Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COM ES FEIA LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS ABANS ? ( III ). Història Local: 1930-1937

Encete hui un nou capítol de la sèrie de les constitucions dels ajuntaments d’abans, de la primera meitat del segle XX. Hui comencem per 1930.

El 25 febrero de 1930 es va fer l’Acta de proclamació de regidors a les 10 del matí. Al dia següent, 26 de febrer, es constituïa el nou ajuntament. Va excusar la seua assistència Francisco Feliu Signes -per viatge de noces-. Per la seua part, José Pedrós Pedro renuncià de regidor, pel càrrec del fiscal d’aquest jutgat municipal. L’alcalde sortint (Francisco Moratal Giner) felicità als senyors regidors que entraven a formar part de la corporació i els donà compte sintèticament de la situació actual dels interesos del municipi i els desitjà un complet èxit en la gestió que se’ls confiava. Entrava d’alcalde Vicente Mulet Monfort.

Arriba un temps polític molt convuls. El 7 de març de 1936 es fa la sessió inaugural. Una comunicació telegràfica de Governació Civil de la província, ordenà la suspensió de tots els regidors que composaven l’Ajuntament. En la seua sustitució es nomena una Comissió Gestora interina que s’encarregue interinament de l’administració municipal. Presideix la mateixa per dotze vots, José Ferrandis Ginestar.

Arriba el 6 de febrer de 1937. A les 18 hores es fa la sessió inaugural. Per una ordre del Govern Civil: suspensió de la Gestora Municipal interina d’aquest Ajuntament. En el seu nom es nomena un Consell Municipal, amb administració municipal. És el President del Consell Municipal, amb 6 vots, Francisco Bolufer Bolufer. A aquesta sessió es va donar l’ús de la paraula al personal del públic, acabada aquesta, durant 5 minuts.

FONT: Documentació, Llibre d’Actes dels Plens, Arxiu Municipal, Ajuntament de Gata.

(Continuarà demà...)

 

0 comentarios