Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema FESTES.

HUI, DIVENDRES 13, COMENCEN LES FESTES DE LA VEÏNA JESÚS POBRE

20160513124926-carrerpareperejp.jpg

Hui divendres dia 13 amb el volteig geeneral de campanes s'anunciarà el començament de les festes de la veïna EATIM de Jesús Pobre 2016. La festa major, el dia de la Fireta serà dilluns 16 de maig. Enguany aquestes festes han arribat prompte al calendari de maig, però Pentecostés ha caigut també prompte.

Al programa de festes ressenyar hui la Trobada de bandes a les 20.30 hores i la Macro disco-mòbil "Supermartxéworls Tour" que es farà a la mitja nit. Demà dissabte serà el dia del rock. A la ja tradicional Volta amb carro que complix 20 anys se sumarà l'estrena de carrosses i compares amb batucada, que es podrà veure a les 18.30 hores. La nit del rock a les 00,30 hores la protagonizaran els grups "Homo No Sapiens"  i "Fuckopfamily".

El diumenge 15 és el dia de les comunions. També es farà la III exhibició de cavalls, que organitza la EATIM i el picadero "Los Cortijos". Per la nit teatre. La companyia Terato Teatre representarà l'obra "Les tres de la nit".

Dilluns 16 serà la festa gran, dia de la Fireta. Ja vos torne a posar la resta del programa de festes eixe dia.

FONT: Comissió de Festes 2016.

13/05/2016 12:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: L'AJUNTAMENT I LA COMISSIÓ FAN UNA CRIDA ALS VEÏNS DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE CARA A ORGANITZAR LES FESTES (*Setmana Vi aniversari, blog*)

20160411154054-12974345-804515909681950-2880173227401986971-n.jpg

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, que dirigeix Noel Gadea Ronda, i l’actual Comissió de Festes del barri "La Font del Riu" fa una crida especial per a tot el veïnat per a que se sumen a la festa i augmente el nombre de responsables festers, davant les imminents festes de Sant Joan del mes de juny.

Aquest és el comunicat que va dirigit a tot el veïnat:

"Sou de la Font del Riu? O simplement, vos agradaria que no es pergueren les festes d’aquest barri? Animeu-se a fer-ho possible col·laborant amb la Comissió de la Font del Riu!. Vos esperem dissabte 16 d’abril a les 20h al bar El Pati per informar-vos i ajudar-nos a no perdre les nostres tradicions."

Per tant, dissabte 16 d’abril, dissabte, a les 20 hores, reunió-convocatòria, per tal de parlar de les festes del barri de la Font del Riu. Serà al bar El Pati del mateix barri.

FONT: símbol de les festes de la Font del Riu.

11/04/2016 15:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

QUINTOS 2016 GATA: NIT DEL SORTEIG DE PARELLES (*Setmana del VI aniversari*)

20160411091014-12967506-453982428128462-1264014033169598121-o.jpg

Dilluns, el dia després de complir-se el sisé aniversari i comencem setmana i noticiari. Aquest dissabte es va celebrar un dels sopars més esperats pels joves de 17-18 anys gaters, el sorteig de parelles per a les festes patronals. Les quintos i els quintos 2016 van ser els protagonistes. A la imatge extreta del facebook, els vegem fent-se una foto final per Benidorm, passada ja l’elecció i vestits encara de gala. És la tradició. Ells han posat al comentari: "Una nit que quedarà per al record sempre! SOPAR DE LES PARELLES QUINTOS 2016". Ara ja coneixen a la parella tocada en sort. A gaudir de la festa. Estem encara a quasi tres mesos però cal calfar motors.

FONT: Foto, Quintos 2016.

11/04/2016 09:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: NOU ÈXIT DEL 8é DINAR POPULAR DEL BERENARET DE PASQUA

20160405165631-berenardepasquaevaterol.jpg

(VÍDEO DE MARI MONCHO MULET: Grup de Danses i Colla a la Plaça Vella. PUNXEU.)

Avinguda la Pau. Gata. Des de mig matí la cosa bullia, carn, pésols, algunes verdures, la recepta anava transformant-se en realitat. Al dinar, uns 400 comensals omplien el carrer, sonava la música tradicional valenciana. Era el segon diumenge de Pasqua i com ja mana la tradició gatera eixe dia les penyes valencianista i barcelonista, la Colla, les Danses i Ajuntament, unien esforços per a que tot resultara un èxit. Bon temps, entre sol i nuvolets.

El berenaret de Pasqua, menjar típic tradicional gater, feia la seua aparició. Ho feien possible els deu calderos en els que cuinaven la penya "Els Willies", que cuinaven per quart any consecutiu aquesta deliciosa menjuga pasqüera. No faltaven els sons de xirimites i tambors de la Colla, tampoc els balls de les Danses, que convidaven a la gent. La música doble de conjunts que fan festa. Per una part, Mire Vives i Borja Penalva, per altra Lilit i Dionis.

 

 

  Foto de Antonio Serra Noguera.


  Foto de Quercus Faginea Serralconera.
  De nou, un any més...i ja van vuit, tot un èxit.

FONTS: Foto portada, Eva Terol. Vídeo danses: Mari Moncho Mulet.

05/04/2016 16:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 4 D'ABRIL ÉS LA FESTA DE SANT VICENT FERRER. FELICITACIONS A TOTS ELS VICENTS I VICENTES

20160404144029-santvicentaltar.jpg
A TOTS ELS VICENTS I VICENTES, als que tenen el nom simple i compost, a tots els pobles que festejen al sant taumaturg valencià, en especial al poble veí de TEULADA, que celebra hui la FESTA MAJOR...a tots que passeu molt bon dia i recordeu que Sant Vicent predicava en valencià...en aquell temps, a principis del segle XV.
 

 

Des del blog del CRONISTA DE GATA moltes felicitats a tots els que hui celebreu el vostre sant, la vostra onomàstica, a tots els VICENT, VICENTA i els compostos. Als pobles que el teniu com a gran patró com a TEULADA, a BENIDOLEIG. Recordeu que el sant dominic estigué per aquestes terres de la Marina l'any 1410 i que predicà amb valencià i que digué sempre al començar els seus sermons: "BONA GENT..."

A Gata, el retaule de l'altar major el té com a patró valencià, hui es celebra a l'església com si fos festa major i tenim un carrer a les Alcolaies que porta el seu nom. Sant Vicent té un plafó ceràmic a eixe carrer.

 

Ah!! i que passeu un bon dia els que aneu a la festa a TEULADA i a tots els que aneu encara de Pasqua.

Mitja festa, diuen uns. Festa sencera, altres. L'església el commemora com a patró dels valencians. Hui día 4 d'abril, dia següent a l'octava de la Pasqua, és SANT VICENT FERRER. Va nèixer a València en 1350 i va morir a Vannes (França), on està soterrat, el 1419. La seua canonització va ser el 1455. Fou Vicent Ferrer religiós de l’Orde de Predicadors (Dominics). Prevere. Va recórrer incansablement ciutats i camins d’Occident, sol·licitant la pau i la unitat de l’Església. Va predicar a nombrosos pobles l’Evangeli de la penitència i la vinguda del Senyor. És patró de l’església valenciana i del veí poble de Teulada.

Per a més ampliació podeu llegir el meu article extens de Sant Vicent de l'any passat, el 13 d'abril de 2015 al blog: PUNXEU ACÍ.

04/04/2016 14:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TAMBÉ DEMÀ DIUMENGE , 8ena FESTA DEL BERENARET DE PASQUA (Avinguda la Pau de Gata)

20160402235634-berenar1.jpg

Ja són vuit anys. Aquella primera festa del Berenaret de Pasqua i moltes més que li van seguir es feien a la Plaça Nova, lloc molt adequat per a l’event. Sol o aigua, tapada, amb núvols o a l’aire lliure. Perque a la segona edició, a causa de la metereologia reinant es va tindre que fer al pavelló cobert de les escoles, igual que l'any passat. A la sisena també repetiren lloc.També van tindré èxit els dos.

Vegem que ens deia el blog "Cant a la Serena" de l’edició del 2010: "Berenaret de Pascua. Sempre hi ha qui té idees felices i una colla inclassificable de Gata (La Marina) ha organitzat un diumenge de Sant Vicent gastronòmic i musical. El menjar serà un Berenaret de Pascua: embotits, carn de porc, carxofes, tomaca, herbes especials, pèsols, molts pèsols i al damunt, clar està, un ou. La música la posaran el Xirimiters i Tabaleters de Gata; una incipient i nova Muixaranga, també de Gata; les balladores i els, pocs, balladors del poble i els que vulguen ballar siguen d’on siguen..."

Destaquem allò de DIUMENGE DE SANT VICENT GASTRONÒMIC I MUSICAL. Altres li diuen a la jornada DINAR POPULAR DEL BERENARET DE PASQUA. Demà unes 400 persones gaudiran de la cita gastronòmica tan popular al nostre poble, a més de bona música. Recordeu, la cita: Avinguda la Pau.

A la imatge, el berenaret de l'any passat al pavelló cobert de l'escola.

 

02/04/2016 23:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, SETMANA PASQÜERA PLENA D'ACTES: plenari, dia del llibre infantil, festa júnior, festa del berenaret, marató del GEG,...

20160329155734-cartell-dinar-gata16a.jpg

El calendari ens torna a portar a Gata nombrosos actes dins d'aquesta setmana de Pasqües, de l'Octava que es diu.

PLENARI, DEMÀ DIMECRES 30

Demà dimecres dia 30 serà el plenari ordinari de l'últim dimarts del mes impar, que passa al dia següent. Serà a les 20 hores a la sala de sessions. Cal destacar a l'orde del dia varies mocions: 2.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa sobre el tancament del CIES de València. 2.2.- Moció COMPROMÍS i JuGa contra la corrupció. 2.3.- Moció PP, en defensa de les diputacions, calbildos i consells insulars i en contra de la seua desaparició. 2.4.- Moció PP, creació Comissió Local d'Aigües. També es tractarà al punt 2.5. la Determinació de les quantitats a percebre pels corporatius en concepte d'indemnitzacions per assistència a sessions. Amb proposta de modificació de l’acord plenari de 07-07-2015.

El servei d'Ecoparc i les escoles municipals esportiva i musical també es tractaran, a més de dos mocions més: 4.3.- Moció COMPROMÍS i JuGa declaració municipi de Gata com a comunitat escolar lliure d’expulsió i 4.4.- Moció COMPROMÍS i JuGa per l’escola pública, no a la LOMQE, les retallades i el 3+2. Del punt 5.- MEDI AMBIENT: 5.1.- Moció PP, els ajuntaments accionistes de Reciclatge de Residus la Marina Alta SA. Del punt 6.- CULTURA: 6.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa sobre recuperació emissions de totes les televisions i ràdios realitzades en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic. Del punt 7.- HABITATGE: 7.1.- Moció COMPROMÍS i JuGa d’adhesió proposició llei estatal 25 d’emergència social i del punt 8.-CONTRACTACIÓ: 8.1.- Contracte Bertolin SAU, amb proposta de desestimació de la seua petició de resolució de contracte. Els punts 9.- ASSUMPTES D'URGÈNCIA i 10.- PRECS I PREGUNTES tancaran el plenari.

DIJOUS, 31 DE MARÇ: FESTA ANGLESA TRADICIONAL: TROBAR ELS OUS DE PASQUA:

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Voleu que els menuts ho passen bé i coneguen altres tradicions? L'Assocació Gata Residencial ha preparat per a dijous 31 de març a les 17h una activitat per buscar ous de pasqua. El punt de trobada serà la terrassa del Centre Social.

HORA CONTE, DIVENDRES 1 D'ABRIL (Commemoració Dia Internacional del Llibre Infantil)

L'Hora del Conte i un taller es faran divendres dia 1 d'abril a les 17 hores a la Biblioteca de Gata.

DIA DEL LLIBRE INFANTIL
DISSABTE, Festa d'imposició de panyoletes (Júniors Gata):

Dissabte dia 2, a la missa de 19 hores, serà la festa d'imposició de panyoletes als integrants del Moviment Júnior, xiquets i xiquetes a l'església parroquial.
la foto del perfil de Juniors Gata
DIUMENGE 3 D'ABRIL: MARATÓ I MITJA MARATÓ (GEG)

maratomuntanya16

.

El Grup Espeleològic Gatense organitza aquesta Marató i Mitja Marató que recorrerà els tres Tossals. Serà la Marató per Muntanya Marina Alta, amb eixida i arribada a Gata.

TAMBÉ, DIUMENGE 3 D'ABRIL: 8ena FESTA DEL BERENARET DE PASQUA

La festa, que arriba a la 8ena edició, fa honor al típic i tradicional menjar pasqüer de Gata, el BERENARET DE PASQUA. Enguany serà a l'Avinguda La Pau. Organitza l'Ajuntament i col·laboren: la Penya del Barça, la Colla de Xirimiters i Tabaleters el Montgó de Gata i el Grup de Danses la Llata de Gata. A les 11,30 hores serà la cercavila pel poble d'aquestes formacions abans mencionades, la Colla i el Grup de Danses. A les 13,30 hores serà el Dinar del berenaret de Pasqua condimentat per la Penya Willies. Actuaran en concert: Mire Vives i Borja Penalba, així com Lilit i Dionís.

FONTS: cartells anunciadors.

29/03/2016 15:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PARRÒQUIA DE GATA CELEBRA AMB FERVOR EL TRÍDUO DE LA PASSIÓ I MORT DE JESÚS (Hui és Dijous Sant)

20160324134520-monument.jpg

La comunitat parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos celebra des de hui DIJOUS SANT fins DISSABTE SANT els tres dies més significatius de la Passió i Mort de Jesús. Els diversos actes programats són els següents:

- Hui, dia 24, DIJOUS SANT: Missa a les 17,30 hores i Santa Missa de l’Últim Sopar del Senyor a les 19,30 hores. Les col·lectes es destinaran per a la Ajuda al Refugiat que coordina Cáritas Valencia. A les 23 hores, Hora Santa davant el Monument. A les 24 hores, Torns de Vela davant el Monument que acabaran demà a les 17 hores.

- Demà, dia 25, DIVENDRES SANT: A les 7,30 hores: Rosari, Via Crucis, Laudes. Eixida des de l’Església fins l’Ermita. A les 12 hores: Oració amb els xiquets davant el Monument. A les 17 hores, Celebració de la Passió i Mort del Senyor. A les 19,30 hores, Processó del Sant Enterrament.

- Despusdemà, dia 26, DISSABTE SANT: A les 22,30 hores: SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL.

A la fotografia interior, el grup de voluntaris de la parròquia que van preparar ahir Dimecres Sant el Monument per a hui i part del dia de demà.

A la fotografia de portada, el Monument que s’ha instal·lat, com ja es costum, a un dels altars laterals del creuer, el del Sagrat Cor de Jesús.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos Raquel de Lamo. Pujades al facebook per Parròquia de Gata.

24/03/2016 13:35 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI FOGUERILS, DINAR POPULAR DEL DIUMENGE RAMS A GATA (antic camp de futbol)

20160320222648-img-20160320-wa0009.jpg

Com ja és costum en els últims anys, la Comissió de Festes 2016 ha organitzat el Dinar Popular del Diumenge Rams al camp de futbol vell de Les Sorts. Cal ressenyar que a Gata sempre s'ha conegut pel dia dels Foguerils. Han participat uns 400 comensals, que han degustat paella i macarrons. So ambient en directe, jocs per als xiquets, barra preparada per la comissió. Un dia amb sol i frescoreta, un bon primer dia de la primavera a Gata.

FONT: Fotos Vero Vives.

20/03/2016 22:26 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATERES I MÚSICS A LES FALLES 2016: València, Dénia, Pego,...

20160320204308-fallesdonesxarangatacompo.jpg

Faig un repàs final, santdemà -com diuen alguns- de la Cremà de les Falles 2016. Quan el cartró pedra, els elements fallers s’han tornat cendra, quan ha entrat la primavera al caliu de la cremor. Són un exemple, però n’hi havia molta més gent. He triat a dotze gateres que van anar amb el tren a les falles de València, no es van perdre la mascletà del dia 18 i damunt van assistir a l’ofrena i van veure les falles del Cap i Casal. Per altra part, vos pose els xics de Xarangata que van estar a Dénia acompanyant a falleres i fallers de la Falla Saladar amb les seues tocates. Altres músics gaters van estar per València i Pego. En definitiva, gateres i gaters a les falles 2016.

FONT: Fotos extretes del facebook, Masri Moncho i Patricia Rubio.

20/03/2016 20:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE RAMS A GATA: Processó de les palmes i Dinar Popular

20160320095605-dscf6029.jpg

Diumenge Rams i començament de la primavera. A Gata, dos són els aconteixements que ens prepara la jornada. Comencen a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel els actes de Setmana Santa i Pasqües amb processó i missa solemne. A migdia es farà al camp de futbol antic el tradicional Dinar Popular del Dia de Foguerils.

DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS. Així diu el refranyer valencià del dia. Altres refranys posaré després.

Però anem als actes. A les 11,30 hores, començarà la Processó de Rams a la Plaça Nova. Pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer, la processó de palmes i rams es dirigirà a la Plaça de l’Església i al Temple. Allí els cors infantil i Serrillàs amenitzaran la santa missa, amb la que es donarà inici la Setmana Santa de Gata 2016.

Al migdia, la comissió de festes 2016 i l’ajuntament de Gata (regidoria de festes) han preparat com és habitual el DINAR POPULAR. Bé paella, bé macarrons, amb música en directe. Antic camp de futbol de Les Sorts.

La tradició mana eixir estrenant de casa. A Gata és el DIA DELS FOGUERILS amb eixides al camp, dinars a l’aire lliure, a les casetes de camp. Si fem cas al refranyer, hi ha altres que vos pose, com el que diu:  "DIUMENGE RAMS, LA MONA ENTRE LES MANS". És dia de goig i d’alegria, que es tornarà seguint els passos de Jesús i recordant-lo en Setmana Santa en tristor i mort.

La imatge curiosa ens porta al carrer Nou, l'any passat. Les obres de la Plaça de l'Església van forçar el canvi d'itinerari. També és un record.

20/03/2016 09:52 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

SANT JOSEP A GATA. Curiositats del 19 de març gater

20160319203227-composantjosep.jpg

Com ja he publicat aquest matí hui és la festa de SANT JOSEP. Anem a curiosejar un poc pel nom de la festa, per algunes curiositats gateres que tenen el dia de l'onomàstica dels Peps i Pepiques com a protagonista.

La festa de Sant Josep obri moltes qüestions curioses que caldria saber, no sols nosaltres els gaters sinó tota la gent del món. Anem posant-les 

- Primer: L’hipocorístic PEPE, perquè?. El sentit és religiós i llatí. Si Josep va ser el Pare Putatiu de Jesús de Natzaré (Pater Putatibus) amb el temps li deien P.P. i d’ahí ixqué Pepe.

- Segon: A Gata tenim les imatges de Sant Josep no sols a l’església sinó als carrers del poble. Un altar lateral (el tercer si entreu des de la porta principal cap a dins) de l’església parroquial té la talla de Sant Josep, que va fer el sempre recordat Pepe "el Sastre" als anys 40 del segle XX. 

- Tercer: També tenim al carrer Nou un plafó ceràmic del sant.

- Quart: A les capelletes del Calvari apareix Sant Josep als set dolors de la Verge, a la replaceta de l’ermita, a la Corona de la Verge que es diu.

- Cinqué: Gata té un carrer que porta el nom del pare de Jesús, Sant Josep. Es troba, com bé sabeu, al barri de les Alcolaes, a l'altra part del primer pont urbà de Gata.

- Sisé: Si contarem molts Pepes i el seu femení Pepa amb totes les variants té la població de Gata, no pararíem.

- Més curiositats: abans, l’església de Gata celebrava els set diumenges de Sant Josep, una pràctica religiosa perduda en el temps.

- També hui, la parcel·la comercial va voler dedicar el dia al PARE. A tots els que som pares recorde que hui és el nostre dia i als que som fills, recordar als nostres pares si ja no són amb nosaltres (com el meu que no fa ni un mes que ens deixà) i acompanyar-los i voler-los si encara estan amb nosaltres. 

- A nivell històric, dos qüestions més, que tal vegada desconeixeu o no recordaveu: el poble de Gata va fer falla també per Sant Josep l’any 1898, ja fa 118 anys. La vespra de Sant Josep d’eixe any publicava el diari "El mercantil valenciano" la ressenya: 

"Los vecinos de Gata, provincia de Alicante, se preparan este año para festejar a San José, con inusitada pompa-, debido a la iniciativa del coadjutor D. José García *, secundado eficazmente por el maestro de instrucción primaria, D. José Martí, se hacen grandes preparativos para que no falte ningún detalle. Los organizadores se proponen, además de la celebración de la fiesta religiosa, que será notable, proporcionar a aquel vecindario muchos ratos de solaz y esparcimiento. Habrá, pues, cucañas, carreras de obstáculos, serenatas, los consabidos mil morteretes, fuegos artificiales, pasacalles, iluminaciones a la veneciana y tracas a granel, y como nota del día el correspondiente auto de fe, una falla alusiva a los asuntos yankees. Las fiestas las costearán los Pepes y carpinteros de la localidad."

Per a vore tot l’article publicat al capítol de la sèrie "Sabieu...?" ací teniu l’enllaç:

http://cronistadegata.blogia.com/2013/110803-sabieu...-que-per-sant-josep-de-1898-es-van-fer-festes-falleres-a-gata.php.

- Una altra informació històrica de Gata ens porta a 1987. Fa 29 anys va ocórrer un succés que no va tindre conseqüències greus. Just eixint de missa major del migdia, quan revoltaven les campanes, va caure el picot d'una d'elles, la tercera. Per sort, no va agafar a ningú baix.

- Finalment, l’altra informació històrica, que ja referia aquest matí. Hui fa 206 anys que es va promulgar a Espanya la Constitució a les Corts Espanyoles, que estaven a Cádiz. Per això se li va dir "la Pepa" i quan dos anys més tard se’ls perseguia als que defensaven aquella Constitució es deia: Què ve la Pepa!.

A la composició fotogràfica, la imatge de Sant Josep que està a la església i als carrers de Gata, així com el ròtul del carrer que porta el seu nom i dues capelletes de la Corona de la Verge, dels Sets Dolors de la Mare de Déu a la replaceta de l'ermita.

FONTS: document del diari El Mercantil Valenciano del dia 18-3-1898, facilitat per Javier Mozas / Composició fotogràfica publicada al blog el passat 19-3-2014.

19/03/2016 20:32 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DISSABTE 13, VESPRA DE SANT VALENTÍ, I SOTERRAMENT DE LA SARDINA

20160213195304-discomobilsardina.jpg

El calendari no mira coincidències i va passant. Dissabte 13 de febrer, enguany 2016 any bixest. Hui, vespra del dia que diuen dels enamorats de Sant Valentí, la gent remata els dies de carnestoltes, malgrat a estar ja dins del temps de Quaresma, però al ser dissabte hui se celebra el SOTERRAMENT DE LA SARDINA. Els quintos 2016 s'encarregaran de passejar-la pel poble i després botar-li foc. Al Passeig d'Alacant de Gata des de les 23,30 hores, organitzat per l'Ajuntament i col·laborant la Comissió de Festes 2016, vindrà la Discomobil WOW! Enterro de La Sardina 2016!!!, amb els Djs, Alex Femenia, Drope Dj i David Simo. Les quadrilles i quintaes soparan i vestides de dol assistiran al soterrament de la sardina.

Una reflexió: els costums de les festes populars i paganes, que es basen moltes en el calendari religiós, caldria explicar-ho a la gent jove, perquè es fa tot açò. No per inèrcia disfressar-se sense saber ni gens ni mica perquè.

A la imatge, el cartell anunciador de la discomòbil de hui dissabte.

13/02/2016 19:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TRADICIONAL DARRER DIUMENGE A GATA: Carnestoltes 2016

20160207094020-quintos2016.jpg

Anit, darrer dissabte, els quintos 2016 i més quadrilles disfressades

La tradició i els arrels no deuen perdre's mai. Per això, vos encoratje a seguir el costum del DARRER DIUMENGE. Hui dia 7 de febrer de 2016, després de la "resaca" d'ahir per les desfilades i disfresses, cal fer esmorzar i paella, eixida al camp, dinar d'amics. És l'últim diumenge abans de la Quaresma, d'ahí el nom de "darrer". Tota la nit fa vent, ha banyat el carrer una xicoteta pluja, boires i dia ventós, però quasi tots els anys fa algun canvi el clima. El sol també està present. Recordeu, hui toca...

Per a recordar que els darrers dies són Carnestoltes, vos pose una foto de la quintà 2016 disfressada, fent-se la també tradicional fotografia a la Plaça Nova. I també com és tradicional en els últims anys, la Xarangata acompanyant-los i canviant de disfressa.

Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

FONT: Fotos Juan Pablo Bataller.

07/02/2016 09:40 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

DARRER DISSABTE A GATA: Carnestoltes 2016: Xarangata anima la festa

20160206194538-xarangata.jpg

Ací els teniu. XARANGATA ha animat la desfilada infantil del Darrer Dissabte. Pels carrers de Gata els xiquets i xiquetes, encapçalats per la quintà infantil 2016 han tornat a omplir d’alegria i festa multicolor aquesta vesprada tots els racons de Gata. I Xarangata, composta per músics de la banda Unió Musical de Gata, també s’han disfressat.

Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

Foto de Salvador Pons.
 
Foto de Salvador Pons.
FONTS: Fotos Juan Pablo Bataller i Salvador Pons (dos últimes).
06/02/2016 19:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AGENDA: HUI ÉS DARRER DISSABTE A GATA. CARNESTOLTES 2016

20160206085018-carnes.jpg

El futbol de la pedrera, l'altre protagonista del dia

Hui dissabte 6 de febrer és temps de CARNESTOLTES, és el DARRER DISSABTE, aquell que recorda quan va nevar tant farà 33 anys en sis dies. 

Encara està en la memòria més recent les disfresses infantils escolars i el passacarrer d’ahir, darrer divendres, i l’agenda gatera deixa el protagonisme per a hui a la Comissió de Festes 2016 i regidoria de Festes. Les disfresses infantils i de majors ompliran els carrers de Gata.  

La programació de hui és la següent:

A les 17 hores: Desfilada infantil acompanyats per Xarangata, des de la Plaça de l’Església pels carrers del poble fins a l’avinguda, on es repartirà berenar i hi haurà discomòbil infantil fins les 21 hores.
A les 20 hores: Desfilada dels quintos majors 2016 acompanyats per Xarangata des de la Plaça Nova.
A les 23:30 hores: Discomòbil amb l’actuació de David Simó i els quintos 2016. Antonio Ginestar i Xes DJ. La comissió oferirà servei de barra a preus populars.

FUTBOL DEL DISSABTE

Malgrat ser darrer dissabte, els equips gaters de la pedrera, de l'escola de futbol gater, juguen hui els seus partits corresponents de lliga.

A les 10 del matí al camp municipal de Les Costeres, l'Infantil del GORGOS (desé classificat) rep al líder el C.F Benidorm C. A les 11,45 jugarà ací també el GORGOS cadet. Els cadets de Gata són cinqués i juguen contra el CF Benidorm D que són novés. Finalment, a les 18,45 hores interessant partit de rivalitat a Xàbia. El juvenil de GORGOS, segon classificat, s'enfronta al C.D. Xàbia A.

A la imatge de V. Vives, la desfilada escolar d’ahir baixant per la Costera del Grup Escolar.

FONT: Comissió de Festes 2016. Foto: Vero Vives.

06/02/2016 08:47 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT ANTONI 2016 GATA: BENDICIÓ D'ANIMALS I CAVALLERIES (Àlbum)

20160117164043-img-20160117-124758.jpg

(VEGEU L’ÀLBUM DE LA FESTA: MISSA, BENDICIÓ D’ANIMALS I DESFILADA DE CAVALLERIES. PUNXEU ACÍ)

Hui, dia 17 de gener de 2016, com mana la tradició, els gaters i gateres han anat amb les seus mascotes, animals de companyia, cavalls, haques i demés animalets, a beneïr-los, com cada any. La festa començava amb la processó de portada de la imatge de Sant Antoni a l’església. Allí s’ha celebrat la missa al sant, amb l’assistència de organitzadors de la festa, veïns del barri del Raval, festeretes i festers i regina major de les festes i acompanyant, i veÏnat de Gata en general. La imatge menuda recentment restaurada ha presidit l’altar major.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

Acabada la missa, s’ha procedit al repartiment del pa beneït i després el rector ha pujat al palquet instal·lat a l’efecte, començant la bendició a totes les mascotes que junt amb els seus propietaris s’apropaven allí. Després una gran desfilada de cavalleries, carros, carreters i haques, han baixat de la Costera del Grup Escolasr, passant per davant del rector i rebent la bendició. La mateixa desfilada s’ha tornat a repetir, ja amb presència de la imatge del santet i amb el repartiment de garrofes per als animals a la Placeta de Sant Antoni.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista.

17/01/2016 16:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS DIUMENGE 17, FESTA DE SANT ANTONI ABAD. El Raval i la Placeta ho celebren

20160117103440-dscf5066-copia.jpg

Aprofite la finestra del blog per felicitar a tots els que porteu el nom del sant, Toni, Antonio, Antònia, Tonica, Anto, i demés compostos.

Hui és la festivitat del sant anacoreta, de SANT ANTONI ABAD, que per ací diguem del Porquet. Fou abad. Naixqué a Egipte cap a l’any 250 i va morir molt vellet i centenari l’any 356. Segons es conta va viure 105 anys.

Al morir els seus pares, va repartir els seus bens entre els pobres i es retirà al desert, on començà a portar una vida d’austeritat i penitència. Els altars el representen amb un porquet, d’ahí el malnom que porta.

Sant Antoni s’envoltà de molts deixebles, va saber confortar a molts confesors de la fe durant la persecució de Dioclecià i recolzà firmement a Sant Atanasio en les seues lluites contra els arrians.

A Gata és tradicional des dels anys 40 del segle XX, pel Tio Pepe Lluís, fer-li festa al sant. La placeta de Sant Antoni és el lloc on està posada la seua imatge en talla. Una deixa que ve de l’any 1976 diu que se li faça festa. Els seus hereus encara la fan complir.

Si voleu conéixer la història de la que vos estic parlant, PUNXEU ACÍ. L'article el vaig publicar el 17 de gener de 2011 a este mateix blog.

Pel que fa als refranys, vos en pose quatre i dedicats al sant, que per això és hui el seu dia:

PER SANT ANTONI FA UN FRED DEL DIMONI.

SANT ANTONI ES VA ENAMORAR D’UN PORC, SANT JOSEP D’UN BE I JO DE VOSTÉ.

A LA NOVENA DE SANT ANTONI, EL QUÈ NO HI VINDRÀ, NO TINDRÀ OLI.

SANT ANTONI DEL PORQUET, ALS XIQUETS UN DINERET.

FONTS: www.santopedia.com i variades (refranys de Sant Antoni) / blog CRONISTA DE GATA (Història de Sant Antoni de Gata, 17-1-2011).

17/01/2016 10:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT ANTONI GATA: danses pel matí. Ara ofrena, cercavila, sopar i ball

20160116181055-llatasa.jpg

Segon dia de les festetes del barri del Raval, dedicades a Sant Antoni. Aquest matí, amb frescor i vent, el grup de danses local La Llata ha fet una dansada a la placeta. Aquesta vesprada és el torn de l'ofrena al santet de festers, veïns del barri, membres de la Penya de Sant Antoni i tots els que es vulguen afegir del poble. També hi haurà una cercavila passejant la imatge del sant. Un sopar al caliu de les brases i el ball a càrrec del "Dúo Costablanca". Hi haurà servei de bar a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Demà diumenge dia 17 és la festivitat del patró dels animalets, Sant Antoni Abat. Serà el dia gran per al veïnat de la placeta i carrers del voltant. Pel matí es portarà la imatge a l'església en processó, es farà la missa solemne i després es repartirà el pa beneit i el rector beneirà tots els animalets domèstics i les cavalleries.

FONT: foto del Grup de danses La Llata, Gata.

16/01/2016 18:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

COMENCEN ELS ACTES DE LES FESTES DE SANT ANTONI: xicalla i joventut

20160115201514-rocksantoni.jpg

Ja estan en marxa les festes de Sant Antoni, amb un ampli ventall d'actes, organitzats per la Penya de Sant Antoni del Raval i la col·laboració de la regidoria de Festes. El Raval de Gata està en plena festa. Els xiquets són els primers protagonistes. Al vídeo de Javier Artigues podeu veure els carretons d'aquesta vesprada. PUNXEU ACÍ per vere´l. També han fet xocolatada i aquesta nit li toca el torn a la joventut amb les actuacions de dos grups locals, a partir de les 23 hores, a la Placeta del sant. Bak Storm i Lizard Depression. La Comissió de festes 2016 oferirà el servei de barra.

Demà, a les 11 hores danses pel grup de Danases La Llata a la Placeta. A les 12,30 hores servesa a gogó i per la vesprada ofrena al sant, passacarrer, sopar i ball.

15/01/2016 20:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUEST CAP DE SETMANA, FESTES DE SANT ANTONI A GATA

20160114135532-santantoni16.jpg

El barri del Raval i la placeta del sant estan de festa del 15 al 17 de gener

Les primeres festes de l’any a Gata, excepte les del cicle nadalenc dels Reis, ja estan ahí. Demà divendres dia 15 de gener de 2016 comencen a la placeta i al Raval.

Els actes, que es concentren principalment a la Plaça de Sant Antoni, començaran divendres 15 de gener a les 17 hores amb una xocolatada per a tots els xiquets i carretons a càrrec de l’Associació Bouera de Gata.

Per la nit, hi haurà sopar popular i concert de Rock amb els grups locals Back Storm i Lizard Depression.

Dissabte 16 de gener, a les 11 hores hi haurà una actuació de balls tradicionals a càrrec del grup de danses de Gata a la placeta de Sant Antoni i en acabar la penya Sant Antoni oferirà cervesa a gogó.

A  les 20 hores es realitzarà la tradicional ofrena de flors al Sant i la processó pels carrers del barri de l’Arraval. I en acabar hi haurà sopar de populari ball amb el Duo Costablanca.

La comissió de Festes 2016 oferirà servei de barra les dos nits.

Diumenge 17 de gener, es celebrarà la festivitat de Sant Antoni. A les 10:30 hores hi haurà cercavila de carros, cavalls i cavalleries. A les 11:30h missa en honor al Sant  i en acabar, la benedicció dels animals i el repartiment de pa beneït obsequi de la Penya Sant Antoni.

FONT: Ajuntament (informació i foto).14/01/2016 13:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): Àlbum resum del Misteri (organització)

20160106223149-herodessant.jpg

Ací teniu per a tancar el dia unes fotografies precioses que il·lustren tot el treball i la posta en escena del MISTERI DE REIS DE GATA. L'organització ha posat aquestes 22 fotos noves.

FONT: Fotos organització Misteri de Reis, Gata.

06/01/2016 22:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS GATERS RETRATEN EL MISTERI ( 2 )

20160106111608-compogent2.jpg

Seguint amb la recopilació de fotografies extretes dels amics gaters i visitants del facebook, trobem aquestes del Misteri de Reis de Gata (Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana), que no són les tradicionals de l'escenari del Palau, que es veu més el treball de fora, desfilada cap al Palau, repartiment i els tres Reis junt.

FONT: Fotos de Rosa Pedrós, Dawn Wilford, Josefa Signes i Celia Grimalt.

06/01/2016 11:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS GATERS RETRATEN EL MISTERI ( 1 )

20160106105552-compogent1.jpg

El dia després del Misteri de Reis a Gata són moltes les fotografies que van apareixent als facebook dels gaters o visitants de l’espectacle que ahir es va viure a l’Avinguda de la Pau, Plaça de l’Església i carrers del poble, amb la posta en escena del Misteri.

Ací teniu una composició d’algunes de les millors fotografies que he vist i recollit i que he titulat: "Els gaters retraten el Misteri". Cal recordar que enguany s’estrenava com a Festa d’Interés Turístic Provincial.

Mireu les imatges, que parlen per si mateixa. Les fotografies, els retratos com diria la gent major són variats. El rei Herodes, els tres Reis, el Portal de Betlem, la gent i el Rei són els protagonistes.

FONT: Fotos de Veronika Evstratova, Toni Curro Arabí i Ana Diego Salvá.

06/01/2016 10:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA...DEL MISTERI DE REIS A GATA (FITPCV): el dia després

20160106103216-palauajunt.jpg

Quan encara tenim en la retina les sensacions de la il·lusió, la màgia, els regals, els joguets i la representació del Misteri, recordem les escenes pert mig de la premsa. La premsa de hui dimecres, festivitat de l’Epifania, comença a parlar del Misteri de Reis a Gata.

El diari Levante-EMV titula: "Gata vibra con su "Misteri dels Reis Mags". L’article de A.P.F. posa per subtítol: "Más de 350 personas participan en una escenificación que anoche cumplió 48 años y es fiesta de interés turístico". Si voleu llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari digital Marina Plaza publica un article sobre els reis a la comarca. A l’apartat de Gata diu textualment: "GATA. Gata por su parte celebró un año más su Misteri, en esta ocasión revestido ya con las galas de ser fiesta de interés turístico" i posa la foto de l’ajuntament de Gata de Gorgos.

FONT: diaris Levante-EMV i Marina Plaza / Foto: Ajuntament de Gata.

 


06/01/2016 10:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): EL REPARTIMENT, TOT UN CONVOI BEN ORGANITZAT ( 2 )

20160105234617-repartiment.jpg

La festa dels reis a Gata va començar per ahí, destacant sempre el repartiment de regals i joguets. Des de 1913 per tot el poble; més tard en escales pels balcons. Ara els reis amb els cavalls, els pages casa per casa, furgones esperant fer la seua zona. Tot un convoi que començava el dia 2 a les oficines de Ses Majestats; que continuava fins a hui a les 4 de la matinada i es rematava hui amb la distribució. És l’epílog d’aquesta festa d’il·lusió, de màgia, de sorpreses.

05/01/2016 23:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): IMPRESSIONANT POSTA EN ESCENA DEL MISTERI ( 1 )

20160105232721-comporeis1.jpg

Mentre encara van els Reis d'Orient repartint regals, faig el resum ràpid del que ha sigut la vesprada-nit. La declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana ha fet pujar la nota als vora 350 participants de tot el muntatge. Els Reis de Gata 2016 s'han superat un any més.

Si començava amb el xicotet retràs de costum, sincronizaven molt bé els temps de les escenes i tota la representació del MISTERI DE REIS DE GATA, de tal manera que acabava a molt bona hora. Tota la representació ha durat una hora i mitja. Molt bé el so, molt bé la posta en escena i perfeccionant any rere any amb els personatges. Hem vist de manera sobressalient la representació del Rei Herodes, de la Sibil·la Anea, dels nous tres reis mags.

L'escriva i el cortesà també han fet un gran paper. Al Betlem Vivent, bones escenes amb María, Josep el fuster i els tres reis. Com sempre espectacular la baixada de l'àngel, tasca encomiable que deguem al Grupo Espeleològic. Cal ressenyar que no s'ha produït cap alteració al so, cap parada, tot seguit i per això cal felicitar a tots els que ho han fet possible. Ha valgut la pena i la gent ha gaudit, de nou, amb l'espectacle.

Pel que fa al públic, ha aguantat la frescoreta. S'havia habilitat un xicotet espai per a les persones discapacitades, poder-ho contemplar bé l'espectacle. També una bona iniciativa.

Després de tot això...el repartiment de regals i joguets...

05/01/2016 23:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): AL TARDET VÉNEN (Misteri de Reis a Gata)

20160105143859-dscf4877.jpg

"La història s’ha de complir"...diu un dels fragments del personatge de la Sibil·la Anea. Aquesta vesprada, al tardet, sonaran tambors i música. Sonarà també la famosa peça de "Carmina Burana". Arribaran els tres Reis Mags des de l’Orient. Gata viurà un dels moments artístics més importants de l’any al poble, amb la representació espectacular del MISTERI DE REIS A GATA.

El Misteri de Reis, que un dia escriguera el cronista emèrit de Gata, Antonio Salvá Roselló, en 1968, i que traduïra al valencià en 1998, de ben segur que tornarà a desllumbrar a propis i estranys. La vesprada es presenta amb bona temperatura, sense frescor i gelor.

En unes hores tenim la il·lusió i màgica per Gata.

 AQUESTA VESPRADA VÉNEN ELS REIS D’ORIENT A GATA.

 Horaris dels actes:

18,30 hores. Visita al Palau d’hivern d’Herodes. Entrrevista amb el rei. Avinguda la Pau.

 A continuació, visita al Portal de Betlem Vivent. Plaça de l’Església. Moment espectacular, la baixada de l’àngel des de la torre del campanar.

A continuació, repartiment de regals, entre els reis mags, els seus visirs i els pages.

05/01/2016 14:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): CRÒNICA-REFLEXIÓ DEL MISTERI DE REIS

20160105005340-2014-01-05-19.26.26.jpg

Comence fent un resum de l’article que ja vaig publicar al blog fa hui quatre anys, però adaptant-lo a l’actualitat. 

DEMÀ, REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE REIS

S’escenifica el text escrit per Antonio Salvá Roselló, en 1968, i adaptat per ell més tard al valencià

Tres actes: Palau d’Herodes, Portal de Betlem i repartiment dels joguets i regals

No té sort el poble i no es fa massa ressó la premsa de l’espectacular muntatge, malgrat a ser ja FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Sempre quan arriben aquestes dades m’agrada traure alguna que altra conclusió de les cavilacions que faig al voltant de la representació dels reis al poble i de tot el que suposa aquest muntatge.

Crec que EL MISTERI DE REIS té a Gata tres cares ben diferenciades, si em permeten l’expresió. Per una part, la cara amable, bonica, impressionant, del que suposa veure l’espectacle, viure’l, somniar, fer realitat eixos somnis. Per altra, la cara de la molta feina no vista, la que es fa darrere el teló, com si estiguerem al més pur estil teatral. Hores i hores d’assaig i d’organització, de muntatges, de preparar vestits, trages, paquets.

Però hi ha una tercera cara que any rere any és més visible: NO TÉ SORT EL POBLE. Quan dic això, ho dic en coneixement de causa. Les televisions, les ràdios, els diaris, sols es llimiten a complir, a nomenar, a repassar, que a Gata s’ha fet "el Auto" com diuen encara molts mitjans, altres ja posant-li el nom oficial que ha quedat "Misteri de Reis a Gata".

He insistit sempre des del lloc on estiguera que NO ES FA MASSA RESSÓ LA PREMSA DE L’ESPECTACULAR MUNTATGE dels Reis a Gata. I si no, opinem. Alguna vegada s’ha dit que les càmeres de Televisió Espanyola, a la dècada dels anys 60 del segle XX van gravar uns minutets al balcó de Don Julián o al "remolque" que es posava baix, tant s’en dona, l’actuació d’aquells joves que ja feien reis a Gata. Serà veritat? O dien per dir-ho i donar-li més importància. ¡¡Allò va ser tot un aconteixement social!!. 

Calia no haver perdut aquells moments i recordar...perquè ara la premsa, fins a hui, no s’ha fet massa ressó del Misteri de Reis de Gata. I tot recau sobre la Cavalcada dels Reis d’Alcoi, ja declarada des de desembre de 2010, Bé d’Interés Cultural Immaterial, que no és ni pareguda a aquesta representació de Gata. I a la comarca, més importància se li dona a altres pobles i ciutats.

Tots els gaters saben i coneixen que el que s’escenifica és EL TEXT ESCRIT PER ANTONI SALVÁ ROSELLÓ EN 1968 I ADAPTAT PER ELL MÉS TARD AL VALENCIÀ. Però i la premsa...els ho fem saber?. Els donem a conéixer bé la complexitat que porta tot aquest muntatge i escenificació?. Des de tots els estaments locals, també em responsabilitze clar està, sabem vendre "el producte"? -com es diria en paraules mercantils-. Jo crec que no.

I ara digueu-me: existeix algun poble dels 33 de la Marina Alta que facen aquests TRES ACTES: PALAU D’HERODES, PORTAL DE BETLEM I REPARTIMENT DELS JOGUETS I REGALS com fan a Gata?. Jo crec que no. I els que no són nadius de Gata o gaters adoptius o residents poden dir, clar això ho diu un gater. Cal comparar fotografies, visionar moments, veure escenaris i després jutjar.

Bé, confiem que el fet de ser nomenada en dos anys Festa primer d’interés local -2015, va ser la primera amb aquesta denominació- i 2016, va ser la primera com a festa d’interés turístic provincial, esperem dic, faça la premsa més cas.

A la fotografia, una escena d’arxiu de la representació central al Palau d’Herodes. Observeu la gran quantitat de gent als balcons i a terra.

05/01/2016 00:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): ELS PAGES FAN EL BANDO REIAL PELS CARRERS DEL POBLE, ANUNCIANT L'ARRIBADA DELS REIS DEMÀ

20160104234659-bandol1.jpg

Els Visirs Reials o també dit a Gata pages de Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, han recorregut aquesta vesprada i tardet els carrers i places de Gata, anunciant amb un bàndol reial (signat a la Vall d’Arán (Lleida) -com es deia abans-) l’arribada demà dels Reis d’Orient. Un sèquit de cavalls i genets anaven passant pels carrers i allí on la crialla i famílies s'amuntonaven per veure'ls tocaven, al so de la trompeta, donaven l'anunci pertinent. En els llocs que més s'ha concentrat la gent ha sigut a les dos places, de l'Església i Nova. DEMÀ ÉS EL DIA MÀGIC DE LA IL·LUSIÓ INFANTIL...I DELS MAJORS. DEMÀ VÉNEN ELS REIS.

FONT: Fotos de la composició, Verónica Vives.

04/01/2016 23:46 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2016 (FITPCV): UN TOTAL DE 430 CARTES VAN LLIURAR ELS MENUTS DE GATA ALS VISIRS REIALS

20151231000442-pregocartes.jpg

Segons ha comunicat l’organització, un total de 430 cartes van ser lliurades en mà pels xiquets i xiquetes de Gata el passat diumenge dia 27. Els menuts van fer cua, com cada any, i van pujar a veure als Visirs Reials. Font de Misteri de Reis de Gata han comentat: "Pròximes a arribar al seu destí, des d’ací desitgem que es complisquen tots els somnis i il·lusions dipositats en elles..."

Això és el que desitgem tots.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Per altra banda, des del facebook de Misteri de Reis de Gata, s’avisa que es requereixen participants per a l’escena de l’adoració a la cova (amb lectura de text): pastors, fuster, pescador, etc ...
Les persones interessades poden contactar a la pàgina per privat o bé omplir un full participatiu a l’ajuntament. Agraïxen la col·laboració.

FONT: Foto de la vesprada de les cartes. Els visirs llegint el pregó escrit pels Reis Mags. Misteri dels Reis de Gata.

31/12/2015 00:02 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS REIS DE GATA (FITPCV) REPARTIRAN ELS REGALS DELS MENUTS DE LA PERIFÈRIA I DISSEMINAT AL CENTRE SOCIAL

20151229164514-dscf4997.jpg

Per acurtar el temps i degut a la distància

Una gran idea per a que tots els xiquets i xiquetes del poble tinguen regals

La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata, que està treballant de valent per a que la Festa d’Interés Provincial del dia 5 siga més que un èxit, ha fet un comunicat molt interessant. La direcció on aniran els Reis i pages i podran remetre els regals dels xiquewts i xiquetes de la perifèria serà el Centre Social Integrat.

Diu textualment el comunicat, que està escrit en valencià, castellà i anglés:

"La Comissió Organitzadora del Misteri de Reis de Gata vol que tots els xiquets/es i adults que ho desitgen, puguen participar de la il·lusió de rebre els regals de mans de SS MM i els seus ajudants i, per això, s’ha habilitat una direcció a la qual poden dirigir-los per la seua recollida pels habitants de la perifèria ja que, per motius de distància i temps, són inaccessibles per als participants en el repartiment. 

Qui així ho desitge, ha de dirigir-los al següent emplaçamen...t:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

La Comisión Organizadora del Misteri de Reis de Gata quiere que todos los niños/as y adultos que lo deseen, puedan participar de la ilusión de recibir los regalos de manos de SS MM y sus ayudantes y, para ello, se ha habilitado una dirección a la que pueden dirigirlos para su recogida por los habitantes de la periferia ya que, por motivos de distáncia y tiempo, son inaccesibles para los participantes en el reparto.
Quien así lo desee, ha de dirigirlos al siguiente emplazamiento:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.

The Organizing Committee of the Misteri de Reis de Gata wants all children and adults who wish it, can participate in the illusion of receiving gifts of Majesties hands and his assistants and to this end, has enabled an address where direct them for collection by the inhabitants of the periphery who, for reasons of distance and time, are inaccessible to the participants in the deal.
Whoever so desires, he must direct them to the next location:
C/ PENYÓ S/N C.S.I.
(check the location and timetable of parcel posters advertising)"

Recolzem la gran idea i la difundim.

A la imatge, una fotografia dels Reis i repartiment de paquets del cinc de gener de 2015.

29/12/2015 16:40 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2016 GATA, FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL: PRIMER MOMENT MÀGIC I D'IL·LUSIÓ PER ALS MENUTS DE GATA: HAN TIRAT LES CARTES A SES MAJESTATS

20151227204836-cartes1.jpg

S’ha complit el primer somni de les xiquetes i xiquets de Gata de Gorgos. Encara dins del 2015, quasi a les portes del cap d’any, han pogut els menuts de cada casa, de cada família, "tirar" la carta al rei, com diguem a Gata popularment. Al so de les nadales, de cançonetes dels dies que vivim, amb la frescoreta ja tradicional, han anat pujant poc a poc tota la crialla. Moments emotius, emocionants. Els visirs reials han anar tirant als seus sacs les cartes, a qual més original i demanant sempre joguets, regals, sorpreses.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.

Foto de Misteri Reis de Gata.
A les fotografies vegeu alguns moments del lliurament de cartes a la Plaça de l’Església.

 

FONTS: Captura del vídeo de Javier Gilabert / Pàgina del facebook: Misteri de Reis de Gata.

27/12/2015 20:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEU-HO XIQUETES I XIQUETS DE GATA: DEMÀ DIUMENGE 27 A "TIRAR" LA CARTA

20151226173250-cartellmisteri.jpg

Aquesta és l’expresió que sempre s’ha utilitzat a Gata de Gorgos i per això la pose entre cometes. L’acte que constitueix el pròleg del Misteri dels Reis de Gata, enguany declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, se celebra demà diumenge dia 27.

Els visirs reials recolliran a partir de les 18;30h, les cartes dels xiquets i xiquetes de Gata. Serà a la Plaça de l’Església i la salutació de moltes mares i pares a altres i els seus menuts és la que es repeteix any rere any: Ja heu anat a tirar la carta als reis?.

Pues això, a totes les nenes i nens de Gata i als més majorets, que facen una bona carta per a que els reis d’Orient vos porten molts regals.

Mal ús del títol de la Gran Sibila Anea a la xarxa facebook

Per altra part, aprofite per fer-me ressó, perquè d’això també ho patisc jo amb un altre perfil que posa "Uncronista De Gata", de l’advertència que donen des del lloc oficial de l’organització de Misteri de Reis de Gata. Diu el següent comunicat:

"¡¡¡ATENCIÓ!!!

Ha aparegut un perfil a Facebook - de recent creació - amb el nom de “La Gran Sibila Anea” que NO TÉ CAP VINCULACIÓ amb l’organització del Misteri dels Reis de Gata; és més, animem a aquells que han acceptat la seua amistat al fet que la denuncien per ús indegut d’un títol "oficial" que no li pertany i que està creant confusió entre els usuaris afins a la festa "pròpia" del poble de Gata."

FONT: Ajuntament / facebook de Misteri de Reis de Gata.


26/12/2015 17:32 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DES DE GATA: BON NADAL...TAMBÉ PER ALS QUE ESTAN PASSANT-HO MAL

20151225093702-dscf0997.jpg

Només tenim que obrir les xarxes socials aquest matí per adonar-nos que cap pobre, cap malat, cap necessitat, cap apartat de la societat, apareix ahí. Apareixen els sopars, les famílies felices, l’amor d’eixa nit, el desig. Perquè no és un desig continuat de 366 dies?. 

Per a totes i tots els que més ho necessiten ara i de segur que n’hi ha molt a prop de nosaltres, per a totes les persones que s’han vist abocades a eixa situació, també per a elles com a CRONISTA DE GATA, també els desitge BON NADAL.

25/12/2015 09:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS MONITORS JÚNIORS DE GATA DESITGEN BON NADAL

20151224220427-juniorsgata.jpg

Ací teniu la celebració dels monitors del Júnior de Gata de Gorgos. Brinden pel Bon Nadal, pels la Nit Vella i per l'any nou 2016. Ells desitgen a xiquetes i xiquets, a mares i pares, a totes les famílies i gent del poble, unes bones festes.

FONT: Foto Júniors Gata.

24/12/2015 22:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

CADA VEGADA MÉS PROP, LA FESTA DEL MISTERI DE REIS DE GATA

20151224161518-misteriajunt1.png

Gata es prepara ja per al Misteri de Reis 2016, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis es preparen ja per rebre a Ses Majestats els tres Reis d’Orient amb els actes tradicionals de Reis de Gata declarats enguany Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Com a preàmbul, diumenge dia 27 de desembre a les 18,30 de la vesprada, arribaran a la Plaça de l'Església els pages o visirs reials de Ses Majestats els Reis d'Orient, per a recollir totes les cartes de xiquetes i xiquets de Gata.

Com ja es tradicional, dilluns 4 de gener, per la vesprada, els missatgers dels Reis recorreran els carrers de Gata anunciant l’arribada dels reis d’orient i recordant que baixen de camí cap al Palau els Reis.

Dimarts 5 de gener arribarà l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem, acte que constituirà el nucli central del Misteri. Seguidament, els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i àngels, es traslladaran fins a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut.

En acabar el Misteri, arribarà el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials i els mateixos reis repartiran casa per casa els regals dels Reis.

Els actes estan organitzats per un grup de voluntaris que formen la Comissió de Reis amb la col·laboració amb  la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.

FONT: Foto Ajuntament de Gata. Un moment de l'acte del Palau d'Herodes.

 

24/12/2015 16:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TOT PREPARAT PER A LA NIT DE NADAL; A LES 12 LA TRADICIONAL MISSA DEL GALL

20151224160536-altarnadals.jpg

L'altar major de l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es posa de gala per a rebre la visita, un any més, al Nen Jesús. La mitjanit és l'hora indicada. Els gegantescos xiprers indiquen que prompte Jesús naixerà. La parròquia recorda les misses. Aquesta vesprada a les 19 hores i aquesta nit se celebrarà a la mitjanit la tradicional i entranyable Missa del Gall. Demà, dia de Nadal, les misses seran a les 9,30 i a les 12 hores.

FONT: Foto parròquia Gata.

24/12/2015 16:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DES DEL BLOG...QUASI A LES PORTES: BON NADAL (encete les felicitacions)

20151222202026-targanadalcronista.jpg

Comença ací la sèrie de felicitacions d’este temps tan especial. Ho comence amb la targa que vos he preparat. Espere que gaudiu d’ella. He posat ènfasi en no perdre els costums, les paraules que es desgranen són tradicionals i típiques, algunes ja estan perdent-se. Abans d’això, recordeu que són les arrels del nostre poble.

Les quatre imatges són de la història de Gata. La neu està present, perque és temps d’hivern, encara que faça molts dies caloreta al migdia. Com canvia el temps!!. Les imatges són de la carretera, l’estació del tren i la costera del grup escolar abans, tots els llocs nevats. Dalt, l’església amb la torre sense allargar l’obra, el símbol del blog del "Cronista de Gata" i l’epicentre del Nadal.

BON NADAL 2015 A TOTES I TOTS ELS USUARIS DEL BLOG, directament o per mig del facebook. Bones festes.

22/12/2015 20:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

EL MISTERI DELS REIS 2016 DE GATA JA TÉ CARTELL

20151216212711-cartellreis2016.jpg

L'espectacle està declarat Festa d'Interés Turístic Provincial

Ja s'ha posat en marxa fa unes setmanes la maquinària humana i material per a tornar a viure el 5 de gener de 2016 una vesprada màgica, de nou, aquest any amb la novetat que suposa ser ja oficialment FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC PROVINCIAL el MISTERI DE REIS DE GATA. Ja van apareixent alguns cartells confeccionats a l'efecte, ja assajen els personatges més importants, ja es pensa en el primer acte, preàmbul de la festa, el dia de les cartes, que enguany serà diumenge 27 de desembre. Estem davant dels primers reis de declaració de festa, cal estar a l'altura.

Foto de Misteri Reis de Gata.

FONT: Organització Misteri de Reis de Gata.

16/12/2015 21:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS VEÏNS DE GATA RESIDENCIAL FESTEJEN AMB VORA 300 XIQUETS AL PAPA NOEL (àlbum)

20151213222002-festapapanoel.jpg

(Podeu mirar l’àlbum i vore com van gaudir els més menuts...i també mares i pares vegent la felicitat que irradiaven. Ací teniu l'àlbum Kids Christmas Party 2015 de Gata Residencial ST.

L’Associació de veïns de GATA RESIDENCIAL va fer ahir vesprada una festa nadalenca per a tots els xiquets i xiquetes de Gata. Per uns moments, Santa Claus, el Papa Noel va arribar al Centre Social Integrat amb la seua típica i tradicional indumentària. Va estar allí junt amb eels Elfos i Olaf, el ninot de neu. Els vora 300 xiquets, en concret 295, entre xiquets i xiquetes van poder lliurar-li la carta personalment al protagonista de la vesprada el Papa Noel. Van rebre moltes sorpreses i regalets. Tots s’ho van passar d’allò més bé. Senyal de que hi ha gana que arribe el Nadal.

  Foto de Noa Arribas.

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

Vos pose la carta de l’ajudanta de Papa Noel, tota una manifestació de veïnat, simpatia i preparació per als nadals (Noa Arribas):

"Buenas tardes !!!!! Gracias de corazón a todas aquellas personas que habéis querido compartir con los Vecinos de Gata Residencial este día tan Mágico y Especial .Ha sido un placer ser la Ayudante de Papa Noel y poder ver esa ilusión en los ojos de vuestros hijos.Ha habido mucho trabajo por parte de mucha gente y se que están muy agradecidos del resultado.

Hice 350 bolsas de chuches y han sobrado 35, lo cual dice que ha sido todo un éxito. Los regalos donados por Ale Hop se han repartido todos, una noche 10. Deseo personalmente que hayan disfrutado y que vean a sus vecinos de Gata Residencial un poquito mas cerca, porque hoy les han demostrado el Gran Corazón que tienen. 

 Agradecimientos a las empresas y entidades que han colaborado desinteresadamente. La Academia de Angie Dickinson por deleitarnos con esos villancicos cantados con tanta emoción por los niños/as de su Academia. A la empresa Ale- Hop por donar los 80 artículos de manera altruista que se sortearon entre todos los niños. A Noa Arribas "El Baúl de Noa" por donar íntegramente el detalle de un estuche de manicura, a todas aquellas personas que colaboraron aportando un dulce a la fiesta.

 Al Ayuntamiento de Gata de Gorgos por cedernos el local ese día y a la persona de contacto (Maria Elena Rodriguez). En Especial a la Asociacion de Gata Residencial, la cual gracias a sus aportaciones económicas de los socios y vecinos Residentes de Gata Residencial se ha podido llevar a cabo este Gran Evento. Ellos son los que han pagado el vino ,el chocolate,las chuches,...

 Y el gran Esfuerzo de ese gran Equipo que ha hecho que la Magia ,La Ilusión y El espiritu Navideño se respirara en el C.S.I de Gata de Gorgos (no los voy a nombrar porque seguramente me olvidaría de alguno y desde el primer Elfo hasta las maravillosas mujeres y hombres que han montado todo, se merecen mi más sincero reconocimento). Gracias y disculpar los errores que se hayan podido cometer .

 Felices Fiestas Nadalencas!!!"

FONT: Fotos, àlbum de Gata Residencial ST.

13/12/2015 22:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL FESTEJA A SANTA CECÍLIA (àlbum de la festa de hui)

20151122225332-img-20151122-122331.jpg

(PODEU MIRAR LES FOTOS DE L’ÀLBUM DEL DIA DE HUI, PUNXANT ACÍ)

Aquest migdia s’ha celebrat la festa dels músics 2015 a Gata de Gorgos. Coincidint amb l’onomàstica de la patrona, hui diumenge dia 22 la banda Unió Musical ha festejat a Santa Cecília. Del Casal de la Música a l’església de Sant Miquel Arcàngel, els pares dels nous deu músics han portat la imatge de la patrona. Les mares i germans anaven davant, la directiva i la banda darrere.

A l’església, el Cor Serrillàs, que també festejava a la seua patrona, ha cantat i alguns músics han fet sonar els seus instruments. Molt emotives han estat les interpretacions de l’Ave María i l’Aurora, dos peces que els músics han executat molt bé. Els nous músics també han estat protagonistes de lectures i precs.

Acabada la celebració, tota la banda i pares i mares s’han dirigit a la terrassa del Centre Social per a fer-se la foto familiar d’enguany.

 

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Un dinar de germanor, ja sense presses, de tots els músics, ha donat per conclosos els actes en honor a la patrona. Encara aquesta setmana que entrarà serà el torn per a les audicions de l’Escola de Música. Seran dilluns 23, dimarts 24 i dijous 26 a les 19,30 hores al Casal de la Música.

 

22/11/2015 22:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUM, ÚLTIMA HORA: Fira Gata al Carrer 2015...el dia després

20151012142007-bandainfantil.jpg

ÀLBUM DEL DIA DESPRÉS...de la Fira Gata al Carrer 2015. Punxeu.

Estem al dia després. De bon matí les tendes, comerços i firmes locals participants a la Fira Gata al Carrer 2015, s’afanaven en deixar-ho tot ben net, com si res hagués passat en els dos dies de darrere. Dos dies en els quals Gata s’ha transformat en la XII Fira Gata al Carrer. I també es va fer ahir pel matí al carrer Doctor Gómez Ferrer, una paartideta de raspall pels integrants de l’Escola de Pilota de Gata. (foto: Teresa Arabí).

Ara és l’hora dels balanços, de mirar enrere cap avant, de pensar en la tretzena fira 2016, que també tindrà dies del pont. Cal ressenyar que el 9 d’octubre serà diumenge, però el 12 serà dimecres, al ser any bisest. Els comerciants estudiaran dates i miraran com programar-ho millor.

 

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Vos pose algunes fotos curioses, altres recollides a les últimes hores de la fira. Algunes són vostres: Ca Tonia, Teresa Arabí, Ca Curro, Juan Pablo Bataller,...
12/10/2015 14:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DILLUNS 12; FESTA DEL PILAR, festa de la Benemèrita

20151012105136-gcpilar.jpg

Un dia especial per a les que s’anomenen Pilar. Felicitar des del blog a les que hi ha al poble. Un dia especial també per a la Benemèrita. Abans la caserna de la Guàrdia Civil estava ubicada des del segle XIX a la travessa de la carretera nacional. L’edifici està inhabitable i hui han passat les dependències del cuartel al carrer Penyó. A les 12 del migdia serà la missa solemne del cos cantada per la Coral Serrillàs. Un dia especial, finalment, per nostres caçadors que ja estan per la muntanya, s’obri la veda.

Al llarg del dia vos posaré la història dels inicis del servici de la Guàrdia Civil a Gata.

12/10/2015 10:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA FIRA GATA AL CARRER TÉ PREMI PER AL MILLOR ESTAND (Àlbum)

20151011164142-cartell-concursestands.jpg

ACÍ TENIU L’ÀLBUM DE TOTS (Facebook de Fira Gata al carrer): PUNXEU.

Una novetat enguany a la Fira Gata al Carrer 2015 fa que tots els comerços que han eixit siguen els protagonistes i compten amb la possibilitat de guanyar-se el diploma de millor estand arreglat. Tot depén dels usuaris del blog, de vosaltres, que poseu "Me gusta" a les seues fotografies penjades per Fira Gata al carrer. Interactue i traureu el millor estand. Va que s’acaba...

He reunit tots els estands en un àlbum, gràcies a les fotografies que ha fet per al seu mur del facebook "Fira Gata al carrer". Encara podeu votar a eixe mur.

FONT: Fotografies de facebook: Fira Gata al carrer.

11/10/2015 16:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA DIGITAL PARLA DE...la fira Gata al carrer (Marina Plaza)

20151011160415-img-20151010-123927.jpg

L’únic diari i és digital, que hui diumenge publica un ampli reportatge sobre la Fira Gata al Carrer 2015 és La Marina Plaza. Motiu: les edicions comarcals en paper no ixen diumenge ni dilluns. Es perden eixes oportunitats. Dimarts farà dos dies que hi haurà passat la fira.

Moltes fotografies, ampli article. Al menys, que ens fem notar els gaters i el seu comerç. Titula el diari digital: "la Fira Gata al Carrer, otra vez epicentro del comercio comarcal". Al subtítol: "El certamen, que se celebra durante todo el fin de semana, congrega a miles de personas en su primera jornada" i "La nueva presidenta del comercio local, Paqui Signes, destaca la constatación del carácter “creativo” de “un pueblo pequeño, pero lleno de emprendedores".

No es perdau l’article de LMP donat que té 26 fotografies. Si voleu llegir-lo PUNXEU ACÍ.

FONT: La Marina Plaza, 11-10-2015.

11/10/2015 16:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE: SEGON DIA DE LA FIRA GATA AL CARRER (activitats de la vesprada)

20151011155413-img-20151010-123653.jpg

El bon temps, el millor alicient per a vindre a gaudir de la fira

Segon dia de fira i encara dins del pont, perque demà també es festa. Ahir, a mesura que va anar passant el dia, van anar augmentant els visitants, de tots els pobles del costat i també valencians i de Castelló. La gent repartix dissabte i diumenge i aquesta vesprada s’espera molta més gent. La XII FIRA GATA AL CARRER 2015 seguix a l’alça.

Vos pose les activitats que resten per a hui diumenge per la vesprada:

16:00h. “Carretons” (fins les 17h.). Plaça Església.

17 hores: De nou, tirolina pel GEG al pont de l’Acolaya(fins les 19h.).

17:30h. Conta Contes i activitat relacionada (Ment i Vida).

18 hores: Taller de restauració de mobles.

18 hores: Sessió de DJ Chill Out (Exclusive &Drinks stand).

18 hores: Actuació “Quartet de TrombonsDonant la Vara” performance.

19:30h. Actuació musical, Xeco Rojo i KevinMendes (Exclusive & Drinks stand)

20:00h. Cloenda: concert de la Banda Infantil de Gata de Gorgos. Plaça de l'Església.

 

11/10/2015 15:54 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DOS DIES PER A TRAURE EL COMERÇ DE GATA AL CARRER: àlbum del Cronista de Gata ( 2 )

20151010181002-img-20151010-124658.jpg

PUNXEU ACÍ per a visionar les fotos en el recorregut de la inauguració oficial

La transformació del centre del poble de Gata de Gorgos és digne d’admirar. En dos dies, tot el "Comerç de Gata" ix al carrer. Als estands es pot veure de tot. Tots són comerciants i industrials de Gata, xicotetes i grans tendes, un poble menut fa una fira gegant. A cada cantó, pel mig d’un carrer, davant d’una casa, trobem la sorpresa. I la vesant benèfica, solidària, social, no s’oblida en els dotze anys que portem de fira i vegem a associacions benèfiques, vegem a associacions del poble. Es tota una fira en majúscules que ja ha superat el deceni, l’infantesa i està ja en l’adolescència, si la comparem amb la vida d’una persona. Les mires de la fira, dels seus protagonistes, el comerç i els habitants del poble, són que el visitant tinga PASSIÓ PER LA FIRA, PASSIÓ PER GATA, PASSIÓ per la tradició, els costums, per tot un poble.

Ara, ens uns moments: desfile de moda infantil al carrer Signes. Ca Ana Modes.

Tot a punt ja...

Foto de Miguel Vives Signes.

Abans, ha actuat la rondalla de Gata:

  Foto de Miguel Vives Signes.
  FOTOS: J.M. i V. Vives.10/10/2015 17:46 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIX EL MILLOR TEMPS PER A LA FIRA: INAUGURACIÓ: matí de dissabte (àlbum) ( 1 )

20151010173731-firaajuntament.jpg

(PUNXA ACÍ i repassa les fotografies oficials de la inauguració)

La XII Fira Gata al Carrer 2015 ha estat inaugurada oficialment aquest matí a les 11,30 hores, a la Plaça de l'Església. Han parlat la presidenta de Comerç de Gata, Paqui Signes, i la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler. Totes dos han coincidit en valorar la tasca dels comerciants d'un poble menut i de fer una fira que porte als visitants a la Passió per Gata, Passió per la fira, com resa el reclam publicitari.

A l'acte han assistit a més de tots els regidors de la corporació municipal, alcaldes de la comarca, com el de Xaló i El Verger, i la diputada autonòmica de Podem, Llum Quiñonero.

La Colla de Dolçaines i Tabalets El Montgó i el Grup de Danses La Llata han actuat a la plaça. La comitiva ha recorregut tots els estands saludant als comerciants expositors. Mentre, es desenvolupaven activitats paralel·les curioses i atractives a la vegada, com la volta en carros, la tirolina preparada pel Grup Espeleològic o les atraccions infantils de la placeta del vicari.

Aquesta vesprada continuen les activitats, destacant la desfilada de moda infantil que farà al carrer Signes la tenda de Ca Ana moda.

FONT: Fotos de l'àlbum, Ajuntament de Gata de Gorgos. A la fotografia de la portada, pertanyent a l'àlbum, la comitiva municipal davant l'ajuntament.

10/10/2015 17:37 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ACTIVITATS DE LA FIRA GATA AL CARRER 2015: vesprada del dissabte dia 10

20151010145311-img-20151010-114051.jpg

Abans de conéixer amb àlbums el que ha sigut el matí, des de la inauguració fins a altres imatges curioses, ja que eixes entrades les posaré a la vesprada, vos pose com havia dit les activitats d'aquesta vesprada de dissabte, dia 10:

16 hores: “Carretons” (fins les 17h.) (Pl. Esglèsia)

17 hores: Tirolina pel GEG al pont de l'Acolaya(fins les 19h.)

17 hores: Conta Contes amb disfresses (Papereria Font stand)

17 hores: Rondalla (fins les 18h.).

17 hores: Concert del Duo Juanes (Exclusive & Drinks stand).

17:30 hores: Taller de manualitats i pintacares (Xiulet stand).

18 hores: Taller de restauració de mobles (EPA stand)

18 hores: Desfile de moda infantil C/Signes, Ana Moda)

19 hores: Tast de formatges. (Ca Curro stand) C/ Signes

20 hores: Concert de la Jove Orquestra de la Marina Alta a l'església

20 hores: Concert de "La Senyora X" (Forn de Pà Xaro stand).

A la imatge, un moment de la inauguració oficial amb les autoritats i directiva dels comerciants, a la Plaça de l'Església.

10/10/2015 14:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ARRIBEN ELS DOS DIES GRANS: XII FIRA GATA AL CARRER. Es presenta molt bon dia

20151010103340-cartellfira3.jpg

Dissabte 10 i diumenge 11 ja estan ací. Els comerciants gaters estan contents. Hem donat una volta per la fira a primerahora del dia i se'ls veia afaenats, rematant-ho tot, posant-ho tot a disposició dels visitants, perquè vosté, tu i jo, tenim que visitar la fira, quedar amb els comerciants, fer tractes com feien abans i adquirir productes i alimentació als llocs que aixina es puga. La XII FIRA GATA AL CARRER 2015 està ja en marxa i amb un dia esplèndit de tardor. Fa fresqueta però lluix el sol. En una hora s'inaugurarà oficialment per les autoritats municipals i autonòmiques i directiva de l'associació "Comerç de Gata".

Els tenders de GATA DE GORGOS vos esperen a totes i tots, des dels punts més llunyans i més propers, aprofitant que estem en els dies del pont del 9 d'octubre al Pilar, podeu passar un dia molt agradable al poble. 

No es quedareu indiferents: és una fira on trobareu comerç, artesania, barraques solidàries, labors, escacs hui dissabte, música, activitas infantils, passeigs amb carro, gastrobars, vehicles, tradició, moda…

ACÍ TENIU LA PROGRAMACIÓ FINS EL MIGDIA DE HUI DISSABTE 10:

10 hores. 3er Campionat d’Escacs infantil i adult

10:30h. Tast de misteles (fins les11h.) (Bar 10 stand)

11 hores. Tirolina pel GEG al pont del'Acolaya (fins les 14h.) GEG.

11:30 h. INAUGURACIÓ DE LA FIRA amb actuació de Danses tradicionals i Dolçaina i Tabalet.

11:30h. Taller de cocteleria acrobàtica infantil/juvenil per Ernesto Ross deRosflair (Exclusive & Drinks stand)

12 hores: Taller de restauració de mobles. (EPA stand)

12 hores: Taller de manualitats i pintacares (Xiulet stand).

13:00h. Final del 3er Campionat d’Escacs infantil i adult.

13:00h. Tast de formatges. ComtePoligny, Cantal Tunel, Le Chartreux, C/ Signes. 

A migdia, vos pose la programació de la vesprada.

10/10/2015 10:33 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTEU PREPARATS?. DEMÀ DISSABTE 10 I DIUMENGE 11, ARRIBA LA XII FIRA GATA AL CARRER

20151009175022-comercos.jpg

PUNXANT ACÍ, CONSULTEU TOT EL FULLET D'ACTIVITATS I ACTES

A tota la comarca, una crida especial. Voleu passar-se per Gata demà dissabte 10 i diumenge 11, podreu gaudir de tot el comerç gater pels carrers i places del poble. Demà a les 11,30 des de la Plaça de l’Església serà la inauguració oficial, amb l’assistència de la diputada autonòmica Llum Quiñonero. L’acompanyaran l’alcaldessa Magda Mengual; la regidora de Desenvolupament Local, Àngels Soler, i la presidenta de l’associació "Comerç de Gata" Paqui Signes.

Al llarg de les dos jornades, dissabte i diumenge, podreu visitar la XII Fira Gata al Carrer i tots els estands preparats pels comerciants de Gata. No s’ho perdau. I els gaters eixirem també al carrer, ha tornat el bon temps aquesta vesprada i caldrà aprofitar el pont.

Açò és el que diu l’associació: "Com sabeu be, demà dissabte 10 i diumenge 11 d’octubre els comerços associats de Gata celebrem la Fira Gata al Carrer, 12 anys seguits promovent el Comerç, pero per damunt de tot, promovent el nostre poble. 12 anys regalant a Gata, als gaters i als visitants dos dies de festa i de dinamització econòmica".

Vos pose dalt el planol de la ubicació i relació dels comerços que este 2015 s’han fet avant com a expositors de la Fira.

09/10/2015 17:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLUJA VA AFECTAR AHIR EL FINAL DE LA PROCESSÓ DE SANT MIQUEL A GATA

20150930230004-img-20150929-195952.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM D’ALGUNS MOMENTS DE LA PROCESSÓ D’AHIR A GATA, PUNXANT ACÍ)

El final de festes de Sant Miquel a Gata va estar passat per aigua. Començava a les 8 en punt de la vesprada la processó del Cap d’Altar de l’església parroquial. La nuvolà que es veia tot rodant presagiava que no s’acabaria bé l’itinerari com aixina va ser. La processó concurrida, els festerets infantils pel mig i arribant al carrer Xaló començaven les gotetes. Moment històric, perquè als quatre cantons es va decidir canviar l’itinerari i acurtar-lo cap al carrer Roquetes.

Ni per el final del carrer Xaló ni el carrer Bisserot ni tampoc el carrer i plaça de Sant Antoni va passar la processó. L’aigua anava més forteta cada vegada més i a l’altura del carrer Duquessa d’Almodóvar els músics van desfer la comitiva i els portadors de Sant Miquel també vam fer el mateix. Convenia posar ràpidament a resguard les andes i la imatge. 

A algunes imatges de l’àlbum podeu veure com va afectar la pluja a la processó.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Al final, un castell de focs artificials bonic i digne de la festa. Podeu veure el vídeo de Rosa Abad punxant ací.

FONT: Fotos de Vero Vives, Salvador Pons, Juan Pablo Bataller, Pepe Soler i Cronista de Gata / Vídeo de Rosa Abad.

30/09/2015 22:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS LA FESTA DE SANT MIQUEL A GATA, PATRÓ TITULAR DE LA PARRÒQUIA

20150929115652-santmiquel1.jpg

Fa 441 anys que és el titular de la parròquia

Hui és la festa de SANT MIQUEL ARCÀNGEL, el Cap d’Altar. Voltejen i repiquen les campanes. És festa local, a nivell escolar i laboral. Des de 1574, fa 441 anys, que es va crear la parròquia amb aquesta advocació, GATA DE GORGOS porta als Miquels no sols a l’església sinó per dins de moltes cases. Són molts els Miquels al poble. A tots els meus homònims (en castellà seria "tocayos") també felicitacions. A tots els grups parroquials i la mateixa seu parroquial, a tot el veïnat en definitiva, ENHORABONA i MOLTES FELICITACIONS. 

Hui acaben les festes preparades. Els actes de hui són de parròquia. Missa major amb assistència de comissió i festers a les 12 del migdia. Missa vespertina a les 19 hores i a continuació la processó pels carrers de Gata, itinerari de costum però pel carrer Sol. Després, un castell de focs articials per a tancar la festa. 

29/09/2015 11:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT MIQUEL, GATA 2015: Quina globotà!!...i més coses (vídeo)

20150927231310-globota.jpg

MIREU EL VÍDEO, PUNXANT ACÍ

Els xiquets no tenen parà...diuen els majors. I allà que van on hi ha festa per a ells. Mireu la gran quantitat de crialla que hi havia aquesta vesprada al carrer Bisbe Cervera, on s’ha muntat la globotà. El vídeo ho diu tot...festa i avant.

Foto de Rosa Abad.

FONT: Vídeo de Teresa María Sivera Leyda. / Fotograma capturat del mateix vídeo / Foto interior: Rosa Abad.

 

27/09/2015 23:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIUMENGE 27, TERCER DIA DE FESTETES DE SANT MIQUEL A GATA

20150927175626-dscf3179.jpg

Seguim amb els actes de les festes de Sant Miquel a Gata. Hui, diumenge 27, toca gaudir els més menuts de les activitats. Com no plou i la tormenta pareix que ha passat, a partir de les 17 hores, a la "Plaça del Vicari" hi haurà castells inflables, carretons i espectacular globotà. A les 19 hores hi haurà actuació del Grup de Danses "La Llata". Mentre estan aquestes activitats en marxa, hi haurà servici de barra a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Les festes acabaran dimarts 29, festa del "Cap d'Altar" Sant Miquel Arcàngel. A les 12 hores serà la Missa major en honor a Sant Miquel, a la qual estan convidats comissió de festes, festers i festeres majors i infantils i fidels en general. Des de la parròquia es recorda que és la FESTA DE LA PARRÒQUIA.

A les 20 hores serà la processó de Sant Miquel per l'itinerari de costum. Al finalitzar, es dispararà un castell de focs artificials al lloc habitual.

A la imatge, un moment de la globotà de l'any passat (Foto Vero Vives).

27/09/2015 17:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT MIQUEL 2015 GATA: Hui teatre, sopar i ball; demà jocs i danses

20150926211043-cartellanuncia.jpg

Hui és el segon dia de les Festes de Sant Miquel 2015. Després del sopar d'anit i la disco-mòbil, a les 20,30 hores, a la Plaça Nova, li tocava el torn al teatre. El Grup de Teatre Montgó de Xàbia interpretava l'obra: "La mort d'un viatjant... de llibres de comissió". Seguidament, es farà el sopar pro-festes 2016, organitzat per la Comissió 2016 i ball amenitzat per l'orquestra "Sensación latina".

Demà diumenge 27, serà el torn per als més menuts i la tradició. A partir de les 17 hores hi haurà castells infables, carretons i espectacular globotà. A les 19 hores actuació del Grup de Danses La Llata. Hi haurà servici de barra a càrrec de la Comissió de Festes 2016.

Les festes tindran el seu dia gran dimarts -festa local- 29 de setembre.

FONT: Cartell anunciador, Comissió 2016.

26/09/2015 21:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UNES 300 PERSONES ES REUNIXEN AL SOPAR SOLIDARI DE SANT MIQUEL

20150926191224-soparcaritas.jpg

Organitzat per Càritas Parroquial, per ajudar als refugiats i immigrants

Com es veu a la fotografia, nombrosos veïns -fins a uns 300- es van reunir al Sopar solidari de Sant Miquel a la Plaça de l'Església, que tots els anys per estes dates i que enguany Càritas Parroquial destinarà la recaptació al compte d'ajuda als refugiats i immigrants. Tot un èxit.

Comentava Don Francisco, el rector al facebook de la Parròquia: "Sopar de Sant Miquel. Lo recogido irá destinado a la ayuda de los refugiados. Gracias por vuestra participación; hemos contado que más de 300 personas han colaborado. Gracias al grupo de Cáritas de Gata".

FONT: Parròquia Gata.

26/09/2015 19:12 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA DE...les festes de Sant Miquel de Gata

20150925122312-santmiquel.jpg

El diari LAS PROVINCIAS, a la seua secció de la Marina, de hui divendres 25 de setembre, publica hui un article referit a les festes de Sant Miquel de Gata que hui comencen. Titula: "Las fiestas de Sant Miquel comienzan en Gata con una cena solidaria en la plaça de l'Església".

Ací teniu l'enllaç a la notícia: http://www.lasprovincias.es/marina/201509/25/fiestas-sant-miquel-comienzan-20150925005101-v.html.

Cal recordar que dos són els actes de hui, primer dia de festes a Sant Miquel.

Per una part, el sopar solidari que organitzen Càritas i la parròquia, que es farà a la Plaça de l'Església i que tindrà com a objectiu recaptar fons per ajudar als refugiats i immigrants. Per altra, a la mitjanit, la discomòbil que es farà a l'antic camp de futbol "Les Sorts".

FONT: diari LAS PROVINCIAS 25-9-2015.

25/09/2015 12:23 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA CELEBRA LES FESTES A SANT MIQUEL, DE DEMÀ DIVENDRES 25 A DIMARTS 29

20150924152448-sant-miquel.jpg

Sant Miquel Arcángel és el titular de la parròquia de Gata de Gorgos

Gata celebra este cap de setmana i fins dimarts la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, del 25 al 29 de setembre.

Les activitats comencen divendres 25 de setembre ja que Cáritas Parroquial ha organitzat el tradicional sopar solidari de Sant Miquel a la plaça de l’Església. A partir de les 24h, la comissió de festes ha organitzat una discomòbil a l’antic camp de futbol de les Sorts.

Dissabte 26 de setembre a partir de les 20:30h, a la plaça Nova, hi haurà una actuació de teatre a càrrec del Grup Montgó de Xàbia amb l’obra “La mort d’un viatjant... de llibres a comissió”. En acabar, se celebrarà un sopar popular organitzat per la comissió de Festes 2016 animat per l’orquestra “Sensación Latina”.

Diumenge 27 de setembre,  a les 17h., el mes menuts tindran castells inflables, carretons i Globotà. I a les 19h hi haurà actuació del grup de danses La Llata.

Dimarts 29 de setembre, dia de Sant Miquel, que és el patró de la parròquia, se celebrarà la missa i processó del sant pels carrers del poble i el castell de focs artificials que es dispararà per finalitzar.

Els actes han estat organitzats per la Comissió de Festes 2015 i 2016 amb la col·laboració de la regidoria de Festes.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos.

24/09/2015 15:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 25 A DIMARTS 29, FESTETES DE SANT MIQUEL 2015

20150922142055-festessm.jpg

Sopars, teatre, música, festa major del dia de Sant Miquel, tot això i més està recollit a la programació de festes que ha preparat la pròxima comissió de festes 2016. Divendres 25 de setembre començaran els actes amb el tradicional sopar de Sant Miquel, que organitza la parròquia. Serà a la Plaça de l'Església i, malgrat que en un principi la recaptació era per a les obres parroquials del centre "Virgen del Carmen" s'ha canviaat el destí i per mig de Càritas serà destinat a ajudar als refugiats i immigrants, ja que ara és més prioritari.

La programació de festes la teniu detallada a la fulla de dalt, que ha publicat la comissió de festes 2016 al facebook. Cal ressenyar que dissabte 26 hi haurà sopar a la Plaça Nova i que dimarts 29 és la festivitat local de sant Miquel, patró i cap d'altar.

FONT: Parròquia / Comissió de Festes 2016.

22/09/2015 14:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS VEÏNS DE LA VALL, DE XÀBIA, GATA I JESÚS POBRE FESTEJEN DIUMENGE 13 A LA VERGE DEL PÒPUL

20150911220822-dscf5315.jpg

Sis festers, quatre hòmens i dos dones són gaters

Diumenge 13 de setembre serà la tradicional i popular festa de la Verge del Pòpul de l’ermita del baix Montgó al terme de Xàbia. Els veïns de la partida de la Vall, que són de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre, s’uniran per a cel·lebrar-ho. A les 11 del matí serà la missa solemne amb l’assistència de les autoritats, la Junta Directiva, les majoralesses i majorals i poble en general. Estarà cantada per l’Orfeó de Xàbia. Abans de la missa es farà una xicoteta romeria amb la Verge pels voltants de l’Ermita. Al final de la missa i el sorteig per a conéixer els festers de l’any que ve es dispararan traques i per acabar es servirà als assistents un Vi d’honor.

El grup de gent que fa possible la festa, junt al rector Vicent Gilabert i les autoritats xabieres, tenen com a presidenta a Teresa Pastor Cardona. És secretari, Luis Bas Segarra i Tresorer Pedro Cholbi Carrals, tots tres de Xàbia.

Com a vocals estan: José Buigues Pastor, Teresa Gavilá Bisquert, Manuel Cardona Bas, María Teresa Cholbi Codina, Antonio Denia Bolufer, Josefa Cholbi Costa, Ana María Cruañes Ortolá i Antonio Signes Soler, aquest últim veí de Gata.

Enguany són majorals: Miguel Ángel Escortell Mulet, Batiste Signes Signes, Paco García Mulet, Antonio Signes Soler i Antonio Bertomeu Catalá. Els quatre primers de Gata. són majoralesses: Teresa Bañuls Sala, Teresa Pedro Signes y Rosa María Pedro Signes, les dos de Gata, Vicenta Salvador Cholbi, María Moncho Salort i les germanes Rosario i Conchita Martínez Signes.

FONT: festers de la Verge del Pòpul, Xàbia-Gata-Jesús Pobre. Junta 2015.

11/09/2015 22:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ES POSA EN MARXA LA COMISSIÓ DE FESTES 2016 DE GATA

20150909091121-11917488-1684494918447357-1028182533766475158-n.jpg

Ja tenim una de les primeres fotos oficials de la pròxima comissió de festes patronals del poble de Gata de Gorgos. Ja té el seu facebook el grup humà que anirà sumant efectius (no estan tots) i programarà les pròximes festes de juliol-agost de 2016. Pares i mares de quintets-quintetes i quintos i quintes majors són els que la composen. Ja van treballar de valent la nit de presentació i elecció dels festers i festeres, al segon dia de festes, i el baret de la comissió als bous. És hora de que anem fent-nos amb les seues cares. En pròxims dies vos posaré més fotografies.

Per a tot el que vulguen, el blog del Cronista de Gata està obert a ells i la seua tasca organitzativa.

FONT: Foto Team Work Dj's, Comissió de Festes 2016.

09/09/2015 09:11 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DISSABTE 29, GATA: ÈXIT AL II APLEC DE DANSES (Grup La Llata)

20150831162736-11879290-10153326389738153-8993963815166309315-o.jpg

No ens oblidem, però les notícies van amuntonant-se. Dissabte dia 29 per la vesprada i ni, Gata es va omplir de forasters. Hi havia dos aconteixements musicals i culturals.

Ací en teniu un, el II Aplec de Danses de les Marines, que van organitzar el GRUP DE DANSES LA LLATA de Gata de Gorgos.

Dolçaines, música, dansaes, gent de tots els pobles de les dues Marines.Un èxit de públic i participació. Des del grup organitzador feien resum i agraïem les col·laboracions:

"GRÀCIES per compartir amb nosaltres el II Aplec de danses de la Marina el dissabte passat, va ser tot un èxit!
Ens agradaria agrair als comerços i empreses de Gata el suport rebut (Carnisseria Peixet, Carnisseria Jaume Bolufer, Carnisseria Silvestra, Carnisseria Ca Curro, Carnisseria Ca Polaca, Vigar, Papereria Font, Papereria Maite, Farmàcia Mª Elena, Farmàcia César, Farmàcia Elvira, Amadeo, Signes Hats, Estanc Pilar i Ana, Estanc Dora i Antonia, Mònica Hats, Asevi, Hersig, Distribuciones Trosets, Ale-Hop, Kbas, Ivars Comunicació, Tecnitrònic La Marina, El Celler, Tonia Regals, Matties Bags, Ana, Casa Barrera, Vistalia, Sombol, Arti Palma, Signes Grimalt, Òptica Signes, Al forn de Xaparro, Artesania Soler, Signes i Pedros, La Bassa herbodietètica, Inés Bags, MAC Creacions, Negre Fum, Tien 21 i Costa i Soler), gràcies a la Regidoria de cultura, a l’ajuntament, als veïns, als músics i veus que ens acompanyaren (a les rondalles de Xàbia i Gata, músics de la banda, Teresa, Trini, Josemi, APA, Pas de quatre, Lilit i Dionís i a la Colla del Montgó pel suport incondicional des del matí fins a la nit fent-se responsable de la barra) i, com no, als grups de danses de la Marina Alta i Baixa per vindre a gaudir d’aquest acte amb tots nosaltres, sense oblidar-nos del grup “La Llata”, qui va fer molta feina per a poder dur a terme la organització de l’Aplec.
GRÀCIES de nou i esperem que gaudíreu tant com ho vam fer nosaltres!"

FONT: Foto de portada, Eva Terol. Foto de baix, Lilit i Dionís. Plaça Nova, Gata.  Cronista de Gata.

Foto de Lilit i Dionís.
Foto de Cronista de Gata.
31/08/2015 15:52 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTÀ EN MARXA EL II APLEC DE DANSES DE LES MARINES, ALTA I BAIXA

20150829193130-dansesaplec1.jpg

La Plaça Nova és el centre de la festa. Dolçaines, la Rondalla de Gata, els balladors i balladores, d'altres pobles, d'altres grups de danses, tots es concentren hui baix un mateix so i pas: la dançà.

Molta gent, ambient i organització del Grup de Danses La Llata.

29/08/2015 19:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: Resum final, dia de la FESTA MAJOR 6 d'agost. De la despertà al castell (àlbums i vídeos)

20150807114357-dscf8714.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, MATÍ: de la despertà al lliurament de premis.

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, VESPRADA I NIT: processó i castell.

VÍDEO D’UN MOMENT DE LA PROCESSÓ DEL CRIST, GATA 6-8-2015, Carrer Teulada. Cronista de Gata.

VÍDEO DE L’ARRIBADA DEL CRIST, CANTEN ELS GOIGS, 6-8-2015. Replaceta de l’ermita. Cronista de Gata

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ, ARRIBADA A L’ERMITA DEL CRIST I ENTRADA A L’ERMITA. Salvador Perelló.

VÍDEO DELS GOIGS A LA REPLACETA: Antonia Soler

VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, 6-8-2015. Antic camp de futbol, acte final de les festes. Cronista de Gata.

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, Dia de la Festa Major 6-8-2015.

El poble de Gata de Gorgos dormita un poc. Han acabat les festes 2015. Recuperant-se de onze dies de festa. Molts records, alguns molt bons, altres d’ensurt i altres que no voldrien...però tots han format la programació de festes.

Resuminbt el dia d’ahir, festa del patró, el Santíssim Crist del Calvari, cal començar per la despertà protagonitzada per la Comissió de Festes 2015, última de les festes. Els quintos van deixar el relleu a la comissió. I de seguida passacarrers, cercaviles, els sons de la banda Unió Musical pels carrers, recollint a les regines. Primer la infantil Nuria al carrer Calvari, després al Passeig d’Alacant, a la major Anna. Amdós oferiren als acompanyants algunes cosetes per a refrescar i pegar un mosset.

De seguida, cap a l’església. Missa major concelebrada pels rectors fills de Gata, el titular del poble, els que han estat al poble, cas de Don José Ignacio, rectors de la comarca, altres companys, inclús del Perú de la parròquia on estava Vicent Font i Pedro, que tenen una església dedicada al Santíssim Crist del Calvari. 

La missa major del dia gran va ser presidida pel rector més jove, nascut a Gata Pepe Diego Morell. Ell parlà en l’homilia.

Per la vesprada, un altre rector fill de Gata, Vicent Font, després d’estar nou anys sense les festes del Crist, celebrava l’última missa. Donava pas, como també mana la tradició a posar-li la diadema de jasmí, al peu de la creu del Santíssim Crist, un costum ja arrelat i que es repeteix sempre el dia de la festa major.

A la processó participaren nombroses persones, tan gateres i gaters com forasters que sempre acompanyen al Crist. Malgrat ser dijous, milers de persones pujaren en processó-romeria pels carrer del poble i l’itinerari del calvari. Els portadors, amb més nombre que el dia de la baixada, feien gala del pas al compàs de la música, fins travessar la via. Després cap amunt. A la replaceta, es cantaren els goigs i es pegaren les tradicionals voltes a la imatges, abans d’entrar al seu santuari fins al juliol de 2016.

El castell de focs artificials oferit per la pirotecnia Ricardo Caballer fou espectacular i molt innovadors en algunes fases. Uns catorze minuts de castell que van agradar molt al públic gater, apostat pels terrats i llocs ambv visibilitat cap a l’antic camp de futbol Les Sorts.

* Encara finalment, hui dia 10, pose l’àlbum de la Comissió de Festes 2015 d’eixe dia, el dia de la Festa Major: 6 d’agost. Ells posaven: "Convit de la Reina (ho sentim però no vam poder fer fotos del convit de la reina infantil) i cercavila cap a l’església per assistir a la missa Major.
Mascletà i vi d’honor al pavelló Esportiu amb el lliurament de diferents premis i trofeus.
Processó per acompanyar al Santissim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari, en acabar espectacular Castell de focs artificials."

Així acabaven les festes patronals de Gata 2016. L’any que ve més...

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos dels àlbums: Comissió / L’Espardenya /JM. Vives / Vicent Signes / David Feliu / Salvador Pons / Comissió de Festes 2015 / Cronista de Gata. / Vídeos: Salvador Perelló / Antonia Soler / Cronista de Gata.
07/08/2015 11:25 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: ENCARA AHIR: MAJORS, PILOTA, OFRENA AL CRIST, CONCERT DE REVETLA I CORDÀ (Àlbums)

20150806173130-dscf8479.jpg

ÀLBUM DE L’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST (vespra del dia 5)

ÀLBUM DEL CONCERT DE REVETLA I LA CORDA (nit del dia 5)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, jornada del dia 5)

Podeu ampliar la foto de portada, punxant ací

Hui és el dia de la festa major, però com hem fet cada dia, recordem el que va passar ahir a les festes de Gata. Pel matí, acomiadavem malauradament a Miguel Sirerol Signes, l’home que va morir per l’enganxà de la vaqueta el passat dilluns per la vesprada. Continuava la jornada amb la festa dels majors. Per la vesprada, tocava ofrena al Santíssim Crist. A poqueta nit, a la Plaça de l’Església, van anar arribant al so de la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó" primer les famílies que volien, després quadrilles, associacions, quintes que complien aniversari, festerets menuts i festers grans i la comissió de festes. 

Tots ells li oferien flors i aliments per als més necessitats de Gata, al patró el Santíssim Crist del Calvari, imatge que es trobava a les portes de l’església i que era junt amb els participants el protagonista de la festa.

Pel que fa a les quadrilles, per ser les més nombroses i populars les recordem. Van participar: La Penya, El Barral, La Quadrilla, Pensat i Fet, la Calentura, la Birra, La Sofasà, la Perxelera i complint el seu 25 aniversari la penya "Igual que na boda".

En quan associacions i grups, van participar: les Ames de Casa, el Grup de Danses "La Llata" i el grup municipal Partit Popular. Quintes que complien anys senyalats, van passar la quinta 95, els xiquets nascuts el 2010 i la quinta 85. A continuació, van passar dos membres de Protecció Civil de Gata que portaven la canasta d’aliments oferida per l’Ajuntament de Gata.

La part més nombrosa i a la vegada sempre clàssica era la de quintes infantils de 10 anys, acabant amb les dames d’honor Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía i la regina infantil Nuria Fornés Blázquez. El mateix amb els quintos majors, també deixant per al final les parelles de les dames d’honor Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá, i la regina major Anna Torres Simó. Totes elles anaven amb els seus acompanyants.

La Comissió de Festes 2015m, amb els seus components majors i els fills i filles d’estos van tancar l’ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari de Gata.

CONCERT I CORDÀ

A la mitjanit es va celebrar el ja tradicional CONCERT DE REVETLA, també al mateix escenari la Placeta de l’Església, amb la imatge del Crist present entre els músics. La banda, com tots els anys, va oferir un concert amb peces difícils i molt complicades. La Unió Musical de Gata va estar dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz.

La nit festera de la vespra del Crist va acabar amb la cordà a l’antic camp de futbol. Una cordà espectacular, a juí dels entesos, de la qual va gaudir molt de públic que estava observant des del Passeig d’Alacant i llocs del voltant de les Sorts.

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbums Vero Vives / Salvador Pons / Ana Signes / Pepa Martí / José Salvador Ginestar / Protecció Civil Gata / Comissió de Festes 2015 / Santiago Vives.

06/08/2015 17:31 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 6 D'AGOST ÉS LA FESTA MAJOR DE GATA: Santíssim Crist

20150806095340-sccpico.jpg

Arriben les festes de Gata al seu últim dia i com mana la tradició, hui dia 6 d'agost dia en que l'església celebra la Transfiguració del senyor, la festa d'onomàstica dels que s'anomenen Salvador, la població de Gata de Gorgos celebra la seua festa major.

La imatge que encapçala esta informa mostra com està adornat l'altar major, preparat per a la festa per Juanjo Picó, de qui és la fotografia.

Ací teniu l'última programació festera d'enguany 2015:

DIJOUS 6 D’AGOST, Dia del Santíssim Crist del Calvari

10:30h. Cercavila per la localitat a càrrec de la Banda Unió Musical de Gata.

11:00h. Recollida de quintos infantils i majors 2015 i autoritats per la Banda de Música.

12:00h. Solemne Missa Major en honor al SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI amb la participació del COR SERRILLÀS de Gata.

13:30h. Mascletà disparada a les Sorts per la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

En finalitzar anirem al Pavelló Esportiu per gaudir d’un vi d’honor on es farà el lliurament dels diferents trofeus (carrosses, jocspopulars, barraques, disfresses, carrers, truc....).

20:00h. Solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del Calvari acompanyats per la Collade dolçaina i tabalet el Montgó i per la Banda Unió Musical de Gata.

En acabar, la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER dispararà un fabulós i espectacular castell de focs artificials per a posar fi a lesfestes de Gata 2015.

FONT: Foto, Pico Interiorismeevents.

06/08/2015 09:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RESUMS FESTERS: Dia del xiquet (3) i Dia de les Tradicions (4)

20150805182043-estirarcorda.jpg

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ - DANSES A LA PLAÇA NOVA (Dia de les tradicions, 4 d’agost)

ÀLBUM DIA 3, DIA DEL XIQUET I BARRAQUES, DISFRESSES. Comissió de Festes 2015.

ÀLBUM DIA 4, TRADICIONS, JOCS POPULARS, DANSES GRUP LA LLATA, BRADMIS, SPACE ELEPHANTS. Comissió de festes 2015.

Arribant al final de les festes 2015, fem els resums festers. Dilluns dia 3 va estar dedicat al xiquet. Ahir dimarts, dia 4, a les tradicions. Cal recordar que les actuacions taurines van quedar suspeses per l’obit de Miguel Sirerol Signes, que serà soterrat este matí. Al respecte, el dia del xiquet per la nit, a hores del succés, el regidor de festes, Noel Gadea, i l’alcaldessa Magda Mengual, pujaven a l’escenari de la Plaça Nova per a llegir el comunicat de condol que signaven conjuntament la Corporació municipal, l’Associació Bouera de Gata i la Comissió de Festes 2015. Es va guardar un respectuós minut de silenci.

Tornant al resum fester dir que xiquets i joves han estat els protagonistes dels dies 3 i 4. El dia del xiquet destacar els jocs d’aigua i espuma del matí, i el teatre de carrer de la vesprada. Ahir dia 4, dedicat a les tradicions, es van tornar a recordar els Jocs Populars i es van ballar dances tradicionals pel grup "La Llata" (mireu el vídeo).

El dia d’ahir va acabar amb dos actuacions musicals distintes, però que van ser acceptades per distints públics. Els Bradmis a la Plaça Nova en el seu 50 aniversari feien rememorar cançons als més majors. Al pati de les escoles, la gent més jove i amb una actuació multitudinària vibrava amb el grup SPACE ELEPHANTS.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONTS: Vídeo de Salvador Perelló / Fotos àlbums Comissió de festes 2015.

05/08/2015 10:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DIA 5, VESPRA: dia del major, ofrena, concert de revetla...

20150805094348-dscf2662.jpg

Arribem quasi al final de festes. Hui és el dia de la vespra i ja ho diu el refranyer popular: QUI NO FA LA VESPRA, NO FA LA FESTA.

Sempre es dedica hui als majors del poble. Al tardet, ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari. Per la nit, concert de revetla i després cordà.

Ací teniu la programació completa:

DIA 5 D'AGOST, DIMECRES: Dia del major i de l’ofrena

12:30h. Solemne Missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

13:30h. La Comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball per tal que els nostres majorspuguen gaudir una bona estona del seu dia.

17:30h. Gran partida de pilota al trinquet “Xiquet de Gata”.

20:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar enl’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

00:00h. Concert de la REVETLLA. La nostra Banda Unió Musical de Gata ens oferirà un any més un espectacular concert a la Plaçade l’Església.

En finalitzar es dispararà la CORDÀ a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER a l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLSTINDRAN ACCÉS TOTES AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE).

A la imatge, un moment del concert de revetla de l'any passat.

05/08/2015 09:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, SUSPESOS ELS ACTES TAURINS: dia de les tradicions

Hui dia 4 d’agost és un dia atípic dins les festes patronals 2015. Tenim present a Miguel Sirerol Signes. Han quedat suspesos tots els actes taurins.

Resumits estos són la resta d’actes:

11,30 h.: Plaça Nova, JOCS POPULARS. Aigua-llimó patrocinada per Ca la Tramusera.

13 h.: Cervesa i sardines “a gogó” fins al final d’existències. Plaça Nova.

22 h.: Sopa a les barraques.

22,30 h.: Actuació del Grup de Danses La Llata de Gata. Mistela, patrocinada per la Cooperativa Verrge Pobre de Xaló.

23,30: Ball, Plaça Nova, ELS BRADMIS.

00,30 h. Per a la gent més jove. Pati de les escoles. SPACE ELEPHANTS.

04/08/2015 10:21 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: AHIR, 2 D'AGOST. ÀLBUMS DE LA DESFILADA DE GRUPS A PEU I CARROSSES (també correfocs, ball i bous)

20150803115957-dscf8296.jpg

(EL MEU ÀLBUM DE LA DESFILADA, PUNXEU)

(ÀLBUM DEL CORREFOC I DELS BOUS)

(ÀLBUM COMPLET DEL DIUMENGE 2, PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015)

La vesprada d’ahir diumenge 2 d’agost va tindre uns protagonistes especials, tots els participants de la desfilada de grups a peu i carrosses.

Començava a les 8 de la vesprada. Encapçalava la comitiva la colla de dolçaines i tambors de Gata. Seguien moltes quintaes amb camions, cotxes i demés. Venien els grups a peu, alguns originals. Finalment, els tres premis de grups a peu. Guanyaven els xiquets i xiquetes amb mares/pares escolars nascuts el 2011. Representaven els animalets i plantetes de baix la mar.

Pel mig, una batucada. Música que no podia faltar a les carrosses.

Seguien les carrosses, els tres premis. Primer anava la penya "L’Estampà" que obtenia el tercer premi. Després, xiquetes amb un bosc infantil, segon premi. El primer premi tornava a ser per a la penya "La Quadrilla" que mostrava la seua pompositat, espectacularitat i treball, un any més i en van molts. Representava una imatge humanitzada a punt d’alçar el vol.

Després anaven les tres carrosses de les festeretes infantils, dalt de tot les dames i regina. A continuació, les carrosses de les festeres majors. A una carrossa les dues dames, a l’altra la regina. Tancaven la desfilada la Comissió de festes 2015 i la banda Unió Musical de Gata, que de nou es tornaven a disfressar.

* Vos pose també dins d’aquest article, algunes imatges pujades al facebook pels usuaris del blog i alguna meua, sobre el CORREFOC i els BOUS, així com el vídeo de la Comissió de Festes 2015, amb l’impressionant entrada de 15 bous i per la nit, a més de dos bous embolats per les dames.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  FONT: Fotos JMV / SSS / Cronista de Gata.


03/08/2015 11:58 cronistadegata #. FESTES Hay 3 comentarios.

GATA EN FESTES, DIA 3, DILLUNS. DIA DEL XIQUET

Abans de posar-vos la desfilada de carrosses d'ahir, a més del Correfoc, Orquestra La Viva i Bous, abans de parlar-vos de la festa d'ahir, vos detalle la programació festera de hui dilluns dia 3 d'agost, que està dedicada en gran part al XIQUET. Hi ha molts actes.

DILLUNS 3 D’AGOST Dia del xiquet

8:00h. Despertà a càrrec dels quintos 2015.

10:00h. Concentració dels quintos infantils a la Plaça Nova per començar la despertà infantil acompanyats per una Batukada.

11:00h. Meravellós i refrescant parc aquàtic al pati de les escoles, amb tobogans, pistes i diversió assegurada per als xiquets de qualsevol edat. Estaran vigilats per monitors. Recordeu que també hi haurà tirolina organitzada pel GEG al seu club, C/ Penyó.

12:00h. Solta de vaques i un bou de la Ramaderia Ifach.

14:00h. Dinar al Centre Social per a la Quintà 2015 FESTA DE NIT I DE DIA patrocinat per la Comissió de Festes.

17:00h. Concentració de menuts i grans a la Plaça de l’Església des d’on començarà l’actuació del TEATRE DE CARRER ITINERANT “TERRORÍFICAMENT DIVERTIT” a càrrec d’ESPECTACLES DAVID patrocinat per la Diputació d’Alacant.

Acte seguit, berenar per als xiquets a l’Avinguda de La Pau (patrocinat per DISPEVI) i, per primera vegada a Gata, una traca de caramels.

17:00h. Semifinal i Final del Campionat de Truc al carrer Lepanto, organitzat per la Comissió de Festes La Font del Riu.

19:00h. Carretons per al toreros més menuts de la casa al corro dels bous, organitzat per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

19:30h. Sexta entrada de Bous de la ramaderia Fernando Machancoses. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:45h. Concurs de vaques amb la ramaderia Crespo i en acabar el concurs un bou embolat de la ramaderia Ifach, que serà embolat per la quadrilla de dones emboladores.

22:00h. Marxa Nocturna de regularitat per parelles organitzada pel GRUP ESPEOLÒGIC GATA amb eixida des del seu club, C/ Penyó.

22:00h. Sopar a les barraques. Recordarem esta nit els anys 80 amb un espectacular ball de disfresses a la Plaça Nova, amb cassalla “a gogó” patrocinada per BAR MARTÍ (fins acabar existències) i premi per a les millors disfresses. El ball estarà amenitzat per l’orquestra CAPITAL 90.

I en acabar, a la mateixa Plaça Nova tindrem una discomòbil amb DJ GARI.

03/08/2015 09:03 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ENCARA D'AHIR DIA 1. QUINTADES, àlbum ( i II ) -fotos pujades al facebook-

20150802191343-sarau2005-copia.jpg

(PER A FER MÉS GRAN LA FOTO DE LA QUINTA EL SARAU 2005, PUNXEU ACÍ)

(L’ANGANELL TAMBÉ VA COMPLIR ANYS, 20 ANYS DE QUAN VAN SER QUINTOS DE 18. ACÍ TENIU 30 fotos (autor: Juan Pablo Bataller)

ACÍ TENIU L’ÀLBUM DE MOLTES QUINTES (facebook): PUNXEU ACÍ)

Ahir vaig posar el meu àlbum però faltava el vostre. Moltes quintaes van pujar al facebook fotos de la festa, del seu grup. He escollit algunes i també de la espuma i la discomòbil de la vesprada. Agraïment a totes i tots per fer una jornada de germanor festera.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: fotos pujades al facebook. / Sarau 2005 / Anganell 1995.

02/08/2015 19:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI DIUMENGE DIA 2, CARROSSES

Arribem al dia molt estimat per la gent que es disfressa. És el dia de les carrosses, la cavalcada. L'itinerari que ix des del recinte del pati escolar i acaba a l'avinguda Les Sorts, baixant per la Costera del Grup Escolar, Plaça de l'Església, carrer Duquessa d'Almodòvar, carrer La Bassa, travessa la carretera, entra al carrer Doctor Moratal i pel tram del Passeig d'Alacant entra al carrer Estació i carrer Paet, travessa la via i acaba a l'Avinguda Les Sorts.

Per altra part, hi ha un canvi amb respecte a l'actuació taurina nocturna. No es farà l'entrada de bous embolats, perque està denegat el permís, i si que es farà una entrada amb 15 bous, segons va anunciar l'Associació Cultural Bouera de Gata, anit al corro.

Finalment, pel tema d'extremar les precaucions amb el foc davant la sequera que patim, canvia també l'itinerari del Correfoc. Des de la Plaça de l'Església es passarà pel carrer Obispo Cervera i carrer Teulada i acabarà a l'Era de Boronat.

Ací teniu la programació del que resta de dia:

DIUMENGE 2 D’AGOST Dia de les carrosses

12:00h. Solta de vaques i un bou a càrrec de la ramaderia La Paloma.

19:30h. Concentració de carrosses i grups a peu en l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada que serà amenitzada per la Colla de dolçaina i tabalet EL Montgó, la xaranga Bataclan, una batukada i Banda Unió Musical de GATA.

20:00h. Desfilada de carrosses.

22:00h. Sopar a les barraques amenitzat per LA VIVA. Hi haurà tequila “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes.

01:30h. Espectacular correfoc a càrrec de ELS DIMONIS DE L’AVERN. El correfoc arrancarà des de la Plaça de l’Església i tindrà un apoteòsic final a l’Era de Boronat.

En acabar, anirem tots al corro, on hi haurà una entrada de bous de la ramaderia La Paloma i a continuació dos bous embolats a càrrec de la ramaderia Fernando Machancoses.

FONT: Comissió de Festes 2015.

02/08/2015 13:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: MESURES PER AL CORREFOC DE DEMÀ

20150801203937-mesures.jpg

L'Ajuntament de Gata, ha fet públiques unes mesures que ha posat en els bars del poble així com a moltes façanes del nou recorregut, sobre les MESURES A PRENDRE DAVANT L'ESPECTACLE PIROTÈCNIC DEL CORREFOC.

La Regidoria de festes ha informat: "Dimenge 2 d'agost el correfoc, a càrrec d' Els Dimonis de l'Avern, arrancarà de la plaça de l'Església fins a l'Era de Boronat.
Ací vos deixem les mesures de seguretat que cal tenir en compte."

FONT: Ajuntament de Gata.

01/08/2015 20:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI 1 AGOST, DIA DE LES QUINTADES (germanor per tot arreu) - I -

20150801193418-img-20150801-wa0006.jpg

PRIMER ÀLBUM, DIA DE LES QUINTADES. PUNXEU ACÍ.

TAMBÉ POSE UN VÍDEO DELS PASSACARRERS DE LES QUINTADES.

Ací teniu el primer àlbum del Dia de les Quintades. S’ha celebrat i està encara fent-se hui dia primer d’agost. Mentre les quintades més especials anaven pel poble amb xarangues, l’aigua s’ha deixat caure un poc. Un ruixat breu ha acumulat uns 4 litrets més a Gata. Nombroses quintades del poble de Gata han estat d’esmorzar i dinar. Ho han celebrat d’una manera més especial els que complien 60 anys (40 anys que van ser quintos), els de 50, 40, 30, 20, 10 i els d’enguany. He posat el títol que crec és el que es reflexa per tot el poble: GERMANOR PER TOT ARREU. Ara la festa continua amb la festa de l’espuma, no de l’aigua per anul·lar-se i discomòbil. Ja vos pose més fotografies, pujades per vosaltres al facebook. Serà en un altre article i àlbum.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Vicent Signes / Santi Vives / Vero Vives / Cronista de Gata. / Vídeo: Charo Caselles.

01/08/2015 19:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: AHIR, DIA 31: truc, Plaça Nova, bous...i pluja (àlbums)

20150801125153-xarangaantonio.jpg

(ÀLBUM DEL DIA 31, GATA EN FESTES)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 DEL DIA 31

Ahir va ser el dia molt variat. El cinqué dia de festes va donar un xicotet ensurt amb una pulsimà quan estava acabant-se la segona i tercera eliminatòries del campionat de truc al carrer Lepanto. Les parelles que esgotaven les partides van acabar al soterrani, seu de la comissió. Una anècdota més que contar (vegeu les fotos). Al final, cinc parelles han passat a les semifinals.

A la Plaça Nova hi havia festa eivissenca i després una extraordinària actuació de Xarangata, que va fer moure a tots i fins i tot participar (a les fotos, el joc de la cadireta). També hi hagué prevista la Nit de Rock a l’antic camp de futbol. Però la pluja ho va estropejar tot. Entre la llista d’actuacions estava "Pupil·les Dilatives", que té una component Natàlia de Gata (vegeu la foto. El grup està prop de l’estació). Finalment, el bou embolat que el patrocinava els quintos 2015 i la regina embolant-ho, com ja és costum. També al corro va estar present l’aigua de pluja. Mentre, penyes i quadrilles sopant pels carrers de Gata. De tot un poc ahir...però la pluja present per segon dia...va bé, va bé.

FONT: fotos pujades al facebook / JM. Vives i pròpies. Foto portada: Antonio Monfort.

01/08/2015 12:51 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: hui, dissabte, és el DIA DE LES QUINTADES

20150801121830-huiquintos15.jpg

Enhorabona a totes les quintades, des de la més major a la més menuda. Hui, la programació festera del sisé dia de festes té com a protagonistes especials a les quintades. Mireu dins l'article la fotografia tan original feta per Canya, salvant la tradició dels divendres. Si ahir posava la foto habitual i quasi no hi havia gent als quatre cantons, hui notareu de seguida quin dia és. Ah! i com ha fet un xicotet ruixat vegeu com està un poc banyat el carrer. A la portada, pose la foto de Rosa Abad, la de la quintà 2015, la de l'any.

Ací teniu la programació de hui, 1 d'agost de 2015. Ja s'ha fet el primer acte amb despertà a càrrec de la quintà 2015 i totes les que han volgut sumar-se. Ara, fan vaques i bous:

DISSABTE 1 D’AGOST Dia de les quintaes

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Els Coves.

18:30h. Al suspendre's la festa de l'antigua, hi haurà una DISCOMÒBIL AMB ELS DJ’S TEAMWORKDJ’S i ELS BESSONS de la Quintà L’Anganell al mateix carrer i fins que el cos aguante.

22:00h. Sopar a les barraques.

23:00h. “Nit Llatina” a la Plaça Nova amenitzada pel grup SENSACIÓN LATINA. Hi haurà ron amb Cola “a gogó” a càrrec de la Comissió de Festes

01:30h. Segon gran desafiament entre les ramaderies La Paloma i Crespo. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

  Foto de Vicent Signes Signes.

FONTS: Fotos Rosa Abad / Vicent Signes.

01/08/2015 12:18 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DIA 30 I NIT DE PAELLES (fotos pujades al facebook)

20150731154137-cominitpaelles.jpg

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, DIA 30: Grand Prix, carretons, Paelles

Com és habitual dia a dia, la comissió de festes 2015 fa un extens reportatge de la jornada festera. Dalt teniu l’enllaç.

També vos pose dins l’article i no en àlbum diferents fotografies preses anit per vosaltres mateix, a la NIT DE PAELLES. Tots pujaveu al facebook les vostres fotos, alguns fent paella a altres llocs que no era el recinte del pati de les escoles. Era una nit diferent...i això que la pluja de la vesprada va frenar a gent a pujar. Estava menys ple que altres anys. Però l’orquestra Titanic va estar espectacular com sempre a eixe lloc i eixa nit.

 Foto de Marina Ballester Arabí.

  Foto de Jose Antonio Lozano Tent.
  Foto de Jaume Monfort Signes.
  Foto de Mati Sala.
  Foto de Vicent Signes Signes.
   
  Foto de Eficiència Energètica.

  Foto de Pepa Tro.
  Foto de Penya l’Aspardenya - Gata.
  Foto de Gema Pedros Talens.
  Foto de Sonia Soria Soler.
  FONT: Fotos pujades al facebook pels usuaris del Cronista de Gata.

31/07/2015 14:19 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: Carrer Bisserot i El Barral, premis de carrers i barraques

20150731134522-premisfestes15.jpg

L'Ajuntament de Gata ha informat que la Comissió de Festes 2015 va donar a conéixer ahir els premis a les barraques, que se'l va endur El Barral. Recordeu la barraca que està adornada com a façana amb una barraca valenciana i que té molts elements populars i agrícoles.

També va donar a conéixer els premis als carrers engalanats que són per al CARRER BISSEROT, primer premi; Avinguda de la Pau, segon premi, i Plaça de Sant Antoni, tercer premi. Els premis es lliuraran durant el vi d'honor del dia del Santíssim Crist. Enhorabona a tots.

FONT: Ajuntament de Gata. / Comissió de Festes Patronals 2015.

31/07/2015 13:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, AHIR, DIJOUS: de la pluja a la Nit de paelles, passant pels bous (àlbum)

20150731133015-dscf8137.jpg

ÀLBUM DEL DIA: DE LA PLUJA A LES PAELLES, PASSANT PELS BOUS

Ací teniu un xicotet resum -el primer que publicaré-, ja que a una altra entrada posaré algunes fotografies fetes per vosaltres a la Nit de Paelles, d'ahir dijous. De la vesprada plena de trons, llamps, tormenta que va deixar entre 16 i 25 litres a Gata, van passar pels bous -entrada de deu bous inclosa- i acabant al recinte del pati del Grup Escolar, amb les paelles.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos V.Vives / Cronista de Gata.

31/07/2015 13:30 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: 5é dia, Nit de Rock i actes taurins

20150731125824-cartellnitrock.jpg

Hui dia 31, últim dia de juliol, és el cinqué de les festes patronals de Gata de Gorgos, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Destaca la Nit de Rock, però la jornada està plena d’activitats, entre elles les taurines. Des de les 12 del migdia, corre el bou pel corro.

DIVENDRES, 31 DE JULIOL, Nit de rock

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Ifach.

17’00h. Tercera i quarta eliminatòria de Truc, organitzada per la Comissió de Festes La Font del Riu i la Comissió del poble, al carrer Lepanto.

19:00h. Quarta entrada de bous de la ramaderia Benavent. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia Ifach.

22:00h. Sopar a les barraques i casals. Hui serà una “nit eivissenca”. L’exòtica ballarina NEFER BELLYDANCE ens farà vibrar ambels seus balls, i a més, XARANGATA ens amenitzarà el nostre particular chill-out. Hi haurà herbero “a gogó” patrocinat per ElCeller.

01:00h. Nit de Rock a l’antic camp de futbol amb PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

* Ens informa Vicent Costa que "sols canvia un grup del cartell de la Nit de Rock. Land of the sun substitueix a Reckless Side. *

01:30h. Primer gran desafiament entre les ramaderies Benavent i Els coves. Patrocinat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

A continuació, bou embolat patrocinat pels quintos 2015.

31/07/2015 12:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: sevillanes i sanferminers inauguren el corro (àlbums)

20150730140650-dscf8052.jpg

(ACÍ TENIU L'ENLLAÇ A L'ÀLBUM DE FOTOS DE V.VIVES, PER A CRONISTA DE GATA. PUNXEU ACÍ)

(ACÍ TENIU TAMBÉ L'ÀLBUM D'AHIR DIMECRES FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES, PUNXEU ACÍ)

Ahir dimecres 29 tocava inauguracions a les festes de gata. Per la vesprada, s’inaugurava el corro dels bous. Comissió de festes, quintos i quintes, penyes, tots i totes es vestien o bé de sevillanes o bé de sanferminers, donant-li colorit i més festa al recinte taurí. Una batucada, una xaranga i festa. Per la nit, una altra inauguració, la de les barraques de la Plaça Nova. La verbena la protagonitzava l’orquestra La Bruja. Els vestits de la vesprada encara coejaven. Es veien les sevillanes, els sanferminers, de nou. A les barraques els penyistes esperaven la inauguració. Algunes barraques estaven adornaven molt bé. Ja en coneguem algunes. Més de nit, vaquetes i bou embolat. Aquesta nit toca paelles. La qüestió és no parar.

L’espectacular fotografia de anit a la Plaça Nova és de Sefa Mulet Salvador. La fotografia de portada de Vero Vives és la Comissió de Festes 2015 al carrer Doctor Moratal.

  Foto de Sefa Mulet Salvador.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de l’àlbum, Vero Vives i personals / Sefa Mulet Salvador.

30/07/2015 14:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA...de les festes i regines de Gata

20150730124920-dscf7992.jpg

El diari LAS PROVINCIAS publica hui a la seua secció de La Marina les noves regines de les festes 2015. Són protagonistes Nuria Fornés Blázquez, regina infantil, amb les seues dames, i Anna Torres Simó, regina major, i les seues dames. Titula el diari: "Ana Torres y Nuria Fornés reinan en Gata". Al subtítol: "Ambas jóvenes fueron elegidas y coronadas en un acto en el que también se desvelaron los nombres de sus respectivas damas de honor".

Ací teniu l’enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201507/30/torres-nuria-fornes-reinan-20150730001133-v.html.

A la fotografia, un moment de la nit del festival.

30/07/2015 12:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: HUI ÉS LA NIT DE PAELLES (també hi ha carretons)

Vos pose ara la programació que comença ara mateix amb una actuació taurina. Hui dijous, 30 de juliol, és el quart dia de festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari. Atenció al temps, perquer els pronòstics diuen i no paren...porteu un toldet.

DIJOUS 30 DE JULIOL Nit de les paelles

12:00h. Solta de vaques i un bou de la ramaderia Crespo.

17:00h. Grand Prix al pàrking del pavelló esportiu. 2n concurs “Què quadrilla més bona” patrocinat per Fernando Sendra. Hi haurà premis.

18:30h. Carretons per a tots els xiquets i xiquetes patrocinat i organitzat per l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:00h. Tercera entrada de bous a càrrec de la ramaderia Els Coves. Col·labora l’Associació Cultural Bouera de Gata.

19:20h. Concurs de vaques i bou de la ramaderia La Paloma.

22:00h. NIT DE LES PAELLES a l’esplanada del Grup Escolar, amb la col·laboració del masymas-Fornés i amenitzada amb l’espectacular orquestra TITANIC.

30/07/2015 12:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: ÀLBUM DE LA PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS (hui dimecres a les 8 del matí)

20150729180116-img-20150729-081057.jpg

(PER A VISIONAR L’ACTE DE L’ENTRÀ, PUNXEU ACÍ)

Malgrat a vetlar i no poquet...les festes de Gata tenen un costum que es complix any rere any, la PRIMERA ENTRÀ DE VAQUES I BOUS, enguany més vaques que bous. A les 8 del matí de hui dimecres 29 d’agost s’han estrenat les actuacions taurines. Ací teniu les imatges i l’àlbum d’aquest acte. Les actuacions taurines després de fer-ne ja a migdia, continuen en mitja hora amb la inauguració del corro, un altre acte ple de colorit, música, festa i simpatia.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
29/07/2015 18:01 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: DESPRÉS DEL FESTIVAL...CORRO I BARRAQUES (Àlbums del festival)

20150729173637-regines2015aj.jpg

PODEU VISIONAR L'ÀLBUM MEU DEL FESTIVAL D'ELECCIÓ I CORONACIÓ 2015, PUNXANT ACÍ.

TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA D'AHIR I DEL FESTIVAL, PUBLICAT AL FACEBOOK PER L'AJUNTAMENT, PUNXANT ACÍ.

FINALMENT, TAMBÉ L'ÀLBUM DE L'ENTRADA DE LA MURTA I DE LA NIT DEL FESTIVAL, FET PER LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 (PUNXEU ACÍ).

Ja anunciava ahir pel mig del facebook quasi almateix moment de produir-se, i ho faig també ara pel blog, la notícia esperada per tots els gaters i gateres que ens trobem en festes. Ho avançava amb fotos de la regina major i la regina menuda.

Si recordeu, la jove de 18 anys Anna Torres Simó i la xiqueta de deu anys Núria Fornés Blázquez van ser coronades ahir com a regina major i infantil de les festes en l’acte de presentació que marcava l’inici oficial de les festes de Gata 2015. Junt a Anna Torres, es van proclamar les dames d’honor, Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá. I,a la regina infantil, l’acompanyaran les dames Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía.

Hui, dimecres 29, a les 8 del matí arrancaven els actes taurins amb l’entrada típica i tradicional, seguida d'unes vaquetes i esmorzar. La solta de vaques ha seguit a les dotze hores del matí, i en una hora està prevista la inauguració del corro a les 18,30 hores. Toca anar de sevillanes. A continuació, solta de vaques. Per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat.

Demà, dijous 30 serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC. Els més joves tindran el seu dia divendres, últim dia del mes, amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge 2 d'agost, les carrosses seran el plat principal del dia amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores. 

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons.

Dimarts 4 de juliol serà el dia de les tradicions, amb jocs populars de matí i actuació del grup de Danses La Llata de Gata a la plaça Nova, a les 22:30h. I per als més joves, a partir de les 00:30h al grup Escolar, hi haurà actuació de Space Elephants.

Enfilant la recta final de les festes, dimecres 5 d’agost, serà el dia dels majors i de l’ofrena. Ja per la nit, la plaça de l’Església acollirà la tradicional revetlla de la Banda Unió Musical de Gata, i en acabar, es dispararà la cordà al recinte de l’antic camp de futbol.

Els actes lúdics i festiu arribaran fins a dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici que posarà el punt i final a les festes 2015.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos Ajuntament i Comissió / part del text, Ajuntament de Gata.

 

29/07/2015 17:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: LA REINETA ÉS NURIA FORNÉS BLÁZQUEZ

20150729034208-dscf8010.jpg

Ací teniu a la regina infantil 2015 de Gata: Nuria Fornés Blázquez. Demà a l'àlbum més detalls de la seua elecció, les dames i la resta de la cort d'honor infantil.

29/07/2015 03:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, JA TENIM REGINA MAJOR 2015: Anna Torres Simó

20150729033804-dscf8040.jpg

A la fotografia el relleu 2014 a 2015. Elena Pons Salvador mira a la ja coronada nova regina 2015, Anna Torres Simó. Demà tots els detalls del FESTIVAL a l'àlbum.

29/07/2015 03:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: L'AJUNTAMENT I EL FOTOCLUB FORAT IMPULSEN EL CONCURS DE FOTOGRAFIA SOBRE FESTES

20150728182953-cartellfoto.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos amb la col·laboració de Fotoclub "Forat" han organitzat un concurs de fotos de festes.

Voleu participar en el concurs de fotografia de Festes?
Consulteu les bases ací:
http://www.gatadegorgos.org/concurs-fotografia-festes-2015/

Comentava al seu facebook el president del fotoclub Pepe Mengual:

"GATA EN FESTES. Ya tenemos las fiestas aquí, y con ellas a la gente en la calle, compartiendo alegrías y buenos momentos. Tradición, gastronomía, sonrisas, músca, luz, color invaden cada rincón de nuestro pueblo, motivos mas que suficientes para sacar la cámara e intentar plasmar todo ello en una foto. Os invitamos a participar en un concurso que pretende recoger algunos de esos gratos momentos y compartirlos con nuestros vecinos. A disfrutar de las fiestas, de la fotografía (siempre con precaución) y de los amigos y compañeros. BONES FESTES. Pd.- Podeis descargar las bases en el siguiente enlace.

 https://dl.dropboxusercontent.com/…/CONCURS%20DE%20FOTOGRAF…

FONT: Ajuntament / Pepe Mengual / cartell anunciador.

28/07/2015 18:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES: UN ALTRE ÀLBUM: dia 27, Comissió 2015

20150728104131-quinta2015fotocomi-copia.jpg

PER A VEURE L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DEL RESUM DEL DIA 27, DILLUNS, PUNXEU ACÍ

AH,...I PODEU VEURE EN GRAN LA IMATGE DE LA QUINTÀ 2015 L’ESCARPELL, PUNXANT ACÍ.

Un altre resum del dia, el que va fer en imatges la COMISSIÓ DE FESTES 2015. Tot el dilluns, ahir primer dia de festes com el van passar. Han comentat per a explicar l’àlbum: "Missa amb l’assistencia de quintos majors i menut 2015 on van rebre una imatge beneïda del Santissim Crist, després en processó cap a la plaça. 1ª eliminatòria de truc al carrer Lepanto i desprès assaig del festival dels quintets FESTA DE NIT I DE DIA i dels quintos L’ESCARPELL. Cal dir que en l’assaig va eixir coronat rei Brauli i damos Sergio Monxo i Borja Ibanyez.

RECORDEU QUE HUI SÓN ELLS ELS PROTAGONISTES, ells i els quintets i quintetes menudes. Ahí seguim la festa.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de festes 2015.

28/07/2015 10:41 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ARA FAN TRUC...I DEMÀ DIA 28 ÉS EL DIA DEL FESTIVAL

20150728004021-dscf7948.jpg

La imatge ho diu tot. El carrer Lepanto, les 78 parelles del truc i la comissió de la Font del Riu són ara els protagonistes de la festa, per una banda. El pati del grup escolar, els quintets i quintetes, quintos i quintes majors, i la comissió 2015, per una altra, són els altres protagonistes de la nit, amb l’aassaig per a demà, dia del festival.

Comencen Festes. Primera eliminatoria de Truc.

Foto de Angelita La Liga.

Com faré dia a dia, ací teniu la programació del

DIMARTS 28 DE JULIOL, Dia del festival.

10:00h. Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quintos infantils i majors i tots els veïns que ho desitgen.

11:00h. Entrada de la Murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó.

13:00h. Volteig general de campanes i es tiraran les 21 salves que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’Església i Gata ja està en festes.

22:00h. Concentració a la Plaça Nova de quintos infantils i majors 2015 per a participar, acompanyats de la Banda Unió Musicalde Gata, en la cercavila de trasllat al Grup Escolar, arreplegant a l’Ajuntament, reines i dames de 2014, festeres visitants iautoritats locals veïnes.

23:00h. Presentació de la Quintà Infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. Elecció i Coronació de les Dames i la Reina Infantil i Presentació de la Quinta 2015: L’ESCARPELL. A continuació gaudirem del fabulós musical THE SHOW i així arribarem al moment més àlgid de la nit, la Proclamació i Coronació de les Dames i Reina major 2015.

En acabar el festival, tindrà lloc al mateix recinte una DISCOMÒBIL fins a l’hora de bous.

FONT: Programació actes, comissió festes 2015. / Foto dins l'article: Angelita la Liga.

28/07/2015 00:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA EN FESTES, 1r dia, dilluns 27. BAIXADA DEL SANT CRIST (Àlbum)

20150728002152-img-20150727-220440.jpg

REPASSEU L’ÀLBUM DE LA BAIXADA DEL CRIST, PUNXANT ACÍ)

Ja tenim passat el primer dia de festes. A les 19,30 hores començava la missa concelebrada per nombrosos rectors que acompanyaven als rectors fills de Gata (Don Alberto Caselles, Don Vicent Font i Don Juan Pons) i al senyor rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo. Estaven presents les regines major i infantil i les seues dames de 2014. També tots els festerets, festers i comissió de festes 2015. Acabada la missa i abans de cantar els goigs de l’últim dia de novenari, que ha predicat el senyor rector, s’han beneït i lliurat els pins del patró als protagonistes de la festa 2015.

A continuació, amb nous portadors i portadores que anaven tots conjuntats, pantaló negre i camisa blanca, acompanyat de tots els fidels, clero i la banda de música, s’ha fet el trasllat en processó de la imatge del Santíssim Crist del Calvari, de l’ermita al temple. A l’arribar, el senyor rector li ha donat la benvinguda des de dalt del balcó, s’ha "encés" el campanar i s’ha llançat un xicotet castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Caballer.

La jornada festera acaba amb les dues primeres eliminatòries del truc, que se està desenvolupant amb 78 parelles al carrer Lepanto, a la Font del Riu. La Comissió de Festes del barri ho ha preparat tot i estan a hores d’ara en plenes partides de truc. 

   

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbum Juan M. Vives i personals.

28/07/2015 00:20 cronistadegata #. FESTES Hay 3 comentarios.

GATA EN FESTES:...I LES BARRAQUES TAMBÉ (mireu la de la Mascarà)

20150727185714-lamascarapenyabarraca.jpg

Molt curiós el decorat que presenta la barraca de la Plaça Nova de la Penya La Mascarà. Amb parets de cartró pedra, que pareix un castell. I està pel mig a l'esquerra si aneu cap al carrer de l'imprempta. Està molt currada. A totes i tots els integrats done les felicitacions pel treball, fent barraca fan festa. Ara falta saber si els personatges que allí conviuran a les festes aniran d'acord amb el decorat. O fa massa calitja?.

FONT: Foto Sílvia Leyda.

27/07/2015 18:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: EL RAVAL ES VESTIX DE FESTA: carrers engalanats

20150727184953-carrerbisserot.jpg

ÀLBUM CARRERS ADORNATS DEL RAVAL (GATA)

Perque Gata està en festes, perque comencen en unes hores. Ací teniu un xicotet àlbum dels carrers adornats del Raval. Les fotos són de Sílvia Leyda, a la que li agraïsc la deferència. Carrer Bisserot, carrer Parres i carrer de Baix, Placeta de Sant Antoni...el coret del poble, l'antic naixement del mateix. El Raval s'ha vestit ja de festa, seguim descobrint més carrers.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Font: Fotos Sílvia Leyda.

27/07/2015 18:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 27 COMENCEN LES FESTES A GATA: BAIXADA DEL CRIST I ASSAIG

20150726185137-2014-07-25-21.21.48.jpg

Cada dia, després dels habituals reportatges, fotografies, notícies i alguna que altra història, vos posaré la PROGRAMACIÓ FESTERA del dia següent i ara, abans de començar a recuperar les fotografies antigues de Gata en el record, es bó que recordem que demà comencen oficialment les festes 2015 a GATA DE GORGOS. Cada dia té un nom i demà és el dia de la baixada, també el de l’assaig.

DILLUNS 27 DE JULIOL, Dia de la baixada

19:30h. Concentració a l’Ermita del Calvari de quintos majors i infantils 2014 i població en general per a la Novena i la missa.

20:30h. Processó de la baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la Colla de dolçainers i tabaleters El Montgó i la Banda Unió Musical de Gata.

A continuació, i en la mateixa Plaça de l’Església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials a càrrec de la PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER.

23:00h. Primera i segona eliminatòria del campionat de TRUC organitzat per La Comissió de Festes a la Font del Riu. Carrer lepanto.

23:30h. Assaig del festival de la Quintà infantil 2015: FESTA DE NIT I DE DIA. A continuació assaig del festival dels Quintos 2015:L’ESCARPELL.

26/07/2015 18:51 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

L'ÚLTIM DISSABTE D'AGOST, II APLEC DE DANSES A GATA

20150726180902-cartelldanses.jpg

Ix al carrer el cartell anunciador

Ja tenim, com podeu veure, cartell per anunciar el II Aplec de danses de la Marina Baixa i Alta que es farà a Gata de Gorgos. Serà tota la jornada del dissabte 29 d’agost. Anirem coneguent més cosetes sobre l’aplec, que organitza l’Ajuntament i col·labora el Grupo de Danses "La Llata" del poble.

FONT: Cartell anunciador de l’aplec.

26/07/2015 18:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: A LES PORTES DE LES FESTES: DISCOMÒBIL AMB FESTA MARINERA (Comissió de Festes 2015)

20150726174200-mariners1.jpg

Ací teniu l'àlbum de la FESTA MARINERA (Comissió)

Ahir dissabte i com tenim la mar propet i l'estiu pega tan fort, l'última discomòbil va tindre un tema únic molt d'acord amb els dies que estem passant, una FESTA MARINERA. Els integrants de la Comissió de Festes 2015 i els quintos de l'any van animar a tots els participants i van esgotar la darrera possibilitat, abans de començar en serio, de bó, com ho faran a partir de demà dilluns per la vesprada. Les festes ja les tenim darrere la porta. Estem a hores de començar...

La Comissió va comentar: "L'última discomòbil de la COMISSIÓ 2015 darrera de la barra i la més divertida. No va faltar de res: calor, quatre gotes de pluja, gent del poble amb ganes de festes...i sobre tot el bon rotllo de la QUINTÀ 2015 L'ESCARPELL . Hui a descansar que demà ja va de bó."

Hui a descansar que demà ja va de bó.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos àlbum, Comissió de Festes 2015.

26/07/2015 17:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: CONEGUEU EL VÍDEO D'IMATGES DE LES FESTES DEL CRIST 2014?

20150725195617-videovicente.jpg

Com ja estem quasi a les portes de les festes patronals 2015 de Gata i mentre la Comissió de Festes prepara l’última discomòbil que hui va de festa marinera, ens arriba per mig de youtube i del facebook un vídeo de imatges de les festes del Crist de l’any passat 2014. Un record de 15 minuts, que servirà per a fer goleta, per a calfar motors, per a recordar i preparar. Es centra el vídeo de VICENTE SIGNES MONFORT en parts importants de la festa: la baixada, l’ofrena, la revetla i el concert de la banda i el dia de la festa major, amb la pujada. Imatges algunes molt boniques i impactants.

Ací teniu l’enllaç al vídeo. Gaudiu d’ell PUNXANT ACÍ.

A la imatge, una de les fotografies del vídeo capturades del mateix. 

FONT: Vídeo de Vicente Signes Monfort (youtube).

25/07/2015 19:51 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

ENCARA DEMÀ DISSABTE, DISCOMÒBIL DE LA COMISSIÓ, festa marinera

20150724142428-festamasrinera.jpg

Encara resten actes per anar sofragant les festes. demà mateix dia 25, dia de Sant Jaume, hi haurà discomòbil a l’antic camp de futbol pro-festes, FESTA MARINERA.

Comenten des de la Comissió de festes 2015: "Amb el Dj. Geno Mendez, als mandos de la festa MARINERA !!!! no pot faltar ningú ! Buscat disfressa de marineret o marinereta.....i vine a l’antic camp de futbol de Gata.......musica+festa marinera+diversió !! Vos esperem !!! Sorpreses !! i anem calfant motors per a festes !!!".

Per altra part, la comissió vol recordar que els palcos es muntaran dissabte, diumenge i dilluns.

FONT: Cartell i informació, Comissió de Festes 2015.

24/07/2015 14:02 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE, a tres dies de les festes patronals 2015

20150724135637-2014-07-25-21.18.39.jpg

Gata es prepara per a viure les seues festes patronals

El veïnat de Gata es prepara ja per a viure amb intensitat les seues festes patronals que se celebren del 27 de juliol a 6 d'agost. Estem a tan sols tres dies. passat el cap de setmana, el punt de partida serà la baixada del Crist del Calvari, dilluns 27 de juliol a les 20,30 hores, una vegada acabada l'última missa del novenari.

Els actes  lúdics començaran amb l’entrada de la Murta que tindrà lloc dimarts 28 de juliol a les 11 hores. Però, serà la Presentació i proclamació de les Reines Majors i Infantil 2015 l’acte que centrarà l’atenció de l’inici de les festes. La presentació tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23 hores i comptarà amb el musical THE SHOW.

Dimecres 29 de juliol començaran els bous, amb entrada a les 8 del matí, solta de vaques a les 12 hores, i per la vesprada inauguració del corro a les 18:30 hores i a continuació, solta de vaques. I per la nit, després del sopar i ball a la plaça Nova, es farà el primer bou embolat. Dijous  serà el torn de la Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, que comptarà amb l’actuació de l’orquestra TITANIC.

Els més joves tindran el seu dia divendres amb la nit de rock que acollirà l’antic camp de futbol amb les actuacions de PUPIL·LES DILATIVES, LOS SONIDOS, RECKLESS SIDE i THE KINGS BEE.

El dia de les quintades se celebrarà dissabte 1 d’agost, quan , des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. Diumenge dia 2, les carrosses seran el plat principal de la jornada amb la desfilada que es farà a partir de les 19 hores.

Els xiquets tindran el seu dia, dilluns 3 d'agost,  amb parc aquàtic a les 11 hores al grup escolar i a les 17 hores, teatre i berenar per als xiquets. A les 19 hores, a càrrec de l'associació cultural bouera , hi haurà carretons. 

El dia 5 serà el dia del major pel matí i per la vesprada l'ofrena. La nit es deixarà per al concert típic de revetla a càrrec de la banda Unió Musical de Gata.

Els actes lúdics i festiu arribaran  fins a  dijous 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, amb la processó de pujada del patró del poble i un gran castell de focs d’artifici posarà el punt i final a les festes 2015.

FONT: Ajuntament de Gata.

 

 

24/07/2015 13:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: compte enrere per a festes, a quatre dies. VOLEU CONÉIXER TOTA LA PROGRAMACIÓ FESTERA?

20150722155517-11046213-691432090990333-6988387176521714249-o.jpg

Ja s’ha donat a conéixer pels mitjans oficials i pel facebook la programació completa de les festes patronals de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Podeu consultar la programació completa al següent enllaç:

http://www.gatadegorgos.org/festes-gata-2015/.

Per altra banda, les persones que van fer el curset del CRE, relacionat amb els coets per a despertades i cordà, poden passar ja per l’Ajuntament i retirar el carnet acreditatiu.

FONT: Portada del llibre de festes. Foto: Ramón Mulet.

22/07/2015 15:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, PRÈVIA A FESTES: HUI DIMARTS, TERCER DIA DE NOVENA AL PATRÓ

20150721162819-11779831-426618060875665-2956572647455980148-o.jpg

El sector de l’Avenida pren hui dimarts 21 el relleu al de la Font del Riu, al Novenari que està fent-se a l’ermita del Santíssim Crist del Calvari de Gata, com a un dels actes previs a les festes patronals. La missa serà, com tots els dies a les 20 hores. L’últim dia dilluns 27, per ser la baixada, serà mitja hora abans, a les 19,30 hores. Dels grups parroquials els toca hui organitzar lectures i demés servicis de la missa a les confraries i juntes. Com a predicador, estarà hui el Hermano Rafael, dels Franciscans del convent de Benissa.

A la taula de dalt teniu tots els detalls del novenari.

FONT: Parròquia de Gata.

21/07/2015 15:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES, a cinc dies. Cartell d'actuacions taurines

20150721161828-11742777-412483018944176-2733528871778503295-n.jpg

Ho teniu tot indicat al cartell. Dies de bous, ramaderies que concursen, bous i vaques que corren i actuen. Estem ja pròxims, cada vegada més, a les festes patronals 2015. Dilluns serà el seu inici. L'Associació Cultural Bouera de Gata, junt amb la Comissió de Festes 2015 i l'Ajuntament de Gata preparen tot aquest desplegament taurí fester. El corro, com és tradicional als últims anys, al Passeig d'Alacant. Els cadafals sortejats i...al bou. Això si molt de respecte a la tradició, als bous i a vaques, a les persones majors d'edat per dins del corro.

FONT: Cartell anunciador de la festa.

21/07/2015 15:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA DE GATA TORNA A TRIOMFAR ALS MOROS I CRISTIANS DE XÀBIA

20150720202204-bandaaxabia.jpg

MIRE EL VÍDEO

Ací teniu el vídeo de l’actuació de la banda Unió Musical de Gata al desfile de gala. Com ja és tradicional, la banda acompanyà a una de les comparses, els Contrabandistes, i com sempre va ser una gran atracció musical.

FONT: Vídeo pujat a youtube per Mauri Nen de Gata.

20/07/2015 20:22 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES. Hui dilluns es reprén la novena, fins el dia 27

20150720155048-hqdefault.jpg

Després del parèntesi d'ahir diumenge, pel motiu que ja tots coneixen, l'acompanyament al rector gater Vicent Font en la seua entrada a la parròquia de la Inmaculada Concepció de Bétera (València), hui dilluns es reprén la novena al patró, el Santíssim Crist del Calvari. Amb els vuit dies s'arribarà al dilluns dia 27 de juliol, últim dia de novenari i, com ja és típic i tradicional, dia de la Baixada de la imatge, des de la seua ermita fins al temple parroquial. Tornen a ser protagonistes en la eucaristia de cada dia un sector del poble. Hui, dilluns, en concret són el barri La Font del Riu, a més dels cors, els que prepararan la missa.

20/07/2015 15:50 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, IX FESTA INTERNACIONAL DELS RESIDENTS A GATA RESIDENCIAL

20150719175556-festagataresidencial.jpg

Ací teniu l’ÀLBUM de la festa, punxeu i el veureu: ÀLBUM.

El Parc de les Fades de la zona de GATA RESIDENCIAL va acollir ahir per la vesprada i el tardet-nit la novena festa internacional estiuenca. La festa va contar amb la presència de residents de molts païssos diferents, junt a veïns gaters de tota la vida que allí conviuen també. També hi es van fer presents alguns membres del govern municipal. Comentaven els organitzadors: "Otro año y otra gran participación de los residentes y visitantes a nuestra fiesta temática internacional en el parque. Itr fue fantástico para ver muchas caras conocidas y a conocer a mucha gente nueva!"

  Foto de Gata Residencial ST.
  Foto de Gata Residencial ST.

FONT: informació facilitada per Angie Dickinson.

19/07/2015 17:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: JA ESTAN REPARTITS ELS PROGRAMES DE FESTES. Ara a comprar-los als llocs assenyalats

20150719111513-tomeu.jpg

Una altra imatge festera de Gata. Ahir pel matí comissió de festes i quintos/es es van dedicar a passejar el poble, a vendre els llibres de festes. On es portaven els llibres. Amb el carro tradicional i de tota la vida, el companyer de l'entrà de la murta i altres manifestacions festeres. Ací vegeu el carro de Tomeu Ripoll, que anava donant subministre als repartidors. Estaven en una paradeta a l'entrada de l'Era de Boronat, a la carretera. Vegeu a les quintes amb els llibres.

Ara, una vegada distruits pel poble, els que vulguen llibres aniran a les tendes habituals a adquirir-lo. Seguiu comprant-lo i gaudiu de les salutacions, la programació festera de Gata, dels articles d'investigació, poesies, de les associacions del poble i poseu-se al dia de les cases comercials i del nostre comerç local.

FONT: Foto de Tomeu Ripoll.

19/07/2015 11:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A FESTES (8 dies):...ja estan sortejats cadafals i barraques

20150719110706-sorteig.jpg

Ací teniu la prova de l'animació que hi havia ahir per la vesprada-nit a la Plaça Nova. El motiu: el sorteig de cadafals (que els gaters diem "palcos") i de barraques a la Plaça Nova. Una servesseta, tornar-se ajuntar amb els amics de "palcos" i barraques, "oloreta a festa", com deien des de la comissió. La Comissió de festes 2015 comença la recta final. Estem a una setmana per a la festa.

FONT: Foto Comissió de Festes 2015.

19/07/2015 11:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: S'estan sortejant barraques i cadafals

A la Plaça Nova es sortejen des de les 19 hores els llocs per a ubicar les barraques a la Plaça Nova, on actuen les orquestres, i els cadafals al corro dels bous al carrer, al Passeig d'Alacant. La Comissió de Festes 2015 hui va tot el dia de feina. Des de bon matí amb carro i tot, acompanyat dels quintos i quintes festers recorren tot el poble per a vendre el programa de festes. Aquesta vesprada, toca sorteig. 

18/07/2015 19:29 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE, a deu dies de les festes patronals. EL TRUC SERÀ ORGANITZAT PER LA COMISSIÓ DE LA FONT DEL RIU

20150717171057-truc.jpg

Ací teniu el cartell. Ja es pot inscriure en el Campionat de Truc de les Festes 2015 de Gata, que enguany estarà organitzat per la Comissió de Festes de la Font del Riu, amb la col·laboració de la Comissió de Festes de Gata i l'Ajuntament de Gata. Sols tens que passar per algun bar on estiguen els fulls d'inscripció o per qualsevol dels 2 facebooks de les comissions de festes abans del divendres 24 de Juliol!!

Serà, com vegeu al cartell, al carrer Lepanto del barri de La Font del Riu. 

FONT: Cartell anunciador, truc 2015.17/07/2015 17:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: JA ES CONEIX LA PORTADA DEL LLIBRE 2015

20150717170415-portadallibre.jpg

Ací la teniu. Ja s'ha fet pública la portada del Llibre de les Festes Patronals 2015 de Gata. Amb la llegenda de "festesGata2015", lletres colorides, i "del 27 de juliol al 6 d'agost En honor al Santíssim Crist del Calvari" es veu de propet l'orella i la banya d'una vaca o un bou. Més que banya, un pitó. Al fons es dona a entendre un home esperant. Esta imatge serà la que es difondrà per tot arreu, identificant les festes de Gata.

FONT: Llibre de festes 2015. Portada.

17/07/2015 17:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A FESTES: anit i hui, assaigs dels portadors del Crist

20150716180825-andes1.jpg

(PODEU VEURE TOTES LES FOTOS: PUNXEU ACÍ.)

Resten tan sols onze dies per a començar les festes patronals i un dels primers actes i més significatius de les festes patronals del Crist del Calvari és la baixada de la imatge del patyró que processonarà des de la seua ermita fins a l'església. Enguany s'ha constituit una nova junta, la Comissió del Santíssim Crist, i ha portat algun canvi important, sobretot la recollida de portadors o portadores del Crist, voluntaris i voluntàries, a més dels que ja eran clàssics en els últims anys com els quintos de fa dos anys, que tenen 20 anys, i els de 50 anys.

Es va fer una crida a tots els que vulgueren i anit es va produir el primer assaig, amb les andes que es baixaran. Els voluntaris van fer proves per la replaceta de l'ermita i pels caminets del voltant. Ja comença a rodar la feina. Aquesta nit més.

FONT: Foto Comissió de Festes Santíssim Crist. Gata.

16/07/2015 18:08 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

GATA: COMPTE ENRERE DE LES FESTES: EL JURAT PER A COMPTAR ELS VOTS DE LA REGINA DE FESTES 2015 EL FORMARAN 10 PERSONES

20150715172716-regina.jpg

Ja va restant menys per al començament de les festes patronals 2015 de Gata de Gorgos. El pròxim dilluns dia 27 de juliol serà l'inici i, com ja és tradicional, el dia 6 serà el seu final.

Des de l’Ajuntament, s’ha comunicat a totes les persones que ho vulguen el següent comunicat:

"Voleu formar part del Jurat de la Regina de Festes 2015? Enguany ho podeu fer si s’apunteu a l’Ajuntament o a través del nostre facebook fins el 23 de juliol. Amb les 10 primeres persones en apuntar-se es formarà el jurat que comptarà els vots la nit del festival , sempre que no siguen familiars de cap quinta o quinto major 2015".

Cal recordar que el festival de presentació, elecció a l’atzar de la regina infantil i elecció per vots entre el públic de la regina major, és un dels actes més importants del començament de les festes. Enguany serà entre setmana. Seran votades regina i dos dames d’honor per al major nombre de vots, de entre totes les quintes festeres de 2015.

FONT: foto i text, Ajuntament de Gata.


15/07/2015 17:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: CONDICIONS PER ALS CASALS

20150714184007-20140728103929-festaeivissenca.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha anunciat que tots aquells que vulguen tindre un casal o seu en Festes, hauran d’inscriure’s a l’Ajuntament, com a màxim fins el 20 de juliol.

Tots els interessats deuen ser coneixedors i fer valdre les "CONDICIONS D’OBERTURA DELS CASALS DE PENYES A LES FESTES". La normativa està basada segons el Decret 1/2013, de 31 de gener, de la Conselleria de Governació i Justícia i Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, on es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres ubicades a la Comunitat Valenciana.

"Per tal de poder regular els anomenats "Casals de penyes", espais lúdics i festius de les diferents penyes o agrupacions festeres, caldrà que aquestes complisquen una sèrie de condicions".

Podeu llegir totes les condicions al següent enllaç:

2015 CONDICIONS D’OBERTURA DE CASALS DE PENYES EN LES FESTES

"A més, sense perjudici de les actuacions que pogueren estar contemplades a l’Ordenança de Règim Interior i Govern de Gata de Gorgos, les infraccions a la normativa de Contaminació Acústica i Llei d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana, Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i resta de normativa aplicable".

FONT: Ajuntament de Gata.

14/07/2015 15:38 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, COMPTE ENRERE PER A LES FESTES: COMENCEN LES INSCRIPCIONS PER A L'OFRENA, LA VESPRA DEL CRIST

20150714160244-11703213-1606209769629016-5492410667698111152-n.jpg

Demà dia 15 s’caba el termini per apuntar-se als cadafals i barraques

Resten tan sols 13 dies per a començar les festes patronals de Gata 2015. Serà el dia 27, dilluns. Hui s’ha fet públic el cartell per a la inscripció de l’ofrena, ja siga amb flors com en aliments per a la gent necessitada del poble. La Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata anuncia que es pot fer la mateixa a l’Ajuntament o pel facebook fins el 4 d’agost a les 14 hores.

"ATENCIÓ!! Famílies, penyes, quintades... i tots els que vulgueu participar en l’ofrena de flors al Santíssim Crist del Calvari heu d’inscriure’s prèviament per a fer més fàcil l’organització", han comentat des de l’organització.

Per altra part, podeu seguir passant per l’Ajuntament i apuntar-se: carrosses, paelles, engalanament de carrers, ofrena,.. Participeu de la festa!

FONT: cartell anunciador, Comissió Santíssim Crist de Gata.

14/07/2015 15:38 cronistadegata #. FESTES Hay 2 comentarios.

COMPTE ENRERE: EN 16 DIES, LES FESTES PATRONALS DE GATA

20150711170829-donesavingudapau.jpg

Ja estan prop i el poble de Gata comença a notar-ho. Resten tan sols setze dies per al començament de les festes patronals 2015. Des de l’Ajuntament es recorda que cal apuntar-se, cronològicament primer per als cadafals i barraques fins 15 de juliol. Després per a carrosses, engalanaments de carrers i paelles, fins 24 de juliol. La Comissió de Festes patronals 2015 i l’Ajuntament, per mig de la seua regidoria de festes, anima a participar a tot el poble.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

 

COMISSIÓ DE FESTES 2016

Per altra part, comença a gestar-se la pròxima comissió de festes 2016. Voleu col·laborar amb la Comissió de Festes 2016? Dilluns 13 de juliol a les 22h a la sala de Cristall hi haurà una reunió de la Regidoria de Festes i la Comissió amb mares i pares de quintos i quintets 2016 per a organitzar-se. Vos apunteu?

A la imatge de portada, algunes dones de l’Avinguda de la Pau preparant els arranjaments per al carrer. A la de dins, el cartell anunciador de la participació festera.

FONT: foto i cartell, Comissió de festes 2015.

11/07/2015 17:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA CONVIDA A MUNTAR CADAFALS I BARRAQUES PER A LA FESTA

20150702092722-11538074-682822488517960-5391163376577962807-o.jpg

Com cada any, la Comissió de Festes Patronals 2015 convida a tots al muntatge de cadafals al corro dels bous al carrer i de barraques a la Plaça Nova, cor de la festa. Fins el 15 de juliol es podran apuntar a l’Ajuntament i el preu per barraca o cadafal és de 200 euros. El sorteig per a la ubicació tant de les barraques a la Plaça com els cadafals, anomenats al poble "palcos", al llarg de tot el recorregut del corro del Passeig d’Alacant, serà el pròxim dia 18 de juliol, dissabte, a partir de les 19 hores a la Plaça Nova.

A la imatge, el cartell anunciador.

02/07/2015 09:27 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: NOU TERMINI PER APUNTAR-SE DE PORTADORS/ES DEL CRIST: 15 i 16 de juliol

20150630222016-cristpujantfcoponsfont.jpg

La comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata ha decidit ajornar el termini d’inscripció per apuntar-se a ser portadors o portadores de la imatge i baixar des de l’ermita a l’església i pujar des d’esta al santuari gater.

La comissió es va reunir i a l’última reunió, sobre el tema de portadors, va acordar que els assajos es farien els dies 15 i 16 de juliol a les 22 hores a l’esplanada de l’ermita. Que es mantenien les llistes d’inscripció obertes fins eixos dos dies i que els portadors deuran anar vestits amb camisa blanca i pantaló fosc a la processó.

A la imatge, el Crist pujant a l'ermita. (Foto: Francisco Pons Font)

 

30/06/2015 22:20 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HO RECORDEU?: Hui acaba el termini per als voluntaris-portadors del Crist a les processó de baixada i pujada

20150630094518-sant-cristo.jpg

Cal recordar que hui acaba el termini assenyalat per la Comissió del Santíssim Crist del Calvari de Gata, per a ser voluntari portador de la imatge del patró. Per això, cal apuntar-se encara que siga a última hora als llocs indicats, que la comissió va fixar: Ca Canya, Ca Tonia i despatx parroquial. No t’ho perdes, és una ocasió única.

Acompanyar la baixada el dia 27 de juliol, dilluns, i la pujada, el 6 d’agost al Crist, i tindre l’oportunitat que abans sols estava "reservada" -així ho recollia la història- als "soldats llicenciats del servei militar" i uns anys després (eliminat el servei militar obligatori) seguida pels quintos que correspondria l’any, és a dir els que complien 20 anys i recolzats pels que complien 50 anys. Ara s’obri el ventall de possibilitats. No sols eixos "quintos" que també i cal apuntar-se, sinó els que vulguen, tant dones com homes.

FONT: Foto Alberto Cardona, publicada en "Quiero Pueblo" (extreta del facebook).

30/06/2015 09:26 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT TOT PLE I ÈXIT PER A LA COMISSIÓ DE FESTES DE GATA (Tallarina On Tour, al pati de les escoles)

20150628213541-tallarinasb.jpg

Èxit, tot ple i molta marxa. Comissió de Festes 2015 i Tallarina on Tour al pati de les Escoles de Gata. Podeu veure els àlbums per a fer-se una idea.

Àlbum de la COMISSIÓ DE FESTES PATRONALS 2015. Punxeu ací.

Àlbum de SANTI BERTOMEU. Punxeu ací.

FONT: Foto portada: santi Bertomeu. Fotos Comissió i Santi Bertomeu.

28/06/2015 21:35 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTEU APUNTATS I APUNTADES PER A PORTAR AL CRIST? (Carta del patró a un gater)

20150627185658-dscf3589.jpg

La Comissió Santíssim Crist del Calvari ha el·laborat una "CARTA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER", en la qual s’encoraja a tots i totes els/les gaters/es per a baixar i pujar al patró

Ja estàs apuntat o apuntada, que tant se val dona o home, per a baixar o pujar al Crist, des de la seua ermita a l’església el dia 27 de juliol i des de l’església a l’ermita el dia 6 d’agost?.

Dimarts dia 30 s’acaba el termini fixat per la recent creada comissió, la qual anima a la gent gatera a col·laborar, apuntant-se. Recordeu: Perruqueria Canya, Ca Tonia i despatx parroquial, eixos són els tres llocs que podeu anar a apuntar-se.

En una carta, que no té desperdici, molt ben confeccionada, per a tocar la fibra dels veïns, es diu textualment:

"CARTA DEL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER:

Quantes voltes he sentit com ta mare alçava la seua mirada i el seu pensament cap a el més alt del meu Tossalet, veient la meua ermita, posant la seua mirada en la meua xicoteta imatge!

Des de fa 253 anys, quants peus gaters han xafat les pedres de la pujada del calvari, portant el seu calvari personal, les seues penes, patiments, pors i deixant-los als meus peus!

Quan se n’anaven els soldats a les guerres o a la mili, quan venien els problemes de salut o no podien ni menjar! Quants patiments he vist i s’han ajuntat al que jo vaig passar pujant al calvari!
Molts d’eixos patiments no han tingut la solució que s’esperava, però almenys, tenien un poc de consol i confort.

I quanta alegria se sent quan vénen a donar gràcies! Se’ls veu contents, i comparteixen eixa alegria!
Quanta gent que gaudeix d’aquest poble, que és una gran família! I com a tal, es barallen, es disgusten, discuteixen, però com fan des de fa 253 anys, es tornen ajuntar, i celebren junts, riuen junts, pateixen junts, ploren i riuen junts.

M’agradaria que tu, fill d’eixa tradició i devoció, em deixares una estona el teu muscle perquè la meua baixada i pujada anant fins al centre del poble, a l’església, per estar físicament enmig de la meua família els dies que fan més festa, fora un motiu més del teu orgull de ser Gater i la teua afirmació a les arrels més forts d’eixa gran família que és Gata, la família de “Sant Cristo gloriós del Calvari, la meua família."

La comissió del Santíssim Crist animava amb aquestes paraules: "Ara podeu participar de la processó del Santíssim Crist del Calvari com a portadors o portadores del nostre patró, animeu-vos que és una experiencia que tot fill o filla de Gata deuria de viurer alguna volta en la seva vida, ara esteu a tall, inscriu-te!"

Animeu-se i endavant!!


27/06/2015 18:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LES FESTES DE LA FONT DEL RIU DE GATA DIUEN ADÉU...FINS 2016

20150625232505-sjdanses.jpg

ÀLBUM DEL DIA DE SANT JOAN, FESTES FONT DEL RIU, GATA

Anit dimecres, dia de Sant Joan, es van tancar les festes 2015 al barri la Font del Riu de Gata. Vos pose l’àlbum del dia gran, amb els actes més importants: missa de campanya al carrer Lepanto, processó, danses populars pel grup "La Llata", que van rematar l’actuació amb "la dansa del vetlatori" dedicada a Jesús Sánchez, com a homenatge a ell; vi d’honor, traca i castell.

Ací teniu els agraïments de la Comissió de Festes de la Font del Riu, que han publicat a la seua pàgina oficial del facebook:

"Una vegada acabades les festes d’aquest 2015, tan sols hem de donar GRÀCIES! Moltes gràcies a totes i tots els que us heu apropat a sopar, a jugar al truc, a fer-se la cervesa, a ballar (esperem que l’any que ve també siga a torejar), a cantar, a xarrar i sobretot a FER FESTA!!

Com ja vàrem dir, enguany ha sigut un any especial, 35 anys celebrant les festes de Sant Joan a la Font del Riu, 35 anys que no hagueren sigut possible sense la col·laboració de tots vosaltres i la fe...ina dels veïns del barri que des de fa tant d’any han anat formant part de la Comissió de Festes. En especial volem agrair una vegada més a una persona tan especial, a Jesús Sánchez, que durant aquests últims anys va anar presidint la comissió i va treballar tant perquè les Festes de la Font del Riu no desapareixeren del panorama festiu del nostre poble. Gràcies Jesús, perquè des d’allà on estigues pots sentir-te orgullós i podem sentir-nos orgullosos de la teua tasca!!

També, agrair la col·laboració de tots els comerços i associacions que han fet possible aquestes festes. A tots i cadascun dels anunciants al llibre de festes, als bars que van fer picadetes, a l’Ajuntament de Gata de Gorgos i com no, a Alba Pons, que ha sigut la creadora de la imatge d’aquesta 35è edició de les festes!!

MOLTES GRÀCIES GATERES I GATERS, MOLTES GRÀCIES VEÏNS I VISITANTS, MOLTES GRÀCIES A TOTS!! PER MOLTS ANYS DE FESTES DE LA FONT DEL RIU!! "

FONT: Fotos de l’àlbum Cronista / Comissió / Àngels Torres.

25/06/2015 14:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS SANT JOAN, patró de les festes de la Font del Riu de Gata

20150624091550-santjoan.jpg

Felicitats als que celebreu la vostra onomàstica

Hui és el dia 24 de juny de 2015, la festa gran a Alacant, Xàbia i a molts altres indrets; és la festa del patró de les festes del barri de la Font del Riu de Gata. Acaben les festes amb els actes de la vesprada. A les 20 hores serà la missa de campanya al carrer Lepanto. Participarà el veïnat i els xiquetes i xiquets vestits de Primera Comunió, els del barri o relacionats amb ell. A continuació serà la processó pels carrers del barri. Després actuarà el grup "La Llata" amb danses populars. Finalment, el vi d’honor, una traca i un castellet de focs artificials posarà el final d’unes festes molt participatives i amb un bon resultat.

Per altra part, des del blog felicitar a tots els Joan, Joana, Juani, i els seus compostos, especialment al meu Juan Miguel, el meu fill. Que passeu un gran dia, el del vostre sant.

24/06/2015 09:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

MÉS FESTES A LA FONT DEL RIU DE GATA: Hui dimarts, Festa de la Tapa; demà, el dia gran

20150623144301-11216516-810736355714025-1396959980758910017-o.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM: VESPRADA DE CARRETONS (Comissió de Festes la Font del Riu de Gata)

ENLLAÇ A LA NIT DE ROCK d'ahir dilluns

Hui és el penúltim dia de les festes del barri La Font del Riu de Gata. La Festa de la Tapa comença a les 19 hores. Una tapa i una servessa al mòdic preu de 0,80 €. Al carrer Calvari, amb la col·laboració del BAR EL 10, BAR EL PATI, BAR’BAROS i BAR L’ESTACIÓ. Ja ho sabeu, Festa de la Tapa. No s’ho perdau.

A continuació sopar de "sobaquillo" amenitzat per el DUET IBIZA. La comissió repartirà salmorra, cacauets i meló.

Demà, dimecres, serà el dia gran, el dedicat al sant patró del barri Sant Joan Baptista. Hi haurà missa de campanya al carrer Lepanto a les 20 hores. Després processó pels carrers del barri, danses populars pel grup local "La Llata", vi d’honor, traca i castell, posant punt i final a les festes 2015.

Ahir vesprada, els xiquets i xiquetes van gaudir dels carretons al carrer Lepanto. A l’àlbum podeu veure l’ambient que hi havia. Es va donar berenar a tots els que volien.


23/06/2015 14:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DILLUNS, CARRETONS I ROCK a les festes de la Font del Riu de Gata

20150622171711-bradmis.jpg

ÀLBUM D'AHIR: TRUC I ACTUACIÓ DELS BRADMIS

Quart dia de festes al barri La Font del Riu. Hui dilluns està previst a les 19 hores l'actuació de carretons al carrer Lepanto, on es repartirà berenar. A les 21,30 hores començarà el sopar de "sobaquillo" al carrer Calvari. A continuació, nit de rock amb els grupos locals Back Storm, Lizard Depresion i Tremp. Hi haurà servei de barra i la comissió repartirà salmorra, cacahuets i meló.

Pel que fa a la jornada festera d'ahir, la parella formada pel matrimoni Miguel Blasco y María Vicenta Mulet van guanyar el primer premi del Campionat de Truc. Els segons van ser Vicent i Porra (la senyora X) i la tercera parella guanyadora van ser Paco Coloma i José Pons. Recordem: El 1er premi: Trofeu+Habitació per a dos persones a l'hotel Marriot amb desdejuni i spa!; 2º premi: Trofeu+Sopar al bar el Pati+2 consumicions a la barra de la comissió i 3er premi: Trofeu+Sopar al bar el 10+1 consumició a la barra de la comissió.

Per la nit, després del sopar, l'actuació de Els Bradmis celebrant el seu 50 aniversari va animar als veïns a pegar-se un bailoteo recordant aquelles cançons que els van fer famosos i que eren de la seua època. El fundador i l'actual grup van rebre de la comissió un pastel d'aniversari i uns regalets.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

FONT: fotos de l'àlbum Comissió de Festes Font del Riu, Gata.

 

22/06/2015 17:17 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

MATINAL D'AUTOS LOCOS A GATA. Ha col·laborat la Comissió de Festes Patronals

20150621184948-cotxe.jpg

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015

ENLLAÇ AL MEU ÀLBUM

El camí del tir, els carrers Alcolaes i Sant Josep, i la Costera del Grup Escolar, han sigut la ruta triada per a l’etapa de hui diumenge 21 a Gata, al Campionat d’Autos Locos de la Marina Alta. Onze participants, un d’ells gater, i una pèrdua per accident més aparatós que altra cosa. Dos infantils i nou majors. Cotxes de tota classe de disseny, les corbes més exigents entrant al carrer Sant Josep i entre este i la baixada del Grup Escolar. La Comissió de Festes patronals de Gata ha col·laborat amb l’event, igual que Protecció Civil, la Policia Local i Creu Roja.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
FONT: Comissió de Festes, àlbum de fotos.
21/06/2015 18:49 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIUMENGE 21, GATA: tercer dia de les festes de la Font del Riu. Actuen els BRADMIS

20150621174601-dscf7195.jpg

Ahir, sentit homenatge de l’Ajuntament i comissió al recordat Jesús Sánchez

Èxit del públic infantil a les atraccions de l’aigua

El carrer, anit al sopar, ple de taules i comensals

Hui actuen els Bradmis, celebrant el seu 50 aniversari

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE LES ATRACCIONS PER ALS XIQUETS (Matí)

ENLLAÇ A L’ÀLBUM DE MIGDIA (SERVESSA I XARANGATA) I TRUC

ENLLAÇ A L’ÀLBUM NIT: Sopar, homenatge a Jesús Sánchez, Mariachis, Fussion

Hui diumenge 21 de juny al barri la Font del Riu de Gata contiuen les festetes en honor a Sant Joan. Hi ha truc aquesta vesprada, segona eliminatòria i final, al carrer Calvari. A partir de les 21,30 hores sopar de "sobaquillo" al carrer Calvari amenitzat per l’osquestra tan coneguda com ELS BRADMIS, que celebren el seu 50 aniversari dalt dels escenaris. Hi haurà servei de barra i la comissió repartirà salmorra, cacahuets i meló.

Ahir dissabte, la jornada va ser molt "mogudeta". Cal destacar la gran afluència de xiquets i xiquetes a les atraccions preparades al carrer Lepanto. La servessa a gogó per a tots i totes amb la Xarangata. També les primeres eliminatòries del truc. El sopar que va omplir de taules i menjadors el carrer Calvari. La sorpresa, al descans, quan l’alcaldessa Magda Mengual, el regidor que s’encarrega ara de les festes Noel Gadea, i part de l’equip nou de govern, junt a dos membres de la comissió, van pujar a l’escenari, a fer-li un sentit homenatge al desaparegut Jesús Sánchez. Un dels seus fills va pujar a recollir l’olivereta que es plantarà en el seu record al Parc de la Font del Riu i baix es posarà una placa. Els Mariachis i l’orquestra Fussion van amenitzar la vetlada.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

FOTOS VARIADES: Comissió de Festes La Font del Riu / María Ángeles Torres / Cronista de Gata.

21/06/2015 17:36 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DISSABTE: SEGON DIA DE FESTES A LA FONT DEL RIU DE GATA

20150620124814-atraccioinf1.jpg

Els xiquets són a hores d’ara els gran protagonistes de les festes del barri la Font del Riu de Gata. Atraccions infantils d’aigua, pintures per a xiquetes i xiquets, bots i remullons. Hui dissabte és el segon dia de programació. El dia està carregat d’actes. A les 12,30 hores està previst repartir servessa a gogó i l’actuació de Xarangata.

La pròxima cita és la festa de l’aigua que patrocina el bar el 10, a les 16 hores. A les 17 hores començarà la primera eliminatòria del truc al carrer Calvari. Un total de 27 parelles estan apuntades al joc del truc. Per la nit, a les 21,30 hores, serà el sopar popular al carrer Calvari amb l’actuació dels mariachis Veracruz i després el grup Fussion. Es vendran per la Comissió coques per a sopar i es repartirà salmorra, cacauets i de postre meló. Hi haurà servei de barra per la comissió i es faran coktels de margarita i tequila a càrrec Exclusive and Drinks.

 
 
Foto de Festes FONT DEL RIU - pagina oficial.

Encara la jornada de hui tindrà unes quantes sorpreses.

A la imatge, una de les atraccions instal·lades per al món infantil gater al carrer Lepanto, este matí.

FONT: Comissió de festes Font del Riu.

20/06/2015 12:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

CAP DE SETMANA PLE D'ACTES FESTERS A GATA. Comencen les festes de la Font del Riu

20150619115736-portadafestesfr35.jpg

El cap de setmana ve carregat a Gata d’actes. Comença aquesta nit, a les 23,30 hores, les festes del barri la Font del Riu. Al carrer Lepanto actuarà el discjoquei Raúl Escortell. Demà dissabte, molts actes al llarg del dia a aquella barriada. Les festes aniré posant-les dia a dia fins dimecres 24, festa de Sant Joan.

Pel que fa a altres activitats, aquesta vesprada-nit s’acomiaden del curs escolar a Primària. Faran el festival fi de curs. AMPA, professorat i alumnes els espera una jornada llarga.

Diumenge, dos activitats més: la Comissió de Festes 2015 col·labora amb la posta en marxa d’una nova edició, serà la segona a Gata, dels coneguts "Autos locos". La Penya Barcelonista també farà la seua festa, el dinar de germanor del 30 aniversari. Ja anirem detallant aquestes i altres activitats.

19/06/2015 11:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES COMENCEN LES FESTES DEL BARRI LA FONT DEL RIU DE GATA

20150616104534-11406836-805500619570932-5431718411363378489-n.jpg

La festa del patró, dimecres 24 amb missa de campanya, processó, dances, vi d'honor, traca i castell

Resum de la programació de les Festes de la Font del Riu 2015

Ja estan al carrer tant el cartell com el programa de les festes del barri de La Font del Riu de Gata. Si voleu tindre'l en mà i col·laborar, podeu adquirir el llibre de festes als següents llocs: BAR EL PATI, MUEBLES SANCHEZ, LA BOTIGA, PC INFORCOM, BAR EL 10, TOURIST INFO i AJUNTAMENT DE GATA. El preu del llibre es la voluntat de cadascú!!


Cal dir que les festes començaran divendres dia 19 i acabaran el mateix dia de Sant Joan dia 24, patró del barri. Destacar que divendres 19 hi haurà discomòbil; el dissabte 20 serà el dia del xiquet. També hi haurà servessa a gogó, truc, sopar popular i actuacions musicals. Diumenge 21 seguirà el truc, hi haurà sopar popular i actuarà el mític conjunt Bradmis de Xàbia, celebrant el seu 50 aniversari. Dilluns 22 hi haurà carretons, sopar popular i nit de rock amb grups locals. Dimarts 23 serà la Festa de la Tapa des de les 19 hores i després sopar de "sobaquillo". Finalment, el dia 24 dia de Sant Joan hi haurà missa al carrer Lepanto, processó, dances, traca, vi d'honor i castell.

Ja aniré detallant-vos millor el programa dia a dia.

A la imatge, el cartell anunciador de les festes, obra de Alba Pons.

FONT: Comissió de Festes Font del Riu, Gata.

16/06/2015 10:45 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

PROCESSÓ DEL COR DE JESÚS A GATA (Àlbum)

20150614225248-dscf7048.jpg

Podeu veure l’àlbum de la processó (PUNXEU ACÍ)

Aquesta vesprada s’ha celebrat l’últim acte dels que al llarg de la setmana s’han fet en commemoració de la festa de la confraria del Sagrat Cor de Jesús a Gata. A la processó han assistit les confrares, els 34 comulgats d’enguany, pares i mares d’aquests, quatre majoralesses mares de comulgants, Don Francisco i Don Vicent Font -rectors-, fidels i la banda de música.

FONT: Fotos àlbum, Vero Vives.

14/06/2015 22:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS A LA PARRÒQUIA DE GATA LA FESTA DEL COR DE JESÚS

20150614181119-corjesusaltarhui.jpg

La seua Congregació té 127 anys de història

La confraria del Sagrat Cor de Jesús de la parròquia de Gata de Gorgos celebra hui diumenge la seua festa. A migdia s’ha fet la missa solemne cantada per la coral Serrillàs i a la que han assistit xiquets i xiquetes de Primera Comunió i les seues mares, vestides de majoraleses, com ja és tradicional en els últims anys. Al tardet, després de la missa de les 19 hores, se celebrarà la tradicional processó amb la imatge del Cor de Jesús, els comulgants i les majoralesses.

Si repassem l’Arxiu Parroquial, descobrim que  la congregació del Sagrat Cor de Jesús de Gata de Gorgos té certificat del 18 d’agost de 1887, fa 127 anys quasi 128. Li acompanyava el seu reglament, del 4 de desembre de 1886, un any més antic. Es va fundar sent rector del poble Don Juan Martínez Blasco. El reglament de l’associació del Sagrat Cor de Jesús fou aprovat pel cardenal Monescillo el 18 d’agost de 1887, datant-se el dia 10 de desembre de 1918. A l’arxiu està el reglament i la llista. Ja més actual és la consagració dels altars laterals del Sagrat Cor de Jesús i la Immaculada, el 10 de juny de 1964.

Altra manifestació religiosa té el Cor de Jesús al poble de Gata. Es tracta del retaule ceràmic del carrer Constitució. És el més gran que hi ha pels carrers. La composició és molt colorida i té la llegenda baix: "Corazón de Jesús". Com a anèccota, la propietària adopta el malnom de "Pepica Cor de Jesús" precisament per tindre aquesta imatge a la seua façana. La ceràmica del retaule està més a l’interior que la cara de vista. Les senefes que té, tant al voltant de la imatge como dalt són molt cridaneres.

FONT: dades històriques Arxiu Parroquial, església Sant Miquel, Gata.

14/06/2015 18:11 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

S'ACOSTEN LES FESTES DEL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA. Seran del 19 al 24 de juny

20150613214459-portadafestesfr35.jpg

Enguany se celebra el 35 aniversari de les festes

S'acosten les festes del barri gater de LA FONT DEL RIU. Ací teniu el cartell fester, portada del llibre de festes, que és obra de Alba Pons. 

Aquest any 2015, seran unes festes molt especials, no sols perqué la gent del barri fa 35 anys que cel.lebren aquestes festes en honor a Sant Joan, sinó perque de segur que es recordarà una persona molt important, Jesús Sánchez, president i fester de la Comissió de Festes de la Font del Riu des de fa molts anys.

Els membres de la comissió comentaven: "Enguany, més que mai, anem a cel.lebrar les Festes de Sant Joan, per tu i per tot el que has fet per a que aquestes festes no es pugueren perdre!!. Veïns i veïnes, gaters i gateres, us esperem del 19 al 24 de Juny al barri de la Font del Riu!!.

Demà vos detallaré el programa.

A la imatge, el cartell anunciador de la festa, del qual és autora Alba Pons.

13/06/2015 21:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, SOLEMNE PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI, GATA (Àlbum)

20150608222231-dscf6875.jpg

PER A REPASSAR TOT L’ITINERARI DE LA PROCESSÓ, PUNXEU ACÍ: Àlbum de la processó (Fotos Vero Vives / Miguel Vives)

Ahir per la vesprada es va celebrar la solemne processó del Corpus Christi. Abans, a la missa solemne van participar els xiquets i xiquetes de Primera Comunió que van acompanyar junt amb les seus catequistes, pares/mares, clero, autoritats, banda de música i feligresos, la Sagrada Forma del Cos de Jesús (Corpus Christi) pels carrers de costum a Gata. A la missa es va tindre un record especial per Don Alberto Caselles, l’emèrit dels rectos fills de Gata, que es troba a l’hospital, ja que era un asidu d’aquesta processó en els últims anys a Gata.

A la processó es van fer les cinc tradicionals parades i tots els carrers i places de l’itinerari estaven adornats en murta, mata, flors de baladre i demés ornamentació vegetal. Sota palis va processonar tornant-se quatre rectors, dos fills del poble, un vingut de Catamarca (Argentina) i el senyor rector, la Custodia. Cal dir que les taules adornades estaven al carrer Teulada, carrer Sol -enguany s’acurtava la processó-, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot.

Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos de Verónica Vives (àlbum)

08/06/2015 22:22 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 7, SOLEMNITAT DEL CORPUS CHRISTI

20150606104357-dscf5082.jpg

Processó amb els xiquets i xiquetes de Primera Comunió

El Santíssim sota palis i les taules pels carrers, originalitat d'aquest acte religiós

Demà diumenge se celebra a Gata, com a moltíssims pobles que no ho van celebrar dijous, la solemnitat del Corpus Christi. Tornarem a veure a la processó les estampes típiques de l'enramada de la murta, la preparació de les taules de parada del Santíssim, la Sagrada Forma sota palis en processó pels carrers de Gata, els 34 xiquets i xiquetes de Primera Comunió d'enguany, clero, autoritats, fidels i banda de música. La processó serà a les 20 hores. Com ja és habitual, s'instal·laran les taules al pas de la processó: al carrer Teulada, carrer Sol, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot. Enguany serà una mica més curta, ja que l'itinerari transcorre pel carrer Sol i no pel carrer la Lluna.

A la fotografia d'arxiu, un moment de la processó del Corpus de 2012.

 

06/06/2015 10:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA ES POT APUNTAR-SE AL CAMPIONAT DE TRUC DE LES FESTES DE LA FONT DEL RIU

20150604214715-truc.jpg

Serà els dies 20 i 21 de juny, al carrer Calvari

La Comissió de Festes de la Font del Riu ja ha fet públic el cartell que anuncia l'apuntà per al campionat de truc, joc tan popular i típic al nostre poble. Al cartell vegeu els llocs on podeu inscriure's. Les eliminatòries i fase final seran els dies 20 i 21 de juny, a partir de les 17 hores al carrer Calvari.

Recordeu que podeu apuntar-se al truc de les festes del barri, fins el dia 19 de juny!!! ANIMEU-SE!!

1er premi: Trofeu+Habitació per a dos persones a l'hotel Marriot amb desdejuni i spa!.
2º premi: Trofeu+Sopar al bar el Pati+2 consumicions a la barra de la comissió.
3er premi: Trofeu+Sopar al bar el 10+1 consumició a la barra de la comissió.

FONT: cartell i informació comissió de festes La Font del Riu.

04/06/2015 21:47 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 31, SEGON TORN DE PRIMERES COMUNIONS A GATA (Àlbum)

20150531174440-2015-05-31-12.24.23.jpg

(PODEU VEURE L'ÀLBUM PUNXANT ACÍ)

Hui diumenge dia 31 de maig s'ha celebrat a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos el segon torn de les Primeres Comunions. Un total de 14 comulgants, acompanyats dels seus pares/mares han participat en la seua primera eucaristia, coincidint en la festa de la Santíssima Trinitat. Especial i emotiu moment ha sigut quan els dos nebodets bessons del rector fill de Gata Vicent Font han rebut de la seua mà la Primera Comunió. En total, aquest any han pres la Primera Comunió a Gata 34 xiquets/xiquetes.

Per altra part, demà dilluns i primer dia del mes de juny comença l'horari d'estiu a la parròquia. La missa serà a les 20 hores els dilluns, dimarts, dijous, divendres i dissabte. Dimecres serà a les 8,30 hores. Els dissabtes es suprimeix la missa de les 18 hores i sols es farà la de les 20 hores. Per a la setmana que ve es preveu l'Adoració Eucarística de dijous, celebració del Corpus Christi, amb Hora santa a les 22 hores. La solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist (Corpus Christi) se celebrarà diumenge que ve dia 7 de juny. A les 20 hores serà la processó amb la tradicional enramada i taules per a rebre el Santíssim.

Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos Parròquia de Gata / Pròpies, Cronista de Gata.

 

31/05/2015 17:44 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE 24...A GATA: A MÉS DE VOTACIONS, PRIMERES COMUNIONS

20150526093734-dscf6727.jpg

(PODEU VEURE L'ÀLBUM FOTOGRÀFIC, PUNXANT ACÍ)

Un total de 20 xiquets/xiquetes van comulgar al primer torn

No és la primera vegada que ocorreix. Ahir diumenge 24 de maig, els gaters anaven a votar però també anaven alguns de comunió. Un total de 20 xiquets/xiquetes van prendre la seua Primera Comunió a l’eucaristia solemne que es va celebrar a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata. Des de la Plaça Nova a la remodelada Plaça de l’Església, xiquets i xiquetes acompanyats pels seus pares i mares van anar cap al temple acompanyats també per la banda Unió Musical.

Els 20 comulgants van viure intensament el moment tan especial per a ells i elles. Al final, el senyor rector Don Francisco M. Murillo els va obsequiar amb un record, de part de les catequistes i la parròquia.

El pròxim diumenge dia 31, festa de la Santíssima Trinitat, serà el segon torn de les Primeres Comunions a Gata. Hi haurà 14 comulgants més.

 

26/05/2015 09:37 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JESÚS POBRE ENTRA EN LA SEUA SETMANA GRAN DE FESTES PATRONALS 2015

20150525222841-festesjp.jpg

Hui s'ha celebrat el dia gran, la Fireta, demà dia dels xiquets i el dimecres de les quintades

L’actuació de "Els Musicants" tancarà la jornada de festa major de hui a la veïna població de Jesús Pobre. Demà dimarts 26 és el dia dels xiquets. Per la nit actuaran Els Bradmis, que celebren el seu 50 aniversari. Dimecres 27 és el dia de les quintades. Dijous 28 dia de la paella gegant per Galbis que té el rècord Guiness. L’aiguallimó estarà patrocinada per la gelateria Ca’l Tramusser de Gata. Començarà la programació de bous i vaques, que es repetirà divendres i dissabte, amb actuacions de migdia (12,30), vesprada (19.30) i mitjanit dijous i divendres. Dissabte 30 a les 00,30 l’orquestra La Pirata amenitzarà l’últim acte fester del 2015.

A la imatge, la processó a punt d'eixir de la plaça, aquesta vesprada.

FONT: Foto Vero Vives.

25/05/2015 22:28 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS LA FIRETA A JESÚS POBRE; EL DIA DESPRÉS, CANVI POLÍTIC AL POBLE DE GATA

20150525134319-festers2015jp.jpg

Hui dilluns, l'endemà de PENTECOSTÉS o la PASCUA GRANADA, se celebra a la veïna localitat de JESÚS POBRE el tradicional i popular DIA DE LA FIRETA. És el dia gran per als nostres veïns. Molts dels gaters i gateres assistiran als principals actes. Ja s'ha celebrat la gran mascletà que ha sigut molt llarga. Després la missa solemne en honor al patró Jesús Pobre i aquesta vesprada tindrà lloc la processó, amb la participació dels xiquets i xiquetes de Primera Comunió.

A nivell de GATA, estem -com a tots els llocs- de resaca de votacions. Canvi polític i s'aveïnen nous temps. Ara començaran a parlar els grups polítics a la recerca de pactes, per a tindre-ho clar abans del 13 de juny. Eixe dia, dissabte, quasi amb tota seguretat, serà el plenari d'elecció de nou alcalde o alcaldessa. Ara els toca als polítics locals...

Recordem: 5 concejals, PP (llista més votada); 4 concejals, COMPROMÍS PER GATA (puja 1 concejal); 2 concejals, PSOE (baixa dos concejals) i 2 concejals JUNTS PER GATA (emergeix de zero i recull dos concejals a la primera).

A la imatge, els festers de Jesús Pobre 2015.

25/05/2015 13:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

S’OBRI UNA LLISTA LLIURE DE PORTADORS/ES PER A LES PROCESSONS DE BAIXADA I PUJADA DEL SANTÍSSIM CRIST A LES FESTES PATRONALS

20150520004157-dscf6038.jpg

La nova comissió constituïda el 18 de febrer es planteja millorar aquest aspecte de la festa obrint el ventall a tots els que ho vulguen fer

Des de la parròquia el senyor rector ha escrit una carta per a tot el poble

Es podran apuntar fins el 30 de juny als llocs indicats

Enguany les processons de baixada i pujada del Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata de Gorgos, a finals de juliols la baixada i el 6 d’agost la pujada, tindran un altre al·licient. Es pretén obrir una llista de portadors. Podran apuntar-se tots els que ho vulguen al despatx parroquial, a la botiga "Tonia" i a la perruqueria "Canya". El termini serà el dia 30 de juny.

La nova Comissió eixida de l’antiga junta i altres noves persones, es planteja millorar aquest aspecte de la festa obrint el ventall de possibilitats a tots aquells que mai ho han fet, o que els toca per complir 20 anys o per fer 50 anys, com els últims anys.

Vos pose textualment la carta que remet a tota la feligresia i en definitiva a tot el poble, el senyor rector Don Francisco Manuel Murillo Roldán, datada el dia 15 de maig de 2015 i que resa així:

"Benvolguts veïns de Gata,

En aquest temps que porte com a rector de Gata, he observat, i així m’ho heu dit, el desig de revisar les processons de baixada i pujada del Santíssim Crist a les festes patronals. Estic d’acord amb tots vosaltres. Per aquest motu i per altres més hem format una Comissió del Santíssim Crist. El 18 de febrer 2015 va ser constituïda. Està formada per vint membres, entre ells alguns de la Junta anterior i també noves incorporacions. Aprofite aquestes línies per agrair la tasca realitzada per l’anterior Junta del Crist.

A la primera reunió de la Comissió es va proposar fer una llista oberta de portadors del Santíssim Crist en les dues processons. Fins ara, com bé és sabut, la possibilitat de portar al Crist estava lligada a la processó de baixada i pujada, a aquells que tenien 20 anys, segons el costum en la qual després del servei militar en acció de gràcies pujaven al Santíssim Crist. Posteriorment per falta de portadors es va demanar ajuda a la quintà d’aquells que complien 50 anys perquè ajudaren en les dues processons.

Volem per tant fer una llista oberta de portadors perquè els qui vulguen i siguen majors d’edat puguin fer-ho, tant homes com dones, sense excloure els que tradicionalment l’han portat que també hauran d’apuntar-se. Per això hem pensat obrir un període d’inscripció que finalitzaria el 30 de juny, es podrà fer en: ewl despatx parroquial, la botiga Tonia i la perruqueria Canya. Aquells que estigueu inscrits vos convocarem per a una reunió informativa i assajar el pas de la processó.

Animeu-vos, és una bona oportunitat per expressar l’afecte al Santíssim Crist.

Acabe agraint les mostres d’afecte que brindeu al Santíssim Crist i demanant, ja des d’ara, la seva protecció i benedicció per atots vosaltres.

Que Déu vos beneixca.

Francisco Manuel Murillo Roldan"

A la imatge d’arxiu, portadors del Santíssim Crist baixant per l’itinerari del calvari.

FONT: Parròquia de Gata / Comissió Santíssim Crist Gata.

20/05/2015 00:40 cronistadegata #. FESTES Hay 3 comentarios.

X TROBADA DEL CAVALL: cavalls, calor i exhibició

20150512121430-cavall1.jpg

(PODEU MIRAR L'ÀLBUM, PUNXANT ACÍ)

La X Trobada del Cavall es va celebrar diumenge passat amb molta calitja a l'espai de l'antic camp de futbol "les Sorts". Va organitzar la matinal i el dinar la Penya Cavallista de Gata i va col·laborar la Comissió de Festes 2015.

El món del cavall no sols de Gata sinó de tota la comarca es va donar cita a l'exhibició de doma, als passacarrers, a les desfilades, carreters, carretes i cavalls, en un dia marcat pel calor, com els que estem patint.

A les imatges de l'àlbum podeu veure alguns moments de la jornada i a la Comissió de Festes 2014 així com a la penya.

Aprofitant la jornada cavallista, la Comissió va eixir pels carrers de Gata, acompanyats d'un carro i al so de la dolçaina i tamborets, per a vendre el seu llibre "Imatges de Festa: D'ahir a Hui".

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Àlbum Comissió de Festes 2015.

12/05/2015 12:14 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

TERMINI PER A PARTICIPAR EN EL LLIBRE DE FESTES DE GATA 2015: 25 DE MAIG

L’Ajuntament i la Comissió de Festes 2015 de Gata han fet un comunicat, per a totes aquelles associacions locals i quintades que vulguen participar al llibre de festes 2015. Podem remetre els textos i fotos fins el 25 de maig al correu: premsa@gatadegorgos.es, o directament a la Comissió de Festes 2015. Em comunica la comissió, que també podeu enviar-ho al mail de la Comissió: comissiofestesgata2015@gmail.com.

FONT: Ajuntament de Gata.

07/05/2015 12:16 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

ANIT, SORTEIG DE PARELLES DELS QUINTOS MAJORS PER A LES FESTES 2015 DE GATA

20150503181145-xicsixiquesparellesfestes-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Anit davant dels salons Canor de Teulada, la Comissió de Festes 2015 va organitzar una gran posada en escena per a compondre les parelles que formaran els festers de 2015, quintos i quintes majors de 18 anys. Després de l’acte, que va resultar la posta de llarg per a molts dels jóvens, va arribar el sopar de parelles.

Ací els teniu a tots i totes ben mudats. Ja estan sortejats i triats. Sols una terna formada per dos cosines i un cosí. La resta a parelles.

FONT: Foto àlbum de la Comissió de Festes 2015.

03/05/2015 18:10 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 3 ÉS EL DIA DE LA MARE I DE LA SANTA CREU

20150503114252-maredeumaig.jpg

A totes les mares del món, moltes felicitats, però no per hui sinó per tots els dies

Antigament, hui es beneïen els termes: és la festa de la Santa Creu

A Xàbia, hui és la pujada del Natzaré

Hui es celebra el DIA DE LA MARE. Encara que és una fita comercial i interessada, també és una senyal de respecte i admiració. A totes les mares de GATA i del món MOLTES FELICITATS, especialment a mare Anita que la recorde tots els dies, encara que en do setmanes farà sis anys que ens deixà, i a la mare dels meus fills Pepa. Però no per hui eixes felicitacions sinó per tots els dies.

Precisament, encetant el mes de maig, la parròquia de sant Miquel Arcàngel celebra amb el Cor Parroquial que porta per nom "Dama Azul" per la Mare de Déu, celebra una missa especial, amb júniors i de catequesis. La Immaculada Concepció presideix l’altar major.

Hui, dia 3 de maig, també és la festa de la Santa Creu. Gata no té massa creus externes, exceptuant les lògiques de dins de l’església parroquial i l’ermita. Després de la guerra es va col·locar una creu de pedra tosca a l’encreuament entre la carretera de Xàbia i la carretera nacional. Allí acudia cada any el rector de la parròquia a beneir el terme tal dia com hui, fins que aquell costum va desaparèixer.

Una altra creu va presidir la muntanya de les Alcolaes o de l’antic Tir de Colom. Era de grans dimensions i visible des de tots els punts del poble. Amb motiu de la Santa Missió dels Pares Franciscans que arribà al poble l’any 1963 la van pujar els joves gaters muntanya amunt fins les mateixes roques. Un temporal la va tirar a terra i ja mai més es va recuperar aquell símbol.

A la façana de l’església parroquial hi ha una creu de marbre adossada a la mateixa, on abans es llegia "Caidos por la Patria" i es va substituir per una llegenda més lògica i més neutral "Als gaters morts en guerres". Serveix de record per a tots.

Finalment, recordem que hui és festa major a la veïna població de Xàbia, les festes de les Creus arriben al dia clau, la pujada del Natzaré a la seua ermita. Es visiten al llarg de la setmana i hui les creus que s’han el·laborat per davant de façanes pels carrers de Xàbia.

ACTES PER A HUI, DIUMENGE 3 DE MAIG

Al Casal de la Música, a les 11,30 hores, ha començat l'Audició de saxos, dins de la programació de l'Escola Municipal de Música.

Hui, a les 12,30 hores, missa especial del Dia de la Mare. El Cor parroquial interpretarà la cançó "Síguemé, siguemé", amb la que va participar en el Festival Vocacional a Moncada fa catorze dies.

03/05/2015 11:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR A ONDARA: DIA JÚNIORS DE LA MARINA ALTA (Àlbum)

20150427215503-dscf6612.jpg

(PODEU VISIONAR L’ÀLBUM DE LA JORNADA, pujada pels Júniors Gata al facebook, PUNXANT ACÍ)

Uns 40 participants dels 200 eren júniors gaters

Jocs, convivència, amistat, missa final

Participen els centres d’Ondara, El Verger, Pego, Vall de Pop (Xaló, principalment), Gata de Gorgos, Xàbia i Dénia

Ahir diumenge dia 26 d’abril es va celebrar a Ondara el Dia Júniors de la zona de la Marina. Uns 200 xiquets i els seus monitors es van donar cita pels carrers del centre urbà del poble, el local cobert del Prado i l’església parroquial de Santa Ana. Assistiren xavals de les parròquies de Dénia, la Vall de Pop (Xaló, principalment), Pego, El Verger, Xàbia i GATA DE GORGOS.

De la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata acudiren uns 40 entre xiquetes i xiquets, que van donar molt de colorit, amb les seues samarretes de color taronja i al ser la delegació més nombrosa. Durant tot el matí, els júniors s’ho van passar d’allò més bé amb proves preparades, girant tot sobre el mar i el Atlantis. Els carrers d’Ondara es van omplir de crialla amb samarretes de distints colors. En l’espai cobert del Prado es va fer el dinar. Molts júniors van estar acompanyats pels seus pares.

Després de dinar es va fer un desfile en el que hi havia una gran pancarta amb tots els colors de les parròquies participants. Amb càntics i diversió arribaren a lésglésia parroquial de Santa Ana. La patrona d’Ondara els va rebre amb una panyoleta gegant que abraçava la imatge d’ella i la Verge xiqueta.

La missa fou presidida per el consiliari diocesà Virgilio González i concelebrada pels distints sacerdots de les parròquias participants. Abans de l’eucaristia, el consiliari diocesà l’imposà al de zona i rector de Xaló, José Cuadros, la panyoleta corresponent. Els sacerdots també les portaven així com nombrosos xiquets i monitors.

Guitarres, càntics, participació en les lectures, pregàries i ofrenes, tots els júniors estigueren molt actius en l’eucaristia. Una jornada júnior que, sens dubte, auna les parròquies i la seu gent més jove.

Foto de Juniors Gata.

Foto de Juniors Gata.


Foto de Juniors Gata.

A la foto de portada, els Júniors arribant a l’església. De taronja els júniors de Gata. 

FONT: Fotos, Júniors Gata.

27/04/2015 21:55 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DILLUNS 13 ÉS SANT VICENT FERRER: FELICITATS ALS QUE PORTEU EL NOM DEL PATRÓ VALENCIÀ (5é aniversari del blog)

20150413091232-santmiquel-copia.jpg

El sant valencià tan europeu en el seu temps i que predicava en la llengua materna, és a dir la valenciana. Hui és la festa del taumaturg (pels miracles que se li atribuïxen), el patró del veí poble de Teulada, que estan de festa major. 

Aprofite per felicitar a tots els veïns i veïnes de Gata i a tots els que seguixen el blog que porten el nom de VICENT o VICENTA i els seus compostos. També al veïnat del carrer Sant Vicent, a les Alcolaies.

A Gata, els més majors recorden que, per Sant Vicent precisament, els joves van plantar una falla a la plaça del Vicari, i les xiques es van engalanar amb trajes de falleres. Era pels anys 40 del passat segle XX. I Sant Vicent és l’últim dia d’eixir els xiquets i majorets a berenar, a menjar la mona...Encara que en molts llocs es treballa, ja que sols és festiu a la ciutat de València i alguns pobles que el celebren com a patró, com a Teulada, com he dit, Llíria i altres.

LA IMATGE DE SANT VICENT FERRER A GATA

Faig un extracte de l’escrit que publicava ahir diumenge l’Aleluya, que vaig escriure amb motiu de la festa de hui: "A Gata de Gorgos tenim la imatge del patró valencià i del que molts veïns i veïnes porten el seu nom. La primera, a l’altar major (part lateral dreta del retaule, si el mirem de front), imatge que podria correspondre a un pintor de Ondara, segons averiguacions recents.

La segona, el retaule ceràmic dedicat al sant que dona nom al carrer Sant Vicent, a la barriada de les Alcolaies. El plafó ceràmic té com a remat del sant la ja coneguda cita que repetia molt el sant taumaturg: "Timete Deum et date illi honorem" (Temed a Dios y dadle honores). És una cita del llibre del Apocalipsis, 14,7.

Si mirem bé la imatge en este carrer observarem que la rajoleta del mig de la segona filera, començant per baix, està al revés. Sols tenim que fixar-nos en l’hàbit del frare sant dominic i seguir les rajoletes. En estos diess, el llum de la imatge està encesa. És la seua festa.

Pero, qui va ser este sant tan volgut i estimat pels valencians? La seua festa és en realitat el 5 d’abril. Este any està a vuit dies en el calendari. Vicente Ferrer naixqué en 1350 a València i va morir a Vannes en 1419. Fou canonitzat el 3 de juny de 1455 pel papa Calixte III. Presbíter de l’Orde de Predicadors, recorregué incansablement ciutats i camins d’Occident, sol·lícit per la pau i la unitat de l’Església, predicant a pobles innumerables l’Evangeli de la penitència i la vinguda del Senyor, fins que a Vannes, de la Bretanya Menor, a França, lliurà el seu espírit a Déu.

Tenim molt prop, a la comarca, al poble veí de TEULADA, on hui és la festa major. Sant Vicente Ferrer és el patró del poble. En 2010 se celebrà el VI centenari de la vinguda del sant dominic a terres teuladines, que arribà per a visitar a la seua germana Constança, que vivia a Teulada. Allí deixà alguns miracles i el testimoni de la Font Santa.

Amb l’octava i la festa de sant Vicente Ferrer es tanca el cicle dels dies grans de Pasqua, entrant al temps propi de Pasqua, que culminarà als 40 dies amb la Pasqua de Pentecostés.

Al respecte de Sant Vicent Ferrer, vos adjunte uns comentaris molt interessants del sant, que fa el sacerdot fill de Gata, FRANCESC MULET RUÍS, i que ha pujat al seu facebook:

"Sant Vicent Ferrer és el patró del País Valencià. A València i a molts pobles del País Valencià se celebren els famosos Miracles de Sant Vicent, representacions teatrals, generalment representades per xiquets, que s'organitzen per a la festivitat de Sant Vicent (segon dilluns de mona, és a dir, l'endemà del diumenge següent al diumenge de resurrecció).
“TIMETE DEUM ET DATE ILLI HONOREM, QUIA VENIT HORA IUDICI EIUS” ("Temeu a Déu i doneu-li glòria, perquè arriba l'hora del seu judici")
Influència religiosa i moral
Sant Vicent Ferrer es considera un dels majors predicadors del cristianisme. Va recórrer mitja Europa i predicava amb els seus famosos sermons. La seua obra religiosa es caracteritza per la intenció de reformar els costums morals de la societat i perquè els textos estaven concebuts per a predicar (ser transmesos oralment).
Se'n conserven 280 sermons. En realitat en són resums, car Sant Vicent predicava durant diverses hores i improvisava el contingut dels sermons, els quals eren copiats per membres de la companyia. Aquests membres eren clergues, juristes i centenars de penitents. Tots ells ajudaven a propiciar el clima de suggestió que es creava als seus sermons. El caire moral de les seues predicacions, l'ambient que es creava i un públic analfabet provocaven exaltades i frenètiques reaccions (es creaven aldarulls entre membres de diferents religions de la mateixa ciutat). Jueus i musulmans eren obligats a assistir a l'espectacle religiós de Ferrer, on eren humiliats públicament i sovint patien ferotges atacs.
La llengua de Sant Vicent Ferrer
Sant Vicent Ferrer sempre va predicar en català/valencià i, encara que el públic fóra d'una altra llengua, l'entenia i s'exaltava. Això era interpretat com un miracle del sant. Avui dia s'interpreta més aïna com un exemple que el valencià marca clarament totes les vocals i les consonants, pot considerar-se com una llengua que es troba al centre de les llengües romàniques, i que a l'època (perquè les llengües romàniques i, en especial els termes religiosos, eren més similars) es feia intel•ligible per a parlants de castellà, portuguès, occità, francès, italià, etc. No obstant això, no explicaria tan clarament per què l'entenien directament els anglesos o els alemanys.
La llengua emprada als seus sermons s'ha estudiat a nombroses obres de lingüística i es considera una base important per a la llengua moderna, especialment el vocabulari litúrgic i religiós.
Veneració
Calixte III va canonitzar Vicent Ferrer el 3 de juny de 1455, a Santa Maria sopra Minerva de Roma. El culte va ésser confirma per Pius II amb butlla del 1458, que va fixar la festivitat el 5 d'abril. Sebollit a Gwened, on havia mort, el seu braç esquerre es conserva a l'església de l'Assunta de Castel Umberto (Itàlia) i el dret a Nova York."

A la imatge, un detall de l’altar major d el’església de Gata, on es veu la imatge de Sant Vicent

13/04/2015 09:12 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÈXIT AL DINAR POPULAR: BERENARET DE PASQUA I MÚSICA (5é aniversari del blog)

20150412205655-berenarpasqua1.jpg

El pavelló cobert de l’escola infantil ha sigut l’escenari al migdia i vesprada de hui del VIIé Dinar Popular que han organitzat les penyes valencianista i barcelonista, a més del grup de danses "La Llata" i el grup de dolçainers i tabaleters "El Montgó". S’ho han passat bé tots els assistents i ha acompanyat la bona temperatura. El grup "Pellicana" i Miquel Gil han amenitzat el Dinar. Abans, les danses i els dolçainers han fet passacarrer i dansaes pels carrers del poble.

   

  Foto de un usuario.
  Foto de un usuario.
  Foto de Pepa Marti Pedros.
  Foto de Pepa Marti Pedros.

  Algunes fotos del berenar popular fetes per una artista de la fotografia, membre del Fotoclub Forat de Gata, Teresa Arabí.

  Foto de Teresa Arabí.
  Foto de Teresa Arabí.
  Foto de Teresa Arabí.
  A les imatges de dalt (fotos de Pepa Martí i Antonio Monfort al facebook) vegeu als músics, tocadors i comensals.
12/04/2015 20:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA FESTA DEL DINAR POPULAR ES TRASLLADA A LA PISTA COBERTA DE L'ESCOLA, PER SI PLOU (5é aniversari del blog)

20150410135943-berenarpasqua.jpg

INFORMACIÓ D’ÚLTIMA HORA: comuniquen des de l’Ajuntament que

"El dinar-berenaret previst per a diumenge se celebrarà a la pista coberta de l’Escola. Així ho han decidit l’organització i l’Ajuntament de Gata, tenint en compte les prediccions de l’oratge per al cap de setmana."

Comentava Toni Cove, un dels organitzadors, hui mateix: "Per motius de la possibilitat que plogui, hem decidit canviar la ubicació de la celebració del berenar. Es relizara al pati cobert de l'escola. Perdoneu les molèsties, esperem que gaudiu del dia. Una abraçada i gràcies per la vostra participació, ja que això no seria possible sense la vostra col·laboració. Gràcies."

FONT: Ajuntament de Gata.

10/04/2015 13:59 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR VESPRADA I ANIT: INSPIRATION PARTY 2015

20150405130601-party1.jpg

(ÀLBUM: INSPIRATION PARTY AMB LA COMISSIÓ DE FESTES 2015)

La Comissió de Festes 2015, djs i els organitzadors van oferir més de deu hores de música ahir per la vesprada des de les 18 hores fins a altes hores de la matina de diumenge de Pasqua. Distints djs., un muntatge espectacular, molta gent al recinte escolar de les Alcolaies i festa. A les fotografies de l'àlbum podeu veure l'ambient que es va viure ahir i anit.

FONT: Àlbum JFM i Comissió.

05/04/2015 13:06 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE DE PASQUA A GATA...Encontre...i ara a berenar

20150405125643-2015-04-05-09.34.06.jpg

(ÀLBUM DE L'ENCONTRE PASQUAL A GATA, matí diumenge 5-4-2015)

A les 9 del matí amb les campanes al vol, començaven l'itinerari processonal les dues imatges protagonistes del SANT ENCONTRE PASQUAL a Gata. Per una part, el Crist Resucitat, que era portat pels carrers Nou, Sol, Teulada, Bisbe Cervera a la Plaça de l'Església. Per altra, la Verge María, amb mantell blanc, que era portat, també per les dones de la confraria, pels carrers Doctor Gómez Ferrer, Pare Mulet, la Bassa, Duquessa d'Almodóvar fins a la Plaça de l'Església. Allí es produïa el gojós ENCONTRE, llançant-se des del balcó globus, paperets de colorets i a terra tirant-se una traca. La banda de música interpretava el típic himne de Glòria d'aquest dia. A continuació de l'Encontre, s'ha celebrat la missa de Pasqua. A les 12,30 hores, també s'ha fet una segonma missa pasqual.

Aquesta vesprada, les famílies, els xiquets, els majorets, aniran de paella, a berenar, a menjar la mona de Pasqua, als paratges típics del poble.

FONT: Fotos de l'àlbum J.M. Vives / M. Vives.

05/04/2015 12:56 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

MÉS DE 700 PERSONES ES REUNIXEN AL DINAR POPULAR DE DIUMENGE RAMS (antic camp de futbol de Gata)

20150329225826-dscf6045.jpg

(ÀLBUM DEL DINAR POPULAR DE DIUMENGE RAMS)

(AFEGISC MÉS FOTOS, ÀLBUM MÉS COMPLET DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015)

Una paella gegant per a 500 persones, macarrons, entrepans, aperitiusd a la barra, begudes, cafés, castells inflables per als menuts, música ambiental, de tot això i més han pogut gaudir les més de 700 persones que s’han reunit hui celebrant el Diumenge Rams, al Dinar Popular, que havia organitzat la Comissió de Festes 2015. L’antic camp de futbol Les Sorts de Gata ha estat l’escenari del Dia de Foguerils dels gaters allí concentrats.

Vos he posat un xicotet àlbum per a que vegau l’ambient. La gent ha tingut molt bon dia, sense massa calor ni fred. Temperatura bona.

FONT: Fotos de l’àlbum: Cronista / Comissió de Festes 2015.

29/03/2015 22:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUM DE LA PROCESSÓ DE DIUMENGE RAMS, GATA

20150329211914-dscf6009.jpg

Ací podeu punxar (ÀLBUM PROCESSÓ RAMS GATA), per a repassar tota la processó d'este matí a Gata, que ha sigut inèdita. Per primera vegada, a causa de les obres que estan actualment tallant la Plaça de l'Església, l'itinerari ha sigut diferent. A les fotografies verticals de l'amic José Salvador Ginestar es veu perfectament com la processó passava pel carrer Nou. De la Plaça s'ha passat al carrer Signes, d'ací al carrer Sol i carrer Nou, entrant per la porta lateral, com es veuen també a les fotos, les últimes fetes per Juan Miguel Vives.

A la fotografia, la tradicional bendició de palmes i rams d'olivera, a la Plaça Nova.

29/03/2015 21:19 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEU...HUI, DIA DE FOGUERILS: DINAR POPULAR A GATA

20150329102255-diumengeramscartell.jpg

Ací teniu el cartell anunciador. Estarà ple, serà tot una festa...DINAR POPULAR del Dia de Foguerils a Gata.

29/03/2015 10:22 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS (Comença la Setmana Santa)

20150329101636-dscf4436.jpg

La processó canvia l’itinerari per les obres de la plaça

Hui és Diumenge Rams, fa un dia excepcional i a més amb el canvi d’hora encara no ens ha acostumat el cos. DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS, diu el refranyer popular.

GATA DE GORGOS, com tots els pobles, es prepara per a viure la Setmana Santa 2015, que ha començat ja amb la primera missa a les 9 hores i continuarà amb la processó dels Rams a les 12,30 hores. Un canvi d’itinerari per les obres de la Plaça de l’Església. Des de la Plaça Nova, on es procedirà a la bendició de rams de palmes i olivera, es passarà per un tram del carrer Signes, pel carrer Sol i carrer Nou fins la porta lateral -la que ara és l’entrada a tots els actes i misses- de l’església parroquial.

Però anem a la part tradicional i folklòrica. A Gata des de sempre el Diumenge de Rams ha sigut el dia dels FOGUERILS. La Comissió de Festes 2015 ha organitzat un Dinar Popular per a les 14 hores a l’antic camp de futbol de Les Sorts. Hi haurà ració de paella, música ambiental i més coses...celebrant l’arribada de la primavera, el bon temps.

Però, tornant al refranyer de hui, coneixeu l’origen del refrany d’estrena i de les mans?. Vos el conte. El trobem a un blog que es diu: "Blog Hombre refranero" i que tradueix del comentari en castellà:

"Hui comença la Setmana Santa dels catòlics, en la qual es commemora la passió, mort i resurrecció de Jesús. Esta setmana de dol (especialment a partir del dijous) i de final de la quaresma comença paradòjicament amb un dia d’alegria i d’exhibició.

Litúrgicament, direm que es commemora l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, segons narra l’evangeli de san Marc, a lloms d’un burro. Donat que la Setmana Santa sol coincidir amb la fi de l’hivern i el principi de la primavera, per tota Espanya s’ha tradicionalitzat el fer processons i celebracions d’este dia, i era fins fa unes dècades, una data d’especial celebració en la que s’aprofitava per a posar-se cada un les seues millors gales i inclús per a estrenar la roba de la nova temporada.

D’ahí el sentit del refrany, pues qui no podia permetre’s estrenar res en esta data era pobre (no tindre mans, en el sentit de no tindre treball) i a més no sabia cosir (no tindre mans en el sentit de ser incapaç de fer-se la roba)".

FONT: Résped (2009). Blog Hombre refranero. Article: Domingo de Ramos, quien no estrena no tiene manos" (5-4-2009). Internet.

29/03/2015 10:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT, SORTEIG DE PARELLES DE QUINTETS DE LES FESTES PATRONALS (GATA)

20150328220524-sorteig.jpg

El regidor de festes, Juan Pedrós, i nombrosos membres de la Comissió de Festes 2015 van tenir ahir el primer acte oficial de les festes d'enguany, el sorteig de parelles dels quintets. Reunits amb tots els pares, la primera part va ser per a saber quins xiquets presentaran als seus quintets. La sort va decidir que els presentadors d'enguany siguen Nora Rivero i Ferran Giró. A continuació es va fer el sorteig de parelles. Enguany hi haurà 24 parelletes de festerets, que formaran la cort infantil festera de Gata.

FONT: Text i foto Ajuntament de Gata.

28/03/2015 22:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

D'AHIR A HUI, Un passeig per les nostres festes (El llibre dels festers de Gata)

20150328202625-presenllibrecomissi1-1-.jpg

Ja teniu el llibre dels festers?. Es va presentar ahir a la biblioteca. Vint eurets i per a les festes. De seguida podreu identificar-se. Estan totes les quintades seguides des de 1970 a 2015, a més d’agules soltes començant per 1960. El llibre el podreu trobar a les tendes de costum. No se’l perdau, contribuïreu a la festa. Es titula: "D’AHIR A HUI, Un passeig per les nostres festes". Està ple de fotos. Varies seccions podreu trobar en ell. Primer una introducció que fa el regidor de festes Juan Pedrós; després fotos "Records de les festes". Després un capítol dedicat a "Els bous". Despres, els anys 1960, 1961 i 1962, així com els anys 1968 i 1969. Tot seguit, les quintades de 1970 a 2015, amb la samarreta corresponent i el programa de festes, amb els noms pels quals es coneixen. Els darrers capítols són: "L’essència de les festes" i "Comissions de festes". Tot un document gràfic amb nombroses fotografies.

A la imatge, els membres de la comissió, amb el regidor i l’alcaldessa, a la presentació del llibre.

28/03/2015 20:26 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 27, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SOBRE FESTES DE LA COMISSIÓ 2015

20150317212437-llibrefestescomi15.jpg

Hui s'ha destapat la portada -ja queda menys per a veure'l tot. Divendres pròxim dia 27 de març, a les 19,30 hores, a la Biblioteca de Gata, serà presentat el llibre per la Comissió de Festes Patronals 2015. A l'acte assistiran el regidor de festes, Joan Pedrós, i els membres de la comissió 2015. Moltes persones que ens dediquem a atresorar les fotografies antigues em posat el nostre granet de sorra ("arena"), per això ens congratulem de que siga tot un èxit. Al menys, el títol ja em pareix d'allò més acertat. "D'ahir a hui, un passeig per les nostres festes" farà rebombori, sinó al temps.

A la imatge, la portada del llibre de festes.

FONT: Comissió de Festes 2015.

17/03/2015 21:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS JÚNIORS HAN CREMAT LA SEUA FALLA DE L'ARCA DE NOÉ

20150314221647-compo1.jpg

Tota la jornada s'ha viscut per part dels monitors, menuts, pares i mares, del Júnior de Gata, un ambient de falla. Primer, amb els preparatius i votant als ninots, que eren tot animalets de l'arca de Noé; després fent un incís i assistint a la missa, on allí mateix el senyor rector Don Francisco ha donat a conéixer al Ninot Indultat, el fet per la xiqueta Carmen Pedro, que era el "porquet fashion". A continuació, anant al pati del Grup Escolar, on s'ha muntat la falla i l'alcaldessa ha pres foc a la metxa a la traca que ha encés i cremat tot el monument. Al final, acompanyats de pares i mares, han pres una bona xocolatada tots els menuts.

A la composició teniu algunes imatges d'avanç. Demà el Júnior Gata ens farà un àlbum amb tot allò més interessant de la falla.

FONT: Fotos de la composició, Júnior Gata.

14/03/2015 22:16 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUMS DEL SOTERRAMENT DE LA SARDINA, GATA (selecció i Quintos)

20150222223711-quintos7.jpg

(VEGEU L’ÀLBUM DE LA SELECCIÓ, PUNXANT ACÍ)

VEGEU L'ÀLBUM DELS QUINTOS 2015.

Anit dissabte dia 22 van acabar les festes de Carnestoltes a Gata i ho van fer amb el conegut Soterrament de la Sardina, que sempre fan -com és un ritual i un costum- la quintà d’eixe any. Des de la Plaça Nova i per tot el poble van passejar vestits de dol el taüt que portava la sardina, que tancava un cicle, per a endinsar-nos ja hui bé a la Quaresma, amb el parèntesi conegut de les falles d’ací vint-i-sis dies. Però no sols els quintos i la comissió 2015, organitzadors de la discomòbil anaven de dol, sinó nombroses quintes joves, quadrilles, penyes i amics. L’ambient a la zona del Passeig d’Alacant i de l’antic camp de futbol era impressionant.

Als àlbums podeu observar una selecció d'algunes fotografies recollides a la xarxa facebook, per una part, i també un complet reportatge dels quintos 2015, protagonistes de la festa (també a la fotografia de portada). Ací podeu veure a alguns comensals anit, ja preparats per al dol del soterrament. 

22/02/2015 22:37 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

AQUESTA NIT CONCLOUEN LES FESTES CARNESTOLENQUES A GATA: Soterrament de la sardina

20150221111504-20150218105828-sardina.jpg

La vida laboral i el descans del cap de setmana fan que no es tanquen els darrers dies el Darrer Dimarts sinó que s’allarguen fins el primer dissabte següent, malgrat a estar ja dins la Quaresma. Per això, aquesta nit en Gata i molts pobles del voltant se celebrarà el Soterrament de la Sardina, que correspon als Quintos 2015 i una discomòbil a l’antic camp de futbol les Sorts des de les 23,30 hores. La Comissió de Festes 2015 i els quintos portaran l’organització de la mateixa, amb el patrocini de l’ajuntament i les empreses col·laboradores. Els djs que tindrà la festa faran el Wow Audiovisual (Álex Femenía, Betriu i Dj Milda).

Per tant, com és habitual, darrere del primer divendres de Quaresma, ve la festa del Soterrament de la Sardina. És la mescla entre tradició, cultura, religió i festa pagana.

21/02/2015 08:41 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DISSABTE 21, SOTERRAMENT DE LA SARDINA (discomòbil organitzada per la comissió)

20150218105828-sardina.jpg

Des de fa uns anys, no és el darrer dimarts l'últim dia de Carnestoltes, pel que fa a la festa. El primer dissabte després del dimecres de cendra, es rematen les festes amb el Soterrament de la Sardina. Serà dissabte a les 23,30 hores a l'antic camp de futbol. Discomòbil i disfresses de dol, negrors, els quintos li pegaran foc al taüt, serà el final de les festes. Organitzat per l'Ajuntament (Regidoria de Festes) amb la col·laboració de la Comissió de Festes i els quintos 2015. Actuaran els DJs Álex Femenía; la parella Betriu & Milda Djs, i altra parella, Dam & Drope.

FONT: Cartell de l'event fester.

18/02/2015 10:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA FOTO QUE FALTAVA...TOTA LA QUINTÀ 2015, A CARNESTOLTES (Darrer Dissabte)

20150216223417-quinta2015-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

La foto que va fer Salvador Pons a tota la quintà 2015 donava pas oficial a les activitats festeres del col·lectiu fester jove dle poble de Gata. Darrer Dissabte, abans de procedir a la pintà del carrer amb tots els noms de quintes i quintos, com ja és costum al Passeig d’Alacant. Els ciclistes que van eixir de la Volta a la Marina Alta per un moment podrien pensar que estaven a algun port de muntanya, on es solen pintar a l’asfalt de la carretera els noms dels ciclistes, però no...eren els noms dels festers 2015.

FONT: Foto Salvador Pons, pujada al seu facebook.

 

16/02/2015 22:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUM: LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 RETRATA LES DISFRESSES DEL DARRER DISSABTE

20150216114646-lloccomissio.jpg

ACÍ TENIU L'ENLLAÇ A L'ÀLBUM. Gaudiu d'ell

Hui és el DARRER DILLUNS, festa escolar local. Resta demà per acabar els darrers dies. Encara vos porte hui un altre àlbum de disfresses. La Comissió de Festes 2015 va posar un "photocall" que es diu en terme anglés, com si estiguerem a ca'l retratista i els que vulgueren passaven a fer-se la foto oficial de carnestoltes amb les disfresses corresponents. Diversió, gràcia, "salero" i originalitat. No sols l'àlbum amb més de dues-centes fotografies, sinó també de gent de la comissió, de la quintà 2015, de quadrilles. Ací podreu trobar-se i trobar grups, quadrilles, gent jove i no tan jove.

  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

FONT: Fotos, Comissió de Festes 2015.

16/02/2015 11:46 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LES FESTES DELS DARRERS DIES A GATA: DIVENDRES I DISSABTE, CARNESTOLTES

20150214230023-comi3.jpg

PRIMER ÀLBUM, recopilació: Els usuaris pujen al facebook les seues disfresses (PUNXA ACÍ)

SEGON ÀLBUM: La Comissió de Festes 2015 fa un reportatge fotogràfic de la desfilada d’aquesta vesprada, Gata 14 de febrer de 2015 (PUNXA ACÍ).

El poble de Gata està immers a hores d’ara en la nit de Carnestoltes per excelència, el DARRER DISSABTE. La Comissió de Festes 2015 ha preparat una Piràmide musical instal·lada al Passeig d’Alacant per a que la joventut i els no tan joves acudixquen allí disfressats. Podeu veure les diverses disfresses d’esta nit al primer àlbum. També, inclús, algunes imatges del passacarrer escolar de disfresses que es va fer ahir Darrer Divendres.

Finalment, podeu veure al segon àlbum el reportatge fotogràfic que ha fet la Comissió de Festes de la desfilada infantil, amb els quintets 2015 i resta de menuts, que han anat des de la Plaça de l’Església fins el Passeig d’Alacant, on han gaudit de xocolate i discomòbil infantil.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.14/02/2015 23:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

CAP DE SETMANA DELS DARRERS DIES. Activitats de festa i esportives

20150214090725-10991453-995959373830256-2296713987735078417-n.jpg

Hui 14 també és la jornada de Sant Valentí, patró dels enamorats

Hui dissabte 14, el poble de Gata s’ompli d’activitats festeres, lúdiques i esportives. Estem al DARRER DISSABTE. A primeres hores de la vesprada, els més menuts faran el passacarrer des de la Plaça de l’Església fins el Passeig d’Alacant i carrers del voltant. Aniran disfressats i acompanyats de música. La Comissió de Festes 2015 prepara xocolate i discomòbil infantil per al final.

Quasi mesclat amb la festa carnestolenda, a les 16 hores, davant la cafeteria de l’Hotel Avenida es donarà l’eixida de la sisena etapa de la XXIX Volta a la Marina, Gata-Gata. Seran quatre voltes anant a Jesús Pobre i Xàbia. A les 17,50 hores està previst l’acabament de la carrera i serà als carrers de les Sorts, concretament al carrer Dénia (darrer de l’edifici de l’antiga CAS).

Per la nit, pels majors, continuarà la festa de disfresses. Hi haurà una Piramide musical instal·lada a l’antic camp de futbol de Les Sorts. La Comissió 2015, els quintos i la regidoria de festes preparen l’event.

Cal recordar també que hui també és SANT VALENTÍ, el patró dels enamorats. Enamorats i volguts no són sols per a un dia de l’any, però els reclams comercials i publicitaris s’empenyen en recordar que hui és el dia dels enamorats...i demà no o el dilluns, no?. En els temps que corren, els enamorats es demostren amb el dia a dia, colze amb colze, encara que de quan en quan -no precisament hui- es poden i deuen fer regals al ésser volgut.

Demà dia 15 és el típic i tradicional DARRER DIUMENGE. Les quadrilles d’amics, les penyes es reunixen, ixen al camp, fant esmorzars i dinars.

Pel que es veu, el bon temps acompanyarà totes aquestes activitats, després d’unes setmanes de fred i mal temps.

A la fotografia, xiquets gaters començant la desfilada infantil escolar ahir divendres.

FONT: Foto de Diana Paola Ramírez (pujada al facebook).

14/02/2015 09:07 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ COMENCEN ELS ACTES DELS DARRERS DIES O CARNESTOLTES A GATA

20150212223949-desfilada.jpg

Els xiquets enceten les celebracions de Carnestoltes

Demà divendres 13 de febrer començaran els actes preparats per als darrers dies, els dies de Carnestoltes. Els xiquets de Gata encetaran a les 15h, les celebracions amb la desfilada escolar

Dissabte 14 de febrer per la vesprada començaran els actes organitzats per la Comissió de Festes 2015 i la regidoria de Festes amb la desfilada infantil que comptarà amb la participació de la Quintà infantil 2015. A les 16:30 hores es concentraran tots disfressats a la plaça de l’Església per realitzar una cercavila acompanyats per la música popular. La volta pel poble acabarà al passeig d’Alacant on la comissió repartirà berenar i els xiquets i xiquetes podran ballar amb la discomòbil infantil

Per la nit, a partir de les 24 hores, començarà la desfilada de disfresses que comptarà amb la participació de la quintà 2015 . La nit estarà animada per una gran Piràmide musical.

Les celebracions acabaran dissabte 21 de febrer amb el soterrament de la Sardina que tindrà lloc a l’antic Camp de futbol de les Sorts amb la participació de Wow Audiovisual i Alex Femenia.

FONT: Foto i Text, Ajuntament de Gata.


12/02/2015 22:39 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ELS MILLORS VINS DEL VIII POSA VI, CATA VI (FESTES SANT ANTONI GATA 2015)

20150124200845-vins1.jpg

Vos pose la classificació del VIII Concurs de Vi del terreny de la Marina Alta "Posa Vi, Cata Vi", que va tindre lloc dissabte passat a la placeta de Sant Antoni, dins del programa de festes al sant patró del Raval de Gata.

El guanyador del vi giró va ser Toni Torregrosa amb 39 punts; segon va ser Vicente Salvá Bolufer amb 29,80 punts i tercer Miguel Monfort, amb 28,40 punts. Els tres primers premis del vi negre jove van ser per a Pepe Monfort i Bisquert (32,40 punts); Pere Andrés Vengut (32 punts) i David Fornés Artigues (29,80 punts).

Pel que fa al vi blanc jove va guanyar el caldo de Juan de Dios Boronat amb 30,40 punts, seguit de Juan Roselló Ballester amb 29 punts. Van empatar amb el tercer lloc Miguel Leyda Torres (28 punts) i Toni Torregrosa (28 punts, també). Finalment, el millor vi de criança va ser el de Xelo Garcés Font (30,60 punts). Segon, Jaime Durá Cabrera (28 punts) i Pau Ruíz (28,20 punts).

FONT: organització del concurs.

24/01/2015 20:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ÉS SANT SEBASTIÀ, patró de Xàbia i Murla

20150120233128-santsebastia.jpg

Sant Sebastià màrtir. Té un carrer i altar dedicat a Xàbia, és el patró antic de la vila veïna al nostre poble. A més, Sant Sebastià té festes a Murla i la seua ermita a mitat de la muntanya del Cavall Verd. Xàbia li fa festes des de hui fins el diumenge 25, Murla serà el dissabte. Com cada any el veïnat pujarà a l'ermita.

Aprofite per festejar a tots els que porten el nom de Sebastià, encara en l'última mitja hora del dia.

A la imatge, el patró de Xàbia. Foto, Kika Zaragoci Soliveres.

20/01/2015 23:31 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

FESTES SANT ANTONI GATA 2015: un altre àlbum de la bendició d'animals

20150118235203-miguelcopia.jpg

(ÀLBUM, BENDICIÓ D’ANIMALS, FESTES DE SANT ANTONI, GATA, 18-1-2015).

Em passa l’amic Miguel B. Mas un seguit de fotografies, que tenen totes una gran plasticitat i naturalitat. Pertanyen a la bendició dels animals d’este migdia, a Gata. Gaudiu d’elles per a fer la cloenda de les festes de la placeta, del Raval, de Sant Antoni 2015.

FONT: Fotos Miguel B. Mas.

DILLUNS, 19-1-2015: Com a resum, ací teniu l'enllaç a l'àlbum de SANT ANTONI 2015, preparat per l'Ajuntament de Gata.

18/01/2015 23:52 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES 2015 GATA: SANT ANTONI I LES FESTES DEL RAVAL (Placeta i barri) -Àlbum-

20150118221310-santantonialtar.jpg

(ÀLBUM DE LES FESTES DE SANT ANTONI 2015 DE GATA -16 al 18 de gener)

Des del divendres fins a hui diumenge, el barri del Raval, la Placeta de Sant Antoni, els Tonis que celebraven la seua onomàstica, comissió i veïnat en general, han gaudit dels diferents actes del programa. Cal descatar la multitudinària bendició d’animals de hui i també el vuité concurs de vins Posa Vi, Tasta Vi.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Punxant dalt de tot, obrireu l’àlbum i podeu repassar les primeres festes de l’any, després de nadals i reis, a Gata.
18/01/2015 22:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES 2015, SANT ANTONI GATA: la Comissió de festes patronals, col·laborant a la Placeta

20150118213302-comisa.jpg

(PODEU VISIONAR L’ÀLBUM DE LA COMISSIÓ PUNXANT ACÍ)

La COMISSIÓ DE FESTES 2015 ha col·laborat en les festes en honor a Sant Antoni del Porquet que s’han celebrat a la placeta de Sant Antoni aquest cap de setmana. Van estar al sopar i concert de rock de divendres 16 i també el dissabte 17 des de primera hora del matí repartint els esmorzars dels participants del VIII concurs de tasts de vins, dinars per als que es van voler quedar, sopars després de l’ofrena a Sant Antoni i begudes per acompanyar la divertida actuació de "Els Bradmis".

  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.

Si punxeu dalt veureu l’àlbum complet que la comissió ha preparat. FONT: Fotos Comissió de Festes 2015.

18/01/2015 21:33 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

HUI FESTEJA EL RAVAL I GATA A SANT ANTONI: Missa solemne i bendició d'animals

20150118110548-bradmis.jpg

Les festes de la Placeta, del Raval i de Gata, al mes de gener, arriben a l'últim dia. Hui se celebra la missa al sant patró dels animals i la multitudinària bendició de totes les bèsties domèstiques. Cavalls, genets, cavalleries, carros i carreters, s'han reunit este matí a l'aparcament del poliesportiu municipal, a les Sorts. Després faran un passacarrer i marxaran cap a les Alcolaes. Per la seu part, a les 12 hores els festers portaran al santet de la placeta a l'església, acompanyats de festers infantils i majors, autoritats, veïns del barri i poble en general. A les 12,30 serà la missa solemne en honor a Sant Antoni del Porquet. A continuació, al voltant de les 13,30 hores, serà la bendició d'animals i desfilada de carros i cavalls.

* A la vesprada o la nit, vos posaré un xicotet àlbum de tots els actes més importants, desde divendres amb els carretons fins a hui.

A la fotografia, un moment de l'actuació de ELS BRADMIS, anit a la Placeta. Foto: Vero Vives.

18/01/2015 11:05 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES SANT ANTONI 2015: Hui, ofrena, processó-romeria, sopar i ball

20150117185334-vins3.jpg

Hui és l’onomàstica del patró de la Placeta, Sant Antoni del Porquet. Malgrat a celebrar-se demà la festa a Gata, hui també hi ha actes al barri. Després del VIII concurs de "Posa vi, tasta vi" d’este matí, que ha resultat -com en anys anteriors- tot un èxit, aquesta vesprada és l’ofrena de flors al santet de la placeta. Després es farà una processó-romeria pels carrers del barri. Aquesta nit, hi haurà sopar popular i després ball, amb l’actuació dels Bradmis.

A la fotografia de Vero Vives, un moment del Posa Vi, Tasta Vi, d’este matí.

17/01/2015 18:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

JA HAN COMENÇAT LES FESTES DE SANT ANTONI 2015, A LA PLACETA I RAVAL DE GATA

20150116220236-carretonssa.jpg

Hui s’han fet carretons amb gran èxit

Demà dissabte dia 17 és l’onomàstica del patró dels animals. Però hui, la Placeta de Sant Antoni de Gata s’ha vestit ja de festa. Per la vesprada, estaven previstos dos actes per als més menuts: xocolatada i carretons, estos organitzats per l’Associació Bouera de Gata. Els sopars populars es repetiran tots els dies. Demà dissabte, destaca la VIII edició de Posa Vi, Tasta Vi, amb els millors caldos de la Marina Alta. Per la nit, també cal destacar l’actuació dels mítics Bradmis. Diumenge se celebrarà a Gata la festa de la bendició dels animals. A les 12 del migdia, processoneta per a portar el santet de la Placeta a l’església. A les 12,30 hores, la missa solemne. Després, cap a les 13,15 la bendició dels animals amb repartiment del pa beneït.

Pel que respecta a aquesta vesprada, èxit absolut en els carretons que han tingut lloc en el barri del raval. Els xiquets i no tan xiquets han gaudit molt, i els membres de l’Associació Bouera de Gata també. L’associació agraïx a tot el món l’assistència a l’acte.

Foto de Associació Bouera Gata.

FONT: Fotos Associació Bouera de Gata.

16/01/2015 14:15 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

EL RAVAL DE GATA ES PREPARA PER A LES PRIMERES FESTES DE L’ANY, DESPRÉS DELS NADALS-REIS: Sant Antoni, del 16 al 18 de gener

20150114103758-sant-antoni15.jpg

La xocolatada i els carretons de despusdemà divendres dia 16 de gener de 2015 serà el primer acte dels tres dies de festes que els veïns dels carrers del voltant de la Placeta de Sant Antoni i del Raval, en general, així com per extensió de tot el poble de Gata, viuran en honor a Sant Antoni del Porquet. Un sopar popular i el concert de "The Kings Bee" completaran la jornada festera. El matí del dissabte, festivitat del patró, serà per a la VIII edició de POSA VI, TASTA VI. Hi haurà concurs de tasta de vins del terreny i esmorzar. A les 13 hores, el grup local LA LLATA actuarà fent les seues clàssiques dansaes. A les 14 hores hi haurà dinar. A les 20,15 serà l’OFRENA DE FLORS al Sant a la Placeta, seguida d’una xicoteta romeria pels carrers del barri, acompanyats de dolçaina i tamboret.

A les 22 hores serà el sopar popular i l’actuació del conjunt LOS BRADMIS. El diumenge dia 18, el barri i el poble faran la festa gran. A les 10 es concentraran a l’aparcament del Poliesportiu municipal els carros, cavalls i cavalleries per a la desfilada que serà a les 11 hores, camí de les Alcolaies. A les 12 partirà la comitiva de festers, autoritats i veïnat des de la Placeta fins l’església amb el santet. A les 12,30 hores serà la missa solemne en honor a Sant Antoni i a les 13,15 hores, l’espectacular bendició d’animals amb la desfilada de carros, cavalls i portadors.

Com cada any, degust al testament fet pel Tio Pepe Lluís (José Costa Vives) sofragen la festa i són majorals d’honor Francisca Monserrat Torres i Francisco Mulet Signes, nebot de la dona del llauradors que començà aquesta tradició des de finals dels 40 del segle XX. 

FONT: Cartell anunciador de les festes, Ajuntament de Gata.

14/01/2015 08:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA DE...la representació del MISTERI DELS REIS A GATA (FITLCV)

20150106180858-dscf4885.jpg

S’ho mereixia ja, que li dedicaren més d’un curt paràgraf el dia després de l’event màgic dels més menuts. Ho publica, per fi, extensament el diari LAS PROVINCIAS a la seua secció La Marina de hui dimarts dia 6, festa de la Epifanía. La fotografia de portada i tres fotografies a l’interior, a més d’una pàgina i part de la segona. El títol de FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA per al MISTERI DELS REIS MAGS, ha portat als diaris a publicar hui més del que era habitual. Titula el diari LP: "El "Misteri dels Reis Mags" de Gata se estrena como Fiesta de Interés Turístico Local". Al subtítol es referix també als reis de la comarca. Ací teniu l'enllaç: http://www.lasprovincias.es/marina/201501/06/misteri-dels-reis-mags-20150106000307-v.html.

.Una de las intervenciones de Herodes, durante la representación del 'Misteri', en el escenario que representa su palacio de invierno. :: Tino Calvo

Per la seua part, els diaris INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV publiquen hui dia 6: "El Misteri dels Reis de Gata se corona como fiesta de interés turístico local". Al subtítol: "Cientos de vecinos siguen la representación de un auto sacramental interpretado por 400 actores y figurantes". Ací teniu l'enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2015/01/06/misteri-dels-reis-gata-corona/1585056.html.

Foto de J Pedros Talens.

Foto de J Pedros Talens.
Foto de J Pedros Talens.

FONT: Fotos J. Pedrós / personals. Diaris Información/Levante-EMV/Las Provincias, dia 6-1-2015.

06/01/2015 18:08 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015: REPARTIMENT DE REGALS I JOGUETS, 3r acte del MISTERI DELS REIS A GATA

20150106010044-dscf5006.jpg

(ÀLBUM DEL REPARTIMENT DE REGALS I JOGUETS A GATA, 5-1-2015)

Finalment, el repartiment per tots els carrers del poble. Any rere any és un ritual, un costum que es fa tradició. Dins de cada furgó estan les il·lusions, els volers, els regals de grans per als menuts, d'uns per als altres. Els pages treballen de valent per a portar casa per casa el paquet, el regal, el joguet més estimat. És l'última part de la gran festa de Gata.

A les imatges, alguns moments del repartiment a la carretera general i al carrer Signes.

06/01/2015 01:00 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015: DE NOU, LA BAIXADA DE L'ÀNGEL HA ADMIRAT A TOTS A LA COVA DE BETLEM: II, MISTERI DELS REIS DE GATA (Plaça de l'Església)

20150106004836-dscf4931.jpg

(ÀLBUM DE LA COVA DE BETLEM, 2n acte del MISTERI DELS REIS A GATA)

La Plaça de l’Església estava plena, no volien perdre’s l’Adoració dels pastorets i els Reis Mags, al Nen Jesús, acompanyat de la Verge, Sant Josep i els angelets. De nou, la baixada de l’àngel ha admirat a tots als que s’han aplegat a la plaça. 

Dalt teniu l’enllaç a l’àlbum amb algunes fotografies de la Cova de Betlem.

06/01/2015 00:48 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015: ESPECTACULAR I EXCEPCIONAL POSADA EN ESCENA DEL MISTERI DELS REIS MAGS DE GATA: I, Palau d'Herodes

20150106002301-dscf4870.jpg

(ÀLBUM DEL PALAU D’HERODES, primer acte del Misteri dels Reis de Gata (FITLCV)

De 19 a 20,35, tot un espectacle i un teatre a l’aire lliure i itinerant

Primer any de declaració com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana, al MISTERI DELS REIS de Gata

De espectacular i excepcional es pot qualificar la posada en escena

Primer any de Festa d’Interés Turístic Local de la C.V., 5-1-2015

Tot un espectacle d’actors aficionats del poble de Gata. S’ha posat en escena el text escrit per Antonio Salvá Roselló l’any 1968. S’ha consolidat amb més de 400 persones bolcades en la interpretació dels papers encomanats. El so, l’ambient, els vestuaris, el colorit, tot un gran muntatge.
Hi havia una gran novetat, que ha passat desapercebuda per a molts, perquè ha resultat tot un encert. Una nova actriu aficionada ha interpretat a la sibil·la Anea. Ho ha fet molt bé, com la seua antecesora, i no s’ha notat pràcticament.

A les imatges de l’àlbum podeu veure una part del primer acte.

06/01/2015 00:23 cronistadegata #. FESTES Hay 1 comentario.

REIS 2015 (FITLCV): LA PREMSA PARLA...del Misteris dels Reis hui a Gata

20150105161700-reisajunt2.jpg

Si que es fan ressó, encara que siga el mateix dia, molts de diaris i mitjan de comunicació. M’han comunicat que a les 7,58 del matí a Radio Nacional d’Espanya, a les notícies de la Comunitat Valenciana, l’última notícia d’este matí ha sigut la festa del Misteri dels Reis.

Ahir de vesprada, l’agència de notícies de l’Arquebisbat de València AVAN publicava la notícia i titulava: "domingo 04 de enero de 2015. Gata de Gorgos representa este lunes el auto sacramental de los Reyes Magos tras su declaración como fiesta de interés turístico local de la Comunidad Valenciana. Cuatrocientos vecinos participan en la escenificación a las 18.30 horas". ací teniu l’enllaç: http://archivalencia.org/contenido.php?a=6&pad=6&modulo=37&id=11298.

De la mateixa notícia, publicava el diari INFORMACIÓN: "El Misteri dels Reis", mañana en Gata de Gorgos. Unos 400 vecinos de Gata de Gorgos representan este lunes el auto sacramental de los Reyes Magos". Estava signada la notícia per información.es/efe i extreta de la notícia d’AVAN. Ací teniu l’enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2015/01/04/misteri-dels-reis-manana-gata/1584597.html.

També el diari digital "MARINA PLAZA" titulava: "Cerca de 400 vecinos representan el primer Misteri dels Reis tras su declaración como Fiesta de Interés Turístico Local". En els subtítols: "El “Misteri dels Reis” de Gata de Gorgos, un auto sacramental que escenifica la llegada de los Reyes Magos, será representado este lunes por primera vez tras su reciente declaración como Fiesta de Interés Turístico Local de la Comunitat Valenciana por la Conselleria de Economía, Industria, Empleo y Turismo, a solicitud del pleno del Ayuntamiento". Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/2015/01/04/cerca-de-400-vecinos-representan-el-primer-misteri-dels-reis-tras-su-declaracion-como-fiesta-de-interes-turistico-local/.

FONT: AVAN noticias / Información (Alacant) / La Marina Plaza (digital).

05/01/2015 16:14 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV): HUI ÉS EL GRAN DIA. JA VÉNEN ELS REIS

20150105125747-2014-01-05-19.32.44.jpg

Ja estan molt a prop. En unes hores, assistiran a l'àgap preparat al centre d'acollida de les Alcolaies. Són els REIS MAGS D'ORIENT Melcior, Gaspar i Baltassar i tot els seus sèquits. A les 18.30 hores, començarà la representació del MISTERI DELS REIS a Gata: Avinguda de la Pau i Plaça de l'Església. Moments més espectaculars: Arribada del Rei Herodes i dels Reis Mags a l'avinguda. Conversa entre la sibil·la Annea (enguany novetat) i Herodes. Arribada dels pastorets i reis al Portal de Betlem. Baixada de l'àngel des de la torre del campanar. Repartiment de joguets i regals pels carrers de Gata. Enguany, caldrà estar més atents, és el primer any de la declaració de FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Sort i endavant.

Al respecte dels carrers, anuncia l'Ajuntament:

"Recordem a tots que a partir de les dos de la vesprada no es podrà estacionar a molts carrers del poble. Tenen a la seua disposició els pàrkings públics i a més el pati de les escoles estarà també obert per tal de poder aparcar allí. Recordem als pares que les comitives reials estaran alli dalt preparant-se, recomanem no pujar amb xiquets. Gràcies per la seua col.laboració".

La Policia Local de Gata també dona unes recomanacions per a seguir la vesprada-nit de Reis 2015:

CONSELLS PER A la REPRESENTACIÓ DELS REIS MAGS:
* mantinga una distància segura respecte dels cavalls que participen. No es pose davant d'ells.
* no es puge als fanals, baranes, tanques i altres elements.
* a l'hora de recollir els caramels que es llancen, tinga molt present el no fer-ho prop dels cavalls mentre passen (cal esperar uns segons a que passen) així com tampoc dels vehicles que puguen trobar-se a la zona mentre es troben en marxa.
* si els seus fills són menuts, a...brigue'ls i posen-los un tros d'esparadrap en la màniga o part del pit de la jaqueta, on puga llegir-se el nom del xiquet i un número de telèfon.
* atenga a les indicacions de la Policia Local així com del personal de Protecció Civil, ja que són els encarregats que tot transcòrrega amb normalitat. Ells estan en contacte amb el personal de l'organització per solucionar els problemes que puguen donar-se.
* tinga present que per la nostra població transcorre la travessia de la Carretera Nacional 332, per la qual cosa per creuar-la és millor fer-ho pels llocs regulats per la Policia, o en defecte d'això pels passos de vianants i respectant els semàfors.
* si van en grup, preestableixin un lloc de trobada on poder trobar-se en cas de pèrdua, no amb molta gent per així poder trobar-se ràpidament. Si són visitants, els recomanem: C/ Duquessa d'Almodóvar nº 3 (Ajuntament), C/ Pare Mulet nº 8 (Farmàcia) o Av. de la Marina Alta nº 14 (Oficina de Turisme).
* si tenen qualsevol dubte, emergència o necessitaren comunicar-se amb nosaltres, cride'ns al telèfon 965.757.432.

Ja ho sabeu, en unes hores arriba la màgia a GATA.

FONT: Ajuntament de Gata / Policia Local de Gata.

05/01/2015 12:57 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV) ( i III ): TOT PREPARAT AL PALAU D'HERODES. La lluna és testimoni

20150104202848-img-20150104-wa0007.jpg

Diuen les escriptures: "...I un estel els guià cap a Betlem". Què curiós que dalt del decorat que representa el Palau d’hivern d’Herodes, estiga ja eixe estel esperant als Reis Mags de l’Orient. La lluna està sent aquesta vesprada-nit testimoni de que tot està preparat. Demà a les 18.30 hores tornarà a sentir-se la música habitual, la música que donarà pau a la gent i obrirà el cor als més menuts.

FONT: Foto de Verónica Vives.

04/01/2015 20:28 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV) ( II ): ELS PAGES FAN EL BANDOL ANUNCIADOR DE LA VISITA DE SES MAJESTATS ELS REIS D'ORIENT

20150104192418-img-20150104-wa0003.jpg

A hores d’ara, els pages de Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, recorren els carrers i places de Gata, anunciant amb un bàndol (signat a la Vall d’Arán (Lleida) -com es deia abans-) l’arribada demà dels Reis d’Orient. Un sèquit de cavalls i genets vestits de pages van passant pels carrers, encara que no tots. En els llocs que més es concentra la gent, com en el cas de la fotografia a la Plaça de l’Església, els pages procedixen a emetre el bàndol. L’últim lloc on aniran els pages serà a la Plaça de Nadal. Ells faran la cloenda de la carpa i es procedirà a degustar el roscó de Reis fet per les panaderies del poble. DEMÀ ÉS EL GRAN DIA DE LA IL·LUSIÓ INFANTIL...I DELS MAJORS. DEMÀ VÉNEN ELS REIS.

FONT: Foto de Verónica Vives.

04/01/2015 19:24 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV): ( I ) PREPARANT LA BAIXADA DE L'ÀNGEL AL PORTAL

20150104191429-2015-01-04-11.41.00.jpg

Van lligant-se caps per a que demà tot siga un èxit. Reis 2015 de Gata, primer any que serà festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. MISTERI DELS REIS. Demà a les 18.30 hores. Hui s’ha preparat molt bé la tirolina que donarà pas a la caiguda de l’àngel des de la torres del campanar cap al Portal de Betlem a la Plaça de l’Església. He capturat la instantània que podeu veure. El GRUP ESPELEO GATENSE fa una gran tasca en aquesta parcel·la. A la imatge, encara estaven llevant els rastres de bombetes de llum, per a fer lloc i poder posar la tirolina.

04/01/2015 19:13 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV): EL PALAU D'HIVERN DEL REI HERODES ESPERA IMPACIENT...

20150103214317-palcobuitherodes.jpg

És una imatge que transmet tranquil·litat, paciència. És l'andamiatge que en dos dies es transformarà en el Palau d'hivern d'Herodes a l'Avinguda la Pau. La fotografia de Adrián Femenía ho diu tot. Espera amb impaciència el contagi de l'alegria, el goig de rebre els tres Reis d'Orient. A la Plaça de l'Església també espera el Portal de Betlem, l'altre element "arquitectònic" del MISTERI DELS REIS MAGS.

FONT: Foto de Adrián Femenía Mulet.

03/01/2015 21:43 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA DE NADAL SEGUEIX AMB PLENA ACTIVITAT

20141229184602-1013630-581354771998066-4644118200997989714-n.jpg

La Plaça de Nadal de Gata a la carpa de la Plaça Nova continua amb les seues activitats fins el 4 de gener, diumenge. Hui dia 29 de desembre i el 2 de gener, per la vesprada, es fan tallers,  jocs i animació per a xiquets. A més, fins el 2 de gener de matí hi haurà ludoteca de l’Ampa del Santíssim Crist. Amb la col·laboració de la Comissió de Festes 2015, el dissabte 3 de gener hi haurà dos sessions de teatre. A les 17 hores per als menuts amb el musical "Pulgarcito" i a les 20,30 hores per a adults amb l’obra “Paulina, Paco y su bigote”. Les dues obres representades pels actors de la companyia "Siete Comediantes".

Finalment, diumenge 4 de gener, de 10 a 14 hores, els col·lectius i agrupacions locals participaran en la Fira d’Associacions. El punt i final de la Plaça de Nadal el posarà la recepció dels missatgers reials que anuncien la representació del Misteri de Reis del dia 5 de gener. La recepció serà a partir de les 20 hores i repartirà “Roscó de Reis” i dolços del panaders i pastissers locals. Serà aquest dia la porta per a la gran festa del MISTERI I CAVALCADA DELS REIS MAGS 2015 (declarada ja Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana).

FONT: Foto arxiu Ajuntament Gata.

29/12/2014 15:47 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2015 (FITLCV): HUI TOTS HAN ANAT A TIRAR LES CARTES ALS REIS

20141229000211-juanpabloalcjuan.jpg

La foto és ben curiosa. Per això la pose com a portada d'aquesta entrada.

 L’Ajuntament de Gata de Gorgos, ha escrit a la seua página del facebook i transcric literalment: "Esta vesprada els visirs reials han estat a Gata en un acte molt bonic per a tots. Hui tots han anat a tirar les cartes als reis. És el primer acte de reis que es fa ja com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana i això ha fet que la gent tinguera, si es pot, més il.lusió. Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tots aquells que han vingut i han donat suport ,un any més al reis, han esperat llargues cues en un tardet ventós i molt fresquet. Així mate...ix també volem agrair a tots els que han fet possible esta màgica vesprada a Gata, gràcies a tots (les caretes visibles a tots i tots aquells a qui no vegem, vestuari, muntadors, maquilladors, tots). I com no podia ser d’altra manera, l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, i el regidor de cultura, Juan Pedrós han entregat les seues cartes en nom de totes aquelles persones que per un motiu o altre no han pogut estar allí, representant així a tot el poble."

Moltes persones darrere...que no es veuen:

També a elles va dedicada aquesta entrada. Els xicons que han fet el muntatge del palco per als visirs junt amb el sempre ahí José Ramón. Les dones cosidores de tela, de les vestimentes, les encarregades de recollir caramels, de preparar més coses.

Foto de Rosana Fornés.
Foto de Rosana Fornés.
Foto de Rosana Fornés.
Foto de Rosana Fornés.
Foto de Rosana Fornés.
FONTS: Foto i text Ajuntament de Gata. / Fotos: Rosana Fornés.
28/12/2014 23:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV): HUI, FRESQUETA VESPRADA DE LES CARTES A GATA

20141228215814-dscf4465.jpg

ÀLBUM DEL PRIMER ACTE DE LA FITLCV (CARTES), GATA: Plaça de l'Església

Passava un quart de les sis i mitja, quan es sentien tambors i soroll. Els xiquets feien cua fins al carrer Teulada. La comitiva baixava per la Costera del Grup Escolar per a perdre's uns minuts. Anaven pels carrers circundants fins a entrar a la Plaça de l'Església. Era un dels moments màgics de la nit. Els xiquets i xiquetes portaven les cartes. Passaven un a un i es sentaven als genolls dels Visirs Reials, el de Melcior, el de Gaspar i el de Baltasar. Ells i els pages omplien les caputxes de les caçadores dels infants de caramels. Un any més, s'acomplia la tradició de "tirar la carta", com els coneix a Gata al primer acte dels cinc que es desenvolupen en tota la festa.

Fresqueta vesprada-nit i tant pares/mares com xiquets/xiquetes ben abrigats, abrics, bufandes, tot per combatre la geloreta que feia. La nit dels Sants Inocents ha sigut una nit boniqueta a Gata. Nadales, fotografies immortalitzant als més menuts, ha sigut la vesprada de les cartes.

Molt a prop de la plaça, i per entrar en calor, la gent podia fer-se un gotet de xocolata. Ho preparava la gent de la Comissió de Festes de la Font del Riu. Al final, també aquesta ha col·laborat amb la comitiva oferint dolçols i xocolata a visirs, pages i demés acompanyants. El camí de tornada serà llarg i s'en van amb les saques plenes de totes les cartes dels xiquets i xiquetes de Gata. S'han vist també nombroses famílies de xiquets que no viuen a Gata, però que els pares o mares són del poble. No han volgut perdre's l'ocasió.

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.

A l'àlbum i dalt d'aquestes línies, teniu alguns moments de la vesprada de cartes, que s'ha viscut hui a la Plaça de l'Església.

28/12/2014 21:58 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS 2015 (FITLCV): HUI ÉS EL DIA DE LES CARTES PER ALS XIQUETS DE GATA

Coincidix amb els Sants Inocents, 28 de desembre

Ja sabeu, com bé díem ahir, a les 18.30 hores començaran a sentir-se els tambors que vindran amb els visirs reials, per les Alcolaies. Pel carrer Nou, carrer Teulada i Bisbe Cervera, faran la seua entrada a la Plaça de l’Església. Allí recolliran, en un trono preparat a l’efecte, les cartes de tots i totes xiquets i xiquetes de Gata. Mentre, els pares poden anar escalfant-se amb una bona xocolata, bescuit, tortada, dolços, bunyols, i el que es presente, ja que la Comissió de Festes La Font del Riu col·labora amb l’organització.

I atenció, el vent pareix que no és tan fort com aquest matí. La data coincidix amb la festivitat dels Sants Inocents, dia que cal estar alerta per a que no vos gasten una inocentada.

A la nit, més informació sobre la visita dels visirs reials i les cartes.


28/12/2014 17:06 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

REIS GATA 2015 (FITLCV): DEMÀ DIUMENGE 28, XIQUETS I XIQUETES DE GATA I COMARCA PORTEN LES CARTES DELS REIS ALS SEUS VISIRS

20141227182707-dscf6430.jpg

Primer que res, donar-vos compte de les inicials que vos pose al titular: FITLCV, a partir d’ara serà l’abreviatura de FESTA D’INTERES TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Aclarit això, dir-vos que demà arriba el primer acte dels REIS 2015 a Gata. Demà diumenge, 28 de desembre, a les 18.30 hores, a la Plaça de l’Església, al so de les nadales i sota la llumenària de l’estel gegant que va cam a la torre del campanar, es presentaran els visirs reials, per tal de fer la recollida de les cartes. Mentre es fa l’espera habitual, la Comissió de festes de la Font del Riu col·laborarà amb l’organització preparant xocolata i dolços.

És molt interessant i curiós, el que hem trobat a la página del facebook del "Misteri dels Reis de Gata": ELS REIS EN NÚMEROS (1a. part).

I diu: "Per exemple, este proper dia de cartes, EL QUE VEUREU: 3 visirs, 21 pajes, 2 o 4 tambors. ALLÒ QUE NO VEUREU, però que ha estat i existit: les 8 dones que han estat preparant roba des de fa temps i eixe dia estaran a les 16:00 esperant que arriben els visirs i que es puguen posar mudà nova i estaran a les 22 per despedir-los. Els 8 o 10 xicons i xicones que han estat revisant el decorat i el muntaran. A Transports Moliner i Caste, i el "equip A", a les 7 del mati de un diumenge baixant el decorat. Pere, muntant el so i la llum. La quadrilla de dones darrere de l’escenari, reposant durant tres hores sense parar eixes bandejes de caramelos, que pareix que no s’acaben mai. A Maria i Vicenta que ens porten les xuxeries. A Pepa que ens consegueix els caramels. Al TAPIS, que ha fet els detallets que es regalaran als xiquets. 

Al voltant de 70 persones directament relacionades amb la comissió de reis, a més de l’Ajuntament i municipals i la col·laboració de la comissio de la Font del Riu. Estem treballant desde fa dies per organitzar el dia de la recollida de cartes. No es sols el que es veu".

Així que ja ho sabeu: XIQUETES I XIQUETS DE GATA I COMARCA, apropeu-se a la Plaça, allí ens visitaran els VISIRS REIALS DE SS.MM. ELS REIS D’ORIENT.

A la fotografia d’arxiu, un moment de l’acte de rebre les cartes els visirs.

27/12/2014 18:23 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

A LA PLAÇA DE NADAL ES FAN HUI TALLERS

20141227164242-tallers2.jpg

A partir de les 17 hores, la Plaça de Nadal de la Plaça Nova torna a estar en actiu. Es faran tallers, organitzats per alguna de les tendes o empreses col·laboradores. Primer començara el Forn de pa Xaro que farà un taller de rebosteria. Exclusive & Drink farà a les 17,45 hores un taller de coctel free. Sem prepararà a les 18,30 hores un taller de Art Exprés en família. A les 19,15 hores tocarà Ioga per a xiquets, per Optica Signes. També Òptica Signes farà el taller de Ioga per adults a les 19,45 hores. El preu serà de 2 euros per a tots els tallers. Són els TALLERS DE NADAL de hui.

27/12/2014 16:42 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA PARLA DE...la declaració com a Festa d'Interés Turístic Local de la CV per als Reis de Gata

20141227161415-fotoportal.jpg

Ja es publica hui la notícia que vos donava ahir en exclusiva. El diari LAS PROVINCIAS (la Marina) i la revista setmanal Javea.com, anuncien la declaració de FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA per al MISTERI DELS REIS MAGS A GATA. Titula LP: "El Misteri dels Reis de Gata, fiesta de Interés Turístico de la Comunitat". ací teniu l'enllaç, per si voleu llegir la notícia en digital, tota: 

http://www.lasprovincias.es/marina/201412/27/misteri-dels-reis-gata-20141226234137-v.html.

Per la seua banda, el portal interactiu "JAVEA.COM" publica la mateixa fotografia, la del perfil del facebook "MISTERI DELS REIS" i el següent text que reproduïsc: 

"El Misteri dels Reis de la vecina Gata de Gorgos ha sido nombrado Fiesta de Interés Turístico Local de la C.Valenciana. ¡Enhorabuena a todo el colectivo humano que durante décadas y de forma altruista ha sabido mantener un acto tan mágico y único en nuestra provincia!
La fiesta de los Reyes Magos en Gata vive su punto álgido el 5 de enero con la representación del Auto de los Reyes Magos en un im...presionante despliegue de cuerpo actoral, vestuario, atrezzo, decorado y logística. Está dividida en dos actos principales, aunque se han recreado hasta cuatro diferentes narrando la peripecia de los tres sabios hasta encontrar al Niño Jesús.
Después de la escenificación, Melchor, Gaspar y Baltasar recorren el municipio entero repartiendo, junto a su séquito de pajes, los regalos de todos los niños, niñas y familias. Un reparto organizado milimétricamente y de gran precisión con tal de acercar a todos los vecinos sus sueños y deseos."
També el diari INFORMACIÓN de hui dissabte publica un article referent als Reis, abans de coneixer-se la declaració. Titula l'article de A.P.F.: "Trescientos vecinos participan en el "Misteri dels Reis" de Gata". El subtítol diu: "La representación, que aspira al reconocimiento de fiesta de interés turístico, termina repartiendo 4.000 regalos". Ací teniu l'enllaç: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2014/12/27/trescientos-vecinos-participan-misteri-dels/1582601.html.
FONTS: Foto "Misteri dels Reis Gata" (facebook). Diaris LP i Informació, 27-12-2014. Portal "Javea.com".

27/12/2014 16:14 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

NOTÍCIA IMPORTANT: ES DECLARA FESTA D'INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA EL MISTERI DELS REIS DE GATA

20141226173326-mesreis.jpg

(Podeu fer més gran la imatge, PUNXANT ACÍ)

NOTÍCIA D’ÚLTIMA HORA, importantíssima per als gaters

Hui, 26 de desembre -segon dia de Nadal- ha tingut entrada a l’Ajuntament l’escrit del Director General de Turisme, Sebastián Fernández Miralles, de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, dirigida a la senyora alcaldessa Na María Teresa Signes Caselles, pel qual es comunica que es DECLARA FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA la celebració del MISTERI DELS REIS a GATA DE GORGOS.

En els pròxims dies es publicarà la Resolució del Conseller al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, donant-se per fi el pas desitjat per tots els gaters. L’Ajuntament espera tota la documentació per donar a conèixer oficialment al poble la gran notícia i més a les portes dels REIS 2015 que estem en estos dies. 

Les autoritats locals han rebut amb gran satisfacció la notícia. El regidor de Cultura i Festes Juan Pedrós Taléns, em traslladava la notícia: "Des de l’Ajuntament, que en plenari del dia 25 de novembre ho va demanar, per unanimitat, estem molt satisfets amb esta resolució i des de la regidoria de cultura i festes que represente seguirem treballant per a aconseguir que la nostra festa de Reis tinga tot el reconeixement que mereix i així puga optar a ajudes per mantenir i millorar tota la festa i infraestructura".

La resolució que declara Festa d’Interés Turístic Local a la Comunitat Valenciana el MISTERI DELS REIS de Gata, ha comentat Pedrós, "emmarca tota la Festa de Reis. Teatre, vestuari, decoració, paqueteria, repartiment de paquets, bàndol, cartes i per suposat el voluntariat que uneix a tot un poble que sent la festa de Reis com a seua i que és un example de solidaritat".

 

Vos transcric l’escrit que ha entrat a l’Ajuntament hui mateix:
"Distinguido amigo:
Me es grato comunicarle que el Conseller de Economía, Industria, Turismo y Empleo ha firmado, con fecha 16 de diciembre de 2014, la Resolución por la que se declara Fiesta de Interés Turístico Local de la Comunitat Valenciana a la celebración del Misteri dels Reis Mags de Gata de Gorgos, solicitada por ese Ayuntamiento, en atención a que en dicho festejo concurren características y peculiaridades de singular importancia y que son además de indudable atractivo turístico.
En el día de hoy se han iniciado los trámites para su publicación en el Diario Oficial de la Comunitat Valenciana y su inscripción en el Registro Especial de Fiestas, Itinerarios, Publicaciones y Obras Audiovisuales de Interés Turístico de la Comunitat Valenciana.
Esperando que la mencionada Resolución satisfaga las expectativas del municipio de Gata de Gorgos y de su corporación municipal, le saluda atentamente
Sebastián Fernández Miralles, DIRECTOR GENERAL DE TURISMO"
En una altra entrada vos amplie la història del Misteri.
A la imatge d’arxiu teniu un moment de la representació del Misteri dels Reis de Gata (FOTO PONS).

 

26/12/2014 17:33 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES NADALENQUES: HUI, SEGON DIA DE NADAL (seguim les tradicions)

20141226155415-missanadalmigdia.jpg

Passat el dia de Nadal, hui segon dia de Nadal, és SANT ESTEVE (en castellà Esteban). Va ser un protomàrtir, ple de fe i de l’Espirit Sant, el primer dels set diàcons que els deixebles elegiren com a cooperadors del seu ministeri. També fou un dels primer màrtirs, que donà testimoni de Crist Jesús i per això va ser lapidat mentre resava pels perseguidors. Vixqué al segle I després de Crist.

I el refranyer té per aquest dia de Sant Esteve prou refranys. Us en pose tres:

PER SANT ESTEVE, UN PAS DE LLEBRE (referint-se a que comença a allargar-se el dia mínimament).

DURAR DE NADAL A SANT ESTEVE. Fixeu-se, sols un dia.

PER NADAL I SANT ESTEVE, CADASCÚ A CASA SEUA.

Abans el segon dia de nadal es celebrava més. Enguany pareix que es festeja prou més que l’any passat al caure en divendres al calendari. Sant Esteve era el dia en el qual anaven a dinar a casa de la família de l’altra parella, si el dia de Nadal havien anat a casa seua. També les estrenes hi havia el costum d’allargar-se i si hom no s’havia pogut anar el dia Nadal encara hui es podia.

Astronòmicament, el segon dia de Nadal per ser Sant Esteve es nomenat com a una fita del dia: Si Santa Llúcia és un pas de pardal, ja em dit a l’article anterior que hui és un pas de llebre. El dia comença poquiu a poquiu a allargar-se.

A la imatge, podeu veure l’homilia de la missa solemne d’ahir DIA DE NADAL a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata (Foto: Antonio Puerto).

FONTS:www.santopedia.com / Antonio Puerto (foto) i diverses.

26/12/2014 15:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

FELICITEN LES FESTES DE NADAL...la parròquia de Gata

20141224230451-altarparro.jpg

L'altar major de l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos es vestix amb les seues millors gales, és NADAL. Ha nascut el Jesuset. Ell presidix l'estància. Ell il·lumina a tots els gaters, mirant cap al Raval, cap al centre urbà, cap a la Font del Riu, cap a les Alcolaies i l'Avenida, cap als Trossets, cap a totes parts de Gata. La parròquia felicita els Nadals, estem a una hora del dia gran.

  Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos parròquia Gata.

24/12/2014 23:04 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

CRISTINA SORIA SOLER GUANYA L'ESPECTACULAR CANASTA DE NADAL DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015 DE GATA

20141223225320-cristina.jpg

El regidor de festes, Juan Pedrós, en nom de tota la comissió de festes 2015 ha fet entrega esta vesprada de l'espectacular cistella que rifaven. L'afortunada és CRISTINA SORIA SOLER qui ha anat amb la seua família a recollir-la. Des de la comissió de festes feliciten a Cristina per el premi i volen donar gràcies a tots els que han participat en la rifa. Així mateix volen agrair també la col.laboraciò dels comerços de Gata que han patrocinat tots els productes de la cistella i, com no a Negre Fum per tal de tenir-la exposada.

La Comissió de Festes 2015 desitja Bon Nadal a tots i dona les gràcies per ajudar-los en la seua tasca.

Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
FONT: Fotos Comissió de Festes 2015.
23/12/2014 22:53 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

ES PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DELS REIS 2015 DE GATA

20141223193416-presentacio-reis.jpg

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, junt al regidor de Cultura i Festes, Juan Pedrós, i la coordinadora de la Comissió de Reis, Rosana Fornés, han presentat este matí la campanya de Reis de 2015.

L’alcaldessa ha parlat del que és l’acte més emotiu per als xiquets i xiquets de Gata durant tot l’any, els Reis. Ha destacat el treball fet per totes les persones, que recordem són voluntàries, i que any darrere any fan possible aquestos actes, des de les persones encarregades del vestuari i del maquillatge, com als voluntaris en el muntatge, a la gent que s’encarrega de la paqueteria, a tots els col.laboradors del poble, a les empreses que cedeixen els seus camions per tal de poder repartir tots els regals als nostres veïns i com no de tots aquells que fan possible la representació, actors i actrius no professionals que donen el millor de si mateixos i fan que la nostra representació siga un èxit.

Juan Pedrós ha parlat dels actes d’aquest any. El diumenge 28 serà la recollida de les cartes, a partir de les 18’30h a la plaça de l’Església. Eixe dia a més, l’espera es farà més lleugera gràcies a la col.laboració de la Comissió de Festes de la Font del Riu que estarà present oferint xocolate als presents.

El diumenge 4 de gener serà el bàndol anunciador que portarà a Gata la notícia de que a l’endemà a poqueta nit aplegarà la comitiva reial i els tres reis a Gata. El bàndol recorrerà tots els carrers del poble i farà una última parada a la Plaça de Nadal, on el xiquets podran fer-se fotos amb els emisaris i a més hi haurà degustació de roscó de Reis.

La nit del 5 de gener serà la que omplirà de il.lusió a tots, grans i menuts. A partir de les 18’30h els Reis visitaran a Herodes i després aniran a fer l’Adoració a la Plaça de l’Esglèsia.

Rosana Fornés, coordinadora de la Comissió de Reis, ha explicat la història dels Reis de Gata. Una festa amb gran tradició i on participen vora 300 veïns directament i que és un exemple de germanor en un poble, tots a Gata senten els Reis com a seus. Ha destacat l’esforç per part de tots en preparar decorats, vestuaris... i com no en paqueteria. Convé recordar que cada any, i en unes dos hores, es reparteixen a Gata al voltant de 4000 regals.

La tradició d’aquesta festa, el procés de promoció cultural, històrica i tradicional així com el seu caràcter voluntari i nexe d’unió de tot un poble ha fet que en plenari es demane la declaració de Festa d’Interés Turístic a l’Agència Valenciana de Turisme.

Des de l’Ajuntament s'ha donat les gràcies a tots aquells que participen o han participat en la Festa del Reis de Gata pel seu esforç, ja que ells són els que mantenen les il.lusions de grans i menuts.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

23/12/2014 19:34 cronistadegata #. FESTES No hay comentarios. Comentar.

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris