Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema NOTÍCIES.

L'ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL ANTONI VIVES DE GATA INAUGURA EXPOSICIÓ I NOU AULARI

20220531113826-porta.jpg

 El divendres 27 de maig es va inaugurar al Casal de la Música de Gata la mostra TRIDIMENSIONALITAT A GATA, una exposició que té com a eix vertebrador la tridimensionalitat, entesa de forma gens dogmàtica, oberta i amb tota una gran varietat de materials i conceptes.

L’exposició sobre la tridimensionalitat és ja un clàssic dintre la gruixuda programació anual de l´escola d’art contemporani, aquest centre organitza exposicions dels seus alumnes siguen a Gata o a altres indrets, es pronuncien conferències, projeccions de documentals o pel·lícules, visites a exposicions, en particular a València, etc. 

La mostra compta amb obres dels següents autors: Juan Escolano, Jaume Pastor, GuidoBompadre,MªJosé Cholbi,Pedro Faus, Conchi García, Mari Marí, Manuela  Paszkowsky, Mar Fornes, Mariví Puigcerver, i Pep Aguilar. Els autors han emprat tot un feix de matèries diferents com: terres, plasticera, materials tèxtils, fil de coure, cartó, fulles de llibre, fotografia, una bata, pedretes, paper de polièster, cendres, roques volcàniques,etc. Excepcionalment l’ajuntament de Gata ha editat un catàleg.  L´exposició es pot visitar de dimecres a diumenges de 19 a  21h. fins diumenge 12 de juny.

La vesprada però encara tenia una altra inauguració, la del nou espai on està ara l’Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives al carrer Xaló número 37. Des del Casal tot un nombrós grup va recórrer els escassos metres que separen el Casal de l’Escola de Plàstica per a visitar la planta baixa, els dos pisos i el terrat que des d´ara serviran perquè els alumnes , puguen experimentar en l´art contemporani i poder aplegar a expressar-se. Les noves aules estaven plenes de gom a gom per gent vinguda de Gata i d´arreu les Marines i la Safor. 

L´acte va comptar amb l’assistència de la regidoria de cultura, Àngels Soler, del regidor Toni Arabí, de l´alcalde, Josep Signes i del mestre de l´escola, Ginestar.
La façana del centre lluïa dues teles d´Art al Vent que seran exhibides a la propera cita, a agost d´enguany, creades per Fina Gilabert i Said ben Sal.lah. Hem d´apuntar que Art al Vent és una iniciativa que va nàixer al si d´aquesta escola.

Aquesta setmana la televisió valenciana à punt s’ha fet ressó de la notícia. Ací teniu l’enllaç al moment en que s’emet. PUNXEU ACÍ

FONTS: Fotos i informació, Premsa Ajuntament. EL GATER JAUME BORONAT SOLER S'EMPORTA EL PREMI A LA MILLOR IMATGE DEL V RALLI FOTOGRÀFIC VILA D'ALTEA. Altres gaters i gateres també entre els millors

20220529151804-jaumesonia.jpg

El V Ralli Fotogràfic Vila d’Altea ha tingut al llarg del cap de setmana, 26 a 29 de maig, participants i premiats gaters, tots ells membres del Fotoclub Forat de Gata. El fotògraf Jaume Boronat Soler, amb una puntuació de 430 punts ha obtingut el premi a la millor imatge del ralli, a més de ser quart a la classificació general i estar la seua col·lecció al Top10.

Altres gaters i gateres han tingut premis o han estat molt ben col·locats. La tercera classificada ha sigut amb 433 punts Sonia Soria Soler, a més de conseguir el 3r premi a la col·lecció. En cinquena posició i 420 punts s’ha classificat la jove Nuria Fornés Ferrer, que a més una de les seues fotos ha estat al Top10. En setena posició i 401 s’ha classificat José Luis Fornés Cervera. Finalment, una foto de Teresa Arabí ha format part del Top10 del concurs.

FONT: Fotos pujades al facebook per Vicente Lloréns del Foto Club Altea.


TRES VEÏNS DE GATA FAN 800 KILÒMETRES AMB BICICLETA PEL CAMÍ DE SANTIAGO. Pepe, Paco i Rodri vestien la samarreta del Club Ciclista Gata

20220527192623-santiago2.jpg

Ja han arribat a la meta prevista. Podia tractar-se d'una carrera, però no. Pepe, Paco i Rodri, han aconseguit el seu propòsit. La ruta del camí de Santiago ha sigut Roncesvalles-Santiago de Compostela. Van eixir el dia 16 i han arribat hui dia 29 a la ciutat xacobea. I sempre amb bicicleta i portant la samarreta característica del Club Ciclista Gata, al qual pertanyen els tres.

Molts gaters van fent aquests dies trajectes i passen etapes del Camí. Alguns a peu, altres en cotxe, però aquests tres gaters han fet el recorregut amb bicicleta. Comentava Paco Moncho que han passat sense cap incident i si de cas l'etapa d'Ocebreiro que va ser duríssima, plovent i amb dos graus. Gelats de fred. 15 km sempre cara amunt, amb desnivells del 12 i del 16%. 

Ha valgut la recompensa i ara tornaran cap a Gata. Una altra aventura per a contar.

FONT: Fotos penjades per ells al facebook.   


VISITA I RECEPCIÓ OFICIAL DEL NOU GIMNÀS ESCOLAR DE GATA. Director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia

20220524133742-whatsapp-image-2022-05-24-at-2.48.23-pm-1-.jpeg

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia ha visitat aquest matí i ha recepcionat oficialment, juntament amb l’alcalde de Gata, Josep Signes, la corporació i la direcció del centre, el nou gimnàs del CEIP Santíssim Crist. La construcció del gimnàs s’incloïa dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la millora d’infraestructures educatives que, junt amb les reparacions estructurals del pavellons B i C, ha suposat una inversió de 764.970 euros en el centre.

El director general ha agraït la col·laboració del consistori en la millora dels centres educatius del municipi i ha anunciat que el departament de la consellera Raquel Tamarit "està preparant una inversió de més de 6 milions d’euros en Gata en dos noves actuacions a través d’Edificant per a rehabilitar el CEIP Santíssim Crist i ampliar l’IES Matemàtic Vicent Caselles". "En total estem parlant d’una inversió en Gata d’uns 7 milions d’euros a través del pla Edificant permetrà, no sols millorar i modernitzar els centres educatius del municipi, sinó també generar 175 llocs de treball en el sector de la construcció", ha destacat Víctor Garcia.

Per la seua banda, l’alcalde de Gata, Josep Signes, ha mostrat la seua satisfacció per veure ja està en funcionament una infraestructura tan demanada per la comunitat educativa així com per la tasca que s’ha iniciat per a tramitar els dos nous projectes.

Respecte al projecte d’ampliació de l’IES, la Conselleria ha acceptat incloure la incorporació de 4 aules de batxillerat i 2 de secundària; la modificació de la instal·lació de la calefacció, ubicació de les instal·lacions per a impartir FP bàsica de Perruqueria i Estètica i nous espais adients per incorporar el cicle mitjà i una aula d’usos múltiples. Així mateix s’estudia la possibilitat d’incorporar noves rames de Formació Professional al centre. Tot el projecte té un pressupost de 3.325.711 euros.

Pel que fa al CEIP, Educació i Ajuntament, una vegada acabades les obres del gimnàs del CEIP Santíssim Crist, han començat a tramitar una segona delegació de competències per la rehabilitació dels tres aularis d’aquesta escola. L’actuació, que suposarà una inversió superior als tres milions d’euros, inclourà la substitució de la coberta, renovació de finestres, adequació de l’accessibilitat, millora de la xarxa elèctrica, de l’eficiència energètica i de la calefacció. Igualment es renovaran els patis i el tancament perimetral i es crearan zones d’ombra i connexions entre els edificis.El projectes complet té un pressupost de 2.965.655 euros.

FONTS: Informació i fotos Ajuntament de Gata (premsa).


ART DEL GRUP TAPIS A LES PARETS DEL CORRAL DEL PATO. Els artistes eren guiats pel mestre Ginestar

20220522155413-tapis1.jpg

Aquest divendres dia 20 al tardet es va inaugurar l’exposició de pintures que han realitzat els membres del T.A.P.I.S baix la direcció de Josep Ginestar de l’Escola de Plástica Experimental "Antonio Vives", en el Restaurant Corral del Pato de Gata de Gorgos.

La mostra estarà exposada a aquest espai d’art fins 14 de setembre de dimarts a diumenges de 12 a 16:30 i de 19 a 22 hores.
Després d’amirar les obres a les parets del comedor, al pati va parlar el Regidor de Serveis Socials i alcalde Josep Signes. A continuació ho va fer Àngels Soler, regidora de Cultura i per finalitzar va dirigir unes paraules a tots i totes els presents Josep Ginestar, mestre i guia dels treballs.
Ginestar va explicar que els temes dels quadres havien sigut de lliure elecció i va recalcar el gran potencial i valor d’alguns dels quadres, que s’enmarquen dins de l’estil "Art Brut" reconegut i protagonista de moltes exposicions en diversos països.
Els mateixos artistes, amics, familiars i coneguts van estar present i van degustar de cuina casolana oferida pel mateix resrtaurant.
El grup TAPIS ha volgut agrair a Antonio, gerent del restaurant, la seua disposició i amabilitat, així com la degustació. Al mateix temps, recomanen que qui vulga pot passar-se a gaudir d’aquesta exposició i un bon menjar en el Restaurant Corral del Pato, i si hi ha algún quadre que els agrada i encisa, també es pot adquirir allí mateix.
També podeu visionar el vídeo fet a l’efecte de la inauguració. PUNXEU ACÍ.

FONT: Fotos TAPIS. Lloc: Corral del Pato, Gata.

L'ESCOLA DE GATA PARTICIPA EN PROGRAMAR UN ROBOT HUMANOIDE

20220517114615-insti1.jpeg

L’Escola de Gata participa en «Programa la teua obra»

L’alumnat del CEIP Santíssim Crist convertiran a robots en actors dins de Programa la teua Obra, un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el 14 de juny en la Universitat Miguel HernándezEls estudiants de primària estan aprenent a programar un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels estudiants, del curtmetratge que ells mateixos estan realitzant i dirigint i amb el qual pretenen fomentar l'alimentació sana, l'exercici i la cura.El projecte, és una idea del Caleidoscopio,Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i està secundat econòmicament per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos. Es tracta per tant d'un programa amb doble valor.

No sols ensenya als estudiants a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, i sinó que tracta que a través d'aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l'entorn en el qual viuen ja que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.

A més, els estudiants que participen han hagut d'escriure el guió, realitzar el storyboard, dirigir i rodar ells mateixos el curt en el qual el robot serà un protagonista més‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts,va començar al gener amb la formació dels professors i tutors de sisé i quart de primària a l'hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, han sigut ells els que s'han encarregat d'ensenyar a l'alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots. La formació dels docents està certificada per la Conselleria d'Educació a través de CEFIRE, el Servei de formació de professorat.

A més, la proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. El Caleidoscopio organitzarà una exhibició el 14 de juny al Parc Científic de la Universitat MIGUEL Hernández a Elx on l’escola de Gata i la resta de centres educatius de primària i secundària de la província d'Alacant, exposaran els seus projectes.

FONTS: Informació i fotos Ajuntament de Gata.


L'ARTESANIA DE GATA TORNA A VEURE'S A LA TELEVISIÓ (ESPAÑA DIRECTO, LA 1TVE)

20220517113859-artga.jpg

Ahir dilluns 16 el poble de Gata i la seua artesania va tornar a ser protagonista en un reportatge de Ana Prada al programa vespertí de la 1 de TVE "España directo". La presentació a l’estudi central ja donava una pista. Al reportatge, primer la locutora va estar a la fàbrica de capells ("sombreros") Costa y Soler que abarca quatre generacions des de 1935. Després va conversar amb Santi Signes a la bodega a la Plaça d’Espanya, que ven a la seua tenda els capells. En una segona connexió en directe la presentadora va mostrar peces artesanals d’espart, canastes, de vímet i tota classe d’artesania, entrant a la tenda Rosario. Es van poder llegir frases relacionades amb l’artesania gatera i el nom de Gata de Gorgos, Alicante, va tornar a aparéixer en la 1 de TVE.

No és la primera vegada que des de "España directo" visiten Gata i la seua artesania, donant-li visibilitat a un símbol caracteritzador del poble.

Podeu repassar els moments del reportatge, del minut 28,16 fins el 33,51 (poc més de cinc minuts) al següent enllaç, PUNXEU ACÍ

FONT: Composició de captures de pantalla als tres llocs on es va fer el reportatge.   


GATA: L'ALUMNAT DEL TAPIS EXPOSARÀ LES SEUES OBRES AL CORRAL DEL PATO. Inauguren dissabte 14 i estarà fins setembre

20220512063601-tapis.jpg

La unió fa la força i més força artística. Des de l'any passat els alumnes del TAPIS de Gata reben classes de pintura a càrrec de l'escola municipal de plàstica experimental Antoni Vives, gràcies al col·laborador Josep Ginestar, mestre de l'escola. Ja comença a donar els seus fruits desitjats.

L'alumnat d'aquest grup està ultimant els detalls per a presentar una exposició de treballs realitzats amb cera sobre cartolina. A més, menció apart tindrà la pintura de María Rosa Signes Mulet. Serà al restaurant el Corral del Pato i estarà oberta al públic a partir del dissabte 14 de Maig fins setembre.

Aneu a visitar-la i gaudi dels treballs. La creació variada, guiada per un bon mestre, dona bons resultats.

FONT: Foto facilitada pel TAPIS. 


 


HUI DIA 9, DILLUNS, COMENÇA LA REORDENACIÓ DEL TRÀFIC, PER A FER UNA GATA MÉS SOSTENIBLE

20220509134120-carrerteulada.jpeg
A partir de hui dilluns 9 de maig entra en vigor una reordenació del trànsit que afecta als carrers més cèntrics de la població, dins l’aposta de l’Ajuntament de Gata per una  mobilitat sostenible.

El canvi afecta als carrers Signes, Teulada, Nou, Sol i Lluna, Quarter, Era, Lepant i Penyó -una part-, on es realitzaran diversos canvis de circulació i estacionament establint-se direccions úniques i zones d’estacionament permés, zones on no es podrà estacionar i altres d’estacionament de 20 a 8 hores. Aquest canvi busca donar una major qualitat de vida als residents que guanyen carrers més amplis i amb menor contaminació atmosfèrica i acústica

Dins d’aquest pla de reordenació del trànsit que pretén guanyar els carrers per als vianants, aquesta és una primera fase. En una segona fase es realitzarà una reordenació en els carrers de la zona de l’Arraval.

Paral·lelament, s’ha realitzat una campanya informativa amb el títol "Aparca a prop", per tal de conscienciar a residents i visitants de l’oferta d’aparcaments públics  dins de Gata. Tot plegat, són més de 1300 places disponibles en zones d’aparcaments públics a menys de 10 minuts del centre del poble.

FONTS: Fotos i informació Ajuntament de Gata.


L'AJUNTAMENT RECEPCIONA EL NOU GIMNÀS ESCOLAR DE GATA

20220506131219-gimnas1.jpg

Hui divendres s'ha signat l'acta de recepció del gimnàs de l'escola, del CEIP Santíssim Crist" de Gata, perquè l'alumnat puga començar a fer ús de les instal·lacions a partir de la pròxima setmana. L'empresa constructora du a terme les últimes tasques de neteja i condicionament de l'espai perquè estiga tot a punt. 
 Regidors i responsables de l'empresa adjudicatària han visitat per dins les instal·lacions i han comprovat que tot està en condicions per a començar a utilitzar el gimnàs.
FONT: Fotos i informació Ajuntament de Gata.GATA APROVA LA CONTRACTACIÓ DE LES OBRES DE LA CENTENÀRIA ANTIGA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL

20220505135730-antiga-caserna-ok-4-1-.jpg

El plenari de l’ajuntament de Gata va aprovar, ahir, en sessió extraordinària i urgent la contractació de les obres de l’antiga caserna de la guàrdia civil.

L’alcalde, Josep Signes, va explicar que la premura per aprovar la contractació és iniciar les obres el més prompte possible ja que s’han retardat per la necessitat d’actualitzar el projecte als preus actuals i evitar així el risc de deixar deserta la licitació i no poder justificar l’ajuda de què disposa.

Les obres de rehabilitació es finançaran través d’un conveni amb la Vicepresidència 2a i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que es va signar a març de 2021 i es divideix en dos anualitats. Dins del pressupost de 2022 s’han consignat 340.000 euros i en la pròxima anualitat, 200.000 euros.

El projecte de 730.655 euros compren la substitució de la coberta, reforç i consolidació de l’edifici de l’antic quarter de la Guàrdia Civil de Gata.

Segons el regidor d’Urbanisme, Antonio J. Signes, s’està treballant per buscar finançament de la resta del pressupost a través dels fons europeus, compatible amb el conveni existent.

Tant la urgència del plenari com el únic punt de l’ordre del dia, la contractació de les obres de la caserna, va prosperar amb l’abstenció del grup municipal del PP i els vots a favor del equip de govern, Compromís i PSPV.

FONT: Foto i informació Ajuntament de Gata.


A PARTIR DEL 9 DE MAIG, REORDENACIÓ DE 9 CARRERS DEL POBLE DE GATA. Afecta al canvi de circulació i a l'estacionament

20220503192514-20220313-075945-copia.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha donat a conéixer ja oficialment el canvi que es produïrà a partir del pròxim dilluns dia 9 de maig en 8 carrers del poble, cinc d’ells en ple centre urbà. Dilluns entrarà en vigor el canvi de sentit de circulació i estacionament en el centre del poble que implica una reordenació del trànsit en els carrers SIGNES, TEULADA, NOU, SOL, PENYÓ, LLUNA, QUARTER, ERA i LEPANT. S’han realitzat canvis de circulació i estacionament establint-se direccions úniques i zones d’estacionament permés, zones on no es podrà estacionar i altres solament de 20 a 8 hores segons el plànol. Aquest canvi busca donar una major qualitat de vida als residents que guanyen carrers més amplis i amb menor contaminació atmosfèrica i acústica.

L’Ajuntament avisa que per a facilitar l’adaptació del veïnat, durant quinze dies es realitzarà una funció informativa, per tant, durant aquest període no s’imposaran sancions, i serà a partir del dimarts dia 24 de maig quan s’aplicarà el reglament sancionador.

Aixina seran els nous canvis de la circulació: el carrer Teulada sols tindrà una sola direcció des del carrer Calvari cap amunt fins al carrer Bisbe Cervera o Carrer Signes. També el carrer Lepant tindrà el mateix sentit únic des del nou pont fins el carrer Calvari. El carrer Signes tindrà sols una direcció des del carrer Doctor Gómez Ferrer fins el Quarter. El carrer Era de Boronat sols tindrà un sentit des del carrer Teulada a eixir cap a la carretera o cap al carrer Serrillars. El carrer Quarter passa a ser tot d’una direcció des de la carretera fins el carrer Teulada o carrer Serrillars. Les direccions del carrer Penyó seran sols des de la Plaça Església (plaça del vicari) fins al carrer Teulada. La resta de carrers afectats mantenen la mateixa direcció que tenien: Nou, Sol, Lluna i Calvari.

També hi ha canvis en quan a l’estacionament. Es permet l’estacionament als següents carrers d’aquests afectats: Quarter, Era de Boronat i Lepant. Es permetrà l’estacionament sols de 20 hores a 8 del matí del dia següent als segúents carrers dels afectats: Carrers Teulada, Lluna, Sol i Signes (des del cantó amb carrer Teulada). Finalment, es prohibeix l’estacionament totalment en els següents carrers: Nou, Sol (des de les escales fins els quatre cantons amb el carrer Teulada) i carrer Signes (del Doctor Gómez Ferrer fins el cantó de l’inici del carrer Teulada.

L’Ajuntament segueix oferint al mapa, dins la campanya "aparca a prop" les onze zones d’aparcament que hi ha al poble de Gata amb un total de 1.231 places. Recordem els 11 llocs i entre parèntesi les places de cotxes que poden aparcar: Escoles (67), Sant Josep 1 (19), Sant Josep 2 (36), Era de Boronat (70), Entrada per Teulada (36), Xaló (93), Paleres (26), Aromes -ara carrer de la Unió Musical de Gata- (16), Ciprer (89), Pou de Pedreguer (72), Pou (61), Jesús Pobre (42), Pavelló (62), Sorts (485 i Carretera Ondara (57).  

FONTS: Mapes de situació, aparcament i places a Gata d’aparcaments, Ajuntament de Gata / Foto: carrer Teulada sense cotxes, Cronista de Gata.


LA MARXA-CARRERA SOLIDÀRIA DE GATA REUNIX A 348 PARTICIPANTS. A benefici de Amics del Tercer Món, s'han recollit al voltant de 480 euros

20220501155102-carrerasoli1.jpg

Un total de 348 participants han col·laborat caminant o corrent aquest matí en la CURSA-CAMINATA SOLIDÀRIA que s’ha celebrat a Gata, en la que ha organitzat el recorregut i la logística el Club Atletisme Gata, junt a Protecció Civil, Policia Local i regidoria d’esports de l’Ajuntament de Gata de Gorgos. A les 10 del matí s’ha donat l’eixida, primer dels corredors i després dels caminants. L’eixida i meta ha sigut, com ja és habitual en el pati del Grup Escolar. Han recorregut 6 kilòmetres en un matí molt agradable inclús calorós.

La Gatukada ha amenitzat el pas per la "placeta dle vicari" dels participants i Ca el Tramusser ha posat la nota refrescant a la carrera amb aigua-llimó. Moltes altres comerços i entitats que es relacionaven al cartell d’anunci de la marxa també.

En representació de la ONG Amics del Tercer Món Angi Mestre Mulet comentava al seu facebook: "Des d’ací donar les gràcies al club d’Atletisme Gata i a tots i cada un dels col.laboradors que han fet possible la cursa solidària en benefici d’amics del 3r món. No vull oblidar-me tampoc de la bandeta i la batucada que amenicen el recorregut. A tots moltíssimes gràcies en nom de l’ ONG. També a tots i cada un dels que heu posat el vostre granet, moltíssimes gràcies. A tots i cada un l’enhorabona perquè seguiu demostrant que Gata és solidària."

Era una prova popular sense classificacions ni registres de temps. La quota d’ inscripció era de 5 euros i es donava un detall-obsequi per a tots. La solidaritat ha estat marcada en que un euro de cada inscripció anirà destinat a l’ONG Amics del Tercer Món, que com tots sabeu és l’associació sense ànim de lucre que té com a objectiu col·laborar en el treball que realitza el missioner valencià Vicente Berenguer Llopis, fill adoptiu de Gata, a Moçambic des de fa més de 50 anys, desenvolupant projectes educatius i sanitaris. Al final, 14 dels inscrits eren de Dorsal O, 162 feien la cursa corrent i 172 la feien corrent. Molt bon ambient i la recaudació ha estat al voltant de 480 euros.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista. OBRES TRIDIMENSIONALS DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE PLÀSTICA A LA FUNDACIÓ CIRNE DE XÀBIA

20220416165110--4140084.jpg

L´Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives, que té la seua seu a Gata, exposa a la fundació CIRNE de Xàbia, l’exposició, que enguany cel·lebra la seua huitena convocatòria i que consisteix en que els alumnes fassen obres tridimensionals a l´interior de deu vitrines propietat de la fundació. Es barregen tota una gran varietat de materials llençols, ciment blanc, marbre, esferes de posidònia, parafina, sal, cristall, cendra, pedres records d´infantesa etc. tanmateix els motius son molt diferents, anant des de la frustració de no haver pogut aconseguir comprar una casa de camp, la mort de la mare, els ofegats per intentar entrar il.legalment a Europa, el que està passant a Ucraïna, la mort, etc.

Recentment va ser inaugurada la mostra i l’acte va comptar amb la presència del representant de la Fundació Toni Espinós, la regidora de cultura de Gata Àngels Soler i del mestre de l’escola Ginestar. Els autors son: Pep Aguilar, Pedro Faus, Conchi García, Ginestar, Manuela Paskowsky, Mar Fornes, Osvaldo Sánchez, Fauser, Rosalía Beltrán i Guido Bompadre. L´exposició estarà oberta fins el 25 d´abril de dijous a diumenges de 18 a 20h.

FONT: Fotos i informació, Josep Ginestar.


L´ÚNICA CENTENÀRIA DE GATA, MARÍA MONFORT COSTA, "DE BISSEROT", ALCANÇA ELS 102 ANYS DE VIDA

20220410185641-centemaria1-copia.jpg

Hui, 10 d’abril, compliX 102 anys l’única centenària de Gata en vida, MARÍA MONFORT COSTA, també coneguda com María Bisserot. A la residència on conviu i l’acompanya ara la seua germana Pepica que és més jove, s’ha celebrat l’aniversari. El pastel tenia el 102 marcat. 

MARÍA MONFORT COSTA més coneguda com María Bisserot, va nàixer el 10 d’abril de 1920. Veïna del carrer Xaló, el seu nom popular és "de Bisserot" perquè tant ella com les germanes -una d’elles Pepica ara li fa companyia- van nàixer a la partida d’eixe nom entre Gata i Jesús Pobre. María ve de generacions amb senectut. Sa mare va viure quasi cent anys, quasi va complir el segle. Era a finals de gener de 1989. 

 María ha tingut tres fills i quatre néts. Ella és l’única centenària en vida de Gata. Recordem que l’altra centenària Vicenta Signes Casanova, també del carrer Xaló, va faltar el passat 23 de febrer, als 103 anys i 22 dies de vida. 

Des del blog felicite a María i la seua família. Agraïment al seu nét Juan Pablo per la informació i les fotos.

FONT: Fotos de María en el seu 102 aniversari davant la pasta i junt amb la seua germana Pepica, facilitades pel seu nét Juan Pablo Signes.  

 


L'AJUNTAMENT DE GATA INICIA EL II PLA D'IGUALTAT MUNICIPAL D'HOMES I DONES

20220406114146-plaigualtat.jpeg

Gata de Gorgos aposta per la igualtat per tal d'aconseguir que les dones i homes de la localitat siguen iguals en drets i llibertats, acabant amb el masclisme i amb les diferències de gènere que puguen existir. Per això, des de l’Ajuntament s’ha iniciat el II Pla d’Igualtat municipal d’homes i dones.

Per tal que el pla siga efectiu i pràctic, l'ajuntament Gata implicarà al personal tècnic, veïnat, associacions i col·lectius del municipi i per això hi han programades unes sessions de grups focals coordinades per la consultoria d'igualtat Proactives i les persones encarregades d'elaborar el document.

L'objectiu  és analitzar la situació actual del municipi i així poder realitzar un diagnòstic que finalment permetrà abordar objectius, estratègies i accions cap a una igualtat real. En el pla es contemplaran accions tan importants com la igualtat de gènere, el tractament de la violència de gènere, la formació amb l'ús del llenguatge no sexista , campanyes de conscienciació per la igualtat.

La regidora d'Igualtat, Neus Mulet  Mulet, junt a la  resta d'equip de govern pretenen l'objectiu d'avançar cap a la igualtat transversal i crear una transformació i canvi social i així poder donar una resposta al compromís d'impulsar a la població a ser un municipi igualitari entre dones i homes i lliure de violència gènere.

FONTS: Ajuntament, foto i informació.


COVID19, GATA: SIS CASOS NOUS. TENIM 20 ACTIUS. INCIDÈNCIA: 320,36

20220404191511-c19dill4abril-3-.jpg

Amb retràs de quatre dies, hui dilluns s’ha donat per part de Conselleria de Sanitat l’actualització de la COVID19 als municipis. No baixem, al contrari, continuem pujant i Gata té ja 20 casos actius. Hi ha 6 casos més nous, dos altes i en total, com dic, 20, uns altres quatre més que la darrera actualització. S’acumulen ja 1428. La incidència segueix pujant preocupant i és ja de 320,36.

En març ha estat carregat de casos cada vegada: Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos. Dia 16, 10 casos. Dia 19, 11. Dia 23, 10. Dia 25, 12 casos i dia 30, 16. En abril, continua la mateixa tònica i hui dia 4 són 20. 

COMARCA

Els pobles grans de la comarca també segueixen pujant lleugerament. Benissa igual, 48. Ondara tres més, 31. Pedreguer de 30 augmenta a 42. Teulada baixa de 77 a 72. Finalment, Xàbia de 85 puja a 92. 

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara és obligatòria la mascareta en espais interiors, tampoc es pot fumar en terrasses.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 4-4-2022 (data de les dades, 30-3-2022), Sanitat, G.V.


SETMANA DE DOLORS A GATA. Septenari a la Verge. La imatge actual té 82 anys

20220402151219-vergedolors.jpg

Hui dissabte dia 2 d’abril, s’inicia a l’església parroquial de Gata el septenari a la Verge dels Dolors, que acabarà divendres que ve, dos dies abans de començar la Setmana Santa. La imatge que presideix l’altar major, que es vestida i preparada per les dones confrares de la parròquia, té 82 anys.

El dia 15 de març de 1940 es procedia a la bendició de la imatge de la Dolorosa -com la coneguem a Gata a la imatge de la Verge dels Dolors, que al llarg de l’any està a la fornicula del Sagrari. El llibre d’actes parroquial diu d’aquesta bendició: "Fue bendecida solemnemente en las afueras del pueblo por el Cura párroco -aleshores era Don Alejo Sendra Tarrazó, que va estar de rector de 1930 a 1950-, que fue quien la regaló a la parroquia, trasladándola luego a ella procesionalmente. Acto continuo se dio comienzo al Septenario de los Dolores de la Virgen. Construyó la referida imagen el escultor natural de Gata, Jaime Mulet Mulet -Jaime Mulet Mulet (1878-1963) va restaurar també la imatge del Santíssim Crist del Calvari després de la guerra civil-.

FONT: Es publica també a la fulla parroquial número 7, Gata. // Llibre d’actes, Arxiu Parroquial.

