AL MILLOR ESTAND (Àlbum)

20151011164142-cartell-concursestands.jpg

ACÍ TENIU L’ÀLBUM DE TOTS (Facebook de Fira Gata al carrer): PUNXEU.

Una novetat enguany a la Fira Gata al Carrer 2015 fa que tots els comerços que han eixit siguen els protagonistes i compten amb la possibilitat de guanyar-se el diploma de millor estand arreglat. Tot depén dels usuaris del blog, de vosaltres, que poseu "Me gusta" a les seues fotografies penjades per Fira Gata al carrer. Interactue i traureu el millor estand. Va que s’acaba...

He reunit tots els estands en un àlbum, gràcies a les fotografies que ha fet per al seu mur del facebook "Fira Gata al carrer". Encara podeu votar a eixe mur.

FONT: Fotografies de facebook: Fira Gata al carrer.

11/10/2015 16:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA DIGITAL PARLA DE...la fira Gata al carrer (Marina Plaza)

20151011160415-img-20151010-123927.jpg

L’únic diari i és digital, que hui diumenge publica un ampli reportatge sobre la Fira Gata al Carrer 2015 és La Marina Plaza. Motiu: les edicions comarcals en paper no ixen diumenge ni dilluns. Es perden eixes oportunitats. Dimarts farà dos dies que hi haurà passat la fira.

Moltes fotografies, ampli article. Al menys, que ens fem notar els gaters i el seu comerç. Titula el diari digital: "la Fira Gata al Carrer, otra vez epicentro del comercio comarcal". Al subtítol: "El certamen, que se celebra durante todo el fin de semana, congrega a miles de personas en su primera jornada" i "La nueva presidenta del comercio local, Paqui Signes, destaca la constatación del carácter “creativo” de “un pueblo pequeño, pero lleno de emprendedores".

No es perdau l’article de LMP donat que té 26 fotografies. Si voleu llegir-lo PUNXEU ACÍ.

FONT: La Marina Plaza, 11-10-2015.

11/10/2015 16:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE: SEGON DIA DE LA FIRA GATA AL CARRER (activitats de la vesprada)

20151011155413-img-20151010-123653.jpg

El bon temps, el millor alicient per a vindre a gaudir de la fira

Segon dia de fira i encara dins del pont, perque demà també es festa. Ahir, a mesura que va anar passant el dia, van anar augmentant els visitants, de tots els pobles del costat i també valencians i de Castelló. La gent repartix dissabte i diumenge i aquesta vesprada s’espera molta més gent. La XII FIRA GATA AL CARRER 2015 seguix a l’alça.

Vos pose les activitats que resten per a hui diumenge per la vesprada:

16:00h. “Carretons” (fins les 17h.). Plaça Església.

17 hores: De nou, tirolina pel GEG al pont de l’Acolaya(fins les 19h.).

17:30h. Conta Contes i activitat relacionada (Ment i Vida).

18 hores: Taller de restauració de mobles.

18 hores: Sessió de DJ Chill Out (Exclusive &Drinks stand).

18 hores: Actuació “Quartet de TrombonsDonant la Vara” performance.

19:30h. Actuació musical, Xeco Rojo i KevinMendes (Exclusive & Drinks stand)

20:00h. Cloenda: concert de la Banda Infantil de Gata de Gorgos. Plaça de l'Església.

 

11/10/2015 15:54 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DOS DIES PER A TRAURE EL COMERÇ DE GATA AL CARRER: àlbum del Cronista de Gata ( 2 )

20151010181002-img-20151010-124658.jpg

PUNXEU ACÍ per a visionar les fotos en el recorregut de la inauguració oficial

La transformació del centre del poble de Gata de Gorgos és digne d’admirar. En dos dies, tot el "Comerç de Gata" ix al carrer. Als estands es pot veure de tot. Tots són comerciants i industrials de Gata, xicotetes i grans tendes, un poble menut fa una fira gegant. A cada cantó, pel mig d’un carrer, davant d’una casa, trobem la sorpresa. I la vesant benèfica, solidària, social, no s’oblida en els dotze anys que portem de fira i vegem a associacions benèfiques, vegem a associacions del poble. Es tota una fira en majúscules que ja ha superat el deceni, l’infantesa i està ja en l’adolescència, si la comparem amb la vida d’una persona. Les mires de la fira, dels seus protagonistes, el comerç i els habitants del poble, són que el visitant tinga PASSIÓ PER LA FIRA, PASSIÓ PER GATA, PASSIÓ per la tradició, els costums, per tot un poble.

Ara, ens uns moments: desfile de moda infantil al carrer Signes. Ca Ana Modes.

Tot a punt ja...

Foto de Miguel Vives Signes.

Abans, ha actuat la rondalla de Gata:

  Foto de Miguel Vives Signes.
  FOTOS: J.M. i V. Vives.10/10/2015 17:46 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIX EL MILLOR TEMPS PER A LA FIRA: INAUGURACIÓ: matí de dissabte (àlbum) ( 1 )

20151010173731-firaajuntament.jpg

(PUNXA ACÍ i repassa les fotografies oficials de la inauguració)

La XII Fira Gata al Carrer 2015 ha estat inaugurada oficialment aquest matí a les 11,30 hores, a la Plaça de l'Església. Han parlat la presidenta de Comerç de Gata, Paqui Signes, i la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler. Totes dos han coincidit en valorar la tasca dels comerciants d'un poble menut i de fer una fira que porte als visitants a la Passió per Gata, Passió per la fira, com resa el reclam publicitari.

A l'acte han assistit a més de tots els regidors de la corporació municipal, alcaldes de la comarca, com el de Xaló i El Verger, i la diputada autonòmica de Podem, Llum Quiñonero.

La Colla de Dolçaines i Tabalets El Montgó i el Grup de Danses La Llata han actuat a la plaça. La comitiva ha recorregut tots els estands saludant als comerciants expositors. Mentre, es desenvolupaven activitats paralel·les curioses i atractives a la vegada, com la volta en carros, la tirolina preparada pel Grup Espeleològic o les atraccions infantils de la placeta del vicari.

Aquesta vesprada continuen les activitats, destacant la desfilada de moda infantil que farà al carrer Signes la tenda de Ca Ana moda.

FONT: Fotos de l'àlbum, Ajuntament de Gata de Gorgos. A la fotografia de la portada, pertanyent a l'àlbum, la comitiva municipal davant l'ajuntament.

10/10/2015 17:37 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ACTIVITATS DE LA FIRA GATA AL CARRER 2015: vesprada del dissabte dia 10

20151010145311-img-20151010-114051.jpg

Abans de conéixer amb àlbums el que ha sigut el matí, des de la inauguració fins a altres imatges curioses, ja que eixes entrades les posaré a la vesprada, vos pose com havia dit les activitats d'aquesta vesprada de dissabte, dia 10:

16 hores: “Carretons” (fins les 17h.) (Pl. Esglèsia)

17 hores: Tirolina pel GEG al pont de l'Acolaya(fins les 19h.)

17 hores: Conta Contes amb disfresses (Papereria Font stand)

17 hores: Rondalla (fins les 18h.).

17 hores: Concert del Duo Juanes (Exclusive & Drinks stand).

17:30 hores: Taller de manualitats i pintacares (Xiulet stand).

18 hores: Taller de restauració de mobles (EPA stand)

18 hores: Desfile de moda infantil C/Signes, Ana Moda)

19 hores: Tast de formatges. (Ca Curro stand) C/ Signes

20 hores: Concert de la Jove Orquestra de la Marina Alta a l'església

20 hores: Concert de "La Senyora X" (Forn de Pà Xaro stand).

A la imatge, un moment de la inauguració oficial amb les autoritats i directiva dels comerciants, a la Plaça de l'Església.

10/10/2015 14:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ARRIBEN ELS DOS DIES GRANS: XII FIRA GATA AL CARRER. Es presenta molt bon dia

20151010103340-cartellfira3.jpg

Dissabte 10 i diumenge 11 ja estan ací. Els comerciants gaters estan contents. Hem donat una volta per la fira a primerahora del dia i se'ls veia afaenats, rematant-ho tot, posant-ho tot a disposició dels visitants, perquè vosté, tu i jo, tenim que visitar la fira, quedar amb els comerciants, fer tractes com feien abans i adquirir productes i alimentació als llocs que aixina es puga. La XII FIRA GATA AL CARRER 2015 està ja en marxa i amb un dia esplèndit de tardor. Fa fresqueta però lluix el sol. En una hora s'inaugurarà oficialment per les autoritats municipals i autonòmiques i directiva de l'associació "Comerç de Gata".

Els tenders de GATA DE GORGOS vos esperen a totes i tots, des dels punts més llunyans i més propers, aprofitant que estem en els dies del pont del 9 d'octubre al Pilar, podeu passar un dia molt agradable al poble. 

No es quedareu indiferents: és una fira on trobareu comerç, artesania, barraques solidàries, labors, escacs hui dissabte, música, activitas infantils, passeigs amb carro, gastrobars, vehicles, tradició, moda…

ACÍ TENIU LA PROGRAMACIÓ FINS EL MIGDIA DE HUI DISSABTE 10:

10 hores. 3er Campionat d’Escacs infantil i adult

10:30h. Tast de misteles (fins les11h.) (Bar 10 stand)

11 hores. Tirolina pel GEG al pont del'Acolaya (fins les 14h.) GEG.

11:30 h. INAUGURACIÓ DE LA FIRA amb actuació de Danses tradicionals i Dolçaina i Tabalet.

11:30h. Taller de cocteleria acrobàtica infantil/juvenil per Ernesto Ross deRosflair (Exclusive & Drinks stand)

12 hores: Taller de restauració de mobles. (EPA stand)

12 hores: Taller de manualitats i pintacares (Xiulet stand).

13:00h. Final del 3er Campionat d’Escacs infantil i adult.

13:00h. Tast de formatges. ComtePoligny, Cantal Tunel, Le Chartreux, C/ Signes. 

A migdia, vos pose la programació de la vesprada.

10/10/2015 10:33 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTEU PREPARATS?. DEMÀ DISSABTE 10 I DIUMENGE 11, ARRIBA LA XII FIRA GATA AL CARRER

20151009175022-comercos.jpg

PUNXANT ACÍ, CONSULTEU TOT EL FULLET D'ACTIVITATS I ACTES

A tota la comarca, una crida especial. Voleu passar-se per Gata demà dissabte 10 i diumenge 11, podreu gaudir de tot el comerç gater pels carrers i places del poble. Demà a les 11,30 des de la Plaça de l’Església serà la inauguració oficial, amb l’assistència de la diputada autonòmica Llum Quiñonero. L’acompanyaran l’alcaldessa Magda Mengual; la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler, i la presidenta de l’associació "Comerç de Gata" Paqui Signes.

Al llarg de les dos jornades, dissabte i diumenge, podreu visitar la XII Fira Gata al Carrer i tots els estands preparats pels comerciants de Gata. No s’ho perdau. I els gaters eixirem també al carrer, ha tornat el bon temps aquesta vesprada i caldrà aprofitar el pont.

Açò és el que diu l’associació: "Com sabeu be, demà dissabte 10 i diumenge 11 d’octubre els comerços associats de Gata celebrem la Fira Gata al Carrer, 12 anys seguits promovent el Comerç, pero per damunt de tot, promovent el nostre poble. 12 anys regalant a Gata, als gaters i als visitants dos dies de festa i de dinamització econòmica".

Vos pose dalt el planol de la ubicació i relació dels comerços que este 2015 s’han fet avant com a expositors de la Fira.

09/10/2015 17:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLUJA VA AFECTAR AHIR EL FINAL DE LA PROCESSÓ DE SANT MIQUEL A GATA

20150930230004-img-20150929-195952.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM D’ALGUNS MOMENTS DE LA PROCESSÓ D’AHIR A GATA, PUNXANT ACÍ)

El final de festes de Sant Miquel a Gata va estar passat per aigua. Començava a les 8 en punt de la vesprada la processó del Cap d’Altar de l’església parroquial. La nuvolà que es veia tot rodant presagiava que no s’acabaria bé l’itinerari com aixina va ser. La processó concurrida, els festerets infantils pel mig i arribant al carrer Xaló començaven les gotetes. Moment històric, perquè als quatre cantons es va decidir canviar l’itinerari i acurtar-lo cap al carrer Roquetes.

Ni per el final del carrer Xaló ni el carrer Bisserot ni tampoc el carrer i plaça de Sant Antoni va passar la processó. L’aigua anava més forteta cada vegada més i a l’altura del carrer Duquessa d’Almodóvar els músics van desfer la comitiva i els portadors de Sant Miquel també vam fer el mateix. Convenia posar ràpidament a resguard les andes i la imatge. 

A algunes imatges de l’àlbum podeu veure com va afectar la pluja a la processó.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Al final, un castell de focs artificials bonic i digne de la festa. Podeu veure el vídeo de Rosa Abad punxant ací.

FONT: Fotos de Vero Vives, Salvador Pons, Juan Pablo Bataller, Pepe Soler i Cronista de Gata / Vídeo de Rosa Abad.

