20121128235952-1blogrosaps-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO PUNXANT ACÍ)

La fotografia corresponent a ahir dia 27 és la primera d’una nova col·lecció que encete ara. Gràcies a imatges antigues que van mostrant-me alguns veïns per a la seua publicació va fent-se entre tots aquesta sèrie. Aquesta col·lecció és de Rosa Pedrós Soler.

La fotografia és escolar. Com sempre les feien a la reixa del costat del campanar. Coneixeu qui era el mestre que apareix entre els xiquets, el Mestre Borrell (José Mulet Borrell). Era la postguerra. Podeu vore com anaven vestits i com calçaven els xiquets. Hi havia un altre mestre junt a ells. Els xicons no calçaven sabates, tots els podeu vore amb espardenyes de mitja careta i calcetins. Manegues llargues i alguns amb uniformes. Sols reconeixia Rosa, la propietària de la foto a son pare Antonio Pedrós, que podia ser el primer per l’esquerra dret, arrimat a la reixa. ¡¡Quins temps aquells!!. Una bona fotografia de tema escolar.

Dir-vos que aquesta és una fotografia per a participar tots els veïns, especialment els que van conèixer al Mestre Borrell. Si coneixeu a algun xiquet o a l’altre mestre o l’any exacte no dubteu en comunicar-ho bé amb un comentari, bé al meu correu que teniu a la columna de la dreta. Gràcies.

Comenta Joaquina Frasés sobre la foto que el segon després del mestre Borrell és Pedro Frases.