Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que la data màxima de Pasqua té que ser el 25 d'abril

Ho sabieu? La data màxima per a ser Diumenge de Pasqua té que ser el 25 d’abril. La data mínima 22 de març. Precisament, l’any que ve, 2013, la Quaresma començarà prompte, el 13 de febrer. Diumenge Rams serà 24 de març, cinc dies després de Sant Josep. El dia 31 de març de 2013 serà Diumenge de Pasqua.

I com es calcula això. Tot començà amb un monjo dit Dionisio "El Exiguo", que fixava les dates del naixement i mort de Jesús. S’acceptà que el primer Divendres Sant de la Història va ser el 7 d’abril, dia de la Mort de Jesús. A partir del Concili de Nicea (any 325) començava a celebrar-se Pasqua el diumenge següent a la primera lluna plena de primavera.

Es a dir, el primer diumenge que seguix a la dècima-quarta nit de llunació. Com el primer dia d’aquesta fase del satèlit se situa necessàriamente entre el 8 de maç i el 5 d’abril, la data de la Pasqua cauria entre el 22 de març i el 18 d’abril. Dit d’una algtra manera. Si el 20 de març és l’últim dia d’hivern i li afegixes 29 dies i li restes 31 donarà el 18 d’abril. Però, per a no fer coincidir la Pasqua jueva, diumenge de Resurrecció li van posar una setmana més i va quedar com a data màxima de Pasqua el 25 d’abril.

FONT: Calendari perpetu de dates de Pasqua. Podeu trobar-lo a la següent adreça: http://www.valladolidcofrade.com.

0 comentarios