30/09/2015 22:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS LA FESTA DE SANT MIQUEL A GATA, PATRÓ TITULAR DE LA PARRÒQUIA

20150929115652-santmiquel1.jpg

Fa 441 anys que és el titular de la parròquia

Hui és la festa de SANT MIQUEL ARCÀNGEL, el Cap d’Altar. Voltejen i repiquen les campanes. És festa local, a nivell escolar i laboral. Des de 1574, fa 441 anys, que es va crear la parròquia amb aquesta advocació, GATA DE GORGOS porta als Miquels no sols a l’església sinó per dins de moltes cases. Són molts els Miquels al poble. A tots els meus homònims (en castellà seria "tocayos") també felicitacions. A tots els grups parroquials i la mateixa seu parroquial, a tot el veïnat en definitiva, ENHORABONA i MOLTES FELICITACIONS. 

Hui acaben les festes preparades. Els actes de hui són de parròquia. Missa major amb assistència de comissió i festers a les 12 del migdia. Missa vespertina a les 19 hores i a continuació la processó pels carrers de Gata, itinerari de costum però pel carrer Sol. Després, un castell de focs articials per a tancar la festa. 

29/09/2015 11:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT MIQUEL, GATA 2015: Quina globotà!!...i més coses (vídeo)

20150927231310-globota.jpg

MIREU EL VÍDEO, PUNXANT ACÍ

Els xiquets no tenen parà...diuen els majors. I allà que van on hi ha festa per a ells. Mireu la gran quantitat de crialla que hi havia aquesta vesprada al carrer Bisbe Cervera, on s’ha muntat la globotà. El vídeo ho diu tot...festa i avant.

Foto de Rosa Abad.

FONT: Vídeo de Teresa María Sivera Leyda. / Fotograma capturat del mateix vídeo / Foto interior: Rosa Abad.

 

27/09/2015 23:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIUMENGE 27, TERCER DIA DE FESTETES DE SANT MIQUEL A GATA

20150927175626-dscf3179.jpg

Seguim amb els actes de les festes de Sant Miquel a Gata. Hui, diumenge 27, toca gaudir els més menuts de les activitats. Com no plou i la tormenta pareix que ha passat, a partir de les 17 hores, a la "Plaça del Vicari" hi haurà castells inflables, carretons i espectacular globotà. A les 19 hores hi haurà actuació del Grup de Danses "La Llata". Mentre estan aquestes activitats en marxa, hi haurà servici de barra a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Les festes acabaran dimarts 29, festa del "Cap d'Altar" Sant Miquel Arcàngel. A les 12 hores serà la Missa major en honor a Sant Miquel, a la qual estan convidats comissió de festes, festers i festeres majors i infantils i fidels en general. Des de la parròquia es recorda que és la FESTA DE LA PARRÒQUIA.

A les 20 hores serà la processó de Sant Miquel per l'itinerari de costum. Al finalitzar, es dispararà un castell de focs artificials al lloc habitual.

A la imatge, un moment de la globotà de l'any passat (Foto Vero Vives).

27/09/2015 17:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT MIQUEL 2015 GATA: Hui teatre, sopar i ball; demà jocs i danses

20150926211043-cartellanuncia.jpg

Hui és el segon dia de les Festes de Sant Miquel 2015. Després del sopar d'anit i la disco-mòbil, a les 20,30 hores, a la Plaça Nova, li tocava el torn al teatre. El Grup de Teatre Montgó de Xàbia interpretava l'obra: "La mort d'un viatjant... de llibres de comissió". Seguidament, es farà el sopar pro-festes 2016, organitzat per la Comissió 2016 i ball amenitzat per l'orquestra "Sensación latina".

Demà diumenge 27, serà el torn per als més menuts i la tradició. A partir de les 17 hores hi haurà castells infables, carretons i espectacular globotà. A les 19 hores actuació del Grup de Danses La Llata. Hi haurà servici de barra a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Les festes tindran el seu dia gran dimarts -festa local- 29 de setembre.

FONT: Cartell anunciador, Comissió 2016.

26/09/2015 21:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UNES 300 PERSONES ES REUNIXEN AL SOPAR SOLIDARI DE SANT MIQUEL

20150926191224-soparcaritas.jpg

Organitzat per Càritas Parroquial, per ajudar als refugiats i immigrants

Com es veu a la fotografia, nombrosos veïns -fins a uns 300- es van reunir al Sopar solidari de Sant Miquel a la Plaça de l'Església, que tots els anys per estes dates i que enguany Càritas Parroquial destinarà la recaptació al compte d'ajuda als refugiats i immigrants. Tot un èxit.

Comentava Don Francisco, el rector al facebook de la Parròquia: "Sopar de Sant Miquel. Lo recogido irá destinado a la ayuda de los refugiados. Gracias por vuestra participación; hemos contado que más de 300 personas han colaborado. Gracias al grupo de Cáritas de Gata".

FONT: Parròquia Gata.

26/09/2015 19:12 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA DE...les festes de Sant Miquel de Gata

20150925122312-santmiquel.jpg

El diari LAS PROVINCIAS, a la seua secció de la Marina, de hui divendres 25 de setembre, publica hui un article referit a les festes de Sant Miquel de Gata que hui comencen. Titula: "Las fiestas de Sant Miquel comienzan en Gata con una cena solidaria en la plaça de l'Església".

Ací teniu l'enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201509/25/fiestas-sant-miquel-comienzan-20150925005101-v.html.

Cal recordar que dos són els actes de hui, primer dia de festes a Sant Miquel.

Per una part, el sopar solidari que organitzen Càritas i la parròquia, que es farà a la Plaça de l'Església i que tindrà com a objectiu recaptar fons per ajudar als refugiats i immigrants. Per altra, a la mitjanit, la discomòbil que es farà a l'antic camp de futbol "Les Sorts".

FONT: diari LAS PROVINCIAS 25-9-2015.

25/09/2015 12:23 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA CELEBRA LES FESTES A SANT MIQUEL, DE DEMÀ DIVENDRES 25 A DIMARTS 29

20150924152448-sant-miquel.jpg

Sant Miquel Arcángel és el titular de la parròquia de Gata de Gorgos

Gata celebra este cap de setmana i fins dimarts la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, del 25 al 29 de setembre.

Les activitats comencen divendres 25 de setembre ja que Cáritas Parroquial ha organitzat el tradicional sopar solidari de Sant Miquel a la plaça de l’Església. A partir de les 24h, la comissió de festes ha organitzat una discomòbil a l’antic camp de futbol de les Sorts.

Dissabte 26 de setembre a partir de les 20:30h, a la plaça Nova, hi haurà una actuació de teatre a càrrec del Grup Montgó de Xàbia amb l’obra “La mort d’un viatjant... de llibres a comissió”. En acabar, se celebrarà un sopar popular organitzat per la comissió de Festes 2016 animat per l’orquestra “Sensación Latina”.

Diumenge 27 de setembre,  a les 17h., el mes menuts tindran castells inflables, carretons i Globotà. I a les 19h hi haurà actuació del grup de danses La Llata.

Dimarts 29 de setembre, dia de Sant Miquel, que és el patró de la parròquia, se celebrarà la missa i processó del sant pels carrers del poble i el castell de focs artificials que es dispararà per finalitzar.

Els actes han estat organitzats per la Comissió de Festes 2015 i 2016 amb la col·laboració de la regidoria de Festes.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos.

24/09/2015 15:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 25 A DIMARTS 29, FESTETES DE SANT MIQUEL 2015

20150922142055-festessm.jpg

Sopars, teatre, música, festa major del dia de Sant Miquel, tot això i més està recollit a la programació de festes que ha preparat la pròxima comissió de festes 2016. Divendres 25 de setembre començaran els actes amb el tradicional sopar de Sant Miquel, que organitza la parròquia. Serà a la Plaça de l'Església i, malgrat que en un principi la recaptació era per a les obres parroquials del centre "Virgen del Carmen" s'ha canviaat el destí i per mig de Càritas serà destinat a ajudar als refugiats i immigrants, ja que ara és més prioritari.

La programació de festes la teniu detallada a la fulla de dalt, que ha publicat la comissió de festes 2016 al facebook. Cal ressenyar que dissabte 26 hi haurà sopar a la Plaça Nova i que dimarts 29 és la festivitat local de sant Miquel, patró i cap d'altar.

FONT: Parròquia / Comissió de Festes 2016.

22/09/2015 14:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS VEÏNS DE LA VALL, DE XÀBIA, GATA I JESÚS POBRE FESTEJEN DIUMENGE 13 A LA VERGE DEL PÒPUL

20150911220822-dscf5315.jpg

Sis festers, quatre hòmens i dos dones són gaters

Diumenge 13 de setembre serà la tradicional i popular festa de la Verge del Pòpul de l’ermita del baix Montgó al terme de Xàbia. Els veïns de la partida de la Vall, que són de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre, s’uniran per a cel·lebrar-ho. A les 11 del matí serà la missa solemne amb l’assistència de les autoritats, la Junta Directiva, les majoralesses i majorals i poble en general. Estarà cantada per l’Orfeó de Xàbia. Abans de la missa es farà una xicoteta romeria amb la Verge pels voltants de l’Ermita. Al final de la missa i el sorteig per a conéixer els festers de l’any que ve es dispararan traques i per acabar es servirà als assistents un Vi d’honor.

El grup de gent que fa possible la festa, junt al rector Vicent Gilabert i les autoritats xabieres, tenen com a presidenta a Teresa Pastor Cardona. És secretari, Luis Bas Segarra i Tresorer Pedro Cholbi Carrals, tots tres de Xàbia.

Com a vocals estan: José Buigues Pastor, Teresa Gavilá Bisquert, Manuel Cardona Bas, María Teresa Cholbi Codina, Antonio Denia Bolufer, Josefa Cholbi Costa, Ana María Cruañes Ortolá i Antonio Signes Soler, aquest últim veí de Gata.

Enguany són majorals: Miguel Ángel Escortell Mulet, Batiste Signes Signes, Paco García Mulet, Antonio Signes Soler i Antonio Bertomeu Catalá. Els quatre primers de Gata. són majoralesses: Teresa Bañuls Sala, Teresa Pedro Signes y Rosa María Pedro Signes, les dos de Gata, Vicenta Salvador Cholbi, María Moncho Salort i les germanes Rosario i Conchita Martínez Signes.

FONT: festers de la Verge del Pòpul, Xàbia-Gata-Jesús Pobre. Junta 2015.

11/09/2015 22:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ES POSA EN MARXA LA COMISSIÓ DE FESTES 2016 DE GATA

20150909091121-11917488-1684494918447357-1028182533766475158-n.jpg

Ja tenim una de les primeres fotos oficials de la pròxima comissió de festes patronals del poble de Gata de Gorgos. Ja té el seu facebook el grup humà que anirà sumant efectius (no estan tots) i programarà les pròximes festes de juliol-agost de 2016. Pares i mares de quintets-quintetes i quintos i quintes majors són els que la composen. Ja van treballar de valent la nit de presentació i elecció dels festers i festeres, al segon dia de festes, i el baret de la comissió als bous. És hora de que anem fent-nos amb les seues cares. En pròxims dies vos posaré més fotografies.

Per a tot el que vulguen, el blog del Cronista de Gata està obert a ells i la seua tasca organitzativa.

FONT: Foto Team Work Dj's, Comissió de Festes 2016.

09/09/2015 09:11 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DISSABTE 29, GATA: ÈXIT AL II APLEC DE DANSES (Grup La Llata)

20150831162736-11879290-10153326389738153-8993963815166309315-o.jpg

No ens oblidem, però les notícies van amuntonant-se. Dissabte dia 29 per la vesprada i ni, Gata es va omplir de forasters. Hi havia dos aconteixements musicals i culturals.

Ací en teniu un, el II Aplec de Danses de les Marines, que van organitzar el GRUP DE DANSES LA LLATA de Gata de Gorgos.

Dolçaines, música, dansaes, gent de tots els pobles de les dues Marines.Un èxit de públic i participació. Des del grup organitzador feien resum i agraïem les col·laboracions:

"GRÀCIES per compartir amb nosaltres el II Aplec de danses de la Marina el dissabte passat, va ser tot un èxit!
Ens agradaria agrair als comerços i empreses de Gata el suport rebut (Carnisseria Peixet, Carnisseria Jaume Bolufer, Carnisseria Silvestra, Carnisseria Ca Curro, Carnisseria Ca Polaca, Vigar, Papereria Font, Papereria Maite, Farmàcia Mª Elena, Farmàcia César, Farmàcia Elvira, Amadeo, Signes Hats, Estanc Pilar i Ana, Estanc Dora i Antonia, Mònica Hats, Asevi, Hersig, Distribuciones Trosets, Ale-Hop, Kbas, Ivars Comunicació, Tecnitrònic La Marina, El Celler, Tonia Regals, Matties Bags, Ana, Casa Barrera, Vistalia, Sombol, Arti Palma, Signes Grimalt, Òptica Signes, Al forn de Xaparro, Artesania Soler, Signes i Pedros, La Bassa herbodietètica, Inés Bags, MAC Creacions, Negre Fum, Tien 21 i Costa i Soler), gràcies a la Regidoria de cultura, a l’ajuntament, als veïns, als músics i veus que ens acompanyaren (a les rondalles de Xàbia i Gata, músics de la banda, Teresa, Trini, Josemi, APA, Pas de quatre, Lilit i Dionís i a la Colla del Montgó pel suport incondicional des del matí fins a la nit fent-se responsable de la barra) i, com no, als grups de danses de la Marina Alta i Baixa per vindre a gaudir d’aquest acte amb tots nosaltres, sense oblidar-nos del grup “La Llata”, qui va fer molta feina per a poder dur a terme la organització de l’Aplec.
GRÀCIES de nou i esperem que gaudíreu tant com ho vam fer nosaltres!"