DEMÀ SE CELEBRA A GATA EL DIA JUNIOR COMARCAL. Estaran presents els centres de L'Assumpció (Dénia), Ambra (Pego), Santa Anna (Ondara), Verge del Loreto (Xàbia), Benissa i Gata

20220402151715-juniorgatacartell.jpg

Demà diumenge 3 d’abril se celebrarà la gran festa comarcal del Moviment Diocesà Junior de la zona la Marina a Gata. L’event tenia que haver-se celebrat en 2020, coincidint amb el 50 aniversari del Junior de Gata, i va ser suspés per la pandèmia de la COVID19. Per fi, enguany i al segon intent, ja que tocava diumenge passat que també va ser ajornat pel mal temps, demà serà el dia.

Entre ahir i hui s’ultimaven els preparatius per a que estiga tot a punt, engalant-se amb banderoles per part de l’Ajuntament el pont de les Alcolaes, per part dels educadors i la gent que ajudarà, el carrer Signes i altres punts.

 Un total de 360 persones, entre xiquets, xiquetes dels centres ja dits més pares/mares que jugaran i acompanyaran, així com antics educadors que estaran a les proves, participaran amb proves i jocs que s’han preparat des del centre amfitrió. La recepció serà a les Sorts i a les 9:45 hores la comitiva amb les seus banderoles de cada poble partirà cap al recinte del Grup Escolar, pels carrers Paet, Signes, Plaça de l’Església i Costera del Grup Escolar. Al recinte es farà un teatret amb el tema escollit per al dia i a continuació els participants es dirigiran a les distintes zones del interior del poble i parcs on estaran els llocs de les proves.

Tots junts dinaran a l’esplanada del Grup Escolar i a les 15:30 hores a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, es farà la missa especial per als Juniors en la que estaran presents el consiliari de la zona, rector d’Ondara, Ximo Silvestre, el consiliari local Juan Antonio Navarro, i la resta de consiliaris dels pobles que vindran a la jornada lúdica.

FONT: Fotos aportades per Vero Vives, cap de centre Junior Gata.


NOVA SALA VETLATORI JUNT A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL: ahir va ser beneïda

20220402142457-vetlatori4.jpg

Ahir dia primer d’abril es va procedir a la benedicció de la nova sala vetlatori, que es troba on fins ara estava el despatx parroquial, junt a la mateixa església. Van estar present el rector de la parròquia, Juan Antonio Navarro, el rector fill de Gata Juan Pons i el rector missioner afincat a Gata, Vicente Berenguer, així com nombrosos parroquians.

El vetlatori consta de dos parts una sala per a estar en visites i un altra interior on està el cristall i allí es posarà el difunt. L’entrada es comparteix amb l’esglesia. Els familiars del finat o finada podran escollir bé l’entrada directa a l’església o eixir fora al carrer i anar caminant fins la porta principal del temple.

Serà gestionada pel Grup ASV, que té alquilat el lloc a la parròquia, mitjançant un conveni. El vetlatori funciona des del passat 29 de març i està a disposició de totes les persones que ho sol·liciten. Totes les companyies de segurs tenen accés, així com persones particulars.

El nou vetlatori es converteix en el segon dins del municipi, ja que l’ajuntament va posar també fa unes setmanes al servei dels que vulgueren el vetlatori del cementeri municipal. 

FONT: Fotos aportades per Miguel Pedrós.


COVID19, GATA: PUJEN ELS NOUS CASOS I ELS ACTIUS: 8 NOUS, TOTAL 16 ACTIUS. 4 ALTES. INCIDÈNCIA: 256,29

20220330122317-c30dimecmar-.jpg

Pensavem que baixaria, però es va frenar a la desena de casos i ara ja són hui 16 casos actius del COVI19 a Gata. Les noves dades del COVID19 a Gata donades entre ahir dimarts i hui dimecres ens mostren que han pujat 8 casos més. S’han donat 4 altes, com la vegada anterior, i el nombre de casos actius són ara 16, quatre més que divendres passat. Total acumulat, 1422. La incidència és de 256,29.

Resum de març: Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos. Dia 16, 10 casos. Dia 19, 11. Dia 23, 10. Dia 25, 12 casos i hui dia 30, 16.  

COMARCA

Els pobles grans de la comarca segueixen tenint els casos pareguts. Benissa té 48. Ondara 28. Pedreguer 30. Teulada 77. Finalment, Xàbia 85. 

ELIMINACIÓ DE TOTES LES RESTRICCIONS EXCEPTE FUMAR EN TERRASSES I MASCARETA EN INTERIORS

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. L’el·liminació de totes les restriccions que encara estaven vigents a la Comunitat Valenciana, excepte la prohibició de fumar en les terrasses i la obligatorietat de portar mascareta en espais interiors, està ja en vigor.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 30-3-2022 (data de les dades, 27-3-2022), Sanitat, G.V.


COVID19, GATA: 6 CASOS MÉS, 4 ALTES. RESTEN 12 CASOS ACTIUS. INCIDÈNCIA: 192,22. HUI, 19 MESOS DE PANDÈMIA AL NOSTRE POBLE

20220325212807-presentacion1-copia.jpg

Les noves dades del COVID19 a Gata ens mostren que han pujat a 6 casos més. S’han donat 4 altes i el nombre de casos actius són ara 12, dos més que el dimecres. El total des del 25 d’agost de 2020, fa ara just 19 mesos, són 1.414. La incidència és de 192,22.

Del 22 de febrer a hui dia 25 de març: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos. Dia 16, 10 casos. Dia 19, 11. Dia 23, 10 i hui dia 25, 12 casos.  

HUI FA 19 MESOS QUE GATA VA TINDRE EL PRIMER CAS DE COVID

Com cada 25 de mes o prop d’eixa data fem resum, perque el primer a Gata va ser el 25 d’agost de 2020. De tots els finals de mesos, hui tenim ja una xifra molt baixeta, 12 casos. Els dies més alts en casos de la pandèmia els tenim els dies 21 i 28 de gener amb 319 actius. 

COMARCA: PUJEN TOTS

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata també tots pujen lleugeramenT. Benissa passa de 44 a 49. Ondara de 22 a 28. Pedreguer de 26 a 29. Teulada, que és el que més puja, passa de 49 a 70. Finalment, Xàbia puja de 86 a 97. 

EL·LINACIÓ DE TOTES LES RESTRICCIONS EXCEPTE FUMAR EN TERRASSES I MASCARETA EN INTERIORS

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. L’el·liminació de totes les restriccions que encara estaven vigents a la Comunitat Valenciana, excepte la prohibició de fumar en les terrasses i la obligatorietat de portar mascareta en espais interiors, ha entrat aquest dijous en vigor i s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 25-3-2022 (data de les dades, 23-3-2022), Sanitat, G.V.


GATA ENCETA UNA NOVA EDICIÓ DE L'ESCOLA DE FAMÍLIES 2022

20220325144527-presentacio1axerrada.jpg

 

La regidoria d’educació enceteva ahir , dijous 24 de març, l’Escola de famílies 2022 amb una xerrada sobre la comunicació assertiva entre pares i fills de la mà de la psicòloga Nati Fornés que va proporcionar recursos per a posar-la en pràctica des de ben menuts. 

El cicle contempla diverses xerrades, conferències i tallers que pretenen oferir eines que ens permeten millorar la tasca educativa de les nostres filles i fills i contribuir en el seu desenvolupament en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.

La pròxima serà dijous 31 de març i abordarem el temà de la prevenció de les conductes adictives en totes les seues variants des de la família. La xerrada estarà a càrrec de Llorenç Ramis, tècnic de la UPCA de la MASSMA

Dijous 7 d’abril serà la psicòloga de l’IES MATEMÀTIC VICENT CASELLES COSTA, Montserrat Patiño qui tracte el tema de la comunicació en l’adolescència.

Després de pasqua es realitzaran dos sessions més sobre el tema de la sexualitat: 21 d’abril, com influeix el consum de pornografia a edats primerenques, a càrrec d’Àngels Oliver, Socióloga i tancarà Teresa de la Cruz, de La Naturadora, amb educació sexual des dels 0 anys dijous 5 de maig.

Totes les xerrades tindran lloc a la Biblioteca Pública Municipal "Carme Miquel" de Gata de Gorgos, a les 19 hores, on estarà la zona infantil a disposició de les famílies que acudisquen amb les seues filles o fills. 

L’Escola de Famílies ha estat coordinat per la regidoria d’Educació i el suport dels centres educatius i les ampes.

FONT: Fotos i informació Ajuntament de Gata.


 


COVID19, GATA: CAP CAS DE DISSABTE 19 A HUI DIA 23: RESTEN 10 ACTIUS. Incidència: 160,18

20220323202850-c23marc-1-.jpg

Torna el dia de retràs i hui dimecres coneguem una nova situació de la monitorització de la COVID19 a la Comunitat i als municipis per part de la GV. A Gata cap de cas de dissabte a hui dimecres. Seguim amb el còmput total de 1.408. Una alta i tenim 10 actius. Incidència, 160,18.

Del 22 de febrer a hui dia 23 de març: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos. Dia 16, 10 casos. Dia 19, 11 i hui dia 23, 10.  

COMARCA: PUJADES I BAIXADES

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata tenen hui pujades i baixades respecte a l’última còmput. Benissa passa de 39 a 44. Ondara de 21 a 22. Pedreguer de 32 a 26. Teulada de 41 a 49. Finalment, Xàbia té una baixada forta, de 113 a 86. 

SEGUIM INSISTINT

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències encara i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 23-3-2022 (data de les dades, 20-3-2022), Sanitat, G.V. 

HUI DIA 22 ÉS EL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA. EL NOSTRE HUI ENS HO DEMOSTRA. L'Ajuntament fa la campanya de Comunitat Blava

20220322123947-diaaiguaajuntament-2-.gif

Des de l’Ajuntament de Gata, s’unixen a la celebració del Dia de l’Aigua, hui dimarts 22 març, reivindicant el dret a l’aigua i el sanejament dins de la campanya de Comunitat Blava que promou el consum d’aigua d’aixeta, comunitat de la qual forma part l’ajuntament. Amb eixa intenció s’han preparat dos accions en la línia de fomentar  el consum de l’aigua d’aixeta i l’eliminació progressiva del plàstic d’un sol ús.

La primera acció va dirigida a l’alumnat de l’IES. Es tracta de fomentar  que deixen d’utilitzar botelles d’un sol ús i per tant, a l’hora de l’esplai, a totes les persones que porten una botella de plàstic , que es dipositarà en un contenidor groc, se’ls canviarà per un bidó esportiu que poden reutilitzar i omplir en les dos fonts d’aigua filtrada que s’han instal·lat en el centre.

L’altra acció va encaminada a la població en general, tots aquells que porten un envás de plàstic se’ls canviarà per una botella de vidre reutilitzable. Durant tot el matí, de 8 a 15 hores es repartiran les botelles en la planta baixa de l’ajuntament.

Enguany dins del Dia de l’aigua es vol fer menció especial a les aigües subterrànies. Encara que no siguin visibles, les aigües subterrànies proveeixen més del 31% de la població espanyola, alimenten les aigües superficials i són el recurs fonamental a l’agricultura i a la indústria. Però la seva sostenibilitat està en greu perill. El Canvi Climàtic fa que cada vegada tinguin una recàrrega més petita, ja que l’aigua extreta s’incrementa cada any, i la contaminació difusa fa que aquestes aigües esdevinguin inservibles per al consum humà i per al manteniment de la qualitat ambiental. Cal que en defensem la conservació, perquè si les perdem, els costos que això implicaria serien incalculables.

FONT: Foto i notícies Ajuntament de Gata.


COVID19, GATA: DOS NOUS CASOS, TENIM ARA 11 ACTIUS. 176,20 d'incidència

20220319175651-covi19marc.jpg

Torna el dia de retràs i hui dissabte, festa de sant Josep, es dona la situació de la monitorització de la COVID19 a la Comunitat i als municipis per part de la GV. A Gata se sumen dos casos més i arribem a 1.408. Una alta i tenim 11 actius. Ha pujat un respecte al dimecres. Incidència a 176,20.

Del 22 de febrer a hui dia 19 de març: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos. Dia 16, 10 casos i hui dia 19, 11 casos.  

COMARCA: LLEUGERA PUJADA A QUASI TOTS ELS POBLES

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata tenen hui alguna pujada d’actius, excepte Xàbia que en baixa 3. Benissa passa de 30 a 39. Ondara de 19 a 21. Pedreguer de 30 a 32. Teulada de 35 a 41. Xàbia de 116 a 113. 

SEGUIM INSISTINT

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències encara i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 19-3-2022 (data de les dades, 16-3-2022), Sanitat, G.V. 

COVID19, GATA (16/3): CINC NOUS CASOS, BAIXEN A 10 ELS ACTIUS. INCIDÈNCIA: 160,18

20220316145751-c19dime16mar-.jpg

Amb un dia de retràs, hui dimecres 16 dona la situació de la monitorització de la COVID19 a la Comunitat i als municipis, la Generalitat Valenciana, que deixarà de donar-la tots els dies. Hi ha 5 casos nous i ho sabem pel resum total de afectats, que sumen ja 1.406. Però s’han donat 7 altes i per tant resten dos menys que el passat divendres. Són ara 1o actius. Per tant, la incidència baixa a 160,18.

Del 22 de febrer a hui dia 16 de març: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20. Dies 8 i 11, 12 casos i hui dia 16, 10 casos.  

COMARCA: LLEUGERA PUJADA A QUASI TOTS ELS POBLES

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata tenen hui alguna pujada d’actius. Benissa puja 7. Ondara puja 1, Teulada puja 8 i Xàbia 12. Benissa passa de 23 a 30. Ondara de 18 a 19. Pedreguer de 39 baixa a 30. Teulada de 27 a 35. Xàbia de 104 a 116. 

SEGUIM INSISTINT

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències encara i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 16-3-2022 (data de les dades, 14-3-2022), Sanitat, G.V. 

COVID19GATA: HUI DIVENDRES 5 CASOS MÉS PERÒ 5 ALTES. SEGUIM AMB ELS MATEIXOS 12 ACTIUS

20220311144845-c19div11mar-.jpg

Hui divendres toca conéixer una nova situació de la monitoritcació de la COVID19 a la Comunitat i als municipis. Hi ha 5 casos nous i ho sabem pel resum total de afectats, que sumen ja 1.401. Però s’han donat 5 altes i per tant resten els mateixos que el dimarts, és a dir 12. Per tant, la incidència és la mateixa que l’anterior actualització, és a dir 192,22.

Del 22 de febrer a hui: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20 i dies 8 i 11, 12 casos.  

COMARCA: PUJEN ONDARA I TEULADA POC; XÀBIA MOLT

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata tenen hui diferents. Ondara puja 3, Teulada puja 1, però Xàbia 28. Benissa passa està igual, 23. Ondara de 15 passa a 18. Pedreguer de 44 baixa a 39. Teulada de 26 puja a 27. Xàbia de 76 pega un bot a 104. 

SEGUIM INSISTINT

No ens cansem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències fins 16 de març es diu i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 11-3-2022 (data de les dades, 9-3-2022), Sanitat, G.V. 

COVID19, GATA: MOLT BONES NOTÍCIES. BAIXANT I BAIXANT. CAP CAS NOU HUI (No ho teníem des del 23 de novembre de 2021). SOLS RESTEN 12 ACTIUS. INCIDÈNCIA, 192,22

20220308141434-c19dim8mar-.jpg

Tornem hui dimarts a mirar la situació de monitoritcació de la COVID19 a la Comunitat i als municipis. Hui dimarts 8 de març una gran notícia. NO TENIM CAP CAS NOU, la qual cosa no passava des del 23 de novembre de 2021. Ja el 3 de desembre van pujar a 8 els nous casos i a partir d’ahí pujant fins a 319, la xifra més alta.

La acumulació hui segueix la mateixa, 1.396. Es donen 8 altes i sols resten actius 12 casos. Estem fora del risc extrem. I d’incidència tenim 192,22.

Del 22 de febrer a hui: Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Dia 4, 20 i hui dia 8, 12.  

PEDREGUER I XÀBIA PUJEN POC, TAMBÉ BAIXEN EN TOTA LA COMARCA

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen igual, cap avall. Sols Pedreguer puja 3 i Xàbia 10. Benissa passa de 34 a 23. Ondara de 23 a 15. Pedreguer de 41 a 44. Teulada de 29 a 26. Xàbia de 66 a 76. 

SEGUIM INSISTINT

 Però no deixem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències fins 16 de març es diu i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 8-3-2022 (data de les dades, 6-3-2022), Sanitat, G.V. 

HUI DIA 8, FELIÇ DIA PER A VOSALTRES. DONES GATERES I DEL MÓN

20220308074926-donesvolta.jpg

HUI ÉS 8 DE MARÇ, CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA DONA. IGUALTAT, EQUIPARACIÓ, DRETS, RESPECTE...PER A TOTES LES DONES GATERES I DEL MÓN. FELIÇ DIA PER A VOSALTRES.

Per tal de commemorar el dia, des del Racó Lila de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa s’ha convocat una concentració per a hui, Dia de la Dona, a les 18 h. a la plaça vella. 
Igualment, el que vos escriu com a Cronista de Gata, estaré a la migdiada de hui dia 8 i el divendres a l'institut per a mostrar als alumnes de 2n d'ESO "Dones rellevants" de Gata.

FONT: Fotografia del 13 de gener de 2020, abans de la pandèmia. Club Atletisme Gata.

GATA APROVA EL SEU PRESSUPOST GENERAL XIFRAT AMB 5.721.743,29 EUROS

20220307125046-ajuntament.jpg

L’Ajuntament de Gata va aprovar, en sessió plenarària extraordinària, els pressupostos per a 2022 de 5.721.743,29  euros. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) i els vots en contra del grup municipal del PP.

El regidor d’Hisenda, Antonio J. Signes, va ser l’encarregat d’explicar el document que recull el comptes de la corporació per a 2022 dels quals va remarcar que preten ser un document realista on s’han augmentat diverses partides però en general s’ha continuat amb la línia iniciada en 2021. Dins l’apartat  d’ingresos, es van recorda les bonficiacions de l’IBI a la que podran acollir-se la població que complisca els requisits.

Respecte a les inversions va explicar que en aquest apartat s’han consignat 110.700 euros per a dur endavant projectes municipals com la reparació de la terrassa de l’Edifici Guillem Agulló, la reposició de l’imbornal del Corral del Pato i de l’Avinguda de les Sorts, la protecció i reforç del brocal del pou Ecles així com la reforma del parc infantil del carrer Tetuan i la millora de diversos punts de semàfors.

A més a més, el regidor d’Hisenda va afegir altres projectes previstos per a 2022 que no s’inclouen en el pressupost i que sumarien més de 6 milions d’euros d’inversions dins el municipi que arriben a través de subvencions. Entre altres, en aquest apartat s’inclouen obres com la coberta del CSI o el tancat del recintes polliesportiu dins del Pla + Cerca de Diputació, l’obra de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil suvencionada per Conselleria, Plan + agua amb obres de millora de la xarxa d’abastiment, una nova pista de padel dins el Pla +Deporte de Diputació o la construcció del Centre de Dia-CEAM que suposa una inversió de la GVA de 4 milions d’euros. Així com altres inversions que es realitzaran a Gata  que licita i contracta directament la Diputació d’Alacant com les obres dels carrers La Bassa, dins del Pla d’Obres i Serveis 2016; Gómez Ferrer; Duquessa d’Almodóvar, Hostal i Tetuan, dins del Pla Planifica de la Diputació.

En la mateixa sessió, es va aprovar  la modificació de l’Impost increment de valor dels terrenys d’urbana, conegut com plusvàlua, una modificació que ve determinada per la nova legislació i s’ha realitzat en coordinació amb SUMA que gestiona la recaptació de l’impost i on s’han aplicat bonificacions especials del 95% que és el màxim que permet la llei estatal.

FONT: Informació i foto Ajuntament de Gata.GATA TAMBÉ AJUDA A UCRÀNIA. SOLIDARITAT EN MAJÚSCULES. FINS EL DIA 11 SEGUIRÀ EL PUNT DE RECOLLIDA OBERT

20220307124557-gataucrania.jpg

L’ajuda a Ucrània és molta i necessària. Els civils són la pitjor cara d’aquesta maleïda guerra a vint-i-dos anys del segle XXI.

L'Ajuntament de Gata, per mig de Protecció Civil, està coordinant totes les donacions, que són benvingudes i ara més que mai es reclama la SOLIDARITAT AMB MAJÚSCULES.

Aquest matí s’ha realitzat el primer enviament de material d’ajuda al poble ukraïnés des de Gata de Gorgos. Va cap al magatzem de la Generalitat establert a la Ciutat de la Llum d’Alacant des d’on es coordina el transport i distribució.

Recordar que el punt de recollida, situat a la seu de Protecció Civil (a l’entresòl del Centre Social, baix l’Ajuntament), estarà obert fins divendres 11 de març en horari de 9 a 14:30 h. i de 17 a 20 h.

FONT: Foto i informació Ajuntament de Gata.

COVID19, GATA: LES XIFRES D'ACTIUS SEGUEIXEN BAIXANT. HUI DIVENDRES EN TENIM 20. SOLS 5 CASOS MÉS

20220304121730-covid4mar-.jpg

Hui divendres 4 de febrer ha tornat la Conselleria de Sanitat a actualitzar les dades de COVID19 als municipis de la C.V. SEGUIM BAIXANT A GATA, COM EN MOLTES PARTS. Si dimarts hi havia 3 nous casos hui pujen a 5. La acumulació és de 1.396. Sols resten actius 20 casos. Estem fora del risc extrem. L’evolució a Gata ha anat sempre a la baixa. Hui és de 320,36.

Del 15 de febrer a hui: dia 15, 104. Dia 18, 76. Dia 22, 63. Dia 25, 39. Dia 1 de març, 22 ó 24 que posava. Hui 20. 

SOLS PUJA EN ONDARA (1), BAIXANT EN TOTA LA COMARCA

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen igual, cap avall. Sols Ondara puja 1. Benissa passa de 54 a 34. Ondara de 22 a 23. Pedreguer de 49 a 41. Teulada de 33 a 29. Xàbia de 67 a 66. 

SEGUIM INSISTINT

 Però no deixem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències fins 16 de març es diu i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 4-3-2022 (data de les dades, 2-3-2022), Sanitat, G.V. 

COVID19, GATA: HUI DIMARTS 1 DE MARÇ,SOLS 3 CASOS NOUS, RESTEN ACTIUS 22. BAIXA LA INCIDÈNCIA A 384,43

20220301123139-c191marc.jpg

Hui dimarts 1er de febrer torna la Conselleria de Sanitat a actualitzar les dades de COVID19 als municipis de la C.V. SEGUEIX BAIXANT GATA. BONES NOTÍCIES. >Si divendres sols hi havia 5 nous casos hui són sols 3. La acumulació és de 1.391. Sols resten actius 22 casos. Eixim del risc extrem i tan sols tenim hui 384,43. L’evolució a Gata ha anat sempre a la baixa. Del 15 de febrer a hui: dia 15, 104. Dia 18, 76. Dia 22, 63. Dia 25, 39. Hui primer de març, 22. 

LA COMARCA EN XIFRES 

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen igual, cap avall. Sols hi ha que lamentar un decés a Xàbia. Benissa passa de 83 a 54. Ondara de 45 a 22, els mateixos que té Gata. Pedreguer de 52 a 49. Teulada de 48 a 33. Xàbia de 114 a 67. 

SEGUIM INSISTINT

Però no deixem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències fins 16 de març es diu i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 1-3-2022 (data de les dades, 27-2-2022), Sanitat, G.V. 

COVID19GATA: BONA BAIXADA. SOLS 5 CASOS NOUS. JA TAN SOLS 39 ACTIUS. BAIXA LA INCIDÈNCIA A 624,70

20220225085831-c25feb.jpg

Hui divendres 25 la Conselleria de Sanitat actualitza els casos COVID19 a la C.V. i als municipis. GATA REGISTRA BONA BAIXADA. Ens alegra. Bones notícies. Sols tenim 5 nous casos i l’acumulació arriba a 624,70, sols 124 per dalt del risc extrem, que són 500. S’han donat 29 altes i baixem a tan sols 39 ACTIUS.

Evolució a Gata, sempre a la baixa, en tot el conter del mes de febrer. El primer dia teníem 266. El 4, 216. El 8, 157. L’11, 117. El 15, 104. El 18, 76, el 22, 63 i hui 25 a tres dies d’acabar el mes, baixem a 39. 

HUI FA 18 MESOS QUE GATA VA TINDRE EL PRIMER CAS DE COVID

Com cada 25 de mes o prop d’eixa data fem resum, perque el primer a Gata va ser el 25 d'agost de 2020. De tots els finals de mesos, hui tenim ja una xifra baixeta, 39 casos. Els dies més alts en casos de la pandèmia els tenim els dies 21 i 28 de gener amb 319 actius. 

LA COMARCA EN XIFRES

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen la mateixa tònica, baixant tots: Benissa passa de 112 a 83. Ondara de 81 a 45. Pedreguer de 69 a 52. Teulada de 64 a 48. Xàbia de 193 a 114. 

INSISTÈNCIA

Però no deixem d’insistir: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions.

Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 25-2-2022 (data de les dades, 23-2-2022), Sanitat, G.V. 

EL GATER ANTONIO TORRES OLIVER, QUE VIU A BENISSA, DONA UN EXEMPLAR DEL SEU NOU LLIBRE A LA BIBLIOTECA

20220223124459-tonibernat.jpg

El gater Antonio Torres Oliver, afincat al veí poble de Benissa, ha donat, aquest matí, un exemplar del seu nou llibre "Sabes que no todo fueron sueños", editat en valencià i castellà. El llibre, que l’ha rebut l’alcalde Francesc J. Signes, passarà a formar part del fons bibliogràfic de la Biblioteca Pública Municipal "Carme Miquel".

Antonio Torres va publicar el seu primer llibre en 1987: "El meu poble Benissa" (Ajuntament de Benissa). "Sabes que no todo fueron sueños/Saps que no tot van ser somnis" és un llibre reversible escrit en castellà i en valencià.

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata. 


COVID19, GATA: SEGUIM CAP AVALL. SOLS 11 CASOS MÉS. HUI DIMARTS 22, 63 ACTIUS. INCIDÈNCIA, 1.009,13

20220222122955-c22.jpg

Una nova actualització del COVID19 als municipis i a Gata. Vegem que SEGUIM CAP AVALL i ens alegra. Bones notícies. Sols tenim 11 nous casos i l’acumulació arriba a 1.383. S’han donat 24 altes. Com cada actualització, les altes són bones, hui són en total 24.

De 76 del passat divendres baixem a 63. La incidència també baixa a 1.009,13, encara dins de la franja de 2 vegades per dalt del risc extrem.

Evolució a Gata, sempre a la baixa. Si mirem el mes de febrer: El primer dia, 266. El 4, 216. El 8, 157. L’11, 117. El 15, 104. El 18, 76 i hui dia 22, 63. 

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen la mateixa tònica, baixant tots: Benissa passa de 179 a 112 (-67). Ondara de 118 a 81 (-37). Pedreguer de 101 a 69 (-32). Teulada de 109 a 64 (-45). Xàbia de 270 a 193 (-77). 

Ara que es preparen canvis a les restriccions, per a bé, i des de dimarts dia 1 de març canvien les coses, seguim insistint amb la frase que sempre dic: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Encara mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions.

Ens resumeix l’Ajuntament:

 

La Generalitat Valenciana anuncia la fi de les principals restriccions existents a la Comunitat Valenciana a partir de hui: Comença un "nou temps" en el qual "vacuna, màscara i sentit comú" seran les grans defenses.
Finalitzen les següents mesures: Passaport COVID19 excepte en residències i centres socials; limitació de 10 comensals per taula i separació de 1,5m entre taules d’hostaleria.
Podeu també completar la informació, PUNXANT ACÍ.

 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 22-2-2022 (data de les dades, 20-2-2022), Sanitat, G.V. // Ajuntament de Gata, resum. // G.V. anunci.


COVID19 GATA: SEGUIM AMB BONES NOTÍCIES. BAIXEM DEL CENTENAR I TENIM 76 ACTIUS. SOLS 9 NOUS, 37 ALTES. INCIDÈNCIA: 1.217,36

20220218123045-cv18.jpg

Divendres i toca. La situació del COVID19 a Gata i els municipis del voltant ens deixa bones notícies. SEGUIM A LA BAIXANT I TRASPASSEM CAP AVALL LA BARRERA DEL CENTENAR. Sols tenim 9 nous casos i l’acumulació arriba a 1.372. Com cada actualització, les altes són bones i just igual que dimarts, són 37.

De 104 actius del dimarts passem a 76, un bon bot. NO TENÍEM MENYS DE 100 DES DEL 5 DE GENER AMB 82. La incidència també baixa a 1.217,36, encara dins de la franja de 2 a 3 vegades per dalt del risc extrem.

Evolució a Gata, sempre a la baixa. El més alt, dies 21 i 28 de gener, 319 actius: El primer de febrer, 266. El 4, 216. El 8, 157. L’11, 117. El 15, 104 i hui 18, 76. 

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen la mateixa tònica, baixant tots: Benissa passa de 224 a 179. Ondara de 162 a 118. Pedreguer de 123 a 101. Teulada de 157 a 109. Xàbia de 383 a 270. 

RECOMANACIONS...SEGUIM:

Així i tot, cal insistir la frase que sempre dic: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Passaport COVID19 podria acabar l’1 de març. 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 18-2-2022 (data de les dades, 16-2-2022), Sanitat, G.V.


GATA, SETENA CIUTAT BLAVA ESPANYOLA, al defensar el dret humà a l'aigua i al sanejament

20220217122855-comunitatblava.jpeg

Gata és aigua i és Comunitat Blava

Gata de Gorgos passa a formar part de la xarxa internacional de Comunitats Blaves en l’acte d’adhesió que es va celebrar ahir i que va comptar amb la presència de Luis Babiano, gerent de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics de Proveïment i Sanejament (AEOPAS).

L’Ajuntament va aprovar en plenari l’adhesió al moviment internacional de Comunitats Blaves, una iniciativa social que, partint del Canadà, identifica a les entitats que mostren un posicionament decidit en favor de tres principis bàsics:
•La defensa del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament.
•La necessitat de conservar els serveis de proveïment i sanejament sota la gestió pública.
•L’eliminació progressiva del plàstic d’un sol ús.

Gata passa a ser la huitena Comunitat Blava de l’estat i de les primeres valencianes gràcies a la seua declaració institucional i a les iniciatives que està duent a terme a través de la instal·lació de fonts en els centres públics d’educació i el repartiment de botelles reutilitzables. Una acció que pretén continuar estenent a altres edificis públics de la localitat. A més, tal com ha assenyalat l’alcalde, Josep Francesc Signes Costa, “es pretén dur a terme altres activitats de conscienciació sobre la importància de l’aigua d’aixeta mitjançant activitats en els espais públics i mitjançant tallers educatius a les escoles.”

En l’acte d’adhesió, que es va celebrar a la sala de plens, Luis Babiano, gerent de AEOPAS , ambaixadora del projecte Comunitats Blaves a Espanya, va agrair al govern de la localitat el seu posicionament en favor d’aquest moviment: «aquest tipus de moviments naixen de gestos modestos com el realitzat a Gata de Gorgos, però que té una repercussió important tant en la societat local com en altres municipis a nivell nacional i internacional. Uns esforços que seran reconeguts per la societat actual i les futures generacions que hauran de conviure amb reptes tan determinants com el Canvi Climàtic i la lluita contra la contaminació.»

El projecte de Comunitats Blaves va ser creat pel Consell Canadenc i el Sindicat Canadenc d’Empleats públics com una eina per a impulsar una visió alternativa per a l’aigua basada en la seua consideració com un bé comú i un Dret Humà. La primera ciutat a convertir-se en Comunitat Blava va ser Berna, Suïssa, l’any 2013, i des de llavors s’han sumat Berlín, Munic, Paris, Brussel·les, Los Angeles… en l’àmbit internacional, mentre que a Espanya ja compten amb aquest segell les ciutats de Barcelona i Cadis, l’empresa provincial de GIAHSA (Huelva) i MITJANA (Diputació de Badajoz), les localitats de Medina Sidonia (Cadis), Móstoles (Madrid) i Xábia (Alacant), més la Universitat de Lleó.

FONTS: Informació i fotos, Ajuntament de Gata. 


COVID19, GATA: ANEM A LA BAIXA. 24 NOUS CASOS. ACTIUS, ENCARA 104. INCIDÈNCIA, 1.665,87

20220215145059-c15g.jpg

Hui dimarts toca conéixer la situació del COVID19 a Gata i els municipis del voltant. ANEM A LA BAIXA. Seguim anant per avall, hui un poc més lent que el divendres. Hi ha 24 nous casos i l’acumulació arriba a 1.363. Com cada actualització, la bona notícia la donen els donats d’alta. Hui són 37 altes.

De 117 actius que hi havia divendres passem hui dimarts 15 a 104. La incidència també segueix baixant, lògicament, i tenim hui 1.665,87, encara dins de la franja de 3 a 4 vegades per dalt del risc extrem.

L’evolució a Gata, sempre a la baixa des del pic més alt, els dies 21 i 28 de gener amb 319 actius: 1/2, 266. 4/2, 216. 8/2 157. 11/2, 117. Hui 15 de febrer, 104. Bona ratxa.

Els pobles grans de la comarca que envolten Gata, segueixen la mateixa tònica, baixant tots: Benissa passa de 290 a 224. Ondara de 212 a 162. Pedreguer de 181 a 123. Teulada de 208 a 157. Xàbia de 563 a 383. 

Així i tot, cal insistir la frase que sempre dic: CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior ja ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Passaport COVID19 podria acabar l’1 de març. 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 15-2-2022 (data de les dades, 13-2-2022), Sanitat, G.V.


COVID19, GATA: ANEM MILLORANT. BAIXEM DE 157 A 117 CASOS, HUI DIVENDRES 11. 25 NOUS CASOS, PERÒ ES DONEN 65 ALTES. INCIDÈNCIA: 1.874,10

20220211122926-covid11fg-2-.jpg

Tornem a conéixer l’actualitat del COVID19 a Gata, per mig de Conselleria de Sanitat que dona hui divendres dia 11 de febrer els casos als municipis. La bona notícia, anem millorant i avall. De 157 casos actius que teníem dimarts a 117 hui, baixem 40. S’han produit 25 casos nous, però la bona notícia també dels últims conters, s’han donat 65 altes. L’acumulació total era divendres 1.314 i ara són 1.339. La incidència segueix també a la baixa, lògicament, i tenim 1.874,10, de 3 a 4 vegades per dalt del risc extrem.

A Gata evolucionem aixina des del pic més alt que van ser els dies 21 i 28 de febrer amb 319 actius: 1 de febrer, 266. 4 de febrer, 216. 8 de febrer, 157 i hui dia 11, 117. Seguim confiant amb la bona ratxa. És molt bona senyal.

Pel que fa als pobles grans de la comarca que envolten Gata, com a l’anterior conter de dimarts, baixen tots: Benissa tenia 389 i baixa a 290. Ondara tenia 284 i baixa a 212. Pedreguer tenia 198 i es queda amb 181. Teulada tenia 311 i arriba a 208. Finalment, Xàbia tenia 737 i passa a 563. 

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior a partir d’ahir, una vegada publicat al BOE, ha deixat de ser obligatòria a l’exterior, sempre que es guarden les distàncies i no hi haja aglomeracions. Passaport COVID19 prorrogat. 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 11-2-2022 (data de les dades, 9-2-2022), Sanitat, G.V.


COVID19, GATA: ANEM AVALL. BONES NOTÍCIES. HUI DIMARTS, 157 ACTIUS. ES DONEN 84 ALTES. INCIDÉNCIA, 2.514,82

Hui dimarts 8 de febrer seguim amb bones notícies, ja que els infectats pel COVID19 a Gata van baixant i els resultats "oficials" de la situació de la COVID19 -variant omicron- indiquen que tenim 157 casos actius, 59 menys que el passat divendres. L’acumulació total era divendres de 1.289 i hui és de 1.314 (sols 25 casos més). Això suposa que s’han donat en els quatre dies últims 84 altes, també bona xifra. La incidència lògicament també ha baixat i ja estem a 2.514,82, encara cinc vegades superior al risc extrem.

Esperem que continue la bona ratxa sense parar. Serà molt bona senyal.

Pel que fa a la vacunació a Gata, segons anunciava l’Ajuntament despusdemà, a indicacions del Centre de Salut de Gata, dijous 10 de febrer, de 15:30h a 19h, es vacunarà en el CS Gata de Gorgos a majors de 18 anys amb la dosi de record en els quals haja passat 5 mesos (pfizer/moderna) o 3 mesos (astrazeneca/ janssen) des de la seua pauta completa. També es vacunarà a aquells que els manque alguna dosi. Caldrà sol·licitar cita en el Centre de Salut o en qualsevol plataforma disponible per a la seua administració. Les persones que hagen passat la Covid després de la pauta completa, hauran d’esperar cinc mesos des del diagnòstic per a administrar-se la dosi de record segons el protocol actual.

Pel que fa als pobles grans de la comarca que envolten Gata, com a l’anterior setmana, han baixat tots: Benissa tenia 503 i baixa a 389. Ondara tenia 353 i baixa a 284. Pedreguer tenia 241 i baixa a 198. Teulada tenia 421 i baixa a 311. Finalment, Xàbia tenia 934 i baixa a 737. 

A Gata evolucionem aixina. Dia 14, 265. Dia 18, xifra rodona, 300. Dia 21, 319. Dia 25, 318. Dia 28, 319. Dia 1 de febrer, 266. Dia 4, 216. Hui dia 8, 157.

AIXINA I TOT, RECORDEM...

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. La mascareta a l’exterior a partir de dijous, després que demà es publique al BOE deixarà de ser obligatòria, sempre que es guarden les distàncies. Passaport COVID19 prorrogat. 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 8-2-2022 (data de les dades, 6-2-2022), Sanitat, G.V.


UN RÒTUL ASSENYALA LA CASA ON VA NÀIXER EL PRESTIGIÓS MATEMÀTIC VICENT CASELLES, FILL IL·LUSTRE DE GATA

20220204201520-vcccasa-2-.jpg

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha tingut a bé, després d’haver-ho dit a la família, col·locar un ròtul a la façana de la casa on va náixer el reconegut matemàtic gater VICENT CASELLES I COSTA. El ròtul, ubicat on va viure amb els seus avis i pares Vicent i recordant encara la famosa tenda de Casa Olgita a la carretera, es pot llegir el cartell: "En esta casa va nàixer el matemàtic Vicent Caselles i Costa fill il·lustre de Gata".

Recordem que Vicent Caselles Costa va nàxer a Gata el 10 d’agost de 1960 i va morir a Barcelona el 14 d’agost de 2013. Els seus primers estudis els va fer a l’institut Chabás a Dénia, després es va llicenciar per la Universitat de València i va ampliar estudis a les universitats de Tübingen i Besançon. Professor, successivament, a la Universitat de les Illes Balears (1994) i a la Universitat Pompeu Fabra (1999). Ací va ser catedràtic el 2002. Autor d’uns 200 treballs publicats, el van convertir en el matemàtic de l’Estat espanyol més citat internacionalment. Inicialment es dedicà a l’anàlisi funcional i, posteriorment, al processament digital d’imatges i el seu tractament per ordinador, matèries en les quals esdevingué un referent internacional.

Va ser conferenciant convitat al Congrés Mundial de Matemàtiques (Madrid, 2006), conferenciant plenari al Consell Internacional de Matemàtiques Aplicades (Vancouver, 2011) i conferenciant convidat al Congrés Europeu de Matemàtiques (Cracòvia, 2012), els seus treballs foren guardonats amb els premis Ferran Sunyer i Balaguer (2003), de la Societat per a la Matemàtica Industrial i Aplicada (2008) i del Consell de Recerca Europeu (2012).

L’Institut d’Ensenyament Secundari de Gata porta el seu nom des de 2014 nomenant-se IES Matemàtic Vicent Caselles Costa"; al seu poble des de fa uns anys es realitzen dirigides per un grup de professors i professores unes Jornades Científico-Matemàtiques que també porten el seu nom; el consistori va crear en 2018 una beca amb el seu nom concedida cada curs a l’estudiant de l’àrea de ciències amb millor rendiment acadèmic. L’Ajuntament de Gata el va nomenar Fill Il·lustre de Gata el 31 de gener de 2015.

A més, a nivell nacional, també en 2015 van nàixer els Premis d’Investigació Matemàtica Vicent Caselles amb l’objectiu de recolzar i estimular als joves professionals que desenvolupen la seua tasca en el camp de la investigació matemàtica. Els premis tenen la col·laboració de la Fundació BBVA i la Real Societat Matemàtica Espanyola.

FONT: Informació a Internet // Fotos, Ajuntament de Gata.


COVID19, GATA: SEGUIM MILLORANT, HUI TENIM 216 CASOS ACTIUS, 50 MENYS. ES DONEN 88 ALTES. INCIDÈNCIA, 3.459,88

20220204124328-dia4cv.jpg

Seguim tenint bones notÍcies aquesta setmana amb els resultats "oficials" de la situació de la COVID19 -variant omicron- a Gata. Del dimarts 1 de febrer fins hui divendres 4 de febrer s’ha produit, de nou, una bona baixada de casos actius. Hem passat de 266 (dimarts) a 216 (hui divendres), 50 actius menys. L’acumulació total era dimarts de 1.251 i hui és de 1.289 (sols 38 casos més). Això suposa que s’han donat en els quatre dies últims 88 altes, també bona xifra. La incidència lògicament també ha baixat a 3.459,88. Esperem que continue la bona ratxa.

Pel que fa als pobles grans de la comarca que envolten Gata també han baixat tots, per tant està generalitzada a tota la Marina Alta la conseqüent baixada: Benissa tenia 635 i baixa a 503 (-132). Ondara tenia 386 i baixa a 353 (-33). Pedreguer tenia 291 i hui en t’e 241 (-50). Teulada tenia 507 i ha baixat a 421 (-86). 

A Gata evolucionem aixina. Dia 14, 265. Dia 18, xifra rodona, 300. Dia 21, 319. Dia 25, 318. Dia 28, 319. Dia 1 de febrer, 266. Hui divendres 216.

AIXINA I TOT, RECORDEM...

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. Passaport COVID19 prorrogat fins 28 de febrer, de moment. 

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 4-2-2022 (data de les dades, 2-2-2022), Sanitat, G.V.


LA CENTENÀRIA GATERA VICENTA SIGNES CASANOVA TÉ 103 ANYS I 1 DIA. L'altra centenària, María Monfort Costa en té 101

20220202202908-huela103.jpg

Ha tornat a complir-ne d’anys. VICENTA SIGNES CASANOVA, la dona més vella de Gata, va fer 103 anys de vida ahir dia primer drel mes de febrer. La veïna del carrer Xaló, que a Gata es coneix col·loquialment com Vicenta "la Peixera", ja que ajudava als seus pares a vendre peix als llocs de la Plaça del Mercat, després convertida en Plaza 18 de Julio i ara dita amb el seu nom popular Plaça Nova, té com a arbre genealògic a la seua filla Marita, el gendre Juan, les tres nétes, dos homes d’aquestes, i la seua besnéta Daniela, de la que ja ha pogut gaudir, amb la quarta generació. Any rere any i ja en passen tres del centenar, visiten a Vicenta veïnes, amigues i conegudes.

 Cal recordar que el passat 10 d’abril de 2021 va complir 101 anys una altra centenária gatera María Monfort Coneguda, la Tia "Maria Bisserot". Altres centenàries gateres que ja ens han deixat en els últims temps van ser Magdalena Femenia Sapena i Teresa Puig Costa.

Com sempre dic, totes aquestes dones i actualment dos centenàries a Gata, confirmen que "Gata és poble de dones centenàries i un home centenari". Si mirem els últims 32 anys, la dona que més va perdurar en el temps va ser Vicenta Diego Tudela, que va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida.

Fent una recopilació de les dones que més han viscut a Gata, Vicenta ocupa ja la quarta posició. Vicenta Diego Tudela, a la que he fet referència, va viure 105 anys, 6 mesos i 14 dies. Teresa Signes Diego, 104 anys, 6 mesos i 16 dies. Francisca Costa Diego, 104 anys, 1 mes i 6 dies. Vicenta ha fet hui 103 anys i 1 dia. 

FONT: Foto arxiu: Vicenta rodejada el dia del seu centenari de les seues tres nétes: Amelia, Marivi i Sandra.


COVID19, GATA: PER FI...BAIXADA SIGNIFICATIVA. DE 319 A 266 CASOS ACTIUS HUI. BAIXA LA INCIDÉNCIA A 4.260,77. ES DONEN 94 ALTES. RECORDEU, DEMÀ DIA 2 VACUNACIÓ PER ALS MAJORS DE 18 ANYS

20220201123039-c1feb-1-.jpg

Per fi una bona notícia que ve acompanyada dels resultats "oficials" de la situació de la COVID19 -variant omicron- a Gata. De divendres 28 de gener fins hui dimarts 1 de febrer s’ha produit una significativa baixada en actius. Hem passat de 319 (divendres) a 266 (hui dimarts), 53 actius menys de diferència. L’acumulació total era divendres de 1.210 i hui és de 1.251 (41 més). Això suposa que s’han donat en els quatre dies últims 94 altes, també bona xifra. I la incidència lògicament també ha baixat a 4.260,77. Esperem que continue la bona ratxa.

Pel que fa als pobles grans de la comarca que envolten Gata també han baixat tots, per tant està generalitat a tota la Marina Alta la conseqüent baixada: Benissa tenia 702 i baixa a 635 (-67). Ondara tenia 455 i baixa a 386 (-69). Pedreguer tenia 314 i baixa a 291 (-23). Teulada tenia 644 i baixa a 507). És la població que més baixa (-137). Finalment, Xàbia tenia 1.195 i baixa a 1.065 (-130).

A Gata, tornem a les xifres de mitjan gener. Dia 14, 265. Dia 18, xifra rodona, 300. Dia 21, 319. Dia 25, 318. Dia 28, 319 i hui 1 de febrer 266.

AIXINA I TOT, RECORDEM...

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. Passaport COVID19 prorrogat fins 28 de febrer, de moment. 

DEMÀ DIMECRES DIA 2, VACUNA ALS MAJORS DE 18 ANYS

Com ja vaig avançar, l’Ajuntament de Gata informava que demà dimecres 2 de febrer de 15:30 h. a 19:30 h. es vacunarà en el Centre de Salut de Gata de Gorgos a majors de 18 anys amb la dosi de record a aquells que hagen passat 5 mesos (pfizer/moderna) o 3 mesos (astrazeneca/ janssen) des de la seua pauta completa. Aquells que hagen passat la COVID després de la pauta completa, hauran d’esperar cinc mesos des del diagnòstic per a administrar-se la dosi de record segons el protocol actual.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 1-2-2022 (data de les dades, 30-1-2022), Sanitat, G.V.


COVID19, 28-1, GATA: SEGUIM IGUAL. 83 NOUS POSITIUS. 319 ACTIUS. INCIDÈNCIA, 5.109,72. 82 ALTES

20220128122044-c281.jpg

No baixem i estem estabilitzats però per dalt. Si dimarts baixaven un actiu, hui el tornem a puyjar i estem com el divendres passat. Sumem 83 positius més infectats pel COVID19, segons l’última estadística de hui divendres 28, l’última del primer mes de 2022. Gata té ara 319 actius i acumula 1.210 des del principi. Menys mal, segueixen les bones notícies pel que fa a les altes. S’han donat en els últims quatre dies 82 altes. La incidència també segueix alta, més de 10 vegades el rics extrem: 5.109,72 casos per cent mil habitants. 

Els actius dels pobles grans de la comarca que envolten Gata també estan alts i sols dos baixen. Estables, però alt: Benissa tenia 615 i ara 702 (+87). Ondara tenia 406 i puja a 455 (+49). Pedreguer baixa sols 2, tenia 316 i passa a 314 (-2). Teulada baixa 16 actius; tenia 660 i està hui en 644 (-16). Finalment, Xàbia tenia 1.186 i puja a 1.195 (+9).

Mirant tot el més de gener de 2022 la situació COVID19 és impressionant. La variant omicron ha fet pujar el nombre de casos actius molt considerablement. Dia 5, 82. Dia 11, ja 119. Dia 14, 265. Dia 18, xifra rodona, 300. Dia 21, 319. Dia 25, 318 actius i hui dia 28 tornem a 319.

RECORDEM...

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Mascareta obligatòria espais tancats i oberts amb persones al voltant. Passaport COVID19 prorrogat fins 28 de febrer, de moment. 

DIMECRES, VACUNA ALS MAJORS DE 18 ANYS

 

L’Ajuntament de Gata informa que el pròxim dimecres 2 de febrer de 15:30h a 19:30h es vacunarà en el CS Gata de Gorgos a majors de 18 anys amb la dosi de record a aquells que haja passat 5 mesos (pfizer/moderna) o 3 mesos (astrazeneca/ janssen) des de la seua pauta completa. 
Aquells que hagen passat la COVID després de la pauta completa, hauran d’esperar cinc mesos des del diagnòstic per a administrar-se la dosi de record segons el protocol actual.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 28-1-2022 (data de les dades, 26-1-2022), Sanitat, G.V.


GATA APROVA EL SEU PLA MUNICIPAL D'EMERGÈNCIES. // PADRÓ DE GUALS (VADOS) I TAXA SERVEI CEMENTERI

20220127123706-reunio-tecnica-3-.jpg

En el darrer plenari, l’Ajuntament de Gata va aprovar inicialment, per unanimitat, el Pla Territorial Municipal davant d’Emergències.

El Pla Territorial Municipal (PTM) és el document que estableix, d’una manera general, la forma en la qual s’estructuren i organitzen els recursos per a fer front a les emergències que puguen donar-se en l’àmbit municipal. Tots els municipis tenen l’obligació de tindre-ho.
A aquest document s’afegeix el  Pla d’Actuació Municipal (PAM) que és el plan d’àmbit local per a fer front a un risc concret en un municipi o en una entitat supramunicipal. En l’actualitat els riscos on ve determinada aquesta obligació o recomanació són els d’inundacions, incendis forestals i sísmic. En el cas de Gata, es troba en un territori en risc d’incendis forestal alt i en risc sísmic baix-mitjà.

El regidor de Governació, JoanVi Vallés, va explicar que es tracta d’un document viu que es revisarà cada 4 o 5 anys per anar adaptant-lo als canvis del municipi.

Aquest pla dona un document d’actuació al CECOPAL, Centre de Coordinació Municipal, que està dirigit per l’alcalde i coordinat pel regidor de Governació

El PTM ha estat elaborat per l’empresa Prohenec a través de la convocatoria de subvencions per a la redacció de nous plans d’emergència d’àmbit local de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències  de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

PADRÓ DE GUALS (VADOS) PER A 2022

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del dimarts 25 de gener publicava l'aprovació: per Resolució de l’alcaldia número 2022-0004 de data 05 de gener de 2022, s’acorda aprovar el Padró de la Taxa d’Entrada de Vehicles (guals) "vados" per al exercici 2022, per un import total de 36.275 €.

TAXA CEMENTERI 2022

Al mateix BOP s'anunciava l'aprovació següent: per Resolució de l’alcaldia número 2022-0019 de data 12 de gener de 2022, s’acorda aprovar el Padró de la Taxa per la prestació de Serveis del Cementeri per a l’exercici 2022, per un import total de 20.480 €.

FONTS: Informació i foto Pla d'Emergències, Ajuntament / Guals i cementeri, BOP 25-1-2022.

 COVID19, GATA: HUI 95 CASOS MÉS D'AFECTATS. 318 ACTIUS, 1 MENYS. S'HAN DONAT 96 ALTES INCIDÈNCIA 5.093,70. SE SUSPÉN DEFINITIVAMENT LA FESTA DE SANT ANTONI. 17 MESOS DE COVID A GATA

20220125120500-c2.jpg

Seguim en números alts, però baixem un actiu. Sumen 95 més infectats pel COVID19, segons l’última estadística de hui dimarts 25, just a désset mesos del començament "oficial" d’actius a Gata. Gata té ara 318 actius, un menys que divendres passat. Baixarem més?. Això esperem. També seguim tenint bones notícies pel que fa a les altes. S’han donat 96 altes. La incidència també segueix alta, més de 10 vegades el rics extrem: 5.093,70 casos per cent mil habitants. 

Els actius dels pobles grans de la comarca que envolten Gata també estan alts i tres baixen en esta actualització. Comença a notar-se la recuperació: Benissa tenia 548 i hui té 615 (+67). Ondara tenia 434 i baixa a 406 (-28). Pedreguer tenia 292, hui en té 316  (+24). Teulada tenia 670 i baixa a 660   actius (-10). Finalment, Xàbia tenia 1.262 i hui sumen 1.186 (-76).

SUSPENSIÓ DEFINITIVA DE LA FESTA DE SANT ANTONI

L’Ajuntament de Gata de Gorgos ha fet un comunicat en el que diu textualment: "Ja que la incidència de la COVID19 al nostre municipi segueix en nivells molt alts, la celebració de la festa de Sant Antoni se suspén definitivament. Confiem que el pròxim any puguem recuperar aquesta festa tan tradicional al nostre poble!"

HUI 17 MESOS DE COVID19 A GATA

Tal dia com hui de fa désset mesos, 17 d’agost de 2020, es va donar el primer cas OFICIAL a Gata de la COVID19. Fins el 31 de desembre de 2021 s’havien donat tres casos extrems d’actius: 68 van ser els actius del 29 de gener de 2021, 65 els de l’últim dia de l’any passat i 40 el 30 de juliol de 2021. Però, el mes de gener de 2022 ha estat imparable amb la variant omicron que ha fet pujar el nombre de casos actius molt considerablement. El 5 de gener ja eren 82, l’11 pujaven a 119, el 14 a 265, el 18 a 300, el 21 a 319 i hui dia 25 a 318 actius.

En els 17 mesos ha tingut Gata 1.127 contagis. Si fora un per persona (algunes poques persones s’han contagiat dues vegades) representarien el 18,11% de la població (6.223), poquiu més d’una sisena part.

RECORDEM...

Recordar que anteriorment va ser ajornada les festes de Sant Antoni per a l’ultim cap de setmana i també va ser anul·lada la cursa solidària que tenia que fer-se diumenge 23 i s’ajorna a l’1 de maig, a causa de la puja de casos COVID19.

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Com ja deia dos actualitzacion enrere i toirne a dir, a veure si a la següent situació baixa Gata un poc.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 25-1-2022 (data de les dades, 23-1-2022), Sanitat, G.V. // Comunicat Ajuntament.


EL GATER VICENT BOTELLA I SOLER (1985) GUANYA EL 39 PREMI DE POESIA MANUEL RODRÍGUEZ D'ALCOI. Amb el poemari Girar/Caure

20220124145116-vicent-botella.jpg

L’autor gater VICENT BOTELLA I SOLER ha guanyat el 39é Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d’Alcoi, que convoca any rere any l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà. Amb el poemari Girar/Caure Botella ha obtés el premi dotat amb 1.000 euros i la publicació correrà a càrrec de Edicions del Buc/Pruna Llibres.

A l’edició dels premis de 2022 es van presentar un total de 105 treballs. El jurat l’integraven Manuel Bellver, Mercè Climent, Teresa Pascual, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif. L’obra guardonada, segons el jurat, és una sèrie de poemes que combinen molt bé la perspectiva científica amb el coneixement poètic i les tècniques pròpies del gènere. Cal observar que Vicent Botella i Soler és físic de professió i investigador, però ja té publicats poemaris com el de Residu de pluges (UV 2005) i La llàstima (Edicions 96, 2015)..

Està prevista la presentació de l’obra guanyadora en un acte a celebrar a Alcoi el dia 12 de febrer.

FONTS: Informació blog Associació Cultural Amigues i amics de Joan Valls i Jordà. / Foto extreta de Autors a les aules, de la seua biografia a Internet.


COVID19, GATA: 107 INFECTATS MÉS, PERÒ 88 ALTES. ELS ACTIUS ES QUEDEN EN 319. L'ACUMULAT SUPERA EL MILLAR DE PERSONES. ALTA INCIDÈNCIA: 5.109,72

20220121122426-c21.jpg

Notícies preocupants, per una part, i bones per altra. La preocupació, a Gata sumen 107 més infectats pel COVID19, segons l’última estadística de hui divendres. La notícia bona, s’han donat en quatre dies 88 altes.

Pel que fa al total de persones infectades des del 25 d’agost de 2020 a hui ja superen el millar, en concret 1.032. Mirant l’escalada d’actius, són 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41, 46, 65, 82, 86, 119, 265, 300 i hui 319. 

La incidència també és alta, més de 10 vegades el rics extrem: 5.109,72 casos per cent mil habitants. 

Els actius dels pobles grans de la comarca que envolten Gata també estan alts i cap baixa en esta actualització: Benissa tenia 496 i té ara 548 (52+). Ondara tenia 393 i en té hui 434 (+41). Pedreguer, que anava baixant en els últims registres, tenia 235 i hui en té 292 (+57). Teulada tenia 582 i hui arriba a 670 (+88). Finalment, Xàbia tenia 1.175 i ara en té 1.262 (+87).

Recordar que anteriorment va ser ajornada les festes de Sant Antoni per a l’ultim cap de setmana i també va ser anul·lada la cursa solidària que tenia que fer-se diumenge 23 i s’ajorna a l’1 de maig, a causa de la puja de casos COVID19.

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. Com ja deia dos actualitzacion enrere i toirne a dir, a veure si a la següent situació baixa Gata un poc.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 21-1-2022 (data de les dades, 19-1-2022), Sanitat, G.V.


GATA, PADRÓ PER UNITATS DE POBLACIÓ A L'1-1-2021. INE. Poble, 5.021; diseminat, 678; Gata Residencial, 524

20220118123053-vistageneralgata.jpeg

Ahir 17 de general, l’Institut Nacional d’Estadística (I.N.E.) feia públic el desglosament dels municipis espanyols per unitats de població, pel que fa al padró contnuat i a data de 1-1-2021. Observem que dels 6.223 habitants que té Gata de Gorgos, com ja vaig referir anteriorment (3.172 homes i 3.051), superen els que viuen al diseminat que als que viuen a l’urbanització Gata Residencial. Al poble es contabiltzen 5.021 habitants, dels quals 2.544 són homes i 2.477 són dones. Al diseminat són 628 persones, 360 homes i 318 dones i a Gata Residencial són 524: 268 homes i 256 dones.

FONT: I.N.E. Població del Padró Continuat per unitat poblacional. Resultats (1-1-2021).


COVID19, GATA: HUI ARRIBEM ALS 300 ACTIUS. EN CINC DIES 71 NOUS INFECTATS. 30 ALTES. INCIDÈNCIA: 4.805,38 // Ajornada la cursa solidària a l'1 de maig

20220118122822-covid18gener.jpg

No s’estabilitza la xifra ni baixa, al contrari va pujant més i hui dimarts 18 arribem a Gata als 300 casos actius "oficials". Del divendres a hui s’han sumat als contagis 71 persones més i ja acumulem un total de 925 persones infectades pel COVID19 des del començament a Gata, aquell 25 d’agost de 2020. Hem pujat, encara que un poc menys que l’altra situació, tenim 35 actius més. El dimarts 11 eren 119 actius, el divendres 265 i hui 300. Tornem a estar en rècords. Com sempre, l’únic dato positiu. Ara són 30 altes en els quatre dies, una més que l’anterior conter.

Si miren enrere vegem clarament la forta pujada: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41, 46, 65, 82, 86, 119, 265 i hui 300. La incidència també segueix estant alta, més de 9 vegades el rics extrem: 4.805,38 casos per cent mil habitants. 

Tots els pobles de la comarca estan pareguts, però Pedreguer segueix a la baixa i Ondara sols puja 3 casos més. Benissa tenia 469 i ara 496 (27+). Ondara tenia 390 i ara 393 (+3). Pedreguer tenia 248 i ara 235 (-13). Teulada tenia 476 i ara 582 (+106). Xàbia tenia 1.076 i ara 1.175 (+99).

* Pel que fa a la vacunació, des de l’Ajuntament informen:

 "Des del Centre de Salut de Gata informen que aquesta setmana conclou la citació dels pacients inclosos entre 50 i 59 anys:

Demà, dimecres 19 de gener, de 15:30h a 19:30h es vacunarà en el CS Gata de Gorgos a majors de 50 anys amb la dosi de record a aquells que haja passat 5 mesos (pfizer/moderna) o 3 mesos (astrazeneca/ janssen) des de la seua pauta completa. 
Aquells que hagen passat la Covid després de la pauta completa, hauran d’esperar un mes des del diagnòstic per a administrar-se la dosi de record."
* ÚLTIMA HORA, DIMARTS 18: CURSA SOLIDÀRIA GATA 2022 - AJORNADA -

A causa de la situació actual per l'alt nombre de casos de covid-19, des de l'Ajuntament de Gata i l'organització de la cursa, s'ha decidit ajornar la Cursa Solidària de Gata 2022 al pròxim diumenge 1 de maig. Per a totes aquelles persones inscrites que vulguen sol·licitar la devolució de la inscripció, en uns dies publicarem com sol·licitar-la. En cas contrari, es conservarà la inscripció.

Cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS. A veure si a la següent situació baixa Gata un poc.

FONTS: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 18-1-2022 (data de les dades, 16-1-2022), Sanitat, G.V.


COVID19, GATA: DOBLEM ELS CASOS EN 4 DIES. 175 INFECTATS MÉS I ARRIBEM A 265 ACTIUS. 29 ALTES. INCIDÈNCIA ALTÍSSIMA, 4.244,75

20220114123407-covid14gener.jpg

No es pot amagar. Hem doblat i més en quatre dies la xifra. Si dimarts 11 teníem 119 actius hui són 265. El rècord dels rècords. S’han detectat 175 casos més que han donat positiu al nostre municipi. Sols hi ha un dato positiu, com sempre les altes. 29 altes en els quatre dies.

La incidència és altíssima: 4.244,75 casos per cent mil habitants. Si 500 és el risc extrem, pues 8 vegades més. Entre els pobles més grans de la comarca, Ondara té una incidència de 5.511 casos per cent mil habitants i després quatre poblacions superen la barrera dels 4.000 casos per cent mil, la primera d’elles Gata, més inclús que Teulada, Benissa i Pego. 

Tots els pobles de la comarca estan pareguts. Pujen tots excepte Pedreguer que baixa. Benissa tenia 320 i ara suma 469. Ondara tenia 285 i ara són 390. Pedreguer tenia 285 i baixa a 248. Teulada tenia 272 i ara puja a 476. Xàbia tenia 794 i supera el millar, 1.076.

Sobren les paraules de consells, però si que cal insistir. CUIDEU-SE, CUIDEU, CUIDEM-NOS.

Des de l’Ajuntament, segueixen perquè tota insistència és poca: 

"ATENCIÓ: cal mantenir unes precaucions bàsiques per evitar l’augment dels contagis: 1️⃣ Bon ús de la mascareta. 2️⃣ Distància. 3️⃣ Neteja de mans. 4️⃣ Ventilació.

També informen:

RECORDEU:Fins al 31 de gener el passaport COVID19 és obligatori per a entrar en restaurants i locals d’oci, així com per a visitar hospitals i residències, esdeveniments i festivals de música, i a altres establiments com a gimnasos o cines, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en què es consumisca beguda o menjar. També recordar-vos que des del passat 24 de desembre és obligatoria la mascareta en exteriors (excepcions pràctica d’esports i espais naturals)."

Esperem que a la pròxima tinguem millors notícies.

FONT: Captura de dades, monitoratge de la situació COVID19 a Gata de Gorgos. Data: 14-1-2022 (data de les dades, 12-1-2022), Sanitat, G.V.

COVID19, GATA: SUPEREM EL CENTENAR DE CASOS. HUI ES CONTEN 64 CASOS MÉS. ESTEM ARA EN 119 ACTIUS. 1.906,13 D'INCIDÈNCIA. S'ajorna la festa de Sant Antoni al dia 30

20220111122905-covid11gener.jpg

Es desboca la quantitat de casos que van eixint a Gata i no baixa, al contrari, puja i ràpid. Del dia 6 (hi havia 86 casos actius) a hui dia 11, que Conselleria torna a donar els casos dels municipis, han pujat 64. Si teníem 84 casos hui en tenim 119 casos actius. El cas sempre positiu, les 31 altes donades. Impressiona tanta xifra alta a Gata, que no estaven acostumats i que aquell rècord de 68 actius ja l’hem deixat massa enrere. Així i tot anem per darrere en casos de tots els pobles grans de la comarca. La incidència té risc extrem i quasi es quatriplica, 1.906,13 és el resultat. Els actius dels últims conters demostren que seguim en augment sense parar: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41, 46, 65, 82, 86 i ara 119.

Ja tenim una primera conseqüència en quan a festes. L’Ajuntament de Gata ha anunciat que a causa de l’alta incidència del COVID19 a Gata, la festa de Sant Antoni que estava prevista per a este diumenge 16 s’ajorna al dia 30, últim diumenge del mes. Les festes a la placeta i a la placeta del vicari seran del 28 al 30.

 Del dia 6 a les últimes actualitzacions, repassem també la comarca: Benissa torna a pujar i de 247 passa a 320. Ondara, de 251 passa a 285. Pedreguer de 230 a 241. Teulada, de 189 passa a 272. Xàbia de 604 a 794.

Continuem oficialment tenint el passaport COVID19 en tota l’hostaleria i la mascareta també en exteriors quan estan juntes dos o més persones. 

Per supost tenim ja fa uns dies el rècord d’actius a Gata. 119, hui; 86 el dia 7; 82 el dia 7. El tercer lloc va ser el 29 de gener de 2021 amb 68 i el 31 de desembre de 2021, 65. 

Des de l’ajuntament es comentava a la xarxa social facebook: "Segons l’actualització de dades d’incidència de la Covid-19 per municipis que la Conselleria de Sanitat ha publicat hui, dimarts 11 de gener, sumem 64 casos positius i actualment tenim 119 casos actius, la xifra més alta registrada, i la incidència acumulada al nostre poble ha augmentat fins als 1906.13 casos per 100.000 habitants.

ATENCIÓ: cal mantenir unes precaucions bàsiques per evitar l’augment dels contagis:
1.- Bon ús de la mascareta. 2.- Distància. 3.- Neteja de mans, 4.- Ventilació.

RECORDEU:Fins al 31 de gener el passaport COVID19 és obligatori per a entrar en restaurants i locals d’oci, així com per a visitar hospitals i residències, esdeveniments i festivals de música, i a altres establiments com a gimnasos o cines, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en què es consumisca beguda o menjar.
També recordar-vos que des del passat 24 de desembre és obligatoria la mascareta en exteriors (excepcions pràctica d’esports i espais naturals)".

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 11-1-2022 (conta del dia 9).INCENDI AL MONTGÓ. El vent de ponent ajuda a reavivar-se. Lluiten contra ell

20220110134511-img-20220110-wa0012.jpg

Primer incendi de l’any que vegem des de Gata i sols portem deu dies del 2022. El ponent i el fort vent han ajudat a que a hores d’ara encara creme. I està prop de la zona més rocosa del Parc Natural. Helicopters, avionetes, bombers, brigades, operatius de Protecció Civil el combatixen. Esperem que prompte estiga controlat.


GATA PERD 20 PERSONES SEGONS EL PADRÓ (dades de l'I.N.E. a l'1-1-2021). Ara som 6.223 habitants de fet, el nové poble de la comarca

20220109195452-vistageneralgata.jpeg

Gata tenia al dia primer de gener de 2021 un total de 6.223, 20 menys que a la mateixa data de 2020. Aixina ho publicava l’Institut Nacional d’Estadística (I.N.E.) com sempre fa a primers del següent any.

Dels 6.223, són hòmens 3.172 i dones 3.051. si comparem les majors xifres d’habitants del poble vegem que la màxima xifra va ser en 2012 quan es va arribar a 6.327. La segona major xifra es va donar en 2010 amb 6.293; la quarta en 2009 amb 2.291. 2013 va sumar 6.270. En 2020 6.243 i ara (xifres de l’1-1-2021) 6.223.

Si mirem l’històric d’habitants des de 1900, la població de fet de Gata té els següents habitants: 1900, 3.967. 1910, 3.780. 1920, 3.732. 1930, 4.228. 1940, 4.227. 1950, 4.323. 1960, 4.437. 1970, 4.903. 1981, 5.077 i 1991, 4.831. Altres xifres que superen els cinc millars de persones: 1996, 5.070, i ja dins del segle XXI 2018, 5.893 i 2019, 6.049.

Al respecte de la nostra comarca, segons informa el diari Marina Plaza, recollit de les dades del INE, la suma dels padrons oficials dels 33 municipios de la Marina Alta a 1 de gener de 2021 dona una població, de fet, de 179.651 habitants. Són 1.448 més que un any abans. A més, segueix dient Marina Plaza, és ja el quart any consecutiu en el que s’incrementa la demografia de la comarca, que en este temps ha recuperat 10.324 habitants.

Seguint el llista que publica el diari digital, la primera ciutat amb més poblacions és la capital comarcal Dénia amb 42.953 habitants seguida de Xàbia que té 27.983 h. i per Calp amb 23.530 h. Teulada i Benissa estan seguides. La primera té 11.466 habitants i la seguna 11.462. Pego en té 10.240. Pedreguer, 8.006. Ondara, 7.080 i ja després, el poble o ciutat novena és Gata de Gorgos amb els 2.223 que hem nomenat.

FONTS: INE, dades població de fet a l’1-1-2021 i diari digital Marina Plaza.


COVID19, GATA: SEGUIM PER AMUNT. 32 NOUS POSITIUS. TENIM ARA ACTIUS 82. S'HAN DONAT 15 ALTES. INCIDÈNCIA: 1.313,47

20220105095008-covid5gener.jpg

La sisena ola a Gata dispara tots els rècords anteriors. 32 casos més del virus ens porta a un total acumulat de 597 persones que "oficialment" l’han tingut. La Conselleria de Sanitat ha publicat un dia després, hui dimecres 5, vespra dels Reis, la situació COVID19 dels municipis valencians i continua donant-nos esglais al veure les xifres. Continuem pujant i mal a Gata. Tenim ja 82 casos actius. Segueixen les notes positives amb les altes, de divendres a hui s’han donat 15 altes

La incidència està en risc extrem i quasi triplica, 1.313,47 Els actius dels últims conters demostren que seguim en augment sense parar: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41, 46, 65 i hui 82.

Fent un repàs a la comarca: Benissa torna a pujar, de 178 a 194. Ondara, de 132 ha passat a 193. Pedreguer de 122 a 182. Teulada és l’únic que baixa, de 168 passa a 160. Xàbia de 394 passa a 494, cent mes.

Continuem oficialment tenint el passaport COVID19 en tota l’hostaleria i la mascareta també en exteriors quan estan juntes dos o més persones. 

Hui s’alcança el rècord d’actius a Gata amb 82. El segon va ser el 29 de gener de 2021 amb 68 i el tercer divendres passat 31 de desembre de 2021 amb 65. 

Que la festa de Reis i especialment aquesta Nit Màgica amb el Misteri i el repartiment de regals no siga una preocupació: alerta, cuideu, cuideu-se, cuidem-nos.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 5-1-2022 (conta del dia 3).


ADÉU 2021...QUE VINGA MILLOR EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (2)

20220104142200-2nmesos-copia.jpg

El quart dia de l’any nou ens serveix per a recordar els titulars més importants dels mesos de maig a agost de l’any passat, que com deia dilluns va estar dominat de cap a fi pel COVID19. En resum: maig, juny, juliol i agost de 2021.

MAIG 2021:

* El 4 publicava que els ajuntaments de Gata i Pedreguer feien front comú per desbloquejar el polígon industrial Oquins-Plans. * El dia 8, les proves del Campionat de Trial de la C.V. al llit del riu Gorgos. * El 15 parlava dels Giró, pare i fill, dos gaters campions del billar. Ferran Giró Monfort, campió júnior de la C.V. * Un tema religiós i piadós: dia 17, la Verge dels Desemparats "peregrina" passejava pels carrers de Gata dins del "Maremòbil". * Era notícia, la fabricació artesanal de sombreros Signes de Gata. Eixien al programa de A3TV "El Hormiguero". * Parlava el 24 de la vacunació massiva al pavelló cobert i les noves mesures front al COVID19.

JUNY 2021:

* El 6 anunciava la celebració de les festes de manera resposable i amb les mesures i aforament pertinents pel COVID19. * El Corpus atípic, per segon any, es feia la processó claustral per dins l’església amb els infants de Primera Comunió. * El TAPIS tenia el seu reportatge el dia 9. * De nou, l’artesania protagonista a la televisió. Era a España directo de la 1 TVE. * El 12 parlava d’una nova festeta del veïnat de la Plaça Nova a Sant Onofre. * Important notícia del futbol gater el dia 12: EL GORGOS CADET ES PROCLAMAVA CAMPIÓ DE LLIGA 2020-2021, al grup 1 de 1ª Regional d’Alacant. Es feia recepció per les autoritats al balcó de l’ajuntament. * 24 i 26, Festes de Sant Joan. Es va poder fer missa i processoneta. * El 29 publicava: "El gimnasta gater Sergio Buigues Vives, medalla de bornza nacional en cinta.

JULIOL 2021:

* El dia 5 publicava que la gimnasta infantil gatera Elia Mengual Ferrer feia 1ª provincial i 2ª autonòmica en "aro" competint amb el club calpí. * El 6 ja es donava el primer contratemps per a festes patronals: sense casals, ni penyes, ni sopars al carrer. *Dia 9: Reportatge de la instal·lació de la rèlica del Piló al costat de la font. * Dia 11: El gater Sergi Buigues Vives, 3r d’Espanya en Gimnàstica Rítmica feia 2n en maces (mazas), 3rt en xercol (aro) i 4rten cinta. * Dia 15: El conseller d’Educació Vicent Marzà visitava Gata i les seues instal·lacions educatives. * Dia 18: s’anunciava la suspensió pel COVID19 de les processos de baixada i pujada del patró el Crist del Calvari. * Més resultats esportius bons, dia 18: l’atleta gatera Rosa Lara Feliu es proclamava campiona absoluta de la lliga de carreres per muntanya de la C.V. 2021.  * També la secció de muntanya del Grup Espeleològic Gatense (GEG) es classificava 2n equip de la Lliga de carreres per muntanya de la FEMECV 2021. * El 27 publicava que la portera de futbol gatera Marta Gayá Coloma tornava a jugar a les Illes Balears, fitxant pel C.C.E. Sant Lluís de Primera Nacional. * Coneixíem els sis joves matemàtics guardonats amb els premis d’investigació matemàtica del prestigiós gater Vicent Caselles (edició 2021). * L’Ajuntament cedia el quadre de l’arbre blanc (José Costa, 1960) a la parròquia. Llueix en la capella del sagrari a l’església.

AGOST 2021:

* Començavem el mes fester amb la informació del segon dia de festes, on Ruth i Hugo, Elsa i Josep, i Joel i Alba eren els representants infantils 2021. Actuava a l’acte la cantant Gisela. * Dins de festes, se li feia un sentit i emotiu homenatge al Fill Adoptiu de Gata Vicente Berenguer Llopis. * De manera extraordinària per la pandemia, els vellets i més malaltets del poble podien rebre al Santíssim Crist del Calvari a les seues cases. * El conseller Rafa Climent visitava Gata i el seu comerç de proximitat i centenari. * El dia 7, després de la festa recordavem el dia de la festa major, el comiat al Crist a la plaça i el trasllat particular a l’ermita. * També, l’espectacular castell de focs artificials de la pirotecnia Borredá. * El 13 anunciava el començament de la XVIII edició de Art al Vent a Gata. Dia a dia publicava imatges de les obres que estaven exposades fins el 5 de setembre amb un homenatge a la pintora gatera Pepa Caselles. * El 14, vesprada de la Verge, Gata recuperava l’antiquíssima peça musico-religiosa del Cant de la Paloma. Alumnes de CODA interpretaven el cant melodiós després de la missa vespertina.

FONT: Composició feta de les imatges de notícies de maig a agost, blog Cronista de Gata.

 


ADÉU A L'ANY COVID 2021...QUE SIGA MÉS BO EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (1)

20220102143505-2021primera.jpg

Amb aquest titular encete hui, segon dia de l’any nou, tres articles que ens recordaran l’any passat i els titulars més importants. Un any, el que hem deixat enrere, dominat de cap a fi pel COVID19, que ja portavem des de març de 2020 i que pensavem tots que acabaríem guanyant en la batalla COVID19-món.

Al respecte del nostre poble, els que són nascuts ací, viviu perque escollireu este trosset de terra i poble, als que sou gaters i esteu fora, us desitge des d’aquesta finestreta un MILLOR ANY 2022. 

En els articles, com dic, repassarem el més destacat de l’any gater 2021. Com sempre sobrevolara per dalt la pandèmia mundial que ha desbaratat molts plans, els 365 dies que s’en van. Ara, en resum, gener, febrer, març i abril de 2021.

GENER 2021:

* El 2 publicava l’augment de població de Gata a l’1-1-2021. Erem 6.243 habitants, uns quants més perquè l’última xifra estava en 6.042. * La série "El guardià del Montgó (amb Antonio Monfort com a col·laborador especial) va començar el 2 de gener i va seguir molts dies més. Ara està un poc aparcada. * L’ingeni, la tecnologia i els canvis, van suplir a l’escenificació del Misteri de Reis a Gata: encara els Reis Mags van assistir a l’església i van repartir reglas, un 5 de gener diferent A CAUSA DE LA covid19. * Precisament, el primer còmput del COVID19 a Gata no era gens positiu, 26 actius es contaven. * Filomena, la tormenta, va deixar 115, 174, 156 litres a Gata, depenent dels llocs. * L’11 de gener publicava el bàndol de l’alcalde demanant el confinament voluntari. Els casos pujaven a 33. * Eixe mes ens deixava Anna Mulet Pedrós (Anita Mendoza o Anita Jaques), una gran artista i creadora de boniques poesies. * Un altre òbit, ens deixava Teresa Puig Costa (la Ferrera), de 101 anys, a quinze dies de fer els 102, la segona dona més vella de Gata.

FEBRER 2021: 

* Bona notícia: el Pla Resistir destinaria 197.513 euros per a Gata, per ajudar empreses i autònoms, castigats per la COVID19. * La dona més major del poble, Vicenta Signes Casanova, complia el primer dia de febrer 102 anys. * De nou, el COVID19, l’Ajuntament animava el veïnat a festejar els darrers dies virtualment (eren les treceres festes no-celebrades de 2021). * Acomiadavem al fundador de l’empresa Sombreros Signes Hats, José Signes Pedrós. Va fundar la fàbrica en 1968. ** El dia 18 arribava la bona notícia de les primeres vacunacions, començaven al centre metge per als majors de 90 anys. Un home, Andreu García Crespo i dos dones, Rosa Mulet Mulet i Josefa Pons Signes, tots tres de 98 anys, van ser els primers en posar-se la vacuna. El 25, ens deixava José Luis Caselles Signes (Pepe Moliner), gran aficionat als animals i membre de la penya "Amics del Cavall".

MARÇ 2021: 

* A mitat de març recordavem un any de la pandèmia. Dos articles publicava al blog el 14 de març de 2020 i els dos referents a la pandèmia que resultaria ser mundial i que també afectaria en un any a 291 veïns gaters. * Es donava un pas endavant, Gata signava el conveni per a rehabilitar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. * El dia de Sant Josep feien un repàs a les efemèrides josefines a Gata: les falles en 1898 i anys 50; les dels Juniors; la fundació del Cor Serrillàs (1978) i un succés, en 1987 va caure el badall d’una campana. * El 24 publicava que obria les portes l’Espai Gata Jove. * El Ple es posicionava en contra del parc eòlic al terme gater. * La Setmana Santa tornava a ser diferent: la bendició de rams era dins l’església i no es feien les processons amb els passos. * S’aprovava el pressupost general de Gata, que superava els 6 milions d’euros (entre el municipal i SòlGata).

ABRIL 2021:

* El dia 7 publicava que dos joves futbolistes gateres, Neus Espasa Monfort i Lídia Mulet Pedro, jugaven al F.B. Dénia cadet-infantil Valenta. * El mateix dia publicava que la gatera Pepa Leyda Salvá (1963) publicava el seu llibre de vivències. * El dia 10 s’acomplia l’11 aniversari del blog Cronista de Gata. * El BOP publicava el 9 i al blog el 10 la modificació del reglament de les Festes Patronals de Gata. * També el 10 era el 101 aniversari de la segona centenària en vida de Gata, María Monfort Costa. * El 14 recordavem amb la foto del moment els 90 anys de la proclamació de la II República. * El 16 publicava una notícia esperançadora: Conselleria incloïa el tan esperat Centre de Dia de Gata en el Pla Convivint (Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025). Tindrà capacitat per a 72 persones i s’ubicarà al costat del Centre de Salut. * El 17 publicava sobre un succés: incedi a una balconada del carrer Cirprer (Trossets); ràpida intervenció, sense danys personals. * Amb motiu del Dia del Llibre feia un repàs a tots els autors i autores amb llibres publicats. * El 27 donava compte que l’atleta xabier Ignasi Cardona (de mare gatera) es proclamava subcampió d’Espanya en M45 a Liencres /Cantàbria).

FONTS: Informació i fotos de la composició extretes de les publicacions al blog, gener a abril 2021.

 

 


COVID19 GATA: QUASI TOQUEM SOSTRE. MAL. 23 POSITIUS MÉS ENS PORTEN A 65 CASOS ACTIUS. 1.041,17 D'INCIDÈNCIA

20211231144640-covid31des.jpg

Divendres 31, últim dia de l'any. La Conselleria de Sanitat ha publicat la situació COVID19 dels municipis valencians i ens torna a donar un esglai i fort. Aquesta nit és la Nit Vella, però moltíssimes quadrilles de Gata tenen gent confinada pel virus. Continuem mal a Gata. Pujen 23 casos de dimarts a hui i tenim 65 casos actius. Són 565 casos els acumulats. Sols una nota positiva junt a tantes negatives, sols 4 altes

 La incidència està en risc extrem i duplica, 1.041. Els actius dels últims conters demostren que anem en augment sense parar: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41, 46 i hui 65.

Si mirem la comarca, també tots els municipis es carreguem de casos. Benissa baixa de 189 a 178. Ondara, de 97 passa a 132. Pedreguer de 115 puja a 122. Teulada de 166 sols puja 2 i està en 168. Xàbia de 310 puja a 394.

Continuem oficialment tenint el passaport COVID19 en tota l’hostaleria i la mascareta també en exteriors quan estan juntes dos o més persones. 

Ara més que mai, de cara al tancament d'any i l'última nit de l'any, seguim utilitzant el verb cuidar: cuideu, cuideu-se, cuidem-nos. Estem en plenes festes de Nadal i també en plena sisena onada de contagis. Són les segones festes de Nadal mal passades. L’any passat el dia 29 de desembre es marcaven 17 casos a Gata, ara són 65, la segona xifra més alta des de que Gata acumula dades.

SETZE MESOS DE CONTAGIS A GATA

El passat 25 de desembre, dia de Nadal, s'acomplien 16 mesos justs des del primer infectat del virus del COVID19 a Gata, oficialment. De tots els finals de mesos, hui tenim la segona xifra més alta. El 29 de gener de 2021 en marcaven 68 casos actius. Hui, últim dia de l'any, sols 5 menys, 65. El 30 de juliol es marcaven 40 casos actius. Tant a la portada del blog com al facebook teniu el llistat dels setze mesos.  

ALERTA I A CUIDAR-SE.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 31-12-2021 (conta del 29 de desembre). / Dades setze anys el·laboració pròpia a partir de les dades de Conselleria (25-8-2020 a 31-12-2021).

 


COVID19, GATA: 13 CASOS MÉS I SEGUIM PUJANT, PERÒ ES DONEN 8 ALTES. TENIM ARA ACTIUS 46. INCIDÈNCIA, 736,83

20211228082310-c1928des.jpg

Hui dimarts 28 de desembre, dia dels Sants Inocents i no és cap inocentada tornem a veure com Gata segueix pujant en contagis. La Conselleria de Sanitat ha publicat la situació COVID19 dels municipis valencians. I continua sense pintar bé per a Gata, com deien divendres passat. Pujen 13 casos més i tenim 46 casos actius. Estem en 542 casos acumulats. Positiu, 8 altes.

Seguim mal. La incidència entra en risc extrem de contagi encara més, 736,83. Els actius dels últims conters: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23, 41 i hui 46.

Si mirem la comarca, no puja tant als pobles veïns però encara es ressent. Benissa passa de 162 a 189. Ondara, de 70 a 97. Pedreguer de 113 sols puja dos i en té 115. Teulada de 168 baixa dos i té 166. Xàbia de 288 passa a 310.

Continuem oficialment tenint el passaport COVID19 en tota l’hostaleria i la mascareta també en exteriors quan estan juntes dos o més persones. 

 Ara més que mai, de cara al tancament d'any i l'última nit de l'any, seguim utilitzant el verb cuidar: cuideu, cuideu-se, cuidem-nos. Estem en plenes festes de Nadal i també en plena sisena onada de contagis. Són les segones festes de Nadal mall L’any passat el dia 29 de desembre es marcaven 17 casos a Gata, ara són 46, la segona xifra més alta des de que Gata acumula dades.

ALERTA I A CUIDAR-SE.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 28-12-2021 (conta del 26 de desembre).


COVID19, GATA: 27 CASOS MÉS. ACTIUS 41. ENTREM EN RISC EXTREM DE CONTAGI (656,74 INCIDÈNCIA). CUIDEU, CUIDEU-SE, CUIDEM-NOS. L'ANY PASSAT PER ARA TENÍEM SOLS 17 CASOS

20211224124843-covid24des.jpg

Hui divendres 24 de desembre, el dia de la Nit de Nadal, torna Conselleria de Sanitat a publicar la situació COVID19 dels municipis valencians. I no pinta gens bé per a Gata. Pujem 27 casos més i tenim 41 casos actius. Si dimarts deien que dels pobles grans era l’únic que baixava, ja no podem dir-ho això. Estem en 529 casos acumulats. Tornen les 9 altes. Seguim mal. La incidència entra en risc extrem de contagi, 656,74. I aquesta nit i demà és Nadal. Els actius dels últims conters: 2, 10, 21, 22, 31, 27, 23 i hui un bot important 41.

Si mirem la comarca, està pitjor: el COVID19 segueix pujant en tots els pobles veïns. Benissa passa de 120 a 162. Ondara, de 47 a 70. Pedreguer de 99 a 114. Teulada de 136 a 168. Xàbia de 234 a 288. S’han enregistrat també tres morts a la Marina Alta, dos a Teulada i una a Dénia. 

Ja tenim oficial el passaport COVID19 en tota l’hostaleria i la mascareta també en exteriors quan estan juntes dos o més persones. Ara més que mai, seguim utilitzant el verb cuidar: cuideu, cuideu-se, cuidem-nos. Estem en plenes festes de Nadal i també en plena sisena onada de contagis. Són les segones festes de Nadal mall L’any passat el dia 29 de desembre es marcaven 17 casos a Gata, ara són 41. Ens emparem en que estem ja vacunats, molts tenim ja la tercera dosi i que no és tan perillós, però segueixen augmentant casos i casos i també hi ha morts.   

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 24-12-2021 (conta del 22 de desembre).


TRES NOUS AGENTS INTERINS DE LA POLICIA LOCAL A GATA

20211223144425-polisgata.jpg

 

Hui s’han incorporat tres nous agents interins per cobrir vacants de la plantilla de la Policia Local de Gata.
A més a més, actualment s’està realitzant un procés de torn lliure per a cobrir 5 places vacants de la plantilla i durant 2022 s’obrirà el procés per cobrir la plaça d’oficial.
L’objectiu de la regidoria i l’equip de govern és crear una plantilla estable durant 2022 per estructurar un servei públic de policia de proximitat i de barri per al nostre poble.
FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.

 


SORTEIG DE LA GROSSA, NADAL 2021: LA GROSSA ÉS EL 86.148 (ix a les 12,12 h.); SEGON PREMI, 72.119; TERCER PREMI, 19.517; 2 QUARTS PREMIS, 42.833 i 91.179; 8 5és PREMIS, Nºs 92.052, 70.316, 26.711, 24.198, 69.457, 89.053, 34.345 i 89.109

20211222083128-loteriadenavidad.jpg

LA GROSSA DE NADAL: Nº 86.148. 12,12 hores.

92.052, primer cinqué premi del Sorteig de la Loteria de Nadal 2021 (9,23 hores del matí)

NYanisse i Luis han donat la primera alegria del matí a les 9,23, a la tercera lira de la primera taula. El 92.052 és el primer cinqué de la Loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros.

70.316, segon cinqué premi (10,03 del matí)

60.000 euros (6.000 €, dècim)

72.119, SEGON PREMI (10,48 del matí)

1.250.000 euros (125.000 € al dècim)

42.833, 1er QUART PREMI (10,59 del matí)

200.000 euros (20.000 € al dècim)

91.179, 2n QUART PREMI (11,11 del matí)

200.000 euros (20.000 € al dècim)

26.711, 3r 5é premi (11,13 del matí)

60.000 euros (6.000 €, dècim)

19.517, TERCER PREMI (11,32 del matí)

500.000 euros (50.000 euros dècim)

24.198, 4rt 5é premi (11,45 hores)

60.000 euros (6.000 €, dècim) 

¡¡ ATENCIÓ: LA GROSSA, número 86.148. Ix a les 12,12 hores Premi de 4.000.000 euros (400.000 al dècim)  

69.457, 5é 5é premi (12,34 hores)

60.000 euros (6.000 €, dècim) 

89.053, 6é 5é premi (12,36 hores)

60.000 euros (6.000 €, dècim) 

34.345, 7é 5é premi (12,45 hores)

60.000 euros (6.000 €, dècim) 

89.109, 8é 5é premi (13,22 hores)

60.000 euros (6.000 €, dècim) 

FONT: Foto La Verdad.

(A la vesprada o la nit, posaré la taula de tots els premis i quins números a Gata han tingut algun premi).


L'AJUNTAMENT DE GATA CONTRACTA TRES PERSONES DESEMPLEADES PER UN ANY

20211221212151-ecovid-empuju-2021-1-.jpg

L’Ajuntament de Gata ha contractat 3 persones aturades a través de diversos programes d’incentius per al foment de l’ocupació pública. S’han rebut 15.192 euros de l’“ECOVID 2021”, Programa d’incentius a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat per entitats locals, i 37.542,96 euros en EMPUJU 2021,  Programa d’incentius a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys per entitats locals de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament ha contractat un peó de neteja, un pintor i un obrer. El dia 21 de desembre s’han incorporat les  3 persones contractades per un període de dotze mesos.

Aquestes actuacions desenvolupades per l’Ajuntament de Gata i @gvaLabora estan cofinançades per la Unió Europea mitjançant el Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-20 de la Comunitat Valenciana i el Programa d’Ajuda REACT-UE com a fons extraordinari per pal.liar els efectes de la pandèmia.

FONTS: Informació i foto, Ajuntament de Gata.AMB ELS 5 CASOS NOUS, GATA SUPERA EL MIG MILLAR (502) D'ACUMULATS. ANEM BAIXANT, TENIM 23 ACTIUS. 9 ALTES. 368,41 INCIDÈNCIA

20211221145850-c1921des.jpg

Torna hui dimarts 21 a publicar-se per mig de la Conselleria de Sanitat la situació COVID19 dels municipis valencians. Gata de Gorgos baixa amb casos actius i en té 23. Dels pobles grans l’únic que baixa. Si mirem l’acumulat trobem que se sumen, igual que la darrera vegada, 5 casos més. Hem superat la xifra acumulada del mig millar i estem en 502. El dato més positiu i que es repetix del divendres és que s’han donat 9 altes. Seguim mal, però baixant. I estem a sis dies del Nadal. Actius dels últims conters: 2, 10, 21, 22, 31, 27 i hui 23. La incidència encara és perillosa, 368,41, però no arriben al risc alt de 500.

A la comarca puja i molt el COVID19 en tots els pobles veïns. Benissa passa de 92 a 120. Ondara, de 36 a 47. Pedreguer de 96 a 99. Teulada de 89 a 136. Xàbia de 162 a 234.  

La rapidesa de vacunació de la tercera dosis, la jornada de portes obertes d’aquesta vesprada de 15:30 a 19:30 i l’inici de la vacunació hui als col·legis dels xiquets i xiquetes més majors de primària, esperem alivie un poc la situació generalitzada en la ja instal·lada sisena ola.

No és encara oficial, però pot hi haure novetats al respecte del passaport COVID19 i l’hostaleria. De tota manera, seguim recordant on es té que presentar el passaport obligatòriament: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

S’estudia l’obligatorietat també de la mascareta, inclús a l’exterior. Ara més que mai, cuideu-se, cuidem-nos, cuideu. Les festes de Nadal toquen a la porta amb incertesa i por. Són les segones festes de Nadal igual o paregut.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 21-12-2021 (conta del 19 de desembre).


ES CONFIRMEN 16 JOVES DE LA PARRÒQUIA DE GATA

20211219145504-confirmacions1.jpg

 

Aquest matí ha tornat a ser un dia especial per alguns membres de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos. A l’església s’ha celebrat el sacrament de la confirmació, en el que han sigut confirmats un total de 16 joves, 10 xiques i 6 xics.
Els ha impost el sacrament el canciller-secretari de l’arquebisbat Don José Francisco Castelló Colomer. Ells són: Mar, Violeta, Nuria, Nuria, Maria, Eva, Ramón, Álvaro, Raul, Julia, Toni, Blanca, Teresa, Nora, Jaume i Jordi.

FONT: Foto Parròquia Gata. Els joves confirmats a l’altar major, junt amb el prevere que els ha confirmat, els seus catequistes i el rector de la parròquia. 

 


COVID19, GATA: 5 CASOS MÉS (DIVENDRES 17/12), PERÒ 9 ALTES. BAIXEN A 27 ELS ACTIUS. INCIDÈNCIA 432,48

20211217123638-c1917des.jpg

La situació del COVID19 hui divendres 17 de desembre ens diu que Gata de Gorgos té 27 casos actius. Si ens fixem en l’acumulat trobem que hi ha 5 casos més. El dato més positiu és que s’han donat 9 altes. Seguim mal. I estem a una setmana del Nadal. Si continuem amb els actius dels últims conters tenim els següents: 2, 10, 21, 22, 31 i hui 27. La incidència encara és perillosa, 432,48.

A la comarca puja també el COVID19 en tots els pobles veïns. Benissa passa de 60 a 92. Ondara, de 24 a 36. Pedreguer de 65 a 96. Teulada de 69 a 89. Xàbia de 126 a 162.  

Esperem que la vacunació als col·legis dels xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys alivie un poc la situació generalitzada en la sisena ola que diuen.

No parem d’insistir. Fem record dels sis llocs on es necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

També de la mascareta, sobre tot en llocs tancats, i la neteja de mans amb el gel. Ara més que mai, una vegada més. Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu. No tingam unes festes nadalenques amb tristor, ja en van passar unes.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 17-12-2021 (conta del 15 de desembre).


COVID19, GATA: HUI DIMARTS 14/12, SEGUIM PUJANT: 12 CASOS MÉS. TENIM 31 ACTIUS, INCIDÈNCIA 496,56

20211214123905-covid14desembre.jpg

Si divendres passat eren dos casos més de COVI19 a Gata els que es comptabilitzen, hui divendres són 12 més. Tenim 31 casos actius, perque (el dato més positiu) hi ha tres altes. Seguim prou mal. Augmentant els últims conters: 2, 10, 21, 22 i ara 31. Seguim insistint: a onze dies del Nadal no és bona notícia. I la incidència segueix també pujant i molt, 496,56 casos per cent mil habitants.

A la comarca, també segueix pujant, cap poble de la Marina Alta va avall, passa com a Gata. I això és preocupant. Benissa passa de 45 casos a 60. Ondara, de 19 a 24. Pedreguer de 43 a 65. Teulada de 44 a 69. Xàbia de 83 a 126.  

Tenim l’esperança que a partir de demà, als col·legis, xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys prèvia autorització dels pares i potser amb presència d’un dels pares, començarà la vacunació. A veure si aixina canvia el signe del virus, si no s’apropen unes festes prou complicades. 

Insistim fent record dels sis llocs on es necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

També de la mascareta, sobre tot en llocs tancats, i la neteja de mans amb el gel. Ara més que mai, una vegada més. Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu. No tingam unes festes nadalenques amb tristor, ja en van passar unes.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 14-12-2021 (conta del 12 de desembre).


APARCA A PROP: CAMPANYA DE CONCIENCIATZIÓ PER AL VISITANT I RESIDENT DE GATA: MÉS DE 1.300 PLACES D'APARCAMENT

20211213140525-aparca2.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos, per mig de la seua regidoria de tràfic, enceta en estos dies la campanya informativa "APARCA A PROP". Es tracta de concienciar a visitants i residents de l'oferta d'aparcaments públics disponibles dins de Gata. 
Tot plegat, són més de 1300 places disponibles en zones d'aparcaments públics a menys de 10 minuts del centre del poble.
Amb la frase: "Fem-ne ús!" s'oferten els següents lloc i places per tot el poble: l'aparcament de les escoles, 67 cotxes; els dos aparcaments habilitats al carrer Sant Josep 19 i 36 places; a les Eres, 70 cotxes; a l'entrada per Teulada, 36 cotxes; al carrer Xaló 93 cotxes.

Entre Paleres i Aromes 26 i 16, els dos als Trossets;  al final del carrer Ciprer 89 cotxes; al carrer Pou de Pedreguer 72 cotxes i al Pou de Pedreguer 61 cotxes; al carrer Jesús Pobre 42; al Pavelló 62 cotxes; a tots els carrers de les Sorts, 485 cotxes i finalment a la carretera d'Ondara 57 cotxes. 
FONT: Mapa i cartell, Ajuntament de Gata.


PLANTEN UNS 200 ARBRES I ARBUSTS D'ESPÈCIES AUTÒCTONES AL VOLTANT DEL PARATGE DE LA RANA DE GATA

20211213135059-planta2.jpg

 

Dissabte passat es va realitzar a La Rana una plantació d’arbres através de la fundació Life Terra en col·laboaració amb l’Ajuntament de Gata. En total, es varen plantar al voltant de 200 arbres i arbusts d’espècies autòctones en les proximitats del Llavador de la Rana, en una zona preparada prèviament, amb l’ajuda de voluntaris de la comarca.
Esta acció s’emmarca en el projecte Life Terra, una iniciativa europea per combatir el canvi climàtic i restaurar el planeta. Life Terra busca plantar 500 millions d’arbres, un per i per a cada ciutadà/na a Europa. “Let’s plant together!”

 

FONT: Fotos Ajuntament de Gata.


COVID19, GATA: 2 CASOS MÉS. ACTIUS HUI 22. INCIDÈNCIA, 352,39

20211210082038-c1910des.jpg

Dos casos més de COVI19 a Gata es comptabilitzen hui divendres, 10 de desembre. Seguim prou mal. Passos últims: 2, 10, 21 i ara 22. Des de l’última actualització del passat dimecres, augmenten a 22 els casos actius, per tant sols s’ha donat 1 alta. Seguim dient: a les portes del Nadal no és bona notícia. I la incidència segueix també elevada, 352,39 casos per cent mil habitants.

A la comarca, també segueix cap amunt la tendència de la Marina Alta i això preocupa. Benissa passa de 30 a 45 casos. Ondara, de 16 a 19. Pedreguer de 40 a 43. Teulada de 36 a 44. Xàbia de 74 a 83.  

Esperançadora és la notícia dels xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys que a partir del dimecres 15, als col·legis i prèvia autorització dels pares, començarà la vacunació. Cal frenar com siga el virus, si no ens veurem abocats a unes festes complicades. 

Seguim fent record dels sis llocs on es necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

Ara més que mai, una vegada més. Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu. No tingam unes festes nadalenques amb tristor, ja en van passar unes.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 10-12-2021 (conta del 8 de desembre).


ESTRENEN EL DOCUMENTAL SOBRE EL MISTERI DELS REIS. ALVARO FAGIANI, AUTOR DE LA FOTOGRAFIA DEL CARTELL DE 2022

20211209145733-fagiani.jpg

 

El passat cap de setmana es va realitzar l’estrena del documental del Misteri de Reis de Gata, una producció audiovisual que realitza un recorregut pels més de 50 anys de la història de la representació.
A l’estrat van pujar el regidor de festes, Joanvi Vallés; l’alcalde de Gata, Francesc J. Signes, i el director artístic del Misteri, Antonio Monfort.
Vallés va fer un agraïment als presents, col·laboradors i participants del muntatge i va animar a continuar. L’alcalde Signes va abogar per fer els regals amb els Reis, que és el nostre, i menys amb altres costums importades de fora.
Monfort va fer una radiografia del que actualment és el Misteri i va apostar per llançar el repte de fer-se una escola municipal de teatre, per a que en un futur hi haga més actors per al Misteri.  
En el mateix acte es va presentar el cartell de Reis de Gata 2022 amb la fotografia d’Àlvaro Fagiani, guanyador del concurs fotogràfic de Reis 2020.

FONT: Fotos Ajuntament de Gata.

 


RECORDANT EL DIA 2, GATA VA SER EL POBLE PROTAGONISTA, AMB 2 HORES, AL PROGRAMA DE À PUNT

20211208190700-bonavesprada2desembre.jpg

((( PER ALS QUE NO HEU POGUT VEURE’L, US POSE L’ENLLAÇ DE BONA VESPRADA, PRIMERA PART, DEL 2-12-2021, QUE TÉ COM A PROTAGONISTA EL POBLE DE GATA. GAUDIU D’ELL PUNXANT ACÍ ))

Recordem i si algú encara no ha tingut l’oportunitat de veure el programa, l’anime a que’l mire. GATA DE GORGOS, com deien ells a tot hora, va estar present al magazín de À Punt BONA VESPRADA, el programa que presenta Màxim Huerta, Joan Espinosa i Maria Fuster al plató i al poble compta amb els presentadors Berta i Alfons. 

A l’anunci del programa diu que "té com a eix central l’actualitat contada pels seus protagonistes" i aixina va ser, sempre faltant alguna coseta perquè tot no pot eixir. "Comptarem amb la participació dels telespectadors i convertirem la Comunitat Valenciana en una extensió del nostre plató on conversar amb els ciutadans i ciutadanes. Mostrarem la Comunitat poble a poble a través de les històries personals més interessants", segueix dient la publicitat del programa. I aixina es va fer amb Gata.

Per a detallar tot el que es va poder veure dir-vos que a la primera part de les tres que dura el programa, Gata va tindre les següents parts:

- Del minut 2,23 al minut  de programa , i al fons el ròtul de "Hui estem a Gata de Gorgos", van anar passant els protagonistes.

* Jo vaig tindre el plaer de fer el primer altaveu, el de presentació i invitació al poble des del mirador de les Coves Roges. Això ho podeu veure fins el minut 3,46.

* Després el presentador Alfons es presenta l’artesania local, la plaça de les canastes, la llata, fins el minut 5,30.

* El barri del Raval el presenta la presentadora Berta i torne a estar jo a la placeta del carrer Tetuà. Això és fins el minut 7,36.

* Anuncien des del plató el poble, l’artesania, les coques, art rupestre de les Coves Roges.

* Paquita i Tonica raoen sobre la llata dins d’una de lestendes artesanies, Tenda Maruja, fins el minut 18,55.

* El torn del plató i la gastronomia va córrer a càrrec de Teresa Signes i Teresa Salvá, que van cuinar el típic i tradicional "berenaret de Pasqua" i els "bunyols de carabassa". A la primera part, cuinant el berenaret i cantant la cançoneta comencen al minut 19,30 i acaben al 25,30.

* La passejada que la presentadora Berta fa amb el que vos escriu des de la Plaça de l’Església fins l’Hostal de Baix, arriba fins el minut 33, aprox.

* Torna fins el minut 35 al plató amb les dos Tereses cuinant.

* El segon altaveu que és el del Forn de Xaro apareix al minut 35,42.

* Toni Arabí (Carnesseria Ca Curro) ix al tercer altaveu al minut 36 del programa.

* Paqui Signes, la presidenta de Comerç de Gata apareix a continuació al quart altaveu (minut 36,23).

* Nomene després a Guitarres Bross i la seua compradora més coneguda al món artístic.

* Tornen al plató i segueixen cuinant les dos Tereses fins el minut 41,11.

* Tornen al directe al poble i a la terrassa del Centre Social apareixen les xicones del Grup de Danses La llata que ofereixen uns balls en directe fins el minut 49,40.

PRODUCTES LOCALS

* Tornen al plató amb les cuineres amb els bunyols i després presenten els productes locals des de les cinc carnesseries i les panaderies: Forn de Xaro, Forn de Vives, Panaderia Dulcipan, carnesseries Polaca, Peixet, Curro, Fani (Silvestra) i Jaume Bolufer. Pastisets, tortà, panses, ronyoses i altres condiments van estar presents al plató parlant de la gastronomia tradicional de Gata. Aixina fins a l’hora i 2 minuts de programa.

* La genuïna artista pintora Pepa Caselles i els demés artistes de l’Escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" ocupen el protagonisme fins l’hora i el minut 14 amb 44 segons.

* Pep Signes fa el següent altaveu des del vèrtix geodèsic d’una de les cimes importants de Gata, el Serrillars. Això fins l’hora, 16 minuts i 15 segons.

* Un altre altaveu el fa l’estudiant de l’IES Vicent Caselles, Emy, i parla del "Racó Lila". Arribant aixina a l’hora, 17 minuts i 34 segons.

* De l’hora i minut 18 ocupa el protagonisme la banda juvenil de Gata amb el seu director Felipe Fuertes amb l’assaig al Centre Social i parlen no sols de la "bandeta" sinó també de la banda centenària de 150 anys del poble la Unió Musical de Gata. Arribem aixina a l’hora, 28 minuts i 10 segons.

* De l’hora, 30 minuts, un altre altaveu, el de Elena, ens mostra un monument religiós i emblemàtic del poble, l’ermita del Santíssim Crist del Calvari.

RESTAURANT CADIRES

* Des de l’hora, 32 minuts i 40 segons apareix el protagonisme de la restauració de cadires, encordar-les i fent demostracions al plató a càrrec de Miguel Monfort. Per a Miguel "tot una distracció". Aixina arribem a l’hora, 46 minuts i 15 segons.

* Altre altaveu el protagonitza des de la biblioteca de Gata "Carme Miquel" la bibliotecària Vicen Mulet. Ens porta el temps a l’hora, 47 minuts i 30 segons.

* De l’hora, 55 minuts i 3 segons fins les 2 hores i 2 minuts, la Rondalla Municipal de Gata, un assaig i una tocata ocupen el lloc.    

*Finalment, de les 2 hores, 4 minuts i 20 segons fins les 2 hores, 10 minuts i 55 segons, el Ballet municipal que prepara la coreografia del Misteri de Reis amb la seua professora Laura, un ball, i el director de tota la representació Antonio Monfort amb la corona dels Reis Mags de l’any passat, parlant de la nit del 5 de gener, clouen la part de Bona Vesprada dedicat a Gata de Gorgos.

FONT: Programa Bona Vesprada (à punt) del 2-12-2021. // Fotos, muntatge de captures de pantalla del mateix.


COVID19, GATA: 12 CASOS MÉS. SUMEM JA 21 CASOS ACTIUS AL POBLE

20211208142200-covid8des21-copia.jpg

Estem pujant i a la carrera. Males notícies. De 2 es va passar a 10 i ara 21. Des de l'última actualització del passat divendres, anit es coneixia que Gata augmentava a 21 casos actius, amb 12 casos més. Sols s'ha donat 1 alta d'aquelles dos primeres. A les portes del Nadal no és bona notícia. I la incidència és molt elevada també, 336,38 casos per cent mil habitants.

A la comarca, també segueix cap amunt la tendència de la Marina Alta i això preocupa.  

Està la notícia dels xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys que a partir de mig desembrte començarà la vacunació, estan les mesures del passaport COVID19, i les dosis de vacunacions, bé com a dosi de record de la vacuna de la covid-19 per a persones vacunades en Janssen en qualsevol edat; bé als majors de 12 anys que encara no s’han vacunat en cap dosi de la vacuna de la covid-19 o bé al majors de 70 anys als quals li falten la 3a dosis de la vacuna de la covid-19.

Cal frenar precís el virus, si no ens veurem abocats a unes festes complicades. 

Fem record dels sis llocs on es necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

Ara més que mai, una vegada més. Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 8-12-2021 (conta del 6 de desembre).


EL TAPIS INAUGURA LA SEUA NOVA SEUA, A L'EDIFICI POLIVALENT DE GATA

20211207124608-tapis1.jpg

 

L’associació de famílies del TAPIS van celebrar, aquest cap de setmana, un acte inaugural de la nova seu ubicada a l’Edifici Polivalent "Guillem Agulló" amb el qual volien agrair el suport i col·laboració que han rebut tant de l’Ajuntament de Gata com de diferents ajuntaments de la comarca, institucions, famílies i col·laboradors.
A més de l’alcalde de Gata, Francesc J. Signes Costa, l’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Teulada Raúl Dalmau Signes, i de les regidores de Poble Nou i Teulada.

 


COVID19, GATA. ATENCIÓ, ATENCIÓ, TENIM 8 CASOS MÉS. SUMEM 10 CASOS ACTIUS. INCIDÈNCIA, 160,18

20211203124746-c19des3.jpg

Ha arribat. Els pobles del voltant pujaven i pujaven i ara de colp Gata acumula 8 casos nous i en suma 10 actius. Mal comença desembre i a les portes del Nadal no és bona notícia.

La Conselleria de Sanitat de la GV ha actualitza les dades del COVID19 als municipis i en general hui divendres 3 de desembre. Pel que respecta a Gata tenim actius 10 casos i ha pujat també molt la incidència, 160,18.

A la comarca, segueix cap amunt la tendència de la Marina Alta i això preocupa, sobre tot Dénia i Xàbia hui. 

Ja sabeu que una vegada aprovat per la Fiscalia del TSJCV, van avant les mesures del passaport COVID19, i es posa en funcionament a partir de hui divendres 3 de desembre, el passaport COVID19.  Recordeu que en els següents sis llocs és necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire lliure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

Per altra part, demà dissabte 4 de desembre es farà una jornada de portes obertes a l’Hospital de Dénia per a la vacuna de la covid-19 amb els següents criteris: 

- Dosi de record de la vacuna de la covid-19 per a persones vacunades en Janssen en qualsevol edat.
-Majors de 12 anys que encara no s’han vacunat en cap dosi de la vacuna de la covid-19.
-Majors de 70 anys als quals li falten la 3a dosis de la vacuna de la covid-19.

 

Ara més que mai, una vegada més. Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 3-12-2021 (conta de l’1 de desembre).


NOU PAS, GATA INICIA EL PLA CONVIVINT PER A CONSTRUIR EL CENTRE DE DIA

20211130124831-centre-de-dia-1.jpg

Un nou pas endavant per a la construcció del centre de dia i CEAM per a Gata amb la resolució que dona inici al Pla Convivint a Gata. La vicepresidència i Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives ha resolt favorablement la delegació de competències en matèria d’infraestructures de Serveis Socials per a la construcció del centre de dia de persones majors depenents i un CEAM.

L’ajuntament va aprovar per unanimitat assumir la delegació de Conselleria per iniciar les actuacions tècniques necessàries per a la construcció del centre de dia i(CEAM) per la qual assumeix la redacció del projectes d’execució i direcció d’obra amb recursos propis o mitjançant licitació.

La construcció d’aquest centre compta amb una subvenció de la Generalitat de 3.952.833,96 € desglossats en tres anualitats: 2021-2022-2023 i està inclós en el mapa d’infraestructures de serveis socials de la Conselleria, en el Departament 16  Marina Alta, i prevista en l’esmentat Pla entre les noves infraestructures.

Gata es converteix així en el primer municipi que inicia el PLA CONVIVINT d’infraestructures de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives.

La nova infraestructura, distribuïda en dos plantes i sótano,comptarà amb diversos serveis com sales d’estar, aules taller, menjador i cuina, servei mèdic, d’infermeria i de podologia, biblioteca i sala de lectura, cafeteria, vestuaris, aula d’informàtica,...així com zona d’aparcament pròpia. I tindrà capacitat per a 72 persones.

FONTS. Imatge i informació Ajuntament de Gata de Gorgos.


COVID19, GATA: SUMEM 1 MÉS I ES DONA D’ALTA 1. CONTINUEM AMB 2 CASOS

20211130123655-c19nov30.jpg

Hui dimarts, últim dia del mes de novembre, la Conselleria de Sanitat de la GV actualitza les dades del COVID19 als municipis i en general. Pel que respecta a Gata sumem 1 cas més i es dona d’alta un dels dos que hi havia. Continuem pues amb 2 casos actius. Seguim per baix de la comarca i la incidència és igual que l’actualització anterior.

A la comarca, segueix cap amunt la tendència de la Marina Alta i això preocupa. Aixina estan els pobles del voltant: Benissa de 13 passen a 24. El Poble Nou de Benitatxell segueix amb 3 casos actius. Ondara de 14 baixa a 13 casos. Pedreguer en puja 9, de 16 a 25. Teulada en puja 3, de 31 passa a 34. Xàbia de 58 baixa a 56

Ja sabeu que una vegada aprovat per la Fiscalia del TSJCV, van avant les mesures del passaport COVID19, i es posaran en funcionament a partir de divendres 3 de desembre.  Recordeu que en els següents sis llocs és necessari presentar el passaport de les dos o tres vacunes: 1.- Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones. 2.- Locals d’oci i entreteniment. 3.- Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb servei de restauració. 4.- Centres hospitalaris quan es vaja de visita. 5.- Les visites a les residencies tant públiques com privades, i 6.- Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire   liiure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

Cuideu-se, cuidem-nos, cuideu.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 30-11-2021 (conta del 28 de novembre).


COVID19, GATA: AUGMENTEM A 2 ELS CASOS. 32,04 D'INCIDÈNCIA

20211126082011-c19nov26.jpg

Tornem a conéixer, hui divendres 26, l’actualització de les dades del COVID19 que marca la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Gata puja 1 cas més i tenim ja 2 casos actius, el que hi havia i el que se suma hui (457 en total des del començament de casos oficials a Gata fa just 1 any, 3 mesos i 1 dia). Seguim per baix de la comarca i la incidència és de 32,04 casos per cent mil habitants.

Insistim. Està pujant massa a la Marina Alta. Els pobles del voltant tenen més casos com deiem: Benissa puja de 7 a 13. El Poble Nou de Benitatxell en rebaixa 1 i resta amb 3. Ondara passa de 12 a 14 casos. Pedreguer sols en puja 1 i ja en té 16. Teulada també manté els 31. Xàbia puja de 43 a 58. La incidència a la Comunitat Valenciana tampoc para i va amunt.

Hi ha novetats al respecte de la Generalitat Valenciana i el COVID19. El Consell valencià va aprovar el passaport COVID i es farà efectiu, passat pel Tribunal Superior de la C.V., el 3 de desembre en avant.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, deia on serà obligatori el passaport:

  1.  Establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones
  2.  Locals d’oci i entreteniment.
  3.  Espais d’activitats recreatives i d’atzar (com bingos o casinos) que conten amb   servei de restauració.
  4.  Centres hospitalaris quan es vaja de visita.
  5.  Les visites a les residencies tant públiques com privades.
  6.  Events, celebracions i festivals de música (tant en espais tancats com a l’aire   liiure) quan no es puga utilitzar la mascareta en tot moment.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 26-11-2021 (conta del 24 de novembre).


COVID19, GATA: HUI DIMARTS 23/11, SEGUIM AMB 1 AL POBLE. Els pobles del voltant segueixen pujant lleugerament

20211123123626-c19nov23-copia.jpg

Hui dimarts torna a actualitzar les dades del COVID19 la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Gata segueix amb 1 cas, el que va començar divendres. Seguim prou bé, peró bo podem baixar la guàrdia ja que els pobles del voltant segueixen pujant els casos.

Insistim. El fred a la tardor i plovent cal anar enlerta. A la Marina Alta, els pobles que ens envolten superen tots els 4 casos: Benissa en té 7. El Poble Nou de Benitatxell segueix amb 4. Ondara segueix amb 12. Pedreguer puja 1 i en té 15. Teulada també puja 1 i en té 31. Xàbia puja 3 i en té 43 i Xaló en té 7. La incidència a la Comunitat Valenciana tampoc para i va amunt.

 Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació, però les autoritats sanitàries ja aconsellen a les autoritats comunitàries que el passaport COVID19 es faça realitat a bars i restaurants tancats. No hem acabat. A quina onada estarem ja...?

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 23-11-2021 (conta del 21 de novembre).


COVID19, GATA: JA TENIM 1 CAS. Incidència: 16,02

20211119081107-c19nov19.jpg

Hui divendres, nova actualització de les dades deol COVID19. Gata torna a tindre 1 cas. El poble segueix prou bé i després de 7 actualitzacions sense casos, hui apareix ja 1 cas.

Però seguim insistim, fa fred a la tardor plovedora que tenim ara i cal anar enlerta perquè a la Marina Alta segueixen els casos als pobles del voltant i més que a Gata. Per orde alfabètic: Ondara en té 12 actius encara; Pedreguer 14; Teulada 30 i Xàbia 40. També es reflexa amb la incidència a la Comunitat Valenciana que ha superat el centenar de casos per cent mil habitants.

Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 19-11-2021 (conta del 17 de novembre).


EL GRUP GATER TREMP, NOMINAT A MILLOR DISC DE ROCK ALS PREMI OVIDI 2021 DE MÚSICA VALENCIANA. Es van quedar a les portes del premi

20211116150239-tremp2.jpg

El Teatre Capitolio de Godella, a l’Horta Nord, va ser l’escenari del lliurament, diumenge nit, dels Premis Ovidi 2021, que organitza el Col·lectiu Ovidi Montllor. 

El grup de Gata TREMP estava nominat a millor disc de rock. Es van quedar a les portes del premi.  Els quatre nominats eren: "Bacora", per Antifans; "Joe Pask", per Jo i el món; "Òscar Briz" per Amor & Psicodèlia en temps de virus, i els ja dits Tremp, per Herois anònims. Al final, va obtindre el premi Oscar Briz.

La gala va ser conduïda per Amàlia Garrigós i Nerea Sanfe, i va comptar amb la interpretació en directe d’un repertori especial a càrrec de la banda X-Fanekaes. Enric Morera, presidente de les Corts Valencianes, va acudir a la cita junt a l’alcaldessa de Godella Teresa Bueso; la regidora de Cultura, Tatiana Prades, i altres membres de la corporació municipal, així com Manolo Miralles, president del Col·lectiu Ovidi Montllor.

Al respecte, comentaven des del grup gater TREMP a la seua pàgina de facebook:  

"El que vam viure ahir va ser molt bonic: per primera vegada vam estar nominats a uns premis de la importància que tenen els Premis Ovidi en el panorama musical valencià.

Per a bé o per a mal, no hem sigut mai un grup amb molta repercusió, però això no ens ha frenat i, ahir, "Herois sense nom" va ser nominat a millor disc de rock.

Així, doncs, no podem deixar passar esta ocasió per recordar-vos que, igual que nosaltres, molts grups comencen sent quasi invisibles per al públic i els mitjans de comunicació.
La música no comença i acaba amb els nominats i premiats d’ahir (pels que, per suposat, ens alegrem molt). Hi ha molta música en la nostra llengua i molts noms que no van estar presents ahir, i per això volem animar-vos, també, a escoltar i donar suport a tot aquell que s’aventura i es deixa la pell per seguir endavant amb qualsevol projecte cultural en la nostra llengua
Nosaltres, per suposat, seguirem fent tot el que estiga en les nostres mans per seguir fent el que ens apassiona i, potser, guanyar-nos un lloc en futurs actes com el d’ahir.
Amb més ganes que mai, tornem a endinsar-nos en el procés de creació."

TOTS ELS GUARDONATS

Millor disc de cançó d’autor: Tomàs de los Santos, La rosa als llavis, Bureo Músiques, 2021.

Millor disc de públic familiar: El Triangulista, Plàstic, La Casa Calba, 2020.

Millor disc de folk: Josep Aparicio Apa i Ricardo Esteve, Sinèrgies, Autoedició, 2021.

Millor disc de hip hop i electrònica: Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor disc de mestissatge: Maluks, Som i vibrem, Propaganda pel fet!, 2021.

Millor disc de pop: Vienna, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes, LCM Records, 2021.

Millor disc de rock: Òscar Briz, Amor & Psicodèlia en temps de virus, Autoedició - Ventilador, 2020.

Millor artista revelació: Aina Koda, Dosis, Urban Avocados, 2021.

Millor producció i arranjaments: Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor cançó:  “Llepolies” de Zoo, Llepolies, Zoo Records, 2021.

Millor lletra:  “Les ungles” d’Aina Palmer, Fallanca, Autoedició, 2021.

Millor videoclip: Zoo (director Pau Berga) per “Llepolies” de Zoo.

Millor disseny: Mònica Llop pel vinil de Jo i el món de Joe Pask, La Fera CC / Primavera d’Hivern, 2021

FONT: Foto pujada al facebook per Tremp. El grup amb Manolo Miralles president del Col·lectiu Ovidi Motllor. // Informació, elperiòdic.com . 


COVID19, GATA: HUI DIMARTS 16 SEGUIM SENSE ACTIUS. Ja portem 7 actualitzacions a 0

20211116081846-c19nov16.jpg

Nova setmana i nova actualització. Hui dimarts 14 de novembre trau les dades per municipis la Conselleria de Sanitat. El poble de Gata segueix pel bon camí i que continue. Portem des del passat 26 d’octubre sense actius i amb incidència 0. Ja són 7 les actualitzacions sense cap cas.

Alerta encara, perque la Marina Alta no baixa. Dels pobles del voltant es disparen els casos: Xàbia en té 35 i en tenia 1; Teulada en té 23; Pedreguer, puja de 5 a 13 i Ondara en té 9. La incidència a la Comunitat Valenciana segueix pujant i ja en tenia ahir 88 casos per cent mil habitants.

Caldrà anar cuidant la salut en temps de fred i pluja. Els refredats poden aparéixer més. Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància. No tenim restriccions i per això caldrà conservar la situació.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 16-11-2021 (conta del 14 de novembre).


ELS AMICS DE L'HISTÒRIC LLUITADOR POLÍTIC DE GATA, MIGUEL SOLER TORRES (MIGUELET DE LA ROSA) L'HOMENATJARAN DIJOUS 18

20211116080511-miguelii.jpg

Les generacions del segle XX i moltes del XXI tots coneixen a l’històric veí de Gata, MIGUEL SOLER TORRES, més conegut com "Miguelet de la Rosa". Aquest dijous, 18 de novembre, serà un dia especial per a ell. Els amics i més propers a Miguel li retran un homenatge. L’acte serà a la Biblioteca Pública Municipal "Carme Miquel i Diego" a les 19 hores.

En el mateix també es farà entrega a l’arxiu municipal de la bandera històrica del partit comunista a Gata. És de seda i la va brodar la mare dels que va ser alcalde Adolfo Mulet Salvá abans la guerra civil.

Per a Carles Mulet, Miguel és "una persona essencial en la lluita contra la dictadura, per la democràcia i la defensa dels dretes de les classes populars a Gata. I, el que possiblement és més important encara, un home bo i honest, que va estar l’exemple per a molts de nosaltres."

Nascut l’any 1927, d’espírit jove, combatiu i lluitador el va portar per mil i un camins en el món de la política, sobre tot quan es va legalitzar el Partit Comunista. Va ser regidor de l’Ajuntament de Gata de 1999 a 2003, home fidel a les seues idees d’esquerra però molt conciliador, sempre al servei de la ciutadania, en moltes vessants. Un dels fundadors del Grup Espeleo Gata i fins fa molt poc membre de Protecció Civil de Gata, per destacar algunes tasques altruïstes en la seua llarga trajectòria de vida.

Ara, als seus 94 anys tots el que el rodejen, estimen i coneixen li volen fer un just homenatge per tot el que ell ha lluitat i defensat.

FONT: Foto cartell anunciador de l’event.    


ELS ARTISTES GATERS PAQUI NOGUERA PUIG I JAUME COSTA SOLER I TOT EL SEU GRUP DE PAYASOSPITAL REBEN EL PREMI D'HONOR DE LES ARTS ESCÉNIQUES VALENCIANES 2021

20211109145138-payaso1.jpg

Ahir dilluns l’associació sense ànim de lucre PAYASOSPITAL rebia en el Teatre Principal de València, el Premi d’honor de les Arts Escèniques Valencianes 2021, que junt amb la resta de premis concedeix l’Institut Valencià de Cultura i que tenen com a objectiu reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana, com deia à punt.

Dins del grup es troba un matrimonio gater format per PAQUI NOGUERA PUIG i JAUME COSTA DOLER, del que és director artístic i fundador Sergi Claramunt Busó. Deia a la xarxa social facebook Paqui:

"Així varem rebre ahir el premi, amb molta emoció pel reconeixement de la nostra professió de les arts escèniques, encara que amb "Payasospital", com be va dir ahir el nostre cap, mestre i guia, i volgudíssim, Sergio Claramunt, el nostre escenari és l’habitació d’un hospital i tenim l’aforament complet amb una xiqueta i son pare; i és el millor escenari en el que podem actuar i el millor públic que podem tindre. Perquè la cultura cura. Moltíssimes gràcies."

El mateix Sergio Claramunt va comentar a l’acte de lliurament que els xiquets i xiquetes quan pitjor estan volen veure al millor pallaso o pallasa.

FELICITEM DES DEL BLOG I EN NOM DE TOTS ELS GATERS I GATERES A PAQUI I JAUME I TOT L’EQUIP DE PAYASOSPITAL PEL PREMI D’HONOR MERESCUT. 

Si voleu veure tot el vídeo de à punt sobre el lliurament 
PUNXEU ACÍ.

FONTS: Fotos pujades al facebook per Paqui Noguera. / Vídeo de à punt, acte.

COVID19, GATA: DE NOU, CAP CAS. Portem des del 26 d'octubre sense actius

20211109141026-c19nov9.jpg

Hui dimarts tocava una nova actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat i amb els municipis actualitzats. Gata segueix pel bon camí i des del passat 26 d’octubre no presenta cap cas actiu i amb incidència 0.

No es pot dir el mateix dels pobles del voltant, per tant caldrà seguir en alerta. Xàbia té encara 19 casos actius, Teulada 14 i Pedreguer i Ondara 6. La incidència a la Comunitat Valenciana segueix pujant i ja està sobre els 60 casos per cent mil habitants.

Caldrà anar cuidant la salut en temps de fred i plujes. Per això, segueixen recomanant-se la mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 9-11-2021 (conta del 7 de novembre).


L'EMPRESA CLAVE DÉNIA, PREMIADA EN LA NIT DE L'ECONOMIA ALICANTINA. El propietari de les tendes Ale-Hop, el gater Vicent Grimalt, va rebre el guardó

20211105220347-vicentclave4-copia.jpg

L’origen gater de l’empresa Clave Dénia està clar per als que vivim a Gata. Vicent Grimalt és propietari d’aquesta, que s’ha expansionat per tota Espanya i Portugal amb 200 tendes Ale-Hop. Anit es va celebrar a l’Auditori de la Oficina de Propietat Intelectual de la Unió Europea d’Alacant i amb la presència del president de la Generalitat, diversos consellers i nombrosos empresaris de la província, la XLVI Nit de l’Economia Alicantina.

L’event va estar organitzat per la Cámara Alicante i en els discursos, el delegat de Cámara a Dénia, Ángel Vives va destacar "el reconeixement a la gran qualitat humana i empresarial de Clave Dénia, i al gran valor afegit de les empreses que s’asseien a la Marina Alta".

Per a fer un poc de resum, dir que Clave Dénia està actualment assentada a Ondara i Bellreguart. Té més de 1.300 treballadors. Amb el segell de Ale-Hop i la coneguda vaca, té 200 tendes repartides entre Espanya i Portugal. Ofereixen productes molt variats i atractius al client. és líder del sector en els 30 anys de recorregut.

Al mateix acte, també es van lliurar els premis Cámara 2020 que no es van poder atorgar per la pandèmia l’any passat i que eren: Realturf System, Terra Natura de Benidorm, Kuos Proffesional, Madagascar Mascotas i l’Institut Bernabeu.

FONT: Informació resumida LP. Fotos: LP, Alicante Plaza (Fotos: Pepe Olivares), Informacio (Foto: Pilar Cortés).


COVID19, GATA: NOVA ACTUALITZACIÓ SENSE CASOS A GATA

20211105123504-c19nov5-copia.jpg

Nova actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat i seguim igual: sense cap cas. Seguim amb la bona notícia. La incidència, lògicament, és de 0. 

Però tenim que seguir alerta. La incidència a la Comunitat Valenciana en un dia ha pujat tres punts. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix per ahí. Dades molt positives per a Gata, però sempre seguim alerta.

Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 5-11-2021 (conta del 3 de novembre).

 


COVID19, GATA: SEGUIM IGUAL. A 0, CAP CAS. ¡¡SEGUIM ALERTA!!

20211103123258-c193nov-copia.jpg

Hui és dimecres 3 de novembre, però tenim actualització de dades per part de la Conselleria de Sanitat, ja que dilluns era festa. A l’actualització de les dades dels municipis al respecte del COVID19, vegem que Gata segueix, com la setmana passada sense cap cas. Una bona notícia. La incidència, lògicament, és de 0.

Però tenim que seguir alerta. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix per ahí. Dades positives, però seguim alerta.

Recordeu les mesures que estan vigents des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 3-11-2021 (conta de l’1 de novembre).


LLIUREN ELS PREMIS D'INVESTIGACIÓ MATEMÀTICA VICENT CASELLES COSTA DEL 2020 I 2021. Real Sociedad Matemática Española i Fundació BBVA

20211030163223-premisvicentcaselles-copia.jpg

Cal recordar que els Premis que porten el nom del gater Vicent Caselles (Gata, 10 d’agost de 1960-Barcelona, 14 d’agost de 2013) de la Fundació BBVA i la RSME es van crear en 2015 per a reconéixer i incentivar el talent de joves investigadors en matemàtiques. Es concedeixen anualment sis premis, cada un dotat amb 2.000 euros, a investigadors menors de 30 anys de nacionalitat espanyola o altra nacionalitat que realitzen el treball d’investigació en una universitat o centre científic d’Espanya.

Els guardonats de l’edició de 2020 van ser: Diego Alonso, investigador postdoctoral en la Universitat de Bonn; Alessandro Audrito, investigador postdoctoral a l’Escola Politècnica Federal (ETH) de Zúrich (Suïssa); Rubén Campoy, professor ajudant doctor a la Universitat de València; María Cumplido, investigadora posdoctoral a la Universitat de Sevilla; Ujué Etayo, professora ajudant doctora a la Universitat de Cantàbria i Judit Muñoz, investigadora postdoctoral a l’Oden Institute for Computational Engineering and Sciences, Universitat de Texas a Austin (Texas, EEUU).

Els premiats en 2021

A l’edició de 2021, els investigadors premiats són: Jon Asier Bárcena, professor ajudant doctor de la Universitat del País Basc; Xavier Fernández-Real, investigador postdoctoral a l’École Polytechnique Federale de Lausanne (Suïssa); José Ángel González-Prieto, professor ajudant doctor de la Universitat Complutense de Madrid; Mercedes Pelegrín, investigadora postdoctoral al Laboratori d’Informàtica LIX de l’École Polytechnique (París); Abraham Rueda, investigador postdoctoral a la Universitat de Múrcia i María Paz Tirado, investigadora postdoctoral a la Universitat de Sevilla.

FONTS: Foto i informació Fundació BBVA. Al centre de la imatge, el president de la RSME, Francisco Marcellán, i el director de la Fundació BBVA, Rafael Pardo, junt als guardonats amb els Premis de Matemàtiques 2020 i 2021.


TOT SANTS A GATA: COM CADA ANY, DISPOSITIU ESPECIAL AL CEMENTERI. El dia 1, missa a les 12

20211029200908-cementeri2-copia.jpg

 

Com ja va sent habitual al cementeri de Gata, ubicat a la partida Ecles del terme municipal, es muntarà per part de Protecció Civil un dispositiu especial des de demà dissabte 30 d’octubre fins dilluns dia 1 de novembre, festivitat de Tot Sants, a les 20 hores. Esl efectius de Protecció Civil realitzaran controls d’accés al cementeri, controls de mascaretes, dispensant gel hidroalcohòlic i realitzant rutes pel cementeri informant per a evitar acumulació de gent. Des de Protecció Civil ens recorden que s’entrarà pel cementeri vell i s’eixirà pel nou.

Al mateix temps, per part dels agents de la Policia Local també es farà una especial vigilància per a que estiga fluïda la circulació, sobre tot en les hores punta. Enguany s’espera que al ser de dissabte a dilluns, les visites al camp sant gater siguen més escalonades.
Des de l’Ajuntament es recordava fa uns dies que cal tenir en compte algunes normes a l’hora de visitar el Cementeri Municipal. L’horari per al cap de setmana serà de 9 a 20 hores. Per evitar aglomeracions. els dies de més afluència, l’entrada al recinte serà per el cementeri vell i l’eixida per la part nova i que en tot cas, cal seguir les indicacions del personal municipal, Protecció Civil i Policia Local de Gata.
També s’afegia que l’accés dels vehicles es farà per l’Avinguda de l’Ermita i l’eixida per la carretera de Xàbia.

Per altra part, la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha anunciat que, com també és habitual -sobre tot abans de l’era COVID19-, el dilluns 1 de novembre festa de Tot Sants es farà una missa al recinte del cementeri a les 12 del migdia.

FONT: Fotos Protecció Civil. / Informacions: P.C., Ajuntament i Parròquia.

COVID19, GATA: TORNEM A ESTAR SENSE CAP ACTIU. A 0 HUI DIVENDRES 29

20211029113505-c1929oc-copia.jpg

Hui divendres 29 d’octubre torna la Conselleria de Sanitat a actualitzar les dades dels municipis al respecte del COVID19. Gata per fi torna a estar sense cap cas. Ja està donat d’alta l’únic cas que hi havia. L’acumulació, lògicament, és de 0. Però tenim que seguir alerta. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix per ahí.

Malgrat les dades tan positives que ara tenim, cal seguir alerta. Recordeu que de les mesures, estan vigents des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 a 29-10-2021 (conta el 27 d’octubre).


COVID19, GATA: DIMARTS 26 OCTUBRE, CAP NOU CONTAGI I ENCARA SOLS 1 ACTIU

20211026113519-c19dima26.jpg

Hui dimarts 26 d’octubre, quan es complix un any i dos mesos del primer cas COVID19 de Gata, coneguem una nova actualització per part de la Conselleria de Sanitat de la G.V. dels municipis. Hui tampoc sumem cap positiu, com els passats dimarts i divendres, però encara es manté l’únic cas actiu que tenim a Gata, que ve del divendres dia 15. La incidèndia la mateixa, 16.02.

Ahir mateix es complia un any i dos mesos justos del primer cas oficial de COVID19 a Gata. Segons les dades "oficials" 455 veïns de l’àrea de salut nostra, que abarca Gata i Jesús Pobre, han estat infectats per l’enfermetat. S’han comptabilitzat "oficialment" tres defuncions. 

Malgrat les dades positives que ara tenim, cal seguir alerta. Recordeu que de les mesures, estan vigents des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 26-10-2021 (conta el 24 d’octubre).


L'EMPRESA GATERA POINT, PREMIADA A LA II GALA D'EMPRESES CENTENÀRIES DE LA PROVÍNCIA D'ALACANT. Organitzada per AEFA i la Càmera de Comerç

20211022205800-point-3-copia.jpeg

(( SI VOLEU VEURE TOT L’ACTE EN VÍDEO, ACÍ EL TENIU AL YOUTUBE INFORMACIONALICTV. PUNXEU )) 

Dimecres dia 20 es va celebrar a Alacant la II Gala de Empreses Centenàries de la província d’Alacant, organitzada per la Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant (AEFA) i la Càmera de Comerç d’Alacant, que va quedar interrompuda l’any passat per la pandèmia del COVD19. Entre les empreses centenàries premiades està l’empresa gatera POINT, la dels quatre germans Pons García (tercera generació), de mobles artesans, que va ser fundada per l’avi Pepe Pons en 1920, que va continuar el seu fill Juan Bautista Pons Leyda i que l’any passat va complir cent anys.

La AEFA junt amb la Càmera de Comerç i la Diputació d’Alacant tenen per a la gala el patrocini de Cajamar i la col·laboració del Diari Información, l’Ajuntament d’Alacant, KPMG, Museo Comercial, ImpulsAlicante i Padima.

A l’acte d’homenatge van assistir els quatre germans Pepe Juan, Paco, Vicent i Antonio, rebent el premi atorgat la tercera generació, de la mà de Juan Bautista Riera, president de la Càmera de Comerç d’Alacant. També estaven presents alguns dels fills d’aquests, quarta generació dels Pons. Durant l’event el delegat de la Càmera en Dénia, Ángel Vives, va destacar que es un privilegi contar amb POINT per que “són el millor exemple de constància, rigor i innovació contínua”.

A la gala la presentadora Laura Millán va glosar a la primera empresa homenatjada i va dir de POINT que "la seua trajectòria naixia de l’espenta de 4 generacions de la família Pons. La seua firme aposta per combinar innovació, disseny i artesania els ha portat a passar d’un xicotet taller en Gata de Gorgos a convertir-se en referent mundial en la fabricació de mobiliari exterior".

En la seua alocució, el major de la tercera generació Pepe Juan va voler dedicar el premi a tots els treballadors que han passat i estan en la "fàbrica" i va dedicar unes paraules a la quarta generació que continuarà el projecte. 

Cal dir també que diversos empresaris gaters van ser invitats a l’acte on es rendia homenatge a POINT i van voler estar arropant als germans Pons celebrant els 100+1 anys d’empresa. Al final de l’acte es van fer les corresponents fotos de família, algunes de les quals mostre en este reportatge.

Junt amb l’empresa POINT van ser també homenatjades sis empreses més centenàries de la província: Café Jurado, Agrícola Villena, Bernal Alimentación, Mármoles Seller, El Xato i Destilerías Tenis.

* Demà i el diumenge tornarem a recordar tota la trajectòria històrica d’aquesta empresa gatera *

FONTS: Fotos i información facilitada per POINT. // Vídeo gala Youtube Informacionalictv.


SEGUIM IGUAL. HUI DIVENDRES 22 TOT IGUAL. No sumem positius, encara un actiu

20211022113838-c19div22-copia.jpg

Nova actualització per part de la Conselleria de Sanitat de la G.V. amb respecte a la situació COVID19 dels municipis. Hui divendres tampoc sumem cap positiu, com el dimarts, però si que tenim sols 1 cas actiu, que ve del divendres passat. La incidèndia la mateixa, 16.02.

 Seguim en alerta. El virus repunta un poc a la comarca. De les mesures, recordem que estan vigents des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 22-10-2021 (conta el 20 d’octubre).


COVID19, GATA: NO SUMEM CAP CONTAGI MÉS. ENCARA EN TENIM 1 ACTIU I LA MATEIXA INCIDÈNCIA, 16,02

20211019113534-c19-copia.jpg

La Conselleria de Sanitat de la G.V. ha donat hui dimarts l’actualització de la situació COVID19 als municipis i en general. Gata no suma cap cas i encara es manté amb 1 cas actiu, el que informavem divendres passat.

Per tant seguim molt bé i la incidència no es mou, 16,02. Com sempre, alerta. El virus no s’en va, encara que baix, segueix per la contornada (des de juny, la Marina Alta no entrava en la normalitat i per fi ho ha fet hui). 

Al respecte de les mesures continuen des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 i normes COVID19, G.V., 17-10-2021 (conta el 19 d’octubre).


GATA, PRIMER POBLE EN INICIAR EL PLA CONVIVINT, UN PAS MÉS PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL CENTRE DE DIA I CEAM

20211015120238-centredediafutur-copia.jpg

 

El ple extraordinari de dimecres passat de l’ajuntament de Gata va aprovar, assumir la delegació de Conselleria per iniciar les actuacions tècniques necessàries per a la construcció del centre de dia per a persones majors depenents i centre d’atenció a majors (CEAM). 
Un pas endavant per aquest projecte tan necessari i ambiciós per a Gata. Amb aquest pas es converteix en el primer municipi que enceta el PLA CONVIVINT de les Infraestructures de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. 
El projecte compta amb una subvenció de la Generalitat de 3.952.833,96 euros, que estan desglossats en tres anualitats: 2021-2022-2023.

FONT: Imatge i informació Ajuntament de Gata.

 


COVID19, GATA: TORNEM A TINDRE 1 CAS ACTIU. INCIDÈNCIA: 16,02

20211015115208-covid15-copia.jpg

Si a l'última actualització no s'en contabilitzava cap, hui divendres dia 15 la Conselleria de Sanitat suma 1 cas més a Gata i per tant la incidència se situa en 16,02. Malgrat a estar amb un, seguim bé i coneixem les 13 últimes actualitzacions de casos actius al poble de Gata: 0, 0, 2, 1, 1, 0, 0, 2, 2, 2, 1, 0 i hui 1. Seguim aixina. Però alerta. El virus no s'en va, encara que molt baix, segueix per la contornada.

Al respecte de les mesures continuen des del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 i normes COVID19, G.V., 15-10-2021 (conta el 13 d’octubre).COVID19, GATA: ESTEM ARA SENSE POSITIUS. SEGUIM AIXINA

20211012113547-covid12oct-copia.jpg

Malgrat la festa del 12 d’octubre, hui dimarts toca actualització de la Conselleria de Sanitat. A Gata el COVID19 està molt bé. estem a 0, tant en casos com en incidència. Últimes 12 actualitzacions, casos actius: 0, 0, 2, 1, 1, 0, 0, 2, 2, 2, 1 i hui 0. Seguim aixina. Però tenim que seguir alerta. Cuideu, cuidem i cuideu-se, que el virus encara que molt baix segueix per la contornada.

Les mesures venen del 9 d’octubre: fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana. Sols resten: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 i normes COVID19, G.V., 12-10-2021 (conta el 10 d’octubre).COVID19, GATA: SOLS RESTA 1 CAS ACTIU. NO HI HA NOUS CASOS. INCIDÈNCIA: 16,2

20211008103239-covid8oc-copia.jpg

Hui és divendres 8 i com cada dimarts i divendres vegem com està la situació COVID19 a Gata, el que ens dona la Conselleria de Sanitat. Per fi, dels dos actius que hi havia en resta sols un. L’acumulat ens diu que seguim portant a Gata 454 casos, el que vol dir que s’ha produit 1 alta i cap nou contagi. Si mirem les últimes 11 actualitzacions tenim els següents números de casos actius: 0, 0, 2, 1, 1, 0, 0, 2, 2, 2 i hui 1. Baixes xifres i esperem seguir aixina.

L’acumulació és baixeta, 16,02. Però tenim que seguir alerta i més ara que venen actes i festes: 9 d’octubre, Mercat del Comerç de Gata. Cuideu i cuideu-se, que el virus encara que molt baix però ahí està.

Hui també fem un repàs del canvi de mesures que són efectives des d’aquesta mitjanit i que han fet decaure totes les restriccions que encara hi havia. Des de la Generalitat Valenciana s’anuncia la fi de les restriccions per la COVID19 en la Comunitat Valenciana a partir de les 00:00 hores del dia 9 d’octubre, demà. Sols restarà: Mascareta obligatòria en espais tancats i aire lliure sense distància, i Unitat de vigilància específica.

 FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 i normes COVID19, G.V., 8-10-2021 (conta el 6 d’octubre).


COMERÇ DE GATA PRESENTA EL MERCAT. La Fira de Gata al Carrer s'adapta a la legalitat vigent

20211004193323-mercatfiracompo-copia.jpg

Com ja és conegut els comerciants de Gata son especialistes en eixir al carrer i fer d’un dia de festa un dia divertit. En esta ocasió, el Comerç de Gata, celebra un format adaptat de la tradicional Fira Gata al Carrer. Una fórmula que combina el millor de la fira amb la legalitat vigent.

La primera novetat és que enguany només tenim un dia per acudir a Gata, el 9 d’octubre, dissabte, així que els visitants han de reservar en les seues agendes eixe dia per pasar-lo a Gata com de costum.

El que es trobaran quan vinguen es un poble amb tendes obertes i productes al carrer, amb un recorregut marcat i a més una zona de Mercat, en la que alguns comerciants del poble posaran a la venda els seus productes i s’aproparan cap al circuit dels visitants.

RUTES PER ALS VISITANTS I GATERS

Pels visitants més actius tenim preparades varies rutes, com ara les que farà Tu Anfitriona, una a les 10 del matí i l’altra a les 16,30 de la vesprada, en les que es visitaran les Coves Rojes, l’Església, algun riu rau i altres punts destacables de la localitat. Cal dir que estes dos rutes acabaran amb un vinet i un taller de ciris a Penoukos Staging.

Una altra ruta amb molt d’interès és la que jo personalment faré, amb eixida de l’Ajuntament a les 16:30 hores. Visitarem les fornícules i Capelletes urbanes que hi ha pels distints carrers del poble, a més de conéixer curiositats d'aquests i monuments com l'església, la font i altres detalls pel poble. PODEU apuntar-se bé al correu de Turisme: gata@touristinfo.net o comunicar-m'ho a mi bé via facebook (missatge) o al meu correu: mivisig@gmail.com.

FÀBRICA DE CERVESA

Un altra cosa que no es poden perdre els visitants és una visita obligada a la fàbrica de cervesa de Cerveseros Gateros, i si a més vols participar en un dels seus tasts amb maridatge, has de reservar amb antelació al correu cerveserosgateros@gmail.com. En tenen previstes 3 de moment, a les 9.30, a les 12 i a les 18.30 hores. Molt aconsellable és la de les 9.30 del matí perque el maridatge es fa amb coques de Blat de la Marina de La Cosa Nostra.

Per suposat el 9 d’octubre també comptarem amb una cercavila de dolçaina i tabalet cap a les 11 del matí que recorrerà els carrers del circuit, i a les 12 una cercavila a càrrec de la banda de l’Associació Musical CODA, dos motius per vindre prompte a Gata el dissabte.

DINAR PREPARAT PER LA COMISSIÓ 2022 (antic camp de futbol)

Continuant amb la música la comissió de festes 2022 ens ofereix un concert de “Abierto 24 horas” a l’antic Camp de Futbol a les 13 h, i en acabar el DJ Gari amenitzarà el dinar. Si no has aconseguit reserva a cap dels magnífics restaurants de l’associació no dubtes de quedar-te a Gata, allí tindràs dinar.

Parlant de restaurants i de menjar, el restaurant Arrels Racó Gastronòmic ens ha preparat unes tapes per l’hora del vermut, de 11 a 14 hores, consistents en coca escaldá de costella al forn amb la seua salsa i cruixent de verduretes, Arroz melós de  rovellons, Coca de botifarra de Gata amb poma confità, Escombros, Braves i per supossat totes les tapes i menús de la Carta també per dinar.  Sense dubte un lloc al que apropar-se amb temps.

El  restaurant La Cosa Nostra ens ha preparat un menú especial amb les coques de blat de la marina com a protagonistes, només al migdia. Un menú que segur et deixa bocabadat.  A Ca Corder pots gaudir al migdia i a la nit de peix fresc de la llotja i de les típiques picaetes de Gata, com el bull amb ceba, molt recomanable. També a Ca Martí  pots esmorzar, dinar i sopar a base de tapes i llesques, una proposta tradicional al cor del poble. El Bar España també ha preparat esmorzar popular a 6€ i canya més picadeta de la casa a 2€ per anar passant el dia. I el Sabor Pizzeria Kebab ens ofereix un menú de fira per 6€, l’opció més exòtica i jove.

CA EL TRAMUSSER

Parlant de gastronomia i pensant en els postres, la Gelateria Ca el Tramusser ens presenta el nou sabor de temporada, un gelat de carabassa amb xocolate, elaborat amb carabassa torrada al foc de llenya. Un sabor espectacular i novedos que voldràs assaborir.

Per relaxar-se en acabar esta vorágine festiva, el Kiros ens ofereix una gran terrassa al carrer per prendre cocteleria i combinats a partir de les 15 hores.

Ofertes i descomptes també en trobarem un bon grapat, com ara el 20% de descompte en cadenes de plata que fa Joieria Sarita, o les rebaixes fins el 70% que fa Ana Moda i el 10% en nova temporada. També Ca Bernat ens ofereix un 10% en productes de la nova temporada. Seguint amb productes de moda Tonia ens fa un regal per cada bolso que li comprem, pot ser un mocador, una barra de llavis, o algun altra coseta. Optica i Audiòfons Signes te uns preus especials de fira en els que podrem trobar ulleres de sol de 10, 20 i 30 euros, és el moment d’aprofitar.

Tornant a la gastronomia, no hi ha res més gater que un embotit caser, i això ho trobarem al mateix Mercat de la Fira, a la parà de Carnisseria Ca Polaca on trobem embotit artesà amb receptes centenàries que no trobareu a cap altre lloc. També comptarem al Mercat amb l’Associació Apicultors Montgó, que ens durà mel artesana dels productors locals a més de presentar-nos curiositats al voltant de l’apicultura. 

LA FIRA PROP DE LA PLAÇA D’ARTESANIA

Si alguna cosa ha distingit Gata sempre ha segut la decoració amb materials naturals, per això us presentem els socis que participen d’este Mercat de la Fira del 9 d’octubre, com ara Artículos Maruja, Decoració Monserrat, Muebles Signes o Reciclaje Decoración, tots ells a la plaça d’Espanya, llocs on trobar l’autèntica decoració amb espart, vimet, palma, canya... i també a la mateixa plaça El Jardí de Maria amb flor natural i articles decoratius amb un 30% de descompte o El Celler de la Marina, especialitzat amb vins i productes artesans, on per cert els barrets tenen un 20% de descompte.

Renault Ginestar aprofitarà la fira per presentar el NOU RENAULT ARKANA Híbrid, una ocasió única per coneixer-lo de primera mà i en el millor ambient. Seguint amb novetats tecnològiques, ECO3MAS presenta un aparell del futur, que ens estalviarà sabó a la llavadora i al llavaplats, i a més també estavia aigua i llum, tota una joia en exclusiva al Mercat del 9 d’octubre. Ibérica de Redes, l’operador que tenim a l’associació, ens ofereix grats la segona línea de mòbil amb les dades que tries.

En un altra secció LaBassa herbodietetica i decoració ens ofereix el 50% en LIPOLIFE i CHITOSAN i del 30% en ADraDol, a més de decomptes amb regals. Dona’m ens ofereix un 10% en perfumeria i cosmètica seleccionada, i Detycel ens presentarà al Mercat els seus productes i ens regala un esprai hidroalcohòlic per una compra de 10€.

PARADETES SOLIDÀRIES

En clau solidària l’associació Comerç de Gata sempre impulsa la participació de les ong’s locals i enguany comptem amb la tómbola de Altair Cooperació Internacional, i amb el TAPIS, que ens portaran els productes artesans que han fabricat ells mateixos.

PASSAPORT DE LA FIRA

Un altra novetat d’enguany és el Passaport de la Fira, un document adjunt al fullet on es valoraran les visites i compres realitzades als comerços locals, i es farà de la següent manera. Per 10 visites a 10 comerços diferents que estiguen segellades, el visitant obtindrà una bossa sorpresa. Si sumem a eixes 10 visites 10 visites amb compra a 10 comerços diferents, amb una despesa mínima de 10 € per comerç, el visitant entrarà al sorteig d’una nit d’hotel i SPA per a dos persones. I si el visitant completa les 30 casilles, amb al menys 20 establiments diferents a les casilles de la compra mínima de 10€ obtindrà un bono de 50€ per a gastar als comerços participants.

FONT: Plànol, cartell ruta i informació "Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.


LA UNIÓ MUSICAL DE GATA INCORPORA ALS ASSAJOS 10 NOUS MÚSICS

20211003173429-10nousmusicsbanda-copia.jpg

Després de la parada obligada per la situació sanitària pareix que tot comença a funcionar cap a la normalitat. Els músics que van quedar pendents en 2020 s’incorporaran de fet a novembre a la festa de Santa Cecília.

Però, la banda Unió Musical de Gata de Gorgos va incorporar divendres deu nous músics, que són els següents: Iker Oliver (trompeta), Nicolau Puig (trompeta), Batiste Bisquert (trompeta), Sergio Torres ( bombardí), Noa Mulet (trompa), Alba Torres (trompeta), Malena Salvà (flauta), Lucia Baños (flauta), Llum Mengual (saxo), Lidia Mulet (saxo). Els joves músics comencen a formar part de la gran família de la banda de Gata.

FONT: Foto Unió Musical de Gata.


ARRIBEN LES IV JORNADES CIENTÍFIQUES VICENT CASELLES. Hui dia 1, dema i diumenge es parlarà sobre Matemàtiques i canvi climàtic

20211001133842-jornades1.jpg

Aquesta vesprada a les 20:00 hores seran inaugurades les IV Jornades Científico-Matemàtiques "Vicent Caselles i Costa". Aquestes jornades recorden i mantenen viva la memòria del reconegut i afamat matemàtic gater VICENT CASELLES I COSTA, que va morir el 16 d’agost de 2013, fa ja 8 anys. Després de l’obligat paró a causa del COVID19, les IV Jornades versaran sobre les "Matemàtiques i canvi climàtic", un tema actual apassionant per als curiosos, entesos, estudiosos, matemàtics i científics. 

 En aquestes jornades, a més de l’ajuntament col·laboren EMMA, Meridià Zero i la Universitat de València. El mateix tindrà un ampli programa els dies 1, 2 i 3 d’octubre pròxims al poble del matemàtic, Gata.

La inauguració correrà a càrrec de Paula Tuzón, secretària autonòmica d’emergència climàtica i doctora en física per la Universitat de València. La conferència inaugural, a les 20:30 d’eixe divendres, estarà a càrrec de José Antonio Sobrino, catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València i especialista en el camp de la Teledetecció, Premi rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2019.

Demà dissabte dia 2 pel matí hi haurà tallers a càrrec de Fernando Corbalán i Lluís Bonet així com una conferència del doctor Robert Monjo. per la vesprada hi haurà més tallers a càrrec de Corbalán i Bonet i una conferència a càrrec de l’Enginyer Tècnic Agrícola Serafín Huertas. Diumenge dia 3 també hi haurà tallers pel matí a càrrec dels monitors de l’EMMA. La conferència de cloenda serà a càrrec del catedràtic Javier Martín-Vide.

FONTS:     


TORNEM A SUMAR DOS CONTAGIS MÉS A GATA. INCIDÈNCIA 32,04

20210928114807-28covid-copia.jpg

Hui dimarts 28, vespra de Sant Miquel, tornem a sumar. Del divendres a hui s’afegeixen dos infectats més pel COVID19 a Gata. Les dades de la Conselleria de Sanitat, GV, marquen 2 casos actius, però l’acumulat ens diu que en portem a Gata ja 454, el que vol dir s’ha produit 1 alta i els dos actius són nous. Seguim mirant les últimes actualitzacions. En les 8 últimes: 0, 0, 2, 1, 1, 0, 0 i hui 2 casos.

L’acumulació és baixa, 32,04. Però tenim que seguir alerta i més ara que hem tingut les festes i encara hui i demà de Sant Miquel a Gata. Cuideu i cuideu-se, que el virus segueix ahí.

Hui també fem un repàs del canvi de mesures que són efectives des d’aquesta mitjanit i estaran vigents fons el 8 d’octubre. En resum, destaquem: 

Bars i restaurants: 75% interiors i sense límit horari. Oci nocturn: 75%, tancament 5:00 h i ball amb limitacions. Cultura i comerç: sense restriccions. S’elimina el número màxim de persones en els esdeveniments i els actes esportius. Esdeveniments esportius: 40% pavellons i 60% exteriors. Gimnasos i piscines cobertes: 75%. Banquets i congressos: 75%.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19 i normes COVID19, G.V., 28-9-2021 (conta el 26 de setembre).


LA POLICIA LOCAL DE GATA REALITZA UNA CAMPANYA DE CONTROLS DE PREVENCIÓ PER ACONSEGUIR UNA MILLOR CONVIVÈNCIA

20210924115511-fotopoligata-copia.jpg

La Policia Local de Gata de Gorgos ha fet públic un comunicat en el qual detalla els resultats de la campanya de prevenció que ha desenvolupat en coordinació amb la regidoria de Governació. Es preten amb eixos controls prevenir i aixina aconseguir una millor convivència.

Durant el mes de setembre s’han realitzat els controls de documentació, sistemes de retenció infantil, cinturons de seguretat i ciclomotors (documentació, tubs fuga i característiques tècniques) en diverses vies del municipi.

 

El resultat de la campanya ha sigut:
- 10 punts de control realitzat en diferents vies del nucli urbà i urbanitzacions.
- un total de 107 vehicles controlats.
- 3 conductors sancionats.
Segons ha comunicat la Policia Local, es continuarà amb els controls de prevenció en diverses vies del municipi per a aconseguir una millor convivència. 
FONTS: Comunicat i fotos Policia Local, Ajuntament de Gata.

 


COVID19, GATA: NO TENIM HUI CAP CONTAGI. 3 ALTES I SOLS RESTA 1 ACTIU. BAIXA INCIDÈNCIA 16,02

20210924113913-covid24set-copia.jpg

Seguim sense sumar cap contagi a Gata en els últims quatre dies. Hui divendres 24 a Gata, les dades de la Conselleria de Sanitat, GV, marquen sols 1 cas actiu, això vol dir que s’han donat 3 altes. Seguim a la baixa. En les set últimes actualitzacions s’han registrat 0, 0, 2, 1, 1, 0 i 0 casos.

L’acumulació es molt baixa, 16.02 i seguim tenint acumulats els 452 casos des del principi del virus a Gata, 25 d’agost de 2020 fins a hui 24 de setembre de 2021. Però seguim alerta i més ara que arriben les festetes de Sant Miquel a Gata.

Les noves mesures, amb possibles canvis per a l’hostaleria i aforaments es donaran dilluns 27. Estarem a l’aguait. 

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 24-9-2021 (conta el 22 de setembre).


NAIX A GATA, CECOPAL, EL CENTRE MUNICIPAL DE COORDINACIÓ PER A EMERGÈNCIES

20210921115809-cecopal-copia.jpg

Ahir matí es constituïa el Centre de Coordinació Municipal, CECOPAL, a Gata de Gorgos. El mateix serà per a fer front a situacions d’emergència i ja es va celebrar la primera sessió aprofitant la preemergència nivell taronja per fortes pluges que es va activar ahir a partir de les 16 hores i que a hores d’ara continua, amb el risc de la DANA per a demà dimecres i possiblement també dijous.

Aquest nou servei municipal està dirigit per l’alcalde i coordinat pel regidor de Governació i formen part Policia Local; Protecció Civil; Serveis Municipals.

NOVA AGENT DE LA POLICIA LOCAL
 
Per altra part, ahir mateix es donava compte de la incorporació d’una nova agent a la plantilla de la policia local de Gata.

FONT: Fotos i informació, Ajuntament de Gata.

COVID 19, GATA: HUI DIMARTS 21 NO ES MARCA CAP CONTAGI, PERÒ SEGUIM TENINT 4 ACTIUS

20210921114947-dades21set-copia.jpg

Cap contagi del divendres 17 fins a hui dimarts 21 a Gata que es tornen a donar dades per la Conselleria de Sanitat, GV. Però, seguim igual. Tampoc cap alta. Tenim encara 4 casos actius. Seguim contant números baixos i que dure...0, 0, 2, 1, 1, 0.

L’acumulació es la mateixa, 452 casos des del principi a Gata, del 25 d’agost de 2020 a hui 21 de setembre de 2021. Insistència: cal anar en compte, estar a l’aguait. No baixar la guàrdia. La incidència també és la mateixa, 64,07 casos per cent mil habitants. Les mesures segueixen igual des de dimarts 7 de setembre.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 21-9-2021 (conta el 19 de setembre). // Cartell, Ajuntament Gata.L'ERMITA DE GATA ACULL A 68 EDUCADORS I PRE-EDUCADORS JUNIORS DE LA MARINA. Josep Gil (Ondara) és nou delegat de zona

20210920114936-totsjuniorsermita.jpg

El passat dissabte es va celebrar la primera actividad del curs junior, en la que un total de 68 educadors i pre-educadors de la Zona La Marina, acompanyats pels seus respectius consiliaris, van compartir la jornada en el paratge de l’ermita del Crist del Calvari a Gata.

Quasi a la tardor, comencaven així un nou curs Juniors als Centres de La Marina. Des de la Zona es va organitzar una activitat exclusivament per als Educadors i pre-educadors (a partir del nomenat "Estil de vida"). Un total de 68 joves de la zona la Marina van gaudir d’un dia de dinàmiques i jocs per carregar piles, començar el curs amb forces, fer zona, fer unió i compartir. El seu lema era: "Arribar junts és el principi, mantindre’s junts és el progrés i treballar units és l’èxit per a caminar cap a Ell".
L’encontre va concluir amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel consiliari diocesà D. Domingo Pacheco. En la missa se li va imposar la panyoleta al consiliari de zona, Joaquín (Ximo) Silvestre. En acabar l’Eucaristia es va donar per conclosa aquesta activitat d’inici de curs.

NOU DELEGAT DE ZONA

Per altra part, els centres júniors de la Marina Alta van encetant el seu nou curs en estos dies. Divendres, a a parròquia d’0ndara, es va procedir a la elecció del nou delegat de zona de la Marina, Els caps de centre i el consiliari van agrair la dedicació de Vicent Ortí (Pego) en estos tres últims anys, i després de la votació van donar l’enhorabona al nou delegat Josep Gil, del centre junior de Santa Anna d’Ondara.

FONTS: Fotos i informació Juniors M.D. Marina i Juniors Gata.


XICOTET ENSURT, AHIR DISSABTE. INCENDI ENTRE EL CARRER SANT JOSEP I EL VIAL

20210919173031-foc1.jpg

Es va poder tallar a temps. Un xicotet incendi es va produir ahir dissabte pel matí al final de les cases del carrer sant Josep i a vora riu. La ràpida intervenció de veïns, policia local, protecció civil, brigades forestals i bombers del parc comarcal, van evitar que es propagara més el foc i que no tocara el riurau dels Llisinta, que havia estat netejat per davant anteriorment. Va ser un xicotet ensurt.

FONT: Fotos de Protecció Civil de Gata.


S'ENCETA EL QUART PAS PER ALS VIANANTS I PEATONALITZAT A LA LÍNIA 9 DE FGV AL SEU PAS PER GATA: del carrer a la carretera de Jesús Pobre

20210917131403-pas1.jpg

L’Ajuntament de Gata anunciava hui que s’obria un nou pas de vianants a la línia 9 de FGV. És aquest un pas més cap a la travialització del TRAM al seu pas per Gata, ja que dins del projecte de renovació de la via de la Línia 9 de FGV han finalitzat les obres i ja està obert el pas de vianants que connecta el carrer Jesús Pobre amb la zona de la carretera del mateix nom i la vorera que arriba precisament a l’altre pas i carretera de Xàbia.

En total, ja són quatre els passos de vianants que té la línia oberts a Gata: el del carrer Paet cap a l’Avinguda de l’Ermita i zona dotacional de les Sorts; els dos ja dits de la carretera de Xàbia un i del carrer a carretera de Jesús Pobre l’altre, i també està ja pràcticament acabat el del camí Fondo que comunica el final de la carretera d’Ondara a la N-332 amb el camí dels Miralbons.

FONT: Fotos i informació Ajuntament de Gata. 

COVID19, GATA: UN CAS MÉS. ARA TENIM 4 ACTIUS. INCIDÈNCIA: 64,07

20210917114050-covid17set-2-copia.jpg

Una persona infectada pel COVID19 es dona a Gata hui divendres 17 segons l’última actualització. Ara són en total 4 casos actius, ja que del dimarts a hui no hi ha cap alta. Si contem les últimes cinc actualitzacions, vegem el següent recompte d’infectats: 0, 0, 2, 1 i 1. Són números baixos, peró no acabem d’eixir i deixar a zero el nombre d’infectats.

L’acumulació es de 452 casos des del principi a Gata, del 25 d’agost de 2020 a hui 17 de setembre de 2021.  

Seguim dient, cal anar enlerta estar a l’aguait. No baixar la guàrdia. La incidència puja a 64,07 casos per cent mil habitants. Recordeu que des de dimarts 7 de setembre estan actualitzades les noves mesures per la Generalitat Valenciana.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 17-9-2021 (conta el 15 de setembre).


TANCA LES PORTES PER JUBILACIÓ EL CONEGUT BAR "AL POU" DE L’ENTRADA DE GATA. Després de 38 anys i mig al servei dels gaters i comarca

20210916114831-pou1-copia.jpg

Hui dijous 16 de setembre de 2021 quedarà gravat com un dia assenyalat per a la família de Antonio Signes Signes i María Rosa Mulet Cervera. El seu bar restaurant AL POU tanca les portes per sempre, degut a la jubilació de María Rosa, ja que Antonio ja ho estava abans. 

Quan encara hi havia restes de neu dalt del Montgó d’aquella gran nevada del 12 de febrer de 1983, que va coincidir amb el darrer dissabte, i es recordava a Gata el "toll de neu" d’eixe dia, el matrimoni va obrir les portes d’un ja històric bar restaurant a l’entrada del poble al costat de la N-332, per la carretera que ve d’Ondara. Conegut també pel dibuix d’un pou amb coll estret pintat a la seua paret lateral i per estar pegada aquesta al cartell indicatiu de la població. Se li va posar el nom de AL POU per estar molt a prop del centenari "Pou de dalt" o també dit "Pou de Pedreguer" que encara es pot veure a escasos metres del bar. 

Era el 24 de febrer de 1983. Ha estat obert 38 anys i mig. Un lloc d’encontre d’amics a les pasqües, de quadrilles als esmorzars, de quintades a les festes, de pas per als vianants pel lloc on està i obria la seua terrassa en el bon temps. Esmorzars i dinars era el seu fort.

En aquestes dos setmanes últimes molta gent ha dit adéu al bar, fent els tradicionals esmorzars i recordant els inicis. Comentava María Rosa quie estava molt agraïda a tots els clients que han passat pel bar restaurant "Al Pou", no li ha faltat mai la gent.

María Rosa i Antonio ja gaudixen de la merescuda jubilació i comencen una altra etapa de la seua vida, amb més tranquil·litat.

Destaque un comentari que llisc al facebook sobre aquest reportatge i que resumix el que molts dirien:

"Cuina tradicional, casolana, gustosa, sabrosa, per a deleitar-se, per a gaudir. Dels caldos, dels putxeros, dels arrossos, dels estofats, dels embotis, dels complements due ja no es trobe als llocs. De la brasa, del secret transmés de generació en generació, i de l’àvia darrere i al costat col.laborant amb la seva aportació de coneixements culinaris. Ha estat un plaer gaudir d’aquestos menjars. I de la discreta companyia, però certa, que els propietaris han fet sentir. Com estar a casa. Felicitacions. Un Teuladí." (Juan Llobell) 

A les fotografies, uns amics fent-se l’última foto a la paret del bar i dins del pati.  


LA REGIDORIA DE TURISME DE GATA EDITA UN NOU FULLET DE RUTES SENDERISTES

20210915133013-fullet-turisme.jpg

Amb l’arribada de la tardor i el bon temps per a caminar, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Gata, que dirigeix la regidora Neus Mulet Mulet, ha editat un fullet que recull les rutes senderistes que hi ha senyalitzades al municipi.

Actualment, Gata disposa de 6 rutes senyalitzades: PR- 412 CIRCULAR; PR- 412 VARIANT TOSSAL DEL MORO; PR- 412 VARIANT CORRAL DE BORRELL, PR- 466 GATA A LLÍBER, ELS MOLINS DEL TOSSAL DE PEDREGUER – O MOLINS DE GATA i GR 330 PAS PER GATA- ETAPA 1 i 2.  

A més del mapa cartogràfic, el fullet recull una breu explicació de cadascuna de les rutes  i els detalls tècnics de cadascuna: desnivell, perfil, distància, senyalètica,...

Durant 2021, el departament de Turisme ha encaminat la seua tasca en posar en valor les rutes del municipi ja que , a més d’aquest fullet, enguany també s’ha finalitzat la senyalització de la ruta dels Molins que també es pot trobar en aquest nou material promocional.

El nou fullet està disponible en paper a  la Tourist Info i també es pot descarregar en format PDF en la página web:www.turismegata.com en l’apartat de fullets.

FONT: Foto i informació facilitats per l'Ajuntament de Gata.


COVID19, GATA: UN CAS MÉS, EN TENIM ARA 3 ACTIUS. INCIDÈNCIA: 48,05

20210914114206-covid14set-copia.jpg

Un cas més d’una persona infectada pel COVID19 a Gata des del passat divendres a hui dimarts. En total, el poble té 3 casos actius. Per ara portem 0, 0, 2 i 1 casos en les quatre últimes actualitzacions. Esperem que seguixca en números baixos. S’acumulen 451, cap alta.  

Cal seguir anant enlerta i no baixar la guàrdia. La incidència és de 48,05 casos per cent mil habitants. Recordeu que des de dimarts 7 de setembre estan actualitzades les noves mesures per la Generalitat Valenciana.

NOTA AJUNTAMENT, INFORMACIÓ SOBRE VACUNACIÓ SENSE CITA PRÈVIA:

L'Ajuntament ha emés aquest matí la nota que a continuació es llig:

"Dijous 16 de setembre, de 15 a 20:30 hores, es realitzarà vacunació sense cita prèvia al centre de vacunació de Gata, situat al pavelló d'esports, per a totes aquelles persones que els falte alguna dosi."
 

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 14-9-2021 (conta el 12 de setembre).


EL TAPIS DE GATA TÉ NOVA SEU A L'EDIFICI POLIVALENT GUILLEM AGULLÓ

20210910142828-tapis1-copia.jpg

Sempre és un encert i una bona notícia. Els canvis a millor i molt més millor es noten de seguida. Unes sales amples, lluminoses i noves contrasten amb l'antiga ubicació. El grup T.A.P.I.S. té una nova seu a Gata. És ja una realitat. L’Edifici Polivalent Guillem Agulló ja acull la seua nova seu. Precisament ahir els visitava l’equip de Govern municipal, amb el seu alcalde al cap, i comprovaven com s’havien acondicionat a les noves instal·lacions. Com es mostra a les fotografies, es trobaven contents pel canvi. 

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Regidoria de Serveis Socials i l’associació SOM T.A.P.I.S. A partir d’ara, les dependències que ocupava fins ara el Tapis a les antigues cases dels mestres passen a ser la seu per a la Comissió dels Reis.

FONT: Fotos i informació Ajuntament de Gata de Gorgos.


COVID19, GATA: DOS NOVES INFECCIONS. TENIM SOLS EIXOS 2 CASOS ACTIUS. 4 ALTES. INCIDÈNCIA, 32,04

20210910132513-covid10set-copia.jpg

No han passat ni tres actualitzacions i tornem a tindre infectats pel COVID19 a Gata. Si les dos anteriors actualitzacions (divendres i dimarts) deixaven les infeccions a 0, hui divendres 10 de setembre sumem dos contagis més. Acumulem 450 casos i es donen les 4 persones que hi havia abans d’alta. Sols resten eixos 2 casos actius.

Cal seguir anant enlerta i no baixar la guàrdia. La incidència és de 32,04 casos per cent mil habitants. Recordeu que des de dimarts 7 de setembre estan actualitzades les noves mesures per la Generalitat Valenciana. 

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 10-9-2021 (conta el 8 de setembre).


PRESENTADES LES IV JORNADES CIENTÍFICO-MATEMÀTIQUES VICENT CASELLES I COSTA. La quarta edició serà els dies 1, 2 i 3 d'octubre

20210907172144-jornadesvclevante-copia.jpg

Al saló de plenaris de l’Ajuntament de Gata de Gorgos van ser presentades el passat dissabte 4 de setembre les que seran les IV Jornades Científiques Vicent Caselles Costa i que versaran sobre les "Matemàtiques i canvi climàtic". Un tema actual apassionant per als curiosos, entesos, estudiosos, matemàtics i científics. A l’acte de presentació van estar presents el comité organitzador de les jornades, professórs i professores matemàtiques de Gata i comarca, a més de la regidora de Cultura, Àngels Soler, i l’alcalde de Gata, Francesc J. Signes Costa.

Aquestes jornades recorden i mantenen viva la memòria del reconegut i afamat matemàtic gater VICENT CASELLES I COSTA, que va morir el 16 d’agost de 2013, fa ja 8 anys. En aquestes jornades, a més de l’ajuntament col·laboren EMMA, Meridià Zero i la Universitat de València. El mateix tindrà un ampli programa els dies 1, 2 i 3 d’octubre pròxims al poble del matemàtic, Gata.

La inauguració correrà a càrrec, divendres 1 d’octubre, a les 20 hores, de Paula Tuzón, secretària autonòmica d’emergència climàtica i doctora en física per la Universitat de València. La conferència inaugural, a les 20:30 d’eixe divendres, estarà a càrrec de José Antonio Sobrino, catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València i especialista en el camp de la Teledetecció, Premi rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2019.

Dissabte dia 2 d’octubre pel matí hi haurà tallers a càrrec de Fernando Corbalán i Lluís Bonet així com una conferència del doctor Robert Monjo. per la vesprada hi haurà més tallers a càrrec de Corbalán i Bonet i una conferència a càrrec de l’Enginyer Tècnic Agrícola Serafín Huertas. Diumenge dia 3 també hi haurà tallers pel matí a càrrec dels monitors de l’EMMA. La conferència de cloenda serà a càrrec del catedràtic Javier Martín-Vide.

Detallarem tota aquesta programació a mesura que s’apropen els dies de les jornades.

Tal com han informat des de l'organització i l'Ajuntament, us passe l'enllaç de com fer l'inscripció:
* Si eres professora o professor, pots inscriure't al següent enllaç:
* Si no, has d'omplir el questionari:

FONTS: Foto A.P.F. (Levante-EMV, La Marina) / Programa i cartell, organització.    


L'ARTISTA GATERA PEPA CASELLES EXPOSA A LA GALERIA DEL POBLE ESPACIO 14

20210907153102-pepacasellesalagaleria-copia.jpg

Gata també té una galeria d’art i molt a prop de la zona turística per excelència, ja que està a uns metres de la Plaça d’Espanya, a les primers cases de l’Avinguda d’Alacant. És "Espacio 14". Des de fa uns mesos, el seu propietari Luís Puchades, va exposant i va variant obres diverses. Ara mateix exposen dos artistes gateres Cristina Pedrós, amb els seus objectes artístics de fang amb unes belles ceràmiques i la coneguda artista pintora Pepa caselles.

Ens fixem en aquesta darrera autora, la més veterana. Ahir 6 de setembre per la vesprada s’inaugurava l’exposició que recull un bon grapat d’obres de Pepa Caselles de recent creació, algunes d’elles varen estar mostrades a l’exposició que fa uns mesos es va organitzar al Centre del Carme a València. Les obres que presenta Pepa son d’un format mitjà i a excepció d´una obra realitzada amb pastel la resta de les obres han estar fetes amb acrílic sobre cartó amb la tècnica que tots els crítics d´art que han parlat d’ella assenyalen, la utilització de la granera i la “fregona” transmutant eixes eines tradicionals d’una mestressa de casa amb eines de creació contemporània.

L´exposició es podrà visitar fins el proper any.

Recordem que Pepa Caselles va ser homenatjada recentment per la regidoria de Cultura i l’organització de ART AL VENT 2021 en la seua XVIII edició. A més del ja comentat homenatge el dia d’inici de la mostra es van penjar un total de set obres seues d’altres edicions i de la present al carrer Duquessa d’Almodóvar. 

FONT: Informació (part de l’article) i fotos facilitades per Josep Ginestar.COVID19,GATA: DE NPU, CAP CONTAGI. UNA ALTA. RESTEN 4 CASOS ACTIUS. BAIXA LA INCIDÈNCIA A 64,07

20210907142814-covid7set-copia.jpg

Seguim comportant-nos bé pel que fa al COVID19 a Gata. De nou, no es comptabilitza oficialment per la G.V. cap contagi al poble. A més, s’ha donat una alta, el que fa que resten ara 4 casos actius. La incidència, lògicament, va baixant i estem en 64,07 casos per cent mil habitants. Anem molt bé.

Sabeu que a les 00,00 hores de hui dimarts 7 de setembre s'han actualitzat les noves mesures per la Generalitat Valenciana. Podeu mirar enrere, ja donava ahir compte dels canvis.

FONTS: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 7-9-2021 (conta el 5 de setembre) i quadre noves mesures COVID19 G.V.  

 


ACTUALITZACIÓ DE MESURES COVID19 A LA C.V. DE DEMÀ DIA 7 FINS 27 DE SETEMBRE

20210906153401-covid19hui6.jpg

Hui dilluns s’han fet públiques l’actualització de mesures COVID19 a la Comunitat Valenciana, que estaran en vigor del 7 al 27 de setembre. El més important per als pobles, que decau el toc de queda. Plena llibertat de moviment amb la fi de les llimitacions nocturnes.

També a les reunions socials o familiars desaparaeix el límit de reunió de 10 persones en espais públics i privats. A l’hostaleria i restauració augmenta el nombre de persones per taula, de 6 a 8 en interiors i es podrà recollir la comanda a la barra.

Pel que fa a la reapertura de l’oci nocturn torna a obrir fins les 03:00h de la matinada, sense ball i al 50% del seu aforament en interior i del 100% en exterior.

Als events esportius professionals: per als equips de la LFP i la ACB s’amplia l’aforament al 60% i amb un màxim de 20.000 persones a l’aire lliure i de 4.000 en espais tancats.

FONT: Normes COVID19, actualització 6-9-2021, G.V.


COVID19, GATA: CAP CONTAGI. TRES ALTES, RESTEN 5 CASOS. NO TENIEM CAP CONTAGI DES DEL 15 DE JUNY

20210903083040-covid3set-copia.jpg

Després de l’ensurt i les pujades ve la calma i la millora. Això es podria dir de com es comporta el COVID19 a Gata. Per fi hui, després de quasi tres mesos, no es comptabilitza oficialment per la G.V. cap contagi. Això no passava des del 15 de juny. A més, s’han donat 3 altes, el que suposa que baixen a 5 els casos actius. A l’escalada última havíem pujat fins a 25 casos nous el passat 16 de juliol. La incidència ara, lògicament, va baixant i hui és de 80,09 casos per cent mil habitants.

Hem de donar per bona la situació, malgrat a estar encara amb cinc casos. Segueixen les restriccions fins el dia 6, dilluns, i ja es pensa amb la desescalada fins el 9 d’octubre.

FONT: Captura de pantalla de la monitorització de la situació del COVID19, G.V., Gata de Gorgos, 3-9-2021 (conta l’1 de setembre).  


COVID19 GATA: NO MILLOREM. TRES CASOS MÉS, TRES ALTES. SEGUIM AMB 8 ACTIUS

20210831084005-covid31-copia.jpg

Del divendres a hui dimarts, últim dia del mes d’agost, no ha millorat la situació del COVID19 a Gata i es manté igual. Tenim 3 nous casos. Sumen 8 actius, els mateixos que hi havia a l’última actualització per les 3 altes donades. En total, ja són 448 casos des del 25 d’agost de 2020 a hui, un any i sis dies. La incidència puja lleugerament i se situa en 128,14 casos per cent mil habitants.

Les vacunes continuen i hui acaben les dues dosis les quintades de entre 16 a 20 anys. Unes xifres que publica hui mateix el diari digital Marina Plaza indica que de 7.130 persones que corresponen als habitants de Gata i Jesús Pobre, pertanyents al mateix sector sanitari dins de l'àrea de Marina salut, s'han posat ja 8.971 vacunes i la població vacunada és de 5.309 persones el que representa el 74,46 % del total. La primera dosis se l'han posada 4.819 persones (67,50%) i la segona menys, 4.152. 

Recordar que fins dilluns pròxim 6 de setembre segueixen les restriccions, que venen de ja fa setmanes. Les que hi havia de la hostaleria, però no tenim toc de queda. Si en tenen els pobles del costat excepte Ondara: Xàbia i Pedreguer -posats en aquesta segona etapa- i Teulada.  Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Estem tornant a doblegar el virus. La vacunació dels joves és ja tota una realitat. S’ha fet possible.

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui divendres 31-8-2021.  


COVID19, GATA: 1 CAS MÉS, PERÒ BAIXEM A 7 ACTIUS PER LES 2 ALTES. INCIDÈNCIA A 112,13

20210827094949-covid27.jpg

Anem baixant els infectats pel COVID19 a Gata, però va poc a poc. Hui divendres 27 tenim 1 cas nou, en total sumen 445. Però es queden en 7 casos actius per les 2 altes. La incidència, de nou, a la baixa: 112,13 casos per cent mil habitants.

Recordar-vos que fins el 6 de setembre segueixen les restriccions, que venen de ja fa setmanes. Les que hi havia de la hostaleria, però no tenim toc de queda. Si en tenen els pobles del costat excepte Ondara: Xàbia i Pedreguer -posats en aquesta segona etapa- i Teulada.  Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Estem tornant a doblegar el virus. La vacunació dels joves és ja tota una realitat. S’ha fet possible.

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui divendres 27-8-2021.    


COVID19, GATA: HUI, 25 D’AGOST, FA UN ANY D’INFECTATS. TOTAL OFICIAL 444 PERSONES (7,11% del total de població de Gata, 6.243 hbts). EL MÀXIM VA SER 68 CASOS ACTIUS (29/1)

20210825145426-covid.jpg

El màxim es xifra en 68 casos actius el dia 29 de gener de 2021, seguit del 23 de juliol amb 67 casos 

 Hui 25 d’agost toca fer balanç. Es complix un any des del primer infectat a Gata del virus COVID19. Des d’aleshores un total de 444 persones del poble s’han infectat, el que representa del total de población actual (6.243 persones) el 7,11%. Actualment hi ha (xifres d’ahir dia 24/8) 8 actius. El màxim que hem tingut a Gata va ser de 68 persones infectades i va ocorre el dia 29 de gener de 2021. També moltes etapes en aquest any d’existència d’aquesta enfermetat vírica a Gata hem estat a 0.

Recordem el que posava al blog aquell dia, 25-1-2020: 

"Les estadístiques oficials de la Generalitat Valenciana (Conselleria de Sanitat) registren ja UN CAS A GATA DE GORGOS de una persona afectada pel COVID-19. Fins ara no s’havia donat cap cas i de les 14 poblacions que no en tenien cap a la Marina Alta, Gata era amb poc més de sis mil habitants el poble de major població." (Cronista de Gata, 25-1-2020).

La comarca de la Marina Alta està registrant un augment preocupant de positius en Covid-19.  Ja són ara 66 nous positius. 

Aquestes van ser les dades a final de cada mes a Gata, segons dades oficials de la Conselleria de Sanitat:

25-8-2020. Total casos a Gata: 1. Casos: 1. Incidència: 16,56. Defuncions: 0.

29-9-2020. Total casos: 16. Casos: 6. Incidència: 264,51. Defuncions: 0.  

27-10-2020. Total casos: 23. Casos: 2. Incidència: 33,06. Defuncions: 0.

27-11-2020. Total casos: 39. Casos: 4. Incidència: 66,13. Defuncions: 0.

29-12-2020. Total casos: 80. Casos: 17. Incidència: 281,04. Defuncions: 0.

29-01-2021. Total casos: 229. Casos: 68. Incidència: 1.124,15. Defunc.: 2.

26-02-2021. Total casos a Gata: 289. Casos: 5. Incidència: 82,66. Defunc.: 2.

30-3-2021. Total casos a Gata: 291. Casos: 0. Incidéncia: 0. Defuncions: 2.

23-4-2021. Total casos a Gata: 293. Casos: 0. Incidència: 0. Defuncions: 3.

28-5-2021. Total casos a Gata: 298. Casos: 1. Incidència: 16,56. Defuncions: 3.

29-6-2021. Total casos a Gata: 303. Casos: 4. Incidència: 64,07. Defuncions: 3.

30-7-2021. Total casos a Gata: 408. Casos: 40. Incidència: 640,72. Defuncions: 3.

24-8-2021. Total casos a Gata: 444. Casos: 8. Incidència 128,14. defuncions: 3. 

FONT: Dades obteses arrel de les facilitades per Conselleria de Sanitat de la GV cada dimarts i divendres.


COVID19 GATA: SEGUIM IGUAL. 2 NOUS CASOS, 2 ALTES, 8 ACTIUS. 128,14 DE INCIDÈNCIA

20210824141832-cv26.jpg

La mateixa xifra que donava Conselleria de Sanitat divendres passat. Hui dimarts 24 torna a donar-se els 8 casos actius. Si ens fixem en els casos acumulats veurem que hi ha dos nous infectats i les dos altes. Per tant, queda igual que divendres. El més important, la incidència és baixa, 128,14 casos per cent mil habitants.

Fins 6 de setembre segueixen les restriccions: les que hi havia de la hostaleria, però no tenim toc de queda. Si en tenen els pobles del costat excepte Ondara: Xàbia i Pedreguer -posats en aquesta segona etapa- i Teulada. 

 Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Estem tornant a doblegar el virus. La vacunació dels joves és ja tota una realitat. S’ha fet possible.

 Definitivament, ja passen 18 dies del final de festes i estem amb els 8 casos actius. Bona senyal.

Just demà. 25 d'agost, es complix un any del primer infectat "oficialment" pel coronavirus a Gata. Demà, farem un articulet al respecte.  

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui divendres 24-8-2021.    


COVID19, GATA: SEGUEIX BAIXANT. ARA SOLS 8 ACTIUS. NOMÉS 2 CASOS MÉS QUE EL DIMARTS. INCIDÈNCIA 128,14. ENS ALLUNEM DE LES FESTES SENSE CONSEQÜÈNCIES

20210820140934-covid20.jpg

Hui divendres 20, a cinc dies de l’any de la primera persona infectada, pel COVID19, seguim tenint bones xifres. Sols hi ha dos més, que sumen en total 442. Els actius que tenim hui divendres són 8. Anem baixant. S’han produit 8 altes. El més important, la incidència segueix baixant i tenim 128,14 casos per cent mil habitants.

Restriccions: les que hi havia de la hostaleria, però no tenim toc de queda. Si en tenen els pobles del costat excepte Ondara: Xàbia i Pedreguer -posats en aquesta segona etapa- i Teulada. 

 Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Estem tornant a doblegar el virus. La vacunació dels joves és ja tota una realitat. S’ha fet possible.

Per altra part, cal incidir en que les festes han tingut una programació amb  responsabilitat, unes "quasifestes" que no s’han deixat notar sobre el COVID19. Just hui fa 14 dies que les vam deixar. Ara per sant Miquel caldrà també ser tan responsables.  

Des de l'Ajuntament comentava Joanvi Vallés, Regidor de Festes i Sanitat: 

"Bones notícies!! continuem baixant casos i incidència respecte a l'última actualizació de dades!. Com a regidor de Governació, Festes i Sanitat estic content per que ara estem veient la "imatge" (en termes d'incidència) de les festes i hem pogut portar a terme totes les activitats previstes i la incidència i el número de casos no ha fet més que baixar, tot gràcies al bon fer dels gaters i gateres i la preparació i control a tots els actes que ha realitzat l'ajuntament amb el seu personal, protecció civil i la gent de la comissió de festes. A més, la franja d'edat de la vacunació cada setmana baixa més. Cada setmana s'està vacunant més gent i tot això beneficia al nostre poble.

Gràcies gaters i gateres per respectar les normes, seguir les indicacions i acudir a la vacunació. Caminem amb peu ferm i decidit cap a la normalitat!"

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui divendres 20-8-2021.     


DEMÀ ÉS EL 20 D'AGOST, VINE A PASSAR EL DIA A GATA

20210819142351-20-3-copia.jpg

T’esperen menús especials, tast de productes artesans, descomptes especials a més de 30 comerços, visites guiades a fàbrica, rutamonumental, ruta per Art al Vent....

L’associació Comerç de Gata ha preparat una sèrie d’activitats pel 20 d’agost perfer que la visita a la localitat siga encara més interessant que de costum. La presidenta de l’associació Comerç de Gata, Paqui Signes, ha impulsat esta campanya d’estiu per moure el comerç local i s’ha recolzat en la regidoria de Comerç, a càrrec de Toni Signes, que ha col·laborat en les despeses de la campanya. La regidora de Cultura, Angels Soler, també ha volgut donar suport als comerciants cedint una trentena de obres d’altres edicions d’Art al Vent pertal de generar una ruta pel poble i descobrir esta selecció de peces d’art.

ACTIVITATS PER AL 20 D’AGOST

En primer lloc cal parlar de dos rutes, d’una banda la ruta per la Gatamonumental i els seus per què, a càrrec de Erika, Tu Anfitriona Turistika que comença a les 19 hores a l’aparcament del carrer Xaló. Una ruta gratuïta de dos hores de duració. Tu Anfitriona t’acompanyarà pels llocs més emblemàtics del poble amb les seues llegendes, històries i et contarà els per què de “Gata” en una de les seues rutes preferides. L’altra ruta es la conformada per una selecció d’obres de Art al Vent d’edicions anteriors que penjaran dels balcons dels comerços que han participat a lacampanya. Una ruta de la que podem demanar el plànol en aplegar al poble el mateix dia 20 d’agost. 

Descarrega el fullet complet de les activitats preparades per al 20 d’agost. Art al Vent, rutes guiades, menús especials, tot un poble per gaudir...

https://lotipic.wordpress.com/.../el-20-dagost-passa-el.../

També podem conèixer per dins Sombreros Mengual i Monica Hats, on a més ens ensenyaran com s’elabora un barret en dos visites puntuals, a les 12 y a les19h.També serà d’interès el taller organitzat per Mónica de Penoukos Staging sobrela decoració amb ciris a les 11.30 i a les 18.30 hores. Els tasts també seran protagonistes, al menys a Carnisseria Silvestra on podràs fer un tast de botifarres, al Forn de Xaro on el tast serà de pa d’espelta i a laGelateria Ca el Tramusser on gaudirem de mini cucurutxos de llet merengada iaigua-llimó, les dos elaboracions de recepta tradicional centenària.

Seguint amb els sabor es podrà visitar la fàbrica artesana de cervesa, CervecerosGateros, en dos horaris i bais inscripció prèvia. A les 19h visita, explicació delprocés d’elaboració i tast de cerveses per 10€, i a les 21h el mateix però afegint maridatge amb coques de La Cosa Nostra per 20 €. A més podrem gaudir d’un passe de vídeos a Droneamos, d’una platja de poble a Ana Moda i de la tornada a l’escola a Papereria Font.

UNA CITA AMB LA GASTRONOMIA HOSTALERA LOCAL

No cal dir que vindre a Gata i no tindre taula a cap restaurant és desprofitar lavisita. Per poder evitar-ho us deixem ací algunes propostes que ens fan elsrestaurants associats pel dia 20, al migdia i a la nit, pero... espavileu-se per trobar taula.

El restaurant Racó Gastronómic Arrels ha preparat un Menú de la Terra queconta amb uns entrants ben apetitosos i de proximitat com ara un aperitiu de lacasa, una amanida de l’horta, un arros melós de pata i bolets, i una coca escaldàde caribenya. Com a primers plats es poden triar entre cocques, carns a la brasa oal forn, peix o pasta.

El restaurant Casa Parra compta en un menú especial pel migdia i un altre per ala nit compostos de amanida, pa i allioli, entrants per a compartir, i un gran sortitde principals amb arrossos tradicionals, carn o peix per un preu de 16€.Ca Corder, el bar de la plaça de tota la vida, es un especialista en peix fresc cadadia, i a més allí pots gaudir de les tapes típiques del poble com el bull, la sang enceba, i moltres altres elaboracions pròpies.

El restaurant La Cosa Nostra ens ha elaborat un menú “Passa 1 dia a Gata”compost per un aperitiu de benvinguda, 2 entrades, amanida, coques pastadesamb blat de la Marina (Fartó), postre i café per 16 euros.I per últim, si el que vols es menjar per emportar, la Pastisseria La Pau hapreparat les tradicionals coques de mullaor, ceba, pesols i anxova, a 1.50€cadascuna, i un cruet de peix a 5 euros la ració. Tot per arreplegar entre les 12.30i les 15h. Encomana que s’acaba.

DESCOMPTES I PROMOCIONS

Tenim molt que contar, com per exemple que l’Òptica Signes fa un 2*1 enulleres de sol de les principals marques, o que Joieria Sarita fa un 20% en tota la joieria de Plata, o que Persitold ens fa un 10% de descompte si encomanem eixedia el toldo o un 15% si es una mosquitera. Tenim el 10% de descompte sicomprem productes de neteja a DETYCEL, o si comprem en perfums i cosmèticaa Dona’m, o també si comprem decoració a Muebles Signes.

També ens fa elmateix descompte Ca Curro amb els vins si li comprem carn o embotit. El fornDulcipal en fa 3*2 en brioixeria casolana, i Miphones ens ofereix un SmartphoneRedmi 9 4gb + 64 gb rom, amb triple càmera per 149€.Un 20% de descompte el podem trobar si anem a comprar barrets a El Celler dela Marina, o si encomanem una cuina a Fusteria Coloma, també a BicicletesBoronat si comprem equipació ciclista (cascos, roba, sabates, guants...), també sicomprem qualsevol cosa de l’amplia exposició de Artesania Tucan, o alsproductes de PC Inforcom, menys els consumibles que tenen un 10%.

Decoració Monserrat ens fa un 15% de descompte si li comprem mobles, Novaestètica ens el fa en tots els productes, igual que Tien 21 en el xicotet electrodomèstic, ara que si comprem electrodomèstics o televisors ens fangratuïtament una ampliació de garantia de 3 anys a més dels 2 que ofereix desèrie. Jaime Signes Fotovoltaica ens regala una placa solar de 445w per cada1.000€ d’inversió que fem en la instal·lació.A Tonia podem trobar preus de fàbrica amb tots els bolsos, a Ana Modadescomptes fins el 50%, i a Ca Bernat si comprem pijames o roba de xiquettambé tenim el 50% d’estalvi. A més Monica Hats i Sombreros Mengual tambétenen un 30% de descompte en els barrets.

L’EXPOSICIÓ ART AL VENT ÉS LA PROTAGONISTA DEL DIA

A banda dels comerços i restaurants, la protagonista del dia és l’exposició retrospectiva d’Art al Vent que ens acompanyarà en la ruta pels comerços.A banda de visitar la 18 edició d’Art al Vent (a la que pots vindre del 14 d’agostal 5 de setembre al carrer La Bassa) si vens el 20, podràs gaudir de 29 peces extraextretes de les edicions del 2015 fins al 2020, obres que penjaran pels comerços participants de la campanya.

Una ruta pel poble que complementarà l’edición d’Art al Vent XVIII, lamanifestació d’art tèxtil a l’exterior més important de l’estat espanyol.Esta edició d’Art al Vent està composta per 60 obres de 14 països ques’exposaran al carrer La Bassa de Gata a partir del 14 d’agost. Les obres hanarribat de llocs com Espanya, Italia, Argentina, Brasil, Polònia, Mèxic, RegneUnit, USA, Xile, Alemanya, Egipte, Polònia, Suècia, Holanda. L’edició 2021 es especial ja que conté una exposició monogràfica a l’artista locali membre de l’Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives, Pepa Caselles. A més de la seua peça d’enguany, set de les seues obres que han participat en aquests 18 anys tornaran a penjar-se dels balcons del carrer.

FONT: Informació i fullets preparats per Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.


HUI ES PRESENTA EL LLIBRE DIÀNIA, PAISATGES COSTANERS, DE JUST I. SELLÉS (activitat complementària a Art al Vent 2021)

20210817131338-llibrediania.jpg

(EL VÍDEO PROMOCIONAL PODEU VEURE’L. PUNXEU ACÍ)

Dins de la programació complementària a l’exposició de ART AL VENT (XVIII edició), hui dimarts 17 d’agost, visitants i foranis podran gaudir de la presentació del fabulós i espectacular llibre "DIÀNIA, PAISATGES COSTANERS" de Just I. Sellés, que mostra la zona costanera d’una manera especial. L’autor posarà i explicarà un vídeo amb espectaculars imatges i serà a partir de les 21 hores a la terrassa del Centre Social Integrat, baix l’Ajuntament. Té la col·laboració de la regidoria de Cultura (Ajuntament de Gata de Gorgos), el G.E.G. i el Fotoclub Forat.

Cal recordar també que en aquesta programació s’afegirà este any la campanya "Ven 1 día a Gata (Vine 1 dia a Gata)", preparada per l’associació Comerç de Gata per al divendres dia 20 d’agost. Demà parlarem més extensament d’aquesta iniciativa. Per de prompte ens quedem el que diu Paqui Signes, presidenta de l’associació de comerciants. Han preparadt una série d’activitats: rutes i visites guiades, cates a tendes artesanes, menús especials, descomptes i promocions per a donar-li un alicient més als visitants, que al mateix temps podran gaudir d’exhibició ampliada amb 29 peces seleccionades d’anteriors edicions de Art al Vent, que penjaran dels balcons dels comerços participants de la campanya.

FONT: Cartell anunciador de la presentació aquesta vesprada-nit del llibre de Sellés.


COVID19, GATA: SEGUIM A LA BAIXA. RESTEN 14 ACTIUS. SOLS 4 NOUS CASOS, PERÒ 10 ALTES. LA INCIDÈNCIA BAIXA A 224,25

20210817130453-cg17ag.jpg

Anem bé i estem a onze dies del final de les "quasifestes" de juliol-agost de Gata. Seguim tenint bones notícies al respecte del COVID19 i els afectats a Gata. Si divendres eren sols 2 més hui pujen a 4 més que sumen en total 440, a tan sols una setmana de ocmplir un any d’infectats al poble. Els actius que tenim hui divendres són 14. Anem a la baixa. Havíem deixat divendres amb 20 i s’han produit 10 altes. El més important, la incidència està per baix dels 250 casos, concretament 224,25 casos per cent mil habitants.

Pel que fa a les noves restriccions, ja sabeu que GATA queda fora del toc de queda des de hui dia 17. Dins de la comarca de la Marina Alta restaran Calp, Dénia, Pego, Teulada i s’afegixen ara Pedreguer i Xàbia. Han eixit Gata i Ondara.

Com sempre, no baixem la guàrdia. Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Estem tornant a doblegar el virus. Aquesta setmana es posen la segona dosis els joves de 20 a 30 anys i ja vacunen als més jovenets de 12 a 16. Al pavelló esportiu van a bon ritme. 

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui dimarts 17-8-2021.     


COVID19, GATA: EL 16 EIXIREM DEL TOC DE QUEDA. MILLORANT, SOLS DOS CASOS MÉS. TENIM ACTIVES HUI 20 PERSONES. INCIDÈNCIA BAIXANT, 320,36

20210813141834-c19g.jpg

Seguim tenint bones notícies al respecte del COVID19 i els afectats a Gata. Hui sols 2 més que sumen en total 436, a dos setmanes de l’any de infectats al poble. Els actius que tenim hui divendres són 20. Havíem deixat dimarts amb 30, per tant s’han produit en quatre dies dotze altes. La incidència segueix baixant i se situa en 320,36 casos per cent mil habitants.

* També hem conegut aquest matí que GATA eixirà del toc de queda a partir del 16. Dins de la comarca de la Marina Alta restaran Calp, Dénia, Pego, Teulada i s’afegixen ara Pedreguer i Xàbia. Ixen per tant Gata i Ondara.

Com sempre, no baixem la guàrdia. Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Aquesta setmana s’han vacunat els jovens entre 16 i 20 anys. Els gaters van vacunant-se al vacunòdrom habilitat al pavelló esportiu a bon ritme. 

Seguim fins el 16 amb les mesures ja conegudes, sobre tot el toc de queda de la 1 a les 6 del matí. Serà Gata un dels municipis que eixirà del toc de queda?. Nou dels 77 que hi havia eixiran, demà ja es donaran pistes de quins seran. Les restriccions restants continuen.

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la COVID19, G.V., hui divendres 13-8-2021.      


HUI DIVENDRES 13 COMENÇA LA XVIII EDICIÓ DE ART AL VENT A GATA. ESTARÀ FINS EL 5 DE SETEMBRE

20210813060907-20210813-071136-1-.jpg

Els visitants forasters podrien pensar que s’han acumulat cobertors de totes les processons anul·lades per la COVID19. I que tots en concentren entre el carrer La Bassa i Duquessa d’Almodòvar. 

Malgrat a ser el motiu originari de l’exposició, no és així. Estaran davant de l’exposició d’art tèxtil més internacional, on concorrixen autors de 14 païssos i s’admiraran 59 obres.

Aquesta vesprada, a les 20 hores, començarà a poder veure's oficialment. Posarà la música al llarg del recorregut, com en anys anteriors però en llocs fixes la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó", posarà les danses el grup La Llata.

Des de l'Ajuntament comunicave:
A partir de hui ja es pot visitar, al carrer La Bassa i Duquessa d'Almodóvar, Art al Vent XVIII.
Com en edicions anteriors el carrer estarà lliure de cotxes i es tallarà al trànsit en horari de 19 a 24 hores mentre dure la mostra.
Vos recordem que no hi haurà acte d'inauguració. Esta vesprada, a partir de les 20 hores, tindrem actuació La Colla El Montgó , al carrer La Bassa, i del grup de Danses La Llata, a la plaça de l'Església donant per oberta l'exposició.
I per a dissabte, podrem gaudir de l'actuació de CONNECTA PERCUSSIÓ a les 20 h. a la plaça Nova.

La segona quinzena d’agost a Gata pots trobar any rere any, enguany serà la XVIII edició, una exposició única. Les balconades dels dos carrers lluïxen ja amb ART AL VENT.

La tradició local de posar els cobertors a les processons al pas de la mateixa adquirix cada estiu una altra vessant no menys bonica i artística, penjar les obres de colors, de teixits, de tela, als balcons.

Enguany, a més a més, es fa un homenatge a una artista local que ha exposat des dels inicis i és una pionera en obres i en col·laborar en aquest event, es tracta de PEPA CASELLES.

* COM DEIA EN L’ARTICLE ANTERIOR, COM CADA ANY, A PARTIR DE DEMÀ DISSABTE ELS DIES QUE PERDURE L’EXPOSICIÓ, AL BLOG DEL CRONISTA DE GATA SEGUIRÉ MOSTRANT OBRA A OBRA A TOTS ELS USUARIS DEL MATEIX, COM HE FET EN EDICIONS ANTERIORS *


GATA: DIVENDRES TORNA ART AL VENT A OMPLIR LES BALCONADES DEL CARRER LA BASSA I DUQUESSA D’ALMODÓVAR (Del 13/8 al 5/9), XVIII edició, amb un homenatge a l'artista Pepa Caselles

20210810141136-presenta.jpeg

La segona quinzena d’agost a Gata pots trobar any rere any, enguany serà la XVIII edició, una exposició única internacional d’art tèxtil internacional. Divendres 13 tindrà lloc la inauguració i la mostra d’artistes de 14 païssos lluirà per les balconades del carrer La Bassa i el carrer Duquessa d’Almodóvar amb un total de 59 obras.

La tradició local de posar els cobertors a les processons al pas de la mateixa adquirix cada estiu una altra vessant no menys bonica i artística, penjar les obres de colors, de teixits, de tela, als balcons.

* COM CADA ANY, TOTS ELS DIES DE L’EXPOSICIÓ, AL BLOG DEL CRONISTA DE GATA SEGUIRÉ MOSTRANT OBRA A OBRA A TOTS ELS USUARIS DEL MATEIX * 

ACTIVITATS CULTURALS JUNT A L’OBRA

Encara el COVID19 no permet una inauguració com les d’abans, però si que es podrà inaugurar amb danses i música. Divendres 13 a les 20 hores al carrer La Bassa actuaran el grup de Danses La Llata i la Colla de Dolçaines El Montgó, tots dos de Gata. Dissabte 20, a la Plaça Nova i a les 20 hores, actuarà el grup de percusió Connecta.

"Vine 1 dia a Gata" és el slogan de Comerç de Gata que dona pas a menús expresament per a eixos dies, descomptes en tendes i demés. I les activitats continuaran dimarts 17 d’agost amb la presentació a les 21 hores al Carrer La Bassa del llibre de Just I. Sellés "Diània terra nostra".

Dissabte 21 a la Plaça Nova i a les 20 hores actuarà la Rondalla de Gata en concert. Al següent divendres 27 a les 21;30 també a la Plaça Nova Riu Rau Film Festival. Dissabte 28 a les 22 hores a la Plaça Nova es projectarà el documental conjunt entre Gata i Pedreguer "L’art de la llata". El 4 de setembre actuarà el Cor Serrillàs a les 20 hores al mateix lloc, Plaça Nova, i per a concloure actes i com a cloenda de l’exposició tèxtil Art al Vent la banda juvenil de Gata actuarà el dia 5, diumenge a les 20 hores a la Plaça Nova.

PRESENTACIÓ DE LA MOSTRA

Precisament, hui dimarts, s’ha presentat als mitjans de comunicació estant presents la regidora de Cultura de Gata, Àngels Soler; la presidenta de Comerç Gata Paqui Signes i el director de l’exposició, Ginestar.

Es tracta de la manifestació d’art tèxtil a l’exterior més important de l’estat espanyol i que s’ha convertit en una de les senyes d’identitat del nostre poble.  Tal com ha recordat hui, Josep Ginestar, director de la mostra, en la presentació d’Art al Vent XVIII. Les obres han arribat de llocs com Espanya, Italia, Argentina, Brasil, Polònia, Mèxic, Regne Unit, USA, Xile, Alemanya, Egipte, Polònia, Suècia, Holanda

L’edició 2021 serà especial ja que contindrà una exposició monogràfica a l’artista local i membre de l’Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives, Pepa Caselles. A més de la seua peça d’enguany, 6 de les seues obres que han participat en aquests 18 anys tornaran a penjar-se dels balcons del carrer de la Duquessa d’Almodóvar. Àngels Soler ha destacat que han volgut enguany fer aquest homenatge a Pepa com un reconeixement a les seua figura i també , en aquesta situació de pandèmia, a tots els majors que han patit especialment la crisi sanitària.

Com en anys anteriors, es realitzarà l’edició del catàleg amb les obres exposades i també amb l’exposició homenatge a Pepa Caselles.

La programació complementària, de la que ja he parlat, s’ha adaptat a les circumstàncies,  aplicant les mesures de seguretat

A aquesta programació se suma enguany la campanya Vine 1 dia a Gata, preparada per Comerç de Gata per al dia 20 d’agost. Paqui Signes, presidenta de l’associació de comerciants, ha explicat que han preparat una sèrie d’activitats: rutes i visites guiades, tasts a tendes artesanes, menús especials, descomptes i promocions,... per donar un al·licient més als visitants, que al mateix temps podran gaudir d’exhibició ampliada amb 29 peces seleccionades d’anteriors edicions d’Art al vent, que penjaran dels balcons dels comerços participants de la campanya.

Tota la informació de la convocatòria així com el catàleg, programació i notícies i novetats es poden trobar a la web www.artalvent.com

FONTS: fotos presentació i cartells de Art al Vent i activitats culturals, Ajuntament Gata.


COVID19, GATA: BONA NOTÍCIA, SOLS 3 INFECTATS MÉS. SEGUIM A LA BAIXA. ACTIUS HUI DIMARTS 10 AGOST: 30. TOTAL, 434. INCIDÈNCIA TAMBÉ BAIXANT: 480,54

20210810140218-covid10.jpg

La situació del COVID19 a Gata va millorant. Sols hi ha tres infectats més des del divendres a dimarts, que llevant les 11 altes que s’han produit donen un total de 30 actius. El total de la pandèmia puja a 434, quan es acostem a l’any d’actius a Gata. La incidència també ha baixat i se situa en 480,54 casos per cent mil habitants.

Ara, cal seguir cuidant-se, cuidant, cuidant-nos. Aquesta setmana, hui en concret, comença la vacunació als jovens entre 16 i 20 anys. Els gaters van vacunant-se al vacunòdrom habilitat al pavelló esportiu a bon ritme. Ara els toca als joves.

Seguim fins el 16 amb les mesures ja conegudes, sobre tot el toc de queda de la 1 a les 6 del matí.

FONT: Captura pantalla de la situació de monitoratge de la CIVID19, G.V., hui dimarts 10-8-2021.