Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

Hª LOCAL: CAPELLES A GATA. XIVª estació: El cadàver de Jesús, posat al sepulcre

Hª LOCAL: CAPELLES A GATA. XIVª estació: El cadàver de Jesús, posat al sepulcre
Acaba ací el recorregut per les catorze capelletes del calvari de pujada cap a l’ermita del Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata.
L’estació última del Via Crucis de l’ermita de Gata està a un lloc privilegiat. Just a la façana de l’ermita, baix de la campaneta i dalt de l’arc d’entrada al santuari. La catorzena estació es titula: "El cadàver de Jesús, posat al sepulcre". El text que trobem escrit és el següent: "Pecador detén tu afán, que en este sepulcro yace Dios Hombre, que satisface por el pecado de Adán".
Aquest plafó ceràmic és, lògicament, un dels millors conservats. Així i tot presenta alguna deficiència que des de baix, a simple vista, no es capta.
Deixe a la fotografia els pilarets que sostenen la teuladeta amb rajoletes de colors, per ser molt original.
La dedicatòria de la capelleta: "A expensas de la familia Soler-Pedrós".
 
Fent un resum de totes les capelletes, ací teniu l’enllaç a la PRIMERA ESTACIÓ (19-2), a la SEGONA ESTACIÓ (20-2); a la TERCERA ESTACIÓ (21-2); a la QUARTA ESTACIÓ (23-2,1ª); a la CINQUENA ESTACIÓ (23-2,2ª);  la SISENA ESTACIÓ (24-2); a la SETENA ESTACIÓ (25-2); a la VUITENA ESTACIÓ (26-2); a la NOVENA ESTACIÓ (27-2); a la DESENA ESTACIÓ (28-2); a la ONZENA ESTACIÓ (1-3); a la DOTZENA ESTACIÓ (2-3) i a la TRETZENA ESTACIÓ (3-3).

0 comentarios