FONT: Foto de portada, Eva Terol. Foto de baix, Lilit i Dionís. Plaça Nova, Gata.  Cronista de Gata.

Foto de Lilit i Dionís.
Foto de Cronista de Gata.
31/08/2015 15:52 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTÀ EN MARXA EL II APLEC DE DANSES DE LES MARINES, ALTA I BAIXA

20150829193130-dansesaplec1.jpg

La Plaça Nova és el centre de la festa. Dolçaines, la Rondalla de Gata, els balladors i balladores, d'altres pobles, d'altres grups de danses, tots es concentren hui baix un mateix so i pas: la dançà.

Molta gent, ambient i organització del Grup de Danses La Llata.

29/08/2015 19:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: Resum final, dia de la FESTA MAJOR 6 d'agost. De la despertà al castell (àlbums i vídeos)

20150807114357-dscf8714.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, MATÍ: de la despertà al lliurament de premis.

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, VESPRADA I NIT: processó i castell.

VÍDEO D’UN MOMENT DE LA PROCESSÓ DEL CRIST, GATA 6-8-2015, Carrer Teulada. Cronista de Gata.

VÍDEO DE L’ARRIBADA DEL CRIST, CANTEN ELS GOIGS, 6-8-2015. Replaceta de l’ermita. Cronista de Gata

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ, ARRIBADA A L’ERMITA DEL CRIST I ENTRADA A L’ERMITA. Salvador Perelló.

VÍDEO DELS GOIGS A LA REPLACETA: Antonia Soler

VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, 6-8-2015. Antic camp de futbol, acte final de les festes. Cronista de Gata.

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, Dia de la Festa Major 6-8-2015.

El poble de Gata de Gorgos dormita un poc. Han acabat les festes 2015. Recuperant-se de onze dies de festa. Molts records, alguns molt bons, altres d’ensurt i altres que no voldrien...però tots han format la programació de festes.

Resuminbt el dia d’ahir, festa del patró, el Santíssim Crist del Calvari, cal començar per la despertà protagonitzada per la Comissió de Festes 2015, última de les festes. Els quintos van deixar el relleu a la comissió. I de seguida passacarrers, cercaviles, els sons de la banda Unió Musical pels carrers, recollint a les regines. Primer la infantil Nuria al carrer Calvari, després al Passeig d’Alacant, a la major Anna. Amdós oferiren als acompanyants algunes cosetes per a refrescar i pegar un mosset.

De seguida, cap a l’església. Missa major concelebrada pels rectors fills de Gata, el titular del poble, els que han estat al poble, cas de Don José Ignacio, rectors de la comarca, altres companys, inclús del Perú de la parròquia on estava Vicent Font i Pedro, que tenen una església dedicada al Santíssim Crist del Calvari. 

La missa major del dia gran va ser presidida pel rector més jove, nascut a Gata Pepe Diego Morell. Ell parlà en l’homilia.

Per la vesprada, un altre rector fill de Gata, Vicent Font, després d’estar nou anys sense les festes del Crist, celebrava l’última missa. Donava pas, como també mana la tradició a posar-li la diadema de jasmí, al peu de la creu del Santíssim Crist, un costum ja arrelat i que es repeteix sempre el dia de la festa major.

A la processó participaren nombroses persones, tan gateres i gaters com forasters que sempre acompanyen al Crist. Malgrat ser dijous, milers de persones pujaren en processó-romeria pels carrer del poble i l’itinerari del calvari. Els portadors, amb més nombre que el dia de la baixada, feien gala del pas al compàs de la música, fins travessar la via. Després cap amunt. A la replaceta, es cantaren els goigs i es pegaren les tradicionals voltes a la imatges, abans d’entrar al seu santuari fins al juliol de 2016.

El castell de focs artificials oferit per la pirotecnia Ricardo Caballer fou espectacular i molt innovadors en algunes fases. Uns catorze minuts de castell que van agradar molt al públic gater, apostat pels terrats i llocs ambv visibilitat cap a l’antic camp de futbol Les Sorts.

* Encara finalment, hui dia 10, pose l’àlbum de la Comissió de Festes 2015 d’eixe dia, el dia de la Festa Major: 6 d’agost. Ells posaven: "Convit de la Reina (ho sentim però no vam poder fer fotos del convit de la reina infantil) i cercavila cap a l’església per assistir a la missa Major.
Mascletà i vi d’honor al pavelló Esportiu amb el lliurament de diferents premis i trofeus.
Processó per acompanyar al Santissim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari, en acabar espectacular Castell de focs artificials."

Així acabaven les festes patronals de Gata 2016. L’any que ve més...

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos dels àlbums: Comissió / L’Espardenya /JM. Vives / Vicent Signes / David Feliu / Salvador Pons / Comissió de Festes 2015 / Cronista de Gata. / Vídeos: Salvador Perelló / Antonia Soler / Cronista de Gata.
07/08/2015 11:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: ENCARA AHIR: MAJORS, PILOTA, OFRENA AL CRIST, CONCERT DE REVETLA I CORDÀ (Àlbums)

20150806173130-dscf8479.jpg

ÀLBUM DE L’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST (vespra del dia 5)

ÀLBUM DEL CONCERT DE REVETLA I LA CORDA (nit del dia 5)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, jornada del dia 5)

Podeu ampliar la foto de portada, punxant ací

Hui és el dia de la festa major, però com hem fet cada dia, recordem el que va passar ahir a les festes de Gata. Pel matí, acomiadavem malauradament a Miguel Sirerol Signes, l’home que va morir per l’enganxà de la vaqueta el passat dilluns per la vesprada. Continuava la jornada amb la festa dels majors. Per la vesprada, tocava ofrena al Santíssim Crist. A poqueta nit, a la Plaça de l’Església, van anar arribant al so de la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó" primer les famílies que volien, després quadrilles, associacions, quintes que complien aniversari, festerets menuts i festers grans i la comissió de festes. 

Tots ells li oferien flors i aliments per als més necessitats de Gata, al patró el Santíssim Crist del Calvari, imatge que es trobava a les portes de l’església i que era junt amb els participants el protagonista de la festa.

Pel que fa a les quadrilles, per ser les més nombroses i populars les recordem. Van participar: La Penya, El Barral, La Quadrilla, Pensat i Fet, la Calentura, la Birra, La Sofasà, la Perxelera i complint el seu 25 aniversari la penya "Igual que na boda".

En quan associacions i grups, van participar: les Ames de Casa, el Grup de Danses "La Llata" i el grup municipal Partit Popular. Quintes que complien anys senyalats, van passar la quinta 95, els xiquets nascuts el 2010 i la quinta 85. A continuació, van passar dos membres de Protecció Civil de Gata que portaven la canasta d’aliments oferida per l’Ajuntament de Gata.

La part més nombrosa i a la vegada sempre clàssica era la de quintes infantils de 10 anys, acabant amb les dames d’honor Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía i la regina infantil Nuria Fornés Blázquez. El mateix amb els quintos majors, també deixant per al final les parelles de les dames d’honor Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá, i la regina major Anna Torres Simó. Totes elles anaven amb els seus acompanyants.

La Comissió de Festes 2015m, amb els seus components majors i els fills i filles d’estos van tancar l’ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari de Gata.

CONCERT I CORDÀ

A la mitjanit es va celebrar el ja tradicional CONCERT DE REVETLA, també al mateix escenari la Placeta de l’Església, amb la imatge del Crist present entre els músics. La banda, com tots els anys, va oferir un concert amb peces difícils i molt complicades. La Unió Musical de Gata va estar dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz.

La nit festera de la vespra del Crist va acabar amb la cordà a l’antic camp de futbol. Una cordà espectacular, a juí dels entesos, de la qual va gaudir molt de públic que estava observant des del Passeig d’Alacant i llocs del voltant de les Sorts.

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbums Vero Vives / Salvador Pons / Ana Signes / Pepa Martí / José Salvador Ginestar / Protecció Civil Gata / Comissió de Festes 2015 / Santiago Vives.

06/08/2015 17:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 6 D'AGOST ÉS LA FESTA MAJOR DE GATA: Santíssim Crist

20150806095340-sccpico.jpg

Arriben les festes de Gata al seu últim dia i com mana la tradició, hui dia 6 d'agost dia en que l'església celebra la Transfiguració del senyor, la festa d'onomàstica dels que s'anomenen Salvador, la població de Gata de Gorgos celebra la seua festa major.

La imatge que encapçala esta informa mostra com està adornat l'altar major, preparat per a la festa per Juanjo Picó, de qui és la fotografia.

Ací teniu l'última programació festera d'enguany 2015:

DIJOUS 6 D’AGOST, Dia del Santíssim Crist del Calvari

10:30h. Cercavila per la localitat a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata.

11:00h. Recollida de quintos infantils i majors 2015 i autoritats per la Banda de Música.

12:00h. Solemne Missa Major en honor al SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI amb la participació del COR SERRILLÀS de Gata.

13:30h. Mascletà disparada a les Sorts per la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

En finalitzar anirem al Pavelló Esportiu per gaudir d’un vi d’honor on es farà el lliurament dels diferents trofeus (carrosses, jocspopulars, barraques, disfresses, carrers, truc....).

20:00h. Solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del Calvari acompanyats per la Collade dolçaina i tabalet el Montgó i per la Banda Unió Musical de Gata.

En acabar, la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER dispararà un fabulós i espectacular castell de focs artificials per a posar fi a lesfestes de Gata 2015.

FONT: Foto, Pico Interiorismeevents.

06/08/2015 09:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RESUMS FESTERS: Dia del xiquet (3) i Dia de les Tradicions (4)

20150805182043-estirarcorda.jpg

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ - DANSES A LA PLAÇA NOVA (Dia de les tradicions, 4 d’agost)

ÀLBUM DIA 3, DIA DEL XIQUET I BARRAQUES, DISFRESSES. Comissió de Festes 2015.

ÀLBUM DIA 4, TRADICIONS, JOCS POPULARS, DANSES GRUP LA LLATA, BRADMIS, SPACE ELEPHANTS. Comissió de festes 2015.

Arribant al final de les festes 2015, fem els resums festers. Dilluns dia 3 va estar dedicat al xiquet. Ahir dimarts, dia 4, a les tradicions. Cal recordar que les actuacions taurines van quedar suspeses per l’obit de Miguel Sirerol Signes, que serà soterrat este matí. Al respecte, el dia del xiquet per la nit, a hores del succés, el regidor de festes, Noel Gadea, i l’alcaldessa Magda Mengual, pujaven a l’escenari de la Plaça Nova per a llegir el comunicat de condol que signaven conjuntament la Corporació municipal, l’Associació Bouera de Gata i la Comissió de Festes 2015. Es va guardar un respectuós minut de silenci.

Tornant al resum fester dir que xiquets i joves han estat els protagonistes dels dies 3 i 4. El dia del xiquet destacar els jocs d’aigua i espuma del matí, i el teatre de carrer de la vesprada. Ahir dia 4, dedicat a les tradicions, es van tornar a recordar els Jocs Populars i es van ballar dances tradicionals pel grup "La Llata" (mireu el vídeo).

El dia d’ahir va acabar amb dos actuacions musicals distintes, però que van ser acceptades per distints públics. Els Bradmis a la Plaça Nova en el seu 50 aniversari feien rememorar cançons als més majors. Al pati de les escoles, la gent més jove i amb una actuació multitudinària vibrava amb el grup SPACE ELEPHANTS.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONTS: Vídeo de Salvador Perelló / Fotos àlbums Comissió de festes 2015.

05/08/2015 10:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DIA 5, VESPRA: dia del major, ofrena, concert de revetla...

20150805094348-dscf2662.jpg

Arribem quasi al final de festes. Hui és el dia de la vespra i ja ho diu el refranyer popular: QUI NO FA LA VESPRA, NO FA LA FESTA.

Sempre es dedica hui als majors del poble. Al tardet, ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari. Per la nit, concert de revetla i després cordà.

Ací teniu la programació completa:

DIA 5 D'AGOST, DIMECRES: Dia del major i de l’ofrena

12:30h. Solemne Missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

13:30h. La Comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball per tal que els nostres majorspuguen gaudir una bona estona del seu dia.

17:30h. Gran partida de pilota al trinquet “Xiquet de Gata”.

20:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar enl’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

00:00h. Concert de la REVETLLA. La nostra Banda Unió Musical de Gata ens oferirà un any més un espectacular concert a la Plaçade l’Església.

En finalitzar es dispararà la CORDÀ a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER a l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLSTINDRAN ACCÉS TOTES AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE).

A la imatge, un moment del concert de revetla de l'any passat.

05/08/2015 09:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, SUSPESOS ELS ACTES TAURINS: dia de les tradicions

Hui dia 4 d’agost és un dia atípic dins les festes patronals 2015. Tenim present a Miguel Sirerol Signes. Han quedat suspesos tots els actes taurins.

Resumits estos són la resta d’actes:

11,30 h.: Plaça Nova, JOCS POPULARS. Aigua-llimó patrocinada per Ca la Tramusera.

13 h.: Cervesa i sardines “a gogó” fins al final d’existències. Plaça Nova.

22 h.: Sopa a les barraques.

22,30 h.: Actuació del Grup de Danses La Llata de Gata. Mistela, patrocinada per la Cooperativa Verrge Pobre de Xaló.

23,30: Ball, Plaça Nova, ELS BRADMIS.

00,30 h. Per a la gent més jove. Pati de les escoles. SPACE ELEPHANTS.

04/08/2015 10:21 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: AHIR, 2 D'AGOST. ÀLBUMS DE LA DESFILADA DE GRUPS A PEU I CARROSSES (també correfocs, ball i bous)

20150803115957-dscf8296.jpg

(EL MEU ÀLBUM DE LA DESFILADA, PUNXEU)

(ÀLBUM DEL CORREFOC I DELS BOUS)

(ÀLBUM COMPLET DEL DIUMENGE 2, PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015)

La vesprada d’ahir diumenge 2 d’agost va tindre uns protagonistes especials, tots els participants de la desfilada de grups a peu i carrosses.

Començava a les 8 de la vesprada. Encapçalava la comitiva la colla de dolçaines i tambors de Gata. Seguien moltes quintaes amb camions, cotxes i demés. Venien els grups a peu, alguns originals. Finalment, els tres premis de grups a peu. Guanyaven els xiquets i xiquetes amb mares/pares escolars nascuts el 2011. Representaven els animalets i plantetes de baix la mar.

Pel mig, una batucada. Música que no podia faltar a les carrosses.

Seguien les carrosses, els tres premis. Primer anava la penya "L’Estampà" que obtenia el tercer premi. Després, xiquetes amb un bosc infantil, segon premi. El primer premi tornava a ser per a la penya "La Quadrilla" que mostrava la seua pompositat, espectacularitat i treball, un any més i en van molts. Representava una imatge humanitzada a punt d’alçar el vol.

Després anaven les tres carrosses de les festeretes infantils, dalt de tot les dames i regina. A continuació, les carrosses de les festeres majors. A una carrossa les dues dames, a l’altra la regina. Tancaven la desfilada la Comissió de festes 2015 i la banda Unió Musical de Gata, que de nou es tornaven a disfressar.

* Vos pose també dins d’aquest article, algunes imatges pujades al facebook pels usuaris del blog i alguna meua, sobre el CORREFOC i els BOUS, així com el vídeo de la Comissió de Festes 2015, amb l’impressionant entrada de 15 bous i per la nit, a més de dos bous embolats per les dames.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  FONT: Fotos JMV / SSS / Cronista de Gata.


03/08/2015 11:58 cronistadegata #. FESTES Hay 3 comentarios.

GATA EN FESTES, DIA 3, DILLUNS. DIA DEL XIQUET

Abans de posar-vos la desfilada de carrosses d'ahir, a més del Correfoc, Orquestra La Viva i Bous, abans de parlar-vos de la festa d'ahir, vos detalle la programació festera de hui dilluns dia 3 d'agost, que està dedicada en gran part al XIQUET. Hi ha molts actes.

DILLUNS 3 D’AGOST Dia del xiquet

8:00h. Despertà a càrrec dels quintos 2015.

10:00h. Concentració dels quintos infantils a la Plaça Nova per començar la despertà infantil acompanyats per una Batukada.

11:00h. Meravellós i refrescant parc aquàtic al pati de les escoles, amb tobogans, pistes i diversió assegurada per als xiquets de qualsevol edat. Estaran vigilats per monitors. Recordeu que també hi haurà tirolina organitzada pel GEG al seu club, C/ Penyó.

12:00h. Solta de vaques i un bou de la Ramaderia Ifach.

14:00h. Dinar al Centre Social per a la Quintà 2015 FESTA DE NIT I DE DIA patrocinat per la Comissió de Festes.

17:00h. Concentració de menuts i grans a la Plaça de l’Església des d’on començarà l’actuació del TEATRE DE CARRER ITINERANT “TERRORÍFICAMENT DIVERTIT” a càrrec d’ESPECTACLES DAVID patrocinat per la Diputació d’Alacant.

Acte seguit, berenar per als xiquets a l’Avinguda de La Pau (patrocinat per DISPEVI) i, per primera vegada a Gata, una traca de caramels.

17:00h. Semifinal i Final del Campionat de Truc al carrer Lepanto, organitzat per la Comissió de Festes La Font del Riu.

19:00h. Carretons per al toreros més menuts de la casa al corro dels bous, organitzat per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

19:30h. Sexta entrada de Bous de la ramaderia Fernando Machancoses. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:45h. Concurs de vaques amb la ramaderia Crespo i en acabar el concurs un bou embolat de la ramaderia Ifach, que serà embolat per la quadrilla de dones emboladores.

22:00h. Marxa Nocturna de regularitat per parelles organitzada pel GRUP ESPEOLÒGIC GATA amb eixida des del seu club, C/ Penyó.

22:00h. Sopar a les barraques. Recordarem esta nit els anys 80 amb un espectacular ball de disfresses a la Plaça Nova, amb cassalla “a gogó” patrocinada per BAR MARTÍ (fins acabar existències) i premi per a les millors disfresses. El ball estarà amenitzat per l’orquestra CAPITAL 90.

I en acabar, a la mateixa Plaça Nova tindrem una discomòbil amb DJ GARI.

03/08/2015 09:03 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ENCARA D'AHIR DIA 1. QUINTADES, àlbum ( i II ) -fotos pujades al facebook-

20150802191343-sarau2005-copia.jpg

(PER A FER MÉS GRAN LA FOTO DE LA QUINTA EL SARAU 2005, PUNXEU ACÍ)

(L’ANGANELL TAMBÉ VA COMPLIR ANYS, 20 ANYS DE QUAN VAN SER QUINTOS DE 18. ACÍ TENIU 30 fotos (autor: Juan Pablo Bataller)

ACÍ TENIU L’ÀLBUM DE MOLTES QUINTES (facebook): PUNXEU ACÍ)

Ahir vaig posar el meu àlbum però faltava el vostre. Moltes quintaes van pujar al facebook fotos de la festa, del seu grup. He escollit algunes i també de la espuma i la discomòbil de la vesprada. Agraïment a totes i tots per fer una jornada de germanor festera.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: fotos pujades al facebook. / Sarau 2005 / Anganell 1995.

02/08/2015 19:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI DIUMENGE DIA 2, CARROSSES

Arribem al dia molt estimat per la gent que es disfressa. És el dia de les carrosses, la cavalcada. L'itinerari que ix des del recinte del pati escolar i acaba a l'avinguda Les Sorts, baixant per la Costera del Grup Escolar, Plaça de l'Església, carrer Duquessa d'Almodòvar, carrer La Bassa, travessa la carretera, entra al carrer Doctor Moratal i pel tram del Passeig d'Alacant entra al carrer Estació i carrer Paet, travessa la via i acaba a l'Avinguda Les Sorts.

Per altra part, hi ha un canvi amb respecte a l'actuació taurina nocturna. No es farà l'entrada de bous embolats, perque està denegat el permís, i si que es farà una entrada amb 15 bous, segons va anunciar l'Associació Cultural Bouera de Gata, anit al corro.

Finalment, pel tema d'extremar les precaucions amb el foc davant la sequera que patim, canvia també l'itinerari del Correfoc. Des de la Plaça de l'Església es passarà pel carrer Obispo Cervera i carrer Teulada i acabarà a l'Era de Boronat.

Ací teniu la programació del que resta de dia:

DIUMENGE 2 D’AGOST Dia de les carrosses

12:00h. Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia La Paloma.

19:30h. Concentració de carrosses i grups a peu en l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada que serà amenitzada per la Colla de dolçaina i tabalet EL Montgó, la xaranga Bataclan, una batukada i Banda Unió Musical de GATA.

20:00h. Desfilada de carrosses.

22:00h. Sopar a les barraques amenitzat per LA VIVA. Hi haurà tequila “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes.

01:30h. Espectacular correfoc a càrrec de ELS DIMONIS DE L’AVERN. El correfoc arrancarà des de la Plaça de l’Església i tindrà un apoteòsic final a l’Era de Boronat.

En acabar, anirem tots al corro, on hi haurà una entrada de bous de la ramaderia La Paloma i a continuació dos bous embolats a càrrec de la ramaderia Fernando Machancoses.

FONT: Comissió de Festes 2015.

02/08/2015 13:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: MESURES PER AL CORREFOC DE DEMÀ

20150801203937-mesures.jpg

L'Ajuntament de Gata, ha fet públiques unes mesures que ha posat en els bars del poble així com a moltes façanes del nou recorregut, sobre les MESURES A PRENDRE DAVANT L'ESPECTACLE PIROTÈCNIC DEL CORREFOC.

La Regidoria de festes ha informat: "Dimenge 2 d'agost el correfoc, a càrrec d' Els Dimonis de l'Avern, arrancarà de la plaça de l'Església fins a l'Era de Boronat.
Ací vos deixem les mesures de seguretat que cal tenir en compte."

FONT: Ajuntament de Gata.

01/08/2015 20:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI 1 AGOST, DIA DE LES QUINTADES (germanor per tot arreu) - I -

20150801193418-img-20150801-wa0006.jpg

PRIMER ÀLBUM, DIA DE LES QUINTADES. PUNXEU ACÍ.

TAMBÉ POSE UN VÍDEO DELS PASSACARRERS DE LES QUINTADES.

Ací teniu el primer àlbum del Dia de les Quintades. S’ha celebrat i està encara fent-se hui dia primer d’agost. Mentre les quintades més especials anaven pel poble amb xarangues, l’aigua s’ha deixat caure un poc. Un ruixat breu ha acumulat uns 4 litrets més a Gata. Nombroses quintades del poble de Gata han estat d’esmorzar i dinar. Ho han celebrat d’una manera més especial els que complien 60 anys (40 anys que van ser quintos), els de 50, 40, 30, 20, 10 i els d’enguany. He posat el títol que crec és el que es reflexa per tot el poble: GERMANOR PER TOT ARREU. Ara la festa continua amb la festa de l’espuma, no de l’aigua per anul·lar-se i discomòbil. Ja vos pose més fotografies, pujades per vosaltres al facebook. Serà en un altre article i àlbum.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Vicent Signes / Santi Vives / Vero Vives / Cronista de Gata. / Vídeo: Charo Caselles.

01/08/2015 19:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: AHIR, DIA 31: truc, Plaça Nova, bous...i pluja (àlbums)

20150801125153-xarangaantonio.jpg

(ÀLBUM DEL DIA 31, GATA EN FESTES)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 DEL DIA 31

Ahir va ser el dia molt variat. El cinqué dia de festes va donar un xicotet ensurt amb una pulsimà quan estava acabant-se la segona i tercera eliminatòries del campionat de truc al carrer Lepanto. Les parelles que esgotaven les partides van acabar al soterrani, seu de la comissió. Una anècdota més que contar (vegeu les fotos). Al final, cinc parelles han passat a les semifinals.

A la Plaça Nova hi havia festa eivissenca i després una extraordinària actuació de Xarangata, que va fer moure a tots i fins i tot participar (a les fotos, el joc de la cadireta). També hi hagué prevista la Nit de Rock a l’antic camp de futbol. Però la pluja ho va estropejar tot. Entre la llista d’actuacions estava "Pupil·les Dilatives", que té una component Natàlia de Gata (vegeu la foto. El grup està prop de l’estació). Finalment, el bou embolat que el patrocinava els quintos 2015 i la regina embolant-ho, com ja és costum. També al corro va estar present l’aigua de pluja. Mentre, penyes i quadrilles sopant pels carrers de Gata. De tot un poc ahir...però la pluja present per segon dia...va bé, va bé.

FONT: fotos pujades al facebook / JM. Vives i pròpies. Foto portada: Antonio Monfort.

01/08/2015 12:51 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: hui, dissabte, és el DIA DE LES QUINTADES

20150801121830-huiquintos15.jpg

Enhorabona a totes les quintades, des de la més major a la més menuda. Hui, la programació festera del sisé dia de festes té com a protagonistes especials a les quintades. Mireu dins l'article la fotografia tan original feta per Canya, salvant la tradició dels divendres. Si ahir posava la foto habitual i quasi no hi havia gent als quatre cantons, hui notareu de seguida quin dia és. Ah! i com ha fet un xicotet ruixat vegeu com està un poc banyat el carrer. A la portada, pose la foto de Rosa Abad, la de la quintà 2015, la de l'any.

Ací teniu la programació de hui, 1 d'agost de 2015. Ja s'ha fet el primer acte amb despertà a càrrec de la quintà 2015 i totes les que han volgut sumar-se. Ara, fan vaques i bous:

DISSABTE 1 D’AGOST Dia de les quintaes

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Els Coves.

18:30h. Al suspendre's la festa de l'antigua, hi haurà una DISCOMÒBIL AMB ELS DJ’S TEAMWORKDJ’S i ELS BESSONS de la Quintà L’Anganell al mateix carrer i fins que el cos aguante.

22:00h. Sopar a les barraques.

23:00h. “Nit Llatina” a la Plaça Nova amenitzada pel grup SENSACIÓN LATINA. Hi haurà ron amb Cola “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes

01:30h. Segon gran desafiament entre les ramaderies La Paloma i Crespo. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

  Foto de Vicent Signes Signes.

FONTS: Fotos Rosa Abad / Vicent Signes.

01/08/2015 12:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DIA 30 I NIT DE PAELLES (fotos pujades al facebook)

20150731154137-cominitpaelles.jpg

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, DIA 30: Grand Prix, carretons, Paelles

Com és habitual dia a dia, la comissió de festes 2015 fa un extens reportatge de la jornada festera. Dalt teniu l’enllaç.

També vos pose dins l’article i no en àlbum diferents fotografies preses anit per vosaltres mateix, a la NIT DE PAELLES. Tots pujaveu al facebook les vostres fotos, alguns fent paella a altres llocs que no era el recinte del pati de les escoles. Era una nit diferent...i això que la pluja de la vesprada va frenar a gent a pujar. Estava menys ple que altres anys. Però l’orquestra Titanic va estar espectacular com sempre a eixe lloc i eixa nit.

 Foto de Marina Ballester Arabí.

  Foto de Jose Antonio Lozano Tent.
  Foto de Jaume Monfort Signes.
  Foto de Mati Sala.
  Foto de Vicent Signes Signes.
   
  Foto de Eficiència Energètica.

  Foto de Pepa Tro.
  Foto de Penya l’Aspardenya - Gata.
  Foto de Gema Pedros Talens.
  Foto de Sonia Soria Soler.
  FONT: Fotos pujades al facebook pels usuaris del Cronista de Gata.

31/07/2015 14:19 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: Carrer Bisserot i El Barral, premis de carrers i barraques

20150731134522-premisfestes15.jpg

L'Ajuntament de Gata ha informat que la Comissió de Festes 2015 va donar a conéixer ahir els premis a les barraques, que se'l va endur El Barral. Recordeu la barraca que està adornada com a façana amb una barraca valenciana i que té molts elements populars i agrícoles.

També va donar a conéixer els premis als carrers engalanats que són per al CARRER BISSEROT, primer premi; Avinguda de la Pau, segon premi, i Plaça de Sant Antoni, tercer premi. Els premis es lliuraran durant el vi d'honor del dia del Santíssim Crist. Enhorabona a tots.

FONT: Ajuntament de Gata. / Comissió de Festes Patronals 2015.

31/07/2015 13:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, AHIR, DIJOUS: de la pluja a la Nit de paelles, passant pels bous (àlbum)

20150731133015-dscf8137.jpg

ÀLBUM DEL DIA: DE LA PLUJA A LES PAELLES, PASSANT PELS BOUS

Ací teniu un xicotet resum -el primer que publicaré-, ja que a una altra entrada posaré algunes fotografies fetes per vosaltres a la Nit de Paelles, d'ahir dijous. De la vesprada plena de trons, llamps, tormenta que va deixar entre 16 i 25 litres a Gata, van passar pels bous -entrada de deu bous inclosa- i acabant al recinte del pati del Grup Escolar, amb les paelles.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos V.Vives / Cronista de Gata.

31/07/2015 13:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: 5é dia, Nit de Rock i actes taurins

20150731125824-cartellnitrock.jpg

Hui dia 31, últim dia de juliol, és el cinqué de les festes patronals de Gata de Gorgos, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Destaca la Nit de Rock, però la jornada està plena d’activitats, entre elles les taurines. Des de les 12 del migdia, corre el bou pel corro.

DIVENDRES, 31 DE JULIOL, Nit de rock

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Ifach.

17’00h. Tercera i quarta eliminatòria de Truc, organitzada per la Comissió de Festes La Font del Riu i la Comissió del poble, al carrer Lepanto.

19:00h. Quarta entrada de bous de la ramaderia Benavent. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia Ifach.

22:00h. Sopar a les barraques i casals. Hui serà una “nit eivissenca”. L’exòtica ballarina NEFER BELLYDANCE ens farà vibrar ambels seus balls, i a més, XARANGATA ens amenitzarà el nostre particular chill-out. Hi haurà herbero “a gogó” patrocinat per ElCeller.

01:00h. Nit de Rock a l’antic camp de futbol amb PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

* Ens informa Vicent Costa que "sols canvia un grup del cartell de la Nit de Rock. Land of the sun substitueix a Reckless Side. *

01:30h. Primer gran desafiament entre les ramaderies Benavent i Els coves. Patrocinat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

A continuació, bou embolat patrocinat pels quintos 2015.

31/07/2015 12:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: sevillanes i sanferminers inauguren el corro (àlbums)

20150730140650-dscf8052.jpg

(ACÍ TENIU L'ENLLAÇ A L'ÀLBUM DE FOTOS DE V.VIVES, PER A CRONISTA DE GATA. PUNXEU ACÍ)

(ACÍ TENIU TAMBÉ L'ÀLBUM D'AHIR DIMECRES FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES, PUNXEU ACÍ)

Ahir dimecres 29 tocava inauguracions a les festes de gata. Per la vesprada, s’inaugurava el corro dels bous. Comissió de festes, quintos i quintes, penyes, tots i totes es vestien o bé de sevillanes o bé de sanferminers, donant-li colorit i més festa al recinte taurí. Una batucada, una xaranga i festa. Per la nit, una altra inauguració, la de les barraques de la Plaça Nova. La verbena la protagonitzava l’orquestra La Bruja. Els vestits de la vesprada encara coejaven. Es veien les sevillanes, els sanferminers, de nou. A les barraques els penyistes esperaven la inauguració. Algunes barraques estaven adornaven molt bé. Ja en coneguem algunes. Més de nit, vaquetes i bou embolat. Aquesta nit toca paelles. La qüestió és no parar.

L’espectacular fotografia de anit a la Plaça Nova és de Sefa Mulet Salvador. La fotografia de portada de Vero Vives és la Comissió de Festes 2015 al carrer Doctor Moratal.

  Foto de Sefa Mulet Salvador.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de l’àlbum, Vero Vives i personals / Sefa Mulet Salvador.

30/07/2015 14:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA...de les festes i regines de Gata

20150730124920-dscf7992.jpg

El diari LAS PROVINCIAS publica hui a la seua secció de La Marina les noves regines de les festes 2015. Són protagonistes Nuria Fornés Blázquez, regina infantil, amb les seues dames, i Anna Torres Simó, regina major, i les seues dames. Titula el diari: "Ana Torres y Nuria Fornés reinan en Gata". Al subtítol: "Ambas jóvenes fueron elegidas y coronadas en un acto en el que también se desvelaron los nombres de sus respectivas damas de honor".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201507/30/torres-nuria-fornes-reinan-20150730001133-v.html.

A la fotografia, un moment de la nit del festival.

30/07/2015 12:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI ÉS LA NIT DE PAELLES (també hi ha carretons)

Vos pose ara la programació que comença ara mateix amb una actuació taurina. Hui dijous, 30 de juliol, és el quart dia de festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari. Atenció al temps, perquer els pronòstics diuen i no paren...porteu un toldet.

DIJOUS 30 DE JULIOL Nit de les paelles

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Crespo.

17:00h. Grand Prix al pàrking del pavelló esportiu. 2n concurs “Què quadrilla més bona” patrocinat per Fernando Sendra. Hi haurà premis.

18:30h. Carretons per a tots els xiquets i xiquetes patrocinat i organitzat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:00h. Tercera entrada de bous a càrrec de la ramaderia Els Coves. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia La Paloma.

22:00h. NIT DE LES PAELLES a l’esplanada del Grup Escolar, amb la col·laboració del masymas-Fornés i amenitzada amb l’espectacular orquestra TITANIC.

30/07/2015 12:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: ÀLBUM DE LA PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS (hui dimecres a les 8 del matí)

20150729180116-img-20150729-081057.jpg

(PER A VISIONAR L’ACTE DE L’ENTRÀ, PUNXEU ACÍ)

Malgrat a vetlar i no poquet...les festes de Gata tenen un costum que es complix any rere any, la PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS, enguany més vaques que bous. A les 8 del matí de hui dimecres 29 d’agost s’han estrenat les actuacions taurines. Ací teniu les imatges i l’àlbum d’aquest acte. Les actuacions taurines després de fer-ne ja a migdia, continuen en mitja hora amb la inauguració del corro, un altre acte ple de colorit, música, festa i simpatia.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
29/07/2015 18:01 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DESPRÉS DEL FESTIVAL...CORRO I BARRAQUES (Àlbums del festival)

20150729173637-regines2015aj.jpg

PODEU VISIONAR L'ÀLBUM MEU DEL FESTIVAL D'ELECCIÓ I CORONACIÓ 2015, PUNXANT ACÍ.

TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA D'AHIR I DEL FESTIVAL, PUBLICAT AL FACEBOOK PER L'AJUNTAMENT, PUNXANT ACÍ.

FINALMENT, TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA I DE LA NIT DEL FESTIVAL, FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 (PUNXEU ACÍ).

Ja anunciava ahir pel mig del facebook quasi almateix moment de produir-se, i ho faig també ara pel blog, la notícia esperada per tots els gaters i gateres que ens trobem en festes. Ho avançava amb fotos de la regina major i la regina menuda.

Si recordeu, la jove de 18 anys Anna Torres Simó i la xiqueta de deu anys Núria Fornés Blázquez van ser coronades ahir com a regina major i infantil de les festes en l’acte de presentació que marcava l’inici oficial de les festes de Gata 2015. Junt a Anna Torres, es van proclamar les dames d’honor, Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá. I,a la regina infantil, l’acompanyaran les dames Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía.

Hui, dimecres 29, a les 8 del matí arrancaven els actes taurins amb l’entrada típica i tradicional, seguida d'unes vaquetes i esmorzar. La solta de vaques ha seguit a les dotze hores del matí, i en una hora està prevista la inauguració del corro a les 18,30 hores. Toca anar de sevillanes. A continuació, solta de vaques. Per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat.

Demà, dijous 30 serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC. Els més joves tindran el seu dia divendres, últim dia del mes, amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge 2 d'agost, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores. 

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons.

Dimarts 4 de juliol serà el dia de les tradicions, amb jocs populars de matí i actuació del grup de Danses La Llata de Gata a la plaça Nova, a les 22:30h. I per als més joves, a partir de les 00:30h al grup Escolar, hi haurà actuació de Space Elephants.

Enfilant la recta final de les festes, dimecres 5 d’agost, serà el dia dels majors i de l’ofrena. Ja per la nit, la plaça de l’Església acollirà la tradicional revetlla de la Banda Unió Musical de Gata, i en acabar, es dispararà la cordà al recinte de l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu arribaran fins a dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2015.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Ajuntament i Comissió / part del text, Ajuntament de Gata.

 

29/07/2015 17:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: LA REINETA ÉS NURIA FORNÉS BLÁZQUEZ

20150729034208-dscf8010.jpg

Ací teniu a la regina infantil 2015 de Gata: Nuria Fornés Blázquez. Demà a l'àlbum més detalls de la seua elecció, les dames i la resta de la cort d'honor infantil.

29/07/2015 03:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, JA TENIM REGINA MAJOR 2015: Anna Torres Simó

20150729033804-dscf8040.jpg

A la fotografia el relleu 2014 a 2015. Elena Pons Salvador mira a la ja coronada nova regina 2015, Anna Torres Simó. Demà tots els detalls del FESTIVAL a l'àlbum.

29/07/2015 03:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: L'AJUNTAMENT I EL FOTOCLUB FORAT IMPULSEN EL CONCURS DE FOTOGRAFIA SOBRE FESTES

20150728182953-cartellfoto.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos amb la col·laboració de Fotoclub "Forat" han organitzat un concurs de fotos de festes.

Voleu participar en el concurs de fotografia de Festes?
Consulteu les bases ací:
http://www.gatadegorgos.org/concurs-fotografia-festes-2015/

Comentava al seu facebook el president del fotoclub Pepe Mengual:

"GATA EN FESTES. Ya tenemos las fiestas aquí, y con ellas a la gente en la calle, compartiendo alegrías y buenos momentos. Tradición, gastronomía, sonrisas, músca, luz, color invaden cada rincón de nuestro pueblo, motivos mas que suficientes para sacar la cámara e intentar plasmar todo ello en una foto. Os invitamos a participar en un concurso que pretende recoger algunos de esos gratos momentos y compartirlos con nuestros vecinos. A disfrutar de las fiestas, de la fotografía (siempre con precaución) y de los amigos y compañeros. BONES FESTES. Pd.- Podeis descargar las bases en el siguiente enlace.

 https://dl.dropboxusercontent.com/…/CONCURS%20DE%20FOTOGRAF…

FONT: Ajuntament / Pepe Mengual / cartell anunciador.

28/07/2015 18:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: UN ALTRE ÀLBUM: dia 27, Comissió 2015

20150728104131-quinta2015fotocomi-copia.jpg

PER A VEURE L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DEL RESUM DEL DIA 27, DILLUNS, PUNXEU ACÍ

AH,...I PODEU VEURE EN GRAN LA IMATGE DE LA QUINTÀ 2015 L’ESCARPELL, PUNXANT ACÍ.

Un altre resum del dia, el que va fer en imatges la COMISSIÓ DE FESTES 2015. Tot el dilluns, ahir primer dia de festes com el van passar. Han comentat per a explicar l’àlbum: "Missa amb l’assistencia de quintos majors i menut 2015 on van rebre una imatge beneïda del Santissim Crist, després en processó cap a la plaça. 1ª eliminatòria de truc al carrer Lepanto i desprès assaig del festival dels quintets FESTA DE NIT I DE DIA i dels quintos L’ESCARPELL. Cal dir que en l’assaig va eixir coronat rei Brauli i damos Sergio Monxo i Borja Ibanyez.

RECORDEU QUE HUI SÓN ELLS ELS PROTAGONISTES, ells i els quintets i quintetes menudes. Ahí seguim la festa.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de festes 2015.

28/07/2015 10:41 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ARA FAN TRUC...I DEMÀ DIA 28 ÉS EL DIA DEL FESTIVAL

20150728004021-dscf7948.jpg

La imatge ho diu tot. El carrer Lepanto, les 78 parelles del truc i la comissió de la Font del Riu són ara els protagonistes de la festa, per una banda. El pati del grup escolar, els quintets i quintetes, quintos i quintes majors, i la comissió 2015, per una altra, són els altres protagonistes de la nit, amb l’aassaig per a demà, dia del festival.

Comencen Festes. Primera eliminatoria de Truc.

Foto de Angelita La Liga.

Com faré dia a dia, ací teniu la programació del

DIMARTS 28 DE JULIOL, Dia del festival.

10:00h. Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quintos infantils i majors i tots els veïns que ho desitgen.

11:00h. Entrada de la Murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

13:00h. Volteig general de campanes i es tiraran les 21 salves que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’Església i Gata ja està en festes.

22:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos infantils i majors 2015 per a participar, acompanyats de la Banda Unió Musicalde Gata, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’Ajuntament, reines i dames de 2014, festeres visitants iautoritats locals veïnes.

23:00h. Presentació de la Quintà Infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. Elecció i Coronació de les Dames i la Reina Infantil i Presentació de la Quinta 2015: L’ESCARPELL. A continuació gaudirem del fabulós musical THE SHOW i així arribarem al moment més àlgid de la nit, la Proclamació i Coronació de les Dames i Reina major 2015.

En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte una DISCOMÒBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Programació actes, comissió festes 2015. / Foto dins l'article: Angelita la Liga.

28/07/2015 00:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, 1r dia, dilluns 27. BAIXADA DEL SANT CRIST (Àlbum)

20150728002152-img-20150727-220440.jpg

REPASSEU L’ÀLBUM DE LA BAIXADA DEL CRIST, PUNXANT ACÍ)

Ja tenim passat el primer dia de festes. A les 19,30 hores començava la missa concelebrada per nombrosos rectors que acompanyaven als rectors fills de Gata (Don Alberto Caselles, Don Vicent Font i Don Juan Pons) i al senyor rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo. Estaven presents les regines major i infantil i les seues dames de 2014. També tots els festerets, festers i comissió de festes 2015. Acabada la missa i abans de cantar els goigs de l’últim dia de novenari, que ha predicat el senyor rector, s’han beneït i lliurat els pins del patró als protagonistes de la festa 2015.

A continuació, amb nous portadors i portadores que anaven tots conjuntats, pantaló negre i camisa blanca, acompanyat de tots els fidels, clero i la banda de música, s’ha fet el trasllat en processó de la imatge del Santíssim Crist del Calvari, de l’ermita al temple. A l’arribar, el senyor rector li ha donat la benvinguda des de dalt del balcó, s’ha "encés" el campanar i s’ha llançat un xicotet castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Caballer.

La jornada festera acaba amb les dues primeres eliminatòries del truc, que se està desenvolupant amb 78 parelles al carrer Lepanto, a la Font del Riu. La Comissió de Festes del barri ho ha preparat tot i estan a hores d’ara en plenes partides de truc. 

   

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbum Juan M. Vives i personals.

28/07/2015 00:20 cronistadegata #. FESTES Hay 3 comentarios.

GATA EN FESTES:...I LES BARRAQUES TAMBÉ (mireu la de la Mascarà)

20150727185714-lamascarapenyabarraca.jpg

Molt curiós el decorat que presenta la barraca de la Plaça Nova de la Penya La Mascarà. Amb parets de cartró pedra, que pareix un castell. I està pel mig a l'esquerra si aneu cap al carrer de l'imprempta. Està molt currada. A totes i tots els integrats done les felicitacions pel treball, fent barraca fan festa. Ara falta saber si els personatges que allí conviuran a les festes aniran d'acord amb el decorat. O fa massa calitja?.

FONT: Foto Sílvia Leyda.

27/07/2015 18:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: EL RAVAL ES VESTIX DE FESTA: carrers engalanats

20150727184953-carrerbisserot.jpg

ÀLBUM CARRERS ADORNATS DEL RAVAL (GATA)

Perque Gata està en festes, perque comencen en unes hores. Ací teniu un xicotet àlbum dels carrers adornats del Raval. Les fotos són de Sílvia Leyda, a la que li agraïsc la deferència. Carrer Bisserot, carrer Parres i carrer de Baix, Placeta de Sant Antoni...el coret del poble, l'antic naixement del mateix. El Raval s'ha vestit ja de festa, seguim descobrint més carrers.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Font: Fotos Sílvia Leyda.

27/07/2015 18:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 27 COMENCEN LES FESTES A GATA: BAIXADA DEL CRIST I ASSAIG

20150726185137-2014-07-25-21.21.48.jpg

Cada dia, després dels habituals reportatges, fotografies, notícies i alguna que altra història, vos posaré la PROGRAMACIÓ FESTERA del dia següent i ara, abans de començar a recuperar les fotografies antigues de Gata en el record, es bó que recordem que demà comencen oficialment les festes 2015 a GATA DE GORGOS. Cada dia té un nom i demà és el dia de la baixada, també el de l’assaig.

DILLUNS 27 DE JULIOL, Dia de la baixada

19:30h. Concentració a l’Ermita del Calvari de quintos majors i infantils 2014 i població en general per a la Novena i la missa.

20:30h. Processó de la baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó i la Banda Unió Musical de Gata.

A continuació, i en la mateixa Plaça de l’Església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

23:00h. Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC organitzat per La Comissió de Festes a la Font del Riu. Carrer lepanto.

23:30h. Assaig del festival de la Quintà infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. A continuació assaig del festival dels Quintos 2015:L’ESCARPELL.

26/07/2015 18:51 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

L'ÚLTIM DISSABTE D'AGOST, II APLEC DE DANSES A GATA

20150726180902-cartelldanses.jpg

Ix al carrer el cartell anunciador

Ja tenim, com podeu veure, cartell per anunciar el II Aplec de danses de la Marina Baixa i Alta que es farà a Gata de Gorgos. Serà tota la jornada del dissabte 29 d’agost. Anirem coneguent més cosetes sobre l’aplec, que organitza l’Ajuntament i col·labora el Grupo de Danses "La Llata" del poble.

FONT: Cartell anunciador de l’aplec.

26/07/2015 18:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: A LES PORTES DE LES FESTES: DISCOMÒBIL AMB FESTA MARINERA (Comissió de Festes 2015)

20150726174200-mariners1.jpg

Ací teniu l'àlbum de la FESTA MARINERA (Comissió)

Ahir dissabte i com tenim la mar propet i l'estiu pega tan fort, l'última discomòbil va tindre un tema únic molt d'acord amb els dies que estem passant, una FESTA MARINERA. Els integrants de la Comissió de Festes 2015 i els quintos de l'any van animar a tots els participants i van esgotar la darrera possibilitat, abans de començar en serio, de bó, com ho faran a partir de demà dilluns per la vesprada. Les festes ja les tenim darrere la porta. Estem a hores de començar...

La Comissió va comentar: "L'última discomòbil de la COMISSIÓ 2015 darrera de la barra i la més divertida. No va faltar de res: calor, quatre gotes de pluja, gent del poble amb ganes de festes...i sobre tot el bon rotllo de la QUINTÀ 2015 L'ESCARPELL . Hui a descansar que demà ja va de bó."

Hui a descansar que demà ja va de bó.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de Festes 2015.

26/07/2015 17:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: CONEGUEU EL VÍDEO D'IMATGES DE LES FESTES DEL CRIST 2014?

20150725195617-videovicente.jpg

Com ja estem quasi a les portes de les festes patronals 2015 de Gata i mentre la Comissió de Festes prepara l’última discomòbil que hui va de festa marinera, ens arriba per mig de youtube i del facebook un vídeo de imatges de les festes del Crist de l’any passat 2014. Un record de 15 minuts, que servirà per a fer goleta, per a calfar motors, per a recordar i preparar. Es centra el vídeo de VICENTE SIGNES MONFORT en parts importants de la festa: la baixada, l’ofrena, la revetla i el concert de la banda i el dia de la festa major, amb la pujada. Imatges algunes molt boniques i impactants.

Ací teniu l’enllaç al vídeo. Gaudiu d’ell PUNXANT ACÍ.

A la imatge, una de les fotografies del vídeo capturades del mateix. 

FONT: Vídeo de Vicente Signes Monfort (youtube).

25/07/2015 19:51 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

ENCARA DEMÀ DISSABTE, DISCOMÒBIL DE LA COMISSIÓ, festa marinera

20150724142428-festamasrinera.jpg

Encara resten actes per anar sofragant les festes. demà mateix dia 25, dia de Sant Jaume, hi haurà discomòbil a l’antic camp de futbol pro-festes, FESTA MARINERA.

Comenten des de la Comissió de festes 2015: "Amb el Dj. Geno Mendez, als mandos de la festa MARINERA !!!! no pot faltar ningú ! Buscat disfressa de marineret o marinereta.....i vine a l’antic camp de futbol de Gata.......musica+festa marinera+diversió !! Vos esperem !!! Sorpreses !! i anem calfant motors per a festes !!!".

Per altra part, la comissió vol recordar que els palcos es muntaran dissabte, diumenge i dilluns.

FONT: Cartell i informació, Comissió de Festes 2015.

24/07/2015 14:02 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE, a tres dies de les festes patronals 2015

20150724135637-2014-07-25-21.18.39.jpg

Gata es prepara per a viure les seues festes patronals

El veïnat de Gata es prepara ja per a viure amb intensitat les seues festes patronals que se celebren del 27 de juliol a 6 d'agost. Estem a tan sols tres dies. passat el cap de setmana, el punt de partida serà la baixada del Crist del Calvari, dilluns 27 de juliol a les 20,30 hores, una vegada acabada l'última missa del novenari.

Els actes  lúdics començaran amb l’entrada de la Murta que tindrà lloc dimarts 28 de juliol a les 11 hores. Però, serà la Presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2015 l’acte que centrarà l’atenció de l’inici de les festes. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23 hores i comptarà amb el musical THE SHOW.

Dimecres 29 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí, solta de vaques a les 12 hores, i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 hores i a continuació, solta de vaques. I per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat. Dijous  serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC.

Els més joves tindran el seu dia divendres amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge dia 2, les carrosses seran el plat principal de la jornada amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores.

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons. 

El dia 5 serà el dia del major pel matí i per la vesprada l'ofrena. La nit es deixarà per al concert típic de revetla a càrrec de la banda Unió Musical de Gata.

Els actes lúdics i festiu arribaran  fins a  dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del patró del poble i un gran castell de focs d’artifici posarà el punt i final a les festes 2015.

FONT: Ajuntament de Gata.

 

 

24/07/2015 13:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: compte enrere per a festes, a quatre dies. VOLEU CONÉIXER TOTA LA PROGRAMACIÓ FESTERA?

20150722155517-11046213-691432090990333-6988387176521714249-o.jpg

Ja s’ha donat a conéixer pels mitjans oficials i pel facebook la programació completa de les festes patronals de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Podeu consultar la programació completa al següent enllaç:

http://www.gatadegorgos.org/festes-gata-2015/.

Per altra banda, les persones que van fer el curset del CRE, relacionat amb els coets per a despertades i cordà, poden passar ja per l’Ajuntament i retirar el carnet acreditatiu.

FONT: Portada del llibre de festes. Foto: Ramón Mulet.

22/07/2015 15:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, PRÈVIA A FESTES: HUI DIMARTS, TERCER DIA DE NOVENA AL PATRÓ

20150721162819-11779831-426618060875665-2956572647455980148-o.jpg

El sector de l’Avenida pren hui dimarts 21 el relleu al de la Font del Riu, al Novenari que està fent-se a l’ermita del Santíssim Crist del Calvari de Gata, com a un dels actes previs a les festes patronals. La missa serà, com tots els dies a les 20 hores. L’últim dia dilluns 27, per ser la baixada, serà mitja hora abans, a les 19,30 hores. Dels grups parroquials els toca hui organitzar lectures i demés servicis de la missa a les confraries i juntes. Com a predicador, estarà hui el Hermano Rafael, dels Franciscans del convent de Benissa.

A la taula de dalt teniu tots els detalls del novenari.

FONT: Parròquia de Gata.

21/07/2015 15:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES, a cinc dies. Cartell d'actuacions taurines

20150721161828-11742777-412483018944176-2733528871778503295-n.jpg

Ho teniu tot indicat al cartell. Dies de bous, ramaderies que concursen, bous i vaques que corren i actuen. Estem ja pròxims, cada vegada més, a les festes patronals 2015. Dilluns serà el seu inici. L'Associació Cultural Bouera de Gata, junt amb la Comissió de Festes 2015 i l'Ajuntament de Gata preparen tot aquest desplegament taurí fester. El corro, com és tradicional als últims anys, al Passeig d'Alacant. Els cadafals sortejats i...al bou. Això si molt de respecte a la tradició, als bous i a vaques, a les persones majors d'edat per dins del corro.

FONT: Cartell anunciador de la festa.

21/07/2015 15:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA DE GATA TORNA A TRIOMFAR ALS MOROS I CRISTIANS DE XÀBIA

20150720202204-bandaaxabia.jpg

MIRE EL VÍDEO

Ací teniu el vídeo de l’actuació de la banda Unió Musical de Gata al desfile de gala. Com ja és tradicional, la banda acompanyà a una de les comparses, els Contrabandistes, i com sempre va ser una gran atracció musical.

FONT: Vídeo pujat a youtube per Mauri Nen de Gata.

20/07/2015 20:22 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES. Hui dilluns es reprén la novena, fins el dia 27

20150720155048-hqdefault.jpg

Després del parèntesi d'ahir diumenge, pel motiu que ja tots coneixen, l'acompanyament al rector gater Vicent Font en la seua entrada a la parròquia de la Inmaculada Concepció de Bétera (València), hui dilluns es reprén la novena al patró, el Santíssim Crist del Calvari. Amb els vuit dies s'arribarà al dilluns dia 27 de juliol, últim dia de novenari i, com ja és típic i tradicional, dia de la Baixada de la imatge, des de la seua ermita fins al temple parroquial. Tornen a ser protagonistes en la eucaristia de cada dia un sector del poble. Hui, dilluns, en concret són el barri La Font del Riu, a més dels cors, els que prepararan la missa.

20/07/2015 15:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, IX FESTA INTERNACIONAL DELS RESIDENTS A GATA RESIDENCIAL

20150719175556-festagataresidencial.jpg

Ací teniu l’ÀLBUM de la festa, punxeu i el veureu: ÀLBUM.

El Parc de les Fades de la zona de GATA RESIDENCIAL va acollir ahir per la vesprada i el tardet-nit la novena festa internacional estiuenca. La festa va contar amb la presència de residents de molts païssos diferents, junt a veïns gaters de tota la vida que allí conviuen també. També hi es van fer presents alguns membres del govern municipal. Comentaven els organitzadors: "Otro año y otra gran participación de los residentes y visitantes a nuestra fiesta temática internacional en el parque. Itr fue fantástico para ver muchas caras conocidas y a conocer a mucha gente nueva!"

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

FONT: informació facilitada per Angie Dickinson.

19/07/2015 17:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: JA ESTAN REPARTITS ELS PROGRAMES DE FESTES. Ara a comprar-los als llocs assenyalats

20150719111513-tomeu.jpg

Una altra imatge festera de Gata. Ahir pel matí comissió de festes i quintos/es es van dedicar a passejar el poble, a vendre els llibres de festes. On es portaven els llibres. Amb el carro tradicional i de tota la vida, el companyer de l'entrà de la murta i altres manifestacions festeres. Ací vegeu el carro de Tomeu Ripoll, que anava donant subministre als repartidors. Estaven en una paradeta a l'entrada de l'Era de Boronat, a la carretera. Vegeu a les quintes amb els llibres.

Ara, una vegada distruits pel poble, els que vulguen llibres aniran a les tendes habituals a adquirir-lo. Seguiu comprant-lo i gaudiu de les salutacions, la programació festera de Gata, dels articles d'investigació, poesies, de les associacions del poble i poseu-se al dia de les cases comercials i del nostre comerç local.

FONT: Foto de Tomeu Ripoll.

19/07/2015 11:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES (8 dies):...ja estan sortejats cadafals i barraques

20150719110706-sorteig.jpg

Ací teniu la prova de l'animació que hi havia ahir per la vesprada-nit a la Plaça Nova. El motiu: el sorteig de cadafals (que els gaters diem "palcos") i de barraques a la Plaça Nova. Una servesseta, tornar-se ajuntar amb els amics de "palcos" i barraques, "oloreta a festa", com deien des de la comissió. La Comissió de festes 2015 comença la recta final. Estem a una setmana per a la festa.

FONT: Foto Comissió de Festes 2015.

19/07/2015 11:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: S'estan sortejant barraques i cadafals

A la Plaça Nova es sortejen des de les 19 hores els llocs per a ubicar les barraques a la Plaça Nova, on actuen les orquestres, i els cadafals al corro dels bous al carrer, al Passeig d'Alacant. La Comissió de Festes 2015 hui va tot el dia de feina. Des de bon matí amb carro i tot, acompanyat dels quintos i quintes festers recorren tot el poble per a vendre el programa de festes. Aquesta vesprada, toca sorteig. 

18/07/2015 19:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE, a deu dies de les festes patronals. EL TRUC SERÀ ORGANITZAT PER LA COMISSIÓ DE LA FONT DEL RIU

20150717171057-truc.jpg

Ací teniu el cartell. Ja es pot inscriure en el Campionat de Truc de les Festes 2015 de Gata, que enguany estarà organitzat per la Comissió de Festes de la Font del Riu, amb la col·laboració de la Comissió de Festes de Gata i l'Ajuntament de Gata. Sols tens que passar per algun bar on estiguen els fulls d'inscripció o per qualsevol dels 2 facebooks de les comissions de festes abans del divendres 24 de Juliol!!

Serà, com vegeu al cartell, al carrer Lepanto del barri de La Font del Riu. 

FONT: Cartell anunciador, truc 2015.17/07/2015 17:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: JA ES CONEIX LA PORTADA DEL LLIBRE 2015

20150717170415-portadallibre.jpg

Ací la teniu. Ja s'ha fet pública la portada del Llibre de les Festes Patronals 2015 de Gata. Amb la llegenda de "festesGata2015", lletres colorides, i "del 27 de juliol al 6 d'agost En honor al Santíssim Crist del Calvari" es veu de propet l'orella i la banya d'una vaca o un bou. Més que banya, un pitó. Al fons es dona a entendre un home esperant. Esta imatge serà la que es difondrà per tot arreu, identificant les festes de Gata.

FONT: Llibre de festes 2015. Portada.

17/07/2015 17:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: anit i hui, assaigs dels portadors del Crist

20150716180825-andes1.jpg

(PODEU VEURE TOTES LES FOTOS: PUNXEU ACÍ.)

Resten tan sols onze dies per a començar les festes patronals i un dels primers actes i més significatius de les festes patronals del Crist del Calvari és la baixada de la imatge del patyró que processonarà des de la seua ermita fins a l'església. Enguany s'ha constituit una nova junta, la Comissió del Santíssim Crist, i ha portat algun canvi important, sobretot la recollida de portadors o portadores del Crist, voluntaris i voluntàries, a més dels que ja eran clàssics en els últims anys com els quintos de fa dos anys, que tenen 20 anys, i els de 50 anys.

Es va fer una crida a tots els que vulgueren i anit es va produir el primer assaig, amb les andes que es baixaran. Els voluntaris van fer proves per la replaceta de l'ermita i pels caminets del voltant. Ja comença a rodar la feina. Aquesta nit més.

FONT: Foto Comissió de Festes Santíssim Crist. Gata.

16/07/2015 18:08 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

GATA: COMPTE ENRERE DE LES FESTES: EL JURAT PER A COMPTAR ELS VOTS DE LA REGINA DE FESTES 2015 EL FORMARAN 10 PERSONES

20150715172716-regina.jpg

Ja va restant menys per al començament de les festes patronals 2015 de Gata de Gorgos. El pròxim dilluns dia 27 de juliol serà l'inici i, com ja és tradicional, el dia 6 serà el seu final.

Des de l’Ajuntament, s’ha comunicat a totes les persones que ho vulguen el següent comunicat:

"Voleu formar part del Jurat de la Regina de Festes 2015? Enguany ho podeu fer si s’apunteu a l’Ajuntament o a través del nostre facebook fins el 23 de juliol. Amb les 10 primeres persones en apuntar-se es formarà el jurat que comptarà els vots la nit del festival , sempre que no siguen familiars de cap quinta o quinto major 2015".

Cal recordar que el festival de presentació, elecció a l’atzar de la regina infantil i elecció per vots entre el públic de la regina major, és un dels actes més importants del començament de les festes. Enguany serà entre setmana. Seran votades regina i dos dames d’honor per al major nombre de vots, de entre totes les quintes festeres de 2015.

FONT: foto i text, Ajuntament de Gata.


15/07/2015 17:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: CONDICIONS PER ALS CASALS

20150714184007-20140728103929-festaeivissenca.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha anunciat que tots aquells que vulguen tindre un casal o seu en Festes, hauran d’inscriure’s a l’Ajuntament, com a màxim fins el 20 de juliol.

Tots els interessats deuen ser coneixedors i fer valdre les "CONDICIONS D’OBERTURA DELS CASALS DE PENYES A LES FESTES". La normativa està basada segons el Decret 1/2013, de 31 de gener, de la Conselleria de Governació i Justícia i Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana.

"Per tal de poder regular els anomenats "Casals de penyes", espais lúdics i festius de les diferents penyes o agrupacions festeres, caldrà que aquestes complisquen una sèrie de condicions".

Podeu llegir totes les condicions al següent enllaç:

2015 CONDICIONS D’OBERTURA DE CASALS DE PENYES EN LES FESTES

"A més, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable".

FONT: Ajuntament de Gata.

14/07/2015 15:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: COMENCEN LES INSCRIPCIONS PER A L'OFRENA, LA VESPRA DEL CRIST

20150714160244-11703213-1606209769629016-5492410667698111152-n.jpg

Demà dia 15 s’caba el termini per apuntar-se als cadafals i barraques

Resten tan sols 13 dies per a començar les festes patronals de Gata 2015. Serà el dia 27, dilluns. Hui s’ha fet públic el cartell per a la inscripció de l’ofrena, ja siga amb flors com en aliments per a la gent necessitada del poble. La Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata anuncia que es pot fer la mateixa a l’Ajuntament o pel facebook fins el 4 d’agost a les 14 hores.

"ATENCIÓ!! Famílies, penyes, quintades... i tots els que vulgueu participar en l’ofrena de flors al Santíssim Crist del Calvari heu d’inscriure’s prèviament per a fer més fàcil l’organització", han comentat des de l’organització.

Per altra part, podeu seguir passant per l’Ajuntament i apuntar-se: carrosses, paelles, engalanament de carrers, ofrena,.. Participeu de la festa!

FONT: cartell anunciador, Comissió Santíssim Crist de Gata.

14/07/2015 15:38 cronistadegata #. FESTES Hay 2 comentarios.

COMPTE ENRERE: EN 16 DIES, LES FESTES PATRONALS DE GATA

20150711170829-donesavingudapau.jpg

Ja estan prop i el poble de Gata comença a notar-ho. Resten tan sols setze dies per al començament de les festes patronals 2015. Des de l’Ajuntament es recorda que cal apuntar-se, cronològicament primer per als cadafals i barraques fins 15 de juliol. Després per a carrosses, engalanaments de carrers i paelles, fins 24 de juliol. La Comissió de Festes patronals 2015 i l’Ajuntament, per mig de la seua regidoria de festes, anima a participar a tot el poble.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

 

COMISSIÓ DE FESTES 2016

Per altra part, comença a gestar-se la pròxima comissió de festes 2016. Voleu col·laborar amb la Comissió de Festes 2016? Dilluns 13 de juliol a les 22h a la sala de Cristall hi haurà una reunió de la Regidoria de Festes i la Comissió amb mares i pares de quintos i quintets 2016 per a organitzar-se. Vos apunteu?

A la imatge de portada, algunes dones de l’Avinguda de la Pau preparant els arranjaments per al carrer. A la de dins, el cartell anunciador de la participació festera.

FONT: foto i cartell, Comissió de festes 2015.

11/07/2015 17:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA CONVIDA A MUNTAR CADAFALS I BARRAQUES PER A LA FESTA

20150702092722-11538074-682822488517960-5391163376577962807-o.jpg

Com cada any, la Comissió de Festes Patronals 2015 convida a tots al muntatge de cadafals al corro dels bous al carrer i de barraques a la Plaça Nova, cor de la festa. Fins el 15 de juliol es podran apuntar a l’Ajuntament i el preu per barraca o cadafal és de 200 euros. El sorteig per a la ubicació tant de les barraques a la Plaça com els cadafals, anomenats al poble "palcos", al llarg de tot el recorregut del corro del Passeig d’Alacant, serà el pròxim dia 18 de juliol, dissabte, a partir de les 19 hores a la Plaça Nova.

A la imatge, el cartell anunciador.

02/07/2015 09:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: NOU TERMINI PER APUNTAR-SE DE PORTADORS/ES DEL CRIST: 15 i 16 de juliol

20150630222016-cristpujantfcoponsfont.jpg

La comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata ha decidit ajornar el termini d’inscripció per apuntar-se a ser portadors o portadores de la imatge i baixar des de l’ermita a l’església i pujar des d’esta al santuari gater.

La comissió es va reunir i a l’última reunió, sobre el tema de portadors, va acordar que els assajos es farien els dies 15 i 16 de juliol a les 22 hores a l’esplanada de l’ermita. Que es mantenien les llistes d’inscripció obertes fins eixos dos dies i que els portadors deuran anar vestits amb camisa blanca i pantaló fosc a la processó.

A la imatge, el Crist pujant a l'ermita. (Foto: Francisco Pons Font)

 

30/06/2015 22:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HO RECORDEU?: Hui acaba el termini per als voluntaris-portadors del Crist a les processó de baixada i pujada

20150630094518-sant-cristo.jpg

Cal recordar que hui acaba el termini assenyalat per la Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata, per a ser voluntari portador de la imatge del patró. Per això, cal apuntar-se encara que siga a última hora als llocs indicats, que la comissió va fixar: Ca Canya, Ca Tonia i despatx parroquial. No t’ho perdes, és una ocasió única.

Acompanyar la baixada el dia 27 de juliol, dilluns, i la pujada, el 6 d’agost al Crist, i tindre l’oportunitat que abans sols estava "reservada" -així ho recollia la història- als "soldats llicenciats del servei militar" i uns anys després (eliminat el servei militar obligatori) seguida pels quintos que correspondria l’any, és a dir els que complien 20 anys i recolzats pels que complien 50 anys. Ara s’obri el ventall de possibilitats. No sols eixos "quintos" que també i cal apuntar-se, sinó els que vulguen, tant dones com homes.

FONT: Foto Alberto Cardona, publicada en "Quiero Pueblo" (extreta del facebook).

30/06/2015 09:26 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT TOT PLE I ÈXIT PER A LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA (Tallarina On Tour, al pati de les escoles)

20150628213541-tallarinasb.jpg

Èxit, tot ple i molta marxa. Comissió de Festes 2015 i Tallarina on Tour al pati de les Escoles de Gata. Podeu veure els àlbums per a fer-se una idea.

Àlbum de la COMISSIÓ DE FESTES PATRONALS 2015. Punxeu ací.

Àlbum de SANTI BERTOMEU. Punxeu ací.

FONT: Foto portada: santi Bertomeu. Fotos Comissió i Santi Bertomeu.

28/06/2015 21:35 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTEU APUNTATS I APUNTADES PER A PORTAR AL CRIST? (Carta del patró a un gater)

20150627185658-dscf3589.jpg

La Comissió Santíssim Crist del Calvari ha el·laborat una "CARTA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER", en la qual s’encoraja a tots i totes els/les gaters/es per a baixar i pujar al patró

Ja estàs apuntat o apuntada, que tant se val dona o home, per a baixar o pujar al Crist, des de la seua ermita a l’església el dia 27 de juliol i des de l’església a l’ermita el dia 6 d’agost?.

Dimarts dia 30 s’acaba el termini fixat per la recent creada comissió, la qual anima a la gent gatera a col·laborar, apuntant-se. Recordeu: Perruqueria Canya, Ca Tonia i despatx parroquial, eixos són els tres llocs que podeu anar a apuntar-se.

En una carta, que no té desperdici, molt ben confeccionada, per a tocar la fibra dels veïns, es diu textualment:

"CARTA DEL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER:

Quantes voltes he sentit com ta mare alçava la seua mirada i el seu pensament cap a el més alt del meu Tossalet, veient la meua ermita, posant la seua mirada en la meua xicoteta imatge!

Des de fa 253 anys, quants peus gaters han xafat les pedres de la pujada del calvari, portant el seu calvari personal, les seues penes, patiments, pors i deixant-los als meus peus!

Quan se n’anaven els soldats a les guerres o a la mili, quan venien els problemes de salut o no podien ni menjar! Quants patiments he vist i s’han ajuntat al que jo vaig passar pujant al calvari!
Molts d’eixos patiments no han tingut la solució que s’esperava, però almenys, tenien un poc de consol i confort.

I quanta alegria se sent quan vénen a donar gràcies! Se’ls veu contents, i comparteixen eixa alegria!
Quanta gent que gaudeix d’aquest poble, que és una gran família! I com a tal, es barallen, es disgusten, discuteixen, però com fan des de fa 253 anys, es tornen ajuntar, i celebren junts, riuen junts, pateixen junts, ploren i riuen junts.

M’agradaria que tu, fill d’eixa tradició i devoció, em deixares una estona el teu muscle perquè la meua baixada i pujada anant fins al centre del poble, a l’església, per estar físicament enmig de la meua família els dies que fan més festa, fora un motiu més del teu orgull de ser Gater i la teua afirmació a les arrels més forts d’eixa gran família que és Gata, la família de “Sant Cristo gloriós del Calvari, la meua família."

La comissió del Santíssim Crist animava amb aquestes paraules: "Ara podeu participar de la processó del Santíssim Crist del Calvari com a portadors o portadores del nostre patró, animeu-vos que és una experiencia que tot fill o filla de Gata deuria de viurer alguna volta en la seva vida, ara esteu a tall, inscriu-te!"

Animeu-se i endavant!!


27/06/2015 18:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LES FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA DIUEN ADÉU...FINS 2016

20150625232505-sjdanses.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE SANT JOAN, FESTES FONT DEL RIU, GATA

Anit dimecres, dia de Sant Joan, es van tancar les festes 2015 al barri la Font del Riu de Gata. Vos pose l’àlbum del dia gran, amb els actes més importants: missa de campanya al carrer Lepanto, processó, danses populars pel grup "La Llata", que van rematar l’actuació amb "la dansa del vetlatori" dedicada a Jesús Sánchez, com a homenatge a ell; vi d’honor, traca i castell.

Ací teniu els agraïments de la Comissió de Festes de la Font del Riu, que han publicat a la seua pàgina oficial del facebook:

"Una vegada acabades les festes d’aquest 2015, tan sols hem de donar GRÀCIES! Moltes gràcies a totes i tots els que us heu apropat a sopar, a jugar al truc, a fer-se la cervesa, a ballar (esperem que l’any que ve també siga a torejar), a cantar, a xarrar i sobretot a FER FESTA!!

Com ja vàrem dir, enguany ha sigut un any especial, 35 anys celebrant les festes de Sant Joan a la Font del Riu, 35 anys que no hagueren sigut possible sense la col·laboració de tots vosaltres i la fe...ina dels veïns del barri que des de fa tant d’any han anat formant part de la Comissió de Festes. En especial volem agrair una vegada més a una persona tan especial, a Jesús Sánchez, que durant aquests últims anys va anar presidint la comissió i va treballar tant perquè les Festes de la Font del Riu no desapareixeren del panorama festiu del nostre poble. Gràcies Jesús, perquè des d’allà on estigues pots sentir-te orgullós i podem sentir-nos orgullosos de la teua tasca!!

També, agrair la col·laboració de tots els comerços i associacions que han fet possible aquestes festes. A tots i cadascun dels anunciants al llibre de festes, als bars que van fer picadetes, a l’Ajuntament de Gata de Gorgos i com no, a Alba Pons, que ha sigut la creadora de la imatge d’aquesta 35è edició de les festes!!

MOLTES GRÀCIES GATERES I GATERS, MOLTES GRÀCIES VEÏNS I VISITANTS, MOLTES GRÀCIES A TOTS!! PER MOLTS ANYS DE FESTES DE LA FONT DEL RIU!! "

FONT: Fotos de l’àlbum Cronista / Comissió / Àngels Torres.

25/06/2015 14:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS SANT JOAN, patró de les festes de la Font del Riu de Gata

20150624091550-santjoan.jpg

Felicitats als que celebreu la vostra onomàstica

Hui és el dia 24 de juny de 2015, la festa gran a Alacant, Xàbia i a molts altres indrets; és la festa del patró de les festes del barri de la Font del Riu de Gata. Acaben les festes amb els actes de la vesprada. A les 20 hores serà la missa de campanya al carrer Lepanto. Participarà el veïnat i els xiquetes i xiquets vestits de Primera Comunió, els del barri o relacionats amb ell. A continuació serà la processó pels carrers del barri. Després actuarà el grup "La Llata" amb danses populars. Finalment, el vi d’honor, una traca i un castellet de focs artificials posarà el final d’unes festes molt participatives i amb un bon resultat.

Per altra part, des del blog felicitar a tots els Joan, Joana, Juani, i els seus compostos, especialment al meu Juan Miguel, el meu fill. Que passeu un gran dia, el del vostre sant.

24/06/2015 09:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

MÉS FESTES A LA FONT DEL RIU DE GATA: Hui dimarts, Festa de la Tapa; demà, el dia gran

20150623144301-11216516-810736355714025-1396959980758910017-o.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM: VESPRADA DE CARRETONS (Comissió de Festes la Font del Riu de Gata)

ENLLAÇ A LA NIT DE ROCK d'ahir dilluns

Hui és el penúltim dia de les festes del barri La Font del Riu de Gata. La Festa de la Tapa comença a les 19 hores. Una tapa i una servessa al mòdic preu de 0,80 €. Al carrer Calvari, amb la col·laboració del BAR EL 10, BAR EL PATI, BAR’BAROS i BAR L’ESTACIÓ. Ja ho sabeu, Festa de la Tapa. No s’ho perdau.

A continuació sopar de "sobaquillo" amenitzat per el DUET IBIZA. La comissió repartirà salmorra, cacauets i meló.

Demà, dimecres, serà el dia gran, el dedicat al sant patró del barri Sant Joan Baptista. Hi haurà missa de campanya al carrer Lepanto a les 20 hores. Després processó pels carrers del barri, danses populars pel grup local "La Llata", vi d’honor, traca i castell, posant punt i final a les festes 2015.

Ahir vesprada, els xiquets i xiquetes van gaudir dels carretons al carrer Lepanto. A l’àlbum podeu veure l’ambient que hi havia. Es va donar berenar a tots els que volien.


23/06/2015 14:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DILLUNS, CARRETONS I ROCK a les festes de la Font del Riu de Gata

20150622171711-bradmis.jpg

ÀLBUM D'AHIR: TRUC I ACTUACIÓ DELS BRADMIS

Quart dia de festes al barri La Font del Riu. Hui dilluns està previst a les 19 hores l'actuació de carretons al carrer Lepanto, on es repartirà berenar. A les 21,30 hores començarà el sopar de "sobaquillo" al carrer Calvari. A continuació, nit de rock amb els grupos locals Back Storm, Lizard Depresion i Tremp. Hi haurà servei de barra i la comissió repartirà salmorra, cacahuets i meló.

Pel que fa a la jornada festera d'ahir, la parella formada pel matrimoni Miguel Blasco y María Vicenta Mulet van guanyar el primer premi del Campionat de Truc. Els segons van ser Vicent i Porra (la senyora X) i la tercera parella guanyadora van ser Paco Coloma i José Pons. Recordem: El 1er premi: Trofeu+Habitació per a dos persones a l'hotel Marriot amb desdejuni i spa!; 2º premi: Trofeu+Sopar al bar el Pati+2 consumicions a la barra de la comissió i 3er premi: Trofeu+Sopar al bar el 10+1 consumició a la barra de la comissió.

Per la nit, després del sopar, l'actuació de Els Bradmis celebrant el seu 50 aniversari va animar als veïns a pegar-se un bailoteo recordant aquelles cançons que els van fer famosos i que eren de la seua època. El fundador i l'actual grup van rebre de la comissió un pastel d'aniversari i uns regalets.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

FONT: fotos de l'àlbum Comissió de Festes Font del Riu, Gata.

 

22/06/2015 17:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

MATINAL D'AUTOS LOCOS A GATA. Ha col·laborat la Comissió de Festes Patronals

20150621184948-cotxe.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015

ENLLAÇ AL MEU ÀLBUM

El camí del tir, els carrers Alcolaes i Sant Josep, i la Costera del Grup Escolar, han sigut la ruta triada per a l’etapa de hui diumenge 21 a Gata, al Campionat d’Autos Locos de la Marina Alta. Onze participants, un d’ells gater, i una pèrdua per accident més aparatós que altra cosa. Dos infantils i nou majors. Cotxes de tota classe de disseny, les corbes més exigents entrant al carrer Sant Josep i entre este i la baixada del Grup Escolar. La Comissió de Festes patronals de Gata ha col·laborat amb l’event, igual que Protecció Civil, la Policia Local i Creu Roja.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
FONT: Comissió de Festes, àlbum de fotos.
21/06/2015 18:